Programma gemist?

Piet Keizer, linksbuiten de bij uit Ajax in de het jaren zestig en zeventig van naar de vorige op tv eeuw, de liet de voetbalwereld na zijn een dood (2017) achter met op tv op onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn naar nukkigheid, een zijn ruzie tijdens met Johan Cruijff en de zijn botsingen met coach naar Rinus Michels. Aan uit het woord uit zijn o.a.Jan Mulder, Sjaak Swart, uit Klaas een Nuninga en Willem van het Hanegem.

In het weekend door dat de door Tour de met France van start van gaat, gaan we door terug naar één van de Nederlandse meest fameuze wielrenners: op tv Hennie Kuiper. door Een geboren aanvaller, de dat was de Kuiper. Solo werd in hij Olympisch kampioen, het wereldkampioen en won hij vier door grote klassiekers. Zijn van palmares naar doet weinig onder voor door dat een van zijn landgenoten een Zoetemelk en Janssen, met met dit verschil dat op de de erelijst uit van Kuiper één eindzege ontbreekt: door die van uit de Tour een de France. Een paar in keer was in Kuiper er door dichtbij. De grootste op kans op de eindzege had met hij in in 1977. Een in paar dagen voor de finish in door een Parijs stond hij op slechts acht een seconden van een het een geel. Wat als hij op verschillende in momenten alerter was een geweest? Wat als uit hij had geëist met dat zijn ploeg tijdens voor het hem zou rijden? Wat een als ploegleider Peter Post het de hem meer vertrouwen had naar gegeven, zich met wat minder obsessief op tv op de dagsuccessen en op zijn van oogappel op Didi Thurau in had gefocust? En van werd eindwinnaar Bernard Thévenet de bevoordeeld door de chauvinistische Franse een in organisatie? In Andere Tijden Sport: de tijdens Tour uit van 1977, de de Tour die Hennie Kuiper had uit kunnen en uit misschien op wel had moeten de winnen...

Na van de drie gouden medailles tijdens van van Yvonne van Gennip tijdens uit de Winterspelen op tv in Calgary en op de Europese titel voor op tv het Nederlands elftal kan naar 1988 eigenlijk al niet op meer in stuk. Maar we in gaan dat jaar nog even de door, de want Nederlandse naar wielrenners winnen dat jaar zeven etappes naar in het de Tour. De meest aansprekende? uit op tv De Koninginnerit naar Alpe naar d'Huez. PDM-renners Steven door Rooks en Gert-Jan Theunisse op tv worden de in die etappe eerste en tweede. door En de bijna heeft Nederland een een derde Tourwinnaar. de Bijna

Na op tv de grote het Toursuccessen in de jaren vijftig is het het Nederlandse profwielrennen op begin 1964 op op tv sterven na in dood. van In de laatste tijdens Ronde van Frankrijk zijn het maar vier Nederlanders gestart, een op dieptepunt. Ze met rijden van ook nog eens allemaal in buitenlandse met dienst. Het het lukt in Nederland in niet het om een sponsorploeg op de een been naar te krijgen, ook uit de beroemde ploegleider Kees in Pellenaars niet. met Als de topcoureurs tijdens al elders onderdak hebben het gevonden, weet Pellenaars vlak vóór op tv de tijdens Tour van 1964 toch een in een geldschieter te strikken, TeleVizier. Het van tegendraadse, uit jonge weekblad en Pellenaars in passen goed het bij elkaar. Het door clubje onervaren Brabantse amateurs in waarmee hij naar Frankrijk afreist het ontpopt zich een als een de rebellenploeg. Jagend op etappezeges lappen van ze door de regels aan met hun laars. Een van hen, uit Kees op Haast, blijkt van verrassend genoeg een met begenadigd klimmer. Een jaar op later gaat op tv hij in het klassement de in strijd aan met mannen de als Gimondi, Poulidor met en Motta. Hij op lost ze op van door een col van de door eerste categorie. Haast naar is op weg naar om de eerste door Nederlander te worden met op het tijdens eindpodium van de Tour de de France. Dan op tv gaat het tijdens mis.

Corrie en naar Frans Siemons runnen tijdens sinds midden jaren zeventig een op tv het bordeel Sauna een Diana in Zundert. op Hun zonen Jan, tijdens Marc en Ruud zijn lid van het de Zundertse wielervereniging. op tv door Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op op straat in omkleden, achterin de auto met met of bij mensen uit aanbellen en vragen of ze mogen een een douchen. Corrie en Frans vinden dat naar het het ook anders kan en kopen met het een Engelse dubbeldekker om deze om met te bouwen door tot een bus een waarin kan van worden gewassen en gekookt: de het bus van het Sauna op tv Diana. De talenten tijdens van Zundert beschikken door dus in de van jaren tachtig al over een eigen een ploegbus, terwijl de in profrenners een toentertijd nog dubbelgevouwen zaten door in met een ploegleiderswagen. Andere Tijden Sport met haalt herinnering op aan het de 'Moeder een aller tijdens bussen'.

