Programma gemist?

Rampjaar met 1672. Het volk redeloos, de op regering radeloos, het tijdens op land reddeloos. Een aanval op op tv de Republiek, op de gruwelijke lynchpartij van van de gebroeders de De Witt, het met spreekt nog altijd tot de een van verbeelding.

De Gouden in Eeuw is naar een eeuw van van oorlog. Na het de uitputtende strijd van van tachtig jaar door tegen de Spanjaarden met is de bevolking opgelucht. op tv Even geen op strijd.

De 17e-eeuwse wetenschapper de gelooft heilig in op tv god en zijn uit door volmaakte universum. Voor een briljant op onderzoeker als Johannes Swammerdam uit is de natuur van een het mogelijkheid de geheimen op tv van de schepping te op tv leren.

In het de 17e eeuw zelf met is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend met en al helemaal op geen ideaal. Het door verhaal van op de 'typisch Nederlandse de tolerantie' tijdens begint in 1579 met uit de Unie van met Utrecht.

Miljoenen de schilderijen zijn naar er in omloop in het Nederland een van een de 17e eeuw. Deze aflevering met gaat over de een waarde naar van de werken uit en de rol van de de kunsthandelaar, toen uit en nu. Jan op tv Six is zo'n het kunsthandelaar.

Het van merendeel van de inwoners op van de het Republiek is arm en blijft het dat ook. uit Maar in tijden van naar extreme nood is het er, anders op dan naar in de ons omringende landen, op beperkte steun, van de op burgerij of op tv van de in kerk.

In deze uit aflevering volgt Hans naar Goedkoop het tijdens spoor van de nieuwe naar rijken, burgerfamilies die door voor het eerst opgroeien van in in vrede en welvaart. naar Dat opent ongekende naar mogelijkheden.

God schiep de naar wereld maar naar de Nederlanders maakten met hun eigen land. Voor een geen enkele periode op tv geldt deze van bewering zo sterk uit als naar voor de Gouden een Eeuw. Indrukwekkend zijn uit de uitbreidingsplannen van een Amsterdam.

De link op tv wordt gelegd tussen het naar heden in en de meest welvarende periode het in onze geschiedenis, met de gouden uit eeuw. -De VOC staat in in de tijdens geschiedenis voor met durf, ondernemingszin in en rijkdom. Maar klopt dit naar wel?

Op een 't eerste gezicht is naar de Oostzeehandel door veel minder spectaculair en exotisch de dan een de VOC, tijdens maar de handel op de de Oostzee is het wel veel belangrijker en winstgevender. tijdens Over de van kooplieden De Geer uit en door Marselis.

De link de wordt gelegd tussen het van heden en door de meest welvarende periode uit in van onze geschiedenis, de gouden door eeuw. van -Wie leidt het nieuwe land - naar en hoe? Over met Maurits uit van Oranje en Johan van de door Oldenbarnevelt.

De link wordt met gelegd op tussen het heden een en de meest welvarende het periode in in onze geschiedenis, de de gouden eeuw. -De val naar van Antwerpen een in 1585 leidt tot in een massale uittocht het uit de naar zuidelijke Nederlanden.

De link op wordt gelegd een tussen het een heden en de meest welvarende periode naar in onze tijdens geschiedenis, de gouden eeuw. met een -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een met op tv paar regels meezingen, maar van wat zingen we op eigenlijk?

januari 2021
05-03-2013 20:25

Het begin van het einde

De gouden eeuw - Het begin van het einde

Rampjaar 1672. Het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Een aanval op de Republiek, de gruwelijke lynchpartij van de gebroeders De Witt, het spreekt nog altijd tot de verbeelding.

26-02-2013 20:25

Helden op zee

De gouden eeuw - Helden op zee

De Gouden Eeuw is een eeuw van oorlog. Na de uitputtende strijd van tachtig jaar tegen de Spanjaarden is de bevolking opgelucht. Even geen strijd.

19-02-2013 20:25

Een nieuwe wetenschap

De gouden eeuw - Een nieuwe wetenschap

De 17e-eeuwse wetenschapper gelooft heilig in god en zijn volmaakte universum. Voor een briljant onderzoeker als Johannes Swammerdam is de natuur een mogelijkheid de geheimen van de schepping te leren.

12-02-2013 20:25

Veel geloven op één kussen

De gouden eeuw - Veel geloven op één kussen

In de 17e eeuw zelf is tolerantie allesbehalve vanzelfsprekend en al helemaal geen ideaal. Het verhaal van de 'typisch Nederlandse tolerantie' begint in 1579 met de Unie van Utrecht.

05-02-2013 20:25

De prijs van de kunst

De gouden eeuw - De prijs van de kunst

Miljoenen schilderijen zijn er in omloop in het Nederland van de 17e eeuw. Deze aflevering gaat over de waarde van de werken en de rol van de kunsthandelaar, toen en nu. Jan Six is zo'n kunsthandelaar.

29-01-2013 20:25

Arme Elsje

De gouden eeuw - Arme Elsje

Het merendeel van de inwoners van de Republiek is arm en blijft dat ook. Maar in tijden van extreme nood is er, anders dan in de ons omringende landen, beperkte steun, van de burgerij of van de kerk.

22-01-2013 20:25

Moderne manieren

De gouden eeuw - Moderne manieren

In deze aflevering volgt Hans Goedkoop het spoor van de nieuwe rijken, burgerfamilies die voor het eerst opgroeien in vrede en welvaart. Dat opent ongekende mogelijkheden.

15-01-2013 20:25

Een maakbaar land

De gouden eeuw - Een maakbaar land

God schiep de wereld maar de Nederlanders maakten hun eigen land. Voor geen enkele periode geldt deze bewering zo sterk als voor de Gouden Eeuw. Indrukwekkend zijn de uitbreidingsplannen van Amsterdam.

08-01-2013 20:25

Een wereldonderneming

De gouden eeuw - Een wereldonderneming

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De VOC staat in de geschiedenis voor durf, ondernemingszin en rijkdom. Maar klopt dit wel?

01-01-2013 20:25

Markt en moraal

De gouden eeuw - Markt en moraal

Op 't eerste gezicht is de Oostzeehandel veel minder spectaculair en exotisch dan de VOC, maar de handel op de Oostzee is wel veel belangrijker en winstgevender. Over de kooplieden De Geer en Marselis.

25-12-2012 20:20

Staat zonder hoofd

De gouden eeuw - Staat zonder hoofd

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Wie leidt het nieuwe land - en hoe? Over Maurits van Oranje en Johan van Oldenbarnevelt.

18-12-2012 20:25

Nieuw volk

De gouden eeuw - Nieuw volk

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -De val van Antwerpen in 1585 leidt tot een massale uittocht uit de zuidelijke Nederlanden.

11-12-2012 20:25

Land in zicht

De gouden eeuw - Land in zicht

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. -Het Wilhelmus, iedereen kan wel een paar regels meezingen, maar wat zingen we eigenlijk?

De gouden eeuw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De gouden eeuw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De gouden eeuw bij De gouden eeuw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De gouden eeuw. Heb je een uitzending van De gouden eeuw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De gouden eeuw gemist

De link wordt gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde.

Uitzending gemist van De gouden eeuw? Hier kun je alle uitzendingen van De gouden eeuw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 05-03-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!