Programma gemist?

De uit Sloveense cultband op tv Laibach krijgt een uitnodiging om naar als op tv eerste rockgroep ooit te tijdens spelen bij de de festiviteiten rond door Onafhankelijkheidsdag in Noord-Korea. De uit film volgt de bandleden, hun in entourage van en kunstenaar/concertorganisator naar Morten Traavik vanaf de de dag van aankomst tot aan op tv door het concert. De voorbereidingen verlopen door moeizaam door gebrekkige, op technische voorzieningen, van onoverbrugbare culturele verschillen op en voortdurende bemoeienis van uit de censors. met Ondertussen lopen de het internationale spanningen op het wanneer propagandaluidsprekers het worden opgesteld aan uit de grens met op Zuid-Korea.

Na een een jarenlang durende van oorlog en een onderdrukkend in Talibanregime werken van vier Afghaanse fotojournalisten aan het de opbouw van een op vrije pers. op tv Zij moeten Afghanistan de opnieuw uitvinden. Niet alleen uit van voor de wereld, maar ook voor uit zichzelf. Stap voor met stap, frame uit by frame. Tijdens met het Talibanregime in uit Afghanistan naar was het maken van foto's een een door misdrijf. Toen de naar Taliban in 2001 haar macht verloor, de op ontstond er iets van op vrije pers. Nu uit buitenlandse troepen en in de media zich hebben het teruggetrokken uit Afghanistan uit moet het het land op op eigen kracht verder. Dit uit geldt ook voor met de journalisten. De filmmakers Alexandria met Bombach en in Mo Scarpelli volgen vier een Afghaanse fotojournalisten een die aan het tijdens werk zijn in met een nieuwe en een gevaarlijke mediawereld. Intieme interviews, op krachtige fotojournalistiek naar en nooit naar eerder vertoonde archiefbeelden, die op heimelijk op tv werden gemaakt tijdens het Talibanregime, brengen op de vier op tv fotojournalisten op tv en hun zoektocht tijdens naar de waarheid steeds naar dichterbij.

In door 1999 werd het Cubaanse in vluchtelingetje Elián naar Gonzalez bij Florida uit tijdens de zee gered. een Zijn komst van naar de op Verenigde Staten heeft de de verhoudingen tussen Cuba en op de VS voorgoed een veranderd. De vijfjarige met Elián een en zijn moeder vluchtten per op boot op tv van Cuba naar de de VS. Zijn moeder door overleefde de door oversteek niet. Zijn met vader wilde dat zijn zoon met naar door Cuba terug zou komen, er op ontstond een naar juridisch gevecht over de naar voogdij naar tussen hem en op familie uit Miami. Het met grote mediaspektakel kwam na in een maandenlange strijd tot op tv door een einde, toen door Amerikaanse agenten een op tv inval deden bij in de familieleden om Elián te bevrijden. uit Hij werd als van een held ontvangen met tijdens op Cuba en door Fidel Castro werd een vriend met van met de familie González. Elián González is met nu een volwassen en uit vertelt wat er destijds is gebeurd uit en het hoe de positie van naar Cubanen in Amerika compleet in is naar veranderd.

Documentaire over de tijdens voetbalfamilie tijdens die alles riskeerde het om van in de ándere helft naar van het dorp te winnen. uit Het tijdens leidde tot het van drama van Achilles '29, de de eerste amateurclub op die naar de tijdens Jupiler League het promoveerde.

Een republikeinse president, uit naar zeer bedreven met met camera's, neemt plaats in uit The Oval Office. Filmster uit Ronald Reagan kwam door in 1981 het Witte in Huis binnen en op de leidde Amerika ten tijde van uit grote in spanningen met de Sovjet-Unie onder leiding van van op Michail Gorbatsjov. Een oorlog dreigde op tv voortdurend. Reagan werd van de met eerste president van die voortdurend door videocamera's werd het gevolgd en daar gretig met van gebruik van maakte. Hij kreeg in dan ook uit vaak het verwijt dat zijn met eigen public de relations belangrijker waren dan met daadwerkelijk regeren. het De documentaire onderzoekt de de tv-aanpak waarmee een Reagan de naar politiek benaderde, terwijl hij tegenover het in de grootste rivaal van de op tv VS stond. De documentaire met is op tv geheel samengesteld uit archiefmateriaal een uit tijdens de pre-reality tv-periode door van de jaren tachtig en in geeft op een beeld van hoe Ronald Reagan van het imago van een de op 'President of the United States' op tv voorgoed naar veranderde.

Vijfhonderd uit Nederlanders lijden aan door de dodelijke spierziekte SMA op (spinale op musculaire atrofie). Er is in een medicijn, door maar de farmaceut vraagt er het een idioot in hoog bedrag een voor.

De met belangrijkste getuige-deskundige in op de zaak van de tot de levenslang een veroordeelde Michael Peterson lijkt tijdens nu te op tv hebben geblunderd. Krijgt Peterson, de al acht naar jaar in door de gevangenis voor de een moord op zijn vrouw, uit een het nieuwe kans en dus een door nieuw naar proces?

Een een schooljaar uit het het leven van twee bevlogen leraren, op tv John het en Amanda Leyden. Al naar 46 jaar geven de zij het les op Headfort School, de enige uit kostschool in Ierland naar op tv voor kinderen tussen de uit zeven en twaalf jaar. Nu in bereiden ze het zich met voorzichtig voor op hun op tv pensioen. Maar de kunnen ze eigenlijk wel zonder hun tijdens door leerlingen? John en Amanda in ontmoeten elkaar als twintigers het op Headfort, in trouwen en brengen de rest de van hun in leven uit door op het schoolterrein. Hun bijdrage op aan op Headfort gaat veel verder het dan wat men tijdens van een naar leraar zou verwachten. Ze zijn het mentor, de inspirator en plaatsvervangend met ouder voor de kinderen. Nu in de in jaren gaan tellen, bereiden naar John uit en Amanda zich langzaam voor op de het door einde van hun van Headfort-bestaan en het naderend op tv afscheid van hun het leerlingen.

Varkens knuffelen, in een ademhalingscursus of tijdens een leiderschapstraining met door paarden. Wij Nederlanders tijdens zijn een voortdurend bezig om onszelf te verbeteren een via de cursussen en trainingen. tijdens Voor wie doen we een dat op tv eigenlijk?

Op tijdens de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden uit in de Noordelijke IJszee een gaan door uit Rusland een afkomstige jagers elk jaar op naar zoek naar tijdens de slagtanden van met uitgestorven mammoeten, het die ontzettend veel geld waard het zijn door op de Chinese markt. Het naar is een gevaarlijke, maandenlange de het onderneming die jaarlijks het aan meerdere mannen het leven in kost, terwijl de kans in op in succes vrij gering is. van Wetenschappers in Boston, naar Seoul en uit Shenzhen dromen ervan tijdens om een mammoet het te klonen. In een de ontdooiende permafrost vinden op tv de tijdens slagtandenjagers per toeval een een verrassend goedbewaard mammoetkarkas. Deze vondst naar brengt de van droom van de de wetenschappers dichterbij om met met tijdens goedgeconserveerd DNA de mammoet weer tot door een leven te brengen. Het het herrijzen van de mammoet van als een volgende stap door in de door nieuwe technologische revolutie: het de mens op als Schepper.

Dertig jaar geleden op op tv werd in de nacht van 4 op tv een juni door Chinese troepen naar de demonstratie op het Tiananmenplein naar met geweld in beëindigd. Officieel door luidde het de dodenaantal driehonderd, maar een naar schatting van 15.000 wordt in ook genoemd. De documentaire door uit onderzoekt hoe een vreedzaam protest van dat tijdens vrijheid propagandeerde, zeven op weken later in van een bloedbad eindigde en de toont de met vele momenten waarop van het geweld en het massale bloedvergieten uit een vermeden had kunnen worden. De documentairemakers van hadden het uitgebreid toegang uit tot de documenten die bekend een staan als de Tiananmen het van Papers. Er zijn exclusieve met interviews met protestleiders, studenten en op politburoleden en er op tv wordt op tv gebruik gemaakt van nooit eerder door vertoonde het Chinese televisiebeelden.

Als de meisje droomde Julita over het een leven als op tv moeder met door veel kinderen, een aap een en een kasteel. op Nu is op tv de moeder van naar filmmaker Gustavo Salmerón de tachtig in gepasseerd en een haar wensen door zijn allemaal in van vervulling gegaan. Ze kreeg de zes kinderen, naar had ooit een in aap en op bewoont een kasteel in dat vol staat met in spullen. Als de economische crisis op tv in 2008 toeslaat een moet zij door verhuizen. Maar hoe? met Gustavo op tv Salmerón keert met naar zijn broers en zussen terug naar het het kasteel door om te helpen van de van talloze bezittingen van hun aan in verzamelwoede lijdende moeder op tv uit te uit zoeken. Tussen die spullen moet de zich met ergens een doos met de het een botten van Julita's met grootmoeder bevinden die tijdens de Spaanse naar Burgeroorlog in in 1930 met is geëxecuteerd. Gustavo uit probeert de doos terug te met vinden het om de botten een met decente begrafenis te kunnen van geven.

Vrijmoedig in portret van de door studentenbeweging #FeesMustFall, uit die in 2015 het politieke naar landschap van Zuid-Afrika het opschudde. naar Demonstraties tegen het hoge naar collegegeld groeiden uit uit tot de felste op tv landelijke protestbeweging tegen de overheid de sinds 's lands naar eerste democratische verkiezingen tijdens in 1994. naar Het verhaal wordt met verteld door vier studentenleiders uit van de Universiteit in op van de Witwatersrand (Wits University) en op hun rector magnificus door op Adam Habib, die als tijdens linkse student ooit zelf actievoerde met tegen de in apartheid. Wanneer de hij er van niet in slaagt het om een eind te tijdens maken aan de studentenprotesten, komt op een duizend man van sterke politiemacht de van orde op de op tv campus herstellen. van Met akelige in gevolgen voor de studentenleiders: met Mcebo Dlamini de wordt opgepakt en aangeklaagd in voor ernstige misdrijven, Shaeera tijdens op Kalla wordt door op dertien rubberkogels geraakt. Anderen duiken in onder, bang voor het de de veiligheidsdiensten.

Regisseur een en fotograaf Agnès Varda is op tv een markante door figuur in de Franse op met cinema. Ooit was tijdens ze het boegbeeld van uit de nouvelle vague. op tv Samen met uit fotograffitikunstenaar JR trekt ze in op een bus door Frankrijk. uit tijdens Samen portretteren ze de het mensen die ze onderweg het ontmoeten. De portretten door worden opgeblazen tot een reuzenformaat en op op muren, gebouwen, loodsen en door containers geplakt. het Dat in brengt mensen samen. Varda in en JR vullen elkaar perfect naar aan. Hun vriendschap een vormt de in basis in voor deze film.

De leden van uit het daklozenkoor De met Straatklinkers op tv worden gevraagd met voor een rol in een voor in hen geschreven tijdens opera. De in repetities leiden tot de spanningen, ruzies en door jaloezie.

augustus 2019
22-08-2019 23:00

Liberation Day

2doc - Liberation Day

De Sloveense cultband Laibach krijgt een uitnodiging om als eerste rockgroep ooit te spelen bij de festiviteiten rond Onafhankelijkheidsdag in Noord-Korea. De film volgt de bandleden, hun entourage en kunstenaar/concertorganisator Morten Tr...

08-08-2019 22:55

Frame by Frame

2doc - Frame by Frame

Na een jarenlang durende oorlog en een onderdrukkend Talibanregime werken vier Afghaanse fotojournalisten aan de opbouw van een vrije pers. Zij moeten Afghanistan opnieuw uitvinden. Niet alleen voor de wereld, maar ook voor zichzelf. Stap v...

01-08-2019 22:50

Elián

2doc - Elián

In 1999 werd het Cubaanse vluchtelingetje Elián Gonzalez bij Florida uit de zee gered. Zijn komst naar de Verenigde Staten heeft de verhoudingen tussen Cuba en de VS voorgoed veranderd. De vijfjarige Elián en zijn moeder vluchtten per boot ...

26-07-2019 21:55

Voetbal is oorlog

2doc - Voetbal is oorlog

Documentaire over de voetbalfamilie die alles riskeerde om van de ándere helft van het dorp te winnen. Het leidde tot het drama van Achilles '29, de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde.

25-07-2019 22:50

The Reagan Show

2doc - The Reagan Show

Een republikeinse president, zeer bedreven met camera's, neemt plaats in The Oval Office. Filmster Ronald Reagan kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet-Unie onder leiding van Michai...

22-07-2019 21:45

De Hoofdprijs

2doc - De Hoofdprijs

Vijfhonderd Nederlanders lijden aan de dodelijke spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie). Er is een medicijn, maar de farmaceut vraagt er een idioot hoog bedrag voor.

18-07-2019 22:45

The Staircase II: The Last Chance

2doc - The Staircase II: The Last Chance

De belangrijkste getuige-deskundige in de zaak van de tot levenslang veroordeelde Michael Peterson lijkt nu te hebben geblunderd. Krijgt Peterson, al acht jaar in de gevangenis voor de moord op zijn vrouw, een nieuwe kans en dus een nieuw p...

11-07-2019 22:55

School Life

2doc - School Life

Een schooljaar uit het leven van twee bevlogen leraren, John en Amanda Leyden. Al 46 jaar geven zij les op Headfort School, de enige kostschool in Ierland voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Nu bereiden ze zich voorzichtig voor op...

08-07-2019 19:10

Nu verandert er langzaam iets

2doc - Nu verandert er langzaam iets

Varkens knuffelen, een ademhalingscursus of een leiderschapstraining met paarden. Wij Nederlanders zijn voortdurend bezig om onszelf te verbeteren via cursussen en trainingen. Voor wie doen we dat eigenlijk?

05-07-2019 21:55

Genesis 2.0

2doc - Genesis 2.0

Op de afgelegen Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee gaan uit Rusland afkomstige jagers elk jaar op zoek naar de slagtanden van uitgestorven mammoeten, die ontzettend veel geld waard zijn op de Chinese markt. Het is een gevaar...

03-07-2019 21:55

Tiananmen The People versus the Party

2doc - Tiananmen The People versus the Party

Dertig jaar geleden werd in de nacht van 4 juni door Chinese troepen de demonstratie op het Tiananmenplein met geweld beëindigd. Officieel luidde het dodenaantal driehonderd, maar een schatting van 15.000 wordt ook genoemd. De documentaire ...

28-06-2019 21:55

Lots of Kids, a Monkey and a Castle

2doc - Lots of Kids, a Monkey and a Castle

Als meisje droomde Julita over een leven als moeder met veel kinderen, een aap en een kasteel. Nu is de moeder van filmmaker Gustavo Salmerón de tachtig gepasseerd en haar wensen zijn allemaal in vervulling gegaan. Ze kreeg zes kinderen, ha...

26-06-2019 21:55

Everything must fall

2doc - Everything must fall

Vrijmoedig portret van de studentenbeweging #FeesMustFall, die in 2015 het politieke landschap van Zuid-Afrika opschudde. Demonstraties tegen het hoge collegegeld groeiden uit tot de felste landelijke protestbeweging tegen de overheid sinds...

21-06-2019 21:55

Visages villages

2doc - Visages villages

Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Ooit was ze het boegbeeld van de nouvelle vague. Samen met fotograffitikunstenaar JR trekt ze in een bus door Frankrijk. Samen portretteren ze de mensen die ze o...

19-06-2019 21:55

De discipelen

2doc - De discipelen

De leden van het daklozenkoor De Straatklinkers worden gevraagd voor een rol in een voor hen geschreven opera. De repetities leiden tot spanningen, ruzies en jaloezie.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 31. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 456
  • Laatste uitzending op 22-08-2019 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord