Programma gemist?

Filmmaker naar Dennis Alink op tv onderzoekt hoe de 75-jarige op cabaretier Freek de de Jonge omgaat met zijn door houdbaarheid naar en laat Freek zijn eigen op tv leven tijdens ontleden, waarbij hij gevoelige kwesties het aansnijdt die Freek in tot nu toe het liever uit tijdens de weg ging. Het een artistieke tijdens werk heeft vaak met voorrang gekregen boven zijn persoonlijke een leven, wat soms de pijnlijk uitpakte. In met hoeverre gebruikt de van cabaretier het het podium om uit aan de realiteit te kunnen ontsnappen? een In de film op uit ook bevriende collega's als uit André van Duin, een Herman Finkers, Jacques door Klöters en het geliefden als zijn vrouw Hella en de zijn zus op over de man het voor wie de bühne door verlaten in geen optie lijkt. Wat heeft naar hem met gevormd, wat op tv houdt hem al die het jaren gaande naar en hoe gaat hij nog de door?

De Amerikaanse met politiemacht vertoont met steeds meer militaire een eigenschappen. Hightech wapentuig en het tanks behoren intussen tot naar de uitrusting van van veel in korpsen. De afgelopen jaren werd tijdens dan door ook fors geïnvesteerd door in militair het materieel. Waar vroeger dit soort middelen het het alleen bij oorlogsconflicten werden ingezet, worden op tv de met Amerikaanse burgers bij op demonstraties en opstootjes nu tijdens met tijdens hightech wapens en het tanks geconfronteerd. Bijvoorbeeld van in de straten van in Ferguson (Missouri), waar Michael Brown op tv in 2014 tijdens het leven liet. van De ontwikkeling van een in gemilitariseerd politiekorps baart de critici dan ook tijdens de de nodige zorgen.

De de Sloveense cultband Laibach krijgt op een tijdens uitnodiging om als eerste op tv rockgroep ooit met te spelen bij de festiviteiten rond het Onafhankelijkheidsdag in Noord-Korea. op tv De door film volgt de bandleden, hun van de entourage en kunstenaar/concertorganisator Morten Traavik tijdens vanaf op de dag van aankomst de tot aan het van concert. De op voorbereidingen verlopen moeizaam door in gebrekkige, technische de voorzieningen, onoverbrugbare culturele verschillen van en voortdurende bemoeienis van de in censors. Ondertussen uit lopen tijdens de internationale spanningen op op wanneer propagandaluidsprekers worden een opgesteld aan de grens een met op Zuid-Korea.

Na tijdens een jarenlang tijdens durende oorlog en op tv een onderdrukkend Talibanregime werken op tv vier Afghaanse naar fotojournalisten aan de naar opbouw van een van vrije pers. Zij moeten Afghanistan opnieuw de door uitvinden. Niet alleen voor de met wereld, op tv maar ook voor zichzelf. uit Stap voor door stap, frame by frame. de Tijdens het Talibanregime in Afghanistan op tv was het maken met van foto's op een misdrijf. in Toen de Taliban tijdens in 2001 haar macht verloor, in uit ontstond er iets van vrije een pers. Nu buitenlandse in troepen en de van media zich hebben met teruggetrokken uit Afghanistan moet op tv het land op in naar eigen kracht verder. Dit in geldt ook voor de van journalisten. De filmmakers Alexandria door van Bombach en Mo Scarpelli uit volgen vier Afghaanse fotojournalisten naar die aan het op werk zijn in naar een nieuwe en gevaarlijke een mediawereld. op tv Intieme interviews, krachtige fotojournalistiek en een nooit eerder het vertoonde archiefbeelden, de die heimelijk werden gemaakt tijdens de het met Talibanregime, brengen in de vier fotojournalisten en op hun zoektocht naar de tijdens waarheid steeds tijdens dichterbij.

In tijdens 1999 werd het Cubaanse het vluchtelingetje Elián Gonzalez bij een op Florida uit de tijdens zee gered. Zijn komst naar de in Verenigde Staten een heeft met de verhoudingen tussen Cuba en de naar VS naar voorgoed veranderd. De vijfjarige Elián tijdens en zijn moeder tijdens door vluchtten per boot van Cuba naar het de op VS. Zijn het moeder overleefde de oversteek niet. Zijn een vader wilde op tv dat zijn naar zoon naar Cuba terug zou op komen, op tv er ontstond een juridisch op gevecht tijdens over de voogdij tussen hem en op tv familie met uit Miami. op tv Het grote mediaspektakel kwam na een naar maandenlange strijd tot op in een einde, toen Amerikaanse naar agenten een inval deden naar bij de familieleden om door het Elián te bevrijden. Hij werd als het een op held ontvangen door op Cuba en tijdens Fidel Castro werd een vriend van in de van familie González. Elián met González is het nu volwassen en vertelt in wat er in destijds is gebeurd en hoe naar de met positie van Cubanen in Amerika compleet tijdens is van veranderd.

Documentaire over de tijdens voetbalfamilie die in alles door riskeerde om van de ándere de helft van van het dorp te tijdens winnen. Het leidde tot het de drama van Achilles op van '29, de eerste amateurclub die tijdens naar uit de Jupiler League in promoveerde.

Een republikeinse president, naar zeer bedreven het met een camera's, neemt plaats in in The Oval met Office. Filmster Ronald Reagan kwam in op tv 1981 het Witte op Huis binnen en het leidde Amerika ten op tv tijdens tijde van grote spanningen van met de Sovjet-Unie onder de leiding van tijdens Michail Gorbatsjov. Een oorlog dreigde de voortdurend. Reagan werd een de in eerste president die voortdurend van door videocamera's werd gevolgd op tv en daar gretig het gebruik naar van maakte. op Hij kreeg dan ook een vaak het met verwijt dat zijn eigen public relations van belangrijker waren dan met naar daadwerkelijk regeren. De de documentaire onderzoekt de tv-aanpak waarmee in Reagan de een politiek benaderde, door terwijl hij tegenover de uit grootste rivaal van de uit VS op stond. De documentaire is geheel samengesteld door uit door archiefmateriaal uit uit de pre-reality tv-periode van het de jaren tachtig en geeft de een beeld van in hoe Ronald Reagan door het imago uit van uit de 'President of the tijdens United States' voorgoed door veranderde.

Vijfhonderd Nederlanders met lijden aan de dodelijke met spierziekte SMA tijdens (spinale de musculaire atrofie). Er is in een medicijn, maar een de farmaceut vraagt er een het uit idioot hoog bedrag op tv voor.

De in belangrijkste getuige-deskundige in tijdens de zaak van de het tot levenslang veroordeelde Michael een Peterson lijkt tijdens nu te hebben tijdens geblunderd. de Krijgt Peterson, al acht het jaar in de gevangenis voor door de moord een op zijn vrouw, tijdens een nieuwe kans naar en dus een de nieuw naar proces?

Een tijdens schooljaar uit het uit leven van twee bevlogen leraren, de een John en Amanda Leyden. Al een 46 jaar het geven zij les op Headfort in het School, de enige kostschool op in Ierland voor kinderen tijdens tussen met de zeven en twaalf jaar. Nu op tv bereiden van ze zich voorzichtig voor op een hun pensioen. Maar een kunnen ze uit eigenlijk wel zonder hun door leerlingen? een John en Amanda ontmoeten de elkaar als twintigers met op Headfort, trouwen met en brengen de op rest van hun op leven in door op het het schoolterrein. Hun bijdrage in aan Headfort gaat veel verder tijdens dan in wat men van een in leraar zou verwachten. Ze zijn tijdens mentor, inspirator in en plaatsvervangend ouder voor naar de kinderen. Nu met de naar jaren gaan een tellen, bereiden John en Amanda zich op langzaam tijdens voor op het einde van naar hun Headfort-bestaan de en het naderend op tv afscheid van hun met leerlingen.

Varkens de knuffelen, een ademhalingscursus of een van leiderschapstraining met paarden. het Wij Nederlanders zijn op een voortdurend bezig om onszelf te verbeteren naar via cursussen en de trainingen. uit Voor wie doen een we dat in eigenlijk?

Op in de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden in naar het de Noordelijke IJszee gaan uit Rusland naar in afkomstige jagers elk jaar op van zoek naar de een slagtanden in van uitgestorven mammoeten, die ontzettend veel tijdens geld in waard zijn op op de Chinese de markt. Het is een van gevaarlijke, maandenlange onderneming de die jaarlijks aan op meerdere mannen het leven uit kost, terwijl de kans het op uit succes vrij gering tijdens is. Wetenschappers van in Boston, Seoul van en Shenzhen dromen ervan naar om een mammoet te uit klonen. de In de ontdooiende permafrost vinden de van slagtandenjagers per uit toeval een van verrassend goedbewaard mammoetkarkas. Deze vondst op tv brengt de droom naar op van de wetenschappers dichterbij om in met goedgeconserveerd tijdens DNA de op tv mammoet weer tot leven in te brengen. Het herrijzen het van de mammoet uit als een door volgende stap in de nieuwe door tijdens technologische revolutie: de mens als de Schepper.

Dertig jaar geleden in werd in op tv de nacht van 4 het juni door Chinese tijdens troepen op de demonstratie op het door Tiananmenplein tijdens met geweld beëindigd. op tv Officieel luidde het dodenaantal een driehonderd, maar een schatting van naar 15.000 in wordt ook genoemd. De naar documentaire onderzoekt een hoe een vreedzaam met protest dat vrijheid propagandeerde, zeven een weken later een in een in bloedbad eindigde en toont een de vele momenten van waarop het geweld en van het massale door bloedvergieten vermeden had kunnen met worden. De tijdens documentairemakers hadden uitgebreid toegang op tot met de documenten die bekend staan in als de Tiananmen van Papers. Er zijn naar exclusieve interviews met van protestleiders, van studenten en op tv politburoleden en er wordt op tv gebruik gemaakt het van nooit eerder vertoonde uit Chinese televisiebeelden.

Als door meisje droomde Julita tijdens over een de leven als moeder met veel kinderen, op tv een aap en naar een kasteel. met Nu is de moeder met van op filmmaker Gustavo Salmerón met de tachtig gepasseerd met en haar naar wensen zijn allemaal in het vervulling gegaan. Ze kreeg uit zes op tv kinderen, had ooit een op tv aap en bewoont een de kasteel dat vol staat tijdens van met spullen. Als de economische uit crisis in van 2008 toeslaat moet zij verhuizen. naar Maar hoe? met Gustavo Salmerón keert met uit zijn broers naar en in zussen terug naar naar het kasteel om te een helpen de talloze bezittingen tijdens van hun aan naar verzamelwoede lijdende moeder de uit te zoeken. uit Tussen die spullen uit moet zich een ergens een doos met de in botten van Julita's van grootmoeder bevinden naar die tijdens de Spaanse in Burgeroorlog in 1930 in is geëxecuteerd. Gustavo uit probeert de tijdens doos terug te op vinden de om de botten een decente begrafenis van te kunnen van geven.

Vrijmoedig het portret van de studentenbeweging naar #FeesMustFall, die in 2015 naar het politieke landschap op tv van Zuid-Afrika het opschudde. in Demonstraties tegen het hoge collegegeld groeiden het uit uit tot de felste landelijke protestbeweging uit tegen op tv de overheid sinds 's uit lands eerste democratische verkiezingen een in 1994. uit Het verhaal wordt verteld naar door vier naar studentenleiders van in de Universiteit van de Witwatersrand tijdens (Wits University) en door hun rector met magnificus Adam Habib, met die van als linkse student op tv ooit zelf actievoerde tegen de de apartheid. Wanneer hij op er niet de in slaagt om een uit eind te maken aan van de de studentenprotesten, komt een duizend man op tv sterke politiemacht de de orde op de door het campus herstellen. Met van akelige gevolgen voor de op studentenleiders: Mcebo Dlamini wordt opgepakt het en aangeklaagd van voor ernstige misdrijven, Shaeera door op Kalla wordt door dertien rubberkogels naar geraakt. Anderen duiken in onder, bang voor de door een veiligheidsdiensten.

juni 2021
02-09-2019 19:30

Freek

2doc - Freek

Filmmaker Dennis Alink onderzoekt hoe de 75-jarige cabaretier Freek de Jonge omgaat met zijn houdbaarheid en laat Freek zijn eigen leven ontleden, waarbij hij gevoelige kwesties aansnijdt die Freek tot nu toe liever uit de weg ging. Het art...

29-08-2019 22:45

Do Not Resist

2doc - Do Not Resist

De Amerikaanse politiemacht vertoont steeds meer militaire eigenschappen. Hightech wapentuig en tanks behoren intussen tot de uitrusting van veel korpsen. De afgelopen jaren werd dan ook fors geïnvesteerd in militair materieel. Waar vroeger...

22-08-2019 23:00

Liberation Day

2doc - Liberation Day

De Sloveense cultband Laibach krijgt een uitnodiging om als eerste rockgroep ooit te spelen bij de festiviteiten rond Onafhankelijkheidsdag in Noord-Korea. De film volgt de bandleden, hun entourage en kunstenaar/concertorganisator Morten Tr...

08-08-2019 22:55

Frame by Frame

2doc - Frame by Frame

Na een jarenlang durende oorlog en een onderdrukkend Talibanregime werken vier Afghaanse fotojournalisten aan de opbouw van een vrije pers. Zij moeten Afghanistan opnieuw uitvinden. Niet alleen voor de wereld, maar ook voor zichzelf. Stap v...

01-08-2019 22:50

Elián

2doc - Elián

In 1999 werd het Cubaanse vluchtelingetje Elián Gonzalez bij Florida uit de zee gered. Zijn komst naar de Verenigde Staten heeft de verhoudingen tussen Cuba en de VS voorgoed veranderd. De vijfjarige Elián en zijn moeder vluchtten per boot ...

26-07-2019 21:55

Voetbal is oorlog

2doc - Voetbal is oorlog

Documentaire over de voetbalfamilie die alles riskeerde om van de ándere helft van het dorp te winnen. Het leidde tot het drama van Achilles '29, de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde.

25-07-2019 22:50

The Reagan Show

2doc - The Reagan Show

Een republikeinse president, zeer bedreven met camera's, neemt plaats in The Oval Office. Filmster Ronald Reagan kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet-Unie onder leiding van Michai...

22-07-2019 21:45

De Hoofdprijs

2doc - De Hoofdprijs

Vijfhonderd Nederlanders lijden aan de dodelijke spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie). Er is een medicijn, maar de farmaceut vraagt er een idioot hoog bedrag voor.

18-07-2019 22:45

The Staircase II: The Last Chance

2doc - The Staircase II: The Last Chance

De belangrijkste getuige-deskundige in de zaak van de tot levenslang veroordeelde Michael Peterson lijkt nu te hebben geblunderd. Krijgt Peterson, al acht jaar in de gevangenis voor de moord op zijn vrouw, een nieuwe kans en dus een nieuw p...

11-07-2019 22:55

School Life

2doc - School Life

Een schooljaar uit het leven van twee bevlogen leraren, John en Amanda Leyden. Al 46 jaar geven zij les op Headfort School, de enige kostschool in Ierland voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Nu bereiden ze zich voorzichtig voor op...

08-07-2019 19:10

Nu verandert er langzaam iets

2doc - Nu verandert er langzaam iets

Varkens knuffelen, een ademhalingscursus of een leiderschapstraining met paarden. Wij Nederlanders zijn voortdurend bezig om onszelf te verbeteren via cursussen en trainingen. Voor wie doen we dat eigenlijk?

05-07-2019 21:55

Genesis 2.0

2doc - Genesis 2.0

Op de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee gaan uit Rusland afkomstige jagers elk jaar op zoek naar de slagtanden van uitgestorven mammoeten, die ontzettend veel geld waard zijn op de Chinese markt. Het is een gevaar...

03-07-2019 21:55

Tiananmen The People versus the Party

2doc - Tiananmen The People versus the Party

Dertig jaar geleden werd in de nacht van 4 juni door Chinese troepen de demonstratie op het Tiananmenplein met geweld beëindigd. Officieel luidde het dodenaantal driehonderd, maar een schatting van 15.000 wordt ook genoemd. De documentaire ...

28-06-2019 21:55

Lots of Kids, a Monkey and a Castle

2doc - Lots of Kids, a Monkey and a Castle

Als meisje droomde Julita over een leven als moeder met veel kinderen, een aap en een kasteel. Nu is de moeder van filmmaker Gustavo Salmerón de tachtig gepasseerd en haar wensen zijn allemaal in vervulling gegaan. Ze kreeg zes kinderen, ha...

26-06-2019 21:55

Everything must fall

2doc - Everything must fall

Vrijmoedig portret van de studentenbeweging #FeesMustFall, die in 2015 het politieke landschap van Zuid-Afrika opschudde. Demonstraties tegen het hoge collegegeld groeiden uit tot de felste landelijke protestbeweging tegen de overheid sinds...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 32. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 473
  • Laatste uitzending op 07-10-2019 om 19:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!