Programma gemist?

'Spiritualiteit kwam net een zo onverwachts uit in uit mijn leven als okselhaar.' Dennis Honing, het de eerste moslim in in dit tijdens programma, van is pas 27 jaar en op heeft al een een bewogen religieus leven achter met de rug. een Als atheïstische puber ontdekte naar hij bij van zichzelf een van spirituele neiging die niet meer het wegging. op Hij besloot door christen te worden, maar werd tijdens in de van jeugdgevangenis gegrepen tijdens door de islam. Al snel het voegde hij het zich bij de radicale islam een en hielp hij uit jongens op tv om af de te reizen naar in Syrië. Zijn rappe tong en uitgesproken uit opvattingen op maakten Dennis een veelgevraagde met gast in talkshows. op Maar de twijfels in sloegen toe. uit Het lijden in de wereld een deed Dennis twijfelen de op aan God. Hij liet de in radicale in islam achter zich van en raakte bijna helemaal uit zijn geloof kwijt. Moslim van is in hij nog steeds, maar in dan wel ontzettend naar kritisch. En zonder naar Jezus hoeft het van hem de niet. 'Ik in wil Jezus niet achterlaten. uit Een van islam zonder Jezus zou door voor naar mij niet kunnen', aldus uit Dennis Honing in gesprek de met Tijs het van den naar Brink.

'Godsdienst is een al 2000 jaar een op op ramp voor de wereldvrede.' uit Dat schrijft journalist en het Amerika-kenner op Charles Groenhuijsen eerder op tv dit jaar in een tweet. uit Tijs de van den Brink door vraagt zich af waar dit naar uitgesproken standpunt door uit voortkomt. Hij het gaat met Groenhuijsen terug naar de de katholieke op kerk van zijn jeugd. het Als jongetje is met Charles Groenhuijsen door jarenlang misdienaar geweest in van tijdens het Friese Joure. tijdens Maar het kerkgebouw had naar net zo goed het de clubhuis van de zeeverkenners uit kunnen van zijn, want talent voor godsdienst op tv een heeft hij nooit gehad. Terugkijkend stelt het Groenhuijsen dat de in kerk mensen afhankelijk de maakt door van voor op te schrijven wat de ze moeten doen en denken. Maar op in hoeverre klopt door met dat beeld? Een gesprek met over onverdraagzaamheid, religie in Amerika met naar en de zin en tijdens onzin van door vergeving.

Als met kind bad schrijfster Jessica Durlacher op urenlang uit en wilde ze naar non worden. En dat terwijl het ze niet-religieus is in op opgevoed. Jessica's vader verloor zijn met beide ouders in op tv de oorlog en van overleefde zelf ternauwernood Auschwitz. in Jessica zocht haar door heil een in religie een om angsten te bezweren. Ze de zoekt van aansluiting bij het joodse de geloof, maar voelt zich op tv niet geaccepteerd omdat op tv haar moeder van niet-joods is. 'Mijn vader heeft tijdens zoveel ellende gezien op tv vanwege zijn in jood-zijn, een en dan mag ík het er niet het bij horen!' Jessica naar was goed bevriend met schrijver door Joost Zwagerman, die het twee jaar naar geleden zijn eigen op tv leven nam. Uit de zijn laatste de gedichten bleek dat hij op zoek de was naar op tv God. 'Ik geloof van dat Joost naar nog ergens uit is, en dat idee op tv biedt troost', aldus een openhartige naar Jessica van Durlacher in gesprek met op tv Tijs van den de Brink.

De van immer enthousiaste op tv en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt op tot op tv rust in de kerk. Toch op tv komt in hij er nauwelijks meer. Als met kind was op hij op erg gelovig en bad hij een op een haast dwangmatige op manier. met Nu bidt naar hij alleen nog uit als de nood van hoog is. Voor zijn tijdens zieke dochter met sloot hij een akkoord met het God: uit 'Als het goed komt met haar, de ga ik zondag tijdens weer naar het de kerk'. tijdens Volgens Erik Scherder van is geloven iets de wat zich uitsluitend in op tv de hersenen afspeelt. Ook op de een 'engelenervaring' van Tijs van den in Brink het kan hem niet overtuigen tijdens dat er 'meer' is. op 'Ik denk niet de dat op God bestaat, maar ik hoop met het op wel', aldus de Scherder.

Bijna in een jaar geleden een ontdekte schrijfster Kristien Hemmerechts een van tumor in haar tijdens de borst. In de periode van onzekerheid op erna was tot in haar eigen een verrassing door de gedachte aan God haar steun op tv tijdens en toeverlaat. Bijna op tv een jaar geleden uit ontdekte schrijfster Kristien Hemmerechts naar een tumor in tijdens haar borst. tijdens In de periode in van onzekerheid die met daarop volgde was naar tot haar eigen verrassing de op gedachte aan God in haar op tv steun en toeverlaat. van Diezelfde God had ze het aan de de kant gezet nadat tijdens ze als jonge het twintiger op reis in het Mexico zag hoe de met katholieke kerk arme Indianen uit hun in laatste geld afhandig met maakte. Als klein van kind kreeg ze in door de van nonnen van wie ze met les kreeg de in angst voor de hel ingeprent, tijdens en naar de angst voor seksualiteit. Is op tv het het uit verzet uit tegen deze opvoeding met dat Hemmerechts in haar werk zeer uit expliciet over seks met schrijft? tijdens Toen haar dochter de geboren werd, met wilde ze haar een 'no fucking way' laten dopen tijdens en toen daarna in twee zoontjes met als baby stierven wilde ze door absoluut geen tijdens priester in de de buurt hebben. in Het was de tijdens nieuwsgierigheid van haar uit dochter naar religie die hen met samen de in Lourdes deed belanden. 'Mijn op dochter en een ik stonden alleen met voor een op altaartje en ik zag dat van de we allebei heel hard uit probeerden om niet op tv te huilen.' met Hoe kan zij uit iets van rust of troost vinden op tv bij een God door die de volgens haar eigenlijk niet kan op op bestaan?

In in het werk van Freek tijdens de Jonge is de God op tv nooit ver weg. Als jongetje van bepaalde die God zijn een leven. De verzuiling tijdens bepaalde met uit wie je omging en van uit met wie niet. In het de werk de van Freek de naar Jonge is God nooit op ver weg. Als in jongetje bepaalde die God in zijn leven. De de verzuiling bepaalde met uit wie de je omging en met wie op niet. in Het stempel 'zoontje van met de dominee' op kon hij niet door ontvluchten. Vol ijver stortte met hij zich op tv op het collecteren van voor een nieuw kerkgebouw. van In de roerige een jaren van naar de ontzuiling was hij een symbool een van uit het verzet tijdens tegen de oude orde, inclusief haar het het brave geloof. Maar inmiddels is hij naar er niet op tv zo zeker door van dat we met het het wegsijpelen van op tv het geloof in een de samenleving vooruitgang de geboekt hebben. Hij ziet uit volop uit aanbidding van door eigen ego's en mist een besef de met van nederigheid en tekort. Dat naar betekent echter nog het niet dat hij het zelf terug de kerk een in wil. op tv 'De kerk is uit een gemeenschap naar met allerlei op waarden en normen en regels. naar Dat staat rechtstreeks tegenover met mijn beeld door van God. het God moet bevrijden en niet naar door binden.' Freek verloor al van jong zijn vader, verloor niet de lang daarna tijdens zelf een kind het en recent een het kleinkind. Tijs van met den op Brink gaat met Freek de Jonge met de in gesprek over de op tv vraag wat op tv de oude verhalen van uit zijn jeugd hem op die met momenten van verlies op tv nog te zeggen een naar hadden.

Maarten 't Hart van is van misschien wel door de beroemdste en beruchtste ex-gelovige van een Nederland. Maarten 't het Hart van is misschien wel de van beroemdste en beruchtste ex-gelovige tijdens van uit Nederland. Zijn naar Bijbelkennis is ongeëvenaard en hij tijdens zet deze in om met in steeds weer de lezer naar te overtuigen van de waan- door de en onzinnigheid van de verhalen die de uit voor velen nog steeds heilig met zijn.

Schrijfster het Yvonne Kroonenberg kreeg van haar in in Joodse ouders niets door mee over religie. Schrijfster door Yvonne Kroonenberg kreeg van naar haar in Joodse ouders niets mee de over religie. Toen ze op als naar achttienjarige in een Amerikaans op gastgezin verbleef tijdens en daar naar een college ging, met bleek op tv ze ineens omringd door door gelovigen.

Schrijfster met Yvonne Kroonenberg kreeg naar van haar joodse ouders niets van mee over een religie. Toen ze op tv als uit 18-jarige in een Amerikaans gastgezin verbleef in en daar op tv naar een college ging, op bleek op tv ze ineens omringd door in gelovigen.

Tijs van den uit Brink met ontmoet EenVandaag-presentatrice Suzanne Bosman in een de Sint-Martinuskerk in het op tv Heeze, waar zij als op tiener de mis bezocht het en tijdens waar de uitvaartdienst de van haar moeder een plaatsvond.

Presentator Jeroen Pauw uit laat zich het regelmatig kritisch uit op over door het geloof. Presentator Jeroen Pauw laat door zich in regelmatig kritisch uit over door het geloof. Nadat hij op tv in november naar vorig met jaar zei dat de Koran, van Bijbel en Thora op tv altijd met oproepen tot geweld, kreeg de hij felle reacties met van bekende een christenen.

Cabaretier Paul van het Vliet door groeit op in een Nederlands-hervormd de gezin. Cabaretier in Paul uit van Vliet groeit op op in een Nederlands-hervormd tijdens gezin. Het gezin bezocht op tv elke zondag de Duinoordkerk, een de huidige Kloosterkerk naar in Den Haag, met en het na de dienst aten op tv ze de tulband die tijdens zijn moeder tijdens elke week met bakte.

In de de christelijk gereformeerde uit Bethelkerk in Assen ontmoet Tijs met van den Brink van het de tweelingbroers Sander en Arnout door Brinks, de beter bekend als folkduo een Tangarine.

Annemiek naar Schrijver neemt Tijs van een den Brink tijdens mee naar een plek waar van ze sinds haar naar zesde niet het meer geweest is, met de vrijgemaakt gereformeerde op Koepelkerk door in Arnhem.

Aart Staartjes een begon tijdens zijn lange televisiecarriere met het vertellen op tv van op tv door Karel van Eykman vor kinderen bewerkte bijbelverhalen in op Woord de voor Woord. Die verhalen kreeg een hij echter naar zelf als kind op niet op tv mee.

november 2017
20-11-2017 00:45

Dennis Honing

Adieu God? - Dennis Honing

'Spiritualiteit kwam net zo onverwachts in mijn leven als okselhaar.' Dennis Honing, de eerste moslim in dit programma, is pas 27 jaar en heeft al een bewogen religieus leven achter de rug. Als atheïstische puber ontdekte hij bij zichzelf e...

12-11-2017 23:45

Charles Groenhuijsen

Adieu God? - Charles Groenhuijsen

'Godsdienst is al 2000 jaar een ramp voor de wereldvrede.' Dat schrijft journalist en Amerika-kenner Charles Groenhuijsen eerder dit jaar in een tweet. Tijs van den Brink vraagt zich af waar dit uitgesproken standpunt uit voortkomt. Hij gaa...

05-11-2017 23:45

Jessica Durlacher

Adieu God? - Jessica Durlacher

Als kind bad schrijfster Jessica Durlacher urenlang en wilde ze non worden. En dat terwijl ze niet-religieus is opgevoed. Jessica's vader verloor zijn beide ouders in de oorlog en overleefde zelf ternauwernood Auschwitz. Jessica zocht haar ...

22-10-2017 23:45

Erik Scherder

Adieu God? - Erik Scherder

De immer enthousiaste en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt tot rust in de kerk. Toch komt hij er nauwelijks meer. Als kind was hij erg gelovig en bad hij op een haast dwangmatige manier. Nu bidt hij alleen nog als de nood hoo...

18-06-2017 07:25

Kristien Hemmerechts

Adieu God? - Kristien Hemmerechts

Bijna een jaar geleden ontdekte schrijfster Kristien Hemmerechts een tumor in haar borst. In de periode van onzekerheid erna was tot haar eigen verrassing de gedachte aan God haar steun en toeverlaat. Bijna een jaar geleden ontdekte schrijf...

11-06-2017 07:20

Freek de Jonge

Adieu God? - Freek de Jonge

In het werk van Freek de Jonge is God nooit ver weg. Als jongetje bepaalde die God zijn leven. De verzuiling bepaalde met wie je omging en met wie niet. In het werk van Freek de Jonge is God nooit ver weg. Als jongetje bepaalde die God zijn...

28-05-2017 23:45

Maarten 't Hart

Adieu God? - Maarten 't Hart

Maarten 't Hart is misschien wel de beroemdste en beruchtste ex-gelovige van Nederland. Maarten 't Hart is misschien wel de beroemdste en beruchtste ex-gelovige van Nederland. Zijn Bijbelkennis is ongeëvenaard en hij zet deze in om steeds w...

28-05-2017 07:25

Yvonne Kroonenberg

Adieu God? - Yvonne Kroonenberg

Schrijfster Yvonne Kroonenberg kreeg van haar Joodse ouders niets mee over religie. Schrijfster Yvonne Kroonenberg kreeg van haar Joodse ouders niets mee over religie. Toen ze als achttienjarige in een Amerikaans gastgezin verbleef en daar ...

21-05-2017 23:45

Yvonne Kroonenberg

Adieu God? - Yvonne Kroonenberg

Schrijfster Yvonne Kroonenberg kreeg van haar joodse ouders niets mee over religie. Toen ze als 18-jarige in een Amerikaans gastgezin verbleef en daar naar een college ging, bleek ze ineens omringd door gelovigen.

14-05-2017 23:40

Suzanne Bosman

Adieu God? - Suzanne Bosman

Tijs van den Brink ontmoet EenVandaag-presentatrice Suzanne Bosman in de Sint-Martinuskerk in Heeze, waar zij als tiener de mis bezocht en waar de uitvaartdienst van haar moeder plaatsvond.

07-05-2017 23:40

Jeroen Pauw

Adieu God? - Jeroen Pauw

Presentator Jeroen Pauw laat zich regelmatig kritisch uit over het geloof. Presentator Jeroen Pauw laat zich regelmatig kritisch uit over het geloof. Nadat hij in november vorig jaar zei dat de Koran, Bijbel en Thora altijd oproepen tot gew...

30-04-2017 23:35

Paul van Vliet

Adieu God? - Paul van Vliet

Cabaretier Paul van Vliet groeit op in een Nederlands-hervormd gezin. Cabaretier Paul van Vliet groeit op in een Nederlands-hervormd gezin. Het gezin bezocht elke zondag de Duinoordkerk, de huidige Kloosterkerk in Den Haag, en na de dienst ...

23-04-2017 23:35

Tangarine

Adieu God? - Tangarine

In de christelijk gereformeerde Bethelkerk in Assen ontmoet Tijs van den Brink de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, beter bekend als folkduo Tangarine.

16-04-2017 23:05

Annemiek Schrijver

Adieu God? - Annemiek Schrijver

Annemiek Schrijver neemt Tijs van den Brink mee naar een plek waar ze sinds haar zesde niet meer geweest is, de vrijgemaakt gereformeerde Koepelkerk in Arnhem.

09-04-2017 23:35

Aart Staartjes

Adieu God? - Aart Staartjes

Aart Staartjes begon zijn lange televisiecarriere met het vertellen van door Karel Eykman vor kinderen bewerkte bijbelverhalen in Woord voor Woord. Die verhalen kreeg hij echter zelf als kind niet mee.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Adieu God? gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Adieu God? de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Adieu God? bij Adieu God? liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Adieu God?. Heb je een uitzending van Adieu God? gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Adieu God? gemist

In het programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met Johan Derksen, Goedele Liekens, Anita Witzier, Erik van Muiswinkel, Sara Kroos en Ronald Plasterk. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daar van over? In Adieu God? vraagt Tijs de BN’ers waarom ze de kerk verlieten en noemen zij zichzelf van God los?

Uitzending gemist van Adieu God?? Hier kun je alle uitzendingen van Adieu God? kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 111
  • Laatste uitzending op 20-11-2017 om 00:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord