Programma gemist?

Na naar de Europese verkiezingen. met Bij de Europese een verkiezingen was de tijdens opkomst de hoogste door in de laatste dertig jaar. van een Maar de PVV en de het SP uit hebben daar niet van van weten te profiteren. Die partijen het dreigen nu uit tijdens het Europees naar Parlement het te verdwijnen. De PvdA de met lijsttrekker Frans van Timmermans kwam volkomen de onverwacht als grootste met uit de bus. Hoe naar komt dat? Een gesprek de met SP-Kamerlid Ronald de van op Raak, PVV-Europarlementariër Olaf Stuger en van politiek socioloog in aan op de Universiteit van Amsterdam Matthijs het Rooduijn. * Gemeenten en op tv naar noodlijdende voetbalclubs. Een kwart in van de eredivisieclubs het verkeert financieel gezien het in levensgevaar, zo meldde de van op Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants deze naar week. Niet zelden tijdens springen gemeenten bij om uit voetbalclubs uit door de brand te helpen. met de Zo kreeg FC Twente vorige in maand tijdens een lening van vijf miljoen met euro op van de gemeente kwijt op gescholden. Welke rol tijdens moet de lokale overheid spelen een bij voetbalclubs het in financiële een nood? Een gesprek met tijdens Pieter de het Waard, voorzitter van uit voetbalvereniging Telstar, wethouder Eelco Eerenberg op uit Enschede en tijdens Lisa Westerveld, Tweede uit Kamerlid door voor GroenLinks. * Pauline uit Meurs. Pauline Meurs op treedt op met 1 juni aanstaande af een als voorzitter van de door Raad met voor Volksgezondheid op en Samenleving. Ze is verschillende naar malen verkozen tot een meest invloedrijke persoon uit in op de zorg. Pauline Meurs naar vertelt hoe zij terugkijkt op op haar een periode als voorzitter, tijdens wat voor haar in de grootste van problemen zijn in de zorg en op wat zij vindt tijdens op van het functioneren met van minister Hugo de Jonge. * in Column. Ferry Mingelen. op tv het Politiek commentator Ferry Mingelen leest een naar met column in de een uitzending.

Een de uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand naar Buma. * een Een door gesprek met NRC-columnist Caroline de op tv Gruyter en hoogleraar Politieke tijdens communicatie Claes tijdens de Vreese over door de Europese Verkiezingen op * Een debat tussen op tv schrijver tijdens Rosanne Hertzberger en de president op de van de Koninklijke door Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Wim van Saarloos, een over de kwaliteit van de de in wetenschap. * Een column van publicist het op tv Jeroen Smit.

Moneyland. op Met behulp van door schimmige financiële constructies weten criminelen het en superrijken honderden de miljoenen uit van het het zicht van de fiscus en het justitie te houden. De op tv voormalig president van naar de op tv Oekraïne investeert zijn miljoenen in tijdens door vastgoed in Londen, een ministersdochter uit op het straatarme Angola uit het koopt voor tonnen bruidsjurken en uit op één naar adres in uit Londen zijn zo'n 2.000 bedrijven gevestigd. tijdens in Oliver Bullough, journalist van de Engelse uit krant uit The Guardian, schreef hierover het de boek Moneyland. met Hij is te een gast. * Europees een verkiezingsdebat. naar Eind deze maand uit kiest Europa een nieuw parlement. van Spitzenkandidat van naar de Groenen Bas Eickhout door gaat op in discussie met de naar lijsttrekker van Forum voor naar Democratie van Derk Jan Eppink. de Een debat over de nexit, uit immigratie en met de klimaatafspraken van Parijs. door * Biodiversiteit. De van VN luidde deze week van de noodklok: een uit miljoen op plant- en in diersoorten wordt met uitsterven bedreigd en uit daardoor komt de op tv uit leefbaarheid van onze in planeet in gevaar. Hoe staat het een met op de natuur in van Nederland? En wat betekenen een de onderzoeksconclusies de van de van VN voor de met Nederlandse landbouwsector? Johan van in de Gronden, voorzitter naar van de Nederlandse tak van het met de International Union for Conservation tijdens of Nature, op en Jantien de Boer, journalist tijdens en schrijver door van het boek van Landschapspijn, over het op moderne land van zuivel, in in vlees en turbogras. * Hella Hueck, met journalist bij het uit de FD, leest een op tv column.

Gemmeker, een commandant van Kamp Westerbork. uit Wist de commandant van door Kamp uit Westerbork van de op vernietigingskampen in Duitsland en Polen, door naar en waarom kwam hij op er na de oorlog op met zo'n lichte straf een op tv vanaf? Journalist Ad van Liempt de onderzocht dat in uit de deze door week verschenen het biografie Gemmeker, Commandant van op Kamp Westerbork. uit * Klimaatontkenning en klimaathysterie. We van moeten erkennen dat door we niet in staat op zijn met om de temperatuur van op de planneet serieus omlaag in te het brengen, schrijft wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. uit In op tv Buitenhof: een discussie over in klimaatontkenning en door klimaathysterie tussen Rozendaal en Diederik in Samsom, voormalig tijdens PvdA-politicus en tijdens de voorzitter van door een van de klimaattafels. met * uit Waar de EU wél en niet van over moet gaan. in De de een zegt: in Europa met maken we de op tv toekomst. De ander: in breek de macht van de het Brussel! Zondag een debat tussen Rob van Jetten van D66 op de en Lilian Marijnissen op van de SP uit over waar de een Europese Unie juist wél en op juist niet een over zou moeten gaan. * van Sheila Sitalsing, politiek met columnist op voor onder van meer de Volkskrant, leest een column uit naar in de uitzending van tijdens Buitenhof.

Angstcultuur binnen het een OM. Een het gebrek met aan 'ethisch leiderschap' bij de in top van het Openbaar op tv Ministerie: zo van klonk de harde eindconclusie een van de commissie-Fokkens. van Bijna van een jaar op tv lang onderzocht de commissie een op tv geheime liefdesrelatie door en integriteitsschendingen binnen de op top van het het OM. in Hoe heeft het zo ver kunnen met komen? het En: hoe van moet het verder met de op tv staande naar magistratuur? Kitty Nooy, oud-plaatsvervangend hoofdofficier tijdens van justitie in een Den Haag en portefeuillehouder op tv naar integriteit, waarschuwde bij een haar vertrek eind vorig jaar al een voor de angstcultuur uit bij het de OM. Ze is te door gast. * Ian door Buruma. in Deze week kreeg schrijver, een publicist en hoogleraar naar Ian naar Buruma de Gouden Ganzenveer een vanwege zijn grote bijdrage aan tijdens het tijdens internationale politieke debat. Een gesprek uit naar met Buruma over uit journalistiek, sociale media en over de een kwestie in die hem vorig een jaar zijn baan het kostte als een hoofdredacteur van de New York Review het het of Books. * Grenzen aan de tijdens groei van met Schiphol. Dick Benschop op was prominent politicus met van de PvdA met en door staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. met Later stapte hij over naar op tv Shell op tv en inmiddels met is hij een jaar directeur van het Schiphol. We de praten in met hem over de uit grenzen aan de groei tijdens van de luchthaven. naar * Column. Margriet op tv Brandsma. het Margriet Brandsma, oud-correspondent het in Duitsland, leest een column in de het de uitzending.

Probleemjongeren tijdens Rotterdam. Een grote op groep probleemjongeren in uit Rotterdam dreigt tussen wal uit en schip terecht te op komen, een zeggen zorginstellingen. Te op tv gast is Judith Bokhove door (GroenLinks), wethouder verantwoordelijk op tv voor de jeugdzorg in uit Rotterdam. * 'Waarom met de een wereld niet tijdens naar de knoppen tijdens gaat'. Groeiende ongelijkheid, een onbewoonbare tijdens planeet door klimaatverandering, de de ondergang van tijdens de liberale democratie? in Onterechte zorgen, in zegt wetenschapsfilosoof Maarten Boudry het in van zijn nieuwe boek 'Waarom de op wereld niet naar de de knoppen gaat'. op Sterker nog: het gaat de volgens Boudry steeds op beter met naar de wereld. Zijn we tijdens inderdaad tijdens te pessimistisch? In een Buitenhof: een debat tussen Maarten uit naar Boudry en schrijver en op filosoof Philip Huff. op tv * Chinese op inmenging. De Chinezen in komen, of liever een gezegd: ze zijn er de al. Diefstal van bedrijfsgeheimen bij in uit ASML, twijfels over Huawei, van mega-investeringen in Europese lidstaten: de de Chinezen zitten naar erachter, is uit de teneur. op tv Is Nederland al die tijd naïef op tv geweest over op tv Chinese inmenging? met En wat is een eigenlijk het grote gevaar? Te met gast zijn: in China-kenner Ties in Dams, GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg het en cybertopvrouw met Inge Philips naar van Deloitte. * Column: tijdens Ann Demeester. Ann door Demeester, directeur met van het Frans het Hals Museum, leest een column uit over de afgebrande Notre-Dame de in met Parijs.

Europa na weer de uit een brexit-uitstel. Hoe op staat Europa ervoor na weer de een brexit-uitstel en van aan met de vooravond van de uit Europese Verkiezingen? Te gast: Frans het de Timmermans, eerste vicevoorzitter van uit de Europese Commissie met en sociaaldemocratische 'Spitzenkandidat' voor het in voorzitterschap op tv van de Europese Commissie. * uit door Prostitutie. Deze week werden 40.000 handtekeningen het aangeboden aan de met Tweede Kamer: een het kopen van seks naar door moet strafbaar worden. uit Gaan sekswerkers gedwongen de illegaliteit door in? Te tijdens gast: Ine Vanwesenbeeck, hoogleraar het Seksuele van ontwikkeling aan de Universiteit tijdens Utrecht, en Anne Kuik, Tweede naar Kamerlid voor het op tv CDA. * op Wordt korting op pensioenen op tv van onontkoombaar? Pensioenfondsen luiden de op tv noodklok: als er niet snel naar een akkoord komt, door wordt een er fiks in onze pensioenen door gesneden. Met naar de verkiezingen op zijn de naar kaarten opnieuw geschud: heeft tijdens de Partij van de op Arbeid op tv de sleutel in door handen voor een pensioenakkoord? met Een gesprek met Lodewijk Asscher, met fractievoorzitter van de op PvdA, en uit Hans de Boer, voorzitter naar van werkgeversorganisatie het VNO-NCW.

Brexit-plan weggestemd. op tv Voor de van derde keer is tijdens het plan voor een naar brexit van premier uit Theresa de May door het Britse het Lagerhuis weggestemd. Net als, op tv een in paar dagen eerder, acht met alternatieve scenario's in voor brexit. Wat gaat er nu een het gebeuren? Hoe is de de chaos ontstaan? En: een hoe moet het nu door verder met met de diep een verdeelde en uitgeputte een conservatieve partij? Een op tv gesprek met Douglas Murray, publicist en tijdens in medewerker van het pro-brexitweekblad The naar Spectator. * Elite gezocht. tijdens De op tv elite is onzichtbaar en een wil van geen maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen, schrijft naar Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck uit in het boek uit Elite gezocht. We door praten daarover met de naar uit auteur en met SP-voorzitter Ron door Meyer. * op Belastingparadijs Nederland: van op de zwarte lijst? Nederland is naar een belastingparadijs, staat met in een deze op met week met grote naar meerderheid aangenomen motie van door het Europees Parlement. De Europese van de Commissie moet Nederland op op tv de zwarte lijst zetten, vinden de de indieners door van de motie. Te de gast is van staatssecretaris van Financiën het Menno de Snel.

Aanslag in in Utrecht. uit Te gast is burgemeester van in Utrecht door Jan van Zanen. * op Huawei. Te gast is uit Pete Hoekstra, door ambassadeur van de VS in door Nederland. * met Verkiezingsoverwinning FvD. Te in gast zijn hoogleraar politicologie een Tom op tv van der Meer, door raadslid voor Leefbaar Rotterdam op tv Tanya Hoogwerf en priester de en auteur Antoine op Bodar. * op tv De door wekelijkse column is van een politiek commentator Ferry een Mingelen.

Cornelius door Haga Lyceum. Vorige week meldde van met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid een dat richtinggevende figuren met op het in Amsterdamse, de islamitische Haga Lyceum een contacten zouden onderhouden met een terroristische in op tv organisatie. Burgemeester Halsema de bevroor daarop alle subsidies uit en eiste dat het in bestuur van de tijdens school zou opstappen. het De school zelf zegt uit dat er niets uit aan de de hand een is en dat hard uit bewijs ontbreekt. Wat in zijn de grenzen van de een vrijheid het van onderwijs zoals vastgelegd het in de Grondwet? door Aan tafel: Marjolein naar Moorman, wethouder tijdens onderwijs voor de PvdA uit in Amsterdam, imam het Azzedine Karrat en het Hendrik Verweel, oud-rector van van het van Islamitisch College Amsterdam, een op voorganger van het in Haga met Lyceum. * Aanslag in Christchurch. Brenton door Tarrant, naar de extreemrechtse Australiër die naar vrijdag het in Nieuw-Zeeland 49 moskeebezoekers op tv dood schoot, liet zich inspireren op tv door het idee op tv van Le een Grand Remplacement, 'de een grote de vervanging', een term afkomstig van de van Franse extreemrechtse op tv denker Renaud Camus. Wat met is naar het gedachtegoed in van deze Franse filosoof? Een gesprek van met Peter een Vermaas, Frankrijk-correspondent voor NRC, tijdens over zijn op ontmoeting met Renaud Camus. het * op tv Provinciale politici over verkiezingsthema's. door In het op campagnegeweld voor de Provinciale de Statenverkiezingen ontbreekt één tijdens ding: provinciale politici. op tv Terwijl op tv er voor de provincies meer van op het naar spel staat dan in ooit: grote bedrijven met die belast worden het met een CO2-taks uit die misschien een wel banen op het spel zet, op met de uitbreiding van Schiphol, tijdens de opening van vliegveld Lelystad. op tv Wat willen zij van van met het Rijk, en uit wat garanderen zij hun door kiezers? Een met gesprek met Jan de uit Reus, met gedeputeerde van de op tv VVD in Flevoland, Hubert uit Mackus, Statenlid voor op het CDA in Limburg, en tijdens Adnan tijdens Tekin, gedeputeerde in Noord-Holland tijdens voor de PvdA. op * Column. Hella Hueck een het . FD-journalist Hella Hueck uit leest een tijdens column in de een uitzending.

Verkiezingsdebat Buma-Asscher. De de campagnes voor de in Provinciale de Statenverkiezingen zijn dit weekend definitief op tv met begonnen. En dus staan regeringspartij tijdens CDA en het oppositiepartij PvdA opnieuw tegenover elkaar, naar over onderwijs, op werken, banen een en de toekomst de van Nederland. Een debat op tv tussen van CDA-leider Sybrand Buma en het PvdA-voorman Lodewijk met Asscher. * Francis Fukuyama. De door Amerikaanse filosoof en van politicoloog Francis Fukuyama op schreef op tv begin jaren negentig het wereldberoemde boek naar The End of naar History, met waarin hij de overwinning van naar de een liberale wereldorde voorspelde. Hij het komt daarop terug op in zijn nieuwe boek naar Identity, het over identiteitspolitiek. een * Henriëtte Prast. tijdens Henriëtte Prast zat de afgelopen vier het het jaar in de Eerste Kamer op tv voor D66. Uit in onvrede over de opvattingen in van haar partij op op over dierenwelzijn stapte ze onlangs over uit naar de de Partij voor de Dieren. op tv Ze op tv staat nu het voor die partij op de op tv lijst voor de een Eerste Kamer. Ze legt een uit een hoe dat is gegaan. het * Column. de Zuid-Europacorrespondent Eveline Rethmeier op over de anti-Europese op tv koers van de Hongaarse premier een een Viktor Orbán.

Wopke in Hoekstra over op tv Air France-KLM. Onbegrijpelijk tijdens en vijandig: zo noemde de een Franse minister Le naar Maire tijdens het belang dat de Nederlandse staat een afgelopen week de in het van diepste geheim naar in Air France-KLM naar heeft genomen. Minister uit van Financiën Wopke Hoekstra moest op tv vrijdagochtend tekst op tv en uitleg geven in Parijs. van het * De kosten naar van de zorg. met Vicepremier en minister van VWS Hugo met de Jonge luidt door de naar noodklok over de met steeds verder oplopende door kosten van de zorg. In de deze het kabinetsperiode is naar er al een het stijging van 17 miljard. tijdens In twintig jaar tijdens zouden de uitgaven uit zelfs verdubbelen van om aan de vraag te kunnen op een voldoen. Hoe denkt de minister hier met greep op te op tv krijgen? * van Arbeidsmigratie. Nederland door heeft per jaar 50.000 nieuwe in arbeidsmigranten nodig, het 'anders in loopt het hartstikke vast,' naar waarschuwde het CBS de onlangs. Gaat de komst de van in Oost-Europeanen ten koste op van Nederlandse werknemers? uit En wat te doen op met de een zogeheten Polenhotels, die in steeds meer op gemeenten uit voor overlast zorgen? Een op discussie tussen het Lilian Marijnissen, SP-fractievoorzitter, in en Leo Lucassen, migratiedeskundige op en hoogleraar tijdens aan de Universiteit Leiden. de * Sheila Sitalsing. op Volkskrant-columnist tijdens Sheila Sitalsing leest een een column over door de vluchtelingencrisis in naar Venezuela.

Wat te tijdens doen tijdens met Nederlandse Syriëgangers? Daarover: Edwin Bakker, een hoogleraar in Leiden tijdens en op tv directeur van het Centre for Terrorism met and Counterterrorism, Marion van San, hoogleraar naar Jeugd en educatie het aan de een Vrije Universiteit, en op Ruud Koopmans, hoogleraar sociologie uit de aan de Humboldtuniversiteit de in Berlijn. * Hoe betrouwbaar in zijn cijfers tijdens in de politiek? het Een gesprek uit met Arno Visser, met president van de uit Algemene Rekenkamer, Daniel Mügge, het hoogleraar Politieke van Arithmetiek aan de Universiteit van tijdens Amsterdam, en Mike een Ackermans, hoofdredacteur op tv Communicatie & Nieuws tijdens van het in Centraal Bureau voor de door Statistiek. * Culturele op pretentie. Joost de op Vries, schrijver door en redacteur voor De Groene met Amsterdammer, roept op tot uit culturele van pretenties in zijn nieuwste boek naar Echte in pretentie.

Sigrid naar Kaag. Te een gast is minister op van Buitenlandse Handel op en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66). op Zij door bezocht afgelopen week het met straatarme Afrikaanse Niger. Vanuit op tv dit land vertrekken uit veel migranten naar door Europa. het Kaag heeft 100 miljoen beschikbaar gesteld uit voor de armoedebestrijding om de migratie door tegen te het gaan. Gaat uit dat lukken? En: een in half jaar na haar tijdens spraakmakende met Abel Herzberglezing galmt de echo daarvan naar nog steeds op tv na. Ondertussen is met het uit thema populisme, dat ze in de op tv rede aankaartte, op tv alleen maar urgenter het geworden. Hoe met ervaart minister Kaag tijdens de toenemende een polarisatie in de samenleving? * op Medicijnen namaken. Het Amsterdam door UMC met gaat dure medicijnen namaken. door Want het kan veel op goedkoper, stelt het naar ziekenhuis, en uit zonder op betaalbare alternatieven worden sommige op levensreddende geneesmiddelen uit onbereikbaar voor patiënten. Maar: jagen uit ze door daarmee innovatieve farmaciebedrijven het land uit? van En kunnen ziekenhuizen tijdens en apotheken de naar veiligheid van de naar medicijnen met wel waarborgen? Een van debat tussen hoogleraar door Stofwisselingsziekten Carla Hollak een van Amsterdam met UMC en Onno van de van Stolpe, CEO van op tv biotechnologiebedrijf Galapagos. een * Grenzen van de advocatuur. het Een opvallende rol van voor twee advocaten de bij de 'Holleeder-tapes', met het in tijdens 2011 opgenomen de telefoongesprek tussen Willem van Holleeder en Peter R. de het Vries. Beschuldigingen van een het een aanzetten tot meineed, op tv bedreiging en het misbruiken van op de advocatentelefoon op tv worden op dit moment een door de uit Amsterdamse deken onderzocht. Zijn door het incidenten of in voorbeelden van de de strijd die een advocaten in de praktijk van op soms voeren? Met welke andere dilemma's op tv hebben advocaten tijdens in de praktijk de te maken? En hoe in ver kun je uit op als advocaat gaan om de op belangen van je cliënt de te verdedigen? een Een van gesprek met advocaat de en voormalig deken naar van de Amsterdamse orde van advocaten, het Germ Kemper. in * Column. naar Eveline Rethmeier. Italië-correspondent Eveline Rethmeier tijdens leest een van column in de de uitzending.

Luitenant-admiraal Rob Bauer, het de Commandant der in Strijdkrachten, is beducht uit voor nieuwe op (militaire) dreigingen die van op Nederland op tv afkomen. De krijgsmacht zit de na jaren het van bezuinigingen weer wat de ruimer in een zijn jasje. Onlangs werden de een eerste JSF-gevechtsvliegtuigen het geleverd en binnenkort de worden nieuwe onderzeeboten het besteld. op tv Maar hoe zijn naar we voorbereid op nieuwe vormen door van conflict, op tv zoals hybride- op en cyberoorlogen? En wat zijn op tv de gevolgen een van de op verwijdering die binnen de NAVO is tijdens tijdens ontstaan tussen de VS een en bondgenoot Europa? * Met de TomTom zette een ze de wereld op tv van het navigeren op van zijn de kop. Nu wil ze met de haar net uit opgerichte programmeerschool Codam de de wereld op tv van de programmeurs opschudden: door deze moet uit veel diverser worden. naar Waarom is dat nodig? tijdens En hoe zorg je de ervoor van dat de talentvolle programmeurs op tv in Europa blijven? En uit van TomTom: het bedrijf, ooit begonnen uit als de bouwer van navigatiekastjes, maakte een roerig in jaar door. op Grote klanten als op tv Renault en Nissan tijdens stapten door over op Google. Lukt het de TomTom zich wederom opnieuw door uit te vinden? uit In Buitenhof: een een uit gesprek met de op oprichter van TomTom en op tv van programmeerschool Codam, Corinne Vigreux. naar * Wie meer tijdens dan ?15.000 wil van schenken met aan een goed doel of met een museum, wordt op met met naam en tijdens toenaam bekend gemaakt. Tenminste, op tv als het naar aan minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker van ligt. Goede op tv doelen als op KWF Kankerbestrijding van en Amnesty International op tv vrezen dat mensen de hand op met de knip het houden tijdens als ze niet meer anoniem tijdens kunnen met doneren. Hoe belangrijk zijn filantropen tijdens voor onze van samenleving? Moeten op we filantropen tegen in het licht houden van of moeten ze juist meer op tv ruimte door krijgen om te een geven? Daarover in Buitenhof: de Renske Leijten, Tweede naar Kamerlid voor de de SP, Johan van tijdens de Gronden, directievoorzitter van KWF uit Kankerbestrijding, en Enrica het Flores door d'Arcais, hoofd Development van van het Stedelijk Museum naar Amsterdam. * FD-journalist op tv Hella Hueck het leest een op tv column in de uitzending van op Buitenhof.

mei 2019
26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

21-04-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Probleemjongeren Rotterdam. Een grote groep probleemjongeren in Rotterdam dreigt tussen wal en schip terecht te komen, zeggen zorginstellingen. Te gast is Judith Bokhove (GroenLinks), wethouder verantwoordelijk voor de jeugdzorg in Rotterda...

14-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Europa na weer een brexit-uitstel. Hoe staat Europa ervoor na weer een brexit-uitstel en aan de vooravond van de Europese Verkiezingen? Te gast: Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie en sociaaldemocratische 'Spit...

31-03-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Brexit-plan weggestemd. Voor de derde keer is het plan voor een brexit van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis weggestemd. Net als, een paar dagen eerder, acht alternatieve scenario's voor brexit. Wat gaat er nu gebeuren? Hoe is d...

24-03-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Aanslag in Utrecht. Te gast is burgemeester van Utrecht Jan van Zanen. * Huawei. Te gast is Pete Hoekstra, ambassadeur van de VS in Nederland. * Verkiezingsoverwinning FvD. Te gast zijn hoogleraar politicologie Tom van der Meer, raadslid vo...

17-03-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Cornelius Haga Lyceum. Vorige week meldde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid dat richtinggevende figuren op het Amsterdamse, islamitische Haga Lyceum contacten zouden onderhouden met een terroristische organisatie....

10-03-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Verkiezingsdebat Buma-Asscher. De campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn dit weekend definitief begonnen. En dus staan regeringspartij CDA en oppositiepartij PvdA opnieuw tegenover elkaar, over onderwijs, werken, banen en de ...

03-03-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Wopke Hoekstra over Air France-KLM. Onbegrijpelijk en vijandig: zo noemde de Franse minister Le Maire het belang dat de Nederlandse staat afgelopen week in het diepste geheim in Air France-KLM heeft genomen. Minister van Financiën Wopke Hoe...

24-02-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Wat te doen met Nederlandse Syriëgangers? Daarover: Edwin Bakker, hoogleraar in Leiden en directeur van Centre for Terrorism and Counterterrorism, Marion van San, hoogleraar Jeugd en educatie aan de Vrije Universiteit, en Ruud Koopmans, hoo...

17-02-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sigrid Kaag. Te gast is minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66). Zij bezocht afgelopen week het straatarme Afrikaanse Niger. Vanuit dit land vertrekken veel migranten naar Europa. Kaag heeft 100 miljo...

10-02-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Luitenant-admiraal Rob Bauer, de Commandant der Strijdkrachten, is beducht voor nieuwe (militaire) dreigingen die op Nederland afkomen. De krijgsmacht zit na jaren van bezuinigingen weer wat ruimer in zijn jasje. Onlangs werden de eerste JS...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 104
  • Laatste uitzending op 26-05-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord