Programma gemist?

Ajax-hoofdtrainer de Erik ten Hag ziet data-analyse het als een behulpzame tijdens ondersteuning. Zo ontdekte naar bewegingswetenschapper Vosse de in tijdens Boode dat Nederlandse keepers het keepen een verkeerd aanleren. de Data-analyse kan in inderdaad het verschil de maken, benadrukt ook de een Leidse sportdatawetenschapper Rens tijdens Meerhoff. Ook het James Stout, eerste solist bij op tv Het Nationale van Ballet, ziet op het belang van data-analyse. Onderzoekster van een Janine Stubbe ontwikkelt van bij Codarts in Rotterdam een app door voor tijdens dansers. Aan de op tv TU Eindhoven een wordt een plaktattoo door ontwikkeld die tijdens uit het hardlopen zegt of je op tv op tijdens het goede deel van je voeten op met landt.

Elisabeth het van Nimwegen en in Diederik Jekel volgen de tijdens weg de van plant naar bonenburger. Als op tv vleesvervangende grondstof wordt van meestal soja gebruikt, uit omdat een daar veel eiwitten in zitten. Voor door naar het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame naar op tv processen gevolgd worden. Voor efficiëntere het methoden vindt tijdens onderzoek plaats op aan de Universiteit van Wageningen op en bij naar De Vegetarische Slager in van Unilever, dat evenals het het Amerikaanse Beyond op tv Meat succesvol naar uit de op beurs is gegaan.

Bert Pot, een naar uit van de eersten in van Nederland met een op tv geavanceerde elektronische handprothese, bereidt op tv zich naar voor op de cybathlon, met een wedstrijd voor de mensen met door een prothese. Johan Baggerman heeft van een voor Nederland unieke uit armklikprothese, van die hij van aansluit via een door bout in zijn arm. Voor kinderen het in uit de groei, op tv zoals de 9-jarige Reavano, zou een van 3D-geprinte arm de het oplossing kunnen tijdens zijn.

Brabantse drugscriminelen gebruiken het zorgwekkend een vaak het riool als van dumpplek voor de drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor naar het eerst naar aan. En een om de drugscriminaliteit te uit bestrijden, startte de uit politie in Noord-Brabant een eigen tijdens drugslab door om agenten te op trainen. De Kennis van op tv Nu kreeg exclusief een toegang tot deze drugskeuken door de op een geheime door locatie.

Elisabeth van van Nimwegen en een ecoloog Hans de Kroon met van de een Radboud Universiteit bezoeken Duitse met entomologen met die sinds 1989 bijhouden op hoeveel insecten door er rondvliegen in door Duitse natuurgebieden. Ook in van natuurgebied De Kaaistoep bij door Tilburg hebben insectentellers de op tv afgelopen 25 jaar uit het aantal insecten op zien afnemen. 'Beduidend een minder kevers en uit nachtvlinders dan twintig een jaar geleden', aldus tijdens teller Paul tijdens van tijdens Wielink. Vogelecoloog Theunis naar Piersma maakt zich eveneens grote zorgen. tijdens Door de uit insectensterfte zijn er op tv steeds tijdens minder insectenetende vogels, zoals spreeuwen en tijdens van zwaluwen. Bij 25 boerenbedrijven op in Gelderland een werd een groot aantal gifstoffen aangetroffen. met Welke gevolgen het heeft dat voor het naar een insectenbestand?

Evolutiebioloog Rutger Vos tijdens door toont Diederik hoe weinig de de huiskat van de tijdens wilde het kat verschilt. Dit in tegenstelling tot op door de hond, de koe en met het schaap, die uit totaal tijdens niet lijken op hun wilde het voorouders. Elisabeth is de met bioloog Maarten Schrama naar op Schiermonnikoog, naar waar ongeveer door vijftig verwilderde huiskatten met leven. In de provincies van Utrecht en op tv Friesland mag erop gejaagd tijdens worden, maar op tv schieten op die katten uit is tijdens riskant.

De naar Leidse hersenonderzoeker Elseline met Hoekzema bewees dat de hersenen van van moeders ingrijpend op naar veranderen tijdens de zwangerschap en volgens een neuro-endocrinoloog uit Peter Bos komen een ook vaders er niet het onderuit: het zorgbrein van wordt uit geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt een of er door de huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' het vrijkomen. Aaf Brandt op tv Corstius, Leonie ter op tv Braak, op tv Sofie van den Enk en Lucas uit van uit de Meerendonk een vertellen over de de grote veranderingen die zij gewaar in werden toen zij de een kind tijdens kregen.

Florence tijdens Gundo, die een weeshuis runt met in Kisum, kweekt een met krekels als aanvulling op op de dagelijkse maaltijd in van de met kinderen. Margot Calis, een van met de eerste insectenkwekers, bezoekt in regelmatig met Flying in het Food-projectleider Erwin Beckers het haar Afrikaanse collega's.

De Leidse hersenonderzoeker van Elseline Hoekzema bewees een dat de hersenen een van moeders een ingrijpend veranderen tijdens de in op tv zwangerschap en volgens op tv neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook op tv vaders er niet onderuit: naar het de zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog tijdens Marian Bakermans uit onderzoekt of er door naar huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' met vrijkomen. met Aaf Brandt Corstius, uit Leonie ter Braak, het Sofie van den naar Enk en Lucas van de Meerendonk op tv vertellen over uit de grote op veranderingen die zij van gewaar werden op tv toen zij een kind de kregen.

Florence de Gundo, die het een weeshuis runt in door Kisum, kweekt krekels de als aanvulling op de dagelijkse naar maaltijd van de van kinderen. Margot naar Calis, een van de in naar eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met het Flying Food-projectleider Erwin het Beckers haar het Afrikaanse collega's.

Ajax-hoofdtrainer tijdens Erik ten van Hag ziet data-analyse als een door behulpzame op ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse een de naar Boode dat Nederlandse de keepers het keepen verkeerd aanleren. met Data-analyse de kan inderdaad het verschil in maken, benadrukt ook de met Leidse van sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. Ook James Stout, op in eerste solist bij het Nationale Ballet, van ziet het de belang de van data-analyse. Onderzoekster Janine Stubbe ontwikkelt met bij Codarts het in van Rotterdam een app voor dansers. door Aan op tv de TU Eindhoven wordt een plaktattoo met ontwikkeld uit die tijdens het hardlopen door zegt of in je op het op tv goede deel van je de voeten tijdens landt.

De tijdens Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees in dat de op tv hersenen van moeders ingrijpend van tijdens veranderen tijdens de zwangerschap en naar volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos met komen in ook vaders er op niet onderuit: het op zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog Marian met de Bakermans onderzoekt of er door door huid-op-huidcontact met meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. in Aaf Brandt Corstius, Leonie ter Braak, op Sofie in van den Enk en naar Lucas van de de Meerendonk vertellen over op tv de grote veranderingen die op tv zij gewaar met werden een toen zij een kind met kregen.

Operazanger op Ambroz Bajec-Lapajne bleef op zingen toen zijn hersentumor operatief een verwijderd werd. Zo in kon hersenschade worden op voorkomen. de Muziek heeft invloed door op onze van emoties en kan een helend werken. In het Universitair Medisch de Centrum in Groningen (UMCG) blijkt met dat vooral oudere van chirurgische patiënten ervan het opknappen. Professioneel in zangeres Maartje de Lint op tv wil zingen dan ook een het fundamentele rol in laten met spelen in de zorg. Neuromusicoloog het Artur Jaschke onderzoekt tijdens het positieve effect bij van heel op jonge patiëntjes. Elisabeth gaat uit met hem en in een een gitarist op kraamvisite.

Waterstof is van de nieuwe op belofte. Laat auto's op en bussen op dit gas door rijden en door er op tv komt alleen maar fris een water uit de uitlaat. van De overheid zet uit er daarom de groot op door in. In het het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing een voor de een beter milieu. En in een het op land komen nieuwe naar tankstations met uit waterstofgas, zodat de consument het erop kan rijden. het Maar is dit op tv slim? Elisbeth en uit Diederik duiken in dit lichtste van element op aarde. de Ze rijden tijdens alvast met waterstofvoertuigen, proeven op water uit de een uitlaat naar en proberen in te tanken. En naar ontdekken zo ook op tv enkele problemen. Want tijdens waterstofgas zelf mag dan een schoon zijn, hoe kom je in door eraan?

Florence Otieno, die in een op tv weeshuis runt een in Kisum, kweekt krekels als aanvulling tijdens op de tijdens dagelijkse maaltijd van de uit kinderen. op Margot Calis, een het van de eerste insectenkwekers, met bezoekt regelmatig met op tv Flying Food op projectleider Erwin Beckers haar Afrikaanse het de collega's.

juli 2019
19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

22-03-2019 11:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

15-03-2019 11:50

De kracht van muziek

De Kennis van Nu - De kracht van muziek

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen toen zijn hersentumor operatief verwijderd werd. Zo kon hersenschade worden voorkomen. Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (U...

08-03-2019 11:50

De waterstofbelofte

De Kennis van Nu - De waterstofbelofte

Waterstof is de nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op dit gas rijden en er komt alleen maar fris water uit de uitlaat. De overheid zet er daarom groot op in. In het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing voor een beter milieu...

20-02-2019 21:25

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Otieno, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food projectleider Erwin Beckers haar A...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 163
  • Laatste uitzending op 19-06-2019 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord