Programma gemist?
maart 2017
03-09-2010 20:25

Aflevering 1021

Netwerk - Aflevering 1021

Actualiteitenrubriek. Veertien jaar lang maakte Netwerk achtergronden bij het nieuws uit binnen- en buitenland. Als afsluiting is gekozen voor een persoonlijk afscheid van de mensen die normaal gesproken niet of nauwelijks in beeld zijn: verslaggevers, redacteuren en producers. Zij kozen allemaal het Netwerk-fragment dat op hen de meeste indruk heeft gemaakt, zoals de oorlog in Kosovo, het bedrog van Rita Verdonk en een fragment met Rudi van Dantzig die vertelt over borstkanker bij mannen.

02-09-2010 20:25

Aflevering 1020

Netwerk - Aflevering 1020

Actualiteitenrubriek. -De strijd van de mishandelde Jelte. De negenjarige Jelte werd ernstig mishandeld door twee jonge jongens en ligt sindsdien in coma. De enige hoop op herstel is een opname in een Amerikaanse kliniek. Het is een warme zondagmiddag in september 2009. Jelte is op familiebezoek in Elburg. Daar wordt hij, in een speeltuin, door twee jongetjes van elf en veertien jaar in elkaar geslagen. De moeder van Jelte, Cindy van het Ende, vecht voor zijn herstel. Jelte kan mogelijk in een speciale Amerikaanse kliniek herstellen waar kinderen met ernstig hersenletsel succesvol behandeld kunnen worden. Alleen die behandeling kost een vermogen. Lukt het Cindy om haar zoontje naar Amerika te brengen?

01-09-2010 20:25

Aflevering 1019

Netwerk - Aflevering 1019

Actualiteitenrubriek. -Afscheid van Netwerk - de keuze van de makers. Veertien jaar lang maakte Netwerk achtergronden bij het nieuws uit binnen- en buitenland. Als afsluiting is gekozen voor een persoonlijk afscheid van de mensen die normaal gesproken niet of nauwelijks in beeld zijn: verslaggevers, redacteuren en producers. Zij kozen allemaal het Netwerk-fragment dat op hen de meeste indruk heeft gemaakt, waaronder tennissters die meer lawaai produceren dan voorbijkomende straaljagers en Vladimir, een slachtoffer van de aardbeving in Haïti. Hij vertelt trots over zijn nieuwe tent. Presentatie: Ghislaine Plag.

31-08-2010 20:25

Aflevering 1018

Netwerk - Aflevering 1018

Actualiteitenrubriek. -Misbruik slachtoffers eisen vergoeding franciscanen. De franciscaanse broeders moeten met geld over de brug komen om het seksueel misbruik in het voormalig franciscaner jongensinternaat St. Maria ter Engelen in de Kerkraadse wijk Bleijerheide te compenseren. -Kafka in de polder - Joost Gerritsen. Als het bestuur van de gemeente Montferland bouwondernemer Joost Gerritsen onverwachts wil laten opdraaien voor de extra kosten van een bouwklus, tekent hij protest aan. Dit is het begin van een lange tegenwerking die uiteindelijk wordt gecompenseerd met een schadevergoeding. Een compensatie die groter is dan de gemeenteraad mag weten.

30-08-2010 20:25

Aflevering 1017

Netwerk - Aflevering 1017

Actualiteitenrubriek. -Het gijzeldrama van Beslan. Een serie bijzondere reportages die zijn uitgezonden in de veertien jaar van het bestaan van Netwerk. Deze week is het zes jaar geleden dat Tsjetsjeense terroristen honderden kinderen, hun ouders en leraren in een basisschool gijzelden. Drie dagen later maakt de Russische veiligheidsdienst een einde aan de bezetting. Ruim driehonderd mensen, onder wie tweehonderd kinderen, komen om. Albert Reinders en Margreet ter Woerds filmden de in Nederland woonachtige Bella Tubejeva tijdens een bezoek aan haar twee tantes in Beslan. De één was directrice, de ander lerares op de school. Ze treffen een stad in diepe rouw. Presentatie: Ghislaine Plag.

27-08-2010 20:25

Aflevering 1016

Netwerk - Aflevering 1016

Actualiteitenrubriek. -Gerechtelijke dwaling Schiedammer parkmoord. Vijf jaar geleden onthulde NCRV's Netwerk dat Justitie in de Schiedammer parkmoord doelbewust DNA-bewijs achterhield dat de toenmalige verdachte Kees B. vrijpleitte. Wat zijn - vijf jaar later - de gevolgen van deze gerechtelijke dwaling? In de terugblik voor het eerst een gesprek met DNA-onderzoeker Richard Eikelenboom. Presentatie: Ghislaine Plag.

26-08-2010 20:25

Aflevering 1015

Netwerk - Aflevering 1015

Actualiteitenrubriek. -Unieke dia herinnert aan hulp uit Pakistan. Vanavond staat Nederland in het teken van de hulpactie voor Pakistan, maar in 1953 was het andersom. In Pakistaanse bioscopen werd een dia vertoond om geld in te zamelen voor de watersnoodramp in Zeeland. -Kafka in de polder - Lukretia Bressers. De 40-jarige Lukretia Bressers heeft al sinds haar geboorte een handicap en in verband met een operatie moet ze binnenkort gedwongen verhuizen om goed te kunnen revalideren. Maar als ze bij de Friese gemeente Smallingerland aanklopt voor hulp stuit ze op een muur van bureaucratie. Presentatie: Marjan Molenaar.

25-08-2010 20:25

Aflevering 1014

Netwerk - Aflevering 1014

Actualiteitenrubriek. -Spookstad Hebron. In de serie bijzondere reportages die NCRV's Netwerk uitzond in de veertien jaar van zijn bestaan: een demonstratie in Hebron, twee jaar geleden. Israëlische vredesactivisten komen in de bezette stad op de Westelijke Jordaanoever in aanvaring met Joodse kolonisten. Een ploeg van Netwerk stond er middenin. De Israelische vredesactivist Yehuda Shaul protesteerde in Hebron tegen de aanwezigheid van achthonderd kolonisten die te midden van 160.000 Palestijnen zijn gaan wonen. Presentatie: Ghislaine Plag.

24-08-2010 20:25

Aflevering 1013

Netwerk - Aflevering 1013

Actualiteitenrubriek. -Je kind 'stallen' in het babyinternaat. Stel je hebt als ouders een drukke baan en geen tijd om voor je baby te zorgen. In de Belgische plaats Waregem heeft men een oplossing hiervoor gevonden: het babyinternaat, een nieuwe crèche waar je je kind een hele werkweek onder kunt brengen. -Kafka in de polder - Jeanette Dobbenberg. De 38-jarige Jeanette Dobbenberg wordt in 2005 bestolen van haar identiteitspapieren. Het is het begin van jarenlange identiteitsverwisseling met dramatische gevolgen. Netwerk komt voor de serie Kafka in de polder in contact met Jeanette. En nog voordat we nog maar een minuut kunnen gaan filmen, neemt de hele zaak een verrassende wending... Presentatie: Marjan Molenaar.

23-08-2010 20:25

Aflevering 954

Netwerk - Aflevering 954

Actualiteitenrubriek. -Strijd van een afvaller. Serie bijzondere reportages die Netwerk heeft uitgezonden in de veertien jaar van zijn bestaan. Vandaag: de strijd van een afvaller. De 45-jarige Eric leeft eigenlijk in zijn bed. Hij heeft een eetverslaving die voortkomt uit een slecht zelfbeeld. Eric Verberne weegt een jaar geleden 300 kilo. Eetbuien hebben hem zo ver gebracht. Maar Eric wil 200 kilo afvallen. Gaat het hem lukken? Presentatie: Ghislaine Plag.

20-08-2010 20:25

Aflevering 953

Netwerk - Aflevering 953

Actualiteitenrubriek. -Leven met een zeldzame ziekte. Naar schatting lijden zo'n miljoen Nederlanders aan een aandoening die zo weinig voorkomt dat artsen er bijna niets van weten. Joas Laan en Nina van Vlerken hebben zo'n zeldzame ziekte: het Marshall Smith Syndroom. Wereldwijd zijn slechts 29 patiënten bekend. In maart 2008 werd er voor het eerst een groot onderzoek gedaan naar het syndroom. Nu, 2,5 jaar later, is de eerste doorbraak een feit. Presentatie: Ghislaine Plag.

19-08-2010 20:25

Aflevering 952

Netwerk - Aflevering 952

Actualiteitenrubriek. -Voorgangers willen coalitie met PVV. Een handvol predikanten en andere geestelijke voormannen steunt expliciet een coalitie waarin de PVV meedoet of waaraan de partij gedoogsteun geeft. In een verklaring waarschuwen zij met klem voor de islam. Het manifest is een initiatief van de Amersfoortse voorganger en PVV-stemmer Ben Kok en is bedoeld om tegenwicht te bieden aan CDA'ers en predikanten van de Protestantse Kerk die zich eerder deze week over een dergelijk kabinet uitlieten. -De verloren zonen van Pakistan. Tientallen jonge mannen zijn meegesleurd door het woeste water van de rivier in de Pakistaanse Swat-vallei. Het gebied is door de watersnood een rampgebied geworden. De jongens zwommen na de ramp de rivier over op zoek naar hout om te kunnen koken, aar ze keerden nooit terug. Een reportage over de situatie en de hulpverlening in het getroffen gebied.

18-08-2010 20:25

Aflevering 951

Netwerk - Aflevering 951

Actualiteitenrubriek. -De zaak Dutroux. Een terugblik op de zaak-Dutroux, die België en de wereld schokte. Met niet eerder publiekelijk vertoonde beelden uit homevideo's van Marc Dutroux. De Belgische politie had deze al een jaar op het bureau liggen, maar bekeek de beelden niet. Als dat wel was gebeurd, had het spoor eerder naar de kindermoordenaar geleid en hadden twee slachtoffertjes wellicht nog gered kunnen worden. Presentatie: Ghislaine Plag.

17-08-2010 20:25

Aflevering 950

Netwerk - Aflevering 950

Actualiteitenrubriek. -Wel of niet geven aan giro 555. Giro 555 heeft na sinds de start van de nationale inzamelingsactie afgelopen donderdag iets dan meer dan een miljoen euro opgehaald voor de hulpverlening aan Pakistan. Maar is het verstandig om geld te geven aan giro 555? Een reportage over de zin en onzin van de inzamelingsactie voor Pakistan en een live-gesprek met Netwerk-verslaggever Siebe Sietsma vanuit Pakistan. -De eenzame dood - Piet Westdijk. Maandenlang ligt het lichaam van de 57-jarige Piet Westdijk in een huisje op een volkstuincomplex in Rotterdam. Pas als de buurman per toeval langs het huisje van Westdijk loopt op zoek naar een parasol komt hij erachter dat Westdijk is overleden. Netwerk volgt het spoor en reconstrueert met bekenden van Piet Westdijk zijn leven en zijn eenzame dood. Presentatie: Marjan Molenaar.

16-08-2010 20:25

Aflevering 949

Netwerk - Aflevering 949

Actualiteitenrubriek. -Mississippi Burning. Een aantal bijzondere reportages uit de afgelopen veertien jaar worden nogmaals uitgezonden. In de zomer van 1964 gaan drie 'civil rights' werkers naar Mississippi om de brandstichting van een kerk te onderzoeken. Ze worden door een groep Ku Klux Klan-leden van de weg gehaald en vermoord. De jury kan het later niet eens worden over de veroordeling van enkele verdachten en ze gaan vrijuit. Na ruim veertig jaar moet één van hen, Edgar Ray Killen, weer voor de rechter komen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 20. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Netwerk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Netwerk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Netwerk bij Netwerk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Netwerk. Heb je een uitzending van Netwerk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Netwerk gemist

Netwerk is de naam van een actualiteitenrubriek op de Nederlandse publieke omroep. De reportages van het programma gaan over populisme, de economische crisis en de verruwing van de maatschappij. Netwerk wordt rond 20.25 uur uitgezonden. De uitzendingen worden verzorgd door de EO (dinsdag en donderdag) en de NCRV (maandag, woensdag en vrijdag). De afgelopen jaren maakte Netwerk geruchtmakende scoops met onder meer onthullingen over de rol van Justitie in de Schiedammer Parkmoord, het handelen van de IND inzake de terugkeer van Congolese asielzoekers, en de wantoestanden in de Justitiële Jeugdinrichting Harreveld.

Uitzending gemist van Netwerk? Hier kun je alle uitzendingen van Netwerk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 288
  • Laatste uitzending op 03-09-2010 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord