Programma gemist?

'Ik een schrijf omdat er een stem uit in tijdens mij is die het gehoord wil horen', schrijft naar de Amerikaanse dichteres Sylvia door Plath als in ze vijftien is. uit Tragisch genoeg legt door ze die op stem in 1963 het zwijgen met op, op tv als ze zichzelf op 30-jarige een leeftijd van het tijdens leven berooft. Dat naar op gebeurt vier weken na de publicatie op op van haar baanbrekende roman The naar Bell tijdens Jar, een boek dat inmiddels naar een klassieker is. het In deze BBC-documentaire wordt de het semi-autobiografische een verhaal achter het de boek door ontrafeld.

De Amerikaanse Itzhak op tv Perlman door is bepaald geen standaard van klassiek door musicus. Hij speelt net zo makkelijk met samen door met Billy Joël als op tv met het pianiste Martha Argerich. Hij treedt op een in Sesamstraat, Carnegie naar Hall en in in het stadion de van 'zijn' honkbalclub, in The New York Mets. naar En in hij loopt met krukken. Het het heeft de in zestienvoudig Grammy-winnaar met nooit weerhouden een carrière als het violist te ambiëren. door op tv Perlmans optimistische levenshouding en een ongekende doorzettingsvermogen brengen op hem uiteindelijk wereldfaam en door heel veel spelplezier. de Ook door muzikaal valt er veel te op genieten. We zien Perlman in het o.a. Bach, Mendelssohn, Brahms de en Schubert spelen, evenals tijdens het het stuk waar hij de meeste bekendheid uit mee uit verwierf: de in filmmuziek van Schindler's in List.

Grafisch door ontwerper Irma Boom vertelt in over een aantal van uit haar de unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en het de de twee nieuwe boekontwerpen, met waar ze nu dag en tijdens nacht aan in werkt.

Je met leven wordt gevormd door wat uit er tijdens in je jeugd gebeurt, aldus het kunstenaar Armando. een Zíjn met jeugd staat in het teken een van één, op allesbepalend voorval: tijdens de Tweede door de Wereldoorlog doodt een jongen in het de bos een Duitse op tv soldaat. op tv Het verhaal komt van in Armando's werk in vele op vormen terug; een een noodlottig treffen, een door slachtoffer die een dader wordt, het een schuldig bos naar dat alles naar zag maar zwijgt. Was uit Armando betrokken bij door de noodlottige gebeurtenis of tijdens heeft hij uit een tragedie van mythologische door proporties bedacht? met In deze documentaire gaan op tv filmmakers Sjors Swierstra met en Roelof Jan in Minneboo op zoek naar van naar antwoorden.

Ze is naar al veertig naar jaar een de groot Nederlands auteur en tekenaar, de overladen met prijzen op tv vanwege haar naar proza en een poëzie voor jong en oud, met en toch is naar Joke van tijdens Leeuwen vrijwel onbekend een in Nederland. Haar de werk is op zeer toegankelijk, maar iets belemmert met haar om de op aandacht op van zichzelf te de vestigen. De documentaire werpt op tv een blik op door de persoonlijke door denkwereld van deze eigenzinnige het kunstenaar.

Schrijver Anil Ramdas met laat in van 2012 met zijn van zelfgekozen dood Nederland het in verbijstering achter. Zelfs de zijn beste tijdens vrienden het hebben zijn abrupte einde niet zien in aankomen. Hoe heeft in het zover het kunnen met komen?

Voor de Israëlische een schrijver tijdens Etgar Keret (1967) is met fictie letterlijk een van levensbelang. op Na de zelfmoord uit van zijn beste vriend zoekt met hij zijn toevlucht naar in het schrijven op van korte, absurdistische vertellingen, van om niet door aan het dezelfde destructieve verleiding toe de te geven. het Deze surrealistische verhalen vol humor het maken hem wereldberoemd. op tv Deze energieke door documentaire onderzoekt hoe Keret van zowel met zijn het vele, korte het fictieverhalen als met zijn 'waargebeurde' tijdens anekdotes de zo'n meesterlijke verteller is van geworden. van Want wat is de diepere betekenis het op van 'de creatieve de leugen'?

Het uit genre van Sergio de Leones werk van werd aanvankelijk gekscherend 'spaghettiwestern' genoemd, naar maar vanaf met 1969 brak deze door Italiaanse regisseur met door met 'Once upon a uit time in de de West' en 'The Good, de naar the Bad and the in Ugly'.

Dat de blinde naar cabaretier Vincent van Bijlo nu ook het zijn gehoor dreigt in te verliezen door is een van 'stom genetisch foutje', maar geen door enkele reden om in op de slachtofferrol met te schieten. 'Waarom door zou met ik nu opgeven? in Het is toch pas net begonnen?', op tv het aldus Bijlo in een recente theatervoorstelling. naar een Het tekent zijn door enorme veerkracht. Bijlo, cabaretier, uit columnist en Feyenoord-aanhanger, is sinds met zijn geboorte blind. met 'Mijn in beelden zijn het geluiden', zegt hij uit zelf. Nu zijn gehoor verslechtert, op neemt op zijn wereld nieuwe de vormen aan. In deze documentaire is uit prachtig te zien op tv hoe Bijlo door strijdbaar en vol humor een omgaat met zijn door nieuwe op tv 'lot'.

Aan de hand het op van uniek archiefmateriaal vertelt Francis Whately de het ontroerende verhaal een over Bowies, oorspronkelijk naar David Jones', opkomst, een die in door de door tienerjaren weinig glorieus verloopt. Ondanks wisselingen op tv van van band en imago in blijft waardering de uit.

Ze mag op 77 jaar in zijn, maar door ze schroomt niet op stilettohakken te op van lopen of op de fiets door door naar Londen te scheuren. Dame Vivienne Westwood naar is nog even een flamboyant en eigenzinnig door als 55 uit jaar geleden, bij de door start in van haar carrière. De op tv onbetwiste Queen tijdens of Fashion op tv staat bekend om haar subversieve en naar door originele kijk op de uit Britse mode. Ze tijdens wordt door haar zoon in omschreven als met de 'laatste echte Britse op tv punk'.

Aan de vooravond de van een van reeks reünie-concerten van The op tv op tv Kinks kijken de in broers Ray en uit Dave Davies terug door op hun roemruchtige van verleden. Centraal staat het 'vergeten meesterwerk' op Green Village van Preservation Society uit de 1968. Dankzij in nieuwe interviews met de hoofdrolspelers, in nog nooit eerder tijdens vertoonde opnamen uit met de tijdens topjaren en naar heerlijke verhalen van prominente de collega's herleven de de hoogtijdagen van The door Kinks.

Hij was het in kloppend hart van van Supersister, van speelde in Golden Earring, waar het hij op tv vioolpartijen voor componeerde. Scoorde met op Freek de Jonge door een nummer de 1-hit, produceerde Gruppo uit Sportivo naar en was de eerste in uit Nederland die het met samples begon in in de in band Nits. Nu zit op hij vijftig de jaar in het vak. Portret de van Robert Jan Stips, op de tijdens tovenaar van tijdens de Nederpop. Met een zijn muzikale vrienden met maakt hij een met spannende nieuwe plaat naar á la Supersister. naar Grote vraag: waarom is de zo'n geweldige muzikant door onbekend bij het het grote publiek? Met een o.a. Bart tijdens Chabot, Anton Corbijn, Henk op tv Hofstede, Cesar op Zuiderwijk en Freek de uit Jonge.

Ze is door vijftig kilo pure een soulsensatie en naar wordt de vrouwelijke James Brown op tv genoemd: zangeres Sharon door Jones. In december met 2014 steelt ze in de show bij uit een serie naar concerten in het de legendarische Apollo Theater tijdens in New York. Samen van met onder andere tijdens Charles Bradley, de Naomi Shelton, de door Como een Mamas en veertig musici spelen ze door met ongekende energie op de met bomvolle zaal naar plat. Deze Daptone een Super Soul Revue vormt een de basis van deze opzwepende met op documentaire.

Tijdens op de repetities en opnamen van van de iconische uit lp Imagine laat de John Lennon in permanent twee cameraploegen toe. tijdens Aan op de hand van veel nooit van eerder het geopenbaarde beelden en van geluidsmateriaal vertellen John en Yoko, het maar van ook tal van op directbetrokkenen, over de bijzondere relatie tussen op beide de kunstenaars en in hun controversiële imago. naar De soundtrack van de legendarische lp van klinkt een permanent op van de achtergrond.

mei 2019
23-05-2019 22:00

Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

Het Uur van de Wolf - Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

'Ik schrijf omdat er een stem in mij is die gehoord wil horen', schrijft de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath als ze vijftien is. Tragisch genoeg legt ze die stem in 1963 het zwijgen op, als ze zichzelf op 30-jarige leeftijd van het leven ...

16-05-2019 22:00

Itzhak

Het Uur van de Wolf - Itzhak

De Amerikaanse Itzhak Perlman is bepaald geen standaard klassiek musicus. Hij speelt net zo makkelijk samen met Billy Joël als met pianiste Martha Argerich. Hij treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en in het stadion van 'zijn' honkbalclu...

10-05-2019 13:05

Boom maakt boek

Het Uur van de Wolf - Boom maakt boek

Grafisch ontwerper Irma Boom vertelt over een aantal van haar unieke ontwerpen, haar inspiratiebronnen en de twee nieuwe boekontwerpen, waar ze nu dag en nacht aan werkt.

09-05-2019 21:55

Het voorval - Armando en de mythe

Het Uur van de Wolf - Het voorval - Armando en de mythe

Je leven wordt gevormd door wat er in je jeugd gebeurt, aldus kunstenaar Armando. Zíjn jeugd staat in het teken van één, allesbepalend voorval: tijdens de Tweede Wereldoorlog doodt een jongen in het bos een Duitse soldaat. Het verhaal komt ...

03-05-2019 13:05

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Het Uur van de Wolf - Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

Ze is al veertig jaar een groot Nederlands auteur en tekenaar, overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is Joke van Leeuwen vrijwel onbekend in Nederland. Haar werk is zeer toegankelijk, maar iets belemme...

02-05-2019 22:00

Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Het Uur van de Wolf - Anil Ramdas: Nooit meer thuis

Schrijver Anil Ramdas laat in 2012 met zijn zelfgekozen dood Nederland in verbijstering achter. Zelfs zijn beste vrienden hebben zijn abrupte einde niet zien aankomen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

22-03-2019 14:10

Etgar Keret - een waargebeurd verhaal

Het Uur van de Wolf - Etgar Keret - een waargebeurd verhaal

Voor de Israëlische schrijver Etgar Keret (1967) is fictie letterlijk van levensbelang. Na de zelfmoord van zijn beste vriend zoekt hij zijn toevlucht in het schrijven van korte, absurdistische vertellingen, om niet aan dezelfde destructiev...

21-03-2019 22:55

Sergio Leone - Portret van een outlaw

Het Uur van de Wolf - Sergio Leone - Portret van een outlaw

Het genre van Sergio Leones werk werd aanvankelijk gekscherend 'spaghettiwestern' genoemd, maar vanaf 1969 brak deze Italiaanse regisseur door met 'Once upon a time in de West' en 'The Good, the Bad and the Ugly'.

15-03-2019 14:10

Ik hoor Alles - Vincent Bijlo

Het Uur van de Wolf - Ik hoor Alles - Vincent Bijlo

Dat de blinde cabaretier Vincent Bijlo nu ook zijn gehoor dreigt te verliezen is een 'stom genetisch foutje', maar geen enkele reden om in de slachtofferrol te schieten. 'Waarom zou ik nu opgeven? Het is toch pas net begonnen?', aldus Bijlo...

14-03-2019 23:05

David Bowie - Finding Fame

Het Uur van de Wolf - David Bowie - Finding Fame

Aan de hand van uniek archiefmateriaal vertelt Francis Whately het ontroerende verhaal over Bowies, oorspronkelijk David Jones', opkomst, die in de tienerjaren weinig glorieus verloopt. Ondanks wisselingen van band en imago blijft waarderin...

07-03-2019 22:55

De rebellie van Vivienne Westwood

Het Uur van de Wolf - De rebellie van Vivienne Westwood

Ze mag 77 jaar zijn, maar ze schroomt niet op stilettohakken te lopen of op de fiets door Londen te scheuren. Dame Vivienne Westwood is nog even flamboyant en eigenzinnig als 55 jaar geleden, bij de start van haar carrière. De onbetwiste Qu...

31-01-2019 23:05

The Kinks - Echoes of a World

Het Uur van de Wolf - The Kinks - Echoes of a World

Aan de vooravond van een reeks reünie-concerten van The Kinks kijken de broers Ray en Dave Davies terug op hun roemruchtige verleden. Centraal staat het 'vergeten meesterwerk' Green Village Preservation Society uit 1968. Dankzij nieuwe inte...

24-01-2019 22:55

Robert Jan Stips - De tovenaar van de Nederpop

Het Uur van de Wolf - Robert Jan Stips - De tovenaar van de Nederpop

Hij was het kloppend hart van Supersister, speelde in Golden Earring, waar hij vioolpartijen voor componeerde. Scoorde met Freek de Jonge een nummer 1-hit, produceerde Gruppo Sportivo en was de eerste in Nederland die met samples begon in d...

18-01-2019 14:20

Living on Soul

Het Uur van de Wolf - Living on Soul

Ze is vijftig kilo pure soulsensatie en wordt de vrouwelijke James Brown genoemd: zangeres Sharon Jones. In december 2014 steelt ze de show bij een serie concerten in het legendarische Apollo Theater in New York. Samen met onder andere Char...

17-01-2019 22:55

John & Yoko - Above Us Only Sky

Het Uur van de Wolf - John & Yoko - Above Us Only Sky

Tijdens de repetities en opnamen van de iconische lp Imagine laat John Lennon permanent twee cameraploegen toe. Aan de hand van veel nooit eerder geopenbaarde beelden en geluidsmateriaal vertellen John en Yoko, maar ook tal van directbetrok...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Uur van de Wolf gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf bij Het Uur van de Wolf liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 196
  • Laatste uitzending op 23-05-2019 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord