Programma gemist?

Vandaag naar draagt generaal door Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, op tv na tijdens vijf jaar het commando over tijdens aan zijn opvolger de luitenant-admiraal Rob in Bauer. Omroep in MAX zendt vanavond de documentaire Afscheid door van de Generaal in uit uit, waarin Middendorp tijdens zijn het laatste half jaar als op tv Commandant der tijdens Strijdkrachten het wordt gevolgd. In deze 45 minuten durende van documentaire maakt de uit kijker uit kennis met Tom Middendorp, de op tv man een die vijf jaar aan een het tijdens hoofd stond van op tv de Nederlandse krijgsmacht. naar In de reportage in leert u de mens achter de van hoogste uit militair van door Nederland kennen. Daarnaast wordt er uitgebreid met gesproken met de op tv mensen om hem in heen, zoals in zijn voorganger Peter van het Uhm, goede vriend op tv en de IGK Hans in van Griensven, de moeder op tv van de met gesneuvelde militair Azdin tijdens Chadli, brigadegeneraal Jan met Swillens en minister van Defensie, Jeanine uit uit Hennis-Plasschaert. Wat bewoog Middendorp de afgelopen jaren? een Voor de welke keuzes de kwam hij te met staan in tijden van met immense bezuinigingen? Welke op tv verantwoordelijkheden draagt hij? op En hoe op gaat hij om met uit moeilijke thema’s door als de dood? MAX volgt het de terugtredende troepenman bij uit zijn uiteenlopende werkzaamheden. de Zo is hij in de initiator van met de Future Force het Conference met in Den Haag, een het conferentie in waar nationale en internationale uit organisaties bijeenkomen om te op tv praten over complexe door bedreigingen. Daarnaast nam naar hij deel aan het het programma Kijken in met het de Ziel, ging op tv hij op werkbezoek bij een de genie en moedigt hij naar de deelnemers tijdens van de Invictus Games van op geheel eigen een wijze aan. Jan Slagter naar reist met Middendorp het mee naar Mali, van op een zijn allerlaatste missiebezoek. tijdens In het uit West-Afrikaanse land praten zij over de tijdens diepere met betekenis van door 38 jaar verbintenis met van de krijgsmacht.

september 2021
05-10-2017 22:50

Docu: Afscheid van de generaal

Afscheid van de Generaal - Docu: Afscheid van de generaal

Vandaag draagt generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, na vijf jaar het commando over aan zijn opvolger luitenant-admiraal Rob Bauer. Omroep MAX zendt vanavond de documentaire Afscheid van de Generaal uit, waarin Middendorp ...

Afscheid van de Generaal gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afscheid van de Generaal de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afscheid van de Generaal bij Afscheid van de Generaal liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afscheid van de Generaal. Heb je een uitzending van Afscheid van de Generaal gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afscheid van de Generaal gemist

Documentaire. We volgen de Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm tot en met zijn laatste werkdag, voordat hij het commando overdraagt aan zijn opvolger luitenant-generaal Tom Middendorp. Aandacht voor de vier jaar waarin Commandant der Strijdkrachten Van Uhm aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. In de reportage komen de verschillende facetten van het werk van de krijgsmacht aan de orde. Er wordt uitgebreid gesproken met generaal Van Uhm en mensen om hem heen, zoals demissionair Minister van Defensie Hans Hillen, militair deskundigen, Tweede Kamerleden en zijn broer generaal-majoor Marc van Uhm. Voor de documentaire sprak Jan Slagter uitgebreid met Van Uhm en volgde hem tijdens zijn diverse werkzaamheden in binnen- en buitenland. Zij spraken verder over Van Uhms grote betrokkenheid, het sneuvelen van zijn zoon Dennis op zijn eerste werkdag als Commandant der Strijdkrachten, de toekomst en de taken van Defensie, de bezuinigingen, Afghanistan en andere missies en over wat hij gaat doen na zijn afscheid. Verder geeft de documentaire een beeld van zijn carrière, de uitdagingen van de Nederlandse troepen in missiegebieden en het aanpakken van 'nieuwe' problemen zoals piraterij in de Hoorn van Afrika. Wat ging er goed? En wat kan er beter? En hoe motiveer je mensen voor zulk moeilijk en belangrijk werk? Hoe ziet generaal Van Uhm de toekomst van Defensie en wat gaat hij nu zelf doen, na een turbulente periode als hoogste Nederlandse militair?

Uitzending gemist van Afscheid van de Generaal? Hier kun je alle uitzendingen van Afscheid van de Generaal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-10-2017 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!