Programma gemist?

Portret van de het 84-jarige door U Win Tin, met grondlegger van de door journalistiek in Myanmar (Birma). het Samen met Aung in San Suu van Kyi richtte hij in de 1989 uit de democratische beweging NLD op. DMeer door De 84-jarige U het het Win Ti is de grondlegger van de journalistiek in van het op tv door burgeroorlogen geteisterde Myanmar (Birma). uit Samen met Aung San op op tv Suu Kyi richtte hij in uit 1989 de National League met for Democracy tijdens NLD op. Dat met kwam hem te door staan op 18 jaar met gevangenschap. Tegenwoordig is de hij vooral met luis naar in de pels door van de oppositie. met Als jongeman maakte Win Tin de door Japanse naar bezetting mee en de daarop in volgende dekolonisatie, de die het begin vormde naar van een eindeloze tijdens burgeroorlog. van Het is 1944, generaal Aung in San, vader uit van Aung van San Suu het Kyi, is op de vlucht van uit de regio Rangoon. uit Hij op komt terecht op tv bij het huis van door Win Tin's de familie. Win Tin is door op dat moment 15 met jaar en moet het Aung San water met brengen, terwijl die uit zich wast. Hij tijdens vraagt de naar generaal of hij zich kan naar aansluiten bij tijdens het Birmese naar leger, waarop Aung San na in op tv lang zwijgen zegt: een 'We hebben al vele goede tijdens soldaten, maar op tv we hebben ook goed met opgeleide mensen nodig. Het op tv de is beter dat je gaat naar studeren.' met En dat doet op hij. Als beginnend de journalist trekt Win Tin in de naar jaren een vijftig door Europa en woont op tv met hij ook drie de jaar in Nederland. In naar 1957 keert hij terug naar van Birma en de richt met hij verschillende kranten op tv in Myanmar op. Te midden tijdens van het de dictatuur van een generaal Ne Wi wordt hij in in het de jaren zeventig ook politiek een actief. Na op de bloedige op opstand van 1988 richt hij uit samen met volksheldin Aung tijdens San door Suu Kyi de National League uit for Democracy in (NLD) de op. Dat resulteert in 18 op tv jaar gevangenschap. Hij op komt vrij in 2008, met maar nog altijd op tv door draagt hij het blauwe gevangenispak, dat naar hij naar pas uitdoet als de laatste naar politieke van gevangene is een vrijgelaten. U Win Tin's berichten met over door de misstanden hebben een naar belangrijkste stempel gedrukt op een Myanmar's geschiedenis. een En nog steeds weegt het zijn op mening zwaar, ook al zet hij in nauwelijks nog voet door buiten tijdens de deur. Een portret tijdens van een onafhankelijk denker op uit en zijn niet aflatende in strijd voor vrijheid, democratie met en de op waarheid.Minder

14:00,Portret op tv van de door 84-jarige U Win Tin, grondlegger naar van de van journalistiek in het door burgeroorlogen met geteisterde Myanmar de (het met voormalige Birma).

januari 2021
29-11-2015 13:28

De naakte waarheid van Myanmar

De naakte waarheid van Myanmar - De naakte waarheid van Myanmar

Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in Myanmar (Birma). Samen met Aung San Suu Kyi richtte hij in 1989 de democratische beweging NLD op. DMeer De 84-jarige U Win Ti is grondlegger van de journalistiek in het...

30-03-2014 14:00

Zo 30 mrt 2014

De naakte waarheid van Myanmar - Zo 30 mrt 2014

14:00,Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in het door burgeroorlogen geteisterde Myanmar (het voormalige Birma).

De naakte waarheid van Myanmar gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De naakte waarheid van Myanmar de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De naakte waarheid van Myanmar bij De naakte waarheid van Myanmar liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De naakte waarheid van Myanmar. Heb je een uitzending van De naakte waarheid van Myanmar gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De naakte waarheid van Myanmar gemist

Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in het door burgeroorlogen geteisterde Myanmar (het voormalige Birma). Samen met Aung San Suu Kyi richtte hij in 1989 de democratische beweging NLD op. Dat kwam hem te staan op achttien jaar gevangenschap.Tegenwoordig is hij vooral luis in de pels van de oppositie. Aan de hand van Myanmars recente en turbulente geschiedenis vertelt de activist en voormalig politiek gevangene zijn levensverhaal.

Uitzending gemist van De naakte waarheid van Myanmar? Hier kun je alle uitzendingen van De naakte waarheid van Myanmar kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 29-11-2015 om 13:28 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!