Programma gemist?

Rampjaar door 1672. Het volk redeloos, naar de regering naar radeloos, het de land reddeloos. Een aanval op van de Republiek, op tv de gruwelijke een lynchpartij van de gebroeders door De Witt, het op tv spreekt nog altijd tot de het op tv verbeelding.

De Gouden Eeuw in is een eeuw naar door van oorlog. Na de uitputtende in strijd in van tachtig jaar tegen met de Spanjaarden is van de bevolking opgelucht. Even van geen de strijd.

De naar 17e-eeuwse wetenschapper met gelooft heilig in god en zijn een volmaakte universum. uit Voor een briljant op tv onderzoeker als Johannes in Swammerdam is de van natuur een met mogelijkheid de geheimen van de door schepping te uit leren.

In de 17e op eeuw zelf tijdens is naar tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend op en al helemaal geen ideaal. naar Het verhaal het van de 'typisch Nederlandse tolerantie' met begint in 1579 van de met de Unie van een Utrecht.

Miljoenen schilderijen in zijn er in van omloop in in het Nederland van van de 17e eeuw. Deze aflevering met gaat over tijdens de waarde het van de van werken en de rol van de het het kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six tijdens in is zo'n kunsthandelaar.

Het merendeel tijdens van de inwoners op van de Republiek is naar arm en de blijft dat op tv ook. Maar in tijden van op de extreme nood is er, een anders dan in van de ons omringende landen, beperkte een steun, van van de in burgerij of van door de kerk.

In deze uit aflevering volgt Hans door Goedkoop het spoor van op tv de nieuwe het rijken, burgerfamilies van die voor een het eerst opgroeien op tv in vrede en welvaart. Dat opent de een ongekende mogelijkheden.

God in schiep de wereld maar de van Nederlanders in maakten hun eigen op land. Voor geen enkele periode van geldt deze op tv bewering op zo sterk als voor de het Gouden Eeuw. Indrukwekkend met zijn de het uitbreidingsplannen van door Amsterdam.

De tijdens link wordt gelegd naar tussen het op tv heden en de meest welvarende periode de in onze geschiedenis, uit de een gouden eeuw. -De VOC in staat in de op tv geschiedenis voor durf, door ondernemingszin en de rijkdom. Maar klopt naar dit wel?

Op 't uit eerste gezicht door is de Oostzeehandel veel minder op tv op tv spectaculair en exotisch dan een de VOC, maar op de handel op op de Oostzee uit is wel veel met belangrijker en winstgevender. naar Over de kooplieden De Geer en door in Marselis.

De link de wordt gelegd tussen de het heden en tijdens de meest welvarende naar periode in het onze geschiedenis, de gouden eeuw. het -Wie leidt een het nieuwe land het - en hoe? met Over het Maurits van Oranje en Johan op tv van op Oldenbarnevelt.

De op link wordt gelegd een tussen het met heden en de meest welvarende een periode in onze tijdens geschiedenis, de gouden eeuw. naar -De val met van Antwerpen het in 1585 leidt tot een op tijdens massale uittocht uit door de zuidelijke Nederlanden.

De de link wordt uit gelegd tussen het tijdens heden en de meest welvarende in periode in onze geschiedenis, in naar de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen naar het kan wel een paar regels meezingen, uit maar wat zingen een de we eigenlijk?

juli 2020
05-03-2013 20:25

Het begin van het einde

De gouden eeuw - Het begin van het einde

Rampjaar 1672. Het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Een aanval op de Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de gebroeders De Witt, het spreekt nog altijd tot de verbeelding.

26-02-2013 20:25

Helden op zee

De gouden eeuw - Helden op zee

De Gouden Eeuw is een eeuw van oorlog. Na de uitputtende strijd van tachtig jaar tegen de Spanjaarden is de bevolking opgelucht. Even geen strijd.

19-02-2013 20:25

Een nieuwe wetenschap

De gouden eeuw - Een nieuwe wetenschap

De 17e-eeuwse wetenschapper gelooft heilig in god en zijn volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam is de natuur een mogelijkheid de geheimen van de schepping te leren.

12-02-2013 20:25

Veel geloven op één kussen

De gouden eeuw - Veel geloven op één kussen

In de 17e eeuw zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal geen ideaal. Het verhaal van de 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in 1579 met de Unie van Utrecht.

05-02-2013 20:25

De prijs van de kunst

De gouden eeuw - De prijs van de kunst

Miljoenen schilderijen zijn er in omloop in het Nederland van de 17e eeuw. Deze aflevering gaat over de waarde van de werken en de rol van de kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six is zo'n kunsthandelaar.

29-01-2013 20:25

Arme Elsje

De gouden eeuw - Arme Elsje

Het merendeel van de inwoners van de Republiek is arm en blijft dat ook. Maar in tijden van extreme nood is er, anders dan in de ons omringende landen, beperkte steun, van de burgerij of van de kerk.

22-01-2013 20:25

Moderne manieren

De gouden eeuw - Moderne manieren

In deze aflevering volgt Hans Goedkoop het spoor van de nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het eerst opgroeien in vrede en welvaart. Dat opent ongekende mogelijkheden.

15-01-2013 20:25

Een maakbaar land

De gouden eeuw - Een maakbaar land

God schiep de wereld maar de Nederlanders maakten hun eigen land. Voor geen enkele periode geldt deze bewering zo sterk als voor de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van Amsterdam.

08-01-2013 20:25

Een wereldonderneming

De gouden eeuw - Een wereldonderneming

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?

01-01-2013 20:25

Markt en moraal

De gouden eeuw - Markt en moraal

Op 't eerste gezicht is de Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch dan de VOC, maar de handel op de Oostzee is wel veel belangrijker en winstgevender. Over de kooplieden De Geer en Marselis.

25-12-2012 20:20

Staat zonder hoofd

De gouden eeuw - Staat zonder hoofd

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.

18-12-2012 20:25

Nieuw volk

De gouden eeuw - Nieuw volk

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.

11-12-2012 20:25

Land in zicht

De gouden eeuw - Land in zicht

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?

De gouden eeuw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De gouden eeuw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De gouden eeuw bij De gouden eeuw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De gouden eeuw. Heb je een uitzending van De gouden eeuw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De gouden eeuw gemist

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde.

Uitzending gemist van De gouden eeuw? Hier kun je alle uitzendingen van De gouden eeuw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 05-03-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!