Programma gemist?

Vanavond start uit een van nieuw seizoen van van het tv-programma Argos TV de - Medialogica. De op tv komende drie zondagen zijn tijdens wekelijks om door 21:05 uur op NPO 2 de uit nieuwe afleveringen te zien. Medialogica naar reconstrueert in uit deze aflevering de jarenlange strijd op tv om het beeld van een de Oostvaardersplassen tijdens en het het welzijn van tijdens de grote grazers en belicht naar hoe een in natuurgebied in de beeldvorming kon in uitgroeien van een met ecologische droom een tot een uit nachtmerrie. In 2018 komt er de een eind van aan het imago van de de Oostvaardersplassen als tijdens boegbeeld van de met ongerepte natuur, waar de van het mens zo weinig mogelijk in ingrijpt en de natuur zoveel het mogelijk zijn door gang kan uit gaan. Boswachters worden van bedreigd, burgers gooien op tv balen hooi over op tv de hekken van van het gebied op en delen op Facebook tijdens massaal foto's van de vermagerde grote grazers. Uiteindelijk besluit tijdens op de provincie Flevoland, een onder druk van de publieke een opinie, door om de dieren zelf bij op tv te voeren. Medialogica onderzoekt hoe door de gemoederen over uit de een grote grazers in met 2018 zo hoog konden oplopen op tv en de wat de gevolgen naar daarvan waren voor de op tv betrokkenen. Medewerkers tijdens van Staatsbosbeheer, ecologen, actievoerders, filmmakers op tv en bestuurders blikken tijdens met terug.

We denken in dat nepnieuws naar een nieuw door fenomeen is, maar het is van van alle tijden. Dat naar blijkt uit deze van aflevering van het Medialogica. Eind vorige door eeuw meldt KRO’s het Brandpunt dat er op tv sprake is op tv van handel in menselijke lichaamsdelen. in Hoofden, bestemd voor tijdens medisch wetenschappelijk onderzoek, naar zouden onder op tv meer gebruikt worden het voor met 'bizarre seks'. Het wordt met groot nieuws op en er ontstaat de met nodige ophef, maar een de paar door weken na de uitzending wordt de door onthulling het van Brandpunt bestempeld als nepnieuws. Medialogica op tv uit onderzoekt of dat uit terecht was. De redactie reconstrueert in de feiten en voegt in er, dertig van jaar na dato, nieuwe in aan de toe.

Terugblik op door 11 in maart 2017 en het een verhaal van Hüseyin Kurt, in die door tegen wil en dank met het symbool wordt van tijdens een politieke het machtsstrijd tussen Nederland van en Turkije. de In maart trekt Nederland de uit landingsrechten in van met de Turkse door minister van Buitenlandse Zaken. op tv Die de wil in Nederland mensen met op een Turkse achtergrond op tv oproepen om bij een het met referendum vóór machtsuitbreiding van president Erdogan door te stemmen. van De minister komt uit toch en op tv er breken rellen uit. 'Wij in zijn hier de uit baas', opent met De Telegraaf in de volgende dag. uit De tekst van staat boven de foto naar van een man op de op tv grond die gebeten op het wordt door een politiehond. De een man, een op tv geboren en getogen door Nederlander van op tv Turkse afkomst, raakt door zwaargewond. Medialogica blikt terug op tijdens de gebeurtenissen van 11 een in maart en onderzoekt het in verhaal van Hüseyin Kurt, die een tegen op wil en op dank het symbool uit wordt van een politieke op tv machtsstrijd.

Na slapen van en werken een besteden wij de in meeste tijd aan het gebruik uit op van media. Zij dienen als op tv gids om het greep te krijgen op het de werkelijkheid, het ze bepalen door in belangrijke mate op ons beeld van de met werkelijkheid. Maar in op hoeverre zijn ze een betrouwbare door gids? Hoe door verhoudt het de beeld dat zij schetsen zich naar tot de op tv werkelijke wereld? Welke mechanismen uit zijn er aan het een het werk? Medialogica gaat over de hoe de werkelijkheid door verdrongen kan worden van door beelden, met het een nieuwe werkelijkheid naar tot gevolg. een Vanaf vanavond zijn er met vier nieuwe afleveringen de te zien, iedere dinsdag om uit 22:55 naar uur op NPO 2. Wat betekent naar het voor de uit privacy van een slachtoffers en de nabestaanden als uit Nederland in de tijdens ban raakt van met een vermissing? Medialogica onderzoekt die het vraag aan de uit hand van de zoektocht in naar in de twee broertjes het Ruben en Julian uit het Zeist in uit 2013. Een het unieke zaak, stellen alle in betrokkenen. Niet eerder kreeg een een vermissing zoveel in media-aandacht, zette social het media de tijdens reguliere journalistiek zo uit onder druk en gingen tijdens burgers massaal in meezoeken naar de vermisten. Welke van gevolgen had het deze druk vanuit de het publieke op opinie voor de opstelling de van journalisten, de van betrokken autoriteiten en de de familie van op tv de uit broertjes?

Hoe uit kon het gebeuren dat de op discussie in over zwartepiet de op tv afgelopen jaren ineens zo de hoog in oplaaide? En wat zijn daarvan tot van nu toe de door gevolgen geweest? Al het decennialang wordt met er op van lokaal niveau actie gevoerd tegen op het zwartepiet. Maar nooit wist tijdens hij het nationale debat te met bereiken. met In 2011 komt naar zwartepiet door een met aantal slimme acties van anti-pietactivisten op tv ineens hoog in op de maatschappelijke agenda het te staan. De tijdens emoties lopen het hoog op. 'Zwartepiet is een racisme', op zegt de ene kant. tijdens 'Blijf met je jatten op tv van nationaal door cultuurgoed', zegt in de andere kant. Het naar leidt door tot chocoladeletters in kranten en verhitte op tv de programma's op televisie. En met uit regelmaat tot op tv uitbarstingen op een de sociale media. Hoe heeft door het kunnen in gebeuren dat de uit discussie over zwartepiet ineens zo met hoog oplaait? En door wat zijn tijdens tot nu op toe de gevolgen van deze op tv uit discussie geweest? Het einde op lijkt namelijk met nog niet in zicht. Interviews op tv met onder anderen Jerry op Afriyie de van Stichting met Nederland Wordt Beter, door Hugo Bos van stichting Cultuur onder met Vuur, Peggy met Burke, naar oud-raadslid in Amsterdam die tijdens de problematiek van een zwartepiet ldaar aankaartte, Harold Verwoert tijdens in en Marc Giling van het in Sint & door Pietengilde, documentairemaker tijdens Sunny Bergman en cultuursocioloog Peter van Achterberg.

Bij oorlogen en naar tijdens aanslagen verschijnen er vele in deskundigen in op actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet de dat sommige een deskundigen verbonden op tv zijn aan de in wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en op tv terreurdreiging verschijnen de er vele deskundigen in in door nieuws- en actualiteitenprogramma's. Ze pleiten met met regelmaat op tv voor investeren in defensie de of militair tijdens ingrijpen. Maar waarom de melden journalisten niet op dat sommige deskundigen verbonden zijn op aan op tv beveiligingsbedrijven en de op wapenindustrie?

Al door decennialang wordt er op lokaal van de niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. door Maar nooit wist op tv hij uit het nationale debat te bereiken. op in Vijf jaar geleden op komt Zwarte Piet door op een aantal slimme acties van in anti-Piet activisten op tv ineens een hoog op de maatschappelijke agenda op te op staan. De emoties het lopen hoog op. "Zwarte van Piet is racisme," de zegt de een ene kant. "Blijf met je door jatten van nationaal cultuurgoed," op zegt de andere op tv kant. Het naar leidt tot chocoladeletters in met kranten het en verhitte programma?s uit op tv. En het met regelmaat tot uitbarstingen op een de naar sociale media. ArgosTV Medialogica in onderzoekt hoe het heeft de kunnen in gebeuren dat de discussie over Zwarte het Piet ineens zo een hoog heeft kunnen tijdens oplaaien en naar bekijkt een wat de gevolgen door van de discussie tot het nu toe zijn van geweest. Het einde lijkt met namelijk nog niet in uit zicht. Interviews een met onder anderen Jerry op Afriyie een van Stichting Nederland Wordt Beter, Hugo met Bos van door stichting een Cultuur onder Vuur, naar Peggy Burke, oud-raadslid met in Amsterdam die de problematiek van naar Zwarte Piet op tv aldaar uit aankaartte, Harold Verwoert en op Marc Giling van het met Sint & Pietengilde, documentairemaker tijdens Sunny op Bergman en cultuursocioloog Peter door Achterberg.

Tijdens de de nieuwjaarsnacht in Keulen worden tijdens meer op dan zeshonderd vrouwen tijdens slachtoffer van een seksueel de delict. Vluchtelingen die door voor de tijdens Dom massaal vrouwen aanranden. op Het de is wereldnieuws. De Duitse de ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar van waren het met wel vluchtelingen? En waarom zwegen op tv politie door en media dagenlang? Medialogica onderzoekt de met met rol van de het berichtgeving over de de nieuwjaarsnacht in Keulen. Een van het die slachtoffers, de Claudia Vosen, doet op in Medialogica haar verhaal. in Zij en haar 15-jarige op dochter zijn met door tientallen "Arabisch een uitziende mannen, op de iedere denkbare plek betast. Door met wel tweehonderd op handen." met Maar als Claudia tijdens haar collega?s over de een nieuwjaarsnacht vertelt wordt ze voor de vreemdelingenhater, uit nazi en fantast uitgemaakt. tijdens Er was immers nog het helemaal niets in een de Duitse media het verschenen over de met massa-aanrandingen. Waarom uit wordt er de over zo?n enorme van en ingrijpende gebeurtenis pas van vier dagen later naar bericht? En waarom verstuurt een de politie op het nieuwjaarsdag een persbericht, waarin in wordt gesproken van door ??een grotendeels vreedzaam het feest op tv in een van uitgelaten stemming.?? Voor de tegenstanders op tv van het de asielbeleid is het duidelijk: een de ?leugenpers? (een een beladen term de uit de nazitijd) zwijgt, op omdat het door hier om in ?de verkeerde daders? tijdens gaat. In de uitzending met wordt duidelijk waarom naar veel mensen, ten onrechte, denken door dat er uit Syrische oorlogsvluchtelingen onder de met daders waren. van De Syriër Sakher Mohammad vertelt door welke gevolgen dat op voor naar zijn gemeenschap een in Duitsland heeft gehad. uit In gesprekken met de Keulse met politiecommissaris naar Jürgen Mathies en enkele op tv hoofdredacteuren van Duitse kranten op tv en van televisieprogramma?s onthult Medialogica welke een blunders naar er zijn gemaakt in de berichtgeving met over in de bewuste de nieuwjaarsnacht. En hoe dat heeft geleid het tot met een afnemende op sympathie voor het asielbeleid van Angela van Merkel en tot een uit toenemend geweld tegen vluchtelingen. op

Op basis van uit naar welk beeld van de werkelijkheid naar heeft Nederland dit een voorjaar tegen het associatieverdrag uit met Oekraïne tijdens gestemd?

Februari vorig jaar op bezette een naar groep een studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de de Universiteit van Amsterdam door (UvA). Medialogica van onderzoekt de van mediaslag om het Maagdenhuis.Meer tijdens Februari naar vorig jaar bezette een groep het studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw het van de tijdens Universiteit van naar Amsterdam (UvA). Het was, een zo in betoogden ze, een frontale aanval op het op het rendementsdenken. Bestuurders hielden van zich onvoldoende bezig naar met de een kwaliteit van onderwijs en onderzoek. met Ze speculeerden met met vastgoed de en brachten het zo de financiële gezondheid met van de uit UvA in gevaar. In in de ogen van de de bezetters oorzaak van door een reeks op tv bezuinigingen. In de zes met weken die volgden wisten op studenten en sympathisanten op tv door hun boodschap prima de te etaleren. Bestuurders slaagden daar op nauwelijks in. Het naar Maagdenhuis werd op hardhandig ontruimd en op bestuursvoorzitter Louise het Gunning trad af. de Medialogica onderzoekt de naar mediaslag om het het Maagdenhuis.Minder

Bijna door 4000 bootvluchtelingen sterven door er in op tv 2015 op zee tijdens de oversteek van naar Europa. Van van slechts één kennen de tijdens we de naam: Aylan de Kurdi.

Waar de nationale in trots een deuk uit naar opliep met het vernederende op tv optreden van het Nederlands op tv elftal, daar leken politiek, tijdens media en Rijksmuseum-directie in afgelopen jaar met voor het een mooie compensatie naar te zorgen.Meer Waar de in nationale trots een deuk opliep op met in het vernederende optreden van op het Nederlands elftal, het daar leken politiek, met media en Rijksmuseum-directie van afgelopen jaar voor een een mooie compensatie te van zorgen. door De aanschaf van twee op Rembrandts zou de tijdens wangen in weer doen gloeien. Er uit werd gesproken over de naar thuiskomst van op tv 'het broertje en zusje van van de Nachtwacht'. Het met liep allemaal anders. naar Medialogica over de een werkelijkheid naar die schuilging achter de op droom.Minder

Bij met oorlogen en aanslagen verschijnen het er op tv vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom de door melden journalisten niet dat sommige op deskundigen verbonden zijn op tv aan de wapenindustrie?Meer Bij door oorlogen, op tv aanslagen en op terreurdreiging verschijnen er op tv vele deskundigen in nieuws- en op actualiteitenprogramma's. Ze pleiten met een regelmaat voor in investeren in in defensie of op militair ingrijpen. Maar waarom het melden journalisten niet dat sommige door deskundigen verbonden zijn op aan de beveiligingsbedrijven en de in wapenindustrie?Minder

Mars van One: Twee naar Nederlanders wilden een de kolonie stichten op op tv Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om tijdens mee te mogen uit op de uit enkele reis. Hoe een bedrijf van uit een nachtmerrie als droom wist te op verkopen.Meer Twee een Nederlanders willen in een kolonie stichten op met Mars, de gefinancierd door reality-televisie. In 2012 in lanceert Mars One door het van plan. Het persbericht tijdens bereikt de hele wereld: van tijdens CNN tot Al naar Jazeera, op van de NOS tot de in New York Times. het Tweehonderdduizend mensen solliciteren om op tv naar mee te mogen op de de enkele met reis, terwijl er voor maar vier tijdens astronauten een plaats is. Mars One: met hoe een Nederlands in bedrijf een van nachtmerrie als droom wist door te met verkopen.Minder

Tot zijn vrijlating van naar in 2012 is Willem tijdens Holleeder een publiciteitsschuw icoon van het de van polderpenose. Daarna duikt hij opeens de door vaak op in de met media en groeit op hij uit tot door knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, op tv afperser van vastgoedhandelaren; Willem Holleeder is een een van Nederlands uit meest beruchte criminelen. een Tot zijn met vrijlating in het 2012 is hij een uit publiciteitsschuw icoon van de op polderpenose. uit Daarna duikt door hij opeens vaak op een in de media uit en groeit het hij uit tot uit knuffelcrimineel. Medialogica onderzoekt naar de periode waarin bekende Nederlanders door met hem op de naar in foto gaan, Holleeder columnist wordt van en optreedt in tijdens College Tour. Een het periode uit die op 24 maart 2015 definitief tijdens in tot een einde een komt. Dan leggen de twee zussen op tv de van Holleeder, Sonja en Astrid, en uit Sandra Klepper, de de weduwe van op tv de door in 2000 vermoorde crimineel Sam in Klepper, verklaringen met af over een jarenlange bedreigingen. Over hoe een media een beeld van Holleeder een met construeerden en hoe Holleeder diezelfde in media naar naar zijn hand het probeerde te zetten.Minder

september 2021
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!