Programma gemist?

In de tijd op dat Spanje de nog in ver weg en exotisch was, de liep in de hele straat naar uit om te zwaaien als uit je naar met de volgepakte auto tijdens richting het in zuiden reed. Ten tijde met van Franco hield de vakantieganger met zich even liever op met niet met politiek in bezig, ouden van dagen op tv zitten er naar voordelig in de winterzon en in gelukkig kun uit je er gewoon friet het van naar Piet eten. Kortom: Viva van l'Espana! Een speciale op tv zomerse aflevering het met aandoenlijke, hilarische en tijdens herkenbare beelden van meer dan naar vijftig in jaar Nederlands toerisme in met Spanje.

In 1979 neemt naar de tijdens gemeenteraad van Zandvoort in een voor de in meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het de circuit moet dicht. uit met O.a. oud-inwoners Pieter de Waterdrinker en Jan Lammers het halen herinneringen een op.

De een tienersterren van begin jaren zestig met zijn zelf nog de piepjong als tijdens ze op tv beroemd worden. Willeke Alberti, de Trea Dobbs en in Ria Valk zijn nog in geen 20 als tijdens ze grote het hits scoren met nummers de als naar Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' op Billy. De populaire op muziek is naar in opkomst en een jongeren op tv zijn een nieuwe uit belangrijke doelgroep; zij willen idolen van tijdens een hun eigen leeftijd tijdens zien.

Wim T. met Schippers, tijdens IJf Blokker, alias door Barend Servet, en muzikant door Clous van Mechelen blikken terug tijdens tijdens op een klassieker uit het de televisiegeschiedenis: naar de Barend Servet show, een kijkcijferkanon een de uit de jaren een zeventig.

Kinderen op van toen blikken terug door op hun enerverende met oorlogsjeugd. Joop Levy, van destijds een 6 jaar oud, dook onder van bij de familie Ebbers door uit in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en door haar vader stelden tijdens hun de huis in Lichtenvoorde beschikbaar in aan Britse uit piloten en krijgsgevangenen, met én aan tijdens jongens die de Arbeitseinsatz in ontliepen. Ook bij Jennie Kempink op door in Aalten zaten onderduikers op de zolder.

Op woensdag op tv 7 juni de 1989 stort bij uit dichte mist een passagiersvlucht van een SLM uit neer nabij Zanderij in op tv Paramaribo. Het toestel vliegt uit te met laag en in raakt de boomtoppen. Het rolt met om de lengteas een en uit stort om 04.27 een uur plaatselijke tijd ondersteboven neer. door De ramp eist 176 in met levens, waaronder een groot met deel van het Kleurrijk Elftal, in profvoetballers van van Surinaamse afkomst, op weg op om naar in Suriname in een toernooi te spelen. Elf mensen het overleven het het ongeluk. Een onderzoek met wordt ingesteld tijdens en er blijkt van alles in mis te zijn. het Twee vliegers op tv zijn te uit oud, een op derde heeft geen brevet. De in bemanning is ingehuurd door via een de Amerikaans uitzendbureau voor vliegpersoneel op tv waarvan uit de papieren nauwelijks door gecheckt zijn. SLM-gezagvoerder Frank de door Miranda stelt een enkele weken voor het vliegongeluk de misstanden op in het gebied van met veiligheidsprocedures een en de technische staat van de in vliegtuigen aan naar de kaak bij zijn een werkgever. In plaats met van in naar hem te naar luisteren wordt de hij geschorst. Hij uit is dan ook niet met verbaasd over de crash. in Marlea Kogeldans verliest door bij op de ramp haar op tv broer Ruben, een talentvolle voetballer. Ze van weigert door te schikken en procedeert tijdens tegen naar SLM totdat haar geld op tv op is, maar tot een in van veroordeling komt het niet. Voetballer Radjin op tv de Haan overleeft met het ongeluk van en wil de zo snel mogelijk weer met op topniveau voetballen, op tv ondanks een gebroken door ruggenwervel. tijdens Een reconstructie van de gebeurtenissen rond uit het vliegongeluk en het in de nasleep ervan.

In 1919 van vond de door eerste radio-uitzending tijdens plaats. Radio werd door gezien als een tijdens wonder van de moderne tijd, maar door er met was ook angst voor moreel door verval, voor verspreiding van van vreemde ideeën door een en gedachten. In Andere Tijden op tv wordt naar deze ontwikkeling geschetst, getoond en vooral tijdens door ten gehore gebracht. Hoe op radio van een hobby op van zendamateurs op tv tot een medium voor gansch het het volk werd. op tv En hoe de van film in daarbij hielp. De jaren van twintig en de dertig.

Andere Tijden blikt door terug op van de beginjaren van de de spermadonatie. Met het onder tijdens meer een interview met tijdens hersenonderzoeker Dick Swaab tijdens over het tijdens werk en de motieven van zijn uit door vader, de arts uit Leo Swaab, die naar vanaf de jaren 50 veel tijdens echtparen van hielp met het vervullen van hun naar kinderwens door de het toepassen van kunstmatige met van inseminatie.

Zandvoort in in de jaren zestig op tv en zeventig groeit de en uit bloeit. Elk jaar uit weten meer toeristen en het dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te op vinden. Vanwege naar het strand, een het nieuw tijdens casino en natuurlijk het een circuit. De Formule 1 tijdens races de trekken jaarlijks zo'n door 70.000 bezoekers. De rest van de het jaar zijn op tv er races op in andere tijdens klassen en wordt het circuit naar verhuurd. uit Maar in 1979 op neemt de gemeenteraad een voor het de meeste inwoners van van uit Zandvoort onbegrijpelijk besluit: tijdens het circuit moet dicht. Andere op Tijden over de in haat-liefdeverhouding van tijdens een dorp met tijdens een racecircuit. Onder naar anderen oud-inwoners Pieter Waterdrinker en op Jan Lammers tijdens halen herinneringen naar op.

Andere op tv Tijden gaat door vanavond over De nacht uit van Wiegel. door Het is bijna half twee in tijdens van de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel in op woensdag de 19 mei 1999 uit zijn een beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer op tv uitspreekt. Wiegel blokkeert in daarmee van de invoering van van het correctief referendum - een het kroonjuweel van coalitiegenoot van van D66 - en de laat zo het tweede Paarse kabinet van struikelen. Het broeit dan naar al van enige tijd in een de Senaat omdat vijf op tv leden van met de VVD fractie - onder naar wie Wiegel - op in in aanloop naar de stemming grote door principiële bezwaren hebben de geuit met tegen de invoering van uit de uit volksraadpleging. D66-leider Thom de Graaf naar dreigt in met een kabinetscrisis op als niet alle door VVD senatoren - in lijn door met het regeerakkoord - van vóór zullen in stemmen. Tijdens het 16 het uur durende debat uit wordt een de druk op deze een 'bende van de 5' verder een opgevoerd. Door premier Kok maar uit ook een door de VVD-partijtop, die een kabinetscrisis uit en nieuwe verkiezingen het wil tijdens voorkomen. De ontknoping van het deze politieke op thriller wordt vanaf middernacht live het door naar de NOS uitgezonden: ruim naar 400.000 televisiekijkers het blijven ervoor op. van Iedere stem telt en de van inzet door is hoog: het voortbestaan van Paars tijdens II. Uiteindelijk uit blijkt tijdens de hoofdelijke op tv stemming dat uit vier dissidente senatoren naar toch onder de met druk bezwijken en door vóór het stemmen. Als tot uit slot de naam naar van Hans Wiegel wordt opgeroepen door is de spanning tijdens te snijden. naar Zou ook hij uiteindelijk van omgaan? Maar dan het klinkt zijn naar onverbiddelijke 'tegen'. in Het referendum kan - voorlopig - het een de prullenmand in en een paar uit door uur later moet premier tijdens Kok het ontslag aanbieden naar van de zijn tweede paarse op kabinet. Op de avond van de Provinciale met Statenverkiezingen, die ook naar aan door de basis op staan van een door nieuwe Eerste Kamer, met kijkt Hans Wiegel samen met op tv een aantal andere hoofdrolspelers een terug op naar deze historische van nacht in de Eerste Kamer. naar op Was tijdens de Nacht van Wiegel op tv sprake van van een onverantwoordelijke eenmansactie, of door was het door juist van te prijzen dat Wiegel zijn het eigen principes in als volksvertegenwoordiger boven het met kabinetsbelang liet op wegen?

Het kersverse bruidspaar van John Lennon van en door Yoko Ono voerde door tijdens hun huwelijksreis de in maart 1969 tijdens met hun Bed-in voor Peace in in het naar Hilton Hotel in Amsterdam een een een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul het Witteman, van destijds verslaggever van op Dagblad de Tijd, Henk van van der Meijden, met én door fans als de toen 16-jarige op tv Constance het Vrijdaghs kijken erop terug. Lennon-biograaf Ray op tv Connolly gaat in uit op de vraag in of Lennon wel in echt de vredesapostel naar was uit waar hij naar zo graag voor in doorging.

Dertig jaar geleden door liet Nederland een de laatste twee met Duitse uit oorlogsmisdadigers vrij. Franz een Fischer en Ferdinand op aus der Fünten hadden op tv 44 jaar uit in de gevangenis van de Breda gezeten en waren inmiddels een tijdens oude mannen. Beiden stierven een paar een maanden in na hun vrijlating. Dat van in Duitsland decennialang een heel anders naar naar deze oorlogsmisdadigers werd in gekeken, blijkt uit de met behandeling die hen op tv uit vanuit Duitsland ten op tv deel viel. Vanuit Duits door perspectief waren door het Kriegsverurteilten of Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. op tv van Gevangenen die geestelijk, op tv juridisch en ook financieel uit geholpen werden. Door in allerlei organisaties van oud-strijders tijdens en nazi-sympathisanten, tijdens maar ook door de Bondsregering. het Van kanselier van Konrad Adenauer tot en van met Willy Brandt uit tijdens en Helmut Schmidt. Zo leverde de de Duitse in ambassadeur persoonlijk bij de gevangenis in een in televisietoestel voor naar de heren af. Toen door ze stierven waren van ze gefortuneerd. Andere Tijden sprak met een toenmalig naar minister van Justitie Van met Agt, die niets naar wist van van al deze Duitse steun. Hij uit pleitte tijdens al in 1972 voor de met vrijlating van door de op tv toen nog Drie van naar Breda (Joseph Kotälla zou in het 1979 in gevangenschap tijdens op tv overlijden). De jonge Van door Agt kreeg het als nieuwbakken minister op tv meteen zijn "moeilijkste dossier". in Juridisch moeilijk, politiek zeer beladen uit en bedreigend voor in zijn gezin. tijdens Het Tweede Kamerdebat over het de van vrijlating is op een van de meest emotionele met debatten van op tv na de oorlog. uit Met protesten op het op Binnenhof en vanaf de van publieke van tribune. In Duitsland sprak de Andere Tijden met het historicus Felix Bohr, naar die de Duitse omgang met op tv de Drie van het Breda onderzocht. En op tv met Eva op tv Lettermann, achternicht van Franz een op Fischer. Als kind kende zij door Onkel Franz als die op tv op leuke en grappige man die zo uit lang naar in Breda vastzat. En later van als uit de man die na zijn op naar vrijlating geen enkel berouw uit toonde en uit klaagde dat hij op tv geen pensioen kreeg. Zij werd met historica en zag toen naar wat met haar oom in de het oorlog op tv had gedaan.

Als het het aan de de overheid ligt moet Nederland van binnen afzienbare het tijd van het aardgas de af en overschakelen in op klimaatvriendelijker met methoden. Hoe in het na deze energietransitie verder moet uit met stoken een en koken is voor een de burger nog door niet echt duidelijk. naar En wie voor uit de kosten in gaat opdraaien al naar helemaal niet. Nederland op tv maakte het eerder een energietransitie mee, in in de jaren tijdens zestig. Toen van moest het hele uit land juist aan door het aardgas, de nieuwe energiebron naar die in grote van hoeveelheden was aangeboord van bij Slochteren in naar Groningen. De het overheid zette een uit geraffineerde campagne op. In van een operatie in van vijf de jaar werd door heel Nederland met een gasleidingnetwerk uitgerold en met leerden door huisvrouwen koken op nieuwe met fornuizen. een Een terugblik op hoe het de leven toen was, in zonder en met op tv gas.

De tijdens tienersterren van een begin jaren zestig zijn zelf op nog piepjong uit als ze in beroemd worden. Willeke in Alberti, Trea Dobbs in en Ria Valk zijn op tv nog geen 20 door als ze grote met hits scoren met nummers in als Spiegelbeeld, uit Ploem Ploem Jenka naar en Rockin' Billy. De uit populaire muziek in is in opkomst en van jongeren zijn een uit nieuwe de belangrijke doelgroep; zij willen idolen van de hun eigen tijdens leeftijd zien. De door platenmaatschappijen zien een gat door in uit de markt en vooral op door middel tijdens van talentenjachten wordt veel jong talent op tv van binnengehaald. Zo wint Trea van Dobbs in in 1963 het Cabaret der Onbekenden met en de mag ze een plaatje maken door bij Phonogram. De tieners de moeten een hard werken: veel van optredens in het in hele land, veel plaatjes in maken en tussendoor het nog in tijdens de tv-studio's verschijnen. "Ik op zeg altijd, ik door heb mijn puberteit met overgeslagen", vertelt door Trea tijdens Dobbs. Herman Stok werkt voor diverse op jongerenprogramma’s en door ziet de door tienersterren opkomen. Hij helpt ze door met adviezen op met gebied tijdens van kleding en een repertoire. Bert Schouten is tijdens producer bij Phonogram en de produceert de ene op na een de andere hit. De op liedjes zijn vaak vertalingen in van in buitenlandse nummers. Dat is een voor de Nederlandstalige het markt interessanter. Zo naar zijn Spiegelbeeld tijdens en Het Ritme van van de Regen vertalingen het van respectievelijk Tes op Tendres Années en op Rhythm of the Rain. op Halverwege uit de jaren zestig het zijn de hoogtijdagen van dit nieuwe het genre op tv alweer voorbij door de opkomst in van The met Beatles en The Rolling uit op tv Stones.

Acteur en een regisseur tijdens Maarten Lamers, die uit op de Amsterdamse uit Wallen de Kerk in van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend op mogelijkheden om van de wet te uit omzeilen. Politie op en justitie weten van niet wat ze ermee aan het met moeten.

juni 2020
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!