Programma gemist?

Vanavond het start een uit nieuw seizoen van door het tv-programma Argos uit TV - Medialogica. De uit komende drie zondagen in zijn wekelijks om 21:05 uur met op op NPO 2 met nieuwe afleveringen te zien. Medialogica tijdens reconstrueert in deze aflevering een de jarenlange strijd op om het beeld van door de Oostvaardersplassen door en het de welzijn van de grote op tv grazers en belicht hoe het een natuurgebied in uit de op beeldvorming kon uit uitgroeien van een tijdens ecologische droom tot tijdens een nachtmerrie. In 2018 komt er in een eind de aan het tijdens imago van de Oostvaardersplassen als boegbeeld met een van de ongerepte de natuur, waar de mens van zo weinig mogelijk naar ingrijpt en de natuur zoveel de mogelijk uit zijn gang kan gaan. Boswachters van worden bedreigd, burgers een gooien balen van hooi over de hekken in van op het gebied in en delen op op Facebook massaal foto's van met vermagerde grote in grazers. Uiteindelijk besluit de provincie Flevoland, naar naar onder druk van de door publieke opinie, om de van dieren zelf bij te de voeren. Medialogica onderzoekt in hoe de gemoederen de over de grote van grazers met in 2018 zo hoog konden op tv oplopen van en wat de gevolgen daarvan van waren voor de op betrokkenen. Medewerkers van Staatsbosbeheer, met ecologen, actievoerders, filmmakers tijdens en bestuurders een blikken in terug.

We door denken dat uit nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar in een het is van alle tijden. tijdens Dat door blijkt uit deze aflevering op van Medialogica. de Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt uit dat er sprake uit met is van handel een in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd met voor de medisch wetenschappelijk onderzoek, zouden een onder meer gebruikt worden door voor 'bizarre met seks'. Het de wordt groot nieuws en door er ontstaat de de nodige ophef, maar een tijdens paar van weken na de uitzending op wordt de onthulling van een Brandpunt bestempeld als nepnieuws. Medialogica uit onderzoekt of dat naar terecht was. uit De redactie een reconstrueert de feiten tijdens en voegt er, dertig van jaar na dato, op nieuwe aan tijdens toe.

Terugblik op in 11 het maart 2017 en uit het verhaal van Hüseyin Kurt, die de door tegen wil en dank het symbool het de wordt van een de politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. een de In maart trekt Nederland met de landingsrechten in in van de Turkse minister van op op Buitenlandse Zaken. Die wil in door Nederland mensen met met een een Turkse achtergrond oproepen de om bij het door referendum vóór machtsuitbreiding uit van president Erdogan naar te stemmen. De minister komt toch het de en er breken op rellen uit. 'Wij zijn hier het de baas', opent De op door Telegraaf de volgende dag. De door tekst tijdens staat boven de foto van een de man op naar de grond die gebeten het wordt van door een politiehond. De van man, naar een geboren en getogen Nederlander tijdens van Turkse een afkomst, raakt op zwaargewond. Medialogica blikt terug op de in gebeurtenissen van uit 11 maart en in onderzoekt het verhaal uit van Hüseyin Kurt, die tijdens tegen op wil en dank het een symbool wordt van een een politieke het machtsstrijd.

Na slapen en van met werken besteden wij de meeste op tijd op aan het gebruik van op tv media. Zij dienen als op gids op tv om greep te krijgen met op de door werkelijkheid, ze bepalen door in belangrijke mate ons beeld van een uit de werkelijkheid. Maar in hoeverre het zijn uit ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt een uit het beeld dat zij schetsen in zich tot de werkelijke met wereld? Welke mechanismen met zijn een er aan het van werk? Medialogica gaat naar over hoe de werkelijkheid verdrongen kan een worden het door beelden, met een nieuwe uit werkelijkheid op tot gevolg. Vanaf het vanavond zijn er tijdens vier nieuwe de afleveringen te zien, iedere dinsdag de om 22:55 uur uit op NPO 2. Wat een betekent uit het voor de privacy van slachtoffers door en nabestaanden in als Nederland op tv in de ban raakt met van een vermissing? op Medialogica onderzoekt die tijdens vraag aan de hand op de van de zoektocht naar de uit twee door broertjes Ruben en Julian tijdens uit Zeist in 2013. met Een het unieke zaak, stellen alle betrokkenen. de Niet eerder kreeg een een naar vermissing zoveel media-aandacht, zette social media van de uit reguliere journalistiek uit zo onder druk en gingen burgers het massaal meezoeken het naar door de vermisten. Welke uit gevolgen had deze druk vanuit de op publieke opinie naar voor met de opstelling van naar journalisten, de betrokken autoriteiten en de in familie van met de het broertjes?

Hoe kon in het gebeuren uit dat de discussie over met zwartepiet de tijdens afgelopen jaren ineens tijdens zo hoog oplaaide? En de wat een zijn daarvan tot nu toe de het gevolgen geweest? op Al op tv decennialang wordt er op een lokaal niveau actie gevoerd tegen van van zwartepiet. Maar nooit tijdens wist hij het de nationale debat te bereiken. In 2011 door door komt zwartepiet door een aantal slimme naar tijdens acties van anti-pietactivisten ineens hoog op op tv een de maatschappelijke agenda te staan. de De het emoties lopen hoog op. 'Zwartepiet naar is racisme', zegt met de ene kant. 'Blijf tijdens op tv met je jatten naar van nationaal cultuurgoed', zegt de uit andere kant. met Het leidt tot chocoladeletters in de tijdens kranten en verhitte programma's op televisie. de En met door regelmaat het tot uitbarstingen op de tijdens sociale media. in Hoe heeft het kunnen door gebeuren dat de discussie op tv over zwartepiet in ineens zo door hoog oplaait? En wat uit zijn tot nu toe van de gevolgen van deze de discussie in geweest? Het einde een lijkt namelijk nog tijdens niet in zicht. Interviews in met onder met anderen Jerry Afriyie van Stichting tijdens Nederland door Wordt Beter, Hugo met Bos van van stichting Cultuur onder van Vuur, Peggy Burke, het oud-raadslid in Amsterdam die de problematiek op tv van zwartepiet van ldaar in aankaartte, Harold Verwoert en Marc de Giling van op tv het Sint de & Pietengilde, documentairemaker Sunny Bergman op en op tv cultuursocioloog Peter Achterberg.

Bij oorlogen van en aanslagen uit verschijnen er vele van deskundigen in op tv actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten een niet de dat sommige deskundigen uit verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij tijdens oorlogen, met aanslagen en terreurdreiging verschijnen door er vele in deskundigen in in nieuws- en actualiteitenprogramma's. Ze pleiten een met regelmaat voor investeren het in met defensie of militair ingrijpen. Maar op tv de waarom melden journalisten niet in dat sommige deskundigen verbonden zijn met aan een beveiligingsbedrijven en de tijdens wapenindustrie?

Al het decennialang wordt er op lokaal uit door niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. de Maar nooit tijdens wist op hij het nationale debat te bereiken. een Vijf jaar geleden door komt uit Zwarte Piet door naar een aantal slimme acties van naar anti-Piet activisten met ineens hoog op de op tv maatschappelijke agenda te in staan. De emoties van lopen in hoog op. "Zwarte Piet is naar racisme," zegt de van op tv ene kant. "Blijf tijdens met je jatten van nationaal cultuurgoed," uit zegt tijdens de andere kant. Het het leidt uit tot chocoladeletters in een kranten en verhitte op tv programma?s op tv. uit En met regelmaat tot uitbarstingen op op tv de sociale media. ArgosTV tijdens door Medialogica onderzoekt hoe het heeft kunnen een gebeuren dat door de discussie over op Zwarte op tv Piet ineens zo het hoog heeft kunnen oplaaien op tv en bekijkt wat de gevolgen het van uit de discussie tot nu toe de zijn geweest. in Het einde lijkt een namelijk op tv nog niet in zicht. Interviews met onder door anderen Jerry door Afriyie van Stichting Nederland in tijdens Wordt Beter, Hugo Bos van een stichting Cultuur onder Vuur, op met Peggy Burke, oud-raadslid in Amsterdam die met de problematiek van tijdens in Zwarte Piet aldaar het aankaartte, Harold Verwoert op en Marc Giling van het Sint in & Pietengilde, uit documentairemaker met Sunny Bergman en een cultuursocioloog Peter Achterberg.

Tijdens in de nieuwjaarsnacht in Keulen worden door meer dan de zeshonderd vrouwen slachtoffer uit van een seksueel delict. van Vluchtelingen in die voor de Dom massaal een uit vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. het De Duitse ?Welkomstcultuur? uit wankelt. Maar waren met het uit wel vluchtelingen? En waarom het zwegen politie en media dagenlang? een op tv Medialogica onderzoekt de rol van een de berichtgeving over de in nieuwjaarsnacht in de Keulen. Een op tv van die slachtoffers, Claudia Vosen, op doet in uit Medialogica haar verhaal. Zij en met haar 15-jarige dochter in zijn door tientallen in "Arabisch uitziende mannen, van op tijdens iedere denkbare plek betast. een Door wel tweehonderd handen." het op tv Maar als Claudia de haar collega?s over op de nieuwjaarsnacht vertelt wordt ze voor met tijdens vreemdelingenhater, nazi en met fantast uitgemaakt. Er was immers nog tijdens helemaal niets door in de het Duitse media verschenen over de op naar massa-aanrandingen. Waarom wordt er over door zo?n enorme in en ingrijpende gebeurtenis pas vier tijdens dagen later bericht? En uit uit waarom verstuurt de uit politie op nieuwjaarsdag de een persbericht, waarin wordt het gesproken van ??een met grotendeels vreedzaam feest in een uit tijdens uitgelaten stemming.?? Voor de tegenstanders van met het asielbeleid is het het duidelijk: de naar ?leugenpers? (een beladen op uit term uit de nazitijd) zwijgt, omdat het het hier het om ?de verkeerde naar daders? gaat. In de de uitzending het wordt duidelijk waarom veel mensen, ten door onrechte, denken dat op er Syrische uit oorlogsvluchtelingen in onder de daders waren. De Syriër uit Sakher Mohammad vertelt naar met welke gevolgen dat voor zijn gemeenschap tijdens in Duitsland heeft uit gehad. een In gesprekken met de Keulse naar politiecommissaris Jürgen Mathies van het en enkele hoofdredacteuren door van Duitse kranten en in televisieprogramma?s onthult Medialogica welke blunders uit op er zijn gemaakt in de van berichtgeving over door de bewuste nieuwjaarsnacht. En door hoe in dat heeft geleid tot een tijdens afnemende sympathie door voor het asielbeleid het van Angela Merkel en tot op tv toenemend de geweld tegen door vluchtelingen.

Op basis van tijdens welk beeld tijdens van de door werkelijkheid heeft Nederland dit op tv voorjaar met tegen het associatieverdrag met Oekraïne een gestemd?

Februari op vorig jaar bezette door een groep met studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw in van de Universiteit de van Amsterdam de (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om in het Maagdenhuis.Meer van Februari vorig tijdens jaar bezette met een groep studenten, het het Maagdenhuis, bestuursgebouw tijdens van de Universiteit van met Amsterdam (UvA). Het op was, zo met betoogden ze, een frontale aanval van op het met rendementsdenken. op Bestuurders hielden zich onvoldoende bezig door met de tijdens kwaliteit van onderwijs en door onderzoek. uit Ze speculeerden met vastgoed en de brachten zo de op financiële een gezondheid van de UvA in gevaar. uit In tijdens de ogen van de de bezetters oorzaak van een een reeks bezuinigingen. In met in de zes weken die volgden wisten een studenten en op sympathisanten hun boodschap prima een te etaleren. van Bestuurders slaagden een daar nauwelijks op in. Het Maagdenhuis op tv werd hardhandig ontruimd en bestuursvoorzitter door Louise Gunning op trad af. Medialogica het onderzoekt de mediaslag om in uit het Maagdenhuis.Minder

Bijna op 4000 bootvluchtelingen sterven er in de 2015 op zee van tijdens een de oversteek naar Europa. de Van door slechts één kennen we de naam: op Aylan uit Kurdi.

Waar de door nationale trots naar een deuk opliep met van het vernederende optreden op tv van met het Nederlands elftal, daar leken naar politiek, media het en Rijksmuseum-directie afgelopen tijdens jaar voor een mooie op compensatie te zorgen.Meer de Waar de nationale in trots een deuk de opliep in met het vernederende in optreden van het op tv Nederlands elftal, daar leken politiek, media het en Rijksmuseum-directie de afgelopen jaar het voor een mooie compensatie te van zorgen. De tijdens aanschaf van met twee Rembrandts zou op tv de wangen weer doen een gloeien. Er werd de gesproken over de thuiskomst op van 'het broertje van en op tv zusje van de een Nachtwacht'. Het liep allemaal anders. naar Medialogica tijdens over de werkelijkheid de die schuilging achter de op tv droom.Minder

Bij op oorlogen en aanslagen verschijnen er tijdens vele tijdens deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar de waarom melden tijdens journalisten niet naar dat sommige deskundigen verbonden het zijn aan de naar wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, de aanslagen en terreurdreiging in verschijnen er naar vele deskundigen in nieuws- en door actualiteitenprogramma's. met Ze pleiten met regelmaat de voor investeren in de defensie of militair ingrijpen. de Maar waarom tijdens melden journalisten niet de dat sommige deskundigen verbonden zijn de aan van beveiligingsbedrijven en de naar wapenindustrie?Minder

Mars One: Twee een Nederlanders wilden een een kolonie stichten op in Mars. Tweehonderdduizend mensen een op solliciteren om mee te naar mogen op de enkele op tv reis. Hoe een door bedrijf tijdens een nachtmerrie als de droom wist te verkopen.Meer Twee van Nederlanders in willen een kolonie stichten het op Mars, uit gefinancierd door reality-televisie. op In 2012 lanceert Mars met One het plan. een Het persbericht op tv bereikt de hele wereld: van van CNN tot Al het Jazeera, van de NOS op tv tot de New naar York Times. op Tweehonderdduizend op tv mensen solliciteren om mee te een mogen de op de enkele reis, door terwijl er voor maar vier het astronauten van plaats is. Mars One: hoe van naar een Nederlands bedrijf een met nachtmerrie als het droom wist te de verkopen.Minder

Tot van zijn vrijlating in 2012 is het uit Willem Holleeder een de publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. door Daarna duikt naar hij opeens vaak in op in de een media en groeit hij uit door tot knuffelcrimineel.Meer op Heinekenontvoerder, met afperser van vastgoedhandelaren; door Willem Holleeder is een het van Nederlands meest beruchte criminelen. met Tot zijn vrijlating naar in 2012 van is hij een publiciteitsschuw op tv icoon het van de tijdens polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak een met op in de tijdens media en groeit op tv hij uit tot knuffelcrimineel. Medialogica onderzoekt op de periode waarin door bekende tijdens Nederlanders met hem op de de foto gaan, met Holleeder een columnist wordt en naar optreedt in College Tour. Een tijdens periode die op 24 uit maart door 2015 definitief tot de een einde komt. op tv Dan leggen de op twee zussen van Holleeder, van Sonja en Astrid, en naar Sandra Klepper, de op tv tijdens weduwe van de in uit 2000 vermoorde crimineel met Sam Klepper, verklaringen tijdens af over jarenlange een bedreigingen. Over hoe uit media een beeld van van Holleeder construeerden en hoe tijdens in Holleeder diezelfde media met naar zijn hand probeerde te het zetten.Minder

juli 2020
30-12-2018 21:05

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Vanavond start een nieuw seizoen van het tv-programma Argos TV - Medialogica. De komende drie zondagen zijn wekelijks om 21:05 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen te zien. Medialogica reconstrueert in deze aflevering de jarenlange strijd om h...

06-02-2018 22:55

Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

Argos-TV Medialogica - Medialogica: 30 jaar oud 'nepnieuws'

We denken dat nepnieuws een nieuw fenomeen is, maar het is van alle tijden. Dat blijkt uit deze aflevering van Medialogica. Eind vorige eeuw meldt KRO’s Brandpunt dat er sprake is van handel in menselijke lichaamsdelen. Hoofden, bestemd v...

30-01-2018 22:55

De Turkije-rel

Argos-TV Medialogica - De Turkije-rel

Terugblik op 11 maart 2017 en het verhaal van Hüseyin Kurt, die tegen wil en dank het symbool wordt van een politieke machtsstrijd tussen Nederland en Turkije. In maart trekt Nederland de landingsrechten in van de Turkse minister van Buiten...

23-01-2018 22:55

Terug: Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Terug: Argos TV - Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare ...

21-01-2017 10:35

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Hoe kon het gebeuren dat de discussie over zwartepiet de afgelopen jaren ineens zo hoog oplaaide? En wat zijn daarvan tot nu toe de gevolgen geweest? Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen zwartepiet. Maar nooit wist ...

14-01-2017 10:45

Kennis van zaken

Argos-TV Medialogica - Kennis van zaken

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie? Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschijnen...

03-11-2016 22:55

De Zwarte Piet-discussie

Argos-TV Medialogica - De Zwarte Piet-discussie

Al decennialang wordt er op lokaal niveau actie gevoerd tegen Zware Piet. Maar nooit wist hij het nationale debat te bereiken. Vijf jaar geleden komt Zwarte Piet door een aantal slimme acties van anti-Piet activisten ineens hoog op de maats...

27-10-2016 22:55

Nieuwjaarsnacht in Keulen

Argos-TV Medialogica - Nieuwjaarsnacht in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het w...

20-10-2016 22:55

Het Oekraine referendum

Argos-TV Medialogica - Het Oekraine referendum

Op basis van welk beeld van de werkelijkheid heeft Nederland dit voorjaar tegen het associatieverdrag met Oekraïne gestemd?

16-03-2016 23:00

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagdenhuis, bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Medialogica onderzoekt de mediaslag om het Maagdenhuis.Meer Februari vorig jaar bezette een groep studenten, het Maagd...

09-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bijna 4000 bootvluchtelingen sterven er in 2015 op zee tijdens de oversteek naar Europa. Van slechts één kennen we de naam: Aylan Kurdi.

02-03-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen.Meer Waar de nationale trots een deuk op...

24-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Bij oorlogen en aanslagen verschijnen er vele deskundigen in actualiteitenprogramma's. Maar waarom melden journalisten niet dat sommige deskundigen verbonden zijn aan de wapenindustrie?Meer Bij oorlogen, aanslagen en terreurdreiging verschi...

17-02-2016 22:55

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Mars One: Twee Nederlanders wilden een kolonie stichten op Mars. Tweehonderdduizend mensen solliciteren om mee te mogen op de enkele reis. Hoe een bedrijf een nachtmerrie als droom wist te verkopen.Meer Twee Nederlanders willen een kolonie ...

25-08-2015 21:15

Argos TV - Medialogica

Argos-TV Medialogica - Argos TV - Medialogica

Tot zijn vrijlating in 2012 is Willem Holleeder een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.Meer Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren; Wi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Argos-TV Medialogica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Argos-TV Medialogica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Argos-TV Medialogica bij Argos-TV Medialogica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Argos-TV Medialogica. Heb je een uitzending van Argos-TV Medialogica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!