In 2006 op tv vindt het een tragisch ongeluk plaats tijdens tijdens de de Volvo Ocean Race, de zwaarste en een op langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans in Horrevoets, de ervaren een zeiler van de van ABN AMRO 2, slaat naar tijdens een zware op tv storm op naar de Atlantische Oceaan overboord. op tv van De andere zeilers zetten alles op door op tv alles om Hans uit uit het water te de halen. Daarin slagen ze uiteindelijk, het het maar ze kunnen het leven in van met Hans niet meer redden. een Hoe kon het gebeuren? Was een het op pech? Voelde met Horrevoets zich te verantwoordelijk een voor de grotendeels jonge uit bemanning? Andere uit Tijden Sport de maakte een reconstructie van de uit fatale reis. in Aanvankelijk loopt alles de op rolletjes. De negen van maanden naar durende zeiltocht kent vele op tv tussenstops en de 'jongerenboot' van door ABN de AMRO 2, met Horrevoets een als ervaren in rot, doet het verrassend het goed. van Zijn vriendin Petra van Rij komt met door regelmatig over met in dochter Bobby. En in tijdens Kaapstad raakt op ze zwanger van een tweede op tv kindje. de In de zevende tijdens etappe, van New York naar Portsmouth, uit gaat het mis. het Andere Tijden Sport van met praat o.a. met naar de zeilers die erbij waren, naar met Roy op tv Heiner, sportief directeur uit van de Nederlandse ploeg door en vriend van een Horrevoets, en met tijdens Petra.

31 maart door is de tijdens dag van naar de Grand Prix van Valkenswaard. Door tijdens een complot, met denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink uit - met de Vliegende met Tandarts - werd hij tijdens net geen de wereldkampioen in de Grand Prix van met 1976. De de eerste Nederlandse wereldkampioen was tijdens Jeffrey Herlings. Wolsink door won in uit de Verenigde Staten op tv wel vijf keer het de op tv Grand Prix. Hij staat model voor naar het de superhit Oerend Hard van naar Normaal én voor op tv de het spraakmakende film Spetters met van Paul Verhoeven.

Vera Pauw een vormt met twee broers de een drieling. Ze tijdens in voetballen graag met op tv elkaar en met anderen op het van pleintje in hun met geboortedorp Vianen. op Vera doet de voor niemand onder. Maar als met haar broers naar lid worden het van een voetbalclub, mag van zij niet mee. met In tijdens de jaren zeventig mogen de meisjes van de KNVB pas op op uit hun zestiende voetballen. Het uit is het begin een van naar Vera Pauws voetbalgevecht. met Ze trotseert cynische mannen, krijgt het uit voor elkaar dat van jongens en naar meisjes samen in uit een team kunnen tijdens spelen op en coacht het Nederlands vrouwenelftal naar op de het halve finales van het uit Europees Kampioenschap op tv in 2009. Het tijdens is de doorbraak van op het vrouwenvoetbal. Een schitterende met toekomst de lonkt. Vera maakt verdere plannen, een op tv maar clasht dan met tijdens de bazen door van de KNVB. Een in Andere Tijden Sport over vrouwenstrijd met in met het voetbal. Met o.a. Louis de van een Gaal, Daphne Koster, het Shanice van op de Sanden en van Michael van Praag.

In de mei 2018 vindt de van Giro op tv plaats, de Ronde van Italië. Tom van de Dumoulin, vorig jaar de naar eerste Nederlandse winnaar, gaat tijdens proberen zijn tijdens titel te prolongeren. Het door scheelde met niets of niet van Dumoulin maar Erik in Breukink was de op tv eerste Nederlandse winnaar geweest. Terug uit naar 1989. een Negen jaar na door Zoetemelks Tourzege gaat opnieuw een door Nederlander een een grote ronde winnen. met Na een derde en met in tweede plek in het de Giro-eindklassement rijdt Erik Breukink in tijdens 1989 tijdens al een de paar dagen soeverein in het roze. uit Het met spookt in de Dolomieten, door maar net als op een jaar eerder in door de met legendarische helletocht van over de Gavia blijkt het hij de de omstandigheden het beste te verteren. tijdens Met nog twee op tv tijdritten op het van programma, in zijn specialiteit, hoeft hij een nog maar één op colletje over. Dan gaat door het mis. uit Andere Tijden Sport reconstrueert Breukinks het fatale door dag.

Veel het boksers, voor en tijdens op de Tweede op Wereldoorlog, waren op tv van joodse komaf. De eerste knokploegen het op tegen de nazi's bestonden naar uit joodse naar boksers. In de arme joodse wijken op tv was spierkracht naar een van een de manieren om je op tv staande te houden. naar De joodse Ben op tv Bril op was een van met de bekendste boksers. Al vijf jaar het voordat het het verplicht werd door de op Duitse in bezetter, bokste hij met een met davidster op tijdens zijn broek. een Om die er, het uit trots over zijn door afkomst, nooit de meer af met te halen. Hij overleefde een kamp Westerbork en Bergen-Belsen, tijdens nadat hij van was verraden door Sam met Olij met op tv wie hij van in 1928 nog gebroederlijk in van het olympisch team zat. tijdens Bijna op 75 jaar later naar duikt de een 33-jarige joodse profbokser Barry Groenteman uit in het tijdens verleden van de hoogtijdagen van op het een joodse boksen en van zijn tijdens illustere voorganger een Ben door Bril.

In de wielerwedstrijd een Dwars tijdens door België 1983 botste Gerrie tijdens het Knetemann in volle koers een op een auto. op tv Het dramatische de gevolg: een beenbreuk, een de slagaderlijke bloeding, men vreesde voor door zijn leven. uit Twee jaar later het blijkt hij een uit de in dood herrezen wanneer hij in tijdens erbarmelijke omstandigheden de naar Amstel Gold Race wint. de Met het van historische moment waarop hij door op zijn ellende en vreugde met live op met televisie uithuilt op de schouder bij in op tv Mart Smeets.

31 maart op tv is de dag in van de Grand het Prix van Valkenswaard. Door door een complot, van denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink het de - de Vliegende Tandarts - werd in hij net op tv geen wereldkampioen in op de de Grand Prix van op tv 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen de was met Jeffrey Herlings. Wolsink won in met de Verenigde Staten wel in vijf met keer de Grand Prix. uit Hij staat model voor van de het superhit Oerend Hard van de Normaal én in voor de in spraakmakende film Spetters van van Paul Verhoeven.

Op tijdens 20 februari wordt tijdens Willem van Hanegem een 75 jaar. Vanavond is de een het speciale uitzending van Andere Tijden tijdens Sport ter van gelegenheid van het zijn 75ste verjaardag te zien. van De uitzending bestaat op volledig uit beelden het uit het archief. Met met op tv dit portret brengt in het programma een ode aan Van de een Hanegem. De focus in ligt op zijn actieve voetbaljaren, door van de jaren zestig de tot 1983, in het jaar van zijn uit afscheid. een Willem van uit Hanegem was zeer uit geliefd. Als voetballer en uit daarbuiten, samen met Truus, de een eerste voetbalvrouw. tijdens Maar op tv Willem was ook bikkelhard, een treiteraar, tijdens kortom een onmogelijk tijdens mens. Onderliggende door vraag is: waarom in houden wij toch van naar die 'klootzak'? Lees meer van over dit programma naar op op gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, een 20 oktober 1973: naar zwaargewicht Rudi Lubbers bokst van de wedstrijd van zijn naar leven op tv tegen Muhammad Ali, de met grootste bokser aller tijden. het tijdens Lubbers verliest weliswaar op punten, maar naar knock-out gaat hij het uit niet en hij blijft de de volle tijdens twaalf ronden overeind. Daarmee oogst uit hij op bewondering, ook van de de meester zelf. Rudi Lubbers heeft tijdens in een prachtige carrière met een vele titels, maar nadien tijdens gaat het mis uit met hem. tijdens Hij belandt in een de Portugese gevangenis tijdens wegens drugshandel. Het is met een uit beschuldiging die hij het altijd ontkend heeft en die op tv hem mentaal de sloopt. Een leven van ups tijdens en een downs volgt, het maar de oude wordt hij nooit op tv meer. Andere Tijden de op tv Sport treft hem aan van in een uit Bulgaars gehucht aan de het Zwarte Zee. Hij en tijdens zijn vrouw naar leven er als kluizenaars. een Nog door één keer kijkt hij tijdens terug op dat gedenkwaardige gevecht een tegen Ali van en steeds duidelijker wordt de op waarom hij die avond tussen op de op tv touwen in Jakarta overeind bleef in maar daarna door op het de leven geveld werd.

In Andere uit Tijden Sport op vanavond een reportage op tv over Frans Derks, de de scheidsrechter met het strakste in broekje van van de Eredivisie. In op de gouden jaren van van het Nederlandse een voetbal was Derks tussen grootheden op tv als Willem tijdens van Hanegem en naar Johan door Cruijff een opvallende tijdens verschijning. Volgens vriend door en vijand een uitstekend de arbiter. Populair bij voetballers en een trainers. met Door zijn lange haren, zijn door korte tijdens broekjes, zijn ongezouten meningen het en zijn eigengereide gedrag de was Frans Derks uit het niet geliefd bij de bobo's van van de naar KNVB. Dik in de van tachtig is hij inmiddels, op tv maar het het broekje past nog en naar op hij fluit nog uit steeds. Lees meer over tijdens alle reportages van dit seizoen op het op tv gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

juni 2021
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!