Programma gemist?
april 2017
23-04-2017 12:10

Gloria Wekker, Anne-Marie Spierings, Joan Veldhuizen, Fons d'Haens, Jan Edward Craanen, Seada Nourhussen

Buitenhof - Gloria Wekker, Anne-Marie Spierings, Joan Veldhuizen, Fons d'Haens, Jan Edward Craanen, Seada Nourhussen

Gloria Wekker over institutioneel racisme. De opgestapte Bladelse wethouder Joan Veldhuizen in gesprek met ex-collega Fons d'Haens en gedeputeerde Anne-Marie Spierings over megastallen en gezondheid. Jan Edward C... Het debat over institutioneel racisme kreeg een nieuw impuls na het verschijnen van het boek van actrice Anousha Nzume. Waarom blijft het debat over racisme zó lastig te voeren? In Buitenhof een van de grondlegger van het denken over racisme in Nederland: hoogleraar Gender en Etniciteit Gloria Wekker. En: in Bladel stapte wethouder Joan Veldhuizen op vanwege de onacceptabele gezondheidsrisico's van de almaar groeiende veestapel in Brabant. Ze gaat in debat met Fons d'Haens, CDA-wethouder in Bladel, en Anne-Marie Spierings, D66-gedeputeerde in de provinciale staten van Noord-Brabant. Verder: oud-ambassadeur Jan Edward Craanen over het verdriet van Argentinië, de opkomst van terrorisme en populisme in het land, en de blik waarmee we vanuit Nederland naar Argentinië kijken. Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met Trouw-journalist Seada Nourhussen.

16-04-2017 12:10

Ben Judah, Rabin Baldewsingh, Jos Heijmans, Froukje de Jonge, Hala Naoum Néhmé, Jan van der Putten

Buitenhof - Ben Judah, Rabin Baldewsingh, Jos Heijmans, Froukje de Jonge, Hala Naoum Néhmé, Jan van der Putten

Moet het integratiebeleid op de schop? En: Ben Judah over de Franse verkiezingen en het fenomeen Macron. Hala Naoum Néhmé over Syrië. Het integratiebeleid op de schop: ongeveer acht op de tien inburgeraars slaagt niet op tijd voor het inburgeringsexamen, bleek deze week uit cijfers van het Ministerie van Sociale Zaken. In Buitenhof een gesprek met Rabin Baldewsingh, wethouder in Den Haag (PvdA), Froukje de Jonge, wethouder in Almere (CDA) en Jos Heijmans, burgemeester van Weert. Verder: de Brits-Franse journalist Ben Judah volgt de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron wekenlang op de voet. Hij beschrijft hem als een ongrijpbaar politiek fenomeen. Maar sinds deze week is alles anders: de uiterst linkse kandidaat Mélenchon schiet omhoog in de peilingen, en de liberaal Fillon is nog lang niet uitgespeeld. Wat voor leider wil Frankrijk? En: de Syrische regering ontkende deze week opnieuw achter de gifgasaanval in Khan Sheikhoun te zitten. De Amerikanen beweren echter bij hoog en laag dat Syrië de aanval uitgevoerd heeft. Politicoloog en VVD-raadslid in Amsterdam Hala Naoum Néhmé over feiten en veronderstellingen in deze geopolitieke strijd. Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met publicist Jan van der Putten.

02-04-2017 12:10

Roger van Boxtel, Sadet Karabulut, Tanya Hoogwerf, Antjie Krog, Titia Ketelaar

Buitenhof - Roger van Boxtel, Sadet Karabulut, Tanya Hoogwerf, Antjie Krog, Titia Ketelaar

Meer geld naar mobiliteit? NS-topman Roger van Boxtel over zijn bedrijf. En een gesprek met Sadet Karabulut (SP) en Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) over de spanning in de Turkse gemeenschap. Elk jaar één miljard erbij voor treinen, bussen én auto’s: zo klinkt de oproep van NS-topman Roger van Boxtel aan de politiek. Maar hoe gaat het met NS zelf? En: de spanning in de Turkse gemeenschap loopt in de aanloop naar het referendum op. Turkse Nederlanders voelen zich geïntimideerd en durven steeds minder openlijk over hun relatie met Turkije te praten. Ook de houding van de Nederlandse regering t.o.v. Turkije, waar excuses voor het oppakken van diplomaten tot nu toe is uitgebleven, draagt niet bij aan een verbetering van de sfeer. In Buitenhof een gesprek met SP-Kamerlid Sadet Karabulut en Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. Verder: de Zuid-Afrikaanse schrijfster Antjie Krog was na de apartheid nauw betrokken bij de waarheidscommissie. Ze reageert op de recente ontwikkelingen in haar land. Afgelopen week trok president Zuma macht naar zich toe door een groot deel van de kritische leden van zijn kabinet te ontslaan. Nederland las Zuid-Afrika zo vaak de les, maar kunnen wij als het om integratie gaat wellicht iets van de Zuid-Afrikanen leren? Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, ditmaal met NRC-redacteur Titia Ketelaar.

26-03-2017 12:10

Erik Akerboom, Noortje Blokhuis, Rutger de Ridder, Ard Warnink, James Kirchick, Paul Scheffer

Buitenhof - Erik Akerboom, Noortje Blokhuis, Rutger de Ridder, Ard Warnink, James Kirchick, Paul Scheffer

Korpschef Erik Akerboom over de reorganisatie van de Nationale Politie. De voorzitters van DWARS, CDJA en JOVD in debat over het speerpunt van de formatie: het klimaatbeleid. Erik Akerboom staat sinds een jaar aan het hoofd van de Nationale Politie. Hij is de man die de reorganisatie van de politie in goede banen moet gaan leiden, nadat zijn voorganger Gerard Bouman de organisatie in chaos heeft achtergelaten. En: de oude politici bakkeleien er nog over, maar de jongeren zijn er allang uit. Duurzaamheid moet prioriteit nummer één zijn tijdens deze formatie. Minder CO2-uitstoot, méér investeren in duurzame energie. Maar wat zijn ze bereid daarvoor in te leveren? In Buitenhof de voorzitters van de jongerenorganisaties: Noortje Blokhuis (DWARS), Rutger de Ridder (JOVD) en Ard Warnink (CDJA). In het weekend waarin de Europese Unie haar 60-jarig bestaan viert, analyseert de Amerikaanse journalist James Kirchick in zijn boek “Het einde van Europa” op verrassende wijze waarom het continent zo gevangen lijkt in de geschiedenis. En in Schuim & As aandacht voor het buitenlandse nieuws, ditmaal met publicist Paul Scheffer.

19-03-2017 12:10

Frank de Grave, Bastiaan Rijpkema, Sarah de Lange, Willem Schinkel, Jeroen Smit, James Kennedy

Buitenhof - Frank de Grave, Bastiaan Rijpkema, Sarah de Lange, Willem Schinkel, Jeroen Smit, James Kennedy

Senator Frank de Grave over de VVD in de formatie. Een debat over de ruk naar rechts tussen Sarah de Lange, Willem Schinkel en Bastiaan Rijpkema. Historicus James Kennedy over de Nederlandse identiteit. Ondanks fors verlies wordt de VVD als een van de winnaars van de verkiezingen gezien. Premier Rutte kan doorgaan. Als opmaat naar de formatie is nu VVD-minister Schippers bezig met het schrijven van een notitie om de weg naar een nieuw kabinet te plaveien. Doorgewinterd VVD-coryfee Frank de Grave belicht de positie van de VVD in de komende kabinetsformatie. Waar moeten de liberalen de accenten leggen? En: een ruk naar rechts? De PvdA verloor, GroenLinks won. In het buitenland was men vooral opgelucht dat de verwachte opmars van het populisme tot staan is gebracht. Maar in welke richting zijn de politieke partijen opgeschoven? Zijn we rechtser, behoudender of populistischer geworden? Daarover aan tafel rechtsfilosoof Bastiaan Rijpkema, politicoloog Sarah de Lange en socioloog/filosoof Willem Schinkel. Identiteit was hét thema van de afgelopen verkiezingen. Wat leert onze geschiedenis ons over de Nederlandse identiteit? En welke lessen kunnen we trekken uit turbulente tijden in ons verleden? In Buitenhof een gesprek met historicus James Kennedy (UU), van wiens hand onlangs het boek Een beknopte geschiedenis van Nederland verscheen. En in Schuim & As aandacht voor het buitenlandse nieuws, ditmaal met publicist Jeroen Smit.

12-03-2017 12:05

Bert Koenders, Sybrand Buma, Jesse Klaver, Seada Nourhussen

Buitenhof - Bert Koenders, Sybrand Buma, Jesse Klaver, Seada Nourhussen

Minister Bert Koenders over de rel met Turkije. En: de ontknoping van de campagne met Sybrand Buma en Jesse Klaver. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders over de rel met Turkije, de plaats van Nederland in de Europese Unie en de rol van het continent in een nieuw politiek krachtenveld. En: nog drie dagen te gaan voor de verkiezingen. De partijen buitelen over elkaar heen om het premierschap te claimen. Zowel CDA als GroenLinks stijgen in de peilingen, en dromen openlijk van de sleutel van het torentje. Maar wie zit Mark Rutte écht op de hielen? En wat kan Nederland verwachten als Sybrand Buma aan de knoppen zit – of als Jesse Klaver zijn opmars in de peilingen weet om te zetten in zetels? Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, ditmaal met Trouw-journalist Seada Nourhussen.

05-03-2017 12:10

Lodewijk Asscher, Emile Roemer, Leo Lucassen, Marcel Canoy, Jeroen Smit

Buitenhof - Lodewijk Asscher, Emile Roemer, Leo Lucassen, Marcel Canoy, Jeroen Smit

Hoe gaat Lodewijk Asscher om met de spagaat tussen zijn campagne en het kabinetsbeleid? En weet Emile Roemer met zijn SP de beloften van het Nationaal Zorgfonds te verzilveren? Lodewijk Asscher voert campagne tegen de stroom in. Hij heeft nog anderhalve week de tijd om het tij te keren. De komende vier jaar wil hij linksere accenten leggen bij de PvdA, hoewel wat hem betreft de sociaaldemocraten evenzeer mogen worden afgerekend op hun positieve daden voor Nederland. Dat levert soms een ingewikkelde spagaat op. Ook hij wil uitleggen waarom Nederland dringend nieuw leiderschap behoeft. En in Buitenhof: Emile Roemer. De SP voert al maanden campagne met de introductie van het Nationaal Zorgfonds. Andere partijen hebben delen van het plan overgenomen: een prestatie van formaat. Grote vraag is of de SP dit ook kan verzilveren. De lijsttrekkers gaan in debat met migratie-expert Leo Lucassen en zorgeconoom Marcel Canoy. En in Schuim & As wordt aandacht besteed aan het buitenlandse nieuws, deze keer met publicist Jeroen Smit.

26-02-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Hoe gaat CDA-leider Sybrand Buma ervoor zorgen dat zijn partij de grootste wordt? D66-leider Alexander Pechtold is een begeerde coalitiepartner voor rechts én links, maar weet hij dit te verzilveren? Met: Sybrand Buma. Hij wil een sociale dienstplicht, strenger integratiebeleid en hij gruwt van de plannen van GroenLinks. De campagne is voor het CDA definitief begonnen. En het mag dan nog niet in de peilingen te zien zijn, maar de CDA-leider weet het zeker: zijn partij wordt de grootste. Hoe gaat hij daarvoor zorgen? * Alexander Pechtold. D66-leider Alexander Pechtold is een begeerde coalitiepartner voor rechts én links. Maar weet Pechtold de goede voortekenen ook te verzilveren op 15 maart? En hoe realistisch is zijn pleidooi voor meer Europa? * Désanne van Brederode en Syp Wynia. Een debat met filosoof en schrijver Désanne van Brederode en Syp Wynia, columnist bij Elsevier. Schuim en As. Schuim en As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Deze week met Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing.

19-02-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Met: Jesse Klaver * Tunahan Kuzu * Barbara Baarsma en Geerten Waling * Schuim en As Met: Jesse Klaver. Niet eerder stond GroenLinks er in de peilingen zo goed voor als nu. Lukt het de partij op 15 maart de peilingen werkelijkheid te laten worden? En wat gebeurt er daarna? En hoe staat het met de haalbaarheid van de GroenLinkse idealen? Een gesprek met Jesse Klaver over de stappen die zijn partij de komende tijd hoopt te maken. * Tunahan Kuzu. Het zijn roerige tijden voor nieuwkomer Denk. Een partij die opkomt voor minderheden, en een partij die regelmatig overhoop ligt met de media. Wat voor integratiebeleid wil lijsttrekker Tunahan Kuzu de komende jaren gaan voeren, en hoe denkt hij over zorg en armoedebestrijding? * Barbara Baarsma en Geerten Waling. Het commentaar wordt verzorgd door econoom Barbara Baarsma en historicus Geerten Waling. * Schuim en As. Schuim en As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Met Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing.

05-02-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Te gast: Henk Krol, Thierry Baudet, Otto Fricke, Hans Wiegel en Jeroen Smit Henk Krol, lijsttrekker van 50PLUS vindt dat er dringend iets gedaan moet worden aan de positie van ouderen. De 'pensioenroof' moet gestopt, de AOW-leeftijd omlaag naar 65 jaar en werkloze ouderen moeten geholpen worden om weer aan de slag te kunnen gaan. Waar gaat de partij dit allemaal van betalen en is de partij niet te veel een one-issue partij? * Volgens Thierry Baudet, lijsttrekker van de nieuwe partij Forum voor Democratie, verkeert onze democratie in een crisis. De gevestigde politieke elite, 'het partijkartel', is te machtig. Kiezers hebben geen enkel vertrouwen meer in de politiek, zegt hij in zijn net verschenen boek Breek het partijkartel!. Het medicijn: meer directe democratie door de invoering van een facultatief initiërend referendum. * De Duitse Otto Fricke volgt de Nederlandse politiek op de voet. Zelf was hij jarenlang lid van de Bondsdag voor de FDP. De vloeiend Nederlands sprekende oud-politicus geeft zijn visie op het optreden en het gedachtegoed van Henk Krol en Thierry Baudet. Ook te gast is Hans Wiegel. De oud-minister reflecteert op de gesprekken met Thierry Baudet en Henk Krol. * Schuim en As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Deze week met publicist Jeroen Smit.

29-01-2017 12:20

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Met Eurocommissaris Frans Timmermans, directeur van De Nederlandsche Bank Klaas Knot, journalist Wouter de Winther en publicist Paul Scheffer. Presentatie: Pieter Jan Hagens. Frans Timmermans De EU wordt van alle kanten uitgedaagd. Of het nu de harde Brexit betreft, de kritische blik van Donald Trump op de EU of de interne strubbelingen tussen de lidstaten: de EU zit in het defensief. Frans Timmermans wil een optimistisch geluid laten horen. Maar hoe gaat hij dat doen in een tijd van protectionisme, populisme en verharding in de internationale politiek? Een interview met de vicevoorzitter van de Europese Commissie. Klaas Knot De kersverse president Trump drukt in zijn eerste week als president een stevig stempel op de toekomst van economisch beleid in Amerika. America First, aldus Trump. Wat betekent die nieuwe wereldorde voor de financiële stabiliteit van Europa – en Nederland? En wat zijn eigenlijk de vooruitzichten van onze economie? In Buitenhof spreekt Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Column van Wouter de Winther, chef parlementaire redactie van De Telegraaf. Schuim & As met publicist Paul Scheffer.

22-01-2017 12:10

Jeanine Hennis, Colson Whitehead, Bas de Gaay Fortman, Victor Molkenboer, Tom-Jan Meeus

Buitenhof - Jeanine Hennis, Colson Whitehead, Bas de Gaay Fortman, Victor Molkenboer, Tom-Jan Meeus

Met: * Jeanine Hennis * Colson Whitehead * Moreel leiderschap * Schuim en As Jeanine Hennis Een nieuwe wereldorde zonder vertrouwde zekerheden is aan het ontstaan. President Trump is niet langer bereid te betalen voor de defensie van zijn bondgenoten. Nederland haalt bij lange na niet de doelstelling dat 2% van het overheidsbudget naar defensie moet gaan. Het vredesdividend is nu op. Maar is de Krijgsmacht wel goed genoeg uitgerust en zijn we voorbereid op provocaties van Poetin? Een gesprek met de nummer twee van de kieslijst van de VVD: minister Hennis van Defensie. Colson Whitehead Het is het lievelingsboek van oud-president Obama: The Underground Railroad van Colson Whitehead. Een ‘meesterwerk’, aldus de critici, het ijzingwekkende relaas van de 15-jarige slavin Cora, die weet te ontsnappen van de plantage. Een boek over slavernij, over racisme en witte suprematie. Ook een boek dat parallellen trekt naar het hedendaagse Amerika, waar met het presidentschap van Trump die thema’s uiterst actueel blijven. Moreel leiderschap Moreel leiderschap is weer bon ton in de Nederlandse politiek. Normen, waarden en fatsoen: we worden ermee om de oren geslagen in deze campagnetijd. Zijn het holle frasen? En hoe belangrijk is moreel leiderschap in de politiek eigenlijk? Een beschouwing met hoogleraar politicologie en oud PPR-man Bas de Gaay Fortman en Victor Molkenboer, burgemeester van Woerden. Schuim & As met NRC-columnist Tom-Jan Meeus

15-01-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uur lang premier Rutte over het politieke jaar 2017, over de campagne, zijn VVD, duurzaamheid en het populisme van deze tijd. Mark Rutte: minister-president is hij van ons allen. Politiek leider en lijsttrekker is hij ook dit jaar weer voor de VVD. Wat wil hij de komende jaren met Nederland? En hoe wil hij specifiek als liberaal de komende jaren accenten gaan leggen? Maakt hij zich zorgen over de deze week aantredende regering van president Trump? En met wie wil hij zelf straks gaan regeren? Met de PVV wil hij niet meer samen in een kabinet. Maar in een vorig politiek leven (2010) zei hij over de PVV-leider: 'Geert Wilders is politiek niet melaats'. Ondertussen bakkeleien de andere partijen over de vraag wie er straks premier moet worden en wie met wie gaat samenwerken. Een uur lang premier Rutte over het politieke jaar 2017, over de campagne, zijn VVD, duurzaamheid en het populisme van deze tijd.

08-01-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Discussieprogramma waar de actualiteit met vooraanstaande opiniemakers en politici besproken wordt. Live gepresenteerd vanuit de Hortus Botanicus in Ams... Discussieprogramma waar de actualiteit met vooraanstaande opiniemakers en politici besproken wordt. Live gepresenteerd vanuit de Hortus Botanicus in Amsterdam.

18-12-2016 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Discussieprogramma waar de actualiteit met vooraanstaande opiniemakers en politici besproken wordt. Live gepresenteerd vanuit de Hortus Botanicus in Ams... Discussieprogramma waar de actualiteit met vooraanstaande opiniemakers en politici besproken wordt. Live gepresenteerd vanuit de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 23-04-2017 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord