Programma gemist?

Piet Keizer, linksbuiten door bij op tv Ajax in de naar jaren zestig met en zeventig van met de vorige eeuw, door liet de voetbalwereld na zijn dood tijdens (2017) de achter met onbeantwoorde vragen. uit Over zijn onzekerheid, zijn op nukkigheid, met zijn ruzie met Johan het Cruijff van en zijn botsingen met op coach Rinus Michels. Aan in het woord zijn het o.a.Jan Mulder, Sjaak het Swart, Klaas tijdens Nuninga en Willem van de Hanegem.

In de het weekend dat met de Tour tijdens de France van start het gaat, gaan van we terug naar één van tijdens Nederlandse meest tijdens fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een op tv geboren aanvaller, tijdens dat was tijdens Kuiper. Solo het werd hij Olympisch door kampioen, wereldkampioen en het won hij vier grote klassiekers. door Zijn palmares doet op weinig onder naar voor dat van op zijn landgenoten Zoetemelk en Janssen, door op met dit verschil dat op op de van erelijst van Kuiper één eindzege een ontbreekt: die van in de een Tour de France. van Een paar keer was Kuiper een er dichtbij. De grootste in kans op de een eindzege had op tv hij in 1977. naar Een van paar dagen voor de finish met in Parijs stond met hij de op slechts acht seconden van uit het geel. Wat als op hij door op verschillende met momenten alerter was in geweest? Wat als hij had met geëist dat op zijn ploeg voor op hem zou rijden? Wat als van met ploegleider Peter Post hem meer vertrouwen van had tijdens gegeven, zich wat op tv minder obsessief uit op de dagsuccessen en op zijn naar een oogappel Didi Thurau had gefocust? in En werd eindwinnaar Bernard op tv Thévenet naar bevoordeeld door in de chauvinistische Franse organisatie? van In Andere Tijden het Sport: de in Tour van 1977, tijdens de Tour die Hennie op tv Kuiper had kunnen en tijdens misschien wel de had moeten op winnen...

Na met de drie op gouden medailles van een Yvonne van Gennip tijdens tijdens de Winterspelen in Calgary en van de de Europese titel op voor het Nederlands elftal op kan 1988 van eigenlijk al niet meer stuk. Maar op naar we gaan dat in jaar nog even door, want Nederlandse met het wielrenners winnen dat jaar zeven etappes het in van de Tour. De in meest aansprekende? De de Koninginnerit naar in Alpe d'Huez. PDM-renners Steven Rooks en op Gert-Jan Theunisse worden door in met die etappe van eerste en tweede. naar En bijna heeft Nederland een op derde Tourwinnaar. in Bijna

Na de grote door Toursuccessen in de een uit jaren vijftig is het door Nederlandse profwielrennen begin uit 1964 op sterven na van dood. In de laatste in naar Ronde van Frankrijk zijn naar maar vier tijdens Nederlanders gestart, een dieptepunt. de Ze rijden ook op tv nog eens allemaal met in buitenlandse dienst. Het door lukt uit in Nederland niet om een op sponsorploeg op de been in te van krijgen, ook de beroemde ploegleider naar Kees een Pellenaars niet. Als de topcoureurs tijdens van al elders onderdak hebben gevonden, uit weet Pellenaars naar vlak vóór de Tour naar van 1964 toch een op tv geldschieter te strikken, op tv TeleVizier. Het uit tegendraadse, op jonge weekblad en Pellenaars een passen goed naar bij elkaar. Het clubje onervaren Brabantse in amateurs waarmee uit hij naar in Frankrijk afreist ontpopt op tv zich als op een rebellenploeg. Jagend op etappezeges op tv lappen de ze de regels aan hun door laars. tijdens Een van hen, Kees naar Haast, blijkt verrassend genoeg door een begenadigd klimmer. in Een jaar van later gaat hij uit in het klassement de een strijd op tv aan met mannen de als Gimondi, Poulidor en Motta. uit Hij lost ze een op een een col van de eerste categorie. naar Haast is op uit weg om de uit eerste met Nederlander te worden op de het eindpodium van de de Tour tijdens de France. met Dan gaat het tijdens mis.

Corrie naar en Frans een Siemons runnen sinds midden door jaren zeventig het bordeel Sauna de van Diana in Zundert. van Hun zonen Jan, Marc en in Ruud zijn lid het van in de Zundertse wielervereniging. Na hun in wedstrijdjes van moeten zij zich op straat omkleden, tijdens van achterin de auto een of bij mensen aanbellen en vragen met of van ze mogen douchen. Corrie en van Frans vinden in dat het ook een anders kan op en kopen een Engelse dubbeldekker door om van deze om te bouwen tot van een bus waarin van kan in worden gewassen naar en gekookt: de door bus van Sauna Diana. De van talenten van het Zundert beschikken dus in de een jaren de tachtig al van over een eigen ploegbus, op tv terwijl de profrenners met toentertijd nog dubbelgevouwen op tv zaten in een op ploegleiderswagen. Andere Tijden Sport haalt door herinnering de op aan de met 'Moeder aller op bussen'.

In 2006 vindt tijdens een tragisch ongeluk naar plaats op tijdens de Volvo Ocean door Race, de zwaarste en uit langste tijdens zeilwedstrijd ter door wereld. Hans Horrevoets, van de ervaren zeiler van van de ABN AMRO 2, op slaat met tijdens een zware tijdens storm op de Atlantische Oceaan de overboord. De tijdens andere zeilers zetten alles op uit alles tijdens om Hans uit uit het water te halen. het Daarin slagen ze uiteindelijk, uit uit maar ze kunnen uit het leven van Hans een niet meer redden. met Hoe kon het het gebeuren? Was het pech? Voelde door Horrevoets zich op te verantwoordelijk voor de tijdens door grotendeels jonge bemanning? het Andere Tijden Sport maakte een reconstructie op tv van de door fatale tijdens reis. Aanvankelijk loopt op alles op rolletjes. De negen maanden van durende zeiltocht van kent vele het tussenstops en de 'jongerenboot' het van door ABN AMRO 2, met Horrevoets een als met ervaren rot, doet het verrassend van goed. Zijn uit vriendin Petra van Rij door komt van regelmatig over met dochter Bobby. met En in Kaapstad uit raakt met ze zwanger van in een tweede kindje. van In de zevende met etappe, van New York in naar Portsmouth, gaat het mis. op tv in Andere Tijden Sport praat een o.a. met de zeilers die in erbij waren, met door Roy Heiner, uit sportief directeur van de op Nederlandse in ploeg en vriend van Horrevoets, in en op tv met Petra.

31 de maart is de de dag van de naar Grand Prix van op Valkenswaard. Door een complot, denkt met Motorcrosser in Gerrit Wolsink - de in Vliegende Tandarts van - werd hij net geen van wereldkampioen in de een Grand Prix naar van 1976. De uit eerste Nederlandse wereldkampioen was de Jeffrey Herlings. tijdens Wolsink won in de door Verenigde Staten op tv wel vijf keer de de Grand Prix. tijdens Hij staat model voor de de superhit met Oerend de Hard van Normaal én in voor de spraakmakende door film Spetters van Paul uit Verhoeven.

Vera tijdens Pauw vormt met twee een broers een drieling. Ze op voetballen graag van met op elkaar en met een anderen op het pleintje in hun met geboortedorp Vianen. een Vera doet het voor niemand onder. van Maar als haar broers door lid met worden van een in voetbalclub, mag zij op tv niet mee. In van de jaren zeventig mogen in meisjes van de KNVB naar pas op tijdens hun zestiende voetballen. Het is op tv het met begin van Vera Pauws voetbalgevecht. op tv Ze trotseert met cynische mannen, krijgt met het voor elkaar dat het jongens en door meisjes samen in een een naar team kunnen spelen en coacht het op Nederlands vrouwenelftal een naar de halve door finales van het Europees op tv Kampioenschap in 2009. een Het is de door doorbraak van door het vrouwenvoetbal. Een schitterende op tv de toekomst lonkt. Vera op maakt verdere plannen, maar clasht met dan met tijdens de bazen van de een KNVB. Een Andere Tijden uit uit Sport over vrouwenstrijd in in het voetbal. Met o.a. Louis uit van Gaal, Daphne tijdens Koster, Shanice van de de de Sanden en Michael uit van Praag.

In op tv mei 2018 vindt de Giro in plaats, de Ronde van van Italië. Tom door Dumoulin, vorig door jaar in de eerste Nederlandse winnaar, gaat een proberen zijn op titel te prolongeren. Het uit scheelde niets op tv of niet Dumoulin maar uit Erik Breukink was het de eerste Nederlandse de winnaar geweest. Terug naar uit 1989. het Negen jaar tijdens na Zoetemelks Tourzege gaat opnieuw tijdens een Nederlander naar een grote ronde winnen. in Na een op derde en tweede van plek in het Giro-eindklassement door rijdt Erik Breukink in in 1989 uit al een paar dagen het soeverein in uit het roze. Het spookt in de de Dolomieten, uit maar het net als een jaar op tv eerder in de legendarische helletocht naar van over de Gavia blijkt van hij de omstandigheden het beste de te verteren. Met uit nog de twee tijdritten door op het programma, zijn specialiteit, een hoeft hij nog maar het één van colletje over. Dan van gaat het mis. Andere een Tijden Sport reconstrueert Breukinks door fatale het dag.

Veel boksers, voor met en tijdens de een op tv Tweede Wereldoorlog, waren van het joodse komaf. De eerste door knokploegen met tegen de nazi's bestonden uit joodse naar op tv boksers. In de arme door joodse wijken was spierkracht een door van van de manieren om je staande uit naar te houden. De joodse Ben Bril naar was een van van van de bekendste boksers. Al vijf jaar op tv voordat het naar verplicht werd uit door de Duitse bezetter, tijdens bokste hij met op tv een davidster in op zijn broek. Om die naar er, uit trots op tv over zijn met afkomst, nooit het meer af de te halen. Hij overleefde kamp met Westerbork en Bergen-Belsen, nadat de hij door was verraden door het Sam Olij met het wie hij in 1928 van nog gebroederlijk de in het olympisch team zat. de op tv Bijna 75 jaar later duikt tijdens de 33-jarige joodse door profbokser Barry Groenteman in van het verleden van de op de hoogtijdagen van het joodse boksen tijdens en van zijn in het illustere voorganger Ben uit Bril.

In de op wielerwedstrijd Dwars door de België in 1983 botste Gerrie Knetemann in volle tijdens het koers op een een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, tijdens een slagaderlijke tijdens bloeding, men op vreesde voor zijn het leven. Twee jaar later het blijkt hij uit de tijdens dood herrezen de wanneer uit hij in erbarmelijke omstandigheden de met Amstel Gold Race wint. met Met met het historische moment waarop hij in op zijn ellende en het vreugde live op televisie in uithuilt op het de schouder bij Mart met Smeets.

31 maart op is de dag op van de Grand Prix met door van Valkenswaard. Door een complot, de denkt Motorcrosser Gerrit tijdens Wolsink - de Vliegende uit Tandarts - werd de van hij net geen wereldkampioen door in de Grand Prix van van 1976. De het eerste Nederlandse op tv wereldkampioen was de Jeffrey Herlings. Wolsink won in in de Verenigde Staten wel een vijf keer uit de Grand Prix. Hij op tv in staat model voor de superhit Oerend door Hard van Normaal op tv én voor in de spraakmakende uit film Spetters van Paul uit Verhoeven.

Op 20 op februari wordt naar Willem van een Hanegem 75 jaar. Vanavond is een de een speciale uitzending van Andere op tv Tijden Sport ter gelegenheid uit van op zijn 75ste verjaardag te zien. tijdens De uit uitzending bestaat volledig uit beelden uit van het naar archief. Met dit portret met brengt het programma een de ode aan uit Van Hanegem. De focus de ligt op het zijn actieve voetbaljaren, van de de jaren zestig op tv naar tot 1983, het een jaar van zijn afscheid. Willem door van Hanegem was tijdens zeer geliefd. naar Als voetballer met en daarbuiten, samen de met Truus, de eerste voetbalvrouw. Maar een Willem was op tv ook bikkelhard, een treiteraar, naar kortom naar een onmogelijk mens. Onderliggende vraag het is: waarom uit houden wij de toch van die 'klootzak'? Lees meer van over dit programma in met op gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, tijdens 20 oktober 1973: op zwaargewicht Rudi tijdens Lubbers bokst de een wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad met Ali, de op tv grootste op tv bokser aller tijden. Lubbers naar verliest weliswaar op punten, van maar naar knock-out gaat hij tijdens niet en hij blijft de met volle twaalf ronden van overeind. door Daarmee oogst hij bewondering, ook van de de de meester zelf. de Rudi Lubbers heeft een prachtige het carrière met vele titels, tijdens maar nadien een gaat het mis met met hem. een Hij belandt in de een Portugese gevangenis wegens op tv drugshandel. een Het is een beschuldiging die hij op altijd ontkend met heeft en die de hem in mentaal sloopt. Een leven van ups door en downs op tv volgt, maar de oude op wordt hij met nooit meer. Andere op tv Tijden Sport treft hem uit aan in een de op tv Bulgaars gehucht aan de Zwarte Zee. door Hij en uit zijn vrouw leven er op tv als kluizenaars. Nog tijdens één keer kijkt de het hij terug op dat gedenkwaardige in gevecht tegen het Ali en steeds duidelijker het wordt een waarom hij die met avond tussen de touwen in op tv Jakarta overeind bleef maar naar daarna naar door het een leven geveld werd.

In Andere Tijden de van Sport vanavond een in reportage over Frans van Derks, de scheidsrechter met het naar strakste broekje van tijdens de Eredivisie. In de gouden door jaren op van het Nederlandse voetbal een was Derks het tussen grootheden het als Willem van Hanegem en naar Johan Cruijff op tv een opvallende verschijning. door Volgens vriend en vijand in een door uitstekend arbiter. Populair bij voetballers en in trainers. Door zijn met lange haren, zijn door korte met broekjes, zijn uit ongezouten meningen en zijn eigengereide gedrag in was Frans Derks tijdens niet geliefd een bij de bobo's van een de KNVB. Dik de in de tachtig de is naar hij inmiddels, maar het door broekje past nog en in hij de fluit nog steeds. Lees van meer over alle reportages met van in dit seizoen op het gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

maart 2020
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!