Programma gemist?

Lucas tijdens heeft een met uitgebreid en openhartig interview met Erwin uit een Olaf in zijn met studio. We zien de hem aan het werk in van zijn met doka en tijdens een shoot. met En uit Janine van den Ende en choreograaf het Hans van uit Manen vertellen uit wat de foto's van Erwin op door Olaf zo bijzonder naar maakt.

De tijdens beroemde Duitse fotograaf op tv Thomas Struth was gefascineerd door met het straatbeeld van een het naoorlogse Duitsland. naar Hij maakte van foto's van straten, met nieuwe wijken en huizen, de maar op tv altijd zónder mensen. Die een afwezigheid refereerde de aan het oorlogstrauma waarover de toen gezwegen de werd.

Alles uit draait in tijdens China om geld het en vooruitgang. En ook de in kunst profiteert een mee. De Nederlandse naar galeriehouder Melle Hendrikse, die met een door Ai op tv Wei Wei ontworpen galerie de in Beijing naar bestiert, leert Lucas door de het fijne kneepjes van het in onderhandelen met Chinezen. Ook de in op Nederlandse handelaren op op de Tefaf weten inmiddels hoe het ze een met Chinese kopers op tv moeten omgaan. Met de economische met ontwikkeling tijdens van China liggen er ook tijdens kansen in Nederland. de Maar houden naar musea in Nederland eigenlijk naar wel op tv rekening met de vele Chinese bezoekers? met op tv Lucas vraagt aan 'art de connector' Monique een Knapen hoe Chinaproof onze musea in zijn op tv en hoe de Chinese bezoekers zelf van denken over met de op tv kunst in Nederland.

In 'painter van street' in Shanghai worden tijdens aan het de lopende met band kunstwerken nagemaakt. Zo ook van in op wereldster Zhang Xiaogang een die Lucas in van zijn riante woning en op atelier ontvangt. op tv Zhang is verbaasd dat hij door zo slecht gekopieerd wordt naar een en is verbaasd over de een prijs op tv van zo'n kopie. Ook door mag Lucas door bij hoge uitzondering op in bezoek bij uit kunstenaar Shao Fan. Hij gebruikt nog op het steeds de techniek van de naar traditionele kalligrafie voor uit zijn schilderijen van gigantische door kozijnen, zijn het muzen. Volgens kunstverzamelaar Uli de tijdens Sigg woont hij van in het mooiste huis uit van Beijing. En uit dat klopt.

Een beetje kunstverzamelaar de heeft er eentje, uit op tv een eigen museum dat door van een van internationale toparchitect is ontworpen. Lucas naar De Man tijdens neemt ons mee de naar de musea met die je in een Shanghai en Beijing gezien op moet tijdens hebben. Ook Nederlandse toparchitecten worden gevraagd in om in China de te tijdens komen werken. door Zo ontwierp Rem Koolhaas met zijn met architectenbureau OMA het het gebouw van de het Chinese de staatstelevisie en het Rotterdamse architectenbureau op MRVDV naar ontwierp de een adembenemende bibliotheek in de met stad Tianjin.

Hedendaagse op tv Chinese kunstenaars door putten ook nu nog het uit hun rijke verleden. In op tv uit deze aflevering leert van Lucas dan ook een de beginselen van kalligrafie, de met traditionele basis waar bijna door alle van Chinese kunst mee begint. van Ook op ontmoet hij Uli Sigg, de op tv grootste verzamelaar van Chinese van met hedendaagse kunst wereldwijd. Hij ziet, net het van als fervente verzamelaars Henk en Victoria het de de Heus, de van laatste jaren een enorme met ontwikkeling in door het land en de Chinese op kunstwereld. Tegenwoordig met trekken ook veel beroemde Westerse in kunstenaars met naar China door toe.

De een Amerikaans-Koreaanse kunstenaar Michael Joo tijdens heeft de zich met zijn persoonlijke uitwerking tijdens van thema's op als identiteit, natuur en het politiek op tv tot een van met de meest ongrijpbare kunstenaars in een Amerika ontwikkeld. Zijn werk tijdens varieert van sculpturen op uit en imponerende installaties tot performance- naar en video-art. Joo op tv brak door in van de jaren 90 en door een in die tijd was er naar in Amerika van bijzonder weinig Aziatische van kunst te vinden. op tv Hij was op tv dan wel een de geboren New Yorker, toch door werd hij door in Amerika niet naar helemaal als Amerikaan van beschouwd. Eigenlijk ook niet van helemaal als Koreaan en ook tijdens niet uit als een combinatie van op die twee. Joo voelt het zich de in beide het culturen thuis, maar wil het zich niet in een hokje naar laten stoppen. Ook naar in de vorm het die hij op voor zijn kunstwerken kiest, uit het is Joo niet in een de hokje te plaatsen. Hij op tv is naar niet alleen een beeldhouwer, de een video-artist of een op tv performance-kunstenaar, je op tv kan hem in beter een 'conceptual artist' noemen. tijdens Zijn werk draait tijdens om het materiaal, het een een nieuwe manier van kijken en van deconstructie. van Het geeft je de op mogelijkheid in om het te in bekijken en hoe langer op je kijkt naar steeds nieuwe aspecten aan in een kunstwerk te tijdens ontdekken.

De op en het top Britse kunstenaar uit Maggi Hambling tijdens schildert het op liefst mensen, maar op portretteerde zichzelf ooit als van aap. uit Veel van haar portretten uit zijn te zien in het de National Portrait in Gallery in Londen. Ook op tv maakt ze beeldhouwwerken, het op haar bekendste zijn tijdens A conversion with Oscar naar Wilde in Londen en tijdens een groot stalen werk uit op het strand in wat is opgedragen tijdens van aan componist Benjamin Britten. Beide in werken riepen nogal tijdens wat controverse in op. En zelf is door ze ook niet vies op tv met van een relletje. van De documentaire Brilliant Ideas - het Maggi Hambling behandelt op tv ook de de tentoonstelling Touch, waarin zowel het in vroege werk uit als recenter werk uit van de tijdens kunstenaar te zin is. De op tv tentoonstelling met laat zien dat de kern op met van het kunstenaarschap van Maggi vooral in bij het tekenen de de ligt.

januari 2020
23-12-2018 17:35

Erwin Olaf

Kunstuur - Erwin Olaf

Lucas heeft een uitgebreid en openhartig interview met Erwin Olaf in zijn studio. We zien hem aan het werk in zijn doka en tijdens een shoot. En Janine van den Ende en choreograaf Hans van Manen vertellen wat de foto's van Erwin Olaf zo bij...

20-12-2018 13:20

China Special compilatie

Kunstuur - China Special compilatie

16-12-2018 17:40

Brilliant Ideas: Thomas Struth

Kunstuur - Brilliant Ideas: Thomas Struth

De beroemde Duitse fotograaf Thomas Struth was gefascineerd door het straatbeeld van het naoorlogse Duitsland. Hij maakte foto's van straten, nieuwe wijken en huizen, maar altijd zónder mensen. Die afwezigheid refereerde aan het oorlogstrau...

01-12-2018 11:15

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

25-11-2018 17:40

China Special (4/4)

Kunstuur - China Special (4/4)

Alles draait in China om geld en vooruitgang. En ook de kunst profiteert mee. De Nederlandse galeriehouder Melle Hendrikse, die een door Ai Wei Wei ontworpen galerie in Beijing bestiert, leert Lucas de fijne kneepjes van het onderhandelen m...

18-11-2018 17:40

China Special (3/4)

Kunstuur - China Special (3/4)

In 'painter street' in Shanghai worden aan de lopende band kunstwerken nagemaakt. Zo ook van wereldster Zhang Xiaogang die Lucas in zijn riante woning en atelier ontvangt. Zhang is verbaasd dat hij zo slecht gekopieerd wordt en is verbaasd ...

11-11-2018 17:35

China Special (2/4)

Kunstuur - China Special (2/4)

Een beetje kunstverzamelaar heeft er eentje, een eigen museum dat door een internationale toparchitect is ontworpen. Lucas De Man neemt ons mee naar de musea die je in Shanghai en Beijing gezien moet hebben. Ook Nederlandse toparchitecten w...

04-11-2018 17:40

China Special (1/4)

Kunstuur - China Special (1/4)

Hedendaagse Chinese kunstenaars putten ook nu nog uit hun rijke verleden. In deze aflevering leert Lucas dan ook de beginselen van kalligrafie, de traditionele basis waar bijna alle Chinese kunst mee begint. Ook ontmoet hij Uli Sigg, de gro...

28-10-2018 18:35

Magnum Mohammed Ali

Kunstuur - Magnum Mohammed Ali

21-10-2018 17:35

Opdrachtgeverschap

Kunstuur - Opdrachtgeverschap

14-10-2018 17:40

Brilliant Ideas - Michael Joo

Kunstuur - Brilliant Ideas - Michael Joo

De Amerikaans-Koreaanse kunstenaar Michael Joo heeft zich met zijn persoonlijke uitwerking van thema's als identiteit, natuur en politiek tot een van de meest ongrijpbare kunstenaars in Amerika ontwikkeld. Zijn werk varieert van sculpturen ...

07-10-2018 17:35

Brilliant Ideas - Maggie Hambling

Kunstuur - Brilliant Ideas - Maggie Hambling

De op en top Britse kunstenaar Maggi Hambling schildert het liefst mensen, maar portretteerde zichzelf ooit als aap. Veel van haar portretten zijn te zien in de National Portrait Gallery in Londen. Ook maakt ze beeldhouwwerken, haar bekends...

30-09-2018 17:40

Brilliant Ideas - U Ram Choe

Kunstuur - Brilliant Ideas - U Ram Choe

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 383
  • Laatste uitzending op 23-12-2018 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!