Programma gemist?

Entomoloog Sander het Koenraadt en viroloog in Gorben Pijlman op tv van de Wageningen tijdens Universiteit infecteren alledaagse van muggen met virussen. Zo ontdekken in ze de welke ziektes deze dieren kunnen door overbrengen. De op doodgewone tijdens huissteekmug bijvoorbeeld kan de bij een natte lente in en droge naar zomer het westnijlvirus een verspreiden.

Kunstenaar door en archeoloog op Theo de Feyter, die in Syrië de schilderijen maakt van met de straten van door het Damascus, de souq in op Aleppo en naar de tempel en de gigantische triomfboog uit van Palmyra, is door het zeer geschokt door de verwoesting van een al het erfgoed naar als van gevolg van het oorlogsgeweld. Archeoloog in tijdens Sada Mire bevestigt dat 'erfgoed tijdens vertelt waarom in je bent wie je bent'. met Directeur de Ayham Al-Fakhri van naar het museum in de Raqqa heeft op tv tevergeefs geprobeerd de archeologische vondsten te tijdens beschermen met tegen berovingen van IS. Archeoloog naar met Olivier Nieuwenhuijse en het andere Leidse onderzoekers kwamen opgravingen doen, door maar een veel materiaal is verdwenen. De het Syrische archeoloog op tv Khaled Hiatlih, met woonachtig in Den Haag, op maakt 3D-geprinte reconstructies. naar Dankzij nieuwe uit 3D-scantechnieken, ontdekt Elisabeth, door kunnen in spijkerschrift geschreven teksten naar gelezen worden. de Geo-ingenieur Dominique door Ngan-Tillard toont assyriologe Caroline Waerzeggers in hiermee tijdens een drieduizend op jaar oude brief, uit verborgen in een enveloppe van op tv klei.

Diederik in Jekel bezoekt Bana, een het arm met dorp in Burkina op Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet de in het de strijd tegen malaria. met De muggen en parasieten worden tijdens steeds resistenter de tegen de de reguliere middelen. op Wetenschappers passen malariamuggen tijdens genetisch zo aan dat ze alleen het nog mannetjes in als naar nakomelingen krijgen en door tenslotte uitsterven. Tegenstanders noemen zulke door ingrepen gevaarlijk. op Is dat uit terecht?

Illegaal naar vuurwerk in een postpakket, het het is niet alleen naar gevaarlijk als het met bezorgbusje van een ongeluk krijgt. Een pakketje van met buitenlands naar knalwerk kan al door met een statisch uit vonkje van een wollen van trui het ontbranden, postbezorgers een en kopers lopen in daardoor gevaar. De Kennis van het Nu laat uit zien hoe in een postpakketje onder een puberbed op tv kan veranderen tijdens in een de massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer naar Erik ten Hag ziet uit data-analyse als tijdens een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte in op tv bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse met keepers het van keepen verkeerd de aanleren. Data-analyse kan inderdaad door het verschil door maken, benadrukt de ook de Leidse sportdatawetenschapper de Rens Meerhoff. Ook James naar Stout, op eerste solist bij Het Nationale Ballet, op ziet het een belang van data-analyse. Onderzoekster een tijdens Janine Stubbe ontwikkelt bij Codarts in in het Rotterdam een app voor dansers. op tv Aan de TU Eindhoven tijdens wordt een uit plaktattoo met ontwikkeld die tijdens het hardlopen zegt op of je op een het op tv goede deel van je voeten naar het landt.

Elisabeth van Nimwegen de en Diederik Jekel door volgen de tijdens weg van een plant naar bonenburger. van Als vleesvervangende grondstof de wordt meestal een soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten de in zitten. Voor het het verkrijgen in daarvan moeten echter op niet-duurzame processen naar gevolgd worden. Voor efficiëntere tijdens methoden vindt onderzoek plaats een aan op tv de Universiteit van Wageningen door en bij De Vegetarische de Slager in van Unilever, dat evenals naar het Amerikaanse Beyond het Meat succesvol in naar de beurs is de gegaan.

Bert door Pot, een van van de eersten in Nederland van met een geavanceerde in elektronische handprothese, bereidt zich uit het voor op de cybathlon, een het wedstrijd voor mensen de met een prothese. Johan tijdens Baggerman heeft tijdens een voor in Nederland unieke armklikprothese, het die hij aansluit via een op tv bout met in zijn in arm. Voor kinderen van in de groei, zoals de van 9-jarige Reavano, zou het een de 3D-geprinte arm de oplossing met kunnen zijn.

Brabantse het drugscriminelen gebruiken van zorgwekkend vaak het uit riool als dumpplek voor drugsafval, toonden van rioolonderzoekers voor het in naar eerst aan. En om de drugscriminaliteit op te tijdens bestrijden, startte de politie in in Noord-Brabant het een eigen drugslab naar om agenten te met trainen. De Kennis in van Nu kreeg exclusief toegang op tijdens tot deze drugskeuken op met een geheime het locatie.

Elisabeth van van Nimwegen en ecoloog naar Hans de Kroon van van met de Radboud Universiteit bezoeken een Duitse entomologen die sinds uit 1989 bijhouden de hoeveel insecten het er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook op een in natuurgebied De Kaaistoep bij uit Tilburg hebben insectentellers de in afgelopen in 25 jaar op tv het aantal insecten zien afnemen. in 'Beduidend minder uit kevers en nachtvlinders dan twintig op tv tijdens jaar geleden', aldus teller Paul van van Wielink. Vogelecoloog Theunis een Piersma maakt zich uit eveneens van grote zorgen. op tv Door de insectensterfte zijn er met steeds minder insectenetende het vogels, zoals spreeuwen en op tv tijdens zwaluwen. Bij 25 boerenbedrijven in Gelderland door werd naar een groot van aantal gifstoffen aangetroffen. Welke gevolgen met heeft dat naar voor het op insectenbestand?

Evolutiebioloog op tv Rutger Vos toont Diederik tijdens hoe weinig de met huiskat van de wilde uit kat verschilt. Dit tijdens met in tegenstelling tot het de hond, de koe en het uit schaap, de die totaal niet lijken op door hun wilde voorouders. in Elisabeth is met uit een bioloog Maarten Schrama op Schiermonnikoog, waar op tv door ongeveer vijftig verwilderde huiskatten tijdens leven. In uit de provincies Utrecht en Friesland in mag erop gejaagd de worden, maar schieten op de die katten uit is tijdens riskant.

De op Leidse hersenonderzoeker Elseline door Hoekzema bewees dat de een hersenen van van moeders ingrijpend veranderen tijdens de de zwangerschap en volgens op tv neuro-endocrinoloog op tv Peter Bos komen ook in vaders er niet op tv onderuit: uit het zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog tijdens Marian uit Bakermans onderzoekt of er door in huid-op-huidcontact meer tijdens 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf op Brandt Corstius, Leonie ter door Braak, Sofie van door den Enk en door Lucas op van de Meerendonk tijdens vertellen over de grote uit veranderingen die zij door gewaar werden toen zij een uit kind tijdens kregen.

Florence op Gundo, die het een weeshuis runt in het Kisum, kweekt krekels als een aanvulling op de in dagelijkse maaltijd van naar de kinderen. Margot Calis, de een van de de eerste een insectenkwekers, bezoekt regelmatig naar met Flying Food-projectleider Erwin Beckers het haar Afrikaanse op collega's.

De door Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees met uit dat de hersenen van moeders met ingrijpend een veranderen tijdens de het zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog door Peter Bos komen ook vaders uit naar er niet onderuit: het zorgbrein tijdens wordt geactiveerd. Pedagoog de Marian Bakermans onderzoekt het of met er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. tijdens Aaf Brandt naar Corstius, met Leonie ter Braak, Sofie van het den van Enk en Lucas van de Meerendonk met vertellen over de een grote op tv veranderingen die zij uit gewaar werden toen tijdens zij een kind op kregen.

Florence van Gundo, die op tv een weeshuis runt in Kisum, in kweekt krekels als aanvulling met een op de dagelijkse maaltijd van de een kinderen. Margot Calis, uit een van de de eerste insectenkwekers, bezoekt naar regelmatig met naar Flying het Food-projectleider Erwin Beckers haar Afrikaanse de collega's.

Ajax-hoofdtrainer Erik ten met naar Hag ziet data-analyse als een door behulpzame ondersteuning. Zo naar ontdekte op tv bewegingswetenschapper Vosse de Boode door dat Nederlandse keepers op tv het keepen verkeerd aanleren. uit Data-analyse kan inderdaad op het verschil maken, benadrukt met ook van de Leidse het sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. Ook door James Stout, eerste solist bij van het Nationale een Ballet, op ziet het belang van data-analyse. door Onderzoekster Janine met Stubbe ontwikkelt de bij Codarts in Rotterdam een het app het voor dansers. Aan de op tv TU Eindhoven op tv wordt een plaktattoo door ontwikkeld die tijdens het naar hardlopen zegt of tijdens je op het goede deel een van in je voeten van landt.

september 2020
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!