Programma gemist?

Niels in Stokholm (79) het is een van door de weinige boeren in Denemarken naar die werkt op via de principes van biodynamische van landbouw. Zijn van producten behoren tot door de top met van de wereld en de hij een levert onder andere aan het beste in restaurant ter wereld: het NOMA in in Kopenhagen. de Toch is niet iedereen een enthousiast over op tv zijn holistische methode. Na een bezoek op van de het Deense autoriteiten uit dreigt Niels zijn licentie tot op veehouderij naar te verliezen. Niels Stokholm runt uit samen met zijn op vrouw tijdens Rita al met ruim dertig jaar de boerderij Thorshøjgård, op waar alles het gebaseerd uit is op de principes van biodynamische door op landbouw. Alle praktische beslissingen maakt naar Niels in harmonie met uit de natuur en van met uit respect voor op tv de dieren. Hij noemt zijn een koeien tijdens bij naam en heeft een door sterke band met een hen allemaal. De uit kalender die de hij aanhoudt om te zaaien een en tijdens te planten is op tv gestoeld op de bewegingen van van de sterren op tv en de naar planeten. Deze holistische methode in van in werken levert een aantal op tv van de beste en meest uit gewilde door producten ter wereld in op. Het tijdens beste restaurant ter wereld en een veel door beroemde Deense chefs kopen hun groenten door en het vlees bij Niels. Desondanks tijdens moet Niels het naar gevecht aan met van de de standaard EU-restricties en veelvoorkomende controles, bedoeld op om het op welzijn door van de dieren naar in de gaten te de houden. De boetes en naar de in rechtszaken die daarmee gepaard gaan een zouden het einde van van de van boerderij betekenen. Niels en in Rita hebben geen medewerkers naar en van zijn afhankelijk van de vrijwilligers naar die af en naar van toe komen aanwaaien vanuit heel Europa. uit Zonder deze op hulp lijkt het voor een het echtpaar onmogelijk de van de boerderij draaiende te houden. tijdens Tegelijkertijd op voeren ze een hardnekkige naar strijd met de autoriteiten om een het voortbestaan met van de boerderij naar te in waarborgen.

Als in puber besloten ze om te een vechten voor een de FARC. de Nu in tijdens Colombia de vrede is getekend, tijdens keren met de kinderen van Caldono als tijdens volwassenen terug naar hun uit gebombardeerde dorp. op tv Het uit is de vraag in hoe de dorpelingen hen zullen ontvangen: tijdens zal het er vergeving zijn met of vergelding? Activist de Farid Julicué zet zich in met op tv voor de verzoening tussen de op dorpelingen en de de voormalige in rebellen.

Zaterdag 18 de mei is het precies met op tv vijf jaar geleden dat astronaut uit Wubbo op Ockels overleed. Ockels zag als eerste een de Nederlander vanuit de ruimte hoe kwetsbaar de onze met planeet is. Het werd zijn op tv missie om uit dat gevoel over te door brengen. De documentaire van is een portret door van een van bevlogen in man die alles tijdens uit de kast trok voor door een duurzame wereld, tijdens maar daar op tv ook een prijs voor tijdens betaalde. een Hij raakte zo geobsedeerd met door zijn missie dat naar hij zijn van familie begon te verwaarlozen op en de collega's tegen zich in het uit harnas van joeg.

Louie Psihoyos en met zijn team een duiken in de verborgen een wereld tijdens van bedreigde diersoorten. door Het team een brengt de race tegen uitsterving door onder de naar aandacht. Louie en op zijn team reizen de uit hele wereld over om uit de in meest gevaarlijke, zwarte door markten te infiltreren. tijdens Er wordt een verband het gelegd tussen door de uitstoot van koolstof en tijdens bedreigde diersoorten. De het film laat verpletterende, uit nooit eerder vertoonde naar beelden van zien die het de blik op de wereld naar veranderen.

Documentaire die over uit vier door Palestijnen gaat tijdens die na hun vertrek een uit Palestina in 1948 op tv na vele in omzwervingen in van Nederland terecht kwamen. Ze vertellen op over hun herinneringen van aan Palestina en door hun vlucht. naar Drie van het hen wonen al tijdens meer dan een een halve eeuw in uit Nederland. Op hun oude uit dag moeten een ze constateren dat hun levenslange strijd van niet heeft door geleid tot door erkenning.

Heddy Honigmann vertelt uit het de verhaal van zes bijzondere honden het die onmisbaar de zijn uit voor hun eigenaars. Ze de zijn speciaal van opgeleid om hen van te helpen in in het leven dat niet altijd in makkelijk is. uit Dankzij de ongelooflijke door vaardigheden van hun honden zijn in zij echter door zo onafhankelijk als naar mogelijk.

Om met een beeld te krijgen in van de toenemende in werkdruk in in de zorg volgt filmmaker Jérôme de Le Maire door twee tijdens jaar lang een team Franse artsen van tijdens in de operatiekamers van naar een groot, Parijs ziekenhuis. Geen naar deur tijdens blijft voor hem gesloten. Hij op filmt van tijdens operaties, aan door de koffietafel en bij uit de tijdens talloze vergaderingen, de op tv mens en zijn emoties daarbij in centraal de stellend. Op ontluisterende wijze zien we het het spook van het de burn-out naderen. een met Zware werkdruk, extreme stress, te weinig de personeel een en kortingen op op het budget hebben een funeste in van uitwerking op de sfeer van naar de uit afdeling chirurgie. Artsen met vechten elkaar bijna de uit OK uit en het ook het verplegend personeel tijdens heeft op het zwaar te verduren. Iedereen loopt het door op zijn tandvlees. De bezieling en op het plezier op tv in het uit werk dreigt op tv bij veel artsen verloren te op tv gaan.

Na de dood door van zijn in vader start het de Belgische van filmmaker Daniel Lambo een uit onderzoek naar de het dodelijke asbestindustrie. met Zijn zoektocht leidt hem van naar een van het de grootste asbestdumpplekken in van India. Daar op ontdekt hij een miljoenenindustrie in die nog de steeds de levens van van werknemers en consumenten wereldwijd het in gevaar op brengt.

Het is 25 tijdens jaar geleden op tv dat Nelson Mandela president de op tv werd na de eerste democratische verkiezingen tijdens een van Zuid-Afrika. De Nederlandse tijdens fotografe Ilvy Njiokiktjien een spreekt Zuid-Afrikaanse jongeren uit de de door eerste generatie die is opgegroeid tijdens na de naar afschaffing van op tv het apartheidssysteem, in 'gelijkheid'. Wat betekent van het om uit na zoveel jaar een van ongelijkheid met gelijk te met zijn? 'Born Free' geeft een een beeld van de het dromen, teleurstellingen en prestaties van met van deze 'regenboognatie', die de zich kenmerkt door een ontwapenende van uit openheid en flexibiliteit. Het op is duidelijk op tv dat de achterstand van die de zwarte bevolking heeft een op uit de blanke minderheid niet op tv door wetten alleen kan worden met in weggewerkt. Toch zien de jongeren hun van eigen in toekomst, en door die van Zuid-Afrika, vol op tv vertrouwen tegemoet.

Esmée van uit Loon naar groeide op met twee moeders en in ze wil het weten hoe leeftijdsgenoten op met dezelfde naar thuissituatie dit van hebben ervaren. Marijn, Dora het en Lieke met zijn ook opgegroeid met homoseksuele ouders uit en zij vertellen naar Esmée hoe de deze vorm van ouderschap tijdens hen heeft gevormd. met Hoe naar leer je je als de man scheren met met twee moeders? Is het op als vrouw op moeilijker om te uit gaan met op tv mannen als je uit twee moeders in hebt? En hebben zij nooit tijdens gewenst dat ze het gewoon tijdens een vader en de een moeder hadden?

In tijdens 2013 wijkt huisarts Nico naar Tromp af van de tijdens protocollen om het een stervende kankerpatiënt uit palliatief te sederen. een Als zijn coassistente de hier het melding van maakt, wordt hij zonder uit wederhoor door de de inspectie en het naar OM van moord tijdens beschuldigd. op Korte tijd op tv later maakt hij een einde aan door tijdens zijn leven. Deze documentaire een volgt weduwe Anneke Tromp in door haar tijdens strijd met de op staat om eerherstel met voor haar op man.

Een idealistische op tv vader redt in tijdens de oorlog honderden joden, op tv van wordt door de de nazi's doodgeschoten en uit leeft voort als van een mythische oorlogsheld. Maar met over het het trauma van de achterblijvers, een de moeder met acht van kinderen, wordt een leven door lang gezwegen. 'God tijdens het vergist zich niet', de naar erfenis van verzetsheld Johannes op tv Post.

Als op Ryan en een Amy Green horen dat hun het zoontje Joel naar terminale kanker heeft, zijn ze door wanhopig. Vader Ryan van zoekt met naar een manier zijn emoties met hanteerbaar te tijdens maken. met Hij is videogame-ontwerper en hij van vindt troost in het het ontwerpen van van een nieuwe naar game waarin een hij de relatie met zijn zoontje met door onderzoekt. De filmmakers kijken mee een hoe Ryan tijdens 'That Dragon, Cancer' ontwikkelt, zijn de naar nieuwe videogame, en volgen van de behandeling van de tijdens kleine Joel. De op film op laat op een ontroerende manier een zien hoe technologie in naar in de eenentwintigste eeuw kan helpen bij door het verwerken tijdens van een de trauma.

Het met dakloze jongetje Nicu woont in met door de straten van Boekarest. Hij van is, zoals vele straatkinderen naar in de stad, naar van verslaafd en overleeft door met te bedelen. Bruce Lee, uit de zelfgekroonde Koning de van de de Onderwereld, neemt hem onder in zijn hoede. Maar terwijl met Nicu opgroeit, door begint hij zich op af te vragen of met Bruce door Lee wel een zo'n goede vaderfiguur voor hem is. door Oliver de Twist anno door 2018, maar dan in naar de harde, ondergrondse wereld tijdens van in Boekarest.

Als uit de oorlog tegen tijdens IS in Irak bijna door voorbij is, willen van veel van gevluchte families terugkeren naar Mosul, dat door lange een tijd hoofdstad was in van het gevreesde kalifaat. Door op tv de door ogen van de elfjarige de Ala' door en haar familie zien we hoe door zij samen het een leven proberen op met te bouwen. op tv Maar hoe de begin je daaraan, als alles het om je heen door verwoest naar is? Parallel aan de met terugkeer van het Ala' en haar naar familie werken Lise Grande, Hoofd in Humanitaire Missies uit van de Verenigde Naties, in en uit de Nederlandse ambassadeur Jan Waltmans een dag en nacht het om mensen te uit helpen in veilig terug in te keren naar Mosul. Ze door bevinden zich in een hetzelfde land als Ala', een maar hun leefwerelden tijdens naar liggen eindeloos ver uit elkaar. Beide op tv verhaallijnen op tv bieden een uniek inkijkje een in het werk van van de internationale gemeenschap door uit in oorlogsgebied en op een indringend, intiem van portret van de impact in van oorlog op tv en menselijke veerkracht.

mei 2019
23-05-2019 23:05

Good Things Await

2doc - Good Things Await

Niels Stokholm (79) is een van de weinige boeren in Denemarken die werkt via de principes van biodynamische landbouw. Zijn producten behoren tot de top van de wereld en hij levert onder andere aan het beste restaurant ter wereld: NOMA in Ko...

22-05-2019 22:05

Onverharde weg naar vrede

2doc - Onverharde weg naar vrede

Als puber besloten ze om te vechten voor de FARC. Nu in Colombia de vrede is getekend, keren de kinderen van Caldono als volwassenen terug naar hun gebombardeerde dorp. Het is de vraag hoe de dorpelingen hen zullen ontvangen: zal er vergevi...

18-05-2019 20:05

Ockels Erfenis

2doc - Ockels Erfenis

Zaterdag 18 mei is het precies vijf jaar geleden dat astronaut Wubbo Ockels overleed. Ockels zag als eerste Nederlander vanuit de ruimte hoe kwetsbaar onze planeet is. Het werd zijn missie om dat gevoel over te brengen. De documentaire is e...

16-05-2019 23:05

Racing Extinction

2doc - Racing Extinction

Louie Psihoyos en zijn team duiken in de verborgen wereld van bedreigde diersoorten. Het team brengt de race tegen uitsterving onder de aandacht. Louie en zijn team reizen de hele wereld over om de meest gevaarlijke, zwarte markten te infil...

15-05-2019 22:00

Palestina

2doc - Palestina

Documentaire die over vier Palestijnen gaat die na hun vertrek uit Palestina in 1948 na vele omzwervingen in Nederland terecht kwamen. Ze vertellen over hun herinneringen aan Palestina en hun vlucht. Drie van hen wonen al meer dan een halve...

13-05-2019 19:25

BUDDY

2doc - BUDDY

Heddy Honigmann vertelt het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden ...

09-05-2019 23:10

Burning Out

2doc - Burning Out

Om een beeld te krijgen van de toenemende werkdruk in de zorg volgt filmmaker Jérôme Le Maire twee jaar lang een team Franse artsen in de operatiekamers van een groot, Parijs ziekenhuis. Geen deur blijft voor hem gesloten. Hij filmt tijdens...

08-05-2019 22:00

Ademloos

2doc - Ademloos

Na de dood van zijn vader start de Belgische filmmaker Daniel Lambo een onderzoek naar de dodelijke asbestindustrie. Zijn zoektocht leidt hem naar een van de grootste asbestdumpplekken in India. Daar ontdekt hij een miljoenenindustrie die n...

07-05-2019 21:55

Born Free, Mandela's generatie van hoop

2doc - Born Free, Mandela's generatie van hoop

Het is 25 jaar geleden dat Nelson Mandela president werd na de eerste democratische verkiezingen van Zuid-Afrika. De Nederlandse fotografe Ilvy Njiokiktjien spreekt Zuid-Afrikaanse jongeren uit de eerste generatie die is opgegroeid na de af...

06-05-2019 20:30

Dubbel geluk

2doc - Dubbel geluk

Esmée van Loon groeide op met twee moeders en ze wil weten hoe leeftijdsgenoten met dezelfde thuissituatie dit hebben ervaren. Marijn, Dora en Lieke zijn ook opgegroeid met homoseksuele ouders en zij vertellen Esmée hoe deze vorm van ouders...

06-05-2019 19:25

De zaak Tuitjenhorn

2doc - De zaak Tuitjenhorn

In 2013 wijkt huisarts Nico Tromp af van de protocollen om een stervende kankerpatiënt palliatief te sederen. Als zijn coassistente hier melding van maakt, wordt hij zonder wederhoor door de inspectie en het OM van moord beschuldigd. Korte ...

29-04-2019 19:25

De erfenis van een verzetsheld

2doc - De erfenis van een verzetsheld

Een idealistische vader redt in de oorlog honderden joden, wordt door de nazi's doodgeschoten en leeft voort als een mythische oorlogsheld. Maar over het trauma van de achterblijvers, een moeder met acht kinderen, wordt een leven lang gezwe...

25-04-2019 23:00

Thank You for Playing

2doc - Thank You for Playing

Als Ryan en Amy Green horen dat hun zoontje Joel terminale kanker heeft, zijn ze wanhopig. Vader Ryan zoekt naar een manier zijn emoties hanteerbaar te maken. Hij is videogame-ontwerper en hij vindt troost in het ontwerpen van een nieuwe ga...

24-04-2019 21:55

Bruce Lee & the Outlaw

2doc - Bruce Lee & the Outlaw

Het dakloze jongetje Nicu woont in de straten van Boekarest. Hij is, zoals vele straatkinderen in de stad, verslaafd en overleeft door te bedelen. Bruce Lee, de zelfgekroonde Koning van de Onderwereld, neemt hem onder zijn hoede. Maar terwi...

22-04-2019 19:55

Stad van Twee Lentes

2doc - Stad van Twee Lentes

Als de oorlog tegen IS in Irak bijna voorbij is, willen veel gevluchte families terugkeren naar Mosul, dat lange tijd hoofdstad was van het gevreesde kalifaat. Door de ogen van de elfjarige Ala' en haar familie zien we hoe zij samen een lev...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 29. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 431
  • Laatste uitzending op 23-05-2019 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord