Programma gemist?

Vijf naar Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland uit de aan ons. -De tijdens Brusselse theatermaakster en dichteres naar Laurence Vielle naar gaat op zoek naar de verzwegen naar familiegeschiedenis van haar van op tv moeder.

Vijf Belgische hoofdpersonen een tonen hun vaderland de in aan ons. Ze nemen op tv ons mee naar plekken de en mensen die een hen inspireren door en koppelen hun biografisch het verhaal op aan wat er in België de aan de hand van is.

Christophe op Deborsu is een Waalse de journalist en televisiepersoonlijkheid. naar Hij werkte lang van als politiek verslaggever voor in de met Franstalige publieke omroep naar RTBF.

David uit Van Reybrouck is cultuurhistoricus en door schrijver van met het bekroonde Congo, waarin in hij op de geschiedenis van de van voormalige Belgische kolonie met beschrijft.

Vijf op Belgische hoofdpersonen tonen een hun vaderland tijdens aan ons. -Annelies Verbeke een is een Vlaamse schrijfster van de hartstochtelijke, uit enigszins absurdistische uit romans.

september 2021
30-09-2012 20:25

Laurence Vielle

Het België van.... - Laurence Vielle

Vijf Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland aan ons. -De Brusselse theatermaakster en dichteres Laurence Vielle gaat op zoek naar de verzwegen familiegeschiedenis van haar moeder.

23-09-2012 20:25

Daan Stuyven

Het België van.... - Daan Stuyven

Vijf Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland aan ons. Ze nemen ons mee naar plekken en mensen die hen inspireren en koppelen hun biografisch verhaal aan wat er in België aan de hand is.

16-09-2012 20:25

Christophe Deborsu

Het België van.... - Christophe Deborsu

Christophe Deborsu is een Waalse journalist en televisiepersoonlijkheid. Hij werkte lang als politiek verslaggever voor de Franstalige publieke omroep RTBF.

09-09-2012 20:25

David van Reybrouck

Het België van.... - David van Reybrouck

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus en schrijver van het bekroonde Congo, waarin hij de geschiedenis van de voormalige Belgische kolonie beschrijft.

02-09-2012 20:25

Annelies Verbeke

Het België van.... - Annelies Verbeke

Vijf Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland aan ons. -Annelies Verbeke is een Vlaamse schrijfster van hartstochtelijke, enigszins absurdistische romans.

Het België van.... gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het België van.... de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het België van.... bij Het België van.... liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het België van..... Heb je een uitzending van Het België van.... gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het België van.... gemist

Vijf Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland aan ons. Schrijfster Annelies Verbeke, schrijver David van Reybrouck, journalist Christophe Deborsu, popartiest Daan Stuyven en theatermaakster Laurence Vielle zijn elk in één aflevering de eigenzinnige gids door hun kleine maar verdeelde land. Ze nemen ons mee naar plekken en mensen die hen inspireren en koppelen hun biografisch verhaal aan wat er in België aan de hand is. Hoe kan het kleine rijke land zo verdeeld zijn geraakt, dat de ene helft de andere niet meer kent of niet meer wil kennen? Zij reizen naar oost, west, zuid en noord, naar hun geboortestreek, naar plaatsen met een speciale betekenis en ontmoeten hun landgenoten. Het zijn reizen langs thema's als separatisme, de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië, de identiteit van de Belg, de verbondenheid met de eigen regio, het onaffe land, de creatieve vrijheid, de absurditeit, de verdwijnende staat. Zo ontstaat een caleidoscopisch beeld van een land dat wij denken te kennen, maar waar veel te ontdekken blijkt. Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Christophe Deborsu, Daan Stuyven en Laurence Vielle. België, dichtbij en toch ongekend. De VPRO trekt de rolluiken op voor een intieme kijk naar binnen bij onze zuiderburen. Afl.: Annelies Verbeke. Het België van Annelies Verbeke. Annelies Verbeke is een Vlaamse schrijfster van hartstochtelijke, enigszins absurdistische romans als Slaap, Groener Gras en Vissen Redden. In Nederland is ze ook bekend, omdat ze regelmatig optreedt en als columniste in NRC schrijft. Aangewakkerd door het succes van het Vlaams-nationalistisch denken realiseert zij zich dat ze geen enkele Waal in haar directe vriendenkring heeft. Zij vraagt zich af: is het wel goed het zuidelijke deel van België zo slecht te kennen? Ze vertrekt op een lifttocht door het haar onbekende Wallonië, langs Charleroi, Binche en Luik en overwint haar angst om Frans te spreken. Een ode aan het onaffe, dat iets typisch Belgisch is en waar een oeverloze creatieve potentie in schuilt. Een ontdekkingstocht in eigen land.

Uitzending gemist van Het België van....? Hier kun je alle uitzendingen van Het België van.... kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 30-09-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!