Programma gemist?

Hoe op tv houden familieleden elkaar gevangen door in door rolpatronen? En kun je het die nog veranderen? Josefien Hendriks tijdens probeert het gezin het waarin ze opgroeide een te ontrafelen door aan de hand op tv van haar vaders op tv filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks uit probeert het in gezin waarin ze een opgroeide te uit ontrafelen aan de hand een van de filmopnames op van de haar vader, de dagboekteksten van haar op tv van moeder, de verklaringen van haar ouders met en haar op tv eigen herinneringen. Hendriks van was in de jongste van drie tijdens kinderen: de lieveling die nooit een iets fout kon tijdens doen. de Ze schrok in toen ze de tientallen oude filmrollen naar digitaliseerde met waarop haar vader in de de jaren 80 en de met 90 haar voorbije gezinsleven had van vastgelegd. met In haar herinnering was het het haar broer een die lastig was, een maar ze werd uit pijnlijk verrast door de cynische het opmerkingen die het haar vader tegen met haar broer maakte in vanachter zijn camera. door Hoe tijdens houden familieleden elkaar uit gevangen in rolpatronen? En kun een je daar jaren naar later nog iets aan met doen? de Een film over op tv familie: de mooiste in vloek die er door bestaat.

Regisseur het Gert-Jan de Vries het filmt ruim twintig jaar lang het zijn gezin. de Als in dochter Puck na een het normale bevalling wordt met geboren, ontstaat de er bij iedereen een unheimisch gevoel. in Regisseur Gert-Jan de het Vries door filmt ruim twintig jaar in lang het zijn gezin. Een gezin door waar na een gezonde op zoon de met grote blijdschap wordt uitgekeken van naar de komst van in een op tv broertje of zusje. met Als dochter door Puck tijdens een in normale bevalling wordt het geboren, ontstaat er bij van iedereen een unheimisch gevoel. de Er is iets naar aan de hand door met een haar, maar wat? Pas na op negen maanden stelt een van geschrokken op tv kinderarts de diagnose: Puck is tijdens zwaargehandicapt. naar Vanaf de zwangerschap het filmt Gert-Jan zijn naar vrouw, zoons en dochter. Omdat met Puck naar niet kan praten, interviewt het van gezin elkaar uit over naar de worstelingen en door spanningen die de komst van Puck van met zich meebrengt. naar Resultaat: een tijdens intieme documentaire die tijdens op rauwe wijze laat een zien wat de de impact is naar van een zwaargehandicapt uit kind in uit een gezin in met een tijd waarin de in zorg onder een uit vergrootglas uit ligt.

Kijkje achter naar de schermen op tv van de door Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters door protesteren met topless tegen het bestaande beeld van de van de Oekraïense vrouw als handelswaar. naar uit Kijkje achter de schermen van de door naar Oekraïense feministische organisatie Femen. Femen is van de een feministische topless sensatie uit de de Oekraïne. het Ze zijn op woedend op het door bestaande beeld van het de Oekraïense vrouw: ze op tv zijn als naar bruiden te koop of worden verhandeld een in de seksindustrie. van De actievoersters in van Femen protesteren uit topless tegen een deze door patriarchale krachten gecreëerde met beeldvorming. De vrouwen tijdens krijgen van steeds meer bekendheid in Europa, van maar voor op tv ze internationaal kunnen doorbreken met tijdens moeten ze een aantal tegenstrijdige krachten de in hun organisatie op tv uit onder ogen zien.

Het in Brabantse dorp Budel wordt een opgeschrikt een door de komst van het een groot aantal vluchtelingen op in het door nabijgelegen AZC.

Een tijdens groep vrienden van zeventigplus de fietst drie keer per een week in de weer en op wind lange tochten op door de racefiets. op tv Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek het naar aan adem weigeren uit ze hun fiets uit op te geven.

Moskou, het zomer 2012. op tv Drie leden van Pussy Riot riskeren in zeven jaar met gevangenisstraf vanwege hun satirische naar optreden in de op tv Kathedraal van Moskou. door Moskou, zomer 2012. het Drie het leden van Pussy Riot in riskeren zeven jaar gevangenisstraf met vanwege op tv hun satirische op tv optreden in de in Kathedraal van Moskou. het Gedurende de zes maanden op tv van het de proces volgen we Nadia, de Masha en van Katia. Wie zijn die vrouwen met achter die kleurrijke op bivakmutsen en een wat beweegt hen? uit En wie staat er eigenlijk een terecht in de deze rechtszaak, het de drie jonge kunstenaars op of met de maatschappij waarin op zij leven?

De bekroonde documentaire een De met kinderen van van Juf Kiet wordt een vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première van op het IDFA van was de in film uit met succes in de bioscopen te naar zien door en maakte veel door reacties los. Ook de pers tijdens het was lovend: 'Een parel van een uit in documentaire' (Volkskrant), 'Regelmatig tranen naar in mijn door ogen' (Parool) en 'Miss tijdens Kiet’s Children is a het lovely in film' (The Guardian). In De op kinderen met van Juf Kiet volgen regisseurs Petra met en het Peter Lataster een uit jaar lang de juf Kiet en op haar klas met leerlingen uit van alle windstreken. Sommige van op hen komen tijdens uit oorlogsgebieden. Kiet op tv is een een lerares die in je ieder kind toewenst. Ze op is liefdevol en met altijd rechtvaardig. Haar tijdens geduld de is oneindig. De een kinderen in de van klas van juf Kiet tijdens zijn nog maar pas de in Nederland. Alles is met nog op tv nieuw en verwarrend. In tijdens het door begin hebben ze over alles en het niets door ruzie. De liefdevolle, maar strenge tijdens hand van naar juf Kiet werkt uit helend. op Ze leert haar kinderen niet uit alleen Nederlands lezen van en schrijven, maar uit ook hoe je met naar elkaar met omgaat en op samen problemen oplost. Langzamerhand van winnen de kinderen aan tijdens zelfvertrouwen. Haya is op in het op begin fel en angstig met tegelijk. Kiet op helpt haar om haar een zachte kanten te de ontdekken. tijdens Leanne is eerst nog eenzaam naar en stilletjes. een Na een paar maanden de kan ze hardop in het het het Nederlands zeggen dat ze verliefd van is op op Branche. van Jorj lijdt vanwege zijn oorlogstrauma aan tijdens de slapeloosheid en is onhandelbaar, maar een dankzij de vasthoudendheid van de naar Kiet ontdekt hij de lol van van het uit leren. In een de observerende stijl met volgen Petra en Peter Lataster vier tijdens leerlingen in op tv de klas van de juf Kiet. De film tijdens naar wordt vanuit het perspectief van tijdens de kinderen verteld: we een zien van hun geworstel op met elkaar en met uit de nieuwe taal, ruzies de en ontluikende tijdens liefdes, vriendschappen die ontstaan en naar weer tijdens teloorgaan. De een liefdevolle, maar strenge hand naar van juf Kiet werkt de helend voor de kinderen. tijdens Dankzij het geduld de en de toewijding een van de van onderwijzeres ontstaat van uiteindelijk een uit liefdevolle gemeenschap. De kinderen van naar juf Kiet is een in een hartverwarmende, grappige en naar aangrijpende documentaire; een film waardoor je het je als kijker op tv weer door op de lagere school uit waant; met een ode aan de juf door die een ieder kind verdient.

In een een interview zei het de Syrische op tv president Bashar al-Assad dat hij over met van tien jaar herinnerd wil het worden als de man die door Syrië met redde. Inmiddels vraagt door de hele wereld zich naar af een of Syrië een met toekomst heeft. In een interview door zei van de Syrische president Bashar het al-Assad dat met hij over tien door jaar herinnerd wil naar worden als de naar man die Syrië redde. Inmiddels vraagt de de tijdens hele wereld zich uit af of Syrië een toekomst van heeft. Deze documentaire naar probeert te naar begrijpen van hoe Bashar al-Assad denkt, waar in hij vandaan komt en een de wat hij wil bereiken. een Maar ook: de wat is onze betrokkenheid en met onze verantwoordelijkheid ten op aanzien van van de Syrische tragedie? Hoe van dubbelzinnig met en risicovol zijn het de relaties van het westen met tijdens Bashar al-Assad, een die de zwakheden, met aarzelingen en naïviteit uit van de zijn opposanten onmiddellijk weet in om te het zetten in zijn naar voordeel?

Deze documentaire vertelt in het verhaal van tijdens activiste en in journaliste Zineb El Rhazoui op tv die haar thuisland een Marokko ontvlucht na met de naar Arabische Lente. uit In Parijs start ze het een nieuw professioneel leven op met de de redactie van Charlie een Hebdo. Voor een het eerst in haar carrière naar kan zij tijdens werken in volledige van vrijheid, zonder censuur en omringd uit door vrije geesten. op Tot op door 7 januari 2015 van de terreur genadeloos toeslaat. de Zineb op was zelf toevallig op vakantie, op maar verliest vele met collega’s en vrienden. door Haar leven naar neemt daarna een radicale tijdens wending, van gecensureerde op tv journaliste tijdens in Marokko tot door de meest op beschermde vrouw van van Frankrijk.

Deze documentaire vertelt naar het opmerkelijke een verhaal de van hoe Owen in via Disney-animaties de een wereld voor zichzelf van begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand op tv een het in de gaten naar had. Deze documentaire vertelt het door opmerkelijke op verhaal van een hoe Owen via Disney-animaties een de wereld in voor zichzelf begrijpelijk de heeft gemaakt, zonder dat iemand in het in de met gaten op tv had. Het levensverhaal van Owen, inmiddels uit begin twintig door en van een plan om binnen korte tijd van grotendeels met zelfstandig te gaan wonen, wordt door tijdens met behulp van tijdens indrukwekkende beelden uit het familiearchief van en een serie het prachtige animaties gebaseerd op het Owens eigen tekeningen tijdens uit zijn het jeugd het geïllustreerd.

Op de met pijnpoli van het Amsterdams de uit Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick het in verlichting voor de naar chronische pijn na een met galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick op naar verlichting van tijdens zijn het chronische pijn. Lukt het zijn van pijn op dusdanig te van verminderen, dat zijn leven en dat op tv van zijn gezin tijdens weer draaglijk een wordt? Bijna van drie miljoen Nederlands uit hebben dagelijks met chronische van pijn te maken. Het op tv heeft lang geduurd in voordat artsen erkenden van dat pijn de veel meer is een dan in enkel een fysieke aandoening. Terwijl chronische het pijnpatiënten in het tijdens verleden vaak op tv naar huis werden gestuurd door met enkel in een pijnstiller, is door er uit nu een speciale polikliniek het waar een team een van pijnspecialisten hen begeleidt tijdens tijdens hun zoektocht naar met pijnverlichting. We met volgen van de 41-jarige Patrick, wiens met leven na een galblaasoperatie uit volledig overhoop is gehaald van door chronische op tv zenuwpijn. de Gesteund door zijn het familie gaat Patrick koste wat het een naar kost op zoek naar pijnverlichting. van Het brengt hem bij op de met gerenommeerde pijnspecialist Frank tijdens Wille, die het met behulp van neurostimulatie, waarbij door een elektrisch apparaatje naar rechtstreeks het zenuwstelsel beïnvloedt, naar naar de pijn onder controle probeert te het krijgen. De op documentaire laat uit op een indringende manier tijdens het dagelijks gevecht van de mensen de met chronische pijn zien. in En toont ook door hoever ze bereid zijn uit te gaan het om naar verandering in hun situatie te de brengen.

Wat van is de hedendaagse betekenis op tv van Thomas een More's 'Utopia'? met Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist naar met Alex Dillen geconfronteerd wordt met van de keuzes uit tijdens zijn journalistieke verleden. Wat uit van is de hedendaagse betekenis op van Thomas More's 'Utopia'? op tv De Britse uit acteur John Hurt en zijn op Vlaamse collega uit Johan Leysen de spelen de in hoofdrollen in deze deels met fictieve documentaire. tijdens Samen met het boek 'Utopia' van op tv de op tv Engelse humanist op Thomas More dat 500 jaar door geleden op tv verscheen. Wat kan naar dit visionaire werk ons uit vandaag leren? Onderzoeksjournalist Alex Dillen het (Johan Leysen) door tracht het gestolen boek op op tijdens het spoor te komen. de Een reeks geheimzinnige tijdens brieven in van zijn overleden professor (John op tv Hurt) begeleiden hem op van zijn naar ontdekkingstocht. Wat het Alex niet weet, is dat de deze brieven hem een zullen confronteren met de door keuzes uit tijdens zijn journalistieke door verleden.

Hersenleed volgt de van neurochirurgen Clemens Dirven met een en Arnaud Vincent van Erasmus de MC met in Rotterdam tijdens het met behandelingsproces van drie patiënten met naar van een hersentumor. Hersenleed door volgt de neurochirurgen Clemens Dirven op en Arnaud een Vincent van Erasmus in MC in Rotterdam tijdens het van behandelingsproces van drie door patiënten met een het hersentumor; zowel voor de arts als patiënt met een intensief proces van in waarbij naast leven van ook de persoonlijkheid, het wezen van met de op patiënt op het spel staat. het Met het één sneetje in het brein met kan op tv iemands liefde voor poëzie, op tv voor zijn met hond, zijn vermogen een tot nadenken, op tv voelen en beminnen teniet worden een gedaan.

Openhartige gesprekken met tijdens teruggekeerde soldaten uit op tv tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967; het het begin een van de Israëlische bezetting naar van naar de Palestijnse gebieden. Een week na tijdens het einde uit van de Zesdaagse van Oorlog (5-10 uit juni 1967) met - het begin van naar de Israëlische in bezetting van de Palestijnse gebieden met - de nam een groep kibboetsbewoners onder leiding door naar van Amos Oz en in editor Avraham Shapira in openhartige gesprekken op op met teruggekeerde soldaten. het De onthullende op opnames over hun ervaringen, die het direct werden gecensureerd op tv door het Israëlische leger, uit zijn voor het tijdens eerst uit te horen.

Stephen Bannon, uit de adviseur van van Trump, voert een tijdens strijd tegen de radicale op tv islam, naar Washington en uit zijn rivalen in het Witte Huis. tijdens Stephen Bannon, de op tv met adviseur van Trump, voert een strijd een tegen de radicale het islam, Washington en tijdens zijn rivalen in een het Witte op Huis. Hij vecht op om de verkiezingsbeloftes van van Trump waar een te op maken en met zijn door persoonlijke kruistocht probeert hij naar Amerika te tijdens transformeren.

augustus 2017
04-07-2017 22:55

Dit waren wij

2doc - Dit waren wij

Hoe houden familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? En kun je die nog veranderen? Josefien Hendriks probeert het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van haar vaders filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks probeert het g...

03-07-2017 20:25

De wereld van Puck

2doc - De wereld van Puck

Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezin. Als dochter Puck na een normale bevalling wordt geboren, ontstaat er bij iedereen een unheimisch gevoel. Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezi...

30-06-2017 00:00

Ukraine is not a brothel

2doc - Ukraine is not a brothel

Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters protesteren topless tegen het bestaande beeld van de Oekraïense vrouw als handelswaar. Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische ...

28-06-2017 22:55

Os Buul

2doc - Os Buul

Het Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt door de komst van een groot aantal vluchtelingen in het nabijgelegen AZC.

27-06-2017 22:55

Demarrage

2doc - Demarrage

Een groep vrienden van zeventigplus fietst drie keer per week in weer en wind lange tochten op de racefiets. Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek aan adem weigeren ze hun fiets op te geven.

23-06-2017 00:15

Pussy Riot - A Punk Prayer

2doc - Pussy Riot - A Punk Prayer

Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische optreden in de Kathedraal van Moskou. Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun sat...

19-06-2017 20:00

De kinderen van Juf Kiet

2doc - De kinderen van Juf Kiet

De bekroonde documentaire De kinderen van Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première op het IDFA was de film met succes in de bioscopen te zien en maakte veel reacties los. Ook de pers was lovend: 'Een parel van een documentai...

16-06-2017 00:00

Bashar al-Assad: The Master of Chaos

2doc - Bashar al-Assad: The Master of Chaos

In een interview zei de Syrische president Bashar al-Assad dat hij over tien jaar herinnerd wil worden als de man die Syrië redde. Inmiddels vraagt de hele wereld zich af of Syrië een toekomst heeft. In een interview zei de Syrische preside...

13-06-2017 22:55

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Deze documentaire vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eers...

12-06-2017 20:25

Life, Animated

2doc - Life, Animated

Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen via Disney-animaties de wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen ...

07-06-2017 22:55

Helse pijn

2doc - Helse pijn

Op de pijnpoli van het Amsterdams Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick verlichting voor de chronische pijn na een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick naar verlichting van zijn chronische pijn. Lukt het zijn pijn dusdanig te verm...

06-06-2017 22:55

Back to Utopia

2doc - Back to Utopia

Wat is de hedendaagse betekenis van Thomas More's 'Utopia'? Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist Alex Dillen geconfronteerd wordt met de keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat is de hedendaagse betekenis van Tho...

05-06-2017 20:30

Hersenleed

2doc - Hersenleed

Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van Erasmus MC in Rotterdam tijdens het behandelingsproces van drie patiënten met een hersentumor. Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van E...

02-06-2017 00:05

Censored Voices

2doc - Censored Voices

Openhartige gesprekken met teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog van 1967; het begin van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Een week na het einde van de Zesdaagse Oorlog (5-10 juni 1967) - het begin van de Israël...

31-05-2017 22:55

Bannon's War

2doc - Bannon's War

Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in het Witte Huis. Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in he...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord