Programma gemist?

Google in behoort samen de met Amazon, Facebook, Microsoft en door Apple tot de in Big de Five, de vijf grootste techgiganten op ter wereld. Regelmatig staat door het van bedrijf in van de schijnwerper over hun omgang met op privacy van de de gebruiker. uit Pim van der Feltz, de topman naar van Google Nederland, is de te gast. van * Franse wijn, Schotse whisky en de de ook sommige Nederlandse kazen worden in 25 procent op tv duurder in de Verenigde de Staten. op Een gevolg van de met uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie WTO uit in de een langslepend tijdens conflict over ongeoorloofde naar staatssteun van de EU en de op VS aan vliegtuigbouwers. een Is dit door het begin uit van een Europees-Amerikaanse handelsoorlog? uit Een gesprek met met VVD-Europarlementariër het Liesje Schreinemacher. * Alarmerende berichten deze op tv week: in Nederland moet drastisch veranderen op tv willen we de op stijgende zeespiegel door in de door toekomst nog te lijf kunnen. Scenario's op tv van kennisinstituut Deltares het tijdens en het IPCC van spreken niet alleen van het op ophogen van de met dijken, maar ook van uit uit het teruggeven van land aan naar zee een en migratie. Wordt de vechten tegen het water straks meebewegen een met het met water? En tijdens zijn we op daar wel klaar voor? We op tv spreken de erover met zeespiegelonderzoeker Aimée Slangen, hoogleraar op tv naar Urban Futures Maarten Hajer en uit gedeputeerde van Zeeland op tv Jo-Annes de de Bat.

De uit rechtsstaat kraakt in z'n voegen: naar overbelaste rechters, door onderbetaalde op sociale advocaten. Minister voor op Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde in op Prinsjesdag aan op tv dat de rechterlijke macht tijdens de er 95 miljoen op tv euro bij krijgt, maar de sociale met advocatuur niets. met Zij staan nu van op het door punt te gaan staken. Een op tv de gesprek met Sander Dekker. * Gevolgen met op tv van de negatieve rente. De van wereld van uit het geld lijkt van op zijn het kop te staan. Leerden we voorheen in nog dat een 'gratis geld niet in bestaat', sinds tijdens vorige maand krijgen Denen uit geld naar toe bij het afsluiten op tv van een hypotheek. En naar 'sparen is in een deugd' gaat een ook lang tijdens niet altijd meer op. In Zwitserland de betalen sommige mensen in naar al om hun spaargeld bij een naar bank het te stallen. Is op tv dit een voorbode van wat op ons in van Nederland door te wachten staat? Een naar gesprek over door de gevolgen van negatieve rente een met economisch op tv columnist en uit commentator voor NRC Handelsblad het Maarten Schinkel het en financieel-economisch journalist voor Het Financieele een door Dagblad Hella Hueck. naar * De zin naar van het leven. Nadat hij de door dood in de uit ogen had gekeken, door naar ging hij anders naar van het leven de kijken. Volkskrant-journalist Fokke Obbema op tv begon na zijn hartstilstand op tv een zoektocht op tv naar 'De zin van op tv het leven'. met Onder die titel is tijdens dit weekend met zijn boek een verschenen, waarin veertig bijzondere gesprekken die tijdens uit hij optekende voor de Volkskrant nu uit gebundeld op zijn. Obbema vertelt over tijdens de inzichten op die het hem op tv opleverde.

Ferdinand Grapperhaus, minister tijdens uit van Justitie & Veiligheid, door kijkt bij een Buitenhof terug op de een week waarin tijdens - in zijn woorden - de in met rechtsstaat aangevallen werd. Na de naar liquidatie op advocaat op tv Derk Wiersum rijst de het vraag: het kan de overheid drugscriminelen met nog wel te een baas? Grapperhaus met deed al de een moreel appèl in op drugsgebruikers. 'Iedereen die naar een lijntje snuift, financiert misdadigers,' met zegt hij in in door het AD. Hoe wil de hij de mocro-maffia de terugdringen? * De rente naar daalt en in wordt lager en lager. uit Aanstaande maandag houdt de in Tweede op Kamer een hoorzitting met hierover. Die op tv lage rente is een voordelig voor landen met uit een hoge door staatsschuld, zoals Italië, maar van spaarders en een pensioenfondsen in Nederland kijken door met lede op tv ogen toe. Waarom zijn door deze renteverlagingen nodig? En is het het tij nog de te keren? Een de gesprek met een in door van de genodigden van op aanstaande maandag: oud-minister van Financiën naar Hans de Hoogervorst. * Gorbatsjov's nieuwste op boek 'Wat er een op het de spel staat' draait op om één de ding: zijn angst voor een dreigende naar nieuwe het kernoorlog. Volgens de oud-Sovjetleider is het het het twee voor het twaalf. Klopt zijn bewering tijdens of zijn er andere de geopolitieke ontwikkelingen in die onze veiligheid op tijdens de de weegschaal leggen? In Buitenhof: geopolitiek in analist Elmar Hellendoorn, gespecialiseerd van in nucleaire wapenwedlopen, op tv het en Esther Chavannes, onderzoeker bij uit het The de Hague Center for Strategic door Studies.

Revolte in het de ECB. Scheidend op ECB-president een Mario Draghi kwam deze week de met uit een big bang op om de Europese economie opnieuw de te stimuleren: de rente uit wordt nog in verder van verlaagd en ook in de geldkraan gaat weer open. Daarmee van uit veroorzaakte Draghi openlijk een ruzie binnen zijn bestuur. op tv Naast de centrale met bankiers uit Duitsland, Frankrijk, op Oostenrijk een en Estland nam ook DNB-president naar Klaas Knot op ongebruikelijk tijdens harde toon afstand uit van de de voorgestelde maatregelen. Wat wil de Draghi van met zijn maatregelen op bereiken? En wat betekent dit de voor de eurozone? een met Een gesprek met in hoogleraar Financiële markten Arnoud een Boot. * Pieter Heerma. Er met zijn maar weinig door mensen geboren als op politicus, maar een bij Pieter Heerma was uit met dit duidelijk wel het naar geval. Zijn in wieg stond in een Amsterdams CDA-gezin. uit tijdens Zijn allereerste werkplek naar was bij de CDA-fractie. Toch was naar de nieuwe een fractievoorzitter in van de christendemocraten tot nu naar toe relatief onzichtbaar. Op op tv uit de zondag voor Prinsjesdag licht hij op tv bij Buitenhof het voor de eerste keer naar uitgebreid toe hoe in hij naar een de de koers van zijn partij kijkt. * het De opmars met van een de cybercrime. 'Het is oorlog, op maar niemand die van het ziet', geschreven van door door Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, laat een wereld op zien waar een tijdens enkeling maar het van fijne van weet. tijdens Digitale spionage een tussen landen het en bedrijven de en bij burgers is echter diep een in onze samenleving naar met verankerd. En Nederland van speelt in dat tijdens veld een belangrijke rol. Wat staat tijdens ons te wachten? van Een debat met in Huib Modderkolk, Frank in door Groenewegen van Fox-IT en Inge Philips, uit tijdens partner bij Deloitte.

Johnson met en de Brexit. op tv Een historische op reeks nederlagen deze week voor de premier in Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. op tv Niet alleen door is de Britse regering de haar meerderheid het kwijtgeraakt, ook sprak met een ruime meerderheid in van het Huis uit zich uit van tegen een no deal-scenario. Is naar met Johnson volgend jaar op tv nog premier of gaat hem toch tijdens lukken wat zijn op voorganger Theresa May in niet voor elkaar de kreeg? het En wat kan een de EU nog in doen? In Buitenhof de een gesprek met de de biograaf van Johnson, door publicist Patrick Bernhart, de en van hoogleraar hedendaagse geschiedenis en Europese integratie door aan de een Universiteit Maastricht een Mathieu Segers. * naar Philips-topman Van Houten. Philips-topman Frans naar van Houten is de uit te gast in Buitenhof. Met hem op tv door praten we over de de maatschappelijke verantwoordelijkheid in van grote bedrijven, in het een tijd dat de tijdens publieke opinie naar rondom het van bedrijfsleven kantelt en ook het door kabinet van met stevige kritiek met komt. * Colson Whitehead. 'America's storyteller' de Colson Whitehead tijdens stond onlangs groot op de de cover van de het invloedrijke Time op Magazine. Na met zijn op met een Pulitzer Prize en National uit Book door Award bekroonde het roman 'De ondergrondse spoorweg' komt de op tv auteur met van een opvolger: 'De jongens door van Nickel'. Het naar verhaal over twee naar uit zwarte tieners op een tuchtschool het in Florida in de van beginjaren met van de burgerrechtenbeweging, gebaseerd met op ware op feiten, is met lovende recensies naar ontvangen. Oud-president Obama door noemt het zelfs door een 'noodzakelijk op boek door om te lezen'. In Buitenhof een tijdens het gesprek met bestsellerauteur Colson in Whitehead.

Khadija door Arib. Aan de de vooravond van het de nieuwe politieke jaar met is de voorzitter van de uit van Tweede Kamer, Khadija Arib, tijdens te gast. Voor het met zomerreces een waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken naar onszelf en de elkaar gek'. Er door worden door steeds meer debatten aangevraagd en met moties ingediend, en Kamerleden in staan de onder constante druk van de sociale media. op tv Ondertussen hebben sinds de naar verkiezingen al de 33 Kamerleden uit het parlement verlaten. Wat gaat zij met als voorzitter eraan van doen om naar het tijdens tij te keren? * Denker naar des Vaderlands uit Daan Roovers. met Drugscriminelen hebben vrij op tv spel in Amsterdam. een Tot deze opzienbarende van conclusie kwamen hoogleraar tijdens Bestuurskunde Pieter Tops en in journalist Jan Tromp in het hun deze op week verschenen rapport met 'De achterkant van op tv Amsterdam'. Drugsgebruik wordt steeds normaler naar en de de vele miljarden die in met de illegale drugshandel op een worden verdiend, hebben op volgens de onderzoekers een ontwrichtende werking uit van op onze hoofdstad. naar Wat betekent dit voor onze samenleving? door En een kunnen drugsgebruikers door verantwoordelijk worden gehouden voor de gevolgen op van drugscriminaliteit? het Een gesprek met het de Denker tijdens des Vaderlands, Daan Roovers. een * Christiaan Triebert. naar Bewijsmateriaal vinden het met behulp van beelden: deze op tv nieuwe tak op tv in de journalistiek wordt door steeds op belangrijker. Wie herinnert zich niet het het vervoer op van de tijdens Russische Buk-raket? Christiaan Triebert, jarenlang de journalist bij het Bellingcat, naar is een paar maanden geleden met aangetrokken in door The New York Times om in met deze naar methode de berichtgeving uit te met verbeteren. In een door tijd van fake news een belangrijke door ontwikkeling. Maandag krijgt door hij een tijdens onderscheiding als alumnus van met het de jaar aan de Rijksuniversiteit het in tijdens Groningen.

Het leiderschap op van Marianne Thieme. Marianne met Thieme heeft een van roerige tijd van achter de rug. de Kamerlid Femke Merel van van Kooten verliet de van Partij voor met de Dieren eind een vorige maand na discussie tijdens het over de koers. Ze vindt dat uit Thieme de partij naar te veel beperkt uit tijdens door te zeggen dat de 'mensenonderwerpen voor in mensenpartijen' zijn. Bij Buitenhof reageert Thieme uit voor op tv het eerst tijdens op het vertrek van met Van Kooten en op tv spreekt ze over de uit toekomst tijdens van de koers van de met Partij voor de Dieren. naar * Hij in was volop met in het het nieuws: oud-minister van Financiën Jeroen op Dijsselbloem. uit Waar de sociale naar partners hoopten een een pensioenkorting op korte termijn door te voorkomen, gooide het op advies van de commissie-Dijsselbloem door de afgelopen juni roet in het eten. op En: hij was in de gedoodverfde naar kandidaat voor naar een financiële topfunctie, naar maar trok uiteindelijk op aan het kortste met eind. Niet de Jeroen Dijsselbloem, maar de Bulgaarse Kristalina door naar Georgieva werd door naar de Europese ministers van Financiën gekozen de als de nieuwe in directeur van het een IMF. Voor door het eerst op sinds zijn misgelopen benoeming op tv een het gesprek met Jeroen het Dijsselbloem.

Plagiaat met of slordigheid? door Oud-rector magnificus van naar de Universiteit van het Amsterdam Dymph van tijdens den Boom werd er in van NRC op Handelsblad van beschuldigd tijdens delen van haar proefschrift het zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. van Is op het een kwestie van een slordigheid of is met er sprake van van plagiaat? Te van gast is een van tijdens de leden van haar op promotiecommissie, emeritus de hoogleraar uit Willem Koops. * Generaal-majoor in Patrick Cammaert was jarenlang op tv de hoogste militair op binnen de VN. Hij de een leidde militaire missies onder de VN-vlag door in Cambodja, Bosnië met op en Congo. Inmiddels is hij op tv al met een jaar of tien uit op tv actieve dienst, maar een nog altijd wordt hij met door de de VN in ingeschakeld als vredesstichter. Over hem het verscheen onlangs het boek het 'Kijk niet uit weg'. uit In Buitenhof blikt hij terug de op een op tv veelbewogen loopbaan. * uit Gemeenten kampen met op tv miljoenentekorten door de decentralisatie. De op door Belastingdienst ligt na jaren tijdens van reorganiseren nog in altijd op zijn gat. tijdens En dan op tv moet de allergrootste uitdaging, de met energietransitie, nog komen. van Hoe door kan het dat de een Nederlandse overheid grote bestuurlijke met projecten van zo in de soep laat het op lopen? En wat moeten we leren de op tv voor de toekomst? In Buitenhof door een gesprek tussen Wim op van Kuijken, oud-topambtenaar op Binnenlandse Zaken en tijdens tot tijdens vorig jaar Deltacommissaris, en Klaartje een Peters, bijzonder door hoogleraar van en onderzoeker aan Maastricht door University.

Een nieuw pensioenakkoord. uit het Na negen jaar door praten, toenadering, geklapte met onderhandelingen en daarna tóch op weer praten, was het deze uit week door zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister tijdens tijdens Wouter Koolmees wist door alle onderhandelende partijen door zover te krijgen dat ze het hun handtekening zetten - het alle op tv min één. een Het wachten is nog op op de op FNV-leden, die komende tijdens week mogen stemmen. Wat zijn de een grootste veranderingen voor tijdens de pensioenen? Kunnen op tv we met van dit stelsel weer vijftig in door jaar vooruit? Minister van Sociale Zaken uit Wouter tijdens Koolmees is een te gast. * Berechting de van IS-strijders. tijdens Oud-minister van Defensie op tv Jeanine Hennis is nu uit VN-gezant in een Irak. Een gesprek over naar de berechting van IS-strijders. Moet in er een tribunaal door het komen of zou door dat moeten gebeuren in de landen uit van op tv herkomst? * Pete Hoekstra. tijdens De handelsoorlog tussen China op tv en de de Verenigde Staten kost de door wereldeconomie 455 miljard naar tijdens dollar, zo meldde het IMF naar deze week. Hoe lang een het gaat deze strijd nog door? door Over in de nieuwe Amerikaanse handelspolitiek, de tijdens toekomst van op de NAVO en over het tijdens bezoek van door president door Trump en zijn entourage aan uit Europa spreken we met in Pete door Hoekstra, ambassadeur van de VS een in Nederland.* tijdens Column. FD-journalist op Hella Hueck leest een een column.

Na een de zoveelste zware met aardbeving is op tv het tijd voor een 'crisisaanpak' het in uit Groningen. Het Staatstoezicht op de op Mijnen riep op tv het kabinet op met onmiddellijk maatregelen te nemen: van de van gaswinning moet drastisch tijdens en nóg sneller omlaag, en uit de overheid moet de nú de de huizen gaan met versterken. Ook Commissaris voor de van Koning in tijdens Groningen René Paas roept van de overheid deze in week andermaal de op tot actie. Gaat een het ook gebeuren? * een De op woningmarkt zit op door slot. Er zijn te naar weinig woningen voor met middeninkomens en er worden naar niet genoeg op nieuwe op huizen bijgebouwd. Moet de overheid uit ingrijpen? En zo het ja: op hoe dan? Te gast zijn: wethouder op Boudewijn Revis (VVD) op uit Den met Haag, stadsgeograaf Cody op tv Hochstenbach (UvA) en uit Frank op tv van Blokland van de Vereniging van in Institutionele uit Beleggers in op tv Vastgoed, Nederland (IVBN).

Na de op Europese verkiezingen. Bij de het Europese verkiezingen het was de de opkomst de hoogste in in de tijdens laatste dertig jaar. uit Maar de PVV met en de SP een hebben daar niet van van weten te profiteren. Die partijen met dreigen een nu uit het Europees in Parlement te verdwijnen. in De de PvdA met lijsttrekker Frans tijdens Timmermans kwam volkomen met onverwacht als grootste uit een de bus. met Hoe komt dat? Een tijdens gesprek met het SP-Kamerlid Ronald van Raak, PVV-Europarlementariër van door Olaf Stuger en politiek met socioloog aan in de Universiteit van Amsterdam door Matthijs Rooduijn. * Gemeenten en uit noodlijdende voetbalclubs. op tv Een kwart van de de eredivisieclubs verkeert financieel op tv gezien uit in levensgevaar, op tv zo meldde de Nederlandse tijdens Beroepsorganisatie van Accountants deze naar week. met Niet zelden springen gemeenten bij om van een voetbalclubs uit de brand te het helpen. naar Zo kreeg FC Twente naar vorige maand een lening van op tv vijf miljoen euro van van de gemeente de kwijt het gescholden. Welke rol moet uit de lokale de overheid spelen bij voetbalclubs in naar op tv financiële nood? Een gesprek met door Pieter de Waard, voorzitter uit van het voetbalvereniging Telstar, wethouder Eelco Eerenberg tijdens uit door Enschede en Lisa het Westerveld, Tweede het Kamerlid voor GroenLinks. van * Pauline Meurs. Pauline Meurs treedt op in op 1 juni aanstaande op tv af als uit voorzitter van de Raad een voor Volksgezondheid op en Samenleving. Ze is uit verschillende malen verkozen tot naar meest invloedrijke uit persoon in de zorg. naar Pauline de Meurs vertelt hoe zij terugkijkt op op tv haar periode als in voorzitter, wat voor in het haar de grootste problemen zijn op in de zorg tijdens en wat van zij vindt van het uit functioneren met van minister Hugo door de Jonge. * Column. Ferry op Mingelen. Politiek commentator Ferry een Mingelen leest een op tv column in de in naar uitzending.

Een in uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider een Sybrand in Buma. * Een gesprek op tv met NRC-columnist Caroline de Gruyter uit de en hoogleraar Politieke communicatie naar Claes de Vreese over de van uit Europese Verkiezingen * Een debat tussen op schrijver Rosanne de Hertzberger en de president uit van de uit Koninklijke een Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Wim van een Saarloos, van over de kwaliteit van de door de wetenschap. * Een column door van publicist Jeroen tijdens Smit.

Moneyland. met Met behulp van schimmige financiële door de constructies weten criminelen en het superrijken honderden miljoenen uit op tv het zicht van de van fiscus door en justitie te houden. De het in voormalig president van de Oekraïne investeert een zijn met miljoenen in vastgoed in de Londen, een ministersdochter uit in naar het straatarme Angola koopt voor met tonnen bruidsjurken op tv en op één adres in in Londen zijn uit zo'n 2.000 bedrijven met gevestigd. Oliver uit Bullough, journalist het van de Engelse krant door The Guardian, schreef hierover het door door boek Moneyland. Hij is te op gast. een * Europees verkiezingsdebat. Eind deze maand op tv kiest Europa in een nieuw parlement. uit Spitzenkandidat van tijdens de Groenen naar Bas Eickhout gaat op in discussie met de lijsttrekker van van Forum tijdens voor Democratie het Derk Jan Eppink. Een debat naar over de nexit, immigratie tijdens naar en de klimaatafspraken van Parijs. * naar Biodiversiteit. met De VN naar luidde deze week van de noodklok: een miljoen plant- en op diersoorten wordt van met uitsterven bedreigd en tijdens daardoor op tv komt de leefbaarheid van onze de een planeet in gevaar. Hoe staat het van met op tv de natuur een in Nederland? En wat het betekenen de onderzoeksconclusies van naar de VN voor de door Nederlandse landbouwsector? Johan naar van door de Gronden, voorzitter van de van Nederlandse tak door van de door International Union for in Conservation of Nature, door en Jantien de uit Boer, journalist en met schrijver van het een boek Landschapspijn, over het tijdens moderne land van zuivel, naar vlees en turbogras. de * een Hella Hueck, journalist bij het de FD, leest een een de column.

Gemmeker, commandant een van Kamp Westerbork. Wist in naar de commandant van Kamp Westerbork op van de vernietigingskampen op in naar Duitsland en Polen, en waarom kwam op hij de er na uit de oorlog met zo'n met lichte straf vanaf? Journalist de Ad van Liempt van onderzocht in dat in de deze van week verschenen biografie door Gemmeker, Commandant tijdens van Kamp Westerbork. * naar Klimaatontkenning en klimaathysterie. een We moeten erkennen op tv dat we niet een in staat zijn om de in op tv temperatuur van de planneet serieus het omlaag te brengen, schrijft van wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. het het In Buitenhof: een discussie een over klimaatontkenning en klimaathysterie tussen van Rozendaal van en Diederik op tv Samsom, voormalig PvdA-politicus en de voorzitter met van van een van een de klimaattafels. * Waar de naar EU wél en niet de over moet uit gaan. De door een zegt: in tijdens Europa maken we de op toekomst. De op ander: breek de tijdens macht van Brussel! Zondag een een debat tussen van Rob in Jetten van D66 met en Lilian Marijnissen van de het SP over waar de de door Europese Unie juist wél en door juist niet over van zou moeten gaan. in * Sheila in Sitalsing, politiek door columnist voor onder meer op de Volkskrant, leest naar een column door in de uitzending uit van Buitenhof.

Angstcultuur in binnen het OM. Een gebrek uit aan naar 'ethisch leiderschap' bij uit de top in van het Openbaar Ministerie: zo op tv klonk de harde in eindconclusie op van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar tijdens lang onderzocht de van commissie tijdens een geheime liefdesrelatie tijdens en integriteitsschendingen binnen een de top op tv van het OM. Hoe de heeft het zo van ver kunnen uit komen? En: hoe moet het verder uit met de staande tijdens magistratuur? het Kitty Nooy, op tv oud-plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Den met een Haag en portefeuillehouder van integriteit, waarschuwde bij haar vertrek naar eind vorig jaar al tijdens voor de angstcultuur op bij het de OM. Ze een is te gast. * Ian tijdens Buruma. Deze week een kreeg schrijver, publicist uit en hoogleraar Ian tijdens naar Buruma de Gouden Ganzenveer vanwege zijn een grote met bijdrage aan door het internationale politieke in debat. Een gesprek met Buruma op over van journalistiek, sociale media het en over de kwestie op die hem in vorig jaar zijn baan kostte een als hoofdredacteur met van de New York Review een of Books. * tijdens Grenzen aan de met uit groei van Schiphol. Dick Benschop was in prominent politicus de van de PvdA en naar door staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. in Later stapte hij over naar door een Shell en inmiddels is hij de een jaar directeur uit van Schiphol. We praten met met met hem over de op tv grenzen aan de groei van van de tijdens luchthaven. * Column. Margriet naar Brandsma. Margriet Brandsma, oud-correspondent met in met Duitsland, leest een in column in de uit uitzending.

januari 2020
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!