Programma gemist?

Portret op van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden naar van Brels naar interviews en optredens en op tv zijn minder fraaie met kantjes wisselen elkaar een van af.

De Ashton Brothers door zijn met hun uit circusachtige tijdens variété een uniek gezelschap in naar het Nederlandse uit theaterlandschap. Regisseur Marcel op tv de Vré de volgt hun creatieve ontwikkeling in al op tv jaren met de camera. Hij zag in de successen door en mislukkingen, de vriendschap het en met breuken in de groep door en het recente uit afscheid van Pepijn Gunneweg, de één van van de sleutelfiguren. tijdens Hoe gaan de ze sindsdien verder? De afspraak was op dat het ze zouden stoppen naar na het vertrek van naar Pepijn. door In plaats daarvan lijken ze uit hun in weg nu pas echt gevonden het te hebben. Waar ligt door hun grens? de Moet naar het steeds gevaarlijker?

Boudewijn in de Groot is zeventig geworden. de Bij het in laatste tijdens optreden van zijn het tournee kondigt hij uit aan dat hij nooit meer uit de hits wil spelen in waar hij beroemd uit mee werd. in Een streep onder uit het met verleden, zoals hij die in in zijn leven in vaker zette. Regisseur Suzanne de Raes tijdens volgt Boudewijn de Groot in het het jaar na in dit optreden en in zoekt met hem, zijn de vrienden en de kinderen naar een rode het uit draad in een in leven vol breukvlakken.

Nederlands door meestvertaalde en bestverkochte schrijver met Herman Koch is een uit met man met geheimen, die hij alleen uit via het tijdens filter van een maskerade tijdens lijkt te willen een naar prijsgeven. De Woede naar van Herman Koch is een op schrijversportret, met waarin regisseur Pieter Verhoeff tijdens samen met Koch uit door het doolhof van van zijn binnenwereld uit dwaalt, om in uit het centrum daarvan naar uit te komen. Pieter in ontmoet hem in naar de op tv intimiteit van zijn eigen leven, waar op de hij bereid is zijn van vermommingen af te met leggen.

Het een is een gedurfd experiment: twee met permanente video-installaties als het altaarstukken uit in een van 's door werelds beroemdste kerken. op tv De door Amerikaan Bill Viola krijgt in in 2004 de opzienbarende opdracht uit van St. Paul's met Cathedral in op tv Londen. Oud en nieuw tijdens op tv komen samen op krachtige een thema's als liefde, sterfelijkheid en op tv lijden. De wonderlijke op tv door weg naar de uit realisatie.

Jan Wolkers door maakte de in zijn Amsterdamse in periode (1963-1977) zijn grootste een bloei door, maar overwon ook met meerdere crises. het Aan de op tv hand van met zijn boeken en van media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan het de mythevorming rond het zijn in persoon. Dankzij een grote vondst de van een tachtig audiospoelen op tv (vol met intieme gesprekken met kroongetuigen in uit Wolkers' leven met en van werk) en filmspoelen uit in zijn archief op Texel, naar is het voor op regisseur Wim van op der met Aar mogelijk een het nieuwe, authentieke én in exclusieve film over de volksschrijver naar te door maken. De documentaire zal heel het dicht bij de op tv echte Wolkers op komen en vormt naar een mooie aanvulling het op de naar langverwachte biografie van de Onno Blom die uit in oktober zal verschijnen, exact van met tien jaar na het overlijden de van in schrijver.

Dance or Die door vertelt in de met vorm van een met documentaire het aangrijpende naar verhaal het van een naar jonge danser in Syrië, die in naar de kunst een op vorm heeft gevonden op tv het oorlogsgeweld te een de trotseren. Vlucht is een tijdens onafhankelijke korte dansfilm, waarin uit een groep Nederlanders de op de vlucht van slaat.

Regisseur met Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers door van Le op Petit Prince met van Antoine de Saint-Exupéry, een waarvan ruim 375 versie tijdens uit bestaan. De geportretteerden in zetten het werk om in respectievelijk naar het van Tamazight (Noord-Afrika), op Sámi (noorden van Finland), Nawat (El met Salvador) en Tibetaans. van op De emotionele band die zij uit hebben met het naar boek helpt hen van in hun op tv strijd hun taal en cultuur in te tijdens behouden.

Documentaire over van de struggle van een van naar gevierd kunstenaar, die op het toppunt door de van zijn roem - uit met pijn in zijn hart het door - de balans aan het opmaken uit is van uit een leven lang hard op werken. En in wiens oeuvre, precies op tijdens het goede tijdens moment, voor op tv het nageslacht gewaarborgd uit blijft.

'Ik op tv schrijf omdat er een naar stem in naar mij is die tijdens gehoord wil horen', schrijft met de Amerikaanse op dichteres Sylvia Plath als ze met naar vijftien is. Tragisch genoeg legt op ze die stem van in 1963 een het zwijgen naar op, als ze zichzelf op het 30-jarige door leeftijd van het in leven berooft. Dat gebeurt vier weken een na de publicatie het van haar in baanbrekende roman op tv The Bell Jar, een boek tijdens dat inmiddels met een een klassieker is. In deze BBC-documentaire het wordt het van semi-autobiografische verhaal achter het boek op een ontrafeld.

De Amerikaanse het Itzhak Perlman van is bepaald naar geen standaard klassiek musicus. Hij speelt uit op tv net zo makkelijk samen uit met Billy Joël als op tv met van pianiste Martha Argerich. uit Hij treedt op in uit Sesamstraat, Carnegie Hall en van in het stadion uit van 'zijn' honkbalclub, The uit New door York Mets. En hij tijdens loopt met krukken. Het van heeft de zestienvoudig tijdens Grammy-winnaar nooit weerhouden in een carrière als naar het violist te ambiëren. uit Perlmans optimistische levenshouding en ongekende doorzettingsvermogen met brengen hem uiteindelijk tijdens wereldfaam en van heel veel naar spelplezier. Ook het muzikaal valt er veel het te genieten. We met zien Perlman o.a. de Bach, Mendelssohn, Brahms en Schubert de spelen, evenals met het stuk het waar hij de meeste bekendheid met mee verwierf: de van filmmuziek van Schindler's uit de List.

Grafisch ontwerper tijdens Irma van Boom vertelt over een tijdens aantal van haar unieke ontwerpen, uit haar inspiratiebronnen en uit de twee nieuwe door boekontwerpen, op tv waar ze nu op tv dag en in nacht aan werkt.

Je op tv leven wordt gevormd tijdens door wat er in van je van jeugd gebeurt, aldus in kunstenaar Armando. Zíjn jeugd van staat in het teken van op één, allesbepalend in voorval: tijdens de het Tweede Wereldoorlog doodt de een op jongen in het bos een op tv Duitse soldaat. Het de verhaal komt in tijdens Armando's werk in vele door vormen tijdens terug; een noodlottig de treffen, een naar slachtoffer die dader wordt, een schuldig de bos dat het alles zag een maar zwijgt. Was Armando tijdens betrokken bij de in noodlottige gebeurtenis of tijdens heeft hij naar een tragedie van mythologische van proporties op tv bedacht? In deze documentaire gaan de filmmakers Sjors in Swierstra en Roelof Jan van Minneboo op door zoek naar van antwoorden.

Ze naar is al veertig jaar van een door groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen het met prijzen op vanwege haar proza de en poëzie van voor jong een en oud, en toch is Joke tijdens van Leeuwen vrijwel tijdens uit onbekend in Nederland. in Haar werk is zeer het toegankelijk, maar naar iets belemmert haar om de aandacht de op tv op zichzelf te van vestigen. De documentaire werpt in een blik op op de persoonlijke van denkwereld van deze eigenzinnige door kunstenaar.

Schrijver de Anil Ramdas met laat in 2012 een met zijn zelfgekozen dood Nederland tijdens in verbijstering achter. op tv Zelfs zijn de beste vrienden de hebben zijn abrupte einde niet zien op aankomen. op Hoe heeft het zover op kunnen op tv komen?

september 2021
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!