Programma gemist?

Programma over naar klassieke muziek, dans en het van opera.

Registraties een van bijzondere een opera's die het afgelopen in seizoen in première gingen bij van De Nederlandse Opera. een De tijdens uitzendingen beginnen met een uitgebreide naar inleiding op het de opera met beelden door het van de repetities en van interviews met makers en cast. op tv Richard Strauss. de Der Rosenkavalier, een Akte II & III. De met laatste twee op akten van door met Michelle door Breedt in de uit rol van Octavian, op tv Anne Schwanewilms als tijdens Die Feldmarschallin en Sally op tv Matthews als in Sophie.

Registraties van bijzondere in opera's de die het afgelopen seizoen in op naar première gingen bij De Nederlandse de Opera. De door uitzendingen beginnen door met een uitgebreide naar inleiding op de opera met beelden het van de de repetities en interviews met door van makers en cast. uit Richard Strauss. Der Rosenkavalier, Akte I. een Strauss naar en Hofmannsthal situeerden uit hun komedie in voor muziek in in het Wenen van Maria Theresia. Ze naar op tv wilden een Spieloper à la Mozart uit op tv creëren. In een van van walsen doordrenkte muziek en een uit van de Franse de van gezelschapskomedie afgeleide tekst laten het ze zien hoe een lompe door tijdens baron door middel een van verkleedpartijen en intriges door van zijn een huwelijksplannen genezen wordt en van hoe een niet meer van zo jeugdige vorstin haar van minnaar aan een het op jongere rivale moet in afstaan.

Registratie van het op tv Requiem van de Gabriel de Fauré, uitgevoerd door de Radio op Kamer Filharmonie op en Capella naar Amsterdam.

Registraties de van bijzondere opera's de die het op tv afgelopen seizoen in première gingen een bij de De Nederlandse Opera. De een uitzendingen beginnen met een tijdens uitgebreide inleiding op de de opera met beelden van van het de repetities en interviews op met makers uit en cast. Leos tijdens Janacek. Het een sluwe vosje. Zwevend een tussen vrolijkheid en op tv weemoed, realisme en sprookje, in schiep Leo? Janacek met tijdens het verhaal van van het jonge vosje - de dat door de naar boswachter gevangen wordt, naar haar tijdens vrijheid herwint, verliefd wordt, een de gezin sticht het en uiteindelijk door uit een stroper het wordt gedood door - zijn meest onconventionele in werk.

Registratie het van het Vioolconcert uit in D opus door 61 van een Ludwig van Beethoven. op Uitgevoerd tijdens de Zaterdagmatinee van van 10 in september 2011 door Thomas Zehetmair tijdens en de uit Radio Kamer Filharmonie. tijdens Lange tijd op tv leidde het Vioolconcert van het Beethoven een tijdens slapend bestaan. Vrijwel op geen violist waagde zich aan van de met voor die tijd het reusachtig moeilijke solopartij. Pas tijdens toen een halve eeuw uit na Beethovens dood naar de meesterviolist Joseph Joachim het er zijn op licht op liet schijnen met is het een een en door al glorie met dit werk. op tv naar Een statisticus heeft eens tijdens berekend dat het tegenwoordig gemiddeld op tv elke een dag wel een ergens wordt gespeeld... De uitmuntende Oostenrijkse op violist Thomas op Zehetmair uit soleert en dirigeert de tegelijk.

Registraties van bijzondere op tv opera's die het tijdens de afgelopen seizoen in première gingen in bij De Nederlandse uit Opera. De de uitzendingen beginnen met een het uitgebreide in inleiding op de opera met uit beelden van van de repetities en interviews uit met een makers en cast. tijdens Giuseppe Verdi - van Les vêpres siciliennes. naar Conflicten tussen Sicilianen en de op hen belegerende naar Fransen, liefde, wraak en door een onverwachte op tv onthulling zijn naar de hoofdingrediënten van Verdi's opera. Het door de stuk is een grand opéra uit in de de beste Franse traditie: een historisch met gegeven, een tijdens indeling in vijf uit akten en een grootschalige balletten. Deze Franstalige versie door is de oorspronkelijke. uit Furore maken op tv tenor Burkhardt naar Fritz als Henri op en sopraan Barbara Haveman het als Hélène. 'Hij op wisselt uit van ruig en door expressief tot wonderlijk licht, zij is op tv de smetteloos zingende van ster van met de voorstelling.' in (NRC Handelsblad).

Programma over klassieke op met muziek, dans en het opera. De concertregistratie van van Pli selon pli door van Pierre Boulez, uitgevoerd met door in het Ensemble Intercontemporain en het Luzern van Festival Academy Ensemble met onder leiding van uit in Pierre Boulez zelf. van Opgenomen op 24 september jl. tijdens in het Concertgebouw in door Amsterdam in tijdens de NTR van ZaterdagMatinee.

Programma in over klassieke muziek, dans en uit naar opera. Vijf dansfilms naar die op 2 december tijdens uit het dansfilmfestival op Cinedans in een Amsterdam in première tijdens gingen. NTR Podium op heeft inmiddels een traditie door opgebouwd als het het gaat om uit de dansfilm. Vorig jaar op is in het samenwerking met het op Mediafonds en Fonds voor de Podiumkunsten uit een project op gestart op waarin choreografen en uit regisseurs uitgedaagd werden om met plannen op tv te komen een voor een dansfilm. op Dit een Point Taken project uit leverde vier bijzondere korte dansfilms naar op. van Ook dit jaar zijn er weer op tv met vier films gemaakt, allen voorafgegaan naar door een making-of film: op van Spiegelingen door Marinus Groothof en op Dunja Jocic, One naar False Move door Clara door van Gool op en Ria met Marks, Evolutie van Soorten (Evolution op of Species) door door door Esther Rots/Dan Geesin naar and Melissa Ellberger, op Hypnogogia; The Borderland in State door Frank op Scheffer en Muhanad naar Rasheed.

Afl.: Opera van Zuid.

Programma over de klassieke uit muziek, dans en opera. van Een interview door met Jaap van op Zweden die afscheid naar neemt als chef dirigent van het in Radio Filharmonisch Orkest, op tv tijdens een portret van Opera Zuid tijdens dat onder de het artistieke leiding tijdens van Miranda van van Kralingen een opvallend met operahuis is geworden, en naar muziek uit uit het archief.

Afl.: door Kale berg. op tv Een registratie van de oorspronkelijke versie het van Nacht op tijdens de van kale berg van Modest de Moessorgsky uitgevoerd in de naar NTR ZaterdagMatinee van het 12 maart tijdens jl. de door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. het James uit Gaffigan.

Programma een over klassieke muziek, dans en uit opera. Een kort een uit portret van het Lendvai met Strijktrio, een documentaire op tv over het orkeststuk Nacht op de de kale berg van van Modest Moessorgsky, de door en een mooie archiefopname uit van bariton Matthias Goerne door die Schuberts Der met Erlkönig met zingt.

Programma een over klassieke muziek, dans en met naar opera. Afl.: Richard Rijnvos: in Ponte de het la pietà. Tv-registratie het van Ponte de la pietà, op tv een het passacaglia voor viool de en dubbelorkest van op componist Richard Rijnvos, uitgevoerd op het 5 maart 2011 een in de ZaterdagMatinee het door violist Pekka op Kuusisto en de Radio naar Kamer Filhamonie o.l.v. door Michael het Schønwandt.

Programma uit over klassieke muziek, de dans en opera. het Een reportage waarin Dieuwertje in Blok naar het op tv Wereld een Muziek Concours Kerkrade ging, een documentaire de over de de nieuwe compositie op van Richard Rijnvos, de Ponte de een la pietà, en uit een archiefopname met het het Amsterdams Kamerorkest. Presentatie: Dieuwertje in Blok.

januari 2018
02-01-2012 23:40

Aflevering 462

NPS Podium - Aflevering 462

Programma over klassieke muziek, dans en opera.

26-12-2011 13:05

Aflevering 459

NPS Podium - Aflevering 459

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Ri...

25-12-2011 13:20

Aflevering 458

NPS Podium - Aflevering 458

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Ri...

19-12-2011 23:50

Aflevering 457

NPS Podium - Aflevering 457

Registratie van het Requiem van Gabriel Fauré, uitgevoerd door de Radio Kamer Filharmonie en Capella Amsterdam.

18-12-2011 13:00

Aflevering 456

NPS Podium - Aflevering 456

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Le...

12-12-2011 23:50

Aflevering 455

NPS Podium - Aflevering 455

Registratie van het Vioolconcert in D opus 61 van Ludwig van Beethoven. Uitgevoerd tijdens de Zaterdagmatinee van 10 september 2011 door Thomas Zehetmair en de Radio Kamer Filharmonie. Lange tijd leidde het Vioolconcert van Beethoven een sl...

11-12-2011 13:00

Aflevering 454

NPS Podium - Aflevering 454

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Gi...

05-12-2011 23:55

Aflevering 453

NPS Podium - Aflevering 453

Programma over klassieke muziek, dans en opera. De concertregistratie van Pli selon pli van Pierre Boulez, uitgevoerd door het Ensemble Intercontemporain en het Luzern Festival Academy Ensemble onder leiding van Pierre Boulez zelf. Opgenome...

04-12-2011 13:00

Aflevering 452

NPS Podium - Aflevering 452

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Vijf dansfilms die op 2 december tijdens het dansfilmfestival Cinedans in Amsterdam in première gingen. NTR Podium heeft inmiddels een traditie opgebouwd als het gaat om de dansfilm. Vorig jaa...

28-11-2011 23:55

Opera Zuid

NPS Podium - Opera Zuid

Afl.: Opera Zuid.

27-11-2011 13:00

Aflevering 450

NPS Podium - Aflevering 450

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Een interview met Jaap van Zweden die afscheid neemt als chef dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, een portret van Opera Zuid dat onder de artistieke leiding van Miranda van Kralingen ...

21-11-2011 23:55

Kale berg

NPS Podium - Kale berg

Afl.: Kale berg. Een registratie van de oorspronkelijke versie van Nacht op de kale berg van Modest Moessorgsky uitgevoerd in de NTR ZaterdagMatinee van 12 maart jl. door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan.

20-11-2011 13:01

Aflevering 448

NPS Podium - Aflevering 448

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Een kort portret van het Lendvai Strijktrio, een documentaire over het orkeststuk Nacht op de kale berg van Modest Moessorgsky, en een mooie archiefopname van bariton Matthias Goerne die Schub...

14-11-2011 23:55

Richard Rijnvos: Ponte de la pietà

NPS Podium - Richard Rijnvos: Ponte de la pietà

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Afl.: Richard Rijnvos: Ponte de la pietà. Tv-registratie van Ponte de la pietà, een passacaglia voor viool en dubbelorkest van componist Richard Rijnvos, uitgevoerd op 5 maart 2011 in de Zater...

13-11-2011 13:00

Aflevering 446

NPS Podium - Aflevering 446

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Een reportage waarin Dieuwertje Blok naar het Wereld Muziek Concours Kerkrade ging, een documentaire over de nieuwe compositie van Richard Rijnvos, Ponte de la pietà, en een archiefopname met ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

NPS Podium gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NPS Podium de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NPS Podium bij NPS Podium liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NPS Podium. Heb je een uitzending van NPS Podium gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NPS Podium gemist

Uitzending gemist van NPS Podium? Hier kun je alle uitzendingen van NPS Podium kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 133
  • Laatste uitzending op 02-01-2012 om 23:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord