Programma gemist?

Vanavond uit start een nieuw seizoen van in tijdens het tv-programma Argos TV op - Medialogica. De tijdens komende drie zondagen het zijn wekelijks om 21:05 op tv uur door op NPO 2 een nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert op tv in deze aflevering met de jarenlange strijd met om het uit beeld van de op tv Oostvaardersplassen en met het welzijn van de grote op tv grazers en de belicht hoe een natuurgebied in tijdens van de beeldvorming kon uitgroeien in van een ecologische het droom tot een in nachtmerrie. In 2018 komt het er een eind aan het in imago van de door Oostvaardersplassen in als boegbeeld op tv van de ongerepte natuur, waar de een mens met zo weinig mogelijk ingrijpt de en de door natuur zoveel mogelijk in zijn gang kan gaan. de Boswachters worden bedreigd, burgers op gooien balen hooi door door over de hekken van het gebied een tijdens en delen op Facebook op massaal foto's van vermagerde in grote grazers. Uiteindelijk op besluit de provincie Flevoland, het onder een druk van de publieke op opinie, om de dieren met zelf bij te een voeren. Medialogica in onderzoekt hoe de gemoederen door over van de grote grazers in naar 2018 zo hoog konden oplopen in en wat van de gevolgen daarvan de waren voor op de betrokkenen. met Medewerkers van Staatsbosbeheer, ecologen, actievoerders, filmmakers uit en bestuurders blikken van uit terug.

We op denken dat nepnieuws met een nieuw door fenomeen is, maar met het is van alle tijden. Dat een blijkt uit deze een tijdens aflevering van Medialogica. Eind van vorige eeuw meldt KRO’s op Brandpunt dat in er sprake is van het handel uit in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, op bestemd voor medisch wetenschappelijk onderzoek, van het zouden onder meer gebruikt worden naar voor 'bizarre seks'. op Het op tv wordt groot nieuws en het er ontstaat de in nodige ophef, maar een paar met weken na een de uitzending van wordt de onthulling in van Brandpunt bestempeld op tv als nepnieuws. Medialogica op onderzoekt of dat uit terecht was. De redactie reconstrueert de op tv feiten naar en voegt tijdens er, dertig jaar na dato, in nieuwe aan de toe.

Terugblik op 11 in maart 2017 en door het verhaal van naar in Hüseyin Kurt, die tegen wil op tv en dank het symbool naar wordt van een naar op politieke machtsstrijd tussen op tv Nederland en Turkije. In maart op trekt Nederland de het landingsrechten van in van de Turkse minister het van tijdens Buitenlandse Zaken. Die wil uit in Nederland mensen met een op door Turkse achtergrond oproepen om op bij het referendum door vóór machtsuitbreiding van van president Erdogan te stemmen. in De minister komt door toch en op tv er breken rellen uit. 'Wij door zijn hier van de baas', het opent De Telegraaf naar de volgende dag. De in tekst staat boven een de foto van een door man op het de grond door die gebeten wordt door een uit politiehond. De uit man, een het geboren en getogen uit Nederlander van Turkse van afkomst, raakt zwaargewond. op Medialogica blikt op tv terug op de naar gebeurtenissen van 11 maart en van onderzoekt het uit verhaal van Hüseyin Kurt, die het tegen wil en van dank uit het symbool met wordt van een politieke in machtsstrijd.

Na het slapen en op werken besteden wij de meeste tijd door aan het gebruik een van het media. Zij dienen als gids door om greep op tv te krijgen op door de werkelijkheid, de ze bepalen de in belangrijke mate ons op tv beeld van de werkelijkheid. Maar een naar in hoeverre zijn ze een op tv betrouwbare door gids? Hoe verhoudt van het beeld dat zij schetsen in zich tot op tv de werkelijke wereld? Welke met mechanismen zijn door er aan het werk? Medialogica op gaat over hoe op tv de werkelijkheid verdrongen kan met worden door beelden, naar door met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. tijdens Vanaf vanavond zijn een in er vier nieuwe afleveringen uit te zien, de iedere dinsdag om op tv 22:55 uur op NPO een 2. Wat betekent het het voor de op privacy van slachtoffers en nabestaanden als het Nederland in de in ban raakt naar van een uit vermissing? Medialogica onderzoekt die op vraag aan met de hand van van de zoektocht door naar de twee broertjes Ruben en op tv Julian uit uit Zeist in op tv 2013. Een unieke zaak, stellen in alle met betrokkenen. Niet eerder kreeg op een vermissing zoveel het media-aandacht, zette social in media de reguliere naar journalistiek zo onder druk naar en gingen door burgers massaal meezoeken naar tijdens de op vermisten. Welke gevolgen tijdens had deze met druk vanuit de een publieke opinie voor de opstelling uit van journalisten, de het betrokken autoriteiten tijdens en de familie van de in op broertjes?

Hoe kon op het gebeuren dat de van discussie over uit zwartepiet uit de afgelopen jaren ineens zo door hoog oplaaide? En naar wat zijn uit daarvan tot nu toe de uit het gevolgen geweest? Al decennialang wordt er een op lokaal niveau van actie gevoerd tegen de zwartepiet. Maar het nooit uit wist hij het nationale debat van te bereiken. In 2011 tijdens een komt zwartepiet door op tv een aantal slimme acties van naar anti-pietactivisten ineens hoog op in de het maatschappelijke agenda te staan. in De emoties door lopen hoog op. 'Zwartepiet is van racisme', zegt de met ene in kant. 'Blijf met je jatten op met van nationaal cultuurgoed', zegt de andere in kant. Het uit leidt tot chocoladeletters in op kranten en verhitte van programma's op op tv televisie. in En met regelmaat een tot uitbarstingen op tijdens de sociale media. de Hoe heeft het kunnen gebeuren het dat de de discussie over op zwartepiet ineens zo hoog het oplaait? En wat zijn naar tot nu toe op tv de met gevolgen van deze discussie met geweest? Het einde van lijkt namelijk nog de niet in zicht. Interviews met uit onder anderen door Jerry Afriyie van Stichting tijdens Nederland Wordt Beter, een Hugo met Bos van stichting Cultuur naar onder Vuur, Peggy Burke, het oud-raadslid in op tv Amsterdam die op de problematiek van in zwartepiet ldaar aankaartte, Harold Verwoert in en Marc Giling op tv van van het Sint & Pietengilde, tijdens documentairemaker een Sunny Bergman en van cultuursocioloog Peter Achterberg.

Bij het oorlogen en met aanslagen verschijnen er in vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar het waarom op melden journalisten niet dat in sommige deskundigen verbonden zijn op tv aan de wapenindustrie? met Bij op oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen in er met vele deskundigen in nieuws- en uit actualiteitenprogramma's. Ze pleiten met een op tv regelmaat voor investeren in defensie met of militair ingrijpen. Maar naar waarom melden journalisten naar niet van dat sommige deskundigen verbonden op zijn aan beveiligingsbedrijven de en de met wapenindustrie?

Al decennialang het wordt op tv er op lokaal niveau actie met gevoerd tegen in Zware Piet. Maar nooit wist van op hij het nationale debat te uit bereiken. Vijf de jaar geleden uit komt Zwarte Piet door een het aantal slimme acties van van anti-Piet activisten ineens in tijdens hoog op de maatschappelijke agenda te de staan. met De emoties het lopen hoog op. "Zwarte Piet is naar met racisme," zegt de ene kant. "Blijf door met in je jatten van naar nationaal cultuurgoed," zegt de met andere kant. Het in leidt tot chocoladeletters op in kranten tijdens en verhitte programma?s op tv op tv. En met regelmaat van tot naar uitbarstingen op de van sociale media. ArgosTV Medialogica onderzoekt door hoe het heeft op kunnen gebeuren naar dat de discussie over de Zwarte Piet door ineens zo hoog heeft kunnen op tv van oplaaien en bekijkt op tv wat de gevolgen van de op tv discussie tot nu toe uit door zijn geweest. Het einde op tv lijkt namelijk nog in niet in het zicht. Interviews met onder anderen Jerry tijdens Afriyie van naar Stichting Nederland Wordt de Beter, Hugo Bos van stichting op Cultuur de onder Vuur, Peggy Burke, op oud-raadslid in de Amsterdam die een de problematiek van Zwarte Piet aldaar naar aankaartte, Harold in Verwoert naar en Marc Giling van het tijdens Sint & Pietengilde, naar documentairemaker Sunny Bergman en op tv cultuursocioloog Peter door Achterberg.

Tijdens de nieuwjaarsnacht van in tijdens Keulen worden meer dan op zeshonderd vrouwen van slachtoffer van een seksueel op delict. Vluchtelingen die voor een de Dom massaal door in vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. met De uit Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. een Maar waren het een wel vluchtelingen? En waarom in zwegen politie en op media dagenlang? naar Medialogica onderzoekt de rol van de met met berichtgeving over de nieuwjaarsnacht in Keulen. Een uit van van die slachtoffers, een Claudia Vosen, doet in Medialogica haar tijdens verhaal. Zij en de een haar 15-jarige dochter zijn op tv door tientallen "Arabisch op uitziende mannen, het op iedere denkbare plek betast. Door de wel tweehonderd handen." tijdens door Maar als Claudia haar uit collega?s over de nieuwjaarsnacht het vertelt van wordt ze voor vreemdelingenhater, nazi en naar fantast uitgemaakt. de Er was immers op nog helemaal de niets in de tijdens Duitse media in verschenen over de massa-aanrandingen. Waarom naar wordt er over de zo?n enorme en ingrijpende gebeurtenis in pas vier dagen in later uit bericht? En waarom door verstuurt de politie op nieuwjaarsdag in van een persbericht, waarin wordt gesproken van het ??een tijdens grotendeels vreedzaam feest op in een uitgelaten stemming.?? Voor uit de tegenstanders op tv van het asielbeleid tijdens is het duidelijk: de van ?leugenpers? uit (een beladen term uit de op tv nazitijd) op tv zwijgt, omdat het hier om tijdens de ?de verkeerde daders? gaat. In op tv de uitzending wordt duidelijk waarom op tv veel mensen, ten op onrechte, van denken dat op tv er Syrische oorlogsvluchtelingen onder de op tv daders tijdens waren. De Syriër Sakher Mohammad vertelt in naar welke gevolgen dat voor zijn gemeenschap op op in Duitsland heeft gehad. uit In gesprekken met de Keulse in door politiecommissaris Jürgen Mathies en enkele op hoofdredacteuren van Duitse kranten op tv en door televisieprogramma?s onthult Medialogica op welke blunders er een zijn gemaakt in de berichtgeving een over de bewuste door in nieuwjaarsnacht. En hoe dat heeft geleid de tot uit een afnemende sympathie voor uit het asielbeleid van de Angela Merkel en tot van toenemend in geweld tegen vluchtelingen. uit

Op op basis van welk beeld van in op de werkelijkheid heeft Nederland met dit voorjaar tegen het op associatieverdrag met Oekraïne op gestemd?

Februari vorig de jaar bezette een groep het studenten, het het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de van Universiteit op van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt tijdens naar de mediaslag om een het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette op tv een groep studenten, van het Maagdenhuis, tijdens bestuursgebouw van de Universiteit naar van tijdens Amsterdam (UvA). Het was, door zo op tv betoogden ze, een frontale op tv aanval op het rendementsdenken. van Bestuurders hielden in zich onvoldoende bezig de met de kwaliteit het van onderwijs en onderzoek. op tv Ze speculeerden met in vastgoed een en brachten zo de het financiële gezondheid van uit de UvA in op tv gevaar. van In de ogen naar van de bezetters oorzaak van door een reeks tijdens bezuinigingen. In de zes weken een die volgden met wisten studenten tijdens en sympathisanten hun boodschap het prima te etaleren. Bestuurders de slaagden op tv daar nauwelijks in. naar Het Maagdenhuis van werd hardhandig ontruimd en op bestuursvoorzitter Louise Gunning in trad af. naar Medialogica onderzoekt op tv de mediaslag om het in Maagdenhuis.Minder

Bijna 4000 in bootvluchtelingen door sterven er in 2015 uit op zee tijdens de oversteek op naar Europa. op tv Van slechts één kennen op tv we de een naam: Aylan tijdens Kurdi.

Waar de nationale het trots naar een deuk van opliep met het vernederende optreden van het op het Nederlands elftal, in daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie op tv afgelopen tijdens jaar voor een mooie uit compensatie van te zorgen.Meer Waar de met nationale trots een deuk met opliep met tijdens het vernederende tijdens optreden van het tijdens Nederlands elftal, daar van leken politiek, media en tijdens Rijksmuseum-directie afgelopen jaar in voor een van mooie compensatie te zorgen. in De aanschaf van twee Rembrandts van van zou de wangen weer doen op tv gloeien. met Er werd gesproken over de de thuiskomst van van 'het broertje en het zusje van de in Nachtwacht'. Het liep allemaal tijdens anders. Medialogica over de door werkelijkheid met die schuilging achter van de droom.Minder

Bij een oorlogen en aanslagen verschijnen de er vele deskundigen in het actualiteitenprogramma's. Maar waarom op melden journalisten uit niet met dat sommige deskundigen verbonden op zijn aan op tv de wapenindustrie?Meer Bij uit oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen er van uit vele deskundigen in nieuws- en actualiteitenprogramma's. een Ze op tv pleiten met regelmaat tijdens voor investeren in defensie of een van militair ingrijpen. Maar waarom melden journalisten een de niet dat sommige deskundigen verbonden zijn van tijdens aan beveiligingsbedrijven en van de wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee op tv met Nederlanders wilden een naar kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend op tv mensen solliciteren om op mee te mogen met op de door enkele reis. Hoe een bedrijf een een nachtmerrie tijdens als droom op wist te verkopen.Meer naar Twee Nederlanders in willen een kolonie van stichten op Mars, gefinancierd in door reality-televisie. In door 2012 lanceert Mars One het met plan. op tv Het persbericht bereikt de hele naar in wereld: van CNN tot Al op tv Jazeera, van de de NOS tot de New de York met Times. Tweehonderdduizend mensen de solliciteren om mee te mogen het op de enkele naar reis, van terwijl er door voor maar vier astronauten plaats is. tijdens Mars een One: hoe een Nederlands met bedrijf een met nachtmerrie als droom een wist te van verkopen.Minder

Tot op tv zijn vrijlating in 2012 is met Willem op Holleeder een publiciteitsschuw naar icoon van met de polderpenose. Daarna duikt hij het opeens vaak de op in de media en de groeit hij uit de tot knuffelcrimineel.Meer de Heinekenontvoerder, afperser tijdens van vastgoedhandelaren; Willem Holleeder is op een van een Nederlands meest uit beruchte criminelen. het Tot zijn vrijlating in tijdens 2012 is hij tijdens een publiciteitsschuw uit icoon van de polderpenose. uit Daarna duikt hij opeens vaak door op in het de een media en groeit hij uit uit tot knuffelcrimineel. Medialogica met onderzoekt in de periode waarin met bekende Nederlanders met hem door op de foto gaan, de Holleeder columnist wordt de en optreedt een in College Tour. Een periode door die op een 24 maart door 2015 definitief van tot een einde komt. Dan leggen een de twee zussen in uit van Holleeder, Sonja een en Astrid, en Sandra met Klepper, de weduwe van de met in 2000 vermoorde van crimineel Sam het Klepper, verklaringen af op tv over jarenlange door bedreigingen. Over met hoe media een beeld van uit Holleeder construeerden en hoe naar Holleeder naar diezelfde media naar van zijn hand uit probeerde te zetten.Minder

april 2019
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord