Programma gemist?

De dichter tijdens en activist Maung tijdens Aung Pwint heeft op tv een een groot deel van het zijn leven in de uit gevangenis doorgebracht. Nu Myanmar op tv is bevrijd overziet hij op tv zijn leven van en worstelt hij door met pijnlijke herinneringen. op De Birmese naar dichter en activist Maung Aung uit Pwint in heeft een groot deel van van zijn leven in een de gevangenis in doorgebracht. Nu Myanmar is een uit bevrijd van vijftig jaar met militaire dictatuur overziet hij tijdens zijn leven en op worstelt hij met met pijnlijke herinneringen. Een naar poëtische, van liefdevolle documentaire over naar een land dat zichzelf op tv opnieuw moet naar uitvinden.

Wat is tijdens de door rol en het belang op van DNA-onderzoek naar in strafzaken? Moet elke burger met zijn DNA afstaan? het Een onderzoek naar de de ethische en van privacydilemma's aan de hand het van uit de Utrechtse serieverkrachterzaak. Wat door is de rol en op tv het door belang van DNA-onderzoek in strafzaken? met Moet op tv elke burger zijn DNA door afstaan? Een een onderzoek naar de de ethische en privacydilemma's aan de een in hand van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Deze uit zaak zorgt vanaf op uit midden jaren negentig het voor veel onrust en in ondanks een langdurig en grootschalig de politieonderzoek blijft op hij bijna twintig uit jaar onopgelost. het Tot er in 2014 van als uit het niets op een uit DNA-match is. Zou er van eerder een doorbraak geweest door kunnen zijn als een met mensen verplicht zouden zijn DNA naar af te staan? het Nu gebeurt dat alleen met op vrijwillige basis, uit een verplichting tijdens heeft verregaande gevolgen voor het onze in privacy. Willen we een dat? Deze film over naar DNA-onderzoek ontstond door rond een van cold case zonder verdachte, uit maar werd uit begin 2017 actueel van toen de verdachte in de de Utrechtse serieverkrachterzaak uit in hoger beroep werd met veroordeeld tot een gevangenisstraf de van zestien op jaar. Een reconstructie door een regisseur Hans naar Pool.

Venetië de verandert door toerisme steeds met meer in een pretpark, een terwijl bewoners blijven op tv met vechten voor hun Venetië. met Hoe is het het om te leven in de een de stad die niet meer van tijdens jou is? van Venetië verandert door met toerisme steeds in meer in een tijdens pretpark, terwijl bewoners blijven vechten voor het hun Venetië. door Hoe is het om van te leven in van een stad die een tijdens niet meer van jou is? met De het mooiste stad op aarde ontvangt dertig tijdens miljoen het mensen per jaar. Iedereen wil door naar Venetië zien, de droomstad, een op sprookje met gebouwd op het water. Elke door dag overspoelen de uit dagjesmensen tijdens de stad, ze komen binnen in met de auto, op de trein of het van vliegtuig, of uit op de op tv enorme cruiseschepen die de lagune in binnenvaren. De stad tijdens is naar te duur om het in te wonen, vastgoed het wordt verkocht aan van rijke buitenlanders, huren uit stijgen naar explosief, winkels verkopen het alleen producten voor toeristen en door in sommige buurten met is het door zo druk dat je uit er niet meer kunt uit de leven. Daarom ontvluchten naar de bewoners de stad. Na de door Tweede het Wereldoorlog had Venetië uit nog 175.000 inwoners. Nu zijn het dat van er minder dan 60.000. Een tijdens elektronische teller uit in het raam tijdens van naar apotheek Morelli laat het aantal het mensen zien dat nog naar steeds in Venetië op tv met leeft. Elke maand gaat de teller de de omlaag.

Drie aanstaande vaders uit de leven toe naar tijdens de geboorte van naar hun eerste kind. naar De documentaire laat de een moeders buiten met beeld. Vaders op het moment dat op tv het leven hen op bijna letterlijk van overvalt. Drie met aanstaande vaders leven toe in naar de geboorte van een hun een eerste kind. Prijswinnende documentaire de van Niels met van Koevorden laat de moeders op buiten beeld en het tijdens kijkt alleen naar de vaders in op het moment op dat een het leven hen de bijna letterlijk overvalt.

Door de door ogen van uit Obaidah Zytoon, door een jonge radiopresentatrice door uit Damascus, toont een deze documentaire ons de oorlog met in Syrië van een heel nabij. tijdens Door de ogen van door Obaidah Zytoon, een door jonge radiopresentatrice uit Damascus, met toont deze documentaire naar ons de van oorlog een in Syrië van heel nabij. Vanaf uit met het hoopvolle begin in het voorjaar een van 2011 een tot de van totale ontsporing in door de jaren die daarop door volgen.

In de gesloten met jeugdinrichting Transferium van wonen jongeren in met ernstige gedragsproblemen. Ze van willen allemaal zo snel de mogelijk naar huis. van In de gesloten in jeugdinrichting Transferium in een een Heerhugowaard wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen. met In de een beschermde omgeving, het afgesloten van de naar buitenwereld, werken de jongeren onder van begeleiding een aan zichzelf. Ze naar hebben maar één uit doel: Zo snel op tv mogelijk weer naar een huis.

'Ik alleen in het de klas' het laat zien naar welke impact subtiele en naar minder subtiele vormen de van racisme hebben op tijdens het een leven van jonge Nederlanders. “Dit van is een film op tv die in ik nooit wilde maken,” zegt naar regisseur Karin Junger op aan het begin de van door haar film. Als op tv witte moeder van drie zwarte kinderen naar naar dacht ze dat je tijdens kon opvoeden het zonder dat kleur ertoe deed. door Maar nu, 20 jaar uit later, dwingt met de realiteit tijdens haar alsnog naar het fenomeen alledaags racisme uit en de uitsluiting waar die een toe leidt, naar te onderzoeken. de Dat doet ze met door samen een met haar kinderen de en hun vrienden de confrontatie tijdens aan op te gaan met van het racisme dat zij in naar hun de dagelijks leven ervaren. De in twaalf jongeren komen het bij elkaar op een op tv landgoed in Frankrijk: de drie van kinderen van het regisseuse Karin Junger het en hun vrienden. Ze in zijn op tv allemaal gekleurd en ze delen tijdens een uit gevoel van uitsluiting door in de Nederlandse samenleving. Door met samen van de situaties, waarin die uitsluiting door zich de manifesteert, na in te spelen of uit te het beelden, worden pijnlijke gebeurtenissen in herbeleefd en opnieuw uit vormgegeven. het Wat is de op tv impact van subtiele en minder op tv subtiele vormen van een tijdens racisme op het op tv gevoel van welbevinden een van deze jonge Nederlanders? En in hoe beïnvloedt dat uit hun een mogelijkheden zichzelf ten volle te de ontwikkelen?

Tessa's ouders uit zijn gescheiden, ze groeide door op bij door haar moeder. In haar door uit prijswinnende eindexamenfilm gaat in ze de confrontatie aan van met haar vader en ontdekt de van ze het ware verhaal het achter de het echtscheiding.

Eind jaren met 70 werkte cineast door Frans Bromet aan van een film over door holocaust overlever en met kunstschilder uit Sieg Maandag. Hij was het tijdens jongetje van de van beroemde op tv foto in het Amerikaanse tijdschrift met LIFE dat vlak na een de bevrijding van uit concentratiekamp het Bergen-Belsen zijn op vrijheid tegemoetliep. De film naar 'Life’s Picture' werd destijds het niet afgemaakt door een met conflict tussen tijdens Bromet en naar de producent die een heroïsche op film over het de Tweede Wereldoorlog voor uit ogen stond, terwijl de door Bromet het juist klein en tijdens persoonlijk wilde houden. De uit film het moest antwoord geven op in de vraag hoe je met verder kunt met leven na het trauma uit van de een concentratiekamp. De excentrieke Sieg, door die dat met verve het deed, verhief een zijn levenswijsheid uit tot kunst en probeerde dat tijdens met Bromet op in tijdens de film te vatten door de scènes tijdens na te spelen waarin het Sieg na de oorlog de uit draad weer oppakte. tijdens het Juist deze specifieke vorm van stuitte op veel weerstand het en naar luidde het vroegtijdige en roemloze het einde in van een van uit veelbelovend project. Wanneer het Sarah Maandag, na de naar dood van de haar vader in 2013, contact een met Bromet op opneemt en hem wijst in op uit het oude filmmateriaal dat met in haar ouderlijk huis tijdens op zolder ligt te op in verstoffen, besluiten Frans op Bromet en zijn dochter een Silvia het verhaal van op Sieg op Maandag alsnog te voltooien. In deze film een gaat de Bromet in gesprek met de het direct betrokkenen door van toen. naar Hij diept door de kwestie op en op tv kijkt samen met hen naar in oude fragmenten. Wat op tv vonden zij van met met het voortijdig ter ziele tijdens gaan van in de film? Frans spreekt met op tv echtgenote Karen Maandag en het hun door kinderen Sarah door en Simon. Aan de het hand van in foto’s en herinneringen komt het een leven en karakter van het Sieg tot leven. door Trots en met onbegrensd tijdens probeerde hij de uit oorlog zo goed en kwaad als het het ging door een het plek te geven. van Dat ging met in veel humor gepaard maar ook met op onrust het en somberte. Het gezin de Maandag werd geconfronteerd met naar zijn van tragische kampverleden. Het schilderen het bood Sieg in een uitweg. Achter de van zoektocht naar antwoorden op de op vraag waarom de het film mislukte, toont op tv zich een tijdens liefdevol monument uit van een overlever die naar ondanks de uit ellende die van hij meemaakte een leven tijdens wist te creëren naar waarin optimisme en bezieling met de boventoon het voerde.

Om de zijn gezin te uit redden vlucht Hassan naar Nederland tijdens en laat zijn een met 15-jarige doodzieke dochter met Yomna achter in naar Syrië. Tijdens de lange naar asielprocedure twijfelt hij van aan de juistheid van uit zijn beslissing Om zijn door gezin te tijdens redden, van vlucht Hassan naar Nederland het en laat zijn 15-jarige door doodzieke uit dochter Yomna achter in Syrië. Tijdens van de naar lange asielprocedure twijfelt hij met aan op tv de juistheid van uit zijn beslissing.

Claudia is een tijdens jonge vrouw naar met een dwarslaesie uit die haar leven een goed op orde de heeft. Een op tv leuke man, een baan, de een mooi huis en door - ondanks haar van handicap - op tv sinds in een jaar ook een van zoontje. Ze heeft echter nog door één tijdens droom: weer kunnen lopen. In de in documentaire de Sta op en door loop is te zien naar hoe deze droom naar werkelijkheid wordt. In de de Sint Maartenskliniek wordt door een proef het gedaan voor op tv mensen met een op dwarslaesie om opnieuw te leren door lopen in een naar zogenaamd van exoskelet. Claudia op revalideerde elf jaar geleden tijdens in deze van kliniek na een ongelukkige val van op een paard. op Ze stort zich vol op het overgave en met het succes in de training voor tijdens het op exoskelet. Door een in groepje enthousiaste studenten van de de TU Delft op wordt ze het benaderd voor deelname aan de eerste in Bionische Wereldspelen. Claudia in twijfelt met geen moment, dit is het haar kans naar om hetgeen ze in tijdens de proef geleerd heeft naar in de naar praktijk te een brengen. Langzaam maar zeker groeit op tv uit bij Claudia de hoop op een een lopend bestaan in een de nabije door toekomst. Ondanks de ambities, het de inzet een en de op tv enorme kunde van de naar studenten blijkt de de realiteit echter een weerbarstiger. Sta met op en loop is een door documentaire over een hoop, dromen op en doorzettingsvermogen en uit de mogelijkheden en grenzen van innovatie een en technische op vooruitgang.

Verwarring in in de Amerikaanse op Bible Belt naar als de opvoering van het het passiespel wordt bedreigd een doordat de op tv beoogde hoofdrolspeler zich afvraagt of naar hij, door als boeddhist, de de rol van Jezus het mag vertolken. Lichtvoetige documentaire over een de verwarring die in de ontstaat in de zeer vrome op gemeenschap tijdens in de Amerikaanse Bible Belt als door de jaarlijkse opvoering door van het met passiespel door een honderd een man sterke amateurcast door de en een tiental paarden wordt in bedreigd doordat het de boogde hoofdrolspeler zichzelf op de existentiële de vraag stelt of uit hij wel, als door zelfverklaard boeddhist, de door rol van Jezus op mag vertolken. tijdens In het verleden kon de voorstelling het van rekenen op bezoekersaantallen die de naar 200.000 op tv ruim overtroffen, maar op tegenwoordig breken de producent en op tv de regisseur tijdens zich het hoofd over de van teruglopende een publieke belangstelling. Een wankelmoedige hoofdrolspeler uit door is het laatste op waar ze behoefte aan van hebben.

Het ANC uit van president Jacob door Zuma kreeg bij een de lokale de verkiezingen in 2016 zware klappen. in De uit uitslag vormt de grootste verkiezingsnederlaag met voor het de partij sinds het in tijdens 1994 aan op de macht kwam. naar Is naar dit electorale verlies alleen te het wijten aan een de discutabele leiding van Zuma? op tv Of is er naar meer aan met de hand? Filmmaker op Rehad Desai duikt in van de in recente geschiedenis van zijn op land om deze historische gebeurtenis op tv te verklaren en op van kijkt kritisch en door met onverhulde verbazing terug naar op tientallen jaren onafgebroken ANC-politiek. naar Is er iets tijdens tijdens terechtgekomen van de droom het die het volk ten tijde op tv van Nelson met Mandela koesterde: een van voorbeeldland worden, zonder racisme door tijdens en zonder armoede? Gedegen en waar op tv van mogelijk met humor onderzoekt Desai heden van en verleden. Archiefbeelden, tijdens waaronder naar de gewelddadige Marikana-moorden van in 2012, worden door afgewisseld met interviews met politici, in historici en journalisten. tijdens de Na een intense en naar openhartige zoektocht trekt Desai zijn naar conclusies over de de toekomst naar van het land en op het op ooit oppermachtige ANC.

Een team op tv Franse artsen wordt twee het jaar lang de gevolgd. Zware van werkdruk, extreme stress, te weinig van personeel en op kortingen op het budget in door hebben een funeste uitwerking op op de sfeer een van de door afdeling chirurgie. Om een een beeld te krijgen van de op een toenemende werkdruk in door de zorg volgt filmmaker Jérôme Le in Maire twee jaar door op lang een team op Franse artsen in de operatiekamers op tv van een groot Parijs door ziekenhuis. Geen deur door in blijft voor hem gesloten. uit Hij filmt tijdens uit operaties, aan een de koffietafel en bij de talloze in vergaderingen, de mens het en zijn emoties op daarbij het centraal stellend. Op in ontluisterende wijze met zien we het het spook van de burn-out naderen. van Zware werkdruk, extreme door stress, te van weinig personeel en kortingen op uit het budget hebben uit een funeste op tv uitwerking op op de sfeer van de afdeling in chirurgie. Artsen een vechten elkaar bijna een de OK uit, tijdens en tijdens ook het verplegend door personeel heeft het zwaar te door verduren. Iedereen loopt op op zijn tandvlees. De in uit bezieling en het op plezier in het werk dreigt de bij naar veel artsen verloren op tv te gaan.

De op tv twaalfjarige Daan is meervoudig uit gehandicapt. uit Zijn ouders kunnen de een zorg niet meer een aan en gaan met op zoek naar een nieuw van uit thuis.

september 2017
30-05-2017 22:55

Burma Storybook

2doc - Burma Storybook

De dichter en activist Maung Aung Pwint heeft een groot deel van zijn leven in de gevangenis doorgebracht. Nu Myanmar is bevrijd overziet hij zijn leven en worstelt hij met pijnlijke herinneringen. De Birmese dichter en activist Maung Aung ...

29-05-2017 20:25

De jacht op de match

2doc - De jacht op de match

Wat is de rol en het belang van DNA-onderzoek in strafzaken? Moet elke burger zijn DNA afstaan? Een onderzoek naar de ethische en privacydilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Wat is de rol en het belang van DNA-onderz...

24-05-2017 22:55

I love Venice

2doc - I love Venice

Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwijl bewoners blijven vechten voor hun Venetië. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is? Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwij...

24-05-2017 19:25

Ik stond erbij

2doc - Ik stond erbij

Drie aanstaande vaders leven toe naar de geboorte van hun eerste kind. De documentaire laat de moeders buiten beeld. Vaders op het moment dat het leven hen bijna letterlijk overvalt. Drie aanstaande vaders leven toe naar de geboorte van hun...

23-05-2017 22:55

The War Show

2doc - The War Show

Door de ogen van Obaidah Zytoon, een jonge radiopresentatrice uit Damascus, toont deze documentaire ons de oorlog in Syrië van heel nabij. Door de ogen van Obaidah Zytoon, een jonge radiopresentatrice uit Damascus, toont deze documentaire o...

15-05-2017 20:20

Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging

2doc - Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging

In de gesloten jeugdinrichting Transferium wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen. Ze willen allemaal zo snel mogelijk naar huis. In de gesloten jeugdinrichting Transferium in Heerhugowaard wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen...

10-05-2017 22:55

Ik alleen in de klas

2doc - Ik alleen in de klas

'Ik alleen in de klas' laat zien welke impact subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders. “Dit is een film die ik nooit wilde maken,” zegt regisseur Karin Junger aan het begin van haar film. A...

08-05-2017 21:20

The origin of trouble

2doc - The origin of trouble

Tessa's ouders zijn gescheiden, ze groeide op bij haar moeder. In haar prijswinnende eindexamenfilm gaat ze de confrontatie aan met haar vader en ontdekt ze het ware verhaal achter de echtscheiding.

04-05-2017 22:55

De film die nooit afkwam

2doc - De film die nooit afkwam

Eind jaren 70 werkte cineast Frans Bromet aan een film over holocaust overlever en kunstschilder Sieg Maandag. Hij was het jongetje van de beroemde foto in het Amerikaanse tijdschrift LIFE dat vlak na de bevrijding van concentratiekamp Berg...

03-05-2017 23:00

In Procedure

2doc - In Procedure

Om zijn gezin te redden vlucht Hassan naar Nederland en laat zijn 15-jarige doodzieke dochter Yomna achter in Syrië. Tijdens de lange asielprocedure twijfelt hij aan de juistheid van zijn beslissing Om zijn gezin te redden, vlucht Hassan na...

02-05-2017 22:55

Sta op en loop

2doc - Sta op en loop

Claudia is een jonge vrouw met een dwarslaesie die haar leven goed op orde heeft. Een leuke man, een baan, een mooi huis en - ondanks haar handicap - sinds een jaar ook een zoontje. Ze heeft echter nog één droom: weer kunnen lopen. In de d...

20-04-2017 23:50

Jesus Town, USA

2doc - Jesus Town, USA

Verwarring in de Amerikaanse Bible Belt als de opvoering van het passiespel wordt bedreigd doordat de beoogde hoofdrolspeler zich afvraagt of hij, als boeddhist, de rol van Jezus mag vertolken. Lichtvoetige documentaire over de verwarring d...

18-04-2017 22:55

The Giant is falling

2doc - The Giant is falling

Het ANC van president Jacob Zuma kreeg bij de lokale verkiezingen in 2016 zware klappen. De uitslag vormt de grootste verkiezingsnederlaag voor de partij sinds het in 1994 aan de macht kwam. Is dit electorale verlies alleen te wijten aan de...

12-04-2017 23:00

Burning Out

2doc - Burning Out

Een team Franse artsen wordt twee jaar lang gevolgd. Zware werkdruk, extreme stress, te weinig personeel en kortingen op het budget hebben een funeste uitwerking op de sfeer van de afdeling chirurgie. Om een beeld te krijgen van de toenemen...

11-04-2017 09:45

Zorg om Daan

2doc - Zorg om Daan

De twaalfjarige Daan is meervoudig gehandicapt. Zijn ouders kunnen de zorg niet meer aan en gaan op zoek naar een nieuw thuis.

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord