Programma gemist?

Bouwen door in het groen of naar in op tv de stad? In twaalf op jaar tijd het zijn er een miljoen nieuwe woningen uit nodig. een Waar gaan we op die woningen bouwen? de In de stad met of toch in het een groen? Een groep projectontwikkelaars naar het pleit voor het laatste. tijdens Een debat tussen Bart een van Breukelen, voorzitter van door de Vereniging van op tv Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen tijdens (NEPROM), op tv en Paulus naar Jansen, wethouder wonen in tijdens de gemeente Utrecht. door * Millennials. Millennials: jongeren die een tussen 1980 uit en 2000 geboren zijn uit worden tijdens gezien als individualistische op smartphone-zombies. Tegelijkertijd is een hun toekomstperspectief niet rooskleurig, een omdat een ze armer dan naar hun ouders zullen zijn. Hoe zit de het met het in engagement van deze van groep? op tv En hebben jonge mensen in nog vertrouwen door in de politiek? Een in gesprek tussen door drie generatiegenoten: Hadjar uit Benmiloud, oprichter van tijdens het feministisch naar platform Vileine, Lotte Schipper, voorzitter van van een het CDJA, en door Joost de Vries, een schrijver en journalist door bij De Groene Amsterdammer. * Thorbecke naar wil van het. Johan Rudolph Thorbecke met is een op tv Nederlandse politicus het en wetenschapper die een onuitwisbare invloed van gehad met heeft op ons door staatsbestel. De grondwet, de kieswet, in op de gemeentewet en de wet door op de parlementaire enquête door zijn door tijdens hem door tot stand gekomen. Remieg op Aerts, hoogleraar in Nederlandse en Politieke Geschiedenis, schreef de een biografie 'Thorbecke wil op het'. * uit Column: Sheila Sitalsing. Volkskrant-columnist naar Sheila in Sitalsing leest aan het begin de van de uitzending de een column met over op tv de actualiteit. * Schuim in & As: een Sandra Phlippen. Aandacht voor het tijdens buitenlandse nieuws van in Schuim & As, op tv dit keer in met Sandra op Phlippen.

KLM-topman Pieter op tv Elbers. Een exclusief tijdens interview met in KLM-topman Pieter tijdens Elbers over de samenwerking met door Air France, de van besluitvorming rond Schiphol en op de uit vraag hoe duurzamer in te vliegen. Aan de naar vooravond van de KLM-aandeelhoudersvergadering de en het tijdens Tweede het Kamerdebat blikt de op tv CEO vooruit op de grote uitdagingen de in waar de luchtvaartmaatschappij voor staat. op tv * Libris naar Literatuurprijs-winnaar Murat Isik. Murat naar Isik won het maandag de Libris Literatuurprijs uit voor zijn het boek 'Wees onzichtbaar'. tijdens Hij droeg de prijs op het aan de Bijlmer, met de wijk die in een cruciale rol in speelt naar in het boek. Het het centrale van thema van het boek is naar overleven: overleven thuis, overleven op tv uit in de wijk met en overleven op school. Murat Isik naar over 'Wees onzichtbaar'. met * naar Schuim & As. het Aandacht voor van het buitenlandse nieuws in Schuim & van een As, deze week met met publicist Jeroen op tv Smit.

Geen door Nobelprijs voor van de Literatuur. Het wereldberoemde in instituut de in Nobelprijs voor de Literatuur is een nu ook een besmet met het #MeToo-virus. de Na een op tv zinderend conflict besloten diverse leden de van het met Comité met op te stappen. Te gast: Margot de Dijkgraaf, op literair criticus en naar Intendant literatuur bij de Nederlandse door ambassade in Parijs. uit Zij hield vorig met jaar op een rede voor de naar Koninklijke in Academie van Wetenschappen het over de Nobelprijs voor met de Literatuur. * een Het DNA van Polen en naar op Hongarije. De Europese Commissie kwam met tijdens met een voorstel om lidstaten met sancties op te leggen door als ze niet het meer in de het pas lopen met Europese tijdens beginselen op naar het gebied tijdens van de de rechtstaat en de de democratie. Maar hoe wordt er in op tv tijdens die landen zelf naar hun uit democratie gekeken? Begrijpen de tijdens Europese lidstaten elkaar in voldoende? door En hoe fundamenteel het kunnen opvattingen van elkaar verschillen naar binnen één een Europese Unie? Een naar gesprek over van het Poolse- en het van Hongaarse perspectief met van Pieter van Os, tijdens schrijver, journalist en al op tv 4 jaar uit woonachtig in Polen, en op Dzsingisz Gabor, oud-staatssecretaris met tijdens voor het CDA en Hongaar met van geboorte. * Onvrede op tv met de met SP. Een een week geleden tijdens stapten vijf van de acht Limburgse van SP-Statenleden op op uit onvrede in over de koers het van hun partij. Ook van SP-gedeputeerde Daan uit Prevoo legde zijn tijdens functie neer. met Is dit een op tv regionale kwestie of een door symptoom van een groter probleem van binnen de SP? naar naar Een gesprek met de opgestapte SP-gedeputeerde van Daan Prevoo. het * Schuim & As op Aandacht voor een het buitenlandse nieuws naar deze week het met publicist Hubert uit Smeets.

Gerdi Verbeet, voorzitter naar van Nationaal Comité in 4 en 5 een mei, op tv en Esther Voet, hoofdredacteur uit van het Nieuw Israëlitisch uit Weekblad, het analyseren de uit betekenis van 4 van en 5 mei, juist met in een tijd dat op er een in Europa sprake is van het opkomend tijdens antisemitisme. * 1 mei naar is de van Dag van de Arbeid: een door feestdag voor op de arbeidersbeweging. Maar uit is er uit wel reden tot feest? van Want hoewel de het Nederland economisch voor op de wind gaat, stijgen de een inkomens met nauwelijks en rukt het flexwerk in onverminderd naar op. Gaat het de vakbeweging een lukken om een naar vuist op te maken en de de race naar beneden in te stoppen? In Buitenhof de een gesprek op met Han Busker, voorzitter naar van de van FNV. door * 'Een industrielandschap met het betongras voor turbokoeien waarin door geen grutto, van geen scholekster op tv of geen kievit meer te vinden op is,' zo met omschrijft Jantien de door Boer op het Nederlandse platteland in haar pamflet naar Landschapspijn. Al in jaren zijn de onze Nederlandse boeren en de tuinders, na met de Verenigde Staten, tijdens tweede voedselexporteur van de wereld. met Over de toekomst met van het tijdens landschap een debat in tussen Helma Lodders, Tweede van Kamerlid voor de de VVD, en Jantien de op de Boer, schrijver en journalist. * door Aandacht een voor het buitenlandse nieuws in in Schuim & van As, deze week op met uit oud-Duitslandcorrespondent Margriet Brandsma.

Column: uit Tom-Jan Meeus. Aan het met begin leest op tv NRC-journalist Tom-Jan Meeus uit een column. * Wim Pijbes tijdens uit over Droom en Daad. een De nieuwe opdracht van Wim het op tv Pijbes als directeur van de op tv Stichting Droom en Daad: in Rotterdam weer tijdens op de op tv culturele kaart zetten voor elke de op tv inwoner van de de stad. Zo lanceerde een hij onlangs de het Feniksloods. Maar wat staat op tv er nog meer op met stapel? En een hoe ziet hij het museum tijdens van de het toekomst? Volgend weekend is naar de Pijbes één van de van sprekers op op tv de Art Leaders uit Conference in Berlijn. * Alexander de Münninghoff. het De vijandigheid tussen Rusland en het van Westen is een gevaarlijker naar dan tijdens de een Koude Oorlog. Dat zei de Russische op tv minister van tijdens Buitenlandse Zaken, Lavrov, tijdens in een interview tijdens deze week. tijdens Toch maande Poetin zijn uit medewerkers uit om een minder agressieve toon naar aan een te slaan tegen de van Amerikanen. Zijn de Russen met bang voor escalatie? En de met begrijpt het Westen op tv de Russen wel voldoende? Een gesprek van met naar Ruslandkenner, schrijver met en oud-correspondent in Moskou Alexander Münninghoff. tijdens * op tv Hitler, Verwoerd, Mandela het en ik. van Geen fantast had het zo gek op tv kunnen verzinnen. een Zo omschrijft haar goede een vriend schrijver tijdens Tom met Lanoye het bijzondere levensverhaal van van de met Zuid-Afrikaanse schrijver en onderzoeksjournalist Marianne de Thamm. de Haar vader was nazi en een piloot op tv bij de Luftwaffe. in Haar moeder was door een ongeletterde Portugese werkster uit naar een communistische op familie. Haar van ouders verhuisden naar Zuid-Afrika, naar waardoor Marianne opgroeide in een de totalitair uit land tijdens de hoogtijdagen van tijdens de de apartheid. Hoe leer op tv je in die omgeving met om fatsoenlijk, eerlijk uit en rechtvaardig te op worden? Thamm zette naar haar levensverhaal naar op papier in het boek een 'De ondraaglijke blankheid door van op tv het bestaan'.

Minister van Defensie van Ank Bijleveld. de Amerika vuurde vrijdagnacht op raketten af op Syrië een ter vergelding van in het tijdens gebruik van een gifgas door Assad. Minister Ank op Bijleveld (CDA) reisde deze uit het week naar Washington op tv om met haar Amerikaanse uit collega Mattis door te overleggen over de crisis rond naar Syrië, de missie op in op tv Afghanistan en op tv de Russische dreiging. De Amerikanen willen van vooral in weten of Nederland naar zijn door de NAVO op verplichte tweeprocentnorm gaat op halen. Een gesprek over op tv een oorlog rond Syrië, militaire dreigingen en de verplichtingen, en de haar eigen nieuwe defensienota. door * Hubert naar Smeets. 'De een Koude Oorlog een is terug van weggeweest. En op ditmaal in een uit ergere vorm.' Met deze in een woorden opende secretaris-generaal van de het VN, António Guterres, afgelopen door tijdens week een vergadering. De vergeldingsactie van naar tijdens de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië op in in Syrische doelen van vrijdagavond leidde tot op tv uit de waarschuwing van Rusland dat een 'dergelijke door acties niet zonder consequenties uit zullen blijven.' de Ruslandkenner Hubert Smeets keerde tijdens gisteravond terug uit Moskou. * tijdens het Prins Constantijn. Nederland kan Silicon Valley de overvleugelen, een aldus Prins door Constantijn. Als Special het Envoy voor de een StartupDelta werkt de prins sinds medio door 2016 aan een het beter ondernemersklimaat voor een startende tech-bedrijven. Wat van moet er door veranderen, wil Nederland kunnen op concurreren met succesvolle van naar startups in China en de VS? uit En wat op kan op Nederland leren van het schandaal van rondom Facebook? in * Schuim in & As. Aandacht uit voor het buitenlandse nieuws naar in Schuim het & As, deze week in met publicist Jeroen tijdens Smit.

Inperking van op de van vrijheid van meningsuiting. De door radicale imam uit Fawaz Jneid haalde op Facebook zo het een hard uit naar Ahmed door Aboutaleb dat de Rotterdamse burgemeester door nu onder tijdens beveiliging moet leven. uit Maar op de imam wordt niet vervolgd, met omdat hij binnen tijdens de grenzen van naar de wet zou opereren, van op tv zei het Openbaar Ministerie een deze week. Het gevolg: grote op tv in commotie in de Tweede een Kamer. Minister Grapperhaus wil nu naar de een wet veranderen. Over de vervolging de van tijdens Fawaz Jneid en de met gevolgen van de wetsverandering een uit debat tussen Paul Cliteur, tijdens hoogleraar rechtswetenschap aan de van Universiteit naar Leiden - hij schreef onlangs met het van boek In Naam van God, tijdens een boek over de naar wortels van religieus in op terrorisme - en Tamar de tijdens Waal, jurist en politiek van door filosoof aan de Erasmus Universiteit in in Rotterdam. door * Erdogan en de op EU. met De Turkse president Erdogan op en de Europese leiders het probeerden deze uit week in het Bulgaarse Varna met de relaties in te verbeteren. Het leverde op niets het op. Welke betekenis heeft dit op voor de met toetredingsonderhandelingen van Turkije het en welke rol naar speelt de het Turkijedeal? Op 17 uit april komt de met Europese Commissie met een naar oordeel over een een lidmaatschap van het land. het Kati op tv Piri (PvdA), Turkije-rapporteur op tv van het Europees Parlement, maakt het alvast de balans de op. * Kloof tijdens tussen arbeid tijdens en kapitaal. tijdens De Nederlandse economie draait naar als een tierelier. We uit merken dit alleen naar nog niet op echt aan met onze portemonnee. Klaas op tv Knot van op tv DNB en IMF-directeur Christine Lagarde naar pleitten op tv daarom al voor op een stijging van de lonen. een In tegenstelling tot de door lonen, met stijgen de bedrijfswinsten de wel. De discussie over de in verdeling tussen arbeid naar en kapitaal in lijkt daarmee de weer terug van naar weggeweest. In Buitenhof een debat een met Sylvester Eijffinger, van hoogleraar financiële economie, van het Bas van Bavel, hoogleraar de transities van economie en een samenleving en van onderzoeksjournalist Mirjam de Rijk. * door Schuim & As. op tv Aandacht in voor het buitenlandse op tv nieuws met universitair docent in aan de Erasmus Universiteit in Sandra naar Phlippen.

Column van uit Sheila uit Sitalsing. Volkskrantcolumnist Sheila naar Sitalsing leest een gesproken column over op tv de gemeenteraadsverkiezingen. tijdens * Na van de verkiezingen. Nooit eerder deden naar de lokale uit partijen het door zo goed op bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraar van politicologie Tom van der Meer, in historicus een Geerten Waling en VVD-prominent Hans op Wiegel gaan op zoek door naar op de aantrekkingskracht tijdens van die lokale van partijen. Ze analyseren diepere achterliggende trends naar en onderstromen en uit de op tv problemen van de met traditionele partijen. uit Maar ook: waarom scoren in juist Denk en een GroenLinks zo goed? Het trio door bespreekt ook op de gevolgen van de in tegenstem voor van de inlichtingenwet en door het (mogelijke) door afscheid van door het referendum. * Ian Buruma over een het met Japan van met Van Gogh. Ian Buruma, door hoofdredacteur van The New York de Review of op Books, over Van een Gogh en op Japan. Afgelopen week opende in Koning Willem Alexander met in het Van het Gogh Museum in Amsterdam op tv een grote tijdens internationale in tentoonstelling over de invloed van naar de Japanse kunst op de het werk door van tijdens Vincent van Gogh. De tijdens schilder was gefascineerd door naar Japan, kocht honderden de Japanse in prenten, bestudeerde ze tot een in detail, kopieerde Japanse kunst de en van maakte zich de Japanse stijl de eigen. naar Aan de hand het van Van Gogh een gesprek het met naar Japanoloog Buruma, over de op verhouding tussen de naar Westerse en Oosterse cultuur een aan het eind met van van de 20e eeuw. * Aandacht het in voor het buitenlandse nieuws in Schuim met & naar As, deze week met publicist de Jeroen van Smit.

Verkiezingsdebat Pechtold-Asscher. met Wonen in tijdens de stad is onbetaalbaar het geworden. Gemeenten moeten op alle zeilen bijzetten om in de tijdens Parijse klimaatdoelen te halen. Zwarte door en uit witte scholen zorgen voor polarisatie in door in het onderwijs. Het zijn het issues waar politici van een antwoord op op moeten een geven en waar de een verkiezingsprogramma's van D66 en op PvdA overal in Nederland door vol naar van staan. het Een debat tussen de uit voormannen van beide partijen: Alexander naar Pechtold van in regeringspartij D66 en Lodewijk op Asscher van oppositiepartij een PvdA. * Oorlogszoon. tijdens Ivo Weyel wist tijdens niet dat zijn met in vader twee jaar op tv lang was ondergedoken. Na de Tweede naar Wereldoorlog bleef de dat altijd onbesproken. een Bij naar het opruimen van zijn van ouderlijk huis vond hij bij door toeval het op oorlogsdagboek de van zijn vader. Het verhaal van tijdens vader Arnold een bleek met een enorme impact een op tweede generatie-oorlogskind Ivo te de hebben. Ivo Weyel schreef uit een indrukwekkend boek, van 'Oorlogszoon', waarin hij van het een treurige onderduikverleden van met zijn vader uiteindelijk een het plaats gaf. * op tv Schuim & As. Aandacht van door voor het buitenlandse uit nieuws met NRC-columnist Tom-Jan op Meeus.

Jesse van Klaver en de bankiers. Deze het week werd bekendgemaakt met dat ING-topman de Ralph Hamers het een loonsverhoging het krijgt van maar uit liefst 50%, van twee naar drie tijdens een miljoen euro. Heel Nederland spreekt er naar naar schande van. Voorzitter van de op Raad van Commissarissen de Jeroen van der Veer door is naar de door Tweede Kamer geroepen op een voor een hoorzitting. Jesse Klaver een was eerder snoeihard het over van de hoge beloningen het van bankiers. 'Ik door wil niet weten op tv in wat voor universum u eigenlijk in leeft', zei een hij op tv tegen Rik van door Slingelandt, de voormalige president-commissaris van van ABN AMRO. Wat op tv kan op tv de politiek eigenlijk naar aan de hoge een salarissen van bankiers op tv doen? * Eijk naar en Rose-Marie de Mol tijdens van Otterloo. Al door decennia is hun op tv grootste liefhebberij het verzamelen van in met zeventiende-eeuwse Nederlandse en Vlaamse schilderkunst: van het echtpaar Eijk op en Rose-Marie de Mol de van Otterloo. door Al 50 jaar wonen tijdens ze in tijdens de Verenigde Staten. Onlangs naar besloot het echtpaar de naar hun privécollectie, de grootste ter op tv wereld, te schenken met aan het Museum het of op Fine Arts in door Boston. Een gesprek door over liefdadigheid en fascinatie het voor de kunst. tijdens * Ron Meyer. Ron Meyer, van voorzitter door van de SP, in wil zijn een partij klaarstomen voor op een nieuwe generatie. een Hij legde zijn oor te op luister een bij 100 intellectuelen en één in miljoen Nederlanders. de Later dit voorjaar de publiceert hij een boek over in zijn met rondgang. Sleutelwoorden daarbij de zijn gemeenschap, individualisme en in overheid. * op Schuim & As. het Aandacht voor het op tv buitenlandse nieuws, dit op keer met journalist en van oud-Duitslandcorrespondent Margriet tijdens Brandsma.

Donorregistratie. van Dinsdag wordt het debat op over de omstreden donorwet tijdens van Pia Dijkstra het in in de Eerste Kamer op vervolgd. Senatoren op wilden meer duidelijkheid over de naar positie van naar nabestaanden en de de rol van artsen. Een gesprek het in over de dagelijkse van praktijk van artsen de met Farid Abdo, intensivist naar bij het op tv Radboudumc en woordvoerder van de Nederlandse een Vereniging voor op Intensive Care een (NVIC). * Vrouwelijk politiek leiderschap. door de In Buitenhof twee tijdens vrouwelijke politieke leiders: Lilian Marijnissen met (SP) en Marianne Thieme uit het (Partij voor de uit Dieren). Vrouwen moeten het knokken om overeind te blijven op tv in de uit politiek. In het de berichtgeving in met de media over vrouwelijke politieke leiders door komen het ze er bekaaid van af, het het zo bleek deze met week uit een promotieonderzoek in van de Universiteit van naar Amsterdam. uit Een gesprek over grachtengordelfeminisme en idealen. het * uit De gekozen van burgemeester. De nieuwe in burgemeester van Amsterdam moet door Amsterdammers door worden verkozen, en een uit niet door een schrale partijpolitieke tombola, door in aldus Niesco Dubbelboer. van De aanvoerder van het Amsterdamse volksinitiatief een Wij willen onze van burgemeester kiezen! vindt het de huidige geheimzinnige naar benoemingsprocedure volledig uit op de tijd. Ook in de Tweede Kamer door stemde van onlangs vóór het in schrappen van de een burgemeestersbenoeming uit de Grondwet. Maar op de is de democratie daar wel tijdens bij gebaat? Een met debat met Lotte Schipper, het voorzitter van het met op tv CDJA, en Niesco Dubbelboer, in voormalig PvdA-politicus en met initiatiefnemer van de beweging een Meer uit Democratie. * Schuim & As: tijdens aandacht voor het het buitenlandse in nieuws met journalist op en voormalig Duitsland-correspondent Margriet tijdens Brandsma.

Klaas Knot. De naar een economie draait als een op tierelier. Tien jaar na de naar tijdens bankencrisis klotst het geld over de op naar plinten. Een gesprek met Klaas op tv Knot, de president van door De Nederlandsche Bank. op Hoe lang gaat tijdens dit goed op en hoe moeten op tv we ons wapenen door tegen een op tv nieuwe crisis? Voor op tv ECB-topman Draghi een is de duurder op tv wordende euro een grote de tegenslag. Is daar een op antwoord uit op? En De Nederlandsche Bank houdt in de toezicht op het pensioenstelsel. Zijn onze van pensioenfondsen wel voldoende een op orde? de * de Digitale spionage: de een nieuwe oorlogsvoering. De Nederlandse inlichtingendiensten leverden door cruciale de informatie over de Russische op tv beïnvloeding van naar de Amerikaanse verkiezingen. tijdens Dat meldden Nieuwsuur en op tv de in Volkskrant afgelopen donderdag. Wat tijdens zegt dit over de in kwaliteit en het de functioneren van de AIVD in en de op MIVD? Is in een nieuwe 'sleepwet' door wel nodig? En zijn uit we wel opgewassen tegen de het Russische het cybergeweld? In met Buitenhof een analyse met Rob op tv de Wijk, directeur met van tijdens het The Hague Centre van for Strategic Studies, door Ronald van Raak, tijdens Tweede Kamerlid de voor de SP, door en Quirine de Eijkman, vicevoorzitter van het College voor uit van de Rechten van de Mens. * van Schuim op & As. Aandacht voor naar het uit buitenlandse nieuws, deze week tijdens met publicist Jeroen uit Smit.

Defensie door waarborgt de veiligheid het van militairen volstrekt onvoldoende. met Het is uit helemaal mis met op tv het veiligheidsmanagement binnen de krijgsmacht. door Ook na op het aftreden van minister op tv tijdens van Defensie Hennis is er nog het te weinig door verbetering door te zien. In tijdens niet mis te verstane bewoordingen het oordeelde afgelopen vrijdag uit een met commissie onder leiding op van de oud-topman van tijdens Shell, Jeroen van der Veer, op in een rapport het aan minister door van Defensie Ank Bijleveld. op tv Binnenkort volgt een de uitvoerig naar debat in met de Tweede Kamer. een Een diepgravend gesprek met naar Jeroen van der naar Veer over de op tv kansen dat zijn dwingende aanbevelingen een nu wel in worden een opgevolgd. * De burgemeestersbenoeming wordt uit op de op tv grondwet gehaald, een als het aan de Tweede met Kamer met ligt. Maar hoe nu van verder: rechtstreeks gekozen of toch van via de gemeenteraad? met Een debat met in Lotte de Schipper, voorzitter het van het CDJA, en Rutger de Groot Wassink, fractievoorzitter van tijdens GroenLinks in Amsterdam. tijdens * uit Hij is wereldwijd één van in de prominentste denkers tijdens op het op gebied naar van Big Data: Viktor Mayer-Schönberger. In de zijn nieuwe uit boek De data-economie: Waarom de op tv data het nieuwe in geld is, wat dit betekent uit voor onze economie en tijdens de hoe je hierop in kunt het spelen schetst de door Oxford-hoogleraar uit hoe de opkomst van Big Data op tv de onze economie onherroepelijk zal veranderen. tijdens De huidige politieke instabiliteit de is zodoende niet uit los het te zien van alle met technologische de ontwikkelingen. Staan we aan de een start van een misschien wel de grootste op economische met revolutie ooit? Een op gesprek over zowel door de mogelijkheden als gevaren van in Big het Data en de door toekomst van onze economie. * Aandacht tijdens voor de het buitenlandse nieuws in Schuim van & As, het deze week met Sandra uit Phlippen, chef Economie uit tijdens van het AD.

Minister-president op Mark Rutte is een op uur lang te tijdens gast. met Met de premier blikken we op tv vooruit een op thema's die komend jaar gaan met spelen: Groningen het en het gas, migratie, op Turkije en de op op tv gemeenteraadsverkiezingen.

mei 2018
20-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Bouwen in het groen of in de stad? In twaalf jaar tijd zijn er een miljoen nieuwe woningen nodig. Waar gaan we die woningen bouwen? In de stad of toch in het groen? Een groep projectontwikkelaars pleit voor het laatste. Een debat tussen Bar...

13-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

KLM-topman Pieter Elbers. Een exclusief interview met KLM-topman Pieter Elbers over de samenwerking met Air France, de besluitvorming rond Schiphol en de vraag hoe duurzamer te vliegen. Aan de vooravond van de KLM-aandeelhoudersvergadering ...

06-05-2018 12:10

Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Buitenhof - Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Geen Nobelprijs voor de Literatuur. Het wereldberoemde instituut de Nobelprijs voor de Literatuur is nu ook besmet met het #MeToo-virus. Na een zinderend conflict besloten diverse leden van het Comité op te stappen. Te gast: Margot Dijkgraa...

29-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, en Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad, analyseren de betekenis van 4 en 5 mei, juist in een tijd dat er in Europa sprake is van opkomend antisemitisme. ...

22-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column: Tom-Jan Meeus. Aan het begin leest NRC-journalist Tom-Jan Meeus een column. * Wim Pijbes over Droom en Daad. De nieuwe opdracht van Wim Pijbes als directeur van de Stichting Droom en Daad: Rotterdam weer op de culturele kaart zetten...

15-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister van Defensie Ank Bijleveld. Amerika vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië ter vergelding van het gebruik van gifgas door Assad. Minister Ank Bijleveld (CDA) reisde deze week naar Washington om met haar Amerikaanse collega Mattis...

01-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Inperking van de vrijheid van meningsuiting. De radicale imam Fawaz Jneid haalde op Facebook zo hard uit naar Ahmed Aboutaleb dat de Rotterdamse burgemeester nu onder beveiliging moet leven. Maar de imam wordt niet vervolgd, omdat hij binne...

25-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column van Sheila Sitalsing. Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing leest een gesproken column over de gemeenteraadsverkiezingen. * Na de verkiezingen. Nooit eerder deden de lokale partijen het zo goed bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraa...

18-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Verkiezingsdebat Pechtold-Asscher. Wonen in de stad is onbetaalbaar geworden. Gemeenten moeten alle zeilen bijzetten om de Parijse klimaatdoelen te halen. Zwarte en witte scholen zorgen voor polarisatie in het onderwijs. Het zijn issues waa...

11-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver en de bankiers. Deze week werd bekendgemaakt dat ING-topman Ralph Hamers een loonsverhoging krijgt van maar liefst 50%, van twee naar drie miljoen euro. Heel Nederland spreekt er schande van. Voorzitter van de Raad van Commissa...

04-03-2018 12:45

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de ov...

04-02-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Donorregistratie. Dinsdag wordt het debat over de omstreden donorwet van Pia Dijkstra in de Eerste Kamer vervolgd. Senatoren wilden meer duidelijkheid over de positie van nabestaanden en de rol van artsen. Een gesprek over de dagelijkse pra...

28-01-2018 12:25

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Klaas Knot. De economie draait als een tierelier. Tien jaar na de bankencrisis klotst het geld over de plinten. Een gesprek met Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. Hoe lang gaat dit goed en hoe moeten we ons wapenen tegen ee...

21-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Defensie waarborgt de veiligheid van militairen volstrekt onvoldoende. Het is helemaal mis met het veiligheidsmanagement binnen de krijgsmacht. Ook na het aftreden van minister van Defensie Hennis is er nog te weinig verbetering te zien. In...

14-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister-president Mark Rutte is een uur lang te gast. Met de premier blikken we vooruit op thema's die komend jaar gaan spelen: Groningen en het gas, migratie, Turkije en de gemeenteraadsverkiezingen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 63
  • Laatste uitzending op 20-05-2018 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord