Programma gemist?

Portret van uit chansonnier Jacques Brel. van Archiefbeelden van van Brels interviews en optredens en naar zijn minder fraaie de door kantjes wisselen elkaar tijdens af.

De Ashton op Brothers in zijn met hun in circusachtige variété een uniek gezelschap naar in met het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur door Marcel de Vré volgt hun uit creatieve ontwikkeling met al op jaren met de camera. Hij door zag de successen en de mislukkingen, de vriendschap het tijdens en breuken in het de groep en in het recente afscheid van van Pepijn Gunneweg, één van de het sleutelfiguren. tijdens Hoe gaan ze tijdens sindsdien verder? De op afspraak was dat op tv ze zouden stoppen na op het vertrek tijdens van Pepijn. In op tv plaats daarvan lijken met ze hun weg in nu pas echt gevonden te het hebben. Waar ligt uit op hun grens? Moet op het steeds gevaarlijker?

Boudewijn de in Groot in is zeventig geworden. uit Bij het laatste optreden van zijn in tournee kondigt hij uit het aan dat hij nooit meer het de hits wil tijdens spelen waar hij met beroemd mee met werd. Een uit streep onder het verleden, op zoals hij die in tijdens zijn leven vaker zette. het naar Regisseur Suzanne Raes volgt Boudewijn naar de Groot het in het op jaar na dit de optreden en zoekt met met hem, zijn vrienden een en kinderen naar een een rode draad in een van leven vol naar breukvlakken.

Nederlands meestvertaalde en uit bestverkochte schrijver Herman op Koch de is een man met geheimen, in die hij naar alleen via in het filter van een naar maskerade lijkt van te willen prijsgeven. De op tv Woede van Herman de Koch is op een schrijversportret, waarin in regisseur Pieter de Verhoeff samen met door Koch door het met doolhof van zijn binnenwereld uit dwaalt, om naar in het centrum de daarvan uit te komen. het Pieter ontmoet het hem in de op intimiteit van zijn eigen leven, waar in hij bereid is het zijn op tv vermommingen af te naar leggen.

Het door is een van gedurfd experiment: twee permanente door video-installaties als altaarstukken in in een van van 's werelds beroemdste kerken. de De op Amerikaan Bill Viola een krijgt in 2004 een de opzienbarende opdracht van naar St. Paul's naar Cathedral in Londen. Oud en een nieuw komen samen op tv op krachtige thema's als op tv liefde, sterfelijkheid uit en lijden. De wonderlijke met weg naar de de met realisatie.

Jan Wolkers in maakte in zijn Amsterdamse het periode (1963-1977) zijn naar grootste bloei door, uit maar overwon een ook meerdere op tv crises. Aan in de hand van zijn boeken met en naar media-optredens heeft hij in sterk bijgedragen aan de mythevorming rond tijdens van zijn persoon. Dankzij een uit grote vondst van tachtig audiospoelen uit (vol met tijdens intieme met gesprekken met kroongetuigen uit Wolkers' het leven uit en werk) en met filmspoelen in zijn met archief op Texel, op tv is het voor regisseur van Wim van der Aar mogelijk met uit een nieuwe, authentieke én exclusieve film door over de de volksschrijver te maken. De het documentaire zal heel het dicht uit bij de in echte Wolkers komen en naar vormt een mooie aanvulling op uit naar de langverwachte biografie van Onno Blom een tijdens die in oktober zal verschijnen, een exact tien jaar na de het naar overlijden de de schrijver.

Dance tijdens or Die vertelt in de tijdens een vorm van een documentaire het aangrijpende op tv verhaal van op een jonge danser door in Syrië, die in van de kunst een uit vorm heeft naar gevonden het van oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is de op tv een onafhankelijke korte dansfilm, waarin de een met groep Nederlanders op uit de vlucht slaat.

Regisseur Marjoleine de Boonstra volgt uit vier vertalers van Le door Petit op Prince van Antoine op tv de Saint-Exupéry, waarvan ruim met 375 versie bestaan. De geportretteerden op tv zetten het met werk om in respectievelijk tijdens het het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi tijdens (noorden van Finland), Nawat van (El Salvador) en de Tibetaans. De een emotionele band met die zij hebben met het boek tijdens helpt naar hen in hun strijd tijdens hun taal tijdens en cultuur te op tv behouden.

Documentaire over de op struggle de van een gevierd kunstenaar, het die op het in toppunt van zijn roem op - met pijn van in zijn met hart - de balans op tv aan het op tv opmaken is de van een leven lang hard tijdens werken. En op wiens in oeuvre, precies op uit het goede moment, voor het tijdens nageslacht gewaarborgd het blijft.

'Ik het schrijf omdat er een stem een het in mij is die gehoord een wil horen', op tv schrijft de tijdens Amerikaanse dichteres Sylvia Plath naar als ze van vijftien is. Tragisch genoeg legt van ze het die stem in 1963 op tv het zwijgen naar op, als ze zichzelf door op 30-jarige leeftijd van het tijdens leven berooft. tijdens Dat gebeurt de vier weken van na de publicatie van haar baanbrekende naar roman een The Bell Jar, een op tv boek dat met inmiddels een klassieker uit is. In deze BBC-documentaire op wordt het semi-autobiografische door verhaal achter het boek tijdens in ontrafeld.

De Amerikaanse naar Itzhak Perlman is naar bepaald geen standaard klassiek in musicus. Hij naar speelt het net zo makkelijk samen met Billy in Joël als met van pianiste Martha naar Argerich. Hij treedt op op tv in Sesamstraat, van Carnegie Hall tijdens en in het stadion de van in 'zijn' honkbalclub, The New York Mets. van met En hij loopt met uit krukken. Het heeft de uit zestienvoudig van Grammy-winnaar nooit weerhouden naar een carrière als violist te van ambiëren. Perlmans optimistische van levenshouding een en ongekende doorzettingsvermogen brengen hem uiteindelijk uit het wereldfaam en heel veel spelplezier. Ook een naar muzikaal valt er veel een te genieten. op tv We zien Perlman o.a. op tv Bach, Mendelssohn, Brahms de en Schubert naar spelen, evenals het door stuk waar hij de meeste bekendheid naar mee verwierf: de in filmmuziek van Schindler's uit met List.

Grafisch naar ontwerper Irma Boom vertelt over met een door aantal van haar unieke op ontwerpen, de haar inspiratiebronnen en de een twee nieuwe van boekontwerpen, waar ze nu dag en op tv van nacht aan werkt.

Je tijdens leven wordt gevormd door wat op tv er het in je jeugd op gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn met jeugd met staat in het het teken van tijdens één, allesbepalend voorval: op tv tijdens de Tweede door Wereldoorlog doodt een jongen in het naar bos een Duitse een soldaat. in Het verhaal komt op tv in Armando's werk in vele een vormen naar terug; een noodlottig door treffen, een slachtoffer die van dader wordt, met een schuldig bos de dat alles zag maar zwijgt. op tv Was op Armando betrokken de bij de noodlottige naar gebeurtenis of heeft hij van een tragedie van mythologische proporties van bedacht? de In deze documentaire gaan in filmmakers Sjors Swierstra en in Roelof Jan Minneboo het op zoek naar tijdens een antwoorden.

Ze uit is al in veertig jaar een tijdens groot Nederlands auteur en tekenaar, in overladen een met prijzen vanwege haar de proza en poëzie voor de jong en van oud, en toch in is Joke van tijdens Leeuwen vrijwel onbekend tijdens in Nederland. Haar werk is in zeer toegankelijk, van maar iets belemmert tijdens haar om met de aandacht op op tv zichzelf te vestigen. De het documentaire door werpt een blik op door de persoonlijke denkwereld van deze een eigenzinnige naar kunstenaar.

Schrijver uit Anil Ramdas laat in 2012 de tijdens met zijn zelfgekozen dood naar Nederland in verbijstering naar achter. Zelfs zijn op beste vrienden hebben uit zijn abrupte einde niet zien op aankomen. Hoe heeft een het op tv zover kunnen van komen?

november 2019
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!