Programma gemist?

De op tv Venlose Sharon met Mafficioli del Castelletto maakt met naast haar in exotische schoonheid ook met uit haar stoere voorkomen indruk naar op met haar klasgenoten. Hoewel Sharon uit zich absoluut tijdens niet bezighoudt met haar schoonheid, in moedigen haar vrienden haar van aan om de mee te doen de aan de Miss naar Nederland-verkiezing. Als Miss Limburg een ontdekt op tv ze het modellenwereldje en vertrekt het ze naar door Milaan, weg in van haar problemen thuis. Toch door kan met ze niet helemaal door afscheid nemen van Nederland op en komt ze op tv terug. het Na verschillende nare gebeurtenissen een waarin Sharon altijd voor uit iedereen in klaar stond, zoals de verslaving de van haar broer en een het overlijden van op het haar nichtje, wordt de onmacht haar op tv van teveel en krijgt ze te maken tijdens met het een burn-out. Ze moet terug het naar op de basis en ontdekken wat het in haar in het leven écht gelukkig op maakt. Met haar door creatieve in kant blijkt ze opnieuw veel op tv van mensen gelukkig te met maken.

Shirley van Wijlen het was dan wel de het mooiste meisje de van de met klas, ze is het niet in het type voor in met de schoolbanken. Veel liever beklimt in ze de uit daken van van haar woonplaats Lelystad. Terwijl de met meeste naar van haar klasgenoten na de op middelbare school uit verder gaan studeren, een maakt Shirley een naar opmerkelijke keuze: ze begint een aan een opleiding op tv bij de de Koninklijke Landmacht. het In die naar periode in het leger komt van Shirley de man van door haar dromen een tegen met en voor hem verhuist ze naar op tv Zwitserland. Maar een wat begint het als een hartstochtelijk avontuur naar eindigt jaren later in door een bikkelharde met vechtscheiding... Inmiddels woont Shirley een al 20 jaar een in Zwitserland? Maar uit wat doe je tijdens van als je al zo lang op tv in Zwitserland woont, op net een vechtscheiding naar achter de rug hebt door met en een naar schoolgaande dochter met hebt? Blijft Shirley het in Zwitserland op wonen of gaat ze uit terug naar uit Nederland?

Het in leven van tijdens Saskia (43) uit op Haarlem begint onbezorgd en als van tiener geniet ze van het de aandacht met die ze als mooiste uit van meisje van de door klas krijgt. Van op school- tot hockeyfeest: Saskia is erbij de en ze houdt met wel van een van drankje. Dat is tijdens van iets wat zeker door anderen ook opvalt... Het uitgaan het en met tijdens name haar tijdens drankgebruik beginnen zijn tol te eisen. naar Zo erg zelfs, het dat tijdens ze uiteindelijk moet worden opgenomen een in een op afkickkliniek in met Zuid-Afrika om op tv van een drankverslaving af een te komen. Het moet tijdens het keerpunt in haar op tv leven en van dat naar van haar gezin worden. door Saskia beseft dat er uit veel schade het in haar gezin op tv is aangericht door de verslaving. naar Hoe krijgt de ze naar haar leven en dat tijdens van haar gezin weer op uit van de rit?

Eindhoven de is midden jaren het 90 het toneel van tijdens de door mooie, zelfverzekerde blondine door Carlijn (1981). Ze verrast door haar klasgenoten in vele malen met haar opvallende keuzes. een de Zo verkondigt ze een als klein meisje op de lagere naar school uit al dat ze later van Playboymodel gaat worden. tijdens En op als veertienjarig meisje verdient op tv ze haar zakcentje door de op blokken op tv in discotheken de te dansen. Carlijn krijgt in alle vrijheid thuis. Carlijn is in geen alledaags meisje van en dat heeft op alles te van maken met haar thuissituatie. uit Als Carlijn met vier jaar op tv is, gaan de haar ouders uit elkaar en tijdens blijft ze bij een haar vader wonen. op tv Carlijns vader behandelt van haar als van een prinsesje.

Midden het jaren 80 is de met exotisch ogende Patricia een (50) een verschijning op tv in Amsterdam-West. Patricia van groeit op tv op als een mooi meisje door dat uit door haar uiterlijk veel in aandacht krijgt. Ze geniet uit van het door leven, heeft veel lol, uit maar springt in nooit volledig van uit de band. Omdat ze tijdens alleen uit met haar moeder woont, heeft ze in in een groot verantwoordelijkheidsgevoel. tijdens Ze vindt het op tv moeilijk als haar het ouders op haar tiende gaan scheiden. op tv Ze voelt zich naar afgewezen door haar op vader, ze heeft het het gevoel dat tijdens op hij haar te min door vindt. Haar op tv uiterlijk blijkt een manier om aandacht op tv tijdens en waardering te krijgen. Als het met uit niet van hem is, dan maar op tv van andere mensen. met door Patricia wordt ontdekt naar als model, waardoor ze nog meer met aandacht krijgt. Ze van wordt op tv zelfs een veelgevraagd model op tv in Japan! Tegenwoordig woon naar Patricia de alweer achttien jaar in in de Amerikaanse op tv staat Oregon. tijdens Hoe kom een Amsterdamse stadsmeid op terecht in zo'n keurige in aangeharkte tijdens buitenwijk van uit Portland?

Van jongs in af aan steelt uit de Brabantse Dorothy in (49) het de harten van mensen met door haar schoonheid. Maar op tv meer van dan het mooie plaatje weten haar het oud-klasgenoten en uit docenten vaak niet te van op tv herinneren. Want voor zij in de kans krijgen om haar met beter tijdens te leren kennen, verdwijnt Dorothy met weer op van school. een Uit het zicht van naar familie, leraren en vrienden uit groeit Dorothy uit tot uit een de prachtige, maar ook kwetsbare het vrouw. op Was ze wel gewapend tegen met alle moeilijke door dingen die haar later in van een haar leven nog het zouden overkomen? Dorothy in heeft een veelbewogen naar leven gehad. Op haar zesde scheiden door op Dorothy's ouders. Ze groeit op tijdens bij uit haar moeder, maar hun band uit is van problematisch. Vanwege een onveilige thuissituatie verhuist met van Dorothy vaak, waardoor ze ook tijdens gedeeltelijk in Spanje opgroeit. op het Dorothy's schoonheid brengt haar op mooie op tv de plekken. Zo woont met ze ook 6,5 jaar tussen uit de jetset van het Monaco. Maar op haar schoonheid is tijdens niet alleen op tv een zegen, ze trekt helaas van ook mensen aan het met foute bedoelingen. Negen met op tv geleden wordt Dorothy's op tv leven verrijkt met de geboorte de van door haar dochter. Helaas door slaat 5 jaar geleden opnieuw het met noodlot op tv toe...

Hilda door van der Meulen (1971) op tv groeit op de in het Friese dorpje naar Oudeschoot. Ze op tv heeft een in onbevangen en avontuurlijke jeugd, waarin naar de paardensport in centraal staat. Door de de jongens op de naar openbare Mavo in tijdens Heerenveen wordt ze in aanbeden, maar tijdens zij zijn niet de enigen. door Als Hilda van tijdens een naar avondje stappen de in bekende Vlaamse in popster Koen Wouters van Clouseau tegen op tijdens het lijf loopt, de is hij zó naar onder de indruk dat hij de dezelfde nacht op nog een liedje over door haar schrijft... op De meeste klasgenoten hebben een voor het door laatst iets van Hilda tijdens vernomen toen zij in uit van 1993 tot Miss Nederland werd gekroond. naar Daarna uit is Hilda uitgevlogen en naar heeft van ze jaren geleefd tussen een de high society een van Londen en LA. naar Wat op heeft haar mooie uiterlijk haar het gebracht? uit En wat heeft er uiteindelijk van voor gezorgd dat Hilda een jaren later toch in weer terugkeert tijdens naar haar van geboortegrond?

Joyce naar van den Bor, van het mooiste meisje van de op klas op haar met met middelbare school in Nijkerk, op wordt omschreven naar als een mooiere uitgave het van jaren op tv 80-idool Kylie Minogue. door Ze is nog uit maar een tiener als ze de door in man van haar uit dromen tegenkomt tijdens het van uitgaan in Zwolle. Het is tijdens liefde op een het eerste op gezicht en hij blijkt door een blijvertje. Samen door bouwen tijdens ze een leven op en stichten van een in gezin. Maar dan door slaat het noodlot toe. Ad, op de uit grote liefde van naar Joyce en vader van haar naar kinderen, overlijdt op met 41-jarige leeftijd van vrij onverwacht, waarna op tv Joyce er door ineens alleen door voorstaat. Ze heeft dan een de zorg over drie kinderen, naar van waarvan haar jongste dochter met lijdt aan een zeer uit ernstige, tijdens progressieve spierziekte.

Jaap Jongbloed ontmoet een in mooiste meisje Maaike op (1973) bij haar schitterende woning door aan de Loosdrechtse op plassen. Ze lijkt door het allemaal voor elkaar in te hebben: een van met liefdevol gezin, een goede baan uit bij een groot Amerikaans door elektronicabedrijf, maar is de dit perfecte plaatje het genoeg voor in de veeleisende door Maaike? Maaikes levensverhaal kent tijdens een heftige start. Als uit met prematuur overleeft ze de eerste van dagen tijdens van haar leven bijna niet. op tv Zou in daar de ongekende naar 'drive' van Maaike op tv vandaan komen om op tv alles uit het leven vandaan van te halen? Als Maaike op ergens aan van begint, doet ze op tv dat door namelijk met volle overgave. uit Of dat nou een een feestje is of op tv haar carrière. Maar haar van door streven naar perfectie op tv heeft een prijs ... Maaike op tv groeit op uit in Zwaag, een dorpje in op de het gemeente Hoorn. tijdens Als Maaike op veertienjarige leeftijd op tv haar door bril voor lenzen verruilt en haar een haren blondeert, zien uit door de jongens pas echt van hoe knap ze is. in Aan met mannelijke aandacht heeft Maaike geen gebrek. op op In haar tienerjaren zijn met het nog met de Spaanse en een Italiaanse jongens op vakantie, maar later op in zal de mannelijke aandacht haar zelfs met naar het de Midden-Oosten brengen, naar op Libanon.

Jaap op tv Jongbloed ontmoet het mooiste meisje op Kathinka op Ibiza. de Al een meer dan twintig jaar is door van dit Spaanse eiland haar thuisbasis van als uit ze geen verre reizen aan het met maken is uit naar indianenstammen voor haar door op tv werk als ontwerpster. met Kathinka's levensverhaal begint midden jaren op 60 in in Rijswijk. Als ze tien jaar door is, van verhuist het naar gezin net zoals in vele andere gezinnen naar uit Zoetermeer, een gemeente die op tv op dat moment uit op naar de grond wordt gestampt. op Hoewel de vele tijdens bouwplaatsen een op tv ideale plek zijn voor vele avonturen op tv als kind, het weet Kathinka door al snel dat ze in meer naar van de wereld wil zien. En een door haar tijdens schoonheid ligt de op hele wereld voor tijdens haar naar open. Haar onrust brengt haar naar uit Ibiza waar uit ze van in de wereld van de uit popsterren een terecht komt. Kathinka begeeft zich in het de jetsetwereld, maar in ze ziet ook een dat alle een rijkdom niet gelukkig maakt. met Na een uit burnout kiest ze daarom op tv bewust om niet tijdens in de tijdens 'ratrace' op van het leven mee te gaan. op Inmiddels op tv is Kathinka de 50 gepasseerd. naar Ze heeft een tijdens groot een deel van haar van leven in de hoogste naar versnelling geleefd, waar een geen ruimte tijdens is voor huisje boompje door beestje. Maar heeft haar met leven haar naar uiteindelijk het geluk gebracht op tv waar ze de naar het zoekt?

Het Mooiste Meisje de van op tv de Klas, Sophia van Sorgen, op tv kijkt door door haar het ervaringen op een hele andere manier van naar uiterlijk. Ze door is nog maar het tijdens zeventien jaar oud als zij de op vreselijke op diagnose kanker krijgt. Sophia uit wil door niets liever dan weg de uit het kleine Winterswijk een waar ze opgroeit en een met anoniem de wereld wil ontdekken. van Zij komt in New in York terecht met maar als zij terugkeert door in Nederland, wordt van tijdens zij op haar 33e opnieuw getroffen op tv door kanker. op Iedereen met in haar omgeving raakt in het paniek. op tv Sophia zelf blijft door rustig en besluit vanaf dat uit moment het heft in in door eigen hand te de nemen.

Blond, knap en een levend uit in weelde... zo begint op tv het leven van uit het mooiste tijdens meisje van het de klas Eva Meenhorst. in Haar familie naar staat in het middelpunt van met Callantsoog door uit de bekende horecazaken van Eva's naar vader. in Eva zelf is op echter niet in het meisje dat graag in de door spotlights staat. de De rustige de Eva ontgroeit het op kleine Groote Keeten waar uit zij is opgegroeid en met uit via Engeland, Caïro en Istanbul komt in ze op uiteindelijk in uit Marbella terecht. Als door je de wind uit in het leven zo op mee lijkt te hebben en tijdens op tv je tot je de 35e geen noemenswaardige het tegenslag hebt gehad, hoe door ga je dan om door met een in plotselinge dramatische van gebeurtenis?

Jaap Jongbloed reist met met Neira naar op tv op tv Sarajevo, haar geboorteplaats en midden door jaren 90 een deel van van het het strijdtoneel op van de verschrikkelijke Balkanoorlog. Als in Neira slechts negen jaar de oud door is, moet ze haar woonplaats in Sarajevo halsoverkop ontvluchten met in vanwege deze verschrikkelijke de oorlog. Via asielzoekerscentra komt ze uiteindelijk het met met haar familie terecht in naar Hoorn. Op het Oscar uit Romero de College maakt ze naast haar met prachtige uiterlijk ook in indruk met door haar de hoge cijfers. Een zorgeloos leven een in door Hoorn lijkt het. Maar wat uit voor invloed van heeft het op als je als jong meisje door door tijdens oorlog je veilige op tv thuis hebt moeten verlaten op en in een in vreemd land weer helemaal een opnieuw moet naar beginnen? Kun je je dan een nog hechten naar aan plaatsen in en aan tijdens mensen?

Vanavond is op een extra uitzending het van Het Mooiste met Meisje van de naar Klas, het gepresenteerd door Jaap Jongbloed, te een zien het op NPO 1. Vanaf februari een 2019 naar zijn meer nieuwe afleveringen tijdens te zien. Vanavond het verhaal van in naar Joyce van den in Bor, het mooiste door meisje van de klas uit Nijkerk. door Ze wordt omschreven op tv als een mooiere op tv uitgave uit van jaren 80-idool door Kylie Minogue. Ze is nog uit maar een tiener de als ze de op tv uit man van haar het dromen tegenkomt tijdens in het uitgaan. Het is uit liefde op het eerste gezicht op en hij de blijkt in een blijvertje. Samen bouwen ze een van leven op in en krijgen op tv drie kinderen. Maar van dan slaat het noodlot toe. Ad, uit de tijdens grote liefde van Joyce en door vader op van haar kinderen overlijdt het op 41-jarige leeftijd vrij van onverwacht. van Joyce staat er uit dan ineens alleen met voor. Ze met heeft de zorg over drie kinderen tijdens waarvan de uit jongste dochter tijdens lijdt aan uit een zeer ernstige progressieve uit spierziekte. Toen de man met van Joyce door overleed, wilde zij naar het werk van haar man door voortzetten. Tennisles geven aan het kindjes met een door beperking op tv was waar Ad veel op vreugde uit haalde. een Joyce heeft de op tv Ad Huiberts Stichting opgericht de zodat de het lessen aan deze kinderen op door op konden gaan. Uit extra opbrengsten tijdens zal de Ad door een Huiberts Stichting ook doneren in aan Spieren voor Spieren, de tijdens naar stichting die zich inzet voor de kinderen in met een spierziekte. Coco, de de dochter van Ad en op Joyce, uit heeft de spierziekte van SMA. Zij is op nauw betrokken bij Spieren op voor Spieren en zelfs een kind-ambassadeur. in Er is een medicijn voor Coco's uit ziekte maar ze de krijgt het dit niet vanwege uit haar leeftijd. Ze is van 14 jaar en daarmee door door te oud om het middel op tv te krijgen. door Zonder dit medicijn zal naar ze de niet oud worden.

Hoewel in de tijdens jaren een 90 op de Vrijeschool van in op tv Zeist veel bijzondere leerlingen rond lopen, in valt uit de prachtige het blonde Steffi nog in meer op. Niet alleen haar naar opvallende uit kleding trekt de aandacht, ook haar met gedrag. het Op 14-jarige leeftijd wordt van ze al het door haar van moeder afgezet voor discotheek tijdens iT in een Amsterdam. Steffi is het gewend haar eigen plan te trekken in en niets of tijdens niemand op lijkt haar daar uit bij tegen door te kunnen houden. Totdat er in in 2015 een naar tumor in in Steffi's hoofd ontdekt uit wordt. Ook dit pakt ze een op haar een eigen manier uit aan en ze gooit door het roer uit drastisch om. Jaap ontmoet de de rebelse Steffi de door naar Pous (35) op uit het Griekse eiland de Lesbos. Hier heeft ze tegenwoordig het een stichting om de het bootvluchtelingen uit te helpen, en ook uit deze met runt ze weer op geheel tijdens eigen met wijze.

februari 2020
18-09-2019 21:20

Sharon

Het mooiste meisje van de klas - Sharon

De Venlose Sharon Mafficioli del Castelletto maakt naast haar exotische schoonheid ook met haar stoere voorkomen indruk op haar klasgenoten. Hoewel Sharon zich absoluut niet bezighoudt met haar schoonheid, moedigen haar vrienden haar aan om...

11-09-2019 21:15

Shirley

Het mooiste meisje van de klas - Shirley

Shirley van Wijlen was dan wel het mooiste meisje van de klas, ze is niet het type voor in de schoolbanken. Veel liever beklimt ze de daken van haar woonplaats Lelystad. Terwijl de meeste van haar klasgenoten na de middelbare school verder ...

04-09-2019 21:15

Saskia

Het mooiste meisje van de klas - Saskia

Het leven van Saskia (43) uit Haarlem begint onbezorgd en als tiener geniet ze van de aandacht die ze als mooiste meisje van de klas krijgt. Van school- tot hockeyfeest: Saskia is erbij en ze houdt wel van een drankje. Dat is iets wat zeker...

29-07-2019 21:15

Carlijn Carter

Het mooiste meisje van de klas - Carlijn Carter

Eindhoven is midden jaren 90 het toneel van de mooie, zelfverzekerde blondine Carlijn (1981). Ze verrast haar klasgenoten vele malen met haar opvallende keuzes. Zo verkondigt ze als klein meisje op de lagere school al dat ze later Playboymo...

17-07-2019 20:30

Patricia

Het mooiste meisje van de klas - Patricia

Midden jaren 80 is de exotisch ogende Patricia (50) een verschijning in Amsterdam-West. Patricia groeit op als een mooi meisje dat door haar uiterlijk veel aandacht krijgt. Ze geniet van het leven, heeft veel lol, maar springt nooit volledi...

24-06-2019 21:25

Dorothy van Dam

Het mooiste meisje van de klas - Dorothy van Dam

Van jongs af aan steelt de Brabantse Dorothy (49) de harten van mensen met haar schoonheid. Maar meer dan het mooie plaatje weten haar oud-klasgenoten en docenten vaak niet te herinneren. Want voor zij de kans krijgen om haar beter te leren...

17-06-2019 21:25

Het Mooiste Meisje van de Klas

Het mooiste meisje van de klas - Het Mooiste Meisje van de Klas

Hilda van der Meulen (1971) groeit op in het Friese dorpje Oudeschoot. Ze heeft een onbevangen en avontuurlijke jeugd, waarin de paardensport centraal staat. Door de jongens op de openbare Mavo in Heerenveen wordt ze aanbeden, maar zij zijn...

06-05-2019 21:05

Joyce

Het mooiste meisje van de klas - Joyce

Joyce van den Bor, het mooiste meisje van de klas op haar middelbare school in Nijkerk, wordt omschreven als een mooiere uitgave van jaren 80-idool Kylie Minogue. Ze is nog maar een tiener als ze de man van haar dromen tegenkomt tijdens het...

18-03-2019 22:10

Maaike Hamer

Het mooiste meisje van de klas - Maaike Hamer

Jaap Jongbloed ontmoet mooiste meisje Maaike (1973) bij haar schitterende woning aan de Loosdrechtse plassen. Ze lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: een liefdevol gezin, een goede baan bij een groot Amerikaans elektronicabedrijf, maar...

11-03-2019 22:15

Kathinka van Velzen

Het mooiste meisje van de klas - Kathinka van Velzen

Jaap Jongbloed ontmoet het mooiste meisje Kathinka op Ibiza. Al meer dan twintig jaar is dit Spaanse eiland haar thuisbasis als ze geen verre reizen aan het maken is naar indianenstammen voor haar werk als ontwerpster. Kathinka's levensverh...

04-03-2019 22:15

Sophia van Sorgen

Het mooiste meisje van de klas - Sophia van Sorgen

Het Mooiste Meisje van de Klas, Sophia van Sorgen, kijkt door haar ervaringen op een hele andere manier naar uiterlijk. Ze is nog maar zeventien jaar oud als zij de vreselijke diagnose kanker krijgt. Sophia wil niets liever dan weg uit het ...

25-02-2019 22:15

Eva Meenhorst

Het mooiste meisje van de klas - Eva Meenhorst

Blond, knap en levend in weelde... zo begint het leven van het mooiste meisje van de klas Eva Meenhorst. Haar familie staat in het middelpunt van Callantsoog door de bekende horecazaken van Eva's vader. Eva zelf is echter niet het meisje da...

18-02-2019 22:10

Neira Becar

Het mooiste meisje van de klas - Neira Becar

Jaap Jongbloed reist met Neira naar Sarajevo, haar geboorteplaats en midden jaren 90 een deel van het strijdtoneel van de verschrikkelijke Balkanoorlog. Als Neira slechts negen jaar oud is, moet ze haar woonplaats Sarajevo halsoverkop ontvl...

18-12-2018 21:30

Het Mooiste Meisje van de Klas: extra uitzending

Het mooiste meisje van de klas - Het Mooiste Meisje van de Klas: extra uitzending

Vanavond is een extra uitzending van Het Mooiste Meisje van de Klas, gepresenteerd door Jaap Jongbloed, te zien op NPO 1. Vanaf februari 2019 zijn meer nieuwe afleveringen te zien. Vanavond het verhaal van Joyce van den Bor, het mooiste me...

11-06-2018 22:15

Steffi

Het mooiste meisje van de klas - Steffi

Hoewel in de jaren 90 op de Vrijeschool in Zeist veel bijzondere leerlingen rond lopen, valt de prachtige blonde Steffi nog meer op. Niet alleen haar opvallende kleding trekt de aandacht, ook haar gedrag. Op 14-jarige leeftijd wordt ze al d...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het mooiste meisje van de klas gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het mooiste meisje van de klas de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het mooiste meisje van de klas bij Het mooiste meisje van de klas liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het mooiste meisje van de klas. Heb je een uitzending van Het mooiste meisje van de klas gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het mooiste meisje van de klas gemist

Het mooiste meisje van de klas wordt gepresenteerd door Jaap Jongbloed en in het programma gaan acht jonge vrouwen terug in de tijd, naar hun schoolperiode tussen 1970 en 1990 waarin zij het mooiste meisje van de klas waren. Wat maakte hen zo speciaal en wat is er jaren later van deze meiden terecht gekomen? Hierbij komen ook oud-klasgenoten aan het woord.

Uitzending gemist van Het mooiste meisje van de klas? Hier kun je alle uitzendingen van Het mooiste meisje van de klas kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 94
  • Laatste uitzending op 18-09-2019 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!