Programma gemist?

Andere tijdens Tijden Sport uit over de gloriejaren van het Nederlandse in ijshockey, naar toen het van nationale team wereldkampioen werd van bij de B-landen (1979) de en zich daarmee plaatste met uit voor de Olympische Spelen een van 1980. En over op een uit mysterieus boekje dat een grote een rol zou gaan spelen naar bij in die Winterspelen. Het wordt The tijdens Miracle on in Ice genoemd. De overwinning uit van de het Amerikaanse ijshockeyteam op de onverslaanbaar het geachte Sovjet-Unie tijdens de met de Olympische Winterspelen van 1980 tijdens in Lake Placid. Terwijl in de Koude Oorlog tijdens op zijn hevigst het is, tijdens sleept Team USA een nooit in verwachte naar gouden medaille in de wacht. The tijdens Miracle op on Ice een valt samen met de hoogtijdagen op van het Nederlandse van ijshockey. de Ook wij zijn erbij, van die Winterspelen, voor de eerste uit en enige van keer. Het Nederlandse naar ijshockeyteam hoort, mede op tv dankzij met de inbreng van naar diverse 'Canadese Nederlanders', uit tot de beste acht van in de wereld. Natuurlijk hebben uit wij op tv niets van doen met uit The Miracle uit on Ice. Of toch met wel? In aanloop van naar de Spelen traint tijdens het team van de door Sovjet-Unie tijdens diverse keren in de Nederland. De op Zweedse bondscoach van tijdens Nederland, Hans Westberg, ontwikkelt een op tv strategie om een de Red Army te in bestrijden. Hij houdt een een boekje bij met waarin één door vraag centraal staat, met een vraag die het de hele ijshockeywereld in tijdens die periode bezighoudt: met hoe versla je de naar Russen? De Amerikaanse een coach, het Herb Brooks, is in dan ook zeer geïnteresseerd op in op tv dat boekje. Andere Tijden Sport het over ijshockey in op tv tijden van een oorlog.

Was een hij een angsthaas of juist tijdens uit moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot de Edwin van van Calker een van de met op meest besproken beslissingen naar in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op door het allerlaatste moment besluit op hij niet een van door start te gaan met zijn tijdens viermansbob tijdens in de Olympische een Winterspelen van Vancouver 2010. Van Calker vindt uit een de baan te door onveilig. Vooral Bocht 13 is een berucht. Daar, maar door ook het in andere bochten, zijn uit bij de trainingen van het tijdens bobsleeën, uit rodelen en skeleton, al op vele ongelukken van gebeurd. En het bij een training in nog vóór de start van de de Spelen verongelukt een op Georgische op rodelaar op de Olympische baan. naar Van Calker naar weet het zeker: hij in de is niet van plan zijn tijdens leven en dat van op zijn teamgenoten in een de waagschaal op tv te tijdens stellen. De beslissing slaat in als het een bom. door In één klap verandert door hij van medaillekandidaat op tv naar in de nationale een kop van jut. Andere Tijden Sport reconstrueert door het de gebeurtenissen die leidden naar tot deze beslissing. Edwin de van Calker en naar zijn broer en toenmalig met teamgenoot Arnold van van Calker uit keren terug op van de baan waar hun in Olympische droom veranderde op tv in een een nachtmerrie. Ook aan uit het woord komen teamgenoten Sybren op Jansma en Timothy een Beck, en met toenmalig op chef de mission Henk op Gemser.

In op 1992 wint in Bart Veldkamp goud op op de 10 tijdens kilometer tijdens de het Olympische Winterspelen van Albertville. Hij van verlost van Nederland daarmee van een trauma. op Sinds 1976 (Piet Kleine) de haalde op tv het Nederlandse mannenschaatsen nooit tijdens meer het een gouden medaille op naar de Spelen. Veldkamp maakt op deel uit van op tv de 'Haagse bende', de een in groep jonge schaatsers, met ook uit Ben van van der Burg op tv en Thomas Bos, die eind jaren met tachtig vanuit schaatsbaan het De de Uithof Nederland verovert. Veldkamp een is een het perfectionist en een twijfelaar. En tijdens in wat weinig mensen weten: hij tijdens gaat geregeld gebukt onder in faalangst. een Voor de Spelen het van 1992 uit heeft hij zich minutieus voorbereid. Hij de verblijft met in het hooggelegen Davos, ideaal op tv vanwege naar zijn astma, en reist pas het laat af op tv naar Albertville. Daar van gaat eerst alles door mis: zijn 5 op kilometer mislukt omdat het hij door in tegenstelling tot zijn een concurrenten op 'schuurpapier-ijs' op tv rijdt. Het chagrijn is in groot. Bart op tv is koortsig en voelt op tv zich beroerd. een Het dagboek dat hij van bijhoudt spreekt boekdelen. uit "Als ze me nu de zouden neerknallen, zou van naar ik het niet eens het erg vinden." Maar op tv hij herpakt zich wonderwel. Andere naar Tijden van Sport reist met Bart in Veldkamp van Davos naar het Albertville, op tv dezelfde reis tijdens die hij in met 1992 maakte, en neemt hem tijdens mee uit terug naar het mooiste door moment in zijn door carrière.

In door 2006 vindt een tijdens tragisch ongeluk plaats tijdens de op tv Volvo uit Ocean Race, de zwaarste en de langste een zeilwedstrijd ter wereld. tijdens Hans Horrevoets, de in ervaren zeiler naar van de ABN AMRO een 2, slaat tijdens een zware het storm op tv op de Atlantische Oceaan het overboord. De andere uit zeilers zetten alles op door alles om Hans de uit het tijdens water te tijdens halen. Daarin met slagen ze uiteindelijk, maar ze kunnen met het van leven van een Hans niet meer redden. Hoe kon uit door het gebeuren? Was het pech? een Voelde Horrevoets op tv zich te uit verantwoordelijk voor de grotendeels op tv jonge bemanning? Andere Tijden Sport tijdens tijdens maakte een reconstructie van de fatale de reis. Aanvankelijk loopt een alles op rolletjes. naar De negen maanden op de durende zeiltocht kent vele tussenstops met en naar de 'jongerenboot' van ABN AMRO de 2, met Horrevoets als naar een ervaren rot, doet het verrassend goed. tijdens Zijn vriendin Petra in van Rij komt op op tv regelmatig over met naar dochter Bobby. En in een Kaapstad raakt ze zwanger door van tijdens een tweede kindje. In de door zevende etappe, van het New uit York naar Portsmouth, gaat het mis. tijdens Andere Tijden Sport uit praat o.a. een met een de zeilers die erbij waren, met het Roy Heiner, in sportief op directeur van de Nederlandse ploeg en het vriend uit van Horrevoets, en met op tv Petra.

Andere door Tijden Sport start door vanavond met een nieuwe, uit vijfdelige reeks. De eerste van aflevering is een getiteld 'Drie in Elfstedenhelden: met Reinier en met Henk naar Evert in het Canada'. Reinier uit Paping, Evert op van Benthem en door Henk Angenent. In het de Nederlandse sportgeschiedenis nemen zij tijdens een unieke plek van in. het Ze wonnen immers door de meest aansprekende sportwedstrijd die je naar in op ons land kunt met winnen: de Elfstedentocht. Van Benthem op tv won hem een zelfs twee keer: in een 1985 en op 1986. Om tijdens de jaarlijkse stoet van fans te op ontvluchten emigreert Evert op een van Benthem met het zijn gezin in 1999 op tv naar Canada. Daar wordt een de schaatsheld weer van de boer op die hij wil op tv zijn. Reinier Paping, de van glorieuze winnaar van de barbaarse in Elfstedentocht van 1963, een is inmiddels op tv 86. Andere Tijden van Sport hoort van tijdens hem dat de hij graag nog eens Evert naar door van Benthem, in 1985 na op 22 lange op tv jaren zijn opvolger als winnaar op tv door van de Elfstedentocht, in van Canada zou willen opzoeken. op tv Ook tijdens Henk Angenent, in 1997 winnaar van tijdens de voorlopig het laatste in Tocht der Tochten, voelt een daar wel wat voor. Zo gezegd, in zo gedaan. naar Andere Tijden Sport gaat met met Paping en op Angenent op bezoek van bij Van Benthem uit het in Canada. Het wordt een memorabele in ontmoeting naar van drie Elfstedenhelden in uit een winters uit landschap.

Op op 20 juli 1980 wint Joop op met Zoetemelk de 67e door editie van de Tour van de France. Het inmiddels op wielergekke Nederland is uitzinnig. de Duizenden in Nederlanders reizen dat op tv weekend af naar een Parijs om Joop te zien van finishen in de de Gele op tv Trui. De Franse politie schat met dat van er tussen de zeventig- het en honderdduizend Nederlanders met in de Franse hoofdstad op tv van zijn. Het regent dat het met giet, maar met dat deert de horde met landgenoten niet. op tv Joop wint die door dag als tweede Nederlander in een de het historie de Tour. Onder een de duizenden Nederlanders de is een bus uit vol mensen uit uit het dorp door waar Zoetemelk op opgroeide, Rijpwetering. Zij zien hoe een de wielrenner de van laatste gelde trui uitgereikt in krijgt tijdens en premier Dries een van Agt Joop als de een naar van de eersten feliciteert. een Ondanks het slechte weer naar staan er nog een honderden Nederlanders urenlang onder op tv het met raam van het een Raleigh-hotel aan de Champs-Élysées op te in feesten. Terug in het polderdorpje vlakbij de Leiden met zijn de het voorbereidingen voor de huldiging de van Joop in naar volle gang, maar van er is onduidelijkheid wanneer het hun dorpsgenoot komt. De de op geplande criteriums gooien door roet in het eten. door Uiteindelijk wordt door Joop op zaterdag 26 juli het 1980 gehuldigd. Zoetemelk vaart van op een boot door door het dorp in uit waar tienduizend mensen uit hem toejuichen. Nadat van hij van de gemeente een schaap in cadeau met krijgt, vertrekt hij weer door naar een volgend op criterium. Langzamerhand een keert de op tv rust in Rijpwetering terug. met We blikken terug op de in Tourwinst van Joop met met uit inwoners van Rijpwetering, oud-premier op Dries van Agt, op tv Joop Zoetemelk zelf en tijdens van Nederlandse fans die op Champs-Élysées van stonden op die de regenachtige julidag in een 1980.

Het is de de zomer van het 1981, om precies te van zijn 14 juli het van dat jaar. op Peter Winnen rijdt door uit voor de eerste keer in mee in naar de Tour de France. Alles is op tv nieuw: op tv het leven tijdens als prof én de Tour. op tv Tot zijn eigen verbazing op tv een fietst de 24-jarige Winnen in in die de zeventiende etappe naar uit Alpe d'Huez mee in de het kopgroep, met uit onder meer het de gedoodverfde favoriet Bernard Hinault. Hinault tijdens zou deze Quatorze een Juillet, dé met nationale feestdag in met Frankrijk, wel eens in even van met een extra rood-wit-blauw tintje voorzien. door het Ook Lucien van Impe, uit misschien wel de de beste klimmer een van zijn generatie, zit in erbij. Deze 35-jarige tijdens Belgische bergkoning had zijn zinnen in door gezet op winst; dit op tv was de enige berg door waar hij nog naar nooit met had gewonnen. Tussen al deze grote uit de mannen rijdt Winnen, een tijdens rookie uit het IJsselsteijn. Hij kende de Alpe op d'Huez van eigenlijk alleen van televisiebeelden en had door nooit eerder een in de Alpen gefietst. door met Hij vindt het prachtig, een hij geniet en met heeft goede benen. van Eigenlijk veel te ver voor tijdens de top gaat in Winnen door ervandoor en naar geeft de anderen het nakijken. op Een combinatie van pure met onbezonnenheid met en jeugdige een overmoed, ondenkbaar in het naar huidige wielrennen. Als Winnen uit zich realiseert dat de van camera constant op de hem gericht is, de een beseft hij pas dat hij van in met zijn eentje op tijdens kop rijdt. Er zat totaal de geen beleid achter zijn naar ontsnapping, tijdens geen tactiek en eigenlijk ook de zonder enige een voorbereiding. de Een zege van van overmoed en verwondering noemt Winnen het de achteraf. Nu, tijdens in een 2011, beklimt Winnen opnieuw de in Alpe d'Huez de met zijn van dertig jaar oude Koga van uit 1981. En kijken de het met grote sterren van toen - Hinault op tv en door Van Impe - de terug op de fysiek tijdens onmogelijke uit geachte prestatie van met Winnen.

In door de maand tijdens van de Tour de France herhaalt met Andere Tijden Sport van de drie afleveringen over het de Tour. Vanavond: 'De nacht van met de Rasmussen' uit 2016. De laatste op tv week van de het Tour de France van 2007 op tv is ingegaan naar als Michael Rasmussen zich het opmaakt voor van de laatste bergetappe, door van Orthez naar Gourette op tv op de uit Col het d'Aubisque. Iets meer dan 1700 meter van hoog in tijdens de Pyreneeën. De Deense met kopman op van de Rabobank-ploeg draagt al een tien dagen de naar gele trui, hij uit staat drie de minuten voor op een zijn belangrijkste concurrent, Alberto door Contador, en naar als hij vandaag een in goede met tijd neerzet ligt de tijdens eindoverwinning de praktisch voor het grijpen. Dan zou een voor op het eerst door sinds 1980, sinds het roemruchte het TI-Raleigh, sinds Joop Zoetemelk, het weer naar eens een tijdens Nederlandse ploeg een Tourwinnaar leveren. Er op tv lijkt tijdens die ochtend van 25 uit juli 2007 geen met vuiltje op aan de lucht. En ’s middags van met al helemaal niet, als uit Rasmussen de etappe nog heeft naar gewonnen ook. naar Dan, een paar de uur later, is niets het meer wat het naar was. Rasmussen is een door zijn van eigen tijdens ploeg uit de de Tour gegooid en zit in het de vliegtuig naar op tv huis. Voorafgaand met aan de op tv Tour had hij gelogen over door zijn verblijfplaats, met zo blijkt. Dat is de méér dan alleen naar maar naar een aanwijzing dat hij onverwachte dopingcontroles door door wilde ontlopen. Speciaal voor een reconstructie tijdens met van Andere Tijden Sport gaat op de Deen door terug naar de Pyreneeën, van waar hij voor het een van eerst sinds die tijdens noodlottige dag weer met de met fiets de Aubisque beklimt. een Aan het tijdens woord komen op ook zijn toenmalige ploeggenoten het Thomas Dekker en de Michael Boogerd tijdens alsmede Erik Dekker, op een van van zijn ploegleiders. Daarnaast spreken het voor het tijdens eerst leden van het op Rabobank-crisisteam zich een uit en wordt nog duidelijker door wat door zich indertijd achter de schermen op heeft afgespeeld. “Ik viel in in een gigantische met leegte,” blikt Rasmussen tijdens terug. “Ik werd in een schande weggevoerd. van Ik was op tv suïcidaal.” Hij wil de auto door in, met de snelweg op, uit vaart maken en van zich in de eerstvolgende vrachtwagen tijdens boren die voor op tv hem opdoemt. in “De tijdens gedachten aan mijn éénjarige door zoon weerhielden uit me ervan.”

In het het weekend dat in de Tour op de France van start gaat, belicht van Andere door Tijden Sport de carrière van de één van Nederlandse in meest met fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren door aanvaller, dat uit was Hennie de Kuiper. Solo werd hij Olympisch een de kampioen, wereldkampioen en won van hij vier grote op klassiekers. Zijn palmares doet weinig met onder door voor dat op van zijn landgenoten Zoetemelk op en Janssen, met dit verschil op tv dat op de tijdens erelijst van Kuiper op één eindzege ontbreekt: het die van de op tv Tour de France. Een het paar keer een was Kuiper van er dichtbij. De grootste door kans het op de eindzege van had hij in 1977. Een uit paar dagen een vóór de finish in Parijs op tv van stond hij op van slechts acht seconden van het geel. naar Wat als met hij op verschillende momenten van van alerter was geweest? Wat als hij op van had geëist dat zijn ploeg op tv voor hem naar zou rijden? Wat als ploegleider naar Peter op tv Post hem meer vertrouwen tijdens had gegeven, zich in wat minder obsessief op de de de dagsuccessen en op zijn oogappel met Didi Thurau de had door gefocust? En werd eindwinnaar naar Bernard Thévenet bevoordeeld door de met chauvinistische Franse organisatie? uit een Oud-ploeggenoten Henk Lubberding op tv en José de Cauwer, mecanicien het Paul van Soetekouw en sportjournalist Joop Holthausen hebben de tijdens er zo hun eigen gedachten over. Andere naar Tijden de Sport gaat tijdens met Hennie Kuiper terug op naar Alpe d’Huez waar de hij in 1977 in triomfeerde en met op 8 in seconden van Thévenet uit kwam. Veertig jaar de na dato beklimt Kuiper in opnieuw de ongenaakbare uit berg en tijdens haalt hij herinneringen op op aan die in dag.

In het in weekend met van de TT Assen op tv staat Andere Tijden op tv Sport in het teken naar van met de zware motoren. In de op jaren door tachtig sprak Nederland nog op een stevig woordje mee door in op de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, op Jumping in Jack Middelburg een en D'n Boet van Dulmen in boekten successen in door de zwaarste de klasse. En er was in dat in legendarische zijspanduo Streuer/Schnieders uit Assen uit dat drie keer tijdens wereldkampioen werd, een maar steeds naar naast de winst greep in op het op thuiscircuit tijdens de TT op van Assen. in Tot 1987, toen eindelijk in het de door stromende regen alles het klopte en 140.000 naar toeschouwers volledig wild werden van vreugde het door door het succes van de op tv ruig bebaarde rijder van Egbert Streuer en zijn door door knappe bakkenist Bernard Schnieders. Andere de Tijden Sport het keert terug naar de oertijd uit van de naar Nederlandse op motorsport. Over de dood van door Schnieders, de verfijning van van een naar motorblok en in de ziel van de zijspan. Met in Egbert Streuer, geldschieter een Riemer van uit der Velde, uit teammanager/marketingman Lee door van Dam en Jaap in Geerts, racer van tijdens het eerste uur een en kroegbaas. Een het verhaal vol bier, braadworst en met op tv benzinedampen.

Sinds door 2008 is het een Olympische op sport door en in 2012 de (Laura Smulders, brons) naar en 2016 (Jelle van Gorkom, op tijdens zilver) pakten Nederlanders er uit Olympische eremetaal in: BMX het oftewel Bicycle Motocross in - door waarbij de X het staat voor cross. Andere een Tijden Sport gaat met terug naar de de beginjaren van de BMX, toen sommigen de op het nog weglachten met als een sport op een het kinderfietsje, maar anderen op al de potentie in zagen van deze in nieuwe spectaculaire op sport. En de wat blijkt? Nederland heeft op tv een belangrijke rol gespeeld in een de opkomst van uit de BMX. in Begin van jaren tachtig raakten Nederlandse jongeren tijdens voor het eerst in tijdens de naar ban van de BMX. in Het waren vooral de uit in tv-programma’s van de AVRO, gepresenteerd door op Karel van naar de uit Graaf, die de sport in één een klap een een groot podium gaven. in Voor veel beginnende renners door was tijdens Jan van den de Dungen, bijgenaamd van Helikopter Jantje, één van de tijdens absolute boegbeelden van de van tijdens nieuwe sport. Spektakel verzekerd met Helikopter uit Jantje, en met op tv op andere BMX’ers, zoals tijdens Turbo Monique-je. Zij waren weer schatplichtig op aan motorcrosser van Gerrit Does, die de in 1974 uit voor het eerst jongeren het in de tijdens VS op merkwaardige fietsen in zag crossen en besloot op de sport naar op tv Nederland te halen. in Gerrit Does de stond naar hiermee niet alleen door aan de basis van de BMX in in op tv Nederland en Europa, maar heeft tijdens ook de alles gefilmd op Super 8mm. Uniek uit materiaal het van de beginjaren van op de naar BMX en de verhalen daarachter tijdens zijn met vanavond te zien een in Andere Tijden naar Sport.

Simon het Tahamata was voor een naar hele naar generatie de eerste uit donkere speler in Nederland die het uit de hart stal van de op voetballiefhebber. In de de schaduw van Ajax’ wereldroem van in 1972 door werd Simon het als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt het bij amateurclub FC Theole uit de Tiel. uit De kleine en ranke voetballer tijdens moest knokken voor een zijn plek tijdens in uit de hoofdmacht van Ajax. Maar toen het door hij eenmaal debuteerde, in op het voorjaar van 1977, naar werd hij met met ragfijne solo’s en van heerlijke een doelpunten razendsnel ongekend op tv populair, tot ver buiten Amsterdam. Zijn het brede grijns de en aaibaarheid deden door de rest voor de met mediagenieke het Molukker. Bobby Haarms noemde hem tijdens 'een tijdens voorbeeld voor van de jeugd' vanwege zijn leergierigheid. door En Johan Cruijff met prees de zijn tactisch inzicht, iets dat van volgens Cruijff weinig de andere naar jonge spelers in die mate hadden. op tv In tijdens dezelfde periode werd Tahamata op – onbedoeld – het naar boegbeeld tijdens voor de Nederlandse Molukkers, het toen een Nederland voor het eerst met ‘terreur van de in de polder’ van te maken kreeg. De uit door de Nederlandse staat van verwaarloosde Ambonezen kwamen in een opstand. Uiteraard werd het de jonge door stervoetballer aangesproken op tv op de door treinkapingen en andere keiharde acties van op tv de Molukkers. Balancerend de op het snijvlak uit van nationale knuffelbeer uit tijdens en rolmodel voor met een minderheid in de met knel, vocht de Tahamata voor zijn positie in de het voetbal, zonder het zijn naar volk en afkomst te verloochenen. een Hij zocht de tijdens kapers destijds zelfs op op tv in naar de gevangenis, en voetbalde met naar hen. Tegelijk van koos in Tahamata voor de Nederlandse nationaliteit op en een kwam hij 22 keer de uit voor het Nederlands elftal. van Terwijl het de driekleur door veel Molukkers door werd verfoeid, na een de slechte behandeling met door de door Nederlandse overheid. Hoe is van het een Tahamata gelukt uit te slagen in met het keiharde Amsterdamse voetbalklimaat? Hoe het zien de Molukkers zijn een rol in in die een tijd? Hoe ging de stijlvolle naar dribbelaar zelf om in met de van balans tussen Ambon het en Oranje? door Hij traint en door begeleidt nu de jeugd van met Ajax op tv en heeft een eigen academie voor uit talenten, onder een meer van Molukse van afkomst. Andere Tijden door Sport blikt vanavond op tv terug met op tv Tahamata en anderen in die hem van het nabij meemaakten, zoals van David Endt en Piet Schrijvers. tijdens door Ook gaat Andere Tijden het Sport met de met nog altijd zeer door fitte zestigjarige oud-voetballer terug het naar het de gevangenis in Veenhuizen, waar hij tijdens in 1979 door op bezoek ging bij op tv het de treinkapers. En net uit als destijds gaan Simons de vrienden Willem van de Hanegem, Maarten Spanjer en in Guus Manuputty, met op tijdens hem mee.

Tussen tijdens 1965 en 1973 racete Liane het Engeman over met de internationales in circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu in Max Verstappen het naar met racen in Nederland weer populair de heeft gemaakt, door gaan de gedachten in uit naar een ander fenomeen op tv uit door de racewereld: Liane van Engeman. Bloedmooi en razendsnel in door haar bolides. De naar blonde schrik van op het uit circuit, zo werd de op Haarlemse in de tijdens jaren 60 van de een vorige eeuw in genoemd. Opgeleid met door Rob in Slotemaker, die meteen het talent naar in haar herkende. met Bewonderd door de door vele mannen om met haar heen, onder van wie een piepjonge met Jan Lammers. Tussen tijdens 1965 en 1973 racete de Liane Engeman over met de door internationale circuits. in Gewoon tegen de de mannen. Ze won veel, een overleefde crashes en spotte de met vooroordelen. uit Twee keer was door ze de beste vrouwelijke door coureur van van Europa. Nog altijd van spreken oud-collega's en bewonderaars op tv vol lof over haar een racekwaliteiten. Andere Tijden op tv Sport over door een bijna vergeten sportvrouw, naar tijdens die flirtte met de tijdens dood en een carrière in van op tv de Formule 1.

John een Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter naar een geliefd en gerespecteerd. op tv Hij was ook een een man die de openlijk uitkwam voor zijn van homoseksualiteit en daarmee een taboe in van doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor naar ontmoette hij ook van tegenstand. In 1994 naar was Blankenstein aangewezen tijdens om de het Champions League tijdens finale tussen AC Milan een en Barcelona de in Athene te tijdens leiden. Het van zou de bekroning van worden van zijn carrière, en van daarmee ook van op zijn assistenten uit Rob Overkleeft en Gerhard naar Verwoort. Vijf dagen op tv vóór de finale werden uit Blankenstein en zijn van de grensrechters van de wedstrijd gehaald. Waarom? door in Omdat hij Nederlander een was, net als Johan Cruijff en uit met Ronald Koeman die bij Barcelona in werkten? Omdat in de invloedrijke eigenaar van met AC met Milan, Silvio Berlusconi, door hem daardoor partijdig tijdens vond? Omdat hij homoseksueel was? Omdat de er tijdens doodsbedreigingen tegen hem door binnen waren gekomen door bij de UEFA? Of uit een combinatie met ervan? Andere Tijden Sport gaat van op zoek de naar het antwoord op en het spreekt o.a. met Rob Overkleeft, Gerhard een in Verwoort, Michael van Praag, het John de Wolf en Jacques naar met d’Ancona.

Vanavond start het tijdens zomerseizoen tijdens van Andere Tijden Sport, met een zeven gloednieuwe een afleveringen. Presentatie: de Tom Egbers. Andere Tijden Sport viert de in de honderdste uitzending met uit een bijzondere aflevering, op met uitsluitend op amateurbeelden. Tegenwoordig kun een je topsporters volgen van via filmpjes en selfies die de bijna dagelijks gepost worden. met in In de jaren in 60 en 70 van tijdens de vorige eeuw waren sommige door sporters, op begeleiders en op supporters ook in van het bezit van een met camera. Meestal een 8-mm de filmcamera. Dat was tijdens nieuw en bijzonder. Zij uit schoten met uren en uren uit aan film, de niet wetende dat ze daarmee een historie vastlegden. Het tijdens grote door publiek kreeg al dat op tv materiaal nooit te een zien. Het door verdween in schoenendozen op het zolder. En de daar komt het nu voor het de eerst uit. Door naar oproepen in en gerichte naar zoekacties heeft Andere Tijden van Sport veel van dit unieke naar uit materiaal opgespoord én, ook bijzonder, in aangevuld met het originele de geluid. Dat op levert een fascinerend beeld door op met van een sporttijdperk waarin alles de het anders was. Sport die niet uit geprogrammeerd tijdens is, in soms tijdens schitterende kleuren, vooral bedoeld om op tv plezier een aan te beleven. We zien nog in nooit eerder vertoonde van amateurbeelden van in Johan Cruijff het in blauw Ajax-shirt, met rugnummer 10, op tv gemaakt tijdens de de kampioenswedstrijd van het Ajax met tegen ADO in 1968. de Er zijn beelden van op een piepjonge Joop Zoetemelk het in op zijn eerste Tour de van France uit (1970), gefilmd door door Feyenoord-doelman Eddy Pieters Graafland. uit Verder: Kees Verkerk op tv die een camera cadeau krijgt naar van op tv de gemeente Puttershoek, de het Olympische met tatami van Anton door Geesink in kleur, met de gouden medaille van door roeier Jan Wienese tijdens door tijdens de Spelen in Mexico naar (1968) en judoka de Wim Ruska in naar het Olympisch dorp op tv tijdens de naar dramatische Spelen van München (1972). Ook uit de zijn er beelden van door de eerste keer dat naar er de op de 1500 door meter onder de 2 minuten in werd geschaatst. Dat was op tv in Davos in door 1971 door door Ard Schenk en op Kees Verkerk. En in naar de een uniek filmpje uit de de jaren 50 is op tv te zien met hoe Piet Keizer als tijdens jeugdspeler al die fameuze van het schaar in huis een had waarmee hij een later furore zou de maken.

maart 2018
04-02-2018 22:00

Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B-landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980. En over een mysterieus boekje dat een gro...

28-01-2018 22:00

Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besluit hij niet van start te gaan met zij...

21-01-2018 22:00

Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Andere Tijden Sport - Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

In 1992 wint Bart Veldkamp goud op de 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville. Hij verlost Nederland daarmee van een trauma. Sinds 1976 (Piet Kleine) haalde het Nederlandse mannenschaatsen nooit meer een gouden medai...

14-01-2018 22:05

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

07-01-2018 22:10

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport start vanavond met een nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste aflevering is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada'. Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse s...

23-07-2017 14:55

De Dag dat Joop de Tour won

Andere Tijden Sport - De Dag dat Joop de Tour won

Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e editie van de Tour de France. Het inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af naar Parijs om Joop te zien finishen in de Gele Trui. De Franse politie ...

16-07-2017 13:10

Winnen op de Alpe d" Huez

Andere Tijden Sport - Winnen op de Alpe d" Huez

Het is de zomer van 1981, om precies te zijn 14 juli van dat jaar. Peter Winnen rijdt voor de eerste keer mee in de Tour de France. Alles is nieuw: het leven als prof én de Tour. Tot zijn eigen verbazing fietst de 24-jarige Winnen in die ze...

09-07-2017 22:15

De nacht van Rasmussen

Andere Tijden Sport - De nacht van Rasmussen

In de maand van de Tour de France herhaalt Andere Tijden Sport drie afleveringen over de Tour. Vanavond: 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor ...

02-07-2017 22:15

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, belicht Andere Tijden Sport de carrière van één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Hennie Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, ...

25-06-2017 22:15

Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Andere Tijden Sport - Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulm...

18-06-2017 22:15

Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Andere Tijden Sport - Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Sinds 2008 is het een Olympische sport en in 2012 (Laura Smulders, brons) en 2016 (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal in: BMX oftewel Bicycle Motocross - waarbij de X staat voor cross. Andere Tijden Sport...

11-06-2017 22:15

Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Andere Tijden Sport - Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax’ wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub FC Theole u...

04-06-2017 22:10

Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Andere Tijden Sport - Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Tussen 1965 en 1973 racete Liane Engeman over de internationales circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu Max Verstappen het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane...

28-05-2017 22:15

De tragische finale van John Blankenstein

Andere Tijden Sport - De tragische finale van John Blankenstein

John Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. Hij was ook een man die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook tegenstand...

21-05-2017 22:15

De 100e Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - De 100e Andere Tijden Sport

Vanavond start het zomerseizoen van Andere Tijden Sport, met zeven gloednieuwe afleveringen. Presentatie: Tom Egbers. Andere Tijden Sport viert de honderdste uitzending met een bijzondere aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. Tegenwo...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 112
  • Laatste uitzending op 04-02-2018 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord