Programma gemist?

In de de tijd dat Spanje op tv nog ver weg tijdens en exotisch was, een liep de hele een straat uit om naar te zwaaien als je in met de naar volgepakte een auto richting het zuiden reed. in Ten uit tijde van Franco hield de vakantieganger van zich even door liever tijdens niet met politiek in bezig, ouden van op dagen zitten er voordelig een in de winterzon de en gelukkig kun je er op tv gewoon friet van op Piet eten. Kortom: in Viva het l'Espana! Een speciale zomerse aflevering de met aandoenlijke, hilarische in en herkenbare van beelden van meer dan in vijftig jaar Nederlands door toerisme in op tv Spanje.

In het 1979 neemt de gemeenteraad van door Zandvoort een van voor de meeste door dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het naar circuit moet dicht. uit O.a. oud-inwoners Pieter het Waterdrinker en Jan in Lammers halen herinneringen door in op.

De uit tienersterren van begin jaren zestig naar zijn zelf nog op tv piepjong als ze uit beroemd worden. op Willeke Alberti, Trea van Dobbs uit en Ria Valk zijn nog geen tijdens 20 op als ze grote hits scoren uit met nummers als in Spiegelbeeld, Ploem Ploem door Jenka door en Rockin' Billy. De populaire op tv muziek is het in naar opkomst en jongeren zijn een tijdens nieuwe uit belangrijke doelgroep; zij willen idolen van de hun eigen leeftijd naar van zien.

Wim T. Schippers, op tv IJf in Blokker, alias door Barend Servet, en met muzikant Clous van met Mechelen blikken terug op de een klassieker uit op de televisiegeschiedenis: met de Barend Servet met show, een kijkcijferkanon uit de jaren de tijdens zeventig.

Kinderen van naar toen blikken terug een op hun door enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds van 6 jaar in oud, met dook onder bij de familie met Ebbers in op Lintelo. Mia Lelivelt naar (15) en haar vader in stelden hun huis met in met Lichtenvoorde beschikbaar aan het Britse piloten en krijgsgevangenen, met én aan jongens die naar de uit Arbeitseinsatz ontliepen. Ook bij het Jennie Kempink in Aalten zaten op onderduikers op op zolder.

Op van woensdag 7 van juni 1989 stort bij dichte mist het de een passagiersvlucht van tijdens SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. een Het toestel vliegt de van te laag en raakt de boomtoppen. tijdens naar Het rolt om een de lengteas en stort om 04.27 het uur plaatselijke tijd de door ondersteboven neer. De ramp eist naar 176 levens, waaronder tijdens een groot de deel van het Kleurrijk naar Elftal, profvoetballers uit van Surinaamse afkomst, op tv op weg tijdens om in Suriname een toernooi te het spelen. Elf mensen het van overleven het ongeluk. naar Een onderzoek wordt ingesteld naar en er blijkt van het alles mis te zijn. naar Twee op tv vliegers zijn te de oud, een derde in heeft geen brevet. De door bemanning is het ingehuurd via een naar Amerikaans uitzendbureau voor op tv vliegpersoneel waarvan de papieren in nauwelijks gecheckt zijn. uit SLM-gezagvoerder Frank de Miranda op stelt met enkele weken voor het in vliegongeluk misstanden van op het gebied van veiligheidsprocedures een en de met technische staat van de op naar vliegtuigen aan de kaak bij het zijn werkgever. In in plaats van uit naar hem te op luisteren wordt hij geschorst. Hij uit is dan ook van niet verbaasd op tv over op de crash. Marlea uit Kogeldans verliest bij de tijdens ramp haar broer in Ruben, een talentvolle voetballer. een Ze weigert te schikken de en procedeert tegen op tv SLM totdat met haar geld op door is, een maar tot een de veroordeling komt het niet. Voetballer op Radjin de naar Haan overleeft het ongeluk en uit wil zo op snel mogelijk weer op in topniveau voetballen, ondanks de tijdens een gebroken ruggenwervel. Een reconstructie de van de gebeurtenissen tijdens rond door het vliegongeluk en in de nasleep ervan.

In 1919 met vond de eerste de radio-uitzending plaats. Radio de werd gezien als in een wonder van op de moderne tijd, maar op er was in ook angst voor door moreel verval, voor een verspreiding van vreemde in ideeën uit en gedachten. In Andere van Tijden wordt deze ontwikkeling geschetst, in getoond en op vooral ten gehore op tv gebracht. met Hoe radio van een het hobby van zendamateurs naar tot een medium voor gansch met het volk een werd. En hoe een de film daarbij op hielp. De jaren in twintig en op tv dertig.

Andere tijdens Tijden blikt terug op de op tv beginjaren in van de van spermadonatie. Met onder meer een interview een op tv met hersenonderzoeker Dick Swaab met over het werk door en de motieven op tv van zijn uit vader, de arts van Leo Swaab, die vanaf de het jaren uit 50 veel echtparen hielp met het uit met vervullen van hun kinderwens met door het toepassen het van kunstmatige de inseminatie.

Zandvoort op in de door jaren zestig en zeventig groeit met en op bloeit. Elk jaar weten meer met toeristen en dagjesmensen de het Noord-Hollandse badplaats te uit vinden. uit Vanwege het strand, op een nieuw naar casino en natuurlijk het circuit. op tv De op tv Formule 1 races trekken tijdens jaarlijks zo'n 70.000 bezoekers. een De rest van uit het jaar een zijn er races in van andere van klassen en wordt het in circuit verhuurd. Maar in van 1979 neemt de de gemeenteraad een voor in de meeste naar inwoners van Zandvoort onbegrijpelijk met besluit: het circuit moet op tv op tv dicht. Andere Tijden over de haat-liefdeverhouding van het een dorp met naar een racecircuit. door Onder anderen oud-inwoners met Pieter de Waterdrinker en Jan Lammers halen een herinneringen een op.

Andere op Tijden gaat vanavond over uit De nacht van uit Wiegel. de Het is bijna half uit twee in de nacht als tijdens VVD-coryfee Hans tijdens Wiegel de op woensdag 19 mei 1999 zijn naar beroemde 'tegen' van in in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert de met daarmee de invoering van het correctief het referendum - uit het op tv kroonjuweel van coalitiegenoot D66 - en een laat zo het met tweede Paarse met kabinet struikelen. Het broeit dan het al een enige tijd in de Senaat naar omdat tijdens vijf leden van met de VVD fractie - uit onder op wie Wiegel - in aanloop een naar de naar stemming grote principiële bezwaren hebben met geuit tegen de uit de invoering van de volksraadpleging. D66-leider op tv Thom de tijdens Graaf dreigt op met een kabinetscrisis als niet alle tijdens VVD senatoren - het in van lijn met het regeerakkoord naar - met vóór zullen stemmen. Tijdens het het 16 uur durende met debat wordt op tv de druk van op deze 'bende uit van 5' verder naar opgevoerd. Door premier Kok maar ook tijdens door de VVD-partijtop, door uit die een kabinetscrisis en naar nieuwe verkiezingen wil voorkomen. De ontknoping in van deze op tv politieke een thriller wordt vanaf middernacht live door naar de naar NOS uitgezonden: door ruim 400.000 televisiekijkers op blijven ervoor op. Iedere stem telt met op tv en de inzet een is hoog: het voortbestaan van door Paars II. Uiteindelijk blijkt tijdens van tijdens de hoofdelijke stemming de dat vier dissidente van senatoren toch onder de druk met een bezwijken en vóór stemmen. Als tot op tv slot in de naam van op tv Hans Wiegel wordt opgeroepen tijdens is de spanning het te snijden. Zou van ook een hij uiteindelijk omgaan? met Maar dan klinkt zijn de onverbiddelijke 'tegen'. tijdens Het referendum kan - voorlopig de - de prullenmand tijdens in met en een paar uur later moet met premier Kok het door ontslag de aanbieden van zijn tweede paarse naar kabinet. Op een de avond van de uit Provinciale Statenverkiezingen, die tijdens ook aan op tv de basis uit staan van een nieuwe Eerste van Kamer, het kijkt Hans Wiegel samen naar met een aantal andere uit hoofdrolspelers terug naar op deze historische nacht van in de met Eerste Kamer. door Was tijdens de Nacht van op tv Wiegel sprake van uit een onverantwoordelijke eenmansactie, naar of was de het juist op te prijzen dat Wiegel zijn eigen de principes als een volksvertegenwoordiger boven de het kabinetsbelang van liet wegen?

Het kersverse bruidspaar op in John Lennon en Yoko Ono voerde op tijdens op tv hun huwelijksreis in maart 1969 de met hun Bed-in een van voor Peace in het de Hilton Hotel in Amsterdam een op tv ludieke actie op voor de de wereldvrede. Paul Witteman, destijds op verslaggever van Dagblad de de Tijd, Henk van van der Meijden, én een van fans als de toen 16-jarige Constance op tv Vrijdaghs kijken erop met terug. een Lennon-biograaf Ray Connolly gaat een in op de vraag van of Lennon wel tijdens echt de vredesapostel uit was het waar hij met zo graag voor van doorging.

Dertig met jaar geleden op liet Nederland de laatste twee van Duitse van oorlogsmisdadigers vrij. Franz op Fischer en Ferdinand aus der Fünten de hadden 44 jaar een in de in gevangenis van Breda gezeten de en de waren inmiddels oude mannen. op Beiden stierven een op paar maanden na hun tijdens vrijlating. Dat in tijdens Duitsland een decennialang heel anders naar deze op tv oorlogsmisdadigers uit werd gekeken, blijkt op tv uit de van behandeling die hen tijdens vanuit Duitsland ten deel viel. uit Vanuit op Duits perspectief waren het Kriegsverurteilten uit of Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. van Gevangenen die in geestelijk, juridisch tijdens en ook met financieel geholpen werden. Door naar allerlei organisaties van oud-strijders in en een nazi-sympathisanten, maar ook het door de Bondsregering. het Van kanselier Konrad Adenauer tot en het met door Willy Brandt met en Helmut Schmidt. Zo door leverde de Duitse ambassadeur persoonlijk met bij de gevangenis van een televisietoestel voor de de heren uit af. Toen ze stierven naar waren ze gefortuneerd. Andere tijdens Tijden tijdens sprak met toenmalig minister naar van Justitie in Van Agt, die niets wist uit van al van deze Duitse steun. uit Hij pleitte al in naar 1972 van voor de vrijlating uit van de toen op tv nog Drie van een Breda (Joseph Kotälla zou in het 1979 een in gevangenschap overlijden). De jonge op tv een Van Agt kreeg als nieuwbakken minister uit meteen zijn een "moeilijkste uit dossier". Juridisch moeilijk, politiek zeer op beladen en bedreigend het voor naar zijn gezin. Het op Tweede Kamerdebat over de vrijlating in is een van van de meest emotionele debatten van van na de met oorlog. Met uit protesten op het Binnenhof naar en vanaf de op publieke tribune. In uit Duitsland sprak Andere van Tijden met historicus Felix met naar Bohr, die de Duitse omgang naar met een de Drie van naar Breda onderzocht. En met van Eva Lettermann, achternicht van op tv Franz Fischer. met Als kind kende zij Onkel het Franz als die naar tijdens leuke en grappige man die zo het lang in Breda het vastzat. uit En later door als de man die op na zijn vrijlating een geen enkel berouw toonde met en klaagde dat de hij geen pensioen tijdens kreeg. Zij werd historica de en zag het toen wat haar op oom tijdens in de oorlog had in gedaan.

Als het op aan de overheid ligt de naar moet Nederland binnen in afzienbare tijd van het aardgas af door en tijdens overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe op tv het na deze op energietransitie verder de moet met stoken en in koken is voor met tijdens de burger nog niet echt duidelijk. op tv met En wie voor de kosten gaat in opdraaien al door helemaal niet. de Nederland maakte eerder met een energietransitie mee, op tv in de jaren zestig. Toen van naar moest het hele van land juist aan op het aardgas, de nieuwe energiebron uit die met in grote hoeveelheden was aangeboord bij naar Slochteren tijdens in Groningen. uit De overheid zette een door geraffineerde campagne op. in In een uit operatie van vijf jaar werd door tijdens heel Nederland een uit gasleidingnetwerk uitgerold en een leerden naar huisvrouwen koken op tv op nieuwe fornuizen. Een terugblik op uit hoe op tv het leven een toen was, zonder en met met gas.

De tienersterren van het begin jaren zestig tijdens in zijn zelf nog piepjong als ze van de beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs door met en Ria Valk zijn nog geen de op 20 als ze op grote hits scoren met met nummers als Spiegelbeeld, Ploem naar Ploem een Jenka en Rockin' uit Billy. De populaire een muziek is in een opkomst en jongeren tijdens zijn een nieuwe belangrijke doelgroep; zij met willen naar idolen van hun eigen leeftijd op tv zien. De platenmaatschappijen zien naar een gat op tv in de markt en de vooral door het middel van talentenjachten een wordt van veel jong talent binnengehaald. van Zo wint Trea Dobbs de in 1963 het Cabaret in der Onbekenden van en mag ze uit een plaatje maken op bij Phonogram. in De tieners de moeten hard werken: veel optredens in in het hele land, in veel tijdens plaatjes maken en tussendoor door nog in de de tv-studio's verschijnen. op tv "Ik zeg altijd, op ik heb mijn de puberteit overgeslagen", vertelt Trea uit Dobbs. Herman Stok van werkt voor diverse op tv jongerenprogramma’s en in ziet de uit tienersterren opkomen. Hij helpt ze een met adviezen op gebied een van naar kleding en repertoire. met Bert Schouten naar is producer bij een Phonogram en produceert de ene na het de andere hit. met De door liedjes zijn vaak vertalingen van in door buitenlandse nummers. Dat is de voor de Nederlandstalige markt interessanter. met Zo zijn Spiegelbeeld de en van Het Ritme van de Regen het vertalingen uit van respectievelijk Tes Tendres door Années en Rhythm of van the de Rain. Halverwege de een jaren zestig zijn door de hoogtijdagen van uit dit nieuwe naar genre alweer voorbij van door de opkomst van The van Beatles en het The Rolling een Stones.

Acteur en het regisseur Maarten Lamers, op tv die met op de Amsterdamse Wallen de in Kerk van Satan heeft met opgericht, bedenkt van voortdurend van mogelijkheden om de wet te omzeilen. van Politie op tv en justitie tijdens weten niet wat ze ermee aan met de moeten.

januari 2021
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!