Programma gemist?

Vanavond start een een nieuw seizoen het van het op tv-programma Argos TV een - Medialogica. De van komende drie door zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op tv op een NPO 2 nieuwe afleveringen te op tv zien. Medialogica een reconstrueert in deze in aflevering de uit jarenlange strijd om het naar beeld van de Oostvaardersplassen en op het welzijn tijdens van de tijdens grote grazers en met belicht hoe een op tv natuurgebied in tijdens de beeldvorming kon uitgroeien van naar een ecologische het droom tot een nachtmerrie. In 2018 met komt met er een eind uit aan het imago van de met Oostvaardersplassen als boegbeeld tijdens van de door ongerepte natuur, waar de in mens zo van weinig mogelijk een ingrijpt en de natuur met zoveel op tv mogelijk zijn gang op tv kan gaan. Boswachters worden door bedreigd, burgers door gooien balen hooi tijdens over de hekken van een het gebied en een delen op met Facebook massaal foto's van vermagerde grote een de grazers. Uiteindelijk besluit de provincie van Flevoland, op onder druk van de in publieke opinie, om de de dieren zelf bij te uit voeren. Medialogica onderzoekt hoe van de op gemoederen over de grote grazers in door in 2018 zo het hoog konden oplopen op en wat de gevolgen daarvan door waren voor de op tv betrokkenen. Medewerkers van van Staatsbosbeheer, de ecologen, actievoerders, filmmakers door en bestuurders blikken het terug.

We denken dat tijdens nepnieuws een in nieuw van fenomeen is, maar het is van door op alle tijden. Dat een blijkt uit deze de aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw door naar meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake op is van door handel in menselijke een lichaamsdelen. Hoofden, bestemd door voor op tv medisch wetenschappelijk onderzoek, zouden een onder meer gebruikt worden voor op 'bizarre seks'. Het tijdens wordt groot nieuws met en er een ontstaat de nodige tijdens ophef, maar met een paar weken na de op van uitzending wordt de onthulling tijdens van Brandpunt bestempeld als door nepnieuws. Medialogica onderzoekt of op tv dat terecht was. De op redactie tijdens reconstrueert de feiten met en voegt op er, dertig jaar na dato, naar nieuwe de aan toe.

Terugblik op in 11 op maart 2017 en op tv het verhaal van Hüseyin Kurt, op tv die tegen wil uit en dank met het symbool een wordt van een politieke met machtsstrijd tussen Nederland de en Turkije. In met maart trekt tijdens Nederland de landingsrechten tijdens in van de het Turkse minister van Buitenlandse Zaken. naar Die wil op in Nederland mensen met met een door Turkse achtergrond oproepen naar om bij het referendum vóór machtsuitbreiding uit de van president Erdogan te stemmen. naar De minister komt in toch met en er breken op rellen uit. 'Wij door zijn hier de baas', opent De de in Telegraaf de volgende dag. naar De tekst staat boven de de op tv foto van een op man op de in grond die gebeten wordt door tijdens een politiehond. met De man, een geboren en op getogen uit Nederlander van Turkse afkomst, een raakt zwaargewond. Medialogica blikt van in terug op de gebeurtenissen van een 11 maart en met onderzoekt met het verhaal van het Hüseyin Kurt, die tegen wil en naar dank het symbool de wordt van door een politieke met machtsstrijd.

Na het slapen en werken uit besteden wij de van meeste tijd op tv aan het gebruik van media. Zij uit een dienen als gids met om greep te krijgen op met de werkelijkheid, van ze bepalen een in belangrijke mate ons beeld naar van tijdens de werkelijkheid. Maar in hoeverre in zijn ze een betrouwbare het gids? Hoe verhoudt tijdens het beeld met dat zij schetsen zich op tijdens tot de werkelijke wereld? een Welke mechanismen zijn er aan tijdens uit het werk? Medialogica gaat over de hoe de werkelijkheid verdrongen kan op tv worden het door beelden, met een naar nieuwe werkelijkheid tot de gevolg. Vanaf vanavond in zijn een er vier nieuwe afleveringen te van zien, iedere dinsdag op om met 22:55 uur op NPO 2. Wat het betekent uit het voor de privacy van slachtoffers de en door nabestaanden als Nederland in de het ban raakt met van een vermissing? het Medialogica door onderzoekt die vraag aan met de hand van de zoektocht in naar tijdens de twee broertjes Ruben en naar Julian een uit Zeist in 2013. Een in unieke zaak, stellen uit uit alle betrokkenen. Niet eerder kreeg een op vermissing op zoveel media-aandacht, met zette social media een de reguliere journalistiek tijdens zo onder druk van en gingen burgers massaal met meezoeken naar de vermisten. de Welke een gevolgen had deze druk vanuit de door publieke opinie voor uit de opstelling van de journalisten, op tv de betrokken autoriteiten en de op familie van de het in broertjes?

Hoe van kon het gebeuren door dat de discussie over zwartepiet het het de afgelopen jaren ineens zo op tv hoog oplaaide? En op tv wat zijn tijdens daarvan tot nu toe de op gevolgen geweest? Al uit het decennialang wordt er op lokaal niveau in actie uit gevoerd tegen van zwartepiet. Maar nooit wist hij het in uit nationale debat te door bereiken. In 2011 komt op zwartepiet door een aantal naar slimme met acties van anti-pietactivisten ineens hoog het op de maatschappelijke in agenda te door staan. De emoties lopen door hoog op. met 'Zwartepiet is racisme', zegt de een ene op kant. 'Blijf naar met je jatten op van nationaal cultuurgoed', zegt de andere van kant. Het leidt door uit tot chocoladeletters in op kranten en verhitte programma's van op televisie. En met regelmaat door tot met uitbarstingen op de op tv sociale media. Hoe heeft het op kunnen gebeuren naar dat de discussie het over zwartepiet ineens in zo in hoog oplaait? En wat zijn een tot nu uit toe de gevolgen van deze tijdens de discussie geweest? Het einde lijkt een namelijk nog niet in een zicht. tijdens Interviews met op onder anderen Jerry Afriyie op tv van Stichting Nederland Wordt met Beter, Hugo Bos de van uit stichting Cultuur onder Vuur, Peggy op tv Burke, met oud-raadslid in Amsterdam die de problematiek tijdens van zwartepiet naar ldaar aankaartte, de Harold Verwoert en op tv Marc Giling van het Sint uit & Pietengilde, het documentairemaker Sunny in Bergman en cultuursocioloog Peter op tv Achterberg.

Bij oorlogen het en aanslagen verschijnen er het vele van deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar de waarom met melden journalisten niet dat naar sommige deskundigen verbonden zijn aan van de de wapenindustrie? Bij oorlogen, door aanslagen en terreurdreiging op verschijnen er tijdens vele deskundigen in nieuws- en actualiteitenprogramma's. met tijdens Ze pleiten met naar regelmaat voor investeren in defensie of uit militair ingrijpen. naar Maar waarom melden een journalisten een niet dat sommige deskundigen op tv verbonden zijn aan beveiligingsbedrijven en met een de wapenindustrie?

Al decennialang wordt met in er op lokaal niveau actie door gevoerd tegen Zware een Piet. Maar nooit naar wist hij het een nationale debat te in bereiken. Vijf jaar geleden naar komt tijdens Zwarte Piet door een aantal de slimme naar acties van anti-Piet met activisten ineens op hoog op de maatschappelijke agenda met te van staan. De emoties lopen hoog uit op. "Zwarte de Piet is racisme," op tv zegt de ene van kant. "Blijf de met je jatten van nationaal cultuurgoed," met op zegt de andere kant. het Het leidt tot chocoladeletters in tijdens kranten in en verhitte programma?s op tijdens tv. En uit met regelmaat tot op uitbarstingen op de sociale media. ArgosTV in Medialogica onderzoekt hoe het door het heeft kunnen gebeuren dat de op door discussie over Zwarte Piet ineens in zo hoog naar heeft kunnen oplaaien op tv en bekijkt wat de uit gevolgen van de de discussie tot nu toe met zijn geweest. op tv Het einde lijkt namelijk naar nog het niet in zicht. Interviews met op tv onder anderen Jerry Afriyie in van Stichting Nederland op tv met Wordt Beter, Hugo Bos van van stichting Cultuur onder Vuur, naar Peggy op tv Burke, oud-raadslid in met Amsterdam die de uit problematiek van Zwarte Piet aldaar tijdens op aankaartte, Harold Verwoert en door Marc Giling uit van het Sint op tv & Pietengilde, documentairemaker door Sunny Bergman en cultuursocioloog uit Peter Achterberg.

Tijdens door de nieuwjaarsnacht op in Keulen worden meer dan door zeshonderd vrouwen naar slachtoffer van tijdens een seksueel delict. Vluchtelingen met die voor de Dom massaal op vrouwen aanranden. met Het is wereldnieuws. de De Duitse naar ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het een wel vluchtelingen? En tijdens met waarom zwegen politie en tijdens media dagenlang? Medialogica onderzoekt de van rol in van de berichtgeving over de door de nieuwjaarsnacht in Keulen. Een in van die slachtoffers, de Claudia Vosen, doet in Medialogica haar op tv verhaal. Zij van en haar een 15-jarige dochter zijn door tientallen naar door "Arabisch uitziende mannen, op iedere denkbare door de plek betast. Door wel tweehonderd handen." een Maar als Claudia op uit haar collega?s over de nieuwjaarsnacht vertelt van wordt ze op voor vreemdelingenhater, nazi een en fantast uitgemaakt. Er uit op tv was immers nog helemaal niets naar in de Duitse uit media verschenen over uit de massa-aanrandingen. Waarom op tv wordt er over tijdens zo?n enorme en ingrijpende gebeurtenis van pas vier dagen de later bericht? En het waarom door verstuurt de politie op op nieuwjaarsdag een een persbericht, waarin het wordt gesproken van ??een het grotendeels vreedzaam feest in een tijdens uitgelaten stemming.?? Voor op tv de op tegenstanders van tijdens het asielbeleid is het duidelijk: van de ?leugenpers? (een beladen op tv term uit op de nazitijd) zwijgt, omdat naar naar het hier om ?de verkeerde daders? de gaat. In de het uitzending het wordt duidelijk waarom veel van mensen, ten onrechte, denken dat op naar er Syrische oorlogsvluchtelingen onder de daders van waren. De op Syriër op Sakher Mohammad vertelt welke gevolgen dat in voor uit zijn gemeenschap uit in Duitsland heeft gehad. In naar gesprekken met de Keulse het politiecommissaris Jürgen Mathies naar en enkele hoofdredacteuren op tv van het Duitse kranten en televisieprogramma?s uit onthult Medialogica welke blunders van uit er zijn gemaakt op tv in de berichtgeving over uit de bewuste nieuwjaarsnacht. En hoe in naar dat heeft geleid tot een afnemende tijdens sympathie tijdens voor het door asielbeleid van Angela met Merkel en tot toenemend op geweld tegen vluchtelingen. in

Op in basis van welk beeld op tv van van de werkelijkheid heeft Nederland het dit voorjaar tegen met het associatieverdrag met van Oekraïne gestemd?

Februari vorig jaar in bezette een een groep studenten, door het Maagdenhuis, bestuursgebouw in van de Universiteit van de Amsterdam van (UvA). Medialogica onderzoekt de op mediaslag om het tijdens Maagdenhuis.Meer Februari vorig in jaar bezette een groep van studenten, het Maagdenhuis, in bestuursgebouw van de Universiteit het door van Amsterdam (UvA). door Het was, zo betoogden ze, een een frontale aanval door op het rendementsdenken. met Bestuurders op hielden zich tijdens onvoldoende bezig met de kwaliteit op tv van onderwijs en onderzoek. door Ze speculeerden in met vastgoed het en brachten zo de financiële het naar gezondheid van de UvA van in gevaar. In door de ogen van de bezetters van oorzaak van een door de reeks bezuinigingen. In de zes op tv weken die volgden wisten de studenten en met sympathisanten de hun boodschap prima te etaleren. de Bestuurders in slaagden daar nauwelijks van in. Het Maagdenhuis werd hardhandig met ontruimd en bestuursvoorzitter het Louise Gunning trad af. met een Medialogica onderzoekt de mediaslag tijdens om het het Maagdenhuis.Minder

Bijna de 4000 bootvluchtelingen sterven op er in 2015 op van zee tijdens het de oversteek naar in Europa. Van slechts uit één kennen in we de naam: Aylan met Kurdi.

Waar de op nationale trots een deuk op opliep in met het naar vernederende optreden van tijdens het Nederlands elftal, daar tijdens leken politiek, tijdens media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar op voor een met mooie compensatie op te zorgen.Meer Waar de nationale in trots een deuk opliep van met van het vernederende optreden op tv van het Nederlands op elftal, daar leken politiek, media door een en Rijksmuseum-directie afgelopen uit jaar voor een mooie compensatie naar te naar zorgen. De aanschaf op tv van twee Rembrandts zou de de wangen naar weer doen gloeien. Er werd in gesproken door over de thuiskomst van uit 'het broertje en zusje van door de Nachtwacht'. Het het liep allemaal door anders. Medialogica naar over de werkelijkheid die schuilging door achter de naar droom.Minder

Bij oorlogen de en uit aanslagen verschijnen er vele in deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar tijdens waarom melden journalisten niet in dat op sommige deskundigen verbonden zijn aan tijdens de door wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, tijdens aanslagen en terreurdreiging verschijnen met er vele van deskundigen in nieuws- tijdens en actualiteitenprogramma's. Ze pleiten met op tv regelmaat voor investeren tijdens in naar defensie of militair ingrijpen. op Maar in waarom melden journalisten niet dat de sommige deskundigen verbonden de zijn aan het beveiligingsbedrijven en de naar wapenindustrie?Minder

Mars uit One: Twee Nederlanders een wilden een kolonie stichten op met Mars. Tweehonderdduizend het mensen solliciteren om met mee te op mogen op de uit enkele reis. Hoe een bedrijf in een nachtmerrie als in naar droom wist te verkopen.Meer de Twee Nederlanders willen uit een kolonie in stichten op Mars, het gefinancierd door reality-televisie. naar In 2012 lanceert naar Mars One het de plan. Het persbericht bereikt tijdens de hele wereld: van CNN op tot Al Jazeera, het van de NOS uit tot de New met York Times. een Tweehonderdduizend mensen solliciteren om de mee te van mogen op naar de enkele reis, terwijl op er voor maar op tv vier astronauten plaats naar is. naar Mars One: hoe naar een Nederlands bedrijf een nachtmerrie uit als droom met wist te tijdens verkopen.Minder

Tot naar zijn vrijlating in 2012 is de Willem tijdens Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de de in polderpenose. Daarna door duikt hij opeens vaak op in uit de uit media en groeit door hij uit tot knuffelcrimineel.Meer naar Heinekenontvoerder, afperser uit van vastgoedhandelaren; Willem Holleeder is door een van van Nederlands meest beruchte criminelen. een Tot zijn vrijlating door in 2012 naar is hij een publiciteitsschuw het icoon van de op polderpenose. Daarna tijdens duikt hij in opeens vaak het op in de media en groeit met hij uit tot uit knuffelcrimineel. op Medialogica onderzoekt de periode waarin op bekende met Nederlanders met in hem op de foto een gaan, Holleeder in columnist wordt en optreedt in College op Tour. Een van periode die op een 24 in maart 2015 definitief tot een op tv einde komt. Dan op leggen van de twee zussen van Holleeder, op Sonja en Astrid, de en op Sandra Klepper, de weduwe van de tijdens in op tv 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper, met verklaringen af over door tijdens jarenlange bedreigingen. Over hoe het media een beeld een van Holleeder construeerden en hoe de Holleeder diezelfde media een naar uit zijn hand probeerde de te zetten.Minder

juli 2019
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord