Programma gemist?

Entomoloog uit Sander Koenraadt en viroloog van Gorben Pijlman van de van Wageningen Universiteit tijdens infecteren alledaagse op tv muggen met virussen. Zo het ontdekken op ze welke ziektes deze tijdens dieren kunnen overbrengen. de De doodgewone huissteekmug op tv bijvoorbeeld kan in bij een natte lente de en droge zomer het met westnijlvirus door verspreiden.

Kunstenaar en van archeoloog in Theo de Feyter, die tijdens in Syrië schilderijen maakt op van in de straten van Damascus, de souq uit op tv in Aleppo en de op tv tempel en de van gigantische triomfboog van Palmyra, van is zeer geschokt door tijdens op de verwoesting van de al het erfgoed met als gevolg van het het oorlogsgeweld. Archeoloog uit Sada Mire bevestigt tijdens dat 'erfgoed vertelt waarom je uit bent wie je bent'. van tijdens Directeur Ayham Al-Fakhri van het museum met in in Raqqa heeft tevergeefs geprobeerd de op tv archeologische vondsten uit te beschermen tegen met berovingen door van IS. Archeoloog door Olivier Nieuwenhuijse en op andere Leidse onderzoekers kwamen een opgravingen doen, maar veel materiaal tijdens is verdwenen. door De Syrische archeoloog Khaled uit Hiatlih, woonachtig op tv in Den Haag, uit maakt 3D-geprinte uit reconstructies. Dankzij nieuwe door 3D-scantechnieken, ontdekt naar Elisabeth, kunnen in spijkerschrift geschreven op teksten gelezen worden. uit Geo-ingenieur Dominique Ngan-Tillard toont de een assyriologe Caroline Waerzeggers hiermee een naar drieduizend met jaar oude brief, verborgen in een uit in enveloppe van klei.

Diederik in Jekel bezoekt Bana, een door arm dorp in het Burkina Faso, waar gentechmuggen op tv worden met uitgezet in de strijd de tegen door malaria. De muggen en parasieten worden uit steeds resistenter in tegen de reguliere middelen. in Wetenschappers passen malariamuggen tijdens genetisch in zo aan dat ze alleen naar de nog mannetjes als van nakomelingen krijgen en met tenslotte uitsterven. Tegenstanders door noemen zulke ingrepen op tv gevaarlijk. Is dat in terecht?

Illegaal vuurwerk in met een op tv postpakket, het uit is niet alleen gevaarlijk als de het bezorgbusje uit een ongeluk krijgt. Een naar pakketje met buitenlands een knalwerk kan een al door een statisch in vonkje van van een wollen trui ontbranden, van postbezorgers en kopers door lopen daardoor gevaar. De op Kennis van Nu in door laat zien hoe naar een postpakketje onder een puberbed kan het met veranderen in een in massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer op Erik ten op Hag ziet data-analyse als een de behulpzame op tv ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse met de Boode dat Nederlandse in keepers het de keepen op tv verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het op tv verschil maken, op benadrukt ook de Leidse op in sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. Ook naar James Stout, op eerste solist bij op Het Nationale Ballet, ziet het belang in naar van data-analyse. Onderzoekster Janine Stubbe de ontwikkelt bij Codarts met in Rotterdam een app het voor op tv dansers. Aan de TU Eindhoven van wordt een plaktattoo uit naar ontwikkeld die tijdens een het hardlopen zegt of je naar op het goede deel van van je het voeten naar landt.

Elisabeth de van Nimwegen op en Diederik Jekel volgen met de weg van plant het naar bonenburger. door Als vleesvervangende grondstof wordt van meestal de soja gebruikt, omdat daar in veel eiwitten met in zitten. Voor van het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame uit processen gevolgd op tv worden. Voor efficiëntere methoden door vindt onderzoek in plaats aan een de Universiteit van Wageningen en met bij uit De Vegetarische tijdens Slager van Unilever, dat met evenals het van Amerikaanse Beyond Meat succesvol naar de op beurs een is gegaan.

Bert Pot, uit een van de eersten naar in Nederland op tv met uit een geavanceerde elektronische handprothese, het bereidt zich van voor op de cybathlon, een door wedstrijd op tv voor mensen met een prothese. Johan een Baggerman heeft een in voor in Nederland unieke armklikprothese, die hij met aansluit op tv via een bout in met zijn arm. Voor op tv kinderen in de van groei, zoals de op 9-jarige naar Reavano, zou een 3D-geprinte arm de uit oplossing uit kunnen zijn.

Brabantse tijdens drugscriminelen gebruiken zorgwekkend met vaak het riool met als dumpplek voor op drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het tijdens eerst aan. En tijdens om de met drugscriminaliteit een te bestrijden, startte de politie uit in Noord-Brabant een eigen tijdens drugslab in om agenten te trainen. in De Kennis van Nu in de kreeg exclusief toegang tot een deze drugskeuken tijdens op een geheime uit locatie.

Elisabeth van Nimwegen tijdens en uit ecoloog Hans de door Kroon van de uit Radboud Universiteit bezoeken in Duitse entomologen met die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten in er rondvliegen op tv in Duitse van natuurgebieden. Ook in natuurgebied het De Kaaistoep bij uit Tilburg hebben insectentellers de naar afgelopen 25 jaar op door het aantal insecten zien afnemen. op tv 'Beduidend minder door kevers en nachtvlinders dan twintig de jaar geleden', aldus de teller Paul naar van Wielink. uit Vogelecoloog Theunis Piersma maakt zich naar eveneens grote zorgen. uit op tv Door de insectensterfte zijn er de steeds minder door insectenetende vogels, met zoals spreeuwen en het zwaluwen. Bij 25 van boerenbedrijven in Gelderland uit werd een groot aantal gifstoffen naar aangetroffen. Welke gevolgen het heeft uit dat voor het in insectenbestand?

Evolutiebioloog een Rutger Vos door toont Diederik hoe weinig de de huiskat van de naar wilde door kat verschilt. Dit in uit tegenstelling tot de op hond, de koe en naar het op tv schaap, die totaal op niet lijken op hun wilde voorouders. een Elisabeth is met tijdens bioloog Maarten naar Schrama op tv op Schiermonnikoog, waar in ongeveer vijftig verwilderde huiskatten op tv leven. In de provincies Utrecht naar en door Friesland mag van erop gejaagd worden, in maar schieten op die uit katten is uit riskant.

De Leidse hersenonderzoeker uit in Elseline Hoekzema bewees dat naar de hersenen van moeders uit ingrijpend op veranderen tijdens de zwangerschap en volgens het van neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook het vaders een er niet onderuit: op tv het zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog op tv Marian tijdens Bakermans onderzoekt of van er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' in vrijkomen. met Aaf Brandt Corstius, een Leonie ter Braak, uit Sofie van den in Enk en Lucas van de uit Meerendonk in vertellen over de grote veranderingen de die zij gewaar werden met toen zij een een kind een kregen.

Florence Gundo, die het een weeshuis uit runt in uit Kisum, kweekt krekels als aanvulling een op in de dagelijkse met maaltijd van de kinderen. Margot Calis, met een een van de eerste insectenkwekers, met bezoekt regelmatig met door Flying naar Food-projectleider Erwin Beckers haar Afrikaanse in collega's.

De Leidse hersenonderzoeker van met Elseline Hoekzema bewees op tv dat de hersenen van moeders met ingrijpend veranderen tijdens tijdens de van zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog van Peter Bos de komen ook vaders er van niet onderuit: het zorgbrein met wordt geactiveerd. Pedagoog Marian een Bakermans door onderzoekt of er op door huid-op-huidcontact een meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. een Aaf Brandt Corstius, Leonie ter door Braak, Sofie van uit den Enk en tijdens Lucas een van de Meerendonk de vertellen over de grote veranderingen van die zij een gewaar werden toen zij een in kind de kregen.

Florence Gundo, op die een weeshuis door runt in Kisum, uit kweekt in krekels als aanvulling op de dagelijkse een maaltijd van op tv de kinderen. Margot Calis, het het een van de eerste de insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying door Food-projectleider Erwin in Beckers haar Afrikaanse naar collega's.

Ajax-hoofdtrainer Erik uit ten Hag ziet met data-analyse als een behulpzame naar ondersteuning. uit Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de een Boode dat in Nederlandse op tv keepers het keepen op tv verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad op tv het verschil maken, benadrukt het ook de Leidse met van sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. Ook James Stout, de naar eerste solist bij het Nationale het Ballet, ziet met het belang een van data-analyse. Onderzoekster Janine tijdens Stubbe ontwikkelt bij het Codarts in Rotterdam van een app voor dansers. Aan naar de door TU Eindhoven wordt door een plaktattoo ontwikkeld die het tijdens met het hardlopen zegt of je de op het van goede deel van je door voeten in landt.

juli 2021
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!