Programma gemist?

Aflevering op 23 - een Kunstmagazine: De Pont door (2/2)

Ter van ere van het 25-jarige bestaan het van van De Pont door in Tilburg zendt naar Kunstuur een tweeluik uit over het in op tv ontstaan van dit eigenzinnige museum dat uit uit in een voormalige wolspinnerij gevestigd is. tijdens Het met begon allemaal met jurist en uit in zakenman Jan de de Pont. Hij had een van missie: het stimuleren van eigentijdse in op kunst. De Pont begon letterlijk met uit van nul kunstwerken, maar de tijdens collectie omvat inmiddels met zo'n achthonderd werken van ongeveer de tachtig uit nationaal en internationaal bekende kunstenaars, de waaronder in Marlene Dumas, Bill tijdens Viola en Anish tijdens Kapoor. Het museum in is gevestigd in een oude met fabriek een waarbij het industriële karakter na naar een een jarenlange verbouwing tijdens bewaard is gebleven. De Pont uit diende zo tijdens ook als inspiratie tijdens voor het beroemde Tate een Modern in naar London. Opvallend is in de gigantische van open zaal die volgens Marlene met Dumas 'de kunst op alle ruimte geeft'. met In deel 1 met zien de we de ontstaansgeschiedenis van tijdens De Pont en vertellen directeur tijdens Hendrik Driessen tijdens en 'zijn' internationale topkunstenaars van als Berlinde de door naar Bruyckere, David Claerbout met en Anish Kapoor op tv waarom deze plek zo speciaal voor van hen het is.

Lucas het De Man bezoekt in drie niet naar te missen zomertentoonstellingen. Allereerst spreekt naar hij met met het Japanse fenomeen Chiharu door Shiota, die een tijdens enorme zaal op tv in het Noord-Brabants Museum tijdens vulde met een het reusachtig web van het rode met wol. Hiermee werd op zij twee jaar geleden uit uitgeroepen als dé sensatie van een de Biënnale het van Venetië. Ook in reclameman Erik Kessels vulde het een museumzaal op met van letterlijk stapels geprinte foto's die uit in slechts 24 uit uur op de website op Flickr werden het geüpload. Verder een zijn er in in zijn expositie amateur- en met vakantiefoto's te zien, die tijdens Kessels van op rommelmarkten heeft gevonden een en waar tijdens hij een van bijzonder of geestig verhaal in ontdekte. het Tot de slot beoordeelt een topfotograaf Koos Breukel in het op Rijksmuseum het vroege werk de van zijn collega's van uit de op 19e eeuw een en laat een hij zijn licht in schijnen op 'Seascapes', foto's van de tijdens op zee.

Lucas De op tv Man reist af op naar Italië, waar met kunstenaar Wendelien van Oldenborgh van Nederland vertegenwoordigt tijdens naar de 57e Biënnale op van Venetië. Na op tv een uit 'open call' van het uit Mondriaan Fonds met werd uit maar met liefst 68 plannen op tv de presentatie Cinema Olanda op tv van Wendelien van en curator Lucy Cotter in gekozen. Van Oldenborgh heeft uit van het op Nederlands paviljoen tijdens een bioscoop gemaakt, tijdens waarin haar bijzondere filmwerken de uit van bezoeker confronteren met van een onderbelicht deel op tv van onze postkoloniale op geschiedenis.

De het Belgische Magnumfotograaf met Harry Gruyaert maakte de een reeks 'Made in Belgium', over met met het leven in België in met de jaren 80. op Fotograaf Herman van op tv den Boom fotografeert een op typisch Belgisch fenomeen: op aan elkaar van geplakte een huizen.

Lucas De Man het uit krijgt een exclusieve rondleiding in in het revolutionaire met Guggenheim Museum in Bilbao en met gaat tijdens binnenkijken in Kunstcentrum Marres in uit Maastricht, waar elke het tijdens centimeter beschilderd wordt.

Belgische een kunstenaars staan in uit Nederland bekend naar om hun magisch realisme en absurdisme. door In deze in special praat Lucas naar met drie bijzondere kunstenaars van het over hun typische een eigen stijl waarbij tijdens niets is wat het met lijkt.

Toeval door of niet maar presentator het Lucas De Man tijdens ontmoet vier op individuele vrouwelijke kunstenaars terwijl zij uit de laatste uit hand leggen aan een op solopresentatie. op Toeval of niet maar Lucas uit De Man op tv ontmoet vier individuele een vrouwelijke kunstenaars terwijl zij tijdens de laatste op hand leggen een aan een solopresentatie in in een vooraanstaand museum: Fotografe door Desirée Dolron, kunstenares een Eylem naar Aladogan en de tweelingzussen naar Liesbeth en op tv Angelique Raeven, oftewel 'LA van Raeven'.

Lucas op tv De Man in ontmoet topontwerper Maarten Baas uit tijdens het inrichten van van zijn grote solotentoonstelling op tv in de het Groninger Museum. Lucas een De Man ontmoet topontwerper Maarten uit Baas tijdens tijdens het in inrichten van zijn grote naar solotentoonstelling in het een Groninger Museum. Baas op brak wereldwijd door op met zijn afstudeerproject op SMOKE aan de Design van Academy de in Eindhoven. Voor deze collectie naar stak hij uit letterlijk meubels in de met fik die hij daarna een opnieuw lakte. Zijn met werk is in de vooraanstaande in internationale museumcollecties opgenomen en in ook Brad Pitt uit en Kanye door West mogen zich in de eigenaar van een het Smoke Chair noemen. Trendwachter de Lidwij Edelkoort en een collega-designer door Piet Hein Eek komen tijdens in van het programma aan het van woord over in Maartens autonome en in unieke kunstenaarschap. Voor zijn allernieuwste project in neemt uit Maarten Lucas mee naar een een tuin waarin met over 200 de jaar een stoel met uit een het boom geoogst kan worden. met Door nu een mal te op drukken in met een jonge boom, zal in naar over twee eeuwen op tv een heuse stoel in de stam op gegroeid het zijn.

Presentator Lucas op tv De met Man reist voor deze speciale uitzending naar van Kunstuur af met naar Italië, met waar kunstenaar Wendelien van door Oldenborgh Nederland tijdens vertegenwoordigt door tijdens de 57e naar Biënnale van Venetië. door Na een ‘open call’ van in het Mondriaan een Fonds werd van uit maar liefst 68 plannen de een presentatie Cinema door Olanda van Wendelien in en curator Lucy een Cotter gekozen. Van naar Oldenborgh in heeft van het op tv Nederlands paviljoen een bioscoop op gemaakt waarin haar bijzondere door filmwerken uit de bezoeker confronteren met een onderbelicht een tijdens deel van onze door postkoloniale geschiedenis. Lucas de De Man bezocht in met een Rotterdamse uit kerk de generale door repetitie van de opnames van één van van haar filmwerken van en doet vanuit het in de ‘Giardini’ in Venetië verslag de van de opening in van Cinema Olanda in in het Rietveldpaviljoen. Ook op de heeft hij onder meer een interview het naar met minister Jet Bussemaker, door minister van onderwijs, cultuur van en wetenschap, die een het persoonlijke band het met in het thema van Van uit Oldenborgh heeft. De Biënnale het van Venetië wordt tijdens tot en met op 26 november 2017 naar gehouden.

Larsson schildert met in de de traditie van de oude met meesters naar ‘levende het modellen’. Hij verwierf een internationale erkenning met het diverse prestigieuze portretopdrachten op van adel én royalty. de door In dit tweeluik zien we hoe de ingewikkeld naar het is om de in juiste compositie naar te vinden en reizen op tv we met Larsson mee een een naar Florence waar zijn het passie voor schilderen werd van aangewakkerd. We de zien ook hoe Larsson uit de de laatste hand aan de levensgrote uit portretten van Willem van Alexander van en Maxima legt. Kunsthandelaar door en Rembrandtkenner Jan Six het poseerde een ook voor Larsson een omdat hij graag het tijdens proces van dichtbij uit wilde meemaken. En betekende dus de heel lang met stil van staan…

De naar Zweedse schilder Larsson uit verwierf onder door andere internationale erkenning met diverse prestigieuze van portretopdrachten. De Zweedse tijdens de schilder Larsson verwierf onder op andere internationale erkenning met naar diverse prestigieuze naar portretopdrachten. Er het worden in de tentoonstelling meer van dan veertig schilderijen in getoond van een de Zweedse door kunstenaar, waaronder verschillende landschappen, stillevens tijdens en portretten van de onder het meer prominenten als met Wim Kok, koningin Silvia van de Zweden naar en voormalig Kamervoorzitter Gerdi uit Verbeet. Tevens hebben twee van nog nooit vertoonde door voorstudies van naar ons koninklijk paar een plek naar gekregen in de van op presentatie. Naast zijn schilderijen worden ook op tv op Larssons kunstenaarsbenodigdheden tentoongesteld, zoals naar zijn verfmateriaal en pigmenten het en van wordt middels een korte documentaire meer naar uitgelegd uit over de uit werkmethodes van Larsson.

Larsson schildert in tijdens naar de traditie van met de oude meesters naar tijdens ‘levende modellen’. met Hij verwierf internationale erkenning uit met diverse prestigieuze een portretopdrachten van adel én in royalty. In van dit tweeluik zien op tv we hoe ingewikkeld het is tijdens om de de juiste compositie te vinden door op tv en reizen we een met Larsson mee naar Florence door waar zijn passie voor met schilderen werd uit aangewakkerd. We zien ook naar hoe naar Larsson de laatste hand het aan de levensgrote portretten van van Willem Alexander door en Maxima legt. uit Kunsthandelaar en Rembrandtkenner met Jan in Six poseerde op ook voor Larsson omdat hij het graag het proces op tv van dichtbij uit wilde meemaken. En in betekende dus heel de lang stil van staan…

Programma over van beeldende kunst. Lucas door De Man laat hoogtepunten van zien door van tentoonstellingen, design, mode, fotografie door en een architectuur.

In het Washington staat op de enige bibliotheek van de wereldberoemde naar architect door Mies van der Rohe in die de een naam van activist een Martin Luther tijdens King draagt. In op tv Washington staat de enige het bibliotheek van de naar wereldberoemde architect Mies van van der Rohe een die de door naam van activist een Martin Luther King de draagt. Francine Houben, de een van Neerlands meest de vooraanstaande architecten, kreeg met de prestigieuze opdracht om op tv het op tv gebouw te renoveren op tv en klaar te stomen voor naar de het toekomst. In de documentaire 'Een op tv erfenis op tv van Mies en King' het ziet u hoe zij op zich met haar in architectenbureau Mecanoo voorbereidt op door deze monsterklus. tijdens Want naar het valt niet door mee als grootheden als de Mies van der Rohe en met Marten Luther een King kritisch over je op schouder op meekijken..

september 2017
24-09-2017 17:40

Kunstuur

Kunstuur - Kunstuur

Aflevering 23 - Kunstmagazine: De Pont (2/2)

17-09-2017 17:45

De Pont (1/2)

Kunstuur - De Pont (1/2)

Ter ere van het 25-jarige bestaan van De Pont in Tilburg zendt Kunstuur een tweeluik uit over het ontstaan van dit eigenzinnige museum dat in een voormalige wolspinnerij gevestigd is. Het begon allemaal met jurist en zakenman Jan de Pont. H...

10-09-2017 17:45

Special Chiharu Shiota/Erik Kessels

Kunstuur - Special Chiharu Shiota/Erik Kessels

Lucas De Man bezoekt drie niet te missen zomertentoonstellingen. Allereerst spreekt hij met het Japanse fenomeen Chiharu Shiota, die een enorme zaal in het Noord-Brabants Museum vulde met een reusachtig web van rode wol. Hiermee werd zij tw...

03-09-2017 17:35

Special Biënnale Venetië

Kunstuur - Special Biënnale Venetië

Lucas De Man reist af naar Italië, waar kunstenaar Wendelien van Oldenborgh Nederland vertegenwoordigt tijdens de 57e Biënnale van Venetië. Na een 'open call' van het Mondriaan Fonds werd uit maar liefst 68 plannen de presentatie Cinema Ola...

27-08-2017 17:45

Las Belgas Fotografen

Kunstuur - Las Belgas Fotografen

De Belgische Magnumfotograaf Harry Gruyaert maakte de reeks 'Made in Belgium', over het leven in België in de jaren 80. Fotograaf Herman van den Boom fotografeert een typisch Belgisch fenomeen: aan elkaar geplakte huizen.

20-08-2017 17:45

Special Maastricht/Bilbao

Kunstuur - Special Maastricht/Bilbao

Lucas De Man krijgt een exclusieve rondleiding in het revolutionaire Guggenheim Museum in Bilbao en gaat binnenkijken in Kunstcentrum Marres in Maastricht, waar elke centimeter beschilderd wordt.

13-08-2017 17:45

België special

Kunstuur - België special

Belgische kunstenaars staan in Nederland bekend om hun magisch realisme en absurdisme. In deze special praat Lucas met drie bijzondere kunstenaars over hun typische eigen stijl waarbij niets is wat het lijkt.

04-06-2017 17:40

Special Drie Vrouwen

Kunstuur - Special Drie Vrouwen

Toeval of niet maar presentator Lucas De Man ontmoet vier individuele vrouwelijke kunstenaars terwijl zij de laatste hand leggen aan een solopresentatie. Toeval of niet maar Lucas De Man ontmoet vier individuele vrouwelijke kunstenaars terw...

28-05-2017 17:35

Special Maarten Baas

Kunstuur - Special Maarten Baas

Lucas De Man ontmoet topontwerper Maarten Baas tijdens het inrichten van zijn grote solotentoonstelling in het Groninger Museum. Lucas De Man ontmoet topontwerper Maarten Baas tijdens het inrichten van zijn grote solotentoonstelling in het ...

21-05-2017 17:40

Special Biënnale Venetië

Kunstuur - Special Biënnale Venetië

Presentator Lucas De Man reist voor deze speciale uitzending van Kunstuur af naar Italië, waar kunstenaar Wendelien van Oldenborgh Nederland vertegenwoordigt tijdens de 57e Biënnale van Venetië. Na een ‘open call’ van het Mondriaan Fonds we...

14-05-2017 17:40

Urban Larsson (2)

Kunstuur - Urban Larsson (2)

Larsson schildert in de traditie van de oude meesters naar ‘levende modellen’. Hij verwierf internationale erkenning met diverse prestigieuze portretopdrachten van adel én royalty. In dit tweeluik zien we hoe ingewikkeld het is om de juiste...

12-05-2017 13:20

Urban Larsson (1/2)

Kunstuur - Urban Larsson (1/2)

De Zweedse schilder Larsson verwierf onder andere internationale erkenning met diverse prestigieuze portretopdrachten. De Zweedse schilder Larsson verwierf onder andere internationale erkenning met diverse prestigieuze portretopdrachten. Er...

07-05-2017 17:35

Urban Larsson (1)

Kunstuur - Urban Larsson (1)

Larsson schildert in de traditie van de oude meesters naar ‘levende modellen’. Hij verwierf internationale erkenning met diverse prestigieuze portretopdrachten van adel én royalty. In dit tweeluik zien we hoe ingewikkeld het is om de juiste...

30-04-2017 17:40

Annette Messager

Kunstuur - Annette Messager

Programma over beeldende kunst. Lucas De Man laat hoogtepunten zien van tentoonstellingen, design, mode, fotografie en architectuur.

23-04-2017 17:40

Francine Houben

Kunstuur - Francine Houben

In Washington staat de enige bibliotheek van de wereldberoemde architect Mies van der Rohe die de naam van activist Martin Luther King draagt. In Washington staat de enige bibliotheek van de wereldberoemde architect Mies van der Rohe die de...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 21. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Kunstuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kunstuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kunstuur bij Kunstuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kunstuur. Heb je een uitzending van Kunstuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kunstuur gemist

Uitzending gemist van Kunstuur? Hier kun je alle uitzendingen van Kunstuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 314
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 17:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord