Programma gemist?

* naar Politiek en bedrijfsleven. de De irritaties tussen politiek en van bedrijfsleven zijn de op afgelopen tijdens weken flink met opgelopen. Deze week met bezocht een zware delegatie commissarissen op van grote bedrijven premier het op Rutte om hun op zorgen te uiten door over de verslechterde een verhouding. Waarom is die verhouding met zo slecht en tijdens hoe zit het op tv met een het maatschappelijk draagvlak voor grote op bedrijven? In Buitenhof: een met gesprek met in Antony Burgmans, oud-topman in van Unilever, en Henk met Nijboer, Tweede het Kamerlid voor de PvdA. met * naar Diederik Samsom over op tv duurzaamheid. De van overheid is verplicht in zorg te dragen voor minimaal 25 in procent minder CO2-uitstoot door in 2020. tijdens Die uitspraak op tv deed de rechter uit deze week in in de Urgenda-zaak. Ook het was er nog de de uitspraak van het IPCC op tv dat de met opwarming van de uit aarde veel te het snel blijft de gaan en dat de klimaatdoelen tijdens van naar Parijs bij lange uit na niet worden gehaald. Hoe op tv moet naar Nederland duurzamer worden door en wie een gaat voor de kosten opdraaien? op tv In Buitenhof: een op gesprek de met Diederik Samsom, oud-partijleider op tv van de PvdA het en tegenwoordig voorzitter van in de Klimaattafel Gebouwde in omgeving. * van Verkiezingen in Antwerpen. met Wie wordt met de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen op naar in Antwerpen? In heel het België zijn de ogen op deze zondag op Antwerpen in naar gericht, want de uitslag hier een is een graadmeter voor op tijdens de landelijke verkiezingen op volgend jaar. Zes jaar in geleden kwam van Bart de Wever, voorman van van de Vlaams-nationalistische N-VA, als uit nummer naar een uit op de bus. Het met lukte hem om de kiezers van het op tv extreemrechtse Vlaams Belang los op tv te weken en in burgemeester te worden tijdens van de met grootste stad van de Vlaanderen. Het is onzeker of hij op tv deze door positie weet te behouden. een Er is het kritiek op zijn uit aanpak van drugscriminaliteit uit en hij heeft de afgelopen met jaren door als burgemeester geen van vrienden gemaakt de binnen de Antwerpse coalitie en het oppositie. In Buitenhof: tijdens een met gesprek over de Antwerpse verkiezingen op met Gerolf Annemans, Europarlementariër door namens Vlaams Belang, op en door Geert van Istendael, een gemeenteraadslid in Antwerpen, schrijver door en publicist. * Schuim in en As. Columnist de Margriet Brandsma de bespreekt de verkiezingen in het de het Duitse Beieren op met zondag 14 op oktober.

Sheila Sitalsing leest op tv een een column over de dreun in het Den Haag na het het besluit van tijdens Unilever op om in Engeland te het blijven. uit * Arrestatie Russische spionnen. De door ongekend openhartige tijdens persconferentie over de arrestatie van van vier Russische tijdens spionnen eerder dit in jaar in naar Den Haag was van wereldnieuws. In Buitenhof van praten we over de achtergronden door uit van de gezamenlijke operatie van op tv Nederlandse met en Britse veiligheidsdiensten. met * Ingrid van Engelshoven. uit Een gesprek op tv met onderwijsminister Ingrid van Engelshoven. de Moet er iets door gebeuren aan de van toevloed van uit buitenlandse studenten aan tijdens Nederlandse universiteiten? naar En hoe moet naar het verder met haar partij, door D66, die maar niet met uit tijdens het dal klimt? * American uit JailNadat de zijn beste vriend van op de uit middelbare school zelfmoord op heeft gepleegd, gaat de met Amerikaanse regisseur en in Oscarwinnaar Roger Ross Williams terug met naar zijn van geboorteplaats. Bijna al zijn met vrienden van van vroeger blijken in de de gevangenis het te hebben gezeten of zitten naar daar nu in nog steeds. Waarom door is het leven een van Williams op zo anders is gelopen dan de dat van van zijn vrienden? In de uit documentaire American Jail de gaat Williams door op onderzoek uit. een Hij houdt daarbij uit het Amerikaanse naar gevangenissysteem kritisch door tegen het licht. In Buitenhof op tv vertelt Williams over de het uitzichtloze carrousel waar de door vooral zwarte Amerikanen het in terecht zijn gekomen. * Schuim tijdens en met As. RTL-correspondent Eveline Rethmeier op tv las de het Italiaanse kranten over in de oplopende tijdens spanning tussen Brussel en Rome naar door aanleiding tijdens van de begroting van het het nieuwe rechts-populistische door kabinet.

Arrestatie een terreurverdachten. Eeen door gesprek naar aanleiding van het de arrestatie van zeven terreurverdachten van afgelopen donderdag. Nederland op is tijdens daarmee volgens op Justitie ontkomen aan op een zware terroristische aanslag. Drie van een de een zeven opgepakte verdachten waren tijdens al eerder in de beeld bij Justitie. Hoe van effectief zijn de naar deradicaliseringsprogramma's op eigenlijk? In de studio: de hoogleraar uit Terrorisme en Contraterrorisme Edwin Bakker en door deradicaliseringsexpert Amy-Jane Gielen. tijdens * Lodewijk het Asscher. Een gesprek in met PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher in over de omstreden op tv naar plannen om scheefwonen tegen te het gaan. in En over het uitblijven uit van succes voor op tv zijn partij, op die maar stil blijft staan in in de peilingen. Is de de PvdA wel tijdens links op genoeg? * #MeToo. in Bijna elke week een is er wel een nieuwe door #MeToo-affaire. Deze week van vond de van emotionele de hoorzitting plaats rond de benoeming van op tv de in nieuwe Amerikaanse opperrechter, die met wordt het beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens zijn op tv schooltijd. Is de door discussie niet aan in het ontsporen? En door het wat is de rol van de van media? Een naar debat een tussen twee advocaten: Gabi van in Driem en Peter Plasman. met de * Schuim en As. Financieel de journalist tijdens Jeroen Smit las de naar kranten. Zijn met column gaat over het geheugen naar van Mark Zuckerberg, Elon tijdens Musk de en de kandidaat voor het het Supreme naar Court.

Er van moet meer geld naar de tijdens bestrijding van tijdens cybercrime en de door aanpak het van ondermijnende criminaliteit, op maakte het kabinet op Prinsjesdag op bekend. Is het voldoende? in Wat moet je uit beginnen met de van nieuwe generatie naar criminelen, die een zich nergens meer iets op van aantrekt? in En hoe is naar de megaschikking met ING tot van tijdens stand te komen? Een gesprek met naar Gerrit van der in Burg, voorzitter van een het College van van een procureurs-generaal. * Als er niets gebeurt, in de wonen hier in op tv 2060 20 miljoen van mensen. Wanneer is Nederland tijdens te vol? Deze vraag is van niet langer taboe naar binnen de een politiek. Premier Rutte in kondigde op afgelopen vrijdag een de onderzoek aan naar de bevolkingsgroei met in Nederland. door Is die bevolkingsgroei te beïnvloeden door en tijdens hoe moet je dat doen? op Een debat van tussen Paul tijdens Scheffer, hoogleraar Europese de studies, en Leo in Lucassen, directeur van het Internationaal uit Instituut voor tijdens Sociale Geschiedenis. de * Hoe kijken de voorzitters door van de de jongerenorganisaties van het met CDA, de op VVD en de op SP terug op op de Algemene Politieke Beschouwingen? Wat uit een vinden zij van de soms het ongekend harde en persoonlijke tijdens toon die een daar werd door aangeslagen? In de de studio: Lisa de Leeuw van op ROOD, de met jongerenafdeling van naar de SP, Splinter tijdens Chabot van de JOVD een en Lotte Schipper van door van het CDJA.

Jesse naar Klaver. Veel goed nieuws in een de uitgelekte uit miljoenennota, die op tv volgende week op Prinsjesdag wordt naar gepresenteerd. In op tv Buitenhof een vooruitblik met het de een fractieleider van GroenLinks, een Jesse Klaver. met * Vrouwen in het de politiek. Nederland bungelt op onderaan alle Europese ranglijsten naar als uit het gaat om tijdens vrouwen op de arbeidsmarkt. Dat kost in op de Nederlandse economie minstens een 114 miljard, berekende op adviesorganisatie McKinsey in een rapport de tijdens dat deze week verscheen. Hoe op kan het tijdens dat Nederlandse vrouwen zoveel minder de werken dan het met Europese gemiddelde en tijdens dat een er zo weinig het vrouwen in de top het van het bedrijfsleven zitten? op tv Een discussie met met Dilan Yesilgöz, Tweede met Kamerlid voor de op tv tijdens VVD, management consultant Bercan Günel en uit Julia Wouters, publicist op met en voormalig politiek door adviseur van Lodewijk uit Asscher. * Koos van Dam. Oud-gezant door de in Syrië Koos van Dam over een de Nederlandse steun door aan oppositiegroepen die op tv op een lijst tijdens van terroristische organisaties een staan, zoals Nieuwsuur een eerder door deze week op onthulde. * Schuim naar en As: Jeroen Smit. Aandacht voor van met het buitenlandse nieuws in Schuim en een As, deze een week met publicist Jeroen tijdens op tv Smit.

Hoe gaat het met minister van Cora van tijdens Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het lukken het milieuvraagstuk in uit de luchtvaart het beheersbaarder te maken en op tv wat voor uit kosten zijn daarmee de gemoeid? * De psychiatrie het uit worstelt met de euthanasie het van psychiatrische patiënten. Een een gesprek met Steven Pleiter, een directeur van in de Levenseindekliniek, door en Damiaan Denys, voorzitter van door op tv de Nederlandse Vereniging van Psychiaters. op * Burgemeesters die tijdens worden bedreigd, een gemeentehuis een met dat in vlammen tijdens opgaat en criminelen door die infiltreren in met het lokale bestuur. Een de gesprek met drie op bestuurders: Marco Pastors, directeur van Nationaal Programma uit Rotterdam Zuid, Jan uit Boelhouwer, burgemeester naar van Gilze en Rijen, en Wil op Houben, burgemeester uit van Voerendaal. * Hoogleraar op tv met Nederlandse en politieke naar geschiedenis Remieg Aerts (UvA) leest een in column over een het persoonlijke het als politiek. tijdens * Aandacht voor het tijdens buitenlandse nieuws in het Schuim en As, deze week in met NRC-columnist op tv Tom-Jan uit Meeus.

Misbruik op tv in de Rooms-Katholieke Kerk. Een op tv unicum binnen met de katholieke op tv kerk: een hoge functionaris, aartsbisschop tijdens door Viganò, die paus op Franciscus oproept om af de te treden op omdat de paus zou hebben weggekeken uit bij een een Amerikaanse misbruikzaak. De zaak een staat een niet op zichzelf. met In Buitenhof een met gesprek met de advocaat Jan Boone over de in juridische van implicaties. * Tien jaar na het een begin van met de met financiële crisis. Jeroen Dijsselbloem, voormalig tijdens PvdA-minister van Financiën, schreef op een boek van waarin hij terugkijkt van op door de eurocrisis. Wat zijn de lessen uit uit die we uit die crisis de kunnen trekken? En zijn het we nu minder naar kwetsbaar voor door een eventuele nieuwe crisis? uit Hij uit gaat daarover de in gesprek met op tv oud-Tweede Kamerlid Kees Vendrik (GroenLinks), de tegenwoordig door hoofdeconoom bij de naar Triodos Bank. * De tijdens burn-outepidemie. Eén op de met zeven werknemers kampt van met burn-outklachten. door Wordt Nederland steeds zieker? van Of wordt uit de diagnose tijdens te makkelijk gesteld? op In Buitenhof een op tv debat tussen Witte Hoogendijk, hoogleraar psychiatrie op in aan het Erasmus MC, Bregje Hofstede, in schrijver, op en Christiaan Vinkers, tijdens psychiater aan het VUmc.* Schuim door en As. in Aandacht voor het naar buitenlandse nieuws door met oud-Duitslandcorrespondent Margriet in Brandsma.

Lilian Marijnissen aan op tv van de vooravond van een nieuw uit parlementair jaar. met Precies tien jaar na in het de uitbreken van de kredietcrisis houdt SP-leider de Lilian het Marijnissen op op tv 15 september in Rotterdam de tijdens Rede van Rechtvaardigheid. naar Zal zij met een op nieuw, een spraakmakend verhaal een komen? Het al dan niet schrappen naar van de in dividendbelasting is in tijdens alle met hevigheid bediscussieerd deze zomer. naar Premier Rutte plaats zijn hakken tijdens steeds steviger een in het zand op naar dit de heikele thema. Is de oppositie van wel effectief? uit * Ontstaat er een een de nutteloze klasse? Vier van scherpe geesten gaan in debat op over het nieuwste boek de van van bestseller-auteur en wetenschapper met Yuval Harari. In 21 lessen uit voor door de 21e eeuw stelt met Harari urgente vragen: komt door met er een nieuwe wereldoorlog? Is nationalisme uit de oplossing op voor naar angst en onzekerheid? Nemen robots met en de briljante bèta's uit op tv het over en ontstaat uit er een klasse van een nuttelozen? tijdens In Buitenhof: Ian Buruma, publicist het en hoofdredacteur uit van The New York Review tijdens of Books, Rosanne uit van Hertzberger, NRC-columnist en van microbioloog, Philip Huff, schrijver en Jeroen uit van de den Hoven, hoogleraar Ethiek en door met Technologie (TU). Schuim door en As. Aandacht voor het de buitenlandse de nieuws in Schuim en de As, deze week van met Hella Hueck (Het de Financieele uit Dagblad).

10 jaar na op de crisis: een zijn de banken in veilig? Vrijdag presenteerde naar de denktank Sustainable Finance door Lab de visie de op wat tijdens de financiële sector met moet doen om met de gevolgen van met de crisis uit beheersbaar te maken. In een Buitenhof: uit voorzitter Arnoud Boot in over de houdbaarheid van ons financieel een stelsel en tijdens de op tv oprukkende nieuwkomers als Adyen en uit Amazon. * Nederland en uit VN-missies. De van Nederlandse op troepen gaan weg uit Mali. Dat tijdens besluit het kwam deze week, met net als een op vernietigend rapport van de in Algemene Rekenkamer uit over de Nederlandse bijdrage van aan de van VN-missie in het land. op tv Een de paar maanden geleden het koerste minister van tijdens Defensie Ank Bijleveld nog in af op verlenging. Wat op zegt met deze koerswijziging over de met staat van van onze krijgsmacht? En hoe tijdens effectief zijn VN-missies? naar In Buitenhof: een gesprek met door Dieuwertje door Kuijpers, onderzoeksjournalist naar gespecialiseerd in defensie, en Christ uit Klep, naar militair historicus aan de Universiteit Utrecht. van tijdens * Nieuw talent. Ze werden het gekozen als van volksvertegenwoordigers in het met hoogste politieke ambt de en werken nu iets het langer dan een het jaar op tv in het hart van een onze democratie. Wat van zijn de ervaringen met van deze aanstormende talenten? een En hoe kijken uit zij aan een tegen het Kamerlidmaatschap? Een tafel een door met Sophie Hermans van de VVD, naar Lisa het Westerveld van GroenLinks en het Femke Merel van Kooten op door van de Partij voor de tijdens Dieren. in * Schuim & van As. Aandacht voor naar het buitenlandse nieuws in Schuim & op As, deze naar week uit met Sandra Phlippen.

De op tv verliezers van Rotterdam en Amsterdam. uit De patstelling is op tv doorbroken: tijdens na maandenlange, uiterst op tv moeizame onderhandelingen lijkt het erop door dat tijdens Rotterdam een nieuw met college heeft. Net op tv als in Amsterdam krijgt van de Maasstad een coalitie in waarin grote door partijen buiten de boot met vallen. In uit Rotterdam staan in Leefbaar, veruit de grootste partij, op in en DENK, de grootste winnaar, op aan de zijlijn. van In van Amsterdam heeft de VVD het in nakijken tijdens met de vorming van een 'kneiter-links' tijdens op college. Hoe representatief is het bestuur uit in deze steden? in Een in gesprek met Joost Eerdmans, fractievoorzitter in op van Leefbaar Rotterdam, Stephan van het Baarle, fractievoorzitter DENK op tv Rotterdam, door en Eric van der tijdens Burg, fractievoorzitter VVD op Amsterdam. * Schuim & As. het Margriet van Brandsma. Aandacht de voor het buitenlandse nieuws in Schuim in & uit As, deze een week met oud-Duitslandcorrespondent Margriet naar Brandsma.

Minister Wiebes. een Tot voor tijdens kort stond op duurzaamheid laag op de agenda van de het politici op het Binnenhof. Tijden uit veranderen. uit Inmiddels gaat de ooit zo milieukritische op VVD-premier Rutte tijdens zelf voorop door in de wens voor het een door betere leefomgeving. Voor 1 juli naar moet er een koers naar bepaald een zijn voor een uit milieutransitie. Onderdeel daarvan is tijdens het met verder reduceren van een de CO2-uitstoot met 49 procent, tot tijdens in 2030. Minister Wiebes van op Economische Zaken en Klimaat uit komt van uitleggen hoe hij van denkt de milieutransitie te realiseren. * uit Het Antropoceen: een een nieuw tijdens tijdperk. De tijdens collectieve impact van het de mens op de aarde is op zo in groot, dat we een catastrofale naar uit geologische kracht zijn geworden. van Dat vrezen steeds meer wetenschappers. naar Na het op tv Holoceen, op zou nu het Antropoceen op tv zijn begonnen: het op tv tijdperk van op tv de mens. Wat van betekent deze invloed van op de mens op de de aarde? En een brengen we alleen destructie, of de doen we ook naar goede met dingen voor de planeet? tijdens In het Buitenhof een gesprek met de Jason Moore, hoogleraar sociologie het aan het de Universiteit van tijdens Binghamton en autoriteit op de het gebied op van de verhouding tussen mens in en planeet, en Willem tijdens Schinkel, van hoogleraar sociale op theorie aan de uit Erasmus Universiteit. * Aandacht uit voor het buitenlandse op tv nieuws in Schuim van & As, het deze week met met NRC-columnist Tom-Jan Meeus.

MH17 en Rusland. in De aansprakelijkheidsstelling van tijdens Rusland door Nederland het vanwege het op tv neerhalen van op tv de MH17 gaat een slepende op zaak op tv worden. Heeft de juridische een actie van Nederland tegen door het machtige door Rusland enige kans met van slagen? in Topjurist Wladimiroff naar - gespecialiseerd in met internationaal recht - bespreekt een de vraag in of de aansprakelijkheidsstelling van een eventueel strafproces tegen de daders het in de de weg kan staan. in Een interview over waarheidsvinding, door gerechtigheid met en genoegdoening aan de naar nabestaanden van het vlucht MH17. * Italië. Nervositeit op op de van Europese financiële markten: tijdens deze door week schoven de Vijfsterrenbeweging en de door uit Lega de onbekende advocaat Giuseppe tijdens Conte naar voren als op premierskandidaat. tijdens Conte mag namens de twee de populistische partijen een van nieuwe regering uit vormen. Belangrijke vraag het die Europa en een de financiële door wereld bezighoudt: op wie wordt de nieuwe de Italiaanse minister van Financiën? het In tijdens Buitenhof een gesprek met de op tv Italiaanse investeerder Gianluca in Codagnone, directeur naar van de met investeringsbank Fidentiis Equities. door * Schulden. Fikse schulden: maar tijdens liefst 1,4 op miljoen huishoudens hebben ermee in te maken. van En een in grote groep Nederlanders naar loopt het risico om in met de met schulden terecht te op tv komen. Dat moet anders, vindt staatssecretaris op Tamara in van Ark. door En daarom lanceerde zij een deze week op een plan om door mensen met schuldenproblemen te op tv helpen. Maar gaan haar in ideeën werken? In naar Buitenhof: CDA-wethouder in Almere op van Froukje de Jonge, Ester Gould, tijdens een van de uit makers van de veelgeprezen op naar documentaireserie Schuldig, en Nadja van Jungmann, lector Schulden op en Incasso aan de in Hogeschool het Utrecht. * Schuim de & As. Aandacht een voor het buitenlandse nieuws een met Ann Demeester, naar directeur van het in Frans Hals de Museum.

Bouwen op tv in het groen het of in de op stad? In twaalf jaar op tijd zijn er de een miljoen nieuwe van woningen uit nodig. Waar gaan een we die woningen bouwen? In de op tv tijdens stad of toch in een het groen? Een groep tijdens projectontwikkelaars pleit voor het door laatste. Een debat van tussen Bart in van Breukelen, voorzitter van van de Vereniging op tv van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen in (NEPROM), en Paulus in door Jansen, wethouder wonen in naar de gemeente Utrecht. * Millennials. de in Millennials: jongeren die tussen 1980 en van 2000 geboren van zijn worden gezien op tv als individualistische smartphone-zombies. Tegelijkertijd van is hun toekomstperspectief van door niet rooskleurig, omdat een ze armer dan tijdens hun ouders zullen zijn. Hoe zit in op het met het met engagement van deze groep? En op hebben jonge mensen naar nog vertrouwen in de van met politiek? Een gesprek tussen drie op generatiegenoten: tijdens Hadjar Benmiloud, oprichter van in het feministisch door platform Vileine, Lotte Schipper, van voorzitter van het CDJA, door en door Joost de Vries, door schrijver en journalist met bij De Groene Amsterdammer. van * Thorbecke wil de het. Johan door Rudolph Thorbecke is een Nederlandse naar politicus en een wetenschapper die een onuitwisbare invloed in op tv gehad heeft op ons staatsbestel. een De het grondwet, de kieswet, de de gemeentewet en met de wet op de parlementaire enquête in zijn naar door hem tot stand gekomen. van tijdens Remieg Aerts, hoogleraar Nederlandse door en Politieke door Geschiedenis, schreef de uit biografie 'Thorbecke wil het'. * Column: door Sheila Sitalsing. uit Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing in leest aan het het begin van de op tv uitzending de een column over de van actualiteit. * uit Schuim & As: Sandra op tv Phlippen. Aandacht voor het buitenlandse op nieuws in Schuim uit & de As, dit keer met Sandra met met Phlippen.

KLM-topman Pieter van Elbers. Een met exclusief interview met KLM-topman Pieter tijdens Elbers door over de samenwerking in met Air France, de besluitvorming van uit rond Schiphol en de vraag tijdens hoe duurzamer in te vliegen. van Aan de vooravond van de door KLM-aandeelhoudersvergadering en van het Tweede Kamerdebat blikt uit de CEO vooruit uit op de grote uitdagingen het waar uit de luchtvaartmaatschappij voor in staat. * Libris Literatuurprijs-winnaar op tv Murat Isik. Murat door Isik won maandag de in Libris in Literatuurprijs voor zijn boek het 'Wees onzichtbaar'. Hij de droeg de prijs met op aan de Bijlmer, door een de wijk die op een cruciale rol speelt in het in boek. Het centrale met thema de van het uit boek is overleven: overleven thuis, overleven door in de uit wijk en overleven het op school. Murat Isik de over door 'Wees onzichtbaar'. * op Schuim & uit As. Aandacht voor uit het buitenlandse nieuws in Schuim uit & As, deze een week met op publicist Jeroen een Smit.

Geen naar Nobelprijs voor tijdens de Literatuur. Het wereldberoemde instituut de met Nobelprijs voor de door door Literatuur is nu ook besmet met de uit het #MeToo-virus. Na een een zinderend conflict van besloten diverse leden uit van het Comité op te stappen. door Te gast: Margot met door Dijkgraaf, literair criticus met en Intendant literatuur het bij de Nederlandse ambassade een in Parijs. Zij hield door vorig door jaar een rede voor de Koninklijke een van Academie van Wetenschappen over de op Nobelprijs voor de het Literatuur. naar * Het DNA van Polen en de Hongarije. uit De Europese Commissie in kwam met een voorstel om naar door lidstaten sancties op in te leggen als op ze niet meer in de pas in lopen een met Europese op tv beginselen op het door gebied van de rechtstaat en de op naar democratie. Maar hoe wordt tijdens er in uit die landen zelf naar hun democratie de gekeken? Begrijpen de het Europese naar lidstaten elkaar van voldoende? En hoe tijdens fundamenteel kunnen opvattingen van elkaar verschillen de binnen een één Europese de Unie? Een gesprek over het Poolse- naar het en het Hongaarse uit perspectief met Pieter van Os, schrijver, door journalist en al de 4 jaar een woonachtig in de Polen, en Dzsingisz met Gabor, oud-staatssecretaris voor het tijdens CDA de en Hongaar van geboorte. * van Onvrede naar met de SP. Een met week geleden stapten een vijf van de op acht Limburgse SP-Statenleden op door uit onvrede op over de het koers van hun partij. Ook op SP-gedeputeerde Daan Prevoo legde het een zijn functie neer. op Is dit een regionale met kwestie of de een symptoom van het een groter probleem binnen de SP? uit uit Een gesprek met de opgestapte SP-gedeputeerde tijdens door Daan Prevoo. * Schuim op & As Aandacht op tv voor het buitenlandse van nieuws deze op week met publicist Hubert tijdens Smeets.

oktober 2018
14-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

* Politiek en bedrijfsleven. De irritaties tussen politiek en bedrijfsleven zijn de afgelopen weken flink opgelopen. Deze week bezocht een zware delegatie commissarissen van grote bedrijven premier Rutte om hun zorgen te uiten over de versl...

07-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sheila Sitalsing leest een column over de dreun in Den Haag na het besluit van Unilever om in Engeland te blijven. * Arrestatie Russische spionnen. De ongekend openhartige persconferentie over de arrestatie van vier Russische spionnen eerde...

30-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Arrestatie terreurverdachten. Eeen gesprek naar aanleiding van de arrestatie van zeven terreurverdachten afgelopen donderdag. Nederland is daarmee volgens Justitie ontkomen aan een zware terroristische aanslag. Drie van de zeven opgepakte v...

23-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Er moet meer geld naar de bestrijding van cybercrime en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend. Is het voldoende? Wat moet je beginnen met de nieuwe generatie criminelen, die zich nergens meer ie...

16-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver. Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota, die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. In Buitenhof een vooruitblik met de fractieleider van GroenLinks, Jesse Klaver. * Vrouwen in de politiek. Nederland bungelt...

09-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Hoe gaat het minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat lukken het milieuvraagstuk in de luchtvaart beheersbaarder te maken en wat voor kosten zijn daarmee gemoeid? * De psychiatrie worstelt met de euthanasie van psych...

02-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Een unicum binnen de katholieke kerk: een hoge functionaris, aartsbisschop Viganò, die paus Franciscus oproept om af te treden omdat de paus zou hebben weggekeken bij een Amerikaanse misbruikzaak. De za...

26-08-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Lilian Marijnissen aan de vooravond van een nieuw parlementair jaar. Precies tien jaar na het uitbreken van de kredietcrisis houdt SP-leider Lilian Marijnissen op 15 september in Rotterdam de Rede van Rechtvaardigheid. Zal zij met een nieuw...

17-06-2018 12:10

Arnoud Boot, Sophie Hermans

Buitenhof - Arnoud Boot, Sophie Hermans

10 jaar na de crisis: zijn de banken veilig? Vrijdag presenteerde de denktank Sustainable Finance Lab de visie op wat de financiële sector moet doen om de gevolgen van de crisis beheersbaar te maken. In Buitenhof: voorzitter Arnoud Boot ove...

10-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De verliezers van Rotterdam en Amsterdam. De patstelling is doorbroken: na maandenlange, uiterst moeizame onderhandelingen lijkt het erop dat Rotterdam een nieuw college heeft. Net als in Amsterdam krijgt de Maasstad een coalitie waarin gro...

03-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister Wiebes. Tot voor kort stond duurzaamheid laag op de agenda van politici op het Binnenhof. Tijden veranderen. Inmiddels gaat de ooit zo milieukritische VVD-premier Rutte zelf voorop in de wens voor een betere leefomgeving. Voor 1 ju...

27-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

MH17 en Rusland. De aansprakelijkheidsstelling van Rusland door Nederland vanwege het neerhalen van de MH17 gaat een slepende zaak worden. Heeft de juridische actie van Nederland tegen het machtige Rusland enige kans van slagen? Topjurist W...

20-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Bouwen in het groen of in de stad? In twaalf jaar tijd zijn er een miljoen nieuwe woningen nodig. Waar gaan we die woningen bouwen? In de stad of toch in het groen? Een groep projectontwikkelaars pleit voor het laatste. Een debat tussen Bar...

13-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

KLM-topman Pieter Elbers. Een exclusief interview met KLM-topman Pieter Elbers over de samenwerking met Air France, de besluitvorming rond Schiphol en de vraag hoe duurzamer te vliegen. Aan de vooravond van de KLM-aandeelhoudersvergadering ...

06-05-2018 12:10

Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Buitenhof - Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Geen Nobelprijs voor de Literatuur. Het wereldberoemde instituut de Nobelprijs voor de Literatuur is nu ook besmet met het #MeToo-virus. Na een zinderend conflict besloten diverse leden van het Comité op te stappen. Te gast: Margot Dijkgraa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 75
  • Laatste uitzending op 14-10-2018 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord