Programma gemist?

De op tv dichter en activist op tv Maung Aung Pwint heeft naar een tijdens groot deel van zijn leven in met het de gevangenis doorgebracht. Nu Myanmar is tijdens bevrijd overziet hij op zijn op leven en worstelt tijdens hij met pijnlijke herinneringen. De door Birmese dichter de en activist Maung Aung het Pwint op tv heeft een de groot deel van de zijn leven in de gevangenis doorgebracht. naar van Nu Myanmar is door bevrijd van vijftig jaar militaire dictatuur uit overziet hij zijn door leven en van worstelt hij de met pijnlijke herinneringen. Een poëtische, een liefdevolle documentaire over op tv een land dat de zichzelf opnieuw moet in een uitvinden.

Wat de is de rol op tv en het belang van DNA-onderzoek van in op tv strafzaken? Moet elke burger zijn in DNA afstaan? naar Een onderzoek naar de van ethische en naar privacydilemma's aan naar de hand van de Utrechtse op tv met serieverkrachterzaak. Wat is de rol en naar uit het belang van DNA-onderzoek in de strafzaken? Moet elke in burger zijn DNA afstaan? de Een onderzoek met naar de ethische en met privacydilemma's door aan de hand tijdens van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Deze een het zaak zorgt vanaf tijdens midden jaren negentig voor met veel onrust en naar ondanks een langdurig op tv en grootschalig op politieonderzoek blijft hij tijdens bijna twintig jaar onopgelost. Tot er de in 2014 als op tv het uit het niets een DNA-match tijdens is. een Zou er eerder een doorbraak geweest tijdens kunnen een zijn als de mensen verplicht zouden zijn DNA af van te staan? Nu van gebeurt dat alleen het naar op vrijwillige basis, een op tv verplichting heeft de verregaande gevolgen voor onze privacy. Willen het we dat? Deze naar van film over DNA-onderzoek ontstond rond door een een cold case zonder het verdachte, maar werd begin 2017 actueel op tv naar toen de verdachte uit in de Utrechtse serieverkrachterzaak in hoger een beroep werd veroordeeld naar tot uit een gevangenisstraf van zestien jaar. tijdens Een een reconstructie door regisseur Hans tijdens Pool.

Venetië een verandert door toerisme steeds meer een in een met pretpark, terwijl bewoners uit blijven naar vechten voor hun Venetië. met Hoe is het om te in leven in een uit stad die naar niet het meer van jou uit is? Venetië verandert door toerisme steeds met meer uit in een pretpark, tijdens terwijl bewoners blijven vechten voor op hun Venetië. Hoe naar is van het om te leven naar in een stad een die van niet meer van tijdens jou is? De een mooiste stad op naar aarde ontvangt dertig miljoen door mensen per jaar. het Iedereen wil Venetië zien, de in droomstad, tijdens een sprookje gebouwd op op het water. Elke naar dag overspoelen de dagjesmensen in de stad, ze een komen binnen met met de op tv auto, de van trein of het vliegtuig, of op met de de enorme cruiseschepen de die de lagune binnenvaren. De met stad is te uit duur om in op tv te wonen, naar vastgoed wordt naar verkocht aan rijke buitenlanders, huren van stijgen explosief, winkels verkopen uit alleen producten voor in toeristen uit en in sommige buurten met is het zo druk in de dat je er niet meer door kunt leven. uit Daarom ontvluchten tijdens de bewoners de in stad. Na de Tweede Wereldoorlog het had Venetië nog 175.000 op inwoners. Nu uit zijn op dat er minder dan tijdens 60.000. Een elektronische teller in met op tv het raam van apotheek een Morelli laat het aantal tijdens mensen zien dat nog tijdens steeds in Venetië de het leeft. Elke maand gaat de teller uit met omlaag.

Drie de aanstaande vaders het leven toe naar de geboorte met van van hun eerste kind. De het documentaire laat op de moeders buiten beeld. Vaders op uit het op moment dat het leven hen naar bijna letterlijk overvalt. door Drie aanstaande van vaders leven toe tijdens naar de in geboorte van hun een eerste kind. met Prijswinnende documentaire van in Niels van Koevorden een laat de moeders buiten beeld op en kijkt naar alleen naar de tijdens vaders op het op moment dat het op leven hen bijna letterlijk op overvalt.

Door met de ogen van op tv Obaidah Zytoon, een een jonge radiopresentatrice op uit Damascus, toont deze documentaire ons in de de oorlog in Syrië naar van heel nabij. Door de tijdens ogen in van Obaidah Zytoon, een op tv jonge een radiopresentatrice uit Damascus, toont deze documentaire van ons de het oorlog in Syrië op tv van heel nabij. Vanaf in het tijdens hoopvolle begin op in het voorjaar van 2011 tot op tv in de totale ontsporing in de jaren tijdens de die daarop volgen.

In op tv de gesloten tijdens jeugdinrichting Transferium wonen jongeren met een ernstige gedragsproblemen. Ze willen tijdens allemaal zo snel het mogelijk naar huis. naar In de gesloten de de jeugdinrichting Transferium in Heerhugowaard wonen op tv jongeren met ernstige tijdens gedragsproblemen. In van een beschermde omgeving, afgesloten van door de buitenwereld, werken een de jongeren onder tijdens op begeleiding aan zichzelf. Ze uit hebben maar één doel: Zo in snel op tv mogelijk weer naar het huis.

'Ik tijdens alleen in in de klas' laat zien welke op tv impact subtiele en met minder subtiele vormen de van racisme hebben op uit het leven van op jonge Nederlanders. “Dit is met een een film die ik nooit wilde in maken,” zegt regisseur van Karin Junger aan op het begin uit van haar op tv film. Als witte moeder naar van drie een zwarte kinderen dacht ze door dat je met kon opvoeden uit zonder dat kleur ertoe deed. uit Maar nu, 20 jaar van de later, dwingt de realiteit de haar alsnog het fenomeen alledaags op naar racisme en de uitsluiting uit waar die toe tijdens leidt, te onderzoeken. Dat doet met ze door samen het met haar uit kinderen en hun op tv vrienden de confrontatie aan uit te gaan met in het racisme dat met zij in hun op dagelijks leven ervaren. De tijdens twaalf jongeren komen door bij elkaar op tijdens een landgoed in tijdens Frankrijk: de drie uit kinderen tijdens van regisseuse Karin een Junger en hun uit vrienden. Ze zijn allemaal het gekleurd en ze de delen een gevoel het van uitsluiting in de de Nederlandse samenleving. Door in samen de van situaties, waarin die uitsluiting in zich door manifesteert, na te de spelen of uit tijdens te beelden, worden pijnlijke een gebeurtenissen herbeleefd het en opnieuw op tv vormgegeven. Wat is de impact naar van subtiele en minder van subtiele van vormen van racisme op naar het het gevoel van welbevinden van in deze jonge op tv Nederlanders? En hoe beïnvloedt dat het hun mogelijkheden zichzelf ten uit volle te van ontwikkelen?

Tessa's ouders met zijn gescheiden, ze groeide door door op bij haar moeder. In uit haar prijswinnende eindexamenfilm gaat op ze de door confrontatie aan met uit haar vader en ontdekt op ze in het ware verhaal achter de naar in echtscheiding.

Eind het jaren 70 werkte naar cineast Frans de Bromet aan een film uit over holocaust overlever en kunstschilder tijdens het Sieg Maandag. Hij was het naar jongetje van de beroemde van foto in in het Amerikaanse tijdens tijdschrift LIFE dat vlak op tv na met de bevrijding van concentratiekamp tijdens Bergen-Belsen zijn vrijheid tegemoetliep. in De film 'Life’s de Picture' werd destijds niet met afgemaakt door een een conflict een tussen Bromet en de producent door die een naar heroïsche film over de naar in Tweede Wereldoorlog voor ogen stond, met terwijl Bromet een het juist klein en op tv persoonlijk op wilde houden. De door film moest antwoord geven op de een vraag hoe tijdens je verder uit kunt leven op tv na het trauma van met een concentratiekamp. De excentrieke Sieg, met die dat met uit verve op deed, verhief zijn op levenswijsheid tot kunst naar en probeerde dat met Bromet naar in de door film te in vatten door scènes na door te spelen waarin Sieg na een de oorlog de op naar draad weer oppakte. Juist deze het specifieke vorm het stuitte op op tv veel weerstand en luidde het vroegtijdige op tv en met roemloze einde in van een een veelbelovend project. Wanneer een Sarah Maandag, naar na de naar dood van de haar vader in 2013, contact met naar Bromet opneemt een en in hem wijst op de het oude filmmateriaal dat naar in haar een ouderlijk huis op uit zolder ligt te verstoffen, besluiten een Frans Bromet op en zijn de dochter Silvia het verhaal van op Sieg met Maandag alsnog te voltooien. In deze film tijdens gaat Bromet in met uit gesprek met de direct met betrokkenen van toen. het Hij diept tijdens de kwestie op en kijkt samen de op tv met hen naar oude fragmenten. uit Wat vonden zij naar van het voortijdig op tv ter ziele gaan een van met de film? Frans spreekt met echtgenote in Karen Maandag het en hun kinderen Sarah de naar en Simon. Aan de hand van op foto’s en tijdens herinneringen komt op het leven en karakter van op tv Sieg tot leven. op Trots en naar onbegrensd probeerde hij het de oorlog door zo goed en kwaad op als het ging met een plek te geven. in met Dat ging met veel humor op tv gepaard maar ook een met onrust uit en somberte. Het gezin door Maandag werd geconfronteerd met uit zijn tragische in kampverleden. Het schilderen uit bood van Sieg een uitweg. Achter de met zoektocht naar op tv antwoorden op de naar vraag waarom de het film mislukte, toont zich uit een liefdevol monument van een uit een overlever die ondanks de ellende een die hij het meemaakte een leven de wist te tijdens creëren waarin optimisme en bezieling de een boventoon op tv voerde.

Om uit zijn gezin te van redden vlucht Hassan naar het Nederland en laat met zijn 15-jarige op doodzieke dochter met Yomna achter in Syrië. Tijdens uit de lange naar asielprocedure twijfelt hij een aan de juistheid van zijn naar beslissing de Om zijn gezin te redden, naar vlucht Hassan van naar Nederland en op tv laat zijn het 15-jarige doodzieke dochter Yomna het achter in Syrië. met Tijdens de lange asielprocedure uit twijfelt tijdens hij aan de met juistheid van zijn naar beslissing.

Claudia in is een jonge vrouw met het een een dwarslaesie die haar leven een goed op tv op orde heeft. op Een leuke man, een baan, een in de mooi huis en - ondanks haar het handicap - tijdens sinds in een jaar ook een zoontje. Ze door heeft echter nog in één droom: uit weer kunnen met lopen. In de documentaire tijdens Sta op en loop is uit te zien hoe naar het deze droom werkelijkheid het wordt. In de Sint Maartenskliniek wordt op een proef een gedaan voor mensen met van een in dwarslaesie om opnieuw te uit leren in lopen in een zogenaamd op tv exoskelet. Claudia het revalideerde elf jaar geleden met in deze kliniek na van een tijdens ongelukkige val van een paard. Ze met stort in zich vol overgave en de met succes op in de naar training voor het exoskelet. Door een met de groepje enthousiaste studenten van de TU met Delft van wordt ze benaderd voor deelname uit door aan de eerste Bionische Wereldspelen. Claudia van twijfelt geen moment, met in dit is haar kans om hetgeen in ze tijdens door de proef geleerd door heeft in het de praktijk in te brengen. Langzaam door maar zeker groeit van bij Claudia de door hoop op een lopend bestaan een in de nabije toekomst. door naar Ondanks de ambities, de inzet door en de de enorme kunde van door de studenten blijkt de op tv realiteit echter de weerbarstiger. Sta op en loop het is een documentaire het met over hoop, dromen het en doorzettingsvermogen en de mogelijkheden in en grenzen op tv van innovatie en technische de vooruitgang.

Verwarring uit in de Amerikaanse Bible van Belt als de opvoering van van het door passiespel wordt bedreigd doordat tijdens de door beoogde hoofdrolspeler zich afvraagt of tijdens hij, een als boeddhist, op de rol van Jezus mag het vertolken. Lichtvoetige van documentaire over de verwarring tijdens die met ontstaat in de zeer vrome uit gemeenschap in de Amerikaanse een Bible Belt als met de jaarlijkse de opvoering een van het passiespel door op een honderd man een sterke amateurcast de en een tiental paarden een wordt bedreigd in doordat de boogde hoofdrolspeler van zichzelf de existentiële vraag stelt in uit of hij wel, als op zelfverklaard boeddhist, de op rol van uit Jezus mag vertolken. een In het verleden kon de een voorstelling rekenen op het bezoekersaantallen die de 200.000 met in ruim overtroffen, maar tegenwoordig de breken de producent en de op regisseur op tv zich het hoofd over de door teruglopende uit publieke belangstelling. Een wankelmoedige hoofdrolspeler het is het laatste het waar uit ze behoefte aan door hebben.

Het naar ANC van president Jacob van Zuma kreeg bij de door lokale de verkiezingen in 2016 zware klappen. uit De uitslag vormt in de door grootste verkiezingsnederlaag voor tijdens de partij naar sinds het in 1994 aan de naar met macht kwam. Is dit electorale verlies de alleen naar te wijten aan de op discutabele leiding van Zuma? een het Of is er meer op aan de hand? Filmmaker Rehad Desai het tijdens duikt in de uit recente geschiedenis van zijn met land om deze historische op gebeurtenis te verklaren en tijdens met kijkt kritisch en met een onverhulde verbazing terug op tientallen de jaren onafgebroken van ANC-politiek. Is er de iets terechtgekomen van de tijdens droom die het tijdens volk ten tijde op tv van uit Nelson Mandela koesterde: een voorbeeldland met worden, zonder racisme de en zonder in armoede? Gedegen de en waar mogelijk met van humor onderzoekt in Desai heden en verleden. van Archiefbeelden, waaronder op de gewelddadige Marikana-moorden door in 2012, worden afgewisseld op met interviews met op politici, historici het en journalisten. Na op tv een intense in en openhartige zoektocht trekt met Desai zijn conclusies over de het toekomst van een het land en het het ooit oppermachtige van ANC.

Een tijdens team Franse artsen naar wordt twee jaar een lang gevolgd. in Zware werkdruk, extreme stress, te uit weinig met personeel en kortingen tijdens op het budget hebben een met funeste uitwerking tijdens op de sfeer van de door afdeling het chirurgie. Om een van beeld te naar krijgen van de toenemende werkdruk in het de zorg volgt op filmmaker in Jérôme Le Maire twee door jaar lang door een team Franse een artsen in de operatiekamers de van een naar groot Parijs door ziekenhuis. Geen deur van blijft voor hem gesloten. Hij op tv filmt tijdens operaties, aan op de koffietafel op tv en bij in de talloze vergaderingen, een de mens en zijn emoties op tv daarbij centraal de stellend. Op naar ontluisterende wijze zien we het door spook van van de burn-out naderen. Zware op tv werkdruk, extreme het stress, te weinig met personeel en een kortingen op het budget hebben in een funeste op uitwerking op de door sfeer van de afdeling op tv van chirurgie. Artsen vechten elkaar een bijna de tijdens OK uit, en ook naar het verplegend personeel heeft het tijdens zwaar te van verduren. uit Iedereen loopt op zijn tandvlees. door De bezieling op tv en het plezier in door het werk dreigt bij met de veel artsen verloren te op gaan.

De in twaalfjarige Daan is uit meervoudig gehandicapt. naar Zijn ouders kunnen de de zorg niet meer aan tijdens en gaan op met zoek naar in een nieuw van thuis.

november 2017
30-05-2017 22:55

Burma Storybook

2doc - Burma Storybook

De dichter en activist Maung Aung Pwint heeft een groot deel van zijn leven in de gevangenis doorgebracht. Nu Myanmar is bevrijd overziet hij zijn leven en worstelt hij met pijnlijke herinneringen. De Birmese dichter en activist Maung Aung ...

29-05-2017 20:25

De jacht op de match

2doc - De jacht op de match

Wat is de rol en het belang van DNA-onderzoek in strafzaken? Moet elke burger zijn DNA afstaan? Een onderzoek naar de ethische en privacydilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Wat is de rol en het belang van DNA-onderz...

24-05-2017 22:55

I love Venice

2doc - I love Venice

Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwijl bewoners blijven vechten voor hun Venetië. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is? Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwij...

24-05-2017 19:25

Ik stond erbij

2doc - Ik stond erbij

Drie aanstaande vaders leven toe naar de geboorte van hun eerste kind. De documentaire laat de moeders buiten beeld. Vaders op het moment dat het leven hen bijna letterlijk overvalt. Drie aanstaande vaders leven toe naar de geboorte van hun...

23-05-2017 22:55

The War Show

2doc - The War Show

Door de ogen van Obaidah Zytoon, een jonge radiopresentatrice uit Damascus, toont deze documentaire ons de oorlog in Syrië van heel nabij. Door de ogen van Obaidah Zytoon, een jonge radiopresentatrice uit Damascus, toont deze documentaire o...

15-05-2017 20:20

Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging

2doc - Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging

In de gesloten jeugdinrichting Transferium wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen. Ze willen allemaal zo snel mogelijk naar huis. In de gesloten jeugdinrichting Transferium in Heerhugowaard wonen jongeren met ernstige gedragsproblemen...

10-05-2017 22:55

Ik alleen in de klas

2doc - Ik alleen in de klas

'Ik alleen in de klas' laat zien welke impact subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders. “Dit is een film die ik nooit wilde maken,” zegt regisseur Karin Junger aan het begin van haar film. A...

08-05-2017 21:20

The origin of trouble

2doc - The origin of trouble

Tessa's ouders zijn gescheiden, ze groeide op bij haar moeder. In haar prijswinnende eindexamenfilm gaat ze de confrontatie aan met haar vader en ontdekt ze het ware verhaal achter de echtscheiding.

04-05-2017 22:55

De film die nooit afkwam

2doc - De film die nooit afkwam

Eind jaren 70 werkte cineast Frans Bromet aan een film over holocaust overlever en kunstschilder Sieg Maandag. Hij was het jongetje van de beroemde foto in het Amerikaanse tijdschrift LIFE dat vlak na de bevrijding van concentratiekamp Berg...

03-05-2017 23:00

In Procedure

2doc - In Procedure

Om zijn gezin te redden vlucht Hassan naar Nederland en laat zijn 15-jarige doodzieke dochter Yomna achter in Syrië. Tijdens de lange asielprocedure twijfelt hij aan de juistheid van zijn beslissing Om zijn gezin te redden, vlucht Hassan na...

02-05-2017 22:55

Sta op en loop

2doc - Sta op en loop

Claudia is een jonge vrouw met een dwarslaesie die haar leven goed op orde heeft. Een leuke man, een baan, een mooi huis en - ondanks haar handicap - sinds een jaar ook een zoontje. Ze heeft echter nog één droom: weer kunnen lopen. In de d...

20-04-2017 23:50

Jesus Town, USA

2doc - Jesus Town, USA

Verwarring in de Amerikaanse Bible Belt als de opvoering van het passiespel wordt bedreigd doordat de beoogde hoofdrolspeler zich afvraagt of hij, als boeddhist, de rol van Jezus mag vertolken. Lichtvoetige documentaire over de verwarring d...

18-04-2017 22:55

The Giant is falling

2doc - The Giant is falling

Het ANC van president Jacob Zuma kreeg bij de lokale verkiezingen in 2016 zware klappen. De uitslag vormt de grootste verkiezingsnederlaag voor de partij sinds het in 1994 aan de macht kwam. Is dit electorale verlies alleen te wijten aan de...

12-04-2017 23:00

Burning Out

2doc - Burning Out

Een team Franse artsen wordt twee jaar lang gevolgd. Zware werkdruk, extreme stress, te weinig personeel en kortingen op het budget hebben een funeste uitwerking op de sfeer van de afdeling chirurgie. Om een beeld te krijgen van de toenemen...

11-04-2017 09:45

Zorg om Daan

2doc - Zorg om Daan

De twaalfjarige Daan is meervoudig gehandicapt. Zijn ouders kunnen de zorg niet meer aan en gaan op zoek naar een nieuw thuis.

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord