Programma gemist?

In op tv de tijd op dat Spanje nog op tv ver weg en naar exotisch was, liep de tijdens hele straat uit op om te zwaaien als je een met door de volgepakte auto van richting het het zuiden reed. Ten tijde uit van Franco hield de vakantieganger uit zich even een liever niet door met politiek bezig, naar ouden van dagen zitten uit er voordelig tijdens in de winterzon tijdens en gelukkig door kun je er gewoon friet van het Piet eten. in Kortom: Viva l'Espana! de Een speciale zomerse door aflevering met aandoenlijke, hilarische van en naar herkenbare beelden van meer dan tijdens vijftig uit jaar Nederlands toerisme naar in Spanje.

In 1979 neemt een met de gemeenteraad van Zandvoort een voor in de meeste dorpelingen de onbegrijpelijk besluit: met het circuit door moet dicht. O.a. van oud-inwoners Pieter Waterdrinker van en Jan Lammers op tv halen herinneringen op tv op.

De tienersterren van van het begin jaren zestig zijn het zelf nog met piepjong als ze beroemd een worden. Willeke Alberti, met Trea Dobbs en Ria door Valk met zijn nog geen 20 een als ze grote hits scoren op met naar nummers als Spiegelbeeld, Ploem in Ploem uit Jenka en Rockin' Billy. De door populaire tijdens muziek is in opkomst en op jongeren zijn een nieuwe de een belangrijke doelgroep; zij een willen idolen van hun op tv eigen leeftijd op zien.

Wim het T. Schippers, IJf Blokker, het alias Barend op Servet, en muzikant op tv Clous van Mechelen blikken op terug op uit een klassieker in uit de televisiegeschiedenis: de op Barend Servet door show, een kijkcijferkanon van uit de jaren tijdens zeventig.

Kinderen van op tv toen uit blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. op Joop Levy, destijds naar 6 tijdens jaar oud, dook het onder bij een de familie Ebbers in Lintelo. door Mia Lelivelt in (15) en haar vader stelden op tv door hun huis in uit Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse door piloten en krijgsgevangenen, én naar aan jongens die naar de Arbeitseinsatz ontliepen. Ook op tv bij van Jennie Kempink in het Aalten zaten onderduikers op naar zolder.

Op op woensdag 7 juni 1989 stort naar bij met dichte mist een een passagiersvlucht van SLM neer door nabij Zanderij in Paramaribo. met Het toestel met vliegt te een laag en raakt van de boomtoppen. Het rolt in om naar de lengteas en de stort om 04.27 uur de plaatselijke tijd het ondersteboven neer. De in ramp eist 176 met levens, waaronder een in groot deel van het Kleurrijk een Elftal, het profvoetballers van Surinaamse afkomst, op weg de om in Suriname van een op tv toernooi te spelen. naar Elf mensen overleven het ongeluk. van Een onderzoek wordt uit een ingesteld en er blijkt van door alles mis te van zijn. Twee vliegers zijn op te oud, een op derde uit heeft geen brevet. De op bemanning naar is ingehuurd via een Amerikaans op uitzendbureau voor vliegpersoneel waarvan het van de papieren nauwelijks uit gecheckt zijn. SLM-gezagvoerder Frank het de Miranda stelt enkele weken een door voor het vliegongeluk naar misstanden op het op gebied van veiligheidsprocedures tijdens en de technische staat op tv van de vliegtuigen aan de op kaak bij zijn door uit werkgever. In plaats van naar naar hem te luisteren het wordt op tv hij geschorst. Hij is dan ook in de niet verbaasd over met de crash. Marlea Kogeldans verliest bij naar door de ramp haar broer Ruben, een uit op tv talentvolle voetballer. Ze weigert te schikken naar en op tv procedeert tegen SLM totdat de haar geld op is, naar door maar tot een veroordeling komt uit het niet. uit Voetballer Radjin de de Haan overleeft het door ongeluk en wil zo snel het mogelijk weer een op topniveau het voetballen, ondanks een de gebroken ruggenwervel. Een reconstructie uit van de in gebeurtenissen rond het vliegongeluk en van de nasleep op tv ervan.

In 1919 tijdens vond de eerste naar radio-uitzending plaats. Radio van werd op tv gezien als een de wonder van de moderne tijd, tijdens maar het er was ook angst voor de moreel verval, het voor verspreiding van vreemde de ideeën en met gedachten. In Andere Tijden wordt het deze door ontwikkeling geschetst, getoond op en vooral ten van gehore gebracht. Hoe radio in van een hobby van de uit zendamateurs tot een medium op voor gansch het uit volk werd. uit En hoe de de film daarbij hielp. De de jaren twintig uit en dertig.

Andere in Tijden blikt terug op door de uit beginjaren van de spermadonatie. Met onder het meer een interview de met hersenonderzoeker tijdens Dick Swaab over in het op tv werk en de motieven door van zijn vader, de arts van Leo Swaab, uit die van vanaf de jaren uit 50 veel echtparen naar hielp met het door vervullen van hun kinderwens door van het toepassen in van kunstmatige door inseminatie.

Zandvoort het in de jaren zestig in en zeventig groeit en van bloeit. Elk het jaar een weten meer toeristen en tijdens dagjesmensen de Noord-Hollandse in badplaats te vinden. Vanwege uit het strand, een nieuw door casino en natuurlijk tijdens het de circuit. De Formule 1 races het trekken jaarlijks de zo'n 70.000 van bezoekers. De rest een van het jaar zijn in er races in op andere klassen en wordt tijdens het circuit het verhuurd. Maar in uit 1979 neemt de uit gemeenteraad naar een voor de de meeste inwoners van Zandvoort onbegrijpelijk de besluit: het circuit op moet een dicht. Andere Tijden over de de haat-liefdeverhouding van het een dorp met een racecircuit. Onder op uit anderen oud-inwoners Pieter op tv Waterdrinker en Jan Lammers in halen herinneringen een op.

Andere Tijden gaat in op tv vanavond over De nacht van in Wiegel. van Het is bijna half twee uit in de het nacht als VVD-coryfee Hans de Wiegel op woensdag tijdens 19 in mei 1999 zijn op beroemde 'tegen' in uit de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel in blokkeert daarmee de invoering het van het correctief het uit referendum - het kroonjuweel van een coalitiegenoot D66 - en op laat zo met het op tv tweede Paarse kabinet struikelen. Het broeit dan naar al de enige tijd op in de Senaat omdat vijf in leden van de op tv VVD naar fractie - onder wie Wiegel - van in aanloop naar op tv de stemming in grote principiële bezwaren de hebben een geuit tegen de invoering de van de volksraadpleging. door D66-leider Thom op de Graaf dreigt een met een kabinetscrisis als niet het alle VVD senatoren - van in lijn met het het regeerakkoord tijdens - door vóór zullen stemmen. Tijdens het de 16 uur op durende debat op tv wordt de druk op deze 'bende door van 5' verder in van opgevoerd. Door premier Kok maar een ook van door de VVD-partijtop, die een op tv kabinetscrisis en nieuwe verkiezingen uit wil naar voorkomen. De ontknoping van deze uit politieke thriller op tv wordt vanaf middernacht het live door de NOS uitgezonden: op tv ruim op tv 400.000 televisiekijkers een blijven ervoor op. Iedere stem telt een en de de inzet het is hoog: het voortbestaan van op Paars een II. Uiteindelijk blijkt tijdens de met hoofdelijke stemming dat vier van dissidente op senatoren toch onder de in druk bezwijken in en vóór stemmen. in Als tot slot de op naam van Hans het Wiegel wordt op tv opgeroepen is in de spanning te van snijden. Zou ook naar hij uiteindelijk omgaan? Maar dan klinkt op de zijn onverbiddelijke 'tegen'. een Het referendum kan de - voorlopig - de prullenmand in uit en de een paar door uur later moet premier Kok het op naar ontslag aanbieden van door zijn tweede paarse kabinet. Op tijdens de avond van de de Provinciale Statenverkiezingen, door die ook aan de basis uit staan van een een nieuwe Eerste Kamer, op tijdens kijkt Hans Wiegel samen door met een aantal de andere hoofdrolspelers terug de op deze op historische nacht in de Eerste tijdens Kamer. Was tijdens tijdens de Nacht van naar Wiegel sprake van een de onverantwoordelijke eenmansactie, of uit was door het juist te prijzen op tv dat Wiegel in zijn eigen door principes als volksvertegenwoordiger boven op tv het kabinetsbelang liet van wegen?

Het de kersverse bruidspaar de John Lennon en Yoko Ono voerde een tijdens hun huwelijksreis op in uit maart 1969 op met hun Bed-in voor in Peace in het door Hilton Hotel in Amsterdam een een ludieke actie van voor van de wereldvrede. Paul Witteman, destijds een verslaggever van van Dagblad de Tijd, Henk in van der in Meijden, én fans als de in toen 16-jarige van Constance tijdens Vrijdaghs kijken erop het terug. Lennon-biograaf Ray Connolly gaat van in op de de vraag of Lennon wel naar echt de uit vredesapostel een was waar hij zo graag uit voor door doorging.

Dertig jaar uit geleden het liet Nederland de van laatste twee Duitse op tv oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer in en Ferdinand aus der tijdens Fünten hadden 44 jaar in in de de gevangenis van Breda het gezeten het en waren inmiddels oude mannen. Beiden de stierven een op paar maanden na hun het vrijlating. Dat de in Duitsland een decennialang heel anders naar deze van oorlogsmisdadigers werd naar gekeken, blijkt uit een de met behandeling die hen in vanuit Duitsland ten deel een viel. Vanuit het Duits perspectief waren het Kriegsverurteilten naar of uit Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. Gevangenen die naar geestelijk, juridisch naar en ook financieel geholpen werden. een Door allerlei organisaties met met van oud-strijders en nazi-sympathisanten, maar ook met door naar de Bondsregering. Van kanselier Konrad een Adenauer tot met en in met Willy Brandt en uit Helmut Schmidt. de Zo leverde de het Duitse ambassadeur persoonlijk bij op tv de gevangenis een televisietoestel van voor de de heren af. Toen ze stierven in waren ze gefortuneerd. Andere het Tijden sprak het met toenmalig minister op tv van in Justitie Van Agt, die niets uit wist met van al deze Duitse steun. Hij het pleitte op tv al in 1972 voor het de vrijlating van de op toen op tv nog Drie van Breda (Joseph door van Kotälla zou in 1979 op in gevangenschap overlijden). De jonge uit op Van Agt kreeg als nieuwbakken een minister in meteen zijn "moeilijkste dossier". Juridisch moeilijk, op politiek zeer beladen van en van bedreigend voor zijn met gezin. Het Tweede Kamerdebat de over de vrijlating de is van een van de meest emotionele in debatten in van na de oorlog. Met protesten uit op het de Binnenhof en vanaf de op publieke tribune. In Duitsland een sprak Andere Tijden de met historicus met Felix door Bohr, die de Duitse omgang de met het de Drie van Breda onderzocht. op tv En met Eva Lettermann, tijdens achternicht van het Franz in Fischer. Als kind kende zij op Onkel Franz als die tijdens leuke en uit grappige door man die zo op lang in Breda vastzat. En later tijdens het als de man die na zijn op vrijlating geen de enkel op tv berouw toonde en klaagde dat hij door geen pensioen kreeg. op Zij werd de historica en uit zag toen wat haar met oom in in de oorlog had een gedaan.

Als naar het aan de van overheid ligt moet Nederland binnen op tv afzienbare uit tijd van uit het aardgas af en overschakelen op het klimaatvriendelijker het methoden. Hoe op het na deze energietransitie verder moet in uit met stoken en koken is voor van de burger tijdens nog niet echt op duidelijk. En wie voor op tv de tijdens kosten gaat met opdraaien al helemaal niet. Nederland naar maakte eerder een door energietransitie mee, in de tijdens jaren de zestig. Toen van moest het hele land van juist aan een het aardgas, de de nieuwe energiebron die het in grote hoeveelheden was aangeboord bij van Slochteren in Groningen. een uit De overheid zette een geraffineerde campagne met op. in In een operatie van vijf met jaar werd van door heel op Nederland een gasleidingnetwerk uitgerold het en leerden de huisvrouwen koken op nieuwe in fornuizen. Een het terugblik op de hoe het leven toen door was, zonder uit en met gas.

De met tienersterren van van begin jaren zestig zijn zelf nog door piepjong als ze tijdens beroemd een worden. Willeke Alberti, Trea door Dobbs en uit Ria Valk in zijn nog geen 20 als op ze grote in hits scoren met nummers als in Spiegelbeeld, het Ploem Ploem met Jenka en Rockin' Billy. tijdens De populaire muziek is in een opkomst en de jongeren zijn een van nieuwe belangrijke het doelgroep; zij willen idolen van op hun door eigen leeftijd zien. De op tv platenmaatschappijen zien een gat met in de markt op tv en vooral door middel op tv op van talentenjachten wordt veel van jong talent binnengehaald. op Zo wint Trea Dobbs naar in in 1963 het Cabaret der het Onbekenden en mag ze uit een plaatje maken bij in Phonogram. De tieners een moeten hard werken: het veel optredens met in een het hele land, veel plaatjes maken met en tussendoor met nog de in de tv-studio's verschijnen. "Ik zeg van altijd, ik heb op tijdens mijn puberteit overgeslagen", naar vertelt Trea Dobbs. Herman van Stok werkt voor diverse het jongerenprogramma’s en ziet de op tienersterren opkomen. naar Hij helpt ze met met een adviezen op gebied van kleding en een repertoire. van Bert Schouten door is producer bij Phonogram en produceert van de ene een na met de andere hit. De op liedjes zijn vaak op tv vertalingen van buitenlandse een nummers. Dat is voor de op Nederlandstalige markt in interessanter. Zo de zijn Spiegelbeeld met en Het Ritme uit van de Regen door vertalingen van respectievelijk op tv Tes Tendres Années en Rhythm of een the uit Rain. Halverwege de de jaren zestig zijn uit de hoogtijdagen met van dit nieuwe genre op alweer voorbij op door de opkomst in van The Beatles en The een Rolling van Stones.

Acteur naar en regisseur Maarten Lamers, die naar op de Amsterdamse het op tv Wallen de Kerk met van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend in door mogelijkheden om de door wet te omzeilen. Politie en justitie van weten niet wat de ze ermee naar aan tijdens moeten.

september 2020
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!