Programma gemist?

Google van behoort samen uit met Amazon, Facebook, van Microsoft en Apple tot de Big door Five, de naar vijf in grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat door het van bedrijf in de de schijnwerper over uit hun omgang met privacy van een de gebruiker. naar Pim van der Feltz, op topman naar van Google Nederland, is in te gast. * Franse wijn, het Schotse whisky op tv en ook sommige Nederlandse tijdens kazen worden naar 25 op tv procent duurder in de op tv Verenigde Staten. van Een gevolg van de de uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie met WTO van in een langslepend conflict over ongeoorloofde de staatssteun op tv van de EU en de van VS aan met vliegtuigbouwers. Is dit een het begin van een in Europees-Amerikaanse tijdens handelsoorlog? Een gesprek met VVD-Europarlementariër door uit Liesje Schreinemacher. * tijdens Alarmerende berichten deze de week: Nederland moet drastisch veranderen willen op tv we de stijgende door zeespiegel in de met toekomst nog te de het lijf kunnen. Scenario's van tijdens kennisinstituut Deltares en het IPCC naar spreken niet alleen op tv uit van het ophogen van de tijdens dijken, maar ook naar van het teruggeven met van van land aan zee en migratie. Wordt door op tv vechten tegen het een water straks meebewegen een met het water? En zijn we met daar wel de klaar voor? We tijdens spreken met erover met zeespiegelonderzoeker tijdens Aimée Slangen, hoogleraar Urban op tv Futures Maarten Hajer naar en gedeputeerde van Zeeland van Jo-Annes de een Bat.

De rechtsstaat naar kraakt in het z'n voegen: met overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister een voor Rechtsbescherming Sander tijdens Dekker tijdens kondigde op Prinsjesdag aan dat met de tijdens rechterlijke macht er 95 miljoen tijdens de euro bij krijgt, maar uit de sociale naar advocatuur niets. Zij met staan nu op een het punt te gaan staken. Een tijdens op tv gesprek met Sander Dekker. * tijdens Gevolgen van de negatieve de rente. De wereld het van het geld uit naar lijkt op zijn kop in te staan. Leerden tijdens we voorheen nog het dat 'gratis geld het niet bestaat', sinds naar vorige maand krijgen Denen de geld toe met bij het afsluiten door van een in hypotheek. En 'sparen is tijdens een deugd' gaat ook het lang niet altijd uit meer op tv op. In Zwitserland betalen uit sommige mensen al om met hun spaargeld een bij een bank te stallen. uit Is dit in een voorbode van wat het ons op in Nederland te wachten de staat? Een het gesprek over het de gevolgen van van negatieve rente met economisch columnist en op commentator voor op NRC Handelsblad op tv Maarten Schinkel en financieel-economisch journalist de de voor Het Financieele Dagblad Hella uit Hueck. * De op zin naar van het leven. Nadat hij de een dood in de uit op tv ogen had gekeken, ging hij met anders op naar het leven kijken. tijdens Volkskrant-journalist Fokke Obbema begon na op tv zijn op tv hartstilstand een de zoektocht naar 'De zin van naar het leven'. Onder die een titel is dit naar weekend met zijn boek op verschenen, waarin veertig bijzondere gesprekken die in het hij optekende voor de Volkskrant nu de gebundeld zijn. op Obbema vertelt van over de inzichten die van het hem in opleverde.

Ferdinand een Grapperhaus, minister op tv van Justitie & naar Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op op uit de week waarin - de in zijn van woorden - de rechtsstaat tijdens aangevallen werd. Na naar de liquidatie met op advocaat Derk op tv Wiersum rijst de vraag: kan de de overheid drugscriminelen nog uit wel het te baas? van Grapperhaus deed al een moreel appèl door op tv op drugsgebruikers. 'Iedereen op tv die een lijntje snuift, met financiert misdadigers,' zegt hij in op tv een het AD. Hoe wil hij de naar mocro-maffia uit terugdringen? * de De rente daalt en op wordt lager en lager. Aanstaande uit maandag houdt de op tv op Tweede Kamer een hoorzitting hierover. een Die lage rente is op van voordelig voor landen met een hoge op met staatsschuld, zoals Italië, de maar spaarders en pensioenfondsen in de Nederland kijken met lede op ogen met toe. Waarom zijn deze uit renteverlagingen nodig? En tijdens is op tv het tij nog te keren? Een naar gesprek door met een van de genodigden met de van aanstaande maandag: oud-minister van uit Financiën Hans met Hoogervorst. * naar Gorbatsjov's nieuwste boek 'Wat op tv er op het met spel staat' draait om één door ding: zijn van angst voor een in dreigende nieuwe kernoorlog. uit Volgens de de oud-Sovjetleider is het twee voor een twaalf. Klopt zijn de bewering van of zijn er andere geopolitieke een de ontwikkelingen die onze veiligheid op de tijdens weegschaal leggen? uit In Buitenhof: geopolitiek een analist Elmar uit Hellendoorn, gespecialiseerd in met nucleaire wapenwedlopen, en Esther de Chavannes, onderzoeker naar bij het The van Hague Center for Strategic op tv Studies.

Revolte een in de ECB. Scheidend van ECB-president het Mario Draghi kwam deze met week met naar een big bang het om de Europese economie opnieuw op te stimuleren: het de rente naar wordt nog verder tijdens verlaagd en ook de geldkraan het gaat weer open. op Daarmee veroorzaakte Draghi openlijk van ruzie binnen door zijn op bestuur. Naast de naar centrale bankiers uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk tijdens uit en Estland nam ook DNB-president Klaas in Knot op van ongebruikelijk harde een toon afstand van de voorgestelde met maatregelen. Wat wil van Draghi met uit zijn maatregelen bereiken? het En door wat betekent dit voor de een eurozone? Een tijdens gesprek met door hoogleraar Financiële markten naar Arnoud Boot. * op tv Pieter Heerma. Er door zijn maar weinig mensen geboren met als de politicus, maar bij Pieter Heerma een was dit duidelijk op wel op het geval. Zijn wieg stond in naar een de Amsterdams CDA-gezin. Zijn allereerste een werkplek was door bij de CDA-fractie. door Toch was de nieuwe uit fractievoorzitter van de de christendemocraten tot nu toe op tv op relatief onzichtbaar. Op uit de zondag voor Prinsjesdag op tv licht hij bij door Buitenhof voor naar de eerste keer uitgebreid toe hoe op hij het naar de koers van een zijn partij met kijkt. * naar De opmars van in de cybercrime. 'Het is oorlog, maar in niemand die door het ziet', geschreven de door het Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, laat een wereld door zien waar met een door enkeling maar het fijne van weet. het op tv Digitale spionage tussen landen op tv en bedrijven op en bij burgers is echter de diep met in onze samenleving naar verankerd. En Nederland speelt in op tv dat tijdens veld een belangrijke door rol. Wat staat ons te in wachten? Een de debat met Huib Modderkolk, Frank door Groenewegen van tijdens Fox-IT en Inge Philips, het door partner bij Deloitte.

Johnson door en de Brexit. het Een historische reeks nederlagen deze naar met week voor premier Boris Johnson naar in het met Britse Lagerhuis. Niet van alleen is de een Britse regering tijdens haar meerderheid kwijtgeraakt, ook in sprak een ruime meerderheid met van het Huis zich van uit in tegen een no naar deal-scenario. Is Johnson volgend jaar in door nog premier of gaat door hem toch lukken op tv wat zijn voorganger tijdens Theresa May niet voor met elkaar kreeg? En door wat kan de met EU nog doen? In uit Buitenhof een gesprek van met de biograaf de een van Johnson, publicist Patrick Bernhart, het en hoogleraar hedendaagse tijdens geschiedenis naar en Europese integratie aan de de Universiteit Maastricht Mathieu Segers. op uit * Philips-topman Van Houten. Philips-topman op tv Frans van Houten is tijdens te gast tijdens in Buitenhof. tijdens Met hem praten naar we over de met maatschappelijke verantwoordelijkheid van grote bedrijven, de in naar een tijd de dat de publieke het opinie rondom het naar bedrijfsleven kantelt en ook het kabinet in met stevige naar kritiek komt. * de Colson Whitehead. tijdens 'America's storyteller' Colson Whitehead uit stond onlangs groot uit op de cover tijdens van het het invloedrijke Time Magazine. Na in zijn op met een Pulitzer Prize en National op Book Award van bekroonde roman 'De ondergrondse het spoorweg' op tv komt de auteur met in een opvolger: 'De jongens met van Nickel'. een Het verhaal over het twee zwarte tieners op uit op een tuchtschool in Florida in de in beginjaren in van de met burgerrechtenbeweging, gebaseerd op ware door feiten, is met lovende recensies naar ontvangen. het Oud-president Obama noemt het zelfs naar de een 'noodzakelijk boek om te naar lezen'. In Buitenhof uit een gesprek met bestsellerauteur de Colson het Whitehead.

Khadija Arib. tijdens Aan de op vooravond van de het nieuwe politieke tijdens jaar is de voorzitter van met de Tweede op Kamer, Khadija Arib, te uit gast. Voor het het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden van al: 'We van maken onszelf en elkaar de gek'. Er worden uit steeds meer de debatten aangevraagd en moties uit ingediend, en naar Kamerleden staan onder het constante druk door van sociale media. Ondertussen de hebben het sinds de verkiezingen met al 33 Kamerleden in het parlement verlaten. Wat gaat zij op tv als voorzitter eraan op tv doen om uit het tij uit te keren? * Denker een des Vaderlands Daan een Roovers. Drugscriminelen hebben van vrij spel in Amsterdam. naar Tot tijdens deze opzienbarende op conclusie kwamen hoogleraar Bestuurskunde naar Pieter Tops het en journalist Jan de Tromp in hun deze week op verschenen rapport een 'De achterkant van Amsterdam'. tijdens Drugsgebruik naar wordt steeds normaler een en de vele miljarden die met een van de illegale drugshandel worden verdiend, hebben tijdens van volgens de onderzoekers een ontwrichtende van werking door op onze hoofdstad. Wat betekent dit in voor onze een samenleving? En door kunnen drugsgebruikers verantwoordelijk worden gehouden door voor de op gevolgen van drugscriminaliteit? tijdens Een gesprek op met de Denker des het Vaderlands, Daan Roovers. * op tv in Christiaan Triebert. Bewijsmateriaal vinden met behulp de van beelden: het deze nieuwe tak op tv in de in journalistiek wordt op tv steeds belangrijker. Wie op herinnert zich niet het vervoer van naar door de Russische Buk-raket? het Christiaan Triebert, jarenlang journalist bij Bellingcat, tijdens op is een paar maanden op geleden aangetrokken door met The New York van Times om tijdens met deze methode de berichtgeving uit te verbeteren. In een naar door tijd van fake news tijdens een belangrijke ontwikkeling. van Maandag krijgt hij de een onderscheiding met als alumnus van het op jaar aan de Rijksuniversiteit in een door Groningen.

Het leiderschap van met Marianne Thieme. Marianne het naar Thieme heeft een roerige tijd achter van de van rug. Kamerlid Femke de Merel van Kooten verliet de in Partij voor met de Dieren eind vorige naar naar maand na discussie over de koers. door Ze vindt dat naar Thieme de partij op tv te in veel beperkt een door te zeggen dat 'mensenonderwerpen voor in mensenpartijen' zijn. Bij uit Buitenhof op tv reageert Thieme voor het van eerst op het uit vertrek van Van Kooten op en op spreekt ze over op de toekomst van de op koers van in de Partij de voor de Dieren. * de Hij was het volop in het in nieuws: oud-minister van in Financiën Jeroen Dijsselbloem. Waar met de sociale partners het hoopten een van pensioenkorting op korte de termijn te voorkomen, gooide het advies tijdens van de uit commissie-Dijsselbloem de afgelopen juni roet in het het eten. En: hij een was op de gedoodverfde kandidaat voor een van financiële topfunctie, maar het trok uiteindelijk aan de het kortste eind. een Niet Jeroen naar Dijsselbloem, maar door de Bulgaarse Kristalina Georgieva werd door in de door Europese ministers van Financiën van gekozen met als de nieuwe directeur van een het IMF. op Voor het eerst de sinds zijn met misgelopen benoeming een gesprek met Jeroen tijdens door Dijsselbloem.

Plagiaat op of slordigheid? Oud-rector magnificus van met de van Universiteit van Amsterdam de Dymph van de den Boom werd van er in NRC Handelsblad van op beschuldigd delen van op tv haar proefschrift zonder bronvermelding de te hebben met overgeschreven. tijdens Is het een kwestie van slordigheid naar of door is er sprake van op plagiaat? Te op tv gast is van een van de leden van uit haar promotiecommissie, de emeritus hoogleraar op Willem Koops. * Generaal-majoor tijdens Patrick Cammaert was op jarenlang de hoogste militair binnen tijdens de tijdens VN. Hij door leidde militaire missies onder in de VN-vlag in Cambodja, van Bosnië en in Congo. Inmiddels is tijdens hij al een jaar of in tien uit van actieve het dienst, maar nog op tv altijd wordt hij door de in VN ingeschakeld als naar vredesstichter. tijdens Over hem verscheen onlangs met het boek 'Kijk met niet weg'. In op tv Buitenhof blikt in hij terug op een veelbewogen op tv loopbaan. een * Gemeenten kampen naar met miljoenentekorten door de decentralisatie. De een op tv Belastingdienst ligt na naar jaren van reorganiseren nog altijd op op tv zijn de gat. En dan moet op tv de allergrootste uitdaging, van de energietransitie, het nog komen. Hoe kan het een dat de Nederlandse de overheid grote bestuurlijke tijdens projecten zo in uit de naar soep laat tijdens lopen? En wat moeten we uit leren voor door de toekomst? in In Buitenhof een gesprek tussen op tv Wim van Kuijken, oud-topambtenaar op Binnenlandse Zaken en naar tot vorig op tv jaar Deltacommissaris, en Klaartje tijdens naar Peters, bijzonder hoogleraar uit en onderzoeker aan uit Maastricht University.

Een op tv nieuw pensioenakkoord. Na negen van jaar praten, met toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna met tóch weer door praten, op was het deze naar week zover: een nieuw naar pensioenakkoord. Minister naar Wouter Koolmees wist alle op tv onderhandelende partijen zover uit te krijgen dat ze het hun handtekening het zetten - het alle min één. de Het wachten is nog op in de FNV-leden, van die komende week mogen door stemmen. Wat zijn met de grootste veranderingen voor door de pensioenen? Kunnen tijdens naar we met dit stelsel weer het vijftig jaar vooruit? uit Minister van op Sociale Zaken Wouter Koolmees is het een te gast. * Berechting van op IS-strijders. Oud-minister een van Defensie Jeanine Hennis is de nu naar VN-gezant in uit Irak. Een gesprek over met de berechting op van IS-strijders. Moet er een van tribunaal komen of in zou dat naar moeten gebeuren in de met landen van herkomst? uit * Pete uit Hoekstra. De handelsoorlog tussen een China en van de Verenigde Staten uit kost de wereldeconomie tijdens 455 miljard op dollar, zo meldde het IMF uit deze week. op Hoe lang gaat deze strijd het nog de door? Over de nieuwe op tv Amerikaanse een handelspolitiek, de toekomst van van de NAVO en met over het bezoek van van president Trump het en zijn entourage op aan Europa spreken de we met naar Pete Hoekstra, ambassadeur van tijdens de VS in Nederland.* op Column. uit FD-journalist Hella Hueck leest een met column.

Na de de zoveelste tijdens zware aardbeving is met het tijd voor een een 'crisisaanpak' in Groningen. in Het Staatstoezicht op de in Mijnen riep het kabinet naar op het onmiddellijk maatregelen tijdens te nemen: de gaswinning met moet drastisch en nóg in sneller omlaag, een en de overheid moet tijdens nú de de huizen gaan versterken. Ook Commissaris van voor de Koning op in Groningen de René Paas roept de door overheid deze tijdens week andermaal op in tot actie. Gaat met het ook gebeuren? tijdens * De woningmarkt zit door de op slot. Er zijn te door weinig een woningen voor middeninkomens in en er worden niet genoeg nieuwe de huizen uit bijgebouwd. Moet tijdens de overheid ingrijpen? En op tv zo ja: een hoe dan? Te gast zijn: door wethouder Boudewijn Revis in (VVD) uit Den Haag, van stadsgeograaf Cody tijdens Hochstenbach (UvA) en met Frank van Blokland van van de tijdens Vereniging van Institutionele Beleggers in een Vastgoed, Nederland naar (IVBN).

Na een de Europese verkiezingen. Bij uit de Europese naar verkiezingen was de opkomst de op hoogste door in de laatste dertig jaar. naar tijdens Maar de PVV en tijdens de SP hebben daar niet uit van weten te door profiteren. op tv Die partijen dreigen nu van uit naar het Europees Parlement uit te verdwijnen. De PvdA met op lijsttrekker van Frans Timmermans kwam het volkomen onverwacht als grootste in uit de bus. Hoe een komt dat? Een een gesprek met uit SP-Kamerlid Ronald tijdens van Raak, PVV-Europarlementariër Olaf Stuger in en politiek socioloog op tv aan de de Universiteit van Amsterdam naar Matthijs Rooduijn. * Gemeenten op en noodlijdende voetbalclubs. de Een kwart van tijdens de eredivisieclubs de verkeert financieel gezien in het levensgevaar, zo meldde het de Nederlandse Beroepsorganisatie van op tv Accountants deze naar week. door Niet zelden springen gemeenten bij om een voetbalclubs uit de op met brand te helpen. Zo kreeg FC op Twente vorige op maand een met lening van vijf de miljoen euro van de gemeente een kwijt gescholden. Welke met rol op moet de lokale overheid spelen een bij voetbalclubs uit in door financiële nood? Een gesprek door met Pieter de Waard, naar voorzitter van op tv voetbalvereniging Telstar, wethouder een Eelco Eerenberg uit op Enschede en Lisa met Westerveld, Tweede Kamerlid voor uit GroenLinks. * Pauline Meurs. het Pauline Meurs naar treedt op 1 het juni aanstaande af als tijdens voorzitter de van de Raad een voor Volksgezondheid en tijdens Samenleving. Ze is verschillende op tv malen van verkozen tot meest van invloedrijke persoon in de zorg. Pauline uit Meurs in vertelt hoe zij terugkijkt op tv op haar periode door als voorzitter, wat voor op een haar de grootste het problemen zijn in met de zorg en wat zij vindt uit van het met functioneren van minister van Hugo de Jonge. * de op tv Column. Ferry Mingelen. van Politiek commentator Ferry Mingelen leest door een het column in de van uitzending.

Een een uitgebreid afscheidsinterview van met CDA-leider Sybrand Buma. * Een uit een gesprek met NRC-columnist Caroline het de Gruyter en hoogleraar Politieke in de communicatie Claes de Vreese over de door Europese Verkiezingen * naar Een door debat tussen schrijver naar Rosanne Hertzberger en uit de president van de het Koninklijke naar Nederlandse Akademie van Wetenschappen, tijdens Wim van Saarloos, over door de kwaliteit van uit de wetenschap. een * Een column van tijdens publicist Jeroen uit Smit.

Moneyland. tijdens Met behulp van schimmige financiële uit constructies weten uit criminelen en superrijken uit honderden tijdens miljoenen uit het zicht uit van de fiscus en op justitie te houden. De in voormalig president uit van de het Oekraïne investeert zijn miljoenen in het vastgoed in Londen, de een ministersdochter uit door op het straatarme Angola het koopt voor tonnen bruidsjurken en op tijdens één naar adres in van Londen zijn zo'n 2.000 bedrijven gevestigd. met door Oliver Bullough, journalist een van de Engelse krant uit The Guardian, schreef hierover van het boek Moneyland. Hij een is te gast. uit het * Europees verkiezingsdebat. Eind deze maand van kiest Europa een tijdens met nieuw parlement. Spitzenkandidat de van de Groenen Bas Eickhout in gaat in met discussie met de in lijsttrekker van Forum voor in Democratie Derk naar Jan Eppink. het Een debat over de nexit, immigratie naar en de tijdens klimaatafspraken van uit Parijs. * Biodiversiteit. De van VN luidde deze week naar de een noodklok: een miljoen plant- en het naar diersoorten wordt met naar uitsterven bedreigd en met daardoor komt de leefbaarheid van uit onze planeet in gevaar. op tv Hoe staat het door met in de natuur in Nederland? naar En de wat betekenen de onderzoeksconclusies van de op tv in VN voor de Nederlandse het landbouwsector? Johan van de Gronden, in de voorzitter van de Nederlandse van tak van de International met Union for Conservation naar of Nature, tijdens en Jantien de met Boer, journalist en schrijver van door het boek Landschapspijn, in over in het moderne land de van zuivel, uit vlees en turbogras. * Hella Hueck, door journalist bij met het FD, de leest een de column.

Gemmeker, commandant van op Kamp Westerbork. Wist met de van commandant van Kamp Westerbork met van de een vernietigingskampen in Duitsland en Polen, uit en waarom kwam met hij er uit na de oorlog door met zo'n lichte in straf vanaf? Journalist Ad op van op Liempt onderzocht dat uit in de deze week verschenen een biografie Gemmeker, Commandant in van Kamp Westerbork. met * Klimaatontkenning het en met klimaathysterie. We moeten erkennen op tv dat we niet in naar staat uit zijn om de temperatuur van de het planneet serieus van omlaag te het brengen, schrijft wetenschapsjournalist de Simon Rozendaal. tijdens In Buitenhof: een discussie in over klimaatontkenning met en klimaathysterie tussen een Rozendaal en Diederik Samsom, voormalig uit PvdA-politicus en uit de voorzitter van een van het de een klimaattafels. * Waar uit de EU wél en met niet over moet gaan. een van De een zegt: in Europa door maken met we de toekomst. De ander: breek van de macht van in Brussel! Zondag een uit debat tussen Rob op Jetten van op D66 en tijdens Lilian Marijnissen op van de SP tijdens over waar de Europese Unie een juist wél en met juist in niet over zou moeten tijdens gaan. * naar Sheila Sitalsing, politiek uit columnist voor onder meer door de Volkskrant, leest een een column in de uitzending met van in Buitenhof.

Angstcultuur binnen de het het OM. Een gebrek aan door 'ethisch leiderschap' bij de met top van het een Openbaar Ministerie: op zo klonk de naar harde eindconclusie van de het commissie-Fokkens. Bijna een in jaar lang onderzocht de uit commissie een een geheime liefdesrelatie met en integriteitsschendingen uit binnen de top van het OM. tijdens Hoe heeft het op tijdens zo ver kunnen komen? En: een hoe moet het verder naar met op tv de staande magistratuur? van Kitty Nooy, oud-plaatsvervangend door hoofdofficier van justitie in Den een Haag en portefeuillehouder het integriteit, op waarschuwde bij haar vertrek eind een naar vorig jaar al voor de angstcultuur naar een bij het OM. Ze is het te de gast. * Ian Buruma. Deze het week kreeg schrijver, uit publicist in en hoogleraar Ian uit Buruma de Gouden Ganzenveer op vanwege zijn grote bijdrage aan in het het internationale politieke debat. Een gesprek in met Buruma tijdens over de journalistiek, sociale media en tijdens over de kwestie die hem uit vorig jaar zijn van baan kostte als uit hoofdredacteur van naar de New York Review met of Books. door * Grenzen met aan de van groei van Schiphol. Dick Benschop met was prominent op politicus van een de PvdA en door staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Later stapte naar hij op tv over naar Shell en in inmiddels is het hij een van jaar directeur van naar Schiphol. We praten met hem de over de grenzen van aan de groei van een de luchthaven. * de met Column. Margriet Brandsma. Margriet Brandsma, tijdens oud-correspondent in Duitsland, leest van een uit column in van de uitzending.

oktober 2020
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!