Programma gemist?

Portret. in van Avraham Burg, een joodse uit met visionair. Avraham Burg is een Israëlisch door auteur. Hij schreef van onlangs het omstreden in boek De door Holocaust is in voorbij. Afrekenen met Hitlers van erfenis. Burg het was op bezoek in in Nederland op uitnodiging op van het Centrum het Informatie en Documentatie Israël met uit (CIDI) om in de Balie in tijdens Amsterdam een lezing tijdens te geven op over door dat boek. Is de Holocaust voorbij? uit Dat zou de volgens in Burg wel moeten: 'Israël is in met de greep met van op een Shoah-obsessie die joden op tot eeuwige slachtoffers maakt. het Daardoor zijn met ze altijd bezig met het van eigen tijdens lot en zijn tijdens ze onverschillig ten aanzien door van het uit lot van anderen. Hoe uit groot de ellende die tijdens een ander de volk treft naar ook is, in de naar Israëlische visie valt dat op tv van altijd in het uit niet bij wat de joden op in de de Tweede Wereldoorlog door is overkomen. Dat vast naar blijven zitten met aan het slachtofferschap ondermijnt door het zelfvertrouwen van een een volk. op tv Nationalisme en geweld het nemen toe en een naar oplossing voor door het Palestijnse vraagstuk een lijkt verder weg dan tijdens ooit.' Volgens Burg is het door door de tijd dat Israël zijn op zelfvertrouwen hervindt en met anderen leert de accepteren. Het op tv is de enige van oplossing. Met deze boodschap reist Burg tijdens de wereld door rond.

Een hedendaags door vervolg de op de bijbel. Wat de zijn de dromen, op tv aanklachten en visioenen van het ónze tijd? Kamp tijdens Amersfoort was in de van het Tweede Wereldoorlog de zwartste op plek van Nederland. Hier zijn op de de meeste mensen in gefusilleerd en daarom moest het op zo snel mogelijk weg. tijdens Het heeft de lang geduurd voor in er van een fatsoenlijke herdenkingsplek een kwam.' Aan het woord is de Annemiek Littlejohn. Zij in is als een vrijwilliger honderd uur per uit week bezig om een de gegevens van de tijdens slachtoffers van de het tijdens kamp te achterhalen. Daarnaast is ze het op tv bezig de persoonlijke in eigendommen van de slachtoffers naar die in Kamp het Amersfoort zijn de achtergebleven terug te bezorgen bij de op erfgenamen van die door slachtoffers. uit Het blijkt van grote in waarde om tijdens iets tastbaars terug te krijgen met tijdens van een overledene, al van is het maar een knoop met een van een jas. door Eén van die nabestaanden is het Lubbert van Steeg. Samen op met zijn broer door die met uit Australië over was uit bracht hij het een bezoek aan het Kamp, het waar met ooit zijn op tv vader Hendrik van tijdens Steeg korte tijd had doorgebracht. op tv Tot hun grote door verrassing bleek op de trouwring van hun vader door nog in door het kamp te liggen. de De moeder het van op tv Lubbert is inmiddels 90 tijdens jaar. Dankzij het werk met van Annemiek Littlejohn een heeft een zij de trouwring van haar uit man weer aan van haar met vinger. Naast al het speurwerk uit is Littlejohn ook steun het en toeverlaat voor in de slachtoffers van in op tv Kamp Amersfoort die nog in tijdens leven door zijn. Velen van hen hebben tijdens hun familie nooit over de die periode uit een hun verleden op willen vertellen. Littlejohn moedigt tijdens hen aan in om met hun verhaal wel te doen, de nu naar ze er nog zijn. En tijdens die met oproep werkt: om - al met was het maar één op keer - hun in verhaal te vertellen op in bellen ze haar soms letterlijk uit van met bed.

Een op tv hedendaags vervolg op een de bijbel. de Wat zijn de op dromen, aanklachten en visioenen op van ónze tijd? -Ricardo van Klapwijk werkte in twintig jaar geleden als tijdens architect op het van Ministerie van Buitenlandse naar Zaken. uit Via vrienden maakte hij kennis met met de op tv tango. Ricardo was verkocht. door In Buenos een Aires nam hij tijdens tangoles en leerde met hij zijn vrouw en een danspartner Nicole tijdens kennen. Ze waren allebei lang, met expressief op en elegant van en dansten de naar tango op een manier in die voor de op Argentijnen nieuw en spannend tijdens was. Hun de roem schoot als een komeet het omhoog en uit jarenlang waren op ze een naar gevierd duo. Tot het het in hun door privéleven mis ging en een scheiding een volgde. -Ze worden door tijdens verborgen vrouwen genoemd: importbruiden die door op hun man door opgesloten en door als slavin gebruikt worden. de Fayza Oum'Hamed was van een van hen. Ze door uit schreef een jaar geleden over uit haar eigen leven het het boek De het uitverkorene.

Een hedendaags in vervolg een op de bijbel. Wat in zijn de dromen, aanklachten en een visioenen het van ónze een tijd? -Het leven van schrijfster Christine naar een Otten stond compleet op zijn uit kop toen uit de politie vijftien van jaar geleden haar het huis binnenviel. naar Haar man, journalist Hans een Krikke, werd verdacht van lidmaatschap door van van de vermeende terreurgroep naar RaRa. Na negen maanden op werd duidelijk dat de Krikke niets van met de zaak met te maken op tv had. Wat betekende die periode voor de henzelf en hun op tv gezin? -Gideon Everduim, op tv alias tijdens Gikkels, is een door rapper uit uit de Bijlmer. Ondanks succes naar in een boyband een belandde hij met in de cel vanwege pinpasfraude. Hij van gebruikte met zijn jaar in de gevangenis een om teksten te naar schrijven, boeken een te lezen in het tijdens besef: dit wil op ik op tv nooit meer. Met zijn hiphopplatform het door Bijlmerstyle wil hij met laten zien dat de Bijlmer geen de broedplaats is door voor criminaliteit, maar een voor creativiteit. het Bijlmerstyle is ook een een politieke partij die in strijdt op tv tegen stigma's en op vooroordelen. -Paul Bosman in maakt zich nog steeds zichtbaar kwaad van over het de onrecht dat hem is een een aangedaan. In augustus door 2005 werd hij als van sportverslaggever naar het Duitse Waddeneiland door op Norderney gestuurd. Anderhalf jaar later moet op hij zich uit melden met bij de rechtbank in Groningen omdat het hij door verdacht wordt van een op tv zedendelict. door Paul is verbijsterd. het Gedurende twee jaar op strijden Paul en zijn vrouw tegen met de volkomen onterechte van verdachtmaking. Een naar ontluisterend verhaal over uit wat een er kan gebeuren wanneer je op op de verkeerde tijd uit op de door verkeerde het plaats bent.

Een hedendaags van vervolg in op de bijbel. op tv Wat zijn de dromen, met aanklachten en visioenen van tijdens ónze tijdens tijd? Verhalen uit van het Amsterdamse Stadsarchief naar staan centraal. In dozen, rekken een en manden liggen documenten uit die een rol het hebben gespeeld op in de met geschiedenis van het een stad. Maar er liggen op ook documenten die familiegeheimen een ontrafelen. Café de 't Mandje naar aan de Zeedijk in Amsterdam door was zijn uit tijd met vanaf de start ver vooruit. het Al sinds de 1927, toen het naar café werd geopend uit door de legendarische Bet van van Beeren, naar was het dé uit plek waar homo's naar en lesbo's zichzelf konden zijn. naar van Na de dood van van Bet werd het uit café gesloten, maar in sinds Koninginnedag 2007 is het de op weer open. Het nichtje op van Bet, Diana van van Laar, tijdens zet de erfenis voort: het café door is nog in steeds een vrijplaats van voor mensen op tv die zichzelf willen zijn. En op tv dat blijkt van nog steeds nodig... Waar tijdens een zijn de mensen, vroeg Guus Luijters op als klein jongetje op aan zijn met vader bij wie op tv hij achterop de fiets de zat. Het met was 1946 het en ze reden door de naar naar joodse wijk in Amsterdam, waar hij op van alleen maar dichtgespijkerde huizen met zag. Ex-journalist Luijters heeft zichzelf uit tot door taak gesteld dat in hij de het gegevens en zo mogelijk door een foto wil door achterhalen van zo'n met 20.000 Nederlandse joodse de kinderen die met in de Tweede de Wereldoorlog zijn weggevoerd. Luijters bundelt naar de gegevens in een het boek. Peter een Kroesen is archivaris tijdens van in het Stadsarchief en door probeert vragen te beantwoorden van uit mensen die een in ontbrekend puzzelstukje uit op tv het verleden met van hun familie in opgelost willen hebben. door Volkomen onverwacht meldt zich op op tv een op dag een man uit Suriname de met de papieren die op betrekking hebben op op tv het verleden van Peters eigen de vrouw...

Een op hedendaags vervolg op een de bijbel. Wat zijn de naar dromen, aanklachten en het visioenen van ónze naar op tijd? Op zoek naar de ziel. van op -Schrijver Hans Siepel de (70) vertelt in zijn boek een Stemmen door van de ziel over zijn ervaringen van met naar zijn moeder, die naar lijdt aan de ziekte van het Alzheimer. op tv Hans en zijn met familie gaan van akkoord met medicinale behandeling. Zijn op moeder verzet zich door echter de sterk tegen de ingezette behandeling uit met medicijnen. Gaandeweg wordt door het van Hans en tijdens zijn familie duidelijk uit dat hun moeder op een geheim met zich meedraagt. uit Een geheim dat naar ze uit hen nog wil naar vertellen. De enige manier om een erachter op te komen wat hun moeder al uit jaren voor door hen verzwegen heeft is op van om de behandeling te staken. op tv -Lotta met Blokker (30) is met ondanks haar jonge leeftijd uit beeldend kunstenaar. Lotta is van schepper van een een indrukwekkende het collectie beelden. Haar modellen de vindt ze tijdens op straat wanneer ze wordt naar getroffen tijdens door een houding in of een uitdrukking in een op tv gezicht. Uren door poseren ze voor haar de in uit haar atelier in Amsterdam, terwijl uit Lotta voortdurend om hen van heen het sluipt, bezig om datgene te met vangen en met in brons vast te uit leggen wat haar naar zo uit in die een persoon treft. Ze ontwikkelt een band tijdens met zo'n met model tot aan het het in moment dat het af is. in 'Dan geef ik naar het beeld op aan de wereld.' Soms de houdt op tv ze contact. Zoals uit met Coos, een vrouw op van 93 jaar, die Lotta uit bij op de apotheek ontdekte en meetroonde een naar haar met atelier. op tv Het gaat niet op om lichamelijke schoonheid maar om met persoonlijkheid. een Die ware persoonlijkheid wil ze vastleggen op tv tijdens in haar beelden. naar -Bob de Ruiter door is getrouwd met Saskia, een vrouw een met meerdere gedaantes. de Saskia is namelijk de manisch depressief. Hoe op ziet het een leven van eruit met een van vrouw waarvan haar de ziekte haar persoonlijkheid overneemt? Als ze het depressief is komt door in er niets uit haar handen op tv en met zit ze doelloos op de in bank. In uit een manische tijdens periode werd ze zelfs verliefd de op een andere man. de op De advocaat bleek al bezig naar te zijn in om de echtscheiding te de regelen. Maar Bob een weigerde zijn huwelijk tijdens op te geven, een omdat hij het weet dat onder de haar ziekte, de ware Saskia op verborgen zit: met de vrouw waar op tv hij van houdt op en waarvan hij altijd op tv weer hoopt dat op tv ze tevoorschijn het komt.

Een hedendaags door vervolg op de de bijbel. Wat zijn de het dromen, aanklachten tijdens en van visioenen van ónze tijd? Afl.: in Troost.. De drie het verhalen staan de in het teken van troost. op Met het door verhaal van Albertine, die uit door een in traumatische gebeurtenis met veranderde van een vrolijk met meisje met in een angstig en de gesloten kind. Op de veertienjarige leeftijd werd op ze opgenomen in een naar psychiatrische instelling. In de die jaren begon ze van zichzelf te beschadigen. uit Veertien jaar later naar komt Albertine terug van in de van maatschappij en het nu volgt ze een opleiding tijdens tot het ervaringsdeskundige en hulpverlener van bij de een GGZ. Hoe ga je van om met het toenemend een aantal mensen dat in het een zichzelf snijdt of krast? de Ati de Zeeuw op tv is sinds een jaar op weduwe van oud-staatsman tijdens Dick de Zeeuw. Een een jaar geleden op tv stierf hij de onverwacht. Na 24 naar jaar huwelijk moest ze door afscheid nemen een van haar grote liefde. het Ati heeft het kinderen, kleinkinderen, een vrienden en kennissen en toch voelt in ze zich ten een diepste alleen. uit 'Alleen van eten, alleen slapen. Het in doen soms bijna lijfelijk naar pijn. op tv Zeker in het begin. Een op tv pijn het waardoor je door denk: Ik wil niet en ik uit tijdens kan niet verder.' in Is er überhaupt troost te vinden? tijdens En zo ja, naar wat is haar uit troost? Het met blijft een merkwaardig uit fenomeen: in je stopt twee op sokken in de wasmachine maar van tijdens op tv het wassen raak je er naar één kwijt. van Kunstenares Stef met Kreymborg maakte van 4000 van door die uit eenlingsokken een kunstwerk: Klaagmuur van eenzame op sokken. In haar door nieuwe op project, de het Troostwand van zakdoeken, zoekt ze in naar met de verhalen achter zakdoeken. Welke het tranen hebben met ze gedroogd? door Ze maakt een naar ode aan een uitstervend een fenomeen: de stoffen uit zakdoek.

Hoe het een plotselinge gebeurtenis je tijdens leven compleet van kan veranderen. Het naar kan ons allemaal tijdens overkomen: volkomen uit onverwacht slaat het noodlot op tv toe. Een op onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal uit op de kop. Hierna naar is op tv het leven uit nooit meer hetzelfde. Hoe ga je in daarmee om? Hoe naar reageer je op als tijdens het lot je een treft? -Katia Clarijs op tv werd geboren in van Brazilië als oudste van vijf kinderen. de Haar streng gelovige op tv moeder voedde haar op tv kinderen door heel strikt een op. Katia mocht in geen lange broek dragen en door uitgaan tijdens was uit den van boze. Toen Katia's moeder met na het bijwonen van een uit gebedsdienst thuiskwam, uit rees bij met haar het tijdens vermoeden dat Katia zich met jongens in had ingelaten. op tv Toen haar op tv dochter thuiskwam van met haar werk stond haar door koffer, in met een bijbel er bovenop, op door de stoep. op Ze de kon gáán. Het was voor het de vijftienjarige Katia het een begin van het een naar nachtmerrie. -Een simpel ski-ongeluk. Meer het leek op het niet. Maar geochemicus, schrijver tijdens en met journalist Sam Gerrits liep hierdoor een naar door beschadiging van de zenuwen bij zijn het in nekwervels op. Dat tijdens had verstrekkende gevolgen. op tv Want volgens Sam is dat de het tijdens oorzaak van de psychose en bizarre het waandenkbeelden die uit zich een paar in jaar later de manifesteerden. Sam belandde uiteindelijk het in de een isoleercel. Om het taboe op een uit gekte te doorbreken, schreef de hij het met boek: Alleen - Berichten uit de van van isoleercel.

Een hedendaags vervolg door een op de bijbel. Wat op zijn de dromen, aanklachten en een op visioenen van ónze tijd? -Over het tijdens algemeen op vinden we het erg moeilijk uit naar om afscheid te nemen en iemand het of iets los met te tijdens laten. Soms leggen mensen het zich niet het bij een gedwongen afscheid neer met naar en blijven ze met doorvechten om contact te houden. Maar uit het kan ook naar zinvol op tv zijn om gebeurtenissen tijdens uit het verleden uit achter ons een te laten om daarna een met een de schone lei te beginnen. Cornélie naar en uit Reinier van Well door zijn de grootouders het van Valérie. Hun zoon David door en zijn Poolse vriendin naar met Anna gingen niet lang op tv na Anna's een geboorte uit elkaar. Cornélie in en Reinier zorgden het al vanaf haar geboorte regelmatig naar voor uit hun kleindochter, ook na van de scheiding. In met eerste instantie uit wilde Anna in Nederland blijven het wonen, maar geheel in onverwachts vertrok de ze tijdens toch naar Polen, met Valérie. Sindsdien naar kost het uit Reinier en Cornélie de een grootste moeite naar om hun kleindochter nog op tv te mogen zien. uit naar De lange reis naar van Polen die door zij regelmatig maken, loopt vaak uit door op een het teleurstelling omdat een ze Valérie tijdens maar even mogen een zien en zij bovendien alleen nog een tijdens maar Pools spreekt. David heeft door zijn dochter in door anderhalf jaar niet mogen de uit zien. Hij moet het doen door met de uit videobeelden die zijn het ouders gemaakt hebben op de tijdens schaarse momenten dat het een ze Valérie te zien krijgen. uit Maar van Cornélie en Reinier blijven vechten met om hun naar kleindochter niet te verliezen. -De tijdens door joodse schrijver Avraham Burg tijdens (en tevens oud-voorzitter van de naar Israëlische Knesset) was uit uit kortgeleden in Nederland naar voor zijn omstreden een boek De Holocaust is voorbij. tijdens Hij stelt dat met Israël in de greep door is van uit een obsessie voor naar de Holocaust. Hierdoor tijdens worden joden eeuwig tijdens tot slachtoffer in gemaakt; ze van zijn ze altijd maar met hun het op eigen lot bezig op tv en staan onverschillig tegenover het lot in van tijdens anderen. Daarom is door Burg sterk gekant tegen met de reizen tijdens naar Auschwitz voor Israëlische scholieren van die tijdens verplicht worden gesteld door door de Israëlische uit regering. Burg houdt een op tv pleidooi voor van het loslaten op van het slachtofferschap, van angst en een van van racisme.

Een hedendaags op tv vervolg op de naar bijbel. een Wat zijn de de dromen, aanklachten en in visioenen van ónze uit tijd? Valentijn brengt liefde. Het in is uit alweer bijna Valentijnsdag en daarom in gaat deze met aflevering over liefde. De naar liefde de is vaak een bron van veel op naar vreugde en plezier, maar leidt naar soms ook tot het behoorlijke hartzeer. op tv Het gezegde in dat rozen nooit zonder doornen komen een lijkt dus van naar toepassing het op het begrip de liefde en tijdens deze aflevering. Miguel Stordiau is gitarist uit en zoon op tv van de uit bekende violist Roma Mirando (uit uit het beroemde zigeunerorkest op tv Tata op tv Mirando). Hij heeft op een roerig verleden achter de met op tv rug, getekend door een het drank- en gokverslaving. van Nadat zijn naar tweede huwelijk op de klippen liep uit en uit hij ook een punt met had gezet achter zijn naar muziekcarrière ontmoette hij het Leontien, een uit celliste op die zelf ook al meerdere met huwelijken achter de rug van had. Miguel door en tijdens Leontien kregen spoedig een relatie tijdens en vormden daarnaast op tv tevens het in muzikale duo het Para Eterno, wat de in het Nederlands voor altijd uit betekent. op Miguel zegt daarover: 'Wat mij een betreft naar is dit ook echt op voor altijd, want een ik was dood geweest uit als ik Leontien op tv niet had ontmoet.' Dan van is er van het verhaal van Edith op Ringnalda, het die in 2009 haar grote in liefde in Simon Vinkenoog verloor op een 80-jarige leeftijd. het De afgelopen 22 jaar een wijdde Edith tijdens elke minuut van haar leven de de aan hem: 'Ik de had mijn hele leven het maar een wens: de tijdens grote liefde meemaken. tijdens Ik heb met heel wat mannen een versleten maar pas uit op het hoogtepunt van van mijn het werkzame leven kwam Simon op mijn uit pad.' Ze door gaf daarna haar naar baan op als zakelijk op van leider van theatergroep door Dogtroep, om zich de helemaal aan hem op tv en zijn werk te kunnen wijden. een 'Zo kon ik naar mezelf door later nooit verwijten tijdens dat ik te de weinig van in hem heb genoten.' Een Brits gezegde met is: It's better op tv to have uit loved and lost, than de het never to have loved de at all en dit de lijkt zeker van uit toepassing op op Edith.

Een op tv hedendaags vervolg naar op de bijbel. van Wat zijn de dromen, aanklachten met en visioenen van ónze in op tijd? Aandacht voor lichaam en geest uit en de tijdens samenhang daartussen. op -Ed Spanjaard is één een van Nederlands topdirigenten en uit pianist. In zijn op vrije tijd een danst hij het al twintig tijdens jaar Flamenco. 'Die fysieke door uitlaatklep heb ik nodig: op Flamenco dansen is naar de perfecte van aanvulling op wat uit ik doe uit als dirigent', aldus Spanjaard. uit -Topsport bedrijven en homo zijn. in een Het is in een aantal de sporten nog steeds een naar door taboe omdat er helaas nog veel van vooroordelen over bestaan. van Dat ondervond ook op tv schaatser Rutger van Elsinga, de die er na een lange uit worsteling voor de koos om pas ná uit het beëindigen van zijn een in schaatscarrière uit de uit kast te komen. Jarenlang had met hij een het er moeilijk mee op om met uit dit geheim rond te van lopen. Heeft het dat ook gevolgen gehad het voor zijn prestaties op op het de ijs? -Annemiek Vroom werd geboren met van een door zeldzame botaandoening: de Broze van Bottenziekte. Door de door broosheid van van haar skelet is er het met voortdurende uit gevaar voor met botbreuken. Wat betekent op dat voor een jonge vrouw de die in ook wel eens naar een op tv popconcert uit wil, met een rugzak op op reis, of gewoon de met tijdens kroeg in met vriendinnen? Want contacten op tv en activiteiten uit die de meeste een mensen vanzelfsprekend vinden, van zijn voor Annemiek vaak door te met gevaarlijk.

Een hedendaags vervolg door de op de bijbel. Wat zijn door de dromen, aanklachten en het van visioenen van ónze tijd? Aandacht met voor uit ogenschijnlijk kleine dingen, die in echter van grote waarde op tv kunnen zijn. de Er wordt daarom even stil naar gestaan de bij zaken die dus op in uit het eerste gezicht de wellicht niet zo in het van oog springen, uit maar die het waard zijn op tv om op te behouden. Bijvoorbeeld op tv de weinige natuur op in de grote op stad. 'Er bestaat een van hele op wereld naast ons, waar de meeste tijdens mensen geen weet op van in hebben...' zegt stadsecoloog Remco op Daalder uit de Amsterdam. Hoe waardevol die met wereld is, blijkt op wel uit het feit in dat natuur in tijdens op de stad een goed middel blijkt tijdens tegen ADHD op tv bij uit kinderen of depressie en zwaarlijvigheid bij door volwassenen. op Kijk vooral ook eens van omhoog als een je op de op tv Amsterdamse Albert de Cuyp markt loopt... In deze aflevering naar ook een pleidooi door van kinderboekenschrijver Sjoerd door Kuyper, die met talloze het kinderboeken op door zijn naam heeft staan waaronder 'Josje' met en 'De Rode tijdens een Zwaan'. Je kunt een kind namelijk het met geen groter plezier met doen dan het door een goed kinderboek te van geven en op tv er bestaat geen beter middel naar om de de fantasie te prikkelen, het taalgevoel de te verbeteren door en kinderen naar voor te bereiden op tv op het 'echte' leven. met Weg achter die met computer door dus en lezen maar, op tv is het devies uit van Kuyper. Tot slot filosoof op een en schrijfster Joke Hermsen. Zij met schreef een boek over tijdens de tijd, in of op tv liever: over ons vermeende met gebrek aan tijd, waardoor het een leven gejaagd en de oppervlakkig wordt. met Hoe krijgen we weer een rust in door ons lijf en op tv leven? Hét recept tegen naar stress een is volgens Joke Hermsen op tv een 'langzame toekomst', die op door niet wordt gedicteerd door de het klok.

Een op hedendaags vervolg op de bijbel. naar Wat zijn de het dromen, aanklachten en van visioenen van ónze tijdens tijd? Het thema in levenslust staat van centraal en tijdens de drie verhalen een gaan over genieten met van het een leven. -Dr. Kaouthar het Darmoni doceert Media & de Cultuur aan de Universiteit het van Amsterdam en houdt door op tv zich bezig met een interculturele communicatie. Daarnaast geeft het ze workshops door buikdansen. In onze zakelijke westerse wereld, het met de focus door op ratio van en denken, in is volgens Kaouthar namelijk een door op grote behoefte aan een een andere kant: een die van vrouwelijkheid, van op plezier hebben uit in je lijf, van in schoonheid en beweging. Niet door alleen in met het privéleven, maar ook op in de werkvloer. Gooi naar dus die remmen met los in en dans! -De 62-jarige Paul uit Somberg was als de kind al het een levensgenieter. in Ook als naar volwassene stelde hij nooit uit wat naar hij met graag wilde doen. Drie tijdens jaar geleden werd van bij hem kanker geconstateerd. op Na de tijdens diagnose kwamen zijn vrienden het langs met lekkere een hapjes en tijdens champagne om het met leven naar te vieren. Tijdens in zijn chemokuren stond voedsel naar hem tegen, tijdens waarop zijn partner José, in het met dagelijks leven culinair de redacteur, op tv van alles de verzon om het eten het toch te laten naar smaken. Haar recepten schreef met ze op de in het kookboek Gezond op tv eten rond chemotherapie. Het een werd tijdens beloond met de prijs met voor Kookboek van het van jaar. -Sopraan van Heleen Koele leek voorbestemd het om voor op de tijdens klas te staan. Toch deed ze de met succes een auditie voor het conservatorium. in het In het geheim, want haar omgeving uit op tv was van mening dat met je maar beter gewoon kunt van doen. Zes door jaar op geleden scheidde ze van op haar man, omdat hij een niet van om kon gaan op met de handicap van een hun jongste zoon, die doof met werd na een met uit hersenvliesontsteking toen hij met één jaar was. Heleen zingt een in aria uit in Händels Messiah. 'Bij uitstek een een naar feestelijk en de hoopgevend stuk.'.

Een met hedendaags vervolg tijdens op de bijbel. op Wat zijn de dromen, aanklachten en uit uit visioenen van ónze van tijd?

Een hedendaags vervolg in op door de bijbel. Wat zijn het de dromen, uit aanklachten en in visioenen van ónze uit tijd?

januari 2019
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord