Programma gemist?

Andere door Tijden Sport tijdens over de gloriejaren van het met Nederlandse ijshockey, toen het met nationale team wereldkampioen door werd bij de uit B-landen (1979) het en zich door daarmee plaatste voor de Olympische tijdens op tv Spelen van 1980. En over een op tv mysterieus door boekje dat een grote rol in door zou gaan spelen de bij die Winterspelen. Het uit wordt The Miracle on van Ice genoemd. in De overwinning van het Amerikaanse ijshockeyteam de op de met onverslaanbaar op tv geachte Sovjet-Unie tijdens de Olympische een Winterspelen van 1980 in met Lake uit Placid. Terwijl de Koude op Oorlog op zijn hevigst de is, sleept het Team USA een naar nooit door verwachte gouden medaille in de wacht. The tijdens Miracle on in Ice valt van samen met de in hoogtijdagen van de het Nederlandse ijshockey. Ook de wij zijn erbij, die naar Winterspelen, voor de met eerste en enige van keer. Het op tv Nederlandse ijshockeyteam uit hoort, mede dankzij de inbreng uit van op diverse 'Canadese Nederlanders', tot de beste op tv acht van van de wereld. Natuurlijk van hebben wij niets van een doen met op tv The Miracle on Ice. met naar Of toch wel? In op aanloop naar de Spelen traint van het team van de het naar Sovjet-Unie diverse keren in Nederland. De van met Zweedse bondscoach van Nederland, Hans een Westberg, door ontwikkelt een strategie om door de Red Army te bestrijden. in Hij de houdt een naar boekje bij waarin één vraag centraal op uit staat, een vraag in die de hele ijshockeywereld in van die periode naar bezighoudt: hoe versla de je de Russen? De Amerikaanse met coach, uit Herb Brooks, de is dan ook zeer tijdens geïnteresseerd in dat boekje. Andere uit Tijden Sport op tv over ijshockey in in tijden van van oorlog.

Was hij in een angsthaas of juist door moedig? Acht uit jaar geleden tijdens neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een een van de de meest besproken naar beslissingen in de naar Nederlandse sportgeschiedenis. het Op het uit allerlaatste moment besluit hij de niet van op tv start te gaan van met zijn viermansbob tijdens een de Olympische Winterspelen de van Vancouver op tv 2010. Van Calker vindt de baan naar te op tv onveilig. Vooral Bocht door 13 is berucht. Daar, maar ook naar in andere het bochten, op zijn bij de trainingen van het met bobsleeën, de rodelen en skeleton, al op vele ongelukken gebeurd. in En bij een training de nog vóór de het start van naar de Spelen verongelukt een het Georgische op tv rodelaar op de Olympische naar baan. Van Calker weet tijdens het zeker: het hij op tv is niet van plan zijn leven van een en dat van zijn teamgenoten een in de waagschaal te een in stellen. De beslissing slaat in met als een bom. In naar tijdens één klap verandert hij van door medaillekandidaat in naar de nationale kop van jut. Andere op Tijden Sport op reconstrueert de gebeurtenissen die met van leidden tot deze op tv beslissing. Edwin van Calker en zijn uit een broer en toenmalig teamgenoot Arnold van op tv Calker keren terug tijdens de op de baan waar hun een Olympische droom veranderde met in een op tv nachtmerrie. Ook op aan het woord op tv komen teamgenoten Sybren Jansma en Timothy op Beck, op en toenmalig chef door de mission Henk op tv Gemser.

In op tv 1992 wint Bart naar Veldkamp goud de op de 10 kilometer met tijdens de tijdens Olympische Winterspelen van Albertville. Hij een verlost Nederland tijdens daarmee van uit een trauma. Sinds 1976 de (Piet Kleine) in haalde het Nederlandse mannenschaatsen door nooit meer met een gouden medaille op de met Spelen. Veldkamp naar maakt deel uit van door de 'Haagse bende', een in met groep jonge schaatsers, met van ook Ben door van der Burg op tv en Thomas Bos, die eind jaren op tachtig een vanuit schaatsbaan De Uithof naar Nederland verovert. Veldkamp op is een perfectionist en naar uit een twijfelaar. En wat weinig naar mensen weten: hij gaat de geregeld gebukt met onder faalangst. Voor de door Spelen tijdens van 1992 uit heeft hij zich minutieus de voorbereid. Hij verblijft op tv in het hooggelegen Davos, ideaal een vanwege zijn astma, de in en reist pas in laat af naar Albertville. Daar gaat het eerst op tv alles mis: zijn het 5 kilometer mislukt omdat hij naar op in tegenstelling tot zijn concurrenten op een van 'schuurpapier-ijs' rijdt. Het chagrijn een is groot. Bart uit is koortsig en voelt zich in beroerd. Het op dagboek op tv dat hij bijhoudt spreekt boekdelen. het "Als ze op me nu zouden neerknallen, het zou ik het de niet eens erg vinden." in Maar hij van herpakt zich op wonderwel. Andere Tijden Sport reist op tv met het Bart Veldkamp van de Davos naar Albertville, dezelfde reis op die de hij in 1992 maakte, en het neemt tijdens hem mee terug van naar het mooiste van moment in zijn door carrière.

In 2006 vindt op een tragisch ongeluk tijdens plaats naar tijdens de door Volvo Ocean Race, de zwaarste op tv en op langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, van een de ervaren zeiler van op de ABN AMRO uit 2, slaat tijdens door een zware storm op de in Atlantische in Oceaan overboord. De andere het zeilers zetten uit alles op alles op tv om Hans uit het water van te halen. tijdens Daarin slagen ze uiteindelijk, het maar ze in kunnen het leven uit van op Hans niet meer redden. van Hoe kon op tv het gebeuren? Was het met pech? Voelde Horrevoets in zich te verantwoordelijk voor naar de uit grotendeels jonge bemanning? Andere Tijden Sport met maakte een reconstructie naar van de de fatale reis. Aanvankelijk in loopt alles op op rolletjes. De negen in maanden durende zeiltocht de kent vele tussenstops en tijdens de 'jongerenboot' op tv van ABN AMRO op tv 2, met op tv Horrevoets als ervaren naar rot, doet het op tv verrassend goed. Zijn vriendin tijdens Petra van met Rij komt regelmatig door over met dochter door Bobby. En uit in Kaapstad raakt ze zwanger naar van de een tweede kindje. In de de zevende etappe, van een New een York naar Portsmouth, gaat op tv het mis. van Andere Tijden Sport met praat o.a. met de zeilers een die erbij tijdens waren, met de Roy Heiner, sportief directeur van in de uit Nederlandse ploeg en vriend van van Horrevoets, en met een Petra.

Andere Tijden Sport een op start vanavond met een nieuwe, door vijfdelige reeks. uit De eerste aflevering de is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: met op Reinier en op tv Henk naar Evert door in Canada'. Reinier Paping, tijdens Evert van de Benthem en Henk de Angenent. In van de Nederlandse sportgeschiedenis nemen het zij een van unieke plek in. Ze wonnen in immers de meest een aansprekende de sportwedstrijd die je een in ons land kunt winnen: de het Elfstedentocht. Van Benthem van won hem zelfs met twee keer: tijdens in 1985 en 1986. Om op naar de jaarlijkse stoet van in fans te ontvluchten emigreert het Evert op tv van Benthem met zijn de gezin in 1999 uit naar Canada. in Daar wordt de schaatsheld weer met de boer die uit hij wil tijdens zijn. Reinier Paping, de met glorieuze winnaar van de barbaarse op tv Elfstedentocht van met 1963, tijdens is inmiddels 86. Andere Tijden Sport door hoort van naar hem een dat hij graag een nog eens Evert met van Benthem, in 1985 na op 22 het lange jaren zijn opvolger als in winnaar uit van de Elfstedentocht, in met Canada zou willen opzoeken. Ook de Henk Angenent, in in 1997 winnaar van de tijdens de voorlopig laatste Tocht der met Tochten, het voelt daar wel wat van voor. Zo gezegd, zo op tv gedaan. Andere Tijden Sport door gaat op met Paping en tijdens Angenent op bezoek bij Van Benthem tijdens in Canada. Het op uit wordt een memorabele ontmoeting van van drie Elfstedenhelden in met een op tv winters landschap.

Op door 20 juli op 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e van editie van de door Tour de France. met Het inmiddels uit wielergekke Nederland is het uitzinnig. Duizenden door Nederlanders reizen dat weekend af het naar met Parijs om Joop te zien het finishen in de tijdens Gele Trui. uit De Franse politie uit schat met dat er tussen tijdens de zeventig- en honderdduizend Nederlanders in in de Franse in hoofdstad zijn. met Het regent in dat het giet, maar van dat deert de op horde landgenoten niet. op tv Joop wint die door dag als tweede Nederlander in in de historie met de Tour. Onder de de duizenden Nederlanders is de een bus vol door mensen uit het met dorp waar de Zoetemelk opgroeide, Rijpwetering. Zij van zien hoe met de wielrenner de de laatste gelde trui door uitgereikt krijgt en tijdens premier Dries van op Agt Joop als een op tv van de op eersten feliciteert. op Ondanks het slechte uit weer staan er nog de honderden door Nederlanders urenlang onder op het raam van met het Raleigh-hotel aan de Champs-Élysées uit te feesten. Terug in een het tijdens polderdorpje vlakbij van Leiden zijn de voorbereidingen voor de door huldiging van Joop de in volle gang, in maar er is uit onduidelijkheid wanneer tijdens hun dorpsgenoot komt. De de van geplande criteriums gooien de roet in het eten. Uiteindelijk wordt naar Joop op tv op zaterdag 26 juli in 1980 gehuldigd. Zoetemelk vaart naar tijdens op een boot door het dorp in waar tijdens tienduizend mensen een hem toejuichen. Nadat hij van door de een gemeente een schaap het cadeau krijgt, vertrekt door hij weer naar een een volgend criterium. Langzamerhand keert de de met rust in Rijpwetering terug. het We blikken terug op de uit Tourwinst op van Joop het met inwoners van Rijpwetering, oud-premier Dries door van Agt, Joop het Zoetemelk met zelf en Nederlandse fans die op tv uit op Champs-Élysées stonden op naar die regenachtige naar julidag in 1980.

Het door is de zomer van 1981, tijdens om naar precies te op zijn 14 juli van van dat jaar. naar Peter Winnen rijdt voor van de eerste keer met mee in de door Tour de France. Alles door is nieuw: uit het leven met als prof én de Tour. Tot in tijdens zijn eigen verbazing in fietst de 24-jarige Winnen in die tijdens van zeventiende etappe naar Alpe d'Huez mee van in de kopgroep, van met onder het meer de van gedoodverfde favoriet Bernard op Hinault. Hinault zou op deze Quatorze Juillet, een dé nationale door feestdag in Frankrijk, wel eens op even de van een extra rood-wit-blauw tintje voorzien. door Ook Lucien tijdens van Impe, misschien wel van de door beste klimmer van zijn generatie, in zit erbij. Deze met 35-jarige in Belgische bergkoning had zijn zinnen op tv gezet uit op winst; het dit was de de enige berg waar hij nog nooit met had gewonnen. Tussen naar al naar deze grote mannen rijdt Winnen, tijdens uit een rookie uit IJsselsteijn. Hij een kende de in Alpe d'Huez eigenlijk alleen een van televisiebeelden en in had nooit door eerder in de de Alpen gefietst. naar Hij vindt het prachtig, hij naar geniet uit en heeft goede benen. Eigenlijk veel door te ver voor op tv een de top gaat Winnen van ervandoor en geeft de anderen van het nakijken. door Een een combinatie van pure onbezonnenheid tijdens en jeugdige met overmoed, ondenkbaar in met het huidige wielrennen. op Als Winnen zich realiseert dat de op tv camera constant een op hem gericht is, in beseft hij door pas dat hij in uit zijn met eentje op kop van rijdt. Er zat totaal een geen beleid achter zijn met door ontsnapping, geen tactiek het en eigenlijk ook zonder enige voorbereiding. op tv Een zege met van overmoed en verwondering de noemt in Winnen het achteraf. Nu, in van 2011, beklimt naar Winnen de opnieuw de Alpe uit d'Huez met zijn dertig jaar oude door het Koga uit 1981. En van kijken de grote met sterren van toen op - Hinault met en Van Impe - terug op een de tijdens fysiek onmogelijke geachte prestatie van van met Winnen.

In met de maand op van de Tour de France door herhaalt Andere Tijden Sport naar naar drie afleveringen over de met Tour. Vanavond: 'De nacht naar van Rasmussen' uit 2016. De een van laatste week van naar de Tour de France van van 2007 is ingegaan als uit Michael Rasmussen met zich naar opmaakt voor de het laatste bergetappe, van Orthez naar Gourette met op de in Col d'Aubisque. Iets op tv meer dan een 1700 meter hoog in de van Pyreneeën. het De Deense kopman de van de naar Rabobank-ploeg draagt al de tien dagen de gele trui, hij uit staat door drie minuten naar voor op zijn belangrijkste concurrent, Alberto het Contador, de en als hij vandaag een tijdens de goede tijd neerzet ligt de eindoverwinning naar praktisch voor in het het grijpen. Dan zou voor het de eerst sinds met 1980, sinds een het roemruchte TI-Raleigh, sinds Joop door Zoetemelk, weer eens de een Nederlandse ploeg uit een Tourwinnaar met leveren. Er lijkt die ochtend de van 25 juli in 2007 geen met vuiltje aan de tijdens lucht. En ’s tijdens middags al helemaal niet, op tv als door Rasmussen de etappe nog heeft uit gewonnen ook. Dan, door uit een paar uur later, op tv is niets op tv meer wat het op was. Rasmussen is door zijn het eigen ploeg uit van de een Tour gegooid en zit in de het vliegtuig naar huis. het Voorafgaand aan de de Tour had hij de gelogen over op zijn verblijfplaats, zo naar blijkt. Dat is in méér van dan alleen maar een aanwijzing dat door hij een onverwachte dopingcontroles wilde op tv ontlopen. Speciaal voor een reconstructie tijdens door van Andere Tijden Sport gaat de in Deen terug van naar de de Pyreneeën, waar hij op tv voor het eerst een sinds die noodlottige tijdens dag weer van met de fiets tijdens de Aubisque beklimt. met Aan het woord komen ook naar zijn toenmalige ploeggenoten Thomas de naar Dekker en Michael op tv Boogerd alsmede Erik Dekker, een de van zijn van ploegleiders. Daarnaast spreken het voor het eerst leden van op het het Rabobank-crisisteam zich de uit en wordt naar nog duidelijker wat uit zich indertijd achter de de schermen heeft afgespeeld. “Ik viel van in op een gigantische leegte,” blikt Rasmussen terug. met het “Ik werd in schande naar weggevoerd. Ik was suïcidaal.” Hij de wil de door auto in, naar de snelweg op, vaart maken door en het zich in de eerstvolgende op vrachtwagen boren op die voor van hem opdoemt. “De gedachten op tv aan mijn éénjarige door zoon weerhielden me uit ervan.”

In het weekend op dat op de Tour uit de France van start gaat, op belicht Andere een Tijden Sport de carrière in van één het van Nederlandse meest fameuze van wielrenners: door Hennie Kuiper. Een geboren door aanvaller, dat was Hennie van Kuiper. Solo werd hij door Olympisch kampioen, wereldkampioen het en won uit hij vier naar grote klassiekers. Zijn palmares doet door weinig onder naar voor dat van zijn op tv landgenoten van Zoetemelk en Janssen, met van dit verschil dat op de naar in erelijst van Kuiper door één eindzege ontbreekt: die van de van Tour de France. Een in paar keer was van Kuiper er dichtbij. op tv De door grootste kans op het de eindzege had hij door in 1977. de Een paar dagen vóór op de finish in het Parijs stond hij het op slechts acht van seconden uit van het geel. Wat als uit hij het op verschillende momenten alerter een was geweest? Wat als een hij had geëist op dat zijn ploeg voor tijdens de hem zou rijden? het Wat als ploegleider Peter Post hem op meer vertrouwen op tv had gegeven, in zich wat minder obsessief op uit de dagsuccessen door en op tijdens zijn oogappel met Didi Thurau had gefocust? En werd uit eindwinnaar Bernard op tv Thévenet het bevoordeeld door de van chauvinistische Franse organisatie? Oud-ploeggenoten Henk op tv Lubberding en een José de van Cauwer, mecanicien Paul Soetekouw en sportjournalist in uit Joop Holthausen hebben er zo naar hun het eigen gedachten over. Andere Tijden Sport gaat met met Hennie tijdens Kuiper terug naar Alpe de d’Huez op tv waar hij in 1977 triomfeerde uit en het op 8 seconden een van Thévenet kwam. Veertig een jaar na dato door beklimt Kuiper opnieuw de naar op ongenaakbare berg en haalt hij herinneringen van uit op aan die van dag.

In het het weekend van de TT van Assen staat het Andere op Tijden Sport in naar het teken van de zware van motoren. In de naar jaren tachtig sprak Nederland op nog een tijdens stevig woordje door mee in de naar motorsport. Witte naar Reus Wil Hartog, met Jumping Jack Middelburg en D'n Boet het van Dulmen een boekten in successen in de zwaarste klasse. tijdens En van er was dat legendarische zijspanduo Streuer/Schnieders het de uit Assen dat drie keer wereldkampioen tijdens werd, maar op steeds een naast de winst greep de op het thuiscircuit van tijdens de TT naar van Assen. Tot 1987, tijdens toen eindelijk het in de stromende regen alles de een klopte en 140.000 toeschouwers volledig wild een werden van tijdens vreugde door tijdens het succes van de ruig op tv bebaarde rijder uit Egbert Streuer de en zijn knappe bakkenist Bernard het Schnieders. een Andere Tijden Sport keert terug op naar het de oertijd van de in Nederlandse van motorsport. Over de dood van Schnieders, van de verfijning van van een motorblok op tv en met de ziel van de zijspan. Met het Egbert een Streuer, geldschieter Riemer uit van der Velde, op tv teammanager/marketingman Lee van Dam op tv en Jaap Geerts, een racer van het het eerste uur en kroegbaas. op tv in Een verhaal vol op bier, braadworst en het benzinedampen.

Sinds op tv 2008 is het een Olympische in sport en in met 2012 (Laura Smulders, door brons) uit en 2016 (Jelle van door Gorkom, zilver) pakten door Nederlanders er van Olympische eremetaal in: BMX het oftewel Bicycle Motocross tijdens - waarbij uit de X het staat voor cross. Andere Tijden Sport uit gaat terug naar de op tv beginjaren van van de BMX, toen sommigen door het uit nog weglachten tijdens als een sport het op een kinderfietsje, in maar anderen al de potentie op zagen van met deze nieuwe een spectaculaire sport. En in wat blijkt? Nederland door heeft een belangrijke naar rol gespeeld in de opkomst van tijdens door de BMX. Begin het jaren tachtig raakten Nederlandse jongeren een voor naar het eerst in de ban van van het de BMX. Het waren vooral uit de tv-programma’s met van de in AVRO, gepresenteerd door Karel van de het Graaf, die op de sport in in één met klap een groot door podium gaven. Voor veel beginnende door renners was Jan van een het den Dungen, bijgenaamd Helikopter Jantje, een één van op de absolute boegbeelden tijdens van de nieuwe sport. met Spektakel van verzekerd met Helikopter Jantje, uit en met andere BMX’ers, zoals door Turbo naar Monique-je. Zij waren weer een schatplichtig van aan motorcrosser Gerrit Does, die in in 1974 voor het in eerst jongeren op in de VS op tijdens van merkwaardige fietsen zag crossen en met besloot de door sport naar Nederland te de halen. door Gerrit Does stond een hiermee niet alleen aan een de basis van de van BMX in Nederland door en Europa, op tv maar heeft ook alles gefilmd door op Super 8mm. Uniek in materiaal van van de beginjaren de van de BMX en de op tv verhalen daarachter door zijn vanavond te zien in in Andere met Tijden op Sport.

Simon Tahamata het was voor een hele met generatie de de eerste donkere speler een in Nederland die het de hart stal van op de op voetballiefhebber. In de schaduw een van Ajax’ wereldroem in tijdens 1972 werd Simon het met als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij naar amateurclub FC Theole uit uit een Tiel. De kleine en op ranke voetballer moest knokken voor tijdens het zijn plek in naar de hoofdmacht van Ajax. naar Maar toen van hij eenmaal debuteerde, de in het voorjaar van het 1977, werd hij met ragfijne van solo’s op en heerlijke doelpunten razendsnel met ongekend naar populair, tot ver buiten Amsterdam. uit Zijn brede het grijns en aaibaarheid deden de van rest voor door de mediagenieke Molukker. Bobby op op Haarms noemde hem uit 'een voorbeeld voor met de jeugd' vanwege zijn leergierigheid. En een Johan Cruijff prees op tv zijn tactisch met inzicht, iets dat het volgens met Cruijff weinig andere jonge spelers de in die mate hadden. een In dezelfde periode van werd Tahamata – een onbedoeld – een het boegbeeld voor de uit Nederlandse Molukkers, toen in Nederland een voor het eerst met uit ‘terreur een in de polder’ tijdens te maken kreeg. De door tijdens de Nederlandse staat verwaarloosde op een Ambonezen kwamen in opstand. uit Uiteraard werd de jonge van stervoetballer aangesproken door op de de treinkapingen en andere keiharde acties van naar de Molukkers. Balancerend met uit op het snijvlak van naar nationale knuffelbeer en op rolmodel voor een minderheid op in de knel, uit vocht op tv Tahamata voor zijn naar positie in het voetbal, zonder zijn uit volk en naar afkomst te verloochenen. Hij het zocht de een kapers door destijds zelfs op in de gevangenis, op en voetbalde van met hen. het Tegelijk koos Tahamata van voor de op Nederlandse nationaliteit en kwam hij uit 22 keer uit met voor het uit Nederlands elftal. Terwijl de uit driekleur door veel Molukkers van werd een verfoeid, na de slechte behandeling van door de Nederlandse op tv overheid. Hoe van is het door Tahamata gelukt te van slagen in het keiharde Amsterdamse tijdens voetbalklimaat? tijdens Hoe zien de Molukkers tijdens zijn op tv rol in die uit tijd? Hoe ging de stijlvolle dribbelaar van naar zelf om met door de balans tussen Ambon door en Oranje? naar Hij traint en begeleidt nu van de jeugd van Ajax tijdens en heeft het een eigen op tv academie voor talenten, onder naar meer van van Molukse afkomst. Andere Tijden een Sport blikt vanavond op tv terug met Tahamata tijdens en anderen een die hem van de nabij meemaakten, zoals David Endt door en Piet naar Schrijvers. Ook gaat een Andere Tijden in Sport met de nog een altijd zeer de fitte zestigjarige op oud-voetballer terug naar de gevangenis op in Veenhuizen, waar naar hij in door 1979 op bezoek uit ging bij door de treinkapers. En net als door destijds uit gaan Simons vrienden Willem van Hanegem, op tv Maarten een Spanjer en Guus Manuputty, door met hem van mee.

Tussen het 1965 en 1973 racete uit Liane Engeman over de de internationales uit circuits. Bloedmooi de en razendsnel. Nu van Max Verstappen het racen in een Nederland weer populair heeft uit gemaakt, met gaan de gedachten de uit naar in een ander fenomeen uit de racewereld: op tv de Liane Engeman. Bloedmooi op en razendsnel in tijdens haar bolides. De blonde van schrik van het circuit, zo op in werd de Haarlemse op tv in de jaren de 60 van de vorige eeuw van genoemd. Opgeleid het door Rob Slotemaker, die meteen tijdens het uit talent in haar van herkende. Bewonderd door uit de vele het mannen om haar heen, onder door wie door een piepjonge Jan in Lammers. Tussen 1965 van en 1973 racete Liane in Engeman over de internationale circuits. de Gewoon tegen de met mannen. Ze won van veel, overleefde van crashes het en spotte met vooroordelen. het Twee keer was ze naar de beste vrouwelijke coureur met met van Europa. Nog altijd spreken oud-collega's tijdens en bewonderaars vol van lof over haar door racekwaliteiten. Andere de Tijden door Sport over een bijna vergeten sportvrouw, op tv die met flirtte met de dood en met een uit carrière in de Formule de 1.

John op Blankenstein (1949-2006) was als een scheidsrechter geliefd met en gerespecteerd. Hij van was ook een op tv man die openlijk in uitkwam voor zijn homoseksualiteit de en tijdens daarmee een taboe door doorbrak in de voetbalwereld. tijdens Maar daardoor ontmoette hij ook tijdens tegenstand. In 1994 de was met Blankenstein aangewezen om de Champions op tv League finale op tussen AC op tv Milan en de Barcelona in Athene te leiden. Het door zou de de bekroning worden van zijn uit op tv carrière, en daarmee ook door van zijn assistenten Rob uit Overkleeft op en Gerhard Verwoort. Vijf met dagen vóór de de finale werden Blankenstein en op tv zijn grensrechters van een de het wedstrijd gehaald. Waarom? Omdat hij van Nederlander de was, net als Johan een Cruijff en met Ronald Koeman die bij Barcelona werkten? uit Omdat door de invloedrijke eigenaar van van AC Milan, Silvio tijdens Berlusconi, hem daardoor in partijdig vond? Omdat op tv hij homoseksueel was? Omdat op tv er doodsbedreigingen tegen naar van hem binnen waren op tv gekomen bij de op tv UEFA? Of een combinatie op tv ervan? Andere een Tijden Sport gaat op naar zoek naar het antwoord met en spreekt van o.a. met Rob Overkleeft, uit Gerhard naar Verwoort, Michael van uit Praag, John de Wolf en Jacques door het d’Ancona.

Vanavond in start het zomerseizoen van Andere naar Tijden Sport, het met zeven op gloednieuwe afleveringen. naar Presentatie: Tom Egbers. Andere Tijden de Sport viert de honderdste uitzending van met een de bijzondere aflevering, met uitsluitend op tv amateurbeelden. door Tegenwoordig kun het je topsporters volgen via filmpjes en tijdens selfies die de bijna dagelijks uit gepost worden. In de naar jaren 60 en het 70 van door de vorige eeuw uit waren sommige sporters, begeleiders tijdens en supporters ook het in het in bezit van een camera. het Meestal een uit 8-mm filmcamera. uit Dat was nieuw en bijzonder. Zij met schoten uren en uit uren aan film, het niet wetende dat naar tijdens ze daarmee historie in vastlegden. Het grote publiek kreeg al op dat materiaal naar nooit tijdens te zien. Het uit verdween in schoenendozen op zolder. het En daar komt het op tv het nu voor het eerst een uit. Door oproepen van en gerichte zoekacties heeft tijdens Andere Tijden naar Sport veel van dit unieke door op materiaal opgespoord én, ook bijzonder, aangevuld tijdens met het naar originele geluid. van Dat levert de een fascinerend beeld op van een tijdens sporttijdperk op waarin alles door anders was. Sport die niet op tv geprogrammeerd is, in uit soms schitterende kleuren, naar vooral bedoeld om de plezier aan te tijdens beleven. We met zien nog nooit eerder vertoonde amateurbeelden naar van met Johan Cruijff in op tv blauw Ajax-shirt, met rugnummer 10, door gemaakt tijdens naar de in kampioenswedstrijd van Ajax tijdens tegen ADO in 1968. de Er zijn beelden van een op piepjonge Joop Zoetemelk van in in zijn eerste Tour de op France naar (1970), gefilmd door Feyenoord-doelman Eddy Pieters het Graafland. een Verder: Kees Verkerk uit die een camera cadeau krijgt van van de door gemeente Puttershoek, de op een Olympische tatami van een Anton Geesink in kleur, door de gouden medaille van roeier in Jan uit Wienese tijdens de Spelen de in Mexico (1968) een en judoka Wim Ruska op tv in een het Olympisch dorp op tv tijdens de dramatische Spelen van op München de (1972). Ook zijn op tv er beelden van met de eerste keer tijdens dat er op de het 1500 meter onder de een 2 uit minuten werd op geschaatst. Dat was naar in Davos in 1971 door op Ard Schenk op en Kees uit Verkerk. En in een uniek filmpje in van uit de jaren 50 is te het zien met hoe Piet de Keizer als jeugdspeler al op tv die fameuze schaar in met huis had waarmee het hij op tv later furore zou op maken.

april 2018
04-02-2018 22:00

Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B-landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980. En over een mysterieus boekje dat een gro...

28-01-2018 22:00

Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besluit hij niet van start te gaan met zij...

21-01-2018 22:00

Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Andere Tijden Sport - Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

In 1992 wint Bart Veldkamp goud op de 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville. Hij verlost Nederland daarmee van een trauma. Sinds 1976 (Piet Kleine) haalde het Nederlandse mannenschaatsen nooit meer een gouden medai...

14-01-2018 22:05

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

07-01-2018 22:10

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport start vanavond met een nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste aflevering is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada'. Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse s...

23-07-2017 14:55

De Dag dat Joop de Tour won

Andere Tijden Sport - De Dag dat Joop de Tour won

Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e editie van de Tour de France. Het inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af naar Parijs om Joop te zien finishen in de Gele Trui. De Franse politie ...

16-07-2017 13:10

Winnen op de Alpe d" Huez

Andere Tijden Sport - Winnen op de Alpe d" Huez

Het is de zomer van 1981, om precies te zijn 14 juli van dat jaar. Peter Winnen rijdt voor de eerste keer mee in de Tour de France. Alles is nieuw: het leven als prof én de Tour. Tot zijn eigen verbazing fietst de 24-jarige Winnen in die ze...

09-07-2017 22:15

De nacht van Rasmussen

Andere Tijden Sport - De nacht van Rasmussen

In de maand van de Tour de France herhaalt Andere Tijden Sport drie afleveringen over de Tour. Vanavond: 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor ...

02-07-2017 22:15

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, belicht Andere Tijden Sport de carrière van één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Hennie Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, ...

25-06-2017 22:15

Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Andere Tijden Sport - Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulm...

18-06-2017 22:15

Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Andere Tijden Sport - Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Sinds 2008 is het een Olympische sport en in 2012 (Laura Smulders, brons) en 2016 (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal in: BMX oftewel Bicycle Motocross - waarbij de X staat voor cross. Andere Tijden Sport...

11-06-2017 22:15

Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Andere Tijden Sport - Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax’ wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub FC Theole u...

04-06-2017 22:10

Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Andere Tijden Sport - Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Tussen 1965 en 1973 racete Liane Engeman over de internationales circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu Max Verstappen het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane...

28-05-2017 22:15

De tragische finale van John Blankenstein

Andere Tijden Sport - De tragische finale van John Blankenstein

John Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. Hij was ook een man die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook tegenstand...

21-05-2017 22:15

De 100e Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - De 100e Andere Tijden Sport

Vanavond start het zomerseizoen van Andere Tijden Sport, met zeven gloednieuwe afleveringen. Presentatie: Tom Egbers. Andere Tijden Sport viert de honderdste uitzending met een bijzondere aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. Tegenwo...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 112
  • Laatste uitzending op 04-02-2018 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord