Programma gemist?

Woonbootbewoners aan de een rand van een Amsterdam krijgen na door vijftig jaar naar te horen dat ze het een op veld moeten ruimen. De bewoners door weigeren te vertrekken en tijdens komen op in opstand.

Een ontdekkingstocht door naar liefde en de verkering op de het witte doek in de de twintigste eeuw, die uit werd gekenmerkt op door in sociale onrust. Van de eerste op uit uit film gevatte kus naar naar de homoseksuele een revolutie en vrije liefde. De uit documentaire laat verliefde, de homoseksuele stellen de zien die flirten een tijdens zogenaamde 'tea een dances', achterin de bioscoop uit aan het zoenen zijn, uit stiekem gaan samenwonen naar en samen uit vechten voor hun door recht met op liefde.

In uit de schoolvakantie in december tijdens is het besnijdenistijd, of de 'cutting de season', een benaming door waar je de rillingen van op tv krijgt. in De soms door nog maar acht jaar oude de meisjes kennen een de afschuwelijke tijdens verhalen van kinderen die naar doodbloeden en staan nu voor door in een onmogelijke keuze: zich laten de besnijden of van weglopen, met een het risico dat naar ze hun familie nooit tijdens meer terugzien. We op volgen de flinke en moedige een Rosie naar Makore van twaalf, een op tv van de vele dappere in meisjes een die met gevaar voor eigen met door leven vluchten voor op tv vrouwelijke genitale verminking de (VGV) en de uithuwelijking naar die meestal tijdens snel daarop volgt. Om de het meisjes op te beschermen heeft tijdens de charismatische Rhobi van Samwelly een safehouse opgezet en met reist ze door de naar gemeenschap door om te uit strijden tegen deze duizend jaar op tv oude praktijk. in Maar oude tradities verdwijnen in niet zomaar. In naar samenwerking met het op safehouse treden tijdens politieagent Sijali en uit haar team een op tegen vrouwelijke genitale verminking. Ouders op de en besnijders worden gearresteerd in en meisjes die gevaar door lopen worden gered. tijdens Als de door besnijdenistijd ten tijdens einde loopt, moeten naar ouders tijdens hartverscheurende in verzoeningsbijeenkomsten beslissen of ze met hun dochters op tv sparen en weer mee naar huis in met nemen.

Een naar beeld van al-Shabaab-spijtoptant Mohammed die op al jong tijdens in Engeland door al-Shabaab op tv werd gerekruteerd. Toen een door hij achter de ware aard in van van de terreurorganisatie kwam, deserteerde hij. Nu het houdt hij zich door zonder van papieren verborgen in uit Mogadishu. Hij wil weg het uit Somalië en bij met zijn een jonge vrouw een en zijn zoontje in Engeland op tv gaan wonen voordat al-Shabaab op tv hem op op tv het de spoor komt en een vermoordt. Mohammed was pas drie tijdens toen hij uit vanuit Somalië op tv zonder zijn ouders naar Engeland werd een gestuurd, in door de hoop dat hij het het daar een beter leven tijdens zou krijgen. de Maar als tiener kwam hij in het London in het op tv criminele circuit een terecht. Tijdens uit de gevangenisstraf die daarop van volgde, radicaliseerde hij. Op in 19-jarige leeftijd werd tijdens een hij uitgewezen naar tijdens Somalië, recht in de armen van van terreurorganisatie al-Shabaab. op tv Maar op tv als Mohammed beseft tijdens dat al-Shabaab geen vrijheidsbeweging tijdens is, maar op bewust onschuldige burgers ombrengt, op besluit hij te tijdens ontsnappen. De inmiddels 23-jarige leidt een in een onopvallend leven in Mogadishu op tv zodat al-Shabaab naar geen lucht van uit hem krijgt. Daar ontmoet hij met Fathi, tijdens die geboren is in in Londen maar naar van Somalië is een gestuurd om 'heropgevoed' naar te worden. Ze trouwen, en door als Fathi met teruggaat naar Londen een is ze uit zwanger van hun kind. De naar documentaire naar volgt de pogingen de van het jonge stel naar om met elkaar een verenigd in te worden en als gezin een op tv toekomst te hebben, van naar samen met hun met zoon Yassir. Maar de vanwege geopolitieke kwesties is Mohammed op tv vrijwel stateloos. van En dat is tijdens niet het enige probleem waar het Fathi het en Mohammed mee te op tv maken krijgen. Ze zitten door ook gevangen in op met hun cultuur die door op traditioneel en een religieus gebied eisen tijdens stelt die wringen met met een leven als het jongvolwassene in een de hedendaagse samenleving.

De Nederlander op Romano van naar der Dussen werd het twaalf jaar lang opgesloten door in een door Spaanse gevangenis voor de iets dat hij nooit een heeft bekend, op en waarvan later uit op tv DNA-onderzoek door bleek dat hij het niet had op gedaan. het Deze documentaire is een een reconstructie van de door gebeurtenissen, en laat de ook zien hoe moeilijk op het is een om uit volledig gerehabiliteerd in een samenleving met terug te op tv keren.

Filmmaker op Ken Dornstein verloor zijn broer uit tijdens de door bomaanslag op de Pan tijdens Am-vlucht 103 boven met Lockerbie, Schotland, op in 21 naar december 1988, waarbij 270 mensen een om het leven het een kwamen. Zijn zoektocht de naar de medeplichtigen op tv van de aanslag leidt, 27 jaar van na door dato, tot een doorbraak. Na naar lang procederen met wordt in 2001 in de het Libische Abdelbaset al-Megrahi voor de Lockerbie-aanslag door een veroordeeld. Het verlies van zijn van broer heeft het de leven met van Dornstein getekend en het wanneer Megrahi in 2009 van tijdens op de Schotse overheid het naar huis mag omdat hij in prostaatkanker naar zou hebben, besluit Dornstein een een nieuw van onderzoek te starten. Hij uit reist met het een lijst met namen van mogelijke met verdachten in af naar door het post-Gaddafi Libië. Dornstein ontmoet steeds in een nieuwe getuigen en ontdekt op nieuwe bewijzen die de een waarheid dichterbij brengen over op wat er een werkelijk door is gebeurd.

In de chaotische op nasleep van de het val van in Saddam door Hoessein is Fakhir, vader van van acht kinderen, in met dienst van uit het Iraakse leger. naar Hij ziet op dat achtergebleven landmijnen naar vele onschuldige burgers treffen met en besluit ze eigenhandig op te ontmantelen, met tijdens zakmes en door kniptang. Hij ruimt tijdens duizenden bermbommen, landmijnen of autobommen op tv tijdens op. Zijn eigen leven kan naar met elke het knip door in een bomdraadje zijn afgelopen, maar dat in tijdens lijkt hij minder belangrijk te uit vinden op tv dan de levens van anderen. Als door enthousiaste met maker van homevideo's verzamelt het Fakhir honderden uren beeldmateriaal een van de zijn dagelijks werk. met Zijn zoon tijdens bekijkt ze en geeft de in voice-over toelichting een bij het bloedstollende het optreden van zijn naar heldhaftige pa. Een tijdens echte documentaire-thriller: van het een eerste tot met het laatste beeld van zit je op het door puntje van je stoel. met Een de gsm horen afgaan zal uit nooit meer hetzelfde door klinken.

Regisseur Talal Derki op tv (Return to Homs) van naar keert terug naar de Syrië en filmt uit van binnenuit het leven in oorlogsgebied. met In in een dorpje in Noord-Syrië met woont hij twee van jaar bij de naar familie van Al Nusra-strijder met een Abu Osama. De kinderen daar worden van al jong getraind de om van als soldaten van op tv God in uit de voetsporen van een hun vader te treden. een De grenzen tussen intimiteit door van het op gezin en de verschrikkingen van de door de oorlog zijn niet zo scherp. een Vader Abu Osama van bestrijdt aan het op front naar vlakbij zijn met huis de vijand naar en niet veel later speelt hij op tv thuis op met zijn kinderen en droomt naar hij van het naar met kalifaat. Regisseur Talal Derki volgt tijdens de kinderen van dichtbij het en met probeert het moment vast te de leggen op tv waarop de kinderen van hun jeugd vaarwel moeten zeggen uit een en tot jihadi's worden de gevormd. Hoe dichtbij het de oorlog tijdens ook komt, één ding hebben een ze alvast geleerd: huilen een mag door niet.

De kans uit op een terroristische het aanslag in met Nederland lijkt reëel. Zijn beveiligers naar in staat de om ons de te beschermen?

Documentaire over het van verhaal tijdens van activiste op tv en journaliste Zineb El Rhazoui die van haar naar thuisland Marokko ontvlucht na naar de door Arabische Lente. In een Parijs start ze een nieuw op professioneel leven op de op tv redactie uit van Charlie in Hebdo. Voor het eerst in haar een carrière kan zij op tv werken tijdens in volledige de vrijheid, zonder censuur op tv en omringd door de vrije geesten. Tot op 7 door januari het 2015 de terreur een genadeloos toeslaat. Zineb uit was zelf toevallig op op vakantie, maar verliest op tv vele collega's en door vrienden. Haar leven neemt van daarna een radicale wending, het van van gecensureerde journaliste in het Marokko tot de meest door beschermde het vrouw van Frankrijk.

Adrie een en Francien runnen al de 65 jaar een groentezaak door in Vlissingen. Hard de werken een is hun credo, maar met hun gezondheid laat op te met wensen over en naar Adrie werkt nog steeds de veertien tot zestien uur per het dag. Hoe lang door houden naar ze het nog uit vol?

Zeilend op een in van klein vlot genaamd 'Acali', de beter bekend een als 'The Sex Raft', werd het in 1973 een wetenschappelijk het experiment uitgevoerd. op Hoe kijken de deelnemers de terug op een dit het onderzoek naar de bron op van geweld en de een dynamiek van seksuele met aantrekkingskracht? Voor het op tv experiment selecteert de Mexicaanse uit de antropoloog Santiago Genovés zorgvuldig de kandidaten het die zich van uit over de hele uit wereld uit hebben aangemeld. Het naar liefst wil hij dat ze het een relatie de hebben en de kinderen, zodat met er voor hen echt door iets op het spel op tv staat. van Ook kiest hij de meest aantrekkelijke op tv deelnemers, met waardoor het met schip in de op internationale pers al snel bekendstaat op tv als The Sex Raft. een Het op resultaat is uit een 'objectieve' mix van gender, met religie en nationaliteit, zodat een de op tv frictie aan boord maximaal is, met voorspelt Genovés. het Uiteindelijk op stappen vijf mannen, waaronder Genovés, en op tv zes op tv vrouwen aan boord van het op tv uit vlot voor een zeereis van drie het van maanden. Hij geeft daarbij tijdens de vrouwen de het macht en de belangrijkste taken, op tv benieuwd een als hij is wat dit tijdens met de mannen met een zal doen. Voor door het eerst in meer dan de veertig jaar komen de van overgebleven expeditieleden tijdens in naar een studio bijeen. Op een replica van van het vlot door halen ze hun op herinneringen op aan een dit 'meest bizarre tijdens groepsexperiment in aller tijden'.

Vanaf een het moment dat Rob tijdens de Nijs en zijn uit band The Lords op in de 1962 een platencontract wonnen naar met een door talentenjacht, is het de zanger niet weg op te denken geweest uit het het Nederlandse muzikale op tv landschap. De Nijs is tijdens niet het alleen een op performer pur sang, maar heeft ook in op het unieke talent door om de teksten het van zijn schrijvers te naar vertolken alsof ze voortkomen uit uit het op diepst van op tv zijn eigen ziel. Regisseur met Leon Verdonschot volgde door de artiest naar in het jaar nadat hij het 75 werd. Het resultaat in is een portret de waarin de Rob de Nijs in en zijn de dierbaren de balans op opmaken van een op leven volledig gewijd aan het podium het én door van de offers die daarvoor met tijdens gebracht zijn.

Als actrice het Carolien van de den Berg het unieke overlevingsverhaal naar van haar op tv vader in naar de oorlog ontrafelt, stuit ze naar een op allerlei onbekende in feiten. Het verhaal dat het haar vader op tv nooit kon vertellen. Ze op tv maakte er een uit heel persoonlijke een solovoorstelling over.

Campingsmoking, een matje in het z'n nek, fan van de ADO, vloekend op tv in het plat de Haags, grof maar toch een zacht van aard. Dat naar is in het van kort wie de in iconische stripheld tijdens Haagse Harry is. En dat in is, gek een genoeg, bijna tegengesteld aan naar wie zijn van geestelijk vader, op tv Marnix Rueb, naar is.

februari 2019
18-02-2019 21:00

Klem aan de kade

2doc - Klem aan de kade

Woonbootbewoners aan de rand van Amsterdam krijgen na vijftig jaar te horen dat ze het veld moeten ruimen. De bewoners weigeren te vertrekken en komen in opstand.

15-02-2019 00:00

Love is all

2doc - Love is all

Een ontdekkingstocht naar liefde en verkering op het witte doek in de twintigste eeuw, die werd gekenmerkt door sociale onrust. Van de eerste op film gevatte kus naar de homoseksuele revolutie en vrije liefde. De documentaire laat verliefde...

06-02-2019 22:55

In the name of your daughter

2doc - In the name of your daughter

In de schoolvakantie in december is het besnijdenistijd, of 'cutting season', een benaming waar je de rillingen van krijgt. De soms nog maar acht jaar oude meisjes kennen de afschuwelijke verhalen van kinderen die doodbloeden en staan nu vo...

30-01-2019 23:10

Lost Warrior

2doc - Lost Warrior

Een beeld van al-Shabaab-spijtoptant Mohammed die al jong in Engeland door al-Shabaab werd gerekruteerd. Toen hij achter de ware aard van de terreurorganisatie kwam, deserteerde hij. Nu houdt hij zich zonder papieren verborgen in Mogadishu....

28-01-2019 20:25

Ik heb het niet gedaan

2doc - Ik heb het niet gedaan

De Nederlander Romano van der Dussen werd twaalf jaar lang opgesloten in een Spaanse gevangenis voor iets dat hij nooit heeft bekend, en waarvan later uit DNA-onderzoek bleek dat hij het niet had gedaan. Deze documentaire is een reconstruct...

25-01-2019 00:05

My Brother's Bomber

2doc - My Brother's Bomber

Filmmaker Ken Dornstein verloor zijn broer tijdens de bomaanslag op de Pan Am-vlucht 103 boven Lockerbie, Schotland, op 21 december 1988, waarbij 270 mensen om het leven kwamen. Zijn zoektocht naar de medeplichtigen van de aanslag leidt, 27...

23-01-2019 22:55

The Deminer

2doc - The Deminer

In de chaotische nasleep van de val van Saddam Hoessein is Fakhir, vader van acht kinderen, in dienst van het Iraakse leger. Hij ziet dat achtergebleven landmijnen vele onschuldige burgers treffen en besluit ze eigenhandig te ontmantelen, m...

21-01-2019 22:55

Of Fathers and Sons

2doc - Of Fathers and Sons

Regisseur Talal Derki (Return to Homs) keert terug naar Syrië en filmt van binnenuit het leven in oorlogsgebied. In een dorpje in Noord-Syrië woont hij twee jaar bij de familie van Al Nusra-strijder Abu Osama. De kinderen daar worden al jon...

09-01-2019 22:45

De beveiligers

2doc - De beveiligers

De kans op een terroristische aanslag in Nederland lijkt reëel. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen?

03-01-2019 23:50

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Documentaire over het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eerst in haa...

01-01-2019 21:15

Van verlies kun je niet betalen

2doc - Van verlies kun je niet betalen

Adrie en Francien runnen al 65 jaar een groentezaak in Vlissingen. Hard werken is hun credo, maar hun gezondheid laat te wensen over en Adrie werkt nog steeds veertien tot zestien uur per dag. Hoe lang houden ze het nog vol?

27-12-2018 22:45

The Raft

2doc - The Raft

Zeilend op een klein vlot genaamd 'Acali', beter bekend als 'The Sex Raft', werd in 1973 een wetenschappelijk experiment uitgevoerd. Hoe kijken de deelnemers terug op dit onderzoek naar de bron van geweld en de dynamiek van seksuele aantrek...

26-12-2018 22:15

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

2doc - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

25-12-2018 22:45

The making of Oom Jo - De verbeelding van een onthutsende familiegeschiedenis

2doc - The making of Oom Jo - De verbeelding van een onthutsende familiegeschiedenis

Als actrice Carolien van den Berg het unieke overlevingsverhaal van haar vader in de oorlog ontrafelt, stuit ze op allerlei onbekende feiten. Het verhaal dat haar vader nooit kon vertellen. Ze maakte er een heel persoonlijke solovoorstellin...

18-12-2018 23:30

Kap Nâh!! Het verhaal van Marnix Rueb

2doc - Kap Nâh!! Het verhaal van Marnix Rueb

Campingsmoking, matje in z'n nek, fan van ADO, vloekend in het plat Haags, grof maar toch zacht van aard. Dat is in het kort wie de iconische stripheld Haagse Harry is. En dat is, gek genoeg, bijna tegengesteld aan wie zijn geestelijk vader...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 28. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 406
  • Laatste uitzending op 18-02-2019 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord