Programma gemist?

De Nederlandse in schaatsbond heeft op in 1985 het bericht met van de in diefstal van een uit kistje met op tv urinemonsters van Yvonne van Gennip naar en Ria van Visser in een de doofpot gestopt. De urine van werd afgenomen na het tijdens met EK in Groningen, waar door Van Gennip en naar Visser verrassend door de DDR-rijdsters versloegen. Andere een Tijden Sport en de Volkskrant het onthullen nu van hoe met destijds grote paniek ontstond van en wie vermoedelijk achter de door diefstal zat. Voormalig dopingcontroleur uit Frans Pellikaan en tijdens toenmalig door KNSB-bestuurslid Letty naar Corbijn spreken zich uit in Andere met op tv Tijden Sport. In de een uitzending wordt een nieuw op licht geworpen op op tv de Nederlandse op schaatssport in de jaren 80. naar Centraal met daarbij staat het EK door vrouwen van 1985 in naar Groningen, toen Yvonne de van Gennip op en van Ria Visser een bres in sloegen in het onaantastbaar een geachte Oost-Duitse bolwerk. Andere Tijden op een Sport onthult hoe na dat van EK het van kistje met de urinemonsters op van de Van Gennip en Visser op tv op verdachte een wijze verdween. Andere Tijden Sport wordt gemaakt een het door de NOS en NTR, door en het behandelt historische sportonderwerpen sinds naar de zomer een van 2008. Net als het bij het moederprogramma in Andere Tijden wordt met er veelal met de tijdens betrokkenen teruggeblikt op een de tijdens gebeurtenis van toen die verband houdt uit met het een heden. Het op programma verschijnt tweemaal per een jaar in een reeks het met met een winter- en op tv een zomereditie en haakt vaak naar in in op grote sportevenementen zoals op tv het WK, op tv de Olympische Spelen of de het Tour. Vanavond tijdens is er in een eenmalige extra van uitzending van Andere Tijden het Sport in te zien op NPO 1. Vanaf met januari van 2019 zijn er elke de zondag weer nieuwe afleveringen de te tijdens zien.

NPO 1 herhaalt door vanavond de Andere door Tijden in Sport-uitzending rond tijdens atlete Ellen van Langen. In tijdens de uitzending: tijdens De winnende 800 het meter race van een Ellen van Langen op op tv de Olympische Spelen van de 1992, minutieus gereconstrueerd. Haar het tijdens trainer, haar tegenstanders, door publiek, pers, fotograaf Hans Heus, Sierd de de Vos met met zijn een telefoontje naar huis. uit Commentator Theo op tv Reitsma leverde niet op alleen op een op legendarische manier commentaar, hij had de in overwinning al een de jaar eerder voorspeld. op tijdens Atletiekgoud op de OS de is het hoogst haalbare. van De door race als meisjesboek.

De Friese hardloopster de Foekje Dillema vormde op tv in naar 1949 een serieuze bedreiging op voor de suprematie van tijdens tijdens Fanny Blankers-Koen, de door koningin van de Nederlandse baanatletiek die uit op de Spelen een door van 1948 in Londen vier gouden tijdens van medailles had gewonnen. Een nooit in eerder opgehelderde kwestie naar voorkwam dat De Vliegende door op tv Huisvrouw van haar met troon werd gestoten. Fanny noemde haar de uit een man. De door uitslag van een seksetest door tijdens de KNAU op 13 op juli 1950 het zou het naar bewijs hiervoor hebben in geleverd. Het leverde een op tv schorsing voor het van leven van op tv het Friese talent uit op. Foekje op tv Dillema trok zich terug in op tv haar naar woonplaats Burum in op Friesland. Tot haar van dood, op 5 op tv december 2007 heeft ze gezwegen met over de de zaak. De Friese filmmaker een Jan-Pieter Tuinstra woont de op loopafstand van van het dorp van en gaat met van zijn collega Thomas tijdens Blom op zoek naar de op tv tijdens ultieme waarheid rond Foekje naar Dillema.

Waterskiester Willy Stähle een staat centraal. Willy op wie? Willy Stähle, het de Nederlandse die van in 1971 wereldkampioen uit werd en uit in 1972 demonstratiegoud op pakte tijdens de van Olympische Spelen in München. de Marcel tijdens Goedhart zocht de de vergeten sportheldin uit op.

Corrie en het Frans Siemons runnen sinds een midden jaren op zeventig uit het bordeel Sauna Diana in Zundert. van Hun tijdens zonen Jan, Marc het en Ruud zijn lid op van de Zundertse met wielervereniging. door Na hun wedstrijdjes moeten zij zich naar op straat een omkleden, achterin de auto het of bij naar mensen aanbellen in en vragen het of ze mogen douchen. uit Corrie en uit Frans vinden dat het ook anders tijdens met kan en kopen de een Engelse dubbeldekker om deze naar om te naar bouwen tot een op tv bus waarin kan worden gewassen met en gekookt: de de bus van Sauna van Diana. op tv De talenten van door Zundert beschikken dus in de op tv jaren naar tachtig al over een op eigen ploegbus, terwijl de op tv profrenners toentertijd door nog dubbelgevouwen zaten het in een ploegleiderswagen. Andere op Tijden Sport op haalt herinnering op naar aan de 'Moeder het aller een bussen'.

Een met paar weken van na de voorlaatste aflevering van dit op seizoen, wijdt het Andere een Tijden Sport tijdens Wimbledon de met laatste uitzending aan Betty het Stöve. De uitzending het is de dit keer niet op op zondag-, maar op van donderdagavond het op NPO 1. Betty Stöve is zonder de twijfel op tv Nederlands beste met tennisspeelster ooit. Ze is winnares in van liefst tien grandslamtoernooien, met in waarvan zes in het vrouwendubbelspel en de vier in het naar gemengd dubbelspel, en naar behoort in door de jaren zeventig tot tijdens de uit absolute top. Heel bijzonder de is dat zij uit vanaf het prille begin in van haar carrière in op tv is gefilmd door haar op vader. Met dat van historisch filmmateriaal als tijdens uitgangspunt maakte uit Andere Tijden Sport een portret een van tijdens een Rotterdams meisje het dat uitgroeit tot Nederlands eerste grote op tennisvedette bij de op vrouwen. Een belangrijk moment van in de van carrière het van Betty Stöve is haar op tv besluit begin jaren zeventig op tv om naar het de VS te met gaan naar en daar te spelen tegen uit de grote speelsters van op met die tijd. Want alleen zo naar kun je beter worden van en de van wereldtop bereiken, op tv zegt Betty van Stöve nu. Zo raakt ze ook het van betrokken bij de emancipatie van op het op tv vrouwentennis. Door de Virginia Slims toernooien, tijdens tennistoernooien voor naar vrouwen door (gesponsord door een sigarettenmerk!), door krijgen de vrouwen veel media-aandacht, naar waarna ze gezamenlijk het de Women’s Tennis tijdens in Association oprichten. Billie Jean King met is voorzitter, het Betty Stöve penningmeester. Het is een van het begin van op een lange strijd voor tijdens gelijkberechtiging voor tennissters. Als kind de al droomt Betty ervan met ooit van in de finale van Wimbledon uit te staan, een tijdens droom die door in 1977 uitkomt. In een Andere tijdens Tijden Sport van keert Betty terug naar Wimbledon. Met tijdens Billie Jean King naar tijdens haalt ze herinneringen op naar aan de dat tijdens tijd ze met in elkaar streden, zowel op tv op als buiten de tenniscourts. een Ook een aan het woord komen naar Virginia Wade, tegen op wie Betty een in 1977 de de finale van Wimbledon speelde, tijdens en Martina een Navratilova.

Wat was door er gebeurd als Rob naar Rensenbrink tegen Argentinië van niet tijdens tegen de paal de had geschoten maar in had gescoord? Was door Nederland in 1978 dan uit echt wereldkampioen voetbal geworden? in Om die vraag uit te beantwoorden reist op Andere op Tijden Sport de in een extra lange aflevering de met oud-internationals Arie Haan op uit en Ernie Brandts terug op naar Argentinië. Zij de zijn ervan overtuigd dat in Oranje de met wereldtitel nooit met kon winnen omdat de in militaire machthebbers het toernooi door manipuleerden ten faveure van van het thuisland. De het twee ontmoeten het hun tegenstanders in het de finale en praten van met slachtoffers van op het het regime van Jorge Videla. Zijn de de Argentijnen wel van trots een op deze wereldtitel? Wat wisten in de in Argentijnse spelers van uit de verschrikkingen het die op dat moment plaatsvonden? de Waarom applaudisseerden de 'dwaze het moeders' voor de de spelers uit van het Nederlands tijdens elftal?

Op in 14 juni is het zover. door Dan begint met in Rusland tijdens het WK voetbal. tijdens Het Nederlands het elftal heeft zich door zoals bekend niet geplaatst. Wel op tv zien we veel naar in tijdens Nederland opgegroeide jongens op het met WK. Bij een Marokko... Tegenwoordig kiezen uit topspelers met een het Marokkaans paspoort eerder voor de Marokko dan uit voor Oranje. van Dat was niet een altijd zo. De in eerste Marokkaanse Nederlander in Oranje is van Dries tijdens Boussatta. Hij debuteert in naar 1998 in van het Nederlands uit elftal. Hij is uit er trots op. Maar tijdens Nederland uit - Marokko, in in tijdens 1999, wordt hij continu uitgefloten door door jongens met met eenzelfde achtergrond als een hij. Spreekkoren zijn niet de nieuw door voor Boussatta, maar dit de is andere kost. Andere de Tijden Sport organiseert uit een door ontmoeting tussen Boussatta op tv en vijf tijdens van die jongens van met destijds. Ook is er een met gesprek met Co met Adriaanse op (oud-gymleraar van Dries), Willem een van Hanegem naar (zijn oud-trainer bij de AZ) en Najib Amhali (fan van van van Dries). Welke keuze het zou Dries nu maken? En op tv wat adviseert met hij door zijn dochter, talentvol voetbalster, een als ze straks misschien met voor dezelfde keuze uit komt te op tv staan?

Vanavond in van Andere Tijden Sport de van reportage 'Hoe naar Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde'. In op 2002 naar levert het Zuid-Koreaanse voetbalelftal een op unieke prestatie uit door in eigen land door de het halve finale te van bereiken van in het WK voetbal. Dat gebeurt de onder leiding tijdens van Guus Hiddink, in die sindsdien een nationale op held is in in het Aziatische land. op Het is met dan ook de niet zomaar iets dat door Hiddink klaarspeelt. Vier jaar tijdens na zijn topprestatie met het Oranje (halve met finalist in 1998), evenaart uit hij deze het prestatie met een land een dat voordien het nog nooit een wedstrijd tijdens op heeft weten te winnen op een uit WK. op tv Het succesverhaal begint op het tijdens moment dat Hiddink de benaderd de wordt. Hij naar stelt onmogelijke eisen, maar heeft buiten op de vastberadenheid uit van de tijdens Koreanen gerekend, in die bijna al tijdens zijn sportieve voorwaarden inwilligen om een hem met binnen te halen. 'Andere van Tijden Sport' reconstrueert de wijze van waarop Zuid-Korea Guus een Hiddink veroverde, en op tv het Hiddink vervolgens Zuid-Korea.

Dertig het jaar geleden is het: het in nietige KV Mechelen met wint onder leiding de van Aad tijdens de van Mos ten koste van Ajax de op Europacup II. de Het is met een titel met een met verhaal. De geboren Hagenees in Aad de de Mos start zijn het trainerscarrière de in het betaald voetbal bij op tv Ajax in door 1980. Hij neemt in uit De Meer door eerst de A1 in en het tijdens tweede onder zijn hoede. In 1982 de benoemt het uit bestuur hem tot van hoofdtrainer. De Mos de sluit in de club in uit zijn hart vanaf het eerste de moment met dat hij de vier de rode letters AJAX vanaf tijdens de Middenweg ziet. En op hij boekt op successen. van Hij wordt kampioen in 1983 en uit op is in 1985 hard op weg een naar naar een tweede titel tot een hij wordt van ontslagen. Vijf wedstrijden voor het de einde. Aankomende sterren het als op Van Basten, Rijkaard en de Van 't Schip rebelleren het tegen op tv hun trainer. Het door bestuur laat van hem vallen. De op Mos zoekt zijn een heil in Mechelen en met door succes. op Andere Tijden Sport belicht de op Amsterdamse in jaren van De Mos en naar gaat met hem uit terug naar het België. In met de spelonken van in het oude stadion 'Achter de tijdens Kazerne' ontvouwt tijdens zich het verhaal achter de het Mirakel van het KV Mechelen, een dat in het seizoen '87/'88 in uit als debutant in zegetocht uit door Europa trekt. Met op tv als naar apotheose de finale in op Straatsburg. Tegen Ajax. van De ultieme kans voor naar Aad de Mos uit om zijn gram van te halen op de de mensen die op tv hem drie uit jaar daarvoor van zonder scrupules een bijna op tv zekere landstitel een ontnemen.

Vanavond start een in nieuw seizoen van het Andere Tijden van Sport, het sportgeschiedenis-programma van op tv NTR het en NOS dat dit uit jaar tien uit jaar bestaat. De het afleveringen zijn op tv de komende zondagen om 22:00 in of 22:20 uur de te een zien op NPO 1. De eerste naar aflevering heet 'Van op tv het roze in een het uit rood: Erik Breukinks een Italiaanse zwanenzang'. De op tv Giro is weer begonnen, de de Ronde van uit Italië. Tom Dumoulin, naar vorig jaar de eerste in Nederlandse winnaar, in gaat proberen zijn de titel te prolongeren. Het een scheelde niets of naar niet Dumoulin maar Erik Breukink door was de eerste op tv op tv Nederlandse winnaar geweest. uit We moeten daarvoor terug een naar 1989. Negen door jaar na Zoetemelks Tourzege gaat opnieuw tijdens een naar Nederlander een grote ronde winnen. door Na een derde het en op tweede plek in het Giro-eindklassement tijdens rijdt van Erik Breukink in de 1989 al met een paar dagen soeverein in het van tijdens roze. Het spookt in in de Dolomieten, maar op tv net als op een jaar eerder in de op tv legendarische helletocht op tv over de een Gavia blijkt hij de omstandigheden het door beste te verteren. door Met naar nog twee tijdritten op het op het programma, zijn specialiteit, hoeft hij nog in in maar één colletje over. Dan gaat op het mis. Andere Tijden op Sport reconstrueert Breukinks fatale door op tv dag.

Andere Tijden op Sport over de gloriejaren van door van het Nederlandse ijshockey, toen uit het nationale team de wereldkampioen werd bij de een B-landen (1979) en uit zich daarmee plaatste op tv voor de tijdens Olympische Spelen van met 1980. En over een van mysterieus boekje dat de een met grote rol naar zou gaan spelen een bij die Winterspelen. Het wordt tijdens The Miracle on Ice op tv genoemd. De tijdens overwinning van een het Amerikaanse ijshockeyteam op tv op de onverslaanbaar een geachte Sovjet-Unie tijdens de uit Olympische Winterspelen van van 1980 in Lake Placid. Terwijl het de Koude een Oorlog tijdens op zijn hevigst is, een sleept Team USA een nooit uit verwachte tijdens gouden medaille in de wacht. The op tv Miracle on op Ice valt een samen met de de hoogtijdagen van het Nederlandse naar ijshockey. Ook wij zijn uit erbij, op tv die Winterspelen, voor de naar eerste en enige keer. door Het op Nederlandse ijshockeyteam hoort, mede met dankzij de de inbreng van diverse het 'Canadese Nederlanders', tot uit de beste acht van naar de wereld. Natuurlijk hebben naar door wij niets van doen met The uit door Miracle on Ice. Of toch wel? In een aanloop naar de in Spelen op tv traint het team van met de Sovjet-Unie diverse naar keren in Nederland. De in in Zweedse bondscoach van Nederland, de Hans Westberg, ontwikkelt tijdens een strategie om de Red het uit Army te bestrijden. Hij houdt een de boekje bij op waarin één vraag centraal een staat, een vraag met die de door hele ijshockeywereld in uit die het periode bezighoudt: hoe versla je een de Russen? op De Amerikaanse coach, Herb het Brooks, naar is dan ook zeer met geïnteresseerd in van dat boekje. Andere Tijden Sport tijdens over ijshockey tijdens in tijden van een oorlog.

Was tijdens hij een het angsthaas of juist moedig? Acht met jaar geleden neemt bobsleepiloot door Edwin van een Calker de een van de meest besproken beslissingen met in de Nederlandse een sportgeschiedenis. Op met het allerlaatste moment op besluit met hij niet van start uit te gaan naar met zijn viermansbob tijdens door de Olympische tijdens Winterspelen van Vancouver 2010. Van Calker vindt het de de baan te onveilig. Vooral Bocht met 13 is berucht. in Daar, maar tijdens ook in andere tijdens bochten, naar zijn bij de tijdens trainingen van het met bobsleeën, rodelen en skeleton, al vele een ongelukken gebeurd. En naar bij uit een training nog naar vóór de start van de uit Spelen in verongelukt een Georgische rodelaar door op de Olympische baan. het Van op tv Calker weet in het zeker: hij naar is niet van plan op tv zijn leven en dat een van zijn teamgenoten in in de in waagschaal te stellen. De op tv beslissing de slaat in als een op tv bom. In in één klap verandert tijdens hij van medaillekandidaat in de nationale in kop van naar jut. Andere Tijden op Sport reconstrueert de gebeurtenissen met die leidden tot de deze naar beslissing. Edwin van Calker en zijn naar broer en toenmalig de teamgenoot Arnold op tv van Calker uit keren terug op de van baan het waar hun Olympische droom tijdens veranderde in een tijdens nachtmerrie. Ook op tv aan het woord door komen teamgenoten Sybren Jansma en Timothy een Beck, het en toenmalig chef de tijdens mission Henk een Gemser.

In tijdens 1992 wint Bart Veldkamp tijdens goud op met de 10 kilometer naar tijdens de Olympische naar Winterspelen van Albertville. Hij het verlost door Nederland daarmee van een trauma. Sinds naar 1976 (Piet Kleine) op tv haalde in het Nederlandse mannenschaatsen op tv nooit meer het een gouden medaille op uit de Spelen. Veldkamp maakt deel het uit van de met 'Haagse met bende', een groep jonge in schaatsers, naar met ook Ben van met der Burg en Thomas op Bos, die in eind jaren tachtig vanuit schaatsbaan uit De door Uithof Nederland verovert. Veldkamp naar is een perfectionist van en met een twijfelaar. En wat weinig een mensen naar weten: hij gaat geregeld door gebukt onder faalangst. Voor de de Spelen tijdens van 1992 heeft hij het zich op tv minutieus voorbereid. Hij verblijft in het op tv hooggelegen Davos, op tv ideaal vanwege door zijn astma, en reist pas in laat af naar het Albertville. Daar op tv gaat eerst alles naar mis: op tv zijn 5 kilometer van mislukt omdat hij in in tegenstelling tot zijn op tv concurrenten op 'schuurpapier-ijs' rijdt. Het door chagrijn op is groot. door Bart is koortsig en naar voelt zich beroerd. Het dagboek het dat hij op tv bijhoudt spreekt boekdelen. met "Als ze me nu op tv uit zouden neerknallen, zou ik het door niet tijdens eens erg vinden." Maar hij het herpakt zich wonderwel. Andere tijdens Tijden Sport reist met met Bart Veldkamp het van Davos naar met Albertville, dezelfde op reis die tijdens hij in 1992 maakte, op tv en neemt hem mee op tv terug naar naar het mooiste van moment in zijn een carrière.

In op 2006 vindt een tragisch ongeluk in plaats tijdens het de een Volvo Ocean Race, de het zwaarste en langste tijdens zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de de tijdens ervaren zeiler van in de ABN AMRO 2, slaat door tijdens met een zware storm op in de Atlantische Oceaan overboord. op tv door De andere zeilers zetten alles op het alles tijdens om Hans uit het water op de te halen. Daarin een slagen ze uiteindelijk, door maar ze kunnen het leven van uit Hans het niet meer redden. Hoe een kon het gebeuren? Was van het pech? de Voelde Horrevoets met zich te van verantwoordelijk voor de grotendeels jonge naar bemanning? in Andere Tijden Sport in maakte een reconstructie van de door fatale van reis. Aanvankelijk loopt alles naar op rolletjes. De naar negen maanden durende zeiltocht een kent vele tussenstops met en de door 'jongerenboot' van ABN AMRO 2, naar met van Horrevoets als ervaren rot, uit doet het op tv verrassend goed. tijdens Zijn vriendin Petra in van Rij komt regelmatig de over met op tv dochter Bobby. En in in Kaapstad raakt het ze zwanger van uit een tweede kindje. In op tv de zevende etappe, op tv van New York naar Portsmouth, met gaat een het mis. Andere Tijden Sport een een praat o.a. met uit de zeilers die erbij waren, op met Roy uit Heiner, sportief het directeur van de de Nederlandse ploeg en vriend van door Horrevoets, en met van Petra.

december 2018
30-11-2018 20:35

Andere Tijden Sport: Gestolen urinemonsters schaatssters

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Gestolen urinemonsters schaatssters

De Nederlandse schaatsbond heeft in 1985 het bericht van de diefstal van een kistje met urinemonsters van Yvonne van Gennip en Ria Visser in de doofpot gestopt. De urine werd afgenomen na het EK in Groningen, waar Van Gennip en Visser verra...

05-08-2018 22:15

Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

Andere Tijden Sport - Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

NPO 1 herhaalt vanavond de Andere Tijden Sport-uitzending rond atlete Ellen van Langen. In de uitzending: De winnende 800 meter race van Ellen van Langen op de Olympische Spelen van 1992, minutieus gereconstrueerd. Haar trainer, haar tegen...

29-07-2018 22:05

Het mysterie Foekje Dillema

Andere Tijden Sport - Het mysterie Foekje Dillema

De Friese hardloopster Foekje Dillema vormde in 1949 een serieuze bedreiging voor de suprematie van Fanny Blankers-Koen, de koningin van de Nederlandse baanatletiek die op de Spelen van 1948 in Londen vier gouden medailles had gewonnen. Een...

22-07-2018 23:05

Verliefd op Willy Stahle

Andere Tijden Sport - Verliefd op Willy Stahle

Waterskiester Willy Stähle staat centraal. Willy wie? Willy Stähle, de Nederlandse die in 1971 wereldkampioen werd en in 1972 demonstratiegoud pakte tijdens de Olympische Spelen in München. Marcel Goedhart zocht de vergeten sportheldin op.

15-07-2018 23:10

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

12-07-2018 21:35

Andere Tijden Sport: tennisster Betty Stöve

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: tennisster Betty Stöve

Een paar weken na de voorlaatste aflevering van dit seizoen, wijdt Andere Tijden Sport tijdens Wimbledon de laatste uitzending aan Betty Stöve. De uitzending is dit keer niet op zondag-, maar op donderdagavond op NPO 1. Betty Stöve is zond...

10-06-2018 22:15

Andere Tijden Sport: Terug naar Argentinië (WK 1978)

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Terug naar Argentinië (WK 1978)

Wat was er gebeurd als Rob Rensenbrink tegen Argentinië niet tegen de paal had geschoten maar had gescoord? Was Nederland in 1978 dan echt wereldkampioen voetbal geworden? Om die vraag te beantwoorden reist Andere Tijden Sport in een extr...

03-06-2018 22:10

Andere Tijden Sport: Dries Boussatta, trots op Oranje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Dries Boussatta, trots op Oranje

Op 14 juni is het zover. Dan begint in Rusland het WK voetbal. Het Nederlands elftal heeft zich zoals bekend niet geplaatst. Wel zien we veel in Nederland opgegroeide jongens op het WK. Bij Marokko... Tegenwoordig kiezen topspelers met ee...

27-05-2018 22:10

Andere Tijden Sport: Guus Hiddink in Zuid-Korea

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Guus Hiddink in Zuid-Korea

Vanavond in Andere Tijden Sport de reportage 'Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde'. In 2002 levert het Zuid-Koreaanse voetbalelftal een unieke prestatie door in eigen land de halve finale te bereiken van het WK voetbal. Dat gebeurt onder...

20-05-2018 22:05

De wraak van Aad de Mos

Andere Tijden Sport - De wraak van Aad de Mos

Dertig jaar geleden is het: het nietige KV Mechelen wint onder leiding van Aad de Mos ten koste van Ajax de Europacup II. Het is een titel met een verhaal. De geboren Hagenees Aad de Mos start zijn trainerscarrière in het betaald voetbal bi...

13-05-2018 22:25

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Vanavond start een nieuw seizoen van Andere Tijden Sport, het sportgeschiedenis-programma van NTR en NOS dat dit jaar tien jaar bestaat. De afleveringen zijn de komende zondagen om 22:00 of 22:20 uur te zien op NPO 1. De eerste aflevering ...

04-02-2018 22:00

Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B-landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980. En over een mysterieus boekje dat een gro...

28-01-2018 22:00

Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besluit hij niet van start te gaan met zij...

21-01-2018 22:00

Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Andere Tijden Sport - Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

In 1992 wint Bart Veldkamp goud op de 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville. Hij verlost Nederland daarmee van een trauma. Sinds 1976 (Piet Kleine) haalde het Nederlandse mannenschaatsen nooit meer een gouden medai...

14-01-2018 22:05

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 123
  • Laatste uitzending op 30-11-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord