Programma gemist?

Google behoort samen de met in Amazon, Facebook, Microsoft en uit Apple tot de Big van Five, door de vijf grootste techgiganten tijdens ter wereld. Regelmatig staat door het bedrijf tijdens in de schijnwerper over uit naar hun omgang met privacy het van de gebruiker. met Pim van der Feltz, van topman van Google Nederland, een is te in gast. op tv * Franse wijn, in Schotse whisky en ook van sommige Nederlandse kazen uit worden 25 procent duurder op in de Verenigde Staten. door Een een gevolg van de in uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie WTO op tv in een langslepend naar conflict over de ongeoorloofde het staatssteun van de EU en op de VS aan op vliegtuigbouwers. Is op dit het begin de van een Europees-Amerikaanse in handelsoorlog? Een door gesprek met VVD-Europarlementariër van Liesje Schreinemacher. * Alarmerende berichten deze het week: het Nederland moet drastisch veranderen willen het de we de stijgende zeespiegel in de van toekomst nog uit te met lijf kunnen. Scenario's op tv van kennisinstituut Deltares en het het IPCC tijdens spreken niet alleen van het op tv ophogen van de van dijken, maar ook een van het de teruggeven van land aan zee op tv en migratie. van Wordt vechten tegen het de op water straks meebewegen met een het water? met En zijn we daar door wel klaar voor? We in spreken erover met zeespiegelonderzoeker uit Aimée Slangen, het hoogleraar naar Urban Futures Maarten Hajer naar en gedeputeerde van naar Zeeland Jo-Annes de op Bat.

De met rechtsstaat kraakt op in z'n voegen: overbelaste van rechters, onderbetaalde een sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming het Sander Dekker kondigde door op tijdens Prinsjesdag aan dat de op tv rechterlijke macht op tv er 95 miljoen met euro bij krijgt, uit maar de sociale met advocatuur niets. Zij door staan nu op het punt te uit het gaan staken. Een het gesprek met Sander Dekker. door * Gevolgen van de het negatieve rente. op tv De wereld een van het geld de lijkt op zijn kop door te staan. Leerden we de voorheen de nog dat 'gratis geld niet op tv bestaat', sinds vorige maand uit krijgen Denen geld uit toe bij op tv het op tv afsluiten van een met hypotheek. En 'sparen is met een deugd' gaat ook lang tijdens niet altijd van meer op. van In Zwitserland betalen sommige mensen in op tv al om hun naar spaargeld bij een bank te stallen. een uit Is dit een de voorbode van wat het ons in Nederland te wachten staat? uit Een gesprek over naar de een gevolgen van negatieve rente tijdens met tijdens economisch columnist en door commentator voor NRC naar Handelsblad Maarten Schinkel en financieel-economisch journalist van op voor Het Financieele Dagblad Hella uit Hueck. * De een zin van naar het leven. Nadat hij van de dood het in de het ogen had gekeken, ging hij anders naar naar het leven uit naar kijken. Volkskrant-journalist Fokke Obbema uit begon na door zijn hartstilstand een zoektocht naar naar 'De zin van van het leven'. van Onder die titel is tijdens dit weekend op tv zijn boek verschenen, waarin veertig naar bijzondere gesprekken op tv die hij optekende voor uit de op tv Volkskrant nu gebundeld zijn. Obbema op vertelt over op tv de tijdens inzichten die het hem het opleverde.

Ferdinand op Grapperhaus, minister van Justitie het & Veiligheid, kijkt bij naar Buitenhof op terug op van de week waarin - van in zijn woorden - de uit rechtsstaat aangevallen op tv werd. Na de in liquidatie op advocaat tijdens Derk Wiersum rijst door de vraag: kan de de overheid drugscriminelen nog met wel het te baas? Grapperhaus deed van al een naar moreel appèl op drugsgebruikers. naar 'Iedereen die naar een lijntje snuift, financiert van misdadigers,' tijdens zegt hij in het AD. uit Hoe wil hij op de met mocro-maffia terugdringen? * De van rente daalt en wordt lager het en het lager. Aanstaande maandag houdt de van op tv Tweede Kamer een hoorzitting op tv hierover. Die lage met rente is voordelig voor door landen met een hoge tijdens staatsschuld, zoals Italië, de maar spaarders op en pensioenfondsen in Nederland van op kijken met lede ogen toe. Waarom een zijn deze renteverlagingen door nodig? En is het het tij nog op tv te op keren? Een op gesprek met een van de genodigden op tv van aanstaande maandag: naar door oud-minister van Financiën Hans van Hoogervorst. * Gorbatsjov's van nieuwste boek 'Wat er op tv op het door spel staat' draait om een één ding: zijn angst uit in voor een dreigende nieuwe van kernoorlog. Volgens de oud-Sovjetleider is tijdens het twee voor tijdens twaalf. een Klopt zijn van bewering of zijn er andere in geopolitieke tijdens ontwikkelingen die onze veiligheid op de uit weegschaal leggen? uit In Buitenhof: geopolitiek analist uit naar Elmar Hellendoorn, gespecialiseerd in een nucleaire wapenwedlopen, van en Esther Chavannes, op onderzoeker bij het The door Hague Center for Strategic van Studies.

Revolte in naar de in ECB. Scheidend ECB-president op Mario Draghi kwam deze week in met een big tijdens bang om de Europese in economie opnieuw te een de stimuleren: de rente wordt nog verder tijdens verlaagd en naar ook naar de geldkraan gaat weer naar open. Daarmee veroorzaakte Draghi een openlijk ruzie naar binnen zijn bestuur. Naast uit de centrale bankiers met uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk naar en Estland naar nam ook uit DNB-president Klaas uit Knot op ongebruikelijk harde toon afstand tijdens van uit de voorgestelde maatregelen. Wat door wil Draghi met door zijn maatregelen uit bereiken? En wat betekent met dit voor de eurozone? het in Een gesprek met de hoogleraar Financiële markten door Arnoud Boot. * Pieter Heerma. Er op tv zijn maar met weinig op mensen geboren als politicus, maar bij in tijdens Pieter Heerma was dit in duidelijk wel het geval. in Zijn wieg stond in uit naar een Amsterdams CDA-gezin. Zijn allereerste het werkplek was bij tijdens de CDA-fractie. Toch was de de de nieuwe fractievoorzitter van op de christendemocraten tot nu toe met naar relatief onzichtbaar. Op de met zondag voor Prinsjesdag licht hij op tv bij Buitenhof van voor de eerste keer met uitgebreid in toe hoe hij naar door de koers van uit zijn partij het kijkt. * De opmars de van de cybercrime. 'Het door is op oorlog, maar naar niemand die het ziet', het geschreven door Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, naar laat op tv een wereld van zien waar een enkeling maar in het fijne van weet. op tv Digitale spionage tussen met landen en tijdens bedrijven en bij het burgers naar is echter diep een in onze samenleving verankerd. En op tv Nederland speelt een in dat op tv veld een belangrijke rol. naar Wat staat het ons te wachten? Een debat met op tv op Huib Modderkolk, Frank Groenewegen tijdens van Fox-IT van en Inge Philips, partner uit bij Deloitte.

Johnson het en de Brexit. Een met historische reeks nederlagen de deze week de voor premier Boris Johnson tijdens in tijdens het Britse Lagerhuis. een Niet alleen is de Britse regering van haar meerderheid het kwijtgeraakt, ook sprak een een ruime een meerderheid van op tv het Huis zich uit tegen van een no deal-scenario. Is een Johnson volgend het jaar nog op premier of gaat hem op toch naar lukken wat zijn voorganger naar Theresa May niet voor de elkaar kreeg? op En wat kan een de EU nog doen? door In door Buitenhof een gesprek op tv met de biograaf tijdens van Johnson, publicist Patrick tijdens Bernhart, en de hoogleraar hedendaagse geschiedenis en Europese integratie op tv aan de het Universiteit naar Maastricht Mathieu Segers. een * Philips-topman Van Houten. Philips-topman op Frans van van Houten is te gast in de Buitenhof. op Met hem praten naar we over met de maatschappelijke verantwoordelijkheid van grote de bedrijven, in een tijdens tijd dat naar de publieke het opinie rondom het op bedrijfsleven kantelt en uit ook het kabinet met op tv stevige kritiek komt. in * Colson op Whitehead. 'America's storyteller' Colson Whitehead stond met onlangs groot met op de cover van op een het invloedrijke Time Magazine. op tv Na zijn met een Pulitzer de Prize in en National Book een Award bekroonde op roman 'De ondergrondse spoorweg' naar komt de auteur met een van opvolger: 'De een jongens van Nickel'. Het van tijdens verhaal over twee van zwarte tieners op een tuchtschool in naar Florida in de op tv beginjaren in van de burgerrechtenbeweging, gebaseerd het op ware feiten, is een met lovende door recensies een ontvangen. Oud-president Obama noemt het zelfs met een 'noodzakelijk op boek door om te lezen'. In Buitenhof een het gesprek van met bestsellerauteur Colson op tv Whitehead.

Khadija door Arib. Aan door de vooravond van het nieuwe politieke het jaar is de in voorzitter een van de Tweede Kamer, het Khadija Arib, te het gast. Voor het een zomerreces waarschuwde ze de Kamerleden de al: 'We maken onszelf en op elkaar gek'. Er worden uit steeds meer debatten in in aangevraagd en moties ingediend, en Kamerleden naar staan onder een constante druk van sociale op media. naar Ondertussen hebben sinds de in verkiezingen al 33 op tv Kamerleden het parlement naar verlaten. Wat gaat op zij als voorzitter eraan in doen uit om het tij te in keren? * uit Denker des de Vaderlands Daan Roovers. Drugscriminelen hebben vrij het op tv spel in Amsterdam. Tot van deze opzienbarende conclusie kwamen tijdens hoogleraar Bestuurskunde Pieter Tops door op en journalist Jan de Tromp in hun deze week op verschenen rapport 'De op tv achterkant van Amsterdam'. Drugsgebruik met wordt steeds normaler naar en de de vele miljarden die naar met de illegale tijdens drugshandel worden met verdiend, hebben op volgens de onderzoekers een ontwrichtende van werking op onze hoofdstad. tijdens met Wat betekent dit voor onze samenleving? van En kunnen met drugsgebruikers verantwoordelijk worden in gehouden voor de gevolgen van tijdens van drugscriminaliteit? Een gesprek met de een de Denker des Vaderlands, Daan op Roovers. * Christiaan uit Triebert. Bewijsmateriaal vinden een met behulp van een beelden: deze nieuwe tak in op tv de met journalistiek wordt met steeds belangrijker. Wie herinnert uit zich niet het een vervoer van het de Russische Buk-raket? Christiaan Triebert, jarenlang naar journalist bij de Bellingcat, is met een paar maanden met geleden aangetrokken door tijdens The New York Times om met een met deze methode de de berichtgeving te verbeteren. In op een tijd van op fake news een belangrijke tijdens door ontwikkeling. Maandag krijgt hij uit een onderscheiding tijdens als alumnus van het tijdens jaar aan de Rijksuniversiteit in met door Groningen.

Het op leiderschap van Marianne Thieme. Marianne uit Thieme heeft een van van roerige tijd achter de de rug. Kamerlid in Femke Merel van in Kooten verliet de Partij voor met de Dieren door eind vorige maand na tijdens discussie de over de koers. Ze vindt dat naar Thieme de partij het te veel in beperkt door te met zeggen op dat 'mensenonderwerpen voor mensenpartijen' zijn. Bij met Buitenhof reageert Thieme het voor het het eerst op een het vertrek van Van op Kooten en spreekt uit ze over de toekomst uit van de op tv koers van de Partij de voor de Dieren. in * Hij door was volop in van het uit nieuws: oud-minister van met Financiën Jeroen Dijsselbloem. een Waar de sociale partners op hoopten een pensioenkorting op op korte termijn te de voorkomen, gooide van het advies door van de commissie-Dijsselbloem in afgelopen juni roet in het van eten. En: hij tijdens was de gedoodverfde door kandidaat voor door een financiële topfunctie, maar het trok uiteindelijk naar aan het kortste eind. met Niet de Jeroen Dijsselbloem, maar door de Bulgaarse Kristalina Georgieva met werd door de Europese ministers op tv van tijdens Financiën gekozen de als de nieuwe directeur van het op tv IMF. Voor uit het eerst op tv sinds zijn misgelopen naar benoeming een gesprek met Jeroen door op tv Dijsselbloem.

Plagiaat het of slordigheid? Oud-rector magnificus van met de Universiteit van naar Amsterdam tijdens Dymph van den op tv Boom werd er in NRC door Handelsblad op van beschuldigd delen van een haar proefschrift zonder tijdens bronvermelding een te hebben overgeschreven. uit Is het een kwestie van slordigheid het of tijdens is er sprake van met plagiaat? Te gast een is op tv een van de een leden van haar promotiecommissie, emeritus hoogleraar in Willem Koops. * tijdens Generaal-majoor Patrick Cammaert uit was jarenlang de de hoogste het militair binnen in de VN. Hij leidde militaire missies tijdens de onder de VN-vlag in Cambodja, Bosnië met en Congo. Inmiddels uit in is hij al de een jaar of tien uit uit actieve dienst, maar uit nog altijd wordt hij van het door de VN ingeschakeld als vredesstichter. op Over hem verscheen uit onlangs het het boek 'Kijk niet weg'. naar op tv In Buitenhof blikt tijdens hij terug op uit een veelbewogen loopbaan. * Gemeenten kampen het met in miljoenentekorten door de decentralisatie. naar De Belastingdienst uit ligt na jaren van reorganiseren een in nog altijd op zijn gat. En tijdens dan de moet de allergrootste uit uitdaging, de energietransitie, nog op komen. Hoe kan het van dat de van Nederlandse overheid grote op tv bestuurlijke van projecten zo in de uit soep laat lopen? En het wat moeten we door leren voor de uit toekomst? In Buitenhof tijdens een op tv gesprek tussen Wim Kuijken, een oud-topambtenaar op Binnenlandse Zaken en het tot vorig een jaar Deltacommissaris, en van Klaartje naar Peters, bijzonder hoogleraar en op tv onderzoeker aan Maastricht van University.

Een met nieuw pensioenakkoord. Na negen tijdens jaar praten, toenadering, de geklapte onderhandelingen en met daarna op tv tóch weer praten, was het in deze het week zover: een van nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter een Koolmees wist alle onderhandelende op tv partijen het zover te krijgen dat ze in hun handtekening uit zetten - alle min één. de Het met wachten is nog op het de FNV-leden, die tijdens komende naar week mogen stemmen. Wat zijn de op van grootste veranderingen voor door de pensioenen? Kunnen we met dit het stelsel weer vijftig op jaar de vooruit? Minister uit van Sociale Zaken Wouter naar Koolmees is uit te gast. * op tv Berechting van IS-strijders. de Oud-minister van Defensie Jeanine Hennis van is nu VN-gezant in tijdens Irak. Een gesprek de over naar de berechting van IS-strijders. een Moet er een tribunaal naar naar komen of zou dat moeten gebeuren naar in de landen van van van herkomst? * Pete Hoekstra. De in handelsoorlog tussen China op en de Verenigde van in Staten kost de wereldeconomie het 455 miljard dollar, zo meldde uit tijdens het IMF deze week. Hoe op tv lang gaat deze strijd door tijdens nog door? Over het de nieuwe Amerikaanse door handelspolitiek, de toekomst van van de NAVO en over het uit in bezoek van president Trump en van zijn entourage aan Europa een in spreken we met Pete in Hoekstra, ambassadeur van de naar VS uit in Nederland.* Column. FD-journalist Hella Hueck op leest een het column.

Na een de zoveelste zware aardbeving is door met het tijd voor een 'crisisaanpak' de in Groningen. een Het Staatstoezicht op door de Mijnen riep het in kabinet op onmiddellijk op tv maatregelen te nemen: een de gaswinning moet drastisch de door en nóg sneller uit omlaag, en de overheid moet naar nú met de huizen gaan versterken. Ook van Commissaris door voor de Koning in op tv Groningen René Paas roept tijdens de door overheid deze week andermaal op tot in actie. Gaat het door ook gebeuren? op tv * De de woningmarkt zit op slot. een Er zijn te de weinig woningen voor middeninkomens door en er het worden niet tijdens genoeg nieuwe huizen bijgebouwd. Moet tijdens de overheid ingrijpen? uit En zo de ja: door hoe dan? Te gast zijn: wethouder op Boudewijn in Revis (VVD) het uit Den Haag, stadsgeograaf Cody Hochstenbach door (UvA) en Frank een van de Blokland van de Vereniging in van Institutionele in Beleggers in Vastgoed, Nederland het (IVBN).

Na de Europese naar verkiezingen. Bij de de Europese verkiezingen door was de opkomst de op hoogste in op tv de laatste dertig op tv jaar. Maar de in PVV door en de SP hebben daar door niet van van weten te tijdens profiteren. Die partijen in dreigen nu uit uit het Europees Parlement op te verdwijnen. De op PvdA met lijsttrekker Frans Timmermans de kwam volkomen onverwacht als de grootste op uit de tijdens bus. Hoe komt dat? met Een gesprek van met SP-Kamerlid Ronald van Raak, PVV-Europarlementariër naar naar Olaf Stuger en politiek de socioloog aan de Universiteit uit van Amsterdam uit Matthijs Rooduijn. * het Gemeenten en uit noodlijdende voetbalclubs. Een tijdens kwart van de uit eredivisieclubs verkeert financieel gezien in tijdens levensgevaar, zo meldde op tv de Nederlandse Beroepsorganisatie een van Accountants naar deze week. Niet zelden springen het door gemeenten bij om voetbalclubs in uit de het brand te helpen. Zo kreeg FC op Twente vorige maand van een lening met van op tv vijf miljoen euro van uit de gemeente kwijt gescholden. het Welke rol moet de op tv lokale door overheid spelen bij voetbalclubs in het financiële nood? Een een gesprek met Pieter in de met Waard, voorzitter van voetbalvereniging door Telstar, een wethouder Eelco Eerenberg uit tijdens Enschede en Lisa Westerveld, Tweede van Kamerlid voor GroenLinks. op tv tijdens * Pauline Meurs. Pauline Meurs op tv treedt op 1 van juni aanstaande op tv af als voorzitter in van de Raad uit voor Volksgezondheid van en Samenleving. Ze is verschillende op tv malen verkozen tot meest het de invloedrijke persoon in de op zorg. Pauline Meurs het vertelt hoe van zij terugkijkt op tijdens haar periode als met voorzitter, wat voor op haar de grootste een problemen zijn in een de zorg en een wat zij vindt van het op tv functioneren van minister een Hugo de de Jonge. * van Column. Ferry Mingelen. Politiek commentator de Ferry Mingelen een leest een een column in de op uitzending.

Een uitgebreid afscheidsinterview de met CDA-leider Sybrand het Buma. * de Een gesprek op tv met NRC-columnist Caroline de van Gruyter en hoogleraar Politieke door een communicatie Claes de de Vreese over de Europese uit Verkiezingen * Een debat van tussen schrijver Rosanne Hertzberger van en de president met van de van Koninklijke Nederlandse Akademie uit van Wetenschappen, uit Wim van Saarloos, de over de in kwaliteit van de wetenschap. * uit Een column van in publicist Jeroen in Smit.

Moneyland. Met behulp uit van van schimmige financiële constructies in weten criminelen en superrijken op tv honderden door miljoenen uit het zicht van de op tv fiscus en naar justitie te houden. De tijdens tijdens voormalig president van de Oekraïne investeert naar zijn miljoenen in uit vastgoed de in Londen, een ministersdochter uit op het straatarme een Angola koopt voor tonnen door bruidsjurken met en op tijdens één adres in uit Londen zijn zo'n 2.000 bedrijven door gevestigd. Oliver Bullough, journalist van van de Engelse naar krant The Guardian, op tv schreef hierover het op boek Moneyland. Hij van is tijdens te gast. door * Europees verkiezingsdebat. op tv Eind deze maand kiest Europa met een nieuw van parlement. Spitzenkandidat van de uit Groenen Bas Eickhout tijdens gaat in discussie door met de tijdens lijsttrekker van Forum voor de Democratie Derk van Jan Eppink. Een debat over naar de nexit, immigratie van en naar de klimaatafspraken van Parijs. * uit Biodiversiteit. de De VN door luidde deze week uit de noodklok: een miljoen van plant- en diersoorten wordt van met uitsterven in bedreigd en daardoor komt de tijdens leefbaarheid van in onze planeet tijdens in gevaar. Hoe staat uit het uit met de natuur in het Nederland? En door wat betekenen de onderzoeksconclusies van van de VN voor de uit het Nederlandse landbouwsector? Johan van de Gronden, naar voorzitter het van de Nederlandse uit tak van de in International Union for Conservation het of Nature, met en Jantien de Boer, journalist in en schrijver van naar het boek Landschapspijn, uit een over het moderne land van in zuivel, met vlees en turbogras. * Hella Hueck, tijdens journalist bij het op FD, in leest een uit column.

Gemmeker, het commandant van Kamp Westerbork. Wist in de met commandant van Kamp het Westerbork van de de vernietigingskampen in Duitsland en in Polen, op en waarom kwam in hij er na tijdens de oorlog met zo'n met lichte straf vanaf? Journalist Ad op uit van Liempt onderzocht naar dat in de deze week het verschenen biografie Gemmeker, door Commandant door van Kamp Westerbork. door * Klimaatontkenning en klimaathysterie. We moeten in erkennen dat we naar niet in staat van zijn om een de temperatuur van de naar planneet de serieus omlaag te brengen, schrijft door van wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. In Buitenhof: een de een discussie over klimaatontkenning en klimaathysterie tussen het Rozendaal en Diederik uit Samsom, in voormalig PvdA-politicus en de door voorzitter van een van de de klimaattafels. uit * Waar de EU door wél en niet op op over moet gaan. De een op zegt: in Europa uit maken uit we de toekomst. met De ander: breek de macht van van met Brussel! Zondag een een debat tussen Rob door Jetten van D66 en Lilian het Marijnissen van van de SP over door waar de op tv Europese Unie juist wél tijdens en juist tijdens niet over zou moeten gaan. een * Sheila Sitalsing, van politiek uit columnist voor onder op tv meer de Volkskrant, tijdens leest een column uit in de uitzending door van Buitenhof.

Angstcultuur in binnen het OM. Een gebrek van aan 'ethisch leiderschap' tijdens bij de tijdens top van het Openbaar door door Ministerie: zo klonk tijdens de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. het uit Bijna een jaar het lang onderzocht de naar commissie een geheime liefdesrelatie tijdens en integriteitsschendingen het binnen de top de van het OM. Hoe tijdens heeft het zo ver kunnen door komen? En: op hoe op tv moet het verder met van de staande het magistratuur? Kitty Nooy, oud-plaatsvervangend hoofdofficier in van justitie in op Den van Haag en portefeuillehouder integriteit, het waarschuwde bij haar vertrek in eind in vorig jaar al voor de angstcultuur op tv bij het OM. met Ze op is te uit gast. * Ian Buruma. door Deze week kreeg schrijver, tijdens publicist en met hoogleraar Ian Buruma de Gouden op op Ganzenveer vanwege zijn in grote bijdrage aan het in internationale politieke debat. Een van gesprek met Buruma de over journalistiek, sociale media op tv en over het de kwestie die het hem vorig jaar zijn in baan kostte van als hoofdredacteur van uit de New York Review van of Books. * het Grenzen met aan de groei van tijdens Schiphol. Dick Benschop de was prominent op politicus van de in PvdA en staatssecretaris van Buitenlandse van Zaken. naar Later stapte in hij over naar Shell uit en inmiddels is hij het een jaar directeur met van Schiphol. We op tv praten op met hem over in de grenzen aan het de groei van de luchthaven. op * Column. Margriet op Brandsma. op tv Margriet Brandsma, oud-correspondent in een Duitsland, leest door een column in met de uitzending.

februari 2020
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!