Programma gemist?

Portret. van de Avraham Burg, een de joodse op visionair. Avraham Burg is een een Israëlisch auteur. een Hij schreef onlangs het omstreden op boek De Holocaust van is voorbij. met Afrekenen van met Hitlers erfenis. Burg was op op bezoek in Nederland van op uitnodiging van in op tv het Centrum Informatie en Documentatie Israël het uit (CIDI) om in de Balie met in Amsterdam uit een lezing met te geven over dat boek. met Is de door Holocaust voorbij? Dat de zou volgens Burg wel op moeten: 'Israël met is in naar de greep van een Shoah-obsessie tijdens die joden tot eeuwige in slachtoffers maakt. met Daardoor door zijn ze altijd bezig het met het eigen lot in en zijn ze onverschillig met ten door aanzien van van het lot van anderen. Hoe door groot het de ellende die tijdens een ander volk treft ook is, op in de het Israëlische visie valt dat de het altijd in het het niet bij wat naar de joden in de het Tweede Wereldoorlog op tv is overkomen. Dat vast blijven zitten van uit aan het slachtofferschap ondermijnt uit het zelfvertrouwen tijdens van een volk. Nationalisme de en geweld nemen toe in en een van oplossing voor het Palestijnse met vraagstuk lijkt verder weg uit dan ooit.' op tv Volgens Burg een is het de tijd in dat een Israël zijn zelfvertrouwen hervindt en de anderen leert accepteren. naar Het is de op enige oplossing. Met deze van boodschap reist Burg met de wereld de rond.

Een hedendaags vervolg tijdens op op tv de bijbel. Wat zijn door de een dromen, aanklachten en visioenen van ónze door tijd? naar Kamp Amersfoort was in tijdens de Tweede door Wereldoorlog de zwartste plek van het een Nederland. Hier zijn de van meeste mensen gefusilleerd het en daarom moest door het zo snel het mogelijk weg. Het heeft lang op geduurd voor een er een fatsoenlijke op tv herdenkingsplek kwam.' Aan door het woord in is Annemiek Littlejohn. een Zij is als vrijwilliger naar honderd uur per in week tijdens bezig om de naar gegevens van de slachtoffers de van het kamp een te achterhalen. Daarnaast is ze uit bezig de door persoonlijke eigendommen door van de slachtoffers het die in met Kamp Amersfoort zijn uit achtergebleven terug te bezorgen bij met de naar erfgenamen van die slachtoffers. Het door blijkt van grote uit waarde om tijdens iets tastbaars terug te krijgen op tv van de een overledene, al van is het maar een knoop de van op tv een jas. in Eén van die met nabestaanden is Lubbert van Steeg. Samen van met naar zijn broer die uit uit Australië over was door bracht hij naar een bezoek aan naar het Kamp, op waar ooit zijn vader op tv Hendrik van de Steeg korte tijd had doorgebracht. uit Tot hun grote van verrassing met bleek de trouwring van hun vader op op tv nog in het kamp te liggen. tijdens De moeder uit van Lubbert is inmiddels de 90 in jaar. Dankzij tijdens het werk van Annemiek Littlejohn heeft op in zij de trouwring van uit haar man weer naar aan haar vinger. Naast tijdens al het op tv speurwerk is Littlejohn op ook steun en uit toeverlaat voor de een slachtoffers van een Kamp Amersfoort die uit nog in leven zijn. naar Velen van hen hebben hun door familie met nooit over in die periode uit op hun verleden willen vertellen. Littlejohn een moedigt tijdens hen aan om hun verhaal op wel te doen, nu in ze tijdens er nog zijn. En die op tv oproep werkt: op om - al was in in het maar één keer - hun de verhaal te in vertellen bellen door ze haar soms een letterlijk uit in bed.

Een hedendaags naar vervolg op de op bijbel. Wat een zijn de dromen, aanklachten en uit visioenen van door ónze tijd? van -Ricardo Klapwijk werkte twintig naar jaar geleden als architect op op het met Ministerie van door Buitenlandse Zaken. in Via vrienden maakte hij tijdens kennis met de tango. Ricardo van was van verkocht. In een Buenos Aires nam op hij tangoles en in leerde hij zijn naar vrouw en danspartner Nicole in kennen. Ze waren door allebei lang, expressief en elegant het en dansten het de tango op de een manier die voor een de de Argentijnen nieuw van en spannend was. Hun de roem schoot als van een komeet omhoog en uit jarenlang waren het ze een gevierd duo. door Tot het in hun tijdens privéleven mis van ging en tijdens een scheiding volgde. een -Ze worden verborgen vrouwen genoemd: van importbruiden die tijdens door hun man opgesloten met op tv en als slavin door gebruikt worden. Fayza Oum'Hamed was een een van hen. Ze op tv schreef een tijdens jaar op geleden over haar eigen het leven het boek De de uitverkorene.

Een hedendaags een vervolg op tijdens de bijbel. Wat door zijn de dromen, op tv aanklachten en visioenen uit van ónze tijd? in -Het leven van schrijfster met Christine Otten stond tijdens compleet op uit zijn kop toen de het politie op tv vijftien jaar geleden haar door huis binnenviel. Haar man, op tv journalist op tv Hans Krikke, werd verdacht op tv van lidmaatschap van de vermeende tijdens terreurgroep RaRa. Na de negen maanden tijdens werd duidelijk dat Krikke door niets met de in zaak op te maken had. van Wat betekende die periode tijdens voor henzelf op tv en hun uit gezin? -Gideon Everduim, tijdens alias Gikkels, is een rapper uit naar de Bijlmer. Ondanks naar succes in een een boyband op belandde hij in de cel het met vanwege pinpasfraude. Hij gebruikte zijn jaar van in door de gevangenis om naar teksten te schrijven, in boeken te lezen in de het uit besef: dit wil ik nooit meer. het Met zijn tijdens hiphopplatform Bijlmerstyle wil op hij laten zien uit dat de de Bijlmer geen broedplaats is het voor uit criminaliteit, maar voor creativiteit. Bijlmerstyle is naar ook van een politieke de partij die strijdt tegen de stigma's en vooroordelen. met -Paul Bosman maakt zich een nog steeds van zichtbaar kwaad over het onrecht naar dat hem is op tv aangedaan. met In augustus 2005 van werd hij als sportverslaggever naar naar het Duitse Waddeneiland het Norderney door gestuurd. Anderhalf jaar later het moet in hij zich melden van bij de rechtbank in Groningen door omdat hij verdacht met wordt van een op tv zedendelict. Paul is verbijsterd. het Gedurende in twee jaar strijden het Paul en zijn vrouw tegen in met de volkomen onterechte verdachtmaking. Een op ontluisterend de verhaal over wat op tv er kan gebeuren naar wanneer je op de verkeerde naar tijd op met de verkeerde plaats naar bent.

Een met hedendaags vervolg op de bijbel. door Wat zijn het de dromen, uit aanklachten en naar visioenen van ónze tijd? Verhalen naar uit het uit Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. uit In door dozen, rekken en manden op tv liggen documenten met die een rol hebben gespeeld uit in de geschiedenis met van door een stad. Maar van er liggen ook documenten tijdens die familiegeheimen uit ontrafelen. Café 't Mandje aan een de Zeedijk in in Amsterdam naar was zijn tijd vanaf de op tv start het ver vooruit. Al sinds 1927, op tv toen het café uit werd met geopend door de legendarische Bet van op van Beeren, was het dé op plek waar homo's op en lesbo's zichzelf konden zijn. van Na de dood op tv van uit Bet werd het naar café gesloten, uit maar sinds Koninginnedag 2007 is van het op weer open. Het nichtje van Bet, de door Diana van Laar, zet de erfenis van voort: het uit café met is nog steeds een een vrijplaats voor mensen tijdens die zichzelf willen zijn. En in dat blijkt van nog steeds nodig... naar Waar zijn de op tv mensen, tijdens vroeg Guus Luijters als tijdens klein jongetje aan door zijn vader een bij wie hij achterop de op tv fiets zat. Het was van 1946 en tijdens ze reden door met de joodse wijk in naar Amsterdam, het waar hij alleen naar maar dichtgespijkerde huizen zag. uit Ex-journalist Luijters heeft van zichzelf van tot taak gesteld dat van hij de gegevens en zo de mogelijk op een foto wil in achterhalen van zo'n 20.000 een Nederlandse joodse kinderen op die in de Tweede tijdens Wereldoorlog naar zijn weggevoerd. Luijters tijdens bundelt de gegevens in naar een boek. op Peter Kroesen is archivaris van de het Stadsarchief naar en probeert vragen te op tv beantwoorden van tijdens mensen die een ontbrekend in puzzelstukje uit door het verleden uit van hun met familie opgelost willen hebben. Volkomen onverwacht van meldt uit zich op een dag door een man uit Suriname in met tijdens papieren die betrekking uit hebben op het verleden tijdens van op Peters eigen vrouw...

Een van hedendaags vervolg uit op de bijbel. Wat zijn het de dromen, naar aanklachten en op tv visioenen van ónze het tijd? Op zoek naar door de ziel. -Schrijver Hans tijdens Siepel (70) het vertelt in zijn boek Stemmen door van de ziel de over zijn op ervaringen met zijn op moeder, die lijdt aan met de ziekte door van Alzheimer. met Hans en zijn familie uit gaan tijdens akkoord met medicinale uit behandeling. Zijn moeder verzet zich de echter sterk tegen de door op ingezette behandeling met medicijnen. Gaandeweg met wordt het naar Hans en tijdens zijn familie duidelijk dat door hun moeder een geheim met het zich in meedraagt. Een geheim de dat ze hen nog wil tijdens een vertellen. De enige de manier om erachter van te komen wat hun moeder in al in jaren voor hen verzwegen met heeft is om naar de behandeling te staken. -Lotta op een Blokker (30) is ondanks op haar jonge op leeftijd beeldend kunstenaar. Lotta een is schepper van een indrukwekkende van de collectie beelden. Haar een modellen vindt ze op straat van wanneer ze de wordt getroffen in door een houding of een een uitdrukking in een gezicht. van Uren poseren een ze voor haar op tv in van haar atelier in uit Amsterdam, terwijl Lotta tijdens voortdurend om hen heen uit sluipt, bezig om datgene te in vangen en van in brons vast het te leggen naar wat haar zo in die een persoon treft. Ze het ontwikkelt de een band met zo'n model de uit tot aan het moment dat naar het af is. 'Dan op tv geef ik het naar beeld aan van de wereld.' Soms op houdt ze contact. door Zoals met de Coos, een op tv vrouw van 93 jaar, die Lotta naar bij de op tv apotheek ontdekte met en meetroonde naar haar van atelier. een Het gaat niet om een lichamelijke schoonheid maar om persoonlijkheid. het Die ware de persoonlijkheid wil ze tijdens vastleggen uit in haar beelden. naar -Bob de Ruiter is op getrouwd met Saskia, naar een vrouw in met meerdere gedaantes. Saskia is namelijk op manisch depressief. Hoe het ziet het leven uit eruit met een van vrouw op tv waarvan haar met ziekte haar persoonlijkheid met overneemt? Als ze op depressief is komt er tijdens niets uit haar uit handen en zit ze doelloos de naar op de bank. In met een manische periode werd op tv ze zelfs een verliefd op een andere man. de De advocaat bleek in met al bezig te zijn om de uit echtscheiding te regelen. het Maar Bob weigerde het zijn huwelijk op uit te geven, omdat uit naar hij weet dat in onder haar ziekte, de ware Saskia met op tv verborgen zit: de vrouw waar hij door met van houdt en waarvan hij op altijd weer de hoopt dat op ze tevoorschijn komt.

Een de hedendaags vervolg op met de bijbel. Wat zijn de een dromen, een aanklachten en visioenen van ónze het tijd? de Afl.: Troost.. tijdens De drie verhalen staan in de het teken op tv van troost. Met het door verhaal op tv van Albertine, die door een traumatische naar gebeurtenis naar veranderde van een uit vrolijk meisje in door een angstig en gesloten een kind. Op naar veertienjarige leeftijd door werd ze opgenomen het in een psychiatrische instelling. uit In die jaren naar begon ze zichzelf met te beschadigen. Veertien jaar later naar komt Albertine terug de in de maatschappij van en nu volgt de ze een opleiding op tv tijdens tot ervaringsdeskundige en naar hulpverlener bij de door GGZ. Hoe ga je om een met het toenemend uit aantal mensen dat in tijdens zichzelf snijdt of naar naar krast? Ati de Zeeuw is sinds door een een jaar weduwe van oud-staatsman Dick met de Zeeuw. de Een op tv jaar geleden stierf op hij onverwacht. Na 24 jaar huwelijk de moest in ze afscheid nemen naar van haar grote een liefde. Ati van heeft kinderen, kleinkinderen, vrienden en door kennissen naar en toch voelt ze de zich ten diepste alleen. 'Alleen op eten, de alleen slapen. Het doen soms uit uit bijna lijfelijk pijn. naar Zeker in het begin. naar Een pijn waardoor van je door denk: Ik wil naar niet en ik kan niet naar verder.' Is er überhaupt in troost te vinden? met En zo tijdens ja, naar wat is haar troost? Het blijft met een van merkwaardig fenomeen: tijdens je stopt twee sokken tijdens in de uit wasmachine maar tijdens het door wassen raak je er op één kwijt. naar Kunstenares Stef Kreymborg maakte van van 4000 van door die tijdens eenlingsokken een kunstwerk: Klaagmuur van eenzame naar sokken. met In haar nieuwe project, de in Troostwand op van zakdoeken, zoekt ze naar naar de het verhalen achter zakdoeken. Welke door tranen hebben naar ze gedroogd? Ze maakt door een ode uit aan een op uitstervend fenomeen: de stoffen op tv zakdoek.

Hoe op een plotselinge gebeurtenis met je leven compleet kan op veranderen. Het kan met ons allemaal overkomen: op tv volkomen onverwacht door slaat het op tv noodlot toe. Een onvoorziene tijdens gebeurtenis zet alles in totaal op het de kop. Hierna van is het leven naar nooit meer hetzelfde. Hoe ga tijdens je daarmee om? het Hoe reageer door je als een het lot je treft? het -Katia Clarijs uit werd geboren in Brazilië uit als oudste op van vijf kinderen. Haar streng van gelovige moeder voedde de haar kinderen heel strikt het op. de Katia mocht geen lange broek met dragen met en uitgaan was uit den een boze. de Toen Katia's moeder na het het op bijwonen van een gebedsdienst in thuiskwam, rees bij naar haar het vermoeden dat Katia op zich met jongens de had ingelaten. Toen uit haar dochter thuiskwam naar van haar werk naar stond haar koffer, het met een op bijbel tijdens er bovenop, op de stoep. Ze op tv kon het gáán. Het was uit voor de tijdens vijftienjarige Katia het begin van een op nachtmerrie. -Een simpel tijdens door ski-ongeluk. Meer leek het de niet. Maar geochemicus, schrijver en met journalist met Sam Gerrits liep hierdoor een op beschadiging van de door zenuwen bij zijn tijdens nekwervels op. op Dat het had verstrekkende gevolgen. Want door volgens Sam is uit dat de naar oorzaak van de psychose en van bizarre op waandenkbeelden die zich tijdens een paar jaar later het manifesteerden. Sam belandde uiteindelijk op tv in een isoleercel. Om in het het taboe op op gekte te doorbreken, schreef uit hij het met boek: Alleen - Berichten uit de in naar isoleercel.

Een hedendaags vervolg een tijdens op de bijbel. van Wat zijn de dromen, aanklachten naar en visioenen van een ónze tijd? -Over het het algemeen vinden we door het erg in moeilijk een om afscheid te het nemen en iemand of iets los de te een laten. Soms de leggen mensen zich niet door bij een gedwongen afscheid met neer en blijven met ze van doorvechten om contact te in houden. Maar het kan ook het zinvol tijdens zijn om een gebeurtenissen uit het verleden achter in ons te een laten om in daarna met een schone lei naar te beginnen. Cornélie met en Reinier de van Well zijn de in grootouders van naar Valérie. Hun zoon David en een zijn Poolse in vriendin Anna de gingen niet lang na Anna's uit het geboorte uit elkaar. Cornélie de en Reinier zorgden uit al vanaf haar geboorte regelmatig in op tv voor hun kleindochter, door ook na de scheiding. op In eerste instantie wilde door Anna in Nederland blijven met wonen, maar geheel op tv onverwachts op tv vertrok ze toch naar in Polen, met Valérie. tijdens Sindsdien naar kost het Reinier een en Cornélie de grootste uit moeite om met hun kleindochter nog te mogen zien. in De van lange reis op naar Polen die op tv zij regelmatig maken, op loopt vaak uit op een uit teleurstelling omdat ze Valérie tijdens het maar even mogen op zien en zij bovendien de alleen nog maar door Pools spreekt. David heeft het zijn dochter in door anderhalf jaar niet het mogen het zien. Hij moet het doen in met tijdens de videobeelden die zijn ouders gemaakt het hebben op op de schaarse momenten dat op tv ze Valérie te uit op zien krijgen. Maar Cornélie in en Reinier blijven vechten om een hun kleindochter niet een te verliezen. op tv -De naar joodse schrijver Avraham Burg (en uit tevens oud-voorzitter op tv van de het Israëlische Knesset) was het kortgeleden in Nederland voor zijn op omstreden boek door De Holocaust uit is voorbij. Hij stelt dat Israël van in de greep met is door van een obsessie voor uit de Holocaust. Hierdoor worden de joden eeuwig van tot slachtoffer op tv gemaakt; ze zijn ze altijd op tv in maar met hun eigen lot op bezig en staan onverschillig naar uit tegenover het lot van met anderen. Daarom is naar Burg sterk het gekant tegen de naar reizen naar Auschwitz voor Israëlische het scholieren die verplicht op worden gesteld door de van Israëlische op tv regering. Burg houdt een pleidooi in het voor het loslaten van een het slachtofferschap, van angst en met van tijdens racisme.

Een hedendaags vervolg met op de bijbel. in Wat zijn met de dromen, aanklachten tijdens en de visioenen van ónze tijd? Valentijn uit brengt liefde. van Het is alweer bijna op tv Valentijnsdag en daarom gaat van deze naar aflevering over het liefde. De liefde is het vaak een bron van door veel vreugde en op plezier, maar leidt de soms ook tot naar behoorlijke hartzeer. Het gezegde van met dat rozen nooit zonder van doornen komen de lijkt dus van toepassing op het naar begrip de liefde en de deze aflevering. Miguel Stordiau is tijdens gitarist en zoon het van de tijdens bekende violist Roma Mirando (uit door het van beroemde zigeunerorkest in Tata Mirando). Hij heeft een op tv roerig verleden achter de een rug, getekend door het een drank- de en gokverslaving. Nadat in zijn tweede huwelijk op door de met klippen liep en hij ook in een tijdens punt had gezet achter zijn naar naar muziekcarrière ontmoette hij Leontien, op een celliste die zelf in ook het al meerdere huwelijken achter de rug op een had. Miguel en Leontien van kregen spoedig een relatie op en vormden daarnaast tevens het het muzikale naar duo door Para Eterno, wat in tijdens het Nederlands voor op altijd betekent. op Miguel zegt daarover: 'Wat mij met betreft is dit ook met naar echt voor altijd, want ik was naar dood geweest in als uit ik Leontien niet het had ontmoet.' Dan van is er het verhaal van op tv Edith Ringnalda, uit die in 2009 van haar grote liefde Simon Vinkenoog de op verloor op 80-jarige leeftijd. De afgelopen een 22 tijdens jaar wijdde Edith in elke minuut van haar door leven aan de hem: 'Ik had van mijn hele de leven maar een wens: de grote tijdens liefde naar meemaken. Ik heb heel op tv wat mannen van versleten maar het pas op het hoogtepunt van op tv mijn een werkzame leven kwam Simon op de mijn pad.' Ze gaf op tv daarna haar baan naar op als zakelijk tijdens leider van theatergroep de Dogtroep, een om zich naar helemaal aan hem en zijn door werk met te kunnen wijden. de 'Zo kon ik mezelf later door nooit verwijten dat uit ik naar te weinig van in hem heb genoten.' Een Brits gezegde door is: op tv It's better tijdens to have loved and lost, than door never to op have loved at de all en dit lijkt de door zeker van toepassing op in Edith.

Een uit hedendaags vervolg van op de bijbel. uit Wat zijn de dromen, aanklachten van en visioenen van ónze op tv tijd? Aandacht voor tijdens lichaam tijdens en geest en de samenhang uit daartussen. -Ed Spanjaard uit uit is één van uit Nederlands topdirigenten en pianist. In tijdens zijn vrije tijd tijdens danst hij al twintig op door jaar Flamenco. 'Die tijdens fysieke uitlaatklep heb ik nodig: tijdens Flamenco dansen is de de perfecte aanvulling op het wat ik doe tijdens als dirigent', op tv aldus Spanjaard. -Topsport tijdens bedrijven en naar homo zijn. tijdens Het is in tijdens een aantal sporten nog steeds een een het taboe omdat er helaas nog naar veel vooroordelen over met bestaan. Dat door ondervond ook schaatser met Rutger Elsinga, die het er na tijdens een lange worsteling voor koos om met pas ná op tv het beëindigen de van zijn schaatscarrière uit op de kast op te komen. Jarenlang had hij de het er met moeilijk mee om met uit dit geheim rond uit te lopen. Heeft uit dat met ook gevolgen gehad op voor zijn door prestaties op het ijs? -Annemiek op Vroom werd geboren van met een zeldzame met botaandoening: de Broze in Bottenziekte. Door de het broosheid van op tv haar skelet is er het door voortdurende gevaar voor van botbreuken. Wat tijdens betekent dat voor een naar jonge vrouw die op ook op tv wel eens naar een het popconcert wil, met van een op tv rugzak op reis, of een gewoon de op kroeg in met vriendinnen? Want contacten met en activiteiten die naar de meeste tijdens mensen vanzelfsprekend vinden, op tv zijn voor Annemiek vaak in te met gevaarlijk.

Een hedendaags op tv vervolg op de met bijbel. Wat zijn naar de een dromen, aanklachten en visioenen van op tv ónze op tv tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk van kleine dingen, die echter van het grote waarde in kunnen zijn. Er op tv wordt op daarom even stil gestaan bij zaken op die dus op het het het eerste gezicht wellicht niet zo van in het een oog springen, in maar die het het waard zijn om te met behouden. met Bijvoorbeeld de weinige natuur in de op het grote stad. 'Er bestaat een in hele wereld naast ons, een waar de de meeste mensen geen een weet van naar hebben...' zegt stadsecoloog Remco uit Daalder uit door Amsterdam. Hoe op waardevol die wereld is, blijkt wel op tv uit het feit het dat in natuur in de stad een door goed middel blijkt op tv tegen met ADHD bij kinderen of depressie naar en naar zwaarlijvigheid bij volwassenen. in Kijk vooral het ook eens omhoog als je het op de Amsterdamse op tv Albert Cuyp markt loopt... in In deze door aflevering ook een pleidooi van van in kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper, die uit talloze op kinderboeken op zijn naam heeft van staan waaronder op tv 'Josje' en 'De het Rode Zwaan'. Je kunt in met een kind namelijk met geen groter plezier doen van dan het een door goed kinderboek te geven en van er bestaat geen tijdens beter middel om op de fantasie te tijdens prikkelen, het op tv taalgevoel naar te verbeteren en kinderen door voor te uit bereiden op het 'echte' door leven. Weg achter die computer de dus het en lezen maar, is het met devies tijdens van Kuyper. Tot uit slot filosoof en schrijfster tijdens Joke Hermsen. een Zij schreef in een boek over de tijd, of op tv liever: in over ons vermeende gebrek aan uit in tijd, waardoor het leven door gejaagd en oppervlakkig door wordt. Hoe krijgen naar we weer rust het in ons lijf een en leven? Hét de recept tegen stress is volgens in Joke in Hermsen een 'langzame toekomst', in die op tv niet wordt gedicteerd door de uit klok.

Een een hedendaags vervolg op de bijbel. uit Wat de zijn de dromen, aanklachten van en naar visioenen van ónze tijd? Het thema uit met levenslust staat centraal en de drie naar verhalen gaan naar over genieten van het een leven. -Dr. het Kaouthar Darmoni doceert Media met uit & Cultuur aan de Universiteit van op Amsterdam en op tv houdt zich bezig de met interculturele communicatie. uit Daarnaast geeft ze workshops met buikdansen. In door onze zakelijke westerse wereld, uit met op de focus op op ratio en denken, uit is volgens Kaouthar uit namelijk een grote op tv behoefte aan een andere uit kant: die in van vrouwelijkheid, van in plezier hebben op tv in je lijf, van van schoonheid en beweging. Niet alleen uit het in het privéleven, met maar ook op de werkvloer. Gooi de dus die met remmen los en het dans! -De in 62-jarige Paul Somberg was naar als kind al een de levensgenieter. Ook van als volwassene stelde tijdens hij nooit naar uit wat op tv hij graag wilde doen. Drie een jaar geleden op tv werd bij hem de kanker geconstateerd. van Na de diagnose de kwamen zijn vrienden langs met naar lekkere hapjes en champagne de in om het leven de te vieren. Tijdens zijn chemokuren op tv stond voedsel de hem tegen, het waarop zijn partner José, in het met dagelijks leven uit culinair naar redacteur, van alles verzon om door het eten toch een te in laten smaken. Haar recepten schreef een ze op in in het kookboek naar Gezond eten rond chemotherapie. op Het een werd beloond met de prijs voor met met Kookboek van het jaar. -Sopraan Heleen op tv Koele een leek voorbestemd om voor met de klas te naar staan. Toch door deed ze een met succes auditie voor een het conservatorium. In het het geheim, want met haar omgeving was van mening een dat je maar naar in beter gewoon kunt tijdens doen. Zes jaar geleden scheidde ze in van haar tijdens man, omdat hij naar niet het om kon gaan naar met de handicap een van hun jongste zoon, uit die doof werd na op tv een hersenvliesontsteking toen hij op met één jaar was. Heleen zingt met een op tv aria uit Händels Messiah. 'Bij het uitstek een feestelijk in en in hoopgevend stuk.'.

Een met hedendaags vervolg op op tv de bijbel. de Wat zijn de dromen, aanklachten van en visioenen van met ónze tijdens tijd?

Een door hedendaags vervolg uit op de bijbel. Wat op zijn de op dromen, aanklachten en visioenen een van ónze de tijd?

mei 2021
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!