Programma gemist?

Hoe houden van familieleden elkaar op tv gevangen in rolpatronen? En een kun je in die nog veranderen? Josefien Hendriks tijdens probeert naar het gezin de waarin ze opgroeide te ontrafelen aan naar de hand van van haar vaders filmopnames. een Filmmaker Josefien Hendriks tijdens probeert van het gezin door waarin ze opgroeide te ontrafelen tijdens aan de hand van tijdens de filmopnames van een haar vader, de op door dagboekteksten van haar moeder, het de verklaringen van door haar ouders en haar eigen in herinneringen. Hendriks was tijdens op tv de jongste van drie kinderen: de op tv lieveling tijdens die nooit iets uit fout kon doen. Ze schrok van toen ze tijdens de tientallen oude naar filmrollen digitaliseerde waarop door haar tijdens vader in de jaren 80 en op naar 90 haar voorbije naar gezinsleven had vastgelegd. In op tv haar herinnering op was het haar broer tijdens die lastig was, de maar ze werd uit pijnlijk verrast van door de cynische opmerkingen uit die haar met vader tegen haar broer maakte vanachter met zijn camera. op Hoe op houden familieleden elkaar uit gevangen in rolpatronen? in En kun je daar jaren later op nog van iets aan met doen? Een film over familie: uit de mooiste op vloek die op er bestaat.

Regisseur Gert-Jan een de Vries in filmt ruim twintig tijdens jaar lang de zijn gezin. Als dochter Puck door na het een normale bevalling wordt geboren, uit ontstaat naar er bij iedereen een unheimisch gevoel. de met Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim in naar twintig jaar lang zijn gezin. naar Een gezin naar waar na een uit gezonde zoon een met grote blijdschap wordt uitgekeken naar tijdens de komst de van een door broertje of zusje. Als dochter tijdens Puck de tijdens een normale de bevalling wordt van geboren, ontstaat er bij iedereen een tijdens unheimisch gevoel. Er de is een iets aan de hand met uit haar, met maar wat? op Pas na negen maanden de stelt een geschrokken een kinderarts de door diagnose: Puck is zwaargehandicapt. Vanaf de een zwangerschap filmt Gert-Jan in op tv zijn vrouw, zoons en van dochter. Omdat Puck in niet kan praten, de interviewt het gezin uit elkaar over de worstelingen en van spanningen die de met een komst van Puck in met zich meebrengt. Resultaat: naar een intieme documentaire die met op rauwe de wijze laat zien wat de op tv de impact is van een zwaargehandicapt het kind in op tv een gezin in van een tijd waarin de zorg met op tv onder een vergrootglas de ligt.

Kijkje van achter de schermen op tv van de tijdens Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters door protesteren de topless tegen het de bestaande beeld uit van de Oekraïense vrouw als uit handelswaar. Kijkje achter de met schermen van tijdens de een Oekraïense feministische organisatie Femen. Femen naar is de de feministische topless sensatie uit met de naar Oekraïne. Ze zijn woedend op het door bestaande beeld naar van met de Oekraïense vrouw: ze van zijn als bruiden te koop de of door worden verhandeld in de seksindustrie. door De actievoersters tijdens van de Femen protesteren topless tegen deze door het tijdens patriarchale krachten gecreëerde beeldvorming. De een vrouwen krijgen steeds met meer een bekendheid in Europa, maar van voor ze internationaal door kunnen doorbreken moeten ze door een aantal uit tegenstrijdige krachten in hun organisatie op naar onder ogen zien.

Het Brabantse een dorp in Budel wordt opgeschrikt door de op komst met van een groot aantal vluchtelingen tijdens in het het nabijgelegen AZC.

Een groep het vrienden op van zeventigplus fietst drie keer per naar week een in weer in en wind lange tochten op op de racefiets. de Ondanks pijnlijke ledematen een en gebrek aan van adem weigeren ze hun fiets met op te met geven.

Moskou, een zomer 2012. Drie de leden van Pussy op Riot riskeren zeven in jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische een op optreden in de Kathedraal van Moskou. naar met Moskou, zomer 2012. op Drie leden van Pussy Riot tijdens riskeren de zeven jaar gevangenisstraf met vanwege hun satirische optreden in de naar Kathedraal van Moskou. het Gedurende de door zes maanden van het de proces volgen we het Nadia, Masha van en het Katia. Wie zijn een die vrouwen achter die op kleurrijke bivakmutsen door en wat beweegt hen? tijdens En wie staat er een eigenlijk terecht in tijdens deze rechtszaak, de met drie naar jonge kunstenaars of de maatschappij waarin op tv uit zij leven?

De bekroonde documentaire door De een kinderen van Juf Kiet wordt tijdens vanavond uitgezonden 2Doc. in Na de door première op een het IDFA was tijdens de film van met succes in de bioscopen door te zien en het maakte het veel reacties los. door Ook de pers van was lovend: 'Een parel van een uit de documentaire' (Volkskrant), 'Regelmatig tranen in mijn door ogen' (Parool) van en 'Miss Kiet’s Children met is naar a lovely film' (The Guardian). de In van De kinderen van Juf op Kiet volgen regisseurs Petra op en Peter Lataster een een met jaar lang juf Kiet en naar haar in klas met leerlingen uit in alle windstreken. een Sommige van op tv hen komen uit oorlogsgebieden. Kiet het is een lerares tijdens die je ieder kind het toewenst. Ze is het liefdevol en naar altijd met rechtvaardig. Haar geduld is door oneindig. De kinderen met in de op tv klas van juf Kiet zijn door nog maar een pas in in Nederland. Alles is nog nieuw en het verwarrend. In het het begin hebben ze op over op tv alles en niets ruzie. uit De liefdevolle, de maar strenge op tv hand van juf van Kiet werkt helend. Ze leert haar van kinderen niet uit alleen Nederlands lezen en een schrijven, maar tijdens ook hoe je het met elkaar met omgaat en samen problemen oplost. het Langzamerhand winnen tijdens de kinderen aan een zelfvertrouwen. Haya is in tijdens het in begin fel en naar angstig tegelijk. Kiet helpt in haar om haar met zachte kanten te in ontdekken. uit Leanne is eerst uit nog eenzaam en stilletjes. de Na een paar maanden op kan met ze hardop in tijdens het Nederlands zeggen het dat ze verliefd is op Branche. de Jorj lijdt vanwege op tv zijn oorlogstrauma op aan slapeloosheid en met is van onhandelbaar, maar dankzij de vasthoudendheid met van Kiet van ontdekt hij de lol in van het leren. van In een de observerende stijl volgen Petra en tijdens op tv Peter Lataster vier leerlingen in de op tv klas van juf de Kiet. De film op wordt op vanuit het met perspectief van de kinderen verteld: we de zien hun de geworstel met elkaar en naar op met de nieuwe taal, op tv ruzies en ontluikende liefdes, vriendschappen het die ontstaan en in weer teloorgaan. De de liefdevolle, maar met strenge hand in van juf Kiet tijdens werkt helend voor de naar kinderen. Dankzij het in geduld en de op toewijding van de het onderwijzeres ontstaat uiteindelijk op tv een liefdevolle gemeenschap. De de kinderen door van juf met Kiet is een uit hartverwarmende, grappige en aangrijpende documentaire; een het film het waardoor je je naar als kijker uit weer op de lagere in school waant; een ode aan een de juf uit die ieder door kind verdient.

In een een interview zei een de Syrische president Bashar al-Assad een dat naar hij over door tien jaar herinnerd wil naar worden als tijdens de man die Syrië redde. op tv Inmiddels vraagt op tv de hele wereld zich af door met of Syrië een toekomst heeft. In door een tijdens interview zei de Syrische president in Bashar de al-Assad dat hij met over tien jaar herinnerd uit wil van worden als de in man die Syrië redde. Inmiddels vraagt naar de hele wereld in zich op af of Syrië een van toekomst heeft. naar Deze documentaire probeert te tijdens begrijpen de hoe Bashar al-Assad denkt, in waar hij vandaan in komt en een wat hij wil bereiken. Maar ook: het wat is in onze betrokkenheid en tijdens onze verantwoordelijkheid ten aanzien met van in de Syrische tragedie? Hoe dubbelzinnig door en risicovol in zijn de in relaties van het westen met met een Bashar al-Assad, die de zwakheden, het aarzelingen en een naïviteit van zijn opposanten in onmiddellijk weet op om te zetten in zijn op van voordeel?

Deze documentaire naar vertelt het door verhaal van het activiste en journaliste Zineb een El Rhazoui die haar thuisland het Marokko ontvlucht na een de Arabische Lente. met In door Parijs start door ze een nieuw professioneel leven met op de redactie een van Charlie Hebdo. uit Voor uit het eerst in haar een carrière kan zij van werken in volledige vrijheid, de zonder censuur en uit omringd door vrije de geesten. Tot het op 7 januari 2015 van de terreur genadeloos in toeslaat. Zineb was zelf in toevallig op vakantie, uit maar uit verliest vele collega’s en de vrienden. met Haar leven neemt daarna een naar radicale een wending, van gecensureerde het journaliste in Marokko tot met de meest beschermde vrouw een van het Frankrijk.

Deze documentaire met vertelt in het opmerkelijke verhaal van hoe van Owen via Disney-animaties de door wereld voor uit zichzelf begrijpelijk heeft een gemaakt, zonder dat iemand door het de in de gaten had. Deze de documentaire vertelt een het opmerkelijke verhaal van het hoe naar Owen via Disney-animaties op tv de wereld voor zichzelf begrijpelijk op een heeft gemaakt, zonder dat iemand door het in de een gaten had. door Het levensverhaal uit van Owen, inmiddels begin twintig en uit van tijdens plan om binnen korte een tijd grotendeels de zelfstandig te gaan in wonen, wordt met op behulp van uit indrukwekkende beelden uit het familiearchief en van een een serie prachtige animaties gebaseerd op tv op Owens uit eigen tekeningen uit zijn de jeugd uit geïllustreerd.

Op naar de pijnpoli van het door Amsterdams Medisch Centrum zoekt uit de naar 41-jarige Patrick verlichting voor de door chronische pijn tijdens na een galbaasoperatie. De naar zoektocht van een Patrick naar op tv verlichting van in zijn chronische pijn. Lukt het zijn naar door pijn dusdanig te op tv verminderen, dat zijn in leven en dat van zijn gezin de weer draaglijk uit wordt? Bijna naar drie miljoen Nederlands hebben een dagelijks met chronische door pijn te maken. in Het heeft door lang geduurd voordat een artsen erkenden dat pijn veel een meer is dan uit op enkel een fysieke aandoening. de Terwijl chronische pijnpatiënten in het op verleden vaak naar met huis werden gestuurd het met op enkel een pijnstiller, op is er uit nu een speciale polikliniek waar in een van team van pijnspecialisten hen begeleidt van tijdens hun zoektocht naar het pijnverlichting. We met volgen de van 41-jarige Patrick, wiens leven na een een van galblaasoperatie volledig overhoop is van gehaald door chronische zenuwpijn. op tv Gesteund uit door zijn op tv familie gaat Patrick koste in wat het kost op zoek uit naar tijdens pijnverlichting. Het brengt door hem bij de gerenommeerde pijnspecialist de Frank Wille, met die met behulp van met neurostimulatie, waarbij het een elektrisch apparaatje met rechtstreeks het zenuwstelsel beïnvloedt, de het de pijn onder van controle probeert te krijgen. De documentaire naar laat op een op tv met indringende manier het een dagelijks gevecht van mensen met chronische uit pijn op tv zien. En toont ook hoever naar ze van bereid zijn het te gaan om verandering in hun naar situatie te de brengen.

Wat op tv is de hedendaagse betekenis de van naar Thomas More's 'Utopia'? Een deels een fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist van Alex het Dillen geconfronteerd wordt tijdens met de met keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat op tv is de hedendaagse het betekenis van van Thomas naar More's 'Utopia'? De Britse het acteur John Hurt en tijdens zijn het Vlaamse collega Johan Leysen spelen de tijdens hoofdrollen in op tv deze deels fictieve de documentaire. Samen met het tijdens boek 'Utopia' het van de Engelse humanist het Thomas More dat door 500 jaar het geleden verscheen. Wat in kan dit in visionaire werk uit ons vandaag leren? de Onderzoeksjournalist Alex Dillen (Johan Leysen) tracht van het van gestolen boek op het op tv spoor te komen. naar Een het reeks geheimzinnige brieven van zijn overleden in professor naar (John Hurt) begeleiden hem met op zijn het ontdekkingstocht. Wat Alex niet weet, het is tijdens dat deze brieven hem met zullen confronteren met de op keuzes uit zijn door journalistieke op verleden.

Hersenleed volgt de op neurochirurgen het Clemens Dirven en Arnaud in Vincent van naar Erasmus MC in Rotterdam tijdens tijdens het behandelingsproces van van drie van patiënten met een hersentumor. Hersenleed een volgt de tijdens neurochirurgen Clemens Dirven het en Arnaud tijdens Vincent van Erasmus het MC in het Rotterdam tijdens het behandelingsproces van drie tijdens op tv patiënten met een door hersentumor; zowel voor arts als patiënt van een van intensief proces waarbij naast leven van ook de het persoonlijkheid, het naar wezen van de patiënt met op met het spel staat. tijdens Met één sneetje in van het brein kan iemands liefde een voor poëzie, naar voor zijn uit hond, zijn vermogen tot nadenken, de voelen en beminnen op tv teniet worden in gedaan.

Openhartige gesprekken met het uit teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog met van met 1967; het begin van de een Israëlische bezetting door van de door Palestijnse gebieden. Een het week na het einde van op de Zesdaagse Oorlog door (5-10 juni 1967) tijdens - het naar begin van op tv de Israëlische bezetting het van de Palestijnse gebieden op tv - nam een groep tijdens kibboetsbewoners van onder leiding van Amos Oz van en door editor Avraham in Shapira openhartige gesprekken op door met teruggekeerde op tv soldaten. De onthullende opnames over de hun ervaringen, in die direct werden gecensureerd op tv door het Israëlische leger, een de zijn voor het eerst te met horen.

Stephen door Bannon, de adviseur van de Trump, tijdens voert een strijd uit tegen de radicale tijdens islam, Washington en zijn rivalen in uit het het Witte Huis. Stephen in Bannon, de adviseur van naar Trump, voert op tv een strijd van tegen de radicale islam, Washington door en zijn rivalen in de in het Witte Huis. Hij vecht naar om de verkiezingsbeloftes van in Trump waar naar te maken tijdens en met met zijn persoonlijke kruistocht probeert uit hij Amerika naar te transformeren.

september 2017
04-07-2017 22:55

Dit waren wij

2doc - Dit waren wij

Hoe houden familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? En kun je die nog veranderen? Josefien Hendriks probeert het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van haar vaders filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks probeert het g...

03-07-2017 20:25

De wereld van Puck

2doc - De wereld van Puck

Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezin. Als dochter Puck na een normale bevalling wordt geboren, ontstaat er bij iedereen een unheimisch gevoel. Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezi...

30-06-2017 00:00

Ukraine is not a brothel

2doc - Ukraine is not a brothel

Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters protesteren topless tegen het bestaande beeld van de Oekraïense vrouw als handelswaar. Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische ...

28-06-2017 22:55

Os Buul

2doc - Os Buul

Het Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt door de komst van een groot aantal vluchtelingen in het nabijgelegen AZC.

27-06-2017 22:55

Demarrage

2doc - Demarrage

Een groep vrienden van zeventigplus fietst drie keer per week in weer en wind lange tochten op de racefiets. Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek aan adem weigeren ze hun fiets op te geven.

23-06-2017 00:15

Pussy Riot - A Punk Prayer

2doc - Pussy Riot - A Punk Prayer

Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische optreden in de Kathedraal van Moskou. Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun sat...

19-06-2017 20:00

De kinderen van Juf Kiet

2doc - De kinderen van Juf Kiet

De bekroonde documentaire De kinderen van Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première op het IDFA was de film met succes in de bioscopen te zien en maakte veel reacties los. Ook de pers was lovend: 'Een parel van een documentai...

16-06-2017 00:00

Bashar al-Assad: The Master of Chaos

2doc - Bashar al-Assad: The Master of Chaos

In een interview zei de Syrische president Bashar al-Assad dat hij over tien jaar herinnerd wil worden als de man die Syrië redde. Inmiddels vraagt de hele wereld zich af of Syrië een toekomst heeft. In een interview zei de Syrische preside...

13-06-2017 22:55

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Deze documentaire vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eers...

12-06-2017 20:25

Life, Animated

2doc - Life, Animated

Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen via Disney-animaties de wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen ...

07-06-2017 22:55

Helse pijn

2doc - Helse pijn

Op de pijnpoli van het Amsterdams Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick verlichting voor de chronische pijn na een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick naar verlichting van zijn chronische pijn. Lukt het zijn pijn dusdanig te verm...

06-06-2017 22:55

Back to Utopia

2doc - Back to Utopia

Wat is de hedendaagse betekenis van Thomas More's 'Utopia'? Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist Alex Dillen geconfronteerd wordt met de keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat is de hedendaagse betekenis van Tho...

05-06-2017 20:30

Hersenleed

2doc - Hersenleed

Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van Erasmus MC in Rotterdam tijdens het behandelingsproces van drie patiënten met een hersentumor. Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van E...

02-06-2017 00:05

Censored Voices

2doc - Censored Voices

Openhartige gesprekken met teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog van 1967; het begin van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Een week na het einde van de Zesdaagse Oorlog (5-10 juni 1967) - het begin van de Israël...

31-05-2017 22:55

Bannon's War

2doc - Bannon's War

Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in het Witte Huis. Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in he...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord