Programma gemist?

Boeddhistische met kijk op de geboorte. Tibetaans boeddhistische leraar Han de op Wit praat met in in yogadocente Wietske Huisman. Bij Gina en van Jan duurde het de tijdens negen jaar voordat zij met in verwachting raakten met van Kaira.

oktober 2021
23-12-2012 15:05

Aflevering van zondag 23 december 2012

Boeddha in de wieg - Aflevering van zondag 23 december 2012

Boeddhistische kijk op geboorte. Tibetaans boeddhistische leraar Han de Wit praat met yogadocente Wietske Huisman. Bij Gina en Jan duurde het negen jaar voordat zij in verwachting raakten van Kaira.

Boeddha in de wieg gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Boeddha in de wieg de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Boeddha in de wieg bij Boeddha in de wieg liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Boeddha in de wieg. Heb je een uitzending van Boeddha in de wieg gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Boeddha in de wieg gemist

Schattige baby’s en stralende jonge ouders. Dat is het beeld dat we meestal hebben bij een nieuwe geboorte. Hoe ongepast lijkt het dan om op te merken dat elke geboorte het begin inluidt van een lijdensweg. Toch is het een basisinzicht van het boeddhisme dat geboren worden onvermijdelijk leidt tot ziekte, ouderdom en dood. De Tibetaans boeddhistische leraar Han de Wit gaat hierover in gesprek met yogadocente Wietske Huisman. Wietske is zwanger van haar eerste kind en vol van hoop en vreugde over dit nieuwe leven. Tegelijkertijd beseffen zij en haar vriend Pieter dat hun kind zal lijden. Ook de poging om zwanger te worden kan op zichzelf al een lijdensweg zijn. Dat hebben Gina en Jan Hameeteman aan den lijve ondervonden. Negen jaar duurde het voordat zij in verwachting raakten van Kaira. Hun boeddhistische beoefening gaf hen de kracht om niet op te geven. Wat geven zij vandaag Kaira aan boeddhistisch gedachtegoed mee? Han de Wit mediteert met zijn kleinzoon Chado en vertelt hem over de Tibetaanse visie op wedergeboorte.

Uitzending gemist van Boeddha in de wieg? Hier kun je alle uitzendingen van Boeddha in de wieg kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 23-12-2012 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!