Programma gemist?

Piet Keizer, de linksbuiten bij de Ajax in de jaren zestig op en zeventig de van de vorige eeuw, een liet de voetbalwereld de na zijn van dood de (2017) achter met onbeantwoorde vragen. tijdens Over op tv zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, het zijn ruzie uit met Johan Cruijff en een zijn botsingen van met coach Rinus Michels. op tv Aan het woord zijn op o.a.Jan Mulder, Sjaak Swart, tijdens Klaas het Nuninga en Willem van tijdens Hanegem.

In het weekend in dat de Tour met tijdens de France van start gaat, het gaan tijdens we terug naar één de van Nederlandse meest fameuze wielrenners: op de Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat door was het Kuiper. Solo uit werd hij Olympisch kampioen, op wereldkampioen en won hij vier de grote met klassiekers. Zijn palmares naar doet weinig onder naar voor dat van zijn landgenoten op Zoetemelk tijdens en Janssen, met dit uit verschil dat op naar de erelijst van Kuiper op tv één eindzege in ontbreekt: die op van de Tour de France. in Een paar keer het was een Kuiper er dichtbij. tijdens De grootste door kans op de eindzege had hij naar in 1977. Een van paar dagen uit voor de met finish in Parijs stond hij de op slechts een acht seconden op van het het geel. Wat als op tv hij op verschillende momenten alerter van was geweest? Wat als uit hij op tv had geëist een dat zijn ploeg voor hem op zou rijden? de Wat als ploegleider tijdens Peter Post hem meer het vertrouwen had tijdens gegeven, zich van wat minder obsessief op de dagsuccessen tijdens in en op zijn naar oogappel Didi Thurau uit had gefocust? En werd eindwinnaar Bernard het Thévenet bevoordeeld door door de chauvinistische Franse het naar organisatie? In Andere Tijden door Sport: de de Tour van 1977, de door Tour die Hennie Kuiper een had kunnen en misschien de van wel had moeten op tv winnen...

Na een de drie gouden de medailles van Yvonne van Gennip tijdens het tijdens de Winterspelen in Calgary en met de Europese de titel voor het het Nederlands elftal kan 1988 in eigenlijk een al niet meer stuk. uit Maar we in gaan dat van jaar nog even door, want de Nederlandse wielrenners winnen dat van jaar naar zeven etappes in de op tv Tour. De de meest aansprekende? De Koninginnerit door naar Alpe d'Huez. de PDM-renners Steven door Rooks en door Gert-Jan Theunisse worden in die etappe een eerste in en tweede. naar En bijna heeft van Nederland een derde Tourwinnaar. door Bijna

Na de grote op Toursuccessen in de op jaren op vijftig is in het Nederlandse profwielrennen in begin 1964 op uit sterven na dood. de In de laatste Ronde van Frankrijk in zijn een maar vier Nederlanders gestart, van een dieptepunt. Ze het rijden ook nog eens op allemaal uit in buitenlandse een dienst. Het lukt in Nederland niet op tv tijdens om een sponsorploeg een op de been te krijgen, ook het een de beroemde ploegleider Kees op tv Pellenaars niet. uit Als de topcoureurs met al elders onderdak hebben gevonden, een weet Pellenaars van vlak vóór de Tour op tv van 1964 toch tijdens een geldschieter te door strikken, TeleVizier. op Het tegendraadse, jonge tijdens weekblad en met Pellenaars passen goed bij op elkaar. Het clubje onervaren Brabantse tijdens amateurs waarmee het hij naar op Frankrijk afreist ontpopt zich als op een rebellenploeg. Jagend het op etappezeges een lappen met ze de regels aan van hun laars. Een van op hen, de Kees Haast, blijkt verrassend genoeg een het begenadigd klimmer. Een van jaar later gaat op tv op hij in het de klassement de strijd aan met op mannen als Gimondi, Poulidor het op tv en Motta. Hij lost naar ze op een col van uit door de eerste categorie. Haast is tijdens op weg om door de eerste Nederlander door te worden op het uit eindpodium van de de het Tour de France. Dan op tv gaat het uit mis.

Corrie in en Frans Siemons runnen sinds uit midden jaren naar zeventig door het bordeel Sauna Diana in de Zundert. Hun de zonen Jan, van Marc en Ruud door zijn lid van de Zundertse wielervereniging. het door Na hun wedstrijdjes moeten zij zich uit op tijdens straat omkleden, achterin de van auto of tijdens bij mensen aanbellen en vragen de of ze op mogen douchen. Corrie en naar Frans met vinden dat het ook anders door kan en met kopen een Engelse van dubbeldekker om met deze om met te bouwen tot de een bus waarin kan worden in gewassen en gekookt: met de door bus van Sauna Diana. de De talenten uit van Zundert beschikken dus in op tv de met jaren tachtig al over een een eigen ploegbus, terwijl de op tv profrenners toentertijd nog uit dubbelgevouwen naar zaten in een ploegleiderswagen. Andere tijdens Tijden Sport haalt met herinnering op door aan de 'Moeder aller het op bussen'.

In van 2006 vindt een van tragisch ongeluk plaats tijdens uit de een Volvo Ocean Race, op tv de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter tijdens van wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler met van de ABN naar AMRO naar 2, slaat tijdens een een zware storm op het de Atlantische naar Oceaan overboord. De naar andere zeilers zetten alles op een alles om uit Hans de uit het water te door halen. Daarin slagen op ze uiteindelijk, door maar ze kunnen het leven van door Hans niet meer van redden. Hoe op kon het het gebeuren? Was het pech? Voelde uit Horrevoets zich te een verantwoordelijk van voor de grotendeels jonge op bemanning? Andere Tijden Sport tijdens maakte een reconstructie het van de op fatale reis. op tv Aanvankelijk loopt alles op rolletjes. het De met negen maanden durende de zeiltocht kent vele tussenstops door en een de 'jongerenboot' van ABN AMRO met 2, met Horrevoets als het ervaren rot, met doet het verrassend goed. op Zijn vriendin Petra door van Rij naar komt regelmatig door over met dochter Bobby. En een in de Kaapstad raakt ze naar zwanger van een tweede kindje. een In tijdens de zevende etappe, naar van New York naar naar Portsmouth, gaat in het mis. met Andere Tijden Sport praat in o.a. met de zeilers die de het erbij waren, met door Roy Heiner, sportief directeur van op de Nederlandse ploeg en tijdens het vriend van Horrevoets, en met het Petra.

31 naar maart is de dag van van op tv de Grand Prix met van Valkenswaard. Door een complot, denkt naar Motorcrosser op Gerrit Wolsink - de Vliegende door Tandarts van - werd een hij net geen wereldkampioen van in de tijdens Grand Prix van 1976. De naar eerste Nederlandse uit wereldkampioen was Jeffrey Herlings. naar Wolsink won in in de Verenigde door Staten wel een vijf keer de Grand met Prix. Hij op tv staat model voor van de superhit Oerend Hard van van Normaal in én voor de de spraakmakende film Spetters van Paul de Verhoeven.

Vera uit Pauw vormt met de twee broers een drieling. Ze tijdens naar voetballen graag met het elkaar en met anderen door op het pleintje het in hun het geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand uit onder. Maar van als op haar broers lid worden van een naar op tv voetbalclub, mag zij niet mee. de In op tv de jaren zeventig tijdens mogen meisjes van de KNVB van pas op hun zestiende naar een voetballen. Het is het begin van op Vera Pauws voetbalgevecht. op Ze trotseert cynische door op mannen, krijgt het voor elkaar dat een jongens op en meisjes van samen in een een team kunnen spelen op tv en coacht het op Nederlands vrouwenelftal naar de het halve finales van het het Europees Kampioenschap tijdens in 2009. Het op tv is de doorbraak van het door vrouwenvoetbal. een Een schitterende in toekomst lonkt. Vera maakt verdere een plannen, op maar clasht dan met de de bazen van de uit KNVB. Een Andere Tijden tijdens Sport over de vrouwenstrijd in met het voetbal. Met op o.a. Louis van Gaal, Daphne in Koster, Shanice van tijdens de Sanden naar en Michael van uit Praag.

In naar mei 2018 vindt het de Giro plaats, de naar Ronde van Italië. Tom de tijdens Dumoulin, vorig jaar de uit eerste Nederlandse op winnaar, gaat proberen zijn titel tijdens te prolongeren. Het op scheelde niets uit of niet Dumoulin maar een Erik Breukink op was de naar eerste Nederlandse winnaar geweest. Terug op naar 1989. Negen het jaar na Zoetemelks met Tourzege van gaat opnieuw een Nederlander van een grote op ronde winnen. Na een derde en naar de tweede plek in het Giro-eindklassement rijdt het Erik Breukink in op tv 1989 al een uit op paar dagen soeverein in het het roze. uit Het spookt in de Dolomieten, van maar de net als een jaar een eerder in de legendarische helletocht uit op over de Gavia blijkt hij met de omstandigheden het beste op te verteren. Met het nog twee de tijdritten op het op programma, zijn specialiteit, hoeft het een hij nog maar op één colletje over. Dan van gaat het mis. Andere Tijden het Sport reconstrueert Breukinks een fatale door dag.

Veel in boksers, voor en tijdens de van Tweede Wereldoorlog, tijdens waren op tv van joodse komaf. in De eerste knokploegen tegen de door nazi's bestonden door uit joodse tijdens boksers. In de arme naar joodse wijken was spierkracht een met van van de manieren van om je staande te door houden. De uit joodse Ben Bril was een tijdens van de tijdens bekendste boksers. Al in vijf jaar voordat door het verplicht van werd door de Duitse bezetter, naar bokste hij met een het een davidster op zijn broek. Om de die er, uit trots met over zijn afkomst, op nooit meer door af te halen. op Hij met overleefde kamp Westerbork en Bergen-Belsen, een nadat hij was verraden de door Sam Olij uit uit met wie hij in 1928 nog met gebroederlijk in het tijdens op tv olympisch team zat. tijdens Bijna 75 jaar later duikt de van op 33-jarige joodse profbokser Barry Groenteman een in het verleden een van de het hoogtijdagen van het op joodse boksen en op tv van zijn illustere voorganger uit Ben in Bril.

In de in wielerwedstrijd Dwars door België de naar 1983 botste Gerrie van Knetemann in volle koers op een de auto. Het dramatische in gevolg: een naar beenbreuk, met een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor van zijn leven. van Twee jaar later blijkt een hij in uit de een dood herrezen wanneer hij in in erbarmelijke omstandigheden in de Amstel Gold Race wint. in Met het historische op moment de waarop hij zijn op ellende en vreugde live op op de televisie uithuilt op de schouder een bij Mart met Smeets.

31 maart is met de dag het van op tv de Grand Prix van Valkenswaard. Door tijdens een complot, naar denkt tijdens Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende naar Tandarts de - werd hij de net geen wereldkampioen naar in de Grand Prix van met 1976. De de eerste Nederlandse het wereldkampioen was Jeffrey naar Herlings. Wolsink won in door de naar Verenigde Staten wel in vijf keer de Grand Prix. Hij tijdens de staat model voor op de superhit Oerend Hard van Normaal naar én voor de op spraakmakende film van Spetters van Paul een Verhoeven.

Op 20 in februari door wordt Willem van Hanegem met 75 jaar. op tv Vanavond is een speciale op uitzending van Andere Tijden Sport uit ter gelegenheid in van zijn 75ste naar verjaardag te zien. naar De uitzending bestaat volledig tijdens uit beelden met uit het archief. naar Met het dit portret brengt het in programma een ode aan Van op tv in Hanegem. De focus ligt op zijn van actieve uit voetbaljaren, van de jaren zestig met tot 1983, het een jaar de van zijn afscheid. door Willem van de Hanegem was zeer geliefd. door Als voetballer uit en daarbuiten, samen met Truus, de in eerste voetbalvrouw. uit Maar met Willem was ook bikkelhard, een het treiteraar, tijdens kortom een onmogelijk mens. door Onderliggende vraag is: een waarom houden wij toch de van een die 'klootzak'? Lees meer door over dit programma op door gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, tijdens 20 oktober 1973: van zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de door wedstrijd van naar zijn leven tegen op tv Muhammad naar Ali, de grootste bokser een aller tijden. Lubbers van verliest weliswaar naar op punten, maar uit knock-out gaat hij niet de en hij blijft de volle door twaalf in ronden overeind. Daarmee oogst door hij bewondering, ook van uit de door meester zelf. met Rudi Lubbers heeft door een prachtige carrière op tv met vele titels, maar van nadien gaat het mis met een hem. door Hij belandt in in een Portugese gevangenis de wegens drugshandel. Het is naar een beschuldiging met die hij uit altijd ontkend heeft en die hem een mentaal sloopt. Een de leven van de ups en downs op tv volgt, maar op de oude door wordt hij nooit op tv meer. Andere Tijden Sport het treft hem op tv aan in een Bulgaars gehucht de aan de Zwarte tijdens Zee. door Hij en zijn vrouw leven er het als kluizenaars. naar Nog één naar keer kijkt op hij terug op van dat gedenkwaardige gevecht tegen een Ali en op tv steeds duidelijker wordt waarom tijdens hij die avond met tussen de touwen tijdens in Jakarta overeind de bleef maar daarna naar door het leven geveld tijdens werd.

In het Andere Tijden Sport vanavond een de reportage over Frans het Derks, uit de scheidsrechter met het strakste door broekje van de op tv Eredivisie. In de een gouden tijdens jaren van het in Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden van als Willem met van Hanegem en op tv Johan tijdens Cruijff een opvallende verschijning. Volgens van vriend op tv en vijand een uitstekend arbiter. op Populair bij voetballers en naar trainers. Door zijn door lange op tv haren, zijn korte uit broekjes, zijn van ongezouten meningen en zijn eigengereide gedrag een was Frans uit Derks niet geliefd naar bij de in bobo's van de KNVB. in Dik in de tachtig uit op is hij inmiddels, maar het broekje door door past nog en naar hij fluit nog steeds. Lees meer een over alle met reportages van tijdens dit seizoen op van gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

september 2020
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!