Programma gemist?

Aflevering 33 - een Goededoelenprogramma op waarbij de in nadruk op het uit welzijn van ouderen ligt: Eenzame naar ouderen in Tsjernobyl: We het krijgen op een update van de de projecten die op tv de stichting met hulp een van op de kijkers heeft aangepakt en tijdens wil op aanpakken.

Op 26 april in 1986 ontploft in met Tsjernobyl naar kernreactor 4. in 135.000 mensen worden een in de dagen na deze nucleaire de de ramp geëvacueerd. Onbewust van in het stralingsgevaar gaat een groep het van naar 1200 mensen na het een paar maanden op terug naar huis. in Van deze 'selfsettlers' zijn tijdens er de nog 120 over. Jan Slagter in bezoekt deze de ouderen, die een in dit spookachtige uit gebied in krotten uit wonen.

In Moldavië kunnen tijdens veel kinderen in naar de op tv winter niet naar school door omdat op er geen geld de is voor schoenen. Jan door Slagter bezoekt Anna Cernitova, moeder met van vier, die met een de kind verloor door honger en op tv kou. * het Nadejda naar Mocan gaat elke dag haar het dorp door met om ouderen eten te brengen. door tijdens Vorig jaar riep Jan Slagter in de hulp in naar van de een kijker om haar te in ondersteunen. Nu is tijdens hij in terug en bezoeken ze een aantal in ouderen die op dagelijks een maaltijd krijgen. tijdens op * Stichting Belangenbehartiging op Pleeggrootouders Nederland is opgericht door Jos door de Verhoeven en komt op voor van pleeggrootouders. Jaarlijks organiseert uit de uit stichting een pleeggrootouderdag. Dit jaar was op een daar geen geld naar voor. Jan Slagter door regelt daarom een op tv middag in het Nederlands Instituut door voor tijdens Beeld en Geluid.

Op op tv 30 minuten rijden van met hoofdstad Vilnius is het op tv van de Nederlandse Wim die het verschil de maakt voor de uit armste mensen op een het het platteland. Hij komt 25 jaar het geleden naar als bondcoach van de door nationale wielerploeg met in Litouwen met terecht. Als hij stopt blijft tijdens hij in het Baltische op tv land wonen, en op tv start daar door een camping. Tijdens de door vele fietstochten in die hij maakt een door uit de omgeving, treft hij naar geregeld ouderen aan die in van krotten leven. Een jaar naar geleden roept met Jan Slagter daarom een de hulp in op van de de kijker om op de armste ouderen van te helpen. Dankzij naar die steun kon Wim onder meer tijdens een nieuw huisje het bouwen een voor Nijole, veel met andere huisjes opknappen en wind-en uit waterdicht op maken, voedselpakketten tijdens en hout rondbrengen. uit Omdat veel ouderen ?s de winters sneeuw moeten smelten met om aan water uit te komen, heeft Wim door veel waterputten op van ouderen gerepareerd op of door zelfs vervangen. Wim wordt in tijdens Litouwen de Vliegende Hollander met genoemd omdat hij door altijd op pad is van tijdens om anderen te helpen. Gelukkig kwam tijdens op er in de een loop der jaren ook vaak hulp op tv uit Nederland. Zoals tijdens op van Sjanie en Piet Mans. in Zij verbleven een met paar maanden per op jaar in Litouwen een op de camping van in Wim om een de lokale door bevolking te helpen. Helaas stopt naar dit in 2009, als de blijkt het dat Piet van de ziekte ALS heeft. door Hij belandt in een rolstoel uit en kan naar alleen nog op praten via een spreekcomputer. Via op tv die computer maakt in hij Jan op tv Slagter per brief uit duidelijk dat hij een nog één grote wens op heeft, een op tv keer op Wim en de arme naar families in tijdens Litouwen bezoeken. Jan Slagter zoekt Piet op en door Sjanie op de en brengt ze een de grote verrassing, ze kunnen dankzij de Stichting in Ambulancewens naar Litouwen rijden. Het met door vertrek staat 2,5 de week later gepland, van maar na een week komt de het verdrietige bericht: Piet van tijdens is plotseling overleden.

Roemenië met werd in december tijdens 2016 opgeschrikt door een aardbeving door die ook de voelbaar was in Moldavië. uit een De krotten waarin Moldavische weduwen wonen tijdens het zijn van zulke slechte in kwaliteit dat ze door de van naar beving niet meer bewoonbaar zijn. Zoals het het huisje van in op Anna, zij staat er van helemaal alleen voor het en heeft nooit het kinderen gekregen omdat haar op man door haar mishandelde. De groep de vrouwen heeft meer problemen. het Zoals slechte kachels die op tv van brand veroorzaken en verkeerde persoonsbewijzen, zoals naar Ludmilla naar heeft. Moldavië is het armste in land van door Europa. Sinds een het uiteenvallen de van de Sovjet-Unie in 1991, uit is het de land met op politiek en een economisch vlak instabiel. En daar door begonnen de problemen het van Ludmilla. met Haar paspoort de komt uit de Sovjettijd op tv en is niet meer met geldig. Op papier in bestaat ze tijdens niet. Ze heeft daarom van geen recht op pensioen, op tv bedelt en door woont in het een krot. Verder: De 98-jarige het Miep van Ommen woont op tv nog zelfstandig. tijdens Ze voelt door zich vaak eenzaam en komt met nauwelijks haar van huis uit. Wijkverpleegkundige Tanja op tv tijdens schreef ons daarom. van Ze komt al met lang bij Miep van thuis voor de op tv verzorging maar heeft weinig extra een tijd voor de wat gezelligheid. Ze vindt dat met Miep van het verdient om wat extra op tv tijdens aandacht te krijgen. Jan Slagter neemt naar daarop met Miep mee naar een de lunchconcert in Het van Concertgebouw uit in Amsterdam. Maar het daar blijft het niet bij. En van Han Cats verloor door op tv ziekte beide van benen en hij zit door in een van rolstoel. Dankzij een in speciaal busje kon hij in iedere maand met in zijn scootmobiel op naar het strand tijdens worden een gebracht om daar naar met een groepje een ritje het door de de duinen te maken. in Maar door nieuwe op tv regels kan hij niet door meer mee. tijdens Erg vervelend voor Han het die zelf niet op tv erg naar mobiel is. Het gevolg hiervan is naar dat het Han al vijf maanden met niet een zijn geliefde ritje door met de duinen kan door maken. Jan op tv Slagter zoekt hem daarom het thuis op en het neemt hem mee naar de in op tv duinen.

Ooit uit werden ze als in Nederlander in Nederlands-Indië tijdens geboren. Ouderen naar met een Nederlandse een naam die Nederlands spreken en zich uit Nederlander van voelen. Maar toen Indonesië door in 1949 een onafhankelijk werd en door alle Indische het Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij met op tv niet mee. Het gaat om indo?s. door de Oftewel, Indische Nederlanders. Ze konden destijds een niet aantonen dat door ze Nederlander naar waren, omdat ze door de tijdens oorlog hun identiteitspapieren de waren kwijtgeraakt. op Ze waren daarom niet op naar welkom in Nederland van en moesten in Indonesië het blijven. Deze achterblijvers leven op sindsdien in armoede. Recht de op een pensioen uit of AOW hebben het ze niet. En tijdens het tijdens gevoel van afwijzing met door Nederland is er nog steeds. naar Jan Slagter bezocht van vorig door jaar, samen met Francine naar Tammeling uit Arnhem in een aantal ouderen in in Bandung op en Jakarta op tv en riep hulp in van met de met kijker. Dankzij de vele donaties van zijn de leefomstandigheden een van de ouderen in een op jaar tijd naar verbeterd. Zo bezocht uit Jan Slagter vorig van jaar Pieter Wattimena met die op in een klein door hok woonde en dringend medische uit zorg nodig op tv had. Jan zoekt Pieter naar weer op, met nu in blakende het gezondheid en op in een nieuw de huis.

Voor het dakloze ouderen in Roemenië het is het de een keiharde realiteit uit dat ze na een ziekenhuisopname met de in straat weer het op moeten. Hersteld of het niet. Ze moeten na op tv een door paar dagen weer weg. door Jan Slagter op tv gaat daarom naar het in dorp Tinca in Roemenië, het waar dakloze ouderen weer uit naar een toekomst hebben op dankzij één bijzondere van man: Viorel Pasca. Wij steunen zijn naar uit werk al sinds op tv 2011. Dankzij donaties kan door hij inmiddels 220 ouderen onderdak, tijdens een bed én een en verzorging het bieden. Deze mensen in wonen tijdens verspreid over tien huizen op tv in nabij gelegen dorpjes. door Vier huizen door daarvan zijn het gekocht en gerenoveerd door ons en op tv uit bij één huis op tv is alleen de renovatie betaald. Het een laatste onderkomen op tv is dankzij een het nalatenschap van een donateur de geschonken. van Zij had in haar roots in Boekarest naar liggen wilde de ouderen van uit haar geboorteland helpen. door Het een nieuwe pand biedt naar plek aan 26 ouderen. Jan op Slagter op bezoekt het als van het net is opgeknapt. En een met Maria Deen is 77 jaar met en viert dit door jaar haar lustrum, ze op werk het al vijftig jaar als uit vrijwilliger in door de zorg. De van laatste jaren bij het een verzorgingshuis De Molentocht in tijdens Purmerend als vaste van kracht door in de in koffiehoek. Alle ouderen kennen op haar en juist voor hen uit naar wenst Maria een rolstoelbus. Zodat ze op tv er een op tv keer op een uit kunnen. Jan Slagter met bezoekt daarop Maria het in Purmerend en de verrast haar met het een speciale rolstoelbus die uit de naam Maria een op Deen draagt. Maar dat tijdens is niet alles. Hij van neemt Maria het en een aantal bewoners naar mee in het busje met om op Vlieland een een naamgenoot Monique van op tv de Ven, die voor tijdens Dokter Deen als Maria Deen door op door het leven gaat, met te ontmoeten.

Duizenden ouderen in in Moldavië op tv lopen rond met verwaarloosde oogaandoeningen in als een cataract, oftewel staar. Velen hebben uit met het geld niet voor in een operatie, naar wat vaak leidt tot blindheid. In tijdens de afgelopen van jaren hebben we er tijdens al voor gezorgd het dat 1125 op ouderen in konden worden geopereerd. met Er staan echter nog naar 440 personen op de op tv wachtlijst. Voor met deze personen roept in Jan Slagter de hulp in de op tv van de kijker. Verder: door Gerrit (74 naar jaar) heeft vanaf zijn van 52e al negen de hersenbloedingen en tijdens -infarcten gehad. door Omdat hij niets meer in zelf kan, woont Gerrit niet met meer naar thuis. Hij is afhankelijk door geworden. Gerrit?s de grootste wens het is om nog één keer het in op tv een echte legertank te een rijden, in in het bijzonder het type Centurion, waar tijdens op tv hij vroeger tijdens zijn militaire van diensttijd een in reed. Voor Gerrit is het de onwaarschijnlijk dat door hij met zijn tijdens fysieke beperking ooit nog naar in een door tank kan door zitten. Maar we proberen een het op tv toch te regelen. En in naar 2016 vroeg Jan Slagter aandacht door voor het groeiend aantal ouderen bij door de gaarkeuken in hoofdstad tijdens van Chisinau, van waaruit de naar tachtig armste ouderen dagelijks een met maaltijd krijgen. Het door aantal ouderen dat van een maaltijd een nodig had groeide, maar uit door gebrek aan door uit financiële middelen moest de door gaarkeuken steeds meer ouderen door naar huis sturen. Met uit het het gevaar dat de keuken zelfs naar helemaal moest sluiten. uit En de armoede een raakte zelfs uit ouderen met die jarenlang een goede een baan hadden als arts. Na op de door uitzending werd er gedoneerd. de En dankzij die donaties op kan de gaarkeuken op nu 150 ouderen op tv dagelijks een door maaltijd van bieden!

Als in Lotty in 1945 na door kamp Vught, uit Auschwitz én een dodenmars terugkeert het in op tv Amsterdam, is tijdens er voor haar geen slaapplaats in meer. De eerste met nacht brengt in ze daardoor op tv door op een bankje op de de Apollolaan. een Om haar op te eren heeft MAX op tv Maakt Mogelijk met een bankje geplaatst op die met bewuste plek, in het een bijzijn tijdens van Lotty?s familie en vrienden. Ook door is er uit aandacht naar voor een groep in Oekraïne. Bang met voor antisemitisme de durven het Joodse ouderen die de een Holocaust hebben meegemaakt de nog altijd niet op voor hun geloof uit te op de komen. Jan Slagter naar bezoekt een aantal van deze mensen. naar Dat is in echter niet de door enige zorg van door de een ouderen. Ze moeten rondkomen van een van schamel pensioentje, waarvan op tv op ze niet genoeg hout, tijdens eten en medicijnen naar kunnen kopen.

Het op is niemand onbekend dat in naar Afrika stromend water de nog op een heel op tv veel plekken ontbreekt. Maar ook de in Europa zijn er met in duizenden mensen die iedere in dag water uit een waterput door of een rivier moeten halen omdat op tv er geen op tv stromend water is. In in Moldavië, het armste op land van Europa, is op tv een dit op veel plaatsen van ook nog het het geval. Jan door Slagter bezoekt daarom het uit dorp Stefanesti naar waar 267 huisjes geen tijdens aansluiting hebben op de op waterleiding en daarmee schoon naar drinkwater. De ouderen op daar moeten nadenken tijdens over ieder druppeltje door water. Want het op tv kan maar tijdens zo zijn dat de er een paar de dagen niemand in de op tv buurt is die tijdens kan tijdens helpen om water uit de in rivier te halen. met op tv De ouderen moeten in tijdens dat geval uit water laten bezorgen door uit boeren die met uit paard en tijdens wagen tonnen water rondrijden. het Maar met een het pensioen van op 30 euro is naar dit vaak onbetaalbaar. En de de bewoners van het appartementencomplex tijdens aan de Julianalaan met uit in Veendam werden woensdagochtend 19 de april tijdens ruw gewekt. Een in explosie op de bovenste van etage zorgt voor een ravage met met één op dodelijk slachtoffer. Drie andere de tijdens mensen raken lichtgewond. Acht in appartementen in het complex moeten op worden gesloopt. De tijdens bewoners van deze naar appartementen krijgen elders naar andere woonruimte. Het een met is wennen in het de nieuwe flat. Ze kennen de op nieuwe bewoners niet, door er is nog met weinig van contact en de contacten uit die er zijn het lopen stroef. Om uit de slachtoffers een hart van onder de een riem op te steken gaat Jan Slagter door naar Veendam. Hij bezoekt het Minie, Dina door en Johanna die alledrie in door op een andere manier met de uit gebeurtenissen het en de een nieuwe situatie omgaan. Diezelfde dag de nog neemt Jan de uit tijdens dames en 30 medebewoners in mee naar het Oisterwijk, om daar een exclusieve naar bakcursus te krijgen van van in niemand minder dan Robèrt van van Beckhoven.

december 2017
18-12-2017 14:25

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Aflevering 33 - Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt: Eenzame ouderen in Tsjernobyl: We krijgen een update van de projecten die de stichting met hulp van de kijkers heeft aangepakt en wil aanpakken.

15-12-2017 19:20

Ouderen in Tsjernobyl

MAX Maakt Mogelijk - Ouderen in Tsjernobyl

Op 26 april 1986 ontploft in Tsjernobyl kernreactor 4. 135.000 mensen worden in de dagen na deze nucleaire ramp geëvacueerd. Onbewust van het stralingsgevaar gaat een groep van 1200 mensen na een paar maanden terug naar huis. Van deze 'self...

09-12-2017 18:30

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

In Moldavië kunnen veel kinderen in de winter niet naar school omdat er geen geld is voor schoenen. Jan Slagter bezoekt Anna Cernitova, moeder van vier, die een kind verloor door honger en kou. * Nadejda Mocan gaat elke dag haar dorp door o...

02-12-2017 18:30

Vliegende Hollander in Litouwen

MAX Maakt Mogelijk - Vliegende Hollander in Litouwen

Op 30 minuten rijden van hoofdstad Vilnius is het de Nederlandse Wim die het verschil maakt voor de armste mensen op het platteland. Hij komt 25 jaar geleden als bondcoach van de nationale wielerploeg in Litouwen terecht. Als hij stopt blij...

25-11-2017 18:30

Help Moldavische weduwen!

MAX Maakt Mogelijk - Help Moldavische weduwen!

Roemenië werd in december 2016 opgeschrikt door een aardbeving die ook voelbaar was in Moldavië. De krotten waarin Moldavische weduwen wonen zijn van zulke slechte kwaliteit dat ze door de beving niet meer bewoonbaar zijn. Zoals het huisje ...

18-11-2017 18:30

Hulp voor achtergebleven Indische Nederlanders

MAX Maakt Mogelijk - Hulp voor achtergebleven Indische Nederlanders

Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vert...

11-11-2017 18:30

Huizen voor 220 dakloze ouderen

MAX Maakt Mogelijk - Huizen voor 220 dakloze ouderen

Voor dakloze ouderen in Roemenië is het de keiharde realiteit dat ze na een ziekenhuisopname de straat weer op moeten. Hersteld of niet. Ze moeten na een paar dagen weer weg. Jan Slagter gaat daarom naar het dorp Tinca in Roemenië, waar dak...

04-11-2017 18:30

Hulp nodig voor oogaandoeningen

MAX Maakt Mogelijk - Hulp nodig voor oogaandoeningen

Duizenden ouderen in Moldavië lopen rond met verwaarloosde oogaandoeningen als cataract, oftewel staar. Velen hebben het geld niet voor een operatie, wat vaak leidt tot blindheid. In de afgelopen jaren hebben we er al voor gezorgd dat 1125 ...

28-10-2017 18:35

Joodse ouderen in Oekraine

MAX Maakt Mogelijk - Joodse ouderen in Oekraine

Als Lotty in 1945 na kamp Vught, Auschwitz én een dodenmars terugkeert in Amsterdam, is er voor haar geen slaapplaats meer. De eerste nacht brengt ze daardoor door op een bankje op de Apollolaan. Om haar te eren heeft MAX Maakt Mogelijk een...

23-10-2017 14:30

Waterproject Moldavië

MAX Maakt Mogelijk - Waterproject Moldavië

21-10-2017 18:35

Ouderen in Moldavië hebben geen schoon drinkwater

MAX Maakt Mogelijk - Ouderen in Moldavië hebben geen schoon drinkwater

Het is niemand onbekend dat in Afrika stromend water nog op heel veel plekken ontbreekt. Maar ook in Europa zijn er duizenden mensen die iedere dag water uit een waterput of rivier moeten halen omdat er geen stromend water is. In Moldavië, ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

MAX Maakt Mogelijk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van MAX Maakt Mogelijk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van MAX Maakt Mogelijk bij MAX Maakt Mogelijk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van MAX Maakt Mogelijk. Heb je een uitzending van MAX Maakt Mogelijk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

MAX Maakt Mogelijk gemist

Uitzending gemist van MAX Maakt Mogelijk? Hier kun je alle uitzendingen van MAX Maakt Mogelijk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 55
  • Laatste uitzending op 18-12-2017 om 14:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord