Programma gemist?

De uit gele hesjes. In Frankrijk lijkt een de geest een lijkt uit de op tv fles. Wat begon met in met demonstraties tegen de aangekondigde belastingverhoging op de het brandstof, is een grote protestbeweging van tijdens 'gele hesjes' op geworden. tijdens Een week geleden door lieten demonstranten in Parijs naar een spoor van vernieling na. een op Auto's werden in brand gestoken en het winkels geplunderd. Ook het op tv in de provincie blijft het het onrustig. 'Les in gilets jaunes' het blokkeren daar al weken wegen naar en rotondes. Wat is in er aan uit de hand in Frankrijk? tijdens En wat op betekent dit door voor de positie van naar president Macron? In een Buitenhof een gesprek op tv met oud-correspondent het in Frankrijk van Pieter van den uit Blink en Frankrijkcorrespondent Marijn Kruk. in * Volkskrant-columnist een Sheila Sitalsing met leest een column. tijdens * De politiek in leider van het CDA, met Sybrand Buma, is uit te gast. D66 tijdens verwijt Buma dat een hij bij op discussies over het van klimaat voortdurend op de door rem gaat de staan. Komt er uit in Nederland voor van de afgesproken datum van 21 door december een een klimaatakkoord? En bij wie wordt van van de rekening neergelegd? de Verder praten we met Buma van over wat er tijdens in Frankrijk met de tijdens gele op hesjes gebeurt. Kan dat op tv ook in Nederland op gebeuren? in * De luchtvaart. Terwijl met in het Poolse Katowice een het klimaatakkoord op van Parijs in wordt uitgewerkt, valt de op dat één in grote vervuiler buiten schot blijft: de van luchtvaart. het En dat terwijl de met CO2-uitstoot wereldwijd tot recordhoogte tijdens stijgt. met Hoe kan dat? En: zet door de Nederlandse de vliegtaks van op zeven euro zoden aan het de door dijk? Aan tafel Pieter op tv Winsemius, oud-minister op tv van Milieu, en Steven van der het Heijden, CEO van met een reisorganisatie Corendon. * Financieel journalist uit Hella van Hueck bespreekt de internationale door kranten.

Genetische uit manipulatie, Opzienbarend op tv nieuws deze week: de Chinese wetenschapper het Jiankui He uit zou twee tijdens baby's genetisch naar hebben gemanipuleerd. Door zijn ingrijpen het zijn tweeling Lulu tijdens en Nana resistent op tegen Hiv, van zo meldde He tijdens op een op tv congres in Hong Kong. een De wetenschap reageerde geschrokken naar en verontwaardigd. Maar een wat is door er eigenlijk op tegen? Kondigt door deze doorbraak een met nieuw tijdperk door aan, waarin volop wordt de geëxperimenteerd met naar de verbetering van van de door mens? In Buitenhof een het gesprek met Guido de in Wert, op hoogleraar Biomedische Ethiek aan Maastricht University tijdens op en zojuist teruggekeerd uit Hong Kong, tijdens met en Corinne Ellemeet, Tweede het Kamerlid voor naar GroenLinks. * Trump en het Xi Jinping. het Een terugblik op de ontmoeting tussen in tijdens president Trump en zijn Chinese ambtsgenoot naar van Xi Jinping van zaterdagavond, na het afloop op van de top van de G20 van in in Buenos Aires. uit Is het ze gelukt de het oplopende handelsconflict tussen beide door grootmachten te naar bezweren? door In de studio: de auteur van op de recente biografie het van tijdens Xi Jinping, Ties Dams, en naar Amerika-deskundige de Koen Petersen. * Alex Brenninkmeijer. van de Een gesprek met oud-ombudsman een en lid van de Europese het Rekenkamer Alex uit Brenninkmeijer, over media, politieke het verruwing en leiderschap. tijdens * naar Buitenlandse kranten. Ann Demeester, directeur op van door het Frans het Hals Museum, las deze een week de buitenlandse kranten. naar *

Vandaag onder uit andere te gast: uit Wopke Hoekstra, uit Thierry Baudet, van Bram van Ojik, Eric van der een Burg, Liesbeth tijdens van op tv Rossum, Martijn Katan, naar Margriet Brandsma. - Marrakech-pact met o.a. op Thierry op tv Baudet Half december wordt tijdens in Marrakech een wereldwijd pact door ondertekend om illegale uit migratie tegen te gaan. tijdens een Gaat dat helpen, of uit heeft het uit pact een aanzuigende werking? uit Hierover gaan Bram van de Ojik een van GroenLinks en Thierry van Baudet van Forum voor de Democratie uit met elkaar in debat. - een Wopke Hoekstra Eindelijk witte door rook: naar alle naar verwachtingen sluiten Europese van regeringsleiders zondag naar een akkoord over de met voorwaarden waaronder de het Brexit gaat plaatsvinden. uit Wat betekenen de afspraken door voor het de Nederlandse portemonnee? in Is de kou nu uit op de door lucht? En hoe explosief is op tv de een situatie in Italië, nu de Europese uit het Commissie met een op tv miljardenboete dreigt? In Buitenhof uit een gesprek met van Wopke Hoekstra, minister het van Financiën de voor het CDA. - in Nationaal Preventieakkoord Nederlanders moeten gezonder gaan leven: van in minder alcohol en sigaretten, minder op suiker van en vet. Dat in staat in het Nationaal met Preventieakkoord dat afgelopen naar vrijdag is gepresenteerd. Aan het tafel: Eric de van der Burg, oud-wethouder van tijdens het Amsterdam en voorzitter op van de tafel Overgewicht van naar het van akkoord, Martijn Katan, uit oud-hoogleraar voedingsleer, en Liesbeth van naar Rossum, door internist en hoogleraar obesitas in Rotterdam. Margriet het met Brandsma las de buitenlandse uit kranten.

Stef in Blok. Minister van Buitenlandse van Zaken Stef Blok van is te gast. We met spreken met hem tijdens over op de Brexit, de moeizame op tv verhouding met Rusland en de een hoe we om een moeten gaan met de op Amerikaanse president Trump. * de Roofkunst. Veel Westerse musea van hebben het kunst in hun collectie die met naar is geroofd uit de op tv toenmalige koloniën. De Franse een president Macron op tv gooide onlangs de knuppel het in het hoenderhok: alle op koloniale roofkunst op tv moet 'tijdelijk of permanent' naar worden teruggegeven. tijdens Ook tijdens in Nederland speelt op tv de kwestie: duizenden museumstukken door zouden op dubieuze wijze door uit de op tv voormalige koloniën zijn gehaald. van Volgt Nederland door het Franse voorbeeld? En wat tijdens betekent dat voor met Nederlandse musea? op Te gast zijn: Wim op Hupperetz, uit directeur van de het Allard Pierson de Museum in Amsterdam, en Wouter uit Veraart, rechtsfilosoof en door hoogleraar aan de VU. op tv * het Barbara Ehrenreich. De Amerikaanse journalist uit een en schrijver Barbara op tv Ehrenreich noemt zichzelf een een professionele mythbuster. de Ze schreef verschillende van artikelen en boeken waarin met ze de mythe van de de uit Amerikaanse droom doorprikt. op tv Zo werkte ze maanden als serveerster naar en als winkelverkoopster tijdens om in te laten door zien dat je in op Amerika onmogelijk kan rondkomen op van op tv het minimumloon. Het boek hierover 'Nickel door op tv and dimed: on tijdens (not) getting by in de America' betekende in 2001 naar haar in internationale doorbraak. Volgende tijdens week ontvangt Barbara Ehrenreich uit de prestigieuze in Erasmusprijs uit handen van in Koning Willem-Alexander. * Schuim en het As: Jeroen met Smit. Columnist Jeroen Smit uit ontleedt het de reacties op tv op het Brexit-akkoord van in afgelopen week.

Column Ferry met Mingelen. Politiek journalist naar Ferry Mingelen zal in een column op lezen over het kinderpardon. * een Herman Van uit Rompuy. Geen naar memoires, maar het Anti-memoires, zo heeft oud-voorzitter van met de Europese naar Raad Herman Van Rompuy de zijn laatste in boek genoemd. van Geen herinneringen, maar op tv levenslessen die hij tijdens tijdens zijn indrukwekkende loopbaan heeft naar opgedaan. Hij was niet in alleen de de eerste het 'president' van Europa, maar door ook premier van tijdens België en minister van met Begroting tijdens aldaar. Welke lessen heeft hij in het een de politiek geleerd? Hoe van verklaart hij de aantrekkingskracht tijdens van op tv het populisme? En hoe kijkt hij van naar de brexit? uit Een gesprek naar met de Herman Van Rompuy. in * Lessen uit de met crisis. Tien jaar na het naar begin van de met financiële crisis uit blijven de tijdens schandalen zich in opstapelen: witwaspraktijken en een recordboete bij de ING, een de miljardenfraude met dividendbelasting in op tv verschillende Europese door landen, een schikking van op tv bijna op 300 miljoen euro in een met witwaszaak een van een het Rabo-dochter in Amerika. Hebben banken eigenlijk van wel wat op tv geleerd van de op crisis? op tv We praten daarover met Rabobank-topman het Wiebe Draijer. * tijdens Zwartkijkers. Zwart-witpredikers het zijn zwartkijkers: volgens publicist een Herman Vuijsje met is er sprake van van overdrijving en generalisering met als een het gaat om het verschil uit tussen zwart op tv en wit. van Over zijn boek Zwartkijkers van gaat hij tijdens in discussie met de een Vlaamse schrijver tijdens en columnist Dalilla Hermans. * het Schuim de en As. De buitenlandse kranten worden met besproken door uit Ann van Demeester, directeur van het een Frans Hals een Museum.

De in midterms. De verkiezingskoorts in de de Verenigde Staten het is, met nog op een paar tijdens dagen te gaan, tijdens tot een hoogtepunt gestegen. Aanstaande een op tv dinsdag kiezen de het Amerikanen bij de een midterms de nieuwe een leden voor het naar Congres. Een cruciaal een moment in het presidentschap tijdens van president op Trump. Lukt het de naar Republikeinen om hun uit meerderheid in het Huis van van tijdens Afgevaardigden en in de Senaat de te behouden? En wat met staat er voor tijdens president door Trump op het met spel? In naar Buitenhof een gesprek met over de midterms van met publicist en columnist Derk Jan naar Eppink en de Sara in Polak, universitair docent uit American Studies aan de de Universiteit Leiden. * Vaccineren. naar Het in verzet tegen vaccineren beperkt zich op al lang uit niet meer tot orthodox een christelijke kringen. Steeds meer een mensen de in alle lagen van met de bevolkingen hebben door hun twijfels. Een verontrustende uit ontwikkeling, vindt op de medische wereld. op Anderen zijn het daarmee op oneens, de onder wie de Nederlandse met Vereniging met Kritisch Prikken (NVKP). op Binnenkort gaat staatssecretaris tijdens van Volksgezondheid Blokhuis (ChristenUnie) met de een standpunt naar de door Tweede Kamer. een Aan tafel: Anne-Marie van met Raaij, voorzitter met van NVKP, Mascha Kamphuis, op tv door voorzitter AJN Jeugdartsen, en het Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid in voor door de PvdA. * met Het vrije internet. Het internet: ooit door bedoeld op als platform voor het door vrijelijk uitwisselen op van informatie en opvattingen. op tv Radicale informatiedemocratisering, op tv vrij van overheidsbemoeienis en van gebaseerd een op de ideologie van in individuele vrijheid, van zou als vanzelf leiden van tot een betere wereld. tijdens Is de die belofte in tijden van fake op door news en desinformatie het nog wel waar te maken? een Kan door de sector wel zonder strengere regulering? van In Buitenhof met een gesprek met Marleen in Stikker, oprichter en van directeur een van Waag, en uit Boris Veldhuijzen in van Zanten, internetondernemer op tv en CEO van The Next in Web.

Toekomst van van onze ziekenhuizen. naar Twee ziekenhuizen failliet in het één week. Als op gevolg tijdens worden operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst de en gaan op tweeduizend banen verloren. Gaat naar dit met met meer ziekenhuizen gebeuren? Wat is op tv er op de tegen om langer te op reizen door voor betere zorg? op tv Blijft specialistische zorg een in de naar toekomst toegankelijk voor het iedereen? Te gast: Martin in van Rijn, de voorzitter van de van Reinier Haga Groep en oud-staatssecretaris een van VWS, en in Jaap Maljers, de zorgondernemer. * Afscheidsinterview met Piet van Hein Donner. in Jarenlang was de hij minister op tv van Justitie en door later van Sociale Zaken. Sinds van 2011 is uit Piet Hein Donner vicepresident van een het de Raad van State. Vanuit met dit hoge tijdens college van staat van beoordeelde hij nieuwe wetten van en gaf hij de uit de regering (on)gevraagd advies het over een breed scala op tv aan onderwerpen. Aanstaande woensdag de zwaait hij af. het Hoe kijkt op hij terug op deze een bijzondere periode? Zijn op we wel zuinig genoeg een op onze naar traditionele op tv instituties en democratische verworvenheden? En tijdens ziet hij ruimte met voor staatsrechtelijke op tv vernieuwing? * het Burgeroorlog Jemen. Mark Lowcock, verantwoordelijk in voor humanitaire naar hulp bij de van Verenigde Naties, het luidt de noodklok voor een met hongersnood van door ongekende omvang op tv in Jemen. Ook door de moord op op de op tv Saoedische het journalist Jamal Khashoggi is de oorlog een in Jemen opnieuw tijdens onder de aandacht een een gekomen. Wat is er in Jemen door aan de hand? op En welke rol het speelt op tv Saoedi-Arabië in deze oorlog? door Een gesprek met in arabist en jurist Laila van van al-Zwaini, die jarenlang in uit Jemen heeft gewoond. * Schuim van en As: Margriet het Brandsma. De Duitse in kranten over de tijdens uit cruciale verkiezing in deelstaat Hessen van worden besproken in door journalist en voormalig tijdens Duitsland-correspondent Margriet in Brandsma.

Het onderduiken van van burgemeester Jos Wienen op van een Haarlem is tijdens het laatste in een uit lange reeks van incidenten. het Is het tij naar nog te naar keren? Een gesprek door hierover met op Wim van de Donk, op commissaris van de een Koning in in de provincie Noord-Brabant. * Het afschaffen door van op de dividendbelasting naar is sinds deze week definitief een van van de baan. Maar de relatie op tussen de naar top van het bedrijfsleven, de het politiek tijdens en de samenleving is op verstoord. van De voorzitter van VNO-NCW, Hans de een van Boer legt uit de wat doet hij om die relatie op tv van te verbeteren en wat tijdens de lessen zijn die een hij van de tijdens afgelopen periode het heeft geleerd. * Een gesprek van met Laila al-Zwaini, op arabist en jurist, uit door Martijn van Helvert, een Tweede Kamerlid voor het CDA, naar en door Mark Blaisse, historicus en schrijver over op de dood van met journalist Khashoggi. * van In Schuim tijdens en As publicist een Jeroen Smit in over de tussentijdse verkiezingen op tv in de naar VS.

* de Politiek en bedrijfsleven. De irritaties in tussen politiek en tijdens bedrijfsleven zijn in de afgelopen de weken flink de opgelopen. Deze week bezocht een de zware delegatie naar commissarissen van grote bedrijven tijdens premier Rutte om op tv hun zorgen te uiten op tv in over de verslechterde tijdens verhouding. Waarom is die van verhouding zo slecht op tv en hoe zit uit het met het maatschappelijk draagvlak met voor grote bedrijven? op op tv In Buitenhof: een gesprek met van Antony Burgmans, oud-topman met van op Unilever, en Henk Nijboer, Tweede het Kamerlid voor de PvdA. een * tijdens Diederik Samsom op over duurzaamheid. De overheid is door verplicht zorg te uit dragen de voor minimaal 25 in procent minder CO2-uitstoot in 2020. uit Die uitspraak door deed de rechter uit deze week in de Urgenda-zaak. met Ook was een er nog een de uitspraak van het IPCC tijdens dat de opwarming door van de door aarde veel te een snel blijft gaan op en dat de uit klimaatdoelen op van Parijs bij uit lange na niet worden gehaald. Hoe op moet Nederland duurzamer het met worden en wie gaat naar voor de kosten uit opdraaien? In naar Buitenhof: een gesprek met met Diederik Samsom, oud-partijleider de van de in PvdA en tegenwoordig met voorzitter van de Klimaattafel in Gebouwde omgeving. * Verkiezingen het in Antwerpen. Wie naar wordt de naar grote winnaar van naar de gemeenteraadsverkiezingen in door Antwerpen? In heel België door zijn de ogen op tv deze op tv zondag op Antwerpen op tv gericht, want de uitslag tijdens hier is een graadmeter een voor de op tv landelijke verkiezingen volgend jaar. Zes uit van jaar geleden kwam Bart uit de Wever, voorman van het de Vlaams-nationalistische N-VA, als op nummer met een uit de bus. op Het lukte hem naar om kiezers van het naar extreemrechtse Vlaams met Belang los te weken tijdens en burgemeester te de worden van met de grootste stad naar van in Vlaanderen. Het is onzeker of een hij deze positie weet uit te behouden. Er naar is kritiek de op op tv zijn aanpak van drugscriminaliteit en hij de heeft de afgelopen in jaren uit als burgemeester geen naar vrienden gemaakt binnen de de Antwerpse coalitie en uit oppositie. In Buitenhof: een op tv met gesprek over de tijdens Antwerpse verkiezingen met Gerolf Annemans, op tv Europarlementariër namens Vlaams Belang, van en door Geert van op tv Istendael, gemeenteraadslid in Antwerpen, tijdens schrijver en in publicist. * Schuim en As. Columnist door Margriet Brandsma door bespreekt de de verkiezingen in het Duitse Beieren tijdens op zondag met 14 naar oktober.

Sheila Sitalsing leest op een column een over de dreun naar in Den Haag een na het besluit de van Unilever van om in naar Engeland te blijven. * Arrestatie Russische op tv uit spionnen. De ongekend openhartige persconferentie over het de door arrestatie van vier Russische het spionnen met eerder dit jaar in Den Haag door was wereldnieuws. In met Buitenhof praten we uit tijdens over de achtergronden van de op gezamenlijke met operatie van Nederlandse en Britse op veiligheidsdiensten. * Ingrid een van Engelshoven. Een de gesprek met onderwijsminister met Ingrid van in Engelshoven. Moet er met iets gebeuren tijdens aan de toevloed het van buitenlandse studenten aan Nederlandse een universiteiten? En op tv hoe moet het tijdens verder met haar partij, D66, op die maar in niet uit het uit dal klimt? op * American uit JailNadat zijn beste vriend van de in middelbare school zelfmoord van heeft gepleegd, uit gaat de Amerikaanse regisseur in de en Oscarwinnaar Roger Ross van Williams terug naar zijn tijdens geboorteplaats. Bijna al zijn door vrienden van vroeger het blijken in de door op gevangenis te hebben gezeten van of zitten daar nu nog met steeds. Waarom is naar het door leven van Williams zo anders het met is gelopen dan dat van op zijn vrienden? In de in documentaire door American Jail gaat Williams op van op onderzoek uit. Hij houdt daarbij het door Amerikaanse gevangenissysteem op tv kritisch tegen het de licht. In Buitenhof vertelt op tv Williams over de de uitzichtloze carrousel van waar door vooral zwarte Amerikanen de in terecht zijn gekomen. * Schuim door en As. uit RTL-correspondent Eveline Rethmeier las tijdens de Italiaanse met kranten van over de oplopende spanning uit tussen Brussel en Rome naar de aanleiding van het de op begroting van het nieuwe rechts-populistische in kabinet.

Arrestatie terreurverdachten. door Eeen gesprek naar met aanleiding tijdens van de arrestatie van zeven uit terreurverdachten afgelopen donderdag. Nederland de is daarmee volgens naar Justitie door ontkomen aan een een zware terroristische aanslag. Drie van tijdens de op zeven opgepakte verdachten het waren al eerder in met beeld bij Justitie. Hoe naar effectief zijn tijdens de deradicaliseringsprogramma's met eigenlijk? In de studio: hoogleraar door Terrorisme op tv en Contraterrorisme Edwin een Bakker en een deradicaliseringsexpert Amy-Jane Gielen. * Lodewijk op Asscher. naar Een gesprek met PvdA-fractieleider Lodewijk tijdens Asscher over de omstreden van plannen om uit scheefwonen tegen te gaan. uit En over met het op uitblijven van succes voor zijn op partij, door die maar stil blijft op tv staan in de peilingen. tijdens Is de een PvdA wel links van genoeg? * een #MeToo. Bijna elke week de is er wel een op nieuwe #MeToo-affaire. Deze week uit vond de door emotionele hoorzitting op plaats rond de benoeming van van van de nieuwe Amerikaanse een opperrechter, die wordt beschuldigd van seksueel met naar wangedrag tijdens zijn schooltijd. Is de het discussie niet aan op tv een het ontsporen? En wat is de een tijdens rol van de media? Een debat tijdens tussen twee advocaten: in Gabi met van Driem en de Peter Plasman. het * Schuim en As. Financieel naar journalist Jeroen Smit las door de kranten. van Zijn column naar gaat over het tijdens geheugen van Mark Zuckerberg, Elon het Musk de en de kandidaat tijdens voor het Supreme naar Court.

Er door moet meer geld naar de op tv bestrijding van door cybercrime van en de aanpak van ondermijnende van criminaliteit, maakte met het kabinet op Prinsjesdag bekend. door Is de het voldoende? Wat moet je in beginnen met de de nieuwe generatie uit criminelen, die zich op nergens op meer iets van aantrekt? naar En hoe is naar de megaschikking met ING tot op tv het stand te komen? Een de gesprek met Gerrit van der de Burg, voorzitter van van het College van naar procureurs-generaal. tijdens * Als er van niets gebeurt, wonen hier op tv in 2060 20 miljoen door mensen. door Wanneer is Nederland te een vol? Deze vraag op is niet door langer taboe binnen de op politiek. Premier Rutte op kondigde afgelopen vrijdag een op onderzoek aan op naar tijdens de bevolkingsgroei in Nederland. Is de die op bevolkingsgroei te beïnvloeden en hoe een moet tijdens je dat doen? naar Een debat tussen in Paul Scheffer, hoogleraar van Europese studies, en Leo Lucassen, door directeur van het het Internationaal Instituut voor Sociale tijdens tijdens Geschiedenis. * Hoe kijken met de voorzitters van de tijdens jongerenorganisaties van van het CDA, een de VVD en de naar SP terug op de het Algemene Politieke op Beschouwingen? Wat vinden van zij van de uit soms ongekend harde van en persoonlijke op toon die daar werd op aangeslagen? In de een studio: Lisa de Leeuw van een een ROOD, de jongerenafdeling in van de SP, Splinter Chabot van tijdens tijdens de JOVD en Lotte Schipper van uit het naar CDJA.

Jesse door Klaver. Veel goed nieuws in het de uitgelekte uit miljoenennota, die volgende in week op Prinsjesdag van wordt in gepresenteerd. In Buitenhof met een vooruitblik met de fractieleider van van in GroenLinks, Jesse Klaver. * Vrouwen in op tv de politiek. Nederland tijdens bungelt onderaan alle door Europese ranglijsten van als het gaat om door in vrouwen op de arbeidsmarkt. tijdens Dat kost de Nederlandse uit economie een minstens 114 miljard, berekende adviesorganisatie van McKinsey in een door rapport dat deze door week verscheen. op Hoe kan het een dat Nederlandse een vrouwen zoveel minder werken het dan het Europese gemiddelde op en dat er zo uit weinig vrouwen met in de top van op het bedrijfsleven door zitten? de Een discussie met op Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid voor met de naar VVD, management consultant Bercan Günel en tijdens Julia naar Wouters, publicist en naar voormalig politiek adviseur van van Lodewijk Asscher. * Koos naar van Dam. uit Oud-gezant in de Syrië Koos van Dam op tv over de Nederlandse naar steun aan oppositiegroepen naar die op een een lijst van terroristische op organisaties staan, op zoals Nieuwsuur eerder deze een week onthulde. het * Schuim en As: in Jeroen Smit. naar Aandacht voor het buitenlandse tijdens nieuws op tv in Schuim en As, deze uit week met publicist naar Jeroen door Smit.

Hoe gaat op het minister Cora van op tv Nieuwenhuizen op van Infrastructuur en Waterstaat een lukken naar het milieuvraagstuk in naar de luchtvaart beheersbaarder te maken en tijdens van wat voor kosten zijn daarmee op tv gemoeid? * De naar psychiatrie de worstelt met de euthanasie van psychiatrische een patiënten. Een gesprek op tv met van Steven Pleiter, directeur van op de Levenseindekliniek, en een Damiaan tijdens Denys, voorzitter van de het Nederlandse Vereniging uit van Psychiaters. * Burgemeesters die worden tijdens bedreigd, een gemeentehuis tijdens dat in vlammen een opgaat uit en criminelen die van infiltreren in het de lokale bestuur. Een in gesprek met drie bestuurders: een Marco Pastors, directeur Nationaal op Programma Rotterdam Zuid, op Jan Boelhouwer, burgemeester naar de van Gilze en Rijen, tijdens en Wil naar Houben, burgemeester van Voerendaal. het * Hoogleraar op tv Nederlandse en politieke met geschiedenis Remieg Aerts (UvA) leest een het column over het een persoonlijke uit als politiek. de * Aandacht voor het buitenlandse de nieuws in door Schuim en As, deze van week met NRC-columnist uit Tom-Jan in Meeus.

Misbruik tijdens in de Rooms-Katholieke Kerk. Een met unicum binnen door de katholieke op kerk: een hoge functionaris, met aartsbisschop Viganò, die paus een op Franciscus oproept om af de te treden omdat de door paus zou naar hebben weggekeken uit bij een Amerikaanse misbruikzaak. in De zaak staat op tv niet op zichzelf. een In Buitenhof uit een gesprek met op advocaat Jan Boone over de juridische in implicaties. een * Tien van jaar na het door begin van de financiële crisis. Jeroen van Dijsselbloem, voormalig op PvdA-minister van het Financiën, schreef met een boek waarin hij tijdens terugkijkt op de eurocrisis. Wat tijdens zijn de lessen op tv die we uit tijdens in die crisis kunnen trekken? En van zijn we nu uit minder kwetsbaar voor een naar eventuele nieuwe op crisis? Hij naar gaat daarover in gesprek met een oud-Tweede Kamerlid Kees van Vendrik door (GroenLinks), tegenwoordig hoofdeconoom bij uit de op tv Triodos Bank. * De naar burn-outepidemie. Eén door op de zeven een werknemers kampt met burn-outklachten. Wordt de Nederland steeds zieker? een Of wordt een de diagnose te makkelijk gesteld? op In Buitenhof op een debat tussen Witte de Hoogendijk, hoogleraar psychiatrie met aan het Erasmus van het MC, Bregje Hofstede, schrijver, en de Christiaan in Vinkers, psychiater aan tijdens het VUmc.* Schuim en As. Aandacht de voor het tijdens buitenlandse het nieuws met oud-Duitslandcorrespondent Margriet op tv Brandsma.

december 2018
09-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De gele hesjes. In Frankrijk lijkt de geest lijkt uit de fles. Wat begon met demonstraties tegen de aangekondigde belastingverhoging op brandstof, is een grote protestbeweging van 'gele hesjes' geworden. Een week geleden lieten demonstrante...

02-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Genetische manipulatie, Opzienbarend nieuws deze week: de Chinese wetenschapper Jiankui He zou twee baby's genetisch hebben gemanipuleerd. Door zijn ingrijpen zijn tweeling Lulu en Nana resistent tegen Hiv, zo meldde He op een congres in Ho...

25-11-2018 12:10

Buitenhof: o.a. Thierry Baudet

Buitenhof - Buitenhof: o.a. Thierry Baudet

Vandaag onder andere te gast: Wopke Hoekstra, Thierry Baudet, Bram van Ojik, Eric van der Burg, Liesbeth van Rossum, Martijn Katan, Margriet Brandsma. - Marrakech-pact met o.a. Thierry Baudet Half december wordt in Marrakech een wereldwijd...

18-11-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Stef Blok. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok is te gast. We spreken met hem over de Brexit, de moeizame verhouding met Rusland en hoe we om moeten gaan met de Amerikaanse president Trump. * Roofkunst. Veel Westerse musea hebben kuns...

11-11-2018 12:35

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column Ferry Mingelen. Politiek journalist Ferry Mingelen zal een column lezen over het kinderpardon. * Herman Van Rompuy. Geen memoires, maar Anti-memoires, zo heeft oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zijn laatste boek g...

04-11-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De midterms. De verkiezingskoorts in de Verenigde Staten is, met nog een paar dagen te gaan, tot een hoogtepunt gestegen. Aanstaande dinsdag kiezen de Amerikanen bij de midterms de nieuwe leden voor het Congres. Een cruciaal moment in het p...

28-10-2018 13:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Toekomst van onze ziekenhuizen. Twee ziekenhuizen failliet in één week. Als gevolg worden operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst en gaan tweeduizend banen verloren. Gaat dit met meer ziekenhuizen gebeuren? Wat is er op tegen om lang...

21-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het onderduiken van burgemeester Jos Wienen van Haarlem is het laatste in een lange reeks van incidenten. Is het tij nog te keren? Een gesprek hierover met Wim van de Donk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant. * Het afsc...

14-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

* Politiek en bedrijfsleven. De irritaties tussen politiek en bedrijfsleven zijn de afgelopen weken flink opgelopen. Deze week bezocht een zware delegatie commissarissen van grote bedrijven premier Rutte om hun zorgen te uiten over de versl...

07-10-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sheila Sitalsing leest een column over de dreun in Den Haag na het besluit van Unilever om in Engeland te blijven. * Arrestatie Russische spionnen. De ongekend openhartige persconferentie over de arrestatie van vier Russische spionnen eerde...

30-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Arrestatie terreurverdachten. Eeen gesprek naar aanleiding van de arrestatie van zeven terreurverdachten afgelopen donderdag. Nederland is daarmee volgens Justitie ontkomen aan een zware terroristische aanslag. Drie van de zeven opgepakte v...

23-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Er moet meer geld naar de bestrijding van cybercrime en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend. Is het voldoende? Wat moet je beginnen met de nieuwe generatie criminelen, die zich nergens meer ie...

16-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver. Veel goed nieuws in de uitgelekte miljoenennota, die volgende week op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. In Buitenhof een vooruitblik met de fractieleider van GroenLinks, Jesse Klaver. * Vrouwen in de politiek. Nederland bungelt...

09-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Hoe gaat het minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat lukken het milieuvraagstuk in de luchtvaart beheersbaarder te maken en wat voor kosten zijn daarmee gemoeid? * De psychiatrie worstelt met de euthanasie van psych...

02-09-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Een unicum binnen de katholieke kerk: een hoge functionaris, aartsbisschop Viganò, die paus Franciscus oproept om af te treden omdat de paus zou hebben weggekeken bij een Amerikaanse misbruikzaak. De za...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 84
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord