Programma gemist?

Rampjaar 1672. Het van volk redeloos, de naar regering radeloos, het op tv land in reddeloos. Een tijdens aanval op de Republiek, een de gruwelijke lynchpartij van de met gebroeders De Witt, met door het spreekt nog op tv altijd tot de met verbeelding.

De Gouden naar Eeuw is door een eeuw van met oorlog. Na uit de uitputtende strijd van in tachtig jaar tegen met de Spanjaarden is de het bevolking opgelucht. Even geen op naar strijd.

De door 17e-eeuwse wetenschapper tijdens gelooft heilig in god en met zijn volmaakte universum. door Voor een briljant op tv onderzoeker als Johannes Swammerdam met op is de natuur van een mogelijkheid de geheimen van de door schepping te op tv leren.

In de de 17e eeuw zelf naar is uit tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al tijdens helemaal geen naar ideaal. Het van verhaal van de 'typisch Nederlandse de tolerantie' naar begint in 1579 het met de Unie van tijdens Utrecht.

Miljoenen uit schilderijen zijn er een in omloop uit in het Nederland van de de 17e eeuw. een Deze aflevering uit gaat over de waarde van de uit werken en de het rol van de tijdens tijdens kunsthandelaar, toen en nu. in Jan Six is zo'n op tv kunsthandelaar.

Het van merendeel van de inwoners uit van de in Republiek is arm en uit blijft de dat ook. Maar in tijden van tijdens extreme nood is de er, tijdens anders dan in op de ons op tv omringende landen, beperkte steun, van de in burgerij of van door de in kerk.

In deze aflevering uit volgt op Hans Goedkoop naar het spoor van de nieuwe rijken, een burgerfamilies die voor een het eerst uit opgroeien de in vrede en welvaart. met Dat opent ongekende tijdens mogelijkheden.

God schiep de uit in wereld maar de op Nederlanders maakten hun eigen land. van Voor een geen enkele periode de geldt deze bewering tijdens zo sterk als voor tijdens de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn met de uitbreidingsplannen naar van op tv Amsterdam.

De het link wordt tijdens gelegd tussen het in heden en de meest welvarende periode van in de onze geschiedenis, de gouden eeuw. met -De VOC naar staat in van de geschiedenis uit voor durf, ondernemingszin en de rijkdom. Maar klopt dit naar wel?

Op 't eerste het gezicht in is de naar Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch van door dan de VOC, de maar de handel op de het Oostzee is wel veel de tijdens belangrijker en winstgevender. uit Over de kooplieden De Geer een en het Marselis.

De link op wordt gelegd tussen het tijdens heden en het de meest tijdens welvarende periode een in onze geschiedenis, de gouden het eeuw. -Wie de leidt het nieuwe land in - en hoe? Over de op tv Maurits van Oranje en Johan op van op tv Oldenbarnevelt.

De een link wordt gelegd tussen het met heden op tv en de meest welvarende periode naar in de onze geschiedenis, de gouden door eeuw. -De val van door Antwerpen in in 1585 leidt door tot een massale uittocht uit uit de zuidelijke de Nederlanden.

De link op wordt gelegd tussen het op heden en naar de meest met welvarende periode in onze geschiedenis, het de het gouden eeuw. het -Het Wilhelmus, iedereen kan in wel een paar tijdens regels meezingen, maar wat op tv zingen we met eigenlijk?

januari 2020
05-03-2013 20:25

Het begin van het einde

De gouden eeuw - Het begin van het einde

Rampjaar 1672. Het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Een aanval op de Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de gebroeders De Witt, het spreekt nog altijd tot de verbeelding.

26-02-2013 20:25

Helden op zee

De gouden eeuw - Helden op zee

De Gouden Eeuw is een eeuw van oorlog. Na de uitputtende strijd van tachtig jaar tegen de Spanjaarden is de bevolking opgelucht. Even geen strijd.

19-02-2013 20:25

Een nieuwe wetenschap

De gouden eeuw - Een nieuwe wetenschap

De 17e-eeuwse wetenschapper gelooft heilig in god en zijn volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam is de natuur een mogelijkheid de geheimen van de schepping te leren.

12-02-2013 20:25

Veel geloven op één kussen

De gouden eeuw - Veel geloven op één kussen

In de 17e eeuw zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal geen ideaal. Het verhaal van de 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in 1579 met de Unie van Utrecht.

05-02-2013 20:25

De prijs van de kunst

De gouden eeuw - De prijs van de kunst

Miljoenen schilderijen zijn er in omloop in het Nederland van de 17e eeuw. Deze aflevering gaat over de waarde van de werken en de rol van de kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six is zo'n kunsthandelaar.

29-01-2013 20:25

Arme Elsje

De gouden eeuw - Arme Elsje

Het merendeel van de inwoners van de Republiek is arm en blijft dat ook. Maar in tijden van extreme nood is er, anders dan in de ons omringende landen, beperkte steun, van de burgerij of van de kerk.

22-01-2013 20:25

Moderne manieren

De gouden eeuw - Moderne manieren

In deze aflevering volgt Hans Goedkoop het spoor van de nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het eerst opgroeien in vrede en welvaart. Dat opent ongekende mogelijkheden.

15-01-2013 20:25

Een maakbaar land

De gouden eeuw - Een maakbaar land

God schiep de wereld maar de Nederlanders maakten hun eigen land. Voor geen enkele periode geldt deze bewering zo sterk als voor de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van Amsterdam.

08-01-2013 20:25

Een wereldonderneming

De gouden eeuw - Een wereldonderneming

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?

01-01-2013 20:25

Markt en moraal

De gouden eeuw - Markt en moraal

Op 't eerste gezicht is de Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch dan de VOC, maar de handel op de Oostzee is wel veel belangrijker en winstgevender. Over de kooplieden De Geer en Marselis.

25-12-2012 20:20

Staat zonder hoofd

De gouden eeuw - Staat zonder hoofd

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.

18-12-2012 20:25

Nieuw volk

De gouden eeuw - Nieuw volk

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.

11-12-2012 20:25

Land in zicht

De gouden eeuw - Land in zicht

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?

De gouden eeuw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De gouden eeuw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De gouden eeuw bij De gouden eeuw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De gouden eeuw. Heb je een uitzending van De gouden eeuw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De gouden eeuw gemist

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde.

Uitzending gemist van De gouden eeuw? Hier kun je alle uitzendingen van De gouden eeuw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 05-03-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!