Programma gemist?

Rampjaar tijdens 1672. Het volk tijdens redeloos, de regering radeloos, het een land tijdens reddeloos. Een aanval de op de op Republiek, de gruwelijke lynchpartij door van de gebroeders op De Witt, het spreekt tijdens nog altijd tot de naar een verbeelding.

De op Gouden Eeuw is met een eeuw door van oorlog. Na op de uitputtende strijd van op tachtig jaar tegen de uit Spanjaarden uit is de bevolking opgelucht. Even in geen de strijd.

De door 17e-eeuwse wetenschapper met gelooft heilig in god en zijn in volmaakte universum. Voor in een briljant op tv onderzoeker met als Johannes Swammerdam in is de natuur op tv een mogelijkheid de geheimen van de naar op schepping te leren.

In uit de 17e eeuw zelf in is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend door en al in helemaal geen ideaal. op tv Het verhaal van de door 'typisch door Nederlandse tolerantie' begint in uit 1579 met naar de Unie van op Utrecht.

Miljoenen schilderijen met zijn met er in omloop in op tv het Nederland op van de 17e eeuw. Deze aflevering door gaat in over de waarde van uit de naar werken en de rol van de tijdens kunsthandelaar, toen tijdens en nu. Jan een Six is in zo'n kunsthandelaar.

Het met merendeel van de tijdens inwoners van de Republiek in is arm uit en blijft dat ook. Maar op in tijden van uit extreme nood is door er, anders uit dan in de ons een omringende van landen, beperkte naar steun, van de burgerij of van tijdens de uit kerk.

In met deze aflevering volgt het Hans Goedkoop het spoor van de de nieuwe naar rijken, burgerfamilies die een voor het eerst opgroeien in in vrede en in welvaart. tijdens Dat opent met ongekende mogelijkheden.

God naar schiep de tijdens wereld maar de Nederlanders maakten op tv hun eigen land. Voor in in geen enkele periode met geldt deze bewering zo sterk als op tv voor de Gouden de met Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van de uit Amsterdam.

De in link wordt gelegd tussen met het heden naar en de meest een welvarende periode in onze tijdens geschiedenis, op de gouden eeuw. -De VOC het staat in de geschiedenis op tv voor durf, een ondernemingszin en van rijkdom. Maar klopt tijdens dit wel?

Op 't eerste in gezicht is de op Oostzeehandel veel minder door spectaculair op en exotisch dan de VOC, een maar de handel in een op de Oostzee is wel veel het belangrijker en winstgevender. op tv Over de kooplieden uit van De Geer en tijdens Marselis.

De link wordt een een gelegd tussen het heden naar en de meest de welvarende periode in onze geschiedenis, in de gouden met eeuw. -Wie op tv leidt het nieuwe land - met en tijdens hoe? Over Maurits van Oranje uit en Johan van het met Oldenbarnevelt.

De uit link wordt gelegd tussen naar het heden en de naar meest met welvarende periode in onze geschiedenis, de de gouden met eeuw. het -De val van Antwerpen in 1585 de leidt tot op tv een massale in uittocht uit de zuidelijke tijdens Nederlanden.

De link wordt van gelegd tussen de het op tv heden en de uit meest welvarende periode in onze tijdens geschiedenis, de gouden op tv eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen naar kan op wel een paar uit regels meezingen, in maar wat zingen we de eigenlijk?

maart 2021
05-03-2013 20:25

Het begin van het einde

De gouden eeuw - Het begin van het einde

Rampjaar 1672. Het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Een aanval op de Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de gebroeders De Witt, het spreekt nog altijd tot de verbeelding.

26-02-2013 20:25

Helden op zee

De gouden eeuw - Helden op zee

De Gouden Eeuw is een eeuw van oorlog. Na de uitputtende strijd van tachtig jaar tegen de Spanjaarden is de bevolking opgelucht. Even geen strijd.

19-02-2013 20:25

Een nieuwe wetenschap

De gouden eeuw - Een nieuwe wetenschap

De 17e-eeuwse wetenschapper gelooft heilig in god en zijn volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam is de natuur een mogelijkheid de geheimen van de schepping te leren.

12-02-2013 20:25

Veel geloven op één kussen

De gouden eeuw - Veel geloven op één kussen

In de 17e eeuw zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal geen ideaal. Het verhaal van de 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in 1579 met de Unie van Utrecht.

05-02-2013 20:25

De prijs van de kunst

De gouden eeuw - De prijs van de kunst

Miljoenen schilderijen zijn er in omloop in het Nederland van de 17e eeuw. Deze aflevering gaat over de waarde van de werken en de rol van de kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six is zo'n kunsthandelaar.

29-01-2013 20:25

Arme Elsje

De gouden eeuw - Arme Elsje

Het merendeel van de inwoners van de Republiek is arm en blijft dat ook. Maar in tijden van extreme nood is er, anders dan in de ons omringende landen, beperkte steun, van de burgerij of van de kerk.

22-01-2013 20:25

Moderne manieren

De gouden eeuw - Moderne manieren

In deze aflevering volgt Hans Goedkoop het spoor van de nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het eerst opgroeien in vrede en welvaart. Dat opent ongekende mogelijkheden.

15-01-2013 20:25

Een maakbaar land

De gouden eeuw - Een maakbaar land

God schiep de wereld maar de Nederlanders maakten hun eigen land. Voor geen enkele periode geldt deze bewering zo sterk als voor de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van Amsterdam.

08-01-2013 20:25

Een wereldonderneming

De gouden eeuw - Een wereldonderneming

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?

01-01-2013 20:25

Markt en moraal

De gouden eeuw - Markt en moraal

Op 't eerste gezicht is de Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch dan de VOC, maar de handel op de Oostzee is wel veel belangrijker en winstgevender. Over de kooplieden De Geer en Marselis.

25-12-2012 20:20

Staat zonder hoofd

De gouden eeuw - Staat zonder hoofd

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.

18-12-2012 20:25

Nieuw volk

De gouden eeuw - Nieuw volk

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.

11-12-2012 20:25

Land in zicht

De gouden eeuw - Land in zicht

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?

De gouden eeuw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De gouden eeuw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De gouden eeuw bij De gouden eeuw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De gouden eeuw. Heb je een uitzending van De gouden eeuw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De gouden eeuw gemist

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde.

Uitzending gemist van De gouden eeuw? Hier kun je alle uitzendingen van De gouden eeuw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 05-03-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!