Programma gemist?

Vanavond tijdens start een nieuw met seizoen van het tv-programma Argos op tv met TV - Medialogica. De uit komende drie zondagen zijn naar wekelijks om 21:05 van uur op op tv NPO 2 door nieuwe afleveringen te zien. Medialogica van reconstrueert in deze aflevering de tijdens jarenlange strijd het om het beeld van in de met Oostvaardersplassen en het welzijn van op tv de grote grazers uit en het belicht hoe een natuurgebied in door de een beeldvorming kon door uitgroeien van een van ecologische droom tot een nachtmerrie. In 2018 op tv komt in er een eind op aan het uit imago van de Oostvaardersplassen als boegbeeld op van in de ongerepte natuur, in waar de mens zo een weinig mogelijk ingrijpt van en op de natuur zoveel door mogelijk zijn gang kan gaan. Boswachters in in worden bedreigd, burgers naar gooien balen hooi naar over de hekken een van het gebied en delen in op op tv Facebook massaal foto's naar van vermagerde grote grazers. Uiteindelijk besluit uit de met provincie Flevoland, onder druk van uit de van publieke opinie, om de dieren naar zelf bij te tijdens voeren. Medialogica onderzoekt hoe uit de gemoederen de over de grote grazers uit door in 2018 zo met hoog konden oplopen en wat naar de uit gevolgen daarvan waren voor de in betrokkenen. Medewerkers van door Staatsbosbeheer, ecologen, actievoerders, tijdens filmmakers naar en bestuurders blikken door terug.

We in denken dat nepnieuws een van nieuw in fenomeen is, maar het is van een alle tijden. het Dat blijkt uit tijdens deze aflevering op van Medialogica. Eind vorige op tv eeuw meldt op KRO’s Brandpunt op dat er sprake is op van handel in menselijke van lichaamsdelen. naar Hoofden, bestemd voor medisch wetenschappelijk tijdens onderzoek, zouden onder op tv meer gebruikt worden het voor 'bizarre van seks'. Het door wordt groot nieuws en er ontstaat met de nodige ophef, tijdens maar het een paar weken met na de uitzending een wordt de onthulling van in Brandpunt bestempeld als nepnieuws. Medialogica door onderzoekt of dat in terecht was. De van redactie reconstrueert de de tijdens feiten en voegt er, dertig jaar door na dato, op tv nieuwe een aan toe.

Terugblik op in 11 het maart 2017 en naar het verhaal van Hüseyin het Kurt, die tegen wil en in dank het door symbool naar wordt van een naar politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. door In maart trekt tijdens Nederland de van landingsrechten in van op de een Turkse minister van Buitenlandse Zaken. van Die wil in de Nederland door mensen met een Turkse achtergrond oproepen van om bij het met referendum de vóór machtsuitbreiding van op president Erdogan het te stemmen. De een minister komt toch en er met breken in rellen uit. 'Wij naar zijn hier de van baas', opent De Telegraaf de volgende in dag. de De tekst staat uit boven de foto op van een man op op tv de grond op die gebeten wordt op tv door een politiehond. De man, door een geboren en van getogen door Nederlander van Turkse afkomst, raakt met met zwaargewond. Medialogica blikt terug op tv op de gebeurtenissen van door 11 maart een en onderzoekt het het verhaal van Hüseyin Kurt, die uit tegen het wil en dank het het symbool op wordt van een politieke de machtsstrijd.

Na tijdens slapen en door werken besteden wij de met meeste tijd aan het met gebruik van media. van Zij naar dienen als gids om greep te tijdens krijgen naar op de werkelijkheid, van ze bepalen in belangrijke mate door ons beeld door van de werkelijkheid. Maar op het in hoeverre zijn ze een betrouwbare tijdens gids? Hoe verhoudt tijdens het beeld dat het zij schetsen naar zich tot de werkelijke op wereld? Welke mechanismen een zijn door er aan het werk? Medialogica gaat van over hoe door de van werkelijkheid verdrongen kan met worden door beelden, met naar een nieuwe werkelijkheid tot van gevolg. Vanaf vanavond zijn de er het vier nieuwe afleveringen te zien, de iedere door dinsdag om 22:55 het uur op tijdens NPO 2. Wat betekent het op tv voor de privacy tijdens van slachtoffers en het nabestaanden als een Nederland in de ban tijdens raakt van een vermissing? een Medialogica onderzoekt die op tv vraag aan de de hand van de op tv zoektocht naar de twee tijdens broertjes Ruben en door Julian een uit Zeist in 2013. met Een unieke zaak, stellen een naar alle betrokkenen. Niet eerder in kreeg een vermissing in zoveel media-aandacht, zette social media op in de reguliere journalistiek zo een onder druk tijdens en gingen burgers massaal meezoeken het naar de vermisten. tijdens Welke gevolgen had deze de druk vanuit naar de door publieke opinie voor de opstelling op van journalisten, de op betrokken autoriteiten op en de familie met van de het broertjes?

Hoe uit kon het gebeuren dat op de discussie over zwartepiet in de afgelopen jaren tijdens ineens zo een hoog oplaaide? een En wat op zijn daarvan tot in nu toe de gevolgen uit geweest? Al decennialang met wordt er op het lokaal niveau actie het gevoerd tegen van zwartepiet. Maar nooit wist hij het op nationale de debat te door bereiken. In 2011 naar komt zwartepiet door op tv een aantal slimme het acties van anti-pietactivisten ineens hoog op op van de maatschappelijke agenda te het staan. De een emoties lopen hoog op. 'Zwartepiet op tv is op racisme', zegt de ene op kant. 'Blijf met je jatten het van nationaal in cultuurgoed', zegt tijdens de andere kant. Het leidt uit tot chocoladeletters met in door kranten en verhitte programma's op televisie. uit de En met regelmaat tot uitbarstingen het op de op tv sociale media. Hoe op heeft het op tv kunnen gebeuren dat tijdens de discussie over zwartepiet op tv ineens zo hoog oplaait? En door wat zijn tot de nu toe de van gevolgen van van deze discussie geweest? Het op tv einde in lijkt namelijk nog niet in tijdens zicht. in Interviews met onder met anderen Jerry Afriyie van Stichting uit de Nederland Wordt Beter, Hugo Bos van uit stichting Cultuur op tv onder Vuur, Peggy Burke, van op oud-raadslid in Amsterdam op die de problematiek het van zwartepiet ldaar aankaartte, Harold met Verwoert en in Marc Giling van het Sint een & met Pietengilde, documentairemaker van Sunny Bergman en cultuursocioloog Peter met Achterberg.

Bij tijdens oorlogen en aanslagen verschijnen er op vele door deskundigen in actualiteitenprogramma's. naar Maar waarom melden journalisten door niet dat de sommige deskundigen verbonden zijn aan de de wapenindustrie? Bij een oorlogen, tijdens aanslagen en terreurdreiging verschijnen door er vele een deskundigen in nieuws- en uit actualiteitenprogramma's. Ze tijdens pleiten met regelmaat met voor investeren in defensie of een van militair ingrijpen. Maar waarom melden van journalisten niet in dat sommige op deskundigen verbonden zijn aan uit beveiligingsbedrijven en de tijdens wapenindustrie?

Al tijdens decennialang wordt tijdens er op lokaal op tv niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. een door Maar nooit wist hij het nationale een met debat te bereiken. Vijf jaar geleden door komt Zwarte op Piet in door een aantal slimme acties uit van door anti-Piet activisten ineens hoog op de de maatschappelijke agenda van te een staan. De emoties lopen tijdens hoog op. "Zwarte naar Piet is naar racisme," zegt de in ene kant. "Blijf met in je jatten van nationaal een cultuurgoed," zegt de op tv andere kant. Het leidt het tot chocoladeletters het in uit kranten en verhitte programma?s op tv. naar En met tijdens regelmaat tot uitbarstingen met op de de sociale media. ArgosTV Medialogica onderzoekt hoe door het heeft kunnen door gebeuren dat de de discussie over Zwarte naar Piet in ineens zo hoog heeft de kunnen oplaaien en bekijkt de wat de gevolgen uit van de discussie uit tot nu toe naar zijn geweest. Het in op tv einde lijkt namelijk nog op niet in zicht. Interviews met onder op anderen Jerry uit Afriyie van Stichting van Nederland de Wordt Beter, Hugo Bos van op tv stichting Cultuur onder Vuur, van Peggy uit Burke, oud-raadslid in Amsterdam die het door de problematiek van Zwarte het Piet aldaar aankaartte, op tv Harold Verwoert en Marc Giling met van het Sint uit met & Pietengilde, documentairemaker Sunny Bergman tijdens en cultuursocioloog Peter in Achterberg.

Tijdens in de nieuwjaarsnacht in door Keulen worden meer dan zeshonderd in vrouwen tijdens slachtoffer van een seksueel uit delict. Vluchtelingen die op tv voor door de Dom massaal vrouwen aanranden. uit Het is wereldnieuws. De het Duitse van ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar op waren het een wel vluchtelingen? En waarom tijdens zwegen politie en de media dagenlang? Medialogica onderzoekt de op tv door rol van de berichtgeving over de het het nieuwjaarsnacht in Keulen. Een van die uit slachtoffers, door Claudia Vosen, doet het in Medialogica haar van verhaal. Zij en op tv haar 15-jarige dochter zijn door de tientallen "Arabisch een uitziende mannen, op van iedere denkbare plek betast. Door op tv wel tweehonderd handen." een Maar als Claudia tijdens haar collega?s over een de nieuwjaarsnacht het vertelt wordt ze voor op vreemdelingenhater, uit nazi en fantast uitgemaakt. Er met op was immers nog helemaal niets in uit de Duitse media met verschenen tijdens over de massa-aanrandingen. Waarom wordt er naar over zo?n enorme met en ingrijpende door gebeurtenis pas het vier dagen later door bericht? En waarom op tv verstuurt de in politie op nieuwjaarsdag een persbericht, waarin een wordt gesproken een van ??een grotendeels vreedzaam op tv feest een in een uitgelaten stemming.?? Voor van de een tegenstanders van door het asielbeleid is het duidelijk: een de ?leugenpers? een (een beladen term uit de op nazitijd) zwijgt, tijdens omdat het hier op tv om van ?de verkeerde daders? gaat. In de uitzending van wordt tijdens duidelijk waarom veel mensen, ten het onrechte, denken dat een er op tv Syrische oorlogsvluchtelingen onder de van daders waren. De door Syriër Sakher Mohammad in vertelt welke gevolgen dat op voor op tv zijn gemeenschap het in Duitsland heeft uit gehad. In gesprekken in met de Keulse politiecommissaris het Jürgen Mathies en het enkele hoofdredacteuren van door Duitse kranten en televisieprogramma?s van onthult Medialogica tijdens welke blunders er zijn gemaakt van in door de berichtgeving over naar de bewuste nieuwjaarsnacht. En van hoe dat met heeft geleid tot een afnemende op sympathie voor op het asielbeleid naar van Angela in Merkel en tot toenemend geweld tegen naar vluchtelingen. in

Op op basis van een welk beeld van de werkelijkheid heeft door Nederland dit door voorjaar tegen door het associatieverdrag met Oekraïne met gestemd?

Februari met vorig jaar bezette een groep het studenten, het op tv Maagdenhuis, een bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam in (UvA). Medialogica onderzoekt de de op tv mediaslag om het in Maagdenhuis.Meer Februari vorig het jaar bezette een uit groep studenten, het Maagdenhuis, de bestuursgebouw van op de Universiteit van Amsterdam in (UvA). Het was, het zo betoogden de ze, een tijdens frontale aanval op met het rendementsdenken. met Bestuurders hielden zich onvoldoende van bezig met de kwaliteit van tijdens onderwijs op tv en onderzoek. Ze de speculeerden met door vastgoed en brachten naar zo de financiële van gezondheid van de van UvA in gevaar. op In de ogen van de bezetters de oorzaak van een met reeks naar bezuinigingen. In de zes door weken die volgden tijdens wisten studenten de en sympathisanten hun tijdens boodschap prima te etaleren. de Bestuurders slaagden daar in nauwelijks in. Het Maagdenhuis op tv de werd hardhandig ontruimd naar en bestuursvoorzitter Louise Gunning op tv trad af. met Medialogica onderzoekt de op tv mediaslag om het uit Maagdenhuis.Minder

Bijna in 4000 bootvluchtelingen op tv sterven er in 2015 op tv op zee van tijdens de oversteek naar Europa. een Van slechts de één kennen we tijdens de naam: Aylan naar Kurdi.

Waar uit de nationale trots een deuk de opliep door met het op tv vernederende optreden van de het Nederlands elftal, daar uit leken politiek, media en tijdens Rijksmuseum-directie op tv afgelopen jaar voor een naar mooie compensatie te zorgen.Meer het Waar de nationale trots de een deuk opliep de met het vernederende van op optreden van het met Nederlands elftal, daar leken politiek, de media en het Rijksmuseum-directie afgelopen met jaar voor een mooie compensatie het te zorgen. De door aanschaf op van twee Rembrandts zou de op tv wangen de weer doen gloeien. Er werd door gesproken met over de thuiskomst van het 'het broertje en zusje van uit de van Nachtwacht'. Het liep op tv allemaal anders. in Medialogica over de werkelijkheid uit die schuilging naar achter de droom.Minder

Bij oorlogen en naar aanslagen tijdens verschijnen er vele de deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom uit melden uit journalisten niet dat sommige deskundigen een verbonden zijn aan tijdens de wapenindustrie?Meer Bij op oorlogen, aanslagen het en terreurdreiging van verschijnen er vele deskundigen in het nieuws- met en actualiteitenprogramma's. Ze pleiten in met regelmaat voor investeren met in defensie of uit in militair ingrijpen. Maar waarom naar melden journalisten niet dat sommige in deskundigen verbonden op tv zijn op aan beveiligingsbedrijven en de op wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee naar de Nederlanders wilden een kolonie stichten uit op Mars. Tweehonderdduizend het mensen solliciteren om mee met te mogen uit op de enkele reis. het Hoe een het bedrijf een nachtmerrie door als droom wist het te een verkopen.Meer Twee Nederlanders naar willen een kolonie stichten op Mars, tijdens gefinancierd door met reality-televisie. In een 2012 lanceert Mars One het de plan. Het het persbericht bereikt de op hele wereld: van een CNN tot Al Jazeera, uit naar van de NOS tot een de New het York Times. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om tijdens mee te mogen met op de enkele naar uit reis, terwijl er van voor maar vier astronauten plaats naar is. Mars de One: hoe uit een Nederlands bedrijf een nachtmerrie als uit droom tijdens wist te uit verkopen.Minder

Tot zijn op tv vrijlating in in 2012 is Willem Holleeder een met publiciteitsschuw op icoon van op tv de polderpenose. Daarna duikt hij opeens van door vaak op in de van media en groeit door hij uit tot naar knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van op tv vastgoedhandelaren; Willem Holleeder uit is een van Nederlands het de meest beruchte criminelen. Tot tijdens zijn vrijlating in het 2012 is hij een met publiciteitsschuw icoon van de tijdens polderpenose. Daarna duikt uit hij op opeens vaak op door in de media op en groeit hij tijdens uit tot knuffelcrimineel. tijdens Medialogica onderzoekt de de periode waarin bekende Nederlanders uit met hem op de tijdens foto gaan, Holleeder in columnist wordt op en optreedt in College van Tour. Een periode het die met op 24 maart van 2015 definitief tot een door einde komt. Dan door leggen de uit twee zussen van Holleeder, Sonja op en Astrid, naar en Sandra op tv Klepper, de van weduwe van de in 2000 het vermoorde crimineel Sam Klepper, tijdens verklaringen af de over jarenlange bedreigingen. tijdens Over hoe media van een op tv beeld van Holleeder construeerden en in hoe Holleeder diezelfde media naar naar de zijn hand probeerde te de zetten.Minder

januari 2019
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord