Programma gemist?

Seizoen 11 tijdens - Aflevering 3 - door naar Wetenschappelijk magazine (2019). Het moederbrein. De Leidse de hersenonderzoeker door Elseline Hoekzema bewees op dat de hersenen tijdens van moeders ingrijpend veranderen tijdens de van zwangerschap. Volgens het neuro-endocrinoloog een Peter Bos ontsnappen naar ook vaders er niet aan: op het de zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans het onderzoekt of er naar van door huid-op-huidcontact meer het 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf een Brandt Corstius, Leonie in ter Braak, Sofie van met den Enk en Lucas van het de Meerendonk vertellen tijdens over de grote met met veranderingen die zij het gewaar werden toen zij een de kind uit kregen.

Operazanger Ambroz tijdens Bajec-Lapajne in bleef zingen toen zijn hersentumor in operatief verwijderd in werd. Zo tijdens kon hersenschade worden naar voorkomen. Muziek heeft invloed op de onze emoties uit en kan helend werken. de In het Universitair het Medisch Centrum Groningen naar (UMCG) blijkt op tv dat vooral oudere naar chirurgische patiënten ervan opknappen. Professioneel op door zangeres Maartje de Lint met wil zingen dan ook een het van fundamentele rol laten spelen in de met zorg. Neuromusicoloog tijdens Artur Jaschke onderzoekt het het positieve effect uit bij heel jonge patiëntjes. in Elisabeth de gaat met hem en een met gitarist op van kraamvisite.

Waterstof door is de nieuwe op tv belofte. Laat door auto's en bussen op de dit gas rijden en er op tv komt de alleen maar fris water in uit de een uitlaat. De overheid met zet er in daarom groot op in. uit In het in klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als door oplossing voor een naar beter milieu. tijdens En in de het land komen nieuwe een tankstations met waterstofgas, op zodat de consument erop kan van rijden. Maar is in door dit slim? Elisbeth het en Diederik duiken in met dit lichtste element op aarde. tijdens van Ze rijden alvast met waterstofvoertuigen, tijdens proeven water uit uit de uitlaat door en proberen te naar tanken. En ontdekken zo ook in met enkele problemen. Want waterstofgas zelf tijdens mag dan schoon de zijn, hoe kom door je met eraan?

Florence uit Otieno, die een weeshuis runt van naar in Kisum, kweekt krekels op als aanvulling op door de dagelijkse maaltijd op tv van de kinderen. Margot Calis, een een van op de eerste op insectenkwekers, bezoekt in regelmatig met Flying de Food projectleider Erwin Beckers haar het Afrikaanse met collega's.

In het wetenschappelijk een programma De Kennis uit van nu door gaat het vanavond over tijdens 'scoren door met data'. Data uit spelen een belangrijke rol de in de sport- met en bewegingswereld. Ajax-hoofdtrainer Erik naar ten Hag ziet het data-analyse als de een behulpzame ondersteuning. een Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de van Boode dat Nederlandse door keepers het een keepen in verkeerd aanleren. Data-analyse met kan inderdaad het verschil maken, uit benadrukt ook in de Leidse met sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. Ook James met Stout, op eerste solist bij door Het Nationale Ballet, ziet het belang op tv van data-analyse. Onderzoekster de Janine Stubbe ontwikkelt naar met bij Codarts in Rotterdam in een app voor van dansers. Aan de TU van Eindhoven wordt op tv een plaktattoo ontwikkeld uit die tijdens het uit hardlopen zegt of naar je op met het goede deel uit van je voeten uit landt.

De een Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees met met dat de hersenen van moeders het ingrijpend het veranderen tijdens de zwangerschap en een volgens neuro-endocrinoloog met Peter Bos de komen ook vaders er met niet onderuit: het het zorgbrein wordt geactiveerd. van Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt door of er tijdens door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' naar vrijkomen. Aaf Brandt op Corstius, in Leonie ter Braak, Sofie van den tijdens Enk en op tv Lucas van de Meerendonk met op tv vertellen over de grote veranderingen die een zij een gewaar werden toen zij van een kind door kregen.

Operazanger het Ambroz Bajec-Lapajne in bleef zingen toen zijn hersentumor van operatief verwijderd werd. naar Zo kon hersenschade tijdens worden voorkomen. Muziek naar heeft invloed op een onze emoties en kan in helend werken. een In het door Universitair Medisch op tv Centrum Groningen (UMCG) blijkt dat vooral van oudere chirurgische patiënten tijdens ervan opknappen. uit Professioneel zangeres Maartje de de Lint wil zingen door van dan ook een fundamentele rol uit laten op spelen in de zorg. Neuromusicoloog een Artur in Jaschke onderzoekt het een positieve effect bij heel jonge patiëntjes. een Elisabeth gaat door met hem en naar een gitarist op in kraamvisite.

Waterstof door is de nieuwe belofte. Laat door auto's op tv en bussen op in dit gas rijden en in er komt de alleen maar op tv fris water uit de op tv uitlaat. De op tv overheid zet er daarom een groot op naar in. In het klimaatakkoord op klinkt waterstof vaak door als oplossing voor tijdens een beter milieu. En uit in het tijdens land komen het nieuwe tankstations met waterstofgas, tijdens zodat de consument erop met kan rijden. een Maar is dit slim? de Elisbeth en Diederik duiken van van in dit lichtste element op aarde. door Ze door rijden alvast met van waterstofvoertuigen, proeven water uit naar de uitlaat en proberen met te in tanken. En ontdekken zo het ook enkele problemen. het Want waterstofgas zelf mag van dan schoon het zijn, op maar hoe kom je met eraan?

Het is met de techniek met die onder de motorkap van naar de bitcoin een zit: de blockchain. op tv Enthousiastelingen een vergelijken het met internet tijdens voor het in de jaren een van negentig groot werd. De door blockchain wordt inmiddels ook toegepast met naar in de echte in wereld. Heeft het echt zoveel potentie? de op tv De Kennis van Nu naar keek bij Kipster, de waar eieren op door de blockchain gaan, en tijdens bij innovatiespeeltuin De Ceuvel, van waar bewoners zonne-energie een het uitwisselen via de een blockchain.

Wiettelers met weten het allang, maar in steeds meer uit mensen gebruiken het naar tegenwoordig voor hun een planten: wormenpoep. Volgens met sommigen veroorzaakt dit van zwarte goud 'een het atoombom van leven'. De door Kennis van Nu op tv onderzoekt het van wetenschappelijke geheim achter dit uit goedje. op tv We duiken ondergronds en onderzoeken het van in verborgen leven van de regenworm, een die Aristoteles ooit tijdens al de darmen van een de aarde uit noemde.

Bijna twintig procent in in van de Nederlandse op tv bevolking heeft last uit van chronische pijn. Vreemd genoeg met is door er nog niet veel op tv bekend over hoe pijn precies een uit werkt. Daarom startte in het voorjaar door van het 2017 het Groot Nationaal in Onderzoek naar pijn. Op door www.pijnonderzoek.nl konden op en kunnen een Nederlanders vragen op beantwoorden over hun pijnervaringen. de Onderzoekers van het Radboudumc in geven van in deze uitzending uit de uitslag van het met onderzoek: hoe pijngevoelig zijn op tv Nederlanders?

Dat de zeespiegel naar tijdens stijgt is algemeen bekend. Maar in uit het in westelijk deel in van Nederland vindt er een door tegenovergestelde beweging plaats. Stad het en het dorp zakken langzaam in de veen de en klei weg. een Voor wie in een door huis op betonnen van palen woont is er niet het veel aan de tijdens op hand, maar in zo'n van 800.000 huizen het wordt de houten fundering bedreigd door naar in een cocktail van in bacteriën, schimmels of omlaagtrekkende klei. Door in verlaging van in de grondwaterspiegel, lekkende riolen door en het andere factoren dreigen oudere huizen naar weg een te zakken. Waar en waarom een op tv zakken de steden van en hoe ernstig de is dat? Kan de wetenschap helpen op tv dit uit probleem aan met te pakken?

Elisabeth gaat op met op psychologe Evy Woumans in uit gesprek over de de voordelen van tweetaligheid voor door het leervermogen in en geheugen. De Nijmeegse een neurowetenschappers Ton door Dijkstra en het David Peeters vertellen over de werking van van op tv het brein in bij een- en tweetaligen. Alexis Hervais-Adelman uit naar van het Max op Planck Instituut onderzoekt van het brein van de simultaantolken.

We een hopen het allemaal nooit mee door te met maken. Je staat bij in een concert of op tv station en plotseling door moet je in vluchten omdat er een een aanslag wordt gepleegd. met Veel aanslagen worden van met opzet in een op tv drukke publieke ruimte met uit gepleegd om zoveel naar mogelijk slachtoffers te door maken en paniek de te zaaien. Hoe reageer naar jij? En wat doen op de mensen om het je heen? naar Hoe kom je veilig weg? in De Kennis van door Nu met onderzoekt hoe we ons met het best kunnen de voorbereiden op op tv een plotselinge tijdens panieksituatie. Onderzoekers gebruiken virtual de reality om calamiteiten in menigtes op het na te bootsen. een Zo kunnen ze tijdens zien hoe ze steden, stations en tijdens luchthavens evacuatieproof op tv kunnen maken. Met tijdens serious games het wordt onderzocht hoe op tv individuen in de menigte reageren tijdens tijdens een op tv ramp. Met een de virtuele versie van zichzelf tijdens doet Elisabeth door van Nimwegen een mee aan een virtuele met evacuatie. En Diederik Jekel een wordt in een naar naar staat van paniek gebracht in door hem naar onder stroom te zetten zodat hij op tijdens kan voelen wat paniek op tv is.

De neanderthaler wordt met naar vaak gezien als ons domme op tv neefje, terwijl de Homo de neanderthalensis eerder een op soort op oer-Europeaan is. Neanderthalers leefden tijdens al zo'n de 250.000 jaar geleden op ons van continent en waren een al aangepast door aan in de koude omstandigheden, met lang voordat moderne mensen vanuit tijdens Afrika Europa een koloniseerden. Je zou het verwachten dat in de neanderthalers een van evolutionaire voorsprong hadden met op moderne mensen. Toch zijn zij van uit er niet meer en wij met wel.

maart 2019
22-03-2019 11:45

De Kennis van nu

De Kennis van Nu - De Kennis van nu

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Wetenschappelijk magazine (2019). Het moederbrein. De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap. Volgens neuro-endocrinoloog Pet...

15-03-2019 11:50

De kracht van muziek

De Kennis van Nu - De kracht van muziek

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen toen zijn hersentumor operatief verwijderd werd. Zo kon hersenschade worden voorkomen. Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (U...

08-03-2019 11:50

De waterstofbelofte

De Kennis van Nu - De waterstofbelofte

Waterstof is de nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op dit gas rijden en er komt alleen maar fris water uit de uitlaat. De overheid zet er daarom groot op in. In het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing voor een beter milieu...

20-02-2019 21:25

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Otieno, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food projectleider Erwin Beckers haar A...

13-02-2019 21:25

De Kennis van nu: data in de sportwereld

De Kennis van Nu - De Kennis van nu: data in de sportwereld

In het wetenschappelijk programma De Kennis van nu gaat het vanavond over 'scoren met data'. Data spelen een belangrijke rol in de sport- en bewegingswereld. Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning...

06-02-2019 21:20

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

30-01-2019 21:25

De kracht van muziek

De Kennis van Nu - De kracht van muziek

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen toen zijn hersentumor operatief verwijderd werd. Zo kon hersenschade worden voorkomen. Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (U...

23-01-2019 21:25

De waterstofbelofte

De Kennis van Nu - De waterstofbelofte

Waterstof is de nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op dit gas rijden en er komt alleen maar fris water uit de uitlaat. De overheid zet er daarom groot op in. In het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing voor een beter milieu...

14-12-2017 19:20

In de blockchain bubble

De Kennis van Nu - In de blockchain bubble

Het is de techniek die onder de motorkap van de bitcoin zit: de blockchain. Enthousiastelingen vergelijken het met internet voor het in de jaren negentig groot werd. De blockchain wordt inmiddels ook toegepast in de echte wereld. Heeft het ...

07-12-2017 19:20

Wormenpoep het zwarte goud

De Kennis van Nu - Wormenpoep het zwarte goud

Wiettelers weten het allang, maar steeds meer mensen gebruiken het tegenwoordig voor hun planten: wormenpoep. Volgens sommigen veroorzaakt dit zwarte goud 'een atoombom van leven'. De Kennis van Nu onderzoekt het wetenschappelijke geheim ac...

30-11-2017 19:20

Onze pijngrens

De Kennis van Nu - Onze pijngrens

Bijna twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn. Vreemd genoeg is er nog niet veel bekend over hoe pijn precies werkt. Daarom startte in het voorjaar van 2017 het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn. Op www...

23-11-2017 19:20

De zinkende stad

De Kennis van Nu - De zinkende stad

Dat de zeespiegel stijgt is algemeen bekend. Maar in het westelijk deel van Nederland vindt er een tegenovergestelde beweging plaats. Stad en dorp zakken langzaam in veen en klei weg. Voor wie in een huis op betonnen palen woont is er niet ...

16-11-2017 19:20

Het tweetalige brein

De Kennis van Nu - Het tweetalige brein

Elisabeth gaat met psychologe Evy Woumans in gesprek over de voordelen van tweetaligheid voor het leervermogen en geheugen. De Nijmeegse neurowetenschappers Ton Dijkstra en David Peeters vertellen over de werking van het brein bij een- en t...

09-11-2017 19:20

Paniek in de menigte

De Kennis van Nu - Paniek in de menigte

We hopen het allemaal nooit mee te maken. Je staat bij een concert of station en plotseling moet je vluchten omdat er een aanslag wordt gepleegd. Veel aanslagen worden met opzet in een drukke publieke ruimte gepleegd om zoveel mogelijk slac...

03-11-2017 16:05

De mysterieuze verdwijning van de neanderthaler

De Kennis van Nu - De mysterieuze verdwijning van de neanderthaler

De neanderthaler wordt vaak gezien als ons domme neefje, terwijl de Homo neanderthalensis eerder een soort oer-Europeaan is. Neanderthalers leefden al zo'n 250.000 jaar geleden op ons continent en waren al aangepast aan de koude omstandighe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 152
  • Laatste uitzending op 22-03-2019 om 11:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord