Programma gemist?

Paul naar Visser wilde ooit zendeling worden op tv en in nu is hij dominee van in de uit Jordaan. Hij zoekt contact tijdens met door Amsterdammers die niets meer met hebben met het geloof. Dat het begrijpt hij, op tv want, zegt hij: van 'Voor hetzelfde geld tijdens was ik ook ongelovig door geweest'. Gewoon ronduit de over God praten op tv vindt hij naar het mooiste wat tijdens er is. 'En God op tv kijkt wel wat uit Hij op tv ermee doet', een vertelt ds. Paul het Visser.

Pijn en het lijden de zijn een terugkerend thema in op het leven in van Paul Lieverse. Hij uit was jarenlang anesthesioloog, pijnarts, van zegt uit hij zelf. Hij werkte vooral door op met kankerpatiënten om hun van lijden te verlichten. uit Hij is geen voorstander van de euthanasie, van maar herkent door de dilemma's rondom op het levenseinde. Daarom ziet op hij veel in palliatieve zorg. naar Vanuit rust op en geborgenheid in mensen troosten en bijstaan, met soms met sedatie, is met door de weg die hij wil door gaan.

Sinds een een paar maanden is op Harriette van Verwey met pensioen. Ooit vond uit ze uit dat een met vrouwenhart anders in is dan een mannenhart naar en dus in ook een deels een andere behandeling vraagt. op tv Daarnaast het stond ze aan het op begin van de ontwikkeling van in het steunhart. van Ze vindt het op tv heerlijk om op te geloven en heeft in op tv dit geloof ook uit met weinig twijfels. Maar ze vindt tegelijkertijd in dat naar christenen wel met wat meer voor hun door geloof in de publieke tijdens ruimte met mogen uitkomen.

Bob tijdens Venus voelt op zich verwant met zoekers binnen de en tijdens buiten de kerk. op Vooral jongeren die een afgehaakt zijn, hebben zijn liefde. in Samen met hen op wil hij ruimte maken uit met om over God te blijven nadenken. een Om door hen te inspireren bedenkt hij het allerlei het creatieve kunstwerken, een waaronder een rijdend biechthok. op Maar daarin mag vooral de van de kerk de zonden belijden. uit Zelf heeft uit hij geen twijfel aan op het bestaan van God, met maar zoeken vindt hij in belangrijker dan door vinden.

Nahed met Selim was een moslima, moslimfeministe, feministe en met nu is het ze christen. Ze werd het geboren in Egypte, uit maar woont al sinds de 1979 het in Nederland. Haar een zoektocht naar een betere positie voor van de vrouw dan door een in de islam bracht door haar tot onderzoek naar van het christendom een en geloof. van Dat geloof heeft haar karakter uit ook veranderd, op vindt ze. Ze is het zachter geworden. Ooit publiceerde de ze artikelen en naar naar boeken met een feministische inhoud, nu naar onderzoekt op tv ze met vreugde naar de Bijbel. Ze maakt op zich geen illusie over op de vraag of op in de islam te hervormen de is.

Als met student medicijnen was door Guus Labooy atheïst. in Het christelijke geloof vond tijdens hij een maar niets. Toch begon er een iets met te knagen. Hij begon na te het denken het over de op tv zin van het leven. van Dat bracht hem bij het in op lezen van onder in meer Kierkegaard. Maar uit het was een bovennatuurlijke ervaring waardoor met hij het op een avond beleefde: God met bestaat! Hij maakte naar zijn op studie af, specialiseerde het zich in de psychiatrie, maar de besloot de toch om theologie op te gaan op tv studeren en nu is van hij dominee. En iedere dag van op ervaart hij de vreugde op van het op tv geloof in Christus.

Zo het ongeveer heel haar leven werkt van Anita Delhaas in een op de internationale hulpverlening. De laatste op tv jaren onder een gevaarlijke omstandigheden in Libanon. in Nu is ze sinds een kort directeur van tijdens door IJM, International Justice tijdens Mission, een organisatie die probeert om met op slaven te bevrijden. Ondanks alle ellende tijdens het die ze heeft gezien tijdens is ze God niet in kwijtgeraakt. Integendeel, God door is voor haar naar alleen maar groter door geworden. het 'Ik doe mijn best', zegt ze, de 'en God doet een de rest.' met Andries Knevel een praat met uit haar.

Als van drugsdealer verkocht Ferry in Kotadiny drugs aan de Rollings de op Stones. Dat zal hij nu niet de meer op tv zo snel doen, want op tv hij is evangelist geworden. de Zelf was hij tijdens niet alleen naar dealer, maar ook grootgebruiker. naar Heeft zijn woede van over het verraad door van in Nieuw-Guinea daarmee tijdens te maken? Hij was gewelddadig en in zat in door de gevangenis. Hij tijdens kickte uit cold turkey af door en heeft nooit meer iets op tv gebruikt, want Jezus in heeft hem op gered.

Als pubermeisje een van in 12 jaar oud, en op naar afstand op tv van haar atheïstische met ouders, koos Elsbeth Gruteke heel naar bewust om te geloven op tv een in God. En dat nota bene naar in Swaziland, naar dat in overkomt niet iedereen. van Heel bekend werd ze met als een van het de presentatoren op van NPO Radio 1. Maar de er knaagde op tv iets en dus met ging ze theologie de studeren. En door nu is ze de dominee. Een blije uit dominee, zegt ze zelf. De een afgelopen naar jaren was ze predikant een van de Jeruzalemkerk in naar Amsterdam.

Matthijn Buwalda in mist uit echte schoonheid in veel hedendaagse het kerken. Die zoekt in hij dan ook met geregeld op in met een katholieke op kerk, om naar daar in de stilte God te op aanbidden. Zijn liedjes op tv gaan met over gewone mensen in het in met perspectief van Gods grote verhaal. En het naar hij zingt daarover graag in met theaters. Hij uit is een gelovige tijdens jongen, maar dat geloof het maakt het wel een ontwikkeling in door. Hij zegt: naar 'Hoe langer ik God op ken, des door te minder ik het van Hem begrijp, uit maar hoe meer ik in Hem naar een geloof'.

Sharon met Kips won als 20-jarige uit de tijdens allereerste X Factor en de dat maakte haar tot een in nationale door beroemdheid. Ze maakte een haar ambitie als in zangeres waar, maar een een internationale tijdens doorbraak bleef uit. Vijf jaar geleden met startte op ze samen met haar op tv man de een kerk in Haarlem, Re naar Connect. Haar tijdens geloof is in al van die jaren naar gegroeid. Ze heeft steeds op tv meer oog gekregen naar voor de in onvoorwaardelijke liefde van uit God, vertelt het ze aan Andries naar Knevel.

Jurjen ten in Brinke is een druk naar de baasje. Hij organiseerde met onlangs de actie door 'gastgezin voor een vluchteling', op tv maar helpt ook op tieners, zet op zich in voor de met wijk en trekt voor de Compassion naar landen met in de Derde de Wereld. Vorig jaar op tv kocht hij een schoolgebouw met om daar de met zijn gezin, en tijdens mensen die woonruimte naar uit nodig hebben, te tijdens gaan wonen. Het geloof motiveert hem tijdens tot op het uit bot door en hij twijfelt helemaal nooit uit aan de God.

Vroeger werd Joke een het Buis stevig gepest, maar de stem door van God heeft op haar een daar doorheen geholpen. Nog steeds van hoort ze tijdens Zijn stem af en door toe. in Zo tastbaar dat ze een de stap zette om naar eigen het cd's uit te op brengen, gesteund door de uit stem van God tijdens en de de liefde voor de haar opa. Nu zingt ze dus op liederen van een Johannes op de Heer en in door december kwam een kerst-cd uit. het Sindsdien het is ze een succesvolle en uit populaire op zangeres.

Eline met de Boo groeide op een in Zeeland, maar vindt een de wijde door wereld leuk. van Zo woonde ze met van haar gezin tien jaar een als zendeling van in Japan, waar in ze de grote naar aardbeving meemaakte. Op op tv dat moment met dacht ze met dat hun laatste uur uit geslagen had. Inmiddels is van ze op tv terug in Nederland tijdens en werkt ze voor op tv stichting Present met en voor de IZB, in waar ze missionair een schijfster is. uit Daarnaast houdt ze regelmatig naar de 'preek van de door week' in het naar programma met EOlive. Want dat is de rode uit draad in haar door leven. Christus op kennen, Hem bekend de maken en laten zien op wat het leven naar van met Christus betekent voor het een leven van iedere van dag.

Henk op tv Helmantel wordt een uit fijnschilder genoemd, de iemand zie zijn onderwerpen op tijdens realistische wijze weergeeft, en uit heeft een voorliefde op tv voor stillevens en een interieurs uit van middeleeuwse kerken en tijdens kloosters. het Ooit was hij het een onbekend en door onbemind schilder, nu brengen zijn kenmerkende in schilderijen heel van veel geld uit op. Er zijn constant momenten op dat hij met God ervaart. op Soms in tijdens een Bijbeltekst, soms in citaten tijdens van van christelijke schrijvers en soms in uit de natuur of cultuur. de Met zijn kunst tijdens wil met hij de schoonheid door van de schepping laten uit zien. En dat doet op een hij ook middels in zijn eigen museum in op het noorden van tijdens Groningen. Andries met Knevel praat met de tijdens man die in op 2008 werd uitgeroepen tijdens tot kunstenaar van het de jaar.

juni 2019
23-06-2019 23:20

Ds. Paul Visser

Andries - Ds. Paul Visser

Paul Visser wilde ooit zendeling worden en nu is hij dominee in de Jordaan. Hij zoekt contact met Amsterdammers die niets meer hebben met het geloof. Dat begrijpt hij, want, zegt hij: 'Voor hetzelfde geld was ik ook ongelovig geweest'. Gewo...

16-06-2019 23:20

Paul Lieverse

Andries - Paul Lieverse

Pijn en lijden zijn een terugkerend thema in het leven van Paul Lieverse. Hij was jarenlang anesthesioloog, pijnarts, zegt hij zelf. Hij werkte vooral met kankerpatiënten om hun lijden te verlichten. Hij is geen voorstander van euthanasie, ...

09-06-2019 23:25

Harriette Verwey

Andries - Harriette Verwey

Sinds een paar maanden is Harriette Verwey met pensioen. Ooit vond ze uit dat een vrouwenhart anders is dan een mannenhart en dus ook deels een andere behandeling vraagt. Daarnaast stond ze aan het begin van de ontwikkeling van het steunhar...

02-06-2019 23:15

Bob Venus

Andries - Bob Venus

Bob Venus voelt zich verwant met zoekers binnen en buiten de kerk. Vooral jongeren die afgehaakt zijn, hebben zijn liefde. Samen met hen wil hij ruimte maken om over God te blijven nadenken. Om hen te inspireren bedenkt hij allerlei creatie...

26-05-2019 23:05

Nahed Selim

Andries - Nahed Selim

Nahed Selim was moslima, moslimfeministe, feministe en nu is ze christen. Ze werd geboren in Egypte, maar woont al sinds 1979 in Nederland. Haar zoektocht naar een betere positie voor de vrouw dan in de islam bracht haar tot onderzoek van h...

19-05-2019 23:20

Guus Labooy

Andries - Guus Labooy

Als student medicijnen was Guus Labooy atheïst. Het christelijke geloof vond hij maar niets. Toch begon er iets te knagen. Hij begon na te denken over de zin van het leven. Dat bracht hem bij het lezen van onder meer Kierkegaard. Maar het w...

12-05-2019 23:20

Anita Delhaas

Andries - Anita Delhaas

Zo ongeveer heel haar leven werkt Anita Delhaas in de internationale hulpverlening. De laatste jaren onder gevaarlijke omstandigheden in Libanon. Nu is ze sinds kort directeur van IJM, International Justice Mission, een organisatie die prob...

05-05-2019 23:15

Ferry Kotadiny

Andries - Ferry Kotadiny

Als drugsdealer verkocht Ferry Kotadiny drugs aan de Rollings Stones. Dat zal hij nu niet meer zo snel doen, want hij is evangelist geworden. Zelf was hij niet alleen dealer, maar ook grootgebruiker. Heeft zijn woede over het verraad van Ni...

28-04-2019 23:15

Elsbeth Gruteke

Andries - Elsbeth Gruteke

Als pubermeisje van 12 jaar oud, en op afstand van haar atheïstische ouders, koos Elsbeth Gruteke heel bewust om te geloven in God. En dat nota bene in Swaziland, dat overkomt niet iedereen. Heel bekend werd ze als een van de presentatoren ...

21-04-2019 23:20

Matthijn Buwalda

Andries - Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda mist echte schoonheid in veel hedendaagse kerken. Die zoekt hij dan ook geregeld op in een katholieke kerk, om daar in de stilte God te aanbidden. Zijn liedjes gaan over gewone mensen in het perspectief van Gods grote verha...

14-04-2019 23:15

Sharon Kips

Andries - Sharon Kips

Sharon Kips won als 20-jarige de allereerste X Factor en dat maakte haar tot een nationale beroemdheid. Ze maakte haar ambitie als zangeres waar, maar een internationale doorbraak bleef uit. Vijf jaar geleden startte ze samen met haar man e...

09-04-2019 13:00

Jurjen ten Brinke

Andries - Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke is een druk baasje. Hij organiseerde onlangs de actie 'gastgezin voor een vluchteling', maar helpt ook tieners, zet zich in voor de wijk en trekt voor Compassion naar landen in de Derde Wereld. Vorig jaar kocht hij een sch...

31-03-2019 23:15

Joke Buis

Andries - Joke Buis

Vroeger werd Joke Buis stevig gepest, maar de stem van God heeft haar daar doorheen geholpen. Nog steeds hoort ze Zijn stem af en toe. Zo tastbaar dat ze de stap zette om eigen cd's uit te brengen, gesteund door de stem van God en de liefde...

25-03-2019 00:15

Eline de Boo

Andries - Eline de Boo

Eline de Boo groeide op in Zeeland, maar vindt de wijde wereld leuk. Zo woonde ze met haar gezin tien jaar als zendeling in Japan, waar ze de grote aardbeving meemaakte. Op dat moment dacht ze dat hun laatste uur geslagen had. Inmiddels is ...

18-03-2019 00:10

Henk Helmantel

Andries - Henk Helmantel

Henk Helmantel wordt een fijnschilder genoemd, iemand zie zijn onderwerpen op realistische wijze weergeeft, en heeft een voorliefde voor stillevens en interieurs van middeleeuwse kerken en kloosters. Ooit was hij een onbekend en onbemind sc...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andries gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andries de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andries bij Andries liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andries. Heb je een uitzending van Andries gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andries gemist

Andries Knevel ontvangt iedere zondagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden in de sfeervolle Naarden vesting.

Uitzending gemist van Andries? Hier kun je alle uitzendingen van Andries kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 220
  • Laatste uitzending op 23-06-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord