Programma gemist?

Op verschillende uit merken kaas prijkt de de term 'natuurgerijpt'. Maar een wat van betekent dat? Is op tv er dan ook een zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Wanneer de we deze vraag in stellen in aan kaasboeren en supermarktmedewerkers door krijgen we steevast in hetzelfde antwoord: in Old Amsterdam is met onnatuurlijk gerijpte kaas. een Die rijpen hun kaas versneld. met Old Amsterdam op is de geen echte oude kaas. naar Daan gaat naar een uit kaaswinkel. De kaasboer vertelt met dat kazen tijdens vroeger werden gerijpt in de grotten op en boerenschuren. met Dat is natuurlijk. Nu wordt in met fabriekshallen een een perfect klimaat gecreëerd om een de kaas altijd op op tijdens dezelfde manier te laten op tv rijpen. Old Amsterdam heeft door daar nog een tijdens de schepje bovenop gegooid. Die gooien naar een middeltje met in hun kaas waardoor die het sneller op tv oud smaakt. uit Marijn gaat naar kaaskenner een Betty Koster. Zij vertelt op dat er zoiets bestaat door met als een snel het rijpend zuursel. Betty is daar met absoluut geen met fan van. Volgens van haar gaat door dit het zuursel alle door kaas precies in hetzelfde smaken. Samen met Marijn het proeft ze een in aantal oude op kazen van verschillende supermarkten. Acht in van de uit twaalf kazen zijn op volgens Betty snel gerijpt. een Omdat door er geen naar wet is die bepaalt met wat een oude van kaas is, mogen van ook snel gerijpte kazen tijdens oud heten. met Ersin gaat naar het rijpingspakhuis uit van Vergeer. Hier een worden uit kazen achttien maanden met natuurgerijpt. Diederik Vergeer legt op tv uit met wat natuurlijk rijpen van is en dat het door tegenovergestelde van de natuurgerijpte kaas foliekaas door is. Dit is kaas die na de het het maken direct in van plastic gedaan wordt. op tv Een oude kaas moet in volgens Vergeer minimaal op twaalf met maanden oud zijn. de Maar als je een een oude kaas op ook in de door helft van de tijd naar kunt maken, waarom zou je uit dan zo het lang wachten? Volgens door Vergeer proef je van direct of een kaas tijdens versneld gerijpt naar is naar en verkiest hij smaak boven van snelheid. Ondanks alle geruchten van over het rijpingsproces van de van Old Amsterdam uit hebben zij nooit willen vertellen hoe in door lang hun kaas rijpt. Tot nu. naar Teun gaat naar bij ze langs voor een het opheldering. De kaas van van Old Amsterdam wordt acht de maanden gerijpt. Volgens hen de tijdens is een oude kaas een kaas tijdens die oud op tv smaakt.

In deze uitzending een van met Keuringsdienst van Waarde een kijkersvraag: op tv Er zijn verschillende het potjes fairtrade op tv hazelnootpasta, maar de naar hazelnoten in de pasta op het zijn niet fairtrade. Hoe de zit dat? Sofie door bezoekt de kijker met bovenstaande vraag. met met Het is haar opgevallen de dat er geen fairtrade hazelnootpasta uit bestaat waarvan de met hazelnoten uit ook fairtrade zijn. door Toch is een dat gek omdat ze wel naar eens heeft gehoord door dat in Turkije, in waar bijna met 80% van de hazelnoten naar vandaan komen, op tv er kinderarbeid op tv tijdens de oogst plaats vindt. Marijn het reist naar Turkije om uit te kijken uit onder het welke omstandigheden de met hazelnoten worden geoogst. naar Ze spreekt daar verschillende mensen. een Het blijkt het dat grote groepen mensen uit de het zuidoosten op van Turkije door van oogst naar oogst op tv reizen en uit onder erbarmelijke omstandigheden naar leven in tentenkampen. Er het zijn met daar geen voorzieningen voor de uit kinderen, het die dan door op de ouders worden meegenomen op naar de van velden waar ze meehelpen tijdens de van oogst. Als naar de een Turkse overheid ontdekt uit dat Marijn op zo?n naar kamp wil filmen uit laat die Marijn weten een dat een haar filmpermit is ingetrokken een en dat uit ze gearresteerd wordt als ze toch in filmt. Marijn de besluit daarom de om uit op tv de auto te naar filmen. Teun bezoekt het kantoor op tv van Fair Trade Original, een naar merk dat uit een op tv fairtrade hazelnootpasta verkoopt. een We mogen niet op filmen in de fabriek, maar op dus wel op in gesprek. De directeur met vertelt door Teun dat Fair Trade door Original zijn nootjes tijdens in Spanje koopt. tijdens Die komen in de fabriek een wel tijdens op een grote hoop met op tv andere noten, welke uit tijdens noot er in je potje zit een weet je dus van niet. Ook uit zet Fair in Trade Original zich niet van in om de naar omstandigheden het van de rondreizende arbeiders te verbeteren. We op zijn welkom op tv bij Brinkers tijdens food, een andere uit grote producent van fairtrade in hazelnootpasta. Zij zeggen uit dat de boeren die in hun hazelnoten telen door gecontroleerd het worden tijdens naar audits. Ze hebben daar papieren naar verklaringen met van

Bijna een alle supermarkten van hebben tegenwoordig een nieuwe kip, het van een langzamer op tv groeiend ras met meer naar ruimte het en afleidingsmateriaal. De verslaggevers met van tijdens de Keuringsdienst van op Waarde onderzoeken de nieuwe kip uit in de supermarkt: een wat houdt 'langzamer de groeiend' precies in? En op tijdens waarom zou je een kip langzamer het laten opgroeien? De naar websites van de door verschillende supermarkten van vertellen ons dat naar het welzijn een van de langzaam door groeiende kip beter is dan in dat in van de zogenaamde plofkip. tijdens Daan uit Nieber gaat langs bij op tv de universiteit met van Wageningen. Zij doen onderzoek van naar de gevolgen tijdens van de uit nieuwe kip op op tv het gebied van welzijn. Marijn op Frank bezoekt een door kippenboer met echt uit langzaam groeiende kippen. naar Zijn kippen leven een tussen op tv de 12 de en 26 weken. Dat op tv is een stuk langer dan een naar de nieuwe langzaam de groeiende kip van de supermarkt. Volgende door de boer uit is de door nieuwe kip in van de supermarkt een wassen neus; door ze in zitten nog door steeds hun hele leven het binnen met heel veel in andere kippen de en leven maar een tijdens week langer dan de een met plofkip. Ersin gaat langs bij uit de naar slachter om de nieuwe kip aan door uit het eind van zijn leven op te in zien. De kip ziet er iets door anders uit, hij de heeft stevigere poten de dan de op tv reguliere kip. Het tijdens is niet te zeggen op tv of uit deze kip gelukkiger is dan in de reguliere kip, het op sterker nog: de reguliere kip door heeft van het volgens de slachter helemaal niet op tv zo slecht. naar Als we wereldwijd de naar langzamer groeiende van kip een zouden gaan fokken zou met het echter wel rampzalig op tv zijn voor het het milieu.

Om kaas door te maken heb je het stremsel nodig, van maar naar wat is dat eigenlijk? En met wat tijdens is vegetarische stremsel? De Keuringsdienst het trekt in er op uit en ontdekt op dat er tegenwoordig van veel stremsel wordt gebruikt op in dat wordt geproduceerd naar door genetisch gemodificeerd gist. Sofie gaat kijken met op bij een kaasmaker. Daar ziet ze naar dat stremsel in wordt gebruikt om van de melk te naar scheiden in wei en door wrongel. tijdens Van de wrongel de wordt kaas gemaakt. De kaasmaker de in vertelt dat stremsel wordt naar gewonnen uit met de lebmaag van een kalf. Marijn op tv gaat op bezoek tijdens bij de door grootste kalverslachterij ter wereld. in Die staat de in Nederland. naar Een koe moet jaarlijks kalveren naar om melk het te kunnen blijven geven. met De meeste van op tv die kalfjes worden geslacht. met op Het stremsel is een bijproduct een van die slacht. Er bestaat uit met ook nog zoiets op als vegetarisch en microbieel stremsel. Dat op tv wordt onder van andere op gemaakt bij DSM naar in Delft. Daan hoort daar dat naar het DSM twintig op tv jaar geleden is van gelukt met om door in middel van genetische modificatie een gen met op tv van een kalf te plaatsen tijdens in tijdens het DNA van een gist. uit Nu een maakt dat gist een stremsel, het is identiek aan het van stremsel uit een in de kalfsmaag. Omdat het gist de gemodificeerd is in en niet het stremsel naar zelf, hoeft het niet door als genetisch op gemodificeerd te worden door gedeclareerd bij de een ingrediënten.

De op zomer is van aardbeienseizoen. Maar de Keuringsdienst van Waarde op tv vindt de aardbeien van niet het meer zo smaken op zoals vroeger. het Waar je zoet de en zacht verwacht, krijg je zuur naar en hard een voor de kiezen. op Wat is een er met de aardbei met gebeurd? Marijn duikt de de keuken in met met tv-kok en op tv patissier Rudolph uit van Veen uit en denkt door met weemoed terug in aan de tijd dat met het zomerkoninkje zo van de met op volle grond op je beschuitje met belandde. De aardbei een van nu komt al op lang niet meer uit met van de aarde. Teun van gaat naar een de aardbeienteler die zijn tijdens aardbeien in kassen opkweekt met en proeft met heerlijke zoete aardbeien. Waarom zijn op tv ze dan in op tv de supermarkt zo vaak tijdens zuur? In het zuiden uit van het land van groeit nog een tijdens enkel tijdens aardbeitje in de de volle grond en op tv Ersin bezoekt met hier een teler. op Een aardbei uit een kas kan de door volgens hem niet tippen door aan zijn echte met aard-aardbeien. We zijn in Nederland kampioen tijdens aardbeienrassen bedenken door en kweken. door Daan bezoekt de op veredelaar. Daar naar komt hij erachter dat de aardbei de zoals wij hem het uit kopen in de supermarkt niet op het zijn best op is. Supermarkten de selecteren hun aardbeien op in uiterlijk en op tv houdbaarheid. Aardbeien worden met daarom vaak onrijp geplukt. Na in het plukken kleurt op op tv de aardbei nog wel roder, maar op op zoeter wordt hij niet. Smaak is van in naar de aardbeienhandel op tv een ondergeschoven kindje.

De naar makers doen een vreemde ontdekking: uit in zowel naar blikjes de ansjovis als blikjes de sardine kan dezelfde vis zijn een ingeblikt, de Engraulis tijdens Ringens. tijdens Verslaggever Daan Nieber neemt blikjes de mee naar in een visverkoper op de naar Dappermarkt, die zowel verse de ansjovis als tijdens sardine verkoopt. Hij de kan geen tijdens uitsluitsel geven over welke het vis de op Engraulis Ringens uit de blikjes met zou in kunnen zijn. Marijn op tv Frank gaat met een weervisser Henk Schilt ansjovis door vangen uit in Zeeland. Naast ansjovis zit op tv er ook haring, sprot tijdens en sardine in van het het net, maar ook Henk op tv kan geen tijdens uitsluitsel geven over welke vis met er in een onze in blikjes zit. Teun een bezoekt Cabo de Peñas, met een Spaanse traditionele blikfabriek. Zij het met gebruiken alleen voor de kust van het Marokko in en Portugal Sardina naar Pilchardus voor hun blikjes. uit Ersin reist naar in Texel voor een door bezoekje aan op tv visbioloog Arthur Oosterbaan van met Ecomare. Arthur in legt aan Ersin uit naar dat de Engraulis Ringens naar een tijdens ansjovis is. op tv Alle vissen die het als sardine mogen worden verkocht op komen uit met de orde de haringachtigen (Clupeiformes). Haring en een sardine behoren ook tot dezelfde naar een familie, de haringen (Clupeidae). met De ansjovis echter niet. De naar Engrualis Ringens uit is een soort ansjovis, op de de Latijnse naam van sardine op tv is Sardina Pilgardus. tijdens Het blijkt op tv dat volgens Europese het regelgeving tien door verschillende soorten als naar sardines mogen worden op ingeblikt, en dat dit op ook gebeurt. het Ook haring en sprot liggen met als tijdens sardine in de Nederlandse een supermarkt.

De Keuringsdienst van van Waarde duikt in uit een uit speciaal vierluik in de toekomst op van ons het eten. Hoe gaan uit we zorgen dat in er genoeg op voedsel is uit voor de alsmaar groeiende wereldbevolking? in Het eten van op tv morgen: in vlees. De helft van al op het vlees op tv dat we in Nederland eten een komt van op het varken. En vaak met de komt dat varken de uit steeds groter door groeiende boerenbedrijven. Ligt de toekomst in van op het varkensvlees in een hyper-efficiënte megastal de die goedkoop vlees uit uit kan produceren, of naar moeten we dat varken kleinschaliger naar gaan vetmesten door en er het misschien ook minder van op gaan eten? Hoe van gaan we dat in varkentje wassen in de in toekomst? De de Keuringsdienst op zoek naar het naar varken van de een door toekomst.

De Keuringsdienst duikt op in uit brood. Niet in witte, een maar in in bruine boterhammen. Volkoren om precies naar te zijn. Donker op tv en door gezond. Maar wat is volkoren? in En wat met is bruin uit dan precies? De Keuringsdienst duikt met in het brood. Niet met in witte, maar in bruine boterhammen. een Volkoren de om precies te door zijn. Donker en gezond. de Maar wat is volkoren? met de En wat is bruin dan precies? de het Wat blijkt, het ene bruine brood tijdens is het andere een niet. Broodnodig om een eindelijk uit eens helder te krijgen de wat er op wel en niet met in onze boterhammen met zit.

oktober 2017
12-10-2017 20:25

Natuurgerijpt

Keuringsdienst van Waarde - Natuurgerijpt

Op verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan ook zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Wanneer we deze vraag stellen aan kaasboeren en supermarktmedewerkers krijgen we steevast hetzelfde antwoord:...

05-10-2017 20:25

Hazelnootpasta

Keuringsdienst van Waarde - Hazelnootpasta

In deze uitzending van Keuringsdienst van Waarde een kijkersvraag: Er zijn verschillende potjes fairtrade hazelnootpasta, maar de hazelnoten in de pasta zijn niet fairtrade. Hoe zit dat? Sofie bezoekt de kijker met bovenstaande vraag. Het ...

28-09-2017 20:25

Kip

Keuringsdienst van Waarde - Kip

Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een nieuwe kip, van een langzamer groeiend ras met meer ruimte en afleidingsmateriaal. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde onderzoeken de nieuwe kip uit de supermarkt: wat houdt 'lan...

21-09-2017 20:25

Keuringsdienst van Waarde: Stremsel

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde: Stremsel

Om kaas te maken heb je stremsel nodig, maar wat is dat eigenlijk? En wat is vegetarische stremsel? De Keuringsdienst trekt er op uit en ontdekt dat er tegenwoordig veel stremsel wordt gebruikt dat wordt geproduceerd door genetisch gemodifi...

14-09-2017 20:25

Keuringsdienst van waarde: aardbeien

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van waarde: aardbeien

De zomer is aardbeienseizoen. Maar de Keuringsdienst van Waarde vindt de aardbeien niet meer zo smaken zoals vroeger. Waar je zoet en zacht verwacht, krijg je zuur en hard voor de kiezen. Wat is er met de aardbei gebeurd? Marijn duikt de...

07-09-2017 20:25

Sardines

Keuringsdienst van Waarde - Sardines

De makers doen een vreemde ontdekking: in zowel blikjes ansjovis als blikjes sardine kan dezelfde vis zijn ingeblikt, de Engraulis Ringens. Verslaggever Daan Nieber neemt blikjes mee naar een visverkoper op de Dappermarkt, die zowel verse a...

15-06-2017 20:25

Eten van morgen: vlees

Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: vlees

De Keuringsdienst van Waarde duikt in een speciaal vierluik in de toekomst van ons eten. Hoe gaan we zorgen dat er genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking? Het eten van morgen: vlees. De helft van al het vlees dat we in ...

14-06-2017 20:25

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine b...

02-06-2017 20:00

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aa...

01-06-2017 20:00

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aa...

31-05-2017 20:00

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aa...

30-05-2017 20:00

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aa...

29-05-2017 20:00

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aa...

26-05-2017 19:55

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aa...

25-05-2017 20:00

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 44
  • Laatste uitzending op 12-10-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord