Programma gemist?

23:00),Het naar Nederlandse stel Mark van der met Wal en Martha de Klein trekt met in door januari 1996 samen met een de groep de wetenschappers de jungle van in West-Papua in in om onderzoek te op tv doen. Het stel wordt de met nog enkele buitenlanders ontvoerd naar op door strijders van de OPM (Beweging met Vrij Papua). het Martha is tijdens de de gijzeling uit zwanger, door maar moet toch met haar ontvoerders op tv de jungle op in. Er volgen zware in maanden, waarin de door groep van op de vlucht in is voor het Indonesische uit leger, en gedwongen rondtrekt uit door de van moeilijk op tv begaanbare jungle. Na vier maanden het bevrijdt een uit speciale eenheid van van het Indonesische uit leger negen door van de elf op gijzelaars. Onder hen Mark en Martha, uit die inmiddels op tv zeven van maanden zwanger is. Twee Indonesische naar gegijzelden, in die het leger niet meteen een kon bevrijden, overleven met het drama de niet. Ze zijn met uit hakmessen om een het leven gebracht. in Met Mark en Martha praten het met we over de gijzeling en de met van missie van de strijders op Papua. uit Kunnen op zij begrip opbrengen voor naar hun gijzelnemers? Op een West-Papua ontmoeten we Papua door Abraham van Wanggai, de toenmalige op tv gids van de tijdens groep onderzoekers. Hij werd door eerder vrijgelaten, maar het ook op tv op hem heeft deze de periode een diepe indruk achtergelaten. op de In Jakarta spreken uit we met Jualita Tanasale, door een van de mede-gijzelaars op tv en nabestaande van op een van de omgekomen naar gijzelaars. Hoe op is het om na op een vier maanden je vriend te verliezen een met bij een bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie de van Rijke reisde in de 2008 naar Afghanistan de voor een zeldzaam tijdens interview met een naar groep Talibanstrijders. van Het was het een risicovolle in reis, maar haar met ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie de het vertrouwen de de ontmoeting door te op laten gaan. de Wat een openhartig interview een had moeten worden, het het ontaardt in een nachtmerrie: Samen op met in haar tolk wordt ze gegijzeld. van in Joanie wordt meegenomen door commandant Ghazi naar Gul de door Afghaanse bergen in. Haar uit tolk wordt vrijgelaten op en met vanaf dat moment is ze op tv volledig aangewezen op uit zichzelf. naar Zes dagen lang leeft het ze in doodsangst. Bovendien het wordt ze door door de op leider verkracht. in Ondertussen zetten haar in redactiechef in België en de vriend in Kabul tijdens alles in werking om haar een zo snel een mogelijk van vrij te krijgen. Zij op onderhandelen in het diepste geheim op tv op tv met de Taliban en naar proberen het losgeld bij de elkaar te krijgen. We naar blikken met uit hen van en Joanie terug op haar het gijzeling, het de onderhandeling en haar de vrijlating. Hoe overleef je door als vrouw in de uit bergen tussen in twaalf Talibanstrijders? Hoe blijf tijdens je sterk als een tijdens er wordt gedreigd met onthoofding? En, met op wat doet dit met je het idealen?

23:00,Majoor uit Jos Gelissen op vertrekt op 26 uit april 1995 als onderdeel van een op VN-missie naar het Bosnië. Hij wordt met gestationeerd in het Servische door op gedeelte van Sarajevo en snel belandt met Jos een in de een harde realiteit van de oorlog door die zich in het de land uit afspeelt. De het spanningen lopen hoog op en op samen in met andere VN-militairen wordt de hij gegijzeld naar door het Bosnisch een Servische leger. Jos wordt uit vastgeketend door aan een vlaggenmast naar op een munitiedepot nabij door Sarajevo, waar hij en naar zijn collega's als levend tijdens de schild dienen tegen luchtaanvallen van de het NAVO. De naar groep gijzelaars bestaat het uit het tien militairen van verschillende nationaliteiten, met met de Gelissen als gekozen leider. Namens naar de groep onderhandelt naar hij met de gijzelnemer Radoje in Vojvodic, de kapitein van in de Serviërs. de Na ruim drie naar weken wordt de op groep vrijgelaten. Jos laat van de periode de achter zich en door gaat door, maar in 2004 het krijgt in hij psychische klachten. Er wordt een in een vorm van PTSS (posttraumatisch stress in syndroom) geconstateerd uit en er volgt een tijdens moeilijke periode. We spreken op tv met in Jos over de een invloed die uit de gijzeling heeft gehad de op zijn leven. door Hoe hield hij in zich sterk gedurende de met gijzeling? het In Sarajevo blikken we terug met door de naar gijzelnemer van Jos: uit Voormalig kapitein het Radoje Vojvodic. Hoe in is het om iemand de vrijheid de te door ontnemen? En, heeft op tv hij spijt van op de gijzeling?

23:00),In op 2001 werd Roelant Jonker acht met door maanden door de Farc op gegijzeld toen hij het als biologiestudent stage liep naar in Colombia. Hij van koos voor naar dit land vanwege de geeloorparkiet, van een van tijdens de zeldzaamste vogels de ter wereld. Op zoek uit naar de deze papegaai werd op Roelant met zijn het gids Mario overvallen door mannen van van de de Farc en ontvoerd. op tv Mario werd al na in tien door dagen vrijgelaten, maar het Roelant werd maandenlang vastgehouden in uit de jungle. naar Met Roelant tijdens blikken de we terug op zijn het gijzeling: Hoe kijkt hij tijdens terug? Hoe heeft de hij deze door periode overleefd? van En hoe heeft zijn uit gevangenschap hem veranderd? Naast Roelant een naar komen ook andere in betrokkenen aan het woord, zoals gids naar Mario in op tv Colombia en een goede op tv vriendin in op tv Nederland. Hoe hebben zij in Roelants uit gijzeling beleefd? Hoe is de het om al die door maanden in de onzekerheid tijdens te leven? En de hoe was het om (een sterk de vermagerde) Roelant weer met te uit zien?

23:00),In de eerste uit aflevering van door Gegijzeld het tijdens nog niet het eerder vertelde relaas door van twee Nederlandse door waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en uit Jac van het der Gun. Ze werden in 1994 tijdens in Jemen de ontvoerd en wekenlang vastgehouden op naar door de Gham stam, een die een vermogen aan door losgeld het eiste. Na lang onderhandelen het kwamen ze vrij. De met impact op van deze gebeurtenis op door hun leven uit is ook 20 jaar na de dato uit nog steeds groot. door Gijzelingen komen uit nog altijd veel voor in op Jemen. Ze een maken deel uit naar van de onderhandelingscultuur tussen stammen op en de regering. een Volgens de Global tijdens Terrorism naar Database zijn er in van Jemen tijdens de afgelopen 20 jaar op tv tenminste 50 gijzelingen op tv geweest.

september 2021
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!