Programma gemist?

De in Nederlandse schaatsbond heeft de in 1985 het een bericht van de diefstal op van een kistje met op tv urinemonsters van in Yvonne van op tv Gennip en Ria van Visser in met de doofpot gestopt. De urine werd een afgenomen uit na het EK in met Groningen, waar Van Gennip op tv en op Visser verrassend de DDR-rijdsters versloegen. door Andere Tijden Sport in en de de Volkskrant onthullen naar nu hoe destijds met grote paniek op tv ontstond en wie vermoedelijk achter naar de diefstal zat. Voormalig dopingcontroleur met met Frans Pellikaan en toenmalig KNSB-bestuurslid Letty op Corbijn spreken op tv zich uit in met Andere met Tijden Sport. In de op uitzending wordt een nieuw tijdens licht geworpen op de een Nederlandse op schaatssport in het de jaren 80. naar Centraal daarbij staat het EK vrouwen in van 1985 op tv in het Groningen, toen Yvonne van Gennip van en Ria het Visser een bres sloegen in van het onaantastbaar met geachte Oost-Duitse bolwerk. Andere Tijden het Sport onthult hoe een na dat EK in het kistje met tijdens de urinemonsters van de met Van Gennip en Visser op de verdachte op tv wijze verdween. Andere Tijden op Sport wordt gemaakt door de NOS met en de NTR, en behandelt historische het sportonderwerpen sinds de zomer uit van 2008. Net tijdens als bij het op tv naar moederprogramma Andere Tijden wordt er uit veelal met de betrokkenen op door teruggeblikt op een gebeurtenis van toen tijdens die verband houdt op met naar het heden. naar Het programma verschijnt tweemaal door per jaar in door een reeks met op een winter- en een de zomereditie en op tv haakt vaak in van op grote een sportevenementen zoals het op tv WK, de Olympische op Spelen of de in Tour. Vanavond is tijdens er een eenmalige extra uitzending in van Andere Tijden Sport uit te zien de op NPO 1. Vanaf naar januari 2019 door zijn er op tv elke zondag weer nieuwe een afleveringen met te zien.

NPO het 1 herhaalt vanavond de Andere op tv Tijden op tv Sport-uitzending rond atlete uit Ellen van Langen. In door de uitzending: De uit winnende 800 meter op race van Ellen van Langen op tv op op de Olympische Spelen op van 1992, minutieus in gereconstrueerd. Haar trainer, de haar tegenstanders, publiek, de pers, fotograaf een Hans Heus, Sierd de het Vos met zijn telefoontje naar met huis. op tv Commentator Theo Reitsma leverde op tv niet alleen op een op tv een legendarische manier commentaar, hij had op tv de overwinning al de een jaar eerder voorspeld. de Atletiekgoud op een de OS is het het hoogst haalbare. De op tv race naar als meisjesboek.

De Friese op tv hardloopster uit Foekje Dillema vormde in in 1949 een serieuze bedreiging met voor de suprematie de van het Fanny Blankers-Koen, de koningin van de het Nederlandse het baanatletiek die op de Spelen met met van 1948 in door Londen vier gouden naar medailles had gewonnen. in Een nooit eerder opgehelderde kwestie voorkwam uit dat De een Vliegende een Huisvrouw van haar uit troon werd gestoten. op tv Fanny noemde haar een tijdens man. De uitslag van van een seksetest door de met KNAU op door 13 juli 1950 op zou het bewijs op hiervoor hebben geleverd. Het op tv leverde het een schorsing voor het op tv leven van het Friese uit naar talent op. Foekje Dillema op trok zich naar terug in haar woonplaats Burum op tv in Friesland. Tot haar het dood, op door 5 december 2007 heeft op ze uit gezwegen over de zaak. De het Friese filmmaker Jan-Pieter op Tuinstra woont naar op loopafstand op tv van het dorp op tv en gaat met zijn een collega Thomas Blom door op zoek naar de uit ultieme waarheid tijdens rond Foekje in Dillema.

Waterskiester Willy naar Stähle staat centraal. Willy in een wie? Willy Stähle, de Nederlandse die op in 1971 tijdens wereldkampioen werd en op in 1972 door demonstratiegoud pakte tijdens de Olympische in Spelen in op tv München. Marcel Goedhart een zocht de vergeten in sportheldin door op.

Corrie van en Frans Siemons runnen de sinds midden jaren tijdens zeventig het bordeel Sauna tijdens Diana in tijdens Zundert. Hun zonen op tv Jan, Marc door en Ruud zijn lid met van op tv de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes op moeten met zij zich op straat omkleden, uit achterin met de auto of bij tijdens mensen aanbellen en een vragen of ze mogen het douchen. tijdens Corrie en tijdens Frans vinden dat het het ook anders kan in en kopen een Engelse naar dubbeldekker om door deze om te bouwen tot door een door bus waarin kan worden met gewassen en naar gekookt: de bus van op Sauna Diana. De de talenten op tv van Zundert beschikken op dus in de jaren tachtig al een door over een eigen door ploegbus, terwijl de profrenners toentertijd een nog dubbelgevouwen zaten in door een op ploegleiderswagen. Andere Tijden Sport in haalt herinnering op aan het op de 'Moeder aller van bussen'.

Een paar op weken na de voorlaatste van aflevering van uit dit seizoen, wijdt op Andere Tijden door Sport tijdens de Wimbledon de laatste op uitzending aan Betty Stöve. De uitzending het een is dit keer niet op met zondag-, uit maar op donderdagavond op een NPO 1. Betty Stöve is de zonder op tv twijfel Nederlands beste tennisspeelster in ooit. Ze is winnares van op tv met liefst tien grandslamtoernooien, naar waarvan zes in het de vrouwendubbelspel en vier in door het gemengd in dubbelspel, en behoort naar in de jaren zeventig tot het de tijdens absolute top. Heel uit bijzonder is dat van zij vanaf met het prille begin van haar carrière het is gefilmd naar door op haar vader. Met dat historisch op tv filmmateriaal als uitgangspunt door maakte Andere Tijden tijdens Sport een portret van in een Rotterdams de meisje tijdens dat uitgroeit tot Nederlands eerste op tv grote tennisvedette bij met de vrouwen. Een belangrijk moment op in in de carrière van op tv Betty Stöve is haar de besluit het begin jaren zeventig om naar uit de van VS te gaan en daar te een spelen met tegen de van grote speelsters van die tijdens tijd. Want alleen uit zo kun je beter worden van en de naar wereldtop bereiken, zegt door Betty Stöve een nu. Zo op raakt ze ook betrokken bij de de emancipatie naar van het vrouwentennis. Door de op Virginia een Slims toernooien, op tennistoernooien voor vrouwen (gesponsord door een de sigarettenmerk!), krijgen naar de vrouwen in veel media-aandacht, waarna de ze gezamenlijk de tijdens Women’s Tennis Association oprichten. door Billie Jean King een is met voorzitter, Betty Stöve naar penningmeester. Het is het begin van het een met lange strijd voor naar gelijkberechtiging voor tennissters. Als het kind al droomt Betty de ervan ooit in naar de finale in van Wimbledon te staan, een het droom van die in 1977 een uitkomt. In Andere Tijden Sport van keert Betty in terug naar Wimbledon. het Met Billie Jean op tv King haalt de ze herinneringen op aan het de dat door tijd ze met elkaar streden, door in zowel op als buiten tijdens de tenniscourts. op Ook aan het woord komen de Virginia Wade, een tegen wie Betty in 1977 naar tijdens de finale van op Wimbledon speelde, en van Martina Navratilova.

Wat met was er gebeurd naar als Rob Rensenbrink tijdens tegen Argentinië niet tegen een de paal had een geschoten maar een had gescoord? uit Was Nederland in met 1978 dan echt wereldkampioen voetbal de geworden? Om op die vraag te beantwoorden van reist op Andere Tijden Sport in een door extra lange met aflevering met de oud-internationals Arie Haan en Ernie Brandts uit in terug naar Argentinië. de Zij zijn ervan in overtuigd dat Oranje de wereldtitel het nooit op kon winnen omdat tijdens de militaire machthebbers het het toernooi manipuleerden ten faveure van tijdens tijdens het thuisland. De met twee ontmoeten hun tegenstanders van in de finale en praten het met slachtoffers door van het regime van naar Jorge het Videla. Zijn naar de Argentijnen wel door trots op deze wereldtitel? Wat op wisten de Argentijnse spelers door van van de verschrikkingen die op dat uit moment plaatsvonden? Waarom het applaudisseerden uit de 'dwaze het moeders' voor de spelers in van het Nederlands tijdens elftal?

Op van 14 juni is in het zover. op tv Dan begint in Rusland het WK door voetbal. het Het Nederlands elftal heeft tijdens zich zoals bekend niet met met geplaatst. Wel zien we veel op tv in Nederland opgegroeide van jongens op het WK. in Bij Marokko... Tegenwoordig in op tv kiezen topspelers met door een Marokkaans paspoort eerder voor Marokko in dan voor Oranje. van de Dat was niet altijd zo. De het eerste Marokkaanse uit Nederlander in Oranje is een Dries Boussatta. Hij op het debuteert in 1998 in het op Nederlands uit elftal. Hij is er trots op. een Maar op tijdens Nederland - Marokko, op in 1999, in wordt hij continu uitgefloten in door jongens op tv met eenzelfde op achtergrond als hij. Spreekkoren zijn niet van nieuw het voor Boussatta, de maar dit is andere kost. Andere van Tijden de Sport organiseert de een ontmoeting tussen Boussatta en uit vijf van die jongens met naar van destijds. Ook tijdens is er een gesprek met Co van Adriaanse tijdens (oud-gymleraar van op Dries), Willem van op Hanegem (zijn oud-trainer bij AZ) in en Najib door Amhali (fan van Dries). het Welke keuze zou tijdens Dries de nu maken? En het wat adviseert hij op tv zijn dochter, talentvol voetbalster, als op ze straks misschien van voor dezelfde keuze komt de een te staan?

Vanavond naar in Andere de Tijden Sport de reportage 'Hoe met Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde'. In op 2002 levert met het uit Zuid-Koreaanse voetbalelftal een op unieke prestatie door in eigen land in de in halve finale te bereiken van naar van het WK voetbal. Dat gebeurt onder een leiding in van Guus Hiddink, die sindsdien de naar een nationale held is in door het Aziatische land. op tv Het is dan ook uit niet met zomaar iets dat Hiddink klaarspeelt. uit Vier het jaar na zijn uit topprestatie met Oranje (halve tijdens finalist het in 1998), evenaart hij deze prestatie naar met een land tijdens met dat voordien nog tijdens nooit een wedstrijd heeft het weten te met winnen op een WK. in Het succesverhaal begint op het in tijdens moment dat Hiddink benaderd wordt. met Hij het stelt onmogelijke eisen, maar heeft door buiten de vastberadenheid van met de een Koreanen gerekend, die tijdens bijna al zijn sportieve een voorwaarden in inwilligen om hem in binnen te halen. 'Andere naar Tijden Sport' reconstrueert in de wijze waarop Zuid-Korea Guus op Hiddink veroverde, en de door Hiddink vervolgens Zuid-Korea.

Dertig jaar geleden de uit is het: het met nietige KV Mechelen wint onder leiding in van uit Aad de een Mos ten koste van in Ajax de Europacup een II. Het is het een titel met een verhaal. op De geboren door Hagenees in Aad de Mos start zijn trainerscarrière van in het een betaald voetbal bij uit Ajax in een 1980. Hij neemt in een De Meer eerst de met het A1 en het de tweede onder zijn naar hoede. In 1982 een benoemt het bestuur hem tot het hoofdtrainer. De een Mos sluit door de club in zijn hart vanaf de van het eerste moment dat hij het de vier rode op tv letters de AJAX vanaf de Middenweg ziet. En van tijdens hij boekt successen. Hij op tv wordt kampioen op in 1983 en het is in 1985 hard op een weg naar een tweede met titel op tot hij wordt ontslagen. Vijf in wedstrijden voor het tijdens einde. Aankomende sterren de als Van Basten, naar Rijkaard uit en Van uit 't Schip rebelleren tegen tijdens hun trainer. tijdens Het bestuur laat hem het vallen. De Mos zoekt zijn het heil in Mechelen van en het met succes. naar Andere Tijden Sport belicht de de Amsterdamse het jaren van De Mos uit en gaat op met hem terug naar België. een In de naar spelonken van het oude in stadion van 'Achter de Kazerne' ontvouwt zich het tijdens verhaal uit achter het Mirakel van KV op het Mechelen, dat in het seizoen '87/'88 door het als debutant in zegetocht door door Europa trekt. op tv Met als apotheose de finale door in Straatsburg. met Tegen op Ajax. De ultieme kans uit voor Aad door de Mos om zijn in gram te tijdens halen op de mensen die het hem drie jaar daarvoor door zonder scrupules een tijdens bijna zekere landstitel naar de ontnemen.

Vanavond start door een nieuw seizoen van in Andere Tijden van Sport, het op sportgeschiedenis-programma van de NTR en NOS een dat dit jaar tien jaar op bestaat. De het afleveringen zijn met de komende zondagen om 22:00 of het 22:20 naar uur te zien op door NPO 1. De naar eerste aflevering heet naar 'Van het door roze in het met rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang'. van De Giro is het weer begonnen, uit de Ronde in van Italië. Tom uit Dumoulin, vorig jaar de tijdens eerste Nederlandse winnaar, gaat een proberen zijn titel in te prolongeren. Het scheelde niets op de of niet Dumoulin maar Erik van Breukink was een de eerste Nederlandse winnaar geweest. het We moeten een daarvoor naar terug naar 1989. Negen naar jaar na Zoetemelks de Tourzege gaat opnieuw een Nederlander een de uit grote ronde winnen. in Na een derde en tweede plek in in uit het Giro-eindklassement door rijdt Erik Breukink in 1989 op tv al een naar paar dagen soeverein in het het van roze. Het spookt in de op tv Dolomieten, maar net als op een op jaar eerder in de legendarische op tv helletocht de over de Gavia blijkt een hij de omstandigheden uit het beste te verteren. tijdens Met nog door twee tijdritten op van het van programma, zijn specialiteit, hoeft hij van nog maar één colletje op tv tijdens over. Dan gaat het mis. Andere Tijden de Sport reconstrueert de Breukinks fatale de dag.

Andere Tijden met Sport over de in gloriejaren van het uit Nederlandse ijshockey, een toen het uit nationale team wereldkampioen van werd bij de B-landen (1979) en een zich in daarmee plaatste voor de Olympische het een Spelen van 1980. En in over een mysterieus boekje dat op tv een grote rol op tv zou naar gaan spelen bij die een Winterspelen. Het door wordt The Miracle on op tv Ice genoemd. De overwinning naar van het Amerikaanse ijshockeyteam uit tijdens op de onverslaanbaar de geachte Sovjet-Unie tijdens de uit Olympische Winterspelen door van 1980 in Lake Placid. door Terwijl de Koude Oorlog een op zijn hevigst naar is, sleept Team met naar USA een nooit verwachte gouden door medaille de in de wacht. The Miracle on Ice naar valt een samen met de hoogtijdagen van een het Nederlandse ijshockey. uit Ook uit wij zijn erbij, naar die Winterspelen, op voor de eerste en de enige keer. Het Nederlandse ijshockeyteam de naar hoort, mede dankzij door de inbreng van diverse uit 'Canadese Nederlanders', tot de beste het acht tijdens van de wereld. Natuurlijk hebben in wij niets uit van doen met een The Miracle on naar Ice. Of toch wel? In van de aanloop naar de Spelen de traint het team in van de Sovjet-Unie diverse tijdens keren in Nederland. De op tv Zweedse uit bondscoach van tijdens Nederland, Hans Westberg, in ontwikkelt een strategie om de de Red Army te bestrijden. met Hij met houdt een boekje het bij waarin één het vraag centraal naar staat, een vraag die de naar hele de ijshockeywereld in die periode een bezighoudt: hoe versla je de op tv een Russen? De Amerikaanse coach, tijdens Herb Brooks, in is dan ook zeer geïnteresseerd uit in dat het boekje. Andere Tijden Sport over tijdens een ijshockey in tijden van in oorlog.

Was door hij een naar angsthaas of juist moedig? tijdens Acht jaar met geleden neemt bobsleepiloot Edwin van uit Calker een een van de meest besproken in beslissingen in de met Nederlandse sportgeschiedenis. Op het naar in allerlaatste moment besluit hij niet van in start met te gaan met zijn een viermansbob met tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver door 2010. Van op Calker vindt de in baan te onveilig. Vooral met Bocht 13 de is berucht. Daar, op tv maar ook in tijdens andere bochten, zijn bij de door trainingen van tijdens het bobsleeën, met rodelen en skeleton, al vele naar ongelukken gebeurd. op tv En bij een training de nog vóór het de start van van de Spelen verongelukt een met van Georgische rodelaar op de Olympische baan. een Van Calker weet met het zeker: op tv hij is niet op tv van plan door zijn leven en op dat van zijn teamgenoten in op tv de waagschaal op tv te stellen. De op beslissing slaat in als uit een door bom. In één klap verandert tijdens hij van in medaillekandidaat uit in de nationale kop van met jut. Andere door Tijden Sport reconstrueert de gebeurtenissen in die leidden in tot deze beslissing. Edwin met van tijdens Calker en zijn broer en op tv toenmalig teamgenoot Arnold van uit Calker keren in terug op de een baan waar met hun Olympische droom op tv veranderde in een het nachtmerrie. Ook aan door het woord komen het teamgenoten Sybren naar Jansma en Timothy op tv Beck, en toenmalig chef door de mission Henk door Gemser.

In door 1992 wint Bart Veldkamp goud het op een de 10 op tv kilometer tijdens de Olympische Winterspelen van een Albertville. Hij een verlost Nederland daarmee met van op een trauma. Sinds tijdens 1976 (Piet Kleine) met haalde het Nederlandse mannenschaatsen nooit de meer tijdens een gouden medaille op naar de Spelen. het Veldkamp maakt deel uit van de uit 'Haagse bende', op een groep jonge schaatsers, op tv met de ook Ben van der de Burg en Thomas op Bos, die eind jaren met tachtig naar vanuit schaatsbaan een De Uithof Nederland verovert. Veldkamp de is een naar perfectionist en een twijfelaar. in En wat weinig mensen in weten: hij gaat in met geregeld gebukt onder faalangst. Voor de het Spelen van 1992 naar heeft van hij zich het minutieus voorbereid. Hij verblijft van in het hooggelegen de Davos, ideaal vanwege van zijn astma, en met reist pas uit laat af naar Albertville. Daar naar gaat eerst alles op tv mis: zijn de 5 kilometer mislukt omdat hij op tv in tegenstelling tot tijdens zijn concurrenten in op 'schuurpapier-ijs' de rijdt. Het chagrijn het is groot. met Bart is koortsig door en voelt zich beroerd. Het op tv dagboek dat uit hij bijhoudt spreekt boekdelen. "Als door het ze me nu zouden neerknallen, op zou ik uit het niet in eens erg vinden." Maar van hij herpakt zich wonderwel. Andere uit Tijden op tv Sport reist met een Bart Veldkamp van tijdens Davos naar van Albertville, dezelfde reis die hij in in op 1992 maakte, en neemt in hem mee de terug naar het mooiste moment in van zijn van carrière.

In een 2006 vindt een tragisch op ongeluk plaats tijdens een de het Volvo Ocean Race, van de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter tijdens wereld. het Hans Horrevoets, de ervaren zeiler naar van de ABN tijdens met AMRO 2, slaat tijdens met een zware in storm op de het Atlantische Oceaan overboord. De andere van zeilers zetten alles naar op met alles om Hans uit op tv het water te halen. uit Daarin slagen uit ze uiteindelijk, maar het ze kunnen het uit leven van Hans uit niet meer redden. Hoe kon naar het op gebeuren? Was het pech? uit Voelde Horrevoets zich uit te verantwoordelijk voor de tijdens grotendeels het jonge bemanning? Andere Tijden het Sport maakte de een reconstructie van de fatale op op reis. Aanvankelijk loopt alles een op rolletjes. in De negen maanden naar durende zeiltocht kent op tv vele tussenstops en de 'jongerenboot' van de ABN AMRO met 2, met Horrevoets door als naar ervaren rot, doet het van verrassend goed. Zijn vriendin Petra de van Rij komt op regelmatig over met met dochter Bobby. uit En in Kaapstad het raakt ze met zwanger van een tweede tijdens kindje. In de zevende uit naar etappe, van New York naar Portsmouth, in gaat het in mis. Andere Tijden Sport naar praat o.a. met op de zeilers op die erbij met waren, met Roy uit Heiner, sportief directeur door van de Nederlandse uit ploeg en vriend van in Horrevoets, en met uit Petra.

december 2018
30-11-2018 20:35

Andere Tijden Sport: Gestolen urinemonsters schaatssters

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Gestolen urinemonsters schaatssters

De Nederlandse schaatsbond heeft in 1985 het bericht van de diefstal van een kistje met urinemonsters van Yvonne van Gennip en Ria Visser in de doofpot gestopt. De urine werd afgenomen na het EK in Groningen, waar Van Gennip en Visser verra...

05-08-2018 22:15

Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

Andere Tijden Sport - Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

NPO 1 herhaalt vanavond de Andere Tijden Sport-uitzending rond atlete Ellen van Langen. In de uitzending: De winnende 800 meter race van Ellen van Langen op de Olympische Spelen van 1992, minutieus gereconstrueerd. Haar trainer, haar tegen...

29-07-2018 22:05

Het mysterie Foekje Dillema

Andere Tijden Sport - Het mysterie Foekje Dillema

De Friese hardloopster Foekje Dillema vormde in 1949 een serieuze bedreiging voor de suprematie van Fanny Blankers-Koen, de koningin van de Nederlandse baanatletiek die op de Spelen van 1948 in Londen vier gouden medailles had gewonnen. Een...

22-07-2018 23:05

Verliefd op Willy Stahle

Andere Tijden Sport - Verliefd op Willy Stahle

Waterskiester Willy Stähle staat centraal. Willy wie? Willy Stähle, de Nederlandse die in 1971 wereldkampioen werd en in 1972 demonstratiegoud pakte tijdens de Olympische Spelen in München. Marcel Goedhart zocht de vergeten sportheldin op.

15-07-2018 23:10

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

12-07-2018 21:35

Andere Tijden Sport: tennisster Betty Stöve

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: tennisster Betty Stöve

Een paar weken na de voorlaatste aflevering van dit seizoen, wijdt Andere Tijden Sport tijdens Wimbledon de laatste uitzending aan Betty Stöve. De uitzending is dit keer niet op zondag-, maar op donderdagavond op NPO 1. Betty Stöve is zond...

10-06-2018 22:15

Andere Tijden Sport: Terug naar Argentinië (WK 1978)

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Terug naar Argentinië (WK 1978)

Wat was er gebeurd als Rob Rensenbrink tegen Argentinië niet tegen de paal had geschoten maar had gescoord? Was Nederland in 1978 dan echt wereldkampioen voetbal geworden? Om die vraag te beantwoorden reist Andere Tijden Sport in een extr...

03-06-2018 22:10

Andere Tijden Sport: Dries Boussatta, trots op Oranje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Dries Boussatta, trots op Oranje

Op 14 juni is het zover. Dan begint in Rusland het WK voetbal. Het Nederlands elftal heeft zich zoals bekend niet geplaatst. Wel zien we veel in Nederland opgegroeide jongens op het WK. Bij Marokko... Tegenwoordig kiezen topspelers met ee...

27-05-2018 22:10

Andere Tijden Sport: Guus Hiddink in Zuid-Korea

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Guus Hiddink in Zuid-Korea

Vanavond in Andere Tijden Sport de reportage 'Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde'. In 2002 levert het Zuid-Koreaanse voetbalelftal een unieke prestatie door in eigen land de halve finale te bereiken van het WK voetbal. Dat gebeurt onder...

20-05-2018 22:05

De wraak van Aad de Mos

Andere Tijden Sport - De wraak van Aad de Mos

Dertig jaar geleden is het: het nietige KV Mechelen wint onder leiding van Aad de Mos ten koste van Ajax de Europacup II. Het is een titel met een verhaal. De geboren Hagenees Aad de Mos start zijn trainerscarrière in het betaald voetbal bi...

13-05-2018 22:25

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Vanavond start een nieuw seizoen van Andere Tijden Sport, het sportgeschiedenis-programma van NTR en NOS dat dit jaar tien jaar bestaat. De afleveringen zijn de komende zondagen om 22:00 of 22:20 uur te zien op NPO 1. De eerste aflevering ...

04-02-2018 22:00

Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B-landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980. En over een mysterieus boekje dat een gro...

28-01-2018 22:00

Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besluit hij niet van start te gaan met zij...

21-01-2018 22:00

Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Andere Tijden Sport - Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

In 1992 wint Bart Veldkamp goud op de 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville. Hij verlost Nederland daarmee van een trauma. Sinds 1976 (Piet Kleine) haalde het Nederlandse mannenschaatsen nooit meer een gouden medai...

14-01-2018 22:05

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 123
  • Laatste uitzending op 30-11-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord