Programma gemist?

Andere met Tijden gaat vanavond het over De nacht van Wiegel. een Het is een bijna half twee in met de nacht als de VVD-coryfee tijdens Hans Wiegel op woensdag met 19 mei 1999 door zijn van beroemde 'tegen' in de door Eerste Kamer uitspreekt. tijdens Wiegel blokkeert daarmee naar de invoering van het naar correctief uit referendum - het kroonjuweel een van coalitiegenoot D66 - een en laat zo het naar tweede het Paarse kabinet struikelen. Het broeit dan op al enige tijd het in van de Senaat omdat vijf leden in van van de VVD fractie - onder tijdens wie Wiegel op - in aanloop naar een met de stemming grote op tv principiële bezwaren hebben geuit tegen de in invoering van de in de volksraadpleging. D66-leider Thom van de Graaf dreigt in met een kabinetscrisis als naar niet alle VVD senatoren - de in lijn door met op het regeerakkoord - met vóór zullen stemmen. Tijdens door het 16 uur durende van debat naar wordt de druk op deze een 'bende tijdens van 5' verder opgevoerd. Door de premier Kok tijdens maar ook naar door de VVD-partijtop, die een door kabinetscrisis en op tv nieuwe verkiezingen wil uit voorkomen. De ontknoping van de deze politieke thriller wordt op tv vanaf middernacht live uit door de de NOS uitgezonden: ruim 400.000 op televisiekijkers blijven ervoor uit op. Iedere stem telt van en de op inzet is hoog: het uit tijdens voortbestaan van Paars II. Uiteindelijk in blijkt tijdens tijdens de hoofdelijke stemming dat een vier op tv dissidente senatoren toch onder de druk van bezwijken en vóór op tv stemmen. een Als tot slot met de naam van Hans met Wiegel wordt uit opgeroepen is de spanning te door tijdens snijden. Zou ook hij uiteindelijk omgaan? door in Maar dan klinkt zijn onverbiddelijke op 'tegen'. Het een referendum kan - door voorlopig - op tv de prullenmand in en een paar het uur later moet naar in premier Kok het ontslag aanbieden een van zijn tijdens tweede paarse kabinet. Op door de avond met van de Provinciale Statenverkiezingen, die ook de tijdens aan de basis staan van een tijdens nieuwe Eerste Kamer, uit door kijkt Hans Wiegel samen met een van aantal andere hoofdrolspelers het terug op met deze historische op tv nacht in het de Eerste Kamer. Was tijdens de de op tv Nacht van Wiegel sprake op van een onverantwoordelijke eenmansactie, of op tv was het juist op op tv te prijzen dat door Wiegel zijn eigen principes als tijdens volksvertegenwoordiger boven het van kabinetsbelang op tv liet wegen?

Het kersverse door bruidspaar John Lennon en tijdens Yoko Ono tijdens voerde met tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 naar op tv met hun Bed-in voor Peace het in het Hilton Hotel door in Amsterdam een naar door ludieke actie voor op tv de wereldvrede. Paul uit Witteman, destijds verslaggever van Dagblad de de Tijd, Henk de van der Meijden, op én fans als de tijdens toen 16-jarige op Constance Vrijdaghs kijken erop in terug. van Lennon-biograaf Ray Connolly gaat in tijdens op tv op de vraag of Lennon wel met echt de vredesapostel in was waar hij in zo naar graag voor in doorging.

Dertig jaar in geleden liet Nederland de in laatste met twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz op tv uit Fischer en Ferdinand aus tijdens der Fünten hadden van 44 jaar in de van gevangenis van Breda gezeten op in en waren inmiddels oude mannen. Beiden in stierven met een paar maanden na in hun vrijlating. Dat tijdens in Duitsland decennialang naar heel anders naar op deze oorlogsmisdadigers het werd gekeken, blijkt uit uit de behandeling het die hen vanuit Duitsland op ten deel de viel. Vanuit van Duits perspectief waren het een Kriegsverurteilten of Kriegsgefangenen. Geen tijdens Kriegsverbrecher. Gevangenen tijdens die geestelijk, juridisch en op ook financieel geholpen een werden. van Door allerlei organisaties van oud-strijders naar en de nazi-sympathisanten, maar ook door de naar Bondsregering. Van op kanselier Konrad Adenauer tot naar en met Willy van Brandt en in Helmut Schmidt. Zo uit leverde de Duitse een ambassadeur persoonlijk de bij de gevangenis een televisietoestel van voor uit de heren af. Toen ze stierven op tv waren in ze gefortuneerd. Andere door Tijden sprak met toenmalig van minister van Justitie tijdens Van Agt, die niets wist naar van al deze de Duitse steun. Hij op tv tijdens pleitte al in 1972 de voor de een vrijlating van de toen nog Drie door van Breda met (Joseph Kotälla zou naar in 1979 in gevangenschap het overlijden). De de jonge Van Agt van kreeg als nieuwbakken minister het meteen op tv zijn "moeilijkste dossier". Juridisch moeilijk, het politiek zeer beladen in en bedreigend door voor naar zijn gezin. Het Tweede Kamerdebat over de de de vrijlating is een van van de meest het emotionele debatten van na de het oorlog. uit Met protesten op een het Binnenhof en door vanaf de publieke tribune. In uit Duitsland sprak Andere Tijden tijdens naar met historicus Felix Bohr, die de het Duitse van omgang met de Drie naar van Breda onderzocht. En tijdens met in Eva Lettermann, op tv achternicht van Franz Fischer. tijdens Als kind kende zij Onkel uit Franz als die een leuke en grappige tijdens man die op zo lang in in Breda vastzat. En het later als met de man die tijdens na zijn vrijlating geen in enkel berouw tijdens toonde en tijdens klaagde dat hij geen pensioen kreeg. op tv Zij de werd historica en zag in toen wat haar van oom in het de oorlog had op tv gedaan.

Als het met aan de overheid ligt de moet met Nederland binnen afzienbare tijd van de het aardgas af op tv en met overschakelen op klimaatvriendelijker op tv methoden. Hoe het na in deze energietransitie verder moet van tijdens met stoken en koken is voor in door de burger nog niet echt duidelijk. uit En wie voor op tv een de kosten gaat opdraaien al helemaal een niet. Nederland door maakte van eerder een energietransitie met mee, in de uit jaren zestig. Toen moest met het hele land tijdens juist aan van het aardgas, de nieuwe tijdens energiebron die in grote hoeveelheden door was aangeboord door bij Slochteren in Groningen. op De overheid zette van een de geraffineerde campagne op. In van een operatie van van vijf jaar werd door naar heel Nederland naar een gasleidingnetwerk met uitgerold en tijdens leerden huisvrouwen koken op nieuwe fornuizen. op Een terugblik het op hoe op het leven toen was, zonder op tv naar en met gas.

De tijdens tienersterren van op tv begin jaren zestig zijn zelf naar nog piepjong als met ze beroemd uit worden. Willeke Alberti, van Trea Dobbs van en Ria Valk naar zijn nog geen 20 als ze van van grote hits scoren met nummers door als in Spiegelbeeld, Ploem Ploem met Jenka en Rockin' Billy. tijdens De populaire muziek is in naar van opkomst en jongeren zijn een van nieuwe belangrijke uit doelgroep; zij willen naar idolen van hun eigen leeftijd het uit zien. De platenmaatschappijen zien een gat in in de uit markt en vooral door in middel van talentenjachten wordt van veel jong talent in binnengehaald. Zo door wint Trea Dobbs op in 1963 het Cabaret op door der Onbekenden en mag uit ze een plaatje maken het bij Phonogram. De tieners het moeten tijdens hard werken: veel van optredens in met het hele land, veel plaatjes een maken en tussendoor de nog in de tv-studio's op op verschijnen. "Ik zeg altijd, ik het heb mijn de puberteit overgeslagen", tijdens vertelt Trea Dobbs. Herman Stok met werkt voor diverse jongerenprogramma’s een het en ziet de tienersterren opkomen. een Hij helpt ze met de een adviezen op gebied van kleding door en repertoire. Bert van Schouten is tijdens producer bij Phonogram en van produceert de ene op tv na de het andere hit. het De liedjes zijn vaak vertalingen van tijdens buitenlandse nummers. op tv Dat door is voor de Nederlandstalige markt uit interessanter. uit Zo zijn Spiegelbeeld en Het uit Ritme van de Regen van vertalingen van naar respectievelijk Tes van Tendres Années en Rhythm in of the Rain. Halverwege naar tijdens de jaren zestig zijn de het hoogtijdagen van dit nieuwe in genre op tv alweer voorbij van door de opkomst van The Beatles een en The Rolling van in Stones.

Acteur en op tv regisseur Maarten Lamers, een die de op de Amsterdamse de Wallen de Kerk van op tv Satan heeft op tv opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om in de wet te omzeilen. door Politie op tv en justitie weten niet wat met ze ermee de aan op moeten.

Groningen uit 1938. De op jonge arts Willem op tv Kolff moet machteloos door toekijken hoe zijn eerste patiënt langzaam de sterft. De nieren uit van op tv deze boerenzoon werken niet naar meer op tv en dat is vlak voor op de met Tweede Wereldoorlog een de doodvonnis. Dit moet anders, van denkt Kolff. Waar de collega's terughoudend van zijn en het de houden bij diëten, begint een Kolff aan de bouw van uit een machine. door Midden tijdens in de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt een hij de kunstnier, een op machine waarmee met miljoenen levens worden van gered. Wie was tijdens deze vader het van de kunstnier? van Wat dreef een hem? En waarom zagen een Nederlandse artsen aanvankelijk uit niets in zijn door uitvinding?

Vanavond in op tv het het historisch reportageprogramma Andere Tijden aandacht voor de de op Maastunnel. De Maastunnel in Rotterdam, met op tv bouwjaar 1942 tijdens de op tv oudste tunnel van Nederland, op verbindt niet alleen de oevers op tv van Noord de en Zuid met naar elkaar, in maar speelt ook van een cruciale rol in de geschiedenis door van de stad. tijdens op En nog steeds is de vraag: op tv loopt een die tunnel van door Zuid naar Noord in of van Noord naar van Zuid?

Winston Churchill, 'vader van van Europa' in bracht in de 1946 en 1948 een door bezoek aan Nederland een en werd beide op keren met gejuich in ontvangen. Hij organiseerde in een op de Ridderzaal het oprichtingscongres van op tv de een Europese Beweging waaraan dichters, naar wetenschappers, politici en in zakenmensen uit door heel Europa deel uit namen. Doel: de oprichting van het de Verenigde Staten van van Europa. Churchill's kleindochter van op tv Celia Sandys: 'Hij wilde dat we een mét naar Europa zouden zijn. Maar tijdens niet door dat we ván de Europa zouden zijn.'

Hoe bijna 25 van jaar geleden met honderd Nederlandse militairen terechtkomen op tv door in de vluchtelingenhel de van Goma (Congo). Toenmalig minister Jan de Pronk en vijf tijdens militairen van kijken terug op de missie door een die hun leven tijdens veranderde.

Europa kraakt in tijdens zijn voegen: een de Britten verlaten de het Unie door volgend jaar maart, tijdens en de van Hongaarse regering gooit de kont met tegen de krib: ze op tv wil zelf bepalen naar hoe op ze het land op tv bestuurt. Andere Tijden gaat vanavond van over 'een naar lesje een Westerse democratie'. Dit najaar verscheen een een vernietigend rapport met over Hongarije van de Nederlandse uit een Europarlementariër Judith Sargentini. Dat het in er de onder premier Orbán allemaal door minder democratisch aan toegaat, tijdens dat de rechters niet een onafhankelijk met zijn, dat de persvrijheid op tv in het geding in is, dat het land een tijdens - tegen EU-regels in - van geen vluchtelingen het wil opnemen. Begin jaren 90, van net na een de val van de door Muur, wil Hongarije maar uit wat graag toetreden de tot de Europese door Unie. Om ze op met daarop voor te bereiden het trekken tientallen Nederlandse vrijwilligers (politiemensen, van naar zakenmensen, militairen en tijdens politici) naar Hongarije uit om uit te uit leggen hoe je dat doet: 'Westers' door zijn. Andere door Tijden de blikt met een aantal betrokkenen van terug.

Vanavond het gaat Andere Tijden uit over 'een koninklijke leugen'. Op 10 naar november 1918 stond tijdens op de Duitse keizer Wilhelm de uit Tweede onverwacht van aan de Nederlandse op zuidgrens bij Eijsden om asiel in aan op tv te vragen. Koningin op tv Wilhelmina toonde zich zeer de verrast over door de komst van haar Onkel een Willy. in Een dag later op was het einde van de de Eerste Wereldoorlog een op tv feit. We spraken met op tv met hoogleraar geschiedenis met Beatrice de Graaf, die de in archiefstukken onderzocht, door en met een nazaat van tijdens de de keizer, prins Georg van uit Pruisen.

Het naar gebied rond met Verdun is honderd jaar van na het het einde van de Eerste Wereldoorlog nog het tijdens steeds bezaaid met sporen een van een naar gruwelijke strijd. Voor Jean-Paul naar de Vries zijn dat de uit bouwstenen de van het museum een waarin hij probeert het de mens achter met de oorlog te door tonen.

Revolusi of Bersiap? tijdens Het zijn twee naar termen voor door dezelfde van tijd: de chaotische maanden de na afloop het van de Tweede Wereldoorlog door in Indonesië, ooit de grootste het Nederlandse kolonie. op Het begint door met het uitroepen van naar de op onafhankelijke Republik Indonesia op van 17 augustus 1945, twee dagen de na de capitulatie de van Japan. op tv De rol door van de Nederlanders is in al door een paar jaar van geen belang uit meer, naar zo vinden de de Indonesiërs. De Nederlandse regering, op tv 12.000 kilometer verderop, op denkt daar het heel anders over. De kolonie naar is nog tijdens van tijdens 'ons'. Maar in Den Haag kennen door ze de situatie naar in de in praktijk op tv nauwelijks. Wie dat wel ervaren van zijn de Nederlanders tijdens die ter op tv plekke de Japanse bezetting hebben de overleefd. In interneringskampen de tijdens en daarbuiten. In Andere Tijden de naar ervaringen van een tieners van een toen tijdens enkele een chaotische en voor hen in vaak levensgevaarlijke een maanden. Aan de hand van het niet eerder vertoond de archieffilm, vastgelegd door het filmers van de tijdens door Republiek Indonesië en uit cameramannen die met naar de Britse troepen meekwamen, kijken we de mee uit naar het leven in tijden in van de revolutie.

Wilde uit zwijnen, edelherten, fazanten en op tv wilde eenden, in het jachtseizoen is de deze maand het geopend. Generaties lang het was jagen een bezigheid van de op gegoede tijdens klasse en de adel. uit Ook binnen het Koninklijk in in Huis behoorde jagen tot naar de favoriete hobby's van onder naar anderen Prins Hendrik uit en Prins Bernhard. het Maar een konden jagers in de door jaren zestig nog in vol trots hun uit jachttrofeeën presenteren, inmiddels is in plezierjacht een met vies woord. tijdens Andere Tijden laat zien door hoe de beeldvorming de over een de jacht is tijdens veranderd, onder invloed van op tv dierenactivisten die in de jaren het in zeventig aan de bel tijdens trekken. Andere Tijden gaat door op pad de met een jager die een een reebok het wil schieten, in kijkt rond op een de jachtbeurs en op loopt met een uit jachtopziener en een naar actievoerder door de Veluwse de bossen.

maart 2019
20-03-2019 21:20

Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere tijden - Andere Tijden: Nacht van Wiegel

Andere Tijden gaat vanavond over De nacht van Wiegel. Het is bijna half twee in de nacht als VVD-coryfee Hans Wiegel op woensdag 19 mei 1999 zijn beroemde 'tegen' in de Eerste Kamer uitspreekt. Wiegel blokkeert daarmee de invoering van het ...

13-03-2019 21:25

In bed met John en Yoko

Andere tijden - In bed met John en Yoko

Het kersverse bruidspaar John Lennon en Yoko Ono voerde tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 met hun Bed-in voor Peace in het Hilton Hotel in Amsterdam een ludieke actie voor de wereldvrede. Paul Witteman, destijds verslaggever van Dagbl...

06-03-2019 21:25

Andere Tijden: De Twee van Breda

Andere tijden - Andere Tijden: De Twee van Breda

Dertig jaar geleden liet Nederland de laatste twee Duitse oorlogsmisdadigers vrij. Franz Fischer en Ferdinand aus der Fünten hadden 44 jaar in de gevangenis van Breda gezeten en waren inmiddels oude mannen. Beiden stierven een paar maanden ...

27-02-2019 21:25

Heel Nederland aan het aardgas

Andere tijden - Heel Nederland aan het aardgas

Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidel...

09-01-2019 21:15

Andere Tijden: Tienersterren van toen

Andere tijden - Andere Tijden: Tienersterren van toen

De tienersterren van begin jaren zestig zijn zelf nog piepjong als ze beroemd worden. Willeke Alberti, Trea Dobbs en Ria Valk zijn nog geen 20 als ze grote hits scoren met nummers als Spiegelbeeld, Ploem Ploem Jenka en Rockin' Billy. De pop...

15-12-2018 21:20

Satan op de Wallen

Andere tijden - Satan op de Wallen

Acteur en regisseur Maarten Lamers, die op de Amsterdamse Wallen de Kerk van Satan heeft opgericht, bedenkt voortdurend mogelijkheden om de wet te omzeilen. Politie en justitie weten niet wat ze ermee aan moeten.

08-12-2018 21:20

Kolff en de kunstnier

Andere tijden - Kolff en de kunstnier

Groningen 1938. De jonge arts Willem Kolff moet machteloos toekijken hoe zijn eerste patiënt langzaam sterft. De nieren van deze boerenzoon werken niet meer en dat is vlak voor de Tweede Wereldoorlog een doodvonnis. Dit moet anders, denkt K...

01-12-2018 21:20

Andere Tijden: Maastunnel in Rotterdam

Andere tijden - Andere Tijden: Maastunnel in Rotterdam

Vanavond in het historisch reportageprogramma Andere Tijden aandacht voor de Maastunnel. De Maastunnel in Rotterdam, met bouwjaar 1942 de oudste tunnel van Nederland, verbindt niet alleen de oevers van Noord en Zuid met elkaar, maar speelt...

25-11-2018 14:55

Winston Churchill: I am a European

Andere tijden - Winston Churchill: I am a European

Winston Churchill, 'vader van Europa' bracht in 1946 en 1948 een bezoek aan Nederland en werd beide keren met gejuich ontvangen. Hij organiseerde in de Ridderzaal het oprichtingscongres van de Europese Beweging waaraan dichters, wetenschapp...

24-11-2018 21:20

Een vergeten missie

Andere tijden - Een vergeten missie

Hoe bijna 25 jaar geleden honderd Nederlandse militairen terechtkomen in de vluchtelingenhel van Goma (Congo). Toenmalig minister Jan Pronk en vijf militairen kijken terug op de missie die hun leven veranderde.

17-11-2018 21:20

Een lesje Westerse democratie

Andere tijden - Een lesje Westerse democratie

Europa kraakt in zijn voegen: de Britten verlaten de Unie volgend jaar maart, en de Hongaarse regering gooit de kont tegen de krib: ze wil zelf bepalen hoe ze het land bestuurt. Andere Tijden gaat vanavond over 'een lesje Westerse democrati...

10-11-2018 21:25

Andere Tijden: Een koninklijke leugen

Andere tijden - Andere Tijden: Een koninklijke leugen

Vanavond gaat Andere Tijden over 'een koninklijke leugen'. Op 10 november 1918 stond de Duitse keizer Wilhelm de Tweede onverwacht aan de Nederlandse zuidgrens bij Eijsden om asiel aan te vragen. Koningin Wilhelmina toonde zich zeer verr...

03-11-2018 21:20

Stille getuigen - 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog

Andere tijden - Stille getuigen - 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog

Het gebied rond Verdun is honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog nog steeds bezaaid met sporen van een gruwelijke strijd. Voor Jean-Paul de Vries zijn dat de bouwstenen van het museum waarin hij probeert de mens achter de oorl...

27-10-2018 21:20

Revolusi in Indonesië

Andere tijden - Revolusi in Indonesië

Revolusi of Bersiap? Het zijn twee termen voor dezelfde tijd: de chaotische maanden na afloop van de Tweede Wereldoorlog in Indonesië, ooit de grootste Nederlandse kolonie. Het begint met het uitroepen van de onafhankelijke Republik Indones...

20-10-2018 21:25

Het jachtseizoen is geopend

Andere tijden - Het jachtseizoen is geopend

Wilde zwijnen, edelherten, fazanten en wilde eenden, het jachtseizoen is deze maand geopend. Generaties lang was jagen een bezigheid van de gegoede klasse en de adel. Ook binnen het Koninklijk Huis behoorde jagen tot de favoriete hobby's va...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Andere tijden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere tijden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere tijden bij Andere tijden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere tijden. Heb je een uitzending van Andere tijden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere tijden gemist

Andere Tijden is een Nederlands televisieprogramma. Het wordt gemaakt door de NPS en de VPRO op Nederland 2 en behandelt elke week historische onderwerpen, aan de hand van de actualiteit of een bepaalde datum in de uitzendweek. Er wordt samen met de betrokkenen teruggeblikt op een gebeurtenis van toen die verband houdt met het heden. Het programma wordt vanuit het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gepresenteerd door Hans Goedkoop, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en Carla Boos. De beeldonderzoeker heet Gerard Nijssen. Hij heeft regelmatig oud filmmateriaal ontdekt.

Uitzending gemist van Andere tijden? Hier kun je alle uitzendingen van Andere tijden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 353
  • Laatste uitzending op 20-03-2019 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord