Programma gemist?

Programma in over klassieke muziek, dans van en uit opera.

Registraties van naar bijzondere opera's die tijdens het afgelopen seizoen in uit première gingen bij van uit De Nederlandse Opera. naar De uitzendingen beginnen met naar een uitgebreide inleiding op uit de opera met de beelden van de repetities het op en interviews met op tv makers en cast. Richard uit Strauss. Der Rosenkavalier, uit Akte II & III. De met laatste twee naar akten van met met Michelle Breedt in in de een rol van Octavian, Anne Schwanewilms met als Die Feldmarschallin op tv en in Sally Matthews als uit Sophie.

Registraties door van bijzondere opera's met die het afgelopen seizoen in op première gingen op bij met De Nederlandse Opera. uit De uitzendingen beginnen met een uitgebreide naar inleiding in op de met opera met beelden van de repetities een van en interviews met makers op en cast. Richard Strauss. Der uit Rosenkavalier, Akte de I. Strauss en Hofmannsthal in situeerden hun van komedie voor op tv muziek in tijdens het Wenen van een Maria Theresia. Ze met wilden een Spieloper à met la Mozart creëren. In van een van walsen met doordrenkte muziek en het een van de Franse uit gezelschapskomedie een afgeleide tekst laten ze van zien hoe het een lompe baron door middel op tv van verkleedpartijen met en in intriges van zijn tijdens huwelijksplannen genezen wordt en een hoe een naar niet meer zo jeugdige vorstin een haar op tv minnaar aan een jongere rivale moet de van afstaan.

Registratie een van het Requiem van Gabriel met op tv Fauré, uitgevoerd door de een Radio Kamer Filharmonie en in Capella tijdens Amsterdam.

Registraties het van bijzondere met opera's die het uit afgelopen seizoen in première gingen bij van De Nederlandse op tv Opera. De uitzendingen beginnen naar met op een uitgebreide uit inleiding op de opera met op tv beelden van de repetities met op en interviews met makers en cast. van Leos Janacek. een Het sluwe naar vosje. Zwevend tussen vrolijkheid en uit weemoed, realisme op tv en sprookje, schiep op tv Leo? Janacek met het het verhaal van het van jonge in vosje - dat door de van boswachter gevangen wordt, van haar vrijheid van herwint, verliefd met wordt, een gezin op sticht en uiteindelijk met door een stroper wordt een gedood - uit zijn meest van onconventionele werk.

Registratie van op het op tv Vioolconcert in D opus 61 van een een Ludwig van Beethoven. Uitgevoerd naar tijdens de de Zaterdagmatinee van 10 september tijdens 2011 door Thomas tijdens Zehetmair en het de Radio Kamer Filharmonie. Lange op tv tijd leidde het Vioolconcert uit met van Beethoven een slapend een bestaan. Vrijwel geen op violist waagde zich met aan de het voor die tijd reusachtig door moeilijke solopartij. Pas toen een uit halve eeuw na tijdens Beethovens dood de het meesterviolist op Joseph Joachim er zijn op tv licht op liet van schijnen is het op tv een op en al glorie met met dit werk. Een statisticus door heeft eens berekend dat uit het de tegenwoordig gemiddeld elke het dag wel ergens wordt gespeeld... van De uitmuntende tijdens Oostenrijkse violist de Thomas Zehetmair soleert en in dirigeert op tegelijk.

Registraties van door bijzondere opera's die op het afgelopen seizoen in in première gingen bij de het De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen naar de met een uitgebreide inleiding naar op de op tv opera met beelden van de repetities op tv met en interviews met makers een en cast. Giuseppe Verdi op tv - Les vêpres siciliennes. op tv door Conflicten tussen Sicilianen en de uit hen de belegerende Fransen, liefde, wraak tijdens en een onverwachte onthulling op tv zijn de de hoofdingrediënten van Verdi's in opera. Het stuk is een van grand opéra in in de beste Franse de op traditie: een historisch op tv gegeven, een indeling tijdens in vijf akten en grootschalige balletten. in Deze Franstalige versie op is de een oorspronkelijke. Furore maken op tenor door Burkhardt Fritz als Henri door en sopraan Barbara Haveman als van Hélène. tijdens 'Hij wisselt van ruig en op tv op tv expressief tot wonderlijk naar licht, zij is tijdens de smetteloos zingende ster van van de voorstelling.' (NRC met Handelsblad).

Programma door over klassieke door muziek, dans en opera. De door concertregistratie van Pli selon uit op pli van Pierre Boulez, uitgevoerd door het het Ensemble naar Intercontemporain een en het Luzern Festival door Academy Ensemble onder de leiding van Pierre Boulez zelf. op Opgenomen op op 24 september jl. de in het door Concertgebouw in Amsterdam tijdens op de NTR naar ZaterdagMatinee.

Programma de over klassieke muziek, dans van en opera. Vijf op dansfilms die op op 2 december tijdens met het dansfilmfestival Cinedans in naar Amsterdam in première tijdens gingen. door NTR Podium heeft inmiddels de een traditie met opgebouwd als het gaat om de de naar dansfilm. Vorig jaar door is in uit samenwerking met het Mediafonds en door Fonds voor de Podiumkunsten het een het project gestart waarin choreografen en naar regisseurs uitgedaagd van werden om met op tv plannen te komen voor door een tijdens dansfilm. Dit door Point Taken project leverde vier bijzondere uit korte dansfilms op. in Ook dit jaar de zijn met er weer vier films gemaakt, een allen een voorafgegaan door op een making-of film: een Spiegelingen door Marinus Groothof en een Dunja Jocic, One False de Move naar door Clara op van Gool en van Ria Marks, Evolutie het van Soorten (Evolution op tv of Species) door in Esther Rots/Dan Geesin de and Melissa Ellberger, Hypnogogia; door The Borderland van State door Frank Scheffer en op tv Muhanad naar Rasheed.

Afl.: Opera tijdens Zuid.

Programma over naar klassieke met muziek, dans en opera. Een interview naar uit met Jaap van Zweden die afscheid op neemt naar als chef dirigent op tv van het Radio Filharmonisch een Orkest, een tijdens portret van op Opera Zuid dat onder in de artistieke leiding van uit Miranda van tijdens Kralingen een naar opvallend operahuis is geworden, een en muziek uit het de archief.

Afl.: Kale berg. in het Een registratie van de oorspronkelijke versie door een van Nacht op de kale op berg van Modest Moessorgsky uit uitgevoerd in de een NTR naar ZaterdagMatinee van 12 maart op jl. door het naar Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. naar tijdens James Gaffigan.

Programma het over klassieke van muziek, dans en opera. Een een kort portret van het op tv Lendvai Strijktrio, de een op tv documentaire over het orkeststuk naar Nacht op de kale berg op tv van Modest Moessorgsky, tijdens en een mooie het archiefopname van van bariton in Matthias Goerne die Schuberts Der Erlkönig van uit zingt.

Programma over klassieke in muziek, de dans en opera. van Afl.: Richard op tv Rijnvos: Ponte de een la pietà. Tv-registratie van Ponte de in la pietà, tijdens een passacaglia voor door viool en dubbelorkest van van componist Richard van Rijnvos, uitgevoerd op met 5 maart 2011 door in de ZaterdagMatinee door naar violist naar Pekka Kuusisto en de op tv Radio uit Kamer Filhamonie o.l.v. Michael de Schønwandt.

Programma van over klassieke muziek, dans en het opera. Een van reportage waarin Dieuwertje een Blok naar het van Wereld Muziek Concours Kerkrade het ging, op tv een documentaire over de tijdens nieuwe naar compositie van Richard Rijnvos, Ponte de naar uit la pietà, en een tijdens archiefopname met het een Amsterdams Kamerorkest. Presentatie: Dieuwertje de Blok.

juli 2017
02-01-2012 23:40

Aflevering 462

NPS Podium - Aflevering 462

Programma over klassieke muziek, dans en opera.

26-12-2011 13:05

Aflevering 459

NPS Podium - Aflevering 459

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Ri...

25-12-2011 13:20

Aflevering 458

NPS Podium - Aflevering 458

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Ri...

19-12-2011 23:50

Aflevering 457

NPS Podium - Aflevering 457

Registratie van het Requiem van Gabriel Fauré, uitgevoerd door de Radio Kamer Filharmonie en Capella Amsterdam.

18-12-2011 13:00

Aflevering 456

NPS Podium - Aflevering 456

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Le...

12-12-2011 23:50

Aflevering 455

NPS Podium - Aflevering 455

Registratie van het Vioolconcert in D opus 61 van Ludwig van Beethoven. Uitgevoerd tijdens de Zaterdagmatinee van 10 september 2011 door Thomas Zehetmair en de Radio Kamer Filharmonie. Lange tijd leidde het Vioolconcert van Beethoven een sl...

11-12-2011 13:00

Aflevering 454

NPS Podium - Aflevering 454

Registraties van bijzondere opera's die het afgelopen seizoen in première gingen bij De Nederlandse Opera. De uitzendingen beginnen met een uitgebreide inleiding op de opera met beelden van de repetities en interviews met makers en cast. Gi...

05-12-2011 23:55

Aflevering 453

NPS Podium - Aflevering 453

Programma over klassieke muziek, dans en opera. De concertregistratie van Pli selon pli van Pierre Boulez, uitgevoerd door het Ensemble Intercontemporain en het Luzern Festival Academy Ensemble onder leiding van Pierre Boulez zelf. Opgenome...

04-12-2011 13:00

Aflevering 452

NPS Podium - Aflevering 452

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Vijf dansfilms die op 2 december tijdens het dansfilmfestival Cinedans in Amsterdam in première gingen. NTR Podium heeft inmiddels een traditie opgebouwd als het gaat om de dansfilm. Vorig jaa...

28-11-2011 23:55

Opera Zuid

NPS Podium - Opera Zuid

Afl.: Opera Zuid.

27-11-2011 13:00

Aflevering 450

NPS Podium - Aflevering 450

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Een interview met Jaap van Zweden die afscheid neemt als chef dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, een portret van Opera Zuid dat onder de artistieke leiding van Miranda van Kralingen ...

21-11-2011 23:55

Kale berg

NPS Podium - Kale berg

Afl.: Kale berg. Een registratie van de oorspronkelijke versie van Nacht op de kale berg van Modest Moessorgsky uitgevoerd in de NTR ZaterdagMatinee van 12 maart jl. door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan.

20-11-2011 13:01

Aflevering 448

NPS Podium - Aflevering 448

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Een kort portret van het Lendvai Strijktrio, een documentaire over het orkeststuk Nacht op de kale berg van Modest Moessorgsky, en een mooie archiefopname van bariton Matthias Goerne die Schub...

14-11-2011 23:55

Richard Rijnvos: Ponte de la pietà

NPS Podium - Richard Rijnvos: Ponte de la pietà

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Afl.: Richard Rijnvos: Ponte de la pietà. Tv-registratie van Ponte de la pietà, een passacaglia voor viool en dubbelorkest van componist Richard Rijnvos, uitgevoerd op 5 maart 2011 in de Zater...

13-11-2011 13:00

Aflevering 446

NPS Podium - Aflevering 446

Programma over klassieke muziek, dans en opera. Een reportage waarin Dieuwertje Blok naar het Wereld Muziek Concours Kerkrade ging, een documentaire over de nieuwe compositie van Richard Rijnvos, Ponte de la pietà, en een archiefopname met ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

NPS Podium gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NPS Podium de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NPS Podium bij NPS Podium liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NPS Podium. Heb je een uitzending van NPS Podium gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NPS Podium gemist

Uitzending gemist van NPS Podium? Hier kun je alle uitzendingen van NPS Podium kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 133
  • Laatste uitzending op 02-01-2012 om 23:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord