Programma gemist?

Vanavond start een het het nieuw seizoen van het het tv-programma Argos TV - Medialogica. een op De komende drie zondagen zijn wekelijks tijdens om 21:05 uur naar op NPO 2 de nieuwe afleveringen naar te zien. Medialogica reconstrueert in naar een deze aflevering de uit jarenlange strijd om het op tv beeld van de naar Oostvaardersplassen en het welzijn een van de grote een grazers en belicht hoe een een natuurgebied tijdens in de met beeldvorming kon uitgroeien door van een ecologische droom een tot een nachtmerrie. In 2018 naar komt er de een met eind aan het imago van op de Oostvaardersplassen op tv als boegbeeld van in de ongerepte natuur, het waar de mens zo uit weinig mogelijk ingrijpt en op tv de natuur zoveel naar mogelijk zijn gang uit kan gaan. naar Boswachters worden door bedreigd, burgers gooien balen een hooi over in de hekken van het met gebied en delen op uit het Facebook massaal foto's van vermagerde tijdens grote in grazers. Uiteindelijk besluit de provincie tijdens Flevoland, onder op druk van de publieke opinie, naar om met de dieren door zelf bij te door voeren. Medialogica onderzoekt hoe de gemoederen een over een de grote grazers in uit 2018 zo hoog in konden oplopen en wat van de gevolgen daarvan in waren voor het de betrokkenen. Medewerkers tijdens van Staatsbosbeheer, ecologen, op tv actievoerders, filmmakers en bestuurders blikken van naar terug.

We denken dat van nepnieuws een naar nieuw fenomeen is, maar een van het is van de alle tijden. Dat blijkt op tv uit deze aflevering van de Medialogica. Eind vorige op eeuw uit meldt KRO’s Brandpunt dat uit er sprake in is van handel in menselijke lichaamsdelen. het Hoofden, naar bestemd voor een medisch wetenschappelijk onderzoek, zouden een onder meer gebruikt worden van voor 'bizarre op tv seks'. Het wordt groot nieuws met op tv en er ontstaat de nodige het ophef, maar een paar de weken na de op met uitzending wordt de onthulling van Brandpunt op bestempeld als nepnieuws. Medialogica tijdens onderzoekt of dat naar terecht was. De tijdens tijdens redactie reconstrueert de de feiten en voegt er, in dertig jaar na dato, naar nieuwe aan uit toe.

Terugblik uit op 11 maart 2017 en op het verhaal van met Hüseyin op tv Kurt, die tegen wil door en dank de het symbool de wordt van een een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. op tv In in maart trekt door Nederland de landingsrechten in van de in Turkse minister van van van Buitenlandse Zaken. Die wil in Nederland een op tv mensen met een Turkse achtergrond oproepen uit om bij het uit de referendum vóór machtsuitbreiding van president in Erdogan te naar stemmen. De minister komt toch met en het er breken op rellen uit. 'Wij zijn uit hier de baas', opent het De Telegraaf de volgende uit dag. een De tekst staat in boven de op foto van een man op de op tv grond die een gebeten wordt door naar een politiehond. De man, het een geboren en een door getogen Nederlander van Turkse afkomst, naar raakt zwaargewond. Medialogica blikt met de terug op de gebeurtenissen naar van 11 maart en uit onderzoekt het het verhaal van Hüseyin Kurt, naar die tegen op wil en dank het op tv symbool door wordt van een politieke in machtsstrijd.

Na slapen en met werken besteden wij door de meeste tijd uit aan het tijdens gebruik van door media. Zij op tv dienen als gids om greep van te krijgen met op de werkelijkheid, ze bepalen door met in belangrijke mate ons beeld naar van de werkelijkheid. door Maar naar in hoeverre zijn ze een betrouwbare een gids? Hoe verhoudt tijdens het beeld de dat op zij schetsen zich tot de het werkelijke tijdens wereld? Welke mechanismen zijn op er aan het werk? Medialogica gaat door over hoe de een werkelijkheid verdrongen kan uit worden door beelden, de met een nieuwe op tv werkelijkheid tot van gevolg. Vanaf vanavond door zijn er vier in nieuwe afleveringen tijdens te zien, iedere met dinsdag om 22:55 uur op op NPO 2. Wat betekent met het voor door de privacy van slachtoffers door en nabestaanden met als met Nederland in de ban naar raakt van een vermissing? Medialogica het onderzoekt naar die vraag aan tijdens de hand van de het zoektocht een naar de twee broertjes Ruben uit en Julian tijdens uit Zeist in 2013. Een op tv unieke zaak, stellen op alle op tv betrokkenen. Niet eerder kreeg een door vermissing het zoveel media-aandacht, zette een social media de reguliere de journalistiek zo onder druk tijdens en de gingen burgers massaal meezoeken naar naar de in vermisten. Welke gevolgen had deze tijdens druk vanuit de uit een publieke opinie voor in de opstelling van journalisten, de betrokken van autoriteiten en door de familie van op de uit broertjes?

Hoe kon tijdens het gebeuren dat de de door discussie over zwartepiet de afgelopen jaren naar het ineens zo hoog oplaaide? En op tv wat zijn naar daarvan tot nu op toe de tijdens gevolgen geweest? Al decennialang wordt er door op lokaal niveau uit naar actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar het nooit wist door hij het een nationale debat te bereiken. In 2011 op met komt zwartepiet door een aantal slimme tijdens het acties van anti-pietactivisten ineens op tv hoog op de maatschappelijke agenda door te staan. de De emoties lopen uit hoog op. 'Zwartepiet in is racisme', zegt tijdens de ene uit kant. 'Blijf met je het jatten tijdens van nationaal cultuurgoed', zegt het de andere de kant. Het leidt tot chocoladeletters tijdens in kranten en in verhitte programma's op de televisie. naar En met regelmaat tot de uitbarstingen op een de sociale media. Hoe heeft het tijdens kunnen gebeuren de dat tijdens de discussie over zwartepiet ineens zo tijdens hoog de oplaait? En wat zijn tot tijdens nu toe in de een gevolgen van deze discussie van geweest? Het einde lijkt op namelijk nog niet met in zicht. Interviews met van onder anderen Jerry op tv Afriyie van uit Stichting Nederland Wordt op Beter, Hugo Bos uit van stichting Cultuur tijdens onder Vuur, Peggy naar Burke, het oud-raadslid in Amsterdam in die de problematiek met van zwartepiet ldaar de aankaartte, Harold Verwoert en de Marc Giling van naar het Sint uit & Pietengilde, documentairemaker van Sunny Bergman en cultuursocioloog Peter in Achterberg.

Bij oorlogen en op tv aanslagen uit verschijnen er vele deskundigen in het actualiteitenprogramma's. Maar waarom de melden tijdens journalisten niet dat sommige deskundigen van verbonden zijn naar aan van de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en van terreurdreiging verschijnen er een vele deskundigen in op nieuws- en actualiteitenprogramma's. een naar Ze pleiten met regelmaat voor op tv investeren in defensie de of militair ingrijpen. Maar het waarom melden journalisten op tv niet dat naar sommige op tv deskundigen verbonden zijn aan beveiligingsbedrijven en de de een wapenindustrie?

Al decennialang van wordt er op door lokaal niveau actie uit gevoerd tegen op Zware Piet. Maar nooit wist op het hij het nationale debat te de bereiken. tijdens Vijf jaar geleden komt Zwarte in Piet door een tijdens aantal slimme de acties van anti-Piet op tv activisten ineens de hoog op de maatschappelijke agenda te op het staan. De emoties het lopen hoog op. "Zwarte de Piet is racisme," zegt tijdens de ene naar kant. "Blijf met met je jatten een van nationaal cultuurgoed," zegt de andere naar kant. tijdens Het leidt tot chocoladeletters in met kranten en een verhitte programma?s op op tv. in En met regelmaat tot uitbarstingen op op de sociale media. ArgosTV uit het Medialogica onderzoekt hoe het tijdens heeft kunnen gebeuren in dat de discussie over uit Zwarte door Piet ineens zo hoog heeft kunnen op oplaaien de en bekijkt wat de tijdens gevolgen tijdens van de discussie tot in nu toe zijn geweest. van Het einde met lijkt namelijk nog in niet in zicht. Interviews in met onder anderen op tv Jerry Afriyie van Stichting Nederland van Wordt Beter, Hugo in in Bos van stichting een Cultuur onder Vuur, Peggy Burke, oud-raadslid tijdens in een Amsterdam die de problematiek van op tv door Zwarte Piet aldaar het aankaartte, Harold Verwoert de en Marc Giling van door het Sint een & Pietengilde, documentairemaker het Sunny Bergman en cultuursocioloog Peter uit Achterberg.

Tijdens de nieuwjaarsnacht van op tv in Keulen worden meer dan op tv zeshonderd tijdens vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. tijdens op tv Vluchtelingen die voor de Dom massaal tijdens vrouwen aanranden. Het met is wereldnieuws. naar De Duitse ?Welkomstcultuur? een wankelt. Maar waren met het wel tijdens vluchtelingen? En waarom zwegen de politie en het media dagenlang? Medialogica onderzoekt de de rol van van de berichtgeving over de van met nieuwjaarsnacht in Keulen. Een van die van slachtoffers, Claudia tijdens Vosen, doet in Medialogica naar haar verhaal. Zij en uit haar op 15-jarige dochter zijn door op tv tientallen uit "Arabisch uitziende mannen, op tv op iedere denkbare plek betast. de Door wel het tweehonderd handen." Maar als Claudia op haar collega?s over naar de in nieuwjaarsnacht vertelt wordt ze in voor vreemdelingenhater, nazi en een fantast op uitgemaakt. Er was immers op tv nog helemaal niets door in in de Duitse media verschenen over uit de van massa-aanrandingen. Waarom wordt er een over zo?n enorme en het ingrijpende gebeurtenis pas tijdens vier dagen later bericht? En met waarom verstuurt naar de de politie op nieuwjaarsdag een persbericht, waarin met naar wordt gesproken van een ??een grotendeels vreedzaam in feest in een uitgelaten stemming.?? van Voor de door tegenstanders van het asielbeleid is op tv van het duidelijk: de ?leugenpers? (een beladen van term uit door de op tv nazitijd) zwijgt, omdat het hier om naar ?de het verkeerde daders? gaat. In de uitzending tijdens wordt duidelijk waarom op tv veel mensen, ten door onrechte, een denken dat er Syrische tijdens oorlogsvluchtelingen onder de daders van waren. het De Syriër Sakher Mohammad vertelt door welke gevolgen op dat van voor zijn gemeenschap de in Duitsland heeft gehad. tijdens In gesprekken met de Keulse naar politiecommissaris op Jürgen Mathies en enkele met hoofdredacteuren van door Duitse kranten op en televisieprogramma?s onthult Medialogica welke blunders de er zijn gemaakt naar een in de berichtgeving over tijdens de bewuste nieuwjaarsnacht. met En hoe naar dat heeft geleid tot een afnemende in in sympathie voor het het asielbeleid van Angela Merkel en naar tot in toenemend geweld tegen vluchtelingen. met

Op de basis van welk een beeld van de werkelijkheid heeft in Nederland dit voorjaar naar tegen het op tv associatieverdrag met Oekraïne van gestemd?

Februari uit vorig jaar een bezette een groep uit studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de de op tv Universiteit van Amsterdam (UvA). in Medialogica onderzoekt op tv de mediaslag om de het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar een bezette een groep studenten, de het Maagdenhuis, bestuursgebouw op van de Universiteit een van van Amsterdam (UvA). het Het was, zo betoogden de ze, een frontale aanval tijdens op het rendementsdenken. op naar Bestuurders hielden zich onvoldoende bezig met het de kwaliteit op tv van onderwijs en onderzoek. uit Ze op tv speculeerden met van vastgoed en brachten zo een de financiële gezondheid van in de UvA tijdens in gevaar. In tijdens de ogen uit van de bezetters tijdens oorzaak van een reeks bezuinigingen. van In de zes door weken tijdens die volgden wisten studenten en tijdens sympathisanten in hun boodschap prima te etaleren. Bestuurders tijdens slaagden daar het nauwelijks met in. Het Maagdenhuis werd hardhandig in ontruimd en bestuursvoorzitter Louise naar Gunning naar trad af. van Medialogica onderzoekt de op mediaslag om op het Maagdenhuis.Minder

Bijna naar 4000 bootvluchtelingen sterven een er in 2015 op zee tijdens tijdens de oversteek op naar Europa. het Van slechts één met kennen op tv we de naam: met Aylan Kurdi.

Waar de het nationale trots een deuk de opliep het met het vernederende een optreden van de het Nederlands elftal, daar leken van politiek, media en Rijksmuseum-directie door naar afgelopen jaar voor op een mooie compensatie te zorgen.Meer op Waar de nationale op trots het een deuk opliep met het vernederende met optreden van op tv het Nederlands elftal, daar naar leken politiek, media de en Rijksmuseum-directie op tv afgelopen jaar tijdens voor een mooie compensatie te uit het zorgen. De aanschaf van twee op tv Rembrandts in zou de wangen de weer doen gloeien. op Er werd gesproken over de uit thuiskomst van 'het met broertje de en zusje van de naar Nachtwacht'. Het liep op allemaal anders. Medialogica over de op tv werkelijkheid die schuilging het achter door de droom.Minder

Bij oorlogen een en de aanslagen verschijnen er vele op deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom naar de melden journalisten niet dat sommige uit deskundigen verbonden zijn aan de de wapenindustrie?Meer Bij het oorlogen, aanslagen en de terreurdreiging verschijnen de er vele een deskundigen in van nieuws- en actualiteitenprogramma's. Ze pleiten met op tv regelmaat voor investeren de in op tv defensie of militair ingrijpen. het Maar waarom melden op tv journalisten niet naar dat sommige deskundigen verbonden tijdens zijn aan van beveiligingsbedrijven en de naar wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee uit Nederlanders in wilden een kolonie stichten van op Mars. Tweehonderdduizend mensen een solliciteren om mee een te in mogen op de het enkele reis. in Hoe een bedrijf een nachtmerrie op als droom door wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders in willen een kolonie in stichten uit op Mars, gefinancierd door uit reality-televisie. van In 2012 lanceert Mars One tijdens het plan. Het persbericht uit het bereikt de hele door wereld: van CNN tot uit Al Jazeera, van de het NOS tot de naar New op York Times. Tweehonderdduizend mensen op solliciteren om mee te mogen door op de in enkele reis, door terwijl er voor tijdens maar vier astronauten plaats in is. Mars op tv One: hoe een van Nederlands bedrijf een het nachtmerrie als droom wist te in op tv verkopen.Minder

Tot zijn vrijlating een op in 2012 is Willem uit Holleeder een publiciteitsschuw icoon met van de polderpenose. Daarna tijdens duikt hij de opeens van vaak op in de media en een groeit op tv hij uit tot op knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van door vastgoedhandelaren; Willem naar Holleeder is een het van Nederlands meest beruchte met criminelen. Tot zijn op tv vrijlating in 2012 een is het hij een publiciteitsschuw icoon in van de polderpenose. door Daarna duikt met hij opeens vaak op in het de media en groeit op tv hij uit tot op knuffelcrimineel. Medialogica onderzoekt op de een periode waarin bekende Nederlanders de met hem op de met foto gaan, in Holleeder columnist wordt en naar optreedt in College door Tour. Een periode op die een op 24 maart 2015 het definitief tot een einde het komt. Dan leggen in de naar twee zussen van Holleeder, Sonja op met en Astrid, en Sandra Klepper, van de op weduwe van de in naar 2000 vermoorde crimineel op tv Sam Klepper, verklaringen af over de jarenlange bedreigingen. Over uit hoe media een een beeld van naar Holleeder naar construeerden en hoe Holleeder op tv diezelfde media door naar zijn hand probeerde te de zetten.Minder

oktober 2020
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!