Programma gemist?

Portret. van Avraham uit een Burg, een joodse visionair. Avraham Burg het is een op tv Israëlisch auteur. in Hij schreef onlangs het het omstreden boek De Holocaust het is voorbij. Afrekenen van met Hitlers door erfenis. Burg was op op bezoek tijdens in Nederland op op tv uitnodiging van het het Centrum Informatie in en Documentatie Israël uit (CIDI) om in de Balie in naar Amsterdam een van lezing te een geven over van dat boek. Is de de Holocaust voorbij? Dat zou op volgens Burg wel op moeten: 'Israël een is in de greep van op een Shoah-obsessie op tv die joden tot de eeuwige slachtoffers uit maakt. Daardoor tijdens zijn ze altijd bezig met het naar eigen lot het en zijn een ze onverschillig ten aanzien naar van het in lot van anderen. Hoe naar groot uit de ellende die een ander volk in treft ook met is, in de uit Israëlische visie van valt dat altijd in het tijdens niet bij op tv wat de in joden in de Tweede met Wereldoorlog tijdens is overkomen. Dat vast met blijven zitten de aan het slachtofferschap de ondermijnt het zelfvertrouwen van op tv een volk. Nationalisme de en geweld nemen toe de en een oplossing voor naar het op Palestijnse vraagstuk lijkt verder tijdens weg dan ooit.' Volgens op naar Burg is het de tijd dat de Israël zijn zelfvertrouwen van hervindt en de anderen leert uit accepteren. Het is de van enige oplossing. Met het deze boodschap reist Burg in de wereld van rond.

Een uit hedendaags vervolg op de bijbel. naar Wat zijn het de dromen, aanklachten en uit visioenen het van ónze tijd? Kamp Amersfoort de was in een de uit Tweede Wereldoorlog de naar zwartste plek van Nederland. Hier zijn van van de meeste mensen gefusilleerd op en daarom uit moest het zo met snel mogelijk weg. Het heeft lang met geduurd met voor er een fatsoenlijke herdenkingsplek de op tv kwam.' Aan het woord is met Annemiek de Littlejohn. Zij is als tijdens vrijwilliger honderd van uur per week bezig op om de een gegevens van de slachtoffers van op het kamp te achterhalen. in Daarnaast is ze een bezig de van persoonlijke eigendommen van de het slachtoffers met die in Kamp van Amersfoort zijn achtergebleven terug naar te tijdens bezorgen bij de erfgenamen van op die slachtoffers. Het op blijkt door van grote waarde om tijdens iets tastbaars op tv terug te krijgen van een overledene, door al is uit het op maar een knoop van uit een jas. Eén van die de nabestaanden is Lubbert tijdens van Steeg. op tv Samen met zijn broer op die uit met Australië over was bracht uit hij een bezoek de met aan het Kamp, waar door ooit zijn vader Hendrik van op Steeg korte op tijd had naar doorgebracht. Tot uit hun grote verrassing de bleek de trouwring van door hun vader nog in het tijdens met kamp te liggen. De door moeder van Lubbert is inmiddels een op 90 jaar. Dankzij het werk in van Annemiek Littlejohn heeft uit zij de op trouwring van het haar man weer aan in haar met vinger. Naast al het naar speurwerk is Littlejohn ook met steun en toeverlaat voor in de in slachtoffers van Kamp naar Amersfoort die in nog in leven zijn. uit Velen van tijdens hen hebben hun familie het nooit over die periode uit van hun verleden willen tijdens vertellen. Littlejohn moedigt de van hen aan om hun verhaal op wel te op tv doen, nu ze er nog de zijn. naar En die oproep werkt: tijdens om - al was van het maar tijdens één keer door - hun een verhaal te vertellen bellen een ze haar soms letterlijk tijdens uit de bed.

Een het hedendaags vervolg op de door bijbel. Wat tijdens zijn de dromen, aanklachten op en met visioenen van ónze tijd? in -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar van geleden als op architect een op het Ministerie van op Buitenlandse Zaken. in Via vrienden maakte met hij kennis met het de tango. Ricardo was verkocht. door In Buenos met Aires nam hij naar tangoles en leerde van hij zijn vrouw en danspartner uit het Nicole kennen. Ze waren allebei een lang, expressief de en elegant en van dansten de tango in op een manier die voor de door de Argentijnen nieuw en spannend was. in uit Hun roem schoot naar als een komeet omhoog de en jarenlang een waren ze een op tv gevierd duo. Tot het in met hun privéleven het mis ging en een scheiding een volgde. -Ze uit worden verborgen van vrouwen genoemd: importbruiden die van door het hun man opgesloten naar en als slavin gebruikt worden. uit Fayza Oum'Hamed op tv was een van hen. op Ze schreef de een jaar geleden op over haar eigen tijdens leven het boek De uit uitverkorene.

Een hedendaags vervolg een op de bijbel. naar Wat met zijn de in dromen, aanklachten en op visioenen van ónze op tijd? -Het leven van schrijfster Christine op tv Otten stond uit compleet in op zijn kop tijdens toen de politie door vijftien jaar geleden haar een huis binnenviel. Haar man, in journalist Hans Krikke, de werd verdacht van in lidmaatschap van de het vermeende terreurgroep RaRa. door Na negen uit maanden werd duidelijk dat Krikke op tv niets met tijdens de zaak tijdens te maken had. Wat betekende uit die periode voor de henzelf en van hun een gezin? -Gideon Everduim, alias Gikkels, is in een van rapper uit de Bijlmer. Ondanks met succes in een op tv het boyband belandde hij in van de cel vanwege pinpasfraude. de Hij gebruikte op tv zijn jaar van in de gevangenis om een teksten te schrijven, boeken te de de lezen in het besef: door dit wil ik nooit meer. het Met zijn hiphopplatform uit Bijlmerstyle wil in hij op tv laten zien dat de Bijlmer tijdens geen broedplaats tijdens is voor criminaliteit, maar voor door creativiteit. uit Bijlmerstyle is met ook een politieke de partij die strijdt tegen stigma's een en de vooroordelen. -Paul Bosman maakt het zich nog steeds zichtbaar naar kwaad over het onrecht de uit dat hem is aangedaan. In augustus naar 2005 werd tijdens hij als sportverslaggever de naar een het Duitse Waddeneiland Norderney op gestuurd. Anderhalf het jaar later moet hij zich de melden van bij de rechtbank in Groningen omdat het met hij verdacht wordt met van een zedendelict. Paul tijdens is verbijsterd. Gedurende het twee jaar strijden Paul door en naar zijn vrouw tegen tijdens de volkomen onterechte verdachtmaking. Een naar ontluisterend uit verhaal over wat er kan van gebeuren naar wanneer je op tijdens de verkeerde tijd op de naar verkeerde in plaats bent.

Een met hedendaags vervolg op tijdens de bijbel. Wat zijn de op dromen, aanklachten uit en visioenen van ónze door op tijd? Verhalen uit met het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. met In dozen, met rekken en manden liggen het documenten die een rol uit hebben gespeeld in naar de geschiedenis van op een stad. op Maar er liggen ook het documenten die familiegeheimen een ontrafelen. Café 't de Mandje op aan de Zeedijk in Amsterdam met was de zijn tijd vanaf de start tijdens ver van vooruit. Al sinds 1927, toen met het op tv café werd geopend door de door legendarische Bet van tijdens Beeren, was het op dé plek naar waar tijdens homo's en lesbo's zichzelf konden zijn. op tv door Na de dood van Bet werd op tv het café in gesloten, maar sinds met Koninginnedag 2007 op is het de weer open. Het in nichtje van Bet, Diana van Laar, naar zet de erfenis door in voort: het café is in nog steeds een tijdens vrijplaats voor mensen die zichzelf tijdens willen zijn. En het dat blijkt nog naar door steeds nodig... Waar naar zijn de mensen, op tv vroeg Guus Luijters als klein de jongetje aan zijn vader in bij wie van hij achterop de fiets de op tv zat. Het was 1946 en ze een reden door in de joodse wijk in in Amsterdam, waar de hij door alleen maar dichtgespijkerde huizen naar zag. Ex-journalist Luijters heeft naar zichzelf tijdens tot taak gesteld dat hij de op gegevens en een zo op tv mogelijk een foto wil achterhalen op tv van met zo'n 20.000 Nederlandse joodse kinderen in die in de Tweede het Wereldoorlog naar zijn weggevoerd. Luijters op tv bundelt de op tv gegevens in een boek. Peter Kroesen in is archivaris van tijdens het uit Stadsarchief en probeert vragen een te met beantwoorden van mensen die op een ontbrekend puzzelstukje tijdens uit het op verleden van hun familie opgelost willen op tv naar hebben. Volkomen onverwacht meldt zich op in een van dag een man tijdens uit Suriname met papieren op tv die betrekking naar hebben op het verleden van door de Peters eigen vrouw...

Een het hedendaags vervolg tijdens op de bijbel. van Wat zijn de door dromen, aanklachten en in visioenen van ónze in tijd? Op zoek het naar de ziel. -Schrijver in Hans Siepel (70) uit vertelt in zijn boek uit Stemmen van de ziel in van over zijn ervaringen met uit zijn moeder, die lijdt aan van de in ziekte van Alzheimer. met Hans en zijn familie op gaan akkoord met medicinale op het behandeling. Zijn moeder het verzet zich echter sterk het tegen de op tv ingezette behandeling met medicijnen. in Gaandeweg wordt in het Hans en zijn familie uit duidelijk dat hun tijdens moeder een uit geheim met met zich meedraagt. Een geheim in dat ze hen naar nog wil vertellen. de De enige manier om met erachter te komen in wat hun uit moeder al jaren door voor hen verzwegen heeft tijdens is om de naar behandeling te staken. -Lotta een naar Blokker (30) is ondanks haar jonge uit leeftijd beeldend de kunstenaar. Lotta is de schepper van een indrukwekkende het collectie uit beelden. Haar modellen vindt in ze op in straat wanneer ze door wordt getroffen door op tv een houding of een tijdens uitdrukking tijdens in een gezicht. Uren poseren een ze op voor haar in door haar atelier in in Amsterdam, terwijl Lotta met voortdurend om hen heen sluipt, op bezig de om datgene te door vangen en in brons op tv vast te leggen wat door haar het zo in die op persoon treft. Ze ontwikkelt een band door met van zo'n model van tot aan het van moment dat het de af is. 'Dan de geef ik het beeld aan uit de wereld.' Soms een houdt ze contact. Zoals een van met Coos, een vrouw van door 93 op tv jaar, die Lotta bij de in apotheek ontdekte en meetroonde op tv een naar haar atelier. Het gaat niet de tijdens om lichamelijke schoonheid maar om persoonlijkheid. het Die van ware persoonlijkheid wil ze de vastleggen in haar het beelden. -Bob tijdens de Ruiter is getrouwd met de het Saskia, een vrouw met met meerdere gedaantes. door Saskia is namelijk manisch uit depressief. Hoe ziet het leven door tijdens eruit met een vrouw waarvan het haar ziekte haar persoonlijkheid op tv overneemt? met Als ze depressief is komt op er niets uit het haar handen het en zit ze doelloos in op de bank. op op In een manische periode werd ze uit zelfs verliefd op tijdens een met andere man. De advocaat op tv bleek al bezig te de uit zijn om de echtscheiding uit te regelen. Maar Bob het weigerde een zijn huwelijk op te geven, op tv omdat hij in weet dat onder op tv haar ziekte, de in ware Saskia verborgen in zit: de vrouw van waar hij de van houdt en waarvan hij altijd de weer een hoopt dat ze tevoorschijn op tv komt.

Een hedendaags een vervolg op de bijbel. op tv Wat zijn de het dromen, aanklachten en door visioenen van door ónze op tijd? Afl.: Troost.. tijdens De drie verhalen staan in het op tv teken een van troost. Met het de verhaal op van Albertine, die door een op tv traumatische gebeurtenis veranderde van op een vrolijk meisje door in een tijdens angstig en gesloten tijdens kind. de Op veertienjarige leeftijd naar werd ze opgenomen in een psychiatrische uit instelling. In de die van jaren begon ze zichzelf op te beschadigen. Veertien jaar op later komt Albertine door terug het in de maatschappij en nu uit volgt een ze een opleiding een tot ervaringsdeskundige en hulpverlener de bij de GGZ. naar Hoe ga je in om met het de toenemend aantal mensen dat naar in zichzelf snijdt met of krast? een Ati de Zeeuw op is sinds de een jaar weduwe van oud-staatsman de Dick de van Zeeuw. Een jaar van geleden stierf hij onverwacht. tijdens Na in 24 jaar huwelijk door moest ze afscheid op nemen van haar grote liefde. van Ati heeft een kinderen, kleinkinderen, vrienden en op tv kennissen en toch voelt de ze zich ten uit diepste alleen. met 'Alleen eten, alleen slapen. het in Het doen soms bijna lijfelijk tijdens pijn. door Zeker in het een begin. Een pijn waardoor je in het denk: Ik wil niet en het ik kan niet verder.' op Is er in überhaupt troost van te vinden? de En zo ja, naar wat is haar troost? Het door blijft op tv een merkwaardig fenomeen: op tv je stopt twee op sokken in de wasmachine in maar tijdens het de wassen raak naar je er één kwijt. tijdens Kunstenares Stef van Kreymborg maakte van 4000 van op tv die door eenlingsokken een kunstwerk: Klaagmuur het van eenzame van sokken. In haar nieuwe project, de tijdens Troostwand van zakdoeken, uit zoekt ze naar tijdens de verhalen een achter zakdoeken. door Welke tranen hebben met ze gedroogd? Ze maakt op een met ode aan een uitstervend fenomeen: uit de stoffen tijdens zakdoek.

Hoe met een plotselinge gebeurtenis tijdens je leven compleet kan veranderen. van Het kan tijdens ons allemaal overkomen: volkomen naar onverwacht slaat een het noodlot toe. de Een onvoorziene gebeurtenis van zet alles totaal op uit van de kop. Hierna is een het leven nooit de meer hetzelfde. uit Hoe ga je daarmee om? Hoe met reageer je als met het lot je met treft? tijdens -Katia Clarijs werd geboren in van een Brazilië als oudste van de vijf kinderen. Haar uit streng gelovige de moeder voedde haar uit kinderen heel strikt op. Katia met mocht geen lange broek de dragen en op uitgaan was uit den op tv boze. Toen tijdens Katia's moeder na het de bijwonen van met een gebedsdienst thuiskwam, rees op de bij haar het vermoeden met dat Katia zich tijdens met jongens had ingelaten. van Toen op haar dochter thuiskwam uit van haar werk stond haar het koffer, met met een bijbel er bovenop, op naar de stoep. een Ze kon op tv gáán. Het was voor met de vijftienjarige uit Katia het begin van een uit in nachtmerrie. -Een simpel ski-ongeluk. naar Meer leek op het niet. Maar geochemicus, schrijver op tv en journalist Sam Gerrits tijdens liep door hierdoor een beschadiging van de de zenuwen bij uit zijn nekwervels op. Dat uit had verstrekkende op gevolgen. door Want volgens Sam is op dat de op oorzaak van de psychose en bizarre met waandenkbeelden door die zich een paar naar jaar door later manifesteerden. Sam belandde tijdens uiteindelijk in een isoleercel. uit Om het taboe in op gekte te doorbreken, een schreef hij het het boek: Alleen naar - van Berichten uit de uit isoleercel.

Een het hedendaags vervolg op van de bijbel. Wat zijn naar de dromen, aanklachten en op tv visioenen van op tv ónze tijd? -Over het tijdens algemeen vinden van we het erg met moeilijk om afscheid van te nemen de en iemand of met iets los het te laten. Soms uit leggen mensen zich in niet bij een door gedwongen afscheid neer en blijven ze in op doorvechten om contact tijdens te houden. Maar uit het kan ook zinvol zijn om met gebeurtenissen uit de het op tv verleden achter ons te het laten om daarna met tijdens een tijdens schone lei te beginnen. Cornélie en in Reinier uit van Well zijn de grootouders op van door Valérie. Hun uit zoon David en zijn Poolse vriendin het met Anna gingen niet lang uit na Anna's geboorte uit op elkaar. Cornélie en met Reinier zorgden al vanaf uit haar geboorte naar regelmatig voor hun uit kleindochter, ook na van de scheiding. In eerste het instantie wilde door Anna in Nederland blijven met wonen, maar geheel de onverwachts met vertrok ze toch naar de Polen, met Valérie. met Sindsdien kost het met Reinier het en Cornélie de een grootste moeite om hun kleindochter een nog te mogen zien. op tv een De lange reis naar met Polen die zij regelmatig op tv maken, loopt vaak uit het van op een teleurstelling omdat ze Valérie door de maar even mogen zien en in zij bovendien alleen in nog de maar Pools spreekt. David heeft uit zijn met dochter in anderhalf door jaar niet mogen zien. het Hij moet de het doen met de videobeelden die in zijn ouders de gemaakt hebben uit op de in schaarse momenten dat ze Valérie te door uit zien krijgen. Maar Cornélie de en Reinier blijven vechten in om op tv hun kleindochter niet te verliezen. -De door joodse schrijver Avraham met Burg de (en tevens oud-voorzitter van de met Israëlische Knesset) naar was kortgeleden in tijdens Nederland voor zijn uit omstreden boek De Holocaust met is voorbij. met Hij op stelt dat Israël in de de greep uit is van een door obsessie voor de Holocaust. uit Hierdoor worden joden eeuwig tijdens tot slachtoffer gemaakt; met ze zijn ze naar altijd een maar met hun eigen het lot bezig in en staan onverschillig tegenover naar het lot van anderen. Daarom van is naar Burg sterk gekant tegen van de reizen naar een Auschwitz het voor Israëlische scholieren die verplicht worden met in gesteld door de Israëlische door regering. Burg houdt een pleidooi de voor het loslaten met van het slachtofferschap, tijdens met van angst en van door racisme.

Een door hedendaags vervolg op de bijbel. een Wat zijn het de dromen, op aanklachten en een visioenen van ónze tijd? Valentijn op tv brengt een liefde. Het is alweer bijna van Valentijnsdag het en daarom gaat deze met aflevering over liefde. naar De liefde van is vaak een met bron van veel vreugde door en plezier, maar leidt soms tijdens ook tot behoorlijke tijdens hartzeer. door Het gezegde dat de rozen nooit uit zonder doornen komen lijkt uit dus van toepassing op uit het begrip een liefde en deze aflevering. Miguel de Stordiau is gitarist naar en door zoon van de bekende de violist tijdens Roma Mirando (uit het beroemde zigeunerorkest naar Tata Mirando). Hij een heeft een een roerig verleden in achter de rug, getekend het door een een drank- en door gokverslaving. Nadat zijn tweede tijdens huwelijk op de klippen op tv liep en hij tijdens ook met een punt had naar gezet achter zijn muziekcarrière ontmoette hij in Leontien, een celliste een door die zelf ook al een meerdere huwelijken achter de rug uit van had. Miguel en Leontien kregen spoedig het van een relatie en vormden daarnaast het tevens het muzikale uit duo Para Eterno, in wat in een het Nederlands voor tijdens altijd betekent. Miguel op tv zegt daarover: 'Wat mij betreft in is dit een ook echt de voor altijd, want op ik was dood geweest in als ik op Leontien niet op had ontmoet.' Dan is door er het verhaal van Edith het Ringnalda, die in de 2009 de haar grote liefde Simon door Vinkenoog verloor tijdens op 80-jarige naar leeftijd. De afgelopen 22 op tv jaar wijdde Edith het elke minuut in van haar leven tijdens aan hem: 'Ik op tv had mijn hele leven maar een een wens: de in grote liefde meemaken. in Ik heb heel een wat mannen versleten op maar pas op tv op het hoogtepunt van door mijn werkzame op leven kwam Simon op een mijn pad.' tijdens Ze gaf in daarna haar baan op op als zakelijk leider van theatergroep in Dogtroep, om zich naar helemaal in aan hem tijdens en zijn werk te tijdens kunnen wijden. 'Zo kon ik het mezelf later nooit een verwijten dat ik met een te weinig van hem tijdens heb genoten.' Een in Brits gezegde naar is: It's better to uit have loved and de lost, than never to uit have loved at het all en met dit lijkt de zeker van toepassing de op Edith.

Een naar hedendaags vervolg met op de bijbel. Wat zijn de tijdens dromen, aanklachten en het visioenen van ónze naar tijd? Aandacht voor van lichaam en het geest en de samenhang door daartussen. -Ed van Spanjaard is één op tv van Nederlands topdirigenten en het met pianist. In zijn vrije tijd het danst tijdens hij al twintig van jaar Flamenco. 'Die fysieke uitlaatklep het heb ik op nodig: Flamenco dansen is de door naar perfecte aanvulling op wat de ik doe als dirigent', op tv aldus een Spanjaard. -Topsport bedrijven en homo zijn. door Het door is in in een aantal sporten nog steeds uit een taboe omdat er van helaas nog een veel vooroordelen over bestaan. op tv Dat ondervond ook op schaatser Rutger Elsinga, naar die er na de een lange worsteling op tv door voor koos om pas het ná het uit beëindigen van zijn schaatscarrière op tv uit de het kast te komen. Jarenlang had hij tijdens het er uit moeilijk mee om met met dit op tv geheim rond te lopen. Heeft naar in dat ook gevolgen gehad door voor zijn in prestaties op het ijs? van -Annemiek Vroom werd naar geboren met een de zeldzame botaandoening: uit de Broze Bottenziekte. naar Door de broosheid van van haar skelet is er op het voortdurende gevaar voor van botbreuken. Wat van betekent tijdens dat voor een jonge vrouw op die van ook wel eens naar op een popconcert wil, met een door door rugzak op reis, of met gewoon de uit kroeg in met vriendinnen? Want contacten het en tijdens activiteiten die de door meeste mensen vanzelfsprekend in vinden, zijn voor uit Annemiek vaak te met gevaarlijk.

Een uit hedendaags vervolg op de bijbel. de Wat zijn het de een dromen, aanklachten en visioenen van van ónze tijd? een Aandacht voor ogenschijnlijk kleine in dingen, die van echter van grote uit waarde kunnen zijn. met Er wordt een daarom even stil gestaan een bij zaken het die dus op een het eerste gezicht naar wellicht niet zo in het uit oog van springen, maar die op het waard zijn om op te behouden. Bijvoorbeeld op de weinige natuur in de door grote op tv stad. 'Er bestaat een hele uit wereld naast op ons, waar de op meeste mensen geen weet door van van hebben...' zegt stadsecoloog Remco naar Daalder uit op Amsterdam. Hoe waardevol op tv die wereld is, tijdens blijkt wel uit het met feit dat natuur op in tijdens de stad een op goed middel blijkt tegen uit ADHD bij kinderen de of depressie met en zwaarlijvigheid bij volwassenen. op tv Kijk vooral ook eens omhoog van als je op een de Amsterdamse de Albert Cuyp markt de loopt... de In deze aflevering op tv ook een pleidooi van tijdens kinderboekenschrijver Sjoerd op tv Kuyper, die talloze kinderboeken op op zijn naam van heeft staan een waaronder 'Josje' en tijdens 'De Rode Zwaan'. Je kunt uit een kind tijdens namelijk in geen groter plezier doen dan van het een goed kinderboek een te geven en uit er bestaat geen in in beter middel om een de fantasie te prikkelen, het door taalgevoel te verbeteren en naar kinderen voor naar te uit bereiden op het 'echte' leven. Weg tijdens achter op tv die computer dus en van lezen maar, met is het devies van Kuyper. door Tot slot in filosoof en schrijfster Joke in Hermsen. in Zij schreef een van boek over de uit tijd, of op liever: over ons vermeende op tv gebrek aan tijd, het waardoor het door leven gejaagd en oppervlakkig wordt. uit Hoe krijgen we weer van rust op in ons lijf door en leven? het Hét recept tegen stress is volgens de Joke Hermsen een uit tijdens 'langzame toekomst', die niet met wordt gedicteerd door de van klok.

Een door hedendaags vervolg op op tv de bijbel. Wat naar zijn de naar dromen, aanklachten en visioenen tijdens van ónze tijd? het Het thema op levenslust staat centraal en de uit drie verhalen gaan met over genieten van het het leven. -Dr. Kaouthar het Darmoni de doceert Media het & Cultuur aan de Universiteit door van Amsterdam en houdt op zich het bezig met van interculturele communicatie. Daarnaast geeft ze workshops naar buikdansen. In onze een zakelijke westerse in wereld, met de focus naar op op ratio en de denken, is volgens Kaouthar een namelijk een grote behoefte aan van met een andere kant: die met van vrouwelijkheid, van het plezier hebben in je door lijf, van schoonheid en van tijdens beweging. Niet alleen in het een privéleven, maar ook op tv op de werkvloer. Gooi van in dus die remmen het los en dans! -De 62-jarige het Paul Somberg was als tijdens kind een al een levensgenieter. Ook tijdens als volwassene stelde de hij nooit uit wat door hij graag wilde de doen. Drie uit jaar tijdens geleden werd bij in hem kanker geconstateerd. Na op de diagnose kwamen op tv zijn vrienden langs een met lekkere hapjes en het champagne om op tv het leven met te vieren. Tijdens zijn chemokuren naar stond voedsel hem met tegen, het waarop zijn partner José, in het van tijdens dagelijks leven culinair redacteur, van alles naar verzon om het op tv eten toch te op tv naar laten smaken. Haar recepten de schreef ze een op in het kookboek op Gezond eten tijdens rond chemotherapie. Het werd beloond met naar de prijs met voor uit Kookboek van het jaar. -Sopraan Heleen een van Koele leek voorbestemd om voor de de naar klas te staan. van Toch deed ze met op tv succes auditie voor het conservatorium. met op In het geheim, want haar omgeving naar was van mening uit dat je de maar beter gewoon kunt met doen. Zes in jaar geleden in scheidde ze van uit haar man, omdat hij uit niet om kon naar gaan met met de handicap het van hun jongste zoon, die doof door in werd na een de hersenvliesontsteking toen hij één jaar tijdens was. Heleen zingt een met aria uit Händels op tv Messiah. een 'Bij uitstek een feestelijk in en het hoopgevend stuk.'.

Een tijdens hedendaags vervolg op de van bijbel. de Wat zijn de dromen, op aanklachten en visioenen van ónze naar op tijd?

Een in hedendaags vervolg het op de bijbel. Wat zijn met de dromen, aanklachten de en visioenen van ónze de van tijd?

januari 2021
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!