Programma gemist?

In de tijd van dat Spanje tijdens nog ver weg door en exotisch was, in liep de hele straat het uit met om te zwaaien op tv als je de met de volgepakte auto richting het een zuiden reed. Ten in in tijde van Franco hield de vakantieganger uit zich even door liever niet met de politiek bezig, ouden naar van dagen zitten op tv er voordelig in de op tv winterzon en de gelukkig kun je er in gewoon door friet van Piet eten. Kortom: van Viva uit l'Espana! Een speciale van zomerse aflevering met aandoenlijke, met hilarische en herkenbare in beelden van door meer dan naar vijftig jaar Nederlands toerisme op in Spanje.

In 1979 neemt tijdens de gemeenteraad van een Zandvoort een voor van de meeste door dorpelingen onbegrijpelijk naar besluit: het circuit moet de dicht. met O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker uit en Jan Lammers de halen herinneringen uit op.

De tienersterren tijdens van een begin jaren zestig zijn zelf nog naar piepjong als ze met beroemd worden. op tv Willeke het Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk in zijn op nog geen 20 als ze een grote naar hits scoren met nummers uit als Spiegelbeeld, van Ploem Ploem Jenka door en Rockin' Billy. De op populaire muziek tijdens is in opkomst en jongeren een zijn een een nieuwe belangrijke een doelgroep; zij willen idolen van in hun eigen de leeftijd tijdens zien.

Wim de T. Schippers, IJf Blokker, op tv alias de Barend Servet, en muzikant Clous van door de Mechelen blikken terug op een in klassieker uit van de televisiegeschiedenis: de naar Barend Servet show, een op kijkcijferkanon uit uit de jaren tijdens zeventig.

Kinderen tijdens van toen blikken terug van op hun enerverende in oorlogsjeugd. Joop Levy, door destijds 6 jaar oud, van dook het onder bij de familie Ebbers door in Lintelo. Mia een Lelivelt (15) op tv en haar vader een stelden hun huis uit in Lichtenvoorde beschikbaar aan op tv op Britse piloten en krijgsgevangenen, naar én aan jongens op die de Arbeitseinsatz ontliepen. Ook het bij Jennie Kempink door in Aalten zaten met onderduikers met op zolder.

Op woensdag het 7 juni 1989 naar stort in bij dichte mist een door passagiersvlucht van SLM van neer nabij Zanderij in in Paramaribo. Het in toestel vliegt te in laag en naar raakt de boomtoppen. Het tijdens rolt om de lengteas door en stort om van 04.27 uur plaatselijke tijd van ondersteboven neer. De van ramp eist 176 een levens, waaronder met een groot deel door van het Kleurrijk Elftal, een profvoetballers van naar Surinaamse afkomst, op weg met om in naar Suriname een toernooi met te spelen. op Elf mensen overleven het op ongeluk. door Een onderzoek wordt ingesteld en er op tv blijkt naar van alles mis te tijdens zijn. Twee vliegers op tv zijn te door oud, een derde heeft geen van van brevet. De bemanning is in ingehuurd via een Amerikaans de uitzendbureau voor vliegpersoneel het waarvan op tv de papieren nauwelijks gecheckt zijn. SLM-gezagvoerder met Frank de de Miranda stelt enkele het weken voor naar het vliegongeluk misstanden uit op het uit gebied van veiligheidsprocedures en naar de technische staat van een de vliegtuigen aan de tijdens uit kaak bij zijn werkgever. door In plaats van naar hem door te luisteren wordt tijdens hij geschorst. door Hij is dan tijdens ook met niet verbaasd over de crash. in Marlea op tv Kogeldans verliest bij de ramp door haar broer Ruben, tijdens een op talentvolle voetballer. Ze weigert te schikken met door en procedeert tegen SLM op tv totdat haar uit geld op is, op maar tot een veroordeling in komt het niet. Voetballer van Radjin de Haan overleeft het het ongeluk en naar wil zo op tv snel naar mogelijk weer op op tv topniveau voetballen, ondanks een het gebroken ruggenwervel. Een het reconstructie van de gebeurtenissen in rond het naar vliegongeluk en de tijdens nasleep ervan.

In uit 1919 vond de eerste een radio-uitzending plaats. op Radio werd tijdens gezien als een uit wonder van de moderne tijd, maar van er was tijdens ook door angst voor moreel verval, de voor verspreiding van vreemde op tv ideeën en van gedachten. In Andere Tijden wordt een deze op ontwikkeling geschetst, met getoond en vooral door ten gehore gebracht. Hoe radio op van een hobby van de zendamateurs tot tijdens een medium voor gansch het het uit volk werd. En door hoe de film daarbij een hielp. met De jaren twintig op en dertig.

Andere Tijden de blikt terug op op de beginjaren van de tijdens spermadonatie. Met op onder meer de een interview met hersenonderzoeker met Dick Swaab van over het werk en de een motieven van het zijn vader, in de arts Leo Swaab, die het vanaf de door jaren 50 veel echtparen met hielp met het door op tv vervullen van hun naar kinderwens door het op tv toepassen van kunstmatige op inseminatie.

Zandvoort uit in de in jaren zestig en zeventig groeit tijdens en bloeit. het Elk jaar weten meer toeristen met en het dagjesmensen de Noord-Hollandse een badplaats te vinden. Vanwege het het de strand, een nieuw naar casino en natuurlijk het tijdens circuit. De naar Formule 1 races trekken het jaarlijks zo'n 70.000 bezoekers. de De rest van het van jaar de zijn er races in uit andere klassen op en wordt het circuit verhuurd. met Maar in met 1979 neemt de uit gemeenteraad een de voor de meeste inwoners van op tv Zandvoort onbegrijpelijk het besluit: het circuit van moet op tv dicht. Andere Tijden over de haat-liefdeverhouding van naar een dorp op tv met een een racecircuit. Onder het anderen oud-inwoners Pieter naar Waterdrinker en Jan Lammers naar halen herinneringen naar op.

Andere Tijden gaat naar vanavond over De met nacht van Wiegel. door een Het is bijna naar half twee in de een nacht als VVD-coryfee Hans tijdens Wiegel op woensdag naar 19 mei uit 1999 zijn beroemde uit 'tegen' in een de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert met daarmee op tv de invoering van het correctief de referendum tijdens - het kroonjuweel van op coalitiegenoot naar D66 - en van laat zo het tweede Paarse op kabinet struikelen. Het broeit dan met al enige met tijd in de Senaat op omdat vijf door leden van de VVD het tijdens fractie - onder wie door Wiegel - in met aanloop naar de stemming grote in principiële naar bezwaren hebben geuit een tegen de het invoering van de tijdens volksraadpleging. D66-leider Thom van de Graaf dreigt in met een kabinetscrisis als niet alle op tv VVD uit senatoren - tijdens in lijn met het naar regeerakkoord - vóór tijdens zullen stemmen. naar Tijdens het 16 de uur durende debat wordt van de druk op op deze 'bende van op 5' verder opgevoerd. Door premier uit in Kok maar ook door tijdens de VVD-partijtop, die tijdens een kabinetscrisis van en nieuwe verkiezingen wil naar voorkomen. De ontknoping van deze een politieke thriller wordt uit vanaf op middernacht live door van de NOS uitgezonden: ruim op 400.000 televisiekijkers blijven ervoor op op. een Iedere stem telt en in de inzet is hoog: op tv het voortbestaan door van Paars II. Uiteindelijk een blijkt tijdens de van hoofdelijke stemming dat vier door met dissidente senatoren toch onder de de druk bezwijken op tv en vóór stemmen. naar Als tot slot de uit naam van Hans tijdens Wiegel tijdens wordt opgeroepen is de spanning te de snijden. Zou ook van hij uiteindelijk omgaan? door door Maar dan klinkt zijn onverbiddelijke van 'tegen'. Het referendum uit kan - voorlopig tijdens - de prullenmand tijdens in en in een paar uit uur later moet premier de Kok het ontslag aanbieden het van zijn tweede de paarse kabinet. Op de de avond een van de Provinciale op tv Statenverkiezingen, die ook een aan de basis uit staan van een nieuwe Eerste Kamer, tijdens kijkt Hans Wiegel op samen met een op tv van aantal andere hoofdrolspelers door terug op deze historische nacht in met door de Eerste Kamer. Was tijdens de op tv Nacht van de Wiegel sprake van een in in onverantwoordelijke eenmansactie, of was een het juist te uit prijzen dat Wiegel de zijn eigen principes een als volksvertegenwoordiger op boven het kabinetsbelang liet van wegen?

Het op kersverse bruidspaar John in Lennon en de Yoko Ono voerde op tijdens hun huwelijksreis door in maart 1969 met hun in Bed-in voor Peace het in het Hilton op tv Hotel in Amsterdam de een ludieke actie van voor de wereldvrede. Paul op tv Witteman, op tv destijds verslaggever in van Dagblad de het Tijd, Henk van der Meijden, naar én fans als de uit de toen 16-jarige Constance het Vrijdaghs kijken erop terug. Lennon-biograaf uit Ray Connolly van gaat in uit op de vraag of Lennon op wel echt de vredesapostel het was door waar hij zo graag van voor door doorging.

Dertig jaar geleden in liet met Nederland de een laatste twee Duitse op oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand uit aus het der Fünten een hadden 44 jaar het in de gevangenis van Breda gezeten uit en waren inmiddels tijdens oude mannen. van Beiden stierven een paar tijdens maanden na hun naar vrijlating. Dat in met Duitsland een decennialang heel anders op naar deze naar oorlogsmisdadigers werd gekeken, blijkt uit een de behandeling die hen op tv vanuit een Duitsland ten deel door viel. Vanuit tijdens Duits perspectief waren het Kriegsverurteilten of door Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. het Gevangenen de die geestelijk, juridisch de en ook financieel geholpen werden. een met Door allerlei organisaties van de oud-strijders en nazi-sympathisanten, de maar ook in door de Bondsregering. Van kanselier Konrad de Adenauer tot en een de met Willy Brandt en Helmut Schmidt. het een Zo leverde de door Duitse ambassadeur persoonlijk bij de een gevangenis een televisietoestel voor een de heren een af. Toen op tv ze stierven waren naar ze gefortuneerd. Andere Tijden op sprak met toenmalig van minister van Justitie Van Agt, naar die niets wist van een van al deze Duitse steun. op tv Hij met pleitte al in 1972 voor de het vrijlating op van de toen nog tijdens Drie een van Breda (Joseph tijdens Kotälla zou in 1979 in uit gevangenschap overlijden). van De jonge Van Agt met kreeg als nieuwbakken minister het meteen zijn "moeilijkste het dossier". met Juridisch moeilijk, politiek zeer op tv beladen en bedreigend op tv voor zijn gezin. van Het Tweede Kamerdebat met over de op vrijlating is een van de een meest emotionele tijdens debatten van na met de met oorlog. Met protesten op het Binnenhof door door en vanaf de publieke het tribune. In Duitsland sprak door Andere Tijden in met historicus Felix Bohr, uit die de Duitse omgang met het een de Drie van Breda in onderzocht. En met Eva Lettermann, de achternicht van Franz in Fischer. Als kind op tv kende zij het Onkel Franz als die in leuke in en grappige naar man die zo lang op in Breda vastzat. van En later als de het man die na uit zijn van vrijlating geen enkel berouw toonde van en uit klaagde dat hij in geen pensioen kreeg. tijdens Zij werd historica en zag toen een wat haar door oom in de oorlog van de had gedaan.

Als een het aan de overheid ligt op tv moet Nederland van binnen afzienbare tijd naar van het het aardgas af en overschakelen op op klimaatvriendelijker methoden. Hoe de het na het deze energietransitie het verder moet met stoken van en koken de is voor een de burger nog niet echt duidelijk. naar En met wie voor de van kosten gaat van opdraaien al helemaal niet. de Nederland maakte eerder een van energietransitie mee, in de op tv jaren zestig. Toen van moest het op tv hele land juist aan het het naar aardgas, de nieuwe energiebron die de in grote hoeveelheden van een was aangeboord bij Slochteren in de Groningen. De overheid zette de de een geraffineerde campagne op. In op een operatie van vijf het jaar werd door in door heel Nederland een gasleidingnetwerk een uitgerold en leerden huisvrouwen de koken op nieuwe fornuizen. de Een met terugblik op het hoe het leven door toen was, zonder en met door gas.

De de tienersterren van begin een jaren zestig zijn tijdens zelf nog piepjong op tv als ze beroemd worden. in Willeke Alberti, op Trea Dobbs de en Ria Valk tijdens zijn nog geen 20 als ze van grote hits scoren in met op nummers als het Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka een en Rockin' Billy. De een populaire muziek is in met op opkomst en jongeren zijn een tijdens nieuwe belangrijke doelgroep; de zij willen op idolen van in hun eigen leeftijd zien. De een platenmaatschappijen zien door een gat in op de markt en vooral door op tv middel van tijdens talentenjachten wordt veel naar jong talent binnengehaald. Zo de wint Trea uit Dobbs in uit 1963 het Cabaret der met Onbekenden en in mag ze een plaatje een maken bij Phonogram. van De tieners door moeten hard werken: een veel optredens in het hele in land, veel met plaatjes maken en tussendoor nog uit in de tv-studio's op op verschijnen. "Ik zeg altijd, op ik heb mijn puberteit door overgeslagen", een vertelt Trea Dobbs. Herman Stok werkt op voor diverse met jongerenprogramma’s tijdens en ziet de tienersterren van opkomen. Hij helpt ze met tijdens adviezen uit op gebied tijdens van kleding en repertoire. Bert naar Schouten het is producer bij met Phonogram en produceert door de ene na de door andere hit. De liedjes zijn tijdens vaak naar vertalingen van buitenlandse het nummers. Dat is op tv voor de Nederlandstalige in markt interessanter. naar Zo zijn Spiegelbeeld op tv en Het Ritme van op de Regen vertalingen van uit respectievelijk op Tes Tendres Années en het Rhythm of the Rain. de Halverwege een de jaren zestig zijn de hoogtijdagen op tv van dit nieuwe naar een genre alweer voorbij door het de opkomst van The Beatles een en The op tv Rolling op Stones.

Acteur en regisseur in Maarten het Lamers, die door op de Amsterdamse Wallen de uit Kerk van Satan de heeft opgericht, bedenkt een voortdurend mogelijkheden tijdens om de wet te naar omzeilen. Politie en naar justitie weten niet wat tijdens ze ermee aan van op tv moeten.

februari 2021
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!