Programma gemist?

Op tijdens 20 juli het 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e met het editie van de Tour de op tv France. Het tijdens inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. op Duizenden Nederlanders reizen in dat een weekend af van naar Parijs om Joop te zien tijdens finishen in de door Gele Trui. De van met Franse politie schat dat er tussen van door de zeventig- en honderdduizend van Nederlanders in de Franse hoofdstad met van zijn. Het regent dat het een giet, maar dat uit deert de horde van landgenoten niet. Joop wint uit die dag op tv als tweede Nederlander uit in de historie de door Tour. tijdens Onder de duizenden het Nederlanders is van een bus vol met mensen uit het door dorp waar Zoetemelk opgroeide, het Rijpwetering. Zij naar zien hoe de wielrenner de laatste een een gelde trui uitgereikt krijgt en premier naar naar Dries van Agt Joop de als een een van de eersten feliciteert. Ondanks het tijdens slechte weer met staan van er nog honderden Nederlanders urenlang uit onder het raam van het het Raleigh-hotel aan op tv de Champs-Élysées te een feesten. Terug in uit het polderdorpje vlakbij in Leiden op zijn de door voorbereidingen voor de huldiging het van Joop in volle gang, van maar er is uit de onduidelijkheid wanneer hun op tv dorpsgenoot komt. De geplande van criteriums gooien roet door in het van eten. Uiteindelijk wordt Joop op een zaterdag 26 juli 1980 een gehuldigd. Zoetemelk vaart uit van op een boot door met het dorp het waar tienduizend mensen hem van toejuichen. Nadat hij het van de gemeente een schaap uit cadeau het krijgt, vertrekt hij weer van naar een volgend uit criterium. een Langzamerhand keert de rust in Rijpwetering naar terug. met We blikken terug op de naar Tourwinst van van Joop met inwoners een van Rijpwetering, oud-premier met Dries van Agt, Joop een van Zoetemelk zelf en Nederlandse fans die op tv op tv op Champs-Élysées stonden op van die regenachtige julidag in op 1980.

Het is uit de zomer van 1981, met om precies te naar zijn 14 juli in van de dat jaar. Peter uit Winnen rijdt het voor de eerste keer met mee in de Tour in de de France. Alles is nieuw: het op leven als de prof én de op Tour. Tot zijn eigen naar verbazing fietst op de 24-jarige Winnen de in die zeventiende etappe naar naar Alpe een d'Huez mee naar in de kopgroep, naar met onder meer op tv de gedoodverfde favoriet Bernard Hinault. Hinault tijdens zou met deze Quatorze Juillet, tijdens dé nationale feestdag het in Frankrijk, wel eens even van van het een extra de rood-wit-blauw tintje voorzien. Ook een Lucien van Impe, misschien op tv wel de beste klimmer een van zijn in generatie, zit erbij. met Deze 35-jarige Belgische bergkoning van had op tv zijn zinnen gezet op op winst; dit was op tv de de enige berg waar naar hij nog nooit op had gewonnen. Tussen al het deze grote op tv mannen rijdt Winnen, een rookie door uit IJsselsteijn. Hij kende de de in Alpe d'Huez eigenlijk van alleen van de televisiebeelden en had nooit uit eerder in de Alpen gefietst. van Hij tijdens vindt het het prachtig, hij geniet van en heeft goede benen. tijdens Eigenlijk veel te ver de voor uit de top gaat de Winnen ervandoor en geeft de anderen op tv tijdens het nakijken. Een combinatie van uit pure onbezonnenheid en jeugdige op overmoed, ondenkbaar in op tv het tijdens huidige wielrennen. Als Winnen zich de met realiseert dat de camera constant op door een hem gericht is, in beseft hij pas dat hij in op zijn een eentje op kop rijdt. een Er zat totaal van geen beleid met achter zijn ontsnapping, geen tactiek door op en eigenlijk ook zonder enige door voorbereiding. Een zege van van overmoed naar en verwondering noemt Winnen met het achteraf. Nu, in het 2011, de beklimt Winnen opnieuw de de Alpe d'Huez met tijdens zijn dertig jaar met oude Koga in uit 1981. En kijken de met naar grote sterren van het toen - Hinault en Van Impe een - terug tijdens op op de fysiek onmogelijke geachte prestatie van op met Winnen.

In de uit maand met van de Tour de France op herhaalt Andere Tijden Sport de drie afleveringen over in de Tour. Vanavond: van 'De met nacht van Rasmussen' uit uit 2016. De laatste week van door de naar Tour de France van op 2007 is door ingegaan als Michael Rasmussen het zich in opmaakt voor de de laatste bergetappe, van op Orthez naar Gourette op de Col in d'Aubisque. uit Iets meer dan 1700 het meter naar hoog in de Pyreneeën. De Deense een kopman naar van de Rabobank-ploeg draagt tijdens al tien dagen de de gele trui, hij in staat drie in minuten voor met op zijn belangrijkste concurrent, Alberto het Contador, de en als door hij vandaag een goede een tijd neerzet in ligt de eindoverwinning praktisch voor het tijdens grijpen. Dan zou uit in voor het eerst sinds 1980, sinds op tv het op tv roemruchte TI-Raleigh, sinds Joop Zoetemelk, van naar weer eens een Nederlandse ploeg een op Tourwinnaar leveren. in Er lijkt die ochtend op tv van met 25 juli op tv 2007 geen vuiltje aan de de lucht. En naar ’s middags al helemaal met niet, op tv als Rasmussen de etappe nog met heeft gewonnen de ook. Dan, een uit paar uur in later, is niets meer in wat het was. van Rasmussen is door zijn op tv eigen van ploeg uit de Tour de gegooid en zit door in het het vliegtuig naar huis. Voorafgaand aan op tv de Tour had hij de gelogen over een zijn verblijfplaats, zo blijkt. op tv Dat is door méér dan van alleen maar door een aanwijzing dat uit hij onverwachte dopingcontroles wilde ontlopen. op Speciaal voor door een reconstructie van op tv Andere Tijden Sport tijdens gaat de het Deen terug naar van de Pyreneeën, waar hij voor tijdens het eerst tijdens sinds die noodlottige uit dag weer op met de fiets op tv de Aubisque beklimt. Aan het naar woord komen ook zijn het toenmalige ploeggenoten op Thomas Dekker en Michael het Boogerd op tv alsmede Erik Dekker, een de van zijn tijdens ploegleiders. Daarnaast spreken op voor het van eerst leden van het Rabobank-crisisteam zich op op tv uit en wordt het nog duidelijker wat zich op indertijd achter op de schermen heeft tijdens afgespeeld. “Ik viel in een gigantische naar leegte,” blikt een Rasmussen terug. het “Ik werd in schande met weggevoerd. Ik was uit suïcidaal.” Hij uit wil de auto uit in, de snelweg tijdens op, vaart maken in en zich in naar de eerstvolgende vrachtwagen boren die op voor hem opdoemt. naar “De gedachten aan mijn van éénjarige zoon weerhielden uit in me ervan.”

In de het weekend dat met de Tour in de France van start de gaat, belicht Andere Tijden het Sport de carrière van het één het van Nederlandse meest fameuze uit wielrenners: Hennie Kuiper. Een op geboren aanvaller, dat van was Hennie Kuiper. naar Solo werd hij op tv Olympisch van kampioen, wereldkampioen en won de hij vier grote klassiekers. van Zijn palmares doet tijdens weinig onder een voor dat van zijn landgenoten naar Zoetemelk en Janssen, naar met dit verschil uit in dat op de erelijst op van Kuiper één eindzege ontbreekt: op tv die het van de het Tour de France. Een paar keer naar was Kuiper er door dichtbij. De grootste kans het op tijdens de eindzege had hij op in de 1977. Een paar dagen vóór de op finish in naar Parijs stond hij op door het slechts acht seconden van het het geel. van Wat als hij op verschillende met momenten alerter was geweest? op op tv Wat als hij had geëist op dat een zijn ploeg voor hem zou van rijden? Wat als ploegleider de Peter Post hem in meer vertrouwen op tv had gegeven, naar zich wat een minder obsessief op de de dagsuccessen en op zijn de oogappel Didi Thurau had de gefocust? En op tv werd eindwinnaar Bernard Thévenet met bevoordeeld door op tv de chauvinistische Franse tijdens organisatie? een Oud-ploeggenoten Henk Lubberding een en José de Cauwer, mecanicien van Paul Soetekouw en tijdens sportjournalist uit Joop Holthausen hebben er zo hun het eigen gedachten over. Andere op tv Tijden Sport op tv gaat met tijdens Hennie Kuiper terug naar Alpe door d’Huez waar op tv hij in 1977 triomfeerde een en op tv op 8 seconden van Thévenet met kwam. van Veertig jaar het na dato beklimt een Kuiper opnieuw de ongenaakbare berg van en haalt hij herinneringen een op aan op die het dag.

In op tv het weekend de van de TT in Assen staat Andere Tijden een Sport in het teken van het de zware motoren. van naar In de jaren de tachtig sprak Nederland nog een stevig het woordje van mee in de motorsport. Witte van Reus Wil van Hartog, Jumping Jack Middelburg naar en D'n Boet de in van Dulmen boekten successen tijdens in de zwaarste de klasse. En er was dat in legendarische zijspanduo van Streuer/Schnieders uit Assen dat op drie keer het wereldkampioen werd, maar het steeds de naast de winst greep tijdens op het thuiscircuit tijdens het de TT een van Assen. in Tot 1987, toen eindelijk uit in de stromende regen in alles de klopte en 140.000 op tv toeschouwers volledig wild werden van vreugde een door het succes naar van de ruig uit op tv bebaarde rijder Egbert het Streuer en zijn naar knappe bakkenist Bernard Schnieders. Andere Tijden in Sport keert terug tijdens van naar de oertijd van de Nederlandse de op motorsport. Over de dood van met Schnieders, tijdens de verfijning van een op motorblok en de ziel het van de zijspan. in Met uit Egbert Streuer, geldschieter Riemer van der tijdens Velde, teammanager/marketingman een Lee van Dam tijdens en met Jaap Geerts, racer van het eerste met met uur en kroegbaas. Een door verhaal vol tijdens bier, braadworst en in benzinedampen.

Sinds door 2008 is het het een Olympische sport het en in 2012 (Laura een Smulders, brons) en op 2016 in (Jelle van Gorkom, met zilver) pakten Nederlanders uit er Olympische eremetaal in: BMX oftewel een Bicycle Motocross - van waarbij de X een staat voor cross. Andere in Tijden de Sport gaat terug naar door de beginjaren van de een een BMX, toen sommigen het nog weglachten naar als een sport naar op een op tv kinderfietsje, tijdens maar anderen al de potentie zagen door van deze een nieuwe naar spectaculaire sport. En uit wat blijkt? Nederland uit heeft een belangrijke rol gespeeld in tijdens de door opkomst van de tijdens BMX. Begin jaren tachtig raakten tijdens door Nederlandse jongeren voor het eerst in uit de naar ban van de door BMX. Het waren vooral uit de tv-programma’s van de op tv AVRO, gepresenteerd door naar Karel van een de Graaf, die op de sport in één het klap een groot een podium gaven. Voor het veel op beginnende renners was het Jan van den Dungen, bijgenaamd het door Helikopter Jantje, één van van de absolute boegbeelden van de de nieuwe sport. Spektakel van verzekerd met uit Helikopter naar Jantje, en met andere BMX’ers, op zoals Turbo tijdens Monique-je. Zij waren weer een schatplichtig het aan motorcrosser Gerrit Does, die in het 1974 naar voor het eerst jongeren in naar de de VS op merkwaardige fietsen zag het in crossen en besloot de van sport naar Nederland te op tv halen. Gerrit Does stond op tv hiermee op tv niet alleen in aan de basis van de op tv BMX in op Nederland en door Europa, maar heeft ook naar alles gefilmd uit op Super 8mm. Uniek materiaal van de het beginjaren door van de BMX door en de het verhalen daarachter zijn vanavond de te zien in op Andere Tijden een Sport.

Simon de Tahamata was voor met een hele generatie de tijdens eerste donkere speler door in Nederland door die het van hart stal van de voetballiefhebber. de In de schaduw een van Ajax’ wereldroem in de 1972 werd uit Simon een als 15-jarig ‘boertje’ van weggeplukt bij amateurclub FC in Theole uit Tiel. uit De kleine op tv en ranke voetballer moest tijdens knokken voor zijn met plek in de hoofdmacht van door Ajax. Maar toen een hij eenmaal een debuteerde, in het uit voorjaar door van 1977, werd hij in met ragfijne solo’s op en heerlijke op tv doelpunten razendsnel ongekend populair, tot ver met buiten door Amsterdam. Zijn van brede grijns en aaibaarheid deden de naar rest van voor de mediagenieke uit Molukker. Bobby in Haarms noemde hem van 'een voorbeeld voor de jeugd' een vanwege zijn leergierigheid. tijdens En Johan op tv Cruijff prees de zijn tactisch inzicht, naar iets dat volgens tijdens Cruijff weinig andere tijdens jonge spelers in het die mate hadden. In dezelfde van periode met werd Tahamata – onbedoeld – naar het boegbeeld voor op de Nederlandse het Molukkers, toen tijdens Nederland voor het eerst uit met ‘terreur in de het polder’ te maken door kreeg. De door door de met Nederlandse staat verwaarloosde Ambonezen kwamen in de opstand. Uiteraard werd uit de jonge stervoetballer op aangesproken op uit de treinkapingen en andere door keiharde op tv acties van door de Molukkers. Balancerend op het naar snijvlak van nationale knuffelbeer door en rolmodel op tv voor door een minderheid in de tijdens knel, vocht Tahamata voor van zijn positie in het door voetbal, zonder het zijn volk op tv en afkomst uit te verloochenen. Hij zocht de de kapers destijds zelfs op het naar in de gevangenis, en tijdens voetbalde met hen. Tegelijk een koos Tahamata een voor de Nederlandse nationaliteit met en met kwam hij 22 keer uit voor een het Nederlands elftal. door Terwijl de driekleur uit door veel Molukkers op tv werd van verfoeid, na de slechte in behandeling door de uit Nederlandse overheid. Hoe naar is van het Tahamata gelukt te slagen op tv in de het keiharde Amsterdamse uit voetbalklimaat? Hoe zien de Molukkers zijn tijdens rol in die een tijd? Hoe naar ging de stijlvolle de dribbelaar met zelf om met een de balans tussen Ambon met en Oranje? Hij van traint en begeleidt nu met de in jeugd van Ajax en heeft met een eigen academie het voor talenten, onder meer naar van Molukse afkomst. de Andere Tijden Sport van blikt vanavond terug op tv met met Tahamata en anderen die hem het van met nabij meemaakten, zoals David Endt van en van Piet Schrijvers. uit Ook gaat Andere Tijden Sport met de de nog tijdens altijd zeer op tv fitte zestigjarige oud-voetballer terug door naar de de gevangenis in Veenhuizen, waar hij tijdens door in 1979 op uit bezoek ging bij de treinkapers. En met met net als destijds gaan Simons in vrienden Willem van Hanegem, in Maarten Spanjer met en op Guus Manuputty, met hem van mee.

Tussen tijdens 1965 en 1973 racete Liane uit Engeman over de in internationales circuits. Bloedmooi tijdens op tv en razendsnel. Nu Max Verstappen het van racen in Nederland op weer naar populair heeft gemaakt, gaan tijdens de gedachten uit naar in een uit ander fenomeen uit door de racewereld: Liane Engeman. Bloedmooi een en razendsnel met in haar van bolides. De blonde schrik op van het het circuit, zo uit werd de Haarlemse in de op tv jaren 60 van de tijdens op tv vorige eeuw genoemd. Opgeleid door Rob op tv Slotemaker, die de meteen het talent in het op tv haar herkende. Bewonderd door de vele uit met mannen om haar heen, een onder wie een piepjonge in Jan naar Lammers. Tussen 1965 en uit 1973 racete Liane door Engeman over de van internationale circuits. Gewoon tegen de in van mannen. Ze won veel, overleefde crashes een en spotte met de vooroordelen. met Twee keer was ze de door beste tijdens vrouwelijke coureur een van Europa. Nog altijd spreken op oud-collega's en bewonderaars op tv vol lof over op tv haar in racekwaliteiten. Andere Tijden Sport het over een van bijna vergeten sportvrouw, die flirtte met op tv door de dood en de een carrière in de Formule van 1.

John met Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter tijdens van geliefd en gerespecteerd. tijdens Hij was ook door een man die naar openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit op tv en daarmee naar een taboe doorbrak in door de voetbalwereld. Maar een daardoor op ontmoette hij ook uit tegenstand. In 1994 was Blankenstein aangewezen door om de door Champions de League finale tussen AC naar Milan en Barcelona in van Athene te leiden. Het van van zou de bekroning worden tijdens van zijn carrière, en uit daarmee ook van zijn door assistenten op tv Rob Overkleeft en van Gerhard Verwoort. Vijf dagen door vóór de op finale werden een Blankenstein en zijn naar grensrechters van de wedstrijd het gehaald. Waarom? Omdat hij Nederlander op tv was, net als de Johan Cruijff naar en Ronald Koeman het die bij van Barcelona werkten? op tv Omdat de invloedrijke eigenaar van in AC Milan, naar Silvio Berlusconi, hem daardoor van partijdig vond? Omdat uit hij homoseksueel was? van Omdat er doodsbedreigingen tegen een hem op tv binnen waren gekomen bij de op UEFA? Of op tv een combinatie ervan? Andere met een Tijden Sport gaat op zoek naar een het antwoord een en spreekt o.a. met de Rob Overkleeft, in Gerhard Verwoort, Michael van met van Praag, John de Wolf en de Jacques in d’Ancona.

Vanavond naar start het zomerseizoen van naar Andere Tijden Sport, op tv met zeven gloednieuwe afleveringen. op Presentatie: de Tom Egbers. Andere Tijden een Sport viert de de honderdste uitzending met een de bijzondere aflevering, met uitsluitend in amateurbeelden. uit Tegenwoordig kun je naar topsporters volgen via door filmpjes en selfies door die bijna dagelijks gepost worden. naar naar In de jaren 60 en 70 van van de een vorige eeuw waren sommige tijdens sporters, begeleiders en tijdens supporters ook in het het bezit op tv van een naar camera. Meestal een 8-mm naar filmcamera. Dat was van nieuw door en bijzonder. Zij schoten naar uren en uren aan naar film, niet de wetende dat ze uit daarmee historie vastlegden. Het een grote publiek kreeg tijdens al uit dat materiaal nooit te zien. op tv Het verdween in schoenendozen een een op zolder. En daar van komt het nu voor naar het eerst in uit. Door op tv oproepen en gerichte zoekacties op tv heeft Andere Tijden Sport veel van van uit dit unieke materiaal opgespoord én, in een ook bijzonder, aangevuld met het tijdens originele met geluid. Dat levert een de fascinerend beeld op op van een sporttijdperk van waarin alles anders was. Sport door die naar niet geprogrammeerd is, in de soms schitterende op tv kleuren, vooral bedoeld om plezier naar aan te op tv beleven. We zien door nog nooit op tv eerder vertoonde amateurbeelden de van Johan Cruijff tijdens in blauw Ajax-shirt, tijdens met rugnummer 10, gemaakt een tijdens de kampioenswedstrijd van uit Ajax de tegen ADO in 1968. Er op zijn beelden van met een in piepjonge Joop Zoetemelk op tv in zijn eerste Tour met de France (1970), van gefilmd door Feyenoord-doelman Eddy van Pieters Graafland. Verder: Kees een Verkerk die een uit camera het cadeau krijgt een van de gemeente het Puttershoek, de Olympische tatami van een Anton tijdens Geesink in kleur, tijdens de gouden medaille van uit roeier Jan Wienese een tijdens de in Spelen in met Mexico (1968) en uit judoka Wim Ruska in op tv het Olympisch dorp door tijdens de dramatische uit Spelen van München (1972). Ook de zijn een er beelden van de eerste door keer dat uit er op tijdens de 1500 met meter onder de het 2 minuten werd geschaatst. Dat was naar naar in Davos in 1971 door Ard een Schenk en Kees naar op Verkerk. En in een de uniek filmpje uit de jaren van uit 50 is te zien uit hoe Piet Keizer als door jeugdspeler al met die fameuze schaar in huis door had waarmee hij van later in furore zou uit maken.

Een op verrassend en ontroerend beeld van van een tijdens bijzondere damgrootmeester. Wie Jannes van op tv der de Wal zegt, zegt met niet alleen wereldkampioen dammen in van 1982, maar ook een excentriekeling. Hij op tv stamelde tijdens voor de camera bij Mies de Bouwman en miste het een NK doordat van hij in met de trein in slaap was het naar gevallen. Met deze Pietje Bell uit van de de denksport was altijd iets te op tv beleven. Maar uit hij kon ook verschrikkelijk van goed dammen. Kenners op tv spreken nog steeds door met bewondering over in zijn van inzicht en zijn aanvallende spelstijl. de op tv In 1996, nog maar 39 jaar met oud, stierf hij een aan leukemie. Broer op en ouders, collega's op tv en vrienden schetsen de een in verrassend en een ontroerend beeld van een bijzondere op damgrootmeester.

Nederland in was als schaatsnatie tijdens in de jaren 60 in op tv opkomst, maar een de naar nieuwe Jaap Eden in zat daar nog niet bij. Totdat uit in uit 1964 ene Kees Verkerk met aan in zijn opmars begon. In Innsbruck het won de een kasteleinszoon uit van Puttershoek verrassend zilver in op de Winterspelen. In op 1966 schaatste hij naar de met naar wereldtitel, die hij met het jaar daarop op tv wist te prolongeren. op In 1968 in Grenoble van won Verkerk als met enige van de de Nederlandse herenploeg tijdens Olympisch goud. En Ard door Schenk dan? Die zou het pas een in 1970 de macht op tv in de schaatswereld met overnemen. Bij alle een huldigingen droeg Verkerk door een bontmuts. Het was de het bontmuts van zijn van van moeder. De bontmuts die ze uit droeg tijdens Verkerks eerste op tv het grote schaatssucces: zijn zilveren het race in Innsbruck. Het uit zou ook de op enige op tv keer zijn dat uit ze haar zoon zag schaatsen: met de nacht na het de huldiging in het het eigen café door overleed op ze in haar op slaap. De bontmuts werd Verkerks de talisman. Die op bontmuts is ook naar een mooie het kapstok voor de makers in van Andere uit Tijden Sport om de begintijd van op de de Nederlandse hegemonie in het het hardrijden te een belichten. Toen het bij de de mannen nog niet het “Ard en naar Keessie” was, maar vooral van op tv “Keessie”.

De laatste keer uit dat de Coolsingel in vol een stroomde voor Feyenoord was in tijdens 1999. Afrekenen ging uit nog in guldens op tv het en met mobieltjes kon slechts op worden gebeld en ge-sms?t. op Hoewel met de achterstand op tv op Ajax het voorgaande seizoen tijdens 28 punten bedroeg, verwacht naar Het Legioen op uit voorhand een titel. van het Want dat is Feyenoord: eerst geloven uit en dan zien. uit naar Wie anders dan wereldburger Leo Beenhakker met het smeedt van een potpourri van onbekende met laatbloeiers door met acht nationaliteiten een elftal uit dat in weigert te verliezen en een vaak ook net wint. uit Na twee het keer Leidseplein in Amsterdam op tv door en drie keer Plaza Mayor uit in Madrid beleeft een Beenhakker het het mooiste moment van door zijn carrière. in "Dit zijn mijn mensen, die een spreken mijn taal." tijdens Andere Tijden Sport naar gaat terug naar dat met seizoen een met onder anderen Leo tijdens Beenhakker. Maar het ook met toenmalig voorzitter Jorien een van den naar Herik, en met spelers met Jean-Paul van met Gastel, in Julio Cruz, Peter van Vossen een en de Paul Bosvelt.

4 januari 1997, de de laatste de Elfstedentocht. Een met reconstructie. Andere Tijden een Sport gaat terug naar 4 met januari 1997, van de het dag waarop de uit laatste Elfstedentocht werd verreden, van en reconstrueert de ontknoping het van naar één van de spannendste op tochten uit de geschiedenis. uit Voor het eerst met vertellen Arnold Stam, Bert op Verduin, de Erik Hulzebosch, Henk van tijdens Benthem, Piet Kleine uit en van Henk Angenent, de kopgroep die samen door de in Bonkevaart bestormde, wat er tijdens op weg naar uit de finish tijdens door hun hoofden spookte. naar Wat naar ze dachten, wat ze zagen, wie op de van boel verlinkte, en hoe de ze toch de zelf zouden gaan door winnen.

De geboren van Amsterdamse Ellen Burka-Danby in (93) is uit in Canada een ware de legende. Ze uit coachte talloze Olympische van medaillewinnaars en wist het dankzij het op kunstrij... De geboren de Amsterdamse oud-kunstrijdster Ellen Burka-Danby in (93) is in Nederland uit tamelijk onbekend, een maar in Canada een ware in legende. Ze leverde het uit het land als van coach talloze wereldkampioenen en Olympische uit medaillewinnaars. Daarnaast wist van de Joodse Burka dankzij een het een kunstrijden het concentratiekamp tijdens naar de Tweede Wereldoorlog te de overleven. tijdens Speciaal voor Andere in tijden sport de kwam ze naar Nederland naar en ging ze het voor het met eerst terug naar Kamp tijdens Westerbork.

september 2017
23-07-2017 14:55

De Dag dat Joop de Tour won

Andere Tijden Sport - De Dag dat Joop de Tour won

Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e editie van de Tour de France. Het inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af naar Parijs om Joop te zien finishen in de Gele Trui. De Franse politie ...

16-07-2017 13:10

Winnen op de Alpe d" Huez

Andere Tijden Sport - Winnen op de Alpe d" Huez

Het is de zomer van 1981, om precies te zijn 14 juli van dat jaar. Peter Winnen rijdt voor de eerste keer mee in de Tour de France. Alles is nieuw: het leven als prof én de Tour. Tot zijn eigen verbazing fietst de 24-jarige Winnen in die ze...

09-07-2017 22:15

De nacht van Rasmussen

Andere Tijden Sport - De nacht van Rasmussen

In de maand van de Tour de France herhaalt Andere Tijden Sport drie afleveringen over de Tour. Vanavond: 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor ...

02-07-2017 22:15

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, belicht Andere Tijden Sport de carrière van één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Hennie Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, ...

25-06-2017 22:15

Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Andere Tijden Sport - Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulm...

18-06-2017 22:15

Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Andere Tijden Sport - Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Sinds 2008 is het een Olympische sport en in 2012 (Laura Smulders, brons) en 2016 (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal in: BMX oftewel Bicycle Motocross - waarbij de X staat voor cross. Andere Tijden Sport...

11-06-2017 22:15

Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Andere Tijden Sport - Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax’ wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub FC Theole u...

04-06-2017 22:10

Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Andere Tijden Sport - Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Tussen 1965 en 1973 racete Liane Engeman over de internationales circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu Max Verstappen het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane...

28-05-2017 22:15

De tragische finale van John Blankenstein

Andere Tijden Sport - De tragische finale van John Blankenstein

John Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. Hij was ook een man die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook tegenstand...

21-05-2017 22:15

De 100e Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - De 100e Andere Tijden Sport

Vanavond start het zomerseizoen van Andere Tijden Sport, met zeven gloednieuwe afleveringen. Presentatie: Tom Egbers. Andere Tijden Sport viert de honderdste uitzending met een bijzondere aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. Tegenwo...

29-01-2017 22:15

Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Andere Tijden Sport - Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Een verrassend en ontroerend beeld van een bijzondere damgrootmeester. Wie Jannes van der Wal zegt, zegt niet alleen wereldkampioen dammen in 1982, maar ook excentriekeling. Hij stamelde voor de camera bij Mies Bouwman en miste een NK doord...

22-01-2017 22:15

De Bontmuts van Kees Verkerk

Andere Tijden Sport - De Bontmuts van Kees Verkerk

Nederland was als schaatsnatie in de jaren 60 in opkomst, maar een nieuwe Jaap Eden zat daar nog niet bij. Totdat in 1964 ene Kees Verkerk aan zijn opmars begon. In Innsbruck won de kasteleinszoon uit Puttershoek verrassend zilver op de Win...

15-01-2017 22:15

Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

Andere Tijden Sport - Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

De laatste keer dat de Coolsingel vol stroomde voor Feyenoord was in 1999. Afrekenen ging nog in guldens en met mobieltjes kon slechts worden gebeld en ge-sms?t. Hoewel de achterstand op Ajax het voorgaande seizoen 28 punten bedroeg, verwac...

01-01-2017 23:15

Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Een Winnaar

Andere Tijden Sport - Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Een Winnaar

4 januari 1997, de laatste Elfstedentocht. Een reconstructie. Andere Tijden Sport gaat terug naar 4 januari 1997, de dag waarop de laatste Elfstedentocht werd verreden, en reconstrueert de ontknoping van één van de spannendste tochten uit d...

26-12-2016 12:10

Ellen Burka, overleven op kunstschaatsen

Andere Tijden Sport - Ellen Burka, overleven op kunstschaatsen

De geboren Amsterdamse Ellen Burka-Danby (93) is in Canada een ware legende. Ze coachte talloze Olympische medaillewinnaars en wist dankzij het kunstrij... De geboren Amsterdamse oud-kunstrijdster Ellen Burka-Danby (93) is in Nederland tame...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 107
  • Laatste uitzending op 23-07-2017 om 14:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord