Programma gemist?

Na naar een jarenlange verslaving in en 21 opnames kiest uit Mark Langedijk op 41-jarige van leeftijd op tv voor euthanasie. Vader door Ton: 'Het is een een catastrofe. in Na de geboorte heb je zo'n op tv jongen de in je handen vastgehouden. met Met de diezelfde handen heb je hem vast het terwijl je hem de ziet sterven. Dat de is met ontzettend moeilijk'. Acht jaar op tv lang staan naar de ouders van van Mark en Marcel 24 uur op tv per dag op tv voor een Mark klaar. Na door elke behandeling lijkt het uit even beter met hem het te op tv gaan, maar hij begint steeds de opnieuw met drinken. naar Mark heeft last met van uit depressies en angststoornissen en de op alcohol blijkt meer een op tv symptoom dan het in probleem. Uitgeput en de van ten einde raad besluit in de familie een poosje afstand de van Mark op tv te nemen. Totdat een Mark na in een halfjaar zelf weer contact op tv zoekt met de uit mededeling dat op tv hij euthanasie in wil laten uitvoeren. Omdat alcoholisten op vaak op tv ook dwangmatige leugenaars en praatjesmakers een zijn, gelooft tijdens Marcel zijn broer aanvankelijk uit niet. Ook de het ouders van staan sceptisch de tegenover het besluit. Maar door Mark blijkt op dat een moment al ver de in het het proces van van euthanasie te zijn. Langzaam maar zeker door daagt op bij de familie het de besef tijdens dat Mark er het zelfs vrede mee heeft: 'Hij huilde door omdat wij in huilden. Hij was de niet in verdrietig omdat hij doodging. Dat door laat van al zien hoe dapper op hij was.' Marcel en Ton het krijgen met vaak de vraag of op tv ze er alles aan van met hebben gedaan om uit Mark te helpen. Marcel: 'Mijn de ouders hebben het hier acht jaar door lang 24 uur per dag door mee gezeten. de Geloof uit mij maar, zij hebben alles gedaan'. door Ondanks tijdens het grote verdriet is het de juist de humor de van van Mark die de familie door door de moeilijke op tv eindfase heen weet naar te tijdens slepen. Marcel: 'Met naar Mark kon je echt lachen. Als de het een even te serieus was dan van grapte hij: 'Maar in naar gelukkig hebben we de foto's met nog'. uit De laatste dagen brengen ze de samen als familie door. een Marcel schreef in op op tv verzoek van zijn broer een een boek over in de verslaving en de euthanasie: tijdens 'Gelukkig hebben we op tv op de foto's nog'. Sander van wandelt met de Ton en Marcel in tijdens de omgeving door van Steenwijk.

Bregje een Hofstede is op tv jong en een tijdens talentvol schrijfster als een opeens 'het licht uitgaat'. het Ze begrijpt aanvankelijk op niets van de op burn-out die ze blijkt te met hebben: 'Ik heb naar het gezonde benen. Waarom dragen ze mij met niet?' Rond haar door 24e gaat het de uit steeds minder goed met Bregje. Ze uit voelt met zich vaak moe en in besluit door op een gegeven moment een naar lang stuk te gaan op tv wandelen in het het park. Als van ze na afloop neerstrijkt met op een de bankje, voelt met ze aan haar benen op tv dat ze niet door meer kan opstaan. naar Met moeite weer de thuisgekomen het neemt Bregje een tijdens paar dagen vrij naar van haar werk in de hoop uit dat van het fysiek beter met haar uit de zal gaan. 'Ik dacht tijdens niet aan een burn-out. op tv Een burn-out een is toch voor in mannen van 50? door Voor mensen met een midlifecrisis?' op tv Langzaam uit maar zeker daagt bij de Bregje het besef in dat ze wel van degelijk tijdens een burn-out heeft. Ze besluit op beter uit voor haar lichaam te zorgen en uit past haar levensstijl op tv aan: het meer bewegen, een gezonder eten en op uit vaste tijden met naar bed. Toch blijkt dit in alles niet in te helpen. Ook uitrusten verandert van uit voor haar in door een vorm van presteren. het Ze kan bovendien haar op werk met moeilijk loslaten en wil het liefst op tv zo snel het mogelijk op weer aan de slag. Uiteindelijk naar zijn tijdens het meditatie en wandelingen in die haar helpen tijdens uit het dal het te krabbelen. Zo op tv neemt ze bovendien regelmatig van afstand van alle informatie door op tv die op haar afkomt: 'Het van is nu in een vaste routine op geworden. Rondjes de slenteren en je mobiel van gewoon thuislaten'. Bregje het Hofstede is auteur van twee in boeken, waarvan tijdens één over haar burn-out. uit In De een herontdekking van het lichaam het schrijft ze 'Mijn door lichaam was iets op dat mijn hoofd op ronddroeg, hinderlijk traag de overigens, en mijn in pen vasthield, op een noodzakelijk kwaad.' door Ze gaat tijdens op zoek naar een met antwoord op de het vraag hoe de op tv breuk in tussen lichaam en in geest kon ontstaan en wat voor uit rol door die speelde een bij haar burn-out.

Houssein is tegen op zijn een wil nauw met betrokken bij de naar strijd in het Midden-Oosten. Zijn dochter de op Meryem reist in 2013 uit naar in Syrië om op daar een te strijden voor Islamitische Staat. op tv Zij uit weet andere familieleden te met overtuigen en ook op zij vertrekken naar het oorlogsgebied. op van Joris Linssen praat op op het strand in op Egmond aan Zee met Houssein van een over de impact die uit dit heeft gehad op met zijn uit leven en over de de manier waarop hij op hiermee probeert om te gaan. op Daarnaast vertelt door hij over een de alarmbellen die de veiligheidsdiensten in te naar laat hoorden met rinkelen, de oorzaken van radicalisering van en ook over de wat er in de zijn het ogen moet gebeuren met met terugkeerders.

Binnenkort op verschijnt Zoals ik jou ken, naar ken je mij, op het nieuwe boek naar van Yvonne Keuls van over tijdens haar vriendschap met Hella Haasse. van De rebelse een schrijfster op Keuls schreef in de tweede in helft op van de vorige eeuw populaire boeken in als Jan Rap de naar en zijn maat over schurende de sociale thema's. uit Daarvoor is het ze gelauwerd en verguisd. Maar dat op laatste raakt uit haar niet: 'Je moet de beantwoorden tijdens aan je eigen natuur, uit dat is op één van onze grootste van opdrachten van in het leven.' naar Yvonne Keuls vertelt uit hoe ze begin tijdens jaren 70 besloot om het als een schrijver over uit een andere boeg te met gooien. met Met fictie was ze weliswaar de tijdens goed in staat gebleken om in 'papieren mensen' tijdens te creëren, 'maar ik op tv wist helemaal niet hoe tijdens de op echte mensen waren'. Door literatuurlessen in die ze uit op scholen geeft krijgt het ze steeds meer naar inzicht de in de problemen op van jongeren. Ze tijdens besluit zich zowel in door de tijdens praktijk als met haar boeken door voor hen in op tv te door gaan zetten: 'Ik door heb die jongeren een de stem gegeven'. Het uit leidt tot inmiddels zeer tijdens bekende boeken als Het van tijdens verrotte leven van Floortje Bloem en van het Jan Rap en zijn maat. uit In januari uit verschijnt Zoals ik jou door ken, ken je in mij. Daarin de blikt de inmiddels een 86-jarige Keuls terug tijdens op haar innige en met ondanks beider eigenzinnigheden een standvastige op band met schrijfster Hella Haasse: tijdens 'Het is het de vriendschap een van mijn leven'.

Voor op Mardjan Seighali is vrijheid alles. een naar Als tiener in het Iran wordt zij van gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar van vrijlating naar mag ze niet een meer deelnemen het aan het publieke leven. Pas in het de Nederland hervindt ze zichzelf met en haar de levensgeluk. Nu is ze de directeur van de Stichting voor op Vluchtelingstudenten. de Als in 1979 de op moslim-fundamentalistische ayatollah naar Khomeini aan door de macht komt, verandert het een leven van de 17-jarige met Mardjan ingrijpend. Vrouwen naar moeten verplicht op een hoofddoek van gaan dragen en een demonstreren voor met oppositiepartijen wordt taboe. Maar met Mardjan verzet op zich tegen deze beperkingen. van Op een de avond wordt ze in met haar ouderlijk huis van haar uit bed een gelicht en naar de van gevangenis gebracht. Daar wordt op ze zozeer naar gemarteld dat ze naar nauwelijks nog op haar uit met benen kan staan. Wanneer een op leeftijdgenote met van wie ze in de op tv gevangenis bevriend is geraakt met zomaar wordt van geëxecuteerd, de vraagt ze zich af een of ze na naar al deze ervaringen door ooit nog een normaal leven het zal kunnen op leiden. En van of ze dat nog wel met wil. tijdens Haar familie krijgt haar op tv vrij, op voorwaarde tijdens dat ze direct met zal trouwen en een uit door leven op de achtergrond door zal leiden. Mardjan ervaart op tv dit als een de verplaatsing naar op tv 'een gevangenis op met glazen muren'. Wanneer het haar man halsoverkop Iran tijdens moet ontvluchten wegens verzetswerk, in wordt haar situatie door uitzichtloos. naar Gelukkig weet ook Mardjan met in haar twee uit kinderen het de land te ontvluchten en het op complete een gezin komt terecht in naar Nederland. door In dit land - 'waar ik met eigenlijk geboren in had moeten worden' een - geniet ze van van meet af aan naar tijdens met volle teugen van haar vrijheid. een Via de op Stichting voor Vluchtelingstudenten door UAF volgt ze een in door opleiding die de basis uit vormt voor een succesvolle de carrière. op tv Sinds 2014 is ze zelf directeur op tv van in het UAF, een baan naar tijdens op haar hart. Want het Mardjan weet uit eigen ervaring met hoe goed het voelt op tv als een je door met scholing echt mee kan naar doen in op tv je nieuwe land.

Beroemde een mensen als Steve de Jobs en door Sonia Gandhi wisten op hem te vinden. Duizenden patiënten hebben het zijn bijzondere uit en betrokken zorg uit al kunnen ervaren. het Casper in van Eijck, chirurg in in het Erasmus Medisch door Centrum, is gespecialiseerd in de alvleesklierkanker. In het De Wandeling vertelt hij op tv dat het met zijn missie is deze vorm het van kanker tijdens ooit de wereld uit op te op helpen. De cijfers zijn hard: door op iedere dag overlijden tijdens er acht mensen in ons naar land aan het alvleesklierkanker. Het is bovendien een op tv soort uit met een erg slechte het prognose. Hoe gaat op tv Casper, die uit zeer betrokken is bij in zijn op patiënten, om met in al dat menselijk leed? 'Ik met heb door menig keer meegemaakt in dat ik de enige was die tijdens aan het op tv huilen het was bij de euthanasieprocedure. Terwijl de de familie op tv heel erg opgelucht was hoe uit het allemaal gegaan in een was, realiseerde ik me dan dat naar een ik toch weer iemand in had verloren.' Nabestaanden van oud-patiënten een van Casper tijdens hebben een stichting de opgericht. Hun hoop is op tv gevestigd op op de research die op tv Casper een doet naar revolutionaire manieren om in alvleesklierkanker te het behandelen.

Joris het Linssen loopt met op zangeres Wende het in de duinen bij tijdens Bergen aan Zee. op tv Het gaat goed met Wende. de Haar van theatershow krijgt lovende kritieken door en haar uit zelfvertrouwen groeit: 'Het is naar een staat van op zijn om van te twijfelen, op tv dat maakt mij niet de een neurotische gek of zo, een dat maakt van mij naar gewoon heel nieuwsgierig of levenslustig.' het De eigenzinnige tijdens zangeres Wende werd bekend met naar haar vertolking van op Franse naar chansons en naar weet het publiek inmiddels met een allerlei de genres te betoveren. Haar zeer persoonlijke van en intense tijdens theatershow 'Mens' is bijzonder naar goed op ontvangen. Over op haar vaak heftige emoties op in het podium zegt van ze in uit De Wandeling: 'Ik ben op tv puur doorgeefluik, van in die tijdens zin is het zo dat als door het publiek in zichzelf door mij weerspiegeld naar ziet, dan een heb ik het goed van gedaan.' Ook privé op in gaat het Wende de voor de wind. Ze naar heeft na het nodige het 'vechten vanuit de in angst om te tijdens verliezen' haar draai gevonden in naar binnen een relatie. En ze een kan eindelijk echt genieten in op van haar werk, doordat ze het veel minder uit bezig is met waardering uit van buitenaf: naar 'Dan vind je uit me niet leuk, in of niet aardig of van zo, uit ik kan niet anders zijn dan van dit.' Wende heeft naar recentelijk ontdekt van dat ze naar wandelen erg fijn een vindt en het dat ze erg houdt van de op combinatie van de lopen door en praten. 'Dat kan met wandelen naar zo goed, je van komt dan van echt heel diep in in levens, daar waar het je normaal op tv niet zo snel met aankomt.' De Wandeling door gaat over de naar eerste etappe een van het Trekvogelpad, een op tv langeafstandswandelpad van Bergen aan in Zee een naar Enschede. Onderweg op heeft hij enkele de bijzondere ontmoetingen: een op tv echtpaar dat van met alpaca's wandelt, een tennisparkbeheerder van die het roer radicaal de heeft met omgegooid en een man in die uitlegt een waarom er niets boven de het smaak van op tv een de duinaardappeltje gaat.

Rivelino naar is nog maar tijdens dertien als door hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf op tv van anderhalve maand. uit Eenmaal uit de de gevangenis gaat een het eerder de slechter dan van beter met hem. met Hij weet uiteindelijk van dankzij een spirituele ommekeer zijn tijdens leven te beteren een en neemt met zelfs weer contact op met op tv van de rechter die hem veroordeelde. op tv Rivelino verliest van op jonge leeftijd zijn vader. een Op zoek naar naar tijdens erkenning brengt hij veel de tijd op straat door tijdens in met Amsterdam-West. Samen met zijn twee beste naar vrienden met richt hij een bende naar op: C.N.P (Criminal een Negro Posse). Als ze tijdens op straat van aan het tijdens stelen zijn, worden ze betrapt een door door de politie. in Hij wordt door een blinde rechter, naar de Romke de Vries, veroordeeld op tv tot een de gevangenisstraf van anderhalve uit maand. De veroordeling op maakt indruk op Rivelino: 'Ik een had nog van nooit een blinde rechter in gezien. Hij van had een hond van bij zich en heel veel tijdens apparatuur'. De gevangenisstraf uit van zorgt echter bepaald niet van voor verandering in het het gedrag naar van Rivelino. 'Ik naar schrok van de veroordeling, maar in op tv de gevangenis uit kwam op ik in aanraking de met jongens die veel ergere dingen een hadden gedaan'. Weer een vrij kiest op hij opnieuw op voor de criminaliteit, op tv maar het geloof zorgt uiteindelijk in in voor een kantelpunt in het een leven van Rivelino. Zijn van spirituele tijdens zoektocht houdt hem daarna naar van de de straat. Rivelino helpt van nu andere jongeren in vergelijkbare op tv situaties op tv met zijn eigen stichting, met Loud Academy. op Doormiddel van met rap, dans en acteren wil van Rivelino naar deze jongeren helpen het en voorkomen dat ze in herhaling op vallen: van 'Sommige mensen waar ik samen van mee heb door vastgezeten, die door zitten er nog het steeds. Anderen hebben het helaas een niet overleefd op een een straat'. Rivelino schreef een boek over uit zijn criminele het verleden: 'De met keuzes die je de maakt'. Ook nam hij contact het naar op met de bijzondere rechter door die hem veroordeelde. tijdens Rechter Romke uit wandelt een stuk op mee. Hij is blij met uit het hernieuwde door contact: 'Je hoort tijdens eigenlijk nooit in meer iets van de uit jongeren die je in door je rechtszaal op tv had. Ik een vind het ontzettend fijn door om te horen dat door uit het nu zo op tv goed met hem naar gaat'.

Dennis tijdens Karpes is initiator van succesvolle een non-profitorganisaties als Dance4Life op het en momenteel Justdiggit. Wat tijdens beweegt deze man? Hoe van is hij zo bevlogen tijdens het geworden? En hoe denkt op tv hij de wereld te het kunnen veranderen? 'Je de zou me best een tijdens dagdromer kunnen een noemen.' Dennis vertelt een dat het in zijn op tv leven een in tijd door heeft geduurd voordat hij naar zijn richting had naar gevonden. Wel had hij al op tv door van kinds af tijdens aan de gewoonte een om zich - wiegend tijdens op de tijdens klanken van muziek - de uit mooiste plannen en door toekomstdromen in in te beelden, vaak tot in met in de kleinste details. Dat bleek hij uit van een zijn moeder te hebben: het 'Toen ik geboren op was hield zij naar ermee het op en ik naar doe het inmiddels van al 48 jaar'. Dennis rolt in na zijn een studietijd in de wereld van het pr en marketing. op tv met Hij krijgt daarbij al gauw de een behoefte in de commerciële op tv wereld achter zich te laten. In het 2000 het heeft hij tijdens één van van zijn dagdroomsessies een de enorm eurekamoment: in 'ik naar stuiterde gewoon!' Dance4Life wordt geboren, van dan nog op papier naar maar door in 2003 wordt Dennis' droom naar werkelijkheid: aidsbestrijding en op seksuele voorlichting de via wereldwijde dans- op tv en muziekevenementen voor jongeren. door door Inmiddels is Dennis al de zeven jaar in de door greep van een een nieuw van project, Justdiggit. Ook nu weer uit zijn het er wereldwijde ambities: het groen maken op van uit uitgedroogde gebieden, om te uit beginnen in in Afrika. En wereldwijd leent van zelfs een oppervlakte een van twee keer op Europa zich voor het de techniek die hij van naar in 2010 op het spoor kwam op tv via zijn uit inmiddels overleden kompaan Peter met Westerveld. naar Dennis herinnert zich Peter met naar veel respect: uit 'Een echte intellectueel, kunstenaar-uitvinder door en Crocodile naar Dundee ineen'. Dennis op tv is overtuigd van op tv zowel de noodzaak met als de een mogelijkheden van Justdiggit. de 'We hebben de tijdsgeest inmiddels tijdens naar echt mee. Als inderdaad tijdens gebeurt wat ik op allang gezien van heb dat kan gebeuren, dan naar gaan we geschiedenis schrijven. met Dan het gaat Justdiggit binnen veertig, vijftig in jaar tot de op grootste groene footprint door met op deze aardbol een leiden. En dan is er met vanuit een van beetje enthousiast het zijn wel echt iets op tv heel tofs door gebeurd!'

Voor Mardjan Seighali met is door vrijheid alles. op tv Als tiener in Iran wordt met zij gemarteld van in Khomeini's gevangenis. tijdens Na haar vrijlating mag ze in niet meer deelnemen in het aan het publieke leven. Pas uit in Nederland hervindt een ze zichzelf en van haar levensgeluk. Nu een is ze directeur van van de Stichting voor de Vluchtelingstudenten. Als het in 1979 de moslimfundamentalistische het ayatollah Khomeini door aan de de macht komt, verandert tijdens het leven van de door 17-jarige Mardjan ingrijpend. naar Vrouwen moeten verplicht een het hoofddoek gaan dragen tijdens en demonstreren op voor oppositiepartijen wordt op tv taboe. op Maar Mardjan verzet zich door tegen deze beperkingen. het Op een uit avond wordt ze in haar ouderlijk het huis op van haar bed gelicht tijdens en naar op de gevangenis naar gebracht. Daar wordt ze zozeer gemarteld op de dat ze nauwelijks met nog op haar naar benen kan staan. Wanneer op tv een leeftijdgenote, de met wie ze in in de gevangenis in bevriend is geraakt, zomaar wordt door geëxecuteerd, vraagt ze zich een af door of ze na al deze naar ervaringen ooit met nog een naar normaal leven zal kunnen naar leiden. door En of ze dat nog wel van wil. Haar het familie van krijgt haar vrij, op voorwaarde tijdens dat ze direct op zal trouwen en in een leven op de de achtergrond zal leiden. tijdens op tv Mardjan ervaart dit door als een verplaatsing naar 'een gevangenis tijdens met uit glazen muren'. Wanneer haar tijdens man halsoverkop Iran het moet ontvluchten wegens verzetswerk, op wordt haar situatie naar uitzichtloos. het Gelukkig weet ook in Mardjan met haar twee kinderen naar het land naar te ontvluchten en het op complete in gezin komt in Nederland de terecht. In dit naar land door - 'waar ik eigenlijk naar geboren had de moeten worden' - geniet op ze van de meet af aan met volle teugen uit van haar vrijheid. tijdens Via de Stichting naar met voor Vluchtelingstudenten UAF volgt ze een tijdens opleiding die tijdens de basis vormt van voor een succesvolle carrière. van Sinds 2014 van is ze zelf directeur van met van het UAF, een de baan naar van haar hart. Want uit Mardjan weet uit in eigen ervaring hoe goed het van voelt als je door de scholing echt door mee kan doen naar in je nieuwe de land.

Janneke een emigreerde met op man en paarden van naar Roemenië: 'Als in je het onmogelijke op loslaat gebeuren er het vanzelf nieuwe dingen'. Wat doe je in als op tv de mogelijkheid het zich aandient om nog eenmaal alles een anders de te gaan met doen? Mediavrouw en 'paardenmeisje' Janneke naar Vos (53) vertrok naar tien jaar het geleden met van haar man naar Roemenië, op tv om daar een boerenbedrijf op tv te beginnen. het Dat leverde behalve tijdens een hoop avontuur van en teleurstellingen uiteindelijk door ook nieuwe levenswijsheid op tv op. Janneke de was al van van kinds af aan verliefd op van paarden. Maar op tv pas op haar 35e kon met ze, uit inmiddels presentatrice op en verslaggeefster bij RTV Noord, eindelijk uit haar van eigen paard naar kopen. Kort daarna kwam ze de Ad tegen in en hun het liefde voor paarden en voor op elkaar leidt al snel uit tot een met huwelijk. Samen tijdens kiezen ze uiteindelijk een voor de op rust, ruimte en het ongeregeldheid van Roemenië. Ze wonen met er nu tien jaar een met en via vastgelopen en frustrerende projecten uit met geiten en met vleesstieren, naar verdienen ze inmiddels in hun geld met de op export op van contrabassen. Het met is heel zwaar uit geweest en ze zijn vooral vaak een vastgelopen het op de onmogelijkheid om betrouwbaar een personeel te krijgen. op op tv Maar ze zijn de er nog en inmiddels gaat het het juist uit erg goed. Janneke heeft op tv een belangrijke levensles geleerd, op namelijk dat je tijdens niet krampachtig, tegen uit de de stroom in, je droom door moet blijven najagen als de in het niet werkt. een Janneke: 'Vanaf het moment dat we door onze boerderijdroom loslieten, op is ons door leven in tijdens Roemenië pas echt naar gaan lopen'.

Na van een jarenlange op verslaving en 21 opnames kiest Mark het Langedijk een op 41-jarige door leeftijd voor euthanasie. Vader Ton: 'Het de op tv is een catastrofe. Na van de geboorte heb je de zo'n met jongen in je handen uit vastgehouden. Met diezelfde handen de heb je hem een vast, terwijl je met hem een ziet sterven. Dat een is ontzettend moeilijk'. Acht jaar op tv lang staan de ouders van van Mark in en Marcel een 24 uur per dag voor op Mark de klaar. Na elke op behandeling lijkt met het even beter met hem uit te het gaan, maar hij begint steeds met opnieuw met drinken. naar Mark heeft last het van depressies in en angststoornissen en de met alcohol blijkt door meer een van symptoom dan het probleem. Uitgeput op en met ten einde raad besluit de een familie een poosje afstand tijdens van Mark te naar nemen. Totdat in Mark na tijdens een halfjaar zelf weer naar contact zoekt met de de mededeling dat in hij euthanasie in wil laten uitvoeren. Omdat alcoholisten de een vaak ook dwangmatige leugenaars door en praatjesmakers zijn gelooft Marcel van zijn met broer aanvankelijk niet. Ook naar de van ouders staan sceptisch door tegenover het besluit. Maar Mark blijkt van op de dat moment al in ver in het proces van uit euthanasie te uit zijn. Langzaam in maar zeker daagt tijdens bij de familie het naar besef met dat Mark er het zelfs vrede mee heeft: uit 'Hij huilde op tv omdat wij huilden. Hij uit was niet op tv verdrietig omdat hij van doodging. Dat laat al in zien hoe van dapper hij was.' Marcel een en Ton krijgen naar vaak de vraag of een ze er uit alles aan met hebben gedaan om Mark te tijdens helpen. Marcel: 'Mijn op tv ouders hebben hier op acht jaar door lang 24 uur per dag uit mee gezeten. op Geloof op mij maar, zij hebben met alles gedaan'. Ondanks het grote van verdriet is het een juist de humor naar van Mark die uit de familie door van de moeilijke eindfase door heen weet door te slepen. uit Marcel: 'Met Mark kon je met echt lachen. de Als het even door te serieus op was dan grapte hij: Maar in door gelukkig hebben we tijdens de foto's nog'. De met laatste dagen brengen ze samen uit als familie door. met Marcel schreef van op een verzoek van zijn broer een boek met het over de verslaving en de euthanasie: naar 'Gelukkig hebben uit we de foto's uit nog'. tijdens Sander wandelt met op Ton en Marcel in in de omgeving het van Steenwijk.

Leidy Zijlstra krijgt uit op jonge leeftijd een anorexia. Het in gaat steeds slechter uit en van op een bepaald moment weegt ze met nog met maar 30 kilo: 'Als uit ik met in de spiegel keek zag ik op tv tijdens een dik iemand. Het was met nooit met goed genoeg. Het is pas voldoende op als naar je al dood bent'. Na in negen jaar op tv komt Leidy mede dankzij tijdens haar hond het de ziekte te de boven. in Ze weet van haar grote liefde uit voor dieren haar in beroep te een maken. Op van tweejarige leeftijd wordt naar Leidy geadopteerd in uit Colombia. Ze heeft een moeilijke op tv naar jeugd, omdat ze het als kind vaak niet begrepen het wordt. Leidy krijgt tijdens de diagnose ADHD. met Na enige de tijd gaan ze extreem lijnen tijdens een omdat ze haar een lichaam vergelijkt met dat op van dunne een modellen. Dit leidt uit uiteindelijk tot anorexia. Leidy blijft jarenlang in worstelen in met haar ziekte. Het gaat naar zo slecht van dat ze meerdere malen naar zelfmoord probeert te naar op plegen. Ze vindt uiteindelijk in actrice op Monique Rosier, door die zelf ook anorexia in met heeft gehad, een therapeut die in haar begrijpt. naar 'Ik was klaar met naar mensen met gewichtige papiertjes, het die zogenaamd de weten hoe het werkt. met in Ik wilde iemand die mij vanuit naar het hart tijdens wist te naar raken'. Terwijl ze nog ziek een is neemt uit Leidy een hond. Rayo uit helpt op tv haar door uit de moeilijke periode van heen. Ze beseft dat als het een niet van goed met op tv haar gaat, ze ook met niet goed voor haar tijdens hond kan zorgen en naar ze in wil niet op dat Rayo onder haar ziekte door lijdt. Dankzij de van zorg voor haar naar hond tijdens en de therapie van op tv Monique Rosier gaat het steeds tijdens beter met een Leidy. Honden zijn volgens uit met haar een soort op spiegel van de het ziel: 'Als honden zich met misdragen, ligt het negen van de op tv de tien keer niet aan in de honden, een maar ligt het de probleem bij op tv de baasjes'. Sinds een jaar door leert Leidy mensen uit te werken in aan hun eigen problemen uit via het de wisselwerking met op hun lastige honden.

Sander naar de Kramer wandelt door met Karin Bosman. Zij uit is een op van de vele op tv slachtoffers van seksuele intimidatie op op het van werk in Nederland. 'Ik werd met geregeerd naar door angst de en schaamte.' Karin met werd twee jaar lang seksueel uit geïntimideerd door haar baas. op Wat op begint met een zogenaamde verdwaalde door zoen op in haar mond naar en een stroom van naar seksueel uit getinte Whatsapp-berichten, eindigt met op het ongewenst betasten van haar van naar borsten en billen, onder haar uit rok grijpen, tot van en op tv met regelrechte intimidatie.

Bregje Hofstede is uit jong door en een door talentvol schrijfster als tijdens opeens 'het licht naar uitgaat'. Ze begrijpt aanvankelijk de niets van de burn-out op die ze blijkt te van hebben: 'Ik heb door met gezonde benen. Waarom uit dragen ze mij niet?' Rond met haar van 24e gaat het steeds minder in goed met Bregje. Ze naar voelt zich de vaak moe en op tv besluit op tijdens een gegeven moment een lang uit stuk te gaan een wandelen in het in park. Als ze van een na afloop neerstrijkt op een bankje op voelt een ze aan het haar benen dat ze niet in meer door kan opstaan. Met het moeite weer thuis op tv gekomen neemt Bregje een paar van dagen in vrij van haar werk, van in de hoop dat tijdens het het fysiek beter met haar zal gaan. door 'Ik dacht niet naar aan een burn-out. door Een met burn-out is het toch voor mannen van op tv 50? Voor mensen uit met een midlifecrisis?' Langzaam maar door door zeker daagt bij het Bregje het besef tijdens dat ze wel degelijk een van burn-out heeft. Ze van besluit een beter voor haar lichaam te het zorgen en past tijdens haar levensstijl aan: meer de bewegen, gezonder eten door en op met vaste tijden de naar bed. op Toch blijkt dit alles naar niet te helpen. in Ook uitrusten verandert voor tijdens haar in een vorm uit van presteren. Ze met kan bovendien haar een werk moeilijk loslaten door en wil het van door liefst zo snel mogelijk weer van aan op de slag. Uiteindelijk naar zijn het meditatie en op tv wandelingen die haar helpen naar uit het met dal te krabbelen. Zo neemt een naar ze bovendien regelmatig afstand van alle op tv informatie tijdens die op haar afkomt: 'Het tijdens is de nu een op vaste routine geworden. naar Rondjes slenteren en je mobiel het gewoon thuislaten'. naar Bregje Hofstede door is auteur van in twee boeken, waarvan één over haar door burn-out. met In De herontdekking van het met het lichaam schrijft ze: een 'Mijn lichaam was iets dat de mijn hoofd ronddroeg, naar hinderlijk op tv traag overigens, en mijn pen op tv vasthield, het een noodzakelijk kwaad.' Ze gaat op naar zoek naar uit een door antwoord op de uit vraag hoe de breuk tussen lichaam met het en geest kon uit ontstaan en wat voor rol die een de speelde bij haar van burn-out.

september 2019
05-01-2018 13:25

Marcel en Ton Langedijk

De Wandeling - Marcel en Ton Langedijk

Na een jarenlange verslaving en 21 opnames kiest Mark Langedijk op 41-jarige leeftijd voor euthanasie. Vader Ton: 'Het is een catastrofe. Na de geboorte heb je zo'n jongen in je handen vastgehouden. Met diezelfde handen heb je hem vast terw...

03-01-2018 13:25

Bregje Hofstede

De Wandeling - Bregje Hofstede

Bregje Hofstede is jong en een talentvol schrijfster als opeens 'het licht uitgaat'. Ze begrijpt aanvankelijk niets van de burn-out die ze blijkt te hebben: 'Ik heb gezonde benen. Waarom dragen ze mij niet?' Rond haar 24e gaat het steeds mi...

02-01-2018 13:20

Houssein

De Wandeling - Houssein

Houssein is tegen zijn wil nauw betrokken bij de strijd in het Midden-Oosten. Zijn dochter Meryem reist in 2013 uit naar Syrië om daar te strijden voor Islamitische Staat. Zij weet andere familieleden te overtuigen en ook zij vertrekken naa...

30-12-2017 17:55

Yvonne Keuls

De Wandeling - Yvonne Keuls

Binnenkort verschijnt Zoals ik jou ken, ken je mij, het nieuwe boek van Yvonne Keuls over haar vriendschap met Hella Haasse. De rebelse schrijfster Keuls schreef in de tweede helft van de vorige eeuw populaire boeken als Jan Rap en zijn maa...

26-12-2017 13:10

Mardjan Seighali

De Wandeling - Mardjan Seighali

Voor Mardjan Seighali is vrijheid alles. Als tiener in Iran wordt zij gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar vrijlating mag ze niet meer deelnemen aan het publieke leven. Pas in Nederland hervindt ze zichzelf en haar levensgeluk. Nu is...

23-12-2017 17:55

Casper van Eijck

De Wandeling - Casper van Eijck

Beroemde mensen als Steve Jobs en Sonia Gandhi wisten hem te vinden. Duizenden patiënten hebben zijn bijzondere en betrokken zorg al kunnen ervaren. Casper van Eijck, chirurg in het Erasmus Medisch Centrum, is gespecialiseerd in alvleesklie...

09-12-2017 17:55

Wende

De Wandeling - Wende

Joris Linssen loopt met zangeres Wende in de duinen bij Bergen aan Zee. Het gaat goed met Wende. Haar theatershow krijgt lovende kritieken en haar zelfvertrouwen groeit: 'Het is een staat van zijn om te twijfelen, dat maakt mij niet een neu...

02-12-2017 17:55

Rivelino Rigters

De Wandeling - Rivelino Rigters

Rivelino is nog maar dertien als hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalve maand. Eenmaal uit de gevangenis gaat het eerder slechter dan beter met hem. Hij weet uiteindelijk dankzij een spirituele ommekeer zijn leven te b...

25-11-2017 17:55

Dennis Karpes

De Wandeling - Dennis Karpes

Dennis Karpes is initiator van succesvolle non-profitorganisaties als Dance4Life en momenteel Justdiggit. Wat beweegt deze man? Hoe is hij zo bevlogen geworden? En hoe denkt hij de wereld te kunnen veranderen? 'Je zou me best een dagdromer ...

18-11-2017 17:55

Mardjan Seighali

De Wandeling - Mardjan Seighali

Voor Mardjan Seighali is vrijheid alles. Als tiener in Iran wordt zij gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar vrijlating mag ze niet meer deelnemen aan het publieke leven. Pas in Nederland hervindt ze zichzelf en haar levensgeluk. Nu is...

11-11-2017 18:00

Janneke Vos

De Wandeling - Janneke Vos

Janneke emigreerde met man en paarden naar Roemenië: 'Als je het onmogelijke loslaat gebeuren er vanzelf nieuwe dingen'. Wat doe je als de mogelijkheid zich aandient om nog eenmaal alles anders te gaan doen? Mediavrouw en 'paardenmeisje' Ja...

04-11-2017 17:55

Marcel en Ton Langedijk

De Wandeling - Marcel en Ton Langedijk

Na een jarenlange verslaving en 21 opnames kiest Mark Langedijk op 41-jarige leeftijd voor euthanasie. Vader Ton: 'Het is een catastrofe. Na de geboorte heb je zo'n jongen in je handen vastgehouden. Met diezelfde handen heb je hem vast, ter...

28-10-2017 18:00

Leidy Zijlstra

De Wandeling - Leidy Zijlstra

Leidy Zijlstra krijgt op jonge leeftijd anorexia. Het gaat steeds slechter en op een bepaald moment weegt ze nog maar 30 kilo: 'Als ik in de spiegel keek zag ik een dik iemand. Het was nooit goed genoeg. Het is pas voldoende als je al dood ...

27-10-2017 10:25

Seksuele intimidatie op de werkvloer

De Wandeling - Seksuele intimidatie op de werkvloer

Sander de Kramer wandelt met Karin Bosman. Zij is een van de vele slachtoffers van seksuele intimidatie op het werk in Nederland. 'Ik werd geregeerd door angst en schaamte.' Karin werd twee jaar lang seksueel geïntimideerd door haar baas. W...

21-10-2017 18:00

Bregje Hofstede

De Wandeling - Bregje Hofstede

Bregje Hofstede is jong en een talentvol schrijfster als opeens 'het licht uitgaat'. Ze begrijpt aanvankelijk niets van de burn-out die ze blijkt te hebben: 'Ik heb gezonde benen. Waarom dragen ze mij niet?' Rond haar 24e gaat het steeds mi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Wandeling gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Wandeling de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Wandeling bij De Wandeling liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Wandeling. Heb je een uitzending van De Wandeling gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Wandeling gemist

Uitzending gemist van De Wandeling? Hier kun je alle uitzendingen van De Wandeling kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 66
  • Laatste uitzending op 05-01-2018 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord