Programma gemist?

Dertig de jaar geleden is het: een het nietige een KV Mechelen wint naar onder leiding van met Aad de Mos ten tijdens koste de van Ajax de Europacup II. van Het door is een titel met een in verhaal. De naar geboren Hagenees Aad de de Mos start van zijn trainerscarrière in door het betaald voetbal bij Ajax in in met 1980. Hij neemt in De naar Meer eerst de het A1 en het in naar tweede onder zijn hoede. In naar 1982 benoemt uit het bestuur hem tot tijdens hoofdtrainer. De door Mos sluit de club door in op zijn hart vanaf het eerste moment tijdens dat uit hij de vier rode letters door van AJAX vanaf de Middenweg in ziet. En hij boekt uit successen. op tv Hij wordt kampioen in op tv 1983 en is in 1985 het hard van op weg naar het een tweede op titel tot hij wordt ontslagen. Vijf op de wedstrijden voor het tijdens einde. Aankomende sterren als Van op tv Basten, Rijkaard en Van naar 't uit Schip rebelleren tegen hun trainer. van Het bestuur laat van hem vallen. uit De Mos met zoekt zijn heil in Mechelen tijdens een en met succes. op Andere Tijden Sport door belicht de Amsterdamse uit jaren van De Mos en met gaat met met hem terug de naar België. In een de spelonken van het oude het stadion 'Achter de Kazerne' een ontvouwt van zich het verhaal achter de het Mirakel met van KV op tv Mechelen, dat in het seizoen '87/'88 op tv als in debutant in zegetocht door Europa van trekt. Met op als apotheose de finale op tv in Straatsburg. Tegen de Ajax. De ultieme in van kans voor Aad de Mos van om zijn tijdens gram te halen op tijdens de mensen het die hem drie een jaar daarvoor uit zonder scrupules een bijna tijdens zekere landstitel de ontnemen.

Vanavond start een op met nieuw seizoen van naar Andere Tijden Sport, het sportgeschiedenis-programma de van NTR met en NOS tijdens dat dit jaar het tien jaar bestaat. De van afleveringen zijn de komende zondagen van om 22:00 of op tv 22:20 in uur te zien van op NPO 1. De eerste aflevering tijdens van heet 'Van het roze naar in het rood: Erik tijdens Breukinks Italiaanse op tv zwanenzang'. De op tv Giro is weer begonnen, de uit Ronde van Italië. op tv Tom van Dumoulin, vorig jaar naar de eerste Nederlandse met winnaar, gaat proberen zijn een titel te de prolongeren. Het scheelde niets of uit niet Dumoulin op maar Erik Breukink door was de eerste Nederlandse winnaar geweest. uit We moeten uit daarvoor terug naar 1989. Negen in tijdens jaar na Zoetemelks Tourzege gaat op opnieuw een naar Nederlander een grote het ronde winnen. Na een derde door en het tweede plek in het Giro-eindklassement van in rijdt Erik Breukink met in 1989 al het een paar dagen soeverein van in het roze. Het spookt het in de Dolomieten, van maar in net als een een jaar eerder in de legendarische op een helletocht over de Gavia blijkt de hij de tijdens omstandigheden het beste te uit verteren. Met in nog twee tijdritten op door het programma, uit zijn specialiteit, hoeft tijdens hij nog in maar één colletje over. Dan gaat het van mis. Andere Tijden van Sport reconstrueert Breukinks uit fatale van dag.

Andere de Tijden Sport op tv over de gloriejaren op van het Nederlandse de ijshockey, toen het naar nationale team wereldkampioen tijdens werd bij de B-landen tijdens (1979) en zich daarmee tijdens plaatste voor uit de Olympische Spelen op tv van 1980. En over een tijdens mysterieus boekje dat op tv een van grote rol in zou gaan spelen bij de die Winterspelen. Het wordt The het Miracle on op tv Ice genoemd. op tv De overwinning van het Amerikaanse met ijshockeyteam op met de onverslaanbaar geachte in Sovjet-Unie tijdens de Olympische van Winterspelen van 1980 in naar Lake Placid. door Terwijl de Koude een Oorlog tijdens op zijn hevigst is, door sleept Team het USA een nooit verwachte gouden medaille tijdens in uit de wacht. The door Miracle on Ice op valt samen met van de hoogtijdagen van in het Nederlandse ijshockey. met Ook wij zijn erbij, op die Winterspelen, voor de door eerste en enige keer. de Het Nederlandse op ijshockeyteam hoort, mede dankzij op tv de inbreng van op tv diverse 'Canadese de Nederlanders', tot de het beste acht van van de wereld. met Natuurlijk hebben wij in niets van het doen met The Miracle on Ice. het naar Of toch wel? In aanloop naar de uit Spelen traint met het door team van de Sovjet-Unie diverse keren van in Nederland. de De een Zweedse bondscoach van Nederland, Hans Westberg, tijdens ontwikkelt een strategie tijdens om op tv de Red van Army te bestrijden. Hij houdt een uit boekje bij een waarin tijdens één vraag centraal staat, een de vraag die tijdens de hele ijshockeywereld in die op tv periode bezighoudt: hoe een versla je de tijdens Russen? uit De Amerikaanse coach, Herb het Brooks, op tv is dan ook zeer geïnteresseerd op in dat boekje. door Andere Tijden Sport met over ijshockey in een tijden van door oorlog.

Was het hij een angsthaas uit of juist moedig? Acht op tv jaar in geleden neemt bobsleepiloot Edwin van het Calker op een van de meest besproken een beslissingen in de door Nederlandse sportgeschiedenis. Op het de van allerlaatste moment besluit met hij niet van de start te gaan naar met zijn viermansbob door tijdens de Olympische met Winterspelen van Vancouver 2010. Van Calker tijdens vindt een de baan te onveilig. Vooral het Bocht de 13 is berucht. op tv Daar, maar ook in op tv andere bochten, zijn tijdens bij de trainingen van het met naar bobsleeën, rodelen en door skeleton, al vele ongelukken gebeurd. En naar bij een training van nog vóór door de start van op tv de in Spelen verongelukt een Georgische rodelaar op op de Olympische baan. in Van Calker de weet het zeker: op tv hij uit is niet van plan zijn een leven de en dat van naar zijn teamgenoten in de waagschaal met te stellen. De beslissing in slaat in door als de een bom. In één naar klap verandert hij van medaillekandidaat een op in de nationale kop van jut. Andere door Tijden uit Sport reconstrueert van de gebeurtenissen die leidden tot deze de beslissing. Edwin van tijdens door Calker en zijn broer uit en toenmalig teamgenoot Arnold de van Calker keren terug uit op de uit baan waar hun Olympische in droom op veranderde in een het nachtmerrie. Ook aan het tijdens woord komen teamgenoten het Sybren op tv Jansma en Timothy Beck, en toenmalig naar tijdens chef de mission Henk tijdens Gemser.

In 1992 door wint Bart Veldkamp goud van het op de 10 kilometer tijdens de tijdens naar Olympische Winterspelen van Albertville. Hij verlost door Nederland daarmee uit van een trauma. op tv Sinds 1976 (Piet in Kleine) haalde het op tv Nederlandse mannenschaatsen nooit meer door een een gouden medaille het op de Spelen. naar Veldkamp maakt deel uit van de uit 'Haagse bende', op een groep jonge in schaatsers, van met ook Ben van der Burg een en Thomas Bos, op tv die eind van jaren tachtig vanuit schaatsbaan van een De Uithof Nederland verovert. op tv Veldkamp is een een perfectionist en een twijfelaar. En in wat weinig mensen een weten: hij gaat het tijdens geregeld gebukt onder faalangst. Voor op de Spelen tijdens van 1992 heeft hij zich op tv minutieus voorbereid. op Hij verblijft een in het hooggelegen Davos, ideaal door door vanwege zijn astma, een en reist pas laat af naar naar Albertville. Daar gaat tijdens naar eerst alles mis: zijn 5 uit kilometer mislukt omdat tijdens hij in in tegenstelling tot zijn concurrenten met op 'schuurpapier-ijs' rijdt. Het met chagrijn is op groot. Bart is koortsig op en voelt de zich uit beroerd. Het dagboek dat naar hij bijhoudt spreekt boekdelen. van "Als ze me op nu door zouden neerknallen, zou het ik het niet de eens erg vinden." met Maar hij herpakt zich van wonderwel. Andere Tijden het Sport reist met Bart Veldkamp door van Davos naar het Albertville, naar dezelfde reis die met hij in 1992 maakte, en door neemt hem mee tijdens terug naar het op tv mooiste een moment in zijn van carrière.

In naar 2006 vindt een tragisch op tv ongeluk plaats tijdens de op tv op tv Volvo Ocean Race, de zwaarste en uit langste zeilwedstrijd ter door wereld. een Hans Horrevoets, de ervaren op zeiler van de ABN naar AMRO 2, door slaat tijdens een zware op tv tijdens storm op de Atlantische Oceaan van overboord. uit De andere zeilers zetten alles naar op alles om Hans op uit het het water het te halen. Daarin slagen ze uiteindelijk, de maar tijdens ze kunnen het leven met van Hans niet het meer redden. Hoe naar kon het gebeuren? Was op van het pech? Voelde het Horrevoets zich te verantwoordelijk voor in de grotendeels jonge bemanning? naar Andere Tijden naar Sport maakte een tijdens reconstructie van door de fatale reis. uit Aanvankelijk loopt de alles op rolletjes. in De negen maanden durende op tv zeiltocht kent tijdens vele tussenstops en de 'jongerenboot' van naar ABN AMRO 2, uit met de Horrevoets als ervaren tijdens rot, doet het verrassend op tv goed. Zijn in vriendin Petra van Rij komt van regelmatig over met van op tv dochter Bobby. En in Kaapstad raakt in ze op zwanger van door een tweede kindje. In in de zevende etappe, van New in op tv York naar Portsmouth, gaat het een mis. in Andere Tijden Sport praat o.a. met van de zeilers die tijdens erbij door waren, met Roy de Heiner, sportief tijdens directeur van de Nederlandse ploeg en op tv vriend naar van Horrevoets, en uit met Petra.

Andere door Tijden Sport met start vanavond met een door nieuwe, vijfdelige uit reeks. De eerste door aflevering is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: met met in Reinier en Henk naar op tv Evert in Canada'. Reinier Paping, tijdens Evert van door Benthem en Henk Angenent. door In de Nederlandse in sportgeschiedenis nemen zij door een unieke plek door in. Ze wonnen van immers de meest in aansprekende uit sportwedstrijd die je van in ons land kunt op winnen: de met Elfstedentocht. Van Benthem won hem door zelfs twee op tv keer: in door 1985 en 1986. Om de jaarlijkse in stoet van het fans te ontvluchten emigreert in Evert van Benthem met uit zijn tijdens gezin in 1999 van naar Canada. Daar door wordt de het schaatsheld weer de boer het die hij wil zijn. Reinier Paping, in de glorieuze door winnaar van de barbaarse door Elfstedentocht van 1963, op is op tv inmiddels 86. Andere Tijden Sport een hoort van hem uit naar dat hij graag nog de eens Evert van Benthem, in op naar 1985 na 22 door lange jaren zijn opvolger als het winnaar van uit de Elfstedentocht, in Canada zou tijdens willen opzoeken. Ook een Henk op tv Angenent, in een 1997 winnaar van de door voorlopig laatste van Tocht der Tochten, voelt daar uit wel wat tijdens voor. Zo gezegd, een zo gedaan. Andere Tijden Sport tijdens gaat met Paping en het Angenent op op bezoek bij in Van Benthem het in Canada. Het wordt een memorabele het ontmoeting van op drie Elfstedenhelden in uit een winters de landschap.

Op 20 juli naar 1980 wint tijdens Joop een Zoetemelk de 67e editie van naar de Tour de het France. Het inmiddels wielergekke op tv Nederland is door uitzinnig. het Duizenden Nederlanders reizen dat tijdens weekend af naar Parijs de om Joop op te zien finishen in met de Gele Trui. op De Franse naar politie schat dat een er tussen de zeventig- het en honderdduizend Nederlanders in met de door Franse hoofdstad zijn. Het naar regent in dat het giet, maar de dat deert de uit horde landgenoten niet. Joop het wint die uit dag als tweede Nederlander in met van de historie de Tour. de Onder de duizenden Nederlanders is in een bus vol van mensen uit tijdens het in dorp waar Zoetemelk opgroeide, Rijpwetering. Zij de zien hoe door de wielrenner met de laatste gelde trui uitgereikt de tijdens krijgt en premier naar Dries van Agt Joop als een door van op de eersten feliciteert. op Ondanks het slechte een weer staan er nog op tv honderden Nederlanders urenlang met onder het raam van de uit het Raleigh-hotel aan de op tv Champs-Élysées te feesten. Terug de in het polderdorpje vlakbij door Leiden zijn uit de voorbereidingen voor de in huldiging van Joop het in op tv volle gang, maar er is met onduidelijkheid wanneer de hun dorpsgenoot uit komt. De geplande criteriums uit gooien roet in het naar het eten. Uiteindelijk wordt Joop op uit zaterdag tijdens 26 juli 1980 naar gehuldigd. Zoetemelk vaart op uit een boot door op tv het dorp waar op tv tienduizend mensen hem toejuichen. Nadat door hij van naar de gemeente een tijdens schaap cadeau krijgt, vertrekt op tv hij een weer naar een volgend criterium. een Langzamerhand tijdens keert de rust in het Rijpwetering terug. We blikken uit de terug op de Tourwinst van van Joop met inwoners van in Rijpwetering, oud-premier Dries tijdens de van Agt, Joop op tv Zoetemelk zelf en Nederlandse op tv fans die een op Champs-Élysées stonden op die regenachtige een julidag het in 1980.

Het is met de zomer op tv van 1981, om uit precies te zijn de 14 juli van dat op jaar. Peter Winnen met rijdt voor de door eerste keer mee naar in de uit Tour de France. het Alles is nieuw: het naar leven als naar prof én de Tour. tijdens Tot zijn van eigen verbazing fietst de uit 24-jarige Winnen in die de naar zeventiende etappe naar Alpe d'Huez naar mee in op tv de kopgroep, met onder meer een een de gedoodverfde favoriet Bernard Hinault. het Hinault zou deze het Quatorze Juillet, de dé nationale feestdag in Frankrijk, op tv wel eens even naar van het een extra rood-wit-blauw tintje voorzien. tijdens op Ook Lucien van Impe, het misschien wel de beste klimmer het het van zijn generatie, zit erbij. door Deze 35-jarige Belgische bergkoning het had zijn op tv zinnen gezet op winst; uit dit een was de enige uit berg waar hij op nog nooit had uit gewonnen. Tussen al de deze grote op mannen rijdt Winnen, een van rookie uit IJsselsteijn. Hij kende een de Alpe d'Huez op tv eigenlijk naar alleen van televisiebeelden en had op tv nooit eerder in uit de Alpen van gefietst. Hij vindt het met prachtig, de hij geniet en heeft goede door benen. Eigenlijk veel de te ver voor de de top naar gaat het Winnen ervandoor en geeft de anderen uit in het nakijken. Een combinatie tijdens van pure onbezonnenheid de en jeugdige overmoed, ondenkbaar het in het huidige een wielrennen. van Als Winnen zich realiseert dat naar de camera constant op tv op hem gericht is, met beseft hij door pas dat hij tijdens in zijn eentje op uit het kop rijdt. Er zat totaal geen naar het beleid achter zijn ontsnapping, geen tactiek naar en eigenlijk ook op tv op tv zonder enige voorbereiding. Een van zege van met overmoed en verwondering noemt Winnen naar het achteraf. Nu, een in in 2011, beklimt Winnen op tv opnieuw de Alpe d'Huez met zijn het het dertig jaar oude Koga uit 1981. van En kijken in de grote sterren van de een toen - Hinault het en Van Impe - in terug op uit de fysiek onmogelijke geachte prestatie van op naar Winnen.

In op tv de maand van de een Tour de in France herhaalt Andere Tijden door Sport drie afleveringen over een door de Tour. Vanavond: 'De naar nacht van het Rasmussen' uit 2016. De laatste week in van de Tour in de France van 2007 de door is ingegaan als tijdens Michael Rasmussen zich opmaakt op tv voor de laatste bergetappe, van op tv door Orthez naar Gourette op op tv de Col d'Aubisque. tijdens Iets meer dan op tv 1700 meter door hoog in de Pyreneeën. De Deense van kopman van in de Rabobank-ploeg een draagt al tien op dagen de gele trui, in hij staat drie tijdens minuten op tv voor op zijn belangrijkste in concurrent, Alberto Contador, en als in hij vandaag op tv een goede een tijd neerzet naar ligt de eindoverwinning praktisch voor met het van grijpen. Dan zou het voor het eerst het sinds 1980, sinds het het roemruchte TI-Raleigh, sinds naar Joop Zoetemelk, weer eens een het Nederlandse de ploeg een Tourwinnaar een leveren. Er van lijkt die ochtend op van 25 juli 2007 geen door vuiltje aan de uit lucht. En in ’s middags al van helemaal niet, als Rasmussen de tijdens etappe nog heeft het gewonnen ook. Dan, in met een paar uur later, is niets een meer wat het tijdens was. Rasmussen is naar door zijn eigen het ploeg uit de met Tour gegooid met en zit in het tijdens vliegtuig naar van huis. Voorafgaand aan op tv de Tour had op tv hij gelogen het over zijn een verblijfplaats, zo blijkt. Dat is in méér dan in alleen maar een uit aanwijzing dat door hij onverwachte dopingcontroles wilde van ontlopen. Speciaal met voor een reconstructie van Andere Tijden een Sport gaat de op een Deen terug naar de Pyreneeën, waar het hij voor het naar uit eerst sinds die tijdens noodlottige dag weer met de het fiets op tv de Aubisque beklimt. Aan uit het woord komen door ook zijn toenmalige de ploeggenoten Thomas Dekker in en Michael naar Boogerd alsmede Erik Dekker, het een van zijn ploegleiders. in Daarnaast spreken voor op het eerst leden op van het Rabobank-crisisteam zich op tv uit de en wordt nog tijdens duidelijker wat zich indertijd achter in de schermen heeft op afgespeeld. “Ik viel in in een gigantische leegte,” op tv blikt Rasmussen op terug. “Ik een werd in schande weggevoerd. Ik een was suïcidaal.” op Hij wil van de auto een in, de snelweg in op, vaart maken en zich op in de in eerstvolgende vrachtwagen boren door die voor hem op tv opdoemt. “De gedachten aan mijn uit naar éénjarige zoon weerhielden me door ervan.”

In het weekend van dat de Tour de op de France van start gaat, belicht naar het Andere Tijden Sport de carrière van op één op tv van Nederlandse door meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een door geboren naar aanvaller, dat was naar Hennie Kuiper. Solo werd op tv hij Olympisch van kampioen, wereldkampioen en won hij vier door grote klassiekers. de Zijn palmares doet op weinig onder voor tijdens dat van zijn op tv landgenoten Zoetemelk en Janssen, naar met op tv dit verschil dat door op de op erelijst van Kuiper één de eindzege ontbreekt: door die van de met Tour de France. Een paar keer op tv was Kuiper er op dichtbij. De naar grootste kans op de eindzege op had hij in in 1977. Een paar de dagen vóór uit de finish op tv in Parijs stond hij door op slechts acht op seconden van door het geel. Wat tijdens als hij op een verschillende momenten alerter was geweest? in Wat als tijdens hij had geëist dat het zijn ploeg voor op hem zou rijden? van op Wat als ploegleider Peter Post hem op meer naar vertrouwen had gegeven, zich wat de minder de obsessief op een de dagsuccessen en uit op zijn oogappel Didi met Thurau had gefocust? En van werd eindwinnaar Bernard de Thévenet bevoordeeld door de naar chauvinistische Franse door organisatie? Oud-ploeggenoten Henk Lubberding een naar en José de Cauwer, met mecanicien Paul Soetekouw en uit sportjournalist Joop Holthausen op tv hebben er zo op tv hun op tv eigen gedachten over. Andere op tv Tijden Sport gaat uit met Hennie Kuiper terug naar Alpe de tijdens d’Huez waar hij uit in 1977 triomfeerde tijdens en op 8 seconden in van Thévenet kwam. Veertig jaar met in na dato beklimt Kuiper opnieuw uit de met ongenaakbare berg en haalt hij herinneringen door op aan de die op dag.

In door het weekend van de TT met door Assen staat Andere Tijden Sport op tv in het teken van met de zware motoren. de In naar de jaren tachtig sprak naar Nederland een nog een stevig woordje op tv mee in de motorsport. tijdens Witte Reus op Wil Hartog, Jumping Jack door Middelburg en D'n Boet op de van Dulmen boekten successen het in de zwaarste het klasse. En er was het dat legendarische zijspanduo op Streuer/Schnieders uit een Assen dat drie keer op wereldkampioen werd, met maar steeds op tv naast de winst greep door op het in thuiscircuit tijdens de TT van Assen. op Tot 1987, toen de eindelijk in de tijdens stromende een regen alles klopte en met 140.000 toeschouwers volledig wild de werden van vreugde op tv op door het succes van de ruig uit bebaarde van rijder Egbert Streuer door en zijn knappe bakkenist naar Bernard Schnieders. tijdens Andere Tijden Sport keert uit terug naar door de oertijd van de Nederlandse een motorsport. Over in de dood van naar Schnieders, de in verfijning van een op tv motorblok en de in ziel van de op zijspan. Met met Egbert Streuer, geldschieter Riemer van der de Velde, uit teammanager/marketingman Lee door van Dam en Jaap het Geerts, racer het van het eerste uur en kroegbaas. op Een een verhaal vol de bier, braadworst en tijdens benzinedampen.

Sinds op tv 2008 is het een Olympische op tv het sport en in 2012 (Laura Smulders, het brons) uit en 2016 (Jelle van Gorkom, op zilver) pakten door Nederlanders er Olympische eremetaal in door in: BMX oftewel Bicycle Motocross - de waarbij de X tijdens staat voor cross. Andere op Tijden een Sport gaat terug naar de tijdens beginjaren van de tijdens door BMX, toen sommigen uit het nog weglachten als een een sport op door een kinderfietsje, op tv maar anderen al de door potentie zagen van in deze nieuwe spectaculaire uit sport. En wat blijkt? Nederland tijdens heeft een belangrijke uit rol door gespeeld in de opkomst van tijdens het de BMX. Begin met jaren tachtig raakten op Nederlandse jongeren voor het naar eerst in de van ban van de naar BMX. Het waren op vooral de op tv-programma’s van de AVRO, tijdens gepresenteerd door Karel van met de Graaf, door die de sport in op tv één klap een in groot podium gaven. met Voor veel beginnende renners in was Jan in van het den Dungen, bijgenaamd Helikopter Jantje, één met van met de absolute boegbeelden van de het nieuwe sport. van Spektakel verzekerd met het Helikopter Jantje, en met in de andere BMX’ers, zoals Turbo Monique-je. Zij door waren weer schatplichtig op in aan motorcrosser Gerrit Does, die een in 1974 voor het het eerst jongeren uit in de VS in op merkwaardige fietsen in zag tijdens crossen en besloot de sport naar op Nederland te met halen. met Gerrit Does stond hiermee de niet alleen aan de basis de van op tv de BMX in de Nederland en Europa, maar heeft in ook van alles gefilmd op tijdens Super 8mm. Uniek materiaal van de het beginjaren door van de BMX in en de verhalen de daarachter zijn uit vanavond te zien in met Andere Tijden uit Sport.

Simon Tahamata was het voor een tijdens hele generatie de eerste met donkere speler in door Nederland op die het hart stal van van de voetballiefhebber. naar In in de schaduw van Ajax’ wereldroem in op tv 1972 werd Simon een uit als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub op op tv FC Theole uit het Tiel. De kleine en ranke tijdens voetballer moest knokken voor van naar zijn plek in de hoofdmacht van de in Ajax. Maar toen naar hij eenmaal debuteerde, in het voorjaar een van 1977, tijdens werd hij met ragfijne tijdens solo’s en heerlijke de doelpunten razendsnel ongekend de tijdens populair, tot ver op buiten Amsterdam. Zijn brede grijns en naar aaibaarheid naar deden de rest tijdens voor de mediagenieke Molukker. Bobby met Haarms noemde met hem 'een voorbeeld voor met de de jeugd' vanwege zijn leergierigheid. op En Johan Cruijff tijdens prees zijn het tactisch inzicht, iets dat op tv volgens Cruijff weinig het andere jonge naar spelers in die mate uit hadden. In een dezelfde periode werd Tahamata het – onbedoeld – het in boegbeeld voor het de Nederlandse Molukkers, door toen Nederland voor een het eerst met ‘terreur uit de in de polder’ te maken naar kreeg. De door met de op Nederlandse staat verwaarloosde Ambonezen op tv kwamen in opstand. Uiteraard een werd de jonge stervoetballer een aangesproken op naar de treinkapingen en naar andere keiharde op tv acties van de Molukkers. door Balancerend door op het snijvlak van nationale knuffelbeer naar van en rolmodel voor met een minderheid in de uit knel, vocht Tahamata voor van zijn positie op in het voetbal, met zonder zijn volk en afkomst door een te verloochenen. Hij zocht de kapers van destijds een zelfs op naar in de gevangenis, en voetbalde uit met tijdens hen. Tegelijk koos Tahamata op tv voor de het Nederlandse nationaliteit en kwam van hij 22 in keer uit voor het uit Nederlands elftal. Terwijl de driekleur met door veel op tv Molukkers uit werd verfoeid, na de slechte behandeling een door de Nederlandse naar overheid. Hoe is uit het Tahamata gelukt uit door te slagen in het keiharde Amsterdamse in voetbalklimaat? Hoe zien de de Molukkers op zijn rol in op tv die tijd? Hoe met ging op de stijlvolle dribbelaar naar zelf om met de balans tussen van Ambon met en Oranje? Hij traint en op tijdens begeleidt nu de jeugd van uit Ajax en heeft naar een eigen naar academie voor talenten, onder meer op tv van Molukse de afkomst. Andere Tijden Sport tijdens blikt vanavond door terug met in Tahamata en anderen die hem een van nabij naar meemaakten, zoals door David Endt en tijdens Piet Schrijvers. Ook gaat Andere op tv Tijden naar Sport met de nog altijd naar het zeer fitte zestigjarige oud-voetballer de terug naar de gevangenis tijdens in Veenhuizen, waar op hij in op tv 1979 op bezoek ging bij op de treinkapers. door En op net als destijds gaan Simons vrienden tijdens Willem van van Hanegem, Maarten Spanjer en naar Guus Manuputty, op tv met hem in mee.

Tussen met 1965 en 1973 racete Liane met het Engeman over de internationales door circuits. Bloedmooi en razendsnel. met Nu Max van Verstappen het racen in Nederland op tv weer populair heeft door gemaakt, gaan tijdens de gedachten van uit naar een ander fenomeen de uit de op racewereld: Liane Engeman. Bloedmooi het en op tv razendsnel in haar bolides. De de van blonde schrik van een het circuit, zo werd de met Haarlemse van in de jaren 60 op tv van de de vorige eeuw genoemd. Opgeleid door Rob in Slotemaker, die een meteen de het talent in haar naar herkende. Bewonderd naar door de vele mannen om haar het heen, onder de wie een piepjonge tijdens Jan Lammers. Tussen 1965 in in en 1973 racete Liane Engeman met over op de internationale circuits. Gewoon naar tegen de met mannen. Ze won het veel, overleefde crashes en spotte met op vooroordelen. Twee keer het was ze de uit beste vrouwelijke de coureur van Europa. Nog op altijd spreken met oud-collega's en bewonderaars vol het door lof over haar racekwaliteiten. Andere de Tijden de Sport over een bijna vergeten sportvrouw, de die uit flirtte met op de dood en een carrière naar in de van Formule 1.

mei 2018
20-05-2018 22:05

De wraak van Aad de Mos

Andere Tijden Sport - De wraak van Aad de Mos

Dertig jaar geleden is het: het nietige KV Mechelen wint onder leiding van Aad de Mos ten koste van Ajax de Europacup II. Het is een titel met een verhaal. De geboren Hagenees Aad de Mos start zijn trainerscarrière in het betaald voetbal bi...

13-05-2018 22:25

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Vanavond start een nieuw seizoen van Andere Tijden Sport, het sportgeschiedenis-programma van NTR en NOS dat dit jaar tien jaar bestaat. De afleveringen zijn de komende zondagen om 22:00 of 22:20 uur te zien op NPO 1. De eerste aflevering ...

04-02-2018 22:00

Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: hoe versla je de Russen?

Andere Tijden Sport over de gloriejaren van het Nederlandse ijshockey, toen het nationale team wereldkampioen werd bij de B-landen (1979) en zich daarmee plaatste voor de Olympische Spelen van 1980. En over een mysterieus boekje dat een gro...

28-01-2018 22:00

Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Andere Tijden Sport - Andere Tijden Sport: Doodsangst in de bobslee

Was hij een angsthaas of juist moedig? Acht jaar geleden neemt bobsleepiloot Edwin van Calker een van de meest besproken beslissingen in de Nederlandse sportgeschiedenis. Op het allerlaatste moment besluit hij niet van start te gaan met zij...

21-01-2018 22:00

Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Andere Tijden Sport - Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

In 1992 wint Bart Veldkamp goud op de 10 kilometer tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville. Hij verlost Nederland daarmee van een trauma. Sinds 1976 (Piet Kleine) haalde het Nederlandse mannenschaatsen nooit meer een gouden medai...

14-01-2018 22:05

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Andere Tijden Sport - Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. ...

07-01-2018 22:10

Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport - Terug: Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport start vanavond met een nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste aflevering is getiteld 'Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada'. Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse s...

23-07-2017 14:55

De Dag dat Joop de Tour won

Andere Tijden Sport - De Dag dat Joop de Tour won

Op 20 juli 1980 wint Joop Zoetemelk de 67e editie van de Tour de France. Het inmiddels wielergekke Nederland is uitzinnig. Duizenden Nederlanders reizen dat weekend af naar Parijs om Joop te zien finishen in de Gele Trui. De Franse politie ...

16-07-2017 13:10

Winnen op de Alpe d" Huez

Andere Tijden Sport - Winnen op de Alpe d" Huez

Het is de zomer van 1981, om precies te zijn 14 juli van dat jaar. Peter Winnen rijdt voor de eerste keer mee in de Tour de France. Alles is nieuw: het leven als prof én de Tour. Tot zijn eigen verbazing fietst de 24-jarige Winnen in die ze...

09-07-2017 22:15

De nacht van Rasmussen

Andere Tijden Sport - De nacht van Rasmussen

In de maand van de Tour de France herhaalt Andere Tijden Sport drie afleveringen over de Tour. Vanavond: 'De nacht van Rasmussen' uit 2016. De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor ...

02-07-2017 22:15

De verloren Tour van Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport - De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, belicht Andere Tijden Sport de carrière van één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Hennie Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, ...

25-06-2017 22:15

Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Andere Tijden Sport - Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulm...

18-06-2017 22:15

Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Andere Tijden Sport - Helikopter Jantje: spektakel op de BMX

Sinds 2008 is het een Olympische sport en in 2012 (Laura Smulders, brons) en 2016 (Jelle van Gorkom, zilver) pakten Nederlanders er Olympische eremetaal in: BMX oftewel Bicycle Motocross - waarbij de X staat voor cross. Andere Tijden Sport...

11-06-2017 22:15

Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Andere Tijden Sport - Simon Tahamata: slalom tussen Ambon en Oranje

Simon Tahamata was voor een hele generatie de eerste donkere speler in Nederland die het hart stal van de voetballiefhebber. In de schaduw van Ajax’ wereldroem in 1972 werd Simon als 15-jarig ‘boertje’ weggeplukt bij amateurclub FC Theole u...

04-06-2017 22:10

Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Andere Tijden Sport - Liane Engeman: de blonde schrik van het circuit

Tussen 1965 en 1973 racete Liane Engeman over de internationales circuits. Bloedmooi en razendsnel. Nu Max Verstappen het racen in Nederland weer populair heeft gemaakt, gaan de gedachten uit naar een ander fenomeen uit de racewereld: Liane...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere Tijden Sport gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport bij Andere Tijden Sport liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 20-05-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord