Programma gemist?

Stel het je werkt in de een ziekenhuis en je krijgt op zelf uit borstkanker. Welke gevolgen heeft met dat dan voor je in werk? Hoe op is in het om aan met de andere kant een van de behandeltafel te het zitten? Dit overkwam Hester en in door Linda. Zij vertellen hoe door ze hun op tv heftige ervaringen positief inzetten op naar hun werk. Hester van (56) is al jaren met borstkankerchirurg de in het Antoni van naar Leeuwenhoek ziekenhuis met als ze zelf borstkanker krijgt. in Een op tv onwerkelijk gevoel om nu op zelf ziek ze zijn op en de geopereerd te worden door collega-chirurgen. in Ze heeft naar nu niet meer zelf tijdens de touwtjes het in handen. 'Het het is wennen om van in dokter patiënt te uit worden, maar op het op tv is nog lastiger door om van patiënt tijdens weer dokter te zijn. de Dat heb ik onderschat.' uit Ook voor Linda op (49) in is kanker een onderdeel van haar een leven uit geworden. De manager een Poliklinieken heeft uitgezaaide borstkanker en in in is nog volop in behandeling. de Toch blijft uit ze zoveel mogelijk haar op werk naar voorzetten. Juist omdat ze een in het in AMC werkt kan op ze iets wezenlijks bijdragen. het Niet alleen een voor zichzelf, maar ook in voor anderen. 'Ik heb op tv een in enorme drive om de een beter afsprakenbeleid uit te ontwikkelen. Zeker op nu ik zie dat naar naast de door patiënten ook de planners en artsen uit er zo tijdens ontzettend blij mee in zijn.' Zowel naar Hester en Linda zijn niet tijdens meer dezelfde door een hun ziekte, maar van door hun ervaringen kunnen ze wel op met een door positieve manier meenemen in naar de uit hun huidige werk. Hester ziet het het als een het bonus. 'Ik neem van mijn ervaringen mee naar naar met mijn patiënten en hoop op tv daardoor als arts nog toegankelijker in te zijn.' een Linda over de haar toekomst: een 'Ik kan de kanker missen uit als kiespijn, maar ik op van moet er mee dealen. Mijn een ziekte wordt de minder zwaar met omdat ik er iets met positiefs mee kan doen.' uit Aan het woord, in van de Borstkankermaand, tijdens twee krachtige het vrouwen die hebben gezocht naar een mogelijkheden in om hun het zware beproevingen een positieve naar wending te in geven.

Sinds Rick op de 17 juni de tijdens de KRO-NCRV tv-show op door is verkozen tot de eerste op tv minister van Gehandicaptenzaken, is de zijn tijdens leven ingrijpend naar veranderd. Hij verschijnt de bij De Wereld Draait in Door en schrijft zijn eigen op Troonrede. op Maar wie is hij de eigenlijk? het Kruispunt spreekt zijn ouders en van zus, zijn het schooljuf, kroegmaatje Edwin uit Evers en collega-minister op tv Hugo de Jonge. van Een persoonlijk inkijkje in het met leven op van de de gedreven politicus Rick uit Brink. De 33-jarig Rick zit zelf een in een rolstoel op in en heeft een brozebottenaandoening, op maar dat een beperkt hem niet. 'Ik vind alles op tv leuk, en dat de is ook mijn het nadeel. Maar aan naar de in andere kant, ik ben naar maar de één jaar minister, dus ik het wil er alles naar uithalen!' Die gedrevenheid herkent door zijn het vader wel. naar 'Rick is eigenwijs, door nuchter en altijd zichzelf, van dat is zijn kracht.' de De ouders op tv van Rick kozen uit er bewust voor om de Rick op uit een gewone een basisschool te plaatsen, tijdens dat maakte hem door weerbaarder. Juf Marieke de kan zich hem nog goed met herinneren. 'Zijn vader tijdens zei tegen mij: een Er in mankeert iets aan zijn benen, maar een in niets aan zijn hoofd. een En als tijdens hij stout is, gebruik uit dan de rode de knop op uit zijn elektrische stoel. op tv Dan kan hij geen kant in op.' op Rick heeft een aantal speerpunten waar tijdens hij op zich op wil richten. tijdens Daarvoor eist hij van 15 miljoen euro met van het kabinet. Zo het wil hij in veel meer speeltuinen geschikt op tv maken voor door mensen met van een beperking. Ook de maakt hij zich de hard voor toegankelijke het werkplekken. 'Ik heb in zelf veertien jaar met heel een veel op tv plezier als projectmanager gewerkt. Die tijdens baan van heeft veel uit gedaan voor mijn eigenwaarde en tijdens mij tijdens de gelegenheid gegeven mijn op talenten te ontwikkelen. Dat de gun ik iedereen.' op tv Rick heeft op nooit het tijdens gevoel gehad dat hij heel tijdens anders was, naar ondanks alle operaties en op tv ook moeilijke in periodes. 'Vooral in de pubertijd op vond ik een het het lastig dat ik niet naar alles kon. Je de gaat naar meisjes kijken uit en een de biertje drinken en je het kunt niet altijd door in tot van ver in de nacht. Mijn het ouders hielpen van me door omgaan met deze lastige met momenten en zochten door naar goede oplossingen. met Daardoor ging een ik me heel erg richten op van wat van ik wel op kan.'

Kruispunt volgt de op tv belevenissen het van jonge Nederlandse vrijwilligers en tijdens in hun buitenlandse bezoekers: mensenrechtenactivisten op tv Aristenio uit Brazilie, Mary het uit Zimbabwe op en Vincent uit uit Kenia. In eigen de land hebben deze de idealisten het zwaar te verduren. van Ze geven een met stem door aan onderdrukte landgenoten, van maar als lastige luis in door naar de pels worden op ze vaak geïntimideerd of bedreigd. op tv Shelter City is een met op Nederlands project waarbij moegestreden activisten met drie maanden de op adem op tv kunnen komen in de Nederland. Ze krijgen trainingen op tv om na terugkeer hun werk van beter op en veiliger door te kunnen doen. Iedere van gast krijgt uit een Nederlandse gids, een met buddy, zoals Nienke en Olle de in Groningen. van Hun gast, de jonge met leraar Aristenio (27) uit uit de favela's met van door Rio de Janeiro, op tv moet thuis altijd tijdens op zijn hoede tijdens zijn. Vorig door jaar nog werd een in collega-activiste van hem het vermoord en net een als deze vrouw komt het Aristenio de op voor de arme, een bijna rechteloze zwarte de bevolking. Deze uit heeft zwaar te lijden onder het een gewelddadige politieoptreden in uit de sloppenwijken. de 'Elk op kwartier schiet de op politie iemand dood', vertelt Aristenio, een 'en vaak het is de huidskleur van iemand van al naar een reden om te schieten'. door het Onder de nieuwe rechtse op president van Brazilië, op Bolsonaro, ziet Aristenio het geweld van verder toenemen. de In Groningen trekt de hij drie door maanden intensief op met Nienke in en Olle en het van zij raken geïnspireerd door de in moed de van Aristenio om de toch door te naar gaan met zijn gevaarlijke werk. Zo het ontstaan bijzondere vriendschappen, met ook tussen de de met activisten onderling. Shelter City is een op tv project van Justice op de & Peace Nederland, twaalf Nederlandse steden uit het en het Ministerie van uit Buitenlandse Zaken. tijdens Deze maand ontvangt Nederland met de honderdste gast. De het reportage geeft, op mede omdat de deelnemers door zelf veel filmen, uit een inspirerend beeld van van de een moed van de gewone mensen en de de kracht van op tv vriendschap. Tegen de door achtergrond van veiligheidstrainingen en door de altijd aanwezige zorgen uit over het op tv thuisfront, volgt Kruispunt een de belevenissen naar van de activisten en hun met buddy's Nienke, Jan, door Olle en met Saray.

Al van veertig jaar van betontimmerman in de bouw op en je pensioen het nog lang niet in zicht. naar tijdens Daar ziet de 62-jarige Hennie in Ducaat enorm tegenop. Terwijl in het de 67-jarige docent Ina op Schutman ook een na haar pensioen nog op met veel plezier enkele van uren een op school werkt. Journalist Gerhard Hormann door is 58 en het pakt een het totaal anders uit aan. Al vanaf in zijn 47e leeft hij extreem door zuinig en een lost extra van af zodat hij met nog dit jaar tijdens kan stoppen met door werken. Er is veel naar te doen door rondom de steeds hogere op pensioenleeftijd. Bijna 75% van naar naar de Nederlandse beroepsbevolking wil eerder met stoppen het met werken, zeker als in ze werkzaam zijn in tijdens 'zware' beroepen, zoals bouwvakker uit Hennie. in 'De laatste naar jaren ga je het merken. Pas van onder de het douche komen mijn spieren het weer enigszins tot van rust en tijdens dan vroeg door naar bed, anders red met ik het niet. een Maar van het is niet alleen het lichamelijk zwaar, ook de van tijdsdruk om alles naar zo snel en dus het zo uit goedkoop mogelijk af te krijgen tijdens is een heftig. En door daar bovenop het intensieve in proces van een het opleiden van jonge mensen.' Ook naar de 61-jarige een Jos Berendsen, docent economie van de op het Metzo College op in Doetinchem, wil eerder stoppen op met lesgeven. het 'Op mijn een 21e begon ik met op tv werken, dat is tijdens al tijdens een hele tijd. Ik geniet op van leerlingen die mij op tv persoonlijk bedanken naar voor de van lessen, maar het ik moet ook eerlijk zijn, in de sleur zit van er bij mij wel op op een beetje in. Wat wel de helpt is van dat ik niet meer met de door hele week voor een de klas sta. Ik werk ook naar nog tijdens een dag voor de vakbond.' op tv Lerares Jeanette het Reumer is uit 65 jaar met en gaat twee jaar eerder een met pensioen. Dit naar is een de behoorlijke financiële aderlating die ze een gedeeltelijk kan door opvangen in door haar eigen bedrijfje. op Volgens Gerhard Hormann hoeft niet een iedereen te een werken in tot aan zijn pensioenleeftijd. naar 'Stoppen met werken heb je een zelf in van de hand. Dit naar geldt vooral het voor de twee- of met anderhalfverdieners. met Maar daardoor moet je op wel je levensstijl door aanpassen en veel geld opzijzetten.' het Er komen door ervaringsdeskundigen het aan het woord die de elk een eigen in kijk op van hun pensioenleeftijd hebben.

We door denken de oorlog naar te kennen tijdens maar intussen duiken er, het ook 75 jaar na het het einde van het de Tweede Wereldoorlog, op tv nog altijd het nieuwe verhalen op. van Nog altijd worden er in het archieven of naar in een koffers op zolders documenten gevonden die op de het begin zijn op van nieuwe verhalen. Er naar is nog zoveel niet verteld. op tijdens Aan het begin van het herdenkingsjaar tijdens uit 75 jaar vrijheid, het in dit programma aandacht voor onbekende naar oorlogsverhalen. De Tielcase een is een van het van die verhalen. In Tiel en op Wamel werd eind een 1944 van een aantal mannen opgepakt. Minstens van zeven van hen zijn op spoorloos verdwenen. door Deze verdwijningen stonden na de de het oorlog bij justitie te de boek als de in Tielcase. Een met van de mannen was de van grootvader van in Jan tijdens Rijnders (66). Rijnders zoekt al jarenlang een naar een de ware op toedracht van wat er met op zijn het opa en de uit andere mannen is gebeurd Of met hij tijdens er ooit achter tijdens zal kunnen komen is de op tv grote vraag. met Maar opgeven doet hij in niet: 'Ik in wil mijn opa een de begrafenis op geven die hij nooit op gehad heeft. Ik wil dat naar de cirkel de rondkomt.' En dan de is op tv er het bijzondere levensverhaal van Mientje uit tijdens Proost. In 1942 in wordt ze als meisje een van 20 door van het verzet gevraagd met koeriersdiensten te gaan uitvoeren. in Ze aarzelt geen moment, tijdens een keuze naar die op haar leven zal bepalen. door Een jaar later wordt haar het verzetsgroep verraden het en op tv Mientje belandt in het Oranjehotel door in de Scheveningen waar ze zeven het maanden in eenzame opsluiting een doorbrengt. Daarna tijdens moet ze naar de in strafgevangenis in uit Haaren en uiteindelijk wordt uit ze via Kamp een Vught naar uit Ravensbrück en later door Dachau getransporteerd. Steeds probeert naar ze zich te op tv verzetten tijdens tegen de Duitsers en komt ze op tv op voor de haar een medegevangen. Duizend gevaren kwam ze te met boven, de door onverzettelijke Mientje Proost. van Ze van is 93 jaar geworden. op Haar dochter Marlies Hooyschuur vertelt de de hoe ze op haar door sterfbed nog de tijdens boodschap meegaf dat 'het met verhaal', tijdens doorgegeven moest worden. naar Haar memoires eindigen met de naar hoop dat met de jeugd de ervan doordrongen zal zijn dat velen op een 'hun hoogste goed gaven' door voor de vrijheid. 'Laat hun op offers een niet voor niets uit zijn geweest.'

'De uit zin van het bestaan een is te vinden in op de ogen uit van de hulpvragende op ander', aldus psychiater uit Dirk de Wachter. 'De tijdens lastigheid is door in naar het leven af en toe daar, naar dat is in niet te uit vermijden. Maar uit als we dan met samen zijn met een geliefde, in die ons kan de bijstaan en de die wij kunnen het bijstaan, dan is dat ook door mooi. op tv De mooiste het liefdevolheid tussen mensen toont door zich in lastige uit dagen.' Een opmerkelijke boodschap van in deze door tijd waarin van perfectie en autonomie de norm de zijn en op tv tegelijkertijd eenzaamheid hoogtij viert. de De Vlaming stelt daar een op tv tegenover dat liefde en door verbondenheid juist bij tegenslag en van met tekort ontstaan. Hij door zet vraagtekens bij de tendens dat, met zeker op social naar media, alles altijd het maar 'leuk' moet de het zijn en trekt met tijdens die boodschap op tv bomvolle zalen. De Wachter op tv is behalve psychiater en door universitair docent ook schrijver tijdens van verschillende goedlopende tijdens boeken, zoals in Borderline naar Times. In Vlaanderen is uit hij een ware volksheld de en ook uit in Nederland rijst zijn op tv ster. Onlangs sprak hij tijdens over het door thema 'geluk' in uit de Jacobikerk in de Utrecht. Het tijdens leidde tot de ongewone naar aanblik van een op stampvolle kerk met met veel jongeren in de het publiek. Zij luisterden uit tijdens gretig naar deze man in die ondanks hemzelf weleens uit wordt een aangeduid als 'de profeet van het de op lastigheid'. Kruispunt was in erbij en sprak later met uitgebreid met de welbespraakte Vlaming door bij hem in thuis op in Antwerpen. De Wachter signaleert in de onze maatschappij een met het onwil om verdriet een en problemen als normale door verschijnselen onder ogen tijdens te zien. Hij uit pleit ervoor de elkaar meer tot steun te een zijn en alledaagse uit ongelukkigheid niet langer de onder te op tv brengen bij de therapeut. 'Verdriet een is geen psychiatrische het afwijking.' De uit populaire een psychiater waarschuwt voor de oppervlakkigheid van het de huidige op beeldcultuur. 'We moeten door opletten dat we de tijdens taal niet zouden in verwaarlozen en een alleen nog beeld met zouden zijn. Verdriet heeft door op woorden nodig, heeft uit vertelling nodig, heeft uit erkenning nodig, in op een wezenlijke ontmoeting de waarin geluisterd kan worden, met niet alleen door naar een smiley van die huilt of met lacht.'

In een van klap je beide op ouders van verliezen, de nachtmerrie voor het elk kind. in Het overkwam Thea met Lamers (62) en uit haar tien broers en zussen, vijftig door jaar geleden. met Pas nu het kan ze er goed over op tv praten en schreef in ze een van boek over haar leven. een Sinds haar boek van is tijdens uitgekomen lijkt het gezin naar zich langzaam weer te een naar verenigen als een echt gezin. uit Het maakt Thea intens een gelukkig. uit Een frontale botsing naar met een vrachtwagen zet het op naar hele leven van op tv het gezin Lamers een op de kop. van Thea is 12 jaar de als ze in een klap met wees uit is. Ze in woont met haar broers en in zussen, die tussen de tijdens uit 3 en 15 jaar oud zijn, naar in een naar piepklein van huisje in het Limburgse dorp het Afferden. Dat het ze niet een in dat huis kunnen blijven in wonen door is duidelijk. De van kinderen van het gezin gaan naar het kindertehuis naar Bethanië. Ze vertrekken per bus, uit alle de moeders uit het dorp zwaaiden de ze met tranen in in de ogen een uit. Het ongeluk, naar van het verdriet van de kinderen het laten diepe de wonden achter. Oud-gezinsverzorgster door Lenie Botden krijgt net na met de dood van in de naar ouders de onmogelijke tijdens taak de elf weeskinderen op een te vangen. Samen tijdens met Thea door en haar dochter op tv Laura gaat ze op na vijftig tijdens jaar terug op tv naar het ouderlijk huis. in Thea en Laura door gaan diezelfde dag ook een nog terug naar het een kindertehuis van waar Thea vijf zware de jaren doorbracht. Ze de mogen zelfs in het op huis in kijken waar alle broers en het zussen woonden. Het naar ongeluk van heeft niet in alleen op het gezin Lamers in enorme invloed, ook een de bewoners uit het tijdens op dorp hebben zich de altijd afgevraagd wat er op terecht is tijdens gekomen van de kinderen. Mevrouw door Heijligers op tv was een buurvrouw van van de familie en door kan zich een de dag dat de kinderen uit met het naar dorp vertrokken met nog tot in detail herinneren. Samen het met Willie, naar de broer van het Thea, door haalt zij herinneringen op. Willie in weet niet in meer wat hij voelde door die beladen naar dag, hij het heeft bijna alles verdrongen. met De grootste wens van tijdens Thea is door om weer samen een gezin op te vormen en tijdens dat lijkt te uit lukken. Thea: tijdens 'Ik heb veel van het mijn broers de en zussen weer tijdens gesproken en op bijna iedereen komt naar de in door reünie die mijn neef organiseert. tijdens Het is of op tv mijn ouders van weer bij ons de zijn.'

Kun je als de dorp verder leven door als tijdens bijna alle vaders, grootvaders en van tijdens ooms bij een razzia een zijn weggevoerd en het het dorp vaderloos achterlaten? Dat op tv gebeurde van in Putten een bij de Razzia van 1 van en 2 oktober 1944, uit een historisch door drama zonder weerga. op tv Driekwart op tv eeuw later trekken in de weken tijdens voor bevrijdingsdag 2019 uit tientallen nabestaanden op tv van Putten naar de op tv op tv plek waar vele vaders, grootvaders en door ooms begraven door liggen. Ze bouwen tijdens daar samen de met de Duitsers een de Tuin van Ontmoeting, als de de teken van verzoening. Dit in is het ontroerende in verhaal van tijdens mensen van Putten die op 75 jaar na de tijdens Razzia samen optrekken met naar de Duitsers van van Ladelund door - waar hun familieleden begraven op tv liggen tijdens - om op tv verder te werken naar aan verzoening en ontmoeting. Wat door in 1944 onmogelijk de leek, is door de alle tranen op van verdriet tijdens en rouw toch van mogelijk gebleken. De Tuin van in Ontmoeting en Verzoening, 75 uit jaar na de een Razzia van de Putten.

'Pieter van Vollenhoven met is op tv echt zijn eigen het creatie, en dat is door gezien zijn omstandigheden op tv een geweldige een prestatie.' Aan het de woord is de Eric van Ginkel, een goede vriend van van het de man die de geschiedenis met met in zal gaan uit als 'de eerste burger in uit de koninklijke familie'. uit Van Vollenhoven kan, uit toen hij in 1963 op zijn met oog op prinses Margriet liet het vallen, tijdens onmogelijk hebben voorzien uit hoe diep dit in met zijn leven zou ingrijpen. op Nu, een aan de vooravond van zijn het 80e op verjaardag, maakt tijdens Kruispunt met enkele op van zijn vrienden en uit bekenden en biografe het Dorien Hermans in de balans op door van zijn bevlogen leven. Uit een hun verhalen komt een met het man naar voren die na naar een ongelooflijk moeilijke beginperiode op zijn natuurlijke onafhankelijkheid in heeft weten door te hervinden binnen het met van Koninklijk Huis. Deels door zijn grote tijdens en ontwapenende gevoel tijdens voor door humor, maar zeker ook door op tv de zich met een enorme gedrevenheid toe tijdens in te leggen op op de zorg voor mensen op in slachtofferposities. Zo staat hij naar aan uit de basis van het de Fonds Slachtofferhulp. Maar zijn tijdens belangrijkste prestatie door is de instelling, tegen in de klippen door op, van de door Onderzoeksraad voor het Veiligheid, het orgaan dat met rampen en door grote ongevallen onafhankelijk in kaart uit brengt. door Henk Heilo, met een overlevende van het nabij Schiphol op neergestorte vliegtuig van in Turkish Airlines, zegt: een op tv 'In Meester Pieter van Vollenhoven de komen van een aantal dingen het bij elkaar. Een deskundige de jurist, de uitstraling op tv van het op tv Koningshuis en een met invoelende warme persoonlijkheid. En vooral dat het tijdens laatste zorgt ervoor dat hij heel in veel heeft kunnen van betekenen voor mij het en door voor veel meer naar slachtoffers.' Ook een goede vriendin Charlotte Evelein barones Bentinck door roemt Pieters onafhankelijke de een aard en kijk op zaken. Volgens naar haar door ging daarom met menig lid van het uit Koninklijk Huis dat ergens het mee zat, onder door wie prins en tijdens later koning van Willem-Alexander, graag op tv bij hem te naar rade. 'Hij spoort mensen tijdens aan goed helder te krijgen door wat zij zélf op tv van iets in vinden. En met men wist natuurlijk dat van hij door in de loop naar van zijn leven zelf ook door de nodige lessen op tv had door geleerd.'

Drie op maanden lang volgt naar Kruispunt de op vrijwilligers en de gasten van de op op logeergelegenheid in het Antoni naar van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Linda, met een van het die naar vrijwilligers, begon bijna op twintig jaar geleden, na het overlijden met het van haar jongste broer. 'Ik wilde op echt iets uit gaan doen voor mensen op de die met kanker te op maken krijgen. En hier heb in ik mijn plek het gevonden. het In het het Gasthuis kan ik wat betekenen door een op tv de kamers schoon te maken een en de lakens een te wassen, maar op tv vooral de door te luisteren en een mensen een beetje de te verwennen. Ik voel hier het heel veel liefde tijdens en dat is de fijn.' Uit uit heel Nederland komen op kankerpatiënten naar op het Antoni op tv van Leeuwenhoek in Amsterdam voor naar behandeling van vaak in levensbedreigende ziekten. Voor op tv patiënten die een van ver komen tijdens en poliklinisch worden behandeld van is er in op het terrein van het een ziekenhuis uit een logeergelegenheid: het op Gasthuis. Ook familie door en begeleiders van in patiënten die in een het ziekenhuis zijn opgenomen tijdens zijn hier meer dan naar welkom. Het is op tv de een plek waar op tv ze rustig, goedkoop en vlakbij het op door ziekenhuis kunnen slapen en koken en naar het waar ze in de gemeenschappelijke huiskamers het bij elkaar steun van vinden. Het door Gasthuis wordt door gerund door meer uit dan zestig vrijwilligers. naar Jack en Ria Verwijmeren van uit Zeeland zijn regelmatige een op gasten. Jack heeft darmkanker en moet naar voor op tv therapie en naar onderzoek in het van Antoni van Leeuwenhoek worden met opgenomen. Voor Ria is het op Gasthuis met dan een veilige plek in door een vreemde uit stad. 'Je bent met vlakbij tijdens het ziekenhuis en tijdens je spreekt hier met lotgenoten en tijdens de van vrijwilligers, mensen die weten het wat van je doormaakt. Dat helpt in echt.'

De Matthäus-Passion, door het klassieke meesterwerk met van het Johann Sebastian Bach, in gezongen door kinderen. Het uit lijdensverhaal van Jezus, grote koren het op en meeslepende muziek. Maar, drie uur met is een hele op door zit en de Duitse teksten uit over verraad, uit zelfmoord en kruisiging zijn bepaald een geen lichte kost. de Hoe kan tijdens dit kinderen op tv interesseren? Toch zijn op tv de leden van de het koorschool Midden-Gelderland, op de jongsten zijn van acht, al maanden in in de op tv ban van de door Matthäus. Kruispunt volgt dit jeugdkoor uit tijdens repetities en concerten. een Wat maakt de het tijdens Matthäus-Passion voor bijvoorbeeld tijdens Tamira zo bijzonder? Ook het verhaal de met van Ton en een zijn dochter Marieke Koopman. Samen een maakte uit ze een versie van de Matthäus, een door speciaal voor kinderen. Korter en tijdens speelser, de maar met behoud van op de originele met muziek. Marieke: 'Ik ben zelf op opgegroeid uit met die muziek. Dus naar ik weet: als je een op jonge door leeftijd zo'n zaadje kan de planten, dan groeit op daar iets moois uit. uit Ook in kinderen kunnen worden het geïnspireerd door van Bach.' Marieke is zelf de professioneel zangeres, haar vader in richt zich op allerlei op tv facetten in de tijdens muziek tijdens en is o.a. naar organist en oprichter van het op Amsterdam Baroque Orchestra het & naar Choir. De Matthäus-Passion door de de ogen van van kinderen en gezongen naar door op kinderen.

Het naar verhaal van op pater Frans van der Lugt. met Hij werd van vijf jaar geleden op tv vermoord in het Syrische Homs. naar een Hij kwam op voor de op tv waardigheid met van burgers die slachtoffer zijn van in oorlog. op tv Hij getuigde van liefde die op groter is dan door zelfbehoud en uit hij tijdens sloeg bruggen tussen mensen. op Hij liet daarmee zien dat in je zelfs in naar een naar oorlog mensen van kunt verbinden met elkaar, als uit je gedragen wordt door tijdens de tijdens liefde. Pater Frans was een de bruggenbouwer, het zo leeft hij voort. Pater tijdens Jan Stuyt, de secretaris van uit de jezuïeten in Nederland door en een Vlaanderen, omschrijft pater Van het der Lugt op als volgt: 'een martelaar zoekt niet naar het lijden tijdens of een de pijn en wil van niemand kwaad doen. Een met martelaar legt getuigenis af de de van iets dat ons tijdens gewone mensenleven overstijgt, in iets dat zo belangrijk tijdens is dat van het de een moeite waard is daarvoor te een leven en in te sterven'. het Dat is ook de Pasen, dat Frans van der Lugt op verder uit leeft op de plek naar in Homs waar door hij vermoord werd. Want door op er wonen, bidden en werken nu een de vier jonge jezuïeten. Zijn werk een gaat niet alleen met daar het in het klooster op tv door, maar ook van door de wandeltochten door heel met Europa. Geweld de kan de liefde niet uit stoppen. Oorlog met kan mensen vermoorden, door maar houdt de de idealen en visioenen levend. Zo het van leeft Frans van der Lugt verder, met zo op tv koestert het gezin Van der door Lugt hun broer, op tv zo kan het naar ondanks de op pijn en een tranen Pasen worden. Want op pater Frans tijdens leeft verder: tijdens bij zijn broers in de al hun bescheidenheid, bij de door door broeders van de orde van op de jezuïeten, bij de de bevolking van op Syrië van en bij God.

Het uit verhaal van pater op Frans van der Lugt. in Hij een werd vijf jaar naar geleden vermoord in het van Syrische Homs. Hij kwam op op voor de waardigheid tijdens van in burgers die slachtoffer zijn uit van oorlog. op Hij getuigde van liefde die de groter op tv is dan zelfbehoud en door hij sloeg bruggen tussen op mensen. Hij op liet daarmee zien een dat je zelfs de in van een oorlog mensen het kunt verbinden met elkaar, als van je gedragen tijdens wordt door van de liefde. Pater Frans was een op op tv bruggenbouwer, zo leeft door hij voort. Pater Jan met Stuyt, secretaris van op de jezuïeten in Nederland op tv en op tv Vlaanderen, omschrijft pater Van der van Lugt als volgt: 'een een martelaar zoekt door niet het lijden een of de pijn en tijdens wil met niemand kwaad doen. van Een martelaar legt getuigenis af door van iets dat van ons gewone mensenleven in overstijgt, iets van dat zo belangrijk is het dat het de op tijdens moeite waard is daarvoor een te leven en op te sterven'. in Dat is ook Pasen, dat Frans met naar van der Lugt verder leeft door op de met plek in tijdens Homs waar hij vermoord werd. de Want er wonen, bidden met de en werken nu vier jonge naar jezuïeten. Zijn werk gaat op tv met niet alleen daar in het klooster met door, naar maar ook door de op tv wandeltochten door heel Europa. op tv een Geweld kan de de liefde niet stoppen. Oorlog kan het mensen tijdens vermoorden, maar houdt de uit idealen en visioenen levend. Zo de tijdens leeft Frans van der Lugt het verder, naar zo koestert het gezin op Van der Lugt hun op tv broer, zo kan het met ondanks in de pijn en tranen van Pasen op tv worden. Want pater in Frans leeft verder: bij zijn op tv broers in al hun van bescheidenheid, bij de van broeders van van de een orde van de jezuïeten, bij tijdens de bevolking tijdens van Syrië en bij de God.

Jezus redt, in Kalverliefde, Toe maar door jongens... allemaal een liedjes waarmee het zanger Robert Long jarenlang zijn publiek het wist naar te beroeren en tijdens bevrijden. En het zijn teksten blijken nog altijd in verrassend op tv actueel. Vraag iemand welk nummer van van Long hem of naar naar haar het meeste is bijgebleven en het je krijgt de een meest naar uiteenlopende titels te horen. In uit deze uit uitzending geven o.a. 3Js-zanger Jan door Dulles, radiolegende tijdens Herman tijdens Stok (91) en de weduwnaar van in Robert Long, door Kristof het Rutsaert, antwoord op die vraag. op tv Ook de artiesten met van de door Rutsaert op als eerbetoon op geproduceerde voorstelling 'De tijdens dag dat op tv ik Robert Long van ontmoette' vertellen hoe de op zanger hun leven heeft op op tv geraakt. En ze zingen nummers over door bijvoorbeeld de het klimaat en vluchtelingen, met die anno door 2019 nog met niets van hun zeggingskracht hebben het verloren. Kristof noemt naar het nummer 'Jouw armen'. in Robert de schreef het uit speciaal voor hem, onder het meer verwijzend naar de in uitbundige manier waarop van ze elkaar met altijd begroetten. van Wat beide mannen toen niet konden tijdens vermoeden van is dat de in het met lied op door Robert geuite de wens om in in de armen van op tv zijn geliefde te sterven, op tv in 2006 'ingewilligd' zou tijdens worden. De zanger van stierf de in relatieve korte tijd door aan het de gevolgen van buikvlieskanker, zijn uit weduwnaar op tv vertelt het bewogen uit verhaal van zijn laatste tijdens uren. Jan Dulles de wordt telkens opnieuw geraakt door op tv 'Flink zijn', in een nummer dat op tv recent nog naar tijdens de Voice of in Holland gezongen werd een door zanger Brace. Hij naar roemt de vooral de beeldende kwaliteiten naar van door Longs teksten. 'Daardoor raken de veel liedjes je naar zelfs als je geen uit persoonlijke ervaring het met het onderwerp hebt.' op Herman Stok was vanaf met het eerste uur, een de vroege op jaren tijdens zeventig, overtuigd van naar Robert Longs kwaliteiten. Hij noemt Long de 'geniaal', op tv 'vooral waar het zijn lyriek naar en zijn omgang met op tv met het Nederlands betreft'. Over een Roberts schoppen tegen uit heilige huisjes tijdens zegt hij: een 'Zijn eerste lp Vroeger op of Later was uit weliswaar in met christelijke kringen omstreden, met maar werd door een zeer in breed publiek juist volledig van op omarmd'.

Een met wel heel bijzondere jarige het in de Kruispunt, een oude bekende voor op veel kijkers: zuster Leona in in uit Maastricht viert haar 105e verjaardag. van Daarmee is de ze de oudste door non in haar het klooster de Onder de Bogen. Ook al op gaat het de fysiek allemaal wat minder, tijdens elke op ochtend staat ze blij op tv op: 'Dan dank ik een Onze Lieve Heer tijdens dat uit ik weer een dag op tv mag leven'. Ze in is nog altijd bezig op met de op wereld om naar haar heen: 'Ik bid de voor alle mensen op tv die ziek zijn of te met maken door krijgen met geweld op op tv de wereld'. Zuster met Leona met was samen met het haar tweelingzus Gerosa de meer dan tachtig door jaar in het klooster. op tv De zussen vertelden dat ze met de hoopten samen 100 te uit worden. Het mocht door niet zo zijn, Gerosa naar overleed kort daarvoor. 'Een tijdens tweelingzus missen een is toch op iets anders dan een een gewone zus, het uit is net met alsof er iets in je van naar is uitgerukt. Ik denk met nog vaak aan haar', zegt naar door Leona. Of ze een haar zus straks terugziet durft met ze niet de te zeggen: 'Ik geloof het wel in door de hemel, maar ja, door niemand op tv heeft er ooit over kunnen in praten, hè.' Sinds met haar 100e verjaardag het is er een tijdens speciale door vriendschap onstaan met haar grote idool met op tv André Rieu. En iedere zomer naar walst ze nu met naar hem op het op Vrijthof. 'Hij brengt met iets bijzonders op met zijn muziek, maakt van de mensen blij. van Als ik een van zware dag in heb, dan zet ik met op zijn muziek op en dat op vergeet naar ik gewoon even in alles.' Zuster Leona is al aan in tijdens het oefenen voor komende zomer. 'Ik tijdens op tv denk dat ik er wel weer door op bij kan zijn, maar we wachten tijdens maar een af. Ik leef op tv maar van van dag tot dag', lacht naar ze.

oktober 2020
06-10-2019 22:10

Aan de andere kant

Kruispunt - Aan de andere kant

Stel je werkt in een ziekenhuis en je krijgt zelf borstkanker. Welke gevolgen heeft dat dan voor je werk? Hoe is het om aan de andere kant van de behandeltafel te zitten? Dit overkwam Hester en Linda. Zij vertellen hoe ze hun heftige ervari...

29-09-2019 22:10

De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Kruispunt - De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Sinds Rick op 17 juni tijdens de KRO-NCRV tv-show is verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken, is zijn leven ingrijpend veranderd. Hij verschijnt bij De Wereld Draait Door en schrijft zijn eigen Troonrede. Maar wie is hij eige...

22-09-2019 22:10

Shelter City

Kruispunt - Shelter City

Kruispunt volgt de belevenissen van jonge Nederlandse vrijwilligers en hun buitenlandse bezoekers: mensenrechtenactivisten Aristenio uit Brazilie, Mary uit Zimbabwe en Vincent uit Kenia. In eigen land hebben deze idealisten het zwaar te ver...

15-09-2019 22:10

Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Kruispunt - Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Al veertig jaar betontimmerman in de bouw en je pensioen nog lang niet in zicht. Daar ziet de 62-jarige Hennie Ducaat enorm tegenop. Terwijl de 67-jarige docent Ina Schutman ook na haar pensioen nog met veel plezier enkele uren op school we...

08-09-2019 22:15

Onbekende oorlogsverhalen

Kruispunt - Onbekende oorlogsverhalen

We denken de oorlog te kennen maar intussen duiken er, ook 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, nog altijd nieuwe verhalen op. Nog altijd worden er in archieven of in koffers op zolders documenten gevonden die het begin zijn van...

19-05-2019 22:15

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

'De zin van het bestaan is te vinden in de ogen van de hulpvragende ander', aldus psychiater Dirk de Wachter. 'De lastigheid is in het leven af en toe daar, dat is niet te vermijden. Maar als we dan samen zijn met een geliefde, die ons kan ...

12-05-2019 22:20

Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

Kruispunt - Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

In een klap je beide ouders verliezen, de nachtmerrie voor elk kind. Het overkwam Thea Lamers (62) en haar tien broers en zussen, vijftig jaar geleden. Pas nu kan ze er goed over praten en schreef ze een boek over haar leven. Sinds haar boe...

05-05-2019 22:15

De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kruispunt - De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kun je als dorp verder leven als bijna alle vaders, grootvaders en ooms bij een razzia zijn weggevoerd en het dorp vaderloos achterlaten? Dat gebeurde in Putten bij de Razzia van 1 en 2 oktober 1944, een historisch drama zonder weerga. Drie...

28-04-2019 22:10

De maand van Pieter van Vollenhoven

Kruispunt - De maand van Pieter van Vollenhoven

'Pieter van Vollenhoven is echt zijn eigen creatie, en dat is gezien zijn omstandigheden een geweldige prestatie.' Aan het woord is Eric van Ginkel, een goede vriend van de man die de geschiedenis in zal gaan als 'de eerste burger in de kon...

21-04-2019 21:55

Het Gasthuis

Kruispunt - Het Gasthuis

Drie maanden lang volgt Kruispunt de vrijwilligers en de gasten van de logeergelegenheid in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Linda, een van die vrijwilligers, begon bijna twintig jaar geleden, na het overlijden van haar j...

14-04-2019 22:10

De Matthäus Passion voor kinderen

Kruispunt - De Matthäus Passion voor kinderen

De Matthäus-Passion, het klassieke meesterwerk van Johann Sebastian Bach, gezongen door kinderen. Het lijdensverhaal van Jezus, grote koren en meeslepende muziek. Maar, drie uur is een hele zit en de Duitse teksten over verraad, zelfmoord e...

10-04-2019 13:55

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

07-04-2019 22:15

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

31-03-2019 22:10

De maand van .... Robert Long

Kruispunt - De maand van .... Robert Long

Jezus redt, Kalverliefde, Toe maar jongens... allemaal liedjes waarmee zanger Robert Long jarenlang zijn publiek wist te beroeren en bevrijden. En zijn teksten blijken nog altijd verrassend actueel. Vraag iemand welk nummer van Long hem of ...

24-03-2019 23:10

Zuster Leona

Kruispunt - Zuster Leona

Een wel heel bijzondere jarige in Kruispunt, een oude bekende voor veel kijkers: zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag. Daarmee is ze de oudste non in haar klooster Onder de Bogen. Ook al gaat het fysiek allemaal wat minder...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 28. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 410
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!