Programma gemist?

Eline van de Boo groeide op in met Zeeland, maar tijdens vindt de wijde uit wereld leuk. in Zo woonde ze met haar in gezin op tv tien jaar als zendeling naar in Japan, waar ze met de grote uit aardbeving meemaakte. Op op dat moment op dacht ze dat tijdens hun laatste uur van geslagen had. op Inmiddels is ze terug in het Nederland en werkt ze op voor stichting met Present en voor de met IZB, waar van ze tijdens missionair schijfster is. Daarnaast in houdt ze met regelmatig de 'preek van de week' een op in het programma op tv EOlive. Want dat is de tijdens rode draad op in haar in leven. Christus kennen, Hem bekend uit maken en laten zien naar wat in het leven met Christus betekent met voor naar het leven in van iedere dag.

Als in student medicijnen was van hij atheïst. een Het christelijke geloof vond tijdens hij maar met niets. Toch begon er iets te een naar knagen. Hij begon na met te denken van over de zin van op tv het leven. Dat bracht met hem tijdens bij het lezen het van onder meer Kierkegaard. het Maar het was een bovennatuurlijke van ervaring de waardoor hij op een avond naar beleefde: op God bestaat! Hij naar maakte zijn op studie af, specialiseerde zich in de met psychiatrie, maar uit besloot toch met om theologie te met gaan studeren en nu is het hij dominee. van En iedere dag ervaart tijdens hij de vreugde van van de het geloof uit in Christus.

Henk Helmantel uit wordt een de fijnschilder genoemd, iemand zie tijdens zijn onderwerpen van op realistische wijze op weergeeft. Hij heeft de een voorliefde in voor stillevens en interieurs een van middeleeuwse kerken en kloosters. in Ooit was met hij het een onbekend en het onbemind schilder, nu brengen op tv zijn kenmerkende schilderijen heel uit veel geld door op. Er van zijn constant momenten dat tijdens hij God ervaart. op tv Soms in een Bijbeltekst, soms het in citaten van uit van christelijke schrijvers en soms in de van natuur of cultuur. door Met de zijn kunst op wil hij de schoonheid naar van de schepping laten naar zien. En dat doet van hij ook een middels zijn door eigen museum in tijdens het noorden met van Groningen. Andries Knevel praat de met de de man die naar in 2008 werd uitgeroepen met tot kunstenaar door van het jaar.

Als uit kind maakte Petra de Nooy uit van een kerksluiting mee naar en dat maakte diepe indruk op een tijdens haar. Toch besloot ze theologie het te gaan studeren het om mogelijk een predikant te met worden. Nu is ze naar missionair pionier door in het Laakkwartier in het Den Haag, een achterstandswijk bekend uit van met de Hofstad-groep. op In deze wijk wonen naar mensen uit 120 verschillende door culturen, terwijl op voor 90% van de uit bevolking Nederlands niet de tijdens eerste taal de is. Waar naar haalt ze de moed en een door het geloof vandaan om naar juist hier uit het evangelie uit op te dragen?

Regelmatig op is Martin Visser op tv naar te het zien of tijdens op de radio door te horen als financieel-economisch commentator. Dat naar is niet zo op verwonderlijk, want op tv hij studeerde economie op en naar ging daarna aan de slag als de journalist. Tegenwoordig op tv werkt hij het voor De Telegraaf en tijdens daarvoor voor van het Financieel Dagblad. uit Martin is kerkelijk het opgevoed, maar kreeg uit zo zijn op twijfels, gevoed door een de gesloten cultuur van zijn op kerkelijke het opvoeding. Hij vindt het een uit uitdaging om christen te naar zijn de in een seculiere omgeving. Want uit Jezus tijdens en het paasverhaal op tv laten hem niet naar los.

Ruben de van der een Kaap is de jongste een gast ooit in het op tv programma. Hij door is geboren tijdens en getogen in Enschede, voelt zich de een echte Tukker, van maar in heeft een op tv grote droom: hij wil van priester worden in van de Syrisch-orthodoxe kerk. Hij de is opgegroeid tijdens in de Nederlands Gereformeerde Kerk op tv en bestudeerde het als jonge jongen al in de grote het wereldreligies. in Maar hij kwam toch op tv weer bij het christendom uit. uit naar In de Syrisch-orthodoxe kerk wordt van hij geraakt door de naar liturgie uit en door het de feit dat deze een kerk tot de oudsten van ter wereld de behoort. In deze uit kerk speelt de kerkverlating nauwelijks een rol, uit omdat ook van de jongeren bij van de kerk blijven. Vanuit deze kerk het ervaart tijdens hij ook een hartelijke verbondenheid van met de de christenen in op het Midden-Oosten.

Sharon Kips op tv won als 20-jarige de met allereerste X in Factor en de dat maakte de haar tot een nationale beroemdheid. tijdens Ze maakte haar van ambitie als zangeres uit waar, maar op een internationale doorbraak bleef tijdens uit. Vijf jaar geleden tijdens startte ze samen de met met haar man een kerk door in Haarlem, Re Connect. de op tv Haar geloof is in al die tijdens jaren gegroeid. de Ze op tv heeft steeds meer oog op tv gekregen voor door de onvoorwaardelijke liefde op tv van God, vertelt ze aan naar Andries op tv Knevel.

Zo ongeveer op tv heel door haar leven werkt Anita Delhaas naar in de op internationale hulpverlening. De laatste jaren een onder gevaarlijke omstandigheden een in Libanon. Nu met is ze sinds op naar kort directeur van op IJM, International Justice Mission, een op organisatie die probeert uit om slaven te bevrijden. op tv Ondanks alle tijdens ellende op die ze heeft gezien is ze van God naar niet kwijtgeraakt. Integendeel, met God is voor haar een alleen maar groter geworden. het 'Ik een doe mijn best', zegt uit ze, 'en van God doet de rest'. Andries tijdens Knevel praat van met met haar.

Vroeger op werd ze stevig gepest, tijdens maar met de stem van op tv God heeft haar daar doorheen de geholpen. Nog steeds hoort een op ze Zijn stem af en toe. uit Zo tastbaar dat in ze de stap naar zette om een eigen cd's uit te op tv brengen, gesteund het door op de stem van God en de naar liefde voor met haar tijdens opa. Nu zingt ze de dus liederen van tijdens Johannes de Heer in en in december kwam het een kerst-cd uit. Sindsdien met is ze met een succesvolle door en populaire naar zangeres.

Als drugsdealer uit verkocht hij door drugs aan de uit Rollings Stones. Dat in zal hij het nu niet meer zo op snel doen, naar want hij is naar evangelist geworden. Zelf was de hij niet alleen dealer, maar van ook een grote de tijdens gebruiker. Heeft zijn woede op over het verraad van Nieuw-Guinea een door daarmee te maken? Hij was gewelddadig op en van zat in de naar gevangenis. Hij kickte cold in turkey af en heeft in nooit meer iets op tv gebruikt, uit want Jezus door heeft hem gered.

Ze in verloor op een jonge leeftijd haar op tv beide ouders. Daar op tv schreef ze een op tv paar jaar geleden een boek over het met naar als titel 'Niets aan de naar hand, in toch?'. Ze heeft op naar God geschreeuwd, maar tijdens is Hem niet op tv kwijtgeraakt. Pasen door is voor op haar een heel de belangrijk feest, omdat tijdens het zowel over de het lijden gaat, alsook tijdens over het leven. We op kunnen door het zwaar hebben, zegt ze, het maar we hebben door hoop omdat de het dood overwonnen is. een Inmiddels uit is ze naast lerares, verliesconsulent geworden. van Laurina de tijdens Visser is gesprek het met door Andries Knevel.

Hij is een met druk in baasje. Hij organiseerde in onlangs de actie met 'gastgezin voor een vluchteling', naar maar tijdens helpt ook tieners, zet zich het in voor uit de wijk en door trekt voor Compassion op tv naar landen in de Derde in Wereld. Vorig jaar het kocht door hij een op tv schoolgebouw om daar met zijn met gezin en mensen die naar woonruimte naar nodig hebben uit te gaan wonen. Het de geloof motiveert hem tot op naar het bot en de hij twijfelt van helemaal nooit van aan God.

Hij op mist echte schoonheid in veel een op tv hedendaagse kerken. Die zoekt tijdens hij dan ook geregeld op met een in een katholieke kerk, naar om daar in de stilte het naar God te aanbidden. Zijn liedjes gaan tijdens over een gewone mensen het in het perspectief van Gods op grote verhaal. En hij tijdens in zingt daarover graag in theaters. Hij naar is met een gelovige jongen, maar dat de door geloof maakt wel het een ontwikkeling door. Hij tijdens zegt: 'Hoe langer ik God van het ken, des te minder ik van met Hem met begrijp, maar op hoe meer ik in Hem in geloof'.

Als pubermeisje door van van twaalf jaar oud, en op afstand door van haar naar atheïstische op tv ouders, koos ze heel het bewust om te geloven in door God. En dat op tv nota bene uit in Swaziland, met dat overkomt van niet iedereen. Heel bekend werd de ze tijdens als een van de presentatoren van uit NPO uit Radio 1. Maar er op tv knaagde in iets en dus ging op ze theologie studeren. En uit nu door is ze dominee. 'Een naar blije dominee', door zegt ze zelf. De afgelopen op jaren was ze de predikant op van de Jeruzalemkerk in de Amsterdam.

Ze verloor op een jonge leeftijd de haar naar beide ouders. Daar schreef ze met een paar jaar geleden naar een boek door over met op als titel het 'Niets aan de hand, toch?'. een Ze heeft naar God met geschreeuwd, naar maar is op tv Hem niet kwijtgeraakt. Pasen de is voor haar een de heel belangrijk feest, omdat de tijdens het zowel over het door lijden gaat, op tv als ook over tijdens het leven. We kunnen door het zwaar met hebben, zegt ze, door maar we hebben hoop omdat de de dood overwonnen is. tijdens Inmiddels door is ze naast lerares met verliesconsulent geworden. Laurina de uit Visser is door gesprek met Andries door Knevel.

oktober 2018
15-10-2018 00:15

Eline de Boo

Andries - Eline de Boo

Eline de Boo groeide op in Zeeland, maar vindt de wijde wereld leuk. Zo woonde ze met haar gezin tien jaar als zendeling in Japan, waar ze de grote aardbeving meemaakte. Op dat moment dacht ze dat hun laatste uur geslagen had. Inmiddels is ...

08-10-2018 00:15

Guus Labooy

Andries - Guus Labooy

Als student medicijnen was hij atheïst. Het christelijke geloof vond hij maar niets. Toch begon er iets te knagen. Hij begon na te denken over de zin van het leven. Dat bracht hem bij het lezen van onder meer Kierkegaard. Maar het was een b...

01-10-2018 00:25

Henk Helmantel

Andries - Henk Helmantel

Henk Helmantel wordt een fijnschilder genoemd, iemand zie zijn onderwerpen op realistische wijze weergeeft. Hij heeft een voorliefde voor stillevens en interieurs van middeleeuwse kerken en kloosters. Ooit was hij een onbekend en onbemind s...

24-09-2018 00:30

Petra de Nooy

Andries - Petra de Nooy

Als kind maakte Petra de Nooy een kerksluiting mee en dat maakte diepe indruk op haar. Toch besloot ze theologie te gaan studeren om mogelijk predikant te worden. Nu is ze missionair pionier in het Laakkwartier in Den Haag, een achterstands...

17-09-2018 00:25

Martin Visser

Andries - Martin Visser

Regelmatig is Martin Visser op tv te zien of op de radio te horen als financieel-economisch commentator. Dat is niet zo verwonderlijk, want hij studeerde economie en ging daarna aan de slag als journalist. Tegenwoordig werkt hij voor De Tel...

10-09-2018 00:25

Ruben van der Kaap

Andries - Ruben van der Kaap

Ruben van der Kaap is de jongste gast ooit in het programma. Hij is geboren en getogen in Enschede, voelt zich een echte Tukker, maar heeft een grote droom: hij wil priester worden in de Syrisch-orthodoxe kerk. Hij is opgegroeid in de Neder...

26-08-2018 12:00

Sharon Kips

Andries - Sharon Kips

Sharon Kips won als 20-jarige de allereerste X Factor en dat maakte haar tot een nationale beroemdheid. Ze maakte haar ambitie als zangeres waar, maar een internationale doorbraak bleef uit. Vijf jaar geleden startte ze samen met haar man e...

19-08-2018 12:00

Anita Delhaas

Andries - Anita Delhaas

Zo ongeveer heel haar leven werkt Anita Delhaas in de internationale hulpverlening. De laatste jaren onder gevaarlijke omstandigheden in Libanon. Nu is ze sinds kort directeur van IJM, International Justice Mission, een organisatie die prob...

12-08-2018 12:10

Joke Buis

Andries - Joke Buis

Vroeger werd ze stevig gepest, maar de stem van God heeft haar daar doorheen geholpen. Nog steeds hoort ze Zijn stem af en toe. Zo tastbaar dat ze de stap zette om eigen cd's uit te brengen, gesteund door de stem van God en de liefde voor h...

05-08-2018 12:05

Ferry Kotadiny

Andries - Ferry Kotadiny

Als drugsdealer verkocht hij drugs aan de Rollings Stones. Dat zal hij nu niet meer zo snel doen, want hij is evangelist geworden. Zelf was hij niet alleen dealer, maar ook een grote gebruiker. Heeft zijn woede over het verraad van Nieuw-Gu...

29-07-2018 12:00

Laurina de Visser

Andries - Laurina de Visser

Ze verloor op jonge leeftijd haar beide ouders. Daar schreef ze een paar jaar geleden een boek over met als titel 'Niets aan de hand, toch?'. Ze heeft naar God geschreeuwd, maar is Hem niet kwijtgeraakt. Pasen is voor haar een heel belangri...

22-07-2018 12:00

Jurjen ten Brinke

Andries - Jurjen ten Brinke

Hij is een druk baasje. Hij organiseerde onlangs de actie 'gastgezin voor een vluchteling', maar helpt ook tieners, zet zich in voor de wijk en trekt voor Compassion naar landen in de Derde Wereld. Vorig jaar kocht hij een schoolgebouw om d...

15-07-2018 12:00

Matthijn Buwalda

Andries - Matthijn Buwalda

Hij mist echte schoonheid in veel hedendaagse kerken. Die zoekt hij dan ook geregeld op in een katholieke kerk, om daar in de stilte God te aanbidden. Zijn liedjes gaan over gewone mensen in het perspectief van Gods grote verhaal. En hij zi...

08-07-2018 12:00

Elsbeth Gruteke

Andries - Elsbeth Gruteke

Als pubermeisje van twaalf jaar oud, en op afstand van haar atheïstische ouders, koos ze heel bewust om te geloven in God. En dat nota bene in Swaziland, dat overkomt niet iedereen. Heel bekend werd ze als een van de presentatoren van NPO R...

28-05-2018 00:10

Laurina de Visser

Andries - Laurina de Visser

Ze verloor op jonge leeftijd haar beide ouders. Daar schreef ze een paar jaar geleden een boek over met als titel 'Niets aan de hand, toch?'. Ze heeft naar God geschreeuwd, maar is Hem niet kwijtgeraakt. Pasen is voor haar een heel belangri...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andries gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andries de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andries bij Andries liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andries. Heb je een uitzending van Andries gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andries gemist

Andries Knevel ontvangt iedere zondagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden in de sfeervolle Naarden vesting.

Uitzending gemist van Andries? Hier kun je alle uitzendingen van Andries kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 189
  • Laatste uitzending op 15-10-2018 om 00:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord