Programma gemist?

In met de tijd dat Spanje tijdens nog ver de weg en exotisch was, liep de de hele op straat met uit om te van zwaaien als je met met de volgepakte auto richting uit het zuiden naar reed. Ten tijde van van Franco hield de de vakantieganger zich even liever een niet met politiek met bezig, ouden tijdens van dagen in zitten er voordelig in in de winterzon door en gelukkig kun je op er gewoon friet van het Piet het eten. Kortom: Viva de l'Espana! Een speciale een zomerse aflevering op met aandoenlijke, hilarische het en herkenbare beelden van door meer dan uit vijftig jaar Nederlands toerisme in tijdens Spanje.

In uit 1979 neemt van de gemeenteraad van uit Zandvoort een voor de naar meeste dorpelingen in onbegrijpelijk besluit: het circuit moet op dicht. van O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan tijdens van Lammers halen herinneringen een op.

De tienersterren uit van begin jaren zestig een zijn zelf op tv nog piepjong als ze op tv beroemd worden. op tv Willeke door Alberti, Trea Dobbs en Ria het Valk op zijn nog geen 20 van als ze grote hits op tv scoren met nummers door als Spiegelbeeld, Ploem tijdens Ploem Jenka en Rockin' een Billy. De op tv populaire van muziek is in opkomst en met jongeren zijn een nieuwe van belangrijke doelgroep; het zij willen idolen van naar hun eigen leeftijd door door zien.

Wim een T. Schippers, IJf Blokker, uit alias Barend Servet, een en muzikant Clous door van Mechelen blikken terug tijdens op van een klassieker in uit de televisiegeschiedenis: de in Barend Servet show, een van kijkcijferkanon uit de naar jaren met zeventig.

Kinderen uit van toen op tv blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. van Joop door Levy, destijds tijdens 6 jaar oud, dook onder bij in de familie tijdens Ebbers op in Lintelo. Mia naar Lelivelt (15) en haar vader stelden van hun huis een in een Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten een en krijgsgevangenen, met én aan op jongens die de Arbeitseinsatz ontliepen. Ook het door bij Jennie Kempink in Aalten zaten met naar onderduikers op zolder.

Op woensdag 7 door juni op tv 1989 stort bij dichte mist in de een passagiersvlucht van tijdens SLM neer nabij Zanderij door in Paramaribo. Het naar toestel vliegt te de laag en van raakt de boomtoppen. Het tijdens rolt om naar de lengteas en stort om het 04.27 uur plaatselijke naar tijd ondersteboven door neer. De ramp eist uit 176 naar levens, waaronder een groot deel van op tv het de Kleurrijk Elftal, een profvoetballers van Surinaamse afkomst, door op weg tijdens om in Suriname een toernooi op tv te spelen. Elf het mensen overleven het ongeluk. tijdens Een onderzoek op wordt ingesteld en er in blijkt tijdens van alles mis in te zijn. Twee naar vliegers zijn te op tv oud, een derde heeft geen de brevet. op De bemanning is ingehuurd via het een Amerikaans uitzendbureau op voor een vliegpersoneel waarvan de papieren van nauwelijks van gecheckt zijn. SLM-gezagvoerder tijdens Frank de Miranda stelt enkele weken de voor de het vliegongeluk misstanden op met het uit gebied van veiligheidsprocedures tijdens en de technische staat door van de vliegtuigen aan de op kaak bij zijn tijdens werkgever. In tijdens plaats van op naar hem met te luisteren wordt tijdens hij geschorst. Hij is de dan ook niet met verbaasd over uit de crash. Marlea Kogeldans verliest bij naar de ramp in haar het broer Ruben, een talentvolle voetballer. de Ze weigert te de schikken op tv en procedeert tegen SLM op totdat haar het geld op is, in maar tot een veroordeling komt het het niet. Voetballer het Radjin de van Haan overleeft het door ongeluk en wil zo snel tijdens mogelijk weer op van topniveau voetballen, van ondanks een gebroken ruggenwervel. in Een reconstructie van naar de gebeurtenissen rond de op het vliegongeluk en de de nasleep ervan.

In door 1919 vond de eerste radio-uitzending uit met plaats. Radio werd gezien met als een wonder met van de moderne een tijd, maar er was ook uit angst voor moreel van verval, voor tijdens verspreiding van vreemde ideeën naar en met gedachten. In Andere op Tijden wordt deze uit ontwikkeling geschetst, getoond van en vooral ten gehore de gebracht. Hoe radio van op een hobby van op van zendamateurs tot een medium voor gansch tijdens het volk werd. naar En hoe de het film daarbij een hielp. een De jaren twintig en in dertig.

Andere Tijden uit blikt terug op van de beginjaren van de naar spermadonatie. van Met onder meer door een interview met in hersenonderzoeker Dick Swaab met over het werk en het de motieven van het zijn vader, de de arts Leo met Swaab, die op tv vanaf de jaren 50 veel met echtparen hielp met door het vervullen op van hun kinderwens het door het toepassen in van kunstmatige met inseminatie.

Zandvoort in het de jaren zestig het en zeventig tijdens groeit en met bloeit. Elk jaar weten meer door toeristen en dagjesmensen de in Noord-Hollandse in badplaats te vinden. Vanwege uit het op tv strand, een nieuw een casino en natuurlijk het circuit. uit De Formule 1 in races trekken jaarlijks naar zo'n 70.000 naar bezoekers. De rest door van het tijdens jaar zijn er van races in andere klassen en met wordt het in circuit verhuurd. Maar een in 1979 neemt de gemeenteraad de een op voor de meeste inwoners op van de Zandvoort onbegrijpelijk besluit: het circuit moet op tv dicht. Andere in Tijden over de haat-liefdeverhouding van uit op een dorp met van een racecircuit. Onder anderen oud-inwoners met Pieter Waterdrinker en Jan door Lammers halen herinneringen van door op.

Andere Tijden in gaat vanavond naar over De nacht van tijdens Wiegel. Het is van bijna tijdens half twee in de nacht als de VVD-coryfee Hans naar Wiegel op woensdag 19 een mei op tv 1999 zijn beroemde 'tegen' op in de een Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel een blokkeert daarmee de door invoering van het correctief op tv een referendum - het kroonjuweel van het coalitiegenoot D66 - en naar laat zo het van tweede Paarse kabinet op struikelen. Het broeit uit dan uit al enige tijd in de Senaat op de omdat vijf leden tijdens van de VVD fractie - onder op wie Wiegel het - het in aanloop naar de stemming grote met principiële met bezwaren hebben geuit tegen de op invoering van de in volksraadpleging. D66-leider uit Thom de een Graaf dreigt met de een kabinetscrisis als niet het alle VVD senatoren op tv - in naar lijn met het regeerakkoord - met vóór een zullen stemmen. Tijdens naar het 16 uur durende debat met in wordt de druk van op deze 'bende met van 5' verder opgevoerd. Door premier op naar Kok maar ook een door de VVD-partijtop, het die een kabinetscrisis op tv en nieuwe verkiezingen wil in voorkomen. De ontknoping van deze politieke tijdens thriller tijdens wordt vanaf het middernacht live door de op tv NOS uitgezonden: naar ruim 400.000 televisiekijkers blijven ervoor op. het Iedere op tv stem telt en op de inzet door is hoog: het voortbestaan van van Paars II. Uiteindelijk blijkt in tijdens tijdens de hoofdelijke stemming dat op tv vier dissidente senatoren in toch onder op tv de druk op bezwijken en vóór op stemmen. Als tot naar slot de naam van op tv Hans Wiegel wordt opgeroepen is de de spanning te het snijden. Zou de ook hij door uiteindelijk omgaan? Maar dan de klinkt zijn onverbiddelijke het 'tegen'. met Het referendum kan - voorlopig uit - de door prullenmand in door en een paar uur later in moet premier Kok het naar in ontslag aanbieden van zijn op tv tweede paarse kabinet. Op de avond een op tv van de Provinciale Statenverkiezingen, de die ook aan een de basis staan van het een nieuwe Eerste Kamer, op tv kijkt Hans naar Wiegel samen van met een van aantal andere hoofdrolspelers terug een op deze historische de nacht in de naar Eerste Kamer. Was naar tijdens de uit Nacht van Wiegel sprake van een op onverantwoordelijke eenmansactie, door of een was het juist op te prijzen dat Wiegel zijn eigen door principes uit als volksvertegenwoordiger boven het kabinetsbelang naar liet op wegen?

Het door kersverse bruidspaar John tijdens Lennon en van Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis op tv in van maart 1969 met van hun Bed-in voor Peace in op tv het naar Hilton Hotel in Amsterdam een een een ludieke actie voor de door wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever tijdens van Dagblad op tv de Tijd, Henk op tv van der Meijden, én van naar fans als de door toen 16-jarige Constance Vrijdaghs kijken erop met de terug. Lennon-biograaf Ray Connolly gaat in door door op de vraag of Lennon wel de echt de vredesapostel het was van waar hij zo graag in voor naar doorging.

Dertig het jaar geleden liet Nederland naar de laatste twee Duitse een uit oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer tijdens en Ferdinand tijdens aus der Fünten hadden 44 op jaar in in de gevangenis van Breda gezeten het en waren een inmiddels van oude mannen. Beiden stierven een paar naar uit maanden na hun vrijlating. Dat tijdens in Duitsland decennialang heel het op tv anders naar deze oorlogsmisdadigers uit werd gekeken, blijkt van uit de behandeling die hen uit vanuit Duitsland ten van deel door viel. Vanuit Duits perspectief waren van het Kriegsverurteilten of op van Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. Gevangenen die geestelijk, een juridisch en tijdens ook financieel geholpen naar werden. Door allerlei uit organisaties van op tv oud-strijders en nazi-sympathisanten, de maar ook door op tv de Bondsregering. Van het kanselier Konrad een Adenauer tot en met Willy op Brandt en Helmut van Schmidt. een Zo leverde de Duitse ambassadeur naar persoonlijk bij de gevangenis een een televisietoestel voor naar de heren af. op tv Toen door ze stierven waren het ze gefortuneerd. Andere op tv Tijden sprak met op tv toenmalig minister van Justitie Van Agt, uit die niets door wist in van al deze van Duitse steun. Hij pleitte al op in 1972 voor de op tv vrijlating van in de toen uit nog Drie in van Breda (Joseph in Kotälla zou in 1979 in met gevangenschap overlijden). De jonge een Van een Agt kreeg op tv als nieuwbakken minister meteen zijn "moeilijkste het dossier". naar Juridisch moeilijk, op politiek zeer beladen en bedreigend voor op tv met zijn gezin. Het Tweede Kamerdebat de over de een vrijlating is een tijdens van de meest uit emotionele debatten van na de uit op tv oorlog. Met protesten op in het Binnenhof en vanaf de de publieke een tribune. In Duitsland sprak een Andere Tijden met historicus Felix in Bohr, die de de Duitse tijdens omgang met de Drie met van Breda onderzocht. En naar een met Eva Lettermann, achternicht van in Franz op Fischer. Als kind kende zij Onkel naar op Franz als die leuke en grappige op een man die zo lang in Breda het door vastzat. En later als de de man een die na zijn van vrijlating geen enkel berouw tijdens toonde en klaagde dat naar hij van geen pensioen kreeg. naar Zij werd historica en uit zag toen wat van haar oom een in de oorlog had een gedaan.

Als het aan op tv een de overheid ligt moet Nederland binnen uit afzienbare tijd van van het aardgas af naar en overschakelen op door klimaatvriendelijker methoden. Hoe met het van na deze energietransitie verder moet het met stoken uit en koken is op voor de het burger nog niet het echt duidelijk. En wie voor in de door kosten gaat opdraaien al helemaal met niet. Nederland naar maakte naar eerder een energietransitie van mee, in de jaren op tv zestig. Toen het moest het hele land juist aan op van het aardgas, de nieuwe energiebron van die in grote van hoeveelheden was aangeboord bij tijdens van Slochteren in Groningen. uit De overheid zette op tv een geraffineerde campagne op. naar In een uit operatie van vijf jaar werd op door op heel Nederland een gasleidingnetwerk van uitgerold en tijdens leerden huisvrouwen koken op nieuwe fornuizen. op tv Een terugblik uit op hoe het uit leven toen was, zonder een en naar met gas.

De door tienersterren van naar begin jaren zestig zijn zelf door nog piepjong als ze van beroemd worden. de Willeke Alberti, Trea het Dobbs en Ria Valk met zijn nog geen tijdens 20 als een ze grote hits het scoren in met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem op tv Jenka en Rockin' van Billy. naar De populaire van muziek is in opkomst en op tv jongeren tijdens zijn een nieuwe naar belangrijke doelgroep; zij willen idolen het van hun eigen leeftijd een zien. De platenmaatschappijen zien van een gat uit in de markt tijdens en vooral van door middel van talentenjachten het wordt op veel jong talent met binnengehaald. Zo wint Trea Dobbs in met 1963 het tijdens Cabaret der in Onbekenden en door mag ze een plaatje maken naar bij Phonogram. De tieners op op moeten hard werken: veel optredens in door het hele uit land, veel plaatjes tijdens maken en door tussendoor nog in de de tv-studio's de verschijnen. "Ik zeg altijd, ik van heb mijn puberteit op tv overgeslagen", op tv vertelt Trea Dobbs. Herman Stok werkt tijdens in voor diverse jongerenprogramma’s op en ziet de tienersterren opkomen. Hij het helpt uit ze met adviezen op met gebied van de kleding en de repertoire. Bert Schouten is met producer bij Phonogram en de produceert de ene na tijdens de andere hit. van De liedjes zijn het vaak vertalingen een van met buitenlandse nummers. Dat is van voor de de Nederlandstalige markt interessanter. Zo op tv zijn Spiegelbeeld en Het de Ritme van van de Regen het vertalingen van respectievelijk op Tes Tendres Années en Rhythm of uit the Rain. Halverwege op de met jaren zestig zijn de hoogtijdagen van van dit een nieuwe genre de alweer voorbij door op de opkomst van The de Beatles en The Rolling tijdens de Stones.

Acteur uit en regisseur de Maarten Lamers, die op de op Amsterdamse Wallen de Kerk op van het Satan heeft opgericht, bedenkt van voortdurend mogelijkheden op tv om de een wet te omzeilen. uit Politie en justitie weten uit niet wat ze naar ermee aan door moeten.

juli 2019
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord