Programma gemist?

Portret tijdens van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden een van Brels op interviews en in optredens en met zijn minder fraaie tijdens kantjes wisselen elkaar het af.

De Ashton door Brothers op zijn met hun de circusachtige variété een uniek gezelschap in op tv het op Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel in de Vré volgt hun uit uit creatieve ontwikkeling al door jaren met de camera. Hij door zag de successen en uit mislukkingen, op de vriendschap en door breuken in de uit groep en het het recente afscheid van Pepijn Gunneweg, een één van met de uit sleutelfiguren. Hoe gaan ze door sindsdien verder? De tijdens afspraak was dat door ze zouden stoppen na het uit vertrek uit van Pepijn. In plaats daarvan uit lijken ze door hun weg nu de pas echt van gevonden te hebben. Waar ligt op hun in grens? Moet het van steeds gevaarlijker?

Boudewijn uit de Groot is in zeventig geworden. door Bij het laatste optreden van uit zijn tournee kondigt hij van aan dat hij in de nooit meer de hits wil spelen met waar hij op beroemd op mee werd. Een streep uit onder het verleden, zoals van hij die in zijn van leven door vaker zette. van Regisseur Suzanne Raes tijdens volgt Boudewijn de Groot in het in jaar op tv na dit optreden en op tv zoekt door met hem, zijn vrienden van en kinderen naar een rode op tv draad in een een tijdens leven vol breukvlakken.

Nederlands meestvertaalde en een bestverkochte schrijver Herman het Koch is een door man in met geheimen, die hij alleen de via het door filter het van een maskerade lijkt te willen door in prijsgeven. De Woede op van Herman Koch is op een schrijversportret, waarin uit regisseur Pieter Verhoeff samen uit met Koch door in het doolhof van zijn de door binnenwereld dwaalt, om in van het centrum op tv daarvan uit te komen. Pieter ontmoet van hem in de van intimiteit van in zijn eigen leven, de waar hij naar bereid is zijn vermommingen naar af te door leggen.

Het is van een gedurfd experiment: twee door naar permanente video-installaties als altaarstukken in uit een van 's werelds een beroemdste van kerken. De Amerikaan door Bill Viola een krijgt in 2004 de met opzienbarende opdracht van St. Paul's van Cathedral in Londen. in Oud en tijdens nieuw komen samen met op krachtige thema's uit als van liefde, sterfelijkheid en naar lijden. De wonderlijke met weg naar de op tv realisatie.

Jan door Wolkers maakte in naar zijn Amsterdamse periode uit (1963-1977) zijn door grootste bloei door, maar overwon de ook meerdere crises. naar Aan de hand van van zijn boeken tijdens en media-optredens heeft hij tijdens sterk bijgedragen aan met de van mythevorming rond zijn een persoon. Dankzij een grote op tv vondst van van tachtig audiospoelen (vol met intieme op tv gesprekken met tijdens kroongetuigen uit Wolkers' leven tijdens en werk) het en tijdens filmspoelen in zijn archief tijdens op Texel, is het met voor in regisseur Wim van der van Aar mogelijk een nieuwe, op authentieke én exclusieve het film over de de volksschrijver te maken. een De een documentaire zal heel naar dicht bij de echte Wolkers tijdens komen en vormt een de mooie aanvulling op de de met langverwachte biografie van naar Onno Blom die in oktober met zal verschijnen, de exact tien jaar na door het het overlijden de op schrijver.

Dance or Die met vertelt in op de vorm het van een naar documentaire het aangrijpende naar verhaal van een jonge danser in op tv Syrië, die het in de kunst een een vorm op tv heeft gevonden het oorlogsgeweld naar te trotseren. Vlucht op is een onafhankelijke door korte dansfilm, met waarin een groep Nederlanders op door op tv de vlucht slaat.

Regisseur Marjoleine door Boonstra volgt vier van vertalers van het Le Petit door Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan op tv ruim 375 versie op tv bestaan. in De geportretteerden zetten de het werk om in op tv respectievelijk het het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van tijdens van Finland), Nawat (El Salvador) en tijdens Tibetaans. De emotionele band van die het zij hebben met het boek door helpt hen in het hun uit strijd hun van taal en cultuur te uit behouden.

Documentaire in over de uit struggle van een gevierd kunstenaar, die van in op het toppunt van een zijn roem het - met pijn in zijn hart op tv - met de balans aan door het opmaken is van een naar van leven lang hard van werken. En wiens oeuvre, het precies op op tv het goede moment, voor met het nageslacht gewaarborgd met blijft.

'Ik schrijf omdat met er een stem met in mij in is die gehoord wil van het horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia het Plath op als ze vijftien is. van Tragisch genoeg legt van ze die stem in van 1963 uit het zwijgen een op, als ze zichzelf op 30-jarige naar met leeftijd van het leven berooft. met Dat tijdens gebeurt vier weken na naar de publicatie van de haar baanbrekende roman met The Bell Jar, een het boek door dat inmiddels een klassieker is. van In deze BBC-documentaire wordt uit het semi-autobiografische verhaal naar achter het van boek een ontrafeld.

De Amerikaanse de Itzhak Perlman is bepaald met in geen standaard klassiek musicus. de Hij speelt net zo in makkelijk een samen met Billy een Joël als met pianiste Martha Argerich. door Hij in treedt op in op tv Sesamstraat, Carnegie op Hall en in het stadion uit van 'zijn' honkbalclub, op The New York uit Mets. En hij op tv loopt met krukken. Het op tv heeft op de zestienvoudig Grammy-winnaar nooit weerhouden op tv tijdens een carrière als violist te ambiëren. het Perlmans optimistische in levenshouding en uit ongekende doorzettingsvermogen brengen het hem uiteindelijk wereldfaam een en heel veel spelplezier. Ook op tv met muzikaal valt er veel de te genieten. We zien Perlman tijdens o.a. Bach, Mendelssohn, een de Brahms en Schubert in spelen, evenals het het stuk waar hij de de meeste bekendheid mee verwierf: op tv de filmmuziek op tv van Schindler's uit List.

Grafisch het ontwerper Irma Boom vertelt de over een naar aantal van haar unieke ontwerpen, op haar het inspiratiebronnen en de twee op tv nieuwe boekontwerpen, een waar ze nu de dag en nacht naar aan werkt.

Je met leven wordt het gevormd door wat uit er in je jeugd gebeurt, met aldus kunstenaar met Armando. Zíjn jeugd staat in met het teken van in één, allesbepalend door voorval: tijdens de Tweede een Wereldoorlog de doodt een jongen in de het bos tijdens een Duitse uit soldaat. Het verhaal komt uit in Armando's de werk in vele een vormen terug; een het noodlottig treffen, een het slachtoffer die dader wordt, op een schuldig bos dat alles op tv zag maar zwijgt. op tv Was Armando van betrokken bij de de noodlottige gebeurtenis of heeft van met hij een tragedie van mythologische het proporties bedacht? door In deze op tv documentaire gaan filmmakers Sjors door Swierstra en op Roelof Jan Minneboo op zoek naar de in antwoorden.

Ze met is al veertig jaar een de op tv groot Nederlands auteur en tekenaar, op tv overladen met prijzen het vanwege haar proza uit en poëzie voor op jong en de oud, en tijdens toch is Joke van Leeuwen op tv vrijwel onbekend de in Nederland. Haar op werk is zeer uit toegankelijk, maar iets tijdens belemmert haar om de aandacht op door op zichzelf te op vestigen. De documentaire werpt het een blik op de het persoonlijke denkwereld van op deze eigenzinnige van kunstenaar.

Schrijver Anil van Ramdas laat in 2012 tijdens met op zijn zelfgekozen dood Nederland tijdens in verbijstering achter. Zelfs op zijn het beste vrienden hebben zijn abrupte naar einde op niet zien aankomen. tijdens Hoe heeft het het zover kunnen van komen?

september 2020
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!