Programma gemist?

Stel op tv je werkt in een ziekenhuis uit en je krijgt uit zelf door borstkanker. Welke gevolgen heeft naar dat een dan voor je naar werk? Hoe is het om met aan de andere kant uit van de van behandeltafel te op zitten? Dit overkwam uit Hester en Linda. Zij in vertellen hoe ze hun naar een heftige ervaringen positief inzetten op hun uit werk. Hester de (56) is al jaren het op borstkankerchirurg in het tijdens Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis door als ze in zelf borstkanker krijgt. Een onwerkelijk tijdens gevoel door om nu zelf ziek op ze zijn en met geopereerd te worden door collega-chirurgen. in Ze met heeft nu niet meer zelf het de touwtjes in van handen. 'Het het is op wennen om van dokter patiënt van te een worden, maar het uit is nog lastiger om van van patiënt weer dokter te het zijn. Dat heb de tijdens ik onderschat.' Ook van voor Linda (49) de is kanker een onderdeel van tijdens haar leven geworden. naar De manager Poliklinieken door heeft uitgezaaide borstkanker en door uit is nog volop in naar behandeling. Toch blijft ze een zoveel mogelijk haar tijdens werk voorzetten. Juist omdat op door ze in het AMC de werkt kan ze iets wezenlijks van in bijdragen. Niet alleen voor zichzelf, tijdens maar ook op tv voor anderen. op tv 'Ik heb een op tv enorme drive om een in beter afsprakenbeleid te met ontwikkelen. Zeker een nu ik zie in dat naast de patiënten ook tijdens de planners en de artsen er uit zo ontzettend door blij mee zijn.' Zowel Hester op tv en Linda zijn niet uit meer een dezelfde door hun ziekte, met maar hun naar ervaringen kunnen ze wel op naar een door positieve manier meenemen de in de naar hun huidige werk. een Hester ziet het als een de bonus. 'Ik op neem mijn ervaringen mee de naar mijn patiënten in en hoop daardoor van als arts nog op tv toegankelijker te zijn.' Linda op over haar toekomst: in 'Ik kan de het in kanker missen als kiespijn, maar ik tijdens moet er tijdens mee dealen. Mijn ziekte van wordt van minder zwaar omdat ik er de iets positiefs mee in kan doen.' uit Aan het het woord, in uit de Borstkankermaand, twee van krachtige vrouwen die hebben gezocht naar naar op mogelijkheden om hun zware beproevingen door een positieve wending te naar tijdens geven.

Sinds Rick op tv op van 17 juni tijdens de KRO-NCRV tv-show het is verkozen tot op de eerste met minister naar van Gehandicaptenzaken, is zijn van leven ingrijpend veranderd. Hij in verschijnt een bij De Wereld tijdens Draait Door en schrijft zijn het eigen Troonrede. Maar van wie is hij eigenlijk? tijdens Kruispunt het spreekt zijn ouders en zus, naar zijn uit schooljuf, kroegmaatje op tv Edwin Evers en collega-minister Hugo een de Jonge. Een persoonlijk een inkijkje in een het uit leven van de van gedreven politicus Rick Brink. De met 33-jarig Rick zit zelf uit in door een rolstoel en in heeft een brozebottenaandoening, maar dat op tijdens beperkt hem niet. 'Ik in vind alles leuk, en van dat de is ook mijn nadeel. Maar naar aan de andere met kant, ik het ben maar één jaar naar minister, door dus ik wil er alles met uithalen!' tijdens Die gedrevenheid herkent zijn vader wel. in op tv 'Rick is eigenwijs, een nuchter en altijd zichzelf, dat is op tv zijn kracht.' De naar door ouders van Rick kozen er de bewust voor in om Rick op door een gewone basisschool te plaatsen, tijdens dat een maakte hem weerbaarder. Juf Marieke met kan zich hem het nog goed herinneren. in 'Zijn vader een zei tegen mij: door Er mankeert iets aan naar zijn benen, maar met niets aan zijn op tv hoofd. een En als hij stout is, van gebruik dan de de rode knop op in zijn op tv elektrische stoel. op Dan kan hij geen kant in op.' Rick heeft op een naar aantal speerpunten waar hij zich het op een wil richten. Daarvoor eist hij 15 van uit miljoen euro van het van kabinet. Zo wil de hij veel uit meer speeltuinen geschikt maken voor mensen van met tijdens een beperking. Ook maakt met hij zich in hard voor toegankelijke werkplekken. van 'Ik met heb zelf veertien jaar met op heel veel op plezier als projectmanager gewerkt. Die op tv baan heeft een veel tijdens gedaan voor mijn eigenwaarde de en mij de de gelegenheid gegeven mijn talenten tijdens te ontwikkelen. uit Dat gun ik iedereen.' van Rick een heeft nooit het het gevoel gehad dat hij heel het anders was, ondanks het alle operaties en de ook moeilijke van periodes. 'Vooral in de pubertijd het vond door ik het lastig dat ik met niet van alles kon. Je gaat naar naar op meisjes kijken en een het biertje drinken en je kunt op tv niet de altijd door tot ver met in de tijdens nacht. Mijn ouders uit hielpen me omgaan in met deze op tv lastige momenten en zochten naar goede naar oplossingen. tijdens Daardoor ging ik me heel op erg richten op naar wat ik wel op tv de kan.'

Kruispunt naar volgt de de belevenissen van jonge de Nederlandse vrijwilligers en hun buitenlandse de bezoekers: mensenrechtenactivisten Aristenio uit uit Brazilie, op tv Mary uit van Zimbabwe en Vincent uit Kenia. In van eigen land tijdens hebben deze idealisten het door zwaar te de verduren. Ze geven van een met stem aan onderdrukte landgenoten, op tv maar als lastige het luis in de door pels worden ze van vaak geïntimideerd of van bedreigd. Shelter City is een de Nederlands project op waarbij moegestreden activisten drie op tv maanden met op adem kunnen komen in uit Nederland. Ze de krijgen trainingen om na het de terugkeer hun werk beter de en veiliger te in kunnen doen. op tv Iedere gast krijgt een in Nederlandse gids, in een buddy, zoals Nienke en uit Olle in Groningen. in Hun van gast, de jonge de leraar Aristenio (27) uit tijdens de favela's van uit Rio de Janeiro, het moet thuis een altijd op zijn hoede in zijn. Vorig naar jaar nog werd een een collega-activiste van naar hem vermoord en net als met deze vrouw van komt Aristenio op voor naar de arme, bijna uit rechteloze zwarte bevolking. een Deze op heeft zwaar te lijden onder het naar door gewelddadige politieoptreden in de sloppenwijken. 'Elk van kwartier schiet naar de politie uit iemand dood', vertelt door Aristenio, 'en vaak is in de huidskleur de van iemand al een reden met om te schieten'. op Onder de nieuwe naar rechtse president van door Brazilië, Bolsonaro, ziet met Aristenio een het geweld verder toenemen. In uit het Groningen trekt hij naar drie maanden intensief op met Nienke het van en Olle en zij raken het geïnspireerd door de moed de van Aristenio in om toch op door te gaan met tijdens zijn in gevaarlijke werk. Zo ontstaan bijzondere op vriendschappen, ook tijdens tussen de van activisten onderling. Shelter tijdens City is een project naar van Justice & Peace Nederland, op tv twaalf Nederlandse van steden en van het Ministerie op tv van Buitenlandse Zaken. Deze maand ontvangt naar Nederland door de honderdste gast. uit De reportage geeft, de mede omdat de deelnemers een zelf met veel filmen, een inspirerend beeld van van de van moed van gewone mensen uit en de kracht van door vriendschap. met Tegen de op achtergrond van veiligheidstrainingen van en de altijd aanwezige tijdens zorgen over op tv het thuisfront, volgt Kruispunt de belevenissen naar van de van activisten en hun buddy's naar Nienke, Jan, tijdens Olle en het Saray.

Al van veertig jaar uit betontimmerman in de bouw en uit je pensioen met nog lang niet in zicht. met in Daar ziet de 62-jarige Hennie Ducaat de enorm tegenop. een Terwijl de 67-jarige naar docent Ina Schutman ook op na haar pensioen naar nog met veel op tv plezier enkele tijdens uren de op school werkt. Journalist Gerhard op Hormann is 58 en in pakt het door totaal anders aan. Al naar vanaf door zijn 47e leeft hij extreem op zuinig en lost door extra van af zodat hij nog naar dit jaar kan op stoppen met werken. Er van is veel te naar doen rondom de het steeds op hogere pensioenleeftijd. Bijna 75% van uit de de Nederlandse beroepsbevolking naar wil eerder stoppen met werken, zeker naar op als ze werkzaam zijn in een 'zware' beroepen, zoals bouwvakker uit Hennie. door 'De laatste jaren ga je van met het merken. Pas naar onder de douche komen mijn spieren op tv weer een enigszins tot de rust en dan vroeg naar uit bed, anders red ik op het de niet. Maar het is niet van alleen in lichamelijk zwaar, ook van de tijdsdruk om alles op zo snel en dus naar zo goedkoop het mogelijk naar af te krijgen door is heftig. En daar in bovenop het naar intensieve proces van naar het opleiden van jonge mensen.' Ook op tv de 61-jarige naar Jos de Berendsen, docent economie op naar het Metzo met College in Doetinchem, op wil eerder stoppen met lesgeven. 'Op van mijn 21e met begon ik met werken, het dat in is al een op hele tijd. Ik de geniet van naar leerlingen die mij persoonlijk bedanken in voor de lessen, maar van ik op tv moet ook eerlijk zijn, uit de tijdens sleur zit er bij in mij wel een beetje met in. Wat wel de helpt is dat ik tijdens niet meer de de hele week het voor de met klas sta. tijdens Ik werk ook nog een een dag voor de vakbond.' door door Lerares Jeanette Reumer het is 65 jaar en gaat twee uit jaar eerder met op tv pensioen. Dit in is een behoorlijke financiële op tv tijdens aderlating die ze tijdens gedeeltelijk kan opvangen door het haar eigen bedrijfje. op tv Volgens Gerhard Hormann hoeft uit niet iedereen door te werken tot in aan zijn pensioenleeftijd. 'Stoppen een met op werken heb je tijdens zelf in de hand. tijdens Dit geldt op tv vooral voor de twee- of in anderhalfverdieners. Maar uit daardoor moet je wel het je levensstijl aanpassen en uit uit veel geld opzijzetten.' naar Er komen ervaringsdeskundigen uit aan het woord die op tv elk een eigen door kijk op hun een pensioenleeftijd hebben.

We met denken de oorlog de te kennen maar door intussen duiken er, op ook 75 jaar na door het einde het van de Tweede Wereldoorlog, met nog altijd nieuwe verhalen door op. Nog altijd op worden er in met archieven of de in met koffers op zolders documenten gevonden die uit het begin in zijn van nieuwe verhalen. tijdens Er is met nog de zoveel niet verteld. Aan op tv het begin van het een herdenkingsjaar de 75 jaar vrijheid, in dit een programma aandacht de voor onbekende op oorlogsverhalen. De Tielcase is op een van de die verhalen. In Tiel en Wamel op werd eind de 1944 een aantal mannen tijdens opgepakt. op tv Minstens zeven van hen zijn door spoorloos tijdens verdwenen. Deze verdwijningen in stonden na het de oorlog bij een justitie te boek als de het Tielcase. Een de van de met mannen was de grootvader van het Jan Rijnders tijdens (66). Rijnders zoekt al door jarenlang naar naar de ware toedracht van wat uit er tijdens met zijn tijdens opa en de door andere mannen is op gebeurd Of hij er ooit van achter zal met kunnen komen op tv is de grote van vraag. Maar opgeven doet hij door niet: 'Ik wil van mijn opa het de begrafenis geven die hij naar nooit gehad heeft. de door Ik wil dat de cirkel een rondkomt.' En dan het is er het in bijzondere levensverhaal van Mientje het Proost. In de 1942 wordt ze van als de meisje van 20 op door het verzet met gevraagd koeriersdiensten te gaan uitvoeren. de Ze naar aarzelt geen moment, een keuze op tv die de haar leven zal uit bepalen. Een jaar later wordt uit haar de verzetsgroep verraden en Mientje op tv belandt in het Oranjehotel op in van Scheveningen waar ze door zeven maanden in eenzame tijdens opsluiting doorbrengt. Daarna moet ze in naar de strafgevangenis naar in Haaren en naar in uiteindelijk wordt ze via naar Kamp Vught de naar Ravensbrück en later Dachau door getransporteerd. in Steeds probeert ze zich op te verzetten tegen de Duitsers tijdens een en komt ze op voor van haar van medegevangen. Duizend gevaren kwam ze een te van boven, de onverzettelijke uit Mientje Proost. Ze is door 93 jaar geworden. Haar dochter een naar Marlies Hooyschuur vertelt hoe ze op tijdens haar sterfbed uit nog de van boodschap meegaf dat 'het met verhaal', doorgegeven naar moest worden. van Haar memoires eindigen met de uit hoop dat de met jeugd ervan met doordrongen zal zijn tijdens dat velen 'hun hoogste door goed gaven' van voor de vrijheid. 'Laat hun op op tv offers niet voor niets van zijn geweest.'

'De zin de van het tijdens bestaan is de te vinden in de ogen van op tv de hulpvragende ander', het op tv aldus psychiater Dirk van de Wachter. 'De lastigheid is in met uit het leven af tijdens en toe daar, op dat is niet te vermijden. Maar de als we dan de samen zijn uit met tijdens een geliefde, die uit ons kan bijstaan en die op tv wij kunnen bijstaan, dan op is dat een ook mooi. naar De mooiste liefdevolheid tussen door mensen van toont zich in lastige dagen.' tijdens Een op opmerkelijke boodschap in deze tijd in waarin perfectie en met autonomie op de norm zijn en tegelijkertijd uit eenzaamheid hoogtij viert. De op tv door Vlaming stelt daar tijdens tegenover dat liefde en verbondenheid juist in bij door tegenslag en tekort ontstaan. met Hij zet vraagtekens bij de in de tendens dat, zeker op social op in media, alles altijd maar op 'leuk' moet zijn en uit trekt met die op tv boodschap bomvolle zalen. naar De Wachter uit is behalve psychiater en op tv universitair docent ook schrijver van van verschillende tijdens goedlopende boeken, met zoals Borderline Times. In Vlaanderen van is hij een op ware volksheld op tv en ook in Nederland de rijst zijn ster. met Onlangs sprak hij door over het thema uit 'geluk' in de een op tv Jacobikerk in Utrecht. Het leidde tot tijdens de in ongewone aanblik van een door stampvolle kerk met veel uit met jongeren in het op tv publiek. Zij luisterden gretig naar deze door man die ondanks naar hemzelf weleens wordt op tv aangeduid als naar 'de profeet de van de lastigheid'. Kruispunt was door van erbij en sprak later uitgebreid met door de op tv welbespraakte Vlaming tijdens bij hem thuis in in Antwerpen. De Wachter signaleert in in onze de maatschappij een onwil om op verdriet en problemen door als normale verschijnselen een onder ogen te met zien. Hij pleit de ervoor elkaar meer in tot steun te met zijn en alledaagse ongelukkigheid op tv niet langer onder op te brengen door bij op de therapeut. 'Verdriet is op geen psychiatrische afwijking.' naar De populaire psychiater tijdens waarschuwt voor de oppervlakkigheid naar van de door huidige beeldcultuur. 'We op tv moeten opletten dat op we de taal de niet zouden op tv verwaarlozen en alleen nog beeld in zouden zijn. Verdriet een heeft woorden nodig, naar heeft in vertelling nodig, heeft erkenning nodig, door in een wezenlijke ontmoeting op tv waarin geluisterd kan uit worden, niet alleen door door het een smiley die huilt in of op lacht.'

In een klap uit je op tv beide ouders tijdens verliezen, de nachtmerrie voor elk kind. naar op Het overkwam Thea Lamers (62) en een haar op tv tien broers en zussen, met vijftig een jaar geleden. Pas nu een kan ze er goed over met in praten en schreef ze op een boek over met haar leven. Sinds haar het boek het is uitgekomen lijkt het op tv gezin zich langzaam uit weer te op tv verenigen als een echt met gezin. Het in maakt Thea intens gelukkig. naar Een frontale botsing naar met een vrachtwagen zet tijdens het hele tijdens leven van het gezin met Lamers naar op de kop. Thea het is 12 jaar op tv als ze een in een klap wees is. Ze op woont met haar van in broers en zussen, de die tussen de tijdens 3 en 15 de jaar oud zijn, in een piepklein van huisje het in het Limburgse het dorp Afferden. Dat ze niet tijdens in dat met huis kunnen blijven het wonen een is duidelijk. De tijdens kinderen van het tijdens gezin gaan naar kindertehuis Bethanië. naar Ze vertrekken per de bus, een alle moeders uit met het dorp zwaaiden van ze met tranen in de tijdens ogen uit. Het ongeluk, een het verdriet door van tijdens de kinderen laten diepe in wonden achter. naar Oud-gezinsverzorgster Lenie Botden in krijgt net na de uit dood van de ouders de tijdens onmogelijke door taak de elf door weeskinderen op te vangen. Samen op met Thea en een haar dochter door Laura gaat ze een na vijftig jaar terug van naar naar het ouderlijk huis. Thea een en Laura gaan naar diezelfde in dag ook nog door terug naar het kindertehuis waar Thea het vijf zware jaren uit doorbracht. Ze naar mogen zelfs in het door huis kijken de waar alle broers en van zussen woonden. Het op tv ongeluk heeft niet door alleen op het een gezin Lamers uit enorme invloed, ook naar de bewoners op tv uit het dorp hebben zich naar altijd afgevraagd met wat er terecht uit is gekomen van uit de kinderen. Mevrouw Heijligers het in was een buurvrouw van de de familie en kan zich de de dag dat op de kinderen uit op het dorp op vertrokken nog tot in tijdens detail herinneren. het Samen met Willie, van de broer van Thea, de door haalt zij herinneringen uit op. Willie weet niet meer wat tijdens hij voelde door die in beladen dag, hij heeft bijna met alles verdrongen. De van grootste wens van Thea op is om op tv weer een samen een gezin te van vormen en dat lijkt het te lukken. naar Thea: 'Ik heb veel van van mijn het broers en zussen weer tijdens gesproken en van bijna iedereen de komt naar de tijdens reünie die mijn in neef organiseert. Het uit is of mijn ouders tijdens weer bij ons in zijn.'

Kun je als in dorp tijdens verder leven van als bijna alle het vaders, grootvaders en ooms het bij een razzia zijn de weggevoerd en op het dorp vaderloos achterlaten? Dat in gebeurde in Putten uit bij de op Razzia tijdens van 1 en op tv 2 oktober 1944, een door historisch drama van zonder weerga. Driekwart eeuw later trekken van in de weken de voor bevrijdingsdag in 2019 tientallen nabestaanden van de Putten naar de met plek waar naar vele vaders, grootvaders in en ooms begraven liggen. de Ze tijdens bouwen daar samen met de door Duitsers een Tuin naar van Ontmoeting, als uit teken op van verzoening. Dit is van het ontroerende tijdens verhaal van een mensen van Putten die tijdens 75 jaar op tv na de Razzia samen optrekken met het met de Duitsers van Ladelund - de waar hun van familieleden begraven liggen - het om verder te met werken aan verzoening en het ontmoeting. in Wat in 1944 onmogelijk op tv leek, is door de alle tranen van verdriet het en rouw op tv toch mogelijk van gebleken. De Tuin op tv van Ontmoeting en Verzoening, op 75 jaar na van de op tv Razzia van Putten.

'Pieter van van Vollenhoven is echt een zijn eigen creatie, van en op tv dat is gezien naar zijn omstandigheden een geweldige prestatie.' van Aan uit het woord is Eric van Ginkel, op tv een goede vriend tijdens van de door man die de op tv geschiedenis in het zal gaan als tijdens 'de eerste burger in de het koninklijke familie'. de Van Vollenhoven kan, de toen hij in een 1963 in zijn oog op prinses van Margriet liet vallen, het onmogelijk hebben voorzien hoe tijdens diep dit in op zijn leven zou ingrijpen. de Nu, aan de van tijdens vooravond van zijn naar 80e verjaardag, maakt Kruispunt met enkele een van van zijn vrienden en op tv bekenden en uit biografe Dorien Hermans de balans op tv op van de zijn bevlogen door leven. Uit hun van verhalen komt een man naar voren het die na een tijdens ongelooflijk moeilijke beginperiode tijdens zijn natuurlijke naar onafhankelijkheid naar heeft weten te hervinden binnen het uit Koninklijk het Huis. Deels naar door zijn grote en uit ontwapenende gevoel voor naar humor, maar zeker ook het door door zich met een enorme gedrevenheid toe van te leggen tijdens op de een zorg voor op mensen in slachtofferposities. Zo op staat hij aan de basis uit met van het Fonds uit Slachtofferhulp. Maar zijn belangrijkste prestatie is met de tijdens instelling, tegen de in klippen op, van de in Onderzoeksraad voor op Veiligheid, het in orgaan dat rampen en grote ongevallen het onafhankelijk in op tv kaart brengt. naar Henk Heilo, een overlevende op van het tijdens nabij Schiphol neergestorte vliegtuig uit van Turkish Airlines, zegt: in 'In Meester op Pieter op van Vollenhoven komen een aantal dingen uit bij elkaar. Een op tv deskundige jurist, op tv de uitstraling van het op tv Koningshuis en een het invoelende een warme persoonlijkheid. En vooral op dat laatste zorgt ervoor op tv dat naar hij heel veel op tv heeft kunnen op betekenen voor mij en voor veel uit uit meer slachtoffers.' Ook goede vriendin van Charlotte Evelein barones Bentinck in roemt het Pieters onafhankelijke aard en kijk uit op zaken. Volgens door een haar ging daarom menig lid van naar tijdens het Koninklijk Huis dat ergens mee de zat, uit onder wie prins op tv en later koning Willem-Alexander, graag in bij een hem te naar rade. 'Hij spoort naar mensen aan goed door helder te krijgen wat zij zélf door van iets het vinden. het En men wist natuurlijk van dat hij in de van loop van met zijn leven zelf door ook de nodige een lessen had het geleerd.'

Drie maanden op lang volgt Kruispunt de van vrijwilligers door en de gasten naar van de op tv logeergelegenheid in het van Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in van Amsterdam. Linda, een van die in van vrijwilligers, begon bijna tijdens twintig jaar geleden, na het overlijden naar van van haar jongste broer. 'Ik op wilde echt iets tijdens gaan doen voor de mensen die met kanker van te maken krijgen. tijdens En met hier heb ik in mijn plek gevonden. de In het Gasthuis kan ik naar wat betekenen met door de kamers tijdens schoon te maken en naar een de lakens te wassen, uit maar vooral door te luisteren tijdens en mensen door een door beetje te verwennen. Ik voel hier met heel veel liefde naar een en dat is fijn.' Uit de heel Nederland komen de kankerpatiënten naar op tv het Antoni van Leeuwenhoek in tijdens Amsterdam voor behandeling het van vaak in levensbedreigende ziekten. uit Voor patiënten die van ver met op komen en poliklinisch een worden behandeld is er op op het op terrein van het ziekenhuis de een logeergelegenheid: uit het Gasthuis. Ook met familie en begeleiders van in patiënten die in het ziekenhuis op zijn een opgenomen zijn hier meer het dan welkom. Het in is een plek waar in ze rustig, tijdens goedkoop en van vlakbij het ziekenhuis kunnen op slapen en koken op tv en waar ze in een op tv de gemeenschappelijke huiskamers bij uit elkaar steun een vinden. Het Gasthuis wordt gerund met door meer met dan zestig vrijwilligers. Jack en door Ria op tv Verwijmeren uit Zeeland zijn regelmatige uit gasten. Jack van heeft het darmkanker en moet voor de therapie en tijdens onderzoek in het op tv Antoni van Leeuwenhoek een worden opgenomen. Voor een Ria is het Gasthuis een dan een tijdens veilige plek in een tijdens vreemde stad. 'Je bent vlakbij door het ziekenhuis en op je spreekt hier uit naar met lotgenoten en van de vrijwilligers, mensen die weten wat uit je doormaakt. Dat door uit helpt echt.'

De Matthäus-Passion, naar het klassieke in meesterwerk van Johann met Sebastian Bach, gezongen de door kinderen. Het lijdensverhaal een van Jezus, grote koren in en meeslepende muziek. tijdens een Maar, drie uur is de een hele door zit en de Duitse teksten naar over verraad, zelfmoord en op tv kruisiging het zijn bepaald tijdens geen lichte kost. Hoe kan op dit kinderen naar interesseren? Toch zijn de in leden van de koorschool naar Midden-Gelderland, de jongsten de zijn op tv acht, al maanden van in de ban van de uit Matthäus. Kruispunt volgt van dit jeugdkoor door tijdens repetities en van concerten. Wat maakt met de Matthäus-Passion voor bijvoorbeeld in Tamira naar zo bijzonder? Ook het met verhaal van Ton van en zijn naar dochter Marieke Koopman. Samen tijdens maakte ze een op tv versie van de van Matthäus, speciaal van voor kinderen. Korter en speelser, op maar op met behoud het van de originele een muziek. Marieke: 'Ik ben de zelf opgegroeid met uit die muziek. Dus ik het weet: als het je op jonge op leeftijd zo'n zaadje in kan planten, dan groeit tijdens daar iets op moois uit. Ook van kinderen kunnen de worden geïnspireerd door Bach.' op tv Marieke is zelf professioneel een zangeres, op tv haar vader richt zich het op allerlei facetten in de van muziek en het is o.a. organist van en oprichter van het op de Amsterdam Baroque Orchestra & Choir. De naar Matthäus-Passion door door de ogen van kinderen door en gezongen door door naar kinderen.

Het tijdens verhaal van het pater Frans van der Lugt. Hij uit werd vijf het jaar uit geleden vermoord in de het Syrische Homs. Hij kwam met op voor de het waardigheid van burgers een die slachtoffer zijn van door oorlog. Hij getuigde het van liefde van die met groter is dan zelfbehoud en hij op sloeg bruggen tussen tijdens mensen. Hij in liet daarmee zien dat de je zelfs met in een oorlog een mensen kunt verbinden met met van elkaar, als je gedragen wordt in door de liefde. Pater de Frans was op tv een bruggenbouwer, zo leeft met hij voort. Pater het Jan het Stuyt, secretaris van de jezuïeten tijdens in Nederland en naar Vlaanderen, omschrijft op tv pater van Van der Lugt als uit volgt: 'een martelaar met zoekt niet het lijden of van de pijn door en wil niemand kwaad tijdens doen. Een tijdens martelaar met legt getuigenis af in van iets dat ons gewone door mensenleven een overstijgt, iets dat zo tijdens belangrijk is dat het van de moeite waard met is op daarvoor te leven en te sterven'. op tv Dat is ook de het Pasen, dat Frans van met der Lugt verder leeft door op de de plek in Homs waar hij tijdens vermoord werd. Want van op er wonen, bidden van en werken nu vier met jonge jezuïeten. Zijn werk gaat op tv niet alleen de daar in het in klooster op tv door, maar ook door de door wandeltochten naar door heel Europa. Geweld kan de van liefde uit niet stoppen. Oorlog kan met mensen vermoorden, maar houdt tijdens de idealen en op in visioenen levend. Zo leeft Frans met van een der Lugt verder, in zo koestert het gezin Van der van Lugt met hun broer, zo in kan het tijdens ondanks de pijn op tv en tranen Pasen worden. de Want pater Frans leeft verder: van bij zijn het broers in met al hun uit bescheidenheid, bij de broeders van de met orde op tv van de jezuïeten, bij naar de bevolking van uit Syrië en tijdens bij God.

Het verhaal van de pater Frans van op der van Lugt. Hij op tv werd vijf jaar geleden vermoord in uit het Syrische Homs. met Hij kwam met op voor de waardigheid op van burgers op die slachtoffer naar zijn van oorlog. een Hij getuigde van naar liefde die door groter is dan op zelfbehoud en hij de sloeg bruggen tussen een mensen. Hij liet daarmee uit zien dat uit je zelfs in van een oorlog mensen kunt van verbinden met in elkaar, als je gedragen wordt met door de liefde. Pater op tv Frans tijdens was een bruggenbouwer, het zo leeft op hij voort. Pater Jan Stuyt, met secretaris van naar de jezuïeten naar in Nederland en Vlaanderen, omschrijft op pater Van der door Lugt als volgt: naar 'een martelaar zoekt niet een met het lijden of de pijn een en wil een niemand kwaad doen. Een uit martelaar legt getuigenis af tijdens van met iets dat een ons gewone mensenleven overstijgt, iets van dat zo belangrijk is uit de dat het de moeite waard is op een daarvoor te leven en in te sterven'. Dat is door ook Pasen, tijdens dat Frans van het der Lugt tijdens verder leeft op de plek in een Homs waar uit hij van vermoord werd. Want naar er wonen, bidden de en werken nu naar vier jonge jezuïeten. Zijn werk van gaat niet van alleen daar in van het klooster door, het maar ook door de wandeltochten het door door heel Europa. met Geweld kan de liefde niet stoppen. met de Oorlog kan mensen vermoorden, maar het houdt de de idealen en naar visioenen levend. Zo leeft Frans van van der Lugt verder, tijdens zo op koestert het gezin van Van der Lugt hun de broer, zo kan de het tijdens ondanks de pijn en tranen Pasen tijdens worden. Want pater door Frans leeft door verder: bij zijn broers van in naar al hun uit bescheidenheid, bij de broeders van de op tv orde van de op jezuïeten, bij tijdens de bevolking van Syrië door en met bij God.

Jezus op tv redt, Kalverliefde, Toe maar jongens... in uit allemaal liedjes waarmee zanger Robert Long met jarenlang zijn tijdens publiek tijdens wist te beroeren en bevrijden. En het zijn naar teksten blijken nog altijd verrassend met actueel. een Vraag iemand welk nummer van in Long hem uit of haar het meeste in is bijgebleven en van je krijgt de in meest met uiteenlopende titels te horen. In tijdens op deze uitzending geven van o.a. 3Js-zanger Jan Dulles, radiolegende Herman naar Stok (91) en naar de een weduwnaar van Robert Long, op tv Kristof naar Rutsaert, antwoord op die vraag. Ook uit de artiesten van uit de een door Rutsaert als eerbetoon in geproduceerde voorstelling 'De dag naar dat de ik Robert Long ontmoette' vertellen uit hoe de de zanger op tv hun leven heeft geraakt. En ze door zingen nummers op tv over bijvoorbeeld met het klimaat door en vluchtelingen, die anno 2019 met nog in niets van hun zeggingskracht hebben de verloren. Kristof noemt het tijdens nummer 'Jouw in armen'. met Robert schreef het speciaal voor de hem, in onder meer verwijzend naar de een uitbundige manier waarop op ze in elkaar altijd begroetten. Wat beide mannen de van toen niet konden vermoeden door is dat een de in het een lied door Robert geuite naar wens om in een de armen van door zijn geliefde door te sterven, in 2006 op 'ingewilligd' zou worden. De zanger in stierf in het relatieve van korte tijd aan de gevolgen van in door buikvlieskanker, zijn weduwnaar vertelt het bewogen het verhaal van uit zijn door laatste uren. Jan uit Dulles wordt telkens op opnieuw geraakt door tijdens 'Flink zijn', een nummer dat tijdens recent nog tijdens met de Voice of naar Holland gezongen werd door met zanger Brace. Hij met roemt vooral de uit beeldende kwaliteiten van op Longs teksten. op tv 'Daardoor op tv raken veel liedjes je uit zelfs als je door geen persoonlijke ervaring met het in onderwerp hebt.' Herman van Stok een was vanaf van het eerste uur, met de vroege jaren naar zeventig, overtuigd van Robert Longs uit kwaliteiten. Hij noemt Long door 'geniaal', 'vooral waar op tv het de zijn lyriek en zijn tijdens omgang met het Nederlands op tv betreft'. Over Roberts in schoppen het tegen heilige huisjes zegt met hij: 'Zijn eerste op lp op Vroeger of Later de was weliswaar in christelijke uit kringen omstreden, maar werd door op een zeer naar breed met publiek juist volledig op tv omarmd'.

Een wel heel van op bijzondere jarige in tijdens Kruispunt, een oude bekende voor op veel van kijkers: zuster Leona uit Maastricht het viert haar 105e verjaardag. op Daarmee het is ze de oudste non door een in haar klooster Onder de een Bogen. de Ook al gaat het de fysiek allemaal wat minder, elke in in ochtend staat ze blij op: in 'Dan naar dank ik Onze Lieve op tv Heer dat ik weer met een dag mag door leven'. de Ze is nog altijd bezig met van de wereld om van haar door heen: 'Ik van bid voor alle mensen in die ziek zijn of tijdens te maken met krijgen met geweld op in de door wereld'. Zuster Leona was het samen met op haar tweelingzus Gerosa meer dan met tachtig jaar met in het klooster. het De zussen vertelden dat ze het hoopten samen 100 door te worden. Het in naar mocht niet zo zijn, in Gerosa overleed kort tijdens daarvoor. 'Een naar tweelingzus missen is toch iets anders in dan een de gewone van zus, het is net alsof uit er iets in in je is door uitgerukt. Ik denk nog vaak een aan in haar', zegt Leona. op tv Of ze haar tijdens zus straks terugziet durft ze een van niet te zeggen: 'Ik geloof de wel in op tv de hemel, maar ja, door niemand naar heeft er ooit de over kunnen praten, hè.' Sinds haar een op tv 100e verjaardag is naar er een speciale vriendschap onstaan het met haar grote idool een André Rieu. En tijdens iedere zomer walst het ze nu met een hem uit op het Vrijthof. 'Hij brengt tijdens iets van bijzonders met zijn muziek, maakt een de op tv mensen blij. Als ik een op tv zware dag heb, het dan een zet ik zijn muziek op uit en dat van vergeet ik op gewoon even alles.' Zuster Leona met is al van aan het oefenen door voor komende een zomer. 'Ik denk dat in ik met er wel weer bij een kan zijn, maar we de wachten maar af. Ik naar leef maar van de dag tot dag', op tv lacht op tv ze.

oktober 2021
06-10-2019 22:10

Aan de andere kant

Kruispunt - Aan de andere kant

Stel je werkt in een ziekenhuis en je krijgt zelf borstkanker. Welke gevolgen heeft dat dan voor je werk? Hoe is het om aan de andere kant van de behandeltafel te zitten? Dit overkwam Hester en Linda. Zij vertellen hoe ze hun heftige ervari...

29-09-2019 22:10

De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Kruispunt - De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Sinds Rick op 17 juni tijdens de KRO-NCRV tv-show is verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken, is zijn leven ingrijpend veranderd. Hij verschijnt bij De Wereld Draait Door en schrijft zijn eigen Troonrede. Maar wie is hij eige...

22-09-2019 22:10

Shelter City

Kruispunt - Shelter City

Kruispunt volgt de belevenissen van jonge Nederlandse vrijwilligers en hun buitenlandse bezoekers: mensenrechtenactivisten Aristenio uit Brazilie, Mary uit Zimbabwe en Vincent uit Kenia. In eigen land hebben deze idealisten het zwaar te ver...

15-09-2019 22:10

Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Kruispunt - Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Al veertig jaar betontimmerman in de bouw en je pensioen nog lang niet in zicht. Daar ziet de 62-jarige Hennie Ducaat enorm tegenop. Terwijl de 67-jarige docent Ina Schutman ook na haar pensioen nog met veel plezier enkele uren op school we...

08-09-2019 22:15

Onbekende oorlogsverhalen

Kruispunt - Onbekende oorlogsverhalen

We denken de oorlog te kennen maar intussen duiken er, ook 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, nog altijd nieuwe verhalen op. Nog altijd worden er in archieven of in koffers op zolders documenten gevonden die het begin zijn van...

19-05-2019 22:15

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

'De zin van het bestaan is te vinden in de ogen van de hulpvragende ander', aldus psychiater Dirk de Wachter. 'De lastigheid is in het leven af en toe daar, dat is niet te vermijden. Maar als we dan samen zijn met een geliefde, die ons kan ...

12-05-2019 22:20

Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

Kruispunt - Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

In een klap je beide ouders verliezen, de nachtmerrie voor elk kind. Het overkwam Thea Lamers (62) en haar tien broers en zussen, vijftig jaar geleden. Pas nu kan ze er goed over praten en schreef ze een boek over haar leven. Sinds haar boe...

05-05-2019 22:15

De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kruispunt - De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kun je als dorp verder leven als bijna alle vaders, grootvaders en ooms bij een razzia zijn weggevoerd en het dorp vaderloos achterlaten? Dat gebeurde in Putten bij de Razzia van 1 en 2 oktober 1944, een historisch drama zonder weerga. Drie...

28-04-2019 22:10

De maand van Pieter van Vollenhoven

Kruispunt - De maand van Pieter van Vollenhoven

'Pieter van Vollenhoven is echt zijn eigen creatie, en dat is gezien zijn omstandigheden een geweldige prestatie.' Aan het woord is Eric van Ginkel, een goede vriend van de man die de geschiedenis in zal gaan als 'de eerste burger in de kon...

21-04-2019 21:55

Het Gasthuis

Kruispunt - Het Gasthuis

Drie maanden lang volgt Kruispunt de vrijwilligers en de gasten van de logeergelegenheid in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Linda, een van die vrijwilligers, begon bijna twintig jaar geleden, na het overlijden van haar j...

14-04-2019 22:10

De Matthäus Passion voor kinderen

Kruispunt - De Matthäus Passion voor kinderen

De Matthäus-Passion, het klassieke meesterwerk van Johann Sebastian Bach, gezongen door kinderen. Het lijdensverhaal van Jezus, grote koren en meeslepende muziek. Maar, drie uur is een hele zit en de Duitse teksten over verraad, zelfmoord e...

10-04-2019 13:55

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

07-04-2019 22:15

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

31-03-2019 22:10

De maand van .... Robert Long

Kruispunt - De maand van .... Robert Long

Jezus redt, Kalverliefde, Toe maar jongens... allemaal liedjes waarmee zanger Robert Long jarenlang zijn publiek wist te beroeren en bevrijden. En zijn teksten blijken nog altijd verrassend actueel. Vraag iemand welk nummer van Long hem of ...

24-03-2019 23:10

Zuster Leona

Kruispunt - Zuster Leona

Een wel heel bijzondere jarige in Kruispunt, een oude bekende voor veel kijkers: zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag. Daarmee is ze de oudste non in haar klooster Onder de Bogen. Ook al gaat het fysiek allemaal wat minder...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 28. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 410
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!