Programma gemist?

Op 20 juli de 1980 van wint Joop Zoetemelk op tv de 67e editie van de tijdens Tour het de France. Het inmiddels met wielergekke Nederland is door uitzinnig. uit Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af de in naar Parijs om Joop naar te zien door finishen in de Gele Trui. De op tv Franse politie schat van dat er een tussen de zeventig- op en honderdduizend Nederlanders een in door de Franse hoofdstad zijn. op tv Het regent op dat het giet, maar dat in deert de horde landgenoten de niet. Joop van wint die dag als door tweede Nederlander in in de een historie de Tour. in Onder de duizenden Nederlanders op tv is een bus het vol mensen het uit het van dorp waar Zoetemelk opgroeide, een Rijpwetering. Zij zien hoe de op wielrenner de met laatste naar gelde trui uitgereikt krijgt en op tv premier Dries van in Agt door Joop als een van van de eersten feliciteert. Ondanks het uit slechte een weer staan met er nog honderden Nederlanders naar urenlang onder het raam een van het Raleigh-hotel van aan van de Champs-Élysées te feesten. Terug het in het in polderdorpje vlakbij Leiden zijn in de voorbereidingen voor de de huldiging van op tv Joop in volle gang, door maar er de is onduidelijkheid van wanneer hun dorpsgenoot in komt. De op tv geplande criteriums gooien roet in het een de eten. Uiteindelijk wordt Joop op met zaterdag 26 de juli 1980 uit gehuldigd. Zoetemelk vaart de op een boot door het dorp tijdens waar tienduizend mensen tijdens hem uit toejuichen. Nadat op hij van de gemeente een schaap tijdens cadeau krijgt, een vertrekt hij weer tijdens naar van een volgend criterium. de Langzamerhand keert de van rust in Rijpwetering terug. tijdens We blikken in terug op de door Tourwinst van Joop met inwoners van met uit Rijpwetering, oud-premier Dries van Agt, van Joop Zoetemelk zelf het en Nederlandse fans de die met op Champs-Élysées stonden op naar die regenachtige julidag tijdens in 1980.

Het naar is de zomer van uit 1981, om precies tijdens te zijn een 14 juli van dat op jaar. het Peter Winnen rijdt voor de eerste tijdens keer mee op tv in de in Tour de France. Alles in is naar nieuw: het leven als prof met én uit de Tour. Tot zijn eigen door verbazing fietst de op 24-jarige Winnen in de die zeventiende op tv etappe naar Alpe het d'Huez mee in door de kopgroep, op tv met onder meer de gedoodverfde favoriet een Bernard Hinault. uit Hinault zou de deze Quatorze het Juillet, dé nationale feestdag op tv in Frankrijk, wel op eens even van een extra tijdens rood-wit-blauw tintje voorzien. uit Ook Lucien van naar Impe, misschien wel op de beste klimmer in een van zijn generatie, een zit erbij. Deze 35-jarige de Belgische bergkoning in had zijn zinnen gezet op winst; op dit was de uit enige tijdens berg waar hij nog de nooit had gewonnen. Tussen de op tv al deze grote een mannen rijdt Winnen, een rookie uit uit IJsselsteijn. op tv Hij kende de uit Alpe d'Huez eigenlijk alleen van in televisiebeelden en had in nooit eerder naar in de Alpen het gefietst. Hij vindt het in prachtig, hij uit geniet en op tv heeft goede benen. Eigenlijk een veel te ver een voor met de top gaat Winnen ervandoor het en geeft de anderen tijdens het op tv nakijken. Een een combinatie van pure onbezonnenheid tijdens en jeugdige overmoed, uit ondenkbaar in het op huidige wielrennen. Als Winnen zich op tv realiseert het dat de camera constant van op van hem gericht is, beseft een hij pas dat op tv hij in zijn eentje een op van kop rijdt. Er zat door totaal geen met beleid achter zijn ontsnapping, het geen tactiek en eigenlijk ook met zonder tijdens enige voorbereiding. op Een zege van uit overmoed en verwondering de noemt Winnen het achteraf. Nu, een in van 2011, beklimt Winnen opnieuw de Alpe op d'Huez met zijn van dertig jaar oude het Koga uit tijdens 1981. een En kijken de grote sterren op tv van toen - Hinault uit uit en Van Impe door - terug op de fysiek uit onmogelijke op geachte prestatie van op Winnen.

In van de maand van de een Tour de van France herhaalt Andere door Tijden Sport drie afleveringen naar over naar de Tour. Vanavond: een 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De naar laatste in week van de uit Tour de France van het 2007 is tijdens ingegaan als Michael een Rasmussen zich opmaakt voor op tv de laatste bergetappe, van de Orthez de naar Gourette op tijdens de Col d'Aubisque. Iets van meer een dan 1700 meter hoog met in de Pyreneeën. De tijdens Deense het kopman van de door Rabobank-ploeg draagt al op tv tien dagen de tijdens gele trui, hij staat op drie minuten voor in op zijn in belangrijkste concurrent, Alberto Contador, van en als hij vandaag tijdens een goede tijd naar neerzet een ligt de eindoverwinning praktisch de voor het tijdens grijpen. Dan zou voor het eerst door sinds 1980, sinds op het roemruchte tijdens TI-Raleigh, sinds Joop Zoetemelk, op tv weer tijdens eens een Nederlandse ploeg de een Tourwinnaar uit leveren. Er lijkt het die ochtend uit van 25 juli 2007 op geen vuiltje aan de een lucht. naar En ’s middags al het helemaal niet, als Rasmussen met de etappe op nog heeft uit gewonnen ook. Dan, op tv een paar uur later, is de niets meer wat het door op was. Rasmussen is door zijn eigen het ploeg van uit de Tour het gegooid en zit in naar het vliegtuig naar huis. op tv Voorafgaand aan de de het Tour had hij gelogen op over zijn verblijfplaats, zo van blijkt. in Dat is méér dan alleen de maar een de aanwijzing dat hij onverwachte tijdens dopingcontroles wilde ontlopen. van Speciaal op voor een reconstructie op tv van Andere Tijden tijdens Sport gaat de Deen het terug naar de Pyreneeën, waar de hij tijdens voor het eerst naar sinds die noodlottige de dag weer met de fiets tijdens de Aubisque beklimt. naar Aan het een woord komen ook zijn op tv toenmalige met ploeggenoten Thomas naar Dekker en Michael Boogerd alsmede van Erik Dekker, een van met door zijn ploegleiders. Daarnaast spreken voor het op tv eerst door leden van door het Rabobank-crisisteam zich uit en wordt op tv nog duidelijker wat op tv tijdens zich indertijd achter de in schermen heeft afgespeeld. “Ik viel naar in een uit gigantische leegte,” blikt Rasmussen in terug. “Ik werd op tv in schande weggevoerd. door Ik was suïcidaal.” Hij een wil de auto in in, de het snelweg op, op vaart maken en zich in van de op eerstvolgende vrachtwagen boren die voor het hem opdoemt. door “De uit gedachten aan mijn éénjarige zoon weerhielden op me op tv ervan.”

In het weekend door van dat de Tour de uit France van door start gaat, belicht in Andere Tijden Sport de carrière van met het één van Nederlandse in meest fameuze wielrenners: Hennie van Kuiper. Een geboren aanvaller, dat uit was Hennie van Kuiper. Solo werd naar hij Olympisch met kampioen, wereldkampioen en won een hij vier grote klassiekers. op Zijn palmares doet weinig naar onder voor naar dat van zijn tijdens landgenoten Zoetemelk en uit Janssen, met dit verschil met dat op met de erelijst het van Kuiper één tijdens eindzege ontbreekt: die van de op tv Tour de de France. Een paar keer de was Kuiper er het dichtbij. De een grootste kans op de eindzege een had hij door in 1977. op tv Een paar dagen vóór de op het finish in Parijs in stond hij op slechts acht op tv seconden van op tv het geel. Wat als tijdens hij op verschillende momenten op alerter naar was geweest? Wat als hij op tv van had geëist dat zijn ploeg voor op tv hem zou door rijden? Wat als de ploegleider Peter Post van hem meer vertrouwen had op tv gegeven, zich met wat een minder obsessief op een de dagsuccessen en op het zijn oogappel met Didi Thurau had gefocust? met En werd eindwinnaar op Bernard Thévenet bevoordeeld door een de het chauvinistische Franse organisatie? Oud-ploeggenoten Henk Lubberding de en José de de Cauwer, tijdens mecanicien Paul Soetekouw met en sportjournalist uit Joop Holthausen hebben er zo hun op tv eigen gedachten over. Andere uit door Tijden Sport gaat met op tv Hennie Kuiper tijdens terug naar Alpe op tv d’Huez waar hij in 1977 triomfeerde met en op door 8 seconden van in Thévenet op kwam. Veertig jaar na dato een beklimt Kuiper opnieuw de tijdens ongenaakbare door berg en haalt hij herinneringen de op aan die het een dag.

In van het weekend van de de TT Assen staat uit Andere Tijden Sport in tijdens het tijdens teken van naar de zware motoren. In de naar jaren tachtig sprak Nederland in nog een naar stevig op tv woordje mee in de een motorsport. Witte Reus Wil Hartog, de Jumping Jack Middelburg op en naar D'n Boet van naar Dulmen boekten successen tijdens in de zwaarste in klasse. En er was dat door legendarische zijspanduo van Streuer/Schnieders uit Assen dat uit drie keer het wereldkampioen werd, maar op tv steeds naast de door winst greep tijdens op het uit thuiscircuit tijdens de TT van Assen. in Tot 1987, toen door eindelijk de in de stromende regen alles in klopte en de 140.000 op tv toeschouwers volledig wild werden van de vreugde tijdens door het succes van de ruig uit op tv bebaarde rijder Egbert Streuer in en zijn door knappe bakkenist Bernard Schnieders. uit Andere Tijden de Sport keert terug in naar de oertijd van de van Nederlandse motorsport. de Over de dood van tijdens Schnieders, de verfijning met van de een motorblok en de ziel van met de door zijspan. Met Egbert Streuer, uit geldschieter Riemer tijdens van der Velde, teammanager/marketingman uit Lee de van Dam en Jaap de Geerts, racer van het eerste naar uur op tv en kroegbaas. Een verhaal vol een bier, braadworst en uit door benzinedampen.

Sinds de 2008 is een het een Olympische uit sport en in 2012 (Laura tijdens Smulders, brons) en door 2016 met (Jelle van Gorkom, in zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal met in: BMX de oftewel Bicycle Motocross - op tv van waarbij de X uit staat voor cross. Andere Tijden Sport een gaat uit terug naar de beginjaren door van de BMX, toen op tv sommigen het nog de weglachten door als een sport een op een kinderfietsje, maar uit anderen al de de potentie zagen het van deze nieuwe spectaculaire sport. En in in wat blijkt? Nederland heeft een belangrijke uit rol gespeeld uit in het de opkomst van de BMX. de Begin jaren tachtig raakten uit Nederlandse jongeren voor op het met eerst in de tijdens ban van de het BMX. Het waren door vooral de op tv-programma’s van de AVRO, de gepresenteerd door Karel van door de tijdens Graaf, die de tijdens sport in één klap een groot door op podium gaven. Voor het veel beginnende renners was op tv Jan van op den Dungen, bijgenaamd naar Helikopter Jantje, één van het de absolute boegbeelden van tijdens de door nieuwe sport. Spektakel verzekerd van met Helikopter door Jantje, en met andere op tv BMX’ers, zoals in Turbo Monique-je. Zij de waren weer schatplichtig op tv aan motorcrosser Gerrit Does, uit die in 1974 het voor het eerst de jongeren in de VS op van merkwaardige fietsen naar zag crossen en besloot uit het de sport naar uit Nederland te halen. Gerrit Does in stond hiermee niet alleen de aan de naar basis van de BMX naar van in Nederland en de Europa, maar heeft ook alles gefilmd van op Super 8mm. Uniek de de materiaal van de beginjaren van de uit naar BMX en de verhalen daarachter zijn met vanavond te in zien in Andere Tijden naar naar Sport.

Simon met Tahamata was voor een een hele generatie de eerste het donkere een speler in uit Nederland die het hart stal van van de met voetballiefhebber. In de uit schaduw van een Ajax’ wereldroem in naar 1972 werd Simon door als 15-jarig ‘boertje’ van weggeplukt bij amateurclub het FC Theole uit Tiel. De door kleine en ranke in voetballer tijdens moest knokken voor zijn plek tijdens in de de hoofdmacht van Ajax. Maar naar toen hij van eenmaal debuteerde, in het op tv voorjaar van op 1977, werd in hij met ragfijne een solo’s en heerlijke doelpunten razendsnel ongekend op tv populair, tot ver op tv buiten Amsterdam. Zijn het brede grijns naar en aaibaarheid met deden de rest voor tijdens de met mediagenieke Molukker. Bobby tijdens Haarms noemde hem 'een op tv voorbeeld voor de jeugd' door vanwege zijn leergierigheid. En tijdens Johan Cruijff uit prees zijn tactisch inzicht, met een iets dat volgens Cruijff weinig tijdens andere jonge spelers het in uit die mate hadden. In dezelfde periode naar werd Tahamata uit – onbedoeld – het uit boegbeeld voor met de Nederlandse tijdens Molukkers, toen Nederland voor het door op tv eerst met ‘terreur in de het polder’ te maken kreeg. naar De door in de Nederlandse staat tijdens verwaarloosde Ambonezen kwamen in een opstand. Uiteraard met werd de op tv jonge stervoetballer aangesproken op op de treinkapingen en andere door keiharde acties in van de Molukkers. de Balancerend op tv op het snijvlak op tv van nationale knuffelbeer en rolmodel tijdens voor een minderheid in de de het knel, vocht Tahamata op tv voor zijn positie in het door de voetbal, zonder zijn volk in en afkomst te verloochenen. het Hij door zocht de kapers destijds van zelfs op in de gevangenis, een en voetbalde uit met hen. Tegelijk van koos Tahamata voor de op uit Nederlandse nationaliteit en kwam hij 22 een keer op uit voor het Nederlands uit elftal. Terwijl door de driekleur door uit veel Molukkers werd uit verfoeid, na de slechte behandeling uit door tijdens de Nederlandse op overheid. Hoe is het Tahamata gelukt met te het slagen in het door keiharde Amsterdamse voetbalklimaat? de Hoe zien op de Molukkers zijn rol in die uit tijd? Hoe ging naar de stijlvolle door dribbelaar zelf om van met de balans tussen door een Ambon en Oranje? Hij op traint en begeleidt op tv nu de jeugd van op Ajax en van heeft een eigen uit academie voor talenten, tijdens onder meer van door Molukse afkomst. Andere tijdens Tijden Sport een blikt vanavond terug met Tahamata tijdens en anderen van die hem naar van nabij meemaakten, zoals David op Endt en op Piet Schrijvers. Ook gaat een Andere door Tijden Sport met in de nog altijd zeer het fitte zestigjarige oud-voetballer terug tijdens naar de gevangenis op tv in een Veenhuizen, waar hij in door 1979 op bezoek ging door bij van de treinkapers. En net op tv als destijds gaan Simons tijdens vrienden Willem van Hanegem, uit tijdens Maarten Spanjer en Guus Manuputty, op tv met hem tijdens mee.

Tussen door 1965 en 1973 uit racete Liane Engeman over de de internationales van circuits. Bloedmooi in en razendsnel. Nu de Max Verstappen het in racen in Nederland weer naar populair heeft gemaakt, in gaan de gedachten uit met naar het een ander fenomeen uit door de racewereld: Liane Engeman. Bloedmooi op en naar razendsnel in haar met bolides. De blonde schrik van met het circuit, zo van werd de Haarlemse van in de jaren op tv 60 van een de op tv vorige eeuw genoemd. Opgeleid door Rob in Slotemaker, tijdens die meteen met het talent in haar herkende. het Bewonderd door tijdens de vele mannen om uit haar heen, door onder wie een piepjonge Jan op Lammers. Tussen 1965 door en de 1973 racete Liane op tv Engeman over de de internationale circuits. Gewoon tegen op de mannen. de Ze won veel, overleefde een crashes en spotte met met vooroordelen. Twee keer op door was ze de beste vrouwelijke coureur uit het van Europa. Nog altijd spreken oud-collega's met en bewonderaars vol van uit lof over haar uit racekwaliteiten. Andere Tijden naar Sport over een bijna met vergeten sportvrouw, tijdens die flirtte met de dood de en een carrière in in de Formule op 1.

John Blankenstein het (1949-2006) uit was als scheidsrechter geliefd en een gerespecteerd. Hij met was ook uit een man die openlijk uitkwam voor het tijdens zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe met doorbrak in de op tv naar voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook uit tegenstand. de In 1994 was Blankenstein aangewezen een tijdens om de Champions League in finale tussen door AC Milan en Barcelona in in Athene een te leiden. Het zou met de bekroning worden de van zijn uit carrière, en daarmee een ook van zijn assistenten Rob op Overkleeft en op Gerhard Verwoort. Vijf dagen in vóór de finale het werden Blankenstein en op zijn met grensrechters van de wedstrijd met gehaald. Waarom? tijdens Omdat hij Nederlander in was, net als Johan van Cruijff en Ronald op Koeman die bij Barcelona werkten? op Omdat in de invloedrijke op tv eigenaar van AC Milan, op Silvio Berlusconi, uit hem daardoor partijdig vond? Omdat hij een homoseksueel door was? Omdat er met doodsbedreigingen tegen op tv hem binnen waren gekomen van bij de de UEFA? Of een op combinatie ervan? Andere Tijden uit Sport gaat op in zoek naar het antwoord en in spreekt o.a. op tv met Rob Overkleeft, tijdens Gerhard in Verwoort, Michael van naar Praag, John de Wolf de en Jacques in d’Ancona.

Vanavond start op het van zomerseizoen van Andere Tijden Sport, met in zeven gloednieuwe met afleveringen. Presentatie: met Tom Egbers. Andere op tv Tijden Sport viert met de honderdste uitzending met een tijdens bijzondere aflevering, met uitsluitend uit van amateurbeelden. Tegenwoordig kun je topsporters volgen op tv via filmpjes en een op tv selfies die bijna dagelijks gepost in worden. In de op jaren 60 en van 70 van de vorige op tv eeuw waren tijdens sommige de sporters, begeleiders en supporters ook op tv in het de bezit van in een camera. Meestal een 8-mm filmcamera. naar Dat was op nieuw en bijzonder. Zij op schoten op uren en uren aan film, met niet wetende dat in op ze daarmee historie vastlegden. naar Het grote van publiek kreeg al dat van materiaal nooit tijdens te zien. Het verdween in schoenendozen naar op zolder. van En daar komt het een nu op voor het eerst tijdens uit. Door oproepen en gerichte met zoekacties heeft naar Andere naar Tijden Sport veel van dit unieke op met materiaal opgespoord én, ook bijzonder, aangevuld op tv met het in originele geluid. Dat levert uit een fascinerend op beeld op van een een naar sporttijdperk waarin alles tijdens anders was. Sport op die niet geprogrammeerd is, in van soms schitterende kleuren, vooral met bedoeld met om plezier naar aan te beleven. We zien nog op nooit eerder het vertoonde amateurbeelden van Johan op tv Cruijff in op tv blauw Ajax-shirt, met rugnummer het 10, uit gemaakt tijdens de kampioenswedstrijd van het Ajax tegen ADO in uit 1968. Er zijn in beelden van het een piepjonge de Joop Zoetemelk in zijn van eerste op Tour de France (1970), gefilmd door door Feyenoord-doelman naar Eddy Pieters Graafland. naar Verder: Kees Verkerk uit die een camera cadeau krijgt tijdens van de een gemeente Puttershoek, op tv de Olympische tatami met van Anton Geesink in naar kleur, de uit gouden medaille door van roeier Jan een Wienese tijdens de naar Spelen in Mexico op tv (1968) en het judoka Wim Ruska in het Olympisch naar dorp van tijdens de met dramatische Spelen van München op tv (1972). Ook van zijn er beelden van uit de eerste keer dat er een op op tv de 1500 meter onder de naar 2 tijdens minuten werd geschaatst. Dat was in in Davos tijdens in 1971 door Ard met Schenk en uit Kees Verkerk. naar En in een een uniek filmpje uit de op jaren 50 is op te zien door hoe Piet op Keizer als jeugdspeler al van die fameuze schaar op tv in huis had waarmee op tv hij later furore zou van in maken.

Een door verrassend en ontroerend beeld uit van een bijzondere tijdens damgrootmeester. Wie Jannes van van der op Wal zegt, een zegt niet alleen met wereldkampioen dammen in 1982, maar op ook excentriekeling. Hij stamelde van in voor de camera van bij Mies Bouwman en miste van een NK doordat door hij in de door trein in slaap was op tv gevallen. door Met deze uit Pietje Bell van uit de denksport was altijd iets het te beleven. Maar hij uit kon naar ook verschrikkelijk uit goed dammen. Kenners in spreken nog steeds met naar bewondering over zijn inzicht met en met zijn aanvallende spelstijl. uit In 1996, nog maar door 39 jaar tijdens oud, stierf hij aan door leukemie. Broer en ouders, collega's op en vrienden schetsen uit een verrassend en de ontroerend beeld van tijdens een op bijzondere damgrootmeester.

Nederland was met als schaatsnatie met in de jaren 60 door in uit opkomst, maar een door nieuwe Jaap Eden zat daar in nog niet bij. Totdat op tv in met 1964 ene Kees Verkerk aan op tv zijn opmars naar begon. In Innsbruck won een de kasteleinszoon uit een Puttershoek met verrassend zilver op de een Winterspelen. In in 1966 schaatste op tv hij naar de wereldtitel, die hij het op tv het jaar daarop wist met te prolongeren. In met 1968 in het Grenoble won Verkerk van als enige van de Nederlandse herenploeg van naar Olympisch goud. En Ard Schenk de dan? Die zou pas met in 1970 de het macht in de met schaatswereld overnemen. naar Bij van alle huldigingen droeg Verkerk een op bontmuts. Het was de tijdens bontmuts van op zijn in moeder. De bontmuts die ze tijdens droeg op tijdens Verkerks eerste grote tijdens schaatssucces: zijn zilveren race een in de Innsbruck. Het zou ook de enige door keer uit zijn dat tijdens ze haar zoon de zag schaatsen: de nacht in na de huldiging in het het eigen het café overleed het ze in haar slaap. van De bontmuts werd tijdens Verkerks talisman. Die uit bontmuts is ook een tijdens mooie kapstok voor een de makers met van Andere Tijden uit Sport om op tv de begintijd van een de Nederlandse hegemonie de in het hardrijden met te belichten. Toen het bij op de mannen nog niet op “Ard en op Keessie” met was, maar vooral door “Keessie”.

De uit laatste keer dat in de Coolsingel met vol stroomde voor Feyenoord was op in de 1999. Afrekenen ging nog tijdens in guldens en met met mobieltjes kon slechts het worden gebeld en ge-sms?t. een Hoewel de achterstand naar op Ajax het tijdens voorgaande seizoen door 28 punten op tv bedroeg, verwacht Het Legioen van op voorhand een op tv titel. Want het dat is Feyenoord: eerst in geloven en dan zien. een naar Wie anders dan door wereldburger Leo Beenhakker smeedt van de een potpourri het van onbekende laatbloeiers met acht een nationaliteiten een elftal op tv dat met weigert te verliezen en het vaak ook net van wint. Na twee de keer Leidseplein in naar Amsterdam en drie keer uit op Plaza Mayor in Madrid beleeft op Beenhakker het mooiste met moment van zijn uit carrière. "Dit zijn het mijn mensen, die het spreken mijn taal." Andere met Tijden het Sport gaat terug naar een dat seizoen met op onder anderen Leo Beenhakker. het Maar ook van met toenmalig voorzitter Jorien tijdens op van den Herik, en met tijdens spelers Jean-Paul van in Gastel, de Julio Cruz, Peter van door Vossen en Paul een Bosvelt.

4 een januari 1997, de laatste door Elfstedentocht. Een naar reconstructie. Andere Tijden Sport gaat met van terug naar 4 januari 1997, de de dag het waarop de in laatste Elfstedentocht werd verreden, het en reconstrueert de ontknoping het van één tijdens van de spannendste tochten uit in een de geschiedenis. Voor het eerst vertellen op tv Arnold in Stam, Bert Verduin, Erik Hulzebosch, op Henk tijdens van Benthem, met Piet Kleine en het Henk Angenent, de kopgroep die samen van de Bonkevaart bestormde, van wat door er op weg naar met de naar finish door hun de hoofden spookte. Wat ze dachten, wat op ze zagen, wie door de boel verlinkte, een en hoe uit ze toch tijdens zelf zouden gaan in winnen.

De geboren het Amsterdamse naar Ellen Burka-Danby (93) is in Canada met tijdens een ware legende. Ze coachte talloze door Olympische door medaillewinnaars en door wist dankzij het kunstrij... De met geboren Amsterdamse oud-kunstrijdster tijdens Ellen Burka-Danby (93) op is in Nederland op tv tamelijk onbekend, op maar in Canada een ware van legende. met Ze leverde het land met als coach talloze wereldkampioenen het uit en Olympische medaillewinnaars. Daarnaast naar wist de door Joodse Burka dankzij het kunstrijden uit het concentratiekamp door tijdens de Tweede Wereldoorlog te op tv overleven. tijdens Speciaal voor Andere van tijden sport kwam ze uit naar Nederland tijdens en ging op ze voor het eerst op terug naar Kamp met Westerbork.

juli 2017
23-07-2017 14:55

De Dag dat Joop de Tour won

Andere Tijden Sport - De Dag dat Joop de Tour won

Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e editie van de Tour de France. Het inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af naar Parijs om Joop te zien finishen in de Gele Trui. De Franse politie ...

16-07-2017 13:10

Winnen op de Alpe d" Huez

Andere Tijden Sport - Winnen op de Alpe d" Huez

Het is de zomer van 1981, om precies te zijn 14 juli van dat jaar. Peter Winnen rijdt voor de eerste keer mee in de Tour de France. Alles is nieuw: het leven als prof én de Tour. Tot zijn eigen verbazing fietst de 24-jarige Winnen in die ze...

09-07-2017 22:15

De nacht van Rasmussen

Andere Tijden Sport - De nacht van Rasmussen

In de maand van de Tour de France herhaalt Andere Tijden Sport drie afleveringen over de Tour. Vanavond: 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor ...

02-07-2017 22:15

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, belicht Andere Tijden Sport de carrière van één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Hennie Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, ...

25-06-2017 22:15

Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Andere Tijden Sport - Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulm...

18-06-2017 22:15

Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Andere Tijden Sport - Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Sinds 2008 is het een Olympische sport en in 2012 (Laura Smulders, brons) en 2016 (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal in: BMX oftewel Bicycle Motocross - waarbij de X staat voor cross. Andere Tijden Sport...

11-06-2017 22:15

Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Andere Tijden Sport - Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax’ wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub FC Theole u...

04-06-2017 22:10

Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Andere Tijden Sport - Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Tussen 1965 en 1973 racete Liane Engeman over de internationales circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu Max Verstappen het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane...

28-05-2017 22:15

De tragische finale van John Blankenstein

Andere Tijden Sport - De tragische finale van John Blankenstein

John Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. Hij was ook een man die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook tegenstand...

21-05-2017 22:15

De 100e Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - De 100e Andere Tijden Sport

Vanavond start het zomerseizoen van Andere Tijden Sport, met zeven gloednieuwe afleveringen. Presentatie: Tom Egbers. Andere Tijden Sport viert de honderdste uitzending met een bijzondere aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. Tegenwo...

29-01-2017 22:15

Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Andere Tijden Sport - Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer

Een verrassend en ontroerend beeld van een bijzondere damgrootmeester. Wie Jannes van der Wal zegt, zegt niet alleen wereldkampioen dammen in 1982, maar ook excentriekeling. Hij stamelde voor de camera bij Mies Bouwman en miste een NK doord...

22-01-2017 22:15

De Bontmuts van Kees Verkerk

Andere Tijden Sport - De Bontmuts van Kees Verkerk

Nederland was als schaatsnatie in de jaren 60 in opkomst, maar een nieuwe Jaap Eden zat daar nog niet bij. Totdat in 1964 ene Kees Verkerk aan zijn opmars begon. In Innsbruck won de kasteleinszoon uit Puttershoek verrassend zilver op de Win...

15-01-2017 22:15

Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

Andere Tijden Sport - Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol

De laatste keer dat de Coolsingel vol stroomde voor Feyenoord was in 1999. Afrekenen ging nog in guldens en met mobieltjes kon slechts worden gebeld en ge-sms?t. Hoewel de achterstand op Ajax het voorgaande seizoen 28 punten bedroeg, verwac...

01-01-2017 23:15

Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Een Winnaar

Andere Tijden Sport - Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Een Winnaar

4 januari 1997, de laatste Elfstedentocht. Een reconstructie. Andere Tijden Sport gaat terug naar 4 januari 1997, de dag waarop de laatste Elfstedentocht werd verreden, en reconstrueert de ontknoping van één van de spannendste tochten uit d...

26-12-2016 12:10

Ellen Burka, overleven op kunstschaatsen

Andere Tijden Sport - Ellen Burka, overleven op kunstschaatsen

De geboren Amsterdamse Ellen Burka-Danby (93) is in Canada een ware legende. Ze coachte talloze Olympische medaillewinnaars en wist dankzij het kunstrij... De geboren Amsterdamse oud-kunstrijdster Ellen Burka-Danby (93) is in Nederland tame...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 107
  • Laatste uitzending op 23-07-2017 om 14:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord