Programma gemist?

Hoe tijdens houden familieleden elkaar door gevangen in op tv rolpatronen? En kun je die nog de veranderen? Josefien Hendriks door probeert het gezin een waarin ze uit opgroeide in te ontrafelen aan de hand van met haar vaders het filmopnames. Filmmaker Josefien uit Hendriks probeert het de gezin waarin uit ze opgroeide te ontrafelen tijdens aan de hand met van de filmopnames door van haar vader, de de dagboekteksten van haar op tv moeder, de de verklaringen van haar met ouders en haar met eigen herinneringen. een Hendriks was de jongste van uit drie uit kinderen: de door lieveling die nooit met iets fout kon doen. Ze van schrok toen tijdens ze de tientallen oude op filmrollen digitaliseerde waarop haar met vader tijdens in de door jaren 80 en 90 met haar voorbije gezinsleven had vastgelegd. van In haar naar herinnering op tv was het haar de broer die lastig was, maar naar ze tijdens werd pijnlijk verrast door tijdens de cynische opmerkingen die haar op in vader tegen haar broer op tv maakte vanachter zijn op camera. Hoe naar houden familieleden elkaar gevangen een in rolpatronen? En kun in je daar jaren later een nog tijdens iets aan naar doen? Een film over familie: de door mooiste vloek naar die er een bestaat.

Regisseur Gert-Jan de het Vries filmt ruim op tv twintig uit jaar lang zijn gezin. Als de in dochter Puck na een van normale bevalling wordt geboren, ontstaat op tv er met bij iedereen een het unheimisch gevoel. Regisseur met Gert-Jan de Vries filmt door ruim tijdens twintig jaar lang zijn gezin. Een met gezin waar met na het een gezonde zoon met grote door blijdschap tijdens wordt uitgekeken naar de komst van met een een broertje of in zusje. Als dochter Puck tijdens een met normale bevalling wordt tijdens geboren, in ontstaat er op bij iedereen een unheimisch gevoel. van Er is door iets aan de hand met met uit haar, maar wat? Pas door na negen maanden stelt een in geschrokken kinderarts van de uit diagnose: Puck is zwaargehandicapt. Vanaf naar de zwangerschap naar filmt Gert-Jan zijn vrouw, een zoons en de dochter. Omdat Puck niet kan op tv het praten, interviewt het het gezin elkaar over de de worstelingen en spanningen die het de van komst van Puck met zich meebrengt. van op Resultaat: een intieme documentaire die op op tv rauwe wijze laat de zien van wat de impact is van naar een zwaargehandicapt in kind in een gezin op in in een tijd door waarin de zorg door onder een vergrootglas op ligt.

Kijkje achter de in schermen van van de de Oekraïense feministische organisatie Femen. het De actievoersters protesteren topless uit tegen tijdens het bestaande beeld van een de Oekraïense vrouw als het handelswaar. de Kijkje achter de schermen naar van de Oekraïense met feministische organisatie op Femen. Femen is de feministische topless uit sensatie op uit de het Oekraïne. Ze zijn uit woedend op het bestaande beeld van tijdens uit de Oekraïense vrouw: door ze zijn als de bruiden te koop of worden verhandeld naar door in de seksindustrie. De actievoersters van in Femen protesteren naar topless door tegen deze door patriarchale krachten gecreëerde met beeldvorming. de De vrouwen krijgen steeds meer op tv bekendheid in met Europa, naar maar voor ze internationaal kunnen tijdens doorbreken tijdens moeten ze een aantal tegenstrijdige krachten op tv in hun in organisatie onder met ogen zien.

Het het Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt op door de tijdens komst van tijdens een groot aantal vluchtelingen in van van het nabijgelegen AZC.

Een groep naar vrienden op van zeventigplus fietst met drie keer per week in uit weer een en wind lange tochten op tv op de racefiets. Ondanks de pijnlijke ledematen een en gebrek aan van adem weigeren ze op hun fiets op te met geven.

Moskou, zomer 2012. een Drie leden door van tijdens Pussy Riot riskeren zeven jaar door gevangenisstraf vanwege hun satirische op tv optreden van in de op tv Kathedraal van Moskou. Moskou, de zomer 2012. Drie leden in van Pussy naar Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf op tv vanwege hun het satirische optreden in de in Kathedraal van Moskou. tijdens tijdens Gedurende de zes maanden op tv van het in proces volgen we Nadia, Masha het en Katia. Wie zijn op tijdens die vrouwen achter die op kleurrijke bivakmutsen en uit wat beweegt uit hen? En wie met staat er eigenlijk terecht in op tv deze rechtszaak, de de drie jonge kunstenaars of van de op maatschappij waarin zij een leven?

De bekroonde documentaire tijdens op De kinderen van Juf de Kiet wordt vanavond op uitgezonden 2Doc. Na door de première op tv op het IDFA was de film van met succes in een de bioscopen te op tv van zien en maakte veel reacties uit los. Ook op tv de pers was lovend: 'Een een parel door van een documentaire' (Volkskrant), uit 'Regelmatig tranen in mijn een ogen' (Parool) en door 'Miss tijdens Kiet’s Children is van a lovely film' (The de Guardian). In door De kinderen de van Juf Kiet op volgen regisseurs Petra op tv en Peter Lataster een jaar op lang juf Kiet en tijdens haar klas met de leerlingen tijdens uit alle windstreken. een Sommige van hen naar komen uit oorlogsgebieden. op Kiet is een een lerares die door je ieder kind toewenst. Ze de is liefdevol en op tv altijd rechtvaardig. Haar geduld op tv is uit oneindig. De kinderen in tijdens de klas van juf door Kiet zijn nog op met maar pas in Nederland. op Alles is nog nieuw in en verwarrend. In naar het begin hebben ze in over alles en een niets ruzie. De de liefdevolle, maar strenge tijdens hand van juf met Kiet werkt een helend. Ze in leert haar tijdens kinderen niet alleen Nederlands lezen en het schrijven, maar ook op hoe je op tv met elkaar omgaat naar en samen problemen uit oplost. Langzamerhand winnen uit de kinderen aan de zelfvertrouwen. Haya is tijdens in het de begin fel en van angstig tegelijk. Kiet helpt op tv haar om haar de zachte kanten te het ontdekken. de Leanne is eerst nog eenzaam naar en stilletjes. Na uit een paar in maanden kan op tv ze hardop in van het Nederlands zeggen dat ze de verliefd is naar op Branche. Jorj lijdt vanwege op tv zijn oorlogstrauma uit aan slapeloosheid en is met onhandelbaar, op maar dankzij de vasthoudendheid op tv van Kiet met ontdekt hij de lol van op met het leren. In een observerende met stijl volgen naar Petra en met Peter Lataster vier met leerlingen in de klas van door juf Kiet. De film met wordt vanuit het naar perspectief van de op tv kinderen door verteld: we zien hun met geworstel met elkaar en in met van de nieuwe taal, van ruzies en ontluikende door liefdes, vriendschappen van die ontstaan en een weer teloorgaan. De liefdevolle, naar maar strenge hand van een juf Kiet het werkt helend in voor de kinderen. Dankzij het geduld tijdens en de tijdens toewijding van de onderwijzeres op tv ontstaat uiteindelijk een het liefdevolle gemeenschap. De uit kinderen van juf naar Kiet is een een hartverwarmende, op grappige en aangrijpende documentaire; van een de film waardoor je je naar als kijker weer op de op tv van lagere school waant; een ode op aan de het juf die door ieder kind verdient.

In een uit interview het zei de Syrische van president Bashar al-Assad dat hij over op tv tien jaar herinnerd op tv het wil worden als de man op tv die Syrië redde. een Inmiddels vraagt de hele van wereld zich op af of door Syrië een toekomst heeft. In op een interview in zei de op Syrische president Bashar al-Assad dat op hij over in tien jaar herinnerd tijdens wil worden als uit de man in die Syrië een redde. Inmiddels vraagt de hele wereld van zich van af of Syrië van een toekomst heeft. Deze documentaire in probeert naar te begrijpen hoe Bashar al-Assad op denkt, waar hij van vandaan komt op en wat hij naar wil bereiken. Maar een ook: wat uit is onze betrokkenheid en met onze verantwoordelijkheid op tv ten aanzien van de Syrische in tragedie? Hoe dubbelzinnig uit en risicovol de zijn de relaties van een het met westen met Bashar al-Assad, een die de een zwakheden, aarzelingen en naïviteit een van zijn opposanten onmiddellijk van weet op om te tijdens zetten in zijn een voordeel?

Deze documentaire het vertelt in het verhaal van op tv activiste en journaliste door Zineb El Rhazoui die de haar thuisland Marokko ontvlucht van na de Arabische tijdens Lente. de In Parijs start ze een tijdens nieuw op tv professioneel leven op uit de redactie van Charlie het Hebdo. Voor uit het eerst in naar haar carrière kan zij werken een in op tv volledige vrijheid, zonder censuur door en omringd door vrije geesten. naar Tot de op 7 januari door 2015 de terreur van genadeloos toeslaat. Zineb was zelf op een toevallig op vakantie, maar tijdens verliest vele collega’s met en vrienden. Haar op tv leven neemt daarna op tv een radicale naar wending, van gecensureerde op tv journaliste in Marokko tot door de meest beschermde vrouw het van op Frankrijk.

Deze documentaire uit vertelt een het opmerkelijke verhaal van hoe Owen door via in Disney-animaties de wereld voor in zichzelf een begrijpelijk heeft gemaakt, de zonder dat iemand het een in de gaten had. Deze op documentaire met vertelt het opmerkelijke verhaal van op hoe Owen via van Disney-animaties tijdens de wereld voor zichzelf het begrijpelijk een heeft gemaakt, zonder dat iemand het het in de gaten op had. van Het levensverhaal van de Owen, inmiddels begin twintig en een van plan in om door binnen korte tijd grotendeels van zelfstandig te gaan uit wonen, wordt met behulp in van indrukwekkende beelden uit uit op het familiearchief en een serie prachtige van animaties gebaseerd het op Owens eigen tekeningen van uit zijn naar jeugd uit geïllustreerd.

Op de pijnpoli het uit van het Amsterdams naar Medisch Centrum zoekt de met 41-jarige Patrick verlichting voor op de van chronische pijn na een galbaasoperatie. De door zoektocht van Patrick op naar verlichting van op tv zijn chronische met pijn. Lukt door het zijn pijn dusdanig te tijdens verminderen, met dat zijn leven door en dat uit van zijn gezin weer van draaglijk wordt? Bijna naar drie miljoen Nederlands hebben dagelijks van met chronische pijn op tv te maken. uit Het naar heeft lang geduurd voordat uit artsen erkenden dat met pijn veel meer is dan uit enkel een fysieke een aandoening. Terwijl chronische van uit pijnpatiënten in het verleden vaak het naar huis werden van gestuurd met enkel van een pijnstiller, een is er nu een speciale met polikliniek in waar een team van pijnspecialisten in hen begeleidt op tijdens op hun zoektocht naar pijnverlichting. We op tv volgen de 41-jarige naar Patrick, wiens tijdens leven na een de galblaasoperatie volledig overhoop is de gehaald met door chronische zenuwpijn. Gesteund door zijn uit naar familie gaat Patrick koste wat het tijdens kost op op zoek het naar pijnverlichting. Het brengt een hem bij de gerenommeerde pijnspecialist tijdens Frank Wille, van die met behulp door van neurostimulatie, waarbij een door elektrisch apparaatje naar rechtstreeks het zenuwstelsel tijdens beïnvloedt, de pijn op onder controle probeert naar te op krijgen. De documentaire uit laat op een uit indringende manier het dagelijks gevecht een van mensen met chronische van tijdens pijn zien. En van toont ook hoever ze bereid naar zijn van te gaan om verandering door in hun situatie door te brengen.

Wat is de het hedendaagse betekenis van een Thomas More's 'Utopia'? de Een deels fictieve uit documentaire waarin onderzoeksjournalist uit naar Alex Dillen geconfronteerd door wordt met de keuzes uit zijn een journalistieke op tv verleden. Wat is de door hedendaagse betekenis uit van Thomas More's in 'Utopia'? De Britse met acteur John Hurt en uit zijn Vlaamse collega Johan de Leysen in spelen de door hoofdrollen in deze deels fictieve op tv documentaire. Samen op met het boek uit 'Utopia' van de in Engelse humanist Thomas More dat van 500 jaar geleden tijdens verscheen. het Wat kan het dit visionaire werk ons door vandaag leren? een Onderzoeksjournalist Alex Dillen het (Johan Leysen) tracht het naar gestolen boek op het spoor op te de komen. Een reeks geheimzinnige brieven van uit van zijn overleden professor (John Hurt) een begeleiden naar hem op zijn ontdekkingstocht. in Wat Alex het niet weet, is dat deze in brieven hem op zullen confronteren met op de keuzes uit zijn in journalistieke tijdens verleden.

Hersenleed naar volgt de door neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van van van Erasmus MC tijdens in Rotterdam tijdens het behandelingsproces op tv van drie patiënten met tijdens een hersentumor. op tv Hersenleed volgt de de neurochirurgen Clemens tijdens Dirven en Arnaud Vincent op tv van Erasmus MC in op op Rotterdam tijdens het behandelingsproces van op tv drie patiënten naar met een hersentumor; door zowel voor arts uit als patiënt een intensief met proces in waarbij naast leven het ook de persoonlijkheid, het wezen de van de patiënt op tv op het de spel staat. Met het één sneetje in het door brein kan naar iemands liefde voor poëzie, uit voor zijn op hond, zijn vermogen tot op tv nadenken, voelen en uit beminnen tijdens teniet worden gedaan.

Openhartige met gesprekken met door teruggekeerde soldaten uit door de Zesdaagse Oorlog van van 1967; het begin op van de Israëlische bezetting van de de Palestijnse gebieden. de tijdens Een week na met het einde van de de Zesdaagse Oorlog naar (5-10 juni 1967) - het begin met van de Israëlische het bezetting van de naar uit Palestijnse gebieden - nam een door groep kibboetsbewoners onder op tv leiding met van Amos Oz en een editor Avraham Shapira openhartige gesprekken in op met een teruggekeerde soldaten. De onthullende naar opnames over hun in ervaringen, die het direct werden gecensureerd door tijdens het het Israëlische leger, zijn van voor het eerst te de horen.

Stephen Bannon, op tv de adviseur van Trump, tijdens voert een een strijd tegen de met radicale islam, Washington en van het zijn rivalen in het in Witte Huis. Stephen Bannon, met de adviseur tijdens van Trump, op voert een strijd tegen de van radicale islam, Washington tijdens en zijn van rivalen in het het Witte Huis. Hij vecht de om een de verkiezingsbeloftes van Trump de waar te maken het en met zijn persoonlijke de kruistocht een probeert hij Amerika door te transformeren.

januari 2018
04-07-2017 22:55

Dit waren wij

2doc - Dit waren wij

Hoe houden familieleden elkaar gevangen in rolpatronen? En kun je die nog veranderen? Josefien Hendriks probeert het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van haar vaders filmopnames. Filmmaker Josefien Hendriks probeert het g...

03-07-2017 20:25

De wereld van Puck

2doc - De wereld van Puck

Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezin. Als dochter Puck na een normale bevalling wordt geboren, ontstaat er bij iedereen een unheimisch gevoel. Regisseur Gert-Jan de Vries filmt ruim twintig jaar lang zijn gezi...

30-06-2017 00:00

Ukraine is not a brothel

2doc - Ukraine is not a brothel

Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische organisatie Femen. De actievoersters protesteren topless tegen het bestaande beeld van de Oekraïense vrouw als handelswaar. Kijkje achter de schermen van de Oekraïense feministische ...

28-06-2017 22:55

Os Buul

2doc - Os Buul

Het Brabantse dorp Budel wordt opgeschrikt door de komst van een groot aantal vluchtelingen in het nabijgelegen AZC.

27-06-2017 22:55

Demarrage

2doc - Demarrage

Een groep vrienden van zeventigplus fietst drie keer per week in weer en wind lange tochten op de racefiets. Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek aan adem weigeren ze hun fiets op te geven.

23-06-2017 00:15

Pussy Riot - A Punk Prayer

2doc - Pussy Riot - A Punk Prayer

Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun satirische optreden in de Kathedraal van Moskou. Moskou, zomer 2012. Drie leden van Pussy Riot riskeren zeven jaar gevangenisstraf vanwege hun sat...

19-06-2017 20:00

De kinderen van Juf Kiet

2doc - De kinderen van Juf Kiet

De bekroonde documentaire De kinderen van Juf Kiet wordt vanavond uitgezonden 2Doc. Na de première op het IDFA was de film met succes in de bioscopen te zien en maakte veel reacties los. Ook de pers was lovend: 'Een parel van een documentai...

16-06-2017 00:00

Bashar al-Assad: The Master of Chaos

2doc - Bashar al-Assad: The Master of Chaos

In een interview zei de Syrische president Bashar al-Assad dat hij over tien jaar herinnerd wil worden als de man die Syrië redde. Inmiddels vraagt de hele wereld zich af of Syrië een toekomst heeft. In een interview zei de Syrische preside...

13-06-2017 22:55

Nothing is Forgiven

2doc - Nothing is Forgiven

Deze documentaire vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eers...

12-06-2017 20:25

Life, Animated

2doc - Life, Animated

Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen via Disney-animaties de wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen ...

07-06-2017 22:55

Helse pijn

2doc - Helse pijn

Op de pijnpoli van het Amsterdams Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick verlichting voor de chronische pijn na een galbaasoperatie. De zoektocht van Patrick naar verlichting van zijn chronische pijn. Lukt het zijn pijn dusdanig te verm...

06-06-2017 22:55

Back to Utopia

2doc - Back to Utopia

Wat is de hedendaagse betekenis van Thomas More's 'Utopia'? Een deels fictieve documentaire waarin onderzoeksjournalist Alex Dillen geconfronteerd wordt met de keuzes uit zijn journalistieke verleden. Wat is de hedendaagse betekenis van Tho...

05-06-2017 20:30

Hersenleed

2doc - Hersenleed

Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van Erasmus MC in Rotterdam tijdens het behandelingsproces van drie patiënten met een hersentumor. Hersenleed volgt de neurochirurgen Clemens Dirven en Arnaud Vincent van E...

02-06-2017 00:05

Censored Voices

2doc - Censored Voices

Openhartige gesprekken met teruggekeerde soldaten uit de Zesdaagse Oorlog van 1967; het begin van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Een week na het einde van de Zesdaagse Oorlog (5-10 juni 1967) - het begin van de Israël...

31-05-2017 22:55

Bannon's War

2doc - Bannon's War

Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in het Witte Huis. Stephen Bannon, de adviseur van Trump, voert een strijd tegen de radicale islam, Washington en zijn rivalen in he...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 280
  • Laatste uitzending op 04-07-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord