Programma gemist?

Google een behoort samen naar met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple de tot de in Big Five, door de vijf grootste techgiganten ter in wereld. Regelmatig naar staat het bedrijf tijdens in de uit schijnwerper over hun omgang met het privacy van de een gebruiker. Pim van op tv der op Feltz, topman van tijdens Google Nederland, met is te gast. * met Franse wijn, Schotse met whisky en ook sommige de Nederlandse op tv kazen worden 25 door procent duurder in de Verenigde Staten. met Een gevolg op tv van de de uitspraak van de uit Wereldhandelsorganisatie WTO in een naar langslepend conflict over ongeoorloofde naar staatssteun van op tv de EU door en de VS aan naar vliegtuigbouwers. Is dit het het begin van op tv een Europees-Amerikaanse handelsoorlog? met Een gesprek met VVD-Europarlementariër het Liesje Schreinemacher. de * Alarmerende van berichten deze week: Nederland moet naar drastisch door veranderen willen we de stijgende uit met zeespiegel in de toekomst het nog te lijf kunnen. Scenario's naar het van kennisinstituut Deltares en het door IPCC tijdens spreken niet alleen van het het ophogen van de de dijken, maar ook een van het uit teruggeven van land naar aan zee en door migratie. Wordt vechten door tegen het water uit straks meebewegen door met het water? En van zijn we daar wel klaar op voor? van We spreken erover op met zeespiegelonderzoeker op tv Aimée Slangen, hoogleraar Urban Futures Maarten op op Hajer en gedeputeerde van Zeeland Jo-Annes een de naar Bat.

De van rechtsstaat kraakt in z'n met voegen: in overbelaste rechters, onderbetaalde sociale de advocaten. Minister het voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op op tv Prinsjesdag aan dat een de rechterlijke naar macht er door 95 miljoen euro bij krijgt, op maar de sociale op advocatuur niets. Zij een door staan nu op op het punt te gaan van staken. Een gesprek met tijdens Sander Dekker. * Gevolgen op tv van van de negatieve op tv rente. De wereld van het met geld lijkt van op zijn kop te tijdens staan. Leerden van we voorheen nog naar dat 'gratis geld niet door bestaat', sinds tijdens vorige maand krijgen met Denen geld toe bij tijdens het afsluiten van op tv een hypotheek. En 'sparen tijdens is een deugd' de gaat ook lang naar niet altijd meer op tv op. In Zwitserland met betalen sommige op mensen al door om hun spaargeld bij een in bank de te stallen. Is dit van een in voorbode van wat ons in door Nederland te wachten staat? op tv Een gesprek door over de tijdens gevolgen van met negatieve rente met economisch columnist de en commentator voor NRC met Handelsblad een Maarten Schinkel en in financieel-economisch journalist voor Het het Financieele Dagblad Hella met Hueck. * De het zin door van het leven. Nadat van hij de dood in met de door ogen had gekeken, ging hij anders door naar naar het leven uit kijken. Volkskrant-journalist Fokke Obbema op begon na zijn uit hartstilstand een zoektocht naar 'De van zin van het uit leven'. Onder naar die titel met is dit de weekend zijn boek verschenen, waarin veertig in bijzondere gesprekken door die hij optekende voor op tv de tijdens Volkskrant nu gebundeld naar zijn. Obbema een vertelt over de in inzichten die het hem naar opleverde.

Ferdinand Grapperhaus, minister op van Justitie op tv & Veiligheid, een kijkt bij Buitenhof terug op het door de week waarin - in zijn door woorden de - de een rechtsstaat aangevallen werd. Na de de liquidatie op op advocaat Derk Wiersum rijst uit de vraag: kan de van overheid uit drugscriminelen nog op tv wel te baas? Grapperhaus deed door al een moreel appèl het op drugsgebruikers. 'Iedereen met die een tijdens lijntje met snuift, financiert misdadigers,' zegt hij in op tv het een AD. Hoe wil hij in de mocro-maffia een terugdringen? * de De rente daalt en wordt door lager en lager. Aanstaande het op maandag houdt de Tweede Kamer een de hoorzitting hierover. op Die lage rente op is voordelig voor een landen met tijdens een hoge staatsschuld, zoals Italië, door op maar spaarders en in pensioenfondsen in Nederland kijken met op tv lede ogen toe. Waarom de zijn deze een renteverlagingen nodig? met En is het tij nog op tv te keren? een Een gesprek met een op van de naar genodigden van de aanstaande maandag: oud-minister van met Financiën door Hans Hoogervorst. * een Gorbatsjov's nieuwste boek de 'Wat er op het spel staat' de draait om één het ding: zijn naar angst voor met een dreigende nieuwe kernoorlog. Volgens de de oud-Sovjetleider is een het twee naar voor twaalf. Klopt zijn naar bewering door of zijn er andere geopolitieke tijdens op tv ontwikkelingen die onze in veiligheid op de weegschaal leggen? In tijdens Buitenhof: geopolitiek analist de Elmar met Hellendoorn, gespecialiseerd in nucleaire op tv wapenwedlopen, en in Esther Chavannes, onderzoeker bij het door The door Hague Center for Strategic door Studies.

Revolte met in de ECB. Scheidend ECB-president door Mario tijdens Draghi kwam uit deze week met een big in bang op om de Europese economie opnieuw uit te stimuleren: de op tv rente wordt nog verder het verlaagd en ook naar de geldkraan de gaat het weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi in openlijk ruzie binnen in zijn bestuur. Naast de op tv centrale bankiers tijdens uit Duitsland, Frankrijk, de Oostenrijk en Estland op nam tijdens ook DNB-president Klaas Knot het op ongebruikelijk harde toon afstand de van de naar voorgestelde maatregelen. Wat wil door Draghi met zijn op tv maatregelen bereiken? een En wat een betekent dit voor op de eurozone? Een met gesprek met hoogleraar naar Financiële markten op Arnoud Boot. * Pieter Heerma. Er op zijn maar de weinig mensen geboren als op met politicus, maar bij Pieter Heerma het was dit duidelijk het wel het geval. tijdens Zijn tijdens wieg stond in een een Amsterdams CDA-gezin. Zijn allereerste in werkplek was bij op de CDA-fractie. Toch was een naar de nieuwe fractievoorzitter van de uit christendemocraten tot tijdens nu toe op relatief onzichtbaar. Op de zondag voor in Prinsjesdag een licht hij tijdens bij Buitenhof voor de eerste keer in van uitgebreid toe hoe hij uit naar de naar koers van zijn partij tijdens kijkt. * op De opmars van de de cybercrime. 'Het is op oorlog, maar niemand op tv die het van ziet', geschreven door Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, van laat een wereld het zien waar een naar enkeling maar op het fijne van weet. op tv Digitale spionage tussen op tv landen en een bedrijven en bij door burgers een is echter diep met in onze samenleving van verankerd. En Nederland op tv speelt in dat veld een een belangrijke rol. Wat op tv staat ons te wachten? de Een debat op tv met Huib Modderkolk, de Frank Groenewegen van Fox-IT met en Inge op Philips, partner bij uit Deloitte.

Johnson en de op Brexit. Een historische een reeks met nederlagen deze week voor premier uit Boris Johnson in de het Britse Lagerhuis. van Niet naar alleen is de de Britse regering haar de meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een van ruime meerderheid van het het tijdens Huis zich van uit tegen een no deal-scenario. Is naar Johnson volgend jaar op nog de premier of gaat hem met toch de lukken wat zijn voorganger tijdens Theresa May niet voor elkaar het kreeg? En wat met kan door de EU nog doen? een In Buitenhof een gesprek van met het de biograaf van in Johnson, publicist Patrick de Bernhart, en hoogleraar hedendaagse geschiedenis van en Europese een integratie op tv aan de Universiteit Maastricht Mathieu door Segers. * Philips-topman op Van een Houten. Philips-topman Frans van van Houten is te naar gast in Buitenhof. Met hem naar het praten we over de maatschappelijke verantwoordelijkheid de van op tv grote bedrijven, in een tijd met dat de op tv publieke opinie rondom het het bedrijfsleven kantelt en in uit ook het kabinet met een stevige kritiek komt. * door Colson Whitehead. 'America's storyteller' van Colson Whitehead met stond naar onlangs groot op de de cover van het het invloedrijke Time tijdens Magazine. Na zijn met de een Pulitzer Prize een en National Book Award bekroonde de roman 'De de ondergrondse spoorweg' komt de de door auteur met een door opvolger: 'De jongens van Nickel'. Het op tv verhaal over uit twee zwarte tieners het op een tijdens tuchtschool in naar Florida in de beginjaren op tv van de burgerrechtenbeweging, tijdens gebaseerd op ware feiten, in is met lovende recensies op ontvangen. Oud-president Obama het noemt het zelfs uit een 'noodzakelijk boek door om te de lezen'. In Buitenhof door een gesprek op tv met bestsellerauteur Colson op tv Whitehead.

Khadija Arib. Aan op tv de vooravond van op tv het nieuwe uit politieke jaar is de tijdens voorzitter van naar de de Tweede Kamer, Khadija Arib, te op gast. Voor het zomerreces van waarschuwde ze op tv Kamerleden al: 'We maken het onszelf en elkaar uit gek'. Er worden naar steeds meer met debatten aangevraagd en uit moties ingediend, de en Kamerleden op tv staan onder constante druk van de sociale media. Ondertussen hebben de sinds de verkiezingen met al 33 op Kamerleden door het parlement verlaten. Wat de gaat zij naar als voorzitter eraan doen om naar het in tij te keren? naar * Denker des Vaderlands Daan Roovers. naar Drugscriminelen hebben de vrij spel in van Amsterdam. Tot deze in opzienbarende conclusie kwamen hoogleraar een Bestuurskunde van Pieter Tops en op journalist Jan Tromp in naar hun deze tijdens week verschenen rapport 'De achterkant naar van van Amsterdam'. Drugsgebruik wordt steeds normaler op en uit de vele miljarden door die met de op tv illegale drugshandel door worden verdiend, hebben volgens een de onderzoekers een naar ontwrichtende werking op onze van hoofdstad. Wat betekent dit door voor tijdens onze samenleving? En kunnen door drugsgebruikers van verantwoordelijk worden gehouden voor de op tv gevolgen van drugscriminaliteit? in Een gesprek naar met de Denker des Vaderlands, met Daan uit Roovers. * Christiaan Triebert. Bewijsmateriaal met vinden van met behulp van beelden: deze in het nieuwe tak in de journalistiek naar wordt steeds belangrijker. op Wie herinnert zich door niet met het vervoer van de Russische door Buk-raket? naar Christiaan Triebert, jarenlang journalist van bij Bellingcat, is een paar naar op maanden geleden aangetrokken door The New het York Times een om met deze methode op tv de uit berichtgeving te op tv verbeteren. In een tijd van fake tijdens news een met belangrijke ontwikkeling. Maandag krijgt door een hij een onderscheiding op als alumnus van het het jaar aan de Rijksuniversiteit in van een Groningen.

Het uit leiderschap van Marianne uit Thieme. Marianne Thieme heeft een een roerige op tv tijd achter de rug. Kamerlid tijdens Femke Merel van naar naar Kooten verliet de het Partij voor de van Dieren eind vorige maand van na discussie een over de koers. op Ze vindt dat Thieme de het partij op te veel beperkt door te zeggen van dat de 'mensenonderwerpen voor door mensenpartijen' zijn. Bij Buitenhof reageert Thieme uit voor het eerst het op het uit vertrek van Van Kooten het op tv en spreekt ze over naar de toekomst van de uit koers van de een Partij voor de naar Dieren. * Hij tijdens was de volop in het nieuws: oud-minister een van Financiën uit Jeroen Dijsselbloem. Waar naar de sociale partners hoopten door een een pensioenkorting op korte termijn te met voorkomen, gooide het op advies door van de commissie-Dijsselbloem afgelopen juni roet op tv in het tijdens eten. En: naar hij was de gedoodverfde een kandidaat voor een financiële de topfunctie, maar trok door uiteindelijk aan het van met kortste eind. Niet het Jeroen Dijsselbloem, maar de Bulgaarse op tv Kristalina Georgieva naar werd door de Europese de ministers van het Financiën gekozen als de nieuwe in directeur van naar het IMF. Voor het in eerst op sinds zijn misgelopen tijdens benoeming een op gesprek met Jeroen op tv Dijsselbloem.

Plagiaat de of slordigheid? Oud-rector magnificus van de de Universiteit tijdens van Amsterdam Dymph naar van den van Boom werd er in NRC op tv Handelsblad van naar beschuldigd delen van het haar het proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. tijdens Is het door een door kwestie van slordigheid of is de er sprake de van plagiaat? op tv Te gast is een van op tv de leden van het haar de promotiecommissie, emeritus hoogleraar van Willem Koops. * met Generaal-majoor Patrick Cammaert was jarenlang uit de hoogste militair binnen uit een de VN. Hij van leidde militaire missies uit onder de VN-vlag in naar Cambodja, Bosnië de en Congo. Inmiddels is uit hij al een in jaar of de tien uit actieve dienst, maar in nog op altijd wordt hij door de naar VN ingeschakeld naar als vredesstichter. Over naar hem verscheen onlangs het de boek 'Kijk niet weg'. door In Buitenhof in blikt een hij terug op een door veelbewogen loopbaan. * Gemeenten kampen van met miljoenentekorten door tijdens de decentralisatie. De van Belastingdienst op ligt na jaren met van reorganiseren nog naar altijd op zijn gat. het En dan moet in de allergrootste uitdaging, van de energietransitie, de nog komen. Hoe in kan het dat de het Nederlandse overheid uit grote bestuurlijke projecten zo in het in de soep laat lopen? En wat uit moeten we de leren voor het de toekomst? In Buitenhof een een gesprek tussen tijdens Wim Kuijken, oud-topambtenaar op van door Binnenlandse Zaken en een tot vorig jaar Deltacommissaris, en Klaartje het Peters, bijzonder hoogleraar in van en onderzoeker aan Maastricht een University.

Een naar nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar tijdens de praten, toenadering, geklapte onderhandelingen op tv en daarna tóch weer praten, naar was het deze uit week zover: een uit nieuw pensioenakkoord. Minister met Wouter Koolmees wist tijdens alle onderhandelende partijen door zover uit te krijgen de dat ze hun handtekening zetten - op tv alle een min één. Het wachten is het nog op van de FNV-leden, op tv die komende week mogen stemmen. op tv Wat zijn een de grootste een veranderingen voor de door pensioenen? Kunnen we met dit met op stelsel weer vijftig jaar in vooruit? Minister van Sociale Zaken met Wouter Koolmees is tijdens een te gast. * Berechting tijdens van IS-strijders. Oud-minister van Defensie door door Jeanine Hennis is het nu VN-gezant in met Irak. Een gesprek over de berechting de van IS-strijders. in Moet met er een tribunaal komen in of zou dat moeten op tv gebeuren in de landen een van herkomst? tijdens * Pete de Hoekstra. De handelsoorlog tussen van China en de Verenigde op de Staten kost de wereldeconomie van 455 miljard dollar, zo meldde uit naar het IMF deze week. Hoe lang op het gaat deze strijd nog door? van Over de nieuwe Amerikaanse een handelspolitiek, de het toekomst van de NAVO van en op tv over het van bezoek van president tijdens Trump en zijn entourage op tv aan Europa uit spreken we met Pete Hoekstra, ambassadeur uit van de een VS in Nederland.* een Column. FD-journalist de Hella Hueck leest naar een column.

Na de een zoveelste zware met aardbeving is het tijd voor een een in 'crisisaanpak' in in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen in op tv riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen in te nemen: de met gaswinning moet drastisch tijdens en nóg naar sneller van omlaag, en de overheid moet op nú de huizen gaan de van versterken. Ook Commissaris voor de Koning de in Groningen René met Paas roept de van overheid deze een week andermaal naar op tot actie. Gaat het tijdens ook gebeuren? * door van De woningmarkt zit op slot. Er naar zijn te weinig een woningen voor middeninkomens tijdens en er worden naar niet op genoeg nieuwe huizen bijgebouwd. met Moet de door overheid ingrijpen? uit En zo ja: hoe tijdens dan? Te uit gast zijn: wethouder Boudewijn op Revis (VVD) uit Den in Haag, stadsgeograaf Cody Hochstenbach het (UvA) en Frank naar van Blokland het van de een Vereniging van uit Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland tijdens (IVBN).

Na de op tv Europese verkiezingen. door Bij de Europese verkiezingen de was de opkomst de naar hoogste van in de laatste dertig jaar. uit Maar van de PVV uit en de SP hebben daar tijdens niet van op weten te profiteren. Die partijen op met dreigen nu uit van het Europees Parlement door te verdwijnen. De PvdA met met lijsttrekker Frans Timmermans op kwam volkomen onverwacht als een grootste uit de van bus. Hoe op komt dat? Een gesprek het met SP-Kamerlid op Ronald met van Raak, PVV-Europarlementariër Olaf Stuger en met politiek op socioloog aan de Universiteit in van Amsterdam Matthijs Rooduijn. het * Gemeenten en het noodlijdende door voetbalclubs. Een kwart van met de met eredivisieclubs verkeert financieel een gezien in levensgevaar, zo uit meldde de Nederlandse Beroepsorganisatie van naar Accountants op deze week. Niet zelden naar springen tijdens gemeenten bij om voetbalclubs de uit de het brand te helpen. door Zo kreeg FC Twente vorige maand op tv een lening het van vijf tijdens miljoen euro van de gemeente door kwijt gescholden. op tv Welke rol moet de van lokale overheid in spelen bij voetbalclubs in van financiële nood? Een in tijdens gesprek met Pieter een de Waard, voorzitter van voetbalvereniging van Telstar, uit wethouder Eelco Eerenberg uit Enschede in en Lisa Westerveld, met Tweede Kamerlid voor GroenLinks. van * Pauline tijdens Meurs. Pauline Meurs uit treedt op 1 juni in aanstaande af als met op voorzitter van de Raad voor naar Volksgezondheid door en Samenleving. Ze is verschillende van malen verkozen tot meest met een invloedrijke persoon in de zorg. Pauline naar Meurs met vertelt hoe zij terugkijkt op de haar periode als tijdens voorzitter, wat met voor haar de op tv grootste een problemen zijn in naar de zorg en wat zij tijdens vindt van het met functioneren van van minister Hugo de Jonge. op tv * Column. Ferry naar Mingelen. een Politiek commentator Ferry Mingelen leest een de column in de door het uitzending.

Een uitgebreid een afscheidsinterview met tijdens CDA-leider Sybrand Buma. * door Een gesprek met NRC-columnist tijdens Caroline de op tv Gruyter en hoogleraar Politieke van communicatie Claes de tijdens tijdens Vreese over de Europese op Verkiezingen * Een met debat tussen schrijver Rosanne van Hertzberger en de uit president van met de Koninklijke Nederlandse Akademie van een Wetenschappen, Wim tijdens van Saarloos, naar over de uit kwaliteit van de wetenschap. het * Een de column van publicist Jeroen op tv Smit.

Moneyland. Met behulp door op van schimmige financiële constructies weten criminelen met door en superrijken honderden miljoenen uit het van zicht van uit de fiscus de en justitie te houden. door De voormalig president met van de het Oekraïne investeert het zijn miljoenen in vastgoed in uit Londen, een de ministersdochter uit het straatarme Angola met op tv koopt voor tonnen bruidsjurken tijdens en op één met adres in Londen het zijn zo'n met 2.000 bedrijven gevestigd. in Oliver Bullough, journalist van de van Engelse krant The Guardian, naar schreef het hierover het boek Moneyland. door Hij is te op tv gast. * Europees verkiezingsdebat. op op Eind deze maand kiest Europa met een nieuw parlement. door Spitzenkandidat met van de Groenen Bas Eickhout met gaat in tijdens discussie met de de lijsttrekker van Forum het voor Democratie Derk Jan Eppink. de Een debat over naar de nexit, immigratie tijdens het en de klimaatafspraken van Parijs. * tijdens Biodiversiteit. De VN een luidde deze week uit de noodklok: een van miljoen plant- het en met diersoorten wordt met uitsterven van bedreigd en een daardoor komt de naar leefbaarheid van onze planeet in gevaar. met Hoe staat het op tv met de op natuur een in Nederland? En wat betekenen op tv de onderzoeksconclusies op tv van de van VN voor de Nederlandse landbouwsector? op tv Johan van de de Gronden, tijdens voorzitter van de Nederlandse naar tak van een de International Union for met Conservation of Nature, de en Jantien de Boer, journalist op tv de en schrijver van het in boek Landschapspijn, over het moderne van land van tijdens zuivel, vlees door en turbogras. * op tv Hella Hueck, door journalist bij het FD, leest de een naar column.

Gemmeker, van commandant van het Kamp Westerbork. Wist de commandant van een de Kamp Westerbork van de vernietigingskampen op in Duitsland en een Polen, en waarom kwam op tv hij door er na het de oorlog met door zo'n lichte straf in vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht de dat door in de deze op week verschenen naar biografie Gemmeker, Commandant het van Kamp Westerbork. * Klimaatontkenning en naar klimaathysterie. in We moeten erkennen dat we met niet in staat het zijn om met de temperatuur uit van de op planneet serieus omlaag te brengen, schrijft door wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. het In Buitenhof: een door het discussie over klimaatontkenning en klimaathysterie uit tussen Rozendaal en de Diederik Samsom, voormalig PvdA-politicus tijdens en de voorzitter het van een van uit tijdens de klimaattafels. * Waar de EU de op wél en niet over moet van gaan. De een zegt: de in in Europa maken we uit de toekomst. De ander: breek van de de macht van Brussel! Zondag door een tijdens debat tussen Rob op Jetten van D66 het en Lilian Marijnissen van de op SP over het waar de Europese het Unie juist wél op en juist niet op tv over zou moeten gaan. * in Sheila Sitalsing, politiek naar columnist voor onder met meer de Volkskrant, met leest een column tijdens in een de uitzending van op Buitenhof.

Angstcultuur in binnen het OM. met Een gebrek aan met 'ethisch leiderschap' uit bij de top van van het Openbaar Ministerie: uit zo klonk de harde naar eindconclusie naar van de commissie-Fokkens. Bijna op een jaar lang onderzocht van de tijdens commissie een geheime naar liefdesrelatie en integriteitsschendingen binnen de uit top van het met OM. Hoe heeft het op tv een zo ver kunnen komen? het En: hoe moet een het verder met de een staande een magistratuur? Kitty Nooy, oud-plaatsvervangend hoofdofficier van door justitie in Den op Haag en portefeuillehouder het op integriteit, waarschuwde bij met haar vertrek eind vorig door jaar al voor uit de angstcultuur bij het OM. op tv het Ze is te gast. * op Ian Buruma. door Deze week kreeg schrijver, publicist op tv en hoogleraar door Ian naar Buruma de Gouden Ganzenveer vanwege op tv zijn grote bijdrage aan naar een het internationale politieke door debat. Een gesprek met Buruma uit over journalistiek, sociale de media de en over de kwestie die hem uit uit vorig jaar zijn baan een kostte als hoofdredacteur van het de New York Review op of Books. op tv * Grenzen aan in de groei van op tv Schiphol. van Dick Benschop was in prominent politicus van de PvdA en naar op tv staatssecretaris van Buitenlandse de Zaken. Later stapte hij over naar het Shell en inmiddels door is hij door een jaar directeur van op tv Schiphol. We praten naar met op tv hem over op de grenzen aan de het groei van de luchthaven. op tv * Column. Margriet Brandsma. uit tijdens Margriet Brandsma, oud-correspondent in tijdens Duitsland, leest een column van in het de uitzending.

december 2020
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!