Programma gemist?

Portret op van chansonnier Jacques de Brel. Archiefbeelden van Brels een interviews en optredens en uit zijn minder met fraaie kantjes wisselen met elkaar op tv af.

De in Ashton Brothers zijn met hun door op tv circusachtige variété een uniek uit gezelschap in het tijdens Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel naar de een Vré volgt hun creatieve ontwikkeling de al in jaren met de camera. Hij zag in naar de successen en mislukkingen, van de vriendschap en breuken in in de groep en naar het recente afscheid met een van Pepijn Gunneweg, de één van de sleutelfiguren. Hoe tijdens gaan ze sindsdien met verder? het De afspraak was tijdens dat ze zouden stoppen na in het op vertrek van Pepijn. In tijdens plaats daarvan lijken uit ze hun de weg nu pas echt gevonden het te hebben. in Waar ligt hun een grens? Moet het steeds op gevaarlijker?

Boudewijn de Groot met is zeventig geworden. met een Bij het laatste optreden van zijn op tournee kondigt hij in de aan dat hij nooit tijdens meer de hits door wil spelen waar hij beroemd van mee een werd. Een streep onder het door verleden, zoals hij op het die in zijn leven vaker met zette. Regisseur Suzanne van Raes volgt Boudewijn de uit Groot in op het jaar in na dit optreden en zoekt een met hem, zijn uit naar vrienden en kinderen uit naar een rode draad in een een leven uit vol breukvlakken.

Nederlands op tv meestvertaalde en een bestverkochte schrijver Herman Koch is een de man met door geheimen, op tv die hij alleen via het met filter tijdens van een maskerade de lijkt te willen prijsgeven. De een Woede van Herman Koch het is een schrijversportret, op tv waarin regisseur door Pieter Verhoeff samen op tv met Koch door met het van doolhof van zijn binnenwereld dwaalt, naar om in uit het centrum door daarvan uit te komen. Pieter op ontmoet hem in de een intimiteit van zijn door eigen van leven, waar hij een bereid is zijn vermommingen tijdens af te een leggen.

Het op is een gedurfd experiment: twee van permanente met video-installaties als altaarstukken op tv in een van uit 's werelds beroemdste uit kerken. De Amerikaan Bill uit Viola krijgt op in 2004 met de opzienbarende opdracht van St. met Paul's Cathedral in Londen. door Oud en nieuw het komen op samen op krachtige een thema's als liefde, sterfelijkheid en van lijden. tijdens De wonderlijke in weg naar de op tv realisatie.

Jan het Wolkers maakte in zijn door Amsterdamse periode het (1963-1977) zijn grootste bloei door, met maar overwon de ook meerdere naar crises. Aan de uit hand van zijn van boeken en het media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan in de in mythevorming rond zijn persoon. op tv Dankzij een grote met vondst van de tachtig audiospoelen (vol met in intieme gesprekken met op kroongetuigen uit Wolkers' van leven en werk) en door in filmspoelen in zijn archief op op tv Texel, door is het voor regisseur Wim op tv van door der Aar mogelijk een nieuwe, authentieke naar én exclusieve film een van over de volksschrijver te maken. met De documentaire met zal heel dicht bij de de echte Wolkers de komen en vormt een van mooie op tv aanvulling op de langverwachte biografie op tv van Onno de Blom die met in oktober zal verschijnen, naar exact tien in jaar na het het overlijden de op tv schrijver.

Dance or het Die vertelt in de de vorm van een tijdens documentaire het aangrijpende naar verhaal van een op tv met jonge danser in Syrië, die op tv in de kunst in een vorm heeft naar gevonden het naar oorlogsgeweld te met trotseren. Vlucht is op een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een een groep op tv Nederlanders op door de vlucht slaat.

Regisseur uit Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers met van Le door Petit Prince van uit Antoine de op Saint-Exupéry, waarvan ruim het 375 versie bestaan. De het geportretteerden zetten het met werk uit om in respectievelijk van het Tamazight (Noord-Afrika), op Sámi (noorden van de Finland), Nawat (El Salvador) de en Tibetaans. op De emotionele band die van zij hebben met met het boek helpt een hen in met hun strijd hun taal en naar cultuur te het behouden.

Documentaire tijdens over de struggle van een de gevierd een kunstenaar, die op het toppunt op tv van zijn roem het - met pijn de in zijn op hart - de balans het aan het opmaken in is de van een leven lang de hard het werken. En wiens oeuvre, op precies op het goede van moment, tijdens voor het nageslacht gewaarborgd het blijft.

'Ik schrijf op omdat er een tijdens stem in mij de is die gehoord uit wil horen', op schrijft de Amerikaanse dichteres door Sylvia Plath als de ze vijftien is. Tragisch met genoeg met legt ze uit die stem in 1963 het zwijgen door uit op, als ze zichzelf op de 30-jarige leeftijd van het het leven berooft. een Dat gebeurt vier de weken na de in publicatie van haar baanbrekende naar roman The op tv Bell een Jar, een boek dat naar inmiddels een een klassieker is. In deze BBC-documentaire wordt van het semi-autobiografische verhaal in achter naar het boek tijdens ontrafeld.

De Amerikaanse Itzhak naar naar Perlman is bepaald geen het standaard klassiek musicus. het Hij speelt de net zo makkelijk op tv samen met Billy Joël als door met pianiste Martha Argerich. door Hij treedt tijdens op in Sesamstraat, Carnegie het Hall en in op tv het stadion op tv van 'zijn' honkbalclub, The uit New York tijdens Mets. in En hij loopt het met krukken. Het op heeft de zestienvoudig Grammy-winnaar het nooit weerhouden een een carrière als violist in te ambiëren. Perlmans tijdens optimistische levenshouding en ongekende doorzettingsvermogen door de brengen hem uiteindelijk wereldfaam en heel in veel op tv spelplezier. Ook muzikaal in valt er veel tijdens te genieten. We zien Perlman tijdens o.a. Bach, Mendelssohn, op Brahms in en Schubert spelen, met evenals het stuk waar op hij de meeste bekendheid naar mee verwierf: door de filmmuziek van tijdens Schindler's door List.

Grafisch uit ontwerper Irma Boom vertelt uit over uit een aantal van haar unieke op ontwerpen, haar op tv inspiratiebronnen en de op tv twee nieuwe boekontwerpen, het waar ze nu dag en in nacht aan op tv werkt.

Je leven wordt naar gevormd door het wat er in je een jeugd op gebeurt, aldus kunstenaar Armando. tijdens Zíjn van jeugd staat in het op teken van één, allesbepalend in voorval: met tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een tijdens met jongen in het bos naar een Duitse soldaat. door Het verhaal komt in een Armando's op werk in vele het vormen terug; een noodlottig treffen, een op een slachtoffer die dader door wordt, een schuldig bos in dat alles zag op maar zwijgt. Was in Armando betrokken bij het de noodlottige gebeurtenis of heeft het hij tijdens een tragedie van mythologische tijdens proporties bedacht? In deze tijdens documentaire de gaan filmmakers uit Sjors Swierstra en Roelof van Jan Minneboo in op zoek naar met antwoorden.

Ze is uit al veertig jaar naar een groot Nederlands auteur van naar en tekenaar, overladen met prijzen van vanwege haar proza in en het poëzie voor jong door en oud, en toch is de Joke van Leeuwen vrijwel op onbekend in Nederland. op Haar werk is op met zeer toegankelijk, maar iets belemmert door haar om de aandacht het op zichzelf te met de vestigen. De documentaire werpt tijdens een blik door op de persoonlijke denkwereld in van deze eigenzinnige uit kunstenaar.

Schrijver Anil tijdens Ramdas laat het in 2012 met zijn zelfgekozen een dood van Nederland in verbijstering achter. Zelfs uit zijn de beste vrienden hebben zijn abrupte de einde niet zien door aankomen. Hoe heeft het van het zover kunnen tijdens komen?

december 2021
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!