Programma gemist?

23:00),Het Nederlandse tijdens stel Mark van met der Wal en Martha door Klein op trekt in januari van 1996 samen met een groep het wetenschappers op de jungle van West-Papua uit in om onderzoek een te doen. Het het stel wordt uit met nog enkele op buitenlanders ontvoerd een door strijders van de een OPM (Beweging Vrij op tv Papua). Martha is tijdens op tv de gijzeling zwanger, tijdens maar moet in toch met haar met ontvoerders van de jungle in. Er volgen door zware maanden, de waarin de uit groep op de vlucht is voor het met het Indonesische leger, en tijdens gedwongen rondtrekt door de moeilijk op naar begaanbare jungle. het Na vier maanden de bevrijdt een speciale eenheid uit van het Indonesische leger negen naar van de een elf op gijzelaars. Onder hen Mark en Martha, tijdens die de inmiddels zeven het maanden zwanger is. naar Twee Indonesische gegijzelden, die het een leger niet meteen kon op tv bevrijden, overleven naar het drama op tv niet. Ze zijn met hakmessen uit op tv om het leven gebracht. met Met Mark door en Martha praten we een over de gijzeling door en de op missie van de strijders op naar Papua. Kunnen zij begrip op opbrengen voor hun van gijzelnemers? door Op West-Papua ontmoeten op tv we Papua Abraham van Wanggai, de toenmalige gids met van de groep uit onderzoekers. Hij werd op tv eerder vrijgelaten, naar maar ook op op hem heeft deze het periode een een diepe indruk achtergelaten. In Jakarta spreken de we met Jualita de de Tanasale, een van het de mede-gijzelaars en nabestaande van uit een van de op omgekomen gijzelaars. Hoe door is uit het om na door vier maanden je vriend te naar verliezen bij een uit bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie naar de Rijke uit reisde in 2008 naar door Afghanistan voor op tv een zeldzaam van interview met een groep door Talibanstrijders. Het was een de risicovolle het reis, maar haar met ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie van het vertrouwen door de ontmoeting door naar te laten gaan. op tv Wat een openhartig op interview uit had moeten worden, van ontaardt in een nachtmerrie: uit Samen met met haar tolk wordt ze gegijzeld. met in Joanie wordt meegenomen door door commandant Ghazi door Gul de Afghaanse bergen in. Haar op het tolk wordt vrijgelaten en tijdens vanaf dat moment tijdens is ze van volledig aangewezen op zichzelf. Zes dagen een lang leeft ze op in doodsangst. Bovendien op wordt het ze door met de leider verkracht. door Ondertussen zetten haar redactiechef in België tijdens en uit vriend in Kabul alles het in werking uit om haar de zo snel mogelijk vrij te op tv krijgen. Zij onderhandelen in met het met diepste geheim de met de Taliban en proberen de het losgeld tijdens bij elkaar te krijgen. tijdens We door blikken met hen en van Joanie terug op haar op tv gijzeling, de onderhandeling en door haar vrijlating. tijdens Hoe met overleef je als vrouw in de uit bergen een tussen twaalf een Talibanstrijders? Hoe blijf je sterk tijdens als in er wordt gedreigd in met onthoofding? En, het wat doet dit met je van idealen?

23:00,Majoor Jos Gelissen op vertrekt op 26 door april 1995 als van van onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. met Hij met wordt gestationeerd in het Servische met gedeelte van Sarajevo naar en snel belandt op tv het Jos in de harde realiteit een van de van oorlog die naar zich in het land de afspeelt. De spanningen een lopen hoog op en een samen met andere VN-militairen het wordt hij gegijzeld de naar door het Bosnisch Servische een leger. Jos wordt met vastgeketend aan een vlaggenmast door het op een munitiedepot nabij Sarajevo, uit waar hij en zijn naar op collega's als levend schild een dienen tegen luchtaanvallen op tv van de de NAVO. De groep gijzelaars tijdens bestaat uit naar tien militairen van een verschillende nationaliteiten, met Gelissen in als gekozen van leider. Namens de groep op tv onderhandelt hij met in gijzelnemer Radoje Vojvodic, de kapitein van een van de Serviërs. Na ruim drie de weken wordt de op tv groep vrijgelaten. Jos van laat de het periode achter zich en uit gaat door, maar van de in 2004 krijgt hij de psychische klachten. Er wordt een met vorm van PTSS de (posttraumatisch stress syndroom) op het geconstateerd en er volgt een moeilijke op op periode. We spreken met Jos uit over door de invloed die de gijzeling het heeft gehad op door zijn op tv leven. Hoe hield het hij zich sterk gedurende van de gijzeling? naar In Sarajevo blikken we naar terug met de uit gijzelnemer van Jos: Voormalig kapitein de Radoje Vojvodic. in Hoe is een het om een iemand de vrijheid te ontnemen? naar En, een heeft hij spijt van de uit gijzeling?

23:00),In 2001 werd naar een Roelant Jonker acht maanden door de met Farc gegijzeld op tv toen een hij als biologiestudent stage liep in naar Colombia. Hij een koos voor dit land met vanwege de op tv geeloorparkiet, een van uit de uit zeldzaamste vogels ter tijdens wereld. Op zoek naar op deze papegaai werd Roelant uit met zijn gids op Mario het overvallen door mannen van de het Farc en ontvoerd. in Mario werd op tv al na tien dagen vrijgelaten, door van maar Roelant werd maandenlang vastgehouden tijdens in door de jungle. Met Roelant blikken met van we terug op zijn het gijzeling: Hoe tijdens kijkt hij terug? het Hoe heeft hij deze periode overleefd? met door En hoe heeft zijn een gevangenschap hem met veranderd? Naast Roelant komen ook andere de betrokkenen aan het door woord, zoals van gids Mario in Colombia uit tijdens en een goede met vriendin in Nederland. Hoe hebben met zij Roelants gijzeling beleefd? de Hoe is een het om al die uit maanden in op tv onzekerheid te leven? tijdens En hoe was tijdens het om (een op sterk vermagerde) naar Roelant weer te op zien?

23:00),In een de eerste aflevering op van Gegijzeld het nog op niet eerder vertelde een relaas van twee Nederlandse naar waterbouwkundigen, de Wilbert Elderhorst en op tv Jac van der Gun. uit Ze werden door in 1994 in naar Jemen ontvoerd en wekenlang in vastgehouden door een de Gham op stam, die een een vermogen aan losgeld uit eiste. Na lang onderhandelen kwamen door ze door vrij. De impact van deze gebeurtenis tijdens op tijdens hun leven is met ook 20 jaar na op tv dato nog op tv steeds groot. Gijzelingen komen in nog altijd naar veel voor in Jemen. een Ze maken deel met uit van de de onderhandelingscultuur tussen stammen van een en de regering. Volgens de de Global Terrorism Database zijn een er naar in Jemen de afgelopen met 20 jaar tenminste op 50 gijzelingen in geweest.

mei 2021
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!