Programma gemist?

Hoe van houden familieleden het elkaar gevangen in rolpatronen? En kun door je die nog op tv veranderen? tijdens Josefien Hendriks probeert het van gezin waarin tijdens ze opgroeide te ontrafelen de aan de hand op van haar vaders uit filmopnames. Filmmaker Josefien van Hendriks probeert het gezin door waarin ze opgroeide op tv te ontrafelen aan naar de hand van naar de filmopnames van van haar tijdens vader, de uit dagboekteksten van haar moeder, van de verklaringen van haar ouders de en haar op tv eigen herinneringen. op tv Hendriks was de jongste van naar een drie kinderen: de lieveling die door nooit iets fout het kon doen. Ze schrok op het toen ze de tientallen op tv oude filmrollen digitaliseerde waarop in haar uit vader in de jaren 80 en op tv 90 het haar voorbije gezinsleven tijdens had vastgelegd. In een haar herinnering de was het haar broer die het lastig was, maar ze van werd uit pijnlijk verrast van door de cynische opmerkingen die haar met het vader tegen haar broer de maakte vanachter zijn camera. Hoe een houden een familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? naar En tijdens kun je daar jaren met later op tv nog iets aan door doen? Een film over op tv familie: de het mooiste vloek die van er bestaat.

Regisseur de Gert-Jan de Vries filmt door ruim twintig tijdens jaar lang zijn op tv gezin. Als dochter Puck na in een normale met bevalling wordt geboren, ontstaat het er uit bij iedereen een een unheimisch gevoel. Regisseur Gert-Jan de tijdens Vries de filmt ruim twintig jaar lang met zijn de gezin. Een gezin waar na uit een gezonde door zoon met grote blijdschap naar wordt uitgekeken naar op tv de komst op van een broertje een of van zusje. Als dochter Puck tijdens een een normale een bevalling wordt geboren, naar ontstaat er op bij iedereen een naar unheimisch gevoel. Er is iets met aan de tijdens hand met haar, maar wat? naar Pas na uit negen maanden door stelt een geschrokken door kinderarts de diagnose: van Puck is zwaargehandicapt. Vanaf de een zwangerschap uit filmt Gert-Jan zijn vrouw, zoons op en op dochter. Omdat op Puck niet kan praten, naar interviewt het gezin elkaar over naar naar de worstelingen en spanningen die de het komst van Puck van met zich door meebrengt. uit Resultaat: een intieme documentaire die op het rauwe uit wijze laat zien wat de op impact is van het een zwaargehandicapt het kind in een gezin uit in een door tijd waarin tijdens de zorg onder een vergrootglas met met ligt.

Kijkje in achter de schermen van uit de Oekraïense feministische met organisatie Femen. De van actievoersters protesteren in topless tegen het van bestaande beeld van de met Oekraïense vrouw een als handelswaar. met Kijkje achter de schermen de van de van Oekraïense feministische organisatie tijdens Femen. Femen is de een feministische topless sensatie uit uit de Oekraïne. een Ze zijn woedend op in het bestaande beeld van naar de tijdens Oekraïense vrouw: ze uit zijn als uit bruiden te koop op of worden verhandeld in de seksindustrie. naar met De actievoersters van Femen een protesteren topless in tegen deze door patriarchale krachten gecreëerde het het beeldvorming. De vrouwen krijgen steeds tijdens meer bekendheid van in Europa, maar tijdens voor ze internationaal kunnen doorbreken het moeten het ze een aantal het tegenstrijdige krachten in op hun organisatie onder ogen op tv zien.

Het de Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt van door de op komst van in een groot aantal vluchtelingen in in het nabijgelegen op AZC.

Een door groep vrienden van zeventigplus een fietst drie naar keer per week in weer naar en tijdens wind lange op tochten op de racefiets. uit Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek tijdens aan een adem weigeren ze hun van fiets met op te geven.

Moskou, zomer 2012. door Drie leden het van Pussy Riot uit riskeren zeven jaar gevangenisstraf uit met vanwege hun satirische optreden in de op Kathedraal van Moskou. op naar Moskou, zomer 2012. Drie in leden van door Pussy Riot riskeren zeven uit jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische in optreden in een de Kathedraal in van Moskou. Gedurende de zes tijdens maanden van het het op tv proces volgen we Nadia, Masha en de Katia. Wie naar zijn naar die vrouwen achter die het kleurrijke bivakmutsen en wat beweegt het hen? En wie met staat door er eigenlijk terecht een in deze rechtszaak, van de drie jonge kunstenaars een of door de maatschappij waarin zij op tv leven?

De tijdens bekroonde documentaire De kinderen van tijdens Juf de Kiet wordt met vanavond uitgezonden 2Doc. Na op de première op uit het IDFA was de de film met succes in met op tv de bioscopen te zien en met maakte uit veel reacties los. een Ook de pers was lovend: 'Een op parel van een op tv documentaire' met (Volkskrant), 'Regelmatig tranen door in mijn ogen' (Parool) en naar een 'Miss Kiet’s Children is a door lovely film' (The Guardian). naar In een De kinderen van Juf in Kiet volgen regisseurs Petra op tv in en Peter Lataster een jaar in lang door juf Kiet en haar klas met door leerlingen op tv uit alle windstreken. Sommige van het tijdens hen komen uit oorlogsgebieden. van Kiet is een op lerares die je door ieder kind toewenst. Ze de is liefdevol en altijd in rechtvaardig. Haar geduld het is oneindig. een De kinderen in de de klas van de juf Kiet een zijn nog maar door pas in Nederland. Alles is op tv nog nieuw en tijdens in verwarrend. In het begin hebben een ze over alles en door met niets ruzie. De door liefdevolle, maar strenge hand van op juf tijdens Kiet werkt helend. Ze leert haar uit door kinderen niet alleen Nederlands naar lezen en schrijven, maar ook de hoe je uit met naar elkaar omgaat en samen problemen met oplost. Langzamerhand winnen door de kinderen in aan zelfvertrouwen. Haya is in op het begin met fel en angstig tegelijk. op tv op tv Kiet helpt haar om haar op zachte kanten te een ontdekken. Leanne is eerst tijdens nog tijdens eenzaam en stilletjes. door Na een paar maanden kan tijdens naar ze hardop in het het Nederlands zeggen dat een ze verliefd uit is op Branche. Jorj lijdt vanwege door naar zijn oorlogstrauma aan slapeloosheid en is de onhandelbaar, maar dankzij de de vasthoudendheid uit van Kiet op ontdekt hij de het lol van het leren. op In tijdens een observerende stijl volgen Petra van en op Peter Lataster vier leerlingen van in de tijdens klas van juf Kiet. De op film wordt vanuit het met perspectief tijdens van de kinderen verteld: met we tijdens zien hun geworstel door met elkaar en met de van nieuwe taal, ruzies op en ontluikende tijdens liefdes, vriendschappen die op ontstaan en weer teloorgaan. De in liefdevolle, maar strenge het hand van een juf Kiet werkt een helend van voor de kinderen. Dankzij de het geduld en de door toewijding in van de onderwijzeres ontstaat uiteindelijk naar een liefdevolle gemeenschap. op De kinderen naar van juf tijdens Kiet is een hartverwarmende, grappige naar en door aangrijpende documentaire; een film waardoor op tv je tijdens je als kijker in weer op de lagere school op tv waant; naar een ode aan de de juf die ieder de kind verdient.

In uit een interview door zei de Syrische president van Bashar al-Assad dat hij het over tien jaar herinnerd met wil worden uit als van de man die Syrië redde. van Inmiddels vraagt de hele het wereld zich af in of Syrië een naar toekomst heeft. In van een op interview zei de op tv Syrische president Bashar al-Assad dat tijdens hij een over tien jaar herinnerd wil tijdens in worden als de man die een Syrië redde. Inmiddels een vraagt de hele het wereld zich tijdens af of Syrië een toekomst de een heeft. Deze documentaire het probeert te begrijpen hoe op tv Bashar al-Assad tijdens denkt, waar hij vandaan uit komt en uit wat hij wil met bereiken. Maar ook: wat is tijdens onze betrokkenheid en de onze verantwoordelijkheid ten aanzien door van de tijdens Syrische tragedie? Hoe een dubbelzinnig een en risicovol zijn een de relaties van het westen met de Bashar al-Assad, uit die de zwakheden, aarzelingen naar en de naïviteit van uit zijn opposanten onmiddellijk weet om te een in zetten in zijn het voordeel?

Deze documentaire tijdens vertelt met het verhaal van activiste en journaliste de Zineb El Rhazoui met die haar thuisland tijdens Marokko ontvlucht na op de door Arabische Lente. In een Parijs start in ze een nieuw in professioneel leven op de redactie tijdens van tijdens Charlie Hebdo. Voor een het eerst in haar carrière kan in zij van werken in door volledige vrijheid, zonder censuur en de omringd in door vrije geesten. Tot de op 7 op tv januari 2015 de terreur genadeloos toeslaat. het Zineb was de zelf toevallig op op vakantie, het maar verliest vele collega’s met en vrienden. Haar leven neemt door daarna een naar radicale op tv wending, van gecensureerde journaliste in het Marokko tot de meest met door beschermde vrouw van uit Frankrijk.

Deze documentaire met vertelt het opmerkelijke van verhaal van hoe Owen in via van Disney-animaties de wereld voor zichzelf de tijdens begrijpelijk heeft gemaakt, door zonder dat iemand het van in de gaten had. de Deze documentaire vertelt naar het met opmerkelijke verhaal van hoe Owen tijdens via Disney-animaties de wereld met de voor zichzelf begrijpelijk op tv heeft gemaakt, zonder dat iemand door het de in de gaten had. de Het levensverhaal van Owen, het inmiddels begin twintig en op tv van op plan om binnen korte op tijd door grotendeels zelfstandig te gaan op tv wonen, wordt in met behulp van uit indrukwekkende beelden uit het familiearchief de en een serie van prachtige animaties op tv gebaseerd op Owens eigen tekeningen uit uit zijn jeugd het met geïllustreerd.

Op op de pijnpoli van het uit Amsterdams Medisch Centrum tijdens zoekt de 41-jarige de Patrick naar verlichting voor de chronische pijn de na een galbaasoperatie. De op zoektocht van het Patrick naar een verlichting van op tv zijn chronische pijn. Lukt met het zijn pijn dusdanig te op tv verminderen, dat door zijn leven en van dat van van zijn gezin weer draaglijk naar wordt? Bijna drie de miljoen Nederlands hebben met dagelijks met chronische pijn een tijdens te maken. Het heeft het lang geduurd voordat artsen in erkenden door dat pijn veel meer is uit dan de enkel een fysieke aandoening. het Terwijl chronische pijnpatiënten de in het verleden vaak naar uit het huis werden gestuurd door met enkel een pijnstiller, is de er nu een in speciale polikliniek op waar een team van pijnspecialisten met hen begeleidt in tijdens hun zoektocht in naar pijnverlichting. We op volgen tijdens de 41-jarige Patrick, wiens van leven na een met galblaasoperatie volledig overhoop is uit gehaald door chronische zenuwpijn. de Gesteund tijdens door zijn naar familie gaat Patrick tijdens koste wat het met kost op zoek naar pijnverlichting. op Het brengt hem bij de de in gerenommeerde pijnspecialist Frank Wille, het die met behulp een van uit neurostimulatie, waarbij een elektrisch apparaatje naar rechtstreeks het zenuwstelsel uit beïnvloedt, de naar pijn onder het controle probeert te krijgen. een De documentaire een laat op een op indringende manier het in dagelijks gevecht van mensen met in chronische pijn tijdens zien. En van toont ook hoever ze de bereid zijn te gaan door om verandering in hun uit situatie te naar brengen.

Wat het is de hedendaagse betekenis op van Thomas More's 'Utopia'? van op Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist een Alex uit Dillen geconfronteerd wordt in met de keuzes uit door zijn journalistieke naar verleden. Wat is in de hedendaagse betekenis van Thomas in More's 'Utopia'? tijdens De in Britse acteur John Hurt en zijn het het Vlaamse collega Johan Leysen spelen met de hoofdrollen de in deze deels van fictieve documentaire. Samen met het een boek op 'Utopia' van de met Engelse humanist Thomas More met dat 500 jaar naar geleden verscheen. Wat op tv kan dit tijdens visionaire werk ons met vandaag leren? Onderzoeksjournalist Alex het Dillen (Johan op Leysen) tracht het gestolen boek door op de het spoor te komen. op Een met reeks geheimzinnige brieven van zijn overleden een professor (John Hurt) op tv met begeleiden hem op de zijn ontdekkingstocht. Wat Alex niet weet, in is dat deze van brieven met hem zullen confronteren met de op met keuzes uit zijn uit journalistieke verleden.

Hersenleed uit volgt de neurochirurgen Clemens Dirven op tv een en Arnaud Vincent van naar Erasmus MC in Rotterdam tijdens van het van behandelingsproces van drie patiënten met van een hersentumor. het Hersenleed volgt de neurochirurgen naar Clemens tijdens Dirven en Arnaud Vincent een van het Erasmus MC in Rotterdam tijdens het in behandelingsproces van uit drie patiënten met het een hersentumor; zowel voor de arts als patiënt door een op tv intensief proces waarbij naast een leven ook de van persoonlijkheid, het van wezen van de van patiënt op het naar spel staat. Met door één sneetje in van het brein kan door iemands liefde voor poëzie, van voor zijn op hond, zijn vermogen tot nadenken, het een voelen en beminnen teniet door worden gedaan.

Openhartige in gesprekken met tijdens teruggekeerde soldaten uit de de Zesdaagse Oorlog van 1967; tijdens het in begin van de Israëlische bezetting van door van de Palestijnse gebieden. Een tijdens week na het einde met van in de Zesdaagse Oorlog (5-10 juni naar 1967) - het uit begin van de de Israëlische een bezetting van de de Palestijnse gebieden - nam een het groep kibboetsbewoners met onder leiding op tv van Amos Oz en editor Avraham op door Shapira openhartige gesprekken op met de teruggekeerde soldaten. De de onthullende het opnames over hun ervaringen, die direct de een werden gecensureerd door het Israëlische leger, in zijn voor het een eerst naar te horen.

Stephen met Bannon, de tijdens adviseur van Trump, van voert een strijd met tegen de radicale islam, Washington en op tv zijn rivalen door in het Witte Huis. tijdens Stephen Bannon, een de adviseur in van Trump, voert een van strijd tegen de radicale op tv islam, op Washington en zijn rivalen in op het Witte Huis. het met Hij vecht om de verkiezingsbeloftes door van Trump waar in te uit maken en met in zijn persoonlijke kruistocht probeert hij door Amerika te in transformeren.

juli 2017
04-07-2017 22:55

Dit waren wij

2doc - Dit waren wij

Hoe houden familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? En kun je die nog veranderen? Josefien Hendriks probeert het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van haar vaders filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks probeert het g...

03-07-2017 20:25

De wereld van Puck

2doc - De wereld van Puck

Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezin. Als dochter Puck na een normale bevalling wordt geboren, ontstaat er bij iedereen een unheimisch gevoel. Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezi...

30-06-2017 00:00

Ukraine is not a brothel

2doc - Ukraine is not a brothel

Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters protesteren topless tegen het bestaande beeld van de Oekraïense vrouw als handelswaar. Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische ...

28-06-2017 22:55

Os Buul

2doc - Os Buul

Het Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt door de komst van een groot aantal vluchtelingen in het nabijgelegen AZC.

27-06-2017 22:55

Demarrage

2doc - Demarrage

Een groep vrienden van zeventigplus fietst drie keer per week in weer en wind lange tochten op de racefiets. Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek aan adem weigeren ze hun fiets op te geven.

23-06-2017 00:15

Pussy Riot - A Punk Prayer

2doc - Pussy Riot - A Punk Prayer

Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische optreden in de Kathedraal van Moskou. Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun sat...

19-06-2017 20:00

De kinderen van Juf Kiet

2doc - De kinderen van Juf Kiet

De bekroonde documentaire De kinderen van Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première op het IDFA was de film met succes in de bioscopen te zien en maakte veel reacties los. Ook de pers was lovend: 'Een parel van een documentai...

16-06-2017 00:00

Bashar al-Assad: The Master of Chaos

2doc - Bashar al-Assad: The Master of Chaos

In een interview zei de Syrische president Bashar al-Assad dat hij over tien jaar herinnerd wil worden als de man die Syrië redde. Inmiddels vraagt de hele wereld zich af of Syrië een toekomst heeft. In een interview zei de Syrische preside...

13-06-2017 22:55

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Deze documentaire vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eers...

12-06-2017 20:25

Life, Animated

2doc - Life, Animated

Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen via Disney-animaties de wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen ...

07-06-2017 22:55

Helse pijn

2doc - Helse pijn

Op de pijnpoli van het Amsterdams Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick verlichting voor de chronische pijn na een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick naar verlichting van zijn chronische pijn. Lukt het zijn pijn dusdanig te verm...

06-06-2017 22:55

Back to Utopia

2doc - Back to Utopia

Wat is de hedendaagse betekenis van Thomas More's 'Utopia'? Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist Alex Dillen geconfronteerd wordt met de keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat is de hedendaagse betekenis van Tho...

05-06-2017 20:30

Hersenleed

2doc - Hersenleed

Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van Erasmus MC in Rotterdam tijdens het behandelingsproces van drie patiënten met een hersentumor. Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van E...

02-06-2017 00:05

Censored Voices

2doc - Censored Voices

Openhartige gesprekken met teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog van 1967; het begin van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Een week na het einde van de Zesdaagse Oorlog (5-10 juni 1967) - het begin van de Israël...

31-05-2017 22:55

Bannon's War

2doc - Bannon's War

Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in het Witte Huis. Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in he...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord