Programma gemist?

Entomoloog Sander met Koenraadt en op tv viroloog Gorben het Pijlman van de het Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen door met virussen. in Zo ontdekken ze welke op tv ziektes deze in dieren kunnen overbrengen. De doodgewone uit naar huissteekmug bijvoorbeeld kan bij een naar natte lente en droge op zomer het westnijlvirus tijdens naar verspreiden.

Kunstenaar met en archeoloog door Theo de Feyter, die met in Syrië schilderijen maakt op van naar de straten van Damascus, het de souq uit in Aleppo en de op tv tempel en de op gigantische triomfboog van uit Palmyra, is zeer geschokt door een de verwoesting van met al door het erfgoed met als gevolg van het oorlogsgeweld. op Archeoloog Sada Mire bevestigt op tv dat door 'erfgoed vertelt naar waarom je bent van wie je bent'. een Directeur Ayham Al-Fakhri een van het museum in op tv Raqqa heeft de tevergeefs geprobeerd de archeologische vondsten te naar beschermen met tegen berovingen op van IS. Archeoloog Olivier Nieuwenhuijse met en andere Leidse met onderzoekers op tv kwamen opgravingen doen, maar veel materiaal door is op tv verdwenen. De op tv Syrische archeoloog Khaled Hiatlih, woonachtig in op tv Den naar Haag, maakt 3D-geprinte reconstructies. uit Dankzij door nieuwe 3D-scantechnieken, ontdekt Elisabeth, kunnen een in op tv spijkerschrift geschreven teksten gelezen worden. met Geo-ingenieur Dominique Ngan-Tillard tijdens toont assyriologe Caroline in Waerzeggers hiermee een drieduizend tijdens jaar naar oude brief, verborgen in een de enveloppe uit van klei.

Diederik uit Jekel bezoekt Bana, tijdens een arm dorp tijdens in Burkina tijdens Faso, waar gentechmuggen het worden uitgezet in de het strijd tegen malaria. in De muggen en op tv parasieten worden steeds resistenter op tv tegen de reguliere middelen. de Wetenschappers door passen malariamuggen genetisch zo tijdens aan dat door ze alleen nog naar mannetjes als nakomelingen tijdens krijgen en tenslotte uitsterven. Tegenstanders op noemen zulke naar ingrepen op gevaarlijk. Is dat tijdens terecht?

Illegaal uit vuurwerk in een postpakket, het een is een niet alleen gevaarlijk naar als het bezorgbusje door een ongeluk krijgt. met Een pakketje met een buitenlands knalwerk kan al door door een statisch tijdens vonkje van een op tv wollen trui ontbranden, postbezorgers naar en kopers op tv lopen de daardoor gevaar. De Kennis van het Nu laat zien hoe met een postpakketje het onder een puberbed kan naar op veranderen in een uit massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer in Erik ten Hag ziet data-analyse tijdens op tv als een behulpzame uit ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse het de Boode met dat Nederlandse op tv keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse door kan inderdaad het van verschil maken, de benadrukt ook van de Leidse sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. uit Ook James Stout, van eerste van solist bij Het Nationale de Ballet, ziet het belang tijdens van data-analyse. het Onderzoekster Janine in Stubbe ontwikkelt naar bij Codarts in Rotterdam een met app voor van dansers. Aan de met TU Eindhoven wordt met een plaktattoo uit ontwikkeld die tijdens het hardlopen zegt in de of je op tijdens het goede deel uit van je voeten een landt.

Elisabeth van Nimwegen van en Diederik Jekel tijdens op volgen de weg van plant door naar van bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal uit soja gebruikt, het omdat daar op tv veel eiwitten in tijdens zitten. Voor het verkrijgen een daarvan moeten echter de niet-duurzame processen op gevolgd worden. Voor efficiëntere het methoden vindt onderzoek plaats tijdens aan de Universiteit door van naar Wageningen en bij De Vegetarische een Slager van met Unilever, dat naar evenals het Amerikaanse Beyond Meat een succesvol naar op tv de naar beurs is gegaan.

Bert een Pot, een van de een eersten in Nederland met in een uit geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich de voor op in de cybathlon, uit een wedstrijd voor met mensen met een in prothese. Johan Baggerman naar heeft een voor Nederland unieke naar armklikprothese, die op hij aansluit via een naar tijdens bout in zijn arm. Voor met kinderen op in de groei, op zoals de 9-jarige Reavano, door zou een 3D-geprinte uit arm de oplossing kunnen met zijn.

Brabantse met drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak in het door riool als dumpplek van voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers door voor het eerst aan. En het om de naar drugscriminaliteit tijdens te bestrijden, startte de politie door in Noord-Brabant een eigen van drugslab om agenten op tv de te trainen. De Kennis van Nu de op tv kreeg exclusief toegang tot deze uit drugskeuken op met een geheime een locatie.

Elisabeth van in Nimwegen en ecoloog het Hans in de Kroon van de op Radboud Universiteit in bezoeken Duitse entomologen die met sinds 1989 door bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in tijdens Duitse natuurgebieden. op tv Ook in natuurgebied de De Kaaistoep het bij Tilburg hebben insectentellers op tv de uit afgelopen 25 jaar het aantal op insecten zien afnemen. 'Beduidend op tv minder door kevers en nachtvlinders dan van twintig jaar geleden', aldus een teller Paul op van het Wielink. Vogelecoloog Theunis Piersma met maakt zich eveneens grote zorgen. het Door de insectensterfte van uit zijn er steeds door minder insectenetende vogels, zoals van spreeuwen en zwaluwen. naar Bij 25 boerenbedrijven in een Gelderland op werd een groot aantal gifstoffen aangetroffen. op tv Welke in gevolgen heeft dat door voor het de insectenbestand?

Evolutiebioloog Rutger uit Vos toont met Diederik hoe door weinig de huiskat van de naar wilde kat de verschilt. Dit in naar tegenstelling tot de hond, tijdens de koe naar en het naar schaap, die totaal uit niet lijken op hun wilde voorouders. van Elisabeth met is met bioloog Maarten Schrama de van op Schiermonnikoog, waar ongeveer vijftig door verwilderde huiskatten leven. van In de de provincies Utrecht de en Friesland mag erop gejaagd het worden, maar schieten op door die katten is naar een riskant.

De met Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema van bewees dat de hersenen naar van moeders naar ingrijpend veranderen tijdens de op tv zwangerschap in en volgens neuro-endocrinoloog een Peter Bos komen ook in vaders een er niet onderuit: van het zorgbrein wordt de geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt op of uit er door huid-op-huidcontact het meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf een Brandt Corstius, Leonie op ter Braak, Sofie van den op tv van Enk en Lucas op van de Meerendonk een vertellen over de grote veranderingen de die zij een gewaar werden toen uit zij een kind op tv kregen.

Florence van Gundo, die een weeshuis runt van uit in Kisum, kweekt krekels als met aanvulling op de naar dagelijkse tijdens maaltijd van de kinderen. Margot Calis, de een van een de door eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig een met Flying Food-projectleider tijdens Erwin Beckers haar op Afrikaanse collega's.

De Leidse hersenonderzoeker op Elseline Hoekzema bewees van met dat de hersenen van moeders ingrijpend op tv veranderen door tijdens de een zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos uit komen ook vaders met naar er niet onderuit: naar het zorgbrein wordt uit geactiveerd. Pedagoog Marian van Bakermans onderzoekt of er door van huid-op-huidcontact meer het 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt Corstius, van Leonie ter Braak, naar het Sofie van den op Enk en Lucas van met de Meerendonk vertellen over uit de grote veranderingen een die in zij gewaar werden op tv toen zij een kind het kregen.

Florence Gundo, met die een weeshuis runt uit in Kisum, kweekt in krekels als aanvulling in op de dagelijkse de maaltijd naar van de kinderen. door Margot Calis, een een van de eerste op tv insectenkwekers, bezoekt regelmatig door met Flying Food-projectleider met Erwin Beckers haar de Afrikaanse collega's.

Ajax-hoofdtrainer het Erik ten Hag ziet van data-analyse als een een behulpzame ondersteuning. Zo door ontdekte bewegingswetenschapper met Vosse de van Boode dat Nederlandse keepers op het keepen verkeerd uit aanleren. Data-analyse kan inderdaad het met het verschil maken, benadrukt ook de op tv Leidse op sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. op tv Ook James Stout, eerste solist op bij het Nationale het Ballet, ziet het belang in van data-analyse. Onderzoekster naar Janine uit Stubbe ontwikkelt bij in Codarts in Rotterdam een door app voor op dansers. Aan de het TU Eindhoven wordt een uit plaktattoo ontwikkeld op die tijdens het hardlopen zegt op of je op op tv het door goede deel van je de voeten met landt.

september 2020
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!