Programma gemist?

Entomoloog het Sander Koenraadt en viroloog het Gorben Pijlman van een de Wageningen Universiteit de infecteren alledaagse het muggen met virussen. Zo ontdekken van de ze welke ziektes deze dieren kunnen met overbrengen. tijdens De doodgewone huissteekmug het bijvoorbeeld kan de bij een natte lente in en droge zomer het met westnijlvirus een verspreiden.

Kunstenaar van en archeoloog Theo de tijdens Feyter, die in Syrië door schilderijen maakt door van een de straten van met Damascus, de souq in de Aleppo en de de tempel en de op tv gigantische triomfboog van Palmyra, de is zeer uit geschokt door het de verwoesting van al met het erfgoed als gevolg de van van het oorlogsgeweld. Archeoloog Sada Mire naar bevestigt dat 'erfgoed vertelt met waarom je bent in op wie je bent'. Directeur Ayham Al-Fakhri een een van het museum in Raqqa heeft met tevergeefs geprobeerd de naar archeologische vondsten uit te beschermen tegen tijdens berovingen naar van IS. Archeoloog Olivier Nieuwenhuijse naar en andere Leidse onderzoekers de kwamen opgravingen doen, tijdens met maar veel materiaal is een verdwenen. De Syrische het archeoloog Khaled Hiatlih, woonachtig uit in in Den Haag, maakt in 3D-geprinte reconstructies. Dankzij nieuwe 3D-scantechnieken, naar ontdekt Elisabeth, met kunnen in spijkerschrift geschreven teksten de gelezen het worden. Geo-ingenieur op tv Dominique Ngan-Tillard toont een assyriologe Caroline Waerzeggers hiermee een met drieduizend jaar het oude brief, op verborgen in een enveloppe van op tv klei.

Diederik de Jekel bezoekt Bana, tijdens een arm dorp in het Burkina Faso, met waar gentechmuggen worden door uitgezet in de strijd tegen op tv op tv malaria. De muggen en parasieten worden door naar steeds resistenter tegen van de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen van genetisch tijdens zo aan dat ze tijdens alleen nog mannetjes op tv als nakomelingen op krijgen en tenslotte naar uitsterven. Tegenstanders noemen zulke uit ingrepen gevaarlijk. Is met dat op terecht?

Illegaal vuurwerk in op een postpakket, op het is met niet alleen gevaarlijk als het op tv bezorgbusje het een ongeluk krijgt. Een een pakketje met buitenlands in knalwerk op tv kan al door een statisch vonkje op van een op wollen trui ontbranden, postbezorgers naar naar en kopers lopen daardoor gevaar. uit De Kennis van naar Nu van laat zien hoe een postpakketje onder uit uit een puberbed kan uit veranderen in een op massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer Erik ten in Hag ziet naar data-analyse op als een behulpzame ondersteuning. uit Zo ontdekte door bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse uit keepers het in keepen verkeerd aanleren. Data-analyse met naar kan inderdaad het verschil het maken, benadrukt ook van de Leidse sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. tijdens Ook James Stout, naar eerste solist bij op tv Het het Nationale Ballet, ziet het de belang van het data-analyse. Onderzoekster Janine in Stubbe ontwikkelt bij op Codarts in naar Rotterdam een app door voor dansers. Aan de op tv TU Eindhoven wordt een op tv plaktattoo ontwikkeld die tijdens op tv het van hardlopen zegt of je op op tv het uit goede deel met van je voeten uit landt.

Elisabeth van van Nimwegen van en Diederik Jekel volgen op tv de weg van plant naar het bonenburger. Als de vleesvervangende uit grondstof wordt meestal soja gebruikt, van omdat daar veel het eiwitten in zitten. Voor door het verkrijgen naar daarvan in moeten echter niet-duurzame processen gevolgd worden. de Voor tijdens efficiëntere methoden vindt het onderzoek plaats aan de Universiteit van van Wageningen in en met bij De Vegetarische Slager van Unilever, naar dat evenals het in op tv Amerikaanse Beyond Meat in succesvol naar de beurs uit is gegaan.

Bert op tv Pot, een van de eersten de in tijdens Nederland met een op geavanceerde elektronische op handprothese, bereidt zich voor op de op cybathlon, een wedstrijd van tijdens voor mensen met een tijdens prothese. Johan Baggerman op heeft een in voor Nederland unieke op armklikprothese, die hij aansluit via op tv een bout in zijn de naar arm. Voor kinderen in het de groei, van zoals de 9-jarige Reavano, zou in een 3D-geprinte door arm de oplossing kunnen naar zijn.

Brabantse in drugscriminelen gebruiken tijdens zorgwekkend vaak het riool als in dumpplek voor drugsafval, toonden van rioolonderzoekers naar voor het eerst aan. in En om de door drugscriminaliteit te bestrijden, met startte de een politie in Noord-Brabant een eigen in drugslab om agenten van te met trainen. De Kennis van met Nu kreeg exclusief toegang naar tijdens tot deze drugskeuken op een geheime van in locatie.

Elisabeth van Nimwegen het en ecoloog Hans naar op tv de Kroon van de Radboud uit Universiteit bezoeken met Duitse entomologen die sinds 1989 de bijhouden hoeveel met insecten er rondvliegen in een Duitse natuurgebieden. naar Ook in het natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg naar door hebben insectentellers de afgelopen met 25 jaar het aantal insecten op tv zien afnemen. met 'Beduidend minder in kevers en nachtvlinders tijdens dan twintig tijdens jaar geleden', aldus teller de Paul van Wielink. Vogelecoloog Theunis het Piersma maakt zich het eveneens van grote zorgen. Door de met insectensterfte zijn uit er steeds van minder insectenetende vogels, door zoals spreeuwen en zwaluwen. Bij door 25 boerenbedrijven in naar Gelderland werd een het groot aantal een gifstoffen aangetroffen. op Welke gevolgen heeft dat voor het op tv met insectenbestand?

Evolutiebioloog op tv Rutger Vos uit toont Diederik hoe weinig de op huiskat van de een wilde op kat verschilt. Dit door in tegenstelling tot de hond, van de koe op en het op tv schaap, die totaal niet lijken tijdens op op tv hun wilde voorouders. een Elisabeth is met bioloog het Maarten Schrama op in Schiermonnikoog, waar ongeveer uit vijftig verwilderde huiskatten uit leven. In de op provincies Utrecht en met Friesland mag erop op gejaagd worden, maar schieten met op die katten is door op tv riskant.

De Leidse met hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees het dat de van hersenen een van moeders ingrijpend veranderen tijdens door de zwangerschap en volgens op neuro-endocrinoloog Peter van Bos komen ook op tv vaders er niet onderuit: door de het zorgbrein wordt uit geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans op onderzoekt of er door naar huid-op-huidcontact door meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf op tv Brandt Corstius, Leonie op tv ter Braak, Sofie van den het Enk en Lucas van van de Meerendonk op tv door vertellen over de grote van veranderingen die zij gewaar werden de toen zij een van kind op tv kregen.

Florence naar Gundo, die een weeshuis runt naar in Kisum, kweekt uit op tv krekels als aanvulling op op tv de dagelijkse maaltijd van door de het kinderen. Margot Calis, een tijdens van de eerste insectenkwekers, op bezoekt regelmatig met tijdens Flying Food-projectleider Erwin op Beckers haar Afrikaanse op tv collega's.

De uit Leidse hersenonderzoeker Elseline met Hoekzema bewees dat de hersenen op tv van moeders het ingrijpend in veranderen tijdens de zwangerschap en naar volgens uit neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders op er niet door onderuit: het zorgbrein in wordt geactiveerd. Pedagoog Marian uit Bakermans onderzoekt of op er door huid-op-huidcontact tijdens meer het 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf op Brandt Corstius, Leonie ter tijdens Braak, Sofie van de den Enk en op Lucas op van de Meerendonk vertellen met over de op tv grote veranderingen die de zij gewaar werden toen zij in een kind door kregen.

Florence de Gundo, die een op tv weeshuis runt in Kisum, kweekt in krekels als op tv aanvulling tijdens op de dagelijkse maaltijd van de met kinderen. Margot in Calis, een een van de eerste insectenkwekers, met bezoekt regelmatig van met Flying Food-projectleider een Erwin Beckers haar Afrikaanse uit collega's.

Ajax-hoofdtrainer het Erik ten Hag ziet data-analyse tijdens als een behulpzame in ondersteuning. van Zo ontdekte in bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse van keepers een het keepen verkeerd een aanleren. Data-analyse kan inderdaad tijdens het verschil met maken, benadrukt ook de Leidse naar sportdatawetenschapper het Rens Meerhoff. Ook James Stout, de eerste solist met bij het de Nationale Ballet, ziet het met belang van data-analyse. een Onderzoekster Janine Stubbe de ontwikkelt in bij Codarts in Rotterdam een app de uit voor dansers. Aan de TU de Eindhoven op wordt een plaktattoo ontwikkeld die in tijdens het hardlopen zegt op of op tv je op het door goede deel van je voeten een het landt.

mei 2020
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!