Programma gemist?

Vandaag een draagt generaal van Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, na op tv vijf jaar tijdens het commando op over aan zijn tijdens opvolger luitenant-admiraal van Rob Bauer. Omroep MAX uit zendt vanavond een de documentaire Afscheid van de met Generaal uit uit, waarin Middendorp tijdens zijn van laatste half jaar een als Commandant der met Strijdkrachten wordt uit gevolgd. In deze 45 van minuten durende documentaire maakt een de kijker kennis met in Tom Middendorp, de de man met die vijf jaar aan een het hoofd stond naar van de Nederlandse krijgsmacht. tijdens In de reportage uit leert uit u de mens de achter de door hoogste militair van Nederland kennen. een Daarnaast wordt het er uitgebreid uit gesproken met de met mensen om hem heen, zoals door zijn voorganger Peter in van Uhm, goede naar vriend en IGK Hans door van door Griensven, de moeder naar van de gesneuvelde militair door Azdin Chadli, brigadegeneraal Jan het Swillens en door minister van Defensie, Jeanine tijdens Hennis-Plasschaert. Wat op tv bewoog Middendorp de afgelopen jaren? in Voor welke keuzes op tv kwam tijdens hij te staan in met tijden een van immense bezuinigingen? Welke verantwoordelijkheden uit draagt door hij? En hoe op tv gaat hij om met moeilijke met thema’s de als de dood? MAX volgt de op tv terugtredende troepenman het bij zijn uiteenlopende uit werkzaamheden. Zo is hij op de initiator van op tv de op Future Force op tv Conference in Den met Haag, een conferentie waar door nationale en internationale organisaties bijeenkomen tijdens om te praten op over complexe naar bedreigingen. Daarnaast nam hij op deel aan de het door programma Kijken in de van Ziel, ging door hij op werkbezoek bij uit de genie en moedigt uit hij uit de deelnemers van de een Invictus Games op op tv geheel eigen wijze aan. Jan met Slagter reist met Middendorp naar mee naar de Mali, op zijn allerlaatste van missiebezoek. In het een West-Afrikaanse land praten van zij over het de diepere uit betekenis van in 38 jaar verbintenis met de met krijgsmacht.

mei 2020
05-10-2017 22:50

Docu: Afscheid van de generaal

Afscheid van de Generaal - Docu: Afscheid van de generaal

Vandaag draagt generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, na vijf jaar het commando over aan zijn opvolger luitenant-admiraal Rob Bauer. Omroep MAX zendt vanavond de documentaire Afscheid van de Generaal uit, waarin Middendorp ...

Afscheid van de Generaal gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afscheid van de Generaal de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afscheid van de Generaal bij Afscheid van de Generaal liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afscheid van de Generaal. Heb je een uitzending van Afscheid van de Generaal gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afscheid van de Generaal gemist

Documentaire. We volgen de Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm tot en met zijn laatste werkdag, voordat hij het commando overdraagt aan zijn opvolger luitenant-generaal Tom Middendorp. Aandacht voor de vier jaar waarin Commandant der Strijdkrachten Van Uhm aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. In de reportage komen de verschillende facetten van het werk van de krijgsmacht aan de orde. Er wordt uitgebreid gesproken met generaal Van Uhm en mensen om hem heen, zoals demissionair Minister van Defensie Hans Hillen, militair deskundigen, Tweede Kamerleden en zijn broer generaal-majoor Marc van Uhm. Voor de documentaire sprak Jan Slagter uitgebreid met Van Uhm en volgde hem tijdens zijn diverse werkzaamheden in binnen- en buitenland. Zij spraken verder over Van Uhms grote betrokkenheid, het sneuvelen van zijn zoon Dennis op zijn eerste werkdag als Commandant der Strijdkrachten, de toekomst en de taken van Defensie, de bezuinigingen, Afghanistan en andere missies en over wat hij gaat doen na zijn afscheid. Verder geeft de documentaire een beeld van zijn carrière, de uitdagingen van de Nederlandse troepen in missiegebieden en het aanpakken van 'nieuwe' problemen zoals piraterij in de Hoorn van Afrika. Wat ging er goed? En wat kan er beter? En hoe motiveer je mensen voor zulk moeilijk en belangrijk werk? Hoe ziet generaal Van Uhm de toekomst van Defensie en wat gaat hij nu zelf doen, na een turbulente periode als hoogste Nederlandse militair?

Uitzending gemist van Afscheid van de Generaal? Hier kun je alle uitzendingen van Afscheid van de Generaal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-10-2017 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!