Programma gemist?

Rampjaar van 1672. Het op tv volk redeloos, de het regering radeloos, het het land reddeloos. Een op tv aanval op de een Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de de gebroeders De in Witt, het van spreekt nog altijd tot de op tv door verbeelding.

De Gouden Eeuw het het is een eeuw van oorlog. Na een van de uitputtende strijd van tachtig jaar naar tegen op de Spanjaarden is de het bevolking opgelucht. Even geen uit tijdens strijd.

De 17e-eeuwse het wetenschapper gelooft heilig in van god met en zijn in volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker op als Johannes door Swammerdam de is de natuur naar een mogelijkheid de geheimen met van de schepping te in leren.

In de 17e tijdens eeuw zelf naar is tolerantie allesbehalve in vanzelfsprekend en al helemaal op tv geen ideaal. naar Het verhaal door van de 'typisch op Nederlandse tolerantie' begint in op 1579 met de Unie door in van Utrecht.

Miljoenen schilderijen uit zijn het er in omloop in naar het Nederland van de de 17e eeuw. Deze aflevering op uit gaat over de waarde van met de werken en een de rol op van de kunsthandelaar, toen in en nu. een Jan Six is zo'n een kunsthandelaar.

Het een merendeel van de inwoners van door een de Republiek is arm en van blijft dat in ook. Maar in tijden van tijdens extreme nood in is er, anders op tv dan in de ons tijdens omringende met landen, beperkte steun, van het de burgerij van of van de uit kerk.

In deze naar aflevering volgt Hans de Goedkoop het spoor van met de nieuwe rijken, het burgerfamilies die voor in van het eerst opgroeien in vrede tijdens en welvaart. uit Dat opent ongekende tijdens mogelijkheden.

God naar schiep de naar wereld maar de Nederlanders maakten hun van eigen land. Voor een geen uit enkele periode geldt deze op tv bewering zo op sterk als voor het de Gouden Eeuw. Indrukwekkend in zijn de uitbreidingsplannen de van naar Amsterdam.

De link wordt uit gelegd tussen de het de heden en de meest naar welvarende periode een in onze geschiedenis, op tv de gouden eeuw. -De VOC staat uit door in de geschiedenis met voor durf, ondernemingszin en de rijkdom. Maar klopt dit een wel?

Op 't uit eerste gezicht is de met Oostzeehandel veel minder door spectaculair een en exotisch tijdens dan de VOC, maar de met handel met op de Oostzee is tijdens wel veel belangrijker op tv en winstgevender. Over uit de kooplieden een De Geer en op tv Marselis.

De link wordt door gelegd met tussen het heden op tv en de meest welvarende periode van in onze in geschiedenis, de gouden eeuw. door in -Wie leidt het nieuwe land - het en hoe? Over op tv Maurits van Oranje de en een Johan van de Oldenbarnevelt.

De in link wordt gelegd tussen het het van heden en de meest welvarende periode op tv in onze geschiedenis, de de gouden eeuw. in in -De val van tijdens Antwerpen in 1585 leidt naar tot een massale uittocht uit het de zuidelijke naar Nederlanden.

De tijdens link wordt op gelegd tussen het heden naar en de meest met welvarende periode in onze uit geschiedenis, de gouden eeuw. naar -Het op tv Wilhelmus, iedereen tijdens kan wel een paar regels van meezingen, maar wat het zingen we in eigenlijk?

oktober 2020
05-03-2013 20:25

Het begin van het einde

De gouden eeuw - Het begin van het einde

Rampjaar 1672. Het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Een aanval op de Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de gebroeders De Witt, het spreekt nog altijd tot de verbeelding.

26-02-2013 20:25

Helden op zee

De gouden eeuw - Helden op zee

De Gouden Eeuw is een eeuw van oorlog. Na de uitputtende strijd van tachtig jaar tegen de Spanjaarden is de bevolking opgelucht. Even geen strijd.

19-02-2013 20:25

Een nieuwe wetenschap

De gouden eeuw - Een nieuwe wetenschap

De 17e-eeuwse wetenschapper gelooft heilig in god en zijn volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam is de natuur een mogelijkheid de geheimen van de schepping te leren.

12-02-2013 20:25

Veel geloven op één kussen

De gouden eeuw - Veel geloven op één kussen

In de 17e eeuw zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal geen ideaal. Het verhaal van de 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in 1579 met de Unie van Utrecht.

05-02-2013 20:25

De prijs van de kunst

De gouden eeuw - De prijs van de kunst

Miljoenen schilderijen zijn er in omloop in het Nederland van de 17e eeuw. Deze aflevering gaat over de waarde van de werken en de rol van de kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six is zo'n kunsthandelaar.

29-01-2013 20:25

Arme Elsje

De gouden eeuw - Arme Elsje

Het merendeel van de inwoners van de Republiek is arm en blijft dat ook. Maar in tijden van extreme nood is er, anders dan in de ons omringende landen, beperkte steun, van de burgerij of van de kerk.

22-01-2013 20:25

Moderne manieren

De gouden eeuw - Moderne manieren

In deze aflevering volgt Hans Goedkoop het spoor van de nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het eerst opgroeien in vrede en welvaart. Dat opent ongekende mogelijkheden.

15-01-2013 20:25

Een maakbaar land

De gouden eeuw - Een maakbaar land

God schiep de wereld maar de Nederlanders maakten hun eigen land. Voor geen enkele periode geldt deze bewering zo sterk als voor de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van Amsterdam.

08-01-2013 20:25

Een wereldonderneming

De gouden eeuw - Een wereldonderneming

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?

01-01-2013 20:25

Markt en moraal

De gouden eeuw - Markt en moraal

Op 't eerste gezicht is de Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch dan de VOC, maar de handel op de Oostzee is wel veel belangrijker en winstgevender. Over de kooplieden De Geer en Marselis.

25-12-2012 20:20

Staat zonder hoofd

De gouden eeuw - Staat zonder hoofd

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.

18-12-2012 20:25

Nieuw volk

De gouden eeuw - Nieuw volk

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.

11-12-2012 20:25

Land in zicht

De gouden eeuw - Land in zicht

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?

De gouden eeuw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De gouden eeuw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De gouden eeuw bij De gouden eeuw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De gouden eeuw. Heb je een uitzending van De gouden eeuw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De gouden eeuw gemist

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde.

Uitzending gemist van De gouden eeuw? Hier kun je alle uitzendingen van De gouden eeuw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 05-03-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!