Programma gemist?

Portret van chansonnier een van Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews het en optredens naar en zijn het minder fraaie kantjes op wisselen elkaar met af.

De Ashton Brothers met zijn met hun een door circusachtige variété een uniek gezelschap in van het met Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de op tv Vré door volgt hun creatieve ontwikkeling door al jaren met de in camera. Hij naar zag de successen met en door mislukkingen, de vriendschap naar en breuken in de groep een en het recente afscheid tijdens van Pepijn Gunneweg, een met één van de sleutelfiguren. Hoe gaan de met ze sindsdien verder? De afspraak was uit dat een ze zouden stoppen in na het in vertrek van Pepijn. door In plaats daarvan lijken ze hun in van weg nu pas echt tijdens gevonden te hebben. Waar ligt op tv op tv hun grens? Moet uit het steeds gevaarlijker?

Boudewijn de Groot uit is zeventig geworden. uit Bij het laatste het optreden tijdens van zijn tournee kondigt hij van de aan dat hij nooit meer het de hits tijdens wil spelen waar op tv hij beroemd mee van werd. Een van streep onder het verleden, zoals hij de van die in zijn leven vaker zette. met Regisseur de Suzanne Raes naar volgt Boudewijn de op tv Groot in het jaar na de dit optreden en op tv zoekt met hem, zijn in vrienden en kinderen van naar door een rode draad in een het uit leven vol breukvlakken.

Nederlands een meestvertaalde en bestverkochte op schrijver Herman Koch is een de naar man met geheimen, die in hij alleen via het in filter van tijdens een maskerade lijkt te willen in prijsgeven. De Woede op tv van Herman tijdens Koch is een op schrijversportret, waarin regisseur het Pieter Verhoeff het samen met Koch door het door doolhof van naar zijn met binnenwereld dwaalt, om uit in het centrum daarvan uit uit te komen. Pieter tijdens ontmoet hem in de een intimiteit van tijdens zijn eigen leven, de waar een hij bereid is zijn vermommingen in af te op leggen.

Het is in een in gedurfd experiment: twee permanente een video-installaties als het altaarstukken in een van naar 's werelds beroemdste kerken. De uit Amerikaan Bill Viola het krijgt in 2004 uit in de opzienbarende opdracht met van St. Paul's Cathedral op in Londen. in Oud en nieuw komen het samen op krachtige thema's als de liefde, sterfelijkheid tijdens en lijden. De wonderlijke een weg op tv naar de de realisatie.

Jan het Wolkers maakte de in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) het zijn grootste bloei door door, maar overwon ook een meerdere crises. uit Aan uit de hand van in zijn boeken en media-optredens tijdens heeft hij sterk het bijgedragen aan uit de mythevorming rond zijn persoon. een Dankzij het een grote vondst tijdens van tachtig audiospoelen (vol met naar intieme gesprekken met kroongetuigen door uit Wolkers' naar leven tijdens en werk) en filmspoelen in in zijn archief op Texel, op tv is het voor het regisseur Wim een van der Aar uit mogelijk tijdens een nieuwe, authentieke én exclusieve van film over de van volksschrijver te maken. uit De documentaire zal heel naar dicht bij naar de echte Wolkers uit komen en naar vormt een door mooie aanvulling op met de langverwachte biografie de van Onno Blom die in naar oktober zal een verschijnen, exact van tien jaar na het door overlijden de op tv schrijver.

Dance or op tv Die vertelt in in de met vorm van een documentaire het een aangrijpende verhaal tijdens van een jonge danser in de tijdens Syrië, die in met de kunst een vorm heeft gevonden het het oorlogsgeweld te uit van trotseren. Vlucht is een onafhankelijke tijdens korte op tv dansfilm, waarin een groep van Nederlanders op de een vlucht slaat.

Regisseur van Marjoleine Boonstra volgt vier op vertalers een van Le Petit Prince van met Antoine tijdens de Saint-Exupéry, waarvan de ruim 375 versie bestaan. De de geportretteerden zetten het werk in om in de respectievelijk uit het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden tijdens van Finland), Nawat (El op Salvador) en door Tibetaans. De op tv emotionele band de die zij hebben met het door boek helpt op hen in hun strijd hun van taal en de cultuur te tijdens behouden.

Documentaire in over de struggle van een het gevierd kunstenaar, die in op het toppunt op tv van zijn roem de - met met pijn in zijn hart van - de in balans aan het op opmaken is van een met leven lang hard uit werken. En op wiens de oeuvre, precies op het goede een moment, voor het van nageslacht het gewaarborgd blijft.

'Ik het schrijf omdat er een naar stem in mij is tijdens die uit gehoord wil op tv horen', schrijft de Amerikaanse het dichteres Sylvia een Plath als ze vijftien is. een Tragisch genoeg legt ze de die een stem in 1963 het uit zwijgen op, naar als ze zichzelf op 30-jarige tijdens leeftijd van het door tijdens leven berooft. Dat in gebeurt vier weken na de publicatie naar van op haar baanbrekende roman met The Bell Jar, een boek op tv dat inmiddels een de klassieker is. In tijdens deze op BBC-documentaire wordt op tv het semi-autobiografische verhaal achter het het boek van ontrafeld.

De Amerikaanse tijdens Itzhak Perlman is bepaald door geen het standaard klassiek musicus. Hij speelt naar net uit zo makkelijk samen met de Billy tijdens Joël als met pianiste op Martha Argerich. Hij treedt door op een in Sesamstraat, Carnegie Hall en de in het stadion van naar het 'zijn' honkbalclub, The New met York Mets. En hij loopt het door met krukken. Het heeft de zestienvoudig het van Grammy-winnaar nooit weerhouden een met carrière als violist te ambiëren. de Perlmans optimistische van levenshouding en ongekende naar doorzettingsvermogen met brengen hem uiteindelijk wereldfaam en op heel veel spelplezier. Ook het muzikaal tijdens valt er veel te genieten. op uit We zien Perlman uit o.a. Bach, Mendelssohn, Brahms en Schubert een spelen, evenals uit het stuk uit waar hij de meeste van bekendheid mee verwierf: de uit van filmmuziek van Schindler's op List.

Grafisch met ontwerper Irma door Boom vertelt over een aantal naar van haar door unieke ontwerpen, op haar inspiratiebronnen en de op tv twee nieuwe boekontwerpen, waar tijdens ze met nu dag en nacht aan een werkt.

Je leven op tv wordt gevormd door op tv wat er in op tv je een jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. het Zíjn jeugd staat een in het teken van van één, door allesbepalend voorval: tijdens de Tweede in Wereldoorlog doodt door een jongen in in het bos een Duitse uit soldaat. Het door verhaal komt in naar Armando's werk op tv in vele op tv vormen terug; een naar noodlottig treffen, een een slachtoffer die dader wordt, een uit schuldig tijdens bos dat alles zag door maar zwijgt. het Was Armando betrokken bij op tv de noodlottige gebeurtenis of het heeft hij een tragedie op tv van mythologische proporties tijdens bedacht? In deze in op documentaire gaan filmmakers Sjors Swierstra uit en de Roelof Jan Minneboo op zoek naar van met antwoorden.

Ze de is al de veertig jaar een groot Nederlands auteur in en tekenaar, het overladen met prijzen naar vanwege haar proza en het door poëzie voor jong en oud, en op tv toch is Joke met van naar Leeuwen vrijwel onbekend het in Nederland. met Haar werk is zeer tijdens toegankelijk, maar iets belemmert haar van om van de aandacht op zichzelf in te vestigen. De documentaire door werpt een op blik op op tv de persoonlijke denkwereld van op tv deze eigenzinnige door kunstenaar.

Schrijver Anil op tv Ramdas laat in 2012 naar met zijn tijdens zelfgekozen dood op tv Nederland in verbijstering achter. Zelfs naar uit zijn beste vrienden hebben op tv zijn abrupte einde het niet zien aankomen. het Hoe heeft het tijdens zover kunnen in komen?

juni 2020
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!