Programma gemist?

Vandaag onder andere naar in Buitenhof: - in Herman Van Rompuy Geen memoires, de maar Anti-memoires: zo naar heeft oud-voorzitter op van de Europese Raad de Herman Van Rompuy tijdens zijn laatste het boek de genoemd. Geen herinneringen, maar levenslessen die in hij op tijdens zijn indrukwekkende door loopbaan heeft opgedaan. Hij in was tijdens niet alleen de eerste het ?president? van Europa, maar naar ook premier van het België en met minister van Begroting aldaar. de Welke met lessen heeft hij door in de politiek geleerd? de Hoe verklaart hij de aantrekkingskracht een op tv van het populisme? met En hoe kijkt op tv hij naar de Brexit? In Buitenhof: een door een gesprek met Herman tijdens Van Rompuy. - Lessen uit met de in crisis Tien jaar na het begin in uit van de financiële tijdens crisis blijven de tijdens schandalen zich opstapelen: naar witwaspraktijken en een recordboete bij het ING, een een miljardenfraude met dividendbelasting in verschillende uit door Europese landen, een schikking van in bijna naar 300 miljoen euro in in een witwaszaak van van een Rabo-dochter in Amerika. van Hebben van banken eigenlijk wel wat geleerd van door de crisis? de We praten daarover met van uit Rabobank-topman Wiebe Draijer. - Zwartkijkers Zwart-witpredikers zijn zwartkijkers: in tijdens volgens publicist Herman naar Vuijsje is er de sprake van overdrijving tijdens en generalisering als het de gaat om het uit verschil tussen door zwart en wit. op Over zijn boek Zwartkijkers gaat op tv hij in discussie met in de op tv Vlaamse schrijver en columnist Dalilla met naar Hermans.

De op tv midterms. De verkiezingskoorts in op tv de Verenigde Staten naar is, met het nog een tijdens paar dagen te gaan, tot een naar hoogtepunt gestegen. Aanstaande van dinsdag kiezen van de door Amerikanen bij de midterms de nieuwe een leden voor de het Congres. Een met cruciaal moment in in het presidentschap van uit president Trump. het Lukt het de Republikeinen de om hun naar meerderheid in het Huis in van Afgevaardigden en in met naar de Senaat te behouden? En wat tijdens staat er voor tijdens met president Trump op door het spel? In Buitenhof met een gesprek over de midterms op tv met publicist en met columnist uit Derk Jan Eppink en een Sara Polak, universitair met docent American uit Studies aan door de Universiteit Leiden. * Vaccineren. tijdens Het verzet tegen vaccineren in beperkt tijdens zich al lang niet meer op tot door orthodox christelijke uit kringen. Steeds meer mensen in uit alle lagen van uit de bevolkingen hebben hun in twijfels. Een een verontrustende ontwikkeling, met vindt de medische uit wereld. Anderen zijn het daarmee naar oneens, door onder wie de door Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). door naar Binnenkort gaat staatssecretaris van Volksgezondheid een Blokhuis (ChristenUnie) naar met een standpunt door naar de Tweede Kamer. Aan naar van tafel: Anne-Marie van het Raaij, voorzitter van NVKP, Mascha een Kamphuis, voorzitter AJN Jeugdartsen, in door en Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid voor tijdens de PvdA. in * Het met vrije internet. Het op tv internet: ooit door bedoeld als platform voor van het vrijelijk uitwisselen van op informatie en opvattingen. Radicale van informatiedemocratisering, vrij van tijdens overheidsbemoeienis op en gebaseerd op tijdens de ideologie op van individuele vrijheid, zou als vanzelf een leiden tot een door betere door wereld. Is die op belofte in tijden van van fake news en desinformatie van nog het wel waar te maken? Kan op tv de in sector wel zonder strengere regulering? tijdens tijdens In Buitenhof een gesprek naar met Marleen Stikker, een oprichter en in directeur van Waag, en Boris met Veldhuijzen van Zanten, internetondernemer tijdens van en CEO van The op tv Next Web.

Toekomst van het onze door ziekenhuizen. Twee ziekenhuizen failliet in de één week. Als gevolg door worden operaties in geannuleerd, patiënten naar overgeplaatst en gaan naar tweeduizend banen verloren. Gaat van dit met het meer ziekenhuizen in gebeuren? Wat is er met op tegen om naar langer te reizen voor betere naar een zorg? Blijft specialistische zorg in de door toekomst op tv toegankelijk voor iedereen? Te een gast: Martin van een Rijn, voorzitter van de van Reinier Haga Groep tijdens en door oud-staatssecretaris van VWS, en in Jaap naar Maljers, zorgondernemer. * Afscheidsinterview met van Piet van Hein Donner. Jarenlang was hij in minister van Justitie van en later in van Sociale Zaken. Sinds 2011 tijdens is op Piet Hein Donner door vicepresident van een de Raad van State. Vanuit dit uit hoge op tv college van staat beoordeelde op tv hij nieuwe wetten de en van gaf hij de in regering (on)gevraagd advies over een breed met scala door aan onderwerpen. Aanstaande woensdag zwaait het hij af. op Hoe met kijkt hij terug het op deze bijzondere periode? Zijn de we wel op tv zuinig genoeg op onze het traditionele instituties en uit democratische van verworvenheden? En ziet hij op tv ruimte voor staatsrechtelijke vernieuwing? naar * Burgeroorlog Jemen. Mark met Lowcock, verantwoordelijk voor tijdens humanitaire hulp bij met de Verenigde naar Naties, luidt de door noodklok voor een hongersnood naar van ongekende door omvang in Jemen. Ook naar door het de moord op de naar Saoedische journalist Jamal Khashoggi de is op de oorlog in Jemen tijdens opnieuw onder in de aandacht gekomen. Wat tijdens is er de in Jemen aan de het hand? En welke rol het speelt Saoedi-Arabië door in van deze oorlog? Een gesprek van met arabist en jurist Laila door al-Zwaini, die tijdens jarenlang in op tv Jemen heeft gewoond. * met Schuim en van As: Margriet Brandsma. De Duitse van met kranten over de uit cruciale verkiezing in deelstaat Hessen uit worden op besproken door journalist en voormalig Duitsland-correspondent een Margriet op Brandsma.

Het onderduiken de van door burgemeester Jos Wienen van van Haarlem is het laatste het in op tv een lange reeks van incidenten. Is tijdens de het tij nog in te keren? Een met gesprek hierover met een Wim van de Donk, commissaris tijdens van de Koning in uit de provincie met Noord-Brabant. naar * Het afschaffen van naar de dividendbelasting is de sinds deze week definitief van door het de baan. Maar uit de relatie tussen de top van door het bedrijfsleven, een de politiek van en de door samenleving is verstoord. De door voorzitter van VNO-NCW, Hans de de Boer legt in uit tijdens wat doet hij om die de relatie te door verbeteren en wat de het lessen zijn naar die hij van op tv de afgelopen in periode heeft geleerd. * op tv Een gesprek door met Laila al-Zwaini, arabist en jurist, tijdens op Martijn van Helvert, Tweede Kamerlid op voor een het CDA, en Mark Blaisse, de historicus van en schrijver over een de dood van journalist op Khashoggi. * In Schuim en de As een publicist Jeroen Smit de over de tussentijdse verkiezingen uit in de een VS.

* Politiek op en met bedrijfsleven. De irritaties van tussen politiek en bedrijfsleven naar zijn de afgelopen weken flink op tv op tv opgelopen. Deze week bezocht een een zware delegatie commissarissen het van grote bedrijven premier tijdens Rutte om hun van uit zorgen te uiten over de uit verslechterde verhouding. Waarom is uit die de verhouding zo slecht en hoe uit op tv zit het met het maatschappelijk draagvlak naar voor grote bedrijven? met In de Buitenhof: een gesprek een met Antony Burgmans, oud-topman van door Unilever, uit en Henk van Nijboer, Tweede Kamerlid in voor de PvdA. * Diederik uit Samsom over de duurzaamheid. De overheid is naar verplicht zorg te in dragen voor minimaal tijdens 25 procent minder met CO2-uitstoot in 2020. Die de uitspraak deed de door op rechter deze week in in de Urgenda-zaak. uit Ook was er nog de uitspraak van uit van het IPCC dat de opwarming naar van de naar aarde veel te snel naar blijft gaan naar en dat de een klimaatdoelen van van Parijs bij op tv lange na niet uit worden gehaald. Hoe moet Nederland op tv duurzamer worden en in wie van gaat voor de naar kosten opdraaien? In Buitenhof: een gesprek uit met Diederik door Samsom, oud-partijleider op tv van de PvdA op en tegenwoordig door voorzitter van de Klimaattafel naar Gebouwde omgeving. * Verkiezingen op tv in Antwerpen. door Wie wordt de grote winnaar het door van de gemeenteraadsverkiezingen in op Antwerpen? In heel België van zijn op de ogen deze zondag tijdens op Antwerpen gericht, want met de van uitslag hier is een graadmeter van voor de landelijke een verkiezingen volgend van jaar. Zes op tv jaar geleden kwam Bart de Wever, uit voorman van met de Vlaams-nationalistische de N-VA, als nummer naar een uit van de bus. Het lukte hem om in kiezers van uit het op extreemrechtse Vlaams Belang los te weken een en burgemeester op te worden op van de grootste op tv stad van op tv Vlaanderen. Het is onzeker van of hij deze positie op weet te behouden. tijdens Er de is kritiek op tijdens zijn aanpak van drugscriminaliteit en hij door door heeft de afgelopen door jaren als burgemeester geen vrienden een gemaakt uit binnen de Antwerpse de coalitie en oppositie. In op Buitenhof: een het gesprek over de Antwerpse verkiezingen met met Gerolf met Annemans, Europarlementariër namens op Vlaams Belang, en in Geert van Istendael, gemeenteraadslid in het naar Antwerpen, schrijver en publicist. * Schuim tijdens en op As. Columnist Margriet Brandsma bespreekt tijdens het de verkiezingen in het van Duitse Beieren op op zondag 14 uit oktober.

Sheila Sitalsing leest op een column de over de dreun in door Den de Haag na tijdens het besluit van Unilever met om in Engeland te blijven. naar op tv * Arrestatie Russische spionnen. De ongekend door op tv openhartige persconferentie over de arrestatie van van vier tijdens Russische spionnen eerder dit tijdens jaar in Den Haag naar was met wereldnieuws. In Buitenhof praten we met over uit de achtergronden van uit de gezamenlijke operatie van Nederlandse naar en naar Britse veiligheidsdiensten. * Ingrid op van de Engelshoven. Een gesprek met door onderwijsminister Ingrid door van Engelshoven. Moet in er iets gebeuren aan de toevloed met van buitenlandse studenten op aan het Nederlandse universiteiten? En hoe moet door in het verder met met haar partij, D66, die maar van niet uit uit het dal van klimt? * American op tv JailNadat zijn beste vriend van de op tv middelbare een school zelfmoord door heeft gepleegd, gaat de op tv Amerikaanse regisseur en uit Oscarwinnaar Roger van Ross Williams terug naar een zijn geboorteplaats. met Bijna al zijn het vrienden van vroeger blijken in een de gevangenis te hebben de een gezeten of zitten het daar nu nog steeds. tijdens Waarom is het een leven van Williams een zo anders op tv is gelopen dan dat de van zijn vrienden? In de tijdens documentaire American tijdens Jail gaat Williams op het onderzoek uit. Hij in met houdt daarbij het Amerikaanse gevangenissysteem kritisch door naar tegen het licht. op In Buitenhof vertelt Williams over op tv de uitzichtloze op carrousel waar op tv vooral zwarte Amerikanen in in terecht zijn gekomen. * uit Schuim en tijdens As. RTL-correspondent Eveline Rethmeier las een de op Italiaanse kranten op tv over de oplopende spanning uit tussen Brussel en op Rome naar aanleiding van de het begroting van in het nieuwe rechts-populistische de kabinet.

Arrestatie terreurverdachten. op Eeen gesprek op tv naar aanleiding van de door arrestatie van zeven terreurverdachten de afgelopen tijdens donderdag. Nederland is daarmee volgens het naar Justitie ontkomen aan een zware op terroristische aanslag. met Drie van tijdens de zeven opgepakte verdachten de waren al eerder in beeld uit bij Justitie. tijdens Hoe effectief zijn de tijdens deradicaliseringsprogramma's eigenlijk? In naar de naar studio: hoogleraar een Terrorisme en Contraterrorisme Edwin Bakker van en door deradicaliseringsexpert Amy-Jane Gielen. van * Lodewijk Asscher. tijdens Een gesprek met het PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher over de de omstreden op tv plannen om scheefwonen tegen te de gaan. En over het op tv tijdens uitblijven van succes voor zijn partij, de in die maar stil blijft staan uit in de peilingen. op tv Is de PvdA met wel links genoeg? * in door #MeToo. Bijna elke week is er op tv wel een in nieuwe #MeToo-affaire. Deze door week vond de de emotionele hoorzitting plaats naar rond de benoeming van tijdens de nieuwe Amerikaanse een opperrechter, in die wordt naar beschuldigd van seksueel tijdens wangedrag tijdens zijn schooltijd. Is op tv de discussie niet aan een het ontsporen? En naar wat op is de van rol van de media? Een op debat uit tussen twee advocaten: Gabi de van Driem en Peter naar Plasman. * Schuim en op As. Financieel journalist uit Jeroen het Smit las de kranten. Zijn van column op gaat over het geheugen met van tijdens Mark Zuckerberg, Elon een Musk en de kandidaat tijdens voor het Supreme uit Court.

Er op tv moet meer geld naar de door bestrijding van cybercrime van en op tv de aanpak van ondermijnende uit criminaliteit, maakte het het kabinet op Prinsjesdag bekend. uit Is naar het voldoende? op tv Wat moet je beginnen uit met de nieuwe van generatie criminelen, die een zich nergens meer op iets van aantrekt? En het hoe is in de megaschikking met het ING tot van stand te komen? Een door gesprek met het Gerrit van der Burg, voorzitter van op het College van uit procureurs-generaal. * met Als er op tv niets gebeurt, het wonen hier in 2060 van 20 miljoen met mensen. Wanneer is met Nederland te vol? uit Deze vraag is niet langer taboe met door binnen de politiek. Premier Rutte de kondigde afgelopen vrijdag uit een het onderzoek aan naar de bevolkingsgroei op tv in op Nederland. Is die bevolkingsgroei te tijdens beïnvloeden en het hoe moet je dat doen? met Een debat van tussen Paul Scheffer, hoogleraar uit Europese studies, en het Leo Lucassen, directeur op van in het Internationaal Instituut voor uit Sociale Geschiedenis. * Hoe van het kijken de voorzitters een van de jongerenorganisaties van naar het CDA, de VVD van en de de SP terug op de in Algemene Politieke tijdens Beschouwingen? Wat in vinden zij van de op soms ongekend harde op tv en persoonlijke door toon die daar werd aangeslagen? op tv In naar de studio: Lisa de met Leeuw van naar ROOD, de jongerenafdeling van de uit SP, Splinter op tv Chabot van uit de JOVD en van Lotte Schipper van het naar CDJA.

Jesse op Klaver. Veel goed nieuws de in de een uitgelekte miljoenennota, van die volgende week op Prinsjesdag de wordt op gepresenteerd. In Buitenhof een vooruitblik van met de op tv fractieleider van GroenLinks, Jesse van Klaver. * de Vrouwen in de politiek. uit Nederland bungelt in onderaan alle Europese het ranglijsten als het op tv gaat om vrouwen op de door arbeidsmarkt. Dat kost in de Nederlandse met economie minstens 114 miljard, tijdens van berekende adviesorganisatie McKinsey in een het rapport dat deze week met uit verscheen. Hoe kan op tv het dat Nederlandse vrouwen zoveel op tv minder met werken dan het Europese gemiddelde en een dat uit er zo weinig vrouwen van in de de top van het bedrijfsleven zitten? van Een discussie een met op tv Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid voor de op door VVD, management consultant door Bercan Günel en met Julia Wouters, publicist en voormalig door politiek adviseur van Lodewijk een Asscher. * het Koos van op Dam. Oud-gezant in Syrië Koos een van Dam over de de het Nederlandse steun aan op oppositiegroepen die op op tv een lijst van in terroristische organisaties staan, op zoals Nieuwsuur eerder deze tijdens week onthulde. * met Schuim van en As: Jeroen tijdens Smit. Aandacht voor het buitenlandse naar nieuws in door Schuim en tijdens As, deze week met publicist een Jeroen de Smit.

Hoe gaat het uit minister Cora van naar Nieuwenhuizen het van Infrastructuur en Waterstaat lukken het van het milieuvraagstuk in op de luchtvaart beheersbaarder op te maken en uit wat voor kosten op tv zijn daarmee gemoeid? * De psychiatrie in worstelt met de met euthanasie tijdens van psychiatrische patiënten. Een het gesprek met uit Steven Pleiter, directeur van tijdens de Levenseindekliniek, en Damiaan in Denys, voorzitter in van de met Nederlandse Vereniging van Psychiaters. * de Burgemeesters die van worden bedreigd, een gemeentehuis tijdens dat in naar vlammen opgaat en criminelen naar die een infiltreren in het lokale met bestuur. uit Een gesprek met drie bestuurders: Marco met het Pastors, directeur Nationaal Programma Rotterdam van Zuid, Jan Boelhouwer, een burgemeester van het Gilze en Rijen, op tv en Wil Houben, burgemeester uit van Voerendaal. * van Hoogleraar Nederlandse een en politieke geschiedenis Remieg door Aerts op (UvA) leest een column over het in persoonlijke als politiek. naar de * Aandacht voor het buitenlandse nieuws met in Schuim in en As, een deze week met in NRC-columnist Tom-Jan door Meeus.

Misbruik tijdens in de uit Rooms-Katholieke Kerk. Een unicum binnen de een katholieke kerk: een uit hoge functionaris, aartsbisschop de naar Viganò, die paus Franciscus een oproept om af met te treden omdat de uit paus een zou hebben weggekeken naar bij een Amerikaanse in misbruikzaak. De zaak staat niet het op zichzelf. In de Buitenhof door een gesprek met advocaat Jan uit Boone over in de juridische implicaties. op * Tien jaar in na het begin uit van de financiële crisis. naar Jeroen Dijsselbloem, voormalig PvdA-minister op tv een van Financiën, schreef een boek in waarin hij terugkijkt op met de eurocrisis. een Wat zijn de met lessen die we de uit die crisis op kunnen trekken? En zijn op we nu minder uit tijdens kwetsbaar voor een eventuele een nieuwe crisis? Hij gaat daarover een op tv in gesprek met oud-Tweede Kamerlid het Kees een Vendrik (GroenLinks), tegenwoordig de hoofdeconoom bij de Triodos Bank. het * De burn-outepidemie. Eén door tijdens op de zeven uit werknemers kampt met het burn-outklachten. Wordt Nederland steeds zieker? Of van wordt de door diagnose te makkelijk op gesteld? op In Buitenhof een debat het tussen Witte Hoogendijk, hoogleraar door psychiatrie aan door het Erasmus MC, Bregje het Hofstede, schrijver, en in Christiaan Vinkers, psychiater aan het de het VUmc.* Schuim uit en As. Aandacht voor het buitenlandse op nieuws met oud-Duitslandcorrespondent naar tijdens Margriet Brandsma.

Lilian Marijnissen op aan de vooravond van een een nieuw parlementair van jaar. van Precies tien op jaar na het met uitbreken van de kredietcrisis op tv houdt SP-leider Lilian met Marijnissen op een 15 september in op Rotterdam de Rede het van Rechtvaardigheid. Zal zij met een naar nieuw, spraakmakend door verhaal komen? Het het al dan niet schrappen door een van de dividendbelasting is met in alle hevigheid bediscussieerd in deze zomer. Premier Rutte met een plaats zijn hakken steeds met steviger in door het zand op dit heikele thema. het Is de op tv oppositie wel effectief? naar * Ontstaat van er een de nutteloze klasse? Vier scherpe geesten gaan naar in de debat over naar het nieuwste boek op tv van bestseller-auteur en wetenschapper in Yuval Harari. In 21 op tv lessen voor de 21e op tv uit eeuw stelt Harari urgente tijdens vragen: komt een er een nieuwe wereldoorlog? Is nationalisme de de de oplossing voor angst en tijdens onzekerheid? naar Nemen robots en de briljante van bèta's het over en uit ontstaat uit er een op tv klasse van nuttelozen? In Buitenhof: tijdens Ian Buruma, publicist op tv en hoofdredacteur een van The New naar York Review of Books, een Rosanne Hertzberger, van NRC-columnist en microbioloog, een Philip Huff, schrijver en uit Jeroen van den op tv Hoven, hoogleraar naar Ethiek en Technologie (TU). uit Schuim een en As. Aandacht voor het buitenlandse tijdens nieuws in op Schuim en As, uit deze week met de Hella Hueck op tv (Het Financieele van Dagblad).

10 jaar na met de crisis: van zijn de banken veilig? naar op Vrijdag presenteerde de denktank Sustainable Finance uit Lab de de visie op met wat de financiële sector naar moet doen om het de gevolgen van naar de met crisis beheersbaar te maken. In tijdens Buitenhof: van voorzitter Arnoud Boot over de houdbaarheid van van ons door financieel op tv stelsel en de in oprukkende nieuwkomers als Adyen en Amazon. met * Nederland naar en VN-missies. De Nederlandse met troepen gaan op tv weg uit door Mali. Dat besluit kwam deze door week, net met als een vernietigend rapport een van de Algemene naar Rekenkamer over de door naar Nederlandse bijdrage aan uit de VN-missie in het land. Een met paar maanden de geleden op tv koerste minister van Defensie Ank Bijleveld op tijdens nog af op verlenging. het Wat zegt deze koerswijziging in over uit de staat van op tv onze krijgsmacht? En tijdens hoe effectief zijn VN-missies? In de Buitenhof: een tijdens gesprek met Dieuwertje Kuijpers, onderzoeksjournalist door gespecialiseerd in defensie, met tijdens en Christ Klep, militair historicus een aan de Universiteit Utrecht. door * het Nieuw talent. Ze het werden gekozen als volksvertegenwoordigers in een tijdens het hoogste politieke ambt en werken op tv nu iets een langer dan naar een jaar in het met hart van uit onze democratie. Wat het zijn de ervaringen van deze op aanstormende talenten? het En hoe naar kijken zij aan tegen tijdens het van Kamerlidmaatschap? Een tafel met Sophie op tv Hermans met van de VVD, Lisa in Westerveld van GroenLinks en het Femke Merel van Kooten het van de uit Partij voor de Dieren. het * Schuim een & As. het Aandacht voor uit het buitenlandse nieuws met in Schuim & As, deze uit week met Sandra uit Phlippen.

De in verliezers van Rotterdam en op Amsterdam. De naar patstelling is doorbroken: door na maandenlange, uiterst op tv moeizame onderhandelingen op lijkt het erop dat door Rotterdam een nieuw college heeft. een Net als het in in Amsterdam krijgt de de Maasstad een coalitie waarin grote een partijen buiten de een boot van vallen. In Rotterdam staan op Leefbaar, veruit de grootste door partij, en DENK, de op grootste tijdens winnaar, aan de in zijlijn. In Amsterdam heeft de op VVD het nakijken naar met de vorming in van een de 'kneiter-links' college. Hoe de representatief is het bestuur door in van deze steden? Een gesprek tijdens met Joost naar Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar door Rotterdam, Stephan van op Baarle, fractievoorzitter op DENK Rotterdam, en naar Eric van van der Burg, fractievoorzitter VVD Amsterdam. uit * Schuim & door As. Margriet Brandsma. tijdens Aandacht voor van het buitenlandse nieuws in de Schuim & As, door deze week in met oud-Duitslandcorrespondent Margriet een Brandsma.

Minister Wiebes. Tot door voor kort de stond duurzaamheid een laag op de agenda van door politici op het op Binnenhof. Tijden veranderen. tijdens de Inmiddels gaat de ooit zo milieukritische door VVD-premier met Rutte zelf voorop naar in de wens een voor een betere op leefomgeving. Voor 1 op juli moet er een koers van bepaald de zijn voor een milieutransitie. door Onderdeel daarvan is het op tv verder reduceren de van de CO2-uitstoot op met 49 door procent, tot 2030. Minister Wiebes uit van Economische Zaken met en Klimaat tijdens komt uitleggen hoe naar hij het denkt de milieutransitie te realiseren. in * tijdens Het Antropoceen: een nieuw door tijdperk. De collectieve tijdens impact van de op tv mens op de aarde is de zo groot, tijdens dat we een de catastrofale geologische kracht uit zijn geworden. Dat vrezen in het steeds meer wetenschappers. Na het het Holoceen, zou het nu het Antropoceen zijn begonnen: naar het door tijdperk van de mens. een Wat betekent deze invloed van van de mens de op de aarde? met En brengen op tv we alleen destructie, of naar doen we ook op goede met dingen voor de planeet? op In Buitenhof een een gesprek de met Jason Moore, hoogleraar sociologie aan tijdens de uit Universiteit van Binghamton tijdens en autoriteit op het van gebied van naar de verhouding tussen het mens en planeet, en door Willem van Schinkel, hoogleraar sociale op theorie aan de Erasmus een Universiteit. * Aandacht voor tijdens het buitenlandse het nieuws in Schuim & met As, deze een week met NRC-columnist Tom-Jan een Meeus.

november 2018
11-11-2018 12:40

Buitenhof: o.a. Herman Van Rompuy

Buitenhof - Buitenhof: o.a. Herman Van Rompuy

Vandaag onder andere in Buitenhof: - Herman Van Rompuy Geen memoires, maar Anti-memoires: zo heeft oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zijn laatste boek genoemd. Geen herinneringen, maar levenslessen die hij tijdens zijn...

04-11-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De midterms. De verkiezingskoorts in de Verenigde Staten is, met nog een paar dagen te gaan, tot een hoogtepunt gestegen. Aanstaande dinsdag kiezen de Amerikanen bij de midterms de nieuwe leden voor het Congres. Een cruciaal moment in het p...

28-10-2018 13:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Toekomst van onze ziekenhuizen. Twee ziekenhuizen failliet in één week. Als gevolg worden operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst en gaan tweeduizend banen verloren. Gaat dit met meer ziekenhuizen gebeuren? Wat is er op tegen om lang...

21-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het onderduiken van burgemeester Jos Wienen van Haarlem is het laatste in een lange reeks van incidenten. Is het tij nog te keren? Een gesprek hierover met Wim van de Donk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant. * Het afsc...

14-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

* Politiek en bedrijfsleven. De irritaties tussen politiek en bedrijfsleven zijn de afgelopen weken flink opgelopen. Deze week bezocht een zware delegatie commissarissen van grote bedrijven premier Rutte om hun zorgen te uiten over de versl...

07-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sheila Sitalsing leest een column over de dreun in Den Haag na het besluit van Unilever om in Engeland te blijven. * Arrestatie Russische spionnen. De ongekend openhartige persconferentie over de arrestatie van vier Russische spionnen eerde...

30-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Arrestatie terreurverdachten. Eeen gesprek naar aanleiding van de arrestatie van zeven terreurverdachten afgelopen donderdag. Nederland is daarmee volgens Justitie ontkomen aan een zware terroristische aanslag. Drie van de zeven opgepakte v...

23-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Er moet meer geld naar de bestrijding van cybercrime en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend. Is het voldoende? Wat moet je beginnen met de nieuwe generatie criminelen, die zich nergens meer ie...

16-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver. Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota, die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. In Buitenhof een vooruitblik met de fractieleider van GroenLinks, Jesse Klaver. * Vrouwen in de politiek. Nederland bungelt...

09-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Hoe gaat het minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat lukken het milieuvraagstuk in de luchtvaart beheersbaarder te maken en wat voor kosten zijn daarmee gemoeid? * De psychiatrie worstelt met de euthanasie van psych...

02-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Een unicum binnen de katholieke kerk: een hoge functionaris, aartsbisschop Viganò, die paus Franciscus oproept om af te treden omdat de paus zou hebben weggekeken bij een Amerikaanse misbruikzaak. De za...

26-08-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Lilian Marijnissen aan de vooravond van een nieuw parlementair jaar. Precies tien jaar na het uitbreken van de kredietcrisis houdt SP-leider Lilian Marijnissen op 15 september in Rotterdam de Rede van Rechtvaardigheid. Zal zij met een nieuw...

17-06-2018 12:10

Arnoud Boot, Sophie Hermans

Buitenhof - Arnoud Boot, Sophie Hermans

10 jaar na de crisis: zijn de banken veilig? Vrijdag presenteerde de denktank Sustainable Finance Lab de visie op wat de financiële sector moet doen om de gevolgen van de crisis beheersbaar te maken. In Buitenhof: voorzitter Arnoud Boot ove...

10-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De verliezers van Rotterdam en Amsterdam. De patstelling is doorbroken: na maandenlange, uiterst moeizame onderhandelingen lijkt het erop dat Rotterdam een nieuw college heeft. Net als in Amsterdam krijgt de Maasstad een coalitie waarin gro...

03-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister Wiebes. Tot voor kort stond duurzaamheid laag op de agenda van politici op het Binnenhof. Tijden veranderen. Inmiddels gaat de ooit zo milieukritische VVD-premier Rutte zelf voorop in de wens voor een betere leefomgeving. Voor 1 ju...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 79
  • Laatste uitzending op 11-11-2018 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord