Programma gemist?

In het wetenschappelijk naar programma De Kennis naar van uit nu gaat het het vanavond over 'scoren met data'. Data op tv spelen tijdens een belangrijke rol in de van met sport- en bewegingswereld. Ajax-hoofdtrainer Erik een ten Hag de ziet data-analyse als een tijdens behulpzame ondersteuning. door Zo ontdekte een bewegingswetenschapper Vosse de Boode uit dat Nederlandse keepers het uit keepen verkeerd aanleren. met Data-analyse kan inderdaad van het op tv verschil maken, benadrukt ook de op tv Leidse sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. met Ook James een Stout, eerste solist bij tijdens met Het Nationale Ballet, ziet op het belang de van data-analyse. Onderzoekster met Janine Stubbe ontwikkelt uit bij Codarts in Rotterdam een van app uit voor dansers. Aan de TU uit Eindhoven het wordt een plaktattoo ontwikkeld tijdens die tijdens het hardlopen zegt uit of van je op een het goede deel van op tv je voeten het landt.

De Leidse hersenonderzoeker door Elseline Hoekzema bewees in dat de door hersenen op tv van moeders ingrijpend veranderen tijdens de door zwangerschap het en volgens neuro-endocrinoloog Peter een Bos komen ook vaders van in er niet onderuit: het zorgbrein uit wordt geactiveerd. Pedagoog Marian uit Bakermans op onderzoekt of er door huid-op-huidcontact het naar meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt de Corstius, uit Leonie ter Braak, Sofie van in den Enk en Lucas een van de op Meerendonk vertellen over in de grote veranderingen de die zij gewaar uit werden toen zij een tijdens kind met kregen.

Operazanger met Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen van toen zijn een hersentumor operatief verwijderd een werd. Zo kon hersenschade worden uit voorkomen. Muziek een heeft invloed op uit onze emoties en kan door helend op werken. In het Universitair Medisch een Centrum Groningen (UMCG) het het blijkt dat vooral oudere naar chirurgische patiënten ervan opknappen. Professioneel naar zangeres Maartje de van Lint door wil zingen dan ook een op van fundamentele rol laten spelen in naar de op tv zorg. Neuromusicoloog Artur Jaschke onderzoekt het het op positieve effect bij heel jonge een patiëntjes. Elisabeth gaat met een hem en een met gitarist op uit kraamvisite.

Waterstof door is de nieuwe door belofte. Laat auto's en bussen in op dit van gas rijden tijdens en er komt alleen van maar fris water een uit de uitlaat. de De overheid zet het er tijdens daarom groot op in. het In het in klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als door oplossing voor naar een beter milieu. En uit in het land het komen nieuwe naar tankstations met door waterstofgas, zodat de consument met erop kan door rijden. Maar is dit door slim? Elisbeth van en Diederik duiken in dit lichtste in het element op aarde. met Ze rijden alvast met waterstofvoertuigen, naar proeven naar water uit de uitlaat en proberen van naar te tanken. En ontdekken zo van ook enkele problemen. door Want tijdens waterstofgas zelf mag dan met schoon zijn, op tv maar hoe kom je in eraan?

Het is de door techniek de die onder de motorkap van in door de bitcoin zit: de blockchain. op tv Enthousiastelingen vergelijken het met uit internet voor het een in de jaren in negentig groot werd. het De blockchain naar wordt inmiddels ook tijdens toegepast in de door echte wereld. uit Heeft het echt in zoveel potentie? De Kennis tijdens van Nu naar keek bij Kipster, waar eieren een op op de blockchain gaan, en de bij innovatiespeeltuin De uit Ceuvel, waar bewoners zonne-energie de uit uitwisselen via de door blockchain.

Wiettelers weten de het door allang, maar steeds meer mensen gebruiken door het tegenwoordig voor op hun planten: de wormenpoep. tijdens Volgens sommigen veroorzaakt dit zwarte op goud 'een in atoombom van uit leven'. De Kennis de van Nu onderzoekt het wetenschappelijke geheim tijdens achter dit goedje. op We duiken ondergronds op tv en onderzoeken een het verborgen het leven van het de regenworm, die Aristoteles ooit al uit de darmen van van de aarde met noemde.

Bijna van twintig procent van de Nederlandse naar bevolking heeft op last van de chronische pijn. Vreemd op genoeg is een er nog niet veel bekend met over hoe pijn precies uit van werkt. Daarom startte met in het voorjaar van op tv 2017 het het Groot Nationaal Onderzoek tijdens naar pijn. Op www.pijnonderzoek.nl konden en tijdens kunnen door Nederlanders vragen naar beantwoorden over hun pijnervaringen. Onderzoekers uit van het Radboudumc van geven in deze de uitzending een de uitslag van het het onderzoek: hoe pijngevoelig zijn met Nederlanders?

Dat van de zeespiegel van stijgt is algemeen bekend. Maar in in het westelijk deel met door van Nederland vindt door er een tegenovergestelde beweging plaats. Stad een en dorp op zakken langzaam in op tv veen en klei weg. een Voor de wie in een huis op tv op op betonnen palen woont van is er niet op veel aan de het hand, maar in zo'n 800.000 huizen in wordt de houten uit fundering bedreigd door op tv een op tv cocktail van bacteriën, schimmels of tijdens omlaagtrekkende klei. van Door verlaging van de tijdens grondwaterspiegel, lekkende op tv riolen en andere op factoren naar dreigen oudere huizen weg te zakken. op tv de Waar en waarom zakken de het steden en hoe ernstig uit is dat? op tv Kan de wetenschap helpen van dit een probleem aan naar te pakken?

Elisabeth tijdens gaat met psychologe met Evy Woumans in gesprek op tv over de voordelen van op uit tweetaligheid voor het leervermogen en van geheugen. uit De Nijmeegse neurowetenschappers Ton uit Dijkstra en David Peeters in vertellen over de op werking van het brein door bij tijdens een- en tweetaligen. Alexis van Hervais-Adelman van van het Max Planck de Instituut onderzoekt het uit brein van uit simultaantolken.

We op hopen het op tv allemaal nooit mee te maken. met Je staat bij een het concert uit of station en plotseling moet het door je vluchten omdat er uit een aanslag wordt gepleegd. Veel tijdens aanslagen door worden met opzet door in een drukke publieke met ruimte gepleegd om door zoveel op mogelijk slachtoffers te maken en op paniek te op tv zaaien. Hoe van reageer jij? En van wat doen de mensen om uit je heen? Hoe met kom je veilig een weg? De Kennis van op Nu onderzoekt op tv hoe we ons de het tijdens best kunnen voorbereiden een op een plotselinge het panieksituatie. Onderzoekers gebruiken virtual reality om op calamiteiten op in menigtes uit na te bootsen. Zo kunnen op tv ze zien naar hoe ze steden, stations tijdens en luchthavens de evacuatieproof kunnen maken. Met uit serious games door wordt onderzocht hoe individuen in het de menigte reageren door tijdens een op ramp. Met een het virtuele versie van een zichzelf doet naar Elisabeth van Nimwegen mee aan op een virtuele evacuatie. uit met En Diederik Jekel wordt in een de staat van paniek door gebracht door naar hem onder stroom te van zetten zodat hij in met kan voelen wat op paniek is.

De naar neanderthaler wordt vaak gezien als uit ons domme neefje, van terwijl de met Homo neanderthalensis het eerder een soort oer-Europeaan is. naar Neanderthalers leefden de al zo'n 250.000 jaar uit geleden door op ons continent door en waren al van aangepast aan de koude omstandigheden, op lang het voordat moderne in mensen vanuit Afrika Europa koloniseerden. het Je zou verwachten naar dat de neanderthalers een door evolutionaire voorsprong de hadden de op moderne mensen. Toch zijn tijdens zij door er niet meer en een wij wel.

Eeneiige tweelingen hebben het hetzelfde met DNA. Toch bepaalt DNA niet met van helemaal hoe je als op persoon bent. Er zitten 'schakelaars'op van die bepalen of van genen het aan of uit staan. de Samen met met een identieke van tweeling gaan Diederik op Jekel en Elisabeth van Nimwegen hier naar nader op uit in.

Elk op tv jaar krijgen het ruim vierduizend Nederlanders naar een nieuwe hartklep, afkomstig van een in rund of varken. het in Die kleppen groeien niet mee van en slijten, uit dus de patiënt moet van regelmatig onder het uit mes tijdens om de oude in klep te vervangen door een de nieuwe. Carlijn Bouten, een hoogleraar aan de TU op Eindhoven, met ontwikkelde een klep van kunststof, met waaraan cellen uit uit het in bloed van de patiënt blijven in plakken. naar Terwijl de kunststof door oplost, vormen die cellen een de nieuwe klep. Uiteindelijk op tv heeft de patiënt in een hartklep van op tv zijn eigen lichaamsweefsel, een die meegroeit en op tv hopelijk het zijn hele het leven meegaat. De op tv Kennis Van Nu kijkt hoe naar het staat in met de ontwikkeling met van deze nieuwe in hartklep.

Elisabeth een en Diederik Jekel op volgen het op pad van een zeer zeldzame pijlgifkikker in de die in 2013 ontdekt tijdens werd in Brazilië. het Bioloog Marinus Hoogmoed van schreef er in een artikel over, waarna een handelaar van de kikkertjes naar een Europa smokkelde en uit een tegen hoge prijzen verkocht. tijdens Deze praktijken in worden door criminele organisaties wereldwijd naar toegepast.

Als het je gehoor op tv minder wordt, blijkt het steeds lastiger de om anderen uit nog tijdens goed te verstaan door in een rumoerige omgeving. Slechthorenden op vinden op drukke feestjes daarom vaak zo tijdens vervelend dat ze met liever wegblijven. op tv Presentatoren Elisabeth van Nimwegen naar en Diederik Jekel in onderzoeken van wat er gebeurt als geluiden niet op meer goed op tv binnenkomen.

februari 2019
13-02-2019 21:25

De Kennis van nu: data in de sportwereld

De Kennis van Nu - De Kennis van nu: data in de sportwereld

In het wetenschappelijk programma De Kennis van nu gaat het vanavond over 'scoren met data'. Data spelen een belangrijke rol in de sport- en bewegingswereld. Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning...

06-02-2019 21:20

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

30-01-2019 21:25

De kracht van muziek

De Kennis van Nu - De kracht van muziek

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen toen zijn hersentumor operatief verwijderd werd. Zo kon hersenschade worden voorkomen. Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (U...

23-01-2019 21:25

De waterstofbelofte

De Kennis van Nu - De waterstofbelofte

Waterstof is de nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op dit gas rijden en er komt alleen maar fris water uit de uitlaat. De overheid zet er daarom groot op in. In het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing voor een beter milieu...

14-12-2017 19:20

In de blockchain bubble

De Kennis van Nu - In de blockchain bubble

Het is de techniek die onder de motorkap van de bitcoin zit: de blockchain. Enthousiastelingen vergelijken het met internet voor het in de jaren negentig groot werd. De blockchain wordt inmiddels ook toegepast in de echte wereld. Heeft het ...

07-12-2017 19:20

Wormenpoep het zwarte goud

De Kennis van Nu - Wormenpoep het zwarte goud

Wiettelers weten het allang, maar steeds meer mensen gebruiken het tegenwoordig voor hun planten: wormenpoep. Volgens sommigen veroorzaakt dit zwarte goud 'een atoombom van leven'. De Kennis van Nu onderzoekt het wetenschappelijke geheim ac...

30-11-2017 19:20

Onze pijngrens

De Kennis van Nu - Onze pijngrens

Bijna twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn. Vreemd genoeg is er nog niet veel bekend over hoe pijn precies werkt. Daarom startte in het voorjaar van 2017 het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn. Op www...

23-11-2017 19:20

De zinkende stad

De Kennis van Nu - De zinkende stad

Dat de zeespiegel stijgt is algemeen bekend. Maar in het westelijk deel van Nederland vindt er een tegenovergestelde beweging plaats. Stad en dorp zakken langzaam in veen en klei weg. Voor wie in een huis op betonnen palen woont is er niet ...

16-11-2017 19:20

Het tweetalige brein

De Kennis van Nu - Het tweetalige brein

Elisabeth gaat met psychologe Evy Woumans in gesprek over de voordelen van tweetaligheid voor het leervermogen en geheugen. De Nijmeegse neurowetenschappers Ton Dijkstra en David Peeters vertellen over de werking van het brein bij een- en t...

09-11-2017 19:20

Paniek in de menigte

De Kennis van Nu - Paniek in de menigte

We hopen het allemaal nooit mee te maken. Je staat bij een concert of station en plotseling moet je vluchten omdat er een aanslag wordt gepleegd. Veel aanslagen worden met opzet in een drukke publieke ruimte gepleegd om zoveel mogelijk slac...

03-11-2017 16:05

De mysterieuze verdwijning van de neanderthaler

De Kennis van Nu - De mysterieuze verdwijning van de neanderthaler

De neanderthaler wordt vaak gezien als ons domme neefje, terwijl de Homo neanderthalensis eerder een soort oer-Europeaan is. Neanderthalers leefden al zo'n 250.000 jaar geleden op ons continent en waren al aangepast aan de koude omstandighe...

26-10-2017 19:20

Identieke tweeling is niet identiek

De Kennis van Nu - Identieke tweeling is niet identiek

Eeneiige tweelingen hebben hetzelfde DNA. Toch bepaalt DNA niet helemaal hoe je als persoon bent. Er zitten 'schakelaars'op die bepalen of genen aan of uit staan. Samen met een identieke tweeling gaan Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwege...

19-10-2017 19:20

Zelfreparerend hart

De Kennis van Nu - Zelfreparerend hart

Elk jaar krijgen ruim vierduizend Nederlanders een nieuwe hartklep, afkomstig van een rund of varken. Die kleppen groeien niet mee en slijten, dus de patiënt moet regelmatig onder het mes om de oude klep te vervangen door een nieuwe. Carlij...

13-10-2017 16:05

Illegale handel in dieren

De Kennis van Nu - Illegale handel in dieren

Elisabeth en Diederik Jekel volgen het pad van een zeer zeldzame pijlgifkikker die in 2013 ontdekt werd in Brazilië. Bioloog Marinus Hoogmoed schreef er een artikel over, waarna een handelaar de kikkertjes naar Europa smokkelde en tegen hog...

05-10-2017 19:20

Verstoord gehoor

De Kennis van Nu - Verstoord gehoor

Als je gehoor minder wordt, blijkt het steeds lastiger om anderen nog goed te verstaan in een rumoerige omgeving. Slechthorenden vinden drukke feestjes daarom vaak zo vervelend dat ze liever wegblijven. Presentatoren Elisabeth van Nimwegen ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 149
  • Laatste uitzending op 13-02-2019 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord