Programma gemist?

Portret. op van Avraham Burg, van een joodse visionair. naar Avraham Burg het is een Israëlisch auteur. Hij schreef op onlangs het omstreden van van boek De Holocaust is op tv voorbij. Afrekenen met Hitlers naar erfenis. Burg op was op bezoek tijdens in Nederland van op uitnodiging van uit het Centrum Informatie tijdens en Documentatie Israël (CIDI) op om in de Balie op tv in Amsterdam een een lezing te geven naar over dat boek. op tv Is de Holocaust een voorbij? Dat zou volgens tijdens Burg wel op tv moeten: 'Israël is in in de greep van op op tv een Shoah-obsessie die joden tot eeuwige door slachtoffers maakt. Daardoor van zijn ze altijd op tv in bezig met het eigen op tv lot en van zijn ze onverschillig ten aanzien van uit het lot van door in anderen. Hoe groot de ellende die een op een ander volk treft ook een is, in de Israëlische door visie in valt dat altijd met in het niet bij wat op tv de een joden in met de Tweede Wereldoorlog is naar overkomen. Dat vast in blijven zitten aan het een slachtofferschap ondermijnt het zelfvertrouwen op het van een volk. Nationalisme en door geweld nemen toe van en een oplossing voor op tv het door Palestijnse vraagstuk lijkt verder weg naar dan ooit.' Volgens het Burg is de het tijdens de tijd dat Israël in zijn zelfvertrouwen hervindt een en anderen leert accepteren. Het het het is de enige met oplossing. Met deze boodschap reist Burg uit op tv de wereld rond.

Een hedendaags vervolg met op uit de bijbel. Wat zijn op tv de dromen, aanklachten op tv en visioenen van ónze in tijd? Kamp uit Amersfoort in was in de Tweede Wereldoorlog de op tv zwartste uit plek van Nederland. in Hier zijn de meeste naar mensen gefusilleerd en op tv daarom moest het zo naar snel mogelijk op tv weg. Het heeft op tv lang uit geduurd voor er een de fatsoenlijke herdenkingsplek kwam.' op Aan het woord is met Annemiek Littlejohn. Zij is op tv als op vrijwilliger honderd uur per van week bezig om door de gegevens van de op tv slachtoffers in van het kamp te op achterhalen. Daarnaast is op ze bezig de tijdens persoonlijke eigendommen een van de slachtoffers op tv die in Kamp van Amersfoort zijn achtergebleven terug het te bezorgen bij tijdens de erfgenamen van een die slachtoffers. de Het blijkt op tv van grote waarde om uit iets tastbaars terug te krijgen van de van een overledene, al is het in maar een de knoop met van een jas. Eén van met die nabestaanden tijdens is Lubbert van Steeg. naar Samen met zijn van broer op tv die uit Australië over was bracht door hij in een bezoek aan het uit Kamp, naar waar ooit zijn vader Hendrik naar van Steeg korte met tijd in had doorgebracht. Tot tijdens hun grote verrassing bleek de de trouwring van hun vader op tv nog naar in het het kamp te liggen. De moeder van in Lubbert is inmiddels met van 90 jaar. Dankzij het werk van op Annemiek Littlejohn met heeft zij de trouwring van van haar man tijdens weer van aan haar van vinger. Naast al het de speurwerk is Littlejohn ook door steun en toeverlaat tijdens voor de slachtoffers op tv van door Kamp Amersfoort die nog in leven in zijn. Velen van van hen hebben uit hun naar familie nooit over die periode uit in hun verleden willen van vertellen. Littlejohn uit moedigt hen aan om uit door hun verhaal wel te doen, nu op ze er op tv nog zijn. En die tijdens oproep werkt: om van - al het was het met maar één keer - hun van verhaal te vertellen op tv bellen tijdens ze haar soms letterlijk uit het door bed.

Een hedendaags vervolg met door op de bijbel. Wat zijn naar de dromen, aanklachten en naar in visioenen van ónze tijd? op -Ricardo Klapwijk werkte op twintig jaar geleden als architect tijdens met op het Ministerie op tv van Buitenlandse Zaken. de Via vrienden maakte naar hij kennis met de tango. Ricardo de tijdens was verkocht. In Buenos Aires van nam hij tangoles in en op leerde hij zijn tijdens vrouw en danspartner Nicole kennen. Ze tijdens de waren allebei lang, op tv expressief en elegant en dansten de in tango op een een naar manier die voor de Argentijnen nieuw door op en spannend was. op Hun roem schoot als een op tv komeet het omhoog en jarenlang een waren ze een gevierd duo. van Tot het van in hun privéleven mis met ging en een scheiding met volgde. -Ze een worden verborgen vrouwen van genoemd: importbruiden het die door hun man uit opgesloten op en als slavin gebruikt worden. Fayza op Oum'Hamed was een naar door van hen. Ze van schreef een jaar geleden over haar de van eigen leven het boek De met uitverkorene.

Een het hedendaags vervolg op de bijbel. een Wat zijn door de dromen, op aanklachten en visioenen van door ónze tijd? -Het tijdens leven van in schrijfster Christine Otten stond met compleet de op zijn kop de toen de politie vijftien jaar met geleden door haar huis binnenviel. Haar tijdens man, journalist Hans Krikke, werd op verdacht met van lidmaatschap van tijdens de vermeende terreurgroep RaRa. uit Na negen in maanden werd duidelijk dat Krikke met niets met de naar uit zaak te maken had. tijdens Wat betekende die periode voor uit een henzelf en hun gezin? -Gideon op tv Everduim, alias Gikkels, is de een rapper de uit de Bijlmer. door Ondanks succes op in een boyband op tv belandde hij in de op tv cel vanwege pinpasfraude. van Hij in gebruikte zijn jaar in de gevangenis de om teksten te op tv tijdens schrijven, boeken te lezen in het op tv door besef: dit wil ik een nooit meer. Met zijn naar hiphopplatform Bijlmerstyle wil het hij laten zien dat het de Bijlmer geen op broedplaats is op voor uit criminaliteit, maar voor in creativiteit. Bijlmerstyle is ook een politieke het door partij die strijdt van tegen stigma's en vooroordelen. -Paul van Bosman maakt zich tijdens nog de steeds zichtbaar kwaad over door het onrecht de dat hem is aangedaan. In augustus tijdens 2005 werd van hij als sportverslaggever de naar het door Duitse Waddeneiland Norderney gestuurd. Anderhalf uit jaar later in moet op hij zich melden bij de op tv rechtbank de in Groningen omdat in hij verdacht wordt van een tijdens zedendelict. Paul is verbijsterd. het naar Gedurende twee jaar strijden Paul uit en zijn vrouw tegen de de volkomen met onterechte verdachtmaking. Een ontluisterend de verhaal over wat het de er kan gebeuren wanneer je op tv op de de verkeerde tijd op tv op de verkeerde plaats de bent.

Een hedendaags op tv vervolg een op de bijbel. Wat zijn de naar dromen, aanklachten en naar visioenen van op ónze op tijd? Verhalen uit de het Amsterdamse Stadsarchief staan van centraal. In dozen, rekken op tv en manden liggen documenten naar die het een rol hebben gespeeld in het de geschiedenis van naar een de stad. Maar er liggen ook op tv documenten die van familiegeheimen ontrafelen. Café 't het Mandje aan de de Zeedijk in Amsterdam tijdens was zijn in tijd vanaf de de start ver vooruit. uit Al sinds 1927, tijdens toen naar het café werd geopend door de de legendarische Bet van uit Beeren, de was het dé plek waar op tv homo's op tv en lesbo's zichzelf konden zijn. uit Na de uit dood van Bet op tv werd het café de gesloten, op maar sinds Koninginnedag 2007 een is het weer op tv open. Het uit nichtje van Bet, Diana op tv van Laar, op tv zet de erfenis voort: het café op tv is nog steeds op door een vrijplaats voor mensen die het zichzelf willen zijn. En met een dat blijkt nog steeds nodig... Waar de het zijn de mensen, uit vroeg Guus Luijters een als klein jongetje aan zijn vader uit bij op tv wie hij achterop de het fiets zat. Het was door de 1946 en ze reden de door de door joodse wijk in Amsterdam, waar hij tijdens alleen maar dichtgespijkerde met huizen zag. tijdens Ex-journalist een Luijters heeft zichzelf van tot taak gesteld dat hij de op een gegevens en zo mogelijk een een foto wil achterhalen van uit zo'n op 20.000 Nederlandse joodse de kinderen die een in de Tweede Wereldoorlog tijdens zijn weggevoerd. Luijters bundelt naar de in gegevens in een boek. van Peter Kroesen is van archivaris van het Stadsarchief door en probeert vragen op te beantwoorden van door mensen op die een ontbrekend van puzzelstukje uit het verleden van het hun familie opgelost het willen hebben. op tv Volkomen onverwacht meldt het zich op met een dag een man uit Suriname door met papieren die een uit betrekking hebben op het verleden tijdens van Peters op tv eigen vrouw...

Een naar hedendaags vervolg op de een bijbel. Wat zijn de een dromen, aanklachten de en het visioenen van ónze tijd? tijdens Op zoek naar de ziel. door -Schrijver Hans Siepel de (70) een vertelt in zijn de boek Stemmen van de ziel tijdens over zijn op tv ervaringen met zijn moeder, tijdens door die lijdt aan het de ziekte van Alzheimer. op tv Hans en de zijn familie gaan van akkoord met medicinale behandeling. Zijn moeder naar verzet zich echter het sterk tegen de op op ingezette behandeling met medicijnen. Gaandeweg wordt het het Hans door en zijn familie op tv duidelijk dat een hun moeder een een geheim met zich meedraagt. Een het geheim dat ze van hen nog tijdens wil op tv vertellen. De enige op tv manier om erachter te komen wat uit hun op moeder al jaren voor de hen een verzwegen heeft is om de behandeling door de te staken. -Lotta Blokker (30) het is ondanks haar de jonge leeftijd beeldend tijdens kunstenaar. het Lotta is schepper naar van een indrukwekkende collectie beelden. Haar van modellen vindt in ze op straat wanneer uit ze wordt op tv getroffen door een tijdens houding of een uitdrukking door in een gezicht. door Uren poseren door ze voor haar in in haar op tv atelier in het Amsterdam, terwijl Lotta voortdurend om het hen heen een sluipt, bezig naar om datgene te vangen naar en in brons vast een te naar leggen wat haar zo door in die persoon treft. Ze in ontwikkelt op tv een band met zo'n tijdens model tot aan het tijdens moment dat een het af is. op tv 'Dan naar geef ik het beeld aan de op wereld.' naar Soms houdt ze de contact. Zoals met Coos, het een vrouw van tijdens 93 jaar, van die Lotta met bij de apotheek ontdekte en meetroonde het naar haar uit atelier. Het gaat niet een om lichamelijke schoonheid op tv maar om door persoonlijkheid. Die ware een persoonlijkheid met wil ze vastleggen op in haar beelden. -Bob de het Ruiter naar is getrouwd met Saskia, op tv een vrouw met meerdere uit gedaantes. Saskia is de namelijk manisch het depressief. Hoe ziet het uit leven eruit met een een vrouw met waarvan haar ziekte haar persoonlijkheid met overneemt? Als de ze depressief is komt naar er met niets uit haar handen en in zit door ze doelloos op de naar bank. In een uit manische periode werd ze uit zelfs verliefd uit op een andere tijdens man. De uit advocaat bleek al tijdens bezig te zijn om de met echtscheiding te regelen. een door Maar Bob weigerde zijn huwelijk op met te met geven, omdat hij door weet dat onder haar ziekte, de de ware Saskia door verborgen zit: de van vrouw waar de hij met van houdt en waarvan met hij altijd weer naar hoopt dat ze tevoorschijn op komt.

Een het hedendaags vervolg uit op de bijbel. Wat zijn de de dromen, aanklachten op tv en visioenen van ónze op tv tijd? met Afl.: Troost.. De drie verhalen met van staan in het op teken van troost. Met het met verhaal van het Albertine, die door een met traumatische gebeurtenis veranderde van van een vrolijk meisje door in een uit angstig en gesloten kind. de van Op veertienjarige leeftijd werd ze een opgenomen in een psychiatrische naar instelling. In het die jaren begon tijdens ze zichzelf te van beschadigen. Veertien jaar later het op tv komt Albertine terug in op tv de maatschappij en van nu volgt tijdens ze een opleiding tot ervaringsdeskundige en een tijdens hulpverlener bij de GGZ. Hoe uit ga je om van met het toenemend de aantal mensen dat in naar de zichzelf snijdt of krast? Ati de de Zeeuw is sinds op een jaar weduwe tijdens in van oud-staatsman Dick de Zeeuw. door Een jaar door geleden stierf hij onverwacht. Na door 24 op tv jaar huwelijk moest ze afscheid in nemen van op tv haar grote de liefde. Ati heeft kinderen, kleinkinderen, tijdens vrienden naar en kennissen en toch voelt op ze zich ten in diepste alleen. 'Alleen de in eten, alleen slapen. Het doen door soms bijna lijfelijk op pijn. Zeker in in het begin. tijdens Een pijn de waardoor je door denk: Ik wil uit niet en ik kan tijdens niet verder.' Is er in überhaupt troost te door vinden? En een zo ja, wat is een haar troost? Het blijft in een merkwaardig fenomeen: naar je naar stopt twee sokken in op de wasmachine maar tijdens naar naar het wassen raak je met er één kwijt. Kunstenares Stef tijdens Kreymborg maakte uit van 4000 van die uit eenlingsokken tijdens een kunstwerk: Klaagmuur op van eenzame sokken. In het haar nieuwe project, de met Troostwand van zakdoeken, naar het zoekt ze naar de verhalen een achter tijdens zakdoeken. Welke tranen het hebben ze gedroogd? Ze maakt een een ode aan een in uitstervend fenomeen: uit de stoffen op zakdoek.

Hoe de een plotselinge van gebeurtenis je leven een compleet kan veranderen. Het kan op tv ons tijdens allemaal overkomen: volkomen onverwacht van slaat het noodlot toe. Een met onvoorziene gebeurtenis het zet alles totaal op in de kop. een Hierna met is het leven een nooit meer hetzelfde. Hoe het ga je daarmee om? de Hoe reageer op tv je als het lot je de treft? -Katia Clarijs met werd geboren door in Brazilië als oudste op tv door van vijf kinderen. Haar streng op gelovige moeder van voedde haar de kinderen heel strikt op. Katia het mocht geen uit lange broek dragen op tv en uitgaan de was uit den boze. Toen Katia's in met moeder na het bijwonen van een de gebedsdienst thuiskwam, rees het op tv bij haar het vermoeden dat Katia de zich met jongens in had met ingelaten. Toen naar haar dochter thuiskwam van naar haar werk stond op haar koffer, met een naar bijbel er het bovenop, op een de stoep. Ze kon gáán. Het door was voor de van door vijftienjarige Katia het begin op van een nachtmerrie. -Een tijdens simpel ski-ongeluk. op tv Meer leek het niet. de Maar met geochemicus, schrijver en op journalist Sam Gerrits het liep hierdoor een beschadiging met van de zenuwen in bij zijn van nekwervels op. Dat had verstrekkende gevolgen. op tv Want volgens Sam met is dat de tijdens oorzaak op tv van de psychose en met bizarre in waandenkbeelden die zich een een paar jaar later manifesteerden. Sam de belandde uiteindelijk een in een isoleercel. naar Om het taboe op naar gekte te doorbreken, op tv schreef hij het op tv uit boek: Alleen - het Berichten uit de met isoleercel.

Een tijdens hedendaags vervolg op de met bijbel. een Wat zijn de dromen, aanklachten en de het visioenen van ónze de tijd? -Over het algemeen vinden we op tv het erg op moeilijk om het afscheid te nemen en van iemand of iets los op te laten. Soms uit leggen mensen zich met niet bij op tv een uit gedwongen afscheid neer een en blijven ze doorvechten in om contact te houden. Maar op tv het kan op tv ook naar zinvol zijn om de gebeurtenissen uit het verleden het achter ons te uit laten om daarna met het een schone uit lei te beginnen. Cornélie en op tv Reinier het van Well zijn een de grootouders van Valérie. Hun met zoon David en uit zijn Poolse door vriendin Anna met gingen niet lang na naar Anna's geboorte uit uit elkaar. Cornélie tijdens en Reinier zorgden van al vanaf in haar geboorte regelmatig voor naar hun kleindochter, van ook na de scheiding. In een eerste instantie wilde Anna in een in Nederland blijven wonen, een maar geheel onverwachts met vertrok ze toch met naar Polen, met Valérie. Sindsdien naar kost de het Reinier tijdens en Cornélie de door grootste moeite om de hun kleindochter nog te mogen tijdens zien. De uit lange reis door naar Polen die zij regelmatig naar maken, loopt het vaak uit op een teleurstelling met het omdat ze Valérie maar even mogen door zien en zij met bovendien tijdens alleen nog maar Pools spreekt. met David heeft naar zijn van dochter in anderhalf jaar niet het mogen zien. Hij van moet het in doen met met de videobeelden die zijn op tv ouders gemaakt hebben op de op tv door schaarse momenten dat ze Valérie te een zien krijgen. met Maar Cornélie en met Reinier blijven met vechten om hun kleindochter niet met van te verliezen. -De joodse schrijver Avraham uit Burg (en tevens uit oud-voorzitter van naar de Israëlische Knesset) was op tv kortgeleden in van Nederland voor zijn omstreden van boek De Holocaust van tijdens is voorbij. Hij een stelt dat Israël in de op tv greep door is van een de obsessie voor de Holocaust. Hierdoor naar worden joden eeuwig tot het slachtoffer op tv gemaakt; ze zijn door ze altijd maar van met hun het eigen lot bezig en staan onverschillig met tegenover het uit lot een van anderen. Daarom tijdens is Burg sterk gekant tegen op tv de reizen naar Auschwitz van in voor Israëlische scholieren die verplicht worden van gesteld door de van tijdens Israëlische regering. Burg houdt op tv een pleidooi voor het loslaten op tv van de het slachtofferschap, van angst tijdens en van door racisme.

Een met hedendaags vervolg op de de bijbel. Wat zijn op de dromen, op aanklachten en een visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt uit liefde. Het het is alweer bijna Valentijnsdag van uit en daarom gaat deze aflevering over door op liefde. De liefde is met vaak een bron van met veel het vreugde en plezier, maar een leidt soms naar ook tot behoorlijke hartzeer. uit Het gezegde dat uit rozen nooit zonder doornen komen het lijkt dus van een toepassing op het de een begrip liefde en deze aflevering. uit Miguel Stordiau is het gitarist het en zoon van een de bekende violist Roma Mirando (uit een het het beroemde zigeunerorkest op tv Tata Mirando). Hij met heeft een roerig naar verleden achter de rug, getekend door uit een een drank- en gokverslaving. Nadat zijn naar tweede huwelijk van op de klippen naar liep naar en hij ook op een punt had gezet achter tijdens zijn muziekcarrière tijdens ontmoette hij Leontien, een uit celliste op tv die zelf ook een al meerdere huwelijken achter uit de rug had. Miguel tijdens en Leontien kregen spoedig op een relatie van en vormden tijdens daarnaast tevens het van muzikale duo Para Eterno, wat van naar in het Nederlands voor altijd het betekent. Miguel zegt daarover: de 'Wat naar mij betreft is dit ook het van echt voor altijd, want ik met was dood geweest als naar het ik Leontien niet op had ontmoet.' Dan is er het een verhaal met van Edith Ringnalda, die uit in 2009 tijdens haar grote op liefde Simon Vinkenoog een verloor op 80-jarige leeftijd. tijdens De afgelopen 22 de jaar wijdde Edith elke minuut in van tijdens haar leven aan naar hem: 'Ik had mijn hele naar het leven maar een wens: de van grote liefde meemaken. Ik van heb op heel wat het mannen versleten maar pas op het in hoogtepunt van mijn op werkzame leven kwam van de Simon op mijn pad.' Ze in gaf daarna de haar baan in op als zakelijk leider van theatergroep op Dogtroep, om door zich helemaal aan door hem en zijn werk de te kunnen wijden. naar 'Zo kon ik de mezelf later nooit de verwijten dat het ik te weinig naar van hem heb genoten.' in door Een Brits gezegde is: naar It's better door to have loved naar and lost, than never to have op loved at naar all en het dit lijkt op tv zeker van toepassing op op Edith.

Een hedendaags een vervolg op de bijbel. op tv Wat zijn op de op tv dromen, aanklachten en visioenen van de ónze tijd? Aandacht voor een naar lichaam en geest en de met samenhang daartussen. -Ed door Spanjaard is uit één van Nederlands topdirigenten en naar pianist. In zijn een vrije naar tijd danst hij de al twintig jaar met Flamenco. 'Die het fysieke uitlaatklep heb ik tijdens nodig: Flamenco dansen door is de perfecte aanvulling in op op tv wat ik doe als dirigent', aldus de Spanjaard. -Topsport in bedrijven en homo van zijn. Het is tijdens in een het aantal sporten nog steeds uit een taboe omdat er uit helaas met nog veel vooroordelen door over bestaan. Dat ondervond ook een met schaatser Rutger Elsinga, die in er na een lange worsteling op tv voor in koos om naar pas ná het beëindigen van zijn op de schaatscarrière uit de het kast te komen. Jarenlang door had hij het er door moeilijk mee om de met dit geheim uit rond te lopen. op Heeft dat ook tijdens gevolgen gehad voor door zijn prestaties op op tv het een ijs? -Annemiek Vroom werd geboren op met de een zeldzame botaandoening: de met Broze Bottenziekte. op Door de broosheid van haar skelet uit is er tijdens het voortdurende gevaar de voor botbreuken. op Wat betekent dat voor tijdens een jonge uit vrouw die ook van wel eens naar in een popconcert wil, met een met rugzak door op reis, of gewoon in de kroeg in met naar vriendinnen? Want het contacten en activiteiten op tv die de het meeste mensen vanzelfsprekend vinden, zijn een het voor Annemiek vaak te op tv gevaarlijk.

Een in hedendaags vervolg op het de bijbel. Wat een zijn de door dromen, aanklachten en visioenen van het ónze tijd? in Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, door die echter van door een grote waarde kunnen zijn. Er wordt uit daarom in even stil naar gestaan bij zaken die dus op van het door eerste gezicht wellicht met niet zo in tijdens het oog springen, uit maar die met het waard zijn om te behouden. naar Bijvoorbeeld de het weinige natuur in de een grote stad. 'Er op tv bestaat een hele van wereld naast ons, met waar de een meeste naar mensen geen weet van een hebben...' zegt stadsecoloog Remco de Daalder uit Amsterdam. Hoe in waardevol die wereld de is, met blijkt wel uit het het feit dat natuur in door door de stad een goed middel blijkt van tegen ADHD op bij kinderen of depressie het en zwaarlijvigheid bij met volwassenen. Kijk tijdens vooral op ook eens omhoog als je naar op de door Amsterdamse Albert uit Cuyp markt loopt... In door deze aflevering ook een in pleidooi van kinderboekenschrijver naar Sjoerd Kuyper, uit die van talloze kinderboeken op zijn naam heeft in op tv staan waaronder 'Josje' naar en 'De Rode Zwaan'. Je kunt van een met kind namelijk geen groter tijdens plezier doen met dan het een goed kinderboek het met te geven en er bestaat geen op beter middel de om de fantasie naar te prikkelen, het taalgevoel in de te verbeteren en kinderen voor te de het bereiden op het 'echte' leven. op Weg uit achter die computer dus en met lezen maar, is het op tv devies van Kuyper. in op Tot slot filosoof en schrijfster naar Joke Hermsen. het Zij schreef uit een boek over de tijd, of een liever: uit over ons vermeende gebrek de aan een tijd, waardoor het op leven gejaagd en in oppervlakkig wordt. Hoe krijgen we in weer rust in ons op lijf en leven? tijdens Hét recept in tegen stress een is volgens Joke Hermsen een het op 'langzame toekomst', die van niet wordt gedicteerd door de een klok.

Een hedendaags de vervolg op de bijbel. naar Wat van zijn de dromen, aanklachten in en visioenen van ónze een tijd? in Het thema levenslust met staat centraal en de drie van verhalen naar gaan over uit genieten van het in leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media van & Cultuur aan door de op Universiteit van Amsterdam op en houdt zich bezig op met interculturele communicatie. tijdens Daarnaast geeft het ze workshops buikdansen. In naar onze zakelijke westerse wereld, tijdens een met de focus op ratio uit en denken, is het volgens Kaouthar namelijk een met grote van behoefte aan een op andere kant: op tv die van vrouwelijkheid, van plezier hebben de in je de lijf, van tijdens schoonheid en met beweging. Niet alleen met in het privéleven, maar door ook op de een werkvloer. Gooi dus die remmen naar los en dans! naar -De een 62-jarige Paul Somberg tijdens was als kind al een op tv levensgenieter. Ook naar als volwassene stelde hij een nooit uit wat door hij graag wilde van doen. de Drie jaar geleden werd het bij het hem kanker geconstateerd. op tv Na de diagnose kwamen zijn in vrienden langs met met lekkere op tv hapjes en champagne om het leven naar te een vieren. Tijdens zijn chemokuren door stond voedsel op tv hem tegen, waarop zijn partner op José, in het uit door dagelijks leven culinair tijdens redacteur, van alles op verzon om het naar eten toch te laten met smaken. Haar recepten schreef ze door op in van het een kookboek Gezond eten rond op chemotherapie. Het de werd beloond met tijdens de prijs voor Kookboek van het van met jaar. -Sopraan Heleen Koele uit leek voorbestemd om voor het de klas te staan. naar Toch deed op ze met succes auditie uit voor in het conservatorium. In het geheim, naar want haar de omgeving uit was van mening naar dat je maar beter gewoon kunt op van doen. Zes jaar naar geleden scheidde ze van haar man, uit met omdat hij niet op tv om kon gaan op met de handicap van hun een jongste zoon, van die doof werd na de een hersenvliesontsteking op tv toen hij tijdens één jaar was. Heleen op zingt een aria uit uit Händels Messiah. 'Bij van uitstek een feestelijk van en hoopgevend uit stuk.'.

Een van hedendaags vervolg van op de bijbel. Wat zijn de een dromen, aanklachten en op met visioenen van ónze een tijd?

Een door hedendaags vervolg op naar de bijbel. Wat zijn op de dromen, aanklachten in en visioenen van ónze met met tijd?

mei 2020
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!