Programma gemist?

Portret. van met Avraham Burg, tijdens een joodse met visionair. Avraham Burg uit is een Israëlisch auteur. Hij schreef door onlangs een het omstreden boek De Holocaust naar is voorbij. op Afrekenen op met Hitlers erfenis. Burg was het op van bezoek in Nederland op uitnodiging de van het Centrum uit Informatie en de Documentatie Israël (CIDI) het om in de Balie in door Amsterdam een lezing uit het te geven over dat op tv boek. Is de Holocaust voorbij? een Dat zou volgens een het Burg wel moeten: 'Israël is in in de greep van van het een Shoah-obsessie die joden tot eeuwige tijdens slachtoffers maakt. Daardoor een zijn ze altijd op bezig met naar het op eigen lot en op zijn ze onverschillig door ten aanzien van het uit lot van anderen. Hoe groot met de ellende die het een in ander volk de treft ook is, op in de Israëlische visie valt dat het altijd in in het niet in bij wat de joden in uit door de Tweede Wereldoorlog uit is overkomen. Dat vast blijven naar zitten aan uit het slachtofferschap ondermijnt het tijdens zelfvertrouwen van een naar volk. Nationalisme en geweld het nemen op toe en een op tv oplossing voor het Palestijnse door vraagstuk op lijkt verder weg dan ooit.' van Volgens Burg uit is het de tijd dat met Israël zijn in zelfvertrouwen hervindt en anderen tijdens leert accepteren. in Het is de door enige de oplossing. Met deze met boodschap reist Burg uit de wereld rond.

Een hedendaags vervolg naar door op de bijbel. Wat het zijn de dromen, aanklachten door en visioenen van ónze van tijd? Kamp Amersfoort met was in naar de de Tweede Wereldoorlog de zwartste naar plek van Nederland. Hier op zijn de meeste mensen een gefusilleerd in en daarom moest het naar zo tijdens snel mogelijk weg. Het heeft door lang geduurd tijdens voor er een fatsoenlijke op tv herdenkingsplek kwam.' met Aan het woord is Annemiek uit Littlejohn. Zij is een als tijdens vrijwilliger honderd uur per de week naar bezig om de op gegevens van de slachtoffers van het in kamp te het achterhalen. Daarnaast is van ze bezig door de persoonlijke een eigendommen van de slachtoffers die uit in op Kamp Amersfoort zijn achtergebleven terug op tv te bezorgen bij de uit in erfgenamen van die slachtoffers. Het uit blijkt van grote waarde uit uit om iets tastbaars terug te met krijgen van een de overledene, met al is het van maar een knoop van een het jas. Eén van die de nabestaanden is Lubbert naar van Steeg. op tv Samen met zijn een broer die uit een Australië over van was bracht hij een naar bezoek aan het Kamp, tijdens de waar ooit zijn vader Hendrik uit van Steeg korte tijd van had doorgebracht. Tot van hun grote verrassing een het bleek de trouwring van hun de vader nog in het in het kamp te liggen. De met moeder van Lubbert in is inmiddels van 90 jaar. Dankzij uit het werk van Annemiek Littlejohn heeft van zij de de trouwring in van haar man weer in aan haar vinger. Naast naar al het speurwerk met is van Littlejohn ook steun en toeverlaat de voor de slachtoffers met van Kamp Amersfoort die de nog in leven naar uit zijn. Velen van hen hebben hun de familie nooit van over die periode op uit hun verleden een willen vertellen. uit Littlejohn moedigt van hen aan om door hun verhaal wel te doen, een nu ze er met nog zijn. En die van oproep uit werkt: om - naar al was het maar één van keer - met hun verhaal te vertellen op bellen door ze haar soms door letterlijk uit op tv bed.

Een hedendaags tijdens vervolg op van de bijbel. Wat zijn de van dromen, met aanklachten en visioenen van op tv ónze tijd? -Ricardo Klapwijk de een werkte twintig jaar geleden als architect naar op het het Ministerie van het Buitenlandse Zaken. Via op tv vrienden maakte hij kennis met met de uit tango. Ricardo was op tv verkocht. In in Buenos Aires nam in hij tangoles en leerde hij zijn in vrouw een en danspartner tijdens Nicole kennen. Ze van waren allebei lang, expressief van en elegant en uit dansten de een tango op een manier die voor naar de Argentijnen nieuw op en spannend was. van Hun op tv roem schoot als een komeet naar omhoog en jarenlang de waren ze een de tijdens gevierd duo. Tot het in uit hun privéleven naar mis ging en een door scheiding uit volgde. -Ze worden de verborgen vrouwen genoemd: importbruiden een die door hun op man opgesloten en door als slavin gebruikt door worden. Fayza Oum'Hamed was op tv een in van hen. Ze schreef van een jaar geleden uit over haar eigen in leven het boek De naar uitverkorene.

Een hedendaags van vervolg op de bijbel. de Wat op tv zijn de dromen, aanklachten het en visioenen naar van ónze tijd? -Het leven in van schrijfster Christine in een Otten stond compleet op zijn kop in toen de politie naar de vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. naar Haar uit man, journalist Hans Krikke, werd het verdacht van van lidmaatschap uit van de vermeende terreurgroep RaRa. in Na negen tijdens maanden werd naar duidelijk dat Krikke niets in met de op tv zaak te maken had. Wat uit betekende die periode voor op henzelf de en hun gezin? in -Gideon Everduim, op alias Gikkels, is op tv een rapper uit een de Bijlmer. Ondanks in succes in een boyband belandde uit hij in door de cel vanwege de pinpasfraude. Hij gebruikte zijn jaar op tv in in de gevangenis om van teksten te schrijven, boeken te met lezen tijdens in het besef: dit wil op ik nooit meer. uit Met de zijn hiphopplatform Bijlmerstyle wil hij van laten zien dat de de met Bijlmer geen broedplaats van is voor het criminaliteit, maar voor creativiteit. Bijlmerstyle de is op ook een politieke uit partij die strijdt tijdens tegen stigma's en het vooroordelen. -Paul Bosman maakt naar zich nog tijdens steeds zichtbaar kwaad over van het onrecht dat hem uit is aangedaan. tijdens In augustus 2005 werd hij in als sportverslaggever in naar het naar Duitse Waddeneiland Norderney gestuurd. Anderhalf het jaar later moet van hij zich melden een bij de in rechtbank in uit Groningen omdat hij verdacht wordt door van een een zedendelict. Paul is met verbijsterd. naar Gedurende twee jaar strijden Paul en tijdens zijn vrouw op tegen in de volkomen onterechte verdachtmaking. Een ontluisterend een in verhaal over wat er naar kan gebeuren wanneer een je op een de verkeerde tijd de op de verkeerde plaats op tv bent.

Een hedendaags een vervolg op de bijbel. door Wat zijn de de dromen, aanklachten en een visioenen van met ónze tijd? een Verhalen uit met het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. uit In dozen, rekken en de manden van liggen documenten het die een rol op hebben gespeeld in de geschiedenis met van een de stad. Maar er van liggen ook documenten die familiegeheimen met ontrafelen. Café 't op tv Mandje het aan de Zeedijk in Amsterdam naar was zijn tijd naar vanaf de start op ver vooruit. Al in sinds 1927, toen tijdens het van café werd geopend door de het legendarische Bet op van de Beeren, was het dé plek in waar homo's en lesbo's het zichzelf konden zijn. door Na in de dood het van Bet werd het café gesloten, de maar sinds Koninginnedag door 2007 is het de weer open. Het op tv nichtje een van Bet, naar Diana van Laar, door zet de erfenis van voort: het café is nog met steeds een vrijplaats in voor mensen die in zichzelf de willen zijn. En dat blijkt een nog steeds op tv nodig... Waar met zijn de mensen, vroeg Guus Luijters een als klein jongetje uit aan tijdens zijn vader bij wie hij uit achterop de fiets naar op zat. Het was 1946 en ze in reden door tijdens de joodse op tv wijk in Amsterdam, waar op hij een alleen maar dichtgespijkerde met huizen zag. Ex-journalist Luijters heeft zichzelf tijdens tot taak de gesteld met dat hij de gegevens in en zo mogelijk van een foto wil achterhalen van het zo'n de 20.000 Nederlandse joodse kinderen de die in met de Tweede Wereldoorlog door zijn weggevoerd. Luijters tijdens bundelt de gegevens in een op tv boek. Peter op Kroesen een is archivaris van het Stadsarchief en tijdens probeert vragen te het beantwoorden door van mensen die de een ontbrekend puzzelstukje uit het het verleden de van hun het familie opgelost willen hebben. Volkomen onverwacht uit meldt zich op van een dag het een naar man uit Suriname een met papieren die betrekking het hebben op het verleden op tv van in Peters eigen vrouw...

Een uit hedendaags vervolg op de bijbel. op tv van Wat zijn de dromen, aanklachten en een visioenen van in ónze tijd? Op tijdens zoek naar in de ziel. -Schrijver Hans het Siepel de (70) vertelt in zijn uit boek Stemmen van een de ziel op tv over zijn ervaringen een met zijn moeder, die lijdt met aan de ziekte op van Alzheimer. op tv Hans en zijn op familie gaan akkoord het met medicinale van behandeling. Zijn moeder het verzet zich echter sterk tegen een de ingezette op behandeling met met medicijnen. Gaandeweg wordt in het Hans en de zijn familie duidelijk dat een hun moeder uit een geheim met zich meedraagt. van Een geheim dat naar ze hen nog wil naar vertellen. De enige in manier om erachter in te komen naar wat hun moeder in al het jaren voor hen verzwegen in heeft is het om de behandeling te staken. de -Lotta van Blokker (30) is ondanks in haar jonge leeftijd beeldend kunstenaar. van Lotta is door schepper van een indrukwekkende van collectie beelden. in Haar modellen vindt ze door op tv op straat wanneer ze wordt getroffen uit van door een houding uit of een uitdrukking in een gezicht. uit naar Uren poseren ze voor haar in door haar atelier op tv in Amsterdam, terwijl met Lotta naar voortdurend om hen heen van sluipt, bezig naar om datgene te op vangen en in brons door vast te leggen wat een haar zo in die naar persoon treft. met Ze ontwikkelt een in band met met zo'n model een tot aan het moment dat het uit af is. het 'Dan geef ik het met beeld in aan de op wereld.' Soms houdt ze contact. Zoals het op met Coos, een vrouw van 93 het jaar, op tv die Lotta bij de een apotheek ontdekte en meetroonde van van naar haar atelier. een Het gaat niet om lichamelijke een schoonheid maar om op tv persoonlijkheid. Die ware op tv persoonlijkheid wil ze tijdens vastleggen in haar door beelden. een -Bob de Ruiter door is getrouwd met Saskia, een vrouw het met met meerdere gedaantes. Saskia is namelijk in manisch depressief. van Hoe ziet het leven door eruit met uit een vrouw waarvan haar op ziekte op tv haar persoonlijkheid het overneemt? Als ze van depressief is komt er niets op uit haar met handen en zit op ze doelloos op tv op de bank. In een met manische periode het werd ze zelfs verliefd tijdens op een uit andere man. De advocaat bleek naar al bezig te tijdens zijn om de de echtscheiding te regelen. het Maar naar Bob weigerde door zijn huwelijk op naar te geven, omdat hij een weet dat onder haar in ziekte, de naar ware Saskia verborgen een zit: de vrouw waar een hij de van houdt en op waarvan hij altijd weer hoopt dat uit ze in tevoorschijn komt.

Een hedendaags van vervolg op uit de bijbel. Wat zijn op de dromen, aanklachten naar en visioenen van op tv ónze tijd? Afl.: uit Troost.. De drie verhalen tijdens op staan in het teken uit van troost. Met het een verhaal van Albertine, op tv die door een in traumatische gebeurtenis veranderde uit van een vrolijk meisje op tv in een angstig met op en gesloten kind. door Op veertienjarige leeftijd op tv werd ze opgenomen in een psychiatrische met instelling. In die uit van jaren begon ze zichzelf te beschadigen. van Veertien jaar de later komt Albertine tijdens terug in de het maatschappij en nu volgt een ze uit een opleiding tot ervaringsdeskundige en een hulpverlener bij de met GGZ. op Hoe ga je om het met het toenemend aantal in mensen het dat in een zichzelf snijdt of naar krast? Ati de naar Zeeuw is sinds de een jaar weduwe van oud-staatsman Dick door de met Zeeuw. Een jaar geleden stierf het hij onverwacht. Na door uit 24 jaar huwelijk moest ze het afscheid door nemen van haar grote liefde. Ati het heeft naar kinderen, kleinkinderen, van vrienden en kennissen en toch voelt naar ze zich op tv ten diepste de alleen. 'Alleen op eten, alleen slapen. van Het doen soms in bijna lijfelijk pijn. Zeker op tv in het begin. Een pijn naar van waardoor je denk: Ik wil tijdens niet en ik tijdens uit kan niet verder.' Is er de überhaupt troost door te vinden? En zo ja, op tv uit wat is haar troost? Het uit blijft een merkwaardig de fenomeen: je stopt twee op sokken in de tijdens wasmachine uit maar tijdens het wassen raak tijdens je er één op tv in kwijt. Kunstenares Stef Kreymborg maakte het van 4000 van die de eenlingsokken een met kunstwerk: Klaagmuur van in eenzame een sokken. In haar nieuwe project, door de Troostwand een van zakdoeken, met zoekt ze naar de verhalen achter op tv zakdoeken. Welke met tranen hebben van ze gedroogd? Ze maakt een op ode aan van een uitstervend fenomeen: het de stoffen uit zakdoek.

Hoe een plotselinge op gebeurtenis naar je leven compleet kan de veranderen. Het kan ons een tijdens allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat uit het noodlot met toe. Een onvoorziene uit gebeurtenis zet alles het totaal op de kop. Hierna een is de het leven nooit meer met hetzelfde. Hoe ga je door daarmee om? Hoe op reageer je tijdens als een het lot je treft? -Katia het Clarijs werd in geboren in Brazilië als oudste van van vijf kinderen. naar Haar uit streng gelovige een moeder voedde haar kinderen heel strikt door met op. Katia mocht geen uit lange broek dragen en uit uitgaan was uit den op boze. van Toen Katia's moeder na het in bijwonen door van een gebedsdienst thuiskwam, door rees bij haar het tijdens vermoeden dat de Katia een zich met jongens had ingelaten. op Toen haar dochter thuiskwam de van haar van werk door stond haar koffer, met een bijbel van er tijdens bovenop, op de op tv stoep. Ze kon gáán. Het een was voor de een op vijftienjarige Katia het begin naar van een nachtmerrie. op -Een simpel ski-ongeluk. in Meer leek het niet. op tv Maar geochemicus, schrijver en uit journalist Sam op tv Gerrits liep hierdoor op een beschadiging van de door tijdens zenuwen bij zijn nekwervels op. Dat naar had op tv verstrekkende gevolgen. Want op volgens Sam is dat op de oorzaak op tv van de psychose en door bizarre waandenkbeelden die uit zich een met paar jaar door later manifesteerden. Sam belandde naar uiteindelijk in een isoleercel. door Om het taboe door op gekte een te doorbreken, schreef met hij het in boek: Alleen - Berichten uit op de van isoleercel.

Een hedendaags het vervolg op de bijbel. in tijdens Wat zijn de dromen, aanklachten en door visioenen het van ónze tijd? -Over het van algemeen vinden door we van het erg moeilijk om afscheid te tijdens nemen en iemand uit of iets van los te door laten. Soms op leggen mensen zich niet bij een in een gedwongen afscheid neer en blijven op tv ze doorvechten om contact de te houden. Maar in op tv het kan ook zinvol in zijn om gebeurtenissen uit het het verleden achter uit ons te de laten om daarna met een op tv schone lei een te beginnen. Cornélie door en Reinier van tijdens Well zijn uit de grootouders de van Valérie. Hun zoon David van en op zijn Poolse vriendin Anna door gingen niet lang na tijdens Anna's geboorte uit in elkaar. van Cornélie en Reinier zorgden al met vanaf haar geboorte regelmatig naar voor het hun kleindochter, door ook na de in scheiding. In eerste instantie wilde op tv Anna uit in Nederland blijven wonen, maar geheel het onverwachts door vertrok ze toch naar Polen, op met met Valérie. Sindsdien kost van het Reinier en Cornélie het de de grootste moeite om tijdens hun kleindochter nog te mogen zien. het in De lange reis de naar Polen die zij regelmatig van maken, loopt vaak uit met op een teleurstelling door het omdat ze Valérie maar even op tv mogen zien en op tv zij bovendien alleen nog met maar Pools door spreekt. David heeft zijn een tijdens dochter in anderhalf jaar niet mogen op zien. tijdens Hij moet in het doen met uit de videobeelden die zijn ouders van gemaakt hebben de op de schaarse momenten met dat ze Valérie van te van zien krijgen. Maar Cornélie en Reinier uit blijven vechten uit om hun een kleindochter niet te op verliezen. -De joodse schrijver Avraham tijdens Burg (en door tevens oud-voorzitter uit van de Israëlische Knesset) was op kortgeleden in het Nederland voor zijn de omstreden op tv boek De Holocaust is voorbij. een Hij met stelt dat Israël in de greep op is van een het op obsessie voor de een Holocaust. Hierdoor worden joden eeuwig van tot slachtoffer gemaakt; op ze zijn op ze altijd maar met met hun eigen lot bezig de en staan onverschillig het naar tegenover het lot naar van anderen. Daarom is Burg tijdens sterk gekant tegen uit de reizen een naar Auschwitz de voor Israëlische scholieren het die verplicht worden gesteld door het de Israëlische regering. Burg op tv met houdt een pleidooi voor tijdens het loslaten van het op slachtofferschap, op van angst en van een racisme.

Een van hedendaags vervolg op naar de bijbel. Wat zijn door de dromen, aanklachten en op visioenen uit van ónze tijd? in Valentijn brengt liefde. naar Het is alweer bijna in Valentijnsdag en daarom van gaat deze op aflevering over liefde. door De liefde is vaak een door in bron van veel vreugde door en plezier, maar leidt tijdens soms met ook tot behoorlijke hartzeer. met Het gezegde een dat rozen nooit een zonder doornen komen lijkt de dus van door toepassing op het begrip liefde en naar deze door aflevering. Miguel Stordiau met is gitarist de en zoon van de de bekende violist Roma Mirando (uit uit op tv het beroemde zigeunerorkest Tata Mirando). op Hij uit heeft een roerig de verleden achter de rug, getekend door op tv een drank- het en gokverslaving. een Nadat zijn de tweede huwelijk op de klippen tijdens liep en tijdens hij ook op een punt had gezet achter met zijn de muziekcarrière ontmoette hij Leontien, een op tv celliste die zelf ook een een al meerdere huwelijken achter de van rug had. Miguel de en Leontien op kregen spoedig een relatie van en vormden daarnaast tevens van het muzikale in duo het Para Eterno, wat in het Nederlands naar voor altijd het betekent. door Miguel zegt daarover: 'Wat mij met betreft is een dit ook echt voor van altijd, want ik een was dood met geweest als ik Leontien een niet had met ontmoet.' Dan is er het het de verhaal van Edith met Ringnalda, die in 2009 het haar grote liefde Simon Vinkenoog door verloor op 80-jarige met leeftijd. van De afgelopen 22 uit jaar wijdde Edith door elke minuut door van haar leven de aan hem: 'Ik had naar mijn hele leven maar een van wens: de een grote liefde meemaken. Ik het heb heel wat op mannen in versleten maar door pas op het hoogtepunt van mijn naar werkzame leven tijdens kwam Simon op naar mijn pad.' door Ze gaf een daarna haar baan op in als zakelijk leider van op tv theatergroep Dogtroep, om naar zich helemaal aan hem uit en de zijn werk te kunnen wijden. een 'Zo kon ik met mezelf later uit nooit verwijten dat ik de een te weinig van hem heb op tv genoten.' met Een Brits gezegde is: in It's better to have loved uit and het lost, than never to have met door loved at all en een dit lijkt zeker van een toepassing op uit Edith.

Een een hedendaags vervolg op de in bijbel. Wat op tv zijn de dromen, aanklachten tijdens en visioenen van ónze een tijd? Aandacht het voor lichaam en naar geest een en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard een is met één van Nederlands in topdirigenten en pianist. de In zijn vrije tijd danst op hij al twintig uit jaar Flamenco. 'Die van fysieke uitlaatklep heb het ik nodig: Flamenco in dansen is de een perfecte aanvulling tijdens op wat uit ik doe als dirigent', aldus op Spanjaard. -Topsport bedrijven het het en homo zijn. Het het is in van een aantal sporten uit nog steeds een uit taboe omdat er helaas de nog veel vooroordelen in over bestaan. Dat ondervond van ook schaatser Rutger op tv Elsinga, die van er na een lange met worsteling voor koos om tijdens pas uit ná het beëindigen het van zijn schaatscarrière op uit de kast te komen. in Jarenlang had hij de het er uit moeilijk mee in om met dit geheim een rond te lopen. op Heeft dat tijdens ook gevolgen gehad voor zijn op prestaties een op het ijs? -Annemiek in Vroom werd geboren met de een zeldzame botaandoening: de de Broze Bottenziekte. de Door de met broosheid op tv van haar skelet het is er het voortdurende gevaar voor op tv botbreuken. Wat het betekent in dat voor een jonge vrouw een die ook wel eens de naar een door popconcert tijdens wil, met een rugzak op van reis, of gewoon door de kroeg naar in met vriendinnen? in Want contacten tijdens en activiteiten die de meeste mensen een vanzelfsprekend vinden, zijn op voor Annemiek vaak uit in te gevaarlijk.

Een uit hedendaags vervolg op naar de bijbel. Wat zijn de op tv dromen, uit aanklachten en op tv visioenen van ónze tijd? Aandacht voor uit ogenschijnlijk kleine dingen, het die echter van in grote waarde kunnen door zijn. Er wordt tijdens daarom even door stil door gestaan bij zaken die dus op op tijdens het eerste gezicht een wellicht niet zo in het oog in een springen, maar die het van waard zijn om te behouden. tijdens Bijvoorbeeld de weinige de tijdens natuur in de grote stad. 'Er op bestaat een met hele een wereld naast ons, tijdens waar de meeste mensen geen weet op tv de van hebben...' zegt op stadsecoloog Remco Daalder met uit Amsterdam. Hoe de waardevol die wereld is, blijkt met wel uit het door feit dat natuur in de de stad een een goed middel tijdens blijkt tegen ADHD van bij kinderen of een depressie en zwaarlijvigheid bij op tv van volwassenen. Kijk vooral ook naar eens omhoog als in je op de naar Amsterdamse Albert Cuyp het markt loopt... In tijdens deze aflevering uit ook een pleidooi van de kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper, die het talloze het kinderboeken op zijn het naam heeft uit staan waaronder 'Josje' en 'De Rode op tv van Zwaan'. Je kunt een kind namelijk een geen groter plezier met doen dan het uit een goed met kinderboek te geven en de er bestaat door geen tijdens beter middel om de fantasie te het door prikkelen, het taalgevoel op tv te verbeteren en kinderen op tv voor te bereiden op het naar 'echte' leven. uit Weg achter die het computer dus op en lezen maar, is door het devies van een Kuyper. Tot slot filosoof op en van schrijfster Joke Hermsen. naar Zij schreef een boek over met op tv de tijd, of liever: over van ons vermeende gebrek een aan tijd, van waardoor het in leven gejaagd en oppervlakkig wordt. naar Hoe krijgen uit we weer op rust in ons in lijf en leven? op tv Hét recept tegen stress is uit volgens Joke Hermsen naar een 'langzame op toekomst', die niet wordt met gedicteerd door de een klok.

Een uit hedendaags vervolg in op de bijbel. Wat zijn de uit dromen, aanklachten tijdens en visioenen van tijdens ónze tijd? Het met thema levenslust staat centraal het en de drie naar verhalen gaan met over genieten van het de door leven. -Dr. Kaouthar Darmoni naar doceert Media & Cultuur in aan de op tv Universiteit van een Amsterdam en houdt zich bezig met in interculturele communicatie. de Daarnaast geeft ze workshops op buikdansen. In onze de zakelijke een westerse wereld, met in de focus op in ratio en denken, een is volgens Kaouthar namelijk de een een grote behoefte aan een andere uit kant: die in van vrouwelijkheid, door van plezier hebben in je van lijf, van van schoonheid en beweging. Niet het alleen van in het privéleven, maar ook op door de op werkvloer. Gooi dus in die remmen los en dans! door -De met 62-jarige Paul Somberg was als tijdens kind een al een levensgenieter. Ook als naar tijdens volwassene stelde hij nooit in uit wat op tv hij graag wilde doen. Drie door jaar geleden werd bij uit hem met kanker geconstateerd. Na de diagnose het kwamen zijn van vrienden langs met lekkere een op tv hapjes en champagne de om het leven te de vieren. Tijdens zijn chemokuren stond de voedsel hem een tegen, waarop het zijn partner José, in het met dagelijks leven culinair de redacteur, op tv van alles tijdens verzon om het eten op toch te laten smaken. Haar op tv recepten schreef op tv ze op in het het kookboek Gezond de eten rond het chemotherapie. Het werd beloond op met de prijs voor een Kookboek van op tv het jaar. door -Sopraan Heleen Koele tijdens leek voorbestemd met om voor de van klas te staan. Toch deed ze de met in succes auditie voor het op tv conservatorium. op tv In het geheim, want in haar omgeving was van mening op uit dat je maar beter door gewoon kunt in doen. Zes jaar geleden het scheidde ze van haar het man, het omdat hij niet in om kon gaan tijdens met de handicap van van hun jongste zoon, de die doof werd van na een hersenvliesontsteking toen hij op één jaar was. de Heleen uit zingt een aria uit Händels op Messiah. 'Bij uitstek naar naar een feestelijk en hoopgevend de stuk.'.

Een hedendaags het vervolg op uit de bijbel. Wat zijn de in een dromen, aanklachten en op visioenen van ónze op tijd?

Een een hedendaags vervolg op de bijbel. het Wat zijn met de dromen, aanklachten en in visioenen van door ónze door tijd?

oktober 2020
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!