Programma gemist?

Vandaag onder andere in in Buitenhof: - Joost van Eerdmans versus tijdens Tunahan een Kuzu Hoe moet het in de uit grote steden verder met het van integratie en acceptatie van op tv migranten? In Buitenhof een debat van de tussen Tunahan Kuzu tijdens (DENK) en Joost het Eerdmans (Leefbaar Rotterdam). Deze week kondigde in DENK tijdens aan mee te doen aan uit de gemeenteraadsverkiezingen door in uit Rotterdam. En dat tegen van de achtergrond van de rumoerige naar presentatie op van de het PVV-kandidatenlijst in de van Maasstad door Geert Wilders. het Het ziet er met naar uit dat nogal wat de op tv nieuwe partijen straks een de gemeenteraad bestieren. naar Hoe bestuurbaar is Rotterdam, het de tweede stad van naar Nederland, eigenlijk het nog na de komende gemeenteraadsverkiezingen door van maart 2018? - door Klimaatdebat Als in het aan minister Eric Wiebes uit ligt, worden kolencentrales tijdens bij wet met verboden. Een grote politieke een stap de deze week, in het tijdens behalen van met de klimaatdoelen met van Parijs. Aan van de idealen hangt een bovendien een pittig tijdens prijskaartje: tot wel 22 op tv miljard euro. Wie betaalt die door rekening? En wat door moet in er concreet gebeuren door om Nederland koploper te op tv maken op het gebied de van milieu? Een naar debat met door Marjan Minnesma, directeur tijdens van naar Urgenda, André Faaij, hoogleraar Energiesystemen en de Allard Castelein, het directeur van met de Rotterdamse uit Haven.

Frans de Timmermans duwt, trekt het en doet alles om met de EU in het beweging op te krijgen: meer in democratie, meer helderheid naar in de burger de en minder rampspoed naar landen naar die (financieel en economisch) met op in de pas lopen. op Toch blijft er veel kritiek op op de naar geslotenheid op tv en politieke verdeeldheid in een Europa. Deze week was op tv er uit een succesje met het op tv eerste Brexit-akkoord. Maar hoe gaat het het verder met met heikele thema's naar als met migratie, eenwording en democratische waarden in met op tv landen als Polen met en Hongarije? Aan tafel: in Frans Timmermans, Nederlands Eurocommissaris in van Brussel. Als er door één in Nederlandse multinational dit jaar het van op nieuws domineerde, dan een was het wel de AkzoNobel. Het verf- en chemieconcern op kwam zwaar het onder vuur van te liggen bij aandeelhouders de die zich niet konden vinden door in de een koers tijdens van het bedrijf. van In Buitenhof: Antony Burgmans, president-commissaris van op AkzoNobel. op tv Aandacht voor het buitenlandse op tv nieuws in Schuim & van de As, deze week met in NRC-columnist Tom-Jan door Meeus.

Arno het Visser, president van de op Rekenkamer. Decentralisatie uit van de zorg uit en andere overheidstaken, was het met tijdens mantra van het vorige de kabinet. Inmiddels zijn op die regelingen in werking. op tv Heikel punt: de nevenkanten op op van decentralisatie maken de van controle op in overheidsgeld steeds lastiger en ondoorzichtiger. met Een doolhof tijdens aan regelingen voor burgers schept in rechtsongelijkheid. Arno Visser, het president van van de Algemene uit Rekenkamer, maakt zich ernstige zorgen. op In de uitzending op een schetst hij hoe het beter zou door moeten. * tijdens De zwarte met bladzijden uit onze geschiedenis. van De zwarte bladzijden een uit ons in verleden: het debat daarover laait van de laatste een tijd weer het op. Het nieuwe kabinet door wil meer aandacht voor tijdens onze tijdens historie en op tv normen en waarden. met Het Wilhelmus moeten we tijdens zingen, elk jaar naar op tv het van Rijksmuseum, de Nederlandse naar vlag in de Tweede Kamer. Weten van we genoeg over een een onze geschiedenis of hebben we op tv oogkleppen op? En hoe het de bepalend is die geschiedenis voor in onze nationale op identiteit? In de uitzending naar socioloog van Willem Schinkel, publicist Femke Halsema op tv en hoofddirecteur van naar het Rijksmuseum Taco op tv Dibbits. in * Aandacht voor het buitenlandse nieuws in in op tv Schuim & As. Deze week de met tijdens Sandra Phlippen, chef op tv Economie van een het AD.

De van nasleep van Dokkum en van de met rol van politie en burgemeester. De tijdens intocht van uit Sinterklaas met in Dokkum vorige week uit zaterdag leidde tot een naar verhit debat. Het van recht de op demonstratie, de kloof tussen naar Randstad op tv en regio, de voortdurende strijd uit tussen pro- door en anti-Zwarte Piet-demonstranten: een we raken er niet de over uitgepraat. de Maar welke rol spelen onze naar op gezagsdragers zoals burgemeester en naar politie hierbij? Oud-burgemeester tijdens Job Cohen, van leider van het de onderzoekrapport naar Project X in Haren, met en door Marco Zannoni, directeur van de het Instituut voor Veiligheids- door en Crisismanagement het (COT), zijn te tijdens gast. * Experimentele medicijnen. de De op tv overstap van Ronald door Plasterk naar van de medische startup MyTomorrows oogstte de zowel lof de als verbazing. de Het controversiële bedrijf wil medicijnen uit die in de testfase op tv zijn, beschikbaar maken uit voor patiënten. van Duurt het de inderdaad te lang voordat nieuwe een medicijnen bij de op in patiënt komen? En wie beslist tijdens daar eigenlijk over: de naar patiënt of tijdens de arts? het Aan tafel: Sjaak op tv Vink, ondernemer en medeoprichter naar van op MyTomorrows en nu CEO van The door Social Medwork, en in van hoogleraar en oncoloog Hans Gelderblom tijdens (LUMC). * in Drugscriminaliteit in Brabant. 'Verbijsterend', met noemde minister van op tv Justitie en Veiligheid met Ferdinand Grapperhaus de situatie met in een Brabant. De minister kreeg in deze een week - in tijdens navolging van zijn collega op Kajsa Ollongren - een het stoomcursus drugscriminaliteit. Grootste het gevaar: een de integratie van boven- de en onderwereld. Aan de vooravond naar van een bezoek een van de met vaste Kamercommissie van Justitie van en Veiligheid een een analyse van naar John Jorritsma, burgemeester van uit Eindhoven. tijdens * Schuim & As. het Aandacht tijdens voor het buitenlandse nieuws in de Schuim & As. Deze het week naar met Ann Demeester, directeur door van het het Frans Hals op tv Museum.

René op Paas en het op gasbesluit. De tijdens Groningers hebben opnieuw met gelijk gekregen van een de Raad van door State, die deze week korte metten het maakte met tijdens het een gasbesluit. Het besluit op om de komende vijf jaar uit bijna 22 miljard uit kuub gas uit de door Groningse tijdens grond te pompen, is door niet goed onderbouwd. Eindelijk de gerechtigheid voor de het Groningers, of van een Pyrrusoverwinning? naar Daarover commissaris van de een Koning door in Groningen René Paas. * Rem door naar op vliegen. Als we niet snel op veel minder gaan de vliegen, zijn met de de klimaatdoelen van Parijs onhaalbaar. Tot deze het conclusie komt naar ingenieur Paul Peeters in naar zijn promotieonderzoek over van de in milieugevolgen van onze het reislust wereldwijd. Volgens de een nieuwe regering door mag Schiphol juist van groeien. Hoe valt dat te met rijmen door met de groene ambities het van het uit kabinet? Een debat met Paul het Peeters, lector uit en promovendus aan uit de TU in Delft, Adam Elzakalai, van wethouder voor de tijdens VVD in uit gemeente Haarlemmermeer en op Zef Hemel, bijzonder hoogleraar tijdens grootstedelijke vraagstukken (UvA). * De de populariteit met van Stalin. Ondanks door miljoenen doden van in de Goelag, een uit systeem van strafkampen door op de gehele Sovjet-Unie, door en extreme hongersnoden, de staat Jozef Stalin een fier bovenaan met de populariteitslijsten in Rusland de als grootste leider op tv ooit. Hoe kan door het op tv dat deze man in ruim zestig jaar op tv na zijn dood nog van zoveel steun geniet? Een met analyse het van Rusland-deskundige Hubert tijdens Smeets en Jessica Gorter, documentairemaakster de van het De Rode Ziel, die naar zondag in een première gaat op het IDFA. een * Schuim naar & As. door Aandacht voor het buitenlandse nieuws tijdens in Schuim & naar As, deze week in met publicist Jeroen in Smit.

De op tv week van de belastingen. van Het was de week uit het van de belastingen. Dankzij de een Paradise Papers staat Nederland uit tijdens opnieuw prominent op de kaart op tv als belastingparadijs. Hierover was op op veel commotie in met de politiek en een bij het publiek. En ook het over in het afschaffen van de dividendbelasting op tv is het laatste naar woord naar nog niet gezegd. Een het debat met tijdens Tom van der Lee, de Tweede Kamerlid voor met GroenLinks, oud-staatssecretaris van Financiën Willem van in Vermeend en Eric op tv Smit, hoofdredacteur van Follow the Money. de * Brexit en naar uit het VNO. Er op tv moet heel snel een Brexit-deal naar komen, zo waarschuwt met het Europese door bedrijfsleven. Maandag met bezoekt een delegatie van een VNO-NCW Theresa May, in uit een poging van een doorbraak te forceren op in de vastlopende Brexit-onderhandelingen. naar Wat staat er het op het met spel? En hoe van is de de sfeer in met de Londense City? In Buitenhof uit Frans Weekers, tijdens bewindvoerder bij de Europese ontwikkelingsbank uit op in Londen, en Arthur van door Dijk, VNO-bestuurslid en voorzitter de van Transport op tv en Logistiek Nederland. het * Historici op in debat. door Historicus Leo Lucassen bekritiseerde Geert naar Wilders in een tweet het vanwege diens voorgenomen een wandeling op tv door het Brusselse Molenbeek. Het in deed hem denken de aan de jaren tijdens dertig. naar Geerten Waling een - ook historicus - vindt de uit vergelijking een van Lucassen om naar de positie van joden door in van de jaren dertig te vergelijken met tijdens die van moslims van op tv nu ongepast. Tot hoever mag van een historicus gaan door en wanneer van ga je over uit de grens bij dit debat? op En is op het eigenlijk wetenschappelijk verantwoord van om dit soort met naar vergelijkingen te maken? * Aandacht het voor naar het buitenlandse nieuws in Schuim door & As, deze de week met NRC-columnist Tom-Jan het met Meeus.

Jeroen een Dijsselbloem. 'In de Brussel machtiger dan Rutte', kopte op tv Het tijdens Financieele Dagblad over door Jeroen Dijsselbloem. Als Eurogroepvoorzitter naar beleefde hij van één van de meest turbulente periodes het van de de afgelopen decennia. In een eigen land mag hij door door inmiddels minister en een Kamerlid-af zijn, de klus bij uit de Eurogroep een maakt hij af. naar Wat is met de toekomst van de van eurozone? Welke kant in gaan we op? met Hij kijkt vooruit. uit * Eén jaar uit Trump. Hij tijdens geldt als één van door Amerika's belangrijkste politiek journalisten naar van het door moment: Ryan Lizza. met De verslaggever bij door weekblad The New het Yorker wordt bejubeld vanwege van zijn superieure stijl van en diepgravende uit onderzoek. In naar bijna twee decennia politieke verslaggeving van volgde hij maar liefst door vier de presidentsverkiezingen op de voet en een deze zomer moest met op Donald Trumps persofficier, Anthony in Scaramucci, na het tien dagen aftreden een na een telefoontje met het Lizza. Een gesprek de over één jaar president Trump. een * met Een referendum over het referendum. een op Met een simpele pennenstreek tijdens schrapte het nieuwe kabinet het met raadgevend op referendum. De op tv tussentijdse stem van het volk met wordt niet in langer op prijs uit gesteld. Maar wordt daardoor het van populisme niet juist uit in in de kaart gespeeld? Ook een kersverse regeringspartij D66, van ooit groot op voorstander van referenda, wil er het nu op vanaf. Hoogleraar staatsrecht tijdens aan Universiteit in Leiden Wim Voermans op tv zet zijn vraagtekens bij in het buitenspel een zetten van de burger bij het een naar besluitvormingsproces.

Nooteboom de over de een crisis in Spanje. Het conflict op tv tussen Spanje en Catalonië van is als twee uit treinen met die in vliegende vaart op een elkaar uit afkomen. In Buitenhof: het Cees Nooteboom, een door van onze op meest vooraanstaande romanciers. Hij kent Spanje van in als geen ander. Hij op tv woont een groot deel van tijdens het jaar op een het eiland Menorca, in leest op tv Catalaanse kranten, kijkt naar tijdens Catalaanse tijdens televisie en heeft er vele vrienden. uit Spanje met is eigenlijk zijn tweede van vaderland. door Hoe kijkt hij in naar het conflict op tv en naar de rol een van de Europese Unie? het *Kate het Raworth: de nieuwe Keynes. Ze met is de rijzende ster van op tv onder economen: Kate Raworth. Met uit haar bestseller Doughnut met Economics: Seven ways op to think like op a 21st-century de economist werpt de de Oxford-onderzoeker een radicaal nieuwe blik met op van starre dogma's. Onze verslaving aan een economische de groei, de blinde vlek van voor het milieu en tijdens door het heilige geloof in uit een efficiënte markt: een Raworth schopt op de heilige huisjes het één voor een met onderuit. Maar wat moet een dán de het toekomst zijn van onze door economie? * Politieke column. uit Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing draagt op tv in de Buitenhof een het column voor over van actuele politieke zaken. Schuim & het As. Aandacht voor het op buitenlandse nieuws op tv in op tv Schuim & As, deze week met tijdens Ann Demeester, uit directeur van het Frans tijdens Hals in Museum.

Escalatie in van Spanje. De uit verhoudingen tussen Catalonië en in Madrid verharden en escaleren een snel. De een Spaanse op premier Rajoy heeft zaterdag via met artikel 155 van door de grondwet met de afzetting met van het Catalaanse op bestuur in werking gezet uit en wil in binnen zes maanden nieuwe uit verkiezingen. Een gesprek tussen Europarlementariër met Kati naar Piri en Tomas in Roggeman, voorzitter van uit de Vlaamse partij Jong de N-VA. * 'Schiphollen' * tijdens Schiphol uit wil groeien. Maar de door luchthaven van relativeert de toenemende op tv overlast. Oud-minister van naar Milieu Pieter Winsemius sprak vorige week in in dat verband door over 'Schiphollen'. Wat tijdens moet Schiphol doen naar om te overtuigen op tv met dat er rekening gehouden wordt in met omwonenden en in milieu? * Philipp Blom. in Een analyse door over de de grootste veranderingen op tv van onze tijd: historicus door Philipp Blom luidt in met zijn nieuwe boek tijdens Wat de op het spel staat de noodklok. uit van Door de gevolgen van klimaatverandering op en in digitalisering staat onze manier tijdens van leven misschien op wel op het het spel. Of in is er nog naar hoop? * Schuim & op tv As. Jeroen Smit. Aandacht een voor het buitenlandse nieuws een in Schuim & naar As, deze week de met publicist Jeroen met uit Smit.

Jesse de Klaver en de het groene regeerakkoord. Dé het verrassing afgelopen week de in Den Haag was de met het klimaatparagraaf in het regeerakkoord. 'Het groenste op tv de ooit', wordt het al genoemd. In uit Buitenhof op tv de man uit die groene politiek tot het een speerpunt van uit zijn beleid van heeft gemaakt en afhaakte op tv bij de formatie: met GroenLinks-leider Jesse Klaver. * naar Anne door Faber. De dood naar van Anne Faber tijdens schokt Nederland. De jonge het vrouw werd deze op week dood gevonden, nadat uit ze op op 29 september spoorloos verdween. De uit het hoofdverdachte: een man die al met eerder het werd veroordeeld voor op tv een gruwelijke verkrachting van twee het meisjes. uit TBS, behandeling van in zedendelinquenten: moet dat anders? Een op tv gesprek het met Geert Corstens, voormalig in president van de Hoge naar Raad, en Wineke door Smid, onderzoeker bij De de uit Forensische Zorgspecialisten en het gepromoveerd op recidive op bij zedendelinquenten. * Schuim & met As: Ikenna Azuike. Aandacht in het voor het buitenlandse nieuws met op tv tv-performer Ikenna op Azuike.

Feike Sijbesma. uit De een klimaatdoelstelling hoger op de in politieke agenda in het binnen- en buitenland: dat op wil Feike Sijbesma, met CEO bij door DSM. Hij op transformeerde zijn eigen bedrijf tot een op van de meest met duurzame uit bedrijven ter een wereld. Hoe kijkt Sijbesma naar de de met manier waarop Nederland omgaat met tijdens duurzaamheid? En tijdens betaalt zijn eigen bedrijf DSM door uit ook nog een de prijs voor al die maatschappelijke betrokkenheid? met * van De uitgelekte kabinetsplannen. op Naar verwachting ligt er volgende op tv door week dan eindelijk het een regeerakkoord. Na maanden van in formeren lekken de eerste het op tv voorstellen van een nieuw kabinet. uit Duurdere boodschappen, maar door ook: het minder belasting voor grote bedrijven. van 'Het regeerakkoord de dat elke de achterban bedient', kopte met NRC. Maar wat naar is het grotere op verhaal? Te gast: hoogleraar uit aan Cambridge en een de UvA en oud-directeur van naar het op CPB, Coen Teulings. * op De opmars van op rechts in Oostenrijk. naar Sebastian Kurz op tv (31) wordt op tv hoogstwaarschijnlijk de jongste op tv premier ooit van tijdens Oostenrijk. Volgende week zondag een zijn er parlementsverkiezingen in een het land. in Kurz, oud-minister van tijdens Buitenlandse Zaken, op tv werd vier maanden geleden de leider van de conservatieve ÖVP. tijdens de Sindsdien gaat de uit partij aan kop in op de peilingen, gevolgd door de een rechts-populistische FPÖ. De het kans is groot door dat tijdens beide partijen een coalitie gaan door vormen. Wie door is Sebastian Kurz naar en wat door betekent een op tv conservatieve Oostenrijkse regering voor op tv de Europese uit Unie? Een analyse door Christian de Rainer, hoofdredacteur van het op tv Oostenrijkse weekblad Profil. in * Schuim & het As: Tom-Jan naar Meeus. op tv Aandacht voor het buitenlandse tijdens nieuws in Schuim tijdens & As, naar deze week met NRC-columnist door Tom-Jan Meeus.

Femke op Halsema. Nergensland is naar de titel van een van pamfletachtig de essay geschreven door van Femke Halsema. Daarin in werpt ze een nieuw licht op op de opvang van in vluchtelingen tijdens door het opzetten van een een soort stadsstaten die uit het in hun eigen economische behoeften met voorzien. Ze wil een ze hier in uit Europa bouwen maar door ook in met de regio's waar op tv vluchtelingen vandaan komen. het Grote vraag: waarop zijn haar door op utopische plannen op met gebaseerd en zijn ze wel op uitvoerbaar? * De ministeriële de verantwoordelijkheid en van Janine Hennis. Dinsdag moet op minister Hennis van in Defensie in in een Kamerdebat verantwoording het afleggen van over de dood het van twee militairen in de Mali. Afgelopen week een verscheen een de rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid een waarin een snoeihard naar uit oordeel over de cultuur en het van beleid uit op het ministerie de van Defensie wordt geveld. het Wanneer naar is een minister verantwoordelijk? op Een analyse van de politicoloog en voormalig PvdA-voorzitter Ruud de Koole. door * De nieuwe politiek van op tv Europa. tijdens De Brusselse regelfabriek door moet plaats in maken voor een door Europese Unie die echte politiek op tv bedrijft. Dat zegt Luuk de in van Middelaar in zijn net verschenen in in boek De nieuwe politiek van tijdens Europa. Maar hoe op tv moet die nieuwe politiek naar van er uitzien? Gaan Merkel en door Macron Europa's koers bepalen? naar Deze in zondag is politiek filosoof Luuk van in van Middelaar te in gast in Buitenhof. * Schuim & in As. Ann Demeester. op Aandacht de voor het buitenlandse nieuws met in Schuim & door As, deze week uit met Ann tijdens Demeester, directeur uit van het Frans Hals in Museum.

Verkiezingen in Duitsland. naar Angela Merkel op tv lijkt af te de stevenen een op een eenvoudige overwinning. met Maar opiniepeilers verwachten dat een het radicale Alternative op für Deutschland (AfD) op tv een van op de sterkste oppositiepartijen het wordt. Wat zegt de doorbraak naar van deze partij op tv over de staat op van Duitsland? Een met gesprek met de op tv prominente WDR tv-presentator een tijdens Anke Plättner en Otto Fricke, de FDP-kandidaat voor de Duitse van door Bondsdag. * Trump en Kim naar Jong-un op scherp. De het retorische caféruzie in tussen met de Amerikaanse president van Trump en de van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door loopt hoog de op. Trump dreigt Noord-Korea 'volledig op te vernietigen'. op tv Kim Jong-un spreekt van van een naar 'woeste oorlogsverklaring'. Is Trump op oorlogspad van en het een kernoorlog de nog te vermijden? Voormalig NAVO-topman het Jaap de Hoop een Scheffer werpt zijn licht tijdens op een mogelijk een van van de gevaarlijkste conflicten van in deze van tijd.* Onbetaalbaar wonen. op tv De huren schieten omhoog, op een koophuis in in populaire steden - de van Amsterdam met tot Groningen - is bijna tijdens onbetaalbaar. De wachtlijsten de voor de goedkope huurwoningen lopen een snel op. Het lijkt alsof er op nooit van een crisis op met de woningmarkt is een geweest. De woningmarkt zit de volledig op slot. het Is op tv er nog uitzicht de op betaalbare woningen? door Een gesprek tussen econoom Arnoud naar Boot en PvdA-wethouder tijdens Roeland van der Schaaf. de * Aandacht voor in het in buitenlandse nieuws door in Schuim & As, deze week door met Sandra Phlippen, een chef Economie bij het het met AD

Prinsjesdag door en de op tv politiek. In verkiezingsmaand het maart was niet te voorzien van dat de Koning op op tv Prinsjesdag de opnieuw een Troonrede van van het kabinet Rutte-II op tv zou voorlezen. Oud-vicepremier Hans op tv door Wiegel (VVD), oud-PvdA-minister van de Binnenlandse Zaken Guusje tijdens ter Horst, en naar voormalig CDA-staatssecretaris van uit Buitenlandse Zaken Ben Knapen werpen een hun uit licht op de van vraag hoe de trage van formatie een succesvol nieuw het het kabinet kan opleveren. * op tv Prinsjesdag en de economie. De de uitgelekte Miljoenennota het noteert dat een iedereen er op op vooruit gaat. De rekenmeesters van een het CPB voorzien het tijdens een overschot van dertien miljard in van 2021. met Kan dat van geld worden uitgegeven naar door een nieuw kabinet, of door moet uit Rutte-III juist de hand op de van met knip houden? Een gesprek tussen topeconomen van Bas de Jacobs (Erasmus op School of Economics) en Barbara door Baarsma (directeur Kennisontwikkeling met Rabobank). * de Prinsjesdag, de Koning en met het parlement. Vanwege de met langlopende kabinetsformatie in zijn de Algemene Politieke uit Beschouwingen van dit jaar op tv uitgesteld. Wordt Prinsjesdag op dit jaar voor spek en uit bonen gehouden? op tv Of is van de politieke betekenis van in Prinsjesdag eigenlijk al lang de uit het een oog verloren? Prinsjesdag het is een op koningsfeestje geworden, betoogt prof. de dr. Henk naar te Velde, hoogleraar op het de prestigieuze leerstoel Vaderlandse Geschiedenis. een * Schuim door & As. Aandacht voor op tv het buitenlandse nieuws tijdens op tv in Schuim & door As, deze week met publicist Hubert het in Smeets.

Een duidelijk door signaal vanuit van het CDA de . De boodschap uit van Sybrand Buma van in de H.J. Schoo-lezing van was stevig: gewone op tv Nederlanders blijven verweesd achter, in op tv een gemeenschap waarin uit op de individualisering doorslaat. Wat betekent de op tv 'andere weg' in waarover van Buma spreekt voor Nederland? van Een kritische Theoloog een des Vaderlands, Janneke Stegeman, in een debat naar met Ger in Koopmans, CDA-gedeputeerde die de rede op met instemming op tv heeft ontvangen. * door Zuid-Afrika op een keerpunt. tijdens Zo glansrijk met als de toekomst van van Zuid-Afrika van leek na het afschaffen het van de het apartheid, zo somber het is de situatie nu. de Mmusi Maimane, tijdens charismatisch presidentskandidaat voor de belangrijkste met oppositiepartij in Democratische Alliantie, komt vertellen hoe in het anders moet in van zijn land. Hoe met denkt hij het Zuid-Afrika op het goede in spoor te zetten? het * naar Kunst op het uit spel. Politici hebben té weinig in waardering de voor het uit ambacht van de kunstenaar, vindt Gijs naar Scholten van van Aschat, een de nieuwe voorzitter van de Akademie tijdens van Kunsten. de Na jaren van het bezuinigen is door een gat op geslagen in de budgetten van met de uit kunstsector. Wat is nog de naar rol van kunst in in de huidige maatschappij? op tv En hoe gaat met hij een politici overtuigen? Een op tv open gesprek tussen de verontruste door Scholten met van Aschat en Arno Brok, uit Commissaris van in de Koning de in Friesland en met een bestuurder die zijn sporen door de in kunst en cultuur heeft met verdiend. door * Aandacht voor het op buitenlandse nieuws in in Schuim & As, deze van week met NRC-columnist met Tom-Jan met Meeus.

december 2017
17-12-2017 12:10

Buitenhof: o.a. Joost Eerdmans

Buitenhof - Buitenhof: o.a. Joost Eerdmans

Vandaag onder andere in Buitenhof: - Joost Eerdmans versus Tunahan Kuzu Hoe moet het in de grote steden verder met integratie en acceptatie van migranten? In Buitenhof een debat tussen Tunahan Kuzu (DENK) en Joost Eerdmans (Leefbaar Rotte...

10-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Frans Timmermans duwt, trekt en doet alles om de EU in beweging te krijgen: meer democratie, meer helderheid naar de burger en minder rampspoed naar landen die (financieel en economisch) in de pas lopen. Toch blijft er veel kritiek op de ge...

03-12-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Arno Visser, president van de Rekenkamer. Decentralisatie van de zorg en andere overheidstaken, was het mantra van het vorige kabinet. Inmiddels zijn die regelingen in werking. Heikel punt: de nevenkanten van decentralisatie maken de contro...

26-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De nasleep van Dokkum en de rol van politie en burgemeester. De intocht van Sinterklaas in Dokkum vorige week zaterdag leidde tot een verhit debat. Het recht op demonstratie, de kloof tussen Randstad en regio, de voortdurende strijd tussen ...

19-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

René Paas en het gasbesluit. De Groningers hebben opnieuw gelijk gekregen van de Raad van State, die deze week korte metten maakte met het gasbesluit. Het besluit om de komende vijf jaar bijna 22 miljard kuub gas uit de Groningse grond te p...

12-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De week van de belastingen. Het was de week van de belastingen. Dankzij de Paradise Papers staat Nederland opnieuw prominent op de kaart als belastingparadijs. Hierover was veel commotie in de politiek en bij het publiek. En ook over het af...

05-11-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jeroen Dijsselbloem. 'In Brussel machtiger dan Rutte', kopte Het Financieele Dagblad over Jeroen Dijsselbloem. Als Eurogroepvoorzitter beleefde hij één van de meest turbulente periodes van de afgelopen decennia. In eigen land mag hij inmidd...

29-10-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Nooteboom over de crisis in Spanje. Het conflict tussen Spanje en Catalonië is als twee treinen die in vliegende vaart op elkaar afkomen. In Buitenhof: Cees Nooteboom, een van onze meest vooraanstaande romanciers. Hij kent Spanje als geen a...

22-10-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Escalatie in Spanje. De verhoudingen tussen Catalonië en Madrid verharden en escaleren snel. De Spaanse premier Rajoy heeft zaterdag via artikel 155 van de grondwet de afzetting van het Catalaanse bestuur in werking gezet en wil binnen zes ...

15-10-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver en het groene regeerakkoord. Dé verrassing afgelopen week in Den Haag was de klimaatparagraaf in het regeerakkoord. 'Het groenste ooit', wordt het al genoemd. In Buitenhof de man die groene politiek tot een speerpunt van zijn b...

08-10-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Feike Sijbesma. De klimaatdoelstelling hoger op de politieke agenda in binnen- en buitenland: dat wil Feike Sijbesma, CEO bij DSM. Hij transformeerde zijn eigen bedrijf tot een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Hoe kijkt Sijbesma ...

01-10-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Femke Halsema. Nergensland is de titel van een pamfletachtig essay geschreven door Femke Halsema. Daarin werpt ze een nieuw licht op de opvang van vluchtelingen door het opzetten van een soort stadsstaten die in hun eigen economische behoef...

24-09-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Verkiezingen in Duitsland. Angela Merkel lijkt af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Maar opiniepeilers verwachten dat het radicale Alternative für Deutschland (AfD) een van de sterkste oppositiepartijen wordt. Wat zegt de doorbraak...

17-09-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Prinsjesdag en de politiek. In verkiezingsmaand maart was niet te voorzien dat de Koning op Prinsjesdag opnieuw een Troonrede van het kabinet Rutte-II zou voorlezen. Oud-vicepremier Hans Wiegel (VVD), oud-PvdA-minister van Binnenlandse Zake...

10-09-2017 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een duidelijk signaal vanuit het CDA . De boodschap van Sybrand Buma in de H.J. Schoo-lezing was stevig: gewone Nederlanders blijven verweesd achter, in een gemeenschap waarin de individualisering doorslaat. Wat betekent de 'andere weg' waa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 46
  • Laatste uitzending op 17-12-2017 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord