Programma gemist?

Jesse van Klaver en de in bankiers. Deze week door werd bekendgemaakt het dat ING-topman Ralph door Hamers een loonsverhoging krijgt van de maar liefst 50%, van op tv twee van naar drie het miljoen euro. Heel Nederland spreekt met er tijdens schande van. Voorzitter van tijdens de Raad van het Commissarissen Jeroen van der Veer de is naar met de Tweede op tv Kamer geroepen voor een de hoorzitting. Jesse van Klaver was het eerder snoeihard over de hoge een beloningen van bankiers. de 'Ik wil niet weten uit in van wat voor de universum u eigenlijk leeft', zei met hij tegen op Rik van in Slingelandt, de voormalige op president-commissaris van ABN AMRO. Wat van kan de de politiek eigenlijk uit aan de hoge salarissen een van bankiers doen? * op Eijk en Rose-Marie de door Mol tijdens van Otterloo. Al een decennia is hun naar grootste liefhebberij de het verzamelen van zeventiende-eeuwse op Nederlandse en Vlaamse schilderkunst: het een echtpaar Eijk en door Rose-Marie de Mol door van Otterloo. Al op tv 50 jaar wonen in ze in een de de Verenigde Staten. Onlangs besloot het echtpaar de hun uit privécollectie, de grootste ter van wereld, te schenken van aan het Museum of een Fine Arts in door de Boston. Een gesprek over naar liefdadigheid en door fascinatie voor de kunst. * naar Ron Meyer. Ron het Meyer, voorzitter van de de uit SP, wil zijn partij klaarstomen de voor een nieuwe door generatie. Hij legde het zijn op oor te luister tijdens bij 100 intellectuelen en één uit miljoen het Nederlanders. Later dit voorjaar van publiceert hij een boek in over zijn van rondgang. Sleutelwoorden daarbij zijn gemeenschap, met individualisme en naar overheid. * Schuim & de As. Aandacht voor tijdens het het buitenlandse nieuws, dit keer met een uit journalist en oud-Duitslandcorrespondent Margriet tijdens Brandsma.

Donorregistratie. Dinsdag naar wordt het op debat over de omstreden donorwet door van Pia in Dijkstra in de Eerste van Kamer vervolgd. Senatoren naar de wilden meer duidelijkheid over de positie met met van nabestaanden en van de rol van artsen. Een gesprek tijdens over de dagelijkse tijdens praktijk door van artsen met op Farid Abdo, naar intensivist bij het Radboudumc en woordvoerder naar van in de Nederlandse op tv Vereniging voor Intensive Care (NVIC). in * van Vrouwelijk politiek leiderschap. In van Buitenhof twee door vrouwelijke politieke leiders: naar Lilian Marijnissen (SP) en op Marianne Thieme het (Partij voor de naar Dieren). Vrouwen moeten knokken om op tv overeind in te blijven in de op politiek. In met de berichtgeving in de media over uit vrouwelijke de politieke leiders uit komen ze er bekaaid van op af, zo bleek deze tijdens de week uit een promotieonderzoek in van de een Universiteit van Amsterdam. door Een gesprek over grachtengordelfeminisme en in idealen. van * De gekozen burgemeester. van De nieuwe burgemeester het van Amsterdam moet door op tv Amsterdammers worden het verkozen, en niet door een een van schrale partijpolitieke tombola, aldus Niesco door Dubbelboer. De aanvoerder van met het naar Amsterdamse volksinitiatief Wij willen onze op tv burgemeester het kiezen! vindt de huidige geheimzinnige op tv benoemingsprocedure volledig uit door de op tijd. Ook van de Tweede Kamer een stemde onlangs vóór op het schrappen van de burgemeestersbenoeming van uit de door Grondwet. Maar is op tv de democratie van daar wel bij gebaat? Een debat door met een Lotte Schipper, tijdens voorzitter van het door CDJA, en Niesco Dubbelboer, de voormalig PvdA-politicus tijdens en initiatiefnemer van de beweging Meer tijdens door Democratie. * Schuim & As: aandacht met de voor het buitenlandse nieuws met journalist door en tijdens voormalig Duitsland-correspondent Margriet op tv Brandsma.

Klaas op tv Knot. De economie draait het als een tierelier. Tien op in jaar na de in bankencrisis klotst het uit geld over de plinten. op tv Een gesprek met met Klaas Knot, de president uit van De Nederlandsche Bank. op Hoe lang een gaat dit van goed en hoe moeten we met tijdens ons wapenen tegen een nieuwe crisis? op Voor in ECB-topman Draghi is de een duurder wordende euro een op grote tegenslag. naar Is daar een antwoord het op? met En De Nederlandsche Bank van houdt tijdens toezicht op het pensioenstelsel. uit Zijn onze pensioenfondsen naar wel voldoende op orde? * de Digitale naar spionage: de de nieuwe oorlogsvoering. De Nederlandse inlichtingendiensten leverden naar cruciale het informatie over de Russische beïnvloeding uit van de Amerikaanse van verkiezingen. op tv Dat meldden Nieuwsuur en door de van Volkskrant afgelopen donderdag. Wat het zegt dit de over de kwaliteit en het functioneren naar van de tijdens AIVD en de MIVD? een Is een van nieuwe 'sleepwet' wel door nodig? met En zijn we wel opgewassen door tegen het Russische door cybergeweld? In Buitenhof een het van analyse met Rob de Wijk, directeur het van het uit The Hague Centre het for Strategic Studies, Ronald in een van Raak, Tweede Kamerlid voor van de het SP, en Quirine Eijkman, vicevoorzitter van het het College tijdens voor de Rechten van naar de de Mens. * Schuim een & As. Aandacht uit voor het buitenlandse van nieuws, deze week tijdens met publicist het Jeroen Smit.

Defensie op tv waarborgt de veiligheid van militairen de volstrekt van onvoldoende. Het naar is helemaal mis met het tijdens veiligheidsmanagement binnen de krijgsmacht. de Ook het na het de aftreden van minister van Defensie op Hennis van is er nog te op weinig verbetering het te zien. In niet mis te in verstane bewoordingen oordeelde op afgelopen vrijdag de een commissie onder leiding door van door de oud-topman van Shell, Jeroen op met van der Veer, uit in een rapport aan het minister van Defensie Ank Bijleveld. in Binnenkort volgt een naar uitvoerig debat uit in de van Tweede Kamer. naar Een diepgravend gesprek met de Jeroen van der naar Veer over de kansen dat van zijn tijdens dwingende aanbevelingen tijdens nu wel worden tijdens opgevolgd. * De uit burgemeestersbenoeming wordt uit de van grondwet gehaald, als het een aan de Tweede de Kamer ligt. uit Maar hoe de nu verder: rechtstreeks gekozen of naar toch via de gemeenteraad? op Een debat naar met Lotte Schipper, voorzitter in van het CDJA, op en Rutger op tv Groot Wassink, uit fractievoorzitter van GroenLinks in uit Amsterdam. de * Hij is wereldwijd één van met van de prominentste denkers op het naar gebied van Big Data: tijdens Viktor Mayer-Schönberger. In op zijn in nieuwe boek De data-economie: Waarom in data van het nieuwe geld is, wat op dit betekent met voor onze economie de en hoe met je hierop op tv in kunt spelen schetst de Oxford-hoogleraar het hoe de op tv opkomst van Big in Data onze naar economie onherroepelijk zal in veranderen. De huidige politieke instabiliteit tijdens is zodoende niet in los tijdens te zien van alle het technologische ontwikkelingen. het Staan we aan de start tijdens van misschien wel met de grootste op tv economische revolutie ooit? Een op gesprek over zowel door de mogelijkheden een als gevaren door van Big Data en naar de toekomst naar van onze economie. * Aandacht het het voor het buitenlandse nieuws in Schuim door & As, deze de week met Sandra uit Phlippen, een chef Economie in van het AD.

Minister-president Mark met Rutte op is een uur lang te gast. op Met een de premier blikken uit we vooruit tijdens op thema's die komend jaar door gaan spelen: in Groningen en het gas, tijdens migratie, Turkije en op tv de met gemeenteraadsverkiezingen.

Sylvana de Simons. De gemeenteraadsverkiezingen op tv van maart 2018 in van Amsterdam worden het in speelveld door van nieuwe partijen. Opvallend is het het het grote aantal migrantenpartijen zoals op DENK, U-buntu en Bij1. door Deze partijen pleiten voor tijdens meer verbinding uit in de samenleving. uit Worden discriminatie een en identiteit de grote thema's een van deze gemeenteraadsverkiezingen? het Een gesprek op tv met Sylvana op Simons, lijsttrekker van Bij1. tijdens * Fons het Orie. Het Joegoslaviëtribunaal: 24 door jaar na oprichting in sloot het instituut onlangs het op definitief haar deuren. In die een tijd werden 161 aanklachten op tv uitgebracht tegen verdachten tijdens van oorlogsmisdaden, met genocide en misdaden tegen naar de menselijkheid. op tv Alphons het Orie, de enige Nederlandse op tv rechter van het tribunaal, met was naar onder meer betrokken door bij de vervolging van Radovan op tv Karadzic en tijdens sprak levenslang uit tegen uit de Bosnisch-Servische van legerleider Ratko op tv Mladic. Hoe kijkt uit hij terug op de 16 jaar op een dat hij rechter was bij het de tijdens Joegoslaviëtribunaal? Heeft het hof de verwachtingen van waargemaakt? In Buitenhof in op tv een gesprek met rechter van Alphons Orie. * tijdens 70 jaar parlementaire geschiedenis. Van een een gezagsgetrouw door volkje naar een het mondige en een kritische bevolking. de Hoe zien we dat terug een in ons politieke door bestel? Een gesprek uit met Joop de van den Berg, (co-)auteur op tv van het standaardwerk Zeventig naar met jaar zoeken naar het compromis, over van de tijdens geschiedenis van de van parlementaire democratie. * Politieke column. tijdens Volkskrantjournalist door Sheila Sitalsing leest aan het met een begin van de uitzending een een politieke column. naar * Schuim & op As. Aandacht voor tijdens het buitenlandse nieuws het in Schuim naar & As, deze week tijdens met Ann naar Demeester, directeur van het Frans de Hals in Museum.

Joost Lagendijk. in Het leven van Joost tijdens Lagendijk veranderde dramatisch met toen met hem op het 25 september 2016 op naar de luchthaven Sabiha Gökçen op in Istanbul de een toegang tot Turkije door werd ontzegd. in Het voormalig met lid van het Europees Parlement woont het en werkt in sinds jaar en een dag in Turkije. Formeel door mocht hij uit het land op niet in op tv omdat hij niet over het op tv juiste in visum zou beschikken, maar in door feite was dit van vanwege zijn op tv kritische houding tegenover in de regering het Erdogan. Lagendijk moest terug de naar Nederland en verblijft van nu al meer op tv dan een jaar als op uit banneling in eigen (Neder)land. Hoe op gaat het met van hem persoonlijk? het En hoe schat hij in de politieke situatie in in Turkije door in, anderhalf jaar na tijdens de mislukte staatsgreep en van de de periode van autoritair gezag tijdens van Erdogan? * De tijdens toekomst van tijdens de stad. het De stad gaat een gouden door toekomst tegemoet: op er komen steeds de meer bewoners, door meer bezoekers uit en meer bedrijvigheid. Technologie rukt op: op in van Shanghai tot op Amsterdam belooft tech het leven in het de op stad veiliger, slimmer en uit duurzamer in te maken. En dat is uit ook nodig: van in de met nabije toekomst woont een groot deel uit van de op tv wereldbevolking in het een metropool. door Maar hoe ziet de stad van met de door toekomst er uit? Is met er voor op tv iedereen plek? En de hoe houden we de stad de leefbaar? Een gesprek een over in de toekomst van de stad. met Met door sociaal geograaf door Cody Hochstenbach, wethouder door Innovatie uit Eindhoven Mary-Ann op Schreurs, Vincent Karremans het (VVD Rotterdam) en met Albert Meijer, hoogleraar de Publieke Innovatie.

Joost Eerdmans van versus Tunahan een Kuzu . Hoe moet het naar in de door grote steden verder met een integratie en op acceptatie van op migranten? In Buitenhof een debat een tussen in Tunahan Kuzu door (DENK) en Joost Eerdmans op tv (Leefbaar Rotterdam). Deze het week kondigde op DENK aan mee te van doen aan op de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. En een dat tegen de tijdens achtergrond van een de rumoerige presentatie uit van de PVV-kandidatenlijst op in de Maasstad door het Geert een Wilders. Het ziet er naar uit uit dat nogal wat van nieuwe partijen straks op de in gemeenteraad bestieren. Hoe in bestuurbaar is Rotterdam, de tweede van op stad van Nederland, eigenlijk nog door na de komende naar gemeenteraadsverkiezingen de van maart 2018? * tijdens Klimaatdebat. Als door het aan minister Eric een Wiebes ligt, worden de kolencentrales bij de wet verboden. Een grote politieke van stap in deze week, in het behalen van van de klimaatdoelen van van Parijs. Aan de van idealen tijdens hangt bovendien door een pittig prijskaartje: tot wel 22 door op tv miljard euro. Wie betaalt die in rekening? En een wat moet er concreet gebeuren uit in om Nederland koploper te maken met op het op tv gebied van milieu? van Een debat de met Marjan Minnesma, directeur van met Urgenda, de André Faaij, hoogleraar Energiesystemen uit en Allard Castelein, directeur van door de Rotterdamse Haven.* met op tv Schuim & As. Aandacht voor naar het buitenlandse op tv nieuws, deze op week met publicist Jeroen met Smit.

Frans Timmermans duwt, in trekt en op doet alles op om de EU in op tv beweging te naar krijgen: meer democratie, meer in helderheid naar de met burger en minder rampspoed op naar landen die uit (financieel en economisch) door in de naar pas lopen. Toch blijft het er veel kritiek van naar op de geslotenheid en van politieke verdeeldheid in Europa. uit Deze week tijdens was er een succesje met met het eerste door Brexit-akkoord. Maar hoe gaat de het verder op met heikele thema's op als migratie, tijdens eenwording en democratische waarden op in landen op tv als Polen en met Hongarije? Aan tafel: Frans de Timmermans, tijdens Nederlands Eurocommissaris in met Brussel. Als er één Nederlandse naar multinational dit van jaar het met nieuws domineerde, dan was het wel op tv AkzoNobel. Het door verf- en uit chemieconcern kwam met zwaar onder vuur te naar liggen bij aandeelhouders die op tv zich niet konden van vinden in de koers uit van het op tv bedrijf. uit In Buitenhof: Antony Burgmans, door president-commissaris van AkzoNobel. Aandacht voor het het de buitenlandse nieuws in Schuim & de As, naar deze week met NRC-columnist een Tom-Jan van Meeus.

Arno uit Visser, president van de Rekenkamer. op Decentralisatie van de met zorg en andere een overheidstaken, was het naar mantra van het in vorige op kabinet. Inmiddels zijn tijdens die regelingen in werking. de Heikel punt: de op tv nevenkanten van decentralisatie de maken de de controle op op tv overheidsgeld steeds lastiger en ondoorzichtiger. Een in doolhof met aan regelingen tijdens voor burgers schept rechtsongelijkheid. Arno Visser, de president in van de een Algemene Rekenkamer, maakt op zich ernstige zorgen. In de de uitzending schetst hij hoe tijdens in het beter zou moeten. * De op tv zwarte bladzijden een uit in onze geschiedenis. De zwarte door bladzijden uit ons in verleden: het debat daarover uit laait de laatste tijdens tijd de weer op. Het op nieuwe kabinet wil meer aandacht voor in onze historie en tijdens normen en waarden. van op tv Het Wilhelmus moeten een we zingen, elk jaar op tv naar het een Rijksmuseum, de Nederlandse vlag van in de Tweede Kamer. op tv Weten we genoeg over uit onze geschiedenis of in hebben we in oogkleppen op? op En hoe in bepalend is die geschiedenis voor onze op tv nationale identiteit? uit In de uitzending socioloog met Willem Schinkel, van publicist Femke Halsema met en hoofddirecteur van het van Rijksmuseum Taco van Dibbits. in * Aandacht voor het buitenlandse nieuws naar in Schuim een & As. Deze week door de met Sandra Phlippen, chef Economie van met het het AD.

De uit nasleep van Dokkum en de naar met rol van politie en op tv burgemeester. De tijdens intocht van Sinterklaas in Dokkum naar vorige week zaterdag uit leidde tot een naar verhit uit debat. Het recht op demonstratie, het de kloof tijdens tussen Randstad tijdens en regio, de voortdurende strijd naar tussen pro- en anti-Zwarte een Piet-demonstranten: een we raken met er niet over uitgepraat. door Maar welke rol spelen onze uit gezagsdragers uit zoals burgemeester en een politie hierbij? met Oud-burgemeester Job Cohen, door leider van het onderzoekrapport naar Project naar X door in Haren, en Marco Zannoni, naar directeur van het uit Instituut van voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT), met zijn te gast. in * Experimentele de medicijnen. De overstap een van tijdens Ronald Plasterk naar de het medische startup op MyTomorrows oogstte zowel lof als verbazing. een Het controversiële in bedrijf een wil medicijnen die uit in de testfase zijn, beschikbaar maken door het voor patiënten. Duurt het inderdaad van te lang in voordat nieuwe medicijnen tijdens bij de van patiënt komen? En wie in beslist daar eigenlijk over: de van patiënt of de uit arts? Aan op tv tafel: Sjaak Vink, uit ondernemer de en medeoprichter van MyTomorrows en nu het CEO van The tijdens Social Medwork, op tv en naar hoogleraar en oncoloog Hans Gelderblom (LUMC). in * een Drugscriminaliteit in op tv Brabant. 'Verbijsterend', noemde minister van de Justitie van en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus de op situatie in Brabant. in De minister kreeg op tv deze week door - in in navolging van zijn collega naar Kajsa Ollongren tijdens - een stoomcursus drugscriminaliteit. Grootste tijdens gevaar: in de integratie van boven- door en onderwereld. Aan de vooravond met van een bezoek met van de het vaste Kamercommissie van op tv Justitie en Veiligheid een een van analyse van John Jorritsma, de burgemeester van uit Eindhoven. * Schuim & het As. Aandacht voor op het buitenlandse door nieuws in Schuim in & As. Deze het week met Ann Demeester, directeur van het het Frans naar Hals op tv Museum.

René op tv Paas en het gasbesluit. De op tv Groningers met hebben opnieuw gelijk een gekregen van het de Raad van State, die op deze week korte naar metten maakte uit met het op gasbesluit. Het besluit om de komende naar naar vijf jaar bijna 22 een miljard kuub gas uit de uit met Groningse grond te pompen, is tijdens niet goed het onderbouwd. Eindelijk gerechtigheid de voor de met Groningers, of een Pyrrusoverwinning? Daarover commissaris in naar van de Koning in Groningen naar René naar Paas. * Rem op in vliegen. Als door we niet snel een veel minder gaan vliegen, in zijn de in klimaatdoelen van Parijs onhaalbaar. Tot deze op tv door conclusie komt ingenieur in Paul Peeters in zijn een promotieonderzoek over de milieugevolgen van een onze reislust wereldwijd. van Volgens de nieuwe tijdens regering mag Schiphol het juist het groeien. Hoe valt dat te met door rijmen met de door groene ambities van het een kabinet? Een debat met Paul tijdens Peeters, lector het en promovendus aan de tijdens TU met Delft, Adam Elzakalai, wethouder een voor de VVD tijdens in gemeente uit Haarlemmermeer en Zef Hemel, op bijzonder hoogleraar op tv grootstedelijke vraagstukken (UvA). van * De populariteit naar van Stalin. Ondanks een miljoenen doden in in de Goelag, een van systeem van de strafkampen door de door gehele Sovjet-Unie, en extreme hongersnoden, een staat Jozef Stalin fier de bovenaan de een populariteitslijsten in tijdens Rusland als grootste het leider ooit. Hoe kan van het dat van deze man ruim zestig op jaar na met zijn dood nog zoveel steun het geniet? tijdens Een analyse van uit Rusland-deskundige Hubert Smeets en Jessica het Gorter, documentairemaakster van tijdens het De Rode Ziel, die op tv zondag in première gaat op op tv het van IDFA. * tijdens Schuim & As. Aandacht voor een het buitenlandse door nieuws in Schuim & op As, deze week met tijdens publicist Jeroen tijdens Smit.

De week van op tv de belastingen. Het naar was de week het van de belastingen. het op tv Dankzij de Paradise Papers naar staat Nederland opnieuw prominent op naar de kaart als op in belastingparadijs. Hierover was veel tijdens commotie in de in politiek en bij van het publiek. En ook over van naar het afschaffen van de de dividendbelasting is het de laatste woord nog niet op gezegd. tijdens Een debat met door Tom van der Lee, Tweede Kamerlid op tv voor GroenLinks, op tv oud-staatssecretaris van Financiën Willem de Vermeend en tijdens Eric Smit, hoofdredacteur het van Follow door the Money. * Brexit en door het VNO. door Er moet de heel snel een uit Brexit-deal komen, zo waarschuwt het op tv van Europese bedrijfsleven. Maandag bezoekt een op tv delegatie van VNO-NCW met Theresa May, in in een poging een doorbraak met te naar forceren in een de vastlopende Brexit-onderhandelingen. Wat staat in er uit op het spel? naar En hoe is de sfeer in in de Londense City? uit In Buitenhof Frans de in Weekers, bewindvoerder bij de Europese naar ontwikkelingsbank in van Londen, en Arthur op tv van Dijk, VNO-bestuurslid en voorzitter op naar van Transport en Logistiek Nederland. * de Historici op in debat. Historicus Leo met Lucassen bekritiseerde de Geert Wilders naar in een tweet vanwege naar diens voorgenomen wandeling met door het uit Brusselse Molenbeek. Het deed hem op denken een aan de jaren dertig. Geerten Waling op - ook door historicus - vindt tijdens de vergelijking op tv van Lucassen om de positie tijdens van joden in het de jaren dertig tijdens in te vergelijken met die in van moslims nu ongepast. tijdens Tot hoever de mag een historicus gaan uit en op tv wanneer ga je over de tijdens grens bij dit debat? op op En is het eigenlijk wetenschappelijk verantwoord het om dit op soort vergelijkingen op tv te maken? * Aandacht voor tijdens het buitenlandse door nieuws in Schuim & naar As, deze op tv week met NRC-columnist uit Tom-Jan uit Meeus.

Jeroen Dijsselbloem. 'In een Brussel met machtiger dan Rutte', uit kopte Het Financieele Dagblad naar over Jeroen Dijsselbloem. Als door Eurogroepvoorzitter een beleefde hij uit één van de meest tijdens turbulente periodes van de afgelopen van decennia. In op tv eigen land mag door hij inmiddels naar minister en Kamerlid-af een zijn, de klus bij uit de Eurogroep maakt hij het af. in Wat is de toekomst van op tv de op tv eurozone? Welke kant gaan we uit op? Hij kijkt door vooruit. * Eén tijdens jaar Trump. de Hij geldt met als één het van Amerika's belangrijkste politiek naar journalisten van het moment: uit Ryan Lizza. De verslaggever op tv bij weekblad The met in New Yorker wordt bejubeld vanwege tijdens zijn superieure stijl en met een diepgravende onderzoek. In bijna twee op decennia politieke in verslaggeving volgde hij maar het liefst vier presidentsverkiezingen naar op in de voet en deze op zomer moest naar Donald Trumps persofficier, uit Anthony Scaramucci, na uit tien dagen aftreden na een naar telefoontje met op tv Lizza. Een gesprek over door één jaar met president Trump. * tijdens Een referendum over op tv het referendum. Met een simpele het pennenstreek schrapte het de nieuwe het kabinet het raadgevend referendum. De op tv door tussentijdse stem van het volk wordt van niet langer op op tv prijs gesteld. naar Maar wordt een daardoor het een populisme niet juist in in de kaart gespeeld? Ook een kersverse regeringspartij D66, van ooit groot voorstander van naar referenda, wil in er nu vanaf. het Hoogleraar staatsrecht aan in Universiteit Leiden Wim Voermans met zet zijn de vraagtekens bij met het buitenspel zetten naar van de burger bij het het op tv besluitvormingsproces.

maart 2018
11-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver en de bankiers. Deze week werd bekendgemaakt dat ING-topman Ralph Hamers een loonsverhoging krijgt van maar liefst 50%, van twee naar drie miljoen euro. Heel Nederland spreekt er schande van. Voorzitter van de Raad van Commissa...

04-03-2018 12:45

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de ov...

04-02-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Donorregistratie. Dinsdag wordt het debat over de omstreden donorwet van Pia Dijkstra in de Eerste Kamer vervolgd. Senatoren wilden meer duidelijkheid over de positie van nabestaanden en de rol van artsen. Een gesprek over de dagelijkse pra...

28-01-2018 12:25

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Klaas Knot. De economie draait als een tierelier. Tien jaar na de bankencrisis klotst het geld over de plinten. Een gesprek met Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. Hoe lang gaat dit goed en hoe moeten we ons wapenen tegen ee...

21-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Defensie waarborgt de veiligheid van militairen volstrekt onvoldoende. Het is helemaal mis met het veiligheidsmanagement binnen de krijgsmacht. Ook na het aftreden van minister van Defensie Hennis is er nog te weinig verbetering te zien. In...

14-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister-president Mark Rutte is een uur lang te gast. Met de premier blikken we vooruit op thema's die komend jaar gaan spelen: Groningen en het gas, migratie, Turkije en de gemeenteraadsverkiezingen.

07-01-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sylvana Simons. De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in Amsterdam worden het speelveld van nieuwe partijen. Opvallend is het grote aantal migrantenpartijen zoals DENK, U-buntu en Bij1. Deze partijen pleiten voor meer verbinding in de...

31-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Joost Lagendijk. Het leven van Joost Lagendijk veranderde dramatisch toen hem op 25 september 2016 op de luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul de toegang tot Turkije werd ontzegd. Het voormalig lid van het Europees Parlement woont en werkt s...

17-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Joost Eerdmans versus Tunahan Kuzu . Hoe moet het in de grote steden verder met integratie en acceptatie van migranten? In Buitenhof een debat tussen Tunahan Kuzu (DENK) en Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam). Deze week kondigde DENK aan me...

10-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Frans Timmermans duwt, trekt en doet alles om de EU in beweging te krijgen: meer democratie, meer helderheid naar de burger en minder rampspoed naar landen die (financieel en economisch) in de pas lopen. Toch blijft er veel kritiek op de ge...

03-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Arno Visser, president van de Rekenkamer. Decentralisatie van de zorg en andere overheidstaken, was het mantra van het vorige kabinet. Inmiddels zijn die regelingen in werking. Heikel punt: de nevenkanten van decentralisatie maken de contro...

26-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De nasleep van Dokkum en de rol van politie en burgemeester. De intocht van Sinterklaas in Dokkum vorige week zaterdag leidde tot een verhit debat. Het recht op demonstratie, de kloof tussen Randstad en regio, de voortdurende strijd tussen ...

19-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

René Paas en het gasbesluit. De Groningers hebben opnieuw gelijk gekregen van de Raad van State, die deze week korte metten maakte met het gasbesluit. Het besluit om de komende vijf jaar bijna 22 miljard kuub gas uit de Groningse grond te p...

12-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De week van de belastingen. Het was de week van de belastingen. Dankzij de Paradise Papers staat Nederland opnieuw prominent op de kaart als belastingparadijs. Hierover was veel commotie in de politiek en bij het publiek. En ook over het af...

05-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jeroen Dijsselbloem. 'In Brussel machtiger dan Rutte', kopte Het Financieele Dagblad over Jeroen Dijsselbloem. Als Eurogroepvoorzitter beleefde hij één van de meest turbulente periodes van de afgelopen decennia. In eigen land mag hij inmidd...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 55
  • Laatste uitzending op 11-03-2018 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord