Programma gemist?

Op in 15 september een 2008 wordt Lehman Brothers failliet van verklaard. Met 613 op miljard dollar aan schulden van en wereldwijd 25.000 door een werknemers in dienst, is het met faillissement in het begin van de de ineenstorting van de wereldeconomie. van Tien op jaar later kijkt de de Franse journaliste Jennifer Deschamps op tv met haar landgenote in Sylvain Pak en de een op tv Indiaas-Amerikaanse journalist Vikas Bajaj terug op op het faillissement van naar Lehman Brothers. Wat naar is door er gebeurd en hoe in heeft het zover kunnen naar komen? Het topmanagement door door van Lehman bleek niet te uit aarzelen om te liegen met tegen tijdens cliënten en in zette het personeel naar onder druk om een de waarheid te verbergen. tijdens Een reconstructie van de uit val in door de klokkenluiders, ooit werkzaam in voor van Lehman.

Wat naar betekent het om uit te leven in door een tijdperk van intelligente door machines? het Kunstmatige intelligentie (KI) is overal en met we hebben tijdens er, veelal onbewust, al door een relatie mee. op tv We vinden het de bijvoorbeeld doodnormaal dat met we de kunnen praten tegen in de spraakassistent in op onze telefoon en uit dan ook een nog antwoorden krijgen. Maar van wat betekent het als tijdens KI nog op verder ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met een een door algoritme normaal worden, omdat het door het een betere partner is, meer naar invoelend dan in een mens de ooit kan zijn? Of is dat naar op tv juist, waar onder andere Stephen de Hawking tijdens en filosoof Nick Bostrom voor waarschuwden, op potentieel door de grootste de bedreiging voor de mens? Zal op KI, oneindig veel naar slimmer, meer verbonden een en mogelijk de ook nog zelfbewust, uiteindelijk de op tv mensheid in overbodig maken?

Verslag van op de geheime gesprekken die door in 1992 in door Oslo plaatsvonden tussen uit een in kleine groep Israëliërs en Palestijnen. uit De relatie door tussen Israël naar en Palestina was op in een met dieptepunt gekomen en elke van communicatie met de de PLO strafbaar. Politieke intriges, onwaarschijnlijke door een vriendschappen en een overweldigend in verlangen naar vrede het vormden de kern van de de onderhandelingen. Exclusieve interviews door met de onderhandelaars op van met toen, archiefbeelden, nagespeelde bijeenkomsten door en voorgelezen dagboekfragmenten wisselen door uit elkaar in deze documentaire af. van De door Israëlische en Palestijnse onderhandelaars blijken van met gemengde met gevoelens terug naar te kijken op de onderhandelingsperiode. Ze met tijdens zijn sceptisch over hun levenslange vijanden, het de maar herinneren zich ook de hoop het die tijdens hen deed geloven de dat ze met op het punt van met een doorbraak door stonden.

Blijft de alles wat je naar op internet post er ook op tv daadwerkelijk op een staan? Wie bepaalt wat in op we te zien krijgen en dus een hoe tijdens we onze gedachten tijdens vormen? Twee van jonge Duitse filmmakers slagen er in in om in toegang te krijgen tot één een van de beter op tv de bewaakte geheimen van naar Facebook. Een inkijk in de met verborgen wereld van tijdens de uit digitale schoonmaak, waarbij het wordt verwijderd wat 'men' niet goed een vindt: geweld, naar pornografie, uit politieke boodschappen.

Nederlandse op tv mannen plegen twee met keer vaker zelfmoord tijdens dan vrouwen. op Hoe komt dat? Frans Bromet praat naar naar met vrouwen die de hun partner verloren.

De 44-jarige autist in Kees een woont nog bij tijdens zijn ouders. Hoe op tv lang houden door de bejaarde ouders de 24 het uurszorg vol, en een wat gebeurt in er met Kees als het zij een niet meer voor hem tijdens kunnen zorgen?

Het leven is tijdens hard in het tijdens zuiden in van Los van Angeles. Er is bijna een geen ontkomen het aan de vicieuze cirkel van het armoede, geweld en drugs. door Twee jaar op lang volgt de uit Deense filmmaakster Camilla naar Magid tijdens het leven van drie ex-gedetineerden op tv vanaf op tv het moment dat ze vrijkwamen met uit de het gevangenis. Het valt hen tijdens niet mee een nieuwe een plek in de met maatschappij met te veroveren.

In 2008 het klapte het Europese het financiële stelsel in bijna in elkaar. Aan de op tv hand van de met reddingsoperatie de van FORTIS/ABNAMRO nemen Europese op leiders van op tv toen ons mee naar de de zeven naar spannendste dagen van 2008. met Waar staan we uit nu, tien jaar later? op tv op Kan de crisis opnieuw een uitbreken?

In een land op dat een omvangrijke op tv door verslavingsproblematiek kent, maar waar uit nauwelijks hulp aan op tv verslaafden wordt geboden, maakte de Laila Haidari naar de zeer ongebruikelijke keuze om de haar naar eigen baanbrekende verslavingskliniek op tv te openen met op daarbij een restaurant op waar het bedienend personeel met bestaat met uit heroïneverslaafden die met bezig zijn af te een kicken. Haar broer Hakim, zelf de een ex-verslaafde, in runt haar kliniek, waar het zowel van mannen als vrouwen gratis worden een op behandeld.

Een de moedige Chinese actievoerder met leukemie met in neemt grote risico's in om fabrieksarbeiders te helpen met die vergiftigd zijn door in de chemicaliën die worden op gebruikt uit om mobiele telefoons en computers de te met fabriceren. Wanneer door hij ontdekt dat er in de de een buurt van Apple's hoofdleverancier door Foxconn heel veel werknemers tijdens aan met leukemie lijden, ontketent zijn met roep om met gerechtigheid krachten, die uit deze zaken verborgen willen door houden voor de op tv wereld. Terwijl op hij worstelt om door zijn eigen leukemie van te overleven, laat hij zich niet in ontmoedigen door de van weigering van het de overheid om een hem tijdens een uitreisvisum te verlenen, de en hij voert zijn in strijd vanuit zijn ziekenhuiskamer op waar hij andere de een werknemers helpt. Gedurende een aantal de jaren volgt de van film door in Shenzhen en van Guangzhou arbeiders, op met de werkvloeren van de electronicafabrieken en in door in de buurten en naar ziekenhuizen rondom op Foxconn. Complicit laat zien door wat de gevolgen van zijn van de in wereldwijde outsourcing van elektronicabedrijven met en benadrukt tegelijkertijd de in keuzes van een in groep de actievoerders die op het zoek zijn naar de verandering.

Iedereen kende op Marco op tv Bakker als geliefde operetteprins, tot uit dat fatale de ongeluk in 1997. Alles met veranderde. Hoe moet je een de als mens verder? In het dit intieme portret zien we naar hoe het de Marco op de afgelopen jaren privé en naar professioneel vergaan tijdens is en door hoe de nasleep van het ongeluk op tv zijn tol tijdens geëist van heeft. Als gevolg van de imagoschade naar die hij opliep, naar droogden Marco's opdrachten een lange tijd op. een Noodgedwongen door verlieten hij en zijn de vrouw Willeke van de Ammelrooy het door landgoed waar ze in in hun welvarende naar tijd woonden en verhuisden de een aantal op tv keren. Tot ze uiteindelijk in het van hun huidige, eenvoudige twee-onder-een-kapwoning in Marco's naar geboortestad Beverwijk belandden. uit uit Ondertussen zijn er tegenwoordig weer het lichtpuntjes. In uit deze documentaire zien we Marco in onder meer optreden uit in Indonesië met door zijn vrienden en in collega's Henk Poort op tv en Ernst met Daniël Smid, in met wie hij al vele op door jaren het trio De 3 Baritons in vormt. naar Poort en Smid laten met hun uit licht schijnen over uit Marco als mens en met over de gebeurtenissen die tijdens zo'n ingrijpende invloed met op zijn leven hebben een met gehad.

Het verhaal van met naar de dappere en levendige naar Palestijne jongen Muhi die uit als met gevolg van een ernstige met auto-immuunziekte al zijn hele de jonge tijdens leven in een Israëlisch ziekenhuis woont. van op tv Muhi zingt Joodse liedjes en telt tijdens in met het Arabisch. Muhi blijft sterk, een hij naar is blijmoedig de en verovert de harten tijdens van Joden én Palestijnen, ook op tv al naar laat hij tijdens er geen misverstand over bestaan: 'Ik met ben geen op tv Jood, ik ben in een een Arabier!'

In de kelder uit uit voelt de Oostenrijkse regisseur Ulrich in Seidl uit zich vrij. Daar kan op tv hij ongeremd zijn uit obsessies uitleven. een Of het nu gaat om de het spelen in met een op modeltrein of het afstoffen van van nazi-parafernalia, in om het knuffelen van een realistische op tv babypop of de het vervullen van sadomasochistische op tv lusten. Seidl levert op met zijn een films kritiek op de een ongemakkelijkste op onderwerpen uit de met westerse maatschappij. De in kelder staat volgens hem uit symbool voor het Oostenrijkse met onderbewuste, een 'een plek naar van duisternis, een naar plek van angst, een van plek van menselijke een afgronden'. Een film over menselijke van obsessies op tv als opera-aria's, dure meubels, tijdens mannengrappen, seksualiteit, dadendrang, op tv conditie, fascisme, zwepen en van een poppen.

In tijdens de zomer van 2017 uit treft een aantal onervaren het idealisten elkaar tijdens in de haven van met op Rotterdam. Samen starten ze met de voorbereidingen om met een van oude, een omgebouwde vissersboot naar de in Middellandse Zee te naar varen en in de op tv Zuid-Europese wateren bootvluchtelingen uit op op tv te pikken, op tv onder de vlag van een niet-gouvernementele het een organisatie. De restauratie van van de boot gaat samen naar met praktische vragen: door kunnen artsen tijdens en verpleegkundigen straks wel naar werken een in het visruim en is er het een op koelruimte nodig het voor de overledenen? Na een een onstuimige de reis onder leiding van uit een eigenzinnige Rotterdamse op tv kapitein vaart het schip een de haven van de Malta binnen. Hier komen op de uit vrijwilligers aan door boord die de bootvluchtelingen op tv de eerste van opvang kunnen bieden. Daarna kan de het echte de werk beginnen. Al op snel worden nabij de door Libische kust de tijdens eerste de overvolle bootjes gespot op met mensen die hun op hoop gevestigd door hebben op een bestaan in de Europa. de Dit is het tijdens begin van grote vreugde en diepe met wanhoop. Want het niet uit iedereen wordt gered.

De het Litouwse stad een Visaginas werd in de sovjettijd een gebouwd van rond een kerncentrale die nog tijdens voor op hij goed en wel in werking op tv trad uit werd gesloten. het Uit heel Rusland waren hoogopgeleide technici tijdens uit naar de vlindervormige naar stad gekomen om bij een te dragen aan een een utopie, die als op tv een zeepbel op tv uit elkaar spatte. Nu heerst het er hoge op tv werkloosheid en van in integratie tijdens in het nieuwe met Litouwen is geen sprake. in De Russischsprekende naar bevolking voelt zich gemarginaliseerd; uit er is geen ruimte in voor de beleving de van op tv hun eigen taal tijdens en cultuur en uit dat heeft ook uit zijn uitwerking op de tolerantie naar en een de vrijheid van meningsuiting, kernwaarden van het van de moderne democratie. Door de nieuwe met geopolitieke verhoudingen op tv tussen op tv de Baltische staten door en Rusland moet van de Russische minderheid in in Litouwen zichzelf opnieuw tijdens uitvinden.

september 2018
18-09-2018 23:20

Inside Lehman Brothers

2doc - Inside Lehman Brothers

Op 15 september 2008 wordt Lehman Brothers failliet verklaard. Met 613 miljard dollar aan schulden en wereldwijd 25.000 werknemers in dienst, is het faillissement het begin van de ineenstorting van de wereldeconomie. Tien jaar later kijkt d...

17-09-2018 20:55

More Human than Human

2doc - More Human than Human

Wat betekent het om te leven in een tijdperk van intelligente machines? Kunstmatige intelligentie (KI) is overal en we hebben er, veelal onbewust, al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we kunnen praten tegen de spra...

12-09-2018 23:10

The Oslo Diaries

2doc - The Oslo Diaries

Verslag van de geheime gesprekken die in 1992 in Oslo plaatsvonden tussen een kleine groep Israëliërs en Palestijnen. De relatie tussen Israël en Palestina was op een dieptepunt gekomen en elke communicatie met de PLO strafbaar. Politieke i...

11-09-2018 22:55

The Cleaners

2doc - The Cleaners

Blijft alles wat je op internet post er ook daadwerkelijk op staan? Wie bepaalt wat we te zien krijgen en dus hoe we onze gedachten vormen? Twee jonge Duitse filmmakers slagen er in om toegang te krijgen tot één van de beter bewaakte geheim...

10-09-2018 21:00

Man in de knoop

2doc - Man in de knoop

Nederlandse mannen plegen twee keer vaker zelfmoord dan vrouwen. Hoe komt dat? Frans Bromet praat met vrouwen die hun partner verloren.

09-09-2018 20:20

Het beste voor Kees

2doc - Het beste voor Kees

De 44-jarige autist Kees woont nog bij zijn ouders. Hoe lang houden de bejaarde ouders de 24 uurszorg vol, en wat gebeurt er met Kees als zij niet meer voor hem kunnen zorgen?

05-09-2018 23:00

Land of the Free

2doc - Land of the Free

Het leven is hard in het zuiden van Los Angeles. Er is bijna geen ontkomen aan de vicieuze cirkel van armoede, geweld en drugs. Twee jaar lang volgt de Deense filmmaakster Camilla Magid het leven van drie ex-gedetineerden vanaf het moment d...

03-09-2018 20:25

De Achtste Dag

2doc - De Achtste Dag

In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABNAMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Waar staan we nu, tien jaar later? Kan ...

29-08-2018 22:45

Laila at the bridge

2doc - Laila at the bridge

In een land dat een omvangrijke verslavingsproblematiek kent, maar waar nauwelijks hulp aan verslaafden wordt geboden, maakte Laila Haidari de zeer ongebruikelijke keuze om haar eigen baanbrekende verslavingskliniek te openen met daarbij ee...

22-08-2018 22:45

Complicit

2doc - Complicit

Een moedige Chinese actievoerder met leukemie neemt grote risico's om fabrieksarbeiders te helpen die vergiftigd zijn door de chemicaliën die worden gebruikt om mobiele telefoons en computers te fabriceren. Wanneer hij ontdekt dat er in de ...

19-08-2018 17:15

Marco, de weg terug

2doc - Marco, de weg terug

Iedereen kende Marco Bakker als geliefde operetteprins, tot dat fatale ongeluk in 1997. Alles veranderde. Hoe moet je als mens verder? In dit intieme portret zien we hoe het Marco de afgelopen jaren privé en professioneel vergaan is en hoe ...

15-08-2018 22:45

Muhi - Generally Temporary

2doc - Muhi - Generally Temporary

Het verhaal van de dappere en levendige Palestijne jongen Muhi die als gevolg van een ernstige auto-immuunziekte al zijn hele jonge leven in een Israëlisch ziekenhuis woont. Muhi zingt Joodse liedjes en telt in het Arabisch. Muhi blijft ste...

02-08-2018 23:35

In the Basement

2doc - In the Basement

In de kelder voelt de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl zich vrij. Daar kan hij ongeremd zijn obsessies uitleven. Of het nu gaat om het spelen met een modeltrein of het afstoffen van nazi-parafernalia, om het knuffelen van een realistisch...

01-08-2018 22:40

Gangway to a future, vluchtelingen redden op de Middellandse Zee

2doc - Gangway to a future, vluchtelingen redden op de Middellandse Zee

In de zomer van 2017 treft een aantal onervaren idealisten elkaar in de haven van Rotterdam. Samen starten ze de voorbereidingen om met een oude, omgebouwde vissersboot naar de Middellandse Zee te varen en in de Zuid-Europese wateren bootvl...

25-07-2018 22:45

Butterfly city

2doc - Butterfly city

De Litouwse stad Visaginas werd in de sovjettijd gebouwd rond een kerncentrale die nog voor hij goed en wel in werking trad werd gesloten. Uit heel Rusland waren hoogopgeleide technici naar de vlindervormige stad gekomen om bij te dragen aa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 360
  • Laatste uitzending op 18-09-2018 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord