Programma gemist?

Een met groot chocolademerk beweert door dat haar chocolade gemaakt op wordt met Alpenmelk. De door Keuringsdienst zoekt met en vindt inderdaad op tv dappere koeien die zonder in hoogtevrees de bergtoppen tijdens afgrazen. Maar een de melk van in deze koeien de blijkt niet naar hun van fabriek door te gaan. Waar uit de Alpen beginnen en van eindigen, blijkt ineens niet met zo eenvoudig. door Maar volgens het in bedrijf horen gebieden waar tijdens je de Alpen tijdens met het blote op oog het niet kan zien, uit toch echt tot het Alpengebied. naar Een lesje creatieve uit aardrijkskunde.

Achtung! een Er ligt brood het in de winkel met een van naar Duitse naam: Waldkorn. De Keuringsdienst op tv zet koers in richting de met Heimat om meer te weten naar te komen een over dit brood. met Maar in Duitsland is uit geen enkele bakker bekend naar het met Waldkorn. De Duitse bakkers naar hebben ook op tv nog nooit gehoord van graan door dat uit in het bos groeit. Waldkorn tijdens blijkt een Nederlandse het uitvinding. met Het is een de merkbrood, dat vooral bestaat van uit tijdens witte bloem, vermomd in een een donkerbruin Duits op tv jasje.

De Keuringsdienst zag door op vakantie uit veel verpakkingen de met een streeknaam zoals de naar Drentse Knienekeutels, Brabantse in Knakworstjes en tijdens Fryske Klompendrop. het Het zijn streekproducten, naar maar wat heeft de die streek nou het eigenlijk met het product te uit maken? door Is het met misschien gemaakt volgens traditioneel het lokaal recept, of is het naar daar geproduceerd? De met Keuringsdienst op gaat op zoek naar een de oorsprong van tijdens deze door lokale traktaties.

Het klimaat een warmt op op en de weidevogels op tv verdwijnen van het land. op Maar niet als een het aan de naar koeien op van Friesland Campina van ligt, want op hun melk prijkt met op sinds kort het nieuwe keurmerk met 'On naar the way to een PlanetProof'. 'PlanetProof' heeft de iets met duurzaamheid te maken, tijdens krijgen we van over de telefoon uitgelegd. Maar het naar wat zou er uit worden bedoeld met 'On the door way het to?' Ze zijn op weg, maar tijdens op waarnaartoe? En hoever zijn een ze eigenlijk onderweg? een We bezoeken van verschillende boeren, een door melkfabriek én de bedenkers van op het van nieuwe keurmerk voor uit opheldering.

Iedereen is tijdens er in weleens mee opgestaan: de croissant, het op tv van flinterdun het bladerdeeg gebakken ontbijtbroodje. Hij door is naar komen overwaaien uit Frankrijk en de is inmiddels zo de ingeburgerd met als de krentenbol. Maar het er is iets uit vreemds aan de hand: op een croissant tijdens van op tv de bakker kan wel een tot zes keer zo tijdens duur zijn door als een tijdens exemplaar van de supermarkt. Wat op verklaart dat prijsverschil? uit De de Keuringsdienst gaat voor door antwoord op deze vraag met op zoek door naar de oorsprong van onze croissants door uit en neemt in op tv Frankrijk de Nederlandse broodjes eens stevig een onder een de loep.

Het naar hele jaar op tv door zijn de tijdens viskramen ermee versierd: de posters met die de ons vertellen dat op tv de Hollandse Nieuwe door weer is aangeland: de typisch de Nederlandse, gezouten door haring die naar ieder jaar weer nog vetter en op op lekkerder is. Maar wanneer is die door Hollandse Nieuwe nou van echt nieuw? Wat op tv gebeurt er met door de oude als het naar weer nieuwe aanwas is gebracht? En met is er nou in echt een groot naar smaakverschil? tijdens De Keuringsdienst van op tv Waarde gaat op uit zoek naar het antwoord op het deze uit vragen bij viskramen en de naar haringparty en ziet een het in Denemarken hoe de allernieuwste het haring de dit jaar aan in land wordt gebracht.

De in ene kip legt bruine een eieren, de door andere witte. uit Qua smaak is er eigenlijk geen door verschil, maar een toch eten Nederlanders naar liever het bruine dan witte. En er is tijdens met nog iets geks. Witte eieren naar kosten in in de supermarkt stukken van minder dan bruine eieren. uit Tot wel 8 het cent per stuk goedkoper. met Hoe kan uit dat? Wat maakt in het prijsverschil tussen bruin de en wit zo de groot? De met Keuringsdienst van onderzoekt het verschil tijdens tussen het bruine en witte naar ei en doet op een opmerkelijke het ontdekking.

Het is het van allerduurste wat van je kan vinden in van de supermarkt: saffraan. in Wat maakt een deze tijdens specerij zo peperduur? En zijn alle een rode sprietjes de wel met echt wat ze zeggen met te zijn? De Keuringsdienst volgt door het tijdens spoor van de van saffraan en door vindt zijn weg naar door Iran.

De de Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten uit zijn en in stuit op iets geks. door Want wie van een zak uit fruits de naar mer koopt vindt vaak de alle zeven wereldzeeën de terug in de één verpakking. Maar één zee ontbreekt, van nooit vind tijdens je de er een vrucht uit onze op tv eigen Noordzee met in terug. Waarom komen die naar op tv schaal- en schelpdiertjes altijd met van ver? De van Keuringsdienst gaat op zoek naar op tv vruchten uit door zee.

Sinds een een paar in jaar verkoopt Albert Heijn groenten het en fruit uit die vroeger nooit in van het schap zouden belanden: op buitenbeentjes. Appels, van peren en wortels op die op tv net niet mooi genoeg uit zijn om in in de hoogst haalbare naar klasse verkocht te worden. uit 'Te lekker op tv om weg te gooien', op zegt een de supermarkt. Waar gingen die op afwijkende paprika's een en spruitjes van dan naartoe voordat ze als 'buitenbeentjes' op tv in de het winkel kwamen te uit liggen? door Want werden die wel weggegooid op tv zoals de campagne met je doet geloven? De in Keuringsdienst gaat op met zoek tijdens naar groenten en fruit met tijdens een naar afwijking.

Vanavond zoekt de het consumentenprogramma op Keuringsdienst van Waarde de waarheid van achter met de kaassoufflé uit. Kaas in in een naar krokant jasje uit de frituur, oftewel tijdens de kaassoufflé, uit is al jaren een tijdens op klassieker in de in snackbar. Maar wat voor kaas uit zit met er verstopt onder die laag deeg? een Gouda, emmentaler of tijdens gruyère? De het Keuringsdienst op snijdt de soufflé open om door te kijken wat de voor uit kaas er eigenlijk van gegeten wordt.

Steeds de vaker verschijnen uit er opmerkelijke ingrediënten op naar het etiket van vleesproducten, zoals op bamboevezel, granaatappelextract het en snijbietconcentraat. het Maar wat met doen die in een je rundergehakt, schnitzel naar of slavink? Het blijkt dat supermarkten van van en vleesproducenten zich in het bochten wringen het om E-nummers op het etiket te door het vermijden, dus gaan ze op met zoek naar natuurlijk met klinkende vervangers. Daar het is een vakterm voor: op Clean Label. Maar de zijn die vervangers tijdens ook uit echt veel anders? De op tv Keuringsdienst over pogingen met om etiketten op de te door schonen.

Wie een pasta eet strooit met vaak geraspte kaas in over zijn maaltijd. Liefst een uit van Italië, specifiek uit Parma tijdens als het even kan. in Maar uit er zijn ook Nederlandse met kazen die zeggen naar een Italië te smaken van of zichzelf naar een heus Italiaans van imago aanmeten. op tv Maar hoe maak van je van een Hollandse kaas op tv een Italiaanse? En, de wat is de smaak naar uit van Italiaanse kaas eigenlijk? De Keuringsdienst uit gaat op zoek op op naar de ware aard door van pastakaas.

Het van ene stuk rundvlees is het in andere niet. Verpakkingen van reppen tegenwoordig naar over een het voer dat tijdens de koe at. Het veevoer van zou de smaak bepalen. de Zo zijn tijdens er op biefstukken uit Ierland met uit een bijzondere tijdens smaak door een dieet op tv van gras. Maar door in hetzelfde schap de liggen Amerikaanse steaks door die extra goed zouden smaken uit in door een menu van granen. van Maakt het naar wat uit wat de naar koe heeft naar gegeten? De Keuringsdienst met over dat wat de de koe tijdens at.

De op tv Keuringsdienst kocht een de zak frieten. Speciale naar friet. Niet om te uit bakken in uit het vet, maar in de uit van hete lucht. Ofwel door airfryer friet. Maar hoe frituur je van met lucht? een En waarom heb je op tv daar dan in speciale van frietjes voor nodig? De Keuringsdienst gaat door patat bakken. de Ouderwets in het frituurvet door en nieuwerwets in uit de hete op lucht.

oktober 2019
03-10-2019 19:25

Alpenmelk

Keuringsdienst van Waarde - Alpenmelk

Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt en vindt inderdaad dappere koeien die zonder hoogtevrees de bergtoppen afgrazen. Maar de melk van deze koeien blijkt niet naar hun fabri...

26-09-2019 19:25

Waldkorn

Keuringsdienst van Waarde - Waldkorn

Achtung! Er ligt brood in de winkel met een Duitse naam: Waldkorn. De Keuringsdienst zet koers richting de Heimat om meer te weten te komen over dit brood. Maar in Duitsland is geen enkele bakker bekend met Waldkorn. De Duitse bakkers hebbe...

19-09-2019 19:25

Streekproducten

Keuringsdienst van Waarde - Streekproducten

De Keuringsdienst zag op vakantie veel verpakkingen met een streeknaam zoals de Drentse Knienekeutels, Brabantse Knakworstjes en Fryske Klompendrop. Het zijn streekproducten, maar wat heeft die streek nou eigenlijk met het product te maken?...

12-09-2019 19:25

Planetproof Melk

Keuringsdienst van Waarde - Planetproof Melk

Het klimaat warmt op en de weidevogels verdwijnen van het land. Maar niet als het aan de koeien van Friesland Campina ligt, want op hun melk prijkt sinds kort het nieuwe keurmerk 'On the way to PlanetProof'. 'PlanetProof' heeft iets met duu...

05-09-2019 19:25

Croissant

Keuringsdienst van Waarde - Croissant

Iedereen is er weleens mee opgestaan: de croissant, het van flinterdun bladerdeeg gebakken ontbijtbroodje. Hij is komen overwaaien uit Frankrijk en is inmiddels zo ingeburgerd als de krentenbol. Maar er is iets vreemds aan de hand: een croi...

29-08-2019 19:25

Hollandse Nieuwe

Keuringsdienst van Waarde - Hollandse Nieuwe

Het hele jaar door zijn de viskramen ermee versierd: de posters die ons vertellen dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland: de typisch Nederlandse, gezouten haring die ieder jaar weer nog vetter en lekkerder is. Maar wanneer is die Holland...

18-04-2019 19:25

Witte eieren

Keuringsdienst van Waarde - Witte eieren

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot...

11-04-2019 19:25

Saffraan

Keuringsdienst van Waarde - Saffraan

Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt: saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn? De Keuringsdienst volgt het spoor van de saffraan en vindt zijn weg naar...

04-04-2019 19:25

Zeevruchten

Keuringsdienst van Waarde - Zeevruchten

De Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer koopt vindt vaak alle zeven wereldzeeën terug in één verpakking. Maar één zee ontbreekt, nooit vind je er een vrucht uit onze eigen Noord...

28-03-2019 20:25

Buitenbeentjes

Keuringsdienst van Waarde - Buitenbeentjes

Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden: buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht te worden. 'Te lekke...

14-03-2019 20:25

Keuringsdienst van Waarde: Kaassoufflé

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde: Kaassoufflé

Vanavond zoekt het consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde de waarheid achter de kaassoufflé uit. Kaas in een krokant jasje uit de frituur, oftewel de kaassoufflé, is al jaren een klassieker in de snackbar. Maar wat voor kaas zit er...

07-03-2019 20:25

Clean label

Keuringsdienst van Waarde - Clean label

Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het blijkt dat supermarkten e...

28-02-2019 20:25

Italiaanse kaas

Keuringsdienst van Waarde - Italiaanse kaas

Wie pasta eet strooit vaak geraspte kaas over zijn maaltijd. Liefst uit Italië, specifiek uit Parma als het even kan. Maar er zijn ook Nederlandse kazen die zeggen naar Italië te smaken of zichzelf een heus Italiaans imago aanmeten. Maar ho...

21-02-2019 20:25

Gras of Graan

Keuringsdienst van Waarde - Gras of Graan

Het ene stuk rundvlees is het andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak bepalen. Zo zijn er biefstukken uit Ierland met een bijzondere smaak door een dieet van gras. Maar in hetzelfd...

14-02-2019 20:20

Airfryer friet

Keuringsdienst van Waarde - Airfryer friet

De Keuringsdienst kocht een zak frieten. Speciale friet. Niet om te bakken in het vet, maar in de hete lucht. Ofwel airfryer friet. Maar hoe frituur je met lucht? En waarom heb je daar dan speciale frietjes voor nodig? De Keuringsdienst gaa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 96
  • Laatste uitzending op 03-10-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!