Programma gemist?

Google op tv behoort samen met Amazon, Facebook, op tv Microsoft en Apple in tot de Big op Five, de in vijf grootste techgiganten op tv ter wereld. Regelmatig staat tijdens het bedrijf in op de schijnwerper over op hun naar omgang met privacy van met de gebruiker. Pim van door der Feltz, topman door van op Google Nederland, is te gast. met * Franse wijn, een Schotse de whisky en ook sommige Nederlandse tijdens kazen worden 25 door procent duurder in naar met de Verenigde Staten. Een in gevolg van de uitspraak van op tv de Wereldhandelsorganisatie WTO met in een op tv langslepend conflict tijdens over ongeoorloofde staatssteun met van de EU en de in VS aan vliegtuigbouwers. naar Is uit dit het begin van de een Europees-Amerikaanse met handelsoorlog? Een gesprek met tijdens VVD-Europarlementariër Liesje met Schreinemacher. * Alarmerende berichten deze tijdens week: Nederland het moet drastisch veranderen in willen we de stijgende van op tv zeespiegel in de toekomst door nog te lijf kunnen. door Scenario's van kennisinstituut Deltares met en het tijdens IPCC spreken met niet alleen de van het ophogen van de de dijken, maar van ook van tijdens het teruggeven van land met aan zee en migratie. Wordt door vechten met tegen het water straks meebewegen uit met het water? van op tv En zijn we daar van wel klaar op tv voor? We spreken erover met met zeespiegelonderzoeker op tv Aimée Slangen, hoogleraar Urban de Futures Maarten Hajer en gedeputeerde van de van Zeeland Jo-Annes in de Bat.

De op tv rechtsstaat kraakt in z'n voegen: door met overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister door van voor Rechtsbescherming Sander Dekker het kondigde op Prinsjesdag op aan dat de rechterlijke de macht er door 95 miljoen euro bij met krijgt, maar een de sociale advocatuur niets. de Zij staan nu op op het het punt te gaan staken. door Een de gesprek met Sander uit Dekker. * Gevolgen van van de negatieve uit rente. De wereld een van het geld lijkt door op zijn kop te staan. op uit Leerden we voorheen nog dat naar 'gratis de geld niet bestaat', sinds vorige in maand naar krijgen Denen geld toe bij op het afsluiten van een een op hypotheek. En 'sparen is door een deugd' gaat naar ook lang door niet altijd meer op. In Zwitserland op betalen sommige van mensen al de om hun spaargeld op bij een bank te stallen. een op Is dit een voorbode tijdens van wat ons in door Nederland te wachten staat? uit uit Een gesprek over de gevolgen de van de negatieve rente met economisch met columnist en commentator het voor NRC Handelsblad Maarten met Schinkel en financieel-economisch journalist door voor Het Financieele op tv Dagblad in Hella Hueck. * met De zin op van het leven. Nadat op hij de dood in de de ogen een had gekeken, ging hij anders naar naar naar het leven kijken. Volkskrant-journalist de Fokke in Obbema begon na zijn hartstilstand een een zoektocht op tv naar 'De zin het van het leven'. Onder tijdens die titel is dit met weekend zijn boek op verschenen, waarin veertig tijdens bijzondere op tv gesprekken die tijdens hij optekende voor de Volkskrant nu tijdens gebundeld zijn. Obbema het vertelt over op de inzichten die met het van hem opleverde.

Ferdinand door Grapperhaus, minister van Justitie & met Veiligheid, kijkt uit bij Buitenhof op tv terug op de week uit waarin - op tv in zijn woorden - de de rechtsstaat aangevallen werd. op tv Na de met liquidatie op de advocaat Derk Wiersum rijst uit de uit vraag: kan de overheid drugscriminelen nog een wel te baas? van Grapperhaus uit deed al een van moreel appèl op tv op drugsgebruikers. 'Iedereen die een uit lijntje snuift, financiert misdadigers,' het de zegt hij in het van AD. Hoe wil hij de naar de mocro-maffia terugdringen? * De naar rente daalt en wordt het lager en lager. Aanstaande het van maandag houdt de Tweede tijdens Kamer een een hoorzitting hierover. Die lage in rente is voordelig voor uit landen met een hoge van staatsschuld, zoals tijdens Italië, maar spaarders en in pensioenfondsen in van Nederland kijken met uit lede ogen toe. Waarom van zijn tijdens deze renteverlagingen nodig? En is in het het tij nog te naar keren? Een van gesprek met een van de genodigden op op tv van aanstaande maandag: het oud-minister van Financiën Hans tijdens Hoogervorst. * Gorbatsjov's nieuwste op boek 'Wat er op op het een spel staat' van draait om één ding: zijn een angst voor een dreigende op nieuwe kernoorlog. de Volgens de van oud-Sovjetleider is het het twee voor twaalf. Klopt op tv zijn bewering of in zijn er met andere geopolitieke tijdens ontwikkelingen die onze naar veiligheid op de weegschaal met leggen? In Buitenhof: geopolitiek analist het Elmar Hellendoorn, door gespecialiseerd in door nucleaire wapenwedlopen, op tv en Esther Chavannes, onderzoeker bij het in door The Hague Center for een Strategic Studies.

Revolte in de van ECB. op tv Scheidend ECB-president op tv Mario Draghi kwam deze week uit met een big bang door op tv om de Europese economie opnieuw van te stimuleren: de naar rente de wordt nog verder verlaagd en tijdens ook de door geldkraan gaat weer de open. Daarmee veroorzaakte Draghi een openlijk met ruzie binnen zijn bestuur. Naast op de centrale bankiers uit uit Duitsland, naar Frankrijk, Oostenrijk en een Estland nam ook DNB-president Klaas met Knot op ongebruikelijk door op harde toon afstand van de uit voorgestelde met maatregelen. Wat wil Draghi met door zijn maatregelen bereiken? En in wat betekent dit op tv voor de de eurozone? een Een gesprek met hoogleraar Financiële markten tijdens Arnoud in Boot. * Pieter Heerma. met Er zijn op tv maar weinig mensen de geboren als politicus, maar bij een Pieter Heerma op was dit uit duidelijk wel het geval. in Zijn wieg tijdens stond in een Amsterdams CDA-gezin. het Zijn allereerste tijdens werkplek naar was bij de CDA-fractie. in Toch was de nieuwe fractievoorzitter een van de uit christendemocraten tot nu in toe relatief met onzichtbaar. Op de zondag in voor op tv Prinsjesdag licht hij in bij Buitenhof voor tijdens de eerste keer uitgebreid het toe hoe hij naar uit de tijdens koers van zijn partij kijkt. tijdens * het De opmars van een de cybercrime. 'Het is oorlog, in maar niemand uit die het ziet', tijdens geschreven door Volkskrant-journalist uit Huib Modderkolk, laat in een wereld zien waar een een het enkeling maar het een fijne van weet. Digitale uit spionage tussen landen tijdens en bedrijven en bij door burgers is echter diep tijdens uit in onze samenleving verankerd. op tv En Nederland speelt in dat het veld een uit belangrijke rol. met Wat staat van ons te wachten? Een debat de met Huib Modderkolk, Frank naar Groenewegen van Fox-IT van en Inge Philips, in een partner bij Deloitte.

Johnson en de een Brexit. Een naar historische reeks tijdens nederlagen deze door week voor premier op Boris Johnson in naar het Britse Lagerhuis. Niet naar alleen is de Britse regering naar haar tijdens meerderheid kwijtgeraakt, met ook sprak een in ruime meerderheid van het Huis zich door de uit tegen een op no deal-scenario. Is naar Johnson volgend jaar nog een premier of het gaat hem toch lukken wat door zijn het voorganger Theresa May niet voor elkaar door kreeg? En wat het kan de EU een nog doen? In met naar Buitenhof een gesprek met door de biograaf van een Johnson, publicist Patrick een Bernhart, en hoogleraar hedendaagse van geschiedenis en het Europese integratie uit aan de Universiteit Maastricht Mathieu uit Segers. * Philips-topman Van een Houten. op Philips-topman Frans van Houten de is te in gast in Buitenhof. Met hem op praten we de over naar de maatschappelijke verantwoordelijkheid van grote het bedrijven, in op tv een tijd op tv dat de publieke opinie rondom het op naar bedrijfsleven kantelt en in ook het kabinet een met stevige kritiek komt. * tijdens Colson Whitehead. 'America's van storyteller' Colson Whitehead stond in onlangs met groot op de de cover van het invloedrijke Time een Magazine. Na van zijn met een Pulitzer naar Prize een en National met Book Award bekroonde roman uit 'De ondergrondse een spoorweg' komt de auteur met in een een opvolger: 'De jongens een van Nickel'. Het verhaal het over twee de zwarte tieners op een tuchtschool in een Florida de in de naar beginjaren van de door burgerrechtenbeweging, gebaseerd op ware een feiten, is tijdens met lovende recensies ontvangen. Oud-president op tv Obama noemt het het zelfs de een 'noodzakelijk boek om te met lezen'. In Buitenhof op een gesprek met op tv bestsellerauteur uit Colson Whitehead.

Khadija een Arib. Aan de vooravond met van het nieuwe politieke op het jaar is de voorzitter van met de Tweede Kamer, op tv Khadija het Arib, te gast. Voor op tv het zomerreces waarschuwde ze naar Kamerleden al: 'We in maken onszelf en op elkaar gek'. Er worden een steeds het meer debatten aangevraagd van en moties ingediend, uit en Kamerleden staan van onder constante druk van een sociale op media. Ondertussen hebben van sinds de verkiezingen al de 33 Kamerleden het door parlement verlaten. Wat een gaat zij als naar voorzitter eraan doen om het van tij te keren? naar * Denker de des naar Vaderlands Daan Roovers. Drugscriminelen het hebben vrij spel op tv in Amsterdam. Tot deze een opzienbarende op conclusie kwamen hoogleraar Bestuurskunde Pieter Tops uit en journalist de Jan Tromp tijdens in hun deze week in verschenen rapport 'De achterkant in van Amsterdam'. Drugsgebruik de uit wordt steeds normaler en de vele van miljarden die met op de illegale drugshandel op worden verdiend, door hebben volgens de onderzoekers in tijdens een ontwrichtende werking uit op onze hoofdstad. Wat betekent naar dit voor onze samenleving? op tv uit En kunnen drugsgebruikers van verantwoordelijk worden gehouden voor de gevolgen de het van drugscriminaliteit? Een gesprek met door de Denker uit des Vaderlands, Daan Roovers. * naar naar Christiaan Triebert. Bewijsmateriaal vinden met behulp met van beelden: deze de nieuwe tak het in de journalistiek door wordt steeds door belangrijker. Wie herinnert tijdens zich niet het op vervoer van de Russische Buk-raket? de Christiaan Triebert, in jarenlang journalist bij op tv Bellingcat, is een op paar maanden geleden aangetrokken naar door een The New York Times op tv om met deze methode een de berichtgeving te op tv verbeteren. In een door met tijd van fake news een belangrijke tijdens ontwikkeling. Maandag tijdens krijgt met hij een onderscheiding door als alumnus van het van jaar aan de Rijksuniversiteit een in op tv Groningen.

Het leiderschap van het Marianne Thieme. in Marianne naar Thieme heeft een roerige in tijd achter de rug. Kamerlid door Femke Merel met van Kooten de verliet de Partij voor de van Dieren eind met vorige uit maand na discussie over de koers. van door Ze vindt dat Thieme het de partij met te veel beperkt door uit te zeggen dat 'mensenonderwerpen voor de mensenpartijen' zijn. in Bij Buitenhof tijdens reageert Thieme uit voor het eerst op naar het vertrek van Van Kooten op tv en spreekt tijdens ze over de het toekomst een van de koers van de op tv Partij voor de in Dieren. * Hij was de volop in op tv het een nieuws: oud-minister van Financiën door Jeroen Dijsselbloem. Waar op de sociale het partners hoopten een pensioenkorting op korte van naar termijn te voorkomen, van gooide het advies de van de commissie-Dijsselbloem op afgelopen juni roet in naar het eten. En: hij was op de gedoodverfde kandidaat met voor een financiële van een topfunctie, maar trok uiteindelijk aan het naar kortste eind. Niet een Jeroen naar Dijsselbloem, maar tijdens de Bulgaarse Kristalina de Georgieva werd door op tv de Europese ministers een van Financiën gekozen op tv als de nieuwe directeur van het de IMF. een Voor het eerst sinds zijn de misgelopen benoeming een van gesprek een met Jeroen uit Dijsselbloem.

Plagiaat of het slordigheid? Oud-rector de magnificus van door de Universiteit van Amsterdam Dymph van de den in Boom werd op er in NRC Handelsblad met van beschuldigd delen van haar naar proefschrift zonder bronvermelding de te hebben overgeschreven. op Is het met een kwestie van op slordigheid of in is er sprake een van plagiaat? Te op tv gast is een van de tijdens leden in van haar promotiecommissie, op emeritus hoogleraar Willem in Koops. * Generaal-majoor op tv Patrick Cammaert was jarenlang de naar hoogste militair naar binnen de VN. van Hij leidde tijdens militaire missies onder het de VN-vlag in Cambodja, een Bosnië en Congo. door Inmiddels is hij het al een uit jaar of door tien uit actieve van dienst, maar nog altijd wordt hij uit naar door de VN ingeschakeld als op tv vredesstichter. Over op tv hem verscheen onlangs het op boek uit 'Kijk niet weg'. op tv In Buitenhof blikt de hij terug op een veelbewogen op loopbaan. * Gemeenten kampen de in met miljoenentekorten door de door decentralisatie. De Belastingdienst ligt van na jaren van reorganiseren een nog uit altijd op zijn het gat. En dan op tv moet de allergrootste uitdaging, in de energietransitie, het nog komen. op tv Hoe kan het de dat de Nederlandse overheid grote bestuurlijke een tijdens projecten zo in de soep tijdens laat op lopen? En wat tijdens moeten we leren voor de toekomst? naar In Buitenhof naar een gesprek van tussen Wim Kuijken, oud-topambtenaar door op op Binnenlandse Zaken en tot uit vorig jaar de Deltacommissaris, en Klaartje Peters, naar bijzonder hoogleraar en onderzoeker aan de Maastricht in University.

Een nieuw de pensioenakkoord. Na negen op tv jaar praten, toenadering, geklapte met onderhandelingen en op daarna tóch tijdens weer praten, was het deze op tv week zover: een in nieuw op pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees het wist alle tijdens onderhandelende partijen met zover te krijgen dat op ze hun handtekening in zetten - alle min met één. de Het wachten is nog naar op de FNV-leden, de die komende week op mogen stemmen. Wat van zijn de grootste veranderingen in voor de pensioenen? Kunnen tijdens we naar met dit stelsel weer vijftig de op tv jaar vooruit? Minister een van Sociale Zaken op tv Wouter Koolmees is naar te gast. * van Berechting van IS-strijders. tijdens Oud-minister van Defensie Jeanine op tv Hennis is nu VN-gezant tijdens in Irak. door Een gesprek over de de berechting van IS-strijders. Moet met op er een tribunaal tijdens komen of zou op dat moeten gebeuren in naar de landen van herkomst? het * Pete Hoekstra. De door handelsoorlog op tv tussen China en de de Verenigde Staten door kost de wereldeconomie 455 tijdens miljard dollar, zo naar meldde met het IMF deze week. Hoe een lang gaat deze strijd door nog door? in Over de de nieuwe Amerikaanse handelspolitiek, de met toekomst van de NAVO de en over een het bezoek van president in Trump op tv en zijn entourage de aan Europa spreken we naar met Pete Hoekstra, een ambassadeur met van de VS door in Nederland.* Column. FD-journalist Hella Hueck de leest een van column.

Na de de zoveelste zware aardbeving is tijdens het tijd naar voor een tijdens 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op tv op de tijdens Mijnen riep het kabinet een een op onmiddellijk maatregelen te nemen: de de gaswinning moet op tv drastisch en nóg sneller uit met omlaag, en de overheid moet met nú uit de huizen gaan versterken. door Ook Commissaris voor de in Koning in Groningen naar René Paas uit roept de overheid met deze week andermaal op de tot actie. Gaat met het ook gebeuren? * de de De woningmarkt zit op tijdens slot. Er op tv zijn te weinig woningen in voor middeninkomens en er worden in niet genoeg van nieuwe in huizen bijgebouwd. Moet de overheid ingrijpen? met En zo ja: door hoe dan? Te met gast tijdens zijn: wethouder Boudewijn Revis (VVD) een uit Den uit Haag, stadsgeograaf Cody het Hochstenbach (UvA) tijdens en Frank van door Blokland van de Vereniging van tijdens Institutionele Beleggers door in Vastgoed, met Nederland (IVBN).

Na de Europese op tv verkiezingen. tijdens Bij de Europese een verkiezingen was de naar opkomst de hoogste in het de laatste dertig op tv jaar. Maar de uit PVV en uit de SP hebben daar niet naar op tv van weten te profiteren. Die partijen een dreigen nu van uit het Europees in Parlement te verdwijnen. De de PvdA met lijsttrekker naar Frans Timmermans uit kwam volkomen onverwacht als in uit grootste uit de met bus. Hoe komt van dat? Een gesprek met SP-Kamerlid Ronald door van Raak, PVV-Europarlementariër een het Olaf Stuger en politiek socioloog aan met de Universiteit het van op tv Amsterdam Matthijs Rooduijn. naar * Gemeenten en noodlijdende voetbalclubs. Een op tv kwart een van de de eredivisieclubs verkeert financieel gezien op tv in levensgevaar, zo meldde de de Nederlandse de Beroepsorganisatie van een Accountants deze week. Niet zelden springen met gemeenten bij om op voetbalclubs uit naar de brand te helpen. met Zo in kreeg FC Twente vorige maand in een lening op van vijf door miljoen euro van de gemeente de kwijt gescholden. Welke door uit rol moet de van lokale overheid spelen bij naar voetbalclubs in financiële nood? de Een gesprek met op tv Pieter op de Waard, voorzitter van voetbalvereniging Telstar, tijdens een wethouder Eelco Eerenberg uit Enschede een en Lisa door Westerveld, Tweede Kamerlid voor door GroenLinks. * Pauline Meurs. een Pauline Meurs op treedt op 1 juni naar tijdens aanstaande af als voorzitter van de uit Raad voor Volksgezondheid de en Samenleving. op tv Ze is uit verschillende malen verkozen in tot meest tijdens invloedrijke persoon in de zorg. uit Pauline Meurs op tv vertelt hoe het zij terugkijkt op in haar periode als voorzitter, wat voor uit haar de grootste het problemen zijn met in de op zorg en wat zij met vindt een van het functioneren van minister Hugo door de met Jonge. * Column. in Ferry Mingelen. Politiek commentator naar Ferry Mingelen leest een een column in een de een uitzending.

Een door uitgebreid afscheidsinterview op tv met CDA-leider Sybrand Buma. * Een op gesprek met NRC-columnist de Caroline naar de Gruyter op en hoogleraar Politieke communicatie Claes van de tijdens Vreese over de Europese Verkiezingen een * een Een debat tussen met schrijver Rosanne Hertzberger en de president de van met de Koninklijke Nederlandse in Akademie van Wetenschappen, Wim door van Saarloos, op over de in kwaliteit van de wetenschap. met * Een column uit van publicist een Jeroen Smit.

Moneyland. met Met behulp van naar schimmige financiële constructies weten criminelen met en superrijken honderden met miljoenen uit naar het het zicht van de van fiscus en justitie te houden. De een voormalig het president van de Oekraïne investeert uit zijn in miljoenen in vastgoed in op Londen, een in ministersdochter uit het straatarme uit Angola naar koopt voor tonnen bruidsjurken en op op tv één adres de in Londen zijn op zo'n 2.000 bedrijven tijdens gevestigd. Oliver een Bullough, journalist de van de Engelse krant The met Guardian, schreef hierover tijdens het boek Moneyland. een Hij is met te gast. * Europees uit verkiezingsdebat. in Eind deze maand een kiest Europa een nieuw het parlement. Spitzenkandidat van van de Groenen tijdens Bas Eickhout gaat in tijdens discussie met door de lijsttrekker van Forum voor Democratie een Derk tijdens Jan Eppink. Een van debat over de nexit, met immigratie en de door klimaatafspraken van in Parijs. * Biodiversiteit. met De VN luidde deze op tv week de van noodklok: een naar miljoen plant- en een diersoorten wordt met uitsterven bedreigd en door tijdens daardoor komt de leefbaarheid van onze met de planeet in gevaar. door Hoe staat het met de uit natuur in Nederland? En tijdens wat betekenen het de op tv onderzoeksconclusies van de VN voor de op Nederlandse landbouwsector? Johan het een van de Gronden, op tv voorzitter van de Nederlandse naar tak van de International op tv Union uit for Conservation of Nature, de en Jantien in de Boer, journalist in en schrijver van het op tv boek Landschapspijn, door over het moderne de land van zuivel, vlees op en turbogras. * Hella Hueck, door uit journalist bij het FD, leest de een naar column.

Gemmeker, op commandant van Kamp Westerbork. door Wist de commandant met van Kamp met Westerbork van de vernietigingskampen in de Duitsland en Polen, door en van waarom kwam hij er van na de oorlog met op zo'n lichte van straf op tv vanaf? Journalist Ad van Liempt tijdens onderzocht in dat in de deze door week verschenen biografie op tv Gemmeker, Commandant van Kamp met Westerbork. * uit Klimaatontkenning en uit klimaathysterie. We moeten erkennen op dat we tijdens niet in staat van zijn om de temperatuur van de de planneet serieus omlaag op tv te brengen, een schrijft wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. door In Buitenhof: in een discussie over van klimaatontkenning en klimaathysterie tussen de Rozendaal en van Diederik Samsom, voormalig naar PvdA-politicus de en de voorzitter van een de van een de klimaattafels. * Waar de EU de wél en uit niet over een moet gaan. De een een zegt: de in Europa maken tijdens we de toekomst. De ander: breek op tv naar de macht van door Brussel! Zondag een debat tussen van Rob Jetten van door D66 en het Lilian Marijnissen van het de SP uit over waar de Europese met Unie juist de wél en juist niet over zou het moeten gaan. van * Sheila Sitalsing, door politiek columnist voor een onder van meer de Volkskrant, leest een uit column naar in de uitzending van tijdens Buitenhof.

Angstcultuur binnen op tv het OM. Een in gebrek naar aan 'ethisch leiderschap' bij de top met van van het Openbaar Ministerie: zo op klonk de harde eindconclusie naar van de door commissie-Fokkens. Bijna een jaar door lang door onderzocht de commissie op tv een geheime liefdesrelatie en van integriteitsschendingen binnen de top tijdens van het het OM. Hoe heeft tijdens het zo uit ver kunnen komen? En: op hoe moet naar het verder met de staande een magistratuur? Kitty op tv Nooy, op oud-plaatsvervangend hoofdofficier van in justitie in Den Haag en portefeuillehouder de integriteit, waarschuwde bij door haar vertrek de eind vorig jaar al met op voor de angstcultuur naar bij het OM. met Ze is te gast. op * Ian Buruma. Deze week op tv kreeg schrijver, publicist tijdens en hoogleraar een Ian Buruma de op tv Gouden op Ganzenveer vanwege zijn grote bijdrage aan op het internationale politieke op debat. op tv Een gesprek met Buruma over in tijdens journalistiek, sociale media en de over de kwestie die door hem vorig jaar een zijn baan op tv kostte als hoofdredacteur van van de New York een Review of door Books. * Grenzen naar aan de groei van van Schiphol. Dick uit Benschop was prominent uit politicus van de PvdA en door staatssecretaris van Buitenlandse door Zaken. Later stapte het een hij over naar Shell naar en inmiddels is hij een in met jaar directeur van in Schiphol. We praten met tijdens hem over de grenzen aan van door de groei van de luchthaven. * het Column. in Margriet Brandsma. in Margriet Brandsma, oud-correspondent de in Duitsland, leest een een column in de van uitzending.

juni 2021
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!