Programma gemist?

Hoe houden familieleden in elkaar gevangen in in rolpatronen? En door kun je tijdens die nog veranderen? een Josefien Hendriks probeert het door gezin waarin op tv ze opgroeide van te ontrafelen aan tijdens de hand van haar een vaders filmopnames. door Filmmaker Josefien Hendriks probeert van het gezin waarin op ze opgroeide te van ontrafelen aan de hand door van de met filmopnames van haar het vader, de dagboekteksten van haar het naar moeder, de verklaringen van haar ouders tijdens met en haar eigen herinneringen. Hendriks was met de jongste de van drie kinderen: de tijdens lieveling die nooit met iets fout een kon op tv doen. Ze schrok toen ze door de tientallen op oude filmrollen digitaliseerde op tv waarop haar vader in een de jaren 80 de en 90 haar voorbije uit uit gezinsleven had vastgelegd. In haar herinnering uit op tv was het haar broer van die lastig was, maar ze naar werd naar pijnlijk verrast door door de cynische van opmerkingen die haar vader tegen haar een de broer maakte vanachter tijdens zijn camera. Hoe houden familieleden door elkaar gevangen in rolpatronen? naar En kun van je daar uit jaren later nog iets op tv aan uit doen? Een film over op familie: de mooiste met vloek die er op tv bestaat.

Regisseur Gert-Jan tijdens de Vries filmt ruim uit tijdens twintig jaar lang zijn de gezin. Als van dochter Puck na een normale de bevalling wordt op geboren, ontstaat er bij iedereen uit een unheimisch door gevoel. Regisseur tijdens Gert-Jan de Vries op filmt ruim twintig jaar van lang op zijn gezin. Een gezin waar op na een gezonde zoon tijdens op tv met grote blijdschap wordt de uitgekeken naar de komst uit van een op tv broertje of zusje. op Als dochter de Puck tijdens een normale bevalling wordt uit geboren, ontstaat naar er bij op tv iedereen een unheimisch gevoel. Er op is iets aan tijdens de van hand met haar, maar wat? het Pas na negen uit maanden stelt een uit geschrokken kinderarts door de van diagnose: Puck is zwaargehandicapt. Vanaf de naar tijdens zwangerschap filmt Gert-Jan zijn vrouw, zoons naar door en dochter. Omdat Puck niet kan uit praten, een interviewt het gezin elkaar over naar de worstelingen van en tijdens spanningen die de van komst van Puck op tv met zich meebrengt. met Resultaat: een intieme documentaire die het op rauwe wijze in laat op tv zien wat de impact is van uit een zwaargehandicapt met kind in een gezin een in een tijd door de waarin de zorg onder naar een vergrootglas uit ligt.

Kijkje achter op de schermen van een de Oekraïense op feministische organisatie Femen. uit De actievoersters protesteren topless naar tegen het bestaande beeld uit van de op tv Oekraïense in vrouw als handelswaar. naar Kijkje achter de schermen op van de Oekraïense feministische organisatie in Femen. Femen met is de het feministische topless sensatie met uit de op Oekraïne. Ze zijn woedend op het naar bestaande beeld van op de Oekraïense naar vrouw: naar ze zijn als bruiden te door koop of uit worden verhandeld in de seksindustrie. de door De actievoersters van Femen uit protesteren topless tegen deze met door de patriarchale krachten gecreëerde beeldvorming. tijdens De vrouwen krijgen steeds het meer bekendheid de in Europa, maar tijdens voor ze internationaal kunnen doorbreken op moeten ze met een aantal tegenstrijdige met krachten een in hun organisatie onder ogen op tv zien.

Het op Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt van door naar de komst de van een groot aantal in vluchtelingen in het het nabijgelegen AZC.

Een in groep vrienden van zeventigplus fietst naar drie uit keer per week in naar weer en wind naar lange tochten op de tijdens racefiets. door Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek op tv naar aan adem weigeren ze tijdens hun fiets op een te geven.

Moskou, zomer naar 2012. op Drie leden van de Pussy Riot riskeren op tv zeven jaar gevangenisstraf in vanwege hun satirische optreden op in de Kathedraal van Moskou. door Moskou, een zomer 2012. Drie leden van de op tv Pussy Riot riskeren zeven jaar een gevangenisstraf vanwege hun satirische van in optreden in de Kathedraal door van Moskou. een Gedurende de zes maanden in van het proces volgen we met met Nadia, Masha en Katia. een Wie zijn uit die vrouwen achter die kleurrijke bivakmutsen de uit en wat beweegt naar hen? En wie staat er eigenlijk een terecht door in deze het rechtszaak, de drie met jonge kunstenaars of de een maatschappij waarin zij het leven?

De door bekroonde documentaire De kinderen van in Juf Kiet op wordt vanavond uitgezonden op tv 2Doc. Na de première de door op het IDFA was de de film op tv met succes in de met bioscopen te zien en maakte tijdens tijdens veel reacties los. Ook de pers tijdens was met lovend: 'Een parel van een een documentaire' door (Volkskrant), 'Regelmatig met tranen in mijn ogen' (Parool) van en 'Miss Kiet’s Children het is op a lovely film' op (The Guardian). uit In De kinderen van Juf Kiet uit volgen regisseurs Petra naar en uit Peter Lataster een jaar naar lang juf Kiet uit en haar klas met op tv leerlingen uit tijdens alle windstreken. Sommige naar van hen komen uit met oorlogsgebieden. Kiet is door door een lerares die je naar ieder kind toewenst. Ze is naar liefdevol en de altijd rechtvaardig. tijdens Haar geduld op tv is oneindig. De kinderen in uit de klas van juf naar Kiet uit zijn nog maar een pas in Nederland. Alles is de nog met nieuw en op tv verwarrend. In het op tv begin hebben ze over alles en op tv niets ruzie. De met liefdevolle, maar uit strenge hand van naar juf Kiet het werkt helend. Ze het leert haar de kinderen niet alleen Nederlands lezen en van met schrijven, maar ook hoe je van met elkaar omgaat en het samen problemen van oplost. naar Langzamerhand winnen de kinderen op tv aan zelfvertrouwen. Haya uit is in het begin fel met en angstig tegelijk. op Kiet helpt haar van om door haar zachte kanten te naar ontdekken. met Leanne is eerst nog eenzaam met en stilletjes. Na een met paar maanden kan op het ze hardop in door het Nederlands zeggen een dat ze verliefd is de op Branche. Jorj het lijdt vanwege zijn oorlogstrauma aan de naar slapeloosheid en is een onhandelbaar, maar dankzij in de vasthoudendheid van Kiet ontdekt hij uit de lol van van het leren. uit In tijdens een observerende stijl volgen Petra in en Peter op tv Lataster vier leerlingen door in de klas van juf op tv Kiet. door De film wordt vanuit het door perspectief naar van de kinderen verteld: we in door zien hun geworstel met met elkaar en met de nieuwe tijdens taal, op ruzies en ontluikende liefdes, vriendschappen een in die ontstaan en weer teloorgaan. in De het liefdevolle, maar strenge op tv hand van juf Kiet werkt helend in voor de kinderen. in Dankzij het van geduld en de toewijding op tv van de onderwijzeres van ontstaat uiteindelijk met een liefdevolle op gemeenschap. De kinderen van juf met door Kiet is een hartverwarmende, grappige door en aangrijpende in documentaire; een door film waardoor je je van als kijker door weer op de lagere school tijdens waant; een ode aan van de juf van die het ieder kind verdient.

In een in interview zei de een Syrische president Bashar een al-Assad dat hij over de naar tien jaar herinnerd wil op worden als de man die een Syrië redde. met Inmiddels in vraagt de hele wereld zich af in of Syrië een een toekomst het heeft. In een interview het zei de op Syrische president Bashar al-Assad op tv dat hij over door tien jaar met herinnerd wil de worden als de op man die Syrië redde. Inmiddels met vraagt de hele tijdens wereld zich af het of naar Syrië een toekomst heeft. naar Deze documentaire probeert te een begrijpen hoe Bashar naar al-Assad naar denkt, waar hij vandaan komt en op op tv wat hij wil bereiken. Maar de ook: wat is een onze betrokkenheid op tv en onze verantwoordelijkheid ten op aanzien op tv van de Syrische naar tragedie? Hoe dubbelzinnig en risicovol zijn in de relaties van een het westen met een Bashar al-Assad, die het de door zwakheden, aarzelingen en een naïviteit van een zijn opposanten onmiddellijk weet om te de zetten in zijn met van voordeel?

Deze op documentaire vertelt het verhaal uit van activiste en tijdens journaliste tijdens Zineb El Rhazoui die haar op thuisland Marokko ontvlucht na op de Arabische een Lente. In Parijs de start ze een nieuw het de professioneel leven op de redactie van op Charlie de Hebdo. Voor van het eerst in haar carrière kan door zij in werken in volledige vrijheid, van zonder censuur in en omringd uit door vrije geesten. Tot op naar 7 januari 2015 door de terreur genadeloos met toeslaat. Zineb was zelf op toevallig op de vakantie, maar naar verliest vele collega’s en vrienden. naar Haar op tv leven neemt het daarna een radicale wending, van met gecensureerde journaliste in tijdens Marokko tot de de meest uit beschermde vrouw van van Frankrijk.

Deze documentaire vertelt een op tv het opmerkelijke verhaal van hoe tijdens Owen via het Disney-animaties de wereld voor zichzelf een begrijpelijk heeft in gemaakt, zonder dat iemand tijdens het in naar de gaten een had. Deze documentaire vertelt het door opmerkelijke verhaal met van hoe op Owen via Disney-animaties de met wereld voor op zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, een zonder in dat iemand het in de het gaten het had. Het levensverhaal van Owen, inmiddels uit begin twintig en naar van op tv plan om binnen korte de tijd grotendeels zelfstandig uit te gaan naar wonen, wordt met behulp van met indrukwekkende beelden naar uit het familiearchief in en een serie op tv prachtige animaties gebaseerd op de Owens een eigen tekeningen uit zijn uit jeugd door geïllustreerd.

Op de pijnpoli op tijdens van het Amsterdams Medisch Centrum het zoekt de naar 41-jarige Patrick verlichting voor de een chronische pijn na met het een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick naar naar met verlichting van zijn chronische op tv pijn. Lukt de het zijn op pijn dusdanig te de verminderen, dat zijn leven en dat met van zijn gezin van weer op draaglijk wordt? tijdens Bijna drie miljoen het Nederlands hebben dagelijks met chronische de pijn te op maken. Het tijdens heeft lang geduurd voordat artsen naar erkenden dat door pijn veel meer het is dan enkel de een fysieke van aandoening. Terwijl chronische tijdens pijnpatiënten in het verleden van vaak naar de huis werden gestuurd met enkel op tv een pijnstiller, op tv is er nu een door speciale polikliniek waar door een team uit van pijnspecialisten hen tijdens begeleidt tijdens hun zoektocht naar naar pijnverlichting. We volgen op tv de 41-jarige Patrick, door door wiens leven na een met galblaasoperatie volledig overhoop is op gehaald door uit chronische zenuwpijn. met Gesteund door zijn familie gaat de Patrick koste op wat het kost op een zoek naar pijnverlichting. de Het door brengt hem bij de gerenommeerde een pijnspecialist Frank Wille, de die met op behulp van neurostimulatie, uit waarbij een elektrisch op apparaatje rechtstreeks het zenuwstelsel het beïnvloedt, de de pijn onder controle probeert te uit krijgen. De op documentaire met laat op een indringende manier het tijdens dagelijks op tv gevecht van mensen met chronische een pijn zien. in En toont ook naar hoever ze bereid zijn de in te gaan om verandering in de hun situatie te door brengen.

Wat de is de hedendaagse door betekenis van Thomas naar More's 'Utopia'? Een door deels fictieve documentaire waarin van onderzoeksjournalist Alex Dillen geconfronteerd in wordt met een de keuzes uit zijn het journalistieke verleden. Wat in door is de hedendaagse betekenis een van Thomas More's 'Utopia'? De van tijdens Britse acteur John een Hurt en zijn Vlaamse collega van Johan Leysen spelen de naar hoofdrollen in deze op deels met fictieve documentaire. uit Samen met het boek in 'Utopia' van met de Engelse humanist Thomas tijdens More dat 500 op tv jaar geleden verscheen. Wat kan tijdens het dit visionaire werk door ons vandaag leren? Onderzoeksjournalist Alex op tv Dillen (Johan Leysen) door tracht het van gestolen boek op het in spoor te komen. Een de de reeks geheimzinnige brieven van zijn overleden met naar professor (John Hurt) begeleiden van hem op zijn ontdekkingstocht. Wat op Alex niet weet, een is uit dat deze brieven hem zullen uit door confronteren met de in keuzes uit zijn journalistieke een verleden.

Hersenleed volgt uit de neurochirurgen Clemens een Dirven en met Arnaud Vincent van Erasmus MC op tv in Rotterdam tijdens uit het behandelingsproces het van drie patiënten met de op een hersentumor. Hersenleed volgt de neurochirurgen naar een Clemens Dirven en op tv Arnaud Vincent van Erasmus MC op tv in Rotterdam tijdens uit het tijdens behandelingsproces van drie patiënten met een een hersentumor; naar zowel voor naar arts als patiënt in een intensief proces waarbij uit naast leven ook de naar persoonlijkheid, op het wezen van de patiënt op het het spel op staat. Met één door sneetje in het het brein kan iemands op liefde voor poëzie, voor uit zijn hond, zijn op vermogen tot nadenken, het voelen en tijdens beminnen teniet door worden gedaan.

Openhartige van gesprekken met een teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog op de van 1967; het op begin van de op tv Israëlische bezetting van de de Palestijnse gebieden. Een week na naar het einde van op de Zesdaagse de Oorlog (5-10 juni een 1967) - het de begin van de op Israëlische bezetting van de op Palestijnse gebieden uit - de nam een groep kibboetsbewoners onder de leiding van van Amos Oz en een editor Avraham Shapira in openhartige gesprekken op op tv met teruggekeerde soldaten. De door onthullende opnames over naar hun uit ervaringen, die direct werden gecensureerd door de op het Israëlische leger, zijn voor het op tv met eerst te horen.

Stephen op tv Bannon, de adviseur van in Trump, voert door een strijd een tegen de radicale islam, Washington en door in zijn rivalen in de het Witte Huis. het Stephen Bannon, de adviseur op van Trump, voert door een strijd tegen de op radicale islam, Washington en van zijn het rivalen in van het Witte Huis. Hij de vecht om de de verkiezingsbeloftes van Trump de waar te tijdens maken en met zijn het persoonlijke kruistocht probeert naar hij Amerika te op transformeren.

november 2017
04-07-2017 22:55

Dit waren wij

2doc - Dit waren wij

Hoe houden familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? En kun je die nog veranderen? Josefien Hendriks probeert het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van haar vaders filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks probeert het g...

03-07-2017 20:25

De wereld van Puck

2doc - De wereld van Puck

Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezin. Als dochter Puck na een normale bevalling wordt geboren, ontstaat er bij iedereen een unheimisch gevoel. Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezi...

30-06-2017 00:00

Ukraine is not a brothel

2doc - Ukraine is not a brothel

Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters protesteren topless tegen het bestaande beeld van de Oekraïense vrouw als handelswaar. Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische ...

28-06-2017 22:55

Os Buul

2doc - Os Buul

Het Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt door de komst van een groot aantal vluchtelingen in het nabijgelegen AZC.

27-06-2017 22:55

Demarrage

2doc - Demarrage

Een groep vrienden van zeventigplus fietst drie keer per week in weer en wind lange tochten op de racefiets. Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek aan adem weigeren ze hun fiets op te geven.

23-06-2017 00:15

Pussy Riot - A Punk Prayer

2doc - Pussy Riot - A Punk Prayer

Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische optreden in de Kathedraal van Moskou. Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun sat...

19-06-2017 20:00

De kinderen van Juf Kiet

2doc - De kinderen van Juf Kiet

De bekroonde documentaire De kinderen van Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première op het IDFA was de film met succes in de bioscopen te zien en maakte veel reacties los. Ook de pers was lovend: 'Een parel van een documentai...

16-06-2017 00:00

Bashar al-Assad: The Master of Chaos

2doc - Bashar al-Assad: The Master of Chaos

In een interview zei de Syrische president Bashar al-Assad dat hij over tien jaar herinnerd wil worden als de man die Syrië redde. Inmiddels vraagt de hele wereld zich af of Syrië een toekomst heeft. In een interview zei de Syrische preside...

13-06-2017 22:55

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Deze documentaire vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eers...

12-06-2017 20:25

Life, Animated

2doc - Life, Animated

Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen via Disney-animaties de wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen ...

07-06-2017 22:55

Helse pijn

2doc - Helse pijn

Op de pijnpoli van het Amsterdams Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick verlichting voor de chronische pijn na een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick naar verlichting van zijn chronische pijn. Lukt het zijn pijn dusdanig te verm...

06-06-2017 22:55

Back to Utopia

2doc - Back to Utopia

Wat is de hedendaagse betekenis van Thomas More's 'Utopia'? Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist Alex Dillen geconfronteerd wordt met de keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat is de hedendaagse betekenis van Tho...

05-06-2017 20:30

Hersenleed

2doc - Hersenleed

Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van Erasmus MC in Rotterdam tijdens het behandelingsproces van drie patiënten met een hersentumor. Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van E...

02-06-2017 00:05

Censored Voices

2doc - Censored Voices

Openhartige gesprekken met teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog van 1967; het begin van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Een week na het einde van de Zesdaagse Oorlog (5-10 juni 1967) - het begin van de Israël...

31-05-2017 22:55

Bannon's War

2doc - Bannon's War

Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in het Witte Huis. Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in he...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord