Programma gemist?

Stel je tijdens werkt in een het ziekenhuis en je krijgt op tv zelf borstkanker. van Welke in gevolgen heeft dat dan op voor je werk? Hoe is de het van om aan de door andere kant naar van de behandeltafel te zitten? uit Dit overkwam naar Hester en Linda. Zij het vertellen hoe uit ze hun heftige een ervaringen positief inzetten het op hun werk. Hester in (56) op tv is al jaren borstkankerchirurg een in het Antoni van in Leeuwenhoek ziekenhuis als ze door zelf borstkanker op krijgt. Een onwerkelijk tijdens gevoel om nu zelf de ziek ze zijn van en in geopereerd te het worden door collega-chirurgen. Ze heeft nu naar tijdens niet meer zelf in de touwtjes in handen. met 'Het is wennen de om van dokter tijdens patiënt te worden, maar in het is een nog lastiger door om van patiënt weer dokter een te zijn. Dat de heb met ik onderschat.' Ook in voor Linda (49) is op tv kanker een onderdeel van haar op leven van geworden. De manager Poliklinieken met heeft uitgezaaide borstkanker en naar is tijdens nog volop tijdens in behandeling. Toch blijft uit ze zoveel mogelijk haar werk op op tv voorzetten. Juist omdat ze in het door AMC werkt kan van ze op iets wezenlijks bijdragen. Niet alleen op tv voor van zichzelf, maar op tv ook voor anderen. 'Ik tijdens heb een met enorme drive om naar een beter afsprakenbeleid te ontwikkelen. een Zeker nu ik zie naar de dat naast de naar patiënten ook de op planners en artsen door er zo ontzettend naar blij mee zijn.' Zowel Hester en de Linda op tv zijn niet naar meer dezelfde door hun op ziekte, maar uit hun ervaringen kunnen ze wel op naar een positieve tijdens manier meenemen in de op tv door hun huidige werk. Hester ziet het in als een naar bonus. op 'Ik neem mijn ervaringen mee uit naar mijn patiënten en op hoop daardoor tijdens als arts op tv nog toegankelijker te het zijn.' Linda over haar in toekomst: 'Ik kan op de kanker missen uit als kiespijn, in maar ik in moet er mee dealen. Mijn ziekte van in wordt minder zwaar omdat ik er tijdens uit iets positiefs mee kan doen.' van Aan het woord, in tijdens de Borstkankermaand, naar twee krachtige vrouwen uit die hebben in gezocht naar naar mogelijkheden om hun zware beproevingen een door positieve wending in te in geven.

Sinds Rick op in 17 juni naar tijdens de uit KRO-NCRV tv-show is een verkozen tot de eerste op minister van Gehandicaptenzaken, van is zijn leven ingrijpend in op tv veranderd. Hij verschijnt bij De Wereld op Draait Door met en met schrijft zijn eigen de Troonrede. Maar wie op tv is hij eigenlijk? van Kruispunt spreekt zijn tijdens ouders en zus, zijn van schooljuf, kroegmaatje Edwin door Evers en collega-minister in Hugo de Jonge. Een persoonlijk tijdens op inkijkje in het leven in van de gedreven politicus naar Rick Brink. De tijdens 33-jarig Rick het zit zelf in een rolstoel van in en heeft een brozebottenaandoening, maar dat het beperkt hem niet. het 'Ik vind alles naar leuk, en dat een is ook mijn het door nadeel. Maar aan de andere het kant, ik ben tijdens maar één jaar minister, een dus ik met wil er van alles uithalen!' Die gedrevenheid herkent op tv naar zijn vader wel. 'Rick is in eigenwijs, nuchter en door altijd zichzelf, dat door is op zijn kracht.' De door ouders van Rick kozen met er bewust in voor om Rick op een het gewone basisschool te door plaatsen, dat maakte hem de weerbaarder. Juf op tv Marieke kan in zich hem nog goed herinneren. tijdens 'Zijn vader zei tijdens tegen mij: tijdens Er op mankeert iets aan zijn de benen, maar door niets aan zijn hoofd. En als de hij stout is, naar tijdens gebruik dan de rode met knop op de zijn elektrische stoel. op tv Dan kan hij geen het kant op.' Rick heeft de een het aantal speerpunten waar hij de zich op op tv wil richten. Daarvoor eist tijdens hij 15 miljoen euro uit van het kabinet. door Zo wil naar hij veel meer naar speeltuinen geschikt maken op tv voor mensen met een beperking. op Ook maakt hij het uit zich hard voor toegankelijke werkplekken. 'Ik in heb zelf veertien op jaar op tv met heel veel een plezier als projectmanager gewerkt. uit Die baan heeft veel op gedaan voor op tv mijn eigenwaarde een en mij de gelegenheid gegeven naar mijn talenten te het ontwikkelen. Dat naar gun ik iedereen.' Rick tijdens heeft nooit het door in gevoel gehad dat hij uit heel anders was, ondanks alle uit van operaties en ook moeilijke periodes. 'Vooral in naar in de pubertijd vond ik een het lastig tijdens dat ik met niet alles kon. Je op tv gaat naar meisjes kijken en met een biertje drinken door en je kunt van niet altijd door de tot de ver in de een nacht. Mijn ouders hielpen het me omgaan tijdens met deze lastige momenten uit en zochten naar goede met oplossingen. Daardoor met ging de ik me heel erg een richten op naar wat ik wel uit kan.'

Kruispunt uit volgt de belevenissen van op tv jonge Nederlandse vrijwilligers naar en hun buitenlandse bezoekers: van in mensenrechtenactivisten Aristenio uit Brazilie, Mary een uit Zimbabwe een en Vincent het uit Kenia. In eigen naar land hebben de deze idealisten het op tv zwaar te verduren. in Ze geven een stem met aan onderdrukte landgenoten, maar op als lastige met luis in op tv de pels worden ze een vaak geïntimideerd of bedreigd. naar Shelter City tijdens is een Nederlands project van waarbij moegestreden tijdens activisten drie uit maanden op adem kunnen de komen in Nederland. een Ze krijgen trainingen een om na terugkeer hun werk tijdens beter en veiliger tijdens te kunnen door doen. Iedere in gast krijgt een door Nederlandse gids, een met buddy, zoals door Nienke en Olle met in Groningen. Hun gast, uit de jonge leraar Aristenio op tv (27) op tv uit de favela's op van Rio de Janeiro, moet thuis een door altijd op zijn hoede op tv zijn. Vorig jaar nog tijdens werd een uit collega-activiste van tijdens hem vermoord en net als deze met vrouw van komt Aristenio op voor het de arme, bijna rechteloze van met zwarte bevolking. Deze uit heeft zwaar te lijden onder het in uit gewelddadige politieoptreden in de sloppenwijken. 'Elk met kwartier schiet de in met politie iemand dood', naar vertelt Aristenio, 'en vaak is de in huidskleur het van iemand al een reden op door om te schieten'. uit Onder de nieuwe rechtse op president van Brazilië, Bolsonaro, ziet een Aristenio het geweld in verder tijdens toenemen. In Groningen trekt hij op drie maanden tijdens intensief op door met Nienke en Olle in en op zij raken geïnspireerd door de moed in van Aristenio op tv om toch door een te gaan met op tv zijn gevaarlijke door werk. Zo ontstaan bijzondere in vriendschappen, ook tussen van de naar activisten onderling. Shelter City is een in tijdens project van Justice naar & Peace Nederland, twaalf de Nederlandse steden en het door Ministerie van met Buitenlandse Zaken. Deze maand ontvangt op door Nederland de honderdste met gast. De reportage geeft, mede omdat uit een de deelnemers zelf veel van filmen, een inspirerend door beeld van de moed van door gewone mensen de en van de kracht van vriendschap. Tegen de door achtergrond het van veiligheidstrainingen de en de altijd aanwezige naar zorgen over het thuisfront, volgt het Kruispunt van de belevenissen door van de activisten en hun uit buddy's van Nienke, Jan, Olle en op tv Saray.

Al veertig jaar op tv betontimmerman met in de van bouw en je pensioen nog van lang tijdens niet in zicht. Daar ziet de uit 62-jarige Hennie de Ducaat enorm tegenop. Terwijl met de 67-jarige docent met Ina op tv Schutman ook na in haar pensioen nog in met veel plezier enkele de uren op school werkt. op Journalist Gerhard Hormann op is 58 door en pakt door het totaal anders met aan. Al een vanaf zijn 47e leeft hij extreem tijdens in zuinig en lost extra op tv af zodat hij van nog dit jaar kan tijdens stoppen met werken. met Er in is veel te doen naar rondom de tijdens steeds hogere pensioenleeftijd. Bijna 75% in van de Nederlandse tijdens beroepsbevolking wil eerder tijdens stoppen met werken, zeker de als op ze werkzaam zijn op in 'zware' beroepen, door zoals bouwvakker de Hennie. 'De laatste van jaren ga je het merken. op Pas onder tijdens de douche op tv komen mijn spieren weer enigszins tot tijdens tijdens rust en dan vroeg van naar bed, anders red ik een het niet. door Maar op tv het is niet alleen een lichamelijk zwaar, ook de de tijdsdruk door om alles zo een snel en dus uit zo goedkoop mogelijk af te krijgen naar op tv is heftig. En daar bovenop in het intensieve op proces van het het opleiden van jonge mensen.' een Ook de 61-jarige Jos op tv Berendsen, van docent economie op het met Metzo College in de Doetinchem, een wil eerder stoppen met lesgeven. 'Op in uit mijn 21e begon ik met met werken, uit dat is al op een hele tijd. Ik met geniet van leerlingen door die mij persoonlijk bedanken in voor met de lessen, maar ik moet een ook eerlijk zijn, naar de sleur zit er op tv bij mij de wel een het beetje in. Wat naar wel helpt is dat ik door niet meer de tijdens hele van week voor de klas sta. in tijdens Ik werk ook nog een op dag voor de tijdens vakbond.' Lerares Jeanette Reumer tijdens is 65 jaar het en gaat met twee jaar eerder met in pensioen. Dit door is een het behoorlijke financiële aderlating die naar ze een gedeeltelijk kan opvangen door haar op tv eigen bedrijfje. de Volgens Gerhard Hormann hoeft uit niet iedereen naar te werken tot aan tijdens zijn pensioenleeftijd. 'Stoppen met in door werken heb je een zelf in de hand. Dit geldt op vooral voor op de twee- op tv of anderhalfverdieners. op Maar daardoor moet je wel op tv je levensstijl aanpassen en een veel geld uit opzijzetten.' naar Er komen ervaringsdeskundigen aan de het woord die elk door een eigen kijk op op door hun pensioenleeftijd hebben.

We denken op de met oorlog te kennen op tv maar intussen duiken er, de ook 75 jaar naar na het einde van met de op Tweede Wereldoorlog, nog altijd nieuwe verhalen op tv op. Nog op altijd worden er in het archieven of op tv in koffers op op zolders documenten gevonden die het een het begin zijn op tv van nieuwe verhalen. Er is nog een zoveel naar niet verteld. Aan op tv het begin van het naar herdenkingsjaar 75 jaar vrijheid, met in in dit programma aandacht voor onbekende tijdens oorlogsverhalen. De Tielcase door is een van op tv de die verhalen. In Tiel en het Wamel werd tijdens eind 1944 een uit aantal mannen opgepakt. Minstens zeven van van hen het zijn in spoorloos verdwenen. Deze verdwijningen stonden op na van de oorlog bij van justitie te boek als de Tielcase. de uit Een van de door mannen was de tijdens grootvader van Jan het Rijnders (66). Rijnders zoekt al jarenlang in naar een de ware toedracht van wat het er met naar zijn opa en de een andere tijdens mannen is gebeurd Of tijdens hij er een ooit achter zal kunnen komen van is de uit grote vraag. Maar een opgeven op doet hij niet: 'Ik wil van mijn opa naar de begrafenis geven die tijdens hij op tv nooit gehad heeft. Ik wil uit dat de in cirkel rondkomt.' En dan in is op er het bijzondere levensverhaal door van Mientje het Proost. In 1942 wordt ze door als meisje een van 20 door het verzet uit een gevraagd koeriersdiensten te gaan uitvoeren. Ze een op tv aarzelt geen moment, een keuze van die haar leven zal het bepalen. een Een jaar later wordt haar het verzetsgroep verraden het en Mientje belandt tijdens in het naar Oranjehotel in Scheveningen waar ze de tijdens zeven maanden in eenzame opsluiting door doorbrengt. Daarna in moet ze tijdens naar de strafgevangenis een in Haaren en uiteindelijk wordt ze in via Kamp in Vught naar Ravensbrück en een later Dachau getransporteerd. met Steeds probeert een ze zich te verzetten uit tegen in de Duitsers en komt ze uit op naar voor haar medegevangen. Duizend gevaren van kwam uit ze te het boven, de onverzettelijke in Mientje Proost. Ze van is 93 jaar op geworden. Haar dochter Marlies Hooyschuur vertelt naar in hoe ze op de haar sterfbed nog de van boodschap meegaf dat 'het verhaal', een doorgegeven van moest worden. Haar op memoires eindigen met de uit hoop dat de van jeugd ervan doordrongen zal met naar zijn dat velen 'hun hoogste de goed gaven' voor de de op vrijheid. 'Laat hun offers niet op tv voor niets zijn de geweest.'

'De zin van uit het bestaan is het te vinden in door de ogen van een de de hulpvragende ander', aldus psychiater Dirk van de op Wachter. 'De lastigheid is in het het leven van af en toe uit daar, dat uit is niet te vermijden. Maar door met als we dan samen het zijn met een geliefde, op tv die ons kan naar bijstaan en die naar wij kunnen naar bijstaan, dan is een dat ook mooi. De mooiste met op liefdevolheid tussen mensen naar toont zich in lastige dagen.' Een een opmerkelijke boodschap in door deze op tv tijd waarin perfectie tijdens en autonomie de op tv norm zijn en een tegelijkertijd eenzaamheid hoogtij viert. de De Vlaming stelt daar in een tegenover dat liefde en verbondenheid een juist bij tegenslag en op tv tekort met ontstaan. Hij zet vraagtekens bij naar de tendens naar dat, zeker naar op social naar media, alles altijd naar maar 'leuk' moet zijn op en trekt met naar die boodschap bomvolle zalen. De naar Wachter is in behalve op tv psychiater en universitair in docent ook schrijver van in verschillende goedlopende boeken, in zoals Borderline Times. in In Vlaanderen is hij een de ware volksheld en op tv ook naar in Nederland rijst zijn door ster. Onlangs sprak hij het tijdens over het thema 'geluk' in met de naar Jacobikerk in Utrecht. Het leidde het tot het de ongewone aanblik van een stampvolle het kerk naar met veel tijdens jongeren in het publiek. op tv Zij luisterden gretig naar de deze man die op tv ondanks naar hemzelf weleens wordt door aangeduid als 'de profeet van met de lastigheid'. Kruispunt was de erbij en naar sprak later uitgebreid met in op tv de welbespraakte Vlaming bij de hem thuis in in Antwerpen. De Wachter signaleert tijdens in onze maatschappij naar een onwil op tv om verdriet naar en problemen als door normale verschijnselen onder in ogen te zien. Hij pleit ervoor van elkaar naar meer tot steun te zijn op tv door en alledaagse ongelukkigheid door niet langer onder te brengen met bij de op therapeut. 'Verdriet is geen psychiatrische uit met afwijking.' De populaire naar psychiater waarschuwt voor de oppervlakkigheid door van de huidige met beeldcultuur. de 'We moeten opletten dat we de in de taal niet zouden verwaarlozen en alleen de nog van beeld zouden zijn. van Verdriet heeft het woorden nodig, heeft vertelling nodig, heeft met erkenning nodig, in van een tijdens wezenlijke ontmoeting waarin geluisterd de kan worden, niet alleen op tv op tv door een smiley die door huilt of het lacht.'

In door een klap je op tv beide ouders verliezen, op de nachtmerrie op tv voor elk kind. met Het overkwam Thea Lamers (62) in en haar met tien broers op en zussen, vijftig jaar geleden. het Pas op tv nu kan ze uit er goed over praten en schreef in ze door een boek over haar op leven. Sinds van haar boek op tv is uitgekomen lijkt het gezin uit zich langzaam weer uit te verenigen als op tv een echt naar gezin. Het maakt Thea de intens gelukkig. Een frontale de van botsing met een vrachtwagen op zet het met hele leven van het gezin het Lamers op de kop. tijdens Thea is door 12 met jaar als ze in een met klap wees is. de Ze woont met haar de broers de en zussen, die tussen uit de 3 en met 15 met jaar oud zijn, in door een piepklein huisje in het het uit Limburgse dorp Afferden. Dat op tv ze niet in dat door huis kunnen van blijven wonen is duidelijk. uit De kinderen uit van het gezin gaan naar door kindertehuis Bethanië. naar Ze vertrekken per bus, op tv alle moeders uit van het dorp naar zwaaiden ze met tijdens tranen in de met ogen uit. met Het ongeluk, het verdriet van met de kinderen laten in het diepe wonden achter. een Oud-gezinsverzorgster Lenie Botden de krijgt net na de dood naar van de ouders de de onmogelijke naar taak de elf een weeskinderen op te met vangen. Samen met op tv Thea en haar dochter Laura in gaat ze na in vijftig door jaar terug naar het een ouderlijk op tv huis. Thea en Laura de gaan diezelfde dag ook in nog terug naar het in kindertehuis waar op Thea vijf tijdens zware jaren doorbracht. Ze in mogen zelfs in het met door huis kijken waar het alle broers en zussen woonden. Het door ongeluk heeft van niet het alleen op het een gezin Lamers enorme invloed, in ook de bewoners op tv uit het met dorp hebben zich altijd afgevraagd een wat er terecht is door gekomen van de van kinderen. met Mevrouw Heijligers was een naar buurvrouw van de het familie en kan het zich de dag dat door de kinderen op tv uit het op dorp vertrokken nog tot op in het detail herinneren. Samen met op tv Willie, de broer van Thea, met haalt zij herinneringen een op. Willie weet op niet door meer wat hij voelde in die beladen dag, uit hij heeft bijna alles naar verdrongen. De grootste op de wens van Thea is de om weer samen met een gezin te naar vormen en dat lijkt naar te lukken. Thea: met 'Ik heb veel van van het mijn broers en zussen weer naar gesproken de en bijna iedereen komt van naar de reünie die de mijn neef een organiseert. Het is op tv of mijn ouders weer door bij ons een zijn.'

Kun op je als dorp verder van leven als op bijna alle vaders, grootvaders en het ooms uit bij een razzia zijn naar weggevoerd op tv en het dorp vaderloos een achterlaten? Dat uit gebeurde in Putten tijdens bij de Razzia tijdens van 1 en 2 naar oktober 1944, een historisch drama tijdens zonder naar weerga. Driekwart eeuw later naar trekken in de tijdens weken tijdens voor bevrijdingsdag 2019 tientallen nabestaanden van in Putten naar de op tv plek waar vele van vaders, grootvaders naar en in ooms begraven liggen. Ze het bouwen daar samen de met de de Duitsers een Tuin van Ontmoeting, als in teken van tijdens verzoening. Dit met is het ontroerende verhaal door van mensen van uit Putten op tv die 75 jaar na naar de Razzia samen naar optrekken met de tijdens Duitsers van Ladelund - waar tijdens de hun familieleden begraven liggen - met om verder het te werken met aan verzoening en ontmoeting. Wat tijdens in 1944 tijdens onmogelijk leek, met is door alle tranen van naar verdriet en rouw toch met naar mogelijk gebleken. De Tuin op van Ontmoeting het en Verzoening, 75 jaar naar na de Razzia van een Putten.

'Pieter van Vollenhoven uit is een echt zijn op tv eigen creatie, en dat is naar gezien zijn een omstandigheden een geweldige prestatie.' Aan naar het woord is uit Eric van het Ginkel, een met goede vriend van de tijdens man die de naar geschiedenis op in zal gaan als een 'de eerste burger in de een naar koninklijke familie'. Van Vollenhoven kan, in toen hij in op 1963 in zijn oog op op prinses Margriet liet in vallen, onmogelijk hebben op tv voorzien hoe diep dit de in zijn leven zou naar ingrijpen. Nu, aan door de vooravond van naar zijn 80e het verjaardag, maakt Kruispunt met door enkele van zijn in vrienden en in bekenden en biografe uit Dorien Hermans de de balans op van zijn bevlogen tijdens leven. Uit met hun verhalen komt naar een man naar een voren die na met een ongelooflijk moeilijke tijdens beginperiode zijn naar natuurlijke onafhankelijkheid heeft van weten te hervinden binnen het met Koninklijk Huis. op tv Deels door naar zijn grote en ontwapenende een gevoel voor humor, maar de zeker van ook door het zich met een enorme gedrevenheid toe het te uit leggen op de zorg door voor mensen in slachtofferposities. de Zo staat hij met aan de door basis van op het Fonds Slachtofferhulp. Maar op tv zijn belangrijkste prestatie is tijdens tijdens de instelling, tegen de uit klippen op, van de Onderzoeksraad op tv voor Veiligheid, tijdens het orgaan dat rampen met en het grote ongevallen onafhankelijk in het kaart brengt. Henk Heilo, naar een van overlevende van door het nabij Schiphol neergestorte het vliegtuig van Turkish Airlines, de zegt: van 'In Meester Pieter van Vollenhoven komen naar een aantal dingen op bij in elkaar. Een deskundige het jurist, de uitstraling de van het uit Koningshuis en een invoelende warme de persoonlijkheid. En op tv vooral dat laatste zorgt tijdens ervoor dat hij heel uit veel heeft kunnen op tv betekenen voor op tv mij en in voor veel meer slachtoffers.' Ook van goede vriendin Charlotte op Evelein barones door Bentinck roemt in Pieters onafhankelijke in aard en kijk op de zaken. Volgens naar haar ging daarom naar menig lid van het Koninklijk Huis tijdens uit dat ergens mee zat, de onder wie prins en van later koning Willem-Alexander, graag uit bij hem tijdens te uit rade. 'Hij spoort mensen aan tijdens goed door helder te krijgen wat door zij zélf van iets op tv vinden. En tijdens men wist natuurlijk dat hij tijdens in het de loop van zijn leven door zelf ook de in nodige naar lessen had de geleerd.'

Drie maanden lang tijdens volgt Kruispunt de naar op vrijwilligers en de gasten van in de logeergelegenheid een in het naar Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in de Amsterdam. Linda, een op van die vrijwilligers, begon bijna het twintig tijdens jaar geleden, na uit het overlijden van haar uit jongste broer. 'Ik naar wilde echt iets gaan van in doen voor mensen met die met kanker te maken krijgen. van met En hier heb ik mijn plek op gevonden. In het in Gasthuis kan ik door wat betekenen door tijdens de kamers schoon met naar te maken en het de lakens te wassen, het maar vooral door te naar luisteren en mensen een een beetje te op verwennen. Ik het voel hier heel met veel liefde en dat is uit fijn.' de Uit heel naar Nederland komen kankerpatiënten naar op tv het Antoni van Leeuwenhoek op in tijdens Amsterdam voor behandeling met van vaak levensbedreigende ziekten. Voor door patiënten het die van ver in komen en poliklinisch van worden behandeld is er de op het terrein van van het ziekenhuis een een logeergelegenheid: het Gasthuis. Ook uit familie en door begeleiders uit van patiënten die in het uit ziekenhuis op zijn opgenomen zijn hier het meer dan welkom. Het tijdens is door een plek waar ze rustig, op tv goedkoop en vlakbij het het tijdens ziekenhuis kunnen slapen tijdens en koken en waar ze op in de een gemeenschappelijke huiskamers bij elkaar steun de vinden. Het Gasthuis naar wordt gerund een door met meer dan zestig vrijwilligers. door Jack en Ria Verwijmeren naar uit het Zeeland zijn regelmatige op gasten. Jack heeft door darmkanker en moet voor therapie en de onderzoek in het tijdens Antoni de van Leeuwenhoek worden opgenomen. naar Voor op Ria is het Gasthuis dan een uit veilige plek in de een van vreemde stad. met 'Je bent vlakbij het ziekenhuis en tijdens je spreekt hier het met in lotgenoten en de uit vrijwilligers, mensen die weten het wat in je doormaakt. Dat van helpt echt.'

De Matthäus-Passion, op tv het met klassieke meesterwerk van Johann Sebastian in Bach, gezongen door in kinderen. de Het lijdensverhaal van een Jezus, grote koren en meeslepende op tv muziek. Maar, naar drie uur door is een hele zit tijdens en de tijdens Duitse teksten over verraad, zelfmoord en tijdens kruisiging zijn bepaald op geen lichte kost. op in Hoe kan dit in kinderen interesseren? Toch zijn op de leden uit van de koorschool Midden-Gelderland, naar de jongsten zijn tijdens acht, al maanden in de naar ban van de op Matthäus. tijdens Kruispunt volgt dit uit jeugdkoor tijdens met repetities en concerten. Wat op maakt de Matthäus-Passion voor door bijvoorbeeld Tamira zo bijzonder? op tv Ook het verhaal op tv van Ton en van de zijn dochter Marieke een Koopman. Samen maakte ze door een versie van de op tv Matthäus, speciaal een voor kinderen. het Korter en speelser, maar met behoud tijdens van de originele op tv muziek. op tv Marieke: 'Ik ben naar zelf opgegroeid met die door muziek. tijdens Dus ik weet: een als je op jonge leeftijd zo'n het zaadje kan in planten, dan groeit op daar een iets moois uit. door Ook kinderen kunnen worden geïnspireerd uit door Bach.' op Marieke is zelf professioneel zangeres, met haar vader richt naar zich in op allerlei facetten in de naar naar muziek en is o.a. tijdens organist en oprichter op van het Amsterdam op tv Baroque Orchestra & Choir. De het Matthäus-Passion op tv door de ogen van met kinderen en gezongen een door de kinderen.

Het een verhaal van op pater Frans van der tijdens Lugt. Hij werd vijf op tv jaar geleden vermoord het in het Syrische Homs. in Hij kwam door op in voor de waardigheid van burgers door die slachtoffer zijn van van oorlog. Hij getuigde het naar van liefde die groter op is dan zelfbehoud op en hij van sloeg bruggen tussen mensen. Hij door liet tijdens daarmee zien dat je zelfs in uit uit een oorlog mensen uit kunt verbinden met elkaar, op tv als je gedragen wordt met door de naar liefde. Pater Frans was een in bruggenbouwer, zo leeft de hij voort. van Pater Jan Stuyt, op secretaris van de van jezuïeten het in Nederland en Vlaanderen, uit omschrijft pater Van der Lugt op als op tv volgt: 'een martelaar zoekt met niet het op tv lijden of de het pijn en het wil niemand kwaad doen. Een martelaar het legt getuigenis af een van iets een dat ons gewone mensenleven door overstijgt, met iets dat tijdens zo belangrijk is van dat het de moeite op tv waard is de daarvoor te leven en op tv te sterven'. Dat de is ook de Pasen, dat Frans van op tv der Lugt verder van leeft op met de plek in naar Homs waar hij vermoord werd. van Want er van wonen, bidden en werken uit nu uit vier jonge jezuïeten. Zijn werk gaat in niet alleen naar daar in het klooster naar door, een maar ook door de naar wandeltochten tijdens door heel Europa. Geweld kan de in liefde niet uit stoppen. naar Oorlog kan mensen vermoorden, maar van houdt met de idealen en de visioenen levend. Zo naar leeft Frans van der Lugt verder, de zo koestert op het met gezin Van der van Lugt hun broer, zo door kan het ondanks op de pijn en op tv tranen Pasen worden. tijdens Want pater Frans leeft op verder: bij zijn broers tijdens in al op hun bescheidenheid, bij het de broeders van de het orde van de een door jezuïeten, bij de bevolking van met Syrië een en bij God.

Het verhaal met van pater Frans in van der Lugt. Hij naar werd vijf jaar uit geleden de vermoord in het Syrische de Homs. Hij kwam op tijdens voor op tv de waardigheid van burgers naar die slachtoffer zijn op tv van met oorlog. Hij getuigde de van liefde die op tv groter is dan op zelfbehoud en hij sloeg op bruggen tussen mensen. Hij tijdens liet het daarmee zien dat je zelfs van in een het oorlog mensen kunt verbinden op tv met elkaar, van als je gedragen wordt door door de liefde. Pater met Frans in was een bruggenbouwer, zo tijdens leeft hij voort. een Pater Jan Stuyt, naar secretaris van de jezuïeten in in in Nederland en een Vlaanderen, omschrijft pater Van op der Lugt als volgt: 'een een martelaar zoekt niet uit het lijden of de de in pijn en de wil niemand kwaad doen. tijdens Een martelaar legt getuigenis tijdens af van iets dat op ons gewone naar mensenleven een overstijgt, iets dat zo belangrijk het is dat het de het moeite waard is de daarvoor te leven in en te sterven'. door Dat is ook het Pasen, dat Frans tijdens van der de Lugt verder van leeft op de plek in naar Homs op tv waar hij vermoord werd. uit Want er wonen, uit bidden en op tv werken nu tijdens vier jonge jezuïeten. Zijn werk tijdens gaat niet de alleen daar in door het klooster van door, maar ook door de wandeltochten op tv door heel Europa. met Geweld kan uit de liefde niet stoppen. de Oorlog kan door mensen vermoorden, maar door houdt op de idealen en visioenen op tv levend. Zo leeft Frans het van der van Lugt verder, zo koestert het het gezin Van van der van Lugt hun broer, zo kan op het ondanks de pijn naar en tranen Pasen van worden. de Want pater Frans leeft een verder: bij zijn broers tijdens in al hun een bescheidenheid, in bij de broeders het van de orde van het de jezuïeten, bij tijdens de tijdens bevolking van Syrië van en bij God.

Jezus redt, het Kalverliefde, Toe maar jongens... op allemaal van liedjes waarmee zanger Robert het Long jarenlang zijn het publiek wist te beroeren met en een bevrijden. En door zijn teksten blijken nog een altijd verrassend actueel. naar Vraag iemand de welk nummer van Long hem met of uit haar het meeste is bijgebleven en de van je krijgt de meest het uiteenlopende titels te door horen. In door deze uitzending geven o.a. 3Js-zanger Jan van Dulles, radiolegende Herman uit Stok (91) de en de weduwnaar tijdens van een Robert Long, Kristof Rutsaert, antwoord op op met die vraag. Ook met de artiesten van de een door Rutsaert als eerbetoon geproduceerde van een voorstelling 'De dag tijdens dat ik Robert Long ontmoette' in vertellen hoe uit de zanger hun leven tijdens heeft met geraakt. En ze zingen tijdens nummers over bijvoorbeeld het in klimaat en vluchtelingen, die een op anno 2019 nog niets van hun op de zeggingskracht hebben verloren. Kristof noemt het tijdens een nummer 'Jouw armen'. in Robert schreef het op speciaal voor hem, onder naar meer verwijzend naar de op tv uitbundige manier tijdens waarop ze elkaar altijd door begroetten. Wat beide op mannen toen niet het konden vermoeden is dat de de naar in het lied uit door Robert geuite wens tijdens om in de een armen naar van zijn geliefde te sterven, door in 2006 het 'ingewilligd' zou naar worden. De zanger stierf in relatieve met door korte tijd aan de van gevolgen van buikvlieskanker, zijn weduwnaar uit door vertelt het bewogen verhaal van tijdens zijn door laatste uren. Jan op tv Dulles wordt telkens opnieuw geraakt tijdens door 'Flink zijn', een een naar nummer dat recent nog tijdens in de een Voice of Holland in gezongen werd door zanger Brace. Hij in van roemt vooral de beeldende op kwaliteiten van naar Longs teksten. 'Daardoor raken door veel liedjes je zelfs een als je geen in persoonlijke ervaring een met het onderwerp hebt.' het Herman op Stok was vanaf het eerste in uur, door de vroege jaren uit zeventig, overtuigd van naar Robert Longs kwaliteiten. Hij noemt tijdens Long 'geniaal', 'vooral uit waar op tv het zijn lyriek en naar zijn omgang met het Nederlands het betreft'. Over naar Roberts schoppen naar tegen heilige huisjes op zegt hij: 'Zijn eerste van lp Vroeger of Later het was weliswaar in met de christelijke kringen omstreden, op tv maar werd door tijdens een zeer breed publiek de juist volledig in omarmd'.

Een het wel heel uit bijzondere jarige in Kruispunt, een het oude op bekende voor veel kijkers: zuster Leona met uit Maastricht viert het haar van 105e verjaardag. Daarmee is ze naar naar de oudste non in met haar klooster Onder de Bogen. het Ook al de gaat het fysiek de allemaal uit wat minder, elke ochtend staat een ze een blij op: 'Dan naar dank ik Onze Lieve Heer het dat ik weer een uit dag mag leven'. van Ze is nog op tv altijd bezig met met de wereld van om haar heen: het 'Ik bid voor alle tijdens mensen de die ziek op tv zijn of te maken krijgen met van op geweld op de in wereld'. Zuster Leona was samen de met door haar tweelingzus Gerosa meer dan tachtig een jaar naar in het in klooster. De zussen vertelden dat ze in hoopten naar samen 100 te worden. Het door mocht van niet zo in zijn, Gerosa overleed in kort daarvoor. 'Een tweelingzus uit missen is toch iets een anders van dan een gewone zus, een het is uit net alsof er iets in op tv je is uitgerukt. tijdens Ik denk nog vaak op aan haar', zegt naar Leona. Of ze de haar zus naar straks terugziet durft ze op tv niet te naar zeggen: op 'Ik geloof wel in de hemel, door maar ja, de niemand de heeft er ooit over kunnen praten, op tv hè.' de Sinds haar de 100e verjaardag is er een speciale in naar vriendschap onstaan met haar uit grote idool André naar Rieu. En iedere zomer walst de ze naar nu met hem door op het een Vrijthof. 'Hij brengt iets het bijzonders met de zijn muziek, maakt uit de mensen blij. Als ik van een op zware dag heb, door dan zet ik het zijn muziek op en op tv dat vergeet ik gewoon met even alles.' Zuster Leona op tv een is al aan het oefenen van voor van komende zomer. 'Ik naar denk dat ik door er wel weer bij kan van zijn, maar uit we wachten maar op tv af. Ik het leef maar van door dag tot dag', lacht in ze.

december 2019
06-10-2019 22:10

Aan de andere kant

Kruispunt - Aan de andere kant

Stel je werkt in een ziekenhuis en je krijgt zelf borstkanker. Welke gevolgen heeft dat dan voor je werk? Hoe is het om aan de andere kant van de behandeltafel te zitten? Dit overkwam Hester en Linda. Zij vertellen hoe ze hun heftige ervari...

29-09-2019 22:10

De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Kruispunt - De maand van de minister van Gehandicaptenzaken

Sinds Rick op 17 juni tijdens de KRO-NCRV tv-show is verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken, is zijn leven ingrijpend veranderd. Hij verschijnt bij De Wereld Draait Door en schrijft zijn eigen Troonrede. Maar wie is hij eige...

22-09-2019 22:10

Shelter City

Kruispunt - Shelter City

Kruispunt volgt de belevenissen van jonge Nederlandse vrijwilligers en hun buitenlandse bezoekers: mensenrechtenactivisten Aristenio uit Brazilie, Mary uit Zimbabwe en Vincent uit Kenia. In eigen land hebben deze idealisten het zwaar te ver...

15-09-2019 22:10

Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Kruispunt - Langer doorwerken: Hoe houd je het vol?

Al veertig jaar betontimmerman in de bouw en je pensioen nog lang niet in zicht. Daar ziet de 62-jarige Hennie Ducaat enorm tegenop. Terwijl de 67-jarige docent Ina Schutman ook na haar pensioen nog met veel plezier enkele uren op school we...

08-09-2019 22:15

Onbekende oorlogsverhalen

Kruispunt - Onbekende oorlogsverhalen

We denken de oorlog te kennen maar intussen duiken er, ook 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, nog altijd nieuwe verhalen op. Nog altijd worden er in archieven of in koffers op zolders documenten gevonden die het begin zijn van...

19-05-2019 22:15

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

'De zin van het bestaan is te vinden in de ogen van de hulpvragende ander', aldus psychiater Dirk de Wachter. 'De lastigheid is in het leven af en toe daar, dat is niet te vermijden. Maar als we dan samen zijn met een geliefde, die ons kan ...

12-05-2019 22:20

Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

Kruispunt - Zoeken naar thuis; elf weeskinderen

In een klap je beide ouders verliezen, de nachtmerrie voor elk kind. Het overkwam Thea Lamers (62) en haar tien broers en zussen, vijftig jaar geleden. Pas nu kan ze er goed over praten en schreef ze een boek over haar leven. Sinds haar boe...

05-05-2019 22:15

De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kruispunt - De Puttense Razzia: vergeving en verzoening.

Kun je als dorp verder leven als bijna alle vaders, grootvaders en ooms bij een razzia zijn weggevoerd en het dorp vaderloos achterlaten? Dat gebeurde in Putten bij de Razzia van 1 en 2 oktober 1944, een historisch drama zonder weerga. Drie...

28-04-2019 22:10

De maand van Pieter van Vollenhoven

Kruispunt - De maand van Pieter van Vollenhoven

'Pieter van Vollenhoven is echt zijn eigen creatie, en dat is gezien zijn omstandigheden een geweldige prestatie.' Aan het woord is Eric van Ginkel, een goede vriend van de man die de geschiedenis in zal gaan als 'de eerste burger in de kon...

21-04-2019 21:55

Het Gasthuis

Kruispunt - Het Gasthuis

Drie maanden lang volgt Kruispunt de vrijwilligers en de gasten van de logeergelegenheid in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Linda, een van die vrijwilligers, begon bijna twintig jaar geleden, na het overlijden van haar j...

14-04-2019 22:10

De Matthäus Passion voor kinderen

Kruispunt - De Matthäus Passion voor kinderen

De Matthäus-Passion, het klassieke meesterwerk van Johann Sebastian Bach, gezongen door kinderen. Het lijdensverhaal van Jezus, grote koren en meeslepende muziek. Maar, drie uur is een hele zit en de Duitse teksten over verraad, zelfmoord e...

10-04-2019 13:55

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

07-04-2019 22:15

Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Kruispunt - Pater Frans leeft verder, vijf jaar na de moord op hem

Het verhaal van pater Frans van der Lugt. Hij werd vijf jaar geleden vermoord in het Syrische Homs. Hij kwam op voor de waardigheid van burgers die slachtoffer zijn van oorlog. Hij getuigde van liefde die groter is dan zelfbehoud en hij slo...

31-03-2019 22:10

De maand van .... Robert Long

Kruispunt - De maand van .... Robert Long

Jezus redt, Kalverliefde, Toe maar jongens... allemaal liedjes waarmee zanger Robert Long jarenlang zijn publiek wist te beroeren en bevrijden. En zijn teksten blijken nog altijd verrassend actueel. Vraag iemand welk nummer van Long hem of ...

24-03-2019 23:10

Zuster Leona

Kruispunt - Zuster Leona

Een wel heel bijzondere jarige in Kruispunt, een oude bekende voor veel kijkers: zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag. Daarmee is ze de oudste non in haar klooster Onder de Bogen. Ook al gaat het fysiek allemaal wat minder...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 28. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 410
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 22:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!