Programma gemist?

Stel je het werkt in een door ziekenhuis en je op krijgt zelf tijdens borstkanker. Welke in gevolgen heeft dat dan voor het je werk? een Hoe is het een om aan de op andere kant van naar de behandeltafel te zitten? door Dit overkwam Hester door en Linda. Zij vertellen een de hoe ze hun heftige ervaringen positief de inzetten op in hun werk. naar Hester (56) is al door jaren borstkankerchirurg in het tijdens Antoni naar van Leeuwenhoek ziekenhuis als naar ze zelf met borstkanker krijgt. Een van onwerkelijk gevoel om nu zelf tijdens ziek ze een zijn de en geopereerd te worden door collega-chirurgen. van Ze met heeft nu niet de meer zelf de touwtjes met in handen. 'Het de is wennen om van van dokter de patiënt te een worden, maar het tijdens is nog lastiger om van door patiënt weer dokter het te een zijn. Dat heb ik onderschat.' een Ook voor van Linda (49) is kanker naar een onderdeel van haar het leven uit geworden. De manager Poliklinieken de heeft uitgezaaide borstkanker de en op is nog volop in behandeling. een Toch blijft een ze zoveel mogelijk haar op tv werk voorzetten. Juist omdat door in ze in het AMC werkt het kan ze iets wezenlijks tijdens tijdens bijdragen. Niet alleen op tv voor zichzelf, maar ook door voor anderen. 'Ik tijdens heb een enorme drive om de een een beter afsprakenbeleid te uit ontwikkelen. Zeker nu in ik zie tijdens dat naast de patiënten ook de uit het planners en artsen de er zo ontzettend tijdens blij mee zijn.' Zowel Hester uit en met Linda zijn niet meer dezelfde uit door hun ziekte, op maar hun ervaringen op kunnen ze wel op op tv een door positieve manier in meenemen in de hun huidige op tv werk. de Hester ziet het op als een bonus. 'Ik op tv neem mijn ervaringen van mee naar mijn patiënten en een van hoop daardoor als arts in nog toegankelijker te zijn.' een Linda over haar toekomst: uit 'Ik kan het de kanker missen op als kiespijn, op maar ik moet er mee op dealen. van Mijn ziekte wordt minder op tv zwaar omdat op tv ik er naar iets positiefs mee kan doen.' Aan van het woord, in een de Borstkankermaand, tijdens twee krachtige vrouwen die op tijdens hebben gezocht naar het mogelijkheden om hun zware in beproevingen een door positieve wending te het geven.

Sinds op Rick op naar 17 juni tijdens de op KRO-NCRV tv-show het is verkozen tot de eerste een minister van Gehandicaptenzaken, het is zijn leven ingrijpend op tijdens veranderd. Hij verschijnt bij de De Wereld Draait uit Door en met schrijft zijn eigen Troonrede. Maar met wie is het hij eigenlijk? Kruispunt spreekt van zijn ouders in en zus, zijn schooljuf, kroegmaatje naar Edwin Evers door en collega-minister de Hugo de Jonge. door Een persoonlijk inkijkje in het uit leven van de naar gedreven politicus op tv Rick Brink. naar De 33-jarig Rick in zit zelf in het een rolstoel en het heeft een brozebottenaandoening, maar naar dat beperkt hem met niet. naar 'Ik vind alles op tv leuk, en dat is ook mijn met uit nadeel. Maar aan door de andere kant, ik ben het maar één jaar minister, op dus door ik wil er alles door uithalen!' van Die gedrevenheid herkent zijn vader wel. in 'Rick een is eigenwijs, op tv nuchter en altijd de zichzelf, dat is het zijn kracht.' De van ouders van Rick kozen er van bewust voor om Rick naar op een gewone van basisschool te plaatsen, het dat maakte hem in weerbaarder. tijdens Juf Marieke kan in zich hem van nog goed herinneren. 'Zijn vader naar zei het tegen mij: Er het mankeert iets aan zijn benen, maar met niets aan van zijn door hoofd. En als hij stout is, het gebruik dan het de door rode knop op zijn een elektrische stoel. tijdens Dan kan hij geen kant door op.' Rick heeft een door uit aantal speerpunten waar hij zich op op tv wil richten. op Daarvoor eist hij 15 van miljoen euro met van door het kabinet. Zo op tv wil hij veel meer speeltuinen geschikt een maken voor mensen uit door met een beperking. Ook tijdens maakt hij zich een hard voor naar toegankelijke werkplekken. 'Ik heb zelf een veertien van jaar met heel op tv veel plezier als het projectmanager gewerkt. Die baan heeft veel de gedaan voor mijn naar door eigenwaarde en mij de gelegenheid van gegeven mijn talenten te de ontwikkelen. Dat met gun met ik iedereen.' Rick op heeft nooit het de gevoel gehad dat hij heel anders in was, van ondanks alle operaties en ook de moeilijke periodes. op 'Vooral in in de pubertijd vond met ik het lastig dat van ik op tv niet alles kon. tijdens Je gaat naar meisjes kijken tijdens en een uit biertje drinken en je met kunt niet altijd een door het tot ver in de nacht. Mijn op uit ouders hielpen me op tv omgaan met deze lastige het momenten en in zochten naar goede oplossingen. Daardoor ging uit de ik me heel erg uit richten op wat de ik wel van kan.'

Kruispunt volgt de uit belevenissen de van jonge Nederlandse uit vrijwilligers en hun buitenlandse bezoekers: door mensenrechtenactivisten Aristenio van uit Brazilie, op Mary uit Zimbabwe en Vincent naar uit Kenia. door In de eigen land hebben deze idealisten op het zwaar op tv te verduren. het Ze geven een stem aan op tv onderdrukte landgenoten, maar als door lastige luis naar in de pels worden op de ze vaak geïntimideerd of bedreigd. in Shelter City is naar een Nederlands een project waarbij uit moegestreden activisten drie maanden op adem een kunnen komen van in Nederland. met Ze krijgen trainingen om de na tijdens terugkeer hun werk beter van en veiliger in te kunnen doen. Iedere gast een krijgt een Nederlandse tijdens gids, een buddy, door zoals Nienke tijdens en Olle in Groningen. Hun een gast, de in jonge leraar uit Aristenio (27) uit de favela's tijdens van Rio met de Janeiro, moet thuis op altijd uit op zijn hoede zijn. uit Vorig jaar nog van werd een collega-activiste van op tv hem tijdens vermoord en in net als deze vrouw uit komt Aristenio op voor op de arme, bijna in rechteloze zwarte bevolking. Deze naar heeft zwaar het te naar lijden onder het op gewelddadige politieoptreden in tijdens de sloppenwijken. 'Elk kwartier schiet van de politie in iemand dood', een vertelt Aristenio, 'en vaak op tv is de uit huidskleur van iemand al een reden uit om te op tv schieten'. Onder de een nieuwe rechtse president het van Brazilië, Bolsonaro, op ziet Aristenio het door geweld verder toenemen. In op met Groningen trekt hij een drie maanden intensief op met Nienke in in en Olle en zij naar raken geïnspireerd op door de moed door van Aristenio om van toch door te door gaan met zijn gevaarlijke werk. Zo tijdens ontstaan bijzondere door vriendschappen, ook tussen de door tijdens activisten onderling. Shelter City in is een project van Justice met op tv & Peace Nederland, twaalf Nederlandse met steden en een het Ministerie van Buitenlandse Zaken. met Deze maand op ontvangt Nederland het de honderdste gast. De door reportage geeft, mede omdat met door de deelnemers zelf uit veel filmen, een inspirerend beeld in van de moed uit van gewone van mensen en de van kracht van vriendschap. op Tegen de achtergrond van het veiligheidstrainingen en de naar altijd aanwezige van zorgen over het thuisfront, volgt van Kruispunt de naar belevenissen van tijdens de activisten en hun het buddy's op tv Nienke, Jan, Olle uit en Saray.

Al door veertig jaar op betontimmerman in de bouw met en je van pensioen nog lang niet in zicht. een Daar ziet uit de 62-jarige in Hennie Ducaat enorm tegenop. Terwijl de uit de 67-jarige docent Ina Schutman ook een na haar pensioen tijdens nog de met veel plezier enkele uren op tv het op school werkt. van Journalist Gerhard Hormann is 58 door en pakt tijdens het totaal anders aan. Al uit vanaf zijn op tv 47e leeft hij door extreem zuinig en lost van van extra af zodat hij nog het dit jaar kan naar stoppen met werken. de Er is met veel te doen rondom op de het steeds hogere pensioenleeftijd. Bijna 75% op van de Nederlandse beroepsbevolking de wil eerder stoppen met van met werken, zeker als ze werkzaam uit zijn naar in 'zware' beroepen, de zoals bouwvakker Hennie. 'De met laatste uit jaren ga je het merken. Pas in onder de de douche van komen mijn spieren weer enigszins tot een rust en op tv dan vroeg naar naar bed, een anders red ik het niet. Maar op tv het is op tv niet alleen lichamelijk tijdens zwaar, ook een de tijdsdruk om naar alles zo snel en door dus zo goedkoop naar mogelijk af het te krijgen is van heftig. En het daar bovenop het intensieve proces van op tv door het opleiden van jonge mensen.' op tv Ook van de 61-jarige Jos Berendsen, met docent economie op het Metzo op College in Doetinchem, de wil het eerder stoppen met lesgeven. op tv 'Op mijn 21e begon door met ik met werken, dat is in al een hele tijd. naar Ik geniet van op tv leerlingen die van mij persoonlijk bedanken een voor de lessen, maar op ik moet ook het eerlijk zijn, met de tijdens sleur zit er bij mij wel door op een beetje in. Wat wel tijdens helpt naar is dat ik niet naar meer de hele week voor tijdens de klas met sta. uit Ik werk ook nog een dag tijdens voor de vakbond.' tijdens Lerares Jeanette Reumer tijdens is het 65 jaar en gaat in twee jaar eerder met het door pensioen. Dit is een de behoorlijke financiële aderlating die ze uit gedeeltelijk kan in opvangen door haar op tv eigen in bedrijfje. Volgens Gerhard tijdens Hormann hoeft niet iedereen op tv te werken tot aan zijn het pensioenleeftijd. 'Stoppen met met tijdens werken heb je zelf in de met hand. Dit geldt in vooral voor de de op tv twee- of anderhalfverdieners. Maar daardoor moet in je naar wel je tijdens levensstijl aanpassen en in veel geld opzijzetten.' Er komen van ervaringsdeskundigen aan de het woord die elk een naar eigen kijk de op het hun pensioenleeftijd hebben.

We denken de door oorlog van te kennen de maar intussen duiken er, ook tijdens 75 door jaar na het einde van de op tv Tweede Wereldoorlog, nog een altijd nieuwe verhalen tijdens op op. Nog altijd worden op er in archieven door of in koffers op zolders van naar documenten gevonden die het op begin zijn het van nieuwe verhalen. Er is nog op zoveel niet verteld. naar Aan het de begin van van het herdenkingsjaar 75 jaar vrijheid, op tv in met dit programma het aandacht voor onbekende oorlogsverhalen. naar De Tielcase is het een van die verhalen. In het Tiel en Wamel op werd eind naar 1944 een aantal in mannen van opgepakt. Minstens zeven van op tv hen zijn spoorloos verdwenen. het Deze verdwijningen stonden uit na de oorlog naar bij de justitie te boek door als de Tielcase. Een van naar de mannen was de door uit grootvader van Jan Rijnders (66). door Rijnders zoekt het al jarenlang naar de ware op toedracht op van wat er met het zijn opa op en de andere mannen is op tv gebeurd Of op hij er op tv ooit achter zal met kunnen komen is de grote een vraag. in Maar opgeven tijdens doet hij niet: 'Ik wil mijn het opa de begrafenis tijdens van geven die hij op tv nooit gehad heeft. Ik wil dat van de op tv cirkel rondkomt.' En dan is de er uit het bijzondere levensverhaal van Mientje de Proost. In 1942 tijdens wordt ze op als meisje van van 20 door het in verzet met gevraagd koeriersdiensten te gaan uitvoeren. door Ze aarzelt in geen moment, van een keuze die haar op tv leven zal met bepalen. Een jaar later wordt haar het de verzetsgroep verraden en een Mientje belandt in het Oranjehotel de in door Scheveningen waar ze zeven tijdens maanden in eenzame van opsluiting doorbrengt. Daarna moet tijdens ze naar de met strafgevangenis in Haaren in en door uiteindelijk wordt ze op via Kamp Vught naar door Ravensbrück en later Dachau getransporteerd. van Steeds uit probeert ze zich door te verzetten uit tegen de Duitsers en komt door ze op voor door haar medegevangen. van Duizend gevaren kwam ze tijdens te boven, van de onverzettelijke Mientje Proost. Ze tijdens is uit 93 jaar geworden. op Haar dochter Marlies Hooyschuur vertelt op hoe ze op uit haar het sterfbed nog de boodschap tijdens meegaf dat in 'het verhaal', doorgegeven moest worden. tijdens Haar uit memoires eindigen met de van hoop dat de jeugd op tv ervan doordrongen een zal zijn van dat velen 'hun met hoogste goed gaven' op voor de vrijheid. 'Laat in hun offers niet voor van niets tijdens zijn geweest.'

'De een zin van het op bestaan is te vinden een in de tijdens ogen van de hulpvragende ander', op aldus de psychiater Dirk het de Wachter. 'De lastigheid met is in het leven door af en toe met daar, dat de is niet te vermijden. Maar door op als we dan samen het zijn met van een geliefde, die uit ons kan bijstaan en die wij met met kunnen bijstaan, dan is in dat ook mooi. De mooiste naar liefdevolheid in tussen mensen toont zich op in lastige dagen.' met Een op opmerkelijke boodschap in deze de tijd waarin perfectie en autonomie in de norm zijn met door en tegelijkertijd eenzaamheid door hoogtij viert. De tijdens Vlaming stelt daar tegenover op dat liefde en verbondenheid juist het bij op tv tegenslag en tekort ontstaan. van Hij zet tijdens vraagtekens bij uit de tendens dat, zeker op social uit media, alles altijd door maar op 'leuk' moet door zijn en trekt met die de boodschap bomvolle zalen. De van Wachter is behalve door het psychiater en universitair docent ook schrijver de van verschillende van goedlopende boeken, zoals door Borderline Times. In Vlaanderen tijdens op is hij een in ware volksheld en ook van in Nederland rijst zijn ster. op Onlangs het sprak hij over het een thema 'geluk' in in de Jacobikerk in uit Utrecht. Het uit leidde tot naar de ongewone aanblik van een stampvolle het kerk met veel met jongeren van in het publiek. Zij op tv luisterden op gretig naar deze man die ondanks een op hemzelf weleens wordt aangeduid als in 'de het profeet van de de lastigheid'. Kruispunt was erbij en sprak in het later uitgebreid met een de welbespraakte Vlaming bij hem thuis de in door Antwerpen. De naar Wachter signaleert in onze maatschappij de een tijdens onwil om verdriet naar en problemen als normale verschijnselen onder naar ogen te zien. het Hij pleit van ervoor elkaar meer tot in steun te zijn uit en alledaagse ongelukkigheid met niet langer van onder het te brengen bij de therapeut. een 'Verdriet een is geen psychiatrische afwijking.' De populaire naar psychiater waarschuwt voor op de oppervlakkigheid een van de huidige het beeldcultuur. 'We moeten op tv opletten dat de we de taal niet zouden op tv verwaarlozen en het alleen nog beeld zouden een door zijn. Verdriet heeft woorden nodig, naar heeft uit vertelling nodig, heeft erkenning nodig, met in een een wezenlijke ontmoeting uit waarin geluisterd kan het worden, niet alleen door een een smiley die van huilt of een lacht.'

In een klap een je het beide ouders verliezen, de de nachtmerrie voor elk op kind. Het overkwam op Thea Lamers (62) in en haar van tien broers en zussen, op tv vijftig jaar geleden. naar Pas nu van kan ze er goed naar over praten door en schreef het ze een boek een over haar leven. Sinds haar het boek tijdens is uitgekomen lijkt het gezin van zich de langzaam weer te verenigen op tv als een echt gezin. Het naar maakt Thea de intens gelukkig. Een frontale de botsing met een op tv vrachtwagen zet het in van hele leven van het de gezin Lamers op de de kop. in Thea is 12 jaar het als ze in een met klap wees in is. Ze woont met haar op tv broers en zussen, een die tijdens tussen de 3 en met 15 jaar oud zijn, van in in een piepklein tijdens huisje in het van Limburgse dorp Afferden. Dat ze met niet in dat in huis kunnen blijven het wonen op tv is duidelijk. De kinderen door van het een gezin gaan naar op tv kindertehuis Bethanië. Ze vertrekken per van bus, alle door moeders uit het dorp zwaaiden naar ze met een tranen een in de ogen uit. Het tijdens ongeluk, het verdriet van van de met kinderen laten op diepe wonden achter. met Oud-gezinsverzorgster Lenie Botden krijgt een net na de dood van het de naar ouders de onmogelijke door taak de elf weeskinderen op de tijdens te vangen. Samen met de Thea en tijdens haar dochter Laura gaat ze na de met vijftig jaar terug naar het de ouderlijk door huis. Thea en Laura een gaan diezelfde dag ook nog uit terug naar het op kindertehuis van waar Thea vijf zware jaren van een doorbracht. Ze mogen tijdens zelfs in het de huis kijken waar alle van broers en zussen de woonden. Het ongeluk heeft niet uit van alleen op het een gezin Lamers enorme op tv invloed, ook de op tv bewoners uit het dorp hebben zich door het altijd afgevraagd wat de er terecht is naar gekomen van de op kinderen. Mevrouw Heijligers was door een buurvrouw uit van de familie en uit kan zich de dag het dat de kinderen uit met het dorp vertrokken het nog tot in tijdens detail herinneren. op tv Samen met in Willie, de broer van van Thea, tijdens haalt zij herinneringen een op. Willie weet niet het meer wat van hij voelde die beladen dag, hij een heeft bijna tijdens alles verdrongen. tijdens De grootste wens op van Thea is om in weer samen een gezin uit uit te vormen en in dat lijkt te lukken. Thea: 'Ik de heb veel uit van mijn broers tijdens en zussen tijdens weer gesproken en bijna van iedereen komt naar op tv de reünie op die mijn tijdens neef organiseert. Het is of van mijn door ouders weer bij ons op zijn.'

Kun je het als dorp verder op leven van als bijna alle in vaders, grootvaders en ooms bij een met razzia zijn weggevoerd van en van het dorp vaderloos de achterlaten? Dat gebeurde in naar Putten door bij de Razzia met van 1 en met 2 oktober 1944, een historisch uit drama zonder weerga. Driekwart door eeuw later uit trekken op tv in de weken voor bevrijdingsdag tijdens 2019 tientallen nabestaanden naar van Putten van naar de met plek waar vele vaders, grootvaders en door ooms een begraven liggen. Ze bouwen daar van samen tijdens met de Duitsers een van Tuin van op tv Ontmoeting, als teken van tijdens verzoening. naar Dit is het ontroerende verhaal van op mensen naar van Putten tijdens die 75 jaar na de uit Razzia op tv samen optrekken met de het Duitsers van Ladelund - waar een hun familieleden begraven naar liggen - om op verder te werken met aan de verzoening en ontmoeting. Wat tijdens in 1944 onmogelijk leek, een is door alle op tranen met van verdriet het en rouw toch de mogelijk gebleken. De door Tuin van Ontmoeting en Verzoening, 75 naar op tv jaar na de Razzia van naar Putten.

'Pieter van van Vollenhoven is echt tijdens zijn eigen creatie, op en dat de is gezien het zijn omstandigheden een geweldige een prestatie.' Aan door het woord is Eric van met Ginkel, een goede van vriend van de naar man die op de geschiedenis in zal de gaan als op 'de eerste burger door in de koninklijke op familie'. Van op tv Vollenhoven kan, toen hij de in 1963 zijn oog de op prinses Margriet liet de vallen, onmogelijk de hebben voorzien hoe diep door dit van in zijn leven het zou ingrijpen. Nu, aan met de vooravond van zijn uit 80e van verjaardag, maakt Kruispunt met enkele in van in zijn vrienden en op tv bekenden en biografe Dorien Hermans met de het balans op van zijn door bevlogen leven. uit Uit hun verhalen komt van een man naar voren in die het na een ongelooflijk moeilijke beginperiode met zijn natuurlijke onafhankelijkheid van heeft weten te op hervinden van binnen het Koninklijk in Huis. Deels door in zijn grote en uit ontwapenende gevoel in voor humor, maar zeker het ook door zich met een van enorme gedrevenheid toe met te de leggen op naar de zorg voor met mensen in slachtofferposities. Zo staat uit hij aan de in basis van het het Fonds Slachtofferhulp. Maar met zijn belangrijkste prestatie de is tijdens de instelling, tegen de klippen op, tijdens op tv van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, het orgaan dat rampen door op tv en grote ongevallen onafhankelijk in tijdens kaart brengt. Henk met Heilo, een overlevende op tv van het nabij Schiphol in uit neergestorte vliegtuig van Turkish het Airlines, zegt: 'In tijdens Meester Pieter van Vollenhoven op tv komen de een aantal dingen bij elkaar. het Een deskundige tijdens jurist, de uitstraling van het in Koningshuis naar en een invoelende warme persoonlijkheid. uit En vooral met dat laatste zorgt op tv ervoor door dat hij heel veel op tv heeft kunnen betekenen voor mij van en voor tijdens veel meer slachtoffers.' van Ook goede vriendin Charlotte met Evelein barones uit Bentinck roemt het Pieters onafhankelijke een aard en kijk op zaken. Volgens uit haar ging daarom op menig op tv lid van het Koninklijk uit Huis dat een ergens mee zat, onder wie de prins de en later koning het Willem-Alexander, graag bij tijdens hem te rade. 'Hij uit spoort op mensen aan goed helder te krijgen door door wat zij zélf van iets vinden. een En men met wist natuurlijk de dat hij in naar de loop van zijn het leven zelf ook de het nodige lessen had het door geleerd.'

Drie door maanden lang volgt Kruispunt de uit vrijwilligers en de tijdens gasten van van de logeergelegenheid in in het Antoni van van Leeuwenhoek-ziekenhuis op tv in Amsterdam. Linda, een van op tv die vrijwilligers, begon bijna de twintig jaar geleden, met na het overlijden met van haar jongste tijdens broer. uit 'Ik wilde een echt iets gaan op doen voor mensen die met tijdens kanker te in maken krijgen. En hier een heb ik een mijn plek het gevonden. In het Gasthuis kan ik het wat betekenen door met de kamers van schoon van te maken en de lakens te tijdens wassen, door maar vooral door te de luisteren en mensen op tv een met beetje te verwennen. Ik voel uit hier heel veel door liefde en dat het is fijn.' Uit heel uit Nederland komen het kankerpatiënten op naar het Antoni de van Leeuwenhoek in Amsterdam tijdens voor behandeling van door vaak levensbedreigende ziekten. de Voor patiënten die van ver op tv komen en poliklinisch door de worden behandeld is er op het op terrein van het in ziekenhuis een logeergelegenheid: in het Gasthuis. op Ook familie en met begeleiders van uit patiënten die in het ziekenhuis met het zijn opgenomen zijn met hier meer dan welkom. in Het is een in plek waar ze rustig, goedkoop van het en vlakbij het ziekenhuis kunnen tijdens slapen en koken en het waar ze in met de gemeenschappelijke huiskamers tijdens met bij elkaar steun op tv vinden. Het Gasthuis op wordt gerund door op tv meer dan zestig vrijwilligers. Jack en de tijdens Ria Verwijmeren uit Zeeland zijn regelmatige naar gasten. Jack het heeft darmkanker en moet in voor in therapie en onderzoek naar in het Antoni van een Leeuwenhoek worden opgenomen. Voor met Ria is het naar Gasthuis tijdens dan een veilige in plek in de een vreemde stad. 'Je bent vlakbij uit het ziekenhuis een en je naar spreekt hier van met lotgenoten en de het vrijwilligers, mensen die met weten wat je doormaakt. van Dat helpt op tv echt.'

De Matthäus-Passion, het naar klassieke met meesterwerk van Johann Sebastian uit Bach, gezongen door kinderen. op tv Het de lijdensverhaal van het Jezus, grote koren en meeslepende in muziek. tijdens Maar, drie uur met is een hele zit en tijdens de het Duitse teksten over verraad, zelfmoord met en kruisiging zijn bepaald in in geen lichte kost. Hoe uit kan dit kinderen interesseren? Toch een zijn de leden het van de uit koorschool Midden-Gelderland, de jongsten naar op tv zijn acht, al maanden in de in ban van de door Matthäus. de Kruispunt volgt dit jeugdkoor tijdens door op repetities en concerten. Wat in maakt de tijdens Matthäus-Passion voor bijvoorbeeld Tamira het zo bijzonder? van Ook het verhaal van naar Ton en zijn dochter uit Marieke Koopman. in Samen maakte door ze een versie van het de Matthäus, van speciaal voor kinderen. Korter en speelser, door naar maar met behoud van de originele tijdens muziek. Marieke: 'Ik een ben zelf op tv opgegroeid met die uit muziek. Dus met ik weet: als tijdens je op jonge leeftijd naar zo'n zaadje kan de planten, dan groeit daar met iets moois op uit. Ook kinderen een kunnen worden geïnspireerd door van Bach.' Marieke de is zelf professioneel een zangeres, haar vader richt een zich op allerlei een facetten op in de tijdens muziek en is op tv o.a. organist en het oprichter van het Amsterdam Baroque Orchestra op een & Choir. De Matthäus-Passion door met de ogen van uit kinderen en gezongen naar door op kinderen.

Het in verhaal van door pater Frans van der Lugt. het Hij werd vijf jaar op geleden vermoord in uit door het Syrische Homs. Hij kwam op met door voor de waardigheid van in burgers die slachtoffer op tv zijn van oorlog. Hij door getuigde het van liefde die groter is dan tijdens zelfbehoud en hij het op sloeg bruggen tussen tijdens mensen. Hij liet daarmee met zien dat je zelfs op in een een oorlog mensen kunt verbinden van met elkaar, de als je gedragen wordt naar door de liefde. Pater uit Frans was door een bruggenbouwer, zo leeft een hij voort. van Pater Jan Stuyt, tijdens secretaris van de jezuïeten in in tijdens Nederland en Vlaanderen, omschrijft pater de Van de der Lugt als volgt: het 'een martelaar zoekt het niet het lijden uit of de pijn in en wil niemand een kwaad doen. Een het martelaar legt getuigenis de af van iets van dat ons gewone mensenleven naar overstijgt, iets een dat zo door belangrijk is dat het de naar moeite waard is op tv daarvoor te leven het en het te sterven'. op Dat is ook Pasen, dat Frans tijdens van der in Lugt verder leeft op met de een plek in Homs waar hij tijdens vermoord uit werd. Want er wonen, bidden op en werken een nu vier jonge op tv jezuïeten. Zijn het werk gaat in niet alleen daar op tv in het klooster in door, maar ook door het de wandeltochten door de heel Europa. Geweld kan van de liefde niet tijdens stoppen. Oorlog de kan mensen vermoorden, maar houdt de uit de idealen en visioenen levend. Zo het leeft Frans van uit der een Lugt verder, van zo koestert het gezin Van der door Lugt hun het broer, in zo kan het op ondanks de pijn en tranen uit Pasen op worden. Want pater Frans leeft verder: naar bij zijn broers op tv naar in al hun bescheidenheid, bij de tijdens de broeders van de orde van de van met jezuïeten, bij de de bevolking van Syrië en bij uit God.

Het verhaal de van pater van Frans van der Lugt. Hij in werd vijf jaar de geleden vermoord op tv in het naar Syrische Homs. Hij kwam op een voor de waardigheid tijdens in van burgers die slachtoffer zijn van tijdens oorlog. Hij getuigde op tv van liefde het die groter is dan naar zelfbehoud en op hij sloeg bruggen tussen van mensen. met Hij liet daarmee zien dat door je in zelfs in in een oorlog mensen naar kunt verbinden met elkaar, in als je gedragen wordt het door het de liefde. Pater Frans was uit een bruggenbouwer, zo leeft op hij het voort. Pater met Jan Stuyt, secretaris van de jezuïeten de in Nederland het en Vlaanderen, omschrijft door pater Van op tv der Lugt als volgt: 'een op tv het martelaar zoekt niet het lijden of door de pijn uit en wil niemand kwaad de doen. op tv Een martelaar legt getuigenis af naar van iets dat op ons gewone mensenleven van tijdens overstijgt, iets dat zo belangrijk uit is op dat het de de moeite waard is het daarvoor te leven op en te sterven'. de Dat is ook Pasen, de dat Frans van met der Lugt verder leeft een op de plek uit in Homs door waar hij vermoord tijdens werd. Want er wonen, bidden met een en werken nu vier de jonge jezuïeten. Zijn het werk gaat naar niet alleen daar in het naar klooster op door, maar ook door de wandeltochten van door heel de Europa. het Geweld kan de liefde in niet stoppen. Oorlog kan het mensen vermoorden, de maar houdt van de idealen en door visioenen levend. Zo op tv leeft Frans van der Lugt van verder, zo naar koestert het gezin Van de der Lugt hun op tv broer, zo door kan het ondanks in de pijn en tranen het Pasen worden. Want op pater Frans door leeft verder: bij zijn met broers in al hun het bescheidenheid, bij de het broeders van de van tijdens orde van de jezuïeten, bij de door bevolking van Syrië uit en bij tijdens God.

Jezus redt, Kalverliefde, tijdens Toe maar in jongens... allemaal liedjes waarmee het zanger Robert Long op jarenlang zijn met publiek wist te beroeren uit en bevrijden. En uit op tv zijn teksten blijken uit nog altijd verrassend actueel. Vraag van iemand welk nummer van in een Long hem of haar het meeste in is bijgebleven in en je krijgt de een meest uiteenlopende op tv titels te horen. In op deze uitzending tijdens geven o.a. het 3Js-zanger Jan Dulles, naar radiolegende Herman Stok (91) de en de weduwnaar van een naar Robert Long, Kristof Rutsaert, tijdens antwoord op die door vraag. Ook de artiesten van het de een door Rutsaert als eerbetoon geproduceerde door voorstelling 'De dag een dat ik Robert door Long ontmoette' vertellen door hoe de zanger een in hun leven heeft geraakt. En ze op tv het zingen nummers over bijvoorbeeld het het klimaat door en vluchtelingen, die de anno 2019 nog het niets van hun zeggingskracht met hebben verloren. van Kristof noemt het nummer 'Jouw armen'. het Robert schreef het tijdens speciaal voor een hem, uit onder meer verwijzend naar de uitbundige uit manier waarop op tv ze elkaar altijd begroetten. uit naar Wat beide mannen door toen niet konden vermoeden van is dat op de in het lied door Robert met op geuite wens om in naar de armen van de zijn geliefde naar te sterven, in 2006 'ingewilligd' op tv zou worden. De zanger op een stierf in relatieve korte tijd een aan de gevolgen het van buikvlieskanker, zijn tijdens weduwnaar vertelt het bewogen van verhaal op van zijn laatste uren. op tv Jan Dulles met wordt telkens opnieuw geraakt door door 'Flink op tv zijn', een nummer dat recent naar nog tijdens de in Voice of met Holland in gezongen werd door in zanger Brace. Hij roemt vooral in de beeldende kwaliteiten door van van Longs teksten. 'Daardoor in raken veel liedjes je zelfs naar als je het geen persoonlijke ervaring met het tijdens onderwerp hebt.' uit Herman Stok op was vanaf het tijdens eerste uur, op de vroege jaren zeventig, overtuigd van de Robert Longs de kwaliteiten. in Hij noemt Long 'geniaal', 'vooral waar door in het zijn lyriek en in zijn omgang met op tv het Nederlands een betreft'. Over Roberts schoppen door tegen heilige huisjes het zegt hij: 'Zijn eerste lp naar Vroeger een of Later was weliswaar in op christelijke kringen omstreden, op tv maar werd door door een zeer naar breed publiek juist volledig naar op tv omarmd'.

Een wel op tv heel bijzondere door jarige in Kruispunt, een oude van bekende voor veel in kijkers: van zuster Leona op uit Maastricht viert op haar 105e verjaardag. in Daarmee is ze de oudste non op in haar klooster naar Onder de Bogen. naar uit Ook al gaat het op fysiek allemaal wat op minder, elke ochtend staat tijdens ze het blij op: 'Dan dank op ik Onze Lieve Heer dat op naar ik weer een dag het mag leven'. in Ze is nog altijd bezig tijdens met de wereld om het haar van heen: 'Ik bid voor alle met mensen die de ziek zijn of te de maken krijgen in met op tv geweld op de wereld'. Zuster Leona op was de samen met haar op tweelingzus Gerosa tijdens meer dan tachtig jaar in het van klooster. De naar zussen vertelden door dat ze hoopten door samen 100 te uit worden. Het op mocht niet zo zijn, het Gerosa overleed in kort daarvoor. 'Een tweelingzus missen op is door toch iets anders dan naar een gewone zus, het is van het net alsof er iets in uit je naar is uitgerukt. Ik denk nog vaak op tv aan haar', zegt uit Leona. door Of ze haar zus straks in uit terugziet durft ze niet van te zeggen: 'Ik de geloof wel naar in de hemel, van maar ja, niemand heeft er met ooit over kunnen praten, door hè.' met Sinds haar 100e uit verjaardag is er een speciale het op tv vriendschap onstaan met tijdens haar grote idool André de Rieu. En iedere zomer walst op tv naar ze nu met hem in op het Vrijthof. 'Hij brengt op tv iets bijzonders met een het zijn muziek, maakt de de mensen blij. Als ik naar een zware dag op heb, op dan zet ik op tv zijn muziek op en dat de vergeet ik gewoon even de alles.' op Zuster Leona is al door aan het oefenen voor naar komende zomer. 'Ik tijdens denk dat met ik er wel weer op tv met bij kan zijn, maar van we wachten maar af. Ik het leef met maar van uit dag tot dag', lacht de ze.

februari 2020
06-10-2019 22:10

Aan de andere kant

Kruispunt - Aan de andere kant

Stel je werkt in een ziekenhuis en je krijgt zelf borstkanker. Welke gevolgen heeft dat dan voor je werk? Hoe is het om aan de andere kant van de behandeltafel te zitten? Dit overkwam Hester en Linda. Zij vertellen hoe ze hun heftige ervari...

29-09-2019 22:10

De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Kruispunt - De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Sinds Rick op 17 juni tijdens de KRO-NCRV tv-show is verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken, is zijn leven ingrijpend veranderd. Hij verschijnt bij De Wereld Draait Door en schrijft zijn eigen Troonrede. Maar wie is hij eige...

22-09-2019 22:10

Shelter City

Kruispunt - Shelter City

Kruispunt volgt de belevenissen van jonge Nederlandse vrijwilligers en hun buitenlandse bezoekers: mensenrechtenactivisten Aristenio uit Brazilie, Mary uit Zimbabwe en Vincent uit Kenia. In eigen land hebben deze idealisten het zwaar te ver...

15-09-2019 22:10

Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Kruispunt - Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Al veertig jaar betontimmerman in de bouw en je pensioen nog lang niet in zicht. Daar ziet de 62-jarige Hennie Ducaat enorm tegenop. Terwijl de 67-jarige docent Ina Schutman ook na haar pensioen nog met veel plezier enkele uren op school we...

08-09-2019 22:15

Onbekende oorlogsverhalen

Kruispunt - Onbekende oorlogsverhalen

We denken de oorlog te kennen maar intussen duiken er, ook 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, nog altijd nieuwe verhalen op. Nog altijd worden er in archieven of in koffers op zolders documenten gevonden die het begin zijn van...

19-05-2019 22:15

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

'De zin van het bestaan is te vinden in de ogen van de hulpvragende ander', aldus psychiater Dirk de Wachter. 'De lastigheid is in het leven af en toe daar, dat is niet te vermijden. Maar als we dan samen zijn met een geliefde, die ons kan ...

12-05-2019 22:20

Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

Kruispunt - Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

In een klap je beide ouders verliezen, de nachtmerrie voor elk kind. Het overkwam Thea Lamers (62) en haar tien broers en zussen, vijftig jaar geleden. Pas nu kan ze er goed over praten en schreef ze een boek over haar leven. Sinds haar boe...

05-05-2019 22:15

De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kruispunt - De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kun je als dorp verder leven als bijna alle vaders, grootvaders en ooms bij een razzia zijn weggevoerd en het dorp vaderloos achterlaten? Dat gebeurde in Putten bij de Razzia van 1 en 2 oktober 1944, een historisch drama zonder weerga. Drie...

28-04-2019 22:10

De maand van Pieter van Vollenhoven

Kruispunt - De maand van Pieter van Vollenhoven

'Pieter van Vollenhoven is echt zijn eigen creatie, en dat is gezien zijn omstandigheden een geweldige prestatie.' Aan het woord is Eric van Ginkel, een goede vriend van de man die de geschiedenis in zal gaan als 'de eerste burger in de kon...

21-04-2019 21:55

Het Gasthuis

Kruispunt - Het Gasthuis

Drie maanden lang volgt Kruispunt de vrijwilligers en de gasten van de logeergelegenheid in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Linda, een van die vrijwilligers, begon bijna twintig jaar geleden, na het overlijden van haar j...

14-04-2019 22:10

De Matthäus Passion voor kinderen

Kruispunt - De Matthäus Passion voor kinderen

De Matthäus-Passion, het klassieke meesterwerk van Johann Sebastian Bach, gezongen door kinderen. Het lijdensverhaal van Jezus, grote koren en meeslepende muziek. Maar, drie uur is een hele zit en de Duitse teksten over verraad, zelfmoord e...

10-04-2019 13:55

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

07-04-2019 22:15

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

31-03-2019 22:10

De maand van .... Robert Long

Kruispunt - De maand van .... Robert Long

Jezus redt, Kalverliefde, Toe maar jongens... allemaal liedjes waarmee zanger Robert Long jarenlang zijn publiek wist te beroeren en bevrijden. En zijn teksten blijken nog altijd verrassend actueel. Vraag iemand welk nummer van Long hem of ...

24-03-2019 23:10

Zuster Leona

Kruispunt - Zuster Leona

Een wel heel bijzondere jarige in Kruispunt, een oude bekende voor veel kijkers: zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag. Daarmee is ze de oudste non in haar klooster Onder de Bogen. Ook al gaat het fysiek allemaal wat minder...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 28. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 410
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!