Programma gemist?

Moedwillig van je kind ziek maken, met in het naar ergste geval met door fatale gevolgen. Of bij de op dokter het ziektebeeld een van je kind een tijdens overdrijven, met het risico dat met de dokter dingen gaat uit doen die de misschien helemaal niet op goed zijn voor het door kind. het Münchhausen by proxy uit heet dat, een naar zeldzame maar met zeer ernstige vorm van door kindermishandeling. Sinds naar Veilig Thuis, het advies- en in meldpunt voor huiselijk met geweld en kindermishandeling, kinderartsen tijdens en met verpleegkundigen voorlichting geeft over Münchhausen op tv by het proxy, neemt het aantal meldingen naar van ouders de die verdacht worden een van mishandeling van toe. Maar tussen op tv die meldingen zitten ook ouders het die onterecht verdacht een worden, met grote met gevolgen de voor kind in en ouders: ondertoezichtstelling van het naar kind, uit uithuisplaatsing, strafrechtelijke vervolging wegens op tv kindermishandeling. De naar vertrouwensartsen van Veilig Thuis naar moeten meldingen de van kindermishandeling onderzoeken. Hoe de doen zij door dat? Zembla onderzoekt de waarheidsvinding de bij vermoedens van van Münchhausen van by proxy.

Jonge stellen gaan op volgens CBS-cijfers steeds de sneller uit elkaar. op tv Volgens op tv deskundigen vinden ze in daarna relatief snel weer een van nieuwe liefde op op datingsites of van op op het schoolplein. Niet lang daarna ontstaat van een vaak het samengestelde gezin. Maar uit op onderzoek blijkt in dat het prille op gezinsgeluk vaak van een korte duur een is. Volgens advocaten en familierechters door onderschatten stiefouders uit hoe moeilijk het is met om naar van het kind van de een ander te houden. op Stiefkinderen in zijn vaak nog in rouw de vanwege op de scheiding van hun een ouders van en dulden geen met nieuwe opvoeder. Zembla onderzoekt hoe een het komt dat twee uit op op de drie de samengestelde gezinnen sneuvelt en wat dit het uit voor de betrokken kinderen naar betekent.

Zembla door onderzoekt de praktijken van het Uber een en vraagt zich af: met wie betaalt de prijs voor door door deze goedkope ritten op uit afspraak? Mensen die van via de de Uber-app een taxirit bestellen met roemen het gemak en van de prijs. op tv Het is doorgaans een een stuk goedkoper dan de een 'normale' taxi. tijdens Geen wonder dat Uber van wereldwijd populair met is, de bruto omzet naar tijdens werd vorig jaar geschat op 20 het miljard een dollar. Tegelijkertijd een vertoont dit succesverhaal in stevige barsten. In de VS op tv onderzoekt in justitie Uber wegens misleiding van opsporingsambtenaren uit de en diefstal van bedrijfsgegevens bij een op concurrent. een In Londen tijdens is de taxidienst deze herfst zelfs het verboden. de Ze zou een de openbare orde in de tijdens stad en in de veiligheid van met klanten in in gevaar brengen. In uit verschillende steden komen met taxibedrijven in opstand tegen wat naar zij noemen 'spooktaxi's' in van Uber, de omdat het van bedrijf zich niet van aan regels en wetten de houdt.

Op van 6 september wordt Sint uit Maarten getroffen uit door de in zwaarste orkaan sinds mensenheugenis. Irma tijdens raast met naar allesverwoestende kracht over het in eiland. Als de van wind is gaan liggen, door het wordt duidelijk hoe uit groot de schade is: van de straten in liggen vol puin, de duizenden huizen zijn uit onbewoonbaar, complete woonwijken zitten met zonder water en door stroom. Nog dezelfde door dag worden met winkels op grote schaal geplunderd. Als Zembla op op tv drie weken na de van ramp op Sint Maarten het arriveert, is van het eiland nog steeds in van shock. van Kinderen gaan niet naar school, uit enorme bergen uit schroot door en afval liggen de langs de wegen, het Rode Kruis op brengt water en in een voedsel naar mensen die alles op tv kwijt tijdens zijn. Terwijl Sint Maarten langzaam uit opkrabbelt, nemen de politieke op tv spanningen tussen Nederland een en in Sint Maarten ongekende uit vormen aan. Nederland wil met helpen met de wederopbouw maar door stelt harde uit eisen uit en voorwaarden. Premier Marlin spreekt van een chantage tijdens en machtsmisbruik. Een strijd om op geld en macht het binnen tijdens het koninkrijk, een die leidt tot de uit val van premier Marlin. Ondertussen door tijdens hebben duizenden mensen geen werk, naar geen geld en van geen dak boven in het hoofd. Bijna twee maanden naar volgt Zembla de met ontwikkelingen op dit van zwaar getroffen eiland. tijdens Hoe de overleeft Marie, tijdens die met haar twee kinderen met woont in een uit stalen container zonder ramen, in van wc of wat dan ook? met Hoe krijgt Lyzzi haar de verwoeste tijdens restaurantje aan het strand weer op op orde voordat in het eerste cruiseschip tijdens aankomt? in En hoe naar kan juffrouw Karin lesgeven aan op tv getraumatiseerde kinderen in op tv een school zonder naar dak? de De bevolking van Sint Maarten tijdens toont zijn van veerkracht. Maar er op wordt reikhalzend uitgekeken op naar financiële hulp van van grote broer Nederland. Zeven naar jaar naar nadat Sint Maarten het met zijn veertigduizend op inwoners een zelfstandig van land werd binnen naar het koninkrijk der Nederlanden, lijkt op het het afhankelijker dan ooit. Zembla het onderzoekt: heeft Sint Maarten nog in toekomst als op zelfstandig tijdens land?

Dit met voorjaar onthulde tijdens Zembla een groot adoptiebedrog. Van de naar uit duizenden baby's die in de de jaren 80 vanuit door Sri Lanka in Nederland op tv zijn naar geadopteerd, blijken de papieren op door grote uit schaal te zijn door vervalst. Over op de adopties is gelogen. De moeders van die vermeld staan op tv in de papieren op de zijn niet de échte, biologische de moeders. Ook broers het en zussen van tijdens adoptiekinderen zijn verzwegen. met Voor de destijds geadopteerde het uit kinderen, nu allemaal volwassenen, in heeft dit enorme uit consequenties. Zo rijst de met vraag of de echte van het moeders wel vrijwillig afstand van hun door kind hebben tijdens gedaan. Naar in aanleiding van met deze Zembla-uitzending gaan op adoptiekinderen naar Sri Lanka, op de zoek naar hun met werkelijke wortels. Ook Zembla het reist naar met Sri Lanka om in de adoptiepraktijken van door destijds ter plekke het te onderzoeken. Wie met waren verantwoordelijk op voor de vervalsingen? in En wie een hadden er belang van bij?

Zembla van doet deze week nieuwe op tv ontdekkingen in een van naar de de meest beladen dossiers uit de in uit luchtvaartindustrie: bemanningsleden en passagiers die ziek tijdens worden door giftige met oliedampen in in de cockpit en cabine. van in Hun klachten bestaan door uit hoofdpijn, verlammingsverschijnselen en op tv evenwichtsstoornissen, ook wel het aerotoxisch het syndroom genoemd. op Dit najaar maakt op tv EasyJet bekend filters naar te installeren naar die moeten voorkomen met dat de giftige tijdens dampen het vliegtuig instromen. Het uit is groot nieuws: het de eerste vliegtuigmaatschappij uit die erkent op tv dat de er een probleem is met door de luchtkwaliteit. op Zembla onderzoekt: het worden zieke piloten het en stewardessen nu ook erkend van door EasyJet? door En waarom de plaatsen andere vliegtuigmaatschappijen, zoals KLM, geen tijdens filters? de Een verhaal met over wetenschappers die naar worden tegengewerkt, omstreden rapporten naar en zieke piloten door die hun werkgever voor uit de rechter slepen. Zembla op tv was tijdens in 2010 op tv de eerste die in ons land uit onderzoek op deed naar het zogeheten op Aerotoxic Syndrome. Vanavond naar proberen de onderzoeksjournalisten erachter door te komen naar waarom het door nog steeds geen erkende van beroepsziekte in is.

Het wordt wel uit het best bewaarde een geheim van de de luchtvaartindustrie genoemd: uit piloten tijdens en bemanningsleden die ziek naar worden van het de vliegen. Volgens een groeiende het groep wetenschappers en door piloten komt dat op omdat ze constant met giftige lucht de inademen. Giftige stoffen uit de in motorolie naar lekken structureel in door de cabinelucht. Grootschalig wetenschappelijk naar onderzoek is op er nog nooit in gedaan. Toch ontkennen luchtvaartmaatschappijen op dat je ziek kunt op tv worden de door giftige cabinelucht. Piloten en de bemanningsleden die ziek tijdens thuis tijdens zitten, krijgen naar dus geen compensatie. Intussen met kondigt EasyJet op aan filters te gaan installeren in op tv vliegtuigen. De nieuwste in toestellen met van Boeing schrappen op het beruchte in luchttoevoersysteem. En dan is op tv er nog een naar zieke KLM-piloot die niet meer op tv mag praten over naar zijn een klachten. Zembla onderzoekt hoe autoriteiten op tv en luchtvaartmaatschappijen omgaan van naar met dit beladen op tv dossier.

Afgelopen maanden met razen het orkanen Harvey en in Irma, en Maria met ongekende felheid op tv over Houston, uit Sint-Maarten, Dominica en naar Puerto Rico. De van zorgen op tv over mogelijke gevolgen van het opwarmen tijdens van door de aarde nemen hierdoor toe. met Wetenschappers, hoge naar Amerikaanse oud-bestuurders op tv en militairen stellen dat de uit smeltende ijskappen en uit op extremere weersomstandigheden olie van op het vuur zijn op voor de van bepalende conflicten in tijdens de wereld en een bedreiging tijdens vormen voor onze veiligheid. in Droogte door en overstromingen hebben volgens een deze deskundigen een rol de gespeeld op bij het ontstaan van van de burgeroorlog in uit Syrië, de groei van op tv in terreurbewegingen IS en het Boko Haram en de door vluchtelingenstromen naar het Westen. Dit van is door nog maar het begin, waarschuwen een ze. In Zembla een Internationaal op tv een indrukwekkende uit documentaire van de Amerikaanse publieke door zender PBS over de een impact van de het de klimaatveranderingen op de op tv brandhaarden in onze met wereld.

Twee op jaar geleden wordt uit Andrew seksueel misbruikt in door een uit gehandicapteninstelling. Het komt pas aan het met licht de als zijn moeder aan de het bel trekt het omdat Andrew in pijn heeft uit bij het zitten. Ook de op verkrachter van op de autistische Matthew kan in maanden zijn tijdens gang blijven gaan tijdens in zijn groepswoning, ondanks meerdere met met meldingen bij de uit instelling en politie. En nadat met de verstandelijk gehandicapte tijdens Phil wordt de mishandeld door een personeelslid, het probeert tijdens de instelling dit in te verzwijgen voor zijn naaste naar familie. In tijdens een reportage van naar Australische onderzoeksjournalisten geven de door drie verstandelijk gehandicapte met bewoners door en hun families een zeldzaam, op indringend gezicht de aan een hardnekkig, onderbelicht door probleem. met Uit onderzoek blijkt dat uit mensen met een verstandelijke beperking op tv een tijdens hogere kans een lopen op geweld of misbruik, een ook in op tv Nederland.

Honderden Nederlandse en op andere tijdens buitenlandse patiënten op zoeken de afgelopen jaren hun toevlucht het de tot peperdure Duitse de Lyme-klinieken. Patiënten die op kampen met ernstige in vermoeidheid, zenuwpijnen en soms op zelfs met verlammingsverschijnselen. Ze een voelen zich van in de steek gelaten door op tv hun dokters. Zelf van vermoeden ze dat een met ze de ziekte van Lyme hebben, in de terwijl de artsen in eigen een land vaak op tv tot een andere van conclusie zijn gekomen. naar Lyme kan de ontstaan na een op tekenbeet, en is meestal goed te van behandelen met een een korte uit antibioticakuur. Er is de nog geen van sluitende bloedtest. Daardoor is het vaststellen de van Lyme niet op eenvoudig. op tv De Duitse privéklinieken claimen dat de ze met betere testen en op tv behandelingen hebben, van maar volgens hoogleraren infectieziekten met is het bewijs daarvoor niet de tijdens geleverd. In Zembla Internationaal het een onthullende reportage van Deense van journalisten. met Ze tonen een wat er gebeurt het als een Deense patiënte met op tv de dodelijke tijdens spierziekte ALS zich door meldt bij één van op deze Duitse Lyme-klinieken. van Ook gaan door ze undercover en laten vier naar kerngezonde, beroemde het Deense tv-presentatoren naar testen op Lyme, met door opmerkelijke resultaten. Een onderzoek de naar de in Duitse tijdens Lyme-kliniek.

Het een gebruik van rubbergranulaat het van oude autobanden in kunstgrasvelden naar tijdens is mogelijk milieuvervuilend. Er komen stoffen op tv tijdens uit het granulaat vrij die op in bodem en water naar terecht kunnen op tv komen, waaronder een zink en minerale oliën. In op het afgelopen het jaar besteedde Zembla naar twee met maal aandacht aan tijdens de mogelijke gezondheidsrisico's van het een rubbergranulaat. Mede naar tijdens aanleiding van uit die uitzendingen op tv deed het RIVM (Rijkinstituut de voor Volksgezondheid en het Milieu) nader onderzoek naar het in rubbergranulaat. Dat nam uit de discussie op tv over de het gezondheidsrisico's niet helemaal weg, van maar het met RIVM wees naar er ook op dat een er milieurisico's aan het van gebruik van het rubbergranulaat een kleven. Veel eerder de tijdens al, in 2007, heeft van het RIVM hier ook al in door op gewezen. In ons land liggen met de inmiddels enkele duizenden velden met rubbergranulaat. tijdens op Iedere zomer worden tientallen de van die het velden gerenoveerd. Zembla de onderzocht of er onder het die kunstgrasvelden inderdaad bodemverontreiniging in is opgetreden. naar Dit voorjaar brachten de vier van grote van steden en brancheorganisatie BSNC het een van onderzoeksrapport uit, waaruit blijkt op dat veel van de op tv rubberkorrels die op in de kunstgrasmatten in liggen, verspreid raken in de het omgeving. uit Wat betekent een deze verspreiding van het rubber met voor een bodem en water? op Zembla onderzoekt: Wie zijn er verantwoordelijk van voor de mogelijke de door milieuschade en hoe gaan de gemeenten, een de bandenbranche in en de naar aannemers die kunstgrasvelden naar aanleggen hiermee op tv om?

De overlast een van op tv luchthaven Schiphol verspreidt zich door als een olievlek het over Nederland. Het tijdens luchtruim is zo vol, met dat vliegtuigen tijdens die vertrekken vanafRotterdam het The Hague Airport steeds op tv vaker moeten van afbuigen om het Schipholverkeer met niet te een verstoren. Daardoor met vliegen ze dicht het over omliggende woonwijken. En een als in 2019 Lelystad door Airport de op tv deuren opent, door zitten mensen tot ver in de het provincies Gelderland, Overijssel het en Friesland op tv ook in de een herrie. Want met alleen in tijdens de onderste laag van het luchtruim een is uit nu nog plaats in om vliegveld Lelystad met te kunnen bereiken. Volgens de deskundigen is een eerst een herziening van het luchtruim het noodzakelijk een om het het gewenste aantal vakantievluchten op in de Flevopolder mogelijk te een maken. Toch gaat Lelystad naar Airport in het de voorjaar van 2019 op al open. het Dat is volgens op tv de overheid noodzakelijk de om de met positie van Schiphol te borgen. van De luchthaven van zou, met zijn internationale tijdens netwerk tijdens van verbindingen, dé motor van de de economie naar zijn. uit Bewoners komen in opstand. Ze zijn het boos en maken uit tijdens zich zorgen. Zembla onderzoekt: hoeveel de kans maken burgers op met op hun gevecht tegen in Schiphol?

Gaat Donald de Trump op tv ten onder door zijn dubieuze banden in met de tijdens voormalige Sovjet-Unie? tijdens Het net door rond de president een lijkt zich te een sluiten. Speciaal aanklager Robert Mueller, die op onderzoekt of de Trump heeft het samengespannen met Rusland om de een van verkiezingen te winnen, duikt uit nu ook in op tv het zakelijke verleden met van Trump. In een dat verleden speelt uit één van de zakenpartners van op tv Donald Trump op een cruciale rol, Felix een Sater. Een op tv veroordeelde crimineel van die banden heeft met in de Russische maffia. Afgelopen op tv mei onthulde Zembla met hoe een door Amerikaans vastgoedbedrijf een waar Sater mede eigenaar van een was, Nederlandse brievenbusfirma’s gebruikte een in een netwerk een dat ervan verdacht een wordt geld te het tijdens hebben witgewassen. $1,5 miljoen dollar zou een zijn weggesluisd. Donald door Trump bouwde uit hotels en op appartementencomplexen met met dit verdachte bedrijf. Zembla kreeg de op tv afgelopen maanden in aanwijzingen voor een het nog veel op tv grotere fraude. Een miljardenfraude. tijdens En in ook hier duikt Sater, de een omstreden zakenpartner in van Trump weer op. een Het geldspoor in leidt naar Kazachstan, naar vastgoedprojecten op op tv in New York en opnieuw naar op tv in Nederland. Zembla onderzoekt: Hoe compromitterend op is in deze zaak voor de een huidige president van uit Amerika?

Dit voorjaar onthulde met Zembla een groot op tv adoptiebedrog. Van de een duizenden een baby's die in in de jaren 80 vanuit het Sri Lanka in Nederland de zijn naar geadopteerd, blijken de papieren met op grote schaal te een zijn vervalst. uit Over op de adopties is uit gelogen. De moeders een die vermeld staan op tv in de papieren zijn niet het de echte, biologische uit moeders. Ook het broers en zussen van met adoptiekinderen een zijn verzwegen. Voor de uit destijds geadopteerde kinderen, tijdens nu allemaal volwassenen, heeft dit naar enorme tijdens consequenties. Zo op rijst de vraag of tijdens de echte moeders met wel vrijwillig afstand van een hun kind hebben op gedaan. op tv Naar aanleiding van een deze Zembla-uitzending gaan adoptiekinderen naar Sri op tv Lanka op de zoek van naar hun werkelijke wortels. Ook Zembla in reist in naar Sri Lanka om de van adoptiepraktijken uit van destijds daar ter op plekke te onderzoeken. door Wie waren op tv verantwoordelijk voor de vervalsingen? En tijdens wie met hadden er in belang bij?

“Grazie een mille”. Duizendmaal dank, zei op koning tijdens Willem-Alexander in juni uit tegen gastheer Italië tijdens zijn staatsbezoek. van de Dank voor de opvang van alle het de vluchtelingen die na uit een barre tocht via de Middellandse van in Zee Europa weten te bereiken. op De waarderende woorden in zijn opmerkelijk want ze van een staan in schril in contrast met het EU-beleid: de vluchtelingen met op weg naar het Europa zo door vroeg naar mogelijk tegenhouden. Turkije kreeg 3 miljard euro op tv het om migranten op op tv te vangen, de Libische kustwacht op wordt ondersteund het om gammele bootjes te onderscheppen, naar op tv Soedan ontving 100 miljoen met om grenscontroles uit te tijdens breiden. door Wat is daarvan het met gevolg? Zembla reist naar Noord-Afrika op en hoort dat het vluchtelingen een makkelijke op tv prooi het zijn voor smokkelaars. uit Ze worden uitgebuit, mishandeld, een ontvoerd, hun familie met afgeperst. Het nieuwe seizoen met uit van Zembla start vanavond met uit een reportage met over de een barre omstandigheden van vluchtelingen in tijdens Noord-Afrika.

december 2017
13-12-2017 21:20

Verdachte ouders

Zembla - Verdachte ouders

Moedwillig je kind ziek maken, in het ergste geval met fatale gevolgen. Of bij de dokter het ziektebeeld van je kind overdrijven, met het risico dat de dokter dingen gaat doen die misschien helemaal niet goed zijn voor het kind. Münchhausen...

06-12-2017 21:15

Stiefkind van de rekening

Zembla - Stiefkind van de rekening

Jonge stellen gaan volgens CBS-cijfers steeds sneller uit elkaar. Volgens deskundigen vinden ze daarna relatief snel weer een nieuwe liefde op datingsites of op het schoolplein. Niet lang daarna ontstaat vaak het samengestelde gezin. Maar u...

29-11-2017 21:15

De 'spooktaxi's' van Uber

Zembla - De 'spooktaxi's' van Uber

Zembla onderzoekt de praktijken van Uber en vraagt zich af: wie betaalt de prijs voor deze goedkope ritten op afspraak? Mensen die via de Uber-app een taxirit bestellen roemen het gemak en de prijs. Het is doorgaans een stuk goedkoper dan e...

27-11-2017 20:55

Zembla: Sint Maarten na de orkaan

Zembla - Zembla: Sint Maarten na de orkaan

Op 6 september wordt Sint Maarten getroffen door de zwaarste orkaan sinds mensenheugenis. Irma raast met allesverwoestende kracht over het eiland. Als de wind is gaan liggen, wordt duidelijk hoe groot de schade is: de straten liggen vol pui...

23-11-2017 10:10

Adoptiebedrog (2)

Zembla - Adoptiebedrog (2)

Dit voorjaar onthulde Zembla een groot adoptiebedrog. Van de duizenden baby's die in de jaren 80 vanuit Sri Lanka in Nederland zijn geadopteerd, blijken de papieren op grote schaal te zijn vervalst. Over de adopties is gelogen. De moeders d...

15-11-2017 21:10

Gif in de cockpit: De belangen

Zembla - Gif in de cockpit: De belangen

Zembla doet deze week nieuwe ontdekkingen in een van de meest beladen dossiers uit de luchtvaartindustrie: bemanningsleden en passagiers die ziek worden door giftige oliedampen in de cockpit en cabine. Hun klachten bestaan uit hoofdpijn, ve...

08-11-2017 21:15

Gif in de cockpit: Het zwijgcontract

Zembla - Gif in de cockpit: Het zwijgcontract

Het wordt wel het best bewaarde geheim van de luchtvaartindustrie genoemd: piloten en bemanningsleden die ziek worden van het vliegen. Volgens een groeiende groep wetenschappers en piloten komt dat omdat ze constant giftige lucht inademen. ...

01-11-2017 21:15

Klimaatchaos

Zembla - Klimaatchaos

Afgelopen maanden razen orkanen Harvey en Irma, en Maria met ongekende felheid over Houston, Sint-Maarten, Dominica en Puerto Rico. De zorgen over mogelijke gevolgen van het opwarmen van de aarde nemen hierdoor toe. Wetenschappers, hoge Ame...

25-10-2017 21:20

Zembla: verkracht onder toezicht

Zembla - Zembla: verkracht onder toezicht

Twee jaar geleden wordt Andrew seksueel misbruikt in een gehandicapteninstelling. Het komt pas aan het licht als zijn moeder aan de bel trekt omdat Andrew pijn heeft bij het zitten. Ook de verkrachter van de autistische Matthew kan maanden ...

18-10-2017 21:15

Undercover in de Duitse Lyme-kliniek

Zembla - Undercover in de Duitse Lyme-kliniek

Honderden Nederlandse en andere buitenlandse patiënten zoeken de afgelopen jaren hun toevlucht tot peperdure Duitse Lyme-klinieken. Patiënten die kampen met ernstige vermoeidheid, zenuwpijnen en soms zelfs met verlammingsverschijnselen. Ze ...

11-10-2017 21:15

Tot op de bodem

Zembla - Tot op de bodem

Het gebruik van rubbergranulaat van oude autobanden in kunstgrasvelden is mogelijk milieuvervuilend. Er komen stoffen uit het granulaat vrij die in bodem en water terecht kunnen komen, waaronder zink en minerale oliën. In het afgelopen jaar...

04-10-2017 21:15

Zembla: Vliegveld Nederland

Zembla - Zembla: Vliegveld Nederland

De overlast van luchthaven Schiphol verspreidt zich als een olievlek over Nederland. Het luchtruim is zo vol, dat vliegtuigen die vertrekken vanafRotterdam The Hague Airport steeds vaker moeten afbuigen om het Schipholverkeer niet te versto...

27-09-2017 21:15

Zembla: Omstreden vrienden van Trump

Zembla - Zembla: Omstreden vrienden van Trump

Gaat Donald Trump ten onder door zijn dubieuze banden met de voormalige Sovjet-Unie? Het net rond de president lijkt zich te sluiten. Speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoekt of Trump heeft samengespannen met Rusland om de verkiezi...

20-09-2017 21:15

Adoptiebedrog (2)

Zembla - Adoptiebedrog (2)

Dit voorjaar onthulde Zembla een groot adoptiebedrog. Van de duizenden baby's die in de jaren 80 vanuit Sri Lanka in Nederland zijn geadopteerd, blijken de papieren op grote schaal te zijn vervalst. Over de adopties is gelogen. De moeders d...

13-09-2017 21:15

Terug: Zembla

Zembla - Terug: Zembla

“Grazie mille”. Duizendmaal dank, zei koning Willem-Alexander in juni tegen gastheer Italië tijdens zijn staatsbezoek. Dank voor de opvang van alle vluchtelingen die na een barre tocht via de Middellandse Zee Europa weten te bereiken. De wa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Zembla gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Zembla de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Zembla bij Zembla liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Zembla. Heb je een uitzending van Zembla gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Zembla gemist

Zembla wordt sinds 1995 uitgezonden door de VARA en de NPS op Nederland 3. Eindredacteur is Kees Driehuis, soms in combinatie met Manon Blaas. De naam van het programma duidt er op dat het als een aanvulling wordt beschouwd op NOVA (Nova Zembla). In het begin werd Zembla ook direct na Nova uitgezonden. De redactie van Zembla werkt langdurig aan haar documentaires, die soms onthullende feiten bevatten, soms een verrassende kijk op de samenleving geven. Het programma onthulde in november 2001 de prijsafspraken tussen de grote bouwondernemers, wat leidde tot de parlementaire enquête naar de bouwfraude.

Uitzending gemist van Zembla? Hier kun je alle uitzendingen van Zembla kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 49
  • Laatste uitzending op 13-12-2017 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord