Programma gemist?

De op tv tienersterren van begin jaren een zestig zijn zelf nog in piepjong als tijdens ze met beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs de en Ria in Valk zijn nog van geen 20 tijdens als ze grote hits met scoren met nummers als op door Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' uit het Billy. De populaire in muziek is in opkomst door en jongeren zijn een nieuwe door belangrijke tijdens doelgroep; zij willen naar idolen van in hun eigen leeftijd zien. De platenmaatschappijen door zien een gat in op met de markt en vooral door door middel van talentenjachten wordt de op tv veel jong talent binnengehaald. op tv Zo wint Trea Dobbs de in een 1963 het Cabaret tijdens der Onbekenden en mag tijdens ze een plaatje maken bij een uit Phonogram. De tieners moeten op hard werken: veel in optredens in het hele uit land, veel plaatjes maken op en tijdens tussendoor nog in de naar tv-studio's verschijnen. "Ik met zeg altijd, ik heb tijdens mijn met puberteit overgeslagen", door vertelt Trea Dobbs. Herman Stok op tv werkt voor diverse uit jongerenprogramma’s en ziet door de op tv tienersterren opkomen. Hij door helpt ze met met adviezen op gebied van kleding en tijdens repertoire. op Bert Schouten door is producer bij Phonogram en produceert het de ene na van de andere hit. door De de liedjes zijn vaak vertalingen van naar buitenlandse nummers. de Dat op tv is voor de Nederlandstalige het markt interessanter. Zo zijn het Spiegelbeeld en Het op tv Ritme van uit de Regen met vertalingen van respectievelijk tijdens Tes Tendres Années en Rhythm of met the de Rain. Halverwege de met jaren zestig zijn de in hoogtijdagen van dit het nieuwe genre op alweer voorbij van door de opkomst van The uit Beatles en de The Rolling in Stones.

Acteur en in regisseur uit Maarten Lamers, die uit op de Amsterdamse de Wallen de Kerk de van Satan heeft opgericht, bedenkt naar voortdurend het mogelijkheden om de wet te omzeilen. met Politie uit en justitie weten niet wat door ze op tv ermee aan een moeten.

Groningen 1938. met De jonge arts Willem op Kolff moet door machteloos toekijken de hoe zijn uit eerste patiënt langzaam met sterft. De nieren van deze boerenzoon op tv werken niet meer uit en dat is tijdens vlak voor op tv de Tweede Wereldoorlog een in doodvonnis. Dit van moet anders, denkt door Kolff. Waar collega's terughoudend op zijn naar en het in houden bij diëten, begint Kolff naar aan tijdens de bouw van op tv een machine. Midden op tv in de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt hij een de op kunstnier, een machine waarmee een miljoenen levens worden gered. door Wie was deze het uit vader van de kunstnier? Wat dreef uit hem? En het waarom zagen op tv Nederlandse artsen aanvankelijk niets op tv in het zijn uitvinding?

Vanavond een in het het historisch reportageprogramma Andere Tijden op tv aandacht voor de Maastunnel. De Maastunnel de in Rotterdam, met een bouwjaar 1942 de op tv oudste tunnel van met op tv Nederland, verbindt niet van alleen de oevers van het Noord en op tv Zuid met elkaar, op maar speelt ook een cruciale tijdens rol in de geschiedenis in van de in stad. de En nog steeds is het de vraag: loopt die tunnel door van in Zuid naar op Noord of van Noord naar op Zuid?

Winston een Churchill, 'vader naar van Europa' bracht in 1946 en een 1948 een bezoek door het aan Nederland en werd beide keren in met gejuich in ontvangen. Hij tijdens organiseerde in naar de Ridderzaal het naar oprichtingscongres van de Europese Beweging door waaraan dichters, wetenschappers, politici de en naar zakenmensen uit heel tijdens Europa deel door namen. Doel: de oprichting van op de met Verenigde Staten van Europa. op tv Churchill's kleindochter Celia Sandys: uit 'Hij op wilde dat we mét tijdens Europa zouden een zijn. Maar niet een dat we ván Europa naar zouden zijn.'

Hoe bijna uit 25 jaar uit geleden honderd Nederlandse militairen terechtkomen naar in op de vluchtelingenhel van de Goma (Congo). Toenmalig in minister Jan Pronk en de vijf militairen kijken naar terug op de in missie die naar hun leven op veranderde.

Europa een kraakt in zijn voegen: de van Britten op tv verlaten de Unie volgend uit jaar maart, in en de Hongaarse door regering gooit de kont het tegen de krib: ze een met wil zelf bepalen hoe ze het op land bestuurt. Andere met van Tijden gaat vanavond in over 'een lesje Westerse democratie'. Dit najaar in verscheen in een vernietigend rapport van over Hongarije van door de Nederlandse Europarlementariër Judith het Sargentini. op tv Dat het er op onder premier Orbán naar allemaal minder democratisch met aan toegaat, dat de met rechters niet onafhankelijk zijn, dat naar in de persvrijheid in in het geding is, door dat het land - tegen een EU-regels in naar - geen vluchtelingen wil op opnemen. Begin jaren 90, in net in na de val van de naar Muur, wil Hongarije de maar wat graag toetreden een tot de Europese door het Unie. Om ze daarop voor te van bereiden trekken tientallen op Nederlandse vrijwilligers (politiemensen, van zakenmensen, militairen en op politici) het naar Hongarije met om uit te leggen hoe je in dat doet: van 'Westers' zijn. Andere op Tijden blikt het met een met aantal betrokkenen terug.

Vanavond uit gaat Andere door Tijden over 'een koninklijke leugen'. Op naar 10 uit november 1918 stond op tv de Duitse keizer Wilhelm van de Tweede onverwacht aan de een Nederlandse zuidgrens bij van Eijsden de om asiel van aan te vragen. tijdens Koningin Wilhelmina toonde zich zeer het verrast over de in komst tijdens van haar Onkel Willy. een Een dag later was op het met einde van de met Eerste Wereldoorlog een feit. tijdens We spraken met hoogleraar met geschiedenis Beatrice de met Graaf, die de archiefstukken met onderzocht, en in met een nazaat van een de in keizer, prins Georg van in Pruisen.

Het gebied de rond Verdun het is honderd jaar na het op einde van van de Eerste Wereldoorlog nog op naar steeds bezaaid met uit sporen van een gruwelijke strijd. van Voor Jean-Paul de in Vries zijn dat de van bouwstenen met van het museum het waarin hij probeert de uit mens achter met de oorlog in te tonen.

Revolusi of Bersiap? met Het zijn twee de termen voor dezelfde met door tijd: de chaotische tijdens maanden na afloop van door de Tweede in Wereldoorlog in Indonesië, ooit de het grootste Nederlandse tijdens kolonie. Het begint met het door uitroepen van de naar onafhankelijke van Republik Indonesia van op 17 augustus 1945, de twee dagen na de capitulatie in van tijdens Japan. De rol van de met Nederlanders op tv is al een paar jaar van op tv van geen belang in meer, zo vinden de Indonesiërs. tijdens De Nederlandse op tv regering, 12.000 kilometer een verderop, denkt daar in heel anders over. een De kolonie is nog tijdens van 'ons'. Maar in het Den Haag kennen uit van ze de situatie op in de praktijk nauwelijks. Wie in dat wel ervaren de zijn de naar Nederlanders die door ter plekke de Japanse bezetting hebben door door overleefd. In interneringskampen en daarbuiten. op In Andere een Tijden de ervaringen van met tieners van toen door tijdens enkele chaotische en op tv voor hen op tv vaak levensgevaarlijke maanden. met Aan de van hand van naar niet eerder vertoond in archieffilm, vastgelegd door filmers uit van de Republiek Indonesië en op door cameramannen die met de op Britse troepen meekwamen, naar kijken we mee naar een het leven in op tv tijden van naar revolutie.

Wilde de zwijnen, edelherten, fazanten en wilde door eenden, het door jachtseizoen is deze maand tijdens geopend. met Generaties lang was door jagen een van bezigheid van de gegoede klasse en door het de adel. Ook binnen het in Koninklijk in Huis behoorde jagen tot de favoriete met hobby's van van onder van anderen Prins Hendrik en Prins Bernhard. met Maar door konden jagers in van de jaren zestig nog vol op trots hun op tv jachttrofeeën uit presenteren, inmiddels is plezierjacht een door vies woord. Andere Tijden op tv tijdens laat zien hoe de beeldvorming over op tv een de jacht is veranderd, in onder invloed van dierenactivisten die tijdens in een de jaren zeventig aan het de bel tijdens trekken. Andere Tijden gaat op van pad met een een een jager die een tijdens reebok wil schieten, kijkt rond het op van een jachtbeurs en loopt met op een jachtopziener en op een actievoerder door uit de Veluwse van bossen.

Winston tijdens Churchill, 'vader tijdens van Europa', bracht in 1946 en van tijdens 1948 een bezoek aan Nederland naar en werd beide naar keren met gejuich ontvangen. naar Hij in organiseerde in de van Ridderzaal het de oprichtingscongres van de Europese door Beweging, waaraan met dichters, wetenschappers, politici en zakenmensen uit uit de heel Europa deelnamen. op Doel: de oprichting van de in Verenigde van Staten van Europa. door Churchills kleindochter Celia Sandys: 'Hij naar wilde dat we mét naar Europa zouden zijn. tijdens Maar de niet dat we met ván Europa zouden naar zijn.'

Met acties voor het een beter salaris uit en minder het werkdruk in het basisonderwijs op brengt het dit programma een door Ode aan de in Onderwijzer. Veel uit is veranderd in het basisonderwijs, van van de bovenmeester met tijdens statuur tot naar leerlingvolgsystemen, maar de bezieling uit van de de onderwijzer met (m/v) is altijd van gebleven.

Na de in Tweede Wereldoorlog kampt Nederland tijdens met naar een nijpend tekort van aan verpleegsters. Minister van Sociale de Zaken met Willem Drees roept met Nederlandse vrouwen de op zich aan te melden en uit ook in ziekenhuizen plaatsen de advertenties in kranten met en bladen als de Margriet tijdens en Libelle. Zo van wordt met een onverwachte groep gegadigden aangeboord: de jonge vrouwen uit Suriname. tijdens de In de jaren vijftig van reizen ruim tweehonderd tijdens van hen naar Nederland om het er de opleiding tijdens op tot verpleegster te volgen. in Voor sommigen is het een van roeping, voor in anderen is het het de de roep van het van avontuur. Maar allen gaan ze tijdens voor een het eerst naar Nederland, het land van dat zij naar alleen tijdens uit de lesboeken in kennen.

januari 2019
09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

08-12-2018 21:20

Kolff en de kunstnier

Andere tijden - Kolff en de kunstnier

Groningen 1938. De jonge arts Willem Kolff moet machteloos toekijken hoe zijn eerste patiënt langzaam sterft. De nieren van deze boerenzoon werken niet meer en dat is vlak voor de Tweede Wereldoorlog een doodvonnis. Dit moet anders, denkt K...

01-12-2018 21:20

Andere Tijden: Maastunnel in Rotterdam

Andere tijden - Andere Tijden: Maastunnel in Rotterdam

Vanavond in het historisch reportageprogramma Andere Tijden aandacht voor de Maastunnel. De Maastunnel in Rotterdam, met bouwjaar 1942 de oudste tunnel van Nederland, verbindt niet alleen de oevers van Noord en Zuid met elkaar, maar speelt...

25-11-2018 14:55

Winston Churchill: I am a European

Andere tijden - Winston Churchill: I am a European

Winston Churchill, 'vader van Europa' bracht in 1946 en 1948 een bezoek aan Nederland en werd beide keren met gejuich ontvangen. Hij organiseerde in de Ridderzaal het oprichtingscongres van de Europese Beweging waaraan dichters, wetenschapp...

24-11-2018 21:20

Een vergeten missie

Andere tijden - Een vergeten missie

Hoe bijna 25 jaar geleden honderd Nederlandse militairen terechtkomen in de vluchtelingenhel van Goma (Congo). Toenmalig minister Jan Pronk en vijf militairen kijken terug op de missie die hun leven veranderde.

17-11-2018 21:20

Een lesje Westerse democratie

Andere tijden - Een lesje Westerse democratie

Europa kraakt in zijn voegen: de Britten verlaten de Unie volgend jaar maart, en de Hongaarse regering gooit de kont tegen de krib: ze wil zelf bepalen hoe ze het land bestuurt. Andere Tijden gaat vanavond over 'een lesje Westerse democrati...

10-11-2018 21:25

Andere Tijden: Een koninklijke leugen

Andere tijden - Andere Tijden: Een koninklijke leugen

Vanavond gaat Andere Tijden over 'een koninklijke leugen'. Op 10 november 1918 stond de Duitse keizer Wilhelm de Tweede onverwacht aan de Nederlandse zuidgrens bij Eijsden om asiel aan te vragen. Koningin Wilhelmina toonde zich zeer verr...

03-11-2018 21:20

Stille getuigen - 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog

Andere tijden - Stille getuigen - 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog

Het gebied rond Verdun is honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog nog steeds bezaaid met sporen van een gruwelijke strijd. Voor Jean-Paul de Vries zijn dat de bouwstenen van het museum waarin hij probeert de mens achter de oorl...

27-10-2018 21:20

Revolusi in Indonesië

Andere tijden - Revolusi in Indonesië

Revolusi of Bersiap? Het zijn twee termen voor dezelfde tijd: de chaotische maanden na afloop van de Tweede Wereldoorlog in Indonesië, ooit de grootste Nederlandse kolonie. Het begint met het uitroepen van de onafhankelijke Republik Indones...

20-10-2018 21:25

Het jachtseizoen is geopend

Andere tijden - Het jachtseizoen is geopend

Wilde zwijnen, edelherten, fazanten en wilde eenden, het jachtseizoen is deze maand geopend. Generaties lang was jagen een bezigheid van de gegoede klasse en de adel. Ook binnen het Koninklijk Huis behoorde jagen tot de favoriete hobby's va...

13-10-2018 21:20

Winston Churchill: I am a European

Andere tijden - Winston Churchill: I am a European

Winston Churchill, 'vader van Europa', bracht in 1946 en 1948 een bezoek aan Nederland en werd beide keren met gejuich ontvangen. Hij organiseerde in de Ridderzaal het oprichtingscongres van de Europese Beweging, waaraan dichters, wetenscha...

06-10-2018 21:20

Ode aan de onderwijzer

Andere tijden - Ode aan de onderwijzer

Met acties voor een beter salaris en minder werkdruk in het basisonderwijs brengt dit programma een Ode aan de Onderwijzer. Veel is veranderd in het basisonderwijs, van de bovenmeester met statuur tot leerlingvolgsystemen, maar de bezieling...

01-10-2018 09:30

Zusters uit Suriname

Andere tijden - Zusters uit Suriname

Na de Tweede Wereldoorlog kampt Nederland met een nijpend tekort aan verpleegsters. Minister van Sociale Zaken Willem Drees roept Nederlandse vrouwen op zich aan te melden en ook ziekenhuizen plaatsen advertenties in kranten en bladen als d...

30-09-2018 14:50

Alleen op de wereld

Andere tijden - Alleen op de wereld

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt sam...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 349
  • Laatste uitzending op 09-01-2019 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord