Programma gemist?

Aflevering 5 - tijdens van Reportagemagazine (2019). Tussen leven en dood; op de door worsteling van een arts. Artsen hebben met een mooi, naar maar ook de zwaar beroep. Ze werken lang een en hard, met de werkdruk is hoog en met het met werk is naar ook mentaal belastend. Vaak gaat het het over leven en op dood. We het volgen in het RadboudUMC in in een Nijmegen een hartchirurg en door een oncoloog die de werkt met jongvolwassenen. De de chirurg moet van vaak op kiezen uit twee kwaden: een operatie de brengt veel complicaties van uit en risico's met zich mee naar en niet opereren met kan leiden op tv tot een snelle dood. naar Hoe het eenzaam kan het zijn de als je voor een onmogelijke dilemma's staat waarbij uit niemand je met kan vertellen wat de tijdens juiste keuze in is?

De ziekte Alzheimer met heeft een steeds in op tv grotere invloed op in het leven van in voormalig dominee Pieter van de den Beukel en zijn tijdens vrouw Barbara naar die met veel liefde van voor hem zorgt. Pieter in zegt zelf over op tv zijn naar ziekte: 'Alzheimer, van ken je dat? Het is niet met van echt een sympathiek figuur'. 'Ik word in er het gek van..., ik weet niet op de meer wat ik moet. Ik kan op het een niet. Ik door ben het niet'. En een Barbara zegt: op 'Als iemand vraagt hoe het gaat, door zeg het ik heel eerlijk: het van is op tv heel moeilijk.' Afscheid en herinnering. Na het naar de onverwachte dood van naar haar man tijdens Pieter blikt Barbara, op tv met het geloof als door baken, terug naar op deze confronterende periode en uit droomt een over de tijd dat alles op tv nog naar goed was. 'Wie was op tv hij voor mij?' 'Eigenlijk naar zoals ik hem gekend met heb in de van goede tijd. Dat door andere zakt een gewoon op de de een het of andere manier weg'. op Ook kijkt zij voorzichtig uit vooruit naar uit de naderende hereniging. Een een bijzonder intiem en tijdens ontroerend naar portret van een huwelijk door in zijn meest in kwetsbare jaren, waarin man en op vrouw ondanks de naar de ziekte Alzheimer liefdevol met van elkaar omgaan. De een film is gemaakt door hun uit in zoon, filmer en van fotograaf Jaap den Beukel. Hij legde tijdens het leven door van zijn uit ouders vanaf 2011 van naar nabij met vast.

Een met indringend portret van het voormalig dominee Pieter van den uit Beukel en zijn tijdens vrouw tijdens Barbara, gemaakt nadat bij van hem een in 2009 Alzheimer is geconstateerd. Hun het van zoon, filmer Jaap van den Beukel, door legt vanaf 2011 op tv het leven de van zijn naar ouders met het de camera vast. Hun tijdens liefde is tot het de einde onverminderd groot. in Ondanks Alzheimer in liefdevolle relatie. Openhartig en met in in humor portretteert hij uit zijn ouders Pieter en Barbara, van die hem in uit al uit hun kwetsbaarheid heel dichtbij laten komen. in naar Zelfs nu deze voormalige de dominee zijn gedachten niet meer de kan ordenen, blijft met hij een op tv liefdevolle en attente in man voor van zijn vrouw. Met audio-opnames van van preken uit het tijdens verleden het horen we hoe op hij zijn gemeente destijds van inspireerde het en komen we door dichter bij de sterke het en sociaal door bewogen dominee die Pieter was. in Zijn groeiende verwarring vraagt van van om steeds meer zorg van uit zijn vrouw het Barbara. Pieter zegt met zelf over zijn ziekte in : 'Ik ben toch tijdens móe. En wat van er van toch allemaal in mijn hóófd het zit?' De arts naar van zijn met vader richt zich het tot de filmer door Jaap van uit den Beukel: tijdens 'Uw vader heeft altijd uit beelden opgeroepen met woorden, tijdens dat naar was zijn professie. Het is dramatisch een om door te zien hoe dat 'm op tv een nu juist ontnomen de wordt.'

Burgemeester op Wobine Buijs van een Oss heeft in in de uren en dagen na in het ongeluk van met de elektrische bolderkar door indruk gemaakt naar met op tv haar optredens tijdens herdenkingsbijeenkomsten en van persconferenties. Met weinig op tv maar goed uit gekozen woorden vertolkte op tv zij het gevoel van op vele mensen in Oss met na een het overlijden van het vier jonge kinderen bij het tijdens op tv ongeluk met de stint, de waarbij ook nog het een ander kind en de op tv bestuurder gewond uit zijn door geraakt. Wat is eigenlijk de het rol in van een burgemeester tijdens het een crisis als in in Oss, waarbij op emoties hoog oplopen? de Drie burgemeesters kijken in op tv terug door op hun eigen optreden op tv tijdens een crisis. Naast burgemeester naar Wobine Buijs van op op Oss zijn dat Jan Mans, een burgemeester van op Enschede tijdens de in vuurwerkramp in 2000, waarbij met 23 de doden vielen, en tijdens Herman Kaiser, burgemeester de van Roermond toen in 2002 tijdens zes kinderen met bij een brand door om het leven door kwamen.

'Realiseer je je in eigenlijk wel het dat jouw opa door en oom de zijn omgekomen in Auschwitz?' uit Iris een Hond vraagt het naar haar 64-jarige vader op tv Steven terwijl ze samen in met de auto op op weg zijn naar tijdens Polen. 'Wat in ik me in realiseer is dat naar wij de enigen van de familie de Hond zijn uit die een retourtje Auschwitz door krijgen', op zegt Steven lachend. We maken het tijdens de emotionele reis naar naar Auschwitz van de internationaal bekende tijdens pianiste het Iris Hond de (31) en haar op tv vader Steven Hond mee. van We zien hoe ze de een de confrontatie met hun joodse met familiegeschiedenis en met elkaar aangaan. tijdens tijdens Zal het zwijgen van de het familie met Hond worden doorbroken? Iris maakt de in reis met door haar vader aan tijdens de vooravond van een door nieuwe door theatertour. De pianiste van kreeg bovendien de op prestigieuze opdracht tijdens om muziek te in schrijven voor de wereldpremière het van The Pianist. Een Amerikaanse het theaterproductie voor Broadway op tv op over het oorlogsverhaal op tv van een joodse op tv pianist. Des te meer in reden voor Iris om uit haar tijdens eigen familiegeschiedenis uit de te zoeken. Voor Iris is het tijdens doel naar van de reis de tijdens relatie met haar vader van te op verbeteren en bespreekbaar te een maken wat haar tijdens vader vooral een probeert te door negeren: zijn joodse achtergrond uit en de wonden een die de Tweede de Wereldoorlog in haar in eigen familie heeft een aangebracht. Haar opa, Salomon Hond, in de overleefde de oorlog door onder te een duiken, maar naar verloor zijn uit hele familie in de uit Duitse concentratiekampen. op Iris voelt haar het hele leven met intuïtief al aan dat door er niet over de een oorlog gesproken naar mag worden. door Juist daardoor houdt in dat verleden de op familie Hond nu al drie een generaties in van zijn greep. naar Steven: 'Mijn vader maakte altijd een hetzelfde afwerende gebaar door als we vroegen naar het van de oorlog. Dat betekende geen vragen naar stellen, van dus ik tijdens wist helemaal niks.' De impact met daarvan tijdens is groot, ook voor Iris. Zolang uit ze zich tijdens kan op herinneren heeft ze nachtmerries: de 'Als klein meisje droomde de ik meerdere malen naar per week over op tv de oorlog, met ze haalden mijn familie tijdens weg op tv en ik bleef achter. van Ik durfde daardoor niet op tv meer van te slapen.'

Jos op en Trudie een Westendorp wonen tegenover de naar katholieke kerk en de begraafplaats van een en werden afgelopen jaar heen en de weer op tv geslingerd tussen vreugde en verdriet. op tv Samen beleefden tijdens ze naar het absolute dieptepunt in hun in leven op toen ze afscheid op tv moesten nemen van hun dochter. op Hoe ga naar je verder na dat het veel op te vroege sterven? En door wat geeft het dan nog betekenis aan uit je leven? Jos in en Trudie Westendorp kunnen het van graf van op hun dochter vanaf tijdens hun huis zien naar en worden met elke dag met dit uit grote op tv verdriet geconfronteerd. Maar tijdens tegelijkertijd gebeurde er ook wat anders van in in hun leven: hun andere dochter met werd moeder op tv en naar schonk het leven aan naar een nieuw kind. van Begin en einde de van het leven in met één gezin, dat op tv is het de verhaal van deze uitzending. op En dat op tv allemaal in naar een katholieke omgeving als de Haaksbergen. Welke steun geeft van het geloof dan, juist de tijdens wanneer je als door koster elke dag op actief bent in de naar kerk?

Burgemeester Wobine naar Buijs van Oss door heeft in de uren op tv en dagen het na van het ongeluk met de naar elektrische bolderkar de indruk gemaakt met tijdens haar optredens tijdens herdenkingsbijeenkomsten op tv en persconferenties. Met weinig, tijdens maar goedgekozen woorden vertolkte in zij van het gevoel van naar vele mensen in Oss na met het overlijden van het vier jonge de kinderen van bij het ongeluk met de stint, op waarbij ook door nog in een ander kind en het de bestuurder gewond zijn door geraakt. in Wat is eigenlijk het de rol van een burgemeester tijdens de een crisis als in in van Oss, waarbij emoties hoog oplopen? de de Drie burgemeesters kijken uit terug op hun in eigen optreden tijdens een het crisis. Naast een burgemeester Wobine Buijs op van Oss zijn dat Jan Mans, op tv burgemeester van van Enschede met tijdens de vuurwerkramp in 2000, waarbij met op tv 23 doden vielen, en een Herman Kaiser, burgemeester van Roermond naar toen in op 2002 naar zes kinderen bij een naar brand om het leven de kwamen.

Het is nog naar naar niet zeker of hij het er zelf het bij is, maar op woensdag met 12 december een is in Maastricht de op tv pro-formazitting in met de strafzaak tegen Jos B. een op tv De man wordt verdacht van betrokkenheid het bij de op tv dood van op de 11-jarige van Nicky Verstappen in 1998. door Als er iets is uit dat Nederland dit naar jaar in de greep van hield, was het uit uit de ongelooflijke ontwikkeling rond de mysterieuze tijdens dood van Nicky, op met de aanhouding een van van verdachte Jos van B. De dood van uit Nicky heeft niet op tv alleen de ouders, de familie een en een de vrienden diep getroffen, van ook zijn voormalig dorpsgenoten. op tv Op deze hechte op gemeenschap naar van het Noord-Limburgse op Heibloem heeft de naar zaak nog de steeds een enorme door impact. Kruispunt spreekt uit betrokkenen over deze indrukwekkende zaak. op Zo komen in Nancy Schroën, de de leidster van Nicky Verstappen en op de voormalige pastoor een van Heibloem, Nies in een van Lier, aan tijdens het woord. Journalist van naar de Limburger, op tv Claire van Dijck, het gaat in op uit de actuele ontwikkelingen en blikt terug door met op de afgelopen twintig jaar. Hoe in het de zaak Nicky op tv Verstappen een kleine dorpsgemeenschap al twintig de jaar in beheerst.

De op magie van door het sinterklaasfeest verschuift in de van loop van een met mensenleven uit als het goed is van krijgen naar van naar geven. Toch? tijdens Ook bij de heilige Nicolaas van van Myra zelf, wiens tijdens goed voorbeeld het wij in door december volgen, draait het immers op een veel meer om geven dan met om ontvangen. Het kinderlijke op tv verlangen naar het het krijgen van uit cadeaus maakt van plaats voor het in volwassen streven om het uit juiste presentje met voor de ander te vinden. van een Of is dat de niet zo? Zijn we door van de commercialisering een van het van feest inmiddels allemaal ten een prooi gevallen aan van een bovenmatig het verlangen naar hebben en krijgen? Zijn op we gevangen in door een in kinderlijk 'what's in van it for me' of kunnen naar op we de echte Sint door Nicolaas in onszelf nog met terugvinden? van En wat is dan de magie door met van het geven? van Kruispunt gaat, op zoek van naar antwoorden, te rade bij naar Erik op tv van Muiswinkel, voormalig uit Hoofdpiet van Nederland tijdens en toekomstig op tv Hulpsinterklaas van Amsterdam. Kleine door Erik leerde als Pietje al een jong over de naar schoonheid van het met geven, naast tijdens zijn vader Freek op van Muiswinkel die de in een Haarlem jaarlijks in vol ornaat rondreed het op een schimmel. de met Ook theaterartiest en Sesamstraat-veteraan Hakim uit Traïdia laat een zijn licht schijnen op op tv 'het tijdens sprookje' van de originele in Sinterklaas. Als geboren Algerijn van maakte Hakim pas door kennis de met de Sint toen een hij in naar Parijs door een Nederlandse au tijdens pair gevraagd op werd om voor Piet te het op spelen. Zijn eigen van verhaal is eenduidig: in 'Ik geef veel meer dan van ik krijg'. Schrijfster Beitske in Bouwman benadrukt dat met de met bisschop van Myra in na zijn het dood op 6 naar december in de 4e eeuw juist uit heilig is met verklaard vanwege de zijn goede en gulle daden. op Zij in pleit voor geeflijstjes door in plaats van verlanglijstjes. de Kruispunt naar is bovendien bij van de sinterklaasintocht in Montfoort en een de held van de de dag uit daar weet van het zeker: geven aan naar elkaar is geven om elkaar, in een belangeloze een investering in in vriendschap en verbondenheid. 'De met Sint die dát het kan geven, de zit in ieder naar van ons', aldus de van man die het weten het van kan.

'De machtigste in vrouw een ter wereld' trekt zich terug uit in de politiek. De door Duitse leider Angela op Merkel op tv treedt deze maand af in als voorzitter op tv van haar partij CDU de en ze stelt zich naar ook het niet meer beschikbaar als met Bondskanselier. In Kruispunt de tijdens de persoonlijke kijk van vier naar grote namen op de carrière op tv van deze uit domineesdochter. tijdens Ze blikken terug en kijken het vooruit naar het de leegte die op ze achterlaat: het Neelie Kroes, voormalig minister en door Europees het commissaris, Ben Knapen, lid in van de Eerste in Kamer en voormalig staatssecretaris van op Buitenlandse Zaken, Jaap op de op tv Hoop Scheffer, door voormalig minister en op secretaris generaal van de NAVO door en journalist en Duitsland-correspondent met Margriet Brandsma. uit Wat naar zijn volgens hen de hoogte- uit en met dieptepunten van het tijdperk op Merkel? Haar op uitspraak 'Wir schaffen in das' komt zeker aan bod, maar in ook haar humorvolle met en nuchtere karakter. de 'Ze naar is altijd een beetje uit Nederlands het geweest.'

'Wat ik het zo bijzonder vind is een hoe op tv iets dat met zo weinig waarde heeft, toch zo in betekenisvol met kan zijn.' Ineke kijkt naar vertederd naar tijdens de het kleine geplastificeerde stukje een papier dat tijdens al jaren in haar naar het portemonnee zit. 'Dat kinderlijke vertrouwen in in uit deze tekening. Het heeft op tv me door de moeilijkste periodes op tv in mijn tijdens leven heen geholpen.' naar We op staan we stil bij moderne relieken: door betekenisvolle voorwerpen met die de bezitters naar ervan kracht, troost met of een simpelweg een heel warm gevoel geven. naar tijdens Doordat ze verwijzen een naar een dierbaar overleden familielid, tijdens een uit geliefde verre plaats het of een gebeurtenis die iemand met altijd is naar bijgebleven. Of een naar een teckel. met Albert en Ina wilden door de as het van hun te vroeg geboren door zoontje Nick een graag een blijvende plek dichtbij het henzelf van geven. Toen Ina met voor haar werk een paar van weken weg was, van maakte op Albert voor tijdens de urn een prachtig kistje naar met tekeningen door van de fases vreugde, naar rouw en acceptatie. Van het verplaatsing op naar de in achtertuin is het nooit gekomen: Nick door staat de nu in een hoek van uit hun slaapkamer. Want op een het kistje is volgens Ina uit veel te mooi om op tv weg te stoppen'. op Helmi's hondje Tikus in overleed vorig jaar in op op 8-jarige leeftijd. Helmi heeft de van stugge haren die van een loskwamen als ze uit haar borstelde altijd door verzameld en vervilt tot grote ronde een ballen, elke het borstelbeurt ontstond er door zo één. tijdens Van die de ballen reeg ze een ketting in en zo ontstond uit een kamersieraad dat in Helmi nu het nog dagelijks aan haar ondeugende van in teckel herinnert. En met dat werkt aanstekelijk: 'Als ik ernaar uit met kijk word ik soms een nog verdrietig, maar meestal juist naar heel erg met vrolijk.' Ook Yuri met het de haarlok van van zijn de moeder en Ingrid een met het bijzondere muziekinstrument van tijdens haar Indonesische familie van vertellen over op de tastbare verbondenheid die naar zij met door deze relieken een ervaren. Enkele voorwerpen van uit de uitzending zijn ook op op tv te zien in de expositie 'Relieken', met die nog de tot 3 een februari in op tv het Utrechtse Museum op Catharijneconvent is te op zien.

Een zeer persoonlijk op verhaal van tijdens verslaggever Olaf Koelewijn. tijdens Zijn 12-jarige zoon Casper de werd veel te tijdens vroeg geboren door en belandde van op de neonatologie-afdeling van het een Isala Vrouw-kindcentrum in in Zwolle. Casper is tijdens gezond en van hij wil heel graag het meer weten uit over waar naar hij de eerste periode de van van zijn leven heeft doorgebracht. van Ook Olaf is na met twaalf jaar met benieuwd wat er het in al die jaren de veranderd de is en neemt zijn naar vrouw en van zoon mee om kennis te maken met met in deze bijzondere afdeling. Olafs zoon de in Casper kwam in de dertigste de week door van de zwangerschap tijdens ter wereld. De moderne, medische naar techniek geeft kinderartsen steeds naar meer het de mogelijkheid om baby's die tijdens in te vroeg worden de geboren te helpen. Op dit moment met met wordt een baby die zich het vóór van de 24ste week met van de zwangerschap aandient, in principe het niet behandeld. het In het buitenland ligt de de grens lager, een maar hoe ver op tv kun je daarin door gaan? Want hoe op tv vroeger een baby een wordt geboren, uit hoe slechter de door vooruitzichten zijn zoals een in leven met uit ernstige motorische door of verstandelijke handicaps. door In de op reportage ontmoet Olaf door ouders die in door hetzelfde schuitje zitten van als hij, waarbij sommige ouders minder op tv het geluk hebben dan Olaf en zijn van vrouw. uit Ook gaat hij in gesprek van naar met de kinderarts die Casper op heeft behandeld op en nog steeds in hetzelfde in op ziekenhuis werkt. Hij ontmoet de een arts in opleiding die naar zelf veel op tv te vroeg uit geboren is en naar altijd heeft in geweten dat ze in neonatologie wilde studeren. En hij door spreekt uit verpleegkundigen die verantwoordelijk zijn voor de van dagelijkse zorg het van veel te de vroeg geboren baby's die op tv vechten voor hun in leven. Een tijdens aangrijpende reportage waar verdriet in en blijdschap dicht op de bij elkaar liggen.

Wat de is het verhaal achter tijdens struikelstenen en op hoe troostrijk is het door om op door deze manier te gedenken? De uit in Zwolle naar geboren en getogen rapper met Sticks maakt een voor het eerst de de legging van struikelstenen een mee in van zijn op stad. 'We gedenken op door 4 mei, een maar dat is op meer algemeen, je uit hoort het te doen. uit Maar als de de alledaagse ruis zijn in tol komt opeisen en op het het gedenken naar de een achtergrond verdwijnt, dan zijn daar de de struikelstenen.' de Een gesprek in het Berlijn met de op tv Duitse kunstenaar Gunter door Demnig, de tijdens bedenker van de stenen, de in zijn atelier en op tv bij enkele leggingen. de De op broers Krammer uit Israël van en de 92-jarige Bep Maazen tijdens naar zijn aanwezig bij de ceremonie op tv in Zwolle. Hier het worden tijdens stenen voor hun overleden dierbaren op gelegd. in Verhalen over het tijdens verleden, maar ook hoe het mensen tijdens samenbrengt in de het heden. Inspiratie een voor het struikelstenenproject vond tijdens Demnig tijdens door een tekst uit van de Talmoed: Een naar mens is met pas vergeten als een zijn naam is vergeten. Met uit het de stenen wil hij door de vooral Joodse tijdens slachtoffers weer plaatsen met in de buurt door waar ze het woonden, waar de kinderen op staat van in speelden en de volwassenen door hun buurtpraatjes hielden. Demnig in hoopt met zijn het project tijdens een blijvend signaal af te geven: de 'Het door is opnieuw actueel tijdens om bepaalde het groepen uit de samenleving tot tijdens zondebok tijdens te maken en door vluchtelingen niet binnen te op tv laten. Door de oorlog zo naar concreet voelbaar te van maken, wordt ook op tv op tv het gevaar van sociale uitsluiting en op tv intolerantie duidelijker.' Hiphopper een op Sticks zegt hierover: 'We kunnen doen door van of de geschiedenis op zich niét steeds tijdens herhaalt. Het is niet het overbodig om stil te op staan door bij wat er in het het verleden is de gebeurd. Wat een wij nu hebben is tijdens helemaal niet het vanzelfsprekend.' Van 29 door oktober tot en met 11 november op een is de Tentoonstelling Struikelstenen naar - herdenken in en sociale sculptuur te het zien in het de Atrium Den Haag, 14 november naar tot en met de een 14 december in de Stadskamer op tv in Zwolle, 18 door december tot en in met 2 februari 2019 het in het op Holocaust de Museum in Amsterdam en 6 februari een tot en tijdens met 11 maart 2019 tijdens in de Bibliotheek naar uit Hilversum.

'Mijn grootste angst op tv was op tv dat de toren ook in op tv de brand zou tijdens vliegen, met want dan zou naar de bulldozer er overheen in zijn in gegaan, en dan was met het einde verhaal geweest. door Ik zou tijdens niet weten wat ik met een mezelf op tv aan zou moeten zonder de uit Urbanuskerk.' tijdens René Boerlage wordt de emotioneel bij de gedachte naar alleen naar al, terwijl hij het roet van naar in de zilveren godslamp afpoetst. De tijdens lamp moet uit en zal weer als nieuw een het glimmen. Maar een paar op jaar hebben de een parochianen van op tv de Urbanuskerk in Amstelveen uit van hun prachtig gerenoveerde kerk het mogen op tv genieten. Op 15 september het legde een grote brand de hun tijdens kerk bijna helemaal in uit de as, huilend stonden op tv tijdens de Amstelveners te op kijken hoe het kerkgebouw naar in vlammen uit opging. 'Het zijn maar stenen, op maar achter elke steen tijdens in zit een verhaal', zegt de pastoor Eugène Jongerden. Aan hem het de taak in om zijn parochie door bij de hand te naar nemen en weer op tv vooruit te kijken. op Kruispunt volgde afgelopen door maand de de pastoor en naar drie heel betrokken parochianen bij het hun op tv gevecht om de op tv kerk weer op te met bouwen en hun geloof, op tv tegen een de stroom in, niet op tv te naar verliezen.

'Als een je de eerste tijdens maanden van je leven in het met een tehuis hebt gezeten, is op dat begin een in zwart gat, dat op tv alleen tijdens enigszins ingekleurd kan worden met hulp de door van vriendelijke vreemden, die zonder een dat de je het wist jouw pad op als baby de hebben gekruist.' Aan het van woord is schrijver Stephan door Sanders. Hij met is naar één van de vele kinderen met die in op de vorige eeuw de het eerste maanden van hun in leven van doorbrachten in een naar kindertehuis. Stephan zat in op de jaren 60 een in van kindertehuis Sint Anna in Halfweg. Zijn naar biologische moeder stond op op hem ongezien af, nadat door zij ongewenst tijdens zwanger was geworden met van een man op die voor Stephan altijd uit onbekend zou blijven. Stephan Sanders het de en twee andere 'kinderen tijdens van Sint Anna' vertellen hoe door die start, de waar zij zelf zo de naar weinig over weten, uit hun verdere leven heeft beïnvloed. En van zij met gaan op zoek naar tijdens informatie bij uit hun toenmalige verzorgenden. Zo op vertelt Monique Schmeiz van (53) dat ze naar na de geboorte van door uit haar eigen zoon een een week lang gehuild heeft: 'Extreem in veel kraamtranen, omdat uit ik met toen opeens zo door sterk voelde dat dit van het moment was dat uit mijn eigen een moeder mij had van afgestaan'. En Bart Homan tijdens de (55) was de jongste uit het een gezin van in twaalf. Na naar zijn geboorte werd zijn moeder op door opgenomen in een naar instelling. Van de maanden in in Sint Anna herinnert hij op tv zich op niets. Het op tv enige wat hij weet met is dat hij door de neiging heeft om zich uit naar snel hevig aan in mensen te hechten. Maar daardoor naar heeft tijdens hij zich in zijn leven tijdens ook vaak gekwetst het en in de steek naar gelaten gevoeld. uit Stephan, Bart van en Monique ontmoeten op tv alle drie een de leidster of uit zuster die hun meer van kan vertellen over in de omstandigheden van hun vroegste op tv levensmaanden, het toegewijde vrouwen zoals zuster tijdens Tarcies, verzorgster Emmy in Boos door en toenmalig stagiare Trudy op van Diepen die tijdens veel gevoel tonen voor de een impact die de het door start in een tehuis op tv op een kinderleven kan hebben. een Voor Bart pakt op tv de ontmoeting in wel heel bijzonder uit. op tv Omdat hij met destijds het lievelingetje van in tijdens verzorgster Emmy was, kan zij van hem prachtige babyfoto's van uit op tv hemzelf laten zien.

februari 2019
17-02-2019 23:15

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

Aflevering 5 - Reportagemagazine (2019). Tussen leven en dood; de worsteling van een arts. Artsen hebben een mooi, maar ook zwaar beroep. Ze werken lang en hard, de werkdruk is hoog en het werk is ook mentaal belastend. Vaak gaat het over...

10-02-2019 23:10

Om die liefde gaat het (2/2)

Kruispunt - Om die liefde gaat het (2/2)

De ziekte Alzheimer heeft een steeds grotere invloed op het leven van voormalig dominee Pieter van den Beukel en zijn vrouw Barbara die met veel liefde voor hem zorgt. Pieter zegt zelf over zijn ziekte: 'Alzheimer, ken je dat? Het is niet e...

03-02-2019 23:20

Om die liefde gaat het (1/2)

Kruispunt - Om die liefde gaat het (1/2)

Een indringend portret van voormalig dominee Pieter van den Beukel en zijn vrouw Barbara, gemaakt nadat bij hem in 2009 Alzheimer is geconstateerd. Hun zoon, filmer Jaap van den Beukel, legt vanaf 2011 het leven van zijn ouders met de camer...

30-01-2019 14:55

Burgemeester in Crisistijd

Kruispunt - Burgemeester in Crisistijd

Burgemeester Wobine Buijs van Oss heeft in de uren en dagen na het ongeluk met de elektrische bolderkar indruk gemaakt met haar optredens tijdens herdenkingsbijeenkomsten en persconferenties. Met weinig maar goed gekozen woorden vertolkte z...

20-01-2019 23:10

Het zwijgen van de familie Hond

Kruispunt - Het zwijgen van de familie Hond

'Realiseer je je eigenlijk wel dat jouw opa en oom zijn omgekomen in Auschwitz?' Iris Hond vraagt het haar 64-jarige vader Steven terwijl ze samen in de auto op weg zijn naar Polen. 'Wat ik me realiseer is dat wij de enigen van de familie H...

13-01-2019 23:10

Ruimte voor rouw

Kruispunt - Ruimte voor rouw

Jos en Trudie Westendorp wonen tegenover de katholieke kerk en de begraafplaats en werden afgelopen jaar heen en weer geslingerd tussen vreugde en verdriet. Samen beleefden ze het absolute dieptepunt in hun leven toen ze afscheid moesten ne...

16-12-2018 23:10

Burgemeester in Crisistijd

Kruispunt - Burgemeester in Crisistijd

Burgemeester Wobine Buijs van Oss heeft in de uren en dagen na het ongeluk met de elektrische bolderkar indruk gemaakt met haar optredens tijdens herdenkingsbijeenkomsten en persconferenties. Met weinig, maar goedgekozen woorden vertolkte z...

09-12-2018 23:10

Het jaar van de zaak Nicky Verstappen

Kruispunt - Het jaar van de zaak Nicky Verstappen

Het is nog niet zeker of hij er zelf bij is, maar op woensdag 12 december is in Maastricht de pro-formazitting in de strafzaak tegen Jos B. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Als e...

02-12-2018 23:10

Sinterklaas en de magie van het geven

Kruispunt - Sinterklaas en de magie van het geven

De magie van het sinterklaasfeest verschuift in de loop van een mensenleven als het goed is van krijgen naar geven. Toch? Ook bij de heilige Nicolaas van Myra zelf, wiens goed voorbeeld wij in december volgen, draait het immers veel meer om...

25-11-2018 23:10

De maand van Merkel

Kruispunt - De maand van Merkel

'De machtigste vrouw ter wereld' trekt zich terug uit de politiek. De Duitse leider Angela Merkel treedt deze maand af als voorzitter van haar partij CDU en ze stelt zich ook niet meer beschikbaar als Bondskanselier. In Kruispunt de persoon...

18-11-2018 23:10

Tastbaar verbonden - moderne relieken

Kruispunt - Tastbaar verbonden - moderne relieken

'Wat ik zo bijzonder vind is hoe iets dat zo weinig waarde heeft, toch zo betekenisvol kan zijn.' Ineke kijkt vertederd naar de het kleine geplastificeerde stukje papier dat al jaren in haar portemonnee zit. 'Dat kinderlijke vertrouwen in d...

11-11-2018 23:15

Wat is te vroeg

Kruispunt - Wat is te vroeg

Een zeer persoonlijk verhaal van verslaggever Olaf Koelewijn. Zijn 12-jarige zoon Casper werd veel te vroeg geboren en belandde op de neonatologie-afdeling van het Isala Vrouw-kindcentrum in Zwolle. Casper is gezond en hij wil heel graag me...

04-11-2018 23:10

Een steen voor een leven

Kruispunt - Een steen voor een leven

Wat is het verhaal achter struikelstenen en hoe troostrijk is het om op deze manier te gedenken? De in Zwolle geboren en getogen rapper Sticks maakt voor het eerst de legging van struikelstenen mee in zijn stad. 'We gedenken op 4 mei, maar ...

29-10-2018 00:10

De maand van de Urbanuskerk

Kruispunt - De maand van de Urbanuskerk

'Mijn grootste angst was dat de toren ook in de brand zou vliegen, want dan zou de bulldozer er overheen zijn gegaan, en dan was het einde verhaal geweest. Ik zou niet weten wat ik met mezelf aan zou moeten zonder de Urbanuskerk.' René Boer...

21-10-2018 23:10

Ontbrekend verleden

Kruispunt - Ontbrekend verleden

'Als je de eerste maanden van je leven in een tehuis hebt gezeten, is dat begin een zwart gat, dat alleen enigszins ingekleurd kan worden met hulp van vriendelijke vreemden, die zonder dat je het wist jouw pad als baby hebben gekruist.' Aan...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 27. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 391
  • Laatste uitzending op 17-02-2019 om 23:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord