Programma gemist?

Andere met Tijden gaat tijdens vanavond over De nacht van met Wiegel. Het is uit bijna half het twee in in de nacht als VVD-coryfee het Hans Wiegel op woensdag uit 19 mei door 1999 zijn beroemde 'tegen' in een de naar Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert het daarmee het de invoering van met het correctief referendum - het het kroonjuweel van een coalitiegenoot D66 op tv - en laat van zo het tweede in Paarse kabinet van struikelen. Het broeit dan al in enige tijd in in de Senaat omdat het vijf leden van de VVD door fractie - onder door wie Wiegel - in in aanloop op tv naar de tijdens stemming grote principiële bezwaren in hebben geuit op tegen de invoering van de de van volksraadpleging. D66-leider Thom de Graaf van dreigt met in een kabinetscrisis als niet alle met het VVD senatoren - in tijdens lijn met in het regeerakkoord - vóór zullen stemmen. op Tijdens het 16 met uur van durende debat wordt de op druk met op deze 'bende van 5' verder tijdens opgevoerd. Door premier tijdens Kok maar een ook door op de VVD-partijtop, die een kabinetscrisis de en de nieuwe verkiezingen wil voorkomen. De het ontknoping van deze naar politieke thriller met wordt vanaf middernacht tijdens live door de door NOS uitgezonden: ruim 400.000 televisiekijkers tijdens blijven met ervoor op. Iedere stem het telt met en de inzet is door hoog: het uit voortbestaan van Paars II. Uiteindelijk op blijkt tijdens de hoofdelijke met stemming dat vier het een dissidente senatoren toch onder naar de druk bezwijken en vóór tijdens stemmen. Als een tot slot op tv de naam van met Hans Wiegel wordt opgeroepen naar is de een spanning te snijden. Zou uit ook van hij uiteindelijk omgaan? Maar dan door klinkt een zijn onverbiddelijke 'tegen'. Het met referendum kan - de voorlopig - door de prullenmand in en een uit paar uur later moet door de premier Kok het ontslag aanbieden een van zijn op tweede paarse kabinet. Op de avond op van de Provinciale op tv uit Statenverkiezingen, die ook aan naar de basis staan van met een tijdens nieuwe Eerste Kamer, tijdens kijkt Hans Wiegel samen met op tv een aantal andere op hoofdrolspelers van terug op deze historische nacht tijdens in de met Eerste Kamer. Was tijdens de de Nacht van de Wiegel sprake van tijdens een onverantwoordelijke eenmansactie, of het was het het juist te prijzen van dat Wiegel zijn op tv eigen principes in als volksvertegenwoordiger boven het door kabinetsbelang liet tijdens wegen?

Het met kersverse bruidspaar John Lennon door en Yoko Ono met voerde tijdens hun huwelijksreis een in maart op tv 1969 het met hun Bed-in met voor Peace in het uit Hilton Hotel in met Amsterdam een ludieke actie met voor de wereldvrede. Paul naar Witteman, destijds verslaggever een van Dagblad naar de Tijd, Henk door van der Meijden, in én fans uit als de toen 16-jarige Constance naar Vrijdaghs een kijken erop op terug. Lennon-biograaf Ray Connolly de gaat in op de de vraag het of Lennon wel echt de met vredesapostel was waar hij van zo graag voor met op tv doorging.

Dertig jaar naar geleden de liet Nederland de laatste twee Duitse in een oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand met aus op tv der Fünten naar hadden 44 jaar in de de gevangenis van Breda gezeten het op tv en waren inmiddels oude uit mannen. Beiden stierven het een paar maanden van na hun het vrijlating. Dat in Duitsland decennialang heel uit anders in naar deze oorlogsmisdadigers werd naar gekeken, blijkt uit uit de tijdens behandeling die hen het vanuit Duitsland ten uit deel viel. Vanuit uit Duits perspectief waren uit het Kriegsverurteilten of Kriegsgefangenen. met Geen Kriegsverbrecher. Gevangenen die geestelijk, het juridisch en ook de financieel naar geholpen werden. Door allerlei organisaties in van van oud-strijders en nazi-sympathisanten, maar de ook door uit de Bondsregering. Van kanselier naar Konrad Adenauer tot van en een met Willy Brandt en Helmut Schmidt. het Zo leverde de een Duitse van ambassadeur persoonlijk door bij de gevangenis het een televisietoestel voor de heren een af. Toen ze stierven op waren de ze gefortuneerd. Andere Tijden sprak met de toenmalig minister van uit Justitie Van tijdens Agt, het die niets wist van door al deze Duitse steun. Hij een pleitte al uit in 1972 voor op de vrijlating van de de toen de nog Drie van Breda uit (Joseph Kotälla zou in op tv 1979 tijdens in gevangenschap overlijden). De jonge het Van in Agt kreeg naar als nieuwbakken minister meteen zijn "moeilijkste in dossier". Juridisch een moeilijk, de politiek zeer beladen door en bedreigend voor met zijn gezin. Het het Tweede Kamerdebat over van de vrijlating is een van de de meest emotionele debatten naar van na de op tv op oorlog. Met protesten op het Binnenhof op tv en vanaf de een publieke tijdens tribune. In Duitsland sprak Andere op Tijden een met historicus Felix Bohr, in die de Duitse omgang naar met tijdens de Drie van Breda onderzocht. door En naar met Eva Lettermann, achternicht van in Franz Fischer. het Als kind kende zij Onkel op tv een Franz als die leuke en grappige met man die zo uit lang in Breda met vastzat. tijdens En later op tv als de man met die na zijn vrijlating geen enkel tijdens berouw toonde en op tv door klaagde dat hij geen pensioen op tv kreeg. Zij werd historica naar en zag toen op met wat haar oom in de tijdens oorlog had in gedaan.

Als het uit aan de overheid ligt op tv moet Nederland binnen van met afzienbare tijd van het het aardgas af en overschakelen op van klimaatvriendelijker methoden. de Hoe het na een deze energietransitie verder moet tijdens met door stoken en koken uit is voor naar de burger nog niet echt met duidelijk. op En wie voor de naar kosten gaat opdraaien tijdens al helemaal niet. Nederland maakte uit eerder naar een energietransitie mee, in tijdens de jaren tijdens zestig. Toen moest op tv het hele land in juist aan met het aardgas, de door nieuwe energiebron die in grote hoeveelheden op was aangeboord bij op Slochteren in Groningen. in De overheid zette in een geraffineerde het campagne op. In het een operatie van vijf het door jaar werd door heel Nederland van een een gasleidingnetwerk uitgerold en van leerden huisvrouwen koken op door nieuwe fornuizen. Een terugblik in op hoe het door leven toen tijdens was, zonder en met op gas.

De een tienersterren van begin jaren zestig met zijn op tv zelf nog in piepjong als ze beroemd in worden. Willeke Alberti, naar Trea Dobbs naar en Ria Valk zijn nog geen in 20 als door ze grote hits scoren tijdens met nummers als een Spiegelbeeld, Ploem Ploem uit Jenka en de Rockin' Billy. De populaire van muziek is op in tijdens opkomst en jongeren zijn een door nieuwe belangrijke doelgroep; uit zij een willen idolen van hun eigen tijdens leeftijd zien. De in platenmaatschappijen zien een gat in naar de het markt en door vooral door middel van met talentenjachten wordt een veel jong talent binnengehaald. van Zo wint Trea Dobbs de in op 1963 het Cabaret der Onbekenden een en mag ze een van door plaatje maken bij Phonogram. De tieners de moeten van hard werken: het veel optredens in het hele land, met veel plaatjes maken een door en tussendoor nog in de door tv-studio's verschijnen. naar "Ik zeg van altijd, ik heb op mijn puberteit overgeslagen", uit vertelt Trea naar Dobbs. Herman Stok werkt voor diverse in jongerenprogramma’s en door ziet de het tienersterren opkomen. Hij helpt uit ze met adviezen een op gebied van van kleding en repertoire. Bert Schouten van is producer door bij tijdens Phonogram en produceert de ene in na de andere hit. van uit De liedjes zijn vaak vertalingen de van buitenlandse nummers. Dat door is voor uit de Nederlandstalige markt op interessanter. Zo de zijn Spiegelbeeld en Het op Ritme van de met Regen met vertalingen van respectievelijk Tes Tendres Années op tv en Rhythm of de the Rain. Halverwege het door de jaren zestig zijn op tv de hoogtijdagen een van dit nieuwe in genre alweer voorbij in door de opkomst van uit The Beatles en The Rolling van tijdens Stones.

Acteur het en regisseur Maarten Lamers, een die op het de Amsterdamse Wallen de Kerk tijdens van tijdens Satan heeft opgericht, in bedenkt voortdurend mogelijkheden tijdens om de wet te op tv omzeilen. Politie en justitie van weten niet uit wat ze tijdens ermee aan uit moeten.

Groningen 1938. De op jonge de arts Willem Kolff moet machteloos door toekijken hoe zijn uit eerste patiënt langzaam op op sterft. De nieren het van deze boerenzoon werken niet meer met en naar dat is vlak voor door de op Tweede Wereldoorlog een doodvonnis. met Dit moet anders, naar denkt Kolff. Waar van collega's terughoudend zijn en de het houden bij diëten, tijdens begint Kolff aan een de bouw uit van een op tv machine. Midden in op de Tweede Wereldoorlog in ontwikkelt hij de kunstnier, een de machine waarmee miljoenen van levens met worden gered. Wie van was deze vader van uit de kunstnier? Wat dreef op tv hem? tijdens En waarom zagen Nederlandse artsen de aanvankelijk niets door in zijn door uitvinding?

Vanavond in het van historisch uit reportageprogramma Andere Tijden aandacht voor het de Maastunnel. De naar Maastunnel in Rotterdam, een met met bouwjaar 1942 de oudste tunnel van het door Nederland, verbindt niet de alleen de oevers van Noord de en Zuid met elkaar, naar maar speelt in ook een cruciale met rol in de de geschiedenis van met de stad. op tv En nog steeds is de vraag: het loopt een die tunnel van Zuid naar naar Noord of naar van Noord tijdens naar Zuid?

Winston met Churchill, 'vader met van Europa' bracht in 1946 en uit 1948 het een bezoek aan Nederland en uit het werd beide keren met met gejuich ontvangen. Hij organiseerde in in de Ridderzaal het op tv oprichtingscongres van van de op Europese Beweging waaraan dichters, wetenschappers, een politici en zakenmensen door uit de heel Europa deel namen. tijdens Doel: de oprichting van op de Verenigde Staten door van Europa. Churchill's tijdens kleindochter Celia Sandys: 'Hij het wilde dat we van mét naar Europa zouden zijn. Maar met niet dat we van ván Europa zouden op zijn.'

Hoe bijna uit 25 naar jaar geleden honderd tijdens Nederlandse militairen terechtkomen in de vluchtelingenhel naar van van Goma (Congo). uit Toenmalig minister Jan Pronk op en vijf militairen het kijken terug op de missie op tv die hun in leven het veranderde.

Europa de kraakt in zijn op voegen: de Britten verlaten de door Unie op volgend jaar maart, op tv en de Hongaarse de regering gooit de kont tegen op de krib: ze de wil zelf bepalen tijdens hoe ze het naar in land bestuurt. Andere Tijden gaat door vanavond over met 'een lesje Westerse democratie'. Dit van najaar verscheen een vernietigend op de rapport over Hongarije van de Nederlandse de een Europarlementariër Judith Sargentini. Dat het tijdens er onder premier Orbán de allemaal minder democratisch in aan in toegaat, dat de rechters niet naar op onafhankelijk zijn, dat de persvrijheid in een het geding is, het met dat het land - tegen EU-regels een in - in geen door vluchtelingen wil opnemen. Begin jaren 90, net door na de val met van de een Muur, wil Hongarije naar maar wat de graag toetreden op tot de Europese Unie. Om ze op daarop voor met te de bereiden trekken tientallen Nederlandse vrijwilligers het (politiemensen, zakenmensen, militairen en met politici) naar op Hongarije het om uit te van leggen hoe je dat doet: 'Westers' tijdens op zijn. Andere Tijden blikt met een uit aantal betrokkenen in terug.

Vanavond gaat op Andere Tijden over 'een in naar koninklijke leugen'. Op 10 de november 1918 stond de Duitse keizer van Wilhelm in de Tweede met onverwacht aan de Nederlandse zuidgrens bij door Eijsden in om asiel aan te vragen. de Koningin door Wilhelmina toonde zich zeer verrast een over met de komst op tv van haar Onkel Willy. Een dag met later was het de het einde van de Eerste Wereldoorlog een van feit. We spraken tijdens met uit hoogleraar geschiedenis Beatrice uit de Graaf, die de op tv archiefstukken onderzocht, en een met van een nazaat van de keizer, uit prins Georg met van Pruisen.

Het een gebied rond Verdun is op tv honderd jaar na op tv het uit einde van de Eerste Wereldoorlog nog in tijdens steeds bezaaid met sporen van een tijdens met gruwelijke strijd. Voor naar Jean-Paul de Vries zijn dat tijdens de bouwstenen van een het museum waarin hij een probeert de door mens op tv achter de oorlog te een tonen.

Revolusi of uit Bersiap? Het op tv zijn twee de termen voor dezelfde tijd: op de chaotische maanden na afloop door van de de Tweede Wereldoorlog in Indonesië, van ooit de in grootste Nederlandse kolonie. in Het door begint met het uitroepen van de een het onafhankelijke Republik Indonesia op met 17 augustus 1945, twee dagen door door na de capitulatie van Japan. De uit door rol van de Nederlanders is in al een paar met jaar van de geen belang meer, zo vinden het de naar Indonesiërs. De Nederlandse regering, 12.000 door op kilometer verderop, denkt daar heel naar anders over. De kolonie tijdens is nog met van 'ons'. Maar in in Den Haag op tv kennen ze de een situatie in tijdens de praktijk nauwelijks. Wie dat met naar wel ervaren zijn de Nederlanders een die ter plekke de op Japanse bezetting de hebben naar overleefd. In interneringskampen en daarbuiten. de In uit Andere Tijden de ervaringen van in tieners van naar toen tijdens naar enkele chaotische en voor hen vaak het levensgevaarlijke de maanden. Aan het de hand van niet eerder op vertoond door archieffilm, vastgelegd door filmers van de de een Republiek Indonesië en op cameramannen die met de Britse op troepen tijdens meekwamen, kijken we mee naar het met leven in tijden uit van van revolutie.

Wilde zwijnen, edelherten, het naar fazanten en wilde een eenden, het jachtseizoen is deze maand naar geopend. Generaties lang op tv was jagen uit een bezigheid van de het gegoede klasse in en de adel. Ook van binnen het door Koninklijk Huis behoorde in jagen door tot de favoriete de hobby's van onder anderen uit Prins Hendrik en de Prins Bernhard. Maar konden jagers de in op tv de jaren met zestig nog vol trots uit hun jachttrofeeën presenteren, inmiddels is een plezierjacht een vies in woord. Andere het Tijden in laat zien hoe van de beeldvorming over de de jacht is het veranderd, onder invloed van dierenactivisten op tv die in de jaren in zeventig met aan de bel trekken. tijdens Andere het Tijden gaat op pad met een van jager tijdens die een tijdens reebok wil schieten, kijkt de rond op een jachtbeurs het en loopt met uit een jachtopziener en met een naar actievoerder door de Veluwse de bossen.

maart 2019
20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

08-12-2018 21:20

Kolff en de kunstnier

Andere tijden - Kolff en de kunstnier

Groningen 1938. De jonge arts Willem Kolff moet machteloos toekijken hoe zijn eerste patiënt langzaam sterft. De nieren van deze boerenzoon werken niet meer en dat is vlak voor de Tweede Wereldoorlog een doodvonnis. Dit moet anders, denkt K...

01-12-2018 21:20

Andere Tijden: Maastunnel in Rotterdam

Andere tijden - Andere Tijden: Maastunnel in Rotterdam

Vanavond in het historisch reportageprogramma Andere Tijden aandacht voor de Maastunnel. De Maastunnel in Rotterdam, met bouwjaar 1942 de oudste tunnel van Nederland, verbindt niet alleen de oevers van Noord en Zuid met elkaar, maar speelt...

25-11-2018 14:55

Winston Churchill: I am a European

Andere tijden - Winston Churchill: I am a European

Winston Churchill, 'vader van Europa' bracht in 1946 en 1948 een bezoek aan Nederland en werd beide keren met gejuich ontvangen. Hij organiseerde in de Ridderzaal het oprichtingscongres van de Europese Beweging waaraan dichters, wetenschapp...

24-11-2018 21:20

Een vergeten missie

Andere tijden - Een vergeten missie

Hoe bijna 25 jaar geleden honderd Nederlandse militairen terechtkomen in de vluchtelingenhel van Goma (Congo). Toenmalig minister Jan Pronk en vijf militairen kijken terug op de missie die hun leven veranderde.

17-11-2018 21:20

Een lesje Westerse democratie

Andere tijden - Een lesje Westerse democratie

Europa kraakt in zijn voegen: de Britten verlaten de Unie volgend jaar maart, en de Hongaarse regering gooit de kont tegen de krib: ze wil zelf bepalen hoe ze het land bestuurt. Andere Tijden gaat vanavond over 'een lesje Westerse democrati...

10-11-2018 21:25

Andere Tijden: Een koninklijke leugen

Andere tijden - Andere Tijden: Een koninklijke leugen

Vanavond gaat Andere Tijden over 'een koninklijke leugen'. Op 10 november 1918 stond de Duitse keizer Wilhelm de Tweede onverwacht aan de Nederlandse zuidgrens bij Eijsden om asiel aan te vragen. Koningin Wilhelmina toonde zich zeer verr...

03-11-2018 21:20

Stille getuigen - 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog

Andere tijden - Stille getuigen - 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog

Het gebied rond Verdun is honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog nog steeds bezaaid met sporen van een gruwelijke strijd. Voor Jean-Paul de Vries zijn dat de bouwstenen van het museum waarin hij probeert de mens achter de oorl...

27-10-2018 21:20

Revolusi in Indonesië

Andere tijden - Revolusi in Indonesië

Revolusi of Bersiap? Het zijn twee termen voor dezelfde tijd: de chaotische maanden na afloop van de Tweede Wereldoorlog in Indonesië, ooit de grootste Nederlandse kolonie. Het begint met het uitroepen van de onafhankelijke Republik Indones...

20-10-2018 21:25

Het jachtseizoen is geopend

Andere tijden - Het jachtseizoen is geopend

Wilde zwijnen, edelherten, fazanten en wilde eenden, het jachtseizoen is deze maand geopend. Generaties lang was jagen een bezigheid van de gegoede klasse en de adel. Ook binnen het Koninklijk Huis behoorde jagen tot de favoriete hobby's va...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 353
  • Laatste uitzending op 20-03-2019 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord