Programma gemist?

In een de tijd dat Spanje op nog ver weg en met exotisch was, op liep door de hele straat uit om tijdens te zwaaien uit als je met de volgepakte een een auto richting het zuiden reed. door Ten tijde het van Franco hield de vakantieganger naar de zich even liever niet van met politiek bezig, door ouden van met dagen zitten er voordelig uit in de winterzon en van gelukkig kun je er op tv gewoon friet van op tv Piet eten. Kortom: op op Viva l'Espana! Een speciale zomerse aflevering uit met aandoenlijke, van hilarische naar en herkenbare beelden de van meer dan vijftig uit jaar Nederlands toerisme in met Spanje.

In 1979 in neemt de gemeenteraad van van Zandvoort de een voor de meeste van dorpelingen een onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. tijdens O.a. het oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan een Lammers halen herinneringen het tijdens op.

De tienersterren van naar begin door jaren zestig op zijn zelf nog in piepjong als ze beroemd van worden. Willeke Alberti, op Trea Dobbs en met Ria Valk zijn nog met geen 20 als ze door het grote hits scoren met nummers in als Spiegelbeeld, uit Ploem Ploem Jenka het en Rockin' de Billy. De populaire muziek is in in het opkomst en jongeren tijdens zijn een nieuwe op tv belangrijke doelgroep; zij willen naar idolen van het hun eigen leeftijd in zien.

Wim T. op Schippers, IJf van Blokker, alias Barend Servet, en het muzikant het Clous van het Mechelen blikken terug op door een klassieker uit tijdens de televisiegeschiedenis: de uit Barend Servet op show, een kijkcijferkanon uit de jaren de op zeventig.

Kinderen naar van toen blikken op terug op hun enerverende oorlogsjeugd. het Joop Levy, tijdens destijds 6 jaar een oud, dook onder bij door de familie Ebbers de het in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en door haar vader met stelden hun door huis in in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten en de krijgsgevangenen, én in aan jongens de die de Arbeitseinsatz ontliepen. naar Ook van bij Jennie Kempink in Aalten in zaten onderduikers naar op zolder.

Op woensdag 7 op tv juni 1989 stort de bij dichte mist met uit een passagiersvlucht van SLM neer naar nabij Zanderij het in Paramaribo. Het toestel vliegt in te laag en met van raakt de boomtoppen. Het rolt om in de van lengteas en het stort om 04.27 van uur plaatselijke tijd ondersteboven neer. een De op ramp eist 176 levens, waaronder naar een groot deel van het het Kleurrijk tijdens Elftal, profvoetballers van door Surinaamse afkomst, op in weg om in in Suriname een toernooi te naar spelen. uit Elf mensen overleven uit het ongeluk. Een onderzoek van wordt ingesteld met en er blijkt van naar alles door mis te zijn. tijdens Twee vliegers zijn in te oud, een derde tijdens heeft geen uit brevet. De bemanning is ingehuurd via van een Amerikaans uitzendbureau door het voor vliegpersoneel waarvan de papieren op nauwelijks gecheckt zijn. uit SLM-gezagvoerder Frank de door Miranda de stelt enkele weken voor het de vliegongeluk misstanden op het een gebied van het veiligheidsprocedures het en de technische staat de van de vliegtuigen een aan de tijdens kaak bij zijn werkgever. In een plaats door van naar hem een te luisteren wordt hij van geschorst. Hij is op dan ook niet door verbaasd over tijdens de crash. Marlea Kogeldans het verliest bij de met ramp haar broer Ruben, naar een talentvolle voetballer. Ze tijdens weigert door te schikken en de procedeert tegen SLM door totdat haar geld naar op is, maar het tot een veroordeling een komt het niet. Voetballer Radjin in tijdens de Haan overleeft het uit ongeluk en uit wil zo snel door mogelijk weer op van topniveau voetballen, ondanks van een gebroken ruggenwervel. het Een reconstructie van de gebeurtenissen rond op tv van het vliegongeluk en de uit nasleep ervan.

In 1919 op vond tijdens de eerste radio-uitzending plaats. van Radio werd de gezien als een wonder van de in moderne door tijd, maar er was ook tijdens door angst voor moreel verval, voor verspreiding tijdens van naar vreemde ideeën en de gedachten. In op Andere Tijden wordt deze ontwikkeling uit geschetst, getoond het en vooral naar ten gehore gebracht. Hoe radio door van een een hobby van zendamateurs tot het een medium voor gansch van het van volk werd. tijdens En hoe de film daarbij hielp. van De jaren het twintig en de dertig.

Andere uit Tijden blikt terug op de uit beginjaren het van de spermadonatie. Met onder op meer een naar interview met hersenonderzoeker Dick de Swaab over het het met werk en de motieven van tijdens zijn vader, de arts de Leo Swaab, die van vanaf door de jaren door 50 veel echtparen hielp met in het vervullen van hun uit kinderwens de door het toepassen van de kunstmatige de inseminatie.

Zandvoort in de met naar jaren zestig en zeventig door groeit en bloeit. Elk in jaar weten meer toeristen naar en dagjesmensen van de Noord-Hollandse badplaats een te vinden. met Vanwege het strand, een nieuw een casino in en natuurlijk het circuit. De door uit Formule 1 races trekken met jaarlijks zo'n 70.000 bezoekers. De van rest uit van het de jaar zijn er races in andere de klassen door en wordt het circuit op tv verhuurd. Maar in een 1979 door neemt de gemeenteraad een een voor de meeste inwoners een van Zandvoort onbegrijpelijk besluit: naar het circuit moet tijdens dicht. Andere Tijden door over de haat-liefdeverhouding van een een dorp met uit het een racecircuit. Onder anderen oud-inwoners Pieter naar op tv Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen naar door op.

Andere de Tijden gaat vanavond over De tijdens nacht van naar Wiegel. Het naar is bijna tijdens half twee in de nacht als de tijdens VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag door 19 mei 1999 zijn tijdens een beroemde 'tegen' in de in Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert het een daarmee de invoering een van het correctief referendum - naar het kroonjuweel met van coalitiegenoot D66 op tv - en laat zo het in tweede Paarse een kabinet struikelen. Het broeit dan uit al enige op tv tijd in naar de Senaat omdat tijdens vijf leden van in de VVD tijdens fractie - onder wie Wiegel - naar in aanloop van naar de op tv stemming grote principiële een bezwaren hebben geuit tegen tijdens de invoering op van de volksraadpleging. D66-leider uit Thom uit de Graaf dreigt met het een kabinetscrisis als niet door alle VVD senatoren uit - een in lijn met het regeerakkoord - op tv vóór zullen het stemmen. Tijdens het op tv 16 uur naar durende debat wordt het de druk op deze 'bende op van 5' van verder opgevoerd. Door premier door Kok in maar ook door de de VVD-partijtop, die een kabinetscrisis met en nieuwe verkiezingen uit tijdens wil voorkomen. De ontknoping van op tv deze politieke een thriller wordt vanaf middernacht live op tv door de NOS met uitgezonden: ruim 400.000 televisiekijkers op tv blijven ervoor op. door Iedere stem tijdens telt naar en de inzet het is hoog: het voortbestaan van van Paars naar II. Uiteindelijk blijkt tijdens de tijdens hoofdelijke stemming naar dat vier uit dissidente senatoren toch onder in de druk bezwijken en vóór op stemmen. het Als tot slot de naam in van Hans in Wiegel wordt een opgeroepen is de spanning te door snijden. Zou ook uit uit hij uiteindelijk omgaan? de Maar dan klinkt tijdens zijn onverbiddelijke 'tegen'. Het referendum in kan - op tv voorlopig - de prullenmand in tijdens de en een paar uur later moet uit premier het Kok het ontslag aanbieden van het zijn het tweede paarse uit kabinet. Op de avond van de de Provinciale Statenverkiezingen, die ook van aan de op tv basis staan met van een naar nieuwe Eerste Kamer, kijkt Hans Wiegel een naar samen met een de aantal andere hoofdrolspelers door terug op deze historische het nacht in de op tv Eerste Kamer. Was de tijdens de Nacht van Wiegel uit sprake van uit een onverantwoordelijke eenmansactie, uit of in was het juist met te prijzen dat Wiegel in zijn eigen op principes als volksvertegenwoordiger uit boven het kabinetsbelang liet uit wegen?

Het in kersverse bruidspaar John in Lennon en Yoko Ono naar voerde van tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met met hun op Bed-in in voor Peace in het Hilton van Hotel in van Amsterdam een ludieke op tv actie voor de wereldvrede. Paul op tv Witteman, destijds van verslaggever van Dagblad de op Tijd, Henk van van der de Meijden, én in fans als de toen 16-jarige Constance een in Vrijdaghs kijken erop terug. Lennon-biograaf door Ray Connolly tijdens gaat in een op de vraag of Lennon met wel echt de vredesapostel tijdens was waar hij tijdens zo uit graag voor naar doorging.

Dertig op tv jaar geleden liet Nederland van de laatste een twee Duitse op oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en door Ferdinand het aus der Fünten hadden 44 jaar de een in de gevangenis van Breda gezeten tijdens en waren inmiddels tijdens oude het mannen. Beiden stierven een paar uit maanden na hun het vrijlating. Dat in naar Duitsland een decennialang heel anders uit naar deze oorlogsmisdadigers door werd gekeken, blijkt de uit de behandeling die een hen een vanuit Duitsland ten deel uit viel. Vanuit het Duits perspectief waren het Kriegsverurteilten naar of Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. tijdens op Gevangenen die geestelijk, een juridisch en ook financieel met geholpen werden. Door met allerlei organisaties de van oud-strijders en nazi-sympathisanten, tijdens maar ook op door de Bondsregering. Van in kanselier Konrad Adenauer tot op tv en tijdens met Willy Brandt en van Helmut Schmidt. Zo op leverde de Duitse een ambassadeur persoonlijk bij de uit gevangenis een op tv televisietoestel voor de naar heren af. Toen ze stierven de waren ze gefortuneerd. Andere het Tijden naar sprak met uit toenmalig minister van Justitie Van uit Agt, die niets het wist van al deze het Duitse steun. uit Hij pleitte door al in 1972 voor uit de vrijlating van van de toen nog in Drie van een Breda (Joseph Kotälla zou in naar 1979 op in gevangenschap overlijden). naar De jonge Van Agt kreeg uit als een nieuwbakken minister tijdens meteen zijn "moeilijkste dossier". een Juridisch moeilijk, naar politiek zeer beladen tijdens en bedreigend voor zijn gezin. Het het Tweede Kamerdebat over de de met vrijlating is een naar van de het meest emotionele debatten in van na de met oorlog. Met protesten op het uit Binnenhof en vanaf de op publieke tribune. In het Duitsland sprak Andere Tijden op met het historicus Felix Bohr, een die de Duitse omgang een met op de Drie van tijdens Breda onderzocht. En door met Eva Lettermann, achternicht van uit Franz Fischer. Als kind de kende zij Onkel in Franz als het die met leuke en grappige man die zo van lang door in Breda vastzat. En later van als naar de man op tv die na zijn vrijlating in geen enkel berouw toonde een en klaagde dat hij door geen met pensioen kreeg. tijdens Zij werd historica naar en zag toen wat het haar oom in de oorlog naar de had gedaan.

Als het aan op tv tijdens de overheid ligt moet Nederland in binnen afzienbare uit tijd van het aardgas af in en overschakelen op tv op van klimaatvriendelijker methoden. Hoe tijdens het na deze energietransitie op verder moet met tijdens stoken en koken is voor met de uit burger nog niet echt duidelijk. van En wie op tv voor de kosten in gaat opdraaien al helemaal het niet. van Nederland maakte eerder een energietransitie uit mee, het in de door jaren zestig. Toen moest het op tv hele land juist een aan het aardgas, de met op tv nieuwe energiebron die met in grote hoeveelheden was aangeboord bij van door Slochteren in Groningen. De van overheid zette een geraffineerde op tv campagne op. In een tijdens operatie van vijf een op jaar werd door heel door Nederland een gasleidingnetwerk uitgerold op tv en leerden huisvrouwen van koken op in nieuwe fornuizen. Een tijdens terugblik op hoe van het leven toen tijdens was, zonder en tijdens met gas.

De naar tienersterren van begin jaren zestig de zijn het zelf nog piepjong als door ze beroemd het worden. Willeke Alberti, Trea door Dobbs en door Ria Valk zijn nog geen naar 20 als op tv ze het grote hits scoren met nummers met als uit Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' in Billy. in De populaire muziek door is in opkomst en de jongeren zijn een het nieuwe belangrijke uit doelgroep; zij op willen idolen van hun eigen leeftijd een zien. De tijdens platenmaatschappijen zien een gat op tv in de het markt en vooral in door middel tijdens van talentenjachten wordt veel jong talent van binnengehaald. op tv Zo wint Trea Dobbs door in 1963 het Cabaret in der Onbekenden van en mag ze op een plaatje van maken bij Phonogram. uit De tieners moeten hard door werken: veel optredens in de het hele land, naar veel plaatjes tijdens maken en met tussendoor nog in de van tv-studio's verschijnen. naar "Ik zeg altijd, ik tijdens heb mijn naar puberteit overgeslagen", een vertelt Trea Dobbs. Herman door Stok werkt voor diverse jongerenprogramma’s het door en ziet de tienersterren opkomen. tijdens Hij door helpt ze met adviezen op gebied op tv van van kleding en uit repertoire. Bert Schouten is producer door bij Phonogram en naar produceert het de ene na de andere met hit. De liedjes op tv zijn vaak op tv vertalingen van de buitenlandse nummers. Dat op tv is voor de Nederlandstalige markt interessanter. een Zo zijn het Spiegelbeeld en met Het Ritme met van de Regen vertalingen van respectievelijk een Tes Tendres Années in uit en Rhythm of the tijdens Rain. Halverwege de jaren de zestig van zijn de hoogtijdagen van dit nieuwe door genre op alweer voorbij door een de opkomst tijdens van The Beatles en The Rolling de de Stones.

Acteur en regisseur van op tv Maarten Lamers, die van op de Amsterdamse Wallen naar de Kerk van Satan heeft tijdens opgericht, bedenkt voortdurend uit mogelijkheden om door de wet de te omzeilen. Politie en justitie van weten niet wat op ze ermee de aan tijdens moeten.

november 2019
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!