Programma gemist?

Piet een Keizer, linksbuiten bij Ajax in het de jaren op zestig en zeventig van van de de vorige eeuw, van liet de voetbalwereld na zijn dood de (2017) met achter met onbeantwoorde vragen. Over de zijn onzekerheid, zijn op tv nukkigheid, met zijn ruzie met Johan Cruijff naar in en zijn botsingen in met coach Rinus Michels. Aan het in op tv woord zijn o.a.Jan door Mulder, Sjaak Swart, Klaas Nuninga in en Willem het van Hanegem.

In het met weekend door dat de Tour de France van door start het gaat, gaan we terug naar op tv één van het Nederlandse meest fameuze met wielrenners: naar Hennie Kuiper. Een geboren op tv aanvaller, dat was Kuiper. Solo in werd in hij Olympisch met kampioen, wereldkampioen en won hij op vier grote klassiekers. Zijn het palmares door doet weinig onder op tv voor dat van zijn landgenoten uit Zoetemelk en uit Janssen, met met dit verschil dat de op de erelijst de van Kuiper naar één eindzege ontbreekt: die op van de Tour de France. op Een paar op tv keer was tijdens Kuiper er in dichtbij. De grootste naar kans op de eindzege had op tv hij in 1977. Een het met paar dagen voor het de finish in van Parijs stond hij tijdens op slechts acht de seconden van het geel. uit Wat als hij op een verschillende momenten alerter naar was geweest? Wat als uit hij had geëist op tv dat zijn op ploeg door voor hem zou uit rijden? Wat als ploegleider Peter op tv Post hem tijdens meer vertrouwen had gegeven, tijdens zich uit wat minder obsessief op met de dagsuccessen en op op tv zijn oogappel Didi op Thurau had gefocust? het En werd eindwinnaar Bernard van met Thévenet bevoordeeld door de de chauvinistische Franse organisatie? van In Andere Tijden Sport: de het Tour van tijdens 1977, de Tour die van Hennie Kuiper door had kunnen en misschien op wel had moeten een met winnen...

Na met de drie door gouden medailles van Yvonne van Gennip naar tijdens door de Winterspelen in Calgary en op tv naar de Europese titel voor het Nederlands met elftal op tv kan 1988 een eigenlijk al niet meer stuk. Maar op het we gaan dat jaar nog even van door, uit want Nederlandse naar wielrenners winnen dat jaar de zeven etappes in van de Tour. De meest door aansprekende? De tijdens Koninginnerit naar Alpe d'Huez. door PDM-renners uit Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse van worden uit in die etappe naar eerste en tweede. En op bijna heeft Nederland in een derde Tourwinnaar. op tv Bijna

Na uit de grote Toursuccessen van in de jaren vijftig op is het door Nederlandse profwielrennen begin 1964 het op in sterven na dood. een In de laatste Ronde van Frankrijk op zijn de maar vier Nederlanders het gestart, een dieptepunt. Ze van rijden uit ook nog eens uit allemaal in buitenlandse dienst. Het lukt van in Nederland niet een om een naar sponsorploeg op de door been te naar krijgen, ook de beroemde ploegleider het tijdens Kees Pellenaars niet. Als op tv de topcoureurs al elders onderdak uit hebben gevonden, weet door Pellenaars vlak een vóór de Tour van een 1964 de toch een geldschieter te door strikken, TeleVizier. Het tegendraadse, door jonge weekblad en met Pellenaars passen met goed bij elkaar. op tv Het clubje onervaren tijdens Brabantse amateurs waarmee hij in naar van Frankrijk afreist naar ontpopt zich als een rebellenploeg. naar Jagend op etappezeges lappen met een ze de regels aan hun laars. van Een op tv van hen, Kees Haast, blijkt van verrassend de genoeg een begenadigd klimmer. Een op jaar later met gaat hij in het op klassement de een strijd op aan met mannen als Gimondi, Poulidor naar en Motta. Hij op tv lost ze op op een col van door de eerste op categorie. Haast is op tv op weg om de in eerste Nederlander door te worden op het het eindpodium van de op op tv Tour de France. Dan tijdens gaat het een mis.

Corrie en Frans tijdens Siemons een runnen sinds op midden jaren zeventig het bordeel op tv Sauna Diana in in Zundert. Hun zonen de Jan, het Marc en Ruud op zijn lid van de Zundertse wielervereniging. naar Na hun wedstrijdjes naar moeten zij uit zich op straat een omkleden, op achterin de auto of op tv bij mensen aanbellen en op tv vragen of met ze mogen douchen. tijdens Corrie en Frans de vinden dat het ook tijdens anders kan op tv en kopen in een Engelse dubbeldekker op om deze om te tijdens bouwen tot een bus tijdens waarin kan worden gewassen uit en gekookt: de op tv bus van met Sauna Diana. in De talenten van Zundert tijdens beschikken dus in de de jaren tachtig al het over een eigen van ploegbus, terwijl in de het profrenners toentertijd nog dubbelgevouwen zaten naar in een ploegleiderswagen. tijdens Andere Tijden Sport haalt door herinnering met op aan de 'Moeder aller van met bussen'.

In 2006 van vindt tijdens een tragisch ongeluk plaats tijdens tijdens de de Volvo Ocean Race, naar de zwaarste en langste op tv zeilwedstrijd ter wereld. op Hans Horrevoets, op de ervaren zeiler van de ABN het AMRO 2, slaat van tijdens een naar zware storm met op de Atlantische Oceaan van overboord. De andere zeilers van zetten met alles op alles om een Hans met uit het water op tv te halen. Daarin slagen ze uiteindelijk, de op tv maar ze kunnen tijdens het leven van een Hans niet meer redden. Hoe naar kon het naar gebeuren? Was het een pech? Voelde naar Horrevoets zich te met verantwoordelijk voor de grotendeels jonge op tv bemanning? naar Andere Tijden Sport maakte in een reconstructie van de fatale de tijdens reis. Aanvankelijk loopt alles op op tv rolletjes. met De negen maanden durende zeiltocht op tv kent vele in tussenstops en een de 'jongerenboot' van ABN AMRO van 2, met Horrevoets een als ervaren rot, door doet het verrassend tijdens goed. met Zijn vriendin Petra door van Rij komt regelmatig uit over met dochter op tv Bobby. En in Kaapstad in raakt ze zwanger van een een de tweede kindje. In de uit zevende etappe, van New uit York naar het Portsmouth, gaat het mis. een Andere Tijden door Sport praat o.a. met tijdens de zeilers naar die erbij het waren, met Roy Heiner, sportief met uit directeur van de Nederlandse ploeg en op door vriend van Horrevoets, en met het Petra.

31 de maart is de dag van door de Grand Prix uit van Valkenswaard. door Door een uit complot, denkt met Motorcrosser Gerrit Wolsink met - de Vliegende Tandarts - werd op naar hij net geen wereldkampioen in de de Grand Prix een van 1976. De uit eerste Nederlandse door wereldkampioen was Jeffrey door Herlings. Wolsink won een in de Verenigde op Staten wel vijf keer tijdens de Grand Prix. door Hij staat model voor het de superhit de Oerend Hard op van Normaal én voor de uit spraakmakende film Spetters van tijdens van Paul Verhoeven.

Vera op tv Pauw vormt met naar twee broers een drieling. naar Ze voetballen graag met het een elkaar en met anderen op het op tv pleintje de in hun geboortedorp Vianen. uit Vera doet voor op niemand op tv onder. Maar als naar haar broers lid de worden van een voetbalclub, mag uit zij niet mee. In naar de jaren van zeventig van mogen meisjes van de het KNVB pas van op hun zestiende op voetballen. Het is het begin van op tv Vera Pauws naar voetbalgevecht. Ze trotseert door cynische mannen, krijgt het uit voor elkaar een dat jongens en uit meisjes samen in met een team kunnen uit spelen op tv en coacht het Nederlands vrouwenelftal naar een de halve naar finales op tv van het Europees Kampioenschap de in 2009. Het is de het doorbraak van naar het vrouwenvoetbal. Een van schitterende toekomst lonkt. Vera uit naar maakt verdere plannen, naar maar clasht dan met de bazen met van de het KNVB. in Een Andere Tijden Sport het over vrouwenstrijd in van het voetbal. Met o.a. Louis door van op Gaal, Daphne Koster, op tv Shanice van de Sanden een en op Michael van Praag.

In mei 2018 tijdens naar vindt de Giro plaats, de tijdens Ronde van Italië. Tom op in Dumoulin, vorig jaar de met eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen in zijn titel naar te prolongeren. tijdens Het scheelde in niets of niet Dumoulin naar maar Erik Breukink was met de eerste naar Nederlandse winnaar geweest. Terug naar op tv 1989. Negen het jaar na Zoetemelks Tourzege uit de gaat opnieuw een het Nederlander een grote ronde met winnen. Na een op derde en tweede plek in met uit het Giro-eindklassement rijdt Erik naar Breukink in 1989 door al een paar dagen tijdens soeverein in in het roze. Het spookt in in de Dolomieten, maar de net tijdens als een jaar eerder de in de legendarische tijdens helletocht over de Gavia de een blijkt hij de op omstandigheden het beste te verteren. op Met door nog twee tijdritten op het het programma, zijn specialiteit, op hoeft hij nog maar naar één colletje op tv over. Dan gaat het het van mis. Andere Tijden Sport reconstrueert Breukinks in fatale van dag.

Veel boksers, tijdens voor en tijdens uit de van Tweede Wereldoorlog, waren van een joodse komaf. De eerste knokploegen door tegen de de nazi's bestonden op tv uit joodse van boksers. In de arme een joodse wijken was spierkracht op een van de een manieren om je staande naar te houden. met De in joodse Ben Bril was door een van de bekendste boksers. met tijdens Al vijf jaar voordat uit het verplicht werd door de in Duitse bezetter, van bokste hij met met een van davidster op zijn broek. Om in die er, uit trots op tv over zijn afkomst, een nooit meer af door te halen. tijdens Hij overleefde de kamp Westerbork en Bergen-Belsen, nadat tijdens op hij was verraden door Sam op tv Olij met wie hij door in 1928 een nog gebroederlijk in in het olympisch team op tv zat. Bijna 75 jaar van op tv later duikt de 33-jarige joodse de profbokser Barry Groenteman een in het van verleden van in de hoogtijdagen van van het joodse boksen en van zijn door illustere van voorganger Ben door Bril.

In de wielerwedstrijd door Dwars door door België 1983 door botste Gerrie Knetemann op tv in volle koers naar op een auto. Het met dramatische gevolg: tijdens een beenbreuk, een slagaderlijke tijdens bloeding, op men vreesde voor zijn leven. uit Twee jaar later blijkt op tv hij uit tijdens de dood herrezen naar wanneer hij in erbarmelijke door omstandigheden met de Amstel het Gold Race wint. het Met het historische moment waarop uit hij zijn ellende naar en vreugde live uit op televisie uithuilt op in de schouder door bij door Mart Smeets.

31 door maart is een de dag van de het Grand Prix van een Valkenswaard. Door een complot, denkt door Motorcrosser Gerrit met Wolsink - met de Vliegende Tandarts - met werd hij net geen met wereldkampioen in op de Grand Prix met van 1976. in De eerste Nederlandse op wereldkampioen was Jeffrey Herlings. tijdens Wolsink won in op tv de Verenigde Staten in wel vijf keer op de Grand Prix. Hij in staat met model voor de van superhit Oerend Hard tijdens van Normaal én voor de op spraakmakende uit film Spetters van Paul door Verhoeven.

Op de 20 februari van wordt Willem van de Hanegem 75 jaar. Vanavond is een een tijdens speciale uitzending van op Andere Tijden Sport ter tijdens gelegenheid van zijn 75ste op verjaardag te het zien. De uitzending met bestaat volledig uit beelden uit tijdens het archief. Met op tv dit door portret brengt de het programma een ode aan Van van Hanegem. De van focus ligt op zijn een naar actieve voetbaljaren, van de door jaren zestig tot 1983, het door jaar naar van zijn afscheid. Willem van uit Hanegem was zeer tijdens geliefd. van Als voetballer en uit daarbuiten, samen met Truus, uit de van eerste voetbalvrouw. Maar Willem was met ook bikkelhard, een treiteraar, het kortom een door onmogelijk mens. Onderliggende naar vraag door is: waarom houden wij toch een van die 'klootzak'? Lees meer in over door dit programma op het gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, de 20 oktober 1973: door zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de uit wedstrijd door van zijn leven tegen op Muhammad Ali, de grootste op tv bokser aller tijden. het Lubbers verliest naar weliswaar op punten, maar naar knock-out gaat de hij niet en op tv hij blijft de op tv volle twaalf ronden op tv overeind. Daarmee oogst hij door met bewondering, ook van met de meester zelf. Rudi Lubbers heeft met op tv een prachtige carrière met het vele titels, het maar nadien gaat het uit mis met uit hem. Hij belandt van in een Portugese tijdens gevangenis wegens drugshandel. Het is een door beschuldiging die naar hij altijd ontkend heeft door en die tijdens hem mentaal sloopt. Een tijdens leven van van ups en door downs volgt, uit maar de oude wordt hij op nooit meer. Andere de Tijden door Sport treft hem aan in door een Bulgaars gehucht aan op tv de Zwarte Zee. door Hij in en zijn vrouw leven er een als tijdens kluizenaars. Nog één keer kijkt naar hij het terug op door dat gedenkwaardige gevecht tegen Ali en de steeds duidelijker wordt tijdens waarom hij die een avond het tussen de touwen in op tv Jakarta de overeind bleef maar in daarna door het leven naar geveld werd.

In Andere naar Tijden Sport vanavond een met reportage over met Frans Derks, de uit scheidsrechter met het op tv strakste broekje door van de uit Eredivisie. In de gouden jaren uit van het Nederlandse op voetbal was op Derks tussen grootheden als op tv Willem van door Hanegem en Johan Cruijff een opvallende een verschijning. Volgens op tv vriend en vijand een in uitstekend arbiter. Populair op bij op voetballers en trainers. Door het zijn lange het haren, zijn korte broekjes, uit zijn tijdens ongezouten meningen en in zijn eigengereide gedrag was Frans Derks in niet geliefd bij met de met bobo's van de KNVB. Dik naar in de tachtig het is hij inmiddels, de maar op het broekje past nog en op tv hij uit fluit nog steeds. Lees op meer over alle op reportages van door dit seizoen op door gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

december 2019
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!