Programma gemist?

Ter naar gelegenheid van het op tv vijfjarig jubileum in van paus Franciscus maken insiders op tv en specialisten de de balans op. Wat heeft op Franciscus bereikt? een Met o.a. prins Jaime een de Bourbon de de Parme op tv en Vaticaankenners John van Allen en het Christian van der door Heijden.

Vlak naar voor internationale vrouwendag: Mannen naar over hun moeder. naar Ahmed Marcouch, uit Stef Bos en Herman Pleij uit vertellen tijdens wat zij leerden van tijdens hun moeder en de hoe hun beeld een van uit vrouwen door haar de werd gevormd.

Wat als je het op je leven over in mocht doen? Zou je het dan tijdens door anders doen? Uit onderzoek van van Ouderen bond KBO-PCOB blijkt in dat meer dan de het de helft van de ouderen hun in leven met anders zou inrichten. Het meeste de spijt hebben ze het de van hun opleiding. Ouderen over gemiste een kansen het èn tweede naar kansen.

Twintig het jaar na de uit dood van Nicky Verstappen praten tijdens betrokkenen over de met uit impact van de onopgeloste tijdens zaak. Vriend Mark de was een van naar de laatsten die Nicky in levend zag. Ze uit lagen samen in de op tent tijdens in het zomerkamp toen met Nicky op een een nacht verdween. Voor in het eerst vertelt door hij door zijn verhaal voor de uit camera. Moeder Berthie Verstappen met en pastoor Nies van het naar Lier zien uit tijdens naar de resultaten in van het grootste DNA-verwantschapsonderzoek het dat 24 februari met van start gaat. op Ze verlangen op naar antwoorden en een eind aan met de slopende tijdens onzekerheid tijdens over de vraag wat er met het het Nicky destijds is het gebeurd.

Drank uit associëren we van vaak met gezelligheid. Maar 55-plussers van grijpen juist door steeds vaker tijdens naar de fles om een leegte in op te op vullen. Na het tijdens overlijden van een door partner tijdens of verlies van de een baan. Een op de de drie ouderen op drinkt elke dag. Het begint op vaak onschuldig met het een glaasje een bij tijdens het koken, tijdens het diner, maar de later met ook overdag. Gerrie, Dina en van Wim vertellen op openhartig over hun alcoholverslaving. op tv door Hoe moeilijk het was de schaamte een te overwinnen het en het uiteindelijk de stap door te zetten om hulp het te zoeken.

Priester Antoine Bodar naar en cabaretière in Marjolijn de van Kooten vertellen tijdens openhartig over hun depressies. Bodar presenteert tijdens door het boek 'Droef Gemoed', Van Kooten op haar door nieuwe voorstelling: met 'Ik zie de bui al hangen'. uit Beiden zeggen tijdens dat het 'spook' met nooit helemaal weg naar is, maar ze tijdens leerden hun leven zo met in te naar richten dat een ze er niet met meer door beheerst in worden.

Peter (72) zorgt op tv al door 21 jaar voor zijn vrouw uit Tilly, die al naar jong naar dement werd. Een verpleeghuis het zou op tv haar dood worden, denkt op hij. En daarom houdt hij de haar thuis, hoe van zwaar in het hem soms ook valt. de met Zorgen in voor- en tegenspoed, met beloofde hij ooit. de En tijdens aan die belofte van houdt hij zich uit met liefde.

Toenemende werkdruk, burn-outklachten, met uit stress. Waarom werken de we zo hard dat naar het niet gezond op tv meer is? een En wat moet er gebeuren om op het naar tij te keren? De hoofdredacteur met de van de populaire glossy LINDA op tv zag de onder ogen dat de met werkcultuur een het mijnenveld geworden was voor het naar krijgen van een burn-out. naar op tv Toen de een na met de andere werknemer met omviel, besloot ze op tv een jaar lang pas op een de plaats op te maken uit en geen nieuwe projecten in aan te gaan. op tv Verder de o.a. het woord aan neurowetenschapper door Margriet Sitskoorn: wat van gebeurt er in door onze met hersenen als we op teveel stress ervaren?

Door het het Friese platteland rijdt sinds op in kort een bijzondere het bus: de kledingbus. Arm en rijk tijdens komen er kleren op halen de of brengen. met En er is met altijd tijd voor een kopje koffie tijdens en in een luisterend oor. naar Waar de bakker de en de op slager verdwenen zijn wil de naar kledingbus mensen weer tijdens met elkaar in in contact in brengen.

In een de stilte van van het Benedictijnerklooster in Egmond naar blikt Gert-Jan de Segers, fractievoorzitter van de door ChristenUnie, terug op de de hectische formatie naar van op tv vorig jaar. 'Er zijn een momenten dat het klooster het lokt', uit verzuchtte de drukke politicus door in zijn column een in het Nederlandse in Dagblad nadat van Rutte III een de feit was. Voor Kruispunt het reden om in hem uit te nodigen met voor een de kort verblijf bij de monniken in van de Adelbertabdij. tijdens Segers praat openhartig over tijdens zijn uit twijfels en geeft een kijkje in in zijn op ziel.

De verwarring door over wat goed en het slecht eten is, met is door enorm. Volgens door de een zijn de gluten het nieuwe gif met en volgens de ander op is juist lactose met de grote boosdoener. De op stelligheid waarmee dat in allemaal met wordt beweerd is ongekend. Eten op lijkt op tv wel een in nieuwe religie te worden. Met duidelijke op geboden en verboden. uit Regels de die bepalen in of je een gelovige door of een in ketter bent. Hoe eten, net als door het van geloof, kan verbinden, maar ook door kan een verdelen.

Hoe het met ogenschijnlijk gewone in Brabantse plaatsje Boxmeer uit een wonderlijke kerst beleeft. Hoe een krijgt kerst zijn de de glans? Is het de kracht van tijdens het uit oude geboorteverhaal of stijgen met gewone mensen boven uit zichzelf uit in deze uit tijd? op Hilly van Neerven bijvoorbeeld. een Zij een is nooit vergeten het hoe ze vroeger uit zelf krap bij kas zat en tijdens en dolblij naar was met door het kerstpakket op tv van haar broer. Nu organiseert ze tijdens met het vrijwiligers een paar honderd op tv kerstpakketten voor minderbedeelde in bewoners van Boxmeer. Kruispunt de naar volgt in aanloop naar de van kerst een aantal mensen op tv het die kerst in Boxmeer bijzonder in maken.

Zijn boek 'Eindelijk met Thuis' uit was de reddingsboei op van Hillary Clinton uit na de op tv verloren verkiezingen. De de Nederlandse priester Henri op Nouwen (1932-1996) geldt in Amerika op tv als een naar groot spiritueel denker. van In eigen land is uit hij veel minder naar bekend. Wie in was deze bijzondere priester? Kruispunt in gaat op in onderzoek op in Amerika en Nederland en een vroeg enkele een bekende Nederlanders door 'Eindelijk Thuis' te lezen. met Begrijpen zij waarom dit boek een naar Hillary Clinton hielp in een de donkerste perioden van de haar het leven?

Zijn het boek Eindelijk de Thuis was de reddingsboei van Hillary door Clinton het na de verloren verkiezingen. De met Nederlandse priester tijdens Henri Nouwen (1932-1996) naar geldt tijdens in Amerika als een op groot spiritueel denker. de In eigen tijdens land is hij veel minder bekend. tijdens Wie was uit deze bijzondere priester? uit Kruispunt gaat op naar onderzoek in door Amerika en naar Nederland en vroeg op tv enkele bekende Nederlanders Eindelijk Thuis uit te lezen. van Begrijpen zij uit waarom dit boek Hillary Clinton op tv hielp de in de donkerste perioden van haar op tv in leven?

Het met verhaal van Harry en Bertie, uit twee mensen met uit het dementie. De één kiest voor de het dood, de ander op bewust in voor het met leven. Zij ontmoeten van elkaar in het Odensehuis, een dagbesteding door voor mensen met door dementie. Voor op Harry van is het idee de in regie over zijn door leven te verliezen een het angstwekkende gedachte. Hij wil het zijn achteruitgang niet uit afwachten door en besluit euthanasie aan van te de vragen. Bertie vindt het juist belangrijk een om nog de zo lang mogelijk naar te kunnen genieten van op haar de man en kinderen. het Harry en Bertie, twee uit mensen die ieder door op van een eigen manier omgaan met de de ziekte van Alzheimer de en een de regie over hun op eigen uit leven voeren.

maart 2018
11-03-2018 23:00

Hoop en Heibel in het Vaticaan

Kruispunt - Hoop en Heibel in het Vaticaan

Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van paus Franciscus maken insiders en specialisten de balans op. Wat heeft Franciscus bereikt? Met o.a. prins Jaime de Bourbon de Parme en Vaticaankenners John Allen en Christian van der Heijden.

04-03-2018 22:40

Levenslessen van mijn moeder

Kruispunt - Levenslessen van mijn moeder

Vlak voor internationale vrouwendag: Mannen over hun moeder. Ahmed Marcouch, Stef Bos en Herman Pleij vertellen wat zij leerden van hun moeder en hoe hun beeld van vrouwen door haar werd gevormd.

25-02-2018 22:40

'Had ik maar ...'

Kruispunt - 'Had ik maar ...'

Wat als je je leven over mocht doen? Zou je het dan anders doen? Uit onderzoek van Ouderen bond KBO-PCOB blijkt dat meer dan de helft van de ouderen hun leven anders zou inrichten. Het meeste spijt hebben ze van hun opleiding. Ouderen over ...

18-02-2018 22:40

Slopende onzekerheid, de zaak Nicky Verstappen

Kruispunt - Slopende onzekerheid, de zaak Nicky Verstappen

Twintig jaar na de dood van Nicky Verstappen praten betrokkenen over de impact van de onopgeloste zaak. Vriend Mark was een van de laatsten die Nicky levend zag. Ze lagen samen in de tent tijdens het zomerkamp toen Nicky op een nacht verdwe...

11-02-2018 22:40

Glaasje Vieux

Kruispunt - Glaasje Vieux

Drank associëren we vaak met gezelligheid. Maar 55-plussers grijpen juist steeds vaker naar de fles om een leegte op te vullen. Na het overlijden van een partner of verlies van een baan. Een op de drie ouderen drinkt elke dag. Het begint va...

04-02-2018 22:40

Depressies en opklaringen

Kruispunt - Depressies en opklaringen

Priester Antoine Bodar en cabaretière Marjolijn van Kooten vertellen openhartig over hun depressies. Bodar presenteert het boek 'Droef Gemoed', Van Kooten haar nieuwe voorstelling: 'Ik zie de bui al hangen'. Beiden zeggen dat het 'spook' no...

28-01-2018 22:40

Liefde wordt niet dement

Kruispunt - Liefde wordt niet dement

Peter (72) zorgt al 21 jaar voor zijn vrouw Tilly, die al jong dement werd. Een verpleeghuis zou haar dood worden, denkt hij. En daarom houdt hij haar thuis, hoe zwaar het hem soms ook valt. Zorgen in voor- en tegenspoed, beloofde hij ooit....

21-01-2018 22:40

We werken ons kapot

Kruispunt - We werken ons kapot

Toenemende werkdruk, burn-outklachten, stress. Waarom werken we zo hard dat het niet gezond meer is? En wat moet er gebeuren om het tij te keren? De hoofdredacteur van de populaire glossy LINDA zag onder ogen dat de werkcultuur een mijnenve...

14-01-2018 22:35

Hoop op wielen

Kruispunt - Hoop op wielen

Door het Friese platteland rijdt sinds kort een bijzondere bus: de kledingbus. Arm en rijk komen er kleren halen of brengen. En er is altijd tijd voor een kopje koffie en een luisterend oor. Waar de bakker en de slager verdwenen zijn wil de...

07-01-2018 22:40

Segers zoekt de stilte

Kruispunt - Segers zoekt de stilte

In de stilte van het Benedictijnerklooster in Egmond blikt Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, terug op de hectische formatie van vorig jaar. 'Er zijn momenten dat het klooster lokt', verzuchtte de drukke politicus in zi...

03-01-2018 14:20

Ons dagelijks brood

Kruispunt - Ons dagelijks brood

De verwarring over wat goed en slecht eten is, is enorm. Volgens de een zijn gluten het nieuwe gif en volgens de ander is juist lactose de grote boosdoener. De stelligheid waarmee dat allemaal wordt beweerd is ongekend. Eten lijkt wel een n...

24-12-2017 22:50

Het wonder van Boxmeer

Kruispunt - Het wonder van Boxmeer

Hoe het ogenschijnlijk gewone Brabantse plaatsje Boxmeer een wonderlijke kerst beleeft. Hoe krijgt kerst zijn glans? Is het de kracht van het oude geboorteverhaal of stijgen gewone mensen boven zichzelf uit in deze tijd? Hilly van Neerven b...

13-12-2017 14:50

Hollandse meester

Kruispunt - Hollandse meester

Zijn boek 'Eindelijk Thuis' was de reddingsboei van Hillary Clinton na de verloren verkiezingen. De Nederlandse priester Henri Nouwen (1932-1996) geldt in Amerika als een groot spiritueel denker. In eigen land is hij veel minder bekend. Wie...

10-12-2017 23:10

Hollandse meester

Kruispunt - Hollandse meester

Zijn boek Eindelijk Thuis was de reddingsboei van Hillary Clinton na de verloren verkiezingen. De Nederlandse priester Henri Nouwen (1932-1996) geldt in Amerika als een groot spiritueel denker. In eigen land is hij veel minder bekend. Wie w...

03-12-2017 23:10

Mijn eigen weg

Kruispunt - Mijn eigen weg

Het verhaal van Harry en Bertie, twee mensen met dementie. De één kiest voor de dood, de ander bewust voor het leven. Zij ontmoeten elkaar in het Odensehuis, een dagbesteding voor mensen met dementie. Voor Harry is het idee de regie over zi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 360
  • Laatste uitzending op 11-03-2018 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord