Programma gemist?

23:00),Het met Nederlandse stel Mark het van der Wal en het Martha door Klein trekt in januari 1996 tijdens samen met door een groep wetenschappers de de jungle van van West-Papua in om onderzoek tijdens te doen. uit Het stel tijdens wordt met nog enkele buitenlanders van ontvoerd door strijders van op de OPM door (Beweging tijdens Vrij Papua). Martha is tijdens op de de gijzeling zwanger, door maar moet toch met haar ontvoerders van de jungle in. in Er volgen zware tijdens maanden, waarin de een groep op met de vlucht is in voor het Indonesische leger, van en gedwongen rondtrekt op op tv door de moeilijk begaanbare jungle. op tv Na vier door maanden het bevrijdt een speciale in eenheid van het door Indonesische leger negen van de op elf gijzelaars. Onder op hen Mark en het Martha, die inmiddels een zeven door maanden zwanger is. uit Twee Indonesische gegijzelden, die het door leger met niet meteen kon bevrijden, overleven tijdens het drama niet. Ze door zijn het met hakmessen om het leven de gebracht. Met op tv Mark en Martha naar praten we door over de gijzeling de en de tijdens missie van de strijders op Papua. van Kunnen zij van begrip opbrengen voor hun in gijzelnemers? naar Op West-Papua ontmoeten we Papua de Abraham Wanggai, de met toenmalige naar gids van de met groep onderzoekers. Hij werd de eerder vrijgelaten, maar ook met het op hem heeft van deze periode een een diepe indruk achtergelaten. uit In Jakarta spreken we door met Jualita van Tanasale, een van de de mede-gijzelaars en nabestaande van van een van de omgekomen de met gijzelaars. Hoe is het om na naar vier maanden je door vriend te naar verliezen bij een op tv bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie de door in Rijke reisde in 2008 naar op Afghanistan voor een het zeldzaam interview met van een uit groep Talibanstrijders. Het was de een risicovolle tijdens reis, maar haar ervaring en maandenlange tijdens voorbereiding gaven Joanie de het vertrouwen de de ontmoeting door een te de laten gaan. Wat een tijdens openhartig interview op tv had moeten worden, de ontaardt in een tijdens nachtmerrie: Samen met een haar tolk wordt ze gegijzeld. in Joanie van wordt meegenomen door commandant Ghazi van naar Gul de Afghaanse bergen in. een Haar tolk op wordt vrijgelaten en op vanaf dat moment is ze uit naar volledig aangewezen op zichzelf. Zes dagen naar lang leeft ze door in doodsangst. Bovendien uit wordt ze van door de het leider verkracht. met Ondertussen zetten haar op redactiechef in België en vriend op tv in door Kabul alles in werking om haar een met zo snel mogelijk vrij te in krijgen. Zij met onderhandelen in het diepste op tv geheim met het de Taliban en proberen het het losgeld bij een elkaar een te krijgen. We blikken met hen uit en het Joanie terug op haar gijzeling, van de onderhandeling tijdens en tijdens haar vrijlating. Hoe op tv overleef je als vrouw in de de bergen tussen twaalf naar Talibanstrijders? uit Hoe blijf je sterk als met er wordt in gedreigd met onthoofding? En, een wat doet een dit met je van idealen?

23:00,Majoor op Jos Gelissen vertrekt op 26 tijdens april in 1995 als onderdeel van een het in VN-missie naar Bosnië. Hij wordt op tv gestationeerd in het tijdens Servische gedeelte van Sarajevo naar en naar snel belandt Jos in op de harde realiteit van op tv de oorlog op tv die zich in het op land een afspeelt. De spanningen lopen naar hoog op en samen tijdens met andere VN-militairen op door wordt hij gegijzeld door het Bosnisch met Servische leger. een Jos wordt vastgeketend de aan een een vlaggenmast op een munitiedepot door nabij op tv Sarajevo, waar hij en zijn naar van collega's als levend schild naar dienen tegen de luchtaanvallen van de NAVO. De groep van van gijzelaars bestaat uit tien militairen van met verschillende van nationaliteiten, met Gelissen als gekozen tijdens uit leider. Namens de groep onderhandelt in hij met gijzelnemer Radoje tijdens Vojvodic, de kapitein door in van de Serviërs. Na ruim drie van weken in wordt de door groep vrijgelaten. Jos laat de periode in achter zich met en gaat tijdens door, maar in in 2004 krijgt hij op tv psychische klachten. Er het wordt een vorm van naar PTSS (posttraumatisch met stress syndroom) geconstateerd en door er volgt een op moeilijke periode. van We spreken met met Jos over met de invloed die de gijzeling heeft met gehad op zijn een leven. Hoe van hield uit hij zich sterk op gedurende de gijzeling? In Sarajevo op tv blikken het we terug met van de gijzelnemer van Jos: Voormalig door kapitein Radoje een Vojvodic. Hoe is door het om iemand de vrijheid door te een ontnemen? En, heeft het hij spijt van de naar gijzeling?

23:00),In 2001 werd door Roelant Jonker acht de maanden door de tijdens Farc naar gegijzeld toen hij als biologiestudent van stage het liep in Colombia. Hij koos uit voor door dit land vanwege op tv de geeloorparkiet, een van de naar zeldzaamste vogels naar ter op tv wereld. Op zoek in naar deze papegaai werd Roelant door met zijn gids naar Mario overvallen op tv door mannen door van de Farc en ontvoerd. Mario op tv werd al na tijdens op tien dagen vrijgelaten, maar Roelant met werd maandenlang vastgehouden in in de jungle. met Met Roelant blikken een de we terug op zijn van gijzeling: Hoe kijkt hij terug? tijdens Hoe heeft met hij met deze periode overleefd? En hoe heeft tijdens zijn gevangenschap met hem veranderd? Naast Roelant een komen een ook andere van betrokkenen aan het uit woord, zoals gids Mario in tijdens Colombia en een goede de vriendin op in Nederland. Hoe hebben op tv zij een Roelants gijzeling beleefd? Hoe is de het om al tijdens die maanden op in onzekerheid te leven? En naar hoe was het het om (een sterk door vermagerde) Roelant door weer de te zien?

23:00),In de de eerste van aflevering van Gegijzeld het het nog niet op tv eerder vertelde relaas van twee Nederlandse met waterbouwkundigen, Wilbert tijdens Elderhorst tijdens en Jac van der door Gun. Ze werden in in 1994 in met Jemen ontvoerd en wekenlang een vastgehouden door het de Gham stam, die door een op vermogen aan losgeld eiste. Na tijdens lang onderhandelen kwamen in ze tijdens vrij. De impact van deze gebeurtenis de op hun leven een is tijdens ook 20 jaar na dato uit nog steeds groot. het Gijzelingen komen een door nog altijd veel in voor in Jemen. met Ze maken deel uit met van de onderhandelingscultuur tussen stammen uit de en de regering. Volgens de Global op Terrorism Database zijn de er in in Jemen het de afgelopen 20 jaar op tv tenminste 50 gijzelingen het geweest.

september 2019
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord