Programma gemist?

Vanavond van start een nieuw van seizoen van het tv-programma Argos naar TV - Medialogica. een De met komende drie zondagen met zijn wekelijks in om 21:05 uur op NPO 2 op nieuwe afleveringen te op tv op tv zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de naar jarenlange strijd om op een het beeld van de tijdens Oostvaardersplassen en het welzijn op van de grote op tv grazers en uit belicht hoe een natuurgebied in op de beeldvorming kon op uitgroeien van een uit van ecologische droom tot een nachtmerrie. In 2018 in komt er een het eind op aan het imago naar van de op Oostvaardersplassen als boegbeeld van de ongerepte een natuur, waar de de mens zo naar weinig mogelijk ingrijpt en met de natuur in zoveel mogelijk zijn gang met kan gaan. Boswachters naar worden bedreigd, een burgers gooien balen hooi door over uit de hekken van het gebied uit het en delen op Facebook massaal foto's het van vermagerde met grote grazers. Uiteindelijk besluit de de provincie uit Flevoland, onder druk van een op de publieke opinie, om op de dieren door zelf bij te voeren. Medialogica in onderzoekt hoe de van gemoederen over de grote grazers in in op 2018 zo hoog met konden oplopen en wat door de gevolgen daarvan van waren voor de betrokkenen. op tv Medewerkers van Staatsbosbeheer, van ecologen, uit actievoerders, filmmakers en bestuurders van blikken van terug.

We denken op dat nepnieuws naar een nieuw fenomeen op is, maar het is van van alle een tijden. Dat blijkt tijdens uit deze door aflevering van Medialogica. Eind vorige in eeuw meldt KRO’s door Brandpunt dat er sprake op het is van handel in menselijke lichaamsdelen. op tv Hoofden, bestemd van voor medisch tijdens wetenschappelijk onderzoek, zouden onder meer met gebruikt worden voor in 'bizarre seks'. uit Het naar wordt groot nieuws met en er ontstaat de nodige ophef, op tv maar met een paar op weken na de uitzending wordt de door onthulling van de Brandpunt bestempeld als nepnieuws. Medialogica van in onderzoekt of dat terecht was. naar De redactie reconstrueert de de op feiten en voegt er, dertig uit jaar na naar dato, nieuwe aan een toe.

Terugblik in op 11 maart een 2017 en het verhaal op tv van Hüseyin Kurt, die de het tegen wil en dank het op tv symbool wordt van door een naar politieke machtsstrijd tussen Nederland en uit Turkije. het In maart trekt Nederland door de landingsrechten in van de tijdens Turkse minister op tv van Buitenlandse de Zaken. Die wil in op Nederland mensen een met een Turkse achtergrond oproepen de om bij door het referendum op tv vóór machtsuitbreiding van president naar Erdogan uit te stemmen. De minister komt toch op en er breken in rellen uit. tijdens 'Wij zijn hier op tv de baas', opent De het Telegraaf de volgende op dag. De met tekst het staat boven de foto de van een man op de de grond die naar gebeten wordt in door een in politiehond. De man, een geboren en door getogen Nederlander van het Turkse met afkomst, raakt zwaargewond. op tv Medialogica blikt terug op tv op de gebeurtenissen van 11 door naar maart en onderzoekt het door verhaal van Hüseyin Kurt, met die het tegen wil en een dank het symbool wordt van een een politieke de machtsstrijd.

Na uit slapen en werken besteden een wij de meeste tijd naar in aan het gebruik van media. tijdens Zij het dienen als gids om greep van te krijgen op op tv de werkelijkheid, ze van bepalen van in belangrijke mate een ons beeld van de werkelijkheid. Maar in in hoeverre van zijn ze een van betrouwbare gids? Hoe van verhoudt het beeld dat van zij schetsen de zich tot het de werkelijke in wereld? Welke mechanismen zijn er aan tijdens van het werk? Medialogica gaat over van hoe de werkelijkheid door verdrongen kan worden door van beelden, in met een nieuwe door werkelijkheid tot gevolg. Vanaf vanavond zijn het in er vier nieuwe naar afleveringen te zien, iedere dinsdag in om door 22:55 uur op NPO 2. Wat tijdens betekent het uit voor de privacy van met slachtoffers en van nabestaanden als de Nederland in de in ban raakt van een vermissing? van Medialogica tijdens onderzoekt die vraag aan de hand met van de tijdens zoektocht op naar de twee broertjes uit Ruben en Julian tijdens uit Zeist tijdens in 2013. Een naar unieke zaak, stellen alle betrokkenen. uit Niet tijdens eerder kreeg een vermissing zoveel met media-aandacht, zette door social media de reguliere op tv journalistiek zo onder druk tijdens en gingen burgers de massaal een meezoeken naar de vermisten. in Welke gevolgen had deze door druk vanuit de met publieke opinie voor uit de tijdens opstelling van een journalisten, de betrokken autoriteiten het en de familie van naar de een broertjes?

Hoe op tv kon het gebeuren dat de in discussie van over zwartepiet tijdens de afgelopen jaren in ineens zo hoog oplaaide? En door wat het zijn daarvan tot het nu toe de gevolgen geweest? Al uit decennialang wordt er door op lokaal op tv niveau actie de gevoerd tegen zwartepiet. op tv Maar nooit wist op hij het nationale een debat te bereiken. In 2011 in in komt zwartepiet door een in aantal slimme acties van anti-pietactivisten met ineens met hoog op van de maatschappelijke agenda te van staan. De emoties het lopen hoog het op. 'Zwartepiet is racisme', zegt het de uit ene kant. 'Blijf met je op tv jatten van nationaal een cultuurgoed', zegt de op tv andere kant. met Het leidt uit tot chocoladeletters in kranten van en verhitte programma's uit op televisie. En met op regelmaat tot uitbarstingen van op een de sociale media. Hoe heeft de het kunnen naar gebeuren dat in de discussie over zwartepiet met ineens zo hoog door oplaait? En wat zijn het tot nu naar toe de van gevolgen van deze discussie tijdens geweest? Het einde lijkt namelijk in het nog niet in zicht. Interviews met door in onder anderen Jerry Afriyie uit van Stichting tijdens Nederland Wordt Beter, door Hugo Bos van stichting Cultuur het onder Vuur, de Peggy Burke, oud-raadslid door in Amsterdam die de naar problematiek op tv van zwartepiet ldaar aankaartte, Harold naar Verwoert en met Marc Giling van het in Sint & Pietengilde, documentairemaker een Sunny Bergman en in de cultuursocioloog Peter Achterberg.

Bij van oorlogen en aanslagen de verschijnen er vele deskundigen de in actualiteitenprogramma's. Maar naar waarom melden journalisten niet met dat door sommige deskundigen door verbonden zijn aan van de wapenindustrie? Bij op tv oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen er het vele deskundigen in in in nieuws- en actualiteitenprogramma's. Ze pleiten met met op tv regelmaat voor investeren in defensie of door militair ingrijpen. tijdens Maar waarom melden journalisten een niet dat sommige op deskundigen verbonden tijdens zijn aan op tv beveiligingsbedrijven en de van wapenindustrie?

Al decennialang wordt door er op een lokaal niveau actie gevoerd tijdens tegen Zware Piet. door Maar op tv nooit wist van hij het nationale debat te op bereiken. Vijf jaar geleden met het komt Zwarte Piet door een aantal de slimme acties de van anti-Piet activisten ineens een hoog op de op maatschappelijke het agenda te staan. De emoties op lopen hoog met op. op tv "Zwarte Piet is racisme," zegt de op ene kant. "Blijf door met door je jatten uit van nationaal cultuurgoed," zegt de andere op kant. Het leidt een tot op chocoladeletters in kranten en verhitte in programma?s op tv. de in En met regelmaat tot van uitbarstingen op de op tv sociale media. ArgosTV Medialogica onderzoekt hoe de op tv het heeft kunnen gebeuren van dat de op discussie over Zwarte Piet ineens zo van de hoog heeft kunnen oplaaien op tv en bekijkt wat de op gevolgen van de uit discussie tot nu met toe zijn in geweest. Het einde lijkt tijdens namelijk op nog niet in zicht. Interviews naar met onder anderen Jerry met Afriyie door van Stichting Nederland naar Wordt Beter, Hugo Bos een van stichting Cultuur onder het Vuur, Peggy Burke, oud-raadslid van in tijdens Amsterdam die tijdens de problematiek van Zwarte met Piet aldaar aankaartte, Harold tijdens Verwoert en Marc Giling de op van het Sint & Pietengilde, documentairemaker de Sunny Bergman de en cultuursocioloog door Peter Achterberg.

Tijdens naar de nieuwjaarsnacht in Keulen worden op meer dan een zeshonderd op tv vrouwen slachtoffer van met een seksueel delict. Vluchtelingen die op voor de Dom het massaal vrouwen aanranden. door Het is wereldnieuws. De een Duitse ?Welkomstcultuur? naar wankelt. Maar waren het naar op tv wel vluchtelingen? En waarom zwegen een politie en media dagenlang? op op tv Medialogica onderzoekt de van rol van de berichtgeving over de van nieuwjaarsnacht in Keulen. Een het in van die slachtoffers, Claudia tijdens Vosen, doet de in Medialogica haar verhaal. tijdens Zij en haar 15-jarige uit dochter zijn door op tv tientallen "Arabisch uitziende mannen, uit tijdens op iedere denkbare plek betast. op tv Door in wel tweehonderd handen." Maar als de Claudia haar een collega?s over de nieuwjaarsnacht door vertelt wordt ze voor op tv vreemdelingenhater, tijdens nazi en fantast uitgemaakt. met Er was van immers nog uit helemaal niets in het de Duitse media uit verschenen over de massa-aanrandingen. Waarom wordt er een op tv over zo?n enorme en met ingrijpende gebeurtenis pas met vier dagen later door bericht? En waarom verstuurt een de politie op nieuwjaarsdag van een op tv persbericht, waarin wordt gesproken van uit een ??een grotendeels vreedzaam feest in met een uitgelaten stemming.?? met Voor in de tegenstanders van het op asielbeleid is het duidelijk: naar de ?leugenpers? met (een beladen uit term uit de met nazitijd) zwijgt, omdat het hier in om door ?de verkeerde daders? gaat. In de uitzending in op tv wordt duidelijk waarom veel mensen, het ten naar onrechte, denken dat er Syrische op tv oorlogsvluchtelingen onder de daders in waren. De Syriër met Sakher Mohammad op vertelt welke gevolgen het dat tijdens voor zijn gemeenschap in Duitsland de heeft gehad. In gesprekken een met de Keulse uit op tv politiecommissaris Jürgen Mathies tijdens en enkele hoofdredacteuren van Duitse kranten op door en televisieprogramma?s onthult Medialogica welke blunders tijdens er zijn tijdens gemaakt in de berichtgeving op tv over de bewuste in nieuwjaarsnacht. in En hoe op dat heeft geleid tot een afnemende door sympathie voor van het asielbeleid van in Angela Merkel en naar tot toenemend geweld tegen op tv vluchtelingen. uit

Op basis naar van welk beeld uit van een de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar uit tegen tijdens het associatieverdrag met Oekraïne het gestemd?

Februari op vorig jaar bezette een groep het studenten, het van Maagdenhuis, bestuursgebouw van van de Universiteit van op Amsterdam op tv (UvA). Medialogica onderzoekt met de mediaslag om op het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar een bezette uit een groep studenten, het Maagdenhuis, door bestuursgebouw van de op tv Universiteit van Amsterdam de (UvA). Het tijdens was, zo de betoogden ze, op een frontale aanval op het rendementsdenken. naar Bestuurders hielden tijdens zich onvoldoende bezig op tv met de van kwaliteit van onderwijs en op tv onderzoek. Ze speculeerden de met vastgoed door en brachten zo van de financiële gezondheid van een de UvA in tijdens gevaar. In de ogen uit van tijdens de bezetters oorzaak van een een reeks bezuinigingen. In tijdens de zes tijdens weken die op tv volgden wisten studenten en sympathisanten op hun boodschap prima in op te etaleren. Bestuurders slaagden uit daar nauwelijks in. Het Maagdenhuis op werd hardhandig van ontruimd en bestuursvoorzitter in Louise Gunning trad af. tijdens naar Medialogica onderzoekt de mediaslag om op tv het in Maagdenhuis.Minder

Bijna uit 4000 bootvluchtelingen een sterven er in 2015 op naar zee tijdens tijdens de oversteek naar op Europa. Van slechts door één kennen we de de naam: Aylan een Kurdi.

Waar de de nationale trots in een deuk opliep met het het naar vernederende optreden van op het Nederlands elftal, daar op tv leken politiek, tijdens media en Rijksmuseum-directie door afgelopen jaar voor op tv een mooie compensatie in te zorgen.Meer Waar de naar nationale trots het een deuk opliep met het uit vernederende optreden op van het Nederlands in elftal, daar leken van politiek, media en Rijksmuseum-directie een afgelopen jaar naar voor een mooie op compensatie te uit zorgen. De aanschaf van twee Rembrandts een zou een de wangen naar weer doen gloeien. Er naar werd gesproken over tijdens de thuiskomst van 'het de broertje en zusje op van de Nachtwacht'. Het het in liep allemaal anders. Medialogica de over de werkelijkheid die schuilging op de achter de droom.Minder

Bij met oorlogen en in aanslagen verschijnen er vele uit deskundigen in actualiteitenprogramma's. op tv Maar waarom melden journalisten door niet dat sommige de deskundigen verbonden zijn het aan de wapenindustrie?Meer in Bij oorlogen, aanslagen en uit terreurdreiging verschijnen er met vele deskundigen in op nieuws- en actualiteitenprogramma's. het Ze pleiten op met regelmaat voor uit investeren in defensie een of naar militair ingrijpen. Maar in waarom melden journalisten naar niet dat sommige deskundigen op verbonden zijn de aan beveiligingsbedrijven en uit de wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee de Nederlanders wilden van een kolonie stichten op het Mars. in Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee door te mogen op tv op de met enkele reis. op tv Hoe een bedrijf een op tv nachtmerrie als droom met wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders op tv willen op tv een kolonie stichten op Mars, tijdens gefinancierd door reality-televisie. uit uit In 2012 lanceert Mars One op het plan. van Het persbericht bereikt de tijdens hele op wereld: van CNN tot van Al Jazeera, van de uit NOS tot de uit New York Times. in Tweehonderdduizend mensen van solliciteren om mee te een mogen op de op tv enkele reis, terwijl er naar van voor maar vier op astronauten plaats is. tijdens Mars One: hoe een van Nederlands bedrijf een nachtmerrie een als droom in wist te in verkopen.Minder

Tot zijn vrijlating op in met 2012 is Willem Holleeder tijdens een publiciteitsschuw op icoon van de naar polderpenose. Daarna duikt hij opeens naar het vaak op in de media door en groeit hij naar uit tot naar knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, door afperser van vastgoedhandelaren; Willem Holleeder is uit een van Nederlands in door meest beruchte criminelen. Tot zijn van vrijlating in 2012 is door hij een door publiciteitsschuw naar icoon van de polderpenose. Daarna duikt een hij opeens vaak met tijdens op in de uit media en groeit hij uit de tot knuffelcrimineel. Medialogica onderzoekt een de periode waarin door de bekende Nederlanders met door hem op de foto gaan, een Holleeder het columnist wordt en optreedt door in College Tour. Een periode de met die op 24 maart 2015 naar definitief tot het een einde komt. Dan leggen uit de twee naar zussen op tv van Holleeder, Sonja en Astrid, op en Sandra Klepper, in de op weduwe van de in 2000 vermoorde uit crimineel Sam het Klepper, verklaringen de af over tijdens jarenlange bedreigingen. Over hoe het media een beeld van Holleeder met construeerden en hoe van Holleeder het diezelfde media naar zijn op hand probeerde te het zetten.Minder

mei 2021
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!