Programma gemist?

Aflevering een 2 - Kunstmagazine: Mysterieus in Masterpiece (2/2): een Wie was Torrentius? met Van de 17e eeuwse kunstenaar de is maar het één, mysterieus in schilderij bekend. Torrentius was de van in beste stillevenschilder van zijn tijd, een werd opgepakt en door gemarteld in op tv Haarlem en tijdens een van showproces op wegens ketterij en blasfemie tot uit twintig jaar gevangenisstraf tijdens veroordeeld. een Na twee jaar uit kwam hij vrij, dankzij politiek druk uit door het Koninklijk in Huis en de van koning van op tv Engeland. een Slechts één schilderij in is bewaard gebleven, dat tijdens deskundigen voor een absoluut in raadsel stelt. Sporen van van olieverf zijn nooit door gevonden. In deze een documentaire wordt de op tv de zaak Torrentius opnieuw met onderzocht.

Wie uit was Torrentius? op tv Van de 17e eeuwse tijdens kunstenaar is maar uit één, mysterieus schilderij tijdens bekend. Torrentius was de in beste stillevenschilder van naar zijn tijd, naar werd opgepakt en gemarteld het in Haarlem en tijdens met op een showproces wegens ketterij en blasfemie op tot 20 jaar op op gevangenisstraf veroordeeld. Na twee tijdens jaar kwam door hij vrij, dankzij politiek druk door met het Koninklijk huis in en de koning het van Engeland. uit Slechts één schilderij in is bewaard gebleven, dat een deskundigen uit voor een absoluut raadsel op stelt. Sporen tijdens van olieverf zijn nooit gevonden. de met In de documentaire met Mysterieus Masterpiece die Kunstuur op uit 7 en 14 januari op tv uitzendt wordt de de zaak Torrentius opnieuw tijdens tijdens onderzocht.

Bij de op Verbeke Foundation in naar België staat een het allereerste op tv beest dat Theo Jansen ooit maakte. met Het is tijdens van van hout, maar uit inmiddels bestaan de het op 'strandbeesten' van de kunstenaar en tijdens uitvinder uit hele op lichte naar pvc-buizen, waardoor zij kunnen tijdens bewegen op de wind. Jansen tijdens werd onlangs tijdens uitgeroepen tot Kunstenaar van uit het Jaar tijdens 2018. uit Reden voor Lucas De Man om in hem uit te vragen met wat hij het door komend jaar voor ons in door petto met heeft. In het atelier van Theo tijdens van mag Lucas zijn nieuwste creatie, tijdens de rupsachtige het Sciurus, alvast op uit een heuvel buiten uitproberen. De tijdens tijdens rups heeft geen scharnieren, naar want anders 'komt er maar van naar zand in'. Uiteraard naar gaan Lucas en Theo het in de ijzige kou met op tv een uit van zijn beesten tijdens naar het door strand.

De wereldberoemde tijdens en veelzijdige naar Zuid-Afrikaanse kunstenaar op tv William Kentridge werd bekend door zijn van animatiefilms uit van houtskooltekeningen. naar Daarnaast is hij naar opera- en theaterregisseur. met Een belangrijk en steeds het terugkerend thema in het werk op uit van Kentridge is het een beladen politieke verleden van zijn in van vaderland Zuid-Afrika.

Eeuwenlang door is Rome als bakermat van het de een Europese kunst een geliefde bestemming naar voor kunstenaars en door architecten. op tv Ook de kunstenaars van een nú laten zich met inspireren door deze het prachtige stad. In op deze special van aandacht voor de Prix een de Rome: de oudste op tv en meest genereuze het kunstprijs in Nederland op tv waardoor talentvolle het kunstenaars en architecten in met Rome konden naar gaan werken, toen én naar door nu!

De met Amerikaanse kunstenaar Jenny Holzer naar 'schildert' op tv met woorden en je door komt haar op tv teksten overal in de openbare ruimte naar tegen. Op Schiphol met bijvoorbeeld of op door Times Square in de New op York. Door het gebruik ven in ledverlichting en van billboards schiep ze op eigenhandig een nieuw genre: door Billboard naar Art. Holzer werd door gevraagd een virtuele de expositie samen te de stellen met het werk in van vrouwelijke collega's die op ze bewonderde en een in die net als naar zij ontzettend geestig op en goed zijn. Wie zei het er ook alweer naar dat in er te weinig vrouwelijke kunstenaars naar zijn?

Kunst tijdens die in uit opdracht is gemaakt, naar kun je overal in de openbare een ruimte tegenkomen. van Lucas De Man op tv presenteert naar in samenwerking met in het Mondriaan Fonds de vier bijzondere kunstprojecten die in opdracht tijdens zijn op gemaakt.

Lucas het De Man van ontmoet een nieuwe op tv generatie designers: Sabine Marcelis, Nynke Koster, in Floris naar Wubben en Jeroen tijdens Wand. Voor een al deze ontwerpers geldt tijdens dat niet het product maar de het tijdens proces ernaartoe het met belangrijkst is. Of zoals van Jeroen Wand het door zegt: 'Alles ontstaat naar vanuit een experiment, het materiaal vertelt mij uiteindelijk een wat het met wil zijn.' Ontwerper Floris door op tv Wubben experimenteert in zijn naar atelier met een soort een kunststof waarvan hij een naar lamp wil naar maken op die hij tijdens uit de Dutch Design Week presenteert. van Een race door tegen de klok met op veel op vallen en opstaan.

Van een 21 tot van 29 oktober vindt de Dutch Design naar tijdens Week in Eindhoven plaats het en daarom staat een Kunstuur de hele het maand oktober in het teken op tv van design. een Wat zijn de van trends? Hoe ziet de van toekomst het eruit? En welke op ontwikkelingen vinden met er plaats in door materiaalgebruik en maatschappelijke betrokkenheid? tijdens Deze aflevering staat in het op tv teken in van Dutch Design, toen een en tijdens nu. Wat is er nu door zo op tv typisch Dutch aan Dutch Design op en uit waarom is het zo beroemd? door Lucas De Man door spreekt o.a. met Marcel tijdens Wanders, van Maarten Baas tijdens en Jeroen Wand en de reist naar in Milaan om designkenner Nicole Uniquole hierover het te tijdens spreken.

Van 21 een tot 29 op oktober vindt de Dutch Design het Week in Eindhoven het plaats van en daarom staat Kunstuur met de hele maand oktober op in het van teken tijdens van design. Wat zijn de van trends? Waarom is Dutch tijdens een Design zo uniek en beroemd? Hoe op ziet op de toekomst het eruit? En welke ontwikkelingen de vinden er plaats in materiaalgebruik de en op tv maatschappelijke betrokkenheid? Met drie op portretten de van jonge topdesigners: in Bart Hess, Christien Meindertsma en Dirk tijdens door van der Kooij.

Een van de met nieuwste trends in tijdens bouwen en wonen naar met is een Tiny House, een heel tijdens op klein huisje met de alles erop en eraan. Het is met op tv goedkoop én duurzaam en is de daardoor uitermate het geschikt voor milieubewuste mensen die op op tv willen ontspullen en consuminderen. Ook voor naar ontwerpers en op tv architecten is het het bouwen op tv van een Tiny House een uitdaging, de want met men moet wel naar voldoen aan het officiële uit bouwbesluit door wat voor álle huizen het geldt. Kunstuur de neemt een kijkje bij het experiment een met in Almere, waar op tv getalenteerde ontwerpers hun unieke van Tiny Houses een tentoonstellen.

januari 2018
14-01-2018 17:35

Kunstuur

Kunstuur - Kunstuur

Aflevering 2 - Kunstmagazine: Mysterieus Masterpiece (2/2): Wie was Torrentius? Van de 17e eeuwse kunstenaar is maar één, mysterieus schilderij bekend. Torrentius was de beste stillevenschilder van zijn tijd, werd opgepakt en gemarteld in H...

07-01-2018 17:40

Mysterious Masterpiece (1/2)

Kunstuur - Mysterious Masterpiece (1/2)

Wie was Torrentius? Van de 17e eeuwse kunstenaar is maar één, mysterieus schilderij bekend. Torrentius was de beste stillevenschilder van zijn tijd, werd opgepakt en gemarteld in Haarlem en tijdens een showproces wegens ketterij en blasfemi...

17-12-2017 17:35

Theo Jansen

Kunstuur - Theo Jansen

Bij de Verbeke Foundation in België staat het allereerste beest dat Theo Jansen ooit maakte. Het is van van hout, maar inmiddels bestaan de 'strandbeesten' van de kunstenaar en uitvinder uit hele lichte pvc-buizen, waardoor zij kunnen beweg...

10-12-2017 17:35

William Kentridge

Kunstuur - William Kentridge

De wereldberoemde en veelzijdige Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge werd bekend door zijn animatiefilms van houtskooltekeningen. Daarnaast is hij opera- en theaterregisseur. Een belangrijk en steeds terugkerend thema in het werk v...

06-12-2017 01:35

Special Prix de Rome

Kunstuur - Special Prix de Rome

Eeuwenlang is Rome als bakermat van de Europese kunst een geliefde bestemming voor kunstenaars en architecten. Ook de kunstenaars van nú laten zich inspireren door deze prachtige stad. In deze special aandacht voor de Prix de Rome: de oudst...

03-12-2017 17:35

Jenny Holzer

Kunstuur - Jenny Holzer

De Amerikaanse kunstenaar Jenny Holzer 'schildert' met woorden en je komt haar teksten overal in de openbare ruimte tegen. Op Schiphol bijvoorbeeld of op Times Square in New York. Door het gebruik ven ledverlichting en billboards schiep ze ...

26-11-2017 17:35

Opdrachtgeverschap

Kunstuur - Opdrachtgeverschap

Kunst die in opdracht is gemaakt, kun je overal in de openbare ruimte tegenkomen. Lucas De Man presenteert in samenwerking met het Mondriaan Fonds vier bijzondere kunstprojecten die in opdracht zijn gemaakt.

19-11-2017 17:35

Marina Abramovic

Kunstuur - Marina Abramovic

12-11-2017 17:40

Les deux garçons

Kunstuur - Les deux garçons

05-11-2017 17:35

Antony Gormley

Kunstuur - Antony Gormley

29-10-2017 17:35

Dutch Design (4/4)

Kunstuur - Dutch Design (4/4)

22-10-2017 17:35

Dutch Design (3/4)

Kunstuur - Dutch Design (3/4)

Lucas De Man ontmoet een nieuwe generatie designers: Sabine Marcelis, Nynke Koster, Floris Wubben en Jeroen Wand. Voor al deze ontwerpers geldt dat niet het product maar het proces ernaartoe het belangrijkst is. Of zoals Jeroen Wand het zeg...

15-10-2017 17:35

Dutch Design (2/4)

Kunstuur - Dutch Design (2/4)

Van 21 tot 29 oktober vindt de Dutch Design Week in Eindhoven plaats en daarom staat Kunstuur de hele maand oktober in het teken van design. Wat zijn de trends? Hoe ziet de toekomst eruit? En welke ontwikkelingen vinden er plaats in materia...

08-10-2017 17:40

Dutch Design 1

Kunstuur - Dutch Design 1

Van 21 tot 29 oktober vindt de Dutch Design Week in Eindhoven plaats en daarom staat Kunstuur de hele maand oktober in het teken van design. Wat zijn de trends? Waarom is Dutch Design zo uniek en beroemd? Hoe ziet de toekomst eruit? En welk...

01-10-2017 17:35

Tiny Houses

Kunstuur - Tiny Houses

Een van de nieuwste trends in bouwen en wonen is een Tiny House, een heel klein huisje met alles erop en eraan. Het is goedkoop én duurzaam en is daardoor uitermate geschikt voor milieubewuste mensen die willen ontspullen en consuminderen. ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 22. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 329
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord