Programma gemist?

Presentator Jeroen het Pauw laat uit zich regelmatig kritisch tijdens uit over het geloof. Nadat op tv hij in het november vorig jaar tijdens zei dat de het Koran, Bijbel en Thora van altijd de oproepen tot geweld, kreeg naar hij felle met reacties van bekende christenen. Zo van op nodigde Tijs van den naar Brink hem van uit om te gast te zijn het in Adieu uit God?, omdat Tijs door Jeroens aversie een wil begrijpen. Jeroen Pauw een groeide op in tijdens Hilversum op tv en heeft twee van zusjes. Vader Jaap Pauw werkte met als radiotechnicus bij het het met NOB en ging ook bij een EO de aan de slag, waar naar Jeroen later een bijbaantje de kreeg. Het gezin het Pauw op ging niet naar de kerk, de maar thuis werd aan door het begin het van de maaltijd door en voor het slapen tijdens gaan trouw naar gebeden. Op zondag mocht in steeds een ander naar gezinslid voorgaan in op gebed. de Jeroen was als tiener het de enige op in de uit klas die nog in een Sinterklaas geloofde. Uitgelachen door door de klas, kwam uit Jeroen overstuur uit thuis waar zijn tijdens moeder bevestigde dat de goedheiligman het inderdaad niet bestaat. op tv Jeroen realiseerde op zich dat zijn het ouders niet altijd de op waarheid vertelden. het Maar of deze een gebeurtenis bepalend is voor het zijn kritische uit houding tegenover een religie valt te op betwijfelen.

Als er binnenkort met een in Jehovah's Getuige bij u aanbelt, op tv in kan het zomaar topmodel Sylvia naar Geersen zijn. een Ze droomt ervan om missionaris uit te worden de en langs uit de deuren naar te gaan. Het de enige wat haar nog naar weerhoudt is naar de levensstijl waaraan ze als topmodel door gewend is geraakt. uit naar De glitter en glamour, het op tv geld en de wilde met feestjes. Sylvia wil de het de verleidingen van het met vak achter haar uit laten om zich een volledig te richten op God, naar maar kan het ze het opbrengen? een Een tijdens cocaïneverslaving zorgde ervoor dat tijdens ze God kwijtraakte, op tv maar inmiddels twijfelt naar ze nauwelijks nog met aan Zijn op tv bestaan. Een verrassend gesprek de tussen presentator Tijs van van den Brink en een met ontwapenende Sylvia naar Geersen.

Anderhalf jaar geleden op stapte schrijver/columnist Stephan met een Sanders, na een de lange periode van ongeloof, de Amsterdamse tijdens Sint op Nicolaaskerk binnen om schichtig naar plaats te nemen op met met een van de achterste banken. van Hij de had besloten te gaan met 'proefgeloven'. Als jongetje de van een jaar op tv of veertien gooide Stephan Sanders naar een naar steen tegen een kruis op door het kerkhof. met Hij was woedend door op God, omdat de zijn een moeder borstkanker had. op tv Tegenwoordig ziet hij God niet van meer als een regelneef in die het over het door menselijk lijden gaat, maar als door een uit mysterie waaraan de gelovige door zich moet overgeven, een zonder te weten de waarom. Voor een op intellectueel die het de dingen graag door beredeneert, is dat een stevige worsteling. door Een van gesprek over verrijzenis, de kunst op het van het knielen en met het uitschakelen naar van de camera de in je hoofd.

'Spiritualiteit kwam op net zo onverwachts in van mijn leven als het okselhaar.' door Dennis Honing, het de eerste moslim in dit programma, op tv is met pas 27 door jaar en heeft door al een bewogen een religieus leven achter de rug. Als op tv atheïstische de puber ontdekte hij bij zichzelf op tv een spirituele op tv neiging een die niet meer uit wegging. Hij besloot christen te worden, het van maar werd in de jeugdgevangenis gegrepen op tv door de tijdens islam. op tv Al snel voegde op tv hij zich bij de radicale van islam en naar hielp hij jongens om van af door te reizen naar Syrië. Zijn op tv rappe van tong en uitgesproken opvattingen maakten Dennis met een veelgevraagde gast van met in talkshows. Maar met de twijfels sloegen toe. Het uit lijden door in de wereld deed Dennis naar twijfelen aan de God. Hij in liet de radicale islam achter zich een de en raakte bijna op tv helemaal zijn geloof kwijt. Moslim is uit hij de nog steeds, het maar dan wel ontzettend door kritisch. En zonder Jezus hoeft een het het van hem niet. 'Ik met wil Jezus niet achterlaten. in naar Een islam zonder Jezus uit zou voor mij niet op tv kunnen', aldus uit Dennis Honing tijdens in gesprek met Tijs door van den op Brink.

'Godsdienst met is al 2000 de jaar een ramp voor de op tijdens wereldvrede.' Dat schrijft journalist en tijdens Amerika-kenner Charles Groenhuijsen op eerder dit naar jaar in een tweet. Tijs op van den Brink de vraagt zich af tijdens waar dit een uitgesproken standpunt uit van voortkomt. Hij door gaat met Groenhuijsen terug naar door de van katholieke kerk van zijn een jeugd. Als jongetje is op op Charles Groenhuijsen jarenlang misdienaar geweest tijdens in het Friese op Joure. Maar het kerkgebouw in de had net zo goed op het clubhuis van naar de zeeverkenners kunnen tijdens zijn, want talent met voor godsdienst op tv heeft hij nooit gehad. Terugkijkend in stelt op tv Groenhuijsen dat de door kerk mensen afhankelijk maakt door voor op tv door te schrijven wat ze moeten doen op tv en denken. Maar in in hoeverre klopt een dat op beeld? Een op gesprek over onverdraagzaamheid, religie het in Amerika en van de zin en onzin van op naar vergeving.

Als kind bad het schrijfster Jessica Durlacher op tv door urenlang en wilde ze non het worden. in En dat terwijl op ze niet-religieus is opgevoed. Jessica's vader een verloor tijdens zijn beide met ouders in de oorlog en door overleefde zelf ternauwernood Auschwitz. de Jessica zocht met haar heil tijdens in religie om door angsten te bezweren. naar Ze zoekt uit aansluiting bij het joodse geloof, maar in uit voelt zich niet naar geaccepteerd omdat haar de moeder niet-joods is. naar 'Mijn vader heeft zoveel ellende het gezien vanwege in zijn jood-zijn, van en dan mag ík er in niet bij horen!' Jessica met met was goed bevriend van met schrijver Joost uit Zwagerman, die twee jaar door geleden zijn eigen uit leven nam. Uit zijn laatste het gedichten op bleek dat hij op zoek op tv in was naar God. in 'Ik geloof dat Joost naar nog ergens is, en dat op idee biedt van troost', aldus van een openhartige Jessica Durlacher in de gesprek met Tijs door van den in Brink.

De door immer enthousiaste door en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt met de tot rust in in de kerk. Toch komt hij de er nauwelijks meer. Als met met kind was hij door erg gelovig en bad van hij op op tv een haast dwangmatige manier. Nu met bidt hij alleen nog het als de het nood hoog is. met Voor zijn op zieke dochter sloot hij een een akkoord met God: een 'Als het goed met komt met haar, een het ga ik zondag weer naar de op kerk'. Volgens met Erik Scherder is tijdens geloven iets door wat zich uitsluitend in de de naar hersenen afspeelt. Ook het de 'engelenervaring' van Tijs met van den de Brink kan hem niet met overtuigen dat er 'meer' is. in 'Ik denk niet op tv dat naar God bestaat, op tv maar ik hoop naar het wel', aldus op Scherder.

Bijna uit een jaar geleden ontdekte schrijfster in Kristien Hemmerechts een tijdens van tumor in haar borst. van In de door periode van onzekerheid op tv erna was tot haar eigen verrassing de met de gedachte aan God van haar steun en toeverlaat. Bijna uit een door jaar geleden naar ontdekte schrijfster Kristien Hemmerechts een op tv tumor in haar uit borst. In op tv de periode van tijdens onzekerheid die daarop van volgde was tot haar eigen tijdens naar verrassing de gedachte aan van God haar steun uit en toeverlaat. door Diezelfde God had ze aan tijdens de kant naar gezet nadat ze als jonge op tv twintiger van op reis in Mexico door zag op tv hoe de katholieke kerk arme naar Indianen hun laatste door geld de afhandig maakte. Als klein kind kreeg tijdens ze door uit de tijdens nonnen van wie ze door les kreeg de angst voor een tijdens de hel ingeprent, en in de angst voor van seksualiteit. Is het uit verzet het tegen naar deze opvoeding in dat Hemmerechts in haar van werk zeer expliciet over het seks schrijft? Toen naar haar dochter met geboren werd, uit wilde ze haar tijdens 'no fucking way' van laten dopen en toen daarna met twee zoontjes als op tv baby op stierven wilde ze uit absoluut geen priester in de buurt tijdens hebben. Het was de de nieuwsgierigheid van in van haar dochter naar religie die met hen samen van in Lourdes het deed belanden. 'Mijn dochter en ik in stonden alleen voor op een altaartje en in ik met zag dat we allebei een heel hard probeerden uit om niet een te huilen.' het Hoe kan zij iets van rust op tv of op troost vinden met bij een God die volgens haar de door eigenlijk niet kan in bestaan?

In het werk in van Freek tijdens de Jonge door is God de nooit ver weg. de Als jongetje bepaalde die op tv God zijn leven. De op tv verzuiling bepaalde naar met wie je van omging en met wie niet. in In het het werk met van Freek de Jonge is God een nooit ver weg. tijdens Als jongetje de bepaalde die in God zijn leven. op tv De verzuiling bepaalde met wie naar je in omging en met wie niet. door Het stempel 'zoontje uit tijdens van de dominee' kon hij tijdens niet ontvluchten. uit Vol ijver stortte uit hij zich van op het collecteren voor een het nieuw door kerkgebouw. In de roerige het jaren van uit de ontzuiling was hij op tv een symbool van het het verzet tegen de van oude orde, inclusief haar op tv brave op tv geloof. Maar inmiddels is hij uit er tijdens niet zo zeker met van dat naar we met het wegsijpelen van van het de geloof in de samenleving vooruitgang geboekt op naar hebben. Hij ziet volop door aanbidding van eigen ego's in en mist een besef het de van nederigheid en tekort. Dat met betekent echter tijdens nog niet dat hij zelf tijdens terug de tijdens kerk in wil. 'De een kerk is een uit gemeenschap van met allerlei waarden en normen op tv en regels. Dat uit staat op tv rechtstreeks tegenover in mijn beeld van God. door God moet bevrijden en tijdens niet binden.' Freek uit verloor al jong zijn een vader, verloor niet van lang de daarna zelf een van kind en recent een met kleinkind. Tijs van op den Brink van gaat met een Freek de Jonge in in gesprek over de met vraag wat met de oude verhalen uit zijn op jeugd hem op de die momenten van in verlies nog te zeggen op een hadden.

Maarten door 't Hart is misschien naar wel de beroemdste in en beruchtste de ex-gelovige van Nederland. Maarten door 't Hart de is misschien wel met de beroemdste en beruchtste op tv ex-gelovige met van Nederland. Zijn Bijbelkennis uit is ongeëvenaard en hij het zet deze in de om steeds weer de naar lezer te het overtuigen van de van waan- en op onzinnigheid van de verhalen die in voor velen nog van steeds heilig tijdens zijn.

Schrijfster van Yvonne Kroonenberg kreeg van op tv haar Joodse ouders in niets mee over religie. een Schrijfster een Yvonne Kroonenberg het kreeg van haar Joodse ouders de niets mee over de religie. Toen een ze als achttienjarige naar in een Amerikaans gastgezin uit verbleef en daar tijdens naar op een college ging, bleek ze uit ineens omringd door naar gelovigen.

Schrijfster Yvonne Kroonenberg de kreeg van haar in joodse ouders een niets mee over religie. op Toen uit ze als 18-jarige naar in een Amerikaans gastgezin verbleef op tv en daar naar tijdens een college in ging, bleek uit ze ineens omringd door het gelovigen.

Tijs het van den naar Brink ontmoet EenVandaag-presentatrice Suzanne op tv Bosman in de Sint-Martinuskerk in met Heeze, het waar zij tijdens als tiener de mis bezocht het en waar de tijdens uitvaartdienst van haar een moeder met plaatsvond.

Presentator naar Jeroen Pauw het laat zich regelmatig kritisch door uit over het tijdens geloof. Presentator Jeroen Pauw op laat zich regelmatig het kritisch uit met over het geloof. naar Nadat hij het in november vorig jaar zei dat een de Koran, Bijbel op tv van en Thora altijd van oproepen tot geweld, kreeg door hij felle reacties van met bekende in christenen.

Cabaretier Paul tijdens van Vliet groeit tijdens op op in een Nederlands-hervormd gezin. Cabaretier van Paul op tv van Vliet groeit op in van een Nederlands-hervormd gezin. het Het gezin in bezocht elke een zondag de Duinoordkerk, de van huidige Kloosterkerk in Den Haag, een en na uit de dienst aten ze het naar de tulband die naar zijn moeder elke week in bakte.

februari 2018
10-12-2017 23:40

Jeroen Pauw

Adieu God? - Jeroen Pauw

Presentator Jeroen Pauw laat zich regelmatig kritisch uit over het geloof. Nadat hij in november vorig jaar zei dat de Koran, Bijbel en Thora altijd oproepen tot geweld, kreeg hij felle reacties van bekende christenen. Zo nodigde Tijs van d...

03-12-2017 23:45

Sylvia Geersen

Adieu God? - Sylvia Geersen

Als er binnenkort een Jehovah's Getuige bij u aanbelt, kan het zomaar topmodel Sylvia Geersen zijn. Ze droomt ervan om missionaris te worden en langs de deuren te gaan. Het enige wat haar nog weerhoudt is de levensstijl waaraan ze als topmo...

26-11-2017 23:40

Stephan Sanders

Adieu God? - Stephan Sanders

Anderhalf jaar geleden stapte schrijver/columnist Stephan Sanders, na een lange periode van ongeloof, de Amsterdamse Sint Nicolaaskerk binnen om schichtig plaats te nemen op een van de achterste banken. Hij had besloten te gaan 'proefgelove...

20-11-2017 00:45

Dennis Honing

Adieu God? - Dennis Honing

'Spiritualiteit kwam net zo onverwachts in mijn leven als okselhaar.' Dennis Honing, de eerste moslim in dit programma, is pas 27 jaar en heeft al een bewogen religieus leven achter de rug. Als atheïstische puber ontdekte hij bij zichzelf e...

12-11-2017 23:45

Charles Groenhuijsen

Adieu God? - Charles Groenhuijsen

'Godsdienst is al 2000 jaar een ramp voor de wereldvrede.' Dat schrijft journalist en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen eerder dit jaar in een tweet. Tijs van den Brink vraagt zich af waar dit uitgesproken standpunt uit voortkomt. Hij gaa...

05-11-2017 23:45

Jessica Durlacher

Adieu God? - Jessica Durlacher

Als kind bad schrijfster Jessica Durlacher urenlang en wilde ze non worden. En dat terwijl ze niet-religieus is opgevoed. Jessica's vader verloor zijn beide ouders in de oorlog en overleefde zelf ternauwernood Auschwitz. Jessica zocht haar ...

22-10-2017 23:45

Erik Scherder

Adieu God? - Erik Scherder

De immer enthousiaste en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt tot rust in de kerk. Toch komt hij er nauwelijks meer. Als kind was hij erg gelovig en bad hij op een haast dwangmatige manier. Nu bidt hij alleen nog als de nood hoo...

18-06-2017 07:25

Kristien Hemmerechts

Adieu God? - Kristien Hemmerechts

Bijna een jaar geleden ontdekte schrijfster Kristien Hemmerechts een tumor in haar borst. In de periode van onzekerheid erna was tot haar eigen verrassing de gedachte aan God haar steun en toeverlaat. Bijna een jaar geleden ontdekte schrijf...

11-06-2017 07:20

Freek de Jonge

Adieu God? - Freek de Jonge

In het werk van Freek de Jonge is God nooit ver weg. Als jongetje bepaalde die God zijn leven. De verzuiling bepaalde met wie je omging en met wie niet. In het werk van Freek de Jonge is God nooit ver weg. Als jongetje bepaalde die God zijn...

28-05-2017 23:45

Maarten 't Hart

Adieu God? - Maarten 't Hart

Maarten 't Hart is misschien wel de beroemdste en beruchtste ex-gelovige van Nederland. Maarten 't Hart is misschien wel de beroemdste en beruchtste ex-gelovige van Nederland. Zijn Bijbelkennis is ongeëvenaard en hij zet deze in om steeds w...

28-05-2017 07:25

Yvonne Kroonenberg

Adieu God? - Yvonne Kroonenberg

Schrijfster Yvonne Kroonenberg kreeg van haar Joodse ouders niets mee over religie. Schrijfster Yvonne Kroonenberg kreeg van haar Joodse ouders niets mee over religie. Toen ze als achttienjarige in een Amerikaans gastgezin verbleef en daar ...

21-05-2017 23:45

Yvonne Kroonenberg

Adieu God? - Yvonne Kroonenberg

Schrijfster Yvonne Kroonenberg kreeg van haar joodse ouders niets mee over religie. Toen ze als 18-jarige in een Amerikaans gastgezin verbleef en daar naar een college ging, bleek ze ineens omringd door gelovigen.

14-05-2017 23:40

Suzanne Bosman

Adieu God? - Suzanne Bosman

Tijs van den Brink ontmoet EenVandaag-presentatrice Suzanne Bosman in de Sint-Martinuskerk in Heeze, waar zij als tiener de mis bezocht en waar de uitvaartdienst van haar moeder plaatsvond.

07-05-2017 23:40

Jeroen Pauw

Adieu God? - Jeroen Pauw

Presentator Jeroen Pauw laat zich regelmatig kritisch uit over het geloof. Presentator Jeroen Pauw laat zich regelmatig kritisch uit over het geloof. Nadat hij in november vorig jaar zei dat de Koran, Bijbel en Thora altijd oproepen tot gew...

30-04-2017 23:35

Paul van Vliet

Adieu God? - Paul van Vliet

Cabaretier Paul van Vliet groeit op in een Nederlands-hervormd gezin. Cabaretier Paul van Vliet groeit op in een Nederlands-hervormd gezin. Het gezin bezocht elke zondag de Duinoordkerk, de huidige Kloosterkerk in Den Haag, en na de dienst ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Adieu God? gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Adieu God? de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Adieu God? bij Adieu God? liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Adieu God?. Heb je een uitzending van Adieu God? gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Adieu God? gemist

In het programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met Johan Derksen, Goedele Liekens, Anita Witzier, Erik van Muiswinkel, Sara Kroos en Ronald Plasterk. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daar van over? In Adieu God? vraagt Tijs de BN’ers waarom ze de kerk verlieten en noemen zij zichzelf van God los?

Uitzending gemist van Adieu God?? Hier kun je alle uitzendingen van Adieu God? kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 10-12-2017 om 23:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord