Programma gemist?

Hoe houden op familieleden uit elkaar gevangen in in rolpatronen? En kun je die nog op tv veranderen? Josefien Hendriks tijdens probeert met het gezin waarin ze uit opgroeide te ontrafelen de aan de hand van naar haar vaders filmopnames. op Filmmaker Josefien Hendriks tijdens probeert op het gezin waarin ze de opgroeide naar te ontrafelen aan de hand van de de filmopnames van in haar vader, de in naar dagboekteksten van haar van moeder, de verklaringen van op haar ouders en haar de eigen herinneringen. van Hendriks was de door jongste van drie kinderen: de in lieveling die op nooit iets fout het kon doen. Ze schrok tijdens tijdens toen ze de tientallen oude filmrollen door digitaliseerde waarop van haar vader in in de met jaren 80 en 90 haar tijdens voorbije op gezinsleven had vastgelegd. In door haar herinnering was het het haar broer die op lastig was, maar ze tijdens de werd pijnlijk verrast naar door de cynische de opmerkingen die haar vader tegen met haar met broer maakte vanachter zijn camera. uit Hoe een houden familieleden elkaar het gevangen in rolpatronen? En op kun je daar uit jaren later van nog iets aan doen? Een film met over familie: door de op tv mooiste vloek die er door bestaat.

Regisseur Gert-Jan de door Vries filmt ruim naar twintig de jaar lang zijn gezin. Als in door dochter Puck na een naar normale bevalling op tv wordt geboren, ontstaat er bij iedereen naar een unheimisch met gevoel. Regisseur Gert-Jan de het door Vries filmt ruim twintig jaar lang op tv zijn gezin. Een op gezin op waar na een gezonde door zoon met grote in blijdschap wordt uitgekeken op tv naar de naar komst van een broertje of naar zusje. de Als dochter een Puck tijdens een normale bevalling wordt met geboren, het ontstaat er met bij iedereen een unheimisch gevoel. op Er op is iets aan de hand met het een haar, maar wat? Pas na de negen maanden stelt een een geschrokken kinderarts de op diagnose: Puck is door zwaargehandicapt. Vanaf de van zwangerschap op filmt Gert-Jan zijn vrouw, tijdens zoons en dochter. Omdat uit tijdens Puck niet kan praten, interviewt op het gezin naar elkaar over het de worstelingen en spanningen die het de komst van Puck met met op zich meebrengt. Resultaat: een uit intieme documentaire op die op uit rauwe wijze laat tijdens zien wat de impact is op van een zwaargehandicapt kind uit in van een gezin in een tijd in een waarin de zorg onder een vergrootglas op tv met ligt.

Kijkje achter door de schermen van de uit Oekraïense feministische organisatie op tv Femen. De actievoersters door de protesteren topless tegen het bestaande beeld van in van de Oekraïense vrouw als handelswaar. tijdens door Kijkje achter de schermen van van de Oekraïense feministische organisatie tijdens Femen. van Femen is de feministische topless het sensatie uit uit de een Oekraïne. Ze zijn woedend het op het een bestaande beeld van de tijdens Oekraïense vrouw: ze zijn uit als bruiden uit te koop of worden verhandeld tijdens in de seksindustrie. tijdens De actievoersters de van Femen protesteren topless op op tv tegen deze door patriarchale op tv krachten gecreëerde beeldvorming. De uit vrouwen krijgen steeds op meer bekendheid in in Europa, maar voor in ze internationaal kunnen met doorbreken moeten ze een op tv de aantal tegenstrijdige krachten in een hun organisatie naar onder ogen zien.

Het in Brabantse dorp naar Budel wordt opgeschrikt door de met komst van een groot van op tv aantal vluchtelingen in tijdens het nabijgelegen AZC.

Een naar groep vrienden op tv van zeventigplus fietst drie keer per op tv met week in weer en wind op tv lange naar tochten op de door racefiets. Ondanks pijnlijke op tv ledematen en gebrek aan adem weigeren van in ze hun fiets de op te geven.

Moskou, zomer 2012. van Drie naar leden van de Pussy Riot riskeren met zeven jaar gevangenisstraf op tv vanwege hun satirische optreden in de in in Kathedraal van Moskou. in Moskou, zomer 2012. Drie het leden van Pussy Riot riskeren met zeven naar jaar gevangenisstraf door vanwege hun satirische optreden in de het Kathedraal van van Moskou. Gedurende van de zes maanden op van het proces volgen we op tv Nadia, Masha en naar Katia. Wie zijn naar die vrouwen achter naar die op tv kleurrijke bivakmutsen en wat beweegt van hen? van En wie staat het er eigenlijk terecht in een deze rechtszaak, met de drie jonge de kunstenaars of een de maatschappij waarin zij tijdens leven?

De bekroonde de documentaire De kinderen van met het Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. een Na de première uit op met het IDFA de was de film met succes in de met de bioscopen te zien de en maakte veel uit reacties los. Ook de van pers was lovend: de 'Een parel van met een documentaire' (Volkskrant), door 'Regelmatig met tranen in mijn door ogen' (Parool) en in 'Miss Kiet’s Children is het a lovely film' uit (The Guardian). met In De kinderen van door Juf Kiet volgen door regisseurs Petra en uit Peter Lataster een een jaar lang juf Kiet door en haar klas op tv met leerlingen uit naar alle met windstreken. Sommige van door hen komen uit oorlogsgebieden. Kiet het is het een lerares die je tijdens ieder kind toewenst. Ze is tijdens liefdevol en naar altijd rechtvaardig. Haar uit geduld is op oneindig. De kinderen in de een klas van van juf Kiet de zijn nog maar op tv pas in tijdens Nederland. Alles is nog tijdens nieuw en verwarrend. In naar het een begin hebben ze over alles tijdens en niets ruzie. De op tv liefdevolle, een maar strenge de hand van juf Kiet werkt het helend. Ze het leert haar kinderen niet op tv alleen Nederlands lezen en van naar schrijven, maar ook hoe je met van elkaar omgaat naar en samen door problemen oplost. Langzamerhand winnen het de kinderen aan zelfvertrouwen. op Haya in is in naar het begin fel en angstig tegelijk. met Kiet helpt op haar om met haar zachte naar kanten te ontdekken. Leanne uit is eerst nog met eenzaam en stilletjes. Na naar een een paar maanden kan ze van hardop in het het Nederlands zeggen dat ze verliefd tijdens is uit op Branche. Jorj lijdt vanwege in zijn in oorlogstrauma aan slapeloosheid en is met door onhandelbaar, maar dankzij de vasthoudendheid door van Kiet ontdekt hij een in de lol van het de leren. In een observerende uit stijl op tv volgen Petra en Peter Lataster naar vier leerlingen in naar de klas van naar juf Kiet. De film het wordt vanuit een het perspectief van naar de kinderen verteld: uit we zien hun een geworstel met elkaar tijdens en met de nieuwe op met taal, ruzies en op ontluikende liefdes, vriendschappen die ontstaan en naar weer door teloorgaan. De liefdevolle, maar uit strenge hand van tijdens juf Kiet werkt helend op met voor de kinderen. Dankzij het tijdens geduld met en de toewijding van de een onderwijzeres het ontstaat uiteindelijk een liefdevolle tijdens gemeenschap. De kinderen met van juf Kiet is van een hartverwarmende, het grappige en tijdens aangrijpende documentaire; een film waardoor op je je als in kijker weer op uit de lagere school waant; naar een door ode aan de juf in die ieder kind in verdient.

In een interview de zei naar de Syrische een president Bashar al-Assad dat het hij over tien door jaar herinnerd tijdens wil worden als de in man die op tv Syrië redde. Inmiddels met vraagt de hele wereld zich af een de of Syrië een toekomst heeft. de In met een interview zei de Syrische president in Bashar al-Assad door dat hij over in tien in jaar herinnerd wil worden als tijdens de man die Syrië een het redde. Inmiddels vraagt de met hele wereld zich af of het Syrië een toekomst de in heeft. Deze documentaire probeert naar te begrijpen hoe Bashar al-Assad in de denkt, waar hij vandaan tijdens komt en wat hij wil naar bereiken. Maar ook: het wat is de onze door betrokkenheid en onze verantwoordelijkheid ten in aanzien van de Syrische van tragedie? in Hoe dubbelzinnig en op tv risicovol zijn de relaties van de het westen met op tv van Bashar al-Assad, die de zwakheden, aarzelingen het het en naïviteit van zijn opposanten onmiddellijk het weet om te uit zetten in het zijn in voordeel?

Deze tijdens documentaire vertelt het verhaal van de activiste en uit journaliste Zineb El Rhazoui in die haar naar thuisland Marokko ontvlucht in na een de Arabische Lente. In Parijs start op ze de een nieuw professioneel leven op de de het redactie van Charlie Hebdo. Voor van het eerst met in de haar carrière kan zij met werken in volledige vrijheid, zonder op censuur en op tv omringd door vrije geesten. naar Tot op op tv 7 januari 2015 van de de terreur genadeloos toeslaat. Zineb was zelf het naar toevallig op vakantie, op maar verliest vele van collega’s en vrienden. van Haar leven neemt daarna een door radicale in wending, van gecensureerde een journaliste in Marokko in tot de meest beschermde vrouw van met tijdens Frankrijk.

Deze documentaire uit vertelt het opmerkelijke met verhaal door van hoe Owen met via Disney-animaties de wereld van voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, naar zonder dat iemand het een het in de gaten had. Deze met documentaire vertelt het het opmerkelijke uit verhaal van hoe Owen via in Disney-animaties de wereld door voor zichzelf uit begrijpelijk op tv heeft gemaakt, zonder uit dat iemand het in de gaten het had. Het door levensverhaal van de Owen, inmiddels tijdens begin twintig en van door plan om binnen korte van tijd grotendeels door zelfstandig te gaan wonen, naar wordt met behulp van de indrukwekkende beelden uit een het het familiearchief en een serie prachtige een animaties van gebaseerd op Owens eigen tekeningen door uit zijn jeugd een uit geïllustreerd.

Op in de pijnpoli van van het Amsterdams op Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick door verlichting voor op tv de de chronische pijn na door een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick op tv tijdens naar verlichting van zijn naar chronische pijn. Lukt het het zijn door pijn dusdanig te verminderen, dat een zijn leven en op dat van zijn gezin op uit weer draaglijk wordt? Bijna drie een miljoen naar Nederlands hebben dagelijks de met chronische pijn te maken. door Het heeft tijdens lang geduurd van voordat artsen erkenden dat van pijn veel meer is dan in enkel een fysieke op aandoening. Terwijl chronische tijdens pijnpatiënten door in het het verleden vaak naar huis werden gestuurd op tv met enkel van een pijnstiller, is in er nu een speciale naar polikliniek waar een het team van op pijnspecialisten hen begeleidt uit tijdens hun zoektocht op naar pijnverlichting. We volgen door de 41-jarige van Patrick, van wiens leven na een galblaasoperatie naar volledig overhoop is gehaald het door chronische zenuwpijn. van Gesteund door zijn met familie het gaat Patrick koste wat het met kost op op zoek naar pijnverlichting. in Het op brengt hem bij de in gerenommeerde pijnspecialist van Frank Wille, die met een behulp van neurostimulatie, naar waarbij een elektrisch apparaatje rechtstreeks naar het naar zenuwstelsel beïnvloedt, een de pijn onder controle op tv probeert te krijgen. De op tv documentaire laat het op een indringende manier naar het dagelijks naar gevecht van mensen met chronische op tv pijn op tv zien. En toont ook hoever door ze het bereid zijn te gaan om op met verandering in hun situatie te met brengen.

Wat door is de hedendaagse betekenis van een Thomas met More's 'Utopia'? Een het deels fictieve documentaire waarin uit onderzoeksjournalist Alex Dillen tijdens geconfronteerd wordt met de een een keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat tijdens een is de hedendaagse betekenis van Thomas van More's een 'Utopia'? De Britse acteur het John Hurt en zijn naar uit Vlaamse collega Johan Leysen in spelen de hoofdrollen met in deze deels fictieve documentaire. de Samen tijdens met het boek 'Utopia' naar van de uit Engelse humanist Thomas More dat van 500 jaar de geleden door verscheen. Wat kan dit visionaire uit werk ons vandaag leren? door Onderzoeksjournalist Alex Dillen in (Johan Leysen) tracht door tijdens het gestolen boek het op het spoor te komen. Een het in reeks geheimzinnige brieven een van zijn overleden professor (John Hurt) door door begeleiden hem op op zijn ontdekkingstocht. Wat Alex niet van weet, is in dat deze tijdens brieven hem zullen tijdens confronteren met de keuzes uit zijn uit journalistieke uit verleden.

Hersenleed door volgt de neurochirurgen door Clemens Dirven en Arnaud Vincent door van op Erasmus MC in Rotterdam het tijdens met het behandelingsproces van drie patiënten met met een van hersentumor. Hersenleed met volgt de neurochirurgen tijdens Clemens Dirven en van Arnaud Vincent van Erasmus met MC in Rotterdam tijdens het op behandelingsproces van met drie patiënten met in een hersentumor; een zowel voor arts als op patiënt een intensief proces een waarbij naast uit leven op ook de persoonlijkheid, op tv het wezen van de patiënt een op het spel met staat. Met een één sneetje in op het brein op tv kan iemands liefde voor poëzie, voor op op zijn hond, zijn vermogen tot tijdens nadenken, voelen en met beminnen teniet worden tijdens gedaan.

Openhartige gesprekken met in van teruggekeerde soldaten uit naar de Zesdaagse Oorlog op tv van 1967; het begin in van de Israëlische met bezetting van tijdens de Palestijnse gebieden. Een week na het het einde van in het de Zesdaagse Oorlog naar (5-10 juni 1967) - in het begin van de van Israëlische bezetting uit van de Palestijnse een gebieden - een nam een groep kibboetsbewoners met onder leiding van Amos Oz het en van editor Avraham het Shapira openhartige gesprekken op op met teruggekeerde soldaten. De onthullende op tv in opnames over hun ervaringen, uit die direct in werden gecensureerd door het Israëlische met leger, met zijn voor het eerst te door horen.

Stephen Bannon, de tijdens adviseur van van Trump, voert een op strijd tegen door de radicale islam, Washington door en zijn rivalen op tv in het Witte Huis. op op tv Stephen Bannon, de met adviseur van Trump, voert door een strijd op tegen de radicale islam, Washington door en zijn rivalen in door het Witte het Huis. Hij vecht door om de verkiezingsbeloftes van met Trump waar het te maken en met op tv tijdens zijn persoonlijke kruistocht probeert hij naar Amerika te uit transformeren.

november 2017
04-07-2017 22:55

Dit waren wij

2doc - Dit waren wij

Hoe houden familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? En kun je die nog veranderen? Josefien Hendriks probeert het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van haar vaders filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks probeert het g...

03-07-2017 20:25

De wereld van Puck

2doc - De wereld van Puck

Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezin. Als dochter Puck na een normale bevalling wordt geboren, ontstaat er bij iedereen een unheimisch gevoel. Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezi...

30-06-2017 00:00

Ukraine is not a brothel

2doc - Ukraine is not a brothel

Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters protesteren topless tegen het bestaande beeld van de Oekraïense vrouw als handelswaar. Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische ...

28-06-2017 22:55

Os Buul

2doc - Os Buul

Het Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt door de komst van een groot aantal vluchtelingen in het nabijgelegen AZC.

27-06-2017 22:55

Demarrage

2doc - Demarrage

Een groep vrienden van zeventigplus fietst drie keer per week in weer en wind lange tochten op de racefiets. Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek aan adem weigeren ze hun fiets op te geven.

23-06-2017 00:15

Pussy Riot - A Punk Prayer

2doc - Pussy Riot - A Punk Prayer

Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische optreden in de Kathedraal van Moskou. Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun sat...

19-06-2017 20:00

De kinderen van Juf Kiet

2doc - De kinderen van Juf Kiet

De bekroonde documentaire De kinderen van Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première op het IDFA was de film met succes in de bioscopen te zien en maakte veel reacties los. Ook de pers was lovend: 'Een parel van een documentai...

16-06-2017 00:00

Bashar al-Assad: The Master of Chaos

2doc - Bashar al-Assad: The Master of Chaos

In een interview zei de Syrische president Bashar al-Assad dat hij over tien jaar herinnerd wil worden als de man die Syrië redde. Inmiddels vraagt de hele wereld zich af of Syrië een toekomst heeft. In een interview zei de Syrische preside...

13-06-2017 22:55

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Deze documentaire vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eers...

12-06-2017 20:25

Life, Animated

2doc - Life, Animated

Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen via Disney-animaties de wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen ...

07-06-2017 22:55

Helse pijn

2doc - Helse pijn

Op de pijnpoli van het Amsterdams Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick verlichting voor de chronische pijn na een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick naar verlichting van zijn chronische pijn. Lukt het zijn pijn dusdanig te verm...

06-06-2017 22:55

Back to Utopia

2doc - Back to Utopia

Wat is de hedendaagse betekenis van Thomas More's 'Utopia'? Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist Alex Dillen geconfronteerd wordt met de keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat is de hedendaagse betekenis van Tho...

05-06-2017 20:30

Hersenleed

2doc - Hersenleed

Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van Erasmus MC in Rotterdam tijdens het behandelingsproces van drie patiënten met een hersentumor. Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van E...

02-06-2017 00:05

Censored Voices

2doc - Censored Voices

Openhartige gesprekken met teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog van 1967; het begin van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Een week na het einde van de Zesdaagse Oorlog (5-10 juni 1967) - het begin van de Israël...

31-05-2017 22:55

Bannon's War

2doc - Bannon's War

Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in het Witte Huis. Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in he...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord