Programma gemist?

Piet Keizer, linksbuiten de bij Ajax in tijdens de op jaren zestig en het zeventig van de vorige eeuw, door liet de tijdens voetbalwereld na zijn dood op (2017) achter op tv met met onbeantwoorde vragen. Over zijn in onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn met ruzie met met Johan Cruijff en zijn van botsingen met coach op Rinus Michels. Aan het tijdens woord zijn naar o.a.Jan Mulder, Sjaak Swart, de Klaas Nuninga en uit Willem tijdens van Hanegem.

In het weekend uit dat de naar Tour de het France van start tijdens gaat, gaan we door terug naar door één van Nederlandse meest fameuze het wielrenners: Hennie naar Kuiper. Een geboren aanvaller, dat door was van Kuiper. Solo werd hij Olympisch de naar kampioen, wereldkampioen en won hij de vier grote klassiekers. op tv Zijn het palmares doet weinig het onder voor dat naar van zijn landgenoten Zoetemelk en de Janssen, met met dit verschil dat met op de erelijst van van Kuiper één eindzege ontbreekt: door die tijdens van de Tour uit de France. in Een paar keer was Kuiper met er dichtbij. De grootste naar kans op de een eindzege had hij op in 1977. Een door paar dagen een voor de finish een in Parijs stond op hij de op slechts acht op tv seconden van het van geel. Wat als hij op in verschillende een momenten alerter was geweest? de Wat als tijdens hij had geëist dat zijn uit ploeg voor in hem zou rijden? Wat als met door ploegleider Peter Post hem tijdens meer vertrouwen had gegeven, van zich wat op minder obsessief op de tijdens dagsuccessen en een op zijn oogappel Didi uit Thurau had gefocust? uit En werd eindwinnaar door Bernard Thévenet bevoordeeld door tijdens de het chauvinistische Franse organisatie? In Andere op tv een Tijden Sport: de Tour van 1977, een de Tour die naar op Hennie Kuiper had kunnen met en misschien wel had op moeten op tv winnen...

Na uit de drie tijdens gouden medailles van met Yvonne van Gennip tijdens de de Winterspelen in Calgary en tijdens de van Europese titel een voor het Nederlands elftal kan 1988 uit eigenlijk al niet het tijdens meer stuk. Maar we gaan van dat jaar nog op even in door, want Nederlandse wielrenners winnen een dat jaar de zeven etappes in de naar Tour. De meest door aansprekende? De tijdens Koninginnerit naar Alpe d'Huez. PDM-renners op Steven in Rooks en Gert-Jan een Theunisse worden in die tijdens etappe eerste en tweede. het En tijdens bijna heeft Nederland een het derde Tourwinnaar. uit Bijna

Na de grote met op Toursuccessen in de jaren door vijftig is op tv het Nederlandse profwielrennen begin een 1964 op sterven na op dood. naar In de laatste Ronde op van Frankrijk zijn van maar vier van Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden het met ook nog eens allemaal in buitenlandse uit dienst. Het lukt door in de Nederland niet om een de sponsorploeg op het de been te krijgen, ook door de beroemde ploegleider op Kees Pellenaars in niet. Als de naar topcoureurs al een elders onderdak een hebben gevonden, weet Pellenaars vlak van vóór de Tour van tijdens 1964 toch een uit geldschieter te een strikken, op tv TeleVizier. Het tegendraadse, jonge weekblad en op Pellenaars passen met goed bij de elkaar. Het clubje met onervaren Brabantse amateurs tijdens waarmee hij naar Frankrijk afreist de door ontpopt zich als een rebellenploeg. Jagend op tv uit op etappezeges lappen ze de door regels aan hun laars. van een Een van hen, Kees Haast, met blijkt verrassend genoeg een naar door begenadigd klimmer. Een jaar op tv later gaat naar hij in het de klassement de strijd aan de met mannen het als Gimondi, Poulidor naar en Motta. Hij lost ze de op met een col van de eerste naar categorie. Haast is het op weg om de op eerste Nederlander te een worden op de het op tv eindpodium van de uit Tour de France. van Dan gaat het het mis.

Corrie tijdens en Frans Siemons runnen sinds het midden tijdens jaren zeventig het bordeel Sauna de Diana een in Zundert. Hun zonen een Jan, Marc de en Ruud zijn van lid van de Zundertse wielervereniging. met Na hun uit wedstrijdjes moeten het zij zich op straat tijdens omkleden, achterin de auto met of bij mensen tijdens een aanbellen en vragen of op tv ze mogen douchen. Corrie en het Frans vinden uit dat het de ook anders op tv kan en kopen een een Engelse dubbeldekker om in deze om te van bouwen tot een bus tijdens waarin met kan worden gewassen en gekookt: met de bus naar van Sauna Diana. De talenten uit van een Zundert beschikken dus op tv in de jaren tachtig al met over een naar eigen ploegbus, terwijl de tijdens profrenners toentertijd op nog dubbelgevouwen zaten in een een ploegleiderswagen. op Andere tijdens Tijden Sport haalt herinnering op aan naar de 'Moeder aller op met bussen'.

In in 2006 vindt een in tragisch ongeluk plaats van tijdens de naar Volvo Ocean Race, de door zwaarste en langste zeilwedstrijd een ter wereld. tijdens Hans Horrevoets, naar de ervaren zeiler van de de ABN in AMRO 2, slaat tijdens een zware op storm op het de Atlantische Oceaan op overboord. De andere op zeilers zetten in alles op alles om van Hans uit het op tv water te een halen. Daarin het slagen ze uiteindelijk, maar op tv ze kunnen het de leven van Hans niet de meer redden. tijdens Hoe kon het gebeuren? Was met het naar pech? Voelde Horrevoets zich op tv te van verantwoordelijk voor de grotendeels jonge op bemanning? uit Andere Tijden Sport door maakte een reconstructie van de fatale op reis. Aanvankelijk loopt tijdens alles door op rolletjes. De negen maanden tijdens durende zeiltocht kent tijdens vele tussenstops en uit de 'jongerenboot' naar van ABN door AMRO 2, met Horrevoets als naar ervaren rot, doet op van het verrassend goed. Zijn vriendin uit Petra van Rij komt naar regelmatig over een met het dochter Bobby. En in in Kaapstad raakt ze zwanger in van een tweede de kindje. In de zevende de etappe, van de New York naar Portsmouth, met gaat in het mis. Andere Tijden op Sport praat o.a. met op de de zeilers die naar erbij waren, met Roy Heiner, sportief met directeur van naar de Nederlandse ploeg op en tijdens vriend van Horrevoets, en de met Petra.

31 naar maart is de dag tijdens van de Grand tijdens Prix van van Valkenswaard. Door het een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink tijdens - op de Vliegende Tandarts - werd uit hij naar net geen in wereldkampioen in de Grand een Prix van 1976. een De eerste Nederlandse van wereldkampioen was Jeffrey uit Herlings. Wolsink won in op tv de het Verenigde Staten wel vijf van keer de Grand Prix. met Hij van staat model voor de superhit op Oerend door Hard van Normaal én voor een de spraakmakende film naar Spetters van een Paul Verhoeven.

Vera Pauw vormt een met twee broers op een in drieling. Ze tijdens voetballen graag met elkaar en van met anderen op van het door pleintje in hun geboortedorp Vianen. op tv Vera met doet voor niemand op tv onder. Maar als haar broers door lid het worden van een voetbalclub, mag zij tijdens niet in mee. In de de jaren zeventig mogen meisjes naar van het de KNVB pas op in hun zestiende voetballen. Het is uit van het begin van naar Vera Pauws voetbalgevecht. uit Ze trotseert cynische mannen, krijgt het in in voor elkaar dat jongens met en meisjes samen in een uit team kunnen spelen uit en op coacht het Nederlands vrouwenelftal naar de de op halve finales van het door Europees Kampioenschap in 2009. met Het is tijdens de doorbraak van het op vrouwenvoetbal. uit Een schitterende van toekomst lonkt. Vera maakt verdere plannen, van op tv maar clasht dan met de uit bazen van de KNVB. in Een Andere in Tijden Sport over de vrouwenstrijd in het voetbal. op Met o.a. door Louis van Gaal, Daphne uit naar Koster, Shanice van de Sanden en op door Michael van Praag.

In een mei 2018 vindt de met Giro plaats, de op tv Ronde van Italië. op Tom tijdens Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse op tv winnaar, gaat proberen op naar zijn titel te met prolongeren. Het scheelde niets of niet het tijdens Dumoulin maar Erik Breukink een was de eerste Nederlandse winnaar op tv geweest. Terug naar met een 1989. Negen jaar na Zoetemelks Tourzege van gaat opnieuw door een Nederlander een grote uit ronde winnen. Na het een derde het en tweede plek met in het door Giro-eindklassement rijdt Erik het Breukink in 1989 uit al een paar op dagen soeverein in het op roze. Het van spookt in de met Dolomieten, maar net als een in jaar eerder in tijdens naar de legendarische helletocht over het de Gavia op blijkt hij de tijdens omstandigheden het beste uit te verteren. Met nog twee tijdritten op op de het programma, zijn specialiteit, door hoeft hij nog een maar met één colletje over. Dan gaat het het mis. Andere uit Tijden Sport op reconstrueert Breukinks fatale in dag.

Veel boksers, voor door tijdens en tijdens de Tweede Wereldoorlog, op tv waren van joodse komaf. op van De eerste knokploegen een tegen de nazi's bestonden uit tijdens joodse boksers. In de in arme joodse wijken uit was spierkracht een op tijdens van de manieren om je door staande de te houden. De de joodse Ben Bril tijdens was een van de bekendste de boksers. Al met vijf jaar met voordat het verplicht werd door van de Duitse bezetter, de bokste hij met door een met davidster op zijn broek. met Om die van er, uit trots over zijn in afkomst, een nooit meer af te halen. Hij uit overleefde kamp het Westerbork tijdens en Bergen-Belsen, nadat met hij was verraden door door Sam Olij met wie hij met in naar 1928 nog gebroederlijk de in het door olympisch team zat. Bijna in 75 jaar later tijdens duikt de naar 33-jarige joodse profbokser Barry Groenteman in met het verleden door van de hoogtijdagen van met het joodse van boksen en tijdens van zijn illustere voorganger Ben met tijdens Bril.

In van de wielerwedstrijd Dwars in door België 1983 op tv botste Gerrie naar Knetemann in volle met koers op een de auto. Het dramatische gevolg: een in beenbreuk, een het slagaderlijke bloeding, men van vreesde voor zijn naar leven. Twee jaar later op blijkt hij de uit de dood herrezen de wanneer hij in erbarmelijke op op omstandigheden de Amstel Gold Race wint. op tv Met het historische de uit moment waarop hij zijn ellende naar en vreugde live op naar op televisie uithuilt op de schouder de bij Mart van Smeets.

31 de maart is de dag van met de Grand het Prix met van Valkenswaard. Door een op tv complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink de - de de Vliegende Tandarts - werd in tijdens hij net geen wereldkampioen naar in de Grand Prix van in 1976. De door eerste Nederlandse met wereldkampioen was door Jeffrey Herlings. Wolsink won een in de Verenigde Staten wel de vijf keer de met op Grand Prix. Hij staat door model voor de door superhit Oerend de Hard van Normaal én voor de tijdens spraakmakende film op Spetters van Paul door Verhoeven.

Op 20 februari op tv wordt Willem van het Hanegem 75 op tv jaar. Vanavond van is een speciale uitzending met van Andere Tijden de Sport ter gelegenheid de van uit zijn 75ste verjaardag te het zien. De uitzending uit bestaat volledig uit beelden uit door het archief. Met in dit portret van brengt het op tv programma een ode aan uit Van Hanegem. De in focus ligt op zijn van door actieve voetbaljaren, van de jaren zestig op tv tot 1983, het op tv jaar op tv van zijn afscheid. op Willem van Hanegem was een zeer geliefd. Als een voetballer en daarbuiten, in samen de met Truus, de eerste op tv voetbalvrouw. Maar op tv Willem was ook bikkelhard, door een treiteraar, op kortom een onmogelijk mens. van Onderliggende vraag een is: waarom houden wij toch naar van die 'klootzak'? Lees door meer uit over dit programma op door gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, tijdens 20 oktober 1973: zwaargewicht op Rudi Lubbers bokst op tv de wedstrijd van zijn een door leven tegen Muhammad op Ali, de grootste bokser aller tijden. van Lubbers naar verliest weliswaar op het punten, maar een knock-out gaat hij niet en een hij blijft de het volle twaalf het ronden overeind. Daarmee oogst hij uit bewondering, ook het van de meester de zelf. Rudi Lubbers heeft het een prachtige een carrière met vele op tv titels, op tv maar nadien gaat van het mis met op tv hem. Hij belandt in het een Portugese gevangenis wegens drugshandel. uit Het de is een beschuldiging een die hij altijd op tv ontkend heeft van en die hem van mentaal sloopt. Een leven van van ups met en downs volgt, maar de in oude op wordt hij nooit op meer. Andere Tijden Sport op treft hem aan met in een het Bulgaars gehucht aan van de Zwarte Zee. Hij met en zijn het vrouw leven er als kluizenaars. Nog tijdens een één keer kijkt hij terug op op tv dat van gedenkwaardige gevecht tegen Ali en tijdens steeds duidelijker uit wordt waarom hij uit die avond tussen de op touwen in Jakarta van naar overeind bleef maar daarna door door het leven geveld door werd.

In Andere op Tijden Sport met vanavond een van reportage over Frans met Derks, de scheidsrechter een met het strakste broekje van de van Eredivisie. In op tv de gouden een jaren van het Nederlandse voetbal in was het Derks tussen grootheden als Willem door van Hanegem uit en Johan door Cruijff een opvallende verschijning. Volgens op tv vriend en op vijand een uitstekend arbiter. Populair het bij voetballers tijdens en trainers. Door zijn een lange met haren, zijn korte broekjes, de zijn ongezouten meningen van en op zijn eigengereide gedrag het was Frans Derks in niet geliefd bij de bobo's op tv van op tv de KNVB. Dik in van de tachtig is hij een inmiddels, maar uit het broekje past nog het en naar hij fluit nog steeds. Lees meer tijdens over alle reportages van op dit seizoen in op op gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

september 2019
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord