Programma gemist?

Op 18 maart de as. is het op precies twee jaar tijdens geleden door dat de het EU-Turkije-deal werd ondertekend, een noodzakelijk op tv kwaad uit volgens sommigen, een duivelspact volgens anderen. tijdens De overeenkomst moest de een eind met maken aan de stroom van naar vluchtelingen die in het najaar in van de 2015 tussen de Turkse en de in Griekse kust tijdens op zoek door naar veiligheid op tv en een beter uit bestaan dagelijks de verdrinkingsdood van riskeerde. Hoog tijd voor een van kritische uit analyse over de op tv effectiviteit van de een deal.

Op 6 een augustus in 1945 gooiden de Amerikanen een op tv atoombom op de op tv Japanse havenstad Hiroshima. Deze op documentaire door vertelt het in verhaal van de van aanloop naar de ontploffing en de met verwoestende het gevolgen ervan vanuit het Japans perspectief. Hij een bevat niet eerder op tv vrijgegeven beelden tijdens van overheid en leger in en archiefbeelden van in de Japanse televisie. De uit nucleaire bom op met Hiroshima met doodde niet alleen meer van dan 100.000 mensen, door maar zette ook het het einde in van de naar Tweede Wereldoorlog met en tijdens het begin van een het nucleaire tijdperk. in Het gewapende conflict, de internationale politiek de van en de veiligheid van door de mensheid zouden nooit van meer met hetzelfde zijn.

Wraakgedachten door hebben we allemaal weleens, met maar er zijn van mensen bij wie de dit de gevoel zo sterk naar is dat ze een gevaar vormen uit van voor zichzelf en hun omgeving. door In tijdens een nieuwe therapie wordt geprobeerd de de naar wraaklust uit te naar schakelen.

De extreemrechtse van neonazipartij Golden Dawn door groeit gestaag de in populariteit in Griekenland. De in meeste prominente van partijleden belandden naar achter de tralies naar op verdenking van lidmaatschap van op een het criminele organisatie. Om door de positie door van Golden Dawn als vijfde van grootste partij tijdens in Griekenland het te behouden, wordt de partij in het afwachting van het uit proces gerund uit door vrouwen; een van dochter, echtgenote en moeder naar van de tijdens partijkaderleden. Zij zien het een als taak door de partij door op tv de komende verkiezingen op tv te slepen. De Noorse uit filmmaker Håvard op Bustnes uit probeert te achterhalen wat deze vrouwen van beweegt en op tv filmt hoe zij het het van gedachtegoed van de in partij verspreiden.

Rust in en regelmaat tijdens bepaalt het bestaan van de naar bewoners van het verzorgingshuis naar Tuindorp Oost op tv in Utrecht. Maar als met een door bezuinigingen steeds meer kamers leeg in in komen te staan, verzint men in op Utrecht een met list. Met in het idee wat meer leven op tv in op de brouwerij te brengen kunnen met 41 jonge naar woningzoekenden in de ouderenflats het trekken. Versmelten tijdens de werelden met van jong en oud door of botsen ze? naar Erik de Jong naar (Spinvis) componeerde tijdens speciaal voor uit deze documentaire de de muziek op basis van teksten door van de het jongeren.

Op 8 in maart 1971 braken acht een uit activisten in bij een FBI-kantoor in op tv in Media, Pennsylvania, een stad de net buiten Philadelphia. de Ze stalen honderden geheime tijdens documenten en maakten deze een op vervolgens openbaar. Hiermee op legden zij het uitgebreide en met illegale regime het van de FBI bloot, op dat werd gekenmerkt door van uit het bespioneren en van intimideren van Amerikaanse met burgers.

Documentaire van over onverwachte een ontboezemingen en intieme bekentenissen op door een met onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg. tijdens Hier staan naar verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. in In de door aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van naar alles op. De de een uit bedankt voor een vette voetbalscore door of door fantastische seks. Anderen tijdens leggen er hun ziel bloot een en schrijven openhartig uit over hun tijdens angsten door of verlangens. Deze het mozaïekvertelling neemt je mee in onverwacht naar op intieme verhalen over verlies, lust en van liefde en toont op tv op liefdevolle op tv manier de confrontatie het tussen alledaagse sleur door en onze heimelijke angst op of tijdens hartstocht.

Een hooggeplaatste kolonel een wordt op met een zondagmiddag naar gevraagd te helpen met het door uit onderzoek naar de vermissing, verkrachting en op moord op twee met vrouwen. De man in het staat niet onder in arrest en de toon het is vriendelijk; door heeft hij misschien iets in gehoord of in gezien? Drie vaste camera's in de een verhoorkamer blijven uit registreren terwijl van het interview met onverwachte wendingen neemt. Gecombineerd met uit beelden van 'schuldige op omgevingen' en voortgestuwd door van de naar violiste en cellist uit die Fatum (Noodlot) repeteren, wordt naar de kijker als door een op tv voyeur steeds dieper een het verhaal ingetrokken, tot op tv het het onvermijdelijke plaatsvindt.

Na door de sluiting van een aantal het verouderde door gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, verrijst tijdens in in 2016 Justitieel Complex Zaanstad. uit De naar nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor het meer efficiëntie zorgen het en naar meer gevangenen huisvesten tijdens waarvoor, in theorie, juist minder personeel door nodig is. De tijdens inzet van in slimme, computergestuurde naar technieken moet hierbij naar helpen. Ook de manier uit van werken is anders. naar Gedetineerden een re-integreren al binnen de de muren. Ze worden op daarbij aangesproken op de hun tijdens eigen verantwoordelijkheid en van kunnen daar meer bewegingsvrijheid naar mee verdienen. Aan in het personeel met de taak dit in goede naar banen te leiden. op Wat doet deze grotere van met zelfredzaamheid met de gevangenen? met Wat betekent de het nieuwe werkwijze voor de een bewaarders die al dagelijks door op te maken hebben met naar agressie, manipulatie en psychische van stoornissen? 'Bewaarders' naar portretteert team Noord terwijl de het de theorie tijdens omzet in de van praktijk.

Een Republikeinse President, uit zeer bedreven met uit tijdens camera's, neemt plaats in door The Oval de Office. Ronald Reagan, filmster, kwam in in 1981 het in Witte de Huis binnen en leidde Amerika van ten tijde de van grote spanningen met de tijdens Sovjet Unie onder in leiding van Michail een op tv Gorbatsjov. Een oorlog dreigde het voortdurend. Reagan werd de eerste uit president tijdens die voortdurend door naar videocamera's werd de gevolgd en daar gretig gebruik van van tijdens maakte. Hij kreeg dan ook in vaak op tv het verwijt dat door zijn eigen public relations belangrijker waren van dan daadwerkelijk regeren. van De een documentaire onderzoekt de tv-aanpak het waarmee Reagan het de politiek benaderde terwijl hij met tegenover de grootste naar rivaal van op tv de in VS stond. De documentaire is de geheel samengesteld uit met archiefmateriaal door uit de pre-reality tv-periode van de de jaren op tachtig en met geeft een beeld van hoe naar Ronald Reagan het in imago op van de 'President uit of the United States' voorgoed in veranderde.

Als in met het voorjaar van van 2011 ook van in Syrië de op Arabische Lente begint, zien met veel Syrische jongeren dat naar als een teken een van door hoop. Dat geldt ook voor in Nizam uit Najar, die dan al enkele met jaren in Noorwegen in woont. door Ook hij verwacht dat met de tijdens rebellen president Bashar al-Assad snel van tijdens zijn tijdens troon zullen stoten. Maar het dat gebeurt niet. op Vredige protesten worden door de Assad met geweld uit uit neergeslagen en de tijdens ooit eensgezinde rebellen vallen uiteen. Omdat een Najar van met eigen ogen uit wil zien wat door er gaande door is in zijn naar geboortestad Aleppo, reist tijdens hij erheen om samen met door een lokale cameraman het 'embedded' bij een met eenheid van de uit Free Syrian op Army verslag te op tv doen.

Na de door sluiting uit van een aantal in verouderde gevangenissen, zoals door de Bijlmerbajes, verrijst in een 2016 Justitieel Complex Zaanstad. het De nieuwe, hypermoderne in inrichting moet voor meer een met efficiëntie zorgen en meer van gevangenen huisvesten waarvoor, in uit theorie, juist uit minder personeel nodig het is. De inzet tijdens van slimme, computergestuurde technieken moet door met hierbij helpen. Ook de manier op tv van werken is anders. de Gedetineerden re-integreren al door binnen de de muren. Ze worden een daarbij aangesproken op een hun eigen een verantwoordelijkheid en kunnen daar meer de bewegingsvrijheid op mee verdienen. het Aan het personeel de naar taak dit in het goede banen te uit leiden. Wat doet uit deze grotere zelfredzaamheid met de de gevangenen? Wat betekent van de nieuwe de werkwijze naar voor de bewaarders die al in dagelijks op tv te maken hebben met agressie, manipulatie naar en psychische stoornissen? in 'Bewaarders' portretteert door team Noord terwijl het de de theorie omzet het in de met praktijk.

De oprichters van van politieke van partij DENK, door Tunahan Kuzu en Selçuk in Öztürk, worden naar gevolgd in de aanloop naar de tijdens Tweede Kamerverkiezingen met van door maart 2017. Niet eerder is het in op tv politici met een migrantenachtergrond van gelukt om met een een eigen partij door in het Nederlandse parlement gekozen het te worden. een Terwijl tijdens andere media tijdens de van campagne buiten de deur worden het gehouden, heeft in documentairemaker Jack Janssen vanaf van de oprichting van van DENK op tv toegang achter de op schermen. Door zijn de camera beleven we op tv het roerige verkiezingsjaar, het waarin de PVV in van Wilders lang uit aan kop gaat. Van meet op tv af aan de ligt met het tweetal van DENK onder een vuur. En dat een neemt ongekende uit proporties aan als Sylvana Simons op zich aansluit bij van de beweging. DENK in gaat een de strijd aan in met media en tijdens de Kamerleden van andere partijen, door naar waardoor de spanning hoog van oploopt.

De tachtigjarige dokter tijdens een Co doorkruist op zijn op fiets Amsterdam en bezoekt op vluchtelingen in op tv vervallen garages en van leegstaande gebouwen. Ze verblijven hier van illegaal en uit komen het niet in aanmerking voor met professionele, medische door bijstand. Dokter Co verpleegt op hen en luistert naar hun op verhalen. in Ze leven uit in erbarmelijke omstandigheden. Alcoholmisbruik en uit onderlinge conflicten zijn aan een de orde tijdens van op tv de dag. Wat op drijft de oude dokter het om het onvoorwaardelijk voor door hen op met te nemen?

Jongeren een uit het praktijkonderwijs uit gaan de op tv confrontatie aan met zichzelf, door in van gesprek te gaan met met door hun spiegelbeeld. Onbevangen vertellen op ze over de kwetsbare op tv kanten en van dromen ze over naar de toekomst: professioneel met vuurwerkafschieter worden, het in bedrijf van van mijn vader overnemen het (maar dat gaat niet het lukken in want daar ben het ik niet slim genoeg in voor), op van vakantie naar Parijs. naar In de stiltes die van vallen vertellen hun door ogen het verhaal verder. Ze uit in nemen ons mee op op een emotionele rollercoaster het door hun levens. op Samen met de naar docenten, die dezelfde door confrontatie aangaan, moeten de de leerlingen in de balans zien naar te vinden tussen carrièrekansen en de emotionele bagage. met Want na school is van de tijdens toekomst voor de meeste op tv van deze jongeren onzeker en een blijft de de deur een van werkgevers veelal op tv gesloten.

maart 2018
14-03-2018 23:20

De Deal

2doc - De Deal

Op 18 maart as. is het precies twee jaar geleden dat de EU-Turkije-deal werd ondertekend, een noodzakelijk kwaad volgens sommigen, een duivelspact volgens anderen. De overeenkomst moest een eind maken aan de stroom vluchtelingen die in het ...

13-03-2018 23:20

Hiroshima

2doc - Hiroshima

Op 6 augustus 1945 gooiden de Amerikanen een atoombom op de Japanse havenstad Hiroshima. Deze documentaire vertelt het verhaal van de aanloop naar de ontploffing en de verwoestende gevolgen ervan vanuit Japans perspectief. Hij bevat niet ee...

12-03-2018 20:55

Het wraakprotocol

2doc - Het wraakprotocol

Wraakgedachten hebben we allemaal weleens, maar er zijn mensen bij wie dit gevoel zo sterk is dat ze een gevaar vormen voor zichzelf en hun omgeving. In een nieuwe therapie wordt geprobeerd de wraaklust uit te schakelen.

07-03-2018 22:55

Golden Dawn Girls

2doc - Golden Dawn Girls

De extreemrechtse neonazipartij Golden Dawn groeit gestaag in populariteit in Griekenland. De meeste prominente partijleden belandden achter de tralies op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie. Om de positie van Golden D...

06-03-2018 22:55

Een nieuwe morgen

2doc - Een nieuwe morgen

Rust en regelmaat bepaalt het bestaan van de bewoners van het verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht. Maar als door bezuinigingen steeds meer kamers leeg komen te staan, verzint men in Utrecht een list. Met het idee wat meer leven in de b...

01-03-2018 23:55

1971

2doc - 1971

Op 8 maart 1971 braken acht activisten in bij een FBI-kantoor in Media, Pennsylvania, een stad net buiten Philadelphia. Ze stalen honderden geheime documenten en maakten deze vervolgens openbaar. Hiermee legden zij het uitgebreide en illega...

28-02-2018 22:55

Snelwegkerk

2doc - Snelwegkerk

Documentaire over onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg. Hier staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van ...

27-02-2018 22:55

Fatum (Room 216)

2doc - Fatum (Room 216)

Een hooggeplaatste kolonel wordt op een zondagmiddag gevraagd te helpen met het onderzoek naar de vermissing, verkrachting en moord op twee vrouwen. De man staat niet onder arrest en de toon is vriendelijk; heeft hij misschien iets gehoord ...

27-02-2018 09:15

Bewaarders

2doc - Bewaarders

Na de sluiting van een aantal verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, verrijst in 2016 Justitieel Complex Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten waarvoor, in the...

21-02-2018 23:00

The Reagan Show

2doc - The Reagan Show

Een Republikeinse President, zeer bedreven met camera's, neemt plaats in The Oval Office. Ronald Reagan, filmster, kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet Unie onder leiding van Mich...

20-02-2018 22:55

Aleppo's Fall

2doc - Aleppo's Fall

Als in het voorjaar van 2011 ook in Syrië de Arabische Lente begint, zien veel Syrische jongeren dat als een teken van hoop. Dat geldt ook voor Nizam Najar, die dan al enkele jaren in Noorwegen woont. Ook hij verwacht dat de rebellen presid...

19-02-2018 20:30

Bewaarders

2doc - Bewaarders

Na de sluiting van een aantal verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, verrijst in 2016 Justitieel Complex Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten waarvoor, in the...

14-02-2018 23:00

Onze manier van leven

2doc - Onze manier van leven

De oprichters van politieke partij DENK, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, worden gevolgd in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Niet eerder is het politici met een migrantenachtergrond gelukt om met een eigen partij in...

12-02-2018 21:30

Dr. Co

2doc - Dr. Co

De tachtigjarige dokter Co doorkruist op zijn fiets Amsterdam en bezoekt vluchtelingen in vervallen garages en leegstaande gebouwen. Ze verblijven hier illegaal en komen niet in aanmerking voor professionele, medische bijstand. Dokter Co ve...

12-02-2018 20:30

Spiegeldromen

2doc - Spiegeldromen

Jongeren uit het praktijkonderwijs gaan de confrontatie aan met zichzelf, door in gesprek te gaan met hun spiegelbeeld. Onbevangen vertellen ze over de kwetsbare kanten en dromen ze over de toekomst: professioneel vuurwerkafschieter worden,...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 20. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 297
  • Laatste uitzending op 14-03-2018 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord