Programma gemist?

In een de tijd dat Spanje nog uit uit ver weg en op exotisch was, liep de hele straat uit uit om te het zwaaien met als je met de volgepakte op de auto richting het zuiden reed. Ten in tijdens tijde van Franco hield de uit vakantieganger zich even liever de niet met door politiek bezig, een ouden van dagen tijdens zitten er voordelig in de het tijdens winterzon en gelukkig de kun je er van gewoon friet van Piet eten. Kortom: met Viva l'Espana! met Een speciale zomerse met aflevering met aandoenlijke, hilarische in en met herkenbare beelden van meer met dan vijftig jaar Nederlands van toerisme in naar Spanje.

In met 1979 neemt de gemeenteraad op tv van Zandvoort een naar voor de meeste dorpelingen in onbegrijpelijk besluit: het met circuit moet op tv dicht. O.a. oud-inwoners met Pieter Waterdrinker en in Jan Lammers halen herinneringen met op tv op.

De met tienersterren van begin het jaren zestig zijn het zelf nog piepjong als ze op beroemd worden. Willeke op tv Alberti, Trea Dobbs door in en Ria Valk zijn op tv nog geen in 20 als ze tijdens grote hits scoren naar met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem van Jenka en Rockin' van Billy. De uit populaire muziek is op in opkomst en op jongeren zijn een nieuwe naar belangrijke op doelgroep; zij willen uit idolen van hun eigen leeftijd met op zien.

Wim T. Schippers, op IJf tijdens Blokker, alias tijdens Barend Servet, en muzikant Clous van het Mechelen blikken terug naar op de een klassieker uit op de televisiegeschiedenis: de tijdens Barend Servet show, een door kijkcijferkanon uit de jaren op tv door zeventig.

Kinderen een van toen blikken terug op een hun enerverende oorlogsjeugd. van Joop Levy, tijdens destijds 6 jaar tijdens oud, dook onder bij op de familie Ebbers met het in Lintelo. Mia Lelivelt (15) uit en haar vader het stelden hun door huis in Lichtenvoorde beschikbaar een aan Britse op piloten en op krijgsgevangenen, én aan jongens die op de Arbeitseinsatz ontliepen. naar Ook bij door Jennie Kempink tijdens in Aalten zaten onderduikers op op zolder.

Op van woensdag 7 de juni 1989 stort op tv bij dichte mist een passagiersvlucht door van SLM neer nabij een Zanderij in Paramaribo. op tv op Het toestel vliegt te laag en het raakt de boomtoppen. tijdens Het rolt om het de een lengteas en een stort om 04.27 uur plaatselijke tijd met ondersteboven neer. in De het ramp eist 176 uit levens, waaronder een groot deel met van het op Kleurrijk Elftal, door profvoetballers van Surinaamse afkomst, op weg van om in het Suriname een tijdens toernooi te spelen. een Elf mensen de overleven het ongeluk. Een onderzoek van wordt ingesteld door en er blijkt van alles met mis te zijn. in Twee vliegers door zijn te oud, in een derde op heeft geen brevet. De bemanning op tv het is ingehuurd via een Amerikaans naar uitzendbureau uit voor vliegpersoneel waarvan in de papieren nauwelijks een gecheckt zijn. SLM-gezagvoerder Frank het de Miranda stelt met enkele weken voor de het vliegongeluk tijdens misstanden op het naar gebied van veiligheidsprocedures het en de technische staat van op tv de vliegtuigen aan de door de kaak bij zijn werkgever. In plaats het van met naar hem een te luisteren wordt hij geschorst. Hij uit is dan ook op niet in verbaasd over de crash. naar Marlea Kogeldans verliest het bij op de ramp haar broer Ruben, een een talentvolle voetballer. een Ze weigert te schikken op en procedeert het tegen SLM totdat in haar geld op is, door tijdens maar tot een een veroordeling komt het niet. op Voetballer Radjin door de Haan overleeft het uit ongeluk en door wil zo snel mogelijk op tv weer op topniveau met voetballen, ondanks een gebroken naar ruggenwervel. Een tijdens reconstructie van van de gebeurtenissen rond het vliegongeluk en een op de nasleep ervan.

In 1919 op tv vond de eerste uit radio-uitzending plaats. uit Radio werd gezien als een uit wonder van op tv de moderne tijd, maar tijdens het er was ook uit angst voor moreel uit verval, voor verspreiding tijdens van vreemde ideeën en gedachten. uit In Andere Tijden op tv wordt deze uit ontwikkeling geschetst, getoond en vooral tijdens ten gehore met gebracht. Hoe radio een van een hobby op tv van zendamateurs tot het een medium in voor gansch een het volk werd. En met hoe de film door daarbij hielp. op De jaren twintig en uit dertig.

Andere Tijden van blikt terug op de het beginjaren van de uit spermadonatie. Met onder uit meer een interview tijdens een met hersenonderzoeker Dick Swaab tijdens over het werk en tijdens de motieven van met zijn de vader, de arts van Leo Swaab, die vanaf tijdens de jaren 50 op veel echtparen hielp van met het vervullen van hun een op tv kinderwens door het toepassen van tijdens kunstmatige de inseminatie.

Zandvoort door in de jaren tijdens zestig en het zeventig groeit en bloeit. in Elk jaar weten meer het toeristen uit en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats in te vinden. Vanwege het naar strand, uit een nieuw casino op tv en natuurlijk het circuit. een De Formule 1 races uit trekken jaarlijks zo'n met 70.000 bezoekers. De naar rest tijdens van het van jaar zijn er races op in andere klassen en het wordt in het circuit verhuurd. Maar in met 1979 neemt in de gemeenteraad de een voor de meeste inwoners van op op tv Zandvoort onbegrijpelijk besluit: het circuit op moet dicht. Andere Tijden naar over de haat-liefdeverhouding op van een dorp met een een racecircuit. Onder met anderen oud-inwoners uit Pieter Waterdrinker en een Jan Lammers halen herinneringen in een op.

Andere op Tijden gaat vanavond over door De nacht een van Wiegel. Het is op tv bijna half door twee in de naar nacht als VVD-coryfee een Hans Wiegel op woensdag 19 door mei een 1999 zijn beroemde 'tegen' in met de Eerste op tv Kamer uitspreekt. Wiegel de blokkeert met daarmee de invoering uit van het correctief referendum - naar het kroonjuweel van coalitiegenoot tijdens D66 - en naar uit laat zo het tweede het Paarse kabinet struikelen. Het broeit het dan al enige tijd met in de Senaat op tv omdat vijf leden tijdens van de naar VVD fractie - onder het door wie Wiegel - naar in aanloop naar de stemming grote de principiële bezwaren het hebben geuit tegen uit de invoering van de met volksraadpleging. D66-leider Thom op tv de Graaf dreigt uit met een in kabinetscrisis als niet alle op tv VVD een senatoren - in tijdens lijn met het regeerakkoord met - vóór zullen stemmen. in Tijdens door het 16 uur durende het debat wordt in de druk op tv op deze 'bende naar van 5' verder opgevoerd. Door in premier Kok maar ook door door de VVD-partijtop, door die een kabinetscrisis uit met en nieuwe verkiezingen wil voorkomen. De naar ontknoping van deze door politieke thriller wordt vanaf op tv middernacht live tijdens door de met NOS uitgezonden: ruim 400.000 op televisiekijkers blijven ervoor naar op. Iedere van stem telt en de inzet door tijdens is hoog: het voortbestaan in van Paars II. Uiteindelijk blijkt tijdens tijdens de tijdens hoofdelijke stemming dat vier in dissidente senatoren naar toch onder de naar druk de bezwijken en vóór stemmen. Als een tot naar slot de naam van in Hans Wiegel wordt op opgeroepen is uit de spanning te snijden. Zou van ook hij uiteindelijk omgaan? op Maar dan klinkt door zijn onverbiddelijke in 'tegen'. Het uit referendum kan een - voorlopig - de van prullenmand in een en een paar uur later moet van premier Kok het tijdens ontslag aanbieden van van zijn tijdens tweede paarse kabinet. Op de avond door van de de Provinciale Statenverkiezingen, die op tv ook aan de van basis staan naar van een de nieuwe Eerste Kamer, door kijkt Hans Wiegel samen een met een aantal met andere hoofdrolspelers terug op deze uit historische in nacht in van de Eerste Kamer. Was tijdens de een Nacht van een Wiegel sprake op van een in onverantwoordelijke eenmansactie, of was het door juist te prijzen dat het Wiegel naar zijn eigen principes als volksvertegenwoordiger een boven het kabinetsbelang naar liet uit wegen?

Het door kersverse bruidspaar John van Lennon en met Yoko Ono voerde tijdens op hun huwelijksreis tijdens in maart 1969 de met hun Bed-in voor Peace in van de het Hilton Hotel in Amsterdam uit een ludieke actie voor van de in wereldvrede. Paul Witteman, destijds op tv verslaggever van van Dagblad de naar Tijd, Henk van de der Meijden, én fans als de uit toen 16-jarige Constance met Vrijdaghs het kijken erop terug. Lennon-biograaf Ray met Connolly gaat in op op de uit vraag of Lennon wel door de echt de vredesapostel was met waar hij zo graag voor door met doorging.

Dertig de jaar geleden liet Nederland de uit met laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. door Franz Fischer en uit Ferdinand aus het der Fünten hadden uit 44 jaar in de gevangenis uit van Breda op gezeten en waren op inmiddels oude op tv mannen. Beiden door stierven een paar maanden na de hun vrijlating. Dat in in Duitsland met decennialang heel anders naar naar deze oorlogsmisdadigers op werd gekeken, blijkt uit naar de behandeling naar die hen op tv vanuit Duitsland ten met deel viel. Vanuit de Duits perspectief waren van het Kriegsverurteilten of Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. naar Gevangenen die de geestelijk, juridisch van en ook financieel geholpen werden. tijdens Door allerlei organisaties van van oud-strijders een en op tv nazi-sympathisanten, maar ook door de op Bondsregering. Van kanselier van Konrad Adenauer tot en door met het Willy Brandt en Helmut Schmidt. de de Zo leverde de Duitse ambassadeur persoonlijk in naar bij de gevangenis een televisietoestel tijdens voor het de heren af. Toen ze een stierven waren op tv ze gefortuneerd. Andere Tijden op sprak met toenmalig een minister van Justitie Van een Agt, die niets een wist van uit al deze van Duitse steun. Hij pleitte met al in 1972 voor het de vrijlating van een de toen een nog Drie van op Breda (Joseph uit Kotälla zou in 1979 in gevangenschap op tv op tv overlijden). De jonge Van Agt een kreeg als tijdens nieuwbakken minister meteen zijn het "moeilijkste dossier". met Juridisch moeilijk, politiek de zeer beladen en bedreigend voor het zijn naar gezin. Het Tweede Kamerdebat over een de vrijlating is door op tv een van de meest emotionele uit debatten van een na de oorlog. Met uit protesten op het Binnenhof naar en van vanaf de een publieke tribune. In Duitsland sprak Andere door Tijden met historicus uit Felix Bohr, die met de Duitse omgang tijdens met op tv de Drie van Breda het onderzocht. En met een Eva Lettermann, achternicht een van Franz Fischer. Als een kind kende zij Onkel de Franz als die naar leuke en grappige de man uit die zo op tv lang in Breda vastzat. En later op tv als het de man die na naar zijn vrijlating tijdens geen enkel berouw toonde van en klaagde in dat hij geen pensioen in kreeg. Zij werd door historica en zag naar toen door wat haar oom in in de oorlog had een gedaan.

Als van het aan de een overheid ligt moet Nederland op tv binnen afzienbare tijd een van het aardgas op tv af en in overschakelen op in klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na in deze energietransitie verder op tv moet met naar stoken en koken tijdens is voor de burger nog tijdens een niet echt duidelijk. En tijdens wie voor de kosten gaat van opdraaien al helemaal door niet. Nederland op maakte eerder een een energietransitie mee, tijdens in de jaren tijdens zestig. Toen op moest het hele land naar juist aan van het aardgas, de door nieuwe energiebron die in grote hoeveelheden met was aangeboord bij de Slochteren in Groningen. tijdens De overheid naar zette een geraffineerde in campagne een op. In een operatie van vijf op jaar een werd door heel Nederland een van gasleidingnetwerk naar uitgerold en leerden op huisvrouwen koken op nieuwe in fornuizen. Een terugblik tijdens op hoe het leven van uit toen was, zonder en met door gas.

De de tienersterren van uit begin jaren zestig zijn zelf nog tijdens piepjong als uit ze beroemd worden. Willeke door naar Alberti, Trea Dobbs en naar Ria Valk het zijn nog geen in 20 als ze grote een hits scoren met nummers op tv als Spiegelbeeld, Ploem op Ploem Jenka en een Rockin' met Billy. De populaire muziek is in door opkomst met en jongeren zijn een nieuwe een belangrijke op tv doelgroep; zij willen uit idolen van hun eigen op tv leeftijd zien. De platenmaatschappijen zien op in een gat in een de markt en vooral door door middel van talentenjachten wordt de veel jong talent van binnengehaald. uit Zo wint Trea Dobbs in op tv 1963 het door Cabaret der Onbekenden uit en mag ze met een met plaatje maken bij Phonogram. het De tieners moeten een hard werken: in veel optredens in tijdens het hele land, veel plaatjes maken op tv en tussendoor nog op in de tv-studio's op tv verschijnen. naar "Ik zeg altijd, ik heb met de mijn puberteit overgeslagen", vertelt Trea naar Dobbs. Herman van Stok werkt voor diverse door jongerenprogramma’s en ziet de tijdens tienersterren tijdens opkomen. Hij helpt ze met uit adviezen op het gebied van van kleding en repertoire. Bert de Schouten is producer bij uit de Phonogram en produceert het de ene na naar de andere hit. De liedjes zijn in vaak vertalingen van de door buitenlandse nummers. Dat is voor de met Nederlandstalige markt interessanter. uit Zo met zijn Spiegelbeeld en Het uit Ritme een van de Regen vertalingen van van respectievelijk Tes Tendres door Années en Rhythm of uit the Rain. Halverwege het de jaren zestig uit zijn van de hoogtijdagen van in dit nieuwe genre alweer voorbij van door de van opkomst op van The Beatles en The Rolling tijdens van Stones.

Acteur door en regisseur Maarten Lamers, de die op de Amsterdamse van Wallen naar de Kerk door van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend uit op tv mogelijkheden om de op tv wet te omzeilen. Politie en op tv justitie weten in niet wat van ze ermee aan uit moeten.

juli 2019
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord