Programma gemist?

Als in Lotty in 1945 na kamp in op Vught, Auschwitz én een de dodenmars terugkeert in Amsterdam, uit is er voor haar van door geen slaapplaats meer. De eerste tijdens nacht brengt ze door daardoor door op de een bankje door op de Apollolaan. Om haar uit te van eren heeft MAX Maakt tijdens Mogelijk in een bankje geplaatst op die naar bewuste plek, op in het naar bijzijn van Lotty's familie door en vrienden. in Ook is er aandacht voor een de tijdens groep in Oekraïne. Bang voor van antisemitisme op tv durven Joodse ouderen door die de Holocaust hebben meegemaakt nog met op tv altijd niet voor hun het geloof uit in te komen. Jan Slagter bezoekt een uit de aantal van deze mensen. Dat is naar echter niet de de enige zorg van in met de ouderen. Ze moeten rondkomen door van een met schamel pensioentje, met waarvan ze niet in genoeg hout, eten met en medicijnen kunnen uit kopen.

Het tijdens is niemand onbekend in dat in Afrika stromend water het nog op heel op veel plekken ontbreekt. het Maar het ook in Europa zijn tijdens er duizenden mensen op die iedere dag van water op uit een waterput of op rivier moeten halen omdat naar er geen stromend water naar is. In Moldavië, het het armste land naar de van Europa, is dit op van veel plaatsen een ook nog het geval. Jan op Slagter het bezoekt daarom het tijdens dorp Stefanesti, waar in 267 huisjes geen aansluiting het hebben op van de waterleiding en daarmee schoon van drinkwater. De ouderen tijdens daar de moeten nadenken over ieder druppeltje op water. Want het met met kan maar zo zijn op tv dat er een paar dagen de niemand in op tv de buurt is met die kan een helpen om in water uit de rivier te door halen. De ouderen de moeten in dat in geval water door laten bezorgen van door boeren die met paard en uit wagen op tonnen water rondrijden. Maar met in een pensioen van door dertig euro is een dit vaak onbetaalbaar. tijdens * De bewoners op van het de appartementencomplex van aan de Julianalaan in Veendam het werden woensdagochtend 19 april een ruw van gewekt. Een explosie uit op de bovenste etage zorgt door voor een ravage door met naar één dodelijk slachtoffer. Drie van andere mensen raken lichtgewond. in door Acht appartementen in het de complex moeten worden gesloopt. De op tv bewoners een van deze appartementen naar krijgen elders andere woonruimte. op Het door is wennen in de nieuwe tijdens flat. op tv Ze kennen de nieuwe bewoners niet, uit er is tijdens nog weinig contact en op tv de contacten met die er zijn het lopen stroef. Om de tijdens slachtoffers met een hart onder de de riem in te steken gaat Jan met Slagter naar Veendam. op tv Hij bezoekt Minie, op Dina en Johanna van die alle van drie op een andere de manier met de gebeurtenissen en tijdens de uit nieuwe situatie omgaan. op Diezelfde dag op tv nog neemt Jan de tijdens dames en dertig uit medebewoners mee naar door Oisterwijk, om daar een het exclusieve naar bakcursus te krijgen van niemand de minder dan Robèrt op van naar Beckhoven.

Op 26 het april 1986 ontploft in in Tsjernobyl kernreactor 4. door 135.000 mensen het worden uit in de dagen het na deze nucleaire ramp op geëvacueerd. Onbewust van op tv het stralingsgevaar, gaat een groep van van uit 1200 mensen op na een paar maanden terug naar met huis. uit Van deze 'self-settlers' zijn er van nog 120 over. in Jan Slagter naar bezoekt op tv deze ouderen, die uit in dit spookachtige gebied in krotten van met wonen.

In Moldavië naar kunnen veel kinderen in op de winter niet van naar school omdat de er tijdens geen geld is voor tijdens schoenen. Jan Slagter bezoekt op tv Anna Cernitova, tijdens moeder van vier, die tijdens een naar kind verloor door honger en van kou. op Nadejda Mocan gaat van elke dag haar dorp door tijdens om ouderen door eten te het brengen. Vorig het jaar riep Jan Slagter de naar hulp in van de uit kijker naar om haar in te ondersteunen. Nu is hij door terug door en bezoeken ze een aantal ouderen naar die dagelijks van een maaltijd krijgen. Stichting op een Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland is opgericht op tv door Jos Verhoeven en het een komt op voor pleeggrootouders. op tv Jaarlijks organiseert de stichting van een pleeggrootouderdag. Dit jaar met was daar naar geen geld de voor. Jan Slagter regelt daarom op een middag in met het Nederlands uit Instituut voor op tv Beeld en door Geluid.

Op met dertig minuten rijden door van hoofdstad Vilnius is het naar de Nederlandse een Wim met die het verschil een maakt voor de armste mensen naar op het platteland. de Hij komt tijdens 25 jaar geleden in als bondcoach van tijdens de nationale wielerploeg uit in Litouwen terecht. Als uit hij stopt blijft op hij in het Baltische op land wonen op tv en start daar het een camping. Tijdens de met vele fietstochten die op tv hij maakt door op tv de omgeving treft door uit hij geregeld ouderen aan die in door van krotten leven. Een jaar geleden roept met Jan Slagter daarom van de hulp op tv in het van de kijker om door de armste van ouderen te helpen. met Dankzij die steun kon Wim onder op op tv meer een nieuw op tv huisje bouwen voor op Nijole, veel andere door huisjes opknappen en het wind-en waterdicht maken, van voedselpakketten en hout rondbrengen. Omdat de veel ouderen 's de winters sneeuw met moeten smelten uit om aan water het te komen, heeft tijdens Wim veel waterputten van tijdens ouderen gerepareerd of naar zelfs vervangen. Wim uit wordt in Litouwen de Vliegende het Hollander genoemd omdat op tv hij op altijd op pad het is om anderen te helpen. met op Gelukkig kwam er in de loop de op tv der jaren ook tijdens vaak hulp uit door Nederland. Zoals van Sjanie een en Piet op tv Mans. Zij verbleven een tijdens paar maanden een per jaar in Litouwen op in de camping van op tv Wim uit om de lokale bevolking te naar helpen. tijdens Helaas stopt dit op tv in 2009, als blijkt dat Piet door de ziekte ALS uit heeft. naar Hij belandt in een naar rolstoel en kan alleen op door nog praten via een het spreekcomputer. Via van die computer maakt op hij Jan Slagter per brief duidelijk naar van dat hij nog één grote met wens met heeft, een keer met Wim en de arme families naar in Litouwen bezoeken. het Jan Slagter zoekt Piet op en Sjanie op tv op met en brengt ze de naar grote verrassing. een Ze kunnen dankzij Stichting Ambulancewens naar van Litouwen rijden. met Het een vertrek staat 2,5 week met later gepland, maar na tijdens een week komt in het verdrietige in bericht: Piet overlijdt de plotseling.

Roemenië tijdens werd in december uit 2016 opgeschrikt door een aardbeving door die ook voelbaar een was in Moldavië. op De van krotten waarin Moldavische met weduwen wonen zijn van zulke de slechte met kwaliteit dat ze door de op beving niet van meer bewoonbaar een zijn, zoals naar het huisje van Anna. in Zij staat het er helemaal alleen voor en op tv heeft nooit kinderen naar gekregen omdat haar op man haar de mishandelde. De groep vrouwen heeft met meer problemen. in Zoals uit slechte kachels die brand veroorzaken naar en het verkeerde persoonsbewijzen, zoals Ludmilla heeft. Moldavië door is het armste door land een van Europa. op tv Sinds het uiteenvallen van op de Sovjet-Unie in 1991 is een het land op uit politiek en economisch een vlak instabiel. En naar daar begonnen de tijdens problemen van op tv Ludmilla. Haar door paspoort komt uit de van Sovjettijd en is tijdens niet meer geldig. met Op de papier bestaat ze naar niet. Ze heeft daarom in geen recht op met pensioen, bedelt en de woont in een krot. een * De met 98-jarige Miep van Ommen op woont door nog zelfstandig. Ze voelt tijdens zich vaak eenzaam en het komt in nauwelijks haar huis uit. Wijkverpleegkundige een Tanja schreef het ons daarom. op Ze komt al lang bij Miep uit uit thuis voor de verzorging, maar in heeft het weinig extra tijd voor wat gezelligheid. de met Ze vindt dat Miep het verdient de om wat de extra aandacht te krijgen. een op Jan Slagter neemt op tv daarop Miep mee naar een met lunchconcert in de Het Concertgebouw in het Amsterdam. Maar daar blijft het het niet bij. * een Han Cats tijdens verloor door in ziekte beide benen uit en hij zit in een van rolstoel. Danzkij in een speciaal busje kon naar hij iedere maand tijdens met zijn scootmobiel op met naar het strand worden in gebracht om daar een met een uit groepje een ritje door de duinen door te maken. Maar met op door nieuwe regels door kan hij niet meer mee. in Erg de vervelend voor Han die zelf de niet uit erg mobiel is. Het gevolg hiervan tijdens is dat Han met al vijf maanden op tv niet zijn tijdens geliefde ritje door het de duinen kan maken. op tv Jan tijdens Slagter zoekt hem daarom thuis een op tijdens en neemt hem mee naar uit de op duinen.

Nadejda Mocan op tv gaat het elke dag te voet uit haar dorp Vulcanesti door om van tijdens een aantal arme naar ouderen eten te brengen. Dit het eten maakt op tv ze thuis in de een zeer primitieve keuken uit van een ingrediënten die ze krijgt. In naar 2016 roept in Jan Slagter de hulp in door van de kijker op tv uit om Nadejda te ondersteunen. Een het jaar later, in op 2017, is Jan terug naar uit en bezoekt samen met Nadejda naar een aantal door van de veertig ouderen met die nu dagelijks een een voedzame op maaltijd thuisbezorgd krijgen door het een vrijwilliger op de op tv met fiets.

Ooit van werden ze een als Nederlander in door Nederlands-Indië geboren. Ouderen met de een Nederlandse het naam die Nederlands uit spreken en zich Nederlander voelen. in Maar toen Indonesië naar in 1949 onafhankelijk werd door en alle Indische tijdens een Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten door zij niet mee. naar Het gaat om tijdens indo's, oftewel Indische Nederlanders. van Ze konden destijds een niet de aantonen dat het ze Nederlander waren omdat ze door door de oorlog een hun identiteitspapieren waren kwijtgeraakt. naar Ze een waren daarom niet welkom de in in Nederland en moesten in Indonesië blijven. op Deze achterblijvers leven van sindsdien in in armoede. Recht op een het op tv pensioen of AOW hebben met ze niet. En het van gevoel van afwijzing tijdens door Nederland is uit er nog steeds. Jan uit Slagter tijdens bezocht vorig jaar, op samen met Francine Tammeling door uit naar Arnhem, een aantal met ouderen in Bandung en Jakarta tijdens en riep op hulp in van de met kijker. de Dankzij de vele door donaties zijn de leefomstandigheden op tv van de ouderen in een het naar jaar tijd verbeterd. Zo bezocht Jan naar Slagter vorig tijdens jaar uit Pieter Wattimena die in een klein het hok woonde een en uit dringend medische zorg nodig had. Jan een zoekt Pieter van weer op, nu met in blakende gezondheid en door in een nieuw uit met huis.

Voor dakloze ouderen de in met Roemenië is het de keiharde op realiteit het dat ze na een ziekenhuisopname het de straat weer naar op moeten. het Hersteld op tv of niet, ze moeten met na een paar dagen het weer uit weg. Jan Slagter de gaat daarom naar naar het dorp Tinca in Roemenië, het waar met dakloze ouderen weer een op toekomst hebben dankzij één bijzondere naar man: Viorel Pasca. op tv Wij van steunen zijn werk van al sinds 2011. Dankzij donaties op kan hij inmiddels door 220 in ouderen onderdak, een op bed én verzorging bieden. op Deze mensen wonen verspreid op over tien huizen tijdens in nabij gelegen een dorpjes. Vier het huizen daarvan van zijn gekocht op en gerenoveerd door ons en bij van één huis in is door alleen de renovatie betaald. van Het laatste onderkomen het is dankzij een naar nalatenschap van door een donateur geschonken. op Zij had haar roots in op Boekarest liggen tijdens en wilde de ouderen van uit haar van geboorteland helpen. Het nieuwe op pand biedt plek aan door 26 ouderen. Jan in Slagter naar bezoekt het een als het net is opgeknapt. En naar met Maria Deen is 77 op jaar en viert dit uit jaar haar lustrum. Ze door werk al vijftig het jaar als vrijwilliger in in een de zorg. De van laatste jaren bij het het verzorgingshuis De Molentocht tijdens in in Purmerend als vaste op kracht in de koffiehoek. Alle door ouderen kennen het haar en juist voor hen het wenst Maria naar een rolstoelbus, door zodat ze er een een keer opuit kunnen. op Jan Slagter bezoekt van daarop Maria in Purmerend uit een en verrast haar met een speciale uit rolstoelbus die een de naam de Maria Deen draagt. naar Maar dat is het niet alles. Hij neemt Maria van en een van aantal op tv bewoners mee in het busje op tv om op Vlieland naamgenoot met Monique van de in tijdens Ven, die voor tijdens Dokter Deen als de Maria Deen door het leven gaat, een door te ontmoeten.

Duizenden ouderen in door Moldavië in lopen rond met door verwaarloosde oogaandoeningen als cataract, uit oftewel staar. Velen hebben de het een geld niet voor in een operatie, wat vaak het leidt de tot blindheid. In de met afgelopen jaren op hebben we er van al voor gezorgd uit dat 1125 ouderen konden worden geopereerd. van op tv Er staan echter in nog 440 personen op de wachtlijst. van met Voor deze personen roept Jan Slagter een de de hulp in van de de kijker. * Gerrit (74 van het jaar) heeft vanaf tijdens zijn 52e al negen hersenbloedingen en uit -infarcten gehad. een Omdat hij uit niets meer zelf met kan, woont naar Gerrit niet meer thuis. Hij met is afhankelijk op tv geworden. Gerrits grootste wens van is door om nog één keer door in een echte legertank te op rijden, in het met met bijzonder het type Centurion, waar hij het vroeger tijdens zijn tijdens militaire diensttijd in tijdens reed. Voor Gerrit een is het met onwaarschijnlijk uit dat hij met zijn fysieke op tv beperking ooit een nog in een tijdens tank kan door zitten. Maar we proberen van het toch te regelen. * uit In een 2016 vroeg Jan Slagter met aandacht voor in het groeiend aantal ouderen bij uit de tijdens gaarkeuken in hoofdstad Chisinau, op tv van waaruit op de tachtig armste uit ouderen dagelijks een op maaltijd krijgen. Het aantal ouderen uit een dat een maaltijd nodig had in groeide, van maar door gebrek aan met financiële middelen moest de gaarkeuken in steeds meer met ouderen naar huis een sturen. van Met het gevaar dat door de keuken op zelfs helemaal moest sluiten. En de de armoede in raakte zelfs van ouderen die jarenlang een door goede baan hadden als het arts. het Na de uitzending werd tijdens er gedoneerd. En dankzij die in donaties kan de in gaarkeuken nu 150 uit ouderen dagelijks met een van maaltijd bieden.

Als tijdens Lotty in 1945 een na kamp op Vught, Auschwitz én een dodenmars terugkeert op tv in Amsterdam, is op tijdens er voor haar geen slaapplaats meer. op door De eerste nacht met brengt ze daardoor door op op een een bankje in de Apollolaan. Om haar op tv te eren uit heeft MAX Maakt het Mogelijk een uit bankje geplaatst op die bewuste met plek, in van het in bijzijn van Lotty's van familie en vrienden. op tv Ook is er aandacht voor een door groep met in Oekraïne. Bang voor antisemitisme met durven Joodse tijdens ouderen die de Holocaust tijdens met hebben meegemaakt nog altijd met niet voor hun op tv geloof uit naar te komen. Jan het Slagter bezoekt een met aantal van deze mensen. Dat op is echter in niet de enige zorg het van de naar ouderen. Ze moeten rondkomen van van een schamel de pensioentje, op tv waarvan ze niet genoeg in hout, eten en medicijnen door kunnen in kopen.

maart 2018
15-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Als Lotty in 1945 na kamp Vught, Auschwitz én een dodenmars terugkeert in Amsterdam, is er voor haar geen slaapplaats meer. De eerste nacht brengt ze daardoor door op een bankje op de Apollolaan. Om haar te eren heeft MAX Maakt Mogelijk een...

08-03-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Het is niemand onbekend dat in Afrika stromend water nog op heel veel plekken ontbreekt. Maar ook in Europa zijn er duizenden mensen die iedere dag water uit een waterput of rivier moeten halen omdat er geen stromend water is. In Moldavië, ...

01-03-2018 13:55

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op 26 april 1986 ontploft in Tsjernobyl kernreactor 4. 135.000 mensen worden in de dagen na deze nucleaire ramp geëvacueerd. Onbewust van het stralingsgevaar, gaat een groep van 1200 mensen na een paar maanden terug naar huis. Van deze 'sel...

22-02-2018 14:20

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

In Moldavië kunnen veel kinderen in de winter niet naar school omdat er geen geld is voor schoenen. Jan Slagter bezoekt Anna Cernitova, moeder van vier, die een kind verloor door honger en kou. Nadejda Mocan gaat elke dag haar dorp door om ...

15-02-2018 14:20

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Op dertig minuten rijden van hoofdstad Vilnius is het de Nederlandse Wim die het verschil maakt voor de armste mensen op het platteland. Hij komt 25 jaar geleden als bondcoach van de nationale wielerploeg in Litouwen terecht. Als hij stopt ...

08-02-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Roemenië werd in december 2016 opgeschrikt door een aardbeving die ook voelbaar was in Moldavië. De krotten waarin Moldavische weduwen wonen zijn van zulke slechte kwaliteit dat ze door de beving niet meer bewoonbaar zijn, zoals het huisje ...

05-02-2018 14:20

Moldavië Vulcanesti Thuishulp

MAX Maakt Mogelijk - Moldavië Vulcanesti Thuishulp

Nadejda Mocan gaat elke dag te voet haar dorp Vulcanesti door om een aantal arme ouderen eten te brengen. Dit eten maakt ze thuis in een zeer primitieve keuken van ingrediënten die ze krijgt. In 2016 roept Jan Slagter de hulp in van de kijk...

01-02-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vert...

25-01-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Voor dakloze ouderen in Roemenië is het de keiharde realiteit dat ze na een ziekenhuisopname de straat weer op moeten. Hersteld of niet, ze moeten na een paar dagen weer weg. Jan Slagter gaat daarom naar het dorp Tinca in Roemenië, waar dak...

22-01-2018 14:25

Waterproject Moldavië

MAX Maakt Mogelijk - Waterproject Moldavië

18-01-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Duizenden ouderen in Moldavië lopen rond met verwaarloosde oogaandoeningen als cataract, oftewel staar. Velen hebben het geld niet voor een operatie, wat vaak leidt tot blindheid. In de afgelopen jaren hebben we er al voor gezorgd dat 1125 ...

11-01-2018 14:50

MAX Maakt Mogelijk

MAX Maakt Mogelijk - MAX Maakt Mogelijk

Als Lotty in 1945 na kamp Vught, Auschwitz én een dodenmars terugkeert in Amsterdam, is er voor haar geen slaapplaats meer. De eerste nacht brengt ze daardoor door op een bankje in de Apollolaan. Om haar te eren heeft MAX Maakt Mogelijk een...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

MAX Maakt Mogelijk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van MAX Maakt Mogelijk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van MAX Maakt Mogelijk bij MAX Maakt Mogelijk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van MAX Maakt Mogelijk. Heb je een uitzending van MAX Maakt Mogelijk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

MAX Maakt Mogelijk gemist

Uitzending gemist van MAX Maakt Mogelijk? Hier kun je alle uitzendingen van MAX Maakt Mogelijk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 74
  • Laatste uitzending op 15-03-2018 om 14:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord