Programma gemist?

De dichter op tv en tijdens activist Maung Aung Pwint heeft een naar het groot deel van uit zijn leven in de gevangenis doorgebracht. met Nu Myanmar is van bevrijd overziet hij in zijn leven tijdens en worstelt hij door met pijnlijke herinneringen. met De Birmese dichter op tv en activist tijdens Maung Aung Pwint heeft een op groot het deel van op zijn leven in de door gevangenis doorgebracht. Nu van Myanmar is bevrijd van vijftig op tv jaar een militaire dictatuur overziet hij zijn de de leven en worstelt hij met naar pijnlijke herinneringen. Een poëtische, de liefdevolle van documentaire over een land door dat zichzelf opnieuw van moet de uitvinden.

Wat naar is de rol en van het van belang van DNA-onderzoek in strafzaken? Moet van elke burger zijn de DNA de afstaan? Een tijdens onderzoek naar de ethische en uit privacydilemma's aan van de hand van de Utrechtse van op serieverkrachterzaak. Wat is met de rol en het belang van naar naar DNA-onderzoek in strafzaken? Moet elke van burger zijn DNA op afstaan? Een onderzoek naar een de de ethische en tijdens privacydilemma's aan de een hand van de Utrechtse tijdens serieverkrachterzaak. Deze zaak zorgt door vanaf een midden jaren negentig voor veel uit onrust en ondanks het een langdurig en een grootschalig politieonderzoek blijft hij naar bijna in twintig jaar onopgelost. Tot er een in 2014 het als op uit het niets van een DNA-match is. Zou er eerder in een door doorbraak geweest met kunnen zijn als mensen verplicht zouden uit zijn DNA af het te staan? het Nu naar gebeurt dat alleen op vrijwillige een basis, een verplichting door heeft door verregaande gevolgen voor onze privacy. uit Willen we dat? Deze door film uit over DNA-onderzoek ontstond tijdens rond een cold case zonder tijdens op tv verdachte, maar werd tijdens begin 2017 actueel toen de verdachte van in de in Utrechtse serieverkrachterzaak naar in hoger beroep het werd veroordeeld naar tot een gevangenisstraf tijdens van zestien jaar. op tv Een reconstructie door regisseur naar Hans Pool.

Venetië verandert door naar toerisme steeds door meer door in een pretpark, tijdens terwijl bewoners blijven vechten voor naar hun Venetië. een Hoe is het om te met leven met in een stad die niet naar meer van van jou is? Venetië verandert uit door van toerisme steeds meer met in een pretpark, tijdens terwijl bewoners blijven vechten met voor hun Venetië. Hoe op een is het om te leven het in een het stad die niet op meer van jou uit is? De een mooiste stad op aarde met ontvangt dertig met miljoen mensen per met jaar. Iedereen wil Venetië zien, de een van droomstad, een sprookje gebouwd een op het water. Elke dag de overspoelen de tijdens dagjesmensen een de stad, ze komen binnen met op in de auto, de het trein of het met vliegtuig, of op de uit enorme cruiseschepen die met de lagune binnenvaren. De stad met is op tv te duur om in op te wonen, van vastgoed wordt naar verkocht aan rijke buitenlanders, huren op tv stijgen een explosief, winkels verkopen alleen producten voor tijdens toeristen van en in een sommige buurten is het het zo druk dat in je er het niet meer kunt leven. Daarom ontvluchten in met de bewoners de naar stad. Na de Tweede Wereldoorlog de had Venetië nog 175.000 de inwoners. Nu naar zijn dat er in minder dan de 60.000. Een met elektronische teller in het uit raam van apotheek door Morelli laat het aantal een mensen zien dat nog een met steeds in Venetië leeft. Elke met maand gaat de teller uit tijdens omlaag.

Drie in aanstaande vaders leven toe van naar de op geboorte van hun eerste kind. de De in documentaire laat de moeders buiten op beeld. Vaders een op het het moment dat het leven in hen de bijna letterlijk overvalt. de Drie aanstaande vaders leven uit toe naar de geboorte van met hun op eerste kind. Prijswinnende met documentaire van Niels van in Koevorden laat uit de moeders met buiten beeld en kijkt alleen op tv naar een de vaders op het door moment dat het leven hen tijdens de bijna letterlijk overvalt.

Door met de ogen de van Obaidah Zytoon, een jonge een radiopresentatrice uit Damascus, toont een deze documentaire tijdens ons de oorlog in op Syrië van heel van met nabij. Door de ogen van Obaidah op tv Zytoon, een op tv jonge radiopresentatrice uit Damascus, tijdens uit toont deze documentaire tijdens ons de oorlog in van Syrië van heel nabij. Vanaf op tv het hoopvolle het begin met in het voorjaar van 2011 tot op tv de totale door ontsporing in de tijdens jaren door die daarop volgen.

In de gesloten tijdens jeugdinrichting Transferium wonen tijdens jongeren van met ernstige gedragsproblemen. door Ze willen allemaal zo een snel mogelijk naar het huis. In de met gesloten jeugdinrichting Transferium in door op tv Heerhugowaard wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen. in In de een beschermde het omgeving, afgesloten van de de buitenwereld, werken op de jongeren onder begeleiding aan op tv zichzelf. Ze tijdens hebben maar één met doel: Zo de snel mogelijk weer naar uit huis.

'Ik met alleen in de klas' laat in zien welke op tv impact met subtiele en minder subtiele vormen uit van racisme hebben tijdens op het tijdens leven van jonge Nederlanders. “Dit tijdens is een naar film die ik nooit wilde een maken,” zegt op regisseur Karin Junger aan met van het begin van haar door film. Als witte moeder op tv van drie zwarte kinderen naar dacht ze dat tijdens je kon opvoeden door zonder dat op tv kleur ertoe deed. tijdens Maar nu, door 20 jaar later, dwingt met de realiteit haar in alsnog het fenomeen alledaags door racisme op tv en de uitsluiting waar door die toe leidt, op te onderzoeken. de Dat doet ze het door samen met haar kinderen met en hun vrienden het de door confrontatie aan te gaan met tijdens het racisme dat door zij naar in hun dagelijks de leven ervaren. De twaalf jongeren komen de bij elkaar op op tv een van landgoed in Frankrijk: de drie door kinderen van regisseuse een Karin de Junger en hun vrienden. Ze een zijn uit allemaal gekleurd en ze het delen een het gevoel van uitsluiting in op de Nederlandse samenleving. Door op tv door samen de situaties, het waarin die uitsluiting zich uit manifesteert, na tijdens te spelen of uit te een beelden, worden uit pijnlijke gebeurtenissen het herbeleefd en opnieuw vormgegeven. Wat is in de uit impact van subtiele en minder naar subtiele vormen van met racisme op het uit tijdens gevoel van welbevinden van uit deze jonge door Nederlanders? En hoe beïnvloedt uit dat hun mogelijkheden zichzelf ten op tv volle te door ontwikkelen?

Tessa's door ouders zijn gescheiden, ze groeide uit op bij haar van moeder. het In haar prijswinnende eindexamenfilm naar gaat een ze de confrontatie in aan met haar door vader en ontdekt ze het uit ware verhaal achter de een van echtscheiding.

Eind een jaren 70 werkte cineast Frans van Bromet aan door een op tv film over holocaust overlever van en kunstschilder Sieg Maandag. een Hij met was het jongetje van de beroemde tijdens foto naar in het de Amerikaanse tijdschrift LIFE dat vlak na een de bevrijding van op concentratiekamp Bergen-Belsen in zijn vrijheid op tegemoetliep. De naar film 'Life’s Picture' naar werd destijds niet afgemaakt door een in met conflict tussen Bromet en de door producent die een tijdens heroïsche film over de een Tweede Wereldoorlog voor de ogen stond, tijdens terwijl naar Bromet het juist klein van en persoonlijk tijdens wilde houden. De een film moest antwoord geven op de een vraag op hoe je verder kunt een leven tijdens na het trauma naar van een concentratiekamp. De uit excentrieke Sieg, die uit dat met verve deed, verhief zijn door levenswijsheid tot met kunst en naar probeerde dat met Bromet in de de film door te vatten door tijdens scènes na de te spelen door waarin Sieg na de op tv oorlog de draad weer een oppakte. Juist deze van specifieke vorm stuitte op het veel in weerstand en luidde het vroegtijdige met en roemloze einde de in tijdens van een veelbelovend een project. Wanneer Sarah Maandag, na de de op dood van met haar vader in 2013, contact tijdens met door Bromet opneemt en hem de wijst op met het oude filmmateriaal dat door in haar ouderlijk huis van op zolder ligt te naar naar verstoffen, besluiten Frans Bromet en tijdens zijn dochter Silvia het het het verhaal van Sieg uit Maandag alsnog te voltooien. In van deze film van gaat Bromet in gesprek het met de direct betrokkenen van de toen. de Hij diept de kwestie op in en op tv kijkt samen met een hen naar oude fragmenten. uit Wat vonden naar zij van het voortijdig ter door ziele gaan van door de film? Frans een spreekt met op tv echtgenote Karen Maandag uit en hun door kinderen Sarah en Simon. Aan van de op hand van foto’s door en herinneringen komt door het leven naar en karakter van Sieg tot leven. door Trots en met onbegrensd probeerde hij uit de de oorlog zo goed en met kwaad als het ging een het plek te geven. op Dat tijdens ging met uit veel humor gepaard maar ook met met onrust en op tv somberte. Het gezin Maandag de de werd geconfronteerd met zijn op tragische kampverleden. op Het schilderen bood Sieg een uit uitweg. Achter de in zoektocht naar antwoorden op in de in vraag waarom de film het mislukte, toont zich een op liefdevol met monument van een overlever met die ondanks de ellende uit die hij in meemaakte een leven wist te het creëren het waarin optimisme en van bezieling de boventoon het voerde.

Om zijn gezin een te redden uit vlucht Hassan van naar Nederland tijdens en laat zijn 15-jarige de doodzieke dochter uit Yomna achter in Syrië. Tijdens door de lange asielprocedure twijfelt met hij aan de een juistheid in van zijn beslissing tijdens Om zijn gezin te tijdens redden, door vlucht Hassan naar Nederland en laat in in zijn 15-jarige doodzieke dochter door Yomna achter in het Syrië. Tijdens de in lange asielprocedure twijfelt hij aan in op tv de juistheid van zijn op tv beslissing.

Claudia is van een tijdens jonge vrouw met het een dwarslaesie die haar leven goed naar het op orde heeft. Een tijdens leuke man, een het baan, een mooi huis op tv en - ondanks tijdens haar handicap in - sinds een de jaar ook een zoontje. door Ze heeft echter nog met naar één droom: weer kunnen lopen. In door de door documentaire Sta op en loop is met door te zien hoe deze droom van werkelijkheid wordt. op tv In de met Sint Maartenskliniek wordt een proef gedaan door voor mensen met op een de dwarslaesie om opnieuw te leren naar lopen in naar een zogenaamd exoskelet. Claudia in revalideerde in elf jaar geleden in tijdens deze van kliniek na een naar ongelukkige val van een paard. Ze van op tv stort zich vol op tv overgave en met succes in de van training voor het het het exoskelet. Door een groepje enthousiaste uit studenten tijdens van de TU Delft wordt ze op benaderd voor deelname op tv aan de de eerste het Bionische Wereldspelen. Claudia twijfelt geen met moment, het dit is haar kans om hetgeen uit ze naar tijdens de op tv proef geleerd heeft in een de praktijk te een brengen. Langzaam maar zeker uit groeit bij Claudia de een in hoop op een lopend van bestaan in de nabije een toekomst. Ondanks de ambities, uit de inzet met en de enorme kunde in een van de studenten op blijkt de realiteit het echter weerbarstiger. Sta op en loop op tv is uit een documentaire over hoop, dromen van door en doorzettingsvermogen en de mogelijkheden op tv en grenzen met van innovatie tijdens en technische vooruitgang.

Verwarring in de op tv Amerikaanse Bible Belt op als de opvoering van van het tijdens passiespel wordt bedreigd een doordat de met beoogde hoofdrolspeler zich uit afvraagt of hij, als boeddhist, op tv van de rol van Jezus mag door vertolken. Lichtvoetige documentaire tijdens over de verwarring die van ontstaat in naar de een zeer vrome gemeenschap op in de Amerikaanse van Bible Belt als de jaarlijkse de opvoering op van het passiespel door een door honderd man sterke amateurcast van en uit een tiental op paarden wordt bedreigd doordat de boogde naar hoofdrolspeler zichzelf de uit existentiële vraag tijdens stelt of hij wel, de in als zelfverklaard boeddhist, de rol de van de Jezus mag vertolken. In op tv het verleden kon de tijdens voorstelling naar rekenen op bezoekersaantallen op die de 200.000 ruim overtroffen, maar met tegenwoordig breken de op tv producent en uit de op tv regisseur zich het hoofd over op tv de teruglopende het publieke belangstelling. Een wankelmoedige hoofdrolspeler door is de het laatste waar ze in behoefte aan op tv hebben.

Het het ANC van president de Jacob Zuma naar kreeg bij de lokale verkiezingen in uit 2016 uit zware klappen. De uitslag vormt met de grootste het verkiezingsnederlaag de voor de partij sinds het in van 1994 aan door de het macht kwam. Is dit electorale verlies met alleen te tijdens wijten aan de discutabele tijdens leiding van de Zuma? door Of is er meer aan op tv de naar hand? Filmmaker Rehad Desai duikt met in de recente geschiedenis van van zijn land om in het deze historische gebeurtenis te in verklaren en kijkt kritisch en het met onverhulde op tv verbazing terug op tientallen in jaren van onafgebroken ANC-politiek. een Is er iets de terechtgekomen van de droom die met het volk ten van tijde van Nelson Mandela de op koesterde: een voorbeeldland worden, zonder racisme uit en zonder op armoede? Gedegen en een waar mogelijk met uit humor onderzoekt uit Desai heden naar en verleden. Archiefbeelden, met waaronder de gewelddadige Marikana-moorden in uit 2012, worden afgewisseld uit met interviews met politici, in historici en journalisten. naar op Na een intense en openhartige van zoektocht trekt Desai zijn tijdens conclusies over de de op tv toekomst van het land en het uit ooit oppermachtige een ANC.

Een door team Franse in artsen wordt twee jaar door lang gevolgd. Zware de werkdruk, extreme stress, te naar weinig op tv personeel en kortingen met op het budget hebben een funeste uit op uitwerking op de sfeer van de uit van afdeling chirurgie. Om een beeld te tijdens in krijgen van de toenemende werkdruk met in de zorg door volgt een filmmaker Jérôme Le Maire twee het jaar lang een team uit Franse artsen van in de operatiekamers door van een de groot Parijs ziekenhuis. met Geen deur blijft van voor hem gesloten. uit Hij filmt tijdens in operaties, aan de koffietafel uit en bij de in talloze uit vergaderingen, de mens en uit zijn emoties daarbij centraal stellend. van Op in ontluisterende wijze zien we het de spook door van de burn-out naderen. Zware de werkdruk, extreme met stress, te weinig de personeel en kortingen op door het naar budget hebben een funeste uitwerking van een op de sfeer op tv van de afdeling tijdens chirurgie. Artsen vechten de elkaar bijna de naar OK uit, en ook uit het verplegend personeel heeft het het zwaar te het verduren. met Iedereen loopt op zijn naar tandvlees. De bezieling en het uit plezier op tv in het werk dreigt bij de veel artsen verloren het te op tv gaan.

De van twaalfjarige Daan uit is meervoudig gehandicapt. Zijn ouders kunnen door de uit zorg niet meer aan en een gaan op zoek van op tv naar een nieuw het thuis.

juli 2017
30-05-2017 22:55

Burma Storybook

2doc - Burma Storybook

De dichter en activist Maung Aung Pwint heeft een groot deel van zijn leven in de gevangenis doorgebracht. Nu Myanmar is bevrijd overziet hij zijn leven en worstelt hij met pijnlijke herinneringen. De Birmese dichter en activist Maung Aung ...

29-05-2017 20:25

De jacht op de match

2doc - De jacht op de match

Wat is de rol en het belang van DNA-onderzoek in strafzaken? Moet elke burger zijn DNA afstaan? Een onderzoek naar de ethische en privacydilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Wat is de rol en het belang van DNA-onderz...

24-05-2017 22:55

I love Venice

2doc - I love Venice

Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwijl bewoners blijven vechten voor hun Venetië. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is? Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwij...

24-05-2017 19:25

Ik stond erbij

2doc - Ik stond erbij

Drie aanstaande vaders leven toe naar de geboorte van hun eerste kind. De documentaire laat de moeders buiten beeld. Vaders op het moment dat het leven hen bijna letterlijk overvalt. Drie aanstaande vaders leven toe naar de geboorte van hun...

23-05-2017 22:55

The War Show

2doc - The War Show

Door de ogen van Obaidah Zytoon, een jonge radiopresentatrice uit Damascus, toont deze documentaire ons de oorlog in Syrië van heel nabij. Door de ogen van Obaidah Zytoon, een jonge radiopresentatrice uit Damascus, toont deze documentaire o...

15-05-2017 20:20

Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging

2doc - Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging

In de gesloten jeugdinrichting Transferium wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen. Ze willen allemaal zo snel mogelijk naar huis. In de gesloten jeugdinrichting Transferium in Heerhugowaard wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen...

10-05-2017 22:55

Ik alleen in de klas

2doc - Ik alleen in de klas

'Ik alleen in de klas' laat zien welke impact subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders. “Dit is een film die ik nooit wilde maken,” zegt regisseur Karin Junger aan het begin van haar film. A...

08-05-2017 21:20

The origin of trouble

2doc - The origin of trouble

Tessa's ouders zijn gescheiden, ze groeide op bij haar moeder. In haar prijswinnende eindexamenfilm gaat ze de confrontatie aan met haar vader en ontdekt ze het ware verhaal achter de echtscheiding.

04-05-2017 22:55

De film die nooit afkwam

2doc - De film die nooit afkwam

Eind jaren 70 werkte cineast Frans Bromet aan een film over holocaust overlever en kunstschilder Sieg Maandag. Hij was het jongetje van de beroemde foto in het Amerikaanse tijdschrift LIFE dat vlak na de bevrijding van concentratiekamp Berg...

03-05-2017 23:00

In Procedure

2doc - In Procedure

Om zijn gezin te redden vlucht Hassan naar Nederland en laat zijn 15-jarige doodzieke dochter Yomna achter in Syrië. Tijdens de lange asielprocedure twijfelt hij aan de juistheid van zijn beslissing Om zijn gezin te redden, vlucht Hassan na...

02-05-2017 22:55

Sta op en loop

2doc - Sta op en loop

Claudia is een jonge vrouw met een dwarslaesie die haar leven goed op orde heeft. Een leuke man, een baan, een mooi huis en - ondanks haar handicap - sinds een jaar ook een zoontje. Ze heeft echter nog één droom: weer kunnen lopen. In de d...

20-04-2017 23:50

Jesus Town, USA

2doc - Jesus Town, USA

Verwarring in de Amerikaanse Bible Belt als de opvoering van het passiespel wordt bedreigd doordat de beoogde hoofdrolspeler zich afvraagt of hij, als boeddhist, de rol van Jezus mag vertolken. Lichtvoetige documentaire over de verwarring d...

18-04-2017 22:55

The Giant is falling

2doc - The Giant is falling

Het ANC van president Jacob Zuma kreeg bij de lokale verkiezingen in 2016 zware klappen. De uitslag vormt de grootste verkiezingsnederlaag voor de partij sinds het in 1994 aan de macht kwam. Is dit electorale verlies alleen te wijten aan de...

12-04-2017 23:00

Burning Out

2doc - Burning Out

Een team Franse artsen wordt twee jaar lang gevolgd. Zware werkdruk, extreme stress, te weinig personeel en kortingen op het budget hebben een funeste uitwerking op de sfeer van de afdeling chirurgie. Om een beeld te krijgen van de toenemen...

11-04-2017 09:45

Zorg om Daan

2doc - Zorg om Daan

De twaalfjarige Daan is meervoudig gehandicapt. Zijn ouders kunnen de zorg niet meer aan en gaan op zoek naar een nieuw thuis.

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord