Programma gemist?

23:00),Het Nederlandse stel een Mark van der naar op tv Wal en Martha Klein trekt een in door januari 1996 samen met door een groep wetenschappers de jungle een van West-Papua in uit van om onderzoek te doen. een Het stel wordt met nog in enkele buitenlanders op ontvoerd naar door strijders van de op tv OPM (Beweging Vrij Papua). het op Martha is tijdens de gijzeling zwanger, een maar in moet toch met met haar ontvoerders op de jungle in. Er volgen zware op naar maanden, waarin de groep op de door vlucht is voor op het Indonesische door leger, en gedwongen op tv rondtrekt door de van moeilijk begaanbare jungle. de Na vier maanden op tv bevrijdt een een speciale eenheid van het uit het Indonesische leger negen van op tv de elf tijdens gijzelaars. Onder hen Mark uit en Martha, die inmiddels de zeven maanden naar zwanger is. het Twee Indonesische gegijzelden, die het leger de niet meteen op tv kon met bevrijden, overleven het drama niet. naar Ze het zijn met hakmessen op om het leven gebracht. Met Mark met op tv en Martha praten tijdens we over de gijzeling en de op tv tijdens missie van de strijders op Papua. door de Kunnen zij begrip opbrengen met voor hun met gijzelnemers? Op West-Papua ontmoeten we de Papua Abraham Wanggai, de het toenmalige gids door van de naar groep onderzoekers. Hij werd tijdens eerder een vrijgelaten, maar ook op het hem heeft deze op periode een diepe het indruk achtergelaten. In uit Jakarta spreken we met met Jualita Tanasale, een van op tv in de mede-gijzelaars en nabestaande uit van een van de omgekomen uit in gijzelaars. Hoe is het om na uit vier maanden op je vriend te verliezen naar bij een een bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste naar Joanie de de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan het voor met een zeldzaam interview met op een groep Talibanstrijders. in Het was een van risicovolle reis, maar haar op ervaring en met maandenlange voorbereiding gaven Joanie de het op vertrouwen de ontmoeting tijdens door te laten gaan. naar Wat een openhartig een interview door had moeten worden, naar ontaardt in een op tv nachtmerrie: Samen met haar met tolk wordt ze op tv gegijzeld. van Joanie wordt meegenomen door commandant Ghazi op het Gul de Afghaanse tijdens bergen in. Haar tolk wordt op tv vrijgelaten en vanaf dat tijdens moment is ze met het volledig aangewezen op op zichzelf. Zes dagen de lang leeft ze in in doodsangst. Bovendien wordt ze door van de de leider verkracht. Ondertussen zetten haar door in redactiechef in België en in vriend in Kabul alles in het werking om haar een een zo snel mogelijk vrij te op tv krijgen. tijdens Zij onderhandelen in het diepste geheim tijdens met de met Taliban en proberen op het losgeld bij elkaar tijdens te krijgen. We de blikken in met hen en Joanie terug een op haar naar gijzeling, de onderhandeling met en met haar vrijlating. Hoe overleef je uit als vrouw in de tijdens op tv bergen tussen twaalf tijdens Talibanstrijders? Hoe blijf je sterk als door er wordt op gedreigd met naar onthoofding? En, wat door doet dit met je uit idealen?

23:00,Majoor van Jos Gelissen vertrekt het op 26 april 1995 van als een onderdeel van een VN-missie op tv naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd uit in het van Servische op gedeelte van Sarajevo en snel belandt de Jos in de het harde realiteit van de naar de oorlog die zich door in het land afspeelt. op De spanningen lopen hoog op tv van op en samen met een andere VN-militairen wordt hij op tv gegijzeld tijdens door het Bosnisch Servische door leger. Jos wordt in vastgeketend aan een het vlaggenmast een op een munitiedepot nabij door Sarajevo, waar hij uit en zijn collega's de als levend schild dienen tegen een in luchtaanvallen van de NAVO. De groep het gijzelaars van bestaat uit tien militairen van met verschillende op tv nationaliteiten, met Gelissen als gekozen naar leider. van Namens de groep onderhandelt op tv hij met met gijzelnemer Radoje met Vojvodic, de kapitein van naar de Serviërs. Na ruim naar drie weken naar wordt de van groep vrijgelaten. Jos met laat de periode achter zich met en gaat het door, maar naar in 2004 krijgt hij het psychische klachten. Er wordt een uit in vorm van PTSS met (posttraumatisch stress syndroom) geconstateerd en er het volgt met een moeilijke periode. We spreken tijdens met Jos uit over de tijdens invloed die de tijdens gijzeling heeft gehad op zijn met leven. Hoe door hield hij zich sterk een gedurende de gijzeling? in op In Sarajevo blikken we terug met op tv de uit gijzelnemer van door Jos: Voormalig kapitein Radoje tijdens Vojvodic. Hoe is op tv het om iemand de vrijheid tijdens te ontnemen? En, door heeft op hij spijt van de in gijzeling?

23:00),In 2001 een werd Roelant Jonker acht tijdens maanden door naar de Farc gegijzeld toen het met hij als biologiestudent op stage liep in Colombia. Hij het koos voor dit van land vanwege de in geeloorparkiet, een door van de zeldzaamste vogels door ter wereld. Op zoek een het naar deze papegaai met werd Roelant met de zijn gids Mario overvallen door mannen in van op tv de Farc en tijdens ontvoerd. Mario werd al een na tien in dagen vrijgelaten, maar Roelant van werd maandenlang op vastgehouden in de jungle. uit Met Roelant blikken met we terug op tv op het zijn gijzeling: Hoe kijkt de hij terug? uit Hoe heeft hij deze periode tijdens overleefd? En hoe naar heeft zijn op gevangenschap hem veranderd? Naast Roelant door komen ook een andere betrokkenen aan door het woord, het zoals gids Mario in naar Colombia en een een goede vriendin in Nederland. van een Hoe hebben zij Roelants gijzeling in beleefd? Hoe is het met om al uit die naar maanden in onzekerheid te leven? En door naar hoe was het uit om (een sterk vermagerde) Roelant uit weer een te zien?

23:00),In de eerste met aflevering van de Gegijzeld het nog niet in eerder vertelde tijdens relaas van twee op tv Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert uit Elderhorst en Jac in van der Gun. door Ze werden in 1994 tijdens door in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden tijdens door de het Gham stam, tijdens die een vermogen aan een losgeld de eiste. Na lang onderhandelen kwamen ze van vrij. door De impact tijdens van deze gebeurtenis op hun tijdens leven is ook 20 tijdens jaar na dato de naar nog steeds groot. Gijzelingen tijdens komen nog altijd op veel voor in door Jemen. Ze maken deel in naar uit van de uit onderhandelingscultuur tussen stammen en met de regering. Volgens de Global de door Terrorism Database zijn er in Jemen op tv de afgelopen 20 tijdens jaar tenminste met 50 de gijzelingen geweest.

september 2020
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!