Programma gemist?

In de tijd naar tijdens dat Spanje nog ver weg en de exotisch met was, liep de hele straat op uit om te door zwaaien als tijdens je een met de volgepakte op tv auto richting het zuiden van reed. Ten tijde van Franco op hield de vakantieganger een zich even liever in niet met politiek in met bezig, ouden van dagen met zitten er de voordelig in de winterzon en een gelukkig kun tijdens je er gewoon friet op van Piet eten. Kortom: op uit Viva l'Espana! Een speciale zomerse aflevering in met aandoenlijke, naar hilarische en herkenbare beelden de van meer op dan vijftig jaar met Nederlands toerisme in door Spanje.

In uit 1979 neemt de gemeenteraad van op tv Zandvoort een voor op tv de meeste van dorpelingen onbegrijpelijk een besluit: het circuit moet dicht. een O.a. oud-inwoners Pieter van Waterdrinker en een Jan Lammers halen herinneringen op door op.

De het tienersterren van begin jaren met zestig zijn in zelf nog piepjong als in ze beroemd door worden. Willeke het Alberti, Trea Dobbs en Ria de Valk in zijn nog geen 20 als ze het grote hits de scoren een met nummers als Spiegelbeeld, Ploem uit Ploem met Jenka en Rockin' Billy. tijdens De populaire muziek is in van opkomst in en jongeren zijn naar een nieuwe belangrijke doelgroep; zij de op willen idolen van uit hun eigen leeftijd door zien.

Wim T. uit Schippers, IJf Blokker, door alias Barend van Servet, en muzikant Clous door van Mechelen blikken uit terug het op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: van de een Barend Servet show, een kijkcijferkanon tijdens uit de jaren op tv tijdens zeventig.

Kinderen van toen door blikken terug door op hun enerverende met oorlogsjeugd. Joop Levy, in destijds 6 jaar oud, door naar dook onder bij de familie het Ebbers in op Lintelo. Mia Lelivelt (15) en op tv haar vader stelden in met hun huis in tijdens Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse door piloten en krijgsgevangenen, én aan naar jongens op tv die de uit Arbeitseinsatz ontliepen. Ook het bij Jennie Kempink tijdens in Aalten zaten in onderduikers op zolder.

Op in woensdag 7 juni 1989 stort op tv op bij dichte mist een uit passagiersvlucht van SLM neer op nabij Zanderij in Paramaribo. de Het tijdens toestel vliegt te laag op en raakt van de boomtoppen. Het rolt om de de naar lengteas en stort om met 04.27 naar uur plaatselijke tijd ondersteboven neer. naar De ramp van eist 176 uit levens, waaronder een groot een deel van het Kleurrijk Elftal, in profvoetballers van Surinaamse op afkomst, op weg in om naar in Suriname een een toernooi te spelen. Elf mensen met overleven naar het ongeluk. een Een onderzoek wordt ingesteld door en er blijkt van alles naar mis de te zijn. Twee tijdens vliegers zijn te oud, een een derde heeft een geen brevet. De bemanning in is ingehuurd via uit een Amerikaans met uitzendbureau voor op vliegpersoneel waarvan de papieren nauwelijks naar uit gecheckt zijn. SLM-gezagvoerder een Frank de Miranda in stelt enkele weken voor naar het vliegongeluk misstanden op het in in gebied van veiligheidsprocedures en de technische door staat van een de tijdens vliegtuigen aan de kaak bij uit zijn werkgever. uit In plaats van naar hem door te luisteren wordt op hij geschorst. uit Hij is op dan ook uit niet verbaasd over uit de crash. Marlea een Kogeldans verliest bij de in ramp haar door broer Ruben, een talentvolle van voetballer. Ze weigert met te schikken en procedeert een tegen SLM totdat met haar geld op is, van maar tot de een veroordeling met komt het niet. Voetballer tijdens Radjin de door Haan overleeft het ongeluk en op tv wil tijdens zo snel in mogelijk weer op topniveau voetballen, ondanks tijdens van een gebroken ruggenwervel. Een reconstructie van met de gebeurtenissen rond de het tijdens vliegongeluk en de in nasleep ervan.

In op tv 1919 vond op de eerste radio-uitzending plaats. op Radio werd gezien als een met wonder van de op naar moderne tijd, maar er was ook het angst voor op moreel tijdens verval, voor verspreiding van uit vreemde ideeën een en gedachten. In Andere op Tijden wordt deze ontwikkeling geschetst, uit getoond van en vooral ten van gehore gebracht. Hoe radio in van een hobby door van op tv zendamateurs tot een medium van voor gansch het in volk werd. tijdens En hoe de film daarbij hielp. de De jaren het twintig en door dertig.

Andere met Tijden blikt terug op tijdens de beginjaren naar van de spermadonatie. Met onder op meer met een interview met op hersenonderzoeker Dick Swaab een over het werk met en de motieven op tv van zijn naar vader, de arts Leo het Swaab, die vanaf de de jaren 50 veel echtparen het hielp de met het vervullen de van hun van kinderwens door het op toepassen van kunstmatige op tv inseminatie.

Zandvoort de in de jaren tijdens zestig en van zeventig groeit en bloeit. Elk van jaar weten meer toeristen het tijdens en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te uit vinden. Vanwege het de strand, door een nieuw casino uit en natuurlijk het circuit. op tv De op Formule 1 races trekken door jaarlijks zo'n 70.000 een bezoekers. De rest van het van door jaar zijn er races op tv in andere klassen het en wordt het van circuit verhuurd. met Maar in 1979 door neemt de gemeenteraad een voor de door meeste inwoners naar van Zandvoort onbegrijpelijk het besluit: het circuit van moet dicht. Andere Tijden over naar de haat-liefdeverhouding van op een dorp de met met een racecircuit. Onder op anderen oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan op een Lammers halen herinneringen in op.

Andere van Tijden gaat vanavond over op tv De nacht uit van Wiegel. Het op is bijna half in twee in tijdens de nacht als VVD-coryfee uit Hans Wiegel op woensdag 19 een het mei 1999 zijn beroemde op tv 'tegen' in uit de Eerste Kamer op uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de van invoering een van het correctief referendum - door het kroonjuweel van in coalitiegenoot D66 de - en laat zo het uit tweede tijdens Paarse kabinet een struikelen. Het broeit dan al enige tijd op tv op in de Senaat omdat vijf op tv leden het van de VVD de fractie - onder van wie Wiegel - op in aanloop naar de stemming grote door principiële op tv bezwaren hebben geuit tegen in de op tv invoering van de op volksraadpleging. D66-leider Thom de Graaf dreigt naar met op tv een kabinetscrisis als niet alle de VVD senatoren een - in lijn met tijdens het tijdens regeerakkoord - vóór zullen stemmen. een Tijdens door het 16 uur durende debat door met wordt de druk de op deze 'bende van 5' verder van opgevoerd. Door op tv premier Kok maar ook het door met de VVD-partijtop, van die een kabinetscrisis met en nieuwe verkiezingen wil voorkomen. De ontknoping in van deze politieke van op thriller wordt vanaf middernacht naar live door de het NOS uitgezonden: ruim 400.000 televisiekijkers een blijven ervoor in op. Iedere stem telt door en de inzet een is hoog: het tijdens het voortbestaan van Paars II. Uiteindelijk op tv blijkt tijdens de hoofdelijke een stemming dat vier in naar dissidente senatoren toch door onder de druk bezwijken en in vóór stemmen. op Als tot slot naar de naam van Hans Wiegel op tv wordt opgeroepen is op tv met de spanning te snijden. naar Zou ook hij door uiteindelijk omgaan? Maar naar dan klinkt zijn onverbiddelijke op tv 'tegen'. Het op referendum kan - voorlopig naar - de prullenmand in de en een het paar door uur later moet uit premier Kok het ontslag aanbieden van de zijn tweede paarse uit op kabinet. Op de avond van de het Provinciale Statenverkiezingen, die ook op tv aan de basis in staan van een in nieuwe Eerste Kamer, op kijkt Hans uit Wiegel samen een met een aantal de andere hoofdrolspelers terug van op deze uit historische nacht in de Eerste Kamer. in door Was tijdens de Nacht op tv van Wiegel sprake het van een onverantwoordelijke eenmansactie, op of was de het juist het te prijzen dat Wiegel uit zijn eigen principes als volksvertegenwoordiger uit boven het kabinetsbelang van liet het wegen?

Het kersverse bruidspaar op tv John Lennon en van uit Yoko Ono voerde door tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 uit door met hun Bed-in voor van Peace in het van Hilton Hotel van in Amsterdam een ludieke actie voor een de wereldvrede. Paul een Witteman, destijds verslaggever de van Dagblad naar de op Tijd, Henk van der Meijden, én een fans als naar de toen uit 16-jarige Constance Vrijdaghs naar kijken erop terug. in Lennon-biograaf Ray Connolly gaat in op tv op de uit vraag of Lennon wel tijdens echt de van vredesapostel was waar op hij zo graag een voor met doorging.

Dertig de jaar geleden liet met Nederland de uit laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. een Franz Fischer en van Ferdinand aus een der Fünten hadden met 44 jaar in de gevangenis in van met Breda gezeten en waren van inmiddels oude mannen. Beiden tijdens stierven een een paar maanden naar na hun door vrijlating. Dat in Duitsland decennialang een heel anders naar een deze oorlogsmisdadigers werd uit gekeken, blijkt uit de het behandeling die hen met tijdens vanuit Duitsland ten uit deel viel. Vanuit Duits perspectief met waren het een Kriegsverurteilten of de Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. Gevangenen die geestelijk, door juridisch en ook met financieel geholpen werden. op uit Door allerlei organisaties van de oud-strijders en naar nazi-sympathisanten, maar ook door door de Bondsregering. Van kanselier Konrad met Adenauer tot en het met Willy Brandt het en op tv Helmut Schmidt. Zo leverde de uit Duitse ambassadeur in persoonlijk bij de gevangenis uit een televisietoestel voor tijdens de door heren af. Toen ze in stierven tijdens waren ze gefortuneerd. Andere Tijden sprak met met toenmalig met minister van het Justitie Van Agt, die niets tijdens wist het van al deze door Duitse steun. Hij pleitte op tv al in van 1972 voor de vrijlating van de de het toen nog Drie van Breda (Joseph een Kotälla zou een in 1979 van in gevangenschap overlijden). De met jonge Van Agt een kreeg als nieuwbakken door minister het meteen zijn "moeilijkste dossier". Juridisch moeilijk, op politiek zeer door beladen door en bedreigend voor de zijn gezin. Het Tweede Kamerdebat op tv over de de vrijlating is een een van de meest emotionele op debatten van na een de oorlog. in Met protesten naar op het Binnenhof van en vanaf de publieke tijdens tribune. In Duitsland sprak Andere Tijden uit op met historicus Felix Bohr, die de uit Duitse met omgang met de op tv Drie van Breda van onderzocht. En met Eva Lettermann, in de achternicht van Franz Fischer. Als van kind kende zij met Onkel Franz als in die leuke en grappige met man die uit zo lang op tv in Breda vastzat. En later op als in de man die na uit zijn in vrijlating geen enkel berouw toonde en naar klaagde in dat hij door geen pensioen kreeg. Zij de werd historica de en zag toen wat haar in oom in de oorlog op had door gedaan.

Als het met aan de overheid in ligt van moet Nederland binnen naar afzienbare tijd van op tv het aardgas af en overschakelen door op klimaatvriendelijker methoden. op tv Hoe de het na deze energietransitie verder moet in met met stoken en van koken is voor naar de burger nog niet echt op duidelijk. En wie voor in de kosten gaat het opdraaien het al helemaal niet. Nederland de maakte eerder door een energietransitie mee, in het de jaren met zestig. Toen moest op het hele land juist een aan het aardgas, de de de nieuwe energiebron die in grote hoeveelheden op tijdens was aangeboord bij uit Slochteren in Groningen. De uit overheid zette een een geraffineerde campagne op. In een de operatie van tijdens vijf jaar werd de door heel Nederland naar een gasleidingnetwerk uitgerold en in het leerden huisvrouwen koken op nieuwe uit fornuizen. Een terugblik op tv op hoe het leven op tv toen uit was, zonder en met uit gas.

De het tienersterren van tijdens begin jaren zestig in zijn zelf nog op tv piepjong als ze het beroemd worden. Willeke Alberti, Trea het Dobbs en het Ria Valk zijn nog op geen van 20 als ze grote hits scoren tijdens met nummers als op tv Spiegelbeeld, tijdens Ploem Ploem naar Jenka en Rockin' Billy. De populaire op muziek is tijdens in op tv opkomst en jongeren zijn een tijdens nieuwe belangrijke doelgroep; het zij willen idolen op tv van naar hun eigen leeftijd in zien. De platenmaatschappijen zien een een gat in de de markt en een vooral door middel van talentenjachten wordt een veel in jong talent binnengehaald. naar Zo wint Trea Dobbs in in 1963 het het Cabaret der Onbekenden de en mag ze een het plaatje maken de bij Phonogram. De op tieners door moeten hard werken: veel met optredens in het tijdens hele land, veel van plaatjes maken en tussendoor van nog in de tv-studio's op verschijnen. "Ik zeg op tv altijd, op tv ik heb door mijn puberteit overgeslagen", vertelt Trea een Dobbs. Herman een Stok werkt een voor diverse jongerenprogramma’s in en ziet de tienersterren opkomen. op Hij door helpt ze met adviezen op het gebied van een kleding en op repertoire. Bert Schouten is producer bij met Phonogram en produceert een de op tv ene na de andere hit. in De liedjes zijn naar vaak vertalingen van op tv buitenlandse met nummers. Dat is het voor de Nederlandstalige door markt interessanter. Zo zijn het Spiegelbeeld en Het Ritme door naar van de Regen vertalingen van respectievelijk een Tes door Tendres Années en Rhythm door of the de Rain. Halverwege de jaren de zestig de zijn de hoogtijdagen van dit nieuwe in genre alweer voorbij van door de opkomst op tv van tijdens The Beatles uit en The Rolling van Stones.

Acteur en het regisseur Maarten van Lamers, die van op de Amsterdamse Wallen de Kerk naar van Satan heeft een door opgericht, bedenkt voortdurend in mogelijkheden om de wet door te omzeilen. Politie een en justitie weten niet met wat uit ze ermee aan uit moeten.

september 2021
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!