Programma gemist?

De eigenzinnige sieradenontwerper naar Ted Noten door maakt niet gewoon op ringen, kettingen of oorbellen, naar maar de eerder brutale van beelden. Die je dan toevallig wel de kan door dragen. Lucas De Man naar ontmoet de kunstenaar door in zijn een grote Bossche atelier. naar Noten werd in in één klap door wereldberoemd met zijn collier door waarin hij een piepklein muisje van met een parelketting tijdens uit om had gevat. op Daarna maakte hij naam met de doorschijnende in acrylaat-tassen waarin cocaïne, pistolen en dieren op tv zijn gegoten. Nu op tv is er door een grote de overzichtstentoonstelling in Maastricht waarbij letterlijk in het creatieve brein uit Ted in Noten voorop in staat. Ook ontmoet Lucas de met striptekenaar Peter de van Dongen die op onlangs de prestigieuze op tv Stripsschapprijs won. Daarnaast verstripte hij het zeer succesvol de de roman Familieziek van een Adriaan van Dis door en het werkt momenteel als éérste de Nederlandse striptekenaar aan een in nieuw verhaal met van Blake en van Mortimer.

We zien het portretten van met de vijf kandidaten tijdens die genomineerd zijn voor de de van 11e editie van van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Aansluitend zal een de winnaar door door op tv juryvoorzitter Jet Bussemaker met bekendgemaakt worden.

De op tv Poolse kunstenaar Wilhelm op Sasnal heeft haast. Haast om een zijn persoonlijk van leven, de Poolse uit geschiedenis en dat van tijdens de een politieke wereld om hem op heen tijdens te schilderen. Soms maakt hij een een schilderij in tijdens slechts één dag. Hij op tv gebruikt beelden op uit op de massamedia, cartoons naar en familiekiekjes als materiaal voor een zijn taboedoorbrekende en suggestieve een tijdens schilderijen. Hij vindt het ontzettend belangrijk op dat een tijdens kunstenaar zich bewust het is van de op tv maatschappij naar waarin hij leeft.

Fotograaf van Eddo Hartmann kreeg in 2015 op tv als eerste westerse een fotograaf toestemming naar om het in de Noord-Koreaanse hoofdstad tijdens Pyongyang te het fotograferen. In datzelfde jaar besloot fotograaf het Robin de een Puy een op rondreis door naar Amerika te maken. Het op tv resultaat: twee prachtige op tentoonstellingen over het twee totáál verschillende een landen.

Na een de vier jaar op durende intensieve restauratie de zijn de drie een topstukken van op tv Frans Hals weer te in bewonderen. Frans Hals wordt samen in met Rembrandt en op tv naar Vermeer gerekend tot de van drie grootste schilders op tv uit de het zeventiende eeuw. En in die Gouden van Eeuw werden belangrijke met bestuurders door in de zogenaamde regentenstukken het op het uit doek vereeuwigd. De op tv wereldberoemde regentenportretten van tijdens Hals behoren in tot zijn beroemdste en de meest geliefde werken en ondergingen op tv een een intensieve restauratie waarbij tijdens vergeelde vernislagen naar en verkleurde retouches werden verwijderd. naar Dat zorgde naar voor onverwachte grote op tv verrassingen én kleine het teleurstellingen bij door het restauratieteam.

De Jeanne het Oosting Prijs, De Scheffer, naar op tv De Koninklijke Prijs voor tijdens de Vrije in Schilderkunst én de in Prix de Rome. Dat tijdens is een greep het uit vele kunstprijzen die het op tv afgelopen het jaar werden uitgereikt. met Het bedrag van in bovengenoemde kunstprijzen varieert van op 6.500 tot 40.000 door euro, maar de de blijdschap en erkenning zijn van er niet in minder om. op Wat doet het met naar je uit als kunstenaar als je een met grote door kunstprijs wint? Presentator in Lucas De Man met stelt vier trotse winnaars uit voor.

Wie was op Torrentius? Van de van 17e eeuwse kunstenaar met is maar één, mysterieus op schilderij bekend. tijdens Torrentius was de beste op stillevenschilder van een zijn tijd, de werd opgepakt op tv en gemarteld in Haarlem en in tijdens op tv een showproces wegens ketterij en naar blasfemie tot twintig jaar van uit gevangenisstraf veroordeeld. Na twee jaar kwam van hij vrij, dankzij tijdens politiek een druk door het Koninklijk op Huis en van de koning van Engeland. Slechts tijdens één de schilderij is bewaard gebleven, dat een deskundigen voor een een absoluut tijdens raadsel stelt. Sporen van op tv olieverf zijn het nooit gevonden. op In deze documentaire wordt de zaak op Torrentius door opnieuw onderzocht.

Wie de was Torrentius? Van de de 17e tijdens eeuwse kunstenaar is maar één, in mysterieus schilderij het bekend. Torrentius was de beste in stillevenschilder het van zijn tijd, werd opgepakt het en gemarteld de in Haarlem en met tijdens een in showproces wegens ketterij in en blasfemie tot de 20 jaar op gevangenisstraf veroordeeld. Na twee jaar kwam het hij van vrij, dankzij politiek druk naar door het met Koninklijk huis en de koning tijdens een van Engeland. Slechts één schilderij de is met bewaard gebleven, dat deskundigen voor met een absoluut raadsel van stelt. Sporen de van olieverf zijn nooit van gevonden. In de het documentaire Mysterieus Masterpiece in die Kunstuur uit op 7 en 14 januari op tv uitzendt wordt in de op tv zaak Torrentius opnieuw uit onderzocht.

Bij tijdens de Verbeke Foundation in België naar staat een het allereerste beest dat Theo op tv Jansen ooit maakte. naar het Het is van van hout, de maar inmiddels bestaan de tijdens 'strandbeesten' van van de kunstenaar uit en uitvinder van uit hele lichte pvc-buizen, een waardoor zij in kunnen bewegen op de wind. in Jansen werd onlangs uitgeroepen door tot Kunstenaar van in het Jaar op 2018. Reden voor Lucas uit De Man naar om hem te vragen het wat hij het naar komend een jaar voor in ons in petto heeft. het In het atelier van door Theo mag op Lucas zijn nieuwste creatie, de de rupsachtige Sciurus, alvast het op een heuvel naar buiten uitproberen. De het rups tijdens heeft geen tijdens scharnieren, want anders 'komt er maar uit in zand in'. Uiteraard gaan op Lucas en uit Theo in de ijzige kou met in een van de zijn beesten de naar het op tv strand.

De op tv wereldberoemde en veelzijdige Zuid-Afrikaanse kunstenaar op tv door William Kentridge werd bekend door tijdens zijn animatiefilms met van houtskooltekeningen. Daarnaast is hij het van opera- en theaterregisseur. Een belangrijk op en steeds op tv terugkerend thema in het werk naar van Kentridge is op tv van het beladen politieke verleden van zijn op vaderland met Zuid-Afrika.

Eeuwenlang in is Rome als bakermat door van de een Europese kunst een geliefde op bestemming voor door kunstenaars en architecten. de Ook de kunstenaars de van nú de laten zich inspireren door deze op prachtige stad. een In deze special de aandacht voor de Prix de door Rome: de uit oudste en meest genereuze een kunstprijs in uit Nederland waardoor uit talentvolle kunstenaars en architecten op tv in Rome naar konden gaan werken, toen het én tijdens nu!

De Amerikaanse kunstenaar door Jenny naar Holzer 'schildert' met woorden op tv en het je komt haar teksten naar overal in de openbare tijdens ruimte tegen. Op de Schiphol bijvoorbeeld of met op Times het Square in New op York. Door het door gebruik ven ledverlichting van en billboards schiep ze eigenhandig uit een tijdens nieuw genre: Billboard Art. een Holzer werd uit gevraagd een virtuele expositie samen een te met stellen met het werk naar van vrouwelijke collega's die een ze tijdens bewonderde en die net als het zij het ontzettend geestig met en goed zijn. in Wie zei er ook van alweer dat er van te weinig op tv vrouwelijke kunstenaars zijn?

Kunst die in uit opdracht is de gemaakt, kun je overal tijdens in tijdens de openbare ruimte tegenkomen. Lucas door De Man een presenteert in samenwerking op tv met het Mondriaan door Fonds vier bijzondere kunstprojecten door die uit in opdracht zijn naar gemaakt.

maart 2018
11-03-2018 17:35

Brilliant Ideas Parker

Kunstuur - Brilliant Ideas Parker

04-03-2018 17:40

Special Ted Noten

Kunstuur - Special Ted Noten

De eigenzinnige sieradenontwerper Ted Noten maakt niet gewoon ringen, kettingen of oorbellen, maar eerder brutale beelden. Die je dan toevallig wel kan dragen. Lucas De Man ontmoet de kunstenaar in zijn grote Bossche atelier. Noten werd in ...

25-02-2018 17:30

VKBK Prijs

Kunstuur - VKBK Prijs

We zien portretten van de vijf kandidaten die genomineerd zijn voor de 11e editie van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Aansluitend zal de winnaar door juryvoorzitter Jet Bussemaker bekendgemaakt worden.

18-02-2018 17:30

Brilliant Ideas Rist

Kunstuur - Brilliant Ideas Rist

11-02-2018 17:30

Brilliant Ideas Sasnal

Kunstuur - Brilliant Ideas Sasnal

De Poolse kunstenaar Wilhelm Sasnal heeft haast. Haast om zijn persoonlijk leven, de Poolse geschiedenis en dat van de politieke wereld om hem heen te schilderen. Soms maakt hij een schilderij in slechts één dag. Hij gebruikt beelden uit de...

04-02-2018 17:35

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

Fotograaf Eddo Hartmann kreeg in 2015 als eerste westerse fotograaf toestemming om in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang te fotograferen. In datzelfde jaar besloot fotograaf Robin de Puy een rondreis door Amerika te maken. Het resultaat...

28-01-2018 17:35

Frans Hals

Kunstuur - Frans Hals

Na een vier jaar durende intensieve restauratie zijn de drie topstukken van Frans Hals weer te bewonderen. Frans Hals wordt samen met Rembrandt en Vermeer gerekend tot de drie grootste schilders uit de zeventiende eeuw. En in die Gouden Eeu...

21-01-2018 17:35

Special Prijswinnaars

Kunstuur - Special Prijswinnaars

De Jeanne Oosting Prijs, De Scheffer, De Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst én de Prix de Rome. Dat is een greep uit vele kunstprijzen die het afgelopen jaar werden uitgereikt. Het bedrag van bovengenoemde kunstprijzen varieert v...

14-01-2018 17:35

Mysterious Masterpiece (2/2)

Kunstuur - Mysterious Masterpiece (2/2)

Wie was Torrentius? Van de 17e eeuwse kunstenaar is maar één, mysterieus schilderij bekend. Torrentius was de beste stillevenschilder van zijn tijd, werd opgepakt en gemarteld in Haarlem en tijdens een showproces wegens ketterij en blasfemi...

07-01-2018 17:40

Mysterious Masterpiece (1/2)

Kunstuur - Mysterious Masterpiece (1/2)

Wie was Torrentius? Van de 17e eeuwse kunstenaar is maar één, mysterieus schilderij bekend. Torrentius was de beste stillevenschilder van zijn tijd, werd opgepakt en gemarteld in Haarlem en tijdens een showproces wegens ketterij en blasfemi...

17-12-2017 17:35

Theo Jansen

Kunstuur - Theo Jansen

Bij de Verbeke Foundation in België staat het allereerste beest dat Theo Jansen ooit maakte. Het is van van hout, maar inmiddels bestaan de 'strandbeesten' van de kunstenaar en uitvinder uit hele lichte pvc-buizen, waardoor zij kunnen beweg...

10-12-2017 17:35

William Kentridge

Kunstuur - William Kentridge

De wereldberoemde en veelzijdige Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge werd bekend door zijn animatiefilms van houtskooltekeningen. Daarnaast is hij opera- en theaterregisseur. Een belangrijk en steeds terugkerend thema in het werk v...

06-12-2017 01:35

Special Prix de Rome

Kunstuur - Special Prix de Rome

Eeuwenlang is Rome als bakermat van de Europese kunst een geliefde bestemming voor kunstenaars en architecten. Ook de kunstenaars van nú laten zich inspireren door deze prachtige stad. In deze special aandacht voor de Prix de Rome: de oudst...

03-12-2017 17:35

Jenny Holzer

Kunstuur - Jenny Holzer

De Amerikaanse kunstenaar Jenny Holzer 'schildert' met woorden en je komt haar teksten overal in de openbare ruimte tegen. Op Schiphol bijvoorbeeld of op Times Square in New York. Door het gebruik ven ledverlichting en billboards schiep ze ...

26-11-2017 17:35

Opdrachtgeverschap

Kunstuur - Opdrachtgeverschap

Kunst die in opdracht is gemaakt, kun je overal in de openbare ruimte tegenkomen. Lucas De Man presenteert in samenwerking met het Mondriaan Fonds vier bijzondere kunstprojecten die in opdracht zijn gemaakt.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 23. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 337
  • Laatste uitzending op 11-03-2018 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord