Programma gemist?

Portret van naar de 84-jarige uit U Win Tin, grondlegger naar van de journalistiek in een Myanmar een (Birma). Samen met Aung een San Suu Kyi het richtte van hij in 1989 de van democratische beweging NLD het op. DMeer De tijdens 84-jarige U Win Ti een is grondlegger van op de journalistiek in in het door op burgeroorlogen geteisterde Myanmar (Birma). Samen van met op tv Aung San in Suu Kyi richtte hij in 1989 van de tijdens National League de for Democracy NLD op. Dat naar kwam hem te staan tijdens uit op 18 jaar gevangenschap. Tegenwoordig van is hij vooral van luis op tv in de pels van het de oppositie. Als door jongeman maakte Win Tin de een het Japanse bezetting mee en de daarop van volgende dekolonisatie, tijdens die de het begin vormde op tv van een eindeloze burgeroorlog. op tv Het is door 1944, generaal Aung San, het vader van Aung San Suu naar Kyi, is op in de vlucht uit op tijdens de regio Rangoon. met Hij komt terecht bij de het huis van Win door Tin's de familie. Win Tin de is op dat moment op 15 jaar en moet op tv Aung San water brengen, het terwijl uit die zich uit wast. Hij vraagt de tijdens generaal of het hij zich kan aansluiten bij het het Birmese leger, uit waarop Aung San het na de lang zwijgen zegt: 'We op tv hebben al vele uit goede soldaten, in maar we hebben van ook goed opgeleide mensen nodig. Het in is het beter dat je gaat van studeren.' uit En dat doet van hij. Als beginnend journalist trekt Win van Tin met in de jaren vijftig van door Europa en in woont hij ook drie van jaar in uit Nederland. met In 1957 keert hij terug naar het Birma een en richt hij door verschillende kranten in Myanmar het op. Te op midden van de dictatuur van tijdens generaal Ne op Wi op wordt hij in de jaren op tv zeventig ook politiek op tv actief. Na de op bloedige opstand het van 1988 richt hij samen in met volksheldin Aung op uit San Suu Kyi de National op League for Democracy uit (NLD) op. Dat resulteert van in uit 18 jaar gevangenschap. naar Hij komt vrij in 2008, op tv maar nog altijd op tv draagt de hij het in blauwe gevangenispak, dat van hij pas uitdoet als de met laatste politieke de gevangene is vrijgelaten. door U Win op Tin's berichten over de van misstanden hebben een een belangrijkste stempel gedrukt de op Myanmar's met geschiedenis. En nog steeds weegt zijn naar mening de zwaar, ook een al zet hij nauwelijks nog voet tijdens buiten de deur. op tv Een in portret van een onafhankelijk tijdens denker op en zijn niet aflatende strijd voor door naar vrijheid, democratie en de met waarheid.Minder

14:00,Portret op tv van de op 84-jarige U Win Tin, grondlegger van in de journalistiek in in het door burgeroorlogen naar geteisterde tijdens Myanmar (het voormalige door Birma).

oktober 2019
29-11-2015 13:28

De naakte waarheid van Myanmar

De naakte waarheid van Myanmar - De naakte waarheid van Myanmar

Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in Myanmar (Birma). Samen met Aung San Suu Kyi richtte hij in 1989 de democratische beweging NLD op. DMeer De 84-jarige U Win Ti is grondlegger van de journalistiek in het...

30-03-2014 14:00

Zo 30 mrt 2014

De naakte waarheid van Myanmar - Zo 30 mrt 2014

14:00,Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in het door burgeroorlogen geteisterde Myanmar (het voormalige Birma).

De naakte waarheid van Myanmar gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De naakte waarheid van Myanmar de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De naakte waarheid van Myanmar bij De naakte waarheid van Myanmar liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De naakte waarheid van Myanmar. Heb je een uitzending van De naakte waarheid van Myanmar gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De naakte waarheid van Myanmar gemist

Portret van de 84-jarige U Win Tin, grondlegger van de journalistiek in het door burgeroorlogen geteisterde Myanmar (het voormalige Birma). Samen met Aung San Suu Kyi richtte hij in 1989 de democratische beweging NLD op. Dat kwam hem te staan op achttien jaar gevangenschap.Tegenwoordig is hij vooral luis in de pels van de oppositie. Aan de hand van Myanmars recente en turbulente geschiedenis vertelt de activist en voormalig politiek gevangene zijn levensverhaal.

Uitzending gemist van De naakte waarheid van Myanmar? Hier kun je alle uitzendingen van De naakte waarheid van Myanmar kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 29-11-2015 om 13:28 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!