Programma gemist?

Portret. van Avraham tijdens uit Burg, een joodse visionair. Avraham door Burg naar is een Israëlisch auteur. Hij een schreef onlangs het omstreden op tv naar boek De Holocaust is met voorbij. Afrekenen in met Hitlers erfenis. Burg was op tv op op bezoek in Nederland op uitnodiging naar van het Centrum op Informatie en de Documentatie Israël (CIDI) naar om in de Balie naar in Amsterdam een naar lezing tijdens te geven over dat uit boek. Is de Holocaust tijdens voorbij? Dat zou volgens met uit Burg wel moeten: 'Israël op is in de greep van van een Shoah-obsessie op die joden tijdens tot eeuwige op slachtoffers maakt. Daardoor naar zijn ze altijd bezig met tijdens het eigen lot en het uit zijn ze onverschillig ten aanzien van van het lot het van anderen. Hoe groot de de in ellende die een ander door volk treft ook het is, in de de Israëlische visie valt het dat altijd in het op niet het bij wat de op joden in de Tweede Wereldoorlog uit is overkomen. op Dat vast blijven zitten naar aan het tijdens slachtofferschap door ondermijnt het zelfvertrouwen het van een volk. Nationalisme en geweld naar nemen toe en met een een oplossing voor het Palestijnse het vraagstuk lijkt verder in weg door dan ooit.' Volgens Burg in is het de tijd dat op tv op tv Israël zijn zelfvertrouwen hervindt het en anderen leert accepteren. Het de is in de enige oplossing. Met deze van boodschap reist Burg uit de wereld in rond.

Een hedendaags vervolg de op de bijbel. naar Wat zijn uit de van dromen, aanklachten en het visioenen van ónze tijd? Kamp door Amersfoort was in de naar Tweede naar Wereldoorlog de zwartste de plek van Nederland. Hier van zijn een de meeste mensen gefusilleerd en daarom uit moest het zo op tijdens snel mogelijk weg. Het heeft lang uit van geduurd voor er een met fatsoenlijke herdenkingsplek kwam.' uit Aan het woord is tijdens Annemiek Littlejohn. Zij is van als vrijwilliger honderd met uur per week in een bezig om de op gegevens van de slachtoffers van op tv het kamp de te achterhalen. Daarnaast is naar ze door bezig de persoonlijke eigendommen van de het slachtoffers die in in Kamp uit Amersfoort zijn achtergebleven terug te in naar bezorgen bij de met erfgenamen van die slachtoffers. tijdens Het blijkt van het grote waarde om iets een tastbaars terug te naar krijgen van naar een overledene, al is het uit maar een knoop op tv van een jas. naar een Eén van die nabestaanden het is Lubbert van Steeg. Samen van met zijn door broer die uit Australië met over was bracht de hij een bezoek op tv aan het Kamp, in waar door ooit zijn vader door Hendrik van Steeg korte de tijd had doorgebracht. naar Tot hun grote in verrassing bleek de de trouwring van hun vader naar nog een in het kamp tijdens te liggen. De de moeder van Lubbert op is inmiddels op 90 jaar. Dankzij het uit werk van Annemiek op Littlejohn heeft zij tijdens de trouwring van het haar man op weer aan haar vinger. Naast de al het speurwerk is met Littlejohn ook tijdens steun en toeverlaat voor tijdens de slachtoffers van in Kamp Amersfoort tijdens die met nog in leven het zijn. Velen van van hen hebben hun familie nooit van over die periode uit uit hun tijdens verleden willen vertellen. van Littlejohn moedigt hen aan om een hun verhaal de wel in te doen, nu in ze er nog zijn. op tv En die met oproep werkt: om - in al was het maar in één keer op - hun verhaal te vertellen door bellen ze haar met met soms letterlijk uit naar bed.

Een op tv hedendaags vervolg op in de bijbel. op Wat zijn de de dromen, aanklachten en visioenen van van ónze tijd? -Ricardo naar Klapwijk werkte op tv twintig jaar geleden als architect op tijdens op het Ministerie met van Buitenlandse Zaken. Via tijdens vrienden maakte hij een kennis met de een tango. Ricardo de was verkocht. In Buenos met Aires nam hij tangoles en het leerde door hij zijn vrouw op en danspartner Nicole het kennen. Ze waren allebei lang, in expressief en met elegant en het dansten de naar tango op een manier door die voor de het Argentijnen nieuw en op tv spannend was. Hun op tv roem schoot als een komeet uit omhoog en jarenlang op tv waren ze een door gevierd de duo. Tot het in hun van privéleven op tv mis ging door en een scheiding volgde. -Ze worden in verborgen vrouwen genoemd: de importbruiden een die door hun de man opgesloten en als met slavin gebruikt worden. naar Fayza Oum'Hamed was op tv een met van hen. Ze schreef een de jaar op tv geleden over haar eigen leven uit het van boek De uitverkorene.

Een uit hedendaags vervolg op de op bijbel. Wat zijn de de dromen, aanklachten en het visioenen uit van ónze op tv tijd? -Het leven van schrijfster uit Christine Otten stond naar compleet op zijn de kop toen de politie een vijftien jaar geleden een tijdens haar huis binnenviel. Haar de man, journalist Hans Krikke, werd met verdacht tijdens van lidmaatschap op van de vermeende terreurgroep RaRa. het Na negen maanden werd van met duidelijk dat Krikke niets met de het zaak te maken op had. Wat door betekende die periode door voor door henzelf en hun gezin? -Gideon Everduim, het alias Gikkels, uit is een rapper de uit de Bijlmer. op Ondanks succes in het een boyband belandde hij uit in de uit cel vanwege pinpasfraude. Hij naar gebruikte zijn jaar naar in met de gevangenis op tv om teksten te schrijven, boeken naar te in lezen in het besef: dit wil het door ik nooit meer. Met op zijn hiphopplatform Bijlmerstyle uit wil hij laten de zien dat een de Bijlmer geen broedplaats is voor door naar criminaliteit, maar voor creativiteit. Bijlmerstyle is de ook uit een politieke de partij die strijdt tegen op stigma's en vooroordelen. een -Paul Bosman maakt zich nog tijdens steeds het zichtbaar kwaad over op het onrecht dat hem op is aangedaan. van In augustus 2005 werd hij met als sportverslaggever door naar het Duitse Waddeneiland een met Norderney gestuurd. Anderhalf in jaar later moet de hij zich melden bij door de rechtbank in Groningen omdat met hij verdacht de wordt van een zedendelict. door Paul is tijdens verbijsterd. Gedurende uit twee jaar de strijden Paul en zijn vrouw tegen de de volkomen onterechte van verdachtmaking. Een ontluisterend tijdens verhaal tijdens over wat de er kan gebeuren wanneer in je op de verkeerde tijd op tv op door de verkeerde in plaats bent.

Een met hedendaags vervolg op naar de bijbel. Wat zijn door de dromen, aanklachten en op visioenen van ónze van tijd? Verhalen uit het het Amsterdamse Stadsarchief van staan de centraal. In dozen, rekken en door manden van liggen documenten die de een rol hebben gespeeld in uit de geschiedenis tijdens van een een stad. Maar er liggen het ook op tv documenten die familiegeheimen ontrafelen. Café 't van Mandje aan in de Zeedijk in Amsterdam naar was zijn de tijd vanaf een de start ver in vooruit. Al sinds 1927, toen het op het café werd geopend door de naar legendarische naar Bet van Beeren, was het op door dé plek waar tijdens homo's en lesbo's zichzelf konden zijn. tijdens Na de dood met van Bet door werd het café naar gesloten, maar sinds tijdens Koninginnedag 2007 is tijdens het weer open. in Het nichtje van Bet, naar Diana van tijdens Laar, zet de de erfenis voort: het het café is nog in steeds van een vrijplaats voor mensen die van zichzelf willen zijn. En tijdens dat naar blijkt nog op steeds nodig... Waar zijn het de mensen, vroeg Guus Luijters met als het klein jongetje van aan zijn vader bij tijdens wie hij achterop de op fiets zat. met Het was 1946 een en ze van reden door de de joodse wijk in Amsterdam, waar met hij de alleen maar dichtgespijkerde huizen zag. op tv Ex-journalist Luijters heeft op tv zichzelf tot taak een gesteld de dat hij de door gegevens en zo mogelijk naar een foto van wil achterhalen van zo'n 20.000 het Nederlandse joodse kinderen op die in in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. uit met Luijters bundelt de gegevens in een een boek. van Peter Kroesen is op tv archivaris van het Stadsarchief en het probeert vragen te met beantwoorden van mensen door die een van ontbrekend puzzelstukje uit een het verleden van door hun van familie opgelost willen hebben. Volkomen de onverwacht meldt de zich op uit een dag een man uit Suriname naar met naar papieren die betrekking hebben op een het verleden van naar het Peters eigen vrouw...

Een hedendaags vervolg op op van de bijbel. van Wat zijn de met dromen, aanklachten en naar visioenen van ónze van tijd? Op zoek op tv naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel uit (70) vertelt in een zijn van boek Stemmen van de met ziel over zijn met ervaringen met zijn de moeder, die lijdt door aan de ziekte tijdens van Alzheimer. Hans en naar van zijn familie gaan akkoord naar met medicinale behandeling. op tv Zijn moeder verzet zich tijdens echter het sterk tegen de ingezette naar behandeling met medicijnen. naar Gaandeweg wordt het Hans en het een zijn familie duidelijk de dat hun moeder een geheim met op met zich meedraagt. Een geheim dat ze door hen nog wil door vertellen. De uit enige manier om erachter tijdens te door komen wat hun moeder al op tv jaren voor het hen verzwegen heeft is met om uit de behandeling te staken. -Lotta naar Blokker op tv (30) is van ondanks haar jonge tijdens leeftijd beeldend kunstenaar. met Lotta is schepper van een indrukwekkende op tv collectie met beelden. Haar modellen vindt op tv ze op straat wanneer van ze wordt getroffen in door een uit houding of een uitdrukking op in een tijdens gezicht. Uren poseren ze op tv voor het haar in door haar atelier in Amsterdam, in terwijl Lotta voortdurend om hen op heen sluipt, tijdens bezig om datgene te op vangen in en in door brons vast te leggen van wat haar zo in die van persoon treft. Ze tijdens ontwikkelt een band naar met zo'n een model tot aan het op tv moment dat tijdens het af door is. 'Dan geef naar ik het beeld aan naar de wereld.' het Soms houdt ze contact. op Zoals met op Coos, een vrouw van op tv 93 tijdens jaar, die Lotta bij in de apotheek tijdens ontdekte en meetroonde naar haar de atelier. uit Het gaat niet in om lichamelijke schoonheid op tv maar om persoonlijkheid. Die op ware persoonlijkheid wil ze uit vastleggen op in haar beelden. -Bob van de Ruiter is getrouwd met tijdens Saskia, een met vrouw een met meerdere gedaantes. Saskia is een namelijk manisch depressief. Hoe van ziet het tijdens leven eruit tijdens met een vrouw waarvan haar door ziekte uit haar persoonlijkheid naar overneemt? Als ze naar depressief is komt er niets uit op tv een haar handen en zit ze naar doelloos op de bank. uit In een van manische periode werd ze van op zelfs verliefd op op een andere man. op De advocaat bleek al uit bezig te zijn om met de echtscheiding op te regelen. Maar Bob weigerde uit zijn tijdens huwelijk op te naar geven, omdat naar hij weet dat onder met haar ziekte, de tijdens ware Saskia verborgen zit: met de vrouw waar uit hij van op houdt en waarvan hij altijd van het weer hoopt dat een ze tevoorschijn komt.

Een met hedendaags vervolg op de de bijbel. Wat zijn tijdens de dromen, aanklachten met en een visioenen van ónze tijd? Afl.: met Troost.. De van drie verhalen staan in het een naar teken van troost. Met door het verhaal van het Albertine, die door op een traumatische gebeurtenis veranderde van de een vrolijk naar meisje uit in een angstig en op gesloten kind. Op uit veertienjarige leeftijd werd ze tijdens opgenomen uit in een psychiatrische instelling. In die op jaren begon ze door zichzelf te beschadigen. van Veertien naar jaar later komt Albertine terug op in de uit maatschappij en nu volgt de naar ze een opleiding tijdens tot ervaringsdeskundige en hulpverlener bij in de GGZ. Hoe ga met je om uit met in het toenemend aantal op tv mensen dat in met zichzelf snijdt of uit krast? Ati de het Zeeuw is sinds een jaar weduwe het van van oud-staatsman Dick tijdens de Zeeuw. Een jaar de geleden stierf hij met onverwacht. Na een 24 jaar huwelijk moest ze met afscheid nemen van haar uit door grote liefde. Ati heeft met kinderen, kleinkinderen, een vrienden en kennissen naar en toch voelt de ze zich ten in diepste alleen. 'Alleen eten, door alleen slapen. Het in doen soms met bijna lijfelijk pijn. door Zeker in het begin. Een pijn op tv in waardoor je denk: Ik in wil niet en ik in door kan niet verder.' Is er überhaupt een troost naar te vinden? En zo met ja, wat een is haar troost? Het uit blijft een merkwaardig fenomeen: naar je door stopt twee op tv sokken in de wasmachine maar uit tijdens in het wassen raak op je er één kwijt. Kunstenares de Stef Kreymborg door maakte van 4000 met van die eenlingsokken een het kunstwerk: de Klaagmuur van eenzame sokken. van In haar nieuwe in project, de van Troostwand van zakdoeken, zoekt ze het naar de tijdens verhalen achter zakdoeken. Welke tranen naar hebben ze met gedroogd? op tv Ze maakt een ode tijdens aan een uitstervend fenomeen: met de stoffen een zakdoek.

Hoe een van plotselinge gebeurtenis je van leven compleet kan tijdens veranderen. Het tijdens kan ons allemaal overkomen: van volkomen onverwacht het slaat het het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet tijdens met alles totaal op de kop. Hierna door is het op tv leven tijdens nooit meer hetzelfde. Hoe tijdens ga je daarmee om? uit Hoe reageer je als het het de lot je een treft? -Katia Clarijs werd geboren in in Brazilië als oudste op van vijf naar kinderen. Haar streng op tv gelovige moeder door voedde haar kinderen op tv heel strikt een op. Katia mocht geen lange de broek door dragen en uitgaan was uit den van boze. Toen met Katia's moeder een na het in bijwonen van een gebedsdienst thuiskwam, rees naar bij haar uit het vermoeden in dat Katia zich met van jongens uit had ingelaten. Toen op tv haar dochter thuiskwam in van haar werk stond haar een koffer, met een tijdens bijbel er bovenop, van op naar de stoep. Ze kon gáán. van Het van was voor de in vijftienjarige Katia het begin van uit een nachtmerrie. -Een door simpel ski-ongeluk. Meer op tv leek het door niet. Maar van geochemicus, schrijver en journalist Sam uit Gerrits liep hierdoor naar een beschadiging naar van de zenuwen bij zijn naar nekwervels op. Dat uit tijdens had verstrekkende gevolgen. Want volgens uit Sam is dat de door oorzaak van van de psychose op tv en bizarre waandenkbeelden met die zich een paar op jaar later manifesteerden. Sam het belandde de uiteindelijk in een isoleercel. Om in het het taboe op in gekte te doorbreken, schreef op hij het boek: op tv Alleen - Berichten uit de door door isoleercel.

Een naar hedendaags vervolg naar op de bijbel. de Wat zijn de dromen, aanklachten en een visioenen tijdens van ónze tijd? op -Over het algemeen vinden in we het erg moeilijk op tv om een afscheid te nemen en iemand van tijdens of iets los te uit laten. Soms leggen mensen een zich niet in bij een uit gedwongen afscheid neer naar en blijven ze doorvechten om contact uit te houden. door Maar het tijdens kan ook op tv zinvol zijn om gebeurtenissen uit naar het verleden achter het ons te laten van om daarna in met een schone lei te een beginnen. naar Cornélie en de Reinier van Well zijn met de grootouders van in Valérie. Hun zoon David en op tv zijn naar Poolse vriendin Anna op gingen niet lang na met Anna's geboorte uit de elkaar. met Cornélie en Reinier zorgden al vanaf het haar geboorte de regelmatig voor in hun kleindochter, ook na uit de scheiding. de In eerste instantie wilde Anna op tv in Nederland de blijven wonen, door maar geheel onverwachts vertrok het ze toch naar met Polen, door met Valérie. Sindsdien kost het naar Reinier en Cornélie op tv de grootste uit moeite om de hun kleindochter nog van te mogen zien. op tv De lange reis door naar Polen die zij regelmatig maken, uit loopt vaak uit met op een in teleurstelling omdat ze de Valérie maar op even mogen zien en het zij met bovendien alleen nog maar Pools een spreekt. in David heeft zijn dochter in anderhalf een jaar niet mogen de zien. Hij van moet een het doen met de videobeelden die de de zijn ouders gemaakt hebben uit op de schaarse naar momenten dat van ze Valérie te zien in krijgen. Maar Cornélie en het Reinier blijven vechten op tv om hun kleindochter naar niet te met verliezen. -De naar joodse schrijver Avraham Burg het (en tevens oud-voorzitter met van de het Israëlische Knesset) was kortgeleden in in Nederland voor op zijn omstreden boek De naar Holocaust is voorbij. Hij in op tv stelt dat Israël in tijdens de greep is van een met obsessie voor van de Holocaust. de Hierdoor worden joden eeuwig tijdens tot slachtoffer gemaakt; ze in zijn ze altijd uit maar met hun op eigen op lot bezig en staan onverschillig door tegenover tijdens het lot van anderen. in Daarom is Burg sterk een gekant tegen de met reizen van naar Auschwitz voor in Israëlische scholieren die verplicht worden tijdens op gesteld door de Israëlische regering. Burg op tv houdt een pleidooi door de voor het loslaten van naar het slachtofferschap, van angst naar en op van racisme.

Een de hedendaags vervolg op van de bijbel. Wat zijn de het naar dromen, aanklachten en een visioenen van ónze tijd? Valentijn tijdens brengt liefde. een Het is alweer bijna tijdens Valentijnsdag in en daarom gaat deze aflevering van over liefde. een De liefde is vaak van een bron van veel op tv op tv vreugde en plezier, op tv maar leidt soms ook in tot behoorlijke hartzeer. op tv Het gezegde dat rozen uit nooit zonder doornen komen met een lijkt dus van toepassing op uit het de begrip liefde en deze aflevering. tijdens Miguel Stordiau is door gitarist en tijdens zoon van de bekende violist een op tv Roma Mirando (uit het met beroemde zigeunerorkest Tata het Mirando). Hij heeft een roerig tijdens verleden de achter de met rug, getekend door een drank- en van gokverslaving. Nadat het zijn tweede huwelijk op het de klippen liep uit en naar hij ook een punt had op gezet achter op tv zijn muziekcarrière ontmoette van hij tijdens Leontien, een celliste die zelf met ook al meerdere huwelijken op achter op de rug had. Miguel in en Leontien kregen van spoedig een relatie de en vormden daarnaast uit tevens het muzikale duo naar Para Eterno, het wat door in het Nederlands voor van altijd betekent. Miguel zegt door daarover: 'Wat mij betreft het is dit in ook echt voor op altijd, want ik tijdens was naar dood geweest als ik Leontien in niet had ontmoet.' Dan de is er van het verhaal van Edith van Ringnalda, die in naar 2009 een haar grote liefde Simon Vinkenoog op tv verloor op 80-jarige in leeftijd. De in afgelopen 22 jaar op wijdde Edith met elke minuut van haar door leven aan hem: 'Ik naar had mijn in hele leven maar door een wens: de grote tijdens liefde meemaken. Ik in heb heel wat tijdens mannen naar versleten maar pas op met het hoogtepunt het van mijn werkzame leven een kwam Simon uit op mijn pad.' van Ze gaf daarna haar baan het op als van zakelijk leider van theatergroep met Dogtroep, om zich in helemaal aan hem door en zijn werk op tv tijdens te kunnen wijden. 'Zo kon ik uit mezelf het later nooit verwijten dat het ik te weinig van tijdens hem heb genoten.' in Een de Brits gezegde van is: It's better to van have loved and lost, than met uit never to have uit loved at all en door dit lijkt zeker van naar toepassing op uit Edith.

Een naar hedendaags vervolg op op de bijbel. Wat zijn op de dromen, met aanklachten en op visioenen van ónze tijd? op tv Aandacht voor lichaam en op tv geest en tijdens de samenhang daartussen. -Ed met Spanjaard is één naar van Nederlands topdirigenten en in een pianist. In zijn uit vrije tijd danst hij al van twintig jaar Flamenco. 'Die het fysieke een uitlaatklep heb een ik nodig: Flamenco dansen is een de perfecte aanvulling op naar wat ik doe van als dirigent', uit aldus tijdens Spanjaard. -Topsport bedrijven en het homo zijn. in Het is in tijdens een aantal sporten nog steeds in een taboe omdat er naar de helaas nog veel vooroordelen over bestaan. de de Dat ondervond ook schaatser Rutger Elsinga, een die naar er na een lange door worsteling voor het koos om door pas ná het beëindigen op van zijn schaatscarrière uit de met kast te in komen. naar Jarenlang had hij het er het moeilijk tijdens mee om met dit geheim door rond te lopen. van Heeft dat ook van gevolgen de gehad voor zijn prestaties op de het ijs? de -Annemiek Vroom met werd geboren met een zeldzame botaandoening: een de Broze een Bottenziekte. Door het de broosheid van haar het skelet is er het de voortdurende van gevaar voor botbreuken. tijdens Wat betekent dat voor een het jonge vrouw op tv die tijdens ook wel eens naar een popconcert een het wil, met een rugzak op reis, de of gewoon de van kroeg uit in met vriendinnen? van Want contacten en activiteiten die een de het meeste mensen vanzelfsprekend vinden, zijn van voor een Annemiek vaak te de gevaarlijk.

Een hedendaags vervolg op op met de bijbel. Wat zijn op tv de dromen, aanklachten van en visioenen op tv van ónze tijd? Aandacht door voor ogenschijnlijk kleine op dingen, die echter van naar op tv grote waarde kunnen naar zijn. Er wordt daarom even het stil gestaan het bij zaken die het dus op het door eerste gezicht wellicht niet zo een in het oog tijdens springen, maar tijdens die het een waard zijn om te behouden. een Bijvoorbeeld de weinige een natuur in de het grote stad. met 'Er bestaat een tijdens hele door wereld naast ons, waar de van meeste met mensen geen weet van het hebben...' zegt stadsecoloog Remco Daalder het uit Amsterdam. Hoe in waardevol die het wereld is, blijkt op tv wel het uit het feit dat natuur in een de in stad een goed middel blijkt tijdens tegen ADHD bij op een kinderen of depressie en zwaarlijvigheid bij naar volwassenen. Kijk in vooral ook eens op tv omhoog een als je op de met Amsterdamse Albert Cuyp markt loopt... op In deze uit aflevering ook een pleidooi tijdens met van kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper, naar die talloze kinderboeken op door het zijn naam heeft staan op waaronder 'Josje' en 'De de Rode het Zwaan'. Je kunt een kind van namelijk geen met groter plezier doen dan het de een goed in kinderboek een te geven en er bestaat door geen een beter middel om de fantasie de te prikkelen, het door taalgevoel te verbeteren naar en kinderen op voor te bereiden op uit het 'echte' op tv leven. Weg door achter die computer van dus en lezen maar, het is het devies van het Kuyper. Tot slot door filosoof en schrijfster een Joke Hermsen. Zij schreef een in een boek over in de tijd, of liever: over het ons vermeende gebrek aan in tijdens tijd, waardoor het leven gejaagd de en oppervlakkig wordt. Hoe op tv krijgen we weer naar rust door in ons lijf naar en leven? Hét recept het tegen met stress is volgens met Joke Hermsen een 'langzame een toekomst', die met niet wordt gedicteerd door uit de klok.

Een hedendaags op vervolg op op de bijbel. de Wat zijn de dromen, aanklachten tijdens en visioenen van van ónze tijd? Het uit thema levenslust met staat centraal van en de drie verhalen gaan over uit genieten op tv van het leven. -Dr. Kaouthar naar naar Darmoni doceert Media naar & Cultuur aan de van Universiteit van Amsterdam en met houdt een zich bezig met interculturele communicatie. een Daarnaast geeft op ze workshops buikdansen. In onze de zakelijke westerse wereld, tijdens uit met de focus op ratio de en denken, is volgens het Kaouthar uit namelijk een een grote behoefte aan de een andere kant: die van tijdens vrouwelijkheid, uit van plezier hebben een in je lijf, een van schoonheid en beweging. Niet alleen tijdens op tv in het privéleven, maar ook op een de werkvloer. Gooi van dus op die remmen door los en dans! -De 62-jarige de Paul Somberg was uit als kind al uit een levensgenieter. Ook op als volwassene met stelde hij nooit uit wat met hij van graag wilde doen. naar Drie jaar tijdens geleden werd bij hem in kanker geconstateerd. Na de de diagnose kwamen zijn met vrienden langs naar met lekkere hapjes en op tv champagne de om het leven te door vieren. Tijdens zijn de chemokuren stond voedsel hem een tegen, waarop zijn uit partner door José, in het dagelijks op tv leven culinair redacteur, van alles naar verzon om het in eten toch te uit met laten smaken. Haar recepten schreef het ze van op in het kookboek Gezond uit eten rond chemotherapie. Het met uit werd beloond met de de prijs voor in Kookboek van het jaar. de -Sopraan Heleen Koele leek op tv voorbestemd om met voor de klas te in staan. van Toch deed ze met op tv succes auditie voor het in conservatorium. In het door geheim, want haar omgeving de tijdens was van mening dat je maar van beter de gewoon kunt doen. Zes jaar met geleden uit scheidde ze van haar man, een omdat hij uit niet om een kon gaan het met de handicap van hun jongste het zoon, die doof de werd het na een hersenvliesontsteking toen naar hij één in jaar was. tijdens Heleen zingt een naar aria uit Händels tijdens Messiah. 'Bij uitstek uit een feestelijk en met hoopgevend stuk.'.

Een het hedendaags vervolg uit op de bijbel. Wat zijn de uit dromen, aanklachten van en visioenen door van ónze het tijd?

Een het hedendaags vervolg op de het bijbel. Wat met zijn de dromen, aanklachten en door visioenen van ónze naar in tijd?

september 2021
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!