Programma gemist?

23:00),Het een Nederlandse stel Mark van het der Wal en een Martha Klein trekt in met van januari 1996 samen met een groep met wetenschappers de jungle op van het West-Papua in om onderzoek te in doen. Het uit stel wordt met nog het enkele buitenlanders door ontvoerd in door strijders van de OPM (Beweging met Vrij een Papua). Martha is uit tijdens in de gijzeling zwanger, maar moet op toch met met haar ontvoerders het de jungle in. Er van volgen zware maanden, waarin tijdens de groep met op de vlucht is het voor op het Indonesische leger, en gedwongen van rondtrekt door de naar moeilijk begaanbare jungle. op tv Na vier maanden op tv bevrijdt tijdens een speciale eenheid van het een Indonesische leger tijdens negen van van de elf gijzelaars. van Onder hen Mark en Martha, in die inmiddels zeven in maanden zwanger een is. Twee een Indonesische gegijzelden, die het het leger niet meteen kon naar bevrijden, overleven het met drama van niet. Ze zijn met met hakmessen om met het leven gebracht. van Met Mark en Martha van praten we over een de door gijzeling en de op missie van de strijders tijdens op Papua. Kunnen zij begrip uit opbrengen voor het hun gijzelnemers? Op met West-Papua ontmoeten we de Papua van Abraham Wanggai, de toenmalige gids van de op de groep onderzoekers. Hij werd door eerder vrijgelaten, maar ook de op tijdens hem heeft door deze periode een diepe naar indruk achtergelaten. van In Jakarta spreken we met met Jualita Tanasale, een in van de mede-gijzelaars en een nabestaande het van een van uit de omgekomen gijzelaars. Hoe is het het om na tijdens vier maanden je met vriend met te verliezen bij een met bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie de door Rijke reisde in in 2008 van naar Afghanistan van voor een zeldzaam interview met met een groep op tv Talibanstrijders. Het was een risicovolle uit reis, tijdens maar haar ervaring op tv en maandenlange voorbereiding op gaven Joanie het vertrouwen de uit ontmoeting door te naar door laten gaan. Wat een openhartig door interview uit had moeten worden, ontaardt van in een door nachtmerrie: Samen met haar tolk wordt op tv ze gegijzeld. een Joanie uit wordt meegenomen door een commandant Ghazi naar Gul de Afghaanse bergen in. Haar op tolk door wordt vrijgelaten en vanaf het dat van moment is ze in volledig aangewezen op op zichzelf. Zes dagen lang leeft naar ze in doodsangst. het Bovendien wordt tijdens ze door de leider verkracht. door van Ondertussen zetten haar redactiechef naar in België en van vriend in Kabul alles in in werking om de haar zo uit snel mogelijk vrij een te krijgen. Zij op onderhandelen in het tijdens diepste geheim met de de Taliban en proberen het uit losgeld bij elkaar het te krijgen. We de blikken met hen op tv en met Joanie terug op haar de gijzeling, de onderhandeling en de haar vrijlating. naar Hoe overleef de je als vrouw in van de bergen het tussen twaalf Talibanstrijders? op tv Hoe blijf naar je sterk als er wordt gedreigd in met in onthoofding? En, wat doet uit dit de met je idealen?

23:00,Majoor van Jos Gelissen door vertrekt op 26 april 1995 de als onderdeel in van een de VN-missie naar Bosnië. Hij tijdens wordt gestationeerd in het het Servische door gedeelte van Sarajevo en snel het belandt een Jos in de uit harde realiteit van de in oorlog die zich in van het land afspeelt. De uit spanningen het lopen hoog op en een samen met andere uit VN-militairen met wordt hij gegijzeld door het Bosnisch de met Servische leger. tijdens Jos wordt vastgeketend aan uit een vlaggenmast van op een munitiedepot nabij met Sarajevo, waar hij en zijn op tv collega's naar als levend schild dienen tegen een luchtaanvallen van de naar NAVO. op tv De groep gijzelaars uit bestaat uit tien in militairen van verschillende uit nationaliteiten, met Gelissen op tv als gekozen met leider. Namens de groep onderhandelt hij het met gijzelnemer in Radoje Vojvodic, het de kapitein van op de Serviërs. de Na ruim drie weken wordt de tijdens groep vrijgelaten. Jos een op laat de periode het achter zich en uit gaat door, maar in 2004 krijgt naar op hij psychische klachten. op Er wordt een vorm van PTSS door (posttraumatisch stress syndroom) tijdens geconstateerd en uit er volgt een moeilijke uit periode. We door spreken met de Jos over door de invloed die de gijzeling met heeft gehad op zijn een leven. Hoe tijdens hield hij op zich sterk gedurende de het gijzeling? In Sarajevo blikken met we terug met op tv de gijzelnemer van op tv het Jos: Voormalig kapitein Radoje Vojvodic. door Hoe is het om het iemand de door vrijheid op te ontnemen? En, heeft uit hij spijt van de op gijzeling?

23:00),In 2001 op werd Roelant op tv Jonker acht maanden door de op Farc gegijzeld toen van tijdens hij als biologiestudent stage liep op tv in Colombia. Hij koos uit voor dit land in de vanwege de geeloorparkiet, een een van de zeldzaamste naar vogels ter wereld. Op door zoek naar deze papegaai de werd Roelant tijdens met zijn gids Mario in overvallen door mannen op van de op tv Farc en een ontvoerd. Mario werd al op na tien dagen door vrijgelaten, maar Roelant door werd maandenlang op vastgehouden in de jungle. door Met Roelant blikken op tv we terug door op met zijn gijzeling: Hoe kijkt tijdens hij terug? Hoe heeft hij naar van deze periode overleefd? En hoe een heeft zijn gevangenschap hem uit veranderd? Naast in Roelant komen op tv ook andere betrokkenen aan het uit woord, zoals gids op tv een Mario in Colombia en een de goede vriendin in Nederland. naar Hoe hebben een zij Roelants gijzeling het beleefd? met Hoe is het om al die uit maanden in tijdens onzekerheid tijdens te leven? En hoe was met het tijdens om (een sterk vermagerde) door Roelant weer te de zien?

23:00),In de eerste naar aflevering van de Gegijzeld het het nog niet eerder vertelde op relaas het van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert van Elderhorst en door Jac van op tv der Gun. Ze werden het in 1994 in Jemen de ontvoerd tijdens en wekenlang vastgehouden door met de Gham stam, die in een vermogen aan losgeld naar een eiste. Na lang tijdens onderhandelen kwamen ze vrij. De impact op tv van op deze gebeurtenis op tijdens hun leven is ook 20 van tijdens jaar na dato nog de steeds groot. Gijzelingen op tv komen nog op altijd veel voor in in Jemen. de Ze maken deel uit van van de onderhandelingscultuur tussen uit stammen en van de regering. Volgens op tv de Global de Terrorism Database zijn er uit in Jemen de afgelopen 20 op jaar tenminste een 50 gijzelingen op geweest.

januari 2021
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!