Programma gemist?
april 2017
28-04-2017 17:10

Diner met het koningspaar

Tijd voor MAX - Diner met het koningspaar

Lizet Kruyff, Elske DeWall, Micky Hoogendijk, Michiel de Zeeuw, Emile Bode en Robèrt van Beckhoven. Op vrijdag 28 april 2017 is het de dag waarop 150 uitverkoren Nederlanders samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten van een feestelijk diner. Lizet Kruyff vertelt alles over koninklijke diners. Ook hebben we nog een optreden van singer-songwriter Elske DeWall, die tijdens The Passion dit jaar de rol van Maria speelde. Bij ons zingt ze, net als tijdens dat paasevenement, het prachtige 'Heb het leven lief'! Micky Hoogendijk is ook te gast. Haar foto's zijn te zien in een nieuwe museale overzichtstentoonstelling ‘Through the Eyes of Others’. Hierin is een overzicht van portretten te zien die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. Verder schuift ook Michiel de Zeeuw aan. Deze interieurarchitect en presentator is te zien in een nieuw televisieprogramma 'Bekende huizen' en vertelt ons daar alles over. Schoonmaakgoeroe Emile Bode heeft weer een handige huishoudtip waar u uw voordeel mee kunt doen. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij maakt voor ons dit keer weer iets heerlijks klaar.

27-04-2017 17:10

Koningsdag bij Tijd voor MAX (deel 2)

Tijd voor MAX - Koningsdag bij Tijd voor MAX (deel 2)

Het is Koningsdag! Wij zenden live uit vanaf Paleis Soestdijk. In een éxtra lange uitzending ontvangen we gezellige gasten. Zanger én Oranjefan Frans Bauer schuift aan en komt uiteraard ook optreden. Koen Willekes is te gast, hij is een van de 150 uitverkorenen die te gast mag zijn bij het diner van de koning. Hoe bereidt hij zich voor op deze dag? Paul Rem mag ook niet ontbreken, hij heeft een aantal mooie anekdotes over Paleis Soestdijk. Koningshuisdeskundige Jeroen Snel was aanwezig bij de feestelijkheden in Tilburg. En vertelt alles over deze koninklijke dag. De Vlaamse Marlène de Wouters stond deze Koningsdag langs de koninklijke route in Tilburg en brengt verslag uit bij ons. Ook haar NOS-collega Siham Raijoul is te gast. Modejournaliste Josine Droogendijk geeft deskundig commentaar bij de kledingkeuzes van Máxima, Laurentien en Marilène. Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten schuift op ook graag aan. Zowel Janny van der Heijden als Robèrt van Beckhoven maken een gerecht met een koninklijke twist. Dan is er ook nog een optreden van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht: zij spelen onder meer de Emma Fanfare.

27-04-2017 16:20

Koningsdag bij Tijd voor MAX (deel 1)

Tijd voor MAX - Koningsdag bij Tijd voor MAX (deel 1)

Het is Koningsdag! Wij zenden live uit vanaf Paleis Soestdijk. In een éxtra lange uitzending ontvangen we gezellige gasten. Zanger én Oranjefan Frans Bauer schuift aan en komt uiteraard ook optreden. Koen Willekes is te gast, hij is een van de 150 uitverkorenen die te gast mag zijn bij het diner van de koning. Hoe bereidt hij zich voor op deze dag? Paul Rem mag ook niet ontbreken, hij heeft een aantal mooie anekdotes over Paleis Soestdijk. Koningshuisdeskundige Jeroen Snel was aanwezig bij de feestelijkheden in Tilburg. En vertelt alles over deze koninklijke dag. Dolly Bellefleur schuift ook aan. Zij heeft een aantal keer opgetreden voor de koning. Ook ontmoette Dolly koning Willem Alexander toen hij ter ere van de zeventigste verjaardag van het COC de LHBT-belangenorganisatie een bezoek bracht. De Vlaamse Marlène de Wouters stond deze Koningsdag langs de koninklijke route in Tilburg en brengt verslag uit bij ons. Ook haar NOS-collega Siham Raijoul is te gast. Modejournaliste Josine Droogendijk geeft deskundig commentaar bij de kledingkeuzes van Máxima, Laurentien en Marilène. Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten schuift op ook graag aan. Zowel Janny van der Heijden als Robèrt van Beckhoven maken een gerecht met een koninklijke twist. Dan is er ook nog een optreden van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht: zij spelen onder meer de Emma Fanfare.

26-04-2017 17:10

Jon van Eerd als componist

Tijd voor MAX - Jon van Eerd als componist

Jon van Eerd, Jaap Seidell, Fauve Bouwman en Francis Kuijk. Jon van Eerd is te gast. Voor de voorstelling 'Eisler On The Go' kruipt hij in de huid van de Duitse componist Hanns Eisler. In 1938 ontvlucht hij nazi-Duitsland om vervolgens in de VS van communistische sympathieën te worden verdacht. Hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell schuift ook weer aan. Over soja-producten doen veel verhalen de ronde. Volgens de één is het een bron van gezonde voedingsstoffen, volgens de ander een product vol hormonen. Jaap geeft ons uitleg hierover. Het Rosa Spierhuis is een woon- werkgemeenschap voor kunstenaars op leeftijd. Ze gaan verhuizen en om aandacht voor deze bijzondere plek te vragen is er een campagne gelanceerd waarin jonge kunstenaars een eerbetoon brengen aan voormalig bewoners. Fotograaf Fauve Bouwman vertelt hierover. De van oorsprong Australische Francis Kuijk staat in de keuken en maakt een werelds gerecht klaar.

25-04-2017 17:10

Tijd voor MAX

Tijd voor MAX - Tijd voor MAX

Frits Barend, Nikki Genee, Anousha Nzume, Ted van Essen, Antoine Hermans en Berget Lewis. Frits Barend komt langs. Hij vertelt onder andere over het unieke hardloopevenement dat in Amsterdam zal plaatsvinden ter gelegenheid van de 70ste geboortedag van voetbalicoon Johan Cruijff, de Cruyff Foundation 14K Run. Ook kunstenares Nikki Genee is te gast. Zij maakte twee grote Cruijff-schilderijen waarvan de opbrengst voor de helft naar de Cruyff Foundation gaat. Theatermaker en actrice Anousha Nzume schreef het boek 'Hallo witte mensen', over ‘het witte privilege’ en andere vormen van racisme. Anousha wil witte mensen leren om te gaan met hun witte fragiliteit tussen de steeds mondiger wordende niet-witte mensen. Bij ons aan tafel vertelt ze waarom dat nodig is. Berget Lewis is er ook dit keer. Ze is nu bezig met haar tour 'Discover Berget Lewis'. Op 25 april 2017 is het Wereld Malariadag. Vaste huisarts dokter Ted van Essen vertelt over deze ernstige infectieziekte die jaarlijks zo’n half miljoen slachtoffers eist en waarvoor nog altijd geen vaccin bestaat. In de keuken staat ditmaal topkok Antoine Hermans die zichzelf weer eens overtreft met een waar culinair hoogstandje!

24-04-2017 17:10

Lucille Werner presenteert Mis(s)verkiezing

Tijd voor MAX - Lucille Werner presenteert Mis(s)verkiezing

Lucille Werner, Mirjam Will, Janny van der Heijden en René van Kooten. Lucille Werner keert na 10 jaar het destijds spraakmakende programma de 'Mis(s)verkiezing' weer terug op de televisie. Waarom vindt zij het belangrijk dat vrouwen, mooi, maar met een lichamelijke handicap, het tegen elkaar opnemen in een strijd om de titel Mis(s) 2017? Nijmegenaar Peter Will was een overtuigd verzetsstrijder die in 1945 omkwam tijdens een transport richting vernietigingskamp Bergen-Belsen. Hij ligt begraven op het Nationaal Ereveld Loenen, waar op 1 mei een bijzondere plechtigheid ter nagedachtenis aan de slachtoffers wordt gehouden. Kleindochter Mirjam Will zal daarbij aanwezig zijn. In Tijd voor MAX vertelt zij over de gevolgen die het werk in het verzet op het gezin van haar opa heeft gehad. René van Kooten zorgt voor het optreden dit keer. In de keuken tenslotte culinair expert Janny van der Heijden, die zoals altijd weer iets heerlijks voor ons klaarmaakt.

23-04-2017 07:00

Compilatie Tijd voor MAX

Tijd voor MAX - Compilatie Tijd voor MAX

Tijd voor MAX compilatie van fragmenten van de afgelopen week. Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 17 tot en met 21 april 2017.

21-04-2017 17:10

Prince

Tijd voor MAX - Prince

Suzanne en Monique Klemann, Patrick van Veen, Marc van der Linden, Dries Michels, Paul van Riel en Robèrt van Beckhoven. Op vrijdag 21 april 2017 is het precies een jaar geleden dat wereldster Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam Prince, overleed. De zussen Suzanne en Monique Klemann stonden met hun band Loïs Lane in 1990 in het voorprogramma van zijn Europese tour en zijn bij ons te gast om herinneringen op te halen aan het muzikale fenomeen. Bioloog en apenkenner Patrick van Veen vertelt over de rol die geur speelt in de apenwereld. Apen voelen zich onderling tot elkaar aangetrokken door bepaalde geuren, maar hoe vinden ze eigenlijk dat mensen ruiken? En kunnen ze parfum ook waarderen? Marc van der Linden schuift ook aan dit keer. Koning Willem Alexander wordt 27 april 2017 50 jaar. Marc brengt voor deze gelegenheid een special uit: ‘WA50 Portret Van De Koning’. Vergeet de Oranje Tompouche en Oranjebitter. Dé trend van 2017 is de Koningsbonbon. Chocolatier Dries Michels en Patissier Paul van Riel hebben dit bedacht. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij maakt cakejes van witte chocolade.

20-04-2017 17:10

Kijkje bij Paleis Soestdijk

Tijd voor MAX - Kijkje bij Paleis Soestdijk

Nance Coolen, Paul Rem, Suzan Schuttelaar, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Tjindjara Metschendorp en Gertjan Kiers. Nance Coolen is te gast. Het nieuwe seizoen van RTL Woonmagazine is van start gegaan en dat betekent dat Nance ons weer kennis laat maken met de nieuwste woontrends en de spannendste interieurmetamorfoses. Ook Paul Rem schuift aan. Als conservator van Paleis Het Loo is hij natuurlijk kind aan huis in dat paleis, maar Paul weet ook heel veel over Paleis Soestdijk te vertellen. In de aanloop naar Koningsdag, wanneer wij vanaf Soestdijk uitzenden, hebben we met hem alvast een kijkje genomen in het oude paleis. Suzan Schuttelaar is een van de portretschilders van wie het werk op Soestdijk te bewonderen is. Ook zij komt langs in de studio. Ook acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen komt langs. Hij is te zien in de romantische komedie 'Voor elkaar gemaakt'. Mattijs speelt Felix die door een noodlottig ongeluk onvruchtbaar wordt en daarna alles op alles zet om toch vader te worden. Tjindjara Metschendorp speelt samen met pianist Steven Aswin het titelnummer van de speelfilm 'Voor elkaar gemaakt'. In de keuken staat de ambachtelijk slager Gertjan Kiers. Hij schreef de 'Vleesbijbel', naar eigen zeggen hét naslagwerk voor de vleesliefhebber.

19-04-2017 17:10

Mies Bouwman

Tijd voor MAX - Mies Bouwman

Mies Bouwman, Mieke Kirkels, Ed Moody, Kimberley Bos, Anna Gimbrère en Annemarie Pronk. Mies Bouwman is te gast. Het boek 'Gewoon Mies', met daarin haar 50 leukste, opvallendste en mooiste columns, is onlangs uitgekomen. De eerste bevrijdingskinderen werden in 1945 in Limburg geboren. Een zeventigtal daarvan had een donkere huidskleur, omdat hun biologische vaders zwarte Amerikaanse militairen waren. Deze zwarte Amerikanen werden door de Limburgers als bevrijders omarmd, maar de acceptatie van de kinderen die ze verwekten verliep minder vlekkeloos. Mieke Kirkels schreef een boek over hun geschiedenis, 'Kinderen van zwarte bevrijders', zij zit bij ons aan tafel. Evenals Ed Moody, een van deze inmiddels oudere nazaten die van zijn moeder weinig informatie kreeg over zijn vader. De 23-jarige Kimberley Bos heeft één doel: de allerbeste skeleton-atlete ter wereld te worden. Maar wat is skeleton eigenlijk? Kimberley legt het uit in de studio. Wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère vertelt over wat onderzoekers allemaal uit de kast moeten halen om dieren te leren begrijpen. In de keuken staat Annemarie Pronk, zij leert ons hoe je Oudhollands snoep kunt maken, leuk voor op de vrijmarkt op Koningsdag!

18-04-2017 17:10

Het Sterrenfietsteam

Tijd voor MAX - Het Sterrenfietsteam

Renée van Wegberg, Peter Brusse, Nicolien Sauerbreij, Liesbeth Staats, Ted van Essen en Bart van Olphen. Musicalster Renée van Wegberg is te gast. Zij vertelt over de muzikale voorstelling 'Vive la France' die na het succes van de vorige editie dit jaar opnieuw in de theaters staat. Renée zingt onder begeleiding van een pianist ook voor ons een Franse klassieker! Ook journalist, schrijver en oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal Peter Brusse is te gast. Hij schreef het zojuist verschenen 'Onder de mensen'. Een biografie over zijn vader Maria Joseph Brusse, die als undercoverjournalist voor de NRC aan het begin van de 20ste eeuw zijn tijd ver vooruit was. Al een flink aantal jaren zet een groep BN’ers zich in om op sportieve wijze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Een van de deelnemers van het team van dit jaar is snowboardster Nicolien Sauerbreij. Bij ons aan tafel vertelt Nicolien over het 'Sterrenfietsteam'. KRO-NCRV-verslaggever Liesbeth Staats trok voor de Brandpuntspecial 'Het land van Marine', heel Frankrijk door. Ze bezocht daarbij ook een partijbijeenkomst van het extreemrechtse Front National. Verder: jaarlijks wordt in Nederland bij meer dan 6000 mensen een stoma aangelegd. Dokter Ted van Essen legt uit waarom dat soms nodig is en wat je dan zoal kunt verwachten. In de keuken staat Bart van Olphen. Hij maakt een typisch Noors gerecht: skrei met ratatouille.

17-04-2017 12:10

Compilatie Tijd voor MAX

Tijd voor MAX - Compilatie Tijd voor MAX

Op Tweede Paasdag is er een speciale uitzending waarin we terugkijken op de muzikale hoogtepunten van het afgelopen seizoen. We hebben gekozen voor de mooiste, bijzonderste en meest meeslepende optredens van de vele die u de afgelopen maanden in ons programma voorbij hebt zien komen, óf misschien heeft gemist. U ziet onder andere de fantastische tributeband The Dutch Eagles, troubadour Frank Boeijen, Klubbb3 met Jan Smit, maar ook een swingende Joke Bruijs, hitzanger Jeroen van der Boom, chansonnier Sjors van der Panne met een heel bijzonder verjaardagslied voor Martine, en natuurlijk onze hoop voor het Eurovisie Songfestival, O’G3NE.

16-04-2017 07:50

Compilatie Tijd voor MAX

Tijd voor MAX - Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten van de afgelopen week. Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 10 tot en met 14 april 2017.

14-04-2017 17:10

Feiten over fabels over bier

Tijd voor MAX - Feiten over fabels over bier

Jean van de Velde, Fiona de Lange, Joop van Riessen, Khayelitsha United Mambazo Choir, Emile Bode en Robèrt van Beckhoven. Regisseur Jean van de Velde schuift aan. Zijn nieuwste speelfilm 'Bram Fischer', draait in de Nederlandse bioscopen. Hij vertelt alles over zijn nieuwe film. Van Nederlandse bekendste biersommelier Fiona de Lange verscheen onlangs het boek 'Wat je als bierliefhebber moet weten'. Het is een boek met 350 feiten over fabels over bier. Oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie (van 1965 tot 2004) en schrijver Joop van Riessen heeft een nieuwe politieroman geschreven. Het is dit keer een spannend over moslimterrorisme in Nederland. Het Zuid Afrikaanse Khayelitsha United Mambazo Choir toert door Nederland met hun muzikale voorstelling South African Road Trip - Celebrating life. Bij ons treden ze ook op. Ook schoonmaakexpert Emile Bode schuift aan om weer wat handige huishoudelijke tips met ons te delen. In de keuken is Meester Patissier Robèrt van Beckhoven dit keer de baas. Hij tovert weer iets verrukkelijks uit de oven!

13-04-2017 17:10

Bijzondere portretminiaturen

Tijd voor MAX - Bijzondere portretminiaturen

Paul Rem, Bibian Mentel, Gerard Ekdom, Noortje Herlaar, Annick Boer en Sandra Ysbrandy. Kunsthistoricus en conservator van Paleis Het Loo Paul Rem is te gast. Hij heeft weer een heel bijzondere vorstelijke vondst bij zich: twee portretminiaturen van Willem III en zijn vrouw Mary II. Snowboarder Bibian Mentel is ook te gast. Zij kreeg acht keer te horen dat ze kanker heeft. Toch gaat ze altijd door met sporten en blijft ze sterk. Ze won onlangs de Strong Women Award. En de sportster is schoon verklaard. Gerard Ekdom schuift ook aan. Hij is in zijn NPO Radio 2 programma op zoek naar de leukste oma van Nederland. Uiteindelijk krijgt de leukste oma de enige echte Granny Award. Noortje Herlaar en Annick Boer komen ook langs. Zij spelen beiden in de eenmalige opvoering van de radiomusical 'Madam'. In 1981 ging deze controversiële musical van Annie M.G. Schmidt al in première. Het onderwerp bracht toen heel Nederland in beroering. In de keuken staat Sandra Ysbrandy met een typisch lentegerecht: aspergeflan met lamsham, rivierkreeftjes of gerookte zalm.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tijd voor MAX gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tijd voor MAX de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tijd voor MAX bij Tijd voor MAX liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tijd voor MAX. Heb je een uitzending van Tijd voor MAX gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tijd voor MAX gemist

Tijd voor MAX is een televisieprogramma van de seniorenomroep MAX. Het programma wordt gepresenteerd door Martine van Os en Sybrand Niessen. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden op Nederland 2 en is een vervanger van de progamma's MAX & Catherine, MAX & Martine en MAX & Lorreta. In het programma wordt er veel verschillende onderwerpen behandeld.

Uitzending gemist van Tijd voor MAX? Hier kun je alle uitzendingen van Tijd voor MAX kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 159
  • Laatste uitzending op 28-04-2017 om 17:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord