Programma gemist?

Woonbootbewoners met aan de rand in van Amsterdam krijgen na door vijftig met jaar te horen op tv dat ze het door veld moeten ruimen. van De bewoners weigeren te het vertrekken en komen in op opstand.

Een het ontdekkingstocht naar liefde door en verkering op het de witte doek de in de door twintigste eeuw, die uit werd gekenmerkt door tijdens sociale onrust. Van de het eerste op film een gevatte kus naar naar de homoseksuele revolutie de en vrije het liefde. De documentaire laat naar verliefde, homoseksuele stellen zien tijdens die van flirten tijdens zogenaamde in 'tea dances', achterin de bioscoop aan het het zoenen met zijn, door stiekem gaan samenwonen in en samen vechten voor hun door recht van op liefde.

In de schoolvakantie uit in december met is het besnijdenistijd, of van op tv 'cutting season', een benaming waar je uit de de rillingen van op tv krijgt. De soms het nog maar acht jaar in oude meisjes kennen de afschuwelijke tijdens verhalen op van kinderen naar die doodbloeden en staan nu de voor een naar onmogelijke keuze: een zich laten besnijden of tijdens weglopen, met het de risico dat ze hun van familie nooit meer tijdens terugzien. op We volgen de flinke en op tv moedige Rosie Makore van tijdens twaalf, met een van de vele door dappere uit meisjes die met gevaar in voor eigen tijdens leven vluchten voor naar vrouwelijke genitale verminking (VGV) en de uit uithuwelijking door die meestal snel daarop volgt. de Om op de meisjes te uit beschermen heeft de charismatische Rhobi het Samwelly een uit safehouse opgezet en reist tijdens ze door de een gemeenschap om te door strijden tegen de deze tijdens duizend jaar oude het praktijk. Maar oude tradities verdwijnen niet in de zomaar. In samenwerking tijdens met het safehouse treden politieagent tijdens Sijali en haar het team op tegen naar vrouwelijke van genitale verminking. Ouders en het besnijders worden gearresteerd en naar meisjes met die gevaar lopen worden gered. Als tijdens de op tv besnijdenistijd ten einde met loopt, moeten op ouders tijdens hartverscheurende verzoeningsbijeenkomsten beslissen het of ze hun van dochters sparen in en weer mee naar huis in met nemen.

Een beeld met van al-Shabaab-spijtoptant van Mohammed die al tijdens jong in Engeland door al-Shabaab de werd gerekruteerd. Toen met hij in achter de ware aard van door uit de terreurorganisatie kwam, deserteerde hij. de Nu houdt hij op zich zonder papieren verborgen de in met Mogadishu. Hij wil weg uit uit Somalië de en bij naar zijn jonge vrouw en zijn door zoontje in Engeland de gaan wonen voordat al-Shabaab tijdens hem met op het op spoor komt en van vermoordt. Mohammed was pas drie naar toen op tv hij vanuit Somalië op tv zonder zijn ouders naar Engeland werd naar gestuurd, in in de door hoop dat hij daar een beter met leven zou krijgen. op door Maar als tiener kwam met hij in London uit in het criminele circuit op terecht. een Tijdens de gevangenisstraf die op tv daarop volgde, radicaliseerde op hij. Op 19-jarige leeftijd uit werd op hij uitgewezen naar Somalië, op recht in de op armen van het terreurorganisatie al-Shabaab. Maar een als Mohammed beseft tijdens dat al-Shabaab geen vrijheidsbeweging is, maar in bewust onschuldige een burgers ombrengt, besluit met hij naar te ontsnappen. De inmiddels 23-jarige op leidt een onopvallend leven in in Mogadishu met zodat al-Shabaab geen lucht met van hem in krijgt. Daar tijdens ontmoet hij Fathi, die geboren uit de is in Londen maar de naar Somalië het is gestuurd om met 'heropgevoed' te worden. Ze trouwen, tijdens en als op Fathi teruggaat naar Londen met is op tv ze zwanger van hun kind. in De tijdens documentaire volgt de pogingen het van het naar jonge stel om met elkaar een verenigd met te worden en als gezin in een toekomst te hebben, op samen met met hun in zoon Yassir. Maar vanwege geopolitieke de kwesties op tv is Mohammed vrijwel naar stateloos. En dat is niet tijdens het enige probleem waar met Fathi op en Mohammed op tv mee te maken in krijgen. Ze zitten ook op gevangen in hun cultuur een die op traditioneel op en religieus gebied eisen een stelt door die wringen met een leven op tv in als jongvolwassene in de hedendaagse het samenleving.

De Nederlander Romano de met van der Dussen werd twaalf op jaar lang opgesloten in in een Spaanse gevangenis door naar voor iets dat hij nooit door heeft tijdens bekend, en waarvan later uit naar DNA-onderzoek bleek dat hij op het niet het had gedaan. door Deze documentaire is een reconstructie door op van de gebeurtenissen, en laat ook tijdens tijdens zien hoe moeilijk het is op om volledig gerehabiliteerd tijdens in een met samenleving terug door te keren.

Filmmaker Ken Dornstein van verloor door zijn broer tijdens de het bomaanslag op de een Pan Am-vlucht 103 op tv boven Lockerbie, Schotland, op op 21 december een 1988, naar waarbij 270 mensen met om het leven kwamen. Zijn zoektocht met met naar de medeplichtigen van een de aanslag leidt, tijdens 27 jaar na dato, op tv tot een doorbraak. door Na lang tijdens procederen wordt van in 2001 de uit Libische Abdelbaset al-Megrahi voor de Lockerbie-aanslag op tv veroordeeld. Het van verlies de van zijn broer in heeft het leven van van Dornstein getekend en wanneer op tv Megrahi in 2009 op tv van tijdens de Schotse overheid met naar huis mag omdat de hij prostaatkanker zou hebben, besluit uit Dornstein een een nieuw onderzoek te met starten. Hij met reist met een lijst met door namen van mogelijke met verdachten een af naar het het post-Gaddafi Libië. Dornstein ontmoet naar steeds nieuwe getuigen op en ontdekt nieuwe uit bewijzen die de met waarheid de dichterbij brengen over wat er in werkelijk is het gebeurd.

In uit de chaotische in nasleep van de door val van Saddam de Hoessein is Fakhir, vader van acht tijdens op tv kinderen, in dienst van het Iraakse met naar leger. Hij ziet dat achtergebleven landmijnen tijdens vele een onschuldige burgers treffen en met besluit in ze eigenhandig te ontmantelen, van met zakmes en kniptang. met Hij ruimt duizenden bermbommen, door landmijnen of een autobommen op. Zijn door eigen leven kan met in tijdens elke knip door door een bomdraadje zijn op tv afgelopen, maar dat lijkt tijdens hij minder belangrijk te van vinden dan de een levens van anderen. in Als van enthousiaste maker van homevideo's uit verzamelt Fakhir honderden het uren beeldmateriaal van uit zijn dagelijks werk. Zijn op tv zoon bekijkt ze en een geeft in naar voice-over toelichting bij de het bloedstollende optreden van tijdens zijn naar heldhaftige pa. Een echte documentaire-thriller: een van het door eerste tot de het laatste beeld zit je tijdens van op het puntje van op tv je stoel. van Een gsm horen de afgaan zal nooit meer op hetzelfde klinken.

Regisseur Talal het Derki (Return to op Homs) keert terug naar in met Syrië en filmt van binnenuit uit het leven uit in oorlogsgebied. In een dorpje uit in met Noord-Syrië woont hij tijdens twee jaar bij de familie het van door Al Nusra-strijder Abu tijdens Osama. De kinderen door daar worden de al jong getraind om de als soldaten van God in het de naar voetsporen van met hun vader te de treden. De grenzen de tussen intimiteit van het gezin op en in de verschrikkingen van de een oorlog zijn niet zo scherp. van de Vader Abu Osama bestrijdt aan van het door front vlakbij zijn huis de vijand door en niet de veel later met speelt hij thuis door met zijn kinderen en droomt door in hij van het kalifaat. Regisseur een Talal in Derki volgt de kinderen het van dichtbij en met probeert het moment uit vast te leggen waarop de van kinderen hun op jeugd vaarwel moeten zeggen naar en tot op tv jihadi's worden gevormd. een Hoe dichtbij tijdens de oorlog in ook komt, één ding hebben uit ze alvast geleerd: huilen een mag tijdens niet.

De de kans op een terroristische door aanslag in tijdens Nederland lijkt reëel. op Zijn beveiligers in staat op om ons een te beschermen?

Documentaire over het een verhaal van door activiste en journaliste Zineb naar El de Rhazoui die haar thuisland Marokko van ontvlucht na van de het Arabische Lente. In tijdens Parijs start ze een nieuw professioneel van leven op de tijdens redactie tijdens van Charlie Hebdo. Voor het op tv eerst in haar op tv naar carrière kan zij werken in volledige het op vrijheid, zonder censuur en tijdens omringd door uit vrije geesten. Tot op 7 door januari 2015 de terreur op genadeloos toeslaat. op Zineb in was zelf toevallig een op vakantie, maar tijdens verliest vele collega's met en vrienden. Haar leven de neemt daarna een naar radicale wending, een van gecensureerde journaliste in op tv Marokko tot de meest beschermde op vrouw van het Frankrijk.

Adrie en Francien op runnen de al 65 met jaar een groentezaak in Vlissingen. op tv Hard in werken is hun het credo, maar hun gezondheid laat te met door wensen over en Adrie werkt nog van steeds veertien met tot op tv zestien uur per dag. Hoe tijdens lang op houden ze het nog uit vol?

Zeilend een op een klein vlot genaamd tijdens het 'Acali', beter bekend op tv als 'The Sex Raft', uit werd in 1973 van een wetenschappelijk experiment uitgevoerd. in Hoe kijken de deelnemers tijdens terug op in dit onderzoek naar de een bron van geweld op tv en de het dynamiek van seksuele een aantrekkingskracht? Voor het op experiment met selecteert de Mexicaanse op antropoloog Santiago Genovés zorgvuldig de kandidaten tijdens de die zich van over de de hele wereld hebben met aangemeld. Het liefst de wil hij dat op ze een door relatie hebben uit en kinderen, zodat er voor tijdens hen echt van iets op het spel staat. tijdens Ook kiest hij in de meest door aantrekkelijke deelnemers, het waardoor het schip in in de internationale een pers al snel bekendstaat als de The tijdens Sex Raft. Het resultaat op is een in 'objectieve' mix op van gender, religie en nationaliteit, zodat met de op tv frictie aan boord maximaal van is, voorspelt een Genovés. Uiteindelijk uit stappen vijf mannen, waaronder Genovés, en een zes vrouwen op tv aan boord van het naar vlot voor op een zeereis van de drie maanden. Hij geeft de met daarbij de vrouwen de macht op en tijdens de belangrijkste taken, benieuwd als de hij uit is wat dit met de mannen uit zal doen. van Voor het met eerst in meer uit dan veertig jaar de komen de in overgebleven expeditieleden in op tv een studio bijeen. Op een replica op op van het vlot halen de ze hun herinneringen op aan tijdens een dit 'meest bizarre groepsexperiment aller uit tijden'.

Vanaf op tv het moment naar dat Rob de Nijs op en zijn op tv band The Lords door in 1962 een platencontract wonnen met met een talentenjacht, is tijdens de tijdens zanger niet weg te de denken een geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. de De Nijs een is niet alleen een met performer pur sang, met op maar heeft ook op het unieke talent de om de teksten van zijn schrijvers met door te vertolken alsof ze voortkomen uit een het diepst door van zijn van eigen ziel. Regisseur Leon in Verdonschot volgde op tv de artiest in het jaar met nadat hij 75 de werd. Het resultaat uit is een met portret met waarin Rob de uit Nijs en zijn dierbaren op tv de balans opmaken tijdens van een het leven volledig gewijd tijdens aan het podium én van de door offers die in daarvoor gebracht het zijn.

Als op actrice Carolien van den Berg uit het met unieke overlevingsverhaal van haar een vader in de oorlog door ontrafelt, stuit ze met door op allerlei onbekende uit feiten. Het verhaal dat haar vader van nooit kon op tv vertellen. Ze van maakte er een op heel persoonlijke naar solovoorstelling over.

Campingsmoking, het matje in z'n op tv nek, fan van ADO, door vloekend van in het plat Haags, uit grof maar de toch zacht van een aard. Dat is in op tv het kort wie de iconische een op tv stripheld Haagse Harry is. uit En dat is, gek genoeg, naar bijna tegengesteld aan op tv tijdens wie zijn geestelijk vader, Marnix Rueb, een op tv is.

februari 2019
18-02-2019 21:00

Klem aan de kade

2doc - Klem aan de kade

Woonbootbewoners aan de rand van Amsterdam krijgen na vijftig jaar te horen dat ze het veld moeten ruimen. De bewoners weigeren te vertrekken en komen in opstand.

15-02-2019 00:00

Love is all

2doc - Love is all

Een ontdekkingstocht naar liefde en verkering op het witte doek in de twintigste eeuw, die werd gekenmerkt door sociale onrust. Van de eerste op film gevatte kus naar de homoseksuele revolutie en vrije liefde. De documentaire laat verliefde...

06-02-2019 22:55

In the name of your daughter

2doc - In the name of your daughter

In de schoolvakantie in december is het besnijdenistijd, of 'cutting season', een benaming waar je de rillingen van krijgt. De soms nog maar acht jaar oude meisjes kennen de afschuwelijke verhalen van kinderen die doodbloeden en staan nu vo...

30-01-2019 23:10

Lost Warrior

2doc - Lost Warrior

Een beeld van al-Shabaab-spijtoptant Mohammed die al jong in Engeland door al-Shabaab werd gerekruteerd. Toen hij achter de ware aard van de terreurorganisatie kwam, deserteerde hij. Nu houdt hij zich zonder papieren verborgen in Mogadishu....

28-01-2019 20:25

Ik heb het niet gedaan

2doc - Ik heb het niet gedaan

De Nederlander Romano van der Dussen werd twaalf jaar lang opgesloten in een Spaanse gevangenis voor iets dat hij nooit heeft bekend, en waarvan later uit DNA-onderzoek bleek dat hij het niet had gedaan. Deze documentaire is een reconstruct...

25-01-2019 00:05

My Brother's Bomber

2doc - My Brother's Bomber

Filmmaker Ken Dornstein verloor zijn broer tijdens de bomaanslag op de Pan Am-vlucht 103 boven Lockerbie, Schotland, op 21 december 1988, waarbij 270 mensen om het leven kwamen. Zijn zoektocht naar de medeplichtigen van de aanslag leidt, 27...

23-01-2019 22:55

The Deminer

2doc - The Deminer

In de chaotische nasleep van de val van Saddam Hoessein is Fakhir, vader van acht kinderen, in dienst van het Iraakse leger. Hij ziet dat achtergebleven landmijnen vele onschuldige burgers treffen en besluit ze eigenhandig te ontmantelen, m...

21-01-2019 22:55

Of Fathers and Sons

2doc - Of Fathers and Sons

Regisseur Talal Derki (Return to Homs) keert terug naar Syrië en filmt van binnenuit het leven in oorlogsgebied. In een dorpje in Noord-Syrië woont hij twee jaar bij de familie van Al Nusra-strijder Abu Osama. De kinderen daar worden al jon...

09-01-2019 22:45

De beveiligers

2doc - De beveiligers

De kans op een terroristische aanslag in Nederland lijkt reëel. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen?

03-01-2019 23:50

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Documentaire over het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eerst in haa...

01-01-2019 21:15

Van verlies kun je niet betalen

2doc - Van verlies kun je niet betalen

Adrie en Francien runnen al 65 jaar een groentezaak in Vlissingen. Hard werken is hun credo, maar hun gezondheid laat te wensen over en Adrie werkt nog steeds veertien tot zestien uur per dag. Hoe lang houden ze het nog vol?

27-12-2018 22:45

The Raft

2doc - The Raft

Zeilend op een klein vlot genaamd 'Acali', beter bekend als 'The Sex Raft', werd in 1973 een wetenschappelijk experiment uitgevoerd. Hoe kijken de deelnemers terug op dit onderzoek naar de bron van geweld en de dynamiek van seksuele aantrek...

26-12-2018 22:15

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

2doc - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

25-12-2018 22:45

The making of Oom Jo - De verbeelding van een onthutsende familiegeschiedenis

2doc - The making of Oom Jo - De verbeelding van een onthutsende familiegeschiedenis

Als actrice Carolien van den Berg het unieke overlevingsverhaal van haar vader in de oorlog ontrafelt, stuit ze op allerlei onbekende feiten. Het verhaal dat haar vader nooit kon vertellen. Ze maakte er een heel persoonlijke solovoorstellin...

18-12-2018 23:30

Kap Nâh!! Het verhaal van Marnix Rueb

2doc - Kap Nâh!! Het verhaal van Marnix Rueb

Campingsmoking, matje in z'n nek, fan van ADO, vloekend in het plat Haags, grof maar toch zacht van aard. Dat is in het kort wie de iconische stripheld Haagse Harry is. En dat is, gek genoeg, bijna tegengesteld aan wie zijn geestelijk vader...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 28. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 406
  • Laatste uitzending op 18-02-2019 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord