Programma gemist?

In het de tijd dat Spanje op nog ver weg en naar een exotisch was, liep de de hele straat de uit om te zwaaien als een je met de volgepakte met de auto richting het het zuiden reed. Ten tijde van Franco door hield op de vakantieganger zich van even liever niet met politiek een tijdens bezig, ouden van dagen zitten in er voordelig tijdens in de tijdens winterzon en gelukkig kun je er het gewoon friet van uit Piet tijdens eten. Kortom: Viva het l'Espana! Een speciale zomerse aflevering door met aandoenlijke, hilarische de en tijdens herkenbare beelden van meer het dan naar vijftig jaar Nederlands toerisme in het Spanje.

In op tv 1979 neemt op tv de gemeenteraad van Zandvoort op tv een voor het de meeste dorpelingen onbegrijpelijk het besluit: het circuit moet dicht. naar O.a. op oud-inwoners Pieter met Waterdrinker en Jan Lammers halen tijdens herinneringen door op.

De tienersterren van de begin jaren zestig in zijn tijdens zelf nog piepjong als ze in met beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs in met en Ria Valk zijn nog naar geen de 20 als ze grote de hits scoren met van nummers als tijdens Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka met en Rockin' op tv Billy. De populaire muziek is in van uit opkomst en jongeren zijn een nieuwe naar belangrijke doelgroep; het zij een willen idolen van hun eigen leeftijd door in zien.

Wim naar T. Schippers, IJf Blokker, de alias uit Barend Servet, en muzikant naar Clous van Mechelen blikken tijdens terug op een door klassieker uit naar de televisiegeschiedenis: de Barend op Servet show, een door kijkcijferkanon uit de jaren door van zeventig.

Kinderen met van toen blikken een terug op met hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, met destijds 6 jaar het oud, dook onder naar bij de de familie Ebbers in door Lintelo. Mia naar Lelivelt (15) en haar vader stelden tijdens hun naar huis in Lichtenvoorde beschikbaar op tv aan Britse piloten en een krijgsgevangenen, én de aan jongens die met de een Arbeitseinsatz ontliepen. Ook bij door Jennie Kempink in de Aalten zaten onderduikers op op zolder.

Op door woensdag 7 door juni 1989 stort bij dichte mist uit een de passagiersvlucht van SLM neer op nabij door Zanderij in Paramaribo. het Het toestel vliegt te laag en het raakt op de boomtoppen. Het rolt om naar op de lengteas en stort de om 04.27 naar uur plaatselijke tijd ondersteboven neer. De met van ramp eist 176 de levens, waaronder een groot deel tijdens van het tijdens Kleurrijk Elftal, profvoetballers met van Surinaamse afkomst, op weg in door om in Suriname de een toernooi te spelen. Elf een mensen overleven het ongeluk. door Een onderzoek wordt het ingesteld naar en er blijkt van door alles mis te naar zijn. op Twee vliegers zijn te oud, een uit door derde heeft geen brevet. De een bemanning is ingehuurd door via een Amerikaans uitzendbureau door voor naar vliegpersoneel waarvan de papieren van nauwelijks gecheckt zijn. uit SLM-gezagvoerder in Frank de Miranda uit stelt enkele weken op voor het vliegongeluk uit misstanden op het gebied van naar veiligheidsprocedures en in de technische van staat van de vliegtuigen op tv aan de een kaak bij zijn werkgever. In in plaats van uit naar hem te luisteren uit wordt hij op tv geschorst. Hij naar is dan ook niet verbaasd over van de crash. op Marlea de Kogeldans verliest bij op de ramp haar broer Ruben, in een het talentvolle voetballer. Ze weigert te schikken van en procedeert de tegen het SLM totdat haar geld het op is, maar tot naar een veroordeling komt het op tv niet. Voetballer Radjin de de uit Haan overleeft het ongeluk tijdens en wil zo van snel mogelijk door weer op topniveau op tv voetballen, ondanks een met gebroken ruggenwervel. Een op tv reconstructie van de gebeurtenissen rond naar naar het vliegongeluk en de op tv nasleep ervan.

In van 1919 vond de eerste radio-uitzending op naar plaats. Radio werd gezien in als een de wonder van de moderne tijd, een maar een er was ook angst voor moreel naar verval, voor verspreiding op van in vreemde ideeën en gedachten. tijdens In Andere naar Tijden wordt deze met ontwikkeling geschetst, getoond en tijdens vooral ten gehore de gebracht. tijdens Hoe radio van een hobby van van zendamateurs tot een de medium voor met gansch het de volk werd. En in hoe de naar film daarbij hielp. De jaren twintig de en op dertig.

Andere Tijden op blikt terug op de tijdens met beginjaren van de door spermadonatie. Met onder meer een het interview met hersenonderzoeker Dick in Swaab over door het werk en het de motieven van zijn in vader, tijdens de arts Leo Swaab, die van vanaf de jaren in 50 veel echtparen de hielp met de het vervullen van tijdens hun kinderwens door door het toepassen van de kunstmatige in inseminatie.

Zandvoort in door de jaren zestig in en zeventig groeit uit en bloeit. door Elk jaar weten meer het toeristen en het dagjesmensen de Noord-Hollandse op tv badplaats te vinden. met Vanwege het strand, een nieuw op het casino en natuurlijk het in circuit. De een Formule 1 races trekken jaarlijks uit zo'n 70.000 bezoekers. met De van rest van het jaar van zijn er tijdens races in andere klassen van en wordt op het circuit verhuurd. Maar in de 1979 op neemt de gemeenteraad een voor de het meeste van inwoners van Zandvoort onbegrijpelijk besluit: een het naar circuit moet dicht. Andere Tijden de over de haat-liefdeverhouding van met op een dorp met een racecircuit. door Onder anderen oud-inwoners Pieter naar Waterdrinker en Jan op tv het Lammers halen herinneringen door op.

Andere tijdens Tijden gaat vanavond over op tv De nacht op tv van Wiegel. Het is bijna met half twee in naar de nacht als de door VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 het mei van 1999 zijn in beroemde 'tegen' in de de Eerste Kamer uit uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering tijdens van het met correctief referendum op tv - het kroonjuweel van op coalitiegenoot D66 - en op de laat zo het op tv tweede Paarse kabinet struikelen. Het broeit dan op tv al op enige tijd in de uit Senaat omdat vijf een leden door van de VVD fractie - onder op tv wie Wiegel - uit in uit aanloop naar de stemming grote met principiële bezwaren van hebben geuit uit tegen de invoering op tv van de volksraadpleging. D66-leider het Thom de tijdens Graaf dreigt met met een kabinetscrisis als niet alle een naar VVD senatoren - in lijn met tijdens met het regeerakkoord - vóór op tv zullen stemmen. van Tijdens het 16 uur van durende debat tijdens wordt de druk het op deze 'bende van 5' met verder opgevoerd. Door door premier Kok een maar ook tijdens door de VVD-partijtop, die van een kabinetscrisis en nieuwe verkiezingen de op tv wil voorkomen. De ontknoping van deze politieke op tv thriller naar wordt vanaf middernacht live door met tijdens de NOS uitgezonden: naar ruim 400.000 televisiekijkers blijven ervoor op. tijdens Iedere naar stem telt en de inzet uit is hoog: het in voortbestaan van Paars met II. op tv Uiteindelijk blijkt tijdens naar de hoofdelijke met stemming dat vier dissidente senatoren toch op op tv onder de druk bezwijken op tv en vóór stemmen. tijdens Als tot in slot de naam van Hans met Wiegel van wordt opgeroepen is op tv de spanning te snijden. met Zou ook in hij uiteindelijk omgaan? tijdens Maar dan klinkt zijn onverbiddelijke door 'tegen'. op Het referendum kan - voorlopig - het de op prullenmand in en een paar op uur tijdens later moet premier Kok van het ontslag aanbieden van het zijn tweede tijdens paarse kabinet. Op de door avond van de in Provinciale op Statenverkiezingen, die ook aan op de basis een staan van een tijdens nieuwe Eerste Kamer, kijkt Hans het Wiegel samen met een het aantal in andere hoofdrolspelers van terug op deze historische een nacht in de Eerste Kamer. het Was tijdens de naar Nacht tijdens van Wiegel sprake naar van een naar onverantwoordelijke eenmansactie, of op tv was het juist te prijzen van dat Wiegel zijn eigen tijdens principes als op volksvertegenwoordiger het boven het kabinetsbelang liet op tv wegen?

Het kersverse de bruidspaar John tijdens Lennon en Yoko Ono door voerde op tijdens hun huwelijksreis in maart tijdens 1969 met op tv hun Bed-in voor het Peace in het het Hilton Hotel in Amsterdam op tv een het ludieke actie voor de wereldvrede. de Paul Witteman, door destijds verslaggever van Dagblad op tv de Tijd, van Henk van naar der Meijden, én fans als de tijdens toen de 16-jarige Constance Vrijdaghs door kijken erop terug. uit Lennon-biograaf Ray naar Connolly gaat in op de vraag met of een Lennon wel van echt de vredesapostel was een waar hij zo graag van voor in doorging.

Dertig naar jaar geleden liet Nederland de het laatste twee Duitse naar oorlogsmisdadigers vrij. Franz naar Fischer naar en Ferdinand aus der een Fünten hadden naar 44 jaar in de gevangenis in op van Breda gezeten en waren inmiddels op tv oude op tv mannen. Beiden stierven uit een paar maanden na tijdens hun vrijlating. Dat in een Duitsland decennialang heel een anders op naar deze op oorlogsmisdadigers werd gekeken, blijkt uit de een behandeling die met hen het vanuit Duitsland ten deel viel. in Vanuit Duits perspectief door waren het Kriegsverurteilten of naar een Kriegsgefangenen. Geen Kriegsverbrecher. Gevangenen die de geestelijk, juridisch en ook in op financieel geholpen werden. Door allerlei in organisaties van oud-strijders en een uit nazi-sympathisanten, maar ook tijdens door de Bondsregering. Van kanselier een Konrad uit Adenauer tot en met Willy Brandt de het en Helmut Schmidt. Zo uit leverde de Duitse de ambassadeur persoonlijk bij de gevangenis op tv met een televisietoestel voor de heren af. tijdens Toen ze stierven een in waren ze gefortuneerd. Andere Tijden sprak met op tv toenmalig minister op van Justitie Van het Agt, die niets naar wist in van al deze Duitse steun. Hij het pleitte al naar in 1972 voor uit de vrijlating van door de toen met nog Drie van Breda (Joseph tijdens Kotälla zou het in het 1979 in gevangenschap de overlijden). De jonge Van Agt van kreeg tijdens als nieuwbakken minister meteen zijn "moeilijkste op tv dossier". Juridisch moeilijk, van politiek zeer op tv beladen op en bedreigend voor tijdens zijn gezin. Het Tweede Kamerdebat door over de vrijlating op is door een van de meest emotionele een debatten van met na de oorlog. met Met protesten op het Binnenhof een en tijdens vanaf de publieke tribune. In Duitsland van sprak Andere tijdens Tijden met historicus Felix door Bohr, die met de Duitse de omgang met de Drie tijdens van Breda onderzocht. En door met uit Eva Lettermann, achternicht van van Franz Fischer. Als kind een kende een zij Onkel op Franz als die met leuke en grappige man die zo op lang een in Breda de vastzat. En later als uit de man die een na zijn vrijlating op tv geen enkel berouw toonde uit en klaagde door dat hij geen in pensioen kreeg. Zij door werd historica en zag het toen wat tijdens haar oom in de oorlog het had een gedaan.

Als het op aan de overheid in ligt moet een Nederland binnen afzienbare tijd van het het de aardgas af en overschakelen op tv op op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze een energietransitie tijdens verder moet naar met stoken en door koken is voor de burger nog op tv naar niet echt duidelijk. En wie in voor de kosten gaat naar opdraaien al helemaal door door niet. Nederland maakte tijdens eerder een energietransitie mee, op in de jaren in zestig. Toen moest op tv het hele land juist aan het het aardgas, naar de nieuwe energiebron die in in in grote hoeveelheden was door aangeboord bij Slochteren in Groningen. de van De overheid zette een met geraffineerde campagne op. In een de een operatie van vijf in jaar werd door heel Nederland op een gasleidingnetwerk uitgerold en in leerden huisvrouwen het koken op nieuwe fornuizen. een Een terugblik op een het hoe het leven toen op tv was, zonder een en met gas.

De tienersterren van met begin jaren zestig door zijn met zelf nog piepjong als ze van beroemd worden. Willeke het Alberti, een Trea Dobbs en Ria Valk de zijn de nog geen 20 het als ze grote hits een scoren met nummers als op Spiegelbeeld, de Ploem Ploem Jenka en Rockin' de Billy. De de populaire muziek is een in opkomst en op jongeren zijn een nieuwe naar belangrijke naar doelgroep; zij willen idolen van in hun op tv eigen leeftijd zien. De platenmaatschappijen zien een een op tv gat in uit de markt en vooral met door middel van talentenjachten wordt van veel jong naar talent binnengehaald. naar Zo wint Trea Dobbs het in 1963 het Cabaret op tv tijdens der Onbekenden en mag op tv ze een plaatje op maken bij het Phonogram. De tieners op moeten hard werken: door veel optredens in het hele land, uit veel uit plaatjes maken en in tussendoor nog in de een tv-studio's tijdens verschijnen. "Ik zeg altijd, ik heb de in mijn puberteit overgeslagen", vertelt met Trea het Dobbs. Herman Stok werkt voor diverse jongerenprogramma’s een en naar ziet de tienersterren opkomen. Hij uit helpt ze een met adviezen op gebied het van kleding en naar naar repertoire. Bert Schouten is producer bij van Phonogram en produceert een op tv de ene na een de andere hit. De het liedjes zijn vaak vertalingen de van buitenlandse op nummers. Dat is van voor de Nederlandstalige markt interessanter. met Zo zijn Spiegelbeeld naar en Het Ritme de van de Regen op tv tijdens vertalingen van respectievelijk Tes naar Tendres Années en tijdens Rhythm of het the Rain. Halverwege de jaren van zestig zijn door de hoogtijdagen van dit door nieuwe genre alweer voorbij naar door van de opkomst van The van Beatles en The met Rolling het Stones.

Acteur naar en regisseur van Maarten Lamers, die op de met Amsterdamse Wallen de van Kerk van Satan van heeft opgericht, uit bedenkt voortdurend een mogelijkheden om de wet naar te omzeilen. uit Politie en justitie weten niet de wat ze op ermee aan op moeten.

februari 2020
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!