Programma gemist?

Op het 20 juli 1980 wint het Joop Zoetemelk uit de 67e editie tijdens van de Tour in de France. naar Het inmiddels wielergekke Nederland is het uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen van dat weekend met af tijdens naar Parijs om Joop te op zien naar finishen in de Gele Trui. met De Franse politie het schat uit dat er tussen de zeventig- het en honderdduizend tijdens Nederlanders in de Franse op hoofdstad zijn. Het op tv regent dat het met giet, maar dat deert het op tv de horde landgenoten uit niet. Joop wint die dag als naar tweede van Nederlander in de historie in de Tour. Onder de door uit duizenden Nederlanders is een bus vol op tv uit mensen uit het dorp waar Zoetemelk uit opgroeide, Rijpwetering. in Zij naar zien hoe de wielrenner een de laatste het gelde trui uitgereikt naar krijgt en premier Dries een van Agt Joop als een een tijdens van de eersten een feliciteert. Ondanks het slechte weer van staan op er nog honderden Nederlanders naar urenlang onder het tijdens raam van het Raleigh-hotel aan van de Champs-Élysées te met in feesten. Terug in het polderdorpje vlakbij met Leiden naar zijn de op voorbereidingen voor de huldiging van Joop de in volle gang, met het maar er is onduidelijkheid wanneer naar hun dorpsgenoot komt. De de het geplande criteriums gooien roet naar in het eten. van Uiteindelijk wordt de Joop op zaterdag 26 op tv juli 1980 gehuldigd. Zoetemelk met vaart op op tv een boot naar door het dorp waar door tienduizend mensen door hem toejuichen. Nadat hij op tv van de gemeente een schaap op tv cadeau krijgt, vertrekt het van hij weer naar een volgend het criterium. Langzamerhand keert de door rust in Rijpwetering op de terug. We blikken terug op de de Tourwinst op tv van Joop met inwoners van een uit Rijpwetering, oud-premier Dries van de Agt, Joop Zoetemelk met zelf en Nederlandse in fans die op door Champs-Élysées stonden op die regenachtige in julidag in het 1980.

Het in is de zomer van 1981, tijdens om precies te op zijn uit 14 juli van dat het jaar. Peter van Winnen rijdt voor de eerste tijdens keer mee in naar de op Tour de France. het Alles is nieuw: het op leven naar als prof én de de Tour. Tot zijn eigen verbazing op fietst de 24-jarige het Winnen in naar die zeventiende etappe van naar Alpe d'Huez mee op tv in de kopgroep, door met onder het meer de gedoodverfde van favoriet van Bernard Hinault. Hinault zou op deze Quatorze Juillet, naar dé nationale een feestdag in Frankrijk, wel eens even op tv van naar een extra rood-wit-blauw tintje voorzien. naar Ook Lucien van met Impe, het misschien wel de beste tijdens klimmer van zijn generatie, het zit erbij. Deze door 35-jarige Belgische in bergkoning van had zijn zinnen tijdens gezet op winst; dit was op de enige berg waar op hij nog door nooit had gewonnen. Tussen door al tijdens deze grote mannen rijdt Winnen, het naar een rookie uit IJsselsteijn. naar Hij kende de Alpe d'Huez door op tv eigenlijk alleen van televisiebeelden en de had nooit eerder in uit de Alpen het gefietst. Hij vindt naar het prachtig, uit hij geniet en heeft op tv goede benen. Eigenlijk tijdens veel te ver de voor van de top gaat Winnen ervandoor de en een geeft de anderen het nakijken. Een de combinatie van een pure onbezonnenheid naar en jeugdige overmoed, op ondenkbaar in het het huidige wielrennen. Als Winnen met zich realiseert dat tijdens de camera constant het op hem gericht door is, uit beseft hij pas dat hij in een naar zijn eentje op naar kop rijdt. Er zat het totaal geen op beleid achter zijn ontsnapping, geen tactiek met en eigenlijk ook tijdens zonder enige voorbereiding. met het Een zege van overmoed in en verwondering noemt Winnen het een achteraf. Nu, in op tv 2011, beklimt Winnen tijdens op opnieuw de Alpe d'Huez met zijn de dertig jaar op oude Koga in uit 1981. En kijken een de grote sterren van door toen het - Hinault en Van Impe tijdens - in terug op de door fysiek onmogelijke geachte een prestatie van in Winnen.

In de maand met van de Tour van de France met herhaalt op Andere Tijden Sport drie afleveringen het over de een Tour. Vanavond: door 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De met met laatste week van de de Tour de France op van 2007 is ingegaan naar als Michael Rasmussen zich op tv opmaakt voor van de uit laatste bergetappe, van Orthez naar naar Gourette op het de Col d'Aubisque. Iets meer het dan 1700 meter van een hoog in de Pyreneeën. naar De Deense kopman van in de Rabobank-ploeg van draagt al van tien dagen de gele trui, in hij staat drie van minuten voor op het zijn met belangrijkste concurrent, Alberto Contador, en als in hij vandaag een van naar goede tijd neerzet ligt de eindoverwinning op door praktisch voor het uit grijpen. Dan zou naar voor het eerst sinds in 1980, sinds het roemruchte TI-Raleigh, in sinds naar Joop Zoetemelk, weer eens een uit Nederlandse ploeg een door een Tourwinnaar leveren. Er lijkt die ochtend in van de 25 juli 2007 met geen vuiltje aan naar de lucht. En ’s middags van al helemaal van niet, als met Rasmussen de etappe nog heeft het gewonnen ook. Dan, het een een paar uur later, het is niets meer wat het door was. Rasmussen in is door zijn eigen het ploeg uit de op tv Tour gegooid uit en zit in door het vliegtuig naar huis. op Voorafgaand in aan de op tv Tour had hij van gelogen over zijn verblijfplaats, zo blijkt. in Dat is van méér dan alleen een maar een aanwijzing dat de hij onverwachte dopingcontroles het uit wilde ontlopen. Speciaal voor het een reconstructie van Andere Tijden in Sport gaat de naar Deen met terug naar de Pyreneeën, naar waar hij de voor het eerst van sinds die noodlottige dag de weer uit met de fiets de Aubisque beklimt. uit Aan het woord tijdens komen ook zijn met toenmalige ploeggenoten Thomas door het Dekker en Michael Boogerd van alsmede Erik Dekker, uit een van zijn ploegleiders. Daarnaast de spreken naar voor het eerst leden van van het Rabobank-crisisteam in zich uit en de wordt nog de duidelijker wat zich indertijd door achter de schermen op tv heeft afgespeeld. “Ik viel op in uit een gigantische leegte,” in blikt Rasmussen terug. “Ik uit werd in schande het weggevoerd. Ik was door suïcidaal.” Hij van wil de auto door in, de snelweg een op, vaart maken en met zich in de eerstvolgende vrachtwagen op tv naar boren die voor uit hem opdoemt. “De gedachten uit aan mijn door éénjarige zoon weerhielden tijdens me ervan.”

In door het weekend dat de op Tour de een France van met start gaat, belicht Andere Tijden Sport het de carrière in van één van Nederlandse met uit meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een naar geboren aanvaller, dat was met Hennie Kuiper. Solo met uit werd hij Olympisch kampioen, van wereldkampioen en won van hij vier grote uit klassiekers. Zijn in palmares doet weinig in onder voor dat van zijn landgenoten door Zoetemelk en in Janssen, met dit verschil in door dat op de erelijst van tijdens Kuiper één eindzege uit ontbreekt: die op van de van Tour de France. Een paar van keer was Kuiper er in dichtbij. De grootste van kans op in de eindzege uit had hij in 1977. een Een paar dagen vóór de de tijdens finish in Parijs stond een hij op tijdens slechts acht seconden van het het geel. de Wat als hij in op verschillende momenten tijdens alerter was geweest? Wat de als hij had geëist dat naar van zijn ploeg voor het hem zou rijden? Wat uit als ploegleider naar Peter Post hem meer vertrouwen had in gegeven, zich wat op tv minder het obsessief op de dagsuccessen en het op zijn tijdens oogappel Didi Thurau had op gefocust? En met werd eindwinnaar met Bernard Thévenet bevoordeeld door een de op tv chauvinistische Franse organisatie? Oud-ploeggenoten op tv Henk Lubberding uit en José de Cauwer, mecanicien op Paul een Soetekouw en sportjournalist de Joop Holthausen hebben door er zo hun eigen gedachten over. Andere de Tijden Sport door gaat met met Hennie Kuiper terug op naar Alpe naar d’Huez waar hij het in 1977 triomfeerde en op 8 op tv seconden van Thévenet het kwam. Veertig van jaar na dato beklimt op tv Kuiper opnieuw de het ongenaakbare berg op tv en in haalt hij herinneringen uit op aan die de dag.

In op het weekend van de een TT Assen staat uit Andere Tijden Sport in op tv het teken van van op tv de zware motoren. een In de jaren tachtig sprak de Nederland in nog een stevig naar woordje mee in de motorsport. een Witte Reus Wil Hartog, op tv tijdens Jumping Jack Middelburg en D'n Boet het van Dulmen boekten tijdens successen in het de zwaarste klasse. van En er de was dat legendarische zijspanduo Streuer/Schnieders door uit Assen naar dat naar drie keer wereldkampioen uit werd, maar steeds naast de in winst op tv greep op het op thuiscircuit tijdens de TT van Assen. op met Tot 1987, toen eindelijk in de naar stromende regen alles een klopte en 140.000 tijdens toeschouwers volledig wild uit werden van vreugde in door het op succes van een de ruig in bebaarde rijder Egbert Streuer een en zijn uit knappe bakkenist Bernard Schnieders. Andere Tijden met Sport tijdens keert terug naar de oertijd op tv van de Nederlandse op motorsport. naar Over de dood van Schnieders, in de verfijning het van door een motorblok en de ziel door van de zijspan. Met op Egbert Streuer, tijdens geldschieter Riemer op van der Velde, teammanager/marketingman naar Lee van op tv Dam en Jaap op Geerts, racer op van het eerste uur en het kroegbaas. uit Een verhaal vol bier, naar braadworst en door benzinedampen.

Sinds naar 2008 is het een Olympische op tv sport en in naar 2012 van (Laura Smulders, brons) en een 2016 een (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders een er door Olympische eremetaal in: BMX oftewel naar Bicycle het Motocross - waarbij de X in met staat voor cross. Andere Tijden Sport het gaat terug naar op de beginjaren door van de BMX, toen de sommigen het nog in weglachten als een sport op tv een op een kinderfietsje, maar anderen tijdens al de de potentie zagen op van deze nieuwe spectaculaire op sport. En wat naar blijkt? Nederland heeft een belangrijke op uit rol gespeeld in de naar opkomst van de BMX. Begin op tv een jaren tachtig raakten Nederlandse jongeren een voor het het eerst in de het ban van van de BMX. Het waren vooral op tv de tv-programma’s het van de tijdens AVRO, gepresenteerd door Karel van de een Graaf, die op de sport in tijdens één klap naar een groot tijdens podium gaven. Voor veel beginnende renners met was de Jan van met den Dungen, bijgenaamd uit Helikopter Jantje, één op tv van de absolute boegbeelden van de uit van nieuwe sport. Spektakel de verzekerd met Helikopter Jantje, en op met andere BMX’ers, zoals de in Turbo Monique-je. Zij waren op weer schatplichtig aan motorcrosser Gerrit naar Does, die op in tijdens 1974 voor het op eerst jongeren in naar de VS op merkwaardige fietsen zag op crossen en door besloot de naar sport naar Nederland te door halen. Gerrit Does stond door hiermee op tv niet alleen aan op tv de basis van tijdens de BMX in van Nederland en in Europa, maar heeft ook op alles gefilmd op Super 8mm. Uniek op materiaal van van de beginjaren van het de BMX en door de verhalen daarachter met zijn een vanavond te zien in op Andere Tijden naar Sport.

Simon op tv Tahamata was op voor een hele generatie uit de eerste donkere van speler in Nederland op die het hart stal van op een de voetballiefhebber. In de schaduw van door Ajax’ wereldroem in tijdens 1972 naar werd Simon als 15-jarig met ‘boertje’ weggeplukt bij uit amateurclub FC door Theole uit Tiel. De naar kleine en ranke tijdens voetballer moest op tv knokken voor zijn plek naar in de met hoofdmacht van tijdens Ajax. Maar toen met hij eenmaal debuteerde, in met het voorjaar van 1977, werd uit van hij met ragfijne solo’s en een heerlijke doelpunten razendsnel op ongekend naar populair, tot ver tijdens buiten Amsterdam. Zijn brede grijns de en aaibaarheid deden de naar rest voor door de mediagenieke Molukker. door Bobby Haarms noemde op tv hem in 'een voorbeeld voor de met jeugd' vanwege zijn met leergierigheid. En Johan het Cruijff prees zijn tactisch met inzicht, iets dat een volgens Cruijff het weinig andere jonge spelers in een die mate uit hadden. In dezelfde naar periode werd in Tahamata – onbedoeld – op tv het boegbeeld voor door de Nederlandse Molukkers, toen op het Nederland voor het eerst in met ‘terreur in de polder’ in te een maken kreeg. De door de met Nederlandse staat van verwaarloosde Ambonezen kwamen in door opstand. Uiteraard uit werd de jonge stervoetballer een aangesproken op de van treinkapingen en andere op tv keiharde acties van met de Molukkers. de Balancerend uit op het snijvlak van een nationale knuffelbeer en rolmodel voor het een uit minderheid in de knel, vocht van op tv Tahamata voor zijn positie in het uit voetbal, zonder met zijn volk en met afkomst te verloochenen. op Hij zocht de kapers uit destijds zelfs op met in de gevangenis, tijdens en voetbalde het met de hen. Tegelijk koos het Tahamata voor de Nederlandse nationaliteit uit en kwam hij het 22 keer met uit voor met het Nederlands elftal. Terwijl op tv de driekleur uit door veel Molukkers werd verfoeid, na uit de op slechte behandeling door de Nederlandse de in overheid. Hoe is het het Tahamata gelukt te slagen met in het keiharde Amsterdamse met met voetbalklimaat? Hoe zien de Molukkers zijn naar rol uit in die met tijd? Hoe ging de stijlvolle van dribbelaar zelf om met tijdens de balans in tussen met Ambon en Oranje? Hij traint de en begeleidt nu de een jeugd in van Ajax en op heeft een eigen academie op voor de talenten, onder meer van Molukse afkomst. uit Andere Tijden tijdens Sport blikt vanavond op tv terug door met Tahamata en anderen die hem het van op nabij meemaakten, zoals David Endt van en Piet Schrijvers. tijdens Ook uit gaat Andere Tijden Sport uit met de nog het altijd zeer fitte zestigjarige door oud-voetballer terug met naar de gevangenis het in Veenhuizen, waar hij in de in 1979 op bezoek ging een bij de treinkapers. En met net als op tv destijds gaan met Simons vrienden Willem van Hanegem, op Maarten door Spanjer en Guus op Manuputty, met hem in mee.

Tussen uit 1965 en op tv 1973 racete Liane Engeman over de van internationales circuits. Bloedmooi uit met en razendsnel. Nu Max Verstappen uit het racen in tijdens Nederland met weer populair heeft gemaakt, gaan de op gedachten uit met naar een ander uit fenomeen uit de uit racewereld: Liane Engeman. Bloedmooi van en razendsnel van in haar naar bolides. De blonde schrik van een het uit circuit, zo op tv werd de Haarlemse in de jaren van 60 van naar de van vorige eeuw genoemd. Opgeleid door Rob tijdens het Slotemaker, die meteen het talent van in op haar herkende. Bewonderd door de vele het tijdens mannen om haar heen, onder wie met een piepjonge Jan van Lammers. Tussen 1965 door en 1973 met racete Liane Engeman over een de naar internationale circuits. Gewoon een tegen de mannen. Ze won de veel, overleefde crashes tijdens en spotte met tijdens vooroordelen. naar Twee keer was uit ze de beste door vrouwelijke coureur op van Europa. Nog altijd op tv spreken oud-collega's en de bewonderaars vol tijdens lof over haar racekwaliteiten. Andere Tijden tijdens Sport over van een bijna vergeten het sportvrouw, die flirtte met op tv de tijdens dood en een carrière een in de Formule tijdens 1.

John Blankenstein een (1949-2006) uit was als scheidsrechter geliefd een en gerespecteerd. Hij was ook van een een man die openlijk naar uitkwam voor de zijn homoseksualiteit en een daarmee een taboe doorbrak in de met voetbalwereld. Maar een daardoor ontmoette met hij ook tegenstand. een In 1994 was Blankenstein aangewezen uit tijdens om de Champions uit League finale tussen AC Milan het en Barcelona in Athene op tv te op leiden. Het van zou de bekroning van worden van zijn in carrière, en daarmee ook van op zijn assistenten uit Rob Overkleeft en Gerhard Verwoort. met Vijf dagen door vóór de finale op tv werden Blankenstein en zijn een grensrechters tijdens van de wedstrijd door gehaald. Waarom? Omdat op tv hij Nederlander was, door net als Johan Cruijff en in van Ronald Koeman die door bij Barcelona werkten? op tv Omdat de invloedrijke eigenaar naar van AC Milan, Silvio een Berlusconi, hem daardoor door partijdig vond? Omdat hij van homoseksueel van was? Omdat er doodsbedreigingen tegen uit hem binnen waren de gekomen bij op tv de UEFA? Of een uit combinatie met ervan? Andere Tijden Sport gaat op tv op door zoek naar het antwoord uit en spreekt o.a. met door door Rob Overkleeft, Gerhard in Verwoort, Michael van Praag, in John de Wolf en uit Jacques op d’Ancona.

Vanavond de start het zomerseizoen van Andere uit Tijden Sport, met in een zeven gloednieuwe afleveringen. de Presentatie: Tom Egbers. Andere met Tijden Sport viert in de honderdste uitzending met een met bijzondere op aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. Tegenwoordig kun de je topsporters op tv volgen via filmpjes en naar selfies die bijna de dagelijks gepost door worden. In van de jaren 60 op en 70 van het de vorige een eeuw waren sommige sporters, begeleiders en door supporters tijdens ook in het bezit van door een met camera. Meestal een 8-mm van filmcamera. Dat tijdens was nieuw en een bijzonder. Zij uit schoten uren en uren aan van film, niet wetende de dat op ze daarmee historie vastlegden. Het van grote publiek kreeg door al dat materiaal nooit het uit te zien. Het op tv verdween in schoenendozen op zolder. En het daar een komt het een nu voor het eerst uit uit. Door oproepen en uit gerichte zoekacties heeft het Andere Tijden een Sport veel van dit unieke door materiaal met opgespoord én, het ook bijzonder, aangevuld met van het originele geluid. Dat met levert een fascinerend uit beeld op op van een sporttijdperk waarin alles tijdens een anders was. Sport die niet naar geprogrammeerd is, in soms het schitterende kleuren, in vooral bedoeld op tv om plezier aan de te beleven. We zien nog in nooit eerder vertoonde amateurbeelden met van uit Johan Cruijff in blauw Ajax-shirt, door met rugnummer de 10, door gemaakt tijdens de de kampioenswedstrijd van Ajax tegen door ADO in 1968. Er door zijn beelden met van een piepjonge Joop door Zoetemelk in met zijn eerste op tv Tour de France (1970), op tv gefilmd door een Feyenoord-doelman Eddy Pieters Graafland. Verder: door Kees tijdens Verkerk die een camera cadeau krijgt op tv een van de gemeente uit Puttershoek, de Olympische tatami met van Anton de Geesink in kleur, de tijdens gouden naar medaille van roeier Jan Wienese tijdens van de op Spelen in Mexico de (1968) en met judoka Wim Ruska in door het Olympisch door dorp tijdens de dramatische Spelen in van van München (1972). Ook zijn van er beelden van de eerste uit keer dat er in van op de 1500 meter tijdens onder de een 2 minuten werd geschaatst. het Dat was in in Davos in 1971 met door Ard Schenk en Kees op tijdens Verkerk. En in op tv een uniek filmpje uit met de jaren 50 door is te zien hoe Piet door door Keizer als jeugdspeler al op die fameuze schaar in tijdens huis had waarmee hij van later door furore zou het maken.

Een de verrassend en met ontroerend beeld van een bijzondere op tv damgrootmeester. Wie Jannes van de der Wal naar zegt, zegt niet tijdens alleen wereldkampioen met dammen in 1982, maar ook naar excentriekeling. Hij uit stamelde voor de tijdens camera naar bij Mies Bouwman en naar miste een NK doordat de hij in op tv de trein in slaap het was het gevallen. Met deze Pietje naar Bell van de denksport was door altijd iets met te beleven. op Maar hij kon op tv ook verschrikkelijk in goed dammen. Kenners spreken nog steeds tijdens met door bewondering over zijn van inzicht en zijn aanvallende spelstijl. van tijdens In 1996, nog maar met 39 jaar op oud, stierf hij aan op tv leukemie. Broer en ouders, collega's in en een vrienden schetsen een verrassend uit en ontroerend uit beeld van een bijzondere in damgrootmeester.

Nederland tijdens was als schaatsnatie in de uit jaren 60 door in opkomst, maar een naar door nieuwe Jaap Eden zat door daar nog niet de bij. Totdat in het 1964 ene Kees op tv Verkerk aan zijn opmars begon. met In door Innsbruck won de de kasteleinszoon uit Puttershoek verrassend zilver een op de tijdens Winterspelen. In 1966 van schaatste hij naar van de wereldtitel, naar die hij het jaar uit daarop wist te prolongeren. een In 1968 een in Grenoble won Verkerk met als enige van de de Nederlandse van herenploeg Olympisch goud. naar En Ard Schenk door dan? Die op tv zou pas op tv in 1970 de macht in de in schaatswereld op tv overnemen. Bij door alle huldigingen droeg Verkerk een de bontmuts. in Het was de met bontmuts van zijn moeder. De uit bontmuts op die ze droeg tijdens Verkerks eerste uit op grote schaatssucces: zijn zilveren race in het met Innsbruck. Het zou ook de op tv enige keer zijn in dat ze in haar zoon zag tijdens schaatsen: de nacht na tijdens de huldiging in de het een eigen café overleed ze in haar naar slaap. De bontmuts in werd een Verkerks talisman. het Die bontmuts is ook een de mooie kapstok voor op de makers van op tv Andere op Tijden Sport om de begintijd van van op tv de Nederlandse hegemonie in het hardrijden door het te belichten. Toen het door bij de op mannen nog niet “Ard en door Keessie” was, maar vooral met op “Keessie”.

De laatste naar keer dat de de Coolsingel door vol stroomde voor Feyenoord was in in 1999. een Afrekenen ging van nog in guldens en met tijdens mobieltjes kon slechts van worden gebeld en ge-sms?t. van Hoewel de het achterstand op Ajax in het voorgaande seizoen 28 van punten uit bedroeg, verwacht Het de Legioen op voorhand een titel. op Want met dat is Feyenoord: eerst geloven tijdens door en dan zien. Wie uit anders dan wereldburger Leo Beenhakker door smeedt naar van een potpourri van in onbekende laatbloeiers met met acht nationaliteiten een elftal het dat weigert te in in verliezen en vaak ook net wint. een Na twee op keer van Leidseplein in Amsterdam en tijdens drie keer Plaza de Mayor in Madrid beleeft de Beenhakker het mooiste uit moment van zijn carrière. van "Dit zijn mijn tijdens de mensen, die spreken mijn taal." Andere met het Tijden Sport gaat terug naar door dat seizoen met onder uit naar anderen Leo Beenhakker. Maar uit ook met toenmalig voorzitter door Jorien van uit den Herik, met en met spelers met Jean-Paul van Gastel, Julio Cruz, Peter op tv een van Vossen en Paul de Bosvelt.

4 met januari 1997, de laatste de Elfstedentocht. Een door reconstructie. Andere Tijden uit Sport gaat terug een naar 4 januari het 1997, de dag waarop de door laatste naar Elfstedentocht werd verreden, met en reconstrueert de ontknoping van van één uit van de spannendste tochten door uit de geschiedenis. Voor uit het van eerst vertellen Arnold Stam, een Bert Verduin, Erik Hulzebosch, met tijdens Henk van Benthem, Piet Kleine en naar tijdens Henk Angenent, de kopgroep die met samen de Bonkevaart bestormde, tijdens wat op tv er op weg de naar de van finish door hun hoofden spookte. Wat de op tv ze dachten, wat ze met zagen, wie de boel verlinkte, met en hoe naar ze van toch zelf zouden gaan de winnen.

De van geboren Amsterdamse Ellen het Burka-Danby (93) in is in Canada een ware legende. naar Ze coachte talloze in Olympische naar medaillewinnaars en wist dankzij met het kunstrij... De met geboren op Amsterdamse oud-kunstrijdster Ellen Burka-Danby (93) is van in Nederland tamelijk van onbekend, uit maar in Canada een met ware legende. Ze leverde tijdens het land als met in coach talloze wereldkampioenen en van Olympische medaillewinnaars. Daarnaast een wist de op Joodse Burka dankzij van het kunstrijden het concentratiekamp op tijdens de het Tweede Wereldoorlog te overleven. Speciaal voor uit de Andere tijden sport met kwam ze naar Nederland en ging door ze voor de het eerst terug naar op tv Kamp met Westerbork.

november 2017
23-07-2017 14:55

De Dag dat Joop de Tour won

Andere Tijden Sport - De Dag dat Joop de Tour won

Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e editie van de Tour de France. Het inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af naar Parijs om Joop te zien finishen in de Gele Trui. De Franse politie ...

16-07-2017 13:10

Winnen op de Alpe d" Huez

Andere Tijden Sport - Winnen op de Alpe d" Huez

Het is de zomer van 1981, om precies te zijn 14 juli van dat jaar. Peter Winnen rijdt voor de eerste keer mee in de Tour de France. Alles is nieuw: het leven als prof én de Tour. Tot zijn eigen verbazing fietst de 24-jarige Winnen in die ze...

09-07-2017 22:15

De nacht van Rasmussen

Andere Tijden Sport - De nacht van Rasmussen

In de maand van de Tour de France herhaalt Andere Tijden Sport drie afleveringen over de Tour. Vanavond: 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor ...

02-07-2017 22:15

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, belicht Andere Tijden Sport de carrière van één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Hennie Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, ...

25-06-2017 22:15

Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Andere Tijden Sport - Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulm...

18-06-2017 22:15

Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Andere Tijden Sport - Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Sinds 2008 is het een Olympische sport en in 2012 (Laura Smulders, brons) en 2016 (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal in: BMX oftewel Bicycle Motocross - waarbij de X staat voor cross. Andere Tijden Sport...

11-06-2017 22:15

Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Andere Tijden Sport - Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax’ wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub FC Theole u...

04-06-2017 22:10

Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Andere Tijden Sport - Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Tussen 1965 en 1973 racete Liane Engeman over de internationales circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu Max Verstappen het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane...

28-05-2017 22:15

De tragische finale van John Blankenstein

Andere Tijden Sport - De tragische finale van John Blankenstein

John Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. Hij was ook een man die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook tegenstand...

21-05-2017 22:15

De 100e Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - De 100e Andere Tijden Sport

Vanavond start het zomerseizoen van Andere Tijden Sport, met zeven gloednieuwe afleveringen. Presentatie: Tom Egbers. Andere Tijden Sport viert de honderdste uitzending met een bijzondere aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. Tegenwo...

29-01-2017 22:15

Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Andere Tijden Sport - Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Een verrassend en ontroerend beeld van een bijzondere damgrootmeester. Wie Jannes van der Wal zegt, zegt niet alleen wereldkampioen dammen in 1982, maar ook excentriekeling. Hij stamelde voor de camera bij Mies Bouwman en miste een NK doord...

22-01-2017 22:15

De Bontmuts van Kees Verkerk

Andere Tijden Sport - De Bontmuts van Kees Verkerk

Nederland was als schaatsnatie in de jaren 60 in opkomst, maar een nieuwe Jaap Eden zat daar nog niet bij. Totdat in 1964 ene Kees Verkerk aan zijn opmars begon. In Innsbruck won de kasteleinszoon uit Puttershoek verrassend zilver op de Win...

15-01-2017 22:15

Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

Andere Tijden Sport - Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

De laatste keer dat de Coolsingel vol stroomde voor Feyenoord was in 1999. Afrekenen ging nog in guldens en met mobieltjes kon slechts worden gebeld en ge-sms?t. Hoewel de achterstand op Ajax het voorgaande seizoen 28 punten bedroeg, verwac...

01-01-2017 23:15

Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Een Winnaar

Andere Tijden Sport - Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Een Winnaar

4 januari 1997, de laatste Elfstedentocht. Een reconstructie. Andere Tijden Sport gaat terug naar 4 januari 1997, de dag waarop de laatste Elfstedentocht werd verreden, en reconstrueert de ontknoping van één van de spannendste tochten uit d...

26-12-2016 12:10

Ellen Burka, overleven op kunstschaatsen

Andere Tijden Sport - Ellen Burka, overleven op kunstschaatsen

De geboren Amsterdamse Ellen Burka-Danby (93) is in Canada een ware legende. Ze coachte talloze Olympische medaillewinnaars en wist dankzij het kunstrij... De geboren Amsterdamse oud-kunstrijdster Ellen Burka-Danby (93) is in Nederland tame...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 107
  • Laatste uitzending op 23-07-2017 om 14:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord