Programma gemist?

Portret. van Avraham naar Burg, een de joodse door visionair. Avraham Burg op tv is een Israëlisch auteur. Hij naar schreef onlangs het omstreden door boek De met Holocaust is voorbij. Afrekenen door van met Hitlers erfenis. Burg was uit op het bezoek in Nederland op uitnodiging van van het naar Centrum Informatie en van Documentatie Israël (CIDI) door om in de Balie een in uit Amsterdam een lezing te geven over naar dat boek. op Is de Holocaust in voorbij? Dat zou van volgens Burg het wel moeten: 'Israël is tijdens in de greep door van een Shoah-obsessie die naar joden tot eeuwige tijdens slachtoffers maakt. Daardoor een zijn ze altijd de bezig met het met eigen lot en door zijn met ze onverschillig ten aanzien van naar op tv het lot van anderen. naar Hoe groot in de ellende die een ander op volk treft ook is, op tv in op tv de Israëlische visie valt dat door altijd in het van niet van bij wat de joden tijdens in de Tweede Wereldoorlog naar is overkomen. Dat naar vast blijven zitten tijdens in aan het slachtofferschap het ondermijnt het zelfvertrouwen op van een volk. Nationalisme en geweld met nemen toe en uit een door oplossing voor het Palestijnse vraagstuk door lijkt verder weg van met dan ooit.' Volgens Burg is het van de tijd tijdens dat op Israël zijn zelfvertrouwen hervindt de en anderen een leert accepteren. Het is de naar enige van oplossing. Met deze boodschap reist Burg uit de wereld een rond.

Een hedendaags van vervolg op de met bijbel. Wat zijn op de dromen, aanklachten en van visioenen van ónze het van tijd? Kamp Amersfoort was in de uit tijdens Tweede Wereldoorlog de zwartste plek tijdens van Nederland. in Hier zijn de van meeste mensen gefusilleerd en daarom door moest in het zo snel mogelijk tijdens weg. Het een heeft lang door geduurd voor er een op tv fatsoenlijke herdenkingsplek kwam.' Aan tijdens het woord is het Annemiek tijdens Littlejohn. Zij is als op tv vrijwilliger honderd uur in per week bezig de om de gegevens van in de een slachtoffers van het kamp te achterhalen. met een Daarnaast is ze bezig de in persoonlijke eigendommen van door de slachtoffers van die in Kamp naar Amersfoort zijn achtergebleven terug met te bezorgen uit bij de erfgenamen op van die op slachtoffers. Het blijkt van grote het waarde om met iets tastbaars terug te een krijgen in van een overledene, al door is het maar een op knoop van een door jas. Eén van een die nabestaanden een is Lubbert van Steeg. Samen op tv met zijn broer uit die uit Australië een de over was bracht hij een door bezoek aan naar het Kamp, uit waar ooit zijn vader Hendrik het van naar Steeg korte tijd had doorgebracht. Tot het hun grote verrassing de bleek de uit trouwring van hun vader tijdens nog in een het kamp in te liggen. De moeder van van Lubbert het is inmiddels op tv 90 jaar. Dankzij het werk van op Annemiek Littlejohn heeft van uit zij de trouwring van haar man in weer aan haar in tijdens vinger. Naast al het door speurwerk is de Littlejohn ook steun en toeverlaat uit voor de slachtoffers van tijdens de Kamp Amersfoort die nog in leven een zijn. Velen van op hen hebben van hun familie nooit over op die periode de uit hun verleden willen met vertellen. Littlejohn moedigt een hen aan om een hun verhaal in wel het te doen, nu ze met er nog zijn. op tv En die op tv oproep werkt: om de - al was naar het maar één keer - hun door in verhaal te vertellen bellen ze haar een soms letterlijk uit van op tv bed.

Een hedendaags door vervolg op op tv de bijbel. Wat zijn tijdens de dromen, tijdens aanklachten en met visioenen van ónze het tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar door geleden op tv als architect op het naar Ministerie van Buitenlandse Zaken. tijdens tijdens Via vrienden maakte hij op kennis met de tango. Ricardo door was verkocht. op tv In van Buenos Aires nam op hij tangoles en leerde hij zijn uit vrouw en op tv danspartner in Nicole kennen. Ze waren allebei lang, tijdens expressief en elegant in en tijdens dansten de met tango op een manier die voor door de op Argentijnen nieuw en spannend uit was. Hun een roem schoot als tijdens een komeet omhoog en met jarenlang van waren ze een door gevierd duo. Tot tijdens het in hun privéleven met mis ging en een scheiding door volgde. met -Ze worden verborgen op tv vrouwen genoemd: importbruiden tijdens die door hun op man opgesloten en als slavin van door gebruikt worden. Fayza Oum'Hamed tijdens was een van hen. Ze van van schreef een jaar naar geleden over haar uit eigen leven het boek de De uitverkorene.

Een van hedendaags vervolg op de bijbel. in Wat het zijn de op dromen, aanklachten en op visioenen van ónze op tv tijd? -Het leven van schrijfster in Christine Otten stond op compleet op zijn het kop op toen de politie vijftien van jaar geleden haar huis binnenviel. met Haar man, journalist op tv Hans met Krikke, werd verdacht met van lidmaatschap van de door vermeende terreurgroep RaRa. van Na negen maanden naar werd van duidelijk dat Krikke niets met de op tv zaak te op tv maken op had. Wat betekende die op periode voor henzelf en in hun gezin? -Gideon Everduim, de alias Gikkels, is naar een rapper de uit de de Bijlmer. Ondanks succes de in een boyband belandde de hij in op tv de cel vanwege pinpasfraude. Hij met gebruikte zijn jaar een naar in de gevangenis om teksten te door schrijven, boeken tijdens te lezen van in het besef: dit wil de op ik nooit meer. de Met zijn hiphopplatform Bijlmerstyle op wil hij laten zien uit dat de Bijlmer op tv geen broedplaats uit is voor criminaliteit, uit maar voor creativiteit. Bijlmerstyle is van ook een politieke door partij die tijdens strijdt tegen stigma's en in vooroordelen. een -Paul Bosman maakt zich nog in steeds zichtbaar tijdens kwaad over het onrecht uit tijdens dat hem is aangedaan. In uit augustus 2005 werd hij uit als sportverslaggever de naar het Duitse Waddeneiland naar Norderney gestuurd. het Anderhalf jaar tijdens later moet hij zich melden uit in bij de rechtbank in in Groningen omdat op hij verdacht wordt van met een zedendelict. Paul is met verbijsterd. tijdens Gedurende twee jaar strijden tijdens Paul en het zijn vrouw tegen door de volkomen onterechte verdachtmaking. in Een ontluisterend verhaal met over wat er een kan gebeuren wanneer je op op de verkeerde tijd met op de een verkeerde plaats op bent.

Een hedendaags in vervolg op de bijbel. uit Wat het zijn de uit dromen, aanklachten en visioenen van ónze naar met tijd? Verhalen uit een het Amsterdamse Stadsarchief een staan centraal. In dozen, rekken en van manden het liggen documenten die een rol op met hebben gespeeld in de geschiedenis het van de een stad. Maar er liggen ook tijdens documenten op die familiegeheimen ontrafelen. Café 't door Mandje aan de tijdens van Zeedijk in Amsterdam was zijn tijdens tijd vanaf de van start ver vooruit. tijdens Al sinds 1927, toen uit het de café werd van geopend door de legendarische Bet naar van Beeren, was het met een dé plek waar homo's en lesbo's op tv het zichzelf konden zijn. Na het de dood met van Bet werd het café gesloten, op tv maar een sinds Koninginnedag 2007 is met het met weer open. Het met nichtje van Bet, op tv Diana van Laar, zet tijdens de erfenis op tv voort: het café is nog naar steeds op tv een vrijplaats voor mensen die met zichzelf door willen zijn. En dat blijkt op nog de steeds nodig... Waar zijn de mensen, van vroeg Guus met Luijters als op klein jongetje aan van zijn vader bij wie hij van in achterop de fiets zat. Het was het 1946 met en ze reden door de een op tv joodse wijk in Amsterdam, van waar hij alleen maar op dichtgespijkerde huizen zag. Ex-journalist naar door Luijters heeft zichzelf tot taak gesteld de van dat hij de gegevens met en zo mogelijk in een foto wil achterhalen met van door zo'n 20.000 Nederlandse joodse kinderen die op van in de Tweede in Wereldoorlog zijn weggevoerd. Luijters naar bundelt de gegevens in een in boek. Peter door Kroesen tijdens is archivaris van het Stadsarchief en in probeert een vragen te beantwoorden van naar mensen van die een ontbrekend puzzelstukje uit met het verleden van tijdens hun uit familie opgelost willen met hebben. Volkomen onverwacht meldt zich op uit een op tv dag een man uit Suriname in een met papieren die betrekking uit hebben op het verleden het van Peters eigen in vrouw...

Een hedendaags de vervolg op door de bijbel. Wat zijn de een op dromen, aanklachten en visioenen op tv van ónze tijd? Op zoek het naar de door ziel. -Schrijver Hans Siepel van op (70) vertelt in tijdens zijn boek Stemmen van de een ziel over zijn ervaringen uit met een zijn moeder, die naar lijdt aan op tv de ziekte van Alzheimer. Hans en het zijn familie gaan naar akkoord met in medicinale behandeling. Zijn moeder in verzet zich met echter sterk tegen uit de ingezette behandeling met op op medicijnen. Gaandeweg wordt het Hans en de zijn door familie duidelijk dat hun moeder op een geheim uit met zich meedraagt. tijdens Een geheim dat tijdens ze hen nog wil met vertellen. De enige de manier om de erachter te door komen wat het hun moeder al jaren voor door hen verzwegen het heeft is om de met behandeling te staken. -Lotta een van Blokker (30) is ondanks haar naar jonge de leeftijd beeldend kunstenaar. Lotta met is schepper uit van een indrukwekkende collectie beelden. naar Haar in modellen vindt ze op door straat wanneer ze wordt getroffen de naar door een houding uit of een uitdrukking van in een gezicht. Uren poseren ze op tv voor uit haar in haar atelier in in Amsterdam, terwijl Lotta met voortdurend uit om hen op tv heen sluipt, bezig om een datgene te door vangen en in brons in vast te leggen de wat haar zo in die uit persoon treft. Ze met ontwikkelt een band naar met de zo'n model tot aan het van met moment dat het af het is. 'Dan geef ik het van beeld aan de in wereld.' in Soms houdt ze naar contact. Zoals met Coos, een op tv vrouw tijdens van 93 jaar, de die Lotta bij de tijdens apotheek ontdekte in en meetroonde naar haar naar atelier. Het tijdens gaat niet een om lichamelijke schoonheid maar om persoonlijkheid. de Die ware van persoonlijkheid in wil ze vastleggen in haar naar beelden. -Bob de Ruiter met is getrouwd tijdens met Saskia, een uit vrouw met meerdere door gedaantes. de Saskia is namelijk de manisch depressief. Hoe ziet het in leven eruit uit met een op tv vrouw waarvan haar ziekte van haar persoonlijkheid tijdens overneemt? Als ze depressief is het komt het er niets uit haar handen en op tv op zit ze doelloos op de bank. een In het een manische periode werd uit ze zelfs verliefd het op in een andere man. door De advocaat bleek op tv al bezig te zijn een om de uit echtscheiding te regelen. Maar Bob weigerde door zijn van huwelijk op een te geven, omdat op hij weet dat op tv onder haar ziekte, de ware Saskia in verborgen zit: de door naar vrouw waar hij van houdt de en waarvan tijdens hij altijd door weer hoopt dat ze tevoorschijn de komt.

Een de hedendaags vervolg een op de bijbel. Wat zijn de door dromen, door aanklachten en visioenen door van ónze tijd? naar Afl.: Troost.. naar De drie verhalen naar staan in het door teken van troost. Met van het verhaal van Albertine, die naar de door een traumatische gebeurtenis in veranderde van een de vrolijk meisje in een angstig naar en gesloten kind. met Op de veertienjarige leeftijd werd ze opgenomen door in een een psychiatrische instelling. in In die jaren begon ze het zichzelf naar te beschadigen. Veertien een jaar later komt Albertine met terug de in de maatschappij en uit nu volgt ze een in opleiding tot ervaringsdeskundige en op hulpverlener bij op tv de GGZ. Hoe door ga een je om met in het toenemend aantal mensen dat op in zichzelf snijdt het of een krast? Ati de een Zeeuw is sinds een naar jaar weduwe van met oud-staatsman Dick met de Zeeuw. Een jaar geleden op stierf een hij onverwacht. Na 24 de jaar huwelijk moest ze afscheid de nemen van haar een grote liefde. naar Ati naar heeft kinderen, kleinkinderen, op tv vrienden en kennissen en met toch voelt een ze zich ten diepste alleen. de 'Alleen eten, op tv alleen slapen. naar Het doen soms bijna van lijfelijk pijn. Zeker in het uit begin. Een pijn de de waardoor je een denk: Ik wil niet en door ik tijdens kan niet verder.' Is uit er überhaupt troost te door vinden? En het zo ja, wat naar is haar troost? Het door blijft een merkwaardig naar fenomeen: je in stopt twee op sokken in de het wasmachine maar tijdens het het wassen raak op tv je er één kwijt. Kunstenares Stef uit Kreymborg maakte in van 4000 het van die eenlingsokken een kunstwerk: met Klaagmuur van eenzame uit sokken. In haar naar nieuwe op project, de Troostwand van op zakdoeken, zoekt ze in naar de verhalen achter tijdens een zakdoeken. Welke tranen hebben een ze gedroogd? Ze tijdens maakt een ode tijdens aan een van uitstervend fenomeen: de stoffen naar zakdoek.

Hoe een plotselinge door gebeurtenis je het leven compleet kan veranderen. van Het kan het ons allemaal van overkomen: volkomen onverwacht van slaat het noodlot toe. tijdens Een het onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op tijdens naar de kop. Hierna is op tv het leven nooit een meer hetzelfde. Hoe ga uit je daarmee in om? Hoe reageer je als tijdens het lot je van het treft? -Katia Clarijs werd geboren in uit uit Brazilië als oudste van vijf kinderen. een tijdens Haar streng gelovige moeder voedde haar met kinderen heel door strikt op. Katia tijdens mocht geen door lange broek dragen door en uitgaan was uit den van op boze. Toen Katia's moeder na de het door bijwonen van een gebedsdienst thuiskwam, op rees van bij haar het vermoeden een dat Katia zich met van jongens had ingelaten. uit Toen haar dochter in thuiskwam van haar werk uit stond haar het koffer, naar met een bijbel er bovenop, op een de stoep. uit Ze kon gáán. Het de naar was voor de vijftienjarige Katia het naar begin door van een nachtmerrie. op tv -Een simpel ski-ongeluk. Meer naar leek het niet. op tv Maar geochemicus, schrijver in en journalist op Sam Gerrits liep met hierdoor een beschadiging op van de tijdens zenuwen bij zijn nekwervels het op. Dat had verstrekkende in gevolgen. het Want volgens Sam is op dat de oorzaak op van de psychose een en bizarre waandenkbeelden die het zich uit een paar jaar in later manifesteerden. Sam belandde het uiteindelijk in tijdens een isoleercel. Om het taboe in op gekte op tv te doorbreken, schreef hij het van boek: Alleen - van Berichten uit uit de een isoleercel.

Een hedendaags vervolg het op de bijbel. tijdens de Wat zijn de dromen, een aanklachten en visioenen van ónze op tv tijd? op tv -Over het algemeen vinden we door het uit erg moeilijk op tv om afscheid te nemen en iemand een of iets los op te laten. Soms een met leggen mensen zich van niet bij een gedwongen afscheid tijdens neer op en blijven ze doorvechten om naar contact te houden. door Maar het kan tijdens ook zinvol zijn om naar gebeurtenissen naar uit het van verleden achter ons te in laten om daarna met een met de schone lei te beginnen. Cornélie en op tv Reinier van Well op tv het zijn de grootouders op van Valérie. Hun zoon David en door zijn Poolse vriendin van Anna gingen met niet lang na Anna's de geboorte uit elkaar. van Cornélie en Reinier tijdens door zorgden al vanaf haar geboorte een regelmatig voor op hun kleindochter, met ook na de van scheiding. In eerste instantie met wilde Anna in Nederland blijven met het wonen, maar geheel onverwachts vertrok een ze toch naar Polen, met met Valérie. tijdens Sindsdien kost het tijdens Reinier en Cornélie door de naar grootste moeite om hun kleindochter met nog te mogen zien. een De de lange reis van naar Polen die zij door regelmatig maken, loopt vaak naar uit in op een teleurstelling omdat uit ze Valérie maar even tijdens mogen zien uit en zij bovendien alleen nog een een maar Pools spreekt. David van heeft zijn dochter in anderhalf op tv jaar niet mogen de zien. Hij moet op het op doen met de videobeelden die een zijn ouders gemaakt van hebben op de tijdens een schaarse momenten dat ze tijdens Valérie te zien krijgen. Maar naar Cornélie en de Reinier blijven vechten op tv om door hun kleindochter niet te door verliezen. -De joodse uit schrijver Avraham Burg het (en tevens oud-voorzitter van met de Israëlische uit Knesset) was kortgeleden van in Nederland een voor zijn omstreden een boek De Holocaust is uit voorbij. Hij stelt dat Israël door in door de greep is van van een obsessie voor op tv de Holocaust. Hierdoor de worden in joden eeuwig tot slachtoffer gemaakt; van ze zijn ze op tv altijd maar met door hun eigen de lot bezig en staan onverschillig met tegenover het lot in van de anderen. Daarom met is Burg sterk gekant tegen door de de reizen naar Auschwitz voor Israëlische van scholieren op die verplicht worden gesteld door de van tijdens Israëlische regering. Burg houdt een pleidooi naar voor uit het loslaten de van het slachtofferschap, van op angst en van het racisme.

Een op hedendaags vervolg met op de bijbel. Wat zijn een de dromen, aanklachten de en visioenen van naar ónze tijd? Valentijn naar brengt liefde. Het het is alweer het bijna Valentijnsdag en daarom in gaat deze met aflevering over een liefde. De liefde is het vaak een bron van van veel uit vreugde en plezier, maar het leidt soms tijdens ook tot behoorlijke hartzeer. Het de gezegde een dat rozen nooit zonder door doornen komen lijkt dus van met van toepassing op het in begrip liefde en naar deze aflevering. Miguel Stordiau is gitarist uit tijdens en zoon van de met bekende violist Roma Mirando (uit het het beroemde tijdens zigeunerorkest Tata Mirando). Hij het heeft door een roerig verleden achter de de op rug, getekend door een drank- en tijdens tijdens gokverslaving. Nadat zijn uit tweede huwelijk op de klippen liep op tv en hij door ook een punt had een gezet achter zijn het muziekcarrière in ontmoette hij Leontien, de een celliste die zelf een ook op al meerdere huwelijken achter tijdens de rug had. Miguel en een Leontien kregen spoedig tijdens een uit relatie en uit vormden daarnaast tevens het een muzikale duo Para Eterno, op tv wat in in het Nederlands voor altijd betekent. de Miguel zegt op daarover: 'Wat door mij betreft is in dit ook tijdens echt voor altijd, de want ik was op dood geweest als een ik Leontien niet had ontmoet.' door Dan is er het tijdens verhaal met van Edith het Ringnalda, die in 2009 haar grote uit liefde Simon uit Vinkenoog verloor op in 80-jarige het leeftijd. De afgelopen 22 jaar op tv wijdde op Edith elke minuut van haar leven van aan uit hem: 'Ik had mijn in hele op leven maar een wens: de in grote uit liefde meemaken. Ik heb de heel wat mannen op tv versleten maar pas met op het hoogtepunt van tijdens mijn werkzame leven kwam naar een Simon op mijn pad.' Ze gaf uit van daarna haar baan op op als zakelijk leider tijdens van theatergroep Dogtroep, om zich tijdens helemaal aan een hem en tijdens zijn werk door te kunnen wijden. tijdens 'Zo kon ik mezelf door later nooit verwijten dat ik een te de weinig van het hem heb genoten.' Een Brits naar gezegde is: It's better een in to have loved and lost, in than never tijdens to have loved at met all en dit lijkt uit zeker van toepassing op tv op in Edith.

Een op tv hedendaags vervolg op tijdens de bijbel. Wat zijn de de de dromen, aanklachten en op tv visioenen van ónze in tijd? Aandacht voor lichaam en geest in en de samenhang in daartussen. een -Ed Spanjaard een is één van in Nederlands topdirigenten en pianist. in In zijn vrije met tijd danst door hij al twintig met jaar Flamenco. 'Die de fysieke uitlaatklep heb ik met nodig: Flamenco dansen uit is de perfecte aanvulling op een wat het ik doe als de dirigent', aldus Spanjaard. -Topsport met bedrijven en homo zijn. in het Het is in een aantal sporten de nog steeds naar een taboe omdat een er helaas nog veel van op vooroordelen over bestaan. Dat ondervond op tv ook schaatser Rutger de Elsinga, die er na van een lange worsteling een voor koos op om naar pas ná het beëindigen tijdens van zijn schaatscarrière uit op tv de kast te komen. uit Jarenlang had hij naar in het er moeilijk mee om op tv met de dit geheim rond te lopen. uit Heeft dat op tv ook gevolgen gehad voor zijn de prestaties op uit het ijs? de -Annemiek Vroom de werd geboren met naar een zeldzame botaandoening: naar de Broze Bottenziekte. Door de een broosheid van haar skelet in is er een het voortdurende gevaar voor de botbreuken. een Wat betekent dat voor een op van jonge vrouw die ook wel het eens naar een popconcert uit door wil, met een op tv rugzak op reis, of gewoon in de kroeg tijdens in met vriendinnen? door Want contacten en activiteiten met die de meeste naar mensen vanzelfsprekend van vinden, zijn voor door Annemiek vaak te uit gevaarlijk.

Een hedendaags uit vervolg op de bijbel. van Wat zijn tijdens de dromen, aanklachten en naar visioenen op tv van ónze tijd? Aandacht voor door ogenschijnlijk kleine dingen, uit die echter van op grote waarde met kunnen zijn. Er wordt in daarom even stil uit door gestaan bij zaken in die dus op de het eerste gezicht wellicht niet uit zo op tv in het oog springen, maar die in het waard tijdens zijn om te behouden. het naar Bijvoorbeeld de weinige door natuur in de grote stad. een 'Er bestaat een een hele wereld door naast ons, waar de meeste uit tijdens mensen geen weet van hebben...' zegt van stadsecoloog met Remco Daalder uit Amsterdam. op tv Hoe waardevol die wereld tijdens is, blijkt in wel uit in het feit dat natuur in met de door stad een tijdens goed middel blijkt tegen naar ADHD bij kinderen of tijdens depressie en zwaarlijvigheid bij uit volwassenen. Kijk vooral naar ook eens omhoog een als je op de het de Amsterdamse Albert Cuyp markt uit loopt... In door deze aflevering ook een een pleidooi in van kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper, met die het talloze kinderboeken op op tv zijn naam heeft op staan waaronder 'Josje' en 'De van Rode Zwaan'. Je kunt door een kind in namelijk op tv geen groter plezier doen dan het de de een goed kinderboek te geven en met er bestaat in geen beter uit middel om de fantasie op te prikkelen, een het taalgevoel tijdens te verbeteren en kinderen voor te uit tijdens bereiden op het 'echte' leven. uit Weg achter door die computer dus naar en lezen maar, is uit het devies van op Kuyper. Tot slot filosoof uit en op schrijfster Joke naar Hermsen. Zij schreef in een boek over de een tijd, of uit liever: over ons vermeende gebrek aan op tv tijd, het waardoor het leven gejaagd naar en van oppervlakkig wordt. Hoe krijgen we weer met het rust in ons lijf en leven? het Hét recept op tegen met stress is volgens Joke Hermsen uit een uit 'langzame toekomst', die uit niet wordt gedicteerd door de door klok.

Een hedendaags vervolg de op op de bijbel. Wat zijn op de dromen, een aanklachten en tijdens visioenen van ónze tijd? Het thema van naar levenslust staat centraal en de drie van op verhalen gaan over met genieten van het leven. -Dr. Kaouthar op Darmoni doceert Media door & Cultuur tijdens aan de Universiteit op tv van Amsterdam en een houdt zich bezig het met interculturele communicatie. Daarnaast de het geeft ze workshops buikdansen. In in onze de zakelijke westerse wereld, met tijdens de focus op ratio het en denken, een is volgens Kaouthar namelijk naar een een grote behoefte aan een andere tijdens kant: die van vrouwelijkheid, naar van plezier hebben de in op tv je lijf, van schoonheid met en beweging. Niet alleen de in het privéleven, de maar ook naar op de door werkvloer. Gooi dus die door remmen de los en dans! -De uit 62-jarige Paul Somberg was het als kind al met een levensgenieter. Ook het als volwassene stelde op hij nooit uit wat met hij graag een wilde doen. Drie jaar naar geleden werd tijdens bij hem door kanker geconstateerd. naar Na de diagnose kwamen op zijn vrienden de langs met lekkere hapjes en tijdens champagne in om het leven het te vieren. Tijdens zijn chemokuren stond een het voedsel hem tegen, de waarop zijn partner José, in het het in dagelijks leven culinair redacteur, van uit alles verzon om het tijdens van eten toch te laten het smaken. Haar recepten schreef ze op op in het het kookboek Gezond naar eten een rond chemotherapie. Het van werd beloond met uit de prijs voor Kookboek van tijdens het jaar. -Sopraan op Heleen Koele leek voorbestemd het op tv om voor de klas een te staan. Toch deed ze een met met succes auditie op tv voor het conservatorium. In het op tv geheim, op want haar omgeving het was van mening dat je maar uit beter gewoon op tv kunt doen. Zes jaar tijdens geleden scheidde ze op van haar naar man, met omdat hij niet op om kon gaan uit met de handicap van in hun jongste in zoon, die doof werd van na een hersenvliesontsteking door toen hij één op tv jaar was. Heleen zingt met een aria op tv uit Händels Messiah. op tv 'Bij uitstek naar een feestelijk en hoopgevend op stuk.'.

Een hedendaags vervolg uit op de bijbel. de Wat zijn de met dromen, in aanklachten en visioenen van op ónze door tijd?

Een hedendaags vervolg door de op de bijbel. Wat zijn van de naar dromen, aanklachten en visioenen van met ónze naar tijd?

september 2017
04-05-2010 17:35

Aflevering 77

Het 3e Testament - Aflevering 77

Portret. van Avraham Burg, een joodse visionair. Avraham Burg is een Israëlisch auteur. Hij schreef onlangs het omstreden boek De Holocaust is voorbij. Afrekenen met Hitlers erfenis. Burg was op bezoek in Nederland op uitnodiging van het Ce...

20-04-2010 22:50

Aflevering 76

Het 3e Testament - Aflevering 76

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog de zwartste plek van Nederland. Hier zijn de meeste mensen gefusilleerd en daarom moest het zo sn...

13-04-2010 22:50

Aflevering 75

Het 3e Testament - Aflevering 75

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Ricardo Klapwijk werkte twintig jaar geleden als architect op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via vrienden maakte hij kennis met de tan...

06-04-2010 22:55

Aflevering 74

Het 3e Testament - Aflevering 74

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, jou...

30-03-2010 22:50

Aflevering 73

Het 3e Testament - Aflevering 73

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Verhalen uit het Amsterdamse Stadsarchief staan centraal. In dozen, rekken en manden liggen documenten die een rol hebben gespeeld in de geschi...

23-03-2010 22:50

Aflevering 72

Het 3e Testament - Aflevering 72

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Op zoek naar de ziel. -Schrijver Hans Siepel (70) vertelt in zijn boek Stemmen van de ziel over zijn ervaringen met zijn moeder, die lijdt aan ...

16-03-2010 22:55

Troost

Het 3e Testament - Troost

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Afl.: Troost.. De drie verhalen staan in het teken van troost. Met het verhaal van Albertine, die door een traumatische gebeurtenis veranderde ...

09-03-2010 22:50

Aflevering 70

Het 3e Testament - Aflevering 70

Hoe een plotselinge gebeurtenis je leven compleet kan veranderen. Het kan ons allemaal overkomen: volkomen onverwacht slaat het noodlot toe. Een onvoorziene gebeurtenis zet alles totaal op de kop. Hierna is het leven nooit meer hetzelfde. H...

16-02-2010 22:50

Aflevering 69

Het 3e Testament - Aflevering 69

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? -Over het algemeen vinden we het erg moeilijk om afscheid te nemen en iemand of iets los te laten. Soms leggen mensen zich niet bij een gedwong...

09-02-2010 22:50

Aflevering 68

Het 3e Testament - Aflevering 68

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Valentijn brengt liefde. Het is alweer bijna Valentijnsdag en daarom gaat deze aflevering over liefde. De liefde is vaak een bron van veel vreu...

02-02-2010 22:50

Aflevering 67

Het 3e Testament - Aflevering 67

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor lichaam en geest en de samenhang daartussen. -Ed Spanjaard is één van Nederlands topdirigenten en pianist. In zijn vrije tijd dan...

26-01-2010 22:50

Aflevering 66

Het 3e Testament - Aflevering 66

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Aandacht voor ogenschijnlijk kleine dingen, die echter van grote waarde kunnen zijn. Er wordt daarom even stil gestaan bij zaken die dus op het...

19-01-2010 22:55

Aflevering 65

Het 3e Testament - Aflevering 65

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd? Het thema levenslust staat centraal en de drie verhalen gaan over genieten van het leven. -Dr. Kaouthar Darmoni doceert Media & Cultuur aan de ...

14-11-2009 19:00

Aflevering 64

Het 3e Testament - Aflevering 64

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

07-11-2009 19:00

Aflevering 63

Het 3e Testament - Aflevering 63

Een hedendaags vervolg op de bijbel. Wat zijn de dromen, aanklachten en visioenen van ónze tijd?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het 3e Testament gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het 3e Testament de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het 3e Testament bij Het 3e Testament liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het 3e Testament. Heb je een uitzending van Het 3e Testament gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het 3e Testament gemist

Uitzending gemist van Het 3e Testament? Hier kun je alle uitzendingen van Het 3e Testament kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 04-05-2010 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord