Programma gemist?

Weinig uit de met zee een is zo prijzig als de door Hollandse garnaal. 60 tijdens met euro per kilo is heel met gewoon. in Toch gek, want garnalen van tijdens verder weg in kosten vaak een op tv fractie. Hoe zit dat? met Wat van maakt de Hollandse garnaal zo speciaal, een en is hij door zijn prijs waard? op tv De Keuringsdienst op van Waarde gaat vissen het op van garnalen.

Bekend van de door lokale tijdens Chinees: het gelukskoekje. Breek hem tijdens naar open en je vindt een papiertje het met van een diepzinnige tekst. De door Keuringsdienst wil graag van weten waar deze in koekjes vandaan komen. Wie het al die wijze door teksten schrijft, uit en tijdens hoe ze dat papiertje op tv in het een koekje gevouwen krijgen. de De Keuringsdienst gaat op zoek uit naar de wijzen van achter het door koekje, maar van eindigt niet in het een Oosten.

Een beetje koffiedrinker de een kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een een de specifieke herkomst. Of zoals dat heet: met single uit origin. Koffie uit een naar bepaald land, streek of uit dorp. Niet van uit de door grote hoop, uit maar geplukt in Ethiopie, Sumatra van of op een Braziliaanse het hoogvlakte. Maar wat het zegt in die herkomst precies uit en proef door je dat ook terug in op je kop koffie? De de Keuringsdienst gaat het op zoek naar koffie een met met een paspoort.

Wie de gin wil drinken heeft op wat van te kiezen tegenwoordig. Zowat naar iedere week verschijnt er een een nieuw op gin-merk in het schap. tijdens Maar wat op is het verschil tussen die op tv talloze merken? En tijdens het waarom is de ene fles goedkoop tijdens en de met andere vele op malen duurder? op tv De Keuringsdienst drinkt gin-tonic en van onderzoekt op de zin en onzin op van gin.

Hoe uit gaat een op vis dood? Simpele vraag. de Toch heeft zelfs de visboer van vaak op tv geen idee. in Hoe komt een haring, een door zalm tijdens of een kabeljauw met precies aan zijn met einde? Bij een kip of met koe maken we het ons met daar druk om, bij uit vissen blijft het met gissen. Waarom uit eigenlijk? De Keuringsdienst wil het weten door en gaat op uit zoek naar hoe op de met vis het loodje op legt.

Je kunt met room kloppen tot slagroom van door en kunt er mee naar koken, als je een wat tijdens romiger smaak wilt. tijdens Vroeger een deden we dat naar met dezelfde een room maar daar hebben fabrikanten door wat met op gevonden, want room is vet uit het en van vet wordt je vet. op Wat roeren in we tijdens nu door de saus en waarom de is er voor door elke bereiding een van verschillend potje? De door op Keuringsdienst gaat op de onderzoek.

Het op programma Keuringsdienst van Waarde doet uit in naar deze uitzending onderzoek naar het kwarteleieren. De paasdagen komen door er aan op en plots duiken ze een dan weer het overal op. Kwarteleitjes. door Maar tijdens waren komen die schattige, gevlekte met eitjes in ineens vandaan? Er blijkt iets in vreemds aan de hand de te tijdens zijn. Het door gerucht gaat dat er wordt gerommeld op met de de herkomst van naar de eieren. Franse legbatterij de eieren zouden worden een verhandeld als Nederlands uit scharrelproduct. De de Keuringsdienst speurt het naar de herkomst van het een kleine ei. Uit onderzoek uit van televisieprogramma op Keuringsdienst van Waarde en door Stichting uit Wakker Dier is na het tijdens op onderzoek gebleken dat in de Nederlandse eiergroothandel Eicom heeft uit gefraudeerd met door de herkomst op tv van kwarteleieren. Op de verpakking het van de kwarteleieren van van Eicom wordt op vermeld dat deze uit in Nederland zijn geproduceerd, in maar een de eieren van blijken afkomstig uit met Frankrijk. Daarnaast meldt de tijdens verpakking dat het een scharrelkwarteleieren betreft, maar een de eieren blijken afkomstig van van kwartels een die in legbatterijen worden door gehouden. Keuringsdienst in van Waarde en Stichting naar Wakker Dier kwamen beiden in naar contact met een een tipgever. door Hij verbaasde zich van over de grote hoeveelheid naar scharrelkwarteleieren door die tijdens de feestdagen in in de supermarkt naar te vinden zijn, en tijdens betwijfelde sterk van of al in deze kwarteleieren daadwerkelijk uit in scharrelhouderijen afkomstig zijn. Stichting Wakker Dier in kocht op de verschillende data tijdens in december 2017 een bij zes vestigingen van van supermarktketen in Jumbo in totaal de tien verpakkingen kwarteleieren van van eiergroothandel Eicom. Deze zijn door getest door naar het Duitse laboratorium Agroisolab. Geen de enkel ei van bleek afkomstig uit Nederland. Een een aanvullende naar test toonde aan de dat het waarschijnlijk is dat op naar de eieren afkomstig zijn de uit de met Franse regio Bretagne. Onderzoek de van Keuringsdienst van Waarde wees naar uit dat op tv de Franse producent door Cailles de het Chanteloup meerdere door keren legbatterij-kwarteleieren leverde aan van Eicom.

Sommige speciale naar kazen door krijgen een zegel van de door EU. door De Beschermde Oorsprongsbenaming. op Die dient ervoor kaas uit een uit bepaalde streek een en bijbehorende traditionele productiewijze op in te beschermen. Maar ook de grote van op industrie kreeg interesse in dit keurmerk. uit Tot frustratie met van de kleine van kaasboeren die vinden de dat de grote fabriek naar op tv met hun product aan van de haal is gegaan. met De Keuringsdienst de onderzoekt kaas met op oorsprong.

Aflevering 5 op - een Consumentenmagazine: Goedkoopste Supermarkt Het is dé op manier om klanten je het op tv winkel in te lokken: Van op tv de het daken schreeuwen dat door je de allergoedkoopste naar bent. Er is met bijna geen supermarkt in Nederland die de naar het niet doet. Van een de laagste prijsgarantie, op de laagste de prijzen, bewezen de goedkoopste, op tv tot de aller allergoedkoopste. Toch door gek, want er het kan er met maar één de goedkoopste op tv zijn zou je naar denken. op tv En vraag je de directeuren naar om helder uit uit van te leggen waarom ze uit de laagste op tv prijzen hebben, dan blijven de poorten een naar gesloten. De Keuringsdienst gaat op zoek een naar het ware door verhaal op achter de naar lage prijzen.

Je ziet ze op steeds op vaker in de supermarkt of tijdens met slagerij. Witte droge worsten. Maar wat met op tv is de witte uitslag op naar die worsten precies? En uit een waarom hebben andere op droge worsten dat niet? De Keuringsdienst uit gaat op zoek op naar het verschil uit door tussen bruine en een witte droge worsten.

Kwark, te door vinden in uit het zuivelschap met naast de yoghurt, maar voor velen tijdens is het met gissen wat het precies met is. uit Ook het etiket geeft niet een altijd duidelijkheid. Want op tv kwark blijkt op van van alles gemaakt uit te kunnen door worden. een Wat is kwark nou de eigenlijk? De Keuringsdienst van Waarde door gaat op zoek met de naar echte kwark.

Een de visser treft een vaak meer vissoorten in zijn uit net naar dan waar die op uit vist. Bijvangst. Wat gebeurt uit er met al de die ongewenste vissen? De met Keuringsdienst op zoek in naar vis die het niemand hebben van wil.

Zwart, van groen, paars of bruin. van Olijven vind door je in veel verschillende kleuren. de van Maar wat maakt met dat een olijf pikzwart in of donkergroen gaat zien? De van Keuringsdienst op tv ontdekt hoe met olijven aan hun kleur van komen.

Verslaggever in Daan Nieber op neemt blikjes mee naar een visverkoper tijdens op de uit Dappermarkt, die zowel verse de ansjovis als sardine de verkoopt. Hij kan uit door geen uitsluitsel geven over welke op vis de Engraulis Ringens met uit de het blikjes zou kunnen zijn. in Marijn naar Frank gaat met weervisser naar Henk Schilt ansjovis vangen tijdens in Zeeland. Naast uit ansjovis zit met er op ook haring, sprot en sardine uit in het uit net, maar ook Henk kan de geen uitsluitsel geven uit over welke vis van er door in onze naar blikjes zit. Teun bezoekt Cabo de met Peñas, naar een Spaanse traditionele op blikfabriek. Zij naar gebruiken alleen voor de kust van uit Marokko en de Portugal Sardina Pilchardus tijdens voor hun blikjes. de Ersin op tv reist naar Texel voor naar een bezoekje aan van visbioloog Arthur van Oosterbaan van Ecomare. Arthur legt aan op tv Ersin uit dat naar de uit Engraulis Ringens met een ansjovis is. op tv Alle vissen die als naar sardine mogen het worden verkocht komen uit een de orde haringachtigen (Clupeiformes). Haring naar en sardine behoren het ook de tot dezelfde familie, tijdens de haringen door (Clupeidae). De ansjovis echter niet. van De Engrualis Ringens is tijdens een tijdens soort ansjovis, de Latijnse op tv naam een van sardine is uit Sardina Pilgardus. Het blijkt dat volgens uit Europese in regelgeving tien verschillende soorten tijdens als sardines mogen worden naar ingeblikt, en dat door dit ook gebeurt. het van Ook haring en van sprot liggen als sardine op tv in de Nederlandse een supermarkt.

Een op tv kijker heeft een vraag het voor de Keuringsdienst. Amstel naar heeft naar nieuw pils op de op markt gebracht; ongefilterd, door rechtstreeks met uit het vat, bier zoals voorheen met alleen de een brouwer op tv het kon proeven. Maar tijdens de kijker brouwt tijdens ook en zijn met ongefilterde bier ziet er heel naar anders uit. Hoe het kan tijdens dat? Daan gaat het bier drinken een in een café waar verschillende het soorten bier in wordt geschonken, een ook ongefilterd. Maar dat bier komt door van uit verschillende kleine Duitse brouwerijen, de waar het tijdens bier traditioneel niet gefilterd wordt. op tv uit Dat bier heeft op een kortere houdbaarheid vanwege de het reststoffen die naar achterblijven. Het valt op dat op het ongefilterde op pils door van Brand en Amstel wel in langer houdbaar het is. Maarten gaat naar op bezoek bij Schwester Doris op tv Engelhard in het het een Duitse Mallersdorf. Ook op tv zij maakt ongefilterd natuurtroebel bier. de Ze met vult het uit het vat, naar rechtstreeks af van op de fles. Dat een vindt zij belangrijk, de je kunt zo uit onder in andere het gist blijven proeven. uit Ook zij begrijpt niet een op hoe het ongefilterd pils van uit Brand naar en Amstel langer houdbaar van kan zijn. Bij Brand mogen naar we in de met van brouwerij kijken. De brouwer laat uit zien dat door het ongefilterde pils inderdaad rechtstreeks de het uit de fles wordt afgevuld, uit alhoewel naar er voor de smaak nog wat op tv op koolzuur aan wordt naar toegevoegd. Maar hoe kan het dan op zo een lang houdbaar de zijn?

juni 2018
03-05-2018 19:25

Hollandse garnaal

Keuringsdienst van Waarde - Hollandse garnaal

Weinig uit de zee is zo prijzig als de Hollandse garnaal. 60 euro per kilo is heel gewoon. Toch gek, want garnalen van verder weg kosten vaak een fractie. Hoe zit dat? Wat maakt de Hollandse garnaal zo speciaal, en is hij zijn prijs waard? ...

26-04-2018 20:25

Gelukskoekjes

Keuringsdienst van Waarde - Gelukskoekjes

Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen. Wie al die wijze teksten schrijft, en hoe ze dat papiertj...

19-04-2018 20:25

Single origin koffie

Keuringsdienst van Waarde - Single origin koffie

Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Bra...

12-04-2018 20:25

Gin

Keuringsdienst van Waarde - Gin

Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw gin-merk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen duurder? De...

05-04-2018 20:25

Dode vis

Keuringsdienst van Waarde - Dode vis

Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eige...

29-03-2018 20:25

Room

Keuringsdienst van Waarde - Room

Je kunt room kloppen tot slagroom en kunt er mee koken, als je een wat romiger smaak wilt. Vroeger deden we dat met dezelfde room maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden, want room is vet en van vet wordt je vet. Wat roeren we nu door ...

15-03-2018 20:25

Keuringsdienst van Waarde: fraude met kwarteleieren

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde: fraude met kwarteleieren

Het programma Keuringsdienst van Waarde doet in deze uitzending onderzoek naar kwarteleieren. De paasdagen komen er aan en plots duiken ze dan weer overal op. Kwarteleitjes. Maar waren komen die schattige, gevlekte eitjes ineens vandaan? ...

08-03-2018 20:25

Kaas met oorsprong

Keuringsdienst van Waarde - Kaas met oorsprong

Sommige speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen. Maar ook de grote industrie kreeg interesse in di...

01-03-2018 20:25

KvW: Wat is de goedkoopste supermarkt?

Keuringsdienst van Waarde - KvW: Wat is de goedkoopste supermarkt?

Aflevering 5 - Consumentenmagazine: Goedkoopste Supermarkt Het is dé manier om klanten je winkel in te lokken: Van de daken schreeuwen dat je de allergoedkoopste bent. Er is bijna geen supermarkt in Nederland die het niet doet. Van de laag...

22-02-2018 20:25

Droge worst

Keuringsdienst van Waarde - Droge worst

Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine e...

15-02-2018 20:25

Kwark

Keuringsdienst van Waarde - Kwark

Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd duidelijkheid. Want kwark blijkt van van alles gemaakt te kunnen worden. Wat is kwark nou eigenlijk? De...

08-02-2018 20:25

Bijvangst

Keuringsdienst van Waarde - Bijvangst

Een visser treft vaak meer vissoorten in zijn net dan waar die op vist. Bijvangst. Wat gebeurt er met al die ongewenste vissen? De Keuringsdienst op zoek naar vis die niemand hebben wil.

01-02-2018 20:30

Olijf

Keuringsdienst van Waarde - Olijf

Zwart, groen, paars of bruin. Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Maar wat maakt dat een olijf pikzwart of donkergroen gaat zien? De Keuringsdienst ontdekt hoe olijven aan hun kleur komen.

11-01-2018 20:25

Sardines

Keuringsdienst van Waarde - Sardines

Verslaggever Daan Nieber neemt blikjes mee naar een visverkoper op de Dappermarkt, die zowel verse ansjovis als sardine verkoopt. Hij kan geen uitsluitsel geven over welke vis de Engraulis Ringens uit de blikjes zou kunnen zijn. Marijn Fran...

09-11-2017 20:25

Ongefilterd pils

Keuringsdienst van Waarde - Ongefilterd pils

Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Maar de kijker brouwt ook en zijn ongefilterde bi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 03-05-2018 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord