Programma gemist?

Vanavond de start een uit nieuw seizoen van het tv-programma Argos een TV van - Medialogica. De komende door drie een zondagen zijn wekelijks om 21:05 door uur op tijdens NPO 2 nieuwe door afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert van in deze aflevering naar de jarenlange strijd om een door het beeld van de van Oostvaardersplassen en naar het welzijn van de grote grazers tijdens en belicht met hoe een tijdens natuurgebied in de naar beeldvorming kon uitgroeien van een de ecologische droom uit tot een een nachtmerrie. In 2018 komt op tv er een eind aan op tv het met imago van de Oostvaardersplassen op als boegbeeld van op de ongerepte natuur, door waar de mens zo weinig tijdens mogelijk ingrijpt met en de in natuur zoveel mogelijk zijn op gang een kan gaan. Boswachters worden bedreigd, door burgers gooien balen tijdens hooi over de op tv hekken in van het gebied en op tv delen op door Facebook massaal foto's van vermagerde van grote grazers. tijdens Uiteindelijk besluit de naar provincie Flevoland, onder druk van op de met publieke opinie, om de het dieren zelf het bij te voeren. Medialogica onderzoekt hoe de de gemoederen naar over door de grote grazers in in 2018 zo hoog door konden oplopen uit en wat de uit gevolgen daarvan waren voor de op tv betrokkenen. Medewerkers van Staatsbosbeheer, de ecologen, actievoerders, filmmakers een en het bestuurders blikken een terug.

We denken door dat uit nepnieuws een nieuw fenomeen het is, maar op tv het is van alle tijden. Dat in blijkt uit naar deze door aflevering van Medialogica. Eind vorige een eeuw meldt KRO’s het Brandpunt dat er tijdens sprake door is van handel in menselijke uit lichaamsdelen. op tv Hoofden, bestemd voor medisch wetenschappelijk in onderzoek, zouden van onder meer op gebruikt worden voor 'bizarre seks'. naar Het naar wordt groot nieuws en tijdens er ontstaat de nodige ophef, een maar een door paar weken na de door in uitzending wordt de onthulling van met Brandpunt bestempeld tijdens als nepnieuws. Medialogica onderzoekt in of dat terecht naar was. De de redactie reconstrueert de feiten en voegt in er, naar dertig jaar op na dato, nieuwe aan een toe.

Terugblik het op 11 maart 2017 door en het in verhaal van Hüseyin met Kurt, die op tegen wil en dank het symbool op wordt van een van politieke machtsstrijd de tussen tijdens Nederland en Turkije. In naar maart trekt Nederland op de landingsrechten in van de naar Turkse minister van in Buitenlandse Zaken. Die naar wil op tv in Nederland de mensen met een Turkse achtergrond oproepen op tv om bij met het referendum door vóór machtsuitbreiding van president Erdogan door te stemmen. De op minister komt toch met de en er breken rellen door uit. 'Wij zijn hier in de op tv baas', opent De Telegraaf de de volgende een dag. De tekst staat boven op tv de de foto van een man op tv op de grond die gebeten met wordt door met een politiehond. in De man, een het geboren en getogen Nederlander van met Turkse afkomst, het raakt zwaargewond. Medialogica blikt uit op tv terug op de gebeurtenissen in van 11 maart met en onderzoekt het de verhaal van door Hüseyin Kurt, die in tegen wil en dank het door symbool wordt van een op tv een politieke machtsstrijd.

Na slapen de en werken de besteden wij de uit meeste tijd aan het tijdens gebruik van media. Zij het een dienen als gids met om greep te krijgen op de door werkelijkheid, met ze bepalen tijdens in belangrijke mate ons beeld van naar de een werkelijkheid. Maar op tv in hoeverre zijn ze een betrouwbare in gids? naar Hoe verhoudt het door beeld dat met zij schetsen zich tot een de werkelijke wereld? Welke van mechanismen zijn er op aan het werk? Medialogica gaat op tv over hoe in de werkelijkheid verdrongen tijdens kan op tv worden door beelden, van met een nieuwe werkelijkheid tijdens tot gevolg. Vanaf vanavond zijn het er vier nieuwe door afleveringen met te zien, iedere dinsdag door om 22:55 uur op een NPO van 2. Wat betekent het voor de een van privacy van slachtoffers in en nabestaanden als de Nederland in de ban op raakt van een vermissing? uit Medialogica onderzoekt die tijdens vraag aan de een hand van de zoektocht van naar de met twee broertjes op tv Ruben en Julian uit op tv Zeist in een 2013. Een unieke zaak, in stellen alle betrokkenen. Niet op tv eerder kreeg op tv een vermissing door zoveel media-aandacht, tijdens zette social media door de reguliere journalistiek zo onder druk het en van gingen burgers massaal met meezoeken naar in de vermisten. Welke gevolgen had deze een druk vanuit de het publieke opinie in voor met de opstelling van journalisten, tijdens de betrokken op autoriteiten en de uit familie van de in broertjes?

Hoe naar kon het gebeuren dat de de discussie over de zwartepiet een de afgelopen jaren ineens met zo hoog oplaaide? naar En wat van zijn daarvan tot nu toe de de op tv gevolgen geweest? Al in decennialang wordt er op met lokaal niveau actie in gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit door op wist hij het met nationale debat te bereiken. in In 2011 komt naar zwartepiet door een de aantal slimme de acties van anti-pietactivisten ineens hoog van op in de maatschappelijke agenda te staan. De van emoties lopen hoog op op. 'Zwartepiet in is racisme', op zegt de ene kant. 'Blijf met met je met jatten op van nationaal cultuurgoed', zegt de andere in een kant. Het leidt tot tijdens chocoladeletters in kranten in en verhitte programma's met op televisie. En met regelmaat de door tot uitbarstingen op de sociale tijdens media. in Hoe heeft het de kunnen gebeuren dat de discussie over naar zwartepiet ineens zo op hoog door oplaait? En tijdens wat zijn tot in nu toe de gevolgen van op deze discussie geweest? uit Het in einde lijkt namelijk uit nog niet in zicht. Interviews met een onder anderen Jerry naar Afriyie van naar Stichting Nederland Wordt door Beter, Hugo Bos van door stichting van Cultuur onder Vuur, Peggy tijdens Burke, oud-raadslid de in Amsterdam tijdens die de problematiek van zwartepiet ldaar naar aankaartte, met Harold Verwoert en Marc het Giling met van het Sint & met Pietengilde, documentairemaker met Sunny Bergman en cultuursocioloog Peter naar Achterberg.

Bij van oorlogen en aanslagen verschijnen het er met vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. uit Maar waarom melden het journalisten niet op dat sommige deskundigen door verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij uit oorlogen, aanslagen op en terreurdreiging verschijnen er tijdens vele op tv deskundigen in nieuws- en actualiteitenprogramma's. door Ze pleiten met een regelmaat door voor investeren in defensie een of militair ingrijpen. Maar het waarom van melden journalisten niet op tv dat sommige deskundigen verbonden zijn van aan op beveiligingsbedrijven en de de wapenindustrie?

Al decennialang naar wordt er op het lokaal tijdens niveau actie gevoerd uit tegen Zware Piet. een Maar nooit wist hij met het nationale debat met te bereiken. naar Vijf jaar geleden komt Zwarte uit Piet door een aantal van slimme door acties van uit anti-Piet activisten ineens hoog uit op de van maatschappelijke agenda te staan. naar De emoties lopen hoog op. naar "Zwarte Piet is op racisme," zegt met de naar ene kant. "Blijf met op je jatten van nationaal cultuurgoed," met in zegt de andere kant. Het leidt een tot door chocoladeletters in kranten en verhitte tijdens programma?s op tv. met En met op regelmaat tot de uitbarstingen op de sociale uit media. ArgosTV Medialogica onderzoekt het hoe van het heeft kunnen gebeuren het dat de discussie over het Zwarte Piet ineens zo uit hoog heeft uit kunnen oplaaien en naar bekijkt wat de gevolgen in van een de discussie tot nu uit toe zijn in geweest. Het einde lijkt op namelijk nog niet in de op tv zicht. Interviews met onder de anderen Jerry Afriyie tijdens van Stichting Nederland Wordt op tv Beter, Hugo op Bos van stichting op Cultuur onder Vuur, Peggy van Burke, oud-raadslid in Amsterdam die naar op de problematiek van Zwarte Piet tijdens aldaar uit aankaartte, Harold Verwoert en Marc van Giling uit van het Sint & Pietengilde, documentairemaker van Sunny in Bergman en cultuursocioloog een Peter Achterberg.

Tijdens de nieuwjaarsnacht een de in Keulen worden meer dan zeshonderd een vrouwen slachtoffer van uit een seksueel van delict. op Vluchtelingen die voor de Dom uit massaal vrouwen de aanranden. Het is tijdens wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? door wankelt. Maar uit waren het wel vluchtelingen? met En tijdens waarom zwegen politie en media dagenlang? tijdens Medialogica onderzoekt de tijdens rol van de door berichtgeving naar over de nieuwjaarsnacht op tv in Keulen. Een van het die slachtoffers, Claudia Vosen, doet een in de Medialogica haar verhaal. Zij op en een haar 15-jarige dochter zijn door tientallen op tv tijdens "Arabisch uitziende mannen, op van iedere denkbare plek het betast. Door wel op tv tweehonderd handen." Maar als door Claudia uit haar collega?s over door de nieuwjaarsnacht vertelt wordt op tv ze voor de vreemdelingenhater, nazi en door fantast uitgemaakt. Er tijdens was immers nog helemaal op niets in de Duitse media de verschenen over de een massa-aanrandingen. Waarom wordt er in over zo?n enorme door en ingrijpende van gebeurtenis pas vier dagen van later bericht? de En waarom in verstuurt de politie op op nieuwjaarsdag een persbericht, met waarin wordt gesproken van van op ??een grotendeels vreedzaam feest in een van uitgelaten naar stemming.?? Voor van de tegenstanders van het asielbeleid is het het duidelijk: de op tv ?leugenpers? (een van beladen term uit een de de nazitijd) zwijgt, omdat het met hier om ?de verkeerde naar daders? de gaat. In de uitzending wordt tijdens duidelijk waarom veel op tv mensen, ten onrechte, het denken dat er Syrische oorlogsvluchtelingen van onder de daders het waren. een De Syriër Sakher de Mohammad vertelt welke op gevolgen dat voor zijn van gemeenschap in Duitsland heeft een gehad. In het gesprekken met op tv de Keulse politiecommissaris Jürgen Mathies de naar en enkele hoofdredacteuren van Duitse kranten het en tijdens televisieprogramma?s onthult Medialogica welke blunders tijdens op tv er zijn gemaakt een in de berichtgeving over de uit bewuste nieuwjaarsnacht. met En hoe dat van heeft geleid op tot een afnemende sympathie voor tijdens het naar asielbeleid van Angela Merkel en tot met toenemend een geweld tegen vluchtelingen. op tv

Op op tv basis van welk beeld een van de werkelijkheid heeft tijdens Nederland dit voorjaar naar tegen het associatieverdrag op met Oekraïne naar gestemd?

Februari uit vorig jaar bezette een groep naar studenten, door het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de in Universiteit van Amsterdam van (UvA). Medialogica onderzoekt door het de mediaslag om het naar Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar door bezette een groep studenten, het het Maagdenhuis, bestuursgebouw naar op tv van de Universiteit van uit Amsterdam (UvA). Het was, de door zo betoogden ze, het een frontale aanval op van het rendementsdenken. Bestuurders uit hielden zich onvoldoende bezig met de de kwaliteit van tijdens onderwijs en onderzoek. met naar Ze speculeerden met vastgoed en brachten in zo de naar financiële gezondheid naar van de UvA in het gevaar. In de ogen op tv door van de bezetters oorzaak naar van een reeks bezuinigingen. een In de zes weken op tv van die volgden wisten studenten een en sympathisanten hun door boodschap prima te de etaleren. Bestuurders slaagden tijdens daar nauwelijks in. Het een Maagdenhuis van werd hardhandig ontruimd uit en bestuursvoorzitter Louise Gunning trad tijdens af. Medialogica onderzoekt met de mediaslag om op het naar Maagdenhuis.Minder

Bijna de 4000 bootvluchtelingen sterven er in in een 2015 op zee door tijdens de oversteek naar Europa. Van door slechts één een kennen een we de naam: Aylan het Kurdi.

Waar de nationale de trots van een deuk opliep met het van de vernederende optreden van het door Nederlands elftal, daar met leken politiek, media en met Rijksmuseum-directie door afgelopen jaar voor de een mooie compensatie te tijdens zorgen.Meer Waar de nationale trots op met een deuk opliep met het op tv vernederende van optreden van het Nederlands elftal, de daar leken politiek, media op en de Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een naar mooie compensatie te tijdens zorgen. met De aanschaf van twee Rembrandts het zou het de wangen weer doen gloeien. op Er werd gesproken de over de door thuiskomst van 'het broertje uit en zusje van door op de Nachtwacht'. Het liep allemaal het anders. Medialogica een over de werkelijkheid die door schuilging achter de een droom.Minder

Bij een oorlogen en aanslagen tijdens verschijnen er vele met deskundigen in actualiteitenprogramma's. van Maar waarom melden journalisten niet het de dat sommige deskundigen verbonden zijn aan tijdens de wapenindustrie?Meer de Bij oorlogen, in aanslagen en op terreurdreiging verschijnen er vele deskundigen in de nieuws- en actualiteitenprogramma's. door Ze door pleiten met regelmaat van voor investeren in het defensie of een militair ingrijpen. Maar waarom melden naar journalisten niet dat van sommige deskundigen verbonden zijn door aan beveiligingsbedrijven en uit de op wapenindustrie?Minder

Mars op tv One: Twee Nederlanders wilden een van kolonie stichten door op Mars. Tweehonderdduizend mensen naar solliciteren om mee tijdens te de mogen op door de enkele reis. Hoe een uit bedrijf een nachtmerrie als het droom wist naar te door verkopen.Meer Twee Nederlanders willen naar een kolonie stichten op het Mars, het gefinancierd door reality-televisie. de In 2012 lanceert Mars One een het plan. Het persbericht uit bereikt tijdens de hele wereld: een van CNN door tot Al Jazeera, van uit de NOS tot de New een York Times. Tweehonderdduizend van mensen solliciteren om op tv mee te mogen naar door op de enkele reis, op terwijl er voor maar vier naar astronauten plaats een is. naar Mars One: hoe door een Nederlands bedrijf met een nachtmerrie als droom wist te naar van verkopen.Minder

Tot zijn naar vrijlating in een 2012 is Willem Holleeder een uit publiciteitsschuw icoon van in de de polderpenose. Daarna duikt hij opeens een vaak op in het een de media en groeit hij met uit tot knuffelcrimineel.Meer met Heinekenontvoerder, afperser van de vastgoedhandelaren; Willem Holleeder is uit een van naar Nederlands meest beruchte door criminelen. Tot zijn vrijlating in in in 2012 is op tv hij een publiciteitsschuw icoon met van de polderpenose. naar Daarna duikt hij naar opeens vaak van op in de media door en groeit hij uit uit tot knuffelcrimineel. een Medialogica onderzoekt de periode uit waarin een bekende Nederlanders met hem het op de foto op gaan, Holleeder columnist op tv wordt en optreedt in College van Tour. Een periode tijdens die op 24 tijdens maart 2015 naar definitief tot een door einde komt. Dan in leggen de met twee zussen van Holleeder, Sonja de en Astrid, en van in Sandra Klepper, de weduwe van de het in de 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper, op tv tijdens verklaringen af over jarenlange naar bedreigingen. Over het hoe media een beeld van uit Holleeder in construeerden en hoe Holleeder het diezelfde media naar zijn hand uit probeerde te naar zetten.Minder

oktober 2019
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!