Programma gemist?

23:00),Het met Nederlandse stel Mark van der het Wal en Martha op tv Klein trekt in op januari op tv 1996 samen met een op groep wetenschappers naar de jungle tijdens van West-Papua in om onderzoek te in doen. Het in stel wordt naar met nog enkele buitenlanders ontvoerd op tv door strijders het van met de OPM (Beweging Vrij uit Papua). Martha op tv is tijdens de gijzeling met zwanger, op tv maar moet toch met haar op ontvoerders de jungle de in. Er volgen met zware maanden, de waarin de op tv groep op de vlucht is voor met het Indonesische van leger, en gedwongen rondtrekt in door de moeilijk uit met begaanbare jungle. Na vier maanden van bevrijdt een speciale door eenheid van het van de Indonesische leger negen van de naar elf tijdens gijzelaars. Onder hen Mark en een Martha, die op inmiddels zeven maanden naar zwanger is. Twee Indonesische gegijzelden, in die het met leger naar niet meteen kon bevrijden, overleven het tijdens drama het niet. Ze zijn met tijdens hakmessen om tijdens het leven gebracht. Met naar Mark en Martha praten in de we over de gijzeling en de met missie van de door op strijders op Papua. Kunnen zij begrip naar opbrengen voor hun naar gijzelnemers? Op West-Papua naar ontmoeten we Papua met Abraham Wanggai, door de toenmalige gids op van een de groep onderzoekers. Hij werd door eerder vrijgelaten, maar ook in op door hem heeft deze periode een de diepe indruk van achtergelaten. In de Jakarta spreken we tijdens met Jualita Tanasale, een van door met de mede-gijzelaars en tijdens nabestaande van een met van de omgekomen gijzelaars. Hoe door is het om na een vier maanden je op tv tijdens vriend te verliezen bij een op tv bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie de de naar Rijke reisde in 2008 naar op Afghanistan door voor een zeldzaam tijdens interview met een groep met Talibanstrijders. Het een was een risicovolle reis, het maar haar ervaring en tijdens maandenlange voorbereiding uit gaven Joanie door het vertrouwen de ontmoeting door te de op tv laten gaan. Wat naar een openhartig interview had moeten worden, met ontaardt in een met nachtmerrie: op Samen met haar tijdens tolk wordt de ze gegijzeld. uit Joanie wordt meegenomen tijdens door commandant Ghazi Gul de in Afghaanse bergen in. Haar de tolk uit wordt vrijgelaten en een vanaf dat moment het is ze volledig aangewezen een op zichzelf. Zes dagen de uit lang leeft ze in doodsangst. Bovendien een wordt ze het door de leider verkracht. op tv de Ondertussen zetten haar redactiechef in de België het en vriend in Kabul uit alles in werking om haar het zo snel mogelijk van vrij naar te krijgen. Zij onderhandelen op in de het diepste geheim met de Taliban tijdens en proberen door het losgeld bij tijdens elkaar te krijgen. We een het blikken met hen en Joanie op terug op haar gijzeling, van naar de onderhandeling en haar vrijlating. Hoe de overleef je naar als vrouw in de op bergen tussen uit twaalf Talibanstrijders? Hoe blijf op tv je sterk tijdens als er in wordt gedreigd van met onthoofding? En, wat naar doet dit een met je idealen?

23:00,Majoor Jos op tv Gelissen tijdens vertrekt op 26 april 1995 met als naar onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. op Hij wordt met gestationeerd in een het Servische gedeelte van van Sarajevo en op tv snel belandt in Jos in de harde realiteit van het de oorlog die op tv zich in de het land afspeelt. met De met spanningen lopen hoog op op en samen naar met andere VN-militairen wordt hij gegijzeld naar door het in Bosnisch Servische leger. de Jos een wordt vastgeketend aan een tijdens vlaggenmast door op een munitiedepot nabij Sarajevo, een waar hij en het zijn collega's als levend naar met schild dienen tegen luchtaanvallen van in de NAVO. een De groep gijzelaars op tv bestaat uit tien een militairen van door verschillende nationaliteiten, met Gelissen met als gekozen leider. in Namens de tijdens groep onderhandelt hij met uit gijzelnemer Radoje Vojvodic, de kapitein uit van het de Serviërs. op Na ruim drie weken wordt het de groep van vrijgelaten. Jos laat de tijdens periode achter zich van en gaat door, een maar in uit 2004 krijgt hij psychische van klachten. Er naar wordt een vorm op van PTSS (posttraumatisch stress syndroom) met in geconstateerd en er uit volgt een moeilijke het periode. We spreken door met Jos over de invloed die tijdens de gijzeling heeft tijdens gehad tijdens op zijn leven. een Hoe hield in hij zich sterk gedurende de door gijzeling? In naar Sarajevo blikken we terug met met de gijzelnemer van naar Jos: Voormalig van kapitein Radoje Vojvodic. van Hoe is het van om iemand uit de vrijheid te ontnemen? En, op tv heeft hij spijt naar van op tv de gijzeling?

23:00),In op tv 2001 werd Roelant Jonker een acht het maanden door de Farc gegijzeld in toen hij een als biologiestudent stage liep in de op tv Colombia. Hij koos voor dit naar land vanwege een de geeloorparkiet, een van de naar het zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek in naar deze op tv papegaai werd Roelant met met zijn gids van Mario overvallen tijdens door mannen tijdens van de Farc en ontvoerd. op tv Mario werd het al na tien tijdens dagen vrijgelaten, maar Roelant van werd maandenlang vastgehouden in een de jungle. in Met Roelant blikken naar we op tv terug op zijn op gijzeling: Hoe kijkt van hij terug? tijdens Hoe heeft hij deze periode overleefd? naar En door hoe heeft zijn op tv gevangenschap hem veranderd? Naast uit Roelant komen een ook andere betrokkenen aan het met woord, zoals de gids Mario uit in Colombia en een goede uit vriendin in Nederland. in Hoe het hebben zij Roelants gijzeling met beleefd? naar Hoe is het om al de die maanden naar in onzekerheid te leven? En van hoe door was het tijdens om (een sterk uit vermagerde) Roelant weer te op tv zien?

23:00),In de eerste door aflevering van tijdens Gegijzeld op tv het nog niet eerder een vertelde relaas van twee Nederlandse op tv waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst op tv en Jac van door der uit Gun. Ze werden in 1994 op van in Jemen ontvoerd en wekenlang op tv vastgehouden een door de Gham stam, met die een vermogen aan losgeld op eiste. een Na lang onderhandelen kwamen ze op tv vrij. De impact door van deze gebeurtenis op tv op hun leven het is ook 20 de jaar na dato in nog in steeds groot. van Gijzelingen komen nog altijd veel het van voor in Jemen. Ze maken deel tijdens uit van de op onderhandelingscultuur tussen een stammen en met de regering. Volgens de Global op Terrorism Database het zijn naar er in Jemen de afgelopen de 20 uit jaar tenminste 50 gijzelingen op tv geweest.

juni 2021
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!