Programma gemist?

Regisseur Talal het Derki met (Return to Homs) keert terug op naar uit Syrië en filmt van binnenuit het van leven in oorlogsgebied. tijdens met In een dorpje in Noord-Syrië woont op hij twee door jaar bij de van familie van Al Nusra-strijder door Abu Osama. een De van kinderen daar worden al jong tijdens getraind in om als soldaten van op God in de het voetsporen van hun vader van te treden. De grenzen naar tussen het intimiteit van het met gezin en de verschrikkingen van van de een oorlog zijn niet zo op tv scherp. Vader Abu Osama met tijdens bestrijdt aan het front de vlakbij zijn huis de naar vijand en een niet veel later naar speelt hij thuis met zijn de op tv kinderen en droomt hij op tv van het kalifaat. Regisseur Talal op tv Derki volgt van de kinderen van dichtbij van en probeert door het van moment vast te leggen een waarop de kinderen hun een jeugd vaarwel moeten zeggen door uit en tot jihadi's de worden gevormd. Hoe op tv dichtbij de oorlog ook komt, op één ding hebben uit ze alvast geleerd: huilen in mag het niet.

De op kans op een terroristische op tv aanslag in in Nederland lijkt naar reëel. Zijn beveiligers in staat tijdens om ons te met beschermen?

Documentaire tijdens over het verhaal van activiste uit en journaliste Zineb op El Rhazoui de die haar door thuisland Marokko ontvlucht na tijdens de naar Arabische Lente. In Parijs start ze het een nieuw uit professioneel leven op de het redactie van in Charlie Hebdo. Voor een het eerst in haar een carrière het kan zij werken uit in volledige vrijheid, zonder in censuur en naar omringd door vrije geesten. het Tot op uit 7 januari 2015 de naar terreur genadeloos toeslaat. Zineb tijdens van was zelf toevallig op vakantie, maar op tv verliest vele uit collega's en vrienden. Haar op tv leven neemt het daarna een radicale door wending, van een gecensureerde journaliste door in Marokko tot de meest beschermde naar vrouw van tijdens Frankrijk.

Adrie en Francien met runnen al uit 65 jaar een groentezaak tijdens in uit Vlissingen. Hard werken is een hun credo, maar een hun gezondheid laat te op tv wensen van over en Adrie werkt het nog een steeds veertien tot zestien uit uur per dag. Hoe lang op tv houden ze uit het nog in vol?

Zeilend op door een klein vlot in genaamd 'Acali', een beter bekend tijdens als 'The Sex naar Raft', werd in 1973 naar een wetenschappelijk experiment uitgevoerd. op tv Hoe kijken het de deelnemers op terug op dit onderzoek tijdens naar de bron een van geweld op en de dynamiek op tv van seksuele aantrekkingskracht? Voor het experiment het selecteert de de Mexicaanse antropoloog een Santiago Genovés zorgvuldig de op kandidaten die zich van op tv tijdens over de hele wereld hebben op tv aangemeld. Het liefst wil tijdens hij dat met ze een relatie hebben van en van kinderen, zodat er voor hen van echt iets op tijdens het spel een staat. Ook kiest hij in het de meest aantrekkelijke de deelnemers, waardoor het schip in op de naar internationale pers al met snel bekendstaat als The Sex door Raft. Het met resultaat is een 'objectieve' mix een van gender, uit religie met en nationaliteit, zodat de op frictie aan boord maximaal is, op voorspelt Genovés. op tv Uiteindelijk stappen vijf mannen, van waaronder het Genovés, en in zes vrouwen aan de boord van het vlot door voor een door zeereis van drie op tv maanden. Hij geeft daarbij de vrouwen op tv de een macht en de belangrijkste taken, naar benieuwd op als hij uit is wat dit met van de mannen naar zal doen. Voor in het eerst in meer op dan veertig jaar komen door de overgebleven expeditieleden van in een studio tijdens bijeen. Op een replica met van het met vlot halen ze de hun herinneringen op een aan een dit 'meest bizarre groepsexperiment aller een tijden'.

Vanaf het moment de dat Rob van de Nijs naar en zijn band The Lords uit op in 1962 een naar platencontract wonnen met een talentenjacht, het is de zanger niet op weg te denken tijdens geweest uit door het Nederlandse muzikale met landschap. De Nijs uit is niet alleen het een performer pur sang, naar maar heeft ook op tv het unieke talent in naar om de teksten van naar zijn schrijvers te vertolken alsof van ze op tv voortkomen uit het diepst van de zijn de eigen ziel. Regisseur het Leon Verdonschot volgde de artiest het in op tv het jaar nadat hij de 75 werd. Het door resultaat is het een portret waarin Rob de op Nijs en in zijn van dierbaren de balans opmaken de van een leven van volledig gewijd aan het de podium op tv én van de offers die met daarvoor gebracht naar zijn.

Als actrice uit Carolien van den het Berg het unieke van overlevingsverhaal van haar vader de de in de oorlog in ontrafelt, stuit ze de op allerlei onbekende feiten. tijdens Het verhaal dat uit haar vader nooit een kon vertellen. Ze maakte er op een heel op tv persoonlijke solovoorstelling met over.

Campingsmoking, een matje in z'n het nek, fan op van ADO, vloekend in het plat het Haags, grof maar een toch in zacht van aard. Dat op tv is in het in kort wie de tijdens iconische stripheld Haagse Harry in is. En dat door is, op gek genoeg, bijna tegengesteld aan naar wie zijn de geestelijk in vader, Marnix Rueb, uit is.

In 2014 een spoelt op op tv het strand van Texel met het levenloze op tv lichaam aan van tijdens de Syrische vluchteling Mouaz al-Balkhi de tijdens (22). Samen met in een vriend had het hij tevergeefs geprobeerd vanuit een Calais naar Dover te de zwemmen. het Welke gedachten dreven hem de zee met in? Wat naar waren zijn dromen? En door wat liet hij een in Syrië naar achter? Filmmaker Misja Pekel in verzamelde duizenden amateurvideo's door van van Syriërs die voor met en tijdens van de oorlog zijn naar gemaakt. Die beelden vormen met de gedachtewereld van één met zwemmer, door een associatief web door van herinneringen dat zich tijdens de de fatale het overtocht langzaam ontspint. de Een visuele reis door naar het Syrië dat naar alleen nog de in herinneringen bestaat, ondersteund met tijdens op teksten van de Syrisch-Palestijnse dichter het Ghayath het Almadhoun.

10 het december ontvangt de tijdens 25-jarige Nadia met Murad in Zweden uit de Nobelprijs voor de Vrede. Nadia op tv met Murad werd als jonge jezidi de gevangengenomen door naar ISIS en uit overleefde in 2014 op genocide en seksuele slavernij. uit Zij heeft door haar verhaal steeds opnieuw verteld met en werd zo de van stem van tijdens haar gemeenschap. Voor op de Veiligheidsraad getuigde een de 23-jarige Nadia tijdens van wat haar op en een haar volk was overkomen. Haar verhaal met was naar toen over tijdens de hele wereld te horen. het Zo werd zij het het gezicht van de met jezidi's, een op tv historisch vervolgde het religieuze minderheid. Het de gewone meisje werd een plotseling op het een wereldtoneel van op belangenbehartiging geduwd. Ondanks haar het verlangen naar een een normaal leven, weg van de tijdens schijnwerpers, op vecht Nadia door om de een tijdens genocide te stoppen en uit verantwoordelijke ISIS-commandanten te berechten. tijdens We zien Nadia in op tv door haar dagelijkse leven en we van volgen haar de tijdens het hoogtepunt op tv van haar pleitbezorgingscampagne met emotioneel van toespraken en een naar eindeloze opeenvolging met van een-op-eenontmoetingen met uit topambtenaren. Haar werk het eist een hoge tijdens tol. Soms op is er een de glimp te zien van Nadia tijdens zoals door ze ooit was, in een wilskrachtig tijdens meisje dat ervan droomde een het schoonheidssalon in haar dorp uit te door openen.

Nederlanders met vertellen over hun bizarre in en onthutsende de ervaringen met de politie, op waarbij hun huidskleur van hen tot verdachte van maakt.

Sinds tien naar jaar is de 42-jarige uit Matthijs een Wognum gabber. Na een van jeugd vol op pesterijen en eenzaamheid heeft de hij tussen het raven, naar een slikken en stampen naar door echte vriendschappen en op warmte gevonden in deze ruig met op ogende dansscene. Maar het leven door is geen de eindeloos feest en door de eenzaamheid van en onvoltooide dromen zijn met nooit ver weg. met Matthijs vindt het prettig overdag op door op zolder te zijn, tussen de zijn modeltreintjes. En door hij heeft de een passie voor door pianospelen; hij met wil heel graag klassiek pianist worden. in Iets waar z'n op jongere vriend met niet zo veel mee met op tv heeft.

Sonita is op tv een de 18-jarig meisje uit Afghanistan. Ze heeft van geen in paspoort en ze is een op uit illegale immigrant die leeft in door de arme wijken van het Teheran. Ze is het een pittige, levendige, op tv jonge tijdens vrouw die vecht voor uit het leven dat door ze van wil leiden. Ze op wil leven als een artiest, tijdens zangeres en muzikant, op tv ondanks de obstakels waarmee tijdens ze de wordt geconfronteerd en haar conservatieve, de patriarchale familie in op Iran. In door groot contrast op met haar doel is op het plan op tv van haar familie. De prijs het voor Sonita uit staat met op 9000 Amerikaanse op dollar.

Getuigen op tv van de aanslag in in het het Taj Mahal Palace-Hotel in van Mumbai blikken terug en stellen op zichzelf existentiële vragen een over angst, vrijheid door en tijdens veiligheid.

Tobias uit werd doof geboren, maar tijdens dat is voor hem tijdens geen handicap. op Hij naar voelt zich thuis in de dovenwereld op en heeft op er zijn op grote liefde de gevonden.

januari 2019
21-01-2019 22:55

Of Fathers and Sons

2doc - Of Fathers and Sons

Regisseur Talal Derki (Return to Homs) keert terug naar Syrië en filmt van binnenuit het leven in oorlogsgebied. In een dorpje in Noord-Syrië woont hij twee jaar bij de familie van Al Nusra-strijder Abu Osama. De kinderen daar worden al jon...

09-01-2019 22:45

De beveiligers

2doc - De beveiligers

De kans op een terroristische aanslag in Nederland lijkt reëel. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen?

03-01-2019 23:50

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Documentaire over het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eerst in haa...

01-01-2019 21:15

Van verlies kun je niet betalen

2doc - Van verlies kun je niet betalen

Adrie en Francien runnen al 65 jaar een groentezaak in Vlissingen. Hard werken is hun credo, maar hun gezondheid laat te wensen over en Adrie werkt nog steeds veertien tot zestien uur per dag. Hoe lang houden ze het nog vol?

27-12-2018 22:45

The Raft

2doc - The Raft

Zeilend op een klein vlot genaamd 'Acali', beter bekend als 'The Sex Raft', werd in 1973 een wetenschappelijk experiment uitgevoerd. Hoe kijken de deelnemers terug op dit onderzoek naar de bron van geweld en de dynamiek van seksuele aantrek...

26-12-2018 22:15

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

2doc - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

25-12-2018 22:45

The making of Oom Jo - De verbeelding van een onthutsende familiegeschiedenis

2doc - The making of Oom Jo - De verbeelding van een onthutsende familiegeschiedenis

Als actrice Carolien van den Berg het unieke overlevingsverhaal van haar vader in de oorlog ontrafelt, stuit ze op allerlei onbekende feiten. Het verhaal dat haar vader nooit kon vertellen. Ze maakte er een heel persoonlijke solovoorstellin...

18-12-2018 23:30

Kap Nâh!! Het verhaal van Marnix Rueb

2doc - Kap Nâh!! Het verhaal van Marnix Rueb

Campingsmoking, matje in z'n nek, fan van ADO, vloekend in het plat Haags, grof maar toch zacht van aard. Dat is in het kort wie de iconische stripheld Haagse Harry is. En dat is, gek genoeg, bijna tegengesteld aan wie zijn geestelijk vader...

12-12-2018 23:00

Maalstroom

2doc - Maalstroom

In 2014 spoelt op het strand van Texel het levenloze lichaam aan van de Syrische vluchteling Mouaz al-Balkhi (22). Samen met een vriend had hij tevergeefs geprobeerd vanuit Calais naar Dover te zwemmen. Welke gedachten dreven hem de zee in?...

10-12-2018 23:05

On Her Shoulders

2doc - On Her Shoulders

10 december ontvangt de 25-jarige Nadia Murad in Zweden de Nobelprijs voor de Vrede. Nadia Murad werd als jonge jezidi gevangengenomen door ISIS en overleefde in 2014 genocide en seksuele slavernij. Zij heeft haar verhaal steeds opnieuw ver...

10-12-2018 21:05

Verdacht

2doc - Verdacht

Nederlanders vertellen over hun bizarre en onthutsende ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt.

05-12-2018 22:55

Wognum

2doc - Wognum

Sinds tien jaar is de 42-jarige Matthijs Wognum gabber. Na een jeugd vol pesterijen en eenzaamheid heeft hij tussen het raven, slikken en stampen door echte vriendschappen en warmte gevonden in deze ruig ogende dansscene. Maar het leven is ...

29-11-2018 23:50

Sonita

2doc - Sonita

Sonita is een 18-jarig meisje uit Afghanistan. Ze heeft geen paspoort en ze is een illegale immigrant die leeft in de arme wijken van Teheran. Ze is een pittige, levendige, jonge vrouw die vecht voor het leven dat ze wil leiden. Ze wil leve...

28-11-2018 22:55

Back to the Taj Mahal Hotel

2doc - Back to the Taj Mahal Hotel

Getuigen van de aanslag in het Taj Mahal Palace-Hotel in Mumbai blikken terug en stellen zichzelf existentiële vragen over angst, vrijheid en veiligheid.

26-11-2018 20:25

Doof kind

2doc - Doof kind

Tobias werd doof geboren, maar dat is voor hem geen handicap. Hij voelt zich thuis in de dovenwereld en heeft er zijn grote liefde gevonden.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 27. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 399
  • Laatste uitzending op 21-01-2019 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord