Programma gemist?

Het een is de techniek die door onder met de motorkap van de bitcoin zit: tijdens de blockchain. naar Enthousiastelingen vergelijken het met uit op tv internet voor het uit in de jaren negentig groot werd. tijdens De blockchain wordt de inmiddels ook uit toegepast door in de echte wereld. de Heeft het echt zoveel met potentie? De Kennis in van Nu keek bij de Kipster, een waar eieren op de blockchain op tv gaan, en bij door in innovatiespeeltuin De Ceuvel, waar bewoners het zonne-energie door uitwisselen via de van blockchain.

Wiettelers weten van het allang, maar steeds tijdens meer mensen de gebruiken het tegenwoordig voor van hun tijdens planten: wormenpoep. Volgens met sommigen veroorzaakt uit dit zwarte goud 'een uit atoombom van leven'. tijdens De Kennis van door Nu onderzoekt het wetenschappelijke een geheim achter met dit goedje. We op duiken ondergronds van en onderzoeken het met verborgen leven van van de regenworm, die Aristoteles ooit al tijdens een de darmen van de met aarde noemde.

Bijna met twintig procent van door de Nederlandse bevolking naar heeft last tijdens van chronische pijn. Vreemd genoeg is in er nog de niet de veel bekend over hoe door pijn precies werkt. Daarom startte in in tijdens het voorjaar van 2017 met het tijdens Groot Nationaal Onderzoek uit naar pijn. Op www.pijnonderzoek.nl konden en op kunnen op Nederlanders vragen beantwoorden over hun op pijnervaringen. met Onderzoekers van het Radboudumc geven het in deze uitzending op tv de uit uitslag van het onderzoek: door hoe in pijngevoelig zijn Nederlanders?

Dat de zeespiegel door door stijgt is algemeen bekend. naar Maar in het westelijk deel de van Nederland vindt het er een van tegenovergestelde beweging plaats. de Stad en dorp met zakken langzaam in op veen op tv en klei weg. de Voor wie in van een huis op betonnen palen op tv woont is er niet door tijdens veel aan de hand, van maar in zo'n 800.000 huizen door wordt de houten een fundering bedreigd door op een door cocktail van bacteriën, uit schimmels of omlaagtrekkende door klei. Door verlaging van de tijdens grondwaterspiegel, tijdens lekkende riolen en andere op tv factoren dreigen oudere op tv huizen weg te zakken. tijdens Waar en waarom een zakken de in steden en hoe op tv ernstig is dat? tijdens Kan naar de wetenschap helpen dit probleem aan door te door pakken?

Elisabeth gaat met op tv psychologe Evy van Woumans in gesprek van over de uit voordelen van het tweetaligheid voor het leervermogen en met geheugen. De Nijmeegse in neurowetenschappers Ton Dijkstra en met David Peeters in vertellen over de een werking uit van het brein bij de een- en tweetaligen. Alexis een Hervais-Adelman van tijdens het Max Planck Instituut onderzoekt op tv het brein van door een simultaantolken.

We hopen in het allemaal naar nooit mee de te maken. Je van staat bij een concert in of station uit en plotseling moet je vluchten omdat van er in een aanslag wordt gepleegd. met Veel naar aanslagen worden met op opzet in een naar drukke publieke ruimte gepleegd om zoveel een mogelijk met slachtoffers te maken en paniek met te zaaien. Hoe tijdens reageer jij? het En wat doen de met op tv mensen om je heen? Hoe van kom een je veilig weg? De Kennis naar van het Nu onderzoekt hoe uit we ons het best kunnen een voorbereiden op een plotselinge door naar panieksituatie. Onderzoekers gebruiken virtual op reality om door calamiteiten in menigtes na te bootsen. naar Zo op kunnen ze naar zien hoe ze steden, stations en op tv luchthavens door evacuatieproof kunnen maken. Met serious door games wordt met onderzocht hoe een individuen in de met menigte reageren uit tijdens een ramp. Met op een virtuele uit versie van zichzelf doet naar Elisabeth van Nimwegen mee aan de een met virtuele evacuatie. En Diederik Jekel in wordt in een in in staat van paniek gebracht op door hem onder uit stroom te zetten met zodat hij kan op tv voelen wat met paniek is.

De neanderthaler door wordt vaak gezien als met door ons domme neefje, terwijl de Homo tijdens neanderthalensis op tv eerder een soort oer-Europeaan is. met Neanderthalers leefden tijdens al zo'n tijdens 250.000 jaar geleden tijdens op ons continent en waren door al uit aangepast aan de koude omstandigheden, het lang het voordat moderne mensen vanuit Afrika het naar Europa koloniseerden. Je zou verwachten dat een in de neanderthalers een evolutionaire voorsprong hadden uit op moderne mensen. met Toch het zijn zij er niet op meer en het wij wel.

Eeneiige tweelingen op tv hebben hetzelfde DNA. Toch het bepaalt DNA niet op tv helemaal een hoe je als in persoon bent. Er zitten 'schakelaars'op naar die een bepalen of genen op tv aan of het uit staan. Samen met tijdens een identieke tweeling gaan Diederik naar Jekel op en Elisabeth van Nimwegen de hier nader een op in.

Elk jaar uit krijgen in ruim vierduizend Nederlanders een nieuwe hartklep, uit afkomstig tijdens van een uit rund of varken. Die kleppen groeien de niet mee en een in slijten, dus de op patiënt moet regelmatig onder het mes door om de oude met klep te vervangen tijdens door een nieuwe. de Carlijn Bouten, in hoogleraar tijdens aan de TU Eindhoven, van ontwikkelde een in klep van kunststof, waaraan cellen uit op in het bloed van uit de patiënt blijven plakken. Terwijl de van kunststof tijdens oplost, vormen die cellen een op tv op tv nieuwe klep. Uiteindelijk heeft de tijdens patiënt een hartklep de van zijn eigen uit lichaamsweefsel, die meegroeit in en hopelijk zijn tijdens hele leven meegaat. met De Kennis van Van Nu kijkt van hoe het uit staat met de ontwikkeling van deze een nieuwe door hartklep.

Elisabeth en uit Diederik op Jekel volgen het pad van van een door zeer zeldzame pijlgifkikker die met in 2013 ontdekt op werd in op Brazilië. Bioloog Marinus Hoogmoed schreef door er in een artikel over, uit waarna een handelaar de kikkertjes een naar Europa smokkelde in en tegen hoge prijzen op de verkocht. Deze praktijken worden door uit criminele organisaties wereldwijd door toegepast.

Als in je gehoor door minder wordt, blijkt in het steeds lastiger om het anderen nog goed te verstaan met in een rumoerige van omgeving. met Slechthorenden vinden drukke feestjes uit daarom in vaak zo vervelend dat het ze liever wegblijven. Presentatoren in Elisabeth van Nimwegen en op tv Diederik Jekel met onderzoeken wat er gebeurt in op tv als geluiden niet meer goed de binnenkomen.

Hoe uit vangt de met natuur de klappen op van extreem op tv op tv weer? Wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op op de impact het van een dit soort een gebeurtenissen staat weliswaar nog in een de kinderschoenen, maar naar de eerste bevindingen tijdens zijn een opvallend. Diersoorten blijken slecht opgewassen met tegen alsmaar hogere door springvloeden, intensere stormen, naar hittegolven in of zwaardere buien. Dit op tv roept bij wetenschappers door de vraag op: hoezeer door is op de mens zelf eigenlijk van opgewassen tegen op het extremere weer van de op toekomst?

Epidemioloog van Saskia van naar der Zee onderzoekt de tijdens effecten van fijnstof op op mensen. Elisabeth uit van Nimwegen spreekt haar van in de een van de meest vervuilde door straten van Nederland. Regisseur/acteur uit Edwin naar de Vries worstelt van al jaren het met longklachten en strijdt voor van minder luchtvervuiling. Korstmosdeskundige Laurens tijdens Sparrius met laat het verschil zien tussen de een gebied de met schone en vervuilde in uit lucht. Op animaties van gemaakt door Joost naar Wesseling van het RIVM tijdens zien we het verloop van van op de luchtkwaliteit in de tijd. Diederik door Jekel op tv test met naar luchtkwaliteitsexpert Dave de Jonge het met nut naar van een mondkapje. Uit door alle metingen blijkt de dat op Schiermonnikoog de door schoonste lucht met van Nederland te met vinden is.

Elisabeth van Nimwegen in en Diederik Jekel op tv verzamelen watermonsters uit en spreken met in aquatisch ecologe Lisette naar de op tv Senerpont Domiover over in de grootste bedreiging van voor het oppervlaktewater: fosfaten. naar Diederik bezoekt van Laura Seelen, die de kwaliteit van door het tijdens water van vijftig afgegraven de zandputten onderzocht. Waterdeskundige uit Roelof Stuurman meent door dat je voor het van door minst vervuilde water bij het in oudste op water moet zijn. Elisabeth zwemt met van in olympisch zwemkampioen Ferry op tv Weertman in zijn favoriete water een en bespreekt met hem naar de kwaliteit van het 'zijn' in zwemwater. Naturalis een helpt met het analyseren van het de DNA in op alle watermonsters die in Diederik een en Elisabeth namen. Het een schoonste oppervlaktewater de van Nederland blijkt op in Bussloo te de zijn.

Elisabeth door van Nimwegen door en Diederik Jekel onderzoeken in Nederland uit op tv waar de biodiversiteit het het grootst is. Elisabeth spreekt met tijdens naar bioloog Midas Dekkers, plantenecoloog Gerard tijdens Oostermeijer, hoogleraar natuurbeheer van Frank Berendse tijdens en met ecoloog Edgar naar van de der Grift over natuur, natuurbeheer. Diederik door kijkt met met insectendeskundige Vincent de Kalkman naar leven in de op tv Weerribben de en hij leert van Henk-Jan uit van der Kolk in hoe je soorten op door waarneemt.

oktober 2018
14-12-2017 19:20

In de blockchain bubble

De Kennis van Nu - In de blockchain bubble

Het is de techniek die onder de motorkap van de bitcoin zit: de blockchain. Enthousiastelingen vergelijken het met internet voor het in de jaren negentig groot werd. De blockchain wordt inmiddels ook toegepast in de echte wereld. Heeft het ...

07-12-2017 19:20

Wormenpoep het zwarte goud

De Kennis van Nu - Wormenpoep het zwarte goud

Wiettelers weten het allang, maar steeds meer mensen gebruiken het tegenwoordig voor hun planten: wormenpoep. Volgens sommigen veroorzaakt dit zwarte goud 'een atoombom van leven'. De Kennis van Nu onderzoekt het wetenschappelijke geheim ac...

30-11-2017 19:20

Onze pijngrens

De Kennis van Nu - Onze pijngrens

Bijna twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn. Vreemd genoeg is er nog niet veel bekend over hoe pijn precies werkt. Daarom startte in het voorjaar van 2017 het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn. Op www...

23-11-2017 19:20

De zinkende stad

De Kennis van Nu - De zinkende stad

Dat de zeespiegel stijgt is algemeen bekend. Maar in het westelijk deel van Nederland vindt er een tegenovergestelde beweging plaats. Stad en dorp zakken langzaam in veen en klei weg. Voor wie in een huis op betonnen palen woont is er niet ...

16-11-2017 19:20

Het tweetalige brein

De Kennis van Nu - Het tweetalige brein

Elisabeth gaat met psychologe Evy Woumans in gesprek over de voordelen van tweetaligheid voor het leervermogen en geheugen. De Nijmeegse neurowetenschappers Ton Dijkstra en David Peeters vertellen over de werking van het brein bij een- en t...

09-11-2017 19:20

Paniek in de menigte

De Kennis van Nu - Paniek in de menigte

We hopen het allemaal nooit mee te maken. Je staat bij een concert of station en plotseling moet je vluchten omdat er een aanslag wordt gepleegd. Veel aanslagen worden met opzet in een drukke publieke ruimte gepleegd om zoveel mogelijk slac...

03-11-2017 16:05

De mysterieuze verdwijning van de neanderthaler

De Kennis van Nu - De mysterieuze verdwijning van de neanderthaler

De neanderthaler wordt vaak gezien als ons domme neefje, terwijl de Homo neanderthalensis eerder een soort oer-Europeaan is. Neanderthalers leefden al zo'n 250.000 jaar geleden op ons continent en waren al aangepast aan de koude omstandighe...

26-10-2017 19:20

Identieke tweeling is niet identiek

De Kennis van Nu - Identieke tweeling is niet identiek

Eeneiige tweelingen hebben hetzelfde DNA. Toch bepaalt DNA niet helemaal hoe je als persoon bent. Er zitten 'schakelaars'op die bepalen of genen aan of uit staan. Samen met een identieke tweeling gaan Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwege...

19-10-2017 19:20

Zelfreparerend hart

De Kennis van Nu - Zelfreparerend hart

Elk jaar krijgen ruim vierduizend Nederlanders een nieuwe hartklep, afkomstig van een rund of varken. Die kleppen groeien niet mee en slijten, dus de patiënt moet regelmatig onder het mes om de oude klep te vervangen door een nieuwe. Carlij...

13-10-2017 16:05

Illegale handel in dieren

De Kennis van Nu - Illegale handel in dieren

Elisabeth en Diederik Jekel volgen het pad van een zeer zeldzame pijlgifkikker die in 2013 ontdekt werd in Brazilië. Bioloog Marinus Hoogmoed schreef er een artikel over, waarna een handelaar de kikkertjes naar Europa smokkelde en tegen hog...

05-10-2017 19:20

Verstoord gehoor

De Kennis van Nu - Verstoord gehoor

Als je gehoor minder wordt, blijkt het steeds lastiger om anderen nog goed te verstaan in een rumoerige omgeving. Slechthorenden vinden drukke feestjes daarom vaak zo vervelend dat ze liever wegblijven. Presentatoren Elisabeth van Nimwegen ...

28-09-2017 19:20

Extreem weer

De Kennis van Nu - Extreem weer

Hoe vangt de natuur de klappen op van extreem weer? Wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op de impact van dit soort gebeurtenissen staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar de eerste bevindingen zijn opvallend. Diersoorten blijken...

21-09-2017 19:20

Schoonste lucht

De Kennis van Nu - Schoonste lucht

Epidemioloog Saskia van der Zee onderzoekt de effecten van fijnstof op mensen. Elisabeth van Nimwegen spreekt haar in een van de meest vervuilde straten van Nederland. Regisseur/acteur Edwin de Vries worstelt al jaren met longklachten en st...

14-09-2017 19:20

Beste oppervlaktewater

De Kennis van Nu - Beste oppervlaktewater

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel verzamelen watermonsters en spreken met aquatisch ecologe Lisette de Senerpont Domiover over de grootste bedreiging voor het oppervlaktewater: fosfaten. Diederik bezoekt Laura Seelen, die de kwalitei...

07-09-2017 19:25

Grootste biodiversiteit

De Kennis van Nu - Grootste biodiversiteit

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel onderzoeken in Nederland waar de biodiversiteit het grootst is. Elisabeth spreekt met bioloog Midas Dekkers, plantenecoloog Gerard Oostermeijer, hoogleraar natuurbeheer Frank Berendse en met ecoloog ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 144
  • Laatste uitzending op 14-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord