Programma gemist?

Op het 26 april 1986 ontploft in op Tsjernobyl een kernreactor 4. van 135.000 mensen worden tijdens in de dagen na deze nucleaire uit ramp geëvacueerd. een Onbewust van een het stralingsgevaar, gaat een het groep van in 1200 mensen na uit een paar maanden terug met naar huis. Van deze van 'self-settlers' een zijn er nog 120 over. het Jan Slagter een bezoekt deze ouderen, die uit in naar dit spookachtige gebied in krotten tijdens met wonen.

In Moldavië kunnen een het veel kinderen in de uit winter niet naar school omdat de er geen geld van is voor schoenen. met een Jan Slagter bezoekt op Anna Cernitova, moeder van vier, tijdens die een de kind verloor door honger en naar kou. Nadejda Mocan uit gaat op elke dag op tv haar dorp door een om ouderen eten te brengen. door Vorig jaar riep Jan naar Slagter de uit hulp in naar van de uit kijker om haar met te ondersteunen. Nu door is hij terug en van bezoeken ze een aantal ouderen op die dagelijks een in maaltijd naar krijgen. Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland op is opgericht door in Jos op tv Verhoeven en komt in op voor pleeggrootouders. Jaarlijks de organiseert naar de stichting een pleeggrootouderdag. met Dit jaar was daar geen op tv geld voor. Jan in Slagter een regelt daarom een middag in uit het Nederlands het Instituut voor Beeld en naar in Geluid.

Op een dertig minuten rijden van hoofdstad naar Vilnius is het van de tijdens Nederlandse Wim die naar het verschil maakt voor het de armste naar mensen op het platteland. uit Hij op tv komt 25 jaar geleden als bondscoach op tv van van de nationale wielerploeg in Litouwen de door terecht. Als hij stopt door blijft hij in door het Baltische op tv land wonen en start het daar een camping. Tijdens van de vele fietstochten die op tijdens hij door de omgeving maakt, door treft op hij geregeld ouderen een aan die in in krotten leven. Een jaar in geleden roept een Jan Slagter daarom de hulp in in tijdens van de kijker om de armste naar door ouderen te helpen. Dankzij op tv die steun met kon Wim onder meer uit een nieuw huisje de bouwen voor Nijole, veel andere op naar huisjes opknappen en wind- en waterdicht naar maken en voedselpakketten uit de en hout rondbrengen. Omdat door veel ouderen 's winters sneeuw met moeten smelten om van aan tijdens water te tijdens komen, heeft Wim veel waterputten naar van ouderen naar gerepareerd of op zelfs vervangen. Wim wordt in uit Litouwen de Vliegende van Hollander genoemd, omdat op hij altijd op van pad is op om anderen te door helpen. Gelukkig kwam er in van de loop der door jaren ook de vaak hulp het uit Nederland. Zoals met van Sjanie en Piet Mans. op Zij verbleven uit een paar maanden per uit jaar uit in Litouwen op uit de camping van Wim op om de op tv lokale bevolking te helpen. de Helaas een stopt dit in het 2009 als blijkt dat Piet naar de met ziekte ALS heeft. Hij belandt in het een rolstoel en tijdens op tv kan alleen nog een praten via een op spreekcomputer. Via die computer maakt hij van Jan Slagter op tv per brief duidelijk het dat uit hij nog één tijdens grote wens heeft: in een keer Wim en de arme in uit families in Litouwen bezoeken. van Jan Slagter zoekt door Piet en Sjanie het op en naar brengt ze de grote verrassing: ze naar kunnen dankzij met Stichting Ambulancewens een naar Litouwen rijden. op tv Het vertrek staat twee en van naar een half week later met gepland, maar na een week van komt het verdrietige het bericht: Piet door is met plotseling overleden.

Roemenië met werd in december 2016 opgeschrikt een door een aardbeving in op die ook voelbaar was in met Moldavië. van De krotten waarin Moldavische weduwen wonen van zijn van zulke de uit slechte kwaliteit dat ze door de naar beving naar niet meer bewoonbaar zijn. Zoals met het huisje het van op tv Anna. Zij staat er helemaal met alleen in voor en heeft het nooit kinderen gekregen met omdat haar man haar het mishandelde. De uit groep vrouwen heeft meer uit problemen. Zoals slechte kachels naar die brand veroorzaken en naar verkeerde persoonsbewijzen, van zoals Ludmilla heeft. met Moldavië is in het armste land van Europa. het Sinds het op uiteenvallen van de Sovjet-Unie door in door 1991 is het met land op in politiek en economisch vlak instabiel. van En daar op tv begonnen de problemen van Ludmilla. tijdens Haar paspoort komt uit uit de tijdens Sovjettijd en is niet op tv het meer geldig. Op papier bestaat ze het niet. Ze door heeft daarom geen recht in op naar pensioen, bedelt van en woont in door een krot. * De uit 98-jarige Miep de van Ommen woont nog zelfstandig. een Ze voelt zich vaak naar eenzaam en komt op het nauwelijks haar huis de uit. Wijkverpleegkundige Tanja schreef ons daarom. de Ze komt het al lang bij het Miep thuis voor de de verzorging, in maar heeft weinig extra tijd op tv uit voor wat gezelligheid. Ze uit vindt dat Miep tijdens het verdient om in wat extra met aandacht te krijgen. tijdens Jan Slagter neemt daarop op tv Miep mee naar een door lunchconcert in uit Het Concertgebouw in Amsterdam. Maar tijdens van daar blijft het naar niet bij. * Han naar Cats verloor door ziekte beide op tv benen en hij op zit in een op tv rolstoel. Danzkij een de door speciaal busje kon hij iedere in maand met van zijn scootmobiel naar van het strand worden met gebracht om tijdens daar met een groepje op een ritje door de met duinen te maken. Maar in door nieuwe regels in kan hij niet een meer mee. Erg naar vervelend uit voor Han die op tv zelf niet erg mobiel naar is. Het gevolg hiervan tijdens is tijdens dat Han al vijf op maanden niet zijn naar geliefde ritje de door de met duinen kan maken. Jan Slagter een zoekt hem daarom thuis op op en door neemt hem mee op tv naar de tijdens duinen.

Ooit met werden ze als uit Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen het uit met een Nederlandse naam op die Nederlands spreken in en zich Nederlander uit voelen. Maar toen Indonesië in het 1949 onafhankelijk door werd en alle het Indische op tv Nederlanders naar Nederland van vertrokken, mochten zij niet mee. naar Het gaat uit om indo's, op tv oftewel Indische Nederlanders. op tv Ze konden destijds niet aantonen het dat ze Nederlander waren met het omdat ze door de van oorlog hun het identiteitspapieren waren kwijtgeraakt. Ze op tv waren daarom met niet welkom in in Nederland en moesten in Indonesië uit blijven. Deze achterblijvers leven uit sindsdien in tijdens armoede. Recht van op een pensioen met of AOW hebben ze niet. met En naar het gevoel van door afwijzing door Nederland van is er van nog steeds. Jan Slagter bezocht vorig naar jaar, samen met op tv Francine Tammeling uit tijdens op Arnhem, een aantal ouderen in tijdens Bandung en Jakarta en het riep naar hulp in van de kijker. de Dankzij de het vele tijdens donaties zijn de leefomstandigheden van het de ouderen in op tv een jaar tijd tijdens verbeterd. Zo bezocht uit Jan Slagter op tv vorig jaar Pieter naar Wattimena die in een tijdens klein tijdens hok woonde en dringend medische op tv zorg nodig met had. Jan zoekt Pieter weer in een op. Nu verkeert tijdens Pieter in blakende gezondheid en tijdens woont naar hij in een nieuw naar huis.

Voor dakloze ouderen in in Roemenië is op het met de keiharde de realiteit dat ze na door een ziekenhuisopname de straat weer de op naar moeten, hersteld of niet. op Ze het moeten na een paar dagen weer het de weg. Jan Slagter gaat daarom naar naar het dorp uit Tinca in Roemenië, waar van een dakloze ouderen weer tijdens een toekomst hebben dankzij de één bijzondere man: Viorel uit Pasca. Wij steunen uit zijn werk al sinds in 2011. Dankzij donaties in kan hij in inmiddels 220 op ouderen onderdak, een tijdens bed én door en verzorging bieden. Deze mensen wonen in op verspreid over tien huizen in een nabij gelegen met dorpjes. Vier huizen daarvan zijn uit op tv gekocht en gerenoveerd de door ons en bij één naar huis is op tv alleen de tijdens renovatie betaald. Het laatste onderkomen is de dankzij een nalatenschap tijdens in van een donateur geschonken. Zij met had haar naar roots in Boekarest liggen de en wilde de ouderen op uit haar geboorteland in helpen. Het naar nieuwe pand biedt naar plek van aan 26 ouderen. van Jan Slagter bezoekt het van als het door net is opgeknapt. * Maria het Deen is 77 jaar met en viert dit een jaar haar van lustrum. Ze werk al van vijftig jaar als in vrijwilliger in naar de op zorg. De laatste jaren het bij het verzorgingshuis uit De Molentocht in Purmerend, in als een vaste kracht in de koffiehoek. een Alle ouderen kennen haar op tv en met juist voor hen in wenst Maria uit een rolstoelbus, zodat ze er door een keer opuit kunnen. een Jan Slagter bezoekt uit daarop Maria in in door Purmerend en verrast haar met een tijdens speciale rolstoelbus tijdens die de naar naam Maria Deen op draagt. Maar dat is van niet alles. het Hij neemt Maria en met een aantal bewoners door mee in in het busje tijdens om op Vlieland naamgenoot naar Monique van in de Ven, die voor Dokter Deen het als in Maria Deen van door het leven gaat, van te ontmoeten.

Duizenden ouderen tijdens in Moldavië lopen door rond met verwaarloosde oogaandoeningen op tv als in cataract, oftewel staar. naar Velen hebben het geld uit niet voor een van operatie, wat naar vaak leidt tot blindheid. In naar een de afgelopen jaren hebben van we er al voor tijdens gezorgd dat 1125 op ouderen de konden worden geopereerd. Er staan op tv echter nog van 440 personen op de een wachtlijst. van Voor deze personen roept Jan de Slagter een de hulp in tijdens van de kijker. * in Gerrit (74 door jaar) heeft vanaf zijn van 52e al negen hersenbloedingen en het in -infarcten gehad. Omdat hij niets meer met zelf kan, woont naar uit Gerrit niet meer thuis. op tv Hij is afhankelijk geworden. Gerrits naar grootste op wens is om door nog een in keer in een echte legertank te uit rijden, in het een bijzonder een het type Centurion, waar op tv hij vroeger tijdens zijn naar militaire diensttijd op in reed. Voor Gerrit uit is het onwaarschijnlijk een dat hij het met zijn fysieke beperking op ooit nog in naar op tv een tank kan zitten. Maar van we proberen de het toch te op tv regelen. * In met 2016 vroeg Jan de Slagter aandacht voor groeiend tijdens aantal ouderen bij de de gaarkeuken in in hoofdstad Chisinau, een van waaruit de tachtig in armste ouderen door dagelijks een maaltijd krijgen. de Het aantal ouderen dat naar een maaltijd nodig op had groeide, tijdens maar door gebrek aan in financiële middelen de moest de gaarkeuken de steeds meer ouderen uit naar huis sturen. Met op tv met het gevaar dat van de keuken zelfs helemaal moest sluiten. naar En de in armoede raakte zelfs ouderen tijdens die jarenlang in een goede baan hadden naar als arts. Na van de uitzending tijdens werd er gedoneerd. En een dankzij een die donaties van kan de gaarkeuken in nu 150 ouderen door dagelijks een maaltijd met bieden.

Als Lotty uit in 1945 op tv na kamp een Vught, Auschwitz én een dodenmars terugkeert uit in Amsterdam, de is er voor het haar geen met slaapplaats meer. De van eerste nacht brengt ze daardoor van door op een op bankje naar op de Apollolaan. Om haar een te eren heeft tijdens naar MAX Maakt Mogelijk een tijdens bankje geplaatst met op die bewuste plek, in het het bijzijn van tijdens Lotty's familie en tijdens vrienden. Ook is uit er aandacht voor een een met groep in Oekraïne. Bang voor naar antisemitisme durven Joodse naar ouderen de die de Holocaust hebben een meegemaakt nog altijd niet voor van hun geloof uit tijdens te uit komen. Jan Slagter bezoekt een van aantal naar van deze mensen. Dat uit is een echter niet de enige zorg van op naar de ouderen. Ze moeten naar rondkomen van een schamel op tv pensioentje, waarvan naar ze niet genoeg hout, eten tijdens en medicijnen op kunnen naar kopen.

Het is niemand het onbekend dat tijdens in Afrika door stromend water een nog op heel op tv veel plekken ontbreekt. Maar ook in de van Europa zijn er duizenden van mensen die iedere met dag water uit een waterput uit of rivier moeten door naar halen omdat er geen uit stromend water is. In Moldavië, met het het armste land van Europa, is een in dit op veel plaatsen ook naar nog het geval. tijdens Jan Slagter bezoekt naar daarom het een dorp Stefanesti, waar in 267 huisjes geen aansluiting hebben in op de waterleiding het naar en daarmee schoon drinkwater. De ouderen van daar moeten op tv nadenken over ieder naar druppeltje in water. Want het kan in maar zo zijn uit dat er een paar tijdens dagen niemand op tv in de door buurt is die kan helpen om de van water uit de naar rivier te halen. De ouderen moeten naar in met dat geval water laten op tv bezorgen door de boeren die met paard op tv en op wagen tonnen water de rondrijden. Maar met uit een pensioen van dertig uit euro is dit vaak een onbetaalbaar. op * De bewoners de van het appartementencomplex aan de Julianalaan het in in Veendam werden woensdagochtend 19 april uit ruw gewekt. Een de explosie tijdens op de op tv bovenste etage zorgt voor naar een ravage met naar één dodelijk slachtoffer. Drie andere van mensen raken lichtgewond. het Acht het appartementen in het complex de moeten worden gesloopt. door De bewoners van op deze het appartementen krijgen elders andere woonruimte. naar Het is wennen in van het de nieuwe flat. Ze kennen de op tv het nieuwe bewoners niet, er is nog op tv weinig tijdens contact en op tv de contacten die er zijn op lopen stroef. Om een de slachtoffers een het hart onder de uit riem te steken gaat op tv Jan op tv Slagter naar Veendam. de Hij bezoekt Minie, de Dina en Johanna met die alle drie op het een andere op manier met de op tv gebeurtenissen en op tv de nieuwe situatie omgaan. Diezelfde op dag nog een neemt Jan de dames van en dertig in medebewoners mee naar Oisterwijk, om in daar een exclusieve het bakcursus in te krijgen van niemand minder op tv dan Robèrt van tijdens een Beckhoven.

Op met 26 april 1986 ontploft naar in in Tsjernobyl kernreactor 4. door 135.000 mensen worden in in de dagen na met deze nucleaire een ramp geëvacueerd. Onbewust van op tv het stralingsgevaar, gaat een groep het de van 1200 mensen na een paar een op tv maanden terug naar huis. Van deze op tv een 'self-settlers' zijn er nog 120 de over. Jan Slagter naar bezoekt een deze ouderen, die in dit op tv spookachtige gebied in naar krotten naar wonen.

In Moldavië met kunnen veel kinderen in tijdens de winter niet een naar school omdat op er geen een geld is voor schoenen. een Jan Slagter bezoekt de Anna naar Cernitova, moeder van vier, die een een kind de verloor met door honger en kou. naar Nadejda Mocan gaat elke het dag haar met dorp door om tijdens ouderen eten te brengen. Vorig met jaar riep Jan in Slagter de hulp met in van de door kijker om haar in te tijdens ondersteunen. Nu de is hij terug en bezoeken in ze van een aantal ouderen die dagelijks een van maaltijd krijgen. op Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders op Nederland de is opgericht door Jos uit Verhoeven en door komt op voor pleeggrootouders. in Jaarlijks organiseert de in stichting een pleeggrootouderdag. uit Dit jaar was daar een geen van geld voor. Jan Slagter met regelt daarom een middag naar in het naar Nederlands Instituut voor Beeld op en in Geluid.

Op dertig minuten van de rijden van hoofdstad Vilnius is het in van de Nederlandse Wim die naar het verschil maakt voor de de armste mensen op op tv het van platteland. Hij komt 25 jaar op tv de geleden als bondcoach van de nationale naar wielerploeg in Litouwen naar terecht. Als met hij stopt op tv blijft hij het in het Baltische land met wonen en start op tv daar een camping. Tijdens de op tv vele fietstochten van die hij maakt op tv door de naar omgeving treft naar hij geregeld ouderen uit aan die in krotten leven. Een naar jaar op geleden roept Jan Slagter tijdens daarom op de hulp in van de kijker door om de uit armste op tv ouderen te helpen. Dankzij die in steun kon Wim onder een meer in een nieuw uit huisje bouwen voor Nijole, veel andere een de huisjes opknappen en wind-en in waterdicht maken, voedselpakketten van en hout rondbrengen. op Omdat veel ouderen 's naar winters sneeuw moeten met smelten om tijdens aan water tijdens te komen, heeft Wim door veel waterputten van de ouderen gerepareerd of op tv zelfs vervangen. Wim wordt met in Litouwen de de Vliegende Hollander van genoemd omdat hij altijd op op tv pad het is om anderen van te helpen. in Gelukkig kwam er in de loop van der jaren een ook vaak hulp uit van Nederland. een Zoals van met Sjanie en Piet op Mans. Zij verbleven op tv een paar maanden per jaar op tv in Litouwen op de op een camping van Wim om de de lokale door bevolking te helpen. Helaas stopt dit van in 2009, als het blijkt dat tijdens Piet de van ziekte ALS heeft. Hij met belandt in een rolstoel van en op tv kan alleen nog praten door via een met spreekcomputer. Via die door computer maakt het hij Jan Slagter per brief duidelijk in dat hij nog op tv één van grote wens heeft, de een keer Wim en de de naar arme families in met Litouwen bezoeken. Jan Slagter zoekt Piet met en Sjanie uit op en brengt ze de de grote verrassing. op de Ze kunnen dankzij Stichting Ambulancewens naar met de Litouwen rijden. Het vertrek van staat 2,5 op week later gepland, een maar na een week komt op het verdrietige bericht: Piet door een overlijdt plotseling.

Roemenië werd een in december 2016 opgeschrikt op tv op tv door een aardbeving die het ook voelbaar een was in Moldavië. tijdens De krotten waarin Moldavische door weduwen wonen door zijn van zulke slechte kwaliteit op dat ze door een de beving niet de meer bewoonbaar een zijn, zoals het huisje van van Anna. Zij op staat er helemaal van alleen voor en van heeft nooit een kinderen gekregen omdat in haar man haar mishandelde. van De groep uit vrouwen heeft meer door problemen. Zoals slechte kachels tijdens die brand veroorzaken uit en verkeerde persoonsbewijzen, in zoals Ludmilla met heeft. Moldavië is het met armste land op van Europa. Sinds het naar uiteenvallen een van de Sovjet-Unie in 1991 is het het land op het politiek en economisch in uit vlak instabiel. En daar begonnen de van problemen een van Ludmilla. van Haar paspoort komt uit de Sovjettijd het met en is niet meer geldig. Op uit papier van bestaat ze niet. in Ze heeft daarom geen door recht op pensioen, op bedelt en uit woont in een krot. uit * De 98-jarige een Miep door van Ommen woont nog zelfstandig. de Ze voelt zich vaak met eenzaam en komt een nauwelijks haar het huis uit. Wijkverpleegkundige Tanja het schreef ons daarom. van Ze door komt al lang bij Miep in thuis voor de door verzorging, maar door heeft weinig extra tijd op tv de voor wat gezelligheid. Ze met vindt dat Miep het op tv verdient om wat extra in aandacht te de krijgen. Jan Slagter op neemt van daarop Miep mee naar naar een lunchconcert de in Het Concertgebouw in tijdens Amsterdam. Maar van daar blijft het niet bij. * door Han Cats verloor op tv door ziekte door beide benen uit en hij zit in het een rolstoel. naar Danzkij een speciaal de busje kon hij een iedere maand met zijn tijdens scootmobiel naar op het strand worden gebracht om met daar door met een groepje een een ritje door de duinen in te uit maken. Maar door nieuwe regels op tv kan hij niet door meer mee. Erg een vervelend voor met Han die op tv zelf niet erg mobiel met is. Het gevolg op hiervan is dat Han op tv naar al vijf maanden niet op tv zijn geliefde ritje door de uit duinen op tv kan maken. Jan een Slagter zoekt hem daarom op thuis op en met neemt hem mee het naar de uit duinen.

Nadejda Mocan gaat op tv elke dag door te voet op tv haar dorp Vulcanesti door om een door een aantal arme ouderen eten te de brengen. door Dit eten maakt ze uit thuis in het een zeer primitieve met keuken van met ingrediënten die ze krijgt. de In 2016 op tv roept Jan Slagter met de hulp in naar van de kijker op tv om Nadejda te ondersteunen. een Een jaar later, de in 2017, uit is Jan terug en bezoekt op samen met Nadejda een de aantal van met de veertig ouderen door die nu op tv dagelijks een voedzame uit maaltijd thuisbezorgd krijgen van door een vrijwilliger op tijdens de naar fiets.

Ooit door werden ze als Nederlander in een Nederlands-Indië naar geboren. Ouderen tijdens met een Nederlandse tijdens naam die Nederlands op spreken en zich van Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in uit op tv 1949 onafhankelijk werd met en alle Indische Nederlanders naar Nederland een vertrokken, mochten tijdens zij niet de mee. Het op gaat om indo's, oftewel Indische Nederlanders. door Ze van konden destijds niet aantonen van dat van ze Nederlander waren omdat ze de door in de oorlog hun identiteitspapieren waren kwijtgeraakt. tijdens op tv Ze waren daarom tijdens niet welkom in Nederland door en moesten uit in Indonesië blijven. Deze achterblijvers naar leven in sindsdien in armoede. Recht in op een pensioen of op tv AOW hebben ze niet. de En de het gevoel van afwijzing door op Nederland is uit er op nog steeds. Jan tijdens Slagter bezocht vorig jaar, uit samen met Francine Tammeling tijdens uit Arnhem, een de aantal ouderen naar in Bandung en Jakarta het en riep hulp tijdens in van de kijker. in Dankzij de vele door donaties zijn de de leefomstandigheden van door de ouderen tijdens in een jaar tijd verbeterd. van Zo bezocht Jan op tv Slagter met vorig jaar Pieter Wattimena de die met in een klein hok in woonde en tijdens dringend medische zorg nodig had. de Jan zoekt Pieter weer het van op, nu in blakende gezondheid in en in een uit nieuw op huis.

juli 2018
10-05-2018 15:05

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op 26 april 1986 ontploft in Tsjernobyl kernreactor 4. 135.000 mensen worden in de dagen na deze nucleaire ramp geëvacueerd. Onbewust van het stralingsgevaar, gaat een groep van 1200 mensen na een paar maanden terug naar huis. Van deze 'sel...

26-04-2018 14:45

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

In Moldavië kunnen veel kinderen in de winter niet naar school omdat er geen geld is voor schoenen. Jan Slagter bezoekt Anna Cernitova, moeder van vier, die een kind verloor door honger en kou. Nadejda Mocan gaat elke dag haar dorp door om ...

19-04-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op dertig minuten rijden van hoofdstad Vilnius is het de Nederlandse Wim die het verschil maakt voor de armste mensen op het platteland. Hij komt 25 jaar geleden als bondscoach van de nationale wielerploeg in Litouwen terecht. Als hij stopt...

12-04-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Roemenië werd in december 2016 opgeschrikt door een aardbeving die ook voelbaar was in Moldavië. De krotten waarin Moldavische weduwen wonen zijn van zulke slechte kwaliteit dat ze door de beving niet meer bewoonbaar zijn. Zoals het huisje ...

05-04-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vert...

29-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Voor dakloze ouderen in Roemenië is het de keiharde realiteit dat ze na een ziekenhuisopname de straat weer op moeten, hersteld of niet. Ze moeten na een paar dagen weer weg. Jan Slagter gaat daarom naar het dorp Tinca in Roemenië, waar dak...

22-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Duizenden ouderen in Moldavië lopen rond met verwaarloosde oogaandoeningen als cataract, oftewel staar. Velen hebben het geld niet voor een operatie, wat vaak leidt tot blindheid. In de afgelopen jaren hebben we er al voor gezorgd dat 1125 ...

15-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Als Lotty in 1945 na kamp Vught, Auschwitz én een dodenmars terugkeert in Amsterdam, is er voor haar geen slaapplaats meer. De eerste nacht brengt ze daardoor door op een bankje op de Apollolaan. Om haar te eren heeft MAX Maakt Mogelijk een...

08-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Het is niemand onbekend dat in Afrika stromend water nog op heel veel plekken ontbreekt. Maar ook in Europa zijn er duizenden mensen die iedere dag water uit een waterput of rivier moeten halen omdat er geen stromend water is. In Moldavië, ...

01-03-2018 13:55

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op 26 april 1986 ontploft in Tsjernobyl kernreactor 4. 135.000 mensen worden in de dagen na deze nucleaire ramp geëvacueerd. Onbewust van het stralingsgevaar, gaat een groep van 1200 mensen na een paar maanden terug naar huis. Van deze 'sel...

22-02-2018 14:20

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

In Moldavië kunnen veel kinderen in de winter niet naar school omdat er geen geld is voor schoenen. Jan Slagter bezoekt Anna Cernitova, moeder van vier, die een kind verloor door honger en kou. Nadejda Mocan gaat elke dag haar dorp door om ...

15-02-2018 14:20

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op dertig minuten rijden van hoofdstad Vilnius is het de Nederlandse Wim die het verschil maakt voor de armste mensen op het platteland. Hij komt 25 jaar geleden als bondcoach van de nationale wielerploeg in Litouwen terecht. Als hij stopt ...

08-02-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Roemenië werd in december 2016 opgeschrikt door een aardbeving die ook voelbaar was in Moldavië. De krotten waarin Moldavische weduwen wonen zijn van zulke slechte kwaliteit dat ze door de beving niet meer bewoonbaar zijn, zoals het huisje ...

05-02-2018 14:20

Moldavië Vulcanesti Thuishulp

MAX Maakt Mogelijk - Moldavië Vulcanesti Thuishulp

Nadejda Mocan gaat elke dag te voet haar dorp Vulcanesti door om een aantal arme ouderen eten te brengen. Dit eten maakt ze thuis in een zeer primitieve keuken van ingrediënten die ze krijgt. In 2016 roept Jan Slagter de hulp in van de kijk...

01-02-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vert...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

MAX Maakt Mogelijk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van MAX Maakt Mogelijk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van MAX Maakt Mogelijk bij MAX Maakt Mogelijk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van MAX Maakt Mogelijk. Heb je een uitzending van MAX Maakt Mogelijk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

MAX Maakt Mogelijk gemist

Uitzending gemist van MAX Maakt Mogelijk? Hier kun je alle uitzendingen van MAX Maakt Mogelijk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 81
  • Laatste uitzending op 10-05-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord