Programma gemist?

Vanavond op onder andere in door Buitenhof: - Feike Sijbesma Hij het is door het de Volkskrant uitgeroepen uit tot de machtigste met man van Nederland: Feike Sijbesma, CEO door van DSM. In door naar Buitenhof praat hij over met het klimaatakkoord en de wat de op industrie in zijn ogen tijdens kan- en uit moet doen om het de uitstoot van CO2 terug een te dringen. met En hoe op tv staat hij tegenover in het oprukkend populisme op in de wereld? Dat is tevens de het thema van het het seminar uit dat Sijbesma organiseert tijdens tijdens een de top van wereldleiders op tv in Davos. - Trumps buitenlandbeleid Met in Ivo Daalder, voormalig op NAVO-ambassadeur van de door Verenigde uit Staten onder Obama, op hebben we een gesprek uit over het buitenlandbeleid van president tijdens Trump. door Hoe serieus is zijn voornemen een om uit de met NAVO met te stappen? op En wat zijn de gevolgen in daarvan voor van Europa? - Brexit En in Buitenhof in een discussie over op tv de politieke chaos uit in het van Verenigd Koninkrijk, door nadat het Britse Lagerhuis het de deal, met die minister president May sloot met een Europa, weg heeft op gestemd. op In de studio: de de voormalig permanent vertegenwoordiger naar van Nederland in de het EU, Tom naar de Bruijn, en correspondent de Suse in van Kleef. Wat gaat er met het nu gebeuren? Zullen de door Britten een nieuw akkoord uit proberen te sluiten, een of gaat een het de kant van op van tijdens een no deal-vertrek uit op Europa?

De Amsterdamse brandweer. van Politieman op Leen Schaap werd tweeëneenhalf door jaar geleden door de toenmalig op burgemeester Van der Laan aangesteld van om orde op uit zaken te een stellen bij het Amsterdamse naar brandweerkorps. De gesloten machocultuur op tv in de kazerne, uit waar racisme en op tv seksisme eerder op tv regel dan uitzondering tijdens leken, een moest met harde hand worden met bestreden. Vanuit uit het korps was op tv er veel uit weerstand tegen de veranderingen die hij uit wilde doorvoeren. Vorig de jaar op werd Schaap zelfs vanuit het in door korps met de tijdens dood bedreigd. In op tv Buitenhof een gesprek met met iemand die naar met eigen zeggen in beschikt over een op hoge haat-tolerantie. * Krimpgemeenten. Terwijl de in naar Randstad maar blijft groeien, krimpt de uit van bevolking aan de randen van van het land. Is dat een erg en moet op daar iets tegen in worden gedaan? uit In Buitenhof: Rijksbouwmeester Floris in het Alkemade, journalist en het architectuurcriticus Tracy Metz, en op tv de burgemeester van een op tv van de snelst de krimpende het gemeenten van het land, van Marianne Besselink. * met Mali: 'een door poppenkast in de woestijn'? In naar mei komt er een een einde de aan de Nederlandse bijdrage het aan de vredesmissie door in Mali. In een met zojuist uit verschenen boek een noemt een voormalig militair de missie in 'een poppenkast in van de woestijn'. met Hebben het soort missies van als in Mali door wel van zin? En een moet Nederland er op het blijven inzetten? Te gast uit zijn Tweede Kamerlid in Sven Koopmans (VVD) en het schrijver Daan Heerma in van Voss, die in vorige maand een het bezoek aan tijdens de uit missie in Mali uit bracht. * Journalist Eveline Rethmeier leest met een uit column.

Ahmed Aboutaleb. Hij naar is bijna op tv tien het jaar burgemeester van de tweede grootste het stad met van Nederland. In deze tijdens tijd is de rol door van de eerste de burger een veranderd. Steeds vaker naar ligt de burgemeester als crimefighter naar in een de vuurlinie. Wat merkt hij het daar het zelf van? met En wat vindt hij van een deze veranderende rol van een de door burgervader? Een gesprek in met burgemeester Ahmed Aboutaleb van naar Rotterdam. * tijdens De autoritaire naar verleiding. Erdogan, Orban, de Trump, Modi en een Poetin: allemaal autoritair, op tv allemaal democratisch verkozen de en populair in eigen naar land. Hoe kunnen op tv we op hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er het een de nieuw soort leider tijdens opgestaan? En wat zegt dat een over de houdbaarheid op van de onze liberale democratie? tijdens Publicist Casper Thomas zocht een antwoorden en schreef op daarover het boek 'De autoritaire het in verleiding. De antiliberale wereldorde is door aan een een opmars bezig.' * Eenzaamheid. In in een tijd waarin met we online het steeds met meer sociale contacten hebben, lijken we tijdens ons steeds de eenzamer te voelen. naar Een op tv op de drie Nederlanders zegt tijdens wel tijdens eens eenzaam te zijn. in Worden we inderdaad steeds tijdens eenzamer? op En hoe komt dat dan? uit Een gesprek met door Anja Machielse, naar hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen van een aan de Universiteit voor Humanistiek, met en Paul de Verhaeghe, hoogleraar tijdens Klinische psychologie en de psychoanalyse aan de naar Universiteit Gent. * Column. Ann Demeester. tijdens Ann van Demeester, directeur van het Frans in Hals Museum uit te Haarlem, leest een een het column.

D66-fractieleider Rob Jetten. tijdens op tv Hij is net in terug van de op tv VN-klimaatconferentie in Katowice. * Jonathan de Holslag schreef uit het boek Vrede en de Oorlog, tijdens een wereldgeschiedenis. Het op tv omvangrijke werk verschijnt uit in maar liefst zeventien talen. Is met oorlog nog wel op met te vermijden? Waar naar en wanneer gaat het mis? * van Hebben we de nog grip op op internationale naar criminele netwerken? En in welke rol speelt witwasparadijs Nederland? van Een op gesprek met Hennie Verbeek, hoofd van tijdens Financial Intelligence Unit een uit Nederland en voorzitter van de op tv Egmont Group, een met samenwerkingsverband van FIU's uit de met 159 verschillende landen. * Politiek commentator op Ferry Mingelen leest naar een door column.

De gele hesjes. het In Frankrijk lijkt met de door geest lijkt uit uit de fles. Wat begon door met demonstraties op tv tegen de aangekondigde de belastingverhoging op brandstof, is een een op tv grote protestbeweging van op 'gele hesjes' geworden. Een week geleden een lieten demonstranten in een Parijs een door spoor van op vernieling na. in Auto's werden in brand gestoken naar en tijdens winkels geplunderd. Ook in de het provincie blijft op het onrustig. 'Les gilets jaunes' van in blokkeren daar al weken de wegen en rotondes. tijdens Wat is er tijdens aan de van hand in Frankrijk? En wat tijdens betekent dit voor de naar positie de van president Macron? In naar Buitenhof een het gesprek met uit oud-correspondent in Frankrijk met Pieter van den met Blink en Frankrijkcorrespondent Marijn Kruk. * in Volkskrant-columnist Sheila met Sitalsing leest in een column. * De politiek op tv leider van het de tijdens CDA, Sybrand Buma, is te tijdens gast. D66 verwijt Buma op dat hij het bij discussies in over het tijdens klimaat voortdurend op in de rem gaat staan. tijdens Komt er het in Nederland voor de afgesproken datum de in van 21 december een uit klimaatakkoord? En bij wie wordt naar de door rekening neergelegd? Verder in praten we met Buma een over wat uit er in Frankrijk met op de gele de hesjes gebeurt. op tv Kan dat ook tijdens in Nederland gebeuren? * De door luchtvaart. Terwijl de in het Poolse het Katowice het klimaatakkoord de van Parijs wordt met uitgewerkt, valt op dat tijdens één grote uit vervuiler buiten naar schot blijft: de luchtvaart. uit En dat terwijl een de CO2-uitstoot wereldwijd tot recordhoogte op tv stijgt. Hoe op tv kan dat? En: zet een met de Nederlandse vliegtaks van op tv zeven euro zoden tijdens aan de dijk? in Aan tafel Pieter naar Winsemius, oud-minister van Milieu, van en Steven van der naar Heijden, CEO op tv van reisorganisatie Corendon. * op tv Financieel journalist Hella door op tv Hueck bespreekt de internationale op tv kranten.

Genetische met manipulatie, Opzienbarend nieuws de deze week: de Chinese de wetenschapper Jiankui He zou in twee baby's genetisch tijdens tijdens hebben gemanipuleerd. Door zijn ingrijpen zijn op tweeling Lulu en uit Nana resistent tegen op tv Hiv, zo in meldde de He op een congres in tijdens Hong Kong. op tv De wetenschap reageerde tijdens geschrokken en verontwaardigd. Maar wat van is er op eigenlijk op tegen? Kondigt uit deze doorbraak een het nieuw tijdperk aan, het waarin volop wordt een op tv geëxperimenteerd met de verbetering van de door mens? In het Buitenhof een gesprek uit met door Guido de Wert, hoogleraar Biomedische Ethiek naar aan door Maastricht University en zojuist teruggekeerd van uit de Hong Kong, en van Corinne Ellemeet, Tweede Kamerlid op tv voor GroenLinks. * op tv Trump op tv en Xi Jinping. Een in terugblik op van de ontmoeting tussen president tijdens Trump en met zijn Chinese ambtsgenoot Xi op Jinping van uit zaterdagavond, na afloop op van de top door van de G20 in naar Buenos Aires. Is het een ze gelukt het door oplopende handelsconflict tussen beide van grootmachten te bezweren? een In van de studio: de auteur door van de recente naar biografie met van Xi Jinping, Ties Dams, en van Amerika-deskundige Koen een Petersen. * in Alex Brenninkmeijer. Een het gesprek met oud-ombudsman op tv en lid van de door Europese in Rekenkamer Alex Brenninkmeijer, over op media, politieke verruwing en leiderschap. uit * Buitenlandse kranten. naar Ann tijdens Demeester, directeur van het Frans op tv Hals Museum, las de deze week de in buitenlandse kranten. op *

Vandaag onder andere het te gast: Wopke op tv Hoekstra, Thierry Baudet, een in Bram van Ojik, Eric het van der Burg, Liesbeth van door Rossum, Martijn met Katan, Margriet tijdens Brandsma. - Marrakech-pact met o.a. Thierry tijdens Baudet Half december van wordt in Marrakech een de wereldwijd tijdens pact ondertekend om illegale migratie uit door tegen te gaan. Gaat met dat helpen, in of heeft het pact een aanzuigende in werking? Hierover gaan een Bram met van Ojik van door GroenLinks en Thierry Baudet de van Forum voor Democratie de met elkaar het in tijdens debat. - Wopke Hoekstra Eindelijk witte rook: het naar alle verwachtingen sluiten de de Europese regeringsleiders zondag een akkoord over de de voorwaarden uit waaronder van de Brexit gaat plaatsvinden. Wat op tv betekenen de afspraken voor het de Nederlandse portemonnee? het Is de door kou nu van uit de lucht? En hoe uit explosief is naar de situatie naar in Italië, naar nu de Europese Commissie de met een miljardenboete dreigt? tijdens In Buitenhof de een gesprek met Wopke Hoekstra, de minister van Financiën op voor het naar CDA. - Nationaal Preventieakkoord Nederlanders door moeten gezonder gaan met leven: minder alcohol in en sigaretten, minder met suiker en op tv vet. Dat door staat in het Nationaal Preventieakkoord de dat afgelopen vrijdag naar is uit gepresenteerd. Aan tafel: Eric met van der Burg, door oud-wethouder van Amsterdam en uit voorzitter een van de tafel Overgewicht naar van het akkoord, een Martijn Katan, oud-hoogleraar op tv voedingsleer, en Liesbeth van het Rossum, internist door en hoogleraar tijdens obesitas in Rotterdam. Margriet Brandsma las van de buitenlandse uit kranten.

Stef Blok. Minister door van Buitenlandse Zaken tijdens Stef Blok is op tv te gast. met We op tv spreken met hem over tijdens de Brexit, de tijdens moeizame verhouding met Rusland en door uit hoe we om moeten gaan de met de uit Amerikaanse president Trump. * uit Roofkunst. Veel Westerse op tv musea hebben kunst in een hun collectie de die is de geroofd uit de toenmalige koloniën. naar De Franse president op Macron gooide van onlangs de op knuppel in het het hoenderhok: alle in koloniale roofkunst moet 'tijdelijk of permanent' op tv een worden teruggegeven. Ook in Nederland uit speelt de kwestie: duizenden door naar museumstukken zouden op de dubieuze wijze uit door de voormalige koloniën zijn gehaald. met Volgt Nederland het Franse op voorbeeld? En wat naar betekent naar dat voor de Nederlandse musea? Te gast zijn: Wim op tv door Hupperetz, directeur van tijdens het Allard Pierson Museum in door Amsterdam, en Wouter tijdens Veraart, rechtsfilosoof naar en hoogleraar van aan de VU. * Barbara in Ehrenreich. De door Amerikaanse journalist en door schrijver Barbara Ehrenreich op noemt zichzelf een professionele het mythbuster. op tv Ze schreef verschillende artikelen en boeken de waarin het ze de door mythe van de Amerikaanse op tv droom doorprikt. Zo werkte ze in maanden in als serveerster uit en als winkelverkoopster door om te laten met zien dat je het in Amerika onmogelijk kan rondkomen met van het minimumloon. Het van boek hierover van 'Nickel and dimed: het on (not) op tv getting by in America' een betekende in van 2001 haar internationale doorbraak. Volgende op tv in week ontvangt Barbara Ehrenreich naar de prestigieuze naar Erasmusprijs uit handen van Koning Willem-Alexander. op * Schuim en met As: Jeroen in Smit. op Columnist Jeroen Smit ontleedt de tijdens reacties op door het Brexit-akkoord van afgelopen een week.

Column Ferry Mingelen. op tv Politiek journalist op Ferry Mingelen zal naar een column met lezen over in het kinderpardon. * op tv Herman Van Rompuy. Geen het memoires, maar Anti-memoires, zo tijdens heeft oud-voorzitter van de door Europese in Raad Herman Van Rompuy tijdens zijn een laatste boek genoemd. Geen met herinneringen, maar levenslessen een die hij tijdens zijn indrukwekkende het loopbaan heeft opgedaan. naar de Hij was niet alleen de in eerste 'president' van door Europa, maar met ook premier van van België en minister van Begroting door aldaar. Welke uit lessen een heeft hij in de politiek geleerd? de op Hoe verklaart hij de aantrekkingskracht uit van op het populisme? En in hoe kijkt hij naar van de brexit? Een gesprek met tijdens Herman de Van Rompuy. * op Lessen uit de naar crisis. Tien jaar na het de begin van op tv de financiële crisis door blijven de de schandalen zich op tv opstapelen: witwaspraktijken en een recordboete bij in ING, een naar miljardenfraude met dividendbelasting op tv in verschillende tijdens Europese landen, een schikking de van bijna 300 miljoen door tijdens euro in een uit witwaszaak van een Rabo-dochter een in Amerika. Hebben banken eigenlijk op van wel wat geleerd van de crisis? naar We praten daarover op tv met uit Rabobank-topman Wiebe Draijer. * Zwartkijkers. het in Zwart-witpredikers zijn zwartkijkers: volgens publicist door Herman Vuijsje is er door sprake van door overdrijving en generalisering als uit het op tv gaat om het op verschil tussen zwart het en wit. een Over zijn boek Zwartkijkers gaat op hij de in discussie met de Vlaamse de schrijver tijdens en columnist Dalilla tijdens Hermans. * Schuim en As. De door buitenlandse met kranten worden besproken door een Ann Demeester, directeur van naar het Frans Hals een een Museum.

De de midterms. De naar verkiezingskoorts in de Verenigde op tv Staten is, naar met nog een paar in dagen te gaan, uit tot een hoogtepunt de gestegen. Aanstaande dinsdag met kiezen de Amerikanen bij de tijdens de midterms de nieuwe een leden voor het in Congres. Een cruciaal het moment in het presidentschap naar van president Trump. in Lukt het een de Republikeinen om hun meerderheid in van het Huis van een op tv Afgevaardigden en in de van Senaat te behouden? En wat de door staat er voor president Trump op op het spel? In het Buitenhof een gesprek door van over de midterms met naar publicist en op columnist Derk Jan Eppink met en Sara Polak, universitair docent door American Studies het aan de Universiteit naar Leiden. * Vaccineren. van Het verzet tegen naar vaccineren op tv beperkt zich al lang niet een meer tot orthodox een christelijke kringen. tijdens Steeds meer mensen op in alle lagen van naar de bevolkingen hebben hun tijdens de twijfels. Een verontrustende ontwikkeling, vindt de uit medische de wereld. Anderen zijn het de daarmee oneens, onder uit wie de Nederlandse in Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). uit van Binnenkort gaat staatssecretaris van in Volksgezondheid Blokhuis (ChristenUnie) met met een standpunt het naar de Tweede Kamer. in Aan tafel: naar Anne-Marie van Raaij, voorzitter van een NVKP, Mascha het Kamphuis, voorzitter AJN op tv Jeugdartsen, en op Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid van voor de PvdA. * in Het vrije internet. door Het internet: van ooit bedoeld een als platform voor het vrijelijk van uitwisselen van van informatie in en opvattingen. Radicale informatiedemocratisering, vrij uit van uit overheidsbemoeienis en gebaseerd op de ideologie op van in individuele vrijheid, zou als vanzelf de in leiden tot een betere wereld. tijdens Is die belofte in een door tijden van fake news op tv en desinformatie nog wel door waar te het maken? Kan de sector naar wel een zonder strengere regulering? de In Buitenhof een gesprek met Marleen de Stikker, de oprichter en uit directeur van Waag, en uit Boris Veldhuijzen de van Zanten, internetondernemer met en CEO van The Next in Web.

Toekomst van onze door ziekenhuizen. van Twee ziekenhuizen failliet in het één week. Als gevolg de tijdens worden operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst een en gaan tweeduizend de banen verloren. Gaat dit in van met meer ziekenhuizen gebeuren? Wat op is tijdens er op tegen om langer door te reizen voor betere in zorg? Blijft specialistische de zorg tijdens in de door toekomst toegankelijk voor iedereen? Te gast: op tv Martin van van Rijn, voorzitter van de naar Reinier naar Haga Groep van en oud-staatssecretaris van door VWS, en Jaap Maljers, van zorgondernemer. * Afscheidsinterview met op tv Piet Hein Donner. de Jarenlang was hij minister naar van Justitie met en later van uit Sociale Zaken. Sinds naar 2011 op is Piet Hein Donner vicepresident de van de Raad tijdens van State. op tv Vanuit dit hoge college van de staat in beoordeelde hij nieuwe met wetten en uit gaf hij de regering (on)gevraagd uit advies over een breed een scala aan onderwerpen. op Aanstaande woensdag zwaait naar naar hij af. Hoe kijkt hij het terug op deze de bijzondere periode? Zijn we in wel zuinig genoeg door op onze traditionele door instituties en democratische naar verworvenheden? tijdens En ziet hij ruimte voor naar staatsrechtelijke vernieuwing? naar * Burgeroorlog de Jemen. Mark Lowcock, verantwoordelijk op voor humanitaire hulp bij een de de Verenigde Naties, luidt met de noodklok voor met een hongersnood van tijdens ongekende omvang in Jemen. met Ook van door de moord op de Saoedische van op tv journalist Jamal Khashoggi naar is de oorlog in Jemen opnieuw door onder uit de aandacht gekomen. Wat naar is er in uit Jemen in aan de hand? tijdens En welke rol speelt Saoedi-Arabië uit in deze oorlog? Een uit gesprek met arabist tijdens de en jurist Laila al-Zwaini, die jarenlang de in van Jemen heeft uit gewoond. * Schuim en As: Margriet uit Brandsma. De in Duitse kranten over naar de van cruciale verkiezing in deelstaat Hessen een worden besproken door de journalist en voormalig Duitsland-correspondent uit Margriet uit Brandsma.

Het door onderduiken van burgemeester Jos de Wienen van Haarlem is op tv het laatste door in een lange uit reeks van incidenten. door Is het het tij nog te keren? Een op gesprek hierover door met Wim van de in Donk, commissaris op van de de Koning in van de provincie Noord-Brabant. op tv * Het afschaffen van de dividendbelasting door is naar sinds deze het week definitief van tijdens de baan. Maar de relatie met tussen de top op van het bedrijfsleven, op tv de politiek en de de samenleving van is verstoord. De voorzitter in van VNO-NCW, Hans tijdens de Boer uit legt uit wat van doet hij om die het relatie te met verbeteren en op wat de lessen zijn het die hij van de in afgelopen periode heeft in geleerd. * Een gesprek het met het Laila al-Zwaini, tijdens arabist en jurist, Martijn de van Helvert, Tweede Kamerlid in voor het CDA, op en Mark Blaisse, historicus een de en schrijver over de dood van op tv van journalist Khashoggi. * de In Schuim en As publicist tijdens Jeroen Smit over op de tussentijdse verkiezingen naar in de de VS.

* met Politiek en bedrijfsleven. op De irritaties tussen politiek een en bedrijfsleven zijn de op tv afgelopen weken flink van opgelopen. Deze tijdens week op bezocht een zware in delegatie commissarissen van grote bedrijven op tv premier Rutte om tijdens hun zorgen te uiten tijdens over de door verslechterde in verhouding. Waarom is uit die verhouding zo door slecht en hoe zit het met op het maatschappelijk draagvlak met voor van grote bedrijven? in In Buitenhof: een op gesprek met Antony Burgmans, oud-topman van door Unilever, en in Henk Nijboer, Tweede Kamerlid tijdens voor van de PvdA. * Diederik Samsom tijdens over door duurzaamheid. De overheid is uit verplicht zorg te de dragen de voor minimaal 25 procent minder CO2-uitstoot naar de in 2020. Die uitspraak deed de naar rechter deze naar week van in de Urgenda-zaak. Ook was tijdens er een nog de uitspraak van het naar IPCC dat de met opwarming van de naar aarde veel te op tv snel blijft van gaan en dat naar de klimaatdoelen van Parijs door bij door lange na niet worden gehaald. het Hoe moet door Nederland duurzamer worden door en wie gaat voor op tv de kosten naar opdraaien? In de Buitenhof: een gesprek met door Diederik Samsom, oud-partijleider van de tijdens PvdA van en tegenwoordig voorzitter van de op Klimaattafel tijdens Gebouwde omgeving. * Verkiezingen tijdens in Antwerpen. Wie een wordt de grote met winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen naar in Antwerpen? In de op tv heel België zijn de ogen op tv deze zondag naar op Antwerpen gericht, want de een uitslag door hier is door een graadmeter voor van de landelijke verkiezingen volgend jaar. Zes tijdens de jaar geleden kwam Bart uit de Wever, voorman van naar de Vlaams-nationalistische N-VA, op tv als uit nummer een uit naar de bus. Het lukte de hem om kiezers op tv van het uit extreemrechtse Vlaams Belang los te door weken en burgemeester te in worden van in de grootste stad van een Vlaanderen. de Het is onzeker of hij in deze tijdens positie weet een te behouden. Er van is kritiek op zijn aanpak met van drugscriminaliteit en hij het heeft in de afgelopen jaren als burgemeester op geen van vrienden gemaakt tijdens binnen de Antwerpse coalitie naar en oppositie. In in Buitenhof: een gesprek met over de Antwerpse verkiezingen op met Gerolf Annemans, Europarlementariër op tijdens namens Vlaams Belang, en een Geert van Istendael, naar gemeenteraadslid in Antwerpen, schrijver en tijdens publicist. * van Schuim en tijdens As. Columnist het Margriet Brandsma bespreekt de verkiezingen in in het een Duitse Beieren op zondag de 14 een oktober.

Sheila Sitalsing leest naar de een column over tijdens de dreun in Den uit Haag na het besluit van van Unilever om in van Engeland te door blijven. * Arrestatie in Russische spionnen. door De ongekend openhartige in persconferentie over de arrestatie van in vier Russische spionnen op tv eerder dit jaar met naar in Den Haag door was wereldnieuws. In Buitenhof praten we op tv door over de achtergronden van een de gezamenlijke operatie door van Nederlandse en Britse door veiligheidsdiensten. * het Ingrid van Engelshoven. Een gesprek het met het onderwijsminister Ingrid van het Engelshoven. Moet er iets op tv gebeuren aan de toevloed tijdens van buitenlandse studenten met door aan Nederlandse universiteiten? En hoe moet door het op verder met haar partij, D66, op die door maar niet uit het dal met klimt? * naar American JailNadat zijn door beste vriend de van de tijdens middelbare school zelfmoord op tv heeft gepleegd, gaat de naar Amerikaanse regisseur en Oscarwinnaar Roger een Ross Williams terug een naar zijn door geboorteplaats. Bijna al zijn in vrienden door van vroeger blijken naar in de op tv gevangenis te hebben gezeten tijdens of zitten tijdens daar nu nog steeds. het Waarom is op het leven van Williams zo anders van door is gelopen dan dat van zijn in vrienden? In de op tv documentaire American in Jail gaat Williams door op onderzoek uit. Hij in houdt daarbij de het Amerikaanse gevangenissysteem kritisch uit in tegen het licht. een In Buitenhof vertelt tijdens Williams over de in uitzichtloze carrousel waar vooral zwarte van Amerikanen van in terecht zijn het gekomen. * Schuim en As. in RTL-correspondent Eveline Rethmeier las de de een Italiaanse kranten de over de oplopende spanning in tussen Brussel en Rome uit naar een aanleiding van de begroting van het op tv nieuwe rechts-populistische een kabinet.

Arrestatie op terreurverdachten. Eeen gesprek op tv naar aanleiding van de op tv arrestatie naar van zeven terreurverdachten afgelopen op tv donderdag. Nederland is van daarmee volgens Justitie uit ontkomen aan op een zware terroristische uit aanslag. Drie van uit de zeven opgepakte verdachten tijdens waren al van eerder in beeld bij Justitie. tijdens Hoe effectief zijn het de deradicaliseringsprogramma's eigenlijk? in In de studio: hoogleraar de Terrorisme op tv en Contraterrorisme het Edwin Bakker en deradicaliseringsexpert Amy-Jane Gielen. de * door Lodewijk Asscher. Een gesprek uit met PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher in over de van omstreden plannen om scheefwonen naar tegen te gaan. door En over het van in uitblijven van succes voor zijn tijdens partij, de die maar stil blijft staan tijdens in de peilingen. Is naar de PvdA wel in het links genoeg? * #MeToo. Bijna van elke week is in er wel een nieuwe op tv #MeToo-affaire. naar Deze week uit vond de emotionele hoorzitting plaats op tv rond de benoeming van het de naar nieuwe Amerikaanse opperrechter, die uit wordt beschuldigd uit van seksueel wangedrag tijdens zijn het uit schooltijd. Is de discussie de niet aan het ontsporen? En een op wat is de in rol van de media? Een debat op tv uit tussen twee advocaten: naar Gabi van Driem op tv en Peter Plasman. * Schuim in en op tv As. Financieel journalist Jeroen Smit las van de van kranten. Zijn column het gaat over het geheugen van op Mark Zuckerberg, het Elon Musk en uit de kandidaat voor door het Supreme de Court.

januari 2019
20-01-2019 12:10

Buitenhof: o.a. Feike Sijbesma

Buitenhof - Buitenhof: o.a. Feike Sijbesma

Vanavond onder andere in Buitenhof: - Feike Sijbesma Hij is door de Volkskrant uitgeroepen tot de machtigste man van Nederland: Feike Sijbesma, CEO van DSM. In Buitenhof praat hij over het klimaatakkoord en wat de industrie in zijn ogen k...

06-01-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De Amsterdamse brandweer. Politieman Leen Schaap werd tweeëneenhalf jaar geleden door toenmalig burgemeester Van der Laan aangesteld om orde op zaken te stellen bij het Amsterdamse brandweerkorps. De gesloten machocultuur in de kazerne, waa...

23-12-2018 12:10

Ahmed Aboutaleb

Buitenhof - Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb. Hij is bijna tien jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar ze...

16-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

D66-fractieleider Rob Jetten. Hij is net terug van de VN-klimaatconferentie in Katowice. * Jonathan Holslag schreef het boek Vrede en Oorlog, een wereldgeschiedenis. Het omvangrijke werk verschijnt in maar liefst zeventien talen. Is oorlog ...

09-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De gele hesjes. In Frankrijk lijkt de geest lijkt uit de fles. Wat begon met demonstraties tegen de aangekondigde belastingverhoging op brandstof, is een grote protestbeweging van 'gele hesjes' geworden. Een week geleden lieten demonstrante...

02-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Genetische manipulatie, Opzienbarend nieuws deze week: de Chinese wetenschapper Jiankui He zou twee baby's genetisch hebben gemanipuleerd. Door zijn ingrijpen zijn tweeling Lulu en Nana resistent tegen Hiv, zo meldde He op een congres in Ho...

25-11-2018 12:10

Buitenhof: o.a. Thierry Baudet

Buitenhof - Buitenhof: o.a. Thierry Baudet

Vandaag onder andere te gast: Wopke Hoekstra, Thierry Baudet, Bram van Ojik, Eric van der Burg, Liesbeth van Rossum, Martijn Katan, Margriet Brandsma. - Marrakech-pact met o.a. Thierry Baudet Half december wordt in Marrakech een wereldwijd...

18-11-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Stef Blok. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok is te gast. We spreken met hem over de Brexit, de moeizame verhouding met Rusland en hoe we om moeten gaan met de Amerikaanse president Trump. * Roofkunst. Veel Westerse musea hebben kuns...

11-11-2018 12:35

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column Ferry Mingelen. Politiek journalist Ferry Mingelen zal een column lezen over het kinderpardon. * Herman Van Rompuy. Geen memoires, maar Anti-memoires, zo heeft oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zijn laatste boek g...

04-11-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De midterms. De verkiezingskoorts in de Verenigde Staten is, met nog een paar dagen te gaan, tot een hoogtepunt gestegen. Aanstaande dinsdag kiezen de Amerikanen bij de midterms de nieuwe leden voor het Congres. Een cruciaal moment in het p...

28-10-2018 13:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Toekomst van onze ziekenhuizen. Twee ziekenhuizen failliet in één week. Als gevolg worden operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst en gaan tweeduizend banen verloren. Gaat dit met meer ziekenhuizen gebeuren? Wat is er op tegen om lang...

21-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het onderduiken van burgemeester Jos Wienen van Haarlem is het laatste in een lange reeks van incidenten. Is het tij nog te keren? Een gesprek hierover met Wim van de Donk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant. * Het afsc...

14-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

* Politiek en bedrijfsleven. De irritaties tussen politiek en bedrijfsleven zijn de afgelopen weken flink opgelopen. Deze week bezocht een zware delegatie commissarissen van grote bedrijven premier Rutte om hun zorgen te uiten over de versl...

07-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sheila Sitalsing leest een column over de dreun in Den Haag na het besluit van Unilever om in Engeland te blijven. * Arrestatie Russische spionnen. De ongekend openhartige persconferentie over de arrestatie van vier Russische spionnen eerde...

30-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Arrestatie terreurverdachten. Eeen gesprek naar aanleiding van de arrestatie van zeven terreurverdachten afgelopen donderdag. Nederland is daarmee volgens Justitie ontkomen aan een zware terroristische aanslag. Drie van de zeven opgepakte v...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 87
  • Laatste uitzending op 20-01-2019 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord