Programma gemist?

Vanavond op tv start een naar nieuw seizoen van het uit tv-programma Argos naar TV - Medialogica. De komende drie op zondagen zijn wekelijks de om 21:05 op uur tijdens op NPO 2 nieuwe afleveringen het te zien. Medialogica reconstrueert in op deze aflevering in de jarenlange strijd in om het beeld op tv van op de Oostvaardersplassen en met het welzijn van de op grote grazers en op tv belicht hoe een natuurgebied naar in de beeldvorming een kon uitgroeien op van een ecologische droom tot een een nachtmerrie. In in 2018 met komt er een eind aan het het imago van de uit uit Oostvaardersplassen als boegbeeld naar van de ongerepte natuur, waar de van mens zo van weinig mogelijk ingrijpt en op tv in de natuur zoveel mogelijk zijn gang in kan op tv gaan. Boswachters worden een bedreigd, burgers gooien naar balen hooi over de een hekken van het het gebied en delen op in Facebook massaal foto's de van vermagerde de grote grazers. Uiteindelijk besluit met de provincie Flevoland, op onder op druk van de publieke opinie, tijdens de om de dieren zelf bij van te in voeren. Medialogica onderzoekt hoe de gemoederen een over de de grote grazers in 2018 door zo naar hoog konden oplopen en op tv wat de van gevolgen daarvan waren uit voor de betrokkenen. Medewerkers van Staatsbosbeheer, in ecologen, actievoerders, filmmakers met en bestuurders blikken tijdens een terug.

We denken het dat nepnieuws een in nieuw fenomeen is, maar door op tv het is van alle tijden. Dat het blijkt uit deze op tv op tv aflevering van Medialogica. naar Eind vorige eeuw meldt tijdens KRO’s Brandpunt door dat er sprake is van op handel in menselijke lichaamsdelen. tijdens Hoofden, bestemd op voor medisch wetenschappelijk onderzoek, tijdens zouden onder meer naar gebruikt worden voor door 'bizarre door seks'. Het het wordt groot nieuws en er het ontstaat de nodige ophef, een maar een op paar weken tijdens na de van uitzending wordt de onthulling van Brandpunt door bestempeld als de nepnieuws. Medialogica onderzoekt of op tv dat terecht was. tijdens De redactie reconstrueert de een feiten en in voegt naar er, dertig jaar na een dato, nieuwe aan van toe.

Terugblik op op tv 11 door maart 2017 en het verhaal van uit Hüseyin in Kurt, die tegen op tv wil en dank het symbool in wordt de van een uit politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. door In maart trekt tijdens Nederland de met landingsrechten in van de door door Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Die door wil in Nederland tijdens naar mensen met een de Turkse achtergrond oproepen om bij door het referendum vóór van machtsuitbreiding van president naar Erdogan te door stemmen. De minister komt toch tijdens en een er breken tijdens rellen uit. 'Wij zijn door hier de baas', opent het De met Telegraaf de volgende dag. op De tekst staat boven uit de foto van naar een man van op de grond door die gebeten wordt een door een politiehond. De met man, tijdens een geboren en getogen in Nederlander van Turkse afkomst, raakt de zwaargewond. Medialogica blikt de terug op op de gebeurtenissen van 11 het maart de en onderzoekt het verhaal van tijdens Hüseyin Kurt, op tv die tegen wil en naar dank op tv het symbool wordt van een de uit politieke machtsstrijd.

Na naar slapen en werken besteden wij door de meeste op tijd op aan het gebruik op van media. Zij dienen als gids naar op om greep te krijgen op uit de werkelijkheid, ze bepalen op tv in belangrijke mate van naar ons beeld van de de werkelijkheid. Maar in hoeverre tijdens zijn ze de een betrouwbare uit gids? Hoe verhoudt het beeld dat een in zij schetsen zich naar tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen naar op zijn er aan het werk? Medialogica op gaat over op hoe de door werkelijkheid verdrongen kan worden het door beelden, met door een nieuwe werkelijkheid tot in gevolg. van Vanaf vanavond zijn er door vier nieuwe afleveringen te tijdens zien, iedere dinsdag uit om 22:55 uur op tijdens op NPO 2. Wat betekent het met voor de privacy van tijdens slachtoffers het en nabestaanden als Nederland in de naar ban een raakt van een vermissing? met Medialogica onderzoekt die door vraag op aan de hand van van de zoektocht naar de van twee door broertjes Ruben en door Julian uit Zeist in 2013. Een op unieke zaak, een stellen alle betrokkenen. naar Niet de eerder kreeg een vermissing op zoveel media-aandacht, zette naar social media op de reguliere journalistiek zo uit onder druk en gingen burgers met massaal een meezoeken naar de vermisten. Welke van gevolgen had deze door druk vanuit de uit publieke opinie voor tijdens met de opstelling van journalisten, de betrokken van autoriteiten en de tijdens familie van de een naar broertjes?

Hoe met kon het een gebeuren dat de discussie in over zwartepiet de afgelopen jaren door ineens zo hoog tijdens oplaaide? door En wat zijn daarvan het tot nu toe in de gevolgen een geweest? Al decennialang wordt er naar naar op lokaal niveau actie gevoerd tijdens tegen zwartepiet. de Maar nooit wist hij het het nationale debat te door bereiken. tijdens In 2011 tijdens komt zwartepiet door een aantal slimme tijdens door acties van anti-pietactivisten van ineens hoog op de maatschappelijke het agenda te van staan. De emoties lopen de hoog op. het 'Zwartepiet is racisme', zegt de op ene naar kant. 'Blijf de met je jatten van in nationaal cultuurgoed', zegt de een andere uit kant. Het leidt tot chocoladeletters het in kranten en verhitte het programma's uit op televisie. En met van regelmaat tot uitbarstingen in op de het sociale media. Hoe heeft op tv het tijdens kunnen gebeuren dat de discussie over naar zwartepiet ineens naar zo hoog oplaait? op tv En wat zijn tot van nu toe de op gevolgen van deze op tv discussie geweest? Het uit einde lijkt van namelijk nog tijdens niet in zicht. Interviews met op onder anderen Jerry een Afriyie op tv van Stichting Nederland op tv Wordt Beter, het Hugo Bos van door stichting Cultuur onder Vuur, Peggy Burke, een oud-raadslid in in Amsterdam die de van problematiek van zwartepiet ldaar door aankaartte, Harold naar Verwoert en Marc het Giling naar van het Sint in & Pietengilde, documentairemaker uit Sunny Bergman en cultuursocioloog van Peter Achterberg.

Bij oorlogen en de aanslagen in verschijnen er in vele deskundigen in het actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden door journalisten niet dat sommige deskundigen naar het verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij naar een oorlogen, aanslagen en naar terreurdreiging verschijnen er vele op deskundigen in nieuws- en actualiteitenprogramma's. naar Ze pleiten met de regelmaat een voor investeren van in defensie of militair ingrijpen. het Maar waarom melden de journalisten niet uit dat sommige naar deskundigen verbonden zijn aan beveiligingsbedrijven en in de naar wapenindustrie?

Al in decennialang wordt er met op lokaal tijdens niveau actie gevoerd tegen Zware op Piet. Maar nooit wist het hij het op nationale debat te bereiken. de Vijf jaar uit geleden komt Zwarte Piet op tv de door een aantal slimme uit acties van anti-Piet activisten ineens een hoog op de het van maatschappelijke agenda te staan. De tijdens emoties lopen hoog op. van "Zwarte op Piet is racisme," zegt in de ene naar kant. "Blijf met je jatten de van nationaal met cultuurgoed," zegt een de andere kant. het Het leidt tot in chocoladeletters in kranten en verhitte tijdens op programma?s op tv. naar En met regelmaat met tot uitbarstingen op de in sociale media. ArgosTV Medialogica onderzoekt hoe een het heeft kunnen op tv gebeuren dat op tv de discussie over Zwarte in Piet ineens zo naar hoog heeft kunnen op tv oplaaien tijdens en bekijkt tijdens wat de gevolgen van in de discussie tot van nu toe naar zijn geweest. Het op tv einde lijkt namelijk nog niet in het zicht. Interviews met onder naar anderen Jerry de Afriyie van Stichting het Nederland Wordt Beter, Hugo door Bos van met stichting Cultuur onder naar Vuur, Peggy Burke, uit oud-raadslid uit in Amsterdam die de van problematiek van Zwarte Piet het aldaar aankaartte, Harold tijdens Verwoert uit en Marc Giling van het met Sint het & Pietengilde, documentairemaker Sunny Bergman naar en het cultuursocioloog Peter Achterberg.

Tijdens het de nieuwjaarsnacht door in Keulen worden op tv meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van het een op seksueel delict. Vluchtelingen die voor de een de Dom massaal vrouwen aanranden. het Het is wereldnieuws. naar De Duitse ?Welkomstcultuur? door wankelt. Maar waren het in wel op vluchtelingen? En waarom zwegen door politie en naar media dagenlang? Medialogica onderzoekt de op tv rol van de met berichtgeving over het de van nieuwjaarsnacht in Keulen. Een van die een slachtoffers, Claudia Vosen, op tv doet in Medialogica op haar verhaal. Zij en het haar 15-jarige door dochter zijn met door tientallen "Arabisch op uitziende mannen, op uit iedere denkbare plek betast. Door door het wel tweehonderd handen." op tv Maar als Claudia haar in collega?s over de door nieuwjaarsnacht vertelt door wordt ze voor uit vreemdelingenhater, nazi en fantast uitgemaakt. Er met met was immers nog helemaal niets in met de Duitse media het verschenen van over de het massa-aanrandingen. Waarom wordt er van over zo?n enorme en op ingrijpende gebeurtenis pas vier dagen met later bericht? En het waarom van verstuurt de naar politie op nieuwjaarsdag een persbericht, de waarin wordt op gesproken van ??een grotendeels vreedzaam van feest de in een uitgelaten stemming.?? op tv Voor de door tegenstanders van door het asielbeleid is het duidelijk: uit de ?leugenpers? op (een beladen term een uit de nazitijd) in zwijgt, omdat het hier om de de ?de verkeerde daders? gaat. In de op tv uitzending uit wordt duidelijk waarom veel mensen, de ten onrechte, denken tijdens dat van er Syrische oorlogsvluchtelingen met onder de daders naar waren. De Syriër Sakher Mohammad met vertelt welke uit gevolgen dat voor naar zijn gemeenschap in Duitsland het heeft uit gehad. In gesprekken met door de Keulse politiecommissaris Jürgen op tv Mathies en enkele van hoofdredacteuren van Duitse kranten het en televisieprogramma?s onthult een Medialogica door welke blunders er zijn gemaakt naar van in de berichtgeving de over de bewuste nieuwjaarsnacht. En op tv hoe dat heeft geleid op tot van een afnemende sympathie een voor het asielbeleid van Angela het Merkel uit en tot toenemend tijdens geweld tegen het vluchtelingen.

Op door basis van welk beeld van van de werkelijkheid met heeft een Nederland dit voorjaar tegen het door associatieverdrag met Oekraïne met gestemd?

Februari uit vorig jaar tijdens bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, door bestuursgebouw uit van de Universiteit van van Amsterdam (UvA). in Medialogica onderzoekt tijdens de mediaslag om op het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette met door een groep studenten, tijdens het Maagdenhuis, bestuursgebouw van van de Universiteit van op Amsterdam (UvA). Het tijdens was, zo betoogden een ze, een frontale van aanval het op het rendementsdenken. Bestuurders hielden tijdens zich onvoldoende bezig van met de kwaliteit van door onderwijs door en onderzoek. de Ze speculeerden met vastgoed en naar brachten zo de de financiële gezondheid van de een UvA in op tv gevaar. op In de ogen van de bezetters uit oorzaak van op tv een reeks tijdens bezuinigingen. In op de zes weken naar die volgden wisten studenten en sympathisanten een hun de boodschap prima te etaleren. de Bestuurders van slaagden daar nauwelijks in. Het tijdens Maagdenhuis werd hardhandig ontruimd het en op tv bestuursvoorzitter Louise Gunning in trad af. Medialogica onderzoekt in de op mediaslag om een het Maagdenhuis.Minder

Bijna 4000 bootvluchtelingen met uit sterven er in 2015 op zee uit tijdens de op tv oversteek naar in Europa. Van naar slechts één kennen we op tv de naam: door Aylan Kurdi.

Waar de nationale het trots een door deuk opliep met op tv het vernederende optreden uit van het naar Nederlands elftal, daar tijdens leken politiek, in media en Rijksmuseum-directie het afgelopen jaar voor een mooie compensatie in te zorgen.Meer naar Waar de nationale trots door een deuk opliep tijdens met het van vernederende optreden tijdens van het Nederlands elftal, daar in leken politiek, op media en Rijksmuseum-directie afgelopen in jaar voor een op mooie compensatie in te zorgen. De aanschaf tijdens van twee Rembrandts op het zou de wangen weer met doen gloeien. Er werd met gesproken over de uit thuiskomst van 'het van broertje en door zusje van de Nachtwacht'. de Het liep allemaal anders. naar Medialogica over de van de werkelijkheid die schuilging een achter de droom.Minder

Bij door oorlogen en aanslagen verschijnen er uit tijdens vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. op tv Maar waarom tijdens melden journalisten niet dat een sommige deskundigen naar verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij uit oorlogen, aanslagen en op terreurdreiging verschijnen er door vele in deskundigen in nieuws- en van actualiteitenprogramma's. Ze van pleiten met regelmaat voor tijdens investeren in defensie of van militair ingrijpen. Maar uit op tv waarom melden journalisten niet dat sommige op tv deskundigen verbonden een zijn tijdens aan beveiligingsbedrijven en de tijdens wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee op tv Nederlanders wilden uit een kolonie met stichten op Mars. naar Tweehonderdduizend mensen solliciteren door om mee uit te mogen op de enkele reis. op tv naar Hoe een bedrijf een nachtmerrie als het droom op tv wist te verkopen.Meer een Twee Nederlanders willen de een kolonie stichten op Mars, uit gefinancierd door reality-televisie. door In 2012 lanceert door in Mars One het door plan. Het persbericht naar bereikt de hele wereld: van in CNN tot op Al Jazeera, van de op NOS tot de op New York Times. de Tweehonderdduizend mensen solliciteren om tijdens mee te van mogen op de enkele met reis, naar terwijl er voor maar vier naar astronauten plaats is. van Mars met One: hoe een uit Nederlands bedrijf het een nachtmerrie als uit droom wist te het verkopen.Minder

Tot zijn vrijlating de in naar 2012 is met Willem Holleeder een publiciteitsschuw tijdens icoon van de polderpenose. Daarna van in duikt hij opeens vaak van op in de media de en tijdens groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer de Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; op tv Willem op tv Holleeder is een van Nederlands in meest beruchte criminelen. een Tot door zijn vrijlating in 2012 van is hij door een publiciteitsschuw icoon door van de tijdens polderpenose. Daarna duikt tijdens hij opeens vaak op in de tijdens met media en groeit hij het uit tot knuffelcrimineel. Medialogica in onderzoekt de naar periode waarin bekende Nederlanders met tijdens hem op de de foto van gaan, Holleeder columnist wordt op tv en optreedt in College op Tour. Een periode naar naar die op 24 maart 2015 van definitief tot de een einde op komt. Dan leggen de met twee zussen van Holleeder, Sonja uit en Astrid, en van een Sandra Klepper, de naar weduwe van de de in 2000 vermoorde crimineel van Sam Klepper, op tv verklaringen af over door jarenlange bedreigingen. Over uit hoe media een beeld van uit Holleeder construeerden en hoe uit op Holleeder diezelfde media naar naar zijn hand probeerde op tv te zetten.Minder

januari 2021
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!