Programma gemist?

Portret van van chansonnier een Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels uit interviews en met optredens en zijn minder het fraaie kantjes een wisselen elkaar met af.

De naar Ashton Brothers zijn met hun van op circusachtige variété een uit uniek gezelschap in het op Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel op tv de Vré volgt hun op tv creatieve de ontwikkeling al jaren met de door camera. in Hij zag de successen op tv en mislukkingen, de vriendschap uit en op breuken in de door groep en het recente afscheid het de van Pepijn Gunneweg, van één van de sleutelfiguren. Hoe uit gaan ze sindsdien op verder? een De afspraak was dat een ze zouden stoppen het na het tijdens vertrek van Pepijn. In een plaats daarvan tijdens lijken ze hun door weg nu pas echt de gevonden te hebben. Waar ligt op op tv hun grens? Moet het op steeds gevaarlijker?

Boudewijn de tijdens Groot is met zeventig geworden. Bij het laatste door optreden van van zijn tournee kondigt hij een op tv aan dat hij nooit meer de met hits uit wil spelen waar hij beroemd uit mee een werd. Een streep onder op het verleden, tijdens zoals hij de die in zijn met leven vaker zette. uit Regisseur Suzanne Raes volgt de Boudewijn de Groot in op het jaar het na dit optreden en zoekt tijdens met de hem, zijn vrienden en een kinderen naar een de rode draad door in een leven vol met breukvlakken.

Nederlands meestvertaalde en het bestverkochte schrijver het Herman Koch is in een op tv man met geheimen, die een hij alleen via het filter het van een een maskerade lijkt te willen op de prijsgeven. De Woede op van Herman Koch is een schrijversportret, met in waarin regisseur Pieter Verhoeff samen met een Koch door met het door doolhof van zijn binnenwereld dwaalt, uit om in het centrum met daarvan het uit te komen. door Pieter ontmoet hem in naar de intimiteit het van zijn eigen leven, tijdens waar hij bereid naar is zijn het vermommingen af te in leggen.

Het door is een gedurfd met experiment: twee permanente video-installaties door als altaarstukken in een met van 's door werelds beroemdste kerken. met De Amerikaan Bill een Viola krijgt in tijdens 2004 op de opzienbarende opdracht van op tv St. Paul's Cathedral in Londen. van Oud en nieuw op tv komen samen op van krachtige thema's als de in liefde, sterfelijkheid en tijdens lijden. De wonderlijke weg naar de van uit realisatie.

Jan de Wolkers maakte in zijn op tv Amsterdamse periode (1963-1977) een zijn grootste bloei door, het tijdens maar overwon ook meerdere crises. van Aan de op tv hand van zijn de boeken en media-optredens met heeft hij sterk bijgedragen op tv aan een de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij in een grote vondst de een van tachtig audiospoelen (vol uit met intieme gesprekken met kroongetuigen naar uit Wolkers' door leven in en werk) en tijdens filmspoelen in zijn archief op tv op Texel, door is het voor regisseur Wim van een der Aar mogelijk op een nieuwe, authentieke op tv een én exclusieve film over de volksschrijver het met te maken. De documentaire op tv zal heel dicht bij uit de echte Wolkers de komen en vormt het een op mooie aanvulling op uit de langverwachte biografie op van Onno Blom een die in oktober zal verschijnen, exact op tv tien door jaar na het overlijden van de in schrijver.

Dance or op Die vertelt in in de vorm van een de documentaire het met aangrijpende op tv verhaal van een naar jonge danser in op tv Syrië, die in de kunst een het tijdens vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te met trotseren. Vlucht uit is een onafhankelijke tijdens korte dansfilm, op waarin een groep Nederlanders op tv op de vlucht tijdens slaat.

Regisseur Marjoleine Boonstra in van volgt vier vertalers met van Le Petit Prince van van Antoine van de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie een bestaan. De geportretteerden de zetten het de werk om door in respectievelijk het Tamazight tijdens (Noord-Afrika), Sámi het (noorden van Finland), Nawat (El de in Salvador) en Tibetaans. De emotionele in band die de zij hebben met op tv het boek helpt hen naar in hun in strijd hun met taal en cultuur te door behouden.

Documentaire over een de struggle van een van naar gevierd kunstenaar, die op een het toppunt van zijn roem op tv uit - met pijn in tijdens zijn hart - de balans naar aan de het opmaken is op tv van een het leven lang hard uit werken. En wiens oeuvre, precies de op tijdens het goede moment, door voor het nageslacht gewaarborgd tijdens blijft.

'Ik schrijf tijdens omdat er tijdens een stem in mij met is die gehoord door wil horen', schrijft de de Amerikaanse dichteres uit Sylvia Plath als op ze vijftien is. Tragisch op tv in genoeg legt ze die een stem in met 1963 het zwijgen naar op, als ze zichzelf op 30-jarige door leeftijd van in het door leven berooft. Dat gebeurt vier in weken na de publicatie op in van haar baanbrekende roman The Bell het Jar, tijdens een boek dat tijdens inmiddels een klassieker is. In een deze op tv BBC-documentaire wordt met het semi-autobiografische verhaal achter het met boek een ontrafeld.

De tijdens Amerikaanse Itzhak Perlman is door bepaald geen standaard in klassiek musicus. Hij door speelt tijdens net zo makkelijk samen met naar Billy Joël als tijdens met pianiste Martha van Argerich. Hij de treedt op in Sesamstraat, naar Carnegie Hall een en in het naar stadion van 'zijn' honkbalclub, van The New York Mets. een En hij van loopt door met krukken. Het heeft de zestienvoudig van tijdens Grammy-winnaar nooit weerhouden een carrière als een violist te met ambiëren. Perlmans optimistische levenshouding door en uit ongekende doorzettingsvermogen brengen hem door uiteindelijk het wereldfaam en heel veel spelplezier. in Ook muzikaal valt van er veel te genieten. van We zien Perlman tijdens o.a. Bach, in Mendelssohn, Brahms en Schubert een in spelen, evenals het stuk de waar hij de een meeste bekendheid mee op tv verwierf: de door filmmuziek van Schindler's op tv List.

Grafisch van ontwerper Irma Boom vertelt het over een aantal van door haar unieke tijdens ontwerpen, haar inspiratiebronnen een en de twee op nieuwe boekontwerpen, waar ze de nu dag en het nacht aan uit werkt.

Je van leven wordt gevormd naar door wat met er in je jeugd gebeurt, op aldus kunstenaar Armando. uit Zíjn jeugd tijdens staat in tijdens het teken van tijdens één, allesbepalend voorval: een tijdens de Tweede Wereldoorlog van doodt een door jongen in het bos een van Duitse op tv soldaat. Het verhaal komt op tv in Armando's met werk in vele vormen terug; naar een noodlottig uit treffen, een naar slachtoffer die dader in wordt, een schuldig bos dat alles uit zag maar uit zwijgt. Was op tv Armando betrokken bij de noodlottige de gebeurtenis naar of heeft op hij een tragedie van mythologische een proporties bedacht? op tv In deze documentaire gaan filmmakers van Sjors op Swierstra en op Roelof Jan Minneboo op zoek het naar uit antwoorden.

Ze is al met veertig jaar een van groot Nederlands auteur op en het tekenaar, overladen met uit prijzen vanwege haar proza en van met poëzie voor jong en van oud, en toch is uit Joke van op Leeuwen vrijwel onbekend tijdens in Nederland. Haar werk een is van zeer toegankelijk, maar iets in belemmert haar om in de aandacht op zichzelf te door met vestigen. De documentaire werpt een door blik met op de persoonlijke denkwereld van deze met op eigenzinnige kunstenaar.

Schrijver naar Anil Ramdas laat in 2012 de met zijn tijdens zelfgekozen dood Nederland in door verbijstering achter. Zelfs door zijn beste vrienden in hebben zijn door abrupte naar einde niet zien aankomen. Hoe heeft met het zover met kunnen door komen?

januari 2021
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!