Programma gemist?

Op 26 april de 1986 de ontploft in een Tsjernobyl kernreactor 4. 135.000 mensen worden met in tijdens de dagen uit na deze nucleaire uit ramp geëvacueerd. Onbewust van het stralingsgevaar, tijdens gaat een uit groep van naar 1200 mensen na door een paar maanden terug naar de huis. op Van deze 'self-settlers' op tv zijn er nog op tv 120 over. Jan Slagter met bezoekt op deze ouderen, die op in dit spookachtige uit gebied in krotten van wonen.

In tijdens Moldavië kunnen uit veel kinderen in de winter niet een naar met school omdat er geen geld de is voor schoenen. tijdens Jan Slagter van bezoekt Anna tijdens Cernitova, moeder van tijdens vier, die een kind verloor door door honger en door kou. een Nadejda Mocan gaat het elke dag tijdens haar dorp door door om ouderen eten te brengen. Vorig op jaar riep Jan tijdens van Slagter de hulp in van met de uit kijker om haar te de ondersteunen. Nu is hij op terug de en bezoeken ze een aantal op ouderen tijdens die dagelijks een maaltijd krijgen. Stichting op Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland een is opgericht tijdens door Jos Verhoeven op en komt op met voor pleeggrootouders. Jaarlijks van organiseert op tv de stichting een pleeggrootouderdag. Dit op jaar was daar het geen op tv geld voor. Jan door Slagter regelt daarom een middag de in het Nederlands op tv Instituut voor Beeld en naar op Geluid.

Op op tv dertig minuten rijden het van hoofdstad Vilnius met is het de met Nederlandse Wim die in het verschil maakt door voor de armste mensen uit op het platteland. tijdens Hij komt 25 jaar uit een geleden als bondscoach op van de nationale wielerploeg in een Litouwen terecht. op tv Als hij stopt blijft naar hij in het uit Baltische land wonen met en start op daar een camping. Tijdens van de vele fietstochten uit die hij door de door met omgeving maakt, treft in hij geregeld ouderen aan die op tv in krotten leven. Een het jaar geleden roept van Jan naar Slagter daarom de hulp een in van tijdens de kijker om de armste tijdens uit ouderen te helpen. het Dankzij die steun kon Wim tijdens onder meer een nieuw door huisje bouwen voor op tv door Nijole, veel andere op tv huisjes opknappen en wind- en waterdicht in uit maken en voedselpakketten en uit hout rondbrengen. Omdat veel met ouderen 's door winters sneeuw moeten met smelten om aan naar water te komen, heeft van Wim veel waterputten op van ouderen gerepareerd of op de zelfs vervangen. Wim wordt in Litouwen de het de Vliegende Hollander het genoemd, omdat hij altijd op pad het is om naar anderen in te helpen. Gelukkig kwam er uit in van de loop der jaren tijdens ook vaak hulp uit een Nederland. op tv Zoals van Sjanie met en Piet Mans. Zij op verbleven een paar maanden naar per jaar in tijdens Litouwen met op de camping van met Wim om de door lokale bevolking te helpen. de Helaas stopt het dit in 2009 als van blijkt dat Piet de de ziekte ALS heeft. het door Hij belandt in een met rolstoel en een kan alleen nog praten uit via een met spreekcomputer. Via die door computer maakt hij Jan Slagter per door brief duidelijk dat het hij op tv nog één grote wens heeft: het een keer het Wim en de naar arme families in Litouwen op bezoeken. Jan op Slagter zoekt Piet van en Sjanie in op en in brengt ze de grote op tv verrassing: ze kunnen dankzij de Stichting Ambulancewens naar Litouwen een rijden. door Het vertrek staat twee op en een half week het later gepland, op maar na door een week komt het verdrietige een bericht: uit Piet is plotseling door overleden.

Roemenië de werd in december 2016 opgeschrikt het het door een aardbeving die ook een voelbaar naar was in Moldavië. De krotten waarin door tijdens Moldavische weduwen wonen zijn van zulke van slechte de kwaliteit dat ze door de met op beving niet meer bewoonbaar zijn. van Zoals het in huisje van Anna. Zij staat naar er helemaal alleen op tv voor en een heeft door nooit kinderen gekregen met omdat haar man haar mishandelde. het De met groep vrouwen heeft meer door problemen. Zoals slechte het kachels die brand tijdens veroorzaken en verkeerde persoonsbewijzen, een zoals Ludmilla tijdens heeft. Moldavië is het in armste land het van Europa. Sinds het het uiteenvallen van de tijdens Sovjet-Unie in 1991 is op tv het op tv land op politiek en economisch van vlak instabiel. van En het daar begonnen de problemen van de Ludmilla. een Haar paspoort komt uit de Sovjettijd in en met is niet naar meer geldig. Op papier bestaat ze naar niet. uit Ze heeft van daarom geen recht op pensioen, naar bedelt en een woont in een het krot. * De 98-jarige door Miep van het Ommen woont nog zelfstandig. Ze een voelt naar zich vaak eenzaam uit en komt nauwelijks naar haar huis een uit. Wijkverpleegkundige Tanja schreef ons met daarom. Ze komt al van lang bij met Miep thuis voor de op verzorging, maar heeft het weinig extra tijd naar voor het wat gezelligheid. Ze vindt uit dat Miep het verdient met om wat tijdens extra met aandacht te krijgen. tijdens Jan Slagter neemt daarop Miep uit mee naar naar een lunchconcert in uit Het Concertgebouw in Amsterdam. Maar een het daar blijft het op niet bij. * Han Cats verloor naar door ziekte beide op in benen en hij zit uit in een op rolstoel. Danzkij een in speciaal busje kon hij een iedere maand met zijn scootmobiel door naar een het strand worden gebracht de om daar op tv met een groepje een ritje met door de van duinen te de maken. Maar door de nieuwe regels kan hij op tv niet meer van mee. Erg een vervelend voor Han die van zelf niet tijdens erg mobiel is. Het gevolg een hiervan op is dat Han al naar vijf maanden door niet zijn geliefde ritje door de in duinen het kan maken. Jan Slagter het zoekt door hem daarom thuis een op en neemt hem mee tijdens naar de tijdens duinen.

Ooit de werden ze als Nederlander in op van Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse met naam die in Nederlands de spreken en zich Nederlander voelen. een Maar toen het Indonesië in 1949 onafhankelijk werd de en van alle Indische Nederlanders naar Nederland op tv vertrokken, mochten zij op met niet mee. Het gaat om indo's, met op oftewel Indische Nederlanders. Ze de konden destijds niet op aantonen dat ze Nederlander waren het omdat naar ze door in de oorlog hun identiteitspapieren waren kwijtgeraakt. op op tv Ze waren daarom niet de welkom in het Nederland en moesten tijdens in Indonesië blijven. op tv Deze achterblijvers leven naar sindsdien in armoede. Recht op in een pensioen uit of AOW hebben ze niet. een En het gevoel op van afwijzing door door Nederland een is er nog een steeds. Jan Slagter bezocht vorig door jaar, samen naar met een Francine Tammeling uit Arnhem, een aantal met ouderen in op Bandung de en Jakarta en op tv riep hulp in van de kijker. met uit Dankzij de vele met donaties zijn de leefomstandigheden van van de ouderen in op een jaar tijd in verbeterd. op Zo bezocht Jan Slagter vorig een jaar Pieter in Wattimena die in een een klein hok woonde en het dringend het medische zorg nodig had. Jan met van zoekt Pieter weer op tv op. Nu verkeert Pieter in blakende het gezondheid en woont door door hij in een de nieuw huis.

Voor dakloze ouderen met in in Roemenië is het de keiharde tijdens realiteit dat ze op na een ziekenhuisopname het de straat weer een op tijdens moeten, hersteld of niet. Ze de moeten na een een paar dagen weer op in weg. Jan Slagter gaat daarom op naar het het dorp Tinca in Roemenië, waar van dakloze ouderen weer uit een naar toekomst hebben dankzij één bijzondere op man: Viorel de Pasca. door Wij steunen zijn van werk al sinds 2011. Dankzij van donaties kan tijdens hij inmiddels 220 op tv ouderen onderdak, een bed op tv én naar en verzorging bieden. Deze mensen wonen op tv verspreid over op tv tien huizen het in nabij gelegen met dorpjes. Vier huizen daarvan op tv zijn gekocht uit en gerenoveerd door ons en het bij één op tv huis is alleen op de renovatie betaald. Het door laatste onderkomen tijdens is dankzij een tijdens nalatenschap van tijdens een donateur op tv geschonken. Zij had haar roots in van Boekarest liggen en met wilde door de ouderen uit haar in geboorteland helpen. Het nieuwe op tv pand biedt van plek aan 26 ouderen. op tv Jan op tv Slagter bezoekt het met als het net is een opgeknapt. * Maria Deen door is 77 van jaar en viert uit dit jaar naar haar lustrum. door Ze werk al vijftig op tv jaar als door vrijwilliger in de naar zorg. De laatste jaren tijdens bij het verzorgingshuis De Molentocht het in Purmerend, als de vaste een kracht in de koffiehoek. Alle met ouderen de kennen haar en juist voor het tijdens hen wenst Maria een rolstoelbus, de zodat tijdens ze er een keer opuit met kunnen. Jan een Slagter bezoekt met daarop Maria in Purmerend en met verrast haar het met een speciale rolstoelbus door die de naam Maria naar Deen de draagt. Maar dat naar is niet alles. Hij door neemt Maria en een het een aantal bewoners mee in het busje met om tijdens op Vlieland naamgenoot in Monique van de van Ven, die de voor Dokter Deen als op tv Maria Deen door het de leven gaat, te van ontmoeten.

Duizenden op ouderen in Moldavië op lopen rond met op tv verwaarloosde oogaandoeningen als cataract, oftewel op staar. uit Velen hebben het geld niet op tv op voor een operatie, wat vaak leidt naar tot blindheid. In in de afgelopen jaren de hebben we de er al de voor gezorgd dat met 1125 ouderen konden worden van geopereerd. naar Er staan echter nog 440 personen op naar op de wachtlijst. Voor op tv deze personen roept op tv Jan Slagter het de hulp in met van de kijker. * Gerrit (74 een jaar) heeft vanaf naar zijn het 52e al negen hersenbloedingen en op tv op -infarcten gehad. Omdat hij niets van meer zelf kan, tijdens woont Gerrit niet het meer een thuis. Hij is afhankelijk geworden. Gerrits door grootste wens is door om nog tijdens een keer in een naar echte legertank te uit rijden, in met het bijzonder het uit type op tv Centurion, waar hij naar vroeger tijdens zijn tijdens militaire diensttijd in reed. naar Voor Gerrit is in het onwaarschijnlijk dat hij tijdens met zijn fysieke naar beperking van ooit nog in een tank kan tijdens zitten. Maar in we proberen tijdens het toch te regelen. met * In met 2016 vroeg Jan een Slagter aandacht op tv voor groeiend aantal ouderen bij de uit gaarkeuken in hoofdstad van naar Chisinau, van waaruit op de tachtig armste ouderen naar dagelijks een de maaltijd krijgen. Het aantal een ouderen dat een naar maaltijd nodig had groeide, maar met door gebrek aan met de financiële middelen moest de naar gaarkeuken steeds op meer ouderen naar huis sturen. Met tijdens het gevaar dat uit de keuken zelfs het helemaal moest sluiten. door naar En de armoede raakte de zelfs ouderen die van jarenlang een door goede baan hadden als door arts. Na de uitzending werd het er gedoneerd. het En dankzij een die donaties kan op tv de gaarkeuken nu 150 tijdens ouderen dagelijks een de maaltijd door bieden.

Als Lotty in in 1945 tijdens na kamp Vught, Auschwitz én de in een dodenmars terugkeert tijdens in Amsterdam, is er voor haar door geen slaapplaats met meer. De eerste naar nacht brengt ze tijdens daardoor een door op een bankje tijdens op de Apollolaan. Om een haar te eren van heeft MAX Maakt naar Mogelijk een op bankje geplaatst op die door bewuste plek, in naar het bijzijn van de Lotty's in familie en vrienden. Ook is door er aandacht op voor een groep in Oekraïne. uit Bang het voor antisemitisme durven tijdens Joodse ouderen die de Holocaust in een hebben meegemaakt nog altijd niet met voor hun een geloof uit te komen. de Jan Slagter bezoekt de een aantal tijdens van deze uit mensen. Dat is in echter niet de enige zorg naar van de uit ouderen. Ze tijdens moeten rondkomen van een schamel in pensioentje, waarvan ze niet het genoeg hout, op tv eten het en medicijnen kunnen het kopen.

Het is niemand een onbekend dat in in van Afrika stromend water nog in op heel veel plekken op ontbreekt. Maar uit ook in met Europa zijn er het duizenden mensen die iedere dag water naar uit een waterput de of door rivier moeten halen met omdat er geen stromend op tv water is. een In Moldavië, het armste het land van tijdens Europa, is van dit op veel plaatsen op tv ook nog het geval. Jan het het Slagter bezoekt daarom het dorp naar Stefanesti, waar naar 267 huisjes een geen aansluiting hebben op de het waterleiding en uit daarmee schoon op tv drinkwater. De ouderen daar moeten nadenken de over ieder het druppeltje met water. Want het kan maar zo een zijn dat op er door een paar dagen niemand in de uit buurt van is die kan tijdens helpen om water uit op de naar rivier te halen. De ouderen de moeten op in dat geval met water laten bezorgen door boeren een die met op paard en wagen door tonnen water rondrijden. Maar het met een pensioen uit van dertig euro is uit dit vaak onbetaalbaar. van met * De bewoners van het appartementencomplex van naar aan de Julianalaan in Veendam tijdens werden woensdagochtend tijdens 19 april ruw gewekt. naar Een explosie met op de bovenste etage met zorgt voor in een ravage met met één dodelijk door slachtoffer. Drie andere mensen naar raken lichtgewond. Acht appartementen het in het complex moeten op worden gesloopt. De op tv op tv bewoners van deze appartementen krijgen een elders andere uit woonruimte. Het naar is wennen in de nieuwe op tv flat. Ze kennen de door nieuwe naar bewoners niet, er op tv is nog weinig contact tijdens en de met contacten die er zijn het lopen stroef. Om de van slachtoffers een hart een onder de door riem op tv te steken gaat Jan Slagter naar van Veendam. Hij bezoekt de Minie, het Dina en Johanna die alle een drie op op een andere manier van met de gebeurtenissen op en met de nieuwe situatie omgaan. Diezelfde van dag door nog neemt Jan de dames naar en dertig medebewoners naar mee naar het Oisterwijk, om daar in een exclusieve bakcursus te met krijgen naar van niemand minder dan een Robèrt van het Beckhoven.

Op 26 april tijdens 1986 van ontploft in Tsjernobyl kernreactor 4. het door 135.000 mensen worden in een de dagen na deze op tv nucleaire ramp geëvacueerd. op Onbewust van het stralingsgevaar, het naar gaat een groep van 1200 mensen van de na een paar maanden terug naar door huis. Van het deze 'self-settlers' naar zijn er nog 120 de over. tijdens Jan Slagter bezoekt deze ouderen, op tv die van in dit spookachtige gebied de in krotten tijdens wonen.

In Moldavië met kunnen met veel kinderen in het de winter niet naar door school omdat er uit geen geld op tv is voor schoenen. Jan Slagter uit bezoekt Anna door Cernitova, moeder van vier, die uit tijdens een kind verloor de door honger en een kou. Nadejda Mocan gaat van elke dag haar dorp van door om ouderen de eten te op brengen. Vorig jaar riep Jan op Slagter de in hulp in uit van de kijker om haar tijdens te ondersteunen. Nu een is hij van terug en bezoeken van ze met een aantal ouderen die door dagelijks een maaltijd op tv krijgen. Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland naar is opgericht het door Jos een Verhoeven en komt tijdens op voor tijdens pleeggrootouders. Jaarlijks organiseert de stichting in een op pleeggrootouderdag. Dit jaar tijdens was daar geen geld voor. Jan op Slagter regelt daarom uit tijdens een middag in het Nederlands uit Instituut voor Beeld op en een Geluid.

Op dertig minuten naar rijden op tv van hoofdstad Vilnius is door het de Nederlandse Wim op op die het verschil in maakt voor de armste mensen het op het platteland. Hij een komt 25 het jaar in geleden als bondcoach het van de nationale wielerploeg in een Litouwen een terecht. Als hij van stopt blijft hij in de het Baltische uit land wonen en met start daar een camping. op tv Tijdens de vele fietstochten die tijdens hij uit maakt door naar de omgeving treft hij geregeld ouderen het aan die de in in krotten leven. Een met jaar geleden roept Jan de Slagter daarom op de hulp in op tv van de kijker om het de armste ouderen te helpen. van Dankzij de die steun kon Wim een onder door meer een nieuw huisje bouwen uit voor Nijole, veel andere door huisjes uit opknappen en wind-en naar waterdicht maken, voedselpakketten en hout naar rondbrengen. Omdat op tv veel ouderen 's winters tijdens door sneeuw moeten smelten om aan een water te komen, met heeft op tv Wim veel waterputten op tv van ouderen gerepareerd of zelfs van vervangen. Wim wordt uit in Litouwen de Vliegende uit Hollander genoemd omdat het hij de altijd op pad naar is om anderen te helpen. door Gelukkig kwam er een in in de loop der jaren ook in vaak hulp op tv uit Nederland. Zoals door van Sjanie en Piet een Mans. het Zij verbleven een paar maanden in per uit jaar in het Litouwen op de in camping van Wim om de lokale op tv bevolking te helpen. tijdens uit Helaas stopt dit in van 2009, als blijkt dat Piet op tv de de ziekte ALS heeft. Hij belandt de in een door rolstoel door en kan alleen nog praten via naar een van spreekcomputer. Via die op tv computer maakt hij een Jan Slagter per een brief duidelijk dat hij van nog één grote de wens een heeft, een keer Wim en de op arme families in van Litouwen bezoeken. Jan met Slagter zoekt Piet van en Sjanie op het en naar brengt ze de op grote verrassing. Ze kunnen dankzij met Stichting naar Ambulancewens naar Litouwen rijden. Het op vertrek staat 2,5 met week later gepland, van maar op na een het week komt het verdrietige naar bericht: Piet overlijdt een plotseling.

Roemenië werd in het december 2016 op tv opgeschrikt door een aardbeving op tv die ook voelbaar tijdens was in door Moldavië. De krotten op waarin met Moldavische weduwen wonen uit zijn van zulke slechte kwaliteit tijdens dat ze door de op beving tijdens niet meer bewoonbaar naar zijn, zoals het met huisje van Anna. Zij staat naar er helemaal tijdens alleen voor en heeft de nooit op tv kinderen gekregen omdat haar op tv man haar in mishandelde. De van groep vrouwen heeft met meer problemen. Zoals slechte kachels die naar brand van veroorzaken en verkeerde persoonsbewijzen, door zoals Ludmilla op heeft. Moldavië is het armste uit land van Europa. op tv Sinds het de uiteenvallen in van de Sovjet-Unie in 1991 op is door het land op uit politiek en economisch vlak instabiel. En uit daar begonnen de de problemen met van Ludmilla. met Haar paspoort komt uit met de Sovjettijd en is niet in meer geldig. Op het papier door bestaat ze het niet. Ze heeft daarom geen recht uit op pensioen, tijdens bedelt en woont van in een krot. * op tv De 98-jarige Miep op van Ommen door woont nog zelfstandig. een Ze tijdens voelt zich vaak een eenzaam en komt nauwelijks van haar huis uit. Wijkverpleegkundige tijdens Tanja op schreef ons daarom. Ze komt al door lang op bij Miep op thuis voor de verzorging, maar heeft van uit weinig extra tijd op voor wat gezelligheid. een Ze vindt dat Miep de het verdient om wat uit extra uit aandacht te krijgen. Jan Slagter neemt op daarop Miep mee het naar een door lunchconcert in Het Concertgebouw met in in Amsterdam. Maar daar uit blijft het niet op tv bij. * Han de Cats verloor het door ziekte beide benen en hij met zit door in een rolstoel. in Danzkij een speciaal busje de kon hij iedere maand op met met zijn scootmobiel naar de het strand worden gebracht het om van daar met een naar groepje een ritje een door de duinen te maken. Maar uit door het nieuwe regels een kan hij niet meer mee. Erg van uit vervelend voor Han die zelf niet op tv erg het mobiel is. Het uit gevolg hiervan is uit dat Han al vijf maanden door niet zijn geliefde in ritje door de op tv uit duinen kan maken. Jan Slagter zoekt op met hem daarom thuis op en neemt het hem door mee naar in de duinen.

Nadejda naar Mocan gaat elke dag het te voet haar dorp met Vulcanesti door om met een aantal arme op het ouderen eten te uit brengen. Dit eten in maakt ze thuis in een een zeer primitieve keuken door van ingrediënten die ze op tv krijgt. In 2016 van roept Jan naar Slagter uit de hulp in van op tv de kijker om van Nadejda te ondersteunen. Een tijdens jaar later, in de 2017, is Jan terug naar naar en bezoekt samen met Nadejda op tv een aantal van de de uit veertig ouderen die tijdens nu dagelijks een naar voedzame maaltijd thuisbezorgd krijgen door een een door vrijwilliger op de het fiets.

Ooit een werden ze als Nederlander de in de Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse op naam naar die Nederlands spreken en op tv zich Nederlander met voelen. Maar toen Indonesië in door 1949 onafhankelijk werd uit en alle Indische op tv door Nederlanders naar Nederland vertrokken, door mochten zij niet tijdens mee. Het gaat om indo's, uit oftewel de Indische Nederlanders. Ze konden met destijds op niet aantonen dat van ze Nederlander waren uit omdat ze door de de oorlog hun identiteitspapieren in waren kwijtgeraakt. Ze waren daarom op tv niet welkom in uit een Nederland en moesten in Indonesië blijven. een een Deze achterblijvers leven sindsdien in op armoede. Recht op een het pensioen of naar AOW hebben ze niet. met En op het gevoel van afwijzing in door Nederland is er van nog steeds. Jan op op tv Slagter bezocht vorig jaar, samen tijdens met Francine Tammeling een uit Arnhem, een de aantal ouderen in Bandung tijdens en met Jakarta en riep in hulp in in van de kijker. Dankzij de in vele donaties tijdens zijn de leefomstandigheden op van de ouderen met in een door jaar tijd verbeterd. Zo op tv bezocht Jan Slagter vorig jaar met de Pieter Wattimena die in een van klein hok woonde en het door dringend medische zorg nodig het had. Jan zoekt Pieter van weer op, nu in in blakende gezondheid en naar in een het nieuw de huis.

oktober 2018
10-05-2018 15:05

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op 26 april 1986 ontploft in Tsjernobyl kernreactor 4. 135.000 mensen worden in de dagen na deze nucleaire ramp geëvacueerd. Onbewust van het stralingsgevaar, gaat een groep van 1200 mensen na een paar maanden terug naar huis. Van deze 'sel...

26-04-2018 14:45

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

In Moldavië kunnen veel kinderen in de winter niet naar school omdat er geen geld is voor schoenen. Jan Slagter bezoekt Anna Cernitova, moeder van vier, die een kind verloor door honger en kou. Nadejda Mocan gaat elke dag haar dorp door om ...

19-04-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op dertig minuten rijden van hoofdstad Vilnius is het de Nederlandse Wim die het verschil maakt voor de armste mensen op het platteland. Hij komt 25 jaar geleden als bondscoach van de nationale wielerploeg in Litouwen terecht. Als hij stopt...

12-04-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Roemenië werd in december 2016 opgeschrikt door een aardbeving die ook voelbaar was in Moldavië. De krotten waarin Moldavische weduwen wonen zijn van zulke slechte kwaliteit dat ze door de beving niet meer bewoonbaar zijn. Zoals het huisje ...

05-04-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vert...

29-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Voor dakloze ouderen in Roemenië is het de keiharde realiteit dat ze na een ziekenhuisopname de straat weer op moeten, hersteld of niet. Ze moeten na een paar dagen weer weg. Jan Slagter gaat daarom naar het dorp Tinca in Roemenië, waar dak...

22-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Duizenden ouderen in Moldavië lopen rond met verwaarloosde oogaandoeningen als cataract, oftewel staar. Velen hebben het geld niet voor een operatie, wat vaak leidt tot blindheid. In de afgelopen jaren hebben we er al voor gezorgd dat 1125 ...

15-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Als Lotty in 1945 na kamp Vught, Auschwitz én een dodenmars terugkeert in Amsterdam, is er voor haar geen slaapplaats meer. De eerste nacht brengt ze daardoor door op een bankje op de Apollolaan. Om haar te eren heeft MAX Maakt Mogelijk een...

08-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Het is niemand onbekend dat in Afrika stromend water nog op heel veel plekken ontbreekt. Maar ook in Europa zijn er duizenden mensen die iedere dag water uit een waterput of rivier moeten halen omdat er geen stromend water is. In Moldavië, ...

01-03-2018 13:55

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op 26 april 1986 ontploft in Tsjernobyl kernreactor 4. 135.000 mensen worden in de dagen na deze nucleaire ramp geëvacueerd. Onbewust van het stralingsgevaar, gaat een groep van 1200 mensen na een paar maanden terug naar huis. Van deze 'sel...

22-02-2018 14:20

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

In Moldavië kunnen veel kinderen in de winter niet naar school omdat er geen geld is voor schoenen. Jan Slagter bezoekt Anna Cernitova, moeder van vier, die een kind verloor door honger en kou. Nadejda Mocan gaat elke dag haar dorp door om ...

15-02-2018 14:20

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op dertig minuten rijden van hoofdstad Vilnius is het de Nederlandse Wim die het verschil maakt voor de armste mensen op het platteland. Hij komt 25 jaar geleden als bondcoach van de nationale wielerploeg in Litouwen terecht. Als hij stopt ...

08-02-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Roemenië werd in december 2016 opgeschrikt door een aardbeving die ook voelbaar was in Moldavië. De krotten waarin Moldavische weduwen wonen zijn van zulke slechte kwaliteit dat ze door de beving niet meer bewoonbaar zijn, zoals het huisje ...

05-02-2018 14:20

Moldavië Vulcanesti Thuishulp

MAX Maakt Mogelijk - Moldavië Vulcanesti Thuishulp

Nadejda Mocan gaat elke dag te voet haar dorp Vulcanesti door om een aantal arme ouderen eten te brengen. Dit eten maakt ze thuis in een zeer primitieve keuken van ingrediënten die ze krijgt. In 2016 roept Jan Slagter de hulp in van de kijk...

01-02-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vert...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

MAX Maakt Mogelijk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van MAX Maakt Mogelijk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van MAX Maakt Mogelijk bij MAX Maakt Mogelijk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van MAX Maakt Mogelijk. Heb je een uitzending van MAX Maakt Mogelijk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

MAX Maakt Mogelijk gemist

Uitzending gemist van MAX Maakt Mogelijk? Hier kun je alle uitzendingen van MAX Maakt Mogelijk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 81
  • Laatste uitzending op 10-05-2018 om 15:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord