Programma gemist?

Entomoloog Sander op tv Koenraadt naar en viroloog Gorben een Pijlman van de Wageningen op Universiteit infecteren alledaagse muggen met van in virussen. Zo ontdekken door ze welke ziektes met deze dieren kunnen overbrengen. De op doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld uit kan met bij een natte tijdens lente en droge zomer het tijdens westnijlvirus de verspreiden.

Kunstenaar en archeoloog een de Theo de Feyter, die op in Syrië schilderijen maakt van met in de straten van Damascus, met de souq een in Aleppo en de tempel van en de gigantische naar triomfboog van Palmyra, is op van zeer geschokt door de verwoesting van van naar al het erfgoed als op tv gevolg van het met oorlogsgeweld. Archeoloog Sada de Mire bevestigt dat op 'erfgoed vertelt waarom je bent de wie je uit bent'. Directeur Ayham met Al-Fakhri van het de museum in Raqqa door heeft tijdens tevergeefs geprobeerd de archeologische in vondsten te beschermen tegen in berovingen naar van IS. Archeoloog Olivier met Nieuwenhuijse en andere in Leidse onderzoekers kwamen opgravingen door doen, maar veel materiaal een is verdwenen. in De uit Syrische archeoloog Khaled Hiatlih, uit woonachtig in Den Haag, maakt naar 3D-geprinte reconstructies. op Dankzij nieuwe 3D-scantechnieken, de ontdekt Elisabeth, door kunnen in spijkerschrift geschreven van teksten gelezen worden. van Geo-ingenieur Dominique Ngan-Tillard van toont assyriologe de Caroline Waerzeggers hiermee een drieduizend tijdens jaar met oude brief, verborgen de in een met enveloppe van klei.

Diederik de Jekel bezoekt door Bana, een arm dorp door in Burkina Faso, van waar gentechmuggen worden uitgezet het in de strijd een tegen malaria. een De muggen en parasieten uit worden een steeds resistenter tegen de reguliere middelen. door Wetenschappers passen malariamuggen tijdens genetisch zo aan door dat ze tijdens alleen nog mannetjes als van nakomelingen krijgen en een in tenslotte uitsterven. Tegenstanders een noemen zulke ingrepen gevaarlijk. Is op dat uit terecht?

Illegaal vuurwerk in door een postpakket, tijdens het is niet alleen het het gevaarlijk als het bezorgbusje een een ongeluk van krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk naar kan al door een een tijdens statisch vonkje van een op tv wollen trui naar ontbranden, postbezorgers en kopers op tv lopen daardoor uit gevaar. De van Kennis van Nu laat zien hoe een op tv een postpakketje onder een puberbed kan op tv veranderen in een naar in massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer door Erik ten Hag ziet data-analyse op als een naar behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte van het bewegingswetenschapper Vosse de een Boode dat Nederlandse keepers het de keepen verkeerd aanleren. Data-analyse op tv kan inderdaad het in naar verschil maken, benadrukt ook door de Leidse sportdatawetenschapper in Rens Meerhoff. Ook op James Stout, eerste in solist bij Het uit Nationale Ballet, in ziet het belang van data-analyse. Onderzoekster een Janine uit Stubbe ontwikkelt bij Codarts met in naar Rotterdam een app voor dansers. van Aan de TU Eindhoven tijdens tijdens wordt een plaktattoo ontwikkeld het die tijdens het naar hardlopen zegt tijdens of je op het goede deel uit van je voeten van op landt.

Elisabeth van Nimwegen naar en Diederik Jekel naar het volgen de weg van plant naar met bonenburger. Als door vleesvervangende grondstof wordt de meestal soja van gebruikt, omdat daar veel eiwitten op tv in zitten. van Voor op tv het verkrijgen daarvan moeten echter naar niet-duurzame processen gevolgd met worden. Voor efficiëntere de methoden vindt op tv onderzoek plaats aan de de Universiteit van van Wageningen en bij De Vegetarische de Slager op tv van Unilever, op tv dat evenals het uit Amerikaanse Beyond Meat succesvol de naar de beurs is op gegaan.

Bert in Pot, een van de in eersten in Nederland met een een geavanceerde elektronische met handprothese, bereidt in zich voor naar op de cybathlon, een met wedstrijd voor mensen met in van een prothese. Johan Baggerman heeft een met voor Nederland unieke met armklikprothese, die door hij aansluit via een een bout in tijdens zijn arm. op Voor kinderen in naar de groei, zoals uit de 9-jarige Reavano, op tv zou een op 3D-geprinte arm de in oplossing kunnen zijn.

Brabantse naar drugscriminelen gebruiken zorgwekkend naar vaak het riool als dumpplek van voor drugsafval, het toonden rioolonderzoekers een voor het eerst aan. En uit om uit de drugscriminaliteit te bestrijden, startte een het de politie in Noord-Brabant van een eigen drugslab om op agenten te trainen. naar De Kennis van Nu de het kreeg exclusief toegang tot op tv deze drugskeuken op door een geheime tijdens locatie.

Elisabeth van van Nimwegen op tv en ecoloog Hans op de Kroon van de Radboud Universiteit door bezoeken op Duitse entomologen die door sinds 1989 bijhouden met hoeveel insecten er naar rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook de in natuurgebied De tijdens Kaaistoep bij uit Tilburg het hebben insectentellers de afgelopen 25 jaar van het aantal insecten uit zien naar afnemen. 'Beduidend op minder kevers en nachtvlinders met dan twintig jaar op tv geleden', aldus teller naar Paul van Wielink. Vogelecoloog Theunis de Piersma maakt tijdens zich eveneens naar grote zorgen. Door de insectensterfte uit zijn er steeds een minder het insectenetende vogels, zoals spreeuwen op tv en het zwaluwen. Bij 25 boerenbedrijven in Gelderland op werd een een groot aantal gifstoffen tijdens aangetroffen. Welke gevolgen heeft de dat voor door het op insectenbestand?

Evolutiebioloog in Rutger Vos van toont Diederik hoe weinig door de huiskat van de het wilde kat verschilt. een Dit in tegenstelling tot op tv de op tv hond, de koe de en het schaap, het die totaal niet lijken op het hun van wilde voorouders. Elisabeth is met met bioloog Maarten Schrama het de op Schiermonnikoog, waar ongeveer vijftig uit verwilderde huiskatten in leven. In op de provincies Utrecht en Friesland de mag erop gejaagd worden, op tv maar schieten op op tv die op katten is de riskant.

De Leidse hersenonderzoeker uit Elseline op Hoekzema bewees dat de de hersenen van moeders ingrijpend van veranderen tijdens de in zwangerschap en naar volgens met neuro-endocrinoloog Peter Bos komen tijdens ook vaders een er niet onderuit: het zorgbrein wordt een geactiveerd. Pedagoog Marian op tv Bakermans onderzoekt of naar naar er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' op tv vrijkomen. op Aaf Brandt Corstius, Leonie ter het Braak, door Sofie van den Enk en door Lucas van de het Meerendonk vertellen over de een grote het veranderingen die door zij gewaar werden toen zij een een kind op kregen.

Florence in Gundo, die tijdens een weeshuis runt in Kisum, kweekt met uit krekels als aanvulling op tv op de dagelijkse uit maaltijd van de door kinderen. Margot Calis, een het van de door eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying door Food-projectleider met Erwin Beckers haar Afrikaanse door collega's.

De een Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema tijdens bewees naar dat de hersenen van moeders met ingrijpend veranderen tijdens naar de zwangerschap en volgens op tv neuro-endocrinoloog Peter Bos door komen ook het vaders er in niet onderuit: van het zorgbrein wordt geactiveerd. tijdens Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt of met het er door huid-op-huidcontact meer het 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt in Corstius, met Leonie ter Braak, Sofie een van den op tv Enk en Lucas naar van de Meerendonk vertellen over de uit naar grote veranderingen die zij op tv gewaar werden toen zij door een kind een kregen.

Florence de Gundo, die een door weeshuis runt in Kisum, het kweekt krekels van als aanvulling op de van dagelijkse maaltijd van op tv de kinderen. naar Margot Calis, tijdens een van de eerste het insectenkwekers, bezoekt regelmatig op tv met Flying Food-projectleider Erwin uit Beckers haar Afrikaanse het collega's.

Ajax-hoofdtrainer Erik in ten met Hag ziet data-analyse als een met behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte naar bewegingswetenschapper uit Vosse de Boode dat Nederlandse naar op tv keepers het keepen op tv verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad met het op verschil maken, benadrukt ook van de Leidse uit sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. Ook door James Stout, tijdens eerste solist bij het Nationale Ballet, op tv ziet het belang met van data-analyse. Onderzoekster door met Janine Stubbe ontwikkelt in bij Codarts in Rotterdam een app uit tijdens voor dansers. Aan de de TU Eindhoven wordt een een plaktattoo ontwikkeld die tijdens naar het hardlopen zegt door of de je op de het goede deel op van je voeten een landt.

april 2021
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!