Programma gemist?

Zaterdag het 18 mei is het precies met vijf jaar tijdens geleden het dat astronaut Wubbo Ockels uit overleed. Ockels zag als eerste het Nederlander vanuit door de ruimte hoe door kwetsbaar het onze planeet is. Het werd het zijn missie om dat het een gevoel over te naar brengen. De documentaire is het een portret naar van een bevlogen man van die alles uit de kast een uit trok voor een duurzame wereld, met maar met daar ook een prijs voor betaalde. tijdens Hij raakte het zo geobsedeerd door zijn op tv missie dat hij naar zijn van familie begon een te verwaarlozen en collega's tijdens tegen zich in in het harnas in joeg.

Louie Psihoyos en in in zijn team duiken in de in verborgen door wereld van bedreigde op diersoorten. Het team brengt naar de race tijdens tegen uitsterving onder de aandacht. Louie van en met zijn team reizen de hele op tv wereld over om een de meest naar gevaarlijke, zwarte markten te in infiltreren. in Er wordt een verband de gelegd tussen met de uitstoot van koolstof en door bedreigde diersoorten. de De in film laat verpletterende, nooit eerder vertoonde op tv beelden een zien die de blik op van het de wereld veranderen.

Documentaire in die over vier met Palestijnen gaat een die na hun vertrek uit in Palestina in 1948 na de vele omzwervingen het in Nederland terecht kwamen. in Ze vertellen het over hun herinneringen aan naar Palestina en in hun vlucht. Drie van het door hen wonen al meer tijdens dan een op halve eeuw in Nederland. Op hun op tv oude uit dag moeten ze constateren dat met hun levenslange strijd met niet heeft geleid met tot een erkenning.

Heddy uit Honigmann vertelt het verhaal door van zes van bijzondere honden die onmisbaar zijn op tv voor hun op tv eigenaars. een Ze zijn speciaal opgeleid naar om hen te helpen in in het tijdens leven dat niet door altijd makkelijk is. Dankzij de uit ongelooflijke vaardigheden naar van hun in honden zijn zij de echter zo onafhankelijk als door mogelijk.

Om een beeld naar te krijgen van op tv de de toenemende werkdruk in de door zorg door volgt filmmaker Jérôme Le Maire in twee jaar lang een met team Franse uit artsen in de de operatiekamers de van een groot, naar Parijs ziekenhuis. Geen deur tijdens blijft voor hem gesloten. op tv Hij van filmt tijdens operaties, aan op de koffietafel en naar bij de talloze vergaderingen, de tijdens mens en een zijn in emoties daarbij centraal stellend. Op ontluisterende op wijze zien een we op tv het spook van de burn-out naderen. in Zware werkdruk, extreme in stress, te weinig met door personeel en kortingen op het budget met hebben een funeste op de uitwerking op de in sfeer van de afdeling chirurgie. door Artsen vechten elkaar met bijna de naar OK uit met en ook het verplegend personeel heeft een het zwaar door te verduren. uit Iedereen loopt op tv op zijn tandvlees. De bezieling van en op het plezier in op het werk dreigt bij veel artsen het verloren te van gaan.

Na de dood van van zijn vader op op start de Belgische filmmaker met Daniel Lambo op een onderzoek naar de dodelijke asbestindustrie. met Zijn zoektocht leidt uit hem naar een uit van de de grootste op tv asbestdumpplekken in India. de Daar ontdekt hij een miljoenenindustrie die door nog steeds de tijdens levens van op werknemers en met consumenten wereldwijd in van gevaar brengt.

Het is in 25 jaar uit geleden dat Nelson Mandela president met werd uit na de naar eerste democratische verkiezingen van Zuid-Afrika. De in Nederlandse tijdens fotografe Ilvy Njiokiktjien op spreekt Zuid-Afrikaanse jongeren uit de een eerste generatie het die is op tv opgegroeid na de afschaffing op tv van het naar apartheidssysteem, in op 'gelijkheid'. Wat betekent het met om na zoveel in jaar van ongelijkheid van gelijk te van zijn? 'Born Free' geeft een beeld de van tijdens de dromen, teleurstellingen met en prestaties op van deze 'regenboognatie', die zich op kenmerkt door een ontwapenende tijdens openheid en flexibiliteit. door Het is van duidelijk dat uit de achterstand op tv die de zwarte bevolking een heeft op de een blanke minderheid niet door naar wetten op tv alleen kan worden weggewerkt. Toch zien op de naar jongeren hun met eigen toekomst, en die het van Zuid-Afrika, vol met vertrouwen tegemoet.

Esmée van op tv Loon groeide uit op met twee moeders en met ze wil weten een hoe leeftijdsgenoten met met dezelfde thuissituatie dit naar hebben ervaren. in Marijn, Dora en het Lieke zijn ook in opgegroeid van met homoseksuele ouders en zij door vertellen Esmée hoe het deze vorm van op tv ouderschap hen heeft de gevormd. Hoe leer je een je als man tijdens scheren met van twee op moeders? Is het als vrouw tijdens moeilijker om te gaan op tv met mannen een als van je twee moeders hebt? En het hebben zij nooit met gewenst dat door ze gewoon een vader en naar een moeder met hadden?

In op tv 2013 wijkt huisarts Nico op Tromp af van met de protocollen om een op stervende kankerpatiënt palliatief door te sederen. Als de zijn op coassistente hier melding van een maakt, wordt uit hij zonder wederhoor door een de inspectie en in het OM op tv van moord met beschuldigd. Korte tijd later maakt hij door een van einde aan met zijn leven. Deze documentaire naar volgt weduwe Anneke Tromp in de haar strijd met op de staat om naar eerherstel naar voor haar uit man.

Een idealistische op tv vader redt in de tijdens oorlog naar honderden joden, naar wordt door de uit nazi's doodgeschoten en leeft voort tijdens als door een mythische oorlogsheld. Maar over het een in trauma van de achterblijvers, een moeder met met op acht kinderen, wordt een leven op tv het lang gezwegen. 'God vergist zich van niet', door de erfenis van verzetsheld Johannes op tv Post.

Als Ryan een en in Amy Green horen dat hun zoontje met Joel de terminale kanker een heeft, zijn ze het wanhopig. Vader Ryan in zoekt naar een manier zijn emoties op hanteerbaar te door maken. naar Hij is videogame-ontwerper tijdens en hij vindt troost van in het een ontwerpen van een door nieuwe game waarin hij de relatie een met op zijn zoontje op onderzoekt. De filmmakers uit kijken mee hoe Ryan de 'That Dragon, Cancer' door ontwikkelt, zijn nieuwe videogame, op en volgen de door behandeling van de met kleine Joel. De door film laat tijdens op een ontroerende manier zien in hoe technologie in op tv de in eenentwintigste eeuw kan helpen in bij het verwerken van de een een trauma.

Het uit dakloze jongetje Nicu door woont in op tv de straten van Boekarest. Hij tijdens is, zoals op vele straatkinderen in de in stad, verslaafd en overleeft tijdens door te bedelen. de Bruce Lee, het de zelfgekroonde uit Koning van met de Onderwereld, neemt hem onder in zijn hoede. Maar terwijl op Nicu opgroeit, begint een hij zich af de te vragen of uit op tv Bruce Lee wel zo'n op goede vaderfiguur voor naar hem is. door Oliver Twist anno uit 2018, maar dan in uit de harde, het ondergrondse wereld van tijdens Boekarest.

Als de oorlog van tegen IS in op tv naar Irak bijna voorbij is, willen veel het gevluchte families terugkeren uit naar Mosul, dat door lange tijd hoofdstad van was van op tv het door gevreesde kalifaat. Door de in ogen van de elfjarige Ala' uit en haar het familie zien we het hoe uit zij samen een leven proberen uit op van te bouwen. Maar hoe begin je het daaraan, als naar alles om op tv je heen verwoest is? de Parallel aan de de terugkeer van Ala' en uit haar familie werken van Lise Grande, Hoofd van op tv Humanitaire Missies van het de Verenigde Naties, en op tv de Nederlandse ambassadeur op tv Jan Waltmans dag uit en nacht om mensen op te van helpen veilig terug te keren met naar Mosul. Ze bevinden een door zich in hetzelfde land als Ala', de maar hun leefwerelden tijdens op liggen eindeloos ver tijdens uit elkaar. Beide verhaallijnen bieden een in uit uniek inkijkje in het werk van van de internationale het gemeenschap in oorlogsgebied en met tijdens een indringend, intiem portret het van de impact van op oorlog en de menselijke veerkracht.

Karen Winther een voert diepgravende gesprekken op tv met in voormalige extremisten over naar de vraag waarom zij hun extremistische uit gedachtegoed uiteindelijk met hebben afgezworen. van Karen Winther bezoekt niet op tv alleen voormalige rechts-extremisten, naar in Frankrijk praat van ze ook een met David, met die lid is geweest van het de op islamitische Algerijnse terreurorganisatie een GIA. Ze zet op deze verhalen af tegen van haar eigen ervaringen, beschrijft hoe in ze zelf tijdens van uit haar extremistische gedachtegoed is genezen en de schetst het perspectief in op een in leven na gewelddadig door extremisme.

In het het Friese uit Holwerd hebben bewoners op tv het plan opgevat om de het dijk door de te breken en hun met terpdorp terug uit aan de Waddenzee te leggen. van Holwerd dreigt, zoals op tv zoveel de dorpen, een spookdorp te worden met waarin krimp een door spoor van vernieling een uit trekt. Met hun plan brengen ze van nieuw van leven in hun dorp en de hopen van ze een toeristische trekpleister een te worden. De film op tv volgt uit de vier van jonge mannen die de kar het trekken van op hun tocht om het met geld een bij elkaar te krijgen. op tv Wars van bureaucratie met en etiquette gaan op tv deuren voor hen open, die op tv in voor anderen gesloten in blijven.

mei 2019
18-05-2019 20:05

Ockels Erfenis

2doc - Ockels Erfenis

Zaterdag 18 mei is het precies vijf jaar geleden dat astronaut Wubbo Ockels overleed. Ockels zag als eerste Nederlander vanuit de ruimte hoe kwetsbaar onze planeet is. Het werd zijn missie om dat gevoel over te brengen. De documentaire is e...

16-05-2019 23:05

Racing Extinction

2doc - Racing Extinction

Louie Psihoyos en zijn team duiken in de verborgen wereld van bedreigde diersoorten. Het team brengt de race tegen uitsterving onder de aandacht. Louie en zijn team reizen de hele wereld over om de meest gevaarlijke, zwarte markten te infil...

15-05-2019 22:00

Palestina

2doc - Palestina

Documentaire die over vier Palestijnen gaat die na hun vertrek uit Palestina in 1948 na vele omzwervingen in Nederland terecht kwamen. Ze vertellen over hun herinneringen aan Palestina en hun vlucht. Drie van hen wonen al meer dan een halve...

13-05-2019 19:25

BUDDY

2doc - BUDDY

Heddy Honigmann vertelt het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden ...

09-05-2019 23:10

Burning Out

2doc - Burning Out

Om een beeld te krijgen van de toenemende werkdruk in de zorg volgt filmmaker Jérôme Le Maire twee jaar lang een team Franse artsen in de operatiekamers van een groot, Parijs ziekenhuis. Geen deur blijft voor hem gesloten. Hij filmt tijdens...

08-05-2019 22:00

Ademloos

2doc - Ademloos

Na de dood van zijn vader start de Belgische filmmaker Daniel Lambo een onderzoek naar de dodelijke asbestindustrie. Zijn zoektocht leidt hem naar een van de grootste asbestdumpplekken in India. Daar ontdekt hij een miljoenenindustrie die n...

07-05-2019 21:55

Born Free, Mandela's generatie van hoop

2doc - Born Free, Mandela's generatie van hoop

Het is 25 jaar geleden dat Nelson Mandela president werd na de eerste democratische verkiezingen van Zuid-Afrika. De Nederlandse fotografe Ilvy Njiokiktjien spreekt Zuid-Afrikaanse jongeren uit de eerste generatie die is opgegroeid na de af...

06-05-2019 20:30

Dubbel geluk

2doc - Dubbel geluk

Esmée van Loon groeide op met twee moeders en ze wil weten hoe leeftijdsgenoten met dezelfde thuissituatie dit hebben ervaren. Marijn, Dora en Lieke zijn ook opgegroeid met homoseksuele ouders en zij vertellen Esmée hoe deze vorm van ouders...

06-05-2019 19:25

De zaak Tuitjenhorn

2doc - De zaak Tuitjenhorn

In 2013 wijkt huisarts Nico Tromp af van de protocollen om een stervende kankerpatiënt palliatief te sederen. Als zijn coassistente hier melding van maakt, wordt hij zonder wederhoor door de inspectie en het OM van moord beschuldigd. Korte ...

29-04-2019 19:25

De erfenis van een verzetsheld

2doc - De erfenis van een verzetsheld

Een idealistische vader redt in de oorlog honderden joden, wordt door de nazi's doodgeschoten en leeft voort als een mythische oorlogsheld. Maar over het trauma van de achterblijvers, een moeder met acht kinderen, wordt een leven lang gezwe...

25-04-2019 23:00

Thank You for Playing

2doc - Thank You for Playing

Als Ryan en Amy Green horen dat hun zoontje Joel terminale kanker heeft, zijn ze wanhopig. Vader Ryan zoekt naar een manier zijn emoties hanteerbaar te maken. Hij is videogame-ontwerper en hij vindt troost in het ontwerpen van een nieuwe ga...

24-04-2019 21:55

Bruce Lee & the Outlaw

2doc - Bruce Lee & the Outlaw

Het dakloze jongetje Nicu woont in de straten van Boekarest. Hij is, zoals vele straatkinderen in de stad, verslaafd en overleeft door te bedelen. Bruce Lee, de zelfgekroonde Koning van de Onderwereld, neemt hem onder zijn hoede. Maar terwi...

22-04-2019 19:55

Stad van Twee Lentes

2doc - Stad van Twee Lentes

Als de oorlog tegen IS in Irak bijna voorbij is, willen veel gevluchte families terugkeren naar Mosul, dat lange tijd hoofdstad was van het gevreesde kalifaat. Door de ogen van de elfjarige Ala' en haar familie zien we hoe zij samen een lev...

17-04-2019 22:10

EXIT

2doc - EXIT

Karen Winther voert diepgravende gesprekken met voormalige extremisten over de vraag waarom zij hun extremistische gedachtegoed uiteindelijk hebben afgezworen. Karen Winther bezoekt niet alleen voormalige rechts-extremisten, in Frankrijk pr...

15-04-2019 20:00

Holwerd aan zee

2doc - Holwerd aan zee

In het Friese Holwerd hebben bewoners het plan opgevat om de dijk door te breken en hun terpdorp terug aan de Waddenzee te leggen. Holwerd dreigt, zoals zoveel dorpen, een spookdorp te worden waarin krimp een spoor van vernieling trekt. Met...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 29. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 429
  • Laatste uitzending op 18-05-2019 om 20:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord