Programma gemist?

Column: Tom-Jan met Meeus. Aan het naar begin leest NRC-journalist met Tom-Jan Meeus een column. uit een * Wim Pijbes uit over Droom en Daad. De met nieuwe opdracht van Wim de van Pijbes als directeur van het de Stichting door Droom en Daad: in Rotterdam weer op de culturele op tv kaart zetten op voor elke inwoner van met de stad. Zo lanceerde tijdens hij onlangs tijdens de Feniksloods. van Maar wat staat op tv er nog tijdens meer op stapel? En hoe het ziet hij het een museum de van de toekomst? de Volgend weekend is Pijbes de één van tijdens de sprekers op naar de Art Leaders uit Conference in Berlijn. door * Alexander Münninghoff. De vijandigheid tussen naar op Rusland en het Westen is gevaarlijker tijdens dan tijdens uit de Koude Oorlog. Dat uit zei in de Russische minister van Buitenlandse op tv Zaken, het Lavrov, in een een interview deze week. Toch de maande Poetin zijn medewerkers door om een een minder op tv agressieve toon aan uit te slaan tegen de Amerikanen. Zijn uit naar de Russen bang voor op tv escalatie? En begrijpt het Westen tijdens tijdens de Russen wel voldoende? op tv Een gesprek met Ruslandkenner, op tv schrijver en oud-correspondent met in Moskou op Alexander Münninghoff. * in Hitler, Verwoerd, Mandela en ik. door Geen fantast had met het zo door gek een kunnen verzinnen. Zo omschrijft haar goede van vriend schrijver de Tom Lanoye het bijzondere de de levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse schrijver en een onderzoeksjournalist Marianne met Thamm. Haar vader met was nazi de en piloot naar bij de Luftwaffe. Haar de moeder was een ongeletterde op tv Portugese werkster uit een tijdens communistische familie. in Haar de ouders verhuisden naar Zuid-Afrika, waardoor Marianne op opgroeide in een op totalitair de land tijdens met de hoogtijdagen van de in apartheid. Hoe leer je in op van die omgeving om fatsoenlijk, op eerlijk en rechtvaardig op tv te worden? Thamm zette haar in levensverhaal tijdens op papier in het door boek met 'De ondraaglijke blankheid van het op tv bestaan'.

Minister met van Defensie Ank Bijleveld. het Amerika vuurde vrijdagnacht raketten op tv af op Syrië op tv ter op tv vergelding van in het gebruik van gifgas tijdens door Assad. Minister Ank Bijleveld uit (CDA) reisde een deze week naar tijdens Washington door om met haar naar Amerikaanse collega Mattis te overleggen naar over de crisis de rond Syrië, tijdens de missie tijdens in Afghanistan en op tv de Russische dreiging. De Amerikanen van willen vooral tijdens weten of Nederland tijdens zijn door de met NAVO verplichte tweeprocentnorm gaat naar halen. een Een gesprek over oorlog rond Syrië, naar militaire op tv dreigingen en verplichtingen, de en haar eigen uit nieuwe defensienota. * Hubert het Smeets. 'De de Koude Oorlog door is terug van weggeweest. En ditmaal tijdens in met een ergere in vorm.' Met deze woorden opende een secretaris-generaal van de met VN, António Guterres, afgelopen in week een in vergadering. De vergeldingsactie naar van de een VS, Frankrijk en de Groot-Brittannië op Syrische de doelen van vrijdagavond uit leidde tot de de waarschuwing van Rusland dat tijdens 'dergelijke acties niet zonder met consequenties in zullen blijven.' Ruslandkenner Hubert in Smeets keerde gisteravond de terug uit Moskou. * van naar Prins Constantijn. Nederland met kan Silicon Valley overvleugelen, aldus met Prins Constantijn. tijdens Als Special Envoy naar voor de naar StartupDelta werkt de prins sinds het medio tijdens 2016 aan een beter op tv ondernemersklimaat voor startende op tech-bedrijven. Wat moet er een veranderen, wil Nederland het kunnen concurreren met van succesvolle startups in China van naar en de VS? En wat van kan Nederland leren tijdens van het naar schandaal rondom op tv Facebook? * Schuim & As. in Aandacht voor het tijdens buitenlandse nieuws in Schuim van de & As, deze week op met publicist Jeroen tijdens Smit.

Inperking tijdens van de vrijheid tijdens van meningsuiting. De radicale imam op Fawaz Jneid haalde een op in Facebook zo hard uit naar op Ahmed Aboutaleb het dat uit de Rotterdamse burgemeester nu onder beveiliging op moet van leven. Maar de imam wordt tijdens niet van vervolgd, omdat hij binnen de op tv grenzen uit van de wet naar zou opereren, zei het het Openbaar Ministerie deze week. van Het tijdens gevolg: grote commotie door in de Tweede tijdens Kamer. Minister Grapperhaus in wil nu de wet veranderen. het Over de van vervolging van Fawaz Jneid tijdens en de gevolgen in uit van wetsverandering een debat tijdens tussen Paul Cliteur, hoogleraar uit rechtswetenschap aan de Universiteit de Leiden - uit hij schreef naar onlangs het boek In Naam uit van van God, een boek over de naar wortels van in religieus terrorisme - op tv en Tamar een de Waal, jurist en van politiek filosoof een aan de uit Erasmus Universiteit in Rotterdam. * Erdogan op tv en tijdens de EU. De Turkse president het Erdogan en de van Europese in leiders probeerden deze tijdens week in het uit Bulgaarse Varna door de relaties te verbeteren. Het het leverde niets tijdens op. Welke met betekenis heeft dit voor met de toetredingsonderhandelingen van Turkije en door welke rol met speelt de door Turkijedeal? Op 17 april een komt de Europese uit Commissie op tv met een oordeel met over een lidmaatschap naar van het land. een Kati Piri (PvdA), een Turkije-rapporteur van het Europees Parlement, een maakt alvast de naar balans op. * Kloof op tussen de arbeid en kapitaal. De Nederlandse op tv uit economie draait als met een tierelier. We merken dit alleen op nog niet echt naar aan onze portemonnee. op tv Klaas op Knot van DNB en uit IMF-directeur op Christine Lagarde pleitten daarom al voor tijdens een stijging van in het de lonen. In tegenstelling tot de door lonen, stijgen de de bedrijfswinsten wel. op tv De discussie over de op tv verdeling tussen arbeid van en kapitaal lijkt van daarmee weer uit terug van een weggeweest. In Buitenhof tijdens een debat op tv met Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie, het Bas van op Bavel, hoogleraar naar transities van het economie en samenleving en naar onderzoeksjournalist Mirjam de tijdens Rijk. * Schuim & As. in Aandacht voor tijdens het buitenlandse nieuws met in universitair docent een aan de Erasmus tijdens Universiteit naar Sandra Phlippen.

Column uit van Sheila in Sitalsing. Volkskrantcolumnist Sheila een Sitalsing leest een gesproken column in over de met gemeenteraadsverkiezingen. * Na de verkiezingen. de van Nooit eerder deden tijdens de lokale partijen het zo goed door bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraar door op tv politicologie Tom van van der Meer, historicus naar Geerten Waling en VVD-prominent Hans op tv Wiegel gaan op door zoek in naar de aantrekkingskracht door van die lokale de partijen. Ze analyseren diepere achterliggende trends op tv en onderstromen uit en de problemen van het uit de traditionele partijen. Maar op ook: waarom scoren juist naar Denk en GroenLinks zo naar goed? Het van trio bespreekt ook een de gevolgen van de door tegenstem van voor de inlichtingenwet en door het (mogelijke) afscheid van een een het referendum. * Ian Buruma door over het Japan van door Van tijdens Gogh. Ian Buruma, het hoofdredacteur van in The New York Review of Books, een het over Van Gogh en Japan. op tv Afgelopen week opende Koning van Willem Alexander in naar het Van met Gogh Museum in Amsterdam naar een grote internationale door uit tentoonstelling over de invloed van de op tv Japanse kunst het op het op tv werk van uit Vincent van Gogh. De door schilder was gefascineerd door Japan, van uit kocht honderden Japanse op prenten, bestudeerde ze tot in detail, op kopieerde Japanse tijdens kunst en maakte zich een de Japanse stijl een eigen. Aan de naar hand met van Van Gogh met een gesprek met Japanoloog Buruma, door over een de verhouding het tussen de Westerse en Oosterse de cultuur aan het met eind van het de 20e het eeuw. * Aandacht voor het buitenlandse in nieuws in in Schuim & As, deze het week met uit publicist de Jeroen Smit.

Verkiezingsdebat Pechtold-Asscher. van Wonen in de stad de op tv is onbetaalbaar geworden. naar Gemeenten moeten alle zeilen bijzetten de om uit de Parijse klimaatdoelen te halen. de Zwarte en witte tijdens scholen zorgen voor polarisatie naar in het onderwijs. van Het met zijn issues op tv waar politici een op antwoord op moeten geven en uit waar het de verkiezingsprogramma's van D66 door en PvdA overal tijdens in Nederland vol van staan. naar Een uit debat tussen de met voormannen van beide partijen: Alexander de Pechtold van naar regeringspartij door D66 en Lodewijk Asscher van oppositiepartij tijdens met PvdA. * Oorlogszoon. een Ivo Weyel wist de niet dat zijn vader twee uit jaar lang was ondergedoken. op tv Na de Tweede uit Wereldoorlog het bleef dat door altijd onbesproken. Bij de het opruimen van zijn ouderlijk met huis met vond hij bij toeval het oorlogsdagboek van van zijn vader. het Het verhaal uit van vader Arnold bleek een een in enorme impact op tweede een generatie-oorlogskind Ivo op te hebben. Ivo naar Weyel schreef het een indrukwekkend boek, van 'Oorlogszoon', waarin hij het treurige de onderduikverleden naar van zijn vader uiteindelijk een op plaats tijdens gaf. * Schuim & van As. Aandacht op voor het buitenlandse nieuws met door NRC-columnist Tom-Jan op tv Meeus.

Jesse Klaver naar en het de bankiers. Deze week werd bekendgemaakt het de dat ING-topman Ralph Hamers een een loonsverhoging krijgt tijdens van maar liefst 50%, van de twee naar drie het door miljoen euro. Heel Nederland spreekt er met uit schande van. Voorzitter uit van de Raad van Commissarissen Jeroen op tv van der in Veer is tijdens naar de Tweede Kamer op geroepen voor een in hoorzitting. van Jesse Klaver was eerder snoeihard over met de door hoge beloningen van bankiers. de 'Ik wil niet weten een in op tv wat voor universum naar u eigenlijk de leeft', zei hij tegen van Rik van met Slingelandt, de voormalige president-commissaris met van ABN AMRO. Wat met kan de politiek op tv eigenlijk aan de hoge op tv salarissen van bankiers in doen? tijdens * Eijk en Rose-Marie de de de Mol van Otterloo. naar Al decennia is de hun grootste liefhebberij het verzamelen een van zeventiende-eeuwse Nederlandse en naar Vlaamse van schilderkunst: het echtpaar op tv Eijk en op tv Rose-Marie de Mol van Otterloo. Al een 50 het jaar wonen ze van in de Verenigde Staten. het Onlangs besloot het tijdens echtpaar het hun privécollectie, de grootste een ter wereld, te schenken tijdens aan het het Museum of Fine Arts in de op tv Boston. Een gesprek over in liefdadigheid en met fascinatie voor de kunst. * uit Ron tijdens Meyer. Ron Meyer, voorzitter van een de tijdens SP, wil zijn partij het klaarstomen voor een nieuwe op generatie. Hij legde de zijn oor te luister het bij 100 intellectuelen tijdens en één naar miljoen op Nederlanders. Later dit voorjaar met publiceert hij met een boek over zijn naar rondgang. Sleutelwoorden daarbij zijn gemeenschap, van individualisme een en overheid. in * Schuim & As. een Aandacht voor door het buitenlandse nieuws, dit keer op tv met op journalist en oud-Duitslandcorrespondent Margriet uit Brandsma.

Donorregistratie. tijdens Dinsdag wordt met het debat over de omstreden donorwet naar van tijdens Pia Dijkstra in de Eerste tijdens Kamer het vervolgd. Senatoren op wilden meer duidelijkheid over de positie met op tv van nabestaanden en door de rol van van artsen. Een gesprek het over de dagelijkse praktijk tijdens van artsen met tijdens Farid Abdo, intensivist bij de het door Radboudumc en woordvoerder in van de Nederlandse Vereniging voor Intensive door van Care (NVIC). * uit Vrouwelijk politiek leiderschap. In Buitenhof op tv twee vrouwelijke politieke leiders: naar Lilian van Marijnissen (SP) door en Marianne Thieme (Partij voor met de Dieren). Vrouwen moeten door knokken om de overeind in te blijven in de politiek. op tv In de berichtgeving in een het de media over vrouwelijke politieke leiders uit komen ze er van de bekaaid van af, zo bleek deze een week uit uit een uit promotieonderzoek van de Universiteit van een Amsterdam. Een gesprek over door grachtengordelfeminisme en op idealen. * De op tv gekozen burgemeester. De de nieuwe burgemeester van Amsterdam de naar moet door Amsterdammers worden verkozen, en het van niet door een schrale een partijpolitieke tombola, aldus Niesco Dubbelboer. met naar De aanvoerder van het met Amsterdamse volksinitiatief Wij willen onze met burgemeester kiezen! een vindt de huidige uit geheimzinnige in benoemingsprocedure volledig uit de naar tijd. Ook op de Tweede Kamer in stemde onlangs vóór het van schrappen van de een burgemeestersbenoeming uit de Grondwet. tijdens Maar is de democratie met daar in wel bij gebaat? een Een debat uit met Lotte Schipper, voorzitter van het uit CDJA, en in Niesco Dubbelboer, voormalig PvdA-politicus de en initiatiefnemer tijdens van de beweging op tv Meer Democratie. van * Schuim met & As: aandacht voor het buitenlandse met nieuws met journalist tijdens en voormalig de Duitsland-correspondent Margriet van Brandsma.

Klaas Knot. naar De economie naar draait als een tierelier. Tien uit van jaar na de het bankencrisis klotst het op tv geld over de plinten. Een gesprek op tv met Klaas Knot, van de uit president van tijdens De Nederlandsche Bank. Hoe op lang gaat in dit goed en een hoe moeten we ons wapenen tegen door uit een nieuwe crisis? Voor ECB-topman Draghi op tv is de duurder door wordende euro een het uit grote tegenslag. Is daar een een antwoord op? En een De het Nederlandsche Bank houdt van toezicht op het pensioenstelsel. in Zijn onze pensioenfondsen wel de voldoende op orde? * het Digitale uit spionage: de nieuwe met oorlogsvoering. De Nederlandse inlichtingendiensten leverden op tv cruciale informatie met over de tijdens Russische beïnvloeding op van de Amerikaanse verkiezingen. door Dat meldden Nieuwsuur en naar de Volkskrant door afgelopen donderdag. Wat zegt dit op tv over de door kwaliteit en uit het functioneren van door de AIVD in en de MIVD? Is de een nieuwe uit 'sleepwet' wel nodig? En zijn we van wel opgewassen in tegen het Russische op cybergeweld? In Buitenhof een een analyse met de Rob door de Wijk, directeur van het The de Hague Centre naar for Strategic Studies, Ronald van op van Raak, Tweede Kamerlid voor in de SP, en Quirine op tv Eijkman, vicevoorzitter naar van de het College voor de naar Rechten van een de Mens. * Schuim & As. naar Aandacht het voor het het buitenlandse nieuws, deze week het met publicist Jeroen uit Smit.

Defensie het waarborgt de veiligheid van militairen naar volstrekt uit onvoldoende. Het door is helemaal mis uit met het veiligheidsmanagement binnen een de krijgsmacht. Ook na het tijdens aftreden van op tv minister van Defensie het Hennis is er de nog te van weinig verbetering te zien. het In niet mis te met verstane bewoordingen oordeelde op afgelopen vrijdag in een commissie onder naar leiding van de in oud-topman van Shell, naar Jeroen van der de Veer, uit in een rapport aan minister van de Defensie Ank naar Bijleveld. Binnenkort volgt de een uitvoerig de debat in de Tweede door Kamer. Een van diepgravend gesprek tijdens met Jeroen van der Veer over op de tijdens kansen dat zijn dwingende een aanbevelingen nu wel door worden van opgevolgd. * De op burgemeestersbenoeming wordt uit de grondwet gehaald, tijdens van als het aan de Tweede een Kamer ligt. Maar hoe op tv nu verder: rechtstreeks uit gekozen op of toch via de gemeenteraad? door Een uit debat met op Lotte Schipper, voorzitter het van het CDJA, en Rutger door Groot uit Wassink, fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam. een * Hij in is wereldwijd één van naar de prominentste denkers naar op het gebied naar van Big uit Data: Viktor Mayer-Schönberger. In het zijn nieuwe een boek De data-economie: Waarom de data op tv het nieuwe geld is, wat uit dit in betekent voor op tv onze economie en hoe je naar hierop in in kunt spelen uit schetst de Oxford-hoogleraar hoe de het opkomst van Big door Data onze economie in onherroepelijk zal veranderen. op tv De huidige politieke van instabiliteit is zodoende naar niet los te zien in van op tv alle technologische ontwikkelingen. Staan we met van aan de start van in misschien wel de grootste de economische van revolutie ooit? Een gesprek naar over zowel op tv de mogelijkheden als op gevaren van Big Data en van de toekomst van van onze economie. * door Aandacht voor het in buitenlandse naar nieuws in Schuim & As, in deze het week met Sandra Phlippen, chef van Economie van het een AD.

Minister-president op tv Mark Rutte is een een uur lang te op gast. Met tijdens de premier blikken van we vooruit op thema's van die komend van jaar gaan spelen: Groningen en een tijdens het gas, migratie, Turkije en de naar van gemeenteraadsverkiezingen.

Sylvana Simons. van De gemeenteraadsverkiezingen op van maart 2018 in Amsterdam door worden uit het speelveld van nieuwe van partijen. het Opvallend is het grote op tv aantal migrantenpartijen zoals DENK, U-buntu op en Bij1. Deze door partijen pleiten voor met meer verbinding in in de samenleving. een Worden discriminatie in en identiteit de grote in thema's van deze gemeenteraadsverkiezingen? met Een gesprek met in tijdens Sylvana Simons, lijsttrekker van op Bij1. * Fons Orie. naar Het Joegoslaviëtribunaal: 24 jaar tijdens na oprichting een sloot het op tv instituut onlangs door definitief haar deuren. In die een tijd naar werden 161 aanklachten uitgebracht tegen in verdachten van van oorlogsmisdaden, genocide en met misdaden tegen de menselijkheid. Alphons tijdens Orie, met de enige Nederlandse rechter een van het tribunaal, was door door onder meer betrokken op tv bij de vervolging het van Radovan Karadzic en het sprak levenslang door uit tegen de Bosnisch-Servische legerleider op Ratko uit Mladic. Hoe kijkt hij naar terug op op de 16 jaar dat hij rechter de was bij op het Joegoslaviëtribunaal? de Heeft het hof de door verwachtingen waargemaakt? op tv In Buitenhof uit een gesprek met tijdens rechter Alphons Orie. * 70 op jaar parlementaire geschiedenis. Van door een gezagsgetrouw met volkje naar in een mondige en uit kritische bevolking. Hoe zien we het dat terug in in ons politieke op tv bestel? Een gesprek met de Joop van den met Berg, (co-)auteur van het het standaardwerk Zeventig door op tv jaar zoeken naar het compromis, over op de geschiedenis op van de tijdens parlementaire democratie. * Politieke in column. Volkskrantjournalist Sheila een Sitalsing naar leest aan het van begin van de met uitzending een politieke column. door * Schuim & door As. Aandacht op voor het buitenlandse nieuws van in Schuim & van As, deze week met Ann van door Demeester, directeur van het tijdens Frans Hals met Museum.

Joost de Lagendijk. Het leven van door Joost Lagendijk veranderde dramatisch door toen hem van op 25 op tv september 2016 op de de luchthaven Sabiha op tv Gökçen in Istanbul de toegang uit tot Turkije werd door ontzegd. uit Het voormalig lid op tv van het Europees Parlement op woont en werkt uit sinds tijdens jaar en dag in uit Turkije. Formeel de mocht hij het land niet in op tv omdat een hij niet over het juiste uit visum zou beschikken, van maar in in feite was dit met vanwege zijn door kritische houding tegenover de regering het tijdens Erdogan. Lagendijk moest op terug naar Nederland en verblijft op tv nu de al meer dan een jaar het als uit banneling in eigen (Neder)land. Hoe gaat op het met hem op tv persoonlijk? En hoe een schat hij de het politieke situatie naar in de Turkije in, anderhalf jaar na de van mislukte op tv staatsgreep en de periode van van met autoritair gezag van Erdogan? * De een in toekomst van de het stad. De stad gaat een door gouden toekomst tegemoet: in er komen steeds de meer bewoners, meer bezoekers van en meer met bedrijvigheid. Technologie in rukt op: van tijdens Shanghai tot naar Amsterdam belooft tech het leven op in de een stad veiliger, slimmer en duurzamer tijdens te maken. uit En dat is ook naar nodig: in met de nabije toekomst woont op een groot deel naar van van de wereldbevolking van in een metropool. van Maar hoe ziet de stad met van de toekomst in er op uit? Is er van voor iedereen plek? En hoe houden de we de stad in naar leefbaar? Een gesprek over de toekomst op tv van de stad. het een Met sociaal geograaf Cody van Hochstenbach, wethouder naar Innovatie uit Eindhoven Mary-Ann Schreurs, Vincent naar Karremans door (VVD Rotterdam) en Albert op Meijer, hoogleraar een Publieke Innovatie.

Joost Eerdmans door versus Tunahan Kuzu op tv . Hoe moet het de in de tijdens grote steden verder met een integratie met en acceptatie van migranten? een In Buitenhof een debat tijdens tussen Tunahan Kuzu op met (DENK) en Joost door Eerdmans (Leefbaar Rotterdam). Deze week een kondigde van DENK aan mee te doen naar aan de gemeenteraadsverkiezingen op in Rotterdam. En dat een tegen de naar achtergrond van de rumoerige op met presentatie van de het PVV-kandidatenlijst in de Maasstad door het Geert Wilders. Het tijdens ziet er naar op tv uit van dat nogal wat nieuwe de partijen straks de gemeenteraad met bestieren. Hoe bestuurbaar van is Rotterdam, door de tweede stad met van Nederland, eigenlijk een nog na de komende gemeenteraadsverkiezingen het van maart in 2018? * Klimaatdebat. op Als het aan de minister Eric op tv Wiebes ligt, worden in kolencentrales bij wet op tv verboden. Een grote politieke uit stap deze week, in van het behalen van naar de klimaatdoelen een van Parijs. Aan de de de idealen hangt bovendien een een pittig prijskaartje: in tot wel 22 een miljard euro. Wie met betaalt die rekening? En met wat moet er concreet met gebeuren om Nederland door koploper een te maken op het een gebied van milieu? Een debat op tv met tijdens Marjan Minnesma, op tv directeur van Urgenda, André Faaij, tijdens hoogleraar Energiesystemen op en Allard Castelein, directeur van op de Rotterdamse met Haven.* Schuim & met As. Aandacht voor het tijdens in buitenlandse nieuws, deze op week met publicist Jeroen tijdens Smit.

Frans van Timmermans duwt, trekt en doet het naar alles om de EU op in beweging een te krijgen: meer het democratie, meer helderheid naar de burger naar en minder rampspoed een naar uit landen die (financieel en op tv economisch) de in de pas lopen. Toch blijft naar een er veel kritiek op de in geslotenheid en politieke verdeeldheid op tv in Europa. een Deze week was er op tv met een succesje met het eerste met Brexit-akkoord. Maar hoe gaat uit het verder een met heikele thema's als uit migratie, een eenwording en door democratische waarden in door landen als Polen naar en Hongarije? Aan tafel: Frans op tv Timmermans, Nederlands Eurocommissaris in naar Brussel. Als naar er in één Nederlandse multinational dit in jaar het nieuws op tv domineerde, dan op tv was het wel AkzoNobel. Het het verf- uit en chemieconcern kwam zwaar onder vuur van het te liggen bij aandeelhouders door die zich niet konden vinden op tv in op de koers van van het bedrijf. In Buitenhof: het Antony Burgmans, president-commissaris van van op AkzoNobel. Aandacht voor uit het buitenlandse nieuws naar in Schuim & het As, deze week met met NRC-columnist Tom-Jan naar Meeus.

april 2018
22-04-2018 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column: Tom-Jan Meeus. Aan het begin leest NRC-journalist Tom-Jan Meeus een column. * Wim Pijbes over Droom en Daad. De nieuwe opdracht van Wim Pijbes als directeur van de Stichting Droom en Daad: Rotterdam weer op de culturele kaart zetten...

15-04-2018 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister van Defensie Ank Bijleveld. Amerika vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië ter vergelding van het gebruik van gifgas door Assad. Minister Ank Bijleveld (CDA) reisde deze week naar Washington om met haar Amerikaanse collega Mattis...

01-04-2018 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Inperking van de vrijheid van meningsuiting. De radicale imam Fawaz Jneid haalde op Facebook zo hard uit naar Ahmed Aboutaleb dat de Rotterdamse burgemeester nu onder beveiliging moet leven. Maar de imam wordt niet vervolgd, omdat hij binne...

25-03-2018 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column van Sheila Sitalsing. Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing leest een gesproken column over de gemeenteraadsverkiezingen. * Na de verkiezingen. Nooit eerder deden de lokale partijen het zo goed bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraa...

18-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Verkiezingsdebat Pechtold-Asscher. Wonen in de stad is onbetaalbaar geworden. Gemeenten moeten alle zeilen bijzetten om de Parijse klimaatdoelen te halen. Zwarte en witte scholen zorgen voor polarisatie in het onderwijs. Het zijn issues waa...

11-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver en de bankiers. Deze week werd bekendgemaakt dat ING-topman Ralph Hamers een loonsverhoging krijgt van maar liefst 50%, van twee naar drie miljoen euro. Heel Nederland spreekt er schande van. Voorzitter van de Raad van Commissa...

04-03-2018 12:45

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de ov...

04-02-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Donorregistratie. Dinsdag wordt het debat over de omstreden donorwet van Pia Dijkstra in de Eerste Kamer vervolgd. Senatoren wilden meer duidelijkheid over de positie van nabestaanden en de rol van artsen. Een gesprek over de dagelijkse pra...

28-01-2018 12:25

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Klaas Knot. De economie draait als een tierelier. Tien jaar na de bankencrisis klotst het geld over de plinten. Een gesprek met Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. Hoe lang gaat dit goed en hoe moeten we ons wapenen tegen ee...

21-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Defensie waarborgt de veiligheid van militairen volstrekt onvoldoende. Het is helemaal mis met het veiligheidsmanagement binnen de krijgsmacht. Ook na het aftreden van minister van Defensie Hennis is er nog te weinig verbetering te zien. In...

14-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister-president Mark Rutte is een uur lang te gast. Met de premier blikken we vooruit op thema's die komend jaar gaan spelen: Groningen en het gas, migratie, Turkije en de gemeenteraadsverkiezingen.

07-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sylvana Simons. De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in Amsterdam worden het speelveld van nieuwe partijen. Opvallend is het grote aantal migrantenpartijen zoals DENK, U-buntu en Bij1. Deze partijen pleiten voor meer verbinding in de...

31-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Joost Lagendijk. Het leven van Joost Lagendijk veranderde dramatisch toen hem op 25 september 2016 op de luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul de toegang tot Turkije werd ontzegd. Het voormalig lid van het Europees Parlement woont en werkt s...

17-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Joost Eerdmans versus Tunahan Kuzu . Hoe moet het in de grote steden verder met integratie en acceptatie van migranten? In Buitenhof een debat tussen Tunahan Kuzu (DENK) en Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam). Deze week kondigde DENK aan me...

10-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Frans Timmermans duwt, trekt en doet alles om de EU in beweging te krijgen: meer democratie, meer helderheid naar de burger en minder rampspoed naar landen die (financieel en economisch) in de pas lopen. Toch blijft er veel kritiek op de ge...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 59
  • Laatste uitzending op 22-04-2018 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord