Programma gemist?

23:00),Het Nederlandse het stel Mark uit van der het Wal en Martha Klein trekt de in januari 1996 in samen met de een groep de wetenschappers de jungle van West-Papua uit in om onderzoek te naar doen. Het stel in wordt met met nog met enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van door de OPM (Beweging op Vrij Papua). naar Martha is in tijdens naar de gijzeling zwanger, maar van moet toch met haar door ontvoerders de uit jungle in. Er volgen zware met maanden, de waarin de groep op de de vlucht is voor door het in Indonesische leger, naar en gedwongen rondtrekt door in de moeilijk begaanbare jungle. door door Na vier maanden bevrijdt een van speciale eenheid van met het Indonesische naar leger negen van met de elf de gijzelaars. Onder hen Mark uit en Martha, die op tv inmiddels zeven maanden zwanger is. in Twee Indonesische gegijzelden, op tv die het het leger niet tijdens meteen kon bevrijden, overleven op tv het drama niet. Ze in de zijn met hakmessen door om het leven in gebracht. Met Mark en naar Martha praten van we over de gijzeling in en de missie van tijdens de in strijders op Papua. Kunnen uit zij begrip opbrengen voor van hun gijzelnemers? Op West-Papua in ontmoeten we met Papua met Abraham Wanggai, de toenmalige gids in van de met groep onderzoekers. Hij werd eerder met vrijgelaten, maar ook de op tv op hem heeft deze met periode een diepe indruk achtergelaten. uit In een Jakarta spreken we uit met Jualita op Tanasale, een van de met mede-gijzelaars en nabestaande van een van van uit de omgekomen gijzelaars. Hoe is tijdens het om na op van vier maanden je vriend op tv te verliezen uit bij een bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie van de Rijke op tv reisde in een 2008 naar Afghanistan uit voor een zeldzaam interview het met een op tv groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle tijdens reis, maar van haar ervaring door en maandenlange voorbereiding gaven met Joanie het naar vertrouwen de ontmoeting door te de laten in gaan. Wat een openhartig tijdens interview had moeten worden, tijdens ontaardt in van een nachtmerrie: Samen naar met haar tolk wordt de ze op tv gegijzeld. Joanie wordt naar meegenomen door commandant Ghazi uit Gul de Afghaanse tijdens bergen in. Haar van tolk wordt vrijgelaten tijdens het en vanaf dat van moment is ze volledig aangewezen op tijdens zichzelf. Zes een dagen lang van leeft ze in doodsangst. het Bovendien wordt ze uit door de de leider verkracht. Ondertussen zetten op haar redactiechef in België uit en op tv vriend in Kabul alles in op tv de werking om haar zo de snel mogelijk vrij naar te krijgen. Zij op tv onderhandelen in het diepste geheim in met met de Taliban en proberen door het losgeld bij elkaar door uit te krijgen. We blikken met het hen en Joanie op tv terug op haar gijzeling, een tijdens de onderhandeling en haar de vrijlating. Hoe overleef je als naar vrouw in van de bergen tussen twaalf het Talibanstrijders? door Hoe blijf naar je sterk als er een wordt gedreigd met in onthoofding? En, wat doet dit op met je van idealen?

23:00,Majoor Jos het Gelissen vertrekt op 26 het april 1995 als van onderdeel van naar een VN-missie naar naar Bosnië. Hij wordt op gestationeerd in het Servische met gedeelte de van Sarajevo en het snel belandt Jos in de op het harde realiteit van de in oorlog die zich in het het land op tv afspeelt. De een spanningen lopen hoog op en een samen met andere VN-militairen met wordt hij op tv gegijzeld door het Bosnisch op van Servische leger. Jos wordt vastgeketend van aan een op vlaggenmast uit op een munitiedepot uit nabij Sarajevo, waar hij een en zijn collega's als tijdens levend naar schild dienen tegen luchtaanvallen op tv van de NAVO. De uit groep gijzelaars bestaat de uit tien militairen van op tv verschillende in nationaliteiten, met Gelissen als gekozen door leider. in Namens de groep onderhandelt van hij met gijzelnemer Radoje in Vojvodic, de kapitein het van uit de Serviërs. Na ruim het drie weken wordt het de van groep vrijgelaten. Jos laat de in periode achter op zich en gaat door, met maar in 2004 naar krijgt hij psychische klachten. in Er in wordt een een vorm van PTSS een (posttraumatisch stress syndroom) geconstateerd door en er volgt een moeilijke door een periode. We spreken met op tv Jos over in de invloed die de naar gijzeling heeft gehad op de zijn leven. Hoe naar hield op hij zich sterk gedurende de gijzeling? naar naar In Sarajevo blikken de we terug met de gijzelnemer door van Jos: met Voormalig kapitein Radoje Vojvodic. met Hoe met is het om iemand de op vrijheid te ontnemen? En, op tv heeft hij een spijt van de een gijzeling?

23:00),In met 2001 werd Roelant het Jonker acht maanden het door de Farc gegijzeld in toen door hij als biologiestudent stage een liep in het Colombia. Hij koos de voor dit land vanwege de uit geeloorparkiet, een van van de met zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek op naar deze de papegaai werd Roelant van met zijn gids Mario het overvallen door mannen de van de de Farc en op tv ontvoerd. Mario werd al de na uit tien dagen vrijgelaten, maar Roelant werd op maandenlang vastgehouden van in de jungle. het Met Roelant blikken met met we terug op zijn gijzeling: Hoe de kijkt hij terug? door Hoe heeft hij op tv door deze periode overleefd? En met hoe heeft zijn gevangenschap hem uit naar veranderd? Naast Roelant komen in ook andere betrokkenen van aan het in woord, zoals gids Mario op tv in Colombia en een een goede vriendin tijdens in Nederland. Hoe hebben de zij Roelants gijzeling met beleefd? op tv Hoe is het om op tv al die door maanden in onzekerheid op te leven? En hoe was een het het om (een sterk vermagerde) met Roelant weer in te zien?

23:00),In op tv de eerste op aflevering van Gegijzeld op tv het nog niet eerder vertelde relaas op tv van twee Nederlandse een waterbouwkundigen, uit Wilbert Elderhorst in en Jac van der Gun. Ze tijdens werden in 1994 door in Jemen ontvoerd in en wekenlang vastgehouden naar door de van Gham stam, van die een vermogen op tv aan losgeld eiste. van Na lang door onderhandelen kwamen ze vrij. uit De impact van deze gebeurtenis tijdens uit op hun leven tijdens is ook 20 jaar na dato op nog tijdens steeds groot. Gijzelingen in komen nog uit altijd veel voor op in Jemen. Ze maken op deel uit van op de onderhandelingscultuur tussen een stammen en de regering. in met Volgens de Global Terrorism Database tijdens zijn er in het Jemen de afgelopen 20 op jaar tenminste 50 tijdens gijzelingen uit geweest.

mei 2020
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!