Programma gemist?

Aflevering 34 met - Kunstmagazine. Brilliant Ideas: tijdens Thomas uit Struth

Alles een draait in China met om geld in en vooruitgang. En in ook de kunst profiteert mee. De uit Nederlandse galeriehouder op tv Melle met Hendrikse, die een door Ai Wei op tv Wei op tv ontworpen galerie in Beijing bestiert, van van leert Lucas de fijne kneepjes van een het het onderhandelen met de Chinezen. Ook de Nederlandse handelaren op in de Tefaf van weten inmiddels hoe het ze met op tv Chinese kopers moeten naar omgaan. Met de economische de ontwikkeling van China liggen de er in ook kansen in Nederland. Maar op tijdens houden musea in Nederland eigenlijk van wel op tv rekening met de de vele Chinese bezoekers? Lucas door vraagt aan 'art connector' van Monique Knapen hoe Chinaproof op tv onze musea zijn naar naar en hoe de Chinese bezoekers naar zelf denken over naar de kunst op in Nederland.

In 'painter met street' in Shanghai worden van aan de het lopende band kunstwerken nagemaakt. de Zo naar ook van wereldster Zhang tijdens Xiaogang met die Lucas in uit zijn riante woning en in atelier ontvangt. uit Zhang is verbaasd dat hij zo op tv slecht gekopieerd wordt op en is de verbaasd over het de prijs van zo'n een kopie. Ook mag de Lucas bij door hoge uitzondering op bezoek naar bij kunstenaar naar Shao Fan. Hij gebruikt nog op tv op tv steeds de techniek naar van de traditionele kalligrafie op tv voor zijn in schilderijen van gigantische met kozijnen, zijn muzen. de Volgens kunstverzamelaar Uli Sigg woont door hij in uit het mooiste de huis van Beijing. een En dat klopt.

Een beetje kunstverzamelaar van heeft uit er eentje, een eigen museum tijdens met dat door een door internationale toparchitect is op ontworpen. Lucas De op Man neemt ons mee naar met de tijdens musea die je tijdens in Shanghai en op Beijing gezien moet op tv hebben. Ook Nederlandse toparchitecten worden uit gevraagd om in op China te komen werken. met Zo ontwierp uit Rem een Koolhaas met zijn architectenbureau van OMA het gebouw van op de Chinese staatstelevisie en met het Rotterdamse architectenbureau tijdens MRVDV ontwierp op tv de van adembenemende bibliotheek in het de stad Tianjin.

Hedendaagse Chinese kunstenaars van uit putten ook nu nog uit met hun rijke in verleden. In uit deze aflevering leert Lucas naar dan ook door de beginselen van kalligrafie, de een traditionele van basis waar bijna alle door Chinese kunst mee begint. Ook op ontmoet hij op tv Uli Sigg, met de grootste van verzamelaar van Chinese hedendaagse tijdens kunst wereldwijd. Hij van ziet, net als fervente verzamelaars tijdens Henk op en Victoria de in Heus, de laatste jaren op tv een met enorme ontwikkeling in het land van en de Chinese de kunstwereld. Tegenwoordig trekken tijdens ook veel beroemde op tv Westerse kunstenaars naar China door tijdens toe.

De Amerikaans-Koreaanse het kunstenaar Michael Joo heeft van zich een met zijn persoonlijke uitwerking van naar thema's als de identiteit, natuur en politiek een naar tot een van de meest van ongrijpbare kunstenaars op tv in Amerika ontwikkeld. tijdens Zijn werk op varieert van sculpturen en imponerende naar installaties tot performance- op en video-art. Joo in brak door tijdens in de tijdens jaren 90 en in die met tijd was er een in Amerika tijdens bijzonder weinig naar Aziatische kunst te vinden. Hij tijdens was dan door wel een geboren New Yorker, op tv toch werd op tv hij in het Amerika niet helemaal door als Amerikaan beschouwd. Eigenlijk een ook niet helemaal in als Koreaan en van ook van niet als een combinatie van die de twee. Joo voelt op tv in zich in beide uit culturen thuis, maar wil zich naar niet van in een hokje laten de stoppen. Ook in de vorm in op tv die hij voor zijn kunstwerken het kiest, is Joo niet naar in van een hokje te plaatsen. Hij naar is het niet alleen een met beeldhouwer, een uit video-artist of een performance-kunstenaar, naar je kan door hem beter een 'conceptual in artist' noemen. met Zijn werk draait om het door materiaal, een nieuwe op manier van kijken op en deconstructie. Het op tv geeft naar je de mogelijkheid om het uit te bekijken met en hoe de langer je kijkt steeds nieuwe aspecten in aan een kunstwerk naar te de ontdekken.

De op op en top door Britse kunstenaar Maggi Hambling met schildert het liefst het mensen, maar portretteerde een zichzelf in ooit als aap. Veel van tijdens haar portretten zijn uit te zien in de met National Portrait Gallery in in door Londen. Ook het maakt ze beeldhouwwerken, het haar bekendste zijn A conversion van with Oscar Wilde in het een Londen en een groot stalen de werk op het strand een wat is op opgedragen aan componist Benjamin naar Britten. op Beide werken riepen nogal met wat controverse op. En in zelf is een ze uit ook niet vies van een in relletje. De van documentaire Brilliant Ideas - naar Maggi de Hambling behandelt ook de tentoonstelling het Touch, waarin zowel het door tijdens vroege werk als recenter uit werk van de kunstenaar de te zin is. De naar met tentoonstelling laat zien dat de een kern van het kunstenaarschap in van Maggi de vooral bij het door tekenen op tv ligt.

Het een Japanse kunstcollectief door teamLab bestaat uit maar door liefst vierhonderd leden; de van ingenieurs tot het kunstenaars, van wiskundigen tot architecten. het In op deze club komen kunst, met wetenschap en uit natuur samen. De oprichter van van teamLab met studeerde af uit in de technische tijdens wiskunde en dat zie door je in het vrijwel alle kunstinstallaties terug. Het collectief het maakt interactieve kunstwerken in die reageren door op bewegingen van de de tijdens bezoeker. In wonderlijke, het digitale projecties waan je je in in een op tv kleurrijke wereld vol met natuurverschijnselen die álle zintuigen uit prikkelen. Zo sta een je onder uit een digitale waterval met die door interactie verandert in op een veld in met zonnebloemen, een oneindige de het sterrenhemel, een wolk van vlinders en het tijdens een zee met in walvissen.

Presentator met Lucas De van Man doet verslag van de in opening de van de 8e editie met van het internationaal gerenommeerde fotofestival door in Breda naar én in gaat een dag op pad met uit de kersverse fotograaf naar een des vaderlands.

december 2018
16-12-2018 17:40

Kunstuur

Kunstuur - Kunstuur

Aflevering 34 - Kunstmagazine. Brilliant Ideas: Thomas Struth

01-12-2018 11:15

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

25-11-2018 17:40

China Special (4/4)

Kunstuur - China Special (4/4)

Alles draait in China om geld en vooruitgang. En ook de kunst profiteert mee. De Nederlandse galeriehouder Melle Hendrikse, die een door Ai Wei Wei ontworpen galerie in Beijing bestiert, leert Lucas de fijne kneepjes van het onderhandelen m...

18-11-2018 17:40

China Special (3/4)

Kunstuur - China Special (3/4)

In 'painter street' in Shanghai worden aan de lopende band kunstwerken nagemaakt. Zo ook van wereldster Zhang Xiaogang die Lucas in zijn riante woning en atelier ontvangt. Zhang is verbaasd dat hij zo slecht gekopieerd wordt en is verbaasd ...

11-11-2018 17:35

China Special (2/4)

Kunstuur - China Special (2/4)

Een beetje kunstverzamelaar heeft er eentje, een eigen museum dat door een internationale toparchitect is ontworpen. Lucas De Man neemt ons mee naar de musea die je in Shanghai en Beijing gezien moet hebben. Ook Nederlandse toparchitecten w...

04-11-2018 17:40

China Special (1/4)

Kunstuur - China Special (1/4)

Hedendaagse Chinese kunstenaars putten ook nu nog uit hun rijke verleden. In deze aflevering leert Lucas dan ook de beginselen van kalligrafie, de traditionele basis waar bijna alle Chinese kunst mee begint. Ook ontmoet hij Uli Sigg, de gro...

28-10-2018 18:35

Magnum Mohammed Ali

Kunstuur - Magnum Mohammed Ali

21-10-2018 17:35

Opdrachtgeverschap

Kunstuur - Opdrachtgeverschap

14-10-2018 17:40

Brilliant Ideas - Michael Joo

Kunstuur - Brilliant Ideas - Michael Joo

De Amerikaans-Koreaanse kunstenaar Michael Joo heeft zich met zijn persoonlijke uitwerking van thema's als identiteit, natuur en politiek tot een van de meest ongrijpbare kunstenaars in Amerika ontwikkeld. Zijn werk varieert van sculpturen ...

07-10-2018 17:35

Brilliant Ideas - Maggie Hambling

Kunstuur - Brilliant Ideas - Maggie Hambling

De op en top Britse kunstenaar Maggi Hambling schildert het liefst mensen, maar portretteerde zichzelf ooit als aap. Veel van haar portretten zijn te zien in de National Portrait Gallery in Londen. Ook maakt ze beeldhouwwerken, haar bekends...

30-09-2018 17:40

Brilliant Ideas - U Ram Choe

Kunstuur - Brilliant Ideas - U Ram Choe

23-09-2018 17:40

Brilliant Ideas - Team Lab

Kunstuur - Brilliant Ideas - Team Lab

Het Japanse kunstcollectief teamLab bestaat uit maar liefst vierhonderd leden; van ingenieurs tot kunstenaars, van wiskundigen tot architecten. In deze club komen kunst, wetenschap en natuur samen. De oprichter van teamLab studeerde af in d...

16-09-2018 17:45

Special Fotografie

Kunstuur - Special Fotografie

Presentator Lucas De Man doet verslag van de opening van de 8e editie van het internationaal gerenommeerde fotofestival in Breda én gaat een dag op pad met de kersverse fotograaf des vaderlands.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 381
  • Laatste uitzending op 16-12-2018 om 17:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord