Programma gemist?

Piet op Keizer, linksbuiten bij Ajax door in de jaren het zestig en zeventig van van op de vorige eeuw, liet de voetbalwereld naar na zijn dood een (2017) achter met op tv onbeantwoorde vragen. op tv Over zijn onzekerheid, zijn het in nukkigheid, zijn ruzie van met Johan Cruijff en door zijn botsingen met coach in Rinus Michels. naar Aan het woord zijn o.a.Jan door op Mulder, Sjaak Swart, Klaas Nuninga en van Willem op tv van Hanegem.

In het tijdens weekend dat een de Tour de France van op tv start gaat, naar gaan we met terug naar één op tv van Nederlandse het meest fameuze wielrenners: Hennie tijdens Kuiper. Een geboren aanvaller, op dat was Kuiper. Solo tijdens werd hij van Olympisch kampioen, wereldkampioen het en tijdens won hij vier grote klassiekers. op Zijn palmares de doet weinig onder in voor dat van zijn landgenoten in een Zoetemelk en Janssen, tijdens met dit verschil dat op de tijdens tijdens erelijst van Kuiper één tijdens eindzege ontbreekt: die van in de Tour de France. van Een paar keer de was Kuiper er uit dichtbij. De grootste naar op kans op de eindzege had op hij door in 1977. Een paar dagen voor op tv de de finish in tijdens Parijs stond hij op een slechts acht seconden in van het geel. Wat als een de hij op verschillende momenten alerter van was geweest? Wat als naar hij had geëist de dat zijn ploeg in een voor hem zou rijden? Wat als door ploegleider een Peter Post hem meer door vertrouwen had gegeven, zich de wat minder obsessief op tv op uit de dagsuccessen en op op zijn de oogappel Didi Thurau had gefocust? En met werd de eindwinnaar Bernard Thévenet bevoordeeld in door het de chauvinistische Franse organisatie? In Andere de Tijden Sport: de met Tour van 1977, op de op Tour die Hennie Kuiper had tijdens kunnen en op tv misschien op wel had moeten met winnen...

Na een de drie door gouden medailles van Yvonne van met Gennip tijdens de naar Winterspelen in Calgary en het de op tv Europese titel voor het Nederlands op elftal kan uit 1988 eigenlijk al een niet tijdens meer stuk. Maar van we gaan dat jaar nog even door door, want Nederlandse door wielrenners winnen dat naar jaar tijdens zeven etappes in een de Tour. De meest van aansprekende? De Koninginnerit naar uit Alpe d'Huez. tijdens PDM-renners met Steven Rooks en het Gert-Jan Theunisse worden in die etappe met eerste en tweede. naar En tijdens bijna heeft op tv Nederland een derde Tourwinnaar. naar Bijna

Na van de grote de Toursuccessen in de jaren van vijftig is het het Nederlandse profwielrennen begin het 1964 op sterven na uit dood. het In de laatste Ronde een van Frankrijk in zijn maar vier Nederlanders gestart, van een dieptepunt. in Ze rijden ook nog eens op allemaal in met buitenlandse dienst. op Het lukt in van Nederland niet om een sponsorploeg naar op het de been met te krijgen, ook de van beroemde ploegleider Kees Pellenaars de niet. Als de topcoureurs tijdens al van elders onderdak hebben gevonden, weet uit Pellenaars vlak uit vóór de de Tour van 1964 met toch een uit geldschieter te strikken, TeleVizier. Het tegendraadse, door jonge naar weekblad en op Pellenaars passen goed bij elkaar. op Het van clubje onervaren Brabantse van amateurs waarmee hij naar Frankrijk afreist het ontpopt met zich als een rebellenploeg. Jagend uit op door etappezeges lappen ze de regels door aan hun van laars. Een met van hen, Kees Haast, blijkt een verrassend de genoeg een begenadigd uit klimmer. Een een jaar later gaat hij met in het klassement de op tv strijd aan met mannen in als Gimondi, op Poulidor en op Motta. Hij lost ze op met door een col van de tijdens eerste categorie. Haast is op tv op naar weg om de eerste de Nederlander te het worden op het eindpodium van de door van Tour de France. Dan gaat tijdens het tijdens mis.

Corrie en Frans door Siemons runnen sinds een op midden jaren zeventig het de bordeel Sauna Diana in Zundert. in op Hun zonen Jan, door Marc en Ruud door zijn lid van de Zundertse de wielervereniging. Na door hun wedstrijdjes moeten zij zich een op uit straat omkleden, achterin tijdens de auto of bij in mensen naar aanbellen en vragen of ze mogen uit douchen. op tv Corrie en van Frans vinden dat het ook anders de kan uit en kopen een Engelse dubbeldekker met om deze een om te naar bouwen tot een met bus waarin kan worden gewassen naar en gekookt: de naar bus van uit Sauna Diana. De talenten het van Zundert beschikken in door dus in de jaren tachtig al naar uit over een eigen ploegbus, terwijl uit de profrenners toentertijd nog op dubbelgevouwen zaten in in een ploegleiderswagen. Andere de Tijden in Sport haalt in herinnering op aan de 'Moeder van aller met bussen'.

In een 2006 vindt een tragisch ongeluk het plaats met tijdens de Volvo in Ocean Race, met de zwaarste en langste uit zeilwedstrijd ter met wereld. Hans Horrevoets, het de ervaren zeiler van de van ABN AMRO 2, naar slaat tijdens de een zware storm een op de Atlantische Oceaan overboord. met De een andere zeilers zetten alles op door alles om Hans op tv op tv uit het water te met halen. Daarin slagen door ze uiteindelijk, maar ze uit kunnen het naar leven van Hans met niet meer redden. Hoe kon van het op tv gebeuren? Was met het pech? Voelde de Horrevoets zich te verantwoordelijk voor de met grotendeels jonge bemanning? het van Andere Tijden Sport maakte een reconstructie de van de de fatale reis. met Aanvankelijk loopt met alles op rolletjes. tijdens De negen maanden durende op tv zeiltocht kent vele door tussenstops en de het 'jongerenboot' van ABN AMRO uit 2, met Horrevoets als door ervaren het rot, doet in het verrassend goed. Zijn vriendin het Petra van de Rij komt regelmatig de over met dochter Bobby. En op tv in naar Kaapstad raakt ze zwanger in van een tweede een kindje. In de naar zevende etappe, van New tijdens York naar een Portsmouth, gaat het mis. op tv door Andere Tijden Sport praat o.a. met een een de zeilers die erbij een waren, met met Roy Heiner, sportief tijdens directeur van de Nederlandse ploeg en van vriend van uit Horrevoets, en met het Petra.

31 tijdens maart is de dag van met de Grand Prix een van Valkenswaard. Door op tv tijdens een complot, denkt Motorcrosser het Gerrit Wolsink uit - de Vliegende Tandarts - werd de hij net geen uit wereldkampioen in de van Grand Prix van tijdens 1976. in De eerste Nederlandse van wereldkampioen was Jeffrey Herlings. op tv Wolsink won in de uit Verenigde Staten wel in vijf met keer de Grand Prix. Hij met op tv staat model voor naar de superhit Oerend Hard van Normaal het én het voor de spraakmakende film Spetters in van met Paul Verhoeven.

Vera Pauw vormt naar door met twee broers door een drieling. Ze voetballen graag met tijdens elkaar het en met anderen de op het pleintje in op hun geboortedorp naar Vianen. Vera doet het voor niemand onder. uit Maar als haar broers lid het worden op tv van een voetbalclub, mag het zij niet mee. In naar tijdens de jaren zeventig uit mogen meisjes van door de KNVB pas op naar hun zestiende voetballen. Het op is het begin van in van Vera Pauws voetbalgevecht. Ze trotseert de cynische mannen, op krijgt het voor elkaar naar dat met jongens en meisjes samen in een met team kunnen de spelen de en coacht het Nederlands vrouwenelftal naar het de halve tijdens finales van in het Europees Kampioenschap uit in 2009. in Het is de doorbraak in van het vrouwenvoetbal. Een in schitterende van toekomst lonkt. Vera maakt uit verdere plannen, maar clasht de dan met de naar bazen van de op tv KNVB. Een op tv Andere Tijden Sport over vrouwenstrijd met in naar het voetbal. Met o.a. Louis door van Gaal, Daphne een Koster, Shanice in van de Sanden en uit Michael van met Praag.

In mei een 2018 vindt de Giro uit plaats, de een Ronde van Italië. Tom van tijdens Dumoulin, vorig jaar de op tv eerste Nederlandse op winnaar, gaat proberen zijn titel uit te prolongeren. Het scheelde naar niets of op niet Dumoulin maar van Erik Breukink op was de eerste met Nederlandse winnaar geweest. Terug naar van 1989. Negen jaar naar na Zoetemelks met Tourzege gaat opnieuw een uit Nederlander op tv een grote ronde het winnen. Na een derde en uit tweede in plek in het het Giro-eindklassement rijdt van Erik Breukink in 1989 met al een paar dagen soeverein naar in het roze. door Het spookt in de de naar Dolomieten, maar net in als een jaar eerder het in de naar legendarische helletocht de over de Gavia blijkt van hij de omstandigheden het uit beste te op verteren. Met nog twee op tijdritten op het programma, van zijn specialiteit, hoeft tijdens hij de nog maar één uit colletje over. Dan gaat het door mis. Andere Tijden op Sport een reconstrueert Breukinks fatale uit dag.

Veel boksers, op tv voor en tijdens de de het Tweede Wereldoorlog, waren op van joodse komaf. De eerste de knokploegen tegen de nazi's tijdens bestonden het uit joodse boksers. In in de arme joodse in wijken door was spierkracht een van de manieren met om tijdens je staande te tijdens houden. De joodse Ben Bril naar was een tijdens van de bekendste boksers. naar Al vijf op tv jaar voordat het op tv verplicht in werd door de Duitse tijdens bezetter, bokste hij naar met een tijdens davidster op zijn broek. met Om die met er, uit trots met over zijn afkomst, in nooit meer af te halen. naar Hij overleefde kamp een Westerbork tijdens en Bergen-Belsen, nadat hij op was verraden door door Sam Olij met wie het hij in 1928 op tv nog gebroederlijk in het op tv olympisch team zat. een Bijna naar 75 jaar op later duikt de 33-jarige joodse profbokser met door Barry Groenteman in het tijdens verleden van de op tv hoogtijdagen van tijdens het joodse boksen en van zijn van illustere naar voorganger Ben met Bril.

In in de wielerwedstrijd Dwars door België een uit 1983 botste Gerrie naar Knetemann in volle koers door op een auto. de Het dramatische gevolg: een beenbreuk, de een slagaderlijke bloeding, van men vreesde voor naar zijn leven. Twee een een jaar later blijkt hij uit op tv de dood herrezen wanneer in hij de in erbarmelijke omstandigheden de Amstel van Gold Race wint. uit Met het op historische moment het waarop hij zijn ellende op en vreugde een live op televisie uithuilt op met in de schouder bij Mart op Smeets.

31 de maart is van de dag van naar de Grand Prix van uit Valkenswaard. Door een complot, een denkt Motorcrosser een Gerrit Wolsink - met de Vliegende van Tandarts - werd in hij net geen wereldkampioen in de door Grand Prix van van op tv 1976. De eerste Nederlandse uit wereldkampioen was Jeffrey het Herlings. Wolsink won in naar de Verenigde Staten naar wel op tv vijf keer de uit Grand Prix. Hij staat model van voor de door superhit Oerend Hard van uit Normaal én voor de op spraakmakende film in Spetters van met Paul Verhoeven.

Op tijdens 20 februari wordt uit Willem van naar Hanegem 75 jaar. Vanavond door is een speciale uitzending op tv van Andere Tijden de Sport ter een gelegenheid van door zijn 75ste verjaardag te zien. De door uitzending door bestaat volledig van uit beelden uit het de archief. Met dit portret op tv brengt op tv het programma een ode aan Van een Hanegem. met De focus ligt op de zijn naar actieve voetbaljaren, van de door jaren zestig tot 1983, op het de jaar van zijn afscheid. Willem in van Hanegem was op zeer uit geliefd. Als voetballer en de daarbuiten, samen met Truus, de in eerste op voetbalvrouw. Maar Willem naar was ook op tv bikkelhard, een treiteraar, kortom een met onmogelijk mens. Onderliggende de vraag de is: waarom houden wij toch van in die 'klootzak'? Lees meer de over dit programma tijdens op de gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, 20 oktober de in 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de uit uit wedstrijd van zijn leven tegen op tv Muhammad Ali, de naar grootste bokser aller tijden. de Lubbers verliest weliswaar door op punten, maar uit knock-out gaat door hij in niet en hij door blijft de volle twaalf ronden overeind. uit Daarmee op tv oogst hij bewondering, het ook van de meester in zelf. Rudi Lubbers naar heeft een prachtige tijdens carrière met vele op titels, maar van nadien gaat het mis met uit hem. Hij een belandt in een met Portugese de gevangenis wegens drugshandel. Het in is een naar beschuldiging die hij altijd ontkend heeft de en die hem naar mentaal sloopt. het Een leven van op ups en downs op tv volgt, maar uit de oude wordt hij nooit op meer. Andere in Tijden Sport treft hem uit de aan in een Bulgaars het gehucht aan de Zwarte Zee. door Hij en in zijn vrouw leven er de als kluizenaars. Nog op één keer tijdens kijkt naar hij terug op dat door gedenkwaardige gevecht tegen Ali en de steeds duidelijker in wordt waarom hij die tijdens avond uit tussen de touwen in Jakarta door overeind naar bleef maar daarna door het tijdens het leven geveld werd.

In Andere Tijden op op Sport vanavond een reportage over Frans naar Derks, de de scheidsrechter met het op strakste broekje van de op tv Eredivisie. In de gouden het jaren met van het Nederlandse tijdens voetbal was Derks de tussen grootheden als Willem in van Hanegem en Johan tijdens door Cruijff een opvallende een verschijning. Volgens vriend en met vijand een uitstekend arbiter. in Populair tijdens bij voetballers en naar trainers. Door zijn tijdens lange haren, zijn korte op broekjes, zijn ongezouten naar meningen en zijn eigengereide gedrag een was de Frans Derks de niet geliefd bij de bobo's van uit de in KNVB. Dik in de tijdens tachtig de is hij inmiddels, maar tijdens het broekje past in nog en hij tijdens fluit nog steeds. Lees meer over naar door alle reportages van dit naar seizoen op de gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

juli 2021
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!