Programma gemist?
januari 2017
15-01-2017 23:10

Een nieuwe start

Kruispunt - Een nieuwe start

Een uniek project in Katwijk. Negen vluchtelingen met een verblijfsvergunning èn een medische achtergrond volgen een opleiding om ouderen te verzorgen. Ze wonen en werken in een zorgcentrum. Een uniek project in Katwijk. Negen vluchtelingen met een verblijfsvergunning èn een medische achtergrond volgen een opleiding om ouderen te verzorgen. Ze wonen en werken in een zorgcentrum. Op deze manier kunnen ze een nieuw bestaan in Nederland opbouwen. En ze lossen tegelijkertijd een probleem op: er is een enorm tekort aan personeel in de ouderenzorg.

08-01-2017 23:10

Een veilige plek

Kruispunt - Een veilige plek

Zwerfjongeren Mitch en Mareno proberen hun leven weer op de rails te krijgen. In de crisisopvang Vince maken ze onder begeleiding een plan voor de toeko... Achttien jaar is Mitch als hij van het ene op het andere moment dakloos wordt. Zijn moeder gooit hem op straat. Al het geruzie met de tiener is haar teveel. Mitch is een van de meer dan negenduizend zwerfjongeren in Nederland. Kruispunt volgt de lange, zware strijd van Mitch om zijn leven weer op de rails te krijgen. Dankzij de crisisopvang van Vince in Nijmegen heeft hij zijn leven weer enigzins op orde. Met een vaste begeleider maakt hij een plan voor zijn toekomst. In het voormalige klooster zijn kamers ingericht waar jongeren onder begeleiding min of meer zelfstandig kunnen wonen. Er is hier een veilige plek voor 27 jongeren die met hulp en steun hun dakloze bestaan achter zich hopen te laten.

18-12-2016 23:05

Een onvergetelijke Kerst

Kruispunt - Een onvergetelijke Kerst

Aan de hand van oude familiefilmpjes van het kerstfeest van vroeger vertellen mensen over hun onvergetelijke Kerst. Van een ingesneeuwde Kerst in de ber... Aan de hand van oude familiefilmpjes van het kerstfeest van vroeger vertellen mensen over hun onvergetelijke herinneringen aan Kerst. Van een ingesneeuwde Kerst in de bergen van voormalig Joegoslavië tot de mooiste Kerst ooit tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zussen Els en Marijke van Driel uit Zeeland kunnen al hun kerstherinneringen letterlijk voor zich zien, omdat vader vanaf hun geboorte alles op film vastlegde. Van de eerste Kerst van baby Marijke tot de drukkokende moeder. Ze weten nog hoe zij altijd dagenlang in een koude keuken stond om het deeg voor kerstkransen te maken en het konijn hing gevild en wel in de bijkeuken. Ze waren de eersten in het dorp die de kaarsen in de kerstboom vervingen door elektrische lichtjes.

11-12-2016 23:10

Vechtscheiding

Kruispunt - Vechtscheiding

Het aangrijpende verhaal van Folkert en zijn vriendin Anne-Fleur. Hun levens worden nog elke dag getekend door de vechtscheiding van hun ouders. Het is een regelrechte nachtmerrie, de echtscheiding van je ouders. Jaarlijks krijgen zo'n 70.000 kinderen er mee te maken en te vaak blijkt het nog een ware oorlog, waar de kinderen het slachtoffer van zijn. Anne-Fleur was pas acht jaar toen haar ouders gingen scheiden. Door de vechtscheiding raakte ze haar beste vriend kwijt: haar vader. Folkert worstelt als zoveel scheidingskinderen met een loyaliteitsconflict. Kies ik voor mijn vader of moeder? En wie is er eigenlijk de schuldige? Het hartverscheurende verhaal van Folkert Koelewijn en zijn vriendin Anne-Fleur Boersma, die terugblikken op de vechtscheiding van hun ouders. De gevolgen daarvan zijn nog elke dag merkbaar.

04-12-2016 23:05

Een huis vol verhalen

Kruispunt - Een huis vol verhalen

De vrijwilligers van het Respijthuis geven Arie, Ruud en meneer Meijer het verblijf van hun leven. Zo worden hun partners ontlast van de zware mantelzor... In Alkmaar staat een huis waar zieke of hoogbejaarden 'gasten' worden verwend. Zestig vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om Arie, Ruud en meneer Meijer het verblijf van hun leven te geven. Zo worden hun partners ontlast van hun zware mantelzorgtaak. Kruispunt volgt het reilen en zeilen van de gasten, vrijwilligers en mantelzorgers in het Respijthuis. Kortom: een huis vol verhalen.

27-11-2016 23:00

Recht op de dood

Kruispunt - Recht op de dood

Moet de wet Voltooid leven er komen? Kruispunt volgt de discussie in een bijzondere gespreksgroep van ouderen. Mevrouw Bienen wou na de dood van haar ma... Hebben we recht op de dood? Of is de wet Voltooid leven een brug te ver? Vol overtuiging discussiëren zes bewoners van verpleeghuis De Drie Hoven in een wel heel bijzondere gespreksgroep over hun uiteenlopende standpunten. Kruispunt praat met de ouderen op hoge leeftijd over de complexiteit van het thema voltooid leven. Zo vertelt mevrouw Bienen dat ze na het overlijden van haar man het leven niet meer zag zitten. Nu, vijf jaar later, is ze 92 en wil ze niet langer dood. Ook mevrouw Koppers is 92 jaar. Zij hoopt dat de wet er wel komt, zodat ze uit haar voltooide leven kan stappen.

20-11-2016 23:05

Daklozen in Rome

Kruispunt - Daklozen in Rome

Een unieke bedevaart: 6000 daklozen uit heel Europa gaan op uitnodiging van paus Franciscus naar Rome, vanwege de afsluiting van het Jaar van de Barmhar... Een unieke gebeurtenis: 6000 daklozen uit heel Europa gaan op uitnodiging van paus Franciscus naar Rome, vanwege de afsluiting van het Jaar van de Barmhartigheid. 45 Nederlandse dak- en thuislozen gaan mee op deze bedevaart naar de Italiaanse hoofdstad. Onder hen René (59), die tussen een paar kartonnen dozen op een industrieterrein woont. Zijn dakloosheid heeft hem geloviger gemaakt. Hij verheugt zich de paus te zien, hij ziet het als een spirituele ervaring.

13-11-2016 23:05

Zusters in de zorg

Kruispunt - Zusters in de zorg

Terwijl veel kloosters sluiten, bloeit en groeit Casa Carmeli. Moeder-overste en haar jonge nonnen ontfermen zich over de nieuwste bewoners: zorgbehoeve... Wat is het geheim van Casa Carmeli? Terwijl veel kloosters sluiten of een nieuwe bestemming krijgen gebeurt in het dorp Vogelenzang iets heel bijzonders. Onder leiding van moeder-overste Elvira Maria vaart het Karmelietessen klooster Casa Carmeli een nieuwe koers. In haar eentje zette zij een miljoenenproject op om zeventien appartementen voor ouderen uit de grond laten stampen op het terrein. Elvira en haar jonge nonnen ontfermen zich over de nieuwe bewoners. Zoals voor het echtpaar Hoffmann, die noodgedwongen gescheiden wonen omdat mevrouw na een ongeluk in een verpleeghuis belandde. Door te verhuizen naar een woning bij het klooster kunnen ze nu weer samenleven. Twee keer per dag komt een van de nonnen langs om sondevoeding geven. Kruispunt volgt de gedreven nonnen op weg naar een nieuwe toekomst.

06-11-2016 23:05

De God van Juliana

Kruispunt - De God van Juliana

Geloof en religie zijn een rode draad in het grillige leven van Koningin Juliana, blijkt uit de net verschenen biografie van Jolande Withuis. Maar wat g... Op zoek naar de God van Juliana. Uit de onlangs verschenen biografie Vorstin in een mannenwereld, van Jolande Withuis, blijkt dat geloof en religie een constante factor waren in het verder zo grillig verlopen leven van Koningin Juliana. Maar waar geloofde ze in? En hoe gaf ze vorm aan haar geloof? Drie dominees die haar gekend hebben vertellen over het ondogmatische geloof van Juliana, haar 'hang naar het hogere' en haar overtuiging dat de dood niet het einde is.

30-10-2016 23:05

Aan lager wal

Kruispunt - Aan lager wal

Twee zieke oude mensen die wonen in een vochtige garagebox zonder voorzieningen. Een dagelijkse realiteit voor het echtpaar van Rooy. Kruispunt volgt me... Ooit had Willem een baan als stuurman op de grote vaart en zijn vrouw Irma werkte als administratieve kracht. Van dat succesvolle leven is nu niets meer over. Sinds Juni woont het echtpaar in een vochtige garagebox zonder wc of stromend water en dat terwijl ze beiden ziek zijn. De situatie lijkt hopeloos. Tot ze aankloppen bij Corrie van der Kraan. Zij en haar mensen staan dagelijks klaar voor een bonte verzamelingen mensen die het alleen niet redden in onze supergeorganiseerde welvaartsstaat. Kruispunt over mensen aan lager wal die op zoek zijn naar hulp.

23-10-2016 23:05

De Katwijkse ziekte

Kruispunt - De Katwijkse ziekte

Katwijk, bekend om strand, vis en voetbal, maar ook om een dodelijke ziekte die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Kruispunt over de (strijd ... Katwijk, bekend om strand, vis en voetbal, maar ook om een dodelijke ziekte die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoe is het om te leven met de Katwijkse ziekte die zich als tijdbom in je hoofd nestelt. In Kruispunt onder meer het verhaal van Janny van Rijn (56).

16-10-2016 23:05

Opgeruimd!

Kruispunt - Opgeruimd!

Onze kasten puilen uit, zolders en kelders liggen tjokvol. Kruispunt gaat ontspullen met een opruimcoach. Waarom hechten we zo aan materiële zaken en worden we gelukkiger zonder de ballast? We komen om in onze spullen. Kasten puilen uit, zolders en kelders liggen tjokvol. Kruispunt gaat ontspullen met een opruimcoach. Waarom hechten we zo aan materiële zaken? Marjolein Jonker woont in een 'tiny house' van twintig vierkante meter en mist niets. Monnik Thomas Quartier laat zijn sobere kamers zien. Ook hij moest afscheid nemen van zijn bezit. Worden we inderdaad gelukkiger zonder die ballast?

09-10-2016 23:10

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

02-10-2016 23:05

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

25-09-2016 23:05

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 21. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 315
  • Laatste uitzending op 15-01-2017 om 23:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord