Programma gemist?

Portret. van van Avraham Burg, een van joodse visionair. Avraham op tv Burg is de een Israëlisch auteur. met Hij schreef door onlangs het omstreden een boek De Holocaust is voorbij. door Afrekenen met Hitlers uit erfenis. Burg was van op bezoek in op tv Nederland op van uitnodiging van het Centrum door Informatie en tijdens Documentatie Israël (CIDI) om op tv in van de Balie in met Amsterdam een lezing het te geven over dat boek. Is van tijdens de Holocaust voorbij? Dat zou volgens uit Burg op wel moeten: op tv 'Israël is in de met greep van een Shoah-obsessie uit die joden tot eeuwige uit slachtoffers met maakt. Daardoor zijn naar ze altijd bezig met het tijdens in eigen lot en zijn het ze onverschillig door ten aanzien van het lot op tv van anderen. Hoe de groot de ellende die het een ander een volk met treft ook is, met in de Israëlische een visie valt dat altijd uit in het in niet bij wat de in joden in de Tweede op tv Wereldoorlog is overkomen. een Dat vast blijven een zitten aan het het slachtofferschap ondermijnt het zelfvertrouwen met naar van een volk. Nationalisme en uit geweld nemen een toe en tijdens een oplossing voor het Palestijnse met vraagstuk lijkt verder weg de dan ooit.' Volgens een Burg is het een de tijd dat uit Israël zijn zelfvertrouwen met hervindt en anderen op tv leert met accepteren. Het is de door enige oplossing. Met deze op tv boodschap reist met Burg door de wereld rond.

Een hedendaags uit vervolg op tijdens de bijbel. Wat zijn van de dromen, aanklachten op tv en visioenen van op ónze tijd? Kamp Amersfoort de was in de naar Tweede op Wereldoorlog de zwartste naar plek van Nederland. uit Hier zijn de meeste door mensen in gefusilleerd en daarom moest het het zo snel mogelijk van weg. de Het heeft lang een geduurd voor er een fatsoenlijke de herdenkingsplek kwam.' Aan in het woord is Annemiek tijdens Littlejohn. Zij is tijdens de als vrijwilliger honderd uur per op week bezig uit om de gegevens van de de slachtoffers van een het kamp te naar achterhalen. Daarnaast is ze van bezig de uit persoonlijke van eigendommen van de slachtoffers die naar in Kamp Amersfoort tijdens zijn op tv achtergebleven terug te bezorgen de bij de door erfgenamen van die slachtoffers. Het op blijkt de van grote waarde om tijdens iets tastbaars naar terug te krijgen van een overledene, met al met is het uit maar een knoop het van een jas. Eén van die het met nabestaanden is Lubbert van Steeg. Samen het met zijn broer op tv die uit op tv Australië over was bracht met hij een het bezoek aan het het Kamp, waar ooit uit zijn vader uit Hendrik van Steeg korte tijd op het had doorgebracht. Tot hun grote verrassing met bleek van de trouwring van hun vader op nog in het het kamp te door liggen. naar De moeder van Lubbert is het inmiddels 90 het jaar. Dankzij met het werk van Annemiek de Littlejohn heeft zij de trouwring tijdens van tijdens haar man weer door aan haar vinger. Naast al met het speurwerk naar is in Littlejohn ook steun en toeverlaat voor de naar de slachtoffers van een Kamp Amersfoort die nog het in leven zijn. op Velen van hen hebben hun uit familie met nooit over die met periode uit hun tijdens verleden willen met vertellen. Littlejohn moedigt het hen aan om door hun verhaal wel naar te doen, nu ze er door nog zijn. op En die oproep in werkt: om - met al was het maar één met keer uit - hun verhaal te vertellen een bellen in ze haar soms de letterlijk uit van bed.

Een hedendaags het vervolg op op de bijbel. Wat zijn de het dromen, op tv aanklachten en visioenen van ónze op tv tijd? -Ricardo het Klapwijk werkte twintig in jaar geleden door als architect op het met Ministerie van Buitenlandse Zaken. tijdens Via met vrienden maakte op tv hij kennis met op de tango. Ricardo was verkocht. tijdens In Buenos Aires het nam door hij tangoles en leerde hij uit zijn uit vrouw en danspartner door Nicole kennen. Ze waren allebei uit lang, expressief en van elegant een en dansten de tango de op een manier die de voor de Argentijnen nieuw met en op tv spannend was. Hun van roem schoot als in een komeet op tv omhoog en jarenlang waren ze het een gevierd duo. Tot op tv het de in hun privéleven mis ging uit op en een scheiding volgde. door -Ze worden met verborgen vrouwen genoemd: importbruiden die tijdens door hun man opgesloten uit en als het slavin tijdens gebruikt worden. Fayza Oum'Hamed was door een van hen. het Ze schreef een op jaar geleden de over haar eigen een leven het boek naar De uitverkorene.

Een het hedendaags vervolg op de bijbel. met Wat een zijn de dromen, aanklachten en een visioenen door van ónze tijd? het -Het leven van schrijfster een Christine Otten stond compleet een op het zijn kop naar toen de politie vijftien jaar in geleden haar huis op tv binnenviel. Haar man, door journalist Hans Krikke, werd de op verdacht van lidmaatschap van een de vermeende terreurgroep RaRa. in Na negen maanden op werd duidelijk dat naar Krikke niets de met de een zaak te maken een had. Wat betekende die periode in voor henzelf het en hun een gezin? -Gideon Everduim, alias Gikkels, is naar een uit rapper uit op de Bijlmer. Ondanks succes in uit een boyband belandde hij op in de door cel vanwege pinpasfraude. uit Hij gebruikte in zijn jaar het in de gevangenis om teksten het te door schrijven, boeken te lezen in op het besef: dit wil naar van ik nooit meer. op tv Met zijn hiphopplatform een Bijlmerstyle wil hij laten zien dat naar de van Bijlmer geen uit broedplaats is voor naar criminaliteit, maar voor creativiteit. Bijlmerstyle is op tv op tv ook een politieke partij op die strijdt tegen stigma's en in uit vooroordelen. -Paul Bosman de maakt zich nog steeds zichtbaar van kwaad over met het onrecht dat hem is tijdens aangedaan. van In augustus 2005 naar werd hij als sportverslaggever op tv naar het Duitse Waddeneiland in Norderney gestuurd. een Anderhalf jaar op later moet hij zich melden in bij de op rechtbank in door Groningen omdat hij verdacht wordt uit van door een zedendelict. Paul uit is verbijsterd. Gedurende twee jaar in de strijden Paul en zijn vrouw tegen een door de volkomen onterechte verdachtmaking. Een naar ontluisterend verhaal het over wat er kan van gebeuren wanneer je een op de verkeerde het tijd op door de verkeerde plaats van bent.

Een hedendaags uit vervolg tijdens op de bijbel. Wat zijn het de dromen, naar aanklachten en visioenen van ónze van tijd? een Verhalen uit het op tv Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. tijdens In dozen, rekken de en op tv manden liggen documenten die een op tv rol hebben gespeeld in op de geschiedenis van een een een stad. Maar het er liggen ook documenten die op familiegeheimen ontrafelen. het Café 't Mandje het aan de in Zeedijk in Amsterdam op was zijn tijd vanaf tijdens de start ver vooruit. met Al met sinds 1927, toen het café uit werd geopend door naar de legendarische op Bet van Beeren, was van het op dé plek waar homo's van en lesbo's zichzelf konden zijn. door naar Na de dood van Bet van werd met het café gesloten, maar van sinds Koninginnedag 2007 op is het weer open. Het op tv nichtje van een Bet, Diana van met Laar, zet door de erfenis voort: naar het café is nog steeds de een naar vrijplaats voor mensen die zichzelf met van willen zijn. En het dat blijkt nog steeds nodig... een Waar zijn de mensen, van op tv vroeg Guus Luijters als klein op tv jongetje aan het zijn vader bij een wie hij achterop tijdens de fiets zat. naar Het was 1946 en op tv ze reden door de het een joodse wijk in Amsterdam, tijdens waar hij alleen maar een dichtgespijkerde huizen uit zag. Ex-journalist Luijters uit heeft zichzelf met tot taak gesteld dat hij de het op tv gegevens en zo mogelijk uit een foto wil achterhalen door van van zo'n 20.000 Nederlandse joodse uit kinderen die in de op Tweede Wereldoorlog van zijn weggevoerd. Luijters uit bundelt de gegevens in een de boek. Peter de Kroesen is de archivaris van het Stadsarchief de en uit probeert vragen te beantwoorden in van mensen die een naar ontbrekend op puzzelstukje uit het verleden van met hun familie opgelost willen tijdens hebben. uit Volkomen onverwacht meldt uit zich op een het dag een man uit Suriname van met papieren die door betrekking in hebben op met het verleden van Peters eigen een vrouw...

Een het hedendaags vervolg op de met bijbel. Wat zijn op tv de uit dromen, aanklachten en visioenen naar van ónze tijd? Op zoek een naar de de ziel. een -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in op tv zijn op tv boek Stemmen van de ziel van over zijn met ervaringen met zijn door moeder, naar die lijdt aan de uit ziekte van Alzheimer. door Hans en zijn familie gaan uit met akkoord met medicinale behandeling. Zijn moeder door verzet op tv zich echter sterk tegen de op tv ingezette op tv behandeling met medicijnen. Gaandeweg een wordt op tv het Hans en zijn familie in duidelijk dat op hun moeder een geheim met de op zich meedraagt. Een geheim door dat ze hen nog tijdens wil het vertellen. De enige door manier om erachter te komen wat door hun moeder een al jaren voor hen de verzwegen heeft de is om de uit behandeling te staken. in -Lotta Blokker een (30) is ondanks haar een jonge leeftijd beeldend kunstenaar. uit Lotta is schepper op tv een van een indrukwekkende collectie beelden. tijdens Haar modellen vindt ze tijdens op straat wanneer op ze wordt op tv getroffen in door een houding of op tv een uitdrukking in een een gezicht. Uren de poseren ze voor met haar in haar met atelier in een Amsterdam, terwijl Lotta voortdurend op tv om hen heen sluipt, bezig uit om datgene de te vangen en in de brons vast op te leggen wat de haar zo in op tv die persoon treft. met Ze ontwikkelt een met band met door zo'n model tot aan het de moment uit dat het af is. 'Dan op geef ik uit het beeld in aan de wereld.' Soms op tv houdt de ze contact. Zoals met Coos, uit een vrouw van in 93 jaar, op die Lotta bij uit de apotheek ontdekte van en meetroonde naar haar door atelier. een Het gaat niet om lichamelijke schoonheid in maar om door persoonlijkheid. Die ware persoonlijkheid op tv wil ze op vastleggen op in haar beelden. tijdens -Bob de Ruiter is tijdens getrouwd met Saskia, tijdens een vrouw met het meerdere gedaantes. Saskia is namelijk het manisch depressief. Hoe op tv ziet een het leven eruit met een de vrouw waarvan naar haar van ziekte haar persoonlijkheid overneemt? in Als ze depressief op is komt er niets uit in haar handen en een zit in ze doelloos op de van bank. In een door manische periode werd tijdens ze de zelfs verliefd op een andere man. op De advocaat met bleek tijdens al bezig te zijn op tv om de echtscheiding te regelen. in Maar in Bob weigerde zijn huwelijk in op te geven, omdat met hij op weet dat onder van haar ziekte, de naar ware Saskia verborgen zit: van de met vrouw waar hij van houdt en het waarvan hij op altijd weer hoopt uit dat ze tevoorschijn het komt.

Een hedendaags vervolg in met op de bijbel. Wat zijn op tv de dromen, aanklachten op tv en visioenen uit van ónze tijd? Afl.: op Troost.. De in drie verhalen staan in het tijdens teken in van troost. Met tijdens het verhaal van Albertine, met die uit door een traumatische gebeurtenis veranderde naar van op een vrolijk meisje in een angstig door en gesloten op tv kind. uit Op veertienjarige leeftijd door werd ze opgenomen in met een psychiatrische instelling. van In die jaren de begon ze in zichzelf te beschadigen. Veertien jaar op later komt Albertine tijdens terug in op de maatschappij en nu op tv volgt ze de een opleiding tot ervaringsdeskundige en met op hulpverlener bij de GGZ. de Hoe ga je om met door het het toenemend aantal mensen dat met in door zichzelf snijdt of op krast? Ati de Zeeuw is tijdens sinds een jaar in weduwe door van oud-staatsman Dick de op tv Zeeuw. Een jaar geleden stierf op tv hij onverwacht. Na tijdens uit 24 jaar huwelijk moest ze een afscheid nemen van op haar grote liefde. met Ati heeft kinderen, tijdens kleinkinderen, vrienden en van kennissen en naar toch voelt op ze zich ten diepste uit alleen. 'Alleen een eten, alleen slapen. Het uit doen soms bijna lijfelijk tijdens pijn. Zeker in het met met begin. Een pijn het waardoor je denk: Ik uit wil niet en ik naar kan niet verder.' van Is er van überhaupt troost op te vinden? En zo met ja, wat is haar op troost? Het blijft de uit een merkwaardig fenomeen: je stopt met twee door sokken in de wasmachine maar tijdens tijdens het wassen raak de tijdens je er één kwijt. een Kunstenares Stef met Kreymborg maakte van 4000 uit van die eenlingsokken een kunstwerk: naar Klaagmuur een van eenzame tijdens sokken. In haar nieuwe project, een de Troostwand met van zakdoeken, zoekt ze naar in uit de verhalen achter zakdoeken. tijdens Welke tranen hebben ze op gedroogd? Ze door maakt een ode aan een tijdens uitstervend fenomeen: uit de van stoffen zakdoek.

Hoe een door plotselinge het gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. op een Het kan ons allemaal overkomen: op volkomen naar onverwacht slaat het noodlot op tv toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet met de alles totaal op de kop. Hierna een is van het leven nooit meer hetzelfde. op tv Hoe ga je op tijdens daarmee om? Hoe reageer je als op tv het lot van je treft? -Katia Clarijs het werd geboren in een Brazilië als oudste van van vijf kinderen. van Haar een streng gelovige moeder voedde het haar kinderen heel van strikt op. Katia mocht door geen in lange broek dragen uit en uitgaan was uit den de boze. Toen naar Katia's moeder na tijdens het bijwonen van uit een gebedsdienst op tv thuiskwam, rees bij haar het de vermoeden dat Katia een zich de met jongens in had ingelaten. Toen haar dochter thuiskwam uit van van haar werk stond in haar koffer, met van een bijbel op er bovenop, op de naar stoep. Ze in kon gáán. Het in was voor de vijftienjarige Katia tijdens het begin naar van een nachtmerrie. -Een simpel naar ski-ongeluk. in Meer leek het niet. tijdens Maar geochemicus, schrijver en tijdens journalist Sam Gerrits op liep hierdoor met een beschadiging van een de zenuwen bij zijn naar met nekwervels op. Dat had met verstrekkende gevolgen. Want in volgens Sam is dat de van oorzaak van de door psychose de en bizarre waandenkbeelden die het zich van een paar jaar later in manifesteerden. Sam belandde uiteindelijk door in een isoleercel. een Om het taboe de op gekte te doorbreken, het schreef de hij het boek: Alleen een - op tv Berichten uit de tijdens isoleercel.

Een hedendaags op tv vervolg het op de bijbel. Wat tijdens zijn de dromen, aanklachten het en visioenen van ónze op tijd? -Over de het algemeen vinden de we van het erg moeilijk om met afscheid te het nemen en iemand of iets los van te laten. een Soms leggen mensen op zich uit niet bij een gedwongen afscheid neer met en op tv blijven ze doorvechten om op contact te houden. naar Maar het op kan ook op zinvol zijn om gebeurtenissen tijdens uit het een verleden achter ons te met laten om daarna met een met schone lei van te beginnen. Cornélie en door Reinier uit van Well zijn de grootouders van door van Valérie. Hun zoon David op tv en zijn Poolse vriendin tijdens Anna gingen uit niet uit lang na Anna's met geboorte uit elkaar. Cornélie en met Reinier zorgden al vanaf uit tijdens haar geboorte regelmatig tijdens voor hun kleindochter, een ook na de scheiding. In in eerste instantie van wilde Anna in Nederland blijven van op tv wonen, maar geheel onverwachts op tv vertrok ze toch naar de Polen, op tv met Valérie. Sindsdien kost het Reinier het en Cornélie de naar uit grootste moeite om hun kleindochter een nog te mogen zien. een De lange reis van naar van Polen die zij regelmatig maken, in loopt vaak met uit op een met teleurstelling omdat ze het Valérie maar even mogen in zien op tv en zij bovendien alleen tijdens nog maar de Pools spreekt. David heeft zijn van dochter in anderhalf van jaar niet van mogen zien. Hij door moet het doen naar met de de videobeelden die met zijn ouders gemaakt hebben op de uit op schaarse momenten dat ze Valérie van te zien krijgen. het Maar Cornélie het en Reinier blijven vechten om in hun kleindochter op niet te verliezen. op tv -De joodse schrijver de Avraham Burg een (en tevens oud-voorzitter van een de Israëlische een Knesset) was door kortgeleden in Nederland voor op tv zijn omstreden een boek De Holocaust is uit voorbij. Hij stelt naar dat Israël in de greep door naar is van een een obsessie voor de een Holocaust. Hierdoor worden op tv joden eeuwig tot een slachtoffer gemaakt; ze zijn ze altijd door uit maar met hun eigen lot bezig een en staan onverschillig met een tegenover het lot van het anderen. Daarom is Burg sterk van gekant tegen de door met reizen naar Auschwitz voor Israëlische scholieren op op tv die verplicht worden gesteld door de een Israëlische regering. Burg in houdt een een pleidooi voor het loslaten de van uit het slachtofferschap, van angst op tv en van op racisme.

Een hedendaags vervolg van op de het bijbel. Wat zijn de op tv dromen, aanklachten en in visioenen van ónze uit tijd? Valentijn brengt naar liefde. Het is op alweer naar bijna Valentijnsdag tijdens en daarom gaat op tv deze aflevering over liefde. in De liefde is het vaak een bron uit van veel vreugde in en plezier, maar leidt soms met een ook tot behoorlijke hartzeer. Het een gezegde dat rozen uit nooit zonder doornen de komen lijkt door dus van toepassing met op het begrip liefde tijdens en in deze aflevering. Miguel Stordiau op is gitarist en zoon met van de met bekende violist Roma Mirando (uit op op het beroemde zigeunerorkest Tata een Mirando). Hij heeft een roerig de op verleden achter de rug, getekend op door met een drank- en gokverslaving. tijdens Nadat zijn van tweede huwelijk op de de klippen liep en hij ook uit een de punt had in gezet achter zijn op muziekcarrière ontmoette hij een Leontien, een celliste die zelf een ook al meerdere huwelijken naar op achter de rug had. op Miguel en Leontien kregen spoedig in een relatie op tv en op tv vormden daarnaast tevens het muzikale duo de Para Eterno, het wat in het Nederlands een voor een altijd betekent. in Miguel zegt daarover: het 'Wat mij betreft is door dit ook echt uit voor altijd, want ik was het dood geweest de als van ik Leontien niet had ontmoet.' Dan met is een er het verhaal het van Edith Ringnalda, die de in uit 2009 haar grote liefde Simon Vinkenoog met van verloor op 80-jarige leeftijd. op De afgelopen 22 jaar wijdde uit Edith elke minuut een van haar leven van aan hem: 'Ik in had mijn hele de leven van maar een van wens: de grote liefde meemaken. Ik de heb heel met wat mannen tijdens versleten maar pas op een het naar hoogtepunt van mijn werkzame leven kwam de Simon met op mijn pad.' Ze gaf de daarna op tv haar baan op als van zakelijk op leider van theatergroep Dogtroep, om zich door helemaal de aan hem uit en zijn werk te met kunnen wijden. 'Zo kon door ik mezelf later met nooit verwijten dat op tv ik te met weinig van hem met heb genoten.' Een in Brits gezegde is: It's uit better to have uit loved and op lost, than door never to have loved at uit all en van dit lijkt zeker van in toepassing op door Edith.

Een met hedendaags vervolg op op tv de bijbel. uit Wat zijn de dromen, uit aanklachten en visioenen van ónze in tijd? van Aandacht voor met lichaam en geest in en de samenhang daartussen. in -Ed Spanjaard is één tijdens van Nederlands op topdirigenten en het pianist. In zijn met vrije tijd danst hij op tv al twintig jaar uit Flamenco. 'Die uit fysieke uitlaatklep heb ik uit nodig: Flamenco dansen is van de perfecte aanvulling een op wat ik doe van als in dirigent', aldus Spanjaard. -Topsport bedrijven het en homo met zijn. Het is uit in een aantal sporten met nog van steeds een taboe omdat er van helaas op tv nog veel van vooroordelen over bestaan. Dat ondervond met ook schaatser Rutger naar Elsinga, op die er na een lange het worsteling met voor koos om pas ná de het beëindigen in van zijn het schaatscarrière uit de kast te komen. op tv Jarenlang had hij van het er met moeilijk met mee om met dit geheim rond op te lopen. Heeft op met dat ook gevolgen gehad met voor zijn prestaties een op het ijs? -Annemiek op tv Vroom werd op geboren met een naar zeldzame botaandoening: de Broze Bottenziekte. op tv Door de de broosheid van uit haar skelet is er het uit op voortdurende gevaar voor botbreuken. van Wat betekent dat het voor een op tv jonge vrouw die ook van wel eens op tv naar een popconcert van wil, met een tijdens rugzak op reis, of gewoon de uit kroeg in van met vriendinnen? Want tijdens contacten en activiteiten op tv die tijdens de meeste mensen vanzelfsprekend vinden, zijn naar voor Annemiek op vaak te van gevaarlijk.

Een de hedendaags vervolg op naar de bijbel. Wat zijn de het dromen, door aanklachten en visioenen in van ónze op tv tijd? Aandacht voor tijdens ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van een uit grote waarde kunnen zijn. van Er wordt daarom even tijdens stil gestaan bij van zaken die dus op de het uit eerste gezicht wellicht van niet zo in het oog het op springen, maar die het waard zijn naar om te behouden. door Bijvoorbeeld tijdens de weinige natuur in in de de grote stad. 'Er bestaat een hele tijdens wereld naast op tv ons, waar de door meeste mensen geen weet het van hebben...' zegt uit stadsecoloog Remco op Daalder uit Amsterdam. een Hoe waardevol die naar wereld tijdens is, blijkt wel op uit het feit dat tijdens natuur in door de stad een met goed middel blijkt naar tegen ADHD bij kinderen of depressie het en de zwaarlijvigheid bij volwassenen. op Kijk vooral met ook eens omhoog als een je op de Amsterdamse een Albert Cuyp markt van loopt... In de deze aflevering ook een pleidooi een van kinderboekenschrijver de Sjoerd Kuyper, die op tv talloze in kinderboeken op door zijn naam heeft staan waaronder op 'Josje' en 'De Rode de Zwaan'. Je op tv kunt een kind namelijk tijdens geen groter met plezier het doen dan het een het goed kinderboek op te geven en er bestaat van geen beter middel op om van de fantasie te prikkelen, het door taalgevoel te verbeteren de en een kinderen voor te bereiden op op tv het in 'echte' leven. Weg achter die de computer dus en lezen met maar, is van het devies van Kuyper. door Tot slot filosoof van en schrijfster in Joke Hermsen. de Zij schreef een met boek over de in tijd, of liever: over ons met vermeende gebrek aan naar op tv tijd, waardoor het op tv leven gejaagd en oppervlakkig het wordt. Hoe tijdens krijgen we weer rust in ons het lijf en leven? uit Hét tijdens recept tegen met stress is volgens uit Joke Hermsen een 'langzame toekomst', door die niet wordt naar gedicteerd door de van klok.

Een in hedendaags vervolg op de bijbel. uit Wat zijn de tijdens op dromen, aanklachten en visioenen van met ónze tijd? op Het thema levenslust de staat centraal en op de drie verhalen het gaan over van genieten van het leven. van -Dr. Kaouthar Darmoni naar doceert Media & Cultuur door aan uit de Universiteit van in Amsterdam en houdt het zich bezig met het interculturele communicatie. Daarnaast naar geeft ze workshops op tv buikdansen. In onze zakelijke westerse wereld, tijdens naar met de focus de op ratio en denken, de is volgens Kaouthar namelijk met een grote behoefte aan met een andere door kant: uit die van vrouwelijkheid, van plezier hebben op in op je lijf, van schoonheid en van een beweging. Niet alleen in het privéleven, een maar ook op in de op werkvloer. Gooi dus die in remmen los en van dans! -De tijdens 62-jarige Paul Somberg was als op tv kind al door een levensgenieter. Ook als een volwassene stelde hij op nooit uit tijdens wat hij tijdens graag wilde doen. Drie jaar een in geleden werd bij hem op kanker geconstateerd. Na de diagnose naar van kwamen zijn vrienden met langs met lekkere van hapjes en champagne om het in leven te de vieren. Tijdens zijn chemokuren op tv stond voedsel in hem tegen, waarop zijn op tv partner José, van in het dagelijks leven de culinair redacteur, van alles naar verzon op tv om het het eten toch te laten smaken. op tv Haar recepten van schreef ze op in door het kookboek het Gezond eten rond tijdens chemotherapie. Het het werd beloond met de prijs voor op tv een Kookboek van het jaar. naar -Sopraan Heleen Koele leek op tv voorbestemd om voor op tv de klas naar te staan. Toch deed naar ze met succes auditie op tv voor het de conservatorium. In van het geheim, want haar met omgeving was van mening door op tv dat je maar tijdens beter gewoon kunt doen. Zes naar jaar geleden scheidde ze de van uit haar man, door omdat hij niet uit om kon gaan in met de handicap een van hun jongste een zoon, die doof werd na met een hersenvliesontsteking toen door hij één tijdens jaar was. van Heleen zingt een aria uit Händels het Messiah. 'Bij uitstek op een feestelijk tijdens en naar hoopgevend stuk.'.

Een op hedendaags vervolg op de bijbel. het Wat zijn de met de dromen, aanklachten en visioenen van ónze door van tijd?

Een naar hedendaags vervolg op de van bijbel. Wat naar zijn de op tv dromen, aanklachten en visioenen van ónze een met tijd?

september 2019
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord