Programma gemist?

Een op groot chocolademerk een beweert dat haar chocolade op tv gemaakt wordt met van Alpenmelk. De de Keuringsdienst zoekt en vindt inderdaad dappere een in koeien die zonder hoogtevrees de een bergtoppen in afgrazen. Maar de melk van in deze koeien blijkt niet een naar tijdens hun fabriek een te gaan. Waar de Alpen beginnen tijdens op en eindigen, blijkt ineens niet door zo eenvoudig. door Maar volgens het bedrijf het horen gebieden door waar je de uit Alpen met het blote oog het niet naar kan zien, toch echt tot het de het Alpengebied. Een een lesje creatieve aardrijkskunde.

Achtung! Er met ligt brood in een de winkel met naar een Duitse op naam: Waldkorn. De Keuringsdienst zet door koers richting de op op tv Heimat om meer te weten te naar komen in over dit brood. Maar de in uit Duitsland is geen van enkele bakker bekend met naar Waldkorn. De door Duitse bakkers hebben ook nog nooit het door gehoord van graan dat een in het op bos groeit. Waldkorn een blijkt een Nederlandse uitvinding. het Het is met een merkbrood, dat vooral het bestaat uit door witte bloem, vermomd in een donkerbruin door op Duits jasje.

De Keuringsdienst het zag op vakantie veel op tv op tv verpakkingen met een met streeknaam zoals de Drentse Knienekeutels, tijdens Brabantse op tv Knakworstjes en Fryske Klompendrop. Het naar zijn streekproducten, maar wat met op tv heeft die streek nou tijdens eigenlijk met het tijdens product te maken? Is door het misschien door gemaakt volgens traditioneel op lokaal recept, of is het het daar geproduceerd? een De Keuringsdienst gaat op het het zoek naar de het oorsprong van deze lokale naar traktaties.

Het klimaat warmt de op in en de weidevogels verdwijnen van tijdens het land. naar Maar niet als de het aan de koeien in naar van Friesland Campina ligt, want een op hun de melk prijkt sinds kort het het nieuwe keurmerk de 'On the way to door PlanetProof'. 'PlanetProof' heeft op iets met duurzaamheid van te maken, krijgen de op we over de telefoon uitgelegd. van Maar wat zou er de worden op bedoeld met 'On het the way to?' door Ze zijn op weg, maar door waarnaartoe? En hoever een met zijn ze eigenlijk onderweg? met We bezoeken verschillende met boeren, een door melkfabriek én de bedenkers in van het nieuwe een keurmerk voor op tv opheldering.

Iedereen is er met weleens mee opgestaan: in met de croissant, het van in flinterdun bladerdeeg gebakken in ontbijtbroodje. Hij het is komen overwaaien uit Frankrijk een en is naar inmiddels zo ingeburgerd naar als de krentenbol. Maar er op met is iets vreemds aan de hand: de een croissant uit van een de bakker kan op tv wel tot zes de keer zo duur zijn het als een op tv exemplaar van de supermarkt. Wat in verklaart dat prijsverschil? met De Keuringsdienst gaat voor een antwoord op tv op deze vraag op zoek van naar de uit oorsprong van naar onze croissants en neemt in in Frankrijk de Nederlandse een broodjes eens op stevig op onder de loep.

Het tijdens hele jaar door zijn de de viskramen ermee versierd: uit de posters van die ons vertellen tijdens dat de Hollandse Nieuwe in weer een is aangeland: de naar typisch Nederlandse, gezouten haring naar die ieder op tv jaar weer nog uit vetter en lekkerder uit is. Maar wanneer het is die Hollandse tijdens Nieuwe nou echt nieuw? naar Wat gebeurt er uit met de oude naar als weer nieuwe met aanwas is het gebracht? En is er een nou echt een tijdens groot smaakverschil? de De Keuringsdienst van Waarde gaat uit op zoek naar naar in het antwoord op deze vragen het bij viskramen tijdens en de op haringparty en ziet met in Denemarken hoe door de allernieuwste haring dit jaar aan het het land wordt gebracht.

De ene op tv kip legt bruine eieren, een de de andere witte. Qua met smaak is er van eigenlijk geen verschil, maar op tv toch eten Nederlanders liever naar bruine dan witte. het En op er is door nog iets geks. op Witte eieren kosten in de het supermarkt stukken op minder dan bruine eieren. Tot het van wel 8 cent de per stuk goedkoper. Hoe kan dat? uit Wat door maakt het door prijsverschil tussen bruin en wit zo het groot? met De Keuringsdienst onderzoekt het naar verschil tussen het een bruine en een witte ei en uit doet een opmerkelijke een ontdekking.

Het is naar het met allerduurste wat je kan op vinden in de supermarkt: saffraan. het Wat maakt het deze specerij naar zo peperduur? En zijn in alle rode op tv sprietjes wel echt wat ze in zeggen te het zijn? De Keuringsdienst met volgt het spoor van op tv de in saffraan en vindt zijn weg door naar in Iran.

De Keuringsdienst wil in weten wat zeevruchten het zijn en met stuit op iets geks. door Want de wie een zak met fruits de mer koopt vindt de vaak alle zeven door wereldzeeën terug in uit één verpakking. Maar tijdens één met zee ontbreekt, een nooit vind je er een de vrucht uit onze naar eigen Noordzee op in terug. een Waarom komen die schaal- en schelpdiertjes de altijd van een ver? De Keuringsdienst gaat uit op zoek op tv naar vruchten uit in zee.

Sinds het een paar op jaar verkoopt Albert Heijn van groenten en fruit die door vroeger nooit in op het schap tijdens zouden belanden: buitenbeentjes. Appels, de peren met en wortels die van net niet mooi genoeg zijn met om in uit de hoogst haalbare klasse verkocht van een te worden. 'Te in lekker om weg het te gooien', zegt de naar supermarkt. Waar gingen die afwijkende op op tv paprika's en spruitjes dan naartoe voordat op tv met ze als 'buitenbeentjes' in de het winkel de kwamen te liggen? Want werden door die wel weggegooid het zoals op tv de campagne je van doet geloven? De Keuringsdienst gaat op door zoek in naar groenten en fruit met door een door afwijking.

Vanavond zoekt in het op tv consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde de naar waarheid de achter de kaassoufflé uit. Kaas van in een krokant naar jasje uit de frituur, een oftewel een de kaassoufflé, is de al jaren een klassieker in de een snackbar. naar Maar wat uit voor kaas zit van er verstopt onder die laag deeg? door Gouda, door emmentaler of in gruyère? De Keuringsdienst snijdt een de soufflé open om te uit kijken naar wat voor kaas er eigenlijk een door gegeten wordt.

Steeds het vaker verschijnen er opmerkelijke in ingrediënten naar op het etiket van naar vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract het en snijbietconcentraat. Maar het wat doen met die in je door rundergehakt, schnitzel of op slavink? Het blijkt dat in supermarkten en naar vleesproducenten zich in bochten tijdens wringen om E-nummers op tijdens het etiket te met van vermijden, dus gaan ze door op zoek naar natuurlijk klinkende uit vervangers. een Daar is een vakterm een voor: de Clean Label. Maar zijn die op tv vervangers ook naar echt veel anders? De van Keuringsdienst over pogingen om op tv etiketten naar op te door schonen.

Wie op pasta eet strooit vaak geraspte van kaas over zijn met maaltijd. Liefst door uit Italië, op tv specifiek uit Parma als op tv het in even kan. Maar er zijn ook op Nederlandse kazen die op tv naar zeggen naar Italië te in smaken of zichzelf een heus op een Italiaans imago aanmeten. Maar uit hoe maak je van een door Hollandse een kaas een Italiaanse? het En, wat is de naar smaak van Italiaanse van kaas eigenlijk? op De Keuringsdienst het gaat op zoek naar de ware met met aard van pastakaas.

Het ene stuk in op rundvlees is het andere niet. met Verpakkingen de reppen tegenwoordig over een het voer dat de het koe at. Het veevoer zou in tijdens de smaak bepalen. Zo op zijn er biefstukken uit van Ierland met tijdens een bijzondere in smaak door een dieet van de gras. Maar in op hetzelfde een schap liggen Amerikaanse steaks die extra in goed zouden smaken met door een menu op tv van granen. Maakt op tv het wat op uit een wat de koe heeft van gegeten? De Keuringsdienst over dat met wat de tijdens koe naar at.

De Keuringsdienst naar kocht een zak frieten. met Speciale friet. het Niet om uit te bakken in het vet, uit maar in de op naar hete lucht. Ofwel uit airfryer friet. Maar hoe frituur je met met lucht? op tv En op tv waarom heb je een daar dan speciale frietjes voor nodig? in De Keuringsdienst een gaat patat tijdens bakken. Ouderwets in het frituurvet het en nieuwerwets in met de hete de lucht.

oktober 2020
03-10-2019 19:25

Alpenmelk

Keuringsdienst van Waarde - Alpenmelk

Een groot chocolademerk beweert dat haar chocolade gemaakt wordt met Alpenmelk. De Keuringsdienst zoekt en vindt inderdaad dappere koeien die zonder hoogtevrees de bergtoppen afgrazen. Maar de melk van deze koeien blijkt niet naar hun fabri...

26-09-2019 19:25

Waldkorn

Keuringsdienst van Waarde - Waldkorn

Achtung! Er ligt brood in de winkel met een Duitse naam: Waldkorn. De Keuringsdienst zet koers richting de Heimat om meer te weten te komen over dit brood. Maar in Duitsland is geen enkele bakker bekend met Waldkorn. De Duitse bakkers hebbe...

19-09-2019 19:25

Streekproducten

Keuringsdienst van Waarde - Streekproducten

De Keuringsdienst zag op vakantie veel verpakkingen met een streeknaam zoals de Drentse Knienekeutels, Brabantse Knakworstjes en Fryske Klompendrop. Het zijn streekproducten, maar wat heeft die streek nou eigenlijk met het product te maken?...

12-09-2019 19:25

Planetproof Melk

Keuringsdienst van Waarde - Planetproof Melk

Het klimaat warmt op en de weidevogels verdwijnen van het land. Maar niet als het aan de koeien van Friesland Campina ligt, want op hun melk prijkt sinds kort het nieuwe keurmerk 'On the way to PlanetProof'. 'PlanetProof' heeft iets met duu...

05-09-2019 19:25

Croissant

Keuringsdienst van Waarde - Croissant

Iedereen is er weleens mee opgestaan: de croissant, het van flinterdun bladerdeeg gebakken ontbijtbroodje. Hij is komen overwaaien uit Frankrijk en is inmiddels zo ingeburgerd als de krentenbol. Maar er is iets vreemds aan de hand: een croi...

29-08-2019 19:25

Hollandse Nieuwe

Keuringsdienst van Waarde - Hollandse Nieuwe

Het hele jaar door zijn de viskramen ermee versierd: de posters die ons vertellen dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland: de typisch Nederlandse, gezouten haring die ieder jaar weer nog vetter en lekkerder is. Maar wanneer is die Holland...

18-04-2019 19:25

Witte eieren

Keuringsdienst van Waarde - Witte eieren

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot...

11-04-2019 19:25

Saffraan

Keuringsdienst van Waarde - Saffraan

Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt: saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn? De Keuringsdienst volgt het spoor van de saffraan en vindt zijn weg naar...

04-04-2019 19:25

Zeevruchten

Keuringsdienst van Waarde - Zeevruchten

De Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer koopt vindt vaak alle zeven wereldzeeën terug in één verpakking. Maar één zee ontbreekt, nooit vind je er een vrucht uit onze eigen Noord...

28-03-2019 20:25

Buitenbeentjes

Keuringsdienst van Waarde - Buitenbeentjes

Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden: buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht te worden. 'Te lekke...

14-03-2019 20:25

Keuringsdienst van Waarde: Kaassoufflé

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde: Kaassoufflé

Vanavond zoekt het consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde de waarheid achter de kaassoufflé uit. Kaas in een krokant jasje uit de frituur, oftewel de kaassoufflé, is al jaren een klassieker in de snackbar. Maar wat voor kaas zit er...

07-03-2019 20:25

Clean label

Keuringsdienst van Waarde - Clean label

Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het blijkt dat supermarkten e...

28-02-2019 20:25

Italiaanse kaas

Keuringsdienst van Waarde - Italiaanse kaas

Wie pasta eet strooit vaak geraspte kaas over zijn maaltijd. Liefst uit Italië, specifiek uit Parma als het even kan. Maar er zijn ook Nederlandse kazen die zeggen naar Italië te smaken of zichzelf een heus Italiaans imago aanmeten. Maar ho...

21-02-2019 20:25

Gras of Graan

Keuringsdienst van Waarde - Gras of Graan

Het ene stuk rundvlees is het andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak bepalen. Zo zijn er biefstukken uit Ierland met een bijzondere smaak door een dieet van gras. Maar in hetzelfd...

14-02-2019 20:20

Airfryer friet

Keuringsdienst van Waarde - Airfryer friet

De Keuringsdienst kocht een zak frieten. Speciale friet. Niet om te bakken in het vet, maar in de hete lucht. Ofwel airfryer friet. Maar hoe frituur je met lucht? En waarom heb je daar dan speciale frietjes voor nodig? De Keuringsdienst gaa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 96
  • Laatste uitzending op 03-10-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!