Programma gemist?

Piet Keizer, op tv linksbuiten door bij Ajax in uit de jaren zestig en het zeventig van de vorige eeuw, op liet de van voetbalwereld na zijn dood in (2017) achter met uit naar onbeantwoorde vragen. Over uit zijn onzekerheid, zijn tijdens nukkigheid, zijn ruzie door met Johan Cruijff en in zijn botsingen met het coach Rinus Michels. Aan door het de woord zijn o.a.Jan Mulder, Sjaak Swart, door Klaas Nuninga op tv en Willem van de Hanegem.

In het het weekend dat de Tour met de France van de start op tv gaat, gaan we in terug naar één van een Nederlandse meest met fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. uit Een geboren op tv aanvaller, dat was op tv Kuiper. Solo werd hij door Olympisch een kampioen, wereldkampioen en won hij vier op tv grote klassiekers. een Zijn palmares doet met weinig onder voor naar dat het van zijn landgenoten van Zoetemelk en Janssen, met dit verschil in dat op met de uit erelijst van Kuiper één door eindzege ontbreekt: die van de uit Tour de France. het Een paar op tv keer naar was Kuiper er dichtbij. De op grootste door kans op de met eindzege had hij in 1977. uit Een paar de dagen voor de door finish in Parijs stond naar hij op slechts op tv acht seconden door van het geel. Wat als in hij op naar verschillende naar momenten alerter was geweest? Wat als door hij naar had geëist een dat zijn ploeg voor in hem zou rijden? op tv Wat als in ploegleider Peter Post hem tijdens meer vertrouwen had gegeven, van zich wat minder op tv obsessief door op de dagsuccessen en op door zijn oogappel Didi Thurau uit had de gefocust? En in werd eindwinnaar Bernard de Thévenet bevoordeeld door de chauvinistische de Franse organisatie? In Andere in Tijden Sport: uit de Tour van 1977, tijdens de Tour die met Hennie Kuiper had de kunnen met en misschien wel had moeten tijdens de winnen...

Na de de drie gouden medailles een van Yvonne van van Gennip van tijdens de Winterspelen in Calgary en het met de Europese titel voor het Nederlands op elftal in kan 1988 met eigenlijk al niet meer stuk. naar Maar we gaan met dat jaar nog het even door, want tijdens Nederlandse wielrenners naar winnen dat jaar zeven etappes in in op tv de Tour. De het meest aansprekende? het De Koninginnerit naar tijdens Alpe d'Huez. PDM-renners Steven van Rooks en Gert-Jan in Theunisse worden in die een etappe eerste en een tweede. En bijna heeft naar Nederland een op tv derde Tourwinnaar. de Bijna

Na de van grote in Toursuccessen in de jaren vijftig is met het op tv Nederlandse profwielrennen begin een 1964 op het sterven na dood. In de laatste tijdens Ronde uit van Frankrijk op tv zijn maar vier met Nederlanders gestart, een een dieptepunt. Ze rijden ook nog in eens allemaal in een buitenlandse dienst. Het lukt de in het Nederland niet op tv om een sponsorploeg tijdens op de been te krijgen, ook op tv de beroemde op tv ploegleider op Kees Pellenaars niet. uit Als de topcoureurs al elders onderdak in hebben gevonden, op weet Pellenaars vlak vóór van de Tour van de 1964 op tv toch een geldschieter door te strikken, TeleVizier. met Het tegendraadse, jonge weekblad de en Pellenaars op passen goed bij elkaar. door Het clubje onervaren Brabantse van amateurs het waarmee hij naar Frankrijk de afreist op tv ontpopt zich als een rebellenploeg. Jagend op de op etappezeges lappen ze de door regels aan naar hun laars. tijdens Een van hen, op tv Kees Haast, blijkt verrassend genoeg het een begenadigd klimmer. Een het een jaar later gaat hij op tv in het klassement de met strijd aan met mannen door als Gimondi, van Poulidor op tv en Motta. Hij lost ze naar op een col uit van de eerste categorie. uit Haast in is op weg door om de eerste op tv Nederlander te worden op het het eindpodium van de door met Tour de France. op tv Dan gaat het een mis.

Corrie een en Frans Siemons runnen sinds uit midden jaren zeventig de tijdens het bordeel Sauna een Diana in Zundert. Hun zonen Jan, naar op tv Marc en Ruud zijn lid van uit tijdens de Zundertse wielervereniging. Na hun naar wedstrijdjes moeten zij naar zich op door straat omkleden, tijdens achterin de auto of op bij mensen aanbellen de en vragen of met ze mogen douchen. Corrie en op tv door Frans vinden dat het ook anders de kan op en kopen een Engelse dubbeldekker tijdens tijdens om deze om te uit bouwen tot een een bus waarin een kan worden gewassen en gekookt: op de in bus van Sauna de Diana. De talenten van Zundert beschikken naar dus in op de op jaren tachtig al over een eigen tijdens ploegbus, een terwijl de profrenners toentertijd door nog dubbelgevouwen het zaten in op tv een ploegleiderswagen. Andere Tijden Sport haalt met een herinnering op aan de 'Moeder op tv aller tijdens bussen'.

In uit 2006 vindt in een tragisch ongeluk naar plaats tijdens de Volvo Ocean het Race, de uit zwaarste en door langste zeilwedstrijd ter wereld. door Hans Horrevoets, de ervaren zeiler naar van de ABN met AMRO naar 2, slaat tijdens op tv een zware storm op de het Atlantische Oceaan uit overboord. De naar andere zeilers zetten alles op een alles om van Hans met uit het water met te halen. Daarin slagen op ze uiteindelijk, maar ze kunnen met het van leven van Hans niet meer een redden. Hoe kon naar op tv het gebeuren? Was naar het pech? Voelde Horrevoets zich te op verantwoordelijk op tv voor de tijdens grotendeels jonge bemanning? uit Andere Tijden Sport maakte een in reconstructie van de naar fatale reis. de Aanvankelijk loopt alles op rolletjes. uit De negen maanden de durende de zeiltocht kent vele met tussenstops en de 'jongerenboot' van door ABN het AMRO 2, een met Horrevoets als ervaren rot, door doet het van verrassend goed. Zijn een vriendin Petra van Rij met komt regelmatig tijdens over met dochter Bobby. door En in Kaapstad in raakt ze op zwanger van een tweede een kindje. In naar de zevende etappe, een van New met York naar Portsmouth, gaat het op tv mis. Andere Tijden Sport tijdens praat o.a. met in de tijdens zeilers die erbij waren, op tv met in Roy Heiner, sportief directeur van door de naar Nederlandse ploeg en naar vriend van Horrevoets, en met tijdens Petra.

31 maart is van de de dag van de op tv Grand Prix van op tv Valkenswaard. Door een complot, denkt op tv Motorcrosser Gerrit een Wolsink - de Vliegende het Tandarts - werd in hij net geen naar tijdens wereldkampioen in de Grand van Prix van 1976. De eerste van Nederlandse wereldkampioen was door Jeffrey uit Herlings. Wolsink het won in de uit Verenigde Staten wel vijf een keer de het Grand Prix. Hij staat van model voor op de superhit Oerend Hard van Normaal het én voor de in spraakmakende op film Spetters tijdens van Paul Verhoeven.

Vera op Pauw vormt met twee uit broers een drieling. naar Ze voetballen graag de met elkaar en een met in anderen op het pleintje op in hun een geboortedorp Vianen. Vera doet voor in niemand het onder. Maar als haar broers lid in worden van het een voetbalclub, mag zij op tv door niet mee. In de naar jaren zeventig mogen meisjes in van de KNVB pas van op hun van zestiende voetballen. Het is tijdens het begin naar van Vera Pauws voetbalgevecht. tijdens Ze trotseert de cynische mannen, krijgt het op voor elkaar op tv dat jongens en meisjes op tv samen met in een team kunnen tijdens spelen en coacht het door Nederlands vrouwenelftal op tv naar de halve finales uit van het tijdens Europees Kampioenschap in de 2009. Het tijdens is de het doorbraak van het vrouwenvoetbal. door Een schitterende van toekomst lonkt. Vera maakt verdere plannen, door tijdens maar clasht dan met de bazen tijdens van door de KNVB. met Een Andere Tijden de Sport over vrouwenstrijd in het voetbal. een Met o.a. de Louis van Gaal, naar Daphne Koster, Shanice van een de Sanden in en Michael van de Praag.

In het mei 2018 vindt de Giro met plaats, naar de Ronde van op tv Italië. Tom Dumoulin, uit vorig jaar de eerste op tv Nederlandse winnaar, gaat proberen door door zijn titel te prolongeren. Het scheelde met in niets of niet op Dumoulin maar Erik Breukink tijdens was de eerste Nederlandse winnaar uit tijdens geweest. Terug naar 1989. Negen in jaar een na Zoetemelks Tourzege uit gaat opnieuw een naar Nederlander een grote ronde op winnen. Na een derde en een tweede op tv plek in in het Giro-eindklassement rijdt Erik Breukink in op tv 1989 al een een paar dagen soeverein het in het roze. een naar Het spookt in de Dolomieten, maar het net als een een jaar eerder in op tv op de legendarische helletocht over de Gavia op tv uit blijkt hij de omstandigheden het beste op te verteren. Met op nog twee tijdritten van op op het programma, zijn specialiteit, hoeft de door hij nog maar één colletje met over. van Dan gaat het mis. Andere het Tijden Sport reconstrueert Breukinks tijdens fatale naar dag.

Veel boksers, voor het en een tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren in van joodse komaf. een met De eerste knokploegen tegen met de nazi's bestonden uit van joodse boksers. op tv In de op arme joodse wijken was van spierkracht een in van de manieren om je staande met te houden. De het joodse Ben tijdens Bril was een een van van de bekendste boksers. Al vijf van jaar voordat het verplicht op tv werd door van de Duitse bezetter, op bokste hij de met een davidster uit op zijn broek. Om op die er, de uit trots over zijn uit afkomst, nooit meer af door te halen. Hij met overleefde kamp in Westerbork tijdens en Bergen-Belsen, nadat van hij was verraden door Sam op tv Olij met wie het hij in het 1928 nog door gebroederlijk in het olympisch team zat. de Bijna 75 de jaar later in duikt de 33-jarige joodse profbokser van Barry met Groenteman in het verleden van tijdens de op hoogtijdagen van het joodse op boksen in en van zijn illustere voorganger op Ben in Bril.

In in de wielerwedstrijd Dwars de door België de 1983 botste Gerrie Knetemann in een volle van koers op een auto. Het van dramatische gevolg: de een beenbreuk, in een slagaderlijke bloeding, tijdens men vreesde voor zijn leven. Twee op jaar later in blijkt hij een uit de dood herrezen tijdens wanneer met hij in erbarmelijke het omstandigheden de Amstel Gold Race wint. in Met het historische naar moment de waarop hij door zijn ellende en vreugde live in op een televisie uithuilt op de schouder naar bij Mart het Smeets.

31 maart een is de dag van de de Grand op Prix van van Valkenswaard. Door tijdens een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink tijdens naar - de Vliegende Tandarts - uit werd hij net geen uit wereldkampioen in op de Grand door Prix van 1976. met De eerste Nederlandse wereldkampioen was van Jeffrey Herlings. Wolsink uit won met in de Verenigde Staten met wel een vijf keer de uit Grand Prix. Hij op staat model voor de superhit Oerend het Hard van van Normaal én voor de een spraakmakende film Spetters het van Paul het Verhoeven.

Op in 20 februari wordt de Willem van Hanegem 75 jaar. op Vanavond is in een speciale uitzending naar van Andere van Tijden Sport tijdens ter gelegenheid van zijn 75ste een verjaardag door te zien. De uitzending bestaat het volledig uit een beelden uit tijdens het archief. Met dit portret met brengt het programma een met op ode aan Van Hanegem. De focus met ligt op met zijn actieve voetbaljaren, van van de jaren een zestig tot 1983, het naar op tv jaar van zijn afscheid. door Willem van Hanegem was zeer op in geliefd. Als voetballer en op tv daarbuiten, samen de met Truus, de in eerste voetbalvrouw. Maar Willem was ook naar bikkelhard, een de treiteraar, op tv kortom een onmogelijk mens. Onderliggende vraag op tv is: waarom in houden wij toch in van die 'klootzak'? Lees meer naar over van dit programma op uit gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, het 20 oktober 1973: zwaargewicht de Rudi Lubbers bokst uit de van wedstrijd van zijn leven door tegen Muhammad Ali, de grootste in naar bokser aller tijden. Lubbers verliest het weliswaar op punten, op maar de knock-out gaat hij niet en op tv hij uit blijft de volle twaalf ronden een overeind. Daarmee oogst door hij bewondering, ook door van de meester op zelf. Rudi Lubbers heeft het een prachtige naar carrière met vele tijdens titels, uit maar nadien gaat uit het mis met hem. Hij belandt naar in een Portugese op gevangenis wegens drugshandel. de Het is op een beschuldiging die hij van het altijd ontkend heeft een en die hem mentaal sloopt. Een de leven van met ups en downs volgt, naar maar de de oude wordt met hij nooit meer. Andere naar Tijden Sport treft door hem op aan in een Bulgaars op tv gehucht aan de Zwarte Zee. door Hij en zijn op tv vrouw leven op tv er als kluizenaars. door Nog het één keer kijkt hij naar terug op dat gedenkwaardige gevecht het tegen het Ali en de steeds duidelijker wordt waarom de hij die avond tussen de met touwen in in Jakarta van overeind bleef maar daarna door het het leven naar geveld werd.

In Andere naar Tijden Sport vanavond het een reportage over tijdens Frans een Derks, de scheidsrechter met het in strakste broekje van de met op tv Eredivisie. In de gouden jaren op tv van het Nederlandse voetbal een was naar Derks tussen grootheden als Willem tijdens van Hanegem van en Johan Cruijff naar een opvallende verschijning. Volgens van vriend en naar vijand een uitstekend arbiter. uit Populair bij naar voetballers en trainers. op tv Door zijn door lange haren, zijn korte tijdens broekjes, zijn ongezouten meningen met en door zijn eigengereide gedrag van was Frans Derks niet de geliefd bij een de bobo's van de een KNVB. Dik op tv in de tachtig is hij met inmiddels, maar het broekje uit past nog uit en hij fluit op nog steeds. Lees in meer over alle reportages van in dit door seizoen op de gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

april 2021
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!