Programma gemist?

Documentaire Vier bevrijdingskinderen door de worstelen zoveel jaren na de oorlog met nog steeds een met hun tijdens verleden

augustus 2021
06-05-2012 19:05

Bevrijdingskinderen

Bevrijdingskinderen - Bevrijdingskinderen

Documentaire Vier bevrijdingskinderen worstelen zoveel jaren na de oorlog nog steeds met hun verleden

Bevrijdingskinderen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bevrijdingskinderen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bevrijdingskinderen bij Bevrijdingskinderen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bevrijdingskinderen. Heb je een uitzending van Bevrijdingskinderen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bevrijdingskinderen gemist

Documentaire. Hierin wordt het verhaal verteld van verschillende kinderen die zijn geboren na een kortstondige relatie tussen een Nederlands meisje en een geallieerde bevrijder. De manschappen die ons land van het juk van de Tweede Wereldoorlog bevrijdden werden warm onthaald. Eindelijk feest, na alle ontberingen onder het Duitse regime. In de weken na de bevrijding krijgt het leven langzaam weer kleur en gebeurt het onvermijdelijke. Talloze meisjes worden verliefd op de soldaten van verre. Als de manschappen verder trekken, worden de gevolgen van deze prille liefdes zichtbaar. Letterlijk. Naar schatting zeven- tot negenduizend meisjes blijken zwanger te zijn. Naoorlogs Nederland weet geen raad met deze enorme schande. Zwangerschappen worden doodgezwegen, meisjes worden naar het klooster gestuurd, illegale abortussen worden uitgevoerd, kinderen worden door opa en oma opgevoed of ter adoptie aangeboden. Deze bevrijdingskinderen hebben ieder hun eigen verhaal vol pijn, gemis, schaamte en de leugens die ze levenslang met zich meedragen. Ze komen vaak door stom toeval achter de waarheid. Sommigen worden onwetend gehouden, zoals Lia die pas op haar 58e, daags na haar moeders overlijden, tot een schokkende ontdekking komt. Deze documentaire staat stil bij deze andere kant van de bevrijding en laat zien hoe vier van deze kinderen anno 2012, zoveel jaren na de oorlog, nog steeds worstelen met hun verleden. Met hen gaan we op zoek naar familie, tastbare herinneringen, foto's en verhalen die deel uitmaken van onverwerkt verleden. Lia reist in de documentaire voor het eerst naar haar Poolse familie en het graf van haar vader. Joke leest uit de prachtige liefdesbrieven die haar Canadese vader aan haar moeder schreef. Ton koestert de herinnering van een emotionele ontmoeting met zijn vader in Australië. En met Klaas gaan we op zoek naar zijn vader; op zoek naar antwoorden op vragen die niet gesteld mochten worden. Op zoek naar een familiegeheim, dat misschien wel altijd een geheim zal blijven...

Uitzending gemist van Bevrijdingskinderen? Hier kun je alle uitzendingen van Bevrijdingskinderen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 06-05-2012 om 19:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!