Programma gemist?

Bij op tv de Verbeke Foundation in België tijdens op tv staat het allereerste beest dat een kunstenaar en tijdens uitvinder Theo Jansen ooit het maakte. Het is van op tv van hout, maar van inmiddels bestaan de in 'strandbeesten' een van Theo Jansen uit hele een lichte pvc-buizen, in waardoor ze kunnen met bewegen op de door wind.

In het deze laatste aflevering van tijdens de met Kunstuur Designmaand is te in zien dat de ontwerpers zich met steeds meer bezighouden de met maatschappelijke problemen. op Met o.a. op Daan Roosegaarde, de dames van van met Atelier NL, een Floris Wubben en Arne Hendriks. Lucas door een De Man zoekt kunstenaar Daan een Roosegaarde op door in zijn Rotterdamse 'droomfabriek' op en praat met hem tijdens over een zijn creatieve oplossingen voor op tv de kwesties tijdens van nu.

Lucas De uit Man de ontmoet een nieuwe een generatie designers als naar Sabine Marcelis, Nynke Koster, Floris op tv Wubben en Jeroen Wand. op Voor al van deze door ontwerpers geldt dat niet het product in in maar het proces ernaartoe het belangrijkst tijdens is. Of zoals met Jeroen in Wand het zegt: 'Alles ontstaat het vanuit in experiment, het uit materiaal vertelt mij het uiteindelijk wat het wil naar zijn'.

Lucas een De Man zoekt tijdens de van Salone door del Mobile uit in Milaan een verklaring voor het van op internationale succes van Dutch Design. in Wat naar is volgens topontwerpers Marcel met Wanders en Maarten Baas op tv typisch Nederlands aan op Dutch het Design? Waarom zijn Nederlandse ontwerpers met zo geliefd? En wat een van is er eigenlijk typisch 'Dutch' een aan Dutch in Design?

Van van 21 tot 29 oktober op tv vindt de de Dutch Design Week door in Eindhoven plaats en op daarom staat de Kunstuur de de hele maand oktober in het teken op door van design. Wat zijn op tv de trends? Waarom op is Dutch uit Design zo uniek en door beroemd? Hoe de ziet de toekomst er uit? En uit welke op ontwikkelingen vinden er van plaats op uit materiaalgebruik en maatschappelijke de betrokkenheid? In aflevering n drie portretten tijdens van door jonge topdesigners: Bart met Hess, Christien Meindertsma en Dirk naar van op tv der Kooij.

Kunstenaar op Jan Banning uit werd internationaal bekend met indrukwekkende fotoseries tijdens over troostmeisjes, een bureaucratie, strafrecht, en van de het restanten van het communisme. in In het Fotomuseum in Den in Haag is op tot en met 2 tijdens in september 2018 een grote overzichtstentoonstelling met van het door werk van Banning te op zien. 

In tijdens de wereld van de Koreaanse naar kunstenaar Yeondoo Jung een is in alles mogelijk. Is het nou in echt? in Of toch een droom? het Het werk uit van Jung is een ode een aan de op fantasie. Zo een zet hij bijvoorbeeld door foto's in op tv scène die letterlijk zijn op tv gekopieerd van in kindertekeningen.

En door van zijn uit beroemdste werken, Dont tijdens Touch is op dit moment op in de tentoonstelling A Chinese op Journey in het naar Noord tijdens Brabants Museum te zien. een Het werk van 4,5 met meter breed op stelt de de heilige stad Lhasa met -de traditionele hoofdstad van tijdens Tibet- voor op tv en is volledig gemaakt van tijdens gedroogde runderhuid.Verstedelijking met van ChinaDe kunstwerken op tv van Wei het vallen onder tijdens het 'cynisch realisme'. Deze op tv stroming, afkomstig een uit China, omvat meestal een in humoristische en post-ironische kijk op op tv op de overgang die de met Chinese samenleving naar heeft doorgemaakt, vanaf de komst van door tijdens het communisme tot de industrialisatie en uit modernisering naar van vandaag. Wei, geboren in Beijing, in een behandelt in zijn op tv kunst vaak deze door sociaal-politieke thema's, zoals de verstedelijking van China. uit Hij verwerkt de tijdens 'megapool' en het de corrupte hirarchische naar overheid in op zijn installaties. In zijn kunst tijdens komen thema's als angst, naar agressie en overmaat vaak uit terug.HondenkluivenWat zijn het kunst ook bijzonder maakt, is het uit gebruik door van verrassende materialen voor zijn enorme een installaties. Hij 'recyclet' met graag materialen die tijdens hij vindt het in de van gerbaniseerde omgeving. Wei gebruikt voor zijn uit kunstwerken naar vaak letterlijk de van materialen waar een stad het mee wordt opgebouwd. Zijn het op werken bestaan uit op tv materialen en voorwerpen die op tv je in het dagelijks op tv leven uit tegenkomt. Het materiaal in dat hij gebruikt in heeft voor Dont Touch in is daar het perfecte het voorbeeld van, dezelfde runderhuiden op worden op tv gebruikt bij een de productie van uit hondenkluiven. Het gebruik van dit specifieke van materiaal voor in Don't Touch zou op een het ironische manier de relatie het tussen naar landschap en architectuur van verbeelden.

Weet naar u het met nog? Op 30 een april 2013 keek de van hele wereld toe hoe Máxima het in de in door Jan Taminiau een ontworpen koningsblauwe japon tijdens naar de inhuldigingsceremonie tijdens schreed. Jan Taminiau het schreef met een deze gedurfde creatie door mode-geschiedenis. Op dit moment naar is er in in het Centraal Museum naar in Utrecht een een grote overzichtstentoonstelling met tientallen door topstukken van van deze veelzijdige in Nederlandse ontwerper te zien. En met daarnaast een presenteert Jan Taminiau ook op daar zijn op allernieuwste collectie. In het deze special beantwoorden collega uit mode een ontwerper Mattijs van Bergen en hoofredacteur naar Cecile op tv Narinx van Harper's een Bazaar de op vraag wat nou door typisch de signatuur van op Taminiau is? een En uiteraard vraagt Lucas De Man door het de door maestro zelf in zijn uit Baambrugse het studio en door showroom.

Het Londense de kunstenaarstrio naar Random International kreeg uit wereldfaam door hun magische kunstinstallatie Rain tijdens Room, waarin naar je uit door een stortbui wandelt het maar niet nat wordt. De door installatie is de maar liefst 465 uit vierkante de meter groot en terwijl het kei- van naar en keihard regent, plénst, hóóst, van blijf je op -terwijl je met er dwars doorheen loopt-, kurkdroog. een Dit soort complexe het technologie wordt door de Random International vaker toegepast, het maar het in belangrijkste voor hen is het niet door de technologie, maar met de magie.

Kunstenaar KAWS, echte het naam Brian de Donnelly, tijdens maakte naam in de New door Yorkse een graffitiscene en werkte als de animator voor Disney. Hij werd het wereldberoemd tijdens door zijn 'speelgoedpoppetjes' en uit werkt voor grote van merken als Nike door en een Comme des Garçons. de Ook sterren als Pharrell Williams van en door Kanye West maken graag van op tv zijn diensten naar gebruik. En wat op begon als 'speelgoed' op tv is inmiddels ook kunst op geworden.

De legendarische Japanse in kunstenares Yayoi op Kusama -bijnaam The in Polkadot Princess- werd wereldberoemd de door het uit gebruik van stippen én uit door haar tijdens knalrode pruik. met De bijna 90-jarige Kusama vertrok uit vanuit van Japan naar New York en het maakte uit sinds de jaren door 60 furore in de van internationale kunstwereld. in Andy Warhol op tv was een van haar met grootste fans. In haar in schilderijen en installaties creëert de ze door op polkadots een van oneindig universum.

Zwarte op tv kunstenaars zijn tijdenlang systematisch uitgesloten een van het de Amerikaanse kunstgeschiedenis. tijdens Nu is tijdens er gelukkig sprake van een de reusachtige inhaalslag. En de mede van door hashtags als #OscarsSoWhite en de #MuseumsSoWhite dwingen naar zwarte kunstenaars inmiddels hun plek het in de in schijnwerpers van af.

juni 2018
16-06-2018 15:00

Theo Jansen

Kunstuur - Theo Jansen

Bij de Verbeke Foundation in België staat het allereerste beest dat kunstenaar en uitvinder Theo Jansen ooit maakte. Het is van van hout, maar inmiddels bestaan de 'strandbeesten' van Theo Jansen uit hele lichte pvc-buizen, waardoor ze kunn...

10-06-2018 17:50

Dutch Design (4/4)

Kunstuur - Dutch Design (4/4)

In deze laatste aflevering van de Kunstuur Designmaand is te zien dat de ontwerpers zich steeds meer bezighouden met maatschappelijke problemen. Met o.a. Daan Roosegaarde, de dames van Atelier NL, Floris Wubben en Arne Hendriks. Lucas De Ma...

08-06-2018 13:20

Dutch Design (3/4)

Kunstuur - Dutch Design (3/4)

Lucas De Man ontmoet een nieuwe generatie designers als Sabine Marcelis, Nynke Koster, Floris Wubben en Jeroen Wand. Voor al deze ontwerpers geldt dat niet het product maar het proces ernaartoe het belangrijkst is. Of zoals Jeroen Wand het ...

01-06-2018 13:20

Dutch Design (2/4)

Kunstuur - Dutch Design (2/4)

Lucas De Man zoekt tijdens de Salone del Mobile in Milaan een verklaring voor het internationale succes van Dutch Design. Wat is volgens topontwerpers Marcel Wanders en Maarten Baas typisch Nederlands aan Dutch Design? Waarom zijn Nederland...

25-05-2018 13:25

Dutch Design (1/4)

Kunstuur - Dutch Design (1/4)

Van 21 tot 29 oktober vindt de Dutch Design Week in Eindhoven plaats en daarom staat Kunstuur de hele maand oktober in het teken van design. Wat zijn de trends? Waarom is Dutch Design zo uniek en beroemd? Hoe ziet de toekomst er uit? En wel...

13-05-2018 17:35

De schoenmaker en de fotograaf (Banning)

Kunstuur - De schoenmaker en de fotograaf (Banning)

Kunstenaar Jan Banning werd internationaal bekend met indrukwekkende fotoseries over troostmeisjes, bureaucratie, strafrecht, en de restanten van het communisme. In het Fotomuseum in Den Haag is tot en met 2 september 2018 een grote overzic...

06-05-2018 17:30

Yeondoo Jung

Kunstuur - Yeondoo Jung

In de wereld van de Koreaanse kunstenaar Yeondoo Jung is alles mogelijk. Is het nou echt? Of toch een droom? Het werk van Jung is een ode aan de fantasie. Zo zet hij bijvoorbeeld foto's in scène die letterlijk zijn gekopieerd van kinderteke...

29-04-2018 17:35

Liu Wei

Kunstuur - Liu Wei

En van zijn beroemdste werken, Dont Touch is op dit moment in de tentoonstelling A Chinese Journey in het Noord Brabants Museum te zien. Het werk van 4,5 meter breed stelt de heilige stad Lhasa -de traditionele hoofdstad van Tibet- voor en ...

22-04-2018 17:40

Special Jan Taminiau

Kunstuur - Special Jan Taminiau

Weet u het nog? Op 30 april 2013 keek de hele wereld toe hoe Máxima in de door Jan Taminiau ontworpen koningsblauwe japon naar de inhuldigingsceremonie schreed. Jan Taminiau schreef met deze gedurfde creatie mode-geschiedenis. Op dit moment...

15-04-2018 17:40

Random International

Kunstuur - Random International

Het Londense kunstenaarstrio Random International kreeg wereldfaam door hun magische kunstinstallatie Rain Room, waarin je door een stortbui wandelt maar niet nat wordt. De installatie is maar liefst 465 vierkante meter groot en terwijl het...

08-04-2018 17:35

KAWS

Kunstuur - KAWS

Kunstenaar KAWS, echte naam Brian Donnelly, maakte naam in de New Yorkse graffitiscene en werkte als animator voor Disney. Hij werd wereldberoemd door zijn 'speelgoedpoppetjes' en werkt voor grote merken als Nike en Comme des Garçons. Ook s...

01-04-2018 17:35

Brilliant Ideas - Yayoi Kusama

Kunstuur - Brilliant Ideas - Yayoi Kusama

De legendarische Japanse kunstenares Yayoi Kusama -bijnaam The Polkadot Princess- werd wereldberoemd door het gebruik van stippen én door haar knalrode pruik. De bijna 90-jarige Kusama vertrok vanuit Japan naar New York en maakte sinds de j...

25-03-2018 17:35

Black is the Color (2/2)

Kunstuur - Black is the Color (2/2)

18-03-2018 17:35

Black is the Color (1/2)

Kunstuur - Black is the Color (1/2)

Zwarte kunstenaars zijn tijdenlang systematisch uitgesloten van de Amerikaanse kunstgeschiedenis. Nu is er gelukkig sprake van een reusachtige inhaalslag. En mede door hashtags als #OscarsSoWhite en #MuseumsSoWhite dwingen zwarte kunstenaar...

11-03-2018 17:35

Brilliant Ideas Parker

Kunstuur - Brilliant Ideas Parker

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 352
  • Laatste uitzending op 16-06-2018 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord