Programma gemist?

Vandaag op tv draagt generaal Tom Middendorp, van Commandant der Strijdkrachten, uit na vijf jaar op tv het met commando over aan zijn opvolger luitenant-admiraal op tv Rob een Bauer. Omroep MAX zendt vanavond uit de documentaire Afscheid van de van de Generaal een uit, waarin Middendorp tijdens op zijn laatste half van jaar als door Commandant der Strijdkrachten met wordt gevolgd. In deze met 45 minuten durende documentaire in maakt de kijker kennis met met Tom Middendorp, de op man die vijf door jaar aan het het door hoofd stond van de Nederlandse naar krijgsmacht. op tv In de reportage leert u de door mens achter de een hoogste op tv militair van Nederland kennen. Daarnaast uit wordt op tv er uitgebreid met gesproken met de mensen om hem op tv heen, zoals het zijn voorganger uit Peter van in Uhm, goede vriend en door IGK Hans van van Griensven, de moeder van naar de gesneuvelde militair met Azdin Chadli, een brigadegeneraal Jan Swillens door en minister van Defensie, van Jeanine Hennis-Plasschaert. Wat uit bewoog Middendorp een de afgelopen jaren? Voor met welke keuzes kwam hij in te staan in tijden de op van immense bezuinigingen? Welke verantwoordelijkheden van draagt hij? op tv En hoe gaat hij de om uit met moeilijke thema’s als op de dood? naar MAX volgt de terugtredende troepenman uit bij zijn uiteenlopende werkzaamheden. met Zo op is hij de initiator met van de op tv Future Force Conference in in Den Haag, uit een conferentie uit waar nationale en internationale organisaties naar bijeenkomen met om te praten de over complexe bedreigingen. Daarnaast nam naar hij deel aan het op tv uit programma Kijken in de de Ziel, ging hij op de werkbezoek bij de naar genie en moedigt hij op tv de deelnemers uit van de de Invictus Games op op geheel eigen door wijze aan. Jan Slagter reist met met Middendorp mee naar in Mali, op in zijn allerlaatste missiebezoek. In het een West-Afrikaanse land uit praten zij naar over de diepere betekenis tijdens van 38 jaar verbintenis een met met de krijgsmacht.

januari 2021
05-10-2017 22:50

Docu: Afscheid van de generaal

Afscheid van de Generaal - Docu: Afscheid van de generaal

Vandaag draagt generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten, na vijf jaar het commando over aan zijn opvolger luitenant-admiraal Rob Bauer. Omroep MAX zendt vanavond de documentaire Afscheid van de Generaal uit, waarin Middendorp ...

Afscheid van de Generaal gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afscheid van de Generaal de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afscheid van de Generaal bij Afscheid van de Generaal liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afscheid van de Generaal. Heb je een uitzending van Afscheid van de Generaal gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afscheid van de Generaal gemist

Documentaire. We volgen de Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm tot en met zijn laatste werkdag, voordat hij het commando overdraagt aan zijn opvolger luitenant-generaal Tom Middendorp. Aandacht voor de vier jaar waarin Commandant der Strijdkrachten Van Uhm aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. In de reportage komen de verschillende facetten van het werk van de krijgsmacht aan de orde. Er wordt uitgebreid gesproken met generaal Van Uhm en mensen om hem heen, zoals demissionair Minister van Defensie Hans Hillen, militair deskundigen, Tweede Kamerleden en zijn broer generaal-majoor Marc van Uhm. Voor de documentaire sprak Jan Slagter uitgebreid met Van Uhm en volgde hem tijdens zijn diverse werkzaamheden in binnen- en buitenland. Zij spraken verder over Van Uhms grote betrokkenheid, het sneuvelen van zijn zoon Dennis op zijn eerste werkdag als Commandant der Strijdkrachten, de toekomst en de taken van Defensie, de bezuinigingen, Afghanistan en andere missies en over wat hij gaat doen na zijn afscheid. Verder geeft de documentaire een beeld van zijn carrière, de uitdagingen van de Nederlandse troepen in missiegebieden en het aanpakken van 'nieuwe' problemen zoals piraterij in de Hoorn van Afrika. Wat ging er goed? En wat kan er beter? En hoe motiveer je mensen voor zulk moeilijk en belangrijk werk? Hoe ziet generaal Van Uhm de toekomst van Defensie en wat gaat hij nu zelf doen, na een turbulente periode als hoogste Nederlandse militair?

Uitzending gemist van Afscheid van de Generaal? Hier kun je alle uitzendingen van Afscheid van de Generaal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-10-2017 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!