Programma gemist?

Piet uit Keizer, linksbuiten bij een Ajax in de met jaren zestig de en zeventig van de vorige eeuw, van liet de voetbalwereld uit in na zijn dood het (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over op tv het zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn tijdens ruzie met Johan Cruijff tijdens en zijn botsingen uit met coach Rinus door Michels. tijdens Aan het woord zijn het o.a.Jan Mulder, de Sjaak Swart, Klaas Nuninga en een Willem van van Hanegem.

In door het weekend van dat de Tour de France van tijdens start gaat, gaan door we terug op tv naar de één van Nederlandse meest fameuze met wielrenners: Hennie op tv Kuiper. Een naar geboren aanvaller, dat was Kuiper. in Solo in werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen in en won hij vier de op tv grote klassiekers. Zijn palmares op tv doet weinig onder op tv voor dat van zijn landgenoten van Zoetemelk en Janssen, uit met naar dit verschil met dat op de erelijst de van Kuiper één eindzege tijdens ontbreekt: die op tv van de Tour de de France. Een paar door keer was Kuiper een er dichtbij. De grootste het kans op in de eindzege had hij uit in 1977. Een in paar het dagen voor de finish in in Parijs de stond hij op naar slechts acht seconden van het door in geel. Wat als hij op een verschillende momenten alerter was een het geweest? Wat als hij op had geëist dat uit zijn ploeg voor hem naar zou rijden? Wat als met ploegleider Peter naar Post hem meer een vertrouwen de had gegeven, zich wat minder obsessief op tv op de dagsuccessen naar uit en op zijn oogappel de Didi Thurau had gefocust? uit En werd eindwinnaar het Bernard Thévenet door bevoordeeld door de chauvinistische op tv Franse organisatie? In een Andere Tijden van Sport: de Tour met van 1977, de de Tour die Hennie Kuiper had door kunnen en misschien naar wel had tijdens moeten op tv winnen...

Na op tv de drie gouden medailles naar van naar Yvonne van Gennip tijdens naar de Winterspelen in Calgary en uit de door Europese titel voor op het Nederlands elftal kan 1988 een eigenlijk al niet met meer tijdens stuk. Maar we gaan de dat jaar nog even tijdens een door, want Nederlandse wielrenners winnen dat in jaar in zeven etappes in uit de Tour. De meest aansprekende? uit De Koninginnerit in naar Alpe in d'Huez. PDM-renners Steven Rooks en de het Gert-Jan Theunisse worden in de die etappe eerste en van tweede. En een bijna heeft Nederland een met derde Tourwinnaar. tijdens Bijna

Na de grote een Toursuccessen in de van jaren met vijftig is het Nederlandse profwielrennen van het begin 1964 op sterven na dood. uit In naar de laatste Ronde van Frankrijk uit zijn door maar vier Nederlanders naar gestart, een dieptepunt. Ze rijden uit ook nog op tv eens uit allemaal in buitenlandse dienst. Het lukt naar in van Nederland niet de om een sponsorploeg op de in been te krijgen, met ook de op tv beroemde ploegleider Kees Pellenaars niet. van Als naar de topcoureurs al de elders onderdak tijdens hebben gevonden, weet Pellenaars vlak vóór het de Tour van tijdens 1964 toch van een geldschieter door te strikken, TeleVizier. Het tegendraadse, de naar jonge weekblad en Pellenaars passen uit goed bij elkaar. Het tijdens clubje met onervaren Brabantse van amateurs waarmee hij naar tijdens Frankrijk afreist ontpopt zich als in een rebellenploeg. naar Jagend op door etappezeges lappen ze op de regels aan hun op laars. van Een van hen, Kees in Haast, blijkt een verrassend genoeg een begenadigd klimmer. door Een jaar later gaat met de hij in het klassement op de strijd aan op met mannen in als Gimondi, Poulidor en tijdens Motta. Hij door lost ze op een col de van de door eerste categorie. Haast is op naar weg om de op tv eerste Nederlander het te worden op op het eindpodium op van de Tour de France. met door Dan gaat het de mis.

Corrie met en Frans Siemons runnen van sinds midden met jaren zeventig het bordeel Sauna het Diana het in Zundert. Hun zonen op Jan, Marc en door Ruud in zijn lid van door de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes met moeten zij zich met op in straat omkleden, achterin de auto met of bij mensen uit aanbellen in en vragen met of ze mogen van douchen. Corrie en Frans door vinden dat het door ook anders met kan en kopen uit een Engelse dubbeldekker door om deze om te bouwen tot op op een bus waarin kan worden door gewassen met en gekookt: de bus met van Sauna Diana. De talenten door op tv van Zundert beschikken in dus in de jaren een tachtig al de over een eigen ploegbus, terwijl op de profrenners toentertijd tijdens nog door dubbelgevouwen zaten in een ploegleiderswagen. op Andere Tijden Sport het haalt herinnering op van aan de 'Moeder aller van op tv bussen'.

In 2006 vindt naar van een tragisch ongeluk plaats tijdens de de Volvo in Ocean Race, de zwaarste de en langste zeilwedstrijd een ter wereld. door Hans Horrevoets, de tijdens ervaren zeiler van de ABN op naar AMRO 2, slaat tijdens van een zware storm op tv op de tijdens Atlantische Oceaan overboord. De van andere zeilers zetten alles van op alles tijdens om Hans uit het door water te halen. met Daarin slagen in ze uiteindelijk, met maar ze kunnen het met leven van Hans niet meer de op redden. Hoe kon in het gebeuren? Was op tv het pech? Voelde Horrevoets tijdens zich te naar verantwoordelijk voor de grotendeels tijdens jonge bemanning? de Andere Tijden Sport maakte een naar reconstructie een van de fatale van reis. Aanvankelijk loopt de alles op rolletjes. van De negen maanden durende de zeiltocht kent vele op tussenstops en het de 'jongerenboot' van met ABN AMRO 2, door met Horrevoets als ervaren van rot, doet uit het verrassend goed. Zijn vriendin Petra de van Rij op komt regelmatig over met tijdens dochter Bobby. En naar in Kaapstad in raakt ze een zwanger van een naar tweede kindje. van In de zevende een etappe, van New van York naar Portsmouth, met gaat het mis. Andere Tijden Sport tijdens praat van o.a. met de met zeilers die erbij waren, met tijdens Roy Heiner, op sportief directeur van in de een Nederlandse ploeg en vriend van door Horrevoets, in en met Petra.

31 uit maart is de dag van op de door Grand Prix met van Valkenswaard. Door een complot, in denkt Motorcrosser Gerrit in Wolsink - van de Vliegende Tandarts door - werd met hij net geen tijdens wereldkampioen in de Grand Prix het van 1976. door De eerste in Nederlandse wereldkampioen was Jeffrey Herlings. Wolsink met won van in de Verenigde Staten tijdens wel vijf keer de een de Grand Prix. Hij staat model voor op tv de superhit het Oerend Hard van uit Normaal én een voor de spraakmakende film Spetters in van Paul van Verhoeven.

Vera op Pauw vormt met door twee broers een een drieling. Ze voetballen graag het met elkaar en het met uit anderen op het pleintje tijdens in hun geboortedorp Vianen. de Vera doet voor tijdens niemand onder. Maar van als haar broers lid door worden van uit een voetbalclub, van mag zij naar niet mee. In de jaren naar zeventig mogen meisjes een van de KNVB pas uit op in hun zestiende voetballen. Het op tv is het begin op van Vera Pauws voetbalgevecht. tijdens met Ze trotseert cynische een mannen, krijgt het voor het elkaar dat jongens uit en meisjes op tv samen in een team de kunnen spelen en coacht het uit tijdens Nederlands vrouwenelftal naar op de halve finales van het uit Europees Kampioenschap in een 2009. Het is op de doorbraak van van het tijdens vrouwenvoetbal. Een schitterende toekomst in lonkt. Vera maakt verdere met plannen, maar clasht op dan in met de bazen de van de KNVB. Een uit Andere Tijden Sport over een vrouwenstrijd in het voetbal. op Met uit o.a. Louis het van Gaal, Daphne Koster, Shanice van op tv het de Sanden en Michael van tijdens Praag.

In mei op 2018 vindt op de Giro plaats, de in Ronde van door Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar een tijdens de eerste Nederlandse door winnaar, gaat proberen zijn een titel te prolongeren. het Het scheelde niets of in niet Dumoulin maar Erik met Breukink op tv was de naar eerste Nederlandse winnaar naar geweest. Terug naar 1989. Negen jaar op tv in na Zoetemelks Tourzege door gaat opnieuw een een Nederlander een grote tijdens ronde winnen. Na een tijdens derde en van tweede plek in het Giro-eindklassement rijdt op tv Erik Breukink op tv in 1989 het al een paar dagen op soeverein het in het roze. naar Het spookt in met de Dolomieten, maar net als een tijdens een jaar eerder in de naar legendarische helletocht over de het Gavia blijkt hij de een omstandigheden het op tv beste tijdens te verteren. Met uit nog twee tijdritten op het met programma, op zijn specialiteit, hoeft het hij nog maar één colletje over. de Dan gaat het tijdens mis. Andere Tijden het Sport op tv reconstrueert Breukinks fatale met dag.

Veel boksers, voor het en een tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren naar van tijdens joodse komaf. De eerste knokploegen het tegen de tijdens nazi's tijdens bestonden uit joodse boksers. uit In de in arme joodse wijken was spierkracht uit een van de manieren het om je uit staande uit te houden. De uit joodse Ben Bril was op tv een van de bekendste boksers. op tv het Al vijf jaar de voordat het verplicht werd met door de Duitse van bezetter, bokste van hij met een davidster op van zijn broek. de Om die er, tijdens uit trots over zijn afkomst, op nooit meer af op tv op tv te halen. Hij van overleefde kamp Westerbork en met Bergen-Belsen, nadat hij was van verraden door Sam Olij uit met in wie hij in door 1928 nog gebroederlijk in op het olympisch het team zat. Bijna tijdens 75 jaar naar later duikt de 33-jarige joodse op profbokser Barry een Groenteman in het verleden van in de hoogtijdagen van van het joodse van boksen en van zijn het illustere voorganger Ben op tv naar Bril.

In de het wielerwedstrijd Dwars van door België in 1983 botste Gerrie Knetemann een in volle de koers op een door auto. Het dramatische gevolg: door een beenbreuk, een slagaderlijke van bloeding, men vreesde voor door op zijn leven. Twee jaar op tv later blijkt hij uit de tijdens naar dood herrezen wanneer hij in door erbarmelijke de omstandigheden de Amstel Gold een Race wint. Met met het historische moment van waarop hij het zijn ellende en op vreugde live op televisie uithuilt op de de uit schouder bij Mart naar Smeets.

31 maart is van de de dag van de Grand op Prix van Valkenswaard. Door met door een complot, denkt door Motorcrosser Gerrit Wolsink - de op Vliegende Tandarts op tv - werd naar hij net geen op tv wereldkampioen in de de Grand Prix van uit 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was op een Jeffrey Herlings. Wolsink won op tv in de Verenigde Staten wel op tv tijdens vijf keer de Grand Prix. in Hij staat model in voor de superhit Oerend door door Hard van Normaal én voor op de spraakmakende film het Spetters van Paul de Verhoeven.

Op 20 februari tijdens wordt Willem met van van Hanegem 75 jaar. Vanavond de is een speciale uitzending van van naar Andere Tijden Sport ter op gelegenheid van een zijn 75ste verjaardag te zien. het De uitzending bestaat volledig op uit met beelden uit het een archief. Met uit dit portret brengt het programma een uit ode aan de Van Hanegem. in De focus ligt op de zijn actieve voetbaljaren, de van de jaren met zestig tot 1983, het in het jaar van zijn afscheid. Willem van uit Hanegem was uit zeer geliefd. Als naar voetballer en een daarbuiten, samen de met Truus, de eerste in voetbalvrouw. Maar Willem op was ook bikkelhard, een uit treiteraar, kortom een onmogelijk de mens. Onderliggende vraag naar is: uit waarom houden wij de toch van die in 'klootzak'? Lees meer over dit naar programma op op tv gids.tv/programma/andere-tijden-sport.

Jakarta, door 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi een Lubbers bokst het de wedstrijd van de zijn leven tijdens tegen Muhammad Ali, de op tv grootste bokser aller tijden. een Lubbers verliest met weliswaar op van punten, maar een knock-out gaat hij niet en door hij naar blijft de volle twaalf ronden tijdens overeind. door Daarmee oogst hij bewondering, ook van in de met meester zelf. Rudi Lubbers heeft het een prachtige carrière naar met vele titels, het uit maar nadien gaat het mis het met hem. Hij belandt in in een Portugese de gevangenis in wegens drugshandel. Het is met een beschuldiging uit die hij altijd naar ontkend heeft van en die hem mentaal sloopt. Een op tv leven van ups op en een downs volgt, maar de oude uit wordt hij nooit de meer. Andere Tijden uit Sport treft in hem aan in een een Bulgaars het gehucht aan naar de Zwarte Zee. Hij en in zijn vrouw uit leven er als de kluizenaars. Nog één keer kijkt de hij op terug op in dat gedenkwaardige gevecht op tv tegen Ali en met steeds duidelijker wordt waarom hij die een avond tussen de met touwen een in Jakarta de overeind bleef maar uit daarna door het een leven geveld werd.

In tijdens Andere Tijden van Sport vanavond een reportage op over Frans Derks, de de scheidsrechter met het het strakste broekje van de een Eredivisie. In de op tv gouden jaren met van het uit Nederlandse voetbal was met Derks tussen grootheden als Willem op van een Hanegem en Johan in Cruijff een opvallende verschijning. uit Volgens vriend en vijand naar een door uitstekend arbiter. Populair bij voetballers in en trainers. uit Door zijn lange haren, zijn naar korte broekjes, op tv zijn van ongezouten meningen en zijn op tv eigengereide gedrag was uit Frans Derks niet in geliefd bij de bobo's de van de KNVB. de Dik op in de tachtig is hij de inmiddels, maar het het broekje past het nog en hij fluit naar nog steeds. Lees meer door over alle tijdens reportages van dit uit seizoen op uit gids.tv/3508/andere-tijden-sport.

oktober 2020
04-08-2019 22:10

Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Andere Tijden Sport - Piet Keizer, de genialiteit van een nukkige linkspoot

Piet Keizer, linksbuiten bij Ajax in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, liet de voetbalwereld na zijn dood (2017) achter met onbeantwoorde vragen. Over zijn onzekerheid, zijn nukkigheid, zijn ruzie met Johan Cruijff en zijn bot...

28-07-2019 22:00

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier gr...

21-07-2019 22:05

Waar Rooks is, is Theunisse

Andere Tijden Sport - Waar Rooks is, is Theunisse

Na de drie gouden medailles van Yvonne van Gennip tijdens de Winterspelen in Calgary en de Europese titel voor het Nederlands elftal kan 1988 eigenlijk al niet meer stuk. Maar we gaan dat jaar nog even door, want Nederlandse wielrenners win...

14-07-2019 22:05

TeleVizier Rebellenclub op wielen

Andere Tijden Sport - TeleVizier Rebellenclub op wielen

Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. In de laatste Ronde van Frankrijk zijn maar vier Nederlanders gestart, een dieptepunt. Ze rijden ook nog eens allemaal in buitenl...

14-07-2019 22:00

Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Andere Tijden Sport - Hoe een Bordeel de Tour binnenrijdt

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto ...

30-06-2019 21:50

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

08-06-2019 12:05

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

02-06-2019 20:30

Vera's voetbaldroom

Andere Tijden Sport - Vera's voetbaldroom

Vera Pauw vormt met twee broers een drieling. Ze voetballen graag met elkaar en met anderen op het pleintje in hun geboortedorp Vianen. Vera doet voor niemand onder. Maar als haar broers lid worden van een voetbalclub, mag zij niet mee. In ...

12-05-2019 22:50

Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

Andere Tijden Sport - Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang

In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar...

04-05-2019 21:45

Boksen voor je leven

Andere Tijden Sport - Boksen voor je leven

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van joodse komaf. De eerste knokploegen tegen de nazi's bestonden uit joodse boksers. In de arme joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. De joods...

14-04-2019 21:05

Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

Andere Tijden Sport - Gerrie Knetemann: de dood & de gladiolen

In de wielerwedstrijd Dwars door België 1983 botste Gerrie Knetemann in volle koers op een auto. Het dramatische gevolg: een beenbreuk, een slagaderlijke bloeding, men vreesde voor zijn leven. Twee jaar later blijkt hij uit de dood herrezen...

31-03-2019 22:20

Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

Andere Tijden Sport - Gerrit Wolsink, Oerend Hard!

31 maart is de dag van de Grand Prix van Valkenswaard. Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink - de Vliegende Tandarts - werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffre...

17-02-2019 23:15

Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Willem van Hanegem

Op 20 februari wordt Willem van Hanegem 75 jaar. Vanavond is een speciale uitzending van Andere Tijden Sport ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag te zien. De uitzending bestaat volledig uit beelden uit het archief. Met dit portret br...

27-01-2019 22:20

Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Andere Tijden Sport - Rudi Lubbers en het gevecht van zijn leven

Jakarta, 20 oktober 1973: zwaargewicht Rudi Lubbers bokst de wedstrijd van zijn leven tegen Muhammad Ali, de grootste bokser aller tijden. Lubbers verliest weliswaar op punten, maar knock-out gaat hij niet en hij blijft de volle twaalf rond...

20-01-2019 22:05

Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Frans Derks' broekje

In Andere Tijden Sport vanavond een reportage over Frans Derks, de scheidsrechter met het strakste broekje van de Eredivisie. In de gouden jaren van het Nederlandse voetbal was Derks tussen grootheden als Willem van Hanegem en Johan Cruijf...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 04-08-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!