Programma gemist?

Documentaire over het met dagelijks leven de in een het Syrisch tentenkamp in met Libanon. Daar wachten vluchtelingen, wier in leven door uit de oorlog op tv als het ware in pauzestand uit is tijdens gezet, op een mogelijkheid terug het te keren de naar tijdens Raqqa, de stad waar IS van in 2014 het het kalifaat in uitriep.

Op de zondag 18 november zou Joost met Zwagerman op tv 55 jaar zijn geworden. uit Die dag naar wordt ook voor het eerst het de Joost Zwagerman in Essayprijs uitgereikt. Coen de Verbraak maakte een tijdens documentaire over de Joost Zwagerman (1963-2015). uit Daarin door komen vrienden en collega's een van hem aan het op tv woord, een onder wie Ronald in Giphart, Bart Chabot, Matthijs van naar Nieuwkerk, Thom Hoffman, uit Pieter Boskma, Jessica Durlacher, door Peter naar Buwalda en naar Atte Jongstra. Ook Zwagermans ex-vrouw Arielle met treedt een in de film voor het op tv eerst in in de tijdens openbaarheid, evenals zijn muze Sandra, een Sammy uit de door roman op 'Gimmick', op wie hij met jarenlang verliefd was. een De documentaire in bevat daarnaast bijzonder archiefmateriaal, waaronder nooit op tv eerder vertoonde beelden tijdens van naar 'Hamerliefde', de theatertournee op die hij met in 1998 samen met Ronal Giphart uit naar maakte.

Documentaire over de het een oorlog in het grensgebied tussen Oekraïne tijdens en Rusland, in vanuit het oogpunt van van het twee kinderen, Oleg and op Yarik.

Srbijanka een Turajlic was twee jaar toen tijdens het een huis van haar ouders het in Belgrado door met het communistische op regime in tweeën het werd gedeeld. de En wanneer Srbijanka's in dochter, filmmaakster Mila Turajlic, wordt geboren van is het huis een nog steeds een opgesplitst een en dit blijft op tv ook zo tijdens de burgeroorlog op en de teloorgang een van Joegoslavië een en de in revolutie die volgt. Srbijanka in heeft altijd naar in het familiehuis het gewoond en is een een prominent politiek activist, die van een grote op rol speelt in de een revolutie. tijdens Dochter Mila filmt een ontroerend tijdens portret van haar moeder. van Met op tv cinematografische taal op wordt het historische en het persoonlijke een met elkaar op tv verbonden. Herinneringen van een het familie in combinatie door op met een portret van uit een land met het sociale en politieke de onrust.

In op Nederland verkeren ruim een 350.000 zelfstandig ondernemers in ernstige met financiële problemen. Serge door probeert met een zijn gezin het op tv hoofd boven naar water te houden met in een schuld van de meer dan een van miljoen naar euro.

Een ongekend fel van televisiedebat tussen het politieke tegenstanders in het 1968 vormt de angstige met met voorbode van het op huidige meedogenloze medialandschap in Amerika. tijdens Televisie speelt een belangrijke in met rol bij de Amerikaanse verkiezingen. op In 1968, het jaar een dat Nixon zal de op worden verkozen tot president, zoekt naar de Amerikaanse naar televisiezender ABC een nieuwe een aanpak om aandacht met te besteden aan de tijdens in presidentsverkiezingen en nodigt de uiterst uit conservatieve journalist, naar oprichter van de National Review, op op tv William F. Buckley en de progressieve door schrijver tijdens en liberale bon vivant van Gore Vidal uit door om naar met elkaar in gesprek met te gaan een en de presidentiële door conventies te bespreken. In een aantal een op tv live-uitzendingen nemen de mannen, die een naar hekel aan elkaars een opvattingen hebben, op tv het tegen elkaar een op. Het Netwerk uit hoopt op vuurwerk in en op dat krijgen ze. Is tijdens het debat aanvankelijk intellectueel, met persoonlijk en politiek, al uit op tv snel mondt het op uit in een openbare scheldpartij. Het in is het op tv eerste het Amerikaanse voorbeeld van moddergooien een naar een politieke de tegenstander.

Deze documentaire tijdens kijkt op tv naar het leven van een vrouwen die met ontdekken dat hun partner op seksuele afbeeldingen van de kinderen heeft gedownload. Openhartig in en met onthullend laat deze van film zien wat een de gevolgen zijn van onlinepedofilie voor de op de vrouwen en kinderen van de naar dader. Dit is op een indringende de en prachtig van vormgegeven documentaire waarin drama- in en documentaire elementen door naar elkaar het lopen. Maandelijks worden er op zeker vierhonderd de mensen in Groot-Brittannië gearresteerd tijdens voor het downloaden van de naar seksuele beelden van kinderen en het men denkt het dat meer op dan honderdduizend mensen online uit deze beelden bekijken en delen. het Mensen door die worden betrapt met worden berecht als pedofiel. Zij de krijgen te uit maken met op tv haat en op tv doodsbedreigingen. Echtgenotes, partners en kinderen, die van uit tot de arrestatie geen naar vermoeden van pedofilie van hadden, ervaren na de op bekendmaking ervan uit hun leven vaak de als buitengewoon onveilig. in Om de betrokkenen uit te beschermen is met er een speciale techniek gebruikt. naar Er op tv is een audiodocumentaire met gemaakt en in de documentaire de op tv horen we acteurs die de op soundtrack daarvan lipsynchroon naar uitspreken. Alles wat het met publiek hoort is tijdens echt van en authentiek. Alles wat het op tv publiek ziet is in gedramatiseerd. De film met volgt twee families tijdens door over een periode van tijdens achttien maanden. De vrouwen worden door geconfronteerd het met de schok, de een schaamte en de angst op tv voor represailles van die een samengaan met de arrestatie van in hun tijdens man. Hoewel geen van de de echtgenoten wordt naar beschuldigd van enige naar vorm van contactmisbruik, uit is het stigma tijdens van de in onlinemisdaad zo groot door dat de gezinnen geïsoleerd een en kwetsbaar van zijn en vaak ook in blijven.

Onthutsende op tv familiegeschiedenis over een een verstoten kind dat van in Ethiopië het voor galg en rad opgroeit in en een van bejaarde Nederlandse een vader die niet langer tijdens kan ontkomen aan zijn met inmiddels volwassen, het buitenechtelijke zoon. Vader het en zoon blijken het meer gemeen op te hebben dan ze tijdens ooit zouden willen de toegeven.

Hoe ga door je uit als arts om met ongeneeslijk zieke op tv het patiënten? Hoe met uit hun naderende dood? Gerenommeerd chirurg de Atul Gawande met voelt zich vaak tekortschieten van tijdens tijdens de slechtnieuwsgesprekken met hun met uitbehandelde patiënten. De ongeneeslijke ziekte een van een zijn vader met en het effect daarvan op het hem de en zijn moeder confronteert Gawande met ook op van het persoonlijke vlak met met de met vraag waar mensen het meest een bij het zijn gebaat in hun laatste van levensfase. In de naar documentaire met onderzoekt hij hoe artsen zich kunnen de bekwamen met in gesprekken over de het naderende einde en gaat van te naar rade bij collega's met meer op ervaring. Wat zijn tijdens je tijdens prioriteiten als je in tijd beperkt is? het Het antwoord op deze vraag naar geeft patiënten een over het de algemeen een goede een leidraad voor door het invullen van de laatste door levensfase.

Documentaire van die de complexiteit op tv laat zien van van samenleven in Jeruzalem. naar Hoe manifesteren religie en tijdens politiek zich naar in het dagelijks leven van een door de bewoners in Jeruzalem? met Hoe is het mogelijk dat uit deze plaats op nog altijd enorme met implicaties in heeft voor de rest van de het uit wereld?

Licht-satirische beschouwing over tijdens Niets, waarin op clichés, diepe de inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties naar tot een met raadselachtig, naar poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. de Iggy Pop de vertolkt naar de stem van Niets, die door moe van in het onbegrip dat hem telkens de door ten deel valt, besluit zijn naar zetel te verlaten om in één in weekend onze aarde te bezoeken. uit Wat volgt met is een cinematografische op roadmovie waarin Niets uit het aardse bestaan de observeert en becommentarieert. op In op een periode van acht jaar heeft tijdens Mitic op 62 cameramensen wereldwijd naar gevraagd, waaronder prijswinnende filmmakers, naar wat van voor hen Niets is en tijdens ze dat laten een filmen. Het leverde door een de grote hoeveelheid indrukwekkend materiaal tijdens op uit zeventig verschillende een landen, waaruit hij een een visueel door betoog over Niets heeft samengesmeed. het Het Niets door blijft een van uit de tijdens oudste en meest terugkerende filosofische uit vraagstukken van de met mensheid. Filosofen en wetenschappers een naar worstelen ermee om de essentie van in het Niets te een begrijpen met en mystici tijdens dromen ervan zich het van Niets te kunnen op voorstellen. Leegte is volgens het tijdens boeddhisme 'het niet door de bestaan van onafhankelijkheid uit en op zichzelf staan'. Het door heeft alles te tijdens maken met durven loslaten van van tijdens waar je in gelooft en het hoe een je denkt dat van iets is of op tv zou moeten zijn. in De vraag naar het Niets tijdens op tv is een vraag naar de het betekenis van het naar leven zelf. Ondanks van al onze met pogingen om het Niets een te begrijpen of de te ontkennen, is het het Niets een in bijzonder en tot door nu toe in in documentaires weinig tijdens belicht onderwerp.

Televisiemaker op tv Melliena Beckmann vertelt het naar verhaal over haar op vader die een uit groot herseninfarct tijdens krijgt en over dr. tijdens Bonte, een arts een die buiten de lijntjes in durft te kleuren in en een levensreddende tijdens operatie laat de uitvoeren. Melliena met legt de gevolgen een van het handelen van deze van arts op tijdens camera vast en volgt in hem. De ultieme op tv vraag die in een deze documentaire naar op tv boven komt is: in beschermen in medische protocollen het leven naar tegen ingrepen die het een situatie kan verergeren op tv uit of zijn het regels die naar verhinderen dat er nog in een op ultieme poging van tot behandelen wordt een gedaan?

Filmmaker uit Werner Herzog verkent met naar nieuwgierigheid en verbeeldingskracht een het digitale landschap de van een het internet. 'Lo' in was ten gevolge van een computercrash, uit juist op naar het moment van waarop iemand de letter G op tv de wilde intikken voor 'LOG IN', het uit allereerste bericht dat op een op internet verscheen. In een de reeks gesprekken het neemt Werner Herzog de naar kijker mee in op een speelse, op tv fascinerende en deel verontrustende reis in uit langs de pioniers en op de mensen die nu onze in toekomst in vormgeven. We ontdekken hoe tijdens poëtisch en filosofisch de in conceptie door van het internet op was. En hoe de in nabije toekomst bijna naar niet te tijdens bevatten is. Zal op het internet ooit met dromen over zichzelf? Kan het op op tv een moraal krijgen, door en misschien zelfs de betekenis naar van liefde naar bevatten? Of zal het ons op tv binnenkort op tv meer schade doen uit dan goed? Als dat door al niet gebeurd uit is?

Het de internet sluit door zich steeds verder om ons heen, uit met het doel een van uiteindelijk iedereen, overal, altijd door te bereiken. met Maar sommige mensen tijdens verdragen de straling van de een draadloze netwerken niet van en voelen een de onzichtbare pulsen in hun op lichaam. de Zijn zij de uit kanaries in de kolenmijn? De met briljante het Zweedse ingenieur Per Segerback stond van op tv aan de wieg door van de smartphone bij van Ericsson. Nu de leeft hij al achttien jaar naar in het bos, op tv omdat hij tijdens ziek werd van een de straling. Ook Asaka van in Japan de en Anouk in Nederland naar hebben op tv last van de straling in van het onzichtbare web van tijdens smartphones, zendmasten op tv en slimme apparaten. Is tijdens er voor tijdens hen nog plek een als straks, met de 5G en verder, alles tijdens en iedereen door van een een draadloos web uit verbonden wordt?

Voormalig kindsoldaten een uit Afrika tijdens worden door private op tv legers voor het een schijntje ingehuurd en uitgezonden een naar Syrië het en Afghanistan, ondanks het de gedragscodes voor de het (private) militaire industrie. door Deze Deense documentaire in onderzoekt door hoe globalisering oorlogsindustrie heeft veranderd. de Particuliere militaire tijdens organisaties zijn de belangrijke spelers geworden in tijdens conflicten over de hele wereld. door Ze leveren niet naar alleen materieel, maar een ook mankracht en met verdienen naar hier flink door aan. Uit kostenbesparing op rekruteren ze soldaten uit de armste met delen van tijdens de de wereld. Het meest een schrijnende voorbeeld is het inhuren van op tv voormalig de kindsoldaten.

november 2018
19-11-2018 20:25

The Long Season

2doc - The Long Season

Documentaire over het dagelijks leven in een Syrisch tentenkamp in Libanon. Daar wachten vluchtelingen, wier leven door de oorlog als het ware in pauzestand is gezet, op een mogelijkheid terug te keren naar Raqqa, de stad waar IS in 2014 he...

18-11-2018 20:15

Joost Zwagerman

2doc - Joost Zwagerman

Op zondag 18 november zou Joost Zwagerman 55 jaar zijn geworden. Die dag wordt ook voor het eerst de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. Coen Verbraak maakte een documentaire over Joost Zwagerman (1963-2015). Daarin komen vrienden en col...

15-11-2018 23:00

The Distant Barking of Dogs

2doc - The Distant Barking of Dogs

Documentaire over de oorlog in het grensgebied tussen Oekraïne en Rusland, vanuit het oogpunt van twee kinderen, Oleg and Yarik.

14-11-2018 23:00

The Other Side of Everything

2doc - The Other Side of Everything

Srbijanka Turajlic was twee jaar toen het huis van haar ouders in Belgrado door het communistische regime in tweeën werd gedeeld. En wanneer Srbijanka's dochter, filmmaakster Mila Turajlic, wordt geboren is het huis nog steeds opgesplitst e...

12-11-2018 21:00

Schone schijn

2doc - Schone schijn

In Nederland verkeren ruim 350.000 zelfstandig ondernemers in ernstige financiële problemen. Serge probeert met zijn gezin het hoofd boven water te houden met een schuld van meer dan een miljoen euro.

09-11-2018 00:05

Best of Enemies

2doc - Best of Enemies

Een ongekend fel televisiedebat tussen politieke tegenstanders in 1968 vormt de angstige voorbode van het huidige meedogenloze medialandschap in Amerika. Televisie speelt een belangrijke rol bij de Amerikaanse verkiezingen. In 1968, het jaa...

07-11-2018 22:55

De vrouw van een pedofiel

2doc - De vrouw van een pedofiel

Deze documentaire kijkt naar het leven van vrouwen die ontdekken dat hun partner seksuele afbeeldingen van kinderen heeft gedownload. Openhartig en onthullend laat deze film zien wat de gevolgen zijn van onlinepedofilie voor de vrouwen en k...

05-11-2018 20:55

The Bastard

2doc - The Bastard

Onthutsende familiegeschiedenis over een verstoten kind dat in Ethiopië voor galg en rad opgroeit en een bejaarde Nederlandse vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen, buitenechtelijke zoon. Vader en zoon blijken meer...

02-11-2018 01:10

Sterfelijk zijn

2doc - Sterfelijk zijn

Hoe ga je als arts om met ongeneeslijk zieke patiënten? Hoe met hun naderende dood? Gerenommeerd chirurg Atul Gawande voelt zich vaak tekortschieten tijdens de slechtnieuwsgesprekken met hun uitbehandelde patiënten. De ongeneeslijke ziekte ...

31-10-2018 23:50

God's address

2doc - God's address

Documentaire die de complexiteit laat zien van samenleven in Jeruzalem. Hoe manifesteren religie en politiek zich in het dagelijks leven van de bewoners in Jeruzalem? Hoe is het mogelijk dat deze plaats nog altijd enorme implicaties heeft v...

30-10-2018 22:55

In Praise of Nothing

2doc - In Praise of Nothing

Licht-satirische beschouwing over Niets, waarin clichés, diepe inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. Iggy Pop vertolkt de stem van Niets, die moe van het onbeg...

29-10-2018 20:55

Protocol van mijn vader

2doc - Protocol van mijn vader

Televisiemaker Melliena Beckmann vertelt het verhaal over haar vader die een groot herseninfarct krijgt en over dr. Bonte, een arts die buiten de lijntjes durft te kleuren en een levensreddende operatie laat uitvoeren. Melliena legt de gevo...

26-10-2018 00:00

Lo and Behold; Reveries of the Connected World

2doc - Lo and Behold; Reveries of the Connected World

Filmmaker Werner Herzog verkent met nieuwgierigheid en verbeeldingskracht het digitale landschap van het internet. 'Lo' was ten gevolge van een computercrash, juist op het moment waarop iemand de letter G wilde intikken voor 'LOG IN', het a...

22-10-2018 20:55

Ubiquity

2doc - Ubiquity

Het internet sluit zich steeds verder om ons heen, met het doel uiteindelijk iedereen, overal, altijd te bereiken. Maar sommige mensen verdragen de straling van de draadloze netwerken niet en voelen de onzichtbare pulsen in hun lichaam. Zij...

19-10-2018 00:15

The Child Soldier's New Job

2doc - The Child Soldier's New Job

Voormalig kindsoldaten uit Afrika worden door private legers voor een schijntje ingehuurd en uitgezonden naar Syrië en Afghanistan, ondanks de gedragscodes voor de (private) militaire industrie. Deze Deense documentaire onderzoekt hoe globa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 383
  • Laatste uitzending op 19-11-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord