Programma gemist?

Documentaire met over het lot van Sinti een en uit Roma tijdens de Tweede uit Wereldoorlog. De Sinti en in de Roma, in door de het volksmond ook wel zigeuners op genoemd, vielen net door als in de Joden ten uit prooi aan de zuiveringen van de van met nazi's.

september 2021
04-05-2012 00:05

Aflevering van vrijdag 4 mei 2012

De vergeten holocaust - Aflevering van vrijdag 4 mei 2012

Documentaire over het lot van Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Sinti en de Roma, in de volksmond ook wel zigeuners genoemd, vielen net als de Joden ten prooi aan de zuiveringen van de nazi's.

De vergeten holocaust gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De vergeten holocaust de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De vergeten holocaust bij De vergeten holocaust liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De vergeten holocaust. Heb je een uitzending van De vergeten holocaust gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De vergeten holocaust gemist

Documentaire over het lot van Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Sinti en de Roma, in de volksmond ook wel zigeuners genoemd, vielen net als de Joden ten prooi aan de zuiveringen van de nazi's. In de geschiedenisboeken is weinig aandacht voor dit element van de gruwelen tijdens de oorlog. Zoni Weisz (1937) - zijn familie werd vermoord in de concentratiekampen Auschwitz en Mittelbau-Dora - en Roger Moreno Rathgeb, componist van het Requiem voor Auschwitz, gingen speciaal voor deze documentaire naar Auschwitz en vertellen daar hun persoonlijke verhaal. De Sinti-familie Weisz wordt op 16 mei 1944 opgepakt en naar Westerbork vervoerd. De toen zevenjarige Zoni is op dat moment uit logeren bij een tante. Zijn moeder, zusjes en broertje worden vermoord in Auschwitz, zijn vader sterft in Mittelbau-Dora. De Nederlandse Sinto Roger 'Moreno' Rathgeb componeerde het Requiem voor Auschwitz ter herdenking van alle slachtoffers van de nazi's. Het is een bijdrage van de Roma en Sinti gemeenschap aan de herinneringscultuur in onze samenleving. Het requiem gaat op 3 mei in De Nieuwe Kerk in Amsterdam in première. Zoni Weisz en Rathgeb willen beiden op hun manier de stilte over het leed van de Sinti en de Roma doorbreken.

Uitzending gemist van De vergeten holocaust? Hier kun je alle uitzendingen van De vergeten holocaust kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2012 om 00:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!