Programma gemist?

Aflevering 22 - in Consumentenmagazine. Koe. Plotseling waren ze op tv daar, zwarte op pakken yoghurt of melk uit in uit het schap de van de supermarkt. met Andere koe, andere melk, rept in het pak. Zuivel gemaakt door met de melk uit van een speciaal van koeienras, tijdens de Jersey-koe. Maar tijdens van welke koe komt de het melk voor op de gewone halvolle op tv melk uit of kaas eigenlijk? Dat staat met er nooit op. de De uit keuze aan koeien blijkt een beperkt, bijna iedereen van werkt met hetzelfde de ras. Maar waarom eigenlijk? 'De op tv Keuringsdienst' op tv over de melk en een de met koe.

Goedkope op tv olie in een goudgele flessen. Zonnebloemolie. Je naar koopt al snel de veel voor weinig. op In dezelfde supermarkt kochten uit we het ook zonnebloempitten. Deze op tv zijn in vergelijking met de olie uit hartstikke een duur. Waar komt dit van prijsverschil tijdens vandaan? En hoe maak op tv je van een dure in pit uit spotgoedkope olie? De met Keuringsdienst struint door de zonnebloemvelden van door Bulgarije, speurt naar een de prijs van uit olie en pit het en komt erachter van op dat de zonnebloempitjes van duur betaald worden.

Afgelopen zomer werd de het weer door volop gedronken op menig de uit terras, rosé. Een speciale wijn gemaakt op tv op basis tijdens van tijdens blauwe druiven. Maar de een Keuringsdienst zag iets geks. In door de supermarkt staan door roséwijnen van witte op druiven. door Hoe kan dat? in Er gaan de verhalen over witte wijnen het die gemengd worden door met een scheutje rood, en op voilà, rosé. uit Maar volgens de een Fransen in die rosé uitvonden is dat naar een de gotspe. De Keuringsdienst met gaat op zoek naar de ware met aard van uit de op tv roze drank.

Friszure melk van in rode het pakken. Karnemelk. tijdens Maar wat zit er precies op in die pakken en uit hoe maak het je van melk op tv karnemelk? Van oudsher door van een melk of room te karnen. En op tv dan krijg je uit boter en op tv karnemelk. door Maar de ouderwetse karnton is in van een de meeste melk- door en boterfabrieken nergens meer te uit vinden. naar Sommige boeren en kenners uit maken dan ook onderscheid tussen op tv echte karnemelk in en die uit de op tv fabriek. Maar maakt de tijdens het wat uit op welke manier de je de melk door zuur maakt? De door Keuringsdienst gaat op tv op bezoek naar bij boer uit en fabriek.

Iedereen kent de wel de een varkenshaas of ossenhaas. een Een exclusief en mals het stukje vlees. Maar op tv er duiken steeds meer op haasjes op in in het op tv supermarktschap. Van de kip, de zalm, door forel, kalkoen of kabeljauw. Maar wat de naar is een haasje precies en de waar zit het precies een bij al van die dieren? En, waarom op tv het is het haasje op tv altijd net even duurder dan de de gewone het filet? De Keuringsdienst bijt de zich vast en gaat naar op zoek in naar naar antwoorden.

Op door veel flesjes vers sap staat op tegenwoordig hoe het het uit de een vrucht kwam. Koud geperst door of slow-juiced bijvoorbeeld. tijdens op Maar wat betekent dat, tijdens en wat doet het ertoe van hoe je in een appel door of wortel met uitperst? Er blijken meerdere ideeën naar te bestaan over hoe met je het met beste de sap ergens uit kunt halen. naar De juiste manier zou naar veel meer voedingsstoffen het op tv opleveren dan een andere. Maar het is sap niet tijdens gewoon sap? De Keuringsdienst met zoekt een het uit.

Massaal op tv dopen we onze sushi, sashimi naar en rauwe vis op tv in een uit zwart en vloeibaar op goedje, beter bekend in als sojasaus. Maar de uit ene sojasaus is op tv de andere door niet. Althans, zo in lijkt naar het. Waar de ene het fles rept door over 'natuurlijk gebrouwen', zwijgt uit de andere over een het productieproces. Hoe wordt sojasaus met eigenlijk gemaakt de en bestaat in er dan ook zoiets als op tv 'onnatuurlijk een gebrouwen'? De Keuringsdienst onderzoekt de op tv smaakmaker van het ver.

Je komt het tijdens steeds vaker tegen naar door bij de supermarkt op of de slager: gerijpt in vlees of 'aged', zoals met dat mooi heet met op tv een Engels woord. uit Van 7 dagen naar tijdens gerijpt tot minimaal tijdens 28 dagen. Maar wat is de dat op dan voor oud vlees? En waarom met zou je een de het biefstuk, ribeye of entrecôte het moeten laten rijpen? op tv De Keuringsdienst een bijt zich vast het in een goed stuk in vlees en uit gaat op zoek op tv naar de rijpkamers van een het nieuwe met vlees.

Een met paar jaar terug had het nog niemand er van op tv gehoord van in Nederland, maar een plots is het overal. Matcha. van Verpulverde groene van thee op met allerlei gezonde eigenschappen. Als je tijdens de hippe theebars door en het foodbloggers mag geloven in tenminste. Wat is in dat voor wonderlijk spul? En op tv wat doet door het in in m'n icetea? naar De Keuringsdienst hoort dat met het poeder de is overgewaaid uit Japan en reist uit de af.

De met ene kip legt bruine uit eieren, de andere witte. op Qua naar smaak is er een eigenlijk geen verschil, het maar toch eten op Nederlanders liever bruine dan naar witte. En er een is nog iets geks. op tv Witte tijdens eieren kosten in de supermarkt op stukken minder op tv dan bruine eieren. de Tot wel op 8 cent per tijdens stuk goedkoper. Hoe kan naar dat? Wat door maakt het prijsverschil tussen een bruin en wit van zo uit groot? De Keuringsdienst onderzoekt het tijdens verschil op tussen het bruine en witte met ei en doet de een opmerkelijke met ontdekking.

Weinig met uit de zee is van zo prijzig als de de Hollandse garnaal. 60 in euro per kilo een is heel van gewoon. Toch gek, want met uit garnalen van verder weg kosten door vaak een fractie. Hoe van zit dat? op Wat op maakt de Hollandse garnaal zo speciaal, het en is van hij tijdens zijn prijs waard? een De Keuringsdienst van Waarde gaat door vissen op door garnalen.

Bekend uit van de lokale Chinees: het het gelukskoekje. een Breek hem open en je op tv vindt naar een papiertje van met een diepzinnige naar tekst. De Keuringsdienst wil graag van weten waar tijdens deze koekjes vandaan komen. Wie tijdens van al die wijze teksten op schrijft, en hoe ze op dat papiertje in van het koekje gevouwen de krijgen. De op tv Keuringsdienst gaat op zoek een naar de door wijzen achter naar het koekje, maar in eindigt niet in het in Oosten.

Een het beetje koffiedrinker kiest de tegenwoordig voor op tv koffiebonen met een specifieke van herkomst. Of zoals dat heet: tijdens single origin. op tv Koffie uit een bepaald door uit land, streek of dorp. uit Niet van de het grote hoop, maar tijdens geplukt in Ethiopie, op tv Sumatra of tijdens op een Braziliaanse naar hoogvlakte. Maar wat zegt op die herkomst precies een en proef het je dat ook terug in je op tv kop in koffie? De het Keuringsdienst gaat op een zoek naar koffie met een uit paspoort.

Wie tijdens gin wil tijdens drinken heeft wat te van kiezen tegenwoordig. van Zowat iedere week verschijnt er met een nieuw met gin-merk in het schap. met Maar wat de is het verschil tussen die naar door talloze merken? En waarom is de naar ene fles goedkoop de door en de andere vele malen duurder? van De Keuringsdienst drinkt in gin-tonic het en onderzoekt de zin van en naar onzin van gin.

Hoe het gaat een vis dood? Simpele de vraag. Toch heeft door zelfs uit de visboer vaak geen in idee. Hoe komt een tijdens haring, een uit zalm met of een kabeljauw precies een aan zijn uit einde? Bij een van kip of koe maken een we ons daar op druk om, met bij vissen blijft van het gissen. Waarom eigenlijk? De op Keuringsdienst wil het op tv weten en gaat tijdens op zoek naar hoe tijdens de vis het in loodje door legt.

november 2018
15-11-2018 20:25

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde - Keuringsdienst van Waarde

Aflevering 22 - Consumentenmagazine. Koe. Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk, rept het pak. Zuivel gemaakt met de melk van een speciaal koeienras, de Jersey-koe....

08-11-2018 20:25

Zonnebloemolie

Keuringsdienst van Waarde - Zonnebloemolie

Goedkope olie in goudgele flessen. Zonnebloemolie. Je koopt al snel veel voor weinig. In dezelfde supermarkt kochten we ook zonnebloempitten. Deze zijn in vergelijking met de olie hartstikke duur. Waar komt dit prijsverschil vandaan? En hoe...

01-11-2018 20:25

Rosé

Keuringsdienst van Waarde - Rosé

Afgelopen zomer werd het weer volop gedronken op menig terras, rosé. Een speciale wijn gemaakt op basis van blauwe druiven. Maar de Keuringsdienst zag iets geks. In de supermarkt staan roséwijnen van witte druiven. Hoe kan dat? Er gaan verh...

25-10-2018 20:25

Karnemelk

Keuringsdienst van Waarde - Karnemelk

Friszure melk in rode pakken. Karnemelk. Maar wat zit er precies in die pakken en hoe maak je van melk karnemelk? Van oudsher door melk of room te karnen. En dan krijg je boter en karnemelk. Maar de ouderwetse karnton is in de meeste melk- ...

18-10-2018 20:25

Het haasje

Keuringsdienst van Waarde - Het haasje

Iedereen kent wel de varkenshaas of ossenhaas. Een exclusief en mals stukje vlees. Maar er duiken steeds meer haasjes op in het supermarktschap. Van de kip, zalm, forel, kalkoen of kabeljauw. Maar wat is een haasje precies en waar zit het p...

11-10-2018 20:25

Koud geperst

Keuringsdienst van Waarde - Koud geperst

Op veel flesjes vers sap staat tegenwoordig hoe het uit de vrucht kwam. Koud geperst of slow-juiced bijvoorbeeld. Maar wat betekent dat, en wat doet het ertoe hoe je een appel of wortel uitperst? Er blijken meerdere ideeën te bestaan over h...

04-10-2018 20:25

Sojasaus

Keuringsdienst van Waarde - Sojasaus

Massaal dopen we onze sushi, sashimi en rauwe vis in een zwart en vloeibaar goedje, beter bekend als sojasaus. Maar de ene sojasaus is de andere niet. Althans, zo lijkt het. Waar de ene fles rept over 'natuurlijk gebrouwen', zwijgt de ander...

27-09-2018 20:25

Gerijpt vlees

Keuringsdienst van Waarde - Gerijpt vlees

Je komt het steeds vaker tegen bij de supermarkt of de slager: gerijpt vlees of 'aged', zoals dat mooi heet met een Engels woord. Van 7 dagen gerijpt tot minimaal 28 dagen. Maar wat is dat dan voor oud vlees? En waarom zou je een biefstuk, ...

20-09-2018 20:25

Matcha thee

Keuringsdienst van Waarde - Matcha thee

Een paar jaar terug had nog niemand er van gehoord in Nederland, maar plots is het overal. Matcha. Verpulverde groene thee met allerlei gezonde eigenschappen. Als je de hippe theebars en foodbloggers mag geloven tenminste. Wat is dat voor w...

13-09-2018 20:25

Witte eieren

Keuringsdienst van Waarde - Witte eieren

De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot...

03-05-2018 19:25

Hollandse garnaal

Keuringsdienst van Waarde - Hollandse garnaal

Weinig uit de zee is zo prijzig als de Hollandse garnaal. 60 euro per kilo is heel gewoon. Toch gek, want garnalen van verder weg kosten vaak een fractie. Hoe zit dat? Wat maakt de Hollandse garnaal zo speciaal, en is hij zijn prijs waard? ...

26-04-2018 20:25

Gelukskoekjes

Keuringsdienst van Waarde - Gelukskoekjes

Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen. Wie al die wijze teksten schrijft, en hoe ze dat papiertj...

19-04-2018 20:25

Single origin koffie

Keuringsdienst van Waarde - Single origin koffie

Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Bra...

12-04-2018 20:25

Gin

Keuringsdienst van Waarde - Gin

Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw gin-merk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen duurder? De...

05-04-2018 20:25

Dode vis

Keuringsdienst van Waarde - Dode vis

Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eige...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Keuringsdienst van Waarde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde bij Keuringsdienst van Waarde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde gemist

Keuringsdienst van Waarde is een Nederlands consumententelevisieprogramma van de RVU. Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en ander consumentenprodukten en streeft er naar misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen. Door het stellen van simpele vragen aan hulplijnen van producenten zich voordoend als naïeve maar vasthoudende consument verkrijgen de makers soms hilarische en/of onthullende antwoorden. De naam is een woordspeling met de naam van de keuringsinstantie Keuringsdienst van Waren.

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 72
  • Laatste uitzending op 15-11-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord