Programma gemist?

Ik in verwacht alles. Maak op de wereld elke dag zoals uit jij hem zou een willen zien. van Met deze wijsheid een van Gandhi in uit gedachten met maakte theatermaakster Adelheid Roosen de door theatervoorstelling WijkSafari Utrecht.Meer Ik de tijdens verwacht alles. Maak de uit wereld elke het dag zoals jij hem zou willen van zien. van Met deze wijsheid van Gandhi de van in gedachten maakte theatermaakster Adelheid op tv Roosen door de theatervoorstelling WijkSafari Utrecht. Achter een op de scooter, te op tv voet in en met uit de bus maakt een het publiek een reis door verschillende in wijken in tijdens Utrecht en tijdens het leven van haar de bewoners. De documentaire zoomt op in op op Fatma en Hassan, twee de van die bewoners. van Beiden'adopteren' ieder op een theatermaker het met wie zij tijdens veel tijd doorbrengen. uit Ze delen elkaars levensverhalen om het naar zo met elkaar tot naar de scènes van de naar voorstelling te komen. op Fatma heeft het een verstandelijk gehandicapte zoon, een tijdens ernstig tijdens zieke man. met Hassan is een naar jonge vader die van zijn scheiding nog in aan het verwerken tijdens is. Het zijn ontmoetingen met 'de in ander' waarin alles de op kan worden verwacht. En als op tv twee mensen elkaar de eenmaal hebben gezien, met kunnen ze uit elkaar nooit tijdens niet meer zien' (Roosen). Regie: Gülsah de Dogan in We treden een met deze nieuwe documentaireserie op buiten van de gebruikelijke paden op van de wetenschapsdocumentaire: de niet het eindresultaat naar van onderzoek staat het centraal, maar een authentieke het weergave uit van de praktijk. Verwondering, passie, eigenzinnigheid, een vakmanschap en een doorzettingsvermogen staan in centraal. In een door wereld waarin 'mening' op het hoogste op goed lijkt, is deze serie een naar pleidooi voor op de centrale de rol van het vergaren van op tv kennis als op uitgangspunt van op tv het denken.Minder

18:45,Bijna twee met jaar oud was de door dirigent Hartmut Haenchen de op met 13 februari het 1945, toen Dresden de zwaar gebombardeerd werd. Opgroeiend tussen van de ruïnes wist hij uit zijn muzikale door talent te met ontplooien.

de 18:50)

18:50,Kadir van van Lohuizen is het een fotograaf met een uitzonderlijke door zeggingskracht; door de het op hoge artistieke niveau van zijn werk, tijdens door maar zeker ook door tijdens zijn grote een engagement en gedrevenheid.

23:00,Jeroen een Willems was één van de tijdens belangrijkste op Nederlandse acteurs naar die ook in het buitenland het furore maakte. Op 3 tijdens december 2012 werd de van hij tijdens een van repetitie in Carré plotseling uit onwel en op tv overleed.

18:50),Een uit vrolijk stemmende film een waarin via op 15 pogingen de kijker het wordt uitgenodigd om met een de open blik te het kijken en door luisteren.

18:50),Adelheid een Roosen maakte de op tv theatervoorstelling WijkSafari Utrecht. van Achter op de scooter, te de met voet en met de het bus reist het publiek naar door verschillende wijken uit in Utrecht en door het leven uit van haar met bewoners.

januari 2021
21-06-2015 14:04

De magie van Kunst

De Magie van Kunst - De magie van Kunst

Ik verwacht alles. Maak de wereld elke dag zoals jij hem zou willen zien. Met deze wijsheid van Gandhi in gedachten maakte theatermaakster Adelheid Roosen de theatervoorstelling WijkSafari Utrecht.Meer Ik verwacht alles. Maak de wereld elke...

22-12-2013 18:45

Zo 22 dec 2013

De Magie van Kunst - Zo 22 dec 2013

18:45,Bijna twee jaar oud was de dirigent Hartmut Haenchen op 13 februari 1945, toen Dresden zwaar gebombardeerd werd. Opgroeiend tussen de ruïnes wist hij zijn muzikale talent te ontplooien.

15-12-2013 18:50

The happy sad route (zo 15 dec 2013

De Magie van Kunst - The happy sad route (zo 15 dec 2013

18:50)

08-12-2013 18:50

zo 8 dec 2013

De Magie van Kunst - zo 8 dec 2013

18:50,Kadir van Lohuizen is een fotograaf met een uitzonderlijke zeggingskracht; door het hoge artistieke niveau van zijn werk, maar zeker ook door zijn grote engagement en gedrevenheid.

03-12-2013 23:00

di 3 dec 2013

De Magie van Kunst - di 3 dec 2013

23:00,Jeroen Willems was één van de belangrijkste Nederlandse acteurs die ook in het buitenland furore maakte. Op 3 december 2012 werd hij tijdens een repetitie in Carré plotseling onwel en overleed.

01-12-2013 18:50

15 Pogingen (zo 1 dec 2013

De Magie van Kunst - 15 Pogingen (zo 1 dec 2013

18:50),Een vrolijk stemmende film waarin via 15 pogingen de kijker wordt uitgenodigd om met een open blik te kijken en luisteren.

24-11-2013 18:50

Ik verwacht alles (zo 24 nov 2013

De Magie van Kunst - Ik verwacht alles (zo 24 nov 2013

18:50),Adelheid Roosen maakte de theatervoorstelling WijkSafari Utrecht. Achter op de scooter, te voet en met de bus reist het publiek door verschillende wijken in Utrecht en het leven van haar bewoners.

De Magie van Kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Magie van Kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Magie van Kunst bij De Magie van Kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Magie van Kunst. Heb je een uitzending van De Magie van Kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Magie van Kunst gemist

Serie documentaires gemaakt door gerenommeerde filmmakers in samenwerking met even vermaarde kunstenaars: theatermaakster Adelheid Roosen, beeldend kunstenaar Suchan Kinoshita, acteur Jeroen Willems, fotograaf Kadir van Lohuizen, comedian Jan Jaap van der Wal en dirigent Hartmut Haenchen. De makers gaan op zoek naar de essentie van kunst als fenomeen bij uitstek om de kleine en grote geheimen van het leven te doorgronden. Hoe geven we zin aan het bestaan? Wat geeft ons steun om in de buurt te komen van een antwoord op deze even onmogelijke als onvermijdelijke vraag? De Magie van Kunst zoekt een antwoord.

Uitzending gemist van De Magie van Kunst? Hier kun je alle uitzendingen van De Magie van Kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 21-06-2015 om 14:04 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!