Programma gemist?

Piet Keizer, linksbuiten in bij Ajax op tv in op de jaren zestig en in zeventig van de vorige eeuw, naar liet de de voetbalwereld naar na zijn dood (2017) naar achter met onbeantwoorde vragen. het Over zijn onzekerheid, zijn in nukkigheid, zijn ruzie op tv het met Johan Cruijff en een zijn botsingen met coach naar Rinus Michels. Aan het van woord zijn met o.a.Jan Mulder, in Sjaak Swart, Klaas Nuninga in en Willem van de Hanegem.

In het van weekend dat op de Tour een de France van door start gaat, gaan uit we terug naar één het van Nederlandse meest op fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. naar Een op tv geboren aanvaller, dat was Kuiper. een Solo de werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en in won hij een vier door grote klassiekers. Zijn palmares doet weinig op tv onder op tv voor dat van zijn op landgenoten op Zoetemelk en Janssen, met in dit verschil dat op de uit erelijst van in Kuiper één eindzege op tv ontbreekt: die van van de Tour met de France. het Een paar keer was Kuiper er naar dichtbij. De door grootste kans uit op de eindzege had hij een in 1977. naar Een paar het dagen voor de in finish in Parijs door stond hij door op slechts acht seconden van tijdens het op geel. Wat als hij tijdens op verschillende momenten alerter was van geweest? Wat als in hij had geëist in dat zijn ploeg een tijdens voor hem zou rijden? Wat naar als uit ploegleider Peter Post uit hem meer vertrouwen had gegeven, zich een de wat minder obsessief op de een dagsuccessen op tv en op zijn oogappel van Didi Thurau had gefocust? En van werd eindwinnaar Bernard in Thévenet bevoordeeld op tv door de chauvinistische met Franse organisatie? met In Andere Tijden Sport: het de Tour van 1977, door de de Tour die Hennie naar Kuiper had tijdens kunnen en misschien wel had moeten tijdens naar winnen...

Na de drie met tijdens gouden medailles van een Yvonne van Gennip tijdens tijdens de Winterspelen in uit Calgary en de in Europese titel voor het Nederlands in elftal kan de 1988 eigenlijk al niet in uit meer stuk. Maar van we gaan dat jaar nog op even door, want Nederlandse uit in wielrenners winnen dat jaar met zeven etappes in tijdens de Tour. De meest tijdens aansprekende? De Koninginnerit op naar Alpe een d'Huez. PDM-renners Steven het Rooks en Gert-Jan op tv Theunisse worden in uit die etappe uit eerste en tweede. En bijna een heeft Nederland door een derde Tourwinnaar. naar Bijna

Na van de grote de Toursuccessen in de jaren vijftig op tv is het Nederlandse profwielrennen het begin 1964 op met naar sterven na dood. In de laatste het Ronde van Frankrijk tijdens zijn de maar vier Nederlanders naar gestart, een dieptepunt. op tv Ze rijden ook de nog eens allemaal in buitenlandse naar dienst. Het lukt van in de Nederland niet om een van sponsorploeg op in de been te krijgen, ook met naar de beroemde ploegleider Kees Pellenaars op tv niet. Als de topcoureurs een een al elders onderdak hebben in gevonden, weet Pellenaars vlak uit vóór de Tour van in 1964 op toch een geldschieter te strikken, naar TeleVizier. Het tegendraadse, het jonge het weekblad en met Pellenaars passen goed bij uit elkaar. Het van clubje onervaren Brabantse amateurs waarmee hij van naar tijdens Frankrijk afreist ontpopt zich in als een de rebellenploeg. Jagend op etappezeges lappen tijdens ze de tijdens regels uit aan hun laars. Een uit van hen, Kees op tv Haast, blijkt verrassend genoeg de een begenadigd het klimmer. Een jaar tijdens later gaat hij het in het klassement de een strijd aan met op mannen als Gimondi, van Poulidor en Motta. Hij naar lost ze op op een col van op tv in de eerste categorie. Haast is op op weg om op tv de tijdens eerste Nederlander te worden op het op tv eindpodium van in de Tour de France. met Dan gaat het met de mis.

Corrie en tijdens Frans Siemons naar runnen sinds midden jaren zeventig uit het bordeel het Sauna van Diana in Zundert. in Hun zonen Jan, Marc en Ruud de zijn de lid van de Zundertse wielervereniging. op Na hun met wedstrijdjes moeten van zij zich op straat op omkleden, achterin de auto op op of bij mensen aanbellen en vragen tijdens of uit ze mogen douchen. naar Corrie en Frans de vinden dat het het ook anders kan en kopen uit een in Engelse dubbeldekker om een deze om te bouwen tot een een bus tijdens waarin uit kan worden gewassen in en gekookt: de uit bus van Sauna Diana. De in talenten door van Zundert beschikken dus een in de naar jaren tachtig al van over een eigen ploegbus, terwijl de op op tv profrenners toentertijd nog dubbelgevouwen van zaten in op tv een ploegleiderswagen. Andere Tijden Sport haalt op herinnering op van aan van de 'Moeder aller op bussen'.

In 2006 met vindt een op tragisch ongeluk plaats tijdens door de Volvo Ocean Race, op op de zwaarste en op langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, uit de ervaren zeiler in van de de ABN AMRO naar 2, slaat tijdens tijdens een zware storm op de de Atlantische Oceaan de overboord. De uit andere zeilers zetten alles op uit alles om naar Hans uit het op water te halen. op tv Daarin slagen door ze uiteindelijk, maar ze kunnen het het leven een van op Hans niet meer redden. het Hoe kon het het gebeuren? Was het pech? Voelde in Horrevoets een zich te verantwoordelijk voor naar de grotendeels jonge naar bemanning? Andere Tijden met Sport het maakte een reconstructie van de het fatale reis. Aanvankelijk loopt van een alles op rolletjes. De negen maanden op durende zeiltocht door kent vele naar tussenstops en de 'jongerenboot' van een ABN AMRO uit 2, met door Horrevoets als ervaren rot, doet tijdens het verrassend goed. tijdens Zijn het vriendin Petra van Rij komt het door regelmatig over met tijdens dochter Bobby. En in Kaapstad de raakt naar ze zwanger van een tweede op kindje. In met de zevende etappe, van naar New York naar van Portsmouth, gaat met het mis. Andere Tijden Sport tijdens praat o.a. met op de de zeilers die erbij uit waren, met naar Roy Heiner, sportief directeur van van de Nederlandse uit ploeg en vriend van Horrevoets, van en met een Petra.

31 het maart is de naar dag van de Grand Prix uit naar van Valkenswaard. Door de een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink de - met de Vliegende Tandarts op tv - werd hij in net geen wereldkampioen in een de Grand Prix uit van 1976. De op eerste Nederlandse van wereldkampioen was een Jeffrey Herlings. Wolsink won in de uit Verenigde Staten wel een vijf tijdens keer de van Grand Prix. Hij staat model de voor de op superhit Oerend Hard van een Normaal én door voor de spraakmakende film Spetters het van Paul uit Verhoeven.

Vera Pauw vormt uit met twee tijdens broers in een drieling. Ze voetballen door graag met van elkaar en met anderen tijdens op het pleintje in hun van geboortedorp met Vianen. Vera doet op voor niemand onder. van Maar als haar broers lid het worden van de een voetbalclub, mag zij in niet mee. In tijdens de jaren uit zeventig mogen meisjes van op de de KNVB pas door op hun zestiende voetballen. Het is een het begin op van in Vera Pauws voetbalgevecht. Ze trotseert cynische de mannen, krijgt een het voor op elkaar dat uit jongens en meisjes samen in een het team kunnen in spelen en coacht het van naar Nederlands vrouwenelftal naar de halve op tv finales de van het Europees Kampioenschap in in 2009. Het met is de doorbraak van naar het tijdens vrouwenvoetbal. Een schitterende toekomst lonkt. tijdens Vera maakt verdere op plannen, maar op tv clasht dan op met de bazen van naar de KNVB. Een Andere Tijden het Sport over door vrouwenstrijd in in het voetbal. met Met o.a. Louis van Gaal, Daphne een Koster, Shanice naar van het de Sanden en Michael van naar Praag.

In op tv mei 2018 vindt de Giro tijdens plaats, de Ronde met van Italië. Tom een Dumoulin, op tv vorig jaar de de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen van zijn titel de te prolongeren. Het scheelde op tv niets of de niet Dumoulin maar met Erik met Breukink was de eerste Nederlandse het winnaar geweest. Terug door naar 1989. Negen jaar de na Zoetemelks tijdens Tourzege gaat tijdens opnieuw een Nederlander een de grote ronde winnen. op tv Na een derde en het tweede plek uit in het tijdens Giro-eindklassement rijdt een Erik Breukink in 1989 van al een paar door dagen soeverein in het roze. de met Het spookt in de uit Dolomieten, maar net als een tijdens tijdens jaar eerder in de legendarische helletocht in over naar de Gavia blijkt tijdens hij de omstandigheden op tv het beste te verteren. Met uit het nog twee tijdritten op het programma, de zijn specialiteit, hoeft de hij op tv nog maar één colletje over. van Dan door gaat het mis. Andere door Tijden door Sport reconstrueert Breukinks fatale door dag.

Veel door boksers, voor en tijdens door de Tweede Wereldoorlog, het waren van joodse op tv komaf. De naar eerste knokploegen het tegen de nazi's bestonden uit joodse met boksers. In op de arme joodse wijken op tv was spierkracht met een van de manieren tijdens om je staande een te houden. tijdens De joodse op tv Ben Bril was een naar van de tijdens bekendste boksers. in Al vijf jaar tijdens voordat het verplicht van werd door de Duitse bezetter, bokste met hij met tijdens een een davidster op zijn broek. Om die door er, uit het trots over zijn afkomst, de de nooit meer af te halen. op Hij overleefde kamp Westerbork in en Bergen-Belsen, de nadat hij was verraden op tv naar door Sam Olij met wie hij uit in 1928 nog het gebroederlijk naar in het olympisch team zat. uit Bijna 75 jaar naar van later duikt de uit 33-jarige joodse profbokser Barry Groenteman met in het verleden van door een de hoogtijdagen van het naar joodse boksen en van op tv zijn naar illustere voorganger Ben een Bril.

In de wielerwedstrijd uit Dwars door uit België 1983 op tv botste Gerrie van Knetemann in volle koers uit op een auto. Het dramatische het gevolg: op tv een beenbreuk, een slagaderlijke naar bloeding, men naar vreesde voor zijn leven. Twee tijdens op jaar later blijkt op hij uit de dood van herrezen wanneer hij in een erbarmelijke met omstandigheden de Amstel Gold Race wint. de Met het historische door moment waarop hij door zijn het ellende en vreugde live naar op televisie uithuilt van op de schouder met bij Mart de Smeets.

31 van maart is de het dag van de het Grand Prix van Valkenswaard. naar Door een complot, tijdens denkt Motorcrosser Gerrit met Wolsink - een de Vliegende Tandarts - het werd hij door net geen wereldkampioen in de met de Grand Prix van 1976. De tijdens eerste met Nederlandse wereldkampioen was Jeffrey de Herlings. Wolsink won in de de op Verenigde Staten wel naar vijf keer de Grand uit Prix. Hij staat model voor uit de superhit Oerend door de Hard van Normaal door én voor de spraakmakende film een Spetters de van Paul Verhoeven.

Op 20 een februari wordt Willem een van Hanegem met 75 jaar. in Vanavond is een van speciale uitzending van Andere Tijden Sport tijdens ter gelegenheid een van van zijn 75ste verjaardag te zien. De in uitzending bestaat de volledig uit beelden naar uit door het archief. Met dit tijdens portret brengt tijdens het programma een ode aan op tv Van Hanegem. De met focus op ligt op zijn actieve voetbaljaren, van het de jaren door zestig tot met 1983, het jaar van van zijn afscheid. Willem een van een Hanegem was zeer geliefd. op Als voetballer en daarbuiten, samen het met Truus, de op eerste door voetbalvrouw. Maar Willem in was ook bikkelhard, op een treiteraar, de kortom een onmogelijk mens. tijdens Onderliggende vraag is: waarom houden uit het wij toch van een die 'klootzak'? Lees meer over dit door programma in op gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, 20 oktober op 1973: zwaargewicht het Rudi Lubbers uit bokst de wedstrijd van op tv zijn leven tegen tijdens Muhammad Ali, de grootste tijdens op tv bokser aller tijden. Lubbers verliest op tv weliswaar op punten, maar naar in knock-out gaat hij naar niet en hij blijft de de volle op tv twaalf ronden overeind. Daarmee oogst hij op tv een bewondering, ook van de een meester zelf. met Rudi Lubbers heeft op tv een prachtige carrière met vele titels, in door maar nadien gaat door het mis met hem. Hij belandt naar naar in een Portugese een gevangenis wegens drugshandel. Het tijdens is een beschuldiging van die hij altijd ontkend heeft van naar en die hem door mentaal sloopt. Een leven een van ups op en downs volgt, maar de het oude op tv wordt hij nooit meer. naar Andere Tijden Sport treft op hem aan op in een Bulgaars gehucht tijdens aan de een Zwarte Zee. van Hij en zijn tijdens vrouw leven er in als kluizenaars. Nog tijdens één keer kijkt hij terug op van dat gedenkwaardige gevecht door tegen Ali door en steeds duidelijker op tv wordt waarom van hij die avond tussen de een van touwen in Jakarta overeind bleef maar het daarna door het op in leven geveld werd.

In door Andere Tijden Sport vanavond in een reportage over Frans een Derks, de scheidsrechter uit op tv met het strakste tijdens broekje van de Eredivisie. In de van gouden jaren de van het Nederlandse voetbal was naar Derks met tussen grootheden als op tv Willem van Hanegem en Johan de Cruijff tijdens een opvallende door verschijning. Volgens vriend en uit vijand een uitstekend arbiter. van Populair bij voetballers en op trainers. Door de zijn op tv lange haren, zijn korte broekjes, naar zijn ongezouten meningen en de zijn eigengereide een gedrag was Frans met Derks niet geliefd bij in de bobo's van tijdens de de KNVB. Dik in de uit tachtig is hij inmiddels, op tv maar uit het broekje uit past nog en tijdens hij fluit nog steeds. Lees meer een over naar alle reportages van uit dit seizoen op van gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

mei 2020
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!