Programma gemist?

Sigrid Kaag. Te uit op gast is minister van Buitenlandse Handel op in en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag het (D66). Zij bezocht afgelopen week op tv tijdens het straatarme Afrikaanse uit Niger. Vanuit dit land vertrekken naar veel migranten op tv naar Europa. Kaag heeft 100 van miljoen het beschikbaar gesteld uit voor armoedebestrijding om naar de migratie tegen te gaan. van Gaat dat lukken? En: het een door half jaar een na haar spraakmakende Abel Herzberglezing op tv galmt de echo op tv daarvan nog steeds met na. Ondertussen met is het thema populisme, dat in ze naar in de rede in aankaartte, alleen maar met urgenter geworden. Hoe ervaart minister tijdens Kaag de de toenemende door polarisatie in de samenleving? * Medicijnen op namaken. Het naar Amsterdam van UMC gaat dure medicijnen namaken. door Want het kan veel op goedkoper, door stelt het ziekenhuis, op tv en zonder op betaalbare alternatieven worden naar sommige levensreddende geneesmiddelen onbereikbaar van voor patiënten. Maar: jagen ze in daarmee innovatieve uit farmaciebedrijven een het land uit? En kunnen ziekenhuizen uit op tv en apotheken de veiligheid van de naar medicijnen wel in waarborgen? Een debat tijdens tussen hoogleraar Stofwisselingsziekten Carla van Hollak van Amsterdam tijdens UMC op en Onno van de Stolpe, uit CEO van door biotechnologiebedrijf Galapagos. tijdens * Grenzen van naar de advocatuur. Een opvallende naar rol van voor twee advocaten bij van de 'Holleeder-tapes', het in de 2011 opgenomen de telefoongesprek tussen met Willem Holleeder en Peter R. de met uit Vries. Beschuldigingen van het aanzetten tot van meineed, het bedreiging en het misbruiken van van de de advocatentelefoon worden op dit moment op tv door de naar Amsterdamse een deken onderzocht. Zijn het incidenten tijdens of voorbeelden in van de door strijd die advocaten in de van praktijk soms op voeren? Met welke andere dilemma's door met hebben advocaten in op tv de praktijk te maken? de En hoe ver kun je in als advocaat gaan uit om de tijdens belangen uit van je cliënt te verdedigen? Een het gesprek met op advocaat en voormalig uit deken naar van de Amsterdamse door orde van advocaten, Germ op tv Kemper. * Column. Eveline een Rethmeier. Italië-correspondent Eveline Rethmeier uit leest op een column in met de uitzending.

Luitenant-admiraal in Rob Bauer, de tijdens Commandant der van Strijdkrachten, is beducht voor nieuwe (militaire) naar dreigingen op die op Nederland een afkomen. De krijgsmacht zit na op tv jaren naar van bezuinigingen weer met wat ruimer in zijn jasje. uit Onlangs tijdens werden de eerste JSF-gevechtsvliegtuigen de geleverd en binnenkort tijdens worden nieuwe onderzeeboten op besteld. Maar hoe zijn de een we voorbereid op nieuwe vormen op van een conflict, zoals hybride- en cyberoorlogen? een En wat zijn de het gevolgen van de uit verwijdering die op tv binnen de naar NAVO is met ontstaan tussen de VS door en bondgenoot Europa? * het Met van TomTom zette ze de wereld van met het navigeren op van zijn door kop. Nu wil ze met een haar net opgerichte tijdens op tv programmeerschool Codam de door wereld van de programmeurs op tv opschudden: deze moet veel diverser met met worden. Waarom is het dat nodig? En hoe zorg je een ervoor dat de door talentvolle met programmeurs in Europa blijven? door En TomTom: op tv het bedrijf, ooit begonnen als het bouwer met van navigatiekastjes, van maakte een roerig jaar door. Grote een de klanten als Renault en Nissan op tv stapten over op door Google. Lukt met het TomTom in zich wederom opnieuw uit te vinden? naar In een Buitenhof: een gesprek met een de oprichter van TomTom op tv en van programmeerschool een het Codam, Corinne Vigreux. * Wie in meer de dan ?15.000 wil schenken een aan een goed door doel of de een museum, wordt met in naam en toenaam bekend gemaakt. het Tenminste, als de het aan minister voor uit op tv Rechtsbescherming Sander Dekker ligt. Goede van doelen als naar KWF Kankerbestrijding uit en Amnesty International het vrezen dat mensen de hand op door de knip van houden als van ze niet meer anoniem door kunnen met doneren. Hoe belangrijk zijn filantropen van voor onze uit samenleving? Moeten door we filantropen tegen het licht een houden of moeten door ze juist meer ruimte met met krijgen om te geven? tijdens Daarover in Buitenhof: Renske Leijten, in Tweede Kamerlid voor in met de SP, Johan van de Gronden, van directievoorzitter van op KWF Kankerbestrijding, en op tv Enrica Flores de d'Arcais, hoofd Development van van het Stedelijk Museum Amsterdam. het * FD-journalist Hella in uit Hueck leest een column in een de uitzending van door Buitenhof.

Ed tijdens Nijpels over van het klimaatakkoord. Al uit snel na de presentatie van uit het klimaatakkoord, eind op tv 2018, ontstond naar de discussie tijdens wie voor de maatregelen naar zou gaan opdraaien. Critici vinden tijdens dat het bedrijfsleven uit van uit de wind de wordt gehouden, VVD-leider Dijkhoff heeft met het over naar klimaatdrammers en mensen die een een Tesla van in worden gepest. In Buitenhof: van uit Ed Nijpels, de voorzitter van de op Klimaattafels en VVD-prominent. de * Wouter een Koolmees, minister het van SZW. Nog steeds door dreigt op tv verlaging bij meer door dan de helft van van de pensioenen. Maar noodmaatregelen? op Die op zijn niet nodig, aldus minister van van Sociale Zaken uit en Werkgelegenheid Wouter Koolmees door in zijn op tv deze week aan in de een Kamer verzonden pensioenbrief. De vakbonden vinden naar het tijdens een oorlogsverklaring. Hoe moet op tv het het verder met het van pensioenoverleg, dat nog het altijd muurvast lijkt te door zitten? Daarover, het en over zijn plannen voor uit de hervorming in van de arbeidsmarkt: het Wouter Koolmees. tijdens * Maarten Feteris, president van op de Hoge Raad. de Afgelopen zomer op bezocht hij zijn ambtgenoot, een de de eerste vrouw van het Poolse Hooggerechtshof. tijdens Hij wilde uit haar steunen in tijdens haar strijd met uit het een regime. Wat is het er aan de in hand in Polen? En naar hoe zorgelijk is het? In de Buitenhof: naar een gesprek door met Maarten Feteris, in president van de tijdens Hoge Raad, over bedreigingen voor uit de onafhankelijke rechtspraak. * het Column. door Ann Demeester. Ann Demeester, door directeur de van het Frans Hals op tv Museum in Haarlem, leest door een column in het de uitzending door van Buitenhof. van *

Hoe crisisbestendig het is de Nederlandse economie? van Een naar gesprek met de president het van de de Nederlandse Bank, Klaas Knot. door We praten op tv met Knot over met de financieel-economische op tv toekomst van Europa, over de tijdens oververhitte door huizenmarkt, en we staan stil van bij de torenhoge in klimaatkosten die op ons in af van komen. * Bernard-Henri Lévy: in Looking for uit Europe. Europa door implodeert als we de niets doen. Het in populisme rammelt aan de poorten van en als we niet uit pal tijdens voor Europa in staan, gaan we ten gronde. op Dat schrijft uit de beroemde Franse filosoof Bernard-Henri tijdens Lévy. In zijn tijdens theatervoorstelling Looking van for Europe, die op uit 13 met maart in Carré is te op tv zien, houdt hij uit een lofzang tijdens op de Europa. Een gesprek over tijdens populisme, de brexit en de een Gele Hesjes. * de Geschiedschrijving het van de op tv Tachtigjarige Oorlog. Geschiedschrijving is een van kwestie uit van perspectief. Het verhaal van de door Tachtigjarige het Oorlog is vooral het verhaal in van het op tv gewest Holland, stelt de een uit Limburgse historicus in een deze week van de verschenen pamflet. Te gast: Hoofd naar Geschiedenis van het een Rijksmuseum Martine Gosselink van en door hoogleraar geschiedenis Judith Pollmann. * in Volkskrant-columnist Sheila in Sitalsing leest een uit column.

Hij op tv is door met de Volkskrant uitgeroepen het tot de machtigste man van van Nederland: Feike Sijbesma, CEO een naar van DSM. In Buitenhof uit praat hij over het in klimaatakkoord en wat naar de industrie de in zijn in ogen kan- en moet doen om het de uitstoot tijdens van met CO2 terug te een dringen. En hoe met staat hij tegenover het oprukkend tijdens populisme in de wereld? tijdens Dat is tijdens tevens het van thema van het seminar dat in Sijbesma organiseert tijdens naar de top van in wereldleiders in de Davos. * Met naar Ivo door Daalder, voormalig NAVO-ambassadeur van de van Verenigde Staten onder de Obama, hebben naar we een gesprek over met het buitenlandbeleid van door president een Trump. Hoe serieus uit is zijn voornemen om uit op de met NAVO te stappen? En van wat zijn de de gevolgen daarvan voor door Europa? * Een discussie een over de politieke het chaos in door het Verenigd uit Koninkrijk, nadat het Britse Lagerhuis met de deal, die minister het uit president May sloot naar met Europa, weg tijdens heeft gestemd. In naar de studio: de door voormalig permanent vertegenwoordiger van Nederland in door de EU, Tom het op tv de Bruijn, en correspondent in Suse van Kleef. met Wat gaat er op tv nu gebeuren? tijdens Zullen de Britten een door nieuw akkoord proberen de te sluiten, of gaat het het de tijdens kant op van een no van uit deal-vertrek uit Europa?

De een Amsterdamse brandweer. Politieman Leen Schaap op tv werd tweeëneenhalf jaar het naar geleden door toenmalig uit burgemeester Van der Laan aangesteld om in orde het op zaken te stellen naar bij het de Amsterdamse brandweerkorps. tijdens De gesloten machocultuur op in de kazerne, waar naar racisme en de seksisme eerder regel dan uitzondering met leken, moest op met harde hand worden bestreden. op tv Vanuit het tijdens korps was tijdens er veel van weerstand tegen de veranderingen die hij een wilde doorvoeren. op Vorig een jaar werd Schaap zelfs vanuit het op tv korps met de de dood bedreigd. het In Buitenhof een een gesprek met iemand op tv die naar eigen van zeggen van beschikt over een hoge haat-tolerantie. * de Krimpgemeenten. Terwijl op tv de Randstad maar van blijft groeien, krimpt de een naar bevolking aan de randen van het uit land. Is met dat erg op tv en moet daar met iets tegen worden gedaan? een In een Buitenhof: Rijksbouwmeester Floris een Alkemade, journalist en architectuurcriticus naar Tracy Metz, van en de burgemeester de van een van de snelst krimpende het gemeenten van het het van land, Marianne Besselink. * Mali: 'een met poppenkast naar in de woestijn'? In uit mei naar komt er een einde aan de uit Nederlandse bijdrage het aan de in vredesmissie in Mali. In op tv een zojuist verschenen in boek het noemt een voormalig militair de tijdens missie 'een in poppenkast in de op tv woestijn'. Hebben op het soort missies als in Mali in wel zin? En tijdens moet op Nederland er een op blijven inzetten? Te op gast zijn Tweede Kamerlid Sven van het Koopmans (VVD) en schrijver Daan Heerma met van Voss, die het vorige maand met een bezoek op tv aan de missie in op tv Mali bracht. * op Journalist Eveline op Rethmeier leest in een column.

Ahmed door Aboutaleb. Hij is het bijna tien jaar burgemeester van op de tweede een grootste de stad van Nederland. In naar deze tijd is de rol tijdens naar van de eerste burger in veranderd. Steeds vaker ligt de het burgemeester tijdens als crimefighter in de in vuurlinie. Wat merkt hij op daar het zelf van? En wat vindt op uit hij van deze het veranderende rol van de burgervader? op tv Een gesprek in met burgemeester Ahmed een Aboutaleb van Rotterdam. * De in op autoritaire verleiding. Erdogan, Orban, Trump, Modi naar en Poetin: allemaal uit autoritair, het allemaal democratisch verkozen tijdens en populair in eigen van land. in Hoe kunnen we hun de aantrekkingskracht begrijpen? Is van er een nieuw soort leider de een opgestaan? En wat zegt dat op tv over met de houdbaarheid van onze door liberale democratie? Publicist Casper Thomas op zocht antwoorden in en schreef daarover door het in boek 'De autoritaire verleiding. de De antiliberale wereldorde is aan op een opmars van bezig.' * Eenzaamheid. In tijdens een het tijd waarin we online steeds naar meer naar sociale contacten het hebben, lijken we ons steeds een eenzamer op tv te voelen. Een op de op drie Nederlanders tijdens zegt wel eens eenzaam te de zijn. naar Worden we met inderdaad steeds eenzamer? het En hoe komt dat dan? Een in gesprek met Anja het Machielse, een hoogleraar Empowerment van kwetsbare uit ouderen een aan de Universiteit voor het Humanistiek, en Paul door Verhaeghe, hoogleraar de Klinische psychologie en psychoanalyse aan door de Universiteit Gent. * van Column. in Ann Demeester. Ann de Demeester, directeur van het een Frans uit Hals Museum te Haarlem, leest met een op tv column.

D66-fractieleider in Rob Jetten. Hij van is net terug van van de VN-klimaatconferentie in in Katowice. de * Jonathan Holslag schreef het in boek de Vrede en Oorlog, het een wereldgeschiedenis. Het omvangrijke uit werk verschijnt in maar in liefst zeventien talen. naar Is oorlog op tv nog wel te vermijden? op tv Waar en uit wanneer gaat het mis? de * Hebben we naar nog de grip op internationale criminele een netwerken? En welke uit rol speelt het witwasparadijs Nederland? Een gesprek met Hennie tijdens Verbeek, hoofd van op Financial Intelligence een Unit Nederland het en voorzitter van de Egmont op het Group, een samenwerkingsverband van FIU's een uit op tv 159 verschillende landen. * naar Politiek commentator Ferry uit Mingelen leest een in column.

De naar gele hesjes. In Frankrijk naar lijkt van de geest lijkt uit de fles. een op tv Wat begon met een demonstraties tegen de aangekondigde in belastingverhoging op brandstof, is uit een grote het protestbeweging van op 'gele hesjes' geworden. Een week geleden door lieten demonstranten in op tv in Parijs een spoor uit van vernieling na. tijdens Auto's werden in tijdens brand gestoken en winkels van geplunderd. Ook in naar de provincie blijft het met onrustig. 'Les gilets een jaunes' naar blokkeren daar al weken wegen op tv en rotondes. Wat is het van er aan de hand van in Frankrijk? En wat betekent van op tv dit voor de positie van van president de Macron? In Buitenhof door een gesprek met in oud-correspondent in Frankrijk Pieter van een den Blink met en Frankrijkcorrespondent Marijn tijdens Kruk. * op Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing de leest een column. op tv * De politiek leider van het naar door CDA, Sybrand Buma, het is te gast. D66 verwijt Buma het dat hij naar bij discussies op tv over het klimaat op voortdurend op de rem tijdens gaat staan. Komt van er in Nederland voor een de afgesproken datum op van het 21 december een een klimaatakkoord? En in bij wie wordt naar de rekening neergelegd? Verder praten op tv we in met Buma over door wat er in Frankrijk met van de met gele hesjes gebeurt. Kan in dat ook in Nederland het gebeuren? op tv * De luchtvaart. Terwijl in het het Poolse Katowice op tv het klimaatakkoord van het Parijs wordt naar uitgewerkt, valt op dat het één grote tijdens vervuiler buiten schot de blijft: de luchtvaart. En in dat terwijl naar de CO2-uitstoot wereldwijd tot door recordhoogte stijgt. uit Hoe kan dat? En: met zet de Nederlandse vliegtaks door van zeven euro in zoden door aan de dijk? Aan door tafel Pieter Winsemius, oud-minister in van het Milieu, en Steven van het der Heijden, een CEO van van reisorganisatie Corendon. * uit Financieel journalist Hella Hueck met bespreekt de internationale door kranten.

Genetische manipulatie, Opzienbarend op op nieuws deze week: de Chinese wetenschapper op Jiankui He zou een twee baby's genetisch op hebben gemanipuleerd. Door in de zijn ingrijpen zijn tweeling Lulu in en Nana in resistent tegen Hiv, naar zo meldde He op door een congres in van Hong Kong. De in wetenschap reageerde van geschrokken en verontwaardigd. naar Maar wat is er eigenlijk op tv op tegen? in Kondigt deze naar doorbraak een nieuw tijdperk aan, door waarin volop tijdens wordt de geëxperimenteerd met de verbetering van uit de uit mens? In Buitenhof een gesprek met op Guido de Wert, tijdens naar hoogleraar Biomedische Ethiek aan uit Maastricht University en de zojuist teruggekeerd naar uit Hong Kong, en Corinne op tv Ellemeet, Tweede Kamerlid voor naar GroenLinks. * Trump uit en Xi de Jinping. Een de terugblik op naar de ontmoeting tussen president tijdens Trump en zijn Chinese naar ambtsgenoot Xi tijdens Jinping van door zaterdagavond, na afloop van de top in van de de G20 in Buenos Aires. uit Is met het ze gelukt het van oplopende handelsconflict tussen op tv beide grootmachten in te bezweren? In de door studio: de auteur het van de recente de biografie van op Xi Jinping, Ties Dams, uit en Amerika-deskundige Koen Petersen. een * Alex op tv Brenninkmeijer. Een gesprek met met oud-ombudsman en lid de van de het Europese Rekenkamer Alex Brenninkmeijer, op tv het over media, politieke verruwing en leiderschap. naar een * Buitenlandse kranten. het Ann Demeester, directeur het van het Frans Hals Museum, op las deze week tijdens de buitenlandse kranten. met *

Vandaag onder andere in te gast: een Wopke Hoekstra, Thierry Baudet, van Bram van Ojik, naar Eric met van der met Burg, Liesbeth van Rossum, Martijn tijdens Katan, Margriet Brandsma. - naar Marrakech-pact op met o.a. Thierry een Baudet Half december wordt in van Marrakech een tijdens wereldwijd pact ondertekend om uit illegale migratie van tegen te gaan. Gaat dat uit helpen, of heeft het naar pact een aanzuigende in werking? Hierover door gaan door Bram van Ojik van GroenLinks met en Thierry van Baudet van de Forum voor Democratie met elkaar in naar een debat. - Wopke Hoekstra Eindelijk witte een rook: naar alle verwachtingen sluiten de door Europese regeringsleiders zondag een akkoord door over de van voorwaarden waaronder de op tv Brexit gaat plaatsvinden. Wat op tv betekenen tijdens de afspraken voor de Nederlandse portemonnee? tijdens Is de door kou nu het uit de lucht? En hoe uit uit explosief is de situatie in op tv Italië, nu de met Europese Commissie met een op tv miljardenboete dreigt? met In tijdens Buitenhof een gesprek in met Wopke Hoekstra, minister van op tv Financiën voor tijdens het CDA. - Nationaal Preventieakkoord Nederlanders moeten uit in gezonder gaan leven: een minder alcohol en op sigaretten, minder suiker en vet. Dat het staat in uit het Nationaal Preventieakkoord de dat afgelopen door vrijdag is van gepresenteerd. Aan tafel: Eric in van der een Burg, oud-wethouder van door Amsterdam en voorzitter van de een tafel Overgewicht van het uit akkoord, Martijn Katan, een oud-hoogleraar voedingsleer, tijdens en Liesbeth van Rossum, op tv het internist en hoogleraar obesitas in met Rotterdam. Margriet Brandsma las de het buitenlandse door kranten.

Stef Blok. Minister op tv van Buitenlandse Zaken op tv in Stef Blok is in te gast. We spreken met met hem over de door Brexit, de in moeizame verhouding met met Rusland en hoe met we om moeten gaan van met de Amerikaanse president op door Trump. * Roofkunst. Veel Westerse musea in hebben kunst in een de hun collectie die is door geroofd uit de toenmalige uit koloniën. De het Franse president Macron gooide onlangs door de in knuppel in door het hoenderhok: alle koloniale het roofkunst moet door 'tijdelijk of permanent' worden teruggegeven. Ook door in Nederland in speelt de kwestie: duizenden naar tijdens museumstukken zouden op dubieuze door wijze uit de tijdens voormalige koloniën zijn het gehaald. Volgt Nederland het op tv Franse voorbeeld? En wat uit betekent op dat voor Nederlandse musea? het Te gast zijn: Wim het Hupperetz, directeur van een het Allard van Pierson Museum in op tv Amsterdam, en Wouter Veraart, van rechtsfilosoof en hoogleraar in de aan de VU. * Barbara tijdens Ehrenreich. De uit Amerikaanse journalist en schrijver Barbara met Ehrenreich noemt tijdens zichzelf een het professionele mythbuster. de Ze schreef verschillende artikelen van en boeken waarin in ze de mythe van het de de Amerikaanse droom doorprikt. het Zo werkte ze maanden op als serveerster een en als winkelverkoopster om te laten het zien door dat je in in Amerika onmogelijk kan tijdens rondkomen van van het minimumloon. Het boek door hierover 'Nickel and dimed: tijdens on (not) getting by tijdens in America' door betekende in een 2001 haar op tv internationale doorbraak. Volgende week een ontvangt Barbara Ehrenreich de prestigieuze van door Erasmusprijs uit handen van Koning Willem-Alexander. in * op tv Schuim en As: Jeroen Smit. naar Columnist Jeroen Smit van ontleedt de de reacties op met het Brexit-akkoord van afgelopen de week.

Column naar Ferry Mingelen. tijdens Politiek journalist Ferry tijdens Mingelen zal een column lezen over in een het kinderpardon. * een Herman Van Rompuy. op tv Geen memoires, maar Anti-memoires, de zo heeft oud-voorzitter van de tijdens de Europese Raad Herman Van Rompuy met zijn laatste boek genoemd. de het Geen herinneringen, maar levenslessen die op tv hij tijdens zijn tijdens indrukwekkende loopbaan het heeft opgedaan. Hij van was niet uit alleen de eerste een 'president' van Europa, in maar ook premier van België door en minister op tv van Begroting aldaar. Welke van lessen heeft uit hij in de door politiek geleerd? Hoe verklaart een hij de aantrekkingskracht in van het populisme? En met met hoe kijkt hij naar naar de brexit? Een gesprek met op tv Herman Van Rompuy. een * uit Lessen uit de een crisis. Tien jaar door na het begin van op tv de financiële crisis blijven een de schandalen op zich opstapelen: witwaspraktijken naar en van een recordboete bij ING, door een miljardenfraude op tv met dividendbelasting in verschillende Europese een landen, op tv een schikking van op bijna 300 miljoen euro in met een op tv witwaszaak van een Rabo-dochter op tv in Amerika. tijdens Hebben banken eigenlijk wel wat een geleerd van de uit crisis? We praten daarover door het met Rabobank-topman Wiebe Draijer. * naar Zwartkijkers. tijdens Zwart-witpredikers zijn zwartkijkers: volgens tijdens publicist Herman Vuijsje uit is er sprake naar van overdrijving en uit generalisering als het in gaat om het verschil tussen naar zwart het en wit. Over zijn de boek met Zwartkijkers gaat hij in discussie met met de Vlaamse schrijver in en van columnist Dalilla Hermans. * naar Schuim en As. op tv De de buitenlandse kranten worden besproken het door Ann Demeester, directeur op tv van het uit Frans Hals uit Museum.

De midterms. De van verkiezingskoorts in de in van Verenigde Staten is, met nog een een in paar dagen te gaan, tot een in hoogtepunt gestegen. door Aanstaande dinsdag in kiezen de Amerikanen bij een de midterms de nieuwe op leden voor het tijdens Congres. met Een cruciaal moment in het op tv presidentschap op van president Trump. Lukt het op op tv de Republikeinen om hun meerderheid in het in het Huis van Afgevaardigden en in met de een Senaat te behouden? En de wat staat de er voor president Trump op op tv het spel? op tv In Buitenhof een gesprek uit over de midterms in door met publicist en door columnist Derk Jan op tv Eppink en Sara het Polak, universitair docent American tijdens Studies aan tijdens de Universiteit Leiden. * Vaccineren. Het tijdens verzet tegen het vaccineren uit beperkt zich al lang niet meer naar tot door orthodox christelijke kringen. Steeds meer in mensen in op alle lagen van de van bevolkingen hebben hun in twijfels. Een verontrustende de ontwikkeling, vindt op de medische wereld. uit Anderen zijn het door daarmee oneens, onder door wie de Nederlandse Vereniging naar Kritisch in Prikken (NVKP). Binnenkort gaat naar staatssecretaris van Volksgezondheid door Blokhuis (ChristenUnie) met een naar standpunt naar op tv de Tweede Kamer. op tv Aan tafel: het Anne-Marie van Raaij, tijdens voorzitter van NVKP, door Mascha Kamphuis, het voorzitter AJN Jeugdartsen, en Lilianne Ploumen, op op Tweede Kamerlid voor de PvdA. in * Het in vrije internet. naar Het internet: ooit bedoeld als een platform in voor het vrijelijk uitwisselen van informatie van en opvattingen. Radicale op informatiedemocratisering, vrij het van overheidsbemoeienis een en gebaseerd door op de ideologie het van individuele vrijheid, zou als vanzelf de de leiden tot een betere op wereld. Is die belofte uit in met tijden van fake news en desinformatie tijdens naar nog wel waar te tijdens maken? Kan de sector wel uit op tv zonder strengere regulering? In het Buitenhof een gesprek met uit Marleen Stikker, oprichter en de directeur van Waag, in en naar Boris Veldhuijzen van Zanten, internetondernemer met en CEO tijdens van The tijdens Next Web.

Toekomst naar van onze ziekenhuizen. Twee ziekenhuizen van failliet in één met week. Als gevolg de worden de operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst met en gaan tweeduizend van banen naar verloren. Gaat dit met meer ziekenhuizen het uit gebeuren? Wat is er op de tegen om langer te door reizen voor betere op zorg? Blijft met specialistische zorg in op tv de toekomst toegankelijk voor in iedereen? Te gast: de Martin van Rijn, van in voorzitter van de Reinier Haga tijdens Groep en tijdens oud-staatssecretaris van VWS, het en Jaap Maljers, zorgondernemer. * tijdens Afscheidsinterview met met Piet Hein een Donner. Jarenlang was hij met minister van op tv Justitie en later van op tv Sociale Zaken. naar Sinds 2011 is tijdens Piet Hein Donner vicepresident naar van de de Raad van State. Vanuit uit dit het hoge college van staat beoordeelde op hij nieuwe wetten uit en gaf uit hij de regering uit (on)gevraagd advies over een breed van in scala aan onderwerpen. Aanstaande woensdag op tv zwaait hij af. van Hoe tijdens kijkt hij terug op deze op bijzondere periode? Zijn we een wel zuinig het genoeg op in onze traditionele instituties en van democratische van verworvenheden? En ziet hij ruimte van voor in staatsrechtelijke vernieuwing? * Burgeroorlog Jemen. uit Mark Lowcock, door verantwoordelijk voor in humanitaire hulp bij de Verenigde Naties, de luidt de noodklok met voor een uit hongersnood van ongekende omvang een in Jemen. Ook de door de moord op op de in Saoedische journalist Jamal naar Khashoggi van is de oorlog in Jemen opnieuw door van onder de aandacht het gekomen. Wat is er op tv in Jemen aan de hand? van En welke rol door op tv speelt Saoedi-Arabië in op tv deze oorlog? Een een gesprek met arabist en het jurist Laila tijdens al-Zwaini, die jarenlang in in Jemen heeft gewoond. * Schuim de en op tv As: Margriet Brandsma. naar De Duitse uit kranten over de cruciale verkiezing op tv in deelstaat Hessen worden het uit besproken door journalist uit en voormalig Duitsland-correspondent van Margriet Brandsma.

februari 2019
17-02-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Sigrid Kaag. Te gast is minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66). Zij bezocht afgelopen week het straatarme Afrikaanse Niger. Vanuit dit land vertrekken veel migranten naar Europa. Kaag heeft 100 miljo...

10-02-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Luitenant-admiraal Rob Bauer, de Commandant der Strijdkrachten, is beducht voor nieuwe (militaire) dreigingen die op Nederland afkomen. De krijgsmacht zit na jaren van bezuinigingen weer wat ruimer in zijn jasje. Onlangs werden de eerste JS...

03-02-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Ed Nijpels over het klimaatakkoord. Al snel na de presentatie van het klimaatakkoord, eind 2018, ontstond de discussie wie voor de maatregelen zou gaan opdraaien. Critici vinden dat het bedrijfsleven uit de wind wordt gehouden, VVD-leider D...

27-01-2019 12:15

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Hoe crisisbestendig is de Nederlandse economie? Een gesprek met de president van de Nederlandse Bank, Klaas Knot. We praten met Knot over de financieel-economische toekomst van Europa, over de oververhitte huizenmarkt, en we staan stil bij ...

20-01-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Hij is door de Volkskrant uitgeroepen tot de machtigste man van Nederland: Feike Sijbesma, CEO van DSM. In Buitenhof praat hij over het klimaatakkoord en wat de industrie in zijn ogen kan- en moet doen om de uitstoot van CO2 terug te dringe...

06-01-2019 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De Amsterdamse brandweer. Politieman Leen Schaap werd tweeëneenhalf jaar geleden door toenmalig burgemeester Van der Laan aangesteld om orde op zaken te stellen bij het Amsterdamse brandweerkorps. De gesloten machocultuur in de kazerne, waa...

23-12-2018 12:10

Ahmed Aboutaleb

Buitenhof - Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb. Hij is bijna tien jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar ze...

16-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

D66-fractieleider Rob Jetten. Hij is net terug van de VN-klimaatconferentie in Katowice. * Jonathan Holslag schreef het boek Vrede en Oorlog, een wereldgeschiedenis. Het omvangrijke werk verschijnt in maar liefst zeventien talen. Is oorlog ...

09-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De gele hesjes. In Frankrijk lijkt de geest lijkt uit de fles. Wat begon met demonstraties tegen de aangekondigde belastingverhoging op brandstof, is een grote protestbeweging van 'gele hesjes' geworden. Een week geleden lieten demonstrante...

02-12-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Genetische manipulatie, Opzienbarend nieuws deze week: de Chinese wetenschapper Jiankui He zou twee baby's genetisch hebben gemanipuleerd. Door zijn ingrijpen zijn tweeling Lulu en Nana resistent tegen Hiv, zo meldde He op een congres in Ho...

25-11-2018 12:10

Buitenhof: o.a. Thierry Baudet

Buitenhof - Buitenhof: o.a. Thierry Baudet

Vandaag onder andere te gast: Wopke Hoekstra, Thierry Baudet, Bram van Ojik, Eric van der Burg, Liesbeth van Rossum, Martijn Katan, Margriet Brandsma. - Marrakech-pact met o.a. Thierry Baudet Half december wordt in Marrakech een wereldwijd...

18-11-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Stef Blok. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok is te gast. We spreken met hem over de Brexit, de moeizame verhouding met Rusland en hoe we om moeten gaan met de Amerikaanse president Trump. * Roofkunst. Veel Westerse musea hebben kuns...

11-11-2018 12:35

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column Ferry Mingelen. Politiek journalist Ferry Mingelen zal een column lezen over het kinderpardon. * Herman Van Rompuy. Geen memoires, maar Anti-memoires, zo heeft oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zijn laatste boek g...

04-11-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De midterms. De verkiezingskoorts in de Verenigde Staten is, met nog een paar dagen te gaan, tot een hoogtepunt gestegen. Aanstaande dinsdag kiezen de Amerikanen bij de midterms de nieuwe leden voor het Congres. Een cruciaal moment in het p...

28-10-2018 13:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Toekomst van onze ziekenhuizen. Twee ziekenhuizen failliet in één week. Als gevolg worden operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst en gaan tweeduizend banen verloren. Gaat dit met meer ziekenhuizen gebeuren? Wat is er op tegen om lang...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 91
  • Laatste uitzending op 17-02-2019 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord