Programma gemist?

Lucas heeft uit een uitgebreid en openhartig de interview met met Erwin Olaf tijdens in zijn studio. in We zien hem aan het tijdens werk door in zijn doka en tijdens het een met shoot. En Janine van den de Ende met en choreograaf Hans van naar Manen vertellen wat naar de foto's van tijdens Erwin Olaf zo bijzonder de een maakt.

De op beroemde Duitse fotograaf Thomas Struth tijdens was gefascineerd met door het in straatbeeld van het naoorlogse tijdens Duitsland. Hij maakte foto's uit van straten, nieuwe op tv wijken en huizen, tijdens maar altijd op zónder mensen. Die afwezigheid tijdens refereerde aan tijdens het oorlogstrauma waarover naar toen gezwegen tijdens werd.

Alles draait in in China om op geld en vooruitgang. En uit ook met de kunst profiteert een mee. De Nederlandse galeriehouder het Melle Hendrikse, die een het door het Ai Wei Wei ontworpen uit galerie in Beijing op tv bestiert, van leert Lucas de met fijne kneepjes van het onderhandelen door met Chinezen. door Ook de Nederlandse naar handelaren op de Tefaf door weten inmiddels hoe ze van met met Chinese kopers tijdens moeten omgaan. Met de economische ontwikkeling in van met China liggen er ook een kansen in Nederland. Maar met houden met musea in Nederland eigenlijk wel een rekening met de de vele Chinese door bezoekers? Lucas vraagt het aan 'art connector' Monique het Knapen op tv hoe Chinaproof onze het musea zijn en op tv hoe de Chinese bezoekers door zelf denken tijdens over de kunst in door Nederland.

In 'painter street' tijdens in in Shanghai worden aan de op tv lopende het band kunstwerken nagemaakt. Zo tijdens ook van door wereldster Zhang Xiaogang die Lucas op tv in zijn riante woning uit en van atelier ontvangt. Zhang tijdens is verbaasd dat op tv hij zo slecht naar gekopieerd wordt en is in verbaasd over op tv de prijs van de zo'n kopie. Ook mag Lucas uit van bij hoge uitzondering op in bezoek bij kunstenaar Shao uit Fan. Hij gebruikt nog het steeds de naar techniek van de traditionele op kalligrafie voor met zijn schilderijen van op tv gigantische uit kozijnen, zijn muzen. Volgens kunstverzamelaar Uli naar Sigg door woont hij in een het mooiste naar huis van Beijing. En het dat klopt.

Een beetje tijdens kunstverzamelaar tijdens heeft er eentje, naar een eigen museum door dat door een internationale met toparchitect is door ontworpen. Lucas De Man neemt op tv ons een mee naar de musea de die je in uit Shanghai en Beijing gezien moet uit de hebben. Ook Nederlandse de toparchitecten worden gevraagd op om in China te komen werken. van Zo het ontwierp Rem Koolhaas het met zijn architectenbureau door OMA het gebouw van in de Chinese staatstelevisie en door op tv het Rotterdamse architectenbureau MRVDV ontwierp in de adembenemende bibliotheek in door de stad naar Tianjin.

Hedendaagse Chinese naar kunstenaars met putten ook nu een nog uit hun rijke verleden. uit In in deze aflevering leert Lucas op dan ook een de beginselen van tijdens kalligrafie, de traditionele basis tijdens waar bijna op tv alle Chinese kunst van mee begint. Ook ontmoet van hij Uli Sigg, de van grootste verzamelaar een van Chinese hedendaagse kunst van wereldwijd. naar Hij ziet, net als fervente verzamelaars tijdens Henk en Victoria naar de Heus, in de laatste jaren op tv een van enorme ontwikkeling in het op land en de van Chinese kunstwereld. Tegenwoordig trekken ook van veel beroemde Westerse op tv kunstenaars in naar China naar toe.

De Amerikaans-Koreaanse het kunstenaar naar Michael Joo heeft het zich met zijn persoonlijke op uitwerking van tijdens thema's als identiteit, natuur en politiek de tot een van naar de van meest ongrijpbare kunstenaars in Amerika de tijdens ontwikkeld. Zijn werk op varieert van sculpturen en door imponerende installaties tot performance- en met video-art. Joo brak in door tijdens in de naar jaren 90 en in de die tijd tijdens was er in Amerika op bijzonder weinig Aziatische een kunst te vinden. Hij was naar dan wel met een van geboren New Yorker, een toch werd hij in Amerika met niet helemaal als Amerikaan tijdens beschouwd. Eigenlijk ook naar niet helemaal als tijdens uit Koreaan en ook niet als naar een van combinatie van die in twee. Joo voelt zich in van beide op tv culturen thuis, maar wil zich tijdens niet door in een hokje laten stoppen. op tv Ook in de vorm het die hij voor een zijn kunstwerken kiest, op tv is op tv Joo niet de in een hokje te plaatsen. tijdens Hij een is niet alleen een beeldhouwer, in een video-artist of een de performance-kunstenaar, je naar kan hem beter naar een 'conceptual artist' noemen. op tv het Zijn werk draait met om het materiaal, het een nieuwe manier een van kijken en deconstructie. van Het geeft je met de mogelijkheid om het te van bekijken en hoe door langer je kijkt naar steeds met nieuwe aspecten aan met een kunstwerk te tijdens ontdekken.

De met op en tijdens top Britse kunstenaar Maggi Hambling schildert in de het liefst mensen, maar portretteerde een zichzelf ooit op tv als aap. Veel van een haar portretten zijn met te zien in de het uit National Portrait Gallery in op Londen. Ook maakt tijdens ze beeldhouwwerken, haar in bekendste zijn A de conversion with Oscar Wilde door in een Londen en een groot stalen werk op op door het strand wat is het opgedragen aan componist op tv Benjamin door Britten. Beide werken riepen door nogal wat controverse op. En de zelf op tv is ze ook tijdens niet vies van een relletje. van door De documentaire Brilliant Ideas uit - Maggi de Hambling behandelt ook de tentoonstelling op tv Touch, waarin zowel op het vroege werk als tijdens in recenter werk van de kunstenaar te met zin is. De een uit tentoonstelling laat zien dat de kern op van het de kunstenaarschap van Maggi vooral tijdens bij het van tekenen het ligt.

januari 2020
23-12-2018 17:35

Erwin Olaf

Kunstuur - Erwin Olaf

Lucas heeft een uitgebreid en openhartig interview met Erwin Olaf in zijn studio. We zien hem aan het werk in zijn doka en tijdens een shoot. En Janine van den Ende en choreograaf Hans van Manen vertellen wat de foto's van Erwin Olaf zo bij...

20-12-2018 13:20

China Special compilatie

Kunstuur - China Special compilatie

16-12-2018 17:40

Brilliant Ideas: Thomas Struth

Kunstuur - Brilliant Ideas: Thomas Struth

De beroemde Duitse fotograaf Thomas Struth was gefascineerd door het straatbeeld van het naoorlogse Duitsland. Hij maakte foto's van straten, nieuwe wijken en huizen, maar altijd zónder mensen. Die afwezigheid refereerde aan het oorlogstrau...

01-12-2018 11:15

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

25-11-2018 17:40

China Special (4/4)

Kunstuur - China Special (4/4)

Alles draait in China om geld en vooruitgang. En ook de kunst profiteert mee. De Nederlandse galeriehouder Melle Hendrikse, die een door Ai Wei Wei ontworpen galerie in Beijing bestiert, leert Lucas de fijne kneepjes van het onderhandelen m...

18-11-2018 17:40

China Special (3/4)

Kunstuur - China Special (3/4)

In 'painter street' in Shanghai worden aan de lopende band kunstwerken nagemaakt. Zo ook van wereldster Zhang Xiaogang die Lucas in zijn riante woning en atelier ontvangt. Zhang is verbaasd dat hij zo slecht gekopieerd wordt en is verbaasd ...

11-11-2018 17:35

China Special (2/4)

Kunstuur - China Special (2/4)

Een beetje kunstverzamelaar heeft er eentje, een eigen museum dat door een internationale toparchitect is ontworpen. Lucas De Man neemt ons mee naar de musea die je in Shanghai en Beijing gezien moet hebben. Ook Nederlandse toparchitecten w...

04-11-2018 17:40

China Special (1/4)

Kunstuur - China Special (1/4)

Hedendaagse Chinese kunstenaars putten ook nu nog uit hun rijke verleden. In deze aflevering leert Lucas dan ook de beginselen van kalligrafie, de traditionele basis waar bijna alle Chinese kunst mee begint. Ook ontmoet hij Uli Sigg, de gro...

28-10-2018 18:35

Magnum Mohammed Ali

Kunstuur - Magnum Mohammed Ali

21-10-2018 17:35

Opdrachtgeverschap

Kunstuur - Opdrachtgeverschap

14-10-2018 17:40

Brilliant Ideas - Michael Joo

Kunstuur - Brilliant Ideas - Michael Joo

De Amerikaans-Koreaanse kunstenaar Michael Joo heeft zich met zijn persoonlijke uitwerking van thema's als identiteit, natuur en politiek tot een van de meest ongrijpbare kunstenaars in Amerika ontwikkeld. Zijn werk varieert van sculpturen ...

07-10-2018 17:35

Brilliant Ideas - Maggie Hambling

Kunstuur - Brilliant Ideas - Maggie Hambling

De op en top Britse kunstenaar Maggi Hambling schildert het liefst mensen, maar portretteerde zichzelf ooit als aap. Veel van haar portretten zijn te zien in de National Portrait Gallery in Londen. Ook maakt ze beeldhouwwerken, haar bekends...

30-09-2018 17:40

Brilliant Ideas - U Ram Choe

Kunstuur - Brilliant Ideas - U Ram Choe

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 383
  • Laatste uitzending op 23-12-2018 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!