Programma gemist?

23:00),Het Nederlandse stel tijdens Mark van der op tv Wal in en Martha Klein trekt tijdens in januari het 1996 samen met een groep met wetenschappers uit de jungle van West-Papua in van de om onderzoek te doen. Het stel de wordt op met nog enkele buitenlanders een ontvoerd op tv door strijders van de OPM (Beweging de Vrij Papua). de Martha uit is tijdens de gijzeling zwanger, in het maar moet toch met op tv haar ontvoerders de op jungle in. Er volgen het zware maanden, tijdens waarin de groep op de het vlucht is voor op tv het Indonesische leger, een met en gedwongen rondtrekt door door de moeilijk van begaanbare jungle. een Na vier maanden bevrijdt een uit speciale eenheid van naar het Indonesische leger de negen van op tv de elf naar gijzelaars. Onder hen met Mark en Martha, die inmiddels zeven het maanden zwanger op tv is. op tv Twee Indonesische gegijzelden, die het het leger niet meteen een kon een bevrijden, overleven het de drama niet. Ze zijn een met hakmessen het om het leven gebracht. een Met Mark en Martha praten tijdens we over met de gijzeling en in de missie van met de strijders het op Papua. Kunnen het zij begrip opbrengen voor hun het gijzelnemers? Op West-Papua in ontmoeten we Papua tijdens Abraham Wanggai, de de toenmalige gids van het de een groep onderzoekers. Hij werd eerder het vrijgelaten, met maar ook het op hem heeft deze periode een in diepe het indruk achtergelaten. een In Jakarta spreken we in met Jualita Tanasale, een van naar de op tv mede-gijzelaars en in nabestaande van een een van de omgekomen gijzelaars. Hoe het is het door om na vier op maanden je vriend te de verliezen bij een het bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie uit de naar Rijke reisde in 2008 een naar Afghanistan voor een zeldzaam met op interview met een groep Talibanstrijders. met Het was een een risicovolle reis, maar op haar ervaring en maandenlange met voorbereiding uit gaven Joanie het vertrouwen de een ontmoeting op door te laten gaan. het Wat een openhartig in interview had op tv moeten worden, de ontaardt in een nachtmerrie: Samen met een haar tolk met wordt uit ze gegijzeld. Joanie wordt meegenomen in door commandant een Ghazi op tv Gul de Afghaanse bergen in. Haar de tolk wordt vrijgelaten door en vanaf op dat moment is ze een volledig aangewezen op naar uit zichzelf. Zes dagen lang leeft ze uit een in doodsangst. Bovendien wordt uit ze door de leider verkracht. een Ondertussen zetten op tv haar redactiechef in België het en een vriend in Kabul alles in het werking om haar de zo snel mogelijk het vrij te krijgen. de Zij onderhandelen in uit het uit diepste geheim met de Taliban het en een proberen het tijdens losgeld bij elkaar te een krijgen. We blikken met met hen en de Joanie terug tijdens op haar gijzeling, op tv de onderhandeling en haar van vrijlating. Hoe overleef naar je als vrouw op in de bergen tussen een twaalf Talibanstrijders? met Hoe blijf je sterk als op er tijdens wordt gedreigd met onthoofding? En, een in wat doet dit met je door idealen?

23:00,Majoor met Jos Gelissen vertrekt op naar 26 april uit 1995 als onderdeel van een op VN-missie naar van Bosnië. Hij van wordt gestationeerd in op het Servische de gedeelte van Sarajevo en door snel belandt Jos het in de harde realiteit het van de oorlog die het zich in het op land in afspeelt. De spanningen lopen van hoog op en met samen met andere VN-militairen een wordt hij van gegijzeld door door het Bosnisch Servische leger. de Jos wordt vastgeketend een aan een vlaggenmast in op een door munitiedepot nabij van Sarajevo, waar hij en op tv zijn collega's als levend van schild dienen met tegen luchtaanvallen van de naar NAVO. De groep van gijzelaars bestaat door uit tien militairen in van verschillende nationaliteiten, met door Gelissen tijdens als gekozen leider. Namens de in groep onderhandelt in hij met gijzelnemer Radoje de van Vojvodic, de kapitein op van de Serviërs. een Na ruim drie weken wordt de uit groep in vrijgelaten. Jos laat de periode in achter zich tijdens en een gaat door, maar naar in 2004 krijgt hij met psychische klachten. Er wordt een op vorm van PTSS op tv (posttraumatisch in stress syndroom) uit geconstateerd en er volgt het een moeilijke periode. We spreken met met Jos over de de de invloed die de een gijzeling heeft gehad op op zijn uit leven. Hoe hield hij zich sterk de gedurende de de gijzeling? door In Sarajevo blikken we het terug met de gijzelnemer met van Jos: naar Voormalig kapitein Radoje het Vojvodic. Hoe het is het om naar iemand de vrijheid te in ontnemen? En, heeft hij naar spijt van in de gijzeling?

23:00),In 2001 werd in Roelant Jonker op acht maanden door met de Farc van gegijzeld toen hij als biologiestudent door stage op liep in Colombia. Hij op koos voor uit dit land vanwege op tv de geeloorparkiet, een van de in zeldzaamste vogels ter in wereld. in Op zoek naar deze papegaai de werd Roelant met van uit zijn gids Mario overvallen door een mannen een van de Farc en ontvoerd. het Mario werd op al na tien dagen vrijgelaten, tijdens maar Roelant werd op tv maandenlang in vastgehouden in op tv de jungle. Met Roelant blikken in we het terug op zijn op tv gijzeling: Hoe de kijkt hij terug? Hoe in heeft hij deze periode overleefd? op een En hoe heeft een zijn gevangenschap hem veranderd? op Naast Roelant komen ook andere op tv in betrokkenen aan het woord, zoals gids door Mario in Colombia op en een goede een tijdens vriendin in Nederland. Hoe naar hebben zij Roelants gijzeling uit beleefd? Hoe is het van naar om al die tijdens maanden in onzekerheid te leven? op En hoe was een het een om (een sterk vermagerde) Roelant het weer te door zien?

23:00),In een de eerste aflevering in van Gegijzeld het nog niet in eerder vertelde op relaas tijdens van twee Nederlandse waterbouwkundigen, het Wilbert Elderhorst en naar Jac van der naar Gun. Ze tijdens werden in 1994 in Jemen ontvoerd in en wekenlang uit vastgehouden een door de Gham stam, die een uit vermogen aan naar losgeld eiste. de Na lang naar onderhandelen kwamen ze vrij. de De impact van deze het gebeurtenis op hun leven in is ook 20 de op jaar na dato op tv nog steeds groot. Gijzelingen uit komen van nog altijd veel voor in Jemen. van het Ze maken deel uit door van de onderhandelingscultuur tussen naar stammen en de naar regering. Volgens de op Global door Terrorism Database zijn er op tv in Jemen de afgelopen door 20 jaar tenminste een 50 gijzelingen naar geweest.

november 2021
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!