Programma gemist?

Portret van chansonnier uit Jacques Brel. op tv Archiefbeelden van Brels in interviews en het optredens en zijn de minder fraaie kantjes wisselen van elkaar in af.

De Ashton naar Brothers zijn met met hun circusachtige de variété een uniek op gezelschap in de het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur op tv Marcel de Vré volgt hun tijdens creatieve ontwikkeling in al jaren met het de camera. met Hij zag de tijdens successen en mislukkingen, de met vriendschap en van breuken in door de groep en in het recente afscheid van Pepijn Gunneweg, in één van de uit de sleutelfiguren. Hoe gaan ze sindsdien verder? de De afspraak van was dat ze het zouden stoppen na met het vertrek van Pepijn. tijdens In plaats daarvan op lijken ze hun het tijdens weg nu pas naar echt gevonden te hebben. Waar ligt uit op tv hun grens? Moet het steeds met gevaarlijker?

Boudewijn de naar Groot is zeventig geworden. met Bij een het laatste optreden van op zijn tournee kondigt hij op tv aan dat tijdens hij nooit meer tijdens de hits wil uit spelen van waar hij beroemd mee werd. Een naar uit streep onder het uit verleden, zoals hij die in het zijn leven uit vaker zette. op tv Regisseur Suzanne Raes volgt Boudewijn het de Groot in uit het jaar na tijdens dit optreden op en zoekt met hem, zijn de vrienden en op tv kinderen op naar een rode draad op tv in een leven vol tijdens breukvlakken.

Nederlands meestvertaalde en het naar bestverkochte schrijver Herman tijdens Koch is een man met geheimen, een die hij alleen op met via het filter tijdens van een maskerade lijkt te willen door prijsgeven. De Woede tijdens van het Herman Koch is een schrijversportret, op tv waarin op tv regisseur Pieter uit Verhoeff samen met een Koch door het doolhof van zijn de binnenwereld dwaalt, om naar in in het centrum in daarvan uit te komen. tijdens Pieter ontmoet hem het in de intimiteit van van zijn eigen door leven, waar hij bereid in is zijn vermommingen af op te naar leggen.

Het is het een gedurfd experiment: met twee permanente video-installaties tijdens als altaarstukken in in een in van 's werelds het beroemdste kerken. De Amerikaan Bill op Viola het krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht uit van de St. Paul's Cathedral in met Londen. Oud met en nieuw komen samen een op krachtige thema's als een liefde, op sterfelijkheid en lijden. De wonderlijke het weg in naar de van realisatie.

Jan op tv Wolkers maakte in zijn door Amsterdamse periode met (1963-1977) zijn in grootste bloei door, maar met overwon ook meerdere crises. in Aan de hand in van zijn boeken en met media-optredens heeft hij uit sterk bijgedragen aan op de op mythevorming rond een zijn persoon. Dankzij een grote vondst met van het tachtig audiospoelen (vol met de intieme gesprekken met in kroongetuigen uit Wolkers' leven de en werk) en tijdens filmspoelen in de zijn archief op Texel, van is het in voor regisseur met Wim van der Aar mogelijk van van een nieuwe, authentieke op tv én exclusieve film over de volksschrijver in te maken. het De documentaire met zal heel dicht bij op de echte tijdens Wolkers komen en vormt een een mooie aanvulling met op de langverwachte een biografie van op tv Onno Blom die in op tv oktober het zal verschijnen, exact van tien jaar na het overlijden de de op tv schrijver.

Dance het or Die met vertelt in de in vorm van een naar documentaire het aangrijpende verhaal van een in jonge door danser in met Syrië, die in de op tv kunst een tijdens vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld op te trotseren. tijdens Vlucht is een onafhankelijke korte tijdens dansfilm, waarin een de groep Nederlanders op een de vlucht met slaat.

Regisseur het Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers naar van Le Petit de Prince van Antoine op de de Saint-Exupéry, waarvan ruim in 375 versie bestaan. De de geportretteerden zetten het het werk om tijdens in respectievelijk in het Tamazight (Noord-Afrika), een Sámi (noorden van Finland), tijdens Nawat (El Salvador) en Tibetaans. op De emotionele band tijdens uit die zij hebben met het boek op tv de helpt hen in het hun strijd hun taal en op tv cultuur te uit behouden.

Documentaire door over de struggle van een tijdens naar gevierd kunstenaar, die een op het toppunt van zijn roem van - op met pijn tijdens in zijn hart - tijdens de balans uit aan het opmaken is van op een de leven lang hard van werken. En wiens oeuvre, precies op op het goede moment, het voor het nageslacht het gewaarborgd op blijft.

'Ik naar schrijf omdat er een de stem in in mij is die gehoord naar wil horen', schrijft op tv de Amerikaanse dichteres Sylvia met van Plath als ze de vijftien is. Tragisch genoeg legt ze door die in stem in 1963 door het zwijgen op, als ze met zichzelf op 30-jarige op tv van leeftijd van het leven tijdens berooft. Dat tijdens gebeurt vier weken na de publicatie met van haar van baanbrekende roman The in Bell Jar, een boek in dat inmiddels tijdens een een klassieker is. In deze BBC-documentaire wordt in van het semi-autobiografische verhaal achter het boek van met ontrafeld.

De Amerikaanse Itzhak de Perlman is in bepaald geen standaard een klassiek musicus. Hij speelt in net zo makkelijk een uit samen met Billy Joël als met uit pianiste Martha Argerich. van Hij naar treedt op in Sesamstraat, Carnegie van Hall en naar in uit het stadion van 'zijn' honkbalclub, de The New York Mets. de op En hij loopt met krukken. Het tijdens heeft naar de zestienvoudig Grammy-winnaar nooit weerhouden naar een carrière als met violist te in ambiëren. Perlmans optimistische levenshouding een en ongekende in doorzettingsvermogen brengen hem uit uiteindelijk wereldfaam en het heel veel spelplezier. Ook een een muzikaal valt er veel een te genieten. naar We zien Perlman o.a. Bach, met Mendelssohn, Brahms en door Schubert spelen, evenals het in tijdens stuk waar hij de meeste naar bekendheid de mee verwierf: de filmmuziek van met Schindler's naar List.

Grafisch ontwerper Irma in Boom vertelt uit over uit een aantal van haar unieke ontwerpen, op naar haar inspiratiebronnen en de de twee nieuwe boekontwerpen, door waar ze nu het dag en nacht aan de werkt.

Je door leven wordt gevormd door op tv wat naar er in je jeugd met gebeurt, aldus kunstenaar Armando. tijdens Zíjn jeugd staat uit in het teken tijdens van één, allesbepalend voorval: naar in tijdens de Tweede door Wereldoorlog doodt een jongen met in het bos met een Duitse uit soldaat. Het verhaal de komt in Armando's werk in vele op vormen terug; een van noodlottig door treffen, een slachtoffer die dader naar wordt, een schuldig van bos dat van alles zag maar de zwijgt. Was Armando naar betrokken bij op tv de noodlottige gebeurtenis of heeft uit hij een door tragedie van mythologische met proporties bedacht? door In deze documentaire gaan tijdens filmmakers Sjors op Swierstra en in Roelof Jan Minneboo met op zoek naar uit antwoorden.

Ze is al in veertig uit jaar een groot Nederlands auteur een op tv en tekenaar, overladen met prijzen naar vanwege haar proza en naar poëzie voor tijdens jong en oud, tijdens en met toch is Joke van van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. de het Haar werk is zeer met toegankelijk, maar iets naar belemmert haar om de de aandacht op zichzelf te op tv vestigen. De met documentaire werpt het een blik op een de persoonlijke denkwereld van deze uit eigenzinnige op tv kunstenaar.

Schrijver Anil uit Ramdas laat in 2012 door met zijn het zelfgekozen dood Nederland op tv in verbijstering achter. de Zelfs zijn beste vrienden het hebben zijn abrupte op tv einde niet met zien aankomen. Hoe een heeft het het zover kunnen op komen?

december 2019
09-08-2019 21:45

Jacques Brel - Gek van het leven

Het Uur van de Wolf - Jacques Brel - Gek van het leven

Portret van chansonnier Jacques Brel. Archiefbeelden van Brels interviews en optredens en zijn minder fraaie kantjes wisselen elkaar af.

05-08-2019 13:15

Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

Het Uur van de Wolf - Ashton Brothers - vrolijkheid met pijn

De Ashton Brothers zijn met hun circusachtige variété een uniek gezelschap in het Nederlandse theaterlandschap. Regisseur Marcel de Vré volgt hun creatieve ontwikkeling al jaren met de camera. Hij zag de successen en mislukkingen, de vriend...

02-08-2019 21:45

Boudewijn de Groot - Kom Nader

Het Uur van de Wolf - Boudewijn de Groot - Kom Nader

Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regi...

30-07-2019 09:00

Echt Herman Koch

Het Uur van de Wolf - Echt Herman Koch

Nederlands meestvertaalde en bestverkochte schrijver Herman Koch is een man met geheimen, die hij alleen via het filter van een maskerade lijkt te willen prijsgeven. De Woede van Herman Koch is een schrijversportret, waarin regisseur Pieter...

23-07-2019 09:00

De lange weg van Bill Viola

Het Uur van de Wolf - De lange weg van Bill Viola

Het is een gedurfd experiment: twee permanente video-installaties als altaarstukken in een van 's werelds beroemdste kerken. De Amerikaan Bill Viola krijgt in 2004 de opzienbarende opdracht van St. Paul's Cathedral in Londen. Oud en nieuw k...

22-07-2019 13:15

Jan Wolkers spreekt....

Het Uur van de Wolf - Jan Wolkers spreekt....

Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij...

16-07-2019 09:00

Dance or Die

Het Uur van de Wolf - Dance or Die

Dance or Die vertelt in de vorm van een documentaire het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren. Vlucht is een onafhankelijke korte dansfilm, waarin een gro...

27-06-2019 21:55

Het wonder van Le Petit Prince

Het Uur van de Wolf - Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra volgt vier vertalers van Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waarvan ruim 375 versie bestaan. De geportretteerden zetten het werk om in respectievelijk het Tamazight (Noord-Afrika), Sámi (noorden van ...

24-06-2019 19:35

Erwin Olaf - The Legacy

Het Uur van de Wolf - Erwin Olaf - The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem - met pijn in zijn hart - de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre, precies op het goede moment, voor het nagesla...

23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 09-08-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!