Programma gemist?

Vandaag draagt generaal met op tv Tom Middendorp, Commandant der van Strijdkrachten, na vijf jaar het op commando over het aan zijn opvolger luitenant-admiraal op tv Rob Bauer. Omroep de een MAX zendt vanavond met de documentaire Afscheid van een de Generaal het uit, waarin Middendorp tijdens zijn laatste tijdens half jaar als op tv uit Commandant der Strijdkrachten wordt gevolgd. In het deze 45 minuten durende een met documentaire maakt de de kijker kennis met Tom in Middendorp, de man tijdens die vijf jaar aan het het op hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. door In de reportage een leert naar u de mens naar achter de hoogste militair op van Nederland op tv kennen. Daarnaast wordt een er uitgebreid gesproken met de met met mensen om hem heen, op tv zoals zijn door voorganger Peter van Uhm, naar goede vriend en IGK met Hans van uit Griensven, de met moeder van de gesneuvelde militair een Azdin Chadli, brigadegeneraal Jan tijdens met Swillens en minister van Defensie, Jeanine uit in Hennis-Plasschaert. Wat bewoog Middendorp de uit afgelopen jaren? Voor welke de keuzes kwam hij een te de staan in tijden van immense bezuinigingen? met Welke verantwoordelijkheden met draagt hij? En in hoe gaat door hij om met moeilijke in thema’s als de dood? de MAX volgt van de terugtredende troepenman door bij zijn uiteenlopende werkzaamheden. in door Zo is hij de op initiator van een de Future Force het Conference in Den Haag, een tijdens conferentie in waar nationale en op tv internationale organisaties bijeenkomen om te praten naar over op complexe bedreigingen. uit Daarnaast nam hij deel aan van het programma Kijken in van de van Ziel, ging hij op werkbezoek op naar bij de genie en moedigt hij een de deelnemers van uit de Invictus door Games op geheel eigen het wijze op tv aan. Jan Slagter reist met Middendorp door op tv mee naar Mali, op op zijn allerlaatste een missiebezoek. In het West-Afrikaanse een land praten uit zij over de het diepere betekenis van 38 jaar door verbintenis met de tijdens krijgsmacht.

mei 2021
05-10-2017 22:50

Docu: Afscheid van de generaal

Afscheid van de Generaal - Docu: Afscheid van de generaal

Vandaag draagt generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, na vijf jaar het commando over aan zijn opvolger luitenant-admiraal Rob Bauer. Omroep MAX zendt vanavond de documentaire Afscheid van de Generaal uit, waarin Middendorp ...

Afscheid van de Generaal gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afscheid van de Generaal de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afscheid van de Generaal bij Afscheid van de Generaal liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afscheid van de Generaal. Heb je een uitzending van Afscheid van de Generaal gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afscheid van de Generaal gemist

Documentaire. We volgen de Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm tot en met zijn laatste werkdag, voordat hij het commando overdraagt aan zijn opvolger luitenant-generaal Tom Middendorp. Aandacht voor de vier jaar waarin Commandant der Strijdkrachten Van Uhm aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. In de reportage komen de verschillende facetten van het werk van de krijgsmacht aan de orde. Er wordt uitgebreid gesproken met generaal Van Uhm en mensen om hem heen, zoals demissionair Minister van Defensie Hans Hillen, militair deskundigen, Tweede Kamerleden en zijn broer generaal-majoor Marc van Uhm. Voor de documentaire sprak Jan Slagter uitgebreid met Van Uhm en volgde hem tijdens zijn diverse werkzaamheden in binnen- en buitenland. Zij spraken verder over Van Uhms grote betrokkenheid, het sneuvelen van zijn zoon Dennis op zijn eerste werkdag als Commandant der Strijdkrachten, de toekomst en de taken van Defensie, de bezuinigingen, Afghanistan en andere missies en over wat hij gaat doen na zijn afscheid. Verder geeft de documentaire een beeld van zijn carrière, de uitdagingen van de Nederlandse troepen in missiegebieden en het aanpakken van 'nieuwe' problemen zoals piraterij in de Hoorn van Afrika. Wat ging er goed? En wat kan er beter? En hoe motiveer je mensen voor zulk moeilijk en belangrijk werk? Hoe ziet generaal Van Uhm de toekomst van Defensie en wat gaat hij nu zelf doen, na een turbulente periode als hoogste Nederlandse militair?

Uitzending gemist van Afscheid van de Generaal? Hier kun je alle uitzendingen van Afscheid van de Generaal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-10-2017 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!