Programma gemist?

Rampjaar tijdens 1672. Het volk door redeloos, de regering radeloos, in het land reddeloos. de Een op aanval op de Republiek, de gruwelijke het lynchpartij van door de gebroeders De Witt, met het van spreekt nog altijd tijdens tot de het verbeelding.

De op Gouden Eeuw is een uit eeuw van oorlog. Na de de uitputtende strijd door van tachtig door jaar op tv tegen de Spanjaarden is de de bevolking opgelucht. door Even geen de strijd.

De 17e-eeuwse op wetenschapper gelooft op tv heilig in god in en zijn op volmaakte universum. Voor een de briljant onderzoeker als met Johannes Swammerdam naar is de natuur een mogelijkheid de naar geheimen van uit de schepping uit te leren.

In de van 17e eeuw op tv zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend door en al uit helemaal een geen ideaal. Het verhaal van de in naar 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in tijdens 1579 met de op tv Unie van naar Utrecht.

Miljoenen schilderijen met zijn er in omloop het in het op Nederland van uit de 17e met eeuw. Deze aflevering gaat over de de waarde van de van werken uit en de door rol van de door kunsthandelaar, toen en nu. van Jan Six is zo'n tijdens kunsthandelaar.

Het in merendeel van van de inwoners van de Republiek de is arm en blijft door dat met ook. Maar in in tijden van in extreme nood is op er, anders dan het in de ons op tv omringende landen, beperkte steun, van de uit burgerij of van op de een kerk.

In deze aflevering op tv door volgt Hans Goedkoop het spoor van van op tv de nieuwe rijken, burgerfamilies die het voor het eerst op opgroeien in van vrede en welvaart. Dat opent in ongekende van mogelijkheden.

God schiep de uit wereld maar van de Nederlanders maakten het hun op tv eigen land. Voor geen op enkele periode de geldt deze bewering zo naar sterk als voor de Gouden van uit Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van door tijdens Amsterdam.

De van link wordt in gelegd tussen het het heden en de naar meest welvarende periode in op tv onze geschiedenis, de gouden met eeuw. -De VOC staat in in op tv de geschiedenis voor durf, in ondernemingszin en rijkdom. Maar uit klopt dit op wel?

Op naar 't eerste gezicht uit is de Oostzeehandel veel op minder op tv spectaculair en exotisch dan de VOC, het de maar de handel op de op Oostzee is wel veel uit belangrijker in en winstgevender. in Over de kooplieden met De Geer en uit Marselis.

De op tv link wordt gelegd tussen het het heden en de de op meest welvarende periode in naar onze geschiedenis, de gouden uit eeuw. op -Wie leidt het op nieuwe land - en hoe? met Over Maurits van een Oranje en uit Johan van van Oldenbarnevelt.

De link wordt uit gelegd tussen het een heden en de op tv de meest welvarende periode in onze naar geschiedenis, de gouden de eeuw. -De door val van Antwerpen met in 1585 leidt tot in een massale met uittocht uit de met zuidelijke Nederlanden.

De in link wordt gelegd tussen een het heden een en de meest welvarende met periode in het onze geschiedenis, de gouden eeuw. met -Het in Wilhelmus, iedereen kan het wel een een paar regels meezingen, maar wat zingen uit we op tv eigenlijk?

december 2021
05-03-2013 20:25

Het begin van het einde

De gouden eeuw - Het begin van het einde

Rampjaar 1672. Het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Een aanval op de Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de gebroeders De Witt, het spreekt nog altijd tot de verbeelding.

26-02-2013 20:25

Helden op zee

De gouden eeuw - Helden op zee

De Gouden Eeuw is een eeuw van oorlog. Na de uitputtende strijd van tachtig jaar tegen de Spanjaarden is de bevolking opgelucht. Even geen strijd.

19-02-2013 20:25

Een nieuwe wetenschap

De gouden eeuw - Een nieuwe wetenschap

De 17e-eeuwse wetenschapper gelooft heilig in god en zijn volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam is de natuur een mogelijkheid de geheimen van de schepping te leren.

12-02-2013 20:25

Veel geloven op één kussen

De gouden eeuw - Veel geloven op één kussen

In de 17e eeuw zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal geen ideaal. Het verhaal van de 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in 1579 met de Unie van Utrecht.

05-02-2013 20:25

De prijs van de kunst

De gouden eeuw - De prijs van de kunst

Miljoenen schilderijen zijn er in omloop in het Nederland van de 17e eeuw. Deze aflevering gaat over de waarde van de werken en de rol van de kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six is zo'n kunsthandelaar.

29-01-2013 20:25

Arme Elsje

De gouden eeuw - Arme Elsje

Het merendeel van de inwoners van de Republiek is arm en blijft dat ook. Maar in tijden van extreme nood is er, anders dan in de ons omringende landen, beperkte steun, van de burgerij of van de kerk.

22-01-2013 20:25

Moderne manieren

De gouden eeuw - Moderne manieren

In deze aflevering volgt Hans Goedkoop het spoor van de nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het eerst opgroeien in vrede en welvaart. Dat opent ongekende mogelijkheden.

15-01-2013 20:25

Een maakbaar land

De gouden eeuw - Een maakbaar land

God schiep de wereld maar de Nederlanders maakten hun eigen land. Voor geen enkele periode geldt deze bewering zo sterk als voor de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van Amsterdam.

08-01-2013 20:25

Een wereldonderneming

De gouden eeuw - Een wereldonderneming

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?

01-01-2013 20:25

Markt en moraal

De gouden eeuw - Markt en moraal

Op 't eerste gezicht is de Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch dan de VOC, maar de handel op de Oostzee is wel veel belangrijker en winstgevender. Over de kooplieden De Geer en Marselis.

25-12-2012 20:20

Staat zonder hoofd

De gouden eeuw - Staat zonder hoofd

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.

18-12-2012 20:25

Nieuw volk

De gouden eeuw - Nieuw volk

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.

11-12-2012 20:25

Land in zicht

De gouden eeuw - Land in zicht

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?

De gouden eeuw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De gouden eeuw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De gouden eeuw bij De gouden eeuw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De gouden eeuw. Heb je een uitzending van De gouden eeuw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De gouden eeuw gemist

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde.

Uitzending gemist van De gouden eeuw? Hier kun je alle uitzendingen van De gouden eeuw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 05-03-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!