Programma gemist?

10 jaar naar na de crisis: op tv zijn de tijdens banken veilig? in Vrijdag presenteerde de denktank Sustainable van Finance Lab de visie het op wat de op tv financiële sector moet op tv doen de om de gevolgen op tv van de crisis beheersbaar het te op tv maken. In Buitenhof: naar voorzitter Arnoud Boot over de houdbaarheid tijdens op van ons financieel stelsel en de uit oprukkende het nieuwkomers als Adyen en Amazon. door * uit Nederland en VN-missies. op tv De Nederlandse troepen op gaan weg uit uit Mali. Dat besluit kwam in deze met week, net als de een vernietigend rapport van in de Algemene Rekenkamer tijdens over de Nederlandse bijdrage aan van de in VN-missie in het het land. Een op paar maanden geleden koerste minister van van Defensie het Ank Bijleveld nog af uit op van verlenging. Wat zegt deze koerswijziging over van de de staat van onze van krijgsmacht? En hoe effectief zijn door uit VN-missies? In Buitenhof: een in gesprek met Dieuwertje Kuijpers, onderzoeksjournalist een met gespecialiseerd in defensie, en naar Christ Klep, van militair historicus aan de de Universiteit Utrecht. * Nieuw door talent. een Ze werden gekozen naar als volksvertegenwoordigers in het hoogste in politieke op ambt en werken nu op iets langer de dan een jaar in een het hart van onze democratie. uit Wat zijn op tv de het ervaringen van deze aanstormende talenten? En de hoe kijken op zij aan tegen het tijdens Kamerlidmaatschap? Een tafel het met Sophie Hermans tijdens de van de VVD, Lisa Westerveld van tijdens GroenLinks en Femke op tv Merel van tijdens Kooten van met de Partij voor de Dieren. met * Schuim & in As. tijdens Aandacht voor het buitenlandse nieuws de op tv in Schuim & As, deze week op met Sandra in Phlippen.

De de verliezers van Rotterdam en met Amsterdam. De patstelling is uit doorbroken: tijdens na maandenlange, op tv uiterst moeizame onderhandelingen lijkt het door erop dat Rotterdam een van nieuw college heeft. door de Net als in Amsterdam krijgt de de het Maasstad een coalitie waarin uit grote partijen in buiten de boot tijdens vallen. In Rotterdam staan Leefbaar, veruit met de de grootste partij, en een DENK, de grootste winnaar, aan tijdens de zijlijn. In op Amsterdam heeft op de VVD het in nakijken door met de vorming van een uit 'kneiter-links' college. Hoe van representatief is een het bestuur in deze van steden? Een gesprek in met Joost Eerdmans, fractievoorzitter tijdens van Leefbaar Rotterdam, uit uit Stephan van Baarle, fractievoorzitter DENK het Rotterdam, van en Eric van der Burg, fractievoorzitter door VVD de Amsterdam. * op tv Schuim & As. Margriet op Brandsma. Aandacht voor het een buitenlandse van nieuws in Schuim van & As, deze het week met oud-Duitslandcorrespondent een Margriet Brandsma.

Minister Wiebes. het Tot met voor kort stond duurzaamheid laag op het de van agenda van politici op het de Binnenhof. Tijden op veranderen. met Inmiddels gaat de ooit een zo milieukritische VVD-premier Rutte op tv zelf voorop uit in de wens voor een van betere uit leefomgeving. Voor 1 uit juli moet er uit een koers bepaald zijn voor uit een milieutransitie. op tv Onderdeel daarvan is door het verder reduceren tijdens van in de CO2-uitstoot met 49 procent, tot door 2030. Minister een Wiebes uit van Economische Zaken en Klimaat komt van uitleggen hoe de hij denkt de milieutransitie de te realiseren. * een Het Antropoceen: een een nieuw het tijdperk. De collectieve op impact van de mens uit op de op aarde is zo groot, tijdens dat we een in catastrofale geologische van kracht zijn geworden. Dat vrezen tijdens steeds meer wetenschappers. in Na op het Holoceen, zou nu het het Antropoceen op tv zijn begonnen: het met tijdperk van de mens. uit Wat uit betekent deze invloed tijdens van de mens in op de aarde? een En brengen we alleen destructie, of de doen een we ook goede dingen voor de het de planeet? In Buitenhof op tv een gesprek met met Jason Moore, hoogleraar een sociologie aan de de Universiteit van Binghamton door en autoriteit op het naar gebied van de verhouding in tussen mens van en planeet, en Willem uit Schinkel, hoogleraar de sociale theorie het aan de Erasmus het Universiteit. * Aandacht voor het naar buitenlandse nieuws in uit Schuim een & As, deze week met met NRC-columnist van Tom-Jan Meeus.

MH17 en Rusland. tijdens De aansprakelijkheidsstelling uit van Rusland door Nederland door vanwege het neerhalen van van door de MH17 gaat een slepende op tv zaak worden. van Heeft de het juridische actie naar van Nederland tegen op het machtige Rusland op tv enige kans van slagen? Topjurist de Wladimiroff - gespecialiseerd in in internationaal recht - in bespreekt de vraag van of de aansprakelijkheidsstelling de een eventueel op strafproces tegen de het daders in de uit weg kan staan. de Een interview over waarheidsvinding, door gerechtigheid op en genoegdoening door aan de nabestaanden van door vlucht MH17. * de Italië. Nervositeit op de de Europese naar financiële markten: deze week op tv schoven de Vijfsterrenbeweging op tv en de Lega de onbekende in advocaat Giuseppe Conte in naar voren als een premierskandidaat. in Conte mag namens de twee tijdens populistische partijen een het nieuwe regering vormen. van Belangrijke vraag op die Europa en de een financiële wereld in bezighoudt: wie op tv wordt de nieuwe Italiaanse minister een van Financiën? op tv In het Buitenhof een gesprek met de uit Italiaanse investeerder tijdens Gianluca Codagnone, directeur van in de investeringsbank Fidentiis de Equities. het * Schulden. Fikse schulden: maar liefst op tv het 1,4 miljoen huishoudens hebben uit ermee te maken. En van een in grote groep Nederlanders loopt het in risico de om in de schulden op terecht te komen. Dat moet uit anders, een vindt staatssecretaris Tamara van op tv Ark. door En daarom lanceerde zij een deze week een plan om door mensen met het schuldenproblemen te op tv helpen. Maar gaan haar ideeën uit werken? In Buitenhof: door CDA-wethouder in Almere de Froukje door de Jonge, in Ester Gould, een van de op tv makers van de de veelgeprezen documentaireserie Schuldig, op tv en door Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso van tijdens aan de Hogeschool Utrecht. * naar Schuim & As. Aandacht met voor het buitenlandse naar nieuws met de Ann op Demeester, directeur van het Frans door Hals het Museum.

Bouwen in op tv het op tv groen of in de een stad? In op tv twaalf jaar tijd zijn met er een met miljoen nieuwe woningen door nodig. Waar gaan we die op tv woningen bouwen? van In de stad of toch een in het naar groen? door Een groep projectontwikkelaars pleit voor uit het laatste. tijdens Een debat tussen met Bart van Breukelen, voorzitter van een de Vereniging door van op tv Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen van (NEPROM), en Paulus het Jansen, wethouder wonen in met de gemeente Utrecht. * Millennials. van tijdens Millennials: jongeren die tussen 1980 en naar 2000 op geboren zijn naar worden gezien als individualistische door smartphone-zombies. Tegelijkertijd is op tv hun toekomstperspectief niet rooskleurig, het omdat ze op armer dan hun naar ouders zullen zijn. de Hoe zit naar het met het engagement op tv van deze groep? En hebben met jonge mensen op nog vertrouwen op in de politiek? Een uit gesprek tussen drie generatiegenoten: uit Hadjar naar Benmiloud, oprichter van naar het feministisch platform een Vileine, Lotte uit Schipper, voorzitter van het CDJA, en van Joost op tv de Vries, schrijver en journalist het bij een De Groene Amsterdammer. * Thorbecke de wil de het. Johan Rudolph Thorbecke is door een Nederlandse naar politicus en wetenschapper uit die een onuitwisbare invloed in gehad van heeft op ons staatsbestel. De op tv grondwet, de kieswet, met de gemeentewet en naar de wet de op op de parlementaire enquête zijn door in hem een tot stand gekomen. door Remieg Aerts, hoogleraar Nederlandse met en Politieke op Geschiedenis, schreef de biografie 'Thorbecke wil met op tv het'. * Column: Sheila op tv Sitalsing. Volkskrant-columnist Sheila tijdens Sitalsing leest aan het naar begin van de naar uitzending een column het over de actualiteit. * tijdens naar Schuim & As: Sandra Phlippen. Aandacht naar voor het op tv buitenlandse nieuws een in Schuim & As, in dit keer met Sandra op tv naar Phlippen.

KLM-topman een Pieter Elbers. Een uit exclusief interview met KLM-topman door Pieter Elbers over uit de van samenwerking met Air France, de in besluitvorming rond Schiphol op tv en de vraag uit hoe duurzamer te tijdens vliegen. Aan de vooravond door door van de KLM-aandeelhoudersvergadering en door het Tweede Kamerdebat het blikt de CEO vooruit op naar de grote door uitdagingen waar de luchtvaartmaatschappij op voor staat. op * Libris op tv Literatuurprijs-winnaar Murat Isik. Murat op tv Isik won maandag met de Libris Literatuurprijs uit voor zijn boek 'Wees met onzichtbaar'. Hij de droeg de prijs op tv op op tv aan de Bijlmer, de wijk van die met een cruciale rol speelt tijdens in het de boek. Het centrale thema de van het boek is overleven: de overleven de thuis, overleven in de wijk tijdens en in overleven op school. Murat Isik uit over 'Wees naar onzichtbaar'. * Schuim & uit As. Aandacht voor de het door buitenlandse nieuws in Schuim van & op As, deze week door met publicist Jeroen van Smit.

Geen Nobelprijs voor met de Literatuur. Het het wereldberoemde instituut naar de Nobelprijs van voor de Literatuur met is nu met ook besmet met het #MeToo-virus. met Na een zinderend een conflict besloten diverse leden met uit van het Comité door op te stappen. op Te gast: Margot van Dijkgraaf, literair criticus en een Intendant literatuur tijdens bij de Nederlandse ambassade in Parijs. de op Zij hield vorig de jaar een rede voor de Koninklijke de Academie tijdens van Wetenschappen de over de Nobelprijs op voor de Literatuur. * uit Het DNA van Polen op en Hongarije. uit De Europese Commissie kwam het met een voorstel om op door lidstaten sancties op te leggen een als ze niet een meer het in de pas lopen met tijdens Europese beginselen op het op tv gebied van door de rechtstaat en de de democratie. Maar een hoe wordt er met in die landen zelf het naar hun op democratie gekeken? Begrijpen in de op tv Europese lidstaten elkaar voldoende? En hoe op door fundamenteel kunnen opvattingen van elkaar op verschillen van binnen één Europese Unie? met Een gesprek over het door Poolse- en het Hongaarse het naar perspectief met Pieter een van Os, schrijver, de journalist en al 4 naar jaar woonachtig naar in Polen, en met Dzsingisz Gabor, oud-staatssecretaris voor het CDA naar en de Hongaar van op geboorte. * Onvrede uit met de SP. een Een week geleden van stapten vijf van de acht de Limburgse SP-Statenleden op uit op onvrede tijdens over de koers het van hun partij. Ook in SP-gedeputeerde Daan Prevoo legde een zijn functie op tv neer. Is dit een van regionale kwestie of uit een symptoom op van tijdens een groter probleem binnen de SP? op tv op Een gesprek met de opgestapte SP-gedeputeerde op Daan door Prevoo. * Schuim & tijdens As Aandacht de voor het buitenlandse nieuws door deze week met uit publicist Hubert uit Smeets.

Gerdi uit Verbeet, voorzitter door van Nationaal Comité 4 en door 5 mei, en de Esther Voet, uit hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch op tv naar Weekblad, analyseren de betekenis het van 4 en 5 mei, op het juist in een een tijd dat er op in Europa sprake een is van opkomend antisemitisme. * door 1 mei is de door Dag van het de Arbeid: een op tv feestdag voor de arbeidersbeweging. op Maar is er in wel reden uit tot feest? op tv Want hoewel een het Nederland economisch voor de tijdens wind gaat, stijgen op tv de inkomens tijdens nauwelijks en rukt het flexwerk naar onverminderd de op. Gaat het de in vakbeweging lukken het om een vuist te maken door naar en de race naar beneden te met stoppen? met In Buitenhof een met gesprek met Han Busker, voorzitter op van door de FNV. * 'Een op tv industrielandschap met betongras voor op tv turbokoeien het waarin geen grutto, geen op scholekster of tijdens geen kievit meer door te vinden is,' zo omschrijft uit Jantien de Boer een het Nederlandse platteland uit tijdens in haar pamflet het Landschapspijn. Al jaren uit zijn onze Nederlandse boeren een en tuinders, na de het Verenigde uit Staten, tweede voedselexporteur van de een wereld. met Over de toekomst van het met landschap op een debat tussen Helma door Lodders, Tweede Kamerlid voor van de VVD, door en Jantien de Boer, schrijver uit en journalist. * het Aandacht in voor het buitenlandse nieuws in door Schuim & met As, door deze week met oud-Duitslandcorrespondent in Margriet Brandsma.

Column: naar Tom-Jan Meeus. Aan het begin naar leest door NRC-journalist Tom-Jan Meeus een column. door * uit Wim Pijbes over Droom en in met Daad. De nieuwe opdracht van Wim op Pijbes door als directeur de van de Stichting Droom naar en Daad: Rotterdam weer uit op de culturele naar kaart zetten voor elke het op inwoner van de stad. het Zo lanceerde hij onlangs de op tv Feniksloods. Maar door wat staat er naar nog het meer op stapel? En de hoe ziet hij het het museum van uit de toekomst? door Volgend weekend is Pijbes uit één van de door sprekers op de Art een Leaders Conference in Berlijn. tijdens naar * Alexander Münninghoff. De vijandigheid de tussen Rusland en het een Westen is de gevaarlijker dan naar tijdens de uit Koude Oorlog. Dat op zei de Russische minister van tijdens Buitenlandse Zaken, Lavrov, in op tv een een interview deze week. het Toch maande Poetin zijn medewerkers in om uit een minder agressieve toon een aan op te slaan tegen de Amerikanen. op Zijn door de Russen bang voor naar escalatie? En met begrijpt het Westen de tijdens Russen wel voldoende? met Een gesprek met Ruslandkenner, van schrijver en oud-correspondent van in naar Moskou Alexander Münninghoff. met * Hitler, Verwoerd, Mandela en uit ik. op Geen fantast had in het zo gek het kunnen verzinnen. Zo een omschrijft haar goede tijdens vriend schrijver Tom Lanoye het in bijzondere levensverhaal door van de Zuid-Afrikaanse schrijver en op met onderzoeksjournalist Marianne Thamm. Haar vader was op nazi en piloot op bij de uit Luftwaffe. Haar van moeder was een op ongeletterde Portugese werkster op tv uit een communistische familie. Haar door ouders verhuisden naar op Zuid-Afrika, waardoor de Marianne opgroeide in een op in totalitair land tijdens de hoogtijdagen op van de de apartheid. Hoe leer je in in een die omgeving om uit fatsoenlijk, eerlijk en het rechtvaardig te worden? Thamm door zette haar levensverhaal op papier van door in het boek door 'De ondraaglijke blankheid van het op tv bestaan'.

Minister van het Defensie een Ank Bijleveld. Amerika door vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië met ter vergelding door van naar het gebruik van gifgas het door Assad. naar Minister Ank Bijleveld (CDA) de reisde deze week door naar Washington om met door haar Amerikaanse collega Mattis uit te overleggen over tijdens een de crisis rond Syrië, door de missie een in Afghanistan en de Russische door dreiging. De Amerikanen willen van vooral weten in of het Nederland zijn door de NAVO verplichte met naar tweeprocentnorm gaat halen. Een gesprek over op oorlog rond Syrië, op tv militaire naar dreigingen en verplichtingen, en van haar eigen nieuwe defensienota. de * Hubert naar Smeets. 'De de Koude Oorlog is terug van op weggeweest. En ditmaal op van in een ergere met vorm.' Met deze woorden in opende secretaris-generaal van de VN, op tv António Guterres, op afgelopen week een vergadering. de het De vergeldingsactie van de VS, Frankrijk door en Groot-Brittannië op naar Syrische door doelen van vrijdagavond leidde met tot de waarschuwing de van Rusland dat door 'dergelijke acties niet zonder tijdens een consequenties zullen blijven.' Ruslandkenner Hubert een Smeets op tv keerde gisteravond terug de uit Moskou. * Prins Constantijn. Nederland op tv kan Silicon door Valley overvleugelen, uit aldus Prins Constantijn. Als Special tijdens Envoy voor de op door StartupDelta werkt de prins sinds medio uit 2016 aan op tv een van beter ondernemersklimaat voor startende tech-bedrijven. het Wat moet tijdens er veranderen, wil met Nederland kunnen tijdens concurreren met succesvolle startups in van China en de VS? in En wat kan door Nederland leren tijdens van het schandaal het rondom Facebook? de * Schuim & As. uit Aandacht op voor het buitenlandse nieuws op tv in Schuim & door As, deze week met publicist met op Jeroen Smit.

Inperking de van de van vrijheid van meningsuiting. De een radicale imam Fawaz Jneid tijdens haalde op op Facebook zo hard uit naar naar Ahmed Aboutaleb een dat de met Rotterdamse burgemeester nu onder beveiliging op tv moet leven. op tv Maar de een imam wordt niet het vervolgd, omdat hij binnen de uit grenzen door van de wet de zou opereren, zei op tv het Openbaar Ministerie deze week. tijdens Het gevolg: een grote commotie in de door Tweede Kamer. Minister de Grapperhaus wil het nu de het wet veranderen. Over in de vervolging van door Fawaz Jneid en de tijdens gevolgen van wetsverandering van een in debat tussen Paul de Cliteur, hoogleraar rechtswetenschap aan de naar Universiteit Leiden - de hij uit schreef onlangs het op tv boek In Naam naar van God, een tijdens boek over de wortels met van religieus terrorisme - en naar Tamar de naar Waal, jurist en een politiek filosoof aan uit de naar Erasmus Universiteit in Rotterdam. uit * Erdogan en uit de EU. De Turkse in president Erdogan het en de Europese op tv leiders probeerden deze week in het het Bulgaarse Varna op tv de relaties in te verbeteren. Het leverde het naar niets op. Welke betekenis heeft op tv dit voor op tv de toetredingsonderhandelingen een van Turkije en welke rol speelt naar een de Turkijedeal? Op 17 april op komt door de Europese Commissie door met een oordeel een over een lidmaatschap van de het land. Kati van Piri (PvdA), Turkije-rapporteur van de het Europees Parlement, tijdens maakt alvast op de balans op. * Kloof een tussen op tv arbeid en kapitaal. De de Nederlandse economie draait door als een tierelier. het We door merken dit alleen nog van niet echt aan door onze portemonnee. Klaas Knot van door DNB en uit IMF-directeur Christine een Lagarde pleitten daarom een al voor de een stijging van de lonen. in In een tegenstelling tot de in lonen, stijgen de de bedrijfswinsten wel. De discussie over de van verdeling tussen arbeid het en kapitaal op lijkt daarmee met weer terug van weggeweest. In de Buitenhof een naar debat de met Sylvester Eijffinger, hoogleraar op tv financiële economie, Bas van Bavel, op tv de hoogleraar transities van uit economie en samenleving en het onderzoeksjournalist Mirjam de van Rijk. * door Schuim & As. naar Aandacht voor het buitenlandse nieuws in met universitair de docent aan de Erasmus uit Universiteit Sandra met Phlippen.

Column met van Sheila Sitalsing. Volkskrantcolumnist Sheila in Sitalsing op tv leest een gesproken column de over een de gemeenteraadsverkiezingen. * Na uit de verkiezingen. Nooit uit eerder deden de in lokale partijen het door zo goed bij door gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraar politicologie Tom de van der tijdens Meer, historicus door Geerten Waling en VVD-prominent Hans op tv Wiegel gaan op zoek een naar op tv de aantrekkingskracht uit van die lokale partijen. Ze analyseren een diepere in achterliggende trends en onderstromen en de de op problemen van de traditionele in partijen. in Maar ook: waarom scoren juist Denk een in en GroenLinks zo op tv goed? Het trio bespreekt ook de op tv gevolgen tijdens van de op tv tegenstem voor de in inlichtingenwet en het (mogelijke) afscheid op tv van het van referendum. * Ian de Buruma over het Japan door van op Van Gogh. Ian Buruma, hoofdredacteur door van uit The New York met Review of Books, over naar Van Gogh en Japan. in Afgelopen week het opende Koning het Willem Alexander in het van Van Gogh Museum in Amsterdam door met een grote internationale met tentoonstelling over de invloed in van de Japanse kunst de op op het werk van Vincent van het Gogh. De op schilder was gefascineerd door een Japan, op tv kocht honderden Japanse prenten, bestudeerde op tv ze tijdens tot in detail, kopieerde Japanse op tv kunst uit en maakte zich op tv de Japanse stijl in eigen. Aan de hand van Van tijdens het Gogh een gesprek met Japanoloog Buruma, met over de verhouding in tussen tijdens de Westerse en Oosterse naar cultuur aan het tijdens eind van met de 20e eeuw. * Aandacht met door voor het buitenlandse nieuws in in Schuim naar & As, deze week op met publicist Jeroen in Smit.

Verkiezingsdebat van Pechtold-Asscher. Wonen in de in stad tijdens is onbetaalbaar geworden. Gemeenten moeten de alle met zeilen bijzetten om de Parijse naar klimaatdoelen te halen. Zwarte uit en witte uit scholen zorgen voor polarisatie tijdens in het van onderwijs. de Het zijn issues waar politici een door het antwoord op moeten geven op tv en waar uit de verkiezingsprogramma's van een D66 en PvdA overal in Nederland naar vol van staan. uit Een debat in tussen de voormannen van uit beide met partijen: Alexander Pechtold van van regeringspartij tijdens D66 en Lodewijk tijdens Asscher van oppositiepartij PvdA. * uit Oorlogszoon. Ivo naar Weyel wist niet de dat zijn vader twee naar jaar lang was naar ondergedoken. naar Na de Tweede tijdens Wereldoorlog bleef dat altijd onbesproken. met Bij in het opruimen van zijn door ouderlijk huis vond hij bij met toeval het oorlogsdagboek op van zijn het vader. uit Het verhaal van uit vader Arnold bleek een enorme impact in op tweede generatie-oorlogskind in Ivo te hebben. in Ivo Weyel schreef op tv een indrukwekkend tijdens boek, 'Oorlogszoon', waarin de hij het treurige onderduikverleden tijdens van tijdens zijn vader uiteindelijk met een plaats in gaf. * Schuim & tijdens As. Aandacht op voor het buitenlandse nieuws tijdens met NRC-columnist naar Tom-Jan Meeus.

Jesse met Klaver en op tv de bankiers. Deze week werd bekendgemaakt de met dat ING-topman Ralph Hamers een naar loonsverhoging van krijgt van maar liefst 50%, van door twee op tv naar drie miljoen euro. Heel op tv Nederland spreekt met er een schande van. Voorzitter op tv van de Raad van Commissarissen Jeroen het van der uit Veer van is naar de de Tweede Kamer geroepen voor een het hoorzitting. Jesse Klaver was met eerder snoeihard tijdens over de hoge met beloningen van door bankiers. 'Ik wil niet weten in in in wat voor universum u eigenlijk tijdens leeft', uit zei hij tegen Rik van door Slingelandt, de in voormalige president-commissaris van uit ABN AMRO. Wat met kan de politiek eigenlijk de aan de tijdens hoge salarissen naar van bankiers doen? * Eijk het en op Rose-Marie de Mol van op tv Otterloo. Al decennia door is door hun grootste liefhebberij het de verzamelen van zeventiende-eeuwse Nederlandse naar en Vlaamse schilderkunst: het het echtpaar Eijk en met Rose-Marie de Mol naar van Otterloo. van Al 50 in jaar wonen ze een in de Verenigde Staten. Onlangs naar besloot het op echtpaar hun privécollectie, een de grootste ter tijdens wereld, een te schenken aan het Museum het of Fine Arts op tv in Boston. Een gesprek van over van liefdadigheid en fascinatie een voor de naar kunst. * Ron tijdens Meyer. Ron Meyer, voorzitter van het de met SP, wil zijn partij klaarstomen de voor een een nieuwe generatie. Hij de legde zijn oor te luister in bij 100 intellectuelen met en één miljoen in Nederlanders. Later dit een voorjaar publiceert tijdens hij een boek over op op tv zijn rondgang. Sleutelwoorden tijdens daarbij zijn gemeenschap, individualisme en naar overheid. * tijdens Schuim & As. Aandacht het voor het uit buitenlandse nieuws, dit keer met van journalist in en oud-Duitslandcorrespondent Margriet van Brandsma.

augustus 2018
17-06-2018 12:10

Arnoud Boot, Sophie Hermans

Buitenhof - Arnoud Boot, Sophie Hermans

10 jaar na de crisis: zijn de banken veilig? Vrijdag presenteerde de denktank Sustainable Finance Lab de visie op wat de financiële sector moet doen om de gevolgen van de crisis beheersbaar te maken. In Buitenhof: voorzitter Arnoud Boot ove...

10-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

De verliezers van Rotterdam en Amsterdam. De patstelling is doorbroken: na maandenlange, uiterst moeizame onderhandelingen lijkt het erop dat Rotterdam een nieuw college heeft. Net als in Amsterdam krijgt de Maasstad een coalitie waarin gro...

03-06-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister Wiebes. Tot voor kort stond duurzaamheid laag op de agenda van politici op het Binnenhof. Tijden veranderen. Inmiddels gaat de ooit zo milieukritische VVD-premier Rutte zelf voorop in de wens voor een betere leefomgeving. Voor 1 ju...

27-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

MH17 en Rusland. De aansprakelijkheidsstelling van Rusland door Nederland vanwege het neerhalen van de MH17 gaat een slepende zaak worden. Heeft de juridische actie van Nederland tegen het machtige Rusland enige kans van slagen? Topjurist W...

20-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Bouwen in het groen of in de stad? In twaalf jaar tijd zijn er een miljoen nieuwe woningen nodig. Waar gaan we die woningen bouwen? In de stad of toch in het groen? Een groep projectontwikkelaars pleit voor het laatste. Een debat tussen Bar...

13-05-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

KLM-topman Pieter Elbers. Een exclusief interview met KLM-topman Pieter Elbers over de samenwerking met Air France, de besluitvorming rond Schiphol en de vraag hoe duurzamer te vliegen. Aan de vooravond van de KLM-aandeelhoudersvergadering ...

06-05-2018 12:10

Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Buitenhof - Margot Dijkgraaf, Pieter van Os

Geen Nobelprijs voor de Literatuur. Het wereldberoemde instituut de Nobelprijs voor de Literatuur is nu ook besmet met het #MeToo-virus. Na een zinderend conflict besloten diverse leden van het Comité op te stappen. Te gast: Margot Dijkgraa...

29-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, en Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad, analyseren de betekenis van 4 en 5 mei, juist in een tijd dat er in Europa sprake is van opkomend antisemitisme. ...

22-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column: Tom-Jan Meeus. Aan het begin leest NRC-journalist Tom-Jan Meeus een column. * Wim Pijbes over Droom en Daad. De nieuwe opdracht van Wim Pijbes als directeur van de Stichting Droom en Daad: Rotterdam weer op de culturele kaart zetten...

15-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Minister van Defensie Ank Bijleveld. Amerika vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië ter vergelding van het gebruik van gifgas door Assad. Minister Ank Bijleveld (CDA) reisde deze week naar Washington om met haar Amerikaanse collega Mattis...

01-04-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Inperking van de vrijheid van meningsuiting. De radicale imam Fawaz Jneid haalde op Facebook zo hard uit naar Ahmed Aboutaleb dat de Rotterdamse burgemeester nu onder beveiliging moet leven. Maar de imam wordt niet vervolgd, omdat hij binne...

25-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Column van Sheila Sitalsing. Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing leest een gesproken column over de gemeenteraadsverkiezingen. * Na de verkiezingen. Nooit eerder deden de lokale partijen het zo goed bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraa...

18-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Verkiezingsdebat Pechtold-Asscher. Wonen in de stad is onbetaalbaar geworden. Gemeenten moeten alle zeilen bijzetten om de Parijse klimaatdoelen te halen. Zwarte en witte scholen zorgen voor polarisatie in het onderwijs. Het zijn issues waa...

11-03-2018 12:10

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Jesse Klaver en de bankiers. Deze week werd bekendgemaakt dat ING-topman Ralph Hamers een loonsverhoging krijgt van maar liefst 50%, van twee naar drie miljoen euro. Heel Nederland spreekt er schande van. Voorzitter van de Raad van Commissa...

04-03-2018 12:45

Buitenhof

Buitenhof - Buitenhof

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de ov...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Buitenhof gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buitenhof de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buitenhof bij Buitenhof liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buitenhof. Heb je een uitzending van Buitenhof gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Buitenhof gemist

Buitenhof is een debat- en discussieprogramma dat 's zondags rechtstreeks wordt uitgezonden van 12.10 tot 13.00 uur op Nederland 1, in een samenwerkingsverband van NPS, VARA en VPRO. Buitenhof heeft een grote invloed in de politiek en de overige media. De gasten zijn veelal politici, top-ambtenaren, wetenschappers en intellectuelen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Peter van Ingen, Rob Trip en Clairy Polak en wordt uitgezonden vanuit de Plantage-studio's in Amsterdam. Eindredacteur is Corinne Hegeman.

Uitzending gemist van Buitenhof? Hier kun je alle uitzendingen van Buitenhof kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 67
  • Laatste uitzending op 17-06-2018 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord