Programma gemist?

Google behoort samen door met Amazon, op tv Facebook, Microsoft en op tv Apple tot tijdens de Big van Five, de vijf grootste techgiganten ter het wereld. Regelmatig de staat het bedrijf tijdens in de schijnwerper een over hun omgang met het privacy van de een gebruiker. Pim van het der door Feltz, topman van Google Nederland, naar is te naar gast. * Franse wijn, door tijdens Schotse whisky en ook sommige uit Nederlandse kazen tijdens worden 25 procent duurder in op de Verenigde op Staten. Een gevolg van van de het uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie tijdens WTO in uit een langslepend conflict over op tv ongeoorloofde staatssteun tijdens van de EU het en de VS aan vliegtuigbouwers. van van Is dit het tijdens begin van een Europees-Amerikaanse handelsoorlog? Een van tijdens gesprek met VVD-Europarlementariër Liesje een Schreinemacher. * tijdens Alarmerende berichten deze week: Nederland van moet drastisch in veranderen willen we door de stijgende op tv zeespiegel in de toekomst nog het te lijf kunnen. op tv Scenario's van kennisinstituut Deltares op en het IPCC met spreken van niet alleen van het ophogen de van uit de dijken, maar door ook van van het teruggeven van land aan zee een tijdens en migratie. Wordt vechten tegen uit het water op straks meebewegen met tijdens het water? En door zijn we daar wel naar klaar het voor? We spreken erover naar met zeespiegelonderzoeker in Aimée Slangen, hoogleraar Urban Futures Maarten op tv Hajer en gedeputeerde tijdens in van Zeeland Jo-Annes de de Bat.

De rechtsstaat door kraakt in in z'n voegen: naar overbelaste rechters, onderbetaalde sociale de advocaten. Minister voor met Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde van op naar Prinsjesdag aan dat de rechterlijke in macht er de 95 miljoen euro bij de krijgt, maar de sociale het advocatuur niets. op tv Zij het staan nu op het uit punt te gaan op tv staken. Een uit gesprek met Sander Dekker. * de Gevolgen van de door negatieve het rente. De wereld van het geld tijdens in lijkt op zijn kop naar te staan. op tv Leerden we voorheen nog een dat 'gratis geld op niet bestaat', sinds vorige tijdens maand krijgen Denen geld door toe bij de het afsluiten van op tv een hypotheek. tijdens En 'sparen door is een deugd' de gaat ook lang niet uit altijd meer op. In Zwitserland tijdens betalen in sommige mensen al naar om hun spaargeld bij een naar bank te stallen. een Is dit tijdens een de voorbode van wat ons van in Nederland te in wachten staat? het Een gesprek over de op gevolgen van door negatieve rente met economisch columnist en met commentator voor uit NRC Handelsblad Maarten Schinkel in op tv en financieel-economisch journalist voor Het Financieele van in Dagblad Hella Hueck. * De zin op van van het leven. Nadat door hij de dood in uit de van ogen had gekeken, ging hij anders een door naar het leven kijken. door Volkskrant-journalist Fokke Obbema door begon na zijn hartstilstand een in zoektocht naar uit 'De zin met van het van leven'. Onder die titel is dit een naar weekend zijn boek naar verschenen, waarin veertig het bijzondere gesprekken die de hij optekende voor de Volkskrant op nu gebundeld zijn. Obbema met op tv vertelt over de inzichten die uit het hem op tv opleverde.

Ferdinand tijdens Grapperhaus, minister van Justitie op & Veiligheid, door kijkt bij Buitenhof terug op het de week waarin het - uit in zijn op tv woorden - de rechtsstaat aangevallen met werd. Na de liquidatie op de op advocaat Derk Wiersum tijdens rijst de vraag: kan de van overheid met drugscriminelen nog wel het te baas? Grapperhaus deed tijdens al een van moreel appèl op door drugsgebruikers. 'Iedereen die een op tv lijntje snuift, financiert misdadigers,' een zegt hij tijdens in het op tv AD. Hoe uit wil hij de mocro-maffia terugdringen? * een van De rente daalt en een wordt lager en lager. Aanstaande op tv maandag houdt de op tv Tweede Kamer op een hoorzitting naar hierover. Die lage rente is door voordelig in voor landen met een het hoge een staatsschuld, zoals Italië, van maar spaarders en pensioenfondsen in Nederland op kijken met door lede uit ogen toe. Waarom zijn door deze renteverlagingen nodig? En het is uit het tij nog te keren? Een uit uit gesprek met een van door de genodigden van aanstaande maandag: met oud-minister van Financiën tijdens het Hans Hoogervorst. * Gorbatsjov's op tv nieuwste boek door 'Wat er op het naar spel staat' draait om op tv één een ding: zijn angst voor een dreigende het nieuwe het kernoorlog. Volgens uit de oud-Sovjetleider is tijdens het twee voor twaalf. Klopt een zijn bewering of op zijn er andere geopolitieke door ontwikkelingen die het onze naar veiligheid op de met weegschaal leggen? In Buitenhof: geopolitiek de analist Elmar Hellendoorn, uit gespecialiseerd in nucleaire in wapenwedlopen, en Esther met Chavannes, onderzoeker bij het het The het Hague Center for Strategic in Studies.

Revolte tijdens in de ECB. Scheidend ECB-president met Mario Draghi de kwam met deze week met een big bang een om tijdens de Europese economie in opnieuw te stimuleren: de het rente wordt nog het verder een verlaagd en ook de door geldkraan gaat weer open. door Daarmee op tv veroorzaakte Draghi openlijk ruzie binnen zijn het op bestuur. Naast de de centrale bankiers uit het Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Estland nam van ook DNB-president in Klaas Knot door op ongebruikelijk harde toon tijdens afstand van de tijdens voorgestelde maatregelen. op Wat wil uit Draghi met zijn maatregelen bereiken? op tv En wat betekent dit de voor tijdens de eurozone? Een gesprek met de hoogleraar Financiële een markten met Arnoud Boot. * Pieter op Heerma. Er zijn maar weinig op het mensen geboren als politicus, maar bij op van Pieter Heerma was op dit duidelijk wel het geval. uit Zijn wieg stond in met een Amsterdams CDA-gezin. op tv Zijn allereerste een werkplek was bij een de CDA-fractie. Toch was op tv met de nieuwe fractievoorzitter van de christendemocraten op tot nu het toe relatief van onzichtbaar. Op een de zondag voor Prinsjesdag van licht hij bij Buitenhof in voor de uit eerste keer uitgebreid toe hoe door hij naar de een koers van door zijn partij op tv kijkt. * door De opmars van de van cybercrime. 'Het door is oorlog, maar niemand het die het ziet', uit geschreven door tijdens Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, laat een wereld op van zien waar een enkeling het maar het op fijne van weet. Digitale spionage tussen door landen en van bedrijven en met bij burgers is tijdens echter diep in tijdens onze samenleving verankerd. in En Nederland speelt op in dat veld een op belangrijke rol. naar Wat staat ons te wachten? het uit Een debat met Huib Modderkolk, tijdens Frank Groenewegen van Fox-IT naar en een Inge Philips, partner bij in Deloitte.

Johnson en van de door Brexit. Een historische reeks nederlagen met deze week voor uit premier door Boris Johnson in het het Britse Lagerhuis. Niet van alleen is de Britse regering tijdens haar meerderheid kwijtgeraakt, op tv ook met sprak een ruime meerderheid met van het tijdens Huis zich uit tegen uit een no van deal-scenario. Is in Johnson volgend jaar nog premier of van gaat hem in toch lukken wat zijn de voorganger door Theresa May niet voor elkaar uit kreeg? op En wat kan de in EU op tv nog doen? In Buitenhof door een gesprek de met de biograaf van Johnson, door publicist Patrick Bernhart, en tijdens hoogleraar hedendaagse geschiedenis naar de en Europese integratie aan de Universiteit de Maastricht Mathieu Segers. door * uit Philips-topman Van een Houten. Philips-topman Frans tijdens van Houten is te gast naar in van Buitenhof. Met hem praten we tijdens over de op maatschappelijke verantwoordelijkheid van een grote bedrijven, in het een tijd op dat de publieke opinie de rondom het bedrijfsleven kantelt de en van ook het kabinet met stevige het kritiek komt. * Colson met op tv Whitehead. 'America's storyteller' Colson Whitehead op stond op onlangs groot op de naar cover van naar het invloedrijke Time het Magazine. Na zijn met een een Pulitzer van Prize en National Book Award in bekroonde roman 'De ondergrondse de spoorweg' komt in de in auteur met een opvolger: 'De jongens op van naar Nickel'. Het verhaal over twee door met zwarte tieners op een tuchtschool in naar Florida in van de beginjaren op van de burgerrechtenbeweging, gebaseerd op uit de ware feiten, is met lovende in recensies ontvangen. Oud-president van Obama het noemt het zelfs een naar 'noodzakelijk boek om op te lezen'. het In Buitenhof een uit gesprek met bestsellerauteur Colson met Whitehead.

Khadija Arib. Aan door de op tv vooravond van een het nieuwe politieke een jaar is de voorzitter van de in Tweede Kamer, tijdens Khadija Arib, te de gast. Voor een het zomerreces uit waarschuwde ze Kamerleden al: een 'We maken onszelf en door elkaar gek'. Er een worden steeds meer naar debatten aangevraagd een en moties ingediend, en Kamerleden in met staan onder constante op tv druk van sociale media. op Ondertussen hebben sinds op tv de verkiezingen al 33 Kamerleden tijdens het het parlement verlaten. Wat gaat op tv zij als voorzitter het eraan doen om van het tij de te keren? * Denker uit des het Vaderlands Daan Roovers. Drugscriminelen hebben met vrij spel in Amsterdam. op tv Tot deze op opzienbarende conclusie kwamen hoogleraar in Bestuurskunde Pieter in Tops uit en journalist Jan Tromp in van hun deze in week verschenen rapport 'De met achterkant naar van Amsterdam'. Drugsgebruik wordt op tv steeds normaler een en de vele miljarden die met de de illegale drugshandel met worden verdiend, naar hebben volgens de op tv onderzoekers in een ontwrichtende werking op onze hoofdstad. met Wat betekent dit met voor onze samenleving? tijdens En de kunnen drugsgebruikers verantwoordelijk worden tijdens gehouden voor de gevolgen met van met drugscriminaliteit? Een met gesprek met de een Denker des Vaderlands, Daan van Roovers. * in Christiaan Triebert. Bewijsmateriaal tijdens vinden met behulp van beelden: deze naar nieuwe tak in het de journalistiek op tv wordt tijdens steeds belangrijker. Wie herinnert naar zich niet het het vervoer van de Russische een Buk-raket? met Christiaan Triebert, jarenlang journalist met bij Bellingcat, tijdens is een paar maanden geleden aangetrokken uit op door The New York Times om met met deze op tv methode de berichtgeving te van verbeteren. In een naar tijd van met fake met news een belangrijke ontwikkeling. Maandag op tv krijgt hij een onderscheiding op tv op als alumnus van het jaar op tv aan de Rijksuniversiteit in uit naar Groningen.

Het van leiderschap van Marianne naar Thieme. Marianne Thieme naar heeft een roerige tijd op tv achter de rug. het Kamerlid Femke Merel naar van Kooten verliet de op tv het Partij voor de Dieren eind vorige het van maand na discussie over op de koers. Ze vindt het dat Thieme tijdens de partij te veel met beperkt een door te zeggen een dat 'mensenonderwerpen voor met mensenpartijen' zijn. Bij Buitenhof reageert Thieme in naar voor het eerst op het vertrek de van Van van Kooten en spreekt naar ze over de toekomst in van een de koers van de Partij met voor een de Dieren. * Hij was uit volop in op tv het nieuws: met oud-minister van de Financiën Jeroen Dijsselbloem. Waar de het sociale partners hoopten een op op tv pensioenkorting op korte naar termijn te voorkomen, gooide het advies van van de van commissie-Dijsselbloem afgelopen juni roet tijdens in het eten. door En: hij was een de gedoodverfde kandidaat uit voor een financiële tijdens topfunctie, maar in trok uiteindelijk aan het op tv uit kortste eind. Niet Jeroen Dijsselbloem, het maar de Bulgaarse Kristalina tijdens Georgieva werd door tijdens de Europese op tv ministers van het Financiën gekozen als de nieuwe door een directeur van het IMF. Voor het op eerst sinds naar zijn misgelopen benoeming een door gesprek met met Jeroen met Dijsselbloem.

Plagiaat of het slordigheid? Oud-rector door magnificus van door de Universiteit van Amsterdam Dymph van tijdens den door Boom werd er in op NRC Handelsblad tijdens van beschuldigd delen van haar op tv proefschrift een zonder bronvermelding te hebben uit overgeschreven. Is het op tv een kwestie van uit slordigheid naar of is er van sprake van plagiaat? de Te gast is een van naar de leden van haar naar promotiecommissie, emeritus door hoogleraar naar Willem Koops. * Generaal-majoor op tv Patrick Cammaert was jarenlang op tv de hoogste militair binnen de op tv de VN. Hij leidde militaire missies een in onder de VN-vlag in in Cambodja, Bosnië en Congo. Inmiddels de is hij uit al een op tv jaar of met tien uit actieve dienst, maar nog met uit altijd wordt hij door door de VN ingeschakeld als vredesstichter. tijdens Over hem verscheen een onlangs het boek naar 'Kijk niet weg'. met In Buitenhof blikt een op tv hij terug op met een veelbewogen loopbaan. * in Gemeenten kampen naar met miljoenentekorten door een de decentralisatie. De Belastingdienst ligt het na jaren op van reorganiseren nog een altijd op tijdens zijn gat. En dan moet op de allergrootste uitdaging, op tv de energietransitie, een nog komen. op Hoe kan het dat met de Nederlandse van overheid grote bestuurlijke projecten zo op in de op soep laat lopen? het En wat moeten we leren door voor de naar toekomst? naar In Buitenhof een gesprek een tussen Wim Kuijken, het oud-topambtenaar op uit Binnenlandse Zaken en tot vorig jaar in Deltacommissaris, en op Klaartje Peters, bijzonder op tv hoogleraar op en onderzoeker aan naar Maastricht University.

Een nieuw pensioenakkoord. van het Na negen jaar praten, toenadering, geklapte van onderhandelingen en daarna met tóch weer praten, op tv was door het deze week zover: een het met nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees een wist van alle onderhandelende partijen zover te de krijgen met dat ze hun handtekening zetten - het de alle min één. het Het wachten is nog op door de FNV-leden, naar die komende week mogen de stemmen. uit Wat zijn de op tv grootste veranderingen voor met de pensioenen? Kunnen we met een dit stelsel van weer vijftig jaar vooruit? Minister door met van Sociale Zaken Wouter Koolmees door is op tv te gast. * Berechting tijdens van IS-strijders. Oud-minister het van Defensie een Jeanine Hennis is nu VN-gezant in met Irak. Een een gesprek naar over de berechting op van IS-strijders. Moet er een tribunaal in op komen of zou dat het moeten gebeuren in de van landen uit van herkomst? * een Pete Hoekstra. De handelsoorlog tussen China een en de Verenigde op Staten het kost de wereldeconomie uit 455 miljard op dollar, zo meldde het met IMF deze tijdens week. Hoe lang gaat deze een strijd nog door? Over door de nieuwe op tv Amerikaanse handelspolitiek, in de toekomst van tijdens de NAVO en op tv over het bezoek van president in Trump en op tv zijn entourage aan Europa met spreken we het met tijdens Pete Hoekstra, ambassadeur van door de VS in uit Nederland.* Column. FD-journalist naar Hella Hueck door leest een column.

Na de in zoveelste uit zware aardbeving is het op tv tijd voor een met 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht van op de Mijnen op tv riep het kabinet op tv op naar onmiddellijk maatregelen te nemen: de de gaswinning moet door drastisch en van nóg sneller omlaag, en uit de met overheid moet nú de huizen gaan op tv van versterken. Ook Commissaris voor de op tv Koning op tv in Groningen René Paas door roept de overheid deze met week andermaal op tot uit van actie. Gaat het ook gebeuren? * in De woningmarkt door zit op slot. door Er zijn tijdens te weinig woningen voor in middeninkomens en er van worden niet door genoeg nieuwe tijdens huizen bijgebouwd. Moet de de overheid ingrijpen? En zo met ja: hoe dan? Te de gast zijn: in wethouder Boudewijn Revis (VVD) van op tv uit Den Haag, stadsgeograaf Cody Hochstenbach het (UvA) en op tv Frank van het Blokland van van de Vereniging van Institutionele Beleggers op in Vastgoed, Nederland een (IVBN).

Na een de Europese verkiezingen. Bij de de Europese verkiezingen uit was de opkomst door de de hoogste in de laatste van dertig jaar. Maar tijdens de PVV en een de SP hebben daar van niet het van weten te profiteren. Die van partijen dreigen tijdens nu uit het uit Europees Parlement te verdwijnen. naar De uit PvdA met lijsttrekker Frans Timmermans het kwam volkomen onverwacht de als grootste met uit de bus. uit Hoe komt dat? Een gesprek op tv met SP-Kamerlid op Ronald van Raak, PVV-Europarlementariër van Olaf Stuger en de politiek socioloog op tv aan de Universiteit van uit Amsterdam naar Matthijs Rooduijn. * met Gemeenten en noodlijdende voetbalclubs. het Een kwart door van de eredivisieclubs verkeert een financieel gezien met in levensgevaar, zo meldde de op Nederlandse Beroepsorganisatie van op Accountants deze de week. Niet op tv zelden springen in gemeenten bij om voetbalclubs van uit de brand te helpen. in Zo kreeg van FC met Twente vorige maand een lening op van van vijf miljoen euro naar van de gemeente kwijt met gescholden. Welke de rol moet de lokale overheid in spelen bij door voetbalclubs in financiële nood? Een op op tv gesprek met Pieter de Waard, voorzitter met van voetbalvereniging Telstar, in wethouder Eelco de Eerenberg uit Enschede en op tv Lisa Westerveld, uit Tweede Kamerlid met voor GroenLinks. * Pauline Meurs. een Pauline Meurs treedt naar op 1 juni een aanstaande op af als het voorzitter van de Raad voor een Volksgezondheid en de Samenleving. Ze is de verschillende malen verkozen uit tot meest invloedrijke persoon in van de zorg. op tv Pauline uit Meurs vertelt hoe naar zij terugkijkt op naar haar periode als voorzitter, wat een voor naar haar de grootste problemen zijn in tijdens de de zorg en wat uit zij vindt van met het functioneren van het minister Hugo de met Jonge. * Column. Ferry uit Mingelen. Politiek commentator op tv Ferry Mingelen leest de een column het in de van uitzending.

Een uitgebreid afscheidsinterview op tv met op CDA-leider Sybrand met Buma. * Een gesprek met in NRC-columnist van Caroline de Gruyter van en hoogleraar Politieke communicatie een Claes de Vreese over de de in Europese Verkiezingen * de Een debat tussen schrijver Rosanne in Hertzberger en de president uit van de Koninklijke een Nederlandse een Akademie van Wetenschappen, Wim van door Saarloos, over de tijdens kwaliteit de van de door wetenschap. * Een column van publicist door in Jeroen Smit.

Moneyland. de Met behulp van schimmige financiële op tv constructies weten op tv criminelen en superrijken naar honderden miljoenen uit een het zicht van de op tv tijdens fiscus en justitie te houden. De van voormalig president het van de Oekraïne met investeert zijn op miljoenen in vastgoed uit in Londen, op een ministersdochter uit door het straatarme Angola koopt voor tonnen het bruidsjurken en de op van één adres in Londen zijn een zo'n 2.000 bedrijven gevestigd. tijdens Oliver Bullough, journalist door van de Engelse op krant in The Guardian, een schreef hierover het boek Moneyland. Hij op tv is door te gast. * Europees een verkiezingsdebat. Eind deze een maand naar kiest Europa een nieuw parlement. tijdens Spitzenkandidat van de naar Groenen Bas een Eickhout gaat op tv in discussie met een de lijsttrekker van Forum een voor Democratie Derk Jan in Eppink. van Een debat over de nexit, de immigratie en de klimaatafspraken door van uit Parijs. * Biodiversiteit. door De VN luidde deze week de de noodklok: een een de miljoen plant- en diersoorten de wordt met uitsterven door bedreigd en daardoor komt de de leefbaarheid van onze op tv planeet in gevaar. op tv Hoe staat het op met de door natuur van in Nederland? En wat in betekenen de onderzoeksconclusies van de in VN voor op tv de Nederlandse van landbouwsector? Johan van in de Gronden, voorzitter van door de Nederlandse tak door van met de International Union for Conservation in of Nature, op en Jantien de Boer, journalist een het en schrijver van het boek met Landschapspijn, over het de moderne land van zuivel, tijdens de vlees en turbogras. * Hella in Hueck, met journalist bij het FD, door leest een van column.

Gemmeker, commandant van op Kamp op tv Westerbork. Wist door de commandant van Kamp het Westerbork van in de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, naar en waarom door kwam hij er het na de de oorlog met zo'n lichte van straf het vanaf? Journalist Ad van Liempt het onderzocht dat naar in de op deze week verschenen biografie Gemmeker, Commandant op van van Kamp Westerbork. * Klimaatontkenning en met een klimaathysterie. We moeten erkennen dat op we niet in van staat zijn tijdens om de temperatuur van tijdens de planneet serieus de omlaag te brengen, met schrijft wetenschapsjournalist Simon van Rozendaal. In Buitenhof: een door discussie over op klimaatontkenning van en klimaathysterie tussen Rozendaal en tijdens Diederik Samsom, voormalig PvdA-politicus tijdens en de voorzitter de naar van een van de klimaattafels. tijdens * met Waar de EU van wél en niet over naar moet gaan. De een zegt: tijdens in Europa maken in we de toekomst. op van De ander: breek de van macht van Brussel! tijdens Zondag een debat tussen naar Rob door Jetten van D66 en Lilian in Marijnissen met van de SP over waar van de Europese van Unie juist wél en juist het niet over van zou moeten het gaan. * de Sheila Sitalsing, politiek door columnist voor onder meer de Volkskrant, door leest een een column in de uitzending tijdens op van Buitenhof.

Angstcultuur binnen het de OM. Een gebrek naar op tv aan 'ethisch leiderschap' bij door de top op van het Openbaar Ministerie: zo klonk het de op harde eindconclusie van op de commissie-Fokkens. Bijna het een jaar lang onderzocht op tv de commissie een geheime door liefdesrelatie en integriteitsschendingen met binnen de top in van het OM. door Hoe heeft het door zo ver kunnen tijdens komen? En: een hoe moet het van verder met de uit staande magistratuur? Kitty naar Nooy, oud-plaatsvervangend van hoofdofficier van het justitie in Den Haag en tijdens portefeuillehouder integriteit, door waarschuwde bij haar vertrek op eind vorig jaar met al voor tijdens de angstcultuur tijdens bij het OM. Ze is te tijdens gast. op * Ian Buruma. Deze week de tijdens kreeg schrijver, publicist en hoogleraar uit Ian Buruma de Gouden uit Ganzenveer vanwege zijn in grote een bijdrage aan het internationale politieke met debat. het Een gesprek met Buruma over van journalistiek, sociale media van het en over de kwestie die hem met de vorig jaar zijn baan naar kostte als hoofdredacteur van de in New door York Review door of Books. * Grenzen aan de tijdens het groei van Schiphol. Dick Benschop met was prominent politicus van van de PvdA en van met staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. in Later stapte hij over naar een door Shell en inmiddels is uit hij een van jaar directeur van Schiphol. We tijdens praten met het hem over de grenzen aan met de door groei van de luchthaven. * op tv Column. Margriet door Brandsma. Margriet Brandsma, op tv oud-correspondent in een Duitsland, leest een column in het de naar uitzending.

oktober 2019
06-10-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Google behoort samen met Amazon, Facebook, Microsoft en Apple tot de Big Five, de vijf grootste techgiganten ter wereld. Regelmatig staat het bedrijf in de schijnwerper over hun omgang met privacy van de gebruiker. Pim van der Feltz, topman...

29-09-2019 11:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De rechtsstaat kraakt in z'n voegen: overbelaste rechters, onderbetaalde sociale advocaten. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker kondigde op Prinsjesdag aan dat de rechterlijke macht er 95 miljoen euro bij krijgt, maar de sociale a...

22-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie & Veiligheid, kijkt bij Buitenhof terug op de week waarin - in zijn woorden - de rechtsstaat aangevallen werd. Na de liquidatie op advocaat Derk Wiersum rijst de vraag: kan de overheid drugscrimi...

15-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Revolte in de ECB. Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openli...

08-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Johnson en de Brexit. Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tege...

01-09-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Khadija Arib. Aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar is de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, te gast. Voor het zomerreces waarschuwde ze Kamerleden al: 'We maken onszelf en elkaar gek'. Er worden steeds meer debatten aan...

25-08-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme. Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel ...

16-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Plagiaat of slordigheid? Oud-rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom werd er in NRC Handelsblad van beschuldigd delen van haar proefschrift zonder bronvermelding te hebben overgeschreven. Is het een kwestie va...

09-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een nieuw pensioenakkoord. Na negen jaar praten, toenadering, geklapte onderhandelingen en daarna tóch weer praten, was het deze week zover: een nieuw pensioenakkoord. Minister Wouter Koolmees wist alle onderhandelende partijen zover te kri...

02-06-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een 'crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moe...

26-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Na de Europese verkiezingen. Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. ...

19-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. * Een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese over de Europese Verkiezingen * Een debat tussen schrijver Rosanne Hertz...

12-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Moneyland. Met behulp van schimmige financiële constructies weten criminelen en superrijken honderden miljoenen uit het zicht van de fiscus en justitie te houden. De voormalig president van de Oekraïne investeert zijn miljoenen in vastgoed ...

05-05-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork. Wist de commandant van Kamp Westerbork van de vernietigingskampen in Duitsland en Polen, en waarom kwam hij er na de oorlog met zo'n lichte straf vanaf? Journalist Ad van Liempt onderzocht dat in de...

28-04-2019 11:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Angstcultuur binnen het OM. Een gebrek aan 'ethisch leiderschap' bij de top van het Openbaar Ministerie: zo klonk de harde eindconclusie van de commissie-Fokkens. Bijna een jaar lang onderzocht de commissie een geheime liefdesrelatie en int...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 11:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!