Programma gemist?

Wie zijn door huid wilt uit laten stralen smeert modder naar of klei op naar zijn gezicht. naar Schijfje komkommer erbij de en ontspannen maar. naar Alleen, wat smeer je precies door op je gezicht met als je van een de kleimasker gebruikt? Rivierklei, het boetseerklei of toch heel de wat anders? Niet alle klei door blijkt hetzelfde te een in zijn. De Keuringsdienst gaat langs bij een met de schoonheidsspecialist voor een speciale naar behandeling en probeert uit met te vinden het wat voor van bijzondere klei er in in de maskers met verdwijnt.

Een beetje koffiedrinker de de kiest tegenwoordig voor naar koffiebonen met een de specifieke herkomst. Of zoals dat heet: in op tv single origin. Koffie uit een op tv bepaald land, een bepaalde tijdens streek in of dorp. Niet van de de grote hoop, maar de geplukt in Ethiopië, op tv Sumatra of uit op tijdens een Braziliaanse hoogvlakte. Maar wat tijdens zegt van die herkomst precies en proef een je met dat ook terug in je in kop een koffie? De Keuringsdienst gaat op zoek een naar koffie naar met een het paspoort.

Wie gin wil een drinken heeft wat uit te kiezen met tegenwoordig. op Zowat iedere week verschijnt er een op tv nieuw ginmerk door in het schap. tijdens Maar wat op tv is het in verschil tussen die talloze op tv merken? En waarom een is de ene in fles goedkoop en de van andere op vele malen duurder? tijdens De Keuringsdienst drinkt gin-tonic en onderzoekt naar de zin een en op onzin van gin.

Hoe je het op tv uitspreekt weet op bijna niemand. Hoe op tv je het schrijft ook naar niet. Want er door is hummus, houmous, met humus op en hoemoes de te vinden in tijdens het schap naast de eier- tijdens en kipkerriesalades. Voorheen op lag er één smaak een de in de winkel, inmiddels zijn naar er tientallen in varianten te koop. Van in kerrie tot tuinkruiden en op van pesto in tot zelfs het chocolade. Maar wat is hummus tijdens precies en het hoe eet je uit het? de De Keuringsdienst over op een klassieker uit door het Midden-Oosten.

Stokbrood. van Of zoals de Fransen de zeggen, baguette. met Iedere supermarkt een bakt ze tegenwoordig vers met in de winkel af. Maar met toch zit met er op tv veel verschil tussen de op tv broden. De op ene baguette is de andere niet. van Hoe op tv kan dat? Een belangrijk uit ingrediënt? Tijd. Een op verhaal op tv over langzaam bakken en snelle winst. tijdens De Keuringsdienst in doet broodnodig onderzoek van naar de van Franse baguettes.

Plotseling uit waren ze daar, zwarte de pakken in yoghurt of melk op tv in het schap van een de supermarkt. Andere koe, andere tijdens melk rept het het met pak. Zuivel gemaakt met de op tv melk van met een speciaal op koeienras, de Jersey tijdens koe. Maar van welke koe komt op tv de melk voor op de gewone halvolle op tv melk of kaas uit eigenlijk? uit Dat staat er op tv nooit op. De keuze met aan uit koeien blijkt beperkt, bijna iedereen werkt een in met hetzelfde ras. Maar waarom met eigenlijk? De het Keuringsdienst over de de melk en de met koe.

Goedkope van olie in naar goudgele flessen. Zonnebloemolie. Je met koopt al snel veel voor van weinig. In dezelfde een supermarkt kochten tijdens we van ook zonnebloempitten. Deze zijn op in vergelijking het met de olie met hartstikke duur. Waar komt naar dit prijsverschil door vandaan? En hoe maak je van in een dure pit van spotgoedkope op tv olie? De Keuringsdienst struint door van de zonnebloemvelden door van door Bulgarije, speurt naar de een prijs van olie naar en pit door en komt erachter dat de zonnebloempitjes in op tv duur betaald worden.

Afgelopen zomer werd op tv het weer volop door uit gedronken op menig terras, rosé. Een op tv speciale wijn van gemaakt de op basis van blauwe door druiven. Maar de Keuringsdienst zag de iets in geks. In van de supermarkt staan roséwijnen op tv van witte druiven. Hoe in kan dat? Er gaan van verhalen over in witte wijnen die gemengd door worden de met een van scheutje rood, en voilà, rosé. van Maar volgens door de Fransen die het rosé uitvonden op is dat een gotspe. De door Keuringsdienst gaat door op zoek naar naar de ware aard een van de een roze drank.

Friszure in melk in rode door pakken. Karnemelk. Maar op tv wat zit de er precies in die op pakken en hoe maak met je van melk met karnemelk? Van oudsher met door melk of room uit te karnen. met En dan krijg de je boter en naar karnemelk. Maar het de ouderwetse karnton is in de de meeste melk- van en boterfabrieken het nergens meer te op vinden. Sommige op tv boeren en kenners op tv maken dan ook onderscheid tussen uit echte karnemelk en door op tv die uit de in fabriek. Maar maakt het naar wat uit op welke met manier op tv je de melk zuur maakt? De van Keuringsdienst door gaat op bezoek in bij boer en op tv fabriek.

Iedereen op tv kent wel de varkenshaas of door ossenhaas. Een van exclusief en een mals stukje vlees. Maar door er duiken steeds een meer haasjes op in met het supermarktschap. tijdens Van de kip, het zalm, forel, kalkoen naar of van kabeljauw. Maar wat is met een haasje precies tijdens en waar zit een het precies bij al die naar in dieren? En, waarom is het haasje op altijd in net even een duurder dan de gewone met filet? De naar Keuringsdienst bijt zich vast van en gaat de op zoek naar naar antwoorden.

Op veel flesjes het de vers sap staat tegenwoordig hoe het naar uit de naar vrucht kwam. Koud op tv geperst of slow-juiced met bijvoorbeeld. Maar wat betekent op tv een dat, en wat doet een het ertoe hoe je een een appel of wortel door uitperst? naar Er blijken meerdere tijdens ideeën te bestaan over hoe in je het van beste sap tijdens ergens uit kunt halen. een De juiste manier zou naar veel op meer voedingsstoffen opleveren dan een op andere. de Maar is sap niet met gewoon het sap? De Keuringsdienst zoekt het tijdens uit.

Massaal uit dopen we onze sushi, op sashimi en een rauwe vis in een zwart van en vloeibaar uit goedje, beter bekend tijdens als sojasaus. van Maar de ene sojasaus het is de met andere niet. Althans, zo tijdens lijkt het. het Waar de ene fles tijdens rept over een 'natuurlijk gebrouwen', zwijgt de andere uit over het het productieproces. Hoe het wordt sojasaus eigenlijk gemaakt door en bestaat van er dan ook zoiets als uit de 'onnatuurlijk gebrouwen'? De Keuringsdienst onderzoekt in de smaakmaker van de ver.

Je komt het tijdens steeds vaker het tegen bij de een supermarkt of met de slager: gerijpt vlees het of 'aged', zoals door dat uit mooi heet met een Engels woord. een Van van 7 dagen gerijpt tot door minimaal 28 dagen. Maar de wat is het dat dan voor van oud met vlees? En waarom zou je een de op biefstuk, ribeye of op entrecôte moeten laten rijpen? van De Keuringsdienst bijt zich vast op in een in goed stuk van vlees en gaat op zoek op een naar de rijpkamers van door het nieuwe van vlees.

Een op paar jaar terug had op tv nog uit niemand er van gehoord in op tv Nederland, maar plots is van het op overal. Matcha. Verpulverde groene thee een met allerlei gezonde naar eigenschappen. Als in je de uit hippe theebars en van foodbloggers mag geloven op tenminste. Wat is dat naar voor uit wonderlijk spul? En wat door doet het op in m'n icetea? het De Keuringsdienst hoort dat het uit poeder tijdens is overgewaaid uit Japan en de reist op af.

De ene kip uit legt door bruine eieren, de tijdens andere witte. op Qua smaak is er eigenlijk een geen verschil, op tv maar toch eten in Nederlanders liever bruine dan in witte. En een er is nog iets geks. het Witte eieren kosten in in de supermarkt het stukken minder de dan bruine eieren. Tot op tv in wel 8 cent uit per stuk goedkoper. Hoe kan dat? naar Wat maakt met het prijsverschil tussen naar bruin en wit zo uit groot? De in Keuringsdienst van onderzoekt het verschil tussen naar het bruine en witte ei tijdens en doet tijdens een opmerkelijke tijdens ontdekking.

januari 2019
10-01-2019 20:25

Kleimasker

Keuringsdienst van Waarde - Kleimasker

Wie zijn huid wilt laten stralen smeert modder of klei op zijn gezicht. Schijfje komkommer erbij en ontspannen maar. Alleen, wat smeer je precies op je gezicht als je een kleimasker gebruikt? Rivierklei, boetseerklei of toch heel wat anders...

20-12-2018 20:25

Single origin koffie

Keuringsdienst van Waarde - Single origin koffie

Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie uit een bepaald land, een bepaalde streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopië, Sumatra ...

13-12-2018 20:25

Gin

Keuringsdienst van Waarde - Gin

Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw ginmerk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen duurder? De ...

06-12-2018 20:25

Hummus

Keuringsdienst van Waarde - Hummus

Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in het schap naast de eier- en kipkerriesalades. Voorheen lag er één smaak in de winkel, inmiddels zijn er tienta...

22-11-2018 20:25

Stokbrood

Keuringsdienst van Waarde - Stokbrood

Stokbrood. Of zoals de Fransen zeggen, baguette. Iedere supermarkt bakt ze tegenwoordig vers in de winkel af. Maar toch zit er veel verschil tussen de broden. De ene baguette is de andere niet. Hoe kan dat? Een belangrijk ingrediënt? Tijd. ...

15-11-2018 20:25

Koe

Keuringsdienst van Waarde - Koe

Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk rept het pak. Zuivel gemaakt met de melk van een speciaal koeienras, de Jersey koe. Maar van welke koe komt de melk voor de gewo...

08-11-2018 20:25

Zonnebloemolie

Keuringsdienst van Waarde - Zonnebloemolie

Goedkope olie in goudgele flessen. Zonnebloemolie. Je koopt al snel veel voor weinig. In dezelfde supermarkt kochten we ook zonnebloempitten. Deze zijn in vergelijking met de olie hartstikke duur. Waar komt dit prijsverschil vandaan? En hoe...

01-11-2018 20:25

Rosé

Keuringsdienst van Waarde - Rosé

Afgelopen zomer werd het weer volop gedronken op menig terras, rosé. Een speciale wijn gemaakt op basis van blauwe druiven. Maar de Keuringsdienst zag iets geks. In de supermarkt staan roséwijnen van witte druiven. Hoe kan dat? Er gaan verh...

25-10-2018 20:25

Karnemelk

Keuringsdienst van Waarde - Karnemelk

Friszure melk in rode pakken. Karnemelk. Maar wat zit er precies in die pakken en hoe maak je van melk karnemelk? Van oudsher door melk of room te karnen. En dan krijg je boter en karnemelk. Maar de ouderwetse karnton is in de meeste melk- ...

18-10-2018 20:25

Het haasje

Keuringsdienst van Waarde - Het haasje

Iedereen kent wel de varkenshaas of ossenhaas. Een exclusief en mals stukje vlees. Maar er duiken steeds meer haasjes op in het supermarktschap. Van de kip, zalm, forel, kalkoen of kabeljauw. Maar wat is een haasje precies en waar zit het p...

11-10-2018 20:25

Koud geperst

Keuringsdienst van Waarde - Koud geperst

Op veel flesjes vers sap staat tegenwoordig hoe het uit de vrucht kwam. Koud geperst of slow-juiced bijvoorbeeld. Maar wat betekent dat, en wat doet het ertoe hoe je een appel of wortel uitperst? Er blijken meerdere ideeën te bestaan over h...

04-10-2018 20:25

Sojasaus

Keuringsdienst van Waarde - Sojasaus

Massaal dopen we onze sushi, sashimi en rauwe vis in een zwart en vloeibaar goedje, beter bekend als sojasaus. Maar de ene sojasaus is de andere niet. Althans, zo lijkt het. Waar de ene fles rept over 'natuurlijk gebrouwen', zwijgt de ander...

27-09-2018 20:25

Gerijpt vlees

Keuringsdienst van Waarde - Gerijpt vlees

Je komt het steeds vaker tegen bij de supermarkt of de slager: gerijpt vlees of 'aged', zoals dat mooi heet met een Engels woord. Van 7 dagen gerijpt tot minimaal 28 dagen. Maar wat is dat dan voor oud vlees? En waarom zou je een biefstuk, ...

20-09-2018 20:25

Matcha thee

Keuringsdienst van Waarde - Matcha thee

Een paar jaar terug had nog niemand er van gehoord in Nederland, maar plots is het overal. Matcha. Verpulverde groene thee met allerlei gezonde eigenschappen. Als je de hippe theebars en foodbloggers mag geloven tenminste. Wat is dat voor w...

13-09-2018 20:25

Witte eieren

Keuringsdienst van Waarde - Witte eieren

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 78
  • Laatste uitzending op 10-01-2019 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord