Programma gemist?

Portret van met chansonnier Jacques Brel. van Archiefbeelden van op Brels interviews en optredens het en zijn in minder fraaie kantjes wisselen elkaar naar door af.

De Ashton naar Brothers zijn met in hun tijdens circusachtige variété een de uniek gezelschap in op tv het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de in Vré volgt hun uit creatieve ontwikkeling het al op jaren met de door camera. Hij zag de successen en tijdens door mislukkingen, de vriendschap en breuken van in de de groep en het recente naar afscheid van Pepijn Gunneweg, op tv de één van de het sleutelfiguren. Hoe gaan naar ze sindsdien verder? in De afspraak was dat ze zouden de een stoppen na het vertrek op van Pepijn. In plaats daarvan in lijken ze hun tijdens weg het nu pas echt gevonden te met hebben. Waar ligt uit hun een grens? Moet het steeds het gevaarlijker?

Boudewijn op tv de Groot is zeventig geworden. uit Bij uit het laatste optreden van zijn het tournee tijdens kondigt hij van aan dat hij nooit meer door de hits wil spelen een waar hij beroemd een op tv mee werd. Een streep in onder het verleden, tijdens zoals hij in die in zijn leven vaker zette. met Regisseur de Suzanne Raes volgt Boudewijn met de door Groot in het uit jaar na dit in optreden en zoekt met hem, zijn het op tv vrienden en kinderen naar een uit rode draad in van een leven vol uit breukvlakken.

Nederlands uit meestvertaalde en bestverkochte schrijver met Herman Koch is een op man met geheimen, een het die hij alleen door via het filter van een op maskerade lijkt uit te willen prijsgeven. De in Woede van Herman een Koch is tijdens een schrijversportret, waarin regisseur Pieter het Verhoeff in samen met het Koch door het doolhof tijdens van zijn binnenwereld dwaalt, om het in het centrum van op tv daarvan uit te komen. Pieter ontmoet in op hem in de tijdens intimiteit van zijn eigen door leven, waar hij bereid uit is zijn vermommingen de af te naar leggen.

Het in is een gedurfd experiment: door twee permanente de video-installaties als met altaarstukken in een van 's in werelds beroemdste kerken. De door Amerikaan Bill Viola naar krijgt in 2004 door de opzienbarende opdracht een van St. op tv Paul's Cathedral in van Londen. Oud op tv en nieuw komen samen tijdens op krachtige thema's naar als liefde, sterfelijkheid en met lijden. De het wonderlijke weg naar door de uit realisatie.

Jan de Wolkers maakte op in zijn Amsterdamse periode op (1963-1977) zijn grootste tijdens bloei door, maar van overwon ook meerdere in crises. Aan uit de hand van zijn boeken op en media-optredens een heeft hij sterk bijgedragen uit aan de in mythevorming rond zijn de persoon. Dankzij een grote met vondst van tachtig audiospoelen van (vol met intieme naar gesprekken een met kroongetuigen uit de Wolkers' leven en werk) en de op filmspoelen in zijn archief op Texel, een op tv is het voor regisseur Wim van door der Aar mogelijk het een nieuwe, van authentieke én van exclusieve film over een de volksschrijver te maken. De met het documentaire zal heel op dicht bij de echte Wolkers uit komen tijdens en vormt een mooie het aanvulling op de met langverwachte biografie van Onno door Blom die in oktober met de zal verschijnen, exact tien van jaar na het het overlijden de tijdens schrijver.

Dance tijdens or Die vertelt de in de op vorm van een documentaire naar het aangrijpende verhaal van een een jonge danser in de Syrië, die op tv in de kunst uit een vorm heeft van gevonden op tv het oorlogsgeweld te trotseren. een Vlucht is op een onafhankelijke korte dansfilm, het waarin een groep de Nederlanders op de vlucht door slaat.

Regisseur Marjoleine met Boonstra volgt vier op tv vertalers van Le Petit met van Prince van Antoine de Saint-Exupéry, in waarvan ruim 375 versie op bestaan. het De geportretteerden zetten het werk op om een in respectievelijk door het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi de (noorden van Finland), Nawat (El op tv Salvador) en van Tibetaans. naar De emotionele band op die zij hebben met door het boek helpt hen een in naar hun strijd hun taal en op cultuur te uit behouden.

Documentaire een over de struggle van een naar gevierd kunstenaar, tijdens die op van het toppunt van naar zijn roem - uit met pijn in zijn met hart - de balans op tv tijdens aan het opmaken is van een de leven lang hard de werken. En op wiens oeuvre, tijdens precies op op tv het goede moment, voor tijdens het nageslacht op gewaarborgd blijft.

'Ik schrijf omdat naar er een stem het in mij is in die gehoord in wil horen', door schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia met Plath de als ze vijftien op is. Tragisch genoeg door legt ze die stem door in in 1963 het zwijgen op, als op tv ze zichzelf op 30-jarige met leeftijd de van het leven berooft. tijdens Dat gebeurt vier het weken met na de publicatie van uit haar baanbrekende roman op tv The Bell Jar, het een boek dat van inmiddels een klassieker is. in In deze naar BBC-documentaire wordt het semi-autobiografische het verhaal achter het van boek op tv ontrafeld.

De het Amerikaanse Itzhak het Perlman is bepaald geen standaard klassiek de musicus. Hij speelt door net zo makkelijk het het samen met Billy op Joël als met pianiste met Martha Argerich. uit Hij treedt op in Sesamstraat, op tv Carnegie Hall en op in het op tv stadion van 'zijn' honkbalclub, een The door New York Mets. En hij loopt op met op krukken. Het heeft de met zestienvoudig Grammy-winnaar een nooit weerhouden een carrière uit als violist te ambiëren. door Perlmans naar optimistische levenshouding en ongekende door doorzettingsvermogen brengen van hem uiteindelijk wereldfaam van en heel veel spelplezier. op tv Ook muzikaal valt een er veel te met genieten. We zien de Perlman o.a. het Bach, Mendelssohn, het Brahms en Schubert spelen, evenals het het met stuk waar hij de meeste op bekendheid mee verwierf: het de filmmuziek van naar Schindler's de List.

Grafisch ontwerper op tv Irma tijdens Boom vertelt over van een aantal van haar unieke naar ontwerpen, door haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe de boekontwerpen, waar ze in nu dag en op tv nacht aan tijdens werkt.

Je op tv leven wordt gevormd door wat tijdens er in door je jeugd gebeurt, naar aldus kunstenaar een Armando. Zíjn jeugd tijdens staat in het teken een van één, van allesbepalend voorval: tijdens de tijdens Tweede Wereldoorlog doodt van een de jongen in het bos een het Duitse soldaat. Het in verhaal komt met in Armando's door werk in vele een vormen terug; een noodlottig treffen, de een het slachtoffer die dader wordt, met een schuldig bos dat alles de zag maar zwijgt. naar Was door Armando betrokken de bij de noodlottige door gebeurtenis of heeft hij een tragedie naar van mythologische proporties uit bedacht? In deze een documentaire met gaan filmmakers Sjors Swierstra het en Roelof Jan Minneboo van op zoek naar de naar antwoorden.

Ze is het al een veertig jaar een op tv groot Nederlands auteur op en tekenaar, overladen met prijzen op tv vanwege haar proza en door poëzie voor in jong en oud, een en toch is een Joke van Leeuwen vrijwel een onbekend tijdens in Nederland. Haar werk de is zeer toegankelijk, tijdens maar iets belemmert haar op tv om de aandacht een op zichzelf in te vestigen. De in documentaire werpt een een blik op de in persoonlijke denkwereld het van deze eigenzinnige tijdens kunstenaar.

Schrijver de Anil Ramdas op tv laat in 2012 met zijn zelfgekozen door dood naar Nederland in op tv verbijstering achter. Zelfs zijn een beste vrienden hebben zijn abrupte de einde niet zien een aankomen. Hoe op heeft het de zover kunnen op komen?

april 2021
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!