Programma gemist?

Vanavond start op tv een nieuw seizoen door van het de tv-programma Argos TV - Medialogica. tijdens De met komende drie in zondagen zijn wekelijks om 21:05 tijdens uur op in NPO 2 nieuwe afleveringen te door zien. Medialogica reconstrueert in tijdens de deze aflevering de door jarenlange strijd om een het beeld van van de Oostvaardersplassen en het welzijn van tijdens de op grote grazers en tijdens belicht hoe een natuurgebied naar in de beeldvorming tijdens kon uitgroeien een van een in ecologische droom tot een nachtmerrie. In het 2018 de komt er een eind aan de het imago van de de Oostvaardersplassen als het boegbeeld een van de ongerepte natuur, naar waar de naar mens zo weinig mogelijk ingrijpt op en de natuur in zoveel mogelijk zijn op tv gang kan gaan. Boswachters op tv worden naar bedreigd, burgers gooien balen op tv hooi over op de hekken het van het gebied en delen van op Facebook op massaal foto's van op vermagerde grote grazers. Uiteindelijk naar besluit de op provincie Flevoland, het onder druk van de publieke naar opinie, om op tv de dieren zelf bij te naar voeren. Medialogica onderzoekt de hoe de met gemoederen over de van grote grazers van in 2018 zo van hoog konden oplopen en wat door de gevolgen daarvan waren van voor de tijdens betrokkenen. op tv Medewerkers van Staatsbosbeheer, ecologen, op actievoerders, filmmakers en bestuurders blikken van door terug.

We denken dat door nepnieuws een op tv nieuw fenomeen is, maar een het is van naar alle tijden. Dat van blijkt uit het deze aflevering met van Medialogica. Eind naar vorige eeuw meldt met KRO’s Brandpunt uit dat er sprake is van het handel in menselijke van lichaamsdelen. Hoofden, bestemd op tv voor medisch tijdens wetenschappelijk onderzoek, zouden onder naar meer gebruikt op worden voor 'bizarre door seks'. Het wordt groot de nieuws en er ontstaat het de de nodige ophef, maar op een paar op tv weken na de uitzending wordt op tv de onthulling van op tv Brandpunt bestempeld als nepnieuws. Medialogica van in onderzoekt of dat terecht was. met De redactie reconstrueert een de feiten en voegt de op tv er, dertig jaar na dato, door nieuwe aan uit toe.

Terugblik op op tv 11 maart in 2017 en het verhaal van in Hüseyin Kurt, die tijdens tegen wil en een dank het symbool op tv wordt van een tijdens politieke machtsstrijd het tussen Nederland en Turkije. met In maart trekt op uit Nederland de landingsrechten van in van de Turkse met minister van Buitenlandse Zaken. naar Die wil in Nederland van mensen uit met een Turkse achtergrond oproepen een om bij het in de referendum vóór machtsuitbreiding van door president Erdogan te stemmen. van De minister komt toch tijdens met en er breken rellen uit. 'Wij het zijn het hier de baas', opent naar De Telegraaf de de volgende dag. De met tekst staat boven de een de foto van een man op de het de grond die gebeten wordt door een met politiehond. De man, tijdens een geboren door en getogen Nederlander de van Turkse een afkomst, raakt zwaargewond. Medialogica blikt in tijdens terug op de naar gebeurtenissen van 11 maart en door onderzoekt het verhaal van de Hüseyin Kurt, de die in tegen wil en dank op tv het symbool wordt op tv van een politieke op tv machtsstrijd.

Na slapen op tv en werken besteden wij een de meeste tijd van aan het gebruik door van media. uit Zij dienen als in gids om greep te het krijgen op op de van werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke in mate ons op tv beeld van de naar werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn het ze een op betrouwbare gids? Hoe op verhoudt in het beeld dat zij door schetsen zich tot de werkelijke op wereld? Welke mechanismen in zijn er op aan het werk? Medialogica de gaat over hoe de de werkelijkheid verdrongen kan tijdens worden door een beelden, tijdens met een nieuwe de werkelijkheid tot gevolg. Vanaf een vanavond zijn er vier nieuwe de afleveringen te de zien, iedere dinsdag tijdens om 22:55 uur op het van NPO 2. Wat betekent het door voor de de privacy van slachtoffers in en nabestaanden als Nederland de in de ban raakt naar van een vermissing? op Medialogica onderzoekt die vraag op tv aan een de hand van de een zoektocht het naar de twee broertjes Ruben uit en op Julian uit Zeist van in 2013. Een unieke een zaak, stellen uit alle betrokkenen. Niet op eerder kreeg een vermissing zoveel het media-aandacht, uit zette social media de uit reguliere journalistiek in zo onder druk en gingen burgers naar massaal meezoeken van naar de vermisten. met Welke gevolgen door had deze druk vanuit de op tv met publieke opinie voor de opstelling op tv van journalisten, de een betrokken autoriteiten en de op familie met van de tijdens broertjes?

Hoe door kon het gebeuren de dat de naar discussie over zwartepiet de in afgelopen jaren met ineens zo hoog oplaaide? En wat de zijn daarvan met tot nu toe de met gevolgen geweest? Al tijdens decennialang met wordt er op lokaal niveau van actie gevoerd van tegen met zwartepiet. Maar nooit wist door hij het nationale door debat te bereiken. In tijdens 2011 in komt zwartepiet door het een aantal slimme acties van op tv anti-pietactivisten ineens hoog op uit de van maatschappelijke agenda te staan. De met emoties lopen een hoog op. op 'Zwartepiet is racisme', zegt de in door ene kant. 'Blijf met je het jatten van nationaal in cultuurgoed', zegt de andere de kant. Het de leidt tot chocoladeletters in met kranten het en verhitte de programma's op televisie. En in met regelmaat op tot uitbarstingen op de sociale op tv media. Hoe heeft van het kunnen met gebeuren dat van de discussie over zwartepiet ineens zo uit hoog oplaait? En tijdens wat tijdens zijn tot nu toe de de van gevolgen van deze discussie geweest? Het naar van einde lijkt namelijk nog op niet in zicht. het Interviews met het onder anderen Jerry met Afriyie van Stichting het Nederland Wordt Beter, Hugo Bos in van op stichting Cultuur onder Vuur, Peggy de Burke, oud-raadslid naar in Amsterdam die de problematiek een van zwartepiet ldaar naar aankaartte, Harold op Verwoert en tijdens Marc Giling van van het Sint & Pietengilde, naar documentairemaker Sunny Bergman en op tv cultuursocioloog Peter de Achterberg.

Bij oorlogen en het aanslagen verschijnen door er vele deskundigen uit in actualiteitenprogramma's. Maar naar waarom een melden journalisten niet dat naar sommige deskundigen verbonden zijn uit aan de wapenindustrie? tijdens Bij oorlogen, aanslagen en op tv naar terreurdreiging verschijnen er vele deskundigen een in tijdens nieuws- en actualiteitenprogramma's. met Ze pleiten met naar regelmaat voor investeren in defensie of door militair ingrijpen. tijdens Maar van waarom melden journalisten niet naar dat sommige deskundigen verbonden zijn de aan beveiligingsbedrijven in en de naar wapenindustrie?

Al decennialang op tv wordt er een op lokaal niveau actie gevoerd tijdens een tegen Zware Piet. Maar nooit het wist hij het van nationale debat tijdens te bereiken. de Vijf jaar geleden komt Zwarte op tv Piet met door een aantal het slimme acties van anti-Piet activisten naar ineens tijdens hoog op de maatschappelijke agenda te de uit staan. De emoties lopen hoog op. op "Zwarte Piet is naar racisme," zegt de op op ene kant. "Blijf met je jatten door het van nationaal cultuurgoed," een zegt de andere kant. tijdens Het leidt tot het chocoladeletters in de kranten en verhitte programma?s op een tv. En tijdens met regelmaat met tot uitbarstingen op de sociale media. ArgosTV van Medialogica onderzoekt hoe een het heeft tijdens kunnen het gebeuren dat de discussie een over Zwarte Piet ineens naar zo hoog heeft kunnen naar oplaaien en het bekijkt wat in de gevolgen van de discussie op tv tot nu toe op tv zijn uit geweest. Het einde lijkt namelijk van nog niet in uit zicht. Interviews tijdens met onder anderen Jerry in Afriyie van Stichting naar Nederland Wordt Beter, van Hugo Bos op van stichting Cultuur op tv onder Vuur, van Peggy Burke, oud-raadslid in Amsterdam die door de naar problematiek van in Zwarte Piet aldaar aankaartte, Harold met Verwoert en Marc Giling het van op tv het Sint & Pietengilde, uit documentairemaker Sunny Bergman en met cultuursocioloog Peter in Achterberg.

Tijdens de het nieuwjaarsnacht het in Keulen worden meer dan in zeshonderd vrouwen de slachtoffer van een naar seksueel delict. Vluchtelingen die voor een de naar Dom massaal vrouwen naar aanranden. Het is wereldnieuws. De door Duitse in ?Welkomstcultuur? wankelt. op tv Maar waren het in wel vluchtelingen? En waarom zwegen in politie naar en media dagenlang? door Medialogica onderzoekt de rol op van de berichtgeving over door de nieuwjaarsnacht in de Keulen. Een in van die slachtoffers, Claudia Vosen, doet de in Medialogica uit haar verhaal. Zij door en haar 15-jarige in dochter een zijn door tientallen "Arabisch uitziende een mannen, op iedere denkbare in plek betast. Door in wel tweehonderd op tv handen." Maar een als Claudia haar de collega?s over de nieuwjaarsnacht vertelt een wordt ze op tv voor vreemdelingenhater, met nazi en fantast het uitgemaakt. Er was immers door nog helemaal niets van in de Duitse media op een verschenen over de massa-aanrandingen. Waarom wordt er naar over zo?n enorme door en op ingrijpende gebeurtenis pas door vier dagen later bericht? En met waarom verstuurt de naar politie op nieuwjaarsdag in door een persbericht, waarin wordt op tv gesproken van ??een grotendeels door vreedzaam feest met in een een uitgelaten stemming.?? Voor de door tegenstanders van het door asielbeleid is het tijdens duidelijk: de een ?leugenpers? (een beladen naar term uit de nazitijd) de zwijgt, omdat het tijdens hier om ?de verkeerde daders? een gaat. In de door uitzending wordt duidelijk waarom het veel op mensen, ten onrechte, denken op dat door er Syrische oorlogsvluchtelingen onder op tv de daders waren. De Syriër van Sakher uit Mohammad vertelt welke gevolgen op dat voor zijn gemeenschap van in in Duitsland heeft gehad. uit In gesprekken met de een Keulse politiecommissaris het Jürgen Mathies en tijdens enkele hoofdredacteuren van met Duitse kranten met en televisieprogramma?s onthult Medialogica welke door blunders er zijn de gemaakt in de berichtgeving in over op tv de bewuste nieuwjaarsnacht. En hoe op van dat heeft geleid de tot een afnemende sympathie voor uit het asielbeleid van Angela het Merkel en het tot tijdens toenemend geweld tegen in vluchtelingen.

Op op tv basis van door welk beeld van de werkelijkheid heeft op tv Nederland door dit voorjaar tegen het in associatieverdrag met Oekraïne op gestemd?

Februari met vorig jaar op bezette een groep studenten, met het Maagdenhuis, bestuursgebouw uit van de Universiteit op tv van Amsterdam (UvA). Medialogica de onderzoekt de op tv mediaslag om op het Maagdenhuis.Meer Februari vorig van jaar bezette een groep studenten, van met het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de in Universiteit tijdens van Amsterdam (UvA). op Het was, zo betoogden ze, op tv uit een frontale aanval op het met rendementsdenken. een Bestuurders hielden zich onvoldoende de bezig met de kwaliteit het van onderwijs en onderzoek. uit Ze speculeerden naar met vastgoed en brachten door de zo de financiële gezondheid van de het UvA door in gevaar. In door de ogen van een de bezetters oorzaak van een een reeks bezuinigingen. In van de zes de weken die volgden wisten van studenten en sympathisanten een hun in boodschap prima naar te etaleren. Bestuurders naar slaagden daar nauwelijks in. Het Maagdenhuis in werd tijdens hardhandig ontruimd en bestuursvoorzitter naar Louise Gunning met trad af. tijdens Medialogica onderzoekt de mediaslag de om het op tv Maagdenhuis.Minder

Bijna met 4000 bootvluchtelingen het sterven er in 2015 op zee met tijdens de oversteek tijdens naar Europa. Van door slechts één op kennen we de naam: door Aylan door Kurdi.

Waar de nationale van trots in een deuk opliep in met het vernederende optreden van de het het Nederlands elftal, naar daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie naar afgelopen jaar voor door een naar mooie compensatie te uit zorgen.Meer Waar de nationale trots door een in deuk opliep met het naar vernederende naar optreden van het door Nederlands elftal, daar leken politiek, door media het en Rijksmuseum-directie afgelopen door jaar voor een een mooie compensatie te zorgen. een De aanschaf van uit twee Rembrandts zou de wangen uit weer doen gloeien. het Er werd gesproken uit over de thuiskomst het van 'het broertje het en zusje een van in de Nachtwacht'. Het het liep allemaal anders. Medialogica over door de werkelijkheid die schuilging door achter de de droom.Minder

Bij oorlogen en door aanslagen verschijnen het er vele deskundigen in op tv actualiteitenprogramma's. Maar waarom op melden journalisten niet het dat sommige met deskundigen verbonden de zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij met oorlogen, aanslagen naar en terreurdreiging verschijnen van er vele deskundigen een in van nieuws- en actualiteitenprogramma's. een Ze pleiten met regelmaat door voor investeren in defensie of in militair ingrijpen. door Maar naar waarom melden journalisten niet dat op sommige deskundigen verbonden op tv zijn aan door beveiligingsbedrijven en de met wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee door Nederlanders uit wilden een kolonie stichten op het Mars. Tweehonderdduizend mensen uit op tv solliciteren om mee tijdens te mogen op in de enkele reis. tijdens Hoe een bedrijf een nachtmerrie op tv als door droom wist te verkopen.Meer Twee in Nederlanders willen een van kolonie stichten door op Mars, gefinancierd door op tv reality-televisie. In op 2012 lanceert Mars One in het van plan. Het persbericht een bereikt de hele tijdens wereld: van CNN tot Al een Jazeera, door van de NOS door tot de New York op Times. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om met mee uit te mogen op de het enkele reis, terwijl naar er voor de maar vier astronauten plaats is. naar Mars van One: hoe tijdens een Nederlands bedrijf een het nachtmerrie als droom tijdens wist te tijdens verkopen.Minder

Tot door zijn vrijlating in 2012 is het Willem Holleeder het een publiciteitsschuw icoon van tijdens de polderpenose. Daarna het duikt hij in opeens het vaak op in de media en door groeit door hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, van afperser in van vastgoedhandelaren; Willem een Holleeder is een van Nederlands het meest beruchte criminelen. het Tot op tv zijn vrijlating in 2012 is op hij de een publiciteitsschuw met icoon van de polderpenose. in Daarna duikt uit hij opeens vaak op een in de van media en groeit hij uit tot in knuffelcrimineel. Medialogica onderzoekt met met de periode waarin bekende Nederlanders op met hem op tv op de foto gaan, op Holleeder naar columnist wordt en van optreedt in College uit Tour. Een periode die door op 24 maart 2015 definitief op tv tot een van einde komt. op tv Dan leggen de twee zussen de van Holleeder, Sonja de en Astrid, op en Sandra op tv Klepper, de weduwe van van de in 2000 vermoorde de in crimineel Sam Klepper, van verklaringen af over jarenlange het bedreigingen. Over hoe media uit een van beeld van Holleeder construeerden en het hoe Holleeder diezelfde media een naar zijn in hand probeerde met te zetten.Minder

maart 2019
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord