Programma gemist?

23:00),Het Nederlandse van stel Mark van met der Wal en een Martha Klein trekt met in januari 1996 uit samen tijdens met een groep wetenschappers de jungle het van het West-Papua in om onderzoek te in doen. naar Het stel wordt met nog tijdens op enkele buitenlanders ontvoerd uit door strijders van de met OPM (Beweging uit Vrij Papua). Martha is tijdens van de gijzeling zwanger, tijdens de maar moet toch met door haar ontvoerders de jungle met in. Er volgen uit zware maanden, met waarin de een groep op de het vlucht is voor het naar Indonesische leger, en gedwongen rondtrekt op door op tv de moeilijk begaanbare jungle. in met Na vier maanden in bevrijdt een speciale eenheid van het tijdens het Indonesische leger negen uit van de elf gijzelaars. Onder hen op tijdens Mark en Martha, het die inmiddels zeven maanden op zwanger is. tijdens Twee Indonesische gegijzelden, die het leger het niet de meteen kon bevrijden, een overleven het een drama niet. Ze zijn met hakmessen in om het leven het gebracht. Met Mark op tv door en Martha praten door we over de gijzeling in en de missie van van de van strijders op Papua. Kunnen zij begrip van opbrengen voor hun de gijzelnemers? Op de West-Papua ontmoeten we Papua uit Abraham Wanggai, tijdens de toenmalige gids op van naar de groep onderzoekers. Hij werd eerder op tv vrijgelaten, tijdens maar ook op hem heeft een deze met periode een diepe indruk een achtergelaten. In Jakarta uit spreken we met Jualita van op tv Tanasale, een van uit de mede-gijzelaars en uit nabestaande van een van het de omgekomen op gijzelaars. Hoe is het om op na vier maanden op je uit vriend te verliezen bij een met bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste de Joanie de Rijke reisde door in tijdens 2008 naar Afghanistan door voor een zeldzaam interview met een het groep van Talibanstrijders. Het was een het risicovolle op reis, maar haar ervaring op en maandenlange op tv voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen een de ontmoeting door een te laten gaan. Wat door een openhartig interview een had moeten worden, op ontaardt in een met nachtmerrie: Samen op tv met haar tolk wordt in ze een gegijzeld. Joanie wordt meegenomen met door commandant Ghazi met Gul de tijdens Afghaanse bergen door in. Haar tolk wordt vrijgelaten van en vanaf dat met moment is ze op volledig aangewezen op door zichzelf. Zes dagen de van lang leeft ze in doodsangst. tijdens Bovendien wordt op tv ze door een de leider verkracht. een Ondertussen zetten haar op redactiechef in België uit en vriend in Kabul alles in de werking om haar met zo in snel mogelijk vrij op tv te krijgen. de Zij onderhandelen in het diepste geheim op met de Taliban naar het en proberen het losgeld een bij elkaar het te krijgen. We uit blikken met hen en de Joanie terug op in haar gijzeling, de een onderhandeling en de haar vrijlating. Hoe overleef je door als vrouw een in de bergen het tussen twaalf op tv Talibanstrijders? Hoe blijf je sterk tijdens als er wordt gedreigd op met van onthoofding? En, wat doet op tv dit met je een idealen?

23:00,Majoor Jos Gelissen uit vertrekt het op 26 april de 1995 als onderdeel met van een VN-missie naar Bosnië. het Hij door wordt gestationeerd in het het Servische gedeelte van op Sarajevo en snel belandt het op tv Jos in de harde realiteit van van de oorlog die naar zich in op tv het land uit afspeelt. De een spanningen lopen hoog op door en samen met andere VN-militairen door wordt naar hij gegijzeld op tv door het Bosnisch op tv Servische leger. op Jos wordt vastgeketend aan met een vlaggenmast door op een munitiedepot nabij Sarajevo, van waar hij en naar zijn collega's als uit levend schild een dienen tegen luchtaanvallen van door de met NAVO. De groep gijzelaars bestaat van uit tijdens tien militairen van verschillende nationaliteiten, met van Gelissen van als gekozen naar leider. Namens de groep onderhandelt op tv hij met gijzelnemer met Radoje tijdens Vojvodic, de kapitein van de met Serviërs. Na tijdens ruim drie weken wordt een de groep vrijgelaten. Jos naar laat naar de periode achter zich en een gaat een door, maar in 2004 krijgt het hij psychische tijdens klachten. van Er wordt een een vorm van PTSS (posttraumatisch stress in syndroom) geconstateerd en de er volgt een in moeilijke naar periode. We spreken met het Jos over op tv de invloed die de tijdens gijzeling heeft een gehad op zijn een leven. Hoe hield hij zich van sterk gedurende op tv de gijzeling? op tv In Sarajevo blikken we terug door met de in gijzelnemer van op tv Jos: Voormalig kapitein de Radoje Vojvodic. Hoe is het door om de iemand de vrijheid naar te ontnemen? En, heeft hij spijt met van de uit gijzeling?

23:00),In naar 2001 werd Roelant Jonker acht uit maanden door de uit Farc tijdens gegijzeld toen hij als biologiestudent een stage liep van in uit Colombia. Hij koos voor dit land tijdens vanwege de door geeloorparkiet, een van van de zeldzaamste vogels ter een wereld. Op zoek met naar een deze papegaai van werd Roelant met zijn op gids Mario het overvallen door mannen van de Farc op en ontvoerd. in Mario werd al na door op tv tien dagen vrijgelaten, maar met Roelant werd maandenlang het vastgehouden in de uit jungle. Met Roelant naar blikken we op tv terug op zijn het gijzeling: Hoe kijkt hij op terug? Hoe heeft hij het deze periode overleefd? met En hoe met heeft zijn met gevangenschap hem veranderd? Naast van Roelant van komen ook andere tijdens betrokkenen aan het woord, zoals gids een Mario in uit Colombia en een tijdens goede met vriendin in Nederland. met Hoe hebben zij van Roelants gijzeling beleefd? Hoe door is het om al van die maanden in naar onzekerheid te leven? En tijdens hoe op tv was het om (een naar sterk vermagerde) uit Roelant weer tijdens te zien?

23:00),In de eerste de aflevering van Gegijzeld op tv het de nog niet eerder vertelde relaas uit van van twee Nederlandse waterbouwkundigen, de Wilbert Elderhorst en Jac met van der in Gun. Ze op tv werden in 1994 een in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden de een door de Gham stam, die uit een vermogen aan losgeld een eiste. de Na lang onderhandelen kwamen ze op tv vrij. uit De impact van deze gebeurtenis op tv op tv op hun leven is ook 20 tijdens jaar na op tv dato nog steeds het groot. Gijzelingen komen tijdens nog altijd veel het voor in van Jemen. de Ze maken deel uit van de tijdens in onderhandelingscultuur tussen stammen en door de regering. door Volgens de Global door Terrorism Database zijn er op in Jemen tijdens de afgelopen 20 jaar tijdens tenminste 50 gijzelingen de geweest.

mei 2019
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord