Programma gemist?

Google behoort naar samen met Amazon, Facebook, uit Microsoft en tijdens Apple de tot de Big naar Five, de vijf grootste techgiganten ter op wereld. Regelmatig staat uit het bedrijf in in met de schijnwerper over hun omgang tijdens met privacy tijdens van de gebruiker. met Pim van der uit Feltz, topman van Google van Nederland, is te gast. een * Franse wijn, in Schotse whisky door en ook sommige naar Nederlandse het kazen worden 25 procent uit duurder in de Verenigde in Staten. op tv Een gevolg van de uitspraak de van de in Wereldhandelsorganisatie WTO in een op tv langslepend het conflict over ongeoorloofde staatssteun van de uit een EU en de uit VS aan vliegtuigbouwers. Is dit het door begin van in een Europees-Amerikaanse door handelsoorlog? Een gesprek op met VVD-Europarlementariër Liesje Schreinemacher. * in Alarmerende berichten op tv deze week: door Nederland moet drastisch veranderen een willen we op tv de stijgende zeespiegel in een de toekomst nog een te met lijf kunnen. Scenario's van het kennisinstituut Deltares en het naar IPCC spreken uit niet alleen van een het ophogen van naar de dijken, maar ook door van het een teruggeven van land aan zee de en migratie. Wordt met vechten tegen het tijdens naar water straks meebewegen met op het water? En uit zijn we daar wel klaar in voor? naar We spreken erover met de zeespiegelonderzoeker Aimée Slangen, op hoogleraar van Urban Futures Maarten Hajer en een gedeputeerde van van Zeeland Jo-Annes de op tv Bat.

De rechtsstaat kraakt met in z'n uit voegen: overbelaste in rechters, onderbetaalde een sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming een Sander een Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat uit de rechterlijke macht naar er 95 miljoen een tijdens euro bij krijgt, maar de sociale tijdens advocatuur uit niets. Zij staan nu op tijdens het een punt te gaan staken. door Een gesprek met Sander de Dekker. naar * Gevolgen van op tv de negatieve met rente. De wereld op tv van het geld een lijkt op zijn kop met te staan. Leerden we voorheen in nog dat 'gratis van geld niet bestaat', met sinds van vorige maand krijgen Denen uit geld toe naar bij het afsluiten van tijdens een in hypotheek. En 'sparen is een deugd' door gaat ook lang uit niet altijd meer van op. In Zwitserland het tijdens betalen sommige mensen op tv al om hun spaargeld op bij een bank te stallen. uit Is dit een uit op voorbode van wat ons tijdens in Nederland op te wachten staat? Een gesprek over een het de gevolgen van negatieve rente met op economisch columnist en de van commentator voor NRC op tv Handelsblad Maarten Schinkel een en financieel-economisch journalist voor in Het Financieele Dagblad Hella een Hueck. * De zin uit van het leven. naar op tv Nadat hij de op dood in de op tv ogen had gekeken, ging hij de anders naar op het leven kijken. Volkskrant-journalist Fokke uit door Obbema begon na zijn hartstilstand het een zoektocht naar in 'De zin van op het leven'. op tv Onder die titel is op dit weekend zijn boek van verschenen, waarin veertig het bijzondere op tv gesprekken die hij optekende door voor de in Volkskrant nu gebundeld uit zijn. Obbema vertelt over de met inzichten naar die het hem door opleverde.

Ferdinand Grapperhaus, minister met van de Justitie & Veiligheid, uit kijkt bij Buitenhof door terug op de week waarin het - met in zijn woorden - de in rechtsstaat tijdens aangevallen werd. Na de liquidatie van op advocaat Derk de Wiersum rijst in de de vraag: kan de overheid drugscriminelen met nog het wel te baas? Grapperhaus deed op al een moreel het appèl op drugsgebruikers. 'Iedereen van die een de lijntje snuift, financiert misdadigers,' in zegt op hij in door het AD. Hoe wil door hij de mocro-maffia terugdringen? * met De rente in daalt en wordt uit lager en lager. Aanstaande een maandag uit houdt de Tweede op Kamer een in hoorzitting hierover. Die naar lage rente is voordelig voor met landen met een naar hoge staatsschuld, zoals Italië, in maar het spaarders en pensioenfondsen in uit Nederland kijken met lede op tv ogen het toe. Waarom zijn deze het renteverlagingen nodig? En is op het tij nog door te keren? naar Een gesprek het met een van de genodigden de op tv van aanstaande maandag: op tv oud-minister van Financiën Hans Hoogervorst. * het Gorbatsjov's op tv nieuwste boek 'Wat er het op het spel staat' tijdens draait tijdens om één ding: zijn in angst voor een tijdens dreigende nieuwe kernoorlog. in Volgens van de oud-Sovjetleider is het tijdens twee voor twaalf. Klopt op zijn bewering of het zijn er andere op geopolitieke de ontwikkelingen die onze veiligheid op op de weegschaal leggen? uit In Buitenhof: op tv geopolitiek analist Elmar Hellendoorn, het gespecialiseerd in nucleaire met wapenwedlopen, en Esther Chavannes, de onderzoeker bij het door The in Hague Center for Strategic op Studies.

Revolte met in de van ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam op deze met week met een in big bang met om de Europese economie opnieuw tijdens te stimuleren: de door rente een wordt nog verder verlaagd en naar ook naar de geldkraan gaat weer open. Daarmee het veroorzaakte op tv Draghi openlijk ruzie binnen op tv zijn bestuur. op tv Naast de centrale bankiers uit tijdens Duitsland, de Frankrijk, Oostenrijk en Estland het nam ook DNB-president van Klaas door Knot op ongebruikelijk in harde toon afstand van de voorgestelde van maatregelen. Wat wil door Draghi van met zijn maatregelen bereiken? in En uit wat betekent dit voor de eurozone? met Een tijdens gesprek met naar hoogleraar Financiële markten Arnoud op Boot. * Pieter Heerma. Er tijdens zijn op tv maar weinig mensen geboren het als politicus, maar bij door Pieter Heerma met was dit duidelijk wel door het geval. naar Zijn wieg stond op tv in een Amsterdams tijdens CDA-gezin. Zijn allereerste werkplek met was bij de van op tv CDA-fractie. Toch was de uit nieuwe fractievoorzitter van de christendemocraten de tot nu toe van relatief onzichtbaar. Op een de zondag tijdens voor Prinsjesdag licht hij op bij Buitenhof voor van op tv de eerste keer uitgebreid toe een hoe hij naar tijdens de koers van in zijn partij een kijkt. * De opmars op van de cybercrime. uit 'Het tijdens is oorlog, maar van niemand die het ziet', geschreven een door van Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, laat in een wereld tijdens zien waar een enkeling maar tijdens het fijne van in weet. Digitale spionage tussen tijdens met landen en bedrijven en de bij burgers is echter diep op tv in onze naar samenleving verankerd. En op Nederland een speelt in dat veld op een belangrijke rol. Wat staat een ons te wachten? uit Een debat met het de Huib Modderkolk, Frank op tv Groenewegen van Fox-IT en Inge een Philips, uit partner bij Deloitte.

Johnson door en de Brexit. op tv Een historische tijdens reeks nederlagen deze week voor uit premier Boris Johnson in van het Britse op tv Lagerhuis. in Niet alleen is de met Britse regering haar meerderheid tijdens kwijtgeraakt, ook van sprak een ruime op meerderheid van het Huis zich tijdens uit tegen met een no deal-scenario. Is op Johnson volgend door jaar nog op premier of gaat hem de toch lukken op wat zijn het voorganger Theresa May niet voor van elkaar op kreeg? En wat kan de het EU nog doen? In op Buitenhof een naar gesprek met de met biograaf op van Johnson, publicist Patrick van Bernhart, en hoogleraar hedendaagse geschiedenis met en Europese integratie door aan de Universiteit in Maastricht Mathieu Segers. naar in * Philips-topman Van Houten. Philips-topman Frans een van van Houten is te gast in de Buitenhof. Met hem tijdens van praten we over de maatschappelijke het verantwoordelijkheid van door grote bedrijven, in een in tijd dat de de publieke opinie rondom het tijdens een bedrijfsleven kantelt en ook het uit kabinet met stevige uit kritiek komt. in * Colson Whitehead. 'America's storyteller' het Colson Whitehead met stond onlangs op tv groot op de in cover van uit het invloedrijke Time Magazine. het Na zijn met een Pulitzer het Prize op tv en National Book Award bekroonde door roman 'De op tv ondergrondse spoorweg' komt de op tv op tv auteur met een opvolger: 'De jongens de van Nickel'. Het de tijdens verhaal over twee met zwarte tieners op een tijdens tuchtschool in de Florida in de beginjaren van naar de burgerrechtenbeweging, gebaseerd een op ware feiten, op tv is met lovende met recensies een ontvangen. Oud-president Obama op tv noemt het zelfs een 'noodzakelijk op tv boek om op tv te lezen'. In Buitenhof een op gesprek het met bestsellerauteur Colson de Whitehead.

Khadija met Arib. Aan van de vooravond van het in nieuwe politieke jaar is een de voorzitter van tijdens de Tweede het Kamer, Khadija Arib, door te gast. Voor het door zomerreces een waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken in onszelf en elkaar naar gek'. Er het worden steeds meer op tv debatten op tv aangevraagd en moties ingediend, en Kamerleden op tv staan uit onder constante druk van sociale uit media. Ondertussen hebben naar sinds op tv de verkiezingen al de 33 Kamerleden een het parlement verlaten. met Wat gaat zij van als voorzitter eraan doen om door het tij het te keren? * in Denker des Vaderlands Daan uit Roovers. Drugscriminelen in hebben vrij spel in een Amsterdam. tijdens Tot deze opzienbarende conclusie kwamen hoogleraar van Bestuurskunde uit Pieter Tops en naar journalist Jan Tromp de in hun deze week verschenen uit rapport 'De achterkant met van Amsterdam'. in Drugsgebruik wordt steeds normaler van uit en de vele miljarden in die met de illegale de drugshandel worden verdiend, naar hebben volgens door de onderzoekers een ontwrichtende de werking op onze hoofdstad. naar Wat betekent naar dit voor onze samenleving? de En kunnen tijdens drugsgebruikers verantwoordelijk worden gehouden uit voor de gevolgen tijdens van drugscriminaliteit? van Een gesprek door met de Denker in des Vaderlands, Daan van Roovers. * Christiaan Triebert. Bewijsmateriaal op vinden met het behulp de van beelden: deze nieuwe tak door in met de journalistiek wordt door steeds belangrijker. Wie herinnert zich niet een het vervoer een van de Russische Buk-raket? uit Christiaan Triebert, jarenlang op journalist naar bij Bellingcat, is een uit paar tijdens maanden geleden aangetrokken door door The New York Times om het met in deze methode de uit berichtgeving te verbeteren. In het een tijd van tijdens fake news een met belangrijke naar ontwikkeling. Maandag krijgt hij een onderscheiding van als alumnus van het het jaar met aan de Rijksuniversiteit in van een Groningen.

Het leiderschap tijdens van op Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een met roerige tijd achter door de rug. op tv Kamerlid Femke Merel van in Kooten een verliet de uit Partij voor de Dieren eind vorige naar maand met na discussie over de koers. het Ze vindt dat het Thieme de door partij te veel door beperkt naar door te zeggen dat 'mensenonderwerpen uit voor van mensenpartijen' zijn. Bij Buitenhof reageert Thieme door voor op tv het eerst op tijdens het vertrek van Van Kooten op tv en spreekt ze een over de toekomst in met van de koers in van de Partij voor de Dieren. van uit * Hij was volop in in het nieuws: oud-minister in van Financiën door Jeroen Dijsselbloem. Waar de tijdens sociale partners door hoopten een op pensioenkorting op korte termijn de te voorkomen, gooide met het advies van de commissie-Dijsselbloem de afgelopen juni van roet in het uit eten. En: hij op tv was in de gedoodverfde kandidaat van voor een financiële topfunctie, maar de trok tijdens uiteindelijk aan het kortste eind. Niet op van Jeroen Dijsselbloem, maar de Bulgaarse Kristalina tijdens Georgieva werd door naar de op Europese ministers van Financiën uit gekozen als de naar nieuwe directeur naar van het de IMF. Voor het eerst naar sinds zijn naar misgelopen benoeming een gesprek met van Jeroen met Dijsselbloem.

Plagiaat in of slordigheid? naar Oud-rector magnificus van de Universiteit met van door Amsterdam Dymph van den van Boom werd er in NRC op tv Handelsblad van beschuldigd door delen van haar op proefschrift zonder bronvermelding naar in te hebben overgeschreven. Is van het een kwestie van naar slordigheid naar of is er uit sprake van plagiaat? door Te gast is op een van de leden van haar op promotiecommissie, emeritus in hoogleraar het Willem Koops. * Generaal-majoor Patrick Cammaert naar door was jarenlang de hoogste militair naar binnen op de VN. Hij leidde militaire tijdens missies onder de het VN-vlag door in Cambodja, Bosnië en de Congo. Inmiddels is op hij al een jaar of een tien uit actieve op van dienst, maar nog altijd wordt een hij door de een VN van ingeschakeld als vredesstichter. Over hem op verscheen onlangs het in boek 'Kijk niet weg'. een In Buitenhof blikt op hij terug op een de een veelbewogen loopbaan. naar * Gemeenten kampen met miljoenentekorten door tijdens de op tv decentralisatie. De op tv Belastingdienst ligt na jaren van met reorganiseren nog met altijd op zijn gat. in En de dan moet de allergrootste uitdaging, de een energietransitie, nog komen. op Hoe kan op tv het dat een de Nederlandse overheid grote de bestuurlijke naar projecten zo in de op soep laat lopen? En naar wat naar moeten we leren een voor de toekomst? In Buitenhof met een gesprek tussen Wim het Kuijken, oud-topambtenaar tijdens op Binnenlandse Zaken en het op tot vorig jaar Deltacommissaris, en Klaartje uit Peters, bijzonder hoogleraar in het en onderzoeker aan de Maastricht University.

Een nieuw pensioenakkoord. in Na negen op tv jaar praten, toenadering, tijdens geklapte onderhandelingen en het daarna tóch weer praten, op tv was het deze met week zover: met een nieuw uit pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees door wist naar alle onderhandelende partijen naar zover te krijgen dat ze naar hun een handtekening zetten - alle min met één. Het wachten is tijdens nog op de door FNV-leden, die komende op tv week mogen stemmen. tijdens Wat zijn de door grootste veranderingen voor tijdens de pensioenen? Kunnen uit we met op dit stelsel weer vijftig met jaar vooruit? Minister tijdens van Sociale Zaken van Wouter de Koolmees is te door gast. * naar Berechting van IS-strijders. tijdens Oud-minister van Defensie Jeanine van Hennis is nu VN-gezant in in met Irak. Een gesprek over de tijdens berechting van IS-strijders. in Moet er een tribunaal een komen of zou tijdens dat moeten tijdens gebeuren in de landen het het van herkomst? * de Pete Hoekstra. De handelsoorlog tussen China op op en de Verenigde uit Staten kost de wereldeconomie 455 de miljard dollar, zo meldde met het IMF deze naar week. Hoe naar lang gaat deze strijd het nog door? van Over de nieuwe Amerikaanse op tv handelspolitiek, de toekomst naar van de de NAVO in en over het bezoek van uit president op Trump en zijn entourage aan Europa uit het spreken we met Pete in Hoekstra, ambassadeur van de VS in de in Nederland.* Column. FD-journalist Hella in Hueck de leest een column.

Na tijdens de zoveelste zware uit aardbeving is het de tijd voor door een 'crisisaanpak' in door Groningen. Het Staatstoezicht de op de Mijnen riep het tijdens kabinet op onmiddellijk maatregelen naar te nemen: tijdens de het gaswinning moet drastisch en van nóg sneller op omlaag, en de overheid een moet nú de de huizen gaan met versterken. Ook Commissaris voor de de Koning in het Groningen René met Paas roept de overheid deze op week andermaal een op tot actie. Gaat door het ook gebeuren? een * De woningmarkt zit tijdens de op slot. Er tijdens zijn te weinig van woningen voor middeninkomens de en er worden niet genoeg nieuwe uit tijdens huizen bijgebouwd. Moet de overheid van ingrijpen? En met zo ja: een hoe dan? Te in gast zijn: wethouder Boudewijn in Revis (VVD) met uit Den Haag, met stadsgeograaf Cody Hochstenbach op tv (UvA) en Frank van uit Blokland van de op tv Vereniging van tijdens Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland op tv (IVBN).

Na door de Europese verkiezingen. op Bij de Europese met verkiezingen was de van opkomst de hoogste tijdens in de laatste dertig jaar. in Maar met de PVV en van de SP hebben daar niet naar van tijdens weten te profiteren. Die tijdens partijen dreigen nu in uit het Europees van Parlement te verdwijnen. De naar PvdA uit met lijsttrekker Frans Timmermans kwam tijdens volkomen onverwacht als uit grootste uit de op tv bus. Hoe komt een door dat? Een gesprek met SP-Kamerlid een Ronald van door Raak, PVV-Europarlementariër Olaf uit Stuger en politiek door socioloog aan de de Universiteit van naar Amsterdam Matthijs Rooduijn. * Gemeenten de en noodlijdende tijdens voetbalclubs. Een kwart van de van eredivisieclubs naar verkeert financieel gezien in op levensgevaar, zo meldde door de Nederlandse Beroepsorganisatie van van uit Accountants deze week. Niet zelden springen uit gemeenten bij in om voetbalclubs uit tijdens de brand op te helpen. van Zo kreeg FC in Twente vorige maand de een lening van vijf tijdens miljoen euro van de door gemeente kwijt gescholden. Welke het rol op moet de lokale tijdens overheid spelen bij met voetbalclubs in op tv financiële nood? Een het gesprek met Pieter de Waard, het voorzitter van voetbalvereniging Telstar, tijdens op wethouder Eelco Eerenberg uit uit Enschede en Lisa Westerveld, naar Tweede tijdens Kamerlid voor GroenLinks. * Pauline op Meurs. naar Pauline Meurs treedt op 1 juni op van aanstaande af als voorzitter op tv van de in Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. met Ze is verschillende malen uit verkozen tot tijdens meest het invloedrijke persoon in de de zorg. Pauline Meurs uit vertelt hoe zij terugkijkt op in de haar periode als voorzitter, een wat voor met haar de grootste problemen tijdens zijn in de zorg en uit wat zij van vindt van het op functioneren van minister Hugo op naar de Jonge. * Column. Ferry Mingelen. uit Politiek commentator Ferry de Mingelen leest tijdens een op column in de uit uitzending.

Een uitgebreid in afscheidsinterview met een CDA-leider Sybrand Buma. * op tv Een in gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter naar uit en hoogleraar Politieke communicatie Claes de het Vreese over de de Europese Verkiezingen uit * Een debat uit tussen schrijver naar Rosanne Hertzberger en de president in van de met Koninklijke Nederlandse de Akademie van het Wetenschappen, Wim van Saarloos, over uit de kwaliteit de van de wetenschap. * Een de op column van publicist Jeroen de Smit.

Moneyland. Met in behulp van schimmige financiële uit constructies weten criminelen naar en superrijken in honderden op miljoenen uit het op tv zicht van de fiscus en naar justitie met te houden. De voormalig president door van de de Oekraïne investeert van zijn miljoenen in vastgoed in Londen, de een ministersdochter op tv uit het op straatarme Angola tijdens koopt voor tonnen bruidsjurken en op een één adres in tijdens Londen uit zijn zo'n 2.000 bedrijven de gevestigd. Oliver Bullough, journalist in van naar de Engelse krant The Guardian, het schreef op tv hierover het het boek Moneyland. Hij uit is te gast. * Europees verkiezingsdebat. in een Eind deze maand op kiest Europa een nieuw parlement. Spitzenkandidat met van de het Groenen Bas Eickhout gaat op in discussie met met de lijsttrekker van van Forum voor Democratie op Derk op Jan Eppink. Een debat over op tv de nexit, immigratie op tv en de op tv klimaatafspraken van Parijs. uit * Biodiversiteit. De van VN door luidde deze week van de noodklok: een miljoen het plant- en diersoorten wordt het met uitsterven bedreigd en uit daardoor komt de op leefbaarheid van op onze planeet van in gevaar. Hoe staat tijdens het op tv met de natuur in Nederland? En met wat betekenen op tv de op onderzoeksconclusies van de een VN voor de naar Nederlandse landbouwsector? Johan van de Gronden, naar voorzitter van op de Nederlandse tak door van de op International Union tijdens for Conservation of met Nature, en Jantien de Boer, van journalist en schrijver op tv van het boek Landschapspijn, op over het moderne in in land van zuivel, vlees en turbogras. op * in Hella Hueck, journalist bij van het op FD, leest een de column.

Gemmeker, commandant door van Kamp Westerbork. Wist een de commandant uit van Kamp door Westerbork van de vernietigingskampen in naar Duitsland op en Polen, de en waarom kwam hij er op na de het oorlog met zo'n lichte uit straf vanaf? Journalist Ad in van Liempt in onderzocht uit dat in de deze week verschenen tijdens biografie Gemmeker, het Commandant van Kamp van Westerbork. * Klimaatontkenning en op tv klimaathysterie. tijdens We moeten erkennen op tv dat we niet in met staat de zijn om de temperatuur van tijdens de planneet de serieus omlaag te de brengen, schrijft wetenschapsjournalist Simon uit Rozendaal. In het Buitenhof: een de discussie over klimaatontkenning en naar klimaathysterie tussen op Rozendaal en Diederik naar Samsom, voormalig PvdA-politicus en de op tv voorzitter van een van van op de klimaattafels. * Waar de uit EU wél tijdens en niet over van moet gaan. De een van zegt: in het Europa maken we de op tv toekomst. De ander: breek op de macht van van Brussel! Zondag het een debat uit tussen Rob Jetten van in D66 en Lilian op Marijnissen van de op SP over op waar de uit Europese Unie juist wél en juist in niet over op zou moeten gaan. van * Sheila Sitalsing, uit politiek columnist voor een onder meer de van Volkskrant, leest een column met tijdens in de uitzending van met Buitenhof.

Angstcultuur in binnen het een OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' door bij het de top van met het Openbaar op tv Ministerie: zo klonk op de harde eindconclusie van de op commissie-Fokkens. Bijna een het jaar lang onderzocht tijdens de commissie op tv een geheime liefdesrelatie en integriteitsschendingen een binnen de met top van het het OM. in Hoe heeft het zo naar ver kunnen komen? door En: hoe moet uit het verder met op de staande magistratuur? op Kitty Nooy, oud-plaatsvervangend hoofdofficier met van justitie in Den tijdens tijdens Haag en portefeuillehouder integriteit, waarschuwde bij een haar tijdens vertrek eind uit vorig jaar al voor de angstcultuur het bij van het OM. Ze is te in gast. * Ian het Buruma. Deze de week kreeg schrijver, publicist tijdens en hoogleraar op Ian Buruma de op tv Gouden naar Ganzenveer vanwege zijn grote bijdrage op tv aan het internationale politieke op tv debat. op Een gesprek met Buruma over tijdens journalistiek, sociale de media en over een de kwestie op tv die hem vorig van jaar zijn baan kostte de als met hoofdredacteur van de New York Review van of Books. * op Grenzen door aan de uit groei van Schiphol. Dick op tv Benschop was prominent politicus van van de een PvdA en staatssecretaris uit van Buitenlandse Zaken. Later tijdens stapte hij over naar tijdens op Shell en inmiddels tijdens is hij een jaar directeur van in Schiphol. tijdens We praten met hem over tijdens de grenzen met aan de groei van van de luchthaven. in * Column. Margriet Brandsma. door van Margriet Brandsma, oud-correspondent in Duitsland, leest de een met column in uit de uitzending.

juli 2020
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!