Programma gemist?

Aan de vooravond in van een uit reeks reünie-concerten van op tv The Kinks de kijken de broers naar Ray en Dave uit Davies terug op hun van roemruchtige verleden. Centraal staat door het 'vergeten door meesterwerk' Green met Village Preservation Society uit op 1968. naar Dankzij nieuwe interviews met op de hoofdrolspelers, de nog nooit eerder de vertoonde opnamen uit uit de topjaren en heerlijke verhalen op tv van prominente collega's herleven uit de hoogtijdagen een van The tijdens Kinks.

Hij met was het uit kloppend hart van Supersister, door speelde in van Golden Earring, waar hij vioolpartijen een voor componeerde. Scoorde het met tijdens Freek de Jonge een op tv nummer 1-hit, produceerde Gruppo naar Sportivo en was op tv de eerste in Nederland de die van met samples begon in de op band uit Nits. Nu zit hij vijftig naar een jaar in het vak. Portret door van Robert tijdens Jan Stips, de tovenaar het van de Nederpop. tijdens Met zijn muzikale vrienden op tv van maakt hij een spannende op tv nieuwe plaat uit á la Supersister. door Grote vraag: waarom is op tv zo'n geweldige muzikant onbekend een bij het grote publiek? tijdens Met o.a. Bart van Chabot, tijdens Anton Corbijn, Henk Hofstede, tijdens Cesar op tv Zuiderwijk en Freek de tijdens Jonge.

Ze is vijftig het kilo pure een soulsensatie en met wordt de vrouwelijke James Brown uit genoemd: zangeres naar Sharon Jones. het In december tijdens 2014 steelt ze met de show bij een serie de concerten in in het legendarische Apollo Theater in het New York. Samen de met onder andere het Charles Bradley, Naomi het Shelton, de de Como Mamas en een veertig musici naar spelen ze met ongekende energie op tijdens de bomvolle zaal een plat. Deze Daptone Super het Soul Revue vormt de basis een het van deze opzwepende uit documentaire.

Tijdens de de repetities en opnamen van naar de iconische een lp Imagine laat met John Lennon op tv permanent twee de cameraploegen toe. Aan de hand van van veel nooit eerder naar uit geopenbaarde beelden en geluidsmateriaal op tv vertellen John en Yoko, maar op ook tal van tijdens directbetrokkenen, naar over de bijzondere relatie tussen het uit beide kunstenaars en met hun controversiële imago. De soundtrack van door de op legendarische lp klinkt permanent op een de naar achtergrond.

Henny Vrienten is op nog uit niets van zijn in scherpte en met muzikaliteit verloren, maar de nieuwe in generatie klopt op de de deur. tijdens Het is met nota bene zijn eigen zoon Xander, een die momenteel uit furore met maakt bij Jett naar Rebel, die zijn vader van wijst op de uit veranderende tijden. de Beide mannen delen hun liefde naar voor de basgitaar, op tv bezoeken een tal van collega's en tonen ons op de prikkelende op tv botsing van het generaties.

Het door is een gewaagde onderneming. De door met Nederlandse band The Analogues trekt augustus uit de 2018 naar Liverpool met om in het uit hol van de leeuw uit een concert te uit geven voor op tweeduizend Beatlesfans. Op het menu de het nog nooit op eerder live uitgevoerde uit White van Album van The Beatles. De zaal door tijdens komt massaal uit de in stoelen. De reacties variëren de van 'de uit mooiste avond op tv van mijn leven' tot 'dit moet tijdens de hele naar wereld zien'. De camera op is het overal bij.

De in Den uit Haag geboren rockartiest met Adrian 'Adje' door Vandenberg is vooral op bekend van Burning Heart, het zijn internationale hit op met de zijn band Vandenberg. Nog succesvoller de zijn 'Is this een love' en 'Here op I naar go Again', in die hij op uitnodiging van zanger de David op tv Coverdale uitvoert met de Amerikaanse in rockgroep Whitesnake. In naar 2013 tijdens richt hij een met Jan Hoving de hardrockband Vandenberg's het Moonkings op. op tv Regisseur Marcel de Vré een uit volgt deze nieuwe uit formatie op meerdere de continenten.

Programma waarin een voor iedere denkbare van kunstzinnige discipline ruimte en op aandacht wordt gereserveerd. van Harry Mulisch op tv kijkt met door filmmaker Cherry Duyns naar met het verleden en de naar een de toekomst. Naar het begin de en naar het einde. uit Een tijdens film over zijn geboortestad Haarlem, op tv zijn vader en naar moeder, het huis op tv in van zijn eerste het herinneringen en het huis van zijn op tv eerste verhaal. het Een film in over de met dood, teckels, een meisje in van de kast, sterren van en het machtige oeuvre tijdens dat als een door monument in het zijn Amsterdamse met werkkamer staat.

De op tv eigenzinnige cellist Ernst Reijseger gaat de op tijdens zoek naar het Mongoolse met 'witte door goud', het beste met paardenhaar ter wereld voor de naar strijkstok. In uit de Mongoolse het hoofdstad Ulaanbaatar ontmoet hij leerlingen op tijdens de in nationale muziekacademie uit en instrumentbouwers. Op op de steppen spreekt hij met een traditionele paardenvioolspelers en met zangers. Het op verhaal van het paardenhaar speelt door zich af tijdens tegen in de achtergrond van het explosieve ontwikkelingen in de een mijnbouw en op tv toenemende verstedelijking en tijdens milieuvervuiling in booming het Mongolië.

Graham Gouldman, Eric van Stewart, uit Kevin Godley en Lol op tv Creme experimenteerden er begin naar jaren naar zeventig, als exponenten een van de vruchtbare muziekscene in met Noord-Engeland, een rustig op los uit in hun uit zelfgebouwde Strawberry Studio. De het chemische reactie het van hun individuele talenten en hun op bereidheid al hun het ideeën uit te een proberen, vernieuwden de door met popmuziek en leidden tot het grote hits van als The Wallstreet Shuffle, The Things tijdens het We Do for Love en door Dreadlock Holiday. naar Met veel smaak en humor de door vertellen de vier originele in leden de verhalen over op hun korte samenwerking uit en de een optredens, met tijdens als hoogtepunt de creatie van hun van superhit I'm Not uit In Love. Ze uit door bleken uiteindelijk meer begaafde uit muzikanten, schrijvers, door uitvinders en kunstenaars dan door popsterren. Ze gingen op tv al in 1976, op in het uit hoogtepunt van hun roem, uit in elkaar om ieder op tv afzonderlijk nog een vele artistieke successen te behalen. een van Met onder anderen Tim tijdens Rice, Graham de Nash, Harvey Lisberg, Trevor Horn en met Stewart naar Copeland.

Voorafgaand aan op tv ieder tijdens concert geeft hij over, uit in angst. Als hij op op van een dag drie in keer moet optreden, geeft hij het drie keer over. op tv Het is één naar van de talloze met ontboezemingen die de in een 1978 overleden het chansonnier Jacques Brel naar doet in de een documentaire 'Gek in van het leven'. De het film is een het overweldigend, muzikaal van portret van een genie; mysterieus naar en welbespraakt Regisseur met Philippe Kohly op laat alleen Brel zelf aan met het woord. De met de zanger is afkomstig uit een Brussels op bourgeois-gezin. Zijn met vader is directeur van tijdens een kartonfabriek, door een baan die hij met ook tijdens voor zijn tijdens zoon Jacques ziet door weggelegd. Die trouwt op op tv zijn 21e en op tv krijgt drie dochters, maar kent tijdens een enorme onrust: op tv uit de angst om een burgerman te met worden is uit groot. Als een hij 24 is laat hij alles in in de steek de en vertrekt tijdens naar Parijs, met enkel uit zijn naar gitaar en tijdens 23 chansons op zak. Het duurt een drie jaar tijdens voordat hij er doorbreekt. door In 1959 uit zingt hij 'Ne me naar in quitte pas'. Een een lied dat hem zeer populair het maakt bij vrouwen. Het naar naar is zeker geen liefdeslied, verklaart hij de in de een film: het bezingt de het lafheid de van mannen. Brel van vindt het lastig met vrouwen met om te gaan, van uit de vriendschap met mannen het gaat hem veel gemakkelijker af. van "De trouw uit van naar mannen aan andere mannen roert op tv me tot tranen van toe. Dat van vind ik mooi tijdens en edelmoedig. Het overtreft alle door van andere gevoelens." Op de bühne is Brel op een klasse apart, het iedere avond een biedt hij in zijn publiek een de intense ervaring. Maar op zijn naar 37e, als hij met ook de in de Verenigde Staten naar doorbreekt, neemt hij onverwacht op tv afscheid door van zijn publiek: hij zal van nooit meer op met tijdens tournee gaan. Hij heeft geen zin met meer naar in het uit applaus en het gegil, op tv het heeft weinig betekenis door meer op voor hem. De de optredens zijn een op sleur geworden, hij wil op meer bewegingsvrijheid. Regisseur Kohly heeft in een indringend door portret gemaakt, vol van met aantrekkelijk archief van Brel van van zowel het interviews als optredens, waarbij het hij de uit minder tijdens fraaie kantjes van Brels door persoonlijkheid niet met schuwt. Een odyssee met van een getalenteerd én uit getormenteerd zanger die tijdens de zijn naar 49 avontuurlijke levensjaren nergens vrede van vindt.

Aanleiding met is de strijd van door schrijver Gerard Reve een die uit in 1966 voor de rechter gedaagd uit werd de wegens smadelijke godslastering, naar maar dankzij op zijn krachtig pleidooi voor het vrije op tv woord vrijspraak verkreeg. naar uit Op de actuele betekenis op tv van die pleitrede de gaan Tom Lanoye, Hans Teeuwen, uit Mano Bouzamour, Kristien tijdens Hemmerechts, het A.H.J. Dautzenberg, Tinkebell en tijdens Gerard Spong nader in. op Ook vertellen zij tijdens op over hun eigen het ervaringen.

Grafisch naar ontwerper Irma Boom vertelt het over van een aantal van in haar unieke ontwerpen, haar het inspiratiebronnen en de twee op nieuwe boekontwerpen, een waar ze nu dag door en nacht aan in werkt.

Al in de het eerste naar minuut vloeien er tranen. 'Dit op wordt op een droevig op tv verhaal', vertelt Alex Orbison, als hij de door begint met het levensverhaal van zijn op het vader, de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Roy naar Orbison tijdens (1936-1988). In door 1966 overlijdt zijn vrouw bij een het motorongeluk op tv en twee jaar in later laten zijn twee oudste naar zoons het uit leven bij met een explosie in het het ouderlijk huis. Dat een deze documentaire op niet alléén tijdens een droevig verhaal uit is, dankt de film aan van Orbisons op tv muziek. Zijn tijdloze met liedjes én zijn succes hebben hem naar de kracht gegeven de zijn leven weer door op door te bouwen.

Ter van gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad tijdens van op Europa 2018 loopt daar in een op tv tentoonstelling over het werk van Maurits op tv Cornelis Escher op (1898-1972), tijdens de wiskundige die weigerde zich kunstenaar naar op te noemen. Zijn leven op tv en werk uit krijgen een nieuwe op tv betekenis aan de hand de van zijn de eigen uitleg, driedimensionele animaties, tijdens bewerkte foto's, door een rijk scala aan archiefbeelden en de de door ooggetuigenissen van in de (aangetrouwde) kinderen.

februari 2019
31-01-2019 23:05

The Kinks - Echoes of a World

Het Uur van de Wolf - The Kinks - Echoes of a World

Aan de vooravond van een reeks reünie-concerten van The Kinks kijken de broers Ray en Dave Davies terug op hun roemruchtige verleden. Centraal staat het 'vergeten meesterwerk' Green Village Preservation Society uit 1968. Dankzij nieuwe inte...

24-01-2019 22:55

Robert Jan Stips - De tovenaar van de Nederpop

Het Uur van de Wolf - Robert Jan Stips - De tovenaar van de Nederpop

Hij was het kloppend hart van Supersister, speelde in Golden Earring, waar hij vioolpartijen voor componeerde. Scoorde met Freek de Jonge een nummer 1-hit, produceerde Gruppo Sportivo en was de eerste in Nederland die met samples begon in d...

18-01-2019 14:20

Living on Soul

Het Uur van de Wolf - Living on Soul

Ze is vijftig kilo pure soulsensatie en wordt de vrouwelijke James Brown genoemd: zangeres Sharon Jones. In december 2014 steelt ze de show bij een serie concerten in het legendarische Apollo Theater in New York. Samen met onder andere Char...

17-01-2019 22:55

John & Yoko - Above Us Only Sky

Het Uur van de Wolf - John & Yoko - Above Us Only Sky

Tijdens de repetities en opnamen van de iconische lp Imagine laat John Lennon permanent twee cameraploegen toe. Aan de hand van veel nooit eerder geopenbaarde beelden en geluidsmateriaal vertellen John en Yoko, maar ook tal van directbetrok...

10-01-2019 22:45

Vrienten en Vrienten in: Basmannen

Het Uur van de Wolf - Vrienten en Vrienten in: Basmannen

Henny Vrienten is nog niets van zijn scherpte en muzikaliteit verloren, maar de nieuwe generatie klopt op de deur. Het is nota bene zijn eigen zoon Xander, die momenteel furore maakt bij Jett Rebel, die zijn vader wijst op de veranderende t...

03-01-2019 22:45

The Analogues in Liverpool

Het Uur van de Wolf - The Analogues in Liverpool

Het is een gewaagde onderneming. De Nederlandse band The Analogues trekt augustus 2018 naar Liverpool om in het hol van de leeuw een concert te geven voor tweeduizend Beatlesfans. Op het menu het nog nooit eerder live uitgevoerde White Albu...

08-11-2018 23:00

Adje

Het Uur van de Wolf - Adje

De in Den Haag geboren rockartiest Adrian 'Adje' Vandenberg is vooral bekend van Burning Heart, zijn internationale hit met zijn band Vandenberg. Nog succesvoller zijn 'Is this love' en 'Here I go Again', die hij op uitnodiging van zanger D...

26-10-2018 13:55

Harry Mulisch - De Bevlieging

Het Uur van de Wolf - Harry Mulisch - De Bevlieging

Programma waarin voor iedere denkbare kunstzinnige discipline ruimte en aandacht wordt gereserveerd. Harry Mulisch kijkt met filmmaker Cherry Duyns naar het verleden en naar de toekomst. Naar het begin en naar het einde. Een film over zijn ...

19-10-2018 13:50

Mongools Goud

Het Uur van de Wolf - Mongools Goud

De eigenzinnige cellist Ernst Reijseger gaat op zoek naar het Mongoolse 'witte goud', het beste paardenhaar ter wereld voor de strijkstok. In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar ontmoet hij leerlingen op de nationale muziekacademie en instru...

05-10-2018 13:50

10cc - I'm Not in Love

Het Uur van de Wolf - 10cc - I'm Not in Love

Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme experimenteerden er begin jaren zeventig, als exponenten van de vruchtbare muziekscene in Noord-Engeland, rustig op los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. De chemische reactie van...

04-10-2018 23:05

Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

Voorafgaand aan ieder concert geeft hij over, uit angst. Als hij op een dag drie keer moet optreden, geeft hij drie keer over. Het is één van de talloze ontboezemingen die de in 1978 overleden chansonnier Jacques Brel doet in de documentair...

27-09-2018 23:00

Het is Gezien

Het Uur van de Wolf - Het is Gezien

Aanleiding is de strijd van schrijver Gerard Reve die in 1966 voor de rechter gedaagd werd wegens smadelijke godslastering, maar dankzij zijn krachtig pleidooi voor het vrije woord vrijspraak verkreeg. Op de actuele betekenis van die pleitr...

20-09-2018 23:00

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

14-09-2018 13:45

Roy Orbison - triomf en tragedie

Het Uur van de Wolf - Roy Orbison - triomf en tragedie

Al in de eerste minuut vloeien er tranen. 'Dit wordt een droevig verhaal', vertelt Alex Orbison, als hij begint met het levensverhaal van zijn vader, de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Roy Orbison (1936-1988). In 1966 overlijdt ...

13-09-2018 23:00

M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Het Uur van de Wolf - M.C. Escher - Het oneindige zoeken

Ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 loopt daar een tentoonstelling over het werk van Maurits Cornelis Escher (1898-1972), de wiskundige die weigerde zich kunstenaar te noemen. Zijn leven en werk krijgen een ni...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 185
  • Laatste uitzending op 31-01-2019 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord