Programma gemist?

20:25,In in 2010 vertrok Natalie Righton (1976) tijdens naar Afghanistan om van op tv voor de Volkskrant verslag met te doen van op de oorlog het tegen het terrorisme. -In een het teken van de in Nederlandse door politietrainingen.

20:20,In op 2010 ging Natalie Righton (1976) op tv een naar Afghanistan om voor de tijdens Volkskrant op verslag te doen van de de oorlog de tegen terrorisme. Hoe op is het om het als vrouwelijke journalist te wonen in en te van werken in een Afghanistan?

20:20,In 2010 op tv ging Natalie uit Righton (1976) naar Afghanistan om in voor op de Volkskrant verslag het te doen van de oorlog uit van tegen terrorisme. Hoe is het om van in als vrouwelijke journalist te wonen in en te werken met in van Afghanistan?

oktober 2021
26-05-2013 20:25

Zo 26 mei 2013

Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan - Zo 26 mei 2013

20:25,In 2010 vertrok Natalie Righton (1976) naar Afghanistan om voor de Volkskrant verslag te doen van de oorlog tegen het terrorisme. -In het teken van de Nederlandse politietrainingen.

19-05-2013 20:20

Zo 19 mei 2013

Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan - Zo 19 mei 2013

20:20,In 2010 ging Natalie Righton (1976) naar Afghanistan om voor de Volkskrant verslag te doen van de oorlog tegen terrorisme. Hoe is het om als vrouwelijke journalist te wonen en te werken in Afghanistan?

12-05-2013 20:20

zo 12 mei 2013

Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan - zo 12 mei 2013

20:20,In 2010 ging Natalie Righton (1976) naar Afghanistan om voor de Volkskrant verslag te doen van de oorlog tegen terrorisme. Hoe is het om als vrouwelijke journalist te wonen en te werken in Afghanistan?

Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan bij Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan. Heb je een uitzending van Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan gemist

In 2010 vertrok Natalie Righton (1976) naar Afghanistan om voor de Volkskrant verslag te doen van de oorlog tegen het terrorisme. Anders dan de meeste journalisten reisde zij unembedded, zonder bescherming van het leger. Ton Koene, fotograaf, vergezelde haar regelmatig. Tegen het einde van haar correspondentschap zette Koene zijn fotocamera op filmstand om vast te leggen hoe zij werkt en wat haar drijft. Resultaat: een drieluik dat een ontluisterend beeld geeft van de oorlogssituatie in een land, waar de haat tegen buitenlanders groeit, jihadistengroepen floreren en waar tegelijkertijd het onderlinge wantrouwen diep is geworteld en de corruptie hoogtij viert. Hoe is het om als vrouwelijke journalist te wonen en te werken in Afghanistan? Drie jaar lang woonde Natalie Righton in de hoofdstad Kabul en reisde, gehuld in traditionele kleding, het land rond en sprak met alle partijen. Anders dan haar mannelijke collega's kon zij ook met Afghaanse vrouwen in gesprek. Haar reisgenoot Ton Koene legde minutieus vast hoe ze omgaat met de precaire veiligheidssituatie in het land en met de moeilijkheden waar zij als vrouw tegenaan loopt. We zien een onverschrokken westerse vrouw die zich voortdurend bewust is van haar kwetsbare positie en die, behoedzaam maar doelgericht, diep weet door te dringen in de Afghaanse samenleving. Een zelfstandige journalist die gedreven maar zorgvuldig te werk gaat, een intensieve band opbouwt met haar tolken, via hen zelfs contacten weet te leggen met woeste krijgsheren en Taliban, elke reis grondig voorbereidt en op onveilige trajecten haar hoofddoek verruilt voor een boerka, vrijwel nooit langer dan drie uur ergens verblijft vanwege het gevaar voor kidnapping, en ervoor waakt dat de gekte van de oorlog haar niet in zijn greep krijgt. In het teken van de Nederlandse politietrainingen. 'Goede acteurs in een slechte B-film', schrijft Righton hierover in de Volkskrant. We zien haar voor het eerst embedded rondreizen in de provincie Kunduz met de Nederlandse militairen. Die zijn voor Righton gewoon 'één van de strijdende partijen'. Ze praat dus ook met Afghaanse politiechefs, lokale krijgsheren en de Taliban en ze gaat de straat op om te peilen hoe de gewone burgers de veiligheidssituatie ervaren. Zijn de Nederlandse inspanningen voldoende geweest, is Kunduz klaar voor het vertrek van de Nederlanders in juli?

Uitzending gemist van Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan? Hier kun je alle uitzendingen van Extreem leven. Natalie Righton in Afghanistan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-05-2013 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!