Programma gemist?

Portret naar van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden tijdens van van Brels interviews en optredens en het zijn minder fraaie naar kantjes door wisselen elkaar het af.

De op tv Ashton Brothers zijn met hun op tv circusachtige in variété een uniek gezelschap in een het door Nederlandse theaterlandschap. Regisseur uit Marcel de met Vré volgt hun creatieve van ontwikkeling al jaren met de uit camera. een Hij zag de successen op tv en mislukkingen, de vriendschap uit en breuken in de uit de groep en het recente van afscheid met van Pepijn Gunneweg, naar één van de van sleutelfiguren. Hoe gaan ze sindsdien in verder? De door afspraak was dat ze zouden een stoppen na een het vertrek op tv van Pepijn. in In plaats daarvan lijken ze hun door weg het nu pas op echt gevonden te hebben. Waar ligt op op tv hun grens? Moet het steeds op tv gevaarlijker?

Boudewijn de een Groot is zeventig naar geworden. Bij door het laatste optreden van in zijn tournee kondigt een hij door aan dat hij het nooit meer de hits wil spelen op tv waar door hij beroemd mee werd. van Een streep onder een het verleden, zoals met hij een die in zijn leven vaker op tv zette. in Regisseur Suzanne Raes in volgt Boudewijn de Groot uit in het jaar na van dit optreden tijdens en zoekt op tv met hem, zijn in vrienden en kinderen naar een rode een draad in een uit naar leven vol breukvlakken.

Nederlands meestvertaalde het en bestverkochte schrijver Herman op tv Koch is een de man met geheimen, op die hij van alleen via naar het filter van op een maskerade lijkt te willen een prijsgeven. De een Woede uit van Herman Koch is een schrijversportret, uit in waarin regisseur Pieter Verhoeff samen van met Koch door het het op tv doolhof van zijn binnenwereld tijdens dwaalt, om in op tv het centrum met daarvan uit te door komen. Pieter ontmoet hem in de het het intimiteit van zijn eigen de leven, waar hij bereid door is zijn met vermommingen af uit te leggen.

Het is op tv een gedurfd experiment: twee naar permanente van video-installaties als in altaarstukken in een het van 's werelds op tv beroemdste kerken. De Amerikaan het Bill Viola krijgt op tv in 2004 de opzienbarende op opdracht van met St. Paul's Cathedral op in Londen. Oud en het nieuw komen samen met op krachtige thema's als in liefde, door sterfelijkheid en lijden. De een wonderlijke door weg naar de de realisatie.

Jan Wolkers met maakte in zijn Amsterdamse de periode op (1963-1977) zijn grootste bloei door, op de maar overwon ook meerdere crises. tijdens Aan het de hand van zijn boeken en van media-optredens heeft in hij door sterk bijgedragen aan de mythevorming rond door naar zijn persoon. Dankzij een grote vondst door van tachtig naar audiospoelen (vol met in intieme gesprekken met kroongetuigen een uit het Wolkers' leven en werk) en met filmspoelen in zijn met archief op van Texel, is het voor het regisseur Wim de van der Aar van mogelijk een nieuwe, door authentieke én een exclusieve film op tv over de volksschrijver tijdens te maken. De documentaire zal op heel dicht tijdens bij de echte Wolkers de komen en vormt een in naar mooie aanvulling op de langverwachte op biografie naar van Onno Blom tijdens die in oktober zal verschijnen, exact uit tien jaar na op tv het op tv overlijden de in schrijver.

Dance op or Die vertelt in de de vorm in van een uit documentaire het aangrijpende verhaal van een op jonge danser van in op tv Syrië, die in de op kunst een in vorm heeft gevonden het door oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht tijdens is een onafhankelijke een korte op tv dansfilm, waarin een groep op tv Nederlanders op de vlucht op tv slaat.

Regisseur Marjoleine Boonstra uit volgt vier tijdens vertalers van tijdens Le Petit tijdens Prince van Antoine de Saint-Exupéry, door waarvan op tv ruim 375 versie bestaan. met De geportretteerden zetten het met werk om in respectievelijk uit het Tamazight (Noord-Afrika), door Sámi (noorden tijdens van Finland), Nawat door (El Salvador) een en Tibetaans. De emotionele naar band die zij uit hebben met het het boek helpt hen in een hun strijd de hun taal en tijdens cultuur te op behouden.

Documentaire de over de struggle door van een gevierd kunstenaar, die in naar op het toppunt van zijn op tv roem - met op pijn in zijn hart het - uit de balans aan het door opmaken is van een in leven lang hard het werken. op En wiens oeuvre, de precies op het goede uit moment, voor het nageslacht naar gewaarborgd op blijft.

'Ik schrijf omdat in tijdens er een stem in mij op tv is door die gehoord wil horen', schrijft de het Amerikaanse dichteres het Sylvia Plath als ze door vijftien is. op tv Tragisch genoeg legt door ze tijdens die stem in 1963 op tv het zwijgen op op, als ze zichzelf met op 30-jarige leeftijd van van het leven berooft. in Dat gebeurt uit vier weken van na de publicatie van haar van baanbrekende van roman The Bell Jar, een uit boek dat inmiddels door een klassieker op is. In deze BBC-documentaire wordt in naar het semi-autobiografische verhaal achter het met boek uit ontrafeld.

De Amerikaanse naar Itzhak Perlman is bepaald tijdens geen tijdens standaard klassiek musicus. Hij speelt op net zo makkelijk tijdens samen met door Billy Joël als met een op pianiste Martha Argerich. Hij in treedt op in de Sesamstraat, Carnegie van Hall en in het stadion door van 'zijn' honkbalclub, met The de New York Mets. En hij loopt uit van met krukken. Het heeft de zestienvoudig naar Grammy-winnaar nooit een weerhouden een carrière als het violist tijdens te ambiëren. Perlmans optimistische levenshouding tijdens en uit ongekende doorzettingsvermogen brengen hem uiteindelijk door wereldfaam en heel een tijdens veel spelplezier. Ook op muzikaal valt er veel te genieten. op tv We op tv zien Perlman o.a. Bach, tijdens Mendelssohn, Brahms en Schubert het spelen, evenals uit het stuk waar tijdens hij de een meeste bekendheid op mee verwierf: de filmmuziek van op Schindler's op List.

Grafisch tijdens ontwerper Irma Boom uit vertelt over de een aantal van in haar unieke ontwerpen, in haar inspiratiebronnen en de twee op tv nieuwe boekontwerpen, waar tijdens ze nu dag en in in nacht aan werkt.

Je leven op wordt gevormd de door wat er naar in je jeugd gebeurt, aldus met kunstenaar Armando. Zíjn naar op tv jeugd staat in het teken van in één, van allesbepalend voorval: tijdens een de Tweede Wereldoorlog doodt naar een van jongen in het bos een op Duitse uit soldaat. Het verhaal komt op tv in Armando's werk in de vele vormen door terug; een noodlottig treffen, een het in slachtoffer die dader wordt, een door schuldig bos op tv dat alles zag maar zwijgt. naar naar Was Armando betrokken bij het de noodlottige gebeurtenis of heeft op tv van hij een tragedie van mythologische proporties in bedacht? het In deze documentaire gaan de filmmakers met Sjors Swierstra en naar Roelof Jan Minneboo op zoek van naar op antwoorden.

Ze is al een van veertig jaar een groot Nederlands auteur met door en tekenaar, overladen met prijzen vanwege een haar proza en het poëzie voor jong van het en oud, en de toch is Joke van Leeuwen een vrijwel onbekend naar in Nederland. het Haar werk is zeer toegankelijk, op tv maar iets belemmert op haar om de in aandacht op zichzelf te in vestigen. de De documentaire met werpt een blik op in de persoonlijke denkwereld van het deze in eigenzinnige kunstenaar.

Schrijver Anil Ramdas op tv laat in in 2012 met zijn zelfgekozen met dood Nederland in op verbijstering achter. met Zelfs zijn beste uit vrienden hebben zijn in abrupte einde niet uit zien aankomen. Hoe heeft een in het zover kunnen tijdens komen?

maart 2020
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!