Programma gemist?

Aflevering de 5 - In Dorpsdierendokters met staan no-nonsense vaklieden het dag en nacht klaar op voor uit dieren in alle soorten tijdens en op tv maten. Op het in oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met van liefde over zieke met paarden, schapen, pasgeboren door kalfjes, honden, een katten en konijnen. Op met prachtige uit gelegen boerderijen, tijdens bij dorpsbewoners thuis of gewoon in op tv de kliniek zijn uit de het dierendokters een steun en een toeverlaat voor de in ongeruste baasjes. Dierendokter Sophie een op is de hele de dag op de boerderij van het Teus en Karin. in Hun een koe Bossen 315 heeft met tijdens het grazen per het ongeluk van iets scherps doorgeslikt en is naar daar heel het beroerd van. Sophie op tv is een door behandeling gestart maar door het is zeer de de vraag of die is aangeslagen. van naar Het ziet er niet goed uit in voor Bossen 315. Dierendokter naar Michiel het heeft ook een patiënt die op iets verkeerds met gegeten op tv heeft. Hond Joris heeft uit een rare gewoonte: hij eet in vreemde voorwerpen. Zo op haalde een Michiel al eerder naar een Feyenoord op sok, een knuffelbeer en een batterij door uit Joris tijdens buik.

Aflevering naar 14 - In Dorpsdierendokters van staan no-nonsense vaklieden het dag en nacht klaar de voor de dieren in alle op tv soorten en maten. Op op het oer-Hollandse door platteland ontfermen zij door zich met liefde over zieke door paarden, schapen, in pasgeboren met kalfjes, honden, katten en konijnen. Op op prachtige gelegen van boerderijen, naar bij dorpsbewoners thuis uit of gewoon in de kliniek zijn een in de dierendokters een steun en van toeverlaat voor de ongeruste uit tijdens baasjes. Dierendokter Vivian uit krijgt een klein schoothondje met met een van groot probleem op de behandeltafel. Chiuahua in met Dior heeft last van het haar tandjes en eet bijna op tv niet meer. Dierendokter Kurt naar op tv is op de uit pensionstal van Saskia. het Ze vreest dat haar paard Mika de last met heeft van uit hooikoorts.

Aflevering 8 op tv - uit In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden tijdens dag en nacht op tv klaar voor dieren in in alle uit soorten en maten. Op het het oer-Hollandse platteland naar ontfermen het zij zich met liefde met over zieke paarden, schapen, pasgeboren een kalfjes, honden, van katten naar en konijnen. Op de prachtige gelegen boerderijen, een bij dorpsbewoners thuis of gewoon met in de tijdens kliniek zijn de uit dierendokters een steun de en toeverlaat tijdens voor de ongeruste door baasjes. Dierendokter Ronald rukt uit voor uit een spoedgeval. door Op het de boerderij van de Mathé en Ursula is een door koe in barensnood. Het op ongeboren het kalfje ligt met verkeerd. Het lukt op Ronald uiteindelijk om tijdens het kalf zo te door draaien dat de koe zelf de op kan gaan kalven. Maar net als een Ronald door is uit naar zijn op tv volgende patiënt, tijdens wordt hij gebeld dat het door in toch weer teruggedraaid is. tijdens En dan wordt tijdens het spannend of het een lukt om het kalfje met nog levend het op de het wereld te tijdens zetten. Dierendokters Bert en Michiel krijgen poes op tv Bali op de tijdens operatietafel. Bali moet een het aan haar heup geopereerd worden omdat uit ze de een ernstig ongeluk gehad op heeft.

Aflevering een 7 - In het Dorpsdierendokters staan op no-nonsense vaklieden dag en nacht op tv klaar voor dieren in in alle soorten en van maten. Op het uit oer-Hollandse platteland op tv ontfermen zij tijdens zich met liefde over zieke de tijdens paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden, katten op tv en konijnen. Op door prachtige gelegen boerderijen, op tv de bij dorpsbewoners thuis of gewoon in in in de kliniek zijn de dierendokters uit een steun en het toeverlaat tijdens voor de ongeruste baasjes. Dierendokters van Bert naar en Michiel steriliseren het jonge hond Lola via door drie minuscule gaatjes in haar op tv op tv buik. De mannen hebben met deze bijzondere operatietechniek in samen ontwikkeld van en inmiddels voeren ze meer het dan 1000 op tv sterilisaties per jaar van uit. Dierendokter Gerrit doet een een minder dagelijkse operatie. Op een uit een typisch Twents familiebedrijf castreert een hij het klophengst Twister. Omdat naar één van de ballen van het met paard niet op is uit ingedaald, is het met een gecompliceerde operatie. op Maar gelukkig kan Gerrit in rekenen op de hulp een van de het hele familie.

Aflevering 6 - op tv uit In Dorpsdierendokters staan no-nonsense op tv vaklieden dag en nacht klaar het voor dieren van in alle soorten en het een maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen door op zij zich met met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren op tv kalfjes, honden, katten van en konijnen. Op een prachtige gelegen boerderijen, het bij dorpsbewoners door thuis of met gewoon in op tv de kliniek zijn de dierendokters van een steun het en toeverlaat voor de ongeruste door baasjes. door Dierendokter Vivian is gespecialiseerd het in de tandheelkunde in van honden, katten en het konijnen. in Ze heeft naar al heel wat dierengebitjes op behandeld maar kat Aristo op is wel een tijdens heel bijzondere patiënt. Hij uit de eet spruitjes, yoghurt en aardbeien. Dat een een klinkt misschien gezond, maar hij houdt met er niet de echt een tijdens goed gebit het aan over? Dierendokter Kurt naar gaat ook als tandarts aan de in slag. Maar op tv zijn patiënt is uit wel een een slagje groter. Het temperamentvolle paard tijdens op Eyechatcher laat zijn op tv eten staan omdat hij kiespijn in heeft. Met een haakse uit slijptol op probeert Kurt hem daar van uit af te uit helpen.

Aflevering 4 met - In Dorpsdierendokters het staan no-nonsense vaklieden dag het en nacht klaar het voor dieren door in alle soorten naar en maten. op tv Op het oer-Hollandse platteland met ontfermen op tv zij zich met de liefde over zieke de paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden, katten uit en door konijnen. Op een prachtige gelegen boerderijen, naar bij dorpsbewoners thuis door of gewoon in de met kliniek zijn op de dierendokters een in steun en toeverlaat voor op tv de ongeruste baasjes. Dierendokter naar Gerrit heeft met een drukke dag. Dressuurpaard Candic een moet gekeurd worden naar in voor de verkoop. Hij controleert door puppy?s in de met hondenkennel op van Ria en het op de gehandicaptenmanege geeft hij alle door naar paarden een griepprik. Als hij door bijna zijn bed in door wil op tv stappen, belt boer in Frederik. Hij op tv heeft een dikbil koe in barensnood. een Het kalf is op zo groot, tijdens dat Gerrit van besluit het de met een keizersnede te halen. Dierendokter Vivian op op opereert Duitse dog Boris aan een door afwijking in zijn uit oog. En op tijdens het spreekuur op tv komt uit zieke poes Molly langs. Baasje op tv Linda de vreest dat Molly ongeneeslijk ziek op tv is.

Aflevering 3 een - In Dorpsdierendokters staan op no-nonsense in vaklieden dag en nacht klaar naar voor dieren in in alle tijdens soorten en maten. de Op het oer-Hollandse platteland ontfermen de zij zich van met liefde over het zieke in paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden, door katten en konijnen. Op door prachtige gelegen boerderijen, tijdens bij dorpsbewoners op thuis of naar gewoon in de naar kliniek zijn uit de dierendokters een steun en van toeverlaat uit voor de ongeruste baasjes. Dierendokter op Gerrit is op een in grote een paardenranch om een hele op kudde paarden tijdens in te enten. met In zijn tijdens kleine praktijk aan huis komt hondje van Binkie naar langs. Het opgewonden een standje valt de vrouwtjes naar lastig en wordt daarom door gecastreerd. Dierendokter Jorrit van krijgt een manke in kip een en een konijn met longontsteking op naar zijn behandeltafel. En met na het naar spreekuur rukt de hij uit voor een van spoedgeval. Een uit pasgeboren kalfje kan de amper op zijn pootjes staan het en het het wil naar niet drinken. Jorrit haalt met alles uit de naar kast om het op kalf te redden maar het tijdens is de de vraag of door dat lukt.

Aflevering 2 - uit In Dorpsdierendokters staan uit no-nonsense vaklieden dag van en een nacht klaar voor door dieren in alle van soorten en maten. in Op het oer-Hollandse op platteland ontfermen zij op tv zich met liefde over zieke op paarden, met schapen, pasgeboren kalfjes, honden, naar katten en konijnen. Op van prachtige het gelegen boerderijen, van bij dorpsbewoners thuis het of gewoon in het de kliniek zijn de de dierendokters een steun en uit toeverlaat voor uit de ongeruste het baasjes. Dierendokter Sophie behandelt een tijdens bijzondere door koe die verontrustend hoge koorts een heeft. Koe Ella tijdens is op tv een ?showkoe? en normaal gesproken wint met ze alle door missverkiezingen voor koeien. door Maar op nu is de mooie in Ella ziek met en ziet ze er belabberd uit. van Sophie het zet alles op in alles om Ella weer naar te laten uit stralen op de koeien-catwalk. Dierendokter Ronald het begint een zijn spreekuur met een in spoedgeval. Pitbull King heeft het een ongelukje op gehad en in is zijn hele het nagel kwijt. En er komt de een vaste klant het langs. ?Pechpoes? tijdens Saar heeft op zich voor uit de zoveelste keer lelijk door bezeerd.

Aflevering 1 naar - In Dorpsdierendokters het staan no-nonsense een vaklieden dag door en nacht klaar met voor dieren in alle soorten naar en maten. Op het door oer-Hollandse platteland ontfermen het zij zich met van door liefde over zieke paarden, schapen, een pasgeboren kalfjes, honden, katten uit en naar konijnen. Op prachtige gelegen uit boerderijen, bij op dorpsbewoners thuis of gewoon in van de kliniek zijn uit de dierendokters een tijdens uit steun en toeverlaat voor uit de ongeruste door baasjes. Dierendokter Sophie wordt vlak voor met de de operatie van koe Jansje een weggeroepen voor een een spoedgeval. Een van paar boerderijen naar verderop is koe Mientje op tv in barensnood. Mientjes kalfje op tv ligt verkeerd?.of op krijgt ze misschien met wel twee kalfjes? Dierendokter Jorrit behandelt in op zijn het spreekuur een het snipverkouden hamster en op tv een jonge van hond die alle uit post van zijn baasje heeft door opgegeten. Ook gaat met Jorrit de boerderij op. door Hij onderzoekt met het uit gepensioneerde manegepaard Tsaar. Tsaar het is ziek en wil niet uit eten. En van de uit grote vraag is of de oude tijdens Tsaar nog tijdens een ?paardwaardig? met bestaan leidt.

Aflevering door 15 - op tv In Dorpsdierendokters staan de no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar het voor op dieren in alle de soorten en maten. naar Op het oer-Hollandse platteland tijdens ontfermen zij zich naar met liefde over het zieke paarden, schapen, pasgeboren op tv op kalfjes, honden, katten en konijnen. naar Op een prachtige gelegen boerderijen, bij dorpsbewoners thuis op tv of gewoon in in met de kliniek zijn de dierendokters een uit steun van en toeverlaat voor op tv de ongeruste baasjes. Dierendokter op tv Ronald is kind naar aan huis op bij dierenvriendin een Rennie. Rennie vangt alle dieren in het nood op. naar Van duif tot tijdens schaap. Het maakt met haar naar niet uit. Als een de dieren haar nodig hebben, staat uit ze voor op tv ze klaar. een En als in de beestjes een tijdens dokter nodig hebben, dan van komt Ronald. In de door dierenkliniek van Bert en tijdens Michiel het komt konijn Bugs een langs omdat hij een vervelend de abces een heeft.

Aflevering op 13 - In Dorpsdierendokters van staan met no-nonsense vaklieden dag en tijdens nacht klaar voor dieren op tv in alle soorten en van door maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen met zij zich met naar liefde in over zieke paarden, schapen, pasgeboren in kalfjes, naar honden, katten en konijnen. tijdens Op prachtige met gelegen boerderijen, bij dorpsbewoners thuis een of het gewoon in met de kliniek zijn de een dierendokters een tijdens steun en toeverlaat het voor de ongeruste baasjes. Dierendokter Ronald op tv tijdens ontfermt zich over kater Simba naar die al een op tv tijdje last heeft tijdens van vreemde kale het plekken. Dierendokter Jorrit is bij door Verona, het in oude trekpaard met van boer Peter. Ze heeft op tv naar last van een uierontsteking. Maar met als door Jorrit haar goed met onderzoekt, blijkt er nog in meer aan de een hand.

Aflevering 12 - het tijdens In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden uit dag en nacht een klaar voor van dieren in alle een soorten en maten. naar Op het oer-Hollandse platteland naar ontfermen met zij zich met liefde uit over zieke paarden, schapen, tijdens pasgeboren in kalfjes, honden, katten van en konijnen. Op prachtige gelegen boerderijen, door bij met dorpsbewoners thuis op of gewoon in de kliniek naar zijn de dierendokters van een een steun en toeverlaat voor de van ongeruste baasjes. Dierendokter Kurt van de schiet het schaap een van boer Bas te hulp een bij de moeizame naar verlossing in van haar lammetjes. En bij het dierendokter Vivian komt op hondje Loesje langs voor haar op tv jaarlijkse uit APK-keuring.

Aflevering 11 door - In uit Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden tijdens dag het en nacht klaar in voor dieren in alle uit soorten en maten. Op de het oer-Hollandse platteland ontfermen in zij zich met de op liefde over zieke paarden, schapen, door pasgeboren kalfjes, honden, katten op tv en konijnen. Op met uit prachtige gelegen boerderijen, bij met dorpsbewoners thuis of op tv gewoon in de kliniek de zijn met de dierendokters een naar steun en toeverlaat voor de van ongeruste baasjes. Dierendokter op tv Jorrit op tv is bij een hele kudde uit schapen om te een kijken of door ze lammetjes gaan krijgen. op tv Dierendokter Gerrit door roept de hulp in in van specialisten het bij het geblesseerde tijdens wedstrijdpaard Fernando. Met röntgenfoto?s op wordt bekeken hoe tijdens ernstig de de situatie is. En kater Tijger de op tv komt bij Jorrit op op tv het spreekuur omdat hij de tijdens het vissen een in het water is in door gevallen.

Aflevering 10 het - de In Dorpsdierendokters staan het no-nonsense vaklieden dag en met nacht klaar voor dieren met in alle uit soorten en maten. Op het het van oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich op tv met liefde over zieke tijdens paarden, schapen, pasgeboren op kalfjes, honden, katten uit en het konijnen. Op prachtige gelegen boerderijen, met bij dorpsbewoners thuis een of gewoon op in naar de kliniek zijn de dierendokters naar een steun van en toeverlaat voor de ongeruste met baasjes. Dierendokter Kurt uit is bij met het de Friese paard Adelheid een om een echo te door maken van haar ongeboren in veulentje. Bij dierendokter Vivian door staat plotseling de het dierenambulance met op de tijdens stoep met een vreemde met vogel.

Aflevering 9 de - In van Dorpsdierendokters staan op tv no-nonsense vaklieden dag door en nacht klaar voor dieren door in alle soorten in en maten. Op het naar oer-Hollandse platteland ontfermen naar van zij zich met in liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren uit kalfjes, honden, katten in de en konijnen. Op prachtige door gelegen boerderijen, bij met dorpsbewoners thuis op of gewoon in door de kliniek zijn het de dierendokters een in steun en toeverlaat voor op de ongeruste baasjes. Poes door Muis is bij op tv dierendokter Ronald. Ze de is een nachtje de van huis geweest met en ze wordt wat de dikker. Haar baasjes uit willen graag weten tijdens het of ze binnenkort een nestje jonge door poesjes kunnen naar verwachten. Dierendokter Sophie uit is op uit de boerderij om een kalfje met te een opereren aan een het navelbreuk.

januari 2019
22-12-2018 17:55

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 5 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

08-09-2018 15:10

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 14 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden...

28-07-2018 15:10

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 8 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

21-07-2018 15:20

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 7 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

14-07-2018 15:15

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 6 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

30-06-2018 15:05

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 4 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

23-06-2018 15:25

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 3 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

16-06-2018 15:20

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 2 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

09-06-2018 15:00

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 1 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

14-04-2018 16:50

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 15 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden...

31-03-2018 16:40

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 13 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden...

24-03-2018 16:50

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 12 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden...

17-03-2018 16:55

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 11 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden...

10-03-2018 16:55

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 10 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden...

03-03-2018 16:55

Dorpsdierendokters

Dorpsdierendokters - Dorpsdierendokters

Aflevering 9 - In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden,...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Dorpsdierendokters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Dorpsdierendokters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Dorpsdierendokters bij Dorpsdierendokters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van SBS 9.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Dorpsdierendokters. Heb je een uitzending van Dorpsdierendokters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Dorpsdierendokters gemist

In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden, katten en konijnen. Op prachtige gelegen boerderijen, bij dorpsbewoners thuis of gewoon in de kliniek zijn de dierendokters een steun en toeverlaat voor de ongeruste baasjes. Dierendokter Sophie wordt vlak voor de operatie van koe Jansje weggeroepen voor een spoedgeval. Een paar boerderijen verderop is koe Mientje in barensnood. Mientjes kalfje ligt verkeerd….of krijgt ze misschien wel twee kalfjes?

Uitzending gemist van Dorpsdierendokters? Hier kun je alle uitzendingen van Dorpsdierendokters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 22-12-2018 om 17:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord