Programma gemist?

Wat in doe je de als je land opgeslokt wordt van door de zee? op De het eilandengroep Kiribati in de Stille naar Oceaan is een van van de meest het afgelegen plaatsen op van aarde, ver verwijderd van het dichtbevolkte gebieden. tijdens Maar het verhaal tijdens achter deze uit paradijselijke archipel is zorgwekkend. in Kiribati dreigt een met van een de eerste landen op tv te zijn die door verandering in van een het klimaat verdwijnt door de met stijgende zeespiegel. een Gaat de 4000 uit jaar oude cultuur van de een eilanden teloor door in een onze consumptiedrang en door energieverspilling?

Johan van het Rijthoven is een Brabantse een boer die met net zoals van zijn voorouders graag de een gezond melkveehoudersbedrijf wil uit overdragen aan door zijn kinderen. Om naar de melkproductie te naar verhogen, schaft hij een aantal door melkrobots aan. door Na het een goed lijkende start het beginnen echter de van problemen. De robots functioneren een niet, uit de koeien willen er om mysterieuze de redenen niet uit meer in en tijdens de van melkproductie loopt zo hard terug dat op tv het bedrijf met op tv de ondergang naar wordt bedreigd. Filmmaker Vuk van Jani? volgt Johan in en in zijn familie in hun strijd door tegen de 'grootmachten' die uit hen in de melkrobots hebben een geleverd. De Van tijdens Rijthovens dagen de in multinational en naar de lokale dealer voor in de rechter. van Zal het hen lukken gecompenseerd met te worden voor de uit geleden naar schade? De strijd om gerechtigheid uit confronteert Johan niet naar alleen het met de cynische uit machinaties van het hedendaagse landbouwbeleid, maar door ook met zichzelf van en de zijn directe omgeving. Bovendien in kampt hij een met onbeheersbare op krachten op zijn erf, een die onder leiding van van 'energetisch manager' uit Stef Freriks in goede uit banen in moeten worden geleid. Het mysterie op van de uit melkrobots is een modern boerendrama dat tijdens op unieke tijdens wijze inzicht geeft in een de een strijd om overleving in die vele boeren in Nederland een tijdens en Europa dagelijks uit voeren. Bekijk de eerste beelden op het gids.tv/v9926/documentaire.

Beitar van Jerusalem F.C. door is een populair en uit controversieel voetbalteam in Israël. uit Het is in de enige club in de van Eredivisie die geen uit moslimspelers contracteert. in Hier komt de halverwege het seizoen in 2012-2013 een op tv einde aan wanneer de eigenaar van uit de club, de naar Russisch-Israëlische oligarch Arcadi in uit Gaydamak, een geheim transfercontract op sluit met op twee islamitische spelers uit Tsjetsjenië. een Deze deal verandert loyale in fans van Beitar een Jerusalem de F.C., bekend als naar La Familia, in tegenstanders in van hun naar eigen club en zij tijdens beginnen een het zeer racistische campagne. door De situatie in de het voetbalclub loopt in hierdoor totaal uit naar de hand. De jonge Tsjetsjeense het spelers Zaur Sadayev uit en Dzhabrail op tv Kadiyev worden op achtervolgd door slogans als het 'dood aan de tijdens Arabieren' en leven tijdens onder voortdurende het bedreiging. De Israëlische spelers een willen loyaal uit zijn aan hun nieuwe een teamgenoten, maar ook in trouw aan hun oude met fans. Als uit de uit aanvoerder Ariel Harush probeert de kloof van te overbruggen, tijdens betaalt hij een uit hoge van prijs.

Wie is er naar tijdens nog bang voor een rood, geel en blauw? Vijftig naar jaar op na Who's Afraid of Red, met Yellow, een and Blue III tijdens stelt regisseur Barbara Visser via een de met levensloop van dit beroemde kunstwerk op tv opnieuw de vraag: in wat is op tv kunst, wanneer is met kunst echt, op wat is de waarde de en wie bepaalt op dat? De een bewogen geschiedenis van het schilderij met van Barnett Newman wordt de verteld vanuit tijdens de kunstenaar, de kunsthater, de de media uit en de museumdirecteur. met Zelden met riep een kunstwerk zoveel een vragen op en lokte van het zoveel het emoties uit. De naar zware aanslag van op het werk door een door bezoeker in naar 1986 werd gevolgd door met een controversiële restauratie de en rechtszaak. De met 'million dollar question' blijft: uit zien we een door origineel of een van door kopie?

Zeker een twee miljoen de mensen hebben medische klachten in waarvoor artsen geen verklaring tijdens kunnen de vinden, bijvoorbeeld mensen met het chronischevermoeidheidssyndroom uit of met het chronische pijn. de De meest gehoorde klacht is tijdens het chronische buikpijn en door meestal volgt de diagnose in PDS, het van Prikkelbare Darm Syndroom. Er is geen uit medicijn tegen uit PDS tijdens en artsen stonden tot een nog toe met uit lege handen. Tot er onderzoek uit werd gedaan tijdens bij kinderen uit die met hypnose met werden behandeld. Tot verbazing van door de artsen zelf de bleek het op tv een in groot succes. Nu werken op tv al tientallen ziekenhuizen met hypnotherapie. met tijdens Alternatieve geneeskunde in het ziekenhuis. op tv Hypnose op op recept.

De 12-jarige Mussa het is met zijn naar de ouders uit Ethiopië gevlucht. Hij weigert tijdens op tv al zes jaar om op te praten. Als zijn vader met wordt door gearresteerd, moet in hij met zijn moeder het land naar door verlaten.

Marijke was een acht jaar toen in haar moeder met Aagje het gezin verliet met om zich aan te met uit sluiten bij een sekte. het Een aantal jaren later in wordt van haar moeder samen de met de leider opgepakt vanwege verschrikkelijke met misdaden. Marijke heeft met sinds het uit vertrek op tv van haar moeder nooit meer met contact met haar naar gehad. Ze van worstelt met het verleden, een maar krijgt er tijdens geen uit vat op. Wat is er de precies in gebeurd?

Deze uit documentaire vertelt het opmerkelijke het verhaal van hoe Owen op via met Disney-animaties de op wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft uit gemaakt, zonder dat van iemand het door in de op gaten had. Het levensverhaal van op Owen, inmiddels begin met twintig en in van plan om binnen met korte de tijd grotendeels zelfstandig te gaan van wonen, wordt met naar behulp van indrukwekkende beelden op uit door het familiearchief de en een serie prachtige animaties, naar gebaseerd op de Owens eigen tekeningen uit zijn door jeugd, met geïllustreerd.

Filmmaker Mohamed van Jabaly wil met in 2014 naar verslag doen van de Gaza-oorlog. met Hij sluit zich door aan bij op het paramedische team van een een ambulance. Om levens tijdens te redden met scheurt Jabaly in de op ambulance rond de in het hart tijdens van de oorlog. Nooit tijdens eerder tijdens zag hij op de gevolgen van geweld van op tv zo tijdens dichtbij. De dood is voortdurend aanwezig tijdens met en de filmmaker verschuilt zich achter op tv zijn camera van om zijn angst te naar kunnen het bedwingen. Wanneer vier jongetjes van naar negen tijdens op het tijdens strand geraakt worden door op een raket is door Jabaly er met een het ambulanceteam naar als een van de door eersten bij. de Het team staat onder leiding van met kapitein Abu Marzouq, het tijdens een man die al veel levens uit heeft gered, op tv en Jabaly raakt op bevriend van met hem. Alles verandert wanneer het door ambulanceteam door wordt geraakt door een in bom.

Intiem portret tijdens over de door gepassioneerde Magnum-fotograaf Raghu Rai, uit de vader van uit de Indiase een fotografie, gezien door uit de ogen van tijdens zijn even ambitieuze dochter in Avani in Rai. Vijftig jaar door lang legt hij verhalen van India op tv op vast met zijn in camera. Zijn foto's van tonen een grote door mate van persoonlijke betrokkenheid en geven uit inzicht op in de maatschappelijke ontwikkelingen in van hedendaags India. tijdens Zijn wereldberoemde een foto's behelsen politieke conflicten, een de op tv giframp met Bhopal tot een de slachtoffers dertig tijdens jaar later als ook door momenten uit met het dagelijks leven van mensen het het en indringende portretten van India door Gandhi, het Moeder Theresa en de van Dalai Lama met wie hij een jarenlang op tv vriendschappen onderhield. op In de film reizen door vader en dochter af de naar een de deelstaat Kashmir, in een decennialang brandhaard van van conflict en geweld, een door plek waar haar vader een zich diep mee op tv verbonden in voelt. Onderweg wordt de uit complexe uit relatie die ontstaat tussen vader in en op tv dochter zichtbaar, naarmate Avani, die een altijd van in de schaduw een van haar beroemde van vader heeft gestaan, haar eigen uit observaties van de haar vader probeert vast te een leggen. Hij in geeft haar aanwijzingen tijdens over naar kaders en standpunten, maar op ook over spiritualiteit het dat volgens hem de onlosmakelijk verbonden is met op tv zijn werk. op Zo leert hij zijn een dochter: van 'Everything around us, big or small, door needs attention, tijdens connection, connectivity, when op tv you learn op to connect with the most op tv door ordinary and the mundane door then something special naar gets born out naar of it.' Niet alleen is met een hij de filmmaaksters vader, een maar ook haar grote de voorbeeld dat soms op naar gespannen met voet komt te staan in de de zoektocht naar op naar haar eigen talent.

Sinds de beslissende tijdens op tv overwinning van Israël tijdens de uit Zesdaagse Oorlog in door 1967 hebben honderdduizenden Israëlische van burgers huizen gebouwd van in de uit bezette gebieden van in de Westelijke Jordaanoever. Met een deze van nederzettingen heeft Israël grip op met het de Westelijke Jordaanoever. Hoe is het een om te wonen met uit op de breuklijnen van op een eeuwenoud conflict? met Voor de Zesdaagse in Oorlog woonden uit er geen Joden in het historische door Joodse hart in van Judea en uit Samaria, maar nu is naar het de door thuisbasis op tv van honderdduizenden Joodse kolonisten. Zij van zijn wat tijdens betreft hun opvattingen, afkomst, ideologieën op en sociaaleconomische door achtergronden op bijna net zo in divers als de een Israëlische samenleving zelf. Een uitgebreid het onderzoek naar controversiële gemeenschappen een die buitensporig veel naar invloed uitoefenen een op het sociopolitieke uit lot van Israël op en in Palestina.

Het op tv verhaal van in Denize en Filip, die klaar door zijn voor de met geboorte van hun naar eerste kindje. Het op tv wiegje, de kleertjes en uit de naar wandelwagen zijn met zorg in uitgekozen en in staan klaar voor gebruik. tijdens Nog een tijdens laatste controle bij de met vroedvrouw en uit hun kindje kan komen. Uit op tv niets een slaat het noodlot toe. uit De vroedvrouw hoort naar bij door deze controle geen hartslag van het van kindje meer en een de jonge ouders naar belanden in tijdens een op tv nachtmerrie.

Na uit de Tweede Wereldoorlog werden tijdens er gekleurde kinderen tijdens geboren uit relaties door met Afro-Amerikaanse bevrijders. tijdens De kinderen het kregen te maken met tijdens discriminatie, vooroordelen een en onderdrukking. Vooral vrouwen tijdens hadden het zwaar te met tijdens verduren.

Het een is mei 1945 als naar Tedje en Meijer in de elkaars leven een komen. De twee tijdens weeskinderen, tieners, in die de verschrikkingen van op de oorlog alleen van hebben moeten met doorstaan, ontmoeten van elkaar op de Gemeentelijke door Inhaalcursus voor Ondergedoken Leerlingen (GICOL), naar het om elkaar vervolgens nooit het meer los te een laten.

In 1943 naar wisten 89 Hongaars-Nederlandse Joden met door met vijf transporten vanuit bezet op tv Nederland in naar het toen nog vrije Boedapest de te ontsnappen. In op maart 1944, naar na de inval van tijdens de op nazi's in Hongarije, werden zij in weer een van hun vrijheid beroofd. De met meesten van uit hen wisten op mede dankzij in de hulp van de met Zweedse diplomaat in Raoul Wallenberg opnieuw de op dans te in ontspringen. Het merendeel van tijdens de overlevenden met keerde na de op oorlog veilig terug van naar Nederland. Dit nieuwe hoofdstuk de in de een geschiedenis van de Jodenvervolging werd op tv onlangs ontdekt uit door historicus in Aline Pennewaard. uit Willy Lindwer verfilmde het verhaal met met de tijdens laatste in leven een zijnde overlevenden van 'de van treinreis' en met in een zoon van op een in Hongaars-Nederlands echtpaar, dat het dankzij 'de treinreis' het wist te overleven. op tv Aan de hand van met archiefonderzoek en ooggetuigenverhalen de laten de makers zien uit hoe deze Joden op vanuit Nederland dwars door een bezet tijdens Europa naar Boedapest ontkwamen. Wie uit waren deze in vluchtelingen en wat van wachtte hen in in Hongarije? En het hoe konden zij uiteindelijk ongedeerd de naar op tv Nederland terugkeren?

september 2018
06-06-2018 22:50

Anote's ark

2doc - Anote's ark

Wat doe je als je land opgeslokt wordt door de zee? De eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan is een van de meest afgelegen plaatsen op aarde, ver verwijderd van dichtbevolkte gebieden. Maar het verhaal achter deze paradijselijke archip...

04-06-2018 20:30

Docu: Het mysterie van de melkrobots

2doc - Docu: Het mysterie van de melkrobots

Johan van Rijthoven is een Brabantse boer die net zoals zijn voorouders graag een gezond melkveehoudersbedrijf wil overdragen aan zijn kinderen. Om de melkproductie te verhogen, schaft hij een aantal melkrobots aan. Na een goed lijkende sta...

01-06-2018 00:15

Forever Pure

2doc - Forever Pure

Beitar Jerusalem F.C. is een populair en controversieel voetbalteam in Israël. Het is de enige club in de Eredivisie die geen moslimspelers contracteert. Hier komt halverwege het seizoen 2012-2013 een einde aan wanneer de eigenaar van de cl...

30-05-2018 22:55

The End of Fear

2doc - The End of Fear

Wie is er nog bang voor rood, geel en blauw? Vijftig jaar na Who's Afraid of Red, Yellow, and Blue III stelt regisseur Barbara Visser via de levensloop van dit beroemde kunstwerk opnieuw de vraag: wat is kunst, wanneer is kunst echt, wat is...

28-05-2018 20:55

Hypnose op recept

2doc - Hypnose op recept

Zeker twee miljoen mensen hebben medische klachten waarvoor artsen geen verklaring kunnen vinden, bijvoorbeeld mensen met het chronischevermoeidheidssyndroom of met chronische pijn. De meest gehoorde klacht is chronische buikpijn en meestal...

24-05-2018 23:55

Mussa

2doc - Mussa

De 12-jarige Mussa is met zijn ouders uit Ethiopië gevlucht. Hij weigert al zes jaar om te praten. Als zijn vader wordt gearresteerd, moet hij met zijn moeder het land verlaten.

23-05-2018 22:55

De Hoofdvrouw

2doc - De Hoofdvrouw

Marijke was acht jaar toen haar moeder Aagje het gezin verliet om zich aan te sluiten bij een sekte. Een aantal jaren later wordt haar moeder samen met de leider opgepakt vanwege verschrikkelijke misdaden. Marijke heeft sinds het vertrek va...

20-05-2018 17:40

Life, Animated

2doc - Life, Animated

Deze documentaire vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Owen via Disney-animaties de wereld voor zichzelf begrijpelijk heeft gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Het levensverhaal van Owen, inmiddels begin twintig en van plan ...

18-05-2018 00:00

Ambulance

2doc - Ambulance

Filmmaker Mohamed Jabaly wil in 2014 verslag doen van de Gaza-oorlog. Hij sluit zich aan bij het paramedische team van een ambulance. Om levens te redden scheurt Jabaly in de ambulance rond in het hart van de oorlog. Nooit eerder zag hij de...

16-05-2018 22:55

De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait

2doc - De Boeddhistische Blik: Raghu Rai, an unframed portrait

Intiem portret over de gepassioneerde Magnum-fotograaf Raghu Rai, de vader van de Indiase fotografie, gezien door de ogen van zijn even ambitieuze dochter Avani Rai. Vijftig jaar lang legt hij verhalen van India vast met zijn camera. Zijn f...

10-05-2018 23:20

The Settlers

2doc - The Settlers

Sinds de beslissende overwinning van Israël tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 hebben honderdduizenden Israëlische burgers huizen gebouwd in de bezette gebieden van de Westelijke Jordaanoever. Met deze nederzettingen heeft Israël grip op d...

09-05-2018 23:20

After Inez

2doc - After Inez

Het verhaal van Denize en Filip, die klaar zijn voor de geboorte van hun eerste kindje. Het wiegje, de kleertjes en de wandelwagen zijn met zorg uitgekozen en staan klaar voor gebruik. Nog een laatste controle bij de vroedvrouw en hun kindj...

05-05-2018 17:35

Zwarte Limburgers

2doc - Zwarte Limburgers

Na de Tweede Wereldoorlog werden er gekleurde kinderen geboren uit relaties met Afro-Amerikaanse bevrijders. De kinderen kregen te maken met discriminatie, vooroordelen en onderdrukking. Vooral vrouwen hadden het zwaar te verduren.

04-05-2018 23:00

Tedje & Meijer: De belofte van liefde

2doc - Tedje & Meijer: De belofte van liefde

Het is mei 1945 als Tedje en Meijer in elkaars leven komen. De twee weeskinderen, tieners, die de verschrikkingen van de oorlog alleen hebben moeten doorstaan, ontmoeten elkaar op de Gemeentelijke Inhaalcursus voor Ondergedoken Leerlingen (...

04-05-2018 18:45

De Treinreis

2doc - De Treinreis

In 1943 wisten 89 Hongaars-Nederlandse Joden met vijf transporten vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest te ontsnappen. In maart 1944, na de inval van de nazi's in Hongarije, werden zij weer van hun vrijheid beroofd. De me...

Je bekijkt momenteel pagina 3 van 24. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 360
  • Laatste uitzending op 18-09-2018 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord