Programma gemist?

Portret. de van Avraham Burg, de een joodse visionair. Avraham Burg de is een Israëlisch op tijdens auteur. Hij schreef onlangs het op tv omstreden boek uit De Holocaust is voorbij. Afrekenen in uit met Hitlers erfenis. Burg was met op bezoek in Nederland in op in uitnodiging van op het Centrum Informatie en op tv Documentatie Israël (CIDI) om van in naar de Balie in Amsterdam een lezing door te met geven over dat boek. Is tijdens de Holocaust voorbij? het Dat een zou volgens door Burg wel moeten: 'Israël op is in de greep de van een Shoah-obsessie met die van joden tot eeuwige slachtoffers een maakt. Daardoor zijn ze altijd tijdens bezig met naar het eigen lot en door op tv zijn ze onverschillig ten aanzien op tv van het door lot van een anderen. Hoe groot de ellende die van een ander van volk treft ook is, het in de Israëlische op op tv visie valt dat op tv altijd in het niet tijdens bij wat de joden in door de de Tweede Wereldoorlog een is overkomen. Dat vast blijven met zitten aan het een slachtofferschap ondermijnt met het zelfvertrouwen van een met volk. Nationalisme en met geweld nemen toe naar en een oplossing voor een het Palestijnse vraagstuk op tv lijkt verder weg van dan ooit.' op Volgens door Burg is het het de tijd dat uit Israël zijn zelfvertrouwen hervindt en anderen uit met leert accepteren. Het de is de enige oplossing. in Met deze boodschap op reist Burg de wereld het rond.

Een hedendaags vervolg met op een de bijbel. Wat zijn een de dromen, aanklachten van en visioenen op tv van ónze tijd? Kamp door Amersfoort de was in de Tweede op tv Wereldoorlog de zwartste plek van met Nederland. Hier op zijn de het meeste mensen gefusilleerd en daarom naar in moest het zo snel met mogelijk weg. Het heeft een lang geduurd op voor er de een fatsoenlijke herdenkingsplek de kwam.' Aan het woord op is Annemiek het Littlejohn. Zij is als met vrijwilliger honderd uur een per week bezig om de een een gegevens van de slachtoffers van door het kamp te een achterhalen. Daarnaast is ze een bezig het de persoonlijke eigendommen op tv van de slachtoffers van die in Kamp met Amersfoort zijn door achtergebleven terug te bezorgen het bij de erfgenamen met van die slachtoffers. Het op tv blijkt van van grote waarde van om iets tastbaars terug te krijgen door van een overledene, de al uit is het door maar een knoop van een jas. de Eén het van die nabestaanden is het Lubbert van Steeg. Samen in met zijn op broer die in uit Australië een over was bracht hij een in bezoek aan uit het Kamp, waar uit ooit zijn vader Hendrik van van door Steeg korte tijd had een doorgebracht. Tot hun op tv grote verrassing bleek de van trouwring op tv van hun vader nog in het uit kamp in te liggen. de De moeder van Lubbert is inmiddels met 90 naar jaar. Dankzij het werk het van Annemiek Littlejohn heeft het zij de trouwring van van in haar man met weer aan haar in vinger. Naast al het speurwerk is naar uit Littlejohn ook steun en toeverlaat van voor door de slachtoffers van Kamp Amersfoort die op tv nog in leven op zijn. Velen het van hen uit hebben hun familie nooit op over het die periode uit hun verleden willen naar vertellen. van Littlejohn moedigt naar hen aan om hun verhaal in wel te op tv doen, nu ze er nog het zijn. En met die oproep werkt: in om - al was op tv het het maar één het keer - hun op verhaal te vertellen bellen ze een haar op tv soms letterlijk uit op tv bed.

Een hedendaags vervolg een op de op tv bijbel. Wat van zijn de met dromen, aanklachten en een visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk naar het werkte twintig jaar het geleden als architect naar op het Ministerie van Buitenlandse uit Zaken. Via een vrienden maakte een hij kennis met met de tango. Ricardo was verkocht. in In Buenos Aires het nam hij tangoles en met door leerde hij zijn vrouw op en danspartner Nicole kennen. de Ze waren allebei in lang, expressief van en elegant en dansten naar de tango op van een manier op die voor de Argentijnen het nieuw en spannend was. naar door Hun roem schoot als een op komeet een omhoog en jarenlang waren ze met een het gevierd duo. Tot het een in hun privéleven mis ging tijdens en een een scheiding naar volgde. -Ze worden verborgen vrouwen genoemd: tijdens uit importbruiden die door hun man opgesloten naar en als slavin tijdens gebruikt het worden. Fayza Oum'Hamed was een door van hen. Ze op schreef van een jaar de geleden over haar eigen leven op tv het een boek De uitverkorene.

Een hedendaags tijdens vervolg op van de bijbel. Wat met zijn de dromen, aanklachten en uit visioenen van ónze op tv tijd? -Het tijdens leven van schrijfster Christine van de Otten stond compleet op zijn een kop op tv toen de politie vijftien jaar geleden met haar huis naar binnenviel. de Haar man, journalist Hans het Krikke, werd het verdacht van lidmaatschap van de vermeende een uit terreurgroep RaRa. Na negen een maanden werd duidelijk dat Krikke de niets met de van zaak te maken tijdens had. Wat betekende op die van periode voor op henzelf en hun een gezin? -Gideon Everduim, alias op Gikkels, is een uit rapper uit de de Bijlmer. Ondanks succes op in een op boyband belandde hij in door de cel vanwege in pinpasfraude. Hij de gebruikte zijn jaar in tijdens de gevangenis om met teksten te schrijven, boeken te naar tijdens lezen in het besef: dit uit wil ik nooit meer. de Met zijn het hiphopplatform Bijlmerstyle wil hij de laten naar zien dat de Bijlmer op geen broedplaats van is voor criminaliteit, maar voor naar creativiteit. Bijlmerstyle is van ook een een politieke partij tijdens die strijdt tegen in stigma's en vooroordelen. -Paul Bosman naar maakt op zich nog steeds zichtbaar uit kwaad over het het onrecht dat hem op tv is aangedaan. In augustus tijdens 2005 werd hij op tv tijdens als sportverslaggever naar op het Duitse Waddeneiland Norderney van gestuurd. Anderhalf jaar later de moet hij zich op tv melden tijdens bij de rechtbank met in Groningen omdat hij uit verdacht wordt van een van zedendelict. Paul is op tv verbijsterd. op Gedurende twee jaar in strijden Paul en zijn door vrouw tegen de volkomen onterechte tijdens verdachtmaking. Een de ontluisterend tijdens verhaal over wat er kan van gebeuren wanneer je met op de verkeerde tijd door op de de verkeerde plaats de bent.

Een hedendaags vervolg het op de in bijbel. Wat uit zijn de dromen, aanklachten en uit uit visioenen van ónze in tijd? Verhalen uit uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. naar In uit dozen, rekken en manden liggen op tv documenten het die een rol een hebben gespeeld in de geschiedenis met van een stad. Maar met er liggen een ook documenten die familiegeheimen op van ontrafelen. Café 't het Mandje aan de Zeedijk in van Amsterdam was een zijn tijd tijdens vanaf de start ver vooruit. door Al sinds 1927, toen naar het café werd naar geopend door door de naar legendarische Bet van Beeren, was het tijdens van dé plek waar homo's naar en lesbo's zichzelf konden zijn. naar Na naar de dood van van Bet werd het het café gesloten, maar sinds uit Koninginnedag 2007 is het een tijdens weer open. Het nichtje in van Bet, Diana een van Laar, uit zet de erfenis voort: het op café is nog uit steeds het een vrijplaats voor mensen die zichzelf in willen zijn. naar En dat blijkt naar nog steeds nodig... Waar een zijn het de mensen, met vroeg Guus Luijters als klein door jongetje aan zijn vader in bij op wie hij op tv achterop de fiets tijdens zat. Het was 1946 en ze op tv reden door naar de joodse tijdens wijk in op tv Amsterdam, waar hij alleen de maar dichtgespijkerde huizen zag. Ex-journalist van Luijters uit heeft zichzelf tot taak door gesteld dat hij de in gegevens en zo uit een mogelijk een foto de wil achterhalen van zo'n 20.000 van Nederlandse joodse naar kinderen die in de Tweede een Wereldoorlog zijn van weggevoerd. Luijters bundelt in de gegevens in op tv een van boek. Peter Kroesen is archivaris een van het Stadsarchief tijdens en op probeert vragen te beantwoorden van mensen een die een op ontbrekend puzzelstukje uit het door verleden van de hun familie opgelost op tv willen hebben. tijdens Volkomen onverwacht meldt van zich op een dag uit een man uit de Suriname met papieren die door op betrekking hebben op het verleden van het Peters eigen de vrouw...

Een hedendaags door vervolg op een de bijbel. Wat tijdens zijn de dromen, op tv aanklachten en op visioenen van ónze door tijd? Op zoek naar een de ziel. -Schrijver Hans Siepel een (70) vertelt naar in zijn boek Stemmen naar van de ziel in over zijn naar ervaringen van met zijn moeder, die lijdt het aan de ziekte van de Alzheimer. Hans en van zijn familie tijdens gaan door akkoord met medicinale behandeling. op tv Zijn moeder verzet zich echter op sterk tegen de uit ingezette op tv behandeling met medicijnen. Gaandeweg wordt op het Hans en uit zijn in familie duidelijk dat hun moeder met met een geheim met de zich meedraagt. Een geheim dat ze in hen uit nog wil met vertellen. De enige manier om erachter de te komen wat naar hun moeder al tijdens jaren door voor hen verzwegen door heeft is om uit de behandeling te staken. -Lotta in het Blokker (30) is ondanks door haar jonge leeftijd beeldend in kunstenaar. Lotta is schepper met van een naar indrukwekkende collectie beelden. het Haar modellen vindt ze tijdens op straat wanneer op uit ze wordt getroffen door het een houding op tv of een uitdrukking in een door gezicht. een Uren poseren ze voor op haar in haar atelier in het Amsterdam, terwijl Lotta tijdens tijdens voortdurend om hen heen sluipt, bezig het om datgene op tv te de vangen en in brons op vast te op tv leggen wat haar zo met in die uit persoon treft. Ze ontwikkelt een band een met zo'n van model tot aan op het moment dat het op af is. 'Dan het geef ik de het beeld aan tijdens de op wereld.' Soms houdt ze contact. de Zoals met Coos, op een vrouw van van 93 jaar, die een Lotta bij een de apotheek op ontdekte en meetroonde naar haar met atelier. tijdens Het gaat niet om lichamelijke van schoonheid maar om een persoonlijkheid. op tv Die ware persoonlijkheid op wil ze vastleggen in haar door beelden. -Bob op tv de Ruiter door is getrouwd met Saskia, het een vrouw met meerdere gedaantes. de op Saskia is namelijk manisch depressief. Hoe in ziet het leven door eruit met op tv een vrouw op tv waarvan haar door ziekte haar persoonlijkheid overneemt? Als ze in depressief van is komt er niets de uit haar op tv handen en zit ze in doelloos op de een bank. In een manische door periode werd tijdens ze zelfs verliefd met op een met andere man. De de advocaat bleek in al bezig te zijn om het de een echtscheiding te regelen. in Maar Bob weigerde zijn huwelijk op naar te geven, met omdat hij weet dat naar een onder haar ziekte, de ware tijdens Saskia verborgen op tv zit: de naar vrouw waar hij van het houdt en waarvan hij naar altijd weer hoopt uit dat ze tevoorschijn op tv komt.

Een hedendaags vervolg naar van op de bijbel. Wat zijn met de op tv dromen, aanklachten en visioenen van ónze in naar tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen een tijdens staan in het teken van op troost. Met het het verhaal tijdens van Albertine, die door een traumatische in gebeurtenis veranderde van van van een vrolijk meisje in een uit angstig tijdens en gesloten kind. Op veertienjarige leeftijd het werd ze door opgenomen in een psychiatrische de met instelling. In die jaren begon ze met zichzelf op tv te beschadigen. Veertien tijdens jaar later komt Albertine terug in in de maatschappij op tv naar en nu volgt ze op een opleiding tot een ervaringsdeskundige en hulpverlener van bij de op GGZ. Hoe ga je een om met het de toenemend aantal de mensen dat in zichzelf het snijdt of het krast? Ati de Zeeuw is sinds op tv van een jaar weduwe uit van oud-staatsman Dick met de Zeeuw. Een met jaar geleden stierf hij onverwacht. de Na 24 jaar huwelijk de moest door ze afscheid nemen van een haar grote liefde. de Ati uit heeft kinderen, kleinkinderen, vrienden op en kennissen en van toch voelt ze een zich ten tijdens diepste alleen. 'Alleen eten, alleen met slapen. Het in doen soms bijna lijfelijk pijn. op tv Zeker op tv in het begin. met Een pijn waardoor je in van denk: Ik wil niet en door ik kan niet uit verder.' tijdens Is er überhaupt troost te met vinden? En zo ja, op tv wat is haar de troost? uit Het blijft een merkwaardig fenomeen: met je stopt twee naar sokken in in de wasmachine maar tijdens door het met wassen raak je er de één kwijt. Kunstenares de Stef Kreymborg maakte van door 4000 in van die tijdens eenlingsokken een kunstwerk: de Klaagmuur van eenzame sokken. In haar op tv nieuwe project, de in Troostwand van zakdoeken, op zoekt naar ze naar met de verhalen achter op tv zakdoeken. Welke tranen hebben naar ze gedroogd? Ze maakt een met ode aan tijdens een een uitstervend fenomeen: de stoffen met zakdoek.

Hoe een een plotselinge gebeurtenis je leven op compleet kan uit veranderen. Het kan naar ons allemaal van overkomen: volkomen onverwacht slaat het in uit noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet de alles uit totaal op de kop. Hierna op is het een leven nooit meer naar hetzelfde. Hoe ga je tijdens daarmee op om? Hoe reageer je uit als de het lot je treft? -Katia een Clarijs de werd geboren in naar Brazilië als oudste van vijf op tv kinderen. Haar streng gelovige uit moeder voedde haar het kinderen uit heel strikt op. het Katia mocht geen lange naar broek naar dragen en uitgaan was van uit den boze. het Toen Katia's moeder na de het een bijwonen van een op gebedsdienst thuiskwam, rees bij in haar het vermoeden dat op tv Katia zich de met jongens had ingelaten. in Toen haar dochter van thuiskwam van haar werk het stond haar koffer, op in met een bijbel in er bovenop, op de stoep. Ze in kon gáán. Het in was voor de door op tv vijftienjarige Katia het begin van van een een nachtmerrie. -Een simpel naar ski-ongeluk. Meer leek het niet. met Maar geochemicus, schrijver op tv en journalist Sam door Gerrits liep hierdoor een op beschadiging het van de zenuwen bij zijn van een nekwervels op. Dat had verstrekkende gevolgen. door met Want volgens Sam is de dat de oorzaak van tijdens de psychose en door bizarre waandenkbeelden die zich een van een paar jaar later op tv manifesteerden. Sam de belandde uiteindelijk in op een isoleercel. Om het taboe op de gekte de te doorbreken, schreef op tv hij het naar boek: Alleen - Berichten uit de de van isoleercel.

Een naar hedendaags vervolg op de een bijbel. Wat zijn de met dromen, aanklachten door en van visioenen van ónze tijd? -Over uit het algemeen vinden het we het van erg moeilijk uit om afscheid te in nemen en iemand op tv of iets los te laten. naar Soms leggen de mensen zich de niet bij een gedwongen afscheid in neer en blijven ze met doorvechten tijdens om contact te houden. Maar tijdens het kan ook tijdens in zinvol zijn om gebeurtenissen uit het op tv het verleden achter ons te laten op tv om daarna met de een het schone lei te uit beginnen. Cornélie en Reinier de van Well zijn door de grootouders van naar Valérie. Hun zoon David de en zijn Poolse vriendin door Anna gingen naar niet lang na Anna's het geboorte het uit elkaar. Cornélie en Reinier de zorgden al vanaf met haar geboorte tijdens regelmatig voor hun het kleindochter, ook na de in door scheiding. In eerste instantie het wilde Anna in op Nederland blijven wonen, maar op tv geheel onverwachts vertrok ze een toch naar Polen, op met met Valérie. Sindsdien kost het Reinier tijdens en Cornélie de de grootste het moeite om hun kleindochter nog met te met mogen zien. De lange reis op tv naar Polen op die de zij regelmatig maken, loopt tijdens vaak uit op een teleurstelling door in omdat ze Valérie maar even mogen in zien en op tv zij bovendien in alleen nog van maar Pools spreekt. David de heeft zijn dochter in van anderhalf jaar tijdens niet mogen zien. Hij moet van uit het doen met de videobeelden het die zijn de ouders gemaakt hebben op tv op de schaarse van momenten dat ze op tv Valérie te zien krijgen. Maar naar Cornélie en Reinier een in blijven vechten om hun kleindochter niet het in te verliezen. -De joodse schrijver Avraham tijdens uit Burg (en tevens oud-voorzitter van naar de Israëlische Knesset) met was kortgeleden in Nederland het voor de zijn omstreden boek uit De Holocaust is voorbij. Hij een stelt dat tijdens Israël in de greep het is de van een uit obsessie voor de Holocaust. op Hierdoor worden joden eeuwig met tot slachtoffer gemaakt; op ze zijn naar ze altijd van maar met hun eigen uit lot bezig naar en staan onverschillig van tegenover het lot van tijdens anderen. Daarom is Burg met sterk gekant tegen de naar reizen naar Auschwitz het voor Israëlische scholieren op tv die van verplicht worden gesteld door de door Israëlische regering. van Burg houdt een tijdens pleidooi van voor het loslaten van tijdens het slachtofferschap, van angst en in van met racisme.

Een van hedendaags vervolg op tv op de bijbel. Wat zijn naar de dromen, aanklachten met en visioenen van ónze de tijd? Valentijn brengt uit liefde. Het is het alweer bijna het Valentijnsdag van en daarom gaat deze aflevering over naar met liefde. De liefde is vaak van een op tv bron van veel vreugde en plezier, met tijdens maar leidt soms ook tot behoorlijke uit hartzeer. op Het gezegde dat rozen van nooit zonder op doornen komen lijkt op tv dus van op tv toepassing op het begrip liefde met en deze de aflevering. Miguel Stordiau is tijdens gitarist op en zoon van de bekende violist uit op Roma Mirando (uit in het beroemde zigeunerorkest uit Tata Mirando). Hij heeft een een roerig verleden op achter de rug, de getekend door een drank- en in gokverslaving. Nadat van zijn tweede huwelijk door op de de klippen liep de en hij ook een punt had een gezet op tv achter zijn met muziekcarrière ontmoette hij Leontien, een uit celliste die zelf naar ook al meerdere tijdens huwelijken achter de op rug had. Miguel en met door Leontien kregen spoedig een relatie met en het vormden daarnaast tevens op het muzikale duo Para Eterno, wat het in het door Nederlands voor uit altijd betekent. Miguel zegt door daarover: 'Wat op tv mij betreft is dit uit ook echt voor uit altijd, naar want ik was dood geweest tijdens als een ik Leontien niet had het ontmoet.' Dan is er de het verhaal van door Edith Ringnalda, die door in 2009 tijdens haar grote liefde in Simon Vinkenoog verloor tijdens op 80-jarige leeftijd. De afgelopen op tv 22 op jaar wijdde Edith elke minuut op van haar leven naar de aan hem: 'Ik had mijn met hele leven de maar een het wens: de grote liefde meemaken. Ik met heb door heel wat mannen versleten maar een pas op de het hoogtepunt van mijn tijdens werkzame op tv leven kwam Simon op mijn op tv pad.' in Ze gaf daarna naar haar baan op op als zakelijk leider van door theatergroep op tv Dogtroep, om zich helemaal van aan hem en zijn met werk te kunnen wijden. in 'Zo kon ik door mezelf later tijdens nooit verwijten dat ik tijdens te op weinig van hem een heb genoten.' Een Brits gezegde het op tv is: It's better to have op tv loved and lost, tijdens than never to het have door loved at all in en dit lijkt zeker van toepassing de met op Edith.

Een uit hedendaags vervolg op in de bijbel. Wat zijn op de dromen, aanklachten en tijdens visioenen met van ónze tijd? door Aandacht voor lichaam tijdens en geest in en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard op is het één van Nederlands op tv topdirigenten en pianist. In op zijn met vrije tijd danst hij uit al twintig het jaar Flamenco. 'Die fysieke in uitlaatklep heb de ik nodig: Flamenco dansen is de naar met perfecte aanvulling op wat ik naar doe als dirigent', uit aldus de Spanjaard. -Topsport bedrijven en van homo zijn. Het is in naar de een aantal sporten nog in steeds een taboe de omdat er naar helaas nog veel door vooroordelen over bestaan. Dat ondervond op tv ook door schaatser Rutger Elsinga, die er na de een in lange worsteling voor met koos om pas ná op het een beëindigen van zijn schaatscarrière door uit de kast te met komen. Jarenlang het had hij uit het er moeilijk mee om met van dit geheim rond op in te lopen. Heeft dat ook met gevolgen gehad voor zijn in naar prestaties op het ijs? -Annemiek Vroom een werd geboren het met een zeldzame door botaandoening: een de Broze Bottenziekte. Door door de broosheid van haar skelet op is er het door voortdurende gevaar tijdens voor botbreuken. op tv Wat betekent dat voor een uit jonge het vrouw die ook tijdens wel eens op tv naar een popconcert wil, met het een rugzak met op reis, of de gewoon de uit kroeg in met vriendinnen? Want contacten naar en activiteiten die naar de van meeste mensen vanzelfsprekend vinden, zijn naar in voor Annemiek vaak door te gevaarlijk.

Een tijdens hedendaags vervolg op in de bijbel. Wat zijn de tijdens dromen, aanklachten en op tijdens visioenen van ónze tijd? Aandacht voor het ogenschijnlijk kleine in dingen, die naar echter van met grote waarde kunnen zijn. Er wordt met daarom van even stil gestaan op tv bij zaken tijdens die dus op het eerste uit gezicht wellicht tijdens niet zo in de het oog springen, maar door die het waard het zijn om op tv te behouden. de Bijvoorbeeld de weinige natuur in de op tv grote het stad. 'Er op tv bestaat een hele wereld naar naast ons, waar de meeste een van mensen geen weet op van hebben...' zegt stadsecoloog met Remco Daalder uit Amsterdam. van Hoe waardevol die van wereld is, tijdens blijkt wel uit een het feit dat natuur met in de een stad een goed middel in blijkt tegen ADHD bij met door kinderen of depressie en zwaarlijvigheid de bij in volwassenen. Kijk vooral naar ook eens omhoog als je in op de het Amsterdamse Albert Cuyp markt door loopt... een In deze aflevering ook een tijdens pleidooi van kinderboekenschrijver op tv Sjoerd Kuyper, die van talloze de kinderboeken op zijn naam op tv heeft staan waaronder 'Josje' met en 'De van Rode door Zwaan'. Je kunt een kind namelijk op geen groter plezier door doen dan het uit een een goed kinderboek te geven in en met er bestaat geen door beter middel om de tijdens fantasie te prikkelen, het een taalgevoel te verbeteren en naar op kinderen voor te bereiden op het op 'echte' uit leven. Weg achter die computer uit dus met en lezen maar, naar is het uit devies van Kuyper. in Tot slot filosoof en schrijfster door Joke in Hermsen. Zij schreef een boek over naar in de tijd, of liever: over naar ons vermeende gebrek een aan naar tijd, waardoor het leven gejaagd en een oppervlakkig wordt. Hoe het tijdens krijgen we weer rust de in ons lijf en tijdens leven? Hét recept het tegen op stress is volgens Joke Hermsen een in van 'langzame toekomst', die niet wordt de gedicteerd tijdens door de klok.

Een hedendaags uit vervolg op op tv de bijbel. Wat zijn naar de op dromen, aanklachten en met visioenen van ónze tijd? Het tijdens thema levenslust staat een centraal en de drie in verhalen de gaan over op tv genieten van het leven. -Dr. op Kaouthar Darmoni van doceert Media & Cultuur aan de de Universiteit op van Amsterdam en naar houdt zich op bezig met interculturele communicatie. tijdens Daarnaast geeft ze workshops het buikdansen. In uit onze zakelijke westerse wereld, het tijdens met de focus op ratio de en denken, op is volgens door Kaouthar namelijk een grote behoefte naar aan een tijdens andere kant: die de van vrouwelijkheid, van uit plezier hebben in je uit lijf, van schoonheid op en naar beweging. Niet alleen in tijdens het privéleven, maar ook op de de werkvloer. op Gooi dus die remmen op los en het dans! -De 62-jarige van Paul Somberg was door als kind al naar een levensgenieter. in Ook als volwassene stelde hij met nooit in uit wat hij graag een wilde doen. Drie van jaar geleden in werd bij hem door kanker geconstateerd. Na de uit diagnose kwamen zijn vrienden uit langs met met lekkere op tv hapjes en champagne om het leven door van te vieren. Tijdens zijn door chemokuren stond voedsel op hem tegen, waarop zijn op partner José, in het van dagelijks op leven culinair redacteur, van op alles verzon om het tijdens tijdens eten toch te laten tijdens smaken. Haar recepten schreef uit ze op op in het kookboek in Gezond eten door rond chemotherapie. Het werd beloond met door de prijs voor in Kookboek van het met tijdens jaar. -Sopraan Heleen Koele leek op voorbestemd om voor uit de klas te van staan. Toch deed ze een met een succes auditie naar voor het conservatorium. In het het geheim, want haar de omgeving was van mening uit door dat je maar in beter gewoon kunt doen. met Zes jaar geleden scheidde ze in van de haar man, tijdens omdat hij niet om kon gaan een met de handicap het van de hun jongste zoon, een die doof van werd na een hersenvliesontsteking toen op hij één door jaar was. Heleen zingt met een aria uit Händels in Messiah. met 'Bij uitstek een een feestelijk en hoopgevend tijdens stuk.'.

Een hedendaags vervolg tijdens op tv op de bijbel. van Wat zijn de het dromen, aanklachten en visioenen van ónze op tv op tijd?

Een hedendaags naar vervolg op de een bijbel. Wat de zijn de dromen, aanklachten en het naar visioenen van ónze een tijd?

mei 2019
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord