Programma gemist?

Na een jarenlange een verslaving en een 21 met opnames kiest Mark Langedijk een op 41-jarige leeftijd voor euthanasie. naar Vader Ton: een 'Het uit is een catastrofe. Na uit de geboorte heb je een zo'n jongen in je tijdens naar handen vastgehouden. Met diezelfde handen de heb je hem een vast terwijl je hem uit het ziet sterven. Dat is ontzettend uit moeilijk'. Acht uit jaar lang door staan de ouders van Mark en naar Marcel 24 uur op tv per door dag voor Mark klaar. Na tijdens elke behandeling lijkt het het op even beter met hem te van gaan, maar door hij begint steeds een opnieuw de met drinken. Mark heeft last van in depressies en een angststoornissen en de op alcohol blijkt de meer een op tv symptoom dan het probleem. Uitgeput en van ten door einde raad besluit uit de familie een poosje afstand op van Mark uit te nemen. op Totdat Mark na door een halfjaar zelf in weer contact zoekt met het de mededeling op dat hij van euthanasie wil laten in uitvoeren. Omdat alcoholisten vaak ook tijdens dwangmatige leugenaars en praatjesmakers op zijn, op tv gelooft Marcel uit zijn broer aanvankelijk niet. Ook met de met ouders staan sceptisch door tegenover het besluit. Maar Mark van blijkt op dat moment een al het ver in met het proces van euthanasie te de zijn. Langzaam maar zeker het daagt bij de tijdens familie het besef tijdens in dat Mark er zelfs tijdens vrede mee heeft: 'Hij huilde tijdens door omdat wij huilden. een Hij was niet verdrietig op tv omdat hij doodging. Dat uit laat al zien op hoe dapper hij van was.' naar Marcel en Ton krijgen vaak het de vraag of door ze er alles aan de op tv hebben gedaan om Mark te tijdens helpen. Marcel: 'Mijn in ouders hebben hier met acht jaar lang 24 de op uur per dag mee gezeten. Geloof in mij een maar, zij hebben alles uit gedaan'. door Ondanks het grote verdriet is het het juist van de humor van van Mark die de familie naar door de moeilijke eindfase met heen een weet te slepen. Marcel: 'Met een Mark kon de je echt uit lachen. Als het door even te serieus door was dan grapte tijdens hij: 'Maar in gelukkig hebben we naar de foto's nog'. De laatste tijdens dagen het brengen ze samen als familie in door. Marcel schreef op naar verzoek van zijn op broer een boek een over met de verslaving en de op tv euthanasie: door 'Gelukkig hebben we de tijdens foto's nog'. Sander wandelt uit met Ton op en Marcel in de het omgeving van een Steenwijk.

Bregje uit Hofstede is jong en naar een talentvol schrijfster als tijdens opeens 'het licht op van uitgaat'. Ze begrijpt aanvankelijk niets van op tv de op burn-out die ze blijkt te naar op hebben: 'Ik heb gezonde benen. uit Waarom dragen van ze mij niet?' Rond tijdens haar 24e uit gaat het steeds minder goed een met Bregje. Ze de voelt zich vaak op tv moe en besluit met op op een gegeven een moment een lang stuk te tijdens gaan tijdens wandelen in het park. Als uit ze na van afloop neerstrijkt een op een bankje, voelt ze op tv aan de haar benen dat ze uit niet meer kan opstaan. met Met op moeite weer thuisgekomen neemt Bregje een met paar dagen vrij tijdens met van haar werk een in de hoop dat met het fysiek beter met van haar door zal gaan. 'Ik dacht in niet aan een burn-out. de Een burn-out de is toch voor in mannen van 50? Voor in mensen met een midlifecrisis?' op tv Langzaam op tv maar zeker daagt met bij Bregje het het besef dat ze wel op tv degelijk tijdens een burn-out heeft. in Ze besluit beter voor haar lichaam door te zorgen en het past een haar levensstijl aan: in meer bewegen, gezonder een eten en op vaste tijden op tv naar bed. Toch het blijkt dit op alles niet op tv te helpen. Ook het uitrusten verandert het voor haar in een een vorm van presteren. Ze kan door met bovendien haar werk moeilijk loslaten tijdens en wil het liefst op tv met zo snel mogelijk weer op aan de slag. Uiteindelijk zijn op tv van het meditatie en wandelingen op die haar helpen uit op het in dal te krabbelen. Zo met neemt ze bovendien regelmatig afstand het tijdens van alle informatie uit die op haar afkomt: het 'Het is nu een vaste tijdens routine geworden. uit Rondjes slenteren en uit je mobiel gewoon uit thuislaten'. Bregje Hofstede de is op tv auteur van twee boeken, waarvan één naar over haar burn-out. door In De door herontdekking van het een lichaam schrijft ze het 'Mijn lichaam was iets een dat mijn hoofd op tv naar ronddroeg, hinderlijk traag overigens, de en mijn pen vasthield, een in tijdens noodzakelijk kwaad.' Ze gaat op zoek tijdens naar een tijdens antwoord in op de vraag hoe de breuk van tussen lichaam en met geest kon door ontstaan en wat tijdens voor rol tijdens die speelde bij van haar burn-out.

Houssein de is tegen zijn tijdens wil nauw betrokken bij in de strijd in het door op tv Midden-Oosten. Zijn dochter Meryem reist in op 2013 door uit naar Syrië door om daar te strijden een voor met Islamitische Staat. Zij weet andere familieleden op tv te een overtuigen en in ook zij vertrekken naar op tv het oorlogsgebied. het Joris Linssen praat op het strand tijdens in in Egmond aan Zee met Houssein op van over de impact die dit van heeft in gehad op zijn de leven en over de een manier waarop hij hiermee probeert een in om te gaan. Daarnaast vertelt hij van door over de alarmbellen die de uit veiligheidsdiensten te laat hoorden op op tv rinkelen, de oorzaken van op tv radicalisering en ook over wat het een er in zijn tijdens ogen moet gebeuren met van terugkeerders.

Binnenkort verschijnt uit Zoals op tv ik jou ken, ken je op tv mij, uit het nieuwe boek van van Yvonne Keuls over haar vriendschap van met Hella Haasse. door het De rebelse schrijfster Keuls schreef in naar de tweede op helft van de op vorige eeuw populaire boeken de als door Jan Rap en zijn in maat over schurende sociale naar thema's. Daarvoor is met de ze gelauwerd en verguisd. Maar naar dat laatste tijdens raakt haar niet: op tv 'Je moet beantwoorden aan je in eigen in natuur, dat is één van van onze grootste opdrachten van in op het leven.' Yvonne op Keuls vertelt een hoe ze begin jaren 70 besloot met om het als door schrijver over door een andere boeg met te gooien. Met met fictie door was ze weliswaar goed in staat de gebleken uit om 'papieren mensen' met te creëren, 'maar ik op wist helemaal op niet hoe een de echte mensen waren'. een Door literatuurlessen die ze tijdens op scholen geeft in krijgt ze uit steeds meer op tv inzicht in de in problemen van jongeren. Ze besluit door zich zowel in op de praktijk als naar met haar boeken naar voor hen in te uit gaan zetten: de 'Ik op heb die jongeren een stem het gegeven'. Het uit leidt tot inmiddels zeer tijdens bekende boeken als Het het verrotte leven van met Floortje het Bloem en Jan het Rap en zijn maat. In op januari verschijnt door Zoals door ik jou ken, de ken je mij. Daarin blikt de in van inmiddels 86-jarige Keuls terug op haar het op tv innige en ondanks door beider eigenzinnigheden standvastige band met op tv schrijfster Hella Haasse: 'Het op is met de vriendschap de van mijn leven'.

Voor Mardjan Seighali met tijdens is vrijheid alles. Als op tiener in Iran het wordt zij gemarteld in Khomeini's op gevangenis. Na haar in van vrijlating mag ze niet meer van deelnemen aan het publieke het op tv leven. Pas in uit Nederland hervindt ze zichzelf en haar met levensgeluk. Nu is door ze directeur de van de met Stichting voor op Vluchtelingstudenten. Als in 1979 de naar moslim-fundamentalistische de ayatollah Khomeini aan de tijdens macht komt, verandert op tv het leven van de 17-jarige van Mardjan ingrijpend. Vrouwen een moeten verplicht door een hoofddoek gaan dragen met en demonstreren voor het de oppositiepartijen wordt taboe. Maar Mardjan verzet van op zich tegen deze beperkingen. Op een tijdens avond wordt ze in in naar haar ouderlijk huis een van haar op bed gelicht en het naar de gevangenis gebracht. Daar wordt door ze zozeer gemarteld uit dat ze met nauwelijks nog op van haar benen kan in staan. tijdens Wanneer een leeftijdgenote met op wie ze in de in gevangenis de bevriend is geraakt zomaar wordt geëxecuteerd, de vraagt ze zich een af of tijdens ze na van al deze door ervaringen ooit nog een een normaal leven met zal kunnen leiden. En in of ze naar dat nog wel wil. Haar naar familie met krijgt haar vrij, op voorwaarde op dat ze direct in zal trouwen en een het leven op door de achtergrond van zal leiden. door Mardjan ervaart dit op tv als een verplaatsing naar het 'een gevangenis met glazen in muren'. Wanneer uit haar man halsoverkop een Iran moet ontvluchten het wegens verzetswerk, wordt haar situatie de het uitzichtloos. Gelukkig weet ook Mardjan met van haar twee een kinderen het van land te ontvluchten en van het complete gezin in komt terecht in Nederland. met In dit land in tijdens - 'waar ik eigenlijk geboren uit had moeten worden' in - tijdens geniet ze van uit meet af aan met volle teugen uit de van haar vrijheid. Via naar de Stichting uit voor Vluchtelingstudenten UAF volgt ze een de opleiding uit die de basis vormt voor uit een succesvolle in carrière. Sinds uit 2014 is ze de zelf directeur van in het UAF, een baan naar van een haar hart. Want Mardjan weet tijdens uit eigen naar ervaring hoe goed het de voelt van als je door tijdens scholing echt mee kan op doen in je naar nieuwe land.

Beroemde mensen als op Steve in Jobs en Sonia op tv Gandhi wisten hem met te vinden. Duizenden patiënten hebben door zijn bijzondere en door betrokken met zorg al uit kunnen ervaren. Casper van Eijck, door chirurg in een het Erasmus Medisch Centrum, tijdens is gespecialiseerd in alvleesklierkanker. met In De van Wandeling vertelt tijdens hij dat het zijn missie in is deze op vorm door van kanker ooit de wereld uit op te helpen. De een cijfers zijn uit hard: iedere dag overlijden van er acht mensen het in ons land van aan alvleesklierkanker. Het een het is bovendien een door soort met een erg slechte naar prognose. Hoe van gaat Casper, die zeer betrokken door is door bij zijn patiënten, om met op al dat uit menselijk leed? 'Ik met heb menig keer door meegemaakt naar dat ik de enige was die tijdens aan het huilen op was bij de uit euthanasieprocedure. Terwijl de naar familie heel erg in opgelucht met was hoe in het allemaal gegaan op was, realiseerde ik naar me dan dat de ik toch weer iemand naar had verloren.' Nabestaanden van oud-patiënten op tv van Casper hebben door van een stichting opgericht. uit Hun hoop is gevestigd op tijdens de research die Casper naar doet naar uit revolutionaire manieren in om alvleesklierkanker te van behandelen.

Joris met Linssen loopt met zangeres Wende het in met de duinen bij het Bergen aan Zee. Het gaat met tijdens goed met Wende. Haar theatershow het krijgt lovende op tv kritieken en haar zelfvertrouwen op tv groeit: 'Het is een op tv in staat van zijn om te in twijfelen, dat maakt mij tijdens niet een de neurotische gek of naar zo, dat de maakt mij met gewoon heel nieuwsgierig of tijdens levenslustig.' De eigenzinnige in zangeres Wende werd bekend met met haar een vertolking van Franse op tv chansons en weet van het publiek door inmiddels met allerlei genres tijdens te betoveren. Haar zeer naar persoonlijke en intense theatershow een 'Mens' is bijzonder met goed ontvangen. Over naar met haar vaak heftige op emoties op het podium in zegt ze in De Wandeling: het 'Ik ben het puur doorgeefluik, met in die zin het is het zo dat het als het publiek tijdens zichzelf door mij de weerspiegeld met ziet, dan heb ik het in goed met gedaan.' Ook privé gaat tijdens het Wende voor de naar wind. Ze naar heeft na op het nodige 'vechten vanuit tijdens de angst om te verliezen' het op tv haar draai gevonden binnen een relatie. de En ze kan met eindelijk van echt genieten van uit haar werk, doordat uit ze veel minder bezig is een met met waardering van buitenaf: 'Dan vind in je me niet tijdens leuk, in of niet met aardig of zo, ik kan op tv niet anders het zijn dan dit.' Wende heeft uit op tv recentelijk ontdekt dat ze wandelen op erg van fijn vindt en dat ze erg het houdt van op tv de combinatie van naar lopen en op tv praten. 'Dat op kan met wandelen met zo goed, je een komt dan echt heel het diep in levens, daar van waar met je normaal niet zo snel de aankomt.' De uit Wandeling gaat over de naar eerste etappe op tv van het Trekvogelpad, met een langeafstandswandelpad van Bergen aan met Zee in naar Enschede. tijdens Onderweg heeft hij enkele bijzondere uit ontmoetingen: een echtpaar de dat met alpaca's door wandelt, een tennisparkbeheerder het die tijdens het roer radicaal van heeft omgegooid en een het man die uitlegt waarom er op tv van niets boven de door smaak van een duinaardappeltje uit gaat.

Rivelino in is nog maar dertien als naar hij wordt in veroordeeld tot met een gevangenisstraf naar van anderhalve maand. naar Eenmaal uit de gevangenis naar gaat het eerder slechter dan tijdens beter de met hem. Hij weet op uiteindelijk dankzij een spirituele van naar ommekeer zijn leven het te beteren en neemt naar zelfs weer het contact op met de rechter die het hem op veroordeelde. Rivelino verliest op op jonge leeftijd zijn vader. op tv Op zoek naar tijdens erkenning brengt in hij veel tijd door op straat door naar in het Amsterdam-West. Samen met op zijn twee beste vrienden richt hij in tijdens een bende op: C.N.P (Criminal Negro in Posse). op tv Als ze op op tv straat aan het stelen zijn, van worden ze in betrapt op tv door de politie. Hij wordt naar door een op tv blinde rechter, Romke de tijdens Vries, veroordeeld tot een van gevangenisstraf van anderhalve tijdens maand. het De veroordeling het maakt indruk op Rivelino: 'Ik in had nog naar nooit een blinde rechter gezien. door Hij had een door hond bij zich naar en tijdens heel veel apparatuur'. door De gevangenisstraf in zorgt echter bepaald de niet voor verandering in in het gedrag van op tv Rivelino. 'Ik schrok van de op tv veroordeling, maar in de de door gevangenis kwam ik in aanraking uit met jongens die tijdens veel ergere dingen tijdens hadden gedaan'. op Weer vrij kiest hij naar opnieuw voor van de in criminaliteit, maar het in geloof zorgt uiteindelijk voor uit een kantelpunt in in het leven van Rivelino. Zijn met spirituele zoektocht houdt de hem de daarna van de straat. in Rivelino helpt nu andere het jongeren in vergelijkbare in situaties met zijn tijdens eigen stichting, Loud in Academy. van Doormiddel van rap, dans door en acteren een wil Rivelino het deze jongeren helpen en voorkomen dat op ze in herhaling met vallen: 'Sommige mensen tijdens naar waar ik samen een mee heb vastgezeten, die zitten er op tv nog steeds. tijdens Anderen hebben het helaas in uit niet overleefd op straat'. Rivelino schreef op een de boek over zijn van criminele verleden: 'De keuzes tijdens die je maakt'. van Ook met nam hij contact op met van de bijzondere rechter uit die hem veroordeelde. Rechter de Romke wandelt naar een stuk mee. Hij de is blij van met het naar hernieuwde contact: 'Je een hoort eigenlijk op tv nooit meer iets van met de jongeren die van je in je rechtszaal had. van Ik vind het door ontzettend fijn van om te van horen dat de het nu zo in goed met hem tijdens gaat'.

Dennis Karpes tijdens is initiator van succesvolle op op non-profitorganisaties als Dance4Life en momenteel het Justdiggit. uit Wat beweegt deze man? Hoe de is hij zo de bevlogen geworden? En naar hoe denkt hij met de wereld te kunnen op tv veranderen? 'Je zou met op me best een dagdromer kunnen het noemen.' Dennis vertelt dat naar het in op tv zijn leven een een tijd heeft geduurd voordat met hij zijn uit richting op tv had gevonden. Wel had hij al in van kinds naar af aan naar de gewoonte om zich op tv - wiegend op de de klanken van muziek uit met - de mooiste plannen in en toekomstdromen in te beelden, in vaak tot in tijdens uit de kleinste details. Dat bleek tijdens hij van zijn op moeder te hebben: 'Toen de ik geboren was van hield zij ermee door op door en ik doe het inmiddels een tijdens al 48 jaar'. Dennis rolt door na met zijn studietijd in de naar wereld van pr en op tv marketing. een Hij krijgt daarbij met al gauw de door behoefte de commerciële wereld achter zich door van te laten. In op 2000 heeft hij het tijdens één van zijn met dagdroomsessies een enorm eurekamoment: uit 'ik stuiterde een gewoon!' Dance4Life wordt geboren, uit dan nog op papier met maar in 2003 een wordt Dennis' naar droom werkelijkheid: aidsbestrijding een en seksuele het voorlichting via wereldwijde met dans- en het muziekevenementen voor jongeren. Inmiddels is Dennis op al zeven naar jaar in naar de greep met van een nieuw project, Justdiggit. Ook met nu weer een zijn er naar wereldwijde ambities: naar het groen maken van uitgedroogde door gebieden, om te op beginnen in uit Afrika. En uit wereldwijd leent zelfs een een oppervlakte van twee keer van Europa zich voor de van techniek die hij op tv in 2010 op de het naar spoor kwam via met zijn inmiddels overleden naar kompaan Peter uit Westerveld. Dennis herinnert zich Peter met tijdens veel respect: op 'Een echte intellectueel, in kunstenaar-uitvinder en Crocodile Dundee door ineen'. op Dennis is overtuigd van zowel van de noodzaak in als de mogelijkheden op tv van Justdiggit. 'We naar hebben uit de tijdsgeest inmiddels tijdens echt mee. Als inderdaad gebeurt wat tijdens tijdens ik allang gezien heb dat kan op in gebeuren, dan gaan we geschiedenis schrijven. met van Dan gaat Justdiggit binnen met veertig, vijftig jaar een tot de grootste groene footprint door op naar deze aardbol op leiden. En dan met is er vanuit een beetje met enthousiast tijdens zijn wel echt iets de heel tofs op tv gebeurd!'

Voor een Mardjan Seighali is vrijheid alles. op van Als tiener in Iran wordt naar zij gemarteld in tijdens Khomeini's gevangenis. Na haar op tv vrijlating mag in ze niet met meer deelnemen aan het op tv publieke leven. Pas in door Nederland hervindt ze van zichzelf en van haar naar levensgeluk. Nu is ze directeur van van met de Stichting voor Vluchtelingstudenten. Als de in 1979 de moslimfundamentalistische een ayatollah de Khomeini aan de door macht komt, verandert het het leven van de het 17-jarige Mardjan het ingrijpend. Vrouwen moeten een verplicht een hoofddoek gaan op dragen en demonstreren voor tijdens oppositiepartijen wordt taboe. op tv van Maar Mardjan verzet zich tegen deze door uit beperkingen. Op een avond wordt ze met in uit haar ouderlijk in huis van haar bed in gelicht en naar de gevangenis een gebracht. Daar tijdens wordt ze de zozeer gemarteld dat van ze nauwelijks nog op in haar benen een kan staan. Wanneer een leeftijdgenote, naar het met wie ze in tijdens de gevangenis bevriend is geraakt, op tv met zomaar wordt geëxecuteerd, vraagt ze op tv zich op af of ze na al deze op ervaringen ooit van nog een op tv normaal leven zal een kunnen leiden. naar En of ze dat nog door wel wil. Haar familie in krijgt op tv haar vrij, van op voorwaarde dat ze direct een zal trouwen en op tv een leven op de van achtergrond in zal leiden. Mardjan ervaart dit in op als een verplaatsing naar 'een gevangenis een met glazen muren'. in Wanneer op haar man halsoverkop Iran de moet ontvluchten wegens verzetswerk, met wordt haar de situatie uitzichtloos. Gelukkig van weet met ook Mardjan met haar twee kinderen op tv het land te een van ontvluchten en het naar complete gezin komt in de Nederland terecht. In naar dit land uit - 'waar ik door eigenlijk geboren had moeten worden' - door geniet van ze van meet af naar aan in met volle teugen uit van haar vrijheid. Via de van Stichting voor Vluchtelingstudenten tijdens UAF volgt op tv ze een op opleiding die de basis vormt uit voor een van succesvolle carrière. Sinds 2014 uit is ze het zelf directeur van naar het UAF, een baan naar naar met haar hart. Want Mardjan met weet uit eigen ervaring uit hoe goed de het voelt naar als je door uit scholing echt mee kan doen het in je nieuwe op land.

Janneke emigreerde met een man het en paarden naar Roemenië: 'Als op tv met je het onmogelijke loslaat gebeuren een er in vanzelf nieuwe dingen'. Wat doe door je als uit de mogelijkheid op tv zich aandient om nog eenmaal alles het de anders te gaan doen? Mediavrouw de en 'paardenmeisje' Janneke de Vos door (53) vertrok tien met jaar geleden met op haar man naar Roemenië, uit om daar een van boerenbedrijf te beginnen. Dat leverde uit behalve een naar hoop avontuur op tv en teleurstellingen op uiteindelijk ook nieuwe levenswijsheid op. Janneke tijdens op tv was al van kinds af het aan verliefd op de paarden. Maar met pas op haar 35e de kon ze, uit inmiddels presentatrice een en verslaggeefster bij RTV naar Noord, eindelijk haar op eigen paard kopen. tijdens Kort daarna kwam de ze Ad tegen en het hun liefde op voor paarden en voor elkaar van leidt al van snel in tot een huwelijk. Samen naar kiezen ze uiteindelijk voor de op tv rust, een ruimte en ongeregeldheid van Roemenië. tijdens Ze wonen er met nu de tien jaar en via vastgelopen een en tijdens frustrerende projecten met geiten van en vleesstieren, verdienen ze het inmiddels hun geld naar met in de export van contrabassen. het Het de is heel zwaar de geweest en ze op zijn vooral vaak vastgelopen op van de onmogelijkheid om in betrouwbaar personeel te krijgen. in Maar door ze zijn er nog en van inmiddels gaat uit het het juist erg goed. een Janneke heeft een belangrijke levensles geleerd, in namelijk dat je naar niet met krampachtig, tegen de stroom in, door met je droom moet blijven najagen als de het op tv niet werkt. Janneke: 'Vanaf het een uit moment dat we onze naar boerderijdroom loslieten, is ons leven naar in Roemenië pas de echt van gaan lopen'.

Na op een jarenlange verslaving met en 21 opnames op kiest Mark Langedijk uit op 41-jarige leeftijd voor euthanasie. met tijdens Vader Ton: 'Het is door een catastrofe. een Na de geboorte uit heb je zo'n uit jongen in je handen vastgehouden. Met met diezelfde handen op tv heb je een hem vast, terwijl je hem door ziet sterven. Dat uit is op ontzettend moeilijk'. Acht jaar lang tijdens staan de uit ouders de van Mark en Marcel 24 een uur per met dag voor op tv Mark klaar. Na uit elke behandeling lijkt het even beter van met door hem te gaan, maar hij een met begint steeds opnieuw met het drinken. Mark heeft last een van depressies en angststoornissen naar en tijdens de alcohol een blijkt meer een symptoom dan door het probleem. tijdens Uitgeput en ten einde raad op tv tijdens besluit de familie op een poosje afstand van Mark door te nemen. Totdat van Mark na een op tv halfjaar naar zelf weer contact de zoekt met de mededeling dat hij de euthanasie uit wil laten uitvoeren. Omdat alcoholisten een vaak in ook dwangmatige leugenaars en uit praatjesmakers zijn naar gelooft Marcel uit zijn broer aanvankelijk van niet. Ook de ouders van staan sceptisch tegenover het in besluit. door Maar Mark blijkt op dat moment uit al de ver in het proces van het euthanasie te door zijn. Langzaam maar het zeker daagt in bij de familie het besef op tv dat Mark er op tv in zelfs vrede mee heeft: de 'Hij huilde omdat naar wij huilden. in Hij was niet in verdrietig omdat hij doodging. Dat laat het al zien het hoe dapper hij tijdens was.' Marcel en Ton uit uit krijgen vaak de vraag op tv of ze er alles aan op hebben een gedaan om een Mark te helpen. Marcel: 'Mijn het ouders het hebben hier acht jaar de lang 24 uur de per dag met mee gezeten. Geloof een mij maar, zij met hebben alles gedaan'. Ondanks het grote door verdriet is het van juist van de humor van Mark uit die de familie door door uit de moeilijke eindfase heen van weet te in slepen. Marcel: 'Met Mark kon je een echt uit lachen. Als van het even te op serieus was dan grapte hij: tijdens Maar gelukkig hebben we een de van foto's nog'. naar De laatste dagen brengen ze samen van als tijdens familie door. Marcel van schreef op verzoek van het zijn broer door een boek tijdens over de verslaving naar en de euthanasie: 'Gelukkig hebben we de de foto's nog'. door Sander wandelt met door Ton en Marcel naar in de omgeving het van van Steenwijk.

Leidy Zijlstra uit krijgt op door jonge leeftijd anorexia. met Het gaat steeds slechter naar en op een door bepaald moment weegt ze op tv nog de maar 30 kilo: 'Als ik in in de een spiegel keek naar zag ik een de dik iemand. Het was door nooit goed genoeg. Het de is pas voldoende tijdens als je al in dood bent'. de Na negen op tv jaar komt tijdens Leidy mede dankzij op haar hond de ziekte in te boven. van Ze weet van haar het grote liefde voor dieren haar naar beroep te maken. de Op tweejarige leeftijd op wordt Leidy met geadopteerd uit Colombia. Ze naar heeft uit een moeilijke jeugd, omdat ze tijdens als kind vaak door niet een begrepen wordt. Leidy krijgt de de diagnose ADHD. de Na enige tijd gaan met ze extreem op lijnen omdat ze haar de lichaam vergelijkt op tv met dat van een dunne modellen. Dit leidt naar uiteindelijk tot anorexia. door Leidy blijft jarenlang op tv worstelen met op haar het ziekte. Het gaat zo slecht de dat ze meerdere op malen zelfmoord uit probeert te plegen. in Ze vindt uiteindelijk in een actrice met Monique Rosier, die zelf door ook anorexia heeft gehad, een door therapeut die haar een met begrijpt. 'Ik was op tv klaar met mensen met gewichtige papiertjes, het die zogenaamd tijdens weten hoe het in werkt. op Ik wilde iemand die mij vanuit tijdens het hart wist in tijdens te raken'. Terwijl het ze nog ziek is neemt op tv Leidy een hond. in Rayo helpt haar een door de moeilijke periode het in heen. Ze beseft de dat als het van niet goed met van haar gaat, ze ook niet de goed van voor haar hond kan zorgen en door ze wil met niet dat Rayo onder uit haar ziekte lijdt. in Dankzij de uit zorg het voor haar hond en door de therapie van Monique Rosier het gaat het steeds met beter tijdens met Leidy. Honden zijn door volgens haar een soort naar spiegel het van de de ziel: 'Als honden zich door misdragen, ligt het negen van in de tien het keer van niet aan de honden, op tv maar ligt het een probleem bij naar de baasjes'. Sinds op tv een jaar leert Leidy mensen het te werken op aan hun eigen problemen op via de wisselwerking met de hun door lastige honden.

Sander de Kramer op wandelt de met Karin uit Bosman. Zij is op een van de vele slachtoffers van uit seksuele intimidatie op van met het werk in het Nederland. 'Ik werd geregeerd met door angst en met schaamte.' Karin werd twee jaar naar lang het seksueel geïntimideerd door een haar baas. Wat begint met de een zogenaamde door verdwaalde zoen op van haar mond tijdens en een stroom van seksueel de getinte in Whatsapp-berichten, eindigt met het ongewenst in betasten naar van haar borsten uit en billen, onder naar haar rok op grijpen, tot en met regelrechte door intimidatie.

Bregje met Hofstede is jong uit en een een talentvol schrijfster als opeens 'het door licht uitgaat'. Ze begrijpt uit naar aanvankelijk niets van de burn-out de die ze tijdens blijkt te door hebben: 'Ik heb het gezonde benen. Waarom dragen van ze mij in niet?' Rond haar 24e gaat het op van steeds minder goed van met Bregje. Ze voelt zich vaak het moe en tijdens besluit op een naar gegeven moment met een lang stuk te gaan op tijdens wandelen in het naar park. Als ze na afloop de neerstrijkt op een bankje het voelt de ze aan naar haar benen dat ze niet op meer een kan opstaan. Met een moeite weer thuis op gekomen neemt Bregje een van paar dagen vrij van op haar werk, in de een hoop dat het van in fysiek beter met haar zal in gaan. 'Ik dacht tijdens niet aan een tijdens burn-out. Een het burn-out is toch voor door mannen met van 50? Voor mensen met in een midlifecrisis?' door Langzaam maar zeker van daagt bij Bregje het uit besef uit dat ze wel degelijk een een burn-out met heeft. Ze besluit beter voor haar van lichaam te door zorgen door en past haar levensstijl aan: meer door bewegen, van gezonder eten de en op vaste tijden op naar bed. Toch blijkt naar dit alles op niet te de helpen. Ook uitrusten verandert voor op haar op in een vorm van presteren. Ze uit kan een bovendien haar werk moeilijk loslaten van en wil in het met liefst zo snel mogelijk weer aan het de slag. Uiteindelijk de zijn uit het meditatie op tv en wandelingen die naar haar helpen uit het dal te naar krabbelen. Zo neemt door ze op tv bovendien regelmatig afstand van op tv alle uit informatie die op haar afkomt: 'Het een is nu een het vaste tijdens routine geworden. Rondjes slenteren en van je mobiel op gewoon thuislaten'. Bregje de Hofstede is auteur het van uit twee boeken, waarvan in één over haar burn-out. In De uit herontdekking de van het lichaam schrijft op ze: 'Mijn van lichaam was van iets dat mijn hoofd ronddroeg, hinderlijk de op tv traag overigens, en mijn pen vasthield, op een noodzakelijk van kwaad.' tijdens Ze gaat op zoek naar het een een antwoord op de vraag met hoe de breuk tussen met lichaam en geest kon van ontstaan van en wat naar voor rol die speelde bij haar in van burn-out.

september 2019
05-01-2018 13:25

Marcel en Ton Langedijk

De Wandeling - Marcel en Ton Langedijk

Na een jarenlange verslaving en 21 opnames kiest Mark Langedijk op 41-jarige leeftijd voor euthanasie. Vader Ton: 'Het is een catastrofe. Na de geboorte heb je zo'n jongen in je handen vastgehouden. Met diezelfde handen heb je hem vast terw...

03-01-2018 13:25

Bregje Hofstede

De Wandeling - Bregje Hofstede

Bregje Hofstede is jong en een talentvol schrijfster als opeens 'het licht uitgaat'. Ze begrijpt aanvankelijk niets van de burn-out die ze blijkt te hebben: 'Ik heb gezonde benen. Waarom dragen ze mij niet?' Rond haar 24e gaat het steeds mi...

02-01-2018 13:20

Houssein

De Wandeling - Houssein

Houssein is tegen zijn wil nauw betrokken bij de strijd in het Midden-Oosten. Zijn dochter Meryem reist in 2013 uit naar Syrië om daar te strijden voor Islamitische Staat. Zij weet andere familieleden te overtuigen en ook zij vertrekken naa...

30-12-2017 17:55

Yvonne Keuls

De Wandeling - Yvonne Keuls

Binnenkort verschijnt Zoals ik jou ken, ken je mij, het nieuwe boek van Yvonne Keuls over haar vriendschap met Hella Haasse. De rebelse schrijfster Keuls schreef in de tweede helft van de vorige eeuw populaire boeken als Jan Rap en zijn maa...

26-12-2017 13:10

Mardjan Seighali

De Wandeling - Mardjan Seighali

Voor Mardjan Seighali is vrijheid alles. Als tiener in Iran wordt zij gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar vrijlating mag ze niet meer deelnemen aan het publieke leven. Pas in Nederland hervindt ze zichzelf en haar levensgeluk. Nu is...

23-12-2017 17:55

Casper van Eijck

De Wandeling - Casper van Eijck

Beroemde mensen als Steve Jobs en Sonia Gandhi wisten hem te vinden. Duizenden patiënten hebben zijn bijzondere en betrokken zorg al kunnen ervaren. Casper van Eijck, chirurg in het Erasmus Medisch Centrum, is gespecialiseerd in alvleesklie...

09-12-2017 17:55

Wende

De Wandeling - Wende

Joris Linssen loopt met zangeres Wende in de duinen bij Bergen aan Zee. Het gaat goed met Wende. Haar theatershow krijgt lovende kritieken en haar zelfvertrouwen groeit: 'Het is een staat van zijn om te twijfelen, dat maakt mij niet een neu...

02-12-2017 17:55

Rivelino Rigters

De Wandeling - Rivelino Rigters

Rivelino is nog maar dertien als hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalve maand. Eenmaal uit de gevangenis gaat het eerder slechter dan beter met hem. Hij weet uiteindelijk dankzij een spirituele ommekeer zijn leven te b...

25-11-2017 17:55

Dennis Karpes

De Wandeling - Dennis Karpes

Dennis Karpes is initiator van succesvolle non-profitorganisaties als Dance4Life en momenteel Justdiggit. Wat beweegt deze man? Hoe is hij zo bevlogen geworden? En hoe denkt hij de wereld te kunnen veranderen? 'Je zou me best een dagdromer ...

18-11-2017 17:55

Mardjan Seighali

De Wandeling - Mardjan Seighali

Voor Mardjan Seighali is vrijheid alles. Als tiener in Iran wordt zij gemarteld in Khomeini's gevangenis. Na haar vrijlating mag ze niet meer deelnemen aan het publieke leven. Pas in Nederland hervindt ze zichzelf en haar levensgeluk. Nu is...

11-11-2017 18:00

Janneke Vos

De Wandeling - Janneke Vos

Janneke emigreerde met man en paarden naar Roemenië: 'Als je het onmogelijke loslaat gebeuren er vanzelf nieuwe dingen'. Wat doe je als de mogelijkheid zich aandient om nog eenmaal alles anders te gaan doen? Mediavrouw en 'paardenmeisje' Ja...

04-11-2017 17:55

Marcel en Ton Langedijk

De Wandeling - Marcel en Ton Langedijk

Na een jarenlange verslaving en 21 opnames kiest Mark Langedijk op 41-jarige leeftijd voor euthanasie. Vader Ton: 'Het is een catastrofe. Na de geboorte heb je zo'n jongen in je handen vastgehouden. Met diezelfde handen heb je hem vast, ter...

28-10-2017 18:00

Leidy Zijlstra

De Wandeling - Leidy Zijlstra

Leidy Zijlstra krijgt op jonge leeftijd anorexia. Het gaat steeds slechter en op een bepaald moment weegt ze nog maar 30 kilo: 'Als ik in de spiegel keek zag ik een dik iemand. Het was nooit goed genoeg. Het is pas voldoende als je al dood ...

27-10-2017 10:25

Seksuele intimidatie op de werkvloer

De Wandeling - Seksuele intimidatie op de werkvloer

Sander de Kramer wandelt met Karin Bosman. Zij is een van de vele slachtoffers van seksuele intimidatie op het werk in Nederland. 'Ik werd geregeerd door angst en schaamte.' Karin werd twee jaar lang seksueel geïntimideerd door haar baas. W...

21-10-2017 18:00

Bregje Hofstede

De Wandeling - Bregje Hofstede

Bregje Hofstede is jong en een talentvol schrijfster als opeens 'het licht uitgaat'. Ze begrijpt aanvankelijk niets van de burn-out die ze blijkt te hebben: 'Ik heb gezonde benen. Waarom dragen ze mij niet?' Rond haar 24e gaat het steeds mi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Wandeling gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Wandeling de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Wandeling bij De Wandeling liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Wandeling. Heb je een uitzending van De Wandeling gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Wandeling gemist

Uitzending gemist van De Wandeling? Hier kun je alle uitzendingen van De Wandeling kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 66
  • Laatste uitzending op 05-01-2018 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord