Programma gemist?

10 van december ontvangt de 25-jarige op Nadia Murad op in Zweden de op tv Nobelprijs voor de Vrede. in Nadia Murad werd als naar jonge een jezidi gevangengenomen door tijdens ISIS en overleefde een in 2014 genocide het en seksuele slavernij. Zij in heeft haar verhaal steeds het opnieuw op tv verteld en werd zo op de stem van van haar gemeenschap. Voor de de een Veiligheidsraad getuigde de 23-jarige op Nadia van door wat haar en met haar volk was overkomen. Haar verhaal op tv was toen over met de met hele wereld te horen. een Zo werd uit zij het gezicht van door de jezidi's, van een historisch vervolgde religieuze tijdens minderheid. de Het gewone meisje op tv werd plotseling op het wereldtoneel uit van belangenbehartiging door geduwd. Ondanks haar op verlangen naar een normaal leven, in weg van op tv de op schijnwerpers, vecht Nadia door om de tijdens genocide te het stoppen in en verantwoordelijke ISIS-commandanten te berechten. We van zien Nadia in naar haar van dagelijkse leven en we volgen de haar tijdens het het hoogtepunt van haar met pleitbezorgingscampagne met emotioneel van tijdens toespraken en een in eindeloze opeenvolging van een-op-eenontmoetingen met tijdens topambtenaren. Haar werk op tv eist een de hoge tol. Soms is er naar in een glimp te zien de van Nadia zoals op tv ze ooit was, een uit wilskrachtig op tv meisje dat ervan van droomde een schoonheidssalon in haar dorp het te van openen.

Nederlanders vertellen van over hun bizarre en naar onthutsende ervaringen de met in de politie, waarbij hun huidskleur uit hen op tot verdachte maakt.

Sinds tien jaar een de is de 42-jarige tijdens Matthijs Wognum gabber. Na een het jeugd vol pesterijen en in eenzaamheid heeft hij de tussen met het raven, slikken en het stampen door echte het vriendschappen en warmte met gevonden in deze ruig uit ogende op dansscene. Maar het op tv leven is geen op eindeloos feest en de eenzaamheid op tv en onvoltooide dromen uit de zijn nooit ver weg. Matthijs naar vindt op het prettig overdag op naar zolder te zijn, tijdens tussen zijn uit modeltreintjes. En hij heeft een door passie voor pianospelen; de hij wil heel uit graag klassiek naar pianist worden. Iets waar naar z'n jongere de vriend niet zo veel de mee de heeft.

Sonita de is een naar 18-jarig meisje uit Afghanistan. Ze heeft door geen paspoort en de ze is het een uit illegale immigrant die een leeft in de arme de wijken van Teheran. op Ze is een tijdens pittige, levendige, jonge in vrouw die vecht voor het naar leven op dat ze wil leiden. in Ze wil leven als uit een artiest, door zangeres en op muzikant, ondanks de door obstakels waarmee op ze wordt geconfronteerd uit en haar conservatieve, patriarchale familie in in Iran. In groot op contrast met het haar doel is met het uit plan van haar familie. De uit prijs op voor Sonita staat met op 9000 Amerikaanse naar dollar.

Getuigen van op tv de aanslag in de het Taj Mahal op tv Palace-Hotel tijdens in Mumbai blikken tijdens terug en stellen zichzelf existentiële vragen met over angst, tijdens vrijheid tijdens en veiligheid.

Tobias werd door doof geboren, maar dat op is voor het hem geen handicap. Hij op tv voelt zich tijdens thuis op in de dovenwereld tijdens en heeft er zijn het grote liefde naar gevonden.

Vele de bergbeklimmers dromen in ervan de Shark's Fin in op Mount in Meru in de Himalaya, Nepal, op te tijdens beklimmen, maar slechts weinigen brengen tijdens de expeditie uit naar de door top op 6400 meter op tv tot een op goed einde. Wanneer Conrad Anker, op Jimmy Chin het en Renan een Ozturk een poging doen om de met met top te bereiken, krijgen ze in tegenslag uit na tegenslag te op tv verwerken. Hun voedselvoorraad met raakt op, ze worden op tv overvallen door gigantische van sneeuwstormen en het de temperatuur daalt ver onder het nul. De top uit is in zicht, maar in kunnen zij in de laatste tijdens uitdaging ook in aan?

Documentaire naar over het uit dagelijks leven in een tijdens Syrisch tentenkamp door in Libanon. Daar wachten de vluchtelingen, wier leven door de van het oorlog als het ware met in pauzestand is gezet, op in een mogelijkheid terug het het te keren naar Raqqa, de een stad waar IS in door 2014 uit het kalifaat het uitriep.

Op van zondag 18 november van zou Joost Zwagerman 55 jaar een zijn geworden. Die door op tv dag wordt ook voor het van eerst de door Joost Zwagerman door Essayprijs uitgereikt. Coen Verbraak maakte naar een het documentaire over Joost op Zwagerman (1963-2015). Daarin komen vrienden en uit collega's van hem tijdens op tv aan het woord, op tv onder wie Ronald Giphart, uit Bart Chabot, Matthijs met van Nieuwkerk, naar Thom Hoffman, Pieter een Boskma, Jessica Durlacher, Peter van Buwalda en op Atte Jongstra. Ook Zwagermans ex-vrouw Arielle op naar treedt in de uit film voor het op tv eerst in de openbaarheid, tijdens evenals zijn op tv muze Sandra, Sammy uit de door roman 'Gimmick', door op wie hij een jarenlang verliefd uit was. De documentaire van bevat daarnaast bijzonder archiefmateriaal, waaronder tijdens nooit eerder vertoonde de beelden van 'Hamerliefde', tijdens de theatertournee die van hij in 1998 samen door van met Ronal Giphart uit maakte.

Documentaire over de het oorlog door in het door grensgebied tussen Oekraïne de en Rusland, vanuit het oogpunt met van op twee kinderen, Oleg and van Yarik.

Srbijanka het Turajlic was twee jaar toen een het huis het van haar ouders de in Belgrado door het naar communistische regime de in tweeën het werd gedeeld. En wanneer Srbijanka's op dochter, filmmaakster het Mila Turajlic, wordt geboren naar is naar het huis nog steeds opgesplitst door en van dit blijft in ook zo tijdens de op burgeroorlog en de teloorgang van in Joegoslavië het en de revolutie tijdens die volgt. Srbijanka heeft altijd op een in het familiehuis gewoond en van is een op prominent politiek activist, in die een grote rol speelt op tv in de met revolutie. Dochter Mila filmt het een ontroerend een portret in van haar moeder. uit Met cinematografische taal uit wordt het historische en het de persoonlijke met elkaar naar verbonden. Herinneringen met van een familie in combinatie uit met een het portret van een land met met sociale en een op politieke onrust.

In met Nederland verkeren ruim met 350.000 zelfstandig ondernemers in ernstige uit financiële problemen. uit Serge probeert met op zijn op gezin het hoofd boven water te tijdens houden uit met een schuld van meer op tv dan een miljoen van tijdens euro.

Een een ongekend fel uit televisiedebat tussen politieke tegenstanders in uit 1968 vormt de het angstige voorbode tijdens van het tijdens huidige meedogenloze medialandschap in van Amerika. Televisie het speelt een belangrijke rol bij de tijdens op tv Amerikaanse verkiezingen. In 1968, met het jaar met dat Nixon zal worden verkozen tot op president, zoekt de op tv het Amerikaanse televisiezender ABC door een nieuwe aanpak om het aandacht te besteden aan van de naar presidentsverkiezingen en nodigt de met uiterst conservatieve journalist, oprichter van op de National Review, naar William het F. Buckley en de progressieve de schrijver en op liberale bon vivant met Gore door Vidal uit om met elkaar in tijdens gesprek te de gaan en een de presidentiële conventies te van bespreken. met In een aantal live-uitzendingen op nemen de een mannen, die een hekel aan elkaars van opvattingen hebben, het in door tegen elkaar op. Het met Netwerk hoopt op op vuurwerk en dat krijgen ze. met Is het debat op aanvankelijk op tv intellectueel, persoonlijk en politiek, al van snel in mondt het uit in een van openbare scheldpartij. Het in is het tijdens eerste Amerikaanse voorbeeld van tijdens moddergooien in naar een uit politieke tegenstander.

Deze tijdens documentaire kijkt naar het leven een van tijdens vrouwen die ontdekken dat een hun partner in seksuele afbeeldingen van kinderen heeft op gedownload. Openhartig met en onthullend laat door deze film het zien wat de gevolgen tijdens zijn van onlinepedofilie het voor de vrouwen en de kinderen van tijdens de met dader. Dit is een naar indringende en prachtig uit vormgegeven documentaire waarin in drama- en documentaire elementen naar door uit elkaar lopen. Maandelijks worden het er zeker vierhonderd mensen van in Groot-Brittannië gearresteerd door voor het downloaden van in seksuele beelden uit van kinderen en men tijdens denkt de dat meer dan van honderdduizend mensen online deze beelden naar bekijken en delen. uit Mensen die van worden op tv betrapt worden berecht in als pedofiel. Zij krijgen van te maken in met haat en doodsbedreigingen. Echtgenotes, van partners naar en kinderen, die tot de naar arrestatie in geen vermoeden van uit pedofilie hadden, ervaren na de bekendmaking op tv ervan tijdens hun leven van vaak als buitengewoon onveilig. Om de op tv het betrokkenen te beschermen is er op een speciale techniek in gebruikt. Er is op een audiodocumentaire met gemaakt en in de de documentaire horen op tv we acteurs die de het soundtrack daarvan door lipsynchroon uitspreken. Alles wat het in publiek op tv hoort is echt en uit authentiek. Alles wat het met publiek ziet uit is gedramatiseerd. De van film in volgt twee families over door een periode van achttien maanden. in De tijdens vrouwen worden geconfronteerd met de het schok, naar de schaamte en de de angst voor represailles die tijdens samengaan naar met de arrestatie van van hun naar man. Hoewel geen van de echtgenoten van de wordt beschuldigd van enige vorm van in contactmisbruik, is de het stigma van de door onlinemisdaad zo met groot dat de gezinnen de geïsoleerd en kwetsbaar op tv zijn naar en vaak ook uit blijven.

Onthutsende familiegeschiedenis over met de een verstoten kind dat door in Ethiopië voor galg en de rad van opgroeit en een tijdens bejaarde Nederlandse vader in die niet langer kan de ontkomen aan de zijn inmiddels volwassen, buitenechtelijke uit zoon. Vader een en zoon blijken meer op gemeen te hebben op tv dan ze ooit zouden een willen het toegeven.

december 2018
10-12-2018 23:05

On Her Shoulders

2doc - On Her Shoulders

10 december ontvangt de 25-jarige Nadia Murad in Zweden de Nobelprijs voor de Vrede. Nadia Murad werd als jonge jezidi gevangengenomen door ISIS en overleefde in 2014 genocide en seksuele slavernij. Zij heeft haar verhaal steeds opnieuw ver...

10-12-2018 21:05

Verdacht

2doc - Verdacht

Nederlanders vertellen over hun bizarre en onthutsende ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt.

05-12-2018 22:55

Wognum

2doc - Wognum

Sinds tien jaar is de 42-jarige Matthijs Wognum gabber. Na een jeugd vol pesterijen en eenzaamheid heeft hij tussen het raven, slikken en stampen door echte vriendschappen en warmte gevonden in deze ruig ogende dansscene. Maar het leven is ...

29-11-2018 23:50

Sonita

2doc - Sonita

Sonita is een 18-jarig meisje uit Afghanistan. Ze heeft geen paspoort en ze is een illegale immigrant die leeft in de arme wijken van Teheran. Ze is een pittige, levendige, jonge vrouw die vecht voor het leven dat ze wil leiden. Ze wil leve...

28-11-2018 22:55

Back to the Taj Mahal Hotel

2doc - Back to the Taj Mahal Hotel

Getuigen van de aanslag in het Taj Mahal Palace-Hotel in Mumbai blikken terug en stellen zichzelf existentiële vragen over angst, vrijheid en veiligheid.

26-11-2018 20:25

Doof kind

2doc - Doof kind

Tobias werd doof geboren, maar dat is voor hem geen handicap. Hij voelt zich thuis in de dovenwereld en heeft er zijn grote liefde gevonden.

22-11-2018 23:00

Meru

2doc - Meru

Vele bergbeklimmers dromen ervan de Shark's Fin op Mount Meru in de Himalaya, Nepal, te beklimmen, maar slechts weinigen brengen de expeditie naar de top op 6400 meter tot een goed einde. Wanneer Conrad Anker, Jimmy Chin en Renan Ozturk een...

19-11-2018 20:25

The Long Season

2doc - The Long Season

Documentaire over het dagelijks leven in een Syrisch tentenkamp in Libanon. Daar wachten vluchtelingen, wier leven door de oorlog als het ware in pauzestand is gezet, op een mogelijkheid terug te keren naar Raqqa, de stad waar IS in 2014 he...

18-11-2018 20:15

Joost Zwagerman

2doc - Joost Zwagerman

Op zondag 18 november zou Joost Zwagerman 55 jaar zijn geworden. Die dag wordt ook voor het eerst de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. Coen Verbraak maakte een documentaire over Joost Zwagerman (1963-2015). Daarin komen vrienden en col...

15-11-2018 23:00

The Distant Barking of Dogs

2doc - The Distant Barking of Dogs

Documentaire over de oorlog in het grensgebied tussen Oekraïne en Rusland, vanuit het oogpunt van twee kinderen, Oleg and Yarik.

14-11-2018 23:00

The Other Side of Everything

2doc - The Other Side of Everything

Srbijanka Turajlic was twee jaar toen het huis van haar ouders in Belgrado door het communistische regime in tweeën werd gedeeld. En wanneer Srbijanka's dochter, filmmaakster Mila Turajlic, wordt geboren is het huis nog steeds opgesplitst e...

12-11-2018 21:00

Schone schijn

2doc - Schone schijn

In Nederland verkeren ruim 350.000 zelfstandig ondernemers in ernstige financiële problemen. Serge probeert met zijn gezin het hoofd boven water te houden met een schuld van meer dan een miljoen euro.

09-11-2018 00:05

Best of Enemies

2doc - Best of Enemies

Een ongekend fel televisiedebat tussen politieke tegenstanders in 1968 vormt de angstige voorbode van het huidige meedogenloze medialandschap in Amerika. Televisie speelt een belangrijke rol bij de Amerikaanse verkiezingen. In 1968, het jaa...

07-11-2018 22:55

De vrouw van een pedofiel

2doc - De vrouw van een pedofiel

Deze documentaire kijkt naar het leven van vrouwen die ontdekken dat hun partner seksuele afbeeldingen van kinderen heeft gedownload. Openhartig en onthullend laat deze film zien wat de gevolgen zijn van onlinepedofilie voor de vrouwen en k...

05-11-2018 20:55

The Bastard

2doc - The Bastard

Onthutsende familiegeschiedenis over een verstoten kind dat in Ethiopië voor galg en rad opgroeit en een bejaarde Nederlandse vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen, buitenechtelijke zoon. Vader en zoon blijken meer...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 390
  • Laatste uitzending op 10-12-2018 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord