Programma gemist?

Google naar behoort samen met Amazon, op tv Facebook, Microsoft het en Apple op tot de Big Five, de vijf met grootste techgiganten het ter wereld. Regelmatig staat de de het bedrijf in de door schijnwerper over hun omgang uit met privacy van de de in gebruiker. Pim van naar der Feltz, topman van in Google Nederland, is te gast. het * Franse door wijn, Schotse whisky tijdens en ook sommige de Nederlandse uit kazen worden 25 procent op tv duurder in de uit Verenigde Staten. de Een gevolg van de uitspraak van op de in Wereldhandelsorganisatie WTO het in een langslepend een conflict over ongeoorloofde staatssteun van de de EU een en de VS op aan vliegtuigbouwers. van Is dit het begin van op een Europees-Amerikaanse handelsoorlog? Een tijdens gesprek een met VVD-Europarlementariër Liesje een Schreinemacher. * Alarmerende berichten deze de week: Nederland moet in met drastisch veranderen willen we de een stijgende zeespiegel op tv in de toekomst de nog te door lijf kunnen. Scenario's van op kennisinstituut Deltares door en het IPCC met spreken niet alleen van het in ophogen van de naar dijken, maar ook naar van het teruggeven van de land de aan zee en migratie. Wordt de vechten naar tegen het water straks meebewegen met met het water? in met En zijn we daar wel klaar met voor? de We spreken erover met zeespiegelonderzoeker op op Aimée Slangen, hoogleraar Urban met Futures Maarten van Hajer en gedeputeerde naar van Zeeland Jo-Annes de uit Bat.

De rechtsstaat een kraakt de in z'n voegen: overbelaste een rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister met voor Rechtsbescherming naar Sander Dekker kondigde op op Prinsjesdag naar aan dat de het rechterlijke macht er 95 miljoen van met euro bij krijgt, maar de tijdens sociale advocatuur in niets. Zij staan nu op het het het punt te gaan tijdens staken. Een het gesprek met Sander naar Dekker. * Gevolgen van de naar negatieve rente. De wereld met tijdens van het geld lijkt op zijn naar kop te staan. van het Leerden we voorheen nog dat van 'gratis geld niet bestaat', in sinds vorige met maand krijgen de Denen geld met toe bij het afsluiten tijdens van een in hypotheek. En 'sparen naar is een deugd' gaat ook lang door op niet altijd meer op. In door Zwitserland betalen op tv sommige mensen al op tv om hun spaargeld tijdens bij een bank te stallen. de het Is dit een voorbode uit van wat ons in Nederland uit te wachten met staat? Een op gesprek over de gevolgen door van negatieve het rente met economisch tijdens columnist en commentator tijdens voor NRC Handelsblad Maarten van Schinkel tijdens en financieel-economisch journalist voor Het op tv Financieele met Dagblad Hella Hueck. in * De zin van het leven. uit Nadat hij de met een dood in de ogen had een gekeken, het ging hij anders naar het leven op kijken. Volkskrant-journalist Fokke de Obbema begon in na zijn door hartstilstand een zoektocht de naar 'De tijdens zin van het leven'. van Onder die titel is dit op weekend zijn op tv boek naar verschenen, waarin veertig van bijzondere gesprekken die hij optekende op tv voor de in Volkskrant nu gebundeld op tv zijn. Obbema vertelt over naar de inzichten van die het hem naar opleverde.

Ferdinand naar Grapperhaus, minister van Justitie & een Veiligheid, kijkt op tv bij Buitenhof terug op op de week naar waarin - in zijn in van woorden - de rechtsstaat met aangevallen werd. Na tijdens de liquidatie naar op advocaat Derk Wiersum uit rijst de op tv vraag: kan de overheid drugscriminelen nog uit wel te naar baas? Grapperhaus op tv deed al op tv een moreel appèl op drugsgebruikers. door 'Iedereen die een op lijntje naar snuift, financiert misdadigers,' zegt hij op in het AD. in Hoe wil een hij de mocro-maffia de terugdringen? * met De rente daalt en uit wordt lager tijdens en lager. Aanstaande maandag houdt naar de Tweede op tv Kamer een hoorzitting tijdens hierover. Die lage rente van is uit voordelig voor landen met een hoge uit staatsschuld, zoals een Italië, maar spaarders met en pensioenfondsen in van Nederland op tv kijken met lede ogen toe. Waarom op zijn deze uit renteverlagingen nodig? van En is het door tij nog te keren? Een op tv gesprek met een door door van de genodigden van aanstaande maandag: van oud-minister een van Financiën Hans Hoogervorst. de * op tv Gorbatsjov's nieuwste boek 'Wat er op op tv het spel staat' met op draait om één ding: zijn angst door voor een dreigende tijdens uit nieuwe kernoorlog. Volgens tijdens de oud-Sovjetleider is het twee voor uit twaalf. Klopt zijn een bewering of zijn in op tv er andere geopolitieke ontwikkelingen die onze naar veiligheid op de de weegschaal leggen? naar In Buitenhof: in geopolitiek analist de Elmar Hellendoorn, gespecialiseerd naar in nucleaire wapenwedlopen, en op Esther Chavannes, onderzoeker bij met het van The Hague Center for Strategic op Studies.

Revolte in een de ECB. tijdens Scheidend ECB-president op Mario Draghi kwam deze week met met een big van bang om de door Europese economie opnieuw te op tv stimuleren: de van rente wordt nog uit verder verlaagd en uit ook op tv de geldkraan gaat weer open. uit Daarmee veroorzaakte door Draghi openlijk ruzie binnen zijn tijdens bestuur. op Naast de centrale bankiers de uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk het en met Estland nam met ook DNB-president Klaas Knot op ongebruikelijk op tv door harde toon afstand van de voorgestelde op maatregelen. Wat de wil in Draghi met zijn maatregelen bereiken? En met wat betekent dit op in voor de eurozone? Een gesprek met met het hoogleraar Financiële markten in Arnoud Boot. * door Pieter Heerma. Er zijn maar weinig met mensen geboren als op politicus, maar bij naar door Pieter Heerma was dit de duidelijk wel het geval. van Zijn wieg het stond in een Amsterdams het CDA-gezin. Zijn allereerste een werkplek was bij van de van CDA-fractie. Toch was de in nieuwe fractievoorzitter van de christendemocraten tijdens tot de nu toe relatief onzichtbaar. Op een de zondag voor door een Prinsjesdag licht hij bij Buitenhof uit voor de eerste keer van uitgebreid met toe hoe hij een naar de koers met van zijn partij kijkt. de * De door opmars van tijdens de cybercrime. 'Het is oorlog, maar met niemand die door het ziet', naar geschreven door Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, op naar laat een wereld zien waar op tv een enkeling maar op het fijne het van weet. Digitale spionage tussen in landen en bedrijven door en de bij burgers is echter op tv diep op in onze samenleving met verankerd. En Nederland speelt tijdens in dat veld door een belangrijke rol. Wat staat in ons te een wachten? van Een debat met Huib een Modderkolk, Frank op tv Groenewegen van Fox-IT tijdens en Inge Philips, partner bij van Deloitte.

Johnson met en de Brexit. Een op tv historische reeks een nederlagen deze week voor in premier Boris Johnson naar in het Britse Lagerhuis. op de Niet alleen is met de Britse regering haar meerderheid van kwijtgeraakt, ook naar sprak een ruime meerderheid door van het Huis zich op tv uit de tegen een no het deal-scenario. Is Johnson met volgend jaar naar nog premier of gaat tijdens hem toch lukken wat zijn door voorganger Theresa May de niet voor elkaar met kreeg? het En wat van kan de EU nog naar doen? In naar Buitenhof een gesprek met een de biograaf van in Johnson, publicist met Patrick Bernhart, en een hoogleraar hedendaagse geschiedenis en Europese integratie een aan de Universiteit op Maastricht een Mathieu Segers. * met Philips-topman Van Houten. door Philips-topman Frans van op Houten is te het gast in Buitenhof. naar Met hem praten we over de de maatschappelijke verantwoordelijkheid van met van grote bedrijven, in op tv een tijd dat tijdens de publieke opinie rondom door het tijdens bedrijfsleven kantelt en ook het op tv kabinet met van stevige kritiek op tv komt. * Colson op tv Whitehead. 'America's storyteller' Colson Whitehead stond naar onlangs groot in op de cover op tv van het op invloedrijke Time Magazine. Na de zijn met uit een Pulitzer Prize en National in Book de Award bekroonde van roman 'De ondergrondse spoorweg' het komt de auteur met door een opvolger: het 'De jongens van Nickel'. uit Het verhaal over door twee zwarte de tieners op een tuchtschool in in Florida in de de beginjaren van uit de burgerrechtenbeweging, een gebaseerd op ware in feiten, is van met lovende recensies ontvangen. Oud-president naar Obama noemt uit het zelfs een op 'noodzakelijk boek om op tv te lezen'. In met Buitenhof een uit gesprek met bestsellerauteur Colson op Whitehead.

Khadija op Arib. Aan de vooravond uit van het nieuwe op tv politieke jaar is de naar voorzitter het van de Tweede Kamer, Khadija tijdens Arib, de te gast. Voor het in zomerreces waarschuwde ze in Kamerleden met al: 'We maken onszelf en elkaar van gek'. Er op worden naar steeds meer debatten aangevraagd uit en moties ingediend, en Kamerleden in staan onder constante op tv druk op tv van sociale media. Ondertussen op hebben sinds de verkiezingen door uit al 33 Kamerleden het met parlement verlaten. tijdens Wat gaat zij als voorzitter de eraan doen van om het tij te keren? in * Denker des op Vaderlands Daan Roovers. door Drugscriminelen op hebben vrij spel een in Amsterdam. Tot deze opzienbarende met op conclusie kwamen hoogleraar de Bestuurskunde Pieter Tops en met journalist Jan naar Tromp in hun deze week tijdens verschenen rapport 'De op achterkant van Amsterdam'. Drugsgebruik uit wordt steeds uit normaler en een de vele op miljarden die met de een illegale drugshandel tijdens worden verdiend, hebben volgens de onderzoekers door een ontwrichtende werking van op door onze hoofdstad. Wat betekent dit de voor door onze samenleving? En kunnen uit drugsgebruikers verantwoordelijk worden de gehouden tijdens voor de gevolgen van drugscriminaliteit? op tv Een gesprek een met de Denker naar des Vaderlands, van Daan Roovers. * Christiaan Triebert. Bewijsmateriaal met vinden met de behulp van uit beelden: deze nieuwe tijdens tak in de in journalistiek wordt van steeds belangrijker. Wie herinnert zich niet door het vervoer van de de Russische Buk-raket? de Christiaan Triebert, jarenlang op tv journalist bij Bellingcat, het van is een paar op tv maanden geleden aangetrokken door The in New York Times om een van met deze methode de berichtgeving te naar verbeteren. In een het tijd van de fake news een belangrijke naar ontwikkeling. Maandag krijgt op tv hij een uit onderscheiding als alumnus van van op het jaar aan de Rijksuniversiteit in naar de Groningen.

Het leiderschap van in Marianne Thieme. de Marianne Thieme heeft een van de roerige tijd achter de rug. op Kamerlid Femke Merel van het Kooten verliet de met Partij voor de het Dieren het eind vorige maand na discussie op over van de koers. Ze vindt dat tijdens Thieme tijdens de partij te naar veel beperkt door te de zeggen dat 'mensenonderwerpen voor de met mensenpartijen' zijn. Bij Buitenhof reageert Thieme het voor uit het eerst op het vertrek tijdens uit van Van Kooten en spreekt van ze over de toekomst met een van de koers van de het Partij voor de een Dieren. naar * Hij was volop in het van nieuws: oud-minister van van uit Financiën Jeroen Dijsselbloem. in Waar de sociale partners uit hoopten een pensioenkorting in op korte termijn te door voorkomen, gooide het door advies van het de commissie-Dijsselbloem het afgelopen juni roet in het eten. tijdens uit En: hij was de gedoodverfde kandidaat van in voor een financiële topfunctie, maar de trok uiteindelijk uit aan het met kortste eind. Niet Jeroen tijdens Dijsselbloem, maar door de Bulgaarse Kristalina Georgieva werd door een de tijdens Europese ministers van Financiën gekozen in als de in nieuwe directeur van een het IMF. Voor met het eerst met sinds zijn een misgelopen benoeming een gesprek met Jeroen de het Dijsselbloem.

Plagiaat of slordigheid? tijdens Oud-rector van magnificus van de op Universiteit van in Amsterdam Dymph van den Boom van werd er in een NRC Handelsblad van beschuldigd een delen van in haar proefschrift naar zonder bronvermelding te hebben van overgeschreven. Is het uit een tijdens kwestie van slordigheid of is er met sprake naar van plagiaat? Te de gast is met een van de leden van haar in promotiecommissie, emeritus een hoogleraar Willem Koops. tijdens * Generaal-majoor Patrick Cammaert op was jarenlang de de hoogste militair binnen de de VN. Hij naar leidde in militaire missies van onder de VN-vlag het in Cambodja, Bosnië naar en Congo. Inmiddels is naar hij al uit een jaar of tien uit actieve naar dienst, met maar nog altijd op tv wordt hij in door de VN ingeschakeld als uit vredesstichter. een Over hem verscheen de onlangs het boek 'Kijk niet weg'. uit In Buitenhof blikt op op hij terug op een veelbewogen loopbaan. naar * Gemeenten naar kampen uit met miljoenentekorten door door de decentralisatie. De Belastingdienst met ligt na jaren van reorganiseren op tv uit nog altijd op zijn gat. het En dan in moet de allergrootste uit uitdaging, de energietransitie, naar nog komen. Hoe uit kan het dat de Nederlandse in overheid van grote bestuurlijke projecten zo in op met de soep laat lopen? met En wat moeten we leren een voor de toekomst? uit In Buitenhof een in gesprek door tussen Wim Kuijken, een oud-topambtenaar op in Binnenlandse Zaken en tot naar vorig jaar Deltacommissaris, op en Klaartje het Peters, bijzonder hoogleraar en onderzoeker de aan uit Maastricht University.

Een nieuw op tv pensioenakkoord. Na negen de jaar praten, in toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna uit een tóch weer praten, was het op deze week met zover: een op nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter een Koolmees wist tijdens alle onderhandelende partijen zover te krijgen van dat ze van hun handtekening zetten naar - alle op min één. Het wachten is uit nog op het de FNV-leden, die in komende week mogen stemmen. door Wat zijn de tijdens grootste veranderingen op tv voor de pensioenen? Kunnen de we met door dit stelsel weer vijftig op tv jaar vooruit? naar Minister van Sociale het Zaken Wouter Koolmees is het te gast. * het Berechting van IS-strijders. op tv uit Oud-minister van Defensie Jeanine met Hennis is nu VN-gezant in uit Irak. met Een gesprek over de berechting het van IS-strijders. uit Moet er een een tribunaal komen tijdens of zou tijdens dat moeten gebeuren in de landen door uit van herkomst? * een Pete Hoekstra. De handelsoorlog tussen op China en de een Verenigde Staten kost een de wereldeconomie 455 miljard van dollar, zo een meldde het naar IMF deze week. Hoe lang naar gaat deze uit strijd nog het door? Over de nieuwe het Amerikaanse handelspolitiek, in de toekomst van met de NAVO en over het het op tv bezoek van president Trump en het zijn entourage uit aan Europa spreken we met met Pete Hoekstra, ambassadeur van van door de VS in Nederland.* Column. het in FD-journalist Hella Hueck leest tijdens een column.

Na op tv de zoveelste het zware aardbeving is het tijdens tijd voor een 'crisisaanpak' op tv in Groningen. het Het Staatstoezicht op de Mijnen het riep het in kabinet in op onmiddellijk maatregelen van te nemen: de gaswinning moet op tv drastisch en nóg van sneller omlaag, naar en de overheid moet nú op door de huizen gaan uit versterken. Ook Commissaris voor met de Koning in Groningen René van Paas het roept de tijdens overheid deze week andermaal op tot door actie. Gaat het een ook met gebeuren? * door De woningmarkt zit op op slot. Er zijn met te weinig woningen de voor middeninkomens en een er worden niet het genoeg nieuwe huizen de bijgebouwd. Moet de overheid door ingrijpen? En naar zo ja: hoe dan? het Te gast uit zijn: wethouder Boudewijn met Revis (VVD) uit door Den Haag, stadsgeograaf op Cody Hochstenbach uit (UvA) en Frank van Blokland van door de op Vereniging van Institutionele op tv Beleggers in Vastgoed, door Nederland (IVBN).

Na van de Europese verkiezingen. Bij uit de Europese verkiezingen het was de opkomst de de met hoogste in de laatste dertig tijdens jaar. Maar de PVV van en uit de SP uit hebben daar niet van van weten te profiteren. Die op partijen dreigen nu op tv uit van het Europees Parlement te verdwijnen. De uit PvdA van met lijsttrekker van Frans Timmermans kwam volkomen op tv onverwacht als de grootste uit de bus. met Hoe komt op tv dat? Een gesprek met naar SP-Kamerlid Ronald van op Raak, PVV-Europarlementariër Olaf op Stuger en politiek het socioloog aan de Universiteit van een Amsterdam op tv Matthijs Rooduijn. * Gemeenten en het noodlijdende door voetbalclubs. Een op kwart van de eredivisieclubs met verkeert financieel gezien tijdens in levensgevaar, zo meldde van de naar Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants deze uit week. Niet zelden de springen de gemeenten bij om voetbalclubs uit de tijdens brand te met helpen. Zo kreeg door FC Twente vorige naar maand door een lening van op tv vijf miljoen euro van in de gemeente kwijt gescholden. Welke op rol moet de uit naar lokale overheid spelen bij voetbalclubs naar in het financiële nood? Een gesprek met Pieter met de Waard, voorzitter met van voetbalvereniging Telstar, tijdens met wethouder Eelco Eerenberg uit Enschede en naar het Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid de voor GroenLinks. uit * Pauline Meurs. Pauline Meurs treedt van op in 1 juni aanstaande af als met voorzitter van de door door Raad voor Volksgezondheid en een Samenleving. Ze het is verschillende malen verkozen tot meest tijdens invloedrijke van persoon in de de zorg. Pauline Meurs vertelt van hoe zij tijdens terugkijkt op het haar periode als voorzitter, wat voor van tijdens haar de grootste problemen zijn naar in de zorg in en wat zij het vindt van het naar functioneren van van minister Hugo de Jonge. * op op tv Column. Ferry Mingelen. tijdens Politiek commentator Ferry Mingelen leest tijdens een column in de op uit uitzending.

Een een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand op tv Buma. * de Een gesprek met NRC-columnist op Caroline de in Gruyter door en hoogleraar Politieke communicatie Claes van de Vreese over de met Europese Verkiezingen * van Een op tv debat tussen tijdens schrijver Rosanne Hertzberger naar en de president uit van de Koninklijke Nederlandse Akademie van met Wetenschappen, van Wim van op Saarloos, over de van kwaliteit van de wetenschap. * Een de column van publicist van Jeroen met Smit.

Moneyland. Met behulp in de van schimmige financiële tijdens constructies weten criminelen op en superrijken honderden miljoenen uit het tijdens zicht van de in fiscus met en justitie te houden. De van voormalig president van van de Oekraïne investeert van zijn uit miljoenen in de vastgoed in Londen, een ministersdochter uit door een het straatarme Angola koopt voor tonnen op tv bruidsjurken in en op één uit adres in Londen naar zijn zo'n 2.000 bedrijven gevestigd. tijdens Oliver Bullough, journalist in van het de Engelse krant van The Guardian, schreef hierover het in boek een Moneyland. Hij is te gast. op tv * Europees het verkiezingsdebat. Eind deze naar maand de kiest Europa een tijdens nieuw parlement. Spitzenkandidat van de Groenen in met Bas Eickhout gaat in naar discussie met een de lijsttrekker van Forum voor de Democratie de Derk Jan Eppink. Een debat over door de op tv nexit, immigratie en de klimaatafspraken naar van Parijs. * naar Biodiversiteit. met De VN luidde deze week een de uit noodklok: een miljoen door plant- en diersoorten uit wordt met uitsterven bedreigd en op tijdens daardoor komt de het leefbaarheid van onze planeet in gevaar. de Hoe staat met het met de naar natuur in op tv Nederland? En wat het betekenen de onderzoeksconclusies van de op tv VN voor het de Nederlandse op landbouwsector? Johan van de Gronden, het voorzitter van door de Nederlandse tak in van de International Union de door for Conservation of Nature, en Jantien uit de Boer, journalist een en schrijver van de het boek Landschapspijn, tijdens over het moderne met land in van zuivel, een vlees en turbogras. * tijdens Hella Hueck, journalist naar bij het FD, op tv leest een door column.

Gemmeker, de commandant van Kamp Westerbork. in Wist de commandant met van Kamp tijdens Westerbork van het de vernietigingskampen in Duitsland door en Polen, en op waarom kwam hij er na het de oorlog een met zo'n lichte straf van tijdens vanaf? Journalist Ad in van Liempt onderzocht dat in tijdens de van deze week verschenen biografie Gemmeker, op Commandant van Kamp uit Westerbork. * Klimaatontkenning en op klimaathysterie. in We moeten erkennen dat tijdens we niet in staat met zijn om op tv de het temperatuur van de planneet tijdens serieus omlaag tijdens te brengen, schrijft wetenschapsjournalist het Simon Rozendaal. door In Buitenhof: een discussie over klimaatontkenning naar en klimaathysterie tussen de Rozendaal en uit Diederik Samsom, voormalig PvdA-politicus het en de naar voorzitter van een een van de klimaattafels. de * Waar de de EU in wél en niet het over moet gaan. De een tijdens zegt: tijdens in Europa maken we de de toekomst. De de ander: breek de macht in van Brussel! Zondag een naar debat naar tussen Rob het Jetten van D66 en met Lilian Marijnissen op tv van de SP een over waar de Europese Unie juist tijdens wél het en juist niet over naar zou door moeten gaan. * Sheila Sitalsing, politiek het het columnist voor onder meer tijdens de Volkskrant, leest een column tijdens in een de uitzending van op tv Buitenhof.

Angstcultuur een binnen het OM. Een gebrek op tv aan door 'ethisch leiderschap' bij de top van van het uit Openbaar Ministerie: zo klonk naar de harde eindconclusie tijdens van de het commissie-Fokkens. een Bijna een jaar lang op onderzocht de uit commissie een geheime liefdesrelatie en in integriteitsschendingen van binnen de top van in het OM. Hoe heeft een het zo ver kunnen door komen? En: hoe een moet het van verder met tijdens de staande magistratuur? uit Kitty Nooy, op tv oud-plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in door Den Haag en de portefeuillehouder een integriteit, waarschuwde bij van haar vertrek eind vorig jaar al op tv op tv voor de angstcultuur bij het naar OM. Ze is van te gast. * Ian in Buruma. Deze met week kreeg schrijver, publicist tijdens en tijdens hoogleraar Ian Buruma de Gouden met het Ganzenveer vanwege zijn grote bijdrage aan met in het internationale politieke debat. Een gesprek op tv met Buruma uit over op journalistiek, sociale media en over op tv de de kwestie die hem vorig een jaar zijn baan in kostte als hoofdredacteur van de met New York Review op of Books. * door Grenzen uit aan de groei door van Schiphol. Dick Benschop van was prominent politicus door van een de PvdA en door staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Later op stapte hij over op naar Shell en een inmiddels is hij het een jaar directeur de van Schiphol. met We praten van met hem over een de grenzen aan de met groei van de luchthaven. * op Column. Margriet Brandsma. met Margriet Brandsma, in oud-correspondent in op tv Duitsland, leest een uit column in de een uitzending.

december 2021
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!