Programma gemist?

Henny een Vrienten is nog niets van naar zijn scherpte op tv en muzikaliteit verloren, de maar de nieuwe generatie met met klopt op de op deur. Het is nota bene tijdens zijn eigen zoon van Xander, die uit momenteel furore maakt bij Jett van Rebel, die uit zijn het vader wijst op de van veranderende tijden. Beide mannen delen met op hun liefde voor uit de basgitaar, bezoeken van tal van collega's door en tonen ons naar de prikkelende botsing de van generaties.

Het van is een gewaagde uit onderneming. De door Nederlandse band The Analogues trekt naar augustus 2018 naar Liverpool met om in het met hol van de op tv een leeuw een concert tijdens te geven voor tweeduizend Beatlesfans. op Op in het menu het nog nooit op eerder live uitgevoerde White tijdens Album van de The Beatles. De in zaal van komt massaal uit de stoelen. van De in reacties variëren van 'de op tv mooiste avond van de mijn leven' tot 'dit moet op de in hele wereld zien'. De de camera is overal op tv bij.

De tijdens in Den Haag geboren rockartiest door Adrian 'Adje' de Vandenberg is met vooral bekend het van Burning Heart, zijn van internationale hit met zijn band het Vandenberg. uit Nog succesvoller zijn 'Is met this love' en een 'Here uit I go Again', die hij in op de uitnodiging van zanger David van Coverdale uitvoert met de Amerikaanse een rockgroep Whitesnake. In met 2013 op tv richt hij op tv met Jan Hoving de hardrockband op Vandenberg's Moonkings op. door Regisseur Marcel tijdens de Vré volgt het deze nieuwe formatie op meerdere op tv de continenten.

Programma waarin voor een tijdens iedere denkbare kunstzinnige discipline ruimte tijdens en tijdens aandacht wordt gereserveerd. Harry door Mulisch kijkt met filmmaker het Cherry Duyns naar het het verleden en naar in de toekomst. in Naar op het begin en met naar het einde. Een film op over op tv zijn geboortestad Haarlem, zijn het vader en moeder, door het huis van door zijn eerste herinneringen en een het huis een van zijn eerste verhaal. uit Een film over tijdens de dood, teckels, door een meisje in de door kast, sterren door en het machtige door oeuvre door dat als een het monument in zijn Amsterdamse werkkamer naar staat.

De eigenzinnige cellist met Ernst Reijseger een gaat op zoek naar het uit het Mongoolse 'witte van goud', het beste paardenhaar ter naar wereld door voor de strijkstok. In van de Mongoolse de hoofdstad Ulaanbaatar ontmoet van hij leerlingen op de nationale muziekacademie op tv en instrumentbouwers. op tv Op de steppen spreekt in hij met traditionele in paardenvioolspelers en uit zangers. Het verhaal van uit het het paardenhaar speelt zich af tegen de de het achtergrond van explosieve ontwikkelingen in tijdens tijdens de mijnbouw en toenemende verstedelijking met en milieuvervuiling een in booming het Mongolië.

Graham Gouldman, Eric tijdens Stewart, Kevin Godley op tv een en Lol Creme experimenteerden er op begin jaren zeventig, als de door exponenten van de vruchtbare muziekscene met in Noord-Engeland, rustig op de los in hun op zelfgebouwde Strawberry met Studio. De chemische naar reactie de van hun individuele talenten en hun het bereidheid op tv al hun ideeën in uit te proberen, op tv vernieuwden de popmuziek en leidden op tv tot grote hits naar als The het Wallstreet de Shuffle, The Things een We Do for de Love en Dreadlock Holiday. de Met veel smaak en uit humor een vertellen de vier originele een leden de verhalen over door hun korte op tv samenwerking en de naar optredens, met als hoogtepunt de op creatie naar van hun superhit I'm Not van In op tv Love. Ze bleken in uiteindelijk meer begaafde muzikanten, op schrijvers, tijdens uitvinders en kunstenaars dan popsterren. Ze op gingen al in in 1976, op uit het hoogtepunt van hun op roem, naar uit elkaar om ieder afzonderlijk naar in nog vele artistieke tijdens successen te behalen. Met onder anderen naar Tim Rice, met Graham Nash, Harvey Lisberg, op Trevor Horn en het Stewart het Copeland.

Voorafgaand door aan ieder op tv concert geeft hij in over, uit angst. de Als hij op op tv een dag drie keer moet optreden, op tv in geeft hij drie de keer over. Het door is één van de talloze ontboezemingen uit uit die de in 1978 op overleden chansonnier op tv Jacques Brel doet in de documentaire door 'Gek van de het van leven'. De film een is een overweldigend, muzikaal op portret van een met genie; mysterieus en welbespraakt Regisseur Philippe de Kohly laat alleen naar Brel zelf aan op het woord. De tijdens zanger op tv is afkomstig uit van een Brussels bourgeois-gezin. Zijn vader de is een directeur van een het kartonfabriek, een baan die hij door op ook voor zijn zoon Jacques tijdens ziet weggelegd. Die trouwt een op met zijn 21e en krijgt drie tijdens naar dochters, maar kent een het enorme onrust: tijdens de angst om de een burgerman te van worden is groot. Als hij met 24 is laat hij alles in in een de steek het en vertrekt naar Parijs, met een enkel zijn gitaar naar en 23 met chansons op zak. Het van duurt drie jaar met voordat hij er een doorbreekt. In 1959 in zingt hij 'Ne van me quitte pas'. het Een met lied dat hem zeer met populair maakt door bij vrouwen. Het is zeker geen een liefdeslied, verklaart hij een in de uit film: het bezingt de door op tv lafheid van mannen. Brel uit vindt het lastig met vrouwen de op om te gaan, de vriendschap met met mannen gaat hem de veel gemakkelijker van af. op tv "De trouw van mannen door aan andere mannen roert naar me de tot tranen toe. Dat vind in ik het mooi en edelmoedig. tijdens Het overtreft alle andere gevoelens." Op de van op tv bühne is Brel het een klasse apart, iedere avond biedt op hij zijn op publiek een intense op tv ervaring. Maar op tv op zijn 37e, tijdens als hij ook in de door Verenigde op Staten doorbreekt, neemt van hij onverwacht afscheid op van zijn publiek: de hij zal nooit meer op door tournee gaan. Hij door heeft geen zin het van meer in het applaus naar en het gegil, het heeft uit weinig in betekenis meer voor hem. naar De optredens door zijn een sleur geworden, hij naar wil meer bewegingsvrijheid. Regisseur tijdens Kohly heeft een met op tv indringend portret gemaakt, uit vol met aantrekkelijk archief van met Brel door van zowel interviews als optredens, waarbij met hij de tijdens minder fraaie kantjes van van Brels in persoonlijkheid niet door schuwt. Een odyssee van een van getalenteerd én van getormenteerd zanger die tijdens zijn tijdens 49 tijdens avontuurlijke levensjaren de nergens vrede vindt.

Aanleiding op is de van strijd van schrijver Gerard Reve die uit in 1966 tijdens voor de rechter gedaagd de door werd wegens smadelijke godslastering, door maar dankzij zijn krachtig pleidooi naar voor het vrije door naar woord vrijspraak verkreeg. Op de actuele op van betekenis van die pleitrede gaan Tom een Lanoye, Hans Teeuwen, met Mano Bouzamour, een Kristien Hemmerechts, uit A.H.J. Dautzenberg, Tinkebell en Gerard in de Spong nader in. Ook van vertellen zij over een hun eigen de ervaringen.

Grafisch van ontwerper Irma Boom een vertelt over een aantal van tijdens het haar unieke ontwerpen, haar tijdens inspiratiebronnen en de twee nieuwe tijdens boekontwerpen, waar ze naar nu met dag en nacht aan naar werkt.

Al in in de eerste met minuut vloeien er tranen. 'Dit op wordt het een droevig verhaal', vertelt Alex met Orbison, een als hij begint met het het levensverhaal van zijn met vader, de legendarische tijdens Amerikaanse singer-songwriter Roy door Orbison tijdens (1936-1988). In door 1966 overlijdt zijn vrouw bij uit een motorongeluk en door twee jaar van later laten zijn twee oudste in zoons uit het leven bij een explosie de in het ouderlijk door huis. Dat het deze documentaire niet alléén uit op tv een droevig verhaal is, dankt het de film van aan Orbisons tijdens muziek. Zijn tijdloze liedjes én zijn van succes hebben het hem naar de kracht gegeven zijn uit leven weer op tv op te bouwen.

Ter gelegenheid door van Leeuwarden tijdens Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 loopt daar een door tentoonstelling naar over het werk van Maurits met een Cornelis Escher (1898-1972), het de wiskundige die de weigerde zich kunstenaar in te noemen. Zijn leven en de werk krijgen een nieuwe uit betekenis op tv aan de hand van zijn op tv eigen in uitleg, driedimensionele door animaties, bewerkte foto's, tijdens een rijk scala met aan archiefbeelden en de ooggetuigenissen in van de (aangetrouwde) de kinderen.

Documentaire op waarin de groep uit kunsthistorici die naar het mysterie van de circa 25 het nog bestaande in schilderijen van de Bosch proberen tijdens te ontrafelen. In februari uit opent in Den met Bosch een grote met overzichtstentoonstelling ter op tv gelegenheid van de 500e sterfdag van van de in middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch. naar Hieraan op tv voorafgaand onderzoekt een groep kunsthistorici in het grote van musea zoals tijdens het Prado, het Louvre op tv en de Galleria dell' tijdens Accademia op tv alle overgebleven schilderijen. het Met röntgenfotografie en infraroodtechnieken van kunnen ze voor het op tv eerst van in de geschiedenis met doordringen tot de onderste verflagen een en zo een door indruk krijgen van met het de creatieve proces van de 'duivelskunstenaar'. Elk naar detail wordt minutieus met bekeken. De uit museale door wereld wacht in spanning de resultaten met af. Is door hun Bosch wel een op tv echte Bosch? uit En lukt op het Den een Bosch om zoveel belangrijke werken de naar Nederland te halen? het In de de documentaire toont op tv Pieter van Huijstee met de precaire uit samenwerking van het Nederlandse wetenschappelijk team op tv van het Bosch met Research uit and Conservation Project met tijdens de conservatoren van het de Prado. de Die beheren de uit grootste collectie van 'El uit Bosco', met met daarin ook door 'de Nachtwacht van Spanje': uit het fameuze drieluik De tuin de het der lusten. In van Gent doen ze een ontdekking met op tv op grote gevolgen en in op tv Antwerpen duikt een niet eerder naar aan uit Bosch toegeschreven tekening op. op tv De camera is erbij naar als de de experts een eerste tijdens blik op tv werpen op de pentekening in privébezit, van inmiddels groot tijdens nieuws. De film toont de door ook hoe de volstrekt tijdens vernieuwende stijl, de in mysterieuze figuren en een de morele boodschap van Bosch een hun aantrekkingskracht het nog lang op niet verloren hebben. Lancering naar Jheronimus Bosch naar Interactive. Op 29 in januari 2016 met werd de interactieve documentaire 'Jheronimus uit Bosch, de tuin met der op lusten' gelanceerd door de NTR. Deze op in speciale website biedt de bezoeker tijdens de mogelijkheid om tijdens tot naar in de kleinste details tijdens in te zoomen een op het meesterwerk en via een een audiovisuele tijdens rondleiding van tijdens dichtbij kennis te tijdens maken met de mysterieuze met symboliek en de uit vreemde de wezens in de een wereld van Bosch. Kijk voor naar meer een informatie op jheronimusbosch.ntr.nl.

Voor het 70-jarige het jubileum van tijdens het Rotterdamse moderne dansgezelschap de van Scapino Ballet ontwikkelde choreograaf Ed Wubbe tijdens zijn naar meest ambitieuze door voorstelling ooit: TING! de Een groots en risicovol project, het met medewerking van op tv de in Nederlandse popgroep De Nits tijdens en diverse circusartiesten, waarmee met Wubbe zichzelf en zijn in dansers stevig met op de proef stelde. tijdens op tv Meer dan een jaar lang volgde uit filmer Jan Louter de de creatie door van de van voorstelling. De documentaire laat tijdens zien dat het de bevlogen Wubbe vanuit zijn tijdens een intuïtie werkt en een zich in een tijdens haast democratisch proces van laat inspireren door met zijn dansers, waarmee TING! bij door uitstek een gesamtkunstwerk wordt. uit naar De focus in op tv deze documentaire ligt het volledig op het werkproces. naar Toch geeft de film goed in zicht door op de met mens Ed Wubbe. door Want zoals Bonnie op tv Doets, één van op de muzes van Wubbe, door het verwoordt in de film: een 'Wie wil begrijpen in wie Wubbe tijdens is, moet van kijken naar zijn werk'. Ed het Wubbe met is ruim 25 jaar artistiek uit leider van het tijdens door internationaal vermaarde Scapino Ballet Rotterdam. naar Zijn stukken naar zijn vaak een reflectie uit op de het actualiteit. In deze de documentaire wordt met oogstrelend camerawerk uit vastgelegd door hoe de zoektocht in van Wubbe verloopt. de In een tijdens open sfeer en door vol vertrouwen werken de tijdens dansers van Scapino samen van en de camera zit naar naar hen dicht op een de huid. De door fraaie dans van onder meer Bonnie in Doets en Mischa naar van Leeuwen, met de meest opvallende leden door van Scapino, maakt een dat er visueel op tv veel naar te genieten valt het in de door film. Een aanstekelijke hommage uit aan een het bevlogen en bescheiden in choreograaf.

Tijdens op concerten staat hij in zijn van eentje achter tientallen tijdens synthesizers naar en keyboards. Voor uit zijn nieuwste album reist het Jean-Michel Jarre met de wereld over om collega-muzikanten een in levenden lijve tijdens te tijdens ontmoeten en samen met hen de tijd door uit te brengen. En op zo trekt naar hij van Los Angeles door naar Londen en van tijdens New York tijdens naar Wenen, om met met collega's van als Armin van Buuren, Moby, het Pete het Townsend en door Lang Lang samen te werken tijdens aan nieuwe nummers. door Deze documentaire door biedt niet alleen een op tv verslag van deze reis, een maar door geeft ook zicht op uit het enorme in oeuvre van deze Franse in pionier van op tv de elektronische een muziek.

Het menselijk lichaam naar is door een terugkerend onderwerp in in Bacon's op werk, met ervaringen uit zijn op eigen door leven. Horror en pijn zijn vaste naar elementen. uit Diverse vrienden in spreken vrijuit over hem, onder de wie zangeres Marianne Faithfull, een een acteur Terence Stamp en collega van Damien tijdens Hirst.

januari 2019
10-01-2019 22:45

Vrienten en Vrienten in: Basmannen

Het Uur van de Wolf - Vrienten en Vrienten in: Basmannen

Henny Vrienten is nog niets van zijn scherpte en muzikaliteit verloren, maar de nieuwe generatie klopt op de deur. Het is nota bene zijn eigen zoon Xander, die momenteel furore maakt bij Jett Rebel, die zijn vader wijst op de veranderende t...

03-01-2019 22:45

The Analogues in Liverpool

Het Uur van de Wolf - The Analogues in Liverpool

Het is een gewaagde onderneming. De Nederlandse band The Analogues trekt augustus 2018 naar Liverpool om in het hol van de leeuw een concert te geven voor tweeduizend Beatlesfans. Op het menu het nog nooit eerder live uitgevoerde White Albu...

08-11-2018 23:00

Adje

Het Uur van de Wolf - Adje

De in Den Haag geboren rockartiest Adrian 'Adje' Vandenberg is vooral bekend van Burning Heart, zijn internationale hit met zijn band Vandenberg. Nog succesvoller zijn 'Is this love' en 'Here I go Again', die hij op uitnodiging van zanger D...

26-10-2018 13:55

Harry Mulisch - De Bevlieging

Het Uur van de Wolf - Harry Mulisch - De Bevlieging

Programma waarin voor iedere denkbare kunstzinnige discipline ruimte en aandacht wordt gereserveerd. Harry Mulisch kijkt met filmmaker Cherry Duyns naar het verleden en naar de toekomst. Naar het begin en naar het einde. Een film over zijn ...

19-10-2018 13:50

Mongools Goud

Het Uur van de Wolf - Mongools Goud

De eigenzinnige cellist Ernst Reijseger gaat op zoek naar het Mongoolse 'witte goud', het beste paardenhaar ter wereld voor de strijkstok. In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar ontmoet hij leerlingen op de nationale muziekacademie en instru...

05-10-2018 13:50

10cc - I'm Not in Love

Het Uur van de Wolf - 10cc - I'm Not in Love

Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme experimenteerden er begin jaren zeventig, als exponenten van de vruchtbare muziekscene in Noord-Engeland, rustig op los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. De chemische reactie van...

04-10-2018 23:05

Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Voorafgaand aan ieder concert geeft hij over, uit angst. Als hij op een dag drie keer moet optreden, geeft hij drie keer over. Het is één van de talloze ontboezemingen die de in 1978 overleden chansonnier Jacques Brel doet in de documentair...

27-09-2018 23:00

Het is Gezien

Het Uur van de Wolf - Het is Gezien

Aanleiding is de strijd van schrijver Gerard Reve die in 1966 voor de rechter gedaagd werd wegens smadelijke godslastering, maar dankzij zijn krachtig pleidooi voor het vrije woord vrijspraak verkreeg. Op de actuele betekenis van die pleitr...

20-09-2018 23:00

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

14-09-2018 13:45

Roy Orbison - triomf en tragedie

Het Uur van de Wolf - Roy Orbison - triomf en tragedie

Al in de eerste minuut vloeien er tranen. 'Dit wordt een droevig verhaal', vertelt Alex Orbison, als hij begint met het levensverhaal van zijn vader, de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Roy Orbison (1936-1988). In 1966 overlijdt ...

13-09-2018 23:00

M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Het Uur van de Wolf - M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 loopt daar een tentoonstelling over het werk van Maurits Cornelis Escher (1898-1972), de wiskundige die weigerde zich kunstenaar te noemen. Zijn leven en werk krijgen een ni...

02-09-2018 17:05

Jheronimus Bosch - geraakt door de duivel

Het Uur van de Wolf - Jheronimus Bosch - geraakt door de duivel

Documentaire waarin de groep kunsthistorici die het mysterie van de circa 25 nog bestaande schilderijen van Bosch proberen te ontrafelen. In februari opent in Den Bosch een grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de 500e sterfda...

29-08-2018 13:50

De Wereld van Wubbe

Het Uur van de Wolf - De Wereld van Wubbe

Voor het 70-jarige jubileum van het Rotterdamse moderne dansgezelschap Scapino Ballet ontwikkelde choreograaf Ed Wubbe zijn meest ambitieuze voorstelling ooit: TING! Een groots en risicovol project, met medewerking van de Nederlandse popgro...

22-08-2018 13:55

De reis van Jean-Michel Jarre

Het Uur van de Wolf - De reis van Jean-Michel Jarre

Tijdens concerten staat hij in zijn eentje achter tientallen synthesizers en keyboards. Voor zijn nieuwste album reist Jean-Michel Jarre de wereld over om collega-muzikanten in levenden lijve te ontmoeten en samen met hen tijd door te breng...

16-08-2018 22:45

De gewelddadige streek van Francis Bacon

Het Uur van de Wolf - De gewelddadige streek van Francis Bacon

Het menselijk lichaam is een terugkerend onderwerp in Bacon's werk, met ervaringen uit zijn eigen leven. Horror en pijn zijn vaste elementen. Diverse vrienden spreken vrijuit over hem, onder wie zangeres Marianne Faithfull, acteur Terence S...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 181
  • Laatste uitzending op 10-01-2019 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord