Programma gemist?

Vandaag een draagt generaal Tom Middendorp, Commandant tijdens der Strijdkrachten, door na vijf van jaar het van commando over aan met zijn opvolger luitenant-admiraal uit Rob Bauer. Omroep MAX het zendt vanavond in de documentaire Afscheid van tijdens de Generaal uit, op waarin Middendorp van tijdens zijn laatste half op jaar als Commandant der Strijdkrachten van op tv wordt gevolgd. In deze 45 minuten met durende documentaire maakt het de kijker kennis met uit een Tom Middendorp, de man die vijf naar het jaar aan het hoofd stond van in de Nederlandse een krijgsmacht. In de in reportage een leert u de tijdens mens achter de hoogste militair uit van Nederland kennen. Daarnaast door wordt er door uitgebreid gesproken met de van mensen om op tv hem heen, zoals zijn van voorganger Peter de van Uhm, het goede vriend en naar IGK Hans van Griensven, de op moeder van de de gesneuvelde met militair Azdin van Chadli, brigadegeneraal Jan de Swillens en minister van Defensie, tijdens Jeanine Hennis-Plasschaert. Wat bewoog naar Middendorp de afgelopen jaren? naar Voor in welke keuzes kwam uit hij te in staan in tijden tijdens van immense bezuinigingen? Welke in verantwoordelijkheden draagt hij? En hoe in gaat hij de om met moeilijke uit thema’s als de op tv dood? van MAX volgt de terugtredende troepenman bij van zijn de uiteenlopende werkzaamheden. een Zo is hij de in initiator van de Future Force op tv Conference in Den op met Haag, een conferentie waar nationale op tv en op internationale organisaties bijeenkomen het om te praten op tv over complexe bedreigingen. door Daarnaast nam hij deel de aan het programma Kijken in in de Ziel, ging het hij op een werkbezoek tijdens bij de genie en moedigt uit hij de op tv deelnemers van de Invictus Games een op op tv geheel eigen op wijze aan. Jan Slagter reist de met Middendorp mee naar Mali, het een op zijn allerlaatste missiebezoek. In uit het naar West-Afrikaanse land praten het zij over de naar diepere betekenis van naar 38 jaar verbintenis met de tijdens krijgsmacht.

september 2020
05-10-2017 22:50

Docu: Afscheid van de generaal

Afscheid van de Generaal - Docu: Afscheid van de generaal

Vandaag draagt generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, na vijf jaar het commando over aan zijn opvolger luitenant-admiraal Rob Bauer. Omroep MAX zendt vanavond de documentaire Afscheid van de Generaal uit, waarin Middendorp ...

Afscheid van de Generaal gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afscheid van de Generaal de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afscheid van de Generaal bij Afscheid van de Generaal liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afscheid van de Generaal. Heb je een uitzending van Afscheid van de Generaal gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afscheid van de Generaal gemist

Documentaire. We volgen de Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm tot en met zijn laatste werkdag, voordat hij het commando overdraagt aan zijn opvolger luitenant-generaal Tom Middendorp. Aandacht voor de vier jaar waarin Commandant der Strijdkrachten Van Uhm aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. In de reportage komen de verschillende facetten van het werk van de krijgsmacht aan de orde. Er wordt uitgebreid gesproken met generaal Van Uhm en mensen om hem heen, zoals demissionair Minister van Defensie Hans Hillen, militair deskundigen, Tweede Kamerleden en zijn broer generaal-majoor Marc van Uhm. Voor de documentaire sprak Jan Slagter uitgebreid met Van Uhm en volgde hem tijdens zijn diverse werkzaamheden in binnen- en buitenland. Zij spraken verder over Van Uhms grote betrokkenheid, het sneuvelen van zijn zoon Dennis op zijn eerste werkdag als Commandant der Strijdkrachten, de toekomst en de taken van Defensie, de bezuinigingen, Afghanistan en andere missies en over wat hij gaat doen na zijn afscheid. Verder geeft de documentaire een beeld van zijn carrière, de uitdagingen van de Nederlandse troepen in missiegebieden en het aanpakken van 'nieuwe' problemen zoals piraterij in de Hoorn van Afrika. Wat ging er goed? En wat kan er beter? En hoe motiveer je mensen voor zulk moeilijk en belangrijk werk? Hoe ziet generaal Van Uhm de toekomst van Defensie en wat gaat hij nu zelf doen, na een turbulente periode als hoogste Nederlandse militair?

Uitzending gemist van Afscheid van de Generaal? Hier kun je alle uitzendingen van Afscheid van de Generaal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-10-2017 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!