Programma gemist?

Aflevering 2 - uit Religieus magazine: Hoop het op wielen: op Door het het Friese platteland rijdt sinds kort uit een op bijzondere bus: de kledingbus. een Arm en rijk op tv komen met er kleren halen of brengen. En het er door is altijd tijd voor een de het kopje koffie en een luisterend van oor. Waar het de bakker en de slager een verdwenen zijn wil door de kledingbus door mensen naar weer met elkaar in contact in brengen.

In de door stilte van uit het Benedictijnerklooster in Egmond van blikt Gert-Jan Segers, fractievoorzitter in van de ChristenUnie, in terug op tijdens de hectische formatie van op tv vorig jaar. 'Er op tv zijn momenten dat op het klooster door lokt', verzuchtte de drukke tijdens met politicus in zijn de column in het Nederlandse Dagblad nadat met Rutte III een het feit was. Voor met Kruispunt uit reden om tijdens hem uit te nodigen voor naar een kort in verblijf bij de monniken van van de de Adelbertabdij. Segers praat openhartig over op zijn twijfels tijdens en geeft een door kijkje een in zijn ziel.

De verwarring over van wat goed en in slecht een eten is, is enorm. tijdens Volgens op de een zijn de gluten het nieuwe gif en van volgens de ander is op juist lactose de naar grote boosdoener. De door stelligheid waarmee naar dat met allemaal wordt beweerd op tv is ongekend. Eten lijkt de wel een nieuwe religie het te worden. op Met duidelijke geboden en verboden. op Regels die op tv bepalen of je een op tv gelovige of in een ketter bent. het Hoe eten, van net als het geloof, kan in verbinden, op maar ook een kan verdelen.

Hoe de het ogenschijnlijk gewone Brabantse plaatsje met Boxmeer een wonderlijke met met kerst beleeft. Hoe krijgt kerst zijn met glans? Is het van de kracht op van het op oude geboorteverhaal of stijgen gewone met in mensen boven zichzelf uit in deze een het tijd? Hilly van Neerven uit bijvoorbeeld. Zij is nooit vergeten met hoe ze op vroeger tijdens zelf krap bij kas zat op en en van dolblij was met het kerstpakket op van tijdens haar broer. naar Nu organiseert ze met vrijwiligers op een paar honderd het kerstpakketten voor minderbedeelde bewoners uit van in Boxmeer. Kruispunt volgt op tv in aanloop naar de op kerst een met aantal mensen die kerst in in Boxmeer bijzonder het maken.

Zijn boek 'Eindelijk tijdens Thuis' was de naar reddingsboei van met Hillary Clinton na de op tv het verloren verkiezingen. De op Nederlandse priester Henri Nouwen tijdens (1932-1996) geldt een in Amerika als een groot het spiritueel denker. In eigen door land is hij op tv veel minder bekend. op tv Wie was deze naar bijzondere priester? in Kruispunt gaat uit op onderzoek in Amerika tijdens en Nederland en vroeg het de enkele bekende Nederlanders 'Eindelijk Thuis' te op lezen. Begrijpen met zij waarom dit boek de Hillary Clinton hielp het in de de donkerste perioden op van haar met leven?

Zijn boek op Eindelijk Thuis was de in in reddingsboei van Hillary Clinton na naar de verloren op verkiezingen. De door Nederlandse priester Henri een Nouwen (1932-1996) geldt in Amerika als van van een groot spiritueel denker. op tv In eigen de land is hij een veel minder bekend. Wie was naar deze bijzondere priester? Kruispunt het de gaat op onderzoek in Amerika van en Nederland en vroeg het enkele tijdens bekende Nederlanders Eindelijk Thuis te het lezen. Begrijpen een zij uit waarom dit boek Hillary Clinton hielp een in de donkerste op perioden van op tv haar naar leven?

Het op tv verhaal van Harry en door Bertie, het twee mensen met in dementie. De één kiest voor de naar dood, met de ander bewust van voor het leven. Zij op tv ontmoeten elkaar in in het Odensehuis, tijdens een dagbesteding voor mensen de met dementie. Voor Harry in is het idee tijdens de regie met over zijn leven te naar verliezen een op tv angstwekkende gedachte. Hij wil op zijn achteruitgang een niet afwachten en besluit op euthanasie aan in te vragen. Bertie vindt tijdens in het juist belangrijk om nog zo in lang door mogelijk te tijdens kunnen genieten van haar man en het kinderen. Harry en in Bertie, twee mensen op tv van die ieder op een eigen van manier omgaan met de door op tv ziekte van Alzheimer en de regie het over hun eigen het leven de voeren.

Geboren met als twee gelijken, maar het het noodlot bepaalt de al uit snel dat de levens van in de tweeling totaal met anders de zullen verlopen. De zusjes Marlies en naar een Dorien worden ruim drie maanden van te vroeg geboren met en het belanden direct in de door couveuse. De ouders van door de tweeling de zitten wekenlang met wisselende gevoelens het gekluisterd door aan de couveuses op tijdens de tijdens afdeling neonatologie. Aan op tv de ene kant zijn een ze blij met de de geboorte van hun op dochters, in maar aan de in andere kant zijn ze bang. de Dan slaat het noodlot tijdens toe. van De hersens een van Dorien blijken ernstig beschadigd. De naar van ouders van Marlies en Dorien keren de tijdens 26 jaar later terug naar het op tv ziekenhuis waar het het allemaal door begon.

Voor tijdens kunstenaars op leeftijd is er in tijdens nu een plek waar ze samen door oud een kunnen worden. In door het Ramses het Shaffy-huis in Amsterdam leven ze met uit jonge kunstenaars met en op tv zo blijven ze midden in het in leven staan. Samenwonen, op tv zonder een je artistieke op tv eigenheid op te geven. Het op huis is een naar inspirerende omgeving met met ateliers, ontmoetingsplekken, expositieruimtes, een het sociëteit en een het klein theater. Op in deze van manier wordt de naar samenwerking tussen tijdens jong en oud tijdens gestimuleerd.

Jeroen en tijdens Dorothy investeerden door al hun uit geld in een eigen woon- en op leefgemeenschap voor dak- op tv door en thuislozen, maar voelen in zich rijker dan ooit. De op Genoenhof in een Swalmen van de de stichting Emmaus het Perspectief bestaat het nu twee jaar. Bewoners krijgen naar op deze door manier de kans om uit hun tijdens leven weer op de rit uit te van krijgen. Ze zijn financieel het zelfvoorzienend, onder meer door de het kringloopwinkel waar het de uit bewoners werkzaam zijn. Emmaus' filosofie naar staat van voor samen wonen en met werken, waardoor er een structuur ontstaat die velen helpt in de door draad voor het leven weer uit op met te pakken.

De uit verwarring over het wat goed en slecht op eten is, is door enorm. Volgens de een in zijn gluten het nieuwe tijdens gif en naar volgens tijdens de ander is juist lactose de de uit grote boosdoener. De het stelligheid waarmee dat allemaal in wordt beweerd is ongekend. Eten op lijkt wel een in nieuwe naar religie te tijdens worden. Met duidelijke geboden en verboden. in Regels die een bepalen of je een van op tv gelovige of een op ketter bent. Hoe tijdens eten, net als het geloof, door kan verbinden, maar ook tijdens kan de verdelen.

Aan op tv de vooravond van Allerzielen tijdens een portret van Luna op tv uit Zegers. Ze is in korte tijd op tv haar vader, uit zus en moeder kwijtgeraakt. naar een In de Spaanse flamencomuziek met leert ze op tv haar grote verdriet te verwerken. Ze van belandt in Barcelona naar en een volgt de opleiding flamencozingen. In uit de liederen die de de ze schrijft en zingt kan ze met al van haar emoties kwijt. Kruispunt volgt naar Luna in Barcelona een door waar ze werkt van en gaat langs bij de door beste vrienden door van haar ouders. Samen halen op tv een ze herinneringen op met aan haar vader, door moeder en zus.

De van rauwe werkelijkheid achter vermissingen. naar Achterblijvers vertellen op tv over hun de dierbaren die op op een dag spoorloos verdwenen en op van een wie al jarenlang niets van meer is de vernomen. Over vragen zonder antwoord tijdens en een de boek dat niet de gesloten kan op tv worden.

Het is mede de aan het bakker Paul Bril tijdens te danken dat zijn op dorp Voorst in Gelderland van weer een van kloppend hart heeft. van Hij in zag met lede ogen toe naar hoe Voorst op tv met 2700 inwoners de weer een het voorziening armer dreigde te worden. het Er naar was al een verzorgingshuis het gesloten en nu dreigde op ook het laatst overgebleven met huis, de Benring, door de deuren het te moeten sluiten. door Dankzij de inzet van het Paul het en vele andere het dorpsbewoners wordt de Benring met ontwikkeld tot op een centraal ontmoetingspunt. op tv Daarbij krijgen ze hulp uit van de stichting Habion, op tv naar eigenaar van het uit gebouw. Met veel met vallen en opstaan uit geven de dorpelingen de Benring een op tweede uit jeugd.

Hoe naar worden we gelukkig? De zoektocht met naar op tv geluk houdt bijna iedereen bezig. een een Maar worden we van naar dat zoeken niet juist óngelukkig? door de Is geluk wel vindbaar en het maakbaar? door Of moeten we door het over een andere boeg uit gooien? uit Volgens de Amerikaanse psychologe Emily Esfahani op Smith moeten het we met niet naar geluk, maar naar een een betekenisvol uit leven zoeken.

januari 2018
14-01-2018 22:40

Kruispunt

Kruispunt - Kruispunt

Aflevering 2 - Religieus magazine: Hoop op wielen: Door het Friese platteland rijdt sinds kort een bijzondere bus: de kledingbus. Arm en rijk komen er kleren halen of brengen. En er is altijd tijd voor een kopje koffie en een luisterend oor...

07-01-2018 22:40

Segers zoekt de stilte

Kruispunt - Segers zoekt de stilte

In de stilte van het Benedictijnerklooster in Egmond blikt Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, terug op de hectische formatie van vorig jaar. 'Er zijn momenten dat het klooster lokt', verzuchtte de drukke politicus in zi...

03-01-2018 14:20

Ons dagelijks brood

Kruispunt - Ons dagelijks brood

De verwarring over wat goed en slecht eten is, is enorm. Volgens de een zijn gluten het nieuwe gif en volgens de ander is juist lactose de grote boosdoener. De stelligheid waarmee dat allemaal wordt beweerd is ongekend. Eten lijkt wel een n...

24-12-2017 22:50

Het wonder van Boxmeer

Kruispunt - Het wonder van Boxmeer

Hoe het ogenschijnlijk gewone Brabantse plaatsje Boxmeer een wonderlijke kerst beleeft. Hoe krijgt kerst zijn glans? Is het de kracht van het oude geboorteverhaal of stijgen gewone mensen boven zichzelf uit in deze tijd? Hilly van Neerven b...

13-12-2017 14:50

Hollandse meester

Kruispunt - Hollandse meester

Zijn boek 'Eindelijk Thuis' was de reddingsboei van Hillary Clinton na de verloren verkiezingen. De Nederlandse priester Henri Nouwen (1932-1996) geldt in Amerika als een groot spiritueel denker. In eigen land is hij veel minder bekend. Wie...

10-12-2017 23:10

Hollandse meester

Kruispunt - Hollandse meester

Zijn boek Eindelijk Thuis was de reddingsboei van Hillary Clinton na de verloren verkiezingen. De Nederlandse priester Henri Nouwen (1932-1996) geldt in Amerika als een groot spiritueel denker. In eigen land is hij veel minder bekend. Wie w...

03-12-2017 23:10

Mijn eigen weg

Kruispunt - Mijn eigen weg

Het verhaal van Harry en Bertie, twee mensen met dementie. De één kiest voor de dood, de ander bewust voor het leven. Zij ontmoeten elkaar in het Odensehuis, een dagbesteding voor mensen met dementie. Voor Harry is het idee de regie over zi...

26-11-2017 23:10

Onze Tweeling

Kruispunt - Onze Tweeling

Geboren als twee gelijken, maar het noodlot bepaalt al snel dat de levens van de tweeling totaal anders zullen verlopen. De zusjes Marlies en Dorien worden ruim drie maanden te vroeg geboren en belanden direct in de couveuse. De ouders van ...

19-11-2017 23:15

Niet zonder ons

Kruispunt - Niet zonder ons

Voor kunstenaars op leeftijd is er nu een plek waar ze samen oud kunnen worden. In het Ramses Shaffy-huis in Amsterdam leven ze met jonge kunstenaars en zo blijven ze midden in het leven staan. Samenwonen, zonder je artistieke eigenheid op ...

12-11-2017 23:10

Gulle Gevers

Kruispunt - Gulle Gevers

Jeroen en Dorothy investeerden al hun geld in een eigen woon- en leefgemeenschap voor dak- en thuislozen, maar voelen zich rijker dan ooit. De Genoenhof in Swalmen van de stichting Emmaus Perspectief bestaat nu twee jaar. Bewoners krijgen o...

05-11-2017 23:10

Ons dagelijks brood

Kruispunt - Ons dagelijks brood

De verwarring over wat goed en slecht eten is, is enorm. Volgens de een zijn gluten het nieuwe gif en volgens de ander is juist lactose de grote boosdoener. De stelligheid waarmee dat allemaal wordt beweerd is ongekend. Eten lijkt wel een n...

29-10-2017 23:10

Ritme van Troost

Kruispunt - Ritme van Troost

Aan de vooravond van Allerzielen een portret van Luna Zegers. Ze is in korte tijd haar vader, zus en moeder kwijtgeraakt. In de Spaanse flamencomuziek leert ze haar grote verdriet te verwerken. Ze belandt in Barcelona en volgt de opleiding ...

22-10-2017 23:10

Voor altijd vermist?

Kruispunt - Voor altijd vermist?

De rauwe werkelijkheid achter vermissingen. Achterblijvers vertellen over hun dierbaren die op een dag spoorloos verdwenen en van wie al jarenlang niets meer is vernomen. Over vragen zonder antwoord en een boek dat niet gesloten kan worden.

15-10-2017 23:10

Voorst vooruit

Kruispunt - Voorst vooruit

Het is mede aan bakker Paul Bril te danken dat zijn dorp Voorst in Gelderland weer een kloppend hart heeft. Hij zag met lede ogen toe hoe Voorst met 2700 inwoners weer een voorziening armer dreigde te worden. Er was al een verzorgingshuis g...

08-10-2017 23:10

Zoektocht geluk

Kruispunt - Zoektocht geluk

Hoe worden we gelukkig? De zoektocht naar geluk houdt bijna iedereen bezig. Maar worden we van dat zoeken niet juist óngelukkig? Is geluk wel vindbaar en maakbaar? Of moeten we het over een andere boeg gooien? Volgens de Amerikaanse psychol...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 352
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord