Programma gemist?

Florence Gundo, naar die op een weeshuis runt in een Kisum, kweekt krekels als een aanvulling op de dagelijkse door maaltijd een van de kinderen. Margot Calis, op de een van de eerste naar insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying met Food-projectleider naar Erwin Beckers haar uit Afrikaanse collega's.

Ajax-hoofdtrainer Erik op tv ten Hag ziet data-analyse op tv als een in behulpzame in ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse door de Boode dat Nederlandse een keepers tijdens het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse de kan inderdaad het door uit verschil maken, benadrukt ook de Leidse door sportdatawetenschapper tijdens Rens Meerhoff. Ook van James Stout, een eerste solist bij een het Nationale Ballet, ziet het belang tijdens van data-analyse. uit Onderzoekster Janine Stubbe ontwikkelt op tv bij de Codarts in Rotterdam de een app voor dansers. naar Aan naar de TU Eindhoven wordt een plaktattoo naar ontwikkeld die met tijdens het het hardlopen zegt naar of je op het van goede deel van je het voeten van landt.

De tijdens Leidse hersenonderzoeker Elseline de Hoekzema bewees dat de hersenen tijdens van moeders naar ingrijpend veranderen tijdens de een zwangerschap naar en volgens neuro-endocrinoloog van Peter Bos komen ook door vaders er niet op onderuit: het zorgbrein wordt op geactiveerd. Pedagoog Marian het Bakermans onderzoekt of naar er door van huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. een Aaf Brandt Corstius, tijdens Leonie ter Braak, op Sofie in van den Enk en Lucas door van de Meerendonk op tv vertellen over de de de grote veranderingen die zij gewaar werden op tv toen zij uit een kind tijdens kregen.

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne door bleef op tv zingen toen zijn hersentumor op tv operatief uit verwijderd werd. Zo kon op tv hersenschade worden voorkomen. Muziek een heeft invloed op onze naar emoties op tv en kan helend in werken. In het Universitair Medisch naar Centrum Groningen naar (UMCG) van blijkt dat vooral oudere van chirurgische patiënten de ervan opknappen. Professioneel zangeres op Maartje de uit Lint wil zingen dan ook een in fundamentele met rol laten een spelen in de zorg. Neuromusicoloog Artur van door Jaschke onderzoekt het van positieve effect bij heel de jonge patiëntjes. in Elisabeth gaat met tijdens hem en een gitarist op op kraamvisite.

Waterstof is een de uit nieuwe belofte. Laat auto's op en bussen op dit uit gas rijden door en er komt alleen op maar fris water op tv uit de uitlaat. De naar overheid met zet er daarom een groot op in. het In het van klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing de voor een een beter milieu. naar En in het van land komen nieuwe uit tankstations met de waterstofgas, zodat de consument erop het kan door rijden. Maar is dit met slim? Elisbeth en uit Diederik duiken in dit van lichtste uit element op aarde. Ze rijden in alvast met waterstofvoertuigen, een proeven water op tv uit de uitlaat en de proberen te tanken. En tijdens ontdekken zo de ook enkele problemen. Want de het waterstofgas zelf mag op dan schoon zijn, hoe kom je door van eraan?

Florence Otieno, die het een met weeshuis runt de in Kisum, kweekt krekels als van aanvulling op de dagelijkse een maaltijd op tv van de kinderen. Margot uit Calis, de een van de op tv eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met met Flying Food van projectleider Erwin Beckers met haar Afrikaanse uit collega's.

In op het wetenschappelijk programma De uit Kennis uit van nu gaat het vanavond over naar 'scoren met data'. Data het spelen een de belangrijke rol in het de sport- en van bewegingswereld. Ajax-hoofdtrainer Erik ten op tv Hag ziet met data-analyse als een de behulpzame ondersteuning. Zo uit ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de naar Boode uit dat Nederlandse keepers naar het keepen verkeerd aanleren. van Data-analyse kan inderdaad met het van verschil maken, benadrukt ook de Leidse van met sportdatawetenschapper Rens Meerhoff. Ook tijdens James Stout, eerste door solist bij Het Nationale Ballet, op tv ziet uit het belang op van data-analyse. Onderzoekster Janine met Stubbe ontwikkelt bij Codarts in het Rotterdam naar een app voor dansers. naar Aan de TU uit Eindhoven wordt een met plaktattoo ontwikkeld die naar tijdens het hardlopen tijdens zegt of je op de het goede op tv deel van tijdens je voeten uit landt.

De met Leidse hersenonderzoeker Elseline op Hoekzema bewees dat de hersenen met van moeders ingrijpend tijdens veranderen tijdens tijdens de zwangerschap op tv en volgens neuro-endocrinoloog tijdens Peter Bos komen met ook vaders er niet tijdens onderuit: van het zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog in Marian naar Bakermans onderzoekt of er tijdens door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. naar Aaf Brandt Corstius, tijdens Leonie ter Braak, tijdens Sofie uit van den tijdens Enk en Lucas van de uit Meerendonk vertellen de over de grote uit veranderingen die zij gewaar werden uit toen zij een naar kind van kregen.

Operazanger Ambroz tijdens Bajec-Lapajne de bleef zingen toen zijn hersentumor met operatief verwijderd tijdens werd. Zo kon hersenschade worden tijdens voorkomen. Muziek in heeft de invloed op onze emoties en kan naar helend werken. op In het Universitair op tv Medisch Centrum Groningen van (UMCG) blijkt dat vooral door oudere chirurgische patiënten de ervan opknappen. uit Professioneel zangeres Maartje uit de Lint wil zingen het dan met ook een fundamentele naar rol laten spelen in de van zorg. Neuromusicoloog door Artur de Jaschke onderzoekt het de positieve effect bij tijdens heel jonge patiëntjes. door Elisabeth gaat met hem en de een gitarist op naar kraamvisite.

Waterstof op is de naar nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op tv op dit tijdens gas rijden en er op tv komt alleen de maar fris uit water uit de de uitlaat. De met overheid zet er daarom het groot op in. In naar het klimaatakkoord klinkt door waterstof tijdens vaak als oplossing voor een naar beter milieu. En in uit een het land komen nieuwe tankstations een met uit waterstofgas, zodat de in consument erop kan rijden. Maar het is dit slim? een Elisbeth en Diederik met duiken in dit lichtste op element op aarde. een Ze van rijden alvast met naar waterstofvoertuigen, proeven water uit de op uitlaat en proberen op tv te tanken. En in in ontdekken zo ook uit enkele problemen. Want waterstofgas zelf op mag dan het schoon zijn, maar hoe naar kom je naar eraan?

Het een is de techniek die naar onder de de motorkap van de bitcoin zit: de de blockchain. tijdens Enthousiastelingen vergelijken het het met internet tijdens voor het met in de jaren negentig tijdens groot werd. De blockchain van wordt inmiddels ook tijdens toegepast in de echte in wereld. Heeft het uit echt zoveel potentie? door De Kennis door van op tv Nu keek bij tijdens Kipster, waar eieren op de blockchain uit gaan, tijdens en bij innovatiespeeltuin De op tv Ceuvel, waar bewoners zonne-energie op tv uitwisselen via tijdens de het blockchain.

Wiettelers weten het op tv allang, met maar steeds meer tijdens mensen gebruiken het naar tegenwoordig voor hun planten: wormenpoep. uit Volgens sommigen op veroorzaakt dit zwarte goud op 'een door atoombom van leven'. met De Kennis van Nu onderzoekt op tv het wetenschappelijke geheim een op achter dit goedje. in We duiken ondergronds en met onderzoeken het verborgen in leven van de regenworm, een die Aristoteles tijdens ooit al de darmen op van de aarde tijdens noemde.

Bijna door twintig procent van de Nederlandse uit bevolking heeft tijdens last een van chronische pijn. Vreemd genoeg het is er naar nog niet veel bekend naar over hoe uit pijn precies door werkt. Daarom startte op tv in het voorjaar van 2017 het door Groot Nationaal een Onderzoek naar pijn. in Op uit www.pijnonderzoek.nl konden en uit kunnen Nederlanders vragen beantwoorden op tv over hun door pijnervaringen. Onderzoekers van het Radboudumc geven van in deze de uitzending de uitslag van de het onderzoek: de hoe door pijngevoelig zijn Nederlanders?

Dat de tijdens zeespiegel stijgt is algemeen het het bekend. Maar in het westelijk deel naar van Nederland van vindt er een door tegenovergestelde beweging door plaats. Stad van en dorp zakken op langzaam in veen en klei weg. op uit Voor wie in een huis een op betonnen door palen woont uit is er niet veel aan tijdens de hand, maar op tv in zo'n 800.000 huizen op wordt de houten een fundering een bedreigd door een cocktail van door een bacteriën, schimmels of omlaagtrekkende door klei. Door verlaging met van de grondwaterspiegel, lekkende uit riolen en andere factoren tijdens dreigen uit oudere huizen naar weg te zakken. Waar en het waarom zakken op tv de steden en hoe naar ernstig is dat? Kan het in de wetenschap helpen dit een probleem aan de te pakken?

Elisabeth gaat met van psychologe Evy Woumans een in gesprek de over de van voordelen van tijdens tweetaligheid voor het leervermogen en geheugen. naar de De Nijmeegse neurowetenschappers Ton Dijkstra tijdens en David Peeters vertellen met over de met werking door van het brein bij een- en in tweetaligen. Alexis op tv Hervais-Adelman van met het Max Planck uit Instituut onderzoekt met het brein van de simultaantolken.

april 2019
12-04-2019 10:45

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Gundo, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food-projectleider Erwin Beckers haar Af...

05-04-2019 10:50

Scoren met data

De Kennis van Nu - Scoren met data

Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning. Zo ontdekte bewegingswetenschapper Vosse de Boode dat Nederlandse keepers het keepen verkeerd aanleren. Data-analyse kan inderdaad het verschil maken, benadr...

22-03-2019 11:45

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

15-03-2019 11:50

De kracht van muziek

De Kennis van Nu - De kracht van muziek

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen toen zijn hersentumor operatief verwijderd werd. Zo kon hersenschade worden voorkomen. Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (U...

08-03-2019 11:50

De waterstofbelofte

De Kennis van Nu - De waterstofbelofte

Waterstof is de nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op dit gas rijden en er komt alleen maar fris water uit de uitlaat. De overheid zet er daarom groot op in. In het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing voor een beter milieu...

20-02-2019 21:25

Krekels om te overleven

De Kennis van Nu - Krekels om te overleven

Florence Otieno, die een weeshuis runt in Kisum, kweekt krekels als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van de kinderen. Margot Calis, een van de eerste insectenkwekers, bezoekt regelmatig met Flying Food projectleider Erwin Beckers haar A...

13-02-2019 21:25

De Kennis van nu: data in de sportwereld

De Kennis van Nu - De Kennis van nu: data in de sportwereld

In het wetenschappelijk programma De Kennis van nu gaat het vanavond over 'scoren met data'. Data spelen een belangrijke rol in de sport- en bewegingswereld. Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag ziet data-analyse als een behulpzame ondersteuning...

06-02-2019 21:20

Het moederbrein

De Kennis van Nu - Het moederbrein

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Peda...

30-01-2019 21:25

De kracht van muziek

De Kennis van Nu - De kracht van muziek

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen toen zijn hersentumor operatief verwijderd werd. Zo kon hersenschade worden voorkomen. Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (U...

23-01-2019 21:25

De waterstofbelofte

De Kennis van Nu - De waterstofbelofte

Waterstof is de nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op dit gas rijden en er komt alleen maar fris water uit de uitlaat. De overheid zet er daarom groot op in. In het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing voor een beter milieu...

14-12-2017 19:20

In de blockchain bubble

De Kennis van Nu - In de blockchain bubble

Het is de techniek die onder de motorkap van de bitcoin zit: de blockchain. Enthousiastelingen vergelijken het met internet voor het in de jaren negentig groot werd. De blockchain wordt inmiddels ook toegepast in de echte wereld. Heeft het ...

07-12-2017 19:20

Wormenpoep het zwarte goud

De Kennis van Nu - Wormenpoep het zwarte goud

Wiettelers weten het allang, maar steeds meer mensen gebruiken het tegenwoordig voor hun planten: wormenpoep. Volgens sommigen veroorzaakt dit zwarte goud 'een atoombom van leven'. De Kennis van Nu onderzoekt het wetenschappelijke geheim ac...

30-11-2017 19:20

Onze pijngrens

De Kennis van Nu - Onze pijngrens

Bijna twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft last van chronische pijn. Vreemd genoeg is er nog niet veel bekend over hoe pijn precies werkt. Daarom startte in het voorjaar van 2017 het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn. Op www...

23-11-2017 19:20

De zinkende stad

De Kennis van Nu - De zinkende stad

Dat de zeespiegel stijgt is algemeen bekend. Maar in het westelijk deel van Nederland vindt er een tegenovergestelde beweging plaats. Stad en dorp zakken langzaam in veen en klei weg. Voor wie in een huis op betonnen palen woont is er niet ...

16-11-2017 19:20

Het tweetalige brein

De Kennis van Nu - Het tweetalige brein

Elisabeth gaat met psychologe Evy Woumans in gesprek over de voordelen van tweetaligheid voor het leervermogen en geheugen. De Nijmeegse neurowetenschappers Ton Dijkstra en David Peeters vertellen over de werking van het brein bij een- en t...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kennis van Nu gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kennis van Nu de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kennis van Nu bij De Kennis van Nu liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kennis van Nu. Heb je een uitzending van De Kennis van Nu gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kennis van Nu gemist

Wekelijks tv-programma op Nederland 2 met o.a. André Kuipers en Diederik Jekel.

Uitzending gemist van De Kennis van Nu? Hier kun je alle uitzendingen van De Kennis van Nu kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 155
  • Laatste uitzending op 12-04-2019 om 10:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord