Programma gemist?
maart 2017
18-11-2010 00:30

Annelies

Hoedoejijdat.nu - Annelies

De hoofdgast is iemand die met een vraag of probleem rondloopt en die daarmee een stap verder geholpen wil worden. Herman Wegter bezoekt de gast thuis en vraagt van wie hij hulp wil: van een dominee, een coach of liever toch van een ervaringsdeskundige. Ze bekijken een filmpje van de deskundige, waarop die iets uit zijn eigen ervaring vertelt en een concrete tip geeft. Met die tip gaan Herman en de gast aan de slag. Zou het werken? Ondertussen zoekt Mirjam Bouwman uit of er meer mensen zijn die met dit probleem zitten en hoe zij het aanpakken. Afl.: Annelies. 'Ik ben een dertiger met een druk leven: ik ben getrouwd met Kees, we hebben een tweeling van vijf, ik heb een baan voor 20 uur per week en ik wil heel graag ook mijn sociale contacten bijhouden. Maar ik kom tijd en energie te kort om mijn huishouden op orde te brengen en te houden. Als ik van plan ben iets op te ruimen in huis, dan begin ik er wel aan, maar doordat ik teveel dingen tegelijk te wil doen, verlies ik 't overzicht en maak ik het niet af. En daar baal ik van. Ik heb moeite met plannen, opruimen en doorzetten. Misschien wil ik ook wel teveel. Hebben jullie tips voor me'? Met deze vraag van Annelies begint het. Herman Wegter gaat bij haar op bezoek en heeft tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Een van de tips die Annelies krijgt, is om met de hulp van een professional organizer een rommelkamer in haar huis op te ruimen. Zo leert ze bijvoorbeeld om direct bij het opruimen al te beslissen wat er met de spullen moet gebeuren: in de vuilnisbak, naar de kringloop of bewaren. Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op zoek naar mensen die net als Annelies moeite hebben met plannen, opruimen en doorzetten.

28-10-2010 00:00

Karianne

Hoedoejijdat.nu - Karianne

Afl.: Karianne. Ik ben Karianne, getrouwd met Andries en samen hebben we een prachtige dochter van 2, Silja. Al in mijn kindertijd heb ik veel lichamelijke klachten, maar pas op mijn 23e werd fibromyalgie (een vorm van reuma) geconstateerd. Ik werkte met veel plezier als leidster op een kinderdagverblijf, maar door de altijd aanwezige pijn en hevige vermoeidheid heb ik dat helaas moeten opgeven. Dankzij wilskracht en levenslust doe ik nog altijd zoveel mogelijk zelf. Maar ook al ben ik een heel positief en blij mens, er zijn ook momenten dat ik het moeilijk vind om ziek te zijn. Toen ik mijn baan moest opgeven bijvoorbeeld. Of als ik niet zelf met Silja naar de speeltuin kan. En daarom is mijn vraag: hoe kan ik toch zoveel mogelijk uit mijn leven halen als mijn lichaam het laat afweten? Karianne is de gast en hoopt een stap verder te komen. Herman Wegter gaat bij Karianne op bezoek Hij heeft een dvd met tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Karianne gaat aan de slag met haar creativiteit en muzikaliteit met aan het eind een bijzonder geslaagd resultaat! Ondertussen vraagt Mirjam Bouwman op straat aan mensen of zij iemand kennen met vergelijkbare klachten als Karianne en hoe zij daar mee om gaan. Presentatie: Herman Wegter, Mirjam Bouwman.

21-10-2010 23:55

Aflevering 58

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 58

De hoofdgast is iemand die met een vraag of probleem rondloopt en die daarmee een stap verder geholpen wil worden. Herman Wegter bezoekt de gast thuis en vraagt van wie hij hulp wil: van een dominee, een coach of liever toch van een ervaringsdeskundige. Ze bekijken een filmpje van de deskundige, waarop die iets uit zijn eigen ervaring vertelt en een concrete tip geeft. Met die tip gaan Herman en de gast aan de slag. Zou het werken? Ondertussen zoekt Mirjam Bouwman uit of er meer mensen zijn die met dit probleem zitten en hoe zij het aanpakken.

14-10-2010 00:00

Jolien

Hoedoejijdat.nu - Jolien

Afl.: Jolien. Ik ben er sinds een poosje achter dat ik een depressieve stoornis heb. Hierdoor heb ik moeilijke tijden achter de rug, maar op het moment gaat het goed met me. De laatste tijd denk ik veel na over God. Ik ben christelijk opgevoed maar ik ben al heel lang niet naar een kerk geweest en ik durf ook niet zo goed. Ik ken ook geen mensen van mijn leeftijd die in God geloven. Soms heb ik ook het idee dat geloven niet goed in het plaatje past van een hippe jonge meid. Ik wil ontzettend graag weer iets opbouwen met God en in contact komen met mensen van mijn leeftijd die ook gelovig zijn. Hoe doe ik dat? Ook deze week hebben een drietal deskundigen zich over deze vraag gebogen. Herman Wegter komt bij Jolien met de tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige die Jolien willen helpen. Jolien wil graag weer contact met God. Ze krijgt als tip om God een brief te schrijven waarin ze al haar vragen, gedachten en moeiten aan God kwijt kan. Deze brief mag de creatieve Jolien verwerken in een schilderij. Samen met kunstenares Wilma wordt de brief verwerkt in een prachtig schilderij. Mirjam vraagt op straat of mensen op zoek zijn naar God en of geloven maakt dat iemand saai en niet hip is. Presentatie: Herman Wegter, Mirjam Bouwman.

07-10-2010 00:00

Fokeline

Hoedoejijdat.nu - Fokeline

De hoofdgast is iemand die met een vraag of probleem rondloopt en die daarmee een stap verder geholpen wil worden. Herman Wegter bezoekt de gast thuis en vraagt van wie hij hulp wil: van een dominee, een coach of liever toch van een ervaringsdeskundige. Ze bekijken een filmpje van de deskundige, waarop die iets uit zijn eigen ervaring vertelt en een concrete tip geeft. Met die tip gaan Herman en de gast aan de slag. Zou het werken? Ondertussen zoekt Mirjam Bouwman uit of er meer mensen zijn die met dit probleem zitten en hoe zij het aanpakken. Afl.: Fokeline. Ik heb door mijn jeugd geleerd om voor iedereen te zorgen en cijferde mijzelf helemaal weg in mijn relatie. Voor de buitenkant leek het of alles perfect en geweldig was, maar op een gegeven moment werd het mij allemaal te veel. Uiteindelijk heb ik vier maanden geleden besloten mijn relatie te beëindigen en voor mijzelf te kiezen. Dit hield in dat ik weer thuis bij mijn ouders ging wonen. Ik begin dus als het ware helemaal opnieuw nu en dat vind ik moeilijk. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen met het oppakken van mijn leven. Ik weet dat het nu tijd voor mij is, ik ben het waard maar waar moet ik beginnen? Ik hoop dat jullie mij een stapje op weg kunnen helpen. Herman Wegter gaat met de tips van een dominee, een coach, en een ervaringsdeskundige naar Fokeline. Na een moeilijke jeugd en een lastige relatie is ze haarzelf kwijtgeraakt. Fokeline zorgt graag voor anderen maar vind het moeilijk om goed voor zichzelf te zorgen. Herman hoopt haar met de tips van deskundigen een klein stapje verder te helpen. Fokeline krijgt als tip om haar innerlijk op een foto te laten zetten. Ze wordt hierbij begeleid door een coach. Zo leert ze wie ze mag zijn. Er volgt een fotosessie met een bijzonder resultaat. Mirjam peilt op straat of er meer mensen zijn die zichzelf wel eens kwijtgeraakt zijn. Ze vraagt wat hun toen geholpen heeft.

30-09-2010 00:05

Anouk

Hoedoejijdat.nu - Anouk

De hoofdgast is iemand die met een vraag of probleem rondloopt en die daarmee een stap verder geholpen wil worden. Herman Wegter bezoekt de gast thuis en vraagt van wie hij hulp wil: van een dominee, een coach of liever toch van een ervaringsdeskundige. Ze bekijken een filmpje van de deskundige, waarop die iets uit zijn eigen ervaring vertelt en een concrete tip geeft. Met die tip gaan Herman en de gast aan de slag. Zou het werken? Ondertussen zoekt Mirjam Bouwman uit of er meer mensen zijn die met dit probleem zitten en hoe zij het aanpakken. Afl.: Anouk. 'Ik ben een perfectionistische controlefreak. Ik heb graag alles op orde en in de hand. Deze eigenschappen zijn helemaal goed ontwikkeld in de periode van zeven jaar dat ik op mij zelf woonde. Inmiddels ben ik getrouwd en we hebben twee zonen. Nog steeds ben ik bezig met alles bij te houden. Ik kan pas rustig zitten en ontspannen wanneer alles klaar is. En dat is het dus nooit. En wanneer ik het wel eens doe, blijft altijd een knagend gevoel dat ik nog genoeg te doen heb. Hebben jullie tips voor mij hoe ik 'de boel, de boel kan laten?' Anouk komt er alleen niet meer uit. Herman Wegter gaat bij haar langs met een tip van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige die Anouk graag willen helpen. Anouk kan door het vele 'moeten' in haar leven niet goed van haar kinderen genieten. In deze aflevering krijgt ze als tip om te leren genieten van haar kinderen. Dat doet ze samen met een creatief therapeut. Ze gaat aan de slag, samen met haar zoons Ties en Seger. Anouk geniet van haar twee mannetjes en van het prachtige resultaat.

23-09-2010 00:00

Aflevering 54

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 54

Mijn man heeft een burnout en probeert al vijf jaar het huishouden te doen. Hij probeert het heel goed te doen, maar vindt het heel lastig om ergens te beginnen en een bepaalde regelmaat te vinden. Hij denkt dat hij vijf keer per week de badkamer moet schoonmaken, maar dit hoeft natuurlijk niet en het stofzuigen blijft liggen. Hij wordt er heel onrustig van en dat is niet goed voor zijn ziekte en de chaos in zijn hoofd. Kunnen jullie mij en mijn man helpen om rust in ons huis te krijgen? Herman Wegter heeft deze brief van Hilde ontvangen en gaat deze week bij ze op bezoek. Hij heeft een dvd met tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Zij hebben zich gebogen over het probleem van Gerard en Hilde en hopen dat ze het echtpaar met hun tips een stap vooruit kunnen helpen. In de uitzending krijgt Gerard onder andere de opdracht om een trimparcours te lopen. Hier blijkt dat Gerard de lat altijd erg hoog legt. Therapeut René de Boer praat met hem over het op de juiste manier verdelen van je energie. Ondertussen vraagt Mirjam Bouwman op straat aan mensen of zij weten wat een burnout precies is.

16-09-2010 00:15

Aflevering 53

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 53

Met deze vraag van Marieke begint de uitzending van Hoedoejijdat.nu deze week. Herman Wegter gaat bij haar op bezoek en heeft tips bij zich van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige. Deze deskundigen hebben zich gebogen over de vraag van Marieke en hopen haar met hun tips een stap vooruit te helpen. Een van de tips die Marieke krijgt, is om de verantwoordelijkheden, die ze vroeger op zich genomen heeft, op een symbolische manier neer te leggen waar ze horen. Daarna ervaart ze hoe het is om nieuwe, spannende dingen te doen. Ondertussen onderzoekt Mirjam Bouwman of er meer mensen zijn, die het moeilijk vinden om te dromen over de toekomst en een eigen leven op te bouwen.

09-09-2010 00:05

Aflevering 52

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 52

Met deze vraag van Annelies begint de uitzending van Hoedoejijdat.nu deze week. Herman Wegter gaat bij haar op bezoek en heeft tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Een van de tips die Annelies krijgt, is om met de hulp van een professional organizer een rommelkamer in haar huis op te ruimen. Zo leert ze bijvoorbeeld om direct bij het opruimen al te beslissen wat er met de spullen moet gebeuren: in de vuilnisbak, naar de kringloop of bewaren. Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op zoek naar mensen die net als Annelies moeite hebben met plannen, opruimen en doorzetten...

18-07-2010 00:00

Aflevering 52

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 52

In Hoedoejijdat.nu gaat Herman Wegter deze week op bezoek bij Jan. Een vriendelijk ogende zestiger en opa van zes kleinkinderen. Door vreselijke ervaringen uit zijn jeugd vertrouwt Jan niets en niemand. Een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige hebben zich gebogen over zijn vraag. Herman Wegter heeft een dvd met hun tips bij zich en hoopt dat Jan hiermee een stap vooruit geholpen wordt.

11-07-2010 00:45

Aflevering 51

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 51

Met deze vraag van Lineke begint de uitzending van Hoedoejijdat.nu deze week. Herman Wegter gaat bij haar op bezoek. Hij heeft tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Deze deskundigen hebben zich gebogen over de vraag van Lineke en hopen haar met hun tips een stap vooruit te kunnen helpen. Een van de opdrachten die Lineke krijgt, is om mee te doen aan de cursus `Vrienden maken kun je leren¿ van het Rode Kruis. Daar leert ze onder andere om door te vragen en meer van zichzelf te laten zien in een gesprek. Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op straat op zoek naar mensen die ook de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan.

04-07-2010 00:20

Aflevering 51

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 51

Met deze vraag van Mirjam begint Hoedoejijdat.nu deze week. Herman Wegter gaat bij haar op bezoek. Hij heeft tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Deze deskundigen hebben zich gebogen over de vraag van Mirjam en hopen haar met hun adviezen een stap vooruit te kunnen helpen. In de uitzending wordt Mirjam in een avontuurlijke situatie gebracht waarin anderen afhankelijk zijn van haar besluiten en waar ze mag leren dat het niet erg is om fouten te maken. Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op straat op zoek naar mensen die ook de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan.

27-06-2010 00:20

Aflevering 50

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 50

Met deze vraag van Kim begint Hoedoejijdat.nu. Zij is de gast van deze aflevering en hoopt in het programma een stap verder te komen. Herman Wegter gaat bij haar op bezoek en heeft een dvd met tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. In de uitzending krijgt Kim onder andere een boodschap van de veroorzaker van het ongeluk en gaat ze terug naar de plek des onheils. Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op straat op zoek naar mensen die ook de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan.

20-06-2010 00:00

Aflevering 49

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 49

Tegenwoordig houd ik in een groep liever mijn mond. En als ik iets wil zeggen,denk ik er eerst tien keer over na. Als ik uiteindelijk wel iets zeg, komt het er boos of bot uit. Mijn leidinggevende op het werk viel het ook op. Een assertiviteitstraining heeft iets geholpen. Toch blijf ik erg op mijn hoede. Ik zeg eigenlijk alleen maar het hoognodige. Inmiddels ben ik 35 jaar. Hoe kan ik hier nog uit komen? Deze week gaat Herman Wegter op bezoek bij Simone. Hij heeft tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Deze deskundigen hebben zich gebogen over de vraag van Simone en hopen haar met hun adviezen een stap vooruit te kunnen helpen. In de uitzending krijgt Simone onder andere hulp van een creatief therapeut. Verder krijgt ze de opdracht om op wel hele opvallende manier een statement te maken dat ze er mag zijn. Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op straat op zoek naar mensen die ook de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan.

13-06-2010 23:50

Aflevering 48

Hoedoejijdat.nu - Aflevering 48

Ik ben Corina, getrouwd met Piet en samen hebben we twee kinderen: Robin van 19 en Eline van 14 jaar. Mijn vraag aan jullie heeft te maken met Robin. Hij heeft ADHD en is een jongen met een sterke eigen wil. Hij heeft erg veel moeite met regels en houdt met niemand rekening.Onze zoektocht naar de juiste aanpak duurt al jaren. Ik vind het heel moeilijk om grenzen te stellen. Met als gevolg dat Robin steeds de grenzen opzoekt en er overheen gaat. Daardoor is er eigenlijk altijd een gespannen sfeer in huis en hebben we veel strijd en heftige discussies. Kunnen jullie me hierbij helpen? Herman Wegter gaat deze week op bezoek bij Corina. Hij heeft tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich. Deze deskundigen hebben zich gebogen over de vraag van Corina en hopen haar met hun adviezen een stap vooruit te kunnen helpen. Corina krijgt onder andere de opdracht om samen met een acteur vier huisregels op te stellen en een rollenspel te spelen waarin haar standvastigheid wordt getest. Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op straat op zoek naar mensen die ook de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan. Kijk ook op de internetsite www.hoedoejijdat.nu. Daar kun je filmpjes zien met ervaringen van anderen. Allerlei vragen over onderwerpen als eenzaamheid, bidden, vergeving en zelfbeeld komen aan de orde. Wie weet, helpt dat jou ook een stap verder!

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hoedoejijdat.nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hoedoejijdat.nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hoedoejijdat.nu bij Hoedoejijdat.nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hoedoejijdat.nu. Heb je een uitzending van Hoedoejijdat.nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hoedoejijdat.nu gemist

Uitzending gemist van Hoedoejijdat.nu? Hier kun je alle uitzendingen van Hoedoejijdat.nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 40
  • Laatste uitzending op 18-11-2010 om 00:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord