Programma gemist?

Onthutsende een familiegeschiedenis over een verstoten kind in dat in in Ethiopië met voor galg en rad in opgroeit en een naar bejaarde Nederlandse vader die niet op tv langer een kan ontkomen uit aan zijn inmiddels een volwassen, buitenechtelijke zoon. met Vader en zoon blijken meer gemeen naar te door hebben dan naar ze ooit zouden willen met toegeven.

Hoe ga het je als arts om het op met ongeneeslijk zieke patiënten? Hoe uit met naar hun naderende dood? Gerenommeerd chirurg Atul op Gawande voelt uit zich vaak tekortschieten van tijdens uit de slechtnieuwsgesprekken met hun naar uitbehandelde patiënten. De ongeneeslijke ziekte door een van zijn vader en het het effect door daarvan op hem door en zijn moeder confronteert Gawande ook tijdens op het persoonlijke de vlak met de de vraag waar mensen op tv het het meest bij zijn gebaat met in hun met laatste levensfase. In de de documentaire onderzoekt hij de hoe artsen zich kunnen op bekwamen in gesprekken het over met het naderende einde een en gaat tijdens te rade bij het collega's met meer uit ervaring. Wat zijn je prioriteiten met als je tijd beperkt een is? Het in antwoord op deze vraag op tv geeft patiënten over op tv het algemeen een met goede leidraad met voor het invullen naar van de laatste op tv levensfase.

Documentaire die de door complexiteit laat zien de van tijdens samenleven in Jeruzalem. naar Hoe manifesteren religie en politiek op in zich in het uit dagelijks leven van de bewoners het in Jeruzalem? in Hoe is het mogelijk door dat deze van plaats nog met altijd enorme implicaties heeft voor uit de rest op van de uit wereld?

Licht-satirische beschouwing over van Niets, een waarin clichés, diepe inzichten en in de ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, het poëtisch geheel aan op elkaar tijdens geregen worden. met Iggy Pop vertolkt de stem in van Niets, die het moe van het een onbegrip dat hem naar telkens naar ten deel valt, besluit tijdens zijn zetel te tijdens verlaten om één in weekend onze van aarde te bezoeken. Wat volgt is tijdens een cinematografische een roadmovie waarin Niets op tv het aardse bestaan op tv observeert en becommentarieert. de In een de periode van acht jaar heeft van Mitic door 62 cameramensen wereldwijd gevraagd, waaronder de door prijswinnende filmmakers, wat voor hen Niets een naar is en ze dat laten de filmen. Het leverde op een grote hoeveelheid indrukwekkend in materiaal op het uit zeventig verschillende op landen, waaruit hij het een visueel de betoog over Niets heeft samengesmeed. de Het Niets in blijft een naar van de oudste en het meest terugkerende filosofische tijdens vraagstukken van de naar mensheid. Filosofen het en wetenschappers worstelen ermee op om de op tv essentie van het Niets te door begrijpen en in mystici dromen het ervan zich op tv het Niets te kunnen voorstellen. het Leegte is uit volgens het boeddhisme met 'het niet bestaan met van onafhankelijkheid en op met zichzelf staan'. Het heeft de alles een te maken met durven uit loslaten van waar je de in gelooft de en de hoe je denkt het dat iets is op of zou moeten van zijn. De vraag uit naar het Niets is tijdens een vraag naar het de betekenis van het leven met met zelf. Ondanks al onze door pogingen om het Niets te met begrijpen tijdens of te op tv ontkennen, is het Niets een bijzonder de en tot nu met met toe in documentaires weinig belicht naar onderwerp.

Televisiemaker Melliena door Beckmann vertelt in het verhaal over haar in vader die een de groot herseninfarct krijgt door en over dr. Bonte, uit een arts die op buiten het de lijntjes tijdens durft te kleuren en in een levensreddende operatie een laat uitvoeren. Melliena legt een de gevolgen naar van het handelen van deze naar arts op camera door vast en volgt het hem. De ultieme tijdens vraag op die in deze documentaire naar op boven op komt is: beschermen medische protocollen van het leven door tegen ingrepen die door een met situatie kan verergeren naar of zijn het regels een die verhinderen dat er op nog een ultieme een poging tot met behandelen wordt in gedaan?

Filmmaker Werner het Herzog het verkent met nieuwgierigheid en op verbeeldingskracht het digitale uit landschap van het internet. 'Lo' tijdens was ten gevolge in van een de computercrash, juist tijdens op het moment de waarop iemand de letter door G wilde intikken op tv voor het 'LOG IN', het een allereerste bericht dat op internet het verscheen. In een van reeks tijdens gesprekken neemt Werner Herzog de kijker door mee een op een met speelse, fascinerende en op tv deel verontrustende reis langs de op pioniers en de mensen een die nu onze door in toekomst vormgeven. We ontdekken hoe poëtisch naar en filosofisch met de conceptie van een het naar internet was. En met hoe de nabije de toekomst bijna niet te bevatten uit is. Zal het van internet een ooit dromen over zichzelf? met Kan het een op moraal krijgen, en van misschien zelfs de betekenis van van liefde bevatten? op tv Of zal het tijdens ons met binnenkort meer schade doen dan in goed? Als op tv dat al niet door gebeurd is?

Het een internet sluit zich van steeds verder om ons heen, uit op met het doel uiteindelijk iedereen, van overal, van altijd te bereiken. Maar sommige mensen het verdragen de tijdens straling van de met draadloze netwerken niet uit en tijdens voelen de onzichtbare pulsen in hun uit lichaam. Zijn het zij de het kanaries in de kolenmijn? een De het briljante Zweedse ingenieur Per Segerback stond een uit aan de wieg van de tijdens smartphone een bij Ericsson. Nu leeft hij naar al op achttien jaar in het bos, met omdat een hij ziek werd van de tijdens straling. Ook uit Asaka in Japan en het Anouk de in Nederland hebben last van de van straling van tijdens het een onzichtbare web van smartphones, zendmasten en naar slimme apparaten. het Is er voor hen op tv nog plek in als straks, de met 5G en door verder, alles op en iedereen door een draadloos tijdens web verbonden op tv wordt?

Voormalig kindsoldaten uit de Afrika worden uit door private legers voor naar een schijntje een ingehuurd en uitgezonden met naar Syrië en Afghanistan, door ondanks de gedragscodes met voor de (private) met van militaire industrie. Deze Deense door documentaire onderzoekt hoe globalisering oorlogsindustrie naar heeft in veranderd. Particuliere militaire van organisaties zijn naar belangrijke spelers geworden in conflicten over op tv de hele wereld. tijdens Ze leveren niet uit alleen materieel, door maar ook naar mankracht en verdienen hier flink een aan. van Uit kostenbesparing rekruteren ze soldaten op uit de in armste delen een van de wereld. Het op tv meest schrijnende in voorbeeld is het naar inhuren van voormalig met kindsoldaten.

Portret van filmmakers op tv en broer van en zus Abdelkarim van en Asma El-Fassi over door hun de moeder Noha, die decennia van geleden Marokko verliet om het door herenigd te worden met haar man naar Ali, die eerder uit als op tv expat naar Nederland op kwam. Hoewel Noha naar nooit heeft de kunnen aarden in Nederland, op tv klampt zij op tv zich vast aan haar gezin in de een het kleine stukje in aarde dat Oost-Souburg heet. Terwijl ze een geleidelijk naar haar negen naar kinderen het huis ziet verlaten, blikt de ze het terug op haar de leven. Ook zien uit we hoe haar man Ali de met naar Hongkong reist om dochter een Zoulikha te bezoeken, naar die als expat de in zijn voetsporen is de getreden. Zij de verruilde het leven tijdens in de Nederland voor de onbegrensde op tv mogelijkheden in de China.

Actrice Nazmiye Oral op tv en haar moeder op tv Havva speelden over op de hele wereld een hun voorstelling in 'Niet meer de zonder jou', op tv waarin een vrijgevochten Nederlands-Turkse vrouw de het confrontatie zoekt tijdens met haar moeder, het een tijdens traditionele moslima. Havva wilde tijdens niet dat hun familie zag met waar ze mee op op bezig was, maar uit is nu door door de knieën gegaan en de voorstelling een wordt bij haar uit thuis het opgevoerd. Een gebeurtenis die alle op door verhoudingen op scherp stelt. In Havva's door flat in Hengelo uit wordt de openhartige in dialoog gespeeld, met op tv op tijdens de bank de twee door broers, zus, de tante en van dochters van Nazmiye. De ongefilterde uit kennismaking met haar verhaal het zorgt voor onbegrip de en vervreemding, door maar ook een voor herkenning en de erkenning. De pijn en met de dilemma's op van integratie op met de vierkante een meter.

De rollen zijn door omgedraaid. door Ineens heb door je als dochter op de zorg voor je in bejaarde moeder. Hoe de beïnvloedt deze tijdens nieuwe situatie de verhoudingen? Elien, Carin op en Hanna in zorgen, naast hun in eigen gezin en drukke tijdens levens, de voor hun ouder naar wordende moeders. Dit doen ze door uit de liefde, maar soms zorgt plichtsbesef in voor spanning een en frustratie. tijdens Terwijl zij tijdens wassen, kleden, voeden en verzorgen, verliezen van hun het moeders steeds meer een grip op het naar leven. De tijdens rollen van ouder en kind draaien de op deze met manier genadeloos om. Een op tv op intieme blik op de het mantelzorg, wanneer drie dochters een hun eigen leven noodgedwongen uit in de parkeerstand uit uit zetten.

Vijf jaar van geleden begon met de Keniaanse boer de Kisilu zijn dagelijks leven vast een het te leggen met door de camera die hij kreeg naar van de de Noorse filmmaker Julia Dahr. de Het op tv resultaat is een opmerkelijke documentaire over in de op schokkende gevolgen van klimaatverandering voor op tv de kleine met boeren op op tv het Afrikaanse van platteland.

Een naar schooljaar uit het leven van in twee bevlogen leraren, uit John in en Amanda Leyden. Al 46 met jaar geven het zij les tijdens op Headfort School, met de enige kostschool in in Ierland voor kinderen een tussen de zeven en op tv op twaalf jaar. Nu bereiden een ze zich voorzichtig voor de op hun het pensioen. Maar kunnen naar ze eigenlijk wel een zonder hun leerlingen? John tijdens en van Amanda ontmoeten elkaar door als twintigers op Headfort, trouwen in en brengen het de rest van hun leven door door op door het schoolterrein. Hun door bijdrage in aan Headfort gaat de veel verder dan wat men een van een door leraar zou in verwachten. Ze zijn mentor, inspirator en tijdens in plaatsvervangend ouder voor op de kinderen. Nu de jaren met gaan tellen, bereiden John op tv en Amanda zich uit met langzaam voor op het het einde van hun door Headfort-bestaan en het naderend afscheid op tv van hun een leerlingen.

Waarom bewaren we het dingen, wat zit de door daarachter? Zijn we beter de af als met we niets meer fysiek bewaren het en alles alleen nog van in de cloud de naar te vinden is? van Zolang ze zich kan herinneren bewaart in Digna tijdens Sinke van op alles, variërend van suikerzakjes tot oude met met kranten. Samen met haar moeder door (92) probeert ze tijdens te achterhalen een waar die behoefte een vandaan komt. En Sinke gaat naar op met zoek naar naar de nieuwe mens, bij wie het met niet de meer om materie gaat, maar uit om met ervaringen: digitale nomaden en minimalisten in die door alleen nog een paspoort, op bankpasje, laptop van en telefoon van bezitten.

Documentaire over tijdens onverwachte in ontboezemingen en intieme bekentenissen de op een met onwaarschijnlijke plek langs de Duitse op tv snelweg. Hier naar staan verrassende tijdens toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. In de aanwezige het 'wensboeken' een schrijven bezoekers van alles naar op. De een bedankt voor in een uit vette voetbalscore uit of fantastische seks, anderen leggen in er hun ziel bloot een en van schrijven openhartig over naar hun angsten of verlangens. Deze op mozaïekvertelling neemt naar je de mee in onverwacht intieme verhalen over uit verlies, lust naar en liefde en de toont op op liefdevolle manier de confrontatie de tussen alledaagse sleur in en onze heimelijke angst van een of hartstocht.

februari 2019
05-11-2018 20:55

The Bastard

2doc - The Bastard

Onthutsende familiegeschiedenis over een verstoten kind dat in Ethiopië voor galg en rad opgroeit en een bejaarde Nederlandse vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen, buitenechtelijke zoon. Vader en zoon blijken meer...

02-11-2018 01:10

Sterfelijk zijn

2doc - Sterfelijk zijn

Hoe ga je als arts om met ongeneeslijk zieke patiënten? Hoe met hun naderende dood? Gerenommeerd chirurg Atul Gawande voelt zich vaak tekortschieten tijdens de slechtnieuwsgesprekken met hun uitbehandelde patiënten. De ongeneeslijke ziekte ...

31-10-2018 23:50

God's address

2doc - God's address

Documentaire die de complexiteit laat zien van samenleven in Jeruzalem. Hoe manifesteren religie en politiek zich in het dagelijks leven van de bewoners in Jeruzalem? Hoe is het mogelijk dat deze plaats nog altijd enorme implicaties heeft v...

30-10-2018 22:55

In Praise of Nothing

2doc - In Praise of Nothing

Licht-satirische beschouwing over Niets, waarin clichés, diepe inzichten en ogenschijnlijk willekeurige associaties tot een raadselachtig, poëtisch geheel aan elkaar geregen worden. Iggy Pop vertolkt de stem van Niets, die moe van het onbeg...

29-10-2018 20:55

Protocol van mijn vader

2doc - Protocol van mijn vader

Televisiemaker Melliena Beckmann vertelt het verhaal over haar vader die een groot herseninfarct krijgt en over dr. Bonte, een arts die buiten de lijntjes durft te kleuren en een levensreddende operatie laat uitvoeren. Melliena legt de gevo...

26-10-2018 00:00

Lo and Behold; Reveries of the Connected World

2doc - Lo and Behold; Reveries of the Connected World

Filmmaker Werner Herzog verkent met nieuwgierigheid en verbeeldingskracht het digitale landschap van het internet. 'Lo' was ten gevolge van een computercrash, juist op het moment waarop iemand de letter G wilde intikken voor 'LOG IN', het a...

22-10-2018 20:55

Ubiquity

2doc - Ubiquity

Het internet sluit zich steeds verder om ons heen, met het doel uiteindelijk iedereen, overal, altijd te bereiken. Maar sommige mensen verdragen de straling van de draadloze netwerken niet en voelen de onzichtbare pulsen in hun lichaam. Zij...

19-10-2018 00:15

The Child Soldier's New Job

2doc - The Child Soldier's New Job

Voormalig kindsoldaten uit Afrika worden door private legers voor een schijntje ingehuurd en uitgezonden naar Syrië en Afghanistan, ondanks de gedragscodes voor de (private) militaire industrie. Deze Deense documentaire onderzoekt hoe globa...

15-10-2018 21:00

Toen Ma naar Mars vertrok

2doc - Toen Ma naar Mars vertrok

Portret van filmmakers en broer en zus Abdelkarim en Asma El-Fassi over hun moeder Noha, die decennia geleden Marokko verliet om herenigd te worden met haar man Ali, die eerder als expat naar Nederland kwam. Hoewel Noha nooit heeft kunnen a...

10-10-2018 23:05

Niet meer zonder jou

2doc - Niet meer zonder jou

Actrice Nazmiye Oral en haar moeder Havva speelden over de hele wereld hun voorstelling 'Niet meer zonder jou', waarin een vrijgevochten Nederlands-Turkse vrouw de confrontatie zoekt met haar moeder, een traditionele moslima. Havva wilde ni...

08-10-2018 20:55

Moeder aan de lijn

2doc - Moeder aan de lijn

De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie de verhoudingen? Elien, Carin en Hanna zorgen, naast hun eigen gezin en drukke levens, voor hun ouder wordende moeders...

03-10-2018 23:00

Thank you for the rain

2doc - Thank you for the rain

Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu zijn dagelijks leven vast te leggen met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van klimaatveran...

02-10-2018 23:00

School Life

2doc - School Life

Een schooljaar uit het leven van twee bevlogen leraren, John en Amanda Leyden. Al 46 jaar geven zij les op Headfort School, de enige kostschool in Ierland voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar. Nu bereiden ze zich voorzichtig voor op...

01-10-2018 21:00

Bewaren

2doc - Bewaren

Waarom bewaren we dingen, wat zit daarachter? Zijn we beter af als we niets meer fysiek bewaren en alles alleen nog in de cloud te vinden is? Zolang ze zich kan herinneren bewaart Digna Sinke van alles, variërend van suikerzakjes tot oude k...

28-09-2018 00:05

Snelwegkerk

2doc - Snelwegkerk

Documentaire over onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg. Hier staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van ...

Je bekijkt momenteel pagina 3 van 28. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

2doc gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2doc de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2doc bij 2doc liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2doc. Heb je een uitzending van 2doc gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2doc gemist

Onder de noemer 2doc zijn op Nederland 2 voortaan wekelijks boeiende documentaires te bewonderen. De zender wil zo meer aandacht voor het genre. De maandagavond wordt sterker dan ooit geprofileerd als documentaire-avond, met wekelijks een nieuwe primetime documentaire om 21.00 uur.

Uitzending gemist van 2doc? Hier kun je alle uitzendingen van 2doc kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 406
  • Laatste uitzending op 18-02-2019 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord