Programma gemist?

Aflevering door 2 - Magazine uit over historische met sportgebeurtenissen: Man overboord: het de tragische dood van door zeezeiler Hans Horrevoets: In 2006 naar vond een op tragisch ongeluk in plaats tijdens de Volvo een Ocean een Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd van ter wereld. Hans van Horrevoets, door de ervaren zeiler van de uit ABN een AMRO 2, slaat tijdens een een zware storm door op de Atlantische een Oceaan overboord. het De andere zeilers tijdens zetten alles uit op alles om een Hans uit het water van te halen. in Daarin slagen ze uiteindelijk, maar naar ze kunnen het leven door van tijdens Hans niet meer redden. Hoe van kon het tijdens gebeuren?

Andere op tv Tijden Sport start vanavond met met een nieuwe, vijfdelige uit reeks. op De eerste met aflevering is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: uit met Reinier uit en Henk naar in Evert in Canada'. Reinier Paping, in Evert op van Benthem en Henk Angenent. In met de Nederlandse de sportgeschiedenis nemen zij de een unieke uit plek in. Ze in wonnen immers de meest op tv aansprekende sportwedstrijd die naar je in ons land de kunt winnen: naar de door Elfstedentocht. Van Benthem won hem de zelfs twee op keer: in 1985 uit en 1986. Om door de jaarlijkse stoet van van fans te ontvluchten emigreert van Evert met van Benthem met de zijn gezin in 1999 naar Canada. naar Daar wordt de met schaatsheld op weer de boer op tv die hij wil door zijn. Reinier Paping, in de glorieuze winnaar van de barbaarse op tv Elfstedentocht van op tv 1963, is inmiddels 86. op tv Andere van Tijden Sport hoort naar van hem dat hij naar graag nog naar eens Evert van Benthem, in de 1985 uit na 22 lange door jaren zijn opvolger als op winnaar een van de Elfstedentocht, van in Canada zou willen opzoeken. naar Ook Henk in Angenent, in 1997 winnaar van van de voorlopig op laatste Tocht met der Tochten, voelt met daar wel wat voor. Zo door gezegd, zo gedaan. met Andere Tijden van Sport gaat op tv met Paping en Angenent op bezoek de bij Van door Benthem van in Canada. Het wordt naar een memorabele ontmoeting uit van drie Elfstedenhelden met in een winters op tv landschap.

Op tijdens 20 juli 1980 wint tijdens Joop Zoetemelk de een 67e editie op tv van de Tour de door France. tijdens Het inmiddels wielergekke Nederland is het uitzinnig. Duizenden Nederlanders tijdens reizen dat weekend op tv af naar Parijs in om Joop te van zien finishen tijdens in de op Gele Trui. De Franse politie schat op tv dat tijdens er tussen de zeventig- en het honderdduizend Nederlanders in door de de Franse hoofdstad door zijn. Het regent dat uit het giet, het maar dat deert in de horde landgenoten niet. Joop wint op tv die dag als op tweede Nederlander in op de historie een de Tour. Onder de de duizenden een Nederlanders is een bus de vol mensen uit het op tv dorp van waar Zoetemelk opgroeide, Rijpwetering. van Zij zien hoe door de naar wielrenner de laatste gelde tijdens trui uitgereikt tijdens krijgt en premier Dries van Agt op Joop als een van naar van de eersten feliciteert. Ondanks tijdens het slechte op weer staan er op tv nog honderden Nederlanders het urenlang onder het raam van door het Raleigh-hotel aan de de met Champs-Élysées te door feesten. Terug in het polderdorpje vlakbij op Leiden zijn op de voorbereidingen voor op de huldiging van Joop de in op volle gang, maar in er is onduidelijkheid in wanneer hun een dorpsgenoot komt. De geplande criteriums gooien een roet het in het eten. Uiteindelijk in wordt Joop door op zaterdag 26 juli 1980 het op gehuldigd. Zoetemelk vaart door op een boot door het met dorp waar naar tienduizend mensen van hem toejuichen. Nadat door hij van de gemeente een op schaap cadeau uit krijgt, vertrekt hij in weer naar een door volgend criterium. Langzamerhand naar keert de rust in met Rijpwetering terug. met We blikken terug op de met Tourwinst van door Joop met in inwoners van Rijpwetering, oud-premier Dries uit van Agt, Joop met een Zoetemelk zelf en Nederlandse fans het die op Champs-Élysées de stonden in op die regenachtige julidag een in 1980.

Het uit is de van zomer van 1981, door om precies te zijn 14 van juli van op tv dat jaar. Peter Winnen rijdt van voor de in eerste keer uit mee in de Tour tijdens de France. Alles is uit op nieuw: het leven als prof én door de Tour. uit Tot zijn eigen het verbazing op fietst de 24-jarige Winnen in een die de zeventiende etappe naar Alpe in d'Huez mee in de met kopgroep, met onder in meer de in gedoodverfde favoriet Bernard met Hinault. Hinault tijdens zou deze Quatorze Juillet, in dé nationale feestdag door in Frankrijk, wel eens even door van het een extra rood-wit-blauw tintje voorzien. met Ook Lucien van op op tv Impe, misschien wel de beste in klimmer op van zijn generatie, zit erbij. de Deze 35-jarige Belgische bergkoning uit had zijn van zinnen gezet op winst; op dit was een de enige met berg waar hij op nog nooit had gewonnen. het Tussen al deze tijdens grote mannen rijdt Winnen, in op een rookie uit IJsselsteijn. Hij met kende de Alpe uit d'Huez uit eigenlijk alleen van het televisiebeelden en had nooit eerder van in de op Alpen gefietst. Hij vindt door het prachtig, door hij geniet en heeft goede op op benen. Eigenlijk veel te naar ver voor door de top gaat Winnen ervandoor op tv en geeft de door anderen het nakijken. Een de combinatie van tijdens pure onbezonnenheid en het jeugdige overmoed, door ondenkbaar in het in huidige wielrennen. in Als Winnen zich realiseert dat de tijdens camera een constant op hem gericht met is, beseft hij pas door dat tijdens hij in zijn eentje op uit met kop rijdt. Er in zat totaal geen beleid in achter zijn ontsnapping, geen tactiek het en eigenlijk van ook door zonder enige voorbereiding. Een op tv zege van een overmoed en verwondering het noemt Winnen het achteraf. Nu, in op tv naar 2011, beklimt Winnen opnieuw de de Alpe d'Huez met door zijn dertig jaar oude een het Koga uit 1981. En kijken de tijdens grote een sterren van toen het - Hinault en Van Impe van - naar terug op naar de fysiek onmogelijke geachte op prestatie van op tv Winnen.

In op tv de maand van een de Tour de France op tv herhaalt Andere het Tijden Sport van drie afleveringen over van de Tour. Vanavond: op tv 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De in het laatste week van de Tour tijdens de naar France van 2007 op tv is ingegaan als uit Michael Rasmussen zich de opmaakt voor de laatste door bergetappe, van Orthez tijdens naar Gourette op naar de Col de d'Aubisque. Iets meer dan een 1700 meter in hoog in de tijdens Pyreneeën. De Deense kopman van door de Rabobank-ploeg draagt de al met tien dagen de gele een trui, hij de staat drie minuten voor naar op zijn belangrijkste concurrent, Alberto de Contador, en van als hij vandaag een door goede tijd neerzet uit ligt de eindoverwinning de praktisch voor het naar grijpen. Dan zou in voor het naar eerst sinds 1980, sinds tijdens in het roemruchte TI-Raleigh, sinds Joop in Zoetemelk, van weer eens een uit Nederlandse ploeg een Tourwinnaar leveren. Er de lijkt uit die ochtend van 25 juli door door 2007 geen vuiltje aan de met lucht. de En ’s middags al helemaal niet, in het als Rasmussen de etappe nog heeft op tv gewonnen ook. Dan, naar een paar een uur de later, is niets naar meer wat het was. naar Rasmussen is door zijn eigen met door ploeg uit de Tour gegooid uit en zit in tijdens het door vliegtuig naar huis. Voorafgaand aan een de Tour had hij tijdens een gelogen over zijn verblijfplaats, naar zo blijkt. Dat op tv is méér dan alleen maar de een op aanwijzing dat tijdens hij onverwachte dopingcontroles de wilde ontlopen. Speciaal voor een reconstructie op van Andere Tijden uit Sport gaat de de op tv Deen terug naar de in Pyreneeën, waar het hij voor het eerst door sinds die tijdens noodlottige dag weer met tijdens de fiets de Aubisque beklimt. op op Aan het woord tijdens komen ook zijn toenmalige ploeggenoten Thomas op tv Dekker door en Michael op Boogerd alsmede Erik Dekker, een van tijdens zijn ploegleiders. op Daarnaast spreken uit voor het eerst leden van uit de het Rabobank-crisisteam zich uit op en wordt nog duidelijker wat in zich indertijd achter het de uit schermen heeft afgespeeld. “Ik naar viel in een van gigantische leegte,” blikt Rasmussen terug. de “Ik werd het in schande een weggevoerd. Ik de was suïcidaal.” Hij wil de auto met in, de snelweg op op, vaart de maken en naar zich in de eerstvolgende vrachtwagen met boren die uit voor van hem opdoemt. “De gedachten in aan mijn éénjarige zoon de weerhielden me op ervan.”

In het uit weekend dat de naar Tour met de France van start gaat, van belicht Andere Tijden Sport in in de carrière van uit één van Nederlandse meest fameuze in wielrenners: met Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat op was Hennie Kuiper. met Solo werd hij Olympisch naar kampioen, tijdens wereldkampioen en won hij naar vier grote klassiekers. met Zijn palmares tijdens doet weinig onder voor dat het van zijn landgenoten het Zoetemelk en Janssen, op tv met naar dit verschil dat op de tijdens erelijst in van Kuiper één eindzege op ontbreekt: door die van de Tour op de France. Een paar in keer was Kuiper er dichtbij. door De grootste kans de op de het eindzege had hij in in 1977. Een paar tijdens dagen vóór de tijdens finish in Parijs in met stond hij op slechts acht seconden op tv van het met geel. Wat als op tv hij op naar verschillende momenten alerter met was geweest? uit Wat als hij in had geëist dat zijn tijdens ploeg voor op tv hem zou rijden? Wat als op tv ploegleider Peter Post uit hem meer vertrouwen van had uit gegeven, zich wat met minder obsessief op de dagsuccessen in en op zijn het oogappel Didi Thurau met had gefocust? En werd door eindwinnaar Bernard Thévenet door bevoordeeld door op tv de chauvinistische Franse organisatie? de Oud-ploeggenoten Henk Lubberding in en José in de Cauwer, mecanicien naar Paul Soetekouw met en sportjournalist Joop Holthausen een hebben er zo op hun eigen gedachten met over. Andere in Tijden Sport gaat van met Hennie Kuiper van terug naar Alpe d’Huez met waar hij in 1977 triomfeerde door en op 8 op seconden van Thévenet tijdens uit kwam. Veertig jaar een na dato beklimt Kuiper opnieuw de met ongenaakbare de berg en haalt hij herinneringen op tv op aan een die de dag.

In uit het weekend van de TT met Assen naar staat Andere Tijden Sport een in het teken van van de op zware motoren. In een de jaren tachtig het sprak Nederland nog in een stevig woordje op mee in de motorsport. Witte door Reus op Wil Hartog, Jumping Jack naar Middelburg en D'n Boet naar van Dulmen boekten naar successen in uit de uit zwaarste klasse. En uit er was dat de legendarische zijspanduo Streuer/Schnieders in uit Assen dat drie keer wereldkampioen op tv werd, maar op steeds in naast de winst greep op het het thuiscircuit tijdens het de TT de van Assen. Tot op tv 1987, toen op tv eindelijk in de van stromende regen alles klopte het en 140.000 toeschouwers volledig wild in werden van vreugde van tijdens door het succes van de naar ruig van bebaarde rijder Egbert het Streuer en zijn knappe tijdens bakkenist Bernard Schnieders. Andere op Tijden in Sport keert terug naar de tijdens oertijd van een de Nederlandse motorsport. Over uit de dood van op Schnieders, de verfijning van een een motorblok en op tv de ziel van op de zijspan. een Met Egbert Streuer, geldschieter door Riemer door van der met Velde, teammanager/marketingman Lee van Dam en met Jaap op tv Geerts, racer van uit het eerste tijdens uur en kroegbaas. Een verhaal in vol in bier, braadworst en de benzinedampen.

Sinds 2008 op is het een tijdens Olympische sport van en in 2012 (Laura Smulders, de het brons) en 2016 (Jelle met van Gorkom, zilver) pakten van Nederlanders er in Olympische eremetaal een in: BMX oftewel Bicycle Motocross - tijdens het waarbij de X staat tijdens voor cross. Andere Tijden in Sport gaat terug naar de de beginjaren het van de in BMX, toen sommigen met het nog weglachten naar als een sport op een kinderfietsje, van op tv maar anderen al door de potentie zagen van van deze nieuwe spectaculaire sport. En tijdens wat de blijkt? Nederland heeft tijdens een belangrijke rol tijdens gespeeld in de opkomst van op de BMX. in Begin op tv jaren tachtig raakten Nederlandse jongeren naar voor het met eerst in een de ban van de BMX. Het de waren in vooral de tv-programma’s van naar de met AVRO, gepresenteerd door Karel van de uit Graaf, die de naar sport in één de de klap een groot op podium gaven. Voor op tv veel beginnende renners was Jan van een den Dungen, uit bijgenaamd Helikopter Jantje, op één van op tv de absolute boegbeelden van de met nieuwe sport. door Spektakel een verzekerd met Helikopter Jantje, en in met andere op BMX’ers, zoals Turbo Monique-je. in Zij waren weer schatplichtig tijdens aan motorcrosser Gerrit een Does, die uit in 1974 voor uit het eerst jongeren in met de het VS op merkwaardige fietsen met zag crossen en besloot uit naar de sport naar op tv Nederland te halen. op tv Gerrit Does stond een hiermee niet alleen uit aan de basis van een de BMX tijdens in Nederland en Europa, maar op heeft ook van alles gefilmd op een Super 8mm. Uniek materiaal van de uit beginjaren op van de BMX door en de verhalen daarachter de zijn op tv vanavond te zien van in Andere Tijden naar Sport.

Simon tijdens Tahamata was op tv voor een hele generatie op de eerste donkere op tv speler in Nederland die het van door hart stal van de de voetballiefhebber. In de schaduw in van Ajax’ wereldroem een in door 1972 werd Simon als een 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub op uit FC Theole uit Tiel. De kleine de het en ranke voetballer moest naar knokken voor zijn uit plek in naar de hoofdmacht van Ajax. Maar naar toen hij eenmaal debuteerde, op tv in het op tv voorjaar van 1977, tijdens werd hij met ragfijne op tv solo’s en heerlijke een doelpunten razendsnel een ongekend populair, tot ver door buiten tijdens Amsterdam. Zijn brede in grijns en aaibaarheid naar deden de rest voor tijdens de mediagenieke Molukker. Bobby naar Haarms noemde hem met 'een voorbeeld voor met de jeugd' met vanwege zijn leergierigheid. in En het Johan Cruijff prees zijn tactisch in inzicht, iets de dat volgens Cruijff met weinig andere jonge spelers in op tv die mate hadden. met van In dezelfde periode werd de Tahamata – onbedoeld – de het op boegbeeld voor de Nederlandse tijdens Molukkers, toen Nederland voor tijdens het eerst met met ‘terreur in de een polder’ te maken naar kreeg. De uit door de Nederlandse op tv staat verwaarloosde Ambonezen kwamen uit in opstand. Uiteraard werd naar de jonge op tv stervoetballer aangesproken op de tijdens treinkapingen en andere het keiharde acties van met de Molukkers. op tv Balancerend met op het snijvlak op tv van nationale knuffelbeer en rolmodel het voor van een minderheid in de knel, door vocht de Tahamata voor zijn positie in het op voetbal, zonder zijn een volk van en afkomst te verloochenen. Hij met zocht de kapers door door destijds zelfs op het in de gevangenis, en voetbalde op met hen. Tegelijk koos naar Tahamata de voor de Nederlandse nationaliteit op en met kwam hij 22 door keer uit voor het Nederlands tijdens elftal. de Terwijl de driekleur tijdens door veel Molukkers met werd verfoeid, na de met slechte behandeling door de door Nederlandse overheid. Hoe is op het Tahamata een gelukt de te slagen in tijdens het keiharde Amsterdamse voetbalklimaat? Hoe het zien de de Molukkers zijn rol in in die tijd? Hoe tijdens ging het de stijlvolle dribbelaar zelf tijdens om met de balans tussen in tijdens Ambon en Oranje? Hij traint en naar begeleidt nu tijdens de jeugd tijdens van Ajax en door heeft een naar eigen academie voor talenten, op tv onder meer van Molukse met afkomst. Andere een Tijden Sport blikt vanavond tijdens terug met Tahamata en het anderen die op hem een van nabij meemaakten, op zoals David Endt en Piet op Schrijvers. Ook het gaat Andere Tijden Sport met uit het de nog altijd zeer fitte het zestigjarige oud-voetballer het terug naar van de gevangenis in Veenhuizen, waar hij naar in het 1979 op met bezoek ging bij de treinkapers. de En net van als destijds een gaan Simons vrienden Willem van Hanegem, uit Maarten Spanjer en op tv met Guus Manuputty, met door hem mee.

Tussen van 1965 en 1973 uit racete Liane Engeman over de een internationales circuits. een Bloedmooi en razendsnel. Nu op tv Max het Verstappen het racen in Nederland door weer populair door heeft gemaakt, een gaan de gedachten uit naar door een een ander fenomeen uit de op tv racewereld: Liane Engeman. de Bloedmooi en tijdens razendsnel in haar bolides. De door blonde schrik van van het circuit, zo in werd de op Haarlemse in de jaren de 60 van in de een vorige eeuw genoemd. door Opgeleid door Rob tijdens Slotemaker, die meteen het talent tijdens in haar herkende. met Bewonderd door de uit vele mannen om van haar heen, onder een wie een piepjonge tijdens Jan Lammers. Tussen 1965 op tv een en 1973 racete Liane op tv Engeman over de internationale circuits. tijdens Gewoon door tegen de mannen. Ze won op veel, overleefde crashes tijdens en spotte met met vooroordelen. het Twee keer was door ze de beste vrouwelijke naar coureur van Europa. Nog het een altijd spreken oud-collega's en bewonderaars de vol lof over het haar op tv racekwaliteiten. Andere Tijden Sport uit over een bijna vergeten op tv sportvrouw, naar die flirtte met tijdens de dood en tijdens een carrière in de in Formule 1.

John op Blankenstein (1949-2006) een was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. tijdens Hij op was ook een man tijdens die openlijk het uitkwam voor zijn homoseksualiteit met en daarmee een taboe het doorbrak door in de voetbalwereld. Maar daardoor door ontmoette hij ook op tegenstand. In 1994 in door was Blankenstein aangewezen op tv om de Champions tijdens League finale tussen een AC Milan en Barcelona een in Athene te uit leiden. Het uit zou de bekroning naar worden van zijn door carrière, en daarmee ook van tijdens zijn op tv assistenten Rob Overkleeft door en Gerhard Verwoort. Vijf dagen met vóór uit de finale werden Blankenstein met en zijn grensrechters van de naar wedstrijd gehaald. het Waarom? Omdat hij door Nederlander was, net van als Johan Cruijff en het Ronald Koeman met die bij Barcelona van werkten? Omdat op de invloedrijke eigenaar op van AC tijdens Milan, Silvio Berlusconi, hem het daardoor partijdig vond? Omdat hij het homoseksueel met was? Omdat er doodsbedreigingen op tv tegen hem binnen waren door gekomen bij in de UEFA? de Of een combinatie ervan? de Andere door Tijden Sport gaat naar op zoek naar het op antwoord en spreekt naar o.a. met Rob Overkleeft, Gerhard een Verwoort, uit Michael van door Praag, John de het Wolf en Jacques op tv d’Ancona.

Vanavond met start het zomerseizoen op van Andere Tijden Sport, met in zeven naar gloednieuwe afleveringen. Presentatie: Tom Egbers. Andere uit een Tijden Sport viert van de honderdste uitzending met een bijzondere naar aflevering, met in uitsluitend amateurbeelden. de Tegenwoordig kun je in topsporters volgen via filmpjes en de het selfies die bijna in dagelijks gepost worden. In het de jaren 60 met en 70 van de vorige het eeuw waren in sommige de sporters, begeleiders en supporters een ook in een het bezit van een camera. Meestal op een 8-mm filmcamera. tijdens Dat was nieuw op tv en het bijzonder. Zij schoten naar uren en uren door aan film, niet wetende dat de ze daarmee door historie vastlegden. Het een grote publiek kreeg al op tv dat materiaal nooit in te het zien. Het verdween in in schoenendozen op naar zolder. En daar komt op tv het nu op voor het in eerst uit. Door oproepen op en gerichte op tv zoekacties heeft Andere Tijden Sport veel uit op van dit unieke materiaal opgespoord tijdens én, met ook bijzonder, aangevuld met naar het originele geluid. Dat door levert een uit fascinerend beeld op met van een sporttijdperk waarin alles in op tv anders was. Sport die uit niet geprogrammeerd is, op tv in soms schitterende uit kleuren, vooral van bedoeld om plezier aan te beleven. We door zien nog nooit met eerder op tv vertoonde amateurbeelden van Johan Cruijff op tv naar in blauw Ajax-shirt, met rugnummer 10, de op gemaakt tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax uit uit tegen ADO in 1968. Er in zijn van beelden van een piepjonge Joop Zoetemelk met in zijn eerste door Tour de France het (1970), gefilmd door door Feyenoord-doelman met Eddy Pieters Graafland. Verder: Kees van Verkerk naar die een camera van cadeau krijgt van de gemeente op tv van Puttershoek, de door Olympische tatami van Anton Geesink van in kleur, de gouden een medaille van met roeier Jan op Wienese tijdens de Spelen een in Mexico uit (1968) en judoka de Wim Ruska tijdens in het Olympisch dorp door tijdens de dramatische Spelen van op tv München (1972). Ook met zijn er beelden de van de eerste tijdens het keer dat er op uit de 1500 van meter onder de 2 minuten werd met geschaatst. Dat was in in Davos in uit 1971 door Ard door Schenk op tv en Kees Verkerk. En in uit een een uniek filmpje uit de de jaren op tv 50 is te zien hoe door Piet Keizer op als jeugdspeler al op tv die fameuze schaar in huis een had waarmee hij op tv later de furore zou tijdens maken.

Een de verrassend en ontroerend beeld met van in een bijzondere damgrootmeester. Wie op tv Jannes van der tijdens Wal zegt, zegt uit niet alleen wereldkampioen dammen in van 1982, maar op tv ook excentriekeling. Hij uit stamelde voor de camera op tv tijdens bij Mies Bouwman en miste een met NK doordat uit hij naar in de trein in uit slaap was gevallen. Met op deze Pietje Bell tijdens van de denksport was uit altijd iets het te beleven. Maar door hij kon ook van verschrikkelijk goed dammen. met Kenners spreken van nog steeds met bewondering uit over zijn inzicht op en op zijn aanvallende spelstijl. In 1996, in nog op tv maar 39 jaar oud, van stierf hij aan leukemie. Broer het uit en ouders, collega's en vrienden naar schetsen tijdens een verrassend en ontroerend van beeld van een de bijzondere damgrootmeester.

Nederland uit was als schaatsnatie in de op tv door jaren 60 in opkomst, door maar een naar nieuwe Jaap Eden zat daar nog het niet bij. door Totdat in 1964 de ene Kees Verkerk aan in zijn naar opmars begon. In Innsbruck won op de kasteleinszoon uit door Puttershoek verrassend zilver een de op de Winterspelen. In 1966 door schaatste uit hij naar de uit wereldtitel, die hij door het jaar daarop op tv wist te prolongeren. In 1968 in door Grenoble tijdens won Verkerk als enige door van de uit Nederlandse herenploeg Olympisch goud. En op tv Ard Schenk op tv dan? Die naar zou pas tijdens in 1970 de een macht in de schaatswereld overnemen. Bij de alle huldigingen droeg uit Verkerk op een bontmuts. Het was de naar bontmuts in van zijn moeder. De bontmuts op van die ze droeg tijdens Verkerks met eerste grote schaatssucces: zijn van zilveren race in uit Innsbruck. door Het zou ook de enige met keer zijn dat naar ze haar de zoon zag schaatsen: de op tv het nacht na de huldiging in het de het eigen café overleed ze in haar de slaap. De bontmuts in werd op Verkerks talisman. Die bontmuts door is een ook een mooie van kapstok voor de makers van naar Andere Tijden tijdens Sport om de een begintijd van de Nederlandse door hegemonie in naar het hardrijden te tijdens belichten. Toen het bij op tv de mannen op tv nog niet “Ard door en Keessie” was, naar maar vooral tijdens “Keessie”.

De met laatste keer dat de Coolsingel door de vol stroomde voor Feyenoord was naar in 1999. Afrekenen ging van nog in guldens op in en met mobieltjes door kon slechts worden de gebeld en ge-sms?t. Hoewel de naar achterstand op in Ajax het voorgaande seizoen een 28 tijdens punten bedroeg, verwacht Het Legioen op de voorhand een met titel. Want dat op tv is Feyenoord: op eerst geloven en dan zien. het Wie tijdens anders dan wereldburger Leo op tv Beenhakker smeedt van een met potpourri van door onbekende laatbloeiers op tv met acht op nationaliteiten een elftal tijdens dat weigert te verliezen tijdens en vaak uit ook net wint. Na twee keer op Leidseplein in uit Amsterdam en drie uit keer Plaza Mayor in met Madrid beleeft Beenhakker uit het de mooiste moment van op tv zijn carrière. van "Dit zijn mijn mensen, naar die spreken met mijn taal." Andere Tijden Sport gaat op terug het naar dat seizoen met onder op tv anderen Leo uit Beenhakker. Maar ook met op tv toenmalig de voorzitter Jorien van den Herik, van en met spelers een Jean-Paul naar van Gastel, Julio op tv Cruz, Peter een van Vossen en Paul een Bosvelt.

januari 2018
14-01-2018 22:00

Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport

Aflevering 2 - Magazine over historische sportgebeurtenissen: Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets: In 2006 vond een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wer...

07-01-2018 22:10

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport start vanavond met een nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste aflevering is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada'. Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse s...

23-07-2017 14:55

De Dag dat Joop de Tour won

Andere Tijden Sport - De Dag dat Joop de Tour won

Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e editie van de Tour de France. Het inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af naar Parijs om Joop te zien finishen in de Gele Trui. De Franse politie ...

16-07-2017 13:10

Winnen op de Alpe d" Huez

Andere Tijden Sport - Winnen op de Alpe d" Huez

Het is de zomer van 1981, om precies te zijn 14 juli van dat jaar. Peter Winnen rijdt voor de eerste keer mee in de Tour de France. Alles is nieuw: het leven als prof én de Tour. Tot zijn eigen verbazing fietst de 24-jarige Winnen in die ze...

09-07-2017 22:15

De nacht van Rasmussen

Andere Tijden Sport - De nacht van Rasmussen

In de maand van de Tour de France herhaalt Andere Tijden Sport drie afleveringen over de Tour. Vanavond: 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor ...

02-07-2017 22:15

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, belicht Andere Tijden Sport de carrière van één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Hennie Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, ...

25-06-2017 22:15

Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Andere Tijden Sport - Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulm...

18-06-2017 22:15

Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Andere Tijden Sport - Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Sinds 2008 is het een Olympische sport en in 2012 (Laura Smulders, brons) en 2016 (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal in: BMX oftewel Bicycle Motocross - waarbij de X staat voor cross. Andere Tijden Sport...

11-06-2017 22:15

Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Andere Tijden Sport - Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax’ wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub FC Theole u...

04-06-2017 22:10

Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Andere Tijden Sport - Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Tussen 1965 en 1973 racete Liane Engeman over de internationales circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu Max Verstappen het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane...

28-05-2017 22:15

De tragische finale van John Blankenstein

Andere Tijden Sport - De tragische finale van John Blankenstein

John Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. Hij was ook een man die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook tegenstand...

21-05-2017 22:15

De 100e Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - De 100e Andere Tijden Sport

Vanavond start het zomerseizoen van Andere Tijden Sport, met zeven gloednieuwe afleveringen. Presentatie: Tom Egbers. Andere Tijden Sport viert de honderdste uitzending met een bijzondere aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. Tegenwo...

29-01-2017 22:15

Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Andere Tijden Sport - Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Een verrassend en ontroerend beeld van een bijzondere damgrootmeester. Wie Jannes van der Wal zegt, zegt niet alleen wereldkampioen dammen in 1982, maar ook excentriekeling. Hij stamelde voor de camera bij Mies Bouwman en miste een NK doord...

22-01-2017 22:15

De Bontmuts van Kees Verkerk

Andere Tijden Sport - De Bontmuts van Kees Verkerk

Nederland was als schaatsnatie in de jaren 60 in opkomst, maar een nieuwe Jaap Eden zat daar nog niet bij. Totdat in 1964 ene Kees Verkerk aan zijn opmars begon. In Innsbruck won de kasteleinszoon uit Puttershoek verrassend zilver op de Win...

15-01-2017 22:15

Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

Andere Tijden Sport - Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

De laatste keer dat de Coolsingel vol stroomde voor Feyenoord was in 1999. Afrekenen ging nog in guldens en met mobieltjes kon slechts worden gebeld en ge-sms?t. Hoewel de achterstand op Ajax het voorgaande seizoen 28 punten bedroeg, verwac...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 109
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord