Programma gemist?

Vanavond start een op nieuw van seizoen van het op tv tv-programma Argos TV - van Medialogica. De tijdens komende drie de zondagen zijn wekelijks om tijdens 21:05 uur op de NPO 2 nieuwe afleveringen te op tv zien. Medialogica reconstrueert in naar deze op aflevering de jarenlange tijdens strijd om het beeld van in de Oostvaardersplassen met en het welzijn uit van naar de grote grazers en belicht de hoe een natuurgebied in een de in beeldvorming kon op uitgroeien van een ecologische droom tot in een nachtmerrie. In uit 2018 komt er van een eind aan door het imago van de de Oostvaardersplassen als in boegbeeld van van de ongerepte natuur, waar een de op mens zo weinig mogelijk ingrijpt een en de natuur zoveel op tv mogelijk zijn tijdens gang op tv kan gaan. Boswachters met worden bedreigd, burgers gooien de balen hooi over de door hekken van het op gebied en delen op op tv Facebook massaal door foto's van vermagerde door grote grazers. Uiteindelijk besluit door de provincie met Flevoland, van onder druk van de publieke opinie, uit om de naar dieren zelf bij het te voeren. Medialogica de onderzoekt hoe uit de gemoederen over de uit grote grazers in 2018 zo een hoog konden oplopen uit tijdens en wat de de gevolgen daarvan waren voor de betrokkenen. op van Medewerkers van Staatsbosbeheer, uit ecologen, actievoerders, filmmakers en bestuurders op tv blikken een terug.

We denken de dat nepnieuws een nieuw de fenomeen is, op tv maar het op is van alle tijden. van Dat tijdens blijkt uit deze aflevering van uit Medialogica. Eind vorige naar eeuw meldt door KRO’s Brandpunt een dat er sprake is op van handel in menselijke lichaamsdelen. van Hoofden, op tv bestemd voor met medisch wetenschappelijk onderzoek, zouden met onder meer gebruikt worden voor in 'bizarre een seks'. Het een wordt groot nieuws en de er ontstaat naar de nodige ophef, op tv maar een paar weken na de naar naar uitzending wordt de naar onthulling van Brandpunt bestempeld als op nepnieuws. Medialogica onderzoekt of dat op tv terecht was. de De redactie reconstrueert de door feiten met en voegt er, dertig jaar het van na dato, nieuwe aan op tv toe.

Terugblik op 11 op tijdens maart 2017 en het verhaal uit van Hüseyin naar Kurt, die in tegen wil en dank het van symbool wordt van van een politieke machtsstrijd tussen naar Nederland het en Turkije. In maart in trekt Nederland de landingsrechten in in van van de de Turkse minister van een Buitenlandse Zaken. Die wil in van Nederland mensen van met een het Turkse achtergrond oproepen om door bij het referendum vóór machtsuitbreiding op tv van president met Erdogan te stemmen. in De minister een komt toch en er in breken in rellen uit. 'Wij zijn op hier de baas', door opent De Telegraaf de op volgende dag. De een tekst staat boven de een foto in van een man op van de grond die met gebeten een wordt door een politiehond. de De man, tijdens een geboren en getogen Nederlander naar van Turkse afkomst, raakt op tv zwaargewond. in Medialogica blikt van terug op de op gebeurtenissen van 11 maart en onderzoekt uit het verhaal de van uit Hüseyin Kurt, die op tv tegen wil en door dank het symbool wordt met van een politieke in machtsstrijd.

Na slapen en door werken het besteden wij op de meeste tijd van aan het gebruik van met media. Zij dienen als gids op tv het om greep te krijgen op het de in werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke door mate op tv ons beeld van de de werkelijkheid. Maar in hoeverre in zijn ze een de betrouwbare gids? Hoe in verhoudt het de beeld dat zij tijdens schetsen zich tot de werkelijke op tv wereld? van Welke mechanismen zijn er aan uit het werk? Medialogica in gaat tijdens over hoe de werkelijkheid uit verdrongen kan worden door beelden, uit de met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. een Vanaf de vanavond zijn er vier op nieuwe afleveringen te het zien, op iedere dinsdag om 22:55 uur op in NPO 2. Wat uit betekent het tijdens voor de door privacy van slachtoffers in en nabestaanden als het Nederland in de op ban raakt van een vermissing? tijdens Medialogica de onderzoekt die vraag aan de op tv hand van de zoektocht naar de naar de twee broertjes Ruben en uit door Julian uit Zeist van in 2013. Een unieke zaak, stellen met in alle betrokkenen. Niet eerder kreeg van een vermissing op zoveel media-aandacht, zette social tijdens media de van reguliere journalistiek zo onder druk op en gingen burgers tijdens massaal meezoeken naar op een de vermisten. Welke op gevolgen had deze druk vanuit uit de met publieke opinie voor de opstelling van uit journalisten, de tijdens betrokken autoriteiten en tijdens de familie van de door in broertjes?

Hoe in kon het gebeuren op dat de discussie over het zwartepiet de afgelopen jaren een naar ineens zo hoog op tv oplaaide? En wat van zijn daarvan tot nu op toe de gevolgen geweest? uit Al de decennialang wordt er uit op lokaal niveau actie de gevoerd tegen de zwartepiet. Maar nooit wist hij door het nationale debat naar te bereiken. In 2011 in komt zwartepiet door door een naar aantal slimme acties van in anti-pietactivisten ineens de hoog op de maatschappelijke agenda tijdens te staan. een De emoties lopen hoog tijdens op. 'Zwartepiet uit is op tv racisme', zegt de ene kant. 'Blijf op tv uit met je jatten van van nationaal cultuurgoed', zegt de met andere kant. tijdens Het leidt tot door chocoladeletters in kranten en verhitte uit programma's op van televisie. En met regelmaat in een tot uitbarstingen op de uit sociale media. Hoe heeft het de kunnen uit gebeuren dat de discussie de over een zwartepiet ineens zo op tv hoog oplaait? En wat zijn tot tijdens nu toe de naar gevolgen een van deze discussie op geweest? Het einde de lijkt namelijk nog het niet in zicht. Interviews met in onder een anderen Jerry uit Afriyie van Stichting Nederland Wordt Beter, met Hugo de Bos van de stichting Cultuur onder in Vuur, Peggy Burke, oud-raadslid in op Amsterdam die de problematiek met van met zwartepiet ldaar aankaartte, Harold uit Verwoert en Marc Giling tijdens op van het Sint & Pietengilde, documentairemaker door Sunny een Bergman en cultuursocioloog naar Peter Achterberg.

Bij het oorlogen en aanslagen verschijnen uit er vele deskundigen tijdens in de actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden naar journalisten niet het dat sommige deskundigen verbonden zijn aan van de wapenindustrie? Bij tijdens oorlogen, uit aanslagen en terreurdreiging verschijnen met er vele een deskundigen in een nieuws- en actualiteitenprogramma's. in Ze pleiten met regelmaat voor door investeren in op defensie of tijdens militair ingrijpen. Maar waarom melden journalisten een niet dat uit sommige deskundigen verbonden op zijn aan beveiligingsbedrijven en naar de door wapenindustrie?

Al met decennialang wordt er op tijdens lokaal een niveau actie gevoerd tegen op Zware Piet. Maar nooit wist tijdens hij het nationale het met debat te bereiken. Vijf jaar op tv geleden komt met Zwarte Piet door een op tv aantal slimme met acties van anti-Piet door activisten ineens hoog op van de door maatschappelijke agenda te staan. De emoties op lopen hoog op. in "Zwarte Piet een is in racisme," zegt de ene kant. "Blijf op met je jatten op met van nationaal cultuurgoed," zegt de van andere kant. Het uit leidt tot chocoladeletters een in kranten en met verhitte programma?s in op tv. En met regelmaat uit het tot uitbarstingen op de op sociale media. ArgosTV uit Medialogica onderzoekt hoe het heeft het kunnen gebeuren dat de op tv discussie van over Zwarte Piet op ineens zo van hoog heeft kunnen oplaaien door en bekijkt wat op tv de gevolgen uit van de discussie tot met nu toe zijn geweest. Het naar einde lijkt namelijk naar nog de niet in zicht. Interviews van met onder van anderen Jerry Afriyie van Stichting Nederland in Wordt op Beter, Hugo Bos op van stichting Cultuur in onder Vuur, Peggy Burke, oud-raadslid op in Amsterdam die door op de problematiek van Zwarte Piet uit aldaar aankaartte, het Harold Verwoert en Marc op tv Giling met van het Sint & Pietengilde, documentairemaker tijdens Sunny Bergman naar en cultuursocioloog met Peter Achterberg.

Tijdens de de nieuwjaarsnacht in in Keulen worden meer dan zeshonderd de vrouwen slachtoffer van het een door seksueel delict. Vluchtelingen die voor uit uit de Dom massaal vrouwen aanranden. Het tijdens is wereldnieuws. tijdens De de Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. het Maar waren het uit wel vluchtelingen? En waarom naar zwegen politie en van media dagenlang? Medialogica onderzoekt de van rol uit van de in berichtgeving over de naar nieuwjaarsnacht in Keulen. Een van die slachtoffers, de Claudia op tv Vosen, doet in Medialogica van haar verhaal. Zij en tijdens de haar 15-jarige dochter zijn door door tientallen door "Arabisch uitziende mannen, op iedere denkbare in plek met betast. Door wel tweehonderd handen." een Maar als Claudia in haar collega?s op tv over de nieuwjaarsnacht vertelt tijdens wordt ze van voor vreemdelingenhater, in nazi en fantast uit uitgemaakt. Er door was immers nog helemaal van niets in de Duitse media het verschenen over de op tv massa-aanrandingen. Waarom wordt op er het over zo?n enorme naar en ingrijpende gebeurtenis pas vier dagen op tv van later bericht? En waarom verstuurt op de politie de op nieuwjaarsdag een persbericht, op tv waarin op wordt gesproken van uit ??een grotendeels vreedzaam feest in een de uitgelaten naar stemming.?? Voor de het tegenstanders van het asielbeleid is de het met duidelijk: de ?leugenpers? (een op beladen term in uit de op nazitijd) zwijgt, omdat het op tv hier om door ?de verkeerde daders? gaat. In de uitzending van op tv wordt duidelijk waarom uit veel mensen, ten onrechte, in denken dat er Syrische oorlogsvluchtelingen het van onder de daders waren. De Syriër met Sakher Mohammad uit vertelt welke gevolgen door dat voor zijn met gemeenschap in Duitsland het heeft gehad. op In gesprekken met de in Keulse politiecommissaris Jürgen Mathies op tv en enkele hoofdredacteuren op tv op tv van Duitse kranten en televisieprogramma?s onthult van Medialogica welke naar blunders op er zijn gemaakt in de berichtgeving de over de bewuste de nieuwjaarsnacht. En een hoe dat heeft op geleid tot een uit afnemende sympathie voor het op tv asielbeleid in van Angela Merkel en op tv tot met toenemend geweld tegen vluchtelingen. tijdens

Op een basis van het welk beeld van de uit werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar op tv tegen het naar associatieverdrag met Oekraïne met gestemd?

Februari de vorig jaar bezette naar een groep studenten, het Maagdenhuis, op bestuursgebouw van de een Universiteit van van Amsterdam (UvA). Medialogica door onderzoekt de mediaslag om het de het Maagdenhuis.Meer Februari de vorig jaar bezette een met groep studenten, het op Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van van Amsterdam de (UvA). met Het was, zo betoogden op tv ze, een in frontale aanval op van het rendementsdenken. Bestuurders hielden met zich onvoldoende bezig met met de kwaliteit op van onderwijs en naar onderzoek. Ze naar speculeerden met vastgoed een en brachten zo de financiële de door gezondheid van de UvA door in gevaar. In op de ogen met van de bezetters oorzaak tijdens van een reeks bezuinigingen. In met de in zes weken die volgden wisten in op studenten en sympathisanten hun boodschap op prima van te etaleren. Bestuurders slaagden door daar nauwelijks tijdens in. Het Maagdenhuis uit werd hardhandig ontruimd en bestuursvoorzitter Louise een Gunning trad af. een op tv Medialogica onderzoekt de mediaslag om tijdens het van Maagdenhuis.Minder

Bijna 4000 bootvluchtelingen uit sterven door er in 2015 het op zee tijdens uit de oversteek naar Europa. Van de slechts één van kennen we de op tv naam: Aylan met Kurdi.

Waar de de nationale trots een naar deuk opliep met het van vernederende optreden de van het Nederlands tijdens elftal, van daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie de met afgelopen jaar voor een mooie compensatie de te zorgen.Meer Waar met de nationale op trots uit een deuk opliep met het vernederende naar optreden van de het tijdens Nederlands elftal, daar in leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen van jaar tijdens voor een mooie compensatie te uit zorgen. De van aanschaf van het twee Rembrandts zou een de wangen weer doen gloeien. tijdens Er op tv werd gesproken over in de thuiskomst van 'het naar broertje de en zusje van de Nachtwacht'. van Het liep met allemaal anders. Medialogica over de in werkelijkheid die van schuilging de achter de droom.Minder

Bij de oorlogen en aanslagen op tv verschijnen er met vele deskundigen in naar actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden op tv journalisten niet dat uit sommige deskundigen verbonden de zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij tijdens oorlogen, aanslagen en met terreurdreiging met verschijnen er vele door deskundigen in nieuws- de en actualiteitenprogramma's. Ze tijdens pleiten met regelmaat voor op investeren in naar defensie of militair ingrijpen. uit Maar waarom melden tijdens journalisten het niet dat sommige deskundigen verbonden zijn het op tv aan beveiligingsbedrijven en de op wapenindustrie?Minder

Mars One: in Twee Nederlanders wilden een tijdens kolonie stichten door op Mars. Tweehonderdduizend een mensen op solliciteren om mee te een mogen op de een enkele reis. door Hoe een bedrijf een nachtmerrie van als droom op wist te verkopen.Meer tijdens Twee Nederlanders willen een kolonie door stichten op tv op Mars, met gefinancierd door reality-televisie. In uit 2012 lanceert op Mars One het plan. uit Het persbericht bereikt de op hele door wereld: van CNN tot van Al Jazeera, op tv van de NOS tot de New met York Times. de Tweehonderdduizend mensen solliciteren in om mee te de mogen op op tv de enkele een reis, terwijl er naar voor maar vier van astronauten plaats is. Mars door One: hoe naar een Nederlands bedrijf een met nachtmerrie als droom wist van te door verkopen.Minder

Tot naar zijn vrijlating in uit 2012 is Willem Holleeder tijdens een publiciteitsschuw tijdens icoon van de de polderpenose. Daarna duikt hij opeens tijdens vaak in op in de media en het groeit hij tijdens uit op tv tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; een Willem Holleeder is de een de van Nederlands meest beruchte op criminelen. Tot zijn vrijlating naar met in 2012 is hij naar een publiciteitsschuw icoon van de het een polderpenose. Daarna duikt hij tijdens opeens vaak naar op in de media en op tv groeit hij uit tot naar knuffelcrimineel. Medialogica onderzoekt op tv in de periode waarin een bekende Nederlanders met door hem op de op tv foto gaan, Holleeder columnist wordt in en optreedt in van College op Tour. Een periode die op 24 van maart met 2015 definitief tot een door einde komt. Dan leggen het de op twee zussen van Holleeder, Sonja een uit en Astrid, en Sandra Klepper, op de weduwe van de van in 2000 op tv vermoorde een crimineel Sam Klepper, op verklaringen af over een jarenlange bedreigingen. Over hoe op tv media een beeld van Holleeder naar construeerden en hoe tijdens Holleeder diezelfde media in naar zijn hand uit probeerde te de zetten.Minder

februari 2020
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!