Programma gemist?

Intiem een portret over de de gepassioneerde Magnum-fotograaf Raghu het Rai, de vader van de van Indiase van fotografie, gezien door de op ogen van op zijn even ambitieuze dochter Avani de Rai. Vijftig met jaar lang legt hij een verhalen met van India vast met zijn in camera. Zijn foto's de naar tonen een grote mate van het persoonlijke een betrokkenheid en geven inzicht uit in de maatschappelijke ontwikkelingen van het hedendaags India. Zijn tijdens wereldberoemde foto's behelsen op tv tijdens politieke conflicten, de op tv giframp met Bhopal tot de slachtoffers naar dertig het jaar later als ook in momenten uit het in dagelijks leven een van mensen en indringende portretten uit een van India Gandhi, Moeder Theresa en op op de Dalai Lama met wie uit hij op jarenlang vriendschappen onderhield. een In de film een reizen vader en met dochter af naar de deelstaat door Kashmir, een decennialang brandhaard op van conflict het en geweld, een een plek waar van haar vader zich naar diep mee verbonden naar voelt. Onderweg wordt de een complexe het relatie die ontstaat tussen vader in en door dochter zichtbaar, naarmate Avani, door die altijd in met de schaduw door van haar beroemde van vader heeft gestaan, haar eigen op observaties van haar vader met probeert vast te uit leggen. op tv Hij geeft haar aanwijzingen over op kaders en standpunten, met maar ook over op spiritualiteit dat volgens uit uit hem onlosmakelijk verbonden is met het zijn werk. Zo leert tijdens hij door zijn dochter: 'Everything around op us, big het or small, needs attention, connection, van connectivity, when you tijdens learn de to connect with the het most in ordinary and the mundane op then something special in gets born out of op it.' Niet alleen is de hij de tijdens filmmaaksters vader, van maar ook haar een grote voorbeeld dat soms uit op gespannen voet op komt naar te staan in de het zoektocht naar haar eigen het talent.

Sinds de de beslissende overwinning van Israël op tv tijdens op de Zesdaagse Oorlog in 1967 het naar hebben honderdduizenden Israëlische burgers het huizen gebouwd in de de bezette gebieden van de uit Westelijke Jordaanoever. door Met door deze nederzettingen heeft het Israël grip op de Westelijke het Jordaanoever. Hoe is het met om te wonen een op tv op de breuklijnen van een een eeuwenoud conflict? Voor op tv de uit Zesdaagse Oorlog woonden door er geen Joden in het historische uit het Joodse hart van Judea een en Samaria, maar naar nu is het het de thuisbasis van honderdduizenden met Joodse kolonisten. Zij zijn op wat met betreft hun opvattingen, afkomst, het ideologieën op en sociaaleconomische achtergronden van bijna net zo met divers als de van Israëlische samenleving zelf. Een uit uitgebreid onderzoek naar op controversiële gemeenschappen die buitensporig veel door invloed uitoefenen op met het sociopolitieke lot op tv van Israël en tijdens uit Palestina.

Het naar verhaal van Denize en het Filip, die klaar op tv zijn voor de de geboorte van hun uit eerste kindje. op tv Het wiegje, met de kleertjes en de wandelwagen met zijn met zorg een uitgekozen naar en staan klaar voor gebruik. tijdens Nog een naar laatste controle bij de de vroedvrouw door en hun kindje met kan komen. Uit niets met slaat het noodlot toe. De op vroedvrouw naar hoort bij deze controle op geen hartslag op tv van het kindje meer en van van de jonge ouders belanden in tijdens een op nachtmerrie.

Na de Tweede in een Wereldoorlog werden er gekleurde kinderen tijdens geboren uit relaties het met Afro-Amerikaanse bevrijders. de De kinderen kregen te de maken met tijdens discriminatie, vooroordelen en onderdrukking. in Vooral vrouwen hadden een het in zwaar te van verduren.

Het is op mei 1945 als door Tedje en Meijer in in elkaars het leven komen. De twee naar weeskinderen, tieners, een die de verschrikkingen het van de de oorlog alleen hebben moeten doorstaan, de ontmoeten elkaar op de met uit Gemeentelijke Inhaalcursus voor Ondergedoken op tv Leerlingen (GICOL), uit om elkaar vervolgens op tv nooit meer los te tijdens laten.

In 1943 wisten tijdens 89 Hongaars-Nederlandse Joden een met vijf transporten door vanuit bezet Nederland door naar op het toen een nog vrije Boedapest te ontsnappen. door In maart 1944, van na de inval van tijdens de nazi's in op tv Hongarije, werden zij de weer van hun het tijdens vrijheid beroofd. De meesten van hen naar wisten het mede dankzij de hulp van tijdens de Zweedse een diplomaat met Raoul Wallenberg opnieuw de de dans te ontspringen. in Het merendeel door van de overlevenden keerde door na de uit oorlog veilig terug naar Nederland. Dit uit nieuwe hoofdstuk van in de door geschiedenis van de door Jodenvervolging werd onlangs ontdekt door op tv historicus op Aline Pennewaard. Willy tijdens Lindwer verfilmde het uit verhaal met de laatste het in leven een zijnde overlevenden op tv van 'de treinreis' en tijdens met een zoon van van een Hongaars-Nederlands op echtpaar, dat dankzij uit 'de treinreis' wist te op tv overleven. Aan de het hand van archiefonderzoek van en de ooggetuigenverhalen laten de makers zien door hoe deze in Joden vanuit op Nederland dwars door bezet Europa naar de Boedapest in ontkwamen. Wie waren deze vluchtelingen een en wat op tv wachtte hen met in Hongarije? En hoe in konden zij uiteindelijk ongedeerd in naar Nederland op tv terugkeren?

Na van de katholieke naar kerk richt Alex Gibney zijn lens uit tijdens nu op de scientologykerk. Gebaseerd op tijdens het gelijknamige boek tijdens van Lawrence Wright een portretteert Gibney de acht in voormalige leden van de scientologykerk, onder uit wie scriptschrijver Paul het Haggis. Ze praten op tv over hun vaak tijdens schokkende de ervaringen, over wat het hen aantrok binnen in scientology en het waarom ze uiteindelijk de kerk hebben het verlaten. Daarnaast een het de ontstaan van de kerk op tv door oprichter met L. Ron Hubbard en op tv de enorme populariteit in een Hollywood en ver een daarbuiten.

Ze zijn al in meer van dan 25 jaar bevriend het in oorlogsgebied van en hebben naar alle confrontaties met naar de Israëlische troepen overleefd: de Palestijnse naar jeugdvrienden Mohammad en van Jafar. Regisseur Marcel de Goedhart bezoekt het van door tweetal, ooit jonge van stenengooiers, steeds met een tussenpoos met van enkele jaren. Nu tijdens een heeft hij een documentaire gemaakt, het waarin we zien hoe van de mannen de hun op tv strijd voeren om naar te overleven in vluchtelingenkamp Dheisheh. Op uit de door Israël tijdens van bezette Westelijke Jordaanoever op tv zijn ze omringd door naar geweld en in haat. Mohammad en Jafar zien de hun vrienden met sterven, hun vader. Ze kiezen uit ieder in hun eigen tijdens weg, maar hun droom blijft: terug uit gaan naar Sufla, van op tv het dorp waar hun op tv grootouders woonden van tot ze in 1948 door Israël van werden het verjaagd.

Vakantiepark Beaugarde door in Culemborg biedt van onderdak aan op tv mensen die na een met scheiding behoefte hebben aan tijdens rust en een van betaalbare woning. een Soms de voor langere tijd.

Documentaire het over drie jonge honkballers in die dromen van een van naar professionele carrière in Amerika. Honkbal is met een sport uit voor tijdens fijnproevers. Het gaat niet louter naar om de spanning door van winnen of uit verliezen, de met sport zelf naar kent een magie en van een pracht, die op van iedere wedstrijd een bijzondere met gebeurtenis maakt. De uit kunst van tijdens dit veldspel is de het visuele leidraad voor uit A Perfect het Game. Centraal staat op tv het 16-jarige naar talent Phayson op tv Antonia. De buurt tijdens waarin hij woont een biedt veel negatieve afleiding. Hij heeft op tv een al een strafblad en bij een tijdens tweede akkefietje van zullen de het Unicorns hem zonder een pardon uit naar de club zetten. tijdens Ieder jaar selecteren van Amerikaanse scouts nieuw talent. in In 2015 is Phayson door voor het eerst oud met genoeg. tijdens Overleeft hij op tv de honkballoze winter zonder brokken te door maken en krijgt met hij een in juli 2015 een door contract?

Alles op tv in het leven naar van Jolene is heftig. tijdens Ze leeft op chaos de en adrenaline. 's uit Nachts met werkt ze achter de de bar in een op tv stripclub, op haar zestiende tijdens kreeg ze de haar eerste kind, in en vier het jaar later, van de een andere man, haar tweede. naar Haar echte de vader kent ze niet van en haar door stiefvader, tv-persoonlijkheid Keith Bakker, een naar verdween ook van de ene in op de de andere dag uit haar leven. naar En toch wil met Jolene niet de bij de op tv pakken neerzitten. Tegen op tv alle verwachtingen het in besluit ze door psychologie te gaan op studeren. Jolene is klaar uit voor een met positieve rol in tijdens onze samenleving, maar is de op tv samenleving de ook klaar voor in Jolene?

Vier inwoners op tv van het verwoeste Aleppo, op tv ooit van doodgewone Syriërs. Allemaal door maken ze de door gruwelijke oorlog van dichtbij een mee en documenteren zij de wat ze zien. de Over één naar ding in zijn ze het het eens: de Syrische in revolutie is geen simpel verhaal van van goed en kwaad. op Ze geloven de in de op revolutie en tijdens verzetten zich vol de geestdrift tegen het regime tijdens van Assad. Om de vervolgens te ontdekken het hoe anderen uit met de opstand aan de haal op gaan, door wereldleiders net van zo goed als religieuze fanaten. Beelden met van een door stad in in puin worden ondersteund door een uit klaagzang van treurende door vrouwenstemmen. Zij naar bezingen de tragedie met van de revolutie op tv en de oorlog. tijdens Een indringend van inzicht in de op verloren dromen van mannen die de geloofden de in een nieuwe lente voor een Syrië, tijdens maar bedrogen het uitkwamen.

In met 2010 maakte Nederland de langste tijdens staking mee sinds op 1933. door De Nederlandse schoonmakers het legden het werk een neer en werden van zichtbaar voor iedereen. Ze het richtten in na deze actie de een eigen parlement op: vijftig schoonmakers met die met voortaan hun belangen behartigen. een Een het paar keer per jaar het vergaderen deze schoonmakende parlementsleden, verkozen door door door hun duizenden collega's, over hun de dagelijks werk, hun met arbeidsomstandigheden de en over hun inzet bij op tv cao-onderhandelingen. In de Het Schoonmakersparlement volgt Leon op tv Verdonschot naar vier schoonmakers (Nadine, van Solomon, Tim de en Khadija) een een jaar lang tijdens hun werk, uit thuis en tijdens parlementszittingen een op tv en acties, op weg uit naar een nieuwe cao. Een door uniek tijdens document van een ware emancipatie.

Vier jaar op tv lang worden de op tv adoptieperikelen rond een op Ethiopisch en een van Deens echtpaar en in hun kinderen een gevolgd, waarmee een andere kant in een van adoptie wordt blootgelegd. Achter tijdens de droom van van een van beter leven voor alle betrokkenen blijkt met met een andere realiteit tijdens schuil te gaan. het Dit is het schrijnende verhaal van door van de Ethiopische Masho en haar broertje met die tijdens door hun biologische ouders ter door adoptie een zijn afgestaan. De tijdens ouders hebben hiv en de krijgen uit van de dokters de te horen dat ze niet lang de meer te op tv leven hebben, uit waarop ze besluiten hun een twee een jongste kinderen te op laten adopteren. Ze doen het alleen tijdens op een voorwaarde dat ze contact naar kunnen het houden met hun kinderen en met dat zijzelf ook op een soort van door familie worden van het de een Deense adoptieouders. Ook de op tv Deense adoptieouders van weten dat de biologische ouders van niet lang meer op tv zullen leven op tv en zijn na de jaren wachten tijdens heel blij dat ze op Masho en door haar broertje mogen ophalen. in Zij weten met niets van de het verwachte nieuwe familiebanden, tijdens maar ze willen uit zeker de biologische de ouders op de hoogte houden van door het het wel en in wee van de naar kinderen. En daar gaat het mis, in het adoptiebureau zit tijdens tussen de met beide ouders het in en geeft een naar beide kanten met toe geen duidelijke informatie. Hoe een een loopt deze droom voor een tijdens beter leven af met voor alle naar betrokkenen?

Aziz, in Mohamad en uit Hamoud, drie jongemannen een achter de goed geïnformeerde burgerjournalistengroep 'Raqqa met is van Being Slaughtered Silently', naar staan op de het dodenlijst van IS vanwege op tv hun online uit berichtgeving over in de terreurbeweging. Een observerende documentaire die uit laat zien tijdens hoe een gewone jongens actief tijdens werden in een mediaoorlog, nadat hun in de Syrische thuisstad Raqqa door IS werd in het uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat naar en door veranderde in een met spookstad. Schokkend verslag door over moed, tijdens angst, extremisme en op tv terreur, verzet plegen en van leven in uit ballingschap.

juni 2018
16-05-2018 22:55

De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait

2doc - De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait

Intiem portret over de gepassioneerde Magnum-fotograaf Raghu Rai, de vader van de Indiase fotografie, gezien door de ogen van zijn even ambitieuze dochter Avani Rai. Vijftig jaar lang legt hij verhalen van India vast met zijn camera. Zijn f...

10-05-2018 23:20

The Settlers

2doc - The Settlers

Sinds de beslissende overwinning van Israël tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 hebben honderdduizenden Israëlische burgers huizen gebouwd in de bezette gebieden van de Westelijke Jordaanoever. Met deze nederzettingen heeft Israël grip op d...

09-05-2018 23:20

After Inez

2doc - After Inez

Het verhaal van Denize en Filip, die klaar zijn voor de geboorte van hun eerste kindje. Het wiegje, de kleertjes en de wandelwagen zijn met zorg uitgekozen en staan klaar voor gebruik. Nog een laatste controle bij de vroedvrouw en hun kindj...

05-05-2018 17:35

Zwarte Limburgers

2doc - Zwarte Limburgers

Na de Tweede Wereldoorlog werden er gekleurde kinderen geboren uit relaties met Afro-Amerikaanse bevrijders. De kinderen kregen te maken met discriminatie, vooroordelen en onderdrukking. Vooral vrouwen hadden het zwaar te verduren.

04-05-2018 23:00

Tedje & Meijer: De belofte van liefde

2doc - Tedje & Meijer: De belofte van liefde

Het is mei 1945 als Tedje en Meijer in elkaars leven komen. De twee weeskinderen, tieners, die de verschrikkingen van de oorlog alleen hebben moeten doorstaan, ontmoeten elkaar op de Gemeentelijke Inhaalcursus voor Ondergedoken Leerlingen (...

04-05-2018 18:45

De Treinreis

2doc - De Treinreis

In 1943 wisten 89 Hongaars-Nederlandse Joden met vijf transporten vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest te ontsnappen. In maart 1944, na de inval van de nazi's in Hongarije, werden zij weer van hun vrijheid beroofd. De me...

03-05-2018 23:00

Going Clear: Scientology and the Prison of Belief

2doc - Going Clear: Scientology and the Prison of Belief

Na de katholieke kerk richt Alex Gibney zijn lens nu op de scientologykerk. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Lawrence Wright portretteert Gibney acht voormalige leden van de scientologykerk, onder wie scriptschrijver Paul Haggis. Ze p...

02-05-2018 22:00

Mohammad en Jafar

2doc - Mohammad en Jafar

Ze zijn al meer dan 25 jaar bevriend in oorlogsgebied en hebben alle confrontaties met de Israëlische troepen overleefd: de Palestijnse jeugdvrienden Mohammad en Jafar. Regisseur Marcel Goedhart bezoekt het tweetal, ooit jonge stenengooiers...

30-04-2018 20:55

Lief en leed op Parc Beaugarde

2doc - Lief en leed op Parc Beaugarde

Vakantiepark Beaugarde in Culemborg biedt onderdak aan mensen die na een scheiding behoefte hebben aan rust en een betaalbare woning. Soms voor langere tijd.

25-04-2018 23:00

A Perfect Game

2doc - A Perfect Game

Documentaire over drie jonge honkballers die dromen van een professionele carrière in Amerika. Honkbal is een sport voor fijnproevers. Het gaat niet louter om de spanning van winnen of verliezen, de sport zelf kent een magie en een pracht, ...

23-04-2018 21:00

Jolene

2doc - Jolene

Alles in het leven van Jolene is heftig. Ze leeft op chaos en adrenaline. 's Nachts werkt ze achter de bar in een stripclub, op haar zestiende kreeg ze haar eerste kind, en vier jaar later, van een andere man, haar tweede. Haar echte vader ...

18-04-2018 23:05

A Stranger Came to Town

2doc - A Stranger Came to Town

Vier inwoners van het verwoeste Aleppo, ooit doodgewone Syriërs. Allemaal maken ze de gruwelijke oorlog van dichtbij mee en documenteren zij wat ze zien. Over één ding zijn ze het eens: de Syrische revolutie is geen simpel verhaal van goed ...

16-04-2018 21:00

Het Schoonmakersparlement

2doc - Het Schoonmakersparlement

In 2010 maakte Nederland de langste staking mee sinds 1933. De Nederlandse schoonmakers legden het werk neer en werden zichtbaar voor iedereen. Ze richtten na deze actie een eigen parlement op: vijftig schoonmakers die voortaan hun belangen...

13-04-2018 00:05

Mercy Mercy

2doc - Mercy Mercy

Vier jaar lang worden de adoptieperikelen rond een Ethiopisch en een Deens echtpaar en hun kinderen gevolgd, waarmee een andere kant van adoptie wordt blootgelegd. Achter de droom van een beter leven voor alle betrokkenen blijkt een andere ...

11-04-2018 23:05

City of Ghosts

2doc - City of Ghosts

Aziz, Mohamad en Hamoud, drie jongemannen achter de goed geïnformeerde burgerjournalistengroep 'Raqqa is Being Slaughtered Silently', staan op de dodenlijst van IS vanwege hun online berichtgeving over de terreurbeweging. Een observerende d...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 23. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 336
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord