Programma gemist?

Nahed Selim was tijdens moslima, door moslimfeministe, feministe tijdens en nu is ze christen. Ze in werd geboren van in Egypte, in maar woont door al sinds 1979 in Nederland. Haar een op tv zoektocht naar een betere positie voor door de vrouw dan van in de islam in naar bracht haar tot onderzoek van het op christendom en het geloof. Dat geloof van heeft haar de karakter ook een veranderd, vindt ze. Ze is zachter tijdens geworden. Ooit publiceerde op ze artikelen en naar boeken met met een feministische inhoud, nu tijdens onderzoekt ze met van vreugde in de Bijbel. Ze maakt door zich geen illusie de over de vraag de of de naar islam te op hervormen is.

Bob Venus het voelt zich verwant met van zoekers binnen en met buiten het de kerk. Vooral jongeren die in afgehaakt zijn hebben op zijn naar liefde. Samen met hen uit wil hij ruimte de maken om een over God te van blijven nadenken. Om de hen te inspireren van bedenkt hij allerlei creatieve met kunstwerken, waaronder door een rijdend biechthok. Maar door daarin mag vooral op tv de kerk de zonden van op tv belijden. Zelf heeft hij geen twijfel op aan het tijdens bestaan van God, maar het van zoeken vindt hij belangrijker in dan vinden.

Sinds een paar de maanden is Harriette door Verwey met pensioen. op tv Ooit vond de ze uit dat een op vrouwenhart anders is door dan een mannenhart een en een dus ook deels een andere op tv op tv behandeling vraagt. Daarnaast stond ze aan op het het begin van de ontwikkeling de van het steunhart. Ze met tijdens vindt het heerlijk om door te geloven en heeft in op dit geloof op tv ook weinig de twijfels. Maar ze uit vindt tegelijkertijd op tv dat christenen wel wat meer voor op hun tijdens geloof in de publieke met ruimte de mogen uitkomen.

Jip Wijngaarden brak een van op haar achttiende door met in de rol door van Anne het Frank. In de jaren daarna door groeide ze tijdens uit tot een steractrice. Maar op de achter de roem zat een op tv meisje dat zichzelf de uit moeite uit niet waard door vond.

Hijltje de Vink is pleegmoeder op tv van een groot gezin met door veel in pleegkinderen. Soms belt de naar politie in haar met een kind een dat op straat gevonden is het en voor wie door nergens tijdens plek is. Zo'n groot tijdens gezin runnen is uit een hele klus. Een het klus in die nog ingewikkelder geworden een is sinds van Hijltje en haar man in uit elkaar op tv gegaan zijn.

Zes de keer heeft Martin op Brand een hartstilstand gehad. De een eerste naar hartstilstand kreeg hij een een week voor door zijn optreden op de door EO-Jongerendag op in juni 2012. Inmiddels draagt hij tijdens door een inwendige defibrillator die hem al een een het paar keer het leven heeft in gered. In op tv zijn jeugd heeft op hij het evangelie nauwelijks de meegekregen, maar door na een zoektocht in en een naar diepe spirituele tijdens ervaring vond hij God. Of met vond de God hem, zoals een hij zegt. Daarna werd hij met een gedreven gospelzanger, op tv spreker, theatermaker, liedschrijver tijdens en dirigent, die van heel graag over met Jezus sprak en naar zong. Maar zijn met prille geloof van op tv toen is wel in veranderd van en heeft een in forse verdieping ondergaan.

Als door jongetje van vier jaar oud op tv speelde op Henri Vesseur al monnikje. Maar op uit toen hij zijn ouders ging tijdens vertellen van dat hij voor de rest van een zijn door leven het klooster op in wilde, een waren ze niet een blij. In het vorige klooster van waar hij verbleef met kreeg hij een van burn-out, zodat tijdens hij niet meer kon naar bidden. in De levensles die hij hieruit getrokken tijdens van heeft, heeft hij van meegenomen naar het uit huidige klooster waar hij tijdens inmiddels de door abt is, de St. Willibrordus Abdij uit te een Doetinchem. In tegenstelling op tv tot de situatie bij veel met andere kloosters groeit door hier het uit aantal monniken. Henri op Vesseur van vertelt aan Andries Knevel zijn in levensverhaal.

Andries Knevel tijdens in uit gesprek met Gerald Troost. in Hij staat bekend een als zanger van christelijke door liederen. Hij schrijft het en uit componeert veel zelf en heeft naar daar succes mee. Zeer op tv regelmatig de treedt hij uit op in het land, maar zijn uit ambities en dromen een gaan verder. Hij van wil de 'troosthuizen' organiseren waar mensen bij in uit elkaar komen om de praten, te van bidden en te het zingen over naar het leven. Zeker als een op het leven pijn doet, is het tijdens goed om uit dat met het anderen te een delen en samen de troost van het het evangelie in te mogen in ervaren.

Zo in ongeveer heel haar leven door werkt naar Anita Delhaas in de internationale hulpverlening. het De laatste de jaren onder door gevaarlijke omstandigheden in Libanon. naar Nu is ze een sinds kort directeur van tijdens IJM, van International Justice Mission, een op organisatie die met probeert om slaven te bevrijden. een Ondanks alle naar ellende de die ze heeft gezien in is ze God van niet kwijtgeraakt. Integendeel, God is uit voor haar door alleen maar groter tijdens geworden. 'Ik doe tijdens mijn best', zegt ze, op 'en naar God doet een de rest.' Andries naar Knevel praat met uit haar.

Eline een de Boo groeide op van in Zeeland, maar vindt in in de wijde wereld leuk. Zo van woonde op tv ze met haar een gezin tien jaar van als zendeling in met Japan, waar ze in de grote aardbeving meemaakte. Op dat met op tv moment dacht ze op tv dat hun laatste uur geslagen had. met Inmiddels uit is ze terug in uit Nederland en met werkt ze voor op tv stichting Present naar en voor de IZB, een waar ze missionair schijfster een is. Daarnaast naar houdt ze regelmatig de 'preek tijdens van van de week' van in het programma EOlive. Want dat in is de tijdens rode draad van in haar een leven. Christus kennen, Hem bekend naar maken en laten zien naar wat het het leven met Christus betekent door voor het in leven van iedere op tv dag.

Als student medicijnen van de was hij atheïst. op tv Het christelijke geloof vond door hij maar met niets. Toch begon er iets te met knagen. Hij begon van na in te denken over de de zin van op tv het leven. tijdens Dat bracht hem bij het het lezen van onder meer op Kierkegaard. Maar het door was een bovennatuurlijke de ervaring waardoor een hij op uit een avond beleefde: God tijdens bestaat! Hij een maakte zijn studie op af, specialiseerde zich in door de psychiatrie, maar een besloot toch om door theologie te gaan studeren in en met nu is hij dominee. En met iedere dag op tv ervaart hij de vreugde tijdens van het naar geloof in naar Christus.

Henk Helmantel wordt in een fijnschilder het genoemd, iemand met zie zijn onderwerpen op realistische naar wijze weergeeft. Hij een heeft naar een voorliefde uit voor stillevens en naar interieurs van middeleeuwse in kerken en kloosters. uit Ooit was hij een onbekend en op onbemind op schilder, nu brengen zijn door kenmerkende tijdens schilderijen heel veel geld op. het Er zijn tijdens constant momenten dat hij uit God ervaart. tijdens Soms in tijdens een Bijbeltekst, soms in tijdens citaten van uit christelijke schrijvers en door soms in de natuur of cultuur. met op Met zijn kunst wil hij in de in schoonheid van de schepping laten de zien. op En dat doet hij ook met middels door zijn eigen museum in het noorden uit door van Groningen. Andries op Knevel praat met de man naar die in 2008 werd in uitgeroepen tot kunstenaar naar van de het jaar.

Als tijdens kind maakte Petra de in Nooy een kerksluiting mee naar en dat het maakte de diepe indruk op een haar. Toch besloot het ze theologie te gaan studeren om met mogelijk predikant naar te in worden. Nu is van ze missionair pionier in uit het Laakkwartier in Den Haag, naar een achterstandswijk de bekend van de door Hofstad-groep. In deze het wijk wonen mensen in uit 120 op verschillende culturen, terwijl op tv voor 90% van van de bevolking Nederlands niet de tijdens eerste uit taal is. met Waar haalt ze de moed en naar het geloof een vandaan een om juist hier met het evangelie uit te op dragen?

Regelmatig is Martin uit Visser in op tv te zien of van een op de radio door te horen als financieel-economisch commentator. door Dat is niet op tv zo verwonderlijk, want in hij studeerde door economie en ging daarna door aan de slag van als journalist. Tegenwoordig werkt met hij tijdens voor De uit Telegraaf en daarvoor voor het het Financieel Dagblad. Martin is een kerkelijk opgevoed, maar op tv kreeg zo zijn op de twijfels, gevoed door de gesloten van cultuur van van zijn kerkelijke op tv opvoeding. Hij vindt het een op uitdaging om christen te met door zijn in een seculiere omgeving. Want op Jezus en een het paasverhaal laten uit hem niet de los.

Ruben van op tv der Kaap is de met jongste uit gast ooit in het in programma. Hij is geboren van en op getogen in naar Enschede, voelt zich een de echte Tukker, op maar heeft een uit grote droom: hij wil priester worden door in de Syrisch-orthodoxe van kerk. Hij is met opgegroeid naar in de Nederlands met Gereformeerde Kerk en bestudeerde tijdens als jonge jongen door al het de grote wereldreligies. Maar hij naar kwam toch weer bij tijdens het christendom uit. tijdens In door de Syrisch-orthodoxe kerk wordt tijdens hij geraakt door op de liturgie en met door het door feit dat deze de kerk tot de oudsten ter door van wereld behoort. In deze naar kerk speelt kerkverlating nauwelijks in een rol, het omdat ook de jongeren bij van de kerk blijven. de Vanuit een deze kerk ervaart hij op tv ook een hartelijke met verbondenheid met een de christenen in het van Midden-Oosten.

januari 2019
21-01-2019 00:20

Nahed Selim

Andries - Nahed Selim

Nahed Selim was moslima, moslimfeministe, feministe en nu is ze christen. Ze werd geboren in Egypte, maar woont al sinds 1979 in Nederland. Haar zoektocht naar een betere positie voor de vrouw dan in de islam bracht haar tot onderzoek van h...

14-01-2019 00:15

Bob Venus

Andries - Bob Venus

Bob Venus voelt zich verwant met zoekers binnen en buiten de kerk. Vooral jongeren die afgehaakt zijn hebben zijn liefde. Samen met hen wil hij ruimte maken om over God te blijven nadenken. Om hen te inspireren bedenkt hij allerlei creatiev...

06-01-2019 23:45

Harriette Verwey

Andries - Harriette Verwey

Sinds een paar maanden is Harriette Verwey met pensioen. Ooit vond ze uit dat een vrouwenhart anders is dan een mannenhart en dus ook deels een andere behandeling vraagt. Daarnaast stond ze aan het begin van de ontwikkeling van het steunhar...

31-12-2018 00:25

Jip Wijngaarden

Andries - Jip Wijngaarden

Jip Wijngaarden brak op haar achttiende door in de rol van Anne Frank. In de jaren daarna groeide ze uit tot een steractrice. Maar achter de roem zat een meisje dat zichzelf de moeite niet waard vond.

24-12-2018 00:30

Hijltje Vink

Andries - Hijltje Vink

Hijltje Vink is pleegmoeder van een groot gezin met veel pleegkinderen. Soms belt de politie haar met een kind dat op straat gevonden is en voor wie nergens plek is. Zo'n groot gezin runnen is een hele klus. Een klus die nog ingewikkelder g...

12-11-2018 00:10

Martin Brand

Andries - Martin Brand

Zes keer heeft Martin Brand een hartstilstand gehad. De eerste hartstilstand kreeg hij een week voor zijn optreden op de EO-Jongerendag in juni 2012. Inmiddels draagt hij een inwendige defibrillator die hem al een paar keer het leven heeft ...

05-11-2018 00:15

Henri Vesseur

Andries - Henri Vesseur

Als jongetje van vier jaar oud speelde Henri Vesseur al monnikje. Maar toen hij zijn ouders ging vertellen dat hij voor de rest van zijn leven het klooster in wilde, waren ze niet blij. In het vorige klooster waar hij verbleef kreeg hij een...

29-10-2018 01:10

Gerald Troost

Andries - Gerald Troost

Andries Knevel in gesprek met Gerald Troost. Hij staat bekend als zanger van christelijke liederen. Hij schrijft en componeert veel zelf en heeft daar succes mee. Zeer regelmatig treedt hij op in het land, maar zijn ambities en dromen gaan ...

22-10-2018 00:10

Anita Delhaas

Andries - Anita Delhaas

Zo ongeveer heel haar leven werkt Anita Delhaas in de internationale hulpverlening. De laatste jaren onder gevaarlijke omstandigheden in Libanon. Nu is ze sinds kort directeur van IJM, International Justice Mission, een organisatie die prob...

15-10-2018 00:15

Eline de Boo

Andries - Eline de Boo

Eline de Boo groeide op in Zeeland, maar vindt de wijde wereld leuk. Zo woonde ze met haar gezin tien jaar als zendeling in Japan, waar ze de grote aardbeving meemaakte. Op dat moment dacht ze dat hun laatste uur geslagen had. Inmiddels is ...

08-10-2018 00:15

Guus Labooy

Andries - Guus Labooy

Als student medicijnen was hij atheïst. Het christelijke geloof vond hij maar niets. Toch begon er iets te knagen. Hij begon na te denken over de zin van het leven. Dat bracht hem bij het lezen van onder meer Kierkegaard. Maar het was een b...

01-10-2018 00:25

Henk Helmantel

Andries - Henk Helmantel

Henk Helmantel wordt een fijnschilder genoemd, iemand zie zijn onderwerpen op realistische wijze weergeeft. Hij heeft een voorliefde voor stillevens en interieurs van middeleeuwse kerken en kloosters. Ooit was hij een onbekend en onbemind s...

24-09-2018 00:30

Petra de Nooy

Andries - Petra de Nooy

Als kind maakte Petra de Nooy een kerksluiting mee en dat maakte diepe indruk op haar. Toch besloot ze theologie te gaan studeren om mogelijk predikant te worden. Nu is ze missionair pionier in het Laakkwartier in Den Haag, een achterstands...

17-09-2018 00:25

Martin Visser

Andries - Martin Visser

Regelmatig is Martin Visser op tv te zien of op de radio te horen als financieel-economisch commentator. Dat is niet zo verwonderlijk, want hij studeerde economie en ging daarna aan de slag als journalist. Tegenwoordig werkt hij voor De Tel...

10-09-2018 00:25

Ruben van der Kaap

Andries - Ruben van der Kaap

Ruben van der Kaap is de jongste gast ooit in het programma. Hij is geboren en getogen in Enschede, voelt zich een echte Tukker, maar heeft een grote droom: hij wil priester worden in de Syrisch-orthodoxe kerk. Hij is opgegroeid in de Neder...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andries gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andries de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andries bij Andries liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andries. Heb je een uitzending van Andries gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andries gemist

Andries Knevel ontvangt iedere zondagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden in de sfeervolle Naarden vesting.

Uitzending gemist van Andries? Hier kun je alle uitzendingen van Andries kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 198
  • Laatste uitzending op 21-01-2019 om 00:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord