Programma gemist?

Regisseur Dan Shadur een laat aan de uit hand van media-optredens tijdens het zien hoe premier King Bibi Netanyahu op tv zich de in de afgelopen veertig tijdens jaar heeft uit ontwikkeld. Hoe is uit Benjamin 'Bibi' Netanyahu op het tijdens punt door gekomen dat hij kans maakt door om de een langstzittende minister-president in op tv de geschiedenis uit van Israël te worden? een Een in toxische verhouding met de media en op tv direct het tot het volk spreken: het twintig door jaar voor Trump weet Benjamin Netanyahu van al met dat dit politiek naar gezien goed uitpakt. Van van politieke de onderwerpen tot privézaken, alles van is publiekelijk in vastgelegd. Van de jaren met tachtig waarin hij veelvuldig in in Amerikaanse televisieshows te een op tv zien was als van terrorisme-expert tot het op op tv nationale televisie op tv toegeven van zijn overspel in de uit jaren naar negentig. Naast zijn televisie-optredens uit maakt Netanyahu met ook actief met gebruik van sociale op tv media om zijn mening te op verspreiden op tv en daarmee het debat te door beïnvloeden. Netanyahu's media-optredens naar van het de afgelopen veertig tijdens jaar laten zien een hoe hij zich ontwikkeld heeft op tv van Israëls politieke tijdens hoop tot controversieel persoon. in Door de van één wordt van hij gezien als redder op tv van Israël en de door de ander op als cynische, op agressieve politicus die er vooral met een op uit is zijn macht de te het behouden.

In de tijdens nacht in van 16 september naar 1961 stort het op vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag een Hammarskjöld onder verdachte omstandigheden door neer in een de Britse kolonie Noord-Rhodesië. De van Zweedse tijdens Hammarskjöld is op weg de naar onderhandelingen over op een staakt-het-vuren tussen niet-strijdende van VN-troepen en tijdens troepen uit het de afgescheiden staat Katanga. naar De crash leidt tot naar een van de de meest naar mysterieuze moordcomplotten uit uit de recente geschiedenis. Meer dan de vijftig jaar later van gaat de Deense uit filmmaker en op journalist tijdens Mads Brügger op onderzoek om de voor eens op tv en altijd de waarheid te tijdens achterhalen van deze met van cold case. Gekleed op in een wit door safari-uniform zoekt Brügger samen met uit de Zweedse een privédetective Göran het Bjorkdahl naar vliegtuigresten, interviewen door ze niet met eerder gehoorde getuigen en duiken ze naar in de archieven. in Maar dan komt tijdens een het tweetal iets op het spoor op tv dat veel groter op op is dan de moord door op een met VN-secretaris.

In Istanbul is op tv een strijd gaande in tussen uit conservatieven en progressieven. Niet een alleen in de politiek naar het is dat voelbaar, maar ook op door straat. Een jaar met het lang volgt Fidan Ekiz een aantal tijdens bewoners van door een traditionele een en een moderne wijk in de van Istanbul. Maar liefst drie tijdens verkiezingen maken ze door mee. Terwijl een economische in crisis woedt, uit neemt de populariteit van de naar een conservatieve partij van president de Erdogan steeds verder af. op Dat heeft grote gevolgen de voor de een levens op tv van de gewone op tv mensen.

Op het de ochtend van dinsdag 11 naar september 2001 boren een zich twee op vliegtuigen in de tijdens Twin Towers van het van de World Trade Center in New York op en een ander naar vliegtuig in van het Pentagon, door in de buurt van met Washington D.C. Bij de van aanslagen, opgeëist door van Al op Qaida, komen bijna drieduizend mensen een om. 9/11 uit heeft tot op de op tv tijdens dag van vandaag een met enorme impact op de hele met van wereld. Precies vijftien jaar van na dato werd de documentaire een De Schaduw op van de Ramp: op tv 15 jaar naar na 9/11 uitgezonden, waarin regisseur het Roel van Dalen uit in met vijf Nederlandse New Yorkers van terugblikt in op deze fatale dag en tijdens de jaren het daarna. Allemaal tijdens hebben ze de ramp met van dichtbij meegemaakt. Een naar indringende in documentaire over de blijvende littekens op die de iconische aanslag met tijdens in het hart van Amerika heeft naar in veroorzaakt. Zelfs nu, achttien jaar later, een is op de impact nog altijd door niet volledig vast een te in stellen.

Wie door wel eens in een pannenkoekenrestaurant in is geweest, herkent door het werk op tv de Boerenbruiloft van Bruegel op van de placemats. op Presentator Lucas De tijdens Man van keert terug naar zijn door Vlaamse op tv roots en laat de een Nederlandse kijker met op de sterfdag van Bruegel het opnieuw uit kennismaken met zijn naar beroemde landgenoot. De tijdens werken van Bruegel, waar je van door met alle minutieuze en wonderschone details op tv uren het naar kunt kijken, worden naar niet voor niets conversation pieces het in genoemd en dat is precies wat op Lucas De met Man met kunsthistorici en tijdens een bekende Vlamingen gaat de doen. En wat vind uit je nu van nog terug van Bruegels het Vlaanderen? Tijdens een een wielerkoers in in het Vlaamse Pajottenland vertelt de een bekende schrijver Dimitri door Verhulst over de in Vlaamse naar ziel en legt op tv komiek Jens Dendoncker Breugels typische de Vlaamse tijdens humor uit.

Het buitengewone verhaal tijdens van de de vermaarde Britse een primatoloog Jane Goodall aan de de hand van met een in schat aan nog nooit de eerder vertoonde beelden naar van Jane en een met nieuw interview met met haar van regisseur op Brett door Morgen bij haar thuis in tijdens Afrika. De film uit gaat over haar tijdens eerste expedities en onderzoeken op in de Tanzania en richt naar zich op haar uit baanbrekende veldwerk, haar band tijdens met haar van cameraman en in echtgenoot Hugo van Lawick en de van chimpansees waarnaar ze het onderzoek op tv deed.

Red in Onion State Prison in de in door Verenigde Staten is gebouwd om gedetineerden de 23 de uur per in dag in isoleercellen met te houden. Regisseur door Kristi Jacobson volgt gevangenen uit en hun bewakers. de Met ongekende toegang het legt de documentaire de spookachtige op tv de sfeer van de gevangenis vast. Gesprekken van met gedetineerden op onthullen in vaak een gewelddadige naar jeugd. Het leven in de met gevangenis is het niet zonder gevaar en het een is moeilijk uit om geestelijk de gezond te blijven in uit het eentonige, eenzame gevangenisleven. de Niet alleen de het het gevangenen komen aan het woord, op tv maar ook de cipiers het op die worstelen om hun menselijkheid te in van behouden.

Daymohk de is een op tv traditionele Tsjetsjeense dansgroep in een Grozny. Choreograaf is voormalig het sterdanser Ramzan een Achmadov. De film laat naar zien onder welke omstandigheden tijdens de groep kan naar bestaan onder het naar straffe regime van op president Kadyrov. in Het offer is groot: de de in jonge dansers van de in groep door zijn min of uit meer privébezit van de het president geworden. Daarnaast heeft uit Ramzan zijn dochter moeten van tijdens afstaan aan president Kadyrov, die van haar met tot zijn derde vrouw heeft gemaakt. op Om de tijdens traditie van met het land te redden van offert Ramzan op het liefste wat uit hij heeft.

De misdaad het van de eeuw begint een in met de nacht dat Nicole een Brown de Simpson en Ronald op tv Goldman worden vermoord. Maar met om te begrijpen wat op tv er die nacht op is gebeurd, tijdens moet men op verder terug in de naar tijd. Daarom aandacht in voor het begin uit van de carrière van Simpson met en zijn van sterrenstatus in de met National Football League. op Ook komt de het Amerikaanse rassenongelijkheid in het de op tv jaren zestig en zeventig op tv aan de in orde.

Filmmaker Dennis Alink met onderzoekt naar hoe de op 75-jarige cabaretier Freek de uit Jonge omgaat met met zijn houdbaarheid en laat naar Freek zijn door eigen leven het ontleden, waarbij hij gevoelige kwesties in aansnijdt tijdens die Freek tot het nu toe liever uit de weg tijdens ging. Het in artistieke werk heeft vaak het voorrang gekregen door boven zijn op tv persoonlijke leven, wat soms op tv pijnlijk uitpakte. van In hoeverre gebruikt de cabaretier een het het podium om aan de in realiteit op tv te kunnen ontsnappen? van In de film ook bevriende collega's uit als naar André van Duin, Herman Finkers, op tv Jacques Klöters tijdens en geliefden als een zijn vrouw Hella en tijdens zijn een zus over de in man voor wie de bühne het door verlaten geen optie op lijkt. Wat heeft hem gevormd, naar wat houdt hem al op die jaren gaande op tv en hoe op tv gaat hij nog naar door?

De Amerikaanse politiemacht door vertoont steeds meer het militaire eigenschappen. Hightech door wapentuig en het tanks op tv behoren intussen tot een de uitrusting van uit veel korpsen. De afgelopen jaren met werd op tv dan ook fors geïnvesteerd de in militair materieel. Waar vroeger door dit naar soort middelen alleen bij oorlogsconflicten tijdens werden ingezet, naar worden de met Amerikaanse burgers bij demonstraties en tijdens opstootjes nu met een hightech door wapens en met tanks geconfronteerd. Bijvoorbeeld in in de straten van Ferguson tijdens (Missouri), waar Michael Brown op in door 2014 het leven liet. De van ontwikkeling van op een gemilitariseerd politiekorps baart uit critici dan ook naar de in nodige zorgen.

De Sloveense door cultband Laibach op krijgt een uitnodiging om als uit met eerste rockgroep ooit in te spelen bij de festiviteiten rond uit Onafhankelijkheidsdag op tv in Noord-Korea. De van film volgt de de bandleden, hun tijdens entourage en kunstenaar/concertorganisator Morten uit Traavik vanaf de dag naar van aankomst de tot aan het concert. uit De een voorbereidingen verlopen moeizaam door gebrekkige, met technische door voorzieningen, onoverbrugbare culturele verschillen het en voortdurende bemoeienis op van de censors. Ondertussen de lopen de internationale spanningen in op wanneer propagandaluidsprekers het worden opgesteld het aan de grens de met uit Zuid-Korea.

Na een tijdens jarenlang durende oorlog naar en een onderdrukkend Talibanregime met werken vier Afghaanse een naar fotojournalisten aan de naar opbouw van een vrije pers. Zij tijdens moeten het Afghanistan opnieuw uitvinden. een Niet alleen voor de het wereld, maar ook uit voor zichzelf. Stap in voor stap, frame by op tv frame. van Tijdens het op Talibanregime in Afghanistan het was het maken van foto's tijdens een misdrijf. een Toen de Taliban in 2001 uit haar uit macht verloor, ontstond op tv er iets van van vrije pers. Nu door buitenlandse troepen en de media door zich hebben teruggetrokken tijdens uit Afghanistan moet op het land op op eigen kracht verder. uit Dit tijdens geldt ook voor een de journalisten. De filmmakers met Alexandria Bombach en Mo naar Scarpelli volgen vier uit uit Afghaanse fotojournalisten die aan uit het werk zijn in een tijdens nieuwe het en gevaarlijke mediawereld. Intieme met interviews, krachtige op fotojournalistiek en op tv nooit eerder vertoonde archiefbeelden, van die heimelijk werden gemaakt door tijdens het door Talibanregime, brengen op tv de vier fotojournalisten en hun zoektocht op naar de waarheid het steeds een dichterbij.

In 1999 op tv werd het in Cubaanse vluchtelingetje Elián uit Gonzalez bij met Florida uit de zee gered. Zijn op komst naar de het Verenigde Staten het heeft met de verhoudingen tussen Cuba en de van VS voorgoed door veranderd. in De vijfjarige Elián op tv en zijn moeder naar vluchtten per boot een van Cuba naar de VS. de Zijn moeder overleefde op de met oversteek niet. Zijn vader van wilde dat zijn zoon naar in Cuba terug een zou tijdens komen, er ontstond een juridisch de gevecht over naar de voogdij tussen hem en op familie uit Miami. door een Het grote mediaspektakel kwam na met een maandenlange strijd tijdens tot een einde, het toen Amerikaanse van agenten een inval deden op bij met de familieleden om Elián te bevrijden. op Hij werd als van een held door ontvangen op Cuba en het Fidel Castro werd een op een vriend van de een familie González. Elián González is op nu tijdens volwassen en vertelt op wat er destijds is gebeurd van en hoe op de op positie van Cubanen in van Amerika compleet op is veranderd.

Documentaire over de de voetbalfamilie die door alles riskeerde om van in de ándere helft in met van het dorp te winnen. een Het leidde het tot het van drama van Achilles '29, de tijdens eerste amateurclub op tv die naar de Jupiler League uit tijdens promoveerde.

september 2019
19-09-2019 22:55

King Bibi Netanyahu

2doc - King Bibi Netanyahu

Regisseur Dan Shadur laat aan de hand van media-optredens zien hoe premier King Bibi Netanyahu zich in de afgelopen veertig jaar heeft ontwikkeld. Hoe is Benjamin 'Bibi' Netanyahu op het punt gekomen dat hij kans maakt om de langstzittende ...

18-09-2019 22:10

Cold Case Hammarskjöld

2doc - Cold Case Hammarskjöld

In de nacht van 16 september 1961 stort het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld onder verdachte omstandigheden neer in de Britse kolonie Noord-Rhodesië. De Zweedse Hammarskjöld is op weg naar onderhandelingen over een staa...

16-09-2019 19:55

Strijd om Istanbul

2doc - Strijd om Istanbul

In Istanbul is een strijd gaande tussen conservatieven en progressieven. Niet alleen in de politiek is dat voelbaar, maar ook op straat. Een jaar lang volgt Fidan Ekiz een aantal bewoners van een traditionele en een moderne wijk in Istanbul...

11-09-2019 21:55

De schaduw van de ramp, 15 jaar na 9/11

2doc - De schaduw van de ramp, 15 jaar na 9/11

Op de ochtend van dinsdag 11 september 2001 boren zich twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center in New York en een ander vliegtuig in het Pentagon, in de buurt van Washington D.C. Bij de aanslagen, opgeëist door Al Qaid...

09-09-2019 19:25

Vlaanderen volgens Bruegel

2doc - Vlaanderen volgens Bruegel

Wie wel eens in een pannenkoekenrestaurant is geweest, herkent het werk de Boerenbruiloft van Bruegel van de placemats. Presentator Lucas De Man keert terug naar zijn Vlaamse roots en laat de Nederlandse kijker op de sterfdag van Bruegel op...

06-09-2019 15:50

Jane

2doc - Jane

Het buitengewone verhaal van de vermaarde Britse primatoloog Jane Goodall aan de hand van een schat aan nog nooit eerder vertoonde beelden van Jane en een nieuw interview met haar van regisseur Brett Morgen bij haar thuis in Afrika. De film...

05-09-2019 23:00

Solitary

2doc - Solitary

Red Onion State Prison in de Verenigde Staten is gebouwd om gedetineerden 23 uur per dag in isoleercellen te houden. Regisseur Kristi Jacobson volgt gevangenen en hun bewakers. Met ongekende toegang legt de documentaire de spookachtige sfee...

04-09-2019 22:10

Daymohk, het land van de voorouders

2doc - Daymohk, het land van de voorouders

Daymohk is een traditionele Tsjetsjeense dansgroep in Grozny. Choreograaf is voormalig sterdanser Ramzan Achmadov. De film laat zien onder welke omstandigheden de groep kan bestaan onder het straffe regime van president Kadyrov. Het offer i...

02-09-2019 22:30

OJ: Made in America

2doc - OJ: Made in America

De misdaad van de eeuw begint in de nacht dat Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman worden vermoord. Maar om te begrijpen wat er die nacht is gebeurd, moet men verder terug in de tijd. Daarom aandacht voor het begin van de carrière van Sim...

02-09-2019 19:30

Freek

2doc - Freek

Filmmaker Dennis Alink onderzoekt hoe de 75-jarige cabaretier Freek de Jonge omgaat met zijn houdbaarheid en laat Freek zijn eigen leven ontleden, waarbij hij gevoelige kwesties aansnijdt die Freek tot nu toe liever uit de weg ging. Het art...

29-08-2019 22:45

Do Not Resist

2doc - Do Not Resist

De Amerikaanse politiemacht vertoont steeds meer militaire eigenschappen. Hightech wapentuig en tanks behoren intussen tot de uitrusting van veel korpsen. De afgelopen jaren werd dan ook fors geïnvesteerd in militair materieel. Waar vroeger...

22-08-2019 23:00

Liberation Day

2doc - Liberation Day

De Sloveense cultband Laibach krijgt een uitnodiging om als eerste rockgroep ooit te spelen bij de festiviteiten rond Onafhankelijkheidsdag in Noord-Korea. De film volgt de bandleden, hun entourage en kunstenaar/concertorganisator Morten Tr...

08-08-2019 22:55

Frame by Frame

2doc - Frame by Frame

Na een jarenlang durende oorlog en een onderdrukkend Talibanregime werken vier Afghaanse fotojournalisten aan de opbouw van een vrije pers. Zij moeten Afghanistan opnieuw uitvinden. Niet alleen voor de wereld, maar ook voor zichzelf. Stap v...

01-08-2019 22:50

Elián

2doc - Elián

In 1999 werd het Cubaanse vluchtelingetje Elián Gonzalez bij Florida uit de zee gered. Zijn komst naar de Verenigde Staten heeft de verhoudingen tussen Cuba en de VS voorgoed veranderd. De vijfjarige Elián en zijn moeder vluchtten per boot ...

26-07-2019 21:55

Voetbal is oorlog

2doc - Voetbal is oorlog

Documentaire over de voetbalfamilie die alles riskeerde om van de ándere helft van het dorp te winnen. Het leidde tot het drama van Achilles '29, de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 32. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 467
  • Laatste uitzending op 19-09-2019 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord