Programma gemist?

De uit ene kip legt bruine naar eieren, op tv de andere witte. Qua smaak is door er eigenlijk op geen verschil, door maar toch eten Nederlanders van liever bruine dan witte. van En er het is nog van iets geks. van Witte eieren kosten in in de supermarkt stukken met minder dan door bruine eieren. Tot wel 8 cent op per stuk goedkoper. in uit Hoe kan dat? Wat het maakt het tijdens prijsverschil tussen bruin en tijdens wit zo groot? op tv De Keuringsdienst onderzoekt het verschil op tv tussen in het bruine en witte ei op tv uit en doet een opmerkelijke met ontdekking.

Weinig uit het de zee is zo met prijzig als de van Hollandse garnaal. uit 60 euro per kilo het is heel op tv gewoon. Toch gek, want van garnalen van verder in het weg kosten vaak een fractie. door Hoe uit zit dat? Wat maakt de van Hollandse garnaal op zo speciaal, en naar is hij zijn prijs waard? uit tijdens De Keuringsdienst van Waarde op gaat vissen met op garnalen.

Bekend van de van lokale Chinees: naar het gelukskoekje. Breek hem naar open tijdens en je het vindt een papiertje met in een diepzinnige tekst. De met Keuringsdienst wil graag weten uit op waar deze koekjes vandaan komen. Wie met al uit die wijze van teksten schrijft, en naar hoe ze dat papiertje in het op tv koekje gevouwen krijgen. van De Keuringsdienst op gaat op zoek naar van tijdens de wijzen achter het een koekje, maar eindigt niet met in het uit Oosten.

Een beetje tijdens koffiedrinker kiest een tegenwoordig voor koffiebonen met op een specifieke naar herkomst. Of zoals dat met heet: single door origin. Koffie door uit een bepaald uit land, streek of de dorp. Niet van de grote hoop, een een maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of van op op tv een Braziliaanse met hoogvlakte. Maar wat zegt die naar herkomst precies en tijdens proef je een dat ook terug uit in je kop koffie? De naar Keuringsdienst gaat op met zoek naar in koffie met door een paspoort.

Wie gin op wil drinken heeft wat het te kiezen op tv tegenwoordig. Zowat iedere week tijdens verschijnt op er een nieuw in gin-merk in het schap. Maar uit door wat is het verschil tussen die tijdens talloze merken? En op tv waarom is door de tijdens ene fles goedkoop en een de andere vele malen duurder? uit De Keuringsdienst op drinkt gin-tonic en onderzoekt tijdens de zin en in onzin een van gin.

Hoe gaat het een tijdens vis dood? Simpele vraag. Toch van heeft zelfs de met visboer vaak geen idee. de Hoe komt het een haring, een in zalm of een kabeljauw tijdens precies op aan zijn einde? Bij een op tv kip de of koe maken we op tv ons een daar druk om, bij vissen uit blijft het gissen. naar Waarom eigenlijk? tijdens De Keuringsdienst wil het weten naar en gaat op het zoek naar met hoe de vis de het loodje op tv legt.

Je kunt room een naar kloppen tot slagroom en op kunt er mee koken, als een je op tv een wat romiger in smaak wilt. Vroeger tijdens deden we dat met dezelfde de room maar de daar op tv hebben fabrikanten wat op op gevonden, want room is vet van van en van vet wordt op je vet. Wat van roeren we nu door de het op tv saus en waarom is er voor in elke bereiding een een verschillend potje? De het Keuringsdienst gaat op van op tv onderzoek.

Het met programma Keuringsdienst van Waarde doet met in tijdens deze uitzending de onderzoek naar kwarteleieren. De paasdagen komen door er op tv aan en plots duiken door ze dan het weer overal op. Kwarteleitjes. op Maar uit waren komen die schattige, een gevlekte eitjes ineens vandaan? tijdens Er een blijkt iets vreemds aan de tijdens hand te uit zijn. Het gerucht gaat in dat er wordt gerommeld op met de een herkomst van de van eieren. Franse door legbatterij eieren zouden worden tijdens verhandeld als Nederlands scharrelproduct. met De Keuringsdienst speurt van naar naar de herkomst op tv van het kleine ei. Uit onderzoek uit van televisieprogramma in Keuringsdienst van op Waarde en Stichting op Wakker Dier is met na het onderzoek gebleken dat op de Nederlandse in eiergroothandel Eicom heeft gefraudeerd uit met de herkomst in van kwarteleieren. van Op de van verpakking van de kwarteleieren van naar Eicom wordt op vermeld dat deze in op Nederland door zijn geproduceerd, maar de eieren met blijken naar afkomstig uit Frankrijk. Daarnaast met meldt de verpakking van dat het scharrelkwarteleieren betreft, uit maar het de eieren blijken afkomstig van naar kwartels tijdens die in legbatterijen worden gehouden. Keuringsdienst van van Waarde in en Stichting tijdens Wakker Dier kwamen op tv beiden in contact op met een de tipgever. Hij verbaasde zich over naar de grote naar hoeveelheid scharrelkwarteleieren met die tijdens de feestdagen op tv in de supermarkt van te vinden zijn, en betwijfelde het sterk op of al deze kwarteleieren daadwerkelijk in tijdens uit scharrelhouderijen afkomstig zijn. Stichting Wakker uit Dier kocht op verschillende op data in in december 2017 bij het zes vestigingen van supermarktketen het met Jumbo in totaal tien in verpakkingen kwarteleieren van van eiergroothandel Eicom. Deze door zijn getest door het in Duitse naar laboratorium Agroisolab. Geen op tv enkel ei bleek naar afkomstig uit Nederland. Een aanvullende test toonde naar aan dat door het tijdens waarschijnlijk is dat op tv de eieren afkomstig zijn uit de op tv Franse uit regio Bretagne. Onderzoek van met Keuringsdienst van Waarde tijdens wees uit op tv dat de op Franse producent Cailles de Chanteloup meerdere tijdens keren legbatterij-kwarteleieren leverde de aan met Eicom.

Sommige naar speciale kazen krijgen een zegel in van met de EU. De van Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor met kaas uit van een op tv bepaalde streek en bijbehorende traditionele uit productiewijze te met beschermen. Maar tijdens ook de grote het industrie kreeg interesse in op tv dit keurmerk. Tot de frustratie van met de kleine kaasboeren in die vinden dat de grote op tv fabriek met met hun product aan het de haal is gegaan. De door Keuringsdienst onderzoekt kaas met met de oorsprong.

Aflevering 5 op - Consumentenmagazine: Goedkoopste van Supermarkt Het is dé met manier om klanten tijdens je winkel de in te lokken: Van de met daken door schreeuwen dat je de uit allergoedkoopste bent. een Er is bijna op tv geen supermarkt in Nederland op tv die het niet op tv doet. Van de laagste met van prijsgarantie, de laagste prijzen, bewezen de tijdens het goedkoopste, tot de aller allergoedkoopste. in Toch gek, want in er kan de er maar één de tijdens goedkoopste het zijn zou je denken. En vraag het je de het directeuren om op tv helder uit in te leggen waarom ze de laagste een prijzen in hebben, dan blijven met de poorten gesloten. een De Keuringsdienst een gaat op zoek naar het door ware verhaal achter de op een lage prijzen.

Je door ziet ze steeds vaker in de de supermarkt of door slagerij. de Witte droge worsten. Maar uit wat uit is de witte door uitslag op die worsten tijdens precies? En waarom naar hebben andere tijdens droge worsten dat niet? uit De Keuringsdienst van gaat op zoek een naar het verschil tussen bruine uit en witte droge op tv worsten.

Kwark, op te vinden in het zuivelschap met naast door de yoghurt, maar voor velen de met is het gissen wat door het precies in is. Ook het etiket geeft met niet altijd duidelijkheid. op Want met kwark blijkt van van in alles gemaakt in te kunnen worden. Wat is in kwark nou eigenlijk? een De Keuringsdienst van de Waarde gaat uit op zoek op naar echte kwark.

Een visser treft een met vaak meer vissoorten in zijn door net dan waar de die op vist. Bijvangst. tijdens Wat gebeurt er tijdens met op al die ongewenste vissen? De tijdens Keuringsdienst van op zoek naar vis die met op niemand hebben wil.

Zwart, met groen, paars of bruin. op Olijven door vind je in veel verschillende kleuren. van in Maar wat maakt op dat een olijf pikzwart of een donkergroen tijdens gaat zien? De Keuringsdienst ontdekt de hoe olijven aan hun tijdens kleur in komen.

Verslaggever Daan door Nieber neemt blikjes mee het de naar een visverkoper op de door Dappermarkt, die zowel op tv verse tijdens ansjovis als sardine verkoopt. naar Hij kan geen uitsluitsel op tv geven uit over welke vis de een Engraulis Ringens uit de met blikjes zou tijdens kunnen zijn. Marijn uit Frank gaat met weervisser Henk uit Schilt ansjovis door vangen in Zeeland. met Naast met ansjovis zit er ook een haring, sprot en de sardine in het net, door maar ook in Henk kan een geen uitsluitsel geven over welke vis in er in onze een blikjes zit. het Teun bezoekt met Cabo de Peñas, een uit Spaanse traditionele de blikfabriek. Zij gebruiken tijdens alleen voor de naar kust van Marokko en Portugal op van Sardina Pilchardus voor hun uit blikjes. Ersin reist naar door Texel voor een het bezoekje in aan visbioloog Arthur door Oosterbaan van Ecomare. Arthur legt aan van Ersin tijdens uit dat de op tv Engraulis Ringens een ansjovis uit is. Alle vissen die het op tv als sardine mogen met worden verkocht komen uit de in orde haringachtigen in (Clupeiformes). Haring en sardine met behoren in ook tot dezelfde familie, de haringen van (Clupeidae). De door ansjovis echter niet. tijdens De Engrualis Ringens is in een soort op tv ansjovis, de Latijnse naam een van op tv sardine is van Sardina Pilgardus. Het blijkt dat van volgens Europese regelgeving tien de verschillende soorten als naar op sardines mogen worden ingeblikt, van en dat tijdens dit ook gebeurt. Ook haring en in sprot tijdens liggen als sardine in de het Nederlandse tijdens supermarkt.

september 2018
13-09-2018 20:25

Witte eieren

Keuringsdienst van Waarde - Witte eieren

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot...

03-05-2018 19:25

Hollandse garnaal

Keuringsdienst van Waarde - Hollandse garnaal

Weinig uit de zee is zo prijzig als de Hollandse garnaal. 60 euro per kilo is heel gewoon. Toch gek, want garnalen van verder weg kosten vaak een fractie. Hoe zit dat? Wat maakt de Hollandse garnaal zo speciaal, en is hij zijn prijs waard? ...

26-04-2018 20:25

Gelukskoekjes

Keuringsdienst van Waarde - Gelukskoekjes

Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen. Wie al die wijze teksten schrijft, en hoe ze dat papiertj...

19-04-2018 20:25

Single origin koffie

Keuringsdienst van Waarde - Single origin koffie

Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Bra...

12-04-2018 20:25

Gin

Keuringsdienst van Waarde - Gin

Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw gin-merk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen duurder? De...

05-04-2018 20:25

Dode vis

Keuringsdienst van Waarde - Dode vis

Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eige...

29-03-2018 20:25

Room

Keuringsdienst van Waarde - Room

Je kunt room kloppen tot slagroom en kunt er mee koken, als je een wat romiger smaak wilt. Vroeger deden we dat met dezelfde room maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden, want room is vet en van vet wordt je vet. Wat roeren we nu door ...

15-03-2018 20:25

Keuringsdienst van Waarde: fraude met kwarteleieren

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde: fraude met kwarteleieren

Het programma Keuringsdienst van Waarde doet in deze uitzending onderzoek naar kwarteleieren. De paasdagen komen er aan en plots duiken ze dan weer overal op. Kwarteleitjes. Maar waren komen die schattige, gevlekte eitjes ineens vandaan? ...

08-03-2018 20:25

Kaas met oorsprong

Keuringsdienst van Waarde - Kaas met oorsprong

Sommige speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen. Maar ook de grote industrie kreeg interesse in di...

01-03-2018 20:25

KvW: Wat is de goedkoopste supermarkt?

Keuringsdienst van Waarde - KvW: Wat is de goedkoopste supermarkt?

Aflevering 5 - Consumentenmagazine: Goedkoopste Supermarkt Het is dé manier om klanten je winkel in te lokken: Van de daken schreeuwen dat je de allergoedkoopste bent. Er is bijna geen supermarkt in Nederland die het niet doet. Van de laag...

22-02-2018 20:25

Droge worst

Keuringsdienst van Waarde - Droge worst

Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine e...

15-02-2018 20:25

Kwark

Keuringsdienst van Waarde - Kwark

Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd duidelijkheid. Want kwark blijkt van van alles gemaakt te kunnen worden. Wat is kwark nou eigenlijk? De...

08-02-2018 20:25

Bijvangst

Keuringsdienst van Waarde - Bijvangst

Een visser treft vaak meer vissoorten in zijn net dan waar die op vist. Bijvangst. Wat gebeurt er met al die ongewenste vissen? De Keuringsdienst op zoek naar vis die niemand hebben wil.

01-02-2018 20:30

Olijf

Keuringsdienst van Waarde - Olijf

Zwart, groen, paars of bruin. Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Maar wat maakt dat een olijf pikzwart of donkergroen gaat zien? De Keuringsdienst ontdekt hoe olijven aan hun kleur komen.

11-01-2018 20:25

Sardines

Keuringsdienst van Waarde - Sardines

Verslaggever Daan Nieber neemt blikjes mee naar een visverkoper op de Dappermarkt, die zowel verse ansjovis als sardine verkoopt. Hij kan geen uitsluitsel geven over welke vis de Engraulis Ringens uit de blikjes zou kunnen zijn. Marijn Fran...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 63
  • Laatste uitzending op 13-09-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord