Programma gemist?

Entomoloog Sander tijdens Koenraadt en het viroloog Gorben Pijlman van op tv de Wageningen Universiteit infecteren in op alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken de uit ze welke ziektes deze dieren door kunnen overbrengen. De doodgewone van huissteekmug bijvoorbeeld kan op bij een naar natte lente en droge uit zomer een het westnijlvirus van verspreiden.

Kunstenaar en door archeoloog het Theo de Feyter, op die in Syrië een schilderijen maakt van naar de straten van Damascus, de souq door in Aleppo door en in de tempel en de van gigantische triomfboog van Palmyra, uit is zeer geschokt naar door de de verwoesting van tijdens al het erfgoed als gevolg tijdens van het oorlogsgeweld. de Archeoloog uit Sada Mire bevestigt dat het 'erfgoed vertelt waarom je het bent in wie je bent'. Directeur Ayham Al-Fakhri in van het museum de in Raqqa heeft in tevergeefs de geprobeerd de archeologische de vondsten te beschermen tegen op berovingen van de IS. Archeoloog Olivier Nieuwenhuijse op tv en door andere Leidse onderzoekers met kwamen opgravingen doen, in maar veel materiaal is naar verdwenen. De Syrische archeoloog door Khaled van Hiatlih, woonachtig in Den Haag, met maakt 3D-geprinte reconstructies. tijdens Dankzij op nieuwe 3D-scantechnieken, ontdekt Elisabeth, met kunnen in spijkerschrift geschreven tijdens teksten van gelezen worden. Geo-ingenieur Dominique Ngan-Tillard toont het assyriologe Caroline de Waerzeggers hiermee een drieduizend van jaar oude brief, een verborgen met in een enveloppe van uit klei.

Diederik door Jekel bezoekt Bana, een arm tijdens dorp het in Burkina uit Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet uit in tijdens de strijd tegen malaria. De met muggen tijdens en parasieten worden steeds resistenter tegen het op de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen de genetisch zo het aan dat tijdens ze alleen nog mannetjes naar als nakomelingen krijgen het en tenslotte uitsterven. Tegenstanders het noemen op zulke ingrepen gevaarlijk. Is dat in uit terecht?

Illegaal vuurwerk de in een van postpakket, het is niet alleen tijdens gevaarlijk tijdens als het op bezorgbusje een ongeluk met krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk met kan al het door een statisch vonkje naar van een wollen met trui het ontbranden, postbezorgers en kopers lopen uit daardoor gevaar. door De op Kennis van Nu laat de zien hoe een postpakketje onder naar een van puberbed kan veranderen in een naar op massa-explosief.

Ajax-hoofdtrainer Erik ten met tijdens Hag ziet data-analyse als een behulpzame op tv ondersteuning. Zo ontdekte door het bewegingswetenschapper Vosse de Boode het dat Nederlandse keepers de het keepen naar verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het uit het verschil maken, benadrukt een ook de Leidse sportdatawetenschapper op tv Rens Meerhoff. Ook van James Stout, de eerste solist bij op Het Nationale Ballet, ziet het belang van van van data-analyse. Onderzoekster Janine Stubbe van ontwikkelt bij uit Codarts in Rotterdam een het app voor door dansers. Aan in de TU Eindhoven wordt de een plaktattoo ontwikkeld op die tijdens op het hardlopen zegt of het je op het goede uit deel van het je voeten naar landt.

Elisabeth van op tv Nimwegen door en Diederik Jekel in volgen de weg van plant in naar op bonenburger. Als vleesvervangende met grondstof wordt meestal een soja gebruikt, omdat uit daar veel eiwitten in het zitten. Voor tijdens het verkrijgen daarvan moeten op echter niet-duurzame de processen gevolgd worden. Voor in efficiëntere methoden vindt onderzoek plaats een aan uit de Universiteit van Wageningen en naar bij De in Vegetarische Slager met van Unilever, dat evenals naar het Amerikaanse Beyond Meat met succesvol naar de in beurs is tijdens gegaan.

Bert tijdens Pot, een van de de eersten de in Nederland met een geavanceerde op elektronische handprothese, bereidt naar zich voor op de met cybathlon, een naar wedstrijd voor op tv mensen met een prothese. naar Johan Baggerman heeft uit een voor Nederland unieke op tv armklikprothese, van die hij op tv aansluit via een naar bout in zijn arm. Voor het kinderen van in de groei, zoals met de 9-jarige Reavano, zou van een met 3D-geprinte arm de oplossing kunnen van zijn.

Brabantse drugscriminelen in gebruiken zorgwekkend vaak het met riool als dumpplek uit door voor drugsafval, toonden een rioolonderzoekers voor het op eerst aan. En om op tv de drugscriminaliteit te bestrijden, startte van tijdens de politie in Noord-Brabant een in eigen drugslab door om agenten te trainen. uit De Kennis van naar Nu kreeg exclusief toegang op tv tot deze drugskeuken in op een naar geheime een locatie.

Elisabeth tijdens van Nimwegen en ecoloog uit Hans de Kroon van van de Radboud met Universiteit de bezoeken Duitse entomologen die sinds op tv 1989 een bijhouden hoeveel insecten naar er rondvliegen in Duitse een natuurgebieden. Ook in het natuurgebied De met Kaaistoep bij Tilburg hebben insectentellers de het afgelopen met 25 jaar het aantal insecten uit het zien afnemen. 'Beduidend minder kevers en het op tv nachtvlinders dan twintig jaar van geleden', aldus teller Paul door van Wielink. tijdens Vogelecoloog Theunis Piersma maakt zich uit tijdens eveneens grote zorgen. met Door de insectensterfte zijn met er steeds minder insectenetende de vogels, van zoals spreeuwen en zwaluwen. van Bij 25 op tv boerenbedrijven in Gelderland werd een groot op tv met aantal gifstoffen aangetroffen. Welke gevolgen in heeft dat voor door het naar insectenbestand?

Evolutiebioloog van Rutger Vos toont een Diederik hoe weinig de huiskat een van van de wilde op kat verschilt. Dit in tegenstelling tot met de hond, de de koe en tijdens het schaap, die totaal met niet op tv lijken op de hun wilde voorouders. Elisabeth is naar met bioloog uit Maarten Schrama op met Schiermonnikoog, waar ongeveer vijftig tijdens verwilderde huiskatten naar leven. In de provincies op tv Utrecht en Friesland in mag erop gejaagd tijdens worden, uit maar schieten op die katten is uit de riskant.

De de Leidse hersenonderzoeker uit Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen op van op moeders ingrijpend veranderen met tijdens de zwangerschap en volgens op tv neuro-endocrinoloog Peter Bos tijdens komen van ook vaders er niet onderuit: het het zorgbrein een wordt een geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt of van er de door huid-op-huidcontact meer de 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt Corstius, van Leonie naar ter Braak, Sofie tijdens van den Enk en met Lucas van de Meerendonk uit vertellen over de in tijdens grote veranderingen die zij gewaar op werden toen zij een het het kind kregen.

Florence op tv Gundo, die een weeshuis uit runt in Kisum, de kweekt krekels als aanvulling de op in de dagelijkse naar maaltijd van de naar kinderen. Margot Calis, van een van de tijdens eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met met Flying Food-projectleider Erwin Beckers het haar door Afrikaanse collega's.

De Leidse hersenonderzoeker van Elseline de Hoekzema bewees met dat de hersenen in van moeders ingrijpend uit veranderen tijdens de van zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter het Bos uit komen ook vaders er niet onderuit: in het zorgbrein door wordt geactiveerd. Pedagoog Marian een Bakermans onderzoekt of op er door het huid-op-huidcontact meer naar 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf het Brandt Corstius, Leonie ter van Braak, het Sofie van den op tv Enk en Lucas van in de Meerendonk vertellen over uit de grote veranderingen die met zij een gewaar werden de toen zij een kind naar kregen.

Florence Gundo, die door op tv een weeshuis runt uit in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op op de dagelijkse tijdens maaltijd uit van de een kinderen. Margot Calis, een van de in eerste in insectenkwekers, bezoekt regelmatig het met Flying op Food-projectleider Erwin Beckers haar Afrikaanse het collega's.

Ajax-hoofdtrainer van Erik ten Hag ziet de data-analyse als een behulpzame door ondersteuning. met Zo ontdekte bewegingswetenschapper op Vosse de Boode dat van Nederlandse keepers de het keepen verkeerd uit aanleren. Data-analyse kan inderdaad het het verschil maken, met benadrukt het ook de Leidse in sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. met Ook James Stout, eerste op solist bij het Nationale een Ballet, ziet het op tv belang door van data-analyse. Onderzoekster Janine Stubbe ontwikkelt naar bij Codarts met in Rotterdam tijdens een app door voor dansers. Aan de TU Eindhoven met wordt een in plaktattoo ontwikkeld die op tijdens het de hardlopen zegt of je een op het het goede deel naar van je voeten op tv landt.

september 2021
02-10-2019 20:15

Ziekmakende muggen

De Kennis van Nu - Ziekmakende muggen

Entomoloog Sander Koenraadt en viroloog Gorben Pijlman van de Wageningen Universiteit infecteren alledaagse muggen met virussen. Zo ontdekken ze welke ziektes deze dieren kunnen overbrengen. De doodgewone huissteekmug bijvoorbeeld kan bij e...

18-09-2019 20:15

Het verwoeste verleden

De Kennis van Nu - Het verwoeste verleden

Kunstenaar en archeoloog Theo de Feyter, die in Syrië schilderijen maakt van de straten van Damascus, de souq in Aleppo en de tempel en de gigantische triomfboog van Palmyra, is zeer geschokt door de verwoesting van al het erfgoed als gevol...

11-09-2019 20:15

Geen mug, geen malaria

De Kennis van Nu - Geen mug, geen malaria

Diederik Jekel bezoekt Bana, een arm dorp in Burkina Faso, waar gentechmuggen worden uitgezet in de strijd tegen malaria. De muggen en parasieten worden steeds resistenter tegen de reguliere middelen. Wetenschappers passen malariamuggen gen...

04-09-2019 20:15

Explosieve pakjes

De Kennis van Nu - Explosieve pakjes

Illegaal vuurwerk in een postpakket, het is niet alleen gevaarlijk als het bezorgbusje een ongeluk krijgt. Een pakketje met buitenlands knalwerk kan al door een statisch vonkje van een wollen trui ontbranden, postbezorgers en kopers lopen d...

19-06-2019 20:20

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

12-06-2019 20:25

Geen spek maar bonen

De Kennis van Nu - Geen spek maar bonen

Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel volgen de weg van plant naar bonenburger. Als vleesvervangende grondstof wordt meestal soja gebruikt, omdat daar veel eiwitten in zitten. Voor het verkrijgen daarvan moeten echter niet-duurzame proce...

05-06-2019 20:20

De perfecte arm

De Kennis van Nu - De perfecte arm

Bert Pot, een van de eersten in Nederland met een geavanceerde elektronische handprothese, bereidt zich voor op de cybathlon, een wedstrijd voor mensen met een prothese. Johan Baggerman heeft een voor Nederland unieke armklikprothese, die h...

29-05-2019 20:15

In het spoor van drugsafval

De Kennis van Nu - In het spoor van drugsafval

Brabantse drugscriminelen gebruiken zorgwekkend vaak het riool als dumpplek voor drugsafval, toonden rioolonderzoekers voor het eerst aan. En om de drugscriminaliteit te bestrijden, startte de politie in Noord-Brabant een eigen drugslab om ...

22-05-2019 20:15

Wat nekt 't insect?

De Kennis van Nu - Wat nekt 't insect?

Elisabeth van Nimwegen en ecoloog Hans de Kroon van de Radboud Universiteit bezoeken Duitse entomologen die sinds 1989 bijhouden hoeveel insecten er rondvliegen in Duitse natuurgebieden. Ook in natuurgebied De Kaaistoep bij Tilburg hebben i...

15-05-2019 20:15

De ongetemde jager

De Kennis van Nu - De ongetemde jager

Evolutiebioloog Rutger Vos toont Diederik hoe weinig de huiskat van de wilde kat verschilt. Dit in tegenstelling tot de hond, de koe en het schaap, die totaal niet lijken op hun wilde voorouders. Elisabeth is met bioloog Maarten Schrama op ...

12-05-2019 13:50

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

03-05-2019 10:50

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

26-04-2019 10:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 167
  • Laatste uitzending op 02-10-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!