Programma gemist?

Rampjaar van 1672. Het volk redeloos, de een tijdens regering radeloos, het het land reddeloos. Een het aanval op de Republiek, naar de gruwelijke lynchpartij van van de gebroeders op De Witt, het tijdens spreekt nog altijd tot de tijdens door verbeelding.

De Gouden Eeuw in is in een eeuw door van oorlog. Na naar de uitputtende strijd van tachtig jaar door tegen de Spanjaarden een is een de bevolking opgelucht. het Even geen van strijd.

De 17e-eeuwse wetenschapper een gelooft heilig in op god tijdens en zijn een volmaakte universum. Voor een in briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam het is de een natuur op een mogelijkheid de geheimen van de het schepping te op tv leren.

In naar de 17e eeuw met zelf is tolerantie door allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal een geen ideaal. Het in verhaal van de een 'typisch door Nederlandse tolerantie' begint in op tv 1579 met uit de Unie van uit Utrecht.

Miljoenen het schilderijen zijn er van in omloop met in het Nederland uit van de 17e eeuw. Deze aflevering op gaat over de tijdens waarde tijdens van de werken en de op tv rol van de op kunsthandelaar, toen en in nu. naar Jan Six is met zo'n kunsthandelaar.

Het merendeel van het de inwoners van op tv door de Republiek is arm naar en blijft dat ook. tijdens Maar in tijden van in extreme nood is naar in er, anders dan in de ons tijdens omringende het landen, beperkte steun, van de een door burgerij of van een de kerk.

In deze op aflevering volgt Hans door Goedkoop in het spoor van de in nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het het tijdens eerst opgroeien in uit vrede en naar welvaart. Dat opent de ongekende mogelijkheden.

God op tv schiep de wereld maar de in Nederlanders uit maakten hun eigen land. met Voor geen enkele tijdens periode geldt deze tijdens bewering zo sterk de als voor de op Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn van een de uitbreidingsplannen van op tv Amsterdam.

De uit link wordt in gelegd tussen het heden en de naar meest welvarende periode van in onze een geschiedenis, door de gouden eeuw. -De VOC van staat uit in de geschiedenis op voor durf, ondernemingszin en met rijkdom. Maar klopt dit uit wel?

Op op 't eerste gezicht is in de Oostzeehandel in veel minder spectaculair en exotisch tijdens dan de in VOC, maar de handel uit op de naar Oostzee is wel veel tijdens belangrijker de en winstgevender. Over de kooplieden door De Geer door en op tv Marselis.

De een link wordt gelegd tussen de het op heden en de door meest welvarende periode in onze een geschiedenis, de in gouden eeuw. -Wie leidt met het nieuwe op land - en het hoe? Over Maurits van in Oranje en Johan van op het Oldenbarnevelt.

De link met wordt gelegd uit tussen het heden en de een meest de welvarende periode in onze geschiedenis, van de gouden naar eeuw. tijdens -De val van Antwerpen op tv in 1585 leidt tot een van in massale uittocht uit de zuidelijke met Nederlanden.

De op tv link wordt gelegd tussen de het heden en de door meest welvarende uit periode in onze geschiedenis, de de gouden uit eeuw. -Het Wilhelmus, uit iedereen kan wel tijdens een op tv paar regels meezingen, een maar wat zingen we op tv eigenlijk?

juni 2021
05-03-2013 20:25

Het begin van het einde

De gouden eeuw - Het begin van het einde

Rampjaar 1672. Het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Een aanval op de Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de gebroeders De Witt, het spreekt nog altijd tot de verbeelding.

26-02-2013 20:25

Helden op zee

De gouden eeuw - Helden op zee

De Gouden Eeuw is een eeuw van oorlog. Na de uitputtende strijd van tachtig jaar tegen de Spanjaarden is de bevolking opgelucht. Even geen strijd.

19-02-2013 20:25

Een nieuwe wetenschap

De gouden eeuw - Een nieuwe wetenschap

De 17e-eeuwse wetenschapper gelooft heilig in god en zijn volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam is de natuur een mogelijkheid de geheimen van de schepping te leren.

12-02-2013 20:25

Veel geloven op één kussen

De gouden eeuw - Veel geloven op één kussen

In de 17e eeuw zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal geen ideaal. Het verhaal van de 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in 1579 met de Unie van Utrecht.

05-02-2013 20:25

De prijs van de kunst

De gouden eeuw - De prijs van de kunst

Miljoenen schilderijen zijn er in omloop in het Nederland van de 17e eeuw. Deze aflevering gaat over de waarde van de werken en de rol van de kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six is zo'n kunsthandelaar.

29-01-2013 20:25

Arme Elsje

De gouden eeuw - Arme Elsje

Het merendeel van de inwoners van de Republiek is arm en blijft dat ook. Maar in tijden van extreme nood is er, anders dan in de ons omringende landen, beperkte steun, van de burgerij of van de kerk.

22-01-2013 20:25

Moderne manieren

De gouden eeuw - Moderne manieren

In deze aflevering volgt Hans Goedkoop het spoor van de nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het eerst opgroeien in vrede en welvaart. Dat opent ongekende mogelijkheden.

15-01-2013 20:25

Een maakbaar land

De gouden eeuw - Een maakbaar land

God schiep de wereld maar de Nederlanders maakten hun eigen land. Voor geen enkele periode geldt deze bewering zo sterk als voor de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van Amsterdam.

08-01-2013 20:25

Een wereldonderneming

De gouden eeuw - Een wereldonderneming

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?

01-01-2013 20:25

Markt en moraal

De gouden eeuw - Markt en moraal

Op 't eerste gezicht is de Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch dan de VOC, maar de handel op de Oostzee is wel veel belangrijker en winstgevender. Over de kooplieden De Geer en Marselis.

25-12-2012 20:20

Staat zonder hoofd

De gouden eeuw - Staat zonder hoofd

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.

18-12-2012 20:25

Nieuw volk

De gouden eeuw - Nieuw volk

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.

11-12-2012 20:25

Land in zicht

De gouden eeuw - Land in zicht

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?

De gouden eeuw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De gouden eeuw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De gouden eeuw bij De gouden eeuw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De gouden eeuw. Heb je een uitzending van De gouden eeuw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De gouden eeuw gemist

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde.

Uitzending gemist van De gouden eeuw? Hier kun je alle uitzendingen van De gouden eeuw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 05-03-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!