Programma gemist?

23:00),Het Nederlandse stel met het Mark van der Wal en Martha op tv Klein op trekt in januari in 1996 samen met een groep naar wetenschappers op de jungle met van West-Papua in om uit onderzoek te doen. Het van stel wordt met nog door met enkele buitenlanders ontvoerd door strijders de van naar de OPM (Beweging Vrij Papua). van Martha op tv is tijdens de gijzeling zwanger, uit maar van moet toch met haar een ontvoerders de op tv jungle in. met Er volgen zware maanden, een waarin de groep tijdens op de vlucht is voor het het door Indonesische leger, en gedwongen rondtrekt uit door de moeilijk in begaanbare jungle. op tv Na vier op tv maanden bevrijdt van een speciale eenheid van het in op Indonesische leger negen van uit de elf gijzelaars. Onder de hen Mark het en Martha, die van inmiddels zeven maanden het zwanger is. Twee de Indonesische gegijzelden, die het leger tijdens naar niet meteen kon bevrijden, door overleven het drama niet. Ze uit zijn het met hakmessen om het op tv leven een gebracht. Met Mark en Martha tijdens praten we over de tijdens gijzeling het en de missie de van de strijders op op tv Papua. Kunnen tijdens zij begrip het opbrengen voor hun gijzelnemers? Op naar West-Papua ontmoeten we op Papua Abraham Wanggai, tijdens de toenmalige gids door van de door groep onderzoekers. Hij werd eerder op vrijgelaten, maar ook tijdens op van hem heeft naar deze periode een diepe indruk achtergelaten. naar In naar Jakarta spreken van we met Jualita Tanasale, een tijdens van de mede-gijzelaars uit en nabestaande in van een van de de omgekomen tijdens gijzelaars. Hoe is het om naar na vier in maanden je vriend te verliezen het bij een het bevrijdingsactie?

23:00),Journaliste Joanie de tijdens het Rijke reisde in 2008 naar in Afghanistan voor het een zeldzaam interview met een de groep Talibanstrijders. Het met was een risicovolle van reis, uit maar haar ervaring op en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het het een vertrouwen de ontmoeting van door te in laten gaan. Wat een openhartig interview in had moeten worden, op ontaardt naar in een nachtmerrie: Samen uit met haar tolk tijdens wordt ze gegijzeld. op Joanie wordt meegenomen een door door commandant Ghazi Gul de de Afghaanse op bergen in. Haar tolk met wordt vrijgelaten en vanaf dat van moment naar is ze volledig aangewezen in op zichzelf. op tv Zes dagen met lang leeft ze tijdens in doodsangst. Bovendien in wordt ze door de leider verkracht. op tv Ondertussen zetten tijdens haar redactiechef van in België en vriend van in de Kabul alles in werking om tijdens haar zo het snel mogelijk het vrij te krijgen. Zij onderhandelen uit in van het diepste geheim met de tijdens Taliban en van proberen het losgeld bij de elkaar te het krijgen. We blikken met hen in en door Joanie terug op haar gijzeling, een de onderhandeling en uit haar vrijlating. Hoe tijdens overleef je op als vrouw in de op tv met bergen tussen twaalf Talibanstrijders? van Hoe blijf je sterk als op tv er wordt gedreigd een met in onthoofding? En, wat doet op dit met je op idealen?

23:00,Majoor Jos van Gelissen vertrekt op tijdens 26 april 1995 als met onderdeel van een met VN-missie naar het Bosnië. van Hij wordt gestationeerd op in het Servische gedeelte met van Sarajevo door en snel belandt een Jos in de harde realiteit van op tv de het oorlog die zich met in het land afspeelt. De het spanningen lopen naar hoog op en van samen van met andere VN-militairen wordt hij gegijzeld naar in door het Bosnisch van Servische leger. Jos wordt in vastgeketend aan een tijdens vlaggenmast naar op een munitiedepot nabij Sarajevo, waar op hij van en zijn collega's als het levend schild dienen de tegen luchtaanvallen het van de NAVO. door De groep in gijzelaars bestaat uit tien militairen op tv van verschillende nationaliteiten, op met Gelissen als gekozen met leider. Namens de op groep onderhandelt het hij met gijzelnemer Radoje het Vojvodic, de kapitein op tv van de Serviërs. van Na uit ruim drie weken met wordt de groep vrijgelaten. Jos op tv laat een de periode met achter zich en gaat door, naar maar in 2004 uit krijgt hij psychische in klachten. Er wordt op tv een vorm van PTSS in (posttraumatisch stress op tv syndroom) naar geconstateerd en er volgt een moeilijke in periode. naar We spreken met Jos over naar de invloed die met het de gijzeling heeft gehad op zijn uit leven. Hoe een hield hij zich uit sterk naar gedurende de gijzeling? In van Sarajevo blikken we terug met in de gijzelnemer van in met Jos: Voormalig kapitein Radoje Vojvodic. Hoe met is de het om iemand de uit vrijheid te tijdens ontnemen? En, heeft hij op tv spijt van de naar gijzeling?

23:00),In in 2001 werd Roelant de Jonker acht maanden door de een door Farc gegijzeld toen door hij als biologiestudent stage een liep in Colombia. Hij op koos van voor dit land vanwege naar de geeloorparkiet, een van de door zeldzaamste op vogels ter wereld. Op op tv zoek naar deze van papegaai werd Roelant met tijdens een zijn gids Mario overvallen door mannen de van op tv de Farc en ontvoerd. Mario in werd al op tv na tien dagen vrijgelaten, naar maar het Roelant werd maandenlang vastgehouden op tv in de jungle. door Met Roelant blikken in we met terug op zijn gijzeling: door Hoe kijkt hij van terug? uit Hoe heeft hij deze periode met overleefd? En hoe heeft uit zijn gevangenschap naar hem veranderd? uit Naast Roelant komen ook de andere door betrokkenen aan het de woord, zoals gids Mario op in Colombia en een de goede vriendin in uit Nederland. uit Hoe hebben zij Roelants op gijzeling beleefd? Hoe is uit het met om al die naar maanden in onzekerheid te leven? En de hoe tijdens was het om (een sterk naar vermagerde) tijdens Roelant weer uit te zien?

23:00),In uit de eerste aflevering van Gegijzeld uit het op nog niet van eerder vertelde relaas op tv van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert in Elderhorst en Jac een van een der Gun. Ze werden in naar 1994 in van Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden een door in de Gham stam, die een een vermogen aan losgeld een tijdens eiste. Na lang onderhandelen kwamen ze een vrij. uit De impact van met deze gebeurtenis op tv op hun leven een is ook 20 jaar na dato op nog steeds groot. een Gijzelingen uit komen het nog altijd veel voor in Jemen. in Ze maken tijdens deel uit van de het onderhandelingscultuur tussen in stammen en een de regering. Volgens de Global door Terrorism Database uit zijn er met in Jemen de het afgelopen 20 jaar tenminste het 50 een gijzelingen geweest.

juni 2017
12-12-2013 23:00

Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

Gegijzeld - Indonesië (West-Papua) (do 12 dec 2013

23:00),Het Nederlandse stel Mark van der Wal en Martha Klein trekt in januari 1996 samen met een groep wetenschappers de jungle van West-Papua in om onderzoek te doen. Het stel wordt met nog enkele buitenlanders ontvoerd door strijders van ...

05-12-2013 23:00

Afghanistan (do 5 dec 2013

Gegijzeld - Afghanistan (do 5 dec 2013

23:00),Journaliste Joanie de Rijke reisde in 2008 naar Afghanistan voor een zeldzaam interview met een groep Talibanstrijders. Het was een risicovolle reis, maar haar ervaring en maandenlange voorbereiding gaven Joanie het vertrouwen de ont...

28-11-2013 23:00

do 28 nov 2013

Gegijzeld - do 28 nov 2013

23:00,Majoor Jos Gelissen vertrekt op 26 april 1995 als onderdeel van een VN-missie naar Bosnië. Hij wordt gestationeerd in het Servische gedeelte van Sarajevo en snel belandt Jos in de harde realiteit van de oorlog die zich in het land afs...

21-11-2013 23:00

Colombia (do 21 nov 2013

Gegijzeld - Colombia (do 21 nov 2013

23:00),In 2001 werd Roelant Jonker acht maanden door de Farc gegijzeld toen hij als biologiestudent stage liep in Colombia. Hij koos voor dit land vanwege de geeloorparkiet, een van de zeldzaamste vogels ter wereld. Op zoek naar deze papega...

14-11-2013 23:00

Jemen (do 14 nov 2013

Gegijzeld - Jemen (do 14 nov 2013

23:00),In de eerste aflevering van Gegijzeld het nog niet eerder vertelde relaas van twee Nederlandse waterbouwkundigen, Wilbert Elderhorst en Jac van der Gun. Ze werden in 1994 in Jemen ontvoerd en wekenlang vastgehouden door de Gham stam,...

Gegijzeld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gegijzeld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gegijzeld bij Gegijzeld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gegijzeld. Heb je een uitzending van Gegijzeld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gegijzeld gemist

Journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen worden in Jemen gevangen gehouden door een moslim-groepering. In Mali is toerist Sjaak Rijke al twee jaar in handen van Al Qaida Mahgreb. En op de Filippijnen zit de vogelaar Ewold Horn sinds ruim een jaar vast bij de terreurorganisatie Abu Sayyaf. De afgelopen jaren zijn tientallen Nederlanders korte of lagere tijd ontvoerd geweest. Ze waren ergens op de wereld vol idealen aan het werk voor de plaatselijke bevolking, maar werden onbedoeld slachtoffer van politieke tegenstellingen of geldbeluste terroristen. In iedere aflevering van deze vijfdelige serie een reconstructie van een ontvoeringszaak met direct betrokkenen: de ontvoerden zelf, hun familie, onderhandelaars en in een enkel geval zelfs de dader(s). Wat heeft de ontvoering met hen gedaan? Hoe eenzaam en angstig hebben ze zich gevoeld, tot wie hebben ze gebeden, wie hebben ze vervloekt?

Uitzending gemist van Gegijzeld? Hier kun je alle uitzendingen van Gegijzeld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 12-12-2013 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord