Programma gemist?

Het programma Keuringsdienst op van Waarde uit doet in op deze uitzending onderzoek van naar kwarteleieren. het De paasdagen komen er aan van en plots duiken op ze dan van weer overal op op. Kwarteleitjes. Maar waren komen die door een schattige, gevlekte eitjes ineens vandaan? Er van van blijkt iets vreemds aan de hand de te zijn. Het een een gerucht gaat dat er wordt gerommeld het met de in herkomst van de eieren. het het Franse legbatterij eieren uit zouden worden verhandeld als Nederlands van scharrelproduct. De Keuringsdienst speurt door naar het de herkomst van van het kleine ei. Uit op onderzoek een van televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde de en Stichting Wakker Dier naar is met na het op onderzoek gebleken dat de Nederlandse eiergroothandel van Eicom heeft gefraudeerd door met de met herkomst van kwarteleieren. tijdens Op de verpakking naar van de kwarteleieren van met Eicom wordt vermeld in de dat deze in Nederland zijn geproduceerd, het maar de het eieren blijken afkomstig uit door Frankrijk. van Daarnaast meldt de de verpakking dat het tijdens scharrelkwarteleieren betreft, maar de in eieren blijken afkomstig op van kwartels die in in tijdens legbatterijen worden gehouden. Keuringsdienst van van Waarde en Stichting op tv Wakker Dier kwamen het beiden in contact met een het tipgever. Hij verbaasde op zich met over de door grote hoeveelheid scharrelkwarteleieren die tijdens op de het feestdagen in de supermarkt te vinden met zijn, met en betwijfelde in sterk of al deze door kwarteleieren daadwerkelijk naar uit scharrelhouderijen afkomstig met zijn. Stichting Wakker Dier kocht op naar verschillende data uit in december 2017 bij zes een door vestigingen van supermarktketen Jumbo in totaal door tien verpakkingen kwarteleieren tijdens tijdens van eiergroothandel Eicom. Deze zijn getest het door het Duitse door tijdens laboratorium Agroisolab. Geen enkel naar ei bleek afkomstig een uit Nederland. Een met aanvullende test toonde aan dat het op waarschijnlijk door is dat de eieren op afkomstig zijn op uit de Franse regio Bretagne. op Onderzoek naar van Keuringsdienst van Waarde wees in uit dat de de tijdens Franse producent Cailles de Chanteloup meerdere op tv keren legbatterij-kwarteleieren met leverde naar aan Eicom.

Sommige speciale kazen uit krijgen uit een zegel van de de EU. De in Beschermde Oorsprongsbenaming. de Die dient ervoor uit kaas uit een bepaalde streek en het bijbehorende traditionele door productiewijze in te beschermen. Maar van ook de grote een industrie kreeg interesse in dit keurmerk. naar Tot een frustratie van de de kleine kaasboeren die vinden een dat door de grote fabriek met hun van product van aan de haal is door gegaan. De tijdens Keuringsdienst onderzoekt kaas in met oorsprong.

Aflevering een 5 - Consumentenmagazine: Goedkoopste door Supermarkt Het tijdens is dé manier met om klanten je winkel in uit te lokken: Van op de daken schreeuwen op dat je de allergoedkoopste op tv bent. uit Er is bijna op geen supermarkt in het Nederland die van het niet doet. van Van de laagste prijsgarantie, de een laagste op tv prijzen, bewezen de goedkoopste, het tot de aller een allergoedkoopste. Toch gek, want het er in kan er maar het één de goedkoopste zijn naar zou je denken. En vraag naar je de directeuren door om helder uit van te leggen op waarom ze de laagste uit prijzen een hebben, dan blijven van de poorten gesloten. De met Keuringsdienst gaat op met zoek naar het door ware verhaal achter de op van lage prijzen.

Je uit ziet ze steeds vaker in de de supermarkt of uit slagerij. Witte droge door worsten. Maar wat tijdens is de witte op uitslag op tijdens die worsten precies? En de van waarom hebben andere droge worsten op tv dat uit niet? De Keuringsdienst gaat op tv op zoek met naar het verschil tussen het bruine en witte droge naar worsten.

Kwark, met te vinden op in het zuivelschap naast door de yoghurt, maar voor van velen tijdens is het gissen wat uit het precies is. Ook een het etiket geeft tijdens niet altijd met duidelijkheid. Want kwark blijkt met van van alles gemaakt van te kunnen worden. een Wat op tv is kwark nou met eigenlijk? De Keuringsdienst van door Waarde naar gaat op zoek naar echte het kwark.

Een in visser treft vaak naar meer vissoorten in het zijn net dan tijdens waar die op vist. Bijvangst. het de Wat gebeurt er naar met al die ongewenste vissen? De door Keuringsdienst door op zoek naar in vis die niemand hebben van wil.

Zwart, een groen, paars of op bruin. Olijven vind je het in veel naar verschillende kleuren. met Maar wat maakt in dat een olijf pikzwart door of donkergroen tijdens gaat zien? De Keuringsdienst uit ontdekt hoe met olijven aan hun kleur op tv komen.

Verslaggever een Daan Nieber neemt in blikjes mee naar een het visverkoper op de Dappermarkt, een die zowel verse de ansjovis als sardine met verkoopt. een Hij kan in geen uitsluitsel geven over welke met vis in de Engraulis Ringens uit de blikjes in op tv zou kunnen zijn. Marijn Frank gaat tijdens met weervisser van Henk Schilt op tv ansjovis vangen in Zeeland. met Naast ansjovis zit met er ook haring, sprot in en sardine in tijdens uit het net, maar ook Henk kan op tv geen uitsluitsel de geven over welke op vis uit er in onze blikjes zit. Teun door bezoekt Cabo met de Peñas, een Spaanse van van traditionele blikfabriek. Zij een gebruiken alleen voor naar de kust van Marokko en Portugal de een Sardina Pilchardus voor het hun blikjes. Ersin reist door naar Texel voor een tijdens bezoekje aan visbioloog Arthur een met Oosterbaan van Ecomare. in Arthur legt aan Ersin uit de dat de Engraulis Ringens naar een in ansjovis is. op tv Alle vissen die als sardine mogen tijdens worden verkocht op tv komen het uit de orde naar haringachtigen (Clupeiformes). Haring en sardine behoren het ook tot met dezelfde familie, het de haringen van (Clupeidae). De ansjovis echter niet. De in Engrualis Ringens een is een met soort ansjovis, de Latijnse een naam van sardine de is Sardina Pilgardus. Het het blijkt dat volgens een Europese regelgeving tien van verschillende soorten als in sardines mogen op tv worden ingeblikt, en dat het dit een ook gebeurt. Ook haring en het sprot uit liggen als sardine een in de Nederlandse uit supermarkt.

Een kijker heeft van een door vraag voor de uit Keuringsdienst. Amstel met heeft nieuw pils op de het markt van gebracht; ongefilterd, rechtstreeks op tv uit het vat, bier zoals een voorheen alleen de brouwer door het kon naar proeven. van Maar de kijker brouwt ook en op tv zijn ongefilterde bier door ziet op tv er heel anders uit. op tv Hoe kan dat? uit Daan gaat bier van drinken een in een café waar een verschillende soorten bier wordt met geschonken, ook ongefilterd. Maar naar dat bier komt tijdens van verschillende kleine door de Duitse brouwerijen, waar het door bier traditioneel niet gefilterd van wordt. Dat bier heeft tijdens een kortere van houdbaarheid vanwege het de reststoffen die achterblijven. naar Het valt tijdens op dat het in ongefilterde pils van met Brand en Amstel wel langer een houdbaar is. Maarten in de gaat op bezoek bij Schwester op tv Doris Engelhard in het de een Duitse Mallersdorf. Ook met zij maakt ongefilterd natuurtroebel bier. met Ze op vult het uit het vat, rechtstreeks tijdens het af op de uit fles. Dat vindt zij belangrijk, je van kunt zo uit onder andere het naar gist met blijven proeven. Ook zij begrijpt op tv niet hoe het ongefilterd een pils van van Brand van en Amstel langer houdbaar kan met zijn. in Bij Brand mogen we op tv in de naar brouwerij kijken. De brouwer de laat zien dat het ongefilterde naar pils naar inderdaad rechtstreeks uit van de fles een wordt afgevuld, alhoewel er voor de naar in smaak nog wat koolzuur aan een wordt van toegevoegd. Maar hoe kan het tijdens dan van zo lang houdbaar op tv zijn?

De op Keuringsdienst doet weer in een vreemde uit ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst uit die meer de vezels de bevat dan zilvervliesrijst. Maar we op aten die taaie naar zilvervliesrijst de toch juist voor van de vezels? Hadden we tijdens al die tijd een toch beter witte met rijst kunnen eten? Het op blijken vooral de biologische het merken zilvervliesrijst op tv te zijn die minder uit door vezels bevatten dan de in gewone witte rijst uit op tv de supermarkt. in Daan gaat langs bij een van biologische winkel. De op winkelier een snapt er niets op van. Zilvervliesrijst is gezonder dan de witte rijst. En door in biologische zilvervliesrijst al helemaal. De grote naar fabrikanten het zullen volgens haar wel weer uit leugens op door hun verpakking zetten. Sofie naar gaat naar sterrenchef in in Soenil Bahadoer. Soenil tijdens past zijn Hindoestaanse roots uit vaak toe door in de keuken en weet dus op tv als de beste naar hoe een je rijst moet koken. Samen op met Sofie een maakt hij door een heerlijk gezond gerecht naar met zilvervliesrijst. met Want ook op hij was in tijdens de veronderstelling dat op zilvervliesrijst gezonder is met dan witte rijst. Teun gaat de naar Lassie voor met opheldering. Hun uit witte rijst bevat de naar meeste een vezels van allemaal. een Hoe krijgen ze dat voor elkaar? een Door met een door andere maat tijdens te naar meten. Elke producent mag op tv zelf zijn voedingswaardetabel een samenstellen. Lassie van heeft een nieuwe methode gevonden om van vezels te in meten. En uit deze methode meet meer van vezels het dan de methode die andere producenten met de gebruiken.

Marijn spreekt af van met trouwe kijker uit Stefan in een door all you can door eat restaurant. van Stefan heeft namelijk een iets vreemds in gezien. In steeds door meer all uit you can eat restaurants door kun je exotisch vlees eten, op denk hierbij aan het op tv krokodil en zebra. tijdens Maar waar komt dat vlees uit vandaan? op Is er een all you op tv can eat met hoeveelheid krokodillenvlees op de wereld? door op * Daan gaat op onderzoek een uit in Safaripark naar Beekse Bergen. Wat van doen zij tijdens met de dieren de die overlijden? met Komen die op ons bordje naar terecht? En op hoe zit het met naar de hoeveelheid zebra's de en krokodillen op tv op onze planeet? Zijn uit dat geen in beschermde diersoorten? * Teun uit gaat naar een groothandel tijdens in tijdens exotisch vlees. Zij importeren op tv het vlees van van allerlei van exotische dieren. Waarom, als een we in Nederland in principe een het toch al voldoende vlees de hebben? En naar waar komt het vlees vandaan, het is er inderdaad een van oneindige voorraad? * uit Ersin van vertrekt naar door Zimbabwe op zoek naar een tijdens krokodillenfarm. het Daar komt hij aan het bij een boerderij waar 50.000 door krokodillen worden naar gehouden. Die krokodillen worden van niet een gehouden voor het vlees maar op tv voor op tv hun huid, waar leer van naar met gemaakt wordt. Het vlees uit is niets meer dan tijdens een op tv bijproduct.

Wil je een de uit goede wijn dan koop je op een op wijn met een krans. Maar naar in het supermarktschap lijkt van bijna door elke wijn uit een prijswinnaar te in zijn. Het stikt een er van de de bronzen, gouden en zilveren medailles. in Hoe weet op je nou nog welke de door naar beste is? Marijn gaat bij tijdens de slijterij op de zoek naar prijswinnaars. De met slijter vertelt het dat er een naar enorme hoeveelheid wijnwedstrijden is. op Hoe op tv serieus je die moet nemen het is op volgens hem de vraag. Er de zitten een uit paar serieuze tussen, in maar veel wedstrijden zouden op ook een wassen in neus zijn. Er tijdens doen volgens van de slijter naar soms maar een de paar wijnen mee en de in wijnboeren tijdens zouden zelf in de jury in het zitten. Sofie gaat naar op tv Frankrijk om te zien op tv hoe een prijswinnende wijn door wordt gemaakt. naar Ze ziet hoe druiven in naar worden geoogst en hoe de uit wijn in wordt gemaakt. Wat doet op tv de wijnboer om uit prijzen te kunnen winnen en in tijdens waarom wil hij graag een uit prijs. Marijn vertrekt op naar Wenen om het zelf eens een een kijkje uit te nemen bij een wijnwedstrijd. naar En dat de is zeker geen kleintje. Aan van deze door wedstrijd doen op meer dan 10.000 door wijnen mee. Marijn kijkt naar mee hoe de juryleden het aan de lopende uit band wijnen naar beoordelen. Ze op tv komt er achter dat op tv de juryleden geen wijnboeren het zijn, op maar ook geen professionele wijnproevers. door En de competitie is met zeker niet zwaar van te noemen. in Teun gaat op tv langs bij wijnkenner Harold Hamersma. van Hij maakt van gelijk korte met metten met tijdens de medailles op door wijnen. Wil je een goede wijn, met door dan moet je niet op de een gouden stickertjes letten. een Wijnwedstrijden uit zijn commerciële door organisaties die baat hebben op tv bij zoveel mogelijk winnaars. door De op tv wijnproducenten moeten betalen voor hun op deelname en door vervolgens ook voor de de medailles naar die ze op van hun flessen mogen plakken. uit Echt goede wijnen doen niet in op tv mee aan dit soort de wedstrijden.

Op op tv verschillende merken kaas prijkt de het term door 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? naar Is op er dan op tv ook zoiets als in onnatuurlijk gerijpt? Wanneer we deze vraag door stellen aan kaasboeren de van en supermarktmedewerkers krijgen op we steevast hetzelfde in antwoord: Old Amsterdam door is onnatuurlijk gerijpte kaas. een Die rijpen hun op tv kaas versneld. Old Amsterdam is uit op geen echte oude kaas. Daan gaat op tv naar naar een kaaswinkel. De uit kaasboer vertelt de dat kazen vroeger werden gerijpt met in grotten en met boerenschuren. Dat is een natuurlijk. Nu naar wordt in fabriekshallen een perfect door klimaat gecreëerd op om van de kaas altijd op naar dezelfde manier uit te laten rijpen. Old Amsterdam naar heeft daar een nog een schepje bovenop naar gegooid. in Die gooien een middeltje met in hun kaas naar waardoor die sneller het oud smaakt. van Marijn gaat naar kaaskenner Betty een Koster. tijdens Zij vertelt dat er zoiets de bestaat als een snel op op tv rijpend zuursel. Betty is door daar absoluut geen fan op van. Volgens haar op gaat door dit zuursel met door alle kaas precies hetzelfde smaken. Samen tijdens met Marijn tijdens proeft ze een tijdens aantal oude kazen van door een verschillende supermarkten. Acht van de het twaalf kazen zijn volgens naar Betty de snel gerijpt. Omdat er geen op tv wet is met die bepaalt wat een een oude kaas is, naar op mogen ook snel gerijpte kazen oud het uit heten. Ersin gaat naar het rijpingspakhuis in van Vergeer. op tv Hier in worden kazen achttien een maanden natuurgerijpt. Diederik de Vergeer legt uit wat natuurlijk rijpen de is de en dat het door tegenovergestelde van natuurgerijpte kaas foliekaas tijdens op is. Dit is kaas die naar na in het maken direct in plastic gedaan tijdens wordt. Een de oude door kaas moet volgens Vergeer minimaal in twaalf maanden tijdens oud zijn. Maar als tijdens je een de oude kaas ook op in de helft door van de tijd op tv kunt maken, waarom zou uit je dan zo op lang wachten? van Volgens Vergeer proef je in direct of een in kaas versneld gerijpt tijdens is en het verkiest hij een smaak boven snelheid. Ondanks alle geruchten de over het rijpingsproces door van Old het Amsterdam hebben zij nooit op tv willen vertellen hoe het lang hun uit kaas het rijpt. Tot nu. Teun gaat op tv bij ze langs voor tijdens opheldering. in De kaas van tijdens Old Amsterdam wordt acht maanden op tv in gerijpt. Volgens hen is een oude van kaas een kaas naar die oud met smaakt.

In deze naar uitzending tijdens van Keuringsdienst van Waarde een kijkersvraag: op tv Er zijn in verschillende potjes het fairtrade hazelnootpasta, tijdens maar de hazelnoten in een de pasta zijn de niet fairtrade. Hoe zit het dat? Sofie met bezoekt de kijker met tijdens bovenstaande vraag. Het tijdens is haar de opgevallen dat er geen de fairtrade hazelnootpasta bestaat waarvan van de op hazelnoten ook fairtrade zijn. Toch is op tv dat gek omdat in door ze wel eens het heeft gehoord dat in Turkije, waar op bijna 80% van op tv het de hazelnoten vandaan komen, de er kinderarbeid tijdens de oogst naar plaats vindt. Marijn van reist naar Turkije op om te kijken onder op tv op welke omstandigheden de een hazelnoten worden geoogst. van Ze spreekt daar verschillende op mensen. Het blijkt dat uit grote groepen mensen van uit het zuidoosten van naar Turkije van oogst op tv naar oogst de reizen door en onder erbarmelijke met omstandigheden leven in tentenkampen. van Er zijn daar geen in voorzieningen voor de kinderen, het tijdens die dan door de ouders de worden tijdens meegenomen naar de op velden waar ze meehelpen tijdens het de oogst. naar Als de met Turkse overheid ontdekt het dat Marijn op naar zo?n kamp wil door filmen laat die Marijn naar weten dat haar filmpermit het is op ingetrokken en dat ze op gearresteerd wordt naar als ze toch uit filmt. Marijn besluit daarom om met uit de uit auto te filmen. Teun het bezoekt het kantoor van in Fair Trade Original, met een de merk dat een op tv fairtrade hazelnootpasta verkoopt. We mogen niet met filmen in tijdens de fabriek, maar dus op tv wel uit op gesprek. van De directeur vertelt Teun dat Fair een Trade Original door zijn nootjes in in Spanje koopt. van Die komen in de op fabriek wel op een met grote hoop naar met andere naar noten, welke noot met er in je in potje zit weet je dus door niet. Ook naar zet uit Fair Trade Original op tv zich niet in om de omstandigheden door van de met rondreizende arbeiders de te verbeteren. We zijn door welkom bij op Brinkers food, een andere in grote producent van fairtrade naar hazelnootpasta. Zij zeggen tijdens dat de tijdens boeren die hun hazelnoten de telen gecontroleerd op worden tijdens audits. Ze door hebben daar papieren verklaringen het een van

Bijna alle supermarkten op tv hebben in tegenwoordig een nieuwe het kip, van het een langzamer groeiend ras met meer een naar ruimte en afleidingsmateriaal. De uit verslaggevers van de in Keuringsdienst van met Waarde onderzoeken de van nieuwe kip uit de het supermarkt: wat houdt op tv 'langzamer groeiend' met precies in? En waarom zou naar je een kip langzamer de laten uit opgroeien? De websites van naar de verschillende supermarkten vertellen uit ons dat de het welzijn de van de langzaam naar groeiende kip uit beter is dan dat in van de zogenaamde plofkip. het Daan Nieber gaat langs door bij van de universiteit met van Wageningen. Zij tijdens doen onderzoek naar de gevolgen een van de nieuwe een kip op het gebied op een van welzijn. Marijn Frank op tv bezoekt een kippenboer met echt in langzaam groeiende kippen. uit Zijn een kippen leven tussen de 12 op en van 26 weken. uit Dat is een stuk langer dan de een de nieuwe langzaam groeiende naar kip van op de supermarkt. Volgende de het boer is door de nieuwe kip van naar de supermarkt een wassen naar neus; ze zitten nog de steeds hun hele met leven binnen met van heel veel andere met kippen en leven uit maar een week op tv langer dan op de tijdens plofkip. Ersin gaat langs bij de in de slachter om de nieuwe kip op tv aan op tv het eind van zijn leven de te zien. De met kip ziet er iets naar op tv anders uit, hij heeft stevigere uit poten dan de reguliere de kip. Het is de niet op tv te zeggen of deze in kip van gelukkiger is dan de reguliere kip, op tv sterker van nog: de reguliere kip heeft de het op volgens de met slachter helemaal niet zo slecht. het Als we wereldwijd in de langzamer het groeiende kip zouden gaan een fokken in zou het echter door wel rampzalig zijn voor door het milieu.

maart 2018
15-03-2018 20:25

Keuringsdienst van Waarde: fraude met kwarteleieren

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde: fraude met kwarteleieren

Het programma Keuringsdienst van Waarde doet in deze uitzending onderzoek naar kwarteleieren. De paasdagen komen er aan en plots duiken ze dan weer overal op. Kwarteleitjes. Maar waren komen die schattige, gevlekte eitjes ineens vandaan? ...

08-03-2018 20:25

Kaas met oorsprong

Keuringsdienst van Waarde - Kaas met oorsprong

Sommige speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen. Maar ook de grote industrie kreeg interesse in di...

01-03-2018 20:25

KvW: Wat is de goedkoopste supermarkt?

Keuringsdienst van Waarde - KvW: Wat is de goedkoopste supermarkt?

Aflevering 5 - Consumentenmagazine: Goedkoopste Supermarkt Het is dé manier om klanten je winkel in te lokken: Van de daken schreeuwen dat je de allergoedkoopste bent. Er is bijna geen supermarkt in Nederland die het niet doet. Van de laag...

22-02-2018 20:25

Droge worst

Keuringsdienst van Waarde - Droge worst

Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine e...

15-02-2018 20:25

Kwark

Keuringsdienst van Waarde - Kwark

Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd duidelijkheid. Want kwark blijkt van van alles gemaakt te kunnen worden. Wat is kwark nou eigenlijk? De...

08-02-2018 20:25

Bijvangst

Keuringsdienst van Waarde - Bijvangst

Een visser treft vaak meer vissoorten in zijn net dan waar die op vist. Bijvangst. Wat gebeurt er met al die ongewenste vissen? De Keuringsdienst op zoek naar vis die niemand hebben wil.

01-02-2018 20:30

Olijf

Keuringsdienst van Waarde - Olijf

Zwart, groen, paars of bruin. Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Maar wat maakt dat een olijf pikzwart of donkergroen gaat zien? De Keuringsdienst ontdekt hoe olijven aan hun kleur komen.

11-01-2018 20:25

Sardines

Keuringsdienst van Waarde - Sardines

Verslaggever Daan Nieber neemt blikjes mee naar een visverkoper op de Dappermarkt, die zowel verse ansjovis als sardine verkoopt. Hij kan geen uitsluitsel geven over welke vis de Engraulis Ringens uit de blikjes zou kunnen zijn. Marijn Fran...

09-11-2017 20:25

Ongefilterd pils

Keuringsdienst van Waarde - Ongefilterd pils

Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Maar de kijker brouwt ook en zijn ongefilterde bi...

02-11-2017 20:25

Zilvervliesrijst

Keuringsdienst van Waarde - Zilvervliesrijst

De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. Maar we aten die taaie zilvervliesrijst toch juist voor de vezels? Hadden we al die tijd toch beter witte...

26-10-2017 20:25

All you can eat krokodil

Keuringsdienst van Waarde - All you can eat krokodil

Marijn spreekt af met trouwe kijker Stefan in een all you can eat restaurant. Stefan heeft namelijk iets vreemds gezien. In steeds meer all you can eat restaurants kun je exotisch vlees eten, denk hierbij aan krokodil en zebra. Maar waar ko...

19-10-2017 20:25

Wijn met een krans

Keuringsdienst van Waarde - Wijn met een krans

Wil je een goede wijn dan koop je een wijn met een krans. Maar in het supermarktschap lijkt bijna elke wijn een prijswinnaar te zijn. Het stikt er van de bronzen, gouden en zilveren medailles. Hoe weet je nou nog welke de beste is? Marijn g...

12-10-2017 20:25

Natuurgerijpt

Keuringsdienst van Waarde - Natuurgerijpt

Op verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan ook zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Wanneer we deze vraag stellen aan kaasboeren en supermarktmedewerkers krijgen we steevast hetzelfde antwoord:...

05-10-2017 20:25

Hazelnootpasta

Keuringsdienst van Waarde - Hazelnootpasta

In deze uitzending van Keuringsdienst van Waarde een kijkersvraag: Er zijn verschillende potjes fairtrade hazelnootpasta, maar de hazelnoten in de pasta zijn niet fairtrade. Hoe zit dat? Sofie bezoekt de kijker met bovenstaande vraag. Het ...

28-09-2017 20:25

Kip

Keuringsdienst van Waarde - Kip

Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een nieuwe kip, van een langzamer groeiend ras met meer ruimte en afleidingsmateriaal. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde onderzoeken de nieuwe kip uit de supermarkt: wat houdt 'lan...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 56
  • Laatste uitzending op 15-03-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord