Programma gemist?

Graham van Gouldman, Eric Stewart, met Kevin Godley van en Lol Creme in experimenteerden er begin de jaren zeventig, als exponenten van de op vruchtbare muziekscene door in Noord-Engeland, rustig een op van los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. tijdens De chemische het reactie van hun individuele het het talenten en hun uit bereidheid al hun in ideeën uit te op proberen, vernieuwden de popmuziek op tv en leidden tot met grote hits als The met Wallstreet Shuffle, The Things het We Do for uit Love en op tv Dreadlock Holiday. Met veel in smaak en humor een vertellen de vier in op tv originele leden de met verhalen over hun korte samenwerking door en de door optredens, met als hoogtepunt op tv de creatie van hun tijdens superhit I'm Not het In Love. tijdens Ze bleken met uiteindelijk meer begaafde de muzikanten, schrijvers, naar uitvinders en kunstenaars met dan popsterren. Ze gingen al de in 1976, op naar het hoogtepunt van de hun roem, in uit elkaar met om ieder afzonderlijk nog het vele artistieke successen te behalen. in Met onder anderen met Tim Rice, door Graham Nash, Harvey in Lisberg, Trevor Horn de en Stewart op tv Copeland.

Voorafgaand naar aan ieder concert geeft in hij van over, uit angst. door Als hij op een van dag drie keer van moet optreden, geeft het hij drie keer over. Het in is van één van de het talloze ontboezemingen die de in een 1978 overleden van chansonnier uit Jacques Brel doet in de documentaire op tv 'Gek van op het leven'. De film het naar is een overweldigend, in muzikaal portret van een van genie; mysterieus in en welbespraakt Regisseur Philippe Kohly laat alleen tijdens Brel zelf aan in het het woord. De zanger van is afkomstig uit met een Brussels bourgeois-gezin. Zijn vader het is directeur de van een kartonfabriek, een uit de baan die hij ook voor van zijn zoon Jacques ziet op weggelegd. Die trouwt met op op zijn 21e en met krijgt drie dochters, maar kent tijdens een enorme uit onrust: de naar angst om op een burgerman te worden is het groot. Als een hij 24 is laat hij alles het een in de steek en vertrekt naar de Parijs, in met enkel zijn op gitaar en naar 23 chansons op zak. Het duurt een drie jaar voordat van hij op er doorbreekt. In 1959 naar zingt hij de 'Ne me in quitte pas'. Een lied naar dat hem zeer populair in maakt bij vrouwen. Het op tv is zeker tijdens geen liefdeslied, verklaart hij tijdens uit in de film: het het bezingt de de lafheid van mannen. tijdens Brel vindt het lastig met van vrouwen om te tijdens gaan, tijdens de vriendschap met mannen gaat op tv hem veel gemakkelijker door af. "De trouw van op mannen aan andere door mannen roert in me tot op tranen toe. Dat door vind ik de mooi en edelmoedig. Het overtreft alle naar andere gevoelens." Op de tijdens bühne is Brel op tv een de klasse apart, iedere avond een biedt hij met zijn publiek een op intense ervaring. Maar een op zijn met 37e, als hij het ook in de Verenigde Staten doorbreekt, naar neemt het hij onverwacht met afscheid van zijn publiek: op hij zal nooit meer op het tournee gaan. tijdens Hij heeft geen zin door meer in met het applaus en van het gegil, met het heeft weinig betekenis meer met tijdens voor hem. De optredens zijn het een sleur het geworden, hij wil tijdens meer bewegingsvrijheid. Regisseur Kohly in heeft een indringend naar portret gemaakt, naar vol met aantrekkelijk archief in van Brel van door zowel interviews als tijdens optredens, waarbij hij de minder op fraaie kantjes door van Brels persoonlijkheid op niet op schuwt. Een odyssee van een getalenteerd het én getormenteerd in zanger die tijdens tijdens zijn 49 avontuurlijke levensjaren in nergens met vrede vindt.

Aanleiding het is de strijd op tv van schrijver tijdens Gerard Reve die de in 1966 voor de rechter een gedaagd werd door wegens smadelijke godslastering, maar naar dankzij zijn krachtig pleidooi uit voor het vrije met woord met vrijspraak verkreeg. Op de actuele tijdens een betekenis van die pleitrede gaan in Tom door Lanoye, Hans Teeuwen, Mano Bouzamour, Kristien tijdens Hemmerechts, het A.H.J. Dautzenberg, Tinkebell tijdens en Gerard Spong nader in. in Ook met vertellen zij in over hun eigen het ervaringen.

Grafisch ontwerper Irma naar Boom vertelt over door een in aantal van haar unieke het ontwerpen, tijdens haar inspiratiebronnen en de de twee nieuwe boekontwerpen, door waar ze nu dag het en nacht aan het werkt.

Al uit in de eerste minuut vloeien in er het tranen. 'Dit wordt het een droevig verhaal', naar vertelt Alex tijdens Orbison, als hij begint met het naar uit levensverhaal van zijn vader, de legendarische in door Amerikaanse singer-songwriter Roy Orbison door (1936-1988). In de 1966 overlijdt zijn vrouw bij een tijdens motorongeluk en het twee door jaar later laten zijn naar twee oudste zoons het leven met bij een explosie in op tv in het ouderlijk huis. Dat deze op met documentaire niet alléén een droevig verhaal naar op is, dankt de film aan een Orbisons met muziek. Zijn tijdloze met liedjes én zijn het succes hebben hem in de kracht gegeven zijn op tv leven weer in op te bouwen.

Ter de gelegenheid van van Leeuwarden Culturele Hoofdstad op tv van Europa 2018 loopt daar tijdens een tentoonstelling over het het werk van op Maurits Cornelis met Escher (1898-1972), de wiskundige een die van weigerde zich kunstenaar te noemen. Zijn naar met leven en werk krijgen een de nieuwe de betekenis aan de hand van zijn van eigen uitleg, naar driedimensionele animaties, bewerkte naar foto's, een rijk scala de aan uit archiefbeelden en de op tv ooggetuigenissen van de (aangetrouwde) naar kinderen.

Documentaire met waarin de groep kunsthistorici die op tv het mysterie met van de circa 25 het nog bestaande het schilderijen van een Bosch proberen op te ontrafelen. In op tv februari opent in Den Bosch een op tv in grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van op de 500e sterfdag op tv van de middeleeuwse schilder de Jheronimus Bosch. Hieraan naar tijdens voorafgaand onderzoekt een met groep kunsthistorici in grote musea zoals met het Prado, tijdens het met Louvre en de Galleria dell' uit Accademia alle een overgebleven schilderijen. Met tijdens röntgenfotografie en op infraroodtechnieken kunnen ze voor het eerst op tv in de geschiedenis naar doordringen tot tijdens de onderste op tv verflagen en zo een indruk met een krijgen van het creatieve proces van een de naar 'duivelskunstenaar'. Elk detail wordt minutieus met bekeken. De op tv museale een wereld wacht in op spanning de resultaten af. Is met hun Bosch wel een met echte Bosch? En tijdens lukt het uit Den Bosch tijdens om zoveel belangrijke werken tijdens naar uit Nederland te halen? In de in documentaire toont Pieter van van door Huijstee de precaire met samenwerking van het Nederlandse wetenschappelijk van team van het uit Bosch van Research and Conservation Project met een de conservatoren van het tijdens Prado. op Die beheren de grootste met collectie van 'El met Bosco', op tv met daarin ook 'de Nachtwacht door van Spanje': het fameuze het drieluik De een tuin der een lusten. In Gent doen ze de een ontdekking tijdens met grote gevolgen en een in de Antwerpen duikt een van niet eerder uit aan Bosch toegeschreven tekening op. De het camera is tijdens erbij als in de experts door een eerste blik tijdens werpen op de pentekening in in privébezit, inmiddels met groot nieuws. met De film toont ook hoe naar de op tv volstrekt vernieuwende stijl, de mysterieuze een figuren en de morele uit boodschap in van Bosch van hun aantrekkingskracht nog lang niet op tv verloren hebben. op tv Lancering Jheronimus uit Bosch Interactive. Op 29 januari op 2016 werd op de interactieve documentaire met 'Jheronimus Bosch, de tuin op tv der lusten' gelanceerd op tv door de NTR. Deze van speciale website door biedt de bezoeker de op naar mogelijkheid om tot in de tijdens kleinste details in te op zoomen op naar het meesterwerk door en via een uit audiovisuele rondleiding van een dichtbij kennis in te maken met de de mysterieuze symboliek en de vreemde uit wezens van in de wereld tijdens van Bosch. Kijk voor door meer informatie op het jheronimusbosch.ntr.nl.

Voor het op tv 70-jarige jubileum van het het Rotterdamse moderne in dansgezelschap Scapino Ballet naar ontwikkelde choreograaf Ed Wubbe in zijn meest van ambitieuze de voorstelling ooit: TING! Een tijdens groots en risicovol van project, met door medewerking van de Nederlandse popgroep De tijdens Nits en diverse het circusartiesten, waarmee een Wubbe het zichzelf en zijn dansers stevig op de de een proef stelde. Meer dan op tv een jaar lang volgde op tv filmer Jan uit Louter de in creatie van de voorstelling. De door op tv documentaire laat zien dat de bevlogen van met Wubbe vanuit zijn met intuïtie werkt en op tv zich in een haast democratisch proces op tv laat inspireren het door zijn dansers, op tv waarmee TING! bij uitstek door een gesamtkunstwerk van wordt. De focus in in deze documentaire ligt met volledig op het met werkproces. Toch het geeft de film goed van zicht op de een tijdens mens Ed Wubbe. van Want zoals Bonnie Doets, één de van de muzes van uit het Wubbe, het verwoordt in de de film: tijdens 'Wie wil begrijpen wie Wubbe is, met moet kijken het naar zijn werk'. de Ed Wubbe op tv is ruim het 25 jaar artistiek leider in van het internationaal vermaarde Scapino naar Ballet Rotterdam. Zijn uit in stukken zijn vaak een reflectie een op met de actualiteit. In deze op documentaire wordt met oogstrelend het camerawerk op tv vastgelegd hoe de zoektocht van Wubbe de verloopt. In een in open sfeer en de van vol vertrouwen werken de de dansers van Scapino op samen en de met camera zit hen dicht op de de in huid. De fraaie dans van door onder in meer Bonnie Doets en Mischa een tijdens van Leeuwen, de tijdens meest opvallende leden uit van Scapino, maakt dat er uit visueel veel naar te genieten valt in de tijdens film. Een tijdens aanstekelijke hommage op tv aan een bevlogen en uit bescheiden de choreograaf.

Tijdens concerten staat een op tv hij in zijn de eentje achter tientallen synthesizers en op keyboards. Voor zijn een nieuwste album reist Jean-Michel op Jarre de wereld met tijdens over om collega-muzikanten door in levenden lijve een te ontmoeten en samen met op hen tijd door naar te brengen. En naar zo trekt hij met van Los Angeles naar het Londen en in van New het York naar op Wenen, om met uit collega's als Armin op tv van Buuren, Moby, in Pete Townsend en door Lang Lang samen te werken aan naar op nieuwe nummers. Deze documentaire door biedt niet alleen in een verslag van deze het reis, tijdens maar geeft ook op tv zicht op het enorme oeuvre met van deze Franse pionier de van de de elektronische de muziek.

Het menselijk uit lichaam met is een terugkerend onderwerp in Bacon's met werk, met ervaringen het uit van zijn eigen leven. Horror en op tv pijn een zijn vaste elementen. Diverse vrienden van spreken op tv vrijuit over hem, onder wie op tv zangeres Marianne met Faithfull, acteur Terence door Stamp en collega van Damien in Hirst.

In het digitale uit van tijdperk van Instagram en uit haarscherpe foto's op de tijdens mobiele telefoon blijft de op tv van Polaroidfoto onverminderd populair. Waarin schuilt toch tijdens de magie van op deze op inmiddels ouderwetse tijdens techniek? Is het door omdat het beeld op tv langzaam opdoemt? Zijn het de van onvoorspelbare met kleuren? Het feit dat er maar met één uniek exemplaar op tv van is? naar Filmmaker Willem Baptist uit verkent in deze documentaire naar de visionaire genialiteit met van door dr. Edwin H. door Land, de man die van in 1948 de naar Polaroidcamera uit introduceerde. En hij filmt de mensen van die zijn de instant van droom levend houden.

Een liefhebbende vader, met door een rustige en op hardwerkende man die graag moppen op vertelt. Hans Heijnen uit volgt de het zanger Lee Towers rondom het op concert dat met hij in op tv 2011 in uit Ahoy gaf, na een afwezigheid van in elf jaar. door De film, die tijdens door tijdens International Film Festival door Rotterdam in première gaat, van toont de door repetities van het spektakel en met de rust het thuis, bij zijn vrouw in Laura. Ook van zien we Towers op tv bij zijn talloze naar optredens in het land. Van uit haringparty tot op piratenfestival. En dat hij, naar met als hij naast de naar emmers Remia-saus in in de keuken een van een café staat tijdens te wachten tot hij op de moet, oprecht zegt: op 'Ik hou van op tv mijn op vak, eigenlijk'.

De tijdens Engelse popgroep UB40 in behoort tot een van de tijdens met meest succesvolle bands aller het tijden, met meer dan een 70 miljoen verkochte de albums en wereldwijde de hits als op Red Red de Wine en I got you de babe. Maar een het succes op en de roem eisten zijn het tol en met lieten de bandleden berooid en met met grote financiële naar schulden achter. uit Het ooit relaxte reggaegroepje met van acht naar vrienden, waaronder drie op tv broers, van raakt verscheurd door naar haat en verraad. Na de tijdens opsplitsing claimen nu op tv twee bands de met naam UB40. Broedermoord ten in op tv top, niets verhullend en in ontluisterend door op de BBC in beeld op tv gebracht.

Het contrast is de de tragisch: entertainer Sammy Davis jr. presenteert uit zich in het de jaren vijftig in als ambassadeur de van de Afro-Amerikanen; tegelijkertijd wordt naar hij door door zijn naar achterban weggehoond als een op tv overloper. Deze documentaire geeft uit ruim baan door zowel aan tijdens het overweldigende talent van Davis als in aan de tragedies op de in zijn leven: van het terugkerende racisme, het op tv auto-ongeluk waarbij hij het zijn linkeroog verliest omdat met ziekenhuizen hem weigeren op tv op te de nemen en de dramatische breuk op tv met Frank naar Sinatra.

De met jaszakken van tekenaar Peter van Vos (1935-2010) waren van altijd in gevuld met potloden en schetsboekjes. Hij tijdens kón op tv niet anders dan tekenen. het Van jongs het af aan voorzag naar hij proefwerken, brieven, eigenlijk met alle op tv papier dat hij naar onder handen kreeg, van tekeningen. het 'Je kan het van ook een ziektebeeld noemen', in aldus zoon Sander een Vos. Het een was Vos' op tv manier om zich te uiten. met Niemand kon de zo goed op tv gevoelens van jaloezie, geilheid, op tv woede en verdriet met in een tekeningen verbeelden. Regisseur David de uit Jongh op tv ontrafelt in deze documentaire, via tijdens het werk van Peter de Vos, diens passies op tv en demonen, in de navolging van het in credo van Vos: de 'In je de werk tijdens kun je je niet verbergen'. Naast het honderden virtuoze tekeningen naar uit bevat de film ook adembenemende beelden een van vogels, op gesprekken een met intimi (waaronder collega's uit Peter van Straaten in en Rinus Ferdinandusse) en de op tv prachtige de stem van Peter Vos in door archiefopnamen. Dat maakt het Vogelparadijs tot een uit meeslepend levensverhaal, waarin uit werk naar en leven onlosmakelijk zijn een samengeklonken.

oktober 2018
05-10-2018 13:50

10cc - I'm Not in Love

Het Uur van de Wolf - 10cc - I'm Not in Love

Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme experimenteerden er begin jaren zeventig, als exponenten van de vruchtbare muziekscene in Noord-Engeland, rustig op los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. De chemische reactie van...

04-10-2018 23:05

Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Voorafgaand aan ieder concert geeft hij over, uit angst. Als hij op een dag drie keer moet optreden, geeft hij drie keer over. Het is één van de talloze ontboezemingen die de in 1978 overleden chansonnier Jacques Brel doet in de documentair...

27-09-2018 23:00

Het is Gezien

Het Uur van de Wolf - Het is Gezien

Aanleiding is de strijd van schrijver Gerard Reve die in 1966 voor de rechter gedaagd werd wegens smadelijke godslastering, maar dankzij zijn krachtig pleidooi voor het vrije woord vrijspraak verkreeg. Op de actuele betekenis van die pleitr...

20-09-2018 23:00

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

14-09-2018 13:45

Roy Orbison - triomf en tragedie

Het Uur van de Wolf - Roy Orbison - triomf en tragedie

Al in de eerste minuut vloeien er tranen. 'Dit wordt een droevig verhaal', vertelt Alex Orbison, als hij begint met het levensverhaal van zijn vader, de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Roy Orbison (1936-1988). In 1966 overlijdt ...

13-09-2018 23:00

M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Het Uur van de Wolf - M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 loopt daar een tentoonstelling over het werk van Maurits Cornelis Escher (1898-1972), de wiskundige die weigerde zich kunstenaar te noemen. Zijn leven en werk krijgen een ni...

02-09-2018 17:05

Jheronimus Bosch - geraakt door de duivel

Het Uur van de Wolf - Jheronimus Bosch - geraakt door de duivel

Documentaire waarin de groep kunsthistorici die het mysterie van de circa 25 nog bestaande schilderijen van Bosch proberen te ontrafelen. In februari opent in Den Bosch een grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de 500e sterfda...

29-08-2018 13:50

De Wereld van Wubbe

Het Uur van de Wolf - De Wereld van Wubbe

Voor het 70-jarige jubileum van het Rotterdamse moderne dansgezelschap Scapino Ballet ontwikkelde choreograaf Ed Wubbe zijn meest ambitieuze voorstelling ooit: TING! Een groots en risicovol project, met medewerking van de Nederlandse popgro...

22-08-2018 13:55

De reis van Jean-Michel Jarre

Het Uur van de Wolf - De reis van Jean-Michel Jarre

Tijdens concerten staat hij in zijn eentje achter tientallen synthesizers en keyboards. Voor zijn nieuwste album reist Jean-Michel Jarre de wereld over om collega-muzikanten in levenden lijve te ontmoeten en samen met hen tijd door te breng...

16-08-2018 22:45

De gewelddadige streek van Francis Bacon

Het Uur van de Wolf - De gewelddadige streek van Francis Bacon

Het menselijk lichaam is een terugkerend onderwerp in Bacon's werk, met ervaringen uit zijn eigen leven. Horror en pijn zijn vaste elementen. Diverse vrienden spreken vrijuit over hem, onder wie zangeres Marianne Faithfull, acteur Terence S...

15-08-2018 13:50

Instant dreams

Het Uur van de Wolf - Instant dreams

In het digitale tijdperk van Instagram en haarscherpe foto's op de mobiele telefoon blijft de Polaroidfoto onverminderd populair. Waarin schuilt toch de magie van deze inmiddels ouderwetse techniek? Is het omdat het beeld langzaam opdoemt? ...

12-08-2018 17:10

Lee Towers - The voice of Rotterdam

Het Uur van de Wolf - Lee Towers - The voice of Rotterdam

Een liefhebbende vader, een rustige en hardwerkende man die graag moppen vertelt. Hans Heijnen volgt de zanger Lee Towers rondom het concert dat hij in 2011 in Ahoy gaf, na een afwezigheid van elf jaar. De film, die tijdens International Fi...

10-08-2018 13:55

UB40 - beloften en leugens

Het Uur van de Wolf - UB40 - beloften en leugens

De Engelse popgroep UB40 behoort tot een van de meest succesvolle bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen verkochte albums en wereldwijde hits als Red Red Wine en I got you babe. Maar het succes en de roem eisten zijn tol en lieten de b...

09-08-2018 22:45

Sammy Davis: I've gotta be me

Het Uur van de Wolf - Sammy Davis: I've gotta be me

Het contrast is tragisch: entertainer Sammy Davis jr. presenteert zich in de jaren vijftig als ambassadeur van de Afro-Amerikanen; tegelijkertijd wordt hij door zijn achterban weggehoond als een overloper. Deze documentaire geeft ruim baan ...

08-08-2018 13:45

Vogelparadijs - Peter Vos, tekenaar

Het Uur van de Wolf - Vogelparadijs - Peter Vos, tekenaar

De jaszakken van tekenaar Peter Vos (1935-2010) waren altijd gevuld met potloden en schetsboekjes. Hij kón niet anders dan tekenen. Van jongs af aan voorzag hij proefwerken, brieven, eigenlijk alle papier dat hij onder handen kreeg, van tek...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 176
  • Laatste uitzending op 05-10-2018 om 13:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord