Programma gemist?

Piet Keizer, met linksbuiten bij Ajax in in de jaren zestig de en zeventig van op tv tijdens de vorige eeuw, op liet de voetbalwereld na zijn dood op het (2017) achter met onbeantwoorde tijdens vragen. Over zijn onzekerheid, de zijn de nukkigheid, zijn ruzie de met Johan Cruijff de en zijn botsingen met coach Rinus de Michels. Aan het naar woord met zijn o.a.Jan Mulder, Sjaak Swart, op tv van Klaas Nuninga en op Willem van Hanegem.

In het het weekend dat de Tour een de France van door het start gaat, gaan we terug naar op tv een één van Nederlandse meest naar fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. met Een geboren aanvaller, dat tijdens door was Kuiper. Solo werd het hij Olympisch kampioen, het wereldkampioen en met won hij vier op tv grote klassiekers. Zijn palmares doet op weinig onder voor de dat van zijn een landgenoten Zoetemelk en Janssen, op tv met dit verschil tijdens dat op naar de met erelijst van Kuiper één van eindzege ontbreekt: die van de de Tour de naar France. Een paar keer in was Kuiper er op tv een dichtbij. De grootste kans op met de op tv eindzege had hij in in 1977. Een paar dagen het voor de finish in door Parijs stond hij uit op slechts de acht seconden in van het geel. Wat als op tv hij op verschillende tijdens momenten alerter in was geweest? Wat het als hij had op geëist een dat zijn ploeg voor hem de zou op rijden? Wat als door ploegleider Peter Post hem meer het vertrouwen had gegeven, door zich wat minder obsessief de op de op dagsuccessen tijdens en op zijn op oogappel Didi Thurau met had gefocust? En een werd eindwinnaar Bernard Thévenet bevoordeeld uit door de met chauvinistische Franse in organisatie? In Andere Tijden Sport: de tijdens in Tour van 1977, de uit Tour die met Hennie Kuiper had kunnen en misschien het wel had moeten naar door winnen...

Na een de drie gouden medailles van het Yvonne met van Gennip tijdens de Winterspelen een in Calgary tijdens en van de Europese titel voor het Nederlands een elftal kan het 1988 eigenlijk al niet door meer met stuk. Maar we gaan de dat jaar nog even door door, want Nederlandse door uit wielrenners winnen dat jaar de zeven etappes in een de Tour. van De meest aansprekende? De Koninginnerit met naar door Alpe d'Huez. PDM-renners Steven Rooks op tv en van Gert-Jan Theunisse worden in die etappe een eerste en tweede. de En bijna het heeft Nederland met een derde Tourwinnaar. een Bijna

Na van de grote Toursuccessen in de met jaren vijftig met is het met Nederlandse profwielrennen begin 1964 het op door sterven na dood. In de laatste het Ronde van een Frankrijk zijn maar uit vier Nederlanders op gestart, een op tv dieptepunt. Ze rijden ook op nog eens allemaal in een buitenlandse de dienst. Het lukt in Nederland niet uit om een uit sponsorploeg op op de been te een krijgen, ook met de beroemde ploegleider Kees Pellenaars op tv niet. Als op de topcoureurs al elders van onderdak hebben gevonden, de weet Pellenaars vlak vóór op tv naar de Tour van het 1964 toch een geldschieter te strikken, de tijdens TeleVizier. Het tegendraadse, jonge door weekblad en op tv Pellenaars passen goed bij met elkaar. Het clubje onervaren op tv Brabantse amateurs waarmee hij het naar naar Frankrijk afreist ontpopt zich als met een rebellenploeg. met Jagend op op etappezeges lappen ze de tijdens regels aan het hun laars. door Een van hen, in Kees Haast, blijkt verrassend op genoeg een begenadigd klimmer. Een het jaar later met gaat hij in tijdens het klassement de de strijd in aan met mannen de als Gimondi, Poulidor en Motta. Hij op lost ze tijdens op een col van op op de eerste categorie. Haast de is op door weg om de eerste door Nederlander te worden met op het eindpodium van de een Tour de tijdens France. Dan de gaat het het mis.

Corrie op en Frans naar Siemons runnen sinds midden jaren zeventig de naar het bordeel Sauna met Diana in Zundert. Hun zonen Jan, van Marc en Ruud een zijn door lid van op tv de Zundertse wielervereniging. Na op hun wedstrijdjes moeten zij zich op tv op straat omkleden, met achterin de door auto of bij door mensen met aanbellen en vragen de of ze mogen douchen. Corrie op en Frans in vinden dat het met ook anders kan en kopen de een Engelse dubbeldekker door van om deze om het te bouwen tot een het bus waarin kan uit worden gewassen en gekookt: een de door bus van Sauna Diana. op De talenten van tijdens Zundert beschikken dus met in de in jaren tachtig al over een eigen door ploegbus, terwijl de in profrenners toentertijd nog met dubbelgevouwen op tv zaten in de een ploegleiderswagen. Andere door Tijden Sport haalt het herinnering op aan de 'Moeder van aller de bussen'.

In 2006 op vindt een op tragisch ongeluk plaats tijdens de met Volvo de Ocean Race, de door zwaarste en door langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans de Horrevoets, de ervaren in zeiler op van de ABN AMRO 2, slaat op tv tijdens een zware het storm op het de op tv Atlantische Oceaan overboord. De de andere zeilers zetten alles op een alles om Hans het uit het water naar te halen. Daarin tijdens met slagen ze uiteindelijk, maar ze kunnen op van het leven van van Hans niet meer redden. naar Hoe kon het op tv gebeuren? Was het door pech? Voelde Horrevoets zich in te verantwoordelijk met voor de grotendeels jonge naar bemanning? Andere Tijden op Sport maakte een op tv reconstructie van de met fatale reis. met Aanvankelijk loopt alles op rolletjes. een een De negen maanden durende door zeiltocht kent van vele tussenstops en de 'jongerenboot' van het ABN AMRO de 2, met Horrevoets uit als ervaren rot, tijdens doet met het verrassend goed. Zijn op vriendin Petra van Rij komt door regelmatig over van met dochter Bobby. En naar in Kaapstad naar raakt de ze zwanger van op tv een tweede kindje. In de van zevende etappe, van op tv New York naar het Portsmouth, gaat het mis. in Andere Tijden Sport van praat o.a. een met de zeilers door die op erbij waren, met Roy de Heiner, sportief directeur in van de een Nederlandse ploeg en op vriend van Horrevoets, en met tijdens Petra.

31 maart een is de dag van uit de Grand Prix van de van Valkenswaard. Door een complot, een denkt van Motorcrosser Gerrit Wolsink - de naar Vliegende Tandarts - van werd hij uit net geen op tv wereldkampioen in de Grand Prix tijdens van 1976. De eerste de Nederlandse op wereldkampioen was Jeffrey door Herlings. Wolsink won in met de Verenigde Staten wel tijdens de vijf keer de Grand Prix. Hij in staat van model voor de superhit met Oerend Hard van Normaal in tijdens én voor de de spraakmakende film Spetters van Paul uit Verhoeven.

Vera met Pauw vormt met naar twee broers tijdens een drieling. Ze uit voetballen graag met elkaar en uit met op tv anderen op het pleintje in hun door het geboortedorp Vianen. Vera doet een voor niemand onder. Maar als op haar broers lid door uit worden van een voetbalclub, mag zij naar niet mee. in In tijdens de jaren zeventig mogen meisjes op van de KNVB op tv pas door op hun zestiende voetballen. de Het is het van begin van Vera Pauws van voetbalgevecht. Ze trotseert cynische in mannen, door krijgt het met voor elkaar dat jongens en van meisjes samen van in een team het kunnen spelen en tijdens coacht het uit Nederlands vrouwenelftal naar de halve finales van van het op tv Europees Kampioenschap in uit 2009. Het is op tv de doorbraak door van het vrouwenvoetbal. Een schitterende door toekomst tijdens lonkt. Vera maakt verdere het plannen, maar clasht dan van met de tijdens bazen van de naar KNVB. Een op tv Andere Tijden Sport over op vrouwenstrijd tijdens in het voetbal. op tv Met o.a. Louis van Gaal, door Daphne op Koster, Shanice van uit de Sanden en Michael op tv van Praag.

In mei 2018 de vindt door de Giro plaats, de Ronde het van Italië. Tom op van Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse op winnaar, gaat proberen op tv zijn titel te een prolongeren. een Het scheelde niets of uit niet Dumoulin naar maar Erik Breukink was de op eerste een Nederlandse winnaar geweest. Terug uit naar 1989. met Negen jaar na Zoetemelks de Tourzege door gaat opnieuw een Nederlander een door grote naar ronde winnen. Na van een derde en tweede plek in met het Giro-eindklassement de rijdt Erik Breukink tijdens in 1989 van al een paar dagen soeverein van op tv in het roze. een Het spookt in de Dolomieten, door maar met net als een van jaar eerder in de legendarische uit helletocht over de de Gavia een blijkt hij de omstandigheden het het beste te met verteren. Met nog twee tijdritten met door op het programma, zijn op specialiteit, hoeft een hij nog maar van één colletje over. op tv Dan gaat het mis. Andere het Tijden Sport met reconstrueert Breukinks fatale tijdens dag.

Veel boksers, door voor en tijdens de op tv Tweede Wereldoorlog, waren naar van uit joodse komaf. De eerste knokploegen het op tv tegen de nazi's bestonden uit joodse uit boksers. In van de arme van joodse wijken was de spierkracht een op van de manieren met om je staande te houden. met De joodse Ben Bril in was een naar van de de bekendste boksers. Al vijf op tv jaar voordat het naar verplicht werd de door de het Duitse bezetter, bokste tijdens hij met een davidster door op zijn broek. Om in die op er, uit trots over tijdens zijn afkomst, nooit door meer af te halen. tijdens Hij overleefde kamp met Westerbork op en Bergen-Belsen, nadat hij was in verraden in door Sam Olij met wie hij in in in 1928 nog gebroederlijk de in het olympisch met team zat. op tv Bijna 75 jaar later duikt de door 33-jarige joodse profbokser met Barry door Groenteman in het verleden van het de hoogtijdagen uit van het met joodse boksen in en van zijn illustere in voorganger Ben uit Bril.

In uit de wielerwedstrijd Dwars door België door 1983 botste een Gerrie Knetemann op tv in volle koers op uit een het auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, van een het slagaderlijke bloeding, men vreesde voor uit zijn leven. Twee het jaar het later blijkt hij uit op tv de door dood herrezen wanneer hij op tv in erbarmelijke naar omstandigheden de Amstel Gold naar Race wint. Met de het historische moment waarop hij op zijn de ellende en naar vreugde live op televisie uithuilt op uit de schouder bij het Mart een Smeets.

31 door maart is de dag tijdens van de Grand in Prix van Valkenswaard. Door van een complot, denkt uit Motorcrosser Gerrit Wolsink uit - de Vliegende op Tandarts - door werd hij met net geen met wereldkampioen in de het Grand Prix van 1976. De uit eerste Nederlandse wereldkampioen uit was in Jeffrey Herlings. Wolsink won in de de Verenigde uit Staten wel vijf keer de de Grand Prix. Hij door staat door model voor naar de superhit Oerend met Hard van Normaal én de voor de spraakmakende film Spetters een naar van Paul Verhoeven.

Op op tv 20 februari wordt Willem van de Hanegem op tv 75 jaar. naar Vanavond is een speciale uitzending op tv van Andere Tijden Sport de ter gelegenheid naar van zijn op tv 75ste verjaardag tijdens te zien. De uitzending bestaat op tv volledig uit beelden uit uit het archief. in Met dit portret brengt naar het in programma een ode op aan Van Hanegem. De het focus op tv ligt op zijn actieve voetbaljaren, van met op tv de jaren zestig op tv tot 1983, het jaar van de zijn afscheid. Willem door van Hanegem was op tv zeer geliefd. van Als voetballer en daarbuiten, door samen met Truus, uit de eerste de voetbalvrouw. Maar met Willem was ook bikkelhard, een de treiteraar, kortom een een onmogelijk op tv mens. Onderliggende vraag is: waarom door houden wij toch door van die 'klootzak'? Lees meer van over in dit programma op op gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, door 20 oktober 1973: een zwaargewicht Rudi Lubbers bokst uit de wedstrijd op tv van zijn op leven tegen Muhammad Ali, de grootste in bokser aller tijden. op Lubbers verliest het weliswaar op punten, in maar knock-out gaat hij van het niet en hij blijft de volle het op twaalf ronden overeind. Daarmee oogst met hij de bewondering, ook van de meester zelf. van Rudi Lubbers tijdens heeft een in prachtige carrière met vele in titels, maar nadien tijdens gaat het mis met de hem. naar Hij belandt in op een Portugese gevangenis wegens drugshandel. het Het is een met beschuldiging die hij op altijd ontkend in heeft en die op hem mentaal sloopt. Een de leven van een ups en in downs volgt, maar de op tv oude wordt de hij nooit meer. op tv Andere Tijden Sport treft hem het aan in een in Bulgaars gehucht een aan de Zwarte Zee. op Hij op tv en zijn vrouw op leven er uit als kluizenaars. Nog één keer van kijkt hij terug op met dat op gedenkwaardige gevecht uit tegen Ali en steeds naar duidelijker wordt waarom tijdens hij die avond tussen de door touwen in Jakarta met overeind bleef maar tijdens tijdens daarna door het leven geveld uit werd.

In Andere op tv Tijden Sport op vanavond een reportage over Frans in door Derks, de scheidsrechter met door het strakste broekje van in de door Eredivisie. In de gouden jaren de van het Nederlandse uit voetbal was Derks de tussen grootheden met als Willem van door Hanegem en Johan Cruijff van een opvallende verschijning. Volgens vriend door uit en vijand een door uitstekend arbiter. Populair bij voetballers het en trainers. Door het zijn lange haren, zijn van korte door broekjes, zijn ongezouten meningen een en zijn eigengereide gedrag naar was Frans Derks het niet geliefd door bij de bobo's tijdens van de KNVB. Dik door in de naar tachtig is hij inmiddels, tijdens door maar het broekje met past nog en hij fluit nog door op tv steeds. Lees meer over alle in reportages van dit seizoen op tijdens de gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

september 2019
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord