Programma gemist?

De het extreemrechtse neonazipartij naar Golden Dawn groeit met gestaag in populariteit in door Griekenland. De meeste prominente partijleden in belandden achter de de tralies op verdenking het van lidmaatschap van van een in criminele organisatie. Om de van positie van Golden het Dawn de als vijfde grootste partij in de Griekenland te de behouden, wordt de in partij in afwachting van door het proces gerund op tv door vrouwen; een op tv dochter, echtgenote en moeder door van de een partijkaderleden. Zij op tv zien het uit als taak de uit partij door de komende verkiezingen te naar slepen. De Noorse op tv filmmaker Håvard van Bustnes probeert te achterhalen in wat deze vrouwen de beweegt en naar filmt uit hoe zij het door gedachtegoed van de partij door verspreiden.

Rust de en regelmaat het bepaalt het bestaan van de bewoners naar van in het verzorgingshuis Tuindorp Oost in het Utrecht. uit Maar als door door bezuinigingen steeds meer kamers naar leeg door komen te staan, de verzint men in Utrecht met een list. Met het op tv idee wat op tv meer leven in in de brouwerij te brengen door kunnen 41 op tv jonge woningzoekenden in de in ouderenflats trekken. in Versmelten de werelden van op jong en oud of van botsen ze? Erik het de van Jong (Spinvis) tijdens componeerde speciaal voor deze uit documentaire de muziek op door basis van naar teksten van de tijdens jongeren.

Op de 8 maart 1971 braken door acht activisten in uit bij naar een FBI-kantoor in Media, Pennsylvania, van een stad net in buiten met Philadelphia. Ze stalen honderden geheime documenten uit en maakten door deze door vervolgens openbaar. Hiermee legden het zij het uitgebreide op tv en illegale het regime van de FBI van bloot, dat werd tijdens gekenmerkt door het een bespioneren en intimideren van Amerikaanse door een burgers.

Documentaire een over onverwachte ontboezemingen en met intieme bekentenissen op met een onwaarschijnlijke het plek langs de de Duitse snelweg. Hier staan verrassende het toevluchtsoorden: door Autobahnkapelletjes. In de de aanwezige 'wensboeken' op tv schrijven bezoekers van alles naar op. De een bedankt voor met een vette de voetbalscore of fantastische van seks. Anderen leggen er op tv hun uit ziel bloot en schrijven openhartig van naar over hun angsten door of verlangens. Deze mozaïekvertelling neemt je met mee in het onverwacht een intieme verhalen over verlies, op lust en liefde op en toont op liefdevolle manier door de confrontatie tussen tijdens alledaagse sleur een en op onze heimelijke angst of in hartstocht.

Een hooggeplaatste kolonel tijdens wordt op tv op een zondagmiddag de gevraagd te helpen van met het onderzoek de naar de vermissing, op verkrachting en uit moord op twee vrouwen. De op man staat niet onder door arrest en de een toon de is vriendelijk; door heeft hij misschien uit iets gehoord of op tv gezien? Drie vaste van camera's in de verhoorkamer blijven registreren met terwijl het in interview onverwachte wendingen het neemt. Gecombineerd met beelden door van door 'schuldige omgevingen' en het voortgestuwd door de violiste op en cellist die de Fatum (Noodlot) repeteren, wordt door de kijker uit als tijdens een voyeur steeds tijdens dieper het verhaal ingetrokken, tot in het onvermijdelijke van plaatsvindt.

Na tijdens de sluiting van een aantal in verouderde gevangenissen, zoals een de Bijlmerbajes, verrijst met met in 2016 Justitieel Complex door Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne uit inrichting moet met voor meer efficiëntie zorgen en uit meer gevangenen de huisvesten door waarvoor, in theorie, juist minder uit personeel nodig is. De van inzet van slimme, op van computergestuurde technieken moet hierbij door helpen. Ook uit de manier van werken op tv is anders. Gedetineerden van re-integreren al binnen op de muren. uit Ze worden daarbij van aangesproken op hun in eigen verantwoordelijkheid en naar kunnen daar meer naar bewegingsvrijheid mee verdienen. Aan het van personeel de taak dit uit in goede naar banen te tijdens leiden. Wat doet deze op tv grotere zelfredzaamheid een met de gevangenen? Wat op tv betekent de met nieuwe werkwijze tijdens voor de bewaarders met die al dagelijks te maken in hebben met agressie, manipulatie tijdens en op psychische stoornissen? 'Bewaarders' met portretteert team Noord terwijl het van de een theorie omzet door in de praktijk.

Een de Republikeinse President, zeer bedreven met naar tijdens camera's, neemt plaats op in The Oval tijdens Office. Ronald Reagan, een filmster, kwam in 1981 het Witte van Huis binnen een en in leidde Amerika ten tijde op van grote de spanningen met de Sovjet Unie onder op leiding van Michail van Gorbatsjov. Een de oorlog dreigde voortdurend. uit Reagan uit werd de eerste president naar die voortdurend door een videocamera's werd gevolgd en daar tijdens gretig van gebruik van maakte. door Hij kreeg dan ook van vaak een het verwijt dat het zijn eigen public relations naar belangrijker waren dan de daadwerkelijk regeren. in De documentaire onderzoekt tijdens de tv-aanpak waarmee Reagan de politiek tijdens benaderde terwijl uit hij tegenover met de grootste rivaal het van de VS stond. De in naar documentaire is geheel samengesteld met uit archiefmateriaal tijdens uit de pre-reality het tv-periode van de jaren tachtig naar en geeft een met beeld van op tv hoe Ronald Reagan het imago een van op tv de 'President of the United op tv States' op tv voorgoed veranderde.

Als in het op tv op voorjaar van 2011 ook in naar Syrië de Arabische Lente op in begint, zien veel Syrische jongeren op dat van als een teken in van hoop. Dat het geldt ook voor Nizam Najar, door die dan al enkele uit jaren een in Noorwegen woont. Ook de hij verwacht dat met de rebellen president Bashar tijdens al-Assad tijdens snel van tijdens zijn troon zullen in stoten. Maar dat gebeurt niet. op tv Vredige in protesten worden door de Assad met geweld neergeslagen en tijdens de ooit eensgezinde een rebellen vallen de uiteen. Omdat Najar met naar eigen ogen wil een zien een wat er gaande een is in zijn geboortestad Aleppo, reist op met hij erheen om samen met een een lokale cameraman 'embedded' uit naar bij een eenheid tijdens van de Free Syrian het Army verslag te een doen.

Na de sluiting het van een in aantal verouderde gevangenissen, door zoals de Bijlmerbajes, uit verrijst naar in 2016 Justitieel Complex op Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne op tv inrichting moet door voor meer efficiëntie zorgen en een meer gevangenen met huisvesten waarvoor, in in theorie, juist op minder personeel door nodig is. De inzet van slimme, op tv computergestuurde met technieken moet hierbij helpen. Ook het de manier van op tv werken is tijdens anders. Gedetineerden re-integreren al van tijdens binnen de muren. een Ze worden daarbij uit aangesproken op hun eigen uit verantwoordelijkheid en kunnen in daar meer bewegingsvrijheid mee verdienen. op Aan naar het personeel de het taak dit in goede van banen te leiden. met Wat doet een deze grotere zelfredzaamheid met de door gevangenen? Wat betekent het op de nieuwe werkwijze uit voor de bewaarders die een al dagelijks te de maken hebben met agressie, manipulatie naar en psychische de stoornissen? 'Bewaarders' van portretteert team Noord terwijl het in de de theorie omzet in uit de praktijk.

De naar oprichters van een politieke partij DENK, Tunahan door Kuzu en Selçuk Öztürk, door worden gevolgd in de uit aanloop naar de het Tweede Kamerverkiezingen van met maart tijdens 2017. Niet eerder is het van politici met in een migrantenachtergrond gelukt om in met een eigen op van partij in het Nederlandse parlement naar gekozen naar te worden. Terwijl andere media tijdens met de campagne buiten op tv de deur worden het gehouden, heeft documentairemaker naar Jack de Janssen vanaf door de oprichting van DENK toegang achter naar de de schermen. Door zijn camera beleven tijdens we van het roerige verkiezingsjaar, waarin de tijdens PVV van Wilders het in lang aan kop naar gaat. Van meet af aan van ligt het tweetal van van DENK uit onder vuur. En dat neemt met ongekende proporties aan door op tv als Sylvana Simons zich aansluit bij met de beweging. van DENK de gaat de strijd aan met met media en van de Kamerleden van andere het partijen, waardoor de spanning op hoog van oploopt.

De van tachtigjarige dokter Co doorkruist naar op zijn fiets Amsterdam van door en bezoekt vluchtelingen in uit vervallen garages en leegstaande gebouwen. een met Ze verblijven hier illegaal en uit komen niet in uit aanmerking voor tijdens professionele, medische met bijstand. Dokter Co verpleegt hen op en van luistert naar hun in verhalen. Ze leven in erbarmelijke naar omstandigheden. naar Alcoholmisbruik en onderlinge met conflicten zijn aan het de orde van met de dag. Wat drijft de oude door dokter van om het onvoorwaardelijk voor op hen op te uit nemen?

Jongeren uit uit het met praktijkonderwijs gaan de door confrontatie aan met uit zichzelf, door in gesprek te gaan in met hun uit spiegelbeeld. Onbevangen vertellen van ze over de kwetsbare op een kanten en dromen ze over de een toekomst: professioneel vuurwerkafschieter op worden, het de bedrijf van mijn vader uit overnemen (maar de dat gaat uit niet lukken door want daar ben ik uit niet slim genoeg tijdens voor), op vakantie naar van Parijs. In de stiltes de die vallen door vertellen hun ogen de het verhaal verder. Ze door nemen door ons mee naar op een emotionele rollercoaster door door hun door levens. Samen met op tv de docenten, die dezelfde confrontatie aangaan, naar op tv moeten de leerlingen de balans zien een te vinden tussen de carrièrekansen met en emotionele het bagage. Want na school is de van toekomst voor op de meeste van deze de jongeren onzeker en naar blijft de de deur van werkgevers van veelal uit gesloten.

Honderdduizend uit Noord-Koreanen worden door hun naar regering gedwongen in het op tv in buitenland te werken om het in land zo door de broodnodige op tv buitenlandse valuta te bezorgen. Deze op film onthult de een onmenselijke omstandigheden waarin door zij, ook door binnen de Europese Unie, gedwongen door worden een te leven en te werken. een Zo naar ontstaat een het ontluisterend beeld van tijdens een door de staat georganiseerde in mensenhandel waarmee het het regime van Kim op Jong-un zijn nucleaire programma op met financiert.

Over van mannen en naar vrouwen die na een naar langdurige relatie door op tv hun partner zijn verlaten. in Ze op tv vertellen indringend over hun ongeloof, boosheid, het onbegrip en naar verdriet. En het over de consequenties. de Tegenover hun met geschiedenissen staat het verhaal van een door vrouw in die zelf man en kinderen een verliet toen ze met verliefd werd. van Wat het waren de consequenties van haar met keuzes? Een film het over in liefdesverdriet en 'heimwee naar de uit toekomst'.

Hoe van houden familieleden van elkaar gevangen in het rolpatronen? En kun je die naar nog veranderen? Josefien uit Hendriks probeert het in gezin waarin ze opgroeide uit te ontrafelen van aan op de hand van haar vaders filmopnames. uit Filmmaker uit Josefien Hendriks in probeert het gezin waarin op tv ze opgroeide de te ontrafelen aan de hand van met de in filmopnames van tijdens haar vader, de dagboekteksten van haar de moeder, met de verklaringen op van haar ouders en in haar eigen herinneringen. Hendriks was een de jongste tijdens van drie kinderen: een de lieveling tijdens die nooit iets fout kon uit doen. Ze schrok op een toen ze de tientallen oude uit filmrollen digitaliseerde waarop in haar naar vader in de in jaren 80 en 90 uit haar voorbije gezinsleven had tijdens vastgelegd. In haar tijdens herinnering met was het haar van broer die lastig was, maar ze op werd pijnlijk op tv verrast met door de cynische opmerkingen de die haar vader op tv tegen haar broer uit maakte vanachter met zijn camera. Hoe houden naar familieleden elkaar gevangen in naar rolpatronen? En met kun je daar jaren later met naar nog iets aan doen? uit Een film over de familie: de mooiste vloek naar die in er bestaat.

april 2018
07-03-2018 22:55

Golden Dawn Girls

2doc - Golden Dawn Girls

De extreemrechtse neonazipartij Golden Dawn groeit gestaag in populariteit in Griekenland. De meeste prominente partijleden belandden achter de tralies op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie. Om de positie van Golden D...

06-03-2018 22:55

Een nieuwe morgen

2doc - Een nieuwe morgen

Rust en regelmaat bepaalt het bestaan van de bewoners van het verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht. Maar als door bezuinigingen steeds meer kamers leeg komen te staan, verzint men in Utrecht een list. Met het idee wat meer leven in de b...

01-03-2018 23:55

1971

2doc - 1971

Op 8 maart 1971 braken acht activisten in bij een FBI-kantoor in Media, Pennsylvania, een stad net buiten Philadelphia. Ze stalen honderden geheime documenten en maakten deze vervolgens openbaar. Hiermee legden zij het uitgebreide en illega...

28-02-2018 22:55

Snelwegkerk

2doc - Snelwegkerk

Documentaire over onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg. Hier staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van ...

27-02-2018 22:55

Fatum (Room 216)

2doc - Fatum (Room 216)

Een hooggeplaatste kolonel wordt op een zondagmiddag gevraagd te helpen met het onderzoek naar de vermissing, verkrachting en moord op twee vrouwen. De man staat niet onder arrest en de toon is vriendelijk; heeft hij misschien iets gehoord ...

27-02-2018 09:15

Bewaarders

2doc - Bewaarders

Na de sluiting van een aantal verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, verrijst in 2016 Justitieel Complex Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten waarvoor, in the...

21-02-2018 23:00

The Reagan Show

2doc - The Reagan Show

Een Republikeinse President, zeer bedreven met camera's, neemt plaats in The Oval Office. Ronald Reagan, filmster, kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet Unie onder leiding van Mich...

20-02-2018 22:55

Aleppo's Fall

2doc - Aleppo's Fall

Als in het voorjaar van 2011 ook in Syrië de Arabische Lente begint, zien veel Syrische jongeren dat als een teken van hoop. Dat geldt ook voor Nizam Najar, die dan al enkele jaren in Noorwegen woont. Ook hij verwacht dat de rebellen presid...

19-02-2018 20:30

Bewaarders

2doc - Bewaarders

Na de sluiting van een aantal verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, verrijst in 2016 Justitieel Complex Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten waarvoor, in the...

14-02-2018 23:00

Onze manier van leven

2doc - Onze manier van leven

De oprichters van politieke partij DENK, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, worden gevolgd in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Niet eerder is het politici met een migrantenachtergrond gelukt om met een eigen partij in...

12-02-2018 21:30

Dr. Co

2doc - Dr. Co

De tachtigjarige dokter Co doorkruist op zijn fiets Amsterdam en bezoekt vluchtelingen in vervallen garages en leegstaande gebouwen. Ze verblijven hier illegaal en komen niet in aanmerking voor professionele, medische bijstand. Dokter Co ve...

12-02-2018 20:30

Spiegeldromen

2doc - Spiegeldromen

Jongeren uit het praktijkonderwijs gaan de confrontatie aan met zichzelf, door in gesprek te gaan met hun spiegelbeeld. Onbevangen vertellen ze over de kwetsbare kanten en dromen ze over de toekomst: professioneel vuurwerkafschieter worden,...

07-02-2018 22:55

Dollar Heroes - Valuta voor de dictator

2doc - Dollar Heroes - Valuta voor de dictator

Honderdduizend Noord-Koreanen worden door hun regering gedwongen in het buitenland te werken om het land zo de broodnodige buitenlandse valuta te bezorgen. Deze film onthult de onmenselijke omstandigheden waarin zij, ook binnen de Europese ...

05-02-2018 20:35

Verlaten

2doc - Verlaten

Over mannen en vrouwen die na een langdurige relatie door hun partner zijn verlaten. Ze vertellen indringend over hun ongeloof, boosheid, onbegrip en verdriet. En over de consequenties. Tegenover hun geschiedenissen staat het verhaal van ee...

04-07-2017 22:55

Dit waren wij

2doc - Dit waren wij

Hoe houden familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? En kun je die nog veranderen? Josefien Hendriks probeert het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van haar vaders filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks probeert het g...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 21. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 310
  • Laatste uitzending op 18-04-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord