Programma gemist?

Vanavond start een van tijdens nieuw seizoen van het tijdens tv-programma Argos door TV - Medialogica. De komende drie op een zondagen zijn wekelijks naar om 21:05 uur naar op NPO 2 nieuwe van afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert op tv in deze aflevering de in jarenlange strijd in om het beeld van naar van de Oostvaardersplassen en het welzijn de van de grote de grazers en belicht uit hoe een natuurgebied naar in van de beeldvorming kon uitgroeien van op tv een ecologische droom naar tot een nachtmerrie. In 2018 naar komt er een een eind aan het uit imago van een de Oostvaardersplassen als boegbeeld in een van de ongerepte natuur, tijdens waar de mens de zo weinig mogelijk ingrijpt een en de natuur het zoveel mogelijk zijn van gang kan gaan. Boswachters door worden bedreigd, burgers de gooien naar balen hooi over de in hekken van naar het gebied en met delen op Facebook massaal van foto's van uit vermagerde grote grazers. Uiteindelijk besluit een de het provincie Flevoland, onder druk de van de in publieke opinie, de om de dieren zelf op bij te voeren. Medialogica onderzoekt hoe op tv de gemoederen van over de grote grazers in door in 2018 zo hoog in konden oplopen en wat het de op tv gevolgen daarvan waren voor op de betrokkenen. Medewerkers van tijdens Staatsbosbeheer, ecologen, actievoerders, filmmakers op tv een en bestuurders blikken tijdens terug.

We het denken dat naar nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar door in het is van alle tijden. tijdens Dat blijkt het uit deze in aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw een op meldt KRO’s Brandpunt dat in er sprake is van in handel op tv in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd voor van medisch wetenschappelijk onderzoek, de het zouden onder meer gebruikt worden de voor van 'bizarre seks'. Het wordt groot op nieuws en uit er ontstaat de nodige ophef, door maar een paar door tijdens weken na de uitzending door wordt de onthulling van Brandpunt tijdens bestempeld als op tv nepnieuws. Medialogica het onderzoekt of dat terecht was. in De redactie tijdens reconstrueert de feiten en voegt in er, dertig de jaar met na dato, nieuwe aan een toe.

Terugblik op 11 het uit maart 2017 en het naar verhaal van de Hüseyin Kurt, die tegen wil de en door dank het symbool wordt uit van een politieke uit machtsstrijd tussen Nederland in en Turkije. uit In maart trekt Nederland de landingsrechten uit op in van de Turkse minister van uit Buitenlandse Zaken. Die tijdens wil op tv in Nederland mensen met een uit uit Turkse achtergrond oproepen om bij het tijdens tijdens referendum vóór machtsuitbreiding van president op Erdogan te stemmen. op tv De minister de komt toch en op er breken rellen uit. met 'Wij uit zijn hier de baas', naar opent De Telegraaf de volgende door dag. door De tekst van staat boven de foto door van een man op tv op de grond door die gebeten wordt uit door een politiehond. De van man, een naar geboren en getogen door Nederlander van Turkse afkomst, het raakt zwaargewond. Medialogica blikt het terug op tijdens de met gebeurtenissen van 11 maart van en onderzoekt het verhaal van met Hüseyin Kurt, het die tegen wil de en dank het door symbool wordt van met een politieke de machtsstrijd.

Na slapen op tv en werken besteden de wij tijdens de meeste tijd aan het gebruik uit op tv van media. Zij dienen als gids in om greep te tijdens naar krijgen op de werkelijkheid, op tv ze bepalen in belangrijke mate tijdens ons beeld met van de werkelijkheid. met Maar in hoeverre op zijn ze op een betrouwbare door gids? Hoe verhoudt het beeld dat naar zij schetsen naar zich tot in de werkelijke wereld? met Welke mechanismen zijn op tv er aan het werk? Medialogica gaat met over het hoe de werkelijkheid verdrongen de kan worden uit door beelden, met een met nieuwe werkelijkheid het tot gevolg. Vanaf naar vanavond zijn er vier door nieuwe afleveringen te naar zien, iedere dinsdag met om 22:55 uur uit op NPO naar 2. Wat betekent tijdens het voor de door privacy van slachtoffers en nabestaanden in als tijdens Nederland in de ban raakt van met de een vermissing? Medialogica onderzoekt die door vraag aan op de hand van naar de zoektocht naar de twee op tv van broertjes Ruben en Julian uit op tv Zeist een in 2013. Een in unieke zaak, stellen alle naar betrokkenen. Niet eerder kreeg een een in vermissing zoveel media-aandacht, zette social media naar de reguliere journalistiek tijdens zo onder naar druk en gingen burgers van massaal meezoeken de naar de vermisten. Welke op naar gevolgen had deze met druk vanuit de publieke een opinie voor de opstelling van in journalisten, tijdens de betrokken naar autoriteiten en de familie naar van de tijdens broertjes?

Hoe kon het naar uit gebeuren dat de discussie over zwartepiet naar een de afgelopen jaren ineens zo hoog in oplaaide? En wat een zijn daarvan tot het nu op toe de van gevolgen geweest? Al de decennialang wordt er op lokaal niveau in het actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit door wist op hij het nationale debat te het bereiken. In het 2011 komt uit zwartepiet door een aantal uit slimme acties op tv van anti-pietactivisten ineens hoog op met de in maatschappelijke agenda te staan. op tv De emoties lopen hoog uit op. 'Zwartepiet uit is racisme', het zegt de ene een kant. 'Blijf naar met je jatten van op tv nationaal cultuurgoed', zegt de andere tijdens kant. Het leidt uit tot chocoladeletters in in een kranten en verhitte programma's in op televisie. En met regelmaat met door tot uitbarstingen op van de sociale media. een Hoe heeft het met kunnen gebeuren dat in de discussie over zwartepiet in ineens zo hoog oplaait? En uit uit wat zijn tot nu toe de door de gevolgen van deze discussie geweest? Het een van einde lijkt namelijk nog niet in op zicht. het Interviews met met onder anderen Jerry Afriyie van tijdens Stichting Nederland Wordt op tv Beter, Hugo Bos op van stichting Cultuur door onder Vuur, tijdens Peggy Burke, oud-raadslid in Amsterdam door die de problematiek op van zwartepiet van ldaar uit aankaartte, Harold Verwoert en op tv Marc Giling van het Sint de & Pietengilde, documentairemaker op Sunny op Bergman en cultuursocioloog Peter van Achterberg.

Bij naar oorlogen en aanslagen verschijnen er de vele deskundigen in uit actualiteitenprogramma's. Maar uit waarom melden journalisten een niet dat sommige in deskundigen verbonden zijn aan het de wapenindustrie? Bij de oorlogen, de aanslagen en terreurdreiging de verschijnen er vele deskundigen in in op nieuws- en actualiteitenprogramma's. Ze door pleiten met regelmaat voor investeren op in defensie op of door militair ingrijpen. Maar waarom naar melden journalisten niet op dat sommige deskundigen verbonden zijn uit in aan beveiligingsbedrijven en de in wapenindustrie?

Al in decennialang wordt er op uit lokaal op niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. het Maar nooit wist door de hij het nationale op debat te bereiken. Vijf jaar geleden op komt Zwarte Piet met uit door een aantal slimme acties van naar uit anti-Piet activisten ineens hoog op de het maatschappelijke agenda naar te staan. naar De emoties door lopen hoog op. "Zwarte tijdens Piet is racisme," van zegt de ene kant. tijdens "Blijf met je naar jatten op tv van nationaal cultuurgoed," het zegt de andere kant. Het leidt op op tv tot chocoladeletters in kranten en verhitte op tv programma?s op met tv. En met met regelmaat tot in uitbarstingen op de sociale media. ArgosTV een Medialogica onderzoekt hoe met het heeft het kunnen gebeuren dat van de discussie een over Zwarte Piet ineens zo door hoog heeft tijdens kunnen oplaaien met en bekijkt wat de uit gevolgen de van de discussie tot nu toe het zijn het geweest. Het einde uit lijkt namelijk nog niet met in zicht. Interviews met onder uit anderen het Jerry Afriyie van van Stichting Nederland Wordt Beter, Hugo tijdens Bos van stichting op een Cultuur onder Vuur, Peggy Burke, naar oud-raadslid in in Amsterdam die op de problematiek van Zwarte Piet van aldaar in aankaartte, Harold Verwoert en van Marc Giling van het Sint van & Pietengilde, het documentairemaker Sunny Bergman en op cultuursocioloog Peter op Achterberg.

Tijdens de nieuwjaarsnacht de in Keulen uit worden meer op dan zeshonderd vrouwen slachtoffer een van een seksueel door delict. Vluchtelingen die voor van in de Dom massaal vrouwen aanranden. Het naar is wereldnieuws. naar De Duitse in ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar tijdens waren het wel vluchtelingen? En uit waarom zwegen door politie door en media dagenlang? Medialogica naar onderzoekt de rol van de de berichtgeving over het de uit nieuwjaarsnacht in Keulen. Een van het die slachtoffers, de Claudia Vosen, doet op in Medialogica haar naar verhaal. Zij en haar op tv 15-jarige dochter zijn door met tientallen "Arabisch uitziende in mannen, op iedere in denkbare plek tijdens betast. Door op wel tweehonderd handen." in Maar als Claudia haar collega?s tijdens over door de nieuwjaarsnacht vertelt wordt ze voor een vreemdelingenhater, nazi het en een fantast uitgemaakt. Er was immers nog uit helemaal niets in op de uit Duitse media verschenen over de op massa-aanrandingen. Waarom wordt op tv er over de zo?n enorme en ingrijpende gebeurtenis in pas met vier dagen door later bericht? En waarom naar verstuurt de het politie op nieuwjaarsdag het een persbericht, waarin door wordt gesproken van ??een grotendeels vreedzaam op feest uit in een op tv uitgelaten stemming.?? Voor de tegenstanders van naar het asielbeleid in is het het duidelijk: de ?leugenpers? (een beladen op tv tijdens term uit de nazitijd) zwijgt, van omdat het hier om in ?de verkeerde daders? op gaat. In uit de uitzending wordt duidelijk de waarom veel mensen, ten op onrechte, van denken dat op tv er Syrische oorlogsvluchtelingen onder de de daders waren. op tv De Syriër Sakher Mohammad vertelt door welke gevolgen de dat voor zijn door gemeenschap in Duitsland heeft op gehad. In een gesprekken met de Keulse de politiecommissaris Jürgen Mathies in en enkele naar hoofdredacteuren van uit Duitse kranten en de televisieprogramma?s onthult op Medialogica welke blunders er tijdens zijn gemaakt door in de berichtgeving over de bewuste met het nieuwjaarsnacht. En hoe van dat heeft geleid het tot een afnemende van sympathie voor het asielbeleid tijdens van Angela Merkel naar en tot toenemend geweld van tegen een vluchtelingen.

Op uit basis van welk met beeld van de de werkelijkheid heeft Nederland in dit voorjaar tegen het associatieverdrag tijdens met Oekraïne tijdens gestemd?

Februari het vorig jaar bezette een groep in studenten, op tv het Maagdenhuis, bestuursgebouw door van de Universiteit van naar Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt naar de mediaslag om in het Maagdenhuis.Meer Februari door vorig jaar van bezette een door groep studenten, het met Maagdenhuis, bestuursgebouw van met de Universiteit van Amsterdam (UvA). het Het was, met op tv zo betoogden ze, een frontale aanval tijdens op het rendementsdenken. een Bestuurders hielden zich het onvoldoende tijdens bezig met met de kwaliteit van onderwijs een en onderzoek. Ze speculeerden het met vastgoed door en brachten zo de de financiële naar gezondheid van de op tv UvA in gevaar. In de ogen naar van de bezetters in oorzaak in van een reeks bezuinigingen. In in de op tv zes weken die de volgden wisten studenten en sympathisanten op hun het boodschap prima te een etaleren. Bestuurders slaagden daar nauwelijks de in. Het Maagdenhuis tijdens werd met hardhandig ontruimd en bestuursvoorzitter Louise naar Gunning trad uit af. de Medialogica onderzoekt de mediaslag om van het door Maagdenhuis.Minder

Bijna 4000 de bootvluchtelingen sterven van er in 2015 op zee een tijdens de in oversteek tijdens naar Europa. Van slechts één een kennen we de de naam: Aylan de Kurdi.

Waar op de nationale trots een tijdens deuk een opliep met het vernederende een optreden van het Nederlands in elftal, met daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie op afgelopen in jaar voor naar een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar op de een nationale trots met een deuk opliep met het het vernederende op optreden van het Nederlands elftal, het daar leken politiek, naar media en Rijksmuseum-directie uit afgelopen uit jaar voor een mooie compensatie te met zorgen. De van aanschaf een van twee Rembrandts zou de wangen van het weer doen gloeien. naar Er werd gesproken over van de thuiskomst naar van 'het broertje en zusje van naar van de Nachtwacht'. Het naar liep allemaal anders. Medialogica met over de werkelijkheid het die schuilging achter de naar droom.Minder

Bij naar oorlogen en een aanslagen verschijnen er vele deskundigen van in actualiteitenprogramma's. van Maar waarom melden journalisten niet de dat op tv sommige deskundigen door verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij uit in oorlogen, aanslagen en op tv terreurdreiging verschijnen er tijdens vele deskundigen in in nieuws- en actualiteitenprogramma's. Ze een pleiten met regelmaat voor een investeren in defensie door of militair ingrijpen. op Maar waarom in melden journalisten niet door dat sommige deskundigen verbonden naar zijn een aan beveiligingsbedrijven en de naar wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee uit Nederlanders in wilden een kolonie stichten op op Mars. Tweehonderdduizend het mensen solliciteren op tv om mee te op mogen op de enkele reis. in Hoe een in bedrijf op tv een nachtmerrie als droom wist op te verkopen.Meer Twee naar Nederlanders willen naar een kolonie stichten op de Mars, op tv gefinancierd door reality-televisie. In tijdens 2012 lanceert Mars in One het de plan. Het persbericht bereikt de hele op tv de wereld: van CNN tot Al Jazeera, van met van de NOS tot de in New York een Times. Tweehonderdduizend mensen solliciteren op om mee een te mogen op de op tv enkele een reis, terwijl er voor op tv maar vier astronauten plaats tijdens is. Mars One: hoe in een Nederlands naar bedrijf een nachtmerrie als uit droom wist het te op verkopen.Minder

Tot naar zijn vrijlating met in 2012 is Willem Holleeder een een publiciteitsschuw icoon naar van de de polderpenose. Daarna het duikt hij opeens vaak een op in de de media en met groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, op tv afperser door van vastgoedhandelaren; Willem Holleeder tijdens is een van met Nederlands op meest beruchte criminelen. de Tot zijn vrijlating met in 2012 is van hij een publiciteitsschuw icoon naar van de naar polderpenose. Daarna duikt met hij opeens vaak een op in de media en groeit in hij uit tot op tv door knuffelcrimineel. Medialogica onderzoekt de op tv periode waarin bekende Nederlanders het met hem op in de foto uit gaan, Holleeder columnist op tv wordt en op tv optreedt in College op tv Tour. Een periode naar die op 24 maart 2015 de definitief tot een einde op komt. uit Dan leggen de twee een zussen van Holleeder, op tv Sonja en Astrid, in en Sandra Klepper, door de weduwe van de in in 2000 vermoorde met crimineel Sam Klepper, met verklaringen af over een jarenlange bedreigingen. Over het hoe media een tijdens beeld van Holleeder door op construeerden en hoe Holleeder diezelfde media de naar uit zijn hand probeerde te op zetten.Minder

oktober 2019
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!