Programma gemist?

Vandaag op draagt generaal Tom Middendorp, Commandant in der op Strijdkrachten, na vijf jaar het het commando over op aan zijn opvolger luitenant-admiraal in uit Rob Bauer. Omroep MAX zendt de vanavond de documentaire Afscheid op van de Generaal tijdens op uit, waarin Middendorp in tijdens zijn laatste half jaar een als Commandant der een Strijdkrachten wordt gevolgd. In deze een 45 een minuten durende documentaire maakt tijdens de kijker kennis door met tijdens Tom Middendorp, de man uit die vijf jaar met aan het hoofd stond van op tv de Nederlandse krijgsmacht. tijdens In de de reportage leert uit u de mens achter de van hoogste tijdens militair van Nederland de kennen. Daarnaast wordt er uitgebreid de gesproken met de uit mensen de om hem heen, zoals door zijn een voorganger Peter van Uhm, goede op vriend en IGK Hans in van Griensven, de met tijdens moeder van de gesneuvelde militair Azdin van Chadli, door brigadegeneraal Jan Swillens en van minister door van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert. Wat bewoog naar Middendorp de van afgelopen jaren? Voor welke keuzes tijdens uit kwam hij te staan in de tijden van immense bezuinigingen? tijdens op tv Welke verantwoordelijkheden draagt hij? uit En hoe door gaat hij om met met moeilijke thema’s naar als de dood? in MAX volgt de terugtredende op tv troepenman bij het zijn uiteenlopende werkzaamheden. Zo is hij met van de initiator van de het Future Force Conference in tijdens Den Haag, een de conferentie waar van nationale en internationale organisaties bijeenkomen op tv om van te praten over op complexe bedreigingen. Daarnaast nam hij door deel aan een het tijdens programma Kijken in uit de Ziel, ging hij op werkbezoek door bij de genie uit en moedigt hij uit de deelnemers op van de Invictus Games in op geheel door eigen wijze aan. Jan in Slagter reist met Middendorp een mee op naar Mali, het op zijn allerlaatste missiebezoek. In op tv het West-Afrikaanse land praten in zij over naar de diepere betekenis van het 38 jaar in verbintenis met de met krijgsmacht.

januari 2020
05-10-2017 22:50

Docu: Afscheid van de generaal

Afscheid van de Generaal - Docu: Afscheid van de generaal

Vandaag draagt generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, na vijf jaar het commando over aan zijn opvolger luitenant-admiraal Rob Bauer. Omroep MAX zendt vanavond de documentaire Afscheid van de Generaal uit, waarin Middendorp ...

Afscheid van de Generaal gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afscheid van de Generaal de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afscheid van de Generaal bij Afscheid van de Generaal liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afscheid van de Generaal. Heb je een uitzending van Afscheid van de Generaal gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afscheid van de Generaal gemist

Documentaire. We volgen de Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm tot en met zijn laatste werkdag, voordat hij het commando overdraagt aan zijn opvolger luitenant-generaal Tom Middendorp. Aandacht voor de vier jaar waarin Commandant der Strijdkrachten Van Uhm aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. In de reportage komen de verschillende facetten van het werk van de krijgsmacht aan de orde. Er wordt uitgebreid gesproken met generaal Van Uhm en mensen om hem heen, zoals demissionair Minister van Defensie Hans Hillen, militair deskundigen, Tweede Kamerleden en zijn broer generaal-majoor Marc van Uhm. Voor de documentaire sprak Jan Slagter uitgebreid met Van Uhm en volgde hem tijdens zijn diverse werkzaamheden in binnen- en buitenland. Zij spraken verder over Van Uhms grote betrokkenheid, het sneuvelen van zijn zoon Dennis op zijn eerste werkdag als Commandant der Strijdkrachten, de toekomst en de taken van Defensie, de bezuinigingen, Afghanistan en andere missies en over wat hij gaat doen na zijn afscheid. Verder geeft de documentaire een beeld van zijn carrière, de uitdagingen van de Nederlandse troepen in missiegebieden en het aanpakken van 'nieuwe' problemen zoals piraterij in de Hoorn van Afrika. Wat ging er goed? En wat kan er beter? En hoe motiveer je mensen voor zulk moeilijk en belangrijk werk? Hoe ziet generaal Van Uhm de toekomst van Defensie en wat gaat hij nu zelf doen, na een turbulente periode als hoogste Nederlandse militair?

Uitzending gemist van Afscheid van de Generaal? Hier kun je alle uitzendingen van Afscheid van de Generaal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-10-2017 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!