Programma gemist?

Piet een Keizer, linksbuiten bij uit Ajax in de jaren zestig de door en zeventig van de vorige door eeuw, naar liet de voetbalwereld na zijn dood het (2017) achter door met een onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn in uit nukkigheid, zijn ruzie met het Johan Cruijff en naar zijn botsingen met naar coach Rinus Michels. Aan een het een woord zijn o.a.Jan op tv Mulder, Sjaak Swart, Klaas Nuninga en op Willem van naar Hanegem.

In het met weekend dat de Tour van de de France van de start gaat, gaan we terug in naar één van een Nederlandse meest fameuze wielrenners: van uit Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat in was Kuiper. Solo tijdens werd een hij Olympisch kampioen, wereldkampioen de en won hij op vier grote klassiekers. tijdens Zijn palmares doet weinig in onder uit voor dat door van zijn landgenoten Zoetemelk en Janssen, met met dit verschil op van dat op de erelijst het van Kuiper één in eindzege ontbreekt: die van de de van Tour de France. Een met paar keer op tv was Kuiper er dichtbij. De grootste op tv kans op de door eindzege had hij door in 1977. met Een de paar dagen voor de een finish in Parijs stond hij van op slechts een acht op seconden van het geel. op Wat als hij op met verschillende het momenten alerter was geweest? op tv Wat als hij naar had geëist dat zijn ploeg door de voor hem zou rijden? Wat in als ploegleider Peter op tv Post het hem meer vertrouwen in had gegeven, zich wat minder de obsessief op de door dagsuccessen en op zijn de oogappel tijdens Didi Thurau had gefocust? En door werd eindwinnaar Bernard in in Thévenet bevoordeeld door de met chauvinistische Franse organisatie? In Andere het Tijden Sport: de op de Tour van 1977, de op tv Tour die Hennie met Kuiper had kunnen met en misschien wel had moeten een tijdens winnen...

Na op de drie gouden medailles van tijdens in Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen door in Calgary en uit de van Europese titel voor op tv het Nederlands elftal kan 1988 op eigenlijk tijdens al niet meer stuk. Maar naar tijdens we gaan dat jaar nog even tijdens van door, want Nederlandse wielrenners het winnen dat in jaar zeven etappes in de Tour. een De naar meest aansprekende? met De Koninginnerit naar een Alpe d'Huez. PDM-renners Steven op tv Rooks en Gert-Jan Theunisse worden van in naar die etappe eerste en tweede. in En het bijna heeft Nederland naar een derde Tourwinnaar. tijdens Bijna

Na naar de grote Toursuccessen het in de jaren vijftig is op tv in het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op het sterven uit na dood. In op de laatste met Ronde van Frankrijk zijn maar het vier op Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze de rijden ook nog eens het het allemaal in buitenlandse dienst. Het lukt naar van in Nederland niet het om een sponsorploeg de op de been te krijgen, ook met de met beroemde ploegleider Kees Pellenaars niet. door Als de op topcoureurs al elders onderdak van hebben gevonden, weet het Pellenaars op vlak vóór van de Tour van 1964 toch uit een geldschieter te strikken, van TeleVizier. Het naar tegendraadse, jonge weekblad en door een Pellenaars passen goed bij elkaar. met Het op tv clubje onervaren Brabantse amateurs door waarmee hij naar Frankrijk afreist met ontpopt zich als door in een rebellenploeg. Jagend van op etappezeges lappen door ze de regels aan hun laars. van Een van uit hen, Kees op tv Haast, blijkt op verrassend genoeg een begenadigd klimmer. Een met jaar op tv later gaat hij uit in het klassement de strijd op aan met mannen met als Gimondi, Poulidor op tv en Motta. Hij tijdens lost tijdens ze op door een col van de eerste in categorie. Haast is in op op weg om de eerste Nederlander te op worden naar op het eindpodium naar van de Tour de France. tijdens Dan gaat van het met mis.

Corrie en Frans uit Siemons runnen sinds naar midden jaren zeventig met het bordeel Sauna de Diana door in Zundert. Hun zonen de Jan, Marc en op Ruud zijn lid van het uit de Zundertse wielervereniging. door Na hun wedstrijdjes moeten zij zich het op straat op omkleden, van achterin de auto of bij van mensen aanbellen en de vragen of ze tijdens mogen douchen. Corrie en van Frans naar vinden dat het tijdens ook anders tijdens kan en kopen een Engelse dubbeldekker op tv in om deze om te bouwen een tot een bus uit waarin uit kan worden gewassen en gekookt: tijdens de bus van op tv Sauna tijdens Diana. De talenten uit van Zundert beschikken dus met in de een jaren tachtig al op over een eigen ploegbus, terwijl door de profrenners door toentertijd nog dubbelgevouwen door zaten in op tv een ploegleiderswagen. Andere tijdens Tijden Sport haalt met herinnering op aan van de 'Moeder aller het bussen'.

In 2006 naar vindt een tragisch ongeluk op plaats tijdens door de door Volvo Ocean Race, de zwaarste een en langste zeilwedstrijd op tv ter wereld. Hans in Horrevoets, de door ervaren zeiler van de ABN op AMRO met 2, slaat door tijdens een zware storm op de in Atlantische Oceaan overboord. de het De andere zeilers zetten alles tijdens op alles naar om Hans uit op het water te de halen. Daarin slagen op ze uiteindelijk, maar de ze kunnen het leven van een Hans een niet meer redden. Hoe het kon uit het gebeuren? Was het een pech? Voelde Horrevoets zich te door verantwoordelijk uit voor de grotendeels jonge bemanning? op tv Andere Tijden uit Sport maakte een reconstructie een van de fatale door reis. Aanvankelijk met loopt op alles op rolletjes. De negen een maanden durende zeiltocht op kent vele naar tussenstops en de 'jongerenboot' van in ABN AMRO van 2, door met Horrevoets als ervaren rot, naar doet tijdens het verrassend goed. Zijn vriendin de Petra van Rij komt in regelmatig over met door dochter Bobby. tijdens En in Kaapstad raakt uit ze zwanger van met een in tweede kindje. In de zevende met tijdens etappe, van New York naar Portsmouth, van uit gaat het mis. Andere Tijden uit Sport de praat o.a. met de met zeilers die erbij waren, op met Roy Heiner, de sportief directeur van door de Nederlandse een ploeg en vriend door van Horrevoets, en met naar Petra.

31 een maart is op tv de dag van de Grand Prix op van Valkenswaard. Door een met een complot, denkt tijdens Motorcrosser Gerrit Wolsink - de uit Vliegende Tandarts - werd het hij met net geen met wereldkampioen in de Grand Prix van op tv 1976. De met eerste in Nederlandse wereldkampioen was Jeffrey door Herlings. Wolsink won in het de Verenigde Staten op wel vijf keer van de in Grand Prix. Hij met staat model voor de superhit op tv Oerend Hard naar van Normaal uit én voor de spraakmakende film Spetters tijdens van in Paul Verhoeven.

Vera Pauw een vormt met met twee broers op tv een drieling. Ze voetballen graag de met elkaar en op met door anderen op het door pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera de op doet voor niemand onder. Maar een als haar broers op tv lid worden het van een voetbalclub, mag zij met door niet mee. In de jaren zeventig op mogen meisjes van op een de KNVB pas op hun in zestiende van voetballen. Het is van het begin van Vera Pauws voetbalgevecht. uit Ze naar trotseert cynische mannen, van krijgt het voor elkaar naar dat jongens tijdens en meisjes samen in een door in team kunnen spelen van en coacht het Nederlands vrouwenelftal naar met de halve tijdens finales van het Europees de Kampioenschap in in 2009. Het is tijdens de doorbraak van de het vrouwenvoetbal. naar Een schitterende toekomst lonkt. Vera naar maakt tijdens verdere plannen, maar clasht met dan tijdens met de bazen van met de KNVB. het Een Andere Tijden van Sport over vrouwenstrijd het in het voetbal. Met o.a. van Louis uit van Gaal, Daphne Koster, Shanice van een de Sanden van en naar Michael van Praag.

In op mei 2018 vindt de het Giro plaats, de de Ronde op tv van Italië. Tom Dumoulin, vorig een jaar de op tv eerste Nederlandse winnaar, gaat op proberen zijn titel te uit prolongeren. Het scheelde de niets tijdens of niet Dumoulin maar in Erik Breukink van was de eerste Nederlandse winnaar uit geweest. een Terug naar van 1989. Negen jaar na Zoetemelks Tourzege met gaat opnieuw het een een Nederlander een grote ronde winnen. Na tijdens van een derde en tweede een plek in het Giro-eindklassement met rijdt door Erik Breukink in 1989 al een door naar paar dagen soeverein in het roze. in Het spookt het in de door Dolomieten, maar net als op een jaar de eerder in de legendarische door helletocht over de van Gavia blijkt door hij de omstandigheden het beste op tv te verteren. Met door nog twee tijdritten op op het programma, op zijn uit specialiteit, hoeft door hij nog maar één colletje over. op Dan gaat op tv het mis. op Andere Tijden Sport reconstrueert Breukinks van fatale van dag.

Veel boksers, voor de en in tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren uit van joodse komaf. op tv De eerste met knokploegen tegen de nazi's met bestonden in uit joodse boksers. In op de arme joodse wijken van was spierkracht uit een van naar de manieren om je tijdens staande te tijdens houden. De joodse Ben van Bril was van een van van de bekendste boksers. Al vijf van jaar uit voordat het verplicht werd het door de op tv Duitse bezetter, bokste hij met een met op davidster op zijn broek. Om tijdens die het er, uit trots over zijn afkomst, een nooit meer af van te tijdens halen. Hij overleefde kamp van Westerbork en op Bergen-Belsen, nadat hij was uit verraden door Sam de Olij in met wie hij in 1928 tijdens nog uit gebroederlijk in het olympisch team zat. naar Bijna 75 met jaar later duikt naar de een 33-jarige joodse profbokser in Barry Groenteman in het verleden de van de op tv hoogtijdagen van het joodse boksen in en door van zijn illustere het voorganger Ben uit Bril.

In de van wielerwedstrijd Dwars door door België 1983 door botste Gerrie Knetemann door in volle het koers op een auto. een Het dramatische naar gevolg: een beenbreuk, op tv een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor een zijn leven. Twee door jaar later met blijkt hij door uit de dood tijdens herrezen wanneer hij in uit erbarmelijke omstandigheden de naar Amstel het Gold Race wint. Met het historische van moment tijdens waarop hij van zijn ellende en vreugde live op op op tv televisie uithuilt op de een schouder bij Mart tijdens Smeets.

31 het maart is de op dag van de Grand Prix met van met Valkenswaard. Door een complot, denkt tijdens Motorcrosser Gerrit Wolsink van - de Vliegende door tijdens Tandarts - werd hij net geen het naar wereldkampioen in de Grand Prix van door 1976. door De eerste Nederlandse wereldkampioen was tijdens Jeffrey het Herlings. Wolsink won met in de Verenigde in Staten wel naar vijf keer de Grand Prix. Hij uit van staat model voor de superhit in Oerend Hard van in Normaal én voor de een spraakmakende film Spetters het van Paul op tv Verhoeven.

Op door 20 februari wordt Willem door van Hanegem 75 met jaar. van Vanavond is een speciale uitzending met van Andere tijdens Tijden Sport op tv ter gelegenheid van zijn met 75ste verjaardag de te zien. De uitzending bestaat volledig uit in uit beelden uit het archief. Met het dit portret brengt uit het programma een in ode aan Van de door Hanegem. De focus door ligt op zijn actieve met voetbaljaren, van de jaren zestig een tot 1983, op tv het jaar van op zijn afscheid. Willem in van Hanegem was tijdens zeer door geliefd. Als voetballer en tijdens daarbuiten, samen met uit Truus, de eerste voetbalvrouw. Maar een Willem was tijdens ook bikkelhard, een een treiteraar, kortom een met onmogelijk mens. uit Onderliggende vraag is: waarom met houden wij toch op van die op tv 'klootzak'? Lees meer over dit programma naar met op gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, naar 20 oktober 1973: op tv zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de in wedstrijd van zijn met leven tijdens tegen Muhammad Ali, de grootste met bokser met aller tijden. Lubbers verliest tijdens weliswaar op op punten, maar knock-out gaat uit hij niet en uit hij blijft de volle van twaalf ronden op tv overeind. in Daarmee oogst hij bewondering, ook van uit de meester zelf. op Rudi Lubbers heeft een een een prachtige carrière met vele titels, het maar nadien gaat tijdens het op tv mis met de hem. Hij belandt in een door Portugese in gevangenis wegens drugshandel. Het is een op tv beschuldiging die hij naar altijd ontkend heeft de en die door hem mentaal sloopt. met Een leven van een ups en downs naar volgt, maar de met oude wordt hij nooit door naar meer. Andere Tijden Sport treft hem het aan in van een Bulgaars gehucht aan door de Zwarte Zee. van Hij en op tv zijn vrouw leven er van door als kluizenaars. Nog één keer kijkt op hij terug op tijdens dat met gedenkwaardige gevecht tegen een Ali en met steeds duidelijker wordt waarom hij die naar avond tussen de op touwen in tijdens Jakarta door overeind bleef maar daarna in door het leven geveld van werd.

In een Andere Tijden Sport vanavond tijdens een reportage een over Frans Derks, de scheidsrechter door met het strakste in broekje van tijdens de Eredivisie. In de naar gouden jaren van het van Nederlandse een voetbal was Derks tussen de grootheden als tijdens Willem van Hanegem met en Johan Cruijff een door opvallende verschijning. door Volgens vriend en vijand een door uitstekend arbiter. Populair op tv tijdens bij voetballers en trainers. Door door zijn lange haren, zijn uit korte broekjes, zijn door ongezouten op tv meningen en naar zijn eigengereide gedrag naar was Frans Derks niet geliefd op tv bij de bobo's van door de KNVB. Dik tijdens in de op tachtig van is hij inmiddels, maar van het broekje een past nog en hij fluit nog op op steeds. Lees meer over alle reportages van naar van dit seizoen op de gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

januari 2021
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!