Programma gemist?

In de tijd uit dat Spanje met nog ver weg tijdens en exotisch was, een liep de hele een straat uit om van te het zwaaien als je met de volgepakte de met auto richting het tijdens zuiden reed. Ten tijde van Franco uit hield de vakantieganger in zich even in liever niet met politiek de bezig, ouden van door een dagen zitten er voordelig een in de op winterzon en gelukkig kun je er op naar gewoon friet van Piet het eten. Kortom: Viva l'Espana! Een uit speciale naar zomerse aflevering met aandoenlijke, hilarische het en herkenbare uit beelden van meer een dan vijftig jaar Nederlands tijdens het toerisme in Spanje.

In 1979 neemt een de gemeenteraad van in de Zandvoort een voor de naar meeste dorpelingen met onbegrijpelijk besluit: het circuit moet een dicht. O.a. op tv oud-inwoners Pieter Waterdrinker de en Jan Lammers halen in herinneringen het op.

De in tienersterren van begin jaren van zestig uit zijn zelf nog piepjong als in ze beroemd op tv worden. Willeke Alberti, door Trea Dobbs en tijdens Ria Valk zijn door nog geen 20 als ze door grote naar hits scoren met door nummers als Spiegelbeeld, op Ploem Ploem Jenka op en Rockin' Billy. De populaire op tv van muziek is in opkomst en met jongeren zijn een met nieuwe belangrijke uit doelgroep; zij willen idolen naar van hun eigen de leeftijd op zien.

Wim de T. Schippers, IJf uit Blokker, alias Barend het Servet, en muzikant in Clous van Mechelen het blikken terug op een van klassieker uit de van televisiegeschiedenis: de de Barend Servet show, door een kijkcijferkanon uit in de jaren het zeventig.

Kinderen het van toen de blikken terug op de hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, tijdens destijds 6 jaar tijdens oud, met dook onder bij de familie naar Ebbers in Lintelo. Mia uit Lelivelt (15) met en haar vader stelden tijdens hun huis in door Lichtenvoorde op beschikbaar aan Britse piloten de en krijgsgevangenen, én uit aan jongens die naar de Arbeitseinsatz met ontliepen. Ook bij Jennie Kempink uit in Aalten zaten naar onderduikers op van zolder.

Op met woensdag 7 juni 1989 de stort bij dichte mist het een passagiersvlucht van de SLM neer nabij met Zanderij in Paramaribo. met Het naar toestel vliegt te met laag en raakt uit de boomtoppen. op Het rolt om de lengteas met en stort om 04.27 op uur plaatselijke door tijd met ondersteboven neer. De ramp de eist 176 levens, op waaronder een groot deel een van het Kleurrijk op Elftal, profvoetballers naar van Surinaamse afkomst, op weg op om in op tv Suriname een toernooi te door van spelen. Elf mensen overleven op het ongeluk. Een onderzoek tijdens wordt ingesteld op en er in blijkt van alles op mis te zijn. op tv Twee vliegers zijn te een oud, een derde heeft het geen door brevet. De bemanning is door ingehuurd via een door Amerikaans uitzendbureau voor op tv vliegpersoneel waarvan de tijdens papieren nauwelijks op gecheckt zijn. SLM-gezagvoerder van Frank de Miranda uit stelt enkele weken voor op tv het vliegongeluk misstanden in op het door gebied van veiligheidsprocedures op tv en de technische staat door van de vliegtuigen aan door de kaak bij zijn het tijdens werkgever. In plaats met van naar hem te luisteren wordt het hij van geschorst. Hij is dan uit ook niet verbaasd een over de crash. Marlea de Kogeldans verliest de bij de ramp tijdens haar broer Ruben, van een talentvolle voetballer. met Ze weigert op tv te schikken en procedeert door tegen van SLM totdat haar in geld op is, maar tot tijdens een veroordeling komt het naar niet. Voetballer van Radjin de Haan de overleeft door het ongeluk en wil zo snel op mogelijk weer op het topniveau het voetballen, ondanks een de gebroken ruggenwervel. uit Een reconstructie van de gebeurtenissen uit rond het vliegongeluk met en de nasleep tijdens ervan.

In op tv 1919 vond de eerste van radio-uitzending de plaats. Radio werd gezien als op tv een het wonder van de moderne tijd, in maar er was tijdens ook van angst voor moreel met verval, voor verspreiding van vreemde ideeën van en met gedachten. In naar Andere Tijden wordt deze ontwikkeling geschetst, op tv getoond en op vooral ten van gehore gebracht. Hoe radio tijdens van een hobby van van zendamateurs tot een naar medium voor gansch met het naar volk werd. En hoe naar de film daarbij een hielp. De tijdens jaren twintig en het dertig.

Andere van Tijden blikt terug op uit de beginjaren van in de spermadonatie. Met tijdens onder meer op een interview met hersenonderzoeker uit Dick Swaab over op tv het werk en de naar uit motieven van zijn vader, op de arts een Leo Swaab, die vanaf de naar jaren 50 veel door echtparen hielp met door het vervullen van het hun kinderwens door op het toepassen van kunstmatige in het inseminatie.

Zandvoort in de van jaren een zestig en zeventig op tv groeit en bloeit. Elk jaar de weten op tv meer toeristen en dagjesmensen door de Noord-Hollandse badplaats met te vinden. van Vanwege het strand, een nieuw naar casino door en natuurlijk het circuit. tijdens De de Formule 1 races trekken jaarlijks zo'n uit 70.000 bezoekers. naar De tijdens rest van het jaar naar zijn er races op tv in andere klassen en wordt het het in circuit verhuurd. Maar in in 1979 neemt de gemeenteraad tijdens een door voor de van meeste inwoners van in Zandvoort onbegrijpelijk besluit: het naar circuit moet dicht. Andere Tijden door over de door haat-liefdeverhouding van op tv een dorp met een in racecircuit. Onder anderen oud-inwoners Pieter van Waterdrinker en Jan op tv Lammers in halen herinneringen een op.

Andere Tijden gaat de vanavond over naar De nacht van Wiegel. tijdens Het een is bijna half twee met in het de nacht als op VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 in mei 1999 de zijn beroemde 'tegen' door in de op tv Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel op blokkeert daarmee de in invoering van naar het correctief referendum - het het kroonjuweel van een coalitiegenoot tijdens D66 - en laat in zo het tweede Paarse kabinet tijdens op tv struikelen. Het broeit dan al enige tijd in in de met Senaat omdat vijf leden op tv van de het VVD fractie - van onder wie door Wiegel - in aanloop met naar een de stemming grote principiële bezwaren hebben uit een geuit tegen de een invoering van de op volksraadpleging. D66-leider Thom de Graaf dreigt op tv met een kabinetscrisis de als niet alle van op tv VVD senatoren - in lijn met op naar het regeerakkoord - in vóór zullen stemmen. op Tijdens het 16 uur durende op debat wordt het de druk op deze het 'bende naar van 5' verder opgevoerd. met Door premier Kok op maar ook met door de VVD-partijtop, die een kabinetscrisis het in en nieuwe verkiezingen met wil voorkomen. De ontknoping van deze met politieke thriller wordt de vanaf middernacht op tv live door de de NOS uitgezonden: ruim 400.000 televisiekijkers op met blijven ervoor op. naar Iedere stem telt en op tv de inzet is hoog: de het van voortbestaan van Paars II. Uiteindelijk blijkt een tijdens de hoofdelijke van stemming dat op vier dissidente senatoren in toch onder de van druk bezwijken op en vóór met stemmen. Als tot slot uit de naam van Hans Wiegel de wordt opgeroepen op is de spanning naar te van snijden. Zou ook hij uiteindelijk uit omgaan? Maar een dan klinkt zijn onverbiddelijke het 'tegen'. een Het referendum kan - voorlopig - in de prullenmand een in en op een paar het uur later moet premier Kok tijdens het een ontslag aanbieden van zijn tweede de paarse kabinet. Op de avond uit van de Provinciale met Statenverkiezingen, van die ook aan met de basis in staan van een nieuwe Eerste Kamer, de kijkt Hans Wiegel het samen een met een met aantal andere hoofdrolspelers terug op deze tijdens historische nacht in een door de Eerste Kamer. Was het tijdens de Nacht van Wiegel de sprake van op tv een de onverantwoordelijke eenmansactie, of was het op tv juist op te prijzen dat Wiegel zijn van eigen principes als volksvertegenwoordiger uit boven het kabinetsbelang uit liet het wegen?

Het op kersverse bruidspaar het John Lennon en Yoko Ono de voerde tijdens tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 door met hun uit Bed-in op tv voor Peace in het Hilton het Hotel in Amsterdam een het uit ludieke actie voor de wereldvrede. Paul door tijdens Witteman, destijds verslaggever van Dagblad de op Tijd, Henk van van der Meijden, op tv én naar fans als de met toen 16-jarige Constance Vrijdaghs kijken uit erop op tv terug. Lennon-biograaf Ray Connolly door gaat in op de vraag door met of Lennon wel op echt de vredesapostel was uit waar hij zo graag voor tijdens naar doorging.

Dertig tijdens jaar geleden het liet Nederland de laatste twee Duitse tijdens oorlogsmisdadigers vrij. Franz van Fischer en tijdens Ferdinand aus met der Fünten het hadden 44 jaar de in de gevangenis van Breda gezeten uit en waren uit inmiddels met oude mannen. Beiden met stierven een paar tijdens maanden na hun van vrijlating. Dat in Duitsland decennialang heel met op anders naar deze oorlogsmisdadigers werd met gekeken, blijkt uit een de behandeling die hen op vanuit Duitsland het ten deel viel. met Vanuit van Duits perspectief waren het Kriegsverurteilten op tv of Kriegsgefangenen. Geen tijdens Kriegsverbrecher. Gevangenen die geestelijk, met juridisch het en ook financieel geholpen werden. in Door allerlei organisaties uit van oud-strijders en tijdens de nazi-sympathisanten, maar ook door tijdens de Bondsregering. Van kanselier Konrad met Adenauer tot en van met met Willy Brandt en Helmut op Schmidt. op Zo leverde de Duitse ambassadeur het persoonlijk bij op tv de gevangenis een televisietoestel naar voor het de heren af. met Toen ze stierven naar waren ze gefortuneerd. Andere door Tijden sprak met toenmalig minister op van Justitie een Van Agt, die uit niets wist van al deze het Duitse steun. Hij het op tv pleitte al in 1972 voor tijdens de de vrijlating van de uit toen nog Drie in van Breda (Joseph Kotälla zou uit in 1979 een in gevangenschap overlijden). op De jonge Van Agt uit kreeg als nieuwbakken minister in een meteen zijn "moeilijkste dossier". Juridisch moeilijk, door politiek met zeer beladen en bedreigend voor met zijn gezin. met Het Tweede Kamerdebat de over de vrijlating is in in een van de meest emotionele debatten van van na naar de oorlog. Met tijdens protesten op een het Binnenhof en vanaf het de naar publieke tribune. In Duitsland sprak Andere Tijden met met historicus Felix de Bohr, die tijdens de Duitse omgang op met de een Drie van Breda onderzocht. tijdens En met uit Eva Lettermann, achternicht van Franz van de Fischer. Als kind kende naar zij Onkel Franz als die door leuke en grappige met naar man die zo lang tijdens in Breda vastzat. op tv En later als de man met naar die na zijn vrijlating naar geen enkel berouw in toonde en klaagde dat van hij geen pensioen in kreeg. de Zij werd historica en zag het toen naar wat haar oom op in de oorlog het had gedaan.

Als van het aan de op tv overheid ligt moet Nederland op binnen afzienbare tijd van in van het aardgas af en op overschakelen op klimaatvriendelijker naar methoden. Hoe het na deze op tv energietransitie naar verder moet naar met stoken en op koken is voor naar de burger nog niet op tv echt duidelijk. En in wie voor de kosten gaat de opdraaien al helemaal van het niet. Nederland maakte eerder een energietransitie op tv in mee, in de jaren op tv zestig. Toen moest een het hele land juist aan op tv het aardgas, de op tv nieuwe energiebron uit die in grote hoeveelheden een was naar aangeboord bij Slochteren in het Groningen. De overheid tijdens zette een uit geraffineerde campagne met op. In een operatie van vijf van jaar werd door door heel Nederland een een gasleidingnetwerk uitgerold en de leerden huisvrouwen koken in op een nieuwe fornuizen. Een terugblik uit op hoe op het leven toen was, zonder een en met het gas.

De tienersterren op tv van begin jaren door zestig zijn met zelf nog piepjong de als ze uit beroemd worden. Willeke uit Alberti, Trea Dobbs en Ria door Valk naar zijn nog geen het 20 als ze door grote hits scoren met nummers een als Spiegelbeeld, door Ploem Ploem met Jenka en Rockin' Billy. De op tv populaire tijdens muziek is in opkomst en het jongeren zijn een nieuwe van belangrijke op doelgroep; zij willen uit idolen van hun op eigen leeftijd zien. De platenmaatschappijen zien op een gat tijdens in het de markt en vooral door middel met van talentenjachten wordt het veel jong uit talent een binnengehaald. Zo wint Trea Dobbs in van 1963 het uit Cabaret op tv der Onbekenden en op mag ze een plaatje maken bij uit Phonogram. De tieners tijdens van moeten hard werken: veel uit optredens in het hele de land, het veel plaatjes maken en tussendoor op tv nog in de tv-studio's op verschijnen. een "Ik zeg altijd, ik op heb mijn puberteit overgeslagen", de op tv vertelt Trea Dobbs. Herman uit Stok werkt op tv voor diverse jongerenprogramma’s en ziet de tijdens met tienersterren opkomen. Hij helpt ze met op tv het adviezen op gebied van kleding en tijdens repertoire. naar Bert Schouten is producer op bij Phonogram in en produceert tijdens de ene na de andere door hit. De liedjes op zijn met vaak vertalingen van buitenlandse nummers. Dat een is door voor de door Nederlandstalige markt interessanter. door Zo zijn Spiegelbeeld en Het van Ritme van de Regen het vertalingen van tijdens respectievelijk Tes Tendres door Années en naar Rhythm of tijdens the Rain. Halverwege de door jaren zestig zijn de hoogtijdagen van van dit nieuwe een uit genre alweer voorbij door de opkomst door van The een Beatles een en The Rolling in Stones.

Acteur en regisseur in Maarten Lamers, die van de op de Amsterdamse Wallen de de Kerk van Satan heeft uit in opgericht, bedenkt voortdurend tijdens mogelijkheden om de wet te omzeilen. op Politie en op justitie op weten niet wat ze ermee aan de van moeten.

november 2019
10-07-2019 20:20

Onder de Spaanse zon

Andere tijden - Onder de Spaanse zon

In de tijd dat Spanje nog ver weg en exotisch was, liep de hele straat uit om te zwaaien als je met de volgepakte auto richting het zuiden reed. Ten tijde van Franco hield de vakantieganger zich even liever niet met politiek bezig, ouden va...

03-07-2019 20:20

De grote prijs van Zandvoort

Andere tijden - De grote prijs van Zandvoort

In 1979 neemt de gemeenteraad van Zandvoort een voor de meeste dorpelingen onbegrijpelijk besluit: het circuit moet dicht. O.a. oud-inwoners Pieter Waterdrinker en Jan Lammers halen herinneringen op.

08-05-2019 20:15

Tienersterren van toen

Andere tijden - Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

01-05-2019 20:15

Waar heb dat nou voor nodig?

Andere tijden - Waar heb dat nou voor nodig?

Wim T. Schippers, IJf Blokker, alias Barend Servet, en muzikant Clous van Mechelen blikken terug op een klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Barend Servet show, een kijkcijferkanon uit de jaren zeventig.

24-04-2019 20:15

Onderduiken in de Achterhoek

Andere tijden - Onderduiken in de Achterhoek

Kinderen van toen blikken terug op hun enerverende oorlogsjeugd. Joop Levy, destijds 6 jaar oud, dook onder bij de familie Ebbers in Lintelo. Mia Lelivelt (15) en haar vader stelden hun huis in Lichtenvoorde beschikbaar aan Britse piloten e...

17-04-2019 20:15

Een aangekondigde vliegramp

Andere tijden - Een aangekondigde vliegramp

Op woensdag 7 juni 1989 stort bij dichte mist een passagiersvlucht van SLM neer nabij Zanderij in Paramaribo. Het toestel vliegt te laag en raakt de boomtoppen. Het rolt om de lengteas en stort om 04.27 uur plaatselijke tijd ondersteboven n...

10-04-2019 20:20

Hallo hier Hilversum

Andere tijden - Hallo hier Hilversum

In 1919 vond de eerste radio-uitzending plaats. Radio werd gezien als een wonder van de moderne tijd, maar er was ook angst voor moreel verval, voor verspreiding van vreemde ideeën en gedachten. In Andere Tijden wordt deze ontwikkeling gesc...

03-04-2019 20:20

Verborgen Vaders

Andere tijden - Verborgen Vaders

Andere Tijden blikt terug op de beginjaren van de spermadonatie. Met onder meer een interview met hersenonderzoeker Dick Swaab over het werk en de motieven van zijn vader, de arts Leo Swaab, die vanaf de jaren 50 veel echtparen hielp met he...

27-03-2019 21:25

Andere Tijden: GP van Zandvoort

Andere tijden - Andere Tijden: GP van Zandvoort

Zandvoort in de jaren zestig en zeventig groeit en bloeit. Elk jaar weten meer toeristen en dagjesmensen de Noord-Hollandse badplaats te vinden. Vanwege het strand, een nieuw casino en natuurlijk het circuit. De Formule 1 races trekken jaar...

20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 362
  • Laatste uitzending op 10-07-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!