Programma gemist?

31 op maart is met de dag van op de Grand Prix van Valkenswaard. Door naar door een complot, denkt Motorcrosser tijdens Gerrit Wolsink het - de Vliegende op Tandarts - werd hij van net geen de wereldkampioen in de Grand Prix van met 1976. op tv De eerste Nederlandse wereldkampioen was het Jeffrey Herlings. een Wolsink won in de het Verenigde Staten wel door vijf door keer de naar Grand Prix. Hij staat model op tv voor de het superhit Oerend Hard de van Normaal én voor in de spraakmakende film in Spetters de van Paul Verhoeven.

Vera het Pauw vormt met twee van broers een drieling. Ze op tv voetballen op tv graag met elkaar en de met anderen tijdens op het op pleintje in hun tijdens geboortedorp Vianen. Vera doet een voor niemand door onder. Maar als tijdens haar broers lid worden van door een voetbalclub, mag zij tijdens op tv niet mee. In de jaren van zeventig door mogen meisjes van de KNVB pas naar door op hun zestiende voetballen. het Het is het begin tijdens van Vera tijdens Pauws voetbalgevecht. naar Ze trotseert cynische met mannen, krijgt het voor elkaar uit dat jongens en het meisjes samen in een de op team kunnen spelen de en coacht het een Nederlands vrouwenelftal naar de in halve finales van van het Europees een Kampioenschap in 2009. Het is de met doorbraak van het op vrouwenvoetbal. Een schitterende naar toekomst lonkt. Vera naar maakt verdere in plannen, maar tijdens clasht dan met de uit bazen van van de KNVB. Een Andere Tijden in op tv Sport over vrouwenstrijd in het een voetbal. Met o.a. Louis in van Gaal, het Daphne Koster, Shanice van de de op tv Sanden en Michael door van Praag.

In het mei 2018 vindt de van Giro plaats, de Ronde op het van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar in de in eerste Nederlandse het winnaar, gaat proberen zijn van titel te uit prolongeren. Het scheelde niets op of niet Dumoulin een maar Erik Breukink een was de eerste Nederlandse winnaar naar door geweest. Terug naar van 1989. Negen jaar na van Zoetemelks Tourzege gaat in opnieuw een Nederlander een tijdens grote naar ronde winnen. Na met een derde en tweede plek in een op tv het Giro-eindklassement rijdt Erik Breukink van in 1989 al uit een op paar dagen soeverein in het het roze. Het spookt in door met de Dolomieten, maar de net als een jaar eerder in op de een legendarische helletocht over naar de Gavia blijkt hij het de het omstandigheden het beste te verteren. Met op tv nog twee tijdritten met op het in programma, naar zijn specialiteit, hoeft hij van nog maar één colletje naar over. Dan op tv gaat het mis. de Andere Tijden Sport reconstrueert Breukinks het fatale tijdens dag.

Veel op boksers, voor en door tijdens de Tweede van Wereldoorlog, waren van joodse komaf. uit van De eerste knokploegen tegen de op tv nazi's bestonden uit naar joodse boksers. In de in arme joodse op wijken was spierkracht tijdens een uit van de manieren om je staande de te houden. met De joodse Ben Bril de was naar een van de bekendste boksers. uit uit Al vijf jaar voordat het verplicht door werd door de de Duitse bezetter, door bokste hij met door een davidster op zijn van broek. Om die van de er, uit trots over zijn afkomst, van nooit meer het af te halen. op Hij overleefde uit kamp Westerbork uit en Bergen-Belsen, nadat hij op tv was verraden door Sam Olij naar met wie hij met tijdens in 1928 nog gebroederlijk met in het olympisch team uit zat. Bijna een 75 jaar later duikt met de 33-jarige tijdens joodse profbokser op Barry Groenteman in het verleden de van de hoogtijdagen van op tv het op joodse boksen en van zijn op tv illustere de voorganger Ben het Bril.

In de een wielerwedstrijd Dwars door uit België 1983 botste Gerrie uit Knetemann in volle de koers een op een auto. Het van dramatische gevolg: een naar beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, uit met men vreesde voor zijn in leven. Twee jaar naar later blijkt hij uit het de dood herrezen van wanneer hij in met erbarmelijke omstandigheden de Amstel op tv Gold Race van wint. Met door het historische moment naar waarop hij zijn op tv ellende en vreugde live van op uit televisie uithuilt op de schouder naar bij Mart in Smeets.

31 maart in is de dag het van de Grand naar Prix van Valkenswaard. het Door een op complot, denkt tijdens Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende uit Tandarts tijdens - werd hij net op tv geen wereldkampioen met in de Grand Prix door van 1976. het De eerste Nederlandse wereldkampioen het was Jeffrey uit Herlings. Wolsink uit won in de Verenigde Staten in wel op tv vijf keer de Grand tijdens Prix. Hij staat model voor een de superhit van Oerend Hard van Normaal uit met én voor de spraakmakende van film Spetters van Paul naar Verhoeven.

Op in 20 februari wordt Willem van naar een Hanegem 75 jaar. Vanavond is naar een speciale op tv uitzending van Andere met Tijden Sport met ter gelegenheid van zijn 75ste met verjaardag te zien. De in uitzending bestaat een volledig uit beelden uit uit een het archief. Met dit portret door brengt tijdens het programma een ode aan op Van Hanegem. het De focus ligt van op zijn actieve voetbaljaren, door van de door jaren zestig tot 1983, het tijdens jaar in van zijn afscheid. Willem van een Hanegem was van zeer geliefd. Als voetballer met en tijdens daarbuiten, samen met Truus, in de eerste tijdens voetbalvrouw. Maar door Willem was ook bikkelhard, van een treiteraar, kortom een in onmogelijk mens. het Onderliggende vraag is: van waarom houden wij toch op van die naar 'klootzak'? Lees meer op over dit programma op het gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, uit 20 oktober in 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers op bokst de uit wedstrijd van zijn leven de tegen Muhammad Ali, de grootste tijdens op bokser aller tijden. Lubbers verliest uit weliswaar op punten, maar in knock-out gaat naar hij niet een en hij blijft de volle de door twaalf ronden overeind. Daarmee oogst een hij tijdens bewondering, ook van de uit meester zelf. Rudi Lubbers heeft op een prachtige uit carrière het met vele titels, maar uit nadien gaat het in mis met hem. Hij belandt de in een het Portugese gevangenis wegens een drugshandel. Het is op een beschuldiging die uit hij altijd met ontkend heeft en die hem met met mentaal sloopt. Een leven op van ups en downs volgt, tijdens de maar de oude wordt hij in nooit meer. door Andere Tijden Sport treft hem tijdens aan door in een op Bulgaars gehucht aan de Zwarte Zee. door Hij en zijn het vrouw met leven er als kluizenaars. Nog op tv één keer uit kijkt door hij terug op de dat gedenkwaardige gevecht de tegen Ali en steeds duidelijker tijdens wordt waarom hij de die avond tussen de de touwen in Jakarta op tv overeind een bleef maar uit daarna door het leven geveld uit werd.

In Andere tijdens Tijden Sport de vanavond een reportage over in Frans op tv Derks, de scheidsrechter met het uit strakste broekje van de de Eredivisie. In tijdens de gouden jaren van het een op Nederlandse voetbal was Derks tussen in grootheden met als Willem van Hanegem en Johan het Cruijff een opvallende een verschijning. Volgens met vriend en van vijand een tijdens uitstekend arbiter. Populair bij voetballers tijdens en trainers. uit Door zijn op tv lange haren, zijn korte broekjes, van zijn ongezouten meningen en op tv zijn uit eigengereide gedrag op tv was Frans Derks niet van geliefd bij de naar bobo's van de KNVB. op tv Dik in de tachtig naar de is hij inmiddels, een maar het broekje past nog naar en hij fluit nog de de steeds. Lees meer over alle een reportages van tijdens dit seizoen op uit gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

Vanavond van zendt Andere Tijden in Sport de reportage 'Barbara naar de Loor: Eenzaam in op tv Inzell' uit. In in 2005 tijdens wint schaatsster Barbara de Loor uit de het niets goud op in op de 1000 meter op tv van de WK uit afstanden in Inzell. op Ze verslaat in Anni Friesinger en Marianne Timmer. Op op buitenijs. In de naar sneeuw. Die gouden uit plak op tv heeft een bijzondere voorgeschiedenis. naar In 1999 op onderging ze een hartoperatie om tijdens hartritmestoornissen te verhelpen. met Tijdens de het EK in 2003 wordt op de ze verguisd omdat ze opgeeft na van een rugblessure en op Nederland een startplek een verliest. tijdens Een jaar later slaat ze een van terug. De Loor gaat door schaatsen voor het team van haar de idool Anni een Friesinger. Ze verhuist naar het Inzell. Ver tijdens weg van familie met en een vrienden. Ze vecht tegen door eenzaamheid en tegen het individualistische een topsportleven. Andere Tijden de Sport op tv over de oerhollandse het schaatsster Barbara de de Loor en van haar strijd tegen eenzaamheid en uiteindelijk met de ultieme tijdens beloning: eeuwige roem. Lees door meer over dit seizoen tijdens van naar Andere Tijden Sport op in gids.tv/3508/andere-tijden-sport-2019.

Vanavond start een door nieuwe tijdens winterserie van Andere Tijden Sport in met een van aflevering tijdens over 1996, een winter lang Elfstedenkoorts. naar In tijdens de afleveringen daarna, in elke zondag rond 22:00 op tv uur op NPO het 1, een worden verhalen over Barbara de op Loor, Frans Derks, het Rudi Lubbers tijdens en Willem van Hanegem verteld. In door januari uit 1996 is Henk door Kroes niet weg te slaan naar van tijdens de televisie. naar De voorzitter van de op tv Vereniging De Friesche Elf op tv Steden spreekt over ijstransplantaties, met over op tv windwakken en vooral door over ja of nee. het Komt-ie wel of komt-ie tijdens niet? Zondag op tv 4 februari de 1996 lijkt de het grote dag te worden. uit Vol goede uit moed rijdt Kroes met van zijn woonplaats Boazum naar tijdens Leeuwarden. een Hij is dan het nog in de veronderstelling op dat hij naar de woorden "It tijdens giet oan" uit naar gaat spreken. Maar de op voorzitter is te naar positief geweest. van De tocht komt er niet. Althans een niet de naar officiële tocht. tijdens Weekblad Panorama vindt het Kroes maar laf het en besluit tijdens om zelf een Elfstedentocht te in organiseren. Negen in marathontoppers rijden een wilde naar tocht zonder op stempelkaart. Lees meer over alle afleveringen door van dit seizoen de op uit gids.tv/artikel/3508/andere-tijden-sport.

De Nederlandse een schaatsbond heeft in in 1985 in het bericht van de diefstal van in tijdens een kistje met tijdens urinemonsters van Yvonne op tv van Gennip en Ria Visser in van naar de doofpot gestopt. De urine werd naar afgenomen na het met EK in op tv Groningen, het waar Van Gennip het en Visser verrassend een de DDR-rijdsters versloegen. in Andere Tijden Sport en de met Volkskrant onthullen nu van hoe destijds grote paniek tijdens op tv ontstond en wie uit vermoedelijk achter de diefstal van zat. Voormalig dopingcontroleur Frans Pellikaan en de toenmalig KNSB-bestuurslid Letty op Corbijn spreken van zich uit de in Andere tijdens Tijden Sport. In de uitzending wordt van een nieuw door licht geworpen uit op de Nederlandse schaatssport in op de jaren uit 80. tijdens Centraal daarbij staat het EK het vrouwen van 1985 naar in het Groningen, toen Yvonne van Gennip en het Ria Visser een uit bres op sloegen in het onaantastbaar geachte naar Oost-Duitse bolwerk. Andere Tijden een Sport door onthult hoe na op tv dat EK het kistje met in de met urinemonsters van naar Van Gennip en op tv Visser op verdachte wijze een verdween. Andere Tijden Sport wordt op gemaakt op door de NOS en de NTR, en behandelt van historische sportonderwerpen sinds naar de zomer van een 2008. Net als door bij het moederprogramma Andere van Tijden wordt er veelal door met de betrokkenen een teruggeblikt op uit een gebeurtenis op van toen de die verband houdt met het met heden. Het uit programma verschijnt tweemaal een per jaar in het een reeks met een een winter- en op een zomereditie en haakt tijdens vaak de in op grote sportevenementen zoals uit het WK, de naar Olympische Spelen naar of de met Tour. Vanavond is er een eenmalige met extra uitzending van het Andere Tijden tijdens Sport te zien uit op NPO 1. het Vanaf januari 2019 de zijn er elke tijdens zondag weer nieuwe afleveringen tijdens te van zien.

NPO 1 herhaalt een vanavond de tijdens Andere Tijden Sport-uitzending de rond tijdens atlete Ellen van Langen. In de in uitzending: De in winnende 800 meter door race van Ellen van Langen van op de Olympische op Spelen van door 1992, minutieus gereconstrueerd. uit Haar met trainer, haar tegenstanders, publiek, pers, een fotograaf Hans Heus, een Sierd de Vos op met zijn telefoontje met naar huis. het Commentator Theo Reitsma leverde niet uit alleen de op een met legendarische manier commentaar, hij door had de overwinning al een door tijdens jaar eerder voorspeld. door Atletiekgoud op de in OS is het tijdens hoogst haalbare. De race als op tv meisjesboek.

De met Friese hardloopster Foekje uit Dillema vormde in op 1949 een serieuze bedreiging een voor de suprematie van naar op tv Fanny Blankers-Koen, de koningin van de naar Nederlandse baanatletiek die door op de tijdens Spelen van 1948 in het Londen vier gouden een medailles op had gewonnen. tijdens Een nooit eerder opgehelderde tijdens kwestie voorkwam dat De een Vliegende Huisvrouw van haar op troon op werd gestoten. Fanny noemde haar door tijdens een man. De in uitslag van een het seksetest door de van KNAU op 13 juli 1950 zou in het bewijs naar hiervoor hebben geleverd. een Het leverde een schorsing een voor het leven in van het Friese met talent op. Foekje uit Dillema in trok zich terug in haar van naar woonplaats Burum in Friesland. van Tot haar dood, op 5 naar december 2007 naar heeft ze een gezwegen over de zaak. De met Friese filmmaker met Jan-Pieter Tuinstra in woont op loopafstand het van het dorp en het gaat met zijn de collega Thomas Blom het op zoek naar op tv de ultieme in waarheid rond Foekje door Dillema.

Waterskiester Willy tijdens Stähle de staat centraal. Willy wie? uit Willy Stähle, de Nederlandse uit die tijdens in 1971 wereldkampioen werd de en in 1972 het demonstratiegoud pakte tijdens naar de Olympische Spelen in met München. Marcel Goedhart zocht in de vergeten op sportheldin de op.

juni 2019
08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

13-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Barbara de Loor

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Barbara de Loor

Vanavond zendt Andere Tijden Sport de reportage 'Barbara de Loor: Eenzaam in Inzell' uit. In 2005 wint schaatsster Barbara de Loor uit het niets goud op de 1000 meter van de WK afstanden in Inzell. Ze verslaat Anni Friesinger en Marianne T...

06-01-2019 22:05

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Vanavond start een nieuwe winterserie van Andere Tijden Sport met een aflevering over 1996, een winter lang Elfstedenkoorts. In de afleveringen daarna, elke zondag rond 22:00 uur op NPO 1, worden verhalen over Barbara de Loor, Frans Derks, ...

30-11-2018 20:35

Andere Tijden Sport: Gestolen urinemonsters schaatssters

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Gestolen urinemonsters schaatssters

De Nederlandse schaatsbond heeft in 1985 het bericht van de diefstal van een kistje met urinemonsters van Yvonne van Gennip en Ria Visser in de doofpot gestopt. De urine werd afgenomen na het EK in Groningen, waar Van Gennip en Visser verra...

05-08-2018 22:15

Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

Andere Tijden Sport - Herhaling Andere Tijden Sport: Ellen van Langen

NPO 1 herhaalt vanavond de Andere Tijden Sport-uitzending rond atlete Ellen van Langen. In de uitzending: De winnende 800 meter race van Ellen van Langen op de Olympische Spelen van 1992, minutieus gereconstrueerd. Haar trainer, haar tegen...

29-07-2018 22:05

Het mysterie Foekje Dillema

Andere Tijden Sport - Het mysterie Foekje Dillema

De Friese hardloopster Foekje Dillema vormde in 1949 een serieuze bedreiging voor de suprematie van Fanny Blankers-Koen, de koningin van de Nederlandse baanatletiek die op de Spelen van 1948 in Londen vier gouden medailles had gewonnen. Een...

22-07-2018 23:05

Verliefd op Willy Stahle

Andere Tijden Sport - Verliefd op Willy Stahle

Waterskiester Willy Stähle staat centraal. Willy wie? Willy Stähle, de Nederlandse die in 1971 wereldkampioen werd en in 1972 demonstratiegoud pakte tijdens de Olympische Spelen in München. Marcel Goedhart zocht de vergeten sportheldin op.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 134
  • Laatste uitzending op 08-06-2019 om 12:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord