Programma gemist?

De in een Den Haag van geboren rockartiest Adrian een 'Adje' Vandenberg is vooral een bekend van van Burning Heart, zijn een internationale hit met zijn band tijdens Vandenberg. Nog met succesvoller zijn van 'Is this love' en 'Here tijdens door I go Again', die hij op op tv op tv uitnodiging van zanger op tv David Coverdale uitvoert met tijdens de Amerikaanse rockgroep Whitesnake. In het 2013 richt hij naar op tv met Jan Hoving de hardrockband in Vandenberg's Moonkings tijdens op. Regisseur Marcel met de Vré volgt het deze nieuwe formatie op uit meerdere het continenten.

Programma waarin met voor iedere denkbare kunstzinnige op tv discipline met ruimte en naar aandacht wordt gereserveerd. een Harry Mulisch kijkt met filmmaker op tv Cherry een Duyns naar het verleden door en naar de de toekomst. Naar naar het begin en naar door het einde. Een op tv film over zijn geboortestad Haarlem, in zijn de vader en moeder, het op huis van zijn op eerste herinneringen van en het huis door van zijn eerste verhaal. naar Een het film over de dood, teckels, de een meisje in van de op tv kast, sterren en het machtige oeuvre het dat als tijdens een monument tijdens in zijn de Amsterdamse werkkamer staat.

De in eigenzinnige cellist Ernst Reijseger met gaat op tijdens zoek naar een het Mongoolse 'witte de goud', het beste paardenhaar uit ter wereld voor van de strijkstok. met In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar ontmoet van hij leerlingen tijdens op de nationale naar muziekacademie door en instrumentbouwers. Op in de steppen spreekt hij met op tv traditionele paardenvioolspelers en zangers. met Het met verhaal van het paardenhaar speelt tijdens zich in af tegen de achtergrond in van tijdens explosieve ontwikkelingen in de mijnbouw tijdens en toenemende door verstedelijking en milieuvervuiling in met booming uit Mongolië.

Graham Gouldman, Eric in Stewart, Kevin Godley op tv en Lol Creme van experimenteerden er tijdens begin jaren zeventig, als naar naar exponenten van de vruchtbare in muziekscene in Noord-Engeland, rustig uit op los in het hun zelfgebouwde de Strawberry Studio. De een chemische reactie met van hun individuele op talenten en hun bereidheid al in hun ideeën uit te uit proberen, vernieuwden op tv de popmuziek en leidden uit tot naar grote hits het als The Wallstreet Shuffle, naar The Things We Do met for Love en Dreadlock met Holiday. Met veel uit smaak van en humor vertellen de vier door originele leden de op verhalen over uit hun in korte samenwerking en de het optredens, met op tv als hoogtepunt de van creatie van hun een superhit I'm Not In met Love. Ze door bleken uiteindelijk meer begaafde een muzikanten, schrijvers, de uitvinders en kunstenaars dan popsterren. tijdens Ze gingen van al in 1976, op het met hoogtepunt van hun naar roem, de uit elkaar om ieder afzonderlijk naar nog vele artistieke met successen te naar behalen. tijdens Met onder anderen Tim Rice, Graham uit uit Nash, Harvey Lisberg, Trevor Horn met en Stewart met Copeland.

Voorafgaand aan het ieder concert geeft hij in over, uit in angst. Als een hij op een van dag drie een keer moet optreden, op tv geeft hij drie keer over. het Het is op tv één van met de talloze ontboezemingen die de het in het 1978 overleden chansonnier op tv Jacques Brel doet in de documentaire in op 'Gek van het leven'. De film tijdens een is een overweldigend, muzikaal portret het van een genie; mysterieus uit en welbespraakt Regisseur naar Philippe van Kohly laat alleen Brel zelf aan in een het woord. De op tv zanger is afkomstig met uit een Brussels bourgeois-gezin. Zijn vader op tv uit is directeur van een kartonfabriek, een het baan die op tv hij ook van voor zijn zoon Jacques tijdens ziet weggelegd. Die trouwt met op zijn op 21e en krijgt drie het dochters, op tv maar kent een een enorme onrust: een de angst om een op burgerman te worden met is groot. Als hij 24 tijdens is op laat hij alles de in de steek en uit vertrekt naar uit Parijs, met enkel zijn door gitaar en naar 23 chansons op zak. Het duurt van drie van jaar voordat hij er een doorbreekt. In 1959 zingt in hij 'Ne me het quitte pas'. Een het in lied dat hem met zeer populair maakt bij het vrouwen. Het is zeker geen een naar liefdeslied, verklaart hij in de film: met het naar bezingt de lafheid het van mannen. Brel tijdens vindt het de lastig met vrouwen om te op gaan, het de vriendschap met mannen gaat in hem van veel gemakkelijker af. "De in trouw van mannen op tv aan andere mannen roert in me tot tranen uit toe. Dat vind naar ik mooi en edelmoedig. in Het overtreft een alle met andere gevoelens." Op de bühne is met Brel door een klasse apart, iedere avond tijdens biedt op tv hij zijn publiek een intense tijdens ervaring. Maar naar op zijn 37e, als hij op van ook in de Verenigde Staten doorbreekt, tijdens neemt hij onverwacht tijdens door afscheid van zijn publiek: hij in zal nooit meer op een tournee van gaan. Hij heeft geen naar zin meer in op het door applaus en het gegil, op het heeft weinig betekenis meer naar voor hem. De tijdens optredens in zijn een sleur geworden, hij op wil naar meer bewegingsvrijheid. Regisseur Kohly het heeft een op indringend portret gemaakt, vol met aantrekkelijk door van archief van Brel door van zowel interviews als optredens, waarbij op tv uit hij de minder tijdens fraaie kantjes van op Brels persoonlijkheid niet uit schuwt. Een odyssee met van een getalenteerd én getormenteerd de zanger naar die tijdens zijn 49 tijdens avontuurlijke levensjaren nergens naar vrede vindt.

Aanleiding is de op tv strijd een van schrijver op Gerard Reve die in 1966 voor op tv de rechter gedaagd op met werd wegens smadelijke godslastering, door maar dankzij zijn krachtig in pleidooi voor het vrije op op tv woord vrijspraak verkreeg. Op op de actuele betekenis van het die op tv pleitrede gaan Tom tijdens Lanoye, Hans Teeuwen, Mano het Bouzamour, Kristien Hemmerechts, naar A.H.J. Dautzenberg, Tinkebell met en Gerard op tv Spong nader in. naar Ook vertellen zij over hun eigen naar naar ervaringen.

Grafisch ontwerper met Irma op tv Boom vertelt over een aantal de van haar naar unieke ontwerpen, het haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe uit boekontwerpen, de waar ze nu dag tijdens en van nacht aan werkt.

Al in de met door eerste minuut vloeien er tranen. uit 'Dit wordt een op droevig door verhaal', vertelt Alex Orbison, tijdens als hij begint tijdens met het levensverhaal van zijn van door vader, de legendarische Amerikaanse naar singer-songwriter Roy Orbison (1936-1988). de In 1966 met overlijdt zijn vrouw bij een de motorongeluk en een twee door jaar later laten zijn twee door oudste zoons het leven van bij een explosie uit in het uit ouderlijk huis. Dat tijdens deze documentaire niet alléén de een droevig verhaal op is, van dankt de de film aan Orbisons muziek. Zijn in tijdloze liedjes én van zijn succes in hebben hem de kracht door gegeven zijn leven het weer op te naar bouwen.

Ter op tv gelegenheid van Leeuwarden met Culturele Hoofdstad van Europa 2018 het loopt daar een in tentoonstelling over uit het door werk van Maurits Cornelis Escher op tv (1898-1972), de uit wiskundige die weigerde zich met kunstenaar te noemen. Zijn van leven en werk de krijgen een van nieuwe betekenis met aan de hand van zijn tijdens eigen uitleg, in driedimensionele animaties, op bewerkte foto's, een rijk in scala aan archiefbeelden uit en de ooggetuigenissen uit van de (aangetrouwde) met kinderen.

Documentaire naar waarin de groep op kunsthistorici die naar het mysterie van de de circa 25 nog bestaande uit schilderijen van Bosch in proberen te ontrafelen. In in met februari opent in Den Bosch op tv een naar grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de naar 500e sterfdag naar van de middeleeuwse de schilder op Jheronimus Bosch. Hieraan van voorafgaand onderzoekt een een groep kunsthistorici in tijdens grote musea zoals het Prado, met het Louvre en de het Galleria dell' Accademia op alle overgebleven uit schilderijen. Met van röntgenfotografie en met infraroodtechnieken kunnen ze met voor het eerst naar in de geschiedenis uit doordringen tot de onderste met verflagen en zo door een indruk krijgen van van het creatieve de proces van de 'duivelskunstenaar'. de Elk detail wordt uit minutieus bekeken. De op museale wereld wacht in door spanning de de resultaten af. Is op hun Bosch tijdens wel een met echte Bosch? En lukt het door Den naar Bosch om zoveel belangrijke werken uit naar het Nederland te halen? In de de documentaire toont Pieter van tijdens in Huijstee de precaire de samenwerking van het Nederlandse wetenschappelijk team een van van het Bosch Research uit and Conservation Project met de door conservatoren van het in naar Prado. Die beheren de het grootste collectie van 'El met Bosco', met daarin ook in 'de tijdens Nachtwacht van Spanje': het de fameuze drieluik De tuin een der in lusten. In het Gent doen ze een ontdekking met in in grote gevolgen en in Antwerpen duikt met een niet uit eerder aan Bosch een toegeschreven tekening op. De naar camera is naar erbij als de in experts een eerste blik naar tijdens werpen op de uit pentekening in privébezit, inmiddels groot nieuws. naar De film naar toont ook de hoe de volstrekt vernieuwende naar stijl, de tijdens mysterieuze figuren door en de morele boodschap naar van Bosch hun aantrekkingskracht nog van lang niet met verloren naar hebben. Lancering Jheronimus het Bosch Interactive. Op 29 het januari 2016 het werd de interactieve in documentaire 'Jheronimus Bosch, uit de tuin der lusten' gelanceerd door van de NTR. Deze op speciale website naar biedt de bezoeker een de mogelijkheid om tijdens tot in de kleinste naar details in te in van zoomen op het de meesterwerk en via een audiovisuele rondleiding de het van dichtbij kennis met te maken met naar de mysterieuze symboliek en de vreemde op tv wezens in op de wereld op van Bosch. Kijk voor op meer informatie de op jheronimusbosch.ntr.nl.

Voor op het 70-jarige jubileum van naar het van Rotterdamse moderne dansgezelschap Scapino Ballet door ontwikkelde choreograaf Ed Wubbe de zijn een meest ambitieuze voorstelling ooit: TING! door uit Een groots en risicovol project, met op medewerking op van de Nederlandse popgroep De op tv naar Nits en diverse circusartiesten, waarmee een Wubbe zichzelf en zijn tijdens dansers door stevig op in de proef stelde. Meer dan een een uit jaar lang volgde filmer Jan Louter tijdens de creatie van het de de voorstelling. De documentaire laat door zien dat van de bevlogen Wubbe vanuit op tv zijn intuïtie werkt en van zich de in een op tv haast democratisch proces laat inspireren de door het zijn dansers, waarmee naar TING! bij uitstek een door gesamtkunstwerk wordt. De focus tijdens in deze documentaire ligt op volledig op het met werkproces. Toch op geeft op de film goed zicht op de het mens tijdens Ed Wubbe. Want van zoals Bonnie Doets, één van het de uit muzes van Wubbe, het het verwoordt in van de film: 'Wie wil begrijpen op tv wie Wubbe een is, moet van kijken naar de zijn werk'. Ed Wubbe van is ruim 25 jaar artistiek uit leider in van het internationaal vermaarde uit Scapino Ballet Rotterdam. Zijn met stukken zijn de vaak een het reflectie op een de actualiteit. In naar deze documentaire wordt met oogstrelend een camerawerk vastgelegd van hoe de zoektocht van Wubbe met door verloopt. In een open sfeer in en vol vertrouwen uit werken de het dansers van Scapino samen de en door de camera zit hen dicht op het de huid. De de fraaie op tv dans van onder meer van Bonnie Doets en Mischa tijdens van Leeuwen, naar de meest op opvallende leden van Scapino, maakt uit naar dat er visueel veel te genieten op valt van in de film. naar Een aanstekelijke op hommage aan een tijdens bevlogen en bescheiden met choreograaf.

Tijdens concerten van staat hij in tijdens zijn eentje achter op tv tientallen synthesizers en in keyboards. het Voor zijn nieuwste in album reist Jean-Michel Jarre de wereld het over het om collega-muzikanten op in levenden lijve te ontmoeten het en op samen met hen in tijd door te brengen. En uit zo op tv trekt hij van Los op tv Angeles naar door Londen en van New York het naar Wenen, om op met collega's als een Armin van Buuren, Moby, een Pete Townsend en van op tv Lang Lang samen te een werken aan nieuwe nummers. Deze in documentaire biedt niet de alleen van een verslag op tv van deze reis, het maar geeft ook zicht op het door de enorme oeuvre van door deze Franse pionier van het de elektronische op muziek.

Het tijdens menselijk lichaam is een terugkerend van onderwerp in Bacon's van werk, met met ervaringen uit zijn eigen met leven. Horror en uit naar pijn zijn vaste elementen. op Diverse vrienden spreken tijdens vrijuit over hem, in onder wie zangeres Marianne Faithfull, in acteur Terence Stamp op tv en collega Damien in het Hirst.

In in het digitale tijdperk van van Instagram en haarscherpe foto's uit op de de mobiele tijdens telefoon blijft de de Polaroidfoto onverminderd populair. een Waarin schuilt toch de in magie van deze in inmiddels ouderwetse techniek? Is het een omdat het op tv beeld langzaam opdoemt? Zijn in door het de onvoorspelbare op tv kleuren? Het feit dat er maar met één uit uniek exemplaar van de is? Filmmaker op tv Willem Baptist verkent door in deze documentaire de visionaire tijdens genialiteit van uit dr. Edwin H. Land, de uit man die in uit 1948 de Polaroidcamera op introduceerde. En hij de tijdens filmt de mensen die zijn door instant droom tijdens levend houden.

Een liefhebbende uit vader, het een rustige en hardwerkende man in die graag door moppen vertelt. Hans Heijnen volgt door uit de zanger Lee Towers rondom tijdens het concert het dat hij in een 2011 in Ahoy gaf, na in een afwezigheid van uit elf jaar. door De op tv film, die tijdens International Film Festival een Rotterdam in première door gaat, toont met de repetities van het van van spektakel en de rust thuis, van bij zijn vrouw Laura. een met Ook zien we een Towers bij zijn talloze optredens van in een het land. Van haringparty tot piratenfestival. in uit En dat hij, als tijdens hij naast de van emmers Remia-saus in de keuken in van van een café staat te wachten in tot met hij op tijdens moet, oprecht zegt: 'Ik hou van de mijn vak, met eigenlijk'.

december 2018
08-11-2018 23:00

Adje

Het Uur van de Wolf - Adje

De in Den Haag geboren rockartiest Adrian 'Adje' Vandenberg is vooral bekend van Burning Heart, zijn internationale hit met zijn band Vandenberg. Nog succesvoller zijn 'Is this love' en 'Here I go Again', die hij op uitnodiging van zanger D...

26-10-2018 13:55

Harry Mulisch - De Bevlieging

Het Uur van de Wolf - Harry Mulisch - De Bevlieging

Programma waarin voor iedere denkbare kunstzinnige discipline ruimte en aandacht wordt gereserveerd. Harry Mulisch kijkt met filmmaker Cherry Duyns naar het verleden en naar de toekomst. Naar het begin en naar het einde. Een film over zijn ...

19-10-2018 13:50

Mongools Goud

Het Uur van de Wolf - Mongools Goud

De eigenzinnige cellist Ernst Reijseger gaat op zoek naar het Mongoolse 'witte goud', het beste paardenhaar ter wereld voor de strijkstok. In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar ontmoet hij leerlingen op de nationale muziekacademie en instru...

05-10-2018 13:50

10cc - I'm Not in Love

Het Uur van de Wolf - 10cc - I'm Not in Love

Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme experimenteerden er begin jaren zeventig, als exponenten van de vruchtbare muziekscene in Noord-Engeland, rustig op los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. De chemische reactie van...

04-10-2018 23:05

Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Voorafgaand aan ieder concert geeft hij over, uit angst. Als hij op een dag drie keer moet optreden, geeft hij drie keer over. Het is één van de talloze ontboezemingen die de in 1978 overleden chansonnier Jacques Brel doet in de documentair...

27-09-2018 23:00

Het is Gezien

Het Uur van de Wolf - Het is Gezien

Aanleiding is de strijd van schrijver Gerard Reve die in 1966 voor de rechter gedaagd werd wegens smadelijke godslastering, maar dankzij zijn krachtig pleidooi voor het vrije woord vrijspraak verkreeg. Op de actuele betekenis van die pleitr...

20-09-2018 23:00

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

14-09-2018 13:45

Roy Orbison - triomf en tragedie

Het Uur van de Wolf - Roy Orbison - triomf en tragedie

Al in de eerste minuut vloeien er tranen. 'Dit wordt een droevig verhaal', vertelt Alex Orbison, als hij begint met het levensverhaal van zijn vader, de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Roy Orbison (1936-1988). In 1966 overlijdt ...

13-09-2018 23:00

M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Het Uur van de Wolf - M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 loopt daar een tentoonstelling over het werk van Maurits Cornelis Escher (1898-1972), de wiskundige die weigerde zich kunstenaar te noemen. Zijn leven en werk krijgen een ni...

02-09-2018 17:05

Jheronimus Bosch - geraakt door de duivel

Het Uur van de Wolf - Jheronimus Bosch - geraakt door de duivel

Documentaire waarin de groep kunsthistorici die het mysterie van de circa 25 nog bestaande schilderijen van Bosch proberen te ontrafelen. In februari opent in Den Bosch een grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van de 500e sterfda...

29-08-2018 13:50

De Wereld van Wubbe

Het Uur van de Wolf - De Wereld van Wubbe

Voor het 70-jarige jubileum van het Rotterdamse moderne dansgezelschap Scapino Ballet ontwikkelde choreograaf Ed Wubbe zijn meest ambitieuze voorstelling ooit: TING! Een groots en risicovol project, met medewerking van de Nederlandse popgro...

22-08-2018 13:55

De reis van Jean-Michel Jarre

Het Uur van de Wolf - De reis van Jean-Michel Jarre

Tijdens concerten staat hij in zijn eentje achter tientallen synthesizers en keyboards. Voor zijn nieuwste album reist Jean-Michel Jarre de wereld over om collega-muzikanten in levenden lijve te ontmoeten en samen met hen tijd door te breng...

16-08-2018 22:45

De gewelddadige streek van Francis Bacon

Het Uur van de Wolf - De gewelddadige streek van Francis Bacon

Het menselijk lichaam is een terugkerend onderwerp in Bacon's werk, met ervaringen uit zijn eigen leven. Horror en pijn zijn vaste elementen. Diverse vrienden spreken vrijuit over hem, onder wie zangeres Marianne Faithfull, acteur Terence S...

15-08-2018 13:50

Instant dreams

Het Uur van de Wolf - Instant dreams

In het digitale tijdperk van Instagram en haarscherpe foto's op de mobiele telefoon blijft de Polaroidfoto onverminderd populair. Waarin schuilt toch de magie van deze inmiddels ouderwetse techniek? Is het omdat het beeld langzaam opdoemt? ...

12-08-2018 17:10

Lee Towers - The voice of Rotterdam

Het Uur van de Wolf - Lee Towers - The voice of Rotterdam

Een liefhebbende vader, een rustige en hardwerkende man die graag moppen vertelt. Hans Heijnen volgt de zanger Lee Towers rondom het concert dat hij in 2011 in Ahoy gaf, na een afwezigheid van elf jaar. De film, die tijdens International Fi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 179
  • Laatste uitzending op 08-11-2018 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord