Programma gemist?
mei 2017
13-10-2010 23:00

Zelfbewust en warmhartig in Brazilië

Future express - Zelfbewust en warmhartig in Brazilië

Afl.: Zelfbewust en warmhartig in Brazilië. De enige passagierslijn in Brazilië is een twaalf uur durend traject tussen de kuststad Vitoria en Belo Horizonte in het binnenland. Twee weken lang ontmoeten Rob en Erik Hof in deze trein de nazaten van de oorspronkelijke Europese immigranten en Afrikaanse slaven. Brazilië behoort tegenwoordig tot de snelst groeiende economieën ter wereld. De Brazilianen vinden hun land het grootste en mooiste ter wereld, en de economische groei stimuleert hun zelfbewustzijn. 'Elkaar omhelzen, grote woorden in de liefde, voor een Braziliaan is het in tegenstelling tot Europeanen en Amerikanen een eerste levensbehoefte', zegt aankomend journaliste Leticia. De Braziliaanse zangeres Sandra is nog nooit in het buitenland geweest, maar ze is ervan overtuigd, dat Brazilië het beste land ter wereld is: 'Het is een echt moederland met een enorm moederhart, dat iedereen omhelst. Natuurlijk wil ik best een ander land bezoeken, maar mijn land ooit verlaten, nooit! Iedereen die ik ken en die het land heeft verlaten, wil niets liever dan terugkeren naar Brazilië. Weggaan voor een betere toekomst was een illusie, hebben ze gemerkt en als ze terugkeren, zullen ze nog meer van Brazilië houden'.

06-10-2010 22:55

Duitsland

Future express - Duitsland

tijdreis door grenzen,Afl.: Duitsland, tijdreis door grenzen. De Future Express rijdt langs en door de voormalige DDR grenzen. Rob Hof ontmoet de 25-jarige Olga uit Siberië. Ze studeert in Essen en behoort tot de ruim een miljoen Russen, die de laatste twintig jaar naar Duitsland zijn geëmigreerd. Haar grootmoeder kan niet begrijpen, dat ze juist Duitsland gekozen heeft. Het land, dat verantwoordelijk is voor miljoenen oorlogsslachtoffers in de vroegere Sovjet-Unie. Voor Olga, die als klein kind opgroeide met het idee, dat de Duitsers de vijand waren, is de openheid naar buitenlanders in haar nieuwe land verrassend.

29-09-2010 23:00

Israël

Future express - Israël

't beloofde zand in Israël,Afl.: Israël, 't beloofde zand in Israël. De Future Express rijdt van Dimona in de Negev-woestijn via Beersheeva, Jeruzalem en Tel Aviv naar de kustplaats Nahariya, vlakbij de grens met Libanon. De afgelopen 20 jaar reisde Rob Hof regelmatig naar Israël en de Palestijnse gebieden. Iedere keer werd hij gefascineerd hoe je overleeft in een land, waarin je voortdurend op je hoede moet zijn voor gevaar van binnen en buiten. Een land, dat voor een groot deel uit woestijn bestaat, maar van alle kanten opgeëist wordt. Presentatie: Rob Hof.

15-09-2010 22:55

Zambia

Future express - Zambia

we zijn allemaal weeskinderen,Afl.: Zambia, we zijn allemaal weeskinderen. De Future Express rijdt van Nakonde naar Livingstone. De jonge treinstewardess Given heeft haar beide ouders verloren aan aids en zelf is ze besmet met het hiv-virus. Alle treinreizigers die Rob Hof sprak hebben direct of indirect met de ziekte te maken. Zambia behoort tot de top drie van landen, die geplaagd worden door hiv en aids. Een op de vijf volwassenen, bijna allen tussen de 15 en 45, lijdt hier aan hiv of aids. Er is geen treinreiziger die er niet direct of indirect mee te maken heeft. Given is de jonge treinstewardess op weg naar Lusaka. Ze vertelt over haar aan aids gestorven ouders en dat ze zelf als 22-jarige met hiv besmet is door een jongen die haar niet over zijn status verteld had. Ze heeft een baby van hem, die geen hiv heeft en is ervan overtuigd dat ze op een dag dokter zal zijn en anderen kan helpen met deze ziekte om te gaan. Ook Edna is weeskind, maar voor haar was het een drijfveer om nog harder te werken. Ze studeert economie aan de universiteit van Lusaka en gelooft stellig dat ze samen met haar studerende zus op een dag tot de vrouwen behoort waarover de hele wereld zal spreken. Presentatie: Rob Hof.

08-09-2010 23:00

Tanzania

Future express - Tanzania

nooit opgeven,De Nederlandse multiculturele samenleving staat onder zware druk; tolerantie en respect zijn ver te zoeken. Hoe gaan andere landen om met etnische conflicten en religieuze verschillen? Future Express, van Nipkowschijfwinnaar Rob Hof, geeft het antwoord. Op het dak van een trein, in een goederenwagon, over versleten spoorrails, in supersnelle, luxe treinen met televisie aan boord, door de jungle en over duizelingwekkende bruggen reist Hof met zijn zoon Erik over de hele wereld. Hij toont inspirerende, ontroerende en intrigerende verhalen van treinreizigers over de hele wereld. Afl.: Tanzania, nooit opgeven. 'Nooit opgeven' zijn de steeds terugkerende woorden van een van de treinreizigers in Tanzania. Het is alsof iedereen hier op weg is naar de stad om het leven te verbeteren. Tanzania is een land van grote dromen. Flavia komt uit een klein dorp en is, door de inspirerende woorden van een lerares, meer en meer gaan studeren. Tegenwoordig verkoopt ze in de hoofdstad dure huizen aan vermogende Tanzanianen en buitenlanders. Hard werken en geloven dat je het kunt maken, is al jaren haar eigen motivatie. Joshua vertelt lachend dat hem ontslag wacht in zijn fabriek, maar dat hij als bananenverkoper verder zal gaan. Hij mag niet opgeven vanwege zijn twee peuters van 2 en 6, die met zwart pak en stropdas meereizen op weg naar de hoofdstad. Ze zijn zo nieuwsgierig naar alles wat er om hen gebeurt en daarom is hij er zeker van dat ze heel ver zullen komen. Hij mag niet verslappen en zal ervoor zorgen dat ze onderwijs krijgen, zodat ze op een dag president en premier van het land kunnen worden. Presentatie: Rob Hof.

01-09-2010 23:25

Kenia

Future express - Kenia

vooruitgang en vrouwen,Afl.: Kenia, vooruitgang en vrouwen. De Future Express rijdt van Mombasa naar het Victoriameer. Kenia is een van de snelst groeiende economieën van Afrika. De Amerikaanse president Obama heeft hier familiewortels. Er is sprake van een groeiend zelfbewustzijn in dit deel van Afrika en het lijkt alsof dit vooral voor vrouwen geldt. Nanda vindt dat vrouwen tot veel meer in staat zijn dan mannen. 'Een man kan maar een ding tegelijk. Terwijl wij vrouwen drie dingen tegelijk doen. Als ik iets uitgevoerd heb, begint mijn man er pas over na te denken. Hetzelfde met seks. Terwijl ik een feestverlichting ben, is hij in twee minuten klaar.' Agnez hoopt vurig dat er een vrouwelijke president komt, 'want dan zal de vrouwenbesnijdenis aangepakt worden en krijgen vrouwen meer onderwijs en als vrouwen het meer voor het zeggen krijgen, zal dit land weldra het meest welvarende van Afrika zijn en zelfs Europa en Amerika evenaren.' Hoewel bijna vijftig procent van de bevolking nog steeds onder de armoedegrens leeft, vertellen reizigers steevast dat Kenia eraan komt. Iedereen is ervan overtuigd dat onderwijs de sleutel is. Presentatie: Rob Hof.

25-08-2010 23:15

Argentinië

Future express - Argentinië

angst en liefde,Documentaireserie. De Future Express reist door Brazilië, Argentinië, Duitsland en Israël, en op het Afrikaanse continent door Kenia, Zambia en Tanzania om verder te gaan naar Taiwan en Sri Lanka. De trein is de ideale plaats voor inspirerende gesprekken en bijzondere observaties. Afl.: Argentinië, angst en liefde. De Future Express rijdt van de hoofdstad Buenos Aires naar Bariloche. De militaire dictatuur van 1976 tot 1983 heeft diepe sporen nagelaten in het dagelijks leven van de Argentijnen. Hebe de Bonafieni is moeder van drie vermiste kinderen. Al dertig jaar protesteert zij samen met honderden andere 'dwaze moeders' op het Plaza de Mayo. De Argentijnse treinreis start vanuit Buenos Aires via Carmen de Patagonia naar Bariloche, dat omgeven is door de Andes. Rob Hof raakte tijdens de jaren van de militaire junta verliefd op dit Zuid-Amerikaanse land, haar mensen en hun levenswijze. In de jaren tachtig woonde hij bij tegenstanders en vervolgden van het regime. Iedere minuut was hij op zijn hoede voor de geheime politie, die als een onzichtbaar monster overal aanwezig was. Agenten in burger ontvoerden tienduizenden mensen, die niet terugkeerden. In 1978 besloten enkele 'dwaze moeders' op het centrale plein van Buenos Aires, Plaza de Mayo, de terugkeer van hun vermiste kinderen te eisen. Plaza de Mayo werd de plek van herinnering en hoop. Hebe de Bonafieni, zelf een 'dwaze moeder' van drie vermisten, was er vanaf het begin bij. Ruim dertig jaar later eist ze, samen met de andere moeders, iedere donderdag om drie uur de terugkeer van hun kinderen op. Tijdens deze reis praten Hebe en Hof over het belang van herinnering en recht. De wrede dictatuur mag nooit vergeten worden, vertellen jonge treinreizigers. De twintigers Angelica en Mariel zijn zelf geen slachtoffer van de junta, maar ze kennen de geschiedenis uit gruwelijke verhalen van hun ouders. Pamela is dochter van een Spaanse vader, die Franco ontvluchtte en in Argentinië verliefd werd op een jonge vrouw, die haar leven niet zeker was in haar moederland. Uiteindelijk gingen beiden in ballingschap en voelt Pamela zich nu een kind van angst en liefde, twee emoties, waarmee ze opgroeide en die de relatie van haar ouders zo kenmerkten. 'Seguimos caminando con esperanza. In Argentinië lopen we verder met hoop', zegt Jorge, die blij is de dictatuur te hebben overleefd. De pijn zal altijd blijven, maar de hoop en de wil, dat verandering mogelijk is, overwinnen uiteindelijk. Presentatie: Rob Hof.

12-08-2009 20:50

Marokko: Liefde en stiekeme seks

Future express - Marokko: Liefde en stiekeme seks

Afl.: Marokko: Liefde en stiekeme seks. De Future Express rijdt van Marrakech naar Tanger. In Marokko wordt een meisje zonder hoofddoek nog vaak als slecht gezien. Volgens Youssra dragen meisjes de hoofddoek om niet op te vallen en te doen waar ze zin in hebben. Ze zegt dat negentig procent van hen aan seks voor het huwelijk doet.

Future express gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Future express de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Future express bij Future express liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Future express. Heb je een uitzending van Future express gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Future express gemist

Uitzending gemist van Future express? Hier kun je alle uitzendingen van Future express kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 13-10-2010 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord