Programma gemist?

Entomoloog Sander in Koenraadt en met viroloog Gorben Pijlman van de van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse een muggen met tijdens virussen. Zo ontdekken ze welke van ziektes deze dieren met kunnen uit overbrengen. De doodgewone op tv huissteekmug bijvoorbeeld kan het bij een natte lente van en droge zomer het westnijlvirus de van verspreiden.

Kunstenaar en met archeoloog Theo de Feyter, met die van in Syrië schilderijen maakt op tv van het de straten van Damascus, met de souq in Aleppo van en de met tempel en de gigantische naar triomfboog van Palmyra, is op tv zeer geschokt door het op tv de verwoesting van op tv al het erfgoed tijdens als gevolg van op het oorlogsgeweld. Archeoloog naar Sada Mire bevestigt door dat 'erfgoed vertelt waarom van je bent wie de je bent'. Directeur Ayham Al-Fakhri tijdens door van het museum in Raqqa naar heeft tevergeefs geprobeerd de tijdens archeologische vondsten op tv te beschermen tegen berovingen de van IS. Archeoloog op op tv Olivier Nieuwenhuijse en andere Leidse onderzoekers uit kwamen van opgravingen doen, maar tijdens veel materiaal is verdwenen. naar De Syrische archeoloog Khaled naar in Hiatlih, woonachtig in de Den Haag, maakt 3D-geprinte het reconstructies. Dankzij nieuwe 3D-scantechnieken, ontdekt de Elisabeth, kunnen in de spijkerschrift in geschreven teksten gelezen met worden. Geo-ingenieur Dominique op tv Ngan-Tillard toont assyriologe Caroline Waerzeggers een in hiermee een drieduizend jaar oude brief, het verborgen in op een enveloppe van tijdens klei.

Diederik Jekel van bezoekt Bana, door een arm van dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen in worden uitgezet in in het de strijd tegen malaria. van De muggen en parasieten worden van steeds resistenter de tegen de uit reguliere middelen. naar Wetenschappers passen malariamuggen genetisch zo de aan dat in ze alleen uit nog mannetjes als nakomelingen tijdens krijgen en tenslotte uitsterven. met Tegenstanders noemen zulke ingrepen tijdens uit gevaarlijk. Is dat van terecht?

Illegaal vuurwerk in tijdens een postpakket, het in is niet het alleen gevaarlijk als van het bezorgbusje een een ongeluk krijgt. Een op tv pakketje met uit buitenlands knalwerk kan tijdens al door een statisch vonkje naar van een wollen naar trui ontbranden, postbezorgers de en in kopers lopen daardoor op tv gevaar. De Kennis een van Nu laat zien met hoe een postpakketje het onder een puberbed het kan veranderen in in een de massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer naar Erik ten Hag ziet data-analyse naar als een behulpzame een ondersteuning. van Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de met in Boode dat Nederlandse het keepers het keepen op tv verkeerd aanleren. Data-analyse door kan inderdaad het verschil maken, benadrukt van ook op de Leidse sportdatawetenschapper Rens op tv Meerhoff. door Ook James Stout, eerste solist tijdens bij met Het Nationale Ballet, uit ziet het belang een van data-analyse. Onderzoekster Janine Stubbe in ontwikkelt bij Codarts in door op Rotterdam een app op voor dansers. Aan de TU in Eindhoven wordt een plaktattoo tijdens ontwikkeld naar die tijdens het met hardlopen zegt of op je op het goede deel de de van je voeten met landt.

Elisabeth van van Nimwegen en Diederik een Jekel de volgen de weg van in plant naar bonenburger. het Als vleesvervangende grondstof wordt het meestal soja gebruikt, omdat een daar veel eiwitten met in zitten. van Voor het verkrijgen naar daarvan moeten echter van niet-duurzame processen gevolgd worden. op tv Voor een efficiëntere methoden het vindt onderzoek plaats op tv aan de Universiteit van Wageningen op tv en bij met De Vegetarische Slager van tijdens Unilever, dat evenals door het Amerikaanse Beyond op Meat succesvol naar de van beurs naar is gegaan.

Bert met Pot, een in van de eersten tijdens in Nederland met een geavanceerde tijdens elektronische handprothese, bereidt zich door op voor op de cybathlon, een uit wedstrijd voor mensen met van een prothese. Johan naar Baggerman uit heeft een voor Nederland unieke met armklikprothese, die van hij aansluit naar via een bout in tijdens zijn arm. Voor kinderen naar in de het groei, zoals de de 9-jarige Reavano, zou een door 3D-geprinte de arm de oplossing een kunnen zijn.

Brabantse drugscriminelen gebruiken door zorgwekkend vaak van het riool als dumpplek met voor drugsafval, toonden de rioolonderzoekers voor met het eerst uit aan. En om van de drugscriminaliteit te bestrijden, door startte de politie in in Noord-Brabant tijdens een eigen drugslab op tv om agenten te trainen. De met Kennis van van Nu naar kreeg exclusief toegang tot deze drugskeuken met op uit een geheime op tv locatie.

Elisabeth op van Nimwegen en ecoloog op Hans een de Kroon van de van Radboud Universiteit de bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 tijdens de bijhouden hoeveel insecten naar er rondvliegen in Duitse naar natuurgebieden. Ook van in natuurgebied De de Kaaistoep bij Tilburg van hebben insectentellers de afgelopen met 25 jaar het aantal door insecten een zien afnemen. 'Beduidend minder kevers en de de nachtvlinders dan twintig jaar naar geleden', aldus teller de Paul van Wielink. Vogelecoloog Theunis op Piersma maakt zich door eveneens grote zorgen. van Door uit de insectensterfte zijn uit er steeds in minder insectenetende vogels, zoals spreeuwen tijdens en op zwaluwen. Bij 25 boerenbedrijven in Gelderland in werd een in groot op aantal gifstoffen aangetroffen. de Welke gevolgen heeft dat naar voor het de insectenbestand?

Evolutiebioloog Rutger van Vos toont uit Diederik hoe weinig door de huiskat van de op tv wilde kat verschilt. Dit van in van tegenstelling tot de hond, van de koe naar en het schaap, uit die totaal niet lijken tijdens op hun wilde voorouders. tijdens Elisabeth uit is met bioloog naar Maarten Schrama op uit Schiermonnikoog, waar met ongeveer vijftig verwilderde van huiskatten leven. In de provincies het Utrecht uit en Friesland mag erop gejaagd door worden, maar schieten op naar op tv die katten is in riskant.

De Leidse het hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees het dat door de hersenen van moeders op ingrijpend in veranderen tijdens de zwangerschap en volgens een neuro-endocrinoloog Peter Bos naar het komen ook vaders er van niet onderuit: het het zorgbrein wordt geactiveerd. het Pedagoog Marian de Bakermans onderzoekt of er een door huid-op-huidcontact meer tijdens 'knuffelhormonen' vrijkomen. naar Aaf Brandt Corstius, Leonie ter op Braak, Sofie het van den Enk een en Lucas van de de Meerendonk vertellen op over de grote veranderingen uit die zij gewaar werden een toen zij in een in kind kregen.

Florence Gundo, in die een weeshuis de runt in Kisum, een kweekt krekels als een aanvulling op de met dagelijkse maaltijd het van de kinderen. Margot Calis, een een van de met eerste insectenkwekers, bezoekt het regelmatig door met Flying Food-projectleider het Erwin Beckers haar Afrikaanse tijdens collega's.

De op Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees van dat de naar hersenen van moeders de ingrijpend veranderen tijdens op de zwangerschap tijdens en volgens met neuro-endocrinoloog Peter Bos op komen ook vaders het er niet onderuit: van het zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog Marian uit met Bakermans onderzoekt of er door huid-op-huidcontact op van meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt Corstius, uit Leonie uit ter Braak, Sofie van tijdens den Enk en Lucas op tv van de het Meerendonk vertellen naar over de grote veranderingen die door zij gewaar uit werden toen zij door een kind met kregen.

Florence Gundo, de die een weeshuis van runt in Kisum, van kweekt krekels op tv als aanvulling op de een dagelijkse maaltijd van met de kinderen. Margot Calis, door een naar van de eerste insectenkwekers, bezoekt op tv regelmatig tijdens met Flying naar Food-projectleider Erwin Beckers op haar Afrikaanse collega's.

Ajax-hoofdtrainer van Erik ten Hag ziet het data-analyse als tijdens een behulpzame ondersteuning. Zo naar ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de naar op Boode dat Nederlandse keepers het de keepen op tv verkeerd aanleren. Data-analyse kan door inderdaad het verschil op maken, benadrukt de ook de Leidse sportdatawetenschapper Rens tijdens Meerhoff. Ook in James Stout, eerste door solist bij het Nationale Ballet, tijdens ziet op het belang van tijdens data-analyse. Onderzoekster Janine Stubbe ontwikkelt op bij Codarts een in van Rotterdam een app voor dansers. uit Aan de TU met Eindhoven wordt een naar plaktattoo ontwikkeld die het tijdens het uit hardlopen zegt of op je op het door goede deel van op je voeten tijdens landt.

oktober 2019
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!