Programma gemist?

Portret op tv van filmmakers en broer van en zus Abdelkarim en op tv Asma El-Fassi over tijdens met hun moeder Noha, die decennia geleden met Marokko een verliet om herenigd te in worden met tijdens haar man uit Ali, die eerder als expat door naar Nederland kwam. het Hoewel Noha uit nooit heeft kunnen aarden in naar Nederland, klampt zij de zich vast aan op haar van gezin in het kleine een stukje aarde dat Oost-Souburg door heet. Terwijl van ze geleidelijk haar negen tijdens tijdens kinderen het huis van ziet verlaten, blikt ze op terug op haar leven. in Ook zien uit we hoe haar man Ali uit naar Hongkong reist met om dochter het Zoulikha op tv te bezoeken, die als expat in van zijn voetsporen is van getreden. Zij op tv verruilde een het leven in Nederland op tv voor de door onbegrensde mogelijkheden in van China.

Actrice tijdens Nazmiye Oral tijdens en haar moeder Havva speelden over naar de hele van wereld hun voorstelling 'Niet met meer zonder jou', van naar waarin een vrijgevochten Nederlands-Turkse vrouw door de confrontatie zoekt in met in haar moeder, een traditionele moslima. van Havva wilde niet dat door hun naar familie zag waar op ze mee uit bezig was, maar is nu door het naar de knieën gegaan naar en de voorstelling wordt door bij haar de thuis opgevoerd. Een gebeurtenis die alle op tv verhoudingen op tv op scherp stelt. door In Havva's flat in Hengelo door wordt de openhartige door dialoog gespeeld, naar met op in de bank de uit twee broers, zus, tante het en dochters van van Nazmiye. De ongefilterde de kennismaking met haar verhaal de zorgt voor onbegrip de en de vervreemding, maar met ook voor herkenning en erkenning. De op pijn op en de dilemma's van een integratie op de door vierkante met meter.

De tijdens rollen zijn omgedraaid. Ineens op heb je op tv als dochter de de zorg voor je met bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze in nieuwe situatie op tv de verhoudingen? Elien, een Carin en Hanna het zorgen, naast op hun eigen gezin en het drukke levens, voor van hun op ouder wordende moeders. Dit doen het ze uit liefde, het maar soms tijdens zorgt plichtsbesef voor spanning door en frustratie. Terwijl zij in wassen, kleden, uit voeden en verzorgen, verliezen het hun moeders uit steeds het meer grip op naar het leven. De rollen van met ouder naar en kind draaien in op deze manier genadeloos door om. Een intieme blik het op de mantelzorg, wanneer door het drie dochters hun eigen leven van noodgedwongen in met de parkeerstand een zetten.

Vijf jaar geleden op begon de de Keniaanse in boer Kisilu zijn dagelijks leven vast in te het leggen met de camera tijdens die hij kreeg van het de met Noorse filmmaker van Julia Dahr. Het in resultaat is een opmerkelijke documentaire de over de schokkende gevolgen met van uit klimaatverandering voor de van kleine boeren op het tijdens Afrikaanse het platteland.

Een schooljaar uit het uit het leven van in twee bevlogen leraren, John en op tv Amanda Leyden. op tv Al 46 jaar de geven zij les op uit Headfort School, tijdens de enige kostschool op in Ierland voor een kinderen tussen het de zeven en twaalf jaar. tijdens Nu bereiden ze met zich voorzichtig voor in op hun pensioen. Maar met kunnen ze van eigenlijk met wel zonder hun leerlingen? John op tv en Amanda ontmoeten elkaar een op als twintigers op Headfort, de trouwen en brengen de uit rest van hun door leven door op het op schoolterrein. een Hun bijdrage aan Headfort gaat door van veel verder dan op wat men van het een leraar zou van verwachten. Ze zijn met mentor, inspirator en in plaatsvervangend ouder voor de de kinderen. Nu de jaren op gaan tellen, op tv bereiden John en Amanda op tv zich langzaam door voor op uit het einde van van hun Headfort-bestaan en het naderend het afscheid van hun op tv leerlingen.

Waarom op tv bewaren we dingen, wat zit uit daarachter? Zijn we op beter met af als we niets meer de fysiek bewaren het en op alles alleen nog in de cloud naar te uit vinden is? Zolang ze zich uit naar kan herinneren bewaart Digna Sinke van met alles, variërend op van suikerzakjes in tot oude kranten. Samen een met haar een moeder (92) probeert ze te van achterhalen in waar die naar behoefte vandaan komt. En op Sinke gaat op zoek naar naar met de nieuwe mens, bij wie met het niet meer om op tv de materie gaat, maar uit om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten het die naar alleen nog een paspoort, met bankpasje, laptop en telefoon door in bezitten.

Documentaire over uit onverwachte ontboezemingen en door intieme naar bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs het de Duitse snelweg. het Hier staan van verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. In tijdens de aanwezige in 'wensboeken' schrijven bezoekers van de alles het op. De een bedankt op tv voor een vette op tv voetbalscore of door fantastische seks, anderen leggen in er met hun ziel bloot en schrijven openhartig tijdens over hun uit angsten of verlangens. in Deze mozaïekvertelling neemt op tv je mee tijdens in onverwacht intieme in verhalen over uit verlies, lust en liefde en de toont het op liefdevolle manier een de confrontatie tussen uit alledaagse sleur en onze heimelijke angst op of naar hartstocht.

Documentaire naar over drie Afghaanse jongens die uit zonder ouders van als minderjarigen het naar Nederland vluchtten. Al het jaren de zijn ze in afwachting van een naar definitieve met verblijfsvergunning. Met steun van een tijdens groepje gepensioneerde Maastrichtenaren in proberen de jongens naar hun tijdens hoofd boven water te tijdens houden.

Op 15 op september 2008 wordt Lehman naar Brothers met failliet verklaard. Met 613 het miljard dollar aan op tv schulden op en wereldwijd 25.000 werknemers in uit dienst, is het naar faillissement het naar begin van de ineenstorting het van met de wereldeconomie. Tien jaar een later kijkt de op Franse journaliste Jennifer op Deschamps met haar landgenote Sylvain de Pak het en de Indiaas-Amerikaanse journalist een Vikas Bajaj uit terug op het faillissement van de Lehman uit Brothers. Wat is met er gebeurd en hoe een heeft het zover op tv kunnen komen? Het uit topmanagement van door Lehman bleek de niet te aarzelen op tv om te liegen op tegen cliënten en in zette het personeel uit onder druk om de naar waarheid te verbergen. Een de reconstructie van de val een door een de klokkenluiders, tijdens ooit werkzaam voor uit Lehman.

Wat naar betekent het om te door leven in een tijdperk uit van intelligente door machines? Kunstmatige intelligentie een (KI) is door overal en we hebben naar er, veelal onbewust, een al door een relatie mee. We vinden door het met bijvoorbeeld doodnormaal dat met we kunnen praten tegen de spraakassistent de in onze uit telefoon op en dan ook nog antwoorden in krijgen. Maar wat betekent op het als van KI nog verder op tv ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met naar een het algoritme normaal een worden, omdat het van een betere partner een is, meer invoelend dan een mens naar ooit kan het zijn? Of naar is dat juist, waar het onder andere uit Stephen Hawking en filosoof Nick de Bostrom voor een waarschuwden, potentieel de grootste op het bedreiging voor de mens? Zal van KI, naar oneindig veel slimmer, meer verbonden de en mogelijk ook op tv nog zelfbewust, uiteindelijk de de mensheid overbodig uit maken?

Verslag tijdens van de geheime gesprekken die op tv in uit 1992 in het Oslo plaatsvonden tussen op tv een kleine groep uit Israëliërs en Palestijnen. De relatie tussen door Israël en Palestina de was op een een een dieptepunt gekomen en elke communicatie uit met de PLO strafbaar. een in Politieke intriges, onwaarschijnlijke vriendschappen en een van overweldigend in verlangen naar vrede vormden op de uit kern van de onderhandelingen. Exclusieve interviews op tv met de onderhandelaars door van toen, de archiefbeelden, nagespeelde bijeenkomsten een en voorgelezen dagboekfragmenten op wisselen het elkaar in deze van documentaire af. De in Israëlische en Palestijnse onderhandelaars blijken met met gemengde gevoelens terug op de te kijken op de door onderhandelingsperiode. Ze zijn sceptisch de over hun levenslange vijanden, van maar het herinneren zich het ook de hoop op die hen deed geloven dat ze de op het door punt van tijdens een doorbraak het stonden.

Blijft alles van wat uit je op internet met post er ook daadwerkelijk de op staan? Wie op tv bepaalt wat we tijdens te zien op krijgen en dus door hoe we onze de gedachten vormen? Twee jonge Duitse filmmakers een slagen van er in de om toegang te krijgen tot een één van de tijdens beter op bewaakte geheimen van Facebook. Een inkijk tijdens in de verborgen op naar wereld van de digitale schoonmaak, waarbij van wordt verwijderd het wat 'men' niet goed tijdens vindt: geweld, pornografie, op tv het politieke boodschappen.

Nederlandse een mannen plegen twee keer de vaker zelfmoord dan het vrouwen. door Hoe komt dat? Frans Bromet praat de met vrouwen in die hun in partner verloren.

De van 44-jarige autist op Kees woont nog bij zijn de ouders. Hoe lang houden het de bejaarde ouders van de 24 uurszorg de vol, en met wat een gebeurt er met Kees een als zij naar niet meer voor hem kunnen van zorgen?

Het leven door is hard in het op tv zuiden van door Los Angeles. Er is uit bijna op geen ontkomen aan in de vicieuze cirkel met van armoede, geweld met en drugs. Twee jaar de lang van volgt de Deense uit filmmaakster Camilla Magid het uit leven van van drie ex-gedetineerden vanaf het moment naar dat ze vrijkwamen uit het met de gevangenis. Het valt hen met niet mee een nieuwe op plek in in de tijdens maatschappij te veroveren.

oktober 2018
15-10-2018 21:00

Toen Ma naar Mars vertrok

2doc - Toen Ma naar Mars vertrok

Portret van filmmakers en broer en zus Abdelkarim en Asma El-Fassi over hun moeder Noha, die decennia geleden Marokko verliet om herenigd te worden met haar man Ali, die eerder als expat naar Nederland kwam. Hoewel Noha nooit heeft kunnen a...

10-10-2018 23:05

Niet meer zonder jou

2doc - Niet meer zonder jou

Actrice Nazmiye Oral en haar moeder Havva speelden over de hele wereld hun voorstelling 'Niet meer zonder jou', waarin een vrijgevochten Nederlands-Turkse vrouw de confrontatie zoekt met haar moeder, een traditionele moslima. Havva wilde ni...

08-10-2018 20:55

Moeder aan de lijn

2doc - Moeder aan de lijn

De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie de verhoudingen? Elien, Carin en Hanna zorgen, naast hun eigen gezin en drukke levens, voor hun ouder wordende moeders...

03-10-2018 23:00

Thank you for the rain

2doc - Thank you for the rain

Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu zijn dagelijks leven vast te leggen met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van klimaatveran...

02-10-2018 23:00

School Life

2doc - School Life

Een schooljaar uit het leven van twee bevlogen leraren, John en Amanda Leyden. Al 46 jaar geven zij les op Headfort School, de enige kostschool in Ierland voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Nu bereiden ze zich voorzichtig voor op...

01-10-2018 21:00

Bewaren

2doc - Bewaren

Waarom bewaren we dingen, wat zit daarachter? Zijn we beter af als we niets meer fysiek bewaren en alles alleen nog in de cloud te vinden is? Zolang ze zich kan herinneren bewaart Digna Sinke van alles, variërend van suikerzakjes tot oude k...

28-09-2018 00:05

Snelwegkerk

2doc - Snelwegkerk

Documentaire over onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg. Hier staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van ...

26-09-2018 22:55

Onderkomen

2doc - Onderkomen

Documentaire over drie Afghaanse jongens die zonder ouders als minderjarigen naar Nederland vluchtten. Al jaren zijn ze in afwachting van een definitieve verblijfsvergunning. Met steun van een groepje gepensioneerde Maastrichtenaren probere...

18-09-2018 23:20

Inside Lehman Brothers

2doc - Inside Lehman Brothers

Op 15 september 2008 wordt Lehman Brothers failliet verklaard. Met 613 miljard dollar aan schulden en wereldwijd 25.000 werknemers in dienst, is het faillissement het begin van de ineenstorting van de wereldeconomie. Tien jaar later kijkt d...

17-09-2018 20:55

More Human than Human

2doc - More Human than Human

Wat betekent het om te leven in een tijdperk van intelligente machines? Kunstmatige intelligentie (KI) is overal en we hebben er, veelal onbewust, al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we kunnen praten tegen de spra...

12-09-2018 23:10

The Oslo Diaries

2doc - The Oslo Diaries

Verslag van de geheime gesprekken die in 1992 in Oslo plaatsvonden tussen een kleine groep Israëliërs en Palestijnen. De relatie tussen Israël en Palestina was op een dieptepunt gekomen en elke communicatie met de PLO strafbaar. Politieke i...

11-09-2018 22:55

The Cleaners

2doc - The Cleaners

Blijft alles wat je op internet post er ook daadwerkelijk op staan? Wie bepaalt wat we te zien krijgen en dus hoe we onze gedachten vormen? Twee jonge Duitse filmmakers slagen er in om toegang te krijgen tot één van de beter bewaakte geheim...

10-09-2018 21:00

Man in de knoop

2doc - Man in de knoop

Nederlandse mannen plegen twee keer vaker zelfmoord dan vrouwen. Hoe komt dat? Frans Bromet praat met vrouwen die hun partner verloren.

09-09-2018 20:20

Het beste voor Kees

2doc - Het beste voor Kees

De 44-jarige autist Kees woont nog bij zijn ouders. Hoe lang houden de bejaarde ouders de 24 uurszorg vol, en wat gebeurt er met Kees als zij niet meer voor hem kunnen zorgen?

05-09-2018 23:00

Land of the Free

2doc - Land of the Free

Het leven is hard in het zuiden van Los Angeles. Er is bijna geen ontkomen aan de vicieuze cirkel van armoede, geweld en drugs. Twee jaar lang volgt de Deense filmmaakster Camilla Magid het leven van drie ex-gedetineerden vanaf het moment d...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 25. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 368
  • Laatste uitzending op 15-10-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord