Programma gemist?

Vanavond uit start een nieuw seizoen van in in het tv-programma Argos TV met - Medialogica. de De komende drie zondagen zijn wekelijks het om de 21:05 uur op NPO in 2 nieuwe op afleveringen te zien. Medialogica de reconstrueert in deze op tv aflevering de jarenlange tijdens strijd om het beeld van naar de Oostvaardersplassen door en het welzijn van door het de grote grazers en het belicht hoe een natuurgebied in de de de beeldvorming kon uitgroeien naar van een ecologische droom in tot een nachtmerrie. In 2018 van uit komt er een eind aan het een imago van op tv de op Oostvaardersplassen als boegbeeld van de ongerepte met natuur, waar door de mens zo uit weinig naar mogelijk ingrijpt en de natuur zoveel van door mogelijk zijn gang kan gaan. Boswachters uit op worden bedreigd, burgers gooien balen hooi het over de hekken van van met het gebied en delen door op Facebook massaal foto's de van uit vermagerde grote grazers. Uiteindelijk besluit uit de provincie Flevoland, van naar onder druk van op tv de publieke opinie, om op de dieren zelf bij te op tv voeren. Medialogica onderzoekt door hoe de gemoederen op over de grote grazers van in 2018 met zo hoog konden het oplopen en wat een de gevolgen daarvan tijdens waren voor de het betrokkenen. Medewerkers van de Staatsbosbeheer, ecologen, actievoerders, door filmmakers en bestuurders uit blikken door terug.

We denken op dat nepnieuws een een nieuw fenomeen is, in maar het is naar van alle het tijden. Dat blijkt tijdens uit deze aflevering van Medialogica. de Eind een vorige eeuw uit meldt KRO’s Brandpunt dat er van sprake is door van handel door in menselijke lichaamsdelen. uit Hoofden, bestemd voor van medisch wetenschappelijk onderzoek, zouden onder meer uit gebruikt worden op voor 'bizarre seks'. in Het wordt groot uit nieuws en van er ontstaat de nodige ophef, op maar door een paar met weken na de een uitzending wordt de onthulling door van Brandpunt bestempeld als een nepnieuws. Medialogica onderzoekt of dat de terecht was. naar De met redactie reconstrueert de feiten een en voegt door er, dertig jaar met na dato, nieuwe aan van toe.

Terugblik uit op 11 maart 2017 in en het verhaal van naar Hüseyin Kurt, die uit het tegen wil en dank het symbool het wordt van met een politieke machtsstrijd tussen op het Nederland en Turkije. In maart trekt door Nederland de met landingsrechten in van de het op tv Turkse minister van in Buitenlandse Zaken. Die het wil in Nederland mensen een met een Turkse achtergrond oproepen door tijdens om bij het referendum vóór door machtsuitbreiding van president Erdogan naar de te stemmen. De van minister komt toch en op tv er breken uit rellen uit. 'Wij zijn hier de uit baas', het opent De Telegraaf de volgende op tv uit dag. De tekst door staat boven de foto van de een man op van de grond het die gebeten wordt door een in politiehond. op tv De man, in een geboren en getogen Nederlander de van Turkse afkomst, door raakt van zwaargewond. Medialogica blikt een terug op de uit gebeurtenissen van 11 tijdens maart en onderzoekt het verhaal met van Hüseyin Kurt, de die een tegen wil en op dank het symbool uit wordt van een op tv politieke machtsstrijd.

Na slapen en door op tv werken besteden wij een de meeste tijd door aan het gebruik van media. Zij op van dienen als gids om tijdens greep te krijgen op op de werkelijkheid, ze bepalen een uit in belangrijke mate ons beeld van van door de werkelijkheid. Maar in hoeverre naar zijn ze naar een betrouwbare gids? in Hoe verhoudt het beeld dat tijdens zij het schetsen zich het tot de werkelijke door wereld? Welke mechanismen zijn er uit aan het werk? Medialogica gaat tijdens over hoe de een werkelijkheid op verdrongen kan door worden door beelden, met een de nieuwe werkelijkheid een tot gevolg. de Vanaf vanavond zijn er vier van nieuwe afleveringen uit te zien, iedere dinsdag uit om 22:55 uit uur op NPO 2. Wat de betekent het voor de tijdens privacy tijdens van slachtoffers en door nabestaanden als Nederland in de de ban in raakt van een vermissing? naar Medialogica op tv onderzoekt die vraag aan de tijdens hand van de zoektocht in naar de twee op tv de broertjes Ruben en Julian uit Zeist uit in 2013. naar Een unieke in zaak, stellen alle betrokkenen. Niet door eerder kreeg op tv een vermissing met zoveel media-aandacht, zette social uit media de een reguliere journalistiek naar zo onder druk en op gingen burgers massaal een meezoeken naar de vermisten. Welke met gevolgen had van deze druk vanuit naar de uit publieke opinie voor de de opstelling van journalisten, van de betrokken een autoriteiten en de op familie van de door broertjes?

Hoe tijdens kon het gebeuren dat door de discussie over op tv zwartepiet de op tv afgelopen jaren van ineens zo hoog door oplaaide? En wat zijn daarvan tot door nu tijdens toe de gevolgen uit geweest? Al op decennialang wordt er op lokaal van niveau op actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit op tv wist hij het door nationale met debat te bereiken. met In 2011 tijdens komt zwartepiet door een aantal met slimme acties door van anti-pietactivisten door ineens hoog op in de maatschappelijke agenda te staan. met De emoties lopen tijdens hoog op. naar 'Zwartepiet is racisme', zegt de uit ene kant. van 'Blijf met je met jatten van nationaal cultuurgoed', op tv zegt de andere de kant. Het tijdens leidt tot chocoladeletters in met kranten met en verhitte programma's tijdens op televisie. En van met regelmaat tot uitbarstingen op op de het sociale media. Hoe heeft door het kunnen op tv gebeuren dat de discussie over op tv met zwartepiet ineens zo hoog oplaait? En uit wat zijn de tot nu met toe de gevolgen van een deze discussie geweest? naar Het einde uit lijkt namelijk nog door niet in met zicht. Interviews met onder anderen van Jerry Afriyie van Stichting de Nederland van Wordt Beter, Hugo een Bos van naar stichting Cultuur onder uit Vuur, Peggy Burke, oud-raadslid in Amsterdam een die de door problematiek het van zwartepiet ldaar aankaartte, Harold door Verwoert op tv en Marc Giling van het Sint tijdens & Pietengilde, op tv documentairemaker Sunny Bergman en door cultuursocioloog Peter een Achterberg.

Bij het oorlogen en aanslagen verschijnen door er vele een deskundigen in actualiteitenprogramma's. op Maar waarom op tv melden journalisten niet dat sommige het deskundigen verbonden een zijn aan de wapenindustrie? Bij tijdens oorlogen, aanslagen tijdens en terreurdreiging verschijnen op er vele de deskundigen in nieuws- en actualiteitenprogramma's. tijdens Ze een pleiten met regelmaat in voor investeren uit in defensie of het militair ingrijpen. Maar op tv waarom melden journalisten niet dat naar sommige deskundigen verbonden op zijn door aan beveiligingsbedrijven en de in wapenindustrie?

Al decennialang op tv wordt er op op lokaal niveau actie het gevoerd tegen Zware Piet. door op Maar nooit wist naar hij het nationale debat het te bereiken. Vijf jaar geleden het komt Zwarte Piet op tv door een aantal met slimme naar acties van anti-Piet de activisten ineens hoog op de het maatschappelijke door agenda te staan. De op tv emoties lopen hoog het op. "Zwarte Piet door is racisme," zegt de op op ene kant. "Blijf met je de jatten van nationaal naar cultuurgoed," zegt de van andere door kant. Het leidt tot chocoladeletters tijdens in kranten en met verhitte programma?s op op tv. op En met regelmaat het tot uitbarstingen op tijdens de sociale media. ArgosTV Medialogica onderzoekt uit hoe het de heeft kunnen gebeuren dat de het discussie over op tv Zwarte Piet ineens zo op hoog met heeft kunnen oplaaien en bekijkt van wat door de gevolgen van de discussie de tot nu toe op tv zijn op geweest. Het op tv einde lijkt namelijk uit nog niet in zicht. Interviews met op tv onder anderen Jerry tijdens Afriyie van Stichting Nederland in Wordt Beter, Hugo in Bos naar van stichting uit Cultuur onder Vuur, Peggy Burke, oud-raadslid een in Amsterdam die op tijdens de problematiek van Zwarte Piet op tv aldaar aankaartte, met Harold Verwoert en Marc tijdens Giling van tijdens het Sint & Pietengilde, documentairemaker de het Sunny Bergman en cultuursocioloog Peter de Achterberg.

Tijdens de nieuwjaarsnacht door in door Keulen worden meer dan zeshonderd het vrouwen slachtoffer van van tijdens een seksueel delict. Vluchtelingen die naar voor de Dom massaal op tv uit vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De op Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. naar Maar een waren het wel vluchtelingen? En door waarom zwegen met politie en media naar dagenlang? in Medialogica onderzoekt de rol van de van berichtgeving over de op tv nieuwjaarsnacht uit in Keulen. Een op van die slachtoffers, de Claudia Vosen, doet in in Medialogica haar verhaal. Zij en op tv op haar 15-jarige dochter zijn door tientallen met "Arabisch uitziende met mannen, op iedere denkbare op door plek betast. Door wel tweehonderd uit handen." het Maar als Claudia haar het collega?s over door de nieuwjaarsnacht vertelt wordt ze voor de het vreemdelingenhater, nazi en fantast uitgemaakt. door Er was immers op tv nog helemaal niets het in de Duitse met media verschenen op tv over de massa-aanrandingen. Waarom wordt uit er over naar zo?n enorme en ingrijpende gebeurtenis tijdens tijdens pas vier dagen later bericht? op tv En waarom verstuurt tijdens de politie naar op nieuwjaarsdag een persbericht, een waarin wordt de gesproken van ??een grotendeels op tv vreedzaam feest in een de uitgelaten stemming.?? Voor met de tegenstanders naar van het een asielbeleid is het duidelijk: de het ?leugenpers? (een beladen uit term uit de tijdens nazitijd) zwijgt, omdat met het hier om van op tv ?de verkeerde daders? van gaat. In de uitzending wordt duidelijk met waarom naar veel mensen, ten onrechte, denken uit dat er Syrische oorlogsvluchtelingen een naar onder de daders op tv waren. De Syriër Sakher naar Mohammad vertelt welke tijdens gevolgen dat voor zijn gemeenschap met in de Duitsland heeft op gehad. In gesprekken met de door Keulse uit politiecommissaris Jürgen Mathies en enkele hoofdredacteuren in van Duitse tijdens kranten het en televisieprogramma?s onthult Medialogica welke uit blunders er zijn gemaakt tijdens in de berichtgeving met over door de bewuste met nieuwjaarsnacht. En hoe dat heeft tijdens geleid tot in een afnemende sympathie voor het op tv asielbeleid in van Angela in Merkel en tot op toenemend geweld tegen vluchtelingen. met

Op door basis van op welk beeld van van de werkelijkheid heeft Nederland het dit voorjaar tegen het een associatieverdrag een met Oekraïne gestemd?

Februari vorig jaar tijdens bezette naar een groep studenten, een het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de met Universiteit van Amsterdam op (UvA). Medialogica onderzoekt door de mediaslag om het het Maagdenhuis.Meer Februari naar vorig jaar bezette een een groep studenten, door het Maagdenhuis, bestuursgebouw naar van de Universiteit een van op Amsterdam (UvA). Het naar was, naar zo betoogden ze, een frontale aanval in op door het rendementsdenken. Bestuurders hielden op zich onvoldoende bezig met in van de kwaliteit van onderwijs door en onderzoek. Ze speculeerden met met vastgoed en van brachten zo op tv de financiële gezondheid van op tv de UvA in uit gevaar. In uit de ogen van het de bezetters tijdens oorzaak van een reeks bezuinigingen. op tv In de zes naar weken die volgden wisten uit het studenten en sympathisanten hun tijdens boodschap prima te door etaleren. Bestuurders slaagden daar nauwelijks de van in. Het Maagdenhuis door werd hardhandig ontruimd en bestuursvoorzitter naar Louise Gunning trad van af. Medialogica onderzoekt van de mediaslag van om het uit Maagdenhuis.Minder

Bijna het 4000 bootvluchtelingen sterven er in naar naar 2015 op zee tijdens de oversteek naar tijdens naar Europa. Van slechts van één kennen we op tv de naam: Aylan een Kurdi.

Waar op tv de nationale tijdens trots een deuk opliep met een het vernederende optreden van op het Nederlands in elftal, daar leken uit politiek, het media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar het voor van een mooie compensatie op tv te zorgen.Meer Waar de nationale trots de een een deuk opliep met het het vernederende optreden van op het Nederlands elftal, met daar leken politiek, media op tv en Rijksmuseum-directie afgelopen met jaar voor een uit mooie compensatie te op tv zorgen. De de aanschaf van twee Rembrandts de zou de met wangen weer doen door gloeien. Er op tv werd gesproken over de tijdens thuiskomst van 'het op tv broertje en een zusje van in de Nachtwacht'. Het liep allemaal anders. tijdens naar Medialogica over de werkelijkheid op die schuilging achter de naar droom.Minder

Bij oorlogen door en aanslagen verschijnen er op tv vele op tv deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar op tv waarom een melden journalisten niet dat in sommige deskundigen verbonden zijn aan het de wapenindustrie?Meer naar Bij in oorlogen, aanslagen en met terreurdreiging verschijnen er vele tijdens deskundigen in nieuws- het en actualiteitenprogramma's. Ze pleiten met met regelmaat naar voor investeren het in defensie of militair ingrijpen. Maar uit het waarom melden journalisten het niet dat sommige deskundigen verbonden een zijn aan beveiligingsbedrijven door en de met wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee naar Nederlanders naar wilden een kolonie stichten van op Mars. tijdens Tweehonderdduizend mensen op solliciteren om mee te mogen op de de naar enkele reis. Hoe een op bedrijf een nachtmerrie met als droom wist te naar de verkopen.Meer Twee Nederlanders op willen een kolonie het stichten op Mars, gefinancierd uit door reality-televisie. In 2012 het lanceert Mars One de het plan. Het persbericht het van bereikt de hele wereld: van CNN op tv tot Al Jazeera, het van op tv de NOS tot de New de York Times. tijdens Tweehonderdduizend mensen solliciteren om tijdens mee te op tv mogen op in de enkele reis, terwijl er tijdens voor in maar vier het astronauten plaats is. Mars One: op hoe een in Nederlands bedrijf een nachtmerrie als door naar droom wist te in verkopen.Minder

Tot zijn naar vrijlating in tijdens 2012 is Willem Holleeder tijdens een publiciteitsschuw het icoon van de van polderpenose. Daarna duikt hij met opeens vaak tijdens op in de tijdens media en groeit het hij uit de tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van op tv vastgoedhandelaren; Willem van Holleeder is door een van Nederlands meest beruchte een criminelen. Tot een zijn vrijlating in 2012 is in hij een door publiciteitsschuw icoon van de de polderpenose. in Daarna duikt tijdens hij opeens vaak op op tv in de tijdens media en groeit hij naar uit tot knuffelcrimineel. Medialogica tijdens onderzoekt op de periode waarin bekende Nederlanders naar met hem op het de foto gaan, van Holleeder naar columnist wordt en optreedt in College op tv Tour. een Een periode die op 24 naar maart in 2015 definitief tot van een einde uit komt. Dan leggen de twee zussen in van Holleeder, het Sonja tijdens en Astrid, en van Sandra Klepper, de weduwe van uit de in een 2000 vermoorde crimineel in Sam Klepper, verklaringen af met over jarenlange bedreigingen. Over naar op tv hoe media een beeld van in Holleeder construeerden op tv en hoe Holleeder op diezelfde media van naar zijn hand probeerde te op tv zetten.Minder

mei 2020
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!