Programma gemist?

23:00),Het op Nederlandse stel Mark van van der Wal en de Martha op Klein trekt in op januari 1996 samen met een op tv groep het wetenschappers de jungle van op tv West-Papua in om onderzoek te naar doen. Het uit stel wordt met nog op tv enkele door buitenlanders ontvoerd door strijders van op tv de een OPM (Beweging Vrij Papua). tijdens Martha door is tijdens de gijzeling zwanger, door maar moet toch in met door haar ontvoerders de tijdens jungle in. Er volgen zware een het maanden, waarin de groep op tv op de een vlucht is voor het Indonesische leger, door tijdens en gedwongen rondtrekt door de van moeilijk begaanbare met jungle. Na vier met maanden bevrijdt een de speciale eenheid uit van het Indonesische de leger negen van de van elf gijzelaars. uit Onder hen Mark en Martha, de die inmiddels een zeven op maanden zwanger is. Twee tijdens Indonesische gegijzelden, die het leger een niet in meteen kon de bevrijden, overleven het tijdens drama niet. Ze zijn met hakmessen op tv op tv om het leven gebracht. met Met Mark van en Martha praten we over de tijdens naar gijzeling en de missie een van de strijders op op Papua. Kunnen het zij begrip opbrengen voor een hun gijzelnemers? Op van West-Papua ontmoeten we op Papua Abraham Wanggai, op de toenmalige gids van van de groep onderzoekers. met een Hij werd eerder vrijgelaten, maar de ook op op hem heeft deze in periode een diepe indruk achtergelaten. op In Jakarta door spreken we met Jualita uit Tanasale, een van naar tijdens de mede-gijzelaars en nabestaande van een met van de omgekomen door gijzelaars. Hoe is uit het tijdens om na de vier maanden je vriend op te verliezen bij een tijdens bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie uit de Rijke reisde het in 2008 tijdens naar Afghanistan voor een zeldzaam op op tv interview met een groep Talibanstrijders. een Het was een van risicovolle reis, maar op tv haar ervaring tijdens en maandenlange uit voorbereiding gaven Joanie het op tv vertrouwen de van ontmoeting door te laten gaan. Wat van een openhartig op tv interview had moeten worden, op tv ontaardt in een tijdens nachtmerrie: tijdens Samen met haar tolk wordt tijdens ze gegijzeld. van tijdens Joanie wordt meegenomen door commandant tijdens Ghazi op tv Gul de Afghaanse bergen in. de Haar van tolk wordt vrijgelaten en vanaf dat een moment is de ze volledig aangewezen op door zichzelf. Zes op dagen met lang leeft ze in doodsangst. Bovendien in wordt op ze door de leider een verkracht. de Ondertussen zetten haar redactiechef in in België op tv en vriend in de Kabul alles in op tv werking om haar zo het snel mogelijk de vrij te krijgen. door Zij onderhandelen in uit het diepste geheim door met de Taliban en proberen tijdens het naar losgeld bij elkaar te het krijgen. We naar blikken met hen van en Joanie terug op haar naar gijzeling, de tijdens onderhandeling en haar vrijlating. Hoe op tv met overleef je als vrouw in de op tv bergen tussen twaalf naar Talibanstrijders? Hoe de blijf je sterk uit als er door wordt gedreigd met onthoofding? uit En, wat doet met dit met je de idealen?

23:00,Majoor naar Jos Gelissen op vertrekt op 26 april 1995 als met op tv onderdeel van een VN-missie naar van Bosnië. Hij wordt tijdens gestationeerd in op tv het Servische gedeelte van de Sarajevo en snel de belandt Jos in de op op harde realiteit van de naar oorlog die zich in het in land op afspeelt. De spanningen lopen door hoog op een en samen met andere VN-militairen het wordt hij gegijzeld op tv met door het Bosnisch Servische leger. op tv Jos het wordt vastgeketend op tv aan een vlaggenmast op een een munitiedepot nabij naar Sarajevo, waar hij en de zijn collega's de als levend door schild dienen tegen luchtaanvallen van de met NAVO. De groep op gijzelaars bestaat tijdens uit tien militairen van van verschillende nationaliteiten, op tv met Gelissen in als gekozen door leider. Namens de groep onderhandelt de hij uit met gijzelnemer Radoje Vojvodic, de kapitein in het van de Serviërs. Na ruim drie uit weken wordt tijdens de groep vrijgelaten. Jos op tv van laat de periode achter zich en uit het gaat door, maar tijdens in 2004 krijgt hij psychische klachten. het Er wordt de een vorm van tijdens PTSS (posttraumatisch stress op syndroom) een geconstateerd en er volgt een moeilijke met het periode. We spreken met Jos over in de invloed naar die de gijzeling heeft van gehad op naar zijn leven. op Hoe hield hij zich sterk op gedurende de gijzeling? uit In op tv Sarajevo blikken we naar terug met de gijzelnemer van van een Jos: Voormalig kapitein Radoje Vojvodic. tijdens Hoe door is het om het iemand de vrijheid te een ontnemen? En, heeft in hij spijt van op de gijzeling?

23:00),In 2001 het werd Roelant door Jonker acht maanden het door de Farc gegijzeld toen van hij als een biologiestudent door stage liep in Colombia. Hij naar koos voor dit op land een vanwege de geeloorparkiet, een van de door zeldzaamste op tv vogels ter wereld. Op zoek op met naar deze papegaai werd Roelant met in zijn in gids Mario overvallen door door mannen van een de Farc en ontvoerd. Mario op tv werd al na op tien dagen een vrijgelaten, maar Roelant werd tijdens met maandenlang vastgehouden in de tijdens jungle. Met Roelant met blikken op tv we terug op zijn gijzeling: Hoe door kijkt op hij terug? Hoe heeft naar hij deze periode overleefd? naar En hoe heeft het zijn gevangenschap hem uit de veranderd? Naast Roelant komen door ook andere betrokkenen aan een het woord, zoals in gids Mario in in Colombia en een tijdens goede vriendin in uit Nederland. Hoe hebben op tv zij Roelants gijzeling beleefd? met Hoe naar is het een om al die op tv maanden in onzekerheid te leven? En door hoe door was het om (een naar sterk op tv vermagerde) Roelant weer in te zien?

23:00),In in de eerste aflevering van tijdens Gegijzeld het nog niet van uit eerder vertelde relaas van twee Nederlandse naar een waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac tijdens van tijdens der Gun. Ze werden in 1994 de tijdens in Jemen ontvoerd en wekenlang de vastgehouden de door de Gham het stam, die een vermogen aan in losgeld eiste. Na naar lang onderhandelen uit kwamen ze vrij. De impact door met van deze gebeurtenis op hun een leven is ook 20 een jaar na dato met nog steeds van groot. Gijzelingen tijdens komen met nog altijd veel voor tijdens in Jemen. uit Ze maken deel op tv uit van de onderhandelingscultuur door tussen stammen en de regering. een Volgens de het Global het Terrorism Database zijn naar er in Jemen de afgelopen het 20 jaar tenminste 50 naar gijzelingen de geweest.

januari 2019
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord