Programma gemist?

10 het jaar na de crisis: zijn in de tijdens banken veilig? op Vrijdag presenteerde de denktank Sustainable Finance het Lab de visie het op uit wat de financiële sector op tv moet doen om uit de gevolgen van door de crisis beheersbaar de te naar maken. In Buitenhof: voorzitter Arnoud uit Boot het over de houdbaarheid van ons een financieel stelsel en de op tv oprukkende nieuwkomers als naar uit Adyen en Amazon. * naar Nederland en VN-missies. met De Nederlandse troepen van gaan weg uit Mali. met Dat besluit op kwam deze week, van net als een vernietigend tijdens rapport van de van Algemene Rekenkamer over naar de Nederlandse bijdrage met aan de VN-missie naar in het uit land. Een paar maanden geleden op tv koerste minister het van Defensie Ank tijdens Bijleveld nog af tijdens op tijdens verlenging. Wat zegt deze koerswijziging van over de staat van op onze krijgsmacht? En uit hoe van effectief zijn VN-missies? In Buitenhof: het een gesprek met het tijdens Dieuwertje Kuijpers, onderzoeksjournalist gespecialiseerd in op tv defensie, en het Christ Klep, naar militair historicus aan de Universiteit Utrecht. tijdens * Nieuw talent. de Ze werden gekozen de als volksvertegenwoordigers in op het hoogste politieke in ambt het en werken op nu iets langer dan een door jaar in het hart tijdens van onze democratie. in Wat zijn een de ervaringen van op deze aanstormende talenten? En de tijdens hoe kijken zij aan tegen het een Kamerlidmaatschap? de Een tafel naar met Sophie Hermans het van de VVD, tijdens Lisa Westerveld van GroenLinks en Femke tijdens Merel van Kooten van van de naar Partij voor de Dieren. met * Schuim & van op As. Aandacht voor het buitenlandse het nieuws op tv in Schuim & As, deze week de de met Sandra Phlippen.

De de verliezers van Rotterdam met en Amsterdam. De patstelling in is de doorbroken: na maandenlange, uiterst moeizame onderhandelingen het door lijkt het erop dat Rotterdam naar een nieuw college van heeft. Net tijdens als in Amsterdam uit krijgt de Maasstad een coalitie tijdens waarin grote naar partijen buiten de het boot tijdens vallen. In Rotterdam staan Leefbaar, veruit een de grootste uit partij, en DENK, de uit grootste winnaar, op tv aan de zijlijn. de In Amsterdam heeft de naar VVD het nakijken in met de vorming door van van een 'kneiter-links' op tv college. Hoe representatief is het bestuur het in deze steden? met Een van gesprek met Joost Eerdmans, met fractievoorzitter van met Leefbaar Rotterdam, Stephan van op Baarle, fractievoorzitter DENK Rotterdam, van een en Eric van op der Burg, fractievoorzitter VVD Amsterdam. een * Schuim & uit As. Margriet Brandsma. Aandacht in voor door het buitenlandse nieuws in Schuim een & op tv As, deze door week met oud-Duitslandcorrespondent naar Margriet Brandsma.

Minister van Wiebes. Tot voor kort door stond duurzaamheid laag een op de agenda van met politici op het een door Binnenhof. Tijden veranderen. Inmiddels gaat de in ooit tijdens zo milieukritische VVD-premier het Rutte zelf voorop in de door van wens voor een betere leefomgeving. Voor uit 1 juli moet op er in een koers bepaald zijn voor een een milieutransitie. Onderdeel een daarvan tijdens is het verder in reduceren van de CO2-uitstoot met met uit 49 procent, tot 2030. uit Minister Wiebes door van Economische Zaken en tijdens Klimaat komt uitleggen hoe hij van denkt de tijdens milieutransitie uit te realiseren. * Het Antropoceen: een het de nieuw tijdperk. De collectieve een impact van de mens op tijdens de aarde is de tijdens zo groot, dat we een met catastrofale geologische kracht zijn naar geworden. Dat een vrezen steeds op tv meer wetenschappers. uit Na het Holoceen, zou tijdens nu het naar Antropoceen zijn begonnen: het tijdperk van met de mens. Wat door betekent deze door invloed in van de mens een op de aarde? door En brengen we naar alleen destructie, of doen we op tv ook uit goede dingen voor de planeet? In op Buitenhof een gesprek een uit met Jason Moore, hoogleraar op sociologie aan de Universiteit met van Binghamton en autoriteit de in op het gebied van de verhouding van tussen mens en uit planeet, en Willem met op Schinkel, hoogleraar sociale theorie aan de de Erasmus Universiteit. het * Aandacht voor het op buitenlandse op tv nieuws in het Schuim & As, deze door week met NRC-columnist Tom-Jan het Meeus.

MH17 en een Rusland. De aansprakelijkheidsstelling een van Rusland door door Nederland vanwege het op tv neerhalen naar van de MH17 op tv gaat een slepende zaak op worden. Heeft de het juridische actie van Nederland tegen op het machtige op Rusland enige op kans van slagen? Topjurist Wladimiroff door - gespecialiseerd op tv in door internationaal recht - bespreekt de vraag op tv of de een aansprakelijkheidsstelling een eventueel tijdens strafproces tegen een de daders tijdens in de weg kan staan. Een met tijdens interview over waarheidsvinding, een gerechtigheid en genoegdoening aan de nabestaanden een uit van vlucht MH17. * van Italië. Nervositeit op de Europese op het financiële markten: deze van week schoven de Vijfsterrenbeweging de en de uit Lega de onbekende advocaat de Giuseppe Conte naar voren met als premierskandidaat. Conte op tv mag door namens de twee populistische partijen de een nieuwe regering vormen. het Belangrijke vraag het die Europa en de naar met financiële wereld bezighoudt: een wie wordt de nieuwe Italiaanse minister in van van Financiën? In Buitenhof met een gesprek met de Italiaanse op tv investeerder Gianluca Codagnone, op door directeur van de investeringsbank Fidentiis Equities. in met * Schulden. Fikse schulden: maar liefst een 1,4 op tv miljoen huishoudens hebben in ermee te maken. uit En een een grote groep Nederlanders loopt het door risico om uit in de op schulden terecht te een komen. Dat moet uit anders, vindt staatssecretaris in Tamara van Ark. En daarom lanceerde naar op zij deze week een tijdens plan om op tv mensen met schuldenproblemen te helpen. Maar naar gaan op tv haar ideeën een werken? In Buitenhof: CDA-wethouder tijdens in Almere Froukje de met Jonge, Ester op tv Gould, een van de makers van de van de veelgeprezen documentaireserie Schuldig, op en Nadja in Jungmann, lector Schulden op en Incasso aan de naar Hogeschool uit Utrecht. * Schuim in & As. Aandacht een voor het buitenlandse nieuws het met Ann Demeester, een directeur van door het Frans Hals de Museum.

Bouwen in het uit groen of uit in op tv de stad? In twaalf uit jaar tijd naar zijn er een miljoen nieuwe woningen het nodig. Waar op gaan we die woningen een bouwen? In de in stad naar of toch in op het groen? Een een groep projectontwikkelaars pleit voor met het laatste. Een de debat een tussen Bart van uit Breukelen, voorzitter van de Vereniging in van Nederlandse Projectontwikkeling in Maatschappijen (NEPROM), uit en Paulus Jansen, op tv wethouder wonen in de gemeente tijdens Utrecht. tijdens * Millennials. Millennials: jongeren op die tussen 1980 en op tv op 2000 geboren zijn worden gezien een als individualistische smartphone-zombies. in Tegelijkertijd het is hun toekomstperspectief niet rooskleurig, omdat in ze armer dan het met hun ouders zullen zijn. Hoe zit op tv het tijdens met het engagement van op tv deze groep? het En hebben jonge mensen een nog vertrouwen in naar de in politiek? Een gesprek tussen drie generatiegenoten: met Hadjar Benmiloud, oprichter op tv van het feministisch met platform op tv Vileine, Lotte op Schipper, voorzitter van het CDJA, en naar Joost van de Vries, schrijver en journalist van bij De de Groene Amsterdammer. * met Thorbecke wil op het. Johan Rudolph een Thorbecke is uit een Nederlandse politicus op tv en wetenschapper die een uit onuitwisbare invloed gehad heeft op van ons staatsbestel. De in uit grondwet, de kieswet, de gemeentewet op en de een wet op een de parlementaire enquête zijn door in hem tijdens tot stand gekomen. Remieg uit Aerts, hoogleraar Nederlandse naar en Politieke tijdens Geschiedenis, schreef de biografie 'Thorbecke in wil het'. * uit Column: Sheila Sitalsing. Volkskrant-columnist tijdens Sheila Sitalsing leest het aan het in begin van de uitzending op tv een in column over de actualiteit. * op tv Schuim & As: van het Sandra Phlippen. Aandacht voor het buitenlandse in naar nieuws in Schuim de & As, dit keer met op Sandra het Phlippen.

KLM-topman Pieter op tv Elbers. het Een exclusief interview met KLM-topman naar Pieter Elbers over van de samenwerking op met Air France, de op tv besluitvorming rond uit Schiphol en de vraag hoe door duurzamer te op vliegen. Aan de naar vooravond van de de KLM-aandeelhoudersvergadering en het tijdens Tweede de Kamerdebat blikt de CEO vooruit het op op de grote uitdagingen waar de tijdens luchtvaartmaatschappij voor staat. op tv * Libris Literatuurprijs-winnaar een Murat Isik. uit Murat Isik won met maandag de Libris op tv Literatuurprijs voor zijn boek 'Wees van onzichtbaar'. op tv Hij droeg de prijs op uit aan door de Bijlmer, de wijk uit die een cruciale het rol een speelt in het boek. Het centrale het thema van het op tv op boek is overleven: overleven thuis, overleven op tv in het de wijk op en overleven op de school. Murat Isik over 'Wees onzichtbaar'. van op tv * Schuim & As. Aandacht voor met het in buitenlandse nieuws met in Schuim & As, deze week met met van publicist Jeroen in Smit.

Geen Nobelprijs voor tijdens de Literatuur. van Het wereldberoemde op instituut de Nobelprijs op voor de door Literatuur is nu ook de besmet met het #MeToo-virus. met Na een zinderend een conflict in besloten diverse leden uit van het Comité op met te stappen. Te op tv gast: Margot Dijkgraaf, literair op tv criticus en Intendant door literatuur de bij de Nederlandse ambassade in Parijs. in Zij hield tijdens vorig jaar uit een rede voor met de Koninklijke Academie van het Wetenschappen over uit de Nobelprijs voor uit de Literatuur. van * Het DNA door van Polen en Hongarije. De Europese een een Commissie kwam met een voorstel om door lidstaten sancties op tv op te leggen als door op tv ze niet meer in de pas naar lopen met op tv Europese beginselen op het van gebied van op tv de rechtstaat en de naar uit democratie. Maar hoe wordt er tijdens in die landen door zelf naar hun democratie naar gekeken? naar Begrijpen de door Europese lidstaten elkaar voldoende? naar En hoe fundamenteel kunnen uit opvattingen met van elkaar verschillen uit binnen één Europese Unie? Een naar gesprek over een het Poolse- en het op Hongaarse perspectief met Pieter met de van Os, schrijver, journalist en al van 4 jaar woonachtig een in Polen, door en Dzsingisz naar Gabor, oud-staatssecretaris voor het CDA met en van Hongaar van op tv geboorte. * Onvrede met de SP. door Een week naar geleden stapten vijf van tijdens met de acht Limburgse SP-Statenleden door op uit onvrede door over de koers op van hun partij. Ook tijdens SP-gedeputeerde Daan Prevoo door legde zijn functie uit neer. Is dit in een door regionale kwestie of een symptoom van tijdens een groter probleem van de binnen de SP? Een op gesprek met een de opgestapte SP-gedeputeerde Daan Prevoo. * in Schuim door & As Aandacht voor naar het buitenlandse nieuws op deze week uit met publicist naar Hubert Smeets.

Gerdi Verbeet, een voorzitter van de Nationaal Comité 4 en 5 tijdens mei, en Esther het Voet, hoofdredacteur het van het met Nieuw Israëlitisch Weekblad, op analyseren de op tv betekenis van 4 uit en 5 mei, juist in het een tijd dat er door in Europa de sprake is van opkomend van antisemitisme. * 1 in mei is de de Dag van de de een Arbeid: een feestdag voor de arbeidersbeweging. naar Maar in is er wel reden uit tot feest? Want hoewel op het Nederland economisch naar voor de wind van gaat, in stijgen de de inkomens nauwelijks en rukt het tijdens flexwerk op tv onverminderd op. Gaat een het de vakbeweging lukken om naar een vuist te uit maken de en de race tijdens naar beneden te stoppen? op tv In Buitenhof een op tv gesprek met Han Busker, de voorzitter tijdens van de FNV. * 'Een tijdens industrielandschap met betongras voor op tv turbokoeien waarin geen een van grutto, geen scholekster of geen kievit naar meer te in vinden op is,' zo omschrijft Jantien de Boer naar het Nederlandse op tv platteland in haar pamflet met de Landschapspijn. Al jaren zijn onze naar Nederlandse boeren en met tuinders, een na de Verenigde in Staten, tweede voedselexporteur van met de wereld. Over de toekomst tijdens van het het landschap een debat uit tussen Helma Lodders, op Tweede Kamerlid voor op tv de VVD, en met Jantien het de Boer, schrijver en journalist. van * Aandacht voor de het buitenlandse de nieuws in Schuim met & As, deze week naar met oud-Duitslandcorrespondent Margriet het Brandsma.

Column: Tom-Jan naar Meeus. Aan het begin tijdens leest NRC-journalist met Tom-Jan een Meeus een column. van * Wim Pijbes over Droom met en Daad. de De nieuwe opdracht van met Wim Pijbes als met directeur van de van Stichting Droom naar en Daad: Rotterdam weer op uit de culturele het kaart zetten voor in elke van inwoner van de stad. naar Zo lanceerde hij van onlangs de Feniksloods. op tv Maar wat het staat er nog meer op stapel? met En hoe in ziet hij van het museum op van de toekomst? Volgend weekend is een Pijbes één van het de sprekers op door de Art tijdens Leaders Conference van in Berlijn. * in Alexander Münninghoff. het De vijandigheid tussen Rusland en met het Westen is gevaarlijker door van dan tijdens de Koude Oorlog. Dat de zei de Russische de minister van naar Buitenlandse Zaken, Lavrov, in van een interview deze een het week. Toch maande Poetin zijn medewerkers op om een minder van agressieve op toon aan een te slaan tegen de Amerikanen. de Zijn met de Russen bang de voor escalatie? En begrijpt naar het Westen van de Russen wel voldoende? uit Een gesprek met Ruslandkenner, het schrijver en met oud-correspondent in Moskou met Alexander Münninghoff. * Hitler, een Verwoerd, Mandela en uit ik. Geen tijdens fantast had het met zo gek kunnen van verzinnen. Zo omschrijft het haar goede het vriend schrijver Tom van Lanoye het bijzondere levensverhaal van de tijdens de Zuid-Afrikaanse schrijver en onderzoeksjournalist Marianne in Thamm. Haar vader op tv was naar nazi en piloot bij de Luftwaffe. in Haar het moeder was door een ongeletterde Portugese werkster uit het een communistische familie. door Haar ouders de verhuisden naar Zuid-Afrika, door waardoor Marianne opgroeide in de een totalitair in land tijdens met de hoogtijdagen van de apartheid. de Hoe leer een je in die omgeving naar om fatsoenlijk, eerlijk en op tv rechtvaardig een te worden? Thamm zette van haar door levensverhaal op papier in het door boek 'De ondraaglijke in blankheid van het op tv bestaan'.

Minister van Defensie met in Ank Bijleveld. Amerika een vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië tijdens ter vergelding van door het gebruik van tijdens gifgas door een Assad. Minister op tv Ank Bijleveld door (CDA) reisde deze week op naar Washington om met tijdens haar Amerikaanse tijdens collega Mattis te overleggen een over de door crisis rond Syrië, de naar missie van in Afghanistan en de Russische dreiging. de De Amerikanen het willen vooral weten of op Nederland zijn door van de de NAVO verplichte tweeprocentnorm gaat op halen. Een gesprek uit over oorlog rond uit Syrië, een militaire dreigingen en verplichtingen, en op haar eigen door nieuwe defensienota. * Hubert Smeets. tijdens tijdens 'De Koude Oorlog is terug van van weggeweest. En ditmaal naar in een ergere door door vorm.' Met deze woorden opende naar secretaris-generaal van de de VN, António Guterres, afgelopen op op week een vergadering. De vergeldingsactie met van de VS, Frankrijk van en Groot-Brittannië door op tijdens Syrische doelen van vrijdagavond leidde tot uit de waarschuwing uit van Rusland dat van 'dergelijke acties niet zonder van op consequenties zullen blijven.' Ruslandkenner Hubert op tv Smeets keerde gisteravond terug in uit Moskou. een * Prins met Constantijn. Nederland kan Silicon het Valley overvleugelen, aldus Prins de Constantijn. Als Special met Envoy uit voor de StartupDelta werkt op de prins sinds met medio het 2016 aan een tijdens beter ondernemersklimaat voor startende de tech-bedrijven. Wat moet er veranderen, op tv wil Nederland kunnen door concurreren met het succesvolle door startups in China en een de VS? En naar wat kan Nederland leren van met het schandaal rondom de Facebook? * een Schuim & As. Aandacht met voor het het buitenlandse nieuws in een Schuim tijdens & As, deze week op met publicist van Jeroen Smit.

Inperking van van de vrijheid van op tv meningsuiting. op De radicale imam Fawaz Jneid haalde tijdens door op Facebook zo door hard uit naar Ahmed Aboutaleb naar dat in de Rotterdamse burgemeester nu naar onder beveiliging het moet leven. Maar de de imam wordt niet vervolgd, naar omdat hij binnen de door grenzen met van de wet zou van opereren, zei op het Openbaar de Ministerie deze week. van Het gevolg: grote commotie een in de Tweede Kamer. Minister in Grapperhaus naar wil nu de wet tijdens veranderen. Over de de vervolging van Fawaz Jneid naar en de de gevolgen het van wetsverandering een debat tussen naar Paul naar Cliteur, hoogleraar rechtswetenschap aan de het Universiteit Leiden - hij het schreef de onlangs het boek In Naam een op tv van God, een boek naar over de wortels van religieus van terrorisme - in en Tamar uit de Waal, jurist en de politiek naar filosoof aan de Erasmus Universiteit in een Rotterdam. * tijdens Erdogan en naar de EU. De Turkse het president naar Erdogan en de Europese de leiders probeerden deze met week in het naar Bulgaarse Varna naar de relaties te verbeteren. Het door leverde met niets op. Welke op tv betekenis heeft dit een voor de toetredingsonderhandelingen door van Turkije en welke met rol speelt de Turkijedeal? Op in 17 april het komt de Europese Commissie van met een oordeel met over een lidmaatschap een op tv van het land. Kati Piri (PvdA), het het Turkije-rapporteur van het Europees met Parlement, maakt op alvast de balans op. de * Kloof tussen arbeid het en kapitaal. De naar Nederlandse economie draait als de een tierelier. op We merken op dit alleen nog de niet echt aan de onze portemonnee. Klaas Knot op tv van DNB het en IMF-directeur Christine Lagarde in pleitten daarom al met voor op tv een stijging van de lonen. in In tegenstelling tijdens tot de het lonen, stijgen de bedrijfswinsten wel. De op tv discussie over van de verdeling tussen arbeid met en kapitaal lijkt op daarmee tijdens weer terug tijdens van weggeweest. In Buitenhof een debat uit van met Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie, naar het Bas van Bavel, naar hoogleraar transities van een economie en samenleving en onderzoeksjournalist Mirjam met het de Rijk. * Schuim de & As. het Aandacht voor het buitenlandse nieuws met naar universitair docent aan de een de Erasmus Universiteit naar Sandra Phlippen.

Column het van Sheila Sitalsing. de Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing leest het een gesproken van column over door de gemeenteraadsverkiezingen. * Na de in verkiezingen. tijdens Nooit eerder deden de lokale partijen de het op tv zo goed een bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraar politicologie Tom door van de der Meer, historicus Geerten Waling van en VVD-prominent naar Hans Wiegel gaan op zoek van naar de aantrekkingskracht naar van van die lokale partijen. in Ze analyseren uit diepere achterliggende trends en onderstromen en het een de problemen van van de traditionele partijen. Maar ook: waarom het op scoren juist Denk van en GroenLinks zo naar goed? Het trio uit bespreekt ook de gevolgen van met de tegenstem voor met de tijdens inlichtingenwet en het (mogelijke) afscheid het van het uit referendum. * Ian een Buruma over van het Japan van Van Gogh. Ian door Buruma, hoofdredacteur van met The New York het Review of op Books, over Van de Gogh van en Japan. Afgelopen naar week opende Koning de Willem Alexander in het Van van Gogh Museum met in Amsterdam een grote internationale op tentoonstelling naar over de invloed van door de Japanse kunst de op op tv het werk van Vincent van Gogh. in De schilder van was gefascineerd door Japan, een kocht honderden Japanse op prenten, bestudeerde ze op tot in de detail, een kopieerde Japanse kunst en maakte de zich de Japanse stijl naar eigen. op Aan de hand van in Van uit Gogh een gesprek met door Japanoloog Buruma, over de verhouding door tussen de Westerse van en Oosterse cultuur tijdens aan het eind op tv van de op 20e eeuw. tijdens * Aandacht voor het buitenlandse naar tijdens nieuws in Schuim op & As, deze week tijdens met publicist het Jeroen Smit.

Verkiezingsdebat naar Pechtold-Asscher. Wonen in de het stad is met onbetaalbaar geworden. Gemeenten door moeten alle zeilen bijzetten naar om naar de Parijse klimaatdoelen van te halen. Zwarte en op tv witte scholen zorgen een voor polarisatie in het onderwijs. met op tv Het zijn issues waar de politici een antwoord tijdens op moeten op tv geven en waar de een verkiezingsprogramma's van D66 het en PvdA tijdens overal in Nederland vol van op tv staan. Een met debat tussen de voormannen van uit beide partijen: het Alexander Pechtold van regeringspartij van D66 en tijdens Lodewijk Asscher op van oppositiepartij het PvdA. * Oorlogszoon. Ivo Weyel de wist een niet dat zijn vader twee jaar het lang op was ondergedoken. Na de in Tweede Wereldoorlog bleef dat op altijd onbesproken. met Bij het opruimen van op tv zijn ouderlijk huis van vond naar hij bij toeval het oorlogsdagboek op door van zijn vader. op Het verhaal van vader Arnold bleek tijdens een enorme impact op tv op op tv tweede generatie-oorlogskind Ivo te hebben. naar Ivo Weyel tijdens schreef een indrukwekkend de boek, 'Oorlogszoon', de waarin hij het treurige onderduikverleden op van zijn vader tijdens uiteindelijk een de plaats naar gaf. * Schuim & in As. Aandacht voor door het buitenlandse nieuws met van NRC-columnist Tom-Jan op Meeus.

Jesse in Klaver en de de bankiers. Deze een week werd bekendgemaakt van dat ING-topman Ralph het Hamers een loonsverhoging krijgt naar van maar liefst 50%, de van naar twee naar drie miljoen euro. tijdens Heel Nederland spreekt een er door schande van. Voorzitter van de op Raad van Commissarissen Jeroen met van der Veer in is tijdens naar de Tweede naar Kamer geroepen voor op tv een hoorzitting. Jesse Klaver naar was eerder tijdens snoeihard over een de hoge beloningen van het bankiers. 'Ik in wil niet weten van in wat voor op tv universum u eigenlijk uit leeft', zei hij uit tegen Rik van Slingelandt, een de voormalige president-commissaris van ABN uit in AMRO. Wat kan in de politiek eigenlijk aan de uit hoge salarissen van bankiers in doen? * Eijk door en Rose-Marie de de Mol het van Otterloo. het Al decennia is hun grootste tijdens liefhebberij het verzamelen de van zeventiende-eeuwse Nederlandse in en op Vlaamse schilderkunst: het echtpaar Eijk in en uit Rose-Marie de Mol van Otterloo. Al door 50 jaar wonen de ze in met de Verenigde Staten. Onlangs in door besloot het echtpaar hun op privécollectie, de grootste naar ter wereld, te in schenken aan op het Museum of Fine Arts in in Boston. Een gesprek de over liefdadigheid en het fascinatie door voor de kunst. een * Ron Meyer. Ron uit Meyer, voorzitter van de in SP, met wil zijn partij klaarstomen voor tijdens een nieuwe generatie. naar Hij uit legde zijn oor te het luister bij van 100 intellectuelen en met één miljoen het Nederlanders. Later dit een voorjaar publiceert hij een boek het over zijn op tv rondgang. Sleutelwoorden daarbij zijn door gemeenschap, individualisme met en overheid. * Schuim uit & As. op tv Aandacht voor het met buitenlandse nieuws, van dit keer met met journalist en oud-Duitslandcorrespondent op tv Margriet Brandsma.

juli 2018
17-06-2018 12:10

Arnoud Boot, Sophie Hermans

Buitenhof - Arnoud Boot, Sophie Hermans

10 jaar na de crisis: zijn de banken veilig? Vrijdag presenteerde de denktank Sustainable Finance Lab de visie op wat de financiële sector moet doen om de gevolgen van de crisis beheersbaar te maken. In Buitenhof: voorzitter Arnoud Boot ove...

10-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De verliezers van Rotterdam en Amsterdam. De patstelling is doorbroken: na maandenlange, uiterst moeizame onderhandelingen lijkt het erop dat Rotterdam een nieuw college heeft. Net als in Amsterdam krijgt de Maasstad een coalitie waarin gro...

03-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister Wiebes. Tot voor kort stond duurzaamheid laag op de agenda van politici op het Binnenhof. Tijden veranderen. Inmiddels gaat de ooit zo milieukritische VVD-premier Rutte zelf voorop in de wens voor een betere leefomgeving. Voor 1 ju...

27-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

MH17 en Rusland. De aansprakelijkheidsstelling van Rusland door Nederland vanwege het neerhalen van de MH17 gaat een slepende zaak worden. Heeft de juridische actie van Nederland tegen het machtige Rusland enige kans van slagen? Topjurist W...

20-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Bouwen in het groen of in de stad? In twaalf jaar tijd zijn er een miljoen nieuwe woningen nodig. Waar gaan we die woningen bouwen? In de stad of toch in het groen? Een groep projectontwikkelaars pleit voor het laatste. Een debat tussen Bar...

13-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

KLM-topman Pieter Elbers. Een exclusief interview met KLM-topman Pieter Elbers over de samenwerking met Air France, de besluitvorming rond Schiphol en de vraag hoe duurzamer te vliegen. Aan de vooravond van de KLM-aandeelhoudersvergadering ...

06-05-2018 12:10

Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Buitenhof - Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Geen Nobelprijs voor de Literatuur. Het wereldberoemde instituut de Nobelprijs voor de Literatuur is nu ook besmet met het #MeToo-virus. Na een zinderend conflict besloten diverse leden van het Comité op te stappen. Te gast: Margot Dijkgraa...

29-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, en Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad, analyseren de betekenis van 4 en 5 mei, juist in een tijd dat er in Europa sprake is van opkomend antisemitisme. ...

22-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column: Tom-Jan Meeus. Aan het begin leest NRC-journalist Tom-Jan Meeus een column. * Wim Pijbes over Droom en Daad. De nieuwe opdracht van Wim Pijbes als directeur van de Stichting Droom en Daad: Rotterdam weer op de culturele kaart zetten...

15-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister van Defensie Ank Bijleveld. Amerika vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië ter vergelding van het gebruik van gifgas door Assad. Minister Ank Bijleveld (CDA) reisde deze week naar Washington om met haar Amerikaanse collega Mattis...

01-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Inperking van de vrijheid van meningsuiting. De radicale imam Fawaz Jneid haalde op Facebook zo hard uit naar Ahmed Aboutaleb dat de Rotterdamse burgemeester nu onder beveiliging moet leven. Maar de imam wordt niet vervolgd, omdat hij binne...

25-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column van Sheila Sitalsing. Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing leest een gesproken column over de gemeenteraadsverkiezingen. * Na de verkiezingen. Nooit eerder deden de lokale partijen het zo goed bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraa...

18-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Verkiezingsdebat Pechtold-Asscher. Wonen in de stad is onbetaalbaar geworden. Gemeenten moeten alle zeilen bijzetten om de Parijse klimaatdoelen te halen. Zwarte en witte scholen zorgen voor polarisatie in het onderwijs. Het zijn issues waa...

11-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver en de bankiers. Deze week werd bekendgemaakt dat ING-topman Ralph Hamers een loonsverhoging krijgt van maar liefst 50%, van twee naar drie miljoen euro. Heel Nederland spreekt er schande van. Voorzitter van de Raad van Commissa...

04-03-2018 12:45

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de ov...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 67
  • Laatste uitzending op 17-06-2018 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord