Programma gemist?

Entomoloog Sander Koenraadt uit en viroloog Gorben naar de Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren met alledaagse muggen met op tv van virussen. Zo ontdekken in ze welke ziektes deze dieren het kunnen overbrengen. op De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan op bij een natte met lente tijdens en droge zomer het westnijlvirus naar uit verspreiden.

Kunstenaar van en archeoloog Theo de uit Feyter, van die in Syrië schilderijen maakt het van de straten naar van Damascus, de naar souq in Aleppo het en de tempel en uit de gigantische op triomfboog van Palmyra, op is met zeer geschokt door de verwoesting van door al het naar erfgoed als gevolg in van het de oorlogsgeweld. Archeoloog een Sada Mire bevestigt in dat 'erfgoed vertelt waarom naar je bent wie je het bent'. Directeur Ayham Al-Fakhri door van het museum in naar in Raqqa heeft door tevergeefs geprobeerd de archeologische een vondsten te beschermen met tegen berovingen van IS. naar Archeoloog Olivier Nieuwenhuijse en op tv andere Leidse onderzoekers met van kwamen opgravingen doen, maar veel materiaal met door is verdwenen. De Syrische archeoloog Khaled een Hiatlih, woonachtig op in Den Haag, maakt een 3D-geprinte met reconstructies. Dankzij nieuwe in 3D-scantechnieken, ontdekt Elisabeth, kunnen naar in spijkerschrift geschreven het teksten gelezen worden. Geo-ingenieur door Dominique op Ngan-Tillard toont naar assyriologe Caroline Waerzeggers hiermee een drieduizend van de jaar oude brief, verborgen in een het enveloppe van van klei.

Diederik op tv Jekel bezoekt Bana, een arm van dorp in Burkina op Faso, waar tijdens gentechmuggen worden een uitgezet in de strijd tegen de malaria. De muggen van en parasieten door worden steeds resistenter uit tegen van de reguliere middelen. Wetenschappers passen op malariamuggen genetisch zo door aan dat ze van alleen nog de mannetjes als door nakomelingen krijgen en tenslotte uitsterven. op Tegenstanders noemen zulke ingrepen van gevaarlijk. Is dat van door terecht?

Illegaal vuurwerk het in een door postpakket, het is niet alleen uit gevaarlijk als naar het bezorgbusje een ongeluk in uit krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk van kan op al door van een statisch vonkje van een wollen tijdens trui ontbranden, het postbezorgers en kopers door lopen daardoor gevaar. op tv De Kennis van in Nu laat door zien hoe een op tv postpakketje onder een puberbed kan in op tv veranderen in een de massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer met Erik ten Hag ziet data-analyse het als een behulpzame de ondersteuning. Zo ontdekte in bewegingswetenschapper in Vosse de Boode naar dat Nederlandse keepers de het keepen op verkeerd aanleren. Data-analyse tijdens kan inderdaad het verschil maken, benadrukt tijdens ook de Leidse met sportdatawetenschapper Rens uit Meerhoff. Ook door James Stout, eerste solist bij in van Het Nationale Ballet, ziet het naar belang van data-analyse. op Onderzoekster Janine op tv Stubbe ontwikkelt bij Codarts de in Rotterdam tijdens een app voor dansers. Aan het tijdens de TU Eindhoven wordt een plaktattoo de ontwikkeld die tijdens van het tijdens hardlopen zegt of met je op het goede deel tijdens van je in voeten van landt.

Elisabeth van van Nimwegen en door Diederik Jekel de volgen de weg een van plant naar bonenburger. van Als vleesvervangende grondstof wordt meestal een soja gebruikt, omdat het uit daar veel eiwitten in zitten. door Voor het het verkrijgen daarvan moeten het echter niet-duurzame processen gevolgd met worden. Voor efficiëntere methoden een vindt onderzoek met plaats aan van de Universiteit van Wageningen en tijdens bij De van Vegetarische Slager van Unilever, een dat evenals tijdens het Amerikaanse naar Beyond Meat tijdens succesvol naar de beurs met is gegaan.

Bert Pot, een tijdens van de in eersten in Nederland met de een op geavanceerde elektronische handprothese, door bereidt zich voor op naar de cybathlon, een wedstrijd met voor mensen met op tv een prothese. Johan een Baggerman heeft tijdens een voor met Nederland unieke armklikprothese, die met hij aansluit via van een bout in zijn door op arm. Voor kinderen in met de groei, zoals door de 9-jarige Reavano, zou op een het 3D-geprinte arm de tijdens oplossing kunnen zijn.

Brabantse de drugscriminelen gebruiken zorgwekkend tijdens vaak het riool als dumpplek de voor in drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor van het het eerst aan. En om de door drugscriminaliteit een te bestrijden, startte tijdens de politie in Noord-Brabant een met eigen naar drugslab om agenten op te trainen. De Kennis op van Nu kreeg exclusief tijdens toegang tot deze de drugskeuken een op een geheime in locatie.

Elisabeth van Nimwegen met en ecoloog Hans naar de Kroon van met de Radboud Universiteit naar een bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 naar bijhouden hoeveel insecten van er op rondvliegen in Duitse het natuurgebieden. Ook in met natuurgebied De het Kaaistoep bij Tilburg hebben insectentellers op tv de een afgelopen 25 jaar het in aantal insecten de zien afnemen. 'Beduidend minder kevers en door nachtvlinders door dan twintig jaar in geleden', aldus teller Paul de van in Wielink. Vogelecoloog Theunis op tv Piersma maakt zich eveneens grote met zorgen. Door de insectensterfte tijdens van zijn er steeds minder insectenetende uit vogels, zoals spreeuwen op en zwaluwen. Bij 25 in boerenbedrijven in uit Gelderland in werd een groot aantal op gifstoffen aangetroffen. Welke gevolgen heeft in naar dat voor het op tv insectenbestand?

Evolutiebioloog op Rutger Vos toont Diederik hoe op een weinig de huiskat van de naar wilde de kat verschilt. Dit in tegenstelling in tot de hond, van de koe en het het op schaap, die totaal naar niet lijken op hun wilde voorouders. de Elisabeth naar is met bioloog Maarten een Schrama van op Schiermonnikoog, waar door ongeveer vijftig verwilderde huiskatten de leven. In de de provincies Utrecht en van Friesland mag erop gejaagd worden, in maar van schieten op die katten is op tv op tv riskant.

De Leidse hersenonderzoeker op tv Elseline Hoekzema bewees van dat de met hersenen op tv van moeders ingrijpend veranderen van tijdens de zwangerschap en volgens het neuro-endocrinoloog uit Peter Bos van komen ook vaders er uit niet onderuit: het zorgbrein in wordt met geactiveerd. Pedagoog Marian in Bakermans onderzoekt of in er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. de een Aaf Brandt Corstius, Leonie ter het Braak, Sofie van den naar Enk op tv en Lucas een van de Meerendonk de vertellen over de met grote veranderingen die een zij gewaar werden toen zij een het kind uit kregen.

Florence Gundo, op die een op weeshuis runt het in Kisum, kweekt krekels als aanvulling van op de van dagelijkse een maaltijd van de door kinderen. Margot Calis, een van de op eerste insectenkwekers, met bezoekt van regelmatig met Flying Food-projectleider met Erwin Beckers haar uit Afrikaanse collega's.

De het Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema door bewees dat de hersenen naar van op tv moeders ingrijpend veranderen tijdens tijdens de zwangerschap en een volgens neuro-endocrinoloog Peter met Bos komen door ook vaders er niet onderuit: door het zorgbrein van wordt geactiveerd. Pedagoog van Marian Bakermans onderzoekt op of de er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' in vrijkomen. Aaf Brandt Corstius, van Leonie ter Braak, uit Sofie van den door Enk met en Lucas van de Meerendonk van vertellen de over de grote op veranderingen die zij gewaar uit werden toen tijdens zij een kind tijdens kregen.

Florence tijdens Gundo, die op een weeshuis runt in Kisum, kweekt op krekels als op aanvulling de op de dagelijkse maaltijd het van de kinderen. het Margot Calis, op een van de eerste in insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying naar Food-projectleider Erwin op tv Beckers haar Afrikaanse uit collega's.

Ajax-hoofdtrainer door Erik ten Hag ziet data-analyse de in als een behulpzame tijdens ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de op tv op tv Boode dat Nederlandse keepers het keepen uit verkeerd aanleren. Data-analyse het kan inderdaad in het verschil maken, in benadrukt ook de uit Leidse sportdatawetenschapper Rens tijdens Meerhoff. Ook uit James Stout, uit eerste solist bij het Nationale Ballet, van ziet het in belang van van data-analyse. Onderzoekster Janine Stubbe de ontwikkelt door bij Codarts in Rotterdam een app van voor dansers. Aan naar naar de TU Eindhoven wordt de een plaktattoo op tv ontwikkeld die tijdens het het hardlopen zegt het of je op het goede tijdens deel van je voeten van een landt.

januari 2021
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!