Programma gemist?

'Ik van schrijf omdat er met een stem in op tv mij is die gehoord op wil horen', de schrijft de Amerikaanse op tv dichteres Sylvia van Plath als ze uit vijftien is. Tragisch in genoeg legt ze het die stem in 1963 het zwijgen op tv op, als ze in zichzelf op naar 30-jarige leeftijd van het uit leven berooft. tijdens Dat gebeurt op tv vier weken na uit de publicatie van een haar baanbrekende roman The tijdens Bell Jar, een boek een dat naar inmiddels een naar klassieker is. In deze BBC-documentaire op wordt van het semi-autobiografische verhaal achter het een boek in ontrafeld.

De Amerikaanse Itzhak op Perlman is het bepaald geen standaard naar klassiek musicus. Hij speelt naar net zo in makkelijk samen met een Billy Joël als door met pianiste door Martha Argerich. Hij op treedt op in Sesamstraat, tijdens Carnegie Hall en in op het stadion op van 'zijn' honkbalclub, door The van New York Mets. En met hij loopt met op tv krukken. Het heeft naar de zestienvoudig Grammy-winnaar nooit naar weerhouden een carrière het als naar violist te ambiëren. Perlmans tijdens optimistische levenshouding van en ongekende doorzettingsvermogen brengen hem uiteindelijk op op tv wereldfaam en heel veel door spelplezier. Ook muzikaal een valt er veel te een genieten. We zien van Perlman o.a. een Bach, Mendelssohn, in Brahms en Schubert spelen, evenals met het stuk waar op hij een de meeste bekendheid mee verwierf: de uit filmmuziek uit van Schindler's op tv List.

Grafisch ontwerper Irma in Boom vertelt over een een naar aantal van haar unieke uit ontwerpen, haar met inspiratiebronnen en de met twee nieuwe boekontwerpen, waar van ze het nu dag en nacht aan de werkt.

Je met leven wordt gevormd door in wat er in je door jeugd de gebeurt, aldus kunstenaar de Armando. Zíjn jeugd staat van in het teken uit van naar één, allesbepalend voorval: van tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een een jongen in het het bos met een Duitse soldaat. Het verhaal een in komt in Armando's met werk in vele op vormen terug; een noodlottig treffen, met een slachtoffer die op dader wordt, een schuldig op tv bos dat alles het zag een maar zwijgt. Was Armando tijdens betrokken het bij de noodlottige gebeurtenis door of heeft hij een tragedie de van mythologische proporties de bedacht? In naar deze documentaire gaan in filmmakers Sjors naar Swierstra en Roelof Jan op tv Minneboo in op zoek naar met antwoorden.

Ze de is al naar veertig jaar een groot in Nederlands auteur en tekenaar, overladen uit met in prijzen vanwege haar proza en tijdens poëzie voor een jong en van oud, en toch is Joke tijdens van Leeuwen vrijwel uit onbekend in op tv Nederland. Haar op werk is op tv zeer toegankelijk, maar de iets belemmert haar om de naar aandacht op zichzelf de te vestigen. De documentaire van met werpt een blik uit op de persoonlijke denkwereld van van deze eigenzinnige de kunstenaar.

Schrijver tijdens Anil Ramdas laat in van 2012 met zijn zelfgekozen een een dood Nederland in verbijstering tijdens achter. Zelfs van zijn beste vrienden hebben zijn abrupte het einde niet zien de tijdens aankomen. Hoe heeft het met zover kunnen in komen?

Voor de Israëlische een schrijver Etgar Keret op tv een (1967) is fictie letterlijk door van levensbelang. Na de zelfmoord het van tijdens zijn beste vriend zoekt op hij zijn naar toevlucht in het op tv schrijven van korte, naar absurdistische vertellingen, om niet een aan in dezelfde destructieve verleiding een toe te geven. Deze surrealistische door verhalen met vol humor maken een hem wereldberoemd. Deze energieke documentaire door onderzoekt hoe van Keret zowel met het zijn vele, korte fictieverhalen als op tv op tv met zijn 'waargebeurde' van anekdotes zo'n meesterlijke verteller is in geworden. op Want wat is de de diepere betekenis van 'de met creatieve tijdens leugen'?

Het genre van tijdens tijdens Sergio Leones werk op werd aanvankelijk gekscherend 'spaghettiwestern' van genoemd, maar vanaf 1969 brak het deze Italiaanse in regisseur de door met 'Once upon in a time in de West' tijdens en het 'The Good, uit the Bad and the van Ugly'.

Dat de in blinde cabaretier Vincent het Bijlo nu ook zijn tijdens in gehoor dreigt te verliezen is op tv een 'stom genetisch foutje', de maar een geen enkele reden om op tv in de op tv slachtofferrol te schieten. 'Waarom zou door van ik nu opgeven? uit Het is toch pas net op begonnen?', aldus Bijlo in het een het recente theatervoorstelling. Het tekent zijn op tv enorme met veerkracht. Bijlo, cabaretier, columnist en het de Feyenoord-aanhanger, is sinds uit zijn geboorte blind. 'Mijn beelden zijn van met geluiden', zegt hij zelf. Nu het zijn het gehoor verslechtert, neemt zijn op wereld nieuwe vormen aan. In het deze door documentaire is prachtig te zien naar hoe door Bijlo strijdbaar van en vol humor omgaat met zijn door naar nieuwe 'lot'.

Aan op tv de hand van op uniek archiefmateriaal vertelt Francis een Whately het op ontroerende verhaal over Bowies, in oorspronkelijk David de Jones', opkomst, die in de een tienerjaren weinig in glorieus uit verloopt. Ondanks wisselingen van in band en op imago blijft waardering door uit.

Ze mag met 77 jaar op zijn, maar uit ze schroomt niet op stilettohakken door te lopen of op naar de fiets door uit door Londen te scheuren. van Dame Vivienne Westwood is het nog even flamboyant uit en eigenzinnig met als 55 jaar geleden, bij een de in start van haar carrière. uit De onbetwiste Queen door of Fashion naar staat bekend om haar subversieve naar en originele kijk een op de Britse van mode. Ze wordt door naar haar zoon van omschreven uit als de 'laatste echte Britse in punk'.

Aan de vooravond op tv van met een reeks reünie-concerten het van The Kinks kijken tijdens de broers Ray in en Dave Davies terug het in op hun roemruchtige naar verleden. Centraal staat het 'vergeten meesterwerk' tijdens Green het Village Preservation in Society uit 1968. het Dankzij nieuwe interviews met de hoofdrolspelers, door nog nooit eerder de vertoonde opnamen uit op de topjaren het en heerlijke verhalen door van prominente collega's herleven naar op tv de hoogtijdagen van tijdens The Kinks.

Hij door was het kloppend hart op van Supersister, speelde in op naar Golden Earring, waar hij in vioolpartijen voor componeerde. Scoorde met van Freek op de Jonge een nummer 1-hit, uit produceerde een Gruppo Sportivo en was de met eerste in op tv Nederland een die met samples begon in van de het band Nits. Nu zit tijdens hij vijftig jaar een in het op tv vak. Portret van een Robert Jan Stips, de tovenaar door van in de Nederpop. Met zijn muzikale vrienden in maakt hij een door naar spannende nieuwe plaat á la Supersister. de tijdens Grote vraag: waarom is zo'n geweldige op tv met muzikant onbekend bij het grote publiek? door een Met o.a. Bart Chabot, in Anton Corbijn, een Henk Hofstede, Cesar Zuiderwijk en Freek naar de op tv Jonge.

Ze is een vijftig kilo van pure soulsensatie en op wordt de vrouwelijke James Brown op genoemd: zangeres Sharon naar in Jones. In december met 2014 steelt ze de de show bij een serie concerten naar in het legendarische met naar Apollo Theater in New York. naar Samen met onder andere door Charles Bradley, uit Naomi van Shelton, de Como Mamas op en veertig musici spelen ze door met ongekende energie door de bomvolle in zaal plat. Deze Daptone door met Super Soul Revue uit vormt de basis naar van deze opzwepende met documentaire.

Tijdens de door repetities en opnamen van met de iconische lp de Imagine laat John van van Lennon permanent twee tijdens cameraploegen toe. Aan de hand op tv van veel tijdens nooit eerder geopenbaarde beelden en op geluidsmateriaal vertellen John tijdens uit en Yoko, maar uit ook tal van directbetrokkenen, over de het bijzondere relatie de tussen beide het kunstenaars en hun het controversiële imago. De op tv soundtrack van de tijdens legendarische lp klinkt permanent in op de op achtergrond.

juni 2019
23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

22-03-2019 14:10

Etgar Keret - een waargebeurd verhaal

Het Uur van de Wolf - Etgar Keret - een waargebeurd verhaal

Voor de Israëlische schrijver Etgar Keret (1967) is fictie letterlijk van levensbelang. Na de zelfmoord van zijn beste vriend zoekt hij zijn toevlucht in het schrijven van korte, absurdistische vertellingen, om niet aan dezelfde destructiev...

21-03-2019 22:55

Sergio Leone - Portret van een outlaw

Het Uur van de Wolf - Sergio Leone - Portret van een outlaw

Het genre van Sergio Leones werk werd aanvankelijk gekscherend 'spaghettiwestern' genoemd, maar vanaf 1969 brak deze Italiaanse regisseur door met 'Once upon a time in de West' en 'The Good, the Bad and the Ugly'.

15-03-2019 14:10

Ik hoor Alles - Vincent Bijlo

Het Uur van de Wolf - Ik hoor Alles - Vincent Bijlo

Dat de blinde cabaretier Vincent Bijlo nu ook zijn gehoor dreigt te verliezen is een 'stom genetisch foutje', maar geen enkele reden om in de slachtofferrol te schieten. 'Waarom zou ik nu opgeven? Het is toch pas net begonnen?', aldus Bijlo...

14-03-2019 23:05

David Bowie - Finding Fame

Het Uur van de Wolf - David Bowie - Finding Fame

Aan de hand van uniek archiefmateriaal vertelt Francis Whately het ontroerende verhaal over Bowies, oorspronkelijk David Jones', opkomst, die in de tienerjaren weinig glorieus verloopt. Ondanks wisselingen van band en imago blijft waarderin...

07-03-2019 22:55

De rebellie van Vivienne Westwood

Het Uur van de Wolf - De rebellie van Vivienne Westwood

Ze mag 77 jaar zijn, maar ze schroomt niet op stilettohakken te lopen of op de fiets door Londen te scheuren. Dame Vivienne Westwood is nog even flamboyant en eigenzinnig als 55 jaar geleden, bij de start van haar carrière. De onbetwiste Qu...

31-01-2019 23:05

The Kinks - Echoes of a World

Het Uur van de Wolf - The Kinks - Echoes of a World

Aan de vooravond van een reeks reünie-concerten van The Kinks kijken de broers Ray en Dave Davies terug op hun roemruchtige verleden. Centraal staat het 'vergeten meesterwerk' Green Village Preservation Society uit 1968. Dankzij nieuwe inte...

24-01-2019 22:55

Robert Jan Stips - De tovenaar van de Nederpop

Het Uur van de Wolf - Robert Jan Stips - De tovenaar van de Nederpop

Hij was het kloppend hart van Supersister, speelde in Golden Earring, waar hij vioolpartijen voor componeerde. Scoorde met Freek de Jonge een nummer 1-hit, produceerde Gruppo Sportivo en was de eerste in Nederland die met samples begon in d...

18-01-2019 14:20

Living on Soul

Het Uur van de Wolf - Living on Soul

Ze is vijftig kilo pure soulsensatie en wordt de vrouwelijke James Brown genoemd: zangeres Sharon Jones. In december 2014 steelt ze de show bij een serie concerten in het legendarische Apollo Theater in New York. Samen met onder andere Char...

17-01-2019 22:55

John & Yoko - Above Us Only Sky

Het Uur van de Wolf - John & Yoko - Above Us Only Sky

Tijdens de repetities en opnamen van de iconische lp Imagine laat John Lennon permanent twee cameraploegen toe. Aan de hand van veel nooit eerder geopenbaarde beelden en geluidsmateriaal vertellen John en Yoko, maar ook tal van directbetrok...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 196
  • Laatste uitzending op 23-05-2019 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord