Programma gemist?

In op de tijd dat Spanje in nog tijdens ver weg en exotisch tijdens was, liep de tijdens hele straat op uit om te met zwaaien als je met de uit volgepakte op tv auto richting het de zuiden reed. Ten tijde van Franco tijdens hield de naar vakantieganger zich het even liever niet met door politiek bezig, een ouden van dagen tijdens zitten er voordelig uit in de winterzon het en gelukkig door kun je er van gewoon friet van Piet eten. Kortom: naar Viva het l'Espana! Een naar speciale zomerse aflevering met aandoenlijke, het hilarische en herkenbare op tv beelden van een meer dan vijftig jaar Nederlands uit toerisme in de Spanje.

In met 1979 neemt de gemeenteraad van de een Zandvoort een voor in de meeste dorpelingen tijdens onbegrijpelijk besluit: het circuit in moet dicht. op tv O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en de Jan Lammers halen op tv herinneringen op op.

De tienersterren van van begin jaren van zestig zijn in zelf nog piepjong als ze op tv beroemd worden. Willeke het uit Alberti, Trea Dobbs op en Ria Valk zijn nog geen in 20 als ze op tv grote hits scoren in op met nummers als Spiegelbeeld, Ploem op Ploem de Jenka en Rockin' Billy. De van populaire door muziek is in opkomst en op jongeren zijn een nieuwe in belangrijke uit doelgroep; zij door willen idolen van hun eigen leeftijd het een zien.

Wim tijdens T. Schippers, IJf Blokker, uit alias Barend door Servet, en muzikant Clous naar van Mechelen uit blikken terug op een het klassieker uit de tijdens televisiegeschiedenis: de Barend Servet naar show, in een kijkcijferkanon uit de van jaren op tv zeventig.

Kinderen van tijdens toen blikken in terug op uit hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds het een 6 jaar oud, dook van onder bij de familie het Ebbers in Lintelo. Mia uit tijdens Lelivelt (15) en haar vader tijdens stelden hun met huis in Lichtenvoorde tijdens beschikbaar aan Britse piloten en een krijgsgevangenen, én aan tijdens in jongens die de uit Arbeitseinsatz ontliepen. Ook bij door Jennie Kempink in Aalten tijdens zaten uit onderduikers op zolder.

Op woensdag 7 tijdens juni op 1989 stort bij dichte mist de een passagiersvlucht naar van SLM neer het nabij Zanderij in op Paramaribo. op tv Het toestel vliegt te laag met en raakt de het boomtoppen. Het rolt om het de lengteas een en stort om 04.27 van tijdens uur plaatselijke tijd ondersteboven een neer. De in ramp eist 176 levens, door waaronder een groot deel van op tv naar het Kleurrijk Elftal, profvoetballers van de Surinaamse afkomst, op van weg om in op Suriname een naar toernooi te spelen. Elf uit mensen overleven tijdens het ongeluk. de Een onderzoek wordt ingesteld door en er blijkt uit van alles mis te zijn. op Twee vliegers zijn de te oud, een het derde heeft geen van door brevet. De bemanning is in ingehuurd via een Amerikaans het uitzendbureau voor vliegpersoneel waarvan naar de papieren tijdens nauwelijks gecheckt in zijn. SLM-gezagvoerder Frank op tv de Miranda stelt tijdens enkele weken voor op tv het vliegongeluk misstanden op het tijdens gebied van veiligheidsprocedures een de en de technische naar staat van de vliegtuigen aan de een kaak bij een zijn werkgever. In plaats het van naar op hem te luisteren in wordt hij tijdens geschorst. Hij is dan ook op niet verbaasd over een tijdens de crash. Marlea in Kogeldans verliest bij in de ramp haar uit broer Ruben, een talentvolle voetballer. een Ze op tv weigert te schikken met en procedeert tegen SLM totdat uit haar geld op is, naar maar tot op een veroordeling komt op tv het op tv niet. Voetballer Radjin de Haan overleeft op tv het ongeluk en door wil zo snel van mogelijk met weer op topniveau op voetballen, ondanks een gebroken van ruggenwervel. Een op reconstructie van de met gebeurtenissen rond in het vliegongeluk en een de nasleep ervan.

In 1919 van vond de een eerste radio-uitzending plaats. Radio werd met gezien op tv als een met wonder van de moderne de tijd, maar er was ook van angst voor moreel naar verval, naar voor verspreiding van vreemde tijdens ideeën en naar gedachten. In een Andere Tijden wordt deze ontwikkeling op tv geschetst, getoond en in vooral ten in gehore gebracht. Hoe radio door van een hobby de van tijdens zendamateurs tot een medium voor met gansch het volk tijdens werd. En hoe tijdens de de film daarbij hielp. De jaren twintig een en van dertig.

Andere tijdens Tijden blikt terug uit op de van beginjaren van de spermadonatie. Met van onder meer een interview naar met hersenonderzoeker van Dick Swaab op over het werk de en de motieven van met zijn vader, de arts het Leo een Swaab, die naar vanaf de jaren 50 veel echtparen in hielp met uit het vervullen van hun het kinderwens door het uit toepassen het van kunstmatige van inseminatie.

Zandvoort in de door jaren het zestig en zeventig in groeit en een bloeit. Elk jaar weten op meer toeristen en dagjesmensen van de Noord-Hollandse badplaats de te tijdens vinden. Vanwege het met strand, een nieuw door casino en natuurlijk naar het circuit. De op Formule 1 races trekken jaarlijks zo'n het 70.000 de bezoekers. De rest naar van het jaar zijn het er races in andere de naar klassen en wordt het circuit verhuurd. op tv Maar in 1979 in neemt de gemeenteraad uit een voor de uit meeste inwoners uit van Zandvoort van onbegrijpelijk besluit: het met circuit moet in dicht. Andere Tijden over een de haat-liefdeverhouding van een dorp van met een een racecircuit. Onder anderen uit oud-inwoners Pieter Waterdrinker en op Jan Lammers halen herinneringen met tijdens op.

Andere op tv Tijden gaat vanavond over De uit nacht van het Wiegel. Het is op tv bijna half uit twee in tijdens de nacht als VVD-coryfee tijdens Hans Wiegel door op woensdag 19 van mei 1999 zijn beroemde 'tegen' het in de Eerste Kamer het uitspreekt. Wiegel blokkeert tijdens daarmee de invoering tijdens van het uit correctief referendum - het het kroonjuweel van coalitiegenoot op het D66 - en het laat zo het een tweede Paarse kabinet uit struikelen. Het broeit dan al enige de tijd in de van Senaat omdat vijf de leden van de VVD het van fractie - onder wie op Wiegel - de in aanloop naar de stemming de grote principiële bezwaren hebben tijdens geuit tegen de de van invoering van de volksraadpleging. D66-leider Thom in de Graaf in dreigt met een met kabinetscrisis als op tv niet alle VVD senatoren - op tv in lijn een met het regeerakkoord - uit een vóór zullen stemmen. tijdens Tijdens het 16 op tv uur durende debat wordt de van druk op deze 'bende de van op tv 5' verder opgevoerd. met Door premier Kok van maar ook uit door de VVD-partijtop, naar die een kabinetscrisis en in nieuwe verkiezingen van wil voorkomen. De ontknoping van door deze politieke het thriller wordt vanaf op tv middernacht live door van de NOS uitgezonden: ruim van 400.000 televisiekijkers blijven met ervoor op. Iedere stem het telt en de de inzet is hoog: met het voortbestaan van op tv Paars II. Uiteindelijk blijkt van tijdens de met hoofdelijke door stemming dat vier tijdens dissidente senatoren toch onder de het druk naar bezwijken en vóór naar stemmen. Als tot slot de naam door uit van Hans Wiegel op wordt opgeroepen is de op tv spanning te het snijden. Zou ook hij met uiteindelijk omgaan? Maar dan van klinkt zijn onverbiddelijke 'tegen'. op het Het referendum kan - voorlopig - het de op tv prullenmand in en een paar naar uur later moet met premier Kok door het naar ontslag aanbieden van zijn tweede in paarse kabinet. Op een de avond van de met Provinciale Statenverkiezingen, die van ook aan de een basis staan van op een nieuwe Eerste op tv Kamer, kijkt Hans uit Wiegel van samen met een in aantal andere hoofdrolspelers op tv terug op deze historische het nacht in de Eerste Kamer. in Was tijdens de door in Nacht van Wiegel sprake met van een onverantwoordelijke eenmansactie, tijdens of was uit het juist een te prijzen dat Wiegel zijn eigen de naar principes als volksvertegenwoordiger in boven het kabinetsbelang liet op tv wegen?

Het naar kersverse bruidspaar John Lennon het en Yoko met Ono voerde tijdens hun het huwelijksreis in maart een 1969 met op tv hun Bed-in voor Peace in het van het Hilton Hotel in Amsterdam de een op ludieke actie voor de wereldvrede. Paul uit naar Witteman, destijds verslaggever van Dagblad op de Tijd, Henk van tijdens der Meijden, uit én fans als met de toen 16-jarige in Constance Vrijdaghs met kijken erop terug. Lennon-biograaf Ray op Connolly uit gaat in op met de vraag met of Lennon wel van echt de vredesapostel was de waar hij zo op graag voor op doorging.

Dertig jaar geleden van liet Nederland uit de laatste twee Duitse een tijdens oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer in en Ferdinand aus der de Fünten hadden 44 jaar de in door de gevangenis van Breda het gezeten en van waren inmiddels oude mannen. tijdens Beiden stierven naar een paar tijdens maanden na hun het vrijlating. Dat in Duitsland decennialang heel met van anders naar deze oorlogsmisdadigers werd gekeken, op tv blijkt uit de in behandeling van die hen op vanuit Duitsland ten deel viel. het Vanuit Duits perspectief waren het het Kriegsverurteilten met of Kriegsgefangenen. de Geen Kriegsverbrecher. Gevangenen die een geestelijk, juridisch van en ook financieel geholpen werden. door naar Door allerlei organisaties van oud-strijders en op tv tijdens nazi-sympathisanten, maar ook in door de Bondsregering. Van kanselier Konrad de Adenauer tot uit en met Willy uit Brandt de en Helmut Schmidt. Zo leverde de door een Duitse ambassadeur persoonlijk bij de in gevangenis een het televisietoestel voor een de heren af. Toen ze op stierven waren ze gefortuneerd. Andere tijdens door Tijden sprak met door toenmalig minister van Justitie Van op tv Agt, die niets tijdens wist van al met deze het Duitse steun. Hij pleitte al in op 1972 voor de met in vrijlating van de toen nog Drie van van van Breda (Joseph Kotälla in zou in 1979 in gevangenschap door overlijden). De tijdens jonge Van Agt kreeg de als nieuwbakken minister door meteen zijn "moeilijkste op naar dossier". Juridisch moeilijk, politiek zeer beladen tijdens en op bedreigend voor zijn gezin. Het met Tweede Kamerdebat over naar de vrijlating is door naar een van de met meest emotionele debatten van na de de door oorlog. Met protesten op het Binnenhof naar en vanaf in de publieke tribune. In uit Duitsland sprak Andere door Tijden met historicus door Felix Bohr, van die de Duitse omgang met de de de Drie van Breda onderzocht. En op tv met Eva Lettermann, door achternicht van in Franz Fischer. op tv Als kind kende zij naar Onkel Franz uit als die leuke en grappige op van man die zo lang het in Breda vastzat. tijdens En later als de man in die uit na zijn vrijlating geen enkel op berouw op tv toonde en klaagde uit dat hij met geen pensioen kreeg. tijdens Zij werd historica het en zag toen wat haar van oom in de op tv oorlog de had gedaan.

Als op tv het aan de overheid uit ligt moet met Nederland binnen afzienbare tijd van door het door aardgas af en overschakelen uit op klimaatvriendelijker door methoden. Hoe het na op deze energietransitie verder moet naar met stoken en met door koken is voor de burger nog op tv niet echt met duidelijk. in En wie voor de kosten tijdens gaat opdraaien al op helemaal niet. Nederland in maakte in eerder een energietransitie mee, in de met de jaren zestig. Toen moest het uit hele op tv land juist aan het aardgas, van de op nieuwe energiebron die in grote hoeveelheden op een was aangeboord bij Slochteren naar in Groningen. De overheid zette door een geraffineerde van campagne tijdens op. In een operatie van door vijf jaar werd door naar heel Nederland tijdens een gasleidingnetwerk in uitgerold en leerden huisvrouwen koken op op nieuwe in fornuizen. Een terugblik op het hoe het in leven naar toen was, zonder en de met gas.

De op tienersterren van in begin jaren zestig zijn zelf nog op piepjong als op ze beroemd worden. naar Willeke Alberti, Trea door Dobbs en Ria Valk met zijn een nog geen 20 als van ze in grote hits scoren met nummers als een Spiegelbeeld, Ploem in Ploem naar Jenka en Rockin' de Billy. De populaire door muziek is in opkomst en van jongeren zijn uit een nieuwe uit belangrijke doelgroep; zij willen idolen van het hun eigen tijdens leeftijd zien. De platenmaatschappijen door zien een een gat in op tv de markt en vooral door middel de van een talentenjachten wordt veel jong van talent binnengehaald. Zo in wint het Trea Dobbs in naar 1963 het Cabaret der Onbekenden en in mag ze met een plaatje maken door bij Phonogram. De uit tieners tijdens moeten hard werken: veel naar optredens in uit het hele land, veel op tv plaatjes maken de en tussendoor nog in de met tv-studio's verschijnen. op tv "Ik zeg altijd, ik heb de mijn puberteit overgeslagen", de tijdens vertelt Trea een Dobbs. Herman Stok werkt voor diverse in jongerenprogramma’s en ziet door de tienersterren opkomen. met Hij helpt ze met naar op adviezen op gebied van naar kleding en repertoire. Bert Schouten het is producer op tv bij Phonogram de en produceert naar de ene na de andere hit. door De liedjes met zijn vaak vertalingen met van buitenlandse tijdens nummers. Dat is voor het de een Nederlandstalige markt interessanter. Zo met zijn Spiegelbeeld en Het Ritme uit van op de Regen vertalingen van door respectievelijk Tes Tendres Années op tv en door Rhythm of the Rain. Halverwege met de door jaren zestig zijn naar de hoogtijdagen van dit nieuwe van genre alweer op tv voorbij door de opkomst tijdens tijdens van The Beatles en The door Rolling in Stones.

Acteur van en regisseur Maarten van Lamers, die op de met Amsterdamse Wallen de Kerk naar op tv van Satan heeft opgericht, met bedenkt voortdurend mogelijkheden om de uit met wet te omzeilen. Politie en justitie op weten niet naar wat ze ermee aan in tijdens moeten.

mei 2021
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!