Programma gemist?

Dertig van jaar geleden was in de dood nog een door taboe, dat op tv ondervond huisarts in Pieter Sluis aan tijdens den lijve. Hij verloor zijn zoontje naar aan wiegendood. Er op tv een was niemand, ook uit niet in de medische uit wereld, met het wie hij over zijn emoties kon op praten. uit Uiteindelijk vond op hij antwoorden bij psychiater Elisabeth op tv Kübler-Ross. Zij in is de grote pionier op in het gebied van door stervensbegeleiding en van ging heel gewoon met een de met dood om. Zij begreep de dat naast naar de zorg, emoties en op tv nabijheid minstens zo met belangrijk zijn. Geïnspireerd de door de Kübler- Ross richt huisarts uit Sluis een tijdens hospice op, waar mensen in een op tv huiselijke omgeving een kunnen sterven. Een het bijna-thuis-huis, dat tijdens drijft op de inzet in van uit vrijwilligers, een unicum in tijdens Nederland. Dertig jaar later zijn naar er zo'n uit 150 op tv kleinschalige hospices en de de vraag neemt alleen naar maar toe. Liesbeth Scholten is de uit vanaf de start verpleegkundige in een het hospice in Hoorn. een 'In een hospice in concentreer je door je in veel meer op de door patiënt, niet op de protocollen. van Ik probeer onze een tijdens gasten rust te van brengen en ze de ruimte op te geven zichzelf te een tijdens zijn.' Opvallende ontwikkeling is dat een 95 op procent van de mensen die binnenkomen tijdens bij door een hospice met een euthanasiewens de met toch besluiten hiervan af te in zien. De het vraag naar hospices het groeit. Maar met hoe kan de kleinschaligheid en nabijheid naar gewaarborgd in blijven? Sluis: 'Hart-tot-hartzorg het is een op kostbaar goed. Een beweging die met meer wensen- een en gevoelensgericht is, uit mag niet een verloren gaan'.

Op uit Moederdag worden ook pleegmoeders in uit van het zonnetje gezet door door hun pleegkinderen. Maar met liefst 20.000 kinderen wonen door kortere de of langere tijd in een de pleeggezin en er het is een altijd een tekort aan pleegouders. Hoewel de de zorg tijdens vaak maar uit tijdelijk is bouwen veel een pleegkinderen op een band voor het leven op op tv met op hun pleegmoeder. Pleegkinderen en een pleegmoeders naar praten over hun bijzondere van relatie.

De op zomer is op tv in aantocht en de modebladen staan met weer van vol met tijdens bikiniklaar-diëten en tips om slank uit en - voor het uit gemak daarmee gelijk naar gesteld - door gezond te blijven. de Het dominante schoonheidsideaal is door immers nog het steeds slank door en strak tijdens en met name een vrouwen voelen de druk om een hieraan te voldoen. De op tv een mythe van het maakbare door lichaam heerst en in zet ons ertoe aan om in obsessief met ons met eigen lichaam in en van dat van anderen bezig te zijn, van met alle frustraties de een van dien. Op Internationale Anti-Dieet uit Dag vertellen drie vrouwen naar hoe ze zich op na een lange door worsteling het hebben bevrijd van de hun negatieve tijdens zelfbeeld.

Joodse in onderduikkinderen brengen een het ode aan hun de verzetsheldin Ru Paré. Onder een de naam Tante in Zus wist de kunstenares de met behulp het van haar naar schilderkist 52 kinderen uit de van handen met van de op nazi's te redden. Hanneke op tv Gelderblom (82) is één tijdens van de kinderen van de toen. Zij is in met de drijvende kracht op achter de tentoonstelling over Ru een Paré uit in het Museon in Den met Haag. door Voor het eerst in sinds de oorlog in ontmoeten de onderduikkinderen elkaar daar. in De bijzondere op reünie staat de in het teken van hun een speciale band op met Ru door Paré. Een band die zelfs na in de oorlog nog met bleef in voortbestaan.

Een kapsalon waar met ouderen door een dagje met zomaar verwend worden en banken die uit tot ontmoeting een in de naar buurt leiden: tegen de verkilling in creëert door Karin Bruers naar projecten om mensen tijdens juist bij elkaar een te brengen. In haar Tilburgse op tv werkplaats 'Het Duivelshok' uit maken werknemers en de vrijwilligers tijdens met uiteenlopende achtergronden samen de op tv kant-en-klare mozaïekbanken naar en de de doe-het-zelfpakketten voor buurtbewoners. En een in de Social Salon, zoals op de op tv kapsalon wordt genoemd, laten het ouderen zich een nieuwe met coupe aanmeten. Karin naar uit wordt gedreven, zo blijkt op ook uit haar theatershow uit 'Bruers haalt uit', in door een op groot rechtvaardigheidsgevoel, als door gevolg van zelf ervaren onrecht uit in haar met jeugd.

De diagnose naar kanker of een andere in ernstige ziekte zet de naar je bestaan volledig met op de kop. op tv Een leven vol angst, pijn en de verdriet is op tv wat nog rest. op En zelfs als je het wel geneest lijkt uit één ding de zeker, vanaf het moment tijdens van het in slechte nieuws kun op je niet meer de onbezorgd gelukkig zijn. Toch naar geldt uit dat niet voor iedereen. Verhalen van van de mensen die met ondanks hun ziekte onvoorstelbaar op gelukkig zijn.

Met de een komst van van de lente van verschijnen ook de lammetjes door weer in de de wei en op de hei. van De schaapherders naar die met hen op tv oplopen zijn hele de dagen buiten, nauw verbonden van met met hun dieren een en urenlang alleen. Als mens voelen de zij naar zich juist beter tijdens los van de de 'kudde': weg van op het maatschappelijk tijdens gewoel en zonder al te met veel met menselijke contacten. Hoe zien de zij hun leven? En van waarom zijn tijdens ze zo door verknocht aan hun een vak? Daphne Hogeweg een groeide op in de de stad maar was als het kind al het liefste in buiten. Net afgestudeerd uit gooide ze tijdens het roer van om en uit vertrekt ze naar op tv de wadden. Toen in ze uiteindelijk schaapherder werd wist ze in dat door ze haar bestemming had gevonden. naar een Marianne Duinkerken en Albert Koopman hebben het een kudde met in in het Drentse Balloo. Albert, een geboren uit en op getogen Drent, is al sinds van 1981 fulltime herder. naar De Haarlemse Marianne de naar studeerde wereldgodsdiensten en in klassieke kalligrafie, werkte naar op de wilde het vaart en runde van jarenlang een grand café. tijdens Toen ze in Albert in 2001 op de tijdens de hei in tegenkwam werden op tv ze op slag verliefd tijdens en door die liefde rolde tijdens zij ook in de het herdersvak. in Beiden zeggen van dat ze dit de van rest van hun een leven willen doen van omdat het de het zin van tijdens hun bestaan naar is.

De het bijzondere verzoening tussen een uit moeder op tv en de moordenaar van haar tijdens dochter en kleinzoon. met Na een jarenlange de briefwisseling raken in ze bevriend en kan een Agnes van de gruwelijke daad naar van Leonard vergeven. Een op indrukwekkend verhaal over op hoe vergeving heilzaam kan naar zijn, niet alleen voor in degene het die vergeven wordt, maar tijdens ook voor de diegene die vergeving in schenkt.

De uit meest verguisde door wijk van Nederland het is weer in trek. In de met Bijlmer zijn de op tv huizenprijzen in korte met tijd verdubbeld en op zelfs uit The Passion op strijkt er neer. door Wat verbindt mensen in een tijdens buurt met ruim in 130 op nationaliteiten en 150 verschillende met kerkgemeenschappen? Bewoners van het eerste uit uur en een nieuwkomers over hun passie de voor de door wijk.

Met het de gemeenteraadsverkiezingen voor de naar deur van een reportage over op de verbondenheid die mensen het voelen met uit de plek waar ze wonen, vanuit op tv in het Friese het Bildt. Een verbondenheid op tv die op tv in het naar Bildt en op andere op tv plekken in het Nederland regelmatig onder op druk komt ten uit gevolge van gemeentelijke herindelingen, schaalvergroting door en in globalisering. Bewoners van de van streek het Bildt op springen op de bres voor het het behoud op van hun op eigen taal en op tv identiteit nu het op Bildt na een recente uit herindeling niet langer een met afzonderlijke in gemeente is. Niet omdat door ze zichzelf beter tijdens vinden, maar om tijdens te behouden wat op eigen en vertrouwd naar is.

Ter gelegenheid van met het vijfjarig jubileum met van op paus Franciscus maken uit insiders en uit specialisten de balans op. naar Wat heeft Franciscus bereikt? Met van o.a. tijdens prins Jaime de Bourbon de op tv Parme en Vaticaankenners van John Allen uit en Christian de van der in Heijden.

Vlak in voor internationale vrouwendag: Mannen over tijdens hun moeder. Ahmed op tv Marcouch, Stef naar Bos en naar Herman Pleij vertellen wat zij uit leerden op tv van hun moeder en hoe naar de hun beeld van van vrouwen door haar werd op tv gevormd.

Wat als in je je leven op over naar mocht doen? Zou je het dan naar anders doen? het Uit onderzoek van in Ouderen het bond KBO-PCOB blijkt dat meer dan van de helft een van de ouderen uit hun leven anders zou uit inrichten. het Het meeste spijt hebben ze een op van hun opleiding. Ouderen over naar gemiste uit kansen èn tweede op tv kansen.

Twintig jaar na de de dood van tijdens Nicky de Verstappen praten betrokkenen tijdens over de impact van op de onopgeloste zaak. Vriend van Mark was het een van de een laatsten die Nicky levend het zag. Ze de lagen samen het in de tent tijdens op het zomerkamp op tv toen Nicky op in een nacht verdween. Voor naar het eerst met vertelt hij zijn verhaal voor tijdens door de camera. Moeder Berthie Verstappen en een pastoor Nies het van Lier door zien uit naar de het resultaten van op het grootste van DNA-verwantschapsonderzoek dat 24 de februari van start gaat. Ze verlangen de naar antwoorden en met een een eind aan de slopende onzekerheid de over de in vraag wat het er met Nicky de destijds is in gebeurd.

Drank associëren op tv we vaak met van gezelligheid. in Maar 55-plussers grijpen juist steeds de vaker naar van de fles om een leegte in op te vullen. van Na het naar overlijden van een partner het of verlies van door van een baan. Een op de drie tijdens ouderen de drinkt elke dag. het Het begint tijdens vaak onschuldig met een glaasje in bij het een koken, tijdens het diner, op tv maar naar later ook overdag. uit Gerrie, Dina en Wim vertellen openhartig uit over hun het alcoholverslaving. Hoe moeilijk het op was de schaamte van te overwinnen en uit door uiteindelijk de stap te met zetten om hulp te naar zoeken.

juli 2018
20-05-2018 22:50

Dood gewoon - 30 jaar hospicezorg

Kruispunt - Dood gewoon - 30 jaar hospicezorg

Dertig jaar geleden was de dood nog een taboe, dat ondervond huisarts Pieter Sluis aan den lijve. Hij verloor zijn zoontje aan wiegendood. Er was niemand, ook niet in de medische wereld, met wie hij over zijn emoties kon praten. Uiteindelij...

13-05-2018 23:10

Pleegmoederdag

Kruispunt - Pleegmoederdag

Op Moederdag worden ook pleegmoeders in het zonnetje gezet door hun pleegkinderen. Maar liefst 20.000 kinderen wonen kortere of langere tijd in een pleeggezin en er is altijd een tekort aan pleegouders. Hoewel de zorg vaak maar tijdelijk is...

06-05-2018 23:10

De maat is vol

Kruispunt - De maat is vol

De zomer is in aantocht en de modebladen staan weer vol met bikiniklaar-diëten en tips om slank en - voor het gemak daarmee gelijk gesteld - gezond te blijven. Het dominante schoonheidsideaal is immers nog steeds slank en strak en met name ...

29-04-2018 23:15

De kinderen van Tante Zus

Kruispunt - De kinderen van Tante Zus

Joodse onderduikkinderen brengen een ode aan hun verzetsheldin Ru Paré. Onder de naam Tante Zus wist de kunstenares met behulp van haar schilderkist 52 kinderen uit de handen van de nazi's te redden. Hanneke Gelderblom (82) is één van de ki...

22-04-2018 23:10

Alles voor elkaar

Kruispunt - Alles voor elkaar

Een kapsalon waar ouderen een dagje zomaar verwend worden en banken die tot ontmoeting in de buurt leiden: tegen de verkilling creëert Karin Bruers projecten om mensen juist bij elkaar te brengen. In haar Tilburgse werkplaats 'Het Duivelsho...

15-04-2018 23:05

Onvoorstelbaar gelukkig

Kruispunt - Onvoorstelbaar gelukkig

De diagnose kanker of een andere ernstige ziekte zet je bestaan volledig op de kop. Een leven vol angst, pijn en verdriet is wat nog rest. En zelfs als je wel geneest lijkt één ding zeker, vanaf het moment van het slechte nieuws kun je niet...

08-04-2018 23:10

Los van de kudde

Kruispunt - Los van de kudde

Met de komst van de lente verschijnen ook de lammetjes weer in de wei en op de hei. De schaapherders die met hen oplopen zijn hele dagen buiten, nauw verbonden met hun dieren en urenlang alleen. Als mens voelen zij zich juist beter los van ...

01-04-2018 22:50

Het onvergeeflijke vergeven

Kruispunt - Het onvergeeflijke vergeven

De bijzondere verzoening tussen een moeder en de moordenaar van haar dochter en kleinzoon. Na een jarenlange briefwisseling raken ze bevriend en kan Agnes de gruwelijke daad van Leonard vergeven. Een indrukwekkend verhaal over hoe vergeving...

25-03-2018 23:10

Wij zijn de Bijlmer

Kruispunt - Wij zijn de Bijlmer

De meest verguisde wijk van Nederland is weer in trek. In de Bijlmer zijn de huizenprijzen in korte tijd verdubbeld en zelfs The Passion strijkt er neer. Wat verbindt mensen in een buurt met ruim 130 nationaliteiten en 150 verschillende ker...

18-03-2018 23:05

De taal van de klei

Kruispunt - De taal van de klei

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur een reportage over de verbondenheid die mensen voelen met de plek waar ze wonen, vanuit het Friese het Bildt. Een verbondenheid die in het Bildt en op andere plekken in Nederland regelmatig onde...

11-03-2018 23:00

Hoop en Heibel in het Vaticaan

Kruispunt - Hoop en Heibel in het Vaticaan

Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van paus Franciscus maken insiders en specialisten de balans op. Wat heeft Franciscus bereikt? Met o.a. prins Jaime de Bourbon de Parme en Vaticaankenners John Allen en Christian van der Heijden.

04-03-2018 22:40

Levenslessen van mijn moeder

Kruispunt - Levenslessen van mijn moeder

Vlak voor internationale vrouwendag: Mannen over hun moeder. Ahmed Marcouch, Stef Bos en Herman Pleij vertellen wat zij leerden van hun moeder en hoe hun beeld van vrouwen door haar werd gevormd.

25-02-2018 22:40

'Had ik maar ...'

Kruispunt - 'Had ik maar ...'

Wat als je je leven over mocht doen? Zou je het dan anders doen? Uit onderzoek van Ouderen bond KBO-PCOB blijkt dat meer dan de helft van de ouderen hun leven anders zou inrichten. Het meeste spijt hebben ze van hun opleiding. Ouderen over ...

18-02-2018 22:40

Slopende onzekerheid, de zaak Nicky Verstappen

Kruispunt - Slopende onzekerheid, de zaak Nicky Verstappen

Twintig jaar na de dood van Nicky Verstappen praten betrokkenen over de impact van de onopgeloste zaak. Vriend Mark was een van de laatsten die Nicky levend zag. Ze lagen samen in de tent tijdens het zomerkamp toen Nicky op een nacht verdwe...

11-02-2018 22:40

Glaasje Vieux

Kruispunt - Glaasje Vieux

Drank associëren we vaak met gezelligheid. Maar 55-plussers grijpen juist steeds vaker naar de fles om een leegte op te vullen. Na het overlijden van een partner of verlies van een baan. Een op de drie ouderen drinkt elke dag. Het begint va...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kruispunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kruispunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kruispunt bij Kruispunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kruispunt. Heb je een uitzending van Kruispunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kruispunt gemist

Uitzending gemist van Kruispunt? Hier kun je alle uitzendingen van Kruispunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 370
  • Laatste uitzending op 20-05-2018 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord