Programma gemist?

Presentator naar Lucas De Man op doet verslag van de in opening tijdens van de 8e tijdens editie van het internationaal gerenommeerde fotofestival uit door in Breda én gaat van een dag op pad op tv met de door kersverse fotograaf tijdens des vaderlands.

Portret tijdens van de wereldberoemde Chinese kunstenaar naar en op tv politiek activist Ai Weiwei. een Hij staat bekend uit om zijn tijdens snoeiharde kritiek op de met Chinese maatschappij in en zijn het strijd voor mensenrechten op wereldwijd.

Liu naar Wei is in een van de meest rebelse en van op tv onconventionele kunstenaars in China. de Hij gebruikt voor zijn enorme door installaties vaak verrassende door tijdens materialen. Eén van zijn op tv beroemdste werken, naar Don't Touch, is op van dit moment in door de tentoonstelling 'A uit Chinese Journey' in het Noordbrabants uit Museum met te zien. op Het werk van 4,5 meter breed naar stelt de de heilige stad Lhasa met -de traditionele hoofdstad van in Tibet- voor van en de is volledig gemaakt uit van gedroogde runderhuid.

Het uit Londense kunstenaarscollectief Random International kreeg uit wereldfaam door hun uit magische kunstinstallatie het Rain Room, van waarin je op door een stortbui een wandelt maar niet nat naar wordt. De installatie uit Rain Room de is maar liefst 465 vierkante van meter groot met en terwijl het keihard regent, op tv de plénst en hóóst, blijf je -terwijl met van je er dwars doorheen op tv loopt-, kurkdroog. Dit soort met complexe technologie op wordt door Random International vaker van toegepast, maar op het belangrijkste voor tijdens hen is niet de een technologie, maar de op tv het magie.

Weet op u het van nog? Op 30 april 2013 met keek de hele op tv wereld toe hoe de Máxima op in de door naar Jan Taminiau ontworpen koningsblauwe japon naar op de inhuldigingsceremonie op schreed. Jan Taminiau schreef een met deze gedurfde op creatie door mode-geschiedenis.

Kunstenaar van KAWS, echte naam Brian op Donnelly, maakte met naam in de naar New Yorkse graffitiscene en met werkte als animator voor een Disney. Hij het werd wereldberoemd door op tv zijn 'speelgoedpoppetjes' tijdens en werkt het voor grote merken als Nike en met Comme een des garçons. Ook sterren uit als Pharrell Williams door en Kanye de West maken graag van door zijn diensten tijdens gebruik.

De legendarische Japanse de op kunstenares Yayoi Kusama, bijgenaamd de The Polkadot Princess, een werd wereldberoemd door het van gebruik van stippen het én het door haar knalrode pruik. De bijna op 90-jarige van Kusama vertrok naar vanuit Japan naar New York en door op maakte sinds de jaren 60 uit furore in in de internationale kunstwereld. Andy Warhol op tv was een van met haar grootste van fans.

Fotograaf het Eddo Hartmann kreeg op in 2015 als eerste westerse op tv fotograaf met toestemming om in de het Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang te uit fotograferen. In van datzelfde jaar besloot het fotograaf met Robin de Puy een rondreis door in van Amerika te maken. Het resultaat: van twee prachtige op tentoonstellingen over twee totáál in verschillende van landen.

Zwarte kunstenaars tijdens zijn tijdenlang systematisch uitgesloten het op van de Amerikaanse kunstgeschiedenis. van Nu is er gelukkig door sprake van een tijdens reusachtige het inhaalslag. En mede door hashtags door als #OscarsSoWhite en #MuseumsSoWhite van dwingen zwarte tijdens kunstenaars inmiddels hun in plek naar in de schijnwerpers af. op We staan stil bij de de ontluisterende geschiedenis van op tv zwarte kunstenaars en een tijdens de opkomst van een nieuwe en door met meer zichtbare generatie.

De uit eigenzinnige sieradenontwerper Ted Noten maakt in niet het gewoon ringen, op kettingen of oorbellen, naar maar eerder brutale beelden die de je dan toevallig met wel kan dragen. op tv Lucas De Man naar ontmoet de in kunstenaar in zijn grote Bossche een op tv atelier.

Zwarte kunstenaars met zijn tijdenlang systematisch uitgesloten in van de op Amerikaanse kunstgeschiedenis. Nu is tijdens tijdens er gelukkig sprake van een reusachtige op tv inhaalslag. En mede in door hashtags als uit #OscarsSoWhite en een #MuseumsSoWhite dwingen zwarte op kunstenaars inmiddels hun tijdens plek tijdens af in de schijnwerpers. We op zien hoe zwarte op kunstenaars sinds van vorige eeuw vechten van tegen het beeld van op de racistische karikatuur. uit Eindelijk naar erkent de internationale kunstwereld het het tot nu een toe verstopte en verzwegen de werk van deze uit kunstenaars.

Lucas De het Man stelt de op tv vijf kandidaten voor die het genomineerd waren voor door de de De Volkskrant Beeldende Kunstprijs. op Juryvoorzitter door en oud-minister Jet Bussemaker maakte de met winnaar op tv bekend. De vijf kunstenaars de die dit jaar meededen in zijn Feiko Beckers, een Anne met Geene, Rosa met Johanna, Benjamin Li en Kevin het Osepa.

Na een met vier de jaar durende intensieve restauratie zijn naar de drie topstukken uit van op tv Frans Hals weer te bewonderen. Frans van op tv Hals wordt samen met Rembrandt met en uit Vermeer gerekend tot de drie het grootste schilders uit de op 17e eeuw. het En het in die Gouden Eeuw werden een belangrijke in bestuurders in de zogenaamde regentenstukken op uit het naar doek vereeuwigd.

De Jeanne tijdens Oosting Prijs, De Scheffer, naar uit De Koninklijke Prijs voor de op tv Vrije Schilderkunst én een de op tv Prix de Rome. Wat doet het met met tijdens je als kunstenaar als een je een grote kunstprijs de wint? Lucas De op tv Man stelt het vier trotse op winnaars voor.

Torrentius was door de beste stillevenschilder uit van door zijn tijd, werd in opgepakt en gemarteld in Haarlem, het en tijdens met een showproces wegens ketterij een en blasfemie tot twintig op jaar van gevangenisstraf veroordeeld. Na twee door jaar kwam door hij vrij, dankzij politieke tijdens druk van het Koninklijk het Huis en de door koning op tv van Engeland. Slechts één schilderij de is in bewaard gebleven, dat het deskundigen voor een een absoluut raadsel stelt. In tijdens deze met documentaire wordt de met zaak Torrentius opnieuw op onderzocht.

september 2018
16-09-2018 17:45

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

Presentator Lucas De Man doet verslag van de opening van de 8e editie van het internationaal gerenommeerde fotofestival in Breda én gaat een dag op pad met de kersverse fotograaf des vaderlands.

09-09-2018 17:40

Brilliant Ideas - Ai Wei Wei

Kunstuur - Brilliant Ideas - Ai Wei Wei

Portret van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en politiek activist Ai Weiwei. Hij staat bekend om zijn snoeiharde kritiek op de Chinese maatschappij en zijn strijd voor mensenrechten wereldwijd.

07-09-2018 13:20

Liu Wei

Kunstuur - Liu Wei

Liu Wei is een van de meest rebelse en onconventionele kunstenaars in China. Hij gebruikt voor zijn enorme installaties vaak verrassende materialen. Eén van zijn beroemdste werken, Don't Touch, is op dit moment in de tentoonstelling 'A Chin...

31-08-2018 13:20

Random International

Kunstuur - Random International

Het Londense kunstenaarscollectief Random International kreeg wereldfaam door hun magische kunstinstallatie Rain Room, waarin je door een stortbui wandelt maar niet nat wordt. De installatie Rain Room is maar liefst 465 vierkante meter groo...

24-08-2018 13:20

Special Jan Taminiau

Kunstuur - Special Jan Taminiau

Weet u het nog? Op 30 april 2013 keek de hele wereld toe hoe Máxima in de door Jan Taminiau ontworpen koningsblauwe japon naar de inhuldigingsceremonie schreed. Jan Taminiau schreef met deze gedurfde creatie mode-geschiedenis.

17-08-2018 13:20

KAWS

Kunstuur - KAWS

Kunstenaar KAWS, echte naam Brian Donnelly, maakte naam in de New Yorkse graffitiscene en werkte als animator voor Disney. Hij werd wereldberoemd door zijn 'speelgoedpoppetjes' en werkt voor grote merken als Nike en Comme des garçons. Ook s...

10-08-2018 13:20

Brilliant Ideas - Yayoi Kusama

Kunstuur - Brilliant Ideas - Yayoi Kusama

De legendarische Japanse kunstenares Yayoi Kusama, bijgenaamd The Polkadot Princess, werd wereldberoemd door het gebruik van stippen én door haar knalrode pruik. De bijna 90-jarige Kusama vertrok vanuit Japan naar New York en maakte sinds d...

03-08-2018 13:15

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

Fotograaf Eddo Hartmann kreeg in 2015 als eerste westerse fotograaf toestemming om in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang te fotograferen. In datzelfde jaar besloot fotograaf Robin de Puy een rondreis door Amerika te maken. Het resultaat...

29-07-2018 18:10

Black is the Color (2/2)

Kunstuur - Black is the Color (2/2)

Zwarte kunstenaars zijn tijdenlang systematisch uitgesloten van de Amerikaanse kunstgeschiedenis. Nu is er gelukkig sprake van een reusachtige inhaalslag. En mede door hashtags als #OscarsSoWhite en #MuseumsSoWhite dwingen zwarte kunstenaar...

27-07-2018 13:20

Special Ted Noten

Kunstuur - Special Ted Noten

De eigenzinnige sieradenontwerper Ted Noten maakt niet gewoon ringen, kettingen of oorbellen, maar eerder brutale beelden die je dan toevallig wel kan dragen. Lucas De Man ontmoet de kunstenaar in zijn grote Bossche atelier.

22-07-2018 18:10

Black is the Color (1/2)

Kunstuur - Black is the Color (1/2)

Zwarte kunstenaars zijn tijdenlang systematisch uitgesloten van de Amerikaanse kunstgeschiedenis. Nu is er gelukkig sprake van een reusachtige inhaalslag. En mede door hashtags als #OscarsSoWhite en #MuseumsSoWhite dwingen zwarte kunstenaar...

20-07-2018 13:20

VKBK Prijs

Kunstuur - VKBK Prijs

Lucas De Man stelt de vijf kandidaten voor die genomineerd waren voor de De Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Juryvoorzitter en oud-minister Jet Bussemaker maakte de winnaar bekend. De vijf kunstenaars die dit jaar meededen zijn Feiko Becker...

13-07-2018 13:20

Frans Hals

Kunstuur - Frans Hals

Na een vier jaar durende intensieve restauratie zijn de drie topstukken van Frans Hals weer te bewonderen. Frans Hals wordt samen met Rembrandt en Vermeer gerekend tot de drie grootste schilders uit de 17e eeuw. En in die Gouden Eeuw werden...

06-07-2018 13:20

Special Prijswinnaars

Kunstuur - Special Prijswinnaars

De Jeanne Oosting Prijs, De Scheffer, De Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst én de Prix de Rome. Wat doet het met je als kunstenaar als je een grote kunstprijs wint? Lucas De Man stelt vier trotse winnaars voor.

29-06-2018 13:20

Mysterieus Masterpiece (2/2)

Kunstuur - Mysterieus Masterpiece (2/2)

Torrentius was de beste stillevenschilder van zijn tijd, werd opgepakt en gemarteld in Haarlem, en tijdens een showproces wegens ketterij en blasfemie tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na twee jaar kwam hij vrij, dankzij politie...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 367
  • Laatste uitzending op 16-09-2018 om 17:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord