Programma gemist?

23:00),Het Nederlandse met stel Mark van der met Wal en Martha naar Klein trekt de in januari op tv 1996 samen met op een groep wetenschappers tijdens de jungle van een West-Papua in om onderzoek te naar tijdens doen. Het stel wordt het met nog enkele buitenlanders ontvoerd door door strijders door van de met OPM (Beweging uit Vrij Papua). Martha op is tijdens de gijzeling zwanger, met maar met moet toch met haar van ontvoerders van de jungle in. Er volgen een zware in maanden, waarin de groep met op de vlucht is de voor het tijdens Indonesische leger, en tijdens gedwongen rondtrekt door de moeilijk op tijdens begaanbare jungle. Na naar vier maanden bevrijdt een speciale met de eenheid van het uit Indonesische leger negen van de met elf gijzelaars. uit Onder hen Mark en Martha, op tv die op tv inmiddels zeven door maanden zwanger is. Twee naar Indonesische gegijzelden, die het leger met niet meteen kon de bevrijden, overleven in het drama het niet. Ze de zijn met hakmessen om het leven in gebracht. Met een Mark en van Martha praten we over van de door gijzeling en de missie van de met strijders op tijdens Papua. Kunnen zij op tv begrip opbrengen voor hun op gijzelnemers? Op West-Papua in ontmoeten we Papua op tv met Abraham Wanggai, de van toenmalige gids van de de groep onderzoekers. het Hij werd eerder vrijgelaten, maar in ook op hem heeft met deze periode een het diepe indruk achtergelaten. door In Jakarta met spreken we met Jualita van Tanasale, een van van de de mede-gijzelaars en nabestaande tijdens van een van de omgekomen op gijzelaars. naar Hoe is het om tijdens na vier maanden uit je vriend te verliezen de bij een op tv bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste van Joanie de in Rijke reisde in met 2008 naar Afghanistan van voor een zeldzaam interview de met een van groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle op reis, maar haar het ervaring tijdens en maandenlange voorbereiding gaven in Joanie op het vertrouwen de ontmoeting door te de naar laten gaan. Wat een van openhartig interview had moeten worden, op tv het ontaardt in een nachtmerrie: Samen met uit haar door tolk wordt een ze gegijzeld. op tv Joanie wordt meegenomen door commandant op tv Ghazi Gul de tijdens Afghaanse bergen in. Haar van op tolk wordt vrijgelaten een en vanaf dat moment is naar ze volledig aangewezen op in zichzelf. Zes op dagen lang leeft ze op tv in het doodsangst. Bovendien een wordt ze door de leider op tv verkracht. Ondertussen zetten haar tijdens tijdens redactiechef in België op tv en vriend in door Kabul alles in de werking om haar zo snel het mogelijk vrij te het krijgen. op Zij onderhandelen in het diepste geheim op op met de Taliban op tv en proberen het op tv losgeld bij elkaar uit te krijgen. We blikken op met hen en Joanie naar terug op haar met gijzeling, de onderhandeling en op tv haar vrijlating. door Hoe uit overleef je als vrouw in op tv de bergen van tussen twaalf Talibanstrijders? op Hoe blijf je sterk als de er wordt gedreigd van met op onthoofding? En, door wat doet dit met je tijdens idealen?

23:00,Majoor door Jos Gelissen vertrekt de op 26 april 1995 een als door onderdeel van een VN-missie naar door Bosnië. Hij wordt de gestationeerd op in het Servische het gedeelte van Sarajevo en door snel belandt van Jos in de harde realiteit het van de op tv oorlog die zich op tv in het land afspeelt. De de spanningen lopen hoog in op en samen op tv door met andere VN-militairen wordt hij de gegijzeld in door het Bosnisch van Servische leger. Jos wordt vastgeketend van op tv aan een vlaggenmast op naar een munitiedepot nabij een Sarajevo, waar hij en zijn door collega's op als levend schild dienen tegen van door luchtaanvallen van de het NAVO. De groep gijzelaars uit bestaat uit uit tien militairen van verschillende nationaliteiten, naar met Gelissen als gekozen door leider. Namens de een groep onderhandelt hij op tv met gijzelnemer Radoje de Vojvodic, de kapitein in van op de Serviërs. Na ruim uit drie weken wordt de een groep vrijgelaten. door Jos laat de de periode achter zich op en gaat door door, maar naar in 2004 krijgt hij psychische klachten. door Er wordt het een vorm een van PTSS (posttraumatisch stress naar syndroom) geconstateerd door en er de volgt een moeilijke periode. We het spreken met Jos over op de uit invloed die de gijzeling door heeft gehad op de zijn een leven. Hoe hield een hij zich sterk gedurende de gijzeling? van In Sarajevo blikken door we terug op met de in gijzelnemer van een Jos: Voormalig kapitein van Radoje Vojvodic. Hoe is het op tv om iemand de de vrijheid te naar ontnemen? En, heeft hij met spijt van van de gijzeling?

23:00),In 2001 werd het Roelant Jonker op acht de maanden door de Farc naar gegijzeld toen hij als biologiestudent een stage liep met in Colombia. naar Hij koos voor het dit land vanwege de de geeloorparkiet, een het van de zeldzaamste naar vogels ter wereld. Op zoek met naar deze papegaai met met werd Roelant met zijn gids in Mario overvallen door door mannen van tijdens de Farc en ontvoerd. Mario in tijdens werd al na tien op tv dagen vrijgelaten, maar Roelant door werd maandenlang op tv vastgehouden in de jungle. op tv Met Roelant tijdens blikken we van terug op zijn van gijzeling: Hoe kijkt tijdens hij terug? op tv Hoe heeft hij uit deze periode overleefd? En naar hoe heeft zijn door gevangenschap hem veranderd? Naast uit Roelant komen ook tijdens andere betrokkenen aan het het woord, zoals gids tijdens Mario uit in Colombia en een goede het vriendin in in Nederland. Hoe door hebben zij Roelants uit gijzeling beleefd? Hoe is op het om al die op maanden in van onzekerheid te leven? met En hoe was het van op om (een sterk vermagerde) met Roelant weer op te zien?

23:00),In de eerste met door aflevering van Gegijzeld uit het nog niet naar eerder vertelde relaas van twee Nederlandse tijdens waterbouwkundigen, Wilbert met Elderhorst en naar Jac van der Gun. door Ze werden in 1994 in in Jemen de ontvoerd van en wekenlang vastgehouden de door de Gham stam, die een de vermogen een aan losgeld eiste. Na lang op onderhandelen kwamen ze op tv op vrij. De impact van deze gebeurtenis met op op hun leven door is ook 20 jaar door na dato nog steeds groot. het tijdens Gijzelingen komen nog naar altijd veel voor in Jemen. in Ze op maken deel uit op tv van de onderhandelingscultuur tussen stammen op tv en de het regering. Volgens de een Global naar Terrorism Database zijn er in Jemen uit de op afgelopen 20 door jaar tenminste 50 gijzelingen uit geweest.

oktober 2017
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord