Programma gemist?

Lucas tijdens heeft een uitgebreid op en openhartig interview met Erwin naar tijdens Olaf in zijn studio. de We zien hem door aan het werk in op zijn met doka en tijdens een naar shoot. En het Janine van den Ende de en choreograaf Hans van door Manen vertellen wat de door foto's in van Erwin Olaf zo uit bijzonder naar maakt.

De beroemde Duitse op fotograaf op Thomas Struth was gefascineerd uit door het straatbeeld van met uit het naoorlogse Duitsland. Hij maakte foto's in het van straten, nieuwe wijken naar en huizen, met maar altijd zónder mensen. Die naar afwezigheid refereerde aan door het oorlogstrauma tijdens waarover toen gezwegen tijdens werd.

Alles draait naar in China een om geld en vooruitgang. En op tv ook de een kunst profiteert mee. van De in Nederlandse galeriehouder Melle uit Hendrikse, die een op door Ai Wei Wei in ontworpen galerie in op Beijing bestiert, leert een Lucas de fijne op kneepjes van het onderhandelen met naar Chinezen. Ook de een het Nederlandse handelaren op de Tefaf op weten inmiddels hoe een ze met met Chinese kopers op moeten omgaan. Met de tijdens economische ontwikkeling van tijdens China liggen een er ook kansen in naar Nederland. Maar naar houden musea in met Nederland eigenlijk wel op rekening met de met vele Chinese bezoekers? Lucas vraagt in aan 'art connector' Monique tijdens Knapen tijdens hoe Chinaproof onze het musea zijn en naar hoe de Chinese bezoekers op tv zelf denken over met de uit kunst in Nederland.

In 'painter street' door uit in Shanghai worden aan de lopende met band tijdens kunstwerken nagemaakt. Zo ook op tv van wereldster Zhang Xiaogang in die door Lucas in zijn riante een woning en met atelier ontvangt. naar Zhang is verbaasd dat hij zo van slecht gekopieerd van wordt en is tijdens verbaasd over de prijs op van zo'n naar kopie. Ook mag Lucas de bij hoge uitzondering door van op bezoek bij kunstenaar van Shao Fan. Hij gebruikt nog in steeds uit de techniek van de op tv traditionele kalligrafie voor zijn op schilderijen van gigantische van kozijnen, zijn muzen. van Volgens kunstverzamelaar in Uli Sigg woont hij in in op het mooiste huis van Beijing. door En dat de klopt.

Een door beetje kunstverzamelaar heeft er naar eentje, een eigen in museum naar dat door een in internationale toparchitect is ontworpen. op Lucas De Man neemt van ons met mee naar de musea die je op op tv in Shanghai en Beijing gezien moet tijdens hebben. Ook op Nederlandse toparchitecten de worden gevraagd in om in China te komen op tv werken. Zo op tv ontwierp Rem Koolhaas op tv met zijn architectenbureau OMA tijdens het de gebouw van de uit Chinese staatstelevisie en het op Rotterdamse architectenbureau van MRVDV ontwierp de van adembenemende bibliotheek in de stad de Tianjin.

Hedendaagse het Chinese kunstenaars naar putten ook nu nog de uit hun rijke verleden. op In deze aflevering tijdens leert van Lucas dan ook de tijdens beginselen van kalligrafie, het de traditionele van basis waar bijna alle tijdens Chinese kunst mee een begint. Ook ontmoet van hij Uli uit Sigg, de grootste verzamelaar van Chinese op hedendaagse kunst op tv wereldwijd. Hij ziet, op net als op fervente verzamelaars Henk met en Victoria de met Heus, de laatste jaren een een enorme tijdens ontwikkeling in het tijdens land en de Chinese kunstwereld. naar Tegenwoordig een trekken ook naar veel beroemde Westerse kunstenaars naar door China tijdens toe.

De op Amerikaans-Koreaanse kunstenaar uit Michael Joo heeft zich op tv met zijn persoonlijke uitwerking naar van een thema's als identiteit, natuur en de politiek tijdens tot een van de meest een ongrijpbare kunstenaars in van Amerika ontwikkeld. door Zijn werk varieert een van sculpturen de en imponerende installaties uit tot performance- en video-art. het Joo brak door in het de jaren 90 naar en uit in die tijd was op tv er in Amerika bijzonder op weinig Aziatische kunst het te vinden. Hij in was dan wel een van geboren New Yorker, uit toch werd op hij in van Amerika niet een helemaal als Amerikaan beschouwd. Eigenlijk ook het een niet helemaal als Koreaan en ook op het niet als een combinatie van op die de twee. Joo voelt zich in de beide culturen thuis, maar de wil zich uit niet in een hokje op tv laten stoppen. Ook uit in in de vorm die hij tijdens voor op zijn kunstwerken kiest, tijdens is Joo niet in een uit hokje te plaatsen. op tv Hij op tv is niet alleen met een beeldhouwer, een video-artist of uit een performance-kunstenaar, door je kan de hem beter een 'conceptual artist' noemen. de Zijn werk in draait de om het materiaal, een nieuwe manier tijdens van in kijken en deconstructie. Het van geeft je de het mogelijkheid om uit het te bekijken en door hoe met langer je kijkt steeds op tv nieuwe aspecten aan een het kunstwerk door te ontdekken.

De op met en top Britse kunstenaar in Maggi tijdens Hambling schildert het liefst mensen, van van maar portretteerde zichzelf uit ooit als aap. Veel tijdens van haar portretten zijn een te zien in de op National Portrait Gallery van in op Londen. Ook maakt ze beeldhouwwerken, naar haar een bekendste zijn A conversion op with van Oscar Wilde in uit Londen en een de groot stalen werk op uit het strand wat op is opgedragen aan het componist Benjamin Britten. Beide op werken riepen nogal van wat controverse op. En de zelf is ze de ook een niet vies van uit een relletje. op tv De documentaire Brilliant Ideas van - Maggi Hambling van behandelt ook de tentoonstelling met Touch, waarin zowel naar het vroege werk als de van recenter werk van de kunstenaar op te zin is. het De naar tentoonstelling laat zien dat de kern met de van het kunstenaarschap van Maggi tijdens vooral bij met het tekenen tijdens ligt.

juli 2020
23-12-2018 17:35

Erwin Olaf

Kunstuur - Erwin Olaf

Lucas heeft een uitgebreid en openhartig interview met Erwin Olaf in zijn studio. We zien hem aan het werk in zijn doka en tijdens een shoot. En Janine van den Ende en choreograaf Hans van Manen vertellen wat de foto's van Erwin Olaf zo bij...

20-12-2018 13:20

China Special compilatie

Kunstuur - China Special compilatie

16-12-2018 17:40

Brilliant Ideas: Thomas Struth

Kunstuur - Brilliant Ideas: Thomas Struth

De beroemde Duitse fotograaf Thomas Struth was gefascineerd door het straatbeeld van het naoorlogse Duitsland. Hij maakte foto's van straten, nieuwe wijken en huizen, maar altijd zónder mensen. Die afwezigheid refereerde aan het oorlogstrau...

01-12-2018 11:15

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

25-11-2018 17:40

China Special (4/4)

Kunstuur - China Special (4/4)

Alles draait in China om geld en vooruitgang. En ook de kunst profiteert mee. De Nederlandse galeriehouder Melle Hendrikse, die een door Ai Wei Wei ontworpen galerie in Beijing bestiert, leert Lucas de fijne kneepjes van het onderhandelen m...

18-11-2018 17:40

China Special (3/4)

Kunstuur - China Special (3/4)

In 'painter street' in Shanghai worden aan de lopende band kunstwerken nagemaakt. Zo ook van wereldster Zhang Xiaogang die Lucas in zijn riante woning en atelier ontvangt. Zhang is verbaasd dat hij zo slecht gekopieerd wordt en is verbaasd ...

11-11-2018 17:35

China Special (2/4)

Kunstuur - China Special (2/4)

Een beetje kunstverzamelaar heeft er eentje, een eigen museum dat door een internationale toparchitect is ontworpen. Lucas De Man neemt ons mee naar de musea die je in Shanghai en Beijing gezien moet hebben. Ook Nederlandse toparchitecten w...

04-11-2018 17:40

China Special (1/4)

Kunstuur - China Special (1/4)

Hedendaagse Chinese kunstenaars putten ook nu nog uit hun rijke verleden. In deze aflevering leert Lucas dan ook de beginselen van kalligrafie, de traditionele basis waar bijna alle Chinese kunst mee begint. Ook ontmoet hij Uli Sigg, de gro...

28-10-2018 18:35

Magnum Mohammed Ali

Kunstuur - Magnum Mohammed Ali

21-10-2018 17:35

Opdrachtgeverschap

Kunstuur - Opdrachtgeverschap

14-10-2018 17:40

Brilliant Ideas - Michael Joo

Kunstuur - Brilliant Ideas - Michael Joo

De Amerikaans-Koreaanse kunstenaar Michael Joo heeft zich met zijn persoonlijke uitwerking van thema's als identiteit, natuur en politiek tot een van de meest ongrijpbare kunstenaars in Amerika ontwikkeld. Zijn werk varieert van sculpturen ...

07-10-2018 17:35

Brilliant Ideas - Maggie Hambling

Kunstuur - Brilliant Ideas - Maggie Hambling

De op en top Britse kunstenaar Maggi Hambling schildert het liefst mensen, maar portretteerde zichzelf ooit als aap. Veel van haar portretten zijn te zien in de National Portrait Gallery in Londen. Ook maakt ze beeldhouwwerken, haar bekends...

30-09-2018 17:40

Brilliant Ideas - U Ram Choe

Kunstuur - Brilliant Ideas - U Ram Choe

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 383
  • Laatste uitzending op 23-12-2018 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!