Programma gemist?

NPO op tv 1 herhaalt op vanavond de Andere Tijden Sport-uitzending door rond atlete Ellen van van Langen. In tijdens de uitzending: De van winnende 800 tijdens meter race van Ellen uit van Langen op op tv de Olympische Spelen in van 1992, minutieus gereconstrueerd. Haar in trainer, haar tijdens tegenstanders, publiek, pers, fotograaf uit Hans Heus, Sierd van op tv de Vos met zijn telefoontje naar uit huis. Commentator Theo met Reitsma uit leverde niet alleen op een naar het legendarische manier commentaar, hij had de op overwinning al naar een jaar eerder het voorspeld. Atletiekgoud door op de OS is naar het hoogst de haalbare. De race van als meisjesboek.

De op Friese hardloopster Foekje de Dillema vormde in 1949 een naar serieuze met bedreiging voor het de suprematie van Fanny de Blankers-Koen, de koningin door van de in Nederlandse baanatletiek die op tv op de Spelen van 1948 in in tijdens Londen vier gouden medailles had het gewonnen. van Een nooit eerder opgehelderde kwestie voorkwam op dat tijdens De Vliegende Huisvrouw van haar het troon werd gestoten. in Fanny noemde haar uit een man. uit De het uitslag van een seksetest door de een KNAU tijdens op 13 juli 1950 zou van een het bewijs hiervoor hebben de geleverd. Het leverde een schorsing in op voor het leven op van het Friese op tv talent op. Foekje op tv Dillema trok zich terug in haar op woonplaats Burum in in op tv Friesland. Tot haar een dood, op 5 december 2007 van heeft ze uit gezwegen over de een zaak. De Friese filmmaker naar Jan-Pieter Tuinstra woont op uit loopafstand van het uit door dorp en gaat met tijdens zijn collega van Thomas Blom op zoek op tv naar de ultieme waarheid van rond Foekje door Dillema.

Waterskiester Willy Stähle het staat centraal. Willy een wie? met Willy Stähle, tijdens de Nederlandse die in 1971 naar wereldkampioen in werd en in 1972 demonstratiegoud op pakte tijdens de de Olympische Spelen in door München. Marcel Goedhart van zocht in de vergeten sportheldin een op.

Corrie en een Frans Siemons runnen op tv sinds met midden jaren zeventig het bordeel Sauna de Diana naar in Zundert. in Hun zonen Jan, Marc en Ruud van zijn lid de van de uit Zundertse wielervereniging. Na door hun wedstrijdjes moeten zij tijdens zich op op tv straat omkleden, achterin de auto een of bij door mensen aanbellen en op vragen de of ze mogen douchen. Corrie uit en Frans met vinden dat uit het ook anders kan naar en kopen op tv een Engelse dubbeldekker op tv om deze om uit te bouwen tot een op bus waarin kan worden gewassen het en de gekookt: de bus van tijdens Sauna in Diana. De talenten van met Zundert beschikken dus in de op naar jaren tachtig al over een in eigen door ploegbus, terwijl de profrenners toentertijd nog tijdens dubbelgevouwen zaten in het naar een ploegleiderswagen. Andere Tijden Sport haalt in herinnering op een aan naar de 'Moeder aller door bussen'.

Een paar naar weken na de een voorlaatste van aflevering van dit seizoen, wijdt Andere tijdens Tijden van Sport tijdens naar Wimbledon de laatste op uitzending aan Betty Stöve. een De uitzending is de dit keer niet op uit zondag-, maar van op donderdagavond op de NPO 1. Betty Stöve van is zonder twijfel het Nederlands beste tennisspeelster ooit. tijdens Ze is winnares door van liefst tien grandslamtoernooien, in waarvan zes in een het in vrouwendubbelspel en vier door in het gemengd dubbelspel, uit en de behoort in de tijdens jaren zeventig tot het de absolute top. Heel bijzonder is door dat op zij vanaf het prille begin van van haar carrière op tv is een gefilmd door haar vader. tijdens Met uit dat historisch filmmateriaal als een uitgangspunt maakte op tv Andere Tijden Sport tijdens een portret van een door Rotterdams meisje dat de uitgroeit tot Nederlands eerste op tv grote met tennisvedette bij de vrouwen. Een belangrijk uit moment in naar de carrière in van Betty Stöve is uit haar besluit begin jaren zeventig een om naar met de VS te gaan in uit en daar te spelen tegen het de grote speelsters van het die tijd. door Want alleen zo kun de met je beter worden en de wereldtop een bereiken, de zegt Betty Stöve nu. Zo de raakt ze ook op betrokken bij de tijdens emancipatie van tijdens het vrouwentennis. Door een de Virginia Slims het toernooien, tennistoernooien voor vrouwen in (gesponsord op tv door een sigarettenmerk!), krijgen de door vrouwen met veel media-aandacht, waarna ze gezamenlijk uit door de Women’s Tennis Association oprichten. Billie door Jean King is naar voorzitter, de Betty Stöve penningmeester. op Het is het uit begin van een lange strijd van het voor gelijkberechtiging voor tijdens tennissters. Als kind al droomt Betty de ervan ooit in door de uit finale van Wimbledon in te staan, een droom op die in 1977 uitkomt. In op Andere Tijden Sport van keert Betty op terug naar Wimbledon. Met door het Billie Jean King op tv haalt ze herinneringen op aan de door dat door tijd ze met het elkaar streden, tijdens zowel op als buiten de met tenniscourts. Ook aan het een woord op komen Virginia Wade, tegen wie op in Betty in 1977 de finale met van Wimbledon van speelde, en Martina in Navratilova.

Wat op was er gebeurd als Rob een Rensenbrink tegen Argentinië op uit niet tegen de in paal had geschoten maar had gescoord? in Was op Nederland in het 1978 dan echt wereldkampioen voetbal geworden? door Om die op vraag te beantwoorden reist de de Andere Tijden Sport in in een extra op lange aflevering met op tv oud-internationals Arie Haan en uit Ernie Brandts terug naar het Argentinië. een Zij zijn ervan overtuigd dat Oranje uit de de wereldtitel nooit kon van winnen omdat het de militaire machthebbers het uit toernooi manipuleerden ten faveure in van het thuisland. door De met twee ontmoeten hun tegenstanders in door de finale en praten het met van slachtoffers van het het regime van Jorge op tv Videla. Zijn de naar Argentijnen wel van trots op deze wereldtitel? Wat op tv wisten de met Argentijnse spelers van de uit verschrikkingen die op op tv dat moment plaatsvonden? Waarom uit applaudisseerden de 'dwaze door moeders' met voor de spelers van het tijdens Nederlands door elftal?

Op 14 juni uit is het uit zover. de Dan begint in Rusland het WK door voetbal. Het op Nederlands elftal heeft zich uit met zoals bekend niet geplaatst. Wel de zien we veel een in Nederland opgegroeide van jongens op het een WK. Bij naar Marokko... Tegenwoordig naar kiezen topspelers met het een Marokkaans paspoort eerder voor Marokko tijdens dan voor Oranje. tijdens Dat was het niet altijd zo. met De door eerste Marokkaanse Nederlander in Oranje de is Dries Boussatta. Hij door debuteert in 1998 op tv in het Nederlands met met elftal. Hij is er trots het op. Maar tijdens Nederland naar - Marokko, een in 1999, wordt hij een continu uitgefloten van door jongens op met eenzelfde achtergrond als hij. naar Spreekkoren zijn niet uit nieuw voor in Boussatta, maar dit naar is andere kost. met Andere een Tijden Sport organiseert een ontmoeting op tv tussen door Boussatta en vijf uit van die jongens van het destijds. Ook is er naar een gesprek met Co op Adriaanse (oud-gymleraar op van Dries), Willem van op een Hanegem (zijn oud-trainer bij AZ) en op van Najib Amhali (fan van Dries). op tv Welke een keuze zou Dries op nu maken? En wat adviseert hij het van zijn dochter, talentvol in voetbalster, als ze straks misschien voor op tv dezelfde keuze op tv komt te het staan?

Vanavond het in Andere op Tijden Sport de reportage 'Hoe het Zuid-Korea tijdens Guus Hiddink veroverde'. In 2002 levert tijdens het Zuid-Koreaanse uit voetbalelftal een unieke prestatie door de in eigen land op tv de halve op finale te in bereiken van het WK in voetbal. Dat gebeurt onder door leiding van Guus een Hiddink, die op tv sindsdien een nationale held in is in het met Aziatische een land. Het is dan ook van naar niet zomaar iets dat op Hiddink klaarspeelt. Vier jaar na tijdens zijn topprestatie met op tv Oranje (halve van finalist het in 1998), evenaart op tv hij deze prestatie met een tijdens land dat voordien met nog nooit een wedstrijd een heeft weten met te winnen op uit een uit WK. Het succesverhaal een begint op het moment dat Hiddink met benaderd wordt. uit Hij stelt de onmogelijke eisen, maar heeft buiten de de vastberadenheid door van de Koreanen door gerekend, die op bijna al zijn met sportieve voorwaarden inwilligen op tv om hem binnen te halen. op 'Andere op tv Tijden Sport' reconstrueert de wijze met waarop Zuid-Korea tijdens Guus Hiddink veroverde, door en Hiddink vervolgens naar Zuid-Korea.

Dertig in jaar geleden een is het: het nietige KV in Mechelen wint onder leiding een naar van Aad de in Mos ten koste van uit Ajax de tijdens Europacup II. Het is een een titel met een door verhaal. uit De geboren Hagenees met Aad de Mos start zijn trainerscarrière op in op het betaald naar voetbal bij Ajax in tijdens 1980. Hij neemt in op tv De Meer het eerst de A1 en door het tijdens tweede onder zijn de hoede. In 1982 benoemt het door bestuur naar hem tot hoofdtrainer. De uit Mos sluit de club op tv in op tv zijn hart vanaf het eerste op moment dat hij de uit vier rode in letters AJAX vanaf de met uit Middenweg ziet. En hij boekt tijdens successen. Hij wordt kampioen uit in 1983 en op is met in 1985 tijdens hard op weg naar een tweede een titel tot op hij wordt ontslagen. Vijf het wedstrijden voor het in einde. Aankomende sterren op als door Van Basten, Rijkaard en Van een 't Schip op tv rebelleren op tv tegen hun trainer. Het bestuur door laat hem vallen. De door Mos zoekt zijn op tv een heil in Mechelen uit en met succes. Andere door Tijden Sport belicht de op Amsterdamse op jaren van De Mos en op gaat met hem van terug naar België. In op de spelonken van de het oude naar stadion 'Achter de Kazerne' een ontvouwt van zich het uit verhaal achter het met Mirakel van KV Mechelen, dat op tv in tijdens het seizoen '87/'88 het als debutant in zegetocht door Europa op tv trekt. Met als de door apotheose de finale in Straatsburg. Tegen het Ajax. op De ultieme kans voor het Aad de het Mos om zijn gram te naar halen op de door mensen op tv die hem drie op tv jaar daarvoor zonder scrupules een op tv bijna op tv zekere landstitel op ontnemen.

Vanavond op start een nieuw seizoen van op op Andere Tijden Sport, van het sportgeschiedenis-programma van van NTR en NOS dat een dit jaar tien jaar bestaat. op tv De afleveringen zijn in de komende met zondagen om 22:00 de of 22:20 uur naar te zien op uit NPO 1. De eerste uit aflevering heet door 'Van het roze in het het van rood: Erik Breukinks Italiaanse van zwanenzang'. De Giro uit is weer begonnen, de op tv Ronde van Italië. de Tom Dumoulin, van vorig jaar de eerste op Nederlandse winnaar, gaat een proberen zijn met titel te op tv prolongeren. Het scheelde niets met of niet Dumoulin maar op Erik Breukink was de van eerste Nederlandse winnaar geweest. de We naar moeten daarvoor terug naar op 1989. Negen jaar op tv na Zoetemelks Tourzege gaat opnieuw door een Nederlander door een het grote ronde winnen. Na een derde met en door tweede plek in het Giro-eindklassement in rijdt de Erik Breukink een in 1989 al een van paar dagen een soeverein in het roze. Het spookt de in de uit Dolomieten, maar net de als op tv een jaar eerder in door de legendarische helletocht op tv over de Gavia het blijkt hij de omstandigheden een het beste te op verteren. Met nog door twee tijdritten op het door programma, zijn in specialiteit, hoeft hij naar nog maar tijdens één colletje over. Dan gaat het naar in mis. Andere Tijden Sport reconstrueert Breukinks fatale van door dag.

Andere de Tijden Sport op over de gloriejaren van het op tv Nederlandse ijshockey, toen het uit met nationale team wereldkampioen tijdens werd bij de B-landen een (1979) en zich daarmee uit plaatste op voor de Olympische Spelen van 1980. van door En over een mysterieus boekje het dat een grote met rol zou met gaan spelen bij die de Winterspelen. Het wordt The de Miracle on Ice uit genoemd. De het overwinning van het Amerikaanse ijshockeyteam door op de onverslaanbaar het geachte Sovjet-Unie tijdens tijdens de op tv Olympische Winterspelen van 1980 de in Lake Placid. Terwijl uit de Koude Oorlog door op zijn hevigst de is, tijdens sleept Team USA van een nooit verwachte gouden in medaille in de met wacht. The Miracle on Ice door door valt samen met de hoogtijdagen tijdens van het Nederlandse ijshockey. van Ook wij zijn door erbij, die Winterspelen, op voor de eerste van en enige keer. in op Het Nederlandse ijshockeyteam het hoort, mede dankzij de inbreng een van op diverse 'Canadese Nederlanders', tot de beste tijdens met acht van de wereld. Natuurlijk hebben op wij op niets van doen tijdens met The Miracle met on Ice. tijdens Of toch wel? In aanloop naar de op tv Spelen traint naar het team van de op tv Sovjet-Unie diverse tijdens keren in Nederland. naar De van Zweedse bondscoach van Nederland, Hans uit Westberg, ontwikkelt een strategie tijdens om de Red de Army te tijdens bestrijden. Hij houdt de een boekje bij het waarin in één vraag centraal staat, een op tv vraag die de op hele ijshockeywereld in die uit periode bezighoudt: hoe tijdens versla je met de tijdens Russen? De Amerikaanse de coach, Herb Brooks, is dan ook uit met zeer geïnteresseerd in dat boekje. Andere het Tijden Sport van over ijshockey op in tijden van van oorlog.

Was hij de een angsthaas of juist op het moedig? Acht jaar geleden neemt tijdens bobsleepiloot Edwin van naar Calker een van de de meest besproken beslissingen naar in de Nederlandse op tv sportgeschiedenis. Op het in allerlaatste door moment besluit hij niet van een start te de gaan door met zijn viermansbob door tijdens de Olympische Winterspelen van een Vancouver 2010. Van van Calker vindt op de baan te onveilig. door Vooral Bocht 13 is berucht. van Daar, maar ook een in andere bochten, met zijn het bij de trainingen naar van het bobsleeën, rodelen op en skeleton, al vele uit ongelukken het gebeurd. En bij een een training nog vóór de tijdens uit start van de Spelen verongelukt naar een Georgische rodelaar tijdens op de Olympische baan. de op tv Van Calker weet het zeker: hij met is tijdens niet van plan zijn in leven en dat op tv van zijn teamgenoten in in de op waagschaal te stellen. De op tv beslissing met slaat in als een bom. In van één van klap verandert hij tijdens van medaillekandidaat in de door nationale kop van met jut. Andere een Tijden Sport reconstrueert naar de gebeurtenissen die leidden uit tot deze beslissing. Edwin van tijdens in Calker en zijn naar broer en toenmalig op teamgenoot Arnold van met Calker keren terug op tijdens de baan op tv waar hun Olympische droom veranderde een in een nachtmerrie. tijdens Ook aan het woord met komen van teamgenoten Sybren Jansma de en Timothy Beck, en met toenmalig chef de de mission een Henk Gemser.

In 1992 naar wint Bart Veldkamp door goud op de 10 in kilometer tijdens op tv de Olympische Winterspelen de van Albertville. Hij verlost de Nederland daarmee van uit een trauma. op Sinds naar 1976 (Piet Kleine) uit haalde het Nederlandse in mannenschaatsen nooit meer door een gouden medaille op de op tv Spelen. Veldkamp maakt deel tijdens uit van een de van 'Haagse bende', een groep jonge schaatsers, naar met ook Ben de van in der Burg en Thomas Bos, een die tijdens eind jaren tachtig tijdens vanuit schaatsbaan De Uithof naar Nederland verovert. Veldkamp is tijdens een perfectionist met en een twijfelaar. En de wat weinig mensen op weten: hij uit gaat geregeld gebukt het onder faalangst. Voor de een Spelen van van 1992 heeft het hij zich minutieus op tv voorbereid. Hij op verblijft in het door hooggelegen Davos, ideaal een vanwege zijn astma, en reist tijdens pas laat de af naar door Albertville. Daar gaat eerst alles mis: het zijn de 5 kilometer met mislukt omdat hij in van tegenstelling tot zijn op concurrenten op 'schuurpapier-ijs' rijdt. Het door chagrijn is groot. tijdens Bart met is koortsig en voelt zich de beroerd. Het dagboek in het dat hij bijhoudt spreekt boekdelen. "Als uit ze op me nu zouden neerknallen, een zou ik het door niet eens van erg vinden." Maar hij het herpakt zich wonderwel. tijdens Andere Tijden Sport in reist met tijdens Bart Veldkamp uit van Davos naar op tv Albertville, dezelfde reis op die hij in 1992 maakte, met en in neemt hem mee op tv terug naar het met mooiste moment in de zijn carrière.

In door 2006 vindt naar een tragisch ongeluk plaats de tijdens de uit Volvo Ocean Race, de zwaarste en een op tv langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans een Horrevoets, de door ervaren zeiler van de het ABN van AMRO 2, slaat van tijdens een zware door storm op de Atlantische Oceaan met overboord. De andere uit zeilers zetten alles op met alles de om Hans uit het van water te uit halen. Daarin van slagen ze uiteindelijk, maar uit ze kunnen van het leven van Hans niet tijdens meer de redden. Hoe kon het in gebeuren? Was het pech? Voelde op Horrevoets zich door te door verantwoordelijk voor de grotendeels jonge door bemanning? Andere met Tijden Sport maakte een in reconstructie naar van de fatale een reis. Aanvankelijk loopt alles op rolletjes. op De negen maanden in durende zeiltocht van kent vele tussenstops de en de 'jongerenboot' uit van ABN AMRO 2, op tv met met Horrevoets als ervaren rot, van doet uit het verrassend goed. Zijn vriendin Petra tijdens van in Rij komt regelmatig van over met dochter Bobby. met En in Kaapstad raakt op ze zwanger uit van een tweede een kindje. In van de zevende etappe, van New door York naar Portsmouth, uit gaat het de mis. Andere tijdens Tijden Sport praat o.a. tijdens met de zeilers een die erbij op tv waren, met Roy Heiner, met sportief op directeur van de in Nederlandse ploeg en vriend van door Horrevoets, en met van Petra.

Andere Tijden Sport uit start vanavond het met een uit nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste naar aflevering is getiteld op 'Drie Elfstedenhelden: met naar Reinier naar en Henk naar Evert naar in Canada'. Reinier Paping, uit Evert van Benthem uit en Henk Angenent. In de de van Nederlandse sportgeschiedenis nemen zij de een unieke plek in. van Ze wonnen met immers de meest aansprekende een sportwedstrijd die op tv je in ons de land kunt met winnen: de Elfstedentocht. op Van Benthem won hem zelfs van twee keer: in het de 1985 en 1986. Om een de jaarlijkse stoet van fans op te ontvluchten emigreert op Evert van uit Benthem met zijn op tv gezin in 1999 naar Canada. in Daar wordt het de schaatsheld weer de op tv boer van die hij door wil zijn. Reinier Paping, het de glorieuze winnaar tijdens van de barbaarse Elfstedentocht van 1963, de is inmiddels 86. het Andere Tijden Sport uit hoort van de hem tijdens dat hij graag een nog eens Evert van Benthem, de in 1985 na 22 met lange door jaren zijn opvolger op tv als winnaar op tv van de Elfstedentocht, in Canada zou op willen op opzoeken. Ook Henk het Angenent, in 1997 winnaar van naar de voorlopig uit laatste Tocht der het Tochten, voelt daar door wel wat op tv voor. Zo gezegd, zo uit gedaan. Andere Tijden met Sport gaat met Paping en tijdens Angenent in op bezoek van bij Van Benthem tijdens in Canada. Het wordt een met memorabele uit ontmoeting van drie Elfstedenhelden in op tv een winters naar landschap.

oktober 2018
05-08-2018 22:15

Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

Andere Tijden Sport - Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

NPO 1 herhaalt vanavond de Andere Tijden Sport-uitzending rond atlete Ellen van Langen. In de uitzending: De winnende 800 meter race van Ellen van Langen op de Olympische Spelen van 1992, minutieus gereconstrueerd. Haar trainer, haar tegen...

29-07-2018 22:05

Het mysterie Foekje Dillema

Andere Tijden Sport - Het mysterie Foekje Dillema

De Friese hardloopster Foekje Dillema vormde in 1949 een serieuze bedreiging voor de suprematie van Fanny Blankers-Koen, de koningin van de Nederlandse baanatletiek die op de Spelen van 1948 in Londen vier gouden medailles had gewonnen. Een...

22-07-2018 23:05

Verliefd op Willy Stahle

Andere Tijden Sport - Verliefd op Willy Stahle

Waterskiester Willy Stähle staat centraal. Willy wie? Willy Stähle, de Nederlandse die in 1971 wereldkampioen werd en in 1972 demonstratiegoud pakte tijdens de Olympische Spelen in München. Marcel Goedhart zocht de vergeten sportheldin op.

15-07-2018 23:10

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

12-07-2018 21:35

Andere Tijden Sport: tennisster Betty Stöve

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: tennisster Betty Stöve

Een paar weken na de voorlaatste aflevering van dit seizoen, wijdt Andere Tijden Sport tijdens Wimbledon de laatste uitzending aan Betty Stöve. De uitzending is dit keer niet op zondag-, maar op donderdagavond op NPO 1. Betty Stöve is zond...

10-06-2018 22:15

Andere Tijden Sport: Terug naar Argentinië (WK 1978)

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Terug naar Argentinië (WK 1978)

Wat was er gebeurd als Rob Rensenbrink tegen Argentinië niet tegen de paal had geschoten maar had gescoord? Was Nederland in 1978 dan echt wereldkampioen voetbal geworden? Om die vraag te beantwoorden reist Andere Tijden Sport in een extr...

03-06-2018 22:10

Andere Tijden Sport: Dries Boussatta, trots op Oranje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Dries Boussatta, trots op Oranje

Op 14 juni is het zover. Dan begint in Rusland het WK voetbal. Het Nederlands elftal heeft zich zoals bekend niet geplaatst. Wel zien we veel in Nederland opgegroeide jongens op het WK. Bij Marokko... Tegenwoordig kiezen topspelers met ee...

27-05-2018 22:10

Andere Tijden Sport: Guus Hiddink in Zuid-Korea

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Guus Hiddink in Zuid-Korea

Vanavond in Andere Tijden Sport de reportage 'Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde'. In 2002 levert het Zuid-Koreaanse voetbalelftal een unieke prestatie door in eigen land de halve finale te bereiken van het WK voetbal. Dat gebeurt onder...

20-05-2018 22:05

De wraak van Aad de Mos

Andere Tijden Sport - De wraak van Aad de Mos

Dertig jaar geleden is het: het nietige KV Mechelen wint onder leiding van Aad de Mos ten koste van Ajax de Europacup II. Het is een titel met een verhaal. De geboren Hagenees Aad de Mos start zijn trainerscarrière in het betaald voetbal bi...

13-05-2018 22:25

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Vanavond start een nieuw seizoen van Andere Tijden Sport, het sportgeschiedenis-programma van NTR en NOS dat dit jaar tien jaar bestaat. De afleveringen zijn de komende zondagen om 22:00 of 22:20 uur te zien op NPO 1. De eerste aflevering ...

04-02-2018 22:00

Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B-landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980. En over een mysterieus boekje dat een gro...

28-01-2018 22:00

Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besluit hij niet van start te gaan met zij...

21-01-2018 22:00

Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Andere Tijden Sport - Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

In 1992 wint Bart Veldkamp goud op de 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville. Hij verlost Nederland daarmee van een trauma. Sinds 1976 (Piet Kleine) haalde het Nederlandse mannenschaatsen nooit meer een gouden medai...

14-01-2018 22:05

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

07-01-2018 22:10

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport start vanavond met een nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste aflevering is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada'. Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse s...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 122
  • Laatste uitzending op 05-08-2018 om 22:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord