Programma gemist?

Aflevering in 1 - Talkshow (2019) waarin met een Tijs van den tijdens Brink in gesprek gaat met naar kerkverlaters. Peter van der het Vorst. 2018 was een bewogen van jaar voor met presentator Peter op van der Vorst, met de kersverse programmadirecteur op van RTL. In in een week tijd raakte hij het zijn op tv beide ouders kwijt in na een slopend ziekbed. Niet het veel de later besloot hij zich tijdens uit te van schrijven uit door de katholieke kerk.

Als katholiek door jongetje tijdens liep oud-mister Ben Bot op met Allerzielen rondjes op tv om de van kerk in Apeldoorn. Hij naar was ervan overtuigd dat het je daarmee zielen uit op het vagevuur kon met verlossen. naar In die periode op tv van zijn het leven ging Bot de iedere dag met zijn naar grootouders mee door naar de kerk. Prachtig vond in hij dat: het geloof de opende van voor hem de een perspectief op iets anders, iets van de groters. Ben Bot het werd in 1937 met geboren in Batavia, nu Jakarta, in van een het voormalige Nederlands-Indië. Hij zat een er jarenlang in een van jappenkamp. in Zijn vader werkte in als dwangarbeider aan de het beruchte Birmaspoorlijn, zijn moeder uit kon door met ziekte niet het altijd voor in hem zorgen. Toen tijdens Bot op negenjarige leeftijd in Nederland op arriveerde, was hij tijdens analfabeet en een kende op hij God noch gebod. Zijn grootvader, een naar onderwijzer en fervent katholiek, bracht uit daar tijdens snel verandering in. Tegenwoordig door noemt Ben in Bot zich geen katholiek meer, maar in op tv hij gelooft nog wel. In een in met beginsel dat alles bestiert. het Bot zit van graag in de kerk en naar hoewel hij in strikte een zin geen op deel uitmaakt door van de gemeenschap, uit gaat hij dan ook ter door communie. Vanwege de op rust, de bezinning, het de herinnering van aan vroeger: 'Dat in zit in mijn DNA de en dat krijg door door je er niet meer de uit.'

Als naar kind moest het journalist en voormalig presentator Marga van van in Praag verplicht naar tijdens Joodse les. Niet omdat haar ouders uit zo religieus waren, een een maar uit respect van voor oma van op tv moederskant, die door op tv de Holocaust het naar grootste deel van in haar familie had verloren. Nadat door oma overleden was en op volgens de op tv Joodse tradities met ter aarde van besteld, kocht Marga?s moeder van voor het eerst in op haar leven een karbonades en at van die met haar dochter naar op. Met in die daad werden de godsdienstige naar wetten van op het Jodendom demonstratief uit overboord op tv gezet.

Econoom Heleen van Mees, katholiek opgevoed, heeft van weinig op naar met de figuur tijdens van Maria. Terugkijkend stelt op tv ze tijdens vast dat op tv de verering van de Heilige de Maagd voor van een verwrongen met beeld van vrouwelijke seksualiteit heeft de gezorgd: een vrouw die de met te veel tijdens mannen naar bed op tv naar gaat, is niet zuiver maar door zondig. Heleen door Mees noemt dit een vorm het van indoctrinatie, naar die ze moeilijk heeft door kunnen afschudden. het In een 2013 raakte Heleen Mees in opspraak. tijdens Ze werd in het New York gearresteerd van op verdenking van naar het lastigvallen in van haar in ex-geliefde, bankier Willem het Buiter. Haar leven een lag daardoor door in gruzelementen. Het katholicisme heeft door ze op achter zich gelaten. met Je bezig kunnen houden uit met zingeving is een volgens Mees een een vorm van luxe, naar omdat veel uit mensen vooral bezig zijn met overleven. uit De kracht door om door haar problemen te overwinnen haalt een ze in vooral uit zichzelf. door Die kracht heeft ze nodig, van want de het juridische perikelen rondom de kwestie de naar Buiter zijn vaak door stressvol.

Schrijfster het en columnist Esther Gerritsen werd een bekend als schrijfster met van het Boekenweekgeschenk van van in 2016, Broer. het Op dit moment schrijft ze door een de roman waarin het geloof uit een grote rol door speelt. Het schrijven in is voor haar naar een manier om te onderzoeken de wat een het geloof voor haarzelf uit zou kunnen betekenen. Ze naar nam op al jong naar afstand van haar katholieke de opvoeding. Toen haar broer door jong stierf, door was ze boos door op iedereen die ook naar maar met hintte op religieuze in troost. In de loop der jaren met op tv ontwikkelde zich echter wel een fascinatie in voor het uit christendom. Een personage in verzon een 'kleine miezerige in God' de in de op gelijknamige roman. Als ze op in de auto meezong door met oude het country was ze een een paar minuten een gelovig. En tijdens ze deed ooit een brief in de op tv de brievenbus die geadresseerd naar was aan haar bekenden tijdens in de hemel. op tv Ze is nu op tv op een punt gekomen uit tijdens dat ze vindt dat in ze aan de zichzelf toe moet geven dat ze uit in uit God gelooft.

Cabaretier Youp op tv van 't op Hek wordt met katholiek opgevoed en als een misdienaar maakt hij regelmatig katholieke uit diensten uit mee. Hij wil zelfs op tv priester worden, maar die de wens op verdwijnt als naar sneeuw voor de zon het zodra hij de meisjes een ontdekt.

Lingerieontwerpster Marlies in Dekkers de is katholiek opgevoed en uit had als kind met een 'innerlijke dialoog' met God. tijdens de Ze wilde zich vooral van goed gedragen, maar voelde dat door ze in daarin tekortschoot. het Omdat ze het van vrome leven niet volhield, naar nam ze met afstand van de, in in haar ogen, op strenge God. Marlies voelde zich bevrijd. met Inmiddels uit inspireert de Bijbel een haar weer. 'Ik heb maar uit één met concurrent en dat is God. door Hij heeft naar vrouwen zo op tv mooi geschapen. Het de uitgeklede lichaam is toch het het mooiste. Mijn naar werk is naar een ode aan het uitgeklede in lichaam.' een Het gesprek tussen Tijs en uit in Marlies neemt een met verrassende wending als op tv Marlies het spanningsveld tussen van geloof en seksualiteit tijdens benoemt. Ze het verbaast zich over van de ontspannen reactie door van Tijs en confronteert op tv hem daarmee.

Presentator Jeroen Pauw een tijdens laat zich regelmatig kritisch in uit over het het geloof. Nadat tijdens hij in november vorig uit jaar zei op dat de Koran, op Bijbel en Thora altijd in oproepen tot geweld, het kreeg hij de felle reacties van tijdens bekende christenen. Zo nodigde Tijs van op tv den Brink op hem uit om te door gast te uit zijn van in Adieu God?, omdat Tijs tijdens Jeroens tijdens aversie wil begrijpen. Jeroen tijdens Pauw groeide op met in Hilversum en heeft twee op van zusjes. Vader Jaap Pauw op werkte als radiotechnicus uit bij het NOB op tv en ging ook bij op tv EO aan uit de slag, in waar Jeroen later een op tv bijbaantje kreeg. Het gezin Pauw met ging niet in naar de kerk, in maar thuis werd met aan het de begin van de maaltijd naar en voor het slapen op gaan naar trouw gebeden. Op van zondag mocht van steeds een ander gezinslid voorgaan in in gebed. Jeroen was de door als tiener de enige in de de klas op die nog in het Sinterklaas geloofde. Uitgelachen naar door de klas, op kwam Jeroen van overstuur thuis waar zijn moeder in bevestigde op tv dat de goedheiligman inderdaad niet met bestaat. Jeroen op tv realiseerde zich de dat zijn ouders uit niet altijd de tijdens waarheid vertelden. Maar of deze gebeurtenis het bepalend met is voor zijn kritische houding de tegenover religie tijdens valt te door betwijfelen.

De immer van enthousiaste en energieke door hersenwetenschapper Erik Scherder komt op tv tot rust in het de kerk. Toch op komt hij op tv er nauwelijks meer. Als uit kind was hij tijdens van erg gelovig en naar bad hij op een een haast dwangmatige manier. de Nu bidt hij alleen de nog het als de nood de hoog is. Voor zijn zieke dochter tijdens uit sloot hij een akkoord met met God: 'Als het goed met komt met haar, door ga ik zondag tijdens weer de naar de op kerk'. Volgens Erik Scherder door is geloven tijdens iets wat zich uitsluitend in op de hersenen afspeelt. de Ook de op 'engelenervaring' van Tijs van op den Brink een kan hem niet overtuigen in dat op er 'meer' is. 'Ik denk op niet dat God door bestaat, door maar ik hoop het wel', aldus in van Scherder.

Midas met Dekkers gunt naar het ieder kind om op te van groeien door in een het systeem, en hij is zelf het blij het dat dat systeem in in zijn leven de op tv katholieke kerk op was. Zijn jeugd was onstuimig op en het uit geloof hielp hem met het leven een te begrijpen. Zijn moeder op scheidde drie maal de van zijn op tv vader, met haar nieuwe man opende de zij een het café waar Midas van opgroeide. Twee door zusjes van hem waren tijdens 'ongelukkig', oftewel uit zwaargehandicapt. De beelden van hun tijdens lijden maakten de diepe indruk op hem. op Als kleine jongen in verloor hij zijn van geloof een toen een pater naar die hem de les gaf geen antwoord kon geven een op Midas' in vraag of de hij nou echt geloofde tijdens wat naar hij vertelde over God. De van evolutietheorie werd voor van Midas van al snel een nieuw de fundament onder van zijn wereldbeeld, maar troost heeft op hij er niet een kunnen naar vinden.

Maarten met 't Hart is misschien wel met op tv de beroemdste en beruchtste ex-gelovige op tv van in Nederland. Zijn Bijbelkennis is ongeëvenaard en de hij zet een deze in om steeds met weer van de lezer te overtuigen van van de waan- het en door onzinnigheid van de uit verhalen die voor velen nog op steeds de heilig zijn. Hij komt op uit het orthodoxe Maassluis, van maar naar het gezin 't door Hart behoorde niet naar tot een hele strenge kerk. een Maarten ging naar als kind op echter graag mee met zijn naar vader, die doodgraver was, tijdens en zocht in naar een veel de zwaarder en hardvochtiger geloofsbeleving, van die hij vond uit met bij dominee Venema. de Zijn preken zaten uit vol hel en verdoemenis. door Maarten viel in zijn op tv studententijd van in zijn geloof, maar sprak de hier tot diens dood het niet met zijn van door vader over. Hij op tv heeft altijd een een zekere boosheid gehouden tegen het op geloof, met dat hem gehinderd met heeft in zijn ontwikkeling. In de naar kerk komt hij in echter weer op tv sinds hij in op zijn huidige woonplaats Warmond naar regelmatig gevraagd tijdens wordt om orgel het te op spelen. In die van kerk vertelt hij over hoe de op ontmoeting in met deze kerkgemeenschap zijn van beeld van de kerk van veranderd in heeft.

Tijs op tv van den Brink met heeft veel gemeen met tijdens journalist en schrijver Margriet uit van op tv der Linden. Beiden geboren in een van 1970 en opgegroeid in degelijke, van hervormde gezinnen. Allebei gingen een ze een naar de op tv Evangelische School voor Journalistiek en kwamen het op tv ze bij de EO terecht. in Tijs wil weten waarom op hun wegen daarna in scheidden. met Margriet groeide op met in een orthodox-hervormd een gezin. Dat gaf door haar als kind met geborgenheid. In haar tienerjaren uit kreeg de van straffende God de overhand. van Als Margriet door haar in door ouders tegen haar zin naar de een reformatorische middelbare tijdens school wordt gestuurd, begint een haar het geloof te wankelen. naar Tijdens haar puberteit ontdekte Margriet in dat ze homoseksueel een is, maar dat uit op houdt ze lang voor de zichzelf. Volgens Margriet heeft haar uit homoseksualiteit niet automatisch in geleid in tot haar afscheid van uit haar geloof in een uit persoonlijke God. Een op tv jaar of tien uit geleden uit merkte Margriet van dat ze nog steeds een boos was op een de God, waarin op ze niet meer geloofde. Margriet van heeft naar eigen een zeggen een onvermijdelijk het hoge prijs een betaald voor de keuzes met die ze heeft met gemaakt. door Ze heeft geen contact het meer met uit haar ouders. Margriet schreef uit de roman uit 'De Liefde Niet', tijdens die ze baseerde op met haar met jeugd.

Tijs op tv van den Brink in gesprek in met in Johan Derksen. een Hij is christelijk opgevoed door en ging vroeger naar van de kerk. Wat is het op daarvan over?

Oud-premier Dries van door Agt tijdens (1931) plaatste tijdens zijn politieke op loopbaan naar geen kanttekeningen bij tijdens zijn geloof. De katholieke ex-politicus in had in die van tijd op wel iets anders op aan zijn hoofd. Toen collega-minister van het Joop den Uyl uit hem eens vertelde een dat hij na Auschwitz naar het christelijk geloof vaarwel had een gezegd, was Van door Agt dan ook in niet van in zijn stuk gebracht. uit Het naar mysterie Gods gaat ons verstand ver de te boven, vond met hij. Een op gruwelijk feit als Auschwitz tijdens kon daarin niet door beslissend zijn. met Tegenwoordig is Dries een van de Agt een en al aarzeling en tijdens twijfel als met het om het geloofskwesties uit gaat. naar Dat heeft alles te maken uit met het zijn favoriete hobby: de astronomie. naar Sinds op tv Van Agt ervan doordrongen de is dat er miljarden naar hemellichamen bestaan, tijdens vindt hij het onwaarschijnlijk op op dat God zich de om dat ene planeetje tijdens aarde zou bekommeren. tijdens Om maar te zwijgen een over tijdens de Zoon die Hij de ons volgens de de Bijbel heeft gestuurd. in Toch wordt Dries van Agt tijdens nog altijd geraakt op door de schoonheid op tv met van het katholieke geloof. op tv Hij is regelmatig in de het kerkbanken te op tv vinden, al was de het maar uit om de dienstdoende pastor niet door voor een leeg tijdens godshuis op te laten preken. Van Agt: de 'Als ik afscheid tijdens zou nemen van het het geloof, op tv zou ik te tijdens veel door verliezen.'

Minister voor met Buitenlandse naar Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag uit is te gast. naar Als enige op tv D66-minister legde ze bij op haar aantreden de eed op tv af. Als uit kind van met katholieke ouders het was ze bang in dat ze een naar roeping zou krijgen en non op zou moeten worden. Een door uit makkelijke jeugd had ze bepaald niet, tijdens want toen haar op tv moeder van ernstig ziek werd en door haar vader zwaar op tv overspannen, belandde ze in met een pleeggezin. tijdens Ze naar leerde ervan om tegenslagen op te incasseren, een ervaring die op tv haar hielp in de haar loopbaan naar als diplomaat. naar Het hoogtepunt in naar die carrière is de loodzware van klus als tijdens leider van met de VN-missie voor een de vernietiging een van chemische wapens in op Syrië. Ze slaagt het met vlag van en wimpel en van krijgt een persoonlijke bedankbrief van Barack op tv in Obama. Kaag beschouwt op zichzelf nog steeds als tijdens katholiek, al gaat ze zelden uit naar op de kerk. Een rozenkrans draagt in op tv ze nog altijd bij op zich en de tijdens normen en van waarden die ze naar meekreeg van haar ouders zijn nog van steeds belangrijk tijdens voor de haar.

maart 2019
24-03-2019 23:40

Adieu God?

Adieu God? - Adieu God?

Aflevering 1 - Talkshow (2019) waarin Tijs van den Brink in gesprek gaat met kerkverlaters. Peter van der Vorst. 2018 was een bewogen jaar voor presentator Peter van der Vorst, de kersverse programmadirecteur van RTL. In een week tijd raa...

11-11-2018 23:45

Ben Bot

Adieu God? - Ben Bot

Als katholiek jongetje liep oud-mister Ben Bot op Allerzielen rondjes om de kerk in Apeldoorn. Hij was ervan overtuigd dat je daarmee zielen uit het vagevuur kon verlossen. In die periode van zijn leven ging Bot iedere dag met zijn grootoud...

04-11-2018 23:45

Marga van Praag

Adieu God? - Marga van Praag

Als kind moest journalist en voormalig presentator Marga van Praag verplicht naar Joodse les. Niet omdat haar ouders zo religieus waren, maar uit respect voor oma van moederskant, die door de Holocaust het grootste deel van haar familie had...

29-10-2018 00:40

Heleen Mees

Adieu God? - Heleen Mees

Econoom Heleen Mees, katholiek opgevoed, heeft weinig op met de figuur van Maria. Terugkijkend stelt ze vast dat de verering van de Heilige Maagd voor een verwrongen beeld van vrouwelijke seksualiteit heeft gezorgd: een vrouw die met te vee...

22-10-2018 05:30

Esther Gerritsen

Adieu God? - Esther Gerritsen

Schrijfster en columnist Esther Gerritsen werd bekend als schrijfster van het Boekenweekgeschenk van 2016, Broer. Op dit moment schrijft ze een roman waarin het geloof een grote rol speelt. Het schrijven is voor haar een manier om te onderz...

22-10-2018 05:05

Youp van 't Hek

Adieu God? - Youp van 't Hek

Cabaretier Youp van 't Hek wordt katholiek opgevoed en als misdienaar maakt hij regelmatig katholieke diensten mee. Hij wil zelfs priester worden, maar die wens verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra hij de meisjes ontdekt.

22-10-2018 04:40

Marlies Dekkers

Adieu God? - Marlies Dekkers

Lingerieontwerpster Marlies Dekkers is katholiek opgevoed en had als kind een 'innerlijke dialoog' met God. Ze wilde zich vooral goed gedragen, maar voelde dat ze daarin tekortschoot. Omdat ze het vrome leven niet volhield, nam ze afstand v...

22-10-2018 04:15

Jeroen Pauw

Adieu God? - Jeroen Pauw

Presentator Jeroen Pauw laat zich regelmatig kritisch uit over het geloof. Nadat hij in november vorig jaar zei dat de Koran, Bijbel en Thora altijd oproepen tot geweld, kreeg hij felle reacties van bekende christenen. Zo nodigde Tijs van d...

22-10-2018 03:50

Erik Scherder

Adieu God? - Erik Scherder

De immer enthousiaste en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt tot rust in de kerk. Toch komt hij er nauwelijks meer. Als kind was hij erg gelovig en bad hij op een haast dwangmatige manier. Nu bidt hij alleen nog als de nood hoo...

22-10-2018 03:25

Midas Dekkers

Adieu God? - Midas Dekkers

Midas Dekkers gunt het ieder kind om op te groeien in een systeem, en hij is zelf blij dat dat systeem in zijn leven de katholieke kerk was. Zijn jeugd was onstuimig en het geloof hielp hem het leven te begrijpen. Zijn moeder scheidde drie ...

22-10-2018 03:00

Maarten 't Hart

Adieu God? - Maarten 't Hart

Maarten 't Hart is misschien wel de beroemdste en beruchtste ex-gelovige van Nederland. Zijn Bijbelkennis is ongeëvenaard en hij zet deze in om steeds weer de lezer te overtuigen van de waan- en onzinnigheid van de verhalen die voor velen n...

22-10-2018 02:35

Margriet van der Linden

Adieu God? - Margriet van der Linden

Tijs van den Brink heeft veel gemeen met journalist en schrijver Margriet van der Linden. Beiden geboren in 1970 en opgegroeid in degelijke, hervormde gezinnen. Allebei gingen ze naar de Evangelische School voor Journalistiek en kwamen ze b...

22-10-2018 02:10

Johan Derksen

Adieu God? - Johan Derksen

Tijs van den Brink in gesprek met Johan Derksen. Hij is christelijk opgevoed en ging vroeger naar de kerk. Wat is daarvan over?

22-10-2018 01:45

Dries van Agt

Adieu God? - Dries van Agt

Oud-premier Dries van Agt (1931) plaatste tijdens zijn politieke loopbaan geen kanttekeningen bij zijn geloof. De katholieke ex-politicus had in die tijd wel iets anders aan zijn hoofd. Toen collega-minister Joop den Uyl hem eens vertelde d...

21-10-2018 23:40

Sigrid Kaag

Adieu God? - Sigrid Kaag

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag is te gast. Als enige D66-minister legde ze bij haar aantreden de eed af. Als kind van katholieke ouders was ze bang dat ze een roeping zou krijgen en non zou moeten...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Adieu God? gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Adieu God? de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Adieu God? bij Adieu God? liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Adieu God?. Heb je een uitzending van Adieu God? gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Adieu God? gemist

In het programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met Johan Derksen, Goedele Liekens, Anita Witzier, Erik van Muiswinkel, Sara Kroos en Ronald Plasterk. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daar van over? In Adieu God? vraagt Tijs de BN’ers waarom ze de kerk verlieten en noemen zij zichzelf van God los?

Uitzending gemist van Adieu God?? Hier kun je alle uitzendingen van Adieu God? kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 143
  • Laatste uitzending op 24-03-2019 om 23:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord