Programma gemist?

Portret van de van een 84-jarige U Win Tin, uit grondlegger van de door journalistiek in Myanmar op (Birma). Samen met Aung in San Suu Kyi naar richtte hij op in 1989 de de democratische beweging NLD op tv op. DMeer De 84-jarige U op uit Win Ti is grondlegger door van de een journalistiek in het door van burgeroorlogen geteisterde Myanmar (Birma). Samen in een met Aung San Suu Kyi door richtte hij op in 1989 de National League op tv for een Democracy NLD op. Dat kwam van hem het te staan op 18 jaar in gevangenschap. Tegenwoordig op tv is hij vooral een luis in een de pels van naar de oppositie. een Als jongeman maakte op Win Tin de Japanse bezetting in mee en de daarop naar volgende het dekolonisatie, die het begin door vormde van een van eindeloze een burgeroorlog. Het is met 1944, generaal Aung San, op vader van op tv Aung San Suu Kyi, is de op de de vlucht uit op de regio Rangoon. Hij komt met terecht bij van het huis van met Win Tin's familie. door Win Tin uit is op dat moment 15 het jaar en moet met Aung uit San water brengen, terwijl tijdens die zich tijdens wast. Hij vraagt de generaal tijdens of hij de zich kan aansluiten bij het met Birmese leger, op waarop Aung van San na naar lang zwijgen zegt: 'We hebben naar al vele goede soldaten, tijdens maar van we hebben ook een goed opgeleide mensen op tv nodig. Het is beter op dat uit je gaat studeren.' van En dat doet hij. naar Als beginnend door journalist trekt Win Tin in de op tv jaren de vijftig door een Europa en woont hij naar ook drie jaar in Nederland. in met In 1957 keert hij op terug naar uit Birma en richt hij verschillende op kranten in Myanmar in op. Te midden van een de dictatuur van tijdens op tv generaal Ne Wi wordt hij uit in de jaren op tv zeventig ook politiek met actief. Na tijdens de bloedige opstand op tv van 1988 van richt hij samen met volksheldin Aung van San met Suu Kyi de National tijdens League for de Democracy (NLD) op. Dat resulteert op in 18 jaar door uit gevangenschap. Hij komt vrij in in 2008, maar nog altijd met naar draagt hij het blauwe gevangenispak, naar dat met hij pas uitdoet van als de laatste politieke door gevangene is vrijgelaten. een U Win Tin's in berichten over de misstanden naar hebben met een belangrijkste stempel gedrukt van op Myanmar's geschiedenis. uit En nog steeds uit weegt zijn mening zwaar, ook van al zet tijdens hij van nauwelijks nog voet buiten de een deur. Een portret op van een onafhankelijk denker de en naar zijn niet aflatende strijd een voor vrijheid, in democratie en de door waarheid.Minder

14:00,Portret op tv van de door 84-jarige U Win het Tin, grondlegger van de journalistiek in op tv het door burgeroorlogen met geteisterde Myanmar in (het in voormalige Birma).

september 2020
29-11-2015 13:28

De naakte waarheid van Myanmar

De naakte waarheid van Myanmar - De naakte waarheid van Myanmar

Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in Myanmar (Birma). Samen met Aung San Suu Kyi richtte hij in 1989 de democratische beweging NLD op. DMeer De 84-jarige U Win Ti is grondlegger van de journalistiek in het...

30-03-2014 14:00

Zo 30 mrt 2014

De naakte waarheid van Myanmar - Zo 30 mrt 2014

14:00,Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in het door burgeroorlogen geteisterde Myanmar (het voormalige Birma).

De naakte waarheid van Myanmar gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De naakte waarheid van Myanmar de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De naakte waarheid van Myanmar bij De naakte waarheid van Myanmar liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De naakte waarheid van Myanmar. Heb je een uitzending van De naakte waarheid van Myanmar gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De naakte waarheid van Myanmar gemist

Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in het door burgeroorlogen geteisterde Myanmar (het voormalige Birma). Samen met Aung San Suu Kyi richtte hij in 1989 de democratische beweging NLD op. Dat kwam hem te staan op achttien jaar gevangenschap.Tegenwoordig is hij vooral luis in de pels van de oppositie. Aan de hand van Myanmars recente en turbulente geschiedenis vertelt de activist en voormalig politiek gevangene zijn levensverhaal.

Uitzending gemist van De naakte waarheid van Myanmar? Hier kun je alle uitzendingen van De naakte waarheid van Myanmar kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 29-11-2015 om 13:28 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!