Programma gemist?
april 2017
22-04-2014 20:32

Afl. 8

Pro Deo - Afl. 8

De 23-jarige Vincent Horstman kampt met chronische hoofdpijn door een brede, diepe rimpel op zijn voorhoofd. Zijn huisarts verwijst hem door naar een plastisch chirurg. Deze zegt dat hij Vincent met een standaardingreep kan helpen door een endoscopische voorhoofdlift. Maar na de operatie verliest Vincent veel vocht. De arts zegt dat dit normaal is. Anderhalve dag lang trekt Vincent herhaaldelijk aan de bel en dan blijkt dat ineens dat de situatie levensbedreigend is. De chirurg heeft fout op fout gemaakt. Vincent moet diezelfde avond nog naar Groningen, waar hij een riskante hersteloperatie moet ondergaan. Hij wil niet alleen een schadevergoeding, maar ook een straf voor de arts. Mr. Oscar Hammerstein en mr. Jan-Hein Kuijpers gaan de juridische strijd aan tegen het ziekenhuis en de plastisch chirurg.

15-04-2014 20:33

Afl. 7

Pro Deo - Afl. 7

De 26-jarige Heleen Vella is in Den Bosch geboren, maar opgegroeid op het Griekse eiland Corfu. In 2011 verhuist ze terug naar Nederland en wil ze hier aan het werk. Dan blijkt dat een foute letter op haar geboorteakte dramatische consequenties heeft. Heleen heeft de Nederlandse nationaliteit én een Nederlands paspoort, maar naar de letter van de Nederlandse wet bestaat ze niet. Ze verblijft noodgedwongen met een tijdelijk toeristenvisum op het Griekse eiland Corfu, omdat ze geen Griekse nationaliteit heeft. De gemeente Den Bosch blijft weigeren om die foute letter van de geboorteakte te halen. Mr. Jan-Hein Kuijpers doet er alles aan om dit moeilijke juridische gevecht te winnen.

08-04-2014 20:32

Afl. 6

Pro Deo - Afl. 6

Remon Kardienaal en zijn broer beginnen in 2008 hun tweemanszaak. De broers lenen 55.000 euro bij de bank met Remons woning als borg. Het contract wordt getekend door beide broers. Door de crisis gaat het zeer slecht met het bedrijf en het faillissement wordt aangevraagd. De broers hebben ieder ruim 27.000 euro schuld bij de bank. Zijn broer betaalt zijn schuld onvoldoende af en de bank klopt bij Remon aan. Hij en zijn gezin dreigen nu hun woning kwijt te raken, waardoor ze op straat komen te staan. Mr. Oscar Hammerstein haalt alles uit de kast om het gezin te helpen.

01-04-2014 20:33

Afl. 5

Pro Deo - Afl. 5

Op 1 juni 2007 wordt Alexander, de zeventienjarige zoon van Louise en Ben Lak, op zijn scooter fataal geraakt door een tram tijdens het oversteken van de bewaakte tramovergang. Het vervoersbedrijf heeft al eerder tientallen klachten ontvangen over het falende waarschuwingssysteem. De ouders schakelen een advocaat in, want zij vinden dat de trambestuurder en het vervoersbedrijf moeten worden vervolgd. In 2010 stelt het Gerechtshof de familie Lak in het gelijk maar daarna blijft het jarenlang stil. Mr. Mariëlle van Essen pakt de zaak op om de familie Lak te helpen.

25-03-2014 20:33

Afl. 4

Pro Deo - Afl. 4

William Megens uit Nijmegen wordt binnenkort door woningbouwvereniging Talis op straat gezet. De 67-jarige oud-marinier moet zijn droomhuis verlaten, omdat zijn onderhuurder zonder Williams medeweten een wietplantage in zijn woning heeft aangelegd. William was op dat moment op bezoek bij zijn zoon in Thailand en was zich van geen kwaad bewust toen hij de desbetreffende persoon in huis haalde. Hartpatiënt William is ten einde raad en daarom haalt Mr. Cees Korvinus alles uit de kast om ervoor dat zorgen dat hij niet zonder pardon zijn huis uit wordt gezet.

18-03-2014 20:32

Afl. 3

Pro Deo - Afl. 3

Toen haar man Robin in 2007 overleed, bleef Anna Kars alleen achter met haar driejarige dochtertje Eva. Sindsdien ontvingen ze een aanvullende nabestaandenuitkering, maar deze werd in 2011 plotseling stopgezet. Volgens de verzekeringsmaatschappij had Anna namelijk geen recht op het geld omdat Robin niet verzekerd was. Anna is al twee jaar lang tevergeefs aan het vechten en de steeds groter wordende financiële problemen zorgen er zelfs voor dat ze haar huis te koop moest zetten. Mr. Oscar Hammerstein haalt alles uit te kast om ervoor te zorgen dat deze zaak niet nog verder escaleert.

11-03-2014 20:33

Afl. 2

Pro Deo - Afl. 2

Als startende ondernemer vindt de 31-jarige Vincent een enthousiaste financier voor zijn eerste businessplan. Zakenman Anton M. is bereid Vincent geld te lenen voor de aankoop van een aantal appartementen. Vincent gaat akkoord met het voorstel en schaft van een deel van het geleende geld een representatieve auto aan. Dat is het begin van een ware nachtmerrie. Hij moet zich melden bij de politie en verneemt daar dat hij wordt verdacht van witwaspraktijken. Het geleende geld blijkt door Anton M. te zijn ontvreemd. Vincent ontkent de aantijgingen en beweert onschuldig te zijn, maar toch wordt hij door de rechtbank veroordeeld. Mr. Mariëlle van Essen gelooft in zijn onschuld en gaat in hoger beroep tegen de veroordeling.

04-03-2014 20:34

Afl. 1

Pro Deo - Afl. 1

Te zien is hoe niemand verantwoordelijkheid neemt voor de slachtoffers van een bizar schietongeluk tijdens de Schuttersfeesten in Tubbergen. De zaak loopt inmiddels vijf jaar en de oplossing lijkt mijlenver. Door een blunder raakt de vijfjarige Cesha gewond aan haar enkel en raakt Jo blijvend invalide. De schutter wordt weliswaar veroordeeld door de rechter, maar gaat in hoger beroep. In afwachting van het oordeel van het gerechtshof overlijdt hij. De strafzaak wordt uiteindelijk zonder veroordeling afgesloten. Mr. Cees Korvinus trekt alle registers open om rechtvaardigheid af te dwingen voor de slachtoffers.

18-12-2012 20:32

Aflevering 8

Pro Deo - Aflevering 8

Frank Nobel moet met zijn bedrijf inclusief huis verhuizen wegens herinrichtingsplannen van de gemeente. Hij verkoopt zijn woning aan de gemeente en koopt het hem aangeboden perceel in een woonwijk. Het nieuwe perceel met bestemming wonen en werken ligt echter in een nieuwe woonwijk, waar dagelijks veel schoolgaande kinderen op de fiets naar school gaan. De in- en uitrit voor vrachtverkeer van Frank zijn perceel kruist het fietspad, wat voor een onveilige situatie zorgt. Een rechter bepaalt dat de gemeente moet zorgen dat in- en uitrit voor vrachtverkeer op veilige manier gerealiseerd wordt. Als Frank de benodigde vergunning aanvraagt, wordt hij door de gemeente van het kastje naar de muur gestuurd. Daarbij wordt hij ook gedwongen om op eigen kosten onderzoeken te laten verrichten. En nog steeds geeft de gemeente de vergunning niet af. Inmiddels is het zeven jaar later. Mr. Oscar Hammerstein neemt de zaak aan en probeert de impasse te doorbreken. Martijn gaat net zolang bij de verschillende partijen langs, totdat er een oplossing komt.

11-12-2012 20:30

Aflevering 7

Pro Deo - Aflevering 7

Jytte is gek op paarden. Al vanaf dat ze een klein meisje is, rijdt ze paard en heeft ze jarenlang twee vaste verzorgpaarden. In februari 2011 besluit ze dat het tijd is om een eigen paard aan te schaffen voor recreatief gebruik. Bij de aankoop laat ze het paard klinisch keuren door een dierenarts. Paard Rubis wordt die dag klinisch in orde verklaard en de koop is daarmee een feit. Kort na de aankoop blijkt echter dat het paard niet gezond is. Zo erg zelfs, dat het paard haar aanvalt en voor het leven tekent. Jytte wil de koop ontbinden, maar de voormalige eigenaar weigert Rubis terug te nemen, omdat hij voor de koop goed en gezond gekeurd is. Gesteggel per e-mail, telefoon en aangetekende brieven volgt. Omdat na onderzoeken verschillende ziektes aan het licht komen die niet te genezen zijn en het steeds slechter met Rubis gaat, wordt het paard op 13 oktober 2011 geëuthanaseerd. Het koopcontract, dat zij na enige vertraging uiteindelijk in handen krijgt, blijkt niet volledig. De algemene voorwaarden voor consumenten blijken doorgehaald. Jan-Hein Kuijpers neemt deze zaak aan en staat Jytte bij in haar strijd voor gerechtigheid. Zij heeft veel kosten gemaakt aan allerlei onderzoeken en testen en ze wil haar geld van de aanschaf van het paard terug. Martijn laat zich informeren over de paardenhandel en gaat langs bij de bewuste handelaar om zijn kant van het verhaal te horen.

04-12-2012 20:32

Aflevering 6

Pro Deo - Aflevering 6

Zaak: Johannes van de Veer versus gemeente Amsterdam. Johannes van de Veer is na ruim 44 jaar werkzaam geweest te zijn als stratenmaker bij de gemeente Amsterdam met vervroegd pensioen gegaan. Groot was de ontsteltenis toen bleek dat het pensioen dat hij had opgebouwd en waar hij recht op had slechts 56% van zijn laatstverdiende loon bleek te bedragen, in plaats van de beoogde 70% waar hij ooit voor getekend had. Dit is veroorzaakt door de nieuwe pensioenregeling voor stratenmakers, die in 2006 in werking is getreden. Al vier jaar strijdt Johannes met hulp van zijn zoon voor gerechtigheid, maar ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Mr. Oscar Hammerstein neemt deze zaak aan en gaat de familie van de Veer pro deo bijstaan in hun juridische strijd tegen de gemeente Amsterdam.

27-11-2012 20:29

Aflevering 5

Pro Deo - Aflevering 5

Wanneer er in juni 2011 in Zuilichem een bestelbus van een dijk afglipt en tegen het dijkhuis van de heer Hobo aanrijdt, heeft dat enorme schade tot gevolg. De ravage in de woonkamer is onvoorstelbaar. Nu, bijna een jaar later, is het gesteggel over de herstelwerkzaamheden en vooral de te vergoeden kosten nog altijd niet voorbij; laat staan dat er iets is gerepareerd. De totale schade die in eerste instantie beraamd was op 300.000 euro, is na het doen van veel concessies en het inschakelen van een contraexpertise teruggebracht tot ruim 150.000 euro. De expert van de verzekering waar de heer Hobo zijn opstalverzekering heeft lopen, heeft de schade echter vastgesteld op een beduidend lager bedrag. Voor dit bedrag kan onmogelijk de schade hersteld worden. Mr. Cees Korvinus neemt deze zaak aan om de onderste steen boven te krijgen. Martijn gaat bij de gemeente langs om te kijken in hoeverre het mogelijk is de verkeerssituatie ter plekke aan te passen.

20-11-2012 20:30

Aflevering 4

Pro Deo - Aflevering 4

Zaak: Erik van den Bos versus incassobureau/gerechtsdeurwaarder. In 1990 is er op naam van Erik van den Bos een lening van 5000 gulden afgesloten bij een bank. Erik geeft aan dat hij deze lening nooit heeft afgesloten. Rond die tijd is hij zijn tas kwijtgeraakt in de trein, met daarin zijn paspoort, een contract, bankpas en wat geld. Als een deurwaarder het geld komt incasseren, weigert Erik te betalen omdat hij de lening nooit heeft afgesloten. Na jaren niets vernomen te hebben, staat in 2005 wederom een deurwaarder op de stoep. Als hij dan weer weigert te betalen, wordt er beslag gelegd op zijn loon. Inmiddels is de schuld van de lening van 5000 gulden opgelopen tot bijna 16.000 euro. Ten einde raad heeft hij zich tot dit programma gewend. Mr. Mariëlle van Essen neemt deze zaak aan.

13-11-2012 20:30

Aflevering 3

Pro Deo - Aflevering 3

Zaak: Michelle Schroen versus vastgoed/investeringsmaatschappij. Ruim tien jaar geleden kocht Michelle Schroen een appartement. De vastgoedonderneming waarvan zij de woning huurde, gaf haar de mogelijkheid het appartement te kopen en dit heeft Michelle gedaan. Vier jaar later wilde zij het appartement weer verkopen. De potentiële koper ontdekte dat de fundering totaal verrot was, waardoor Michelle de woning niet meer kon verkopen zonder dit te melden. Zij spant een rechtszaak aan tegen de vastgoedonderneming, deze wint zij en in hoger beroep wordt een schikking getroffen. Maar de tegenpartij komt de overeenkomst die door een rechter is vastgelegd niet na. Zelfs een gerechtsdeurwaarder kan niets doen. Michelle heeft nu inmiddels 86.000 euro besteed aan deze zaak. De rechtszaak loopt nu al ruim vijf jaar. Mr. Cees Korvinus neemt deze zaak voor zijn rekening.

06-11-2012 20:31

Aflevering 2

Pro Deo - Aflevering 2

Zaak: Cisca van der Geld versus Mevrouw B. Op 18 december 2009 rijdt Danny Jansen, 25 jaar oud, om een uur of 22.00 `s avonds nog even naar zijn vriendin om haar portemonnee - die zij was vergeten - terug te brengen. “Mam, ik ben zo terug!”, zei hij nog. Maar hij kwam niet terug. Hij bleek het slachtoffer te zijn geworden van een auto-ongeluk, veroorzaakt door een spookrijdster met drank op die drie kilometer tegen het verkeer in is gereden en uiteindelijk frontaal op de auto van Danny botste. Dezelfde avond overleed hij aan zijn verwondingen. Zijn moeder, Cisca Van der Geld, strijdt sindsdien voor wat zij noemt `gerechtigheid voor Danny´.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Pro Deo gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Pro Deo de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Pro Deo bij Pro Deo liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Pro Deo. Heb je een uitzending van Pro Deo gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Pro Deo gemist

Programma waarin Martijn Krabbé als mediator strijdt voor gerechtigheid. Met hulp van vier Nederlandse topadvocaten wordt al het mogelijke gedaan om een slepend conflict tot een goed eind te brengen.

Uitzending gemist van Pro Deo? Hier kun je alle uitzendingen van Pro Deo kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 22-04-2014 om 20:32 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord