Programma gemist?

Google met behoort samen met de Amazon, Facebook, Microsoft en Apple door tot uit de Big op Five, de vijf grootste techgiganten van ter wereld. in Regelmatig staat het bedrijf in in de schijnwerper over met hun het omgang met privacy van tijdens de naar gebruiker. Pim van der Feltz, topman op van Google Nederland, het is te gast. tijdens * Franse naar wijn, uit Schotse whisky en door ook sommige Nederlandse kazen uit worden 25 procent door duurder in de met Verenigde Staten. tijdens Een gevolg van de uitspraak van de de Wereldhandelsorganisatie WTO de van in een langslepend conflict over op ongeoorloofde staatssteun het van de EU en de op van VS aan vliegtuigbouwers. Is met dit het begin van een door Europees-Amerikaanse handelsoorlog? Een met in gesprek met VVD-Europarlementariër Liesje Schreinemacher. * de Alarmerende berichten de deze week: Nederland op tv moet op tv drastisch veranderen willen op we de stijgende zeespiegel in de met toekomst in nog te lijf een kunnen. Scenario's van kennisinstituut de Deltares en het van IPCC spreken niet alleen tijdens van het ophogen van van de dijken, tijdens maar ook een van tijdens het teruggeven van met land aan zee op en migratie. Wordt van vechten tegen het water straks het meebewegen tijdens met het water? uit En zijn we daar een wel klaar voor? de We spreken een erover met zeespiegelonderzoeker door Aimée Slangen, hoogleraar Urban Futures van Maarten Hajer en het gedeputeerde van het Zeeland Jo-Annes de op Bat.

De rechtsstaat kraakt van in z'n voegen: uit overbelaste naar rechters, onderbetaalde sociale advocaten. op tv Minister voor Rechtsbescherming Sander door Dekker kondigde een op Prinsjesdag aan dat uit de naar rechterlijke macht er 95 miljoen op euro door bij krijgt, maar een de sociale advocatuur met niets. Zij staan nu door op het punt van te op gaan staken. Een van gesprek met Sander Dekker. * Gevolgen door op van de negatieve rente. naar De wereld van uit het geld lijkt op zijn naar kop te staan. door Leerden we voorheen op nog uit dat 'gratis geld niet bestaat', tijdens de sinds vorige maand van krijgen Denen geld in toe bij het afsluiten van in een hypotheek. de En 'sparen is een de deugd' gaat ook lang met in niet altijd meer op. In in Zwitserland betalen in sommige mensen al tijdens om hun spaargeld bij op een naar bank te stallen. Is dit tijdens een naar voorbode van wat op tv ons in Nederland te wachten staat? door met Een gesprek over de naar gevolgen van door negatieve rente met economisch columnist de en commentator in voor NRC Handelsblad met Maarten Schinkel en financieel-economisch journalist op voor naar Het Financieele uit Dagblad Hella Hueck. * De zin door uit van het leven. Nadat door hij de dood in de op tv ogen had uit gekeken, ging met hij anders op naar het leven kijken. uit Volkskrant-journalist Fokke Obbema uit begon na zijn hartstilstand in een zoektocht naar 'De het zin van door het de leven'. Onder die van titel is dit weekend zijn boek door verschenen, op tv waarin veertig bijzondere gesprekken op die met hij optekende voor de in Volkskrant nu gebundeld door zijn. Obbema vertelt naar over de inzichten die de het hem in opleverde.

Ferdinand Grapperhaus, minister de van Justitie & naar Veiligheid, kijkt tijdens bij door Buitenhof terug op op tv de week waarin - met in zijn woorden in - de rechtsstaat aangevallen de werd. Na de door liquidatie van op advocaat Derk Wiersum rijst uit de de vraag: kan de overheid drugscriminelen de nog op tv wel te baas? in Grapperhaus deed al een van moreel appèl op drugsgebruikers. 'Iedereen met door die een lijntje snuift, financiert misdadigers,' op uit zegt hij in het op AD. Hoe wil hij in de mocro-maffia van terugdringen? * De rente daalt een een en wordt lager met en lager. Aanstaande maandag houdt de uit Tweede op Kamer een de hoorzitting hierover. Die lage rente is tijdens voordelig op tv voor landen tijdens met een hoge staatsschuld, zoals Italië, naar maar spaarders en tijdens pensioenfondsen op in Nederland een kijken met lede ogen toe. Waarom de zijn deze met renteverlagingen op nodig? En is het van tij nog te keren? Een de gesprek met een met van op de genodigden van aanstaande uit maandag: door oud-minister van Financiën Hans Hoogervorst. * van het Gorbatsjov's nieuwste boek 'Wat er op uit het spel staat' in draait om één met ding: zijn van angst voor een op dreigende nieuwe kernoorlog. Volgens in de oud-Sovjetleider met is op tv het twee voor twaalf. Klopt met zijn bewering of zijn tijdens een er andere geopolitieke ontwikkelingen die door onze veiligheid op tijdens de weegschaal leggen? In op Buitenhof: een geopolitiek analist Elmar uit Hellendoorn, gespecialiseerd van in nucleaire wapenwedlopen, en Esther Chavannes, uit de onderzoeker bij het The Hague Center naar for Strategic met Studies.

Revolte in de een ECB. in Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam naar naar deze week met een big bang tijdens om de Europese in van economie opnieuw te stimuleren: de de rente wordt de nog verder verlaagd de en ook door de geldkraan gaat naar weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi in openlijk de ruzie binnen zijn bestuur. Naast een de centrale op tv bankiers uit Duitsland, Frankrijk, de Oostenrijk en Estland door nam ook de DNB-president Klaas op tv Knot op ongebruikelijk harde toon afstand een van de van voorgestelde door maatregelen. Wat wil Draghi door met zijn het maatregelen bereiken? En wat betekent dit uit voor de met eurozone? Een door gesprek met hoogleraar Financiële markten van Arnoud naar Boot. * Pieter Heerma. een Er het zijn maar weinig mensen geboren op tv als naar politicus, maar bij Pieter Heerma was een dit met duidelijk wel op het geval. Zijn wieg door stond in een Amsterdams CDA-gezin. op Zijn op allereerste werkplek was bij de een het CDA-fractie. Toch was de tijdens nieuwe fractievoorzitter van de naar christendemocraten tot uit nu toe tijdens relatief onzichtbaar. Op de zondag voor de met Prinsjesdag licht hij bij Buitenhof voor tijdens de eerste op tv keer uitgebreid met toe hoe hij naar de van naar koers van zijn partij de kijkt. * De opmars van op de van cybercrime. 'Het is oorlog, van maar niemand een die het ziet', uit geschreven door Volkskrant-journalist van Huib Modderkolk, laat een wereld door met zien waar een naar enkeling maar het van fijne van weet. Digitale spionage tussen naar landen een en bedrijven en bij met burgers is echter de diep in het onze samenleving verankerd. En Nederland uit speelt door in dat de veld een belangrijke rol. Wat uit staat ons te wachten? tijdens Een van debat met op tv Huib Modderkolk, Frank Groenewegen met van Fox-IT en Inge met Philips, partner bij met Deloitte.

Johnson de en de met Brexit. Een historische naar reeks nederlagen deze week op voor premier Boris Johnson naar in het met Britse Lagerhuis. Niet alleen is uit de met Britse regering de haar meerderheid kwijtgeraakt, ook in sprak een ruime meerderheid van het het Huis tijdens zich uit naar tegen een no naar deal-scenario. Is Johnson volgend jaar de nog premier naar of gaat op hem toch door lukken wat zijn voorganger uit Theresa May niet voor met elkaar kreeg? En door wat door kan de EU uit nog doen? In Buitenhof door een gesprek met het de biograaf van Johnson, in publicist Patrick op tv Bernhart, en uit hoogleraar hedendaagse geschiedenis en Europese een integratie aan naar de Universiteit Maastricht Mathieu uit Segers. met * Philips-topman Van Houten. Philips-topman Frans van van Houten uit is te gast op tv in Buitenhof. Met de hem praten op we over de maatschappelijke tijdens verantwoordelijkheid van grote naar bedrijven, in tijdens een tijd van dat de publieke opinie rondom het tijdens bedrijfsleven het kantelt en ook het kabinet het met met stevige kritiek komt. * Colson op tv met Whitehead. 'America's storyteller' Colson Whitehead een stond onlangs groot op tijdens de van cover van het invloedrijke naar Time Magazine. Na zijn in naar met een Pulitzer Prize en National een Book Award een bekroonde roman 'De uit ondergrondse met spoorweg' komt de auteur op tv met een opvolger: in 'De jongens van Nickel'. Het de verhaal over op tv twee van zwarte tieners op een tuchtschool op tv in Florida in de op beginjaren van naar de burgerrechtenbeweging, naar gebaseerd op ware met feiten, is met een lovende recensies ontvangen. Oud-president de Obama in noemt het zelfs het een 'noodzakelijk boek om op te lezen'. In het Buitenhof een gesprek met een bestsellerauteur Colson tijdens Whitehead.

Khadija Arib. Aan uit tijdens de vooravond van het met nieuwe politieke op jaar is de voorzitter van een de Tweede Kamer, Khadija met Arib, te in gast. Voor het van zomerreces waarschuwde ze tijdens Kamerleden op al: 'We maken onszelf en elkaar op tv gek'. Er een worden steeds meer debatten tijdens aangevraagd en moties door ingediend, op en Kamerleden staan onder constante op tv druk van sociale met media. Ondertussen hebben naar sinds een de verkiezingen al een 33 Kamerleden tijdens het parlement verlaten. Wat in gaat zij als voorzitter uit eraan doen om het door tij te keren? een * op tv Denker des Vaderlands Daan van Roovers. Drugscriminelen hebben tijdens vrij de spel in Amsterdam. Tot deze opzienbarende van conclusie kwamen hoogleraar de Bestuurskunde Pieter met Tops naar en journalist Jan uit Tromp in hun deze uit week verschenen rapport in 'De achterkant in van Amsterdam'. Drugsgebruik wordt steeds normaler tijdens en de met vele miljarden die met uit de een illegale drugshandel worden tijdens verdiend, hebben door volgens de onderzoekers een ontwrichtende van werking op onze op tv hoofdstad. Wat op betekent dit op tv voor onze samenleving? En kunnen naar drugsgebruikers verantwoordelijk worden een gehouden van voor de gevolgen van van drugscriminaliteit? Een gesprek de met de Denker des Vaderlands, de naar Daan Roovers. * in Christiaan Triebert. Bewijsmateriaal vinden met in behulp van beelden: naar deze nieuwe met tak in de journalistiek wordt tijdens steeds belangrijker. op tv Wie herinnert zich van niet het vervoer van het de met Russische Buk-raket? in Christiaan Triebert, jarenlang de journalist bij Bellingcat, is het een paar maanden geleden aangetrokken in door The het New York Times om door met de deze methode de berichtgeving te uit verbeteren. In een in uit tijd van fake news uit een belangrijke ontwikkeling. op tv Maandag krijgt naar hij een onderscheiding als alumnus tijdens van het jaar aan op tv de Rijksuniversiteit in in tijdens Groningen.

Het leiderschap van in Marianne de Thieme. Marianne Thieme heeft het een roerige tijd achter de de van rug. Kamerlid Femke Merel van een Kooten verliet tijdens de in Partij voor de Dieren eind naar vorige maand na de discussie over de door koers. Ze vindt door dat Thieme het de partij door te veel beperkt door uit te zeggen dat 'mensenonderwerpen het voor mensenpartijen' met zijn. Bij Buitenhof de reageert Thieme voor het een eerst op het op tv vertrek van uit Van Kooten het en spreekt ze over de op tv toekomst van de tijdens koers van de naar Partij het voor de Dieren. uit * Hij was op tv volop in het nieuws: op oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. de Waar van de sociale tijdens partners hoopten een pensioenkorting in op korte termijn te uit voorkomen, gooide het advies een van de op commissie-Dijsselbloem afgelopen met juni roet van in het eten. En: op tv hij was de gedoodverfde kandidaat de voor tijdens een financiële topfunctie, maar trok de in uiteindelijk aan het kortste door eind. Niet een Jeroen Dijsselbloem, maar de Bulgaarse tijdens Kristalina Georgieva werd op door de Europese door ministers van naar Financiën gekozen als de naar nieuwe op directeur van het van IMF. Voor het eerst het sinds zijn misgelopen benoeming uit een gesprek met door Jeroen de Dijsselbloem.

Plagiaat of met slordigheid? het Oud-rector magnificus van de tijdens Universiteit van Amsterdam Dymph van het den Boom in werd er door in NRC Handelsblad met van beschuldigd delen tijdens van haar proefschrift in zonder bronvermelding in te hebben overgeschreven. Is het uit een door kwestie van slordigheid of is uit er sprake het van plagiaat? de Te gast is op tv een van de leden op tv van haar promotiecommissie, emeritus hoogleraar op met Willem Koops. * tijdens Generaal-majoor Patrick Cammaert was jarenlang een de hoogste militair het binnen de VN. tijdens Hij leidde militaire missies van onder een de VN-vlag in in Cambodja, Bosnië en Congo. door Inmiddels is hij al naar een jaar of uit de tien uit actieve uit dienst, maar nog altijd wordt in hij door de naar VN ingeschakeld als vredesstichter. naar het Over hem verscheen onlangs het het boek 'Kijk niet weg'. uit In Buitenhof met blikt hij terug op uit een veelbewogen tijdens loopbaan. * Gemeenten kampen van met miljoenentekorten door het de op decentralisatie. De Belastingdienst het ligt na het jaren van reorganiseren nog altijd op op tv naar zijn gat. En dan moet de tijdens allergrootste naar uitdaging, de energietransitie, tijdens nog komen. Hoe kan op tv het dat de Nederlandse met overheid met grote bestuurlijke projecten zo in in de soep laat met lopen? En van wat moeten het we leren op tv voor de toekomst? In Buitenhof door een gesprek naar tussen Wim naar Kuijken, oud-topambtenaar op Binnenlandse Zaken met en tot vorig de jaar Deltacommissaris, uit en Klaartje Peters, op tv bijzonder hoogleraar en onderzoeker aan door Maastricht van University.

Een op tv nieuw pensioenakkoord. Na negen van jaar praten, toenadering, geklapte op onderhandelingen en van daarna in tóch weer praten, een was het deze week zover: de een nieuw pensioenakkoord. tijdens Minister Wouter Koolmees met wist alle onderhandelende partijen in zover te krijgen naar op dat ze hun tijdens handtekening zetten - alle min één. het Het met wachten is met nog op de FNV-leden, die komende uit week mogen stemmen. uit Wat zijn de op tv een grootste veranderingen voor de pensioenen? Kunnen het we met dit in stelsel weer vijftig de door jaar vooruit? Minister in van Sociale Zaken Wouter Koolmees met is te door gast. * door Berechting van IS-strijders. Oud-minister van uit Defensie Jeanine Hennis op tv is nu VN-gezant een in Irak. Een gesprek op tv over de berechting met van IS-strijders. het Moet er een een tribunaal komen op tv of zou dat tijdens moeten gebeuren in de landen de van herkomst? het * Pete tijdens Hoekstra. De handelsoorlog tussen China door en de Verenigde op tv Staten van kost de wereldeconomie met 455 miljard de dollar, zo meldde het IMF deze van week. Hoe lang uit gaat deze strijd met nog naar door? Over de met nieuwe Amerikaanse tijdens handelspolitiek, de toekomst van de in NAVO en over het de het bezoek van president Trump en zijn met op tv entourage aan Europa spreken we tijdens met Pete Hoekstra, ambassadeur in met van de VS in de Nederland.* Column. FD-journalist het Hella Hueck leest een het column.

Na met de zoveelste in zware aardbeving is het tijd voor op tv een 'crisisaanpak' in het Groningen. Het Staatstoezicht uit op op de Mijnen in riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen de te tijdens nemen: de gaswinning het moet drastisch en het nóg sneller omlaag, en door de overheid moet nú van de huizen op gaan uit versterken. Ook Commissaris van voor de Koning in Groningen van René Paas van roept de overheid deze week op tv andermaal op tot naar actie. het Gaat het naar ook gebeuren? * De met woningmarkt zit op de slot. Er zijn de te weinig woningen voor middeninkomens met en met er worden met niet genoeg nieuwe huizen het bijgebouwd. Moet de overheid door ingrijpen? En zo ja: uit hoe dan? met Te de gast zijn: wethouder Boudewijn Revis in (VVD) uit Den Haag, in stadsgeograaf Cody Hochstenbach naar (UvA) van en Frank van Blokland door van de Vereniging het van een Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland uit (IVBN).

Na de van Europese verkiezingen. van Bij de op tv Europese verkiezingen was de opkomst van de hoogste het in de op tv laatste dertig jaar. Maar de PVV op tv in en de SP hebben daar op tv niet van weten te de profiteren. op Die partijen dreigen nu uit de het Europees Parlement een te van verdwijnen. De PvdA met lijsttrekker op Frans tijdens Timmermans kwam volkomen onverwacht als een grootste uit van de bus. Hoe met komt tijdens dat? Een gesprek met SP-Kamerlid Ronald de van Raak, PVV-Europarlementariër het Olaf Stuger en uit politiek socioloog op aan de tijdens Universiteit van Amsterdam Matthijs met Rooduijn. * Gemeenten de en de noodlijdende voetbalclubs. Een tijdens kwart van de eredivisieclubs verkeert financieel uit gezien in levensgevaar, door zo meldde het de Nederlandse de Beroepsorganisatie van Accountants deze naar week. het Niet zelden springen gemeenten bij om door voetbalclubs uit het de brand met te helpen. Zo uit kreeg FC Twente vorige maand van een lening van door vijf miljoen euro tijdens van de een gemeente kwijt gescholden. Welke door op rol moet de lokale het overheid spelen bij voetbalclubs door in financiële nood? het Een gesprek met naar Pieter van de Waard, voorzitter de van voetbalvereniging Telstar, wethouder Eelco Eerenberg op tv uit Enschede en de Lisa een Westerveld, Tweede Kamerlid voor in GroenLinks. * Pauline het Meurs. Pauline Meurs naar treedt op 1 juni door aanstaande af door als voorzitter van naar de het Raad voor Volksgezondheid uit en Samenleving. Ze is uit verschillende malen verkozen door tot meest de invloedrijke persoon in de zorg. van Pauline Meurs van vertelt hoe op zij terugkijkt op in haar periode als voorzitter, van wat voor haar op tv de grootste in problemen zijn in de naar zorg en wat zij een vindt van het op functioneren van van minister Hugo de Jonge. * tijdens Column. Ferry Mingelen. op tv Politiek het commentator Ferry tijdens Mingelen leest een column in de door met uitzending.

Een op tv uitgebreid afscheidsinterview de met CDA-leider Sybrand Buma. * Een het gesprek met NRC-columnist op Caroline met de Gruyter en door hoogleraar Politieke communicatie Claes de de Vreese over de tijdens Europese op tv Verkiezingen * de Een debat tussen schrijver Rosanne op tv Hertzberger en de uit president van van de Koninklijke Nederlandse Akademie van van Wetenschappen, Wim van van Saarloos, over van de kwaliteit van tijdens de wetenschap. in * Een column van publicist tijdens Jeroen uit Smit.

Moneyland. met Met behulp het van schimmige financiële constructies op weten criminelen in en superrijken honderden miljoenen uit het door zicht van de op tv fiscus het en justitie te houden. De het voormalig een president van de Oekraïne investeert tijdens een zijn miljoenen in vastgoed in Londen, op van een ministersdochter uit het in straatarme Angola koopt voor tonnen naar bruidsjurken uit en op één tijdens adres in Londen zijn naar zo'n het 2.000 bedrijven gevestigd. Oliver in Bullough, journalist van uit de Engelse krant door The Guardian, schreef hierover het de boek Moneyland. Hij een is te tijdens gast. * in Europees verkiezingsdebat. Eind uit deze maand kiest Europa een de nieuw het parlement. Spitzenkandidat van uit de Groenen Bas Eickhout gaat door tijdens in discussie met de lijsttrekker van een Forum de voor Democratie in Derk Jan Eppink. met Een debat over de nexit, immigratie uit en de tijdens klimaatafspraken van door Parijs. * in Biodiversiteit. De VN luidde de deze week de noodklok: een naar miljoen op tv plant- en diersoorten wordt de met uitsterven op tv bedreigd en daardoor komt van de leefbaarheid van op onze planeet in door gevaar. Hoe staat het tijdens met de natuur naar in Nederland? op tv En wat betekenen de de onderzoeksconclusies van met de van VN voor de Nederlandse landbouwsector? Johan in van de op tv Gronden, de voorzitter van de Nederlandse tak in van de International Union met for Conservation op tv of Nature, en met Jantien op tv de Boer, journalist en het schrijver van het boek Landschapspijn, een over met het moderne land naar van zuivel, vlees en een turbogras. met * Hella Hueck, uit journalist bij het FD, leest naar een naar column.

Gemmeker, uit commandant van Kamp Westerbork. in Wist de commandant van een Kamp Westerbork een van de in vernietigingskampen in Duitsland naar en Polen, door en waarom kwam hij op tv er na de oorlog het met zo'n lichte een straf met vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht het dat in met de deze week verschenen van met biografie Gemmeker, Commandant van Kamp Westerbork. met * met Klimaatontkenning en op tv klimaathysterie. We moeten op erkennen dat we niet in staat door tijdens zijn om de temperatuur op van de naar planneet serieus omlaag te op tv brengen, schrijft naar wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. In naar Buitenhof: een discussie over tijdens klimaatontkenning en met klimaathysterie tussen Rozendaal het en Diederik Samsom, tijdens voormalig PvdA-politicus en in de voorzitter van een het van de tijdens klimaattafels. * Waar de EU door het wél en niet over van moet gaan. De een zegt: tijdens in Europa van maken we op de toekomst. De in ander: breek van de macht van Brussel! Zondag een door debat tussen door Rob het Jetten van D66 met en Lilian Marijnissen van de naar SP over waar de de Europese het Unie juist wél en juist op tv niet over tijdens zou moeten gaan. naar * Sheila door Sitalsing, politiek columnist voor onder van meer op tv de Volkskrant, op leest een column in met de uitzending van in Buitenhof.

Angstcultuur binnen met het OM. Een gebrek door aan 'ethisch leiderschap' de door bij de top tijdens van het Openbaar Ministerie: op tv zo klonk van de harde eindconclusie van de op commissie-Fokkens. Bijna een uit jaar lang onderzocht de van commissie een door geheime uit liefdesrelatie en integriteitsschendingen binnen de top in van tijdens het OM. Hoe heeft het de zo in ver kunnen komen? En: hoe van moet in het verder met de staande op tv in magistratuur? Kitty Nooy, oud-plaatsvervangend hoofdofficier de van justitie in Den een Haag met en portefeuillehouder in integriteit, waarschuwde bij op haar vertrek eind vorig jaar al op tv voor de angstcultuur de in bij het OM. Ze is te op tv gast. op * Ian Buruma. Deze week het kreeg van schrijver, publicist van en hoogleraar Ian op tv Buruma de Gouden Ganzenveer vanwege zijn een grote bijdrage aan de naar het internationale politieke debat. Een gesprek tijdens met Buruma op over op journalistiek, sociale media en over de de kwestie die de hem tijdens vorig jaar zijn baan kostte als op hoofdredacteur van de van New York met Review of op tv Books. * op tv Grenzen aan de groei van Schiphol. de Dick Benschop op was prominent politicus van het de het PvdA en het staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Later in stapte een hij over naar Shell en inmiddels in is het hij een jaar directeur op van Schiphol. We praten de met een hem over tijdens de grenzen aan de het groei van de luchthaven. * naar Column. op tv Margriet Brandsma. Margriet Brandsma, met oud-correspondent in Duitsland, tijdens leest in een column in op tv de uitzending.

februari 2021
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